Page 1

Alltid inspirerande

2021

n e g o l a t a k Jul Spara STORT på många böcker!

Julklapp på köpet! Se sidan 2

Välkände prästen Carl-Erik Sahlberg har valt ut sina personliga favoritbibelord ur Ordspråksboken och Psaltaren – ett för varje dag i månaden. När du läst dessa axplock, gå gärna själv till källan och hämta mer visdom, glädje och tröst. Guds Ord är mat för själen, läs därför Bibeln varje dag. Bär detta lilla häfte med dig – läs på lediga stunder och lär dig det om möjligt utantill. Ny, uppdaterad utgåva av Ord på vägen som utgavs första gången 1977 av Evangeliitjänst och nu är tryckt i en sammanlagd upplaga på över 1 000 000 exemplar.

bibelverser från ordspråksboken och psaltaren för trettioen dagar

Ord på

vägen i urval av

Carl-Erik Sahlberg

Kristna böcker för alla! Romaner • tro & vägledning • Själavårdande Livsberättelser • bön & andakt • Barn & unga

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !


ALLTID INSPIRERANDE

Semnos Förlag startades 2001 och är numera ett av Sveriges större kristna bokförlag. Varje år ger vi ut omkring 35-40 nya boktitlar av både svenska och utländska författare. Vår inriktning är allkristen och vårt motto är: Alltid inspirerande!

en är en bok! Den bästa julklapp

Vi firar att det var 20 år sedan Semnos startades och bjuder på fina julklappar tillsammans med din beställning (se nedan). Så vill vi också redan nu önska dig en riktigt God jul och ett Gott nytt år med all välsignelse från Herren!

Följ och gilla oss

Facebook: semnos förlag Instagram: semnosforlag

Illustration: Magdalena Lindroos

Symbolen betyder att boken även kan köpas/streamas som digitial ljudbok och/eller e-bok där dessa normalt finns.

Joakim & Malin Sunesson

Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

www.semnos.com info@semnos.com 0370-198 27

Fina julklappar med beställningen!

Julklapp på köpet! Se sidan 2

• Beställ för 250:- eller mer och få ett praktiskt anteckningsblock med bibelord* (värde 29:-)

• Beställ för 500:- eller mer och få både blocket och FRAKTFRI leverans* (värde 68:-) • Beställ för 750:- eller mer och få även den inspirerande boken Omtumlad* (värde 247:-) • Beställ för 1 000:- eller mer och få både blocket, boken, FRAKTFRI leverans samt SEMNOS JUBILEUMSRYGGSÄCK* (värde 497:-) * Gäller så långt lagret räcker eller t o m 20 december 2021. Endast ett erbjudande per kund.

2

Med en humoristisk och fascinerande stil låter prästen Johan Kårlin händelserna i Nya testamentet få liv och beskriver även det som kan ha hänt ”mellan raderna”.


Ny härlig julläsning från Hanna Christenson Första delen i nya romanserien I alla sina dagar. En serie om kärleken, tron och livet – inspirerad av klassiska berättelser! Ella är van att hantera saker och ting på egen hand. Hon studerar på distans och vårdar sin pappa, som har Alzheimers, i deras lägenhet i det norrländska samhället Vinterdal. Men bara ett par veckor innan jul rubbas plötsligt vardagen när Ellas pappa tar bilnycklarna och ger sig av i årets värsta snöoväder. Innan Ella hunnit ta in vad som hänt står hon oväntat i skuld till en ung godsägare ingen sett till på åratal. I ett desperat försök att ordna upp situationen erbjuder hon sig att arbeta av beloppet genom en tillfällig anställning på herrgården, men börjar snart undra om hon begått ett misstag. Godsets ägare är lika kylig som decemberluften och chansen till julfrid tycks virvla iväg med de vackra flingorna utanför fönstret …

Klassisk berättelse som får möta dagens ljus i ny tappning

Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon arbetar som översättare och författare. Hannas närmare tjugo utgivna böcker är uppskattade och omtyckta av människor i alla åldrar.

Innan juldagsmorgon glimmar

179:-

Hanna Christenson • 140 sidor inbunden med skyddsomslag

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

125:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Boken som får dig att riktigt längta efter en snörik jul i en stuga i Västerbotten Underbart mysig kortroman om relationer, det förflutna och att ge alla en ny chans i livet. Matilda och hennes syster Olivia spenderar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men när Olivia träffar en kille bryts traditionen för första gången på tio år. De ska istället fira jul med pojkvännens familj i norra Sverige och ber Matilda följa med. Väl framme i ett vintrigt Västerbotten visar det sig att julfirandets plats inte är det enda som har ändrats. I sitt nya förhållande är Olivia som förbytt och Matilda känner inte alls igen sin syster. Och som om det inte vore nog att hon är fast i en stuga fylld med främlingar så springer hon plötsligt på en person från sitt förflutna – någon hon aldrig någonsin velat se igen. Kommer det att kunna bli ett mysigt julfirande - trots alla problem som verkar hopa sig?

Till jorden steg ner

149:-

Hanna Christenson 100 sidor • hård pärm

3


Årets mest populära andaktsbok når verkligen till läsarens hjärta ”Tänk om alla förstod hur gott det kristna livet är och hur mycket gott sund kristendom har gett genom tiderna!” Den inspirerande andaktsboken för 365 dagar innehåller över 100 helt nyskrivna och omarbetade andakter, jämfört med den tidigare utgåvan i fyra årstidsdelar. Varje dags läsning innehåller ett bibelord, en betraktelse och en uppmuntrande tanke. Med vackra naturbilder i färg och med ett smidigt läsband som bokmärke blir boken en god följeslagare under hela året ...

Nu andra upplagan!

289:Allt det goda vi har i Kristus

Carl-Erik Sahlberg • 384 sidor inbunden med skyddsomslag • läsband • färgsidor Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett flertal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.

bibelverser från ordspråksb oken och psaltaren för trettioen dagar

sten Carl-Erik Sahlberg har ersonliga favoritbibelord ur ken och Psaltaren – ett för e dag i månaden.

Ord på

Välkände prästen Carl-Erik Sahlberg har bibelverser från ordspråksb oken valt ut sina personliga favoritbibelord ur och psaltaren för trettioen dagar ssa axplock, gå gärna själv Ordspråksboken och Psaltaren – ett för hämta mer visdom, glädje varje dag i månaden. s Ord är mat för själen, läs varje dag. När du läst dessa axplock, gå gärna själv a häfte med dig – läs på lediga till källan och hämta mer visdom, glädje bibelverser från ordspråksboken prästen Carl-Erik Sahlberg möjligt utantill. är dig det om Välkände och tröst. Guds har och psaltaren för trettioen dagar Ord är mat för själen, läs valt ut sina personligadärför favoritbibelord Bibeln varjeurdag. vägen som utgavs och Psaltaren – ett för utgåva av Ord på Ordspråksboken Bär detta lilla häfte med dig – läs på lediga tryckt i 77 av Evangeliitjänst och nu ärvarje dag i månaden. prästen exemplar.har stunder och lär bibelverser Sahlberg över 1 000 000 dig det om från upplaga påCarl-Erik möjligt utantill. oken ordspråksb och psaltaren för trettioen dagar a personliga favoritbibelord ur du läst dessa axplock, gå gärna utgåva själv av Ny, uppdaterad sboken och När Ord på vägen som utgavs Psaltaren – ett för första till källan och hämta mer visdom, glädje i urval av och nu är gången 1977 av Evangeliitjänst tryckt i varje dag i månaden. en sammanlagd på över 1 000Sahlberg och tröst. Guds Ord är mat för själen,upplaga läsCarl-Erik 000 exemplar. därför Bibeln varje dag. dessa axplock, gå gärna själv Bär detta lilla häfte med dig – läs på lediga h hämta mer visdom, glädje ksboken stunder och lär dig det om möjligt utantill. i urval bibelver av ser från ordsprå dagar uds Ord är mat för själen, läs n för trettioe n g har Carl-Erik och psaltare Sahlberg Välkände prästen Carl-Erik Sahlber n varje dag. Ny, uppdaterad utgåva av Ord på vägen som utgavs personliga favoritbibelord ur valtnuutär sina lilla häfte medförsta dig –gången läs på1977 av Evangeliitjänst och tryckt i lediga för ett – n ksboken och Psaltare sammanlagd upplaga på över 1 000Ordsprå 000 exemplar. lär dig det omenmöjligt utantill. varje dag i månaden.

