Page 1

09.02

L A V I T S E F N E T S N U K R E D KIN

www.spinrag.be

18.02 .2018


© Sofie Verhoeven

KINDEREN AAN ZET! Beste kinderen, mama’s en papa’s, opa’s en oma’s, Spinrag 2018. Dat is de week waar de creativiteit vanaf spat, waar dromen werkelijkheid worden, waar elk kind kunst mag ontdekken. Niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en grootouders worden op dit verrassend kinderkunstenfestival uitgedaagd, om zo het kind in zichzelf opnieuw te ontdekken. We bieden jullie een fris en avontuurlijk programma. Boordevol voorstellingen, films, ateliers, verhalen en artistieke interventies in de stad. Het festival bouwt samen met tal van partners verder aan een groter wordend web, waarvan de draden steeds dieper in de stad verweven zitten. Laat je leiden en ontdek verrassende acts in de vertrouwde zalen of op nieuwe plekjes. Waar je ook komt, elke plek wordt omgetoverd tot iets bijzonders. Want Spinrag zet in op beleving en ervaring. De jonge bezoeker staat in het Spinragweb centraal. Dit betekent niet alleen kunst voor kinderen, maar ook met kinderen. Elk kind, groot of klein, vindt tijdens Spinrag een moment om zelf creatief te zijn. Zo creëren 14 kinderen samen een voorstelling met twee theatermakers. In ‘Diglos’ vinden ze een uniek open artistiek atelier waar ze zelf creatief aan de slag kunnen. En er zijn workshops voor ouders en kinderen samen.

SPINRAGWEDSTRIJD In deze Spinragkrant vind je letters. Ze zijn groot, alsof ze uit een krant komen. Vind jij alle letters? Plaats de letters hieronder in de juiste volgorde en ontdek de zin waarmee je kans maakt op een VIP-arrangement tijdens het Spinragfestival.

R

S R

Na 15 jaar is Spinrag haar kinderschoenen ontgroeid en is het tijd voor de sweet sixteen. We organiseren op de laatste avond van het festival dan ook het grootste verjaardagsfeest van het jaar met een taartenbuffet!

Z

E J

Kinderen aan zet. We zien elkaar tijdens de krokusvakantie.

Vincent Van Quickenborne

An Vandersteene

Bert Herreweyn

Burgemeester

Schepen voor Cultuur

Schepen voor Jeugd

Spinrag is een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. kunstencentrum Buda, JEF, Texture Museum over Leie en Vlas, Bibliotheek Kortrijk, Theater Antigone & Shop in Kortrijk. Met de steun van Stad Kortrijk, We love kids, Kortrijk Kindvriendelijke stad & de Vlaamse Gemeenschap.

I

G A

Stuur je antwoord door naar spinrag@kortrijk.be. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Met dank aan De Tarterie, Boekenhuis Theoria, conceptstore OES & Salon En’Vie.

Stad KORTRIJK

hoeven

© Sofie Ver

2

Z


© Jolle Desloo ver

NEVSKI PROSPEKT © astrid verpla

ncke

DIGLOS OPEN ARTISTIEK ATELIER Zaterdag 10.02.18 > 14:00 – 19:00 Zondag 11.02.18 > 13:00 – 18:00 Maandag 12.02.18 > 14:00 – 18:00 Dinsdag 13.02.18 > 13:00 – 18:00 Woensdag 14.02.18 > 13:00 – 18:00 Donderdag 15.02.18 > 14:00 – 19:00 Vrijdag 16.02.18 > 13:00 – 18:00

DOORL SCHOUWB OPEND URGP GRATIS LEIN

Op het Schouwburgplein vind je ‘Diglos’. Een bijzondere constructie waar je dwars doorheen kan kijken. Iedereen kan er in en uit, alleen of met het hele gezin, om zichzelf creatief uit te dagen. ‘Diglos’ is één groot, artistiek open atelier waarin iedereen zijn creativiteit kan botvieren. Geïnspireerd door het aanwezige materiaal en onder begeleiding van een aantal straffe kunstenaars kan je er alleen of in kleine groepjes aan de slag om de artiest in jou helemaal los te laten of voor het eerst echt te ontdekken.

SLOTFEEST SPINRAG

20 MINUTEN SCHOUWBURGPLE IN GRATIS

Vrijdag 16.02.18 > 19:00 Je bouwt samen met anderen aan de maquette van de droomstad, of steekt via een opdracht samen met het hele gezin een explosieve choreografie in elkaar. Je maakt er een eigenzinnig kunstwerkje dat een plek krijgt in het openbaar archief van ‘Diglos’, of voert er die korte kleine solo-act op die je zo grappig vindt. Misschien werk je liever precies aan een eigen schilderwerkje. Of je komt gewoon kijken en genieten… ‘Diglos’ is een verrassend en uniek open creatief atelier waarin zoveel kan. Het kloppend hart van Spinrag waar jij aan zet bent. Aan jou om het te ontdekken!

Jules wordt 110 en dat vieren we met een groots verjaardagsfeest tijdens de slotavond op het Schouwburgplein.

© astrid ver

plancke

Op vraag van Spinrag schrijft Emi Catteeuw een audioverhaal. Astrid Verplancke tekent de illustraties. Een hele week lang reist het verhaal met de verhalenkorf langs bijzondere plekken. Op vrijdag keert Jules terug naar het centrum van het festival. Geïnspireerd door dit verhaal verbeelden Kortrijkse kinderen en ouderen de sfeer van deze vertelling. Een verrassend openluchtspektakel, met een heus taartenbuffet voor elke genodigde. Mis het grootste verjaardagsfeestje van het jaar niet.

TARTERIE

JULES’ VERJAARDAGSTAART WORKSHOP OUDER/KIND (6+) Vrijdag 16.02.18 > 14:00 & 16:00

120 MINUTEN TARTERIE GRATIS

Bak je graag samen met je mama of papa? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op vrijdag 16 februari kan je in De Tarterie terecht voor een bakatelier. Onder de deskundige leiding van An-Sofie maak je in dit gezellige taartenhuis een heerlijke taart voor het verjaardagsfeest van Jules. Uiteraard verwachten we je nadien op het verjaardagsfeest! Inschrijven noodzakelijk via UiT in Kortrijk.

3


ALEFLTEIJDEN LE

ière

prem

SPINRAG

KRIEK KRAK ZOEKTOCHT WANDELING 02.18 Vrijdag 09.02.18 t.e.m. zondag 18.

DOORLOPEND BALLETZAAL GRATIS

n genoeg voor een groots Jules wordt 110 jaar! Meer dan rede feest te organiseren? verjaardagsfeest. Help jij mee het ages in de Kor trijkse Luister, kijk en wandel langs etal ktocht voor jong en oud door binnenstad. Een spannende zoe ke. Emi Catteeuw en Astrid Verplanc trijk en ga op stap! Haal je wandelkaart af in UiT in Kor één van de deelnemende Maak kans op een mooie prijs van handelaars.

DOORLOP STARTPUEND NT UIT IN : KORTRIJ K GRATIS

belgischee premièr

CASA BLANCA

HET FLUISTERSALON LUISTERINSTALLATIE Vrijdag 09.02.18 t.e.m. vrijdag 16.02.18 > doorlopend Sssst… het fluistersalon gaat beginnen… Zet je schoenen aan de kant en stap stilletjes binnen. Met wondere woorden en zoete zinnen, wordt hier gefluisterd, geluisterd en gesnuisterd. Over reuzen, dromen en dieren met vinnen. In ‘het fluistersalon’ volg je drie verschillende belevingsparcours met een audiogids. De ene keer speels, de andere keer spannend. Telkens een kort momentje van verwondering. ‘Het fluistersalon’ is een oase van rust midden in het festivalgedruis. Laat je verrassen en geniet!

