Shimano JDM catalogue 2016 Dutch

Page 1

exclusive japanese products

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 1

18/03/2016 10:20:54


INTRODUCTIE

experience | excellence Shimano is een van de meest toonaangevende bedrijven in de wereld op het gebied van ontwerp, design en produceren van hengels, molens, reels en lijnen. Roofvissen in Nederland en BelgiĂŤ heeft altijd al op een hoog niveau gestaan en om te voldoen aan de steeds weer veranderende behoefte van de hedendaagse roofvissers is er nu speciaal een serie hengels uit de Japanse range geselecteerd. Roofvissen is anno 2016 totaal anders dan tien jaar geleden. Er wordt meer dan ooit specifiek gevist met een techniek op een vissoort. Denk hierbij aan pelagic vissen op snoekbaars en snoek, gericht op baars met spinnersbaits, vertikalen op snoekbaars, dropshotten en/of het gebruik van cranks. Al deze technieken worden tegenwoordig niet zelden op een visdag ingezet. Het gebruik van baitcasting reels is hierdoor ook toegenomen. Naast de zoetwater rovers zijn er binnen de JDM serie ook voor de zoutwater liefhebbers sublieme hengels beschikbaar, geschikt voor de laatste technieken. Binnen de Shimano JDM serie zijn we zo ver gegaan dat we voor elke techniek een passende hengel hebben geselecteerd. Er is gebruik gemaakt van de beste grondstoffen en productiemethoden. De met handwerk vervaardigde juweeltjes ondergaan een grondige eindcontrole voordat ze hun weg richting de Shimano dealer vinden. Willem Stolk en Jochem Myjer, alias The Jackalls, wonnen het afgelopen jaar voor de vijfde keer het NKS Rivieren en hebben ook daadwerkelijk gevist met JDM hengels. De heren hebben vooral werpend gevist met verschillende soorten kunstaas en technieken. En juist dat is waarvoor de JDM serie ontwikkeld is. Een prestatie waar we dan ook trots op zijn.

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 2

18/03/2016 10:21:05


03 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 3

18/03/2016 10:32:41


T E C H N O LO G I E

Blank Constructie Shimano gebruikt exclusieve carbon technologie om zodoende nog lichtere, sterkere en meer responsive blanks te produceren. Hierdoor wordt de performance verbeterd wat leidt tot meer visplezier en uiteindelijk meer vis.

HENGEL ACTIES XF Extra Fast F Fast MF Moderate Fast M Moderate S Slow

Hengel Acties XF F MF M

Spiral X Constructie Spiral X is een uniek proces wat Shimano toepast bij de ontwikkeling van extreem hoogwaardige hengelblanks. De Spiral X constructie optimaliseert de gehele performance van de blank en resulteert in een optimale balans tussen sterkte en gewicht. Traditioneel geconstrueerde hengels vertonen verdraaiing van de blank tijdens het werpen en aanslaan waardoor energieverlies optreed. Dit energieverlies heeft een negatief effect op de werpafstand, inhakingskracht en het gebruikersgemak. Met het Spiral X constructieproces wordt hoogwaardig carbon kruislings met uiterste nauwkeurigheid om zowel de binnen- als de buitenzijde van de blank gewikkeld. Shimano gebruikt maar liefst 30 verschillende soorten carbon en iedere hengel vraagt om een specifieke combinatie om zo de meest optimale blank te maken.

Verschillende technieken vragen om een specifieke hengelactie. Per hengel wordt de actie hieronder toegelicht. XF = Extra Fast. De actie komt vanuit de top. Een zeer gevoelig blank die zelfs de sneaky aanbeten doorgeven. Krachtig genoeg om vis stevig te drillen. F = Fast. Uitermate geschikt om relatief licht kunstaas ver te werpen. Deze gevoelige maar strakke blank, buigt zeer fraai maar is enorm snel. MF = Moderate Fast. De medium actie is doorgaans uitstekend om secuur te vissen. Zelfs het drillen van grotere vissen is geen probleem. M = Moderate. Een gemiddelde actie met een prachtige buigingscurve. Ook wanneer grote vissen de benen nemen is het geen probleem om deze met vertrouwen te drillen. S = Slow. De lichtste actie voor gevoelige en lichte visserijen.

S

Hi-Power X Constructie

Midden laag In de lengte liggende carbonvezel sheet

Buiten laag Shimano infinity carbon tape

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 4

Binnen laag Shimano infinity carbon tape

Hi-Power X is een carbon tape die om de blank gewikkeld zit in een spiraal patroon, waardoor over de gehele blank een enorm sterke constructie ontstaat. Deze specifieke actie is vooral tijdens het werpen en drillen van forse vissen een enorm voordeel. Ook het zetten van de haak zal makkelijker gaan. Door de Hi-Power X constructie is het mogelijk om vanaf het achtereind tot aan de top deze unieke actie te creĂŤren. Alleen Shimano is in staat om deze technologie door te voeren tot in de dunste delen van een blank.

experience | excellence 18/03/2016 10:21:21


05 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 5

18/03/2016 10:21:28


T E C H N O LO G I E

CI4+ Reel/Molenhouder Ook de reelseats zijn binnen de JDM serie voorzien van CI4 en CI4+ carbon. Hierdoor is de totale balans van de hengel in evenwicht. Niet alleen is CI4 20% lichter dan conventionele reelseats, maar ook nog eens 1,6 keer sterker. Al deze hoogwaardige aanpassingen maken het vissen op roofvis nog intenser. Willem Stolk vist tegenwoordig het liefst met een baitcaster omdat dit voor hem veel gebruiksvriendelijker is tijdens het werpend en pelagic vissen.