Ord vägen på Ord vägen Ord på

d utgåva av Ord på vägen som utgavs 977 av Evangeliitjänst och nu är tryckt i d upplaga på över 1 000 000 exemplar.

på vägen Ord vägesjälvn När du läst dessa axplock, gå gärna glädje , visdom Carl-Erik Sahlberg mer till källan och hämta läs på och tröst. Guds Ord är mat för själen, dag. i urval av

därför Bibeln varje av med dig – läs på lediga lilla häfte Bär dettai urval Carl-Erik om möjligt utantill. stunder och lär dig detSahlberg

20-pack

vägen som utgavs Ny, uppdaterad utgåva av Ord på och nu är tryckt i jänst första gången 1977 av Evangeliit 1 000 000 exemplar. en sammanlagd upplaga på över

79:-

100-pack

299:-

Ord på vägen 20-pack Ord på vägen 100-pack 32 sidor • klammerhäftad Storlek 57 x 80 mm

4

Från en av Sveriges mest uppskattade kristna författare och förkunnare.

Favorit i ny, uppdaterad utgåva Carl-Erik Sahlberg har valt ut sina personliga favoritbibelord ur Ordspråksboken och Psaltaren – ett för varje dag i månaden. Ord på vägen är perfekt att ha till hands för att dela med dig av till de du möter, som ett vittnesbörd och till uppmuntran! När du läst dessa axplock, gå gärna själv till källan och hämta mer visdom, glädje och tröst. Guds Ord är mat för själen, läs därför Bibeln varje dag. Bär detta lilla häfte med dig – läs på lediga stunder och lär dig den om möjligt utantill.

vägen i urval av

Carl-E rik Sahlb erg

Utkommer 25 november – beställ nu!

Ord på vägen, som utgavs första gången 1977

av Evangeliitjänst, har en sammanlagd spridd upplaga på otroliga 1 000 000 exemplar!


Ny andaktbok från Sarah Young med 365 dagliga andaktsböner Finns det något bättre än att under hela året få en daglig påminnelse om att Jesus lyssnar när du ber? Har du bett under många år men längtar efter förnyad biblisk inspiration? Vill du be ut Guds löften direkt från bibelordet? Går du igenom svåra tider? Är du ny i tron och inte är säker på hur du kan be? Vill du börja en ny, meningsfull andlig vana?

31 december

Gud, du som vägleder mig! slutet av året, måste jag ägna När jag nu har kommit till ber ka, och att se framåt. Jag en stund både åt att se tillba årets tänker igenom det gångna att du ska leda mig när jag . goda både svåra perioder och höjdpunkter. Det har varit att i alla dessa minnen. Jag vet dig se a kunn att mig Hjälp . sida under varje steg av vägen du har varit tätt vid min r vid dig för att få hjälp unde När jag klängde mig fast la ksful kärle du mig med din ade tröst a, dern perio de svåra änligt närvarande när omst närvaro. Du var också påtag på stor glädje. Du var med mig digheterna fyllde mig med na och allt där emellan! bergstopparna, nere i dalar till vägen hela mig, n framför Min framtid ligger öppe er följeslagare som aldrig komm evigheten, och du är den steg vägvisare som känner varje att lämna mig. Du är en är en himl i mig e som väntar av vägen framför. Den glädj år, När jag nu går in i ett nytt obeskrivlig och himmelsk! ljus ska stråla över mig och ber jag om att ditt underbara lysa upp min stig. , amen. I ditt segrande namn Jesus Jes 41:13; Ps 48:15; 1 Petr

Den nya andaktsboken är också en bönebok, där varje andakt är formad som en bön från ett hjärta som – tyst eller högt – uttrycker tacksamhet, glädje och kärlek. Varje andakt innehåller även bibelhänvisningar så att du enkelt kan läsa om Guds löften. Sarah Young tar dig med på en 365 dagar lång resa genom bibelbaserade böner som drar dig närmare Honom som älskar dig över allt annat.

Jesus lyssnar

Utkommer 7 december – beställ nu!

Sarah Young 396 sidor • inbunden färgsidor • läsband

1:8–9; Joh 8:12

2 för

189:-

299:(ord 378:-)

396

Andaktsböckerna som fördjupar Gudsrelationen 396

Jesus kallar på dig nu 10 år på svenska!

Jesus kallar på dig 2-pack Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband 2 för

Sarah Young har skrivit några av världens mest lästa andaktsböcker som sålts i över 30 miljoner exemplar. Hon och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

299:(ord 378:-)

Sarah Youngs andaktsböcker för 365 dagar är skrivna som om Jesus själv talar direkt till dig.

198:Jesus varje dag Sarah Young 396 sidor • inbunden färgsidor • läsband

189:Jesus kallar på dig Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband

Stilla dig ett ögonblick och lyssna till Hans inbjudan. Jesus vill att vi ska uppleva Hans frid oavsett våra omständigheter. En kort daglig läsning för hela året från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta.

Inspireras och få nytt mod i Guds närhet.

139:Käre Jesus Sarah Young 352 sidor inbunden • läsband

Att uttrycka sina vardagliga bekymmer i formen av 120 brevväxlingar, som Jesus svarade på genom att lägga ner ord, tankar och bibelversar i Sarah Youngs hjärta, hjälpte henne att komma närmare Gud.

5


En nybakad tårta och en låda med minnen blir starten på något nytt Han förlorade sin bror. Hon sin dröm. Kan de finna vad de verkligen söker? Holly Stanford gör det bästa hon kan för att hålla restaurangen hon ärvde av sin morbror flytande. Men efter att hennes fästman lämnat både henne och företaget, ångrar Holly bittert att hon tvingades ge upp sin dröm om att baka bröllopstårtor. Några felaktiga ekonomiska beslut kan nu kosta henne allt. Jed Henning och hans lillebror Chris har lyckats bra i familjeföretaget, trots broderns stökiga livsstil. När fadern, och tillika styrelsemedlem, tillfälligt stänger ned firman tills de båda bröderna arbetat igenom sina djupa konflikter, tvingas Jed motvilligt söka upp brodern i Boise, Idaho. Jed måste börja en mödosam väg mot försoning med sin bror, den förlorade sonen. Hans enda verktyg är några blekta familjefoton, en hög gamla brev och en sliten bibel som tillhört hans gammelfarfar, Andrew Henning. Anteckningarna i bibeln visar på en levande och attraktiv gudstro, som burit genom generationer. Är detta vägen till att finna lyckan, förnöjsamheten och det goda i livet som också han längtar efter? Och ska den unga kvinnan, som en dag knackar på Jeds dörr, kunna vara nyckeln till att nå fram till Chris?

Det goda i livet

Robin Lee Hatcher 326 sidor • mjuk pärm

Robin Lee Hatcher har skrivit fler än 80 böcker som sålts i över fem miljoner exemplar. Hon är uppskattad för sina varma och känslosamt laddade berättelser om tro, mod och kärlek. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat RITA Award, the National Reader’s Choice Award och Faith, Hope & Love Reader’s Choice Award.

198:-

Robin Lee Hatcher är en av vår tids allra bästa berättare!

Karen Kingsbury, bästsäljande författare

Fler böcker om Andrew Hennings familjesaga Den jag är med dig Robin Lee Hatcher

Handen på hjärtat Robin Lee Hatcher

Jessica har avskärmat sig från Gud. Hon lever i chocken efter det som drabbat henne. För ett brustet hjärta är ett litet steg mot kärlek ett stort steg i tro.

