Page 1


Voor de/het kiezen Kiezen is een vorm van rijkdom. Als ik zie welke keuzes we allemaal hebben, dan prijs ik mijzelf gelukkig. Soms is het kiezen niet eenvoudig, bijvoorbeeld bij het samenstellen van het nieuwe theaterprogramma. Want ook dit jaar zijn er weer veel gezelschappen en artiesten die allemaal voor u willen optreden in het ‘Beste Theater van Nederland’. Uit dit aanbod heb ik voor u de mooiste voorstellingen gekozen en nu krijgt u het voor de kiezen. Zoals altijd hebben we wat voor de groten en de kleintjes. Voor de dikke en de dunne portemonnee. Voor visueel en auditief ingestelden en voor de lachers en de leergierigen. Wij willen er zijn voor iedereen en streven er naar dat u zich thuis voelt in Schouwburg Amphion. Aan u nu de uitdaging om een keuze te maken. Ik hoop dat u zich laat verleiden om even te onthaasten en alle beslommeringen van de dag te vergeten. Ontspan in een prettige omgeving waar u lekker kunt lachen of geïnspireerd kunt raken door nieuwe gedachten. Plan gewoon dat avondje uit, anders stroomt uw agenda weer vol. U kunt bij ons de kaarten tot 48 uur van tevoren terugbrengen, dus schroom niet en bestel uw kaarten! Graag tot ziens in uw en ons theater. Charles Droste Directeur

Inhoud Tips van de insiders . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

Kamermuziekserie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22

Algemene informatie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

Toneelserie A en B . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24

Programma op genre . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8

Jeugd- en Familievoorstellingen . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

Avonturenseries . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Programma 2017-2018 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33

Ladies Nights . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14

Culturele BusinessClub Amphion . . . . . . . . . . . . . . . . . 57

Mannenserie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Amphion Open . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 73

Musicalserie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17

Horeca en TheaterTafelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 124

Operaserie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Chronologisch overzicht

Klassieke concertserie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20

Plattegrond zalen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 130

3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

128


Tips van de Insiders “Ik brand los met mijn tips”

Charles Droste Directeur én programmeur

Ik brand los met mijn tips: Recirquel is een met liefde gemaakt burlesk klein variété-circus uit Boedapest, Dr. Pol de dierenarts van TV omdat het de nieuwe vorm van theatercolleges wordt, De Marathon dé leukste én ontroerendste voorstelling van het afgelopen seizoen komt weer, Frans Miggelbrink een onvervalste oudejaars-hit uit de regio, Checkpoint omdat de jeugd de toekomst heeft, het onvolprezen RO Theater met Woef Side Story dé leukste familievoorstelling voor jong én oud, Jochem Myjer omdat hij me dierbaar (én de leukste) is, Alex Klaasen’s Revue omdat hij het grootste multitalent van Nederland is, met Diggy Dex slaan we een nieuwe weg in, Rundfunk omdat wij allemaal één oenvoldoende krijgen én Koopavond omdat we nieuwe eigenzinnige producties moeten koesteren!

“Doetinchem zingt Hazes, ik ben erbij!” Mijn dochter Rosanne gaat in ieder geval naar The Chippendales en naar Nick & Simon. Ik zie Vamos! met Lenette van Dongen wel zitten! Een avond totale ontspanning (bijvoorbeeld Tineke Schouten, Jon van Eerd, In de Vlaamsche Pot) is altijd fijn. Qua musicals dit jaar: My Fair Lady, The Full Monty en Annie M.G. Schmidt. Na mijn kassadienst neem ik soms nog een kijkje vanachter uit de coulissen en daardoor heb ik de afgelopen 26 jaar al zoveel moois gezien. Oude getrouwen als Het Groot Niet Te Vermijden en het Wintercircus van Arlette Hanson blijven goed. O ja, Doetinchem zingt Hazes, ik ben erbij! Trudy Boes Medewerker Kaartverkoop

“Er is te veel om op te noemen!” Waar ik graag naar toe wil? Er is te veel om op te noemen! Een complete theateravond verzorgt door Claudia de Breij. Zij is gevat, grappig en actueel. Volgt een rode draad en zingt mooie liedjes met ontroerende teksten. Ik kan me ook erg verheugen op Alex Klaasen en een avond hilarisch lachen om The Play That Goes wrong. Maar ook op de musical Sweeney Todd of Harrie Jekkers met het Klein Orkest. Daarnaast ga ik natuurlijk ook nog met mijn kinderen. Met Rosanne (10) naar Furtjuh en Tina de musical. Met Jasper (7) naar Dummie de Mummie en Checkpoint en met het hele gezin naar De gelaarsde kat. Blijft er nog tijd over voor andere hobby’s en huiswerk? We gaan het zien! André Derksen Hoofd Financiën

“Veel humor en een traantje” Mijn top 3 ziet er als volgt uit: 1. De Marathon. Niet de standaard musical met veel dans en muziek. Maar een goed verhaal en mooie muziek! Toppers als cast! Veel humor en een traantje. 2. D  e Verleiders. Snel, boeiend, zet aan tot nadenken. Toneel met humor zoals een cabaretvoorstelling, maar wel met diepgang. 3. Omdenken. Een goeie mix van alles. Ook weer humor, maar zet aan tot nadenken zoals een lezing dit kan doen. Blijft boeiend. Michelle Welling Assistent Acquisitie en Verhuur

5


Algemene Informatie Openingstijden kassa De kassa is open van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. In de zomerperiode van 2017 is de kassa gesloten van 10 juli t/m 27 augustus.

Bestellen van entreebewijzen in de voorverkoop De voorverkoop begint op 30 mei en duurt tot 27 juni 2017. In de voorverkoop kunt u uitsluitend bestellen via het bestelformulier uit de brochure of via www.amphion. nl. Vrienden van Amphion hebben 10 dagen voorrang bij het bestellen. Voor hen begint de voorverkoop op 19 mei 2017.

Bestellen van entreebewijzen buiten de voorverkoop Vanaf 28 juni kunt u ook telefonisch bestellen. Daar rekenen wij € 3,00 per bestelling voor en wij vragen uw toestemming voor een automatische incasso.

Doorverkoop van entreebewijzen Bij doorverkoop of anonieme aankoop van entreebewijzen behoudt Amphion zich het recht voor om de koper de entree te weigeren, hem om identificatie te vragen die overeen moet komen met de naam op het entreebewijs en retourkaarten niet in ontvangst te nemen.

retourneren in ruil voor een tegoedbon minus € 3,00 (annuleringskosten) per entreebewijs.

Kaarten kwijt Bij vermissing van kaarten kunnen (gratis) duplicaatkaarten worden verstrekt. Neem contact op met de kassa.

Programmawijzigingen Het is mogelijk dat een voorstelling door ziekte van spelers of andere omstandigheden niet door kan gaan. Indien het niet lukt om de voorstelling te verplaatsen, ontvangt u uw geld terug. Ook behoudt Schouwburg Amphion zich het recht voor om een voorstelling te verplaatsen van De Gelderlander Zaal naar de Rabobank Zaal en omgekeerd.

Op zoek naar een leuk cadeau? Geef de ‘eigen’ cadeaubon van Schouwburg Amphion. Voor alle gelegenheden en t.w.v. 10, 25 en 50 euro. Alleen in te wisselen bij Amphion. Wij accepteren ook de Podium Cadeaukaart.

Waar vind ik meer informatie over de voorstelling?

Algemene bezoekersvoorwaarden

Vrienden van Amphion

In onze schouwburg worden de bezoekersvoorwaarden van de VSCD gehanteerd. Zie www.vscd.nl

Vrienden van Amphion dragen onze schouwburg een warm hart toe, zijn echt betrokken en ontvangen daar bijzondere voordelen voor terug! Kijkt u voor meer info op onze website.

Parkeren en Uitrijkaarten

Drankjes en garderobe

Parkeren kan in de Amphiongarage (direct naast onze schouwburg) en in de MediaMarktgarage (recht tegenover Amphion). U kunt tegen inlevering van uw parkeerticket vóór aanvang van de voorstelling een uitrijkaart kopen voor € 3,00 bij de balie tegenover de garderobe. Geeft u bij het kopen van een uitrijkaart duidelijk aan in welke garage u staat geparkeerd.

Bij uw kaartje is (meestal) een (pauze) drankje en de garderobe inbegrepen.

Headphones voor slechthorenden

6

Cadeaubonnen

Kom op tijd! Doorgaans willen artiesten niet dat er nog gasten worden toegelaten als de voorstelling al is begonnen. Geef uw jas af bij de garderobe. Schakel uw mobiele telefoon uit. Maak geen audio of video opnames tijdens de voorstelling.

Boekt u onze ‘iets beperkt’- of ‘beperkt’ zicht plaatsen op de zijloge, het 1e of het 2e zijbalkon dan krijgt u korting. Realiseert u zich van tevoren wel dat een beperkte prijs ook beperkter zicht is, dat u voorover moet buigen en dat u niet de hele toneelvloer ziet. Dit om klachten te voorkomen.

U kunt uw entreebewijzen tot uiterlijk 48 uur vóór aanvang van de voorstelling

In Schouwburg Amphion zijn op rij 19 (Rabobank Zaal) en rij 8 (De Gelderlander Zaal) rolstoelplaatsen beschikbaar. Als u slecht ter been bent, is het aan te raden aan de linkerkant (oneven stoelnummers) van de benedenzaal te gaan zitten. Dit gebied is bereikbaar met een lift. Het 1e en 2e balkon zijn moeilijk bereikbaar i.v.m. veel trappen en er is geen lift. Rolstoelplaatsen zijn online niet te bestellen, maar uitsluitend via onze kassa.

Voorstellingsbezoek

Beperkt zichtplaatsen met korting

Ziek of verhinderd?

Rolstoelplaatsen/slecht ter been/lift

In beide zalen beschikken wij over geluidsversterking voor slechthorenden. Deze apparatuur is te leen bij de kassa van Amphion.

Op onze website - www.amphion.nl wordt dagelijks nieuwe inhoud toegevoegd. Bijvoorbeeld recensies, filmpjes, scènefoto’s, rolverdeling en nog veel meer.

CJP/CKV Op vertoon van deze pas kunnen scholieren een aantal voorstellingen met korting bezoeken. Deze prijzen staan eind september 2017 op onze website.


Colofon

Hoofdsponsoren

Schouwburg Amphion Hofstraat 159 7001 JD Doetinchem Tel: 0314 - 37 60 00 e-mail: info@amphion.nl www.amphion.nl Bankgegevens IBAN: NL53RABO 0384303692 BIC: RABONL 2U Redactie en samenstelling Francis Huls, Marloes van Gemert, Juul van Gessel, Michael Zaaijer, Ellen Zwiers

Sponsoren

Ontwerp en vormgeving Michael Zaaijer Vormgeving Maurice Hampsink - Studio 149 Uitgever & druk De Persgroep Tel. 088 - 013 13 68 Uitgave Mei 2017 Oplage 30.000 exemplaren Fotografie ’17-’18 A. Dollman, ALEK, Always online BV, Arjan Benning, Ben Kleyn, Bob Bronshoff, Bokkie Vink, Bonnita Postma, Bureau Karel en Linda, Carli Hermès, Cathrien van der Veerdonk, Christian Sporer, Cloé Leenheer en Diederick Bulkstra, Cooper Seykens,

Partner

7

Corbino, Corné van der Stelt, Curly and Straight, Dan Rest, Daniel Burdett, Daniel J. Ashes, Danny Ellinger, Dik Nicolai, Dim Balsem, Edwin Goed, Eric Fecken, Erwin Olaf, Frank Doorhof, Frank van Westbroek & Frank van der Steen, Frank Visschedijk, Freek Miggelbrink, Geert Gratema, Giel Domen, Gijs Spierings, H. Rohnert, Hagemeier Fotografie, Hans Peter van Velthoven, Hans Withoos, IKK, Jaap Reedijk, Jacqueline de Haas, Jan Boeve, Jan Kocovski, Janey van Ierland, Jan-Willem Bullee, Jasmine Wolf, Jeroen Drummen, Jessica Grezel, Jochem Jurgens, Joep Rijk, Johannes Vande Voorde, John Klijnen, Joost de Haas, Joris van Bennekom, Julie Hrudová, Katinka Krijgsman, Koen Bauters, Krista van der Niet, Leo van Velzen, Lesley Pols, Lex Putman, Maak. Amsterdam, Maarten van der Wal, Marc Uijl, Marcel van den Broek, Marco Borggreve, Marco Borsato, Mariah Karson, Marie Snauwaert, Mark Engelen, Mart Boudestein, Martin Oudshoorn, Mercis, Merlijn Doomernik, Michael Loos, Michiel Poodt, Mike van den Toorn, Minks Graphics, Nick van Ormondt, Nico Kroon, Nikolaj Lund, Noortje Dalhuijsen, Peter van Hal, Peter van Tuijl, Phile Deprez, Piek,

Pieter Henket, Raymond van Olphen, Regina Pater, Richard Beukelaar, Rob Houdkamp, Robert Dreischor, Robin Kamphuis, Rogier Veldman, Roy Beusker, Sabrina van den Heuvel, Saskia Kerkhoff, Sesame Workshop, Stefan van Fleteren, Studio Boot, Simon Schutter, Studio Edelweiss, The Art Company, Thijs de Waard, Tosca Menten, Vanessa Wessels, Victor Meijer, Wilfried Schüller, William Rutten, Wim Lanser.

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden.

Subsidie/Sponsoren Amphion bedankt haar subsidiegevers: de gemeente Doetinchem, de regiogemeenten (Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland) en de Provincie Gelderland. De Sponsoren, partners, leden van de Culturele Businessclub, de vrienden van Amphion, haar huurders en alle reguliere bezoekers.


Programma op genre CABARET do. 5-10-2017 20:30 vr. 13-10-2017 20:30 do. 19-10-2017 20:00 do. 19-10-2017 20:30 vr. 20-10-2017 20:00 za. 28-10-2017 20:30 wo. 1-11-2017 20:00 do. 2-11-2017 20:00 za. 4-11-2017 20:30 do. 9-11-2017 20:30 za. 11-11-2017 20:30 do. 16-11-2017 20:00 do. 23-11-2017 20:30 vr. 24-11-2017 20:30 vr. 1-12-2017 20:30 wo. 6-12-2017 20:30 do. 7-12-2017 20:00 vr. 8-12-2017 20:30 wo. 13-12-2017 20:30 do. 28-12-2017 20:30 vr. 29-12-2017 20:30 do. 1-2-2018 20:00 do. 8-2-2018 20:00 vr. 9-2-2018 20:00 za. 10-2-2018 20:30 wo. 14-2-2018 20:00 do. 15-2-2018 20:30 za. 17-2-2018 20:30 do. 22-2-2018 20:30 vr. 23-2-2018 20:30 za. 24-2-2018 20:30 do. 1-3-2018 20:00 za. 3-3-2018 20:30 do. 8-3-2018 20:00 vr. 9-3-2018 20:00 vr. 9-3-2018 20:30 za. 10-3-2018 20:00 di. 13-3-2018 20:00 vr. 16-3-2018 20:30 za. 17-3-2018 20:00 di. 20-3-2018 20:30 wo. 11-4-2018 20:30 vr. 13-4-2018 20:00 wo. 18-4-2018 20:30 za. 21-4-2018 20:30 wo. 25-4-2018 20:30 do. 3-5-2018 20:30 do. 10-5-2018 20:00 vr. 11-5-2018 20:00 vr. 18-5-2018 20:00 za. 19-5-2018 20:30 za. 26-5-2018 20:30 vr. 8-6-2018 20:00 za. 9-6-2018 20:00

JEUGD/FAMILIE DGZ DGZ RBZ DGZ RBZ DGZ RBZ RBZ DGZ DGZ DGZ RBZ DGZ DGZ DGZ DGZ RBZ DGZ DGZ DGZ DGZ RBZ RBZ RBZ DGZ RBZ DGZ DGZ DGZ DGZ DGZ RBZ DGZ RBZ RBZ DGZ RBZ RBZ DGZ RBZ DGZ DGZ RBZ DGZ DGZ DGZ DGZ RBZ RBZ RBZ DGZ AMP RBZ RBZ

Ellen Dikker Lankmoed Guido Weijers Christel de Laat Guido Weijers Mark van de Veerdonk Jochem Myjer Jochem Myjer 3Koteboebo Irene van der Aart Pieter Verelst Sanne Wallis de Vries Emiel van der Logt Nathalie Baartman Thomas Smith Martijn Kardol Dolf Jansen & Louise Korthals Arie Koomen & Edo Brunner Vuile Huichelaar Frans Miggelbrink Frans Miggelbrink Eric van Sauers Bert Visscher Bert Visscher William Boeva Ali B André Manuel Thijs Kemperink Marco Lopes Max van den Burg Joep Onderdelinden Richard Groenendijk Karin Bruers & Nol Havens Veldhuis & Kemper Veldhuis & Kemper Kern Koppen Van der Laan & Woe NUHR Rundfunk Marc-Marie Huijbregts (herhaling) Emilio Guzman René van Meurs Sara Kroos Bert Gabriëls Benjamin van der Velde De Blonde Jongens en Tim Stefano Keizers Claudia de Breij Claudia de Breij Lebbis Le Roux & d’Anjou The Backstage Comedy Tour Jandino Asporaat Jandino Asporaat

36 38 39 39 39 40 45 45 46 47 48 49 51 51 61 62 62 62 64 69 69 86 88 88 88 88 89 89 90 92 92 95 95 97 97 97 98 98 100 100 102 106 107 108 109 112 116 117 117 119 119 121 121 121

DANS do. 12-10-2017 20:00 RBZ za. 16-12-2017 20:00 RBZ do. 25-1-2018 20:30 DGZ ma. 5-2-2018 20:00 RBZ wo. 14-3-2018 20:00 RBZ zo. 29-4-2018 14:00 RBZ

8

Introdans I 37 De Notenkraker 66 Jens van Daele 80 Introdans & De Onderwijsspecialisten 87 Introdans II 99 Introdans Familievoorstelling (6+) 112

zo. 22-10-2017 za. 25-11-2017 zo. 26-11-2017 zo. 10-12-2017 zo. 10-12-2017 wo. 27-12-2017 do. 28-12-2017 do. 28-12-2017 zo. 21-1-2018 zo. 21-1-2018 za. 10-2-2018 zo. 18-2-2018 za. 24-2-2018 zo. 18-3-2018 wo. 4-4-2018 zo. 8-4-2018 zo. 22-4-2018 zo. 22-4-2018 zo. 22-4-2018 zo. 22-4-2018 zo. 29-4-2018 zo. 6-5-2018 zo. 6-5-2018

14:00 11:00 11:00 12:30 16:15 14:00 14:00 16:00 13:30 16:00 19:30 14:00 19:30 14:00 19:00 14:00 10:00 11:45 9:45 11:00 14:00 14:00 16:00

RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ DGZ DGZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ

Peppa Pig (2+) (herhaling) Warboels Sinterklaasfeest (3+) Warboels Sinterklaasfeest (3+) Wintercircus Arlette Hanson (4+) Wintercircus Arlette Hanson (4+) Sesamstraat (2+) Familie Kazàn (6+) Familie Kazàn (6+) De gelaarsde Kat (4+) De gelaarsde Kat (4+) Checkpoint (8+) Dummie de Mummie (6+) Tina (8+) Fien & Teun (2+) Woef Side Story (8+) Hans & Grietje (4+) Het Muizenhuis (3+) Het Muizenhuis (3+) nijntje op de fiets (2+) nijntje op de fiets (2+) Introdans Familievoorstelling (6+) Het Zandkasteel (3+) Het Zandkasteel (3+)

40 52 52 64 64 68 69 69 78 78 88 90 92 101 105 106 110 110 110 110 112 116 116

KAMERMUZIEK zo. zo. zo. zo.

19-11-2017 25-2-2018 18-3-2018 29-4-2018

11:30 14:00 11:30 11:30

DGZ RBZ RBZ DGZ

Kamermuziek I Kamermuziek II Kamermuziek III Kamermuziek IV

50 93 101 112

KLASSIEK CONCERT do. do. za. za. zo. za.

