Page 1

Inspirerend magazine van Sfa Print #1


inhoud Cover voorzien van mat laminaat i.c.m. spot UV-lak

Illustratie gemaakt door Leonard

cover

14-15

Voorwoord Alex

Inhoud

GP Stainless

Interview Peter Smit

18-19

GO-Classic

20-21

Cazander

Inspiratie

Interview Thekla van der Weerd

Wall of fame

Informatiepanelen op Goeree-Overflakkee

12-13

Wall of fame

24-25

10-11

Informatiepanelen op Goeree-Overflakkee

Albert Heijn

22-23

8-9

Duynhove

Delta Tools

Delta Tools

6-7

Stage bij Sfa Print

Tijdschrift van de zaak

Travel in Holland

4-5

Responsive webdesign

Estate Invest

16-17

2-3

Calvijn College

Greenpoint

Infographic

In de koker & Kellufon

Print of digitaal?

26-27


VOORWOORD “Da’s kelluf, al zeg ik ‘t zelf.” Na het aanpassen van onze huisstijl en de make-over van de website werd het hoog tijd om ook ons eigen magazine te restylen. Het resultaat houdt u nu vast! En hoewel we bij Sfa Print gewoonlijk zeer bescheiden zijn, wil ik wel verklappen dat ik ONgewoon trots ben op Kelluf. Deze titel is onvervalst Flakkees voor ’mooi’, ‘netjes’ en ‘leuk’. Oftewel: da’s kelluf, al zeg ik ‘t zelf. Het voltallige team van Sfa Print werkte aan dit magazine. Zo krijgt u niet alleen een goed beeld van ons portfolio, het geeft tegelijkertijd een veelzeggend kijkje in onze studio. Creatief, eigentijds en een tikkeltje eigenwijs. Graag nodig ik u uit om eens lekker door Kelluf te bladeren. Laat u inspireren en prikkelen. Als het begint te kriebelen of er borrelen vragen op, bel dan gerust: we staan voor u klaar! Met creatieve groet, Alex van Kampen


schoolvoorbeeld Calvijn College De scholengemeenschap Calvijn College is een begrip in Zeeland. Met vestigingen in Goes, Middelburg, Tholen en Krabbendijke. Het Calvijn College biedt onderwijs op een reformatorische grondslag en daarom legt de school in de eerste plaats het accent op de leerling als persoon. Dat zie je terug in drie belangrijke speerpunten in het onderwijs: helder in identiteit, sterk in kwaliteit, zorg een prioriteit. Sfa Print bedacht een campagne voor leerlingen uit groep 8. Overal kwamen zij een visje tegen – op een omslagmap, in de infogids, als sleutelhanger, op posters in de basisschool, in advertenties en in wedstrijdfilmpjes op de schoolwebsite. De campagne laat zien dat het Calvijn College welzijn bovenaan zet. Want een leerling die zich als een vis in het water voelt, presteert ook beter.

kelluf!

4

Sfa Print


Als een vis in het water Voor het Calvijn College in Goes ontwikkelde Sfa Print een wervingscampagne voor groep 8-leerlingen. Coördinator Communicatie Peter Smit van de reformatorische scholengemeenschap: ‘In de afgelopen jaren verzorgde Sfa Print vrijwel al ons drukwerk. Nu waren we nadrukkelijk op zoek naar een oplossing om al onze losse communicatiemiddelen die gericht zijn op groep 8-leerlingen met elkaar te verbinden. Met als doel krachtiger te kunnen laten zien waar we als school voor staan.’ Smit presenteerde de kernboodschap van het Calvijn College aan het team van Sfa Print.

De studio maakte vervolgens een creatieve vertaalslag en bedacht een cartoonesk visje als character. Voor de speerpunten identiteit, kwaliteit en zorg ontwikkelde Sfa Print onder meer posters met een heldere boodschap die leerlingen uit groep 8 aanspreekt. Peter Smit: ‘Bij ons op school is de Bijbel leidend. Sfa Print wist deze serieuze boodschap doelgroepgericht over te brengen: Omdat het de school ook om jouw hart gaat.’ Tevreden vat Smit het project samen: ‘Sfa Print ging deze grote uitdaging aan en is daar bijzonder in geslaagd. Het resultaat en succes van deze campagne heeft ons vertrouwen in dit betrokken bureau een enorme boost gegeven!’

