Page 1

Guia de Lectura ESTIU 2015 Cicle Mitjà Cicle Superior CICLE MITJÀ SEMINARI DE COORDINACIÓ DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS PLA DE FORMACIÓ DE ZONA SE-CRP DE GRÀCIA ESC Baldiri Reixac ESC Josep Maria de Sagarra ESC Josep Maria Jujol ESC La Sedeta ESC Montseny ESC Pau Casals-Gràcia ESC Pare Poveda ESC Rius i Taulet ESC Turó del Cargol Escola Gravi Escola Reina Elisenda

Col.labora: Oblit Baseiria. Llibreria Casa Anita Els llibres també els podreu trobar a les Biblioteques Públiques de Gràcia: Biblioteca Jaume Fuster Biblioteca Vila de Gràcia Biblioteca Vallcarca i Penitents

Naps i Cols Patrícia Boldú; Il. Núria Feijoó Ed. Animallibres La senyoreta Col, llargaruda, esprimatxada i d’ulls felins, va fer un crit esfereïdor. Immediatament, el senyor Nap, l’home més baixet de la ciutat, va poder copsar per primer cop la bellesa indòmita de la senyoreta Col... Yakari. La barrera de foc. El diable dels boscos Derib + Job Ed. Norma Les aventures del petit indi. Aquest és el número deu de la col·lecció

Jompirú Gustavo Roldán ; Il. Raúl Nieto Ed. Thule La nit se n’ha anat. La nit, tan necessària per explicar contes, ja no hi és. I sense nit, com podem explicar contes? Jompirú, acompanyat de la seva ocelleta Olivia, ho esbrinarà.


Gent Peter Spier Ed. Plataforma Editorial Tots sabem que hi ha un munt de persones al món. Ara bé, no n’hi ha de dues que siguin iguals. Cadascun de nosaltres és diferent de tots els altres. No és meravellós? Llívia. Petita història d’un gos d’atura Carme Solé Vendrell / Ed. Mars “D’ençà que vaig néixer, al poble de Falgars, a prop d’Olt, n’he passades de verdes i de madures... “Amb aquestes paraules la Llívia, una gosseta d’atura, comença la seva petita i entranyable història... El gran llibre de l’ecologia Mary Hoffman i Ros Asquith Ed. Joventut T’agradaria poder fer alguna cosa per salvar les espècies en perill d’extinció, protegir els boscos i les plantes, i mantenir el nostre aire i la nostra aigua nets i segur? Llavors ets un ecologista en potencia.

CICLE SUPERIOR Big Game. Caça Major Dan Smith Ed. Bambú L’Oskari és un noi finlandès que està a punt de fer tretze anys, però abans haurà de superar la gran Prova: armat amb un arc i un joc de fletxes, haurà de passar un dia i una nit sol al bosc i caçar l’animal més imponent que trobi. La tieta terrible David Walliams; Il. Tony Ross Ed. Montena LA Stella acaba d’heretar la casa on ha crescut, Saxby Hall. Però la seva tieta terrible, l’Alberta, es vol quedar la mansió... i està disposada a arribar als extrems més esbojarrats per tal d’aconseguir-ho.

Les vacances del petit Nicolàs Sempré i Goscinny. Ed. La Galera S’ha acabat el curs i comencen les vacances d’estiu. És tan divertit poder barallar-se amb persones que no siguin sempre les mateixes de sempre... i és que el petit Nicolàs és tot un personatge. Joana d’Arc Louis-Maurice Boutet de Moures Ed. Thule Àlbum il·lustrat sobre la vida d’un personatge històric. Dibuixa, pinta i estampa com els grans petits artistes Marion Deuchars Ed. Coco Books Pintar amb tisores com Matisse, experimentar amb la forma i el color com Miró, veure els sons i sentir els colors com Kandinsky o crear la teva obra d’inspiració surrealista com Dalí. Un llibre per llegir i pintar.

PER COMPARTIR Mar Ricardo Henriques i André Letria Ed. Ekaré Si el nostre planeta te més mar que terra, perquè no es diu planeta Mar?

Animàlium Jenny Broom; Il. Katie Scott Ed. Símbol Meitat àlbum, meitat enciclopèdia, amb il·lustracions que semblen làmines antigues, gravats a ploma o litografies de llibres vells, permet descobrir més de 160 espècies d’animals. Tot un llibre tresor per a visitants de totes les edats.

Estiu 15 cm cs  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you