26-10-2017 21-12-2017 3-2-2018 14-4-2018 15-4-2018 19-5-2018

20:00 20:00 20:00 20:00 14:00 20:00

RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ

Ronald Brautigam Het Gelders Orkest I Het Gelders Orkest II Oost-Gelders Symfonieorkest Het Gelders Orkest III Het Gelders Orkest IV

40 68 86 107 108 119

LIVE MULTIMEDIA PRESENTATIE vr. 13-10-2017 do. 11-1-2018 wo. 7-3-2018 vr. 13-4-2018

20:00 20:00 20:00 20:00

RBZ The Incredible Dr. Pol 38 DGZ Scandinavië op z’n wildst 77 DGZ Ontdekkingsreis van Atacama naar Andes 97 DGZ 1e Nederlander op 82 Alpen boven 4000m? 107 MUSICAL za. 7-10-2017 di. 10-10-2017 vr. 27-10-2017 za. 28-10-2017 zo. 29-10-2017 di. 7-11-2017 wo. 8-11-2017 do. 30-11-2017 vr. 1-12-2017 wo. 20-12-2017 do. 25-1-2018 vr. 2-3-2018 za. 3-3-2018 za. 10-3-2018 zo. 11-3-2018 wo. 25-4-2018

20:00 20:00 20:00 20:00 15:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 19:00 12:00 20:00

RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ DGZ DGZ RBZ

The War of the Worlds (try-out) Sweeney Todd Was Getekend, Annie M.G. Schmidt Was Getekend, Annie M.G. Schmidt Was Getekend, Annie M.G. Schmidt De Marathon De Marathon VAMOS! VAMOS! Liesbeth List, de Musical From Sammy with Love My Fair Lady My Fair Lady MPG Jeugd: Alice MPG Jeugd: Alice The Full Monty

36 36 41 41 41 46 46 53 53 67 80 96 96 98 98 111


MUZIEKTHEATER za. 30-9-2017 vr. 20-10-2017 za. 18-11-2017 do. 7-12-2017 za. 9-12-2017 di. 19-12-2017 do. 18-1-2018 do. 15-2-2018 wo. 14-3-2018 do. 15-3-2018 vr. 6-4-2018 za. 7-4-2018 do. 19-4-2018 do. 3-5-2018 za. 12-5-2018 wo. 16-5-2018 di. 22-5-2018 wo. 30-5-2018

20:00 20:30 20:30 20:30 20:30 20:00 20:00 20:00 20:00 20:30 20:30 20:30 20:00 20:00 20:00 20:30 20:00 20:00

RBZ DGZ DGZ DGZ DGZ RBZ DGZ RBZ DGZ DGZ DGZ DGZ RBZ RBZ RBZ GP DGZ RBZ

Finale Amphion Open Gerard van Maasakkers Operatie Geslaagd The Preacher Men Jan Rot Ellen ten Damme Amphion Open I Lennaert Nijgh theaterconcert Amphion Open II Carole King - A Natural Woman Huub van der Lubbe Gerhardt en Peter Faber Harrie Jekkers & Klein Orkest You’re the Top The Story of the Troubadour Saman Amini Amphion Open III Diggy Dex

34 39 50 62 63 67 78 89 98 100 105 106 109 116 117 118 120 121

OPERA wo. 18-10-2017 20:00 RBZ Rigoletto 38 wo. 15-11-2017 20:00 RBZ De Apotheker (try-out) 48 wo. 24-1-2018 20:00 RBZ De Parelvissers 79 do. 29-3-2018 20:00 RBZ Die Zauberflöte 103 SHOW vr. 29-9-2017 20:15 vr. 29-9-2017 20:15 di. 3-10-2017 20:30 za. 14-10-2017 15:30 di. 21-11-2017 20:00 vr. 8-12-2017 20:00 di. 23-1-2018 20:00 vr. 16-2-2018 20:00 za. 17-2-2018 20:00 vr. 16-3-2018 20:00 di. 10-4-2018 20:00 di. 17-4-2018 20:00 di. 1-5-2018 20:00 wo. 2-5-2018 20:00

RBZ GP RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ

Blind Date - TOG 34 Blind Date - TOG 34 Recirquel 35 Furtjuh Live 38 The Blues Brothers 50 South African Road Trip 63 Opvliegers 3 79 Tineke Schouten (herhaling) 89 Tineke Schouten (herhaling) 89 Het Groot Niet Te Vermijden 100 Chippendales 106 Omdenken (herhaling) 108 The African Mamas met Leoni Jansen 115 Alex Klaasen 115

THEATERCONCERT do. 31-8-2017 20:00 RBZ Die Amigos in Concert za. 7-10-2017 20:30 DGZ Mylou Frencken do. 12-10-2017 20:30 DGZ Fleetwood Mac za. 21-10-2017 20:00 RBZ The Billy Joel Songbook wo. 25-10-2017 20:00 RBZ The Magic of Jeans vr. 3-11-2017 20:00 RBZ Simon & Garfunkel Revival Band vr. 3-11-2017 20:30 DGZ The BlueBirds za. 4-11-2017 20:00 RBZ Boh Foi Toch zo. 5-11-2017 14:00 RBZ René Shuman & Angel Eye do. 9-11-2017 20:00 RBZ Rob de Nijs vr. 10-11-2017 20:00 RBZ ABBA GOLD za. 11-11-2017 20:00 RBZ Danny Vera vr. 17-11-2017 20:00 RBZ SBO Gaanderen za. 18-11-2017 20:11 RBZ Rowwen Hèze zo. 19-11-2017 14:00 RBZ Mooi Koor Man do. 23-11-2017 20:00 RBZ The Kilkennys do. 30-11-2017 20:30 DGZ Niels Geusebroek za. 2-12-2017 20:00 RBZ Dutch Eagles wo. 6-12-2017 20:00 RBZ Oleta Adams za. 9-12-2017 20:00 RBZ Doetinchem zingt Hazes wo. 13-12-2017 20:00 RBZ Weihnachtsfest der Volksmusik vr. 15-12-2017 20:00 RBZ Top 2000 Live za. 16-12-2017 20:30 DGZ Quatro Ventos zo. 17-12-2017 14:30 RBZ Mastreechter Staar do. 21-12-2017 20:30 DGZ Nits vr. 26-1-2018 20:00 RBZ Back to the Country

9

33 36 37 39 40 45 45 45 46 47 47 47 49 49 50 51 52 61 61 63 64 66 66 67 68 80

vr. 2-2-2018 za. 3-2-2018 di. 6-2-2018 do. 22-2-2018 di. 27-2-2018 vr. 2-3-2018 do. 15-3-2018 za. 17-3-2018 wo. 21-3-2018 za. 24-3-2018 di. 27-3-2018 vr. 30-3-2018 za. 31-3-2018

20:00 20:30 20:00 20:00 20:00 20:30 20:00 20:30 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00

RBZ Shirma Rouse 86 DGZ Rock4 87 RBZ The Analogues 87 RBZ The Doors in Concert 90 RBZ Creedence Clearwater Revival 93 DGZ Joris Linssen & Caramba 95 RBZ Johnny Cash Roadshow 99 DGZ Makis Seviloglou 101 RBZ Paul de Munnik & Band 102 RBZ Symphonic Rock Night 102 RBZ Stef Bos & Band 103 RBZ PRINCE 104 RBZ Vrienten, Kooymans en De Groot (herhaling) 104 za. 31-3-2018 20:30 DGZ Scrum 104 do. 5-4-2018 20:00 RBZ 3JS 105 za. 21-4-2018 20:00 RBZ The Best of Britain 109 di. 24-4-2018 20:00 RBZ Leo Blokhuis & Roel van Velzen 111 za. 28-4-2018 20:00 RBZ Frans Bauer 112 wo. 16-5-2018 20:00 RBZ Frühjahrsfest der Volksmusik 118 zo. 20-5-2018 20:00 RBZ Nick & Simon 119 ma. 21-5-2018 20:00 RBZ Nick & Simon 119 wo. 23-5-2018 20:00 RBZ Frank Boeijen 120 do. 24-5-2018 20:00 RBZ Dire Straits’ Brothers in Arms 120 TONEEL do. 28-9-2017 20:00 wo. 11-10-2017 20:30 wo. 11-10-2017 20:30 wo. 15-11-2017 20:30 di. 28-11-2017 20:00 wo. 13-12-2017 20:30 do. 14-12-2017 20:00 do. 11-1-2018 20:00 wo. 17-1-2018 20:30 vr. 19-1-2018 20:00 di. 30-1-2018 20:00 wo. 31-1-2018 20:00 wo. 21-2-2018 20:30 vr. 23-2-2018 20:00 wo. 28-2-2018 20:00 wo. 7-3-2018 20:00 wo. 14-3-2018 20:30 di. 20-3-2018 20:00 wo. 28-3-2018 20:00 vr. 6-4-2018 20:00 za. 7-4-2018 20:00 do. 12-4-2018 20:00 za. 14-4-2018 20:30 wo. 18-4-2018 20:30 wo. 9-5-2018 20:00 za. 12-5-2018 20:30 do. 17-5-2018 20:00

RBZ DGZ GP GP RBZ GP RBZ RBZ GP RBZ RBZ RBZ GP RBZ RBZ RBZ GP RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ DGZ GP RBZ DGZ RBZ

Vastgoed B.V. (voorpremière) DAD Eva Line de Boer De Gemeenschap Terror Suburbia The Play That Goes Wrong DE VERLEIDERS Boost Hendrik Groen Vastgoed B.V. Het Achterhuis Nieuwkomers Koopavond Anne Wil Blankers In de Vlaamsche Pot De Theatertroep Romeo & Julia Roem Jon van Eerd Jon van Eerd Vele Hemels boven de zevende Klein Theater Doetinchem Bellevue Producties Mooi weer vandaag Maskerade Aquarium

33 37 37 48 52 64 65 77 77 78 81 81 90 91 93 97 99 101 103 105 105 107 108 109 117 117 118

OVERIG ma. 18-9-2017 ma. 18-9-2017 zo. 1-10-2017 za. 24-3-2018

19:00 21:00 12:00 20:00

RBZ RBZ DGZ DGZ

Vriendenavond I Vriendenavond II Het Gelders Trouwevent Twente Plat

Van links naar rechts: Datum, Tijd, Zaal, Voorstelling, Pagina Afkortingen: RBZ = Rabobank Zaal DGZ = De Gelderlander Zaal GP = Gruitpoort

33 33 35 102


Avonturenseries >> 4 Cabaretvoorstellingen Voor de theaterliefhebbers die wat avontuurlijker ingesteld zijn én van cabaret houden, zijn er 4 Avonturenseries. Een serie bestaat uit 4 voorstellingen van minder bekende, maar veelbelovende artiesten die optreden in De Gelderlander Zaal. U weet niet altijd wat u te wachten staat. Daarom biedt Schouwburg Amphion u deze serie aan tegen een sterk gereduceerd tarief. Er zijn 100 plaatsen per serie beschikbaar. Wees er dus snel bij, want op = op! Serie A Vr. 13 okt. 2017 Vr. 1 dec. 2017 Do. 22 feb. 2018 Wo. 18 apr. 2018

Serie C Lankmoed Thomas Smith Marco Lopes Bert Gabriëls

Zie pagina 38 Zie pagina 61 Zie pagina 90 Zie pagina 108

Za. 11 nov. 2017 Za. 10 feb. 2018 Vr. 9 mrt. 2018 Za. 21 apr. 2018

Christel de Laat Martijn Kardol Max van den Burg De Blonde Jongens en Tim

Zie pagina 39 Zie pagina 62 Zie pagina 92 Zie pagina 112

Do. 23 nov. 2017 Za. 17 feb. 2018 Wo. 11 apr. 2018 Do. 3 mei 2018

Serie B Do. 19 okt. 2017 Wo. 6 dec. 2017 Vr. 23 feb. 2018 Wo. 25 apr. 2018

Pieter Verelst William Boeva Kern Koppen Benjamin van der Velde

Zie pagina 48 Zie pagina 88 Zie pagina 97 Zie pagina 109

Emiel van der Logt Thijs Kemperink René van Meurs Stefano Keizers

Zie pagina 51 Zie pagina 89 Zie pagina 106 Zie pagina 116

Serie D

serie

serie

C

A

serieprijs

50,00

serie

B

11

serie

D


Mannenserie >> 4 Voorstellingen Deze selectie stoere voorstellingen is voor alle muzikale mannen van nu. Vier avonden mét inhoud! Kom met de buurman, die neef, het voetbalelftal of de mannelijke collega's voor een mooie avond in Amphion. Deze serie biedt een prijsvoordeel van € 18,00. Een drankje is inbegrepen.

serieprijs

81,00 za.

11.11

Danny Vera

Between the dark and Daylight >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 22,50

Na uitverkochte zalen door het hele land, memorabele optredens bij 'De Wereld Draait Door' en 'RTL Late Night' en 8 jaar Voetbal Inside, speelt Danny nu samen met zijn band in Amphion.

do.

07.12

The Preacher Men

Preaching out loud

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 17,50 Dit trio bestaat uit Efraïm Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik. Zij delen de liefde voor de klassieke hammond trio's uit de jaren '50 en '60. Denk aan Jimmy Smith, Jimmy Mc Griff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine.

di.

06.02

The Analogues

The White Album >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 34,50

Na Magical Mystery Tour en Sgt. Pepper 's Lonely Hearts Club Band wagen The Analogues zich aan de integrale uitvoering van The White Album. De vijfkoppige band neemt muzikanten mee. Alles voor de perfecte sound. En ook een beetje voor de mooie verhalen.

za.

12.05

The story of the troubadour

LSB Experience

>> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 24,50 Vijf mannen met een groot kloppend hart voor de muziek van the Westcoast. The Troubadour is één van de meest beroemde music clubs van Amerika. Joni speelde er, Springsteen, Carole King, Neil Young en vele andere bekenden. 14


Ladies Nights >> 4 Voorstellingen Speciaal voor vriendinnen, moeders en dochters, vrouwelijke collega's en buurvrouwen is er weer een Ladies Nights-serie. Vier theaterhoogtepunten voor vrouwen van nu die samen een gezellige en mooie avond uit willen beleven. Deze serie biedt een prijsvoordeel van € 18,00. Een drankje is inbegrepen.

serieprijs

83,00 vr.

10.11

ABBA GOLD

The Concert Show >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50

Een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny and Bjorn. De ABBA feeling is still alive!! Geniet van alle grote hits: o.a. Waterloo, Fernando, Voulez vous en Super Trouper.

di.

23.01

Opvliegers 3

New York, New York >> 20:00 uur / show / RBZ / 24,50

Wake Up In The City That Never Sleeps met dé vriendinnencomedy van dit seizoen! Opvliegers heeft een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek en… nieuwe gezichten. Maar altijd weer hilarisch!

vr.

23.02

Koopavond

Musicalcomedy over De Bijenkorf >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

De Bijenkorf Klantenservice-balie. Als Philip Mosgaard een krappe broek komt omruilen, treft hij zijn ex Stella. Wanneer de twee herinneringen ophalen aan hun onstuimige liefde, zet dat hun leven op zijn kop.

za.

19.05

Le Roux & d'Anjou - Echte liefde

Nieuw fabuleus cabaretduo

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 19,50 Een hilarische avond, schaamteloos geïnspireerd op Absolutely Fabulous en hun knettergekke leven! Op hartverscheurende en humoristische wijze zien we hun verwoede pogingen op zoek naar zingeving en liefde. 36 15


Musicalserie >> 4 Musicals Deze serie is voor de echte musicalliefhebbers. Maar liefst vier grote indrukwekkende producties krijgt u te zien. Met iedere musical beleeft u een heerlijke avond uit. De serieprijs is € 136,00. € 30,50 voordeel dus!

vr.

27.10

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt

Met Simone Kleinsma

>> 20:00 uur / musical / RBZ / 49,50 Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op het succesvolle boek 'Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt' van Annejet van Zijl. De musical heeft scherpe humor en bevat bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

From Sammy with Love

do.

25.01

Met Stanley Burleson en Freek Bartels >> 20:00 uur / musical / RBZ / 32,50

Deze hitmusical vertelt het verhaal van de topentertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. Een swingende show met een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie.

vr.

02.03

My Fair Lady

Beleef de beste musical ooit gemaakt! >> 20:00 uur / musical / RBZ / 49,50

Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Een grootse productie met overrompelende kostuums en dito muziek. Met o.a. Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer, Han Oldigs en Yoran de Bont.

wo.

25.04

The Full Monty

Schaamteloos grappig >> 20:00 uur / musical / RBZ / 34,50

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een strip-act. Deze musical met swingende songs werd een wereldhit en de filmversie won een Oscar.

17


Operaserie >> 4 opera's In het seizoen 2017-2018 hebben we vier prachtige opera's in Amphion. Voorafgaand om 19:00 uur is er een inleiding door operadeskundige Gerard Legeland bij te bestellen. De vier opera's kunt u als operaserie met een prijsvoordeel van â‚Ź 26,00 boeken. Uiteraard zijn de opera's ook apart te reserveren. Een pauzedrankje is inbegrepen.

serieprijs

130,00

wo.

18.10

Rigoletto (G. Verdi)

Staatsopera van Tatarstan >> 20:00 uur / RBZ / 39,50

In de populaire opera van Verdi leeft het publiek mee met de nar Rigoletto. Als bezorgde vader wil hij zijn mooie dochter Gilda beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft. Maar vader's hulp krijgt een tragische wending. 'Rigoletto' draait om tijdloze thema's als liefde, list en bedrog. De barokke opvoering door de Staatsopera van Tatarstan maakt emoties intens voelbaar. De opera bevat Verdi's mooiste aria's, zoals 'La donna è mobile' (De vrouw is wispelturig). Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling

18


wo.

15.11

De Apotheker (J. Haydn / C. Goldoni)

Lo Speziale (try-out) >> 20:00 uur / RBZ / 37,50

Een apotheker in ruste, zijn jonge aantrekkelijke pleegkind waarmee hij trouwen wil, zijn knecht op wie zij haar zinnen heeft gezet- en dan nog een dandy die haar eveneens het hof maakt. Dit zijn de personages in deze komische opera, die zich van origine afspeelt in Venetië. Bij Eva Buchmann (regie) en Jan Willem de Vriend (muzikale leiding) reizen zij met hun ambulante apotheek rond in een iconisch jaren '50 autootje, resulterend in dolkomische verwikkelingen. Dit zelden uitgevoerd kleinood vraagt topkwaliteit van uitvoerenden, zowel muzikaal als theatraal. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling

wo.

24.01

De Parelvissers (G. Bizet)

Charkov Staats Opera Theater >> 20:00 uur / RBZ / 39,50

We zien hoe de twee vrienden, Zurga en Nadir, elkaar na jaren terugvinden om vervolgens hun vriendschap bedreigd te zien worden door hun beider liefde voor één en dezelfde vrouw. In de dramatische en onafwendbare ontwikkeling zien we hoe uiteindelijk liefde en vriendentrouw het wint van dogmatisch geloof en kortzichtigheid. Thematiek van alle tijden in een exotische vertelling met een schitterend en aangrijpend slot. Zang en spel op het scherpst van de snede in een setting die u op het puntje van uw stoel houdt. Opera zoals opera hoort te zijn: een lust voor oog en oor; recht uit de ziel, recht naar het hart. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling

do.

29.03

Die Zauberflöte (W.A. Mozart)

Staatsopera van Tatarstan >> 20:00 uur / RBZ / 39,50

Die Zauberflöte is de meest gespeelde opera van Mozart en een magische beleving. De thema's: het loslaten van je kind en de zoektocht naar de ware liefde zijn nog altijd actueel. Ook het streven naar kracht, schoonheid en wijsheid zien we nog dagelijks om ons heen. En hoe lastig is het niet om als mens van goede wil op het rechte pad te blijven? Nee, we willen echt niet liegen. En toch doen we het. Die worsteling tussen goed en kwaad vormt deleidraad van 'Die Zauberflöte'. Waarbij het licht het uiteindelijk wint van de duisternis. Duits gezongen, Nederlandse boventiteling

Goed voorbereid... Voorafgaand aan de live opera's verzorgt operakenner Gerard Legeland een inleiding. De inleiding start om 19:00 uur en de entree bedraagt € 3,00.

"Opera moeilijk, zwaar en ingewikkeld? Welnee! Met een beetje uitleg wordt opera echt leuker en voor iedereen toegankelijk." 19

Gerard Legeland


Klassieke Concertserie >> 4 Klassieke Concerten Een prachtige reeks van vier topconcerten uitgevoerd door Het Gelders Orkest! Speciaal voor u geselecteerd. Een heel seizoen genieten van meesterwerken en topsolisten. De serie biedt u een prijsvoordeel van € 27,00. U kunt er ook voor kiezen om één of meerdere concerten te boeken. De entreeprijs is dan € 39,00 per concert. Omdat een optimale voorbereiding het genieten nog groter kan maken, is er voorafgaand aan het concert om 19:00 uur (of om 13:00 uur op 15 april) een inleiding. De entree voor inleiding bedraagt € 3,00. Bij alle concerten is een pauzedrankje inbegrepen.

serieprijs

129,00

Marianna Shirinyan

do.

21.12

Romantische kerst met Griegs pianoconcert

Dirigent: Antonello Manacorda >> 20:00 uur / RBZ / 39,00

Programma: Grieg - Pianoconcert op. 16 Strauss - Till Eulenspiegels lustige Streiche op. 28 Strauss - Suite uit 'Der Rosenkavalier' Eén van de populairste pianoconcerten aller tijden én de glorieuze klanken van Richard Strauss – een idyllischer Kerst is nauwelijks mogelijk! Soliste Marianna Shirinyan speelt Griegs hyper-romantische Pianoconcert. De Armeense pianiste, annex jurylid van het Internationale Grieg Concours, wordt geprezen om haar spel. Na de pauze schittert Het Gelders Orkest in vol ornaat met twee kleurrijke werken van Richard Strauss. Je hoort hoeTijl de kluit belazert en betaalt met zijn leven. In de Suite uit Der Rosenkavalier, walst de meesterlijke Strauss alvast 'Wienerisch' het nieuwe jaar tegemoet.

20


za.

03.02

100 jaar Bernstein met Liza Ferschtman

Dirigent: Christian Vázquez >> 20:00 uur / RBZ / 39,00

Programma: Gershwin - Cuban Overture (Rhumba) Bernstein - Serenade (After Plato's Symposium) Ives - Unanswered Question Copland - Billy the Kid Suite Gershwin - An American in Paris 2018 is Bernsteinjaar! Het Gelders Orkest viert de honderdste geboortedag van de grote Amerikaanse componist met zijn Serenade waarin de Nederlandse topvioliste Liza Ferschtman schittert. De Amerikaanse pers ligt aan haar voeten na haar uitvoering van dit stuk dat Bernstein naar Plato's filosofische verhandeling Symposium modelleert. The New York Times is lyrisch over Liza Ferschtman. Verder: Gershwin reist muzikaal naar Havanna en Parijs, Ives is op zoek naar de waarheid en Copland eert volkslegende Billy the Kid. Een echt 'all American' programma dus, geleid door een gepassioneerde Zuid-Amerikaanse dirigent.

Lisa Ferschtman

zo.

15.04

Mozarts betoverende klarinetconcert

Dirigent: Bas Wiegers

Arno Stoffelsma

>> 14:00 uur / RBZ / 39,00 Programma: MacMillan - Cumnock Fair Mozart - Concert voor klarinet en orkest KV 622 Mendelssohn - Symfonie nr. 3 op. 56 'Schotse' Het is 1791, kort voor Mozarts overlijden. Zijn Concert voor klarinet en orkest ontstaat in deze laatste maanden van zijn leven. Mozart schrijft het voor zijn vriend Anton Stadler, die volgens hem weergaloos de menselijke stem met zijn instrument kan imiteren. Soloklarinettist Arno Stoffelsma treedt met zijn fluweelzachte toon in zijn voetsporen. Naast Weens werk ook Schotse klanken. Mendelssohn is na een bezoek aan Schotland zó geïnspireerd dat hij in zijn Symfonie nr. 3 het landschap in klanken wil 'schilderen'. Dirigent Bas Wiegers opent met Cumnock Fair van de Schotse James MacMillan. Pianist Ralph van Raat soleert in deze modernistische fantasie.

za.

19.05

Alexeev vlamt met Symfonische dansen

Dirigent: Nikolai Alexeev >> 20:00 uur / RBZ / 39,00

Programma: Rimski-Korsakov - Ouverture Groot Russisch Paasfeest op. 36 Sjostakovitsj - Pianoconcert nr. 1 in c op. 35 Rachmaninov - Symfonische dansen op. 45 'Goede wijn behoeft geen krans'. Een Nederlands spreekwoord, op het lijf geschreven van de Russische maestro Nikolai Alexeev. De hooggewaardeerde vaste gastdirigent heeft een fabelachtige techniek waarmee hij ieder orkest naar zijn hand weet te zetten. En op deze avond maar liefst twee: Het Gelders Orkest én het Orkest van het Oosten. Voor Sjostakovitsj' Eerste pianoconcert - een solowerk in combinatie met een solotrompet - deelt Alexeev het podium met zijn zeer getalenteerde landgenoot Alexander Melnikov. Na de pauze nóg zo'n Russisch meesterwerk: dan vlammen de musici in de uitbundige Symfonische dansen van Rachmaninov!

Nikolai Alexeev

36 21


Kamermuziekserie >> 4 Klassieke Concerten Wederom is er een inspirerende en mooie kamermuziekserie voor op de zondagochtenden en een zondagmiddag. In De Gelderlander Zaal beleeft u drie intieme klassieke concerten van solisten en kleine ensembles. Op 25 februari vindt de Messiah plaats in de Rabobank Zaal. Alle concerten zijn uniek en staan garant voor een heerlijk begin van de week. De kamermuziekserie biedt u een prijsvoordeel van € 15,00. U kunt de entreebewijzen ook per concert kopen. Entree per concert: € 19,50 tot € 24,50. De kamermuziekconcerten beginnen om 11:30 uur en het concert in de RBZ om 14:00 uur. Bij alle concerten is een pauzedrankje inbegrepen.

serieprijs

74,00

zo.

