Page 1

doe je samen

Prefab houtskeletbouw van topklasse


1.

100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen.

2.

Grote maatnauwkeurigheid door minutieuze voorbereiding en digitale aansturing van de productie.

6. 7.

Lagere transportkosten en snellere montage dan bij traditionele bouwmethoden. Faalkosten worden vrijwel nihil.

duurzaamheid zijn hoger dan bij traditionele bouwmethoden. Wij zijn er dan ook trots op dat we ons in de loop der jaren hebben ontwikkeld tot toonaangevende specialisten in de levering van houtskeletbouw woningen, utiliteitbouwdelen, gevelsluitende elementen en prefab daken. Door slim samen te werken met betrokken partijen kunnen we de meest ingenieuze plannen realiseren. In de modern geoutilleerde productiehallen van Topdak, onderdeel van de Esselinkgroep, worden de producten onder ideale omstandigheden geproduceerd. Natuurlijk volgens de meest recente normen en technieken in combinatie met ambachtelijk vakmanschap.

3.

De directie Topdak & Topcasco

Controleerbare post in de bgroting. Grote ontwerpvrijheid qua constructie, vormgeving en afmeting.

UR

5.

Houtskeletbouw is de milieuvriendelijkste bouwmethode. Dit komt o.a door afvalreductie en de lage CO2-uitstoot bij productie en transport.

bouwmethode van de toekomst is. De snelheid, nauwkeurigheid, kwaliteit en ecologische

KE

4.

De geconditioneerde omstandigheden in de fabriek garanderen hoge kwaliteit en voorkomen dat vocht in de isolatie dringt.

Prefab houtskeletbouw heeft zoveel voordelen dat we gerust kunnen stellen dat het de

KO MO

3.

Prefab daken en casco’s hebben de toekomst


6.

1.

Toepasbaar voor elk en iedere vorm van e bouwstijl a f De mogelijkheden werking. zijn eindeloos!

7.

5.

2.

Wilt u weten wat wij verstaan onder ‘Slim bouwen doe je samen’? 4.

Lees dan verder >


Slim beginnen is het halve werk Wij zijn de toegevoegde waarde voor uw project. Dit betekend dat wij niet alleen de technische productie van topkwaliteit leveren, maar ook samenwerking is heel belangrijk in het proces. In een vroeg stadium gaan we aan tafel met architect, aannemer of het hele bouwteam. Wat zijn uw specifieke wensen bij de toepassing van een prefab kap in al haar facetten of een compleet casco? Welke begeleiding is gewenst? Verzorgt u zelf de montage, al dan niet met begeleiding van onze ervaren monteurs, of voeren wij de complete montage en transport uit?


Berekenen, tekenen en testen Om een gebouw of kap en de onderdelen daarvan prefab te kunnen produceren is een goede voorbereiding essentieel. Een professioneel team van productontwikkelaars, constructeurs, 2D/3D-engineers staan hiervoor klaar. Met hun jarenlange ervaring en creatieve oplossingen wordt een bouwproces eenvoudiger, de bouwtijd korter en de kosten lager. Nadat alle uitgangspunten helder zijn wordt het hele project in een 3D model getekend waarbij alle onderdelen tot in het kleinste detail worden uitgewerkt. Tot slot, als extra controle, signaleert het tekenpakket zelf eventuele conflicten middels een clash-test. Het 3D-tekenpakket stuurt de CNC-gestuurde machines aan, waardoor maatfouten en faalkosten op de bouw worden voorkomen.

“Zelfcontrole 3D-tekenpakket middels clash-test�


Onze daken, dakkapellen en complete casco’s worden onder geconditioneerde omstandigheden geprefabriceerd. Bij de voorbereiding op de fabriek wordt veel aandacht besteed aan aansluitdetails voor een goede lucht- en waterdichting. Tijdens het productieproces in de fabriek worden de installaties al deels ingebouwd.

“In de ruime montagehal worden de houtskeletbouwdelen perfect sa mengesteld. Voc ht krijgt geen kans om binnen te dringen.”

Kozijnen, ramen en deuren, eventueel inclusief beglazing, kunnen tijdens de productie in de elementen worden gemonteerd. Isolatiemateriaal

Slimme productie

wordt naadloos aangebracht en opgesloten zodanig dat het onveranderd op zijn plaats blijf waardoor vocht geen kans krijgt het isolatiemateriaal te bereiken. Onze manier van produceren zorgt voor een snelle, voordelige en nauwkeurige montage op de bouwplaats.


Zeer korte bouwtijd De losse elementen worden droog verpakt op de bouwplaats afgeleverd. Met behulp van een kraan en ons ervaren montageteam worden ze vakkundig opgebouwd. Dankzij de slimme productiemethode kan een compleet casco in 1 Ă 2 dagen volledig water- en winddicht geplaatst zijn. Dit heeft als grote voordeel dat weersomstandigheden geen invloed hebben op de kwaliteit van het gebouw en dat de afbouw de volgende dag onder ideale omstandigheden aanvangt. Doordat u niet meer weersafhankelijk bent heeft u nagenoeg geen last meer van onwerkbare dagen en is de ook de afbouwperiode kort. Dus minder bouwplaatskosten. Onze houtskeletbouw kan worden toegepast voor iedere bouwstijl en laat iedere gevelafwerking zoals baksteen, pleisterwerk, hout en plaatwerk toe.

7:00 uur

15:00 uur

18:00 uur


Slim bouwen doe je met ons Hoogwaardige kwaliteit

Nagenoeg geen onwerkbare dagen

Snelle montage door ervaren bouwteam

Milieuvriendelijke bouwtechnieken

Kant-en-klare prefab elementen

Alle mogelijke expertise binnen bereik

Eindeloze mogelijkheden in vorm en afwerking

Een gezond leefklimaat in de woning

Sterke beperking van de faalkosten

Wij nemen u alle zorg uit handen

Minder verkeer en afval op de bouwplaats

Prefab houtskeletbouw van topklasse

Postadres

Bezoekadres

T 0187 48 9911

Postbus 143

Van der Waalsweg 18

F 0187 48 9970

3240 AC

3241 ME

E info@topcasco.nl / info@topdakbv.nl

Middelharnis

Middelharnis

I www.topcaso.nl / www.topdakbv.nl

Topdak-Topcasco brochure  

Prefab houtskeletbouw heeft zoveel voordelen dat we gerust kunnen stellen dat het de bouwmethode van de toekomst is. De snelheid, nauwkeurig...