__MAIN_TEXT__

Page 1

REAL ESTATE

Schitterend wonen

TEAM

Hoge hakken in de polder EILAND MARKETING

Board talks

THE REAL DEAL Dit zijn onze KLANTEN over hun nieuwe (t)HUIS INTERIOR AND STYLING

De Dames van Jansen geven u eenvoudige adviezen


‘ Home’’ at the office. .

EEN NIEUW (T)HUIS, DAAR GAAN WE VOOR!


Worldwide supplier of quality kitchens

Tieleman Keukens | Korendreef 15 | 3241 AS Middelharnis | +31 187 602555 | www.tieleman.nl

016

BESTE SERVICE AWARD OPINESS.NL

TOPWINKEL OPINESS.NL

FINANCIEEL GEZOND GROENE VLAG GRAYDON

BESTE KEUKENWINKEL WUGLY.NL

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN GOEREE-OVERFLAKKEE

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN WEST-NEDERLAND

BESTE ZELFSTANDIGE WINKEL VAN NEDERLAND

WARME DOUCHE TROS RADAR

BESTE KEUKENSPECIALIST VAN NEDERLAND

2018

2017

2012 - 2017

2012 - 2016

2014

2011

2011

2010

2003 / 2004 / 2009


EDITORIAL Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken! Oftewel ons verhaal voor u. In ons dagelijkse werk hebben wij vele spontane genietmomentjes, maar natuurlijk ook de nodige uitdagingen. De woningmarkt draait op “volle toeren”, en voor het verkrijgen van de ultieme droomwoning moet snel geschakeld worden. In deze Glossy ontmoeten we enkele van onze klanten bij wie we ons steentje mochten bijdragen om een nieuw (t)huis te realiseren. Als wij kunnen ontzorgen bij de verkoop of aankoop van uw huis mét uw glimlach en tevredenheid, is ons werk geslaagd. Wij laten u in deze editie zien met welk actueel aanbod wij u direct van dienst kunnen zijn. Tevens laten wij u “achter de schermen” bij Het Huis van Jansen kijken, want natuurlijk hopen wij dat u ook bij de verkoop van uw woning aan ons denkt voor de begeleiding van A tot Z. Zo kunnen wij alle fans van Goeree-Overflakkee ook in de toekomst de mooiste woningen blijven aanbieden. Ons eiland en werkgebied Goeree-Overflakkee is behalve bijzonder prachtig met haar schitterende natuur, het vele water en ruimte, ook een comfortabele, veilige omgeving met voor elk wat wils als het om onderwijs, cultuur, zorg en ontspanning gaat. Die fijne, voor ons wellicht vanzelfsprekende, woonomgeving is ontzettend belangrijk en daarom nemen wij ook graag onze verantwoording om hierin een rol te spelen. Ik stel u dan ook graag voor aan de mensen achter Eilandmarketing, gewoon omdat we trots op ons eiland zijn! Kortom, veel leesplezier in onze Glossy! Wij hopen dat u net zo geniet van het lezen dan het plezier dat wij hebben bij het maken… Welkom bij Het Huis van Jansen.

WELKOM (T)HUIS!

e l l e i Dan 5


7


PROUD TALK

Bert & Yvonne

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD

ALS VLISSINGEN EN AMSTERDAM SAMENKOMEN, WAAR KAN DAT ZIJN? In Sommelsdijk natuurlijk! Zo kochten Bert & Yvonne, na een periode in Almere gewoond te hebben, eind jaren ’90 een nieuwbouwwoning in de Westplaat te Sommelsdijk. Bert is “de man” achter Aquality te Stellendam en Yvonne is wellicht al een bekend gezicht voor u vanuit haar zorgfunctie in Vroonlande. Al snel werd de nieuwbouwwoning aan de Frederik van Eedenstraat hun echte thuis, en werd hier hun vierde dochter geboren. De kinderen groeiden op en uiteindelijk vlogen de eerste voorzichtig weer uit. De ruime 2/1 kapwoning mocht dan ook een fikse vergroting, diverse moderniseringen zoals een luxe nieuwe keuken, maar ook een elektrisch oplaadpunt voor de auto, in de jaren met het gezin ondergaan.

EN NU?!

Toch is elke fase in het leven ook onderhevig aan nieuwe woonwensen, zo ondervonden ook Bert en Yvonne na dik 20 jaar. Het trok hen enorm om echt in duurzaamheid te verdiepen en aan de slag te gaan. De relatief jonge woonwijk verruilen voor de Sommelsdijkse polder gaf de doorslag… Toen er een viertal bouwkavels in de Sommelsdijkse polder uitgegeven werden, waren ze er als “de kippen” bij. Diverse technische snufjes ten behoeve van zelfvoorziening op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid zouden in hun droomhuis verwezenlijkt kunnen worden. Al snel ontstond het ontwerp van een prachtige modern uitgevoerde schuurwoning van Finnhouse, welke niet alleen optimaal tot zijn recht komt in de omgeving, maar ook al geheel gasloos is, en voorzien is van onder andere een bron verwarmde warmtepomp en zonnepanelen. De nieuwbouw werd in eigen beheer gebouwd met lokale bedrijven zoals onder andere Andre Kooijman en Leo Kalle Timmerwerken, Installatiebedrijf Wim de Jong en Wetec. Helemaal klaar zijn ze nog niet, het is natuurlijk wel een heel project als je “van kavel naar villa” gaat. Toch straalt de voldoening en trots af van het inspirerende stel en worden er nog steeds zalige toekomstplannen gemaakt… zo hopen Bert & Yvonne volgende zomer heerlijk te vertoeven in de geheel natuurlijke zwemvijver direct achter hun huis!

