Page 1

Alltid inspirerande

2018

Julkatalog ställer* ALLA som be KLAPP! får en JUL15 0:-) (värde

ler mer. g för 300:- el *vid beställnin lklapp per kund. Endast en ju

Julklappsböcker 9:3 t till alla! ndas 500:-! r e kt öve RITT a r F der TF Or RAK F


Julens fantastiska budskap!

Jultiden närmar sig och vi försöker själva tänka mindre på julstress och istället njuta mer av allt det mysiga som t ex alla levande ljus kan ge. För oss blir höjdpunkten när vi kan sätta igång julmusiken och därigenom få uppleva julens fantastiska budskap i både ord och ton. Julen är gåvornas högtid, men för några kan julen också vara en jobbig tid. Vi har kristna böcker som kan hjälpa, trösta, inspirera och ge nytt hopp och välsigna de som du har i din närhet. Så vill vi önska dig en fortsatt fin hösttid och en God och Välsignad kommande Julhelg!

Fira in det nya året! Välkommen till Nyårsfesten i Arken, Pingstkyrkan Värnamo

Semnos Förlag startade 2001 och är numera ett av Sveriges större kristna bokförlag. Varje år ger vi ut omkring 35-40 nya boktitlar av både svenska och utländska författare.

Konferensen startar 30/12 och avslutas 1/1

Bland annat medverkar Tommy Lilja, Karin Wennerlöf, Tommy Dahlman och Hans Weichbrodt. Från USA kommer sångerskan Lindsey Graham.

”Alltid inspirerande” är mottot och en av målsättningarna är att kunna erbjuda böcker till så bra priser som möjligt.

Läs mer och beställ ditt Festpaket på www.semnosevent.se (arr: PTL Ministries)

Joakim & Malin Sunesson

Vi finns också på Facebook! Gilla vår sida Semnos Förlag

llt utvald I år vill vi ge dig en specie r du och lite exklusiv julklapp nä r! me r beställer för 300:- elle

www.semnos.com Semnos Förlag info@semnos.com Björkgatan 9 0370-198 27 331 51 VÄRNAMO

Svarar duJA ...?

För dig som gillar livsberättelser, romaner och uppbyggelse. Många av våra nyutgivna böcker kommer som utvald bokklubbsbok.

    

Jag köper en bok någon gång ibland När jag läser vill jag gärna känna mig inspirerad och stärkt i min kristna tro För mig är det bra om böcker jag läser också motsvarar mina värderingar Jag gillar exklusiva förmånserbjudanden och att få överraskningar på köpet 30 % rabatt på böcker och lägre fraktkostnad är helt ok för mig!

... är Semnos Bokklubb perfekt för dig!

Kom med nu och få 5 böcker för bara 49:-!*

(värde 576:-)

Så här enkelt funkar det:* • 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. Inga oönskade böcker alltså ... • I varje bokutskick finns med information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt exklusiva förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returportot. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev med samma information.

Snabbhetspremie! eller: Svara inom 14 dagar så får du Använd si sta sidan coma) .semnoochs.sur www fplatt även från mobil

(funkar

med dvd:n Miracles from heaven utan extra kostnad*! (värde 149:-, svensk text)

*Jag är införstådd med medlemsvillkoren samt godkänner att mina uppgifter registreras i enlighet med Semnos personuppgiftspolicy. Väljer jag att lämna bokklubben utan att ha fullgjort mitt åtagande debiteras jag värdet av välkomstpremierna.

2

• Rabatten på bokklubbsboken är 30 % och du betalar f.n. endast 29:- i porto. • Utöver ditt välkomsterbjudande behöver du bara köpa 2 bokklubbsböcker innan du kan avsluta ditt medlemskap. *Porto tillkommer på välkomstpaketet med 56:-. Erbjudandet gäller t o m 31 januari 2019. Med reservation för slutförsäljning.


Nyhet!

GUD ÄR MED DIG - varje dag Du är inte ensam. Det finns någon som alltid är med dig, som alltid finns nära och som alltid bryr sig. Han som skapade hela universum, som får världen att snurra – Han är med dig. Inte bara under glädjefyllda dagar. Inte bara under tuffa dagar. Gud är med dig varje dag och Han är på din sida och vill dra dig närmare Honom. Detta är budskapet i den välkände och uppskattade författaren Max Lucados nya andaktsbok. De 365 andakterna och bibelorden fungerar som dagliga, konkreta påminnelser om att Gud verkligen är med dig varje dag, under varje steg på din resa. Gud själv har sagt: ”Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig.” Hebreerbrevet 13:5

249:Fler böcker av Max Lucado på www.semnos.com

Gud är med dig varje dag

Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker.

Max Lucado • 384 sidor • hård pärm

nos Bokklubb Kom med i Semför endast och köp boken

Bokklubbsbok för december

Läs mer på sidan

Sanna berättelser om guds omsorg I vart och ett av dessa gripande julmirakler ger Karen Kingsbury obestridliga bevis på Guds omsorg och närvaro. Bland dem finns:

2

175:-

Nyutgåva!

• Stilla natt – när hans flygplan är på väg att krascha förstår den unge piloten att han aldrig mer ska få fira jul med sin nyblivna hustru – tills han hör en röst på flygplanets radio... • Julänglar – när en liten pojke går vilse på den iskalla landsbygden blir två märkliga främlingar hans enda chans... • Himmelska förhinder – pastorn och hela kyrkokören förhindras oförklarligt från att kunna gå till kyrkan en decemberkväll. Nu vet vi varför… • En hjälpande hand – på ett långtradarfik ber en mamma med två barn i stora svårigheter Gud om ett tecken på att Han fortfarande bryr sig om dem... ”Julmirakler är en bok man bara måste läsa den här julen. Den för med sig den rätta julkänslan, rör vid hjärtat och gör så att man känner sig hoppfull och glad!” Gary Smalley, författare

179:2-pack

Karen Kingsbury har skrivit mer än 50 böcker och är en av USA:s mest lästa och populära kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker.

