Page 1

Theater ullet n

b

'Toptheater is het.' Hein Janssen (Volkskrant) over 'De Verleiders'.

april/mei

2014


het seizoen vliegt voorbij Het lijkt zo'n dooddoener…' De tijd vliegt' …. maar het is daadwerkelijk het geval. Dit is alweer het laatste theaterbulletin van het seizoen 2013-2014. Nog een dikke maand en de nieuwe theaterbrochure voor 2014-2015 is alweer klaar! Theaters werken niet in kalenderjaren. Weekenden bestaan niet echt in het theatervak en de afgelopen maanden ben ik dagelijks bezig met de agenda van 2014 én 2015. Dus onze blik is naast de resterende maanden van dit seizoen, hoofdzakelijk gericht op de toekomst. De programmering voor het volgende seizoen is afgerond en terwijl u dit leest wordt er druk geschreven aan de nieuwe seizoensbrochure opdat deze half april naar de drukker kan, zodat hij begin mei klaar is. Maar wat houdt ons op dit moment nog meer bezig? Natuurlijk de gevel. Nu deze is 'gestut' zijn alle betrokken partijen bezig met verder onderzoek. Wat is er nu precies aan de hand? Wat is de oorzaak, welke keuzes zijn er gemaakt tijdens het bouwproces en niet geheel onbelangrijk: hoe kunnen we het oplossen? Naast de hectiek van alledag stippelen we beleid op de langere termijn uit. We bepalen onze 'Visie en Missie'. Hoe verandert onze omgeving? De gemeente trekt zich iets meer terug als subsidiegever, de smaken van het publiek zijn ook aan veran-dering onderhevig. Onze huurders hebben nieuwe wensen en bedrijven letten – terecht – kritisch op hun sponsorbijdrage. Allemaal ontwikkelingen die het voor ons belangrijk maken om een strategie te bepalen. We moeten bedenken hoe de theater-wereld er over 5 tot 10 jaar uit ziet, wat onze rol dan is en hoe we die het beste kunnen vervullen. Door alle drukte zou je bijna vergeten dat we er zijn om prachtige voorstellingen voor het voetlicht te brengen. Hetgeen we – volgens onze onbescheiden mening – ook doen. Zo hebben we in april en mei nog ruim 45 - zéér uiteenlopende - voorstellingen. Ik noem er 3!: 'Als je niet leeft kun je ook niet scoren', 'Little Voice' en 'De Verleiders'. Onthoud die producties: grote kans dat u daar binnenkort in de media meer over hoort en leest. Tot slot wil ik u namens al mijn collega's danken voor uw vriendenbijdrage van dit afgelopen seizoen. Verderop in dit bulletin kunt u lezen wanneer de nieuwe brochure weer bij u op uw mat valt. Ik vertrouw erop dat u ook volgend jaar met enige (of liever nog: grote) regelmaat weer onze gast wilt zijn. Met vriendelijke theatergroet, namens mijn collega's

Houd uw brievenbus rond vrijdag 2 mei in de gaten voor de nieuwe theaterbrochure!

Charles Droste - directeur


Highlights Johannes Passion |

van april

De Nederlandse Reisopera

DO. 3 APR. 20:30 uur RBZ € 44,50 Magistrale compositie vol religieuze poëzie en op veler verzoek terug in de theaters in de weken voor Pasen. In deze klassieke versie hoort u niet alleen de prachtige muziek, maar zal het verhaal ook tot leven komen in een spannende enscenering. Duits gezongen met Nederlandse boventiteling. (Geen pauze) Passie-Opera!

Voice Male | Big Bang za. 12 apr. 20:00 uur RBZ € 22,50 Voice Male bouwt een feestje met nummers uit de evolutie die ons leven grondig hebben veranderd, of gewoon wat leuker hebben gemaakt. Waterloo, Rock me Amadeus, New Year’s Day, Rasputin... Voice Male voorziet de evolutietheorie van een soundtrack. A Capella!