Ben behöver Ashleys hjälp när han vill starta ett stall för hästterapi på sin gammelfarfars gård. Men deras tunga bördor av tidigare svårigheter och hemligheter hotar att driva dem isär om sanningen, som inte någon känner till, skulle komma fram. Ben vet att allting är möjligt för Gud, men Ashley verkar behöva finna både sig själv – och Gud – för att våga ge kärleken en chans...

148:- (ord 198:-)

”De kristna romanerna sticker alltid ut. Där finns karaktärer jag kan identifiera mig med på ett helt annat sätt än i andra böcker jag läser. Att ha tron gemensamt gör hela skillnaden. Är det dessutom en lika välskriven roman som Robin Lee Hatchers Handen på hjärtat blir läsningen ett sant nöje.” Johanna Svensson, tidningen Dagen 6

198:-


Våghalsiga räddningsuppdrag, gudstro och en kärlek som varar Ett fartfyllt äventyr fullt med lössnö, sylvassa klippor, lavinfara och ett annalkande snöoväder, men också en berättelse om förlåtelse, försoning och tillit – och om hur Gud kan leda mitt i stormen. Gage Watson försöker lappa ihop sitt liv igen. Den ödesdigra kraschen i backen kostade honom inte bara karriären som professionell snowboardåkare, utan orsakade även en av sina fans död. Dessutom fick han hjärtat krossat av tjejen han tänkte tillbringa framtiden tillsammans med. Som en del av PEAK Räddningsteam i Glacier National Park i Montana befinner sig Gage snart i sin värsta mardröm när han återigen måste göra ett av sina riskfyllda åk nerför berget för att rädda några unga grabbar som rapporterats saknade. Ella har åkt till Montana för att stoppa sin vårdslösa bror från att göra ett episkt snowboardåk som han tror ska göra honom berömd. Trots att Ella vet att hon krossat Gages hjärta måste hon be honom om hjälp och innan hon vet ordet av står de tillsammans på toppen av berget utan annat val än att försöka lita på varandra för att ta sig helskinnade ner. På PEAK:s huvudkontor hittar Ellas vän, skribenten Brette, gott om material för att skriva riktiga hjältehistorier. Men samtidigt som medarbetarna med spänning följer Ella och Gages livsfarliga framfart nerför berget riskerar plötsligt flera av dem att få sina personliga hemligheter avslöjade av den grävande journalisten ... Susan May Warren har skrivit fler än femtio böcker, som sålts i över en miljon exemplar. Hon har fått flera prestigefulla författarutmärkelser. Detta är hennes tredje roman på svenska som handlar om våghalsiga äventyr, gudstro och en kärlek som varar.

Lita på mig

Susan May Warren 356 sidor • mjuk pärm

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

198:-

138:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Fler svindlande äventyr i vackra nationalparken i Montana Den två första, fristående delarna i fängslande romanserien om PEAK Räddningsteam har hög puls, dramatik och starka karaktärer. Rädda mig Susan May Warren

198:-

Willow Rose vill verkligen ro hem det där jobbet som ungdomspastor. Men oddsen ser inte längre ut att vara på hennes sida. Dessutom verkar det som om hon blivit mer än lovligt intresserad av den perfekta drömkillen … för sin syster Sierra. Livet har verkligen inte blivit som Willow tänkt sig. I ett desperat försök att vinna tillbaka församlingens förtroende tar Willow med sig ungdomsgruppen ut i Glacier National Park. Men det som börjar som en idyllisk dagsvandring förvandlas snabbt till en skrämmande kamp på liv och död ...

Under bar himmel Susan May Warren Tolv år har gått sedan hon flydde bort från sina djupa misstag och hemligheter. Flygräddningspiloten Kacey Fairing är tillbaka i Mercy Falls. Hennes tonårskärlek Ben King, countrystjärnan, är på besök, men upptäcker snart en dold agenda som kan komma att förändra hela tillvaron...

148:- (ord 198:-) 7


Är de redo att ge sig själva en ny chans och satsa på kärleken? Sista, efterlängtade delen i Borgholmtrilogin där Agnes och Elises nutid och dåtid flätas samman. En kärlekshistoria om försoning och att våga vila i tilliten. Hösten 1917 börjar Agnes sin tjänst på herrgården utanför Lund. Att undervisa Beata och ha att göra med sin nya arbetsgivare blir en större utmaning än hon trott. Kommer Agnes finna modet och tilliten när tillvaron skakas? Elise kämpar för att få tillvaron att gå ihop. Saknaden efter Alessandro som försvann spårlöst för ett par år sedan får Elise att tänka tillbaka på hur de möttes i Paris 1912 och Elise försöker acceptera att mannen hon älskar antagligen aldrig kommer tillbaka. Borgholmtrilogin är en fängslande berättelse om tro, tvivel och längtan efter kärlek. Livsödena och miljöerna på Öland, i Småland, Skåne och i Amerikas svenskbygder, beskrivs med känsla för stämningar och detaljer i en tid präglad av oro, krig och väckelserörelse.

Läs även de två första delarna Tills vinden vänder

189:-

Välskrivet och engagerade ...

–­ Borgholmtrilogin del 3 Angelica Victorin 395 sidor • mjuk pärm

Bibliotekstjänst

Angelica Victorin är frilansjournalist och i hennes historiska romansvit står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

De minst väntade (del 1)

Sanningen gör dig fri (del 2).

139:- (ord 189:-)

189:-

En mysig läsning där man riktigt känner dofterna av julen Lämnar ett leende på läpparna och ger glädje över hoppet i julens verkliga budskap. Dessutom blir man sugen på att provbaka Marias kakor (recept i boken)! Maria flyttar till Västerö med stora drömmar om en sagolik jul på landet. Det hon inte tänkt på är att vägen dit går via november och att vänja sig vid livet i glesbygden är helt enkelt inte lika kul i ett evigt mörker. Det känns som att livets små motgångar hopar sig och alla gamla vänner har fullt upp med sina egna julförberedelser och ingen har tid att hälsa på. Men det finns ljusglimtar i tillvaron. Katten Hagrid är alltid där och hoppar gärna upp i knät när hon sätter sig till rätta i gungstolen med en varm kopp te. Visst kan man väl stå ut några veckor i mörkret, när det som väntar är en mysig

Det är hjärtevärmande och hoppingivande, lite i samma stil som brittiska Lucy Dillons böcker. - Hanna Gunnarsson, Bibliotekstjänst

Där hoppet bor

Stina Jonsson 104 sidor • inbunden

8

149:-

Stina Jonsson är en etablerad författare som skrivit ett tjugotal böcker. Hon bor med sin familj på Kållandsö i Vänern. Med sina böcker vill Stina sprida både hopp och leenden.


Fängslande roman av Karen Kingsbury En kärleksfull och dramatisk berättelse om Guds ledning och omsorg när livet inte blir som man först tänkt sig. Elise Walker drömmer om att bli konstnär. Efter high school längtar hon efter att få börja studera konst på New York University. En dröm som hennes mamma inte alls står bakom. Besvikelsen över situationen leder till val som gör att Elise hamnar i dåligt sällskap. Till sist tvingas hon byta både stad och skola för att komma vidare. Men hennes dåliga val verkar förfölja henne och det visar sig dessutom påverka hennes framtidsdrömmar mer än hon någonsin anar. Cole Baxter Blake (Ashley Baxters son) ska snart börja läsa till läkare på universitetet och därefter arbeta på sjukhuset i Bloomington, precis som hans morfar John Baxter. Men sista terminen på high school blir inte alls som han tänkt sig när han träffar en nyinflyttad tjej och blir kär vid första ögonkastet. Helt plötsligt ser framtiden inte längre lika självklar ut och Cole ställs inför utmaningar han inte är beredd på. Finns det kanske ändå en väg framåt? Lucy och Aaron Williams är nyinflyttade i Bloomington. Äntligen ska de få en efterlängtad nystart, där ingen känner till deras kamp för att få barn. Aaron har trots allt de gått igenom inte gett upp hoppet, utan ber varje dag att de ska bli föräldrar. Lucy däremot lider fortfarande svårt av alla förluster och har allt svårare att tro på en framtid som mamma. Men är det så att bönesvaret denna gång inte är så långt borta? Det kanske bara måste gå två veckor först…

Två veckor

Karen Kingsbury 340 sidor • mjuk pärm

219:-

Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Don, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.