Kelluf

5


One site fits all

Responsive webdesign heeft de toekomst Wie belt er hier nog met zijn modempje in op het internet? Precies, niemand! De afgelopen jaren is de manier waarop we internet gebruiken radicaal veranderd. Niks inbellen via de vaste telefoonlijn. We zijn nu overal online met onze smartphones, tablets en laptops. Bezoekers van websites zijn vaker onderweg dan dat ze thuis achter hun computermeubel zitten. Gebruikers stellen daarom ook andere eisen aan webdesign. Als we nu een website bezoeken verwachten we ook een perfecte

gebruikerservaring. En dan mag het dus niet uitmaken welk apparaat we gebruiken. Het antwoord hierop is responsive webdesign. Sfa Print heeft inmiddels veel ervaring met responsive design. We weten hoe uitdagend het is om een ontwerp te maken dat overeind blijft op al die verschillende apparaten met hun variërende schermgroottes. Sterker nog, volgens een van de presidenten van de toonaangevende softwaregigant Adobe staan we nog maar aan het begin.

“Day by day, the number of devices, platforms, and browsers that need to work with your site grows. Responsive web design represents a fundamental shift in how we’ll build websites for the decade to come.” Jeffrey Veen, Adobe

6

Sfa Print


sive responsign de

kelluf!

De toertocht leverde uiteindelijk € 25.000 op! We hopen de opbrengst dit jaar natuurlijk te overtreffen. Fietst u ook mee?

go-classic.nl

GO-Classic In 2013 werd de allereerste GO-Classic verreden. Een gesponsorde wielertoertocht over heel Goeree-Overflakkee. Een prachtige rit waarbij de fietsers de mooiste plekjes van ons eiland ontdekken. De opbrengst van dit evenement is bestemd voor diverse goede doelen – lokaal en nationaal. Zo ging een deel naar de herbouw van De Kinderboerderij en D’n Speultuun in Middelharnis. Een ander deel van de opbrengst ging naar de Leontien Foundation. Viervoudig Olympisch wielrenkampioene Leontien van Moorsel verleende haar medewerking en – sportief als ze is – fietste ze ook mee. Net als Alex overigens. Sfa Print zette zich belangeloos in als hoofdsponsor. Naast het logo en de gehele huisstijl ontwierp onze Joost ook een responsive website – eentje die er op telefoon, tablet en computer altijd kelluf uitziet! Handig, want hiermee kunnen wielerliefhebbers zich makkelijk inschrijven en meteen afrekenen met iDeal.

Kelluf

7


DE DUNNE VAN DAELE loopt stage bij sfa print ...

hey! ik ben sharon van daele,  student uit de masterclass van  het grafisch lyceum rotterdam.  Ik loop sinds begin januari  stage bij sfa print.

Papiersoorten foliedruk foliedruk is 1 van de  vele druktechnieken  waar ik inmiddels mee  te maken heb gehad.  

van 80 t/m 300 gram, glossy  of mat. wat voor soort  product is het? Allemaal  dingen die je je moet  afvragen als je aan een  opdracht begint.

wacom tekentablet I.p.v. een muis gebruiken  we hier een tablet. Je  hebt dus geen muis maar  een pen in je hand.

back-up Het zou natuurlijk zonde  zijn als alles wat je hebt  gemaakt per ongeluk  verloren raakt. daarom  worden er elke dag back-ups gemaakt. 

deadline wanneer moet alles af zijn?  Leren plannen is hierbij erg  belangrijk, al blijft het  altijd moeilijk precies in  te schatten hoeveel tijd  je nodig hebt voor een  opdracht.  

scoren! het tafelvoetballen is niet  te missen. Ik begon dan ook  heel slecht, maar na een  paar weken begin ik eindelijk  meer te scoren!

“life begins at the end of your comfort zone”

8

Sfa Print


Yes, we can! Cazander Cazander levert machines om verpakkingsmateriaal van staal en aluminium te maken, denk bijvoorbeeld aan conservenblikken. Het bedrijf heeft uitgesproken ideeën over de eigen communicatie. Sfa Print visualiseerde deze ideeën en ontwikkelde voor deze ‘globetrotters met VOC-mentaliteit’ een bedrijfsbrochure en visitekaartjes. De brochure, CazPass, is uitgevoerd als een paspoort en geeft een handig overzicht van Cazander. De zilveren foliedruk en het speciaal ontworpen ‘bedrijfswapen’ op de omslag versterken het gevoel van een officieel document. De visitekaartjes ogen op hun beurt als een waardedocument. Grenzeloze mogelijkheden voor Cazander.