Afblijven (12+) |

Live on stage van Carry Slee

zo. 13 apr. 14:00 uur RBZ € 19,50 Afblijven gaat over Melissa die niets liever doet dan dansen en gevraagd wordt voor een videoclip van een bekende artiest. Haar beste vriend Jordi maakt zich ernstige zorgen en ziet hoe Melissa langzaam maar zeker verloren raakt in een web van leugens en ellende. Dat zou wel eens helemaal fout kunnen aflopen… Niet te missen!

Introdans | Russisch Rumoer do. 17 apr. 20:00 uur RBZ € 22,50 In het programma RUSSISCH RUMOER brengt Introdans drie tumultueuze werken uit de erfenis van Les Ballets Russes, in een eigentijdse, nieuwe choreografie. 'Le Sacre du Printemps' (Nils Christe), 'L’Après-midi d’un faune' (Thierry Malandain, Nederlandse première) en 'Vuurvogelsuite' (Stijn Celis, wereldpremière). Sprankelend!

Als je niet leeft... |

Met Cees Geel en Eric van Sauers

di. 22 apr. 20:00 uur RBZ € 25,00 Cees en Eric nemen u mee langs de mooiste voetbalanekdotes en de grappigste verhalen. Raoul Heertje (Dit Was Het Nieuws, Comedytrain) schreef dit cabareteske toneelstuk waarbij met veel lachen en onverwachte ontroeringen op een bijzondere wijze zichtbaar wordt hoe mooi mannenvriendschap kan zijn. Mannenvriendschap!


Multi-Talent

Kasper van Kooten K

asper van Kooten wordt op 17 december 1971 te Zuidoostbeemster geboren in een artistiek gezin. Als zoon van een bekende schrijver en televisiemaker komt hij al snel in aanraking met alles wat met vermaak te maken heeft. Of het nu acteren, muziek maken of schrijven is. Na zijn jeugd en schooltijd in Hilversum doorgebracht te hebben doet Kasper auditie voor de Theaterschool in Amsterdam en wordt voor beide richtingen aangenomen: Toneelschool én Kleinkunstacademie. Hij besluit de Toneelschool te gaan doen maar stapt na een jaar toch over naar de Kleinkunst omdat hét doel op deze opleiding is: zelf dingen maken. Na zijn opleiding afgerond te hebben in 1996 volgt een indrukwekkende en zeer gevarieerde reeks werkzaamheden. Hier een paar indrukwekkende lijstjes.

12,5 jaar Cabaretprogramma's Karakters (2013/2014), Harde Noten – met Bertolf (2013). Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel (2011/2012) - Genomineerd voor de Poelifinario. 3KW4RT (2010) – met band, Veelvraat (2009) – Genomineerd voor de Poelifinario. Zangzaad (2007) – met band, Geestdrift (2005) – Genomineerd voor de Neerlands Hoop. Lijfspreuk (2003)

Televisie Kasper is naast cabaretier ook een begenadigd acteur. Op dit moment speelt hij in Moordvrouw - wekelijks goed voor zo'n 2 miljoen kijkers - de rol van Jelle van Santen, officier van justitie. Een aantal titels herkent u zeker wel: De man met de hamer (2013), Divorce (2013), Nooit te oud – telefilm (2013), Levenslied (2012), Wat Als? (2012), De co-assistent (2007 – 2010), All Stars (1997 – 2000), Willem Wever (2000), Toscane (1998 – 2000), Wat schuift 't (1996)

Film Ook in de bioscoop is multitalent Kasper te zien. Wat dacht u van zijn rollen in All Stars 2 Old Stars (2011), Mariken (2000), Het veertiende kippetje (1998) en All Stars (1997). Ook niet onverdienstelijk. In tekenfilms en commercials spreekt Kasper de stemmen in. Bijvoorbeeld in Asterix en de Olympische Spelen (2008) en bij diverse commercials bijvoorbeeld alle Hamsterstemmen voor een grote supermarkt!

