Page 1


TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

NRX

… it’s about the product, performance, people and their passion for excellence. Hoofdingenieur, Steve Rajeff is een gepassioneerd visser en vliegvisinstructeur. Hij heeft een immense kennis en ervaring op het gebied van blank/hengelbouw. Hij is 36 keer U.S. All-Around Casting kampioen en 14 keer Wereldkampioen. Het G.Loomis team in de fabriek geeft waardevolle input, gebaseerd op jarenlange viservaring, met de passie om van een goede hengel een geweldige hengel te maken! De fabriek, die zich in Woodland , Washington, USA bevindt, biedt plaats aan uiterst precies en speciaal gebouwde apparatuur dat ons in staat stelt te ontwerpen, ontwikkelen en produceren met de hoogste kracht/gewichtsverhouding in de branche. Het productiepersoneel bezit diezelfde passie om de allerbeste grafiethengels van de wereld te bouwen. De lange relatie met de beste grafietproducenten geeft ons de mogelijkheid om speciale materialen te ontwikkelen met de hoogst mogelijke kwaliteit. De hengels die ontworpen zijn voor specifieke vissoorten en technieken zorgen ervoor dat we duidelijk de voordelen van het ontwerp en gebruikte materialen aan de specialistische visser kunnen laten zien en helpt ons om een nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker hengelassortiment samen te stellen. Ons doel is om de concurrentie steeds voor te blijven door het ontwikkelen van nieuwe, geweldige materialen en producten, met de hoogste performance. Tevens is het ons doel het specialistische assortiment uit te breiden. The bottom line… G.LOOMIS WILL NEVER SETTLE FOR GOOD ENOUGH!

GLX hengels staan al bekend om hun extreme eigenschappen…maar nu komen we met iets nieuws! Na jaren van onderzoek, hard werk en technische verbeteringen, brengen we nu het nieuwste en meest dynamische wapenfeit in hengeltechnologie: NRX! Hengels die alle basiselementen bevat om een weergaloze reeks hengels neer te zetten…hoge grafietwaarde, mooi design, voorzien van de meest hoogwaardige componenten en een nieuw harssysteem. Dit alles, en Steve Rajeff ’s ontwerptalent, heeft ons geholpen om hengels te creëren met een ongelooflijk licht gewicht, gekoppeld aan ultrahoge prestaties en een waanzinnige gevoeligheid – wij noemen ze NRX! Dankzij de toepassing van onze Nano Resin technologie, zijn de NRX hengels 15 tot 20 % lichter en meer dan 25% sterker, dan een GLX uitvoering! Een 9’ #8 NRX vliegenhengel is bijvoorbeeld net zo licht als een 9’ #6 GLX, maar maakt het mogelijk om met minder inspanning, veel verdere worpen te maken! Met een dergelijke gewichtsvermindering, gaat alle energie die tijdens de worp ontstaat, direct door naar de lijn.

GLX

Om te beginnen zijn de GLX hengels 25% lichter dan alle vergelijkbare hengels, zodat het uit de auto halen van de hengel al een genot is. Eenmaal opgetuigd zal je ontdekken dat de fast action, medium stiff tot stiff en de progressieve tapering ervoor zorgen dat een speed loop met ongekend gemak wordt geworpen. Na het maken van één van deze worpen zal je de gelegenheid krijgen om te genieten van de gevoelige actie die de hengel heeft, dit terwijl je een vis drilt vanaf de plek waar je voorheen nooit kon komen. Het klinkt bijna arrogant om te zeggen dat je deze ervaring nooit zult hebben met een ander merk hengel, maar om eerlijk te zijn: geen ander merk heeft het GLX grafiet; ze komen zelfs niet in de buurt. Of je nu een geoefend vliegvisser bent, die het optimale uit zichzelf wil halen, of een recreationele vliegvisser die zijn prestaties op korte termijn wil verbeteren: de GLX hengel is de hengel die je nodig hebt. In 1993 presenteerde G.Loomis GLX. Het ultieme materiaal om een hengel te bouwen. Voor het eerst gebruikt in de vliegvishengels en kort daarop bij de spin- en castinghengels. In samenwerking met de leidende Amerikaanse carbon producenten is speciaal voor de toepassing in de hengelsport een “high-modulus” carbonvezel ontwikkeld. Deze GLX vezel is geoptimaliseerd door het gebruik in combinatie met nieuwe mandrillen met speciale “tapering”. Deze eigenschappen leiden samen tot de lichtste, gevoeligste en best werpende hengels ter wereld!

IMX

Serieuze en veeleisende vissers onderkennen het belang van een perfecte hengel. Niet voor niets kom je overal ter wereld vissers tegen die juist daarom gekozen hebben voor een IMX hengel. Het was de IMX doorbraak die G.Loomis op de hengelsportkaart plaatste en het is geen geheim waarom. Het “high modulus” grafiet maakt de hengel zeer gevoelig en zorgt ervoor dat je precies weet wat jouw kunstaas doet. Je voelt elke steen, struik, elk stukje wier en iedere beweging wat het kunstaas maakt. Als de subtiele aanbeet komt zal het voelen alsof het kunstaas in een supergroot vacuüm gezogen wordt. Het is moeilijk te beschrijven maar de praktijk zal het uitwijzen. Wat een kracht! Je kunt de grootste vechtersbazen zonder enige moeite uit de zwaarste begroeiing trekken. Bovendien behoren de IMX hengels tot de lichtste hengels in de markt zodat je elke dag kunt vissen zonder dat je blessures aan de werparm krijgt. Afstand, zuiverheid, gevoeligheid, kracht: deze hengels hebben het echt allemaal. Behalve onze eigen GLX modellen zijn er geen andere hengels die beter presteren dan de G.Loomis IMX hengels. Geleideogen Met de introductie van de CrossCurrent vliegenhengels in 2003 presenteerden wij een nieuw type geleideoog: de Recoil. Recoil geleideogen zijn gemaakt van een speciale nikkel titanium legering met unieke proportionele eigenschappen die perfect toe te passen zijn in de hengelbouw. Tot nu toe waren de geleideogen voorzien van een beschermlaag of werden er keramische inzetten gebruikt om inslijten te voorkomen. Recoil geleideogen zijn gemaakt van een extreem hard maar flexibel “vormgeheugen” legering waarbij een beschermlaag overbodig is. Roestvrij onder alle omstandigheden en altijd terugkerend (Recoils) naar zijn originele stand na veelvuldige deformaties. We gebruiken Recoil geleideogen op iedere GLX hengel, of het nu een vliegenhengel of een spinhengel is. De eigenschappen passen perfect bij onze GLX modellen en de besparing in gewicht en de gevoeligheid maken een GLX hengel nog beter dan dat hij al was. Het voordeel van geleideogen zonder voering is dat je niet hoeft te stoppen met vissen als er iets met de voering van de geleideogen gebeurt. Opmerking - Bij de Roaring River Greased Line serie gebruiken we Hopkins & Holloway geleideogen. De Dredger & Stinger series hebben Recoil geleideogen op de GLX modellen.


WAT WE BEDOELEN MET ACTIE EN POWER

Actie Hengelacties refereren naar de buigkarakteristieken van een hengel. Variërend van langzaam (slow) tot extra snel (extra-fast). Een hengel met een extra-fast actie buigt voornamelijk in de top. Hengels met een langzamere actie buigen over de volledige lengte van de hengel. Hengels met een “moderate” actie zitten hier precies tussenin. We specificeren de actie van onze hengels voor de toepassing waarvoor ze gemaakt zijn, rekening houdend met de voorkeur van kunstaas, optimale werpeigenschappen, fighting power, het gevoel van de hengel en talloze andere variabelen. Power Wij classificeren de power van onze spinhengels op een schaal van 00 tot 8. Deze classificering geeft u een idee over hoe elke hengel in de serie zich gedraagt als het gaat over dril- en werpeigenschappen. Omdat elke serie onafhankelijk van elkaar gekwalificeerd wordt voelt een power-2 Spin Jig hengel bijvoorbeeld niet hetzelfde als een power-2 Steelhead hengel. Een andere manier om de power te meten is de weerstand tot buigen of hoeveel elke specifieke hengel buigt onder belasting. De power-2 hengel buigt meer dan een power-3 hengel enzovoort. In het algemeen gesproken kan worden gezegd dat hoe zwaarder de lijn en kunstaas is, hoe hoger de power kwalificering van de hengel moet zijn.

REEL SEATS

NRX modellen -

CrossCurrent - Onze GLX en Pro-1 CrossCurrent hengels zijn uitgevoerd met het originele off-set

en ovaal gevormde reel seat, welke is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De carbon inleg is voorzien van het Skeleton Fish logo en is omgeven door de zachte gouden kleur van de reelseat wat resulteert in een unieke uitstraling. Alle reel seats sluiten naar boven met een verborgen reeldeksel en 2 borgmoeren.

Afgebouwd met een naar boven toe sluitende reelhouder met speciale zwart geanodiseerde ‘triple lobe locking nut’. Deze speciale ‘Triple lobe locking nut’ zorgt voor het gemakkelijk los- en vastdraaien. De speciale doorschijnende grijs/blauwe verf maakt het handdeel helemaal af. De enkelhandige modellen met lijnklassen 7 tot 12, zijn voorzien van een fighting butt voor duurzamer en comfortabeler vissen.

Max GLX - Geleverd met een exclusieve ovale off-set bewerkte, zwart geanodiseerde reel seat. In de aluminium insert is het G.Loomis Skeleton Fish logo gegraveerd. Alle hengels hebben een reel seat die naar boven toe sluit.

Native Run - GLX hengels zijn uitgevoerd met dezelfde off-set en ovaal bewerkte reel seat,

geanodiseerd in een donkere bronzen kleur. Het Skeleton Fish logo is gelaserd op een donkergroene aluminium inleg. De reel seat is uitgevoerd met een nieuwe enkele borgmoer met een verhoogde grip waardoor het makkelijker wordt om de moer los of vast te draaien. Zelfs met handschoenen aan in koud water. De reel seat sluit naar boven. De Native Run Quinault hengels zijn uitgevoerd met een volledige aluminium “loop” en zijn voorzien van dezelfde borgmoer als de GLX modellen.

StreamDance GLX - Is voorzien van een exclusieve en off-set gevormde, geanodiseerde aluminium “loop”, afgewerkt met een oogverblindende “California Buckeye Burl” inleg. Elk stuk hout is anders zodat elke hengel een uniek exemplaar is. Alle hengels hebben een reel seat die naar boven toe sluit.

RoaringRiver - De GLX modellen zijn voorzien van de ovalen gevormde en bewerkte

reel seat voorzien van een mosgroene anodisering. De dubbele borgmoer sluit naar boven. De inleg is van een ivoorachtig materiaal en is voorzien van een traditionele “spey casting fly”. De Deveron, Alta en Kispiox modellen hebben een volledige aluminium “loop” en hebben dezelfde borgmoer als de GLX modellen

EastFork - De ovale opening in de geanodiseerde reel seat is ingelegd met “Burl’’ kurk en voorzien van het met laser aangebrachte Skeleton Fish logo.

Opmerking - Alle tweehandige vliegenhengels hebben een beneden sluitende reel seat. 3


PRO STAFF · PRO GUIDES G.LOOMIS PRO STAFF

Andy Murray

Andy Murray is geboren om te vissen. Zijn grootvader was een visgids en Andy kan zich herinneren dat hij al een vlieg wierp lang voordat hij voor de eerste keer naar school ging. 25 jaar lang reisde hij de wereld rond om overal zijn opmerkelijke worpen en vistechnieken te demonstreren. Andy bezit een grote passie voor het vliegvissen. Hij is gids voor groepen op zijn casting school aan de Rivier Tweed waar hij mensen begeleidt die op zoek zijn naar zalm en forel. Andy heeft lezingen gegeven op de New York Fly Fishing Club en is een trots erelid van de beroemde Golden Gate Angling and Casting Club San Francisco. Hij heeft opgetreden in verschillende Canadese, Amerikaanse en Engelse televisieprogramma’s en in 2003 ontving hij de Arthur Oglesby Lifetime Achievement Award voor zijn verdiensten in de vliegvissport. Andy is een gecertificeerd FFF (Federation of Flyfishers) werpinstructeur voor zowel enkele- als dubbelhandige hengels.

Stener Skogmo

Stener werkt de laatste 16 jaar als zalmgids op sommige van de beste zalmrivieren in Noorwegen. Hij is gecertificeerd FFF (Federation of Fly Fishers) instructeur voor zowel enkele- als dubbelhandige hengels. Stener neemt ook deel aan diverse vliegviswedstrijden en doet sinds 1995 mee op het hoogste niveau. Hij is Noors kampioen geweest voor zowel enkel- als dubbelhandige hengels en in 2006 bereikte hij de finale van de San Francisco ‘Spey-o-rama’. Bovendien heeft Stener de laatste jaren veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van vliegenhengels.

Raffaele Mascaro

De 43 jarige Raffaele is de Europese brand manager van G.Loomis. Hij is vliegvisser sinds 1991 en lid van de Federation of Fly Fishers Casting Board of Governors, de FFF International Committee en Two handed Committee. Raffaele is gecertificeerd Master werpinstructeur bij de FFF en tevens tweehandige werpinstructeur. Hij heeft over de hele wereld gevist, waaronder in landen zoals Cuba, de Maladiven, Australië, Japan, Canada, Amerika en Rusland. Daarnaast geeft hij werpdemonstraties tijdens diverse vliegvisevenementen in Italië, UK, Holland, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Zweden, Rusland en tijdens de Spey O’Rama in San Francisco, USA. Raffaele is geregeld te gast bij SKY TV en schrijft voor het Italiaanse vliegvis magazine “Sedge & Mayfly”.

Mauro Mazzo

Mauro is een gecertificeerd Master werpinstructeur bij de FFF. Daarnaast is hij tweehandige werpinstructeur en een G.Loomis Academy Instructeur. Hij heeft veel ervaring met het vissen op Atlantische zalm op de Kola Peninsula rivier, maar ook op rivieren in Zweden, Amerika, Argentinië, India, Cuba en Costa Rica.

Jonas Nordigårds

Jonas is geboren om te vissen en is al meer dan 15 jaar actief als visgids en vliegvisinstructeur. Jonas is de initiator van de grootste vliegvis website van Scandinavië. Jonas heeft een passie voor alle takken van vliegvissen maar is gespecialiseerd in het vliegvissen op forel en vlagzalm. 4

Teemu Makela

Teemu is een pionier voor het vliegvissen op snoek en heeft de afgelopen 20 jaar een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van effectieve vliegen voor de snoekvisserij. Teemu heeft vele artikelen geschreven over het vliegvissen op snoek en is ook co-auteur van een boek over de moderne snoekvisserij. Als marketing directeur van het Finse Rapala houdt hij zich dagelijks bezig met zijn hobby. Teemu heeft een brede interesse voor het vissen, van vliegvissen op forel en vlagzalm tot vliegvissen met een traditionele uitrusting.

Henrik Haupt

Henrik begon op jeugdige leeftijd al met vliegvissen en heeft zich inmiddels opgewerkt als gecertificeerd instructeur bij de FFF (Federation of fl y Fishers), de EFFA (European Fly Fishing Association) en binnen de G.Loomis Academy. Hij is voorzitter van de CFCC (Copenhagen Fly Casting Club) en is Deens Fly-casting kampioen van 2008. Henrik heeft geen voorkeur voor een specifieke stijl, maar heeft wel een passie voor forel waar hij op vist in onder andere Scandinavië, Slovenië, Montana en Rusland.

Kåre Wåbenø

Kåre is de laatste jaren sterk betrokken bij de ontwikkeling van G. Loomis in Noorwegen en kan terugvallen op een extreme product- en technische kennis. Hij is buiten instructeur een enorm boeiende ‘docent’ tijdens lezingen, waarbij hij zijn kennis op een functionele, praktische en eenvoudige manier weet over te brengen op zijn publiek. Geniet niet alleen bekendheid in Noorwegen als instructeur en als compleet vliegvisser, maar ook als vliegbinder behoort hij tot de absolute wereldtop! Kåre is bovendien actief bij castingcompetities, waarbij hij verschillende Noorse landstitels in zowel één- als tweehandig vissen op zijn palmares heeft mogen bijschrijven. Ook heeft hij een paar internationale topresultaten weten te behalen tijdens de World Emerald Masters.


Hans Spinnler

Hans vist al meer dan 20 jaar met de vliegenhengel op Atlantische zalm, zeeforel en alle lokale vissoorten. Zijn passie ligt bij het tweehandige vissen op Atlantische zalm bij de Orkla in Noorwegen. Daarnaast is hij met regelmaat te vinden aan de Deense kust, op de bekende Zwitserse wateren en de omliggende Europese landen. In 2000 slaagde hij voor het European Fly Fishing Association examen wat tot Basic Flyfishing Instructor bracht. In mei 2004 was hij de eerste Zwitserse vliegvisser die de titel ‘Master Flyfishing Instructor’ achter zijn naam mag schrijven. Sinds 2007 is Hans voorzitter van de EFFA federatie in Zwitserland.

Massimo Malli

Massimo vist al meer dan 20 jaar dubbelhandig op Atlantische zalm, Steelhead en zalm in ‘The Pacific’. Als gecertificeerd tweehandig FFF instructeur geniet hij bekendheid en aanzien onder een groot deel van de ‘hardcore’ dubbelhandige vliegvissers. Massimo kan bogen op een ruime ervaring bij het vissen in Noorwegen, Zweden, Rusland, Brits Columbia en natuurlijk op de meeste Italiaanse rivieren.

Guido Vinck

Guido werd geboren in de hengelsportzaak van zijn grootouders! Als 10-jarige kon hij al aardig overweg met de vliegenhengel en op 20-jarige leeftijd werd hij voor het eerst Belgisch kampioen fly casting. Vanaf toen ging het razendsnel. Zeven wereldtitels, goud op de World Games en meer dan 300 internationale overwinningen. Hij nam 5 x deel aan het WK en 4 x aan het EK vliegvissen met verschillende medailles als resultaat. Won 2 x individueel de European Grand Slam en 5 x als lid van de Belgische ploeg. Hij was 25 jaar eindredacteur van het sportvissermagazine Beet België, en heeft opgetreden voor verschillende Europese Tv-stations. Tijdens de Efttex 2009 kreeg hij de ‘Best angling person of the year’ award voor zijn verdiensten in de vliegvissport. Guido is een gecertificeerd FFF en EFFA master werpinstructeur.

Shane Jones

Shane begon met vliegvissen toen hij 12 jaar oud was. In zijn tienerjaren werd hij 5 maal jeugdkampioen van Wales in vliegvissen en binden, voordat hij de British Senior Advanced Class Final won. Hij won tevens een gouden en bronzen medaille in de Scandinavian Open. Hij is de coach geweest van zowel het jeugd en senior vliegvisteam van Wales. Tegenwoordig is Shane het liefst bezig met coachen, uitleggen en het bekijken van het succes en de vooruitgang van andere. Hij schrijft geregeld artikelen in Engelse bladen en tijdens de winter reist hij door de UK voor demonstraties aan clubs.

G.LOOMIS PRO GUIDES

Robbie Winram

Bob White

Dave Burgess

Alun Rees

Robbie komt op vrij unieke wijze in de vliegviswereld. Naast het feit dat hij een geoefend visser is op rivieren en stilstaand water, is hij tevens een ervaren instructeur en gids in zalm en forel disciplines. Hij is een expert in het vliegbinden en manager van diverse forelvijvers. Nu gestationeerd bij het Rutland Water werkt hij in de hengelsportzaak van het reservoir. Tevens is hij vaak te vinden in diverse media.

David is recent verhuisd naar een locatie tussen de Deveron en rivier de Don in Aberedeenshire na de laatste 25 jaar in het zuiden van Engeland nabij de Chalk Streams te hebben gewerkt. Werkzaam in de hengelsport en jacht branche heeft hij de reputatie opgebouwd eerste klas service te bieden aan zijn klanten. Hij beviste bijna alle beroemde stekken van de Schotse Hooglanden tot aan Zuid Engeland. David is een gekwalificeerde instructeur en consultant voor menig vijver, landgoed en fi rma. Hij heeft een brede interesse, maar zijn passie gaat uit naar het zwaardere nymph vissen op zalm en forel.

Blair Banks

Vliegvissen zit in Blair’s bloed, zijn familie vist al generaties lang in Schotlands meest bekende zalmrivier de Spey. Hij deed zijn eerste stappen op vliegvisgebied toen hij drie was en dat maakte van hem een fanatieke zalm en zeeforel vliegvisser. Logisch dat hij van zijn passie zijn beroep kon maken. Hij is visgids op de beroemde Brae Water beat op de Spey. Blair is een competitie Spey caster en won de laatste drie jaar het Schots kampioenschap.

Robert Harper

Dit jaar gaat Robert voor het 34ste jaar als visgids op de Dee aan de slag. Hij verdiende gedurende zeven jaar zijn strepen als ghillie op de Dunecht Estates(landgoed) op de Lower Crathes/ West Durris beats om dan gedurende opnieuw zeven jaar visgids te zijn op de Dunechts beat op de Birse. Nu is hij ‘head ghillie’ op de Lower Cratches en lid van de Dee Ghillies Group met medezeggenschap in de Dee District Salmon Fishery Board.

5

Bob is al meer dan 30 jaar vliegvisser in hart en nieren en is de laatste 8 jaar professioneel visgids op de Tay in Perthshire (Schotland). Hij is hoofdgids op de Stanley Fishing Stretch op de Tay. Bob is een gepassioneerd vliegvisser en bindt zijn eigen zalmvliegen. Hij kent het zalmvissen in Schotland en IJsland als geen ander.

Alun vist al van kindsbeen af. Hij heeft een enorme ervaring met het vliegvissen op bruine forel, vlagzalm, zalm, zeeforel en op zoutwater, geen techniek is hem onbekend. Als gepassioneerd vliegvisser is hij een gekwalificeerd castinginstructeur bij GAIA (Game Angling Instructors Association), dit zowel met één als tweehandige vliegenhengels. Hij schrijft af en toe artikelen en gidst tussendoor veel vissers.

Sean Jones

Hoewel zijn jeugdige leeftijd heeft Sean al veel pijlen op zijn boog als vliegvisser. Hij vertegenwoordigde Wales al verschillende keren op internationale reservoir en rivierwedstrijden (Internationals in Groot-Brittannië). Hij was kapitein van het jeugdteam dat deelnam aan het WK in Tsjechië. Sean is de jongste winnaar van de Bob Church Classic en viste ‘dwars’ door Europa. Zijn specialiteit is competities op reservoir, maar zijn passie is vliegvissen op wilde bruine forel, vlagzalm en zeeforel in Wales.

Simon Robinson

G.Loomis pro-guide Simon Robinson heeft zowel het Engelse kampioenschap teams als individueel gewonnen, op zowel de rivier als stilstaand water. Simon won zowel goud met het team als individueel tijdens de rivier vliegviskampioenschap in Noord-Engeland op de Tees, door alle 4 de sessies op zijn naam te zetten. Simon was ook onderdeel van het Engelse team (kantvisserij – stilstaand water). Tijdens de wedstrijd werd Simon eerste met het team en individueel. Simon is de eerste die individueel, op internationaal niveau, titels wist te winnen bij de boot-, kant- en riviervisserij! Stuk voor stuk geweldige prestaties.


VLIEGENHENGELS

Dit zijn de beste vliegenhengels die we ooit gemaakt hebben!

6


NRX SERIES

G.Loomis is al decennia leider in de technologie van carbon blanks. De wens om de beste vliegenhengels ter wereld te maken, is dan ook onze drijfveer. Wij zijn niet tevreden met ‘ het is goed genoeg’. Steeds weer op zoek naar innovatie en verbetering is onze uitdaging, en we hebben dan ook al heel wat veranderd in de vliegviswereld. Onderzoek naar, en ontwikkeling van nieuwe materialen en ontwerpen duwt ons steeds verder naar betere topproducten. Eind jaren ’90 vernieuwden we ons hele pakket vliegenhengels gericht op de toekomst en creëerden de GLX-series. Wij gebruikten een mix aan hoogwaardige materialen en ontwierpen unieke blanks voor topprestaties. De basisblanks, waaronder Eastfork, CrossCurrent, ShoreStalker en VersaSpey, zijn ontworpen met een unieke ‘fibermix technologie’. Tot nu toe was GLX het hoogst haalbare op gebied van prestatie, gewicht en actie…maar vanaf nu is het een totaal ander verhaal. Na jaren van onderzoek, hard werk en nooit aflatende nieuwe technische verbeteringen introduceren we onze nieuwste ontwikkeling. Voorzien van alle ingrediënten om een goede vliegenhengel te bouwen, zoals high modulus grafiet, een unieke vorm en afgebouwd met hoogwaardige componenten. Voeg daar een nieuw productieproces aan toe en het resultaat is een lichtgewicht vliegenhengel met de ultieme actie…we noemen het NRX!