Senaste från den okrönta kristna romandrottningen!

Sanna berättelser om Guds omsorg i juletid I vart och ett av dessa gripande julmirakler ger Karen Kingsbury obestridliga bevis på Guds omsorg och närvaro. • Stilla natt – när hans flygplan är på väg att krascha förstår den unge piloten att han aldrig mer ska få fira jul med sin nyblivna hustru – tills han hör en röst på flygplanets radio... • Julänglar – när en liten pojke går vilse på den iskalla landsbygden blir två märkliga främlingar hans enda chans... • Himmelska förhinder – pastorn och hela kyrkokören förhindras oförklarligt från att kunna gå till kyrkan en decemberkväll. Nu vet vi varför…

179:-

”Julmirakler för med sig den rätta julkänslan, rör vid hjärtat och gör så att man känner sig hoppfull och glad!” Gary Smalley, författare

Perfekt dela-meddig-julklapp

2 för

Julmirakler

249:(ord 358:-)

Karen Kingsbury 156 sidor • inbunden • nyutgåva

I lager 25 november – beställ nu! 9


”Otroliga detaljer och bibliska kopplingar i samband med världshändelser ...” Kan Covid-19-pandemin och andra aktuella världshändelser utgöra en del av ett otroligt bibliskt mysterium? Fascinerar och förundrar! När boken Budbäraren utkom 2012 väckte den enorm internationell uppmärksamhet. Att ett bibliskt mysterium skulle ligga bakom och förutsäga märkliga samband och avslöja hemligheter om världens framtid fascinerade och övertygade den mest inbitne skeptiker. För första gången skildras och bekräftas det som inte tidigare kunnat avslöjas. Det handlar om de spektakulära tecken och manifestationer som har inträffat sedan Budbäraren gavs ut.

Efterfrågad bok – nu femte tryckningen!

Fler otroligt fascinerande böcker av Jonathan Cahn:

Budbäraren II – återkomsten

159:-

249:-

148:-

Budbäraren 302 sidor • mjuk pärm (189:-)

Oraklet 384 sidor • mjuk pärm (198:-)

Hemligheternas bok - 365 dagliga läsningar 384 sidor • inbunden

Dolda i en profetia från Jesaja, är mysterierna som avslöjas både precisa och detaljerade kring bl a händelserna i samband med 11 september-attacken.

Jubelåret inträffar var femtionde år. Häpnadsväckande koppling till världshändelser på exakt dag in i vår tid! Kan en biblisk mönsterbild visa på vad som nu sker, vad som ligger framför, och vart det leder.

Varje dag avslöjar en hemlighet kring Bibeln. Finn nycklarna till att förstå såväl världen omkring oss som de andliga verkligheterna.

229:-

Jonathan Cahn • 358 sidor mjuk pärm Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han, tillsammans med bland annat Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren.

Guds ord talar mycket tydligt om att det ska ske ett stort avfall i den sista tiden. Är vi förberedda? Det stora avfallet ska nå sin kulmen innan Jesus kommer. Kan det verkligen vara så att avfallet redan pågår, mitt under vår tid? Sverige är inte en del av de stora väckelser som går fram i andra delar av världen. Kan det möjligen vara så att vårt land till en del är offer för dess motsats – det stora avfallet? Vi behöver allvarligt ställa oss den frågan eftersom det endast är när vi får klarhet i hur läget är som vi kan få vara med om den förändring som är nödvändig. ”Visar på en högre väg av uthållighet och trohet mot det evangelium som en gång för alla har överlämnats till oss och som är värt att kämpa för.” Börje Norlén, journalist

Det stora avfallet

149:-

10

Holger Nilsson 144 sidor • mjuk pärm

Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och har varit redaktör för Flammor – profetisk tidskrift sedan 1983. Detta är hans artonde bok.


Hur kan vi veta vad som väntar framöver i Guds plan? En komplett och heltäckande guide för alla som vill vara förberedda inför framtiden och kunna leva med tillförsikt och trygghet. Den nya och fascinerande boken ger Bibelns tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vilka tecken och händelser kommer att föregå slutet på denna värld? • Vilka av dessa tecken har redan inträffat och vilka lever vi i nu? Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut? David Jeremiah, en av världens mest respekterade bibellärare, förklarar på ett enkelt och lättförståeligt sätt Bibelns budskap om tidens tecken och ändens tid. Han visar inte bara att Guds ord innehåller specifika förutsägelser om framtiden, utan även hur Bibeln uppmuntrar och ger hopp mitt i vår tids osäkerhet och kaos.

Denna bok kan bli en av hans viktigaste. I en tid där stor förvirring råder i de eskatologiska frågorna utlägger David Jeremiah ämnet suveränt. Sven Almkvist, Världen idag

329:-

Tidens tecken

David Jeremiah 576 sidor • inbunden med skyddsomslag

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

229:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Tog bort mycket av min oro och fruktan för framtiden! Emma

Fler högaktuella böcker av David Jeremiah

Apokalypsens agenter David Jeremiah

Är detta slutet? David Jeremiah

Babylons agenter David Jeremiah

Tänk om de spelare som skildras i ­Uppenbarelseboken var aktiva idag? Skulle du kunna känna igen dem?

Orosmoln förmörkar vår framtid. Är detta bara inledningen på händelser som ligger framför enligt Bibeln?

Utforska hur profetiorna, synerna och drömmarna som beskrivs i Daniels bok i Bibeln är kopplade till vår värld idag.

129:- (ord 198:-)

129:- (ord 198:-)

198:-

David Jeremiah är en av USA:s mest kända bibellärare. Han är pastor i Shadow Mountain Community Church i San Diego och författare till över 50 bästsäljande böcker.

Det är fascinerande att Bibeln ger mer utrymme åt profetior än i stort sett något annat ämne, men det kan skapa frågor och till och med förvirring. Vi längtar alla efter att kunna se i förväg, att veta. Därför ser jag det som en förmån att få hjälpa människor finna sin plats i mönstret av profetiska händelser som Gud förutsagt, och som är nedskrivna i Bibeln och bekräftade i dagens rubriker. Ändens tid må vara nära, men som kristna är vår framtid tryggad eftersom Gud är historiens författare, och Fridsfurstens återkomst kan vara närmare än vi tror.

David Jeremiah

11


Hur utvecklas och utövas ett gott och sunt andligt ledarskap? Haveriet i Knutby har förstärkt uppfattningen att det bästa är att få bort karismatiken i församlingarna. Kan verkligen en sund karismatik och ledarskapsmodeller utan maktanspråk och andliga övergrepp bli verklighet? Under drygt 100 år har en speciell andeutgjutelse påverkat människor, vilket medfört att karismatiska församlingar vuxit fram på ett lavinartat sätt. Detta har inte skett smärtfritt. Fel har begåtts av ledare. All karismatik har inte varit sund. Magnus Jonegård har lång erfarenhet av ledarskap, både från näringslivet och som pastor och församlingskonsult i cirka 25 karismatiska miljöer. På ett personligt sätt belyser han likheter och olikheter mellan näringsliv och församlingsliv, och han beskriver ledarskapets möjligheter och svårigheter med hjälp av många exempel.

269:-

Flera kapitel berör Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där författaren verkat som församlingskonsult under ett år, och vi får unika inblickar i församlingens teologi och ledarskap som inte tidigare varit kända. Boken tar också upp högaktuella frågor kring hur man identifierar och hanterar maktmänniskor samt förhindrar sektliknande och osunda drag i församlingen.

Att leda i karismatiska miljöer

–­ strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt Magnus Jonegård 310 sidor • inbunden med skyddsomslag

Magnus Jonegård arbetade länge som konsult och chef inom management och IT-branschen. Efter cirka 30 år i näringslivet kallade Gud honom till pastor. Med en masterexamen i teologi från USA som grund, har han sedan 2004 arbetat som pastor och församlingskonsult inom Pingst och Evangeliska Frikyrkan.