Toneel Of dit alles nog niet genoeg is stond Kasper ook op de planken in Ontkoppelde Hitte (van Paul Haenen) met Olga Zuiderhoek, Han Kerckhoffs en Hans Somers (1998) en Tip Top muziektheater met Jenny Arean, Frits Lambrechts en Lucretia van der Vloot (1997)

Muzikant Kasper heeft in 2005 de Zilveren Harp gekregen en meerdere CD's gemaakt. Ooit was hij drummer bij Acda en De Munnik (1997 – 2000) en heeft gespeeld op o. a. Lowlands, Parkpop en Bevrijdingspop. Het moge duidelijk zijn dat Kasper een groot multitalent is. Hij komt uit een zeer creatieve familie. Zijn vader is Kees van Kooten en zijn zus is Kim van Kooten!

Kasper treedt op in Schouwburg Amphion met zijn nieuwste cabaretprogramma 'Karakters' op donderdag 17 april a.s. Aanvang: 20:30 uur, entree € 19,50 inclusief consumptie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

CABARET (De Volkskrant)


Highlights Little Voice |

van mei

Tragi-komedie met o.a. Suzan Seegers

vr. 2 mei 20:00 uur RBZ € 29,50 Han Oldigs als louche impresario, Ellen Pieters als alcoholische lellebel, Suzan Seegers als het dodelijk verlegen zangtalent Mus en nog een aantal kanjers van bijrollen. Niet alleen hilarisch in de Rotterdamse vertaling van Jules Deelder maar ook pijnlijk wrang bij tijden. Absoluut een aanrader! Aanrader!

Marc-Marie Huybregts | FLORISSANT za. 10 en zo. 11 mei 20:00 uur RBZ € 26,00 Onweerstaanbaar, aanstekelijk en hartveroverend. FLORISSANT is het nieuwe zelfportret waarbij Marc-Marie zichzelf onder een vergrootglas en op de snijtafel legt. “Qua stijl zijn er niet zoveel entertainers als Marc-Marie Huijbregts', (Dagblad van het Noorden, ****). Hartveroverend!

Frank Boeijen |

In Concert 2014

do. 15 mei 20:00 uur RBZ € 27,00 Voor Frank Boeijen is het bijna vanzelfsprekend dat hij zich voor elke nieuwe theatertour muzikaal opnieuw uitvindt, met gedurfde liedjeskeuzes - puttend uit een rijk oeuvre - en verrassende arrangementen: klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend. Rijk Oeuvre!

De WËRELDBÄND | Playground za. 17 mei 20:00 uur RBZ € 22,50 Al jaren weet de WËRELDBÄND verbluffende muzikaliteit te combineren met humor en theater. De vindingrijke musici beheersen een onwaarschijnlijk aantal instrumenten en nemen hun eigen speeltuin mee naar het theater. In ‘Playground’ overtreft de WËRELDBÄND zichzelf. Hilarisch!

Het Zandkasteel (3+) |

Op zoek naar wilde dieren

zo. 18 mei 14:00 en 16:00 uur RBZ € 17,00 Prinses Sassa en Toto beleven in Het Zandkasteel vele avonturen, en vandaag gaan ze op safari! Tijdens hun spannende tocht komen ze het hele dierenrijk tegen; een brullende leeuw, een krokodil, stampende olifanten maar ook een sissende slang…. EXTRA: NA AFLOOP BALLONFIGUREN MAKEN! Bekend van TV!


Wat u moet weten... Cabaret is een vorm van theater die voornamelijk bestaat uit muziek, grappen en sketches. Sommige cabaretiers gebruiken vooral muziek om hun verhaal te doen. Anderen combineren allerlei onderwerpen uit het nieuws met het spelen van gekke typetjes. Cabaret kan je aan het denken zetten. Het kan schuren en ontroeren. Het mag confronterend en herkenbaar zijn. Natuurlijk is humor heel essentieel. Maar humor hoeft niet altijd het belangrijkste ingrediënt te zijn. Dát is de cabaretier. Elke cabaretier wil een verhaal vertellen door middel van muziek, woorden, actualiteiten, fysieke scènes of zijn eigen leven. Van alle genres is cabaret daardoor het meest persoonlijke.