Carbon Monogrip De Carbon Monogrip is uniek in zijn soort. Traditionele handvatten worden vanaf de onderkant voorzien van bijvoorbeeld kurk of kunststof. Bij de Poison Adrena serie is het geheel van carbon waardoor het totale gewicht van de hengel extreem licht is. Maar ook de gevoeligheid van de blank is fenomenaal. Je voelt hierdoor werkelijk alles - en volgens sommigen zelfs het inhaleren van het kunstaas! Vissen op roofvis krijgt hierdoor een totaal andere dimensie.

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 6

18/03/2016 10:21:34


07 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 7

18/03/2016 10:21:37


SPINNING

POISON ADRENA De Poison Adrena range is tot stand gekomen door de expertise van twee topmerken te combineren. Shimano heeft in samenwerking met Jackall Lures het beste van het beste ontworpen. Shimano Poison Adrena hengels zijn er voor elke techniek en roofvis soort. Elke hengel heeft een specifieke actie. De Spiral X blanks zijn uniek en dit merk je tijdens het werpen, het binnenvissen van het kunstaas, de aanslag en de dril. Door deze constructie is de blank enorm gevoelig, maar ook de power van elke hengel is ‘one of a kind’. Wanneer je voor het eerst een Poison Adrena hengel in de hand hebt, zul je meteen merken dat dit bijzonder is. De ultra dunne diameter van de blank en een perfecte balans. Vooral ook tijdens het zetten van de haak is de enorme kracht voelbaar. En tijdens het drillen van een vis zal de blank altijd rond buigen, zonder een harde kant te voelen.

POISON ADRENA 264UL SPINNING Deze eendelige uiterst gevoelige hengel is specifiek ontwikkeld voor de fijne lichte roofvisserij. Denk hierbij aan het werpen met kleine plugjes of shads van 1.5 tot 5 gram. Het is ideaal voor streetfishing. Streetfish-expert Arthur Langstraat gebruikt deze hengel zeer intensief en behoort inmiddels tot zijn favoriete wapentuig. De speciale constructie van de blank zorgt voor een fenomenale actie en elke vis die je ermee vangt is een beleving op zich.

POISON ADRENA 266ML SPINNING Wil je iets zwaarder vissen, zowel werpend als vertikaal, dan is de 4 tot 12 grams uitvoering uitermate geschikt. De 266ML werd door Willem Stolk en Jochem Myjer gebruikt tijdens het NKS rivieren in combinatie met een dropshotrig. De uiterst gevoelig top heeft juist de benodigde actie om net even die seconde extra tijd aan een snoekbaars te geven om te inhaleren. De blank is verder enorm krachtig waardoor het zetten van de haak geen probleem is. Een hengel waarmee je zowel vanaf de kant als vanuit de boot mee uit de voeten kan.

• Spiral X Constructie • Unieke Carbon Monogrip Handdeel • CI4+ Perfection Molen-/Reelhouder • Titanium & RVS Fuji K-Type Ogen • Uiterst Gevoelig • Lichtgewicht Constructie en Supersnelle Japanse Actie

POISON ADRENA 270M SPINNING Deze zwaardere uitvoering uit de range is 2.13 lang en hierdoor ideaal om te werpen, maar is net zo goed geschikt om te vertikalen. Het onderste deel is uitneembaar waardoor de transportlengte korter is. Een op het oog lichte maar enorm krachtige blank waarmee je toch elke oneffenheid op de bodem voelt. Het werpend vissen is met deze hengel een genot en ook wanneer de haak moet worden gezet op afstand (20 meter) dan is dit geen probleem. Juist wanneer je snel wilt wisselen van techniek, bijvoorbeeld van fireball naar dropshot, is deze stok zeer geschikt.

PADRN264UL PADRN266ML PADRN270M

F MF MF

1.93m 1.98m 2.13m

193cm 198cm 187cm

90g 100g 102g

9 9 10

1 1 1+1

3-10g 4-12g 5-15g

369.00 369.00 369.00

POISON ADRENA 264UL SPINNING

POISON ADRENA 266ML SPINNING

POISON ADRENA 270M SPINNING

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 8

AVP prijzen

18/03/2016 10:22:01


“

Met expertise uit het veld en de laatste innovaties is de Poison Adrena range toonaangevend in de scene.

09 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 9

18/03/2016 10:22:18


CASTING

POISON ADRENA 166MH CASTING

POISON ADRENA 166M CASTING De 166M is een van de favoriete hengels van onze prostaff. De specifieke actie van de blank is geschikt om met pluggen te vissen, maar ook softbaits, Texas rigs, jigs and worms. De unieke Spiral X constructie is bij deze uitvoering enorm veelzijdig en als je deze hengel in de hand hebt, weet je binnen een seconde dat het iets zeer speciaals is. Een snelle, krachtige en zeer gevoelige hengel waarmee Willem het afgelopen jaar voor de vijfde keer Nederlands Kampioen werd.

Speciaal voor het Pelagic vissen is de MH uitvoering een verademing. Met 5 tot 7 inch shads tot 30 gram is het geen probleem om de haak te zetten. Juist wanneer snoekbaarzen op half water het kunstaas pakken is het zetten van de haak enorm belangrijk. De vaak grotere vissen hebben een enorme harde bek -en hiervoor is de 166MH zeer geschikt. Het is geen harde pook maar een gevoelige hengel met zeer sterke blank. Naast het Pelagic vissen op half water is het vissen met spinnerbaits ook mogelijk. De top heeft juist die actie die nodig is om spinnerbaits tot 25 gram probleemloos binnen te vissen.

