Page 1

INFO

A. C. GAIATA 15 SEQUIOL

Epoca IV. Nº 30 · maig

2010

BUTLLETÍ INFORMATIU A. C. GAIATA 15

SEQUIOL http://www.sequiol.es

La Gaiata 15, amb les festes de la Mare de Déu del Lledó 2010

En el panorama festiu de Castelló hi ha un mes festiu per excel·lència, març. Però si ens acollim en un vessant cultural, festiu i devot, el mes de maig és per tant un referent en estes vicissituds, ja que dir maig a Castelló és a dir cultura amb innumerables fires com la del Llibre, és a dir la Festa de la Rosa, és escoltar sons i danses d'altres llars en el festival de l'Antiga Corona d'Aragó, però sobretot és a dir fervor marià, passió i devoció en les Festes en honor a la nostra Patrona la Mare de Déu del Lledó, que la ciutat celebra cada primer diumenge de maig, commemorant la coronació com a Patrona de la ciutat. Per això, com cal, la nostra gaiata va estar present en els actes que per eixe motiu se celebraren per tota la ciutat i

en especial en la Basílica. Una representació va estar present en el “pregonet” que es va celebrar pels carrers cèntrics de la ciutat el dissabte dia 1 de maig al migdia, entre ells, el nostre grup de ball tradicional i la participació de Lourdes María i Álvaro, Madrina i President Infantil de la gaiata. L'endemà, és a dir diumenge, el dia de la nostra Patrona, una nombrosa representació de la nostra Gaiata, no va voler perdre's l'emotiva desfilada per l'entorn de la Básilica de Lledó per a complimentar la nostra Patrona, al capdavant de tots ells Irene, la nostra Madrina, escortada per les Dames del Sequiol i com no Lourdes Maria i Álvaro que junt amb part de la comissió infantil no van voler perdre's tal emotiu acte.

L'emoció va presidir els actes de la Lledonera

Passa a pàgina 2


Elisabeth Breva, una 'sequiolera' al capdavant de la Gestora de Gaiates Si ens acollim cronològicament a l'esdevindre del mes de març, després de les festes patronals, va haver-hi un fet important per a les festes de Castelló en general i en especial rellevant per al quefer diari de la nostra gaiata. El passat 6 de maig, se celebrava l'elecció de president de la Gestora de Gaiatas per a la Magdalena de l'any 2011, a ella va concórrer la nostra presidenta, Elisabeth Breva i darrere d'un parlament per part dels candidats es va passar a la votació i posterior recompte de vots. Igualada va estar la contesa, però al final els presidents de les 19 gaiates van triar per majoria per primera vegada en la història a una dona perquè dirigira la nau festera de les gaiates. Enhorabona Elisabeth!, una dona que ja va marcar història en ser la

primera dona presidenta d'una gaiata i que anys després, no importa el nombre d'anys, continua ara marcant fites molt importants en el marc del panorama festiu de la nostra ciutat. Enhorabona gaiates, perquè l'elecció ha sigut encertada, des d'estes línies augurem un futur esperançador per a este col·lectiu, faltat de saba nova i amb ganes de fer que esta nau festera s'envole amb força.

Festes del grup Verge de Lledó Com ja ve sent tradicional, si el primer diumenge de maig, la ciutat celebra les festes en honor de la nostra patrona la Mare de Déu del Lledó, no menys tradicional és que per a no coincidir amb tots els actes que per eixe motiu tenen lloc, el grup Verge de Lledó, celebra les seues festes en el segon cap de setmana i així un any més en este enclavament tan entranyable del sector, es van celebrar les festes en honor de la Patrona. La nostra comissió es va sumar un any més a estes celebracions participant el dissabte a la nit en el sopar de 'pa i porta', i com no el diumenge dia 9 al matí en la tradicional processó i eucaristia que pel barri celebra esta entranyable associació. En els dits actes litúrgics del diumenge, la nostra gaiata va comptar amb la máxima representació festera.