CABARETFESTIVALS Nederland kent drie grote cabaretfestivals: Cameretten, het Leids Cabaret Festival en het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarnaast is er een aantal kleinschalig cabaretfestivals, die landelijk echter (nog) weinig aanzien hebben en een aantal studentencabaretfestivals, waarvan het Groningse Studenten Cabaret Festival het belangrijkste is. Bij cabaretfestivals presenteren verschillende (beginnende) cabaretiers of groepen zich in een kort optreden. De optredens worden beoordeeld door een jury en het publiek. Al deze festivals hebben een groot aantal cabarettalenten voortgebracht. CAMERETTEN is het oudste cabaretfestival van Nederland en één van de grootste. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort op het gebied van jong cabarettalent. Inmiddels is het uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert met winnaars als Paul de Leeuw, Hans Liberg, Brigitte Kaandrop en Theo Maassen. Winnaar Cameretten 2013 is Patrick Laureij. Het VARA LEIDS CABARET FESTIVAL is al voor het 36e jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het festival probeert jonge cabaretiers/theatermakers te stimuleren door de deelnemers zowel voor, tijdens als na het festival intensief te begeleiden. Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, en uit de nieuwere generaties Katinka Polderman, Stefan Pop, Emilio Guzman begonnen ooit hun carriére op het toneel van de Leidse Schouwburg. Tim Fransen is tot winnaar van 2013 uitgeroepen!

Binnenkort in Schouwburg Amphion

vr. 4 april Emilo Guzman

za. 10 en zo. 11 mei Marc-Marie Huybregts

do. 15 mei Bert Gabriëls

Boek uw tickets online op: www.amphion.nl


Het AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL Nederland barst van het talent! Talent dat een kans verdient om te ontluiken, te rijpen en uiteindelijk ontdekt te worden. De Wim Sonneveldprijs van het AKF biedt aanstormende cabaretiers en kleinkunstenaars de kans om hun talentkans. Veel van het jonge talent dat jaarlijks door het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt gescout, heeft ondertussen een vaste plek verworven in de theaters in Nederland en Vlaanderen. Zo waren onder andere Thomas Acda, Van der Laan & Woe, Kees Torn, Maarten van Roozendaal, Droog Brood en Claudia de Breij kandidaat in één van de edities van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Sinds 1992 wordt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt. Deze prestigieuze prijs is ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar te horen was in een Nederlands theater. Eerdere winnaars zijn onder andere Daniel Lohues, Jeroen van Merwijk, Maarten van Roozendaal, Freek de Jonge/Robert Jan Stips, Lenette van Dongen/Spinvis, Wende Snijders, Sara Kroos.

'Cabaret is het meest persoonlijke genre'. Afgelopen jaar wonnen Jan Beuving, Nico Brandsen en Angela Groothuizen de prijs voor het lied Vinkeveen. Daarnaast is er een aantal kleinschalig cabaretfestivals, die landelijk echter (nog) weinig aanzien hebben en een aantal studentencabaretfestivals, waarvan het Groningse Studenten Cabaret Festival het belangrijkste is. Bij cabaretfestivals presenteren verschillende (beginnende) cabaretiers of groepen zich in een kort optreden. De optredens worden beoordeeld door een jury en het publiek. Daarnaast zijn er nog twee belangrijke cabaretprijzen: De Poelifinario (cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen) en de Neerlands Hoop (cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief). Wim Helsen wint met zijn programma spijtig, spijtig, spijtig de Poelifinario 2013. Afgelopen jaren wonnen Richard Groenendijk, Lebbis en Claudia de Breij deze prijs. De winnaar van de Neerlands Hoop 2013 is Louise Korthals. Vorige winnaars waren Ali B, van der Laan en Woe en Paulien Cornelissen.

Nog meer cabaret...

di. 1 april Peter Heerschop

za. 5 april Toen we nog jongens waren

wo. 16 april Nilgün Yerli

wo. 23 april Joep Onderdelinden

do. 24 en vr. 25 april Tineke Schouten


De finalisten van The Voice Kids gaan op tournee! De talenten treden op in een intieme theatersetting. Ayoub zal tijdens The Voice Kids On Tour elke keer samen met drie andere finalisten optreden. Tijdens de anderhalf uur durende show brengen ze onder andere hun eigen bekende solo’s en de gezamenlijke nummers uit de live shows ten gehore.

zondag 25 mei - 15:00 uur entree: ¤ 23,50 Boek je tickets online op: www.amphion.nl

Nie t m se !