Cazander en Sfa Print werken sinds twee jaar samen en dit heeft een aantal leuke producten opgeleverd. De basisideeën ontspruiten meestal bij onszelf. Sfa Print weet dit creatief te verfijnen en heeft vanuit haar expertise een duidelijk adviserende rol in de uitvoering. Voor Cazander is ‘name-branding’ waar het om draait en met Sfa hebben we de juiste partner gevonden om hier nog sterker op in te zetten. Wouke Cazander Office manager Kelluf

9


De ruime mogelijkheden van de natuur sluiten naadloos aan bij het karakter van dit project.

kell uf! 10

Sfa Print


www.duynhove.nl

Proboca In het duingebied van Oostvoorne wordt ruimte gemaakt voor een exclusief nieuwbouwproject: Duynhove. Het aanbod bestaat uit negen royale kavels die zowel bebouwd als los te koop zijn. Duynhove biedt kopers de mogelijkheid om hun droomhuis volledig zelf samen te stellen. Een unicum, want waar krijg je als toekomstige bewoner de kans om zelf de regie te voeren over een nieuwbouwproject? Om de verkoop van kavels en woningen te stimuleren ontwikkelde Leonard een complete campagne. Met de imposante

‘Ik had al veel gehoord over Sfa Print,’ vertelt Thekla van der Weerd aan de telefoon. ‘Het lijkt wel of nieuwbouwprojecten bij voorbaat slagen als zij meedoen.’ De salesmanager en financieel adviseur vervolgt: ‘Los van het uitstekende resultaat – een frisse, duidelijke en passende campagne – springt voor mij de werkwijze van Sfa Print eruit. Creatief directeur Alex van Kampen beheerst de kunst van het luisteren naar de klant en combineert dat met gezonde eigenwijsheid.’ Project Duynhove gaat over woningen, maar de campagne prikkelt juist de nieuwsgierigheid van de doelgroep.

natuur in het duingebied als inspiratiebron lag het campagnethema voor de hand. Om de nieuwsgierigheid te prikkelen zijn bij wijze van teaser advertenties geplaatst. Ter ondersteuning viel er in de nabije omgeving gelijktijdig een huis-aan-huisflyer op de mat die de georganiseerde informatiedag tot een succes maakte. Zo kreeg project Duynhove met de inzet van alle mogelijke middelen – online en offline – exact de juiste aandacht. De opdracht om zo’n creatief project te realiseren is voor ons natuurlijk een buitenkans.

Van der Weerd: ‘Een gewaagde strategie in de moeizame woningmarkt. Want als verkoper wil je het liefst zo snel mogelijk de koop bezegelen. Alleen dan vergeet je de klant; die staat pas aan het begin en moet eerst nog allerlei knopen doorhakken. De eigen woning verkopen bijvoorbeeld.’ ‘Wat Van Kampen en zijn creatieve team doen is uniek,’ prijst Van der Weerd. ‘Ze durven te vertrouwen op de kracht van reclame. Het bewijs dat Sfa Print het verkoopproces tot in de puntjes beheerst.’

Kelluf

11


Panelen op Goeree-Overflakkee

van toen, voor nu...

De gemeente Goeree-Overflakkee is nog jong. Maar het eiland kent een rijke historie. Om bewoners en bezoekers daar bewust van te maken staan overal op het eiland informatiepanelen. Deze zijn het resultaat van diverse opdrachten voor Sfa Print in nauwe samenwerking met de Molenstichting, Historische Vereniging De Motte en Stichting RTM Ouddorp. De panelen, die Leonard ontwierp, vertellen het sfeervolle en boeiende verhaal achter diverse gebouwen en objecten. Sfa Print ontwikkelde de constructies, ontwierp de informatieborden en regelde de plaatsing. Om de RTM-historie Êcht tot leven te brengen is er zelfs een transparant haltebord gemaakt. Door de mix van oude foto’s en de hedendaagse achtergrond kijk je als het ware terug in de tijd.

12

Sfa Print


Kelluf

13


Plaatjes kijken is leuk, kijk maar naar de populariteit van Pinterest en Instagram. Als het even kan proberen we in het dagelijks leven lange teksten en ellenlange reeksen met cijfers, percentages en onderzoeksresultaten te ontlopen. Gewoon lekker plaatjes kijken.