NL) SUPERHALLO (

E N I H C A M T E DJ FRI EXTRAATJE 2.18 > & zondag 11.0 8 .1 2 .0 0 1 g a Zaterd 0 & 16:00 – 18:0 13:00 – 15:00

D LOPEN DOOR MARKT GROTEATIS GR

4

© tom arran

? Kom dat zien l laat dansen pe ap rd aa n die ee e aardappelEen machine eest swingend m de , ne hi uw Frietmac eat zit er in jo en ontdek DJ Hoeveel frietb t! aa st je geaard be of t er jk gt en beki ee installatie die w t, ee m jou en J Frietmachine tte plaat voor aardappel? D aait hij een ve dr n da l, va t ge bent. Is dat he frietje klaar. tje afgelopen, aa Pl l. pe ap jouw aard agse es over alleda lijke installati ge ui nt zi kt aa orden. Superhallo m ijk avontuur w wonderbaarl n ee zo e di rituelen n dus. Niet te misse


DOORLOPEND GOTISCHE ZAAL STADHUIS GRATIS

AUDREY DERO & GRIET HERSSENS

TRIP TOUT PETIT

INSTALLATIE 30 Woensdag 14.02.2018 > 13:30 – 17: 17:30 Donderdag 15.02.2018 > 13:30 – Vrijdag 16.02.2018 > 13:30 – 17:30 voor kleine intieme Welkom in het boekingskantoor ren je mee naar een zelfgekozen dagdroomreisjes. Twee dames voe ele reis in een notendop, die bestemming. Een intieme en visu l dagelijkse voorwerpen. Via steeds vertrekt vanuit een heleboe s systemen, objectentheater en zelf inventief papiertheater, pop-up de dames beleef je een miniverrassingen in de uniformen van uutjes. ontdekkingsreis in een 3-tal min

+1 FABIENNE VERGALLE

MUZIEK OP SCHOOT WORKSHOP OUDER / KIND (1 tot 2 jaar) Donderdag 15.02.18 > 11:00 & 16:00 TEN 60 MINU -VIE N E SALON DUO € 15/ R& (1 OUDE ) 1 KIND

Kinderen worden snel getriggerd door muziek, denk aan de spontane dansmoves bij het horen van muziek of het zingen tijdens hun spel. Samen met je kind muziek ontdekken en maken, is dan ook een heerlijk moment voor jullie samen. In een rustig en ongedwongen sfeer, reikt dit atelier je een aantal leuke muzikale activiteiten aan die je ook thuis met je kind kan blijven doen. Korte spanningsbogen en opdrachten die inspelen op de leefwereld van de jonge deelnemers, staan garant voor een workshop waarin ook de allerjongsten volop genieten.

5


+3 ARNE LINDTNER NÆSS (NO)

(DK) SIRI MELCHIOR

RITA EN KROKODIL

40 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

sproken) FILM Nederlands ge s/ lm fi ie at im (Reeks an 8 > 10:30 Zondag 11.02.1 .18 > 14:30 Zaterdag 17.02

lijk er waarschijn dkuip, maar ze ba de in nt oo zou Krokodil w ie van Rita. Het kel in de fantas en j hi veel t et aa ni st il be en Krokod nnen dat Rita ku st be t ijk he nl r eige n oma of onde dan de tuin va gt verder komen fantasie bren er. Maar Rita’s m ka ar in ha il in od et Krok vloerkleed maar willen. M ze r aa w al er hen echter ov leven. altijd wat te be de buur t, is er

CASPER & EMMA: DE BERGEN IN FILM (Nederlands gesproken) Zondag 11.02.18 > 14:30 Zondag 18.02.18 > 10:30

Het is vakantie en Casper en Emma staan te popelen om op reis te gaan. Caspers vader heeft een verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd worden op elkaar. Hij probeert ze hierbij een handje te helpen.

83 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

DIVERSE REGISSEURS

KEUKEN KOTERS FILM (Reeks animatiefilms uit verschillende landen/ zonder dialoog) Maandag 12.02.18 > 10:30 Vrijdag 16.02.18 > 14:30 Een moppentappende peer, speelgoed spaghetti, een broccoli met de slappe lach en een frigo die niet koud genoeg staat. Een taart van chocolade, een octopus in de keuken en de avonturen van een stel Zweedse gehaktballetjes. Wie heeft nog honger? In deze kortfilmcompilatie beleven een berg eten en een parade aan potten en pannen heuse pret in de keuken.

57 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

6


35 MINUTEN ARENATHEATER €8

LE CLAN DES SONGES (FR)

belgischee premièr

FRAGILE

FIGURENTHEATER Woensdag 14.02.18 > 14:00 & 17:00 mannetje met slobberbroek In ‘Fragile’ vertrekt een bijzonder enige reisgezel: een koffer en hoed, in zijn eentje op pad. Zijn avontuurlijke reis verloopt vol magie en verwondering. Zijn s die lijn recht, soms hobbelig, som letterlijk - over één lijn. Soms is . ring nde ze is voortdurend in vera onderbroken, soms grillig maar assende wereld waar na elke In ‘Fragile’ stap je mee in een verr el opborrelt. overwinning een gelukzalig gevo atiereeks ‘La Linea’ uit de Geïnspireerd op de bekende anim rde Franse gezelschap Le Clan jaren ’80, koos het gerenommee ldende voorstelling waar niet des Songes voor een intieme, bee t, maar waar grappige en één klassiek verhaal centraal staa kelende, fantasierijke kijkervaring ontroerende beelden tot een prik ater, woordeloos en vol humor leiden. Heerlijk poëtisch figurenthe de pop. met verbluffende manipulatie van

75 MINUTEN A EORI EK BO ENHUIS TH € 15/DUO KIND) (1 OUDER & 1

DAFNE MAES

NELSONS DANSBOEK WORKSHOP OUDER/KIND (3 tot 6 jaar) Woensdag 14.02.18 > 14:00 & 16:00 Nelson en zijn familie houden van dansen. Ze schilderen al dansend in de lucht en besturen elkaars lichaam met een gekke afstandsbediening. Ze drummen met heel hun lijf op de vloer en laten elkaar door de lucht vliegen. Ze bewegen zoals ze nog nooit bewogen hebben. En op het einde duwen ze steevast hun lievelingsspelletjes door een gigantische dansmachine en knutselen zo hun eigen dansvoorstelling in elkaar.

TOUT PETIT

35 MIN + 2 SPELMOM 0 MIN ARENATH ENT EATER €8

LICHT! DANS Vrijdag 16.02.18 > 14:00 & 16:00 Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond, en de performers bewegen mee. In ‘Licht!’ maak je kennis met de vele nuances van licht: het schemerlicht van een zaklamp, het felle licht van een grote spot en het reflecterende licht van een spiegel. Elk schijnsel brengt een andere sfeer. De voorstelling prikkelt je verbeelding. Ze zorgt voor verwondering bij jonge kinderen, en ook bij volwassenen. ‘Licht!’ is een woordeloze danstheatervoorstelling over bewegend licht waarin het licht ook zelf aan het dansen gaat. Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen zelf experimenteren met licht.

‘Nelsons dansboek’ is een heerlijk boek. Vandaag nodigt Nelson je uit om samen met je kind zelf te dansen. Geen voorgekauwde pasjes. Niets moet op de maat van de muziek en tellen hoeft al helemaal niet. Met prikkels uit de hedendaagse dans word je samen met je kleine koter uitgedaagd om je eigen bewegingstaal te ontdekken en leer je hoe je een choreografie uitschrijft. Doen jullie mee? Danservaring niet vereist. Zin om te bewegen des te meer!

7


“laat geen enkel kind deze 40 minuten durende Heerlijke waanzin missen.”

© Kalle Kuikkaniemi

+4

40 MINUTEN AANSLUITEN + D ‘MEET THE MONSTERS’ SCHOUWBURG €8

STAMMER PRODUCTIONS / COLETTE SADLER (UK)

WE ARE THE MONSTERS

(in EdinburghGuide ****)

DANS Zondag 11.02.18 > 14:00 & 16:00 Op scène een landschap vol kartonnen dozen, bewoond door kleurrijke figuren. Voorzichtig komen de grappige monsters te voorschijn. Ze hebben vreemde, omgekeerde lichamen. Ze dragen broeken, jassen, truien en schoenen helemaal anders dan wij. De ene heeft twee benen, de andere vier voeten en nog een andere bestaat uit twee lichamen. Ze zoeken contact, met elkaar en met het publiek. Elk op hun eigen manier. ‘We are the monsters’ is een woordeloze voorstelling vol gekke situaties en kleurrijke figuren van de befaamde Schotse choreografe Colette Sadler. Ze creëert een kleine, sociale wereld met eigen regels waarbij elke figuur het publiek betovert. Een vrolijke en rijke lofzang op het aanvaarden van verschillen, boordevol hilarische momenten.

