Page 1

ophaalkalender 2014 Sint-amands


IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek volgens deze principes: 1. Afval vermijden

Afval vermijden is het beste voor het milieu. Immers afval dat je vermijdt, moet je niet kwijt! Afval vermijden doe je o.a. door afvalarme producten te kopen of door thuis organisch afval te composteren.

2. Hergebruik

Wanneer afval vermijden niet mogelijk is, kies je best voor producten die je opnieuw kan gebruiken zoals glazen flessen met retoursystemen. Breng ook regelmatig je afgedankte maar nog bruikbare zaken naar een kringloopwinkel in je buurt.

3. Recycleren

Op de derde plaats staat recycleren: recycleerbaar afval geef je mee met de selectieve huis-aan-huis inzamelingen of kan je naar het containerpark in je buurt brengen. Door recyclage krijgt je afval een tweede leven!

4. Verbranden

Het afval dat niet vermeden, opnieuw gebruikt of gerecycleerd kan worden, wordt verbrand om er zoveel mogelijk energie uit te winnen.

5. Storten

Pas wanneer het afval evenmin milieuvriendelijk kan verbrand worden, gaan we het storten.

IVAREM beheert het afval van de Mechelse regio volgens deze principes (ook wel gekend als de Ladder van Lansink). Dit betekent dat we het vermijden van afval stimuleren en het storten ervan zoveel mogelijk beperken. Voor meer informatie of opmerkingen over de dienstverlening van IVAREM kan je tijdens de kantooruren terecht op de gratis infolijn 0800 90 441 of op onze site www.ivarem.be.


AFVALPREVENTIE Afvalarm winkelen Wie kent het niet: de berg folies, karton, schaaltjes … die overblijft nadat de boodschappen uitgepakt zijn? Door meer aandacht te besteden aan de manier waarop goederen verpakt zijn, kan je al snel heel wat euro’s besparen en help je het milieu. Individueel verpakte yoghurtjes zijn duurder dan een grote pot waar je telkens je portie uitschept, een grote bus vruchtensap is goedkoper dan 6 kleine brikjes … Daarnaast vermijd je ook een heleboel afval!

AFVALRIJK

AFVALARM

=

= Een test bewijst het!

Afvalarm winkelen = 34 % minder betalen en 63 % minder afval! (Bron: IOK Afvalbeheer).

Te veel ongewenst papierafval in je brievenbus? Kleef de sticker! Wekelijks vallen er massa’s ongeadresseerd reclamedrukwerk in onze brievenbussen. Indien dit papier bij jou toch alleen maar ongelezen bij het papierafval gaat, kan je op de milieudienst (L. Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands, 052 39 98 78) een sticker afhalen om op je brievenbus te kleven. Zo wordt dit drukwerk bij jou niet meer gebust en help je mee minder papierafval te veroorzaken. Indien ook geadresseerd reclamedrukwerk je ergert, kan je je laten inschrijven op de zogenaamde ‘Robinsonlijst’. De mensen op deze lijst ontvangen geen ongewenste geadresseerde reclame meer van de bedrijven die de Robinsonlijst respecteren (meer info op www.robinson.be).


Thuiscomposteren, de ideale manier om afval te vermijden Thuiscomposteren is een goed alternatief om minder restafval aan te bieden. Door al je tuinafval en ongekookte resten van fruit en groenten zelf thuis te composteren, vermijd je heel wat afval. De compost die je maakt, kan je bovendien gebruiken als voedsel voor je planten in de tuin. Als je wil beginnen met composteren of je hebt problemen met je compostvat, kan je steeds hulp vragen aan een compostmeester van je gemeente. Contacteer hiervoor de milieudienst of ‘ik leef verstandig’ (info@ikleefverstandig.be tel. 015 28 77 50).

Thuiscomposteren Wanneer je graag advies krijgt over thuiscomposteren, kan je terecht bij de compostmeesters of kan je een kijkje gaan nemen op een demonstratieplaats. Compostmeesters geven gratis informatie en richtlijnen over goed composteren. Leer je liever door zelf te doen? Volg dan een gratis spoedles composteren in het voorjaar. In maximum twee uur tijd heb je de basisvaardigheden onder de knie. De milieudienst kan je meer vertellen over de aankoop van een gesubsidieerd compostvat, een compostbak, een wormenbak, de compostmeesterwerking en de spoedles: Milieudienst 052 39 98 78, milieudienst@sint-amands.be. Of neem contact op met ‘ik leef verstandig’ (info@ikleefverstandig.be tel. 015 28 77 50).