NRX VLIEGENHENGELS Model NRX 1083-4 NRX 1084-4 NRX 1085-4 NRX 1086-4

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Tapering

Power

Artikelcode#

9' 9’ 9' 9’

3 4 4 4

3 4 5 6

Med Stiff Med Stiff Med Stiff Med Stiff

Mod Fast Fast Fast Fast

GL11911-01 GL11912-01 GL11913-01 GL11914-01

NRX RESERVOIR, ZALM & STEELHEAD VLIEGENHENGELS Model NRX 1207-4 NRX 1208-4 NRX 1209-4

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Tapering

Power

Artikelcode#

10’ 10’ 10’

4 4 4

7 8 9

Stiff Stiff Stiff

Fast Fast Fast

GL11915-01 GL11916-01 GL11917-01

NRX ZOUTWATER VLIEGENHENGELS Model NRX 1087-4 NRX 1088-4 NRX 1089-4 NRX 10810-4 NRX 10811-4 NRX 10812-4

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Tapering

Power

Artikelcode#

9' 9’ 9' 9' 9’ 9'

4 4 4 4 4 4

7 8 9 10 11 12

Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff

Fast Fast Fast Fast Fast Fast

GL11918-01 GL11919-01 GL11920-01 GL11921-01 GL11922-01 GL11923-01

NRX TWEEHANDIGE VLIEGENHENGELS Model NRX 1568/9-4 NRX 1689/10-4 NRX 18010/11-4

7

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Tapering

Power

Artikelcode#

13’ 14’ 15’

4 4 4

8/9 9/10 10/11

Med Stiff Med Stiff Med Stiff

Fast Fast Fast

GL11924-01 GL11925-01 GL11926-01


VLIEGENHENGELS Vliegvissen op forel is een feest, het geeft vrijheid en ultieme sport. Het is de opperste combinatie tussen wetenschap, kunst en de kennis van vlieg, reel, vliegenlijn en natuurlijk (volgens onze opinie) het meest cruciale aspect: de hengel die alles tot leven brengt! De G.Loomis hengels staan al generaties lang aan de top van de hengeltechnologie met als één doel; “the take of the fly”. Van de klassieke GLX hengels tot de nieuwste NativeRun Steelhead en zalmhengels voel je de G.Loomis passie en inzet vanaf het moment je een G.Loomishengel in de hand neemt! Daarom zeggen we dat elke G.Loomis hengel het bewijs is van onze missie: “Elke visdag moet memorabel zijn”. STREAMDANCE GLX

StreamDance GLX vliegenhengels zijn de benchmark voor forelvliegenhengels. Deze hengels zijn al in gebruik bij een groot aantal enthousiaste en tevreden eigenaars. De StreamDance GLX wordt niet voor niets gerangschikt onder de beste universele hengels op deze planeet. De hengels zijn verkrijgbaar van medium-taper tot fast-taper. De medium strakke hengels zijn het algemene antwoord voor vele situaties. Potentie genoeg voor het werpen van een lange lijn en nog steeds zeer subtiel wanneer je een bocht in de lijn werpt. Verken in de bergen een steenloze rivier met de hengel in je hand en je komt tot de conclusie dat hij een absolute topper is. De StreamDance is voorzien van een hoogwaardig laagje olijfkleurige componentenlak. Model FR903-3 Streamdance GLX FR993-3 StreamDance GLX FR1024-4 StreamDance GLX FR1084-4 StreamDance GLX FR1025-4 StreamDance GLX FR1085-4 StreamDance GLX FR1205-4 StreamDance GLX FR1086-4 StreamDance GLX FR1146-4 StreamDance GLX FR1206-4 StreamDance GLX

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

7’6” 8’3” 8’6” 9’ 8’6” 9’ 10’ 9’ 9’6” 10’

3 3 4 4 5 5 5 6 6 6

3 3 4 4 4 4 4 4 4 4

143 143 143 143 143 144 145 145 145 145

Fast Med-Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast

Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff

GL11910-01 GL11388-01 GL11389-01 GL11391-01 GL11390-01 GL11392-01 GL11429-01 GL11393-01 GL11395-01 GL11430-01

Streamdance GLX handdelen

143 144 145

8


“We zijn zeker als er wordt gezegd dat deze hengels de beste all-round vliegenhengels op de planeet zijn”.

De StreamDance GLX heeft een ovaal gevormde off-set “ loop”, afgewerkt met een oogverblindende “California Buckeye Burl” inleg.


VLIEGENHENGELS MAX GLX

Max GLX handdelen

De Max GLX is het resultaat wat je nodig hebt bij ultieme snelheid en controle onder de meest veeleisende worpen en viscondities. Ideaal geschikt voor werpers die extreme eisen stellen. Deze hengels hebben een extra strakke actie en een stevige taper voor het werpen van streamers tijdens het driften vanaf een vlot of vanuit een driftende boot. Eveneens uitstekend voor de lange leader bij het nimfenvissen, verzwaard met een loodhagel en voorzien van een beetindicator, óf voor het maken van een moeilijke worp tegen een stevige wind. Wanneer je ultieme controle wilt onder alle omstandigheden, dan is de Max GLX jouw hengel! Model FR1084-4 MAX GLX FR1085-4 MAX GLX FR1086-4 MAX GLX

145

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

9' 9’ 9’

4 5 6

4 4 4

143 145 145

Fast Fast Fast

Extra Stiff Extra Stiff Extra Stiff

GL11704 -01 GL11705-01 GL11706-01

MAX GLX COMPETITION

De Max GLX Competition hengels zijn speciaal ontwikkeld op vraag van de reservoirhengelaars. Deze hengels zijn gemaakt uit hi-tech GLX carbon en hebben een fast taper design met een extra topactie en ontwikkelen zoveel snelheid dat je ongelooflijke afstanden kunt werpen. Verkrijgbaar in drie lijnklassen, van # 6 tot het meest krachtige # 8 model. Model FR1206-2 MAX GLX Comp FR1207-2 MAX GLX Comp FR1208-2 MAX GLX Comp

143

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

10' 10’ 10’

6 7 8

2 2 2

50 52 52

Fast Fast Fast

Extra Stiff Extra Stiff Extra Stiff

GL11785-01 GL11786-01 GL11787-01

10


MAX GLX “CZECH NYMPH”

Een unieke vliegenhengelserie speciaal ontwikkeld voor het nimfvissen en ontstaan uit het Europees vliegvis wedstrijdcircuit. Deze 10’ ft lange hengels hebben een zeer snelle actie, zijn super licht en hebben een gevoelige top die elke aanbeet bij het vissen met verzwaarde nimfen feilloos registreert. Een techniek waarbij er nauwelijks geworpen moet worden. De verzwaarde nimfen worden slechts enkele meters stroomopwaarts gecast en dankzij de lengte van de hengel en een lange, dunne leader kunnen de nimfen perfect onder controle boven de bodem worden aangeboden. Met de extra snelle top kan de vis onmiddellijk gehaakt worden voordat deze de kunstvlieg heeft uitgespuugd. De #3 hengel is voor de zeer lichte nimfvisserij, met het #4 model kan je wat zwaarder vissen op grotere vis. Deze Europese techniek maakt nu furore in de U.S.A. vooral op rivieren met veel hengeldruk. Model FR1203-4 Max GLX “Czech” FR1204-4 Max GLX “Czech”

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

10’ 10’

3 4

4 4

-

Fast Fast

Extra Stiff Extra Stiff

GL11783-01 GL11784-01

11


VLIEGENHENGELS

Whispercreek GLX handdelen

143 144

Eastfork handdelen

184 185 186 187

WHISPERCREEK GLX

EASTFORK

Het benaderen van mooie meren op handen en voeten, het presenteren van een slappe lijn aan een afkerige forel; hiermee heeft de WhisperCreek serie zijn sporen verdiend. Gebaseerd op de originele StreamDance GLX Presentation serie vliegenhengels. We hebben het ontwerp en kleur veranderd om een duidelijk onderscheid te maken met onze andere hengels. Uitgerust met toppen met de dunst mogelijke diameter, welke op intuïtie buigen en speciaal zijn ontworpen om tijdens korte worpen snel te laden. Ideaal voor diegene waarvoor stilte en precisie belangrijker zijn dan overweldigende kracht!

Model FR933-3 WhisperCreek GLX FR934-3 WhisperCreek GLX FR962-3 WhisperCreek GLX FR1024-4 WhisperCreek GLX FR1043-4 WhisperCreek GLX FR1084-4 WhisperCreek GLX FR1085-4 WhisperCreek GLX

De EastFork vliegenhengels zijn gebouwd van “high-modulus” carbon om een dunnere blank te verkrijgen. De daaruit verkregen energie zorgt voor extra lijnsnelheid. Het fast-taper ontwerp helpt de werper om hoge D-lussen te krijgen, zodat de ultieme controle onder alle omstandigheden gewaarborgd blijft. De luxe uitziende hengel is voorzien van een satijnachtige dieprode kleur. In de verstelbare reelhouder met noppenkurk is op een stijlvolle manier het Skeleton Fish logo verwerkt. De geleideogen zijn geanodiseerd met dezelfde bronsachtige kleur als de EastFork vliegenreel. Een perfect uitgebalanceerde combinatie.

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

Model

7’9” 7’9” 8’ 8’6” 8’8” 9’ 9’

3 4 2 4 3 4 5

3 3 3 4 4 4 4

143 143 143 143 143 143 144

Med-Fast Med-Fast Med-Fast Med-Fast Med-Fast Med-Fast Med-Fast

Medium Medium Medium Medium Medium Med-Stiff Med-Stiff

GL11708-01 GL11709-01 GL11707-01 GL11710-01 GL11711-01 GL11712-01 GL11713-01

FR843-3 EastFork FR904-3 EastFork FR1023-4 EastFork FR1025-4 EastFork FR1084-4 EastFork FR1085-4 EastFork FR1086-4 EastFork FR1087-4 EastFork FR1205-4 EastFork FR1206-4 EastFork

12

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

7’ 7’6” 8’6” 8’6” 9’ 9’ 9’ 9 10’ 10’

3 4 3 5 4 5 6 7 5 6

3 3 4 4 4 4 4 4 4 4

184 184 184 185 184 185 185 186 185 187

Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast

Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff

GL11648-01 GL11649-01 GL11650-01 GL11651-01 GL11652-01 GL11653-01 GL11654-01 GL11655-01 GL11656-01 GL11657-01


In de opengewerkte reelhouder met noppenkurk is op een stijlvolle manier het Skeleton Fish logo verwerkt.

13


VLIEGENHENGELS

14


GLX CLASSICS

De ambitie van Gary Loomis om het summum aan vliegenhengels te ontwerpen is gerealiseerd met dit brede aanbod aan verbazingwekkende vliegenhengels, die individueel zijn toegespitst op alle toepassingen van grote zoutwatersoorten tot een kleine beekforel. Door de jaren heen hebben deze hengels een indrukwekkende status verworven door de praktische, functionele en prestatiegerichte veelzijdigheid. Wij zijn trots dat deze hengels niet alleen onze klassiekers zijn, maar ook die van de vele enthousiaste gebruikers! De serie omvat 23 verschillende tweedelige hengels, met lijnklassen van #4 tot #12, alle ontworpen door Gary Loomis himself en Steve Rajeff. Twaalf van deze 2-delige hengels vallen binnen onze exclusieve GLX serie, welke een “lichter dan de lucht” balans en een subtiele kracht tijdens het werpen bieden. Deze hengels brengen een ongelofelijke D-lus te weeg en geven al het gevoel door van de superieure vechtkracht van de gehaakte vis. Deze hengels zijn licht en vergevingsgezind, laten het verhogen van de lijnsnelheid toe en geven je de volle overtuiging dat iedere vis kan worden geland! Model FR1084 GLX FR1085 GLX FR1086 GLX FR1088 GLX

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

9’ 9’ 9’ 9’

4 5 6 8

2 2 2 2

50 50 50 52

Fast Fast Fast Fast

Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff

GL10045-01 GL10052-01 GL10059-01 GL10071-01

GLX Classic handdelen

50 52

15


VLIEGENHENGELS

NATIVERUN GLX

De NativeRun GLX hengelserie is gebouwd met ons gepatenteerde GLX carbon en afgewerkt met de best mogelijke hengelcomponenten. Voorzien van op maat gemaakte reelhouders die worden gekenmerkt door een enkelvoudige sluiting met een full Wells handvat, gemakkelijk om bij koud weer en met handschoenen te gebruiken. Met de nikkel- titanium Recoil geleideogen van REC en het beste Portugese kurk benaderen deze hengels de schoonheid van de rivieren waar u ze zult gebruiken! Model FR1206-4 GLX FR1147-4 GLX FR1207-4 GLX FR1088-4 GLX FR1148-4 GLX FR1208-4 GLX FR1209-4 GLX

Lengte 10’ 9’6” 10’ 9’ 9’6” 10’ 10’

Lijngewicht Aantal delen 6 7 7 8 8 8 9

4 4 4 4 4 4 4

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

161 161 161 161 161 161 161

Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast

Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff

GL11564-01 GL11553-01 GL11548-01 GL11544-01 GL11554-01 GL11549-01 GL11550-01

16


SHORESTALKER

Dave Whitlock, vliegvisgoeroe in subtropische wateren, heeft jaren opgetrokken met onze hengelontwerpers om speciale hengels te helpen ontwikkelen geënt op deze visserij. Hengels die gebruikt worden voor de meest extreme omstandigheden. Oorspronkelijk waren deze hengels ontwikkeld om te vissen op snoek, black bass en andere zoetwatergiganten. Al vlug bleek dat deze hengels ook uitstekend gebruikt konden worden om op zoutwater te vissen. Vissoorten zoals snook en redfish waren niet meer veilig. Hengels die feilloos werpen en vissen in moeilijke omstandigheden zoals mangroves, rotsige stranden, plantenrijke lagunen, enz. Deze hengels zijn speciaal ontwikkeld om korte, krachtige worpen te maken, meer gericht op precisie. Hengels die snel opladen, zelfs met slechts enkele meters vliegenlijn uit het topoog, en genoeg kracht hebben om grote streamers zonder moeite weg te zetten en 20 meters verder in een opening tussen de obstakels te positioneren. De hengels zijn korter zodat de ‘loops’ in de vliegenlijn ook kleiner kunnen gehouden worden en dus meer precisie geven. De hengels hebben een ongelooflijke kracht om de grootste vissen de baas te kunnen. U hebt maar weinig valse worpen nodig om de vliegenlijn op lengte te brengen en dus kunt u snel reageren op het zwemgedrag van de vis. Met slechts één valse worp verandert u van richting en van lengte. Er zijn 5 modellen tussen de lijnklassen 5 en 9. De lengte van de hengels wordt bepaald door de lijnklasse en de te bevissen vissoorten. Wordt geleverd in een beschermend foedraal en een harde beschermkoker voor veilig transport. Model FR965-4 FR1026-4 FR1027-4 FR1048-4 FR1049-4

Shorestalker handdeel

17

Lengte 8’ 8’ 6” 8’ 6” 8’ 8” 8’ 8”

Lijngewicht Aantal delen 5 6 7 8 9

4 4 4 4 4

164

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

164 164 164 164 164

Fast Fast Fast Fast Fast

Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Stiff Stiff

GL11735-01 GL11736-01 GL11737-01 GL11738-01 GL11739-01


VLIEGENHENGELS ROARING RIVER SERIE TWEEHANDIGE HENGELS VOOR DRIE VERSCHILLENDE WERPTECHNIEKEN

De nieuwe Roaring River series is bestemd voor de drie voornaamste technische worpen die wereldwijd worden toegepast: de Traditionele, de Skagit en de Scandinavische worp.

ROARING RIVER GREASED LINE

De behendigheid en ervaring in de traditionele stijl van tweehandig werpen hebben onze Pro fieldtesters geholpen de Roaring River Greased Line hengels te definiëren: 9 hengels van een 14’ #8/9 tot een 17’ #10/11. Ontworpen om drijvende long belly lijnen te werpen gebruik makend van een lange werphaal. Deze traditionele vorm van Speyworpen vraagt om een lijn van 65 tot 100 voet. Deze hengels staan je een waterbereik toe zonder herstel of de lijn te verlengen, waardoor je scherper en dus meer gefocust blijft op de vangst. Deze krachtige worpen gebruiken de volledige spanning (kracht) van de hengel, welke buigt door de middensectie wanneer hij zich (her)laadt. Greased Line GLX – De Greased Line GLX is gemaakt met ons gepatenteerde GLX carbon met de best mogelijke hengelcomponenten. Met Hopkins & Holloway geleideogen en handvatten gemaakt van exclusief Portugees kurk, gemonteerd met een speciaal samengesteld kurk voor de butt (ondereind) en voor het voorste gedeelte van het handvat. Uitgerust met onze exclusieve, gegraveerde en ovale reelhouder, elk met een ivoren inleg van het Skeleton Fish logo voorzien van een carbon vlieg.

ROARING RIVER DREDGER

Wanneer je bij een drift snel op diepte wilt zijn, zal de nieuwe Roaring River Dredger gemakkelijk te hanteren zijn om zinkende tips met zware vliegen te werpen, welke nodig zijn om de Skagitworp toe te passen. De 7 modellen, gerangschikt van 12’9”’ #6/7 tot 14’ #9/10, zijn ontwikkeld om korte en medium belly’s van 38 tot 62 voet te werpen met een gebalanceerde mediumworp. De serie is geperfectioneerd door de “steelhead” vliegvissers uit het Noordwesten van de VS. De laatste achterwaartse worp vereist bij traditionele worpen telkens gelijke lijnlengtes. Deze hengels gooien met enkele dubbele strips excellente afstanden. Dredger GLX – dit is de top van de Dredger range - is gebouwd van ons gepatenteerde GLX carbon. Afgebouwd met de best mogelijke componenten zoals REC nikkel titanium geleideogen, die de lijn perfect geleiden. Het exclusieve Portugese kurk is gecombineerd met speciaal samengesteld kurk voor de butt en voor het voorste gedeelte van het handvat.

STINGER

Voor het uitoefenen van de Scandinavische stijlworpen bieden wij binnen de Roaring River Stinger serie 10 hengels aan, gerangschikt van 12’6” tot 15’. Deze hengels zijn ontworpen voor optimale worpen met drijvende of intermediate schietkoplijnen van 33 tot 46 voet. Dit is de nieuwste ontwikkeling voor tweehandige hengelworpen; een snellere, kortere haal gebruikmakend van de onderste hand (onderhands). Deze hengels helpen je een snelle lijn over een grote afstand te werpen. Let op dat je veel ruimte nodig hebt, zoals kiezelbanken of brede stranden. Stinger GLX – Stinger GLX – Het eerste wat opvalt, is dat de hengels van 3-delig in 4-delig zijn veranderd en dat de lijnklasses en hengellengtes zijn geselecteerd die horen bij de populaire Stinger methoden. Om te voldoen aan de eisen van de meest hardcore Spey casters, worden de Stingers met grammen en grains aangeduid, in plaats van de traditionele AFFTA classificatie. De Stinger GLX hengels zijn voorzien van nikkel titanium Recoil ogen van REC. Deze geleideogen verschillen in uitvoering en functionaliteit. Ze hebben hetzelfde gewicht als de individuele traditionele geleideogen, maar het totale gewicht van de hengel is opmerkelijk lichter. Ze zijn flexibel en laten een correctie op een verkeerde worp eenvoudig toe. Exclusief Portugees kurk is gecombineerd met een speciaal samengesteld kurk voor de butt en het voorste gedeelte van het handvat; de gegraveerde ovale reelhouder met een inleg van een ivoren Skeleton Fish met een carbon vlieg maken de hengel af. Dit alles op speciaal ontwikkelde blanks met gepatenteerd GLX carbon om tot de perfecte Scandinavische standaard stijlworpen te komen.

18


ROARING RIVER GREASED LINE SERIE

ROARING RIVER DREDGER GLX

Deze hengel is ontwikkeld om op de rivier zalm en zeeforel te vangen, onder alle omstandigheden, met alle soorten vliegenlijnen en vliegen. De medium progressieve actie geeft de vliegvisser de mogelijkheid om snel een verzwaarde vliegenlijn en verzwaarde vlieg uit het water te liften, de hengel te laden en een verre worp te maken. Worpen tussen de 15 en 27 meter kunnen probleemloos worden uitgevoerd met een short belly head vliegenlijn en monofi lament running lijn. Deze serie is geperfectioneerd door de ‘steelhead’ vliegvissers uit het Noordwesten van de U.S.A. waar vaak verre worpen nodig zijn en om de dril van de sterke vissen moeiteloos tot een goed einde te brengen. De ideale hengel voor een vistrip naar de Amerikaanse toprivieren zoals de Dean, Babine, Kispiox, maar ook voor alle Europese zalmrivieren.

Een eeuw geleden schreef Jock Scott over het Greased Line vissen op zalm, zoals gedemonstreerd door A.H.E. Wood tijdens een vliegvisvoorstelling. Bij deze traditionele vorm van Speyworpen wordt een relatief vaste lijn van 65 tot 100 voet gebruikt, die het mogelijk maakt om water te bereiken zonder lijn tijdens iedere worp te apporteren. Dit voorkomt vermoeidheid en resulteert in behoud van concentratie op de (potentiële) vangst. Dit buitengewone ontwerp benut de volle buiging van de blank en buigt vanuit de middensectie wanneer hij zich volledig (her)laadt. De Roaring River Greased Line tweehandige series combineren op een unieke manier kracht en elegantie in een hengel, wat leidt tot de ultieme snelheid en vliegcontrole. “For spey casts from 50 to 150 feet the Roaring River Greased Line two-hand rod series will truly allow you to fish the water ‘Fine and Far off ’.” - Steve Choate Model FR1807/8-4 GLX GR LN FR1688/9-4 GLX GR LN FR1808/9-4 GLX GR LN FR1809/10-4 GLX GR LN FR1929/10-4 GLX GR LN FR18010/11-4 GLX GR LN FR20410/11-4 GLX GR LN

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

Model

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

15’ 14’ 15’ 15’ 16’ 15’ 17’

7/8 8/9 8/9 9/10 9/10 10/11 10/11

4 4 4 4 4 4 4

1005 1005 1005 1005 1007 1005 1007

Medium Medium Medium Med-Fast Med-Fast Medium Medium

Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff

GL11481-01 GL11477-01 GL11482-01 GL11478-01 GL11480-01 GL11479-01 GL11483-01

FR1658/9-4 GLX Dredger

13’ 9”

8/9

4

1008

Med-Fast

Medium

GL11472-01

Roaring River Greased Line handdelen

1005 1007

Schitterend afgewerkt met o.a. Hopkins & Hollaway geleideogen

19


ZALMHENGELS

GLX STINGER SERIE

VERSA SPEY VLIEGENHENGELS

De nieuwste trend in de vliegviswereld voor zalm en steelhead is in feite al eeuwenoud, maar het enthousiasme onder vliegvissers over de hele wereld wettigt deze vliegvis-wederopleving. G.Loomis introduceerde hun tweehandige “Roaring River” series reeds in 2004. Deze hengels werden ontwikkeld rond de drie meest gebruikte technieken van Spey casting – Traditional, Skagit en Scandinavian – en zijn herkend als de drie voornaamste technische worpen voor tweehandige vliegenhengels. De Scandinavian style Stinger hengels waren oorspronkelijk ontworpen als driedelige hengels, maar om het vervoer nog gemakkelijker te maken zijn de hengels nu ook vierdelig en hebben de naam GLX STINGER meegekregen. De hengelactie is snel en krachtig en creëert een ‘narrow loop’ bij de onderhandse castingbeweging. De handgreep is verfijnd door een verlengd “Full Wells” profiel met een dunnere diameter. Gezien het fysieke gewicht van de vliegenlijn reflecteert op de echte belasting van elke vliegenhengel, wordt het traditionele lijngewicht nu uitgedrukt in grammen. De “Stinger Alta’ hengels behoren niet meer tot het assortiment. Model

Lengte

Lijngewicht

FR150-4 GLX Stinger FR156-4 GLX Stinger FR162-4 GLX Stinger FR181-4 GLX Stinger

12’ 6” 13’ 0” 13’ 6” 15’ 1”

#7-8 / 28 g / 450grain #8-9 / 32g / 500grain #9-10 / 36g/ 550grain #10-11 / 44g/ 675grain

Aantal delen Handdeel 4 4 4 4

1008 1008 1008 1008

We hebben onze hoogtechnologische mix aan fibers en gunstig geprijsde hengelcomponenten aangewend om een nieuwe serie tweehandige zalm en steelhead vliegenhengels op de markt te brengen. Deze veelzijdige hengels zijn perfect uitgebalanceerd en kunnen alle casting methodes feilloos aan. De hengels zijn zelfs beter dan we verwacht hadden…ze zijn gewoon fantastisch! Op de hengels staat zowel de aftmacode als het gewicht in grammen voor de te gebruiken vliegenlijn. Voor drijvende vliegenlijnen met een korte, middenlange en/of lange belly kun je de aftmacode gebruiken. Maak je gebruik van de Scandinavian en Skaggit shooting head vliegenlijnen (sink tip vliegenlijnen niet inbegrepen) gebruik je de grammenaanduiding als richtlijn. De hengels variëren in lengtes tussen 12 ½ en 13 ½ voet en werpen niet enkel perfect met korte shooting head vliegenlijnen, maar kunnen ook full lenght vliegenlijnen aan.