73 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

UTE VON MUNCHOW-POHL & SANDOR JESSE (DE)

RAAFJE MET DE RODE SOK FILM (Animatiefilm/Nederlands gesproken) Dinsdag 13.02.18 > 10:30 Donderdag 15.02.18 > 14:30

hte ramp wanneer Raafje veroorzaakt een regelrec rraadschuur hij met zijn zeepkist tegen de voo en in het bos ligt botst, waarin het eten van de dier de rivier en wordt opgeslagen. De voorraad rolt in der eten zullen door het water verzwolgen. Zon deze winter! de dieren het erg moeilijk krijgen ? Samen met hoe r Raafje wil het goedmaken, maa tervoorraad zijn vrienden wil hij een nieuwe win ze winnen met kopen. Het geld daarvoor willen . Daarbij moeten bos het r een zeepkistenrace doo ze raceitieu ze het opnemen tegen de amb vormt niet hun papegaai uit Zuid-Amerika, en die r succes! enige struikelblok op hun weg naa

8

45 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

PER AHLIN, KARIN NILSSON, LASSE PERSSON & ALICIA JAWORSKI (SE)

LABAN MAAKT ER EEN POTJE VAN FILM (Animatiefilm/Nederlands gesproken) Woensdag 14.02.18 > 14:30 Zaterdag 17.02.18 > 10:30 Laban en zijn spokenfamilie slaan aan het kokkerellen. De koningsfamilie komt op bezoek. Ze bakken en koken volgens een recept uit mama’s kookboek. Labolina vindt vooral ketchup een onmisbaar ingrediënt in haar taartenbrouwsel. Als dat maar goed afloopt… Laban is nog altijd bang in het donker en guitige zusje Labolina kan nog steeds geluiden nabootsen als de beste. In de tuin wordt er hard gewerkt aan een plant die onkruid eet, er worden cadeautjes ingepakt en Laban gaat uit logeren bij prins Bas. De pret op kasteel Goedemorgenzon blijft duren.


“Er zijn maar weinig welkeleeftijd-danook-plusvoorstellingen waarbij echt alles klopt. Dit is er een van.”

THEATER SONNEVANCK (NL) / SILBERSEE (NL)

WIJ GAAN OP BERENJACHT MUZIEKTHEATER Woensdag 14.02.18 > 15:00

60 MIN SPELMO UTEN SCHOUW MENT BUR €8 G

Wij gaan op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. Wat een prachtige dag! Wij zijn niet bang.

(Theaterkrant)

Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Geïnspireerd door het geliefde prentenboek van Michael Rosen, maakt theater Sonnevanck een heerlijke voorstelling met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. Een voorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens. Na de vele enthousiaste reacties van pers en publiek en als winnaar van de Zilveren Krekel 2016 kon een herneming niet uitblijven.

+5 BROWN FIELD STUDIO

MOVO

10 MINUTEN BIBLIOTHEEK €3

FIGURENTHEATER Zaterdag 10.02.18 > 11:00, 11:15, 11:30, 11:45, 12:00, 12:15, 14:00, 14:15, 14:30, 14:45, 15:00 & 15:15 Movo is een kluizenaar, een onderzoeker van beweging. Hij droomt van vliegen. Samen met Mormel woont hij in zijn donkere werkruimte, omgeven door zijn ontwerpen en uitvindingen. Beweging heeft geen geheimen voor hem. Of toch? Beeldend kunstenaar Bruno Smeyers maakt met ‘Movo’ een sprookjesachtig en beeldend kortverhaal zonder woorden. In een klein tentje staat een vernuftige installatie vol verrassende details. Figuren, kastjes en luikjes worden er mechanisch in beweging gezet. Een heerlijke fantasiewereld vol nostalgie.

EXTRA ‘Geef me vleugels…’. Aansluitend op ‘Movo’ kan je bij Majella Hugelier terecht voor een open atelier ouder/kind. Snuister in boeken, ontdek materialen, sla je vleugels uit en maak samen een kunstwerk geïnspireerd door al wat vliegt.

9


+5 POST UIT HESSDALEN

CIRCUSTHEATER Zaterdag 10.02.18 > 14:00, 16:00 & 17:00 Zondag 11.02.18 > 13:30, 15:30, 17:30 Maandag 12.02.18 > 14:00, 16:00 & 17:00

20 MIN SCHOUWBU UTEN RGPLEIN €3

Pakman leeft sneller dan een muis kan klikken. 1 pakje, 2 formulieren, 3 stempels, 6 handtekeningen, 450 keer per dag, 159.750 pakjes per jaar in ruil voor 10 vakantiedagen. Pakman doorkruist het land om altijd precies op tijd pakjes af te leveren. In de laadbak van zijn kleine vrachtwagen wordt het publiek uitgenodigd voor een intense performance over een even eenzame als onzichtbare bewoner van onze virtuele economie. Botsballen en drums gaan in dialoog en onderzoeken het ritme waaraan ‘deze’ tijd onderhevig is. Hoe verhoudt de opgelegde snelheid van Pakman zich tot zijn natuurlijke ritmes als hartslag en ademhaling?

© FKPH

PAKMAN

“Een opwindende jam tussen drummer en jongleur. (...) De kracht van hun verbeelding doet het trieste pakjessysteem kraken in zijn voegen.” (Evelyne Coussens in De Morgen)

RASMUS A. SIVERTSEN (NO) 50 MINUTE N BUDASCOOP € 6,5

UWE HEIDSCHOTTER & JOHANNES WEILAND (VK)

DE GRUFFALO & HET KIND VAN DE GRUFFALO FILM (Animatiefilm/Nederlands gesproken) Zondag 11.02.18 > 10:30 Een Gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Kleine Muis wil de andere dieren in het bos flink bang maken. Daarom verzint hij een groot beest: De Gruffalo. Gelukkig weet Muis dat de Gruffalo niet écht bestaat. Of vergist hij zich...? En de eigenwijze dochter van de Gruffalo? Die laat zich niet bang maken door de de verhalen van haar vader over de Grote Vreselijke Muis die in het bos woont. Twee prachtige verfilmingen van de bekende prentenboeken vol met ronkende rijmen en stoute dromen.

10

DE DIEREN UIT HET HAKKEBAKKEBOS FILM (Animatiefilm/Nederlands gesproken) Maandag 12.02.18 > 14:30 Vrijdag 16.02.18 > 10:30 Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.

72 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5


belgischee premièr 72 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

TED SIEGER (SE)

© Moon Saris

MOLLY MONSTER n)

ederlands gesproke FILM (Animatiefilm/N Dinsdag 13.02.18 > 14:30 10:30 Donderdag 15.02.18 >

t ar nieuwe zusje uit he aag bij zijn wanneer ha lgr do er wil ter ns Mo Molly ver weg achter de Wilde eft gelegd. Dat gebeurt ei kruipt dat mama he d komen. Maar ine monsters ter werel kle ar wa d, lan rei Eie hij niet Heuvels, op het verstand brengen dat vriend Edison aan het ste be ar ha ze n begint ka Zo e . ho ders achterna gd reist Molly haar ou zor Be ? zijn te eft ho jaloers reld: Monsterland. een een kleurrijke we orh do ht toc ijke url een avontu

TEN 115 MINUOOP C BUDAS € 6,5

TIM BURTON (VS)

SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK FILM (Nederlands gesproken) Woensdag 14.02.18 > 10:30 Zondag 18.02.18 > 14:30 Charlie leeft met zijn ouders en grootouders in een vervallen huisje, nabij de grote chocoladefabriek. Grootvader Joe heeft vroeger in de chocoladefabriek gewerkt en vertelt Charlie hoe chocolatier Willy Wonka de fabriek begonnen is. Wonka’s chocolade is zó bijzonder, dat zijn werknemers werden omgekocht om het geheim te verkopen. Daarop besloot Willy Wonka vijftien jaar geleden iedereen te ontslaan en de fabriek te sluiten. Echter, zonder dat iemand ooit iets of iemand de fabriek ziet binnen of buiten gaan, wordt er toch nog steeds Willy Wonka chocolade gemaakt en verkocht. Plots organiseert Wonka een vreemde wedstrijd. Tussen alle chocoladerepen worden vijf gouden toegangskaarten verstopt. Wie zo’n kaartje vindt, mag binnentreden in de immens grote chocoladefabriek... Een verbluffende bewerking van Roald Dahl’s welbekende kinderboek.

