Page 1

TLNPGT

PROFESSIONAL GRAND TOURISMO

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 1

03-09-12 09:29


Polaroid速 zonnebrillen elimineren schitteringen voor 100%. Resultaat: heldere contrasten, natuurlijke kleuren en minder vermoeide ogen. Voor de professionele weggebruiker betekent dit optimaal zicht, een sneller reactievermogen, meer comfort en daardoor verbeterde verkeersveiligheid.

Polaroid Eyewear Atoomweg 350 3542 AB Utrecht Tel: 0800 248 51 80 Fax: 0800 248 51 88 www.polaroideyewear.com

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 2

03-09-12 09:29


TLN Professional Grand Tourismo Lijn Als we een blik werpen in een vrachtautocabine blijkt dat de zonnebril niet altijd tot de standaarduitrusting van de chauffeur behoort. Vreemd eigenlijk, zeker wanneer onderzoek heeft uitgewezen dat een goede zonnebril helpt het zicht te verbeteren en de ogen te ontspannen. Zonnebrillen zijn er in vele soorten en maten, maar ze zijn lang niet allemaal even effectief. Voor de professionele weggebruiker (chauffeur) is het uitermate belangrijk dat een zonnebril aansluit bij de werkzaamheden. Zowel op gebied van comfort als bescherming tegen de hinderlijke schittering van de zon. Als een zonnebril goed aansluit op beide onderdelen zal de chauffeur de bril vaker gebruiken en draagt deze zo goed mogelijk bij aan de verkeersveiligheid. Een goede zonnebril geeft de ogen rust en verbetert het contrast. TLN Praktijk test Om deze reden is i.s.m. TLN een speciale zonnebril voor de professionele weggebruiker ontwikkeld: de Professional Grand Tourismo Lijn, afgekort PGT. Om goed aan te sluiten bij de werkzaamheden en behoeften van chauffeurs hebben 75 chauffeurs meegewerkt aan een praktijktest; chauffeurs met verschillende type werkzaamheden en een goede verspreiding over de verschillende landen in Europa. De zon in Scandinavië heeft immers een andere intensiteit dan in Spanje. In andere landen is weer sprake van meer bewolking. Ideale lenskleur én montuur Om de ideale zonnebril te kunnen vaststellen, is de test uitgevoerd in twee fases; enerzijds om het ideale montuur te onderzoeken en anderzijds om het ideale glastype vast te stellen. Als favorieten lenskleuren kwamen bruin en groen uit de bus. Verder werden het zogenaamde ‘piloten’ model en de sportbril als favorieten gekozen. Collectie en prijs De Professional Grand Tourismo lijn bestaat uit een collectie van 4 zonnebrillen. De advies consumenten prijs van elke bril is €49,95 inclusief B.T.W. Alle brillen worden geleverd in een speciaal ontwikkelde lichtgewicht en robuuste case en schoonmaakdoekje (high-tec cleaning cloth).

met zon, mist, sneeuw, regen of laagstaande zon, een Polaroid® zonnebril neemt hinderlijke schittering weg en verbetert daarbij het contrast. Gevolg: beter zicht en minder vermoeide ogen.

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 3

03-09-12 09:30


PoLARIzed TecHnoLoGy exPLAIned Hoe werktLens polarisatie?

waves the sunoppervlak travel in allwordt directions. when sunlight reflects off aa Als lichtlight vanuit eenfrom horizontaal gereflecteerd, zoals op de weg Visible reflects offof surface, road or water, it often becomes concentrated water, spreekt menlike vanapolarisatie. Horizontaal licht creëert alleen maarhorizontally. schittering. horizontal concentrated horizontally. This is known as glare. Vertical light is useful to the human eye. But glare glare masks masks useful light, making it difficult and uncomfortable to see. Verticaal licht geeft bruikbare informatie door aan het menselijk oog. Schittering zorgt voor een verstoord en oncomfortabel beeld.

non-polarized lens

Polaroid ®® polarized polarized lens lens

Zicht met gewone zonnebrillen zonder non-polarized sunglasses only reduce polariserende lenzen. Zonnebrillen the amount of visible light entering the zonder polariserende lenzenThey elimineren the view. don’t eye, darkening schittering block glare.niet.