19.11

Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau

Met Bach, Vivaldi en Debussy >> 11:30 uur / DGZ / 22,50

Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau ontmoetten elkaar bij een concert in 2012 en een samenwerking bleek onontkoombaar. Bekend van haar interpretaties van moderne klassieke muziek vanuit het AskoSchönberg-ensemble vinden Eleonore en Edison-winnaar Ralph elkaar tussen de Renaissance en de fonkelnieuwe muziek, vaak speciaal voor het duo gecomponeerd. Zij spelen voor u werken van Bach, Vivaldi, Debussy en Unico Wilhelm van Wassenaer.

22


zo.

25.02

Messiah (Georg Friedrich Händel)

Dirigent: Jeroen Weierink >> 14:00 uur / RBZ / 24,50

De Messiah is misschien wel de meest geliefde compositie aller tijden. Het werk wordt door het publiek al 260 jaar omarmd. Er zijn talloze bewerkingen in verschillende muziekstijlen van gemaakt, maar er gaat niets boven een uitvoering zoals Händel die zelf voor ogen gehad heeft; met koor, orkest en zangsolisten. Prachtige aria's en koren wisselen elkaar af met als hoogtepunt natuurlijk het wereldberoemde 'Halleluja'. Dit meesterwerk wordt uitgevoerd door een keur aan solisten, Camerata Amsterdam en Camerata Vocalis. Jeroen Weierink

zo.

18.03

Ekaterina Levental Harp, zang, verteller >> 11:30 uur / DGZ / 19,50

Rossini, Verdi, Sjostakovitsj, Rachmaninov en Von Glück zijn de muzikale ingrediënten van dit bijzondere concert. Zangeres en harpiste Ekaterina Levental vertelt het aangrijpende verhaal over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. De Weg: een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. De weg die leidde van land naar land toen zij en haar familie niet in Oezbekistan konden blijven vanwege oplaaiend antisemitisme. “Ekatarina Levental regeert zaal en publiek. Deze voorstelling verdient de kleine zaal van elke Schouwburg” – Guido Lauwaert in Knack.be

zo.

29.04

Brothers and Sisters

Duo Blaak & Duo Stoppelenburg >> 11:30 uur / DGZ / 22,50

De zangeressen Charlotte & Josefien Stoppelenburg en het pianoduo Martijn & Stefan Blaak vormen samen het ensemble Brothers and Sisters. In unieke harmonie en samenspel, die misschien wel genetisch bepaald zijn, verrassen ze het publiek tijdens concerten in Europa en de VS. Afzonderlijk zijn ze al met veel succes te horen geweest in onze zondagochtendserie. De zangeressen tijdens o.a. Pergolesis 'Stabat Mater' en de heren Blaak als pianoduo. Laat u verrassen door deze bijzondere combinatie. Mozart, Liszt, Schubert en Nicolai, worden uitgevoerd in het onvergelijkbare ensemblespel van twee familieduo's samengesmeed tot één kwartet.

Charlotte en Josefien Stoppelenburg

36 23


Toneelserie A >> 4 Komische Toneelvoorstellingen Deze serie bestaat uit vier bijzondere, opmerkelijke, verrassende en altijd komische toneelproducties. De serieprijs A biedt een prijsvoordeel van € 22,00. Een drankje is bij de prijs inbegrepen. De voorstellingen beginnen om 20:00 uur in de Rabobank Zaal en zijn ook apart te boeken.

serieprijs

100,00 do.

14.12

The Play That Goes Wrong

Met o.a. Tina de Bruin en Rop Verheijen >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50

The Play That Goes Wrong is, sinds de verovering van West End, een gigantisch succes. Het stuk won de Best New Comedy Award, is verkocht aan 29 landen en sinds kort ook te zien op Broadway. Nu is er dan eindelijk de Nederlandse versie. In een frisse bewerking van Owen Schumacher met een topcast bestaande uit o.a. Tina de Bruin, Rop Verheijen en Anne-Marie Jung. Zij staan garant voor razendsnelle slapstick en laten je lachen tot de tranen je over de wangen rollen.

do.

11.01

DE VERLEIDERS

Stem Kwijt

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 36,50 DE VERLEIDERS zijn terug met een spetterende, gitzwarte komedie! Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en nieuwkomer Marcel Hensema. De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Maar wat dan?

vr.

23.02

Koopavond

Musicalcomedy over De Bijenkorf >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

De Bijenkorf Klantenservice-balie. Als Philip Mosgaard een krappe broek komt omruilen, treft hij zijn ex Stella. Wanneer de twee herinneringen ophalen aan hun onstuimige liefde, zet dat hun leven op zijn kop. Al gauw wordt de Bijenkorf een emotionele boksring waar oud zeer nieuwe wonden slaat. Philip, zijn vrouw Mary-Ann, Stella, haar minnaar Louis en zelfs baliemedewerker Jacob moeten al hun zekerheden in de uitverkoop gooien om deze dwaze dagen zien te overleven… Met o.a. Lone van Roosendaal, Tony Neef, Anne-Marie Jung, Jeremy Baker 24


vr.

06.04

Jon van Eerd

Harrie en Eva

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 28,50 Op de zevende dag was er rust. Totdat... Harrie het Paradijs binnenwandelde! In deze dolgekke en uniek grappige komedie neemt Harrie Vermeulen steeds de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt Harrie er weer een kolossale chaos van. Bovendien heeft hij een flinke snoepverslaving en lijken de vijgenbladeren te klein, hetgeen zijn potsierlijke voorkomen in het Paradijs niet ten goede komt.

36 25


Toneelserie B >> 4 Inhoudelijke Toneelvoorstellingen Deze serie bestaat uit vier inhoudelijke, aangrijpende, prachtige, tragische of maatschappelijk geëngageerde toneelproducties. De serieprijs B biedt een prijsvoordeel van € 19,00. Een drankje is bij de prijs inbegrepen. De voorstellingen beginnen om 20:00 uur in de Rabobank Zaal en zijn ook apart te boeken. Bij Het Achterhuis en Mooi Weer Vandaag verzorgt een toneeldeskundige een inleiding. De inleiding kunt u bijboeken voor € 3,00.

serieprijs

100,00

do.

28.09

Vastgoed B.V. (voorpremière)

Met o.a. Huub Stapel

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 32,50 'Verkopen is een vak. Want als de klant nee zegt, begint de verkoop pas echt. Als je dat niet begrijpt heb je helemaal niks te zoeken in makelaarskantoor Vastgoed B.V.. Het gaat er namelijk om dat je de deal afsluit! Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.' Met o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann en Frederik Brom.

di.

28.11

Terror

Het lot ligt in uw handen >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50

Piloot staat terecht! Redder van 50.000 mensen of moordenaar van 164 passagiers? Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraak-makende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo'n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege zijn advocaat, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

26


wo.

31.01

Het Achterhuis

Met o.a. Raymonde de Kuyper en Cees Geel >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50

'Het dagboek van Anne Frank' behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop Anne haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen. Met Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma.

wo.

09.05

Mooi weer vandaag

Met o.a. Bram van der Vlugt >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

Mooi weer vandaag begint met alledaags gebabbel in het park tussen twee mannen, Max en Arnold. Voornamelijk praten zij over het weer. Maar hun gesprek stokt voortdurend. Als snel blijkt dat hier meer aan de hand is. Als Max en Arnold de vrouwelijke patiĂŤnten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk waar deze mensen zich bevinden: op het terras van een psychiatrische kliniek. Maar zijn ze hier vrijwillig? Mooi weer vandaag is een tragikomedie, gespeeld door vier fantastische acteurs.

36 27


Het grote

Jeugd & Familie za.

Furtjuh Live (8+)

14.10

Alles voor de views!

zo.

Peppa Pig (2+)

22.10 za.

25.11 zo.

10.12

theateroverzicht

>> 15:30 uur / RBZ / 19,50

De Grote Plons!

>> 14:00 uur / RBZ / 15,00

zo.

26.11

Warboels Sinterklaasfeest (3+) Hiep Hiep Hoera

>> 11:00, 14:00 en 16:00 uur / RBZ / 8,00

Wintercircus Arlette Hanson (4+) Fraaie Fratsen!

>> 12:30 en 16:15 uur / RBZ / 19,50

Wintercircus Arlette Hanson Groot circustheaterspektakel voor iedereen! Adembenemende acrobatiek, razendsnelle jongleurs, live muziek en heel veel humor. Geen losstaande acts, maar een aaneenschakeling van ensemblewerk waarbij je ogen tekort komt. Een aanrader voor iedereen: oud, jong en iedereen daar tussenin, want het is echt heel leuk! zo. 10 december 12:30 en 16:15 uur

30


wo.

27.12 do.

28.12 zo.

21.01 za.

10.02 zo.

18.02 za.

24.02 zo.

18.03

Sesamstraat (2+) Theaterfestival

>> 14:00 uur / RBZ / 15,00

Familie Kazàn (6+) Kerst met Kazàn

>> 14:00 en 16:00 uur / RBZ / 17,50

De gelaarsde Kat (4+) Efteling sprookjesmusial

>> 13:30 en 16:30 uur / RBZ / 15,00 (volw. 17,50)

Theater is niet alleen voor volwassenen! Ook dit seizoen is er voor kinderen van alle leeftijden weer van alles te beleven. Naast de diverse kindervoorstellingen organiseren we vaak ook nog hele leuke activiteiten! Kom knutselen, laat je schminken, volg een leuke workshop of doe mee met de verkleedwedstijd. Of wat dacht je van een Meet & Greet met de held of heldin uit de voorstelling? Voor de Amphion Kidsclub is niks te gek! Kijk op amphion.nl/kidsclub voor alle activiteiten, kleurplaten, tips, weetjes en vele extra's!

Checkpoint (8+)

Checkpoint Theater >> 19:30 uur / RBZ / 29,00

Dummie de Mummie (6+)

Een splinternieuwe familiemusical >> 14:00 uur / RBZ / 17,50

Tina, de Musical (8+)

Voor meiden, moeders en oma's >> 19:30 uur / RBZ / 29,50

Fien & Teun (2+)

Feest op de boerderij >> 14:00 uur / RBZ / 12,50

wo.

04.04 zo.

08.04 zo.

22.04 zo.

29.04 zo.

06.05

36 31

Woef Side Story (8+) Ro Theater

>> 19:00 uur / RBZ / 19,50

Hans & Grietje, de musical (4+) Het wereldberoemde sprookje >> 14:00 uur / RBZ / 18,50

Prentenboekfestival 'Feest in de stad' (2+/3+) Het Muizenhuis en Nijntje op de fiets >> 9:30 uur tot 12:30 uur / AMPHION / 7,50

Introdans Familievoorstelling (6+) KYLIÁN4ALL

>> 14:00 uur / RBZ / 13,50

Het Zandkasteel (3+) Koning Koos is jarig!

>> 14:00 en 16:00 uur / RBZ / 10,00 (volw. 17,50)


Programma 2017-2018 do.

31.08

Die Amigos in Concert

Tournee 2017 ‘Wie ein Feuerwerk’ >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 39,95

Bernd en Karl Heinz. Die Amigos. Ze geven een avondvullend concert en trakteren hun Nederlandse fans op de grootste Amigos-hits in de prachtige ambiance van Schouwburg Amphion in Doetinchem en natuurlijk nemen ze uitgebreid de tijd voor hun fans! In 2010, 2013 en 2015 was het concert tot de allerlaatste stoel uitverkocht! Bent u er dit keer bij? ‘Die Amigos in Concert’ wordt een bijzondere avond die u niet mag missen! Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

ma.

18.09

Vriendenavond

Kijk op het nieuwe seizoen >> 19:00 en 21:00 uur / event / RBZ / 10,00

Voor de 6e keer op rij organiseert Amphion een speciale Vriendenavond. De Vrienden van Amphion krijgen een preview op het nieuwe theaterseizoen. De presentatie is weer in handen van een bekende artiest. Ook zijn er verschillende optredens. Voor Vrienden is de toegang gratis voor max. 2 personen. Voor niet-Vrienden is de entree € 10,00. De eerste sessie is om 19:00 uur en de tweede om 21:00 uur.

Vastgoed B.V. 18.09 (voorpremière) ma.

Met o.a. Huub Stapel

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 32,50 ‘Verkopen is een vak. Want als de klant nee zegt, begint de verkoop pas echt. Als je dat niet begrijpt heb je helemaal niks te zoeken in makelaarskantoor Vastgoed B.V.. Het gaat er namelijk om dat je de deal afsluit! Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.’ Met o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann en Frederik Brom.

aug/sept

33


vr.

29.09

Blinddate TOG In Amphion

>> 20:15 uur / show / RBZ / 10,00 Op deze avond vindt in alle theaters van Oost-Gelderland (TOG) een verrassende theaterbeleving plaats. Dus ook in Schouwburg Amphion! En ú kunt daar bij zijn. Houdt u van een avontuurtje? Wordt u graag verrast? Op de avond zelf ziet u pas wat we u aan theater voorschotelen. Voor een tientje krijgt u ook nog een drankje aangeboden! Een fantastische opening van het theaterseizoen.

vr.

29.09

Blinddate TOG In Gruitpoort

>> 20:15 uur / show / GP / 10,00 Ga jij met me mee op Blind Date in één van de tien theaters in Oost-Gelderland? De Blind Date is een verrassende theaterbeleving. In ieder theater vindt deze avond een Blind Date-voorstelling plaats. Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar bij het theater. Ben jij in voor een avontuurtje?

za.

Amphion Open

30.09 Finale editie 2017 >> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 19,50 Find your way on stage! And the winner is… Tijdens de drie voorrondes op 8 februari, 22 maart en 17 mei 2018 streden verschillende acts om een plek in de finale van vanavond. Wie maakt die vette indruk op het publiek en de jury en gaat met de titel naar huis? Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Speciaal voor wie denkt dat hij of zij een levend publiek verdient! Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: het podium van Amphion Open met professioneel licht en geluid staat er voor iedereen vanaf 12 jaar. Do you have the guts?

september

34


zo.

01.10

Het Gelders Trouwevent Beijer Besselink

>> 12:00 uur / event / DGZ / 7,50 Trouwplannen? Kom dan naar Het Gelders Trouwevent! Tijdens deze middag krijg je een indrukwekkende catwalk-show met trouwkostuums en méér dan 100 bruidsjurken te zien van Beijer Besselink in Beltrum. Naast deze bruidsshow (aanvang 13.30 uur) staan er diverse leveranciers uit de trouwbranche klaar die jullie huwelijk tot een onvergetelijke dag kunnen maken. Kom gezellig inspiratie opdoen en proef alvast de huwelijkssfeer. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

di.

03.10

Recirquel

Paris de Nuit >> 20:30 uur / show / RBZ / 29,50

oktober

Geïnspireerd door de wellustige beelden van de Hongaarse fotograaf Brassaï, introduceert Recirquel Circus Company Budapest de geheime Parijse nachten die u altijd al wilde leren kennen. Romantiek en acrobatiek, poëtisch variété en brutale interactie. Live begeleid door een geweldig jazzy orkest, staat deze intieme en burleske avond garant voor een bijzondere ervaring. Niet geschikt voor kinderen. 35


do.

05.10

Ellen Dikker Buitenspel

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 Wanneer ben je geslaagd? Als je in een groot huis woont met een Audi voor de deur? Als je veel facebookvrienden hebt? Of als je kinderen ergens in uitblinken? We gaan allemaal voor de hoofdprijs. Maar waarom lijk je soms buitenspel te staan? En is dat erg? In ‘Buitenspel’ zet Ellen de spelregels naar haar eigen hand. Met haar innemende persoonlijkheid, spitse zelfspot en geestige typetjes bouwt ze een universum waarin ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen.

za.

07.10

The War of the Worlds (try-out) Het meesterwerk van Jeff Wayne >> 20:00 uur / musical / RBZ / 27,50

Deze eigentijdse versie van de science fiction rockmusical naar het gelijknamige boek van H.G. Wells is voor het eerst in een grote theaterversie te zien in Nederland. Het verhaal gaat over een aanval van bloeddorstige wezens van de planeet Mars die met hun driepotige machines de mensheid proberen uit te roeien. Bert Heerink, in de rol van de journalist, neemt u mee naar een tijd waarin hij als jonge man midden in een intergalactische oorlog terecht kwam. Ervaar deze speciale science fiction-ervaring met prachtige muziek van Jeff Wayne.

za.

07.10

Mylou Frencken Leven in het lied

>> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 19,50 Wat is jouw meest dierbare, zelfgeschreven lied en waarom? Mylou Frencken vroeg het collega’s als Youp van ‘t Hek, Brigitte Kaandorp, Kees Torn, Dorine Wiersma, Mike Boddé en vele anderen. In ‘Leven in het Lied’ brengt Mylou niet alleen liedjes van eigen hand ten gehore. Begeleid door een topband voert ze ook haar favoriete liedjes van collega’s uit en vertelt ze over hun ontmoetingen. Elke avond geeft één van Mylou’s bekende collega’s acte de présence.

di.

10.10

Sweeney Todd

Met o.a. René van Kooten en Vera Mann >> 20:00 uur / musical / RBZ / 34,50

Na het succes in Amsterdam kon een tournee niet uitblijven. Het verhaal gaat over de opmerkelijke samenwerking tussen een barbier en zijn buurvrouw: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Humor en horror gaan hand in hand en met acht Tony Awards is dit Sondheim op z’n best! ‘Sweeney Todd’ komt met een topcast van twaalf acteurs én een live band naar Amphion. Dit wil je echt niet missen!

oktober

36


wo.

11.10

DAD

Nasrdin Dchar >> 20:30 uur / toneel / DGZ / 17,50

Hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd. Het vaderschap is voor Nasrdin ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders gaat hij overdragen op zijn kind? DAD gaat over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over angst. Over liefde!

wo.

11.10

Eva Line de Boer Zeventien

>> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00 “Mijn ideale man draagt een trainingspak, is gladgeschoren met een sik, heeft bruine ogen en lange wimpers en dan het liefst een Marokkaanse uitstraling.” Zeventien is een voorstelling van en door een vijftal jonge Nederlandse moslima’s. Samen met regisseur Eva Line de Boer zoeken ze naar de ideale manier om zichzelf in beeld te brengen. Hoe zien ze de toekomst, wat zijn hun dromen en als welk filmgenre zien zij hun leven het liefst?

do.

12.10

Introdans I

MÉDITERRANÉE >> 20:00 uur / dans / RBZ / 28,50

Zuidelijke sferen, Latijns temperament, sensualiteit en levenslust: dat zijn de ingrediënten van MÉDITERRANÉE. Een programma geheel bestaand uit creaties van Spaanse choreografen, variërend in leeftijd en ervaring en ieder met een eigen stijl, maar zeker óók zielsverwanten. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert. Met het werk van Cayetano Soto, Jorge Pérez Martínez en Nacho Duato.

do.

12.10

Fleetwood Mac

The Cosmic Carnival >> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 21,50

Fleetwood Mac is één van de populairste popgroepen op aarde. De liveband ‘The Cosmic Carnival’ vertelt het indrukwekkende verhaal van deze bijzondere popgroep, ‘Their Incredible Story’. Van de bluesperiode in het London van de jaren zestig tot aan de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig. Klassiekers als Albatross, Black Magic Woman, Dreams en Go Your Own Way, een uniek repertoire met een diversiteit en dynamiek waar deze Rotterdamse band wel mee uit de voeten kan!

oktober

37


vr.

13.10

The Incredible Dr. Pol

Bekend van National Geographic >> 20:00 uur / theatercollege / RBZ / 34,50 (24,50 kind. t/m 12 jr.)

Dr. Pol is dierenarts. En niet zomaar een, Dr. Pol is de Incredible Dr. Pol, wereldberoemd geworden door de reality tv-serie van National Geographic Channel. Jan Harm Pol is geboren in een klein dorpje in Drenthe. In deze bijzondere show voor jong en oud vertelt Jan Harm over zijn leven en werk op het platteland van Amerika en hoopt hij een jonge en nieuwe generatie te inspireren voor een simpele, down to earth levensstijl en liefde voor dier en mens. Een geweldige familievoorstelling vol eerlijke levenswijsheden van het platteland.

vr.

13.10

Lankmoed Leger

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 U heeft een eigen mening, maar er is geen hond in geïnteresseerd? U bent van mening dat er teveel meningen zijn? U wil daarom méér eigen mening en mínder de mening van anderen? Tijd om naar Lankmoed - Leger te komen, waar wij u leren om met minimale middelen, het maximale uit uw eigen mening te halen. Lankmoed - Leger: want uw mening is de onze! Geniet van een avond NederVlaams Kleinkunstcabaret! Lankmoed won in 2011 de publieksprijs van Cameretten.

za.

14.10

Furtjuh Live

Alles voor de views! >> 15:30 uur / show / RBZ / 19,50

Furtjuh is met meer dan 400.000 abonnees één van de grootste YouTube-sterren van dit moment. Dit jaar brengt hij zijn YouTube-kanaal live naar het theater! In deze spannende voorstelling wordt zijn YouTube-kanaal verwijderd. De ergste nachtmerrie van elke YouTuber. Furtjuh moet met behulp van het publiek zijn kanaal weer opbouwen en doet daarbij letterlijk ‘alles voor de views’. Beleef deze furbuleuze show!

wo.

18.10

Rigoletto

Staatsopera van Tatarstan >> 20:00 uur / opera / RBZ / 39,50 >> 19.00 uur / Inleiding / 3,00

In deze populaire opera van Verdi leeft het publiek mee met de nar Rigoletto. Als bezorgde vader wil hij zijn mooie dochter Gilda beschermen tegen de onbetrouwbare hertog van Mantua, die een oogje op haar heeft. Maar vader’s hulp krijgt een tragische wending. ‘Rigoletto’ draait om tijdloze thema’s als liefde, list en bedrog. De barokke opvoering door de Staatsopera van Tatarstan maakt emoties intens voelbaar. Met Verdi’s mooiste aria’s, zoals La donna è mobile. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

oktober

38


do.

vr.

19.10

20.10

Guido Weijers

De Oudejaarsconference 2017 >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 29,50

De man van de Oudejaarsconference is terug in het theater! Guido Weijers neemt je, soms teder en zacht, dan weer rauw en zonder concessies, mee door 2017. Op topsnelheid observeert hij het jaar, trekt het uit elkaar, ontleedt het en geeft er een nieuwe frisse draai aan. Filosofisch, intelligent, maar ook met de botte bijl. Weijers fileert 2017 tot 90 minuten vlijmscherpe humor. Dat wordt weer schaamteloos hard lachen en gieren om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar! En jij bent er live bij!

do.

19.10

Christel de Laat Christel de Laat

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 Christel de Laat (De Jopie Parlevlietshow en Toren C.) is er klaar voor. Op haar vijftigste besluit deze Brabantse comédienne zichzelf een theatertour cadeau te doen. Materiaal voor haar show, vijftig jaar lief en leed, heeft ze voldoende. Het leven deelde wel eens rake klappen aan haar uit, maar Christel sloeg terug! Ze benoemt ongemakken en zet haar leven op komische wijze in de etalage. Is de bitterheid van het leven immers vaak niet de basis voor de lach?

vr.