DE DANSERS (NL)

BINNENBEEST DANSTHEATER Vrijdag 16.02.18 > 18:00 Soms verander ik in een elegant, vrij veulen dat door de weide galoppeert, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren word ik een wilde aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Een grommende beer, een sierlijke zwaan of juist een vrolijk huppelend geitje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het binnenbeest! In ‘Binnenbeest’ zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen veranderen in dierlijke bewegingen, metronomen monden uit in vurige flamenco en de glazen vliegen je om de oren. De Dansers zijn een bende jonge dansers en muzikanten die met een verfrissende mix van opzwepend acrobatische dans en knappe live muziek van ‘Binnenbeest’ een ode maken aan alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen. De voorstelling kreeg meer dan terecht vier sterren in De Theaterkrant in Nederland:

“de transformaties die de dansers doormaken van efficiënte volwassenen naar wilde beesten zijn een plezier om naar te kijken.” 55 MINUTEN SCHOUWBURG €8

11


+6

FAIR PLACE

SPELEN & SPELEN IS 2

90 MIN CONCEP UTEN TSTORE OES GRATIS

ND (6-10jaar) WORKSHOP OUDER/KI 14:00 & 16:00 Donderdag 15.02.18 > & 16:00 Vrijdag 16.02.18 > 14:00

onderzoeken ee? Tijdens dit atelier Alleen spelen of met tw elspelletjes, reg n spelen met je kind. Va we hoe je samen kan en zel en fantasiespel tot snoe gezelschapsspellen en gaan ook buiten epaste kledij, want we bouwen. Voorzie aang je een scherm t aan bod: alles waar spelen. Komt zeker nie voor nodig hebt...

première

4HOOG / JELLE MARTEEL

REBEL THEATER Zondag 11.02.18 > 14:00 & 17:00

CIRQUE INEXTREMISTE (FR)

EXTENSION

75 MINUTE SCHOUWBURN G € 10

CIRCUS Zaterdag 10.02.18 > 19:00 i. Hij was vroeger Twee acrobaten en hun maat Rém elukkige val in een ook acrobaat maar zit na een ong w waarin je hun sho een rolstoel. Ze maakten samen ze samen hoe , kameraadschap en stunts kon zien i koeioneerden, door hem gekscheerden, maar vooral Rém planken-op-gasflessen met rolstoel en al op een wankele n. structuur aan zijn lot over te late i neemt die heel Nu is het tijd voor wraak. En Rém vinnige graafmachine uitgebreid en uitgekiend, met een een mechanische als een verlengde van zichzelf. Als en force zijn twee superacrobaat kan hij met precisie kompanen te lijf gaan.

en hilarische show Het resultaat is een waanzinnige en hoogtevrees een waarbij evenwichtszin een must absoluut te mijden eigenschap is. Een bijzonder straf staaltje aan

12

acrobatie!

Ik wil jullie iets vertellen. Nee. Ik MOET jullie iets vertellen Het moet. Want ik heb een PLAN. Een plan om alles te veranderen. Omdat alles beter kan, beter dan nu is. En daarom…. MOET alles veranderen! ‘Rebel’ is een opzwepende voorstelling over de wereld zoals ze is en zou moeten zijn. Over macht en onmacht. Over willen en kunnen. Over worden en zijn. Over rebelleren tegen kleine en grote dingen. Over rebelleren tegen grote en kleine dingen.

DUUR N.T.B ARENATHEA . TER €8


he belgiscère premi

40 MINUT ARENATHEAEN TER €8

MAKE MEND AND DO (UK)

THE MISSING LIGHT FIGURENTHEATER/FILM Maandag 12.02.18 > 16:00 Dinsdag 13.02.18 > 14:00 & 16:00 Wanneer Warple verhuist naar een klein vissersdorpje aan zee, ontdekt hij zijn buurvrouw Hilda. Elke avond tuurt ze naar de horizon, zoekend naar een teken van haar verdwenen man. Wanneer eenzaamheid, nieuwsgierigheid en een in-de-verte flikkerend licht hen samenbrengt, gaan de twee vrienden op leeftijd op een verrassend avontuur om zich met hun verleden te verzoenen en vinden daarbij wellicht ook wat de toekomst hen zal brengen! Make mend and do maakt met figuren, attributen, een muzikant en vier camera’s op sublieme wijze een woordeloze film. Met een ongekende precisie worden figuren en attributen gemanipuleerd. De vier camera’s worden live gemixt. Een unieke theatervorm. Een voorstelling die vooral een intens en warm gevoel nalaat.

“Imaginative and exquisite” (**** in The Times)

75 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

KARLA VON BENGSTON (DK)

DE BUURTSPION FILM (Animatiefilm/Nederlands gesproken) Woensdag 14.02.18 > 14:30 Zondag 18.02.18 > 10:30

PAUL VAN HOEVE (NL)

82 MINUTE N BUDASCOOP € 6,5

DUMMIE DE MUMMIE EN DE TOMBE VAN ACHNETOET

De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau. Daar bijt ze zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes uit de rekken. Haar slungelachtige buurjongen Vincent zorgt voor nog meer mysterie. Telkens Agathe-Christine (codenaam: AC) hem ziet, krijgt ze een raar gevoel in haar buik. Dat raadsel is zo mogelijk nog moeilijker op te lossen.

FILM (Nederlands gesproken) Dinsdag 13.02.18 > 10:30 Vrijdag 16.02.18 > 14:30

naar zijn thuisland, haalt Omdat Dummie heimwee heeft naar Egypte te reizen. hij Klaas en Goos over om met hem zelfs een paspoort. In Vindingrijk als hij is, regelt Dummie graf tombe van Dummies Egypte gaan ze op zoek naar de kan nemen. Maar ouders, zodat hij eindelijk afscheid jaar? Een vrolijke en hoe vind je zo’n plek na vierduizend mige boekenserie. avontuurlijke film, naar de gelijkna

13


+6

“Wat een belevenis! (………) de verbeelding, de timing, het spelplezier, de vrijgevigheid om hele families voor het leven te winnen voor theater. Een wervelende opkikker.” (**** Wouter Hillaert in De Standaard)

FABULEUS & BALLET DOMMAGE UTEN 60 MIN ER T THEA E N ANTIGO €8

KLUTSERKRAKKEKILILILOKATASTROF THEATER Donderdag 15.02.18 > 19:00 ‘Klutserkrakkekilililokatastrof’ schippert tussen een zigeunerverhaal, een maffia-epos, Tom & Jerry, een opera en een western. Jammer genoeg is de voorstelling al begonnen. Hoe vroeg je ook komt, je bent altijd te laat. Komt dat zien! En oefen alvast op de meest onuitspreekbare titel van het jaar. Het is je enige kans om een stoeltje te veroveren voor dit wereldschokkende, verbluffende en nooit, never, ever eerder vertoonde spektakel!

Een voorstelling vol fysiek theater en absurde humor die baadt in de nostalgische sfeer van het rondtrekkend theater. Van woonwagens met uitklapbare podia, vrouwen met baarden en krakkemikkige decors aan katrollen. Het is het vertrekpunt voor een live roadmovie over twee figuren die zichzelf verliezen in hun podiumambities en elkaar vol passie de nek omwringen.

82 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5

PETTER LENNSTRAND (SE)

© Lazy Ch

arles

GRIET HERSSENS

BRUNO PAPIERTHEATER Zaterdag 17.02.18 > 11:00 & 14:00 Bruno is een vreemd jongentje dat steeds met zijn hoofd in de wolken loopt. Zelden had hij beide voeten stevig op de grond. Wanneer er oorlog uitbreekt in de stad waar hij woont, besluit hij om samen met zijn buurmeisje Célestine te rebelleren. ‘Bruno’ is een surreële woordloze papiertheaterperformance die schemert tussen realiteit en droom. Papierarchitectuur en pop-up werelden onthullen de onbegrijpelijke schoonheid en wreedheid van een wereld, gezien door de ogen van een jongen.

