Page 1

SEZONA 2011/12


DRAGI OTROCI, SPOŠTOVANI STARŠI ! Vsakič znova nabito polna Kristalna dvorana vedoželjnih otrok in njihovih staršev je prizor, na katerega smo bili v pretekli abonmajski sezoni upravičeno ponosni. Letošnji abonmajski program nadaljuje in nadgrajuje zastavljeni koncept, v katerem našim najmlajšim ponudimo izvirne, najkakovostnejše kulturne dogodke, ki bogatijo in izgrajujejo glasbeni okus naših mladih poslušalcev. Izboljšali smo sedežni red v dvorani, ta je zasnovan tako, da bodo vsi otroci lahko dobro videli dogajanje na odru. Skupina Slovenski Tolkalni Projekt StoP bo začela abonmajsko sezono s prvinskimi zvoki najpomembnejšega glasbenega elementa – z ritmom. Igrano - lutkovna predstava Mizica pogrni se bo otroke popeljala skozi eno najlepših pravljic bratov Grimm. Glasbena pravljica Lunina čarobna flavtica Blaža Puciharja bo v plesu in baletu krstno izvedena prav v okviru abonmaja Umetnost otrokom. Glasbeni atelje Tartini bo s svojimi učenci predstavil, kako so različni plesi našli pot v inštrumentalno glasbo. Plesna predstava Muca copatarica po predlogi Ele Peroci bo na novo oživela pod režijskim vodstvom Petre Pikalo. Otroci in vzgojiteljice Vrtca Škofja Loka bodo skupaj z učenci Glasbene šole Škofja Loka poustvarili glasbeno pravljico Mire Voglar Gradič. Otroci in vzgojitelji Vrtca Sončni žarek bodo sklenili abonmajsko sezono s pripovedmi Modre želve, ki povezujejo prijateljstvo otrok z vsega sveta. Dragi otroci, dragi starši, prisrčno Vas vabimo k Umetnosti na obisk. Programski odbor otroškega abonmaja Umetnost otrokom


SPET JE TU NAŠ ‘’NAJMLAJŠI’’ GLASBENI ABONMA! Dragi mladi prijatelji glasbe in gledališča, spet je tu jesen, ki bo marsikomu od vas prinesla tudi prve korake v vrtec ali celo vstop med šolske klopi. Tam vas bodo pričakali vaši prijatelji in imenitni svet učenosti. Ob prijetnem druženju boste skupaj odkrivali skrivnosti igre, znanja in ustvarjanja. Čudežni svet umetnosti - glasbe, plesa in gledališča - pa nam letos, drugo leto zapored, predstavlja tudi Otroški glasbeni abonma. To je naš najmlajši glasbeni abonma, ki mladim obiskovalcem v našem novem kulturnem hramu kar najprijazneje in čim razumljiveje prestavlja različne umetniške zvrsti. Pa ne bo zgolj predstavitev, pač pa vas bo prijazno povabil v čarobno deželo pravljic in veselih melodij. Tam boste skupaj lovili prve plesne korake in kot eden zapeli v čisto pravem pevskem zborčku. Pred vami se bo odvila tudi zanimiva gledališka predstava. Marsikoga od vas bo lahko za vse življenje začaral magični svet igre in gledališča. Sam dobro vem, kako je, če se ti to zgodi v obdobju, ko zajemaš čudesa sveta še s svežim in nepreobremenjenim umom. V letošnjem abonmaju za sezono 2011/2012 je programski odbor pripravil pisan program sedmih kakovostnih kulturnih prireditev za mlade obiskovalce, stare od 4 do 9 let. Prijazno vabljeni k vpisu Otroškega abonmaja, ki je ugnezden na osrednjem prizorišču Sokolskega doma sredi pisanega Mestnega trga. Miha Ješe, Župan


PROGRAM

otroškega glasbenega abonmaja 15. OKTOBER

18. FEBRUAR

STOP, Slovenski tolkalni projekt

MUCA COPATARICA

MALA TOLKALNA GLASBA

E. Peroci:

19. NOVEMBER

Plesno-gledališka predstava Plesni teater Ljubljana

MIZICA, POGRNI SE

17. MAREC

J. in W, Grimm

Igrano-lutkovna predstava Mini teater Ljubljana

M. Voglar:

17. DECEMBER

Glasbena pravljica - Vrtec Škofja Loka

LUNINA ČAROBNA FLAVTICA

SKRIVNOST MODRE ŽELVE

B. Pucihar - Glasbeno društvo Tulipan Plesno baletna pravljica Glasbena šola Škofja Loka

21. JANUAR

PLES V GLASBI

Glasbena predstava o plesu Glasbeni atelje Tartini

Predstave so ob sobotah ob 10. uri.