20.10

Gerard van Maasakkers 40 jaar liedjes

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 19,50 40 jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje: ‘Hee gaode mee’. Het werd een groot succes en was de start voor een bloeiende carrière. Al snel ging zijn eerste plaat ‘Komt er mer in’ 25.000 keer over de toonbank. In ‘40 jaar liedjes’ zal Gerard van Maasakkers een keuze maken uit de 13 platen die hij opnam en dat gaat een mooie, intieme avond opleveren met veelkleurige liedjes en anekdotes. Van ontroering naar uitbundigheid en weer terug.

za.

21.10

The Billy Joel Songbook Door Elio Pace en band

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50 The Billy Joel Songbook is een ‘high energy’ theatershow van Elio Pace en zijn band, waarin de grootste hits van Billy Joel centraal staan: Uptown Girl, Just The Way You Are en My Life, maar ook all-time favorites als Scenes From An Italian Restaurant, She Is Always A Woman To Me en natuurlijk Piano Man. Elio Pace vertelt in de show waarom Billy Joel al sinds zijn jeugd zijn grote held is en verweeft zijn eigen geschiedenis naadloos met Joels grootste hits.

oktober

39


zo.

22.10

Peppa Pig (2+) – (herhaling) De Grote Plons!

>> 14:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 15,00 Peppa Pig is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Ze is dagelijks te zien op televisie bij Nickelodeon en nu dus ook in het theater met haar eigen familiemusical. In ‘De Grote Plons!’ beleven Peppa en haar vriendjes de vrolijkste avonturen. Het heeft geregend en overal liggen grote modderplassen. Laat dat nou precies zijn waar varkentjes van houden. Pak snel je laarzen en maak samen met Peppa een Grote Plons!

wo.

25.10

The Magic of Jeans A Brand New Day

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50 ‘A Brand New Day’ is de wervelende nieuwe show van The Magic of Jeans. Met de show ‘Magic’ zette The Magic of Jeans zich afgelopen seizoen weer helemaal op de kaart en ontving lovende recensies. Met ‘A Brand New Day’ zet The Magic of Jeans die ingeslagen weg voort en staat het wederom garant voor een spetterende, swingende avond gebracht door de toptalenten van The Magic of Jeans.

do.

26.10

Ronald Brautigam

Speelt Ludwig van Beethoven >> 20:00 uur / klassiek concert / RBZ / 29,50 >> 19:00 uur / Inleiding / 3,00

Ronald Brautigam is Nederlands meest toonaangevende pianist. Hij ontving in 2015 voor zijn opnamen van de complete Beethoven Sonates een Edison en de prestigieuze Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik. Tijdens dit concert bespeelt Brautigam op 2 fortepiano’s het volgende programma: Sonate nr. 13 in Es gr.t. op 27 nr. 1 Quasi una Fantasia, Sonate nr. 12 in As gr.t op. 26, Sonate nr. 26 ‘ Les Adieux, l’ Absence et le Retour in Es gr.t op. 81a, Sonate nr. 23 in f kl.t. op. 57 ‘Appassionata’ en Sonate nr. 31 in As gr.t. op. 110.

za.

28.10

Mark van de Veerdonk KaasKleum

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 Het Menselijke Tekort: We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? In Kaaskleum gaat de Brabantse cabaretier op zoek naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust met de aanstaande zondvloed mee. Het wordt een waar lachspektakel.

oktober

40


vr.

27.10

za.

zo.

28.10

29.10

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt Met o.a. William Spaaij, Simone Kleinsma >> 20:00 uur, zo. 15:00 uur / musical / RBZ / 49,50

Annie M.G. Schmidt schreef musicals, tv-series, boeken en gedichten. Maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Daarover schreef Annejet van der Zijl de bestseller ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’. Het verhaal van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is gebaseerd op dit succesvolle boek. De musical heeft scherpe humor en bevat bekende nummers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Met Simone Kleinsma als Annie M.G. Schmidt.

oktober

41


wo.

01.11

do.

02.11

Jochem Myjer

Adem in, adem uit >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 32,50

Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek. Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren ‘Zenmeester’ Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe avondvullende kalmerende meditatieoefening. Althans dat beweert hij. Op verzoek van Jochem: Kaarten reserveren: Voor Vrienden van Amphion zijn er max. 420 kaarten per voorstelling beschikbaar vanaf 19 mei 10:00 uur. Op 30 mei gaat de rest in de verkoop. Max. 2 per huisadres.

vr.

03.11

Simon & Garfunkel Revival Band The Greatest Hits

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 27,50 Paul Simon en Art Garfunkel zijn leveranciers van schitterende hits vol prachtige samenzang. De stemmen van Michael Frank (gitaar) en Guido Reuter (viool, fluit en piano) weten de stemmenpracht van hun grote voorbeelden perfect te benaderen. Van ballads als ‘Scarborough Fair’ en ‘The Sound Of Silence’ tot sneller werk als ‘Mrs. Robinson’ en ‘Cecilia’: de Simon & Garfunkel Revival Band laat het tijdperk van die grote hits gloedvol herleven. Zeker ook door hun uitvoering van ‘Bridge over troubled water’ en ‘The Boxer’.

vr.

03.11

The BlueBirds

Met Elske de Wall, Krystl en Rachèl Louise >> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 19,50

Er is een nieuw trio opgestaan! Drie sterke persoonlijkheden met een eigen sound, vormen een bijzondere eenheid. Laat je verrassen door deze dames met hun muzikaliteit, hun liefde voor muziek, plezier en verhalen. Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen de Nashville sensatie naar het rode pluche van de Nederlandse theaters. Country is weer hot!

za.

04.11

Boh Foi Toch Laevendeg

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 24,50 Het theaterconcert was verleden jaar zeer “ampat” en heel “wat anders”. Het publiek en ook de Boh Foi Toch’s genoten enorm en vonden dat de tijd veel te snel voorbij was. Ook dit jaar zal het concert weer bijzonder zijn. Minder bekende versjes en toppers worden afgewisseld, nieuwe bewerkingen en ook nieuwe nummers worden ten gehore gebracht. Een optreden van Boh Foi Toch is steeds opnieuw een belevenis, met Beernd, de Jongs, Mientjen en Dientjen.

november

45


za.

04.11

3Koteboebo

Kort langs de klungels >> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50

Er zijn van die momenten dat je ineens weet waar je hart zit. Je voelt een adrenalinestoot van je kruin tot aan al je tenen! Van die momenten dat je denkt: “Oef dat ging mij kort langs de klungels!“. Bij 3Koteboebo piekt het de ganse avond. Adrenaline tekort. Het gaat weer alle kanten op. Humor van een laag tot een beduidend hoger soort. Tot nu toe waren er maar weinig mensen die een avondje 3Koteboebo konden navertellen. De meesten hebben het overigens wel overleefd. Al ging het hun wel “Kort langs ….! “

zo.

René Shuman & Angel Eye

05.11 If You Can

Dream It, You Can Do It

>> 14:00 uur / theaterconcert / RBZ / 45,00 Velen dromen ervan, maar René Shuman & Angel-Eye doen het. Mr. and Mrs. Rock’n Roll trakteren hun publiek op een hartverwarmende muzikale reis door de tijd met de onvergetelijke feel-good rock ‘n’ roll van helden als Roy Orbison, Elvis Presley en The Everly Brothers. Een avondje Mr & Mrs Rock’n’ Roll betekent swingen met een uitgebreid showorkest, blazers, dansers en violen, de vliegensvlugge pianovingers van Angel- Eye en virtuoos gitaarwerk van René. If you can Dream it, You can Do it.

di.

07.11

wo.

08.11

De Marathon

You’ll never walk alone >> 20:00 uur / musical / RBZ / 42,50

Na het succes van de film komt De Marathon nu ook naar het theater, met originele muziek van Thomas Acda. Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? Deze voorstelling werd afgelopen seizoen door het publiek met groot enthousiasme ontvangen. Een voorstelling met een lach en een traan. Wij zijn trots dat we deze voorstelling in Doetinchem nog één keer voor het voetlicht kunnen brengen!

november

46


do.

09.11

Rob de Nijs

75 jaar – Jubileumconcert >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50

Als je in het jaar dat je 75 wordt en met je 35e theatertour door Nederland en België trekt, kom je er niet onderuit om daar even bij stil te staan. Heel even maar, omdat Rob nog steeds liever vooruit kijkt dan achterom. Recent nog onderscheiden met de Radio 5 Oeuvreprijs. De éminence grise van de Nederlandse zangers van de Lage Landen laat in zijn nieuwe theatertour dan ook alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien, waarbij tal van zijn klassiekers de revue zullen passeren. Gaat dat zien! Nu het nog kan.

do.

09.11

Aanmodderen

Irene van der Aart >> 20:30 uur/ cabaret / DGZ / 15,00

Irene van der Aart is een cabaretière uit Amsterdam die verkering heeft met een boer uit de Achterhoek. Daarnaast werkt ze als actrice, presentatrice en maakt cabaret op maat. Na de succesvolle cabaretvoorstelling ‘De Boer op’, speelt Irene haar nieuwe voorstelling ‘Aanmodderen’. Er zijn mensen die zeggen: het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Dat zijn van die mensen die alles op orde hebben en schijnbaar het leven naar hun hand zetten. Irene moddert maar wat aan.

vr.

10.11

ABBA GOLD

The Concert Show >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50

Een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny and Bjorn door speciaal geselecteerde musici en zangers. Met een prachtige videoen lichtshow wordt deze voorstelling compleet gemaakt. In meer dan twintig landen maakt deze indrukwekkende revival furore. In Europa, Rusland, Japan en het Midden Oosten. Overal wordt de groep gevraagd. De ABBA feeling is still alive!! Geniet van alle grote hits: Waterloo, Fernando, Voulez vous, Super Trouper en nog veel meer.

za.

11.11

Danny Vera

Between the Dark & Daylight >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 22,50

Na uitverkochte zalen door het hele land, memorabele optredens bij ‘De Wereld Draait Door’ en ‘RTL Late Night’ en na al 8 jaar lang te zien te zijn bij Voetbal Inside, reist Danny samen met zijn band langs Nederlands mooiste theaters. Zoals men ondertussen gewend is van Danny Vera, belooft Between the Dark & Daylight een bijzondere avond te worden, waarbij de bezoeker zowel vermakelijke anekdotes als ontroerende verhalen kan verwachten. Beleef een ongedwongen avond samen met de altijd sympathieke en best geklede man van Nederland.

november

47


za.

11.11

Pieter Verelst Mijn broer en ik

>> 20:30 / cabaret / DGZ / 15,00 Pieter is WINNAAR CAMERETTEN 2016 en winnaar van zowel de persoonlijkheidsals de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival! De jury van Cameretten schreef over ‘Mijn broer en ik’: “Pieter vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Hij zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”

wo.

15.11

De Apotheker (try-out) Lo Speziale

>> 20:00 uur / opera / RBZ / 37,50 >> 19:00 uur / Inleiding / 3,00 Opera van Joseph Haydn/Carlo Goldoni. Een apotheker in ruste, zijn jonge aantrekkelijke pleegkind waarmee hij trouwen wil, zijn knecht op wie zij haar zinnen heeft gezet- en dan nog een dandy die haar eveneens het hof maakt. Dit zijn de personages in deze komische opera, die zich afspeelt in Venetië. Bij Eva Buchmann (regie) en Jan Willem de Vriend (muzikale leiding) reizen zij met hun ambulante apotheek rond in een iconisch jaren ’50 autootje, resulterend in dolkomische verwikkelingen. Dit zelden uitgevoerd kleinood vraagt topkwaliteit van uitvoerenden, zowel muzikaal als theatraal. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

wo.

15.11

De Gemeenschap Romp

>> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00 Een oude vrouw ligt in een bed. Ze kan nauwelijks nog bewegen, maar woorden heeft ze des te meer. In flarden praat ze over het leven dat achter haar ligt. Aan haar bed luistert, zwijgend, een man naar haar verhalen. Dan stokt het spreken van de vrouw. Haar leven is voorbij. Nu pas neemt de man het woord. Hij praat tegen de vrouw, over de vrouw. Wie is hij? Een levenslange vriend? Of is hij de dood, die alles weet en die geduldig op ons allen wacht?

november

48


do.

16.11

Sanne Wallis de Vries GUT

>> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 24,50 In 2017 was het twintig jaar geleden dat Sanne debuteerde met haar solovoorstelling Sop. Nu komt zij met GUT. Gelukkig is ze inmiddels op een leeftijd dat er weinig ruimte is voor twijfel; des te meer voor tips. Met name om uit te delen. Plus: de voordelen van de maand februari, een tamme affaire, het fenomeen trapliften en een waarschijnlijk gloedvol betoog over kind en straf. Wat tevens voorbij komt: het mysterie man (dat almaar groter wordt) en hoe je onderbuikgevoelens naar de juiste uitgang te sturen. Daar gaat Sanne met u aan werken. Ze heeft er #zinin! Bent u erbij? Gut.

vr.

17.11

Symfonisch Blaasorkest Gaanderen Movie Night Concert

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 15,00 Wat zouden films zijn zonder muziek? U kent ze wel, namen als John Williams, Ennio Morricone, Hans Zimmer en ga zo maar door. Allen schreven zij legendarische filmmelodieën, van klassiek tot futuristisch en van triest tot vreugdevol. Na het succesvolle benefietconcert ‘Help Unlimited!’, presenteert Symfonisch Blaasorkest Gaanderen thans het veelbelovende en verrassende ‘Movie Night Concert’. Geniet een avond lang van de mooiste filmmelodieën en schitterende beelden! Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

za.

18.11

Rowwen Hèze Drie Kier Alaaf!

>> 20:11 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50 Deze optocht zal in het teken staan van carnaval. Voor Rowwen Hèze begon het eigenlijk allemaal 33 jaar geleden met het ludieke protestlied “Niks stront niks”. Met dit carnavaleske lied kwamen ze op de nationale TV, en het feest begon en het hield niet meer op. Maar die storm is gaan liggen. De muziek ging door (Hoempa en walsen, over humor, troost, honger en dorst). Nu 3 x 11 jaar later weten we nog steeds heel goed waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan: Naar de kloten! Maar dan in volle schoonheid. Carnaval, A laaf you!

november

49


za.

18.11

Operatie Geslaagd

Erik Krikke & Silhouette >> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 19,50

Operatie Geslaagd beschrijft de onderbelichte kant van oorlogvoering. Het is een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer wordt. Chirurg Erik Krikke ging er vol zelfvertrouwen heen, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. In zijn openhartige autobiografie beschrijft hij hoe zijn trots is afgenomen en zijn zelfbeeld afbrokkelde. En met diezelfde openhartigheid staat hij nu in het theater met zijn band Silhouette. Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in Nederland veel stof deed opwaaien.

zo.

19.11

Kamermuziek I

Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau >> 11:30 uur / kamermuziek / DGZ / 22,50

Eleonore Pameijer en Ralph Rousseau ontmoetten elkaar bij een concert in 2012 en een samenwerking bleek onontkoombaar. Bekend van haar interpretaties van moderne klassieke muziek vanuit het Asko-Schönberg-ensemble vinden Eleonore en Edison winnaar Ralph elkaar tussen de renaissance en de fonkelnieuwe muziek, vaak speciaal voor het duo gecomponeerd. Zij spelen voor u werken van Bach, Vivaldi, Debussy en Unico Wilhelm van Wassenaer.

zo.

19.11

Mooi Koor Man

Mooi Koor Man op wereldtournee...! >> 14:00 uur / theaterconcert / RBZ / 15,00

Gordels om en mobieltjes uit! Ready for take-off. De wereldtournee van Mooi Koor Man gaat van start! Wat een leuke klus lijkt, brengt de reisleidster tot een zenuwinzinking. Hoe houd je in de lucht 60 oude jongens op hun stoel? Van Amsterdam naar Londen, van New York naar Kaapstad, van Moskou naar Parijs. Wat begint als een idee voor het 15-jarig jubileum… wordt de reis van hun leven. Mooi Koor Man zingt onder begeleiding van Rien Bergevoet, Frans Derksen, Peter Smeitink en dirigent Rob Mullink. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

di.

21.11

The Blues Brothers Approved

>> 20:00 uur / show / RBZ / 29,50 Het is één van de meest legendarische duo’s en de film is een absolute culthit. Maar nergens komen The Blues Brothers meer tot hun recht dan op het podium. Deze show heeft het allemaal; de grote hits, de vette muziek, de fantastische band, de Bluettes, de soul, de rhythm ’n blues, de gevoelige ballades en de danspassen en fratsen van de twee broers. They’re back… and on a mission!

november

50


do.

The Kilkennys Iers

23.11 theaterconcert >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 23,50 The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee.

do.

23.11

Emiel van der Logt Stop met huilen

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 Emiel van der Logt maakt stand-up comedy zoals het hoort: zo veel mogelijk grappen! In Stop met Huilen gaat Emiel alle kanten op: Van vrouwenlogica tot oververmoeidheid, dictators, ninja’s, alcoholcontroles, vieze mannetjes, vluchtelingen en bijna dood-ervaringen. Van lekker luchtig tot zware shit – en terug. Zonder filter en zeker niet altijd politiek correct. Want hoe erg je ook denkt dat je leven is, er valt altijd wat te lachen. Stop met huilen. Emiel won de jury- en publieksprijs van de Comedy Slam en stond in de finale van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten.

vr.

24.11

Nathalie Baartman Voest

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 Voest (=vuist) is het autobiografische avontuur van ‘Baartman back to Borne’. Met een Twentse blik grijpt ze de huidige tijd. Was iedereen maar zoals tante Truus. Voest is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.

november

51


za.

zo.

25.11

26.11

Warboels Sinterklaasfeest (3+) Hiep Hiep Hoera!

>> 11:00 – 14:00 – 16:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 8,00 Als alle cadeautjes zijn bezorgd, de laatste pepernoten zijn gebakken en de stellingen in het pietenpakhuis helemaal leeg zijn, dan keert de rust terug in het huis van Sinterklaas. Dan viert de Sint zijn eigen verjaardagsfeestje. Met liedjes, slingers, feestmutsen, ballonnen en taart! Er komt ieder jaar veel visite. Sander en Barry zingen de sterren van de hemel met hun coole Sinterklaasorkest. En jij… jij bent ook uitgenodigd! Laat je weten of je komt? Zet je jouw (zelfgemaakte) feestmuts op? Dan krijgt de Goedheiligman - vast en zeker - een prachtig verjaardagsfeest. Retteketette Tiereliere! PS: Je wordt weer thuisgebracht!

di.

28.11

Terror

Het lot ligt in uw handen >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50

Piloot staat terecht! Redder van 50.000 mensen of moordenaar van 164 passagiers? Terror is over de hele wereld een ongekend succes en één van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege zijn advocaat, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

do.

30.11

Niels Geusebroek Wildfire

>> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 22,50 Na het succes van ‘Here Am I’ volgden een nieuw album, een nieuwe look en vanzelfsprekend ook een nieuwe theatertour. Tijdens deze tour, getiteld ‘Wildfire’, brengt Niels een collectie van songs ten gehore, waarbij thema’s als liefde, vriendschap en emotie naar voren komen. Alles wat het vuur in jou aanwakkert. Deze collectie van songs zullen op een kleine intieme wijze gespeeld worden. Tezamen met een tweetal muzikanten (Gyo Kretz en Theo Sieben), waarbij je je af en toe waant alsof je bij een kampvuur naar Niels zijn muziek zit te luisteren.

november

52


do.

30.11

vr.

01.12

Vamos!

Met o.a. Lenette van Dongen >> 20:00 uur / musical / RBZ / 39,50

Alles achter je laten en vertrekken: wie heeft er niet ooit stiekem van gedroomd? VAMOS! is een musicalcomedy geïnspireerd op succesvolle tv-series als ‘Het Roer Om’ en ‘Ik Vertrek’. Drie vrouwen (Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen, Cystine Carreon) maken die droom waar en grijpen de kans op een nieuwe toekomst met beide handen aan. VAMOS! Enkeltje Spanje por favor! Zonder elkaar te kennen vertrekken de drie vrouwen naar de Spaanse zon.

nov

dec

53


vr.

01.12

Thomas Smith Strak

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 De Brexit van Thomas Smith: een nieuw begin, een halve eeuw en een strakke show. Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas is Belg. Hij woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren. De Brexit werd echter ook meteen de exit van Britse Belg Smith. Strak, zo heet de nieuwe show. Voor het eerst zal Thomas simultaan touren in België en Nederland met dezelfde show. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid, natuurlijk!

za.

02.12

Dutch Eagles

Fly like an Eagle >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 24,50

Ze verkochten in Nederland alleen al meer dan 300.000 kaarten, maar het schijnt dat er nog steeds mensen zijn die niet weten wie de Dutch Eagles zijn… Ze zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. Ze brengen de tijdloze muziek moeiteloos tot leven met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging. Take a seat, and come fly like an Eagle…

wo.

06.12

Oleta Adams Third Set

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 37,50 In december komt Oleta Adams naar Nederland met haar Kerstspecial. Een warm muziekprogramma speciaal voor de donkere dagen voor Kerst. Een periode die ook voor haar heel bijzonder is. Dat bleek al op haar album ‘Christmas Time With Oleta’ dat zij in 2006 uitbracht. Een album vol klassieke kerstsongs, aangevuld met een aantal persoonlijke favorieten. Have Yourself a Merry Little Christmas met Oleta Adams.

december

61


wo.

06.12

Martijn Kardol Bang

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 Martijn Kardol won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat nog geen cabaretier ooit eerder is gelukt. ‘Bang’ is het cabaretdebuut van deze doodgewone jongen uit Barneveld, waarin hij publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. Naast cabaretier is Martijn radiomaker bij 3FM en heeft hij een radiocolumn in de ochtendshow van Domien Verschuuren.

do.

07.12

Dolf Jansen en Louise Korthals

Omdat we het waard zijn – oudejaars 2017 >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 24,00

Voor het eerst gaan een man en vrouw sámen het jaar te lijf. En elkaar. Omdat sommige jaren al vanaf januari trillen op hun grondvesten. Omdat u schreeuwde om verandering en wij niet te beroerd zijn om daarnaar te luisteren. Omdat vooruitgang een teamsport is en vrouwen allang weten wat buitenspel betekent, maar mannen dát gewoon niet snappen. Omdat de vrouw altijd gelijk heeft, maar de waarheid desondanks in het midden ligt. Daarom twee natuurrampen voor de prijs van één: Louise en Dolf. Omdat jullie het waard zijn. Vermoeden we.

do.

07.12

The Preacher Men Preaching out loud

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 17,50 Dit trio bestaat uit Efraïm Trujillo, Rob Mostert en Chris Strik. Zij delen de liefde voor de klassieke hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Denk aan Jimmy Smith, Jimmy Mc Griff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine. Scheurende en piepende saxofoonkreten en back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is. De drie muzikanten zijn zo zeer op elkaar ingespeeld dat dit vaak leidt tot momenten van intense improvisatie.

vr.