*INCL. ATELIER MET TEXTIEL EN PAPIER

N 25 MIN + 60 MI ATELIER TEXTURE, MUSEUM OVER LEIE EN VLAS € 8*

14

EXTRA Aansluitend op de voorstelling ga je aan de slag met textiel en papier. Griet Herssens begeleidt je om eigen figuurtjes te maken.

DE RAKETGEROMMEL IN DE RUIMTE FILM (Nederlands gesproken) Zaterdag 17.02.18 > 10:30 De achtjarige Pottan was eigenlijk onderweg naar een zomerkamp, maar door een samenloop van omstandigheden komt ze bij een afvalverwerkingsbedrijf terecht. Daar lopen vreemde figuren rond, die zich met tegenzin over het meisje ontfermen. Algauw ontdekt Pottan wat ze te verbergen hebben: achter een hoge omheining knutselen ze een zelfgemaakt ruimteschip in elkaar. Er volgt een avontuur waarin Pottan zelfs de eerste achtjarige ruimtevaarder in de geschiedenis wordt.


+7 © astrid ver

plancke

90 MINU BUDASCOTEN OP € 6,5

RI LEUE KRISTOFF & DIMIT

ZOOKS

lands imatiefilm/Neder FILM (Vlaamse an gesproken) > 14:30 Zondag 18.02.18

EMI CATTEEUW & ASTRID VERPLANCKE / SPINRAG

DE VERHALENKORF KRIEK KRAK AUDIO Maandag 12.02.18 t.e.m. donderdag 15.02.18 > 17:00 & 18:00

ld waar de natuur leef t in een were n bi Ro sje ei m t He s gevaarlijk en zijn vies, vlinder taboe is. Planten in. Op een dag t verboden terre het woud is strik n missie in het moeder tijdens ee verdwijnt Robins bin op zoek naar r weten in gaat Ro te be n ge Te . ud wo ‘wilde jongen’. oet ze Wolf, een tm on Zo . en rd antwoo bondgenoten le onverwachte Samen met enke ontuur, om zo de t in een groot av komen ze terech tuur opnieuw te kracht van de na de en id he on ho sc ontdekken. et échte acteurs eerst gefilmd m Het verhaal werd n bekende cast eerd. Zo zal je ee en nadien geanim atteo Simoni, ur herkennen: M gu fi lm nfi ke te s al ter Hendrickx en ne Reymer, Wou Ti , yn et ck Fo k Fran Warre Borgmans.

“Ik zou heel graag het glas heffen op onze oudste jarige van het land! Meneer Jules. Hij is 110 geworden! En daarvoor zou ik Jules graag op het podium roepen. Want geen verjaardag zonder jarige zeg ik altijd. Jarige? Jules? Waar is de jarige!? Waar is de jarige!” Jules wordt 110 jaar! Meer dan reden genoeg voor een groots verjaardagsfeest. Maar dan gebeurt er iets… Een verhaal over walvissen, grootouders en hun kleinkinderen, stemcomputers, horen en gehoord worden en een lang niet geziene Russische vriend. Radiomaakster Emi Catteeuw schrijft op vraag van Spinrag een luisterverhaal waarbij illustratrice Astrid Verplancke verrassende tekeningen maakt. Niets gezelliger dan dicht bij elkaar, onder een zacht deken te genieten van een spannend audioverhaal. Audio? Ja, audio! Een verhaal met alleen maar geluiden. Elke avond strijkt ‘De Verhalenkorf’ neer op het festival. Ergens in de stad, op een verrassende plek. Plekjes die je kent, maar misschien ook wel plaatsen die je niet kent.

Warm je aan het vuur en geniet van het audioverhaal in onze mini-festivaltent!

*MA 12.02.18 > CKG DON BOSCO DI 13.02.18 > VOETBALCLUB KSV KORTRIJK WO 14.02.18 > HET PLEIN DO 15.02.18 > FATIMA KLOOSTER

30 MIN U LOCATI TEN ES* €2

15


+8 87 MINUT BUDASCOOEN P € 6,5

DOROTHEE VAN DEN BERGHE

ROSIE & MOUSSA

FROEFROE

DE SOLDAAT FIGURENTHEATER Zondag 11.02.18 > 14:00, 15:30 & 17:00 HET IS OORLOG In een put. Een soldaat. Op wacht. Hij wacht. In een andere put. Iets verderop. Nog een soldaat. De vijand. De vijand is een wild beest. Hij doodt vrouwen en kinderen, ook de

FILM (Nederlands gesproken) Zondag 11.02.18 > 14:30 Woensdag 14.02.18 > 10:30 Zaterdag 17.02.18 > 14:30

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosies papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam...

honden en daarna alle dieren. Zo staat het in het oorlogshandboek. De vijand is vlakbij. Je ziet hem

Ze wachten. Dan besluit één soldaat om midden in de nacht de vijand te besluipen. Hij zal hem doden in zijn slaap. Zo zal de oorlog afgelopen zijn en kan hij weer naar huis. Aan de put van de vijand wacht hem een grote verrassing. Een poëtisch, beeldend en grappig verhaal over de menselijke kant van een oorlog. Geïnspireerd op het kinderboek ‘De vijand’ van David Cali & Serge Bloch, vertaald door Wim Opbrouck.

45 MIN VANDALEUTEN PLEIN €8

“Hanneke Paauwe, ‘de laatste ruwe diamant van het jeugdtheater”

VILLANELLA & HANNEKE PAAUWE

DAT BEGINT HIER AL GOED

© Sofie Jaspers

niet. Je hoort hem soms. Iedere dag lossen de soldaten één schot. Nooit raak. Ze wachten. Ze wachten op het einde van de oorlog. Ze willen terug naar huis naar hun gezin.

THEATER Donderdag 15.02.18 > 15:00 & 19:00 Fee Canapé kan niet zo goed leren. Ze is onhandig, ze sjoemelt en liegt soms. Nu heeft ze straf. Ze moet van haar moeder op het Departement Schaamte werken. Elke dag krijgt Canapé telefoontjes van mensen met een wens. Ze willen succes, bewondering, de beste zijn en zich vooral niet moeten schamen. Canapé tovert en tovert. Ze wordt bedolven onder de wensen. Iedereen lijkt doodsbang om fouten te maken. Om niet te voldoen. Canapé kan het werk niet meer aan. Ze wil geen depanneerfee meer zijn en bedenkt een geheim plan. Dan verschijnt Waltraud, een slechte fee met een zéér boosaardig voorstel... ‘Dat begint hier al goed’ is een humoristisch en kwetsbaar verslag van het leven van een fee met faalangst. Een voorstelling over falen en schaamte, over spijt hebben en stommiteiten begaan. Over perfectie en prestatiedwang. Over het verschil tussen feeën en mensen.

Wouter Hillaert

DUUR N. ARENATHET.B. ATER €8

16


BOG. HET ZUIDELIJK TONEEL & HETPALEIS

75 MI SCHOU NUTEN WBU € 8 RG

KID. THEATER Donderdag 15.02.18 > 17:00 In ‘KID.’ speelt BOG. twee voorstellingen in één. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling allebei vanaf een andere kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort. Kinderen worden volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het juist andersom? BOG. kijkt met een nieuwe blik naar kinderen en volwassenen en onderzoekt en bevraagt op haar kenmerkende ongeëvenaarde wijze de verschillen en overeenkomsten tussen volwassen en kind zijn. Op de dunne lijn tussen kinderen en grote mensen. Maar ook over de verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. Een verrassende theaterervaring!

+10 DE CREATIEVE STEM

3D-PRINTING WORKSHOP OUDER/KIND Zaterdag 17.02.18 > 10:00 – 12:00 Altijd al gedroomd om je eigen, gekke creatieve idee uit een printer te zien rollen? Dat kan! Welkom in onze ‘Fablab’ en ontdek hoe kunst en techniek elkaar kunnen versterken. Ga op ontdekkingstocht langsheen allerlei maaktechnieken, materialen, elektronica en gereedschappen. Onder deskundige leiding leer je hoe je een idee omzet naar de juiste programma’s en zo iets uit de 3d-printer krijgt. Een fascinerend gegeven dat heel wat mogelijkheden opent voor creatieve geesten. Deze workshop maakt deel uit van #Biblabo #Biblabo zijn een reeks STEAM workshops waarin kunst, techniek, media en makerscultuur elkaar kruisen. Dit atelier spitst toe op 3d-printing.