Hur bibelsyn, värderingar, demokrati kan förhålla sig till ett modernt församlingsbygge. Pelle Hörnmark, pastor och Chairman Pentecostal European Fellowship

Framgångar, misstag och avarter som blir till hjälp att förstå en del av vår historia, men också ... framtiden.

Sune Nordin, pastor och församlingshandledare EFK

Den helige Andes verksamhet i historien och vad Han gör idag Med vittnesbörd av Hans Weichbrodt, Nils Lidskog, Hans Wolfbrandt, Inga Pagréus, Gösta Degerman och John Derneborg, m fl. Fascinerade och öppenhjärtigt berättar författaren om sitt eget personliga möte med den helige Ande och hur det blev starten för en växande dynamisk prästtjänst med Andens gåvor och kraftgärningar i bruk. Han skriver också om många märkliga händelser som skett när människor blivit berörda och helade av bara atmosfären i en gudstjänst.

”Den helige Ande har varit , och är, ovärderlig i mitt liv och tjänst” Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett stort antal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.

12

Den helige Ande

Carl-Erik Sahlberg 120 sidor • mjuk pärm

169:-


Den fängslande berättelsen om en osannolik mirakellandning ”Hur jag följde mina drömmar, lärde mig flygkonsten och mötte min största utmaning.” Tammie Joe Shults hade under hela sitt liv fascinerats av himlens öppna skyar, och trots att hon hade alla odds emot sig blev hon en av få kvinnliga stridspiloter inom den amerikanska flottan. Efter åtta år i US Navy skolade hon om sig till civilpilot och den 17 april 2018, tjugo minuter från start, under en rutinmässig inrikesflygning ställdes flygkapten Shults inför det otänkbara. Ett förödande motorhaveri på en fullsatt Boeing 737 orsakade en explosion som punkterade hydrauliken och skadade flera bränsleslangar. Hela sektioner av planet slets loss och fönster trycktes ut, som drog med sig en av passagerarna. Tammie Jo var från början inte ens schemalagd för denna flygning, men det råder inga tvivel om att Gud hade förberett och lett henne precis dit hon behövde vara under den ödesdigra dagen ...

Läs den spännande boken om

mirakelpiloten som räddade 148 liv! Flygkapten Tammie Jo Shults tjänstgjorde först inom den amerikanska flottan, som en av de första kvinnliga stridspiloterna, men jobbar numera på Southwest Airlines. Tammie Jo och hennes man Dean bor utanför San Antonio, Texas.

Nerver av stål

Tammie Jo Shults • 310 sidor inbunden med skyddsomslag

229:-

Oförklarliga änglabesök och mäktiga gudsingripanden De över 75 nya skildringarna från vanliga svenskar ger uppmuntran, hopp och glädje samt inspirerar till en tro som bär. Bibeln låter oss förstå att det finns väldigt många änglar. Vårt förhållningssätt till änglar bör vara med förundran och respekt. Guds änglar vill hjälpa oss och har en viktig roll som sändebud och som budbärare. Några kapitelrubriker: Ängeln sa: ”Var inte rädd!”, Var virveln en ängel?, Min egen ängel, Jesus i mitt rum, Viltolyckan och utsända änglar,Vem lyfte hästen i ridolyckan?, Se en ängel!, Änglakören i rummet, En skymt av Gud, Ängeln på sjukhuset, Ängeln väckte mig, Jesus förvandlade mitt liv, Helad från hörselproblem, Änglar på Estonia, Änglahänder räddade min pojke, En himmelsk änglakör, Demolerad bil och änglavakt, Änglarna höll ihop stegen, Synen av Jesus ...

Visst finns änglarna

Guds änglar vill hjälpa dig

Inger Waern 218 sidor • hård pärm

189:-

- och de vill hjälpa dig! Inger Waern är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och tv- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar.

13


BÖCKER FRÅN STH FÖRLAG I DISTRIBUTION AV SEMNOS

Den enda uppdaterade översikten över kyrkans historia – på svenska Boken ger en bred bild av hur den helige Ande har verkat i historien och förklarar till exempel varför olika kyrkor bildats eller delats under historiens gång. Allmän kyrkohistoria – från Jesus till kyrkan i dag är unik genom att den inte bara behandlar de äldre historiska kyrkorna utan också väckelse- och förnyelserörelserna genom historien som ofta glömts bort. Boken är tänkt som kurslitteratur i kyrkohistoria på högskolenivå, men vänder sig också till bibelskolor och till alla intresserade som vill få mer kunskap om kyrkornas och samfundens plats i kristenheten.

Carl-Erik Sahlberg är en inspirerande kristen personlighet, forskare, bibellärare och missionär. Han är teologie doktor och docent vid Uppsala universitet där han även varit tillförordnad professor i kyrkohistoria. Han är också adjungerad professor vid Skandinavisk teologisk högskola.

Allmän kyrkohistoria

329:-

Carl-Erik Sahlberg 252 sidor • inbunden fyrfärgsbilder, kartor och tabeller

Utkommer 10 december – beställ nu!

Vad säger Bibeln om äktenskapet och samkönade relationer? Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar. Hur blev det så här? Ur innehållet: HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn, Äktenskapet – Guds välsignade plan, Sambo i Bibeln?, Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln?, Kan bibeltro och HBTQ förenas?, Tio punkter om samkönade relationer.

HBTQ och Bibeln

199:-

Anders Gerdmar 142 sidor • inbunden med skyddsomslag

Kan vi lita på Bibeln? Med forskarens noggrannhet tar sig Anders Gerdmar an uppgiften att reda ut och belysa en mängd frågeställningar kring Bibelns innehåll och auktoritet. Är bibelordet Guds ord, inspirerat av den helige Ande eller är Bibeln en samling vanliga böcker, författade av människor vid olika tidpunkter, och vilkas innehåll vi kan ta till oss efter eget tycke och smak? Var Jesus Guds Son, född på ett övernaturligt sätt eller bara en av många vishetslärare?

329:14

Det står skrivet

Anders Gerdmar 452 sidor • inbunden med skyddsomslag

Anders Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, STH, Uppsala.

För den som vill förstå vad bibeltrohet innebär och vad debatten om bibelsyn egentligen handlar om.

– Stefan Gustavsson, direktor för Apologia


Tro och vägledning • Andakt Roten som bär dig – om Israel i Nya testamentet Håkan Sunnliden

Nu i mjuk pärm!

Ny, utökad och reviderad utgåva!

Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och har skrivit flera uppmärksammade böcker.

En av många svårigheter med att skriva en bok om Israel är just att ämnet är så komplext. Många nalkas ämnet med ett historiskt perspektiv och andra med ett politiskt. Den som läser sin bibel kan inte undgå ämnet. Men undervisning om Israels ställning i bibeln och i ändens tid är sällsynt idag. Författaren skriver lättförståeligt och inspirerande om Israels unika roll i Nya testamentet. Det går nämligen inte att bara förpassa Israel till Gamla testamentet. Den spännande upptäckten att Israel är Guds redskap personifierat i Jesus Kristus ger nya, fascinerande perspektiv.

198:-

Gud är med dig varje dag Max Lucado

Mer än 140 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han är en av världens mest omtyckta kristna författare.

Dag lig inspiration!

Du är inte ensam. Det finns någon som alltid är med dig, som alltid finns nära och som alltid bryr sig. Han som skapade hela universum, som får världen att snurra - Han är med dig. Inte bara under glädjefyllda dagar. Inte bara under tuffa dagar. Gud är med dig varje dag och Han är på din sida och vill dra dig närmare Honom. Detta är budskapet i den välkände och uppskattade författaren Max Lucados andaktsbok. De 365 andakterna och bibelorden fungerar som dagliga, konkreta påminnelser om att Gud verkligen är med dig varje dag, under varje steg på din resa.

