Page 1

högt läge med utsikt Bolby, Ljusterö


bolby är den största bevarade byn EneBolby är den största bevarade byn på södra Ljusterö och ligger i ett kuperat och småskaligt odlingslandskap väster om Marumsfjärden. Byns gårdar ligger spridda kring den gamla bevarade byvägen som numera är en avtagsväg från den moderna landsvägen som passerar söder om Bolby. Här finns vackra fält, hästhagar och ängar kring den vackra bybebyggelsen. De under 1900-talet tillkomna sommarstugorna ligger framförallt utmed stränderna. Även moderna byggnader ligger insprängda i byn. Första gången namnet finns bevarat i skrift är från år 1535 och då skrevs det Båby. Denna fastighet är en avstyckning vid stranden från den gamla Storgården och ligger högt med fantastisk utsikt både över Marumsfjärden och Bolby by med sin vackra bebyggelse och hästhagarna.


Villans fria läge känns ostört med stora altaner i solens väderstreck utan insyn. Fastigheten har egen servitutsrätt över strandmarken och även över vattenområde ut i fjärden. Dvs – den upplevs och nyttjas som en äkta sjötomt. Villan från mitten av 90-talet används idag till permanentboende, men för den som vill är det ett lyxigt och modernt fritidsboende av rang. De ca 155 m² fördelade på två plan är utnyttjade till fullo och ger familjen gott om plats för både fritid och vardag. Här ryms många gäster så det är inga problem med besök.

Soliga stora altaner utan insyn.


Inne i hallen finns goda avhängningsmöjligheter och hallen leder oss även vidare in till husets hjärta, som är ett modernt kök med alla faciliteter. Här finns utgång till altan i söderläge. Ett stort kaklat badrum med badkar, dusch separat tvättstuga samt ett sovrum/arbetsrum. Det stora öppna vardagsrummet med plats både för matbord och sällskapsdel är väl utnyttjat. Här har många middagar och högtider avnjutits med familj och vänner. Kakelugnen som är en Wasaugn sprider sin gemytliga värme i princip hela huset under kalla vinterdagar.


Fastighetsbeteckning: bolby 18:114 Pris/bud: 5 200 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 ½ plan Byggår: 1997 Boyta: 154 m² Biyta: 14 m² Antal rum: 7 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 2 500 m²

Vardagsrum

Sovrum G Kpr

Kakelugn

K/F H Tvätt Kök

Bad

TM/ TT

Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: träpanel Takbeklädnad: taktegel Fönster: 2-glasfönster isoler Ventilation: självdrag Vatten: egen brunn Avlopp: terkammarbrunn med infiltration Uppvärmning: Direktverkande el samt kakelugn Wasaugnen Typkod: 220, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 690 000 kr (fastställt avs år 2009) Pantbrev: 1 237 500 kr

Entréplan 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

servitut: Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Väg, Nyttjanderätt Område Mm, Avtalsservitut Väg, Nyttjanderätt Tele rättigheter förmån: Officialservitut Avloppsledning, Officialservitut Infiltrationsanläggning Säljare: marianne patriksson Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Den stabila trappan leder ner mot vattnet och dispositionsrätten på marken ut mot Marumsfjärden och Bolbysundet, som gör att det känns som en egen sjötomt, se fil på sjonara.se. Här finns en brygga och sandstrand och här kan man njuta av solens strålar vid fjärdens vatten. Med den egna båten kommer man snart hitta sina egna smultronställen i vår vackra skärgård, både badklippor och sandstränder.


En trappa upp ligger två stora sovrum som är sammanknutna med en allrumsdel som står fritt att nyttja efter önskemål. Även på denna våning finns toalett, dusch samt en bastu för livsnjutaren. Ej att glömma en balkong där man under varma sommarkvällar åtnjuter middagar med utsikt över Bolbyfjärden.

Härlig utsikt över Bolbyfjärden.


Ett fristående gästhus med all komfort såsom spis/ kyl samt dusch och toalett finns för de långväga gästerna. Ytterliggare ett gästhus med fyra bäddar finns. Allt för att under trivsamma former även få lite egen tid. Under gästhuset finns en praktisk carport samt en matkällare/vinkällare och förrådsdel. Tomten om 2 500 m2 har det mesta som man kan önska. Perenna växter, gräsytor för lek och skoj mm. För den trädgårdintresserade så finns många vackra blommor som sprider sin färg och form under skiftande delar av året. Exempel på detta är påskliljor, pärlhyacint, digitalis, stockrosor samt en underbart vacker lavendelrabatt. Söder om byvägen så disponeras också ett område som sitt eget. Här ligger fastighetens infiltrationsbädd. Ett stort trädgårdsland för den trädgårdsintresserade. Här finns också en separat förrådsbod där trädgårdsredskapen förvaras.


På Ljusterö Torg, vilket man passerar från Ljusterö färjeläge, finns mataffär, restaurang och gym mm. Söderut på Ljusterö ligger Ljusterö Golfbana och i Linanäs, ytterligare söderut på ön, finns krogar och bageri. På Ljusterö finns också all upptänklig kommunal service, barnen går i skola i Mellansjö, strax norr om Ljusterö Torg. Här kan barnen gå upp till årskurs 9 och här finns även förskola, bibliotek och läkarmottagning. Välkomna till en komplett skärgårdsö.


peter svensson 08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Bolby_PS_16sid  
Bolby_PS_16sid