08.12

Arie Koomen & Edo Brunner Klussen

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 19,50 Ook in het derde programma van Edo Brunner en Arie Koomen doen de heren weer alles zelf. Een 100% top show. 100% voor mannen en tegelijkertijd... 100% voor vrouwen en alles er tussenin! 100% milieuvriendelijk! 100% recyclebaar! 100% lactosetolerant! 100% glutenvrij! 100% (speciaal voor de recensenten) afbreekbaar! En bijna 100% vetvrij! (Alle percentages zijn 100% bij benadering.) Het is mogelijk dat dit programma resten van noten bevat vanwege in het fabricageproces genuttigde pinda’s. Veel plezier!

december

62


South African 08.12 Road Trip vr.

Celebrating Life

>> 20:00 uur / show / RBZ / 27,50 Feestelijke uitbundigheid en intieme songs! Ga tijdens de koude wintermaanden in anderhalf uur op reis langs de Westkaap van Zuid-Afrika. Het Khayelitsha United Mambazo Choir en Xhosa-zangeressen Lungiswa Plaatjies en Nomapostile Nyiki nemen je, samen met de Afrikaanse rapper Jitsvinger, mee naar het meest westelijke deel van Zuid-Afrika. De rijkdom aan talen, hun culturen en (kerst)tradities in deze regio staan centraal in South African Road Trip - Celebrating Life.

za.

09.12

Doetinchem zingt Hazes!

Jason Bouman en showband FYM >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 24,50

Jason Bouman, winnaar van Bloed Zweet en Tranen, zingt samen met de 12-koppige showband Free Your Mind de meeslepende nummers van André Hazes. O.a. ‘Bloed, Zweet en Tranen‘, ‘Geef mij je angst ‘, ‘Zij gelooft in mij’ en ‘De vlieger‘. Een speciale gast zal samen met Jason het nummer ‘Droomland ‘ vertolken. Kom en beleef een super-avond-vullend-programma.

za.

09.12

Jan Rot

Seks & Drugs & Rot & Roll >> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 17,50

Zanger en rasverteller Jan Rot brengt ons terug naar de tijd dat we nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. Over Wham!, Springsteen, Bowie, Prince, Supertramp, de Golden Earring… Met mooie verhalen, trivia en feiten, een tros fijne vertalingen en eigen liedjes maakt Jan Rot een spetterend vervolg op ‘Jong & Veelbelovend’ over zijn jaren 70, waarmee hij o.a. de Annie M.G. Schmidtprijs won.

december

63


zo.

10.12

Wintercircus Arlette Hanson (4+) Fraaie Fratsen!

>> 12:30 uur en 16:15 uur / jeugd/familie / RBZ / 19,50 Groots circusspektakel voor iedereen! Adembenemende acrobatiek, razendsnelle jongleurs, live muziek en heel veel humor. Geen losstaande acts, maar een aaneenschakeling van ensemblewerk waarbij je ogen tekort komt. De vrolijke en kleurrijke voorstelling wordt wel gezien als het Nederlandse antwoord op Cirque du Soleil en Cirque Eloize. Wintercircus Arlette Hanson is al 39 jaar het grootste rondreizende theatercircus in Nederland en mocht al 1,1 miljoen bezoekers ontvangen.

wo.

13.12

Weihnachtsfest der Volksmusik Spiel mir Einer

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 39,50 Prachtige kerstshow met schitterend kerstdecor! 3 uur lang genieten vanuit uw comfortabele theaterstoel van een prachtig kerstspektakel waarin radio- en televisiepresentator Wijbrand van der Sande uw favoriete artiesten voorstelt. Zij zingen de mooiste kerstliederen uit de Alpenlanden, afgewisseld met hun eigen repertoire. Dit jaar o.a. te gast: ‘Die Zellberg Buam’ (traditionele Kerst uit het Zillertal), De Zwitserse Francine Jordi (winnares van de Grand Prix der Volksmusik) en ‘Die Jungen Original Oberkrainer’. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

wo.

13.12

Vuile Huichelaar

Ik Zit Hier Heel Alleen Kerstfeest Te Vieren >> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 21,50

Paulette en Saskia hebben dé oplossing: kom met ma en schoonzus, buurvrouw en vriendin of collega lekker de feestdagen inzingen met: ‘Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren!’ Dan is de basis gelegd voor een ontspannen decembermaand! Een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes, aangevoerd door de dames van Vuile Huichelaar.

wo.

13.12

Suburbia

Eenzame Begeerte >> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00

De broeierige eerste ontmoeting op het strand tussen een jonge man en een vrouw, Thomas en Marie. Twee hunkerende lichamen wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te stelen. En dan, twintig jaar later en duizenden verwijten verder, leven ze een giftig huwelijk. Een rauw acteursduel, gespeeld door Lotje van Lunteren (Haar naam was Sarah) en Stefan Rokebrand (Soldaat van Oranje en recent Herman Brood in Chez Brood).

december

64


The Play That Goes Wrong

do.

Met o.a. Bas Hoeflaak, Tina de Bruin en Rop Verheijen

14.12

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50 DĂŠ hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie! The Play That Goes Wrong is, sinds de verovering van West End, een gigantisch succes. Het stuk won de Best New Comedy Award, is verkocht aan 29 landen en sinds kort ook te zien op Broadway. Nu is er dan eindelijk de Nederlandse versie. In een frisse bewerking van Owen Schumacher met een topcast bestaande uit o.a. Tina de Bruin, Rop Verheijen en Anne-Marie Jung. Zij staan garant voor razendsnelle slapstick en laten je lachen tot de tranen je over de wangen rollen.

DĂŠ hitcom edy van Broadway en West E nd

december

65


vr.

15.12

Top 2000 Live Music!

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 27,50 Music was my first love, and it will be my last! Kippenvel, meezingen en meeswingen zijn de kernwoorden bij Top 2000 Live. Een heerlijke avond onder de pannen met deze 11-koppige band en hun selectie hits uit de top 2000 van Radio 2. De Top 2000 live in het theater die met Michèle van der Aa, Jeroen van den Berg, Jorginho Paunussa en hun geweldige band van het toneel spat. Do you like good Music!? Je bent van harte welkom!

za.

16.12

Quatro Ventos

Outros Lugares – Fadokwartet >> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 21,50

De Portugese zanger-gitarist Emanuel Pessanha is al meer dan twintig jaar de voorman van dit succesvolle fado-ensemble. Hij is geboren op het eiland São Miguel en vond in 1991 zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt. Ze werkten samen met o.a. de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas en Zeca Medeiros.

za.

16.12

De Notenkaker

Charkov Staats Ballet Theater >> 20:00 uur / dans / RBZ / 32,50

Sprookjesballet op muziek van Tsjaikovski met groot live orkest! De Notenkraker is een prachtige klassieker die de harten van jong en oud verovert. De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara en de betoverende notenkrakerpop die ze op kerstavond krijgt. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Al snel worden ze verliefd… fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie.

december

66


zo.

17.12

Mastreechter Staar Kerstconcert

>> 14:30 uur / theaterconcert / RBZ / 25,00 Geen Kerstmis zonder Staar (Ster) uit Maastricht. Amper acht dagen voor Kerst brengt Mastreechter Staar u alvast in de echte kerstsfeer. Een programma vol variatie, van bezinnend naar vreugdevol, met bekende en verrassende kerstliederen uit vele landen. De Staar met hun zo bekende bronzen stemgeluid en met medewerking van een gastsoliste en eigen solisten, bas-bariton Bèr Schelling en tenor Fabio Verga. Onder leiding van dirigent Frederik Verhooghe en begeleiding door de virtuoze pianist Michiel Ballhaus.

di.

19.12

Ellen ten Damme

PARIS – BERLIN

>> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 29,50 “Je Veux L’amour!” Van Parijs naar Berlijn, via Doetinchem en weer terug. Kris kras door het knarsende en piepende Europa zegt Ellen ten Damme: “Chantez! en Dansez! Maintenant!” Met de geweldige muziek uit de jaren ‘20, waarin Parijs en Berlijn voorop liepen, ook wel het interbellum genoemd. Maar natuurlijk ook met de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50 en de muziek van vandaag de dag. Denk aan de heerlijke nostalgie van Edith Piaf, Bertold Brecht en Kurt Weill, maar ook aan Yves Montand, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich. Kom naar Ellen en haar 8-koppige superband ‘The Magpies’!

wo.

20.12

Liesbeth List, de musical Heb het leven lief

>> 20:00 / musical / RBZ / 34,50 Een ongelofelijk leven. Een ongelofelijke carrière. Een intens verhaal over een vrouw die alles overwon: haar moeders zelfmoord na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en haar grote liefde Rob. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste. Met de mooiste liedjes van Shaffy, Theodorakis, Piaf en Brel en Renée van Wegberg als Liesbeth List.

december

67


do.

21.12

Het Gelders Orkest I

Romantische kerst met Griegs Pianoconcert >> 20:00 uur / klassiek concert / RBZ / 39,00 >> 19:00 uur / inleiding / 3,00

Een van de populairste pianoconcerten aller tijden én de glorieuze klanken van Richard Strauss – een idyllischer Kerst is nauwelijks mogelijk! Soliste Marianna Shirinyan speelt Griegs hyper-romantische Pianoconcert. De Armeense pianiste, annex jurylid van het Internationale Grieg Concours, wordt geprezen om haar spel. Na de pauze schittert Het Gelders Orkest in vol ornaat met twee kleurrijke werken van Richard Strauss.

do.

21.12

Nits

NITS >> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 20,00

De kern van deze Amsterdamse popgroep (1974) bestaat uit zanger en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (keyboard). De groep scoorde in de jaren 80 hits met nummers als Nescio, In The Dutch Mountains en J.O.S. Days. Inmiddels heeft de band vier Edisons gewonnen en kregen ze een Gouden Harp van de Stichting Conames en de BV Popprijs. Ze werkten samen met onder andere Mathilde Santing en Freek de Jonge.

wo.

27.12

Sesamstraat (2+) Theaterfestival

>> 14:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 15,00 Nieuw: ‘Het Sesamstraat Theaterfestival’! Ontvangst in de foyer door Elmo, kleuren in Tommie’s tekenhoek of sieraden knutselen op Ieniemienie’s sieradenterras. En er is nog véél meer: op de foto in de echte auto van Tommie, een toffe liedjesshow met de grootste hits uit de afgelopen theatervoorstellingen en na afloop een uitgebreide meet and greet met alle Sesamstraat vriendjes! Voor alle kids is er tijd voor een mooie foto, een dikke knuffel of een stoere boks!

december

68


do.

28.12

Familie Kazàn (6+) Kerst met Kazàn

>> 1 4:00 uur en 16:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 17,50 De familie maakt deze feestdagen éxtra magisch met hun exclusieve show “Kerst met Kazàn”. Geniet van de stand-up magic van Nederlands bekendste goochelkunstenaar Hans Kazàn. Lach om de unieke grappen van comedian Steven Kazàn en laat je verbazen door de sensationele illusies van Oscar, Renzo & Mara Kazàn (Magic Unlimited). Een sfeervolle en magische show-beleving voor de héle familie! Vier dit jaar kerst… met Kazàn!

do.

28.12

vr.

29.12

Frans Miggelbrink

Oudejaarsconference drie >> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50

Een traditie is het snel in de Achterhoek maar bij driemaal mogen we wel spreken van het instituut: Achterhoekse Oudejaarsconference. Een beetje Nöhlen en een beetje Drammen en vooral een potje lachen over wat ze de Achterhoek nu weer hebben aangedaan. Tegen de schenen schuppen maar ook weer niet te hard want dat doen we niet. Wie je voor de schenen schopt kun je altijd nog weer een keer nodig hebben. Als Achterhoeker en als columnist van De Gelderlander kijkt hij ‘met Achterhoekse ogen’ terug op het afgelopen jaar.

december

69


DE 11.01 VERLEIDERS do.

Stem Kwijt

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 36,50 DE VERLEIDERS zijn terug met een spetterende, gitzwarte komedie! Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en nieuwkomer Marcel Hensema. De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Maar wat dan?

do.

11.01

Scandinavië op z’n wildst Jolanda Linschooten

>> 20:00 uur / live multimedia presentatie / DGZ / 27,50 Op veler verzoek in herhaling! Tijd is niet te koop, die moet je nemen. Daarom maakte beroepsavonturier Jolanda Linschooten eigenhandig haar traditionele houten ski’s, sneeuwschoenen en kano om er vervolgens wekenlang mee door de ruige Scandinavische natuur te trekken. Niets is mooier dan ‘op eigen houtje’ volledig in de Scandinavische wildernis ondergedompeld te zijn, los van alle beslommeringen. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

wo.

17.01

Boost Vita

>> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00 Een vrouw, een bankje en een vloerkleed. Pas als Vita struikelt over het kleed, lijkt er iets te zijn veranderd, doordat het kleed in een omhelzing de vrouw troost. Ze is niet meer alleen. De vrouw wordt opgetild en eventjes vliegt ze, maar hoe meer er gedraaid en gezwierd wordt hoe meer het lijkt dat er twee mensen zijn en zij heen en weer gegooid wordt tot ze zo duizelig is dat ze valt. Dan trekt het leven versneld aan haar voorbij. Het is chaos in haar hoofd. Tot ze weer een glimp ziet van haar eerste ontmoeting. Daar zet ze de tijd stil.

januari

77


do.

18.01

Amphion Open Voorronde I

>> 20:00 uur / muziektheater / DGZ / 12,50 Find your way on stage! Amphion Open is hĂŠt event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Speciaal voor wie denkt dat hij of zij een levend publiek verdient! Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: het podium van Amphion Open met professioneel licht en geluid staat er voor iedereen vanaf 12 jaar. In drie voorrondes (18 januari, 14 maart en 22 mei) showen de kandidaten hun talent aan een deskundig jury-trio en het publiek. Zij strijden voor een plek in de grote finale in september 2018! Do you have the guts?

vr.

Hendrik Groen

Pogingen iets van het

19.01 leven te maken >> 20:00 / toneel / RBZ / 29,50

De lievelingsbejaarde van Nederland nu in het theater. Met o.a. Beau Schneider en Plien van Bennekom. In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden.

zo.

21.01

De gelaarsde Kat (4+)

Efteling sprookjesmusical >> 13:30 en 16:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 17,50 - kinderen 15,00

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Kom genieten van de nieuwe Efteling sprookjesmusical De Gelaarsde Kat met o.a. Marcel Visscher. Een swingende voorstelling vol kattenkwaad voor de hele familie!

januari

78


di.

23.01

OPVLIEGERS 3

NEW YORK, NEW YORK >> 20:00 uur / show / RBZ / 24,50

Wake Up In The City That Never Sleeps met dé vriendinnencomedy van dit seizoen! OPVLIEGERS 3: NEW YORK! NEW YORK! Opvliegers komt terug! Met een nieuwe bestemming, een nieuw verhaal, nieuwe muziek en… nieuwe gezichten! Schnabbelzangeres Lydia ontmoet eerst Monique in haar hotel en daarna leeftijdsblogger Joke en weduwe Shirley. Ze dompelen zich onder in de stad van de wolkenkrabbers, Broadway, Central Park, Fifth Avenue en yellow cabs! Zoals altijd weer hilarisch. Met Antje Monteiro, Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie.

wo.

24.01

Charkov Staats Opera Theater De Parelvissers

>> 20:00 uur / opera / RBZ / 39,50 >> 19:00 uur / Inleiding / 3,00 De Parelvissers door het Charkov Staats Opera Theater is een geheel nieuwe klassieke versie van Bizet’s meesterwerk. Opera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende decor’s, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet ons mee naar het sprookjesachtige Ceylon waar in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland zich een spannend drama voltrekt. Met groot orkest onder muzikale leiding van Jeroen Weierink.

januari

79


do.

25.01

From Sammy with Love

Met Stanley Burleson en Freek Bartels >> 20:00 uur / musical / RBZ / 32,50

Deze hitmusical vertelt het verhaal van de topentertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. Beide kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer ‘Mr. Bojangles’. Het publiek wordt meegenomen naar het Verenigde Staten van de jaren ‘60, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Een swingende show met een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie.

do.

25.01

Jens van Daele NachtHexen I

>> 20:30 uur / dans / DGZ / 17,50 Met NachtHexen I start Van Daele een cyclus over heldinnen door de wereldgeschiedenis heen. Binnen het universum van de Russische NachtHexen plaatst Van Daele Jeanne d’Arc in het nu. Tegen wat, wie, hoe en of zou d’Arc in onze huidige tijd ten strijde trekken. In NachtHexen I versmelten krachtige dans, emotioneel teksttheater en zinderende live muziek, gebracht door een uitgekiend louter vrouwelijke cast van internationale allure, tot een beklijvend geheel. Puur, energiek en sensitief zoals u van Jens van Daele’s Burning Bridges gewend bent.

vr.

26.01

Back to the Country Part 7

>> 20:00 / theaterconcert / RBZ / 23,50 Deze 7e show is een terugreis naar de tijd toen Country en Rock and Roll gemeengoed waren en de ene hit na de andere werd gescoord. De jaren 50, 60 en 70 dus. De band Savannah neemt u met de solisten Dick van Altena en Cor Sanne mee terug naar die onvergetelijke muzikale tijd toen liedjes nog een mooie melodie hadden. Na de show is er als bonus nog 30 minuten een extra optreden in de foyer en dat is altijd een groot feest vanwege het hoge ‘zing-maar-mee’ gehalte.

januari

80


di.

30.01

Vastgoed B.V.

Met o.a. Huub Stapel >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 35,00

3e editie

Een weekend vol speciale activiteiten!

26 t/m 28 JANUARI 2018 voorstellingen € 10,-

‘Verkopen is een vak. Want als de klant nee zegt, begint de verkoop pas echt. Als je dat niet begrijpt, heb je helemaal niks te zoeken in makelaarskantoor Vastgoed B.V.. Het gaat er namelijk om dat je de deal afsluit! Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.’ Met o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniël Cornelissen, Jelle de Jong, Anton de Bies e.a.

wo.

Het Achterhuis

Met o.a. Raymonde de

31.01 Kuyper en Cees Geel >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50 >> 19:00 uur / Inleiding / 3,00

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop Anne haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen. Met Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma.

januari

81


do.

01.02

Eric van Sauers

De Lief en Leed Tour >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 21,50

Van Sauers excelleert in een stijl die rauw en ruw is, oprecht en ongelooflijk grappig. Hij heeft zich inmiddels ontpopt als een van de beste verhalenvertellers van dit moment. Zijn verhalen zijn hilarisch, ze schuren, ontroeren en zijn soms ook gevaarlijk. Je zult ze niet snel vergeten. Na het zeer succesvolle en fascinerende programma ‘Ontroert’ komt van Sauers nu om met liefde het leed te delen. Komisch. Meeslepend. Urgent. Comedy recht uit het hart.

vr.

02.02

Shirma Rouse

Aretha Franklin Celebration Tour >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 24,50

Neem een kijkje in het leven van ‘The Queen of Soul’ Aretha Franklin, de vrouw, moeder en mens achter die soulstem. Onder begeleiding van een formatie van acht man zingt Shirma Rouse ‘Think’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Respect’ en vele andere favorieten. Shirma Rouse zong met de crème de la crème uit de muziekwereld: Anouk, Alain Clark, Chaka Khan en de Ladies of Soul. Met haar overtuigende deelname aan The Voice of Holland veroverde zij vele harten.

Het Gelders 03.02 Orkest II za.

100 jaar Bernstein met Liza Ferschtman

>> 20:00 uur / klass. conc. / RBZ / 39,00 >> 19:00 uur / Inleiding / 3,00 2018 is Bernsteinjaar! Het Gelders Orkest viert de honderdste geboortedag van de grote Amerikaanse componist met zijn Serenade waarin de Nederlandse topvioliste Liza Ferschtman schittert. De Amerikaanse pers ligt aan haar voeten na haar uitvoering van dit stuk dat Bernstein naar Plato’s filosofische verhandeling Symposium modelleert. Een echt ‘all American’ programma dus, geleid door de gepassioneerde Zuid-Amerikaanse dirigent Christian Vásquez.

februari

86


za.

03.02

Rock4

Best of 15 Years >> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 19,50

Al 15 jaar behoort Rock4 tot dé internationaal gevestigde a capella-bands. Altijd kiezen de zangers hun eigen weg en combineren zij perfecte zang met een unieke muzikale identiteit. Bekende en tijdloze songs worden nooit klakkeloos gecoverd, maar tot nieuwe nummers bewerkt. Soms klein en intiem, soms groots en meeslepend. Het is tijd om terug te kijken naar hun eigen ‘vocale rockgeschiedenis’ in een onovertroffen, vocaal rockconcert vol passie, kracht, emotie en humor. Geniet van een bijzondere uitvoering van grote hits van o.a. Phil Collins, Adele, Alanis Morissette en Sting.

ma.

05.02

Introdans & De Onderwijsspecialisten Spécialité de la Maison >> 20:00 uur / dans / RBZ / 7,50

Modern balletgezelschap Introdans en De Onderwijsspecialisten brengen een bijzonder dansspektakel op de planken. Ruim 150 leerlingen uit het speciaal en regulier onderwijs én professionele Introdansers werken vier weken lang samen met choreograaf Adriaan Luteijn en het docententeam van Introdans Interactie. Het resultaat is de bijzondere en ‘smakelijke’ voorstelling Spécialité de la Maison (Specialiteit van het huis). De kaartverkoop start 7 januari 2018. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

di.

06.02

The Analogues The White Album

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 34,50 Na Magical Mystery Tour en Sgt. Pepper ’s Lonely Hearts Club Band wagen The Analogues zich aan de integrale uitvoering van The White Album. Dit eigenzinnige meesterwerk (een dubbelalbum!) uit 1968 vergt opnieuw het uiterste van muzikanten en productie. Naast de vijfkoppige band komen er flink wat hulptroepen (strijkers, blazers en vintage-instrumenten) en gastmuzikanten mee. Alles voor de perfecte sound. En ook een beetje voor de mooie verhalen.

februari

87


do.

vr.

08.02 09.02

Bert Visscher

Hij wordt vanzelf moe >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 25,00

Visschertje doet al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij u mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Altijd vol goede moed. Immers; met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken; als echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant.

za.

10.02

Checkpoint (8+)

Checkpoint Theater >> 19:30 uur / jeugd/familie / RBZ / 29,00

Beleef Checkpoint nu mee in het theater! De meest spectaculaire en interactieve familievoorstelling van dit theaterseizoen. Een unieke belevenis die je niet snel zult vergeten. Voor het eerst komt Checkpoint naar jou toe… en hoe! Doe mee met de presentator en het testteam, zweef mee met de hoovercrafttest, schiet mee met een zelfgemaakt paintball-kanon en til met een speciale constructie gemakkelijk drie vaders op! Durf jij het aan?

za.

