Page 1

Theater ullet n

b

januari

2014


met een theatrale roetsj... Allereerst wens ik u namens al mijn collega's hele fijne feestdagen en een prachtig nieuwjaar toe met bovenal veel gezondheid! Natuurlijk hopen wij dat wij een beetje mogen bijdragen aan een goede gezondheid met enerverende, vrolijke, energie-gevende en bijzondere voorstellingen in het nieuwe jaar. Een geslaagde avond begint natuurlijk met een geslaagde voorstelling. Wij streven er naar dat u krijgt wat u verwacht op basis van onze informatie. Is dat niet het geval dan doet u ons een plezier om dit aan mij te melden. Meestal vindt u mij na afloop bovenaan de trap, richting de garderobe. We blijven graag horen wat er verbeterd kan worden aan onze dienstverlening. Zo zijn we ook bezig om de ontruiming bij calamiteiten te optimaliseren. De afgelopen jaren hebben we een aantal keren een brandmelding met bijbehorende ontruiming gehad. Bijzonder vervelend voor u als publiek, maar veiligheid komt op de eerste plaats dus als er een ontruimingssignaal komt (sirene en tekst) dan starten we ten allen tijde het ontruimingsprotocol, waarbij o.a. de jassen niet mogen worden uitgegeven. Maar dit ontruimingsprotocol wordt verbeterd. In 2014 hoort u meer hierover. We hebben het huidige seizoen helaas veel annuleringen van voorstellingen. Heel lastig voor u en voor ons, maar heel naar voor de artiesten die zich om gezondheidsredenen - zoals onlangs Lebbis - moeten terugtrekken. Soms komt een voorstelling om productietechnische redenen te vervallen. 'Yentl' met Vera Mann mocht niet doorgaan na inmenging van de rechthebbende. Bij het Deep River Quartet en Johnny Cash bleek de castsamenstelling problematisch door het plotseling uitvallen van belangrijke mensen. Sporadisch annuleren we zelf, omdat we u dan niet de kwaliteit kunnen garanderen die we willen bieden.

Onze kerstvakantie is van 24 december 2013 t/m 1 januari 2014.

Gelukkig komen er ook voorstellingen bij. Zo konden we een nieuwe voorstelling van Claudia de Breij (24 januari) aankondigen, was er een extra kerstvoorstelling van Hans Klok en komt er nog een voorstelling van de The Voice Kids aan. Houdt u onze website of uw mailbox in de gaten! Januari, traditioneel een rustige maand, is alles behalve rustig in Amphion. Van 'Woezel & Pip' voor de kleintjes, 'Purper Ladies' voor een heerlijke damesavond (mannen ook welkom!) en van het Urban Dans Spektakel 'Loud' tot de heerlijke muzikale klucht Harrie en Twee Meesters met de onvolprezen Jon van Eerd. Kortom, we gaan met een hele goede, vrolijke en theatrale roetsj het nieuwe jaar in! Hartelijke groet, mede namens al mijn collega's,

Charles Droste Directeur.


Highlights Woezel & Pip |

van januari

Alles is fijn (2+)

za. 4 jan. 14:00 en 16:00 uur RBZ € 17,50 Woezel en Pip zijn terug in het theater met een nieuwe voorstelling voor de hele familie. Na het zeer succesvolle theaterdebuut ‘Woezel & Pip in de Tovertuin’ (bekroond met een Musical Award), zijn de liefste hondjes van de wereld weer terug in de Nederlandse theaters met nieuwe liedjes en avonturen! Mis het niet!

Damokles |

Naar het boek van W.F. Hermans

vr. 17 jan. 20:00 uur RBZ € 29,50

BOEKENACTIE Neem je boek mee en ontvang na afloop een cadeaubon van € 5,-.

De donkere kamer van Damokles is het meest gelezen en bejubelde boek van W.F. Hermans. De toneelbewerking en regie zijn in handen van Ger Thijs, die eerder literaire klassiekers als Karakter, Heren van de Thee en De kleine zielen met veel succes op het toneel bracht. Met o.a. Victor Löw. Topcast!

Echo Bowie |

Golden Years Are Now

vr. 17 jan. 20:30 uur WMZ € 21,00 De Nederlandse band Echo Bowie – door Bowie-fans ook wel ‘the next best thing to Bowie’ genoemd – neemt je mee op reis langs diverse periodes uit de carrière van de grootste innovator van de popmuziek. Het concert is visueel geïnspireerd door Bowie's eigen inspiratiebronnen. De band gaat kriskras door tijd en ruimte. Muzikale Mix!

