Page 1

INFO

A. C. GAIATA 15 SEQUIOL

Epoca IV. Nº 28 · magdalena

2010

BUTLLETÍ INFORMATIU A. C. GAIATA 15

SEQUIOL http://www.sequiol.es

2010, una Magdalena internacional amb sabor a emocions, festa... i premis

Les festes de la Magdalena 2010 ja són història. I història de la que mereix lletres ben grans a la crònica del Sequiol. Unes festes inoblidables, com és costum a la Gaiata 15, però que a l'alegria amb majúscules que sempre envolta el nostre Cau en festes, ha afegit la recompensa dels premis. La gran nit de dimarts de Magdalena va atorgar a tots els 'sequiolos' una emoció afegida El monument dissenyat per Jovi Monroig i fet realitat per l'equip del magatzem de gaiates va obtenir el premi

President de la Generalitat a la millor gaiata. Però a més, vingueren altres guardons: el de la Junta Central Fallera, el de la Gestora de Gaiates, el de la Federació de les Fogueres d'Alacant, el de la millor gaiata enlluernada, el tercer premi de la gaiata infantil,. dissenyada per Manuel Breva, i el primer premi Generalitat Valenciana per al llibret de festes del Sequiol, en la categoria d'activitats d'ús del valencià.

El millor pròleg per a les festes del 2010

Passa a pàgina 2


Els guardons, recompensa a tot un any de treball ben fet a la Gaiata 15

Els premis són molt importants per a una comissió de gaiata. Llueixen molt i potser fins i tot poden deslumbrar alguns. Però al Sequiol sabem que són fruit del treball de gent anònima que només té dues coses: una passió per la festa i el seu esforç quotidià. Un treball discret que, tanmateix, és capaç de donar moltes alegries a molta gent, com enguany ha estat en el cas dels amics de la Gaiata 15, Sequiol.


Pregó: dissabte, pròleg de la festa; dilluns, la força dels xiquets i les xiquetes El Pregó de les festes de la Magdalena van reunir als 'sequiolos' un any més, en el seu recorregut pels carrers del centre de Castelló. El dissabte, dia de la província, la nostra comissió va desafiar el fred i va deslumbrar amb la seua desfilada en la cavalcada. Irene Lerma Albella, la nostra madrina 2010, va encapçalar el grup de 'sequiolos' amb orgull i elegància. Dilluns, va ser el torn per als xiquets. Només unes hores després que la pluja obligara a retardar la desfilada de gaiates, els membres més joves de la comissió van prendre el mateix camí del Pregó i van mostrar quin és el futur de les nostres festes fundacionals. Va ser una impactant desfilada comandada per la madrina infantil 2010, Lourdes Mª Climent Moreno, acompanyada del president infantil, Álvaro Voltes Usó. En definitiva, una magnífica mostra de la potència del Sequiol, feta cavalcada pels carrers de la ciutat.


De la Romeria a la visita de les Reines, l'Ofrena i el Vítol, una setmana intensa 9 dies donen per a molt. Les festes van deixar imatges tan interessants com les d'aquesta pàgina. Des de la matinada màgica de la plaça Major fins al crit del Vítol!, passant per un munt d'actes, lliurament de premis, concursos al Cau del Sequiol, actuacions de la nostra secció de tabal i dolçaina... i sense oblidar, com cada any, les emocions de la vesprada de l'Ofrena a la nostra Patrona, la Mare de Déu del Lledó. Un gran ventall d'emocions fetes imatges, que resten penjades al nostre web, www.sequiol.es, i de les quals ací us oferim una mostra.


Festa al carrer... i per a tots Jocs infantils, patrocinats per Barclays Bank.

Xocolatà, de la mà de Pasteleria Esther.

Degustació de mandonguilles, amb Casa Chelo.


Tots els sabors al Cau del Sequiol

Degustaci贸 de truita de pataques i 'alliloli', patrocinada pel Bar Fernando.

Degustaci贸 patrocinada per Carnicer铆a Charcuter铆a Prades


Dels actes oficials als m茅s populars

Degustaci贸 patrocinada per Huevos Sales


L'homenatge a les comissions i els actes de Galania, pòrtic d'unes grans festes

Els actes d'homenatge a les comissions de sector van obrir el compte enrere, un any més, per a les festes magdaleneres. 15 dies abans del Pregó, la Pèrgola es va omplir en dues ocasions consecutives per a retre homenatge a les persones que, any rere any, fan possible la festa a la ciutat. Els anònims protagonistes que treballen durant tot l'any per a que la setmana magdalenera siga digna de nom i de fets, com va escriure Bernat Artola. El

bateig dels monuments gaiaters, les Galanies de les reines Mª Paz Lázaro i Ana Frías i un munt de xicotets actes van posar el pròleg perfecte per a les festes del 2010. I el millor inici per al somni dels 9 dies de la Magdalena va quedar arredonit, només una setmana abans de les festes, pels actes de Galania a les Reines de les Festes, actes en els quals els representants del Sequiol van destacar amb llum pròpia.