POISON ADRENA 174XHSB CASTING Met een lengte van 2.24 en een werpgewicht van 120 gram is dit de ideale stok om zwaar kunstaas weg te zetten. Een fantastische hengel voor de visserij op snoek. Grote shads, swimbaits of jerkbaits werpen is geen probleem. De blank is krachtig genoeg om grote snoek tussen de waterplanten te belagen. Met een 50 tot 60lbs lijn is het geen probleem om juist ook die zware vissen veilig te landen en naar het net te dirigeren. Juist te licht vissen tussen de waterplanten is een veelgemaakte fout.

POISON ADRENA 172H CASTING Met een lengte van 2.18 is deze Heavy uitvoering geschikt voor pelagic vissen op snoekbaars en snoek. Met 7 inch shads, gerigged met een 30 tot 40 grams jighead, is deze hengel klaar voor de strijd. De haak zetten op half water is geen probleem –en ook het drillen van zware vissen is een verademing met deze stok. Ook wanneer er met spinnerbaits of cranks moet worden gevist is de 172H een aanrader en is specifiek ontworpen voor de visserij zoals bij ons in de lage landen.

PADRN166M PADRN166MH PADRN172H PADRN174XHSB

MF MF MF MF

1.98m 1.98m 2.18m 2.24m

198cm 198cm 188cm 190cm

110g 110g 127g 160g

10 10 10 10

1 1 1+1 1+1

5-21g 10-28g 12-42g 120g

369.00 369.00 369.00 369.00

POISON ADRENA 166M CASTING

POISON ADRENA 166MH CASTING

POISON ADRENA 174XHSB CASTING

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 10

AVP prijzen

18/03/2016 10:22:38


METANIUM DC

CALCUTTA CONQUEST 201/301

De Metanium DC is een van de paradepaardjes en in combinatie met een Poison Adrena hengel een ideale combinatie. Dankzij het DC brake system (I-DC5) is werpen een kinderspel. De reel is makkelijk in te stellen en binnen no time kun je urenlang probleemloos werpen.

Calcutta reels zijn al decennia een begrip binnen de hengelsport. Nu is er de Calcutta Conquest die gemaakt is van de beste onderdelen die er zijn. Een reel voor het leven.

• Shielded A-RB Bearings • Hagane Body • Super Stopper

5RH893000

190

• Double Handle with Paddles • Level Wind System

7,4:1

0,30mm-120m

• Super Free System • Star Drag • I-DCS brake system

9 x S A-RB + 1RB

79

499.00

• Shielded A-RB Bearings • Hagane Body • Super Stopper

CTCNQ201 CTCNQ301

240 325

• Double Handle with Paddles • Level Wind System

4,8:1 5,6:1

0,30mm-130m 0,30mm-230m

• SVS Infinity • Star Drag • Stable Spool Design

12 x S A-RB + 1RB 12 x S A-RB + 1RB

60 76

489.00 499.00

11 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 11

18/03/2016 10:22:59


SPINNING

EXPRIDE

EXPRIDE 262UL-S SPINNING

EXPRIDE 268ML-2 SPINNING

De Shimano Expride serie maakt gebruik van minimale grondstoffen om het maximale resultaat te bereiken. Extreem licht qua gewicht, maar enorm sterk. De Power X Blank technologie, waarbij carbon tape in een 45 graden patroon is geweven, geeft de blank een unieke kracht. Dit merk je tijdens het werpen, want door de unieke buiging gaat dit veel makkelijker. Door deze technologie merk je direct het verschil met een traditioneel gebouwde hengel. Enorm gevoelig en krachtig. Expride spinning modellen zijn voorzien van CI4 molenhouder en de casting modellen de CI4 Fighting Grip Type R. Een baitcaster waar je probleemloos mee kunt blijven werpen zonder dat je wijsvinger hier last van krijgt. Alle Expride hengels zijn afgebouwd met semi-micro RVS Fuji K-type geleideogen met SiC voeringen. Sterker, lichter en gevoelig.

Een van de favoriete streetfishing hengels van Arthur Langstraat. Super gevoelig en strak, maar toch geschikt om de kleinste kunstaasjes de juiste actie te geven. Super lichte dropshotrigs en/ of shads laten zich uitstekend werpen en de ultra light actie geeft elke aanbeet feilloos door. Werkelijk alles voel je door de unieke blankconstructie. Uiteraard is deze eendelige hengel voorzien van een massieve TAFTEC tip.

Wil je met plugjes vissen, dan is de 268ML de juiste keuze. Met een werpgewicht van 4 tot 12 gram en de speciale constructie van de top, is dit een unieke hengel. De vibratie van de pluggen worden op de juiste manier gedempt, waardoor de juiste actie ontstaat. Een hengel mag juist niet te hard zijn in de tips als je met plugjes vist. Uiteraard kun je ook met rubber uit de veren en een wat zwaardere dropshotrig. Afgebouwd met Fuji K-guides en CI4 Perfection molenhouder.