WAT IS EEN

Kijkend leren Logisch dus dat steeds meer informatie opduikt in de vorm van een infographic. Een slimme manier van communiceren om de lezer toch te verleiden. Het geheime recept voor een goede infographic is: een fraai, verrassend ontwerp en een overtuigend verhaal natuurlijk. Zo leert de lezer op een leuke manier veel over een bepaald onderwerp zonder dat-ie door hele lappen tekst moet ploegen.

Aanstekelijk Het leuke van een goede infographic is dat hij zichzelf verkoopt. Enthousiaste lezers delen ze via hun eigen social media. En dan kan het zomaar gebeuren er eentje viraal gaat. Maar goed, waarom leggen we het hier eigenlijk uit? Laten we de infographic hiernaast zijn eigen verhaal maar vertellen‌ Bron: customermagnetism.com. Voor het complete plaatje kijk op: www.customermagnetism.com/infographics/what-is-an-infographic 14

Sfa Print


De techniek achter Greenpoint® is stevige kost. De overzichtelijke infographic hiernaast maakt pagina’s tekst en uitleg overbodig. Dat is tenminste prettig kennismaken.

Greenpoint® Een duurzame wereldprimeur in Nederland! Greenpoint ® Holland-Zeeland. Een uniek totaalconcept waar landbouw, technologie en innovatie samenkomen om energie te produceren met natuurlijke middelen zonder schadelijke afvalstoffen. Sfa Print ontwikkelde een logo, de complete huisstijl en een fraaie brochure. Als extra uitdaging brachten we het complexe proces in beeld. Beki bedacht een stroomdiagram waar regenwater en zonne-energie een tankstation met waterstof als alternatieve brandstof mogelijk maken. De schematische opstelling leest weg als een infographic; de begrijpelijke symbolen maken in een oogopslag duidelijk hoe het werkt. Om het 100% duurzame karakter van dit initiatief te onderstrepen, selecteerden we een natuurkarton voor de brochure. Inmiddels ligt deze brochure bij prins Carlos, minister Schultz van Haegen en oud-premier Balkenende op de salontafel. De bijbehorende website gaat binnenkort live. Neemt u dan zeker even een kijkje! Kelluf

15


Alleen zij die het absurde proberen, zullen het onmogelijke bereiken. M.C. Escher

www.gpstainless.nl

GP Stainless Als ontwerpers zoeken we altijd naar de beste manier om de kennis en kunde van een bedrijf te spiegelen in een design. Dus toen GP Stainless Constructions BV aanklopte, was het zaak om met een ijzersterk idee te komen. Want GP Stainless, opgericht door twee jonge ondernemers, doet alles in eigen beheer. Van 3D-tekenen en engineering tot en met de oplevering van een complete transportlijn. Om meteen maar een indrukwekkend voorbeeld te geven. Eindeloze inspiratie kwam in dit geval van de kunstenaar M.C. Escher. We maakten een logo dat als object onmogelijk is. De ‘G’ en de ‘P’ lopen zodanig in elkaar over dat het perspectief wel, maar ook niet klopt. Met dit logo laten de mannen van GP Stainless zien dat ze zelfs het onmogelijke in staal kunnen maken. Aan de slag met een uitstraling van staal. Werkse mannen! 16

Sfa Print


OT IS N

Estate invest “We willen onze nieuwbouwprojecten weer eens onder de aandacht brengen in een advertentie. Het moet iets opvallends en unieks zijn.” Zulke uitdagingen gaan we graag aan. Het is altijd leuk om een klant die ons al goed kent tóch aangenaam te verrassen. En dat is met dit bijzondere Monopolyspel zeker gelukt. Kelluf

17


Travel in Holland Een jonge ambitieuze ondernemer benaderde ons voor het ontwikkelen van een online reisbureau: Travel in Holland. De site die Beki voor hem maakte, biedt de bezoeker een gebruiksvriendelijke zoekmachine. Door eenvoudig wat wensen in te voeren – welke provincie, hoeveel personen en de gewenste periode – tovert de site een overzichtelijk resultaat met hotels, B&B, campings, recreatiewoningen en appartementen tevoorschijn. Bij de accommodaties zelf staan natuurlijk sfeerfoto’s en belangrijke informatie. Ook attendeert de site recreanten op leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de directe omgeving. Zo kunnen de klanten van Travel in Holland een complete vakantie boeken – vanaf de bank. Houdt u van Holland? Boek dan eens een vakantie in eigen land!