Tapering

Power

Artikelcode#

Model

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

Fast Fast Fast Fast

Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff Med-Stiff

GL11816-01 GL11817-01 GL11818-02 GL11819-03

FR11811-4 Versaspey FR11812-4 Versaspey FR11813-4 Versaspey FR11814-4 Versaspey FR11815-4 Versaspey

12’ 6” 13’ 0” 13’ 0” 13’ 6” 13’ 6”

#5-6 400grain #6-7 450grain #7-8 500grain #8-9 550grain #9-10 650grain

4 4 4 4 4

1010 1005 1005 1008 1008

Med-Fast Med-Fast Med-Fast Med-Fast Med-Fast

Medium Medium Medium Medium Medium

GL11811-01 GL11812-01 GL11813-01 GL11814-01 GL11815-01

ROARING RIVER GLX SWITCH

Ben je op zoek naar een flexibele hengel waarmee je de traditionele eenhandige worpen en tevens een rolworp of een full spey cast wilt uitvoeren, dan zijn de GLX Switch hengels zeker het proberen waard. De drie hengels uit deze serie zijn allemaal 11 voet lang en hebben een lichte progressieve actie. Model

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

FR1325-4GLXSwitch FR1327-4GLXSwitch FR1328-4GLXSwitch

11’0” 11’0” 11’0”

5 7 8

4 4 4

1010 1010 1010

Med-Fast Med-Fast Med-Fast

Med-Fast Med-Fast Med-Fast

GL11740-01 GL11741-01 GL11742-01

20


Uitgevoerd met een off-set reelseat waarbij de ovalen “ loop� is ingelegd in ivoorstijl met een gegraveerd vliegpatroon.

Harde beschermtube voor veilig transport.

21


VLIEGENHENGELS CROSSCURRENT GLX

CROSSCURRENT

Vliegvissen op zoutwater is een passie, een fanatieke beoefening, waarbij het vaak moeilijk is om gewenste doelen te bereiken. Voor sommigen draait het om snelle vis en troebel water, voor anderen om kraakhelder water en die ene grote vis. Soms wordt er sluw en met finesse gewerkt met lange leaders, maar vaak komt het neer op brute kracht. Voor al deze veeleisende omstandigheden zijn G.Loomis vliegenhengels ontwikkeld en geloof ons, daar zijn veel ideeën, praktijktesten, dromen, nieuwe ideeën, meer testen en véél geduld voor nodig geweest. De heren Pallot, Wejebe, Rajeff en Loomis bogen zich hierover, soms met een achterban van wel honderd fi eldtesters, waarbij deze in groepen werden ingedeeld om achter hun vis- en werpexpertise te komen. Dit uitgebreide proces heeft geleid tot het huidige aanbod aan G.Loomis zoutwaterhengels. De G.Loomis CrossCurrent serie bestaat uit unieke hengels, die u onder alle omstandigheden zullen bijstaan bij het maken van de meest aërodynamische worpen, waarmee extreme lijnsnelheden en superieure en nauwkeurige worpen realiteit worden. En zodra u de vis bereikt, zal de kracht in de CrossCurrent hengels de vis op een zekere manier uw richting op brengen. De top van het assortiment bestaat uit deze GLX serie. Met het ergonomische handvat en de exclusieve ovale reelhouder zijn deze hengels niet alleen makkelijk te hanteren, maar ook nog eens een lust voor het oog. De hengels combineren kracht en duurzaamheid tot een hengel met een werpvermogen dat autoriteit uitstraalt. De CrossCurrent GLX hengels zijn uitgerust met eerste klas Portugees kurk en worden geleverd in een zacht beschermend foedraal en een transportkoker. Model

Lengte

FR1086-4 CC GLX FR1087-4 CC GLX FR1088-4 CC GLX FR1089-4 CC GLX FR10810-4 CC GLX FR10811-4 CC GLX FR10812-4 CC GLX

Lijngewicht Aantal delen

9’ 9’ 9’ 9’ 9’ 9’ 9’

6 7 8 9 10 11 12

Crosscurrent GLX handdelen

4 4 4 4 4 4 4

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

130 130 130 130 131 131 131

Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast

Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff

GL11286-01 GL11287-01 GL11288-01 GL11289-01 GL11290-01 GL11291-01 GL11292-01

De CrossCurrent hengels zijn het perfecte gereedschap voor zoute omstandigheden. We gebruikten onze speciale Fiber Blend Technologie om de voordelen van de verschillende gebruikte materialen optimaal te benutten en zo de perfecte combinatie tussen kracht en stijfheid te creëren. Nu als vierdelige uitvoering hebben deze hengels een ongelooflijke actie gekoppeld aan kracht, dat alles overstijgt. De hengels zijn de ultieme combinatie van soepelheid en kracht en werpen zó precies, dat zelfs verre worpen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. Deze hengels zijn wel iets zwaarder dan de GLX uitvoering, maar een stuk goedkoper en bezitten alle eigenschappen die een zoutwatervisser wenst. Elke hengel wordt geleverd in een stoffen hoes en een harde beschermkoker voor veilig transport. Model FR 1087-4 CC FR 1088-4 CC FR 1089-4 CC FR 10810-4 CC FR 10812-4 CC

Crosscurrent handdelen

130

Lengte 9’ 9’ 9’ 9’ 9’

Lijngewicht Aantal delen 7 8 9 10 12

4 4 4 4 4

132 133

131

SPECIALISED CROSSCURRENT Model

Lengte

Lijngewicht

Aantal delen

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

FR13512-4 CC Beach FR13510-4 CC Beach FR9915-3 CC

11’3” 11’3” 8’ 3”

10-11 12-13 15

4 4 3

170 170 134

Fast Fast Fast

Stiff Stiff Stiff

GL11607-01 GL11608-01 GL11298-01

22

NIEUW

Handdeel

Tapering

Power

Artikelcode#

132 132 132 133 133

Fast Fast Fast Fast Fast

Stiff Stiff Stiff Stiff Stiff

GL11820-01 GL11821-01 GL11822-01 GL11823-01 GL11823-01


De ergonomische greep en de exclusieve ovalen off set bewerkte “ loop” reelseat maken deze hengels niet alleen extreem sterk maar ook een genot voor het oog!

“Vliegvissen op zout water is een passie, een fanatieke uitdaging met een hoge moeilijkheidsgraad om het uiterste doel te bereiken”.

23


VLIEGENREELS · VLIEGENLIJN Ondanks het feit dat vliegenreels relatief eenvoudig zijn

CROSSCURRENT

qua ontwerp, kan de belasting die ze moeten verdragen

Net als de gelijknamige hengelserie zien deze reels er niet alleen fenomenaal uit, maar zijn ze bovendien sterk, extreem licht en duurzaam. Uitgerust met twee 2 Shielded A-RB kogellagers - zodat corrosie nu vrijwel kansloos is - en een rollager. De koud gesmede aluminium spoel en body zijn beduidend sterker en lichter dan de traditionele gegoten of gefreesde exemplaren, die als ‘marktstandaard’ gelden, dus kijk en vergelijk! De twee standaard dubbel geanodiseerde spoelen zijn uitgerust met een ‘push button quick release’ en een houten balansgewicht. Tot slot is het multi-disc en waterdichte slipsysteem voorzien van een ‘quick-change’ (links-rechts v.v.) systeem en wordt de reel geleverd in een exclusieve reeltas.

extreem zwaar zijn. Dit begrijpt G.Loomis als geen ander, zodat alle verschillende modellen zijn ontworpen om perfect te presteren onder veel en snel wisselende omstandigheden. De lichte aluminium constructie

Model Crosscurrent 3/4 Crosscurrent 5/6 Crosscurrent 7/8 Crosscurrent 9/10

(voel maar eens!) en de micro verstelbare slip zijn standaard, net als de vakmanschap

Gewicht

Versnelling

Liijncapaciteit

Aantal kogellagers

Artikelnr

120g 140g 175g 245g

1.0:1 1.0:1 1.0:1 1.0:1

WF3+90m / WF4+45m / WF5+18m WF5+120m / WF6+90m / WF7+70m WF7+230m / WF8+185m / WF9+135m WF10+30m/200m

2+1 Roller Bearing 2+1 Roller Bearing 2+1 Roller Bearing 2+1 Roller Bearing

CRT34 CRT56 CRT78 CRT910

waarmee de reels zijn vervaardigd.

EASTFORK

Met de voortschrijdende technologie en de toepassingen van nieuwe en innovatieve grondstoffen worden vliegenhengels alsmaar lichter. Daarom is het van groot belang dat de reels gelijke tred houden met deze ontwikkeling, zodat de uiteindelijke combinatie perfect uitgebalanceerd zal zijn. De Eastfork 7/8 brengt met zijn koud gesmede Aluminium body slechts 160 gram op de weegschaal, waarmee hij alle dieetgoeroes en de verzamelde concurrentie met verbijstering achterlaat! Zowel de 3/4 als de 5/6 zijn voorzien van een enkele - micro-instelbare - slip, terwijl de 7/8 en de 9/10 een dubbele uitvoering bezitten. De ‘quick-change’ push button spool maakt de specificaties van deze Eastfork compleet! Model Eastfork 3/4 Eastfork 5/6 Eastfork 7/8 Eastfork 9/10

24

Gewicht

Versnelling

Liijncapaciteit

Aantal kogellagers

Artikelnr

115g 130g 160g 235g

1.0:1 1.0:1 1.0:1 1.0:1

WF3+81m / WF4+45m WF5+112m / WF6+90m WF7+157m / WF8+135m WF9+30m/250m

1+1 Roller Bearing 1+1 Roller Bearing 1+1 Roller Bearing 1+1 Roller Bearing

EFLA34 EFLA56 EFLA78 EFLA910


STREAMDANCE WF

MAX TAPER

• De Streamdance vliegenlijnen zijn ontworpen met speciale ‘running edges’ over de volledige lengte van de lijn wat leidt tot minder wrijving in de geleideogen • De nieuwe gevlochten kern heeft minimale rek en verhoogt de krachtoverbrenging, de controle en de gevoeligheid in de lijn • Het aërodynamische profiel en de extra lange ‘head’ van de lijn verhoogd de accuratesse, de controle en de presentatie op elke afstand • In de zwaardere lijnklasse is de Streamdance een fantastische Spey cast lijn • Verkrijgbaar in: Floating, Intermediate, Sinking 5 en Sinking 7

• De Max Taper sluit perfect aan bij de Max hengelserie. Gecombineerd bieden ze, voor iedere afstand, de beste werpprestaties. • Het speciale getaperde ontwerp laadt de hengel snel en gemakkelijk voor uiterst precieze worpen. De lijn werkt als een shooting head wanneer je lange afstanden wilt casten met weinig inspanning. Zelfs grote vliegen zijn tijdens winderige dagen makkelijk te werpen. • De gevlochten binnenkern heeft bijna geen rek. Dit ter verbetering van de energie overbrenging, lijncontrole, gevoeligheid en een laag geheugen, zelfs in koude omstandigheden.

Density: Floating

FLOATING (#4, 5, 6, 7, 8)

Rear Taper: 4.20m

Front Taper: 4.60m (4.85m #5/6, 5.10m #7/8)

FLOATING (#4, 5, 6, 7)

Front Taper: 2.40m

Tip: 0.30m

Belly: 3.40m (3.60m #5, 3.80m #6, 4.00m #7/8) Rear Length: 19.50m (19.35m #5, 18.85m #6, 18.40m #7/8) Total Running Length: 32.00m

INTERMEDIATE (#6, 7, 8)

Tip: 0.30m

Density: 1.5" Per Sec

Rear Taper: 4.20m

Front Taper: 4.85m (5.10m #7/8/9)

Belly: 3.80m (4.00m #7, 4.20m #8/9) Total Running Length: 32.00m

Rear Length: 18.85m (18.40m #7, 18.20m #8/9)

SINKING 5 (#6, 7, 8)

Tip: 0.30m

Density: 3.0" Per Sec

Rear Taper: 4.20m

Front Taper: 4.85m (5.10m #7/8/9)

Belly: 3.80m (4.00m #7, 4.20m #8/9) Total Running Length: 32.00m

Rear Length: 18.85m (18.40m #7, 18.20m #8/9)

QUICK SINKING 7 (#6, 7, 8)

Tip: 0.30m

Density: 5.0" Per Sec

Rear Taper: 4.20m

Front Taper: 4.85m (5.10m #7/8/9)

Belly: 3.80m (4.00m #7, 4.20m #8/9) Total Running Length: 32.00m

Tip: 0.30m

Rear Length: 18.85m (18.40m #7, 18.20m #8/9)

STREAMDANCE DT

• De Streamdance DT beschikt over dezelfde materialen en technieken als de Streamdance WF vliegenlijnen • Het verbeterde Double Taper ontwerp biedt ultieme en delicate presentaties tijdens het vissen met kleine vliegen op forel en vlagzalm en geeft het gevoel van totale controle over de lijn • De goed zichtbare tip en front taper landt zacht op het water, maar beschikt over genoeg energie om de vlieg te keren en hem met zuiverheid op elke afstand te presenteren

DOUBLE TAPER (#3, 4, 5)

Rear Taper: 2.50m

Front Taper: 2.50m

Tip: 0.30m

Belly: 21.40m Total Running Length: 27.00m

Density: Floating

Rear Length: 2.50m

25

Rear Taper: 3.00m

Belly: 4.80m Total Running Length: 30.00m

Rear Taper 2: 1.20m

Rear Length: 18.30m

Density: Floating


VLIEGENLIJN STINGER SALMON SHOOTING TAPER

GREASED MID SPEY

• De Greased Mid Spey is ontworpen voor het zalmvissen met tweehandige hengels • De medium belly (16,8m) maakt het menden van de lijn makkelijk, maar is ook geschikt om lange afstanden te werpen als dat nodig is. De lijn excelleert onder alle mogelijke omstandigheden • Verkrijgbaar in totaal Floating, met 15”(4,57m) Intermediate tip en 15” sinking 6 tip

• Stinger is een range shooting head lijnen speciaal ontworpen voor de Scandinavische stijl van werpen. De speciale tapering biedt de beste werpprestaties. • Snel en makkelijk laden van de hengel i.c.m. maximale balans • Loops aan beide kanten van de lijn zorgen ervoor dat je de lijn kunt gebruiken zoals hij is of in kunt korten om het optimale uit de combinatie van de hengel en de lijn te halen • De Stinger Salmon shooting taper range omvat Floating, Intermediate en 3 verschillende zinkende lijnen

FLOATING (#8, 9,10,11)

Rear Taper: 4.50m

Front Taper: 4.00m

SH FLOATING (#8, 9,10,11)

Front Taper: 5.20m

Belly: 7.65m

Rear Taper: 0.90m Tip: 0.50m

Density: Floating

Belly: 8.00m Total Running Length: 36.00m

Rear Length: 19.00m

INTERMEDIATE (#8, 9,10,11)

Total Running Length: 12.00m

Rear Taper: 4.50m

Front Taper: 4.50m

SH INTERMEDIATE (#8, 9,10,11)

Front Taper: 5.20m

Rear Taper: 0.90m

Belly: 7.65m

Tip: 0.50m

Density: 1.5" Per Sec

Belly: 8.00m Total Running Length: 36.00m

Rear Length: 19.00m

SINKING TIP VI (#10,11)

Total Running Length: 12.00m

Rear Taper: 4.50m

Front Taper: 4.50m

SH SINKING III (#8, 9,10,11)

Front Taper: 5.20m

Rear Taper: 0.90m

Belly: 7.65m

Tip: 0.50m

Density: 3.0" Per Sec

• De Greased Long Spey is ontworpen voor de langere afstanden met langere halen • Dit is de ideale lijn voor traditioneel Spey casting op zalm en op grote rivieren • De long head staat de maximale afstand toe en maakt het strippen overbodig • Loops aan beide kanten van de vliegenlijn • Verkrijgbaar in totaal Floating, met 15”(4,57m) Intermediate tip en 15” sinking 6 tip

SH SINKING V (#8, 9,10,11)

Belly: 7.65m

Rear Taper: 0.90m Density: 5.0" Per Sec

Total Running Length: 10.00m SH SINKING VII (#8, 9,10,11)

Front Taper: 5.20m

Belly: 7.65m

Rear Length: 19.00m

GREASED LONG SPEY

Total Running Length: 10.50m Front Taper: 5.20m

Belly: 8.00m Total Running Length: 36.00m

Rear Taper: 0.90m

FLOATING (#8, 9,10,11)

Rear Taper: 4.50m

Front Taper: 5.50m

Density: 7.0" Per Sec Total Running Length: 10.00m

Tip: 0.50m De Stinger Shooting Heads zijn specifiek ontworpen door de Noorse top caster Stener Skogmo voor de Scandinavische manier van casten.

Belly: 12.00m Total Running Length: 42.00m

Rear Length: 19.50m

INTERMEDIATE (#8, 9,10,11)

Front Taper: 4.50m

Rear Taper: 4.50m

SHOOTING LINE

Deze shooting lijn vormt de juiste en beste combinatie met de G.Loomis Stinger Shooting Heads. De speciale enkelvoudige coating van de monokern vormt de benodigde bescherming bij gebruik op zout water. De dunne diameter en het lage geheugen verhogen daarbij de werpprestaties en -afstanden.

Tip: 0.50m

Belly: 12.00m Total Running Length: 42.00m

Rear Length: 19.50m

SINKING TIP VI (#10,11)

Front Taper: 4.50m

Tip: 0.50m 26

Rear Taper: 4.50m

Belly: 12.00m Total Running Length: 42.00m

Rear Length: 19.50m


NATIVERUN WF

NATIVERUN POLYLEADERS VOOR FOREL EN ZALM

• De NativeRun is bij uitstek geschikt voor de moderne snelle hengels en bieden de beste prestaties op alle afstanden • Het speciale ontwerp van de taper laadt de hengel snel voor accurate worpen en werkt als een shooting head bij het werpen van lange afstanden met minimale inspanning • Super met grote vliegen bij (sterke) wind • De gevlochten kern heeft minimale rek, waarmee het de overbrenging van de kracht, de lijncontrole en de gevoeligheid verhoogt, zelfs bij koude omstandigheden • Verkrijgbaar in 6 verschillende lijndichtheden: Floating, Intermediate, Sinking 1, Sinking 3, Sinking 5 en Sinking 7

• Leaders met een uitzonderlijke soepelheid en gebouwd voor snelle overbrenging van energie voor soepele en accurate worpen.

Soorten

• Forel: 2 verschillende lengtes in 5 verschillende zinksnelheden • Zalm: 4 verschillende lengtes in 5 verschillende zinksnelheden Model

FLOATING (#6, 7, 8, 9)

Front Taper: 4.50m

Tip: 0.30m

Rear Taper: 4.20m

Belly: 4.00m

Floating 8' Intermediate 8' Fast Sinking 6' Super Fast Sinking 6' Super Fast Sinking 6'

Density: Floating

Rear Length: 19.00m

Floating 12' Intermediate 11' Fast Sinking 9' Super Fast Sinking 8' Xtra Super Fast Sinking 8'

INTERMEDIATE (#6, 7, 8, 9)

Tip: 0.30m

Rear Taper: 4.20m

Belly: 4.00m

Soort

Zinksnelheid

Item#

8' (2,40m) 8' (2,40m) 6' (1,80m) 6' (1,80m) 6' (1,80m)

Floating Intermediate Fast Sinking Super Fast Sinking Extra Super Fast Sinking

26 sec/m , 1.5"/sec. 10 sec/m , 3.9"/sec. 8 sec/m , 4.9"/sec. 6.5 sec/m , 6.1"/sec.

GLPLTRF GLPLTRI GLPLTRFS GLPLTRSFS GLPLTRXSFS

12' (3,60m) 11' (3,30m) 9' (2,70m) 8' (2,40m) 8' (2,40m)

Floating Intermediate Fast Sinking Super Fast Sinking Extra Super Fast Sinking

26 sec/m , 1.5"/sec. 10 sec/m , 3.9"/sec. 8 sec/m , 4.9"/sec. 6.5 sec/m , 6.1"/sec.

GLPLSAF GLPLSAI GLPLSAFS GLPLSASFS GLPLSAXSFS

TROUT POLYLEADER

Total Running Length: 32.00m Front Taper: 4.50m

Lengte

TROUT POLYLEADER

Density: 1.5" Per Sec

Rear Length: 19.00m Total Running Length: 32.00m

NATIVERUN SHOOTING HEAD

CROSS CURRENT WF • De Cross Current is de perfecte lijn voor zoutwatervissen bij hogere temperaturen • Voorzien van een extreem sterke afwerking en een kern met virtueel geen geheugen, zodat de lijn recht blijft en altijd klaar is om te werpen • De speciale long taper biedt een snelle lading en lange, precieze worpen • Verkrijgbaar in Floating en Intermediate uitvoeringen

NIEUW

• Shooting head voor éénhandige vliegenhengels met excellente prestaties en gemakkelijk om te werpen. • Ideaal voor zalm, zeeforel, forel en zoutwatervisserij. • Kan zowel gebruikt worden voor overhead- als Speycasting. • Ontwikkeld met een zachte coating en low stretch kern. • Kant-en-klare leaderloops aan beide zijden van de vliegenlijn. • Verkrijgbaar in drie uitvoeringen: floating, intermediate en sinking 4

FLOATING (#7, 8, 9,10,11,12)

Front Taper: 4.00m

FLOATING (#5, 6, 7, 8, 9)

Front Taper: 3.70m #5 (3.90m #6, 3.95m #7, 4.25m #8/9)

Density: Floating

Rear Taper: 0.45m #5 (0.50m #6/7, 0.55m #8,9) Tip: 0.30m

Tip: 0.15m

Rear Taper: 3.90m

Belly: 5.20m #5 (5.45m #6, 5.60m #7, 5.95m #8/9) Total Running Length: 9.50m #5 (10.00m #6, 10.20m #7, 10.90m #8/9)

Density: Floating

Belly: 3.10m Total Running Length: 32.00m

Rear Length: 20.70m

INTERMEDIATE (#7, 8, 9,10,11,12)

Front Taper: 4.00m

Rear Taper: 3.90m

Density: 1.5" Per Sec

INTERMEDIATE (#5, 6, 7, 8, 9)

Front Taper: 3.70m #5 (3.90m #6, 3.95m #7, 4.25m #8/9)

Tip: 0.15m

Rear Taper: 0.45m #5 (0.50m #6/7, 0.55m #8,9)

Belly: 5.20m #5 (5.45m #6, 5.60m #7, 5.95m #8/9) Total Running Length: 9.50m #5 (10.00m #6, 10.20m #7, 10.90m #8/9)

Tip: 0.30m Density: 1.5” Per Sec

SINKING (#5, 6, 7, 8, 9)

Front Taper: 3.65m #5 (3.75m #6, 3.85m #7, 3.90m #8, 3.95m #9)

Tip: 0.15m

Alle G.Loomis vliegenlijnen worden geleverd in een unieke box die kan worden gebruikt als vliegendoos of als reelcase!