Demonstratieplaats thuiscomposteren in SINT-AMANDS De demonstratieplaats bevindt zich op het containerpark, in de KMO-zone Hemelrijke te Sint-Amands. De compostmeesters ontvangen je in het voorjaar op een zaterdag van 1 uur tot 12 uur. Hou het gemeentelijk infoblad in de gaten voor de exacte datum.


Retoursystemen en kringloopwinkels: een goed idee! Het systeem van statiegeld is een van de meest bekende retoursystemen. Bij de aankoop van bepaalde producten betaal je als consument een kleine bijdrage. Wanneer je de verpakking na gebruik weer inlevert, krijg je deze bijdrage terug. De producent kan de verpakking, na grondige reiniging, weer gebruiken. Goed voor het milieu en de portemonnee. Kringloopwinkels zijn de ideale adresjes om leuke snuisterijen, meubels, huisraad, boeken, speelgoed … voor een zacht prijsje op de kop te tikken. Heb je nog bruikbare spullen die je zelf niet meer wil of kan gebruiken? Bel dan even naar de kringloopwinkel in je buurt: misschien staat jouw oude zetel kort erna in hun toonzaal! Kringwinkel Spoor2, Rode Kruisstraat 21, 2870 Puurs (tel. 03 889 63 30).

Om te recycleren moet je eerst goed sorteren! Afval dat niet vermeden kan worden, moeten we recycleren. Op die manier krijgt afval een tweede leven! Om recyclage zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen, moet er goed gesorteerd worden. Hoe zuiverder het afval, hoe beter de verwerking! Recyclage is niet alleen goed voor het milieu (besparen van energie en grondstoffen), maar het zorgt ook voor minder CO2-uitstoot en het creëert jobs. Hierna vind je voor alle fracties de sorteerregels. Volg ze goed op en doe het milieu een plezier!


HUISVUIL • Huisvuil moet aangeboden worden in de officiële huisvuilzak • De zak moet zodanig gesloten worden dat er bovenaan een strop van minstens 10 cm zit zodat de zak door 1 ophaler met 1 hand kan worden opgetild. • Het huisvuil mag geen afval bevatten dat selectief wordt ingezameld en ook geen dode dieren of scherpe voorwerpen (vb. injectienaalden). • De huisvuilzak moet ten laatste om 7 uur op de dag van ophaling buiten staan en ten vroegste om 19 uur de dag voor de ophaling en dit op de openbare weg (evenwel zonder het doorgaand verkeer te verstoren). • Indien de straat niet toegankelijk is voor de ophaalwagen (wegenwerken, feestelijkheden …) of andere oorzaken, bel dan naar 052 39 98 75 voor meer informatie i.v.m. de afvalophaling. • Opgelet: indien de ophaaldag samenvalt met een feestdag, dan wordt het huisvuil opgehaald op een andere dag. Kijk goed de afvalkalender na! Probeer zo goed mogelijk te sorteren (PMD, papier & karton, glas …) en hou recycleerbaar afval uit je huisvuil!


PMD

Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons • PMD moet aangeboden worden in de officiële blauwe PMD-zak van IVAREM (IVAREM-logo op PMD-zak). • PMD moet buiten staan ten laatste om 7 uur op de dag van ophaling en ten vroegste om 19 uur de dag voor de ophaling. • De PMD-zak moet op de openbare weg gezet worden, zo dicht mogelijk tegen de rijweg, maar zonder de weggebruikers te hinderen. De ophaling gebeurt tussen 7 uur en 19 uur. Opgelet: Indien de ophaaldag samenvalt met een feestdag, dan wordt het PMD opgehaald op een andere dag. Kijk goed de afvalkalender na! • Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bv. wegeniswerken,feestelijkheden (kermis, markt …) of andere oorzaken, bel dan naar onderstaand nummer voor meer informatie over hoe het ophalen van het afval zal verlopen: 052 39 98 75. Opgelet: Maak de verpakkingen helemaal leeg. Verpakkingen van meer dan 8 liter zijn verboden en je mag ook geen plastic bidons vastmaken aan de buitenkant van de PMD-zak. De P staat voor plastic FLESSEN en FLACONS! Andere voorwerpen in plastic zijn niet toegelaten in de PMD-zak: enkel en alleen FLESSEN en FLACONS! Toegelaten Plastic flessen en flacons Metalen verpakkingen (ook spuitbussen van voedingswaren en cosmetica, aluminium schaaltjes en bakjes, metalen deksels en doppen) Drankkartons

Opmerking: Volledig leeg, maximaal volume 8 liter, geen plastic bidons aan de buitenkant van de PMD-zak vastmaken.