Het Groot Niet Te Vermijden | For Once In My Life za. 18 jan. 20:00 uur RBZ € 26,50 ‘For Once In My Life’ is alweer het dertiende programma van ‘Het Groot’, zoals ze inmiddels door een grote schare fans worden genoemd. Het orkest is nog steeds alive and kicking en staat klaar met een nieuw programma. Zoals altijd, brengen zij hun show met humor en gevoel voor theater. Alive and Kicking

NL Musicalland |

50 jaar NL Musicals...

vr. 31 jan. 20:00 uur RBZ € 27,50 Alle hoogtepunten uit onze rijke musicalgeschiedenis in één show! Een avond vol herkenning met de mooiste, grappigste en ontroerendste liedjes uit de schatkamer van meer dan 50 jaar Nederlandse musical. Met Joke de Kruijf, Bill van Dijk, Rosalie de Jong, Rick Sessink e.a. Live Orkest!


Schouwburg Amphion Social Media: Nieuw! De Amphion App Speciaal voor Vrienden van Amphion lichten wij een stukje bedrijfsvoering toe. Dat er een nieuw tijdperk aangebroken is, mag duidelijk zijn. Auto's die zichzelf besturen zitten er aan te komen. Voor een recordbedrag mag je mee naar Mars op vakantie . Alles gaat tegenwoordig online en zelfs uw nota's moeten ingescand worden en per mail naar uw verzekeraar. Het is bijna niet meer te volgen en dan tot overmaat ook nog die Social Media…..

' Om de jongeren te bereiken werkt een brochure of een advertentie niet meer.''

De premièrefilmpjes en foto's van alle theatervoorstellingen zetten we voor u op Facebook en sturen we via een Tweet de ether in aan onze volgers. We retweeten de berichten van onze artiesten en gezelschappen naar hartelust. En nu dus een eigen Amphion App. Dat is de nieuwste trend alhoewel Albert Heijn heeft hem al jaren. Maar goed wij zijn geen giga-supermarktketen, maar 'slechts' het beste theater van het jaar 2012…

''De Amphion App is een investering in de toekomst.''

@amphion0314

schouwburgamphion

De jeugd heeft de toekomst. En de jeugd 'moet' dus ook in Amphion komen. Om de jongeren te bereiken werkt een brochure of een advertentie niet meer. Zelfs een emailing is al ouderwets. Dus als Mozes niet naar de berg komt, dan… is daar in januari de Amphion App. We werken er op dit moment met veel plezier aan en zullen hem straks flink gaan promoten. Want we hopen natuurlijk dat ook u de App van Amphion op uw telefoon of tablet zet.

schouwburgamphion

amphion0314

Hoe dat downloaden moet en wanneer dat precies kan, dat hoort u nog van ons!

Wij doen er vrolijk aan mee. We hebben onze website zo goed mogelijk ingericht. Betalen kan online via de Podiumcadeaukaart, een creditcard of via Ideal. U bestelt uw e-tickets in een handomdraai en kiest zelf(s) uw theaterstoelen.

VRIENDENKORTING VRIENDENKORTINGJANUARI: JANUARI:

Bijzonder theaterconcert: "Travelers"

Moll & &m m MM Moll

€ 7,50 korting op de entreeprijs voor vrienden.

reeds kaarten hebben gekocht € 7,50Vrienden korting op die de entreeprijs voor vrienden. Vrienden die reeds kaarten hebben gekocht worden gecompenseerd. worden gecompenseerd.

za. 18 janUARi 20:00 uur WMZ

marlijn is het gezicht van Danni Lowinski, de succesvolle serie van de makers van Gooische Vrouwen en Divorce.

De hoofdsponsors van Schouwburg Amphion zijn:

Helge Slikker en Marl

ijn Weerdenburg danni kent u van TV!