10.02

William Boeva Reset

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 Met 1m37 aan de linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva de grappigste dwerg der Lage Landen. Zijn eerste Nederlandse tournee was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, toch zat hij niet echt aan het stuur. Alles is veranderd, maar is hij zelf veranderd? Aanvaarden de mensen hem nu om wie hij echt is… Om wat hij doet… Of omdat het moet? Tijd om de boel te resetten. Nóg sneller, scherper en verrassender. Want er is zoveel te vertellen.

wo.

14.02

Ali B

KOORTS >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 23,50

Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Nu de verkiezingskoorts een beetje is gezakt, steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Bent u benieuwd naar de uitslag? Kom dan op consult in Schouwburg Amphion.

februari

88


do.

15.02

Lennaert Nijgh theaterconcert Een tip van de sluier

>> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 27,50 Hij was één van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh. Nu 15 jaar na zijn dood herdenken we hem met een groots eerbetoon. Een uniek theaterconcert met grote hits als Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Pastorale én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh. Er wordt gezonden door Sjors van der Panne (TVOH), Jim de Groot (The Passion), Izaline Calister én Lennaert Nijgh’s laatste vrouw en tevens zangeres Josee Koning.

do.

15.02

André Manuel De Onzen

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 19,50 André Manuel gaat in zijn 632e programma op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Hij heeft het over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken. Manuel is actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig.

vr.

16.02

za.

17.02

Tineke Schouten (herhaling) T-Splitsing

>> 20:00 uur / show / RBZ / 38,00 Tineke kijkt nog eens goed naar haar keuzes die ze in het leven heeft gemaakt. Waarom staat ze nog steeds avond na avond op het podium terwijl ze het ook naar haar zin heeft als ze met haar gezin vakantie kan vieren? Het maken van al die keuzes is best vermoeiend, maar Tineke zou Tineke niet zijn als ze er ook niet de humor van inziet. Dus zullen in deze zeer persoonlijke show ook haar bekende typetjes langskomen. Voor vanavond is de keuze op de T-splitsing dan ook makkelijk gemaakt en neem je ‘afslag theater’.

za.

17.02

Thijs Kemperink Bonje!

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 Thijs trekt niet alleen in Twente volle zalen! Deze sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen. In zijn nieuwe programma gaat Thijs aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘Bonje’? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd… Dát is de kracht van Thijs Kemperink.

februari

89


zo.

18.02

Dummie de Mummie (6+)

Een splinternieuwe familiemusical >> 14:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 17,50

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?

wo.

21.02

Nieuwkomers Theater

>> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00 Opnieuw beginnen. In een nieuw land met andere gewoontes: verwondering en onwennigheid. Je wordt verwelkomd of met argwaan bekeken. Wat valt er op aan Nederlanders? Welke inzichten en vergezichten bieden Nieuwkomers? Waar zit de lol en waar begint de wrijving. Een dynamische en ook intieme voorstelling voor max. 60 mensen. Gespeeld door vier acteurs met ieder een verschillende nationaliteit. Met muziek van Joost Brouwer en geregisseerd door Rik Luijmes.

do.

22.02

The Doors in Concert Celebration

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 22,50 Ga mee naar de sixties. De tijd van vrede, liefde, oorlog en revolutie. Jim Morrisons intense poëzie, zijn obscure sjamanistische dansen en de betoverende en sprankelende muziek van de wereldberoemde band The Doors overspoelen de zaal. Tributeband The Doors in Concert geeft een authentieke hommage aan deze psychedelische rockband. Ieder detail ademt toewijding, authenticiteit en professionaliteit. Is everybody in? The ceremony is about to begin!

do.

22.02

Marco Lopes Moedt

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 Moedt gaat over de zoektocht van de man in deze tijd. Zijn we het als man even kwijt? Of stellen we ons een beetje aan? En hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? En kan Marco zich nog meten met de jongere generatie? Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan er voorlopig weer even tegenaan.

februari

90


vr.

Koopavond

Musicalcomedy over De Bijenkorf

23.02 Met o.a. Lone van Roosendaal, Tony

Neef, Anne-Marie Jung, Jeremy Baker >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

De Bijenkorf Klantenservice-balie. Als Philip Mosgaard een krappe broek komt omruilen, treft hij zijn ex Stella. Wanneer de twee herinneringen ophalen aan hun onstuimige liefde, zet dat hun leven op zijn kop. Al gauw wordt de Bijenkorf een emotionele boksring waar oud zeer nieuwe wonden slaat. Philip, zijn vrouw Mary-Ann, Stella, haar minnaar Louis en zelfs baliemedewerker Jacob moeten al hun zekerheden in de uitverkoop gooien om deze dwaze dagen zien te overleven‌

februari

91


vr.

23.02

Max van den Burg

Op een bedje van rucola >> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00

Een perfect afgetraind lichaam hebben, mooie kleren kopen, je tanden laten bleken, vluchtelingen helpen, biologisch eten, culinaire hoogstandjes produceren, dat mooie huis kopen en een hypotheek afsluiten bij een bank die U centraal stelt. Als je alles zou doen waar je zogenaamd gelukkig van zou moeten worden, word je dan ook echt gelukkig? In een dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch eenmansspektakel fileert Max van den Burg de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.

za.

24.02

Tina, de Musical (8+)

Voor meiden, moeders en oma’s

>> 19:30 uur / jeugd/familie / RBZ / 29,50 Het blad Tina bestaat 50 jaar en dat is reden voor een eigen musical! Tina wordt een heerlijke vrolijke muzikale romcom voor het hele gezin. Of je nou achtentachtig bent of acht... van “Tina, de musical” gaat je hart sneller kloppen, gaan je voetjes van de vloer en ga je liedjes meezingen die je nooit meer uit je kop krijgt. Met o.a Alexandra Alphenaar, Ridder van Kooten, Robin van den Heuvel, Theun Plantinga en Mylène & Rosanne. Als meisje, moeder of oma wil je dit gewoon niet missen!

za.

24.02

Joep Onderdelinden OOIT

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 19,50 Een krakend nieuwe voorstelling van ras-verteller en entertainer Joep Onderdelinden; meerdere malen geroemd om zijn beeldende, hilarische manier van vertellen en wordt zelfs vergeleken met Toon Hermans. In OOIT zoekt Joep op zijn eigen absurde wijze, samen met zijn publiek het antwoord op de vragen: Hoe blijf ik een ‘blij ei’? Komt het OOIT nog goed? En, was het OOIT eigenlijk beter?

februari

92


zo.

25.02

Kamermuziek II

Messiah - Georg Friedrich Händel >> 14:00 uur / kamermuziek / RBZ / 24,50

De Messiah is misschien wel de meest geliefde compositie aller tijden. Het werk wordt door het publiek al 260 jaar omarmd. Er zijn talloze bewerkingen in verschillende muziekstijlen van gemaakt, maar er gaat niets boven een uitvoering zoals Händel die zelf voor ogen gehad heeft; met koor, orkest en zangsolisten. Dit meesterwerk wordt uitgevoerd door een keur aan solisten, Camerata Amsterdam en Camerata Vocalis. Dirigent: Jeroen Weierink.

di.

27.02

Creedence Clearwater Revival The Fortunate Sons (USA)

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 27,50 Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival wereldwijd één van de populairste rockgroepen met hits als: ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. De Amerikaanse band The Fortunate Sons uit Chicago zet in de Nederlandse theaters een zeer authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische C.C.R.. Een echte trip down Memory Lane.

wo.

Anne Wil Blankers

28.02 Wat ik moest verzwijgen

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50 Een aangrijpend verhaal van de Joodse onderduikster Jet. Haar zoon Otto is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na de geboorte aan hem afstaat en voorgoed zwijgt over hun Joodse bloedband. Pas aan het einde van haar leven ontmoeten moeder en zoon elkaar weer. Anne Wil staat garant voor toneel van de bovenste plank!

februari

93


do.

Richard Groenendijk

01.03 Om alles!

>> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 22,50 Na een uitstapje met een orkest, verschillende tv-programma’s, waaronder zijn eigen zaterdagavondshow bij RTL 4, is Richard Groenendijk weer terug waar hij hoort; op het toneel met een splinternieuwe show! In Om alles! zien we Groenendijk zoals vanouds van z’n scherpste, grappigste en meest persoonlijke kant. Hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Zorg dat u deze man dit seizoen niet mist. Om Richard, om z’n verhaal, om alles!

vr.

02.03

Joris Linssen & Caramba Serenade

>> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 21,50 Serenade is geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik een orkestje in te huren om je geliefde het hof te maken of je overleden helden te eren. Op Allerzielen (Día de los muertos, Mexicaanse dodendag) maakte de groep een rondreis langs plekken van overleden Nederlandse artiesten, om ze te eren met een lied. Joris Linssen en zijn vrienden smeden deze verhalen en liedjes aaneen tot een hartverscheurende en hilarische voorstelling. Een ode aan het leven, de liefde en de muziek.

za.

03.03

Karin Bruers & Nol Havens Bruers haalt uit

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 19,50 Karin is weer terug met een solovoorstelling in het theater, na ja… solo, met Nol Havens samen. Nol is haar muzikant, chauffeur en persoonlijk entertainer. Ze haalt in haar nieuwe voorstelling uit naar christelijke wethouders, die ze betrapt op porno kijken in het vliegtuig en naar echtparen die hun kinderen slachtofferen in vechtscheidingen. Ze schiet met haar katapult alfamannetjes van de apenrots. Maar wie uithaalt, kan een haal terug verwachten.

maart

95


vr.

za.

My Fair Lady

02.03 03.03 Beleef de beste musical ooit gemaakt! >> 20:00 uur / musical / RBZ / 49,50 Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe… Een grootse productie met overrompelende kostuums en klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’, ‘Kom terug en dans met mij’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’. Met o.a. Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer, Han Oldigs en Yoran de Bont.

maart

96


wo.

07.03

In de Vlaamsche Pot

Hit-serie maakt theaterdebuut! >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

Twintig jaar na de laatste aflevering van ‘In de Vlaamsche Pot’ brengt Theater van de Klucht een theaterversie van deze hilarische hit-serie. Haye van der Heijden klimt voor deze theaterversie opnieuw in de pen. Schuif aan bij Luciën en Karel, geniet van het gestuntel van Dirkje en Frits en… van wie is die reservering in de agenda? ‘In de Vlaamsche Pot’ staat garant voor een avondje ongeremd en keihard lachen! Met o.a. Bas Muijs, Arijan van Bavel, Bettina Holwerda, Onno Innemee en Sabine Beens.

wo.

07.03

Ontdekkingsreis van Atacama naar Andes Chris Stenger

>> 20:00 uur / live multimedia presentatie / DGZ / 27,50 Met reis- en natuurfotograaf Chris Stenger ontdekt u de ongetemde schoonheid van de Chileense Atacama woestijn. U trekt langs de woeste kust van Noord-Chili en ploetert door desolate gebieden van zand, spierwitte zoutvlaktes en verlaten spooksteden. Tenslotte trekt u over de hoogvlakte van de Andes, met z’n spectaculaire en kleurrijke vulkaanlandschappen en staat u oog in oog met mensen en dieren die in deze nietsontziende wereld proberen te overleven. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

do.

vr.

08.03 09.03

Veldhuis & Kemper Geloof ons nou maar

>> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 25,50 “Je moet niet alles geloven wat ze zeggen”. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper zijn terug na hun ‘duo-sabbatical’!

vr.

09.03

Kern Koppen STOMP

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 De gebroeders Kern Koppen hebben voor het eerst een eigen theatershow: STOMP. Wat is dat dan? Turbotaal en levensraps. Hoorspel uit een knoppendoos. Humor om te lachen. Guus van der Steen vertelt verhalen die vloeien, rijmen, en teruggrijpen naar sleutelmomenten in zijn bestaan. Werd jouw kop vroeger ook begraven onder het hoofdkussen van je broer? Is jouw hart ook versnipperd in de keukenmachine van je eerste liefje? Het zijn van die dingen die iedereen kan herkennen.

maart

97


za.

10.03

zo.

11.03

MPG Jeugd Alice

>> za 19:00 uur en zo 12:00 en 16:00 uur / musical / DGZ / 12,50 Musical Producties Gaanderen Jeugdtheater presenteert de musical ‘Alice’, gebaseerd op Lewis Caroll’s ‘Alice in Wonderland’ en ‘Trough the Looking-Glass’. MPG neemt je mee naar Wonderland waar Alice allerlei avonturen beleeft met de meest bizarre en grappige figuren. Een vrolijke en kleurrijke musical voor het hele gezin en voor alle leeftijden! Ga je mee op avontuur? Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

za.

10.03

Van der Laan & Woe Pesetas

>> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 22,50 Godzijdank: Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn weer terug op de planken! Het kan niet op. Een jaar lang waren ze alleen te zien in het succesvolle tv-programma De Kwis, maar nu kunt u ook weer in het theater genieten van dit virtuoze cabaretduo. Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen. Of, zoals het aloude spreekwoord zegt: “Wilt men naer ietsch mietersch toe, kiesch voor Van der Laan en Woe”.

di.

13.03

NUHR

Alle 30 NUHR >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 27,50

Een unieke mogelijkheid om deze historische cabaretmannen nog één keer aan het werk te zien. Met Alle 30 NUHR laten ze hun 30 favoriete scènes uit 30 jaar samenwerking zien in een zeer beperkt aantal theaters. Dat lijkt op een best-off programma. Maar NUHR zou NUHR niet zijn als ze niet met het bestaande materiaal een heel nieuw programma zouden maken, met scènes en liedjes die nog steeds actueel lijken te zijn en het beste bij elkaar naar boven halen.

wo.

14.03

Amphion Open Voorronde II

>> 20:00 uur / muziektheater / DGZ / 12,50 Find your way on stage! Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Speciaal voor wie denkt dat hij of zij een levend publiek verdient! Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: het podium van Amphion Open met professioneel licht en geluid staat er voor iedereen vanaf 12 jaar. In drie voorrondes (18 januari, 14 maart en 22 mei) showen de kandidaten hun talent aan een deskundig jury-trio en het publiek. Zij strijden voor een plek in de grote finale in september 2018! Do you have the guts?

maart

98


wo.

14.03

Introdans II 5*****★★★★★

>> 20:00 uur / dans / RBZ / 28,50 Het programma 5***** van Introdans toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. Naast Mauro de Candia’s beeldschone La Morte del Cigno bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken, gecreëerd door Jirí Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh. De titel 5***** is een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te ‘meten’ aan de hand van het aantal sterren.

wo.

14.03

De Theatertroep

Zonder toestemming >> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00

Een ode aan de anarchie. In een tijdsgeest waarin er een groeiende tendens is naar polarisatie; óf het één óf het ander, plaatst de Theatertroep alles naast elkaar. In een tijdsgeest waarin van theatermakers gevraagd wordt om glasheldere concepten en aantoonbaar nut, presenteert de Theatertroep een kleurrijk, chaotisch en onnavolgbaar geheel. De Theatertroep werkt samen met Judith Herzberg.

do.

15.03

Johnny Cash Roadshow Clive John IS Johnny Cash

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50 Niet te missen voor de echte fans en iedereen die alles wil weten van Johnny Cash! Zijn leven wordt op een beeldende en muzikale wijze in een authentieke show neergezet. In deze nr. 1 beleving van “The Man in Black” door Clive John - winnaar van vele awards - wordt met een verbazingwekkende gelijkenis getoond hoe een echte Cash-show eruit zag. Deze uitvoering wordt mede mogelijk gemaakt door de familie Cash en is wereldwijd de grootste in zijn soort.

maart

99


do.

15.03

Carole King - A Natural Woman Esther Groenenberg

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 19,50 Zangeres Esther Groenenberg brak door met de grote Youtube-hit ‘Oh meisje’ en leverde sindsdien drie pareltjes van albums af. Vanavond brengt ze een ode aan haar grote idool Carole King, bekend van hits als ‘A Natural Woman’, ‘You’ve Got A Friend’ en ‘The Loco-motion’. Kings grote meesterwerk ‘Tapestry’ uit 1971 staat centraal, aangevuld met talloze hits die ze schreef voor andere artiesten en uiteraard de muziek van haar soulmate James Taylor.

vr.

16.03

Het Groot Niet Te Vermijden The Inevitables

>> 20:00 uur / show / RBZ / 27,50 Vijf heldhaftige multi-instrumentalisten en een unieke formule laten u een avond lang ontsnappen aan uw eigen sores. Het Groot Niet te Vermijden maakt al jaren muziek om naar te kijken en theater om op te dansen. In een verse samenstelling maar volgens aloud en beproefd recept brengt Het Groot hun “dan weer dit dan weer dat” theater. Ook in hun nieuwe humoristische muziekvoorstelling ‘The Inevitables’ nemen zij u op bliksembezoek mee langs alle muzikale uithoeken van de wereld.

vr.

16.03

Rundfunk

Wachstumsschmerzen >> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.” Na de succesvolle televisieserie is Wachstumsschmerzen de eerste voorstelling van het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde).

za.

17.03

Marc-Marie Huijbregts (herhaling) GETEKEND

>> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 26,00 Onweerstaanbaar, aanstekelijk en vilein. Marc-Marie gebruikt alles wat hij meemaakt om er iets scherps of grappigs over te zeggen; van het boek van een opruimgoeroe tot zijn ervaringen in de Nederlandse horeca als hij op tour is. De verhalen worden ingeleid door dingen die hij zou willen veranderen aan zichzelf. Wat doe je als je liever iemand anders was geweest, en als degene in wier ogen jij geliefd was, er niet meer is? GETEKEND is daarmee een diepzinnig en persoonlijk programma dat drijft op emotie.

maart

100


za.

17.03

Makis Seviloglou Up side down soul

>> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 21,50 Na vijf uiterst succesvolle theatertournees komt de Griekse zanger/componist Makis Seviloglou opnieuw naar Nederland. Aanleiding… Makis’ nieuwe cd! Hij wordt sinds een aantal jaren gezien als dé representant van de nieuwe generatie Griekse musici en componisten. Zijn ontspannen podiumpresentatie gecombineerd met de allerbeste musici uit Griekenland maken dit nieuwe prachtprogramma tot een absolute aanrader voor elke (wereld)muziekliefhebber.

zo.

18.03

Kamermuziek III

Ekaterina Levental: harp, zang, verteller >> 11:30 uur / kamermuziek / DGZ / 19,50

Rossini, Verdi, Shostakovits, Rachmaninov en Von Glück zijn de muzikale ingrediënten van dit bijzondere concert. Zangeres en harpiste Ekatarina Levental vertelt het aangrijpende verhaal over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. De Weg: een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. De weg die leidde van land naar land toen zij en haar familie niet in Oezbekistan konden blijven vanwege oplaaiend antisemitisme.

zo.

18.03

Fien & Teun (2+)

Feest op de boerderij! >> 14:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 12,50

Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids en nu ook in het theater met hun eigen, oer-Hollandse familievoorstelling. In deze muzikale theatervoorstelling beleven Fien & Teun avonturen op de boerderij, samen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond. Met o.a. Sita Vermeulen.

di.

20.03

Romeo & Julia

Toneelgroep Oostpool >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 25,00

Julia en Romeo kiezen voor keihard en radicaal. Tegenover de haat tussen hun families stellen zij een verwoestende daad van zelfvernietiging. Het is hun pleidooi voor verandering. Liefde faalt in het doorbreken van haat, dat lukt alleen de dood. Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van deze klassieker. Kasper Tarenskeen en Jan Hulst maakten een brutale bewerking met behoud van de prachtige poëzie van het origineel.

maart

101


di.

20.03

Emilio Guzman Kom dan!

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 19,50 Emilio gaat het helemaal anders doen. Na drie voorstellingen tegen populisme, is de wereld alleen maar populistischer geworden. De blanke boze mannen hebben gewonnen. Zij hebben nu de macht. Oftewel: nu zijn zij de elite. Nu is Emilio een blanke boze man. Nu mag hij ongeremd boos zijn. Zonder nuance. Zonder beleefdheid. Zonder twijfel. Kom dan! “Als Emilio Guzman eenmaal op stoom komt, zien we een uitstekende cabaretier.” (Volkskrant)

wo.

21.03

Paul de Munnik PAUL MET BAND

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 24,50 Na zijn alom geprezen eerste album ‘Nieuw’ verschijnt begin 2018 het tweede album van Paul de Munnik. Gewapend met de nummers van deze albums en zijn prachtige stem belooft het programma PAUL MET BAND een heerlijke avond te worden voor de liefhebber van het betere theaterlied en de Nederlandstalige popsong. Misschien wel Nederlands beste theaterzanger komt graag doen wat hij het liefste doet: een avond lang zingen onder begeleiding van een fantastische band!

za.

24.03

Twente Plat 40 jaar

>> 20:00 uur / revue / DGZ / 20,50 Twente Plat viert dit seizoen het 40-jarig jubileum. In een heerlijke nieuwe voorstelling laat deze populaire Twentse humorgroep zien waarom ze nu al 40 jaar lang het publiek aan zich weet te binden. Heerlijke conferences, knotsgekke sketches en doldwaze liedjes maken een bezoek aan Twente Plat tot een feest voor de lachspieren. Naast een terugblik op de afgelopen 40 jaar is er ook meer dan voldoende ruimte voor prachtige nieuw repertoire van dit 40 jaar jonge gezelschap. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

za.

24.03

Symphonic Rock Night Met o.a. Bert Heerink

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 24,50 Yes, Camel, Pink Floyd, Genesis en Supertramp; de muziek van deze bands staat bekend als symfonische rock, ontstaan in de jaren ‘70. Tijdens de Symphonic Rock Night neemt een gezelschap van twaalf doorgewinterde topmuzikanten onder leiding van presentator/leadzanger Bert Heerink (o.m. Vandenberg en Kayak) het publiek mee op een reis door die ‘goeie ouwe’ tijd. Qua licht en geluid een adembenemende show!

maart

102


di.

27.03

Stef Bos & Band Kern

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 27,50 Kern: (de; v(m); meervoud: kernen). 1. het binnenste, middelste of voornaamste gedeelte van iets. 2. kiem, beginsel. 3. de hoofdzaak, het wezenlijke. Kern: een reis van een vijftiger, die stil staat bij de grote thema’s, om de diepte en de hoogte in te gaan, om alles eruit te zingen en te schrijven wat er in zit. Kern: een verzameling van oude songs en nieuwe songs die eind 2017 het licht zullen zien op cd…

wo.

28.03

Roem

Met Victor Reinier en Renée Soutendijk >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend van het prachtige ‘De Kus’, schreef speciaal voor steracteurs Victor Reinier en Renée Soutendijk een treffend toneelstuk. ‘Roem’ voert ons mee naar de wereld van de BN’ers. Wat doet bekendheid met iemands karakter? En wat gebeurt er als de held van zijn voetstuk valt? Een ingewikkelde relatie tussen patiënt (Reinier) en behandelend psychiater (Soutendijk) groeit gaandeweg de sessies.

do.