Verboden Alle andere plastic verpakkingen en voorwerpen (bv. plastic potjes en vlootjes, plastic zakken, folie ‌) Verpakkingen die giftige of bijtende middelen of motorolie hebben bevat Aluminiumfolie Piepschuim

Rode sticker op PMD-zak? PMD-zakken met een foute inhoud of PMD-zakken waar voorwerpen aan de buitenkant bevestigd werden of niet-reglementaire PMD-zakken, worden niet opgehaald! De ophaler kleeft een rode sticker op de PMD-zak en laat deze staan. Aan de binnenkant van de sticker vind je de sorteerregels terug. Haal de PMD-zak terug binnen, verwijder de fout en scheur het rode deel van de sticker af. Bij de volgende ophaling van PMD zet je de zak terug buiten. Je kan met de gecorrigeerde PMD-zak ook terecht op het containerpark.


Papier en karton • Het papier en karton moet in één beweging door één persoon kunnen worden opgetild (max. 15 kg per pakket) en bijeengebonden zijn met natuurtouw of verzameld worden in een kartonnen doos. • Papier en karton moet buiten staan voor 7 uur of ten vroegste om 19 uur de dag voor het ophalen. • Bied het aan op de openbare weg, zo dicht mogelijk bij de rijbaan zonder de weggebruiker te hinderen. Zorg ervoor dat het papier en karton niet kan wegvliegen. Het ophalen gebeurt tussen 7 uur en 19 uur. • Opgelet: indien de ophaaldag samenvalt met een feestdag, dan wordt het papier en karton opgehaald op een andere dag. Kijk goed de afvalkalender na! • Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bv. wegeniswerken, feestelijkheden (kermis, markt …) of andere oorzaken, bel dan naar onderstaand nummer voor meer informatie over hoe het ophalen van het afval zal verlopen: 052 39 98 75. Toegelaten

Papieren zakken en kartonnen dozen, kranten, tijdschriften, folders, boeken, schrijf- en printpapier Opmerking: plasticfolie verwijderen van kranten, tijdschriften en folders

Verboden

Vuil of vettig papier en karton, cellofaanpapier, behangpapier, aluminiumfolie en –zakjes

Papier en karton wordt in SintAmands en Oppuurs opgehaald door IVAREM. Kijk in de afvalkalender voor de juiste data. In Lippelo wordt papier en karton opgehaald door een vereniging en dit op 25/01, 22/02, 29/03, 26/04, 31/05, 28/06, 26/07, 30/08, 27/09, 25/10, 29/11 en 27/12. Deze data staan ook vermeld in de kalender (PK- Lippelo).


Glas Glas kan je brengen naar de glasbol (enkel tussen 8 uur en 22 uur) of naar het containerpark. Wit en gekleurd glas moeten gescheiden worden. Maak de glazen flessen, flacons en bokalen ook helemaal leeg en verwijder de deksels en doppen. Toegelaten Transparante glazen flessen, bokalen en flacons Opmerking: volledig leeg, geen doppen of deksels. Wit en gekleurd glas moeten gescheiden worden.

Verboden

Hittebestendig glas (bv ovenschotels en kookplaten) Porselein en aardewerk Stenen flessen en kruiken Opaalglas en kristal Vlak glas zoals ruiten en spiegels Lampen, TL-lampen


Grof huisvuil Bij het grof huisvuil hoort huishoudelijk afval dat niet selectief ingezameld wordt en te groot is voor de huisvuilzak of het OCT. Op www.ivarem.be/grofvuilaanhuis vind je een overzicht van de afvalstoffen die aan huis worden opgehaald. Verwerking en ophaling van grof huisvuil is duur: probeer dus zoveel mogelijk je afval eerst te sorteren. Aanvraag voor ophalen aan huis • Grof vuil wordt enkel op aanvraag opgehaald. Aanvragen moeten ten laatste gebeuren op de vrijdag voorafgaand aan de ophaling. • Maak een afspraak via gratis nummer 0800 90 411. • Je betaalt 20 euro/adres + 0,39 euro/kg Je kan met grof huisvuil ook op het containerpark terecht. Op de containerparken betaal je met bankkaart of kredietkaart.

