Page 1

sk채rg책rdsidyll

Stavsn채s by


en skärgårdsidyll med glasveranda i gammal klassisk stil, men med moderna kvaliteter och gedigna materialval. Stora umgängesytor såväl inne som ute. Ett stenkast från Saltsjön med sandstränder, aktiviteter och midsommarfirande. En plats som ger ro i själen året runt och hela området andas kultur och skärgårdsliv med minnen från många glada dagar. Stavsnäs by karakteriseras av alla sina vackra och romantiska glasverandor från förra sekelskiftet. På denna fastighet stod från början en gammal lada. För att behålla så mycket av den gamla kulturen som möjligt har ladan ersatts av ett nybyggt modernt hus i gammal stil, och med en mycket vacker glasveranda.


Huset är byggt med krav på både kvalitet och finish. Alla fönster är med äkta spröjs i gammal stil från ”Tanum” och med breda fönsterbrädor, golven är genomgående breda brädor av oljad ek och både foder och dörrar går i samma stil. Glasverandan har inslag av bröstpanel, spiskåpan i köket är stor och det finns en öppen spis även i denna del, allt för att återskapa det gamla klassiska.

Gammal klassisk stil.


Entréplanet har en vacker och generös hall med ett golv av klinker samt ett trapphus med höga fönster. Intill finns ett kapprum samt gäst-wc/ dusch. Ett sov/arbetsrum finns på detta plan samt en groventré och tvättstuga med dubbla tvättmaskiner (Miele), en torktumlare (Miele) och ett torkskåp. Köket har bänkskivor i ek och diskbänk i rostfritt. En extra diskho finns vid barköksdelen mot glasverandan. Diskmaskin, varmluftsugn, keramikhäll, frysskåp samt mikro, alla från Siemens. Ett lyxigt inslag är det stora hörnkylskåpet från Norcool. I köket finns även ett smidigt insug från centraldammsugaren för enkel rengöring av golvet. Vardagsrummet har även det en murad öppen spis, ligger i fil och har lika vackra fönster.

Fastighetsbeteckning: Stavsnäs 1:157 Pris/bud: 6 200 000 kr Sjönära avstånd: 3 min Byggnadstyp: 2 plan Byggår: 2005 Boyta: 219 m² Antal rum: 8 rum, varav 5 sovrum Tomtareal: 1 075 m² Grund: platta på mark Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: valsad plåt Fönster: 3-glas tanumfönster Ventilation: mekanisk frånluft Vatten: kommunalt vatten Avlopp: kommunalt avlopp Uppvärmning: Vattenburen golvvärme/Nibe värmepump Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 946 000 kr (fastställt avs år 2012) planbest: Detaljplan (201112-15), Grundvattenskydd (1981-09-07) driftskostnad/år: El + uppvärmning 24 700 kr V/A 8 488 kr Renhållning 2 074 kr, 31 ggr/år Vägavgift 1 200 kr Pantbrev: 3 946 000 kr Säljare: anna och peter frej Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Ett stenkast från Saltsjön med sandstränder, aktiviteter och midsommarfirande.


Moderna kvaliteter och gedigna materialval.

På övre planet ligger även här golvvärme under det vackra brädgolvet. Det finns ett allrum, tre barn/gästsovrum samt ett större huvudsovrum med en klädkammare intill. Ett vackert generöst badrum med dubbla handfat och ett badkar. Från detta plan finns ett tvättnedkast till tvättsugan.


Garaget har en fjärrmanövrerad garageport samt en bra förråds-/snickardel med egen ingång. Byggnaden är på 30 m², byggd i samma stil som huvudbyggnaden, och har även det svart valsad plåt på taket. Från garaget, utmed hela entrésidan på huset och fram till västra delen med uteplats i kvällssol, ramar stora ytor med vacker marksten in denna del. Övriga trädgården har gräsmatta, berghällar samt en liten del med vildvuxen natur.


Hela Stavsnäs är fullt av fantastiska smultronställen och här infinner sig en genuin skärgårdskänsla med vacker natur, hav, stränder och bryggor. I lilla Stavsnäs pittoreska by finns också bastubad, ett aktivt skärgårdsmuseum samt ett trevligt hembageri/restaurang med levande musik om sommarkvällarna. Läs mer om Stavsnäs by på www.stavsnasby.nu. Runt om i området finns vacker natur för den som vill röra på sig. Från och till Stavsnäs Vinterhamn går Waxholmsbåten, en utflykt med båt till Sandhamn tar ca 50 minuter, men många fler skärgårdsöar är värda ett besök och finns tillgängliga från denna knutpunkt. Stavsnäs Vinterhamn är under utveckling, se länk på sjonara.se.


V채lkommen till Stavsn채s!


elisabeth eldh 08-522 348 06, 070-753 48 60 elisabeth@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Stavsnäs_by_EE_16sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you