Fler böcker av Karen Kingsbury på www.semnos.com

Julmirakler

Karen Kingsbury 156 sidor • hård pärm

299:-

Dela med dig! 3


Nyhet!

Ibland kan den mest oväntade kärlek vara precis det hjärtat behöver… Känsloladdad berättelse med karaktärer som påminner oss om den dynamik som finns i tron på Gud och vad det kan kosta att våga lita på kärleken. Det är något med femåriga Penny Tremaine som är annorlunda. Som tidigare socialarbetare upptäcker Carly snart att Penny lider av sviterna efter att mamman druckit alkohol under graviditeten. Plötsligt slår ett minne från Carlys förflutna till. Hon har lovat sig själv att aldrig mer bli personligt involverad med en klient. Utsattheten är alltför stor. Men det är någonting med Penny – och Pennys stilige pappa – som berör Carly. Dr. Ryan Tremaine försöker få sitt liv att fungera igen. Hans tidigare fru är omgift och borta på en längre resa, så hans två stökiga tonårssöner och Penny bor hemma hos honom på heltid. Fast besluten att föra familjen samman gör han en SOS-lista med punkter som ska få honom att knyta an till sina barn, det får bära eller brista...

”Jag gillar romaner som är så realistiskt skrivna att de inte känns påhittade!”

198:-

”Plus för det andliga innehållet och för beskrivningen av Carlys ärliga, äkta tro.”

Tillsammans med dig Victoria Bylin 336 sidor • mjuk pärm

nos Bokklubb Kom med i Semför endast n och köp boke Läs mer på sidan

2

138:-

”Allt en bra kristen roman ska ha!”

ett realistiskt sjukhusdrama med hjärta ... Akuten (nyutgåva) Candace Calvert 240 sidor • mjuk pärm (179:-) Akuten är en perfekt roman för dig som gillar läkarserier

139:-

Victoria Bylin är författare till flera prisbelönade romaner. Hon bor i Kentucky tillsammans med sin man.

som Cityakuten och Grey´s Anatomy.

kärlek, spänning och mirakler väntar när änglarna griper in ...

Någon som du Victoria Bylin 364 sidor • mjuk pärm

”Ett starkt kristet tema som inspirerar och som griper tag och berör.”

Julia Dare är ensamstående mamma. Hon känner skuld över att inte vara gift med Max pappa, Hunter Adams. En egocentrerad man som utnyttjar andra människor och som hon för övrigt aldrig skulle vilja gifta sig med ändå, inte sedan hon blev kristen. Zeke Monroe kämpar med ansvaret för den nedgångna semesteranläggningen Caliente Springs i Kalifornien. Han har försökt vara en god kristen, men det fungerade inte. Uppriktigt sagt är Zeke färdig med Gud. Han behöver inte Gud. Vad han behöver är att kunna hitta ett sätt att rädda företaget på...

Allt har en början 288 sidor • mjuk pärm

198:-

Senaste från Kingsbury!

Elizabeth och John Baxters virvlande romans startade när de är var unga studenter. John blickar tillbaka till de första minnena tillsammans, men också till den hemliga hjärtesorg som först förde dem samman ... En glimt av änglar (del 1) 304 sidor • mjuk pärm (198:-) En glimt av hopp (del 2) 264 sidor • mjuk pärm (198:-)

159:/del

4

En glimt av änglavingar (del 3) 288 sidor • mjuk pärm (198:-)

Fler böcker av Karen Kingsbury på www.semnos.com

198:-


Nyhet!

alla ni som är tyngda En varm roman om att hitta sin plats i livet, även när det känns som om det sprungit ifrån en... Jenny har svårt att förstå vad som gick snett. Hon fick bibliotekariejobbet hon drömde om, hon är uppskattad för sitt engagemang i kyrkan och hennes vänner är glada att ha någon som alltid lyssnar. Så varför känner hon sig så trött? Som om hon skulle kunna falla ner i soffan hemma i lägenheten och sova ett helt år? I kyrkan träffar Jenny den nyinflyttade och charmige Filip, men hon har inte utrymme för en romantisk relation i sitt liv. Särskilt inte nu när hon har bestämt sig för att starta en bokcirkel för ungdomarna som hänger på biblioteket i väntan på bussen varje vecka. Frågan är bara hur hon ska få dem att inte rusa åt andra hållet när hon kommer med förslaget... ”I mitten av november kommer min helt nya roman. Det är en relationsroman/feelgood för vuxna. Min förhoppning är att boken ska ge hopp och inspiration, särskilt till alla de som längtar efter vila och ny kraft.” Fler böcker av Hanna Christenson på www.semnos.com

179:-

Hanna Christenson har bland annat läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitet och arbetar som översättare och författare.

Alla ni som är tyngda

Hanna Christenson 288 sidor • mjuk pärm

Nyhet!