Snoeihout Aanvraag voor ophaling aan huis: • Snoeihout wordt enkel op aanvraag opgehaald aan huis. Aanvragen moeten ten laatst de vrijdag voor de ophaling gebeuren. • Maak een afspraak via 0800 90 441 • Het snoeihout moet samengebundeld zijn met natuurtouw. De bundel mag niet breder, hoger of langer zijn dan 2 meter en niet meer wegen dan 20 kg. De maximale diameter van de takken bedraagt 15 cm. • Je betaalt 14 euro/m³ Je kan met snoeihout ook op het containerpark terecht.


Kerstbomen Kerstboominzameling op 6, 7, 8 en 9 januari 2014.

Klein Gevaarlijk Afval (KGA) • Verf, lijm, spuitbussen van gevaarlijke producten (insecticiden, verf) of niet- lege spuitbussen (gevaarlijk of niet-gevaarlijk), detergenten, sproeimiddelen, zuren, basen… zijn gevaarlijk voor mens en milieu. Bewaar ze daarom apart in je milieubox en breng ze naar het containerpark. • Laat alle producten in hun oorspronkelijke verpakking of vermeld de naam van het product op de verpakking waarin het wordt aangevoerd. • (Oude) geneesmiddelen lever je in bij de apotheek. • Injectienaalden moeten aangeboden worden in een naaldcontainer. Deze kan je kopen bij de apotheker of gratis verkrijgen op het containerpark.

Gebruikte frituurolie en vet Nog teveel frituurolie en vet verdwijnt in het restafval, de riool, de tuin of het toilet. Dat is jammer, want deze afvalstoffen zijn belastend voor het milieu. Bovendien kunnen frituurolie en -vet gerecycleerd worden tot biobrandstoffen, pershout, plastiek, industriële zepen en smeermiddelen. Reden genoeg dus om je frituurolie en –vet (max. 25l/gezin/dag)naar het containerpark te brengen voor recyclage. In oktober organiseert IVAREM een grote Inzamelactie. Breng tijdens de actie je gebruikte frituurolie en –vet naar het containerpark en maak kans op mooie prijzen!


Gebruikte motorolie Wist je dat één kleine druppel gebruikte motorolie in z’n eentje maar liefst 1.000 liter water kan vervuilen? Afschrikwekkend, niet? Gebruikte smeerolie is namelijk een afvalstof die bedreigend is voor zowel het water, de lucht, de bodem als de fauna en flora. Breng daarom gebruikte motorolie (max. 25l/gezin/dag) naar het containerpark.

Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten Indien je afgedankte elektrische of elektronische apparaat nog werkt, kan je het eventueel naar de kringwinkel brengen of in de container ‘herbruikbare voorwerpen’ op het containerpark deponeren. Is het apparaat niet meer bruikbaar, breng het dan naar het containerpark. • Koel- en vriesapparaten • Wasmachines, vaatwassers, droogkasten, kookfornuizen … • TV- en computerschermen • GSM, strijkijzer, videorecorders,stereoketens … • Autonome rookmelders • Gasontladingslampen De apparaten moeten volledig zijn (alle essentiële onderdelen bevatten) en ontdaan zijn van alle inhoud die niet eigen is aan het toestel (stofzuigerzak, inhoud van koelkast …).


Gemengde plastics = Roze zak Op het containerpark kan je terecht met een aantal kunststoffen en plastics. Indien je gemengde plastics wil aanvoeren (folies, zakjes, botervlootjes, (bloem)potjes, voorwerpen uit harde plastic kleiner dan een emmer van 10 l ‌) naar het containerpark, dan moet je dat doen in de roze zak van IVAREM. Roze zakken kan je per rol van 10 stuks (₏ 2,50) aankopen op o.a. het containerpark en gemeentehuis. Niemand is verplicht om gemengde plastics apart in te zamelen, maar indien je dit doet dan moeten ze in de roze zak. De roze zak moet je steeds zelf naar het containerpark brengen, want ze wordt niet aan huis ingezameld.

Kringloopcentrum Kringwinkel Spoor2 komt bij jou thuis alle herbruikbare goederen halen: meubelen, huisraad, boeken‌ De goederen worden nadien verkocht tegen zeer democratische prijzen. In Kringwinkel Spoor2 kan iedereen terecht om herbruikbare goederen te kopen.