WE ARE PROUD! ‘‘Het Huis van Jansen mocht zowel bij de aankoop van de kavel als bij de verkoop van de 2/1 kapwoning begeleiden. Twee heel verschillende trajecten, welke met een bijzonder leuke samenwerking op persoonlijke wijze met goede afspraken en adviezen tot een mooi resultaat mochten leiden. Kortom, fijn en vlot verlopen, de verkoop van de 2/1 kapwoning was al na één maand een feit!’’

7


BEHIND THE SCENES Weer een jaar voorbij... voor mij tijd om dan ook op een mooi en bijzonder jaar terug te blikken. Een jaar waarin ik wederom veel mooie en unieke momenten heb mogen meemaken als makelaar op ons mooie Goeree-Overflakkee! Iedereen heeft wel een idee bij het beroep ‘‘makelaar’’. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit beroep echter veel meer is dan alleen huizen verkopen óf aankopen. Iedere dag weer mag ik met mensen op stap of hen bijstaan bij een bijzonder moment in hun leven. We verkopen niet alleen woningen, we verkopen een (nieuw) thuis, een nieuwe start of een droom die (eindelijk) uitkomt! Aan mij de taak dit zo goed mogelijk te begeleiden en het beste resultaat voor onze klanten te behalen. Iets dat veel verder gaat dan alleen een goede verkoopprijs. Voor mij is het belangrijk dat we ontzorgen en alles voor onze klanten uit handen nemen. Daardoor kunnen zij zich namelijk volledig richten op de verhuisplannen of een volgende stap. Dagelijks ontmoet ik nieuwe mensen, zie ik nieuwe gezichten. Iedere situatie is anders en iedereen heeft andere wensen, en dit is mede wat ons werk nou juist zo leuk maakt. Het is heel bijzonder om te zien hoe het vaak zo is dat alles bij bepaalde kandidaten echt ‘‘op zijn plek valt’’. Zoals kopers weten dat zij

in een bepaalde woning thuishoren, zo ervaren ook wij dat als makelaar. Er is dan ook bij Het Huis van Jansen geen dag hetzelfde. Want zeker in de huidige woningmarkt is ons werk lekker dynamisch! Dit jaar verkochten we niet alleen veel woningen en maakten we veel mensen blij, ook buiten ons ‘‘standaard’’ werk om maakten we veel mee. Er kwam een nieuwe Dame van Jansen bij, we stonden op hoge hakken in de polder, ik behaalde mijn makelaars papieren en ik stapte in het huwelijksbootje waar ook alle Dames van Jansen bij aanwezig waren. Om als een geolied team goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat ook wij, als ‘‘Dames van Jansen’’, eens op teamuitje gaan. Dit deden we dan ook op een zonnige dag, op het water, in het mooie Amsterdam. Kortom, een fantastisch jaar om op terug te kijken en weer een jaar waarin ik het leukste beroep dat er is mocht uitoefenen! Ik zeg dan ook: op naar nog zo’n mooi jaar met ‘‘never a dull moment’’!


MAREILLE

Never a dull moment!

9


11


PROUD TALK

Walter & Bianca

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD

DIT WORDT ONS NIEUWE (T)HUIS...! Bianca en Walter waren direct dolenthousiast tijdens het zien van de eerste tekeningen van het nieuwbouwproject Molenpolder in Oude-Tonge in 2016! Momenteel wonen zij samen met de kids Jesse en Ruben met veel plezier in een eengezinswoning aan de gezellige Beatrixstraat in Oude-Tonge. Maar na het zien van de nieuwe ontwikkelingen eind vorig jaar werd al snel duidelijk; de woning aan de Beatrixstraat te koop zetten en verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de Molenpolder! Al jaren kijkt het gezin uit naar het project in de polder van Oude-Tonge, welke op dit moment wordt gerealiseerd en waarvan het gezin de vorderingen goed in de gaten kan houden. Toen het project éindelijk in de verkoop kwam hadden ze dan ook binnen no-time de handtekeningen gezet voor een prachtige 2/1 kapwoning mét kopgevel. Waarom de keuze is gevallen op een nieuwbouwproject? Alles in een nieuwbouwwoning is ‘‘lekker nieuw’’ en vooral het comfort en het geringe onderhoud zijn pluspunten. Momenteel is Bianca aan het brainstormen over de inrichting. Hoe ze aan haar inspiratie komt? Pinterest en ‘‘Woontrends’’, een groep interieurliefhebbers op Facebook. ‘‘Vraag om inspiratie voor een zwarte keuken en ontvang een uur later 20 zwarte keukens als reply, superhandig!’‘ Na de aankoop van de nieuwbouwwoning werd het ook tijd om de huidige woning aan de Beatrixstraat te verkopen. Na de prettige ervaring bij de aankoop van de nieuwbouwwoning werden ook voor de verkoop van de eigen woning De Dames van Jansen ingeschakeld. Met veel plezier werd de verkoop in gang gezet en als snel begonnen de eerste bezichtigingen, mét resultaat; de kopers waren gevonden!

EN NU?! Nog even wachten en dan kan dit leuke gezin genieten van hun onderhoudsarme, comfortabele, maar vooral prachtige nieuwbouwwoning in de Molenpolder! ‘‘We hebben een lange adem moeten hebben, maar het is het wachten meer dan waard…’’ sluiten Bianca en Walter dan ook gezamenlijk af.

WE ARE PROUD! ‘‘De Dames van Jansen denken met je mee, adviseren en reageren vrijwel direct op alle vragen. We werden goed op de hoogte gehouden van de vorderingen gezien het nieuwbouwproject, óók in de periode dat ons huis nog niet in de verkoop stond. Na bezichtigingen kregen we altijd direct een update en er werd goed meegedacht over de mogelijkheden. En met succes… binnen 4 weken was onze woning verkocht!’’