VRIENDENKORTING :

DE VERLEIDERS za. 24 mEI - 20:00 uur - RBZ

Na het overdonderende succes van De casanova’s van de vastgoedfraude, komen dezelfde makers met De val van een super-man, een spannende komedie over de boekhoudfraude bij het Ahold Concern. Met o.a. Han Römer, George van Houts, Jules Croiset en Victor Löw. De entree is inclusief pauzedrankje! De vriendenkorting bedraagt € 5,00. Vrienden die reeds kaarten hebben gekocht worden gecompenseerd.

€ 29,50

€ 24,50 vriendenkorting geldt voor max. 2 kaarten

SPECIAAL VOOR VRIENDEN VAN AMPHION

10% kor ting* op een complete bril (montuur + glazen) *

De korting is tot maximaal € 75,-. Actie loopt tot 1 juni 2014 op vertoon van deze bon.

brilmodespecialist ! opticien ! contactlensspecialist ! optometrist ! ooglaseradviescentrum Raadhuisstraat 71 7001 EX Doetinchem Tel. (0314) 32 68 39 www.optiekevers.nl


ACHTER DE COULISSEN DOOR BRAM VAN SWAAIJ

medewerker techniek

Toen mijn vader - die docent is aan het ROC in Arnhem - mij vertelde dat er bij hem op school een nieuwe opleiding 'Sound & Vison' werd gestart, was de keus snel gemaakt. Ik verkoos deze nieuwe richting boven autotechniek. Ik werd opgeleid voor audiovisueel medewerker en kwam als stagiair bij Amphion terecht. En daar ben ik blijven hangen. Mijn specialisatie is 'licht' en sinds kort probeer ik mij steeds meer op het gebied van 'video' te specialiseren. Nieuwe beamer Amphion verhuurt ook zalen en foyers aan bedrijven, voor congressen en evenementen bijvoorbeeld en daar komt steeds meer videotechniek om de hoek kijken. Zo kan onze nieuwe beamer van alles, maar je moet er wel een studie van maken‌ De huurders zijn dolblij als presentaties en achtergronden, projecties en decors goed werken. Mensen die Jochem Meyer gezien hebben weten dat alles op dat grote hoofd in het decor geprojecteerd werd. Heel gaaf! Internationaal Het leukste aan mijn werk vind ik mijn collega's en het feit dat je met de technici van de artiesten en de gezelschappen samen de voorstelling opbouwt. Bij internationale voorstellingen en de opera's zijn die soms Russisch of Pools en dan communiceer je in het Duits of met handen en voeten. Dan merk je dat de taal der techniek internationaal is. Bouwen en afbreken Je maakt wel aparte dingen mee. Er was een keer een voorstelling waar een groot tentzeil gespannen moest worden en daaruit kwam 6 m3 kurk naar beneden vallen. En bij het toneelstuk 'De Prooi' moesten de acteurs blijven lopen op een groot roterend decor. Na het bouwen en installeren heb je altijd een goed gevoel als alles gelukt is. Met afbreken hebben we bij Flashdance een nieuw record gevestigd; de beste tijd werd met maar liefst 20 minuten verbeterd. Smaken verschillen Ik kan iedereen Emilio Guzman, Kasper van Kooten en andere cabaretiers in de kleine zaal aanraden. Vaak zijn de opkomende grootheden het meest bijzonder. Kijk maar hoe het Jandino en Pieter Derks of Philippe Geubbels is vergaan. Op muziekgebied vind ik Nina June en Wende leuk! Om te bouwen is Little Voice een uitdaging.

"Om te bouwen is 'Little Voice' een uitdaging." Bent u benieuwd naar het decor van 'Little voice'? Koop dan nu uw kaarten voor deze schitterende productie. Te zien op vrijdag 2 mei, aanvang 20:00 uur. Entree: â‚Ź 29,50

De hoofdsponsors van Schouwburg Amphion zijn:


APRIL/MEI DATUM

VOORSTELLLING

TIJD

ENTREE GENRE

di. 1 apr.

