Page 1

Raport


Cuprins 1. Despre BootCamp pentru fete 3 2. Impact si rezultate 8 3. Testimoniale 14 4. Despre partile implicate ĂŽn proiect 20 2


1

Despre BootCamp pentru fete 3


B

ootCamp pentru fete este un proiect al Şcolii de Valori, născut din dorinţa de a fi alături de tinerele dornice să se autocunoască, să-şi crească încrederea în sine, să-şi descopere valorile, săşi identifice scopul în viaţă şi modul în care îşi pot aduce contribuţia în lumea în care trăiesc.

D

eoarece tinerele sunt diferite în ceea ce priveşte personalitatea, stilul vestimentar, aspectul fizic, visurile şi ţelurile, conceptul proiectului ţine cont de manifestarea lor autentică în lume. Tabăra creează cadrul perfect pentru ca fiecare dintre tinere să îşi dezvăluie unicitatea, să afle informaţii utile despre o alimentaţie sănătoasă, importanţa sportului şi a unei stări de bine. Participantele învaţă cum să înfrunte provocările ce le ies în cale, cum să îşi pună în valoare calităţile şi cum să devină autonome.

4


O

biectivele proiectului sunt:

• • • • • •

Identificarea propriilor valori Descoperirea de lucruri noi despre propria persoană Acceptarea unicităţii Organizarea într-un mod eficient a gândurilor şi ideilor Deprinderea unor principii de Time Management Formularea şi atingerea de obiective

5


P

roiectul BootCamp pentru fete s-a desfăşurat în perioada 3-8 august 2014, în localitatea Bran, la pensiunea Conacul Şimonean. Pentru 23 de participante, BootCamp pentru fete a constituit o oportunitate de a investi timp de calitate în propria persoană şi a-şi lărgi sfera de confort, depăşindu-şi limitele prin asumarea propriilor angajamente şi a provocărilor propuse în tabără.

F

ondurile pentru realizarea proiectului au provenit din surse multiple: • Taxe de participare achitate de către participante • Înscrieriea proiectului BootCamp pentru fete drept cauză socială pe platforma Swimathon • Donaţii individuale • Donaţii în bani şi produse din partea unor companii ce susţin educaţia adolescenţilor de liceu (Ivatherm, BADSI) • Susţinere financiară din partea companiei Unicredit Leasing

6


P

rofilul participantei:

• Elevă de liceu sau student în primii ani de facultate • Preocupată de propria dezvoltare • Aflată într-un continuu proces de autocunoaştere • Interesată de propria sănătate • Deschisă spre a cunoaşte oameni noi şi a lua contact cu cât mai multe perspective de viaţă

7


2

Impact ,si rezultate

8


C

ampania de promovare

Participarea la evenimente

aprilie-iulie 2014

Online

Marketing direct 9


Online: • Site-ul Şcolii de Valori cu secţiune dedicată proiectului BootCamp pentru fete: http://scoaladevalori.ro/proiecte/ bootcamp-pentru-fete/ • Prezenţă pe reţelele de socializare: pagina dedicată evenientului pe Facebook • Promovare pe site-urile partenerilor media implicaţi

Marketing direct: A fost utilizată baza de date a Şcolii de Valori ce conţine aproximativ 18.000 de tineri, cu vârste între 14 şi 19 ani, participanţi în cadrul proiectelor organizaţiei.

Prezenta , la evenimente:

• Şcoala de Valori a participat la evenimentul Femei pe Mătăsari desfăşurat în perioada 7-9 iunie 2014, promovând proiectul BootCamp pentru fete prin intermediul unui stand dedicat şi a unor ateliere de creaţie. • Proiectul BootCamp pentru fete a fost înscris drept cauză socială pe platforma de strângere de fonduri Swimathon. Scopul a fost de a strânge fonduri pentru a oferi unui număr de tinere care nu au posibilităţi financiare oportunitatea de a merge în tabără gratuit. Şcoala de Valori a atras o echipă de 5 înotători alături de care a realizat timp de o lună o campanie de fundraising. Proiectul BootCamp pentru fete a beneficiat de vizibilitate atât pe platforma online si pagina de Facebook dedicată, cât şi în cadrul evenimentului propriu-zis, desfăşurat în data de 12 iulie 2014 la Bazinul Olimpic Lia Manoliu.