EXPRIDE 266L-2 SPINNING

EXPRIDE 270MH SPINNING

Deze veelzijdige tweedelige hengel is zeer geschikt als je met verschillende typen kunstaas wilt vissen. Struinen in het centrum van de stad op zoek naar rovers. De ene keer kan dit snoekbaars zijn als je met een shad wilt werpen, maar plots zie je een roofblei jagen en monteer je een plugje. Het werpgewicht tussen de 3 en 10 gram maakt het bereik van dit model groot. Een genot om mee te vissen en helemaal om ermee te vangen. Voorzien van een CI4 Perfection molenhouder - met recht een top hengel.

Met een medium heavy actie is de Expride 270MH een allrounder. Je kunt ermee werpen, dropshotten en divers kunstaas gebruiken. Werpen is een genot met de stok, maar ook vertikalen met een dropshotrig of een shad is geen probleem. De op het oog licht, maar zeer sterke blank, kan zonder problemen de haak zetten. Heb je eenmaal een vis gehaakt, dan is de buigingscurve zeer fraai.

• Hi-Power X Constructie • Lichtgewicht, Supersnelle Japanse Actie • Semi Micro Fuji K-type Ogen • Hoogwaardige Kurken Handdeel • Type R Fighting Grip (Baitcasting Modellen) • CI4+ Perfection Molenhouder (Spinning Modellen)

EXPRIDE262ULS EXPRIDE266L2 EXPRIDE268ML2 EXPRIDE270MH

XF F MF MF

1.88m 1.98m 2.03m 2.13m

188cm 102cm 104cm 186cm

90g 97g 102g 110g

9 9 9 10

1 2 2 2

2-6g 3-10g 4-12g 5-18g

279.00 279.00 279.00 279.00

Applicable for 262UL-S EXPRIDE 262UL-S SPINNING

EXPRIDE 266L-S SPINNING

EXPRIDE 268ML-S SPINNING

EXPRIDE 270MH SPINNING

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 12

AVP prijzen

18/03/2016 10:23:21


Shimano Expride hengels zijn ontworpen volgens het principe; “met een minimum aan materialen voor een maximaal resultaat”.

13 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 13

18/03/2016 10:23:30


BAIT FINESSE SYSTEM

EXPRIDE 168MH-2 CASTING

Met zijn lichte gewicht is de Expride 165L BFS voorzien van lichte reel zoals de Chronarch Ci4 een unieke lichtgewicht combo. Het is ongelofelijk hoe gevoelig deze setup is en wat je ermee kunt doen. Een vis vangen met deze combinatie voel je tot in je vezels. Zelfs met jigs van 3 gram.

Deze tweedelige hengel is geschikt voor tal van technieken. Het vissen met spinnerbaits tot 30 gram is hier een voorbeeld van. Maar ook het vissen met cranks gaat uitstekend. Een hengel om urenlang mee te werpen en te wisselen van techniek. Juist wanneer baarzen ondiep tussen de waterplanten azen -of snoekbaarzen op een kop van een krib liggen, dan is de 168MH de juiste keuze. Een hengel die je vaak als eerste zult pakken.

EXPRIDE 165L BFS CASTING

EXPRIDE 173XH CASTING

De Expride 165BFS is de lichtste baitcaster uit de serie en geschikt voor 4-12 gram. De krachtige blank is afgebouwd met CI4 Fighting Grip Type R. De uiterst gevoelige blank is een genot om mee te vissen. Zelfs de kleinste details op de bodem zijn voelbaar. Geschikt voor shads, dropshot en of kleine cranks. Een ideale hengel voor streetfishing, maar zeker ook voor de liefhebbers die vanuit een bellyboot of kayak vissen.

Met een lengte van 2.21 meter en de prachtige XH actie, is de Expride 173XH inmiddels een pike legend. Met een werpgewicht van 14 tot 56 gram kun je allerlei kunstaas gebruiken. Een harde hengel, die toch buigt wanneer een snoek zich vergrijpt aan het kunstaas. Dankzij het gebruik en de positie van Fuji K-guides is deze blank enorm sterk, strak, maar buigt toch prachtig. Het drillen van een 1.20 bak is geen probleem. Dankzij de CI4 reelhouder en Hi-Power X blank een echte snoekstok.

EXPRIDE165LBFS EXPRIDE168MH2 EXPRIDE173XH

XF F MF

1.96m 2.03m 2.21m

196cm 104cm 190cm

110g 115g 137g

11 10 10

1 2 2

4-12g 10-30g 14-56g

279.00 279.00 279.00

EXPRIDE 168MHďšş2 CASTING

EXPRIDE 173XH CASTING

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 14

AVP prijzen

18/03/2016 10:23:47


CALCUTTA CONQUEST 201 De nieuwe Calcutta Conquest met uitstekende werpeigenschappen gecombineerd met een solide kwaliteit is onverslijtbaar. Alle aspecten van de Conquest zijn van de hoogte kwaliteit en betrouwbaar. • Shielded A-RB Bearings • Hagane Body • Double Handle with Paddles

CTCNQ201

240

• Super Stopper • Level Wind System • SVS Infinity

4,8:1

0,30mm-130m

• Star Drag • Stable Spool Design

12 x S A-RB + 1RB

60

489.00

15 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 15

18/03/2016 10:23:57


Z O U T WAT E R

DIALUNA XR Shimano’s gepatenteerde Hi-Power X and Spiral X blank technologie zit verwerkt in de Dialuna XR serie. Zelfs de grootste zeebaarzen zijn ermee gevangen. De Dialuna XR is een van de meest betrouwbare casting hengels in de markt. Inmiddels bewezen in de praktijk door de vele zeebaarssessies in binnen en buitenland.