“Hoe ver je reist, heeft niets met afstand te maken.”

www.travel-in-holland.nl

18

Sfa Print


Tijdschrift van de zaak De tijd dat een eigen magazine uitbrengen alleen iets was voor grote uitgevers, BN’ers en goede doelen ligt achter ons. Inmiddels informeren veel bedrijven en instellingen hun relaties en werknemers met een eigen blad. Dat kan een zakelijke nieuwsbrief zijn of bijvoorbeeld een feestelijke jubileumuitgave.

Bij het maken is het belangrijk om herkenbaar te blijven en de wensen van de doelgroep te vervullen. De kneep zit ‘m in de beleving: een soepel bladritme, verrassend design en kwalitatieve inhoud vergroten het positieve effect van een magazine. Juist de afwisseling tussen items op uw vakgebied en human interest zorgt voor de ideale mix van verdieping, praktische informatie en verstrooiing. Nu lijkt een eigen glossy misschien verschrikkelijk duur. Maar dat valt mee; een eenmalige paginagrote advertentie in een landelijk dagblad kost meer dan drie keer per jaar een full colour relatiemagazine uitgeven! Bovendien kunt

u de kosten terugdringen door bijvoorbeeld zelf advertentieruimte aan te bieden in uw blad. Of kies voor een tabletmagazine met een eigentijdse uitstraling en meer digitale mogelijkheden.

De cijfers Gemiddeld besteedt een lezer 25 minuten aan een relatiemagazine. Ongeveer de helft leest het van kaft tot kaft. Een kwart bewaart het zelfs. Het effect? De loyaliteit voor een bedrijf of organisatie neemt ruim dertig procent toe en minstens de helft van de lezers bezoekt na het lezen de website. Ten opzichte van andere communicatiemiddelen is een eigen magazine een dijk van een klantenbinder.

Full-service Sfa Print realiseerde voor diverse relaties – met uiteenlopende budgetten – zeer succesvolle magazines. In overleg met de klant bepalen we de inhoud en uitstraling. Vervolgens sturen we tekstschrijvers, fotografen en illustratoren aan en overtuigen eventuele adverteerders. De klant bepaalt zelf in hoeverre hij bij dit proces betrokken is. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden van een tijdschrift van de zaak!

Magazine dat staat als een huis Samen met wooncorporatie FidesWonen ontwikkelden wij een informatief magazine. Fris, actueel en vooral heel handig! De reacties zijn positief. FidesWonen kreeg dankzij het magazine een hechtere band met huurders en andere relaties.

Kelluf

19


It’s the little details that are vital. Little things make big things happen. John Wooden

www.deltatools.nl

20

Sfa Print

Delta Tools Delta Tools is een leverancier van hoogwaardige verspanende gereedschappen voor de metaalindustrie. De enthousiaste ondernemer uit Goedereede was toe aan een nieuwe uitstraling. Leonard ontwierp een catalogus waarin alle producten zich makkelijk laten vinden en vergelijken met handige tabellen. Ursula hielp mee met het vullen van dit fraaie naslagwerk. Vervolgens namen we ook de website van Delta Tools onder handen. Hier komt de lijn van de catalogus duidelijk terug. Custom made, heldere structuur en zeer gebruiksvriendelijk. Klanten kunnen snel de juiste productinformatie vinden en meteen een bestelling plaatsen. Bovendien vernieuwden we de statische huisstijl. Door alles te laten verzorgen door Sfa Print is er een krachtig en eenduidige uitstraling ontstaan. Alles grijpt nu in elkaar en dat geeft Delta Tools een mooie voorsprong op de concurrentie!