29.03

Die Zauberflöte

Staatsopera van Tatarstan >> 20:00 uur / opera / RBZ / 39,50 >> 19:00 uur / inleiding / 3,00

‘Die Zauberflöte’ is de meest gespeelde opera van Mozart en behoort daarmee tot het onverwoestbare repertoire. De prachtige muziek en de wonderbaarlijke verwikkelingen in de betoverende uitvoering van de Staatsopera van Tatarstan nemen u mee naar een Harry Potter-achtige sfeer. Een magische operabeleving van formaat! De opera wordt in het Duits gezongen, er is Nederlandse boventiteling.

maart

103


vr.

30.03

PRINCE

PRINCE TRIBUTE BAND >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 19,50

Een funky ‘Prince’-avond van ongelofelijk hoog muzikaal niveau! Voor de pauze kunt u eenvoudigweg niet stil blijven zitten op uw stoel, want dan speelt de muziekfilm ‘Purple Rain’ op het grote doek in de Rabobank Zaal. Na de pauze is het podium omgebouwd tot een ware danstempel en geniet u van een live staconcert van de PRINCE TRIBUTE BAND. Drie vocalisten (David Dam, Kris Rietveld en Jessy Hay), een bassist, saxofoniste en een drummer speelden op de herdenking van deze legende. De klik bleek zo magisch, dat er een geweldige tribute band is ontstaan die menig zaal op zijn kop zet!

za.

31.03

Scrum

Single Malt Folk >> 20:30 uur / theaterconcert / DGZ / 21,50

De deuren van The Dirty Glass gaan weer open. Kom binnen, geniet van de verhalen en liederen van het leven en proost op de liefde, vriendschap en muziek. De energieke, enthousiaste, eerlijke en krachtige akoestische folk van Scrum weet iedereen te raken. Traditionele tunes worden afgewisseld met moderne eigen muziek. Altijd met een lach of een traan. De voorstellingen van Scrum doen je verlangen naar een avond in de pub!

Vrienten, 31.03 Kooymans en de Groot za.

Vreemde Kostgangers (herhaling) >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 47,00 Drie mannen van het eerste uur, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie, hebben besloten de handen ineen te slaan. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot brengen Vreemde Kostgangers. Ze zingen nieuwe nummers, een persoonlijke favoriet, een duet of een (Engelstalig) nummer van elkaar in een anders jasje. Het wordt een avond waarvan u alleen maar kunt genieten!

maart

104


wo.

04.04

Woef Side Story (8+) RO Theater

>> 19:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 19,50 Woef Side Story speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond. Regisseur Pieter Kramer (o.a. De Gelaarsde Poes) brengt deze veelgeprezen musical uit 2013 weer terug in de theaters.

do.

05.04

3JS

10-jarig Jubileum >> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50

In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. De songs die ze schreven hadden vaak een folky-basis van akoestische gitaren, viool en accordeon en de spitsvondige teksten verdienden een luisterend oor. Ideale muziek voor in het theater. In tien jaar tijd volgden er negen albums en tien verschillende theatertournees. In deze jubileumshow blikken de 3JS muzikaal en verbaal terug op alle voorgaande shows‌ en het gaat verder.

vr.

za.

06.04 07.04

Jon van Eerd Harrie & Eva

>> 20:00 uur / toneel / RBZ / 28,50 Op de zevende dag was er rust. Totdat... Harrie het Paradijs binnenwandelde! In deze dolgekke en uniek grappige komedie neemt Harrie Vermeulen steeds de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt Harrie er weer een kolossale chaos van. Bovendien heeft hij een flinke snoepverslaving en lijken de vijgenbladeren te klein, hetgeen zijn potsierlijke voorkomen in het Paradijs niet ten goede komt. Een paradijselijke komedie met Jon van Eerd, Margo Dames, Karel Simons, Rosalie de Jong en Mouna Goeman Borgesius.

vr.

06.04

Huub van der Lubbe Wat Speelt

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 21,50 WAT SPEELT is het nieuwe theaterprogramma van Huub van der Lubbe. Een programma vol muziek. Huub vertelt de verhalen achter zijn liedjes, het eerste idee, de inspiratiebronnen. Bijzondere gebeurtenissen, ontmoetingen en toevalligheden. Over helden als Cuby, Solomon Burke, Joe Cocker en Ramses Shaffy. Maar ook over onbekende grootheden die zijn muzikale geschiedenis bepaalden.

april

105


za.

07.04

Gerhardt en Peter Faber What Lovers Do

>> 20:30 uur / muziektheater / DGZ / 19,50 “Het is laat in de avond. In de grote stad. Jaren ‘50. Onder een lantarenpaal wacht een man op zijn liefje. Terwijl zijn vrouw thuis op hem wacht.” ‘What Lovers Do’ is een verontrustend openhartig betoog over sex, vreemdgaan, eeuwige liefde, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul. Of u wijzer naar huis gaat omtrent de liefde weten wij niet. Wel weten we dat de kans groot is dat uw man een hoed aanschaft en u mee uit vraagt voor een avondwandeling.

zo.

08.04

Hans & Grietje, de musical (4+) Met KEET! als Grietje

>> 14:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 18,50 ‘Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Na een reeks betoverende sprookjesmusicals presenteert Van Hoorne Entertainment dit seizoen haar tiende sprookje ‘Hans & Grietje De Musical’. Het eeuwenoude sprookje over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos werd al eerder bewerkt tot een smakelijke familievoorstelling en keert terug in een spiksplinternieuw, kleurrijk jasje. Doe je ook mee aan de verkleedwedstrijd?

di.

10.04

Chippendales

Best. Night. Ever. Tour 2017 >> 20:00 uur / show / RBZ / 44,50

Beleef de ultieme Girls Night Out! De enige echte Chippendales komen terug naar Nederland. Al meer dan 35 jaar staat een show van de Chippendales garant voor een avond vol onweerstaanbare verleiding met maar één doel: het plezier van het vrouwelijk publiek. Met dans, zang en theater geven de breed geschouderde heren een unieke show met entertainment van de bovenste plank. Verwacht een avond waarin fantasieën geprikkeld worden met smaakvolle en exotische verleidingen in stijl.

wo.

11.04

René van Meurs Ik beloof niks

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 René van Meurs heeft van alles meegemaakt waar hij jullie graag over vertelt. Het zou een avondje vol mooie verhalen, rake grappen en flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Eigenlijk was hij van plan om exact te doen wat je van een avondje cabaretteketet verwacht. Hoog tijd voor open vizier, oprechte verbazing en elkaar leren kennen. Laten we één ding afspreken: jullie zijn op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze zijn laatste belofte.

april

106


do.

12.04

Vele Hemels boven de zevende

Naar de roman van Griet op de Beeck >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50

In haar roman heeft Griet op de Beeck haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs (o.a. Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Peter Bolhuis en Stefan Rokebrand) ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot… de loutering.

vr.

13.04

Sara Kroos

Zonder verdoving >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 25,00

Sara Kroos is snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Niemand anders laat u zo alle hoeken van de zaal zien als zij. ‘Zonder verdoving’: wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Dat is Kroos. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

vr.

13.04

1e Nederlander op 82 Alpen boven 4000m? Jelle Staleman

>> 20:00 uur / live multimedia presentatie / DGZ / 27,50 Als gediplomeerd berg- en skigids beklom Jelle Staleman bijna alle 82 vierduizenders in de Alpen; in gezelschap of alleen. Ook al staan professioneel vakmanschap en veiligheid bij Jelle voorop, de berg is altijd ‘de baas’ en onverwachte situaties en gevaar klimmen altijd mee… Wordt Jelle de 1e Nederlander die alle 82 Alpentoppen boven de 4000m op zijn naam mag schrijven? Beleef het mee! Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

za.

14.04

Oost-Gelders Symfonieorkest Met Wibi Soerjadi

>> 20:00 uur / klassiek concert / RBZ / 20,00 Wibi Soerjadi speelt, begeleid door het Oost-Gelders Symfonieorkest, het schitterende 1e pianoconcert van Tschaikowsky. Met onder andere de prachtige Polowetzer dansen van Borodin, de geheimzinnige Nacht op de kale berg van Moessorgsky en het romantische Poème lyrique van Glazoenow neemt het OGSO onder leiding van Alexander Geluk u verder mee op een afwisselende muzikale reis door het Rusland van de 19e eeuw. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

april

107


za.

14.04

Klein Theater Doetinchem Een Sneeuw

>> 20:30 uur / toneel / DGZ / 14,50 Er wordt een verjaardag gevierd van iemand die niet kan praten. Panda. Het zou wel eens zijn laatste verjaardag kunnen zijn. Maar daar wordt niet over gesproken. Zoals er zoveel dingen zijn waarover niet wordt gesproken. Over Panda zijn ziekte, het kamp in Indië, over wat er in mensen omgaat als ze dingen meegemaakt hebben. Wie heeft er meer recht op verdriet? Klein Theater Doetinchem legt actuele vragen bloot die niet snel beantwoord kunnen worden. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

zo.

15.04

Het Gelders Orkest III

Mozarts betoverende klarinetconcert >> 14:00 uur / klassiek concert / RBZ / 39,00 >> 13:00 uur / inleiding / 3,00

Soloklarinettist Arno Stoffelsma speelt Mozarts Concert voor klarinet en orkest uit 1791. Het Weense werk wordt in- en uitgeluid door Schotse klanken. Mendelssohn is na een bezoek aan Schotland zó geïnspireerd dat hij in zijn Symfonie nr. 3 het landschap in klanken wil ‘schilderen’. Dirigent Bas Wiegers opent het programma met Cumnock Fair van de Schotse componist James MacMillan. Pianist Ralph van Raat soleert in deze modernistische fantasie.

di.

17.04

Omdenken (herhaling) De Lastige Kinderen?

>> 20:00 uur / show / RBZ / 24,50 Na een zeer succesvol eerste seizoen komt Berthold Gunster samen met acteur Dion Vincken terug met de ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Omdenkshow, gebaseerd op de gelijknamige bestseller. Kinderen? Stop met ze op te voeden. Het is vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou-moeten-zijn. Zoals bij alle programma’s van Omdenken is de voorstelling een mix van theater, lezing en cabaret. Welkom in de explosieve wereld van de opvoeding!

wo.

18.04

Bert Gabriëls Gelukzoeker

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 Twee shows bracht Bert Gabriëls in Nederland al in de theaters. En met succes! Daarom komt hij terug naar Nederland met zijn straffe comedy ‘Gelukzoeker’, verpakt in doordraaiende redeneringen. Bert heeft voor u uitgezocht of het mogelijk is om gelukkig te zijn in deze wereld. Een schijnbaar eenvoudige vraag, die Bert beantwoordt met filosofische spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z’n-raap-comedy.

april

108


wo.

18.04

Bellevue Producties Niemandsland

>> 20:30 uur / toneel / GP / 18,00 Een zoon komt aan bij het huis van zijn overleden moeder. Hij verwacht een leeg pand, klaar voor taxatie en verkoop. Wat hij aantreft is zijn jeugdliefde. Destijds was hij de zoon en zij de meid. Nu is hij moederloos en zij volwassen. De, in woorden van zijn ouders, allochtoon van lagere komaf is stiekem in het huis van zijn moeder gaan wonen. De zoon en de werkster hebben verschillende herinneringen aan hun gedeelde verleden. Wat is waar en wat is gelogen?

do.

19.04

Harrie Jekkers & Klein Orkest Later is allang begonnen...

>> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 29,50 Harrie Jekkers wil vroeger nog 1 keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest, de popgroep waar hij van 1979 tot 1985 zanger was. Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band, en hij zal daarbij worden begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums) en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen).

za.

21.04

The Best of Britain The 4th!

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 26,00 Met een compleet nieuw programma met de allergrootste hits van Engelse bodem, zet The Best of Britain wederom een avondvullend muziekspektakel op de planken. Van The Beatles tot Coldplay en zo’n beetje alles daar tussenin passeert de revue en biedt u deze avond een feest van herkenning! Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Maarten Peters en Brenda van Aarsen brengen samen met vijf topmuzikanten een avondvullende show om nooit meer te vergeten.

za.

21.04

Benjamin van der Velden Ik Ben

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 Uitzonderlijk talent Benjamin van der Velden is uitgeroepen tot ‘TVB new artist’ maar het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij van het theater proefde in de finale van een singersongwritercompetitie en een cabaretfestival. Zijn nog ruwe talent werd direct herkend. Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid.

april

109


Peuterfestival

22 april • 9.30 - 13.00 uur zo.

22.04

Het Muizenhuis (3+)

Prentenboekjesfestival ‘Feest in de stad’ >> 10:00 en 11:45 uur / jeugd/familie / DGZ / 7,50

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia is SUPER-nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPER-verlegen en REUZE-braaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen. In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. ‘Het Muizenhuis’ is onderdeel van het Prentenboekjesfestival ‘Feest in de Stad’.

zo.

22.04

nijntje op de fiets (2+)

Prentenboekjesfestival ‘Feest in de stad’ >> 9:45 en 11:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 7,50

nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. ‘nijntje’ is onderdeel van het Prentenboekjesfestival ‘Feest in de Stad’. © Mercis

april

110


di.

24.04

Leo Blokhuis & Roel van Velzen

QUEEN - A Night at the Theatre

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 26,50 De popgroep Queen speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de muzikale smaak en carrière van muziekvrienden Leo Blokhuis en Roel van Velzen. Tijdens dit concert bewegen Leo en Roel zich kriskras door de Queen-story heen, op zoek naar de ultieme betekenis van deze legendarische band voor de popmuziek en voor henzelf. Het ‘ware verhaal over Queen’ komt naar boven en de VanVelzen band spettert als nooit tevoren. Het wordt een spectaculaire avond!

wo.

25.04

The Full Monty

Schaamteloos grappig >> 20:00 uur / musical / RBZ / 34,50

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een strip-act. Met je beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. En je gaat voor niets minder dan de Full Monty! Schaamteloos grappig en niets verhullend! Deze aanstekelijke, pikante en ontroerende musical met swingende songs werd een wereldhit en de filmversie won een Oscar.

april

111


wo.

25.04

De Blonde Jongens en Tim DEBJET

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 17,50 De Blonde Jongens en Tim - kortweg DEBJET - wonnen in 2014 de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Wie hun avondvullende debuutvoorstelling ziet, begrijpt wel waarom. DEBJET is fysiek, feestelijk en fantastisch. Imaginaire goochelacts gaan hand in hand met billenkletsende travestieacts. Kungfuvechters ontregelen heftige Griekse tragedies. Je kunt het zo gek niet bedenken. Cabaret voor het publiek van de toekomst.

za.

28.04

Frans Bauer Tour de Frans

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 37,50 Een avond met Frans Bauer is méér dan een aaneenschakeling van zijn enorme repertoire aan hits. De ongekend populaire moderne troubadour vermaakt het publiek op een manier zoals alleen hij dat kan. De feestelijke liedjes worden afgewisseld met zijn ondeugende humor, die in een populaire cabaretvoorstelling niet zou misstaan. Strijk neer in het rode pluche en laat u meeslepen in een avond ongedwongen vermaak van Nederlandse bodem.

zo.

29.04

Kamermuziek IV Brothers & Sisters

>> 11.30 uur / kamermuziek / DGZ / 22,50 De zangeressen Charlotte & Josefien Stoppelenburg en het pianoduo Martijn & Stefan Blaak vormen samen het ensemble Brothers and Sisters. In unieke harmonie en samenspel, verrassen ze het publiek tijdens concerten in Europa en de VS. Afzonderlijk zijn ze al te horen geweest in onze zondagochtendserie. De zangeressen tijdens o.a. Pergolesis “Stabat Mater” en de heren als pianoduo. Mozart, Liszt, Schubert en Nicolai, worden uitgevoerd in het onvergelijkbare ensemblespel van twee familieduo’s samengesmeed tot één kwartet.

zo.

29.04

Introdans - Familievoorstelling (6+) KYLIÁN4ALL

>> 14:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 13,50 Ton Wiggers en Roel Voorintholt ontvingen in 2016 de Jirí Kylián Ring voor hun grote verdiensten voor de dans in Nederland. Een kroon op het werk van de algemeen directeur en artistiek directeur van Introdans. In het programma KYLIÁN4ALL presenteren zij dan ook met veel trots een aantal hoogtepunten uit het oeuvre van de meesterchoreograaf: Trompe L’Oeil, Sechs Tänze, Indigo Rose en het uitbundige Chapeau, als kers op de taart.

april

112


di.

01.05

The African Mamas met Leoni Jansen Siyabonga Makeba

>> 20:00 uur / show / RBZ / 34,50 Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo staat Miriam Makeba bekend als ‘Mama Africa’. In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas samen met Leoni Jansen een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland. Een bruisend theaterconcert met een bijzonder verhaal.

wo.

02.05

Alex Klaasen Showponies

>> 20:00 uur / show / RBZ / 32,50 Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Samen met collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans.

mei

115


do.

You’re the Top

Met o.a. Paul Groot als

03.05 Cole Porter én live orkest >> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 34,50 Cole Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs: ‘I’ve Got You Under My Skin’, ‘Night And Day’, ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’ en de musicals ‘Anything Goes’, ‘High Society’ en ‘Kiss Me, Kate’. Paul Groot als Cole Porter, Marjolein Keuning als Linda Porter, Marcel Jonker als Monty Woolley e.a. met live orkest. ‘You´re The Top’ schetst een wervelend beeld van zijn levensverhaal en zijn muziek.

Stefano Keizers 03.05 Erg Heel do.

>> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 15,00 Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Als wolf in clownskleren werd hij 3e bij De Slimste Mens. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Keizers ontregelt en danst grijnzend over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

zo.

06.05

Het Zandkasteel (3+) Koning Koos is jarig!

>> 14:00 en 16:00 uur / jeugd/familie / RBZ / 17,50 – kinderen 10,00 Al acht jaar reist Het Zandkasteel met veel succes langs de theaters. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige Z@ppelin tv-serie. Deze spiksplinternieuwe en tevens leerzame familievoorstelling, nodigt de kinderen uit om lekker mee te dansen en zingen. Spelen is leren! Natuurlijk zijn ook de konijntjes daar en komt de Neuzenkriebeldans voorbij! Na afloop mogen de kinderen samen met Koning Koos, prinses Sassa en Toto op de foto.

mei

116


wo.

09.05

Mooi weer vandaag

Met Bram van der Vlugt >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 27,50 >> 1 9:00 uur / Inleiding / 3,00

Mooi weer vandaag begint met alledaags gebabbel in het park tussen twee mannen, Max en Arnold. Voornamelijk praten zij over het weer. Maar hun gesprek stokt voortdurend. Als snel blijkt dat hier meer aan de hand is. Als Max en Arnold de vrouwelijke patiënten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk waar deze mensen zich bevinden: op het terras van een psychiatrische kliniek. Maar zijn ze hier vrijwillig? Mooi weer vandaag is een tragikomedie, gespeeld door vier fantastische acteurs.

do.

10.05

vr.

11.05

Claudia de Breij Nu

>> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 26,50 Heeft u al haar cd’s grijsgedraaid, boeken verslonden en bent u al bekomen van haar knallende oudejaarsconference? Kom dan snel naar het theater, want daar staat Claudia nu.

za.

12.05

The story of the Troubadour LSB Experience

>> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 24,50 Vijf mannen met een groot kloppend hart voor de muziek van the Westcoast. The Troubadour is één van de meest beroemde music clubs van Amerika. Joni speelde er, Springsteen, Carole King, Neil Young… U hoort de mooiste liedjes van de helden van The Troubadour: Jackson Browne, The Eagles, James Taylor, The Byrds, Crosby, Stills & Nash. Met wisselende gasten, o.a. Dolf Jansen, Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman.

za.

12.05

Maskerade Schaduwen

>> 20:30 uur / toneel / DGZ / 15,00 ‘Schaduwen’ is een stuk over onbaatzuchtige liefde. Prachtige ontroerende scènes en dialogen wisselen elkaar af. Twee schaduwspelers verwoorden en spelen Maria. Langzaam ontrolt zich het levensverhaal van Maria, ooit een beroemd actrice en nu gebonden aan een rolstoel door een beroerte. Als gevolg heeft Maria een afasie. Voor haar hoeft het allemaal niet meer. Tot er opeens totaal onverwachts bezoek komt. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

mei

117


wo.

16.05

Saman Amini

Samenloop van Omstandigheden >> 20:30 uur / muziektheater / GP / 18,00

Voorstelling waar Saman met anekdotes, projecties en een band een indringend, freudiaans en autobiografisch portret schetst. Samenloop van Omstandigheden is een persoonlijk verhaal waarin alle universele thema’s samenkomen tot het punt waar ze een individu vormen. Saman Amini zingt, speelt en vertelt over zijn leven, zijn ouders, de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.

wo.

16.05

Frühjahrsfest der Volksmusik Spiel mir Einer

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 39,50 Tijdens het grote Frühjahrsfest der Volksmusik lokken Wijbrand van der Sande en zijn Duitse collega Hansy Vogt (ARD televisie) elkaar uit de tent over allerhande verschillen tussen Nederland en Duitsland. Ze schakelen de hulp in van hun vrienden uit de Schlager- en Volksmusik. Een wervelende bühneshow met Anita & Alexandra Hofmann, Grand Prix der Volksmusik winnaars Vincent & Fernando, de leukste plattelandsvrouw van Duitsland: Frau Wäber, Die Jungen Thierseer en Tirol Sound. Verhuring: deze voorstelling valt buiten de artistieke verantwoording van Amphion.

do.

17.05

Aquarium

Een inktzwarte komedie >> 20:00 uur / toneel / RBZ / 29,50

Vier topacteurs (Pierre Bokma, Jaqueline Blom, Annick Boer en Guy Clemens) zijn te zien in een nieuwe komedie van dé toneelschrijver van dit moment: Nathan Vecht (o.a. Kunsthart, In de ban van Broadway). De regie is in handen van Aat Ceelen (o.a. De Verleiders). Televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter betrekken hun nieuwe appartement. Nog vóór de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

mei

118


vr.

18.05

Lebbis

De Bovengrens >> 2 0:00 uur / cabaret / RBZ / 21,50

Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachtenwisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon. Voorbij eten, veiligheid, onderdak. Wat is er voor moois te doen voorbij de Ondergrens? Op naar De Bovengrens. Samen met u wil Lebbis op deze avond kijken naar wat we doen, waarom en waar het heen gaat.

za.

19.05

Het Gelders Orkest IV

Alexeev vlamt met Symfonische dansen >> 20:00 uur / klassiek concert / RBZ / 39,00 >> 19:00 uur / inleiding / 3,00

De Russische maestro Nikolai Alexeev heeft een fabelachtige techniek waarmee hij ieder orkest vrijwel woordeloos naar zijn hand weet te zetten. En in dit programma maar liefst twee: Het Gelders Orkest én het Orkest van het Oosten. Voor Sjostakovitsj’ Eerste pianoconcert - een solowerk in combinatie met een solotrompet - deelt Alexeev het podium met zijn zeer getalenteerde landgenoot Alexander Melnikov. Na de pauze is het tijd voor de uitbundige Symfonische dansen van Rachmaninov!

za.