• Spiral X Constructie • Hi-Power X Constructie • Stainless Flame K-Type Ogen

• CI4+ Molenhouder • EVA Handdeel

De Dialuna XR S806L-S is de lichtgewicht uitvoering - tot 15 gram werpgewicht. Uitgevoerd met de ultra gevoelige TAFTEC tip voor wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Een uiterst gevoelige maar krachtige hengel.

Applicable for S806L-S

Alle Dialuna XR hengels zijn voorzien van een CI4+ reel seat, RVS Fuji K-guides and SiC topoog.

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 16

Deze allrounders zijn uiteraard voor zoutwater, maar ook op het zoete water geschikt. De DIALUNA XR S900ML SPINNING wordt al gebruikt als bijhengel voorzien van een fireball en/of dropshotrig. Maar ook voor het pennen op snoekbaars of het vissen op roofblei hebben beide uitvoeringen de juiste actie. Met een werpgewicht van 6 tot 28 gram en een lengte van 2.70 zijn beide hengels een uitstekende optie. Naast deze zoetwater opties super geschikt voor de zeebaars.

DIALUNA XR S906M SPINNING

DIALUNA XR S806L-S SPINNING

DIALUNA XR S806ML SPINNING DIALUNA XR S900ML SPINNING

Wanneer je op afstand op zeebaars wilt vissen dan is de DIALUNA XR S906M een goede optie. Het bereik van 8 tot 42 gram geeft al aan dat het om een speciale hengel gaat. Gevoelig genoeg om 8 gram te voelen en voldoende sterk om 42 gram weg te zetten. Juist wanneer er ver uit de kant moet worden gevist een top hengel.

DLNXRS806LS DLNXRS806ML DLNXRS900ML DLNXRS906M

M M M M

2.59m 2.59m 2.74m 2.90m

133cm 133cm 140cm 149cm

125g 133g 141g 162g

7 8 8 8

2 2 2 2

2-15g 6-28g 6-28g 8-42g

299.00 299.00 299.00 299.00

DIALUNA XR S806LS SPINNING

DIALUNA XR S806ML SPINNING

DIALUNA XR S900ML SPINNING

DIALUNA XR S906M SPINNING

experience | excellence

AVP prijzen

18/03/2016 10:24:20


kg

ER

M

DR

11

AG

M

IM AX U

POW

EXSENCE CI4+ De Exsence Ci4+ 4000 XGS is extreem populair onder de Japanse zeebaarsvissers. Met een overbrenging van 6.2:1 -en een inhaalsnelheid van 99 cm per slag, de ideale molen om snel te vissen. Voorzien van negen kogellagers loopt deze reel als een trein. De ondiepe spoel is geschikt voor gevlochten lijn. • • • •

• Shielded A-RB Bearings • CI4+ Frame • Single Machined Aluminium Handle

12EXSCI4C30HMGR 12EXSCI440XGSGR

195 250

6,0:1 6,2:1

One-Piece Bail Cold Forged Aluminium Gear Maintenance Port Waterproof Drag

0.20mm - 130m 0.20mm - 150m

9 S A-RB + 1RB 9 S A-RB + 1RB

• • • •

Super Stopper II Dyna-Balance Power Roller Floating Shaft II

88cm 99cm

299.00 299.00

17 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 17

18/03/2016 10:24:37


Z O U T WAT E R

SEPHIA

SEPHIA SSR S803ML

De Sephia hengels zijn speciaal ontwikkeld voor het vissen met egies vanaf de kant op inktvis.

Deze hengel is gebouwd voor het vissen met Egi nummer 2.5-3.5. Deze hengels zijn alleen op aanvraag verkrijgbaar in de Benelux.

• Hi-Power X Constructie • Stainless Fuji K-Type Ogen • CI4+ Molenhouder • EVA Handdeel

SEPHIA SSR S803M Deze allround Egi-hengel is gebouwd voor het vissen met Egi nummer 2.5-4. Deze hengels zijn alleen op aanvraag verkrijgbaar in de Benelux.

SESSRS803ML SESSRS803M

F F

2.52m 2.52m

129cm 129cm

105g 107g

9 9

2 2

EGI 2-3.5 EGI 2.5-4

Speciaal ontwikkeld voor het vissen met egies op inktvis.

Deze hengels zijn alleen op aanvraag verkrijgbaar in de Benelux.

269.00 269.00

SEPHIA SSR S803M

SEPHIA SSR S803ML

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 18

AVP prijzen

18/03/2016 10:24:47


19 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 19

18/03/2016 10:24:57


Z O U T WAT E R

GRAPPLER

GRAPPLER S604

Grappler is de nieuwe generatie offhore hengels voor light jigging, jigging en casting. De blanks zijn voorzien van Shimano’s Hi-Power X blank technologie. Deze specifieke constructie, waarbij carbon tape in een 45 graden patroon is geweven, geven de blank een unieke kracht. Zoals de naam al doet vermoeden is niets te gek voor Grappler. Alle modellen zijn voorzien van Fuji K-guides - ook geschikt voor gevlochten lijn - en EVA grips voor extra duurzaamheid.

Met een range tussen de 90 en 200 gram is de S604 een hengel die je niet teleur zal stellen. Game vissers hebben deze hengel al ingezet en uitvoerig getest. Geschikt om probleemloos een hele dag te gebruiken. Een lichtgewicht hengel met een zwaargewicht ruggengraat.