Kärlek på Prince Edward Island Kliv in i värdshuset Red Door Inn, ett underbart mysigt hus längs med den norra kustlinjen på Prince Edward Island i Kanada. Det är en plats där sårade blir läkta, brustna finner förlåtelse och de ensamma får gemenskap. Caden Holt är trygg och säker i sin roll i köket på Red Door Inn. Men när hennes chef ber henne visa den vackra ön för en resejournalist på besök, tvingas Caden möta en värld mycket större än hennes kök – och en man som får henne att önska att hon var vacker. Adam Jacobs tillbringar några lediga dagar på Prince Edward Island med ett uppdrag att också skriva en tidningsartikel. Men i stället för jobb blir han förälskad i öns röda stränder och Cadens goda kanelbullar. När Caden upptäcker att Adam inte är den hon först trodde, inser hon att artikeln han skriver på kan göra mer än bara förstöra värdshusets chanser att överleva – den kan också krossa hennes hjärta… Den andra, fristående romanen i Prince Edward Island-serien Värdshuset vid havet Liz Johnson 368 sidor • mjuk pärm

198:-

Marie Carrington jagas av svåra minnen och upplevelser. Motvilligt går hon med på att hjälpa till att inreda ett gammalt värdshus. Seth Sloanes uppdrag är att hjälpa till med renoveringen – och att glömma hans fästmö som lämnade honom med ett brustet hjärta ...

198:-

Där två hjärtan möts Liz Johnson 392 sidor • mjuk pärm

Liz Johnson bor i Nashville, Tennessee och är författare till flera bästsäljande böcker.

5


Nyhet!

tröst under En oväntad livsresa Du har kanske läst om vittnesbörd om besök i himlen, men har du hört talas om besök från himlen? En lördag strax efter jul försvann Harriet Deison. Hon levde ett underbart liv tillsammans med Pete, hennes make sedan fyrtiotre år. Men Harriet, som från och till under hela sitt vuxna liv kämpat med depression, befann sig i en plötslig svacka. Petes intensiva sökande efter henne den dagen slutade på ett fruktansvärt sätt. I ett enda skälvande ögonblick var pastorsfrun och barnbarnens mormor borta. Besök från himlen berättar om de märkliga sammanträffanden, förunderliga bönesvar och flertalet drömmar som Pete och andra har haft om Harriet efter hennes död. Följ med i en upptäckt av oväntad tröst mitt i sorgen. Pete Deison skriver med Bibeln som grund samt hämtar inspiration från författare som C.S. Lewis, Jonathan Edwards och Dallas Willard i en fascinerande inblick i livet och vårt himmelska hem. Boken är också en hjälp mitt i sorgen för anhöriga som lever kvar, inte minst då någon närstående begått självmord. ”Äntligen känner jag mig trygg med frågorna kring himlen.”

179:Besök från himlen

Dr. Pete Deison har varit pastor sedan 1978 och verkat i ledningen för organisationen Campus Crusade for Christ. Han arbetar nu i Park Cities Presbyterian Church i Dallas, Texas.

Pete Deison 208 sidor • mjuk pärm

Vad kan vi veta om det liv som väntar? Min tid i himlen Sigmund 156 sidor • mjuk pärm (169:-) En detaljerad skildring av himlens gator av guld, möte och samtal med Jesus, synen av de himmelska bostäderna, m.m. Himlen är mycket mer... Roth 170 sidor • mjuk pärm (179:-) Tio personer berättar om sina upplevelser av att ha besökt himlen – eller sett himlen i en vision eller dröm. Himlen och livet efter detta Garlow 272 sidor • mjuk pärm Kan vanliga människors häpnadsväckande upplevelser säga oss något om livet på andra sidan?

98:-

98:-

189:-

Att förstå och uppleva Guds närhet Du kommer att upptäcka och förstå varför Gud ibland verkar hålla tillbaka sin närvaro och varför du under andra tider och tillfällen upplever en stark känsla av vördnad och helighet. Utveckla en känslighet inför Guds närvaro som gör det möjligt för din Gudsrelation att växa och fördjupas. ”Hur kan du veta vilken duva som har landat i din församling?”

179:-

Guds närvaro R.T. Kendall 200 sidor • mjuk pärm

6

R. T. Kendall har varit pastor i Westminister Chapel i London. Han har skrivit över 50 böcker och är en av vår tids mest respekterade bibellärare.

Helige Ande, är det du? 224 sidor • mjuk pärm

179:-

Det många menar vara Andens verkliga närvaro är tyvärr allt för ofta ingenting annat än det som författaren kallar ”fejk-religion”.


Nyhet!

vad i hela friden är det som händer? Aldrig tidigare har nyhetsrubrikerna varit så skrämmande, samhällsförändringarna så snabba, det moraliska förfallet så markant och kyrkan så irrelevant och marginaliserad. Många undrar: ”Var finns Gud i allt detta?” Det är uppenbart att orosmoln förmörkar vår framtid. Är detta bara inledningen på de händelser som ligger framför enligt Bibelns profetior? Även icke-troende undrar nu om västvärlden står på gränsen till att fullständigt rasa, ekonomiskt och socialt, eller om islamiska terrorister som strömmar in genom våra öppna gränser, kommer att lyckas förgöra det kristna inflytandet fullständigt. Ingen har råd att ignorera dessa varningssignaler och tidstecken som författaren redogör för i detalj: Tidsåldern då allt är tillåtet, Den intoleranta toleransen, Europas flyktingkollaps och vad Bibeln egentligen säger om immigration och integration, Israel, ISIS och islam, det nya Ryssland, uppryckandet och Jesu tillkommelse. Nu är tiden inne att förstå hur Guds plan för en oroväckande tid ser ut, så att vi inte tappar modet eller fylls av fruktan inför framtiden.

Vad finns på Guds hjärta nu – och vad ligger framför?

