Page 1

Vino cu noi în strada Speranței!


DE CE SĂ SPONSORIZEZ? Codul fiscal

din România și legea 32/1994 cu modificările ulterioare (numită pe scurt Legea Sponsorizării), permit companiilor ca în fiecare an să sponsorizeze societatea civilă cu o valoare specifică - deductibilă din impozitul pe profit datorat. Bugetul total disponibil se ridică la suma aproximativă de 400 milioane de euro care pot fi investiți direct în activitățile desfășurate de Organizațiile Non Guvernamentale din România.

O alegere atentă a cauzei și a ONG-ului beneficiar, duce la un impact social superior celui în care banii ar fi gestionați de către instituțiile statului.

Nu ai nimic de pierdut. Ai doar de câștigat. DE CE SĂ INVESTESC ÎN EDUCAȚIE? “În prezent, provocarea societății mondiale este aceea de a transforma sistemele de educație în ceva mult mai potrivit pentru nevoile secolului XXI. Unul dintre principiile de transformare a educației este parteneriatul. Fiecare are un rol în viitorul educației și în multe părti ale lumii se realizeaza alianțe formale între școli și sectorul filantropic, cultural sau de afaceri” – Sir Ken Robinson – Leader international în dezvoltarea educației, creativității și inovației.

Țara noastră Poți să are nevoie de investiții în foarte multe domenii, ca orice țară aflată încă în tranziție.

Poți să

investești în dotarea de ultimă oră a spitalelor, dar câtă vreme oamenii nu își schimbă stilul de viață, ei vor continua să revină în spital la fel de des ca înainte.

investești în acțiuni de ecologizare și replantări, dar câtă vreme oamenii vor trata natura în același fel ca până acum, nimic nu se va schimba.

Poți să

investești în acțiuni ample de recuperare și îngrijire a copiilor abandonați, dar câtă vreme părinții lor nu își schimbă prioritățile, noi copii vor ajunge în stradă.

Poți să investești în tehnologie și echipamente de

ultimă generație cu care să dotezi școli și laboratoare, dar câtă vreme profesorii nu își schimbă abordarea față de elevi, rezultatele vor rămâne în mare parte aceleași.


Toate provocările oricărei societăți au o rădăcină comună în mentalitatea colectivă și în educația pusă la dispoziția cetățenilor pentru a-i ajuta să ia deciziile corecte și să aibă conduita potrivită unui adevărat progres social. Pentru toate aceste motive ai putea alege să partenere care investesc în educație.

te alături numeroaselor companii

DE CE ȘCOALA DE VALORI? Creatorii Școlii de Valori sunt tineri români care au avut parte de toate experiențele posibile: voluntariat, antreprenoriat, lucru în multinaționale. Au locuit și lucrat în străinătate.

au ales să lucreze în România

Acum și au ales să acționeze în zona antreprenoriatului social – în domeniul educației, cea mai importantă investiție pentru viitorul țării.

Programele educaționale pe care membrii Școlii de Valori le construiesc sunt inovative, mari, cu impact. Deși organizația și-a început activitatea la finalul anului 2009, programele acesteia, au câștigat deja recunoaștere națională și internațională

premiile dobândite

prin : “Cel mai bun proiect de educație de tineret din România” – premiat de Parlamentul European 2011 – Gala Charlemagne; “Cea mai bună idee de proiect cu o componentă de educație financiară “– Gala Societății Civile – 2011; Cel mai mai popular proiect la categoria “Cel mai bun proiect educațional al anului” – Gala Premiilor în Educație 2011. Într-o perioadă de mai puțin de doi ani de zile, primul program lansat (și cel mai premiat) GROW a avut aproape 3000 de participări.

Ministerul

Începând cu toamna lui 2011, Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a devenit colaborator național recunoscând în felul acesta valoarea adăugată pe care proiectul o aduce educației formale.

singurul din România

Programul GROW este care oferă elevilor de liceu un Curriculum detaliat pe fiecare clasă în parte, susținut în limba engleză de către traineri internaționali. Organizația își propune pentru 2012 să extindă activitățile desfășurate printr-un număr mai mare de participanți și programe noi care să contribuie la creșterea responsabilității personale a tinerilor membri ai societății din România.


CUM MĂ AFECTEAZĂ ACEASTĂ DECIZIE DE SPONSORIZARE? Nu presupune cheltuieli suplimentare.

Este o facilitate fiscală pentru ONG-uri. Utilizarea ei nu atrage controale financiare.

Nu afectează profitul net al companiei.

“Banii dați unor astfel de proiecte vor fi incomparabil mai bine cheltuiți decât în bugetul de stat.” - Gabriel Biriș, partener al casei de avocatură Biriș Goran.

CARE SUNT PAȘII DE URMAT?

1

Evaluarea bugetului disponibil pentru sponsorizare și calculul sumei de sponsorizat – în limita a 3 la mie din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat anual.

2 3

Semnarea contractului de sponsorizare – pus la dispoziție de organizație.

Înregistrarea contabilă a sponsorizării și a deducerii ei din impozitul pe profit datorat la final de an (pentru detalii suplimentare utilizați ajutorul oferit de experții contabili recomandați de organizație).

4

Plata sumei sponsorizate către organizație. Pentru ca suma să fie dedusă din impozitul pe profit aferent anului 2011, plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2011.

5

Primirea rapoartelor de activitate a organizației (anul 2012) pentru evaluarea impactului avut de investiția făcută.

DATE DE CONTACT: Ionela ION Coordonator Donații

Mihaela SCOROCARJA Coordonator Financiar

ionela.ion@scoaladevalori.ro 0732 987 578

mihaela.scorocarja@scoaladevalori.ro 0751 232 979

www.scoaladevalori.ro

Vino cu noi in strada Sperantei!  

material pentru prezentarea oportunitatii de redirectionare 3 la mie