• Hi-Power X Constructie • Stainless Fuji K-Type Ogen • Secure Molenhouder • EVA Handdeel

GRAPPLER S73ML Geschikt voor little big game tot zo’n 20 kg. Met een lengte van 2.21 geschikt om zijwaarts en overhead te werpen. Handig voor wanneer er vanuit kleinere boten wordt gevist. De medium fast actie is ideaal voor twitching & jerking.

GLPJS604 GLPCS73ML

MF MF

1.83m 2.21m

183cm 173cm

180g 220g

7 7

1 2

90-200g 15-60g

289.00 359.00

GRAPPLER S604

GRAPPLER S73ML

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 20

AVP prijzen

18/03/2016 10:25:09


21 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 21

18/03/2016 10:25:18


Z O U T WAT E R

GAME TYPE HENGELS De Shimano Game Type hengels met drie unieke acties zijn geschikt voor diverse technieken. Dankzij de Spiral X and Hi-Power X blank constructie zijn de blanks enorm sterk, maar ook gevoelig. Met een opvallend laag gewicht een genot om mee te vissen.

• Spiral X Constructie • Hi-Power X Constructie • Fuji Ogen (Stainless and Titanium) • Custom ontworpen reelhouders • EVA Handdeel

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 22

18/03/2016 10:25:32


23 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 23

18/03/2016 10:25:49


Z O U T WAT E R

GAME TYPE SJ (Slow Jigging)

GAME TYPE SJ B681

GAME TYPE J S586

Deze nieuwste Japanse jigging-techniek is inmiddels het gesprek van de dag. Het continu bezig zijn met het kunstaas vraagt om specifieke acties. Werd er voorheen vooral snel gevist, nu zijn hierop tal van variaties ontstaan. Het gemiddelde tempo ligt in ieder geval lager als de traditionele techniek. Onderverdeelt in drie varianten: Slow Pitch Jerk, Hi Pitch Jerk, Long Fall Jerk.

De manier waarop men tegenwoordig vist veranderd continu. Hierop moet de visser inspelen en de nieuwe Game Type SJ B681is ideaal voor een gewicht tot 130 gram. Vissen op een diepte tot 60 meter is geen probleem. De Spiral X en Hi-Power X constructie zorgt voor een uiterst sterke blank die ook nog eens heel gevoelig is. Geschikt voor lightweight slow jigging.

Wil je werpend vissen dan kan dit ook. De GAME TYPE J S586 zet zonder problemen kunstaas tot 300 gram weg. Ontworpen om Shimano SW (Salt water) molens op te bevestigen. Afgebouwd met Fuji K type anti-tangle guides -en met een lengte van 1.73 de ideale stok om te twichen, jerken en popperen.

Deze techniek wordt normaal gesproken gedaan met behulp van baitcasting of multiplier reels. Voordeel hiervan is, dat je meteen voelt wanneer het kunstaas de bodem bereikt. Een beter gevoel van het kunstaas en de diepte waarop je vist. Wanneer je grote vis verwacht dan is de Ocea Jigger reel een aanrader. De Ocea Calcutta is een goede keuze voor kleinere vis in combinatie met een Light Slow Jigging hengel.

GAME TYPE SJ B684 Voor het zwaardere werk, tot 300 gram, is de SJ B684 een juiste keuze. Door de ‘super slow taper’ en de unieke parabolische actie is dit een hengel voor diverse omstandigheden. In combinatie met de Ocea Jigger 2001 een prachtige set. De uiterst dunne blank is geschikt om ‘small pitch’ bewegingen te maken. Applicable for Type J S586

• Spiral X Constructie • Hi-Power X Constructie • Fuji Ogen (Stainless and Titanium) • Custom ontworpen reelhouders • EVA Handdeel

GTYPSJB681 GTYPSJB684 GTYPJS586

S S S

2.03m 2.03m 1.73m

203cm 203cm 173cm

112g 127g 173g

10 10 7

1 1 1

130g 300g 300g

339.00 399.00 349.00

GAME TYPE SLOW JIGGING B681

GAME TYPE SLOW JIGGING B684

GAME TYPE JIGGING S586

GAME TYPE LIGHT JIGGING B632R

GAME TYPE LIGHT JIGGING S632R

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 24

AVP prijzen

18/03/2016 10:26:09


GAME TYPE LJ Light Jigging Door het gebruik van Inchiku en Madai Jigs is de laatste trend ontstaan. Lichtgewicht vertikalen blijkt erg goed te werken. Een hengel die alles subliem doorgeeft en krachtig genoeg is om de haak te zetten. Een vis vangen met de Game Type LJ vergeet je niet meer.

GAME TYPE LJ S632R et B632R Binnen de GAME TYPE LIGHT JIGGING serie is er een reel en molen variant. Beide geschikt tot een gewicht van 150 gram. Het vertikalen en werpen is met deze hengels geen probleem. Verre worpen zijn mogelijk door de unieke constructie en ontwerp van de blanks. Met beide hengels kun je blijven variëren qua technieken. De baitcasting variant zal voor het vertikalen meer geschikt zijn doordat de lijnafgifte beheerst gaat en je meteen voelt wanneer de bodem is bereikt. Door de afbouw met Shimano’s CI4 Perfection molen/reelhouders zijn de hengels in uitstekende balans en is vissen een verademing.