Rear Taper: 0.30m #5/6 (0.35m #7/8, 0.40m #9)

Belly: 4.30m #5 (4.50m #6, 4.65m #7, 4.80m #8, 5.00m #9) Total Running Length: 8.40m #5 (8.70m #6, 9.00m #7, 9.20m #8, 9.50m #9)

Density: 3.0” Per Sec

27

Belly: 3.10m Total Running Length: 32.00m

Rear Length: 20.70m


SPINHENGELS ·

NRX SERIE

NIEUW

NRX SERIE

NRX is het hoogtepunt van wat we tot nu toe hebben geïntroduceerd. Het is dan ook rechtstreeks voortgevloeid uit ons streven naar het ontwikkelen van de allerbeste producten. Door gebruik te maken van de beste materialen, mandrils, componenten en ‘know how’ zijn we in staat hengels te bouwen waar u in het verleden alleen van kon dromen. De NRX hengels zijn ongelooflijk licht, leveren optimale prestaties en zijn waanzinnig gevoelig.

Wat we dus zeggen, zodat er geen verwarring ontstaat. . . “Dit zijn Absoluut de beste roofvishengels die we ooit gemaakt hebben!” Punt!!

28


LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze fast-action hengel is dankzij de NRX technologie uiterst licht in gewicht en zeer gevoelig. Een krachtige hengel die speciaal is ontworpen voor zware omstandigheden. Rovers uit obstakelrijk water vandaan halen, geen probleem, met deze hengel heeft u het juiste materiaal. Als u al bekend bent met onze GLX hengels, met hun legendarisch lichte gewicht en uiterst gevoelige blanks, dan zal deze hengel u zeker bevallen. De NRX technologie brengt de hengel naar een nóg hoger niveau en is extreem licht en uiterst gevoelig. U hebt de haak al gezet, voordat de vis er erg in heeft en zich kan verschuilen in obstakels. De hengel is bovendien ongelooflijk sterk en uiterst snel, zodat u de vis én uw concurrentie altijd een stap voor bent! Model Lijnklasse Werpgewicht Actie Artikelcode#

NRX HENGELS - CASTING LENGTE: 6’8” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Dit is een waanzinnig gevoelige werphengel voor baars maar ook voor snoek. Ongelooflijk licht in gewicht en met een lengte van 6’8” (203cm), verschrikkelijk veelzijdig. In staat om te vissen met zowel lichte jigs, spinnerbaits als ‘topwater’ kunstaas! De hengel is zowel geschikt voor het grote water als voor de fijne poldervisserij. Als u denkt dat de GLX licht en gevoelig is, dan gaat dit uw pet te boven! NRX geeft aan lichtgewicht en gevoeligheid een andere dimensie! Model NRX 802C JWR

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

10-14

1/8-3/8

Ex-Fast

GL11927-01

NRX 854C JWR

LENGTE: 6’8” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Erkend als één van onze beste allround castinghengels, misschien wel de beste ooit door ons gemaakt! Deze hengel heeft een unieke combinatie kracht/gewicht, geschikt voor het vissen met middelgrote shads en ander kunstaas. Uitermate geschikt voor wateren tot 4,5m diep. De extra snelle tip bezorgt u accurate worpen(ook onderhandse worpen) en bezit genoeg kracht om de grootste vissen te landen. Als u dacht dat de GLX uitvoering al gevoelig was, zal deze NRX versie uw mening herzien! Verrassend krachtig, ongelooflijk licht en uiterst gevoelig! Model

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Model

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model NRX 893C JWR

10-14

1/8-3/8

Ex-Fast

12-16

3/16-5/8

Ex-Fast

GL11932-01

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

12-16

3/16-5/8

Ex-Fast

GL11941-01

LENGTE: 6’8” | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING De perfecte hengel voor het vissen met klein kunstaas en dunne lijnen. De uiterst vergevingsgezinde actie maakt het mogelijk om grote vis te drillen, zelfs in zware condities. Deze hengel is een uitkomst voor het vissen in helder water en onder moeilijke omstandigheden. Door het gebruik van de NRX technologie is de hengel uiterst licht, gevoelig en extreem sterk. Met het juiste materiaal bent u toch in staat de sluwste vissen te vangen - NRX biedt u de juiste tools! Model Lijnklasse Werpgewicht Actie Artikelcode#

Artikelcode#

NRX 802S JWR 6-10 1/8-1/4 Ex-Fast GL11935-01 NRX 803S JWR 8-14 1/8-5/16 Ex-Fast GL11936-01 LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Soms is het moeilijk werpen met klein kunstaas, zeker als u tegen de wind in moet gooien. Dat was vroeger een probleem, maar nu niet meer dankzij onze NRX technologie. U zult verwonderd zijn over het gewicht van de hengel. Trek de hengel in een curve en u zultde kracht ervaren! Alleen dan zult u begrijpen wat high performance betekent. Voeg daarbij de ongelooflijke gevoeligheid en u hebt NRX. De extra fast taper stelt u in staat om soepele, trefzekere worpen te maken, zodat onbereikbare hot spots, ineens wel tot de mogelijkheden behoren.

GL11930-01

LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Dit is één van de meest veelzijdige medium-heavy castinghengels. Doormiddel van de NRX-technologie is het de lichtste en meest gevoelige castinghengel die we ooit gemaakt hebben. De top is zacht genoeg voor vloeiende worpen en het middengedeelte krachtig genoeg om de vis weg te houden van obstakels. Er kan met een grote trefzekerheid gevist worden met middelgrote pluggen, shads en soft jerkbaits. De hengels zijn zo licht dat u verstelt zult staan hoe krachtig deze hengels zijn. De extra lengte zorgt voor lange werpafstanden en het beter zetten van de haak, ook op diep water. GLX stond gelijk aan een hoge gevoeligheid, de NRX versie gaat nog een grote stap verder. Het is ongelooflijk hoe gevoelig deze hengels zijn! Ga naar de winkelier en houdt er één in uw hand, u zult onder de indruk zijn. Model Lijnklasse Werpgewicht Actie Artikelcode# NRX 853C JWR

Fast

NRX HENGELS - SPINNING

NRX 804C JWR 14-20 5/16-3/4 Fast GL11929-01 LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze hengel is ontwikkeld voor het vissen in heldere meren en rivieren, wanneer dunne lijnen en lange worpen noodzakelijk zijn om schuwe vis te vangen. De extra lengte zorgt voor snelheid zodat langere afstandsworpen mogelijk zijn en het zetten van de haak veel makkelijker is. De NRX biedt u zeer prettige eigenschappen. De hengel is zo licht en gevoelig, dat u beten registreert die eerder onmogelijk waren. Wanneer de aanbeten moeilijker worden en u moet overschakelen naar kleiner aas is dit het juiste gereedschap om succesvol te zijn. De combinatie van het zachte topgedeelte en het krachtige handdeel maakt dit een uitstekende keus om te vissen met buzz baits, langwerpige pluggen en shads. NRX maakt de hengel zo ongelooflijk licht en gevoelig, dat vissen naar een hoger niveau wordt gebracht. Model Lijnklasse Werpgewicht Actie Artikelcode# NRX 852C JWR

5/16-3/4

NRX 873C CRR 12-17 1/4-3/4 Fast GL11933-01 LENGTE: 7’5” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Oorspronkelijk is deze hengel ontworpen voor het vissen met zachte of kleine jerkbaits en Senkos®, maar vissers ondervonden dat deze hengel uitermate geschikt is voor het vissen met jigs, shads en worms, vooral in diep water. De extra lengte creëert een grotere boog wat wordt vertaald in hogere snelheid bij het zetten van de haak en lange afstandsworpen. Een mooie combinatie van kracht en werpvermogen en dankzij de NRX technologie uiterst licht en gevoelig. Met deze hengel werpt u uw kunstaas met het grootste gemak over lange afstanden. De gevoelige blank geeft iedere beweging aan het einde van de lijn feilloos door.

NRX 803C JWR 12-16 3/16-5/8 Ex-Fast GL11928-01 LENGTE: 6’8” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Wanneer de roofvis zich verschanst heeft en u weinig werpruimte heeft, is deze hengel geschikt voor u. Een krachtige hengel die u optimale controle biedt. Ontworpen voor middelgrote pluggen en soft plastics. Door de gebruikte NRX technologie is deze hengel zo licht, het is ongelooflijk hoeveel kracht deze hengel aankan! Als korte, trefzekere worpen en een echt gevoelige hengel dé factoren zijn voor uw succes, dan is deze hengel uw keuze! Rovers vanuit plantenbedden of begroeiing, ze komen er geheid uit! Model

14-20

LENGTE: 7’3” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze hengel is ontworpen voor het vissen met shads aan een onderlijn met sleeploodje en dit voor een aantal redenen. Dit loodje helpt u contact te houden met de bodem en maakt een hels kabaal onder water. Hebt u eenmaal de aandacht van de rover getrokken dan is het hoogstwaarschijnlijk…Bingo! Het kan moeilijk zijn om de aanbeet te voelen, maar dankzij onze NRX technologie, voelt u alles wat er met het aas gebeurt. De extra lengte verhoogt de werpeigenschappen en het soepel zetten van de haak. Het is moeilijk te geloven dat een hengel zo licht en zo krachtig kan zijn en dan ook nog zo gevoelig.

Model

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

NRX 852S JWR 6-12 1/8-3/8 Ex-Fast GL11937-01 LENGTE: 6’10” | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Deze hengel tilt de dropshot techniek naar een hoger niveau. De uiterst gevoelige top geeft iedere aanbeet feilloos door. De zachte top stelt u in staat de aanbeet waar te nemen vóór de vis het door heeft! Deze hengel is zeer geschikt voor diep water en zware omstandigheden en tevens zacht genoeg om effectief te zijn. Staan er veel obstakels op de bodem, rotsen, boomstronken enz, dan komt deze hengel tot zijn recht. NRX is zo gevoelig dat u alles voelt. De hengel is krachtig genoeg om de vis uit de gevarenzone te trekken. Model Lijnklasse Werpgewicht Actie Artikelcode#

GL11931-01

NRX 822S DSR NRX 822S SYR

29

6-12 6-12

3/16-1/2 1/8-5/16

Ex-Fast Ex-Fast

GL11938-01 GL11940-01


SPINHENGELS ·

SOFT PLASTIC

JIG & WORM SERIE

JIG & WORM HENGELS - SPINNING

We weten allemaal dat roofvis enorm reageert op de omstandigheden. Ze zoeken specifiek naar gemak en comfort, wat een mix is van watertemperatuur, aasvisactiviteit en zuurstofgehalte van het water. Als je alledrie de omstandigheden tegelijk treft bent je in het “roofviswalhalla” belandt. Ook al is het verleidelijk om te proberen de omstandigheden te beïnvloeden kun je beter je kansen vergroten door te vissen met deze hengels

LENGTE: 2,07M | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Wanneer je met lichtere lijnen en kleiner kunstaas wilt vissen in helder water doe je dat het liefst met een spinhengel. Maar niet zomaar een spinhengel. Hiervoor heb je een hengel nodig met een extra snelle actie om accuraat te kunnen vissen, precisieworpen te kunnen maken, maar met genoeg ‘’body’’ om de vis weg te sturen van obstakels ondanks het gebruik van ultra dunne lijn. Model MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

156

6-10

1/16-3/16

Ex-Fast Med-Light

GL11596-01

LENGTE: 6’8” | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Stel je voor: Kleine jigkoppen, 12cm shads, kleine oppervlaktepluggen, troebel water en genoeg wind om het werpen met kunstaas moeilijk te maken… Een moeilijke uitdaging!! Hier is ons antwoord met deze super gevoelige hengel, die speciaal is ontworpen om secuur te kunnen vissen onder moeilijke omstandigheden.

en niet wachten op wat moeder natuur voor je in petto heeft.

Model

We hebben de grens van het onmogelijke opgezocht met de ontwikkeling van deze nieuwe hengels. Het eerste wat direct opvalt is de “actie” van de nieuwe “Jig & Worm” hengels. De blank is veel meer getapered dan normaal wat het “werptraject” verlaagd en waardoor er meer kunstaas/lijncontrole verkregen wordt. Het werpen op moeilijk bereikbare plaatsen is één ding maar het controleren van een zware vis en hem uit zijn schuilplaats trekken is iets heel anders. Dit vereist dat de “Powerzone” naar de top van de hengel verplaatst wordt, waardoor de hengel strakker wordt. Dit hebben we voor elkaar gekregen zonder effect op het gewicht van de hengels. Vele “fieldtesters” hebben dagen lang met deze hengels gevist, waarbij het lichte gewicht van deze hengels hen stuk voor stuk opviel!

GLX MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

156 156

6-12 6-12

1/8-1/4 1/8-1/4

Ex-Fast Medium Ex-Fast Medium

GL11462-01 GL11597-01

LENGTE: 2,07M | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Wanneer de vissen groter worden en het water moeilijker heb je meer kracht nodig. Als je dan nog steeds met een spinhengel wilt blijven vissen dan is dit de juiste keus. Bijzonder effectief voor het lichtere kunstaas (jigkoppen), maar met de kracht om een stap zwaarder te kunnen vissen met groter kunstaas en dikkere lijnen, zodat ook dieper water kan worden bevist. Model GLX MossyBack

Verkasoog, voor het veilig vervoeren van uw opgetuigde hengels.

30

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

156 156

8-14 8-14

1/8-5/16 1/8-5/16

Ex-Fast Med-Heavy Ex-Fast Med-Heavy

GL11463-01 GL11598-01


JIG & WORM HENGELS - CASTING LENGTE: 5’6” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING De uniek gevormde grip zorgt ervoor dat u zeer flexibel bent bij het werpen onder moeilijkere omstandigheden. Bijvoorbeeld als u het aas in en rond openingen van begroeiing wilt werpen. Tevens biedt deze hengel u optimale controle over lijn en aas. De ideale keuze voor het vissen vanuit stekken met weinig ‘bewegingsruimte’ zoals rietkragen en begroeiing. Stekken waar onderhandse worpen vereist zijn. Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Ontworpen om lange afstanden te werpen. Wateren worden steeds helderder, zodat verre worpen steeds belangrijker worden om de vis niet te verjagen. De extra lengte zorgt voor meer snelheid van de top, wat resulteert in langere afstanden en tevens het beter zetten van de haak op grotere afstand. Model

Artikelcode#

GLX MossyBack

MossyBack 150 12-16 5/16-5/8 Ex-Fast GL11578-01 LENGTE: 2,07M | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Perfecte balans voor gebruik met een 14lbs (6,35kg) lijn, 10gr jigs en 15cm shads. Dwingt grotere vissen met verrassend gemak naar de gewenste positie, waarbij de hengel vederlicht aanvoelt in je hand. Misschien wel de beste “allround” hengel in het totale G.Loomis programma. Model GLX MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

150 150

10-14 10-14

1/8-3/8 1/8-3/8

Ex-Fast Medium Ex-Fast Medium

GL11448-01 GL11581-01

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

150 150

12-16 12-16

3/16-5/8 3/16-5/8

Ex-Fast Med-Heavy Ex-Fast Med-Heavy

GL11449-01 GL11582-01

Model GLX MossyBack

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

150 150

14-20 14-20

5/16-3/4 5/16-3/4

Fast Heavy Fast Heavy

GL11450-01 GL11583-01

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

10-14 10-14

1/8-3/8 1/8-3/8

Ex-Fast Ex-Fast

GL11451-01 GL11584-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

152 152

12-16 12-16

3/16-5/8 3/16-5/8

Ex-Fast Ex-Fast

GL11452-01 GL11585-01

LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze hengel is de juiste keuze voor het vissen met groter kunstaas. Een krachtige hengel met snelle actie, speciaal ontwikkelt om rovers in en rond begroeide stekken te belagen. De hengel bezit genoeg power om de haak te zetten en de vis bij de begroeiing te houden. Model GLX MossyBack

LENGTE: 2,07M | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Een buitengewoon krachtige hengel voor het vissen met groot kunstaas in zwaar begroeid water. Uitgerust met een lang handvat, waardoor de vissen zeer snel naar het net gedirigeerd kunnen worden, zonder enig effect op de snelle actie voor het werpen van lichter kunstaas. Dit is een 20lbs (9,07kg) hengel voor het serieuze zwaardere werk. GLX MossyBack

Lijnklasse

152 152

LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Een zeer veelzijdige hengel. De top is zacht genoeg om gecontroleerd en accuraat klein kunstaas weg te zetten. Tegelijkertijd is de hengel krachtig genoeg om de haak te zetten in de bek van de vis.

LENGTE: 2,07M | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Een prachtige hengel voor gebruik van kleinere wormpjes en twisters en 10lbs (4,54kg) lijn voor het lichtere werk in helder water. Uitgerust met een mooie zachte top om het lichte kunstaas te werpen, maar met een verrassende kracht in de onderkant van de hengel om ook met jigkoppen uit de voeten te kunnen. GLX MossyBack

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

152 152

14-20 14-20

5/16-3/4 5/16-3/4

Fast Fast

GL11453-01 GL11586-01

LENGTE: 2,16M | AANTAL DELEN: 1 | CASTING De ultieme zware jig en/of kunstaas hengel. Knoop een 28 grams loodkop aan de lijn en werp het tussen het meest begroeide gedeelte van het water dat je kunt vinden. Deze hengel staat “bovenaan de voedselketen” en is dan ook niet voor “watjes” gemaakt. Vissen in zwaar begroeid water? Dan is dit de hengel voor jou! Model GLX MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

152 152

17-25 17-25

1/4-1 1/4-1

Fast Mag-Heavy Fast Mag-Heavy

GL11454-01 GL11587-01

Jig & Worm Spinning handdeel

Jig & Worm Casting handdelen

156

150 152

31


SPINHENGELS ·

SOFT PLASTIC

CAROLINA RIG

SENKO

Oorspronkelijk ontwikkeld voor het belagen van black bass in ondiepe wateren met (senko) wormen, softjerks en dergelijke. De hengels hebben zeer goede werpeigenschappen om uw kunstaas over lange afstanden, precies tussen de roofvis te laten landen. Daarnaast beschikken de hengels over de juiste actie om, ook op langere afstand, perfect de aanbeet te kunnen verzilveren. De “Senko” hengels zijn om de volgende redenen effectief. Langere hengels zorgen voor betere werpeigenschappen en een betere inhaking. Dat betekent meer topsnelheid voor verdere worpen en het sneller zetten van de haak. Bij lichter kunstaas is een dergelijk langere hengel gewoon een must, al is het maar om meer water te kunnen afvissen. De hengels zijn afgebouwd met hoogwaardige Fuji geleideogen en molenhouder. De GLX modellen beschikken over de speciale RECOIL geleideogen, die bekend staan om hun duurzaamheid en lichte gewicht.

De Carolina Rig hengels zijn gemaakt om lange leaders, voorzien van gewichtjes, makkelijker te kunnen werpen. Het zijn redelijk “lange” hengels met een lang handvat die totale dubbelhandige controle biedt tijdens de worp. De grotere lengte zorgt daarbij tevens voor verdere worpen, zodat er meer water kan worden afgevist, maar ook voor het goed zetten van de haak d.m.v. een krachtige aanslag. LENGTE: 7’3” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze Carolina Rig hengels zijn de lichtste variant van deze serie en komen het best tot hun recht, als er gevist moet worden in ondiep of helder water, waar het gebruik van dunnere lijnen een must is. Deze hengels zijn uiterst gevoelig en uiterst reactief, wat de haakzetting en controle ten goede komt. Model GLX MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

151 151

14-20 14-20

5/16-3/4 5/16-3/4

Fast Fast

GL11456-01 GL11588-01

LENGTE: 7’1” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Als een lichtere set-up en kleiner kunstaas de juiste keuze is om vis niet te verjagen, dan is dit de hengel die u zoekt. De hengel beschikt over de juiste souplesse om met dergelijk licht materiaal te vissen en is tevens krachtig genoeg om perfect de haak te zetten en grote vis de baas te kunnen.

LENGTE: 2,23M | AANTAL DELEN: 1 | CASTING De “Magnum” Carolina Rig, met een iets langer handvat voor dubbelhandige worpen. De totale hengellengte zorgt voor een effectieve haakzetting. Deze Magnum versie is specifiek ontwikkeld om vis uit begroeide waterzones te “dwingen”. Model GLX MossyBack

Model GLX MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

151 151

17-25 17-25

3/8-1 1/2 3/8-1 1/2

Fast Fast

GL11457-01 GL11589-01

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

156 156

6-12 6-12

1/8-3/8 1/8-3/8

Ex-Fast Ex-Fast

GL11464-01 GL11599-01

LENGTE: 7’2” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING De snelle topactie van deze hengel zorgt voor accurate worpen. Tevens zorgt de “progressive power taper” vorm van de blank ervoor dat de hengel meer snelheid krijgt, wat resulteert in verre worpen. Het handdeel is iets stijver om de strijdende rover uit de begroeiing weg te houden. Model GLX MossyBack

Senko Spinning handdelen

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

153 153

14-20 14-20

1/4-3/4 1/4-3/4

Fast Fast

GL11455-01 GL11591-01

LENGTE: 7’5” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Om bijna gewichtloos kunstaas over lange afstand te werpen en tevens een goede haakzetting te garanderen, is een hengel met een snelle top een must. Vaak gebeurt het dat een aanbeet al kort na het landen wordt gegrepen door de vis. Dit zijn de vissen die het moeilijkst te haken zijn. Met deze hengel horen missers tot het verleden…

153

Model

151

GLX MossyBack

32

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

151 151

12-16 12-16

3/16-5/8 3/16-5/8

Ex-Fast Ex-Fast

GL11458-01 GL11590-01


“Deze hengels zijn voorzien van onze “fiberblend” constructie en zijn afgebouwd met Fuji geleideogen en molenhouders. De ongelofelijk lichte en uiterst gevoelige GLX modellen zijn afgebouwd met RECOIL geleideogen, die bekend staan om hun duurzaamheid en lichte gewicht.”

33


SPINHENGELS ·

SOFT PLASTIC LENGTE: 2,41M | POWER: 6 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Laat je niet misleiden door de “Medium-Light” actie die de hengel lijkt te hebben. Deze krachtige hengel is ontwikkeld voor swimbaits van 10 tot 17.5 cm. De hengel bezit een krachtige butt sectie voor extra verre worpen en het perfecte vermogen om de haak goed te zetten. De top is relatief zacht en verbazingwekkend licht als je kijkt wat voor kracht hij bezit. Je voelt elke beweging van de staart van de swimbait en de geringste aanbeet. Deze hengels zijn zeer goed inzetbaar voor bijvoorbeeld snoek.

SWIMBAIT

Groot aas betekent grote vis! Dat zijn dan ook gelijk de twee redenen dat we deze swimbait hengels hebben ontwikkeld. Er zijn vissers die hun leven wijden aan het jagen en vangen van specimen vis. We zijn een samenwerking aangegaan met deze mensen en samen met hun kennis, ervaringen en geheimen hebben we de ultieme swimbait hengels ontwikkeld. Ze voldoen volledig aan de eisen van deze specimen hunters en zijn ontworpen om met soft en hard plastic visimitaties te vissen. We hebben de einddelen extra lang gemaakt, zodat de hengel stevig onder je arm rust en niet in je ribben priemt. Dat kan erg vervelend en pijnlijk zijn namelijk. De langere lengte van het handdeel zorgt ook voor gecontroleerde verre worpen.

Model SWBR953 SWBR955 SWBR956 SWBR957

LENGTE: 2,29M | POWER: 4 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Een iets kortere Swimbaithengel, die is ontwikkeld voor kleiner aas en het openwater. Deze hengel is zó licht, dat je niet zult geloven wat voor kracht hij kan genereren. Super gevoelig en werpt klein aas mijlen ver. Deze hengel komt helemaal tot zijn recht wanneer je een monstervis haakt. Model SWBR904

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

183

12-25

1/2-3

Mod-Fast

GL11644-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

183 182 182 182

10-20 15-30 25-45 25-60

1/2-2 2-6 3-8 4-10

Mod-Fast Mod-Fast Mod-Fast Mod-Fast

GL11897-01 GL11643-01 GL11642-01 GL11641-01

Swimbait handdelen

183 182

LENGTE: 7’2” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze hengel is iets korter dan gebruikelijk, waardoor hij perfect in te zetten is als u zo dicht mogelijk bij begroeiing wilt vissen. De hengel is licht en krachtig en zo de juiste keuze als u met lichter materiaal en aas de vis moet belagen, bijvoorbeeld onder moeilijke omstandigheden.

