Page 1

Ålandshav

Utanå, Väddö


Unik fastighet med 180° vy över Ålands hav. Att bo med öppet hav som närmsta granne är få förunnat. Känna naturkraften varje dag; det lugna spegelblanka eller en vild höststorm, här kan du få njuta av alla skiftningar som finns. Att vara nära naturen med all dess prakt och kraft är en upplevelse utöver det vanliga.


De ca 125 m² på Väddö/Backas norra kust ger en unik möjlighet till ett fritidshus som går att använda året runt. Sommaren njuts bäst på de kala klipphällarna som man enligt avtal har fri nyttjanderätt på. Detta avtal ger en också rätt att ta ner träd och buskar som så önskas. Man är sin egen och rår sig själv, detta är njutbart för både kropp och själ. Fastigheten välkomnar med sina öppna gräsytor och en av fördelarna är att man kan ta bilen ända fram till dörren. Tomten är lättskött för de som önskar och för de med gröna fingrar och botaniska intressen finns det en mängd möjligheter att förverkliga sin dröm.

Njut av de kala klipphällarna.


Huset från mitten av 1990talet är fullt och modernt utrustat för en stor familj. De stora soldäcken runt om ger alltid möjlighet till sol och skydd för vinden oavsett årstid. Allt från morgonkaffet med soluppgång till middagen med solnedgång.



Detta måste bara upplevas.



En rymlig hall leder oss vidare in mot husets hjärta, nämligen det praktiska

köket med dess platsbyggda inredning som sobert smälter



in. All utrustning finns som behövs för att ställa till med en middag för familj och

vänner. Den öppna spisen





tillsammans med den vedeldad köksspisen hjälper till



att sprida värme och ger en

 

mysig känsla. God plats finns

för stort köksbord att samlas kring. 





 




Fastighetsbeteckning: Väddö-backa 2:36 Pris/bud: 6 750 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1978 Boyta: 125 m²+44 m² biyta Antal rum: 5 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 2 345 m² Grund: Lecasten Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: timmer Takbeklädnad: taktegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: borrad brunn Avlopp: trekammarbrunn med infiltration Uppvärmning: direktverkande el, öppen spis, köksspis Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 267 000 kr (fastställt avs år 2009) Pantbrev: 292 600 kr rättigheter förmån: Officialservitut båtplats, båtuppläggningsplats, Officialservitut Väg, Officialservitut Väg gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Runnskäret GA:1 Säljare: Björn lindell

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Storslagen vy i 180°.


Två väl tilltagna sovrum finns för disposition samt goda förvaringsmöjligheter som kommer väl till pass. En detalj att nämna är tvättnedkastet som leder ner i källaren och nästan ända in i tvättmaskinen. En uppskattad vardagslyx. Stor toalett med dusch är en självklarhet. Den breda korridoren leder till det stora sällskapsrummet, som har används flitigt till allt möjligt. Njuta av skådespelet som utspelar sig utanför fönstren eller till en god bok framför brasan eller tv-mys i soffan. Mycket fönster och högt i tak gör detta rum till det mest användbara i hela huset. Här är det

bara fantasin som sätter gränser på användandet.

Lugn och ombonad känsla.


 

 

 



Under delar av huset finns alla de praktiska utrymmen som ett boende kräver. Tvättstuga, snickarbod samt god förvaring i förråd. Naturligtvis även en matkällare för förvaring av allt som trädgården och naturen har gett under året. Här finns även det tekniska som tillhör huset. Ett gediget timmerhus som andas värme och välkomnande. Härifrån finns många glada minnen från de gångna åren och känslan är att det kommer att fortsätta så lång tid framöver. För gäster finns två gästhus som båda är väl tilltagna och rymliga. Båda har mindre kök så att gästerna kan sköta sig lite själva. Det största har även toalett och dusch, allt för gästernas välbefinnande och komfort. Dessa hus är byggda i samma stil och ger samma goda känsla som huvudhuset. Även carport finns.


En gedigen miljö har skapats mellan de tre huskropparna. Överallt där man rör sig så slås man hela tiden av närheten till vattnet och dess möjligheter. Att kunna smyga ner på morgonen innan alla vaknat för morgondoppet i det klara Ålandshav är något vi alla drömmer om. Solen stiger upp och värmer klipphällarna och barnen leker i den naturliga lagunen som under århundranden har gröpts ur av naturens krafter. Vyn över det vidsträckta vattnet tröttnar man aldrig på, det är bara att njuta och låta tiden stå stilla. Även strand finns för den som vill, en strand som kan utvecklas till sitt eget paradis.


Vi befinner oss nära det vackra vilda Ålands hav. Det finns en kraftfull stenpir som ger ett naturligt skydd för naturhamnen där du med hjälp an kraftiga bultar i berg tryggt kan förtöja båten. Ett mindre bryggdäck finns för praktisk i- och urstigning. Fastighten är en unik möjlighet att få tillgång till. Att få uppleva både soluppgång och solnedgång från samma ställe är något som långt ifrån alla någonsin kommer att få uppleva. Välkomna till en skärgårdsdröm som andas lugn och värme men ändå har den kittlande känslan av att inte kunna styra över naturen och all dess skönhet och kraft.


peter svensson 08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Väddö-Backa_2.36_PS_16sid