10


5

traineri implicaţi din partea Şcolii de Valori

23

de participante

41

de aplicaţii depuse

19

donatori

6

BootCamp pentru fete 5 în invitaţi care au susţinut ateliere în numere: cadrul proiectului

zile de sesiuni şi ateliere destinate dezvoltării personale companii partenere locuri gratuite implicate oferite cu ajutorul unor surse externe de finanţare

11

2

11


Ziua 1 – 3 august 2014 Tema primei zile a taberei a fost „cunoaşterea”.

Participantele au făcut cunoştinţă între ele şi au cunoscut trainerii care urmau să le fie alături pe parcursul proiectului. Atelierele din această zi s-au concentrat pe grup şi interacţiunea din cadrul acestuia. Participantele şi-au conştientizat setul de valori după care îşi ghidează viaţa şi felul în care acesta influenţează relaţiile cu persoanele din jurul lor.

Ziua 3 – 5 august 2014 Cea de-a treia zi de tabără s-a concentrat pe

conceptele de „feminitate” şi „frumuseţe”. Fetele au învăţat despre ce tipuri de conformaţii corporale există, care este al lor şi cum pot utiliza culorile, formele şi modelele pentru a se pune în evidenţă. În concordanţă cu tema acestei zile, cel de-al doilea invitat, Rucsandra Hurezeanu, le-a vorbit participantelor despre felul în care şi-a construit propria companie, Ivatherm şi despre cum cosmeticele îţi pot menţine sănătatea pielii şi îţi pot sublinia frumuseţea.

Ziua 2 – 4 august 2014 Ziua a doua a fost dedicată autocunoaşterii. Focusul s-a mutat de la relaţia cu cei din jur la relaţia cu propria

persoană. Participantele au aflat despre arhetipurile feminine, ce sunt acestea şi cum pot explica anumite comportamente şi principii de viaţă proprii. Pentru a se cunoaşte mai bine, tinerele au lucrat cu diferite instrumente cu ajutorul cărora au aflat mai multe lucruri despre propria personalitate, au aflat despre tipuri de diete şi ce mod de alimentaţie li se potriveşte în funcţie de stilul de viaţă abordat. În această zi, participantele au făcut cunoştinţă cu primul invitat, Iuliana Roibu din partea Business Magazin, care a venit să le împărtăşească fetelor povestea ei şi cum este să fii femeie în 12 mediul de business.


Ziua 4 – 6 august 2014 A

ceastă zi a fost dedicată relaţiei cu persoanele de sex opus. Marius Ştefan, din partea companiei Autonom, şi soţia sa, Elena, au vorbit despre diferenţele dintre bărbaţi şi femei şi relaţia de cuplu, iar calităţile unui gentleman au fost puse în lumină de către Paul Badea, de la compania BADSI. Tot în ziua a patra, participantele au învăţat despre ce înseamnă competitivitatea prin intermediul unei sesiuni de teambuilding în aer liber.

Ziua 5 – 7 august 2014 Z

iua a cincea le-a îndreptat participantelor privirea spre viitor: cum se creează şi la ce foloseşte un plan, care sunt competenţele de muncă ale viitorului şi cum pot pune în aplicare toate informaţiile aflate în tabără mai departe, în viaţă. Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără şi o surpriză organizată special de către traineri pentru cele 23 de participante.

Ziua 6 – 8 august 2014 U

ltima zi a fost dedicată împartăşirii cu celelelate persoane implicate în proiect a ceea ce a înseamnat experienţa BootCamp pentru fete. Participantele au primit sfaturi şi feedback din partea trainerilor şi şi-au luat „La revedere” de la noile prietene pe care şi le-au făcut în cele cinci zile de proiect.