Kringwinkel Spoor2

Kringboetiek & Verstelatelier BIS Spoor2

Rode Kruisstraat 21, 2870 Puurs Tel. 03 889 63 30 - fax 03 889 02 65 Kringwinkel @spoor2.be Openingsuren: maandag tot zaterdag van 9u30 tot 17u30 doorlopend open

Stationstraat 14, 2880 Bornem Tel. 03 889 29 93 - ophaalnummer 03 889 63 30 of kringloop@spoor2.be Openingsuren: Dinsdag tot zaterdag doorlopend open van 9u30 tot 17u30. Maandag en zondag gesloten


Containerpark Je kan met gesorteerde afvalstoffen (geen huisvuil) ook terecht op het containerpark. Sorteer steeds vooraf en volg de instructies van de parkopzichters!

Containerpark Sint-Amands KMO-zone Hemelrijken 2890 Sint-Amands 0800 90 441 Openingsuren Maandag 12.30 uur- 18.00 uur Dinsdag 9.00 uur – 18.00 uur Woensdag 9.00 uur – 18.00 uur Donderdag GESLOTEN

Vrijdag 9.00 uur – 18.00 uur Zaterdag 9.00 uur – 15.00 uur Zondag GESLOTEN Feestdagen GESLOTEN

Sluitingsdagen Nieuwjaarsdag

Woensdag 1 januari 2014

Paasmaandag

Maandag 21 april 2014

Pinkstermaandag Feestdag Vlaamse Gemeenschap Nationale Feestdag Onze Lieve Vrouw Hemelvaart

Maandag 9 juni 2014 Vrijdag 11 juli 2014 Maandag 21 juli 2014 Vrijdag 15 augustus 2014

Allerheiligen

Zaterdag 1 november 2014

Wapenstilstand

Dinsdag 11 november 2014

Dag voor Kerstmis Tweede Kerstdag Dag voor Nieuwjaar

Woensdag 24 december (vanaf 12 uur) Vrijdag 26 december 2014 Woensdag 31 december 2014 (vanaf 12 uur)

Opgelet: op maandagvoormiddag, donderdag en zondag is het containerpark steeds gesloten.


Toegang krijgen tot het containerpark Om toegang te krijgen tot het containerpark moet je beschikken over een elektronische identiteitskaart (e-ID). Indien je hier niet over beschikt, moet je vooraf een toegangsbadge kopen (€ 10,00) via de gratis infolijn 0800 90 441. Elk gezin heeft recht op 28 gratis bezoeken. Indien je vaker naar het containerpark gaat, moet je een bijdrage betalen per bezoek. Indien je niet officieel ingeschreven bent in de gemeente, moet je per bezoek een bijdrage betalen. KMO’s, zelfstandigen … kunnen enkel terecht op de containerparken van Duffel (Hoogstraat 158), Lier (Mechelsesteenweg 310), Mechelen II (Blarenberglaan 29a) en Putte (KMO-zone Klein Boom). Meer informatie over de werkwijze en de tarieven voor bedrijven vind je op www.ivarem.be of via het gratis nummer 0800 90 441.

Aanvoer van afvalstoffen Breng de afvalstoffen gesorteerd naar het containerpark. Indien het afval niet gesorteerd is, kan de parkwachter je de toegang tot het park ontzeggen. Deponeer het afval in de juiste container. Vraag eventueel de parkwachter om hulp of meer informatie. Volg steeds de aanwijzingen van de parkwachters op. Je mag 2 maal per dag afvalstoffen naar het containerpark brengen en in totaal niet meer dan 2 m³ afval brengen per dag. De meeste afvalstoffen mag je gratis deponeren. Voor een aantal fracties moet betaald worden (vb. grofvuil, asbestcement …). KMO’s, zelfstandigen … kunnen enkel terecht op de containerparken van Duffel (Hoogstraat 158), Lier (Mechelsesteenweg 310), Mechelen II (Blarenberglaan 29a) en Putte (KMO-zone Klein Boom). Meer informatie over de werkwijze en de tarieven voor bedrijven vind je op www.ivarem.be of via het gratis nummer 0800 90 441.