Sequiol col·labora en la reforestació de l'entorn de la Magdalena Diu la dita que no sols de pa viu l'home i això bé ho podríem aplicar al sentiment de la nostra comissió, no sols de festes i de gaiata vivim en el Sequiol. De tots és sabut les nombroses seccions que estan incloses en la nostra comissió però ara no en parlarem d'elles, si no més bé d'un altre fet que podríem qualificar d'altruïsta. El passat dia 8 de maig, convocat per la regidoria de sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló, es va realitzar una acció de reforestació en l'entorn de l'ermitori de la Magdalena amb la col·laboració del ‘món de la festa' on ser van plantar uns 425 arbres "a fi de promoure el respecte de la ciutadania pel medi ambient", tal com va dir el regidor de Sostenibilitat, En Gonzalo Romero. A aquesta invitació va acudir, com no, la nostra comissió, inclosos madrines i president infantil. Per un dia, es va canviar el tratge tradicional per un tratge de camp, vam canviar utensilis per a crear gaiates per aixades i passàrem de pujar i baixar escales a pujar i baixar per la muntanya.

La Gaiata no para ni a l'estiu L'activitat de la gaiata no para ni ara, en els llindars de l'estiu, perquè a primers de mes de juny, potser coincidint amb l'eixida d'aquest butlletí informatiu, tindrà lloc l'elecció dels càrrecs per a la propera Magdalena 2011, així com la cloenda de les escoles de tabal i dolçaina, així

com un concurs de paelles entre els diferents ens festius de la ciutat, per a celebrar la declaració d'interès internacional de les festes magdaleneres. Sobre tot això us mantindrem informats a través d'aquest butlletí. Gràcies per haver arribat fins ací.


La Festa de la Rosa, una nova ocasió per a retrobar l'alegria en primavera Dissabte passat dia 29 de maig, va començar la vesprada en el Cau de la gaiata amb una reunió per a poder contemplar el partit de la Roja, per a seguir amb el festival d'Eurovisió i un sopar al més pur estil gaiater, de 'pa i porta', tot esdeveniments que sense ser oficials són els que d'alguna forma fan comissió. Però sense cap dubte el plat fort del dia va ser l'actuació per segon any consecutiu de la “Rondalla Vora Sèquia que va traslladar la festa de la rosa del primer dissabte de maig del centre de Castelló a l'últim dissabte del mateix mes al barri del Sequiol. Diu la cançó que tots els dissabtes de maig el poble es vesteix de festa i els carrers de Castelló s'impregnen amb l'aroma de la flor de la tarongina. Són els càntics que Castelló dedica a les seues dones, boleros, valsos, tangos, sambes o havaneres es mesclen davall dels balcons. En esta ocasió no va haver-hi balcons, però el que no va faltar és l'homenatge a la dona castellonera i en aquest cas, sequiolera. Vora Sèquia va ajuntar en aquesta vetlada tot, música romàntica, tradicional i festiva amb diverses sorpreses per al delit dels assistents com

la interpretació d'una peça tradicional “A la vora del riu mare” amb la col·laboració en la dolçaina del membre de la Secció de Dolçaina i tabal de la Gaiata, Carlos Mon. Va ser una mescla de sons que resulte fortament ovacionada per tots, una forma diferent d'interpretar una peça tradicional, com també resulte fortament ovacionada l'altra sorpresa preparada per la rondalla, perquè va canviar la lletra de la Jota d´Useres per a adaptar-li uns versos, un poc picarescos, dedicats a la gaiata i les seues activitats. En fi una vetlada especial que esperem tinga la seua continuïtat; recordem que este és el tercer any que se celebra, el primer van ser els membres de l'agrupació Jacaranda els que amb la seua música van donar eixe sabor tan entranyable dels dissabtes de maig, l'any passat va ser dos agrupacions, és a dir, la Rondalla Vora Sèquia i Jacaranda, i enguany la Rondalla Vora Sèquia com ja hem descrit. Des d'estes línies, el reconeixement també a Jacaranda, que en estos dies caminava prou aqueferat preparant un concert pel seu 25 aniversari des del seu inici com a Unidad Móvil, a la qual va pertànyer com a fundador el 'sequiolo' Chema Orozco.