198:-

Apokalypsens agenter 320 sidor • mjuk pärm 198:En utförlig beskrivning av de händelser som kommer att inleda jordens sista dagar, sedd genom linsen av dess viktigaste aktörer. David Jeremiah visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

Är detta slutet? David Jeremiah 344 sidor • mjuk pärm

198:-

David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning.

nos Bokklubb Kom med i Semför endast och köp boken s mer på sidan 2

138:-

Skakande om det andliga läget i sverige Ur innehållet: • Från Babel till New York • En värld utan gränser • Islam - ett annat evangelium • En påve tolkar Bibeln • Kärlek på villovägar • Hotet från humanisterna • Ropande stenar • Övergivna mantlar

And ra tr yckningen!

Statsrådet slår näven i bordet och utbrister: ”Vi ska utrota kristendomen i Sverige!” Ministerns häpnadsväckande uttalande är inte det enda. Politiker, humanister och liberala kyrkoledare förföljer och förvanskar just nu den bibliska tron i vårt land.

”Pennan glöder, men budskapet andas kärlek” Ingemar Helmner

189:Nöd för Sverige Lennart Magnerot 322 sidor • mjuk pärm

Vad visar det bibliska paradigmet? Jonathan Cahns böcker Budbäraren och Mysteriet med Herrens Shemitah har orsakat enorm internationell uppmärksamhet. Fascineras av hans mest häpnadsväckande bok hittills ...! • Kan händelser som ägde rum för nästan 3 000 år sedan bestämma riktningen för vår tid och för våra liv? • Har ett bibliskt mönster förutbestämt, inte bara aktuella världshändelser, utan även dess tidpunkt – och klockslag? • Kommer paradigmet att uppenbara vad som kommer att hända i framtiden? Budbäraren • 302 sidor • mjuk pärm (189:-) Kan en biblisk profetia förklara både 11 september och världsekonomins krasch?

159:/bok

Mysteriet med Herrens Shemitah • 278 sidor • mjuk pärm (198:-) Det gudomliga sjuårsmönstret hänger samman med världshistoriens mest betydelsefulla händelser.

”Några av de mest fascinerande böcker jag någonsin läst...”

198:-

Paradigmet

Jonathan Cahn 320 sidor • mjuk pärm 7


”jag fick smaka på Guds nåd”

Nyhet!

Alf Lax är en uppskattad trubadur och evangelist som numera bor i Alingsås. I sin biografi berättar han om livet som barn till missbrukare och den ständiga ångesten. Redan som ung tonåring började han själv att dricka och tillvaron gick utför – till den dag han blev kristen.

129:-

Alf Lax Bara nåd

En kväll när jag kom in på puben i Jönköping fick jag se en ny bartender. Han hade långt rött hår, precis som jag. Jag satt där med mitt gäng och vi beställde in öl. Bartendern såg så harmonisk ut att jag undrade om han gick på lugnande tabletter. Vi började småprata, och jag fick veta att killen hette Ulf och var kristen. Jag blev så tagen att jag frågade om vi kunde träffas, och Ulf bjöd hem mig. Jag minns bara fragment av kvällen då mitt liv förändrades i grunden. Ulf och hans fru berättade om sina upplevelser och sin tro. Då och då gick jag ut till rocken i hallen, där jag hade en spritflaska, och tog ett par klunkar. När flaskan var tom utbrast jag: ”Be för mig med!” En känsla som jag aldrig hade upplevt tidigare fyllde mig när de bad. Jag bara visste, djupt inom mig, att det fanns en Gud som älskade mig. Tyvärr var inte min kamp mot alkoholen över där och då, men jag hade fått smaka på Guds nåd. De senaste 35 åren har Alf sjungit och talat om sin tro och sitt liv. Boken är skriven av Stina Jonsson, bosatt på Kållandsö och författare till ett tiotal böcker.

Stina Jonsson 104 sidor • mjuk pärm

hemligheten bakom 50 000 bönesvar Müller startade barnhem och skolor för föräldralösa barn i Bristol, England. Över hundra tusen barn berördes och han predikade för miljoner människor. ”Hur kunde George Müller nå sådana enorma resultat? Han bad nämligen aldrig om att få ekonomiskt stöd, utan litade på att Gud skulle förse. Vad var hemligheten? Jag är glad att få presentera George Müller, hans liv, tro och verk, med förhoppningen att det ska föda liknande tro hos nya generationer i vår tid.”

FLER böcker av Carl-Erik Sahlberg

139:-

George Müller ett liv i bön och tro Carl-Erik Sahlberg 92 sidor • mjuk pärm

• Kyrkans första tid 288 sidor • mjuk pärm 198:• Miraklet S:ta Clara 78 sidor • hård pärm 119:-

• Effektiv bön 32 sidor • häftad 59:• Effektiv bön 3-pack 32 sidor • häftad 120:-

Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker.

Visst finns änglarna! Inger Waern har under 25 år skrivit flera uppmärksammade böcker om människors upplevelser av änglabesök och gudomlig närvaro. Inger är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och TV- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar. För att kontakta Inger: www.ingerwaern.se

149:-

2-pack

200:-

Dela med dig! 8

Änglabreven 114 sidor • mjuk pärm

Himlen öppnar fönstret 197 sidor • mjuk pärm (189:-)

En helt ny brevsamling om vanliga svenskars upplevelser av änglabesök och Gudsingripanden.

Inger egen personliga livsberättelse om änglavakt, dramatik, humor och inre övertygelser.

79:-


Nyhet!

ögonöppnande och själavårdande Hur gör vi med ångest, skuld, skam och oro? Hur kan du hjälpa dig själv och andra människor? Hur utvecklar du en sund självkänsla? Har du ”gett hjärnan tillräcklig tid”? Många frågor får sina svar, därför att Tommy stannar inte bara vid diagnosen – vad det är – utan tar ett steg längre och berättar hur du kan göra något åt det. Boken ger en kristen aspekt och kan vara en hjälp för den som går igenom svårigheter på det själsliga planet, eller för den som vill hjälpa andra.