11


BEHIND THE SCENES De kans bestaat dat u mij, Jessica Bremer, ondertussen in ons kantoor op D’n Diek of tijdens een bezichtiging in één van onze woningen al bent tegengekomen. Vanaf begin 2019 ben ik assistent-makelaar en is het mijn ‘’time to sparkle’’ binnen én buiten bij Het Huis van Jansen. Van jongs af aan ben ik enthousiast en gepassioneerd als het gaat over woningen met karakter of met een bijzonder verhaal. Deze drijfveer, in combinatie met mijn communicatieve vaardigheden en behaalde diploma’s, zorgt ervoor dat ik mezelf ‘‘thuis’’ voel bij Het Huis van Jansen.

Trots op Goeree-Overflakkee, dat zijn we allemaal! Zelf woon ik met veel plezier in Ouddorp en geniet ik volop van al het moois wat ons eiland te bieden heeft. Zo breng ik ’s zomers mijn vrije uren graag door op het strand en vind ik het heerlijk om in de winter de prachtige omgeving te ontdekken.

Wat mij enorm inspireert zijn de klanten achter elke ver- of aankoop. Iedere klant heeft een eigen verhaal, waardoor ik bij elke opdracht weer even gemotiveerd te werk ga. Een woning is namelijk méér dan alleen een woning, het is vaak de plek waar iemand zich veilig voelt, de thuishaven.

Over ontdekken gesproken, wat vond ik het een mooie uitdaging om bij Het Huis van Jansen te mogen beginnen met werken in deze branche. Daarbij werken we als ‘’De Dames van Jansen’’ in een leuk en hecht team, zonder een vaste taakverdeling. Dit zorgt voor de juiste balans en afwisseling. Iedere dame draagt uiteindelijk actief zijn steentje bij aan elke opdracht, waardoor we als team bij iedere klant enorm betrokken zijn.

Om hiermee in opdracht van de klant te mogen ‘‘sparklen’’ op de woningmarkt, geeft mij elke keer weer een enorme boost om de wensen van de klant succesvol te mogen vervullen. Dit laatste is typisch iets wat kenmerkend is als het gaat om het plezier wat elke dag werken in deze branche met zich meebrengt.

Onze kracht zit mede in het persoonlijk contact met de klant. Dit zorgt ervoor dat we altijd iedereen graag te woord staan en de voordeur van ons kantoor een ‘‘lage drempel’’ heeft. U bent altijd van harte welkom!


JESSICA

Time to sparkle!


PROUD TALK

Joost & Corine

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD

EEN PAAR GOUDEN HANDEN! Een grote passie voor interieurstyling en een paar ‘‘gouden handen’’ zijn de ingrediënten om van een woning een sfeervol (t)huis te maken. Dat Joost en Corine hierover beschikken, is gebleken uit de charmante woning aan de Wernerlaan in Dirksland. Met veel liefde is deze woning door de jaren heen aangepast en gestyled, wat resulteert in een sfeervolle woning welke tot in detail is afgewerkt! Iets wat Joost en Corine echt als ‘‘team’’ samen realiseren. Met het bouwtechnisch inzicht en de ‘‘handigheid’’ van Joost en het gevoel voor interieur en styling van Corine is de taakverdeling dan ook vrij duidelijk. Een gouden combi blijkt dan ook zeker zodra je over de drempel stapt in de Wernerlaan. Het gezin hoopt in december 2019 een derde kindje te verwelkomen. Dit zorgde er dan ook voor dat het tijd werd voor een nieuwe stap en dus een nieuwe uitdaging... Want hoe vind je een woning die net zo leuk en sfeervol is als de huidige woning van het gezin?

EN NU?!

De zoektocht naar een nieuwe woning kon dan ook beginnen. Na een tijdje rondkijken was daar ‘‘opeens’’ de woning aan de Philipshoofjesweg. Ook deze woning stond te koop bij Het Huis van Jansen en zo mochten we het proces ook eens vanaf de andere kant meemaken. Tijdens de eerste bezichtiging van deze ruime 2/1 kapwoning zag Joost direct de ontelbare mogelijkheden die de woning te bieden heeft. Corine moest hier in het begin nog doorheen kijken, maar ging mede door het enthousiasme van haar man ook de mogelijkheden van deze woning zien. Het was dan ook al snel duidelijk; ‘‘we hebben het juiste huis gevonden’’! Met veel plezier mocht Het Huis van Jansen de aankoop en de verkoop van beide woningen begeleiden. De Wernerlaan was binnen één week verkocht en de sleutel van de Philipshoofjesweg werd vervolgens ook al snel en heugelijk ontvangen... Het klussen kan weer beginnen!

WE ARE PROUD! ‘‘Alle drie de dames van Het Huis van Jansen zijn op de hoogte van de processen en steken er al hun energie in om alles zo goed én snel mogelijk te laten verlopen. Nogmaals bedankt dames, ga zo door!’’

15


OUR FAVORITE BRANDS Tot ons favoriete meubelmerk behoort Keijser&Co, bijvoorbeeld hun NOOS collection. Voor accessoires en meubels kunnen wij geen genoeg krijgen van PTMD. Zowel op ons kantoor als in onze ‘‘goodybags’’ is PTMD goed vertegenwoordigd. Tot slot willen we zeker ook Zara Home noemen voor accessoires. In de eigen shops en online te verkrijgen.