GTYPLJS632R GTYPLJB632R

M M

1.91m 1.91m

191cm 191cm

135g 145g

8 9

1 1

150g 150g

299.00 299.00

25 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 25

18/03/2016 10:26:20


IM AX U kg

ER

DR

10

AG

M

M

Z O U T WAT E R

POW

OCEA JIGGER 2001NRPG Ontworpen voor diep water en extreme omstandigheden. Een kwalitatief werkpaard voor grote vis. De afgifte van de lijn gaat zelfs met harde stroming erg gemakkelijk. Een belangrijk onderdeel bij de visserij waar de stroming heftig is. Met een overbrenging van 5.1:1 een echt werkpaard.

• Shielded A-RB Bearings • Salt Resistant E.I. Protection

5RH70211P

• Aluminium Frame • Narrow Spool Design • Waterproof Drag

555

5.1:1

• Exciting Drag Sound • Super Free Spool • Single Power Handle

0,33mm-400m 8 x S A-RB + 1 RB

96cm

499.00

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 26

18/03/2016 10:26:33


DR

kg

ER

M

6.0

AG

M

IM AX U

POW

OCEA CALCUTTA 301HG De Ocea Calcutta 301HG is perfect voor het lichtere zoutwater werk maar kan ook op zoetwater ingezet worden voor de zwaardere visserij met bijvoorbeeld groot kunstaas op zoetwatermonsters. Weegt slechts 350g en vormt de perfecte balans met de Game Type jigging hengels. De hoge 6.1:1 inhaalsnelheid zorgt voor het eenvoudig binnendraaien van je aas vanuit grote diepte.

• • • •

• • • •

Shielded A-RB Bearings Aluminium Frame S Compact Body Salt Resistant E.I. Protection

5RH710301

350

Level Wind System Waterproof Drag Carbon Cross Washer Clicker System

6,0:1

0,28mm-200m

AVP prijzen

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 27

• Super Free Spool • Single Power Handle

5 x S A-RB + 1 RB

81cm

399.00

27 18/03/2016 10:26:53


SURF

SURF LANDER 405 BX Met een lengte van 4.05 en een werpgewicht van 101 tot 130 gram is de Surf Lander 405 BX een krachtpatser. Door het gebruik van Hi-Power X and Spiral X blank is werpen een ervaring op zich. Het gewicht wordt als het ware gekatapulteerd. De hengel is iets meer ‘slower tapered’ dan de traditionele strandhengels.

• Spiral X Constructie • Hi-Power X Constructie • Rubberen non-slip eindgreep • Anti-slip groeven in de blank

Alles aan deze hengel is overdacht en specifiek ontworpen om serieuze grote vissen te kunnen vangen.

SFLNDR405BX

4.05m

143cm

450g

7

5

100-150g

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 28

599.00

AVP prijzen

18/03/2016 10:27:03


29 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 29

18/03/2016 10:27:09


SURF

SPIN POWER 425BX Voor de ervaren vissers is er de Spin Power 425BX. Met een werpgewicht van 150 tot 170 gram een geschikte hengel om ver te werpen. Door het gebruik van balansgewichten in het achtereind ontstaat er een extreem goede balans, wat het werpen, maar ook aanslaan vergemakkelijkt. In combinatie met de Aero Technium XS-B MGS molen een prachtige combo. Door het gebruik van Fuji K-guides zal de lijn feilloos zijn weg vinden zonder te kinken.

• Spiral X Constructie • Hi-Power X Constructie • Met balansgewicht-systeem • Anti-slip groeven in de blank

5CAYM4425

4.25m

150cm

465g

7

3

100-170g

1,299.00

De Spin Power 425BX heeft een enorm werpvermogen en juist voor de ervaren surfvisser een genot om mee te vissen.

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 30

AVP prijzen

18/03/2016 10:27:21


31 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 31

18/03/2016 10:27:34


ZONNEBRIL HG071

• Sportief lichtgewicht metalen montuur • Waterafstotend ‘smoke’ gekleurde lens HG081

• Lichtgewicht metalen montuur • ‘Smoke’ gekleurde lens

ZONNEBRIL METAL FISHING HG071NBRMGUN HG-071N METAL FISHING GLASS HG081NSSL HG-081N METAL FISHINGGLASS TD

BROWN LENS - WATER REPELLENT SMOKE LENS

49.95 € 49.95 €

HG093

• Eenvoudig lichtgewicht montuur • Smoke gekleurde lens

HG062

CLIP ON ZONNEBRIL

• Full rim type resin frames • Waterafstotend smoke gekleurde lens

• Clip-on voor montage op een cap • ‘Smoke’ lenskleur • Inclusief beschermhoes

ZONNEBRIL FISHING HG002NSBK

HG-002N CAP CLIP ON GLASS

SMOKE LENS

experience | excellence JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 32

49.95 €

HG093NSSL HG062NSTI

HG-093N FISHING GLASS HG-062N FISHING GLASS

SMOKE LENS SMOKE LENS - WATER REPELLENT

44.95 € 44.95 €

AVP prijzen

18/03/2016 10:27:40


ZONNEBRIL FISHING HG066NSMBK

• Half rim type resin frames • Waterafstotend ‘smoke’ gekleurde lens

HG-066N HALF FISHING GLASS PC

SMOKE LENS - WATER REPELLENT

• • • •

44.95 €

Mat zwart montuur PC lens wellington stijl ‘Smoke’ lenskleur Inclusief beschermhoes