Sfa Print is voor ons het antwoord op de som van vele wensen die wij hebben. Dat resulteerde in een ontwerp zoals wij dat voor ogen hadden. Jacques van Broekhoven Directeur Delta Tools

Kelluf

21


Everything you can imagine is real. Pablo Picasso 22

Sfa Print


o niet z f! kellu

Albert Heijn Ieder jaar nodigt Albert Heijn ons uit om een actie te bedenken voor Prinsjesdag. Dat is altijd een feestje, want de samenwerking is fijn én de actie mag een ludiek karakter hebben. Dit jaar bedachten we samen een zoekactie. In verschillende dorpen rondom Albert Heijn Ouddorp werden blauwe en gouden AH-winkelmandjes verstopt. De hoofdprijs was gekoppeld aan de gouden mandjes. Uiteraard mag bij Prinsjesdag een

vertegenwoordiger van het Huis van Oranje niet ontbreken. Voor de gelegenheid strikten we onze eigen Willem-Alex-anders voor de rol van Willem-Alexander. Op de foto geeft onze koning hints aan de AH-klanten over de verstopplaatsen. In combinatie met de periodieke nieuwsbrief – die wij ook mogen maken – was de respons zeer hoog en de actie meer dan geslaagd. Altijd weer een kroon op het werk. Kelluf

23


JMC Signmakers Als signmaker heeft JMC dagelijks te maken met reclamebureaus. Des te leuker dat wij voor hen de bedrijfsbrochure mochten maken. Een praktische map gemaakt van re-board zorgt voor een functionele toevoeging aan het geheel.

24

Sfa Print

Comgoed ‘Geef me een mooie stijl die past bij een duurzaam bedrijf dat met beide benen op (en in) de grond staat.’ Wij presenteren de nieuwe huisstijl en website van Comgoed!

Akershoek Fietsen Opvallen deed Akershoek toch al als grootste fietsenzaak van Goeree-Overflakkee. Maar met de opening van hun nieuwe showroom in Middelharnis zijn ze niet meer te missen. Wij maakten een zeer opvallende pandbelettering waar menigeen voor omkijkt!

Shipmotion ‘Wij ontwikkelen en leveren scheepsaandrijvingen.’ Dat moet in het logo terug te zien zijn. Met die opdracht kwamen we tot het bovenstaande resultaat. Verdraaid kelluf!

Dörr & Van Rossum Als makelaar valt het niet mee om op te vallen. Daarom gooiden we de huisstijl eens over een geheel andere boeg. Zo kun je makkelijk bij iemand met de Dörr in huis vallen.


Retailminds Retailminds geeft strategisch advies aan grote detailhandelsorganisaties. Wij traden ook op als adviseur en wel op het gebied van communicatie en marketing. Resultaat: een nieuw logo, huisstijl en website.

Biocreation Hoe breng je een logo tot leven? Maak een lenticulair visitekaartje waardoor een 3D-omgeving ontstaat die letterlijk voor je ogen beweegt. Een uniek en spraakmakend kaartje.

Airpack Feest vier je met je relaties! Je verrast ze met een opvallende uitnodiging voor de open dag en vervolgens verras je ze op die dag met een prachtig vormgegeven jubileumboek. Een feest om aan te werken!

‘t Reigersnest Het was tijd voor een update van het bestaande logo. Met deze uitvoering zit ‘t Reigersnest weer genesteld voor de komende jaren.

Kelluf

25


Alex

Dinant

Van oorsprong komen we uit de offline omgeving. Ik vind het daarom nog heerlijk om een mooi drukwerk te zien en te voelen. Zeker als er extra aandacht aan is toegevoegd in de vorm van een bijzondere druktechniek. Daarentegen ben ik zeer gecharmeerd van het gemak en de mogelijkheden van de digitale ontwikkelingen. Je ziet al dat de beide technieken integreren. Een LED-scherm bijna onzichtbaar in een brochure verwerken is al mogelijk. Ik geloof daarom in een steeds verdere uitbreiding in digitaal, maar drukwerk zal nooit gaan verdwijnen.

Hoe fijn is het niet om op de bank te zitten met een mooi tijdschrift. Ook voor bedrijven en instellingen is het maken van een geprinte brochure geen oubollige bezigheid. Zeker niet nu we dankzij digitale drukmogelijkheden kleine oplages kunnen maken zonder dat het een vermogen kost. Online gaat het nooit winnen van een mooi uitziende, glad aanvoelende, heerlijk naar papier en inkt ruikende brochure. Online streelt slechts twee zintuigen: zien en horen. Print prikkelt drie zintuigen: je kunt het voelen, zien en ruiken. Daarom zal print altijd blijven.

OF

Het is een steeds terugkerend vraagstuk. Bij Sfa Print zijn de meningen (gelukkig) verdeeld.

Wat heeft uw voorkeur?