Interior & Styling Vaak geven De Dames van Jansen styling tips om een huis zo fotogeniek mogelijk te maken voor de verkoop. Met een paar eenvoudige interieuradviezen creëert u in een handomdraai een heerlijk stijlvol (t)huis. Nu al meteen proberen? Wij geven u graag een paar “do’s and dont’s”! Heel belangrijk: kies één stijl waarin u zich prettig voelt. Of dat nu landelijk, klassiek of juist heel stoer of glamour is, het is allemaal prachtig als je het maar consequent doorvoert. Dus niet in één vertrek, maar bij voorkeur door het gehele huis dezelfde woonstijl. Beperk zeker ook de kleuren, laat slechts een paar basiskleuren steeds terugkomen in behang, stoffering, meubelstukken en accessoires. Materiaalgebruik doet de rest, een heerlijke dikke velvet stof geeft bijvoorbeeld direct warmte en een luxe uitstraling, prachtig in combinatie met de stijlvolle goud, brons en marmerlook. Natuurlijke warme materialen als robuust hout en naturel leder passen weer perfect bij de hedendaagse stoere stijl met bijvoorbeeld metalen taatsdeuren. Accenten kunnen met een opvallend druk behangpatroon op één muur of juist een bijzonder gaaf vloerkleed. Tot slot onze gouden tip… “less is more”! Verzamelen is meer dan menselijk, maar kijk zo nu en dan eens kritisch rond wat echt functioneel is of iets aan de sfeer toevoegt. Groepeer wat mooie accessoires, fotolijstjes of planten op slechts een paar plekjes en haal de rest eens weg… Wat een heerlijke rust, experimenteert u maar!

DESIGNED BY

n e s n a an J

D

sv e m a eD

17


EILAND MARKETING Dat Eilandmarketing een plek verdient is duidelijk, de taken en het aansturen hiervan gebeurde voorheen vanuit Gemeente Goeree-Overflakkee en het VVV. Dit jaar is er een zelfstandige stichting in het leven geroepen onder leiding van directeur Michel de Bruin. Wij laten u graag kennis maken met “Goeree-Overflakkee, Mijn Eiland” middels de visies en ideeën van het bestuur Eilandmarketing, eenieder vanuit eigen perspectief en pijler.


TALKING POINTS

DIRECTEUR

RECREATIE

MICHEL DE BRUIN

JEROEN DEN HOLLANDER

Toeval bestaat niet. Toen ik deze zomer naar het eiland verhuisde, was de nieuwe Stichting Eilandmarketing fonkelnieuw en kwam de vacature van directeur via via op mijn pad. De rest is geschiedenis. Inmiddels ben ik een paar maanden bezig in deze nieuwe job, woon ik in een nieuw huis en vertoef ik in een volledig nieuwe omgeving. Veel groter kan de verandering niet zijn.

Ons familiebedrijf is ruim 53 jaar actief binnen de recreatiesector op de kop van ons eiland. Onze oorsprong ligt bij vakantiepark De Klepperstee en in onze recente geschiedenis hebben wij onze activiteiten uitgebreid met de ontwikkeling van Ouddorp Duin, Camping De Magneet en het park Ridderstee.

Ik moet zeggen; het bevalt mij hier uitstekend. Er gebeurt veel op het eiland, er zijn veel goede initiatieven en de omgeving is geweldig. Met Eilandmarketing zijn we op veel fronten bezig. Een belangrijk doel is bruggen te slaan tussen de talloze initiatieven van ondernemers en de gemeente. Om vervolgens krachten te bundelen en de aantrekkelijkheid van het eiland uit te vergroten bij alle doelgroepen met betrekking tot recreëren, werken en wonen. Niet met een glimmend verhaal maar op een manier die recht doet aan het DNA en het nononsens karakter van het eiland. We zijn momenteel hard bezig met de ‘‘merkbelofte’’. Het woord zegt het al; wat willen wij als eiland onze doelgroepen beloven? Merken van nu kijken verder dan vandaag. Die houden rekening met de toekomst en hebben een eigen visie en sterke merkfilosofie. Doe dingen vanuit die belofte en met een plan. Dat verdient het eiland ook. Vanuit Eilandmarketing hopen wij een bijdrage te leveren aan dat gedachtegoed en met name in het waarmaken daarvan. Daar ligt een mooie uitdaging!

De omgeving waarin wij actief zijn is enorm belangrijk voor de (internationale) gasten die onze parken en het eiland bezoeken. Zonder de schoonheid van onze stranden, het natuurlijke landschap, de dorpen en voorzieningen zouden onze parken en accommodaties veel minder interessant zijn. Ten eerste is het daarom van groot belang dat de kwaliteit van ons gebied en de voorzieningen op orde zijn. Ten tweede moeten wij deze kwaliteiten via marketing en promotie onder de aandacht brengen. Stichting Eilandmarketing is uitgegroeid tot een professionele organisatie die dagelijks zorgt voor die marketingactiviteiten. Maar alleen dat is niet genoeg! De bedrijven in onze sector moeten ook onze omgeving en het merk ‘‘Goeree-Overflakkee’’ in hun etalage zetten en dit aan de man brengen alsof het hun eigen product is, want dat is het ook! En hoe leuk is het om te verblijven in een gebied waarin de locals hun gasten vol trots en op een enthousiaste manier kunnen inspireren en informeren? Kortom, Eilandmarketing doen we allemaal!

21


TALKING POINTS

WERKEN

RECREATIE

TON PLOOY

MARTIN DE BERG

In 1976 heb ik mij met mijn onderneming gevestigd op Goeree-Overflakkee en zag ik veel potentie in deze mooie, landelijke omgeving. Ik woon hier nog steeds met veel plezier, het uitzicht op de haven is uniek en de omgeving heeft een schone en gezellige uitstraling. Eilandmarketing zit na al die jaren in mijn hart en nieren, we kunnen en moeten toekomstperspectief bieden! Laten we meer aandacht besteden aan het verder ontwikkelen van de toeristische sector hier en aan het aantrekkelijk maken van de omgeving voor jonge mensen die zich hier willen vestigen.

