07A Goenius 31.03.2019

Page 1

GOENIUS T R A V E L

F O O D

W I N E

S T O R I E S

ΤΕΥΧΟΣ 7ο | 3μηνη e-περιοδική έκδοση | www.goenius.com | Free Press | 31.03.2019

Μέρος Α'

Ειδικό Αφιέρωμα

ΔΩΡΕΑΝ 5 προσκλήσεις 10 Υπερτυχεροί

DOMAINE COSTA LAZARIDI - OINOTRIA GI ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Διαγωνισμός: Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για ξενάγηση και οινογευσία στο μουσείο οίνου

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ07

43

05

Διαγωνισμός

07

Editor's Note Domaine Costa Lazaridi Oinotria Gi (Αφιέρωμα)

10

H Ιστορία

20 Οι Οικοδεσπότες 21

Η παρέα

22 Το φαγητό

10

24 Τα κρασιά 36

Χρήστος Φωτιάδης

38

Events

41

Μουσείο Οίνου

43 Διαγωνισμός

36


Για οτιδήποτε σας απασχολεί (σχόλια, προτάσεις, συνεργασία, παράπονα, διαφήμιση) μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Contact Us! T.: +30 69 44 42 31 80 E.: info@goenius.com Follow Us!

www.goenius.com


editor's note

Σας καλωσορίζω αισίως στο 7ο τεύχος του Goenius, το ηλεκτρονικό Travel, Food & Wine Blog που δημιουργήθηκε χάρη στην δική σας προτροπή, ενθάρρυνση και πλέον υποστήριξη! Σας ευχαριστώ θερμά για την αγάπη σας και για τις παρατηρήσεις - προτάσεις σας οι οποίες ήρθαν να βελτιώσουν την προσέγγισή μας στο νέο αυτό εγχείρημα από τα πρώτα κιόλας βήματα σε ένα υπέροχο ταξίδι το οποίο δείχνει ότι θα είμαστε σ-Oeno-δοιπόροι. Το τεύχος αυτό, χωρίζεται σε δύο μέρη.

Εκεί μας φιλοξένησε ο αγαπημένος φίλος Χρήστος Φωτιάδης, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του κτήματος και του μουσείου και με μία παρέα φίλων του κτήματος από την La Pasteria Κηφισιάς, απολαύσαμε τα μοναδικά κρασιά με τα υπέροχα συνοδευτικά τους. Επίσης, σε αυτό το τεύχος (στο Α΄μέρος) θα βρείτε και έναν υπέροχο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ όπου 5 από εσάς θα κερδίσετε από 1 ΔΙΠΛΗ πρόσκληση για να απολαύσετε τα όσα απολαύσαμε και εμείς καθώς και άλλα επιπλέον προνόμια για όλους τους φίλους του Goenius. Στο Β' μέρος αυτού του τεύχους που θα έρθει κοντά στις ημέρες του Πάσχα θα βρείτε όλα τα υπέροχα που σας έχουμε ετοιμάσει καθώς και ένα αφιέρωμα στο τραπέζι του Πάσχα.

Στο Α' μέρος θα βρείτε ένα ειδικό αφιέρωμα στο Κτήμα Costa Lazaridi, στην Οινότρια Γη και στο μουσείο οίνου που βρίσκεται στο Καπανδρίτι.

Εύχομαι να το απολαύσετε και να νιώσετε κερδισμένοι.

Με σεβασμό,

Σπύρος Γεωργιάδης EDITOR IN CHIEF


https://www.domaine-lazaridi.gr/


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Domaine Costa Lazaridi - Oinotria Gi Η ιστορία αρχίζει το 1979, όταν ο Κώστας Λαζαρίδης, έχοντας «προσβληθεί» από το… μικρόβιο του κρασιού στην Γερμανία, όπου βρίσκεται για τις ανάγκες της οικογενειακής επιχείρησης μαρμάρων, εγκαθιστά στον Ξηροπόταμο, στις πλαγιές του Φαλακρού όρους, όπου βρίσκεται και το σπίτι του, τον πρώτο συστηματικό, γραμμικό αμπελώνα της Δράμας.