2-pack

299:-

Dela med dig!

Som pastor i frikyrkan har jag mött råden att ”stå emot”, att ”binda depressionen”, att ”befalla sömnlösheten” lämna, att ”fasta bort förkastelsen”, men förfarande sett människan förbli lika illamående i själen. Självklart ber vi, men om situationen inte förändras kanske vi istället borde ställa frågan – hur står det till med din själ? Att ha tro på Gud innebär också att tro att Jesus skickar dig rätt hjälp eller till ett sammanhang eller terapeut så att din själ kan bli hel.

Fler böcker av Tommy Lilja på www.semnos.com

Du måste veta vad det är ... Tommy Lilja 152 sidor • mjuk pärm

179:Tommy Lilja har skrivit ett 20-tal böcker och når med sin internationella tv-show, konferenser och seminarier årligen miljontals människor med sin livsförvandlande, insiktsfulla och dynamiska undervisning.

livets relationer - och hur vi kan leva mer meningsfullt

Längtar du också efter att må bra?

Dina relationer Mats Nyholm 134 sidor • mjuk pärm

När själen inte mår bra Karin Wennerlöf 250 sidor • mjuk pärm

Kristen tro handlar mer om relationer än om religion. Bibelns budskap om att älska Gud och sin nästa som sig själv är den viktigaste ledstjärnan. Att leva i skatter av sanning, förlåtelse, medlidande, äkthet och barmhärtighet ger verkligen livet mening. Mats Nyholm skriver engagerat om ett fungerande sätt att leva ett meningsfullt liv i relation till andra, dig själv och Gud!

Ande, kropp och själ är en helhet och hur blir man av med t ex skuld, skam, rädslor och allt det där som skapar inre oro? Hur återhämtar man sig från en utmattning? Boken ger insikt och själslig förståelse samt innehåller också korta konkreta fallstudier från det verkliga livet.

159:-

179:-

F järde tr yckningen!

”Lätt att ta till sig. Passar lika bra som enskild läsning som i grupp.” Inga Pagreus, diakon

Ta upp Davids slunga Mats Nyholm 76 sidor • mjuk pärm

Karin Wennerlöf är socionom och samtalsterapeut med egen praktik.

2-pack

299:-

Dela med dig!

Nyhet!

att välja ett liv tillsammans på bästa sätt

Hur ska vi hantera och besegra det onda vi möter i vår värld? Och vad innebär det egentligen att drivas av kärlek?

Han & hon – livsviktig relation Holger Nilsson 116 sidor • mjuk pärm

119:Mats Nyholm är direktor i S:ta Clara kyrka, Stockholm. Han är gift med Camilla och tillsammans har de barnen Viola, Miriam och Noah.

En bok för de som står i begrepp att gifta sig, men också för alla som vill veta Bibelns budskap om hur vi kan leva tillsammans. ”Det finns ett stort behov av kloka råd som kan hjälpa människor att leva i hela och överlåtna relationer och äktenskap. För det syftet är Holger Nilssons bok ett välkommet bidrag.” Per Ewert, direktor Claphaminstitutet

119:-

9


Det Herren visade, skrev hon ner i sin bönedagbok Jesus kallar på dig • Sarah Young 384 sidor • hård pärm 189:- (2-pack 299:-) En kort daglig läsning och inspiration för hela året från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta. Skriven som om Jesus själv talar till dig.

Över 22 miljoner sålda böcker världen över!

189:Dela 2-pack 299:med dig!

Jesus lever • Sarah Young 368 sidor • hård pärm 180 andakter med fokus på Guds underbara kärlek för sina barn.

Sarah Young och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien. De bor numera i USA.

189:-

Carl-Erik Sahlbergs andakter för hela året Kristen tro och relationen till Kristus är mitt livs stora bonus. De här fyra böckerna, som är tänkta att ha med sig i vardagen i innerfickan eller handväskan, vill vara diakonala – ge tro och hopp i allt det som vi går igenom. Gud är god, han har gett oss så mycket gott i Kristus och vill inget hellre än att göra det också i framtiden!

Allt det goda vi har i Kristus • vår (129:-) • sommar (129:-) • höst (129:-) • vinter (129:-) 120 sidor per del, mjuk pärm/pocketstorlek

d Paketpris, a lla

Våra bästa Andaktsböcker för barn och ungdomar

159:-

159:-

399:-

SPARA

117:-

fascinerande bok för årets 365 dagar 129:-

”För den som vill nå lite djupare...”

249:-

Äventyrsandaktsboken – 365 dagar med äventyr Robin Schmitt 384 sidor • mjuk pärm (189:-)

Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young 388 sidor • mjuk pärm (189:-)

Rise above – 90 andakter Bethany Hamilton 192 sidor • mjuk pärm (169:-)

Korta berättelser, en för varje dag, om barn på spännande uppdrag. Killar och tjejer får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet. Rek 9-15 år.

Varje kort andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig. Uppmuntran och vägledning för alla tonåringar och unga vuxna. Rek 13-19 år.

Andaktsboken om ämnen som ungdomar möter idag, skriven av Bethany Hamilton, världsmästarsurfaren som förlorade sin arm i en hajattack. Rek 13-19 år.

10

elar

Hemligheternas bok Jonathan Cahn 384 sidor • hård pärm Utforska djupen i Bibelns texter och finn de viktigaste nycklarna till att förstå både världen omkring oss och de andliga verkligheterna. Boken är en helt fascinerande andaktsbok, olik någon annan, där varje dags läsning avslöjar och förklarar en ”hemlighet” kring Gud och Bibeln. Fler böcker av Jonathan Cahn finns på sidan 7.


Nyutgåva!