13


3

Testimoniale

14


C

ând am auzit prima oară despre proiect mi s-a părut interesant. Mi-am zis în minte ``De ce să nu merg? Este o experienţă şi trebuie să încerc!``. Pot să spun că mi-am imaginat de multe ori cum o să fie în tabără înainte să ajung, însă totul s-a petrecut diferit de cum mă aşteptam şi spun asta cu sensul acela de ``wow``, nu mă gândeam deloc la o aşa experienţă minunată şi de neuitat de care am avut parte! Am învăţat multe în această tabără. Am învăţat să mă descopăr, să prind curaj, să mă dezvolt şi nu regret că am venit aici. Pe viitor, această experienţă mă va ajuta să am mai multă încredere în mine si poate să experimentez mai multe proiecte. Maria Petre, participantă

E

xperienţa BootCamp a fost una revelatoare. Aici m-am regăsit în persoanele din jurul meu şi, mai ales, în traineri. Prin toate activităţile am reuşit să îmi cresc încrederea în mine. Am descoperit că diferenţele ne fac mai interesanţi şi unici, că nu există un comportament corect sau greşit, ci doar seturi de valori ce nu corespund unei alte persoane. Am pornit la drum cu intenţia de a mă regăsi pe mine, de a nu-mi mai fi frică de viitor şi de a putea relaţiona mai uşor cu cei din jurul meu. Iar în aceste şase zile pot să garantez că acestea s-au implinit.

Monica Iliescu, participantă

15


A

u fost şase zile minunate în care am învăţat sau mi-am reamintit, pas cu pas anumite lucruri ce sunt vitale în viaţa unui om. Într-o lume în care orice femeie ştie cum ar trebui să arate şi care este idealul de perfecţiune dorit de cei din jur, am învăţat că sunt frumoasă deşi nu sunt perfectă. Imperfecţiunea face o inimă şi o faţă frumoasă.

A

ceastă experienţă mi-a arătat cât de diferite pot fi fiinţele umane dar, cu toate acestea, pot trăi într-o armonie perfectă dacă-şi doresc acest lucru. Sunt extrem de recunoascătoare pentru acest timp minunat petrecut aici în BootCamp, a fost o experienţă interesantă, diferită, surprinzătoare şi de neuitat.

Ultimele şase zile pentru mine au fost intense.

Am descoperit că îmi place să vorbesc în faţa celorlalte fete şi că îmi place să împărtăşesc din experienţele mele de viaţă. Fetele mi-au transmis o energie formidabilă şi mi-a plăcut foarte mult că am râs. Trainerii au fost foarte apropiaţi de noi şi au încercat să scoată de la noi tot ce aveam mai bun.

D

acă aş asocia experienţa BootCamp cu un cuvânt, acela ar fi ``REVELAŢIE``. Datorită sesiunilor de autocunoaştere, meditaţiilor şi jocurilor, am găsit răspunsuri la întrebări tabu sufletului meu, mi s-a luminat cumva calea (datorită invitaţilor) cu privire la ce vreau să fac în viitor şi cel mai important cum să fac acele lucruri. Săptămâna aceasta a creat o armonie în sufletul meu de nedescris, mi-a luminat privirea şi am simţit cum copilul din mine a renăscut. Aş continua la nesfârşit … cu cât mai mult scriu, cu atât mai multe emoţii renasc învăluindu-mă.

B

ootCamp – o săptămână din viaţa mea în care am descoperit frumuseţea femeii în societate, importanţa valorilor şi a viselor mele. Am cunoscut oameni mi„nunaţi, copii maturi şi maturi copilăroşi. Azi sunt mai încrezătoare, îmi cunosc valoarea şi puterile nelimitate ale sufletului meu. Şi încă un lucru… omul sfinţeşte locul… omul e frumuseţea supremă a vieţii. Azi preţuiesc viaţa şi mai mult!

16


Această experienţă a fost

interesantă şi unică pentru mine, m-a ajutat să îi înţeleg mai bine pe cei din jur, să relaţionez mai uşor şi am descoperit şi alte perspective de viaţă. Am înţeles cât este de important să înveţi, să lucrezi în echipă, să fii curios şi să cauţi răspunsuri. Poveştile de viaţă m-au inspirat şi emoţionat.

Această tabără mi s-a parut o idee absolut

genială. Este acel gen de tabără în care te poţi deschide fără să îţi fie ruşine sau să te simţi intimidată, îţi dă ocazia unică de a-ţi împărtăşi gândurile şi concepţiile cu fete de vârsta ta, care au trecut fiecare prin anumite momente, te ajută să îţi înfrângi anumite temeri cum ar fi vorbitul în public, îţi dă ocazia să te cunoşti pe tine, ceea ce este un lucru extraordinar.