Το καλό κρασί κρύβει πάντα και από μία ιστορία. ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

G O E N I U S


Η Αρχή της Διαδρομής Το 1979, ο Κώστας Λαζαρίδης, έχοντας «προσβληθεί» από το… μικρόβιο του κρασιού στην Γερμανία, όπου βρίσκεται για τις ανάγκες της οικογενειακής επιχείρησης μαρμάρων, εγκαθιστά στον Ξηροπόταμο, στις πλαγιές του Φαλακρού όρους, όπου βρίσκεται και το σπίτι του, τον πρώτο συστηματικό, γραμμικό αμπελώνα της Δράμας. Ακολουθεί, το 1986, μια ακόμη πρωτιά για τον Κώστα Λαζαρίδη. Κατασκευάζει το μοναδικό, για εκείνη την εποχή, σύγχρονο οινοποιείο της ευρύτερης περιοχής, όπου οινοποιούνται τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων του και ανήκει στην προσωπική του εταιρεία «Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, Οινοποιείο-Εμφιαλωτήριο».

Μάλιστα, το κτίριο υπάρχει ακόμα, παρότι δεν χρησιμοποιείται πλέον, σχεδιάζεται όμως στο μέλλον να λειτουργήσει ως επισκέψιμο μουσείο, για να μας θυμίζει την απαρχή μιας πετυχημένης πορείας. Ο εξοπλισμός αυτού του οινοποιείου θα πουληθεί αργότερα στην εταιρεία «Λαζαρίδης ΟΒΓΕ Α.Ε.», που ίδρυσε το 1987, με τον αδελφό του Νίκο και στην οποία παρέμεινε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μέχρι το τέλος του 1991. Τότε οι οινικοί δρόμοι των δύο αδελφών χωρίζουν, καθώς το όραμα και οι αντιλήψεις τους για το κρασί αποδεικνύεται ότι διαφέρουν ριζικά.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ 1992

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Κατασκευάζεται το υποδειγματικά εξοπλισμένο, πλήρως επισκέψιμο οινοποιείο, στην Αδριανή Δράμας. Κυκλοφορούν οι πρώτες φιάλες της σειράς Αμέθυστος, που γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό από την αγορά.

ΗΔΩΝΙΚΟ Την ίδια χρονιά παρουσιάζεται το Τσίπουρο Ηδωνικό, με και χωρίς γλυκάνισο, το πρώτο προϊόν αυτής της κατηγορίας, στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται πολύ αργότερα,το 2014 με το ΟΥΖΟ Ηδωνικό.

1996 CHÂTEAU JULIA Δημιουργείται η σειρά κρασιών Château Julia.

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

2000

Φυτεύεται ο αμπελώνας στο Καπανδρίτι Αττικής, έκτασης 200 στρεμμάτων. Η εταιρεία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε. εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ 2003

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ Αρχίζει η κατασκευή των εγκαταστάσεων του Κτήματος Οινότρια Γη, στο Καπανδρίτι Αττικής.

2004 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΑ Κυκλοφορούν για πρώτη φορά τα κορυφαία βαλσαμικά μας ξίδια Botanico Red Seal και Gold Seal.

2011

ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ Εγκαινιάζεται το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη στο Κτήμα Οινότρια Γη, που αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια παρουσίασης της διαχρονικής πορείας του ελληνικού κρασιού.

2015 DOMAINE COSTA LAZARIDI Δημιουργείται η νέα σειρά κρασιών Domaine Costa Lazaridi.


Φωτογραφία SELFIE BY TED LELEKAS | 23.6.2016

ΕΜΦΑΝΊΖΟΝΤΑΙ Α π ό ε π άνω αριστερά π ρος τα δεξιά οι #winelovers:

-

Γιάννης Κλαρούδας Τάσος Μηνάς Bill Μαστρογιαννάκης Σ π ύρος Γεωργιάδης Εύη Πολίτη

Στο Κέντρο ο οινο π οιός Χρήστος Φωτιάδης Και φυσικά ο δάσκαλός μας Ted Lelekas


Η πρώτη επαφή των #winelover-s με το κτήμα Oinotria Gi - Costa Lazaridi Οι περισσότερες ιστορίες των winelovers ξεκινούν με έναν παρακινητή, τον δάσκαλό μας Ted Lelekas.