Hanna Christensons varma ROMANER Systrar • 308 sidor • mjuk pärm (nyutgåva) Två unga kvinnor växer upp med flera generationers mellanrum, men genom dramatiska förändringar i livet går de båda igenom en tid som kommer att forma dem mer än de någonsin varit beredda på ... Två livsöden, två tidsepoker, ett systerskap och en tro som bär. Inte lämna dig • 224 sidor • mjuk pärm (nyutgåva)

179:-

När förälskelsen mellan Noah och Denise övergår i något djupare är hon långt ifrån beredd på den omtumlande resan … Denise brottas samtidigt med relationen till sin mamma och sedan hennes pappa övergav familjen har ingenting varit sig likt, framför allt inte Denise tro på Gud.

Spännande och romantisk 169:-

98:-

Paketpris, ar a lla 3 del

299:-

Den förflyttade (del 1) 248 sidor • hård pärm

169:-

Den orädde (del 2) 240 sidor • hård pärm

berättelse som fängslar!

Den infödda (del 3) 240 sidor • hård pärm

179:-

Missa inte den spännande och romantiska trilogin som fängslat många läsare, både ungdomar och vuxna, och fått högsta betyg hos Bibliotekstjänst! Om en framtid där människor lever strängt bevakade på faciliteter, men där hoppet om frihet finns närmare än de anar. Liv känner det, men varje gång glider tankarna förrädiskt undan och dagarna fortsätter som vanligt. Ossian är förflyttad från en annan facilitet. Han är annorlunda och hon är fast besluten att ta reda på vad som skiljer honom från de andra. En beslutsamhet som kan kosta henne allt.

r e k c ö b s pp a l k l Ju 149:-

179:-

149:-

189:-

189:-

Utveckla ledaren ... Tommy Lilja 212 sidor • mjuk pärm

Dina bästa dagar Max Lucado 258 sidor • mjuk pärm (179:-)

Thunder dog Michael Hingson 186 sidor • mjuk pärm

Mathewa Owe Lindeskär 192 sidor • hård pärm (189:-)

Så här var det Donald Bergagård 240 sidor • mjuk pärm

Genom träffande beskrivningar och praktiska exempel ger Tommy nio fungerande ledarskapsprinciper.

Motstånden och svårigheterna stoppar ofta vår frid och hindrar vår andliga utveckling. Men Gud strider för oss! Vi kanske faller, men ger inte upp. Vi kan uppleva ett liv fyllt av andens frukt och tron kan växa.

Den 11 september 2001 är World Trade Center på väg att kollapsa, men en blind man och hans ledarhund kämpar mot alla odds för att finna vägen ut. Sann berättelse om en till synes omöjlig räddning.

Verklighetsbaserad roman om hedersbrott, tvångsäktenskap och dess konsekvenser för en ung muslimsk flicka i Västafrika. Kan hennes vänner och ett möte med Kristus ge Mathewa livet tillbaka?

En fascinerande livsresa, och en högst personlig berättelse. Från de första stapplande stegen till att bli en av Pingstväckelsens mest kända profiler. Bildillustrerad.

”Borde läsas av alla i ledartjänst inom och utom församlingen” /Hemmets vän

98:Huset som byggdes av kärlek Beth Wiseman 394 sidor • mjuk pärm (198:-) Brooke har bara älskat en man, hennes nu avlidne make. Owen försöker hämta sig efter en smärtsam skilsmässa. Kan ett märkligt hus föra dem ihop och ge dem en andra chans i kärlek?

11


r e k c ö b s pp a l k l Ju

Nyhet!

för alla lässugna barn

En dag upptäcker Ossian och hans bror Ville en port bakom skolvaktmästarens förråd. De kliver in i ett äventyr som leder dem till landet Athirion. Det är ett rike med älvor, drakar, den buttre Erbil och Schedwian med magiska förmågor. Sakta går det upp för Ossian att han har ett uppdrag. Det är en uppgift som är svårare än han anar. För hur ska en orolig och försiktig kille som han kunna göra något så farligt? Kan han vara säker på vem han ska lita på? Och på vilket sätt hänger uppdraget i Athirion ihop med hans mamma? Bra läsning för åldrarna 6-9 år och uppåt.

Draksvärdet är den första delen i Uppdrag i Athirion.

149:-

Draksvärdet Malin Wennerhult 104 sidor • hård pärm

”Boken är helt igenom bladvändarspännande, och perfekt som en första kapitelbok.” /Bibliotekstjänst

Malin Wennerhult bor i Hallstahammar med sin man och deras tre pojkar. Hon är grundskollärare och har under många år haft barnsamlingar och familjegudstjänster.

ny härlig bok om signe

Nyhet!

Det är flera veckor kvar på sommarlovet och Signe och hennes bästis Hanna vet inte riktigt vad de ska hitta på. Men så får de i uppdrag att hålla sagostunder på biblioteket, göra segelbåts­ äventyr med Axel och hamnar på schackklubben med Gusse. Medan aktiviteterna avlöser varandra funderar Signe på det här med val och konsekvenser. Kan Gud verkligen veta allt som kommer att hända? Bra läsning för åldrarna 9-12 år och uppåt. ”Oerhört roliga, charmiga och mysiga.”

139:-

98:/bok

Du har väl inte missat de andra fristående böckerna i serien? Signe – kakor och kameler Signe – bönor och blåbärspaj Signe – berg och bergisar Signe – myggnät och maränger

Signe sjöbris och schackrutor Stina Jonsson 92 sidor • hård pärm

Stina Jonsson bor tillsammans med sin familj på Kållandsö i Vänern. Stina skriver feelgood-böcker för både barn och vuxna.