La presentació del llibret de festes va reunir un bon grup d'amics del Sequiol

En els prolegòmens de les festes, la presentació del llibret sempre és un anunci de celebracions. Enguany, la Gaiata 15 ha dedicat la seua publicació festera a glossar altres revistes i llibrets que fan i han fet els col·lectius festers i altres entitats al llarg de la història de les festes. Col·laboradors del Sequiol com ara José Prades o Joanjo Trilles

van trobar-se en l'acte de presentació, que com cada any va tenir lloc al nostre Cau. La reina de les festes, Mª Paz Lázaro, va presidir l'acte juntament amb les madrines del Sequiol, Irene Lerma i Lourdes Mª Climent, i el president infantil, Álvaro Voltes. El regidor de l'Ajuntament de Castelló Joaquim Torres també hi va participar en l'acte.

Cessió al Museu de la Festa La Gaiata 15, Sequiol, ha cedit al futur Museu de la Festa una part significativa del monument gaiater del sector de l'any 2009. Són els quatre braços de fusta tallada i policromada, amb les figures del Rei Barbut, Tombatossals, Arrancapins i Bufanúvols. L'acte de cessió va reunir a la presidenta, Elisabeth Breva, amb l'alcalde Alberto Fabra, i els regidors Miguel Ángel Mulet i Joaquim Torres.


El sopar de la comissió, una nit per a la celebració i l'amistat dels 'sequiolos'

Dissabte 13 de febrer, els representants del Sequiol per a la Magdalena 2010, Irene, Lourdes Mª i Alvaro, van oferir el sopar d'agraïment a la Comissió al restaurant Casa Tere de la Ribera de Cabanes. Un centenar de 'sequiolos' vam acudir per acompanyar a les famílies Lerma-Albella, Climent-Moreno i Voltes-Usó i gaudir d'una magnífica nit. Després d'un magnífic sopar, es van lliurar records a les famílies sequioleres

per part dels càrrecs. Enmig de l'acte, una sorpresa per al president infantil, que complia 11 anys en el dia que començava -14 de febrer. Álvaro va rebre com a regal, a més d'apagar les veles, un llibre i un calendari de Rafa Nadal especialment dedicat a ell, de mans d'Irene i Lourdes Mª. El 'Rotllo i Canya' va posar l'inici de la part musical de la nit, que va ser llarga i molt divertida... i amb obsequis per a tots.

La comissió infantil també va tenir festa El 5 de febrer, Irene, madrina de la Gaiata 15 i Lourdes Mª i Álvaro, madrina infantil i president infantil del Sequiol per a la Magdalena 2010, van obsequiar a la comissió infantil amb un deliciós berenar al Cau de la Gaiata. Sense dubte, va ser la millor manera d'encarar les festes amb noves energies. Tots van gaudir de valent d'una vesprada molt especial i tant els xiquets com la comissió juvenil van rebre uns detalls molt bonics de record dels càrrecs de 2010.


Lliurament dels premis del VII Concurs Escolar de Maquetes de Gaiata El xiquet Nicolás Rodríguez Manteca, estudiant del col·legi Herrero de Castelló, ha guanyat el primer premi del VII Concurs escolar de Maquetes de Gaiata a la ciutat de C a s t e l l ó . Organitzat per la Gaiata 15, Sequiol, amb el patrocini de la F u n d a c i ó Ruralcaixa Castelló i la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i de la Diputació de Castelló, el concurs és, any rere any, un èxit de convocatòria i enguany ha superat els 900 participants, pertanyents a 14 escoles de Castelló. El centre on fa els seus estudis l’alumne guanyador va rebre 600 euros. Rodríguez Manteca va rebre el seu guardó, consistent en un ordenador portátil, en un acte celebrat dijous 4 de març a la seu de Ruralcaixa en Castelló, presidit per les reines de les festes de la Magdalena 2010, Mª Paz Lázaro i Ana Frías, en presència del regidor de l’Ajuntament de Castelló, Ximo Torres, i

Enrique Vidal, patrono de la Fundació Ruralcaixa Castelló. Les madrines del Sequiol, Irene Lerma i Lourdes Mª Climent, acompanyades del president infantil, Álvaro V o l t e s , completaven la gran taula presidencial juntament amb el vicepresident de la gaiata, Víctor Orozco. Alejandro Marín va obtenir el segon premi, una càmara de fotos digital, mentre que Lara A r a g ó n e s, tercer premi- va rebre un marc de fotos digital. Els finalistes del concurs –Lledó Martínez Marco, la p a r e l l a integrada per María Arnau Haba i Rocío Bono Sojo, Previ Morcillo Gil, la parella Pablo Garcés-Diego Clemente, Lledó Muñoz Tena i la parella Andrea Esteban-Sara Izquierdo—reberen reproductors de MP4 i MP3. Finalment, els guanyadors en fase local van repartir-se altres premis. La reina infantil, Ana Frías Llorens, va repartir tots els premis.


A. C. GAIATA 15 SEQUIOL

SEQUIOL

Està a la venda el llibre del XXV aniversari del Sequiol. Si estàs interessat en ell, contacta amb nosaltres al nostre Cau

Recorda que pots participar en la Gaiata com Dama, Dama Infantil, Col·laborador/a o Soci/a. Passa't pel Cau, al carrer Herrero, nº64, de 19 a 21 hores.

http://www.sequiol.es

INFO

A. C. GAIATA 15 SEQUIOL

SEQUIOL

Vols rebre el butlletí per correu electrònic? Envia un missatge a sequiol@gmail.com

2010-03 Infosequiol 28  

Infosequiol 28 - Magdalena 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you