Γράφει ο Σπύρος Γεωργιάδης

Τα μαθήματα παίρνουν άλλη διάσταση στον αμπελώνα, εκεί που γεννιούνται τα μεγάλα κρασιά. Ήταν Ιούλιος του 2016, φρέσκα "μπουμπουκάκια" εμείς, οι γνωστοί άγνωστοι εικονιζόμενοι (βλ. φωτό, την αριστερή όχι την επάνω) έχοντας μόλις τελειώσει τον κύκλο σεμιναρίων για αρχάριους #winelovers που διοργανώνει ο δάσκαλός μας συχνά, το μάθημα συνεχίστηκε και εκτός αίθουσας. Μόλις 20' λεπτά από την πλατεία της Κηφισιάς (στο σημείο που καθιερώθηκε ως σημείο συνάντησης για τις οινικές εξορμήσεις, στο Super Market Θανόπουλος) βρεθήκαμε με τα αυτοκίνητά μας στο Κτήμα Οινότρια Γη - Κώστα Λαζαρίδη. Εκεί μας υποδέχτηκε ο οινολόγος / οινοποιός του κτήματος Χρήστος Φωτιάδης, ο οποίος μας ξενάγησε πρώτα στους αμπελώνες, πολύ κοντά στην λίμνη του Μαραθώνα, μας μίλησε για την βιολογική καλλιέργεια, για το κλίμα της ευρύτερης περιοχής, για το αεράκι που δροσίζει τα αμπέλια και στεγνώνει τα σταφύλια παρά την υγρασία της περιοχής, για τις πηγές της λίμνης που ποτίζουν το χώμα, για όλα εκείνα τα συστατικά που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός ποιοτικού κρασιού.


1 2 3 4

5


ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ:

"ΜΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ" Ένα εξαιρετικό µουσείο, ένα υπέροχο κτήµα, µία επί της "ουσίας" ξενάγηση από έναν µοναδικό οικογεσπότη Christos Fotiadis [Kapandriti Facilities Manager @ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ] που αξίζει ο καθένας να επισκεφτεί και να γευτεί τα ξεχωριστά κρασιά της εταιρίας. Υπεύθυνος φυσικά, ποιος άλλος, ο master οινογνώστης Ted Lelekas Thank you master of the #winelover-s 23.06.2016 δείτε το post sto Facebook εδώ >>

Εικονιζόμενοι #winelovers στις φωτογραφίες αριστερά: εικόνα 1:

εικόνα 2:

εικόνα 4:

- Ted Lelekas (μετά της μέλλουσας συζύγου του) - Γιάννης Κλαρούδας (μετά της συζύγου) - Σπύρος Γεωργιάδης (άνευ συζύγου) - Τάσος Μηνάς (άνευ συζύγου) - Biil Μαστρογιαννάκης (μετά της συζύγου) - Χρήστος Φωτιάδης (ο οικοδεσπότης)

- Χρήστος Φωτιάδης (ο οικοδεσπότης)

- Γιάννης ΚΛαρούδας (πολλές ρώγες)

εικόνα 3

εικόνα 5

- Τάσος Μηνάς (μάζευε κι ας είν και ρώγες) - Ted Lelekaw (selfie με Teo Dionysos)


ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ:

"ΜΙΑ ΕΜΠΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ" Έτσι και κάναµε. Το επαναλάβαµε!


Περιέχει τοποθέτηση προϊόντος εκτός αφιερώματος


Το επαναλάβαμε! Αυτή την φορά με μία διαφορετική παρέα, εξίσου χαρμόσυνη αλλά με μία Ιταλική φινέτσα και ταμπεραμέντο που από την πρώτη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Φωτιάδη να συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο, μέσα μου ακούστηκε μία φωνή να λέει:

Mama mia. #La Pasteria in compania? Si Si, #Goenius Idea !!!