ACHTER DE COULISSEN DOOR DANIËL JANSSEN

MEDEWERKER marketing & communicatie

In februari 2012 kwam ik stage lopen bij Schouwburg Amphion. Mijn grootste wens was om aan de weet te komen hoe een theater werkt. Ik mocht me ook met van alles bezighouden. Zo liep ik mee met de techniek en 's avonds bij de horeca. Heel spannend, maar mijn hart ligt meer bij marketing en communicatie. Samen met collega's hebben we de Tweetseats bedacht en de Amphion Kidsclub opgezet. Toen ik geslaagd was voor mijn MBO kreeg ik een parttime baan aangeboden bij Amphion en ik heb direct “Yes!” geroepen. Die baan combineer ik nu met de HBO-opleiding Media & Entertainment in Enschede. Superleuk Ik heb al twee seizoenen de theaterbrochure digitaal gemaakt en op de website gezet. Verder houd ik me bezig met Twitter, Facebook en nieuwe dingen zoals het opzetten van een YouTube-kanaal en het vullen van dat kanaal met filmpjes. Zelf film maken is trouwens een hobby van me en dat mag ik nu onder werktijd doen(!) Iedere maand staat er een nieuwe filmimpressie online. Ook sturen we die in een link in onze nieuwsbrief naar u toe. Tweetseats U kunt mij op Tweetseats-avonden zien lopen in de zwarte polo als Tweetseats-gastheer. Wilt u ook een keer plaatsnemen op een Tweetseat? Kijk op de website of stuur ons een Tweet: @amphion0314 Televisie en onze eigen Amphion App Voor het theaterjournaal op Focuz TV verzorg ik samen met Charles, onze directeur de theatercam, kijkjes achter de schermen, exclusieve interviews en doen we verslag van premières. Momenteel zijn we druk bezig met de productie van de eigen Amphion APP die u straks ( waarschijnlijk vanaf 16 januari) kunt downloaden.

Tip 1... Kijk eens op ons YouTube-Kanaal zie het icoontje op de homepage van www.amphion.nl

Tip 2...

Tip 3...

Kijk eens naar het Theaterjournaal op Focuz. Wekelijks te zien op donderdagavond om 19:00 uur.

Download de Amphion App als die klaar is op uw mobiele telefoon of uw tablet. We houden u op de hoogte!

SPECIAAL VOOR VRIENDEN VAN AMPHION


De Purper Ladies komen eraan!

Céline

4

Theaterdiva's maken hun eigen Purperavond!

Door Daan Bartels

Gerrie van der Klei, Mylou Frencken, Anouk van Nes en Céline Purcell schitteren dit seizoen samen op het toneel als de Purper Ladies. En 'mister Purper' Frans Mulder…, die ziet dat het goed is! Mylou

Anouk: “We zijn alle vier gevraagd voor Purper Ladies. We vullen elkaar aan als het om levenservaring gaat, we hebben verschillende achtergronden op het gebied van theater maken, onze stemmen hebben allemaal een andere kleur en ondanks al die verschillen kunnen wij heel gezellig samen door één deur.”

Gerrie

Céline: “Vanaf het eerste moment dat wij samenkwamen was er een overdaad aan positieve energie. We hebben ontdekt dat we de liefde voor muziek en theater met elkaar delen en wat we ook gemeen hebben is gevoel voor humor.“

Anouk

TIP:

Gerrie: “Mylou, Anouk, Céline en ik hebben allemaal inspraak in hoe onze voorstelling eruit gaat zien. En ja, daar kleeft een nadeel aan: met vier vrouwen is het al snel een kippenhok. Maar gelukkig is daar dan Frans Mulder. Daardoor heeft ook de voorstelling Purper Ladies veel absurdistisch entertainment en flauwekul in zich, afgewisseld met mooie Nederlandstalige liedjes die wel degelijk iets zeggen over deze tijd en over wat wij belangrijk vinden.“

Mylou: “Ik heb veel nieuwe liedjes ingebracht en een paar teksten van Frans op muziek gezet. Wij hebben elkaar in dit hele maakproces heel goed leren kennen en vinden het zelfs jammer dat we elkaar niet al vele jaren eerder ontmoet hebben. Voor mij is Purper Ladies echt de ontdekking van het samenwerken. Als cabaretière alleen op het toneel doe je bijvoorbeeld geen restaurantjes-sketch, maar nu met z'n viertjes lekker wel.”

Op woensdag 22 januari geven de Purper Ladies een spetterend optreden in Schouwburg Amphion. Anouk: “En dat maakt het zo leuk! We zijn met elkaar meegegaan, we zijn elkaar tegengekomen en we hebben geleerd elkaar te vertrouwen. Nu zijn wij samen de vier pilaren die het gewicht van de voorstelling dragen en we zijn er klaar voor. De Purper Ladies komen eraan!”