DOORLOPEND BIBLIOTHEEK GRATIS

SPINRAG / NEVSKI PROSPEKT

EVENZO BEELDEND THEATER Vrijdag 09.02.18 > 19:00 Zaterdag 10.02.18 > 14:00 & 18:00

DUUR N.T.B ARENATHEAT . ER €8

Ergens. je weet niet waar. Er zijn ook anderen. Niemand zegt je iets. Soms denk je ja, dat is het. Soms denk je ik zou dat ook zo kunnen doen. Dan doe je het zo. Soms is het fantastisch. Soms heel onzeker. Maar altijd de moeite. En dan, ineens, ga je weg…. ‘Evenzo’ is het resultaat van een intens traject waarin 14 jongeren de uitdaging aangaan om een voorstelling te maken voor Spinrag. Nevski Prospekt neemt hen op sleeptouw en creëert met hen een verrassende productie over je eigen weg zoeken.

17


+10 INEKE HOUTMAN (NL)

85 MIN U BUDASC TEN OO € 6,5 P

HOTEL DE GROTE L FILM (Nederlands gesproken) Maandag 12.02.18 > 10:30 Donderdag 15.02.18 > 14:30

voor. Nu moeten zij Wanneer hun vader plots in het ziekenhuis belandt, staan Kos en zijn zussen er alleen rking met zijn het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwe de schuldeisers Wanneer hem. van niets zij en zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes Miss Beach de aan doen te mee hotel het E N alleen maar redden door als jongen voor de deur staan, kan Kos 60 MINUTOP ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het verkiezing. Tegelijker tijd DASCO hij BUprobeert € 6,5Gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Sjoerd Kuyper. mooiste meisje van het heelal.

CLOVIS CORNILLAC (FR)

BELLE EN SEBASTIAAN 3: HET LAATSTE HOOFDSTUK FILM (Nederlands gesproken) Maandag 12.02.18 > 14:30 Donderdag 15.02.18 > 10:30 Het derde en laatste deel van de avonturen van Sebastiaan en zijn hond Belle. Een ode aan de vriendschap en de natuur! Sebastiaan is ondertussen 12 jaar. Belle is nu de moeder van vier puppy’s. Pierre en Angelina gaan trouwen en dromen van een ander leven, ergens anders. Maar Sebastiaan heeft geen zin om de bergen en de chalet waar hij zo van houdt, te verlaten. Wanneer het oude baasje van Belle terug verschijnt, zal Sebastiaan alles proberen om zijn vrienden te beschermen...

18

106 MINUTEN BUDASCOOP € 6,5


© Sigrid Spinnox

NUTEN 55 MI WBURG U SCHO 8* €

BERLIN, KOPERGIETERY & HETPALEIS

REMEMBER THE DRAGONS… INSTALLATIEPERFORMANCE Dinsdag 13.02.18 > 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 & 20:00 In China geven ouders een feest wanneer ze hun kind betrappen op een eerste leugen. Tijdens het feest geldt slechts één afspraak: er wordt uitsluitend gelogen. Vrienden en familie vertellen elkaar de meest waanzinnige verhalen alsof het allemaal waargebeurd is. Geïnspireerd door deze anekdote en door andere ongelofelijke verhalen van overal ter wereld wordt ‘Remember the dragons…’ een installatievoorstelling rond waarheid en fictie voor een jong publiek. Als publiek ben je zowel deelnemer als getuige. Wat is de kracht van een goed verhaal? Wat is waar en wat niet? Je neemt plaats aan een grote ovalen tafel. Op dertig schermen kijken zestig ogen van kinderen uit alle hoeken van de wereld je aan. Een meisje voor je begint te vertellen. Er volgt nog een verhaal, nog één en nog één. Dan lijkt de hele wereld plots samen te komen rond de tafel. Elk in hun eigen taal beginnen de kinderen met elkaar te praten en ontspint er zich langzaam een gesprek. Geloof je wat er wordt verteld? * INCL. MAXIMUM 1 BEGELEIDER PER KIND / GEZIN BEGELEIDERS MOETEN GEEN AFZONDERLIJK TICKET KOPEN

TOBIAS WIEMANN (DE/IT)

MAGIE IN DE BERGEN FILM (Nederlands gesproken) Dinsdag 13.02.18 > 14:30 Vrijdag 16.02.18 > 10:30 Amelie vindt zichzelf behoorlijk stoer, en is waarschijnlijk wel het koppigste meisje in Berlijn. Ze heeft een hekel aan mensen die haar zeggen wat te doen, zeker als dat haar ouders zijn. Wanneer die haar na een zoveelste astma-aanval naar een kliniek in de bergen sturen vlucht ze naar een plaats waar niemand haar kan vinden: boven op een berg. Er wordt een grote zoektocht naar Amelie gestart. Op zoek naar een schuilplek ontmoet ze een toch wel wat rare jongen, Bart. Hij redt haar leven en Amelie beseft dat hij cooler is dan ze dacht. Samen vertrekken ze op een avontuur vol hoop en echte vriendschap.

97 MINUTE BUDASCOOPN € 6,5

19


S G A A D R E ME ATELIER

mini-mini theater

ival. een hit op het fest n re ja al jn zi rs ie el stival De meerdaagse at oot deel uit het fe gr n ee or vo ze n gustus Dit jaar worde atste week van au la e D . rd eu tr ge et . De week gehaald. Maar ni zomerse spin-off n ee et m n aa er k in komt Spinrag houwburg Kortrij Sc e w n ve ge , us st n Nevski van 27 tot 31 augu tieke coaches va tis ar e D . en er nd handen van ki creatief aan de n groep kinderen ee et m an ga kt n, waarin Prospe tistieke uitdaginge ar l vo de or bo k ip in je slag. Een wee st de data met st va al nu r ee ot N ! nt na in het oog je zelf aan zet be en facebookpagi te si eb w ze on u agenda en ho het voorjaar. voor meer info in je voor gse ateliers, eent aa rd ee m ee tw g Deze editie wel no rond theater. kleuters en eentje

CASA BLANCA

MINI-MINI THEATER Maandag 12.02.18 t.e.m. vrijdag 16.02.18 > 9:00-12:00 OF 13:00-16:00* Welkom in het mini-mini theater! Welke artiest staat er vandaag op het podium? Duik in de verkleedkoffer en vermom je in de gekste personages. Steek je handen uit de mouwen en werk mee aan een leuk decor. Zing en dans de pannen van het dak! Het mini-mini theater is een heerlijk atelier rond het ontdekken van podiumplezier. En op het eind van de week presenteer je je kunsten aan het publiek. Casa Blanca is al jaren een vaste gast op Spinrag als het gaat over ateliers. Deze editie nemen ze de kleuters mee op sleeptouw en dompelen ze hen een week lang onder in de podiumkunsten. * OPGELET: HET KLEUTERKAMP DUURT EEN HALVE DAG, JE KAN KIEZEN TUSSEN VOOR- OF NAMIDDAG! DE TWEE COMBINEREN KAN NIET. OPVANG MOGELIJK VAN 7:45-9:00 & 12:00-12:30 | 12:30-13:00 & 16:00-17:15.