GRADIČ 21. APRIL

Plesi, pesmi in pripovedi z vsega sveta Vrtec Sončni žarek Pridržujemo si pravico do sprememb napovedanega sporeda in zasedb zaradi višje sile, zato vas prosimo, da sledite objavam v medijih.


INFORMACIJE ob vpisu abonmaja CENE ABONMAJA:

INFORMACIJE:

Abonma (7 prireditev): 16 € za otroke (do 2 let brezplačno), 20 € za odrasle

Telefon: 04 51 12 344

Ob nakupu dveh abonmajev: 30 € Abonma v okviru organizirane skupine (nad 10 oseb): 14 €

Mobitel: 031 330 436 E-mail: sokolskidom@skofjaloka.si www.sokolskidom.si www.skofjaloka.si

Posamezna vstopnica: 5 €

Vpis abonmaja: za lanskoletne abonente, ki želijo obdržati svoj sedež: od 5. septembra do 10. septembra za nove abonente: od 12. septembra do 10. oktobra: pri blagajni Sokolskega doma v Škofji Loki • od torka do petka od 17. do 19. ure in • v soboto od 10. do 12. ure.


MALA TOLKALNA GLASBA Koncertna predstava KAJ JE RITEM? KAJ VSE JE LAHKO TOLKALO? KAJ JE KOMORNA IGRA? KAJ JE TO KOMORNA SKUPINA? KDO JE SOLIST? ODGOVORE NA TA IN ŠE MNOGA DRUGA VPRAŠANJA BODO PREDSTAVILI ČLANI SKUPINE STOP. TOLKALCE JE ZDRUŽILA ŽELJA PO KOMORNI NAGAJIVOSTI, RITMIČNEM ZVIJANJU, POTOVANJIH DOMA IN PO SVETU TER RAZISKOVANJU NOVIH TOLKALNIH ZVOKOV. ČLANE ODLIKUJE AKADEMSKA TOLKALNA GLASBENA IZOBRAZBA IN RAZNOTERE PEDAGOŠKOKONCERTANTNE IZKUŠNJE. NAŠIM NAJMLAJŠIM POSLUŠALCEM BODO PRIKAZALI SINERGIJO KLASIČNE TOLKALNE GLASBE IN RITMOV VSAKDANJEGA ŽIVLJENJA.

STOP, Slovenski tolkalni projekt www.stop-projekt.com

15. 10. ob 10. uri


MIZICA, POGRNI SE Igrano-lutkovna predstava MIZICA, POGRNI SE VELJA ZA ENO NAJLEPŠIH IN NAJPRILJUBLJENEJŠIH PRAVLJIC NA SVETU. V PREDMESTJU JE NEKOČ STALA HIŠA, V KATERI SO ŽIVELI OČKA, SIN MIHA IN KOZA, KI JE VEDNO LAGALA. MIHA, KI JE BIL ZALJUBLJEN V MARJETKO, SI JE NEKEGA DNE PRISLUŽIL ČARODEJNO MIZICO, ZLATO OVCO IN GORJAČO, KI KAZNUJE TATOVE IN LAŽNIVCE ... V VEČKRAT NAGRAJENI PREDSTAVI BOSTA GLASBENIK JOSE IN MLADI DIPLOMANT AGRFT ALJAŽ JOVANOVIČ NAŠIM NAJMLAJŠIM S SVOJO ENERGIČNO SODOBNO GLASBO IN V ŽIVO IZVAJANIMI SONGI USTVARILA NEPOZABNO IN IZVIRNO DOŽIVETJE.