Als franchisenemer van Albert Heijn, Gall & Gall en Jouw Marktkraam in Ouddorp vind ik het van belang om midden in de lokale samenleving te staan. Juist lokale initiatieven zijn van grote waarde om te laten zien, aan toeristen en toekomstige bewoners. Goeree-Overflakkee is een eiland met bekende en verborgen verhalen. We willen onze inwoners en gasten graag kennis laten maken met de bijzondere natuur en culturele waarden. Eilandmarketing is juist daarvoor in het leven geroepen. Want we hebben als eiland veel te bieden. Een krachtige uitstraling naar buiten toe helpt om het eiland nog meer op de kaart te zetten. Met Eilandmarketing bundelen we expertise vanuit vele sectoren. Juist de bundeling van gemeente, bedrijfsleven en VVV zorgt nu voor een integrale aanpak.

Zowel privé als bedrijfsmatig heb ik dagelijks te maken met (een tekort aan) promotie van ons eiland Goeree-Overflakkee. Alle spontante dagjesmensen, varende en fietsende toeristen zouden op iedere gewenste dag een croissant moeten kunnen halen bij de bakker en gezellig vertoeven op een willekeurig terras. Vrienden kunnen onderdak vinden in een B&B, maar één hotel is pas sinds kort op het eiland gevestigd. Daarnaast valt het ons zwaar nieuwe collega’s te werven voor ons bedrijf tbp electronics, terwijl de arbeidscondities toch goed zijn! Daarom heb ik de portefeuille werkgelegenheid op mij genomen. Ook qua openbaar vervoer en scholing zijn er nog flinke stappen te maken. Wij willen de jeugd op het eiland houden, goede opleidingen helpen daaraan mee! En dan bedoel ik niet met urenlang vergaderen, maar met constructieve gesprekken, actiepunten en een adviesplan richting gemeente en provincie. Om daar te komen, zet ik mij in voor Eilandmarketing, als we met zijn allen de schouders eronder zetten kunnen we meer uitstekende initiatieven uitrollen.

Naast wonen en werken is recreëren een belangrijke pijler voor ons eiland. We zien dat vanaf de start van Eilandmarketing er mooie resultaten zijn behaald. Van krimp naar groei. Voldoende inwoners op ons eiland is van groot belang voor een vitaal sociaal-economisch klimaat. Van belang is om een gezonde groei na te streven. Dat is in ons aller belang. Niet alleen voor de werkgelegenheid maar ook voor verenigingen, scholen en niet te vergeten voor de zorg dichtbij, denk bijvoorbeeld aan ons eigen ziekenhuis in Dirksland. Daarom willen we als Eilandmarketing graag meewerken aan een duurzaam en vitaal eiland. Trots ben ik dan ook op het onlangs geopende VVVinspiratiepunt in ’t Blauwe Huus, waar we onze gasten laten zien wat we als eiland te bieden hebben. Wat zou het mooi zijn als alle ondernemers en inwoners ambassadeur zijn van ons mooie eiland. Doet u mee?


TALKING POINTS

TROTS

WONEN

JAN PETER ROBIJN

DANIELLE JANSEN

Met recht kan ik zeggen dat ik een trotse “Flakkeënaar” ben. Daarbij zeg ik dan ook altijd gelijk, dat Goeree me na aan het hart ligt. Ik ben geboren en getogen in Melissant. Samen met onze jonge kinderen wonen mijn vrouw en ik alweer heel lang en gelukkig samen in Sommelsdijk. Mijn ouders en familie wonen ook op Goeree-Overflakkee en mijn jonge kinderen groeien hier in een fijne omgeving op. Daarnaast is ook mijn vrouw ondernemer op Goeree-Overflakkee. Als directeur, eigenaar van Adviesgroep De Vogel probeer ik samen met mijn compagnon alle particulieren en bedrijven op Goeree-Overflakkee zekerheid en passende (financiële) oplossingen te bieden. Dit doen we vanuit betrokkenheid bij onze eilandgemeenschap met een (lokaal) team van medewerkers en adviseurs. Dit doen we vanuit onze twee vestigingen in Ouddorp en Middelharnis, zodat we letterlijk lokaal opereren. Ik woon, leef, werk en onderneem op GoereeOverflakkee en voel me dus erg betrokken bij het reilen en zeilen op ons mooie eiland. Graag draag ik dan ook mijn steentje bij waar dit kan. Ik ben voor een economisch, welvarend en vitaal eiland. Dat is in het belang van ons allemaal. Voor alle bewoners in de eerste plaats en zeker ook voor onze ondernemers op dit mooie eiland. Goeree-Overflakkee is dan zeker ook “Mijn Eiland”. En onder andere middels de Stichting Eilandmarketing draag ik dit graag uit.

