Page 1

L’esborrador núm 10. La revista del

Col·legi Servator


-ÍNDEX:

Sortida al teatre Sant Vicenç: “La llebre i la tortuga” (Ed. Infantil) (20/01/’12) Visita a la fàbrica de xocolata (Ed. Infantil) (24/02/’12) Sortida al teatre Sant Vicenç: “El sí de las niñas” (4t. d’ESO) (6/02/’12) Sortida a la UAB (4t. d’ESO) Excursió a la Masia de Can Deu (Cicle Inicial) (2/03/’12) Visita a l’Ajuntament de Sabadell (Cicle Mitjà) (6 i 14/03/’12) Fotos del concurs de truites i de la rua de Carnestoltes Guanyadors del concurs de disfresses Entrevista: Oriol Berch Equip de redacció

6 7 9 10 11 13 14 24 25 27

Equip de redacció: Alba Hernández, Mónica Baños, Andrea Collado, Iván Pérez Coordinadora: Laura Homs Disseny i maquetació: Equip informàtic Servator Col.laboradors: Jordi Corominas director, Artur Muñoz informàtic, Secretaria, Professorat de la Llar d’Infants Tu-tut, Professorat del Col.legi Servator (Educació Infantil, Primària i Secundària)


Anna Melero (Ed. Infantil 3)

Sara de los Santos (Ed. Infantil 4)


Joel Borrego (Ed. Infantil 5)

Emma Montero (Ed. Infantil


Laia Fernรกndez (Ed. Infantil 4)

Esther de Gracia (Ed. Infantil 5)


Visita a l’Ajuntament de Sabadell: El passat 6 de març la classe de 4t. de primària va anar a l’Ajuntament. L’excursió va ser molt interessant, ens van ensenyar una creu que antigament havien fet els romans.

Vam veure els dos ajuntaments que eren abans d’aquest últim. El primer ara forma part d’una església que s’anomena Sant Fèlix, el segon és ara un restaurant que per dins es poden veure les muralles antigues. Un cop dins de l’Ajuntament ens van portar a la sala del parlament on vàrem fer un debat, i vam parlar de la contaminació de Sabadell.

Judith Jaimez (4t. de primària)


Sortida a la Masia de Can Deu: Els alumnes de Cicle Inicial hem anat a la Masia de Can Deu a fer el bosc dels sentits. Al tacte vam jugar a quina cosa era la que estava a la bossa; a l’oïda, havíem d’escoltar el bosc per veure què era el que escoltàvem; a la vista, havíem jugat que hi havia uns porcs senglars; al gust, havíem tancat els ulls i ens havien posat una fulla de menta i un pinyó a la boca, eren molt bons! i a l’olfacte, vam olorar caca, bolets i romaní.

Jesica González Termirgalieva (1r. curs C. Inicial)

El passat dia 2 de març, Cicle Inicial va anar a la masia de Can Deu. Quan vam conèixer a la monitora ens va dir que tenia un amic que era un esquirol que es deia Oriol i que havíem de seguir l’esquirol. Hi havia molts cartells, uns de color vermell per fer proves sobre els sentits. En un cartell d’aquests vam fer colònia. I en altres cartells vam fer moltes més coses. Ester Plans Peñalver (2n. curs C. Inicial)


Claudia Moret (1r. PrimĂ ria)


Carla Reyes (2n.primĂ ria)


Teatre Sant Vicenç: “El sí de las niñas” El passat dia 6 de febrer, 4t. d’ESO va anar al Teatre Sant Vicenç per veure l’obra de Leandro Fernández de Moratín “El sí de las niñas”. L’obra criticava els matrimonis de conveniència al segle XIX. La protagonista, Francisca, una noia de 16 anys, s’ha de casar amb Don Diego, un home adinerat de 59. Però la Francisca es vol casar amb el nebot de Don Diego, que és Don Carlos, molt més jove que el seu tiet. Passen una sèrie d’esdeveniments que fan que Don Diego s’adoni de la realitat i accepti el matrimoni entre els dos joves. En acabar l’obra, vam fer un col·loqui per fer preguntes als actors. A continuació, vam tornar al col·legi. Mónica Baños (4t. d’ESO)


Sortida a la UAB El passat 14 de febrer, la classe de 4t. d’ESO va anar a la Universitat Autònoma de Barcelona. Vam anar amb els Catalans, i només arribar vam dirigir-nos cap a la Plaça Cívica (la plaça central de la universitat), on una hora més tard hauríem de reunir-nos.Aquella hora la vam aprofitar per esmorzar i fer una volta per allà, vam poder entrar a algunes facultats, botigues... A les 10.30h ens vam reunir tots i uns estudiants de la UAB van venir a fer-nos la xerrada. Vam pujar a un autocar i ens van fer una ruta pels tres eixos de la universitat. Després vam entrar a una aula de la Facultat d’Enginyeria on els dos nois ens van començar a explicar coses de la universitat (selectivitat, la nota de tall, les diferents carreres, serveis, etc.). Finalment vam tornar. Ens va agradar molt la sortida, perquè vam poder conèixer i veure l’ambient universitari. Andrea Collado i Mónica Baños (4t. d’ESO)