Η συνάντηση αυτή την φορά είχε ως εξής: Συνάντηση στην Κηφισιά με την φίλη μου Άντα Κυρκιλή (την γνωστή σας από το περιοδικό ως #Addablicious) στις 11 το πρωί. Σε 20' λεπτά φτάνουμε στο Κτήμα όπου εκεί μας υποδέχεται ένα ΝΕΟ μέλος της εταιρίας, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΜΠΟΥΡΑΣ και μαζί με τον Χρήστο Φωτιάδη, μας ξεναγούν, ο μεν πρώτος στο μουσείο και σε όλους τους χώρους του κτήματος, 10.000 τ.μ. και ο δεύτερος στην παρουσίαση των κρασιών που είχε προετοιμάσει για την παρέα. Η παρέα περιελάμβανε εκτός από εμάς του περιοδικού Goenius και την ομάδα εξυπηρέτησης (service και κουζίνα) του καταστήματος La Pasteria Κηφισιάς (map), οι οποίοι έγιναν αμέσως μία παρέα μαζί μας στην ξενάγηση και στην γευσιγνωσία!


Οι οικοδεσπότες μας Δοτικοί, χαρούµενοι, φιλόξενοι, επαγγελµατίες, γνώστες του αντικειµένου τους, έτοιµοι να σε µεταφέρουν στην πολυτέλεια του κτήµατος, απολαµβάνοντας ο επισκέπτης την προσιτή ανθρώπινη πλευρά του.

Dimitrios Zampouras Kapandriti Employ Member @ Oinotria Gi - Costa Lazaridi

Cristos Fotiadis Kapandriti Facilities Manager @ Oinotria Gi - Costa Lazaridi


Η παρέα! Όλοι µας, λάτρεις του καλού κρασιού και φυσικά του καλού φαγητού, µαγειρεµένο από τα χεράκια του χρυσοχέρη Χρήστου (Φωτιάδη). Παρά την σοβαρότητα της γραβάτας µου (σκαστός από το γραφείο), ο Θεός Διόνυσος "έβαλε το χεράκι του" (λέµε τώρα), βοηθώντας να χαλαρώσει και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης, όπως οι κύριοι στο βάθος από το Ηνωµένο Βασίλειο, που µπήκαν κι εκείνοι στην παρέα, πάνω στην στιγµή που µας είχε κόψει η "Λόρδα" (#youKnowTheLord)!


Το φαγητό! Νόστιµο µπουφέ από µεζεδάκια για Νηστεύσαντες και Μη Νηστεύσαντες και φυσικά έδωσα "τόπο στα νιάτα" να γεµίσουν τα πιάτα τους να ξεκινήσουµε άµεσα.

Νηστεύσαντες


Τα κρασιά Ακολουθεί η γευσιγνωσία >>

Μη Νηστεύσαντες


Amethystos Blanc Το κοσμοπολίτικο Sauvignon Blanc και το αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο, οι δυο λευκές ποικιλίες που πρώτος ο Κώστας Λαζαρίδης φύτεψε στον αμπελώνα της Δράμας, διαμορφώνουν το χαρακτήρα αυτού του κρασιού. Αχυρόξανθο, κρυστάλλινα λαμπερό χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες, δείγμα νεότητας. Ελκυστικά, φρέσκα αρώματα, που θυμίζουν ροδάκινο, μάνγκο και ανανά, σε λεμονάτο φόντο. Η χάρη και η φινέτσα του Sauvignon Blanc συναντούν τη δύναμη και την ένταση του Ασύρτικου. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με δροσερό αλλά γεμάτο στόμα και μακρύ φρουτώδες τελείωμα.


Γαστρονομική πρόταση Costa Lazaridi και η πρόταση της La Pasteria Food Pairing Πράσινες σαλάτες, χορτόπιτες, ψητά λαχανικά, θαλασσινά και όστρακα με ελαφρές σάλτσες, ψάρια στη σχάρα με λαδολέμονο και αρωματικά. Φρέσκα λευκά τυριά, όπως το Ανεβατό ή η Ξινομυζήθρα, αλλά και το γαλλικό Chèvre. Η Πρόταση της La Pasteria: Ιδανικά ταιριάζει με την υπέροχη μαρινάδα από θαλασσινά, ένα πιάτο που θα απογειωθεί σε συνδυασμό με το Amethystos Blanc


Château Julia Ασύρτικο Το πολυδύναμο αιγαιοπελαγίτικο Ασύρτικο φυτεύτηκε για πρώτη φορά στη Δράμα το 1979, από τον Κώστα Λαζαρίδη και από τότε έγινε αναπόσπαστο τμήμα της οινικής της ταυτότητας. Λαμπερό, αχνόξανθο, με διακριτικές πράσινες ανταύγειες. Φινετσάτη μύτη, με περάσματα χαμομηλιού, λεμονανθών και τσακμακόπετρας. Μεστό, καλοδομημένο και επίμονο, καταφέρνει να δίνει συγχρόνως την αίσθηση του πλούτου και της ζωντάνιας. Μακρύ τελείωμα, με λεμονάτες μνήμες.