Zicht met®® polariserende zonnebrillen van Polaroid polarized sunglasses block sunglasses block ® ® Polaroid . Polaroid polariserende zonneglare and allow only useful vertical vertical light light brillen schittering en laten to enterelimineren the eye; enabling the to the wearer wearer to alleen hetclearly. bruikbare verticale licht door. see more

Polaroid® polariserende brillen elimineren schittering en UV-licht waardoor u een all Polaroid ®® polarized sunglasses carry a swing tag with this this symbol. symbol. ItIt duidelijk zicht heeft en een goede bescherming. illustrates the glare-blocking benefits of our polarized lenses lenses in in simplified simplified form.

8 8

PE_UltraSight_Layout_2011_111028.indd 8 PE_UltraSight_Layout_2011_111028.indd 8

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 4

31.10.11 31.10.11 13:10 13:10

03-09-12 09:30


zicht zonder zonnebril

zicht met een normale nietgepolariseerde zonnebril

Zicht met gewone zonnebrillen zonder polariserende lenzen. Het beeld wordt alleen donkerder.

zicht met Polaroid速

Zicht met een Polaroid速 zonnebril. De Polaroid速 polariserende lenzen elimineren alle hindelijke schitteringen. Het resultaat: heldere contrasten - natuurlijke kleuren - minder vermoeide ogen - meer veiligheid op de weg.

Polaroid速 polariserende zonnebrillen bieden het hoogste polarisatieniveau voor een schittervrij zicht. Geen getuur en overbelasting van het oog, hetgeen de verkeersveiligheid verbetert.

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 5

03-09-12 09:30


ALS BESTE GETEST! Aviator PGT (met Brown óf Green lenzen) Dit ‘piloten’ model met grote druppelvormige glazen heeft meeverende scharnieren (zgn. ‘flex veren’). ‘Aviators’ zijn al decennia lang één van de meest gewilde zonnebril modellen. De kleur van het montuur is Gun, metaal-mat-grijs. De Aviator PGT kan geleverd worden met de twee favoriete lenskleuren Brown en Green. Deze modellen zijn genoemd Aviator PGT Green en Aviator PGT Brown.

Performance PGT (met Brown óf Green lenzen) Deze sportbril is een zogenaamd ‘wrap around’ model, semi rimless. Doordat het montuur rond meeloopt met de gezichtsvorm en aan de onderzijde geen rand heeft, garandeert het een zeer vrij gevoel van zien. De kleur is een combi van zwart/grijs. Het uiterlijk is daardoor sportief en stoer. De Performance PGT kan geleverd worden met de twee favoriete lenskleuren Brown en Green. Deze modellen zijn genoemd Performance PGT Green en Performance PGT Brown.

Brown Brown is rond om het jaar geschikt, onafhankelijk van de (onvoorspelbare) weersomstandigheden en lichtcondities. Daardoor heeft deze kleur de naam ‘allrounder’ gekregen. Doordat er een zogenaamde ‘blue-blocker’ in zit, verhoogt de lens altijd het contrast, ideaal bij slechtere (bewolkte – mistige) onstandigheden. Daarnaast worden signaalkleuren (rem- en verkeerslichten) beter en sneller herkend, doordat de lens een rode toevoeging heeft. Ook onder fanatieke hobbyisten (vissen, golfen, watersport) is Brown de favoriet. Brown beschermt de ogen voor 100% tegen UV400 stralen.

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 6

Green Green is wat donkerder en daarom is deze lens vooral geliefd bij wat betere, heldere weerscondities. Bij een ‘blue sky’ wanneer comfort belangrijk wordt, is de groene lens de beste keuze. Zowel in de winter als de zomer, zonder enig compromis in helderheid. Green beschermt de ogen voor 100% tegen UV400 stralen.

03-09-12 09:30


Wanneer Tim Coronel z’n telefoon opneemt horen we: “Met dé snelste man van Nederland!” Niet voor niets is Tim ambassadeur van Polaroid® Hij staat met een Polaroid® op en gaat er (bijna) mee naar bed. Tim Coronel is Nederlands snelste en meest bekende coureur.