FLIPPING STICKS

Model

De ‘flipping’ techniek is een methode die met finesse uitgevoerd wordt, maar vereist krachtig materiaal. Het finesse gedeelte zit hem in de aaspresentatie. Het is de bedoeling dat u het gebruikte aas zo stil mogelijk bij de beoogde roofvis in de buurt werpt. Aan de andere kant gebruikt u in verhouding een dikkere lijn, omdat u het op grote vis voorzien hebt, die u na het haken vaak uit de begroeiing weg moet houden. De Flipping Sticks zullen dan ook als “onbeschrijfelijk” worden ervaren! Dit omdat ze 1-delig en uitermate krachtig zijn en tegelijkertijd zo licht en gevoelig, dat u uzelf afvraagt hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. De hengels bieden u meer controle en zijn uiterst accuraat en zijn het ideale gereedschap voor deze visserij.

GLX

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

154

14-20

1/4-3/4

Fast

GL11459-01

LENGTE: 2,29M | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Stel je eens voor: een hengel die zo licht is dat je er de hele dag onderhands mee kunt werpen! De 1-delige constructie reduceert het gewicht van de totale hengel en let eens op de Titanium Recoil geleideogen.... Zie je het al voor je? Zo niet, test deze hengel en ervaar zelf dat dit de lichtste en meest gevoelig reagerende hengel is waar je ooit mee gevist hebt. Model MossyBack GLX MossyBack

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

155 155 155

14-20 15-20 15-20

1/4-3/4 1/4-1 1/4-1

Fast Fast Fast

GL11593-01 GL11460-01 GL11594-01

LENGTE: 7’11” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Deze uitvoering van de Flipping Stick is iets langer dan de rest. Deze hengel is de juiste keuze de vis van een iets langere afstand te belagen. Zodoende blijft u wat meer beschut en verjaagt u de vis niet. De juiste keuze bij ondiep of helder water. Model GLX

34

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

155

15-25

1/4-1 1/4

Fast

GL11461-01


35


SPINHENGELS ·

SOFT PLASTIC

CRANKBAIT SERIE

CRANKBAIT DEEP FLEX

Onze Crankbait hengelserie brengt de beste eigenschappen van verschillende materialen bijeen. De voordelen van fiberglas aangevuld met alle positieve eigenschappen van carbon. Deze hengels hebben een zachte fiberglas actie, terwijl ze toch dynamisch zijn, zodat het kunstaas de goede actie krijgt en op zijn aantrekkelijkst is voor de vis. In tegenstelling tot doorsnee fiberglas hengels is deze serie uitermate licht, bijzonder gevoelig en in het bezit van een snelle reactie. Door het gereduceerde gewicht zul je je minder vermoeid voelen bij langdurig werpen. De hengels zijn zo gevoelig dat je voelt wanneer een vis het kunstaas naar binnen zuigt en reageren daarna snel en adequaat genoeg zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de lijn slap valt wanneer de vis spectaculair uit het water springt. Met andere woorden: de kracht van carbon met de actie en flexibiliteit van fiberglas. Elke hengel uit deze serie is afgewerkt met een metallic koperlak. Deze Crankbait hengels zijn het toonbeeld van vakmanschap!

Nieuw voor 2010 zijn de hengels uit de DF serie. De hengels zijn ongelofelijk licht en uiterst gevoelig. Het is bewezen, dat met deze hengels je meer actie aan een kunstaas(je) kunt geven. Er is namelijk veel meer mogelijk dan louter ‘en werpen en binnen draaien’. Juist door kleine tikjes te geven tijdens het binnen vissen krijgt een kunstaas een andere actie. Dit kun je eindeloos proberen; zijwaarts, omhoog en ad random naar alle richtingen. De actie van de hengel tijdens de dril is prachtig en hierdoor beleef je het vangen van een vis nog intenser.

LENGTE: 2,01M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Dit is een mooie hengel voor het werpen van niet al te zwaar kunstaas en oppervlaktepluggen. Hij acteert tevens op topniveau met diepduikende pluggen. Door zijn kortere hengellengte is hij prima te gebruiken op kleine stekken. Deze hengel komt volledig tot zijn recht met grote oppervlaktepluggen (stickbaits), waarbij de hengel het gewicht van het kunstaas met gemak laadt. Ondanks zijn lage gewicht heeft hij genoeg kracht om grote vis te kunnen handelen. Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

CBR781 CBR783 CBR785

2 2 2

6-12 8-14 10-20

1/4-1/2 1/4-5/8 3/8-1

Mod-Fast Mod-Fast Mod-Fast

GL10529-01 GL10530-01 GL11729-01

LENGTE: 2,13M | POWER: 5 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Wanneer je vist met grotere diep duikende pluggen is dit het ideale gereedschap. De hengel is extreem licht en zo gevoelig dat je het al merkt wanneer een roofvis alleen al naar het kunstaas kijkt… Hij reageert zo snel dat hij altijd klaar staat om elke actie van de vis op te kunnen vangen. De zachte actie staat een perfecte loop van het kunstaas toe, zodat de vis het kunstaas eerder zal aanvallen. De Power 5 aanduiding geeft aan dat er genoeg kracht in de hengel aanwezig is om “monsters uit de diepte” daadwerkelijk in vangsten om te zetten!

LENGTE: 6’ 8” | ACTIE: MEDIUM | AANTAL DELEN: 1 | TYPE: CASTING Sommige vissers vinden dat ‘fibreglass hengels’ een aparte actie hebben. Juist deze hengels lijken hier erg op, maar dan opgebouwd met de modernste materialen. Je kunt met deze hengel lichte shads gebruiken, maar evengoed kleine plugjes. Eenmaal een vis gehaakt, dan begint de pret. De hengel is overigens hard genoeg om de haak te zetten. Het vissen met een dergelijke hengel geeft je een totaal andere. Model Crankbait Full Flex

Crankbait Full Flex

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

2 2 2 2

6-12 8-14 10-20 12-25

1/4-1/2 1/4-5/8 3/8-1 1/2-1 3/8

Mod-Fast Mod-Fast Mod-Fast Mod-Fast

GL10531-01 GL10532-01 GL10650-01 GL11225-01

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

180

8-17

1/4-1

Moderate

GL11747-01

LENGTE: 7’ 2” | ACTIE: MEDIUM | AANTAL DELEN: 1 | TYPE: CASTING De iets wat langere blank maakt het mogelijk dat je wat verder kunt werpen. Maar sommige vissers gebruiken deze lengte standaard, omdat je meer kunstaas kunt gebruiken. De gevoeligheid is echter hetzelfde als de 6’8” – dus dat zit goed. Wil je meer sport beleven, dan is dit de juiste hengel. Model

CBR841 CBR843 CBR845 CBR847

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

180

10-20

3/8-1 1/4

Moderate

GL11748-01

LENGTE: 2,16M | POWER: 5 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Dit is een superlichte en langere GLX versie van de GL10650-01 Crankbait hengel. De RECOIL geleideogen en ons eigen GLX grafiet maken deze hengel zo licht en gevoelig. Je gelooft pas hoe goed hij vist totdat je er één in je handen hebt! Model CBR853C GLX CBR855C GLX

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

226 226

8-14 10-20

1/4-5/8 3/8-1

Mod-Fast Mod-Fast

GL11730-01 GL11731-01

LENGTE: 7’6” | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Door zijn langere lengte is deze hengel de juiste keuze als u vist met diepduikende pluggen. Uiterst effectief als u op groter of dieper water meer stekken wilt uitkammen. Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

CBR903 CBR906

2 2

8-17 10-20

1/4-3/4 3/8-1

Mod-Fast Mod-Fast

GL10533-01 GL11602-01

Alle hengels uit deze serie zijn afgewerkt met een schitterende metallic koperen lak: een echt stukje vakwerk.


37


SPINHENGELS SPINNERBAIT SERIE

Zoals met veel succesvolle roofvistechnieken is de sleutel tot succes herhaling en de perfecte samenhang in materialen. Van de 1.000 worpen kan iedere willekeurige worp de vis van je leven opleveren, dus is het erg belangrijk om keer op keer het aas in de “viszone” te werpen. Deze serie hengels is accuraat en sterk, maar tevens zo licht dat zelfs de kleinste aanbeet op een explosie lijkt. De serie bestaat uit verschillende hengels, die allemaal spinnerbaits vissen, zoals dat bedoeld is met een “power” verdeling van licht tot zwaar en lengtes van 1,92m tot 2,16m. De extra snelle actie biedt de mogelijkheid om worpen te maken naar de hotspots, waarbij de kracht in de hengel zorgt voor de totale controle over de vis. Aan afwerking ontbreekt het niet, met de Fuji Alconite geleideogen, de Fuji Reel Seats (m.u.v. de GL11279-01 die met een standaard trigger reel seat is uitgerust) en lengte van de handvatten, die het summum aan comfort en efficiency bieden. Afgewerkt met een donkerrode lak en donker contrasterende wikkelingen.

Spinnerbait handdelen

125 176

LENGTE: 2,10M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Wanneer je vist op wateren waar veel stenen onder water liggen of op plaatsen waar het water helder tot licht troebel is. Voor vissen die een voorkeur hebben voor klein kunstaas. Door de langere lengte van de hengel zijn verdere worpen mogelijk en heb je meer controle over het kunstaas in dieper water. Als een vis er met het kunstaas vandoor wil gaan dan zegt het krachtige einddeel resoluut ‘’NEE’’. Een lichte hengel voor de langere afstand die kracht en gevoeligheid verenigt.

LENGTE: 1,92M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Ontwikkeld om kleinere spinnerbaits te vissen, maar met de kracht om grotere verrassingen goed te kunnen weerstaan. De lichte top maakt dit tot een hengel, die makkelijk maar tevens secuur werpt. Monteer enkele of tandem spinnerbaits tot ruim 10gr en je zult ontdekken dat je elke draai van het spinnerblad kunt voelen. Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

SBR751C

176

8-12

1/4-3/8

Ex Fast

GL11274-01

LENGTE: 1,92M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Een dynamische, allround spinnerbait hengel, die ontworpen is voor groter kunstaas en grotere vis maar met een sportieve actie voor het geval de vangsten tot kleinere vis beperkt blijft. Voor gebruik met spinnerbaits tot 14gr. De kortere lengte en kracht bieden de mogelijkheid om bij waterplanten en in onderwater begroeiing te vissen zonder de angst om de vis te verliezen. De extra snelle actie zorgt voor verre en zuivere worpen. Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

SBR752C

176

10-17

3/8-1/2

Ex-Fast

GL11275-01

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

SBR811C

176

8-12

1/4-3/8

Ex-Fast

GL11276-01

LENGTE: 2,10M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Ontwikkeld voor dieper water met meer onderwater begroeiing, toch is de hengel licht genoeg om de hele dag te kunnen werpen zonder de hengel te voelen. Hij heeft meer dan voldoende kracht, maakt snelle en accurate worpen door de extra snelle topactie en de stuggere middensectie. Het lange kurk handvat geeft u meer hefboom, maar biedt ook de mogelijkheid voor dubbelhandig werpen en/of vis controle. Het is een “pareltje” voor het diep water, maar tevens bijzonder geschikt bij het vissen in zware begroeiing.

38

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

SBR812C

176

10-17

3/8-1/2

Ex-Fast

GL11277-01


LENGTE: 2,19M | POWER: 4 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Grote spinnerbaits met grote versieringen hebben een krachtige hengel nodig. Dat is een feit, maar dat wil niet zeggen dat de visser moet lijden onder dit populaire kunstaas. Er wordt steeds meer gevist met zwaardere spinnerbaits om ervoor te zorgen dat het kunstaas langer in de zone blijft waar de vis zit, het DIEPE water. Hier gaan de zware spinnerbaits naartoe en hier ligt ook de zware vis. Dit is de hengel die bij deze manier van vissen aansluit. Het is een krachtige hengel voor verre worpen met een goede haakzetting zelfs in dieper water. Geen probleem voor deze hengel. Deze hengel kan elke grote vis en kunstaas aan en je zult je afvragen hoe je tot nu toe zonder deze hengel hebt kunnen vissen…

LENGTE: 2,10M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Heb je een groter spinnerblad of meer massa nodig in het water waar je vist? Dan is dit jouw hengel. Wil je een 10lbs vis uit de waterplanten dwingen? Dan is dit jouw hengel. Wil je een hengel die de haak beter zet bij het aanslaan? Dan is dit jouw hengel. Wil je een hengel waar je de controle over een vis vanaf het begin tot het einde behoudt? Dan is dit jouw hengel. Wil je een hengel voor langzaam draaiende spinnerbladen? Dan is dit jouw hengel. Wat we hiermee zeggen willen? Dat dit een buitengewone spinnerbait hengel is... Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

SBR813C

176

12-20

1/2-3/4

Ex-Fast

GL11278-01

Model SBR864C

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

125

12-25

3/4-11/2

Ex-Fast

GL11279-01

LENGTE: 2,10M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING De toevoeging van deze klassehengels vertaalt zich in een ongelofelijk gevoelige top, terwijl ze ongekend snel ‘laden’ en daarbij ver en precies werpen. Door deze combinatie van kracht, gevoel en het lichte gewicht van de complete hengel slaat zelfs de kleinste aanbeet in als een explosie! De ‘extra-fast tips’ bieden gevoel en (re-)actie, terwijl het krachtige handdeel ervoor zorgt dat u de vis bij ieder mogelijk obstakel kunt weghouden. Model SBR812 GLX SBR813 GLX

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

176 176

10-17 12-20

3/8-1/2 1/2-3/4

Ex-Fast Ex-Fast

GL11733-01 GL11734-01

Verkasoog, voor het veilig vervoeren van uw opgetuigde hengels. 39


SPINHENGELS

DROP SHOT

De G.Loomis Drop Shot hengels zijn ontwikkeld in de VS, waar het dropshotten is uitgevonden. Ze bezitten een zachte top voor het gebruik van shads, maar bieden tevens een kracht die verbazingwekkend is. Dit is vooral te merken wanneer je de hengel opheft en tegelijkertijd wat sneller met je molen draait om de haak te zetten. De hengels zijn volledig afgebouwd met lichtgewicht Fuji Alconite geleideogen.

Drop Shot Handle specificaties

128 171 176

LENGTE: 1,86M | POWER: 0 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Dit is de GLX uitvoering van het toch al extreem lichte spinning model (GL11281-01). Wanneer de aanbeten licht zijn en de vissen schuw zorgt deze GLX er voor dat je de kansen die zich voordoen zult verzilveren! Model DSR820S GLX

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

128

4-8

1/8-3/8

Ex-Fast

GL11469-01

LENGTE: 1,86M | POWER: 0 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING De Drop Shop revolutie is niet alleen gericht op vissen met molens maar ook voor het vissen met reels. Deze hengel bezit een verrassend lichte top met een krachtig onderstuk die de optimale Drop Shot techniek waarborgt. Het is een droomhengel voor lichte lijn vissers! Model DSR820C

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

176

4-8

1/8-3/8

Ex-Fast

GL11282-01

LENGTE: 1,86M | POWER: 0 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Het ultieme in spinhengels. Ontworpen met een extreem gevoelige top om elke aanbeet te voelen, maar met zo’n kracht in het handdeel dat de hengel ‘’op slot’’ slaat voordat u het door heeft. Een heel waardevolle aanvulling op uw hengelarsenaal wanneer de aanbeten moeilijk worden. Model DSR820S

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

171

4-8

1/8-3/8

Ex-Fast

GL11281-01

LENGTE: 1,86M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Wanneer je een baitcaster wilt die de shad voor een erg schuwe roofvis kan presenteren, waarvan je weet dat hij verscholen zit in zijn schuilplaats tussen het vuil dan is dit de juiste keus. Biedt genoeg kracht om te vissen met een Texas Rig en met lijn tot 10lbs (4,54kg). Met deze hengel kun je het kunstaas eenvoudig “droppen” door de hengel te laten zakken. Model DSR822C

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

176

6-12

3/16-1/2

Ex-Fast

GL11364-01

LENGTE: 1,86M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Deze “Power 2” biedt een iets hardere top waar je dieper water mee kunt bevissen. Een andere mogelijkheid is het vissen met een Texas Rig, vooral wanneer de vissen zich verschuilen. Als je nog geen vis hebt gevangen kan deze hengel je dag redden! Model DSR822S

SHAKY HEAD

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

171

6-12

3/16-1/2

Ex-Fast

GL11363-01

Ondiep, diep, bij havens en ook als de vissen zich hebben verscholen. De Shaky Head gebruik je niet tijdens “normale” omstandigheden, maar vooral als het vissen moeilijker wordt. Wanneer de vissen vast op de bodem zitten als veilige schuilplaats komt de Shaky Head volledig tot zijn recht. Model SHR821S SHR822S SHR822S GLX SHR822C

40

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

172 172 173 176

6-10 8-12 8-12 8-12

1/16-1/4 1/8-5/16 1/8-5/16 1/8-5/16

EX-Fast Ex-Fast Ex-Fast Ex-Fast

GL11620-01 GL11601-01 GL11732-01 GL11640-01


Shaky Head Handle specificaties

176 172 173

Top Water Handle specificaties

176

TOP WATER

Deze hengels met lichte actie zijn de juiste keuze voor de oppervlakte visserij. Omdat deze hengels speciaal ontworpen zijn voor het vissen met oppervlakte kunstaas, zullen ze uw prestaties dan ook zeker naar een hoger niveau brengen. Voeg hier het legendarische lichte gewicht en prestaties waar G.Loomis om bekend staan en u hebt een winnende combinatie. De hengels zijn uiterst accuraat en geven u totale controle over uw kunstaas. De top is zacht, maar verbazingwekkend krachtig. Het onderste gedeelte van de hengel beschikt over genoeg kracht om de vechtende vis uit de begroeiing weg te houden.

Model TWR773C TWR802C TWR864C

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

177 176 177

10-17 8-15 10-20

3/8-3/4 1/4-3/8 3/8-1

Fast Fast Fast

GL11890-01 GL11891-01 GL11892-01 41


SPINHENGELS

42


JERKBAIT SERIE

LENGTE: 6’ 3” | ACTIE: MEDIUM-HEAVY | AANTAL DELEN: 1 | TYPE: CASTING Deze hengel is harder en er kan dus zwaarder worden gevist. Een voorbeeld is wanneer het water donker is. Vaak helpt het dan om een groter kunstaas te gebruiken of een die veel herrie maakt. Het gewicht van het kunstaas zal dus iets zwaarder zijn –en vandaar ook deze uitvoering. Toch heeft deze hengel ook een magnifieke actie en is het secuur werpen van zwaarder kunstaas een fluitje van een cent.

Buiten het gesloten seizoen kun je het hele jaar door met jerkbaits vissen. Zoals met elke sport, je moet wel vertrouwen in het materiaal hebben. Wanneer het koud is en een taaie visserij, dan komt het aan op geduld. Langzaam vissen is vaak beter dan té snel of te wild. Soms heb je volgers en moet je geduldig zijn, want een dergelijke vis kan ineens toeslaan. In de zomer kan het weer heel anders zijn. Soms moet er veel agressiever worden gevist en ook sneller worden aangeslagen. Juist door alle opgedane ervaringen in binnen- en buitenland is het niet voor niets dat deze jerkbait serie stuk voor stuk unieke hengels zijn. Voldoende ruggengraat om ver en secuur te werpen en aan te slaan. En toch buigen de hengels tijdens het drillen door de slimme opbouw van de blank. Al met al hengels die hun mannetjes staan en zowel in binnen- en buitenland erg geliefd zijn.

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

JBR752C

176

8-15

1/4-3/8

Fast

GL11743-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

176

10-17

3/8-3/4

Fast

GL11744-01

LENGTE: 6’ 9” | ACTIE: MEDIUM | AANTAL DELEN: 1 | TYPE: CASTING Hoewel deze hengel dezelfde opbouw heeft als de 6’3” versie (GL11743-01), maakt de extra lengte het mogelijk om verder te werpen. Wanneer een water groter is dan een doorsnee poldersloot is deze hengel een goede optie. Ook wanneer het water bijvoorbeeld helder is en je meer afstand van een hotspot moet houden, is dit een geschikte hengel.

LENGTE: 6’ 3” | ACTIE: MEDIUM | AANTAL DELEN: 1 | TYPE: CASTING Deze hengel is specifiek ontworpen om met kleinere jerkbaits te vissen. Deze kortere versie is dus ook geschikt voor kleine sloten, plassen en weteringen. Je kunt preciesieworpen maken en eenmaal een vis gehaakt, dan zal de dril een genot zijn. Omdat de hengel kort is kun je de hengeltop recht naar onderen houden om op die manier te jerken. Met langere hengels is dit vaak een probleem. Model

Model JBR753C

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

JBR812C

176

8-15

1/4-3/8

Fast

GL11745-01

LENGTE: 6’ 9” | ACTIE: MEDIUM-HEAVY | AANTAL DELEN: 1 | TYPE: CASTING De zwaarste uitvoering staat zijn mannetje. Geschikt voor groot en dieper water en natuurlijk zwaarder kunstaas. Toch zijn er vissers, die juist ook met kleinere en lichte jerkbaits willen vissen. Het aanslaan en drillen van een vis is spectaculair vanwege de harde actie. Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

JBR813C

176

10-17

3/8-3/4

Fast

GL11746-01

Frog Handle specificaties

FROG

179

LENGTE: 2,19M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 1 | CASTING Wanneer je eindelijk op de stek komt waar de vis tussen de waterplanten jaagt en je het ultralichte kikkerkunstaas niet bij ze in de buurt kunt werpen, dan is dit de hengel die het kunstje klaart. De top is licht genoeg om een variëteit aan oppervlakte (kikker) kunstaas (10 tot 28gr) te werpen en de hengel heeft genoeg kracht om te zeggen: “Jullie komen mijn kant op, of je nu wilt of niet!”

Deze hengel is een perfecte samensmelting van twee extremen. De top is zacht genoeg om lichte kikkers te werpen en de body heeft genoeg kracht om de vissen uit hun schuilplaats te “sleuren”. Uitgerust met Fuji geleideogen, Fuji Reel Seat, eersteklas kurken grip en een perfecte overall afwerking. Je raadt het al, de kleur is “kikkergroen”.

Model TWFR854C TWFR935C 43

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

178 179

10-20 12-25

3/8-3/4 3/8-1

Fast Fast

GL11893-01 GL11894-01


SPINHENGELS ·

THE CLASSICS

THE CLASSICS Mede dankzij Gary Loomis is vissen meer geworden dan een aanstekelijke sport. U zou het een verslaving kunnen noemen, die ervoor gezorgd heeft dat wij een constante missie nastreven om een familie van spin- en baitcasthengels aan te bieden, die tot de favoriete hengels van een brede groep echte liefhebbers over de hele wereld zullen behoren. Deze familie hebben we dan ook niet voor niets “Classics” genoemd. Deze hengels zijn technologische wonderen, niets teveel en niets te weinig. Deze hengels klaren de klus, waarbij je de eerste viservaringen zult onthouden en blijven herinneren tijdens iedere volgende vissessie. Met andere woorden: deze hengels zorgen ervoor dat jouw verslaving gevoed wordt en zal blijven bestaan!

MAG BASS

Als het aankomt op prestatie en allround vissen is de Mag Bass hengel onze trots. Deze hengels, in eerste instantie ontwikkeld voor het werpen van wormen en jigs, zijn ontdekt door de snoekbaarsvissers, snoekjagers en zelfs de lichte zoutwater vissers. Het zijn snelle hengels met veel kracht in het “Magnum” handdeel wat verre worpen mogelijk maakt. Daarnaast biedt hij effectief haakzetting (speciaal op diep water) en een superieure controle over de vis tijdens de dril. De Fuji Reel Seat geeft samen met onze “Mag Touch” hotspot op de blank optimale gevoeligheid en ultieme werpcontrole. Je zult ontdekken dat je deze hengel overal inzet. De serie bestaat uit een groot aantal varianten, met verschil in lengte en “Power”. De populaire modellen zijn in alle vier carbonvarianten leverbaar, om iedere individuele wens in te kunnen vullen.

