Page 1

ZAKGIDS


KIWANIS EN UNICEF:

SAMEN IN ACTIE TEGEN TETANUS Elke negen minuten sterft ergens ter wereld een baby aan tetanus. Dat zijn bijna 60.000 baby’s per jaar. Ook veel moeders overleven de ziekte niet. Kiwanis en UNICEF willen daar samen iets aan doen. Het kán, want met de juiste vaccins is tetanus goed te voorkomen. Daarom zorgen wij ervoor dat in de komende drie jaar 61 miljoen moeders en baby’s tegen de ziekte worden ingeënt. Kiwanis en UNICEF: samen stoppen wij tetanus! Drie vaccins is voldoende Een serie van drie tetanusvaccins kost slechts € 1,32. Daarmee is zowel de moeder als haar ongeboren kind tegen de ziekte beschermd. In de meeste gevallen wordt tetanus namelijk tijdens de zwangerschap of bevalling overgedragen van moeder op kind. En dat kunnen wij samen voorkomen: voor slechts € 1,32 krijgen moeder en kind weer kans op een nieuwe toekomst.

Elke negen minuten sterft ergens ter wereld een kind aan tetanus.


Tetanus – de feiten • Elke 9 minuten sterft ergens een baby aan tetanus. • Tetanus bedreigt 130 miljoen vrouwen en kinderen. • De ziekte wordt overdragen van moeder op kind. • De ziekte komt nog voor in 39 ontwikkelingslanden. • Zonder behandeling is tetanus altijd dodelijk. Tetanus – wij kunnen het voorkomen • Met 3 vaccins zijn een moeder en haar ongeboren kind beschermd. • Een serie van 3 vaccins kost slechts € 1,32. • Na 2 maanden heeft een baby nog een aantal extra vaccins nodig. • Voor € 80,5 miljoen kunnen 61 miljoen moeders en baby’s worden gevaccineerd. • Dankzij goede vaccins zijn al 20 ontwikkelingslanden tetanusvrij.

Voor € 1,32 zijn een moeder en haar kinderen beschermd tegen tetanus.


KIWANIS EN UNICEF:

SAMEN STERK Kiwanis en UNICEF willen samen het verschil maken voor kinderen. Dat deden we al eerder tijdens een succesvolle campagne tegen ziekten die het gevolg zijn van jodiumtekort. Mede dankzij die campagne is de toegang tot gejodeerd zout wereldwijd verhoogd van minder dan 20% tot meer dan 70%. Tetanus de wereld uit in 2015 In de komende drie jaar voeren Kiwanis en UNICEF samen actie tegen tetanus bij moeders en baby’s. Het doel van de campagne: in 2015 zijn 61 miljoen vrouwen en kinderen tegen de ziekte ingeënt. In 2015 bestaat Kiwanis Internationaal 100 jaar. Dat maakt 2015 dus extra bijzonder! Ook u kunt helpen Wilt u ons helpen in de strijd tegen tetanus? Maak dan uw donaties over op rekening 65.84.62.156 ING Bank Tegelen t.n.v. Stichting Kiwanis Nederland Fonds o.v.v. ‘Stop tetanus’. Kiwanis International Districtskantoor
 E districtskantoor@kiwanis.nl www.kiwanis.nl

WWW.STOPTETANUS.NL

Stop Tetanus Zakgids  

Stop Tetanus Zakgids

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you