Peter Heerschop- Gelukzoekers (herhaling)

20:30

21,50

do. 3 apr.

Johannes Passion - De Nationale Reisopera

20:00

44,50

vr. 4 apr.

Rowwen Hèze - 'n Hemel op aarde

20:00

29,50

vr. 4 apr.

Emilio Guzman - Een dunne dekmantel

20:30

19,50

za. 5 apr.

Jandino Asporaat - De Revue

20:00

21,00

za. 5 apr.

Toen we jongens waren - De oer-purpers...

20:30

21,00

wo. 9 apr.

Mr. Finney (6+) - Van prinses Laurentien

14:30

12,00

wo. 9 apr.

WENDE - Last Resistance

20:00

32,50

do. 10 apr.

Liefde Half om Half - Van Alan Ayckbourn

20:00

27,50

do. 10 apr.

Tick, Tick ,Boom! - Pop-rockmusical

20:30

25,00

vr. 11 apr.

Tubular Bells for two - Van Mike Oldfield

20:30

23,50

za. 12 apr.

Voice Male - Big Bang

20:00

22,50

za. 12 apr.

Klein Theater Doetinchem - Het Bloedbad...

20:30

14,50

zo. 13 apr.

Afblijven! (12+) - Live on stage van Carry Slee

14:00

19,50

di. 15 apr.

Madame Rosa - Met o.a. Anne-Wil Blankers

20:00

29,50

wo. 16 apr.

Karin Bloemen - Witte nar

20:00

27,50

wo. 16 apr.

Nilgün Yerli - Onbeperkt Genieten

20:30

21,50

do. 17 apr.

Introdans - Russisch Rumoer

20:00

22,50

do. 17 apr.

Kasper van Kooten - Karakters

20:30

19,50

vr. 18 apr.

Twente Plat - Met Lachgarantie!

20:00

19,50

za. 19 apr.

Lenette van Dongen - Roedel

20:00

23,00

di. 22 apr.

Als je niet leeft... - Cees Geel en Eric van Sauers

20:00

25,00

di. 22 apr.

Lankmoed & Shapiro - Dubbelcabaret

20:30

17,50

wo. 23 apr.

Joep Onderdelinden - DUS...

20:30

21,50

do. 24 apr.

Tineke Schouten - Moet niet gekker worden!

20:00

36,50

vr. 25 apr.

Tineke Schouten - Moet niet gekker worden!

20:00

36,50

zo. 27 apr.

Vrouwen, Liefde, Leven - Van Robert Schumann

11:30

22,50

zo. 27 apr.

De Tovenaar van Oz (6+) - Nat. Jgd. Musicaltheater

14:00

19,50

wo. 30 apr.

Mannen komen van Mars - Huub Stapel

20:00

31,00

do. 1 mei

The Bootleg 60's - The Overtures

20:00

25,00

do. 1 mei

Brokstukken - Heavy Balls

20:30

19,50

vr. 2 mei

Little Voice - Met o.a. Suzan Seegers

20:00

29,50

vr. 2 mei

Hans Keuper en Ferdi Joly

20:30

19,50

do. 8 mei

Het Gelders Orkest VI - De passie van Lisa Larsson

20:00

37,50

za. 10 mei

Marc Marie Huybregts - FLORISSANT

20:00

26,00

zo. 11 mei

Marc Marie Huybregts - FLORISSANT

20:00

26,00

wo. 14 mei

Open Podium Amphion - Derde voorronde

20:00

11,00

do. 15 mei

Frank Boeijen - In Concert 2014

20:00

27,00

do. 15 mei

Bert Gabriels - Zonde van uw avond

20:30

17,50

za. 17 mei

De WËRELDBÄND - Playground

20:00

22,50

MR. Finney

liefde half om half

de tovenaar van oz

THE bootleg 60's

karin bloemen


DATUM

VOORSTELLLING

TIJD

ENTREE GENRE

zo. 18 mei

Het Zandkasteel (3+) - Op zoek naar wilde dieren

14:00

17,00

zo. 18 mei

Het Zandkasteel (3+) - Op zoek naar wilde dieren

16:00

17,00

wo. 21 mei

Guido Weijers (16+) - 'V'

20:00

24,50

do. 22 mei

Guido Weijers (16+) - 'V'

20:00

24,50

do. 22 mei

De Elite - Een explosieve theaterrevue

20:30

21,50

vr. 23 mei

Das Frühjahrsfest - Spiel mir Einer!