Juist ook als makelaar is het promoten van ons mooie eiland niet weg te denken in mijn dagelijkse business. Niet voor niets zal elke taxateur bij de waarde onderbouwing beginnen met locatie, locatie en… locatie. De “stenen” zijn in principe overal even duur, juist de plaats waar je ze treft zal een wezenlijk onderdeel van de waarde zijn. Om het complete beschikbare woningaanbod van Goeree-Overflakkee te zien, hangt onder de vlag van eilandmarketing de website(s) huizenopflakkee.nl/ huizenopgoeree.nl. Niet alleen alle te koop staande woningen, maar ook alle huurwoningen vanuit onze net gefuseerde corporatie “Woningbouwvereniging Oost-West” én de nieuw te bouwen woningen van de verschillende ontwikkelaars. Een bijzonder mooi voorbeeld van samenwerking tussen woningbouwvereniging, eilandelijke makelaars, diverse woongerelateerde ondernemers én Eilandmarketing. Op dit moment is er al een krapte op onze lokale woningmarkt, in een paar jaar van een aanbod van ruim 1.500 naar “slechts” 500 te koop staande woningen is een feit. Ik zie het dan ook als uitdaging om middels woningbouw een positieve migratie af te dwingen. Dat nieuwbouw op ons eiland “hot” is, is bij gerealiseerde projecten zoals bijvoorbeeld De Nieuwe Gooye te Dirksland, Molenpolder in Oude-Tonge, Havenstadt in Stad aan ’t Haringvliet en Welgelegen in Ouddorp al gebleken. Op deze plekken mixen “nieuwe” eilanders en de doorstromende eilanders, die dan vervolgens meteen weer een natuurlijke groei van het bestaande aanbod creëren. Ik zeg win – win dus!

23


HET MAGAZINE VAN NIEUWBOUWPROJECT MOLENPOLDER

EEN PROJECT VAN

DRAAI Je gaat het vinden in Molenpolder

100

bijzondere woningen VRIENDELIJKE WIJK VOOR JONG & OUD PROJECTARCHITECT SEBASTIAAN BOM

‘Het is de kunst om aansluiting te vinden bij de directe omgeving’


Laatste kansen Nog enkele woningen in Molenpolder en ook nog enkele bouwkavels in zowel Molenpolder als Achthuizen en Sommelsdijk.

Ontwikkelingen Wij hopen binnenkort meer te laten zien van bijvoorbeeld Ouddorp Bad, Het Hof van Lucard en De Nieuwe Haven.

Huurwoningen Betaalbare en zeer ruime huurwoningen in diverse plaatsen op Goeree-Overflakkee zijn in ontwikkeling en binnenkort beschikbaar!


YOU’RE INVITED

Steneweg 81 Voor eenieder waar karakteristiek, ruim en ondernemen aanspreekt! Uw bedrijf voeren vanuit uw luxe authentieke huis temidden van het centrum van Middelharnis op een wel heel royale kavel... Ondernemers opgelet! Deze authentieke jaren ’30 woning is bijzonder sfeervol, luxe en met werkelijk alle puntjes-op-de-i verzorgd. De royale bedrijfsruimte én het uiterst ruime buitenterrein bieden zeeën aan ruimte en zijn dus voor diverse doeleinden geschikt. Een fraaie receptie, kantoor, kantine en toiletgroep ontbreken niet!

Middelharnis

Vraagprijs: € 865.000 k.k.


YOU’RE INVITED

Essenlaan 78

Ruim, ruimer, ruimst... penthouse van maar liefst 250 m2 voor de luxe & royale levensstijl! Het indrukwekkende penthouse op de 3e en 4e verdieping maakt deel uit van het bijzonder stijlvolle complex van de bekende architect Friso Woudstra. Binnenshuis realiseerde interieurarchitect Eric Kant een majestueus en bijzonder indrukwekkend programma voor de luxe levensstijl! Een beschrijving doet dan ook tekort aan de beleving van dit perfecte droomappartement. Twee royale terrassen, twee inpandige parkeerplaatsen en een afsluitbare berging van het kleinschalige appartementencomplex maken het comfort compleet. Schitterend gelegen direct aan het water in De Nieuwe Gooye met fraai polderzichten uit elk raam!

Dirksland

Prijs op aanvraag 27


BLIK VAN DE

EXPERT Arjo Spuij

‘‘De balans tussen dromen mogelijk maken en realistisch blijven, maakt zijn vak zo mooi’’, vindt Arjo. Dat doet hij inmiddels al twintig jaar als hypothecair planner. Vanuit betrokkenheid. Bij de aankoop van een woning speelt de hypotheek een cruciale rol. ‘‘Want zonder hypotheek, geen woning’’, vat hypothecair planner Arjo Spuij zijn werk in vogelvlucht samen. ‘‘Een droomhuis werkelijkheid maken. Dat doe ik door klanten op een prettige en realistische manier te begeleiden. Geen momentopname, maar continu.’’ Persoonlijk advies ‘‘Het begint allemaal met betrokkenheid,’’ weet Arjo. ‘‘Iedere klant bevindt zich natuurlijk in een andere situatie. Wat is het inkomen? Hoe hoog is het leenbedrag? Hoe scherp is de rente? Wat wordt de woonlast?’’ Al die factoren hebben invloed op het hypotheekadvies. De hypotheekadviseurs van De Vogel wegen de mogelijkheden voor je af voor de best passende hypotheek. ‘‘Dat doen we ter voorbereiding op de aankoop van een woning. Maar bijvoorbeeld ook als de wetgeving verandert.’’ Vol vertrouwen De uitdaging voor Arjo is dat klanten bij hem vertrekken met een goed gevoel. Of preciezer: met het vertrouwen dat ze een passend voorstel hebben gehad. Want dat zorgt voor rust. ‘‘Uiteindelijk wil iedereen genieten van de voorpret: het vooruitzicht van die ene nieuwe woning, nadenken over de inrichting, over de toekomst. Wakker liggen van een hypotheek hoort zeker niet in dat rijtje thuis,’’ lacht Arjo.