THEATER ANTIGONE

R E T S U L K R E D N I K KROKUSKUNSTKAMP 9:00–12:00 . donderdag 15.02.18 > Dinsdag 13.02.18 t.e.m

ens het en acteren? Dat kan tijd e Zelf spelenderwijs ler tigone. Gedurende dri An ter kunstkamp’ in Thea us ok rkr se ak t lut ma erk Je nd ‘Ki r aan de slag. professionele regisseu n ee .v. o.l je ga en ag ell namidd van de voorst ing Helemaal in de sfeer lt. ee sp en rt tee ac s, ri met de hele kleine scène op donderdag 15 februa je die of’ str ata ok illl ‘Klutserkrakkekil groep kan bijwonen. VOORSTELLING OP * INCL. TICKET VOOR DE

20

15.02.18, ZIE P.14

DOELGROEP: 3DE, 4DE & 5DE LEERJAAR LOCATIE: THEATER ANTIGONE PRIJS: € 40*

P: DOELGROELEUTER K E 2DE & 3D OC MARKE LOCATIE: : € 50 PRIJS


ETEN EN DRINKEN Gezinscafe

© Sofie Verhoeven

De foyer van Schouwburg Kortrijk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig gezinscafé. Astrid Verplancke zorgt voor een passende inkleding en leuke doe-elementen. De hele week lang kan je in de foyer een boterham, croque of lekker tussendoortje verorberen. Puur genieten voor het hele gezin dus! Spreek af met familie en vrienden en geniet van een gezellige namiddag. In de rotonde van Budascoop geniet je van een warme chocolademelk, of iets verfrissend terwijl je nog even napraat over de film. Wil je graag jouw verjaardag vieren met jouw vriendjes en vriendinnetjes en ze mee nemen naar de film? Tijdens de krokusvakantie kan je jouw verjaardagsfeestje geven in Budascoop. Reserveren kan via www.budakortrijk.be/nl/verjaardagsfeestjes

TICKETS, KORTINGEN & RESERVATIES

eld. Reserveer • Bij elke activiteit staat een ticketprijs verm se ateliers), daag meer erd zond (uitge meer of je 10 tickets lling. dan geniet je 10% korting op je totale beste kosten. • Alle ticketprijzen zijn inclusief reser vatie est. • Spinrag werkt samen met UiTpas Zuidw je UiTpas. met n spare n punte ag Spinr s tijden Je kan iële • Spinrag ijvert ervoor om mensen met financ losse tickets. op geven te ng korti grote een en rking bepe itpas of Meer info kan je vinden op www.zuidwest.be/u ijk. Kortr in aan de balie van UiT

Reserveren kan via

ijk UiT in Kortrijk, Schouwburgplein 14, 8500 Kortr T 056 23 98 55 - www.spinrag.be

FESTIVALLOCATIES DIGLOS - Festivalcentrum - Schouwburgplein Het kloppend hart van Spinrag ligt op het Schouwburgplein. Vanaf één uur voor de eerste voorstelling tot één uur na de laatste voorstelling kan je er terecht voor allerlei leuke artistieke ervaringen.

Schouwburg Kortrijk – Schouwburgplein 14, Kortrijk Schouwburg Kortrijk is de plek waar je met z’n allen even kan verpozen. Je geniet er van gratis extra acts, installaties en een gezellige sfeer. De foyer wordt een week lang omgetoverd tot een uniek gezinscafé, waar je samen met de kids gewoon kan in- en uit lopen. In hetzelfde gebouw vind je Arenatheater, Benedengalerie, Balletzaal en Foyer. In het festivalcentrum valt er elke dag iets leuks te beleven, aarzel dus niet om meerdere activiteiten op één dag te reserveren en te genieten van de festivalsfeer.

Budascoop – Kapucijnenstraat 10, Kortrijk In Budascoop kan je terecht voor avontuurlijke kinderfilms. Dankzij de samenwerking tussen kunstencentrum BUDA en JEF is het filmaanbod ferm uitgebreid. Voor en na de films kan je in de ingerichte rotonde van de Budascoop terecht voor speel-, knutsel- en filmplezier rond de interactieve filmstudio cinéMammoet.

Andere festivallocaties Spinrag kan rekenen op een fijn netwerk aan partners en speelplekken:

OPGELET • De leeftijdsaanduidingen zijn een ondergrens. Gelieve deze steeds te respecteren. Kinderen die te jong zijn, kunnen worden geweigerd in de zaal.

• Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, 8500 Kortrijk • Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10, 8500 Kortrijk • CKG Don Bosco, Sint-Anna 41, 8500 Kortrijk • Conceptstore OES, Steenpoort 23, 8500 Kortrijk • Fatima Klooster, Moorseelsestraat 148, 8500 Kortrijk • Gotische zaal Stadhuis Kortrijk, Grote Markt, 8500 Kortrijk

• Voor de meeste voorstellingen en ateliers is het aantal plaatsen beperkt. Snel reserveren is dus aangeraden.

• Het Plein, 8500 Kortrijk

• De ticketverkoop voor de ateliers en de voorstellingen start op maandag 18 december om 20:00 (online, telefonisch of aan de balie vanaf dinsdag 19 december om 13u30).

• Tarterie, Grote Markt 44, 8500 Kortrijk

• OC Marke, Hellestraat 6, 8510 Marke • Salon En-Vie, Leiestraat 34, 8500 Kortrijk • Texture, museum over Leie en vlas, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk • Theater Antigone, Overleiestraat 47, 8500 Kortrijk • Vandaleplein, 8500 Kortrijk • Voetbalclub KSV Kortrijk, Min. A de Taeyelaan 12, 8500 Kortrijk

21


Vrijdag 09 februari 19:00

Beeldend Theater

Spinrag/Nevski Prospekt

Evenzo

10+

Arenatheater

Doorlopend*

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

Zaterdag 10 februari 11:00

Figurentheater

11:15

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

11:30

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

11:45

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

12:00

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

12:15

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

14:00

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

14:00

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

14:00

Beeldend Theater

Spinrag/Nevski Prospekt

Evenzo

10+

Arenatheater

14:15

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

14:30

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

14:45

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

15:00

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

15:15

Figurentheater

Brown Field Studio

Movo

5+

Bibliotheek

16:00

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

17:00

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

18:00

Beeldend Theater

Spinrag/Nevski Prospekt

Evenzo

10+

Arenatheater

19:00

Circus

Cirque Inextremiste (FR)

Extension

6+

Schouwburg

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Extra

Superhallo (NL)

Dj Frietmachine (Belgische première)

ALL

Grote Markt

Open atelier ouder/kind

Majella Hugelier

Geef me vleugels

5+

Bibliotheek

Zondag 11 februari 10:30

Film

Siri Melchior (DK)

Rita en krokodil

3+

Budascoop

10:30

Film

Uwe Heidschötter & Johannes Weiland (VK)

De Gruffalo & Het kind van de Gruffalo

5+

Budascoop

13:30

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

14:00

Dans

Stammer Productions/Colette Sadler (UK)

We are the monsters

4+

Schouwburg

14:00

Theater

4Hoog

Rebel (Première)

6+

Arenatheater

14:00

Figurentheater

FroeFroe

De soldaat

8+

Vandaleplein

14:30

Film

Arne Lindtner Naess (NO)

Casper & Emma: de bergen in

3+

Budascoop

14:30

Film

Dorothée van den Berghe

Rosie & Moussa

8+

Budascoop

15:30

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

15:30

Figurentheater

FroeFroe

De soldaat

8+

Vandaleplein

16:00

Dans

Stammer Productions/Colette Sadler (UK)

We are the monsters

4+

Schouwburg

17:00

Theater

4Hoog

Rebel (Première)

6+

Arenatheater

17:00

Figurentheater

FroeFroe

De soldaat

8+

Vandaleplein

17:30

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Extra

Superhallo (NL)

Dj Frietmachine (Belgische première)

ALL

Grote Markt

Maandag 12 februari 09:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

10:30

Film

Diverse regisseurs

Keuken koters

3+

Budascoop

10:30

Film

Ineke Houtman (NL)

Hotel de grote L

10+

Budascoop

13:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

14:00

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

14:30

Film

Rasmus A. Sivertsen (NO)

De dieren uit het Hakkebakkebos

5+

Budascoop

14:30

Film

Clovis Cornillac (FR)

Belle en Sebasiaan 3: het laatste hoofdstuk

10+

Budascoop

16:00

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

16:00

Figurentheater/Film

Make mend and do (UK)

The missing light (Belgische première)

6+

Arenatheater

17:00

Circustheater

Post uit Hessdalen

Pakman

5+

Schouwburgplein

17:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

CKG Don Bosco

18:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

CKG Don Bosco

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Dinsdag 13 februari 09:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