20:00

37,50

za. 24 mei

De Verleiders - De val van een super-man

20:00

29,50

zo. 25 mei

The Voice Kids On Tour! - Finalistentour

15:00

23,50

Musical

Show/Revue

Toneel

Dans

Kamermuziek

Wereldmuziek

Theaterconcert

Klassiek Concert

Event

Jeugd&familie

Cabaret

Opera

Muziektheater

Politiek Café

Komedie

Voor voorstellingen die uitverkocht zijn, is er een wachtlijst. De wachtlijst wordt gemaild of gebeld voor vrijgekomen plaatsen en/of plaatsen met beperkt zicht. U kunt uzelf op de wachtlijst plaatsen via www.amphion.nl

HET ZANDKASTEEL

DE ELITE

belangrijk!

Aankondiging nieuwe brochure 2014-2015 Voor Vrienden van Amphion valt de nieuwe theaterbrochure 2014-2015 dit jaar op vrijdag 2 mei in de brievenbus. Uiteraard kunnen wij deze matdatum niet voor 100% garanderen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Heeft u de brochure op 6 mei nog niet ontvangen? Belt u ons dan of kom langs voor een 'meeneemexemplaar'. Op 1 mei staat ons programma al op de website 'in de etalage'. Vanaf 2 mei om 10.00 uur kunnen Vrienden online bestellen. Tip: Log eerst in voordat u gaat bestellen. U kunt het bestelformulier inleveren aan de Hofstraat of in de brievenbus (naast de hoofdingang) deponeren. Bezoekers van Amphion die geen Vriend zijn, kunnen pas bestellen vanaf woensdag 14 mei. Vrienden hebben dus een vroegboekvoordeel van ruim 10 dagen.

Klein theater doetinchem Het Bloedbad van Pendon

Schone Schijn, Allo Allo, Daar komen de schutters en Wordt u al geholpen? Dit genre is ook kenmerkend voor Het Bloedbad van Pendon. KTD is op zoek naar de comedy stijl, licht, luchtig en scherp. In het kleine, ingeslapen dorpje Pendon komen bewoners bijeen om wat meer leven in de brouwerij te brengen. Een historische gebeurtenis in het dorp is de aanleiding. De meningsverschillen en spanningen lopen hoog op en het loopt finaal uit de hand. De strijd die ze wilden nabootsen wordt de strijd van nu. De geschiedenis herhaalt zich en het dorp valt uiteen in 2 kampen. De regie is in handen van Edi van Gelder. Zaterdag 12 april - 20:30 uur - WegenerMedia Zaal Entree: € 14,50


WENDE Last Resistance

AAN

RADER

!

wo. 9 april | 20:00 uur | RBZ | € 32,50

De voorstelling ‘LAST RESISTANCE’ is een filmisch theaterconcert waarin de werelden van theater, popmuziek en elektronische muziek samensmelten. In een collage van muzikale en visuele middelen werpt Wende een blik op de wereld. Het gaat over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. In een combinatie van zang, muziek, dans, performance en beeld, uit Wende haar verlangen om met open vizier uitdagingen en emoties aan te gaan. ‘LAST RESISTANCE’ is een theatraal concert rond de door Wende zelf geschreven nummers van het gelijknamige album.

Boek uw kaarten online op www.amphion.nl Openingstijden kassa: Ma. t/m za. van 10:00-14:00 uur

éénvoudig, snel en veilig

(0314) 37 60 00

@amphion0314 schouwburgamphion schouwburgamphion amphion0314

Maandbulletin april mei 2014  
Maandbulletin april mei 2014  
Advertisement