209:- (ord 259:-)

Fina julklappar med beställningen!

Julklapp på köpet!

• Beställ för 250:- eller mer och få ett praktiskt anteckningsblock med bibelord* (värde 29:-)

• Beställ för 500:- eller mer och få både blocket och FRAKTFRI leverans* (värde 68:-) • Beställ för 750:- eller mer och få även den inspirerande boken Omtumlad* (värde 247:-)

* Gäller så långt lagret räcker eller t o m 20 december 2021. Endast ett erbjudande per kund.

• Beställ för 1 000:- eller mer och få både blocket, boken, FRAKTFRI leverans samt SEMNOS JUBILEUMSRYGGSÄCK* (värde 497:-)

Med en humoristisk och fascinerande stil låter prästen Johan Kårlin händelserna i Nya testamentet få liv och beskriver även det som kan ha hänt ”mellan raderna”. 15


Kristna romaner Paketpris alla tre de

Ljuset från Faros Niklas Bjernhagen

lar

Pastorn och författarens fängslande bibliska drama om Symeon som beger sig till biblioteket i Alexandria med skriftrullar med profetens ord. Men vad väntar längs vägen...

189:En boning ytterst i havet Stina Jonsson Humor, träffsäkra karaktärer och mysiga miljöer på Västerö väntar i underbara feel good-romanen om Rakel som drömmer om en nystart.

179:Rossystrarna Hanna Christenson Kärlek där man minst väntat sig det, om tro som håller genom alla omständigheter och om en andra chans i livet.

159:- (ord 189:-) Katastrofläge Candace Calvert Snabb puls, humor och spänning om starka karaktärer och varma relationer i sjukhusmiljö.

129:- (ord 229:-)

Kliv in i värdshuset Red Door Inn, ett mysigt hus längst med kustlinjen på Prince Edward Island i Kanada. Det är en plats där sårade kan bli läkta, brustna finna förlåtelse och ensamma få gemenskap.

299:- (ord 594:-) 149:-/bok När vi var unga Karen Kingsbury

Allt kring Noah och Emily Carter var perfekt, de var som skapade för varandra. Men nu har de bestämt sig – de ska gå skilda vägar. Noah ska flytta ut nästa morgon. Men när Noah vaknar upp nästa dag är allting annorlunda. Emily är borta och barnen är flera år äldre. Precis som för Scrooge i Charles Dickens En julsaga sker märkliga och underliga händelser under natten som får Noah att tro att han är tjugo år äldre. Han är i desperat behov av en andra chans. Nu krävs det ett mirakel för att kunna återvända till gårdagen...

159:- (ord 198:-)

Drömmarnas bro Karen Kingsbury

Fängslande spänningsläsning och moraliska, politiska intriger från ett Mellanöstern i både nutid och forntid.

Molly lever ensam i Portland, men hennes hjärta är kvar i Tennessee, hos en man hon lämnade för fem år sedan. Efter en bruten förlovning och flera års turnerande med en countryduo bor Ryan kvar i Nashville. Minnet av Molly har stannat kvar hos honom och han kan fortfarande höra hennes röst som uppmuntrar honom att följa sina drömmar. Under trettio år har Charlie och Donna drivit bokhandeln, trots tider av sviktande bokförsäljning. När sedan en tragedi inträffar förändras plötsligt allting. Kan miraklet av en andra chans under jultiden verkligen inträffa?

Chansen Karen Kingsbury Om hjärtegripande förluster, kraften i tron, men också om de sår som bara en kärlek som varar för evigt kan hela.

129:- (ord 229:-)

!

Gripande berättelse

Döda havet stiger Jerry B. Jenkins

129:- (ord 229:-)

16

Prince Edward Island-serien (Värdshuset vid havet • På kärlekens strand • Där två hjärtan möts) Liz Johnson

99:- (ord 159:-)

Kan ett julmirakel

ske?


Biografier och livsberättelser Thunderdog Michael Hingson Om en blind man, hans ledarhund och deras gemensamma överlevnad mot alla odds 11 september 2001.

129:- (ord 189:-) Änglabreven Inger Waern Brev till författaren från vanliga svenskar om verkliga änglabesök, unika sammanträffanden, oförklarliga Gudsingripanden och konkreta bönesvar.

129:- (ord 149:-)

Allt vackert byggs långsamt Min tid i himlen Caroline Lekardal Richard Sigmund När jag drabbades av utmattning och utbrändhet, mitt under ett aktivt församlingsbygge, var jag färdig att ge upp …

Min tid i himlen är ett av de mest detaljrika vittnesbörden om himlens verklighet som någonsin getts ut.

Hon fick uppleva livet i himlen och beskriver detaljerat hur livet där är. Kristen klassiker.

139:- (ord 189:-)

99:- (ord 179:-)

149:-

Trots paragraf 6 Roland Nelsson

Gripande livsberättelse från det kända sångarparet. Utan bitterhet skildras bl a kyrkopolitik, falskhet och svek som kunde berövat dem livet ...

”Det märks att han genom åren funderat mycket på föräldrarnas öde ... och de dubbla måttstockar som ibland til�lämpades beroende på vem det var som ’syndade’, men Gud avspisade varken Roland eller hans föräldrar. Berättelsen är en viktig påminnelse att vår Herre använder människor som vill låta sig användas, även de som snubblat längst vägen.”Urban Thoms, Dagen

Min Jesus lever (bok+cd) Gloria Gaither Vardagslivet hos den kristna musikens mest kända låtskrivarpar. En minibiografi om Bill och Gloria Gaithers musikaliska karriär och om 70 av deras sånger. Med cd.

ild rat

Ärligt och öppet sk

I dur och moll Anette & Eric Anders

229:- (ord 249:-)

Innanför paradisets portar Rebecka Springer

179:-

229:- (ord 259:-) Ingenting är omöjligt Jen Bricker

Jesus kallade på mig Sarah Young

Hur Gud verkade och visade sig i ”super-tjejens” liv. Chockade och utan möjlighet att ta hand om henne lämnades hon bort av sina biologiska föräldrar.

Författaren till en av världens mest lästa andaktsbok, Jesus kallar på dig, berättar sin egen starka livsberättelse, som inte tidigare varit känd. Med tjugo gripande, livsförvandlande berättelser om personliga gudsmöten efter att ha läst boken Jesus kallar på dig. Gud kunde använda deras svåra tider för att åstadkomma helande och förvandling i deras liv.

99:- (ord 189:-) Verkliga händelser verkliga mirakler Jim Garlow, Keith Wall

g!

Trosstärkande läsnin

129:- (ord 179:-)

Förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser.

99:- (ord 198:-) 17


Tro och vägledning • Själavårdande uppbyggelse • Bön Effektiv bön Carl-Erik Sahlberg Jag vill ärligt dela mina personliga erfarenheter kring bönen och hur du kan be för att uppleva bönesvar. Böneklassiker. 3-pack 120:- (ord 59:-/st) Du kommer ta dig igenom Max Lucado

Innan du säger amen Max Lucado

Oroa dig inte Max Lucado

Livets utmaningar blir ofta för mycket. Hur ska man orka när botten är nådd och kraften tagit slut?

Jesu undervisning om bön kan inspirera till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

Håller ovisshet och oro dig vaken om natten? Är irrationell oro din ständiga följeslagare?

139:- (ord 189:-)

139:- (ord 189:-)

139:- (ord 189:-)

Det stora sökandet Marcus Ringbäck

Helig Ande, kom! Marcus Ringbäck

Orubbligt hopp Max Lucado

3-pack 99:-

En herde ser på den tjugotredje psalmen Phillip Keller

En biblisk introduktion till vem den Helige Ande är och hur du kan lära känna honom.

Miraklet S:ta Clara Carl-Erik Sahlberg Erfarenheter, lärdomar och vittnesbörd från välkända, utåtriktade kyrkan mitt i Stockholm.

99:- (ord 119:-) De tre nycklarna Carl-Erik Sahlberg Ett andligt testamente, där upptäckten av en god Gud som gav människan tre nycklar sammanfattar den kristna tron.