Γαστρονομική πρόταση Costa Lazaridi και η πρόταση της La Pasteria Food Pairing Κρασί για δύσκολες «αποστολές», μπορεί να συνοδεύσει ψάρια τηγανητά, ντοματοκεφτέδες, τυροκροκέτες, φάβα, κουνέλι κρασάτο, ακόμα και ομελέτες! Η Πρόταση της La Pasteria: Ιδανικά ταιριάζει με μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό, με μία σαλάτα Panzanella με φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, ντομάτα, κάπαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντζούγια, παραδοσιακή συνταγή από Φλωρεντία με άρωμα Σαντορίνης, το απόλυτο ταίριασμα για το Château Julia Ασύρτικο


Domaine Costa Lazaridi Merlot Rosé «Όσοι αγαπούν το στυλ της Προβηγκίας, θα λατρέψουν αυτή την καταπληκτική πρόταση από τη Δράμα». Το σχόλιο του έγκριτου οινογράφου Σίμου Γεωργόπουλου αποτελεί την καλύτερη ίσως εισαγωγή στην πιο πρόσφατη ετικέτα του Κτήματος. Εξαιρετικά λαμπρό και φωτεινό, ανάμεσα στο ανοιχτό ρόδινο και το σομόν. Ζωηρή μύτη που παραπέμπει κυρίως σε κόκκινα φρούτα όπως η φράουλα και το κεράσι, ενώ δεν λείπει μια νύξη λεμονάτης βερβένας και ένα σχεδόν ανεπαίσθητο πέρασμα μπαχαρικών. Κομψό, αριστοκρατικό και φινετσάτο, με δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί την αλκοόλη, δημιουργώντας μια αίσθηση αρμονίας. Ευχάριστο φρουτώδες τελείωμα.


Γαστρονομική πρόταση Costa Lazaridi και η πρόταση της La Pasteria Food Pairing Αν και η ντελικάτη του προσωπικότητα μας προδιαθέτει να το απολαύσουμε μόνο του, μπορεί άνετα να συνοδεύσει πιάτα με φίνα αλλαντικά, ψάρια με ελαφρές κόκκινες σάλτσες, φιλέτα μπαρμπουνιού ψητά, καρπάτσο τόνου, ακόμα και τα καλοκαιρινά γεμιστά. Τα ζευγαράκια θα το λατρέψουν! Η Πρόταση της La Pasteria: Ιδανικά ταιριάζει με την αυθεντική καρμπονάρα με προσούτο ή ακόμα και με Rigatoni 4 τυριά, ιδανικά για το Domaine Costa Lazaridi Merlot Rosé


Château Julia Merlot Με την οινολογική καθοδήγηση του Michel Rolland, το κοσμοπολίτικο Merlot από τα αμπελοτόπια του Κτήματος αποκαλύπτει την πιο στιβαρή πλευρά του χαρακτήρα του. Βαθυκόκκινο, συμπαγές. Γοητευτική εναλλαγή εντυπώσεων. Κόκκινο φραγκοστάφυλο, μαρμελάδα κεράσι, σοκολατάκια μέντας, μελάνι και κέδρος είναι μόνο μερικά από τα αρώματα που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει. Σαρκώδες, πλούσιο, σχεδόν πληθωρικό, με άφθονο φρούτο που υποστηρίζει τις καλά ενσωματωμένες τανίνες. Η θεωρητικά υψηλή παρουσία της αλκοόλης αντιρροπείται από την οξύτητα και εκφράζεται κυρίως ως γλύκα και όγκος. Μακριά επίγευση σε σοκολατένιους τόνους.