Jacob in Wilhelm Grimm: MIZICA, POGRNI SE Mini teater Ljubljana priredba in režija: Marek Bečka glasba: Jose likovna zasnova: Robert Smolik lektura: Mateja Dermelj oblikovanje luči in zvoka: Nace Hočevar, Anže Kreč, Marko Levičnik igrata: Jose in Aljaž Jovanovič / alt. Rok Kunaver

19. 11. ob 10. uri


LUNINA ČAROBNA FLAVTICA Plesno baletna pravljica PRED VAMI JE POUČNA, ZANIMIVA IN NAPETA ZGODBA O DEKLICI LUNI, KI SE ODPRAVI V ŠIRNI SVET NEPOZABNIM DOGODIVŠČINAM NAPROTI. KO SE LUNA ODPRAVI NA VLAK, OB SEBI NIMA PRIJATELJEV, AMPAK LE SVOJO MALO FLAVTICO, NA KATERO ZNA PRELEPO IGRATI. PRIJATELJE SI ZATO PRIDOBI NA POTOVANJU, SAJ S SVOJO ČAROBNO FLAVTICO OSREČUJE VSE OKOLI SEBE. KMALU PA ZA NJENO OSREČUJOČO FLAVTICO IZVE ZMAJ ... LUNINA ČAROBNA FLAVTICA JE ZBIRKA SKLADBIC, NAMENJENA MLADIM FLAVTISTOM. V KRSTNI IZVEDBI ZBIRKE V PLESNO BALETNI PREOBLEKI SE NAM BODO PREDSTAVILI PLESALCI BALETNEGA ODDELKA GLASBENE ŠOLE ŠKOFJA LOKA.

Blaž Pucihar: Lunina čarobna flavtica Glasbena šola Škofja Loka, baletni oddelek Glasbeno društvo Tulipan Mentorici: Ana Trojnar in Sonja Kerin Krek

17. 12. ob 10. uri


ilustracija: Igor Ĺ inkovec


PLES V GLASBI

Glasbena predstava o plesu OD KOD IZVIRA VALČEK? KAJ JE ZNAČILNO ZA MENUET? ALI POZNATE POLKO? MLADI UMETNIKI IZ GLASBENEGA ATELJEJA TARTINI NAM BODO SLIKOVITO ODIGRALI ODGOVORE NA TA IN ŠE MNOGA DRUGA VPRAŠANJA O PLESIH V GLASBI. LJUDJE SO OD NEKDAJ RADI PLESALI. S PLESOM SO IZRAŽALI SVOJE OBČUTKE, PRIKAZOVALI DOGODKE TER SPOROČALI MISLI IN ŽELJE. VRTELI SO SE OB GLASBI, POSKAKOVALI, PODRSAVALI, UŽIVALI V GIBANJU TELESA IN SE VESELILI ŽIVLJENJA. SPRVA SO PLESALI VSAK PO SVOJE, SČASOMA PA SO SE OBLIKOVALA PRAVILA. TA SO SE V PLEMIŠKIH IN MEŠČANSKIH KROGIH TUDI SPREMINJALA. A VČASIH SO PLESNI KORAKI IZGINJALI V POZABO, GLASBA, KI JIH JE SPREMLJALA, PA JE ŽIVELA ŠE

NAPREJ. GLASBENIKI SO JO RADI IGRALI, POSLUŠALSTVO PA RADO POSLUŠALO. TUDI PRAVI SKLADATELJI SO Z VESELJEM USTVARJALI GLASBO V PLESNEM RAZPOLOŽENJU VALČKA, POLKE, MENUETA ... TAKŠNO GLASBO POGOSTO SREČAMO V ZBIRKAH SKLADBIC, NAMENJENIH OTROKOM, KI SE UČIJO IGRANJA NA SVOJ INŠTRUMENT.