Spännande från missionsstationen i afrika Jullov väntar! Elias och Sally har ledigt från internatskolan för att fira jul. Sally längtar till hästarna i stallet och Elias är sugen på nya upptåg med grannen Nyota. Men allt är inte som vanligt. I skogarna försöker rebeller att ta över stora områden och i stallet är det också något som är fel. Nyota är inte heller sig lik. Han undviker Sally och Elias och vill inte ens följa med på julfest på hotellet. Varför får barnen inte komma i närheten av stallet längre? Vem är egentligen Franz? Och är Mattias, barnens kusin som jobbar för FN, inblandad i något skumt? Bra läsning för åldrarna 9-12 år och uppåt.

169:12

Afrikadeckarna: rebellerna och mysteriet i stallet Sara Brengesjö 162 sidor • hård pärm

98:/bok

Afrikadeckarna och mysteriet med Barakas diamant Afrikadeckarna: Tjuvligan i Baraka

Sara Brengesjö har hämtat inspiration från sin egen uppväxt som missionärsbarn i Afrika. Hon arbetar som gymnasielärare och bor med sin man Magnus och deras tre barn i Mullsjö.


”denna barnbibel är den bästa!” Barn 4-10 år upptäcker hur mycket Gud älskar dem, att Jesus alltid är med och att Han talar till deras liv idag. Här är 60 noga utvalda bibelberättelser, som tillsammans med Sarah Youngs andakter för barn och charmiga illustrationer av Carolina Farías, hjälper unga hjärtan att förstå Guds stora plan och hur hela Bibeln är centrerad kring Jesus. Den här barnbibeln inspirerar Guds barn, ung som gammal, till att tala med Jesus i bön och att lyssna till Hans röst som talar kärleksfullt i deras hjärtan.

DVD på köpet!

Beställ Jesus kallar - barnbibeln, så får du med barnfilmen The Prince of Egypt på köpet. Svenskt tal (värde 149:-) Gäller så långt lagret räcker eller t o m 2019-01-31

”Jag läser för mina barn 5, 7 och 8 år och har haft olika barnbiblar, men denna är den bästa!”

189:Sarah Youngs andaktsbok Jesus kallar på dig har sålts i över 22 miljoner exemplar. Hon och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien. De bor numera i USA. Fler böcker av Sarah Young finns på sidan 10.

Med Jesus som den röda tråden genom Bibeln Vår populära barnbibel, nu fjärde tryckningen! Berättelsebibeln Sally Lloyd-Jones 352 sidor • hård pärm, fyrfärg

169:-

Vår mest efterfrågade barnbibel som skildrar Bibelns berättelser på ett nytt sätt. Vi följer nämligen den röda tråden om Jesus genom både Gamla och Nya Testamentet. Vackert skriven, med härliga illustrationer, upptäcker vi att Jesus inte bara finns i centrum av Guds fantastiska berättelse, utan också mitt i mitt eget liv. Rek 4-8 år.

Jesus kallar - barnbibeln

Sarah Young, svensk bearbetning Stina Jonsson 256 sidor • hård pärm • fyrfärg

Bibel och g osedjur!

Lill-Teddys Bi bel 22 sidor • karto ngboard med ”nallepälspärm ”, fyrfärg

Härliga bibelber ättelser för de minsta barnen från både Gam la och Nya Testam entet. En slitstar k bok i mindre, be händigt format med en mjuk go spärm i ”Nallepäls”. Re k 0-3 år.

129:-

härligt illustrerade bibelberättelser Äventyrsbibel-böckerna i fyra delar Svensk bearbetning: Stina Jonsson 32 sidor/bok • klamrade i A5-format med härliga bilder helt i fyrfärg Fräsch och färgglad barnboksserie med välkända bibelberättelser. Utformad för barnen som precis ska börja, eller som vill börja, läsa själv. Rek 4-8 år. Noas resa (59:-) Mose leder Guds folk (59:-) Drottning Ester (59:-) Drömmaren Josef (59:-)

Paketpris, alla delar:

150:-

DVD på köpet!

Beställ Äventyrsbibel-böckerna alla delar, så får du med barnfilmen Joseph King of Dreams på köpet. Svenskt tal (värde 149:-) Gäller så långt lagret räcker eller t o m 2019-01-31

SPARA

86:-

Titta i böckerna på www.semnos.com

13


ort med k l u J A Y N S T E R Å ing kristen hälsn Exempel på motiv

Exempel på motiv

Vykort med bibelord och texter vid uppmuntran, omsorg och gratTIS storpack vykort 75-pack

Blandade vykortsmotiv med bibelord, grattis, omsorg, uppmuntran av vår senaste kollektion.

149:ord 207:-

Lågpriskort 100-pack Blandade motiv från Evangeliitjänsts äldre vykortskollektion. Bibelord, grattis och uppmuntran.

grattiskort 25-pack • 69:25 motiv av senaste kollektionen bibelordskort 25-pack • 69:25 motiv av senaste kollektionen

julkort 25-pack Blandade motiv av årets nya kollektion

69:-

julkort 50-pack Blandade motiv av årets nya kollektion

129:-

julkort 100-pack Blandade motiv av årets nya kollektion

239:-

julkort 300-pack Blandade motiv av årets nya kollektion

guldvykort 25-pack Blandade sekelskiftesmotiv med guldtryck. Bibelord och grattis.

599:-

Dekalark 5-pack

vän och omsorgskort 25-pack • 69:25 motiv av senaste kollektionen

98:ord 198:-

75:-

ord 150:-

• Omsorgstema 5-p

39:-

• Uppmuntranstema 5-p • Barntema 5-p

25:Julklappsadresser 2-pack med kristen text, 28 etiketter (ord 38:-)

Julklappsdekoration! 39:-

Gift Tags Christmas 18-pack (ord 69:-) Julklappsadresser med kristen hälsning på engelska. 18 olika motiv i olika storlekar.