Carnestoltes 2012


Carnestoltes 2012


Carnestoltes 2012


Carnestoltes 2012


Carnestoltes 2012


Guanyadors Carnestoltes 2012 -3r. Primària: Individual: Oriol Jové – Guitarra. Comparsa: Manel Barea, Xavier Cadevall , Luciano Serrano i Raúl Goicoechea – Kiss. -4t. Primària: Individual: Ernie Dinamarca – Michael Jackson. María Ríos – Charleston. -5è. Primària: Comparsa: Paula Rojano, Alba Aranda , Sara García, María Burguillos i Yaiza Peña – Les Rabioses. -6è. Primària: Individual: Pau Domínguez – Home orquestra. Josep Durán – Mozart. Jordi Quintana – Michael Jackson. -1r. d’ESO: Éric Agudo: Altaveu. Natàlia González: Miley Cyrus. -2n. d’ESO: Júlia Puig: Katy Perry. Núria Pérez i Esther Ortega: Charleston. -3r. d’ESO: Alba Hernández: Paul Stanley. -4t. d’ESO: Luis Castaño, Joel García, Raúl De la Merced, Jordi Reyes, Miguel Quintana, Antonio Muñoz i David Muñoz (comparsa): LM FAO.


Aquest trimestre farem l’entrevista a l’Oriol Berch, professor d’Educació Física i tutor de 3r. de primària, juntament amb l’Elisabeth.

4-Per a tu, què és el millor de ser professor? Poder estar el dia a dia amb els nens. 5-De quines altres classes has estat tutor? De tutor només a cicles superior i mitjà . 6-Has donat classes a altres centres?

1-Quin any vas començar a impartir classes al Servator? Sobre el setembre de 2002. 2- Quines classes dónes o has donat? Actualment estic de tutor a 3r. de primària amb l’Elisabeth . Faig català, medi natural i assignatures complementàries. A més a més, de fer l’educació física juntament amb en Jordi . Havia estat professor de teatre , PAI , plàstica en anglès de 6è . I també havia estat tutor de 3r. i de 4t. 3-Quina t’agrada més? Aquest any, l’ assignatura en la que millor m’ho estic passant és medi natural a 3r. de primària, perquè no l’havia feta mai, però la resta m’agraden molt, també.M’agrada perquè encara no és molt científic i es pot fer més interactiu.

Les pràctiques de primer les vaig fer a l’escola Joaquim Blume, les de segon al Sant Nicolau i les de tercer a l’Escola Pia. 7-Què recomanaries als alumnes que volen ser professors? Que endavant ! La feina de mestre s’aprèn quan la practiques no quan l’estudies. 8-T’agrada viatjar? Sí, però no ho faig gaire. Voldria ferho més . M’agrada molt la part nord d’Europa. He estat a Turquia, a Kenya, Holanda, Alemanya i un cap de setmana a Andorra. 9-Alguna anècdota especial com a professor? L’any passat , quan vaig anar a Granera de colònies amb primària i vam sortir a fer el joc de nit, al tornar a la casa estava tancada, i no sabíem què podia haver passat . Suposadament el pistó es va baixar.


10-Quines són les teves aficions? Teatre bàsicament, i també l’esport. Al teatre, estic en una companyia de teatre infantil . I fins l’any passat jugava a Korfball, però aquest any no tinc temps. El teatre l’he continuat fent per no perdre la relació amb els meus companys d’afició . Com no tenia gaire temps, em vaig veure obligat a escollir entre el teatre i el korfball i em vaig decantar pel teatre. 11-T’agrada anar a Granera? Sí, m’agrada molt. Tot allò que sigui treballar a l’aire lliure és molt millor que treballar tancat en una aula . No només per a mi, sinó que tots els alumnes pensen el mateix . És diferent . 12-Què t’agrada més anar amb alumnes de l’ESO, primària o Educació Infantil? Per què?

Aquest any no farem més . Jo interpreto a un senyor del Reform Club , d’un indú de Bombai , un mico de la selva, d’un xinès i de primo de Guacamole . 14-Què t’agrada més , interpretar o ensenyar? Ensenyar, perquè penso que ho faig molt més bé. 15T’agraden els animals? Sí, a casa tinc dos gossos, en Teo i en Rampi, dos gats, el Misto i el Trasto i dues gallines, la Conxita i la Candela. Fa dos mesos vam enterrar a la Rita (l’anterior gallina).

16- Com és que eres professor de Plàstica en anglès? Perquè tinc el nivell d’anglès de COU, a part d’haver estat a una acadèmia aquí al barri. 17 Has viscut sempre a Sabadell?

La primària, perquè vaig estudiar per a ser professor de primària i és amb les edats amb les que em sento més còmode .

Sí, fins fa poc, exactament, desde fa tres anys que visc a Sant Llorenç Savall. Vam marxar buscant tranquilitat, deixar la ciutat, tenir un hort(que és molt guai) espai pels animals...

13- Quines obres de teatre has de representar actualment?

18 Alguna novetat recent?

Actualment estic fent a La Faràndula “La volta al món en 80 dies”.

Sí, vaig ser pare fa cinc mesos, la nena es diu Joana i va al Tu-tut.


Profile for Arturo Muñoz Ustrell

l'Esborrador10  

Revista col·legi servator

l'Esborrador10  

Revista col·legi servator

Profile for servator