Leonard

Beki

joost

Corné

Het heerlijke gevoel wanneer ik een goede, grote boekwinkel binnenstap heb ik niet als ik mijn internetbrowser open. Ik lees het liefst gewoon van papier, op de bank. Natuurlijk heeft digitaal heel veel voordelen. Makkelijk, snel zoeken en vinden. De hele wereld binnen bereik op een klein device. Ik maak daar ook graag gebruik van. iPad en E-reader gaan gewoon mee op vakantie. Maar als ik moet kiezen dan kan ik wel zonder digitaal maar niet zonder print.

Tja, ik ben een 21-century digital girl! Ik hou gewoon van felle kleuren en bewegende beelden en dat krijg je alleen digitaal voor elkaar. Daarbij, als ik iets aan het lezen ben staat het meestal niet in mijn moedertaal geschreven. Als ik dit op een e-reader of iPad lees kan ik met één druk op de scherm de vertaling lezen. Lang leve de technologie dus. Ik geniet het meest van mijn ”i“ en “e” dingen maar ik ben ook nog gecharmeerd van een papieren boek en vind een mooi designtijdschrift heerlijk.

De eerste klappen werden jaren geleden uitgedeeld door online media. Toen, maar nu nog een strop voor veel drukkerijen. Toch blijkt drukwerk sterker dan verwacht. Leest een goed magazine dan fijner op papier? Komt een uitverkoop beter over in zo’n flutkrantje? Of is het vasthouden aan wat onze generatie en ouder gewend is? Ik hou van een goed boek en de geur ervan. Gezellige folders en een magazine dat kreukt en vlekt door de koffie op de keukentafel. Dat is de sfeer en beleving die mijn voorkeur heeft. Dus… papier hier!

Als je vraagt waar mijn voorkeur naar uit gaat, beland ik al snel in een tweestrijd. Aangezien ik dol ben op alle digitale (positieve) ontwikkelingen maar voor mijn vak ben ik dagelijks nog met papier bezig. Neem nu dit stukje tekst, gemaakt en verstuurd via mijn iMac (digitaal) maar wanneer u dit leest, heeft u hoogstwaarschijnlijk de papieren versie van ons magazine in handen waar ik (mede) verantwoordelijk ben geweest voor de papierkeuze.

26

Sfa Print


in de koker Ursula Sinds ik een iPad heb, lees ik veel meer digitaal. Thuis ligt-ie steeds binnen handbereik en zelfs op vakantie gaat-ie in de koffer mee. Geen gesjouw met zware boeken, maar alles compact op één appararaat. Ik lees er vanalles op; e-books, de krant en interactieve magazines. Het beeld is superstrak en helder, waardoor het makkelijk leesbaar is. Mijn voorkeur gaat dus zeker uit naar digitaal lezen in plaats van een papieren boek.

Er zit bij Sfa Print weer van alles in de koker. Voor uiteenlopende klanten trekken we alle creatieve registers open.Daar kunnen we u op dit moment nog niets van laten zien. In de volgende editie van Kelluf zullen ze u zeker gaan verrassen. Iets om naar uit te kijken!

Sharon PRINT! Gewoon omdat je er veel meer mee kan. Het is makkelijker te zien, te lezen en leuker ook! Een scherm is en blijft altijd plat. Ja, op het scherm kun je van alles laten bewegen, maar als je met een papiertje waait beweegt het ook, toch!?

Nummer 1 - Een uitgave van Sfa Print bv

Inspirerend magazine van Sfa Print #1

on

Redactie: Alex van Kampen (hoofdredacteur), Sfa Print team Vormgeving: Beki Khani, Leonard Boekee Tekst: Sfa Print team, Pascal Viskil © Copyright 2014 Sfa Print bv, Dirksland. Alle rechten voorbehouden. Kelluf

27


gewone dingen ongewoon goed doen

Sfa Print bv

T. 0187 - 60 80 20

Watertoren 50

welkom@sfaprint.nl

3247 CL Dirksland

sfaprint.nl

KELLUF #1 - Inspirerend magazine van Sfa Print  

“Da’s kelluf, al zeg ik ‘t zelf.” Na het aanpassen van onze huisstijl en de make-over van de website werd het hoog tijd om ook ons eigen ma...

KELLUF #1 - Inspirerend magazine van Sfa Print  

“Da’s kelluf, al zeg ik ‘t zelf.” Na het aanpassen van onze huisstijl en de make-over van de website werd het hoog tijd om ook ons eigen ma...

Advertisement