FISHING ZONNEBRIL 59YHG092P11

FISHING SUNGLASSES

MATTE BLACK

• • • •

47.95 €

Mat zwart drijvend montuur PC lens ‘Smoke’ lenskleur Inclusief beschermhoes

DRIJVENDE ZONNEBRILLEN 59YHG064P11

FLOATING SUNGLASSES

MATTE BLACK

• • • • •

47.95 €

Metalen frame PC lens Zilveren frame ‘Smoke’ lenskleur Inclusief beschermhoes

WATER AFSTOTEND METALEN ZONNEBRILLEN 59YHG065P11

WATER-REPELLENT METAL SUNGLASSES

SILVER

51.95 €

33 JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 33

18/03/2016 10:27:45


LU G G AG E XEFO LIGHT SALT SLING SHOULDER BAG • • • • • • •

Makkelijk te openen tijdens het vissen Waterafstotend Twee opbergvakken aan binnenzijde Handig verstelbare riem Ruimte voor tools 15.5 x 24 x 38.5cm Materiaal: 100% Polyester, Polyurethane waterproofing, Phthalate vrij PVC

BS224PBL BS224PTU

XEFO LIGHT SALT SLING SHOULDER BAG XEFO LIGHT SALT SLING SHOULDER BAG

BLACK TUNGSTEN

76.95 € 76.95 €

XEFO SLING SHOULDER BAG XT • • • • • • •

Makkelijk te openen tijdens het vissen Waterafstotend Twee opbergvakken aan binnenzijde Handig verstelbare riem Ruimte voor tools 15.5 x 24 x 38.5cm Materiaal: 100% Polyester, Polyurethane waterproofing, Phthalate vrij PVC

BS224PBG

XEFO SLING SHOULDER BAG XT

BLACK/LIGHT GREEN

91.95 €

TUNGSTEN

69.95 €

XEFO SHOULDER BAG • • • • • •

Makkelijk te openen rits Onderzijde van synthetisch leer Ruimte voor tang en andere tools Makkelijk mee te nemen 100% Polyester 13.5 x 34.5 x 23cm

BS240NTU

BS-240N XEFO SHOULDER BAG TU

AVP prijzen

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 34

18/03/2016 10:28:00


LIGHT TACKLE BAG BLACK

TACKLE CUSHION BAG

• • • • • •

• • • • • •

Beschikbaar in maat M & L Waterbestendig EVA materiaal Inclusief schouderriem Kleur: Zwart & Wit Medium: 26.5 x 38.5 x 26.5cm Large: 28 x 42.5 x 30.5cm

BK063NMBK BK063NLBK BK063NMWH BK063NLWH

BK-063N LIGHT TACKLE BAG M BK BK-063N LIGHT TACKLE BAG L BK BK-063N LIGHT TACKLE BAG M WH BK-063N LIGHT TACKLE BAG L WH

BLACK BLACK WHITE WHITE

Multi functionele geïsoleerde box Ideaal voor algemeen gebruik Deksel overlapt waardoor water er niet in kan Kleur: navy en licht greon Afmweting: 12L - 23x39x19cm, 20L - 23x39x29cm, 28L - 25x46x31cm Buitenzijde materiaal: PVC BA021N12NV BA021N20NV BA021N28NV BA021N12LG BA021N20LG

49.95 € 49.95 € 49.95 € 49.95 €

TACKLE CUSHION BAG 12 L TACKLE CUSHION BAG 20L TACKLE CUSHION BAG 28 L TACKLE CUSHION BAG 12 L TACKLE CUSHION BAG 20 L

NAVY NAVY NAVY LIGHT GREEN LIGHT GREEN

37.95 € 41.95 € 48.95 € 37.95 € 41.95 €

ROD CASE ISO CARRY CASE S

BAIT BOX EV

• • • • • •

• • • • • •

Praktisch in gebruik Grote rits voor ergonomisch gebruik Geschikt voor regenkleding, laarzen of waadpak Kleur: zwart met rode rits EVA materiaal Afmeting: 24 x 54 x 34cm

BK075NBK

BK-075N CARRY CASE S

AVP prijzen

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 35

BLACK

39.95 €

Bait box met afsluitbare sealing om bijvoorbeeld aas vers te houden Gemakkelijk schoon te maken; zowel binnen- en buitenkant Opvouwbare handvatten Zwart met wit en Shimano blauwe details 24 x 36 x 24cm Buitenzijde materiaal: EVA BK011L36BKBL

BAIT BOX EV 36CM

BLACK/BLUE

36.95 €

• • • • • • • •

Slijtvast material voor veilig transport Reel-In ontwerp Handige handvatten Schouderriem met extra vulling Gegoten uit een stuk Groot zijvak Lengte: 1,60 m Buizenzijde: Polyamide

RC022L160NV

ROD CASE ISO 160R

NAVY

74.95 €

35 18/03/2016 10:28:17


Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Facebook “f ” Logo

CMYK / .ai

Volg ons op Facebook Shimano Fishing

Bekijk ons op YouTube www.youtube.com/FishWithShimanoEu

SHIMANO EUROPE FISHING HOLDING B.V. Industrieweg 24, 8071 CT Nunspeet, The Netherlands Tel. +31 (0)341 272233 Fax. +31 (0)341 272290 © Shimano 2016 - Pat. & Pat Pending

Specicaties zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven maar kunnen mogelijk afwijken. Getoonde producten worden zonder inhoud verkocht. Aan druk- of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Prijswijzigingen onder voorbehoud. Artikelen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

JDM Catalogue 2016_Dutch ISSUU version.indd 36

18/03/2016 10:28:18