Betalen op het containerpark Op het containerpark van Sint-Amands kan je betalen met bankkaart of kredietkaart. Cash geld wordt NIET aanvaard! Meer informatie over de werking van het DIFTAR-containerpark vind je op www.ivarem.be of via de gratis infolijn 0800 90 441.


Snoeihout

SH

Kerstboom

KB

Gesloten

Container Park

Grof Huisvuil

GH

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

SH

KB

3

27

20

13

6

30

ma

7

21

4

28

HV PMD

GH

14

HV PMD

KB

31

di

KB

CP

gesloten

5

29

22

15

8

1

wo Nieuwjaar

KB

CP

gesloten

6

30

23

16

9

2

do

10

24

7

31

HV PMD

HV

PK 17

HV PMD

HV

3

HV PMD

vr

PK

lippelo

8

1

25

18

11

4

za

9

2

26

19

12

5

zo

Januari 2014


Snoeihout

SH

Grof Huisvuil

GH

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

SH

25

4

3

HV PMD

18

11

GH PMD HV

4

28

di

24

17

10

3

27

ma

5

26

19

12

5

29

wo

6

27

20

13

6

30

do

7

21

7

28

HV PMD

HV

PK 14

HV PMD

HV

31

vr

PK

lippelo

8

1

22

15

8

1

za

9

2

23

16

9

2

zo

Februari 2014


Snoeihout

SH

Grof Huisvuil

GH

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

SH

25

1

31

HV PMD

18

11

GH PMD HV

4

25

di

24

17

10

3

24

ma

2

26

19

12

5

26

wo

3

27

20

13

6

27

do

7

21

4

28

HV PMD

HV

PK 14

HV PMD

HV

28

vr

PK

lippelo

5

29

22

15

8

1

za

6

30

23

16

9

2

zo

Maart 2014


Snoeihout

SH

Grof Huisvuil

GH

Gesloten

Container Park

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

14

7

CP

gesloten

29

6

5

HV PMD

22

15

HV PMD

8

1

di

28

21

Paasmaandag

GH

SH

31

ma

7

30

23

16

9

2

wo

8

1

24

17

10

3

do

4

18

9

2

25

PK HV PMD lippelo

HV

PK 11

HV PMD

HV

vr

10

3

26

19

12

5

za

Pasen

11

4

27

20

13

6

zo

April 2014


Gesloten

Container Park

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

6

5

20

19

27

3

26

2

HV PMD

13

12

HV PMD

29

di

28

ma

4

28

21

14

7

30

wo

do

CP

gesloten

8

1

22

15

5

29

Onze Heer Hemelvaart

gesloten

CP

Feest van de Arbeid

2

16

9

HV

6

30

23

HV PMD

HV

PK

HV PMD

HV

vr

PK

lippelo

7

31

24

17

10

3

za

8

1

25

18

11

4

zo

Mei 2014


Gesloten

Container Park

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

CP

gesloten

17

16

24

1

23

30

HV PMD

10

9

HV PMD

3

2

Pinkstermaandag

27

di

26

ma

2

25

18

11

4

28

wo

3

26

19

12

5

29

do

13

6

HV

4

27

20

HV PMD

HV

PK

HV PMD

30

vr

PK

lippelo

5

28

21

14

7

31

za

8

1

6

29

22

15

Pinksteren

zo

Juni 2014


Gesloten

Container Park

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

gesloten

CP

29

5

4

HV PMD

22

15

28

21

Nationale feestdag

14

8

7 HV PMD

1

di

30

ma

6

30

23

16

9

2

wo

7

31

24

17

10

3

do

4

HV 11

HV

8

1

25

18

HV PMD

CP

gesloten

Feestdag van de Vlaamse gemeenschap

PK

HV PMD

vr

PK

lippelo

9

2

26

19

12

5

za

10

3

27

20

13

6

zo

Juli 2014


Gesloten

Container Park

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

5

4

6

30

wo

19

18

26

2

25

1

HV PMD

12

11

3

27

20

13

HV PMD HV PMD

29

di

28

ma

4

28

21

14

7

31

do

8

1

22

15

5

PK 29

HV PMD

HV

CP

gesloten

Maria Hemelvaart

HV

PK

HV PMD

vr

PK

lippelo

6

30

23

16

9

2

za

7

31

24

17

10

3

zo

Augustus 2014


Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

9

8

23

22

30

7

29

6

HV PMD

16

15

HV PMD

2

di

1

ma

8

1

24

17

10

3

wo

9

2

25

18

11

4

do

5

19

10

3

PK 26

HV PMD

HV

12

HV PMD

HV

vr

PK

lippelo

11

4

27

20

13