Model MBR782C (GLX) MBR782C (IMX) MBR783-2C (GLX) MBR783C (GLX) MBR783C (IMX) MBR783C (GL3) MBR783C (GL2) MBR784C (GLX) MBR784C (IMX) MBR784C (GL3) MBR784C (GL2) MBR785C (IMX) MBR785C (GL3) MBR842C (GLX) MBR843C (GLX) MBR843C (IMX) MBR843C (GL3) MBR844C (GLX) MBR844C (IMX) MBR844C (GL3) MBR845C (GL3)

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 7’ 7’ 7’ 7’ 7’ 7’ 7’ 7’

3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4

8-14 8-14 10-17 10-17 10-17 10-17 10-17 12-20 12-20 12-20 12-20 12-25 12-25 8-14 10-17 10-17 10-17 12-20 12-20 12-20 12-25

1/4-5/8 1/4-5/8 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-1 1/4-1 1/4-1 1/4-1 3/8-1 1/4 3/8-1 1/4 1/4-5/8 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-1 1/4-1 1/4-1 3/8-1 1/4

Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast

GL10522-01 GL10144-01 GL10551-01 GL10335-01 GL10147-01 GL10146-01 GL10934-01 GL10478-01 GL10150-01 GL10149-01 GL10935-01 GL10152-01 GL10151-01 GL11224-01 GL10780-01 GL10155-01 GL10154-01 GL10336-01 GL10157-01 GL10156-01 GL10337-01 44


Classics Mag Bass handdelen

“Dit zijn de roofvishengels waar het allemaal mee is begonnen bij G.Loomis.”

3 4

CASTING

Tijdens de laatste jaren is er een trend ontstaan naar iets langere hengels. Dit is terecht. Langere hengels zijn perfect wanneer je groot open water bevist waar meer dan genoeg ruimte is om te werpen. Maar als u dichter bij de waterkant komt en de ruimte krapper wordt, redden deze langere hengels het gewoon niet. In deze condities excelleren onze Casting hengels. Deze zijn korter dan de Mag Bass serie, maar met dezelfde snelle actie en gevoelige top die nodig zijn om precieze worpen te kunnen maken in kleine ruimtes.

Model CR721 (IMX) CR722 (GLX) CR722 (IMX) CR722 (GL3) CR722 (GL2) CR723 (GLX) CR723 (IMX) CR723 (GL3) CR723 (GL2) CR724 (IMX) CR724 (GL2)

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’

2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2

6-12 8-14 8-14 8-14 8-14 10-17 10-17 10-17 10-17 12-20 12-20

3/16-1/2 1/4-5/8 1/4-5/8 1/4-5/8 1/4-5/8 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-3/4 1/4-1 1/4-1

Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast

GL10009-01 GL10396-01 GL10012-01 GL10011-01 GL10924-01 GL10476-01 GL10015-01 GL10014-01 GL10925-01 GL10018-01 GL10926-01

Classics Casting handdelen

2 6

45


SPINHENGELS ·

THE CLASSICS

CLASSICS SPIN JIG

Een echte Bass visser zal nooit, maar dan ook nooit toegeven dat hij een spinhengel (met molen) gebruikt, behalve wanneer hij gaat vissen op kleine aasvis. Zelfs dit zal hij alleen schoorvoetend toegeven. Echter: tijden veranderen en de technieken ook. De eerste groep die overstag ging was de groep smallmouth bass vissers. Zij maakten gebruik van een spinhengel, omdat zij visten met uiterst dunne lijnen en klein kunstaas. Terwijl gevoelig vissen steeds meer toegepast werd, vonden meer en meer vissers dit de perfecte oplossing om licht gevoelig te vissen in helder water. Het enige nadeel was dat niemand ze de perfecte hengel kon leveren, tot het moment dat de G.Loomis Spin Jig serie werd geïntroduceerd. Deze unieke combinatie van dynamische en gevoelige materialen hebben ervoor gezorgd dat deze hengel de favoriete keus is geworden van een grote groep serieuze lichte lijn vissers. Werkelijk alles wat licht is kan deze hengel aan! Model

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

SJR6400 (IMX) SJR6400 (GL2) SJR642 (IMX) SJR700 (GL3) SJR720 (IMX) SJR720 (GL2) SJR721 (GLX) SJR721 (IMX) SJR721 (GL3) SJR721 (GL2) SJR722 (GLX) SJR722 (IMX) SJR722 (GL3) SJR722 (GL2) SJR723 (IMX) SJR724 (IMX) SJR781 (IMX) SJR781 (GL2) SJR782 (GLX) SJR782 (IMX) SJR782 (GL3) SJR782 (GL2) SJR783 (GLX) SJR783 (IMX) SJR783 (GL3) SJR783 (GL2) SJR783-2 (GLX) SJR783-2 (GL3) SJR842 (GL3) SJR843 (IMX) SJR843 (GL3) SJR844 (IMX) SJR902 (IMX) SJR941 (GL2)

5’4” 5’4” 5’4” 5’10” 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’ 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 6’6” 7’ 7’ 7’ 7’ 7’6” 7’10”

19 19 21 98 21 26 21 21 98 26 21 21 98 26 21 21 22 23 22 22 101 23 22 22 101 23 22 101 101 22 95 22 109 24

2-6 2-6 6-12 4-8 4-8 4-8 6-10 6-10 6-10 6-10 6-12 6-12 6-12 6-12 8-15 10-17 6-10 6-10 6-12 6-12 6-12 6-12 8-15 8-15 8-15 8-15 8-15 8-15 6-12 8-15 8-15 10-17 8-17 10-17

1/64-1/8 1/64-1/8 1/8-3/8 1/32-1/4 1/32-1/4 1/32-1/4 1/16-5/16 1/16-5/16 1/16-5/16 1/16-5/16 1/8-3/8 1/8-3/8 1/8-3/8 1/8-3/8 3/16-5/8 1/4-1 1/16-5/16 1/16-5/16 1/8-3/8 1/8-3/8 1/8-3/8 1/8-3/8 3/16-5/8 3/16-5/8 3/16-5/8 3/16-5/8 3/16-5/8 3/16-5/8 1/8-3/8 3/16-3/4 3/16-3/4 1/4-1 1/4-5/8 1/4-1

Ex-Fast Ex-Fast Fast Ex-Fast Ex-Fast Ex-Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Ex-Fast

GL10192-01 GL10946-01 GL10196-01 GL10198-01 GL10200-01 GL10965-01 GL10379-01 GL10205-01 GL10203-01 GL10947-01 GL10380-01 GL10210-01 GL10208-01 GL10948-01 GL10212-01 GL10214-01 GL10381-01 GL10971-01 GL10502-01 GL10218-01 GL10216-01 GL10970-01 GL10382-01 GL10224-01 GL10222-01 GL10949-01 GL10556-01 GL10219-01 GL10468-01 GL10225-01 GL10383-01 GL10226-01 GL10528-01 GL10966-01

Verkasoog, voor het veilig vervoeren van uw opgetuigde hengels.

Classics Spin Jig handdelen

21 22 23 26 101

46


“Deze hengels zijn in eerste instantie ontwikkeld om met soft plastics op smallmouth bass te vissen, maar worden ook met grote tevredenheid door snoekbaarsvissers gebruikt.�

47


SPINHENGELS 路

THE CLASSICS EN MUSKIE

48


CLASSICS FLIPPING

Als onderhands werpen één van uw favoriete technieken is, dan zal werpen met deze Flipping Sticks als “onbeschrijfelijk” worden ervaren! Ten eerste zijn ze 1-delig en erg krachtig, maar tegelijkertijd zo licht dat u uwzelf afvraagt hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. Naast de IMX van de Flipping Stick is er tevens een GL2 uitvoering. Model FSR904X (IMX) FSR904X (GL2)

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

7’6” 7’6”

9 9

12-25 12-25

1/4-1 1/4-1

Mod-Fast Mod-Fast

GL10114-01 GL10927-01

MUSKIE SERIES

Tijdens een intensieve dag vissen werp je al snel honderden keren. Het is dan zaak om de juiste materialen te gebruiken. Want vaak wordt er met wat zwaarder kunstaas en dikkere lijnen gevist. Vissen op snoek vergt nou eenmaal veel van het materiaal en vooral van de hengels. Een verkeerde actie tijdens het trollen of slepen kan vis schelen. Anno 2010 wordt er enorm veel verschillend hi-tech kunstaas gebruikt. Vissen met één hengel is dan eigenlijk onmogelijk, want vis je met een jerkbait of een shad, voor beide heb je een ander type hengel nodig om het kunstaas de juiste actie te geven. De input voor het verkrijgen van de juiste hengels komen 100% uit de praktijk. Allemaal zaken die er toe doen en ertoe bijdragen dat je een plezierige en effectieve visdag kan beleven. Eén ding is zeker, we hebben er alles aan gedaan om voor jullie een perfecte range te maken… Model MUR964 MUR965 MUR966 MUR967 MUR1026 49

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

8’ 8’ 8’ 8’ 8’6”

223 223 223 223 223

25-50 30-60 40-60 40-70 40-60

1-4 2-6 4-10 8-16 4-10

Fast Fast Fast Fast Fast

GL11882-01 GL11883-01 GL11884-01 GL11885-01 GL11886-01


SPINHENGELS · Walleye handdelen

WALLEYE

3 81 82 83 174 175

“Doordat er door de jaren heen het één en ander is veranderd op gebied van vistechnieken en gebruikte aassoorten, is de gehele snoekbaars hengelserie daar op aangepast.”

De hengels uit de Snoekbaars serie bezitten Nickel titanium RECOIL® geleidogen.

WALLEYE SERIE

Snoekbaarsvissers zijn vreselijk fanatiek. Vaak zit de sleutel tot succes in een combinatie van factoren, zoals exact werpen, de juiste stekkeuze en doorzettingsvermogen. Deze hengels zijn door ons speciaal ontworpen voor snoekbaars. Verschillende modellen voor snoekbaars, zowel voor het gebruik van een molen of reel en specifiek voor jigging, trollen en werpend vissen. Al deze modellen hebben één ding gemeen; ze zijn licht van gewicht met een fenomenale actie. De GLX modellen uit de snoekbaars serie bezitten Nickel titanium RECOIL® geleidogen. Alle hengels uit deze serie hebben een specifieke actie, die aansluiten bij de te gebruiken technieken. Voor elke techniek is er dus een hengel die hierbij past. Een genot om mee te vissen.

50

Model

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

WBBR853C GLX WBBR853C WJR751S GLX WJR751S WJR752S GLX WJR752S WPJR821S GLX WPJR821S WPJR822S GLX WPJR822S WRR8500S GLX WRR8500S WRR8501S GLX WRR8501S WRR9000S GLX WRR9000S

7’1” 7’1” 6’3” 6’3” 6’3” 6’3” 6’10” 6’10” 6’10” 6’10” 7’1” 7’1” 7’1” 7’1” 7’6” 7’6”

226 176 175 81 175 81 173 172 173 172 173 172 173 172 173 172

8-17 8-17 6-10 6-10 6-12 6-12 6-10 6-10 6-12 6-12 6-12 6-12 8-14 8-14 6-12 6-12

1/2-2 1/2-2 1/16-5/16 1/16-5/16 1/8-3/8 1/8-3/8 1/16-5/16 1/16-5/16 1/8-3/8 1/8-3/8 1/4-1/2 1/4-1/2 3/8-5/8 3/8-5/8 1/4-1/2 1/4-1/2

Fast Fast Ex-Fast Ex-Fast Fast Fast Ex-Fast Ex-Fast Fast Fast Ex-Fast Ex-Fast Fast Fast Ex-Fast Ex-Fast

GL11800-01 GL11808-01 GL11793-01 GL11801-01 GL11794-01 GL11802-01 GL11795-01 GL11803-01 GL11796-01 GL11804-01 GL11797-01 GL11805-01 GL11798-01 GL11806-01 GL11799-01 GL11807-01


51


SPINHENGELS SPINNING SERIE

Een dynamische collectie van lichte en ultralichte zoetwater spinhengels. Origineel ontwikkeld voor aasvis en forel, maar uitermate geschikt om te vissen met kleine lichte spinners op baars, forel en andere vissoorten. De hengels beschikken over relatieve lichte handdelen en zachte topsecties. Alle hengels uit deze serie zijn gebouwd voor het vissen met maximaal 10lbs (4,54kg) lijn. Wanneer je vist in kleine riviertjes en in kleine ruimtes, dan adviseren wij de kortere versies, maar als je regelmatig de grotere wateren opzoekt adviseren wij de langere hengels die de lijn beter beschermt en meer werpafstand en een betere haakzetting bieden bij het gebruik op deze wateren.

LENGTE: 2,01M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Ontwikkeld voor het vissen met lijn tot 10lbs (4,54kg) en kunstaas tot ruim 10gr. Deze snelle hengel excelleert in de sterke stroming en in diep water. De hengel heeft misschien niet dezelfde kracht in het handdeel als de Spin/Jig hengels, maar hij kan zonder moeite de grote jongens aan. Een goede hengel om secuur mee te vissen wanneer een lichtere lijn vereist is. Model GL3

LENGTE: 2,13M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Deze hengel met zijn snelle actie is ontworpen voor het vissen met een lijn tot 10lbs (4,54kg) en kunstaas tot ruim 10 gram. Hij voelt zich goed thuis bij sterk stromend en diep water en heeft er geen enkel probleem mee om kleinere snoekbaars te landen. Een uitstekende keus voor het zoetwater vissen met dunne lijnen.

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model

21

4-10

1/8-3/8

Fast/Medium

GL10240-01

GL3

Model

Model

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

4-10

1/8-3/8

Fast Medium

GL10245-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

21

2-6

1/32-3/16

Fast/Ultra-Light

GL10241-01

Spinning

161-2

10-25

1/2-1 1/2

Moderate Heavy

GL11528-01

LENGTE: 2,13M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Dit is een prachtige hengel voor het vissen op forel in (kleine) rivieren. Ideaal met een 6lbs (2,72kg) lijn en met voldoende kracht voor o.a. meivis. Spinvissers zullen de zachte top en de snelle actie waarderen, want dit maakt deze hengel ideaal om met middelzware spinners te vissen. GLX IMX GL3

Lijnklasse

21

LENGTE: 8’ 6” | ACTIE: 4 | DELEN: 2 | TYPE: SPINNING Stel je eens voor; Ruig stromend water in Rusland al struinend op zoek naar zalm. Je moet ver werpen met grote lepels of spinners en ook nog een secuur! Juist hiervoor zijn deze hengels ontworpen; om ver en secuur te werpen, maar toch met souplesse. Door de opbouw van de blanks is dit absoluut mogelijk. Het landen van een grote zalm zal een genot zijn. De ultieme zalm spinhengels…

LENGTE: 2,13M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Dit is een geweldige 2-delige en ultra lichte spinhengel ontwikkeld voor het vissen in meertjes en wanneer vissen met lichte lijnen de meeste kans op succes biedt. De combinatie van de lengte en de ultra lichte actie maakt dit tot een prima hengel voor het vissen met de pen. Tevens geschikt voor het driften met zalmeitjes (of imitaties) op kleine rivieren. Komt het meest tot zijn recht met lijn van rond de 4lbs (1,81kg). IMX

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

21 21 21

4-8 4-8 4-8

1/16-5/16 1/16-5/16 1/16-5/16

Fast/Light Fast/Light Fast/Light

GL10385-01 GL10244-01 GL10242-01 52


53


SPINHENGELS ·

SALMON

ZALM SERIE

Salmon Country, hier liggen de roots van G.Loomis! Hier zijn we opgegroeid en hier hebben we leren vissen. Onze lokale vissers en visgidsen behoren tot de beste zalmvissers ter wereld. Toen wij ze dus vroegen naar hun ideeën om de beste zalmhengels te ontwikkelen hadden ze veel te vertellen. We hebben talloze discussies met ze gehad en met veel ontwerpen op de proppen gekomen. Maanden van ontwikkeling hebben we gestoken voordat deze volledig nieuwe range zalmhengels goed genoeg werd bevonden om in deze catalogus te staan. Nu durven we echter te zeggen: Welke discipline je ook toepast voor het vissen op zalm, wij hebben de hengel voor je! Al deze hengels zijn krachtig, licht, gevoelig en combineren dit in individuele hengels die specifiek zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat die glimmende diamanten in het landingsnet komen. Je zult duidelijk het verschil merken tussen de beleving die je tot nu toe hebt gehad en de vangsten die je met deze hengels in de toekomst zult meemaken. Geniet ervan, je leeft immers maar één keer!

HOT SHOT SERIE

Deze “Hot Shot” hengels zijn ontwikkeld met lichte tot medium topsecties en “Magnum-Power” handdelen. Dit heeft geresulteerd in uitstekende werpkanonnen en nog betere vechtmachines. Mocht je niet bekend zijn met de Hot Shot techniek, dan gaat het ongeveer als volgt: de boot wordt volop in de stroming gepositioneerd waardoor de plug automatisch op diepte wordt gebracht. De boot drift dan over de stroming zodat de plug de hele rivier afvist. Als er een aanbeet volgt dan zorgt het “Magnum-Power” handdeel voor het effectief zetten van de haak. De bestuurder van de boot zorgt dat er druk blijft op de lijn totdat de visser de hengel kan oppakken uit de hengelhouder. Deze Hot Shot techniek is een extreem effectieve techniek. Hot Shot Rod handdelen

13 22 32

LENGTE: 2,44M | POWER: 00 | AANTAL DELEN: 3 | SPINNING Voor de spinvissers die met de “Pitch” techniek op Atlantische zalm vissen, met jigs of lepels vissen op barracuda in de Mediterraanse Zee of plugjes werpen naar gaffelmakreel …Dit is een allround spinhengel die zeer breed inzetbaar is. Model GLX

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

22

6-12

1/4-1/2

Ex-Fast/Mag-Light

GL10550-01

LENGTE: 2,32M | POWER: 00 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Deze hengel is origineel ontwikkeld voor het backtrollen met kleine pluggen op steelhead en zilverzalm, maar met zijn zachte top en krachtig handdeel zijn er reeds veel snoekbaarsvissers die deze hengel ontdekt hebben om met spinners en worm rigs te vissen. Zoutwater vissers gebruiken deze hengel ook graag om op ondiep water te vissen op bijvoorbeeld kleinere zeebaars. Model IMX

54

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

22

6-12

1/4-1/2

Ex-Fast/Mag-Light

GL10132-01


SALAR ZALM SPINNING Grote rivieren, sterke stromingen en sterk vechtende vissen. Deze spinhengels, één 2,62m en een 2,74m lange versie zijn ontworpen voor de specifieke eisen die “Alaska” vissers hadden die vanaf de kant vissen. De hengels bieden de mogelijkheid om makkelijk lange worpen te maken met grote shads en spinners tot aan nagenoeg gewichtloze zalmeitjes. Ze beschikken ook over de gevoeligheid om tijdens de drift te voelen wat er gebeurt en om de haak perfect getimed te zetten tijdens een aanbeet. De vis landen zal geen probleem veroorzaken. De ultieme multifunctionele hengel die uitstekend te gebruiken is voor de snoekvisserij. Model SAR1024S SAR1084S

LENGTE: 2,32M | POWER: 00 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Dit type is alleen leverbaar in de uitvoering met IMX carbon. Ontwikkeld voor het lichte steelhead vissen op kleinere rivieren waar de meeste vissers een voorkeur hebben voor een deelbare hengel. Net zoals zijn 1-delige broer is de hengel extreem veelzijdig, verrassend krachtig en super gevoelig. Model IMX

Model

Delen

8’6” 9’

2 2

Lijnklasse Werpgewicht Handdeel 10-25 10-25

1/2-1 1/2 1/2-1 1/2

161 161

Actie

Power

Artikelcode#

Moderate Moderate

Heavy Heavy

GL11529-01 GL11528-01

LENGTE: 2,59M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Deze krachtige tweedelige hengel is speciaal ontwikkeld voor het driftend vissen op Atlantische zalm in grote rivieren. Door zijn fast taper gevormde en krachtige, magnum butt sectie, is dit een favoriet voor menig snoekvisser gebleken.

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model

22

6-12

1/4-1/2

Ex-Fast/Mag-Light

GL10129-01

IMX

LENGTE: 2,62M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Dit is een krachtige 2-delige spinhengel voor het driftend vissen op grote rivieren. Omdat deze hengel een snelle tapering heeft en een “MagnumPower” handdeel is hij in te zetten voor meerdere doeleinden. GL2

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

32

10-20

1/2-2

Ex-Fast/Mag-Med

GL11530-01

LENGTE: 2,62M | POWER: 5 | AANTAL DELEN: 2 | CASTING Onze mega krachtige pluggen hengel die initiëel is ontwikkeld voor Alaska. Met meer dan genoeg kracht om de grootste zalm die je kunt vinden te landen. Te gebruiken bij backtrolling, driftend vissen enz. Ook meer dan genoeg kracht om op bodemvissen te jagen zoals leng, heilbot of andere grote vis.

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model

32

10-20

1/4-1 1/4

Ex-Fast/Mag-Med

GL10967-01

GL2 55

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

13

15-30

1-6

Ex-Fast/Mag-Heavy

GL10930-01


SPINHENGELS ·

ZALM / FOREL

FOREL SPIN SERIE

LENGTE: 2,03M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Dit is een ultralichte spinhengel die is ontwikkeld voor stromend water, waar verre worpen met een dunnere lijn de sleutel tot succes zijn. De top is zeer gevoelig om zelfs de kleinste aanbeet te kunnen detecteren.

De hengels uit de Forel Spin serie zijn lichter en sneller dan al hun voorgangers. Specifiek gebouwd voor het spinnen op forel in bergmeertjes, maar natuurlijk breder inzetbaar. Uitgerust met ‘ultra-fast’ tips, die zorgen voor preciese worpen met licht kunstaas. We durven dan ook te zeggen: “Dit zijn de beste forelhengels waar je ooit mee gevist zult hebben!”

Model Trout Spin TSR801-2 Trout Spin TSR802-2 Trout Spin TSR801-2 GLX

LENGTE: 1,75M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Als de stroom smaller en smaller wordt, is dit de hengel om in te zetten. Ideaal voor ultralichte spinners. Heb je een voorliefde om met kleine plugjes op baars te vissen, dan is dit ook zeker een aanrader. Model Trout Spin TSR681-2

Model

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

224 224 224

2-6 4-8 2-6

1/32-3/16 1/16-5/16 1/32-3/16

Fast Fast Fast

GL11847-01 GL11848-01 GL11851-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

224

2-6

1/32-3/16

Fast

GL11846-01

LENGTE: 2,19M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Een perfecte hengel voor het forelvissen op kleinere rivieren. Door de lichte top en snelle actie, zal deze hengel zeer in de smaak vallen bij menig forelvisser. Ideaal voor klein aas zoals spinners en plugjes. Actie

Artikelcode#

Trout Spin TSR862-2 224 4-8 1/16-5/16 Fast Trout Spin TSR862-2 GLX 224 4-8 1/16-5/16 Fast LENGTE: 2,28M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Een allround forelhengel die perfect te gebruiken is voor het vissen met spinners en kleinere pluggen. De gevoelige top geeft het kunstaas de perfecte actie.

GL11849-01 GL11853-01

Model

Model

LENGTE: 1,88M | POWER: 0 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Deze hengel is ontworpen naar aanleiding van de vraag naar een tweedelige versie van de 720. Gemaakt van een combinatie van meerdere carbonsoorten om hem zo licht mogelijk te houden zonder de duurzaamheid te verkleinen. Precies naar wens van de forelvisser: Een zeer gevoelige en zachte hengel die gemakkelijk mee te nemen is. Trout Spin TSR740-2

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

224

1-4

1/32-1/8

Mod-Fast

GL11845-01

Trout Spin TSR901-2

56

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

224

2-6

1/32-3/16

Fast

GL11850-01


LENGTE: 8’6” | ACTIE: 3 | DELEN: 2 | TYPE: SPINNING Een tweedelige hengel speciaal ontworpen voor zalm visserij op grote rivieren. Model Salmon IMX

Handle

Line Weight

Lure Weight

Action

Item#

32

10-20

1/2-2

Ex Fast Mag Med

GL11530-01

LENGTE: 10’ | ACTIE: 4 | DELEN: 2 | TYPE: SPINNING Met deze extreem krachtige spinhengel ben je in staat om de hele dag lange afstanden te overbruggen. Je zult versteld staan van de prestaties van deze hengel. Model

FORCELITE SPIN SERIE

IMX GL3

De Forcelite serie is speciaal ontworpen voor de Europese markt. Ze zijn zeer succesvol gebleken voor diverse vissoorten zoals snoekbaars, zalm en zeeforel. De Forcelite Spin GLX modellen zijn de topmodellen van deze serie en zijn nog lichter en gevoeliger dan hun familieleden. Tevens bezit de GLX uitvoering een speciale molenhouder en RECOIL® geleidogen. De andere modellen in de serie zijn tevens van zeer hoge kwaliteit en hebben een geweldige actie. U zult versteld zijn van hun prestaties.