El Teatre Principal acull una gran gala amb la música com a protagonista Diuen que de ser agraïts és de ser ben nascuts, per això l'Ajuntament de Castelló i la Junta de Festes, van agrair d'una forma molt especial a tots els joves del “món de la festa” que amb la seua col·laboració desinteressada en diferents presentacions van deixar la seua empremta par ticular en for ma d'actuacions. Les gaiates se poden sentir orgulloses d’aquest col·lectiu que al llarg del any ens delecten amb diferents presentacions, sense importar mai si són d'esta o d'aquella comissió, ells acosten el seu muscle sempre que se'ls requerix i igual ens ballen un vals, que un bolero o un hip hop. És el mateix, ells disfruten i nosaltres més amb ells. Per això el passat dia 8 de maig en un escenari únic com és el Teatre Principal, es van tornar a unir, van tornar a ballar i vam tornar a disfrutar d'ells. I allí estava com és normal, la nostra gaiata, i al front, Irene, Lourdes María, Álvaro i Elisabeth, encapçalant la representació del Sequiol. Des d'estes línies nostra consideració, el nostre reconeixement i el nostre agraïment a tots però en especial als components de la nostra gaiata perquè seguisquen avant i tant de bo se'ls sumen més i més joves. Gràcies, Laia Collado, Rosana del Pino, Joaquín Moliner, Carlos Mon, Adrián Ortiz i Tommy Cebrián.


activitats 2010/11 fes-te soci i PARTICIPA!

Assemblea sequiolera La Gaiata 15 va realitzar la seua assemblea el passat dijous 20 de maig i va ratificar per dos anys més a la presidenta Elisabeth Breva al capdavant del Sequiol, a més d'aprovar els comptes de l'associació cultural. Des d'aquestes línies volem desitjar els majors èxits a la presidenta. Estem segurs que el millor encara està per vindre, després d'aquests anys d'èxits continuats per a la nostra Gaiata.

FÚTBOL-SALA. Després de la Lliga ve la Copa. L'equip del Sequiol va quedar eliminat per Porrones. Dissabte 5 de juny va tenir lloc la final de la competició copera, amb un partit entre Porrones i Malfainers. D'aquesta manera, la temporada va finalitzar i l'equip ja prepara la propera. BALLS REGIONALS. Divendres de 18 a 19 h. al Cau. El grup està obert a la participació de tots els xiquets i xiquetes del sector socis de la Gaiata. PLAYBACK ADULTS. Divendres de 22 a 24 h. al Cau. Una nova oportunitat per a la diversió.

BALLS DE SALÓ. Dijous de 20 a 22 h. en el Cau. L'últim èxit de les propostes lúdiques de la gaiata reuneix a joves i majors al voltant de la música. TABAL I DOLÇAINA. Dissabtes de 9 a 14 h. La secció musical de la nostra Gaiata prepara, com sempre, les seues noves actuacions, de cara a les festes de la Magdalena, però també acompanyant cada acte de la Gaiata 15. TEATRE. Dimecres de 20 a 22 h. en el Cau. El grup de teatre, sempre obert a noves vocacions, continua treballant per oferir moments d’esplai a tots.


A. C. GAIATA 15 SEQUIOL

SEQUIOL

Està a la venda el llibre del XXV aniversari del Sequiol. Si estàs interessat en ell, contacta amb nosaltres al nostre Cau

Recorda que pots participar en la Gaiata com Dama, Dama Infantil, Col·laborador/a o Soci/a. Passa't pel Cau, al carrer Herrero, nº64, de 19 a 21 hores.

http://www.sequiol.es

INFO

A. C. GAIATA 15 SEQUIOL

SEQUIOL

Vols rebre el butlletí per correu electrònic? Envia un missatge a sequiol@gmail.com

2010-05 Infosequiol 30  

infosequiol 30 - Mayo 2010

Advertisement