Glasbeni atelje Tartini

21. 1.

ob 10. uri


MUCA COPATARICA Plesno-gledališka predstava PLESNO-GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA OTROKE MUCA COPATARICA PETRE PIKALO V PRODUKCIJI PLESNEGA TEATRA LJUBLJANA PRIPOVEDUJE O NAGAJIVI MUCI COPATARICI, KI OTROKOM IZMIKA IN POPRAVLJA COPATE TER JIH UČI SKRBNOSTI. PREMIERNO JE BILA UPRIZORJENA LETA 2006 V GLEDALIŠČU PLESNEGA TEATRA LJUBLJANA IN PO 42 PONOVITVAH POVSOD PO SLOVENIJI, V ZAMEJSTVU IN V TUJINI ŠE VEDNO NAVDUŠUJE NOVE IN NOVE GENERACIJE MALČKOV, KI JIM TAKO PRIJAZNO IN ZANIMIVO PRIBLIŽA KULTURO TER UMETNOST SKOZI SVET GLEDALIŠČA IN PLESA.

Po zgodbi Ele Peroci Avtorstvo in režija: Petra Pikalo Koreografija in izvedba: Sinja Ožbolt, Sabina Schwenner, Nina Meško, Nataša Tovirac, Petra Pikalo Avtor besedila in dramaturgija: Matjaž Pikalo Avtorska glasba: Davor Herceg Oblikovanje luči: Jaka Šimenc Scenografija in kostumografija: Alenka Vogelnik Producentka: Katja Somrak Produkcija: Plesni Teater Ljubljana

18. 2.

ob 10. uri


GRADIČ

Glasbena pravljica SREDI VELIKEGA RAVNEGA POLJA JE STAL GRAD GRADIČ. NIKOGAR NI BILO NA POLJU, LE SVETLO SONCE JE SIJALO NANJ. OD NEKOD PA PRILETI MUHA SITNICA IN VPRAŠA: »KDO ŽIVI V TEM GRADU?« KER SE NIHČE NE OGLASI, VSTOPI V GRAD IN ZAČNE ŽIVETI V NJEM... KAJ SE JE POTEM DOGAJALO V GRADU, NAM BODO ZAIGRALI OTROCI IZ VRTCA ŠKOFJA LOKA IN UČENCI GLASBENE ŠOLE ŠKOFJA LOKA.

Mira Voglar: Gradič Otroci in vzgojiteljice Vrtca Škofja Loka Učenke in učenci Glasbene šole Škofja Loka

17. 3.

ob 10. uri


SKRIVNOST MODRE ŽELVE

Plesi, pesmi in pripovedi z vsega sveta MODRA ŽELVA V SVOJEM OKLEPU SKRIVA NAJSTAREJŠE IN NAJLEPŠE ZGODBE, KI JIH ZMERAJ ZNOVA RADA PRIPOVEDUJE OTROKOM. V PREDSTAVI SE BODO OTROCI VRTCA SONČNI ŽAREK PREDSTAVILI KOT OTROCI VSEGA SVETA V PLESU IN PESMI. MODRA ŽELVA POVABI SVOJE PRIJATELJICE, DA S SVOJIMI OKLEPI NAREDIJO MOSTOVE, KI POVEZUJEJO VES SVET. TAKO DAJO OTROKOM PRILOŽNOST, DA SE SREČUJEJO IN GRADIJO PRIJATELJSTVO MED VSEMI LJUDMI SVETA.

Vrtec Sončni žarek

21. 4.

ob 10. uri


PROGRAMSKI ODBOR:

Karin Garb, Ana Kavčič Pucihar, Jana Podobnik Kožič, Janez Snoj, mag. Andreja Ravnihar Megušar

SODELUJOČI: Občina Škofja Loka, Glasbena Šola Škofja Loka, Vrtec Škofja Loka, Vrtec Sončni žarek, Glasbeno društvo Tulipan KOORDINACIJA:

mag. Andreja Ravnihar Megušar

AVTORICA BESEDIL:

mag. Ana Kavčič Pucihar

LASTNIK:

Občina Škofja Loka, Mestni trg 15, Škofja Loka

UPRAVNIK: Kino Sora, d.o.o. , Mestni trg 16, Škofja Loka LEKTORIRANJE:

Bernarda Pavlovec Žumer

OBLIKOVANJE:

Simon Pavlič

TISK:

Etiketa Žiri, d.o.o.

Škofja Loka, avgust 2011


Sponzorji:


Otroški glasbeni abonma v Sokolskem domu  

Otroški glasbeni abonma v Sokolskem domu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you