09:00

Meerdaags atelier

Theater Antigone

Kinderklusterkrokuskunstkamp

8-10jaar

Theater Antigone

10:00

Installatieperformance

Berlin, Kopergietery & HETPALEIS

Remember The Dragons

10+

Schouwburg

10:30

Film

Ute Von Münchow-Pohl & Sandor Jesse (DE)

Raafje met de rode sok

4+

Budascoop

10:30

Film

Paul van Hoeve (NL)

Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet

6+

Budascoop

12:00

Installatieperformance

Berlin, Kopergietery & HETPALEIS

Remember The Dragons

10+

Schouwburg

13:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

14:00

Figurentheater/Film

Make mend and do (UK)

The missing light (Belgische première)

6+

Arenatheater

14:00

Installatieperformance

Berlin, Kopergietery & HETPALEIS

Remember The Dragons

10+

Schouwburg

14:30

Film

Ted Sieger (SE)

Molly monster

5+

Budascoop

14:30

Film

Tobias Wiemann (DE/IT)

Magie in de bergen

10+

Budascoop

16:00

Figurentheater/Film

Make mend and do (UK)

The missing light (Belgische première)

6+

Arenatheater

16:00

Installatieperformance

Berlin, Kopergietery & HETPALEIS

Remember The Dragons

10+

Schouwburg

17:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

Voetbalclub KSV Kortrijk

18:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

Voetbalclub KSV Kortrijk

22


18:00

Installatieperformance

Berlin, Kopergietery & HETPALEIS

Remember The Dragons

10+

Schouwburg

20:00

Installatieperformance

Berlin, Kopergietery & HETPALEIS

Remember The Dragons

10+

Schouwburg

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Woensdag 14 februari 09:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

09:00

Meerdaags atelier

Theater Antigone

Kinderklusterkrokuskunstkamp

8-10jaar

Theater Antigone

10:30

Film

Tim Burton (VS)

Sjakie en de chocoladefabriek

5+

Budascoop

10:30

Film

Dorothée van den Berghe

Rosie & Moussa

8+

Budascoop

13:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

14:00

Figurentheater

Le Clan des Songes (FR)

Fragile (Belgische première)

3+

Arenatheater

14:00

Workshop ouder/kind

Dafne Maes

Nelsons dansboek

3+

Boekenhuis Theoria

14:30

Film

Per Ahlin, Karin Nilsson, Lasse Persson & Alicia Jaworski (SE) Laban maakt er een potje van

4+

Budascoop

14:30

Film

Karla Von Bengston (DK)

De Buurtspion

6+

Budascoop

15:00

Muziektheater

Theater Sonnevanck (NL) / Silbersee (NL)

Wij gaan op berenjacht

4+

Schouwburg

16:00

Workshop ouder/kind

Dafne Maes

Nelsons dansboek

3+

Boekenhuis Theoria

17:00

Figurentheater

Le Clan des Songes (FR)

Fragile (Belgische première)

3+

Arenatheater

17:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

Het Plein

18:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

Het Plein

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Installatie

Audrey Dero & Griet Herssens

Trip tout petit

ALL

Gotische Zaal Stadhuis

Donderdag 15 februari 09:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

09:00

Meerdaags atelier

Theater Antigone

Kinderklusterkrokuskunstkamp

8-10jaar

Theater Antigone

10:30

Film

Ted Sieger (SE)

Molly monster

5+

Budascoop

10:30

Film

Clovis Cornillac (FR)

Belle en Sebastiaan 3: het laatste hoofdstuk

10+

Budascoop

11:00

Workshop ouder/kind

Fabienne Vergalle

Muziek op schoot

1-2jaar

Salon En-vie

13:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

14:00

Workshop ouder/kind

Fair place

Spelen en spelen is 2

6-10jaar

Conceptstore OES

14:30

Film

Ute Von Münchow-Pohl & Sandor Jesse (DE)

Raafje met de rode sok

4+

Budascoop

14:30

Film

Ineke Houtman (NL)

Hotel de grote L

10+

Budascoop

15:00

Theater

Villanella & Hanneke Paauwe

Dat begint hier al goed

8+

Arenatheater

16:00

Workshop ouder/kind

Fabienne Vergalle

Muziek op schoot

1-2jaar

Salon En-vie

16:00

Workshop ouder/kind

Fair place

Spelen en spelen is 2

6-10jaar

Conceptstore OES

17:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

Fatima Klooster

17:00

Theater

BOG., Het Zuidelijk Toneel & HETPALEIS

KID.

8+

Schouwburg

18:00

Audio

Emi Catteeuw & Astrid Verplancke/Spinrag

De Verhalenkorf

7+

Fatima Klooster

19:00

Theater

fABULEUS & Ballet Dommage

Klutserkrakkekilililokatastrof

6+

Theater Antigone

19:00

Theater

Villanella & Hanneke Paauwe

Dat begint hier al goed

8+

Arenatheater

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Installatie

Audrey Dero & Griet Herssens

Trip tout petit

ALL

Gotische Zaal Stadhuis

Vrijdag 16 februari 09:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

10:30

Film

Rasmus A. Sivertsen (NO)

De dieren uit het Hakkebakkebos

5+

Budascoop

10:30

Film

Tobias Wiemann (DE/IT)

Magie in de bergen

10+

Budascoop

13:00

Meerdaags atelier

Casa Blanca

Mini-mini theater

4-5jaar

OC Marke

14:00

Dans

Tout Petit

Licht!

3+

Arenatheater

14:00

Workshop ouder/kind

Tarterie

Jules' verjaardagstaart

6+

Tarterie

14:00

Workshop ouder/kind

Fair place

Spelen en spelen is 2

6-10jaar

Conceptstore OES

14:30

Film

Diverse regisseurs

Keuken koters

3+

Budascoop

14:30

Film

Paul van Hoeve (NL)

Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet

6+

Budascoop

16:00

Dans

Tout Petit

Licht!

3+

Arenatheater

16:00

Workshop ouder/kind

Tarterie

Jules' verjaardagstaart

6+

Tarterie

16:00

Workshop ouder/kind

Fair place

Spelen en spelen is 2

6-10jaar

Conceptstore OES

18:00

Danstheater

De Dansers (NL)

Binnenbeest (Belgische première)

5+

Schouwburg

19:00

Extra

Spinrag

Slotfeest Spinrag

ALL

Schouwburgplein

Doorlopend*

Open artistiek atelier

Nevski Prospekt

Diglos

ALL

Schouwburgplein

Luisterinstallatie

Casa Blanca

Het fluistersalon (Première)

ALL

Balletzaal

Installatie

Audrey Dero & Griet Herssens

Trip tout petit

ALL

Gotische Zaal Stadhuis

Per Ahlin, Karin Nilsson, Lasse Persson & Alicia Jaworski (SE) Petter Lennstrand (SE)

Laban maakt er een potje van

4+

Budascoop

De Raket - Gerommel in de ruimte

6+

Budascoop

Zaterdag 17 februari 10:30

Film

10:30

Film

11:00

Papiertheater

Griet Herssens

Bruno

6+

Texture, museum over Leie en vlas

14:00

Papiertheater

Griet Herssens

Bruno

6+

Texture, museum over Leie en vlas

14:30

Film

Siri Melchior (DK)

Rita en krokodil

3+

Budascoop

14:30

Film

Dorothée van den Berghe

Rosie & Moussa

8+

Budascoop

Doorlopend*

Workshop ouder/kind

De Creatieve Stem

3D-printing

8+

Bibliotheek

Zondag 18 februari 10:30

Film

Arne Lindtner Naess (NO)

Casper & Emma: de bergen in

3+

Budascoop

10:30

Film

Karla Von Bengston (DK)

De buurtspion

6+

Budascoop

14:30

Film

Tim Burton (VS)

Sjakie en de chocoladefabriek

5+

Budascoop

14:30

Film

Kristoff & Dimitri Leue

ZOOks

7+

Budascoop

* concrete uren checken bij activiteit

23


www.spinrag.be V.U. Liesbet Maddens, Dolfijnkaai 5, 8500 Kortrijk

skinn.be

Spinrag 2018  
Spinrag 2018  

Kom spelen, kijken, beleven, genieten. Een combinatie van voorstellingen, expo’s, films, performances en installaties. De Schouwburg wordt e...

Advertisement