Γαστρονομική πρόταση Costa Lazaridi και η πρόταση της La Pasteria Food Pairing Κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά, μεγάλα πουλερικά, όπως η γαλοπούλα ή η χήνα, ψητά, τριχωτό κυνήγι, γουρουνόπουλο στο φούρνο, μαλακά τυριά με κρούστα. Ακόμα και δίπλα στο τζάκι με κάστανα ή ψητή πατάτα με βούτυρο. Η Πρόταση της La Pasteria: Ιδανικά ταιριάζει με τις υπέροχες πίτσες Peperona & Di Modena ή με μία μακαρονάδα Al Forno με μπέικον και κιμά ιδανικός συνδυασμός για το Château Julia Merlot


Amethystos Cava Από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση, απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των ειδικών και μέχρι σήμερα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία ελληνικά κόκκινα κρασιά. Εμείς δοκιμάσαμε του 2016, αλλά και την μεγάλη έκπληξη της ημέρας (εκτός μενού), το αξιοσέβαστο 15 ετών Amethystos Cava του 2003. Cabernet / Chavignon / Merlot / Limnio Βαθυκόκκινο, σχεδόν μαύρο, συμπαγές. Πολυδιάστατο αρωματικό μπουκέτο, με ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης. Βιολέτα, μαύρο φραγκοστάφυλο, μια ιδέα μαρμελάδα δαμάσκηνο, μέντα, κέδρος και φρυγανισμένο ψωμί εναλλάσσονται στο προσκήνιο.

Κυριαρχεί η αίσθηση του πλούτου και της δύναμης, χωρίς όμως να χάνεται η ισορροπία. Τανίνες αισθητές αλλά καλοδουλεμένες, ντυμένες με άφθονο φρούτο, που υπόσχονται μακροημέρευση και μελλοντικές απολαύσεις.


Γαστρονομική πρόταση Costa Lazaridi και η πρόταση της La Pasteria Food Pairing Όσο βρίσκεται στη νεότητά του προτιμά τις πιο έντονες γεύσεις κρεατικών όπως το τριχωτό κυνήγι, οι μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες ή το κοκκινιστό μοσχάρι. Όσο ωριμάζει κολακεύεται από πιο ήπια πιάτα όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο και η αρνίσια «σέλλα» ψητή. Η Πρόταση της La Pasteria: Αν υπήρχε στο μενού καθώς είναι σπάνιο κρασί θα ταίριαζε ιδανικά με την αυθεντική Tagliata, μοσχαρίσιο Flanc Steak σε λεπτές φέτες. Amethystos Cava


Methexis Cigar Για το τέλος! #LastButNotLeast Παλαιωμένο Απόσταγμα σταφυλής. Σπάνιο, δυσεύρετο, μοναδικό. Όποια λέξη και αν χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε το κορυφαίο απόσταγμα του Κτήματος, θα μιλάμε πάντα για ένα αληθινό έργο τέχνης, που προορίζεται να χαρίσει δυνατές συγκινήσεις. Λαμπερό, στο χρώμα του παλιού χρυσού. Σύνθετο μπουκέτο αρωμάτων που παραπέμπουν τόσο στην ποικιλία σταφυλιού, με νότες ξερών φρούτων, όσο και στην παλαίωση, με την βανίλια, τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τον καπνό, να πρωταγωνιστούν. Έξοχος συνδυασμός δύναμης, γευστικής πολυπλοκότητας και φινέτσας. Βελούδινο σύνολο με μεγάλη διάρκεια.


Γαστρονομική πρόταση Costa Lazaridi και η πρόταση της La Pasteria Food Pairing Ο καλύτερος συνοδός για ένα ποτήρι Cigar είναι ή ένα πούρο ή ένα δεύτερο ποτήρι Cigar. Αν θέλετε να απολαύσετε όλο τον αρωματικό του πλούτο, ζεστάνετε για λίγο το ποτήρι με το χέρι σας. Η Πρόταση της La Pasteria: Στην La Pasteria δεν καπνίζουμε. Προτείνουμε μετά από ένα τέλειο γεύμα να συνεχίσετε την απόλαυση στο σπίτι σας δίπλα στο τζάκι ιδανικά με ένα πούρο ή με μία bitter σοκολάτα ιδανικό για το Methexis Cigar.


