Page 1

Baby & barn 0-6 책r

&

vakkert h책ndlaget BABYSILK

M26

1


2


ET VARMT HJERTE Alpakkaen er et lite kameldyr som lever i fjellene i Sør-Amerika. I Peru kan det være 20 varmegrader om dagen og helt ned til 30 kuldegrader om natten. Derfor har alpakkadyrene utviklet en pels som holder dem akkurat passe temperert natt og dag, sommer som vinter. Du store Alpakka ble grunnlagt med kjærlighet til dette eksklusive materialet som har så mange gode egenskaper. Våre verdier er kvalitet, respekt, ansvarlig samarbeid og rettferdig handel. Dessuten tror vi på eventyr. Noen av dem kan du lese bak på banderolen. Siden starten har vi hatt et varmt hjerte for indianerne i Peru, barna deres og Alpakkadyrene som de lever av. Vi har et varmt hjerte for Mirasolskolen. Vi har et varmt hjerte for arbeidsplassene vi skaper og vi har også et varmt hjerte for alle som kjøper garn og tilbehør fra oss. Vi gjør vårt beste for å tilby de beste produktene, samtidig som vi passer på å gi noe viktig tilbake. Derfor er garn fra Du Store Alpakka en luksus du kan kjøpe med god samvittighet.

c 3


TIPS:

Strek under alle tallene for den størrelsen du skal strikke, så er det lettere å holde styr på alle tallene i oppskriftene.

Strikk alltid e n prøv du beg e før ynner. Da vet du at målene stemm er.

SØTE DRØMMER

ppe

nke på at e t å t n Det er fi a bidrar k k a p l A e Du Stor e barn. til glader

blander flere teknikker. I utgangspunktet er dette enkel rillestrikk med strategiske rader av hullstrikk som kan pyntes med heklede kjedesting for effektens skyld. Oppskrift side 8.

K

e oset

VI ♥ ALPAKKA

HjerteR får vi aldri nok av Du Store Alpakka er kjent for å ha et varmt hjerte i alle ledd av virksomheten.

4


VAKKERT & HÅNDLAGET

De vakre fargene er en inspirasjon i seg selv.

Inspirasjonen til dette heftet er det fantastisk deilige garnet BabySilk. Det er ekstra kjekt å skape noe med god kvalitet. Garnet er godt å holde i også mens du strikker og hekler. Dessuten er det fint å tenke på at plaggene kan brukes direkte på den sensitive barnehuden fordi de ikke klør. Det er lov å leke Med noen enkle sting kan du tilføre en spennende farge og kanskje et flatterende form inn i et ganske enkelt strikkemønster. Enkel strikk kan gjerne pyntes med små hekleblomster og broderier i flere farger. Det er kun fantasien som setter grenser for hvor man skal stoppe. Liker du ikke å hekle eller brodere, er plaggene bra nok som de er uten pynt.

to av r e r He ignere s e d ke re flin

vå Striper og ruter er det alltid morsomt å leke seg med.

Du bes

temme r hva som er rett v ei :)

BIRTE AARTUN Sidsel J. Høiv

ik

re

5

e vå n e p p m kna o s e L 40. e d i s på


lest u d Har som t e r y event akp책 b st책r n til e l o r e band Silk? y b a B

6


BABYSILK Dette luksuriøse garnet er spunnet av 80% Baby Alpakka og 20% Silke. Finere kan det ikke bli. Garnet er utrolig mykt og glansfullt. Kvaliteten puster ekstra godt, siden de glatte silketrådene også bidrar til å slippe ut overskuddsvarme. BabySilk egner seg til finere plagg, sommer som vinter, og er helt supert til de aller som har ekstra fin og sensitiv hud. Vekt pr nøste: 50 gr Løpemeter pr. nøste 133 meter Strikkefasthet: 24 m i glattstrikk = 10 cm Strikk alltid en prøve før du begynner: Legg opp minst 6 masker mer enn det du skal ha på 10 cm. Strikk til du har en likesidet firkant. Legg prøven flatt, legg på målebåndet, og tell hvor mange masker du har mellom 0 og 10-streken. Har du for få masker må du ha tynnere pinner, har du for mange masker må du ha tykkere pinner. Vaskeanvisning: Ofte holder det å lufte plaggene, for Alpakkafiber har selvrensende egenskaper. Når det trengs, skal garn fra Du Store Alpakka vaskes for hånd med en mild sjampo, Sunlightsepe, Milo eller Woolite. Bruk aldri skyllemiddel. Plagget kan gjerne sentrifugeres lett i en vaskepose, før det legges i fasong og tørkes liggende.

7


MODELL 2601

SØTE DRØMMER Design: Sidsel J. Høivik Modellstrikkere: Trine Rønningen og Linda Marken

ikk r t s e l l Ri klede e h d me sker a m e kjed

8


9


MIRAS LSK LEN F R GJETERBARN I PERU Det startet som en drøm i 2004 og er i dag en velfungerende barneskole på toppen av Andesfjellene, nær Titicaca innsjøen. I tillegg til å drive barneskolen vil vi nå bidra til å bygge og drive en ungdomsskole. Hver gang du kjøper garn fra Du Store Alpakka gir vi penger som er øremerket disse skolene. I tillegg jobber vi frivillig for å skaffe Mirasol-faddere. For kr 250 / mnd bidrar du til å gi indianerbarn utdannelse og dermed en vei ut av fattigdom og analfabetisme. Alle pengene går uavkortet til skolen, siden Du Store Alpakka dekker samtlige administrasjonskostnader.