Model

Model IMX

Handle Length Pieces Line Weight 32 32 32 32 32 32 32 32

7'6" 8'6" 9' 8'6" 9'6" 10’ 9'6" 8'8"

2 2 2 2 2 2 2 2

6-12 10-20 6-10 8-17 6-12 10-20 4-8 8-17

Power

Lure Weight

Action

Item#

Extra Fast Extra Fast Moderate Fast Fast Extra Fast Slow Fast

1/4-1/2 1/4-1 1/4 1/4-1/2 3/8-1 1/4-1 1/2-2 1/16-3/8 3/8-1

Mag-Light Mag-Medium Light Med-Heavy Medium Mag-Heavy Ultra-light Med-Heavy

GL11942-01 GL11943-01 GL11944-01 GL11945-01 GL11946-01 GL11947-01 GL11949-01 GL11950-01

Line Weight

Lure Weight

Action

Item#

32 32

10-20 10-20

1/2-2 1/2-2

Ex Fast Mag Heavy Ex Fast Mag Heavy

GL11442-01 GL11441-01

LENGTE: 8’ 6” | ACTIE: 2 | DELEN: 2 | TYPE: SPINNING Een all round spinhengel waarmee je alle kanten uit kunt. Altijd handig als je niet exact weet wat je staat te wachten.

NIEUW

IMX FORCELITE 9000-2S IMX FORCELITE 1021-2S IMX FORCELITE 1082-2S IMX FORCELITE 1025-2S IMX FORCELITE 1143-2S IMX FORCELITE 1204-2S GLX FORCELITE 1141-2S GLX FORCELITE 1045-2S

Handle

Handle

Line Weight

Lure Weight

Action

Item#

32

8-17

3/8-1 1/4

Fast Med-Heavy

GL11445-01

LENGTE: 9’ | ACTIE: 2 | DELEN: 2 | TYPE: SPINNING Ook deze hengel is breed inzetbaar en iets langer dan de bovenstaande hengel. Model GL3 GL2

Handle

Line Weight

Lure Weight

Action

Item#

32 32

8-17 8-17

3/8 - 1 1/4 3/8 - 1 1/4

Fast Med-Heavy Fast Med-Heavy

GL11443-01 GL11444-01

LENGTE: 9’ 6” | ACTIE: 2 | DELEN: 2 | TYPE: SPINNING Een prachtige hengel waarin IMX graphite is verwerkt. Zeker geschikt om zeeforel te belagen. Model IMX IMX 57

Handle

Line Weight

Lure Weight

Action

Item#

29 29

6-12 6-12

3/8-3/4 1/4-1

Mod Fast-Medium Fast Medium

GL11646-01 GL11603-01


SPINHENGELS ·

STEELHEAD LENGTE: 2,90M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING De ultieme steelhead hengel voor het vissen met lichte lijn. Perfecte hengel om een 6lbs(2,72kg) lijn te vissen met zijn “vliegenhengel” actie. Origineel ontwikkeld voor de Amerikaanse “boondogging” techniek, welke een erg vergevingsgezinde hengel vereist omdat de vis het aas laat vallen zodra ze ook maar de lichtste weerstand voelen.

STEELHEAD SERIE

Wanneer je de drift van het aas precies wilt plaatsen in de stroming aan de overkant is er afstand nodig. Wanneer het aas exact in het schuim van de golven moet belanden heb je accuratesse en controle nodig. Wanneer je dit de hele dag wilt doen heb je een lichtgewicht hengel nodig. En, last but not least, wanneer dit alles leidt tot een aanbeet mag je nooit gevoeligheid te kort komen. Deze nieuwe Steelhead serie brengt al deze eigenschappen samen. Deze nieuwe hengels zijn gevoeliger, de acties zijn sneller dan we ooit hebben gehad in een Steelhead hengel en ze zijn langer voor betere lijncontrole en afstandworpen. De butt caps van composiet kurk maken weinig geluid wanneer ze op de bodem van de boot gezet worden. Voeg alles samen met een fantastische afwerking en afbouw en je mag met recht spreken van het ultieme Steelhead assortiment.

Model GLX

Steelhead

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

300

6-10

1/4-1/2

Moderate/Light

GL11668-01

Model GL2

Steelhead

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

300

8-12

3/8-3/4

Fast Med-Light

GL11669-01

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

300

8-17

3/8-1

Fast Med-Heavy

GL11670-01

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

27 102

8-12 8-12

3/8-3/4 3/8-3/4

Fast/Medium Fast/Medium

GL10955-01 GL10249-01

Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

102

8-17

3/8-1

Fast/Medium-Heavy

GL10254-01

GL10386-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

27

6-10

1/4-1/2

Moderate/Light

GL10958-01

27

94

LENGTE: 2,59M | POWER: 5 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Specifiek ontwikkeld voor de winter steelhead. Voor de dagen dat je net iets meer kracht nodig hebt omdat de vis zwaarder is of als de stroming in de rivieren groter is. Door zijn power om grote vis aan te kunnen, is dit een perfecte keuze voor zowel de boot als kantvisserij. GL3

Artikelcode#

Slow Ultra Light

33

LENGTE: 2,62M | POWER: 4 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Een spin alternatief voor het bevissen van kleine tot middelgrote rivieren. Het meest geschikt voor 8 tot 10lbs (3,63 tot 4,54kg) lijn en 14 grams kunstaas. Deze hengel is verrassend sterk en daardoor perfect voor de meeste kleinere soorten zalm en steelhead. GL2 GL3

Actie

1/16-3/8

29

LENGTE: 2,68M | POWER: 5 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Om de winter steelhead van de kant te belagen met zwaardere lepels en spinners is deze iets krachtiger uitvoering wellicht de beste keus. De kracht die deze hengel heeft om de steelhead te pareren maakt hem tevens buitengewoon geschikt voor het vissen op de kleinere zilverzalm. Steelhead

Werpgewicht

4-8

Steelhead Series handdelen

LENGTE: 2,68M | POWER: 4 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING De beste allround steelhead hengel uit ons assortiment. Iets anders kunnen we er niet van maken. Een goede keus om kleine tot middelgrote rivieren te bevissen. Een verrassend sterke hengel die precieze worpen maakt en tegelijkertijd sterk genoeg is om de vis te kunnen bespelen, ook wanneer een gehaakte vis hardnekkig volhoudt dat hij liever in het water wenst te blijven… Model

Lijnklasse

29

LENGTE: 2,74M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Een hele mooie zomer steelhead hengel met een lichte actie. Gemaakt voor het vissen met 6 tot 10lbs lijn bij voornamelijk helder water. Deze hengel heeft een relatief zachte middensectie die ervoor zorgt dat het kunstaas subtiel aan de schuwe vis kan worden aangeboden. Het handdeel is daarentegen relatief krachtig, zodat de controle over de gehaakte vis altijd voldoende is.

LENGTE: 2,50M | POWER: 2 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING De lichte actie van deze “Steelhead” is ideaal wanneer je tijdens de zomerrun de steelhead wilt belagen in de kleinere riviertjes op de minder ruime stekken. Hij gooit moeiteloos het lichte driftaas op de plekken waar je ze hebben wilt. De kortere lengte biedt extra voordeel tijdens het vissen vanaf een boot. Model

Handdeel

58


LENGTE: 2,74M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Net zoals zijn casting broer is deze versie van de 1083 ontwikkeld voor het vissen op grote rivieren. De hengel is perfect in balans voor een 8-10 lbs lijn, maar zelfs met een dunnere lijn heb je nog genoeg kracht om een 20 pond zware steelhead uit te drillen. Model GL2

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

27

6-12

3/8-3/4

Fast/Med-Light

GL10975-01

LENGTE: 2,74M | POWER: 4 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Wanneer het water in de rivieren afzakt naar de “zomerstand” zal deze hengel behulpzaam zijn bij het vissen met kleine haakjes en lichte gewichten om zelfs de meest schuwe vis te vangen. Model GL2

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

27

8-12

3/8-3/4

Fast/Medium

GL11349-01

LENGTE: 2,74M | POWER: 6 | AANTAL DELEN: 2 | CASTING Technisch gezien is dit een groot water steelhead hengel maar zijn 9 voet pure kracht biedt voldoende vermogen om elke soort zoutwater vis te lijf te gaan. Een bijzonder mooie hengel voor de zeebaarsvisserij met iets grotere pluggen. Model GL2

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

94

10-20

3/8-1 1/2

Fast/Heavy

GL10959-01

LENGTE: 2,94M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Dit is de meest krachtige spinhengel uit de Steelhead serie. Inzetbaar op iedere grote rivier, onder alle omstandigheden. Naast traditionele technieken is deze hengel ook goed te gebruiken voor het vissen met lichter aas en spinners. Model Steelhead

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

300

6-12

3/8-3/4

Fast/Med-Light

GL11673-01

LENGTE: 3,23M | POWER: 3 | AANTAL DELEN: 2 | CASTING De extra kracht van deze hengel zal de vis op grotere rivieren met gemak aan de kant brengen. Speciaal voor het maken van lange afstandworpen naar de overkant van de rivier. Tevens een uitstekende hengel om met de “float” te vissen. Model GL3

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

94

6-12

3/8-3/4

Fast/Medium

GL10266-01

LENGTE: 3,20M | POWER: 5 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Net zoals zijn casting broer (zie boven) ontwikkeld voor dezelfde grote rivieren. Ook geschikt voor de downrigger, maar dan met een molen in plaats van een reel. Perfecte keuze om vanaf de kant met lepels en spinners te werpen. Model GL2

59

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

33

10-20

3/8-1 1/2

Mederate/Med-heavy

GL11141-01


SPINHENGELS ·

REISHENGELS

ESCAPE SERIE

Het maakt niet uit waar u in de wereld naartoe wilt, want voor elk land met de daarbij horende visserij, is er een reishengel. Na een uren durende vliegreis of autorit, moeten de hengels samen met u, veilig op de plaats van bestemming komen. Met deze fi losofie zijn de Escape Travel hengels vervaardigd. Tien hoogwaardige hengels maken deel uit van deze serie. Of u nu rond de wereld reist met een rugzak of gewoon een hengel in de achterbak van uw auto hebt liggen… De Escape Travel hengels zullen u niet teleurstellen. Ook als u een vliegvis trip gepland hebt, maar de wind gooit roet in het eten, pak dan een spinhengel en red de dag… Steeds meer vissers reizen de wereld over, vandaar dat reishengels steeds belangrijker worden. U wilt toch de juiste hengel bij u hebben als u op reis gaat. De serie omvat hengels voor de meeste zoet- en lichte zoutwater visserij. Een welkome aanvulling op de vakantie uitrusting, want vissen met de juiste hengels is natuurlijk erg belangrijk. Deze reishengels zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook afgebouwd met de beste materialen, zoals Fuji Alconite geleideogen en hoogwaardig kurk. Iedere hengel wordt geleverd in een beschermend foedraal en reiskoker.

Model ETR75-3 ULS 4 ETR81-3 MHS 15 ETR81-3 MHC 17 ETR81-3 HS 20 ETR81-3 HC 20 ETR84-3 LS 6 ETR84-3 MLS 10 ETR84-3 MS 12 ETR84-3 MC 14 ETR90-3 MS 12

Lengte

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

6’3” 6’9” 6’9” 6’9” 6’9” 7’ 7’ 7’ 7’ 7’6”

220 221 305 222 305 220 221 221 305 221

2-6 12-20 12-20 15-30 15-30 4-8 6-12 10-17 10-17 8-15

1/32-1/4 3/8-1 3/8-1 1/2-2 1/2-2 1/16-5/16 1/4-1/2 1/4-5/8 1/4-5/8 1/4-5/8

Med-Fast Ex-Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Fast Ex-Fast

GL11870-01 GL11876-01 GL11877-01 GL11879-01 GL11880-01 GL11871-01 GL11872-01 GL11873-01 GL11874-01 GL11875-01

Escape Series handdelen

156 220 221 222 305

“Onze vrije tijd is waardevol, vandaar dat reishengels steeds belangrijker worden. U wilt toch ook de juiste hengel bij u hebben als u op reis gaat?”

60


61


ZOUTWATER SPINHENGELS Onze zoutwater hengels zijn one of a kind. Ontworpen met behulp van professionele vissers. Ze zijn lichter, sterker en gevoeliger dan elke andere hengel. Wil je een unieke hengel, die bij een bijzondere visserij past, dan zit je bij Loomis goed. Onze zoutwater hengels zijn gemaakt met passie en stralen dit ook uit. Niet voor niets weten jaarlijks duizenden zeevissers onze hengels te waarderen.

62


63


ZOUTWATER SPINHENGELS ·

PRO GREEN

PRO GREEN SERIE De serie bestaat uit drie lengtes en acties, zodat ze breed inzetbaar zijn. Door de unieke acties is het mogelijk om het kunstaas agressief te vissen met verschillende soorten kunstaas. Exact en snel werpen is met deze hengels een fluitje van een cent. Een hele dag werpen is geen probleem –en wanneer er een grote vis wordt gehaakt, is de hengel sterk genoeg om dit zonder problemen te handelen.

De Pro Green serie zijn specifieke inshore zoutwater hengels vervaardigd voor vissers die met kleine jigs, shads of ander klein kunstaas willen vissen. Getest tijdens het vissen op redfish, bonefish, snook, zeeforel, kleine tarpons en zeebaars. Wellicht geeft dit u inspiratie om deze hengels eens ter hand te nemen. Licht van gewicht, gevoelig met voldoende kracht om stevig te drillen.

LENGTE: 7’ 4” | ACTIE: 3 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Ook deze hengel is zoals hierboven omschreven geschikt als de omstandigheden moeilijk zijn. Schuwe vissen kun je niet van kortbij benaderen –en verder werpen is dan een optie om ze toch te kunnen vangen. Geschikt voor zwaarder kunstaas en grotere vissen.

LENGTE: 6’ 10” | ACTIE: 2 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Zowel in binnen en buitenland geschikt om kort, snel en secuur mee te werpen. Of je het kunstaas tegen grove stenen of tussen overhangende takken moet plaatsen, dit is geen probleem. Geschikt voor lichte shads/jigs en kleine tot medium oppervlakte kunstaas. Model Pro Green PGR822S

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model

185

6-12

1/8-3/8

Fast Medium

GL11773-01

Pro Green PGR883S

Model

Model

Artikelcode#

Fast Med-Heavy

GL11777-01

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Model

8-15

3/16-5/8

Fast Med-Heavy

GL11776-01

Pro Green PGR884S

LENGTE: 7’ 10” | ACTIE: 2 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Wil je op open water vissen waar ver moet worden geworpen om een groter bereik te hebben, dan is deze hengel de juiste keuze. De hengel werpt prettig en heeft een fantastische actie. Geschikt voor lichte jigs, pluggen of oppervlakte kunstaas. Ook tijdens het waden is deze langere versie een uitkomst.

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

185

10-17

1/4-1

Fast Heavy

GL11779-01

Model

LENGTE: 7’ 4” | ACTIE: 2 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Als het water helder is en de vis wt verder uit de kant ligt, of je gewoon verder moet werpen, dan is deze langere versie de hengel bij uitstek. Een iets stijvere blank, maar wel geschikt voor licht kunstaas. Model

Actie

3/16-5/8

185

Pro Green PGR942S

Pro Green PGR882S

Werpgewicht

8-15

Handdeel

LENGTE: 6’ 10” | ACTIE: 4 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING De derde hengel uit deze serie is een krachtpatser. Geschikt voor het allerzwaarste werk –dus ook groter kunstaas en grote vissen. Pro Green PGR824S

Lijnklasse

186

LENGTE: 7’ 4” | ACTIE: 4 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING De zwaarste uitvoering van de drie –en dus geschikt voor groot kunstaas. Ook wanneer de vis snel vanuit obstakels gedrild moet worden, is deze actie een aanrader.

LENGTE: 6’ 10” | ACTIE: 3 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Ook deze hengel heeft dezelfde eigenschappen, maar dan voor zwaarder kunstaas en lijnen. Geschikt dus voor het grovere werk. Pro Green PGR823S

Handdeel

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

186

6-12

1/8-3/8

Fast Medium

GL11774-01

64

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

186

10-17

1/4-1

Fast Heavy

GL11780-01

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

187

6-12

1/8-3/8

Fast Medium

GL11775-01


LENGTE: 7’ 10” | ACTIE: 3 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Deze zwaardere uitvoering maakt het mogelijk om zwaarder kunstaas in te zetten en ver en precies te werpen. De hengel is zeer geschikt om met pluggen de zeebaars te lijf te gaan. Tevens op zoetwater een goed wapen om in te zetten voor de roofbleivisserij. Breed inzetbaar en uitermate sterk. Model Pro Green PGR943S

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

187

8-15

3/16-5/8

Fast Med-Heavy

GL11778-01

LENGTE: 7’ 10” | ACTIE: 4 | DELEN: 1 | TYPE: SPINNING Deze hengel is uitermate geschikt voor het vissen met pluggen, jigs en pilkertjes op oa. zeebaars. De hengel beschikt over zeer goede werpeigenschappen en het ultieme wapen als er ver geworpen moet worden. Een haak zetten op grote afstand is geen enkel probleem. De hengel is uiterst gevoelig, waardoor u werkelijk ieder tikje tot in het handvat voelt doorkomen. Kortom een prima allround hengel die ondanks zijn lichte gewicht genoeg power heeft om zware vissen te keren. Model Pro Green PGR944S

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

187

10-17

1/4-1

Fast Heavy

GL11781-01 65


ZOUTWATER SPINHENGELS ·

GREENWATER SERIE

Van “poppen” tot werpen. Van finesse tot brute kracht. Als je veel vist in troebel water dan bent je absoluut in de markt voor een “Greenwater” hengel. Samen met onze gidsen, dealers en consultants hebben we veel tijd gestoken in de ontwikkeling van de specifieke hengels, waaronder een serie voor het bevissen van ondiep water. Daarnaast hebben we vorig jaar de nieuwe GLX modellen toegevoegd die ongelofelijke gevoeligheid en veel kracht combineren. Desondanks zijn het echte lichtgewichten. Alle modellen zijn voorzien van de bijna onverwoestbare en beroemde Recoil geleideogen. LENGTE: 2,28M | POWER: 1 | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Deze hengel is gebouwd voor ver werpen, maar zonder nadelige gevolgen voor het gewicht en de performance van de hengel. Een geweldige controle over de lijn en het kunstaas bij het casten en zeer gevoelig, waardoor je de haak altijd goed zet. Model Greenwater

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

123

10-20

1/4-1

Ex-Fast/Mag Medium

GL10902-01

LENGTE: 2,32M | POWER: 00 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Deze wat langere hengel is een goede keuze om met oppervlakte kunstaas en jigkoppen te vissen, bijvoorbeeld op redfish en stripers. De extra snelle top biedt de mogelijkheid om bijna gewichtloos kunstaas te werpen, waarbij het “Magnum-Power” handdeel de vis zonder enig probleem landt. Monteer eens jigkoppen met bucktails en ontdek wat een fantastische hengel dit is! Model Greenwater

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

123

6-12

1/4-1/2

Ex-Fast/Mag Light

GL10895-01 66

GREENWATER / PRO-BLUE


PRO-BLUE LENGTE: 2,29M | AANTAL DELEN: 2 | SPINNING Het maken van de allerbeste producten is onze taak, er optimaal van genieten is die van u. Het maakt niet uit of u nu een gigantische zeebaars tussen de stenen vandaan drilt of een middelgrote tandbaars uit zijn schuilplaats. Als u een grote jongen haakt, wilt u een hengel die zegt: ‘Hé, waar denk jij naar toe te gaan?” Deze hengel heeft dat allemaal in zijn macht. Licht in gewicht voor de hele dag lang probleemloos vissen. U zult niet geloven hoe krachtig deze hengel is. Met deze hengel wordt het gegarandeerd genieten… Model

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie

Artikelcode#

Pro-Blue

305

10-20

-

Ex-Fast

GL11888-01

Kurken handdelen, heavy-duty reel seats, Fuji geleideogen en blanks met dynamisch ontwerp. Dit zijn échte specialistische hengels!


ZOUTWATER SPINHENGELS 路

LIVE BAIT

LIVE BAIT SERIE

Wanneer je met een dobberhengel vist en op dieper water wilt gaan vissen en met zwaardere lijn de grotere vis te belagen dan biedt deze hengel de oplossing. Dit lichtgewicht gereedschap is krachtig genoeg voor vele zoutwater toepassingen, of je nu met aasvis op tarpon vist of met een pilkertje op kleine grouper. Je zult ontdekken dat deze hengel verrassend krachtig is en divers, zodat je de keuze hebt om met levend of dood aas te vissen. Zelfs wanneer je met pilkertjes in de buurt van obstakels vist zal deze hengel zijn veelzijdigheid laten zien.

LENGTE: 2,13M | POWER: 4 | AANTAL DELEN: 1 | SPINNING Geschikt voor het vissen tot en met 20lbs (9,07kg) lijn en kunstaas tot 56gr. Resultaat: een buitengewoon krachtige spinhengel, sterk genoeg om het gevecht met grote tarpon met glans te winnen. Tevens ontwikkeld voor het vissen op kleine grouper of snapper. De geleideogen hebben een grote diameter om met dikkere lijnen te kunnen vissen, de relatieve harde top voegt extra kracht toe aan deze verrassend lichte hengel. Model GL2

Handdeel

Lijnklasse

Werpgewicht

Actie/Power

Artikelcode#

25

10-20

3/8-2 1/4

Mod-Fast/Med-Heavy

GL10933-01

Hoogwaardige kwaliteitscomponenten van Fuji

68


HENGEL ONDERHOUD

G.LOOMIS LIMITED LIFETIME WARRANTY

GARANTIEPERIODE

TIPS

Hengels

Graag geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw kostbare G.Loomis hengel de komende jaren in topconditie blijft: • Berg de hengel altijd op in de hoes of koker; zorg ervoor dat de hengel droog is voordat hij wordt opgeborgen; • Honden & kinderen kauwen graag op kurk... Misschien is het beter om de hengel uit de buurt van beide te houden; • Smeer de reel seat regelmatig in met een druppeltje olie; • Om onnodige ‘’stress’’ van de hengel te voorkomen is het beter om een meerdelige hengel uit elkaar te halen tijdens transport, verplaatsingen of bij het in de boot stappen; • Draai kunstaas of lood nooit helemaal op tot aan het topoog. Dit beschadigt de voering van het oog; • Volg altijd het advies voor lijnklasse dat op de hengel staat op; • Wanneer het kunstaas vast zit aan een obstakel: trek in de lengterichting van de hengel, zodat de druk niet op de hengel maar op de molen komt. Dit zal ervoor zorgen dat of de leader breekt of dat het kunstaas los komt. Probeer nooit het kunstaas los te trekken met de hengeltop of het kunstaas moet meer dan €100 kosten... • Zorg dat je veel plezier hebt, je bent tenslotte aan het vissen!

Shimano garandeert de originele eigenaar dat de G.Loomis hengels vrij zijn van defecten in materialen en vakmanschap onder normale condities en aannemelijk gebruik voor zolang de originele eigenaar leeft.

Molens en overige

Shimano garandeert de originele eigenaar dat G.Loomis molens, vlieglijnen, bagage, kleding, waadpakken en accessoires vrij zijn van defecten in materialen en vakmanschap onder normale condities en aannemelijk gebruik voor de periode van twee jaar vanaf de datum van originele aankoop.