Tim Coronel neemt al een aantal jaren deel aan de Dakar Rally. Eerst in Afrika, vervolgens in Argentinië, Chili en Peru. In 2010 deed Tim mee aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika in een McRae Buggy. Deze buggy is speciaal voor dit soort rally’s gebouwd door de broer van WRC Rallywereldkampioen Colin McRae. In dat jaar en in 2011 werd hij 1e in de klasse ‘singleseater and lightweight’, in 2012 behaalde hij in diezelfde klasse een keurige 2e plaats. “Ik zit 365 dagen per jaar achter het stuur. Privé, zakelijk of bij een race, altijd heb ik een Polaroid® zonnebril op. Klinkt misschien vreemd, maar ik kan me eigenlijk geen leven zonder Polaroid® voorstellen!” Tijdens elke editie van de Dakar Rally neemt hij diverse zonnebrillen van Polaroid® mee. Stuk voor stuk lichtgewicht monturen met krasbestendige glazen en, niet onbelangrijk, een coole uitstraling. Elke etappe stelt Tim zijn ogen bloot aan zon, wind en UV-stralen en kiest daarom bij aanvang een juiste kleur glas. Bruin of groen, afhankelijk van de weerscondities, net welke zijn ogen dan de meeste rust geeft. “Zo werk ik mezelf gedurende de race in het zweet en komen mijn ogen ontspannen over de finish”.

Fotografie: Dakarpress.nl

“Elke nieuwe auto die tegenwoordig van de band komt voldoet aan allerlei high-tech snufjes, maar gek genoeg wordt het belang van een goede zonnebril met polariserende glazen nog steeds onderschat. Professionals, chauffeurs die dagelijks voor hun beroep op de weg zitten beveel ik dan ook van harte een Polaroid® zonnebril aan. Eigenlijk zou Rijksoverheid het verplicht moeten maken voor iedereen. Het zou een stuk veiliger op de weg worden!”

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 7

03-09-12 09:30


POLARIZED sunglasses – BEST FOR DRIVERS Voor de professionele weggebruiker is alleen het beste goed genoeg. Er zijn genoeg redenen om op Polaroid® te vertrouwen. Wereldwijd marktonderzoek bewijst: Polaroid® – the first and the most trusted brand for polarized sunglasses

[

R

N

Schitteringvrij: 100% schitteringvrij. Zonder vermoeide ogen scherp zicht met echte kleuren en heldere contrasten. Bescherming: 100% UV400 bescherming. Polaroid® polariserende lenzen beschermen de ogen tegen schadelijke UVA, UVB and UVC straling.

N

Superior optics: UltraSight™ lenzen worden gemaakt met behulp van Thermofusion™ Technologie voor een onverstoord zicht. Duurzaamheid: Alle lenzen hebben een unieke anti-kras laag. Ze kunnen goed tegen dagelijks gebruik en zien er ook na intensief dragen nog gloednieuw uit. De polariserende lenzen van Polaroid® zijn de meest duurzame in de markt.

[

Stijl: Ontwerpers van de monturen worden geïnspireerd door de modewereld. Hun creaties passen bij de looks en lifestyles van consumenten. Waarde: Dankzij de uitstekende prestaties en duurzaamheid is een Polaroid® zonnebril zijn investering meer dan waard. Comfort: Lichtgewicht monturen van hoge kwaliteit om de gehele dag te dragen. In tegenstelling tot zware minerale lenzen blijven Polaroid® zonnebrillen de gehele dag comfortabel. Montuurkwaliteit: De beste kwaliteit materialen en een speciale constructie zorgen voor robuuste betrouwbaarheid. Ultrasight™ lenzen van Polaroid®

Schokabsorberend: De zonnebrillen zijn goed bestand tegen alle soorten omstandigheden en hebben als doel om het oog op ieder moment te beschermen. Ideaal tijdens het sporten maar ook voor ieder ander gebruik. De lenzen zijn veiliger, lichter en ook nog eens goedkoper dan glazen varianten. Variëren met lenskleuren: Nieuwe mogelijkheden zorgen voor nog meer keuze. Er zijn verschillende lenskleuren voor iedere stijl.

Polaroid Brochure A4 #7 DEF.indd 8

1x Polariserende kern. De beste technologie om schittering uit te schakelen 4x UV filters voor totale UV bescherming 2x Krasbestendige lagen voor optimale duurzaamheid 2x Shock absorbers voor de meest extreme omstandigheden

Ultrasight™ lenzen, worden in ons eigen laboratorium geproduceerd volgens het door Polaroid® zelf ontwikkelde en unieke Thermofusion™ proces. Ze zijn opgebouwd uit 9 functionele lagen die nauwkeurig met elkaar verweven zijn. De Ultrasight™ lens wordt exclusief toegepast in alle Polaroid® zonnebrillen.

03-09-12 09:30

Polaroid Professional Grand Tourismo  

Polaroid sales brochure