Vil du gi penger eller bli fadder, send en mail til kontor@dustorealpakka.no. Du kan også lese mer her: http://www.dustorealpakka.com/mirasolskolen/

10


MODELL 2602

minisko DESIGN & modellstrikker: BIRTE AARTUN

stes på e f n a k som Vognpynt eller den n e t t e k barselsbu gaven. e t s r ø f aller

11


9 MODELL 2603

Koseteppe DESIGN: BIRTE AARTUN Modellstrikkere: Tove Lilleg책rd og Jorunn Edvardsen

9

12


kes s l e m pe so p e t y r stor Bab i l b u il d helt t

13


14


ri e p p Kna rlemor e pe t k e

MODELL 2604

Lykkesko Design & MODELLSTRIKKER: Birte Aartun

15


MODELL 2605

raglangenser & bukse DESIGN: BIRTE AARTUN Modellstrikkere: Tove Lilleg책rd og Iris Martinsen

16


Raglan g god pass ir og minimform monteringal

17


MODELL 2606

Stripete genser, bukse & lue DESIGN: BIRTE AARTUN Modellstrikkere: Jorunn Edvardsen, Elfrid Moen, Grete Duna og Jeanette Knedahl.

Glatteller vr angstr rettsi ikket de gir helt fo rskjell ig uttryk k

18


19


r har e k s u d pakka øpes j k Vüre al n a og k p p a n k tighet tryk t i v m a ds med go

20


21


9 MODELL 2607

Jakke p책 tvers Design: Birte Aartun Modellstrikkere: Hildegunn Aune, Linn Olsen, Lisa-Maria Angell-Olsen, Hege Gustavsen, Birgitte Larsen og Iris Martinsen.

9

22


23


MODELL 2608

Blomsterkjolen DESIGN: sidsel J. høivik modellstrikker: lene andersen

24


25


MODELL 2609

FAV RITTKJ LEN DESIGN: Sidsel J. Høivik Modellstrikkere: Ann Iversen, Cathrine Winther og Lill Merete Skogås

26


ting s e d e j rte k e d o r riper B t s r e v o = ned

27


Du Store Alpakka har et varmt hjerte for alle ledd i verdikjedene. Mange av knappene våre blir for eksempel laget i Nepal og historien bak knappefabrikken er et moderne eventyr. Kvinnen bak bedriften heter Laxmi og var fattig, analfabet og fraskilt da hun bestemte seg for å gjøre det umulige: Hun startet en knappefabrikk. Med utgangspunkt i naturlige materialer som horn, bein, tre eller bambus utvikler hun stadig nye prototyper og lærer teknikkene videre til sine ansatte. Det jobber mange kvinner og folk med ulik funksjonshemming på knappefabrikken. De blir tatt godt vare på. I tillegg til å betale alle en anstendig lønn, sørger hun for at barna til de ansatte får mulighet til utdannelse. Når barna ikke er på skolen kan de være inne på fabrikkens område hvor de får tilbud om mat og et trygt sted å være mens foreldrene arbeider. "Gi håp for overlevelse gjennom utdanning" er mottoet. Vi er imponerte av hva Laxmi har fått til. Siden 1982 har hun utdannet over 4 000 mennesker, 15% av dem har vært handikappede. Hun betaler alle under utdannelsen og gir dem en lønn de kan leve av. Det er fint å tenke på.

28


MODELL 2610

KURT & KARRi DESIGN: BIRTE AARTUN Modellstrikkere: Jorunn Edvardsen og Ă…se Suther

t

Kur

29

Karri


30


EN NATURLIG sTART PÅ LIVET Alpakkagarn egner seg spesielt til fin babyhud fordi den ikke klør eller inneholder lanolin. Dessuten er det svært få mennesker som reagerer allergisk siden Alpakka er et hypoallergenisk dyr. Alpakka er naturlig selvrensende og inneholder bakteriehemmende stoffer. Alt du trenger å gjøre er å henge plagget ut til lufting.

MODELL 2601

MODELL 2602

SØTE DRØMMER

MINISKO

side 8

side 11

MODELL 2603

MODELL 2604

MODELL 2605

MODELL 2606

KOSETEPPE

LYKKESKO

RAGLANGENSER & bukse

stripete sett

side 12

side 14

side 16

side 20

MODELL 2607

MODELL 2608

MODELL 2609

MODELL 2610

blomsterkjolen

favorittkjolen

kurt & karri

side 30

side 34

side 38

tversoverjakke side 26

Idé, tekst & lay-out: Sitert

Fotograf: Anita Hamremoen

31

Foto peru: kari hestnes

Trykk: Kai Hansen Trykkeri

Vi tar ydmykt forbehold om trykklief


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Alpakka er en eksklusiv råvarE - Like fine fibre som kasjmir Glatt som silke - Sterkere enn mohair - Mykere enn bomull Varmere enn gåsedun - Klør ikke - Inneholder ikke lanolin Lav egenvekt fordi fibrene er hule - Isolerer også når den er våt Renser seg selv i luft - Du kan med fordel lufte plaggene fremfor å vaske dem. KILDE: DU STORE ALPAKKA

26 27

#dustorealpakka #maskerader

www.dustorealpakka.com

28 29

32

DU STORE ALPAKKA - Industriveien 2, Bergermoen, N-3520 Jevnaker Tlf: +47 61 32 70 90 - Faks: +47 61 32 70 91 - E-post: kontor@dustorealpakka.com

M26 Baby & Barn 0-6 år Du Store Alpakka  

Ekte alpakkagarn har helt fantasiske egenskaper. Modellbarna våre smilte fra øre til øre fordi plaggene var så deilige å ha på. Oppskriftshe...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you