UITGESLOTEN VAN GARANTIE Deze garantie dekt niet:

• het G.Loomis product indien het is aangepast of gerepareerd door een ander persoon dan een geautoriseerde G.Loomis dealer; • het G.Loomis product indien het gebruikt is voor verhuur of commerciële doeleinden; • schade als gevolg van andere oorzaken zoals defecten in materialen en vakmanschap, inclusief maar niet beperkt tot ongeluk, misbruik, verkeerd gebruik, verwaarlozing, onjuiste assemblage, onjuiste reparatie, onjuist onderhoud, aanpassingen, of ander abnormaal, buitensporig of onjuist gebruik; • schade opgelopen tijdens transport van het G.Loomis product; • producten die niet zijn geproduceerd onder het G.Loomis merk (ongeacht of het verpakt of verkocht is met het G.Loomis product op het moment van aankoop); • schade als gevolg van gebruik van producten welke onvolkomen of onverenigbaar zijn met het G.Loomis product; • schade als gevolg van normale slijtage, inclusief maar niet beperkt tot schade of slijtage van de lak, schoonheid of uiterlijk van het G.Loomis product (b.v. het kurk materiaal).

POWERZONE Zorg dat je de hengel nooit op één punt overbelast. Dit gebeurt regelmatig tijdens het zetten van de haak, wanneer de vis dichtbij de boot komt of wanneer je een kleinere vis de boot in “tilt”. Wanneer een hengel op die manier wordt belast, worden alle krachten naar één punt geleidt wat ervoor zorgt dat de blank overbelast wordt. Hengels zijn ontworpen om de krachten te verdelen over de hele blank, houdt dit tijdens het vissen altijd in het achterhoofd!

12 1

GEVAREN ZONE De top draagt alle krachten 2

NB: het breken van de hengel als gevolg van defecten in het materiaal en vakmanschap is een uitzondering en zal zich gewoonlijk voordoen gedurende het eerste gebruik. 3

KRACHT ZONE

Deze garantie voorziet uitdrukkelijk in het repareren of vervangen van een defect G.Loomis product en is de enige behandeling van de garantie. Alle andere rechtsmiddelen en schade die op een andere wijze toepasbaar zou kunnen zijn, zijn uitgesloten, inclusief maar niet beperkt tot incidentele en consequente beschadigingen.

De onderkant van de hengel draagt alle krachten

4

BEHANDELING VAN DE GARANTIE

SPANNING ZONE 5

Om een geldige garantie aanvraag te doen, stuur het G.Loomis product naar een geautoriseerde G.Loomisdealer, bij voorkeur de dealer waar het product is gekocht, samen met de originele, gedateerde factuur of kassabon. Uw dealer zal contact opnemen met de lokale garantie serviceafdeling van G.Loomis om uw garantie aanvraag te behandelen.

De molen & lijn dragen alle krachten

6

CORRECTE HENGEL ASSEMBLAGE

Als, na inspectie van het G.Loomis product, Shimano accepteert dat het G.Loomis product defect is, zal Shimano (naar eigen goeddunken) of het G.Loomis product repareren of vervangen zonder kosten te berekenen.

1. Steek de top in het handdeel van de hengel met de ogen in een hoek van 90º (zoals op de tekening aangegeven); 2. Richt de ogen door de hengeldelen in elkaar te draaien; 3. Controleer of de delen goed in elkaar zitten door ze rechtstandig uit elkaar te trekken zonder te draaien. Als de verbinding houdt zitten de delen goed in elkaar. Demonteer de hengel door simpelweg te trekken en te draaien.

ALGEMENE VOORZIENINGEN

De garantie is alleen geldig voor de originele koper en is niet overdraagbaar aan volgende eigenaren. Het zal alleen van kracht blijven zolang u het eigenaarschap behoudt van het product. Deze garantie is alleen geldig in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Deze garantie is onder toezicht van en opgesteld onder de wetgeving van het land of de staat, waarin het G.Loomis product is aangekocht. Deze garantie geeft u speciale juridische rechten en die rechten kunnen verschillen van land tot land, of van staat tot staat. Vraag uw dealer naar de details van de garantietermen die van specifieke toepassing zijn op het land waar u uw G.Loomis product heeft gekocht. Deze garantie heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.

GEBRUIK NOOIT DE GELEIDEOGEN ALS HOUVAST TIJDENS DEMONTAGE

Shimano ontleent zich het recht om deze levenslange garantie te herzien zonder kennisgeving. 69


TASSEN GEAR BAG

45cm (l) x 25cm (b) x 28cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het zijpand • Oversized ‘buckles’ en ritsen voor duurzaamheid en gebruiksgemak • Rubberen voorgevormde draagbeugel • Verstelbare, gepolsterde en afneembare schouderband • Gepolsterde bodem en zijpanelen voor bescherming van de inhoud • Groot hoofdcompartiment en twee ruime zijvakken • Extra ritsvak voor kleine accessoires • Snel toegankelijk GPS/telefoon vak Artikelcode: GL001 TM

ROLLING WEEKENDER BAG

56cm (l) x 28cm (b) x 30cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het achterpand • Stevige en duurzame wielen voor gemak tijdens de reis • ‘Split zip’ bodemontwerp met een speciaal gepolsterd vak voor reels, cameras e.d. • Oversized ‘buckles’ en ritsen voor duurzaamheid en gebruiksgemak • Soepel lopende 90mm in-line skate wielen • Easy access ‘U-shape’ bovensluiting • Zijzakjes en straps voor de bevestiging van hengelkokers • Extra lange telescopische beugel Artikelcode: GL002 TM

SPLIT BOTTOM CARGO BAG

DUFFLE BAG WITH COOLER POCKET

91cm (l) x 33cm (b) x 38cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het zijpand • ‘Split zip’ bodem design met een speciaal vak voor het vervoeren van reishengels • Oversized ‘buckles’ en ritsen voor duurzaamheid en gebruiksgemak • Soepel lopende 90mm in-line skate wielen • Easy access ‘U-shape’ bovensluiting • Extra vakken voor kleine spullen en accessoires • Speciaal gevoerd ‘nat’ vak voor het apart meenemen van vieze en natte kleding Artikelcode: GL003

56cm (l) x 28cm (b) x 30cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het zijpand • Oversized ‘buckles’ en ritsen voor duurzaamheid en gebruiksgemak • Easy access ‘U-shape’ bovensluiting • Ergonomisch gevormde heupstukken voor extra draagcomfort • Gepolsterd en geisoleerd koelvak voor extra bescherming en/of het vervoeren van drank en snacks • Verstelbare, gepolsterde en afneembare schouderband Artikelcode: GL004

TM

TM

70


HORIZONTAL SPACESAVING TACKLE BOX

46cm (l) x 28cm (b) x 38cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • Biedt plaats aan zes (24-vaks) utility boxen (inclusief) • Heavy duty waterdicht materiaal • Mesh vak met rits aan de binnenzijde van voor het meenemen van kaarten en vergunningen • Twee zijvakken voor het meenemen van extra accessoires • Mesh achterzakje met rits • Draagriem en verstelbare schouderband Artikelcode: GL005 TM

RUCKSACK

44cm (l) x 28cm (b) x 20cm (h) • Groot hoofdcompartiment dat met gemak 2 Plano 3700 boxen kan verstouwen (exclusief) • Extra regencover die over de tas kan worden getrokken, waardoor de inhoud volledig tegen neerslag wordt beschermd • Mesh pocket en verstelbare straps aan beide zijden • Koppeling aan vestpack (GLV02 - pagina 74) mogelijk Artikelcode: GL014

VERTICAL TACKLE BOX

53cm (l) x 36cm (b) x 38cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • Biedt plaats aan acht (24-vaks) utility boxen (inclusief) • Volledig waterdichte hard polypropylene bodem • ‘Hurricane storm cover’ voor de dagen met veel neerslag • Twee zijvakken voor het meenemen van extra accessoires • Gepolsterde schouderband voor ‘hands-free’ transport • Extra ruim voorvak Artikelcode: GL006 TM

ANGLING BACKPACK

58cm (l) x 30cm (b) x 24cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • ‘Hands free’ design • ‘Drop down’ vak voor gereedschap en accessoires • ‘Drop down’ vak biedt plaats aan vier medium (18-vaks) utility boxen (inclusief) • GPS/telefoon zakje aan de schouderband • Oversized ‘buckles’ en ritsen voor duurzaamheid en gebruiksgemak Artikelcode: GL008 TM

ROD CASE

94cm (l) x 13cm (b) x 20cm (h) • 1200 DenierTM, extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand dat stijver en robuuster aanvoelt. • Hard plastic tube ter bescherming van de hengels, 4 sleeves. • Comfortabele opbergmogelijkheid voor (4-delige)hengels tot een lengte van 3m. • Verstelbare en verwijderbare schouderband. • Mesh pockets aan de binnenzijde. • Gepolsterd reelcompartiment, dubbele rits. Artikelcode: GL016 71


TASSEN · KLEDING ORGANISER BAG 41cm (l) x 30cm (b) x 15cm (h) • 1200 DenierTM, extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand. • 6 buitenvakken (+ 4 binnenvakken). • 1 volledig gepolsterd hoofdcompartiment met laptop compartiment. • 5 binnenvakken. • Verstelbare, gepolsterde en afneembare schouderband. Artikelcode: GL018

10-PAGE MAGNUM TACKLE BINDER

25cm (l) x 30cm (b) x 5cm (h) • Bevat tien (20cm x 20cm) heavy duty plastic tasjes, die met een ritsje kunnen worden afgesloten (inclusief) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • ‘Easy carry’voorgevormde draagriem • Opstaande randen leiden tot extra opslagcapaciteit • Perfect voor de opslag van geprepareerde vliegen, leaders en voorslagen Artikelcode: GL011 TM

REEL BAG

41cm (l) x 23cm (b) x 30cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • Voorgevormde bodem en draagriem • Verwijderbare velcro ‘dividers’ waarmee de indeling naar wens kan worden ingericht • Polstering voor extra bescherming • Mesh zakjes en 2 binnenvakken • Gepolsterde schouderband Artikelcode: GL013 TM

HIPBELT BAG

28cm (l) x 14cm (b) x 18cm (h) • 1200 DenierTM, extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand. • Harde EVA voorkant, 2 opbergvakken. • Voorkant: fly bench, 2 grote vakken, 3 kleine, afneembaar plastic opbergtasje met sleeves. • Achterkant: 1 groot vak en 3 kleinere. • Draagriem. • Verstelbare, afneembare nekband. • Verstelbare heupriem met opberg mogelijkheid. Artikelcode: GL017

COMPACT REEL BAG

28cm (l) x 13cm (b) x 12cm (h) • 1200 DenierTM, extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • Versterkte boven- en onderkant. • Verstelbaar, verwijderbaar, gepolsterd intern verdeelsysteem (5 vakken). • Biedt plaats aan 5 x maat 56 of 4 x maat 910 reels. • Mesh pockets aan de binnenzijde voor kleine tools en accessoires. Artikelcode: GL015

HEAVY DUTY REEL COVER

TRAVEL SHAVING KIT

13cm (l) x 13cm (b) x 8cm (h) • 1200 DenierTM, extra heavy poly materiaal met polyurethane waterafstotende coating op het rugpand • Reel wordt op zijn plaats gehouden door elastieken banden. • Bevestiginglus voor riem Artikelcode: GL019

28cm (l) x 28cm (b) x 5cm (h) • 1200 Denier , extra heavy poly materiaal • Drie met ritsen afgeloten zakken, waarvan één makkelijk af te koppelen is om mee te nemen • Aparte compartimenten voor shampoo, flesjes en tubes • Extra buitenvak met rits ‘Easy carry’ rubber draagriemen Artikelcode: GL010 TM

72


EASTFORK JACKET

• Polyester Ripstop buitenmateriaal: laag gewicht i.c.m. waterdichtheid en ademend vermogen • Volledig verstelbare en afneembare capuchon • Neopreen manchetten • Twee met waterdichte ritsen af te sluiten ‘hand-warmer’ zakken • Borstzakken met waterdichte ritsen • D-ring voor landing net Maten: M, L, XL, XXL, 3XL · Materiaal: 95% Nylon/5% Elastane · Voering: Nylon Mesh Afgezet met: Cordura · Waterdichtheid: 10.000mm · Ademend vermogen: 10.000gr/m²/24u Artikelcode: GLEFJ[maat]

SOFTSHELL JACKET

• Hoogwaardig en technisch jack dat zowel als buitenlaag en als tussenlaag kan worden gedragen • Volledig stretch materiaal biedt een perfecte pasvorm, is wind- en waterdicht en biedt een hoog ademend vermogen • Met microfleece voering voor perfecte isolatie • Getapete waterdichte naden • Zakken voorzien van waterdichte ritsen • Verstelbare heupsluiting met trekkoordjes Maten: M, L , XL, XXL , 3XL · Materiaal: Gelamineerd 100% Nylon Twill met 100% Polyester Microfleece voering · Waterdichtheid: 8.000mm · Ademend vermogen: 3.000gr/m²/24u Artikelcode: GLSOFTJ[maat]

JACKS NATIVERUN JACKET

• Het beste visjack voor de echte ‘hard-core’ visser • Dubbellaags buitenmateriaal • Elastisch materiaal voor de mouwen en de schouderpartij voor extra comfort • Voorgevormde mouwen met verstelbare Neopreen manchetten • Verstelbare en opvouwbare capuchon • Warme en afneembare binnenkraag Maten: M, L, XL, XXL, 3XL · Materiaal: 95% Nylon/5% Elastane Voering: Nylon Mesh · Afgezet met: Cordura · Waterdichtheid: 20.000mm Ademend vermogen: 16.000 gr/m²/24u · Artikelcode: GLNRJ[maat]

STINGER FLEECE JACKET

• Dit Stinger Fleece jack is ideaal als buitenlaag in het tussenseizoen of als tussenlaag tijdens de koude maanden • Gemaakt van topkwaliteit 280gr anti-pilling fleece. De speciale structuur van de vezels houden lucht en daarmee extra warmte vast • Waterafstotende afwerking op de mouwen en schouders • Verticale borstzak voor vliegendoosjes • Diepe ‘hand warmer’ steekzakken • Verstelbare manchetten en heupsluiting met koordjes Maten: M, L, XL, XXL, 3XL · Materiaal: 100% Microfleece 280gr Artikelcode: GLSTFL[maat]

73


KLEDING 3XDRY LONG SLEEVE SHIRT

EASTFORK PANT

• Ideaal geschikt voor het vissen bij extreme (weers-)omstandigheden • Gemaakt van sterk, waterdicht en ademend Ripstop Nylon • Verstelbare heupsluiting, waardoor een brede variëteit aan onderkleding kan worden gedragen • Volledig verstelbare en afneembare bretels • Gulp met twee-weg ritssluiting en windvanger • Grote opbergzak op iedere pijp • Cordura verstevigingen op kwetsbare gedeeltes voor extra bescherming en duurzaamheid • Volledige ritssluiting langs de pijpen waardoor snel en probleemloos aan- en uittrekken mogelijk is • Perfecte combinatie met de EastFork en NativeRun jacks Maten: M, L, XL, XXL, 3XL Materiaal: 95% Nylon, 5% Elastane Voering: Nylon Mesh · Afgezet met: Cordura Waterdichtheid: 10.000mm Ademend vermogen: 10.000gr/m²/24u Artikelcode: GLEFP[maat]

• Innovatief 3XDry (www.3xdry.com) materiaal: licht gewicht, droogt extreem snel, voorkomt transpiratievlekken & is vuil- en waterafstotend. Houdt het lichaam koel en droog onder alle omstandigheden • ‘Button roll-up’ mouwen • Lange, met rits af te sluiten ventilatie openingen met mesh voering in de zijpanden • Factor 30+ zonbescherming Maten: M, L , XL, XXL , 3XL Materiaal: (3XDry) 100% Nylon Artikelcode: GL3XLS[maat] (Blauw) GL4XLS[maat] (Groen)

3XDRY PANT

• Innovatief 3XDry (www.3xdry.com) materiaal: licht gewicht, droogt extreem snel, voorkomt transpiratievlekken & is vuil- en waterafstotend. Houdt het lichaam koel en droog onder alle omstandigheden • Buitengewoon comfortabel door zachte stof en het hoge ademend vermogen • Twee diepe steekzakken en ‘cargo’ zakken op beide pijpen • Elastische heupband met riemlusjes Maten: M, L, XL, XXL, 3XL Materiaal: (3XDry) 100% Nylon Artikelcode: GL3XP[maat]

STINGER FLEECE BIB

3XDRY CAP

• Unieke onderkleding voor gebruik i.c.m. (ademende) waadkleding • Topkwaliteit 310gr gebrushed & anti-pilling fleece • Gevoerd met 420gr materiaal op de plekken waar veel kans op warmteverlies bestaat en 380gr in de rest van het pak • Twee-zijdig te openen ritssluiting Kleur: Dark Grey Maten: M, L, XL, XXL, 3XL · Microfleece 380gr Artikelcode: GLSTFLB[maat]

• Ultra-lichte cap met 3XDry technologie • Factor 30+ zonbescherming • Houdt het hoofd overal en altijd koel en droog • Mesh panelen aan beide zijden voor extra ventilatie • Opvouwbare klep, zodat de cap in zijn geheel in een borstzak past! • Afneembare nek ‘flap’ en elastisch koord, waarmee de cap aan de kleding te bevestigen is Maat: One size fits all Materiaal: (3XDry) 100% Nylon Artikelcode: GL3XCAP 74


VARSITY LONG SLEEVE T-SHIRT Het juiste kledingstuk om te dragen bij het vissen. Of wanneer u naar een feest gaat. Of......ach, eigenlijk kan dit shirt altijd wel gedragen worden! Kleur: Navy Maten: S, M, L, XL, XXL Materiaal: 100% Katoen Artikelcode: GLTV[maat]

SHORT SLEEVE FLAG T-SHIRT

Voorgewassen katoen shirt met klein ‘Skeleton’ logo op de borst en een grote op de rug. Kleur: White Maten: S, M, L, XL, XXL Materiaal: 100% Katoen Artikelcode: GLTSB[maat]

FEAR NO FISH LONG SLEEVE T-SHIRT

• Ultralicht, snel drogend • Dubbele boorden • Langer rugpand voor meer comfort Kleur: Zwart Maten: M, L, XL, XXL en 3XL Materiaal: 100% Polyester Mesh Artikelcode: GLFLSTS

HALF ZIP SWEAT

• Volledig gevoerde sweat met robuuste ritssluiting • Stijlvolle logo’s op zowel rug- en voorpand • Elastische manchetten en boord • Opgestikt G.Loomis logo Kleur: Grey Maten: M, L, XL, XXL, 3XL Materiaal: 80% Katoen/20% Polyester Artikelcode: GLHZSW[maat]

FEAR NO FISH T-SHIRT

• Ultralicht, snel drogend in donker blauwe kleur. Maten: S, M, L, XL en XXL Materiaal: 100% Polyester Mesh Artikelcode: GLFSLT 75


KLEDING · WAADPAKKEN VESTS

ESCAPE VEST

• Uitgekiend vest met volledig verstelbaar en afneembaar voorpand (G.Loomis Escape System) • Specifiek voor het gebruik bij diep waden en hoge(re) temperaturen • Zeven zakken op het voorpand en drie op het achterpand • D-ring voor landing net Maten: One size fits all Materiaal: 100% Nylon Dobby Artikelcode: GLV01OS[maat]

FEAR NO FISH 3D HAT

HEAD GEAR

WOOL HAT

‘Coole’, maar toch warme en comfortabele muts. De keus voor de écht koude dagen! Voorzien van het ‘Skeleton’ logo. One size fits all. Artikelcode: GLWHATOS · Materiaal: 100% Wol

FLAG SKELETON HAT

De ‘Stars & Stripes’ cap, voor degene die zijn liefde voor ons merk volledig wil uitdragen. One size fits all. Artikelcode: GLFLSKHOS Materiaal: 100% Katoen

3D SHADOWED SKELETON HAT

Stijlvolle cap met een in reliëf geborduurd ‘Skeleton’ logo. One size fits all. Artikelcode: GL3DSKHOS · Materiaal: 100% Katoen

PRO HAT

Cotton twill cap met clip sluiting. 3-D geborduurd ‘Skeleton’ logo. One size fits all. Artikelcode: GLPROHOS · Materiaal: 100% Katoen

76

Deze 100% canvas cap met klittenbandsluiting draagt een in reliëf geborduurd ‘Skeleton’ logo aan de voorkant en de G.Loomis lijfspreuk ‘Fear no Fish’ op de zijkant. Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. One size fits all. Artikelcode: GLFNFHOS · Materiaal: 100% Katoen

RACING HAT

Hoogwaardige cap, voorzien van twee ‘Skeleton’ logo’s, één aan de voorkant en een kleinere onder het zwarte gaas aan de zijkant. One size fits all. Artikelcode: GLRAHOS · Materiaal: 100% Katoen

OILSKIN HAT Deze ‘oil-skin’ cap heeft niet alleen een robuust uiterlijk, daarnaast is hij nog eens waterafstotend en voorzien van het bekende ‘Skeleton’ logo. Artikelcode: GLOILHOS Materiaal: 100% Katoen


WAADPAKKEN

NATIVERUN STOCKING FOOT WADERS • ‘High-tech’ Japans ademend materiaal • 5-laags / 3-laags constructie • Voorgevormde Neopreen voet • Verstelbare heupband en bretels • Inclusief transporttas • Verkrijgbaar in 15 maten Artikelcode: GLNRSFW

STREAMDANCE WAIST HIGH WADERS • ‘High-tech’ Japans ademend materiaal • Ultralicht • 3-laags constructie • 4mm voorgevormde Neopreen voet • Verstelbare heupband • Verkrijgbaar in 10 maten Artikelcode: GLSTRBHW

MAX STOCKING FOOT WADERS

• Hoogwaardige Japans ademend materiaal • 5 Laags, 4 Laags boven de gordel • Waterdichtheid: 30.000mm/Ademend vermogen: 5.000gr/m²/24u • Dubbel getapete naden in het kruisgedeelte • Verstelbare heupband en flexibele bretels voor meer comfort • Ingebouwde rekbare Spandura grind beschermer • Voorgevormde 4mm Neopreen voet • Waterdichte zak • Zak met 2 tippet vakken, afneembare vliegenpatch, positie voor rolspeld • Verkrijgbaar in 15 maten Artikelcode: GLMSFW

STREAMDANCE STOCKING FOOT WADERS

WADERS MAAT TABEL Maat Small Short Small Medium Short Medium Long Medium King Medium Large Short Large Long Large King Large Extra Large Short X-Large Long X-Large King X-Large XX-Large

• Ademend materiaal • 4 laags constructie • 4mm Neopreen voorgevormde voet • Verstelbare bretels • Heupband • Borstzak • Verkrijgbaar in 10 maten Artikelcode: GLSTRBW

77

BORSTOMVANG inches cm 43 109 45 114 45 114 46 117 46 117 48 122 47 119 48 122 48 122 50 127 49 124 50 127 50 127 52 132 54 137

HEUPOMVANG inches cm 43 109 45 114 45 114 46 117 46 117 48 122 47 119 48 122 48 122 50 127 49 124 50 127 50 127 52 132 54 137

BINNENMAAT BEEN BUITENMAAT BEEN inches cm inches cm 36 91 57 145 33 84 53 135 37 94 59 150 33 84 53 135 38 97 62 157 37 93 58 147 38 97 60 152 35 89 55 140 41 104 63 160 38 97 60 152 39 99 63 160 36 91 56 142 42 107 66 168 39 99 62 157 40 102 64 163

VOET LENGTE inches cm 11 27 11 27 11 27 11 27 12 29 12 29 12 29 12 29 13 32 13 32 13 32 13 32 14 34 14 34 15 37


Officiëel distributeur: SHIMANO EUROPE FISHING HOLDING B.V. Industrieweg 24, 8071 CT Nunspeet, Nederland Tel. +31 (0)341 272233 Fax +31 (0)341 272290

www.gloomis.com © G.Loomis 2011 - Pat. & Pat Pending Specificaties zijn zo nauwkeurig mogelijk weergegeven maar kunnen mogelijk afwijken. Aan druk- of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

G.Loomis catalogue 2011 Dutch  
G.Loomis catalogue 2011 Dutch  

Dutch version of G.Loomis catalogue 2011