169:-

119:-

Upptäck dolda skatter på de gröna ängarna och vid vatten där vi finner ro.

Sårad av det förflutna? Besviken mitt i livet? Oroad över framtiden? Du är inte ensam, och det finns hopp.

159:- (ord 179:-)

139:- (ord 229:-)

Vart tog evangeliet vägen? R T Kendall

Alltid över Tommy Lilja

När själen inte mår bra Karin Wennerlöf Lilja

Psalm 91 Peggy Joyce Ruth

Det är dags att få en förnyad förståelse för evangeliet som ger verklig frälsningsvisshet och som väcker en sund längtan efter att få lära känna Gud ännu mer. 129:- (ord 179:-)

Fascinerande och inspirerande om Tommy och Karins liv som förändrades när Jesus lyfte dem.

Ande, kropp och själ är en helhet, men hur gör man då för att må bra? Bästsäljande i ämnet själslig hälsa!

179:-

179:-

Bibelns löften om beskydd finns samlade i Psaltaren 91. Läs även om vittnesbörd från människor som upplevt dessa löften i dramatiska tillfällen. 139:- (ord 189:-)

(ord 39:-/st)

Verkliga svar på livets frågor! Det här häftet kan du ge till vänner, bekanta och grannar som har ärliga frågor om Gud. Helige Ande, är det du? R T Kendall Om den vita duvan är en symbol på den helige Ande, och gråduvan är en symbol på en falsk ande, hur kan du veta vilken av dem som har landat i din församling? 129:- (ord 179:-)

18


Tro och vägledning • Själavårdande uppbyggelse Varje kyrksal kan fyllas Mats Nyholm I min barnatro är jag övertygad om att varje kyrksal i Sverige kommer att kunna fyllas. Men hur kan det ske, vad ska till och vad behöver i så fall förändras? Vilket innehåll är det egentligen kyrksalen ska fyllas av? Utifrån egna erfarenheter visar Mats Nyholm, präst och direktor för S:ta Clara kyrka att det är möjligt att få se människor i olika åldrar och från skiftande miljöer mötas i kyrkan.

Hopp – att leva tryggt i en orolig värld David Jeremiah På ett eller annat sätt drabbas vi alla av bekymmer. Vi möter livets stormar; misslyckanden, allvarliga sjukdomar eller smärtsamma förluster. Välkände pastorn och bibelläraren David Jeremiah visar på hur en enkel tro och förtröstan på Gud kan få vara ett stadigt ankare för själen. Det finns hopp, och det finns inom tryggt och säkert räckhåll!

139:- (ord 189:-)

179:- (ord 229:-)

Finn vilan i Gud Lindsey M. Graham

Skambunden Karin Wennerlöf Lilja

Vacker, färgillustrerad andaktsbok för 30 dagar som uppmuntrar till stunder av stillhet när du tillbringar tid tillsammans med Gud och Hans ord. Du kan även skriva ned dina egna böner på sidorna och i en speciell andaktsdel kan du göra bibelordet personligt. Lindsey M. Graham har en doktorsexamen från Liberty University inom kristen sång och musik. Hon har gjort flera konsertturnéer i Sverige och program på Kanal 10.

Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Den typen av skam är giftig och stjäl vår vitalitet, glädje och kraft. Men det finns hopp om läkning. Ett första steg är att bli medveten om hur den fungerar och i vilka situationer den kan vara aktiv i just ditt liv. Det som du och jag kan uppleva har Jesus också känt. Han upplevde skammen och blev ett med den när han dog för dig. Boken visar också vägen till att få en bättre självkänsla.

129:- (ord 179:-)

129:- (ord 179:-)

Vad händer efter döden? Randy Frazee

Tider av förändring (bok+cd) Eleonora Lahti

En personlig kris i samband med hans mammas död fick pastor Randy Frazee att ingående studera vad Bibeln säger. Vad är det egentligen vi kommer att möta efter döden? Vad händer när en kristen dör och hur kan nästa liv komma att se ut för troende, och icketroende? Var befinner vi oss från det att vi dör till dess att Jesus kommer tillbaka? Klar vägledning kring de funderingar vi alla har om livet och döden och vad som ligger framför.

Välkända sångerskan Eleonora Lahti står bakom bloggen In my living room. Hon sänder även på Facebook och Kanal 10. Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet. Boken färgas av en innerlig längtan efter att Guds ord alltid ska få vara i centrum och innehåller 68 utvalda bloggtexter – en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

139:- (ord 189:-)

239:- (ord 289:-) 19


Barn och unga Berättelsebibeln Sally Lloyd-Jones Vår populära barnbibel för 4-8 år. Följ den röda tråden om Jesus genom både Gamla och Nya testamentet.

169:Ungdomsamirakler Karen Kingsbury Sanna berättelser om gudsingripanden som ungdomar varit med om. Varje inspirerande berättelse bekräftar sanningen i att vi aldrig är ensamma.

Afrikadeckarna – Rebellernas hemlighet Sara Brengesjö

Abbe; definitivt inte vänner Stina Jonsson

Henry, Husse och James Stina Jonsson

Elias, Sally och Nyota är med om ett spännande jullov på missionstationen i Afrika! 9-12 år.

Härlig berättelse med ett budskap om Gyllene regeln. Smårolig och fyndig bok för 9-12 år.

Ett nytt sätt att läsa om den förlorade sonen för de minsta barnen. 3-6 år.

149:-

149:-

169:-

99:- (ord 159:-) Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young

lar Paketpris alla tre de

Varje andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus talar direkt till dig. 13-19 år.

159:- (ord 189:-) Äventyrsandaktsboken Robin Schmitt Andaktsbok för hela året med korta berättelser. Killar och tjejer mellan 10-15 år får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet.

159:- (ord 189:-) Äventyrsbibelböckerna David Miles (ill.) Stina Jonsson (övers.)

Uppdrag i Athirion-serien Malin Wennerhult Ossian och brorsan Ville upptäcker en port bakom skolvaktmästarens förråd. De kliver in i ett äventyr i samma fängslande anda som C S Lewis berättelser... 6-9 år. 299:- (ord 447:-) 149.-/bok

Paketpris alla tre de

lar

Fräsch och färgglad serie för barn som precis ska börja läsa själva (alla 4 delar 120:-). Drömmaren Josef

39:- (ord 59:-) Drottning Ester

39:- (ord 59:-) Mose leder Guds folk

39:- (ord 59:-) Noas resa

39:- (ord 59:-) 20

Den förflyttade-serien Hanna Christenson Den spännande och romantiska trilogin för 15+. Ungdomarna lever strängt bevakade, men hoppet om frihet finns närmare än de anar ...

299:- (ord 507:-) 169:-/bok


Barn och unga Soul Surfer Bethany Hamilton

Era fiender Hanna Christenson

En gripande berättelse om Bethanys liv som ung surfare, hajattacken där hon förlorade sin arm, hennes återhämtande och anpassning till tävlingssurfingen och inte minst det mest grundläggande – hennes tro på Gud. En sann historia från Hawaii som den här enkla, ödmjuka flickan skulle komma att dela med världen…

Madelene har gillat Benjamin länge, men är medveten om att en relation mellan dem är omöjlig. Deras familjer har varit bittra fiender i generationer. Sista terminen på gymnasiet nås de av beskedet att de är inbjudna att delta i ett statligt bostadslotteri. Deras värld kommer snart att skakas om på ett sätt ingen hade trott var möjligt ... Mästerligt skriven ungdomsroman – men även för vuxna.

79:- (ord 129:-)

139:- (ord 189:-)

Rise Above Bethany Hamilton

Hannes och Julia Hanna Christenson

Efter att hon förlorade sin arm i en hajattack som trettonåring blev hennes mod, beslutsamhet och tro på Gud allt starkare. Nu har hon skrivit en inspirerande 90 dagars andaktsbok för tonåringar. Hon skriver öppet om egna erfarenheter i ämnen som ungdomar möter. Varje dag delar hon ett bibelord, en bön och en rolig händelse från sitt liv.