Terugkerende klanten Bij Adviesgroep De Vogel houden wij van laagdrempelig contact. ‘‘De materie is vaak al ingewikkeld genoeg. Daarom nemen mijn collega’s en ik graag de tijd voor onze klanten. Niet meteen de diepte in met het risico dat iemand afhaakt bij termen als annuïteit en lineair. Om dat te voorkomen neem ik de tijd voor een ontspannen kennismaking. Zo ontstaat er rust en groeit ook het vertrouwen.’’ Regelmatig komen klanten na jaren terug. Of hun kinderen zijn opgegroeid en kloppen nu aan voor advies voor hun eerste hypotheek. ‘‘Dat is misschien wel het grootste compliment dat je als hypotheekadviseur kunt krijgen.’’ Concreet en realistisch De laatste jaren zijn de hypotheekrentes historisch laag. Toch kan niemand voorspellen hoe dat de komende jaren ontwikkelt. Arjo knipoogt: ‘‘Helaas heb ik geen glazen bol’’. Het effect van die lage rente is dat je meer kunt lenen om een woning te kopen. Of dat je ervoor kiest om de huidige hypotheek over te sluiten. Arjo bespreekt de risico’s die horen bij zo’n langlopende verplichting. ‘‘Wat zijn de gevolgen bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid? Door een concreet profiel te maken, is het mogelijk om zulke risico’s af te dekken met verzekeringen.’’

29


Anna Bijnspad 47 Middelharnis € 320.000 k.k.

Griegpad 12 Dirksland € 250.000 k.k.

Pluvier 2

Sommelsdijk € 295.000 k.k.

Herman Heijermanssingel 70 Middelharnis € 475.000 k.k.


Wonen op Goeree-Overflakkee Alle koop- en huurwoningen overzichtelijk op één plaats verzameld

Altijd up-to-date

Woontips

Uitgebreide zoekmogelijkheden

Woonwens profiel: bewaar uw favoriete huizen

Overzicht actuele nieuwbouwprojecten

Uitgebreide informatie over Goeree-Overflakkee

Huizen op Goeree & Huizen op Flakkee is een initiatief van:


Pr. Constantijnstraat 55 Middelharnis € 335.000 k.k.

Van Halenstraat 38 Oude-Tonge € 240.000 k.k.

VERKOCHT

Lauwerijnstraat 30 Nieuwe-Tonge VERKOCHT

Bloksedijk 8 Achthuizen € 375.000 k.k.


VERKOCHT

Ed Hoornikpad 2 Middelharnis VERKOCHT

Emmastraat 33 Den Bommel € 219.000 k.k.

Crispijn 17

Oude-Tonge € 415.000 k.k.

Bloemenweg 45 Dirksland € 450.000 k.k.

33


KWALITEIT MEUBELEN VOOR BETAALBARE PRIJZEN

van Visser

Sommelsdijkse Haven 19 Sommelsdijk tel. (0187) 48 33 28

VISSERMEUBELEN.NL


VERKOCHT

Zuiddijk 38

Sluuslaan 2

Oude-Tonge VERKOCHT

Middelharnis € 400.000 k.k.

VERKOCHT

Beatrixstraat 15 Oude-Tonge € 175.000 k.k.

Amberlaan 4 Dirksland VERKOCHT

35


VERKOCHT

Hobbemastraat 15

Crispijn 30

Boezemweg 16

Van Aerssenstraat 26

Middelharnis € 289.000 k.k.

Dirksland € 430.000 k.k.

Oude-Tonge VERKOCHT

Sommelsdijk € 169.500 k.k.


Verkocht!?

Je koopt niet iedere dag een huis. Dus even een time out als je je droomhuis hebt gevonden. Schakel eerst de kennis in van de Netwerknotaris. Die kan je waarschuwen voor een juridische en financiĂŤle misstap en maakt je wegwijs op weg naar jouw huis.

van begin tot eind betrokken Middelharnis Raadhuisstraat 3, 3241 CP Goedereede Noordzijde Haven 15, 3252 BH Tel. (0187) 47 61 11 info@notarissenGO.nl notarissengo.nl

Notarissen Rien-Jan Benschop & Bastiaan Sterling


De mooiste badkamers Vindt u bij ons Kom langs en ervaar het zelf! Professioneel advies Zeer uitgebreid assortiment Gratis 3D-badkamerontwerp Badkamers in elke stijl en voor elk budget Industrieweg 35 | T 0187 - 475 400 | E info@esselink.nl W esselink.nl

Recent opgeleverd

* Prijs geldt voor de Weekamp voorraadmaten in stompe uitvoering. Meerprijs voorraadmaten in opdek: € 10,-. Afwijkende maten: prijs op aanvraag. De prijzen gelden t/m 31 oktober 2019 en zijn inclusief btw.

VAKANTIE IN EEN LUXE RECREATIEWONING

DICHTBIJ DE NATUUR

? tot 6 personen N E R E T INVES gen, voor 4 natuur

ZELzFame recreatieworonnind, midden inikd,e

r g ebru P Duu kavels eigen ide atief g e r c van be e e r ie n t im a e u R in ig e b ies P m oor Vakant een co t f chikt v o s o p e r u G m u P oo e verh door R volledig ele verhuur BT W. l. c uur ion ,- ex s 0 s 5 e f .2 o bij verh 4 r 3 n 1 e PP g € f n a a en van u terug ontv P Prijz t n u k De BT W

WWW.PARKZEEDIJK.NL

P Een fijne vakantie midden in een natuurrijke omgeving P Een luxe vakantieverblijf voor 4 tot 6 personen met ruime tuin P Rust, ruimte en kwaliteit

Ouddorp

Grevelingen

N

Hellevoetsluis

57

Haringvliet Stellendam N2 15 Middelharnis

‘Park Zeedijk ’ Herkingen

PEUTERDIJK 50 | HERKINGEN | (+31) 0187 - 49 12 81 | RECEPTIE@PARKZEEDIJK.NL


VERKOCHT

Melkweg 70

Lesje 6a

Oude-Tonge € 225.000 k.k.