Leuk om te geven... De Amphion Het leukste cadeau is een avond uit in Schouwburg Amphion Cadeaubon! Verkrijgbaar in de volgende waardes: € 10,-, € 25,- of € 50,- en verpakt in een leuke envelop.


JANUARI DATUM

VOORSTELLLING

TIJD

ENTREE GENRE

za. 4 jan.

Woezel & Pip (2+) - Alles is fijn

14:00

17,50

za. 4 jan.

Woezel & Pip (2+) - Alles is fijn

16:00

17,50

ma. 6 jan.

Jan Smit - Jan Live

20:00

39,50

do. 9 jan.

Het Gelders Orkest IV - Nieuwjaarsconcert

20:00

37,50

wo. 15 jan.

Dames voor na Vieren - Bruids- en Grafwerk

20:00

19,50

wo. 15 jan.

Soundos - Er is geen plan B

20:30

17,50

do. 16 jan.

Gerard van Maasakkers - ALLEZ

20:30

22,50

vr. 17 jan.

De donkere kamer van Damokles (W.F. Hermans)

20:00

29,50

vr. 17 jan.

Echo Bowie - Golden Years Are now

20:30

21,00

za. 18 jan.

Het Groot Niet te Vermijden - For Once In My Live

20:00

26,50

za. 18 jan.

Miss Molly and Me - Travelers

20:30

19,50

di. 21 jan.

Loud! - Urban Dans Spektakel

20:00

27,50

wo. 22 jan.

Purper Ladies - Purper op haar best!

20:00

24,50

wo. 22 jan.

Paul de Leeuw (Try Out) - Ik ben rustig!

20:30

24,50

do. 23 jan.

The Dutch Eagles - Take It

20:00

26,50

do. 23 jan.

Paul de Leeuw (Try Out) - Ik ben rustig!

20:30

24,50

vr. 24 jan.

Claudia de Breij - Teerling

20:00

25,00

vr. 24 jan.

Paul de Leeuw (Try Out) - Ik ben rustig!

20:30

24,50

za. 25 jan.

Doe Jazz Night - Mix van diverse jazz-stijlen

20:00

25,00

wo. 29 jan.

Jon van Eerd - Harrie en Twee Meesters

20:00

29,50

do. 30 jan.

Jon van Eerd - Harrie en Twee Meesters

20:00

29,50

do. 30 jan.

André Manuel & Geert Hautekiet - Het Lied

20:30

19,00

vr. 31 jan.

Nederland Musicalland - 50 musicalhits

20:00

27,50

Musical

Show

Toneel

Dans

Kamermuziek

Wereldmuziek

Theaterconcert

Klassiek Concert

Event

Jeugd&familie

Cabaret

Opera

Muziektheater

Politiek Café

Komedie

woezEL & PIP

SOUNDOS

HGO: martin sieghart

Voor voorstellingen die uitverkocht zijn, is er een wachtlijst. De wachtlijst wordt gemaild of gebeld voor vrijgekomen plaatsen en/of plaatsen met beperkt zicht. U kunt uzelf op de wachtlijst plaatsen via www.amphion.nl

gerard van maasakkers

CLAUDIA DE BREIJ


Tip voor de échte dansliefhebbers...

Laat je overweldigen door de magisch e danskwaliteiten van bijvoorbeeld Angelo Pardo (SYTYCD), Bboy Jess y of Fabia Witkamp.

NU LIVE!

Loud!

LOUD! bestaat uit de 8 beste dansers van Nederlan d in een baanbrekende show met cho reografieën van hoofdchoreo graaf & artistiek supervisor Llo yd Marengo en gastchoreo gra fen Vincent Vianen en Ed Wu bbe (Scapino).

| Urban Dans Spektakel

DI. 21 jan. 20:00 uur RBZ € 27,50 De nieuwe dansvoorstelling LOUD! overspoelt je met een fenomenale mix van verschillende dansstijlen in een spectaculair decor van animatiebeelden die reageren op de moves van de dansers. Dat maakt het niet alleen technisch een hoogstandje, LOUD! laat ook het allerbeste zien op het gebied van hiphop, house, moderne dans en jazz dance.

Boek uw kaarten online op www.amphion.nl Openingstijden kassa: Ma. t/m za. van 10:00-14:00 uur

éénvoudig, snel en veilig

(0314) 37 60 00

@amphion0314 schouwburgamphion schouwburgamphion amphion0314

Onze kerstvakantie is van 24 december 2013 t/m 1 januari 2014.

Maandbulletin Januari 2014  

Schouwburg Amphion