Χρήστος Φωτιάδης Winemaker - Kapandriti Facilities Manager @ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ Since 01/1997

Άνθρωποι με μεράκι κάνουν τις πετυχημένες εταιρίες

Σίγουρα το σύνολο του δυναμικού μιας εταιρίας αποτελεί και την κινητήριο δύναμή της, την αιτία για κάθε επίτευξη των στόχων της. Στην Οινότρια Γη, υπάρχει ένας άνθρωπος που επί 22 χρόνια, 3 μήνες και συνεχίζει αποτελεί, κατ΄ εμέ, την καρδιά του κτήματος η οποία χτυπά δυνατά στους παλμούς της ανώτερης οινοποίησης, της παροχής άριστης εξυπηρέτησης του καταναλωτή και της δημιουργίας άριστων σχέσεων με ιδιώτες και επιχειρήσεις πρεσβεύοντας ένα ΜΕΓΑΛΟ όνομα στον χώρο της ποιοτικής ελληνικής εμφιαλωμένης ποίησης, των κρασιών του κτήματος Costa Lazaridi - Oinotria Gi. Εκ μέρους των #winelovers Ευχαριστούμε Χρήστο!


Thank you La Pasteria!

Ευχαριστούμε!

Δείτε όλο το menu εδώ: - Μενού La Pasteria >> Δείτε τον χάρτη εδώ: https://goo.gl/maps/qfkQNmQXHFQ2

Την La Pasteria Κηφισιάς και την υπέροχη ομάδα της για την όμορφη παρέα και για τις συμβουλές για νόστιμους συνδυασμούς με τα υπέροχα κρασιά του κτήματος Costa Lazaridi. Σύντομα οι #winelovers και το #Goenius θα σας επισκεφτούμε για να επιβεβαιώσουμε την θεωρία στην πράξη! Διεύθυνση: Κασσαβέτη 12, Κηφισιά 145 62 Τηλέφωνο: 21 0808 5607


Ιδανικός χώρος για Business Events

Συνέδρια - Σεμινάρια - Παρουσιάσεις Μέσα σ’ ένα υπέροχο, κοσμοπολίτικο περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ηρεμία και η υψηλή αισθητική, μπορείτε να οργανώσετε συνέδρια, σεμινάρια και παρουσιάσεις, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας. Οι χώροι είναι λειτουργικά σχεδιασμένοι και διαθέτουν πρώτης ποιότητας εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η άνετη παρακολούθηση των εργασιών όσο και η χαλάρωση κατά τα διαλείμματα. Οι πολυάριθμες αίθουσες διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης, ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.


Ιδανικός χώρος για Κοινωνικά Events

Γάμοι - Βαφτίσεις Το μυστήριο μπορεί να τελεσθεί στο λιθόκτιστο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα και ανήκει στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής του Καπανδριτίου. Μετά το μυστήριο, εσείς και οι καλεσμένοι σας θα βρεθείτε στον χώρο της πισίνας, με θέα το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας και τα διαλεγμένα κρασιά του Κτήματος, θα χορέψετε και θα διασκεδάσετε. Για τους χειμερινούς μήνες, η αίθουσα Αλκυονίδες, με τις μεγάλες, ανοιγόμενες τζαμαρίες, δίπλα στην πισίνα, συνδυάζει αρμονικά την ομορφιά του εξωτερικού τοπίου με τη θαλπωρή του τζακιού και των στοιχείων από πέτρα.


Ιδανικός χώρος για V.I.P. Events

Wine Club - Cigar Club Στην υπέροχη, πολυτελή, αρμονικά επιπλωμένη, «VIP Cigar» αίθουσα της Οινότριας Γης Κώστα Λαζαρίδη, θα γευτείτε ένα καταπληκτικό menu degustation, μια μοναδική γαστρονομική απόλαυση συνδυασμένη με παλαιωμένους οίνους του κτήματος. Το πέτρινο τζάκι, το οποίο βρίσκεται σε ιδιαίτερη θέση μέσα στην αίθουσα θα σας χαρίσει με την ζωηρή φωτιά του ώρες θαλπωρής και χαλάρωσης σε ατμόσφαιρα πραγματικού αρχοντικού.