6

za

12

5

28

21

14

7

zo

September 2014


Snoeihout

SH

Grof Huisvuil

GH

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

SH

28

4

3

HV PMD

21

14

GH PMD HV

7

30

di

27

20

13

6

29

ma

5

29

22

15

8

1

wo

6

30

23

16

9

2

do

3

17

HV

7

31

PK 24

HV PMD

HV

10

HV PMD

HV

vr

PK

lippelo

8

1

25

18

11

4

za

9

2

26

19

12

5

zo

Oktober 2014


Snoeihout

SH

Gesloten

Container Park

Grof Huisvuil

GH

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

SH

18

11

25

2

1

HV PMD

gesloten

CP

HV PMD GH

Wapenstilstand

4

28

di

24

17

10

3

27

ma

3

26

19

12

5

29

wo

4

27

20

13

6

30

do

14

HV

5

28

PK 21

HV PMD

HV

7

HV PMD

31

vr

PK

lippelo

gesloten

CP

6

29

22

15

8

1

Allerheiligen

za

7

30

23

16

9

2

zo

November 2014


Snoeihout

SH

Gesloten

Container Park

Grof Huisvuil

GH

Papier & karton

PK

Plastic flessen, flacons, Metalen verpakkingen, Drankkartons

PMD

Huisvuil

HV

SH

30

6

5

HV PMD

23

16

HV GH PMD

9

2

di

29

22

15

8

1

ma

CP

gesloten

CP

gesloten

7

31

24

17

10

3

wo

CP

gesloten

Kerstmis

8

1

25

18

11

4

do

12

gesloten

CP

HV

9

2

26

PK 19

HV PMD

HV

5

HV PMD

vr

PK

lippelo

10

3

27

20

13

6

za

11

4

28

21

14

7

zo

December 2014


Notitie


Zwerfvuil in de vuilbak! Afval hoort in de vuilbak en nergens anders!

Sluikstorten en sluikverbranden is verboden! Boete van 250 euro! Sluikstorten en sluikverbranden is verboden! Je schaadt er niet alleen het milieu maar ook de gemeenschap mee. Mensen die zich ontdoen van afval op plaatsen of op een wijze zoals dat niet hoort, zijn sluikstorters. Ook zij die op illegale wijze afval verbranden zijn sluikstorters. Sluikstorters kunnen bestraft worden met een administratieve geldboete met een maximum van 250 euro, voor zover door andere wetten geen andere straffen voorzien zijn. Diegene die sluikstort moet bovendien het afval onmiddellijk opruimen; zo niet kan de gemeente dit doen op kosten van de overtreder.

Straat niet toegankelijk? Is je straat niet toegankelijk voor de ophaalwagen door bv. wegeniswerken, feestelijkheden (kermis, markt ‌) of andere oorzaken, bel dan naar onderstaand nummer voor meer informatie over hoe het ophalen van het afval zal verlopen:

052 39 98 75.


Straatpeter en –meter Wil je je samen met de gemeente Sint-Amands inzetten voor een propere buurt? Word dan peter of meter van je straat. Het peter- of meterschap houdt in dat je toezicht houdt op de netheid van de straat en op zelf gekozen tijdstippen het zwerfvuil verzamelt. Uiteraard krijgen de peters of meters het nodige materiaal van de gemeente Sint-Amands ter beschikking zoals speciale vuilniszakken, fluo-vestje, handschoenen en regenjas. Op afgesproken tijdstippen worden de vuilniszakken dan door de gemeentediensten opgehaald. Je inzet wordt beloond met een klein geschenk. Interesse? Neem dan snel contact op met onze milieudienst via 052 39 98 78 of milieudienst@sint-amands.be

Groene punt Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat de fabrikant van het product een bijdrage betaalt voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Het zegt niets over de recycleerbaarheid van het product of zijn verpakking en is dus geen sorteerinstructie.

N u tt ig e te le fo onnum m e r s Informatie & klachten over • PMD, PK St-A en Oppuurs, GH, SH, HV • Glasbollen • Containerpark IVAREM 0800 90 441 www.ivarem.be

Informatie & klachten over • PK Lippelo Gemeente Sint-Amands 052 39 98 78

www.fostplus.be

Ophaalkalender Sint-Amands 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you