B

ootCamp a fost o experienţă nouă şi neobişnuită, din care am avut de învăţat lucruri folositoare. S-a pus accent pe lucrul în echipă, pe a înţelege faptul că oamenii sunt diferiţi şi trebuie să facem efortul să îi înţelegem şi să îi ascultăm. Am avut de învăţat de la toţi invitaţii şi am realizat că, ascultându-i, avem în comun, cu toţii, câte ceva.

Am învăţat foarte multe despre valorile

personale, despre carieră, despre munca în echipă, despre vorbitul în public şi, poate cel mai important lucru, am învăţat să nu mă iau niciodată prea în serios. BootCamp este o experienţă ce va rămâne mereu vie în sufletul meu şi le încurajez pe toate fetele să participle.

17


Am învăţat că toate persoanele sunt diferite şi nu ar trebui să

încercăm să ``copiem`` o persoană doar pentru că ne plac anumite lucruri la aceasta. Deoarece fiecare dintre noi avem propriile valori care ne reprezintă şi ne fac persoana care suntem. De asemenea, am învăţat multe lucruri despre mine pe care nu m-aş fi gândit niciodată că le-aş putea afla. Am învăţat că îmi pot pune singură întrebări despre mine şi în acelaşi timp să îmi răspund la ele. Mi-am aflat valorile şi virtuţile, am început să am mai multă încredere în mine şi să realizez că pot să fac mai multe lucruri pe care nu ştiam că le pot face. Am învăţat să lucrez în echipă şi să vorbesc în public cu mai puţine emoţii. Iar cel mai important lucru, am aflat că ``EU sunt expert în propria viaţă`` precum o minunată femeie a spus (Ale).

A fost o săptămână plină de energie, speranţe, emoţii şi

zâmbete. Am reuşit să mă cunosc mai îndeaprope, mi-am cunoscut valorile, defectele şi forţele pe care le am sau pe care îmi doresc să le am. Cred cu tărie că această tabără mă va ajuta mult pe viitor, în momentele critice din viaţa mea. A fost extraordinar cum am reuşit să lucrez în echipă, cum am reuşit să accept diferenţele din jurul meu şi, totodată, să fac compromisuri. De la absolut fiecare persoană, de la traineri şi invitaţi până la fetele care au fost în tabără. Am notat şi am memorat. Voi ţine cont de absolut toate sfaturile pe care le-am primit aici, sfaturi care, cu siguranţă, mă vor ajuta!

I

mediat cum voi ajunge în Bucureşti, o voi lua de la capăt. Pentru mine va începe o nouă viaţă, o viaţă mai încrezătoare, mai sigură, mai minunată, pentru că BOOTCAMP A FOST WOW!

B

ootCamp pentru mine a fost WOW. Am învăţat să fiu EU tot timpul, m-am descoperit mai mult, am învăţat să cunosc şi mai mult oamenii, să-i susţin, să-i înţeleg şi să-i ajut. Am învăţat de la fiecare fată câte ceva, am cunoscut noi poveşti de viaţă, care mi-au deschis ochii şi m-au făcut să apreciez tot ceea ce am.

18


D

e cate ori interactionez cu voi îmi creşte energia şi mi se limpezeşte mintea. Sunteti speciale şi mă bucur că am avut ocazia de a participa alături de voi la acest frumos început.

Paul Badea, BADSI

V

isez la tabăra asta de mai bine de 2 ani. Îmi dau seama că nu a fost, din păcate, o prioritate pentru noi şi din această cauză ne-a luat atâta timp să o punem în practică. Dar mai bine mai târziu, decât niciodată, mai ales când este vorba de “instalarea” unei tradiţii în cadrul organizaţiei noastre. Îmi place să cred că această ediţie va fi prima dintr-un lung şir, pentru că, dacă înainte de a trece efectiv printr-o astfel de experienţă, banuiam doar că tinerele au nevoie de aşa ceva, acum avem certitudinea că le putem schimba radical percepţia despre propria persoană şi despre lumea din jur. Alexandra Pârlogea, trainer Şcoala de Valori

D

acă ar trebui sa caracterizez proiectul BootCamp pentru fete într-un singur cuvânt, acest cuvânt ar fi provocare. Provocarea de a transforma în realitate visul comun al unor membri ai Şcolii de Valori. Provocarea de a implementa o idee ce pluteşte în aer de 2 ani de zile. Provocarea de a oferi unor tinere o experienţă transformatoare. BootCamp nu este doar un proiect, ci cadrul pe care Şcoala de Valori îl creează pentru ca participantele să poată vorbi cu ele însele, să poată pune întrebări şi să poată învăţa. Smaranda Simionescu, Project Manager BootCamp pentru fete