Achthuizen VERKOCHT

Godfried Bomanspad 2

Kastanjelaan 4

VERKOCHT

Middelharnis VERKOCHT

Dirksland € 425.000 k.k.

39


Voorstraat 2

De Ruijterstraat 5

Molenpl,ein 14

Molendijk 55

Ooltgensplaat € 375.000 k.k.

Middelharnis € 184.500 k.k.

VERKOCHT

Middelharnis VERKOCHT

Herkingen € 249.000 k.k.


Westdijk 2

Zevenster 8

Nieuwe-Tonge € 147.500 k.k.

Stad aan ‘t Haringvliet € 450.000 k.k.

VERKOCHT

Julianalaan 8 Dirksland € 275.000 k.k.

Ed Hoornikpad 8 Middelharnis VERKOCHT

41


Pieter Biggestraat 31

Ring 93

Ooltgensplaat € 475.000 k.k.

Dirksland € 179.000 k.k.

VERKOCHT

Uranusweg 12 Oude-Tonge € 225.000 k.k.

Pr. Clausstraat 12 Middelharnis VERKOCHT


Huis kopen? De beste keus maak je met een goede voorbereiding. De beste online oriĂŤntatie voor een hypotheek heb je bij de Rabobank (WUA oktober 2019).

Start op Rabobank.nl/wonen

u n e i t a t OriĂŤn via ook rek p s e g o e vid

47


Laantje van Battenoord 3 Nieuwe-Tonge Prijs op aanvraag

Westerstraat 15 Nieuwe-Tonge € 195.000 k.k.

VERKOCHT

Amberlaan 23 Dirksland VERKOCHT

Lijster 10

Sommelsdijk € 299.000 k.k.


Ineens weet je het: je bent toe aan de volgende stap. Dat snappen wij als geen ander. In de bijna 20 jaar dat ons familiebedrijf bestaat hebben we namelijk al veel mensen mogen adviseren over de volgende stap, onder andere op huizengebied. En nu gaan wij zelf die volgende stap maken. Naar verwachting verhuizen we eind 2020 naar ons nieuwe kantoor op D’n Diek in het project ‘‘Diekzigt’’. Een open en uitnodigend kantoor, waar je altijd welkom bent voor een kopje koffie en vrijblijvend advies over hypotheken en verzekeringen. Samen jouw volgende stap bepalen? Bel, mail of kom langs. We zitten in de buurt, nu en straks.

Telefoon: 0187-481955

E-mail: info@hansmeijeradvies.nl

Adres: Langeweg 19A, Sommelsdijk


r u u h r e v / jk

i l e k a Z

Oranjeplein 18

Stellendam € 750 per mnd excl. btw

Vroonweg 10

Dirksland va. € 75 per m2 excl. btw

Westdijk 3

Middelharnis € 1.250 per mnd excl. btw

Zandpad 70

Middelharnis € 1.750 per mnd excl. btw


WWW.Z-WONEN.NL

ONTWERP MET KARAKTER Wie ervoor kiest een eigen huis te bouwen, zet een grote stap. Een stap die vraagt om een architect met karakter. Karakter om een huis te bedenken dat past bij uw gezinssituatie, om een huis te ontwikkelen waarin geleefd kan worden. Karakter om een huis te ontwerpen waarin u zich al thuis voelt als het nog op de tekentafel ligt. Z-wonen verstaat de kunst om uw wensen te vertalen in een prachtig huis, toegespitst op uw leefwijze. Met oog voor detail, waarin u zich thuis zult voelen. Wilt u meer weten? We maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek. Z-WONEN.NL

Voorstraat 31 3241 EE Middelharnis t 0187 684666 e info@z-wonen.nl

facebook.com/zwonenrobijnbv

Droomt u van uw eigen landgoed? In de Johannespolder kunt u nu in uw eigen landerij van maar liefst 5 hectare omgeven door groen, bos, water en tuin wonen! Namens onze opdrachtgever mogen wij u landgoederen kavels van 5 ha per landgoed aanbieden. Per landgoed mogen een drietal landhuizen gerealiseerd worden binnen de landgoederenregeling Natuurschoonwet. De landschappelijke aanleg met open grasvelden, lage beplanting, maar ook besloten, opgaande beplanting en waterpartijen zijn reeds gerealiseerd! Kortom, een buitenkans om adellijk te wonen en te genieten van groen, rust en ruimte!

Oudelandsedijk

Johannespolder, Middelharnis Prijs op aanvraag

47


E V

O K R


T H C

O

49


Colofon Uitgiftedatum December 2019 Oplage Huis-aan-Huis Goeree-Overflakkee 20.500 Drukwerk DINK Redactie Danielle Jansen Mareille Oosthoek Jessica Bremer Fotografie Wim van Vossen Rommen | Bravenboer Disclaimer Het Glossy van Jansen is een uitgave van Het Huis van Jansen. Wijzigingen, beschikbaarheid, druk- en zetfouten voorbehouden. Kijk voor het actuele aanbod op www.hethuisvanjansen.nl Š Het Huis van Jansen

Zandpad 114 3241 GZ Middelharnis 0187-844731 welkom@hethuisvanjansen.nl


Zandpad 114

3241 GZ Middelharnis

0187-844731

welkom@hethuisvanjansen.nl

www.hethuisvanjansen.nl

Profile for DINK creatief bureau

Het Huis van Jansen  

De nieuwe glossy van Het Huis van Jansen.

Het Huis van Jansen  

De nieuwe glossy van Het Huis van Jansen.

Profile for sfaprint
Advertisement