119:- (ord 169:-)

Frikyrkotjejen Julia möter gäng­­led­aren Hannes – ett möte som innebär krockar, missförstånd ... och kärlek? Han ägnar fredagskvällarna åt fighter, festande och streetrace. Hon ägnar dem åt att spela sällskapsspel och äta kladdkaka. Utvaldes till en av årets bästa ungdomsromaner av tidningen Dagen när den släpptes första gången. Nyutgåva.

Titta, det är Jesus! Fransesca Pesci, Stina Jonsson

Jesus kallar – barnbibeln Sarah Young

Klappa & känn-bok med mjukt pälstyg för 2-5 år. Upptäck berättelsen om den första julen från ett nytt perspektiv, genom ett lamms ögon. Lammet får vara med om när både en ängel och tre vise män besöker Maria, Josef och Jesusbarnet. Genom hela berättelsen kan man klappa och känna på lammets mjuka päls.

60 noga utvalda bibelberättelser, som tillsammans med Sarah Youngs andakter och charmiga illustrationer av Carolina Farías, hjälper unga hjärtan att förstå Guds stora plan och hur hela Bibeln är centrerad kring Jesus. Barn i åldern 4-10 år upptäcker hur mycket Gud älskar dem, att Jesus alltid är med dem och att Han talar till deras liv idag.

69:- (ord 119:-)

139:- (ord 189:-)

129:- (ord 179:-)

21


För dig som läser romaner, livsberättelser och böcker om tro, vägledning och själavårdande uppbyggelse. Böckerna köper du till vårt lägsta pris! *Medlemsvillkor:

h få prem ie pake te t Bli m ed le m idag oc extra kostnad m ed tre böcker utan – värd e 637:-!

• 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. Inga oönskade böcker alltså ... • I varje bokutskick finns med information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt exklusiva förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returfrakten. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev med samma information. • Rabatten på bokklubbsboken är 30 % och du betalar f.n. endast 29:- i frakt. • Efter att du köpt 2 bokklubbsböcker kan du när du vill avsluta ditt medlemskap. Gäller t o m 16 januari 2022. Reservation för slutförsäljning. *Frakt tillkommer alltid på premiepaketet med 69:-. *Jag är införstådd med medlemsvillkoren samt godkänner att mina uppgifter registreras i enlighet med Semnos personuppgiftspolicy. Väljer jag att lämna bokklubben utan att ha fullgjort mitt åtagande debiteras jag värdet av premiepaketet, 637:-.

 PREMIEPAKETET MED TRE BÖCKER (HOPP, LIVET PÅ MACKMAKERIET OCH HUR DU HITTAR GLÄDJEN)

 ANTECKNINGSBLOCK – FRÅN PS 23

Vår senaste kristna vykortskollektion!

Alla nya vykort har ett utvalt bibelord angivet på fram­sidan tillsammans med en fin hälsningstext! Vykort 20-pack 10 blandade motiv med bibelord. motiv enligt ovan

79:-

Vykort 60-pack 10 blandade motiv med bibelord.

199:-

Vykortspaket från vår äldre kollektion

motiv enligt ovan

Dekalark 5-pack. Välj tema enligt nedan.

Vykort 25-pack Blandade motiv: bibelord, grattis, omsorg, uppmuntran 5-PACK

39:-

Omsorg 5-p Uppmuntran 5-p Barn 5-p

Grattiskort 25-pack Bibelordskort 25-pack

69:-

Vän- och omsorgskort 25-pack Guldvykort 25-pack Sekelskiftesmotiv med guldtryck. (150:-)

75:-


EN JULHÄLSNING TILL DIG

FRÖJDAS VART SINNE JULEN ÄR INNE, FRÄLSAREN KOMMEN ÄR

en Önskar

O LÅT DITT DU STJÄRNA ÖVER BETLEHEM HOPP OCH MILDA LJUS FÅ LYSA IN MED FRID I VARJE HEM OCH HUS

GOD OCH VÄLSIG NAD JUL Luk 2:11

Jul jul

F ri df u l l J u l nytt år välsignat och ett

Julkramar

HANS NAMN SKALL VARA UNDERBAR I RÅD, VÄLDIG GUD, FRIDSFURSTE JES 9:6

God

Jul!

till dig från mig

STRÅLANDE JUL

Julkort 20-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

79:-

Julkort 60-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

199:-

10 olika motiv enligt bilder

Önskar allt gott I JUL

Jes

9:6

10 olika motiv enligt bilder

Värme, glädje, ljus och frid Öns kar en f rid f ull julhelg ÖNSKAS UTI JULETID

J o h 14:27

Här är årets nya julkort med kristen text! Luk 2:11

En julhälsning

Må julens budskap fylla ditt hjärta med glädje och ditt hem med kärlek

Fridfu ll helg ! STILLA NATT, HELIG A NATT

Ny julkortskollektion med akvarelltema

Lukas 2

oss vänner emellan

Nytt År God Jul och Gott

1 LUK 2:1

LL JUL GLÄDJEFU ÖNSKAR EN

g

ckor rin

Julens klo

God Jul och Gott Nytt Välkommen du härliga juletid, med skimrande snöfall och helgfrid

Julkort 12-pack Blandade motiv, akvarelltema

49:-

6 olika motiv enligt bilder

s stad. i David åt er re fötts Frälsa . har en s, Herren I dag Messia Han är

År

Julklappsadresser

49:-

Gift Tags Christmas 18-pack Julklappsadresser med kristen hälsning på engelska. (ord 69:-)

Målarbok för vuxna

2-PACK

39:-

Julklappsadresser 2-pack med kristen text, 28 etiketter (ord 49:-)

3-PACK

Större Julklappsadresser 3-pack med kristen text, 18 etiketter (ord 39:-)

29:-

Populära väggalmanackan för 2022 med tänkvärda texter och vackra bilder

98:2-PACK

Krummeflorer Kerstin Lindh Furås 48 sidor •21 x 21 cm

89:-

”Texterna är tänkvärda och det är vilsamt att färglägga bilderna.”

175:-

Väggalmanacka 2022 med texter och foton av Kerstin Lindh Furås. Spiralinbunden, upphängd 30 x 42 mm

23


Frankeras ej Mottagaren betalar portot

Namn:

Julklapp på köpet!

Adress: Postadress:

Semnos Förlag

Se sidan 2

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Mobiltelefon: OBS! Skriv med ditt mobilnummer så att vi kan avisera ditt paket

Så här beställer du:

I ng a fakturaavg if ti llkomm er!

(OBS! Skriv med ditt mobilnummer)

(Via dator, mobil eller läsplatta. Betala tryggt och enkelt med swish, kort eller mot faktura.)

• ring: 0370-198 27

(ord. telefontider: mån-tors 9-12)

BESTÄLL SENAST 20 december för leverans till jul

Produktnamn

q Jag vill gå med i Semnos Bokklubb*

(*enligt villkoren på sidan 22)

Antal

Din välkomstgåva!

PREMIEPAKETET – utan extra kostnad*

BÖCKERNA: HOPP, LIVET PÅ MACKMAKERIET OCH HUR DU HITTAR GLÄDJEN (VÄRDE 637:-)

ANTECKNINGSBLOCK – TEMA PS 23

Beställningar skickas normalt inom 1-4 arbetsdagar. Frakt tillkommer med endast 39:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. *För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor och för vår personuppgiftspolicy se: www.semnos.com Semnos förlag AB Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO Katalogens priser garanteras till 16 januari 2022 Med reserv. för tryckfel och slutförsäljning

#

Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

q Lita på mig Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

Köpvillkor

och väljer en eller flera av böckerna nedan till lågt BOKKLUBBSPRIS:

q Tidens tecken Bokklubbspris 229:- (ord 329:-)

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !*

• e-post: order@semnos.com • posta beställningssidan

• webbutiken: www.semnos.com

q Innan juldagsmorgon glimmar Bokklubbspris 125:- (ord 179:-)

te r