19


4

Despre pĂŁ rtile , implicate ĂŽn proiect 20


Unicredit Leasing UniCredit Leasing IFN SA face parte din reţeaua internaţională de leasing a grupului financiar UniCredit şi oferă finanţare prin contracte de leasing financiar şi operaţional, cu o durată medie cuprinsă între 12 şi 60 luni, în următoarele domenii: leasing de echipamente industriale, leasing de autovehicule, leasing imobiliar, leasing de tip “sale and lease back” (vânzare cu răscumpărare prin leasing) şi leasing public. Bazându-se pe un know-how foarte avansat şi pe integrarea dintre diversele culturi şi pieţe, compania UniCredit Leasing se va concentra pe apropierea de clienţi, furnizând produse şi servicii de o calitate superioară şi cu un grad mare de inovaţie atât entităţilor locale cât şi celor europene care acţionează transfrontalier.

Ivatherm În anul 2005, după multe cercetări şi studii clinice aprofundate privitoare la efectele apei termale Herculane asupra pielii, a fost înfiinţată Ivatherm, prima companie românească de dermocosmetice dedicate pielii sensibile. Obiectivul Ivatherm este să găsească soluţii ideale pentru toate problemele diferitelor tipuri de piele, indiferent de varsta: pentru pielea uscată şi atopica a nou-născuţilor, pentru pielea grasă cu cosuri a adolescenţilor, pentru pielea uscată, matură şi ridată a persoanelor de peste 30 de ani, pentru pielea sensibilă şi cuperozică a persoanelor de peste 40 ani, pentru protecţia pielii împotriva efectelor nocive ale radiaţei solare. Compania se angajează să creeze produse cu adevărat eficiente şi foarte bine tolerate.

BADSI Compania BADSI, înfiinţată în anul 1992, se ocupă în principal de servisarea de autoturisme şi este cunoscută pe piaţa auto din România ca fiind dealerul numărul 1 Nissan. În anul 1993, BADSI a devenit unicul service Nissan din Romania, iar în 1997 a preluat coordonarea activităţii de import şi distribuţie autoturisme şi piese de schimb Nissan, ca importator unic, punând astfel bazele reţelei de dealeri Nissan. Din anul 2003 cand în urma alianţei Renault-Nissan, importership-ul a fost preluat de Nissan România, BADSI a devenit cel mai mare dealer al mărcii. 21 Compania îşi propune în anii următori să implementeze conceptul de mobilitate totală, oferind clienţilor experienţe ce depăşesc senzaţiile unui hotel de 5 stele.


Scoala de Valori ,

S, coala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă a cărei viziune este dezvoltarea prin educaţie inovativă a unei societăţi bazate pe valori.

Organizaţia pune sub semnul întrebării graniţele educaţiei

tradiţionale pentru a pune la dispoziţia indivizilor informaţii valoroase, experienţe de formare a caracterului, interacţiune cu modele pozitive şi expunere internaţională. Scopul acestor experienţe este acela de a creşte responsabilitatea personală şi controlul indivizilor asupra alegerilor de viaţă.

S coala de Valori este o organizaţie modernă care-şi propune să sprijine educaţia cu metode inovative şi iniţiative cu un , impact puternic. Îmbinăm expertiza trainerilor, a psihologilor şi a pedagogilor cu prospeţimea, creativitatea şi proactivitatea studenţilor, totul într-un cadru internaţional şi cu acoperire naţională, off-line şi online prin intermediul parteneriatelor de lungă durată cu companii şi corporaţii din România.

22


Un proiect

テ始 parteneriat cu

23


24

Raport BootCamp pentru fete - 2014  

Prima ediţie a taberei BootCamp pentru fete a avut loc în august 2014. 23 de tinere au avut parte de 6 zile cu gust de distracţie, dar şi cu...

Raport BootCamp pentru fete - 2014  

Prima ediţie a taberei BootCamp pentru fete a avut loc în august 2014. 23 de tinere au avut parte de 6 zile cu gust de distracţie, dar şi cu...

Advertisement