Εκθέσεις Εντυπωσιάστε τους πελάτες σας! Το Κτήμα Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη είναι ιδανικό για τη διοργάνωση και φιλοξενία εκθέσεων και παρουσιάσεων προϊόντων υψηλού κύρους, όπως για παράδειγμα αυτοκίνητα, μηχανήματα, καινοτόμα τρόφιμα κ.ά. Οι υποδομές, η έκταση και η προσβασιμότητα των χώρων του, αποτελούν τα μεγάλα πλεονεκτήματά του.


Μοναδικής Αισθητικής Μουσείο Οίνου

Μουσείο Οίνου Το Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, που στην σημερινή του μορφή εγκαινιάσθηκε το 2011, αποτελεί ίσως την πληρέστερη προσπάθεια στη χώρα μας να αποτυπωθεί η πορεία του αμπελιού και του κρασιού, στο χώρο και στο χρόνο. Χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μουσειακά «εργαλεία» -προβολές, πινακίδες, συλλεκτικά αντικείμενα και αναπαραστάσεις- προσφέρει μια πλήρη και εύκολα κατανοητή εικόνα της ιστορίας, της διάδοσης και της καλλιέργειας του αμπελιού, της οινοποίησης, της παραγωγής αποσταγμάτων, ακόμα και βαλσαμικού ξιδιού.

Wine Club Κατά την επίσκεψή σας στο Μουσείο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αντιπροσωπευτικά κρασιά του Κτήματος, με την υπογραφή του Κώστα Λαζαρίδη. Φυσικά, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν όλα τα προϊόντα μας σε ειδικές τιμές ή και να γραφτούν στο Wine Club και να πετύχουν ειδικές τιμές!


Επικοινωνία

ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ

Αδριανή Δράμας Αδριανή, Δράμα, 661 00, ΤΘ 157 Τηλ: +30 25210 82 231 Τηλ: +30 25210 82 348 Fax: +30 25210 82 320 info@domaine-lazaridi.gr

2ο χλμ Καπανδριτίου – Καλάμου Καπανδρίτι Αττικής, 190 14, ΤΘ 166 Τηλ: +30 22950 52 213, 22950 52 214 Fax: +30 22950 52 388 kapandriti@domaine-lazaridi.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 15:30

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:30 Σαββατοκύριακο: 11:00 - 15:00


Παλαιωμένο Βαλσαμικό Ξίδι Botanico Gold Seal Με την τεχνική του διάσημου balsamico tradizionale της Μόντενα δημιουργούμε αυτό το ιδιαίτερο βαλσαμικό ξίδι, που μια σταγόνα του μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά και το πιο απλό πιάτο. Αδιαπέραστο, ανάμεσα στο μαόνι και τον έβενο. Το μακρύ πέρασμα από βαρέλια έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο αρωματικό μπουκέτο, που συμπληρώνεται με περάσματα καραμέλας, ξερών φρούτων, σταφίδας και μελιού. Παχύρρευστο, υπερσυμπυκνωμένο, με μεγάλη γευστική ένταση και βάθος. Επίμονο, διακριτικά γλυκό τελείωμα. Στάξτε ελάχιστες σταγόνες πάνω από παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, αλλά και πάνω σε πανακότα. Απογειώστε τη γεύση του ψητού φιλέτου, του ριζότο ή των ώριμων πικάντικων τυριών.


Special Διαγωνισμός & προνόμια για Goenius Lovers! Το Goenius εξασφάλισε για εσάς έναν υπέροχο διαγωνισμό για 10 υπερτυχερούς μετά από κλήρωση. Επίσης, εξασφαλίσαμε ειδικές παροχές για όλους τους Goenius fans που θα αποκτήσουν την κάρτα προνομίων Goenius Card που έρχεται σύντομα. # Stay Tuned... https://www.domaine-lazaridi.gr/


Διαγωνισμός!

Κάντε like στο τεύχος μας και κερδίστε :

5 διπλές ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και Γευσιγνωσία 4 κρασιών με συνοδευτικά εδέσματα!


Goenius Chef of the month

"Το να ζητάς για γαρνιτούρα βραστά λαχανικά δίπλα σε μία πανσέτα, είναι σαν να πηγαίνεις σε οίκο ανοχής ζητώντας μία ζεστή αγκαλιά!" ΛΕΩΝΙ Δ ΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛ ΟΣ MASTER CHEF

www.goenius.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.