Väggalmanackan för 2019 med tänkvärda texter och bilder från Guds vackra natur

Nyhet!

Dela 2-pack 175:med dig! Väggalmanacka 2019 med texter och foton av Kerstin Lindh Furås Spiralinbunden, upphängd 30 x 42 mm 14

Julklappstips Exempel på bilder från kalendern.

98:-

Hitta flera bra julklappsidéer på www.semnos.com

149:Det vi kan säga och tänka Kerstin Lindh Furås 150 sidor • Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm (ord 189:-)

Vacker presentbok ”Min önskan är att denna bok med sina tankar, kan bli en sorts kommunikation oss emellan. Att det finns något där som du kan känna igen dig i och förstå att det finns fler som tänker som du. Eller att det går att tänka på ett annat sätt! De allra flesta bilderna är från vår vackra natur.” Bläddra i boken på www.semnos.com


INSPIRERANDE KriSTNA Filmer

Nyhet! 149:-

Nyhet! 149:-

Kommer deras berättelse att förvandla världen? Han är en av de mest hatiska motståndarna till den kristna tron och hans förföljelse av de första kristna är ökänd. Men ett möte med Jesus förvandlar allt och Paulus blir en av Jesus mest betydelsefulla apostlar.

Mary Magdalene - dvd Svensk text, 115 min. Rek fr 15 år

Härlig julfilm!

All Saints - dvd Svensk text, 104 min. 99:- (ord 149:-)

Paul, apostle of Christ - dvd Svensk text, 108 min. Rek fr 13 år

The Star - dvd Svensk text, 83 min. Rek fr 7 år (ord 149:-)

99:-

99:-

Fler filmer i webbutiken www.semnos.com

En gripande berättelse, inspirerad av Maria Magdalenas andliga resa En ung kvinna lämnar sin lilla fiskeby och sitt traditionella familjeliv bakom sig för att ansluta sig till en ny, radikal rörelse vars ledare kallas Jesus från Nasaret.

Våra populära målarböcker för vuxna Be Still And Know 112 sidor som går att vika upp plant (18 x 18 cm)

Åsnan Bo och hans roliga djurkompisar ger sig ut på sitt livs äventyr. En dag får de syn på en stjärna. Tillsammans med tre kameler blir de hjältar i den största berättelsen någonsin...!

Dvd-box volym 1 149:- (ord 596:-) Svensk text War Room, Heaven is for Real, Courageous, Fireproof Dvd-box volym 2 149:- (ord 596:-) Svensk text

149:-

Ordinary People, Faith Like Potatoes, Grace Card, Rust

Julklappstips Fler målarböcker i webbutiken www.semnos.com

39:-

Titta i böcker na på www.semnos.c om

59:Färgpennor för målarböcker 12 olika färger

This is the day 112 sidor som går att 49:49:- vika upp plant Delight yourself in the lord (18 x 18 cm) 96 sidor som går att vika upp plant. (18 x 14 cm) Pausa vardagen och släpp fram din kreativa ådra när du kopplar av och färglägger mönster, bilder och bibelord. Med kristna, inspirerande motiv efter i huvudsak Psaltaren och med texter och bibelord på engelska.

149:-

59:-

My strenght and my song 96 sidor som går att vika upp plant (c:a A4)

Lyssnar du gärna på Southern Gospelmusik?

Besök www.semnos.com för att handla och för att komma med i musikklubben och få del av ditt förmånliga Välkomsterbjudande. Ett fåtal platser kvar...

gaither-kr yssning till alaska med semnos i ju li 2019! Följ med på en fantastisk resa med musikaliska och andliga upplevelser och chansen att se en helt unik natur i exotiska Alaska. Semnos Event inbjuder till en musikresa tillsammans med Bill & Gloria Gaither och deras Homecomingvänner! Besök www.semnosevent.se för resebroschyr

15


:dast 39 n e t k a r F :ver 500 Order ö RITT! FRAKTF

Frankeras ej. Mottagaren betalar portot.

Namn:

Semnos Förlag

Adress:

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Postadress: Tel:

BESTÄLL SENA ST 18 december fö r leverans till jul

er du: Så här beställ • Webbutiken: www.semnos.com

• Posta: Fyll i beställningen, posta hela sidan

(Fungerar även via mobil eller läsplatta)

(Portot är betalt)

• E-post: order@semnos.com

• Ring: 0370-198 27 (Ord. telefontider: mån-tors 10-15)

ALLA som beställer* får en JULKLAPP! (värde 150:-) Produktnamn *vid beställning för 300:- eller mer. Endast en julklapp per kund.

q Ja, jag vill gå med i Semnos Bokklubb* (*enligt villkoren på sidan 2)

Min första bokklubbsbok (Välj bland följande böcker:)

Välkomsterbjudande: 5 böcker för bara 49:-!*

q Gud är med dig varje dag Bokklubbspris 175:- (ord 249:-)

q

Tillsammans med dig Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

q Snabbhetspremie!

Svara inom 14 dagar så får du även med dvd:n Miracles from heaven*!

Är detta slutet? Bokklubbspris 138:- (ord 198:-) Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

Antal

tack för din beställning !

Köpvillkor Beställningar skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar. Alla beställningar skickas vanligtvis mot faktura. Frakt tillkommer med endast 39:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor och för vår personuppgiftspolicy se:

www.semnos.com Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

#

Katalogens priser gäller t o m 31 januari 2019

Semnos Julkatalog 2018  
Semnos Julkatalog 2018