19.05

Le Roux & d’Anjou – Echte liefde Nieuw fabuleus cabaretduo >> 20:30 uur / cabaret / DGZ / 19,50

Lieneke Le Roux en Mylène d’Anjou, gelauwerd in toneel en cabaret, brengen samen een absurdistische en muzikale theatervoorstelling. Een hilarische avond, schaamteloos geïnspireerd op Absolutely Fabulous en hun knettergekke leven! Terwijl de wereld om hen heen in een razend tempo verandert, doen de dames er alles aan om dat tempo bij te benen en liggen ze op ramkoers met de Cloud, de jeugd en hun sociale leven. Op hartverscheurende en humoristische wijze zien we hun verwoede pogingen op zoek naar zingeving en liefde.

zo.

20.05

ma.

21.05

Nick & Simon Aangenaam

>> 20:00 uur / RBZ / theaterconcert / 39,50 Precies op het moment dat de mannen hun zevende studio-album lanceren, gaan ze ook weer op tournee door de theaters. Het is dus een perfecte gelegenheid om het gloednieuwe werk voor te stellen, met uiteraard de bijbehorende anekdotes. Meer dan ooit tevoren zullen zij de verhalen hierachter prijs geven. Nick & Simon zouden Nick & Simon niet zijn als ze hun grote hits niet zouden spelen, dus ook deze komen uitgebreid aan bod.

mei

119


di.

22.05

Amphion Open Voorronde III

>> 20:00 uur / muziektheater / DGZ / 12,50 Find your way on stage! Amphion Open is hét event in de regio waar nieuw, creatief talent ontdekt wordt. Speciaal voor wie denkt dat hij of zij een levend publiek verdient! Van singer-songwriter tot stand-upper en van goochelaar tot rockband: het podium van Amphion Open met professioneel licht en geluid staat er voor iedereen vanaf 12 jaar. In drie voorrondes (18 januari, 14 maart en 22 mei) showen de kandidaten hun talent aan een deskundig jury-trio en het publiek. Zij strijden voor een plek in de grote finale in september 2018! Do you have the guts?

wo.

Frank Boeijen Theatertournee

23.05 2018

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 27,50 Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas. Frank Boeijen geraakt met zijn persoonlijke verhaal in het hart van de theaterbezoeker. Om daar vervolgens lange tijd te blijven. Want zijn teksten beklijven en de muziek vervoert. Hits van toen; Zwart Wit, De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is, Koud in mijn hart of Vaderland worden op een verrassende manier naar het heden gehaald. Een avond waarin de bezoeker een reis maakt door de tijd van de jaren ’80 naar het heden. Frank Boeijen overtuigt, keer op keer!

do.

24.05

Dire Straits’ Brothers in Arms Legendary Albums Live

>> 20:00 uur / theaterconcert / RBZ / 29,50 ‘Brothers in Arms’ van Dire Straits is één van de best verkochte albums ooit! Alleen op deze plaat al zes wereldhits (o.a. Brothers in Arms, Money for Nothing, Walk of Life, Why Worry) met onovertroffen noteringen in de mondiale hitlijsten. Uitgevoerd door een bevlogen Erwin Nyhoff (Pink-pop, Voice of Holland, In the Footprints of Springsteen), meestergitarist Marcel de Groot én een vierkoppige band. Na Stevie Wonders ‘Songs In The Key of Life’ en een uitverkochte 3JS tournee met ‘The Joshua Tree’ van U2 is dit alweer de derde Legendary Albums Live theaterproductie.

mei

120


za.

26.05

The Backstage Comedy Tour

Met o.a. Javier Guzman en Alex Ploeg >> 20:30 uur / cabaret / Amphion / 27,50

De gang, de kleedkamers, het zijtoneel, de werkplaats, de kantoren, die plekjes, die hoekjes... Juist daar wordt het publiek deze avond uitgenodigd. In groepjes worden er op tal van plaatsen in Amphion kleine, unieke, ludieke voorstellingen aangeboden. Op de meest onverwachte plaatsen in het gebouw, wachten artiesten het publiek op. Een kwartiertje, hooguit. Daarna weer door naar de volgende, mysterieuze plek. Welke artiest staat daar? Welke act? En waar? Een nieuw fenomeen dient zich aan in de Nederlandse theaters: The Backstage Comedy Tour.

wo.

30.05

Diggy Dex Golven

>> 20:00 uur / muziektheater / RBZ / 22,50 Rapper Diggy Dex is Hollandser dan Rintje Ritsma, opgegroeid in een vinex-wijk, groot liefhebber van zowel Boudewijn de Groot, Drs. P en Herman van Veen als van N.W.A. Hij scoorde een nummer 1 hit met Eva de Roovere (Slaap Lekker / Fantastig Toch) en speelde op Lowlands. Met relativerend optimisme vertolkt Dex zijn liefde voor muziek en tekst. Net als zijn wekelijkse column bij Giel Beelen op 3FM: verhalend en verfrissend. Ondersteund door liveband en het publiek zelf (interactie gegarandeerd) rapt Dex over zijn twijfels over het leven en over humoristische verhalen over de wereld.

vr.

za.

08.06 09.06

Jandino Asporaat Keihard >> 20:00 uur / cabaret / RBZ / 24,50 Als er iemand in de showbusiness keihard gaat, dan is het Jandino wel. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel, je komt en je gaat. Daartussen moet je lachen, het liefst keihard! Precies dat gaat hij verzorgen in zijn 6e show. Hij brengt een hilarische show met typetjes, stand up comedy, zang en dans. Deze tour sluit hij spectaculair af in de Kuip. Heeft iemand dat ooit gedaan? Nee! Maar als iemand het kan, dan is het Jandino wel. Waarom? Hij gaat gewoon keihard!

mei/juni

121


TheaterTafelen Wilt u voorafgaand aan de voorstelling een lekker hapje eten in de buurt van de schouwburg ? Op vertoon van uw Amphion-entreekaart voor de voorstelling van diezelfde avond, krijgt u

10 % korting op uw diner en drankjes als u vóór 19.30 uur afrekent. Bovendien krijgt u een bon voor een gratis kopje koffie in Schouwburg Amphion. In Doetinchem - op loopafstand van ons theater – vindt u een groot aantal uitstekende grand- en eetcafé's en restaurants. Eet smakelijk!

De deelnemers aan TheaterTafelen zijn: Eetcafé Jansen Waterstraat 4/4b | Doetinchem Tel. (0314) 34 48 30

Restaurant De Zaak Grutstraat 16 | Doetinchem Tel. (0314) 36 10 22

Restaurant Entree 1863 Grutstraat 44 | Doetinchem Tel. (0314) 84 49 99

Grandcafé De Bank Simonsplein 16 | Doetinchem Tel. (0314) 33 35 01

Bistro De Cactus Grutstraat 37 | Doetinchem Tel. (0314) 34 48 21

Paddy's Food & Drinks Omdraai 1 | Doetinchem Tel. (0314) 36 10 90

Stadscafé Simons Simonsplein 8 | Doetinchem Tel. (0314) 39 22 33

Restaurant Cantina Gringo's Grutstraat 15a | Doetinchem Tel: (0314) 36 55 39

Villa Ruimzicht Ruimzichtlaan 150 | Doetinchem Tel. (0314) 32 06 80

Restaurant Pand 9 Omdraai 9 | Doetinchem Tel. (0314) 64 39 58

Hendrixen Grandcafé & Stadsbrouwerij LEV Foodbar Waterstraat 28 | Doetinchem Grutstraat 31 | Doetinchem Tel. (0314) 36 24 41 Tel. (0314) 82 09 93

Eetcafé De Gebroeders Grutstraat 10 | Doetinchem Tel. (0314) 39 22 18

Grand Café Doetinchems Meisje Burg. van Nispenstraat 1-08 | Doetinchem Tel. (0314) 64 54 03

ONZE TIP!

Reserveer tijdig om uw avondje uit compleet te maken. 124


Horeca in Amphion In Schouwburg Amphion kunt u genieten van heerlijke koffie, verse muntthee, lekkere wijnen, een goed glas bier van de tap of een frisdrank. Indien een consumptie is inbegrepen bij uw voorstelling, dan staat uw drankje klaar in de pauze. Is er geen pauze, dan na afloop. Koffie de Luxe Een koffie, thee of cappuccino met lekkernijen en een mini-likeur naar keuze voor € 4,75 voorafgaand aan de voorstelling. Vraag ernaar bij de bar.

Vip-arrangement Na de voorstelling een feestelijk glas Prosecco/wijn of een speciaal biertje met een borrelgarnituur voor € 7,50 p.p. op een speciaal voor u gereserveerd tafeltje. Koffie de Luxe én Vip-arrangement samen? Dat kan als u dit even telefonisch of aan de kassa reserveert. Voor € 10,50 p.p. reserveren we een tafeltje voor de hele avond voor u.

Groepsarrangementen (vanaf 20 personen en telefonisch te reserveren) Voor groepen die naar ons theater komen, kunnen we een diner of buffet op maat organiseren. Uiteraard behoort koffie met taart en/of een borrel met hapjes ook tot de mogelijkheden.

Telefonisch reserveren: ma. t/m. za. tussen 10.00 en 14.00 uur & (0314) 37 60 00 36 125

Graag tot ziens in ons! gezellige Theatercafé


Chronologisch overzicht AUGUSTUS /SEPTEMBER do. 31-8-2017 ma. 18-9-2017 ma. 18-9-2017 do. 28-9-2017 vr. 29-9-2017 vr. 29-9-2017 za. 30-9-2017

20:00 19:00 21:00 20:00 20:15 20:15 20:00

RBZ RBZ RBZ RBZ RBZ GP RBZ

Die Amigos in Concert Theaterconcert Vriendenavond I Event Vriendenavond II Event Vastgoed B.V. (voorpremière) Toneel Blind Date - TOG Show Blind Date - TOG Show Finale Amphion Open Muziektheater

do. 23-11-2017 20:30 DGZ Emiel van der Logt Cabaret vr. 24-11-2017 20:30 DGZ Nathalie Baartman Cabaret za. 25-11-2017 11:00 RBZ Warboels Sinterklaasfeest (3+) Jeugd/fam. zo. 26-11-2017 11:00 RBZ Warboels Sinterklaasfeest (3+) Jeugd/fam. di. 28-11-2017 20:00 RBZ Terror Toneel do. 30-11-2017 20:00 RBZ VAMOS! Musical do. 30-11-2017 20:30 DGZ Niels Geusebroek Theaterconcert DECEMBER

OKTOBER zo. 1-10-2017 12:00 DGZ Het Gelders Trouwevent Event di. 3-10-2017 20:30 RBZ Recirquel Show do. 5-10-2017 20:30 DGZ Ellen Dikker Cabaret za. 7-10-2017 20:00 RBZ The War of the Worlds (try-out) Musical za. 7-10-2017 20:30 DGZ Mylou Frencken Theaterconcert di. 10-10-2017 20:00 RBZ Sweeney Todd Musical wo. 11-10-2017 20:30 DGZ DAD Toneel wo. 11-10-2017 20:30 GP Eva Line de Boer Toneel do. 12-10-2017 20:00 RBZ Introdans I Dans do. 12-10-2017 20:30 DGZ Fleetwood Mac Theaterconcert vr. 13-10-2017 20:00 RBZ The Incredible Dr. Pol Theatercollege vr. 13-10-2017 20:30 DGZ Lankmoed Cabaret za. 14-10-2017 15:30 RBZ Furtjuh Live Show wo. 18-10-2017 20:00 RBZ Rigoletto Opera do. 19-10-2017 20:00 RBZ Guido Weijers Cabaret do. 19-10-2017 20:30 DGZ Christel de Laat Cabaret vr. 20-10-2017 20:00 RBZ Guido Weijers Cabaret vr. 20-10-2017 20:30 DGZ Gerard van Maasakkers Muziektheater za. 21-10-2017 20:00 RBZ The Billy Joel Songbook Theaterconcert zo. 22-10-2017 14:00 RBZ Peppa Pig (2+) (herhaling) Jeugd/familie wo. 25-10-2017 20:00 RBZ The Magic of Jeans Theaterconcert do. 26-10-2017 20:00 RBZ Ronald Brautigam Klassiek concert vr. 27-10-2017 20:00 RBZ Was Getekend, Annie M.G. Schmidt Musical za. 28-10-2017 20:00 RBZ Was Getekend, Annie M.G. Schmidt Musical za. 28-10-2017 20:30 DGZ Mark van de Veerdonk Cabaret zo. 29-10-2017 15:00 RBZ Was Getekend, Annie M.G. Schmidt Musical NOVEMBER wo. 1-11-2017 20:00 RBZ Jochem Myjer do. 2-11-2017 20:00 RBZ Jochem Myjer vr. 3-11-2017 20:00 RBZ Simon & Garfunkel Revival Band vr. 3-11-2017 20:30 DGZ The BlueBirds za. 4-11-2017 20:00 RBZ Boh Foi Toch za. 4-11-2017 20:30 DGZ 3Koteboebo zo. 5-11-2017 14:00 RBZ René Shuman & Angel Eye di. 7-11-2017 20:00 RBZ De Marathon wo. 8-11-2017 20:00 RBZ De Marathon do. 9-11-2017 20:00 RBZ Rob de Nijs do. 9-11-2017 20:30 DGZ Irene van der Aart vr. 10-11-2017 20:00 RBZ ABBA GOLD za. 11-11-2017 20:00 RBZ Danny Vera za. 11-11-2017 20:30 DGZ Pieter Verelst wo. 15-11-2017 20:00 RBZ De Apotheker (try-out) wo. 15-11-2017 20:30 GP De Gemeenschap do. 16-11-2017 20:00 RBZ Sanne Wallis de Vries vr. 17-11-2017 20:00 RBZ SBO Gaanderen za. 18-11-2017 20:11 RBZ Rowwen Hèze za. 18-11-2017 20:30 DGZ Operatie Geslaagd zo. 19-11-2017 11:30 DGZ Kamermuziek I zo. 19-11-2017 14:00 RBZ Mooi Koor Man di. 21-11-2017 20:00 RBZ The Blues Brothers do. 23-11-2017 20:00 RBZ The Kilkennys

128

Cabaret Cabaret Theaterconcert Theaterconcert Theaterconcert Cabaret Theaterconcert Musical Musical Theaterconcert Cabaret Theaterconcert Theaterconcert Cabaret Opera Toneel Cabaret Theaterconcert Theaterconcert Muziektheater Kamermuziek Theaterconcert Show Theaterconcert

vr. 1-12-2017 20:00 RBZ VAMOS! Musical vr. 1-12-2017 20:30 DGZ Thomas Smith Cabaret za. 2-12-2017 20:00 RBZ Dutch Eagles Theaterconcert wo. 6-12-2017 20:00 RBZ Oleta Adams Theaterconcert wo. 6-12-2017 20:30 DGZ Martijn Kardol Cabaret do. 7-12-2017 20:00 RBZ Dolf Jansen & Louise Korthals Cabaret do. 7-12-2017 20:30 DGZ The Preacher Men Muziektheater vr. 8-12-2017 20:00 RBZ South African Road Trip Show vr. 8-12-2017 20:30 DGZ Arie Koomen & Edo Brunner Cabaret za. 9-12-2017 20:00 RBZ Doetinchem zingt Hazes Theaterconcert za. 9-12-2017 20:30 DGZ Jan Rot Muziektheater zo. 10-12-2017 12:30 RBZ Wintercircus Arlette Hanson (4+) Jeugd/fam. zo. 10-12-2017 16:15 RBZ Wintercircus Arlette Hanson (4+) Jeugd/fam. wo. 13-12-2017 20:00 RBZ Weihnachtsfest Theaterconcert der Volksmusik wo. 13-12-2017 20:30 DGZ Vuile Huichelaar Cabaret wo. 13-12-2017 20:30 GP Suburbia Toneel do. 14-12-2017 20:00 RBZ The Play That Goes Wrong Toneel vr. 15-12-2017 20:00 RBZ Top 2000 Live Theaterconcert za. 16-12-2017 20:00 RBZ De Notenkraker Dans za. 16-12-2017 20:30 DGZ Quatro Ventos Theaterconcert zo. 17-12-2017 14:30 RBZ Mastreechter Staar Theaterconcert di. 19-12-2017 20:00 RBZ Ellen ten Damme Muziektheater wo. 20-12-2017 20:00 RBZ Liesbeth List, de musical Musical do. 21-12-2017 20:00 RBZ Het Gelders Orkest I Klassiek concert do. 21-12-2017 20:30 DGZ Nits Theaterconcert wo. 27-12-2017 14:00 RBZ Sesamstraat (2+) Jeugd/familie do. 28-12-2017 14:00 RBZ Familie Kazàn (6+) Jeugd/familie do. 28-12-2017 16:00 RBZ Familie Kazàn (6+) Jeugd/familie do. 28-12-2017 20:30 DGZ Frans Miggelbrink Cabaret vr. 29-12-2017 20:30 DGZ Frans Miggelbrink Cabaret JANUARI do. 11-1-2018 20:00 RBZ DE VERLEIDERS do. 11-1-2018 20:00 DGZ Scandinavië op z’n wildst wo. 17-1-2018 20:30 GP Boost do. 18-1-2018 20:00 DGZ Amphion Open I vr. 19-1-2018 20:00 RBZ Hendrik Groen zo. 21-1-2018 13:30 RBZ De gelaarsde Kat (4+) zo. 21-1-2018 16:00 RBZ De gelaarsde Kat (4+) di. 23-1-2018 20:00 RBZ Opvliegers 3 wo. 24-1-2018 20:00 RBZ De Parelvissers do. 25-1-2018 20:00 RBZ From Sammy with Love do. 25-1-2018 20:30 DGZ Jens van Daele vr. 26-1-2018 20:00 RBZ Back to the Country di. 30-1-2018 20:00 RBZ Vastgoed B.V. wo. 31-1-2018 20:00 RBZ Het Achterhuis

Toneel Live multimedia presentatie Toneel Muziektheater Toneel Jeugd/familie Jeugd/familie Show Opera Musical Dans Theaterconcert Toneel Toneel

FEBRUARI do. 1-2-2018 vr. 2-2-2018 za. 3-2-2018

20:00 RBZ Eric van Sauers 20:00 RBZ Shirma Rouse 20:00 RBZ Het Gelders Orkest II

Cabaret Theaterconcert Klassiek concert


za. 3-2-2018 20:30 DGZ Rock4 Theaterconcert ma. 5-2-2018 20:00 RBZ Introdans & De Onderwijsspecialisten Dans di. 6-2-2018 20:00 RBZ The Analogues Theaterconcert do. 8-2-2018 20:00 RBZ Bert Visscher Cabaret vr. 9-2-2018 20:00 RBZ Bert Visscher Cabaret za. 10-2-2018 19:30 RBZ Checkpoint (8+) Jeugd/familie za. 10-2-2018 20:30 DGZ William Boeva Cabaret wo. 14-2-2018 20:00 RBZ Ali B Cabaret Muziektheater do. 15-2-2018 20:00 RBZ Lennaert Nijgh do. 15-2-2018 20:30 DGZ André Manuel Cabaret vr. 16-2-2018 20:00 RBZ Tineke Schouten (herhaling) Show za. 17-2-2018 20:00 RBZ Tineke Schouten (herhaling) Show za. 17-2-2018 20:30 DGZ Thijs Kemperink Cabaret zo. 18-2-2018 14:00 RBZ Dummie de Mummie (6+) Jeugd/familie wo. 21-2-2018 20:30 GP Nieuwkomers Toneel do. 22-2-2018 20:00 RBZ The Doors in Concert Theaterconcert do. 22-2-2018 20:30 DGZ Marco Lopes Cabaret vr. 23-2-2018 20:00 RBZ Koopavond Toneel vr. 23-2-2018 20:30 DGZ Max van den Burg Cabaret za. 24-2-2018 19:30 RBZ Tina, de musical (8+) Jeugd/familie za. 24-2-2018 20:30 DGZ Joep Onderdelinden Cabaret zo. 25-2-2018 14:00 RBZ Kamermuziek II Kamermuziek di. 27-2-2018 20:00 RBZ Creedence Clearwater Revival Theaterconcert wo. 28-2-2018 20:00 RBZ Anne Wil Blankers Toneel MAART do. 1-3-2018 20:00 RBZ Richard Groenendijk Cabaret vr. 2-3-2018 20:00 RBZ My Fair Lady Musical vr. 2-3-2018 20:30 DGZ Joris Linssen & Caramba Theaterconcert za. 3-3-2018 20:00 RBZ My Fair Lady Musical za. 3-3-2018 20:30 DGZ Karin Bruers & Nol Havens Cabaret wo. 7-3-2018 20:00 RBZ In de Vlaamsche Pot Toneel wo. 7-3-2018 20:00 DGZ Ontdekkingsreis van Live multimedia Atacama naar Andes presentatie do. 8-3-2018 20:00 RBZ Veldhuis & Kemper Cabaret vr. 9-3-2018 20:00 RBZ Veldhuis & Kemper Cabaret vr. 9-3-2018 20:30 DGZ Kern Koppen Cabaret za. 10-3-2018 19:00 DGZ MPG Jeugd Musical za. 10-3-2018 20:00 RBZ Van der Laan & Woe Cabaret zo. 11-3-2018 12:00 DGZ MPG Jeugd (& 16:00 uur) Musical di. 13-3-2018 20:00 RBZ NUHR Cabaret wo. 14-3-2018 20:00 RBZ Introdans II Dans wo. 14-3-2018 20:00 DGZ Amphion Open II Muziektheater wo. 14-3-2018 20:30 GP De Theatertroep Toneel do. 15-3-2018 20:00 RBZ Johnny Cash Roadshow Theaterconcert do. 15-3-2018 20:30 DGZ Carole King - A Natural Woman Muziektheater vr. 16-3-2018 20:00 RBZ Het Groot Niet Te Vermijden Show vr. 16-3-2018 20:30 DGZ Rundfunk Cabaret za. 17-3-2018 20:00 RBZ Marc-Marie Huijbregts (herhaling) Cabaret za. 17-3-2018 20:30 DGZ Makis Seviloglou Theaterconcert zo. 18-3-2018 11:30 DGZ Kamermuziek III Kamermuziek zo. 18-3-2018 14:00 RBZ Fien & Teun (2+) Jeugd/familie di. 20-3-2018 20:00 RBZ Romeo & Julia Toneel di. 20-3-2018 20:30 DGZ Emilio Guzman Cabaret wo. 21-3-2018 20:00 RBZ Paul de Munnik Theaterconcert za. 24-3-2018 20:00 RBZ Symphonic Rock Night Theaterconcert za. 24-3-2018 20:00 DGZ Twente Plat Revue di. 27-3-2018 20:00 RBZ Stef Bos & Band Theaterconcert wo. 28-3-2018 20:00 RBZ Roem Toneel do. 29-3-2018 20:00 RBZ Die Zauberflöte Opera vr. 30-3-2018 20:00 RBZ PRINCE Theaterconcert za. 31-3-2018 20:00 RBZ Vrienten, Kooymans Theaterconcert en De Groot (herhaling) za. 31-3-2018 20:30 DGZ Scrum Theaterconcert APRIL wo. 4-4-2018 19:00 RBZ Woef Side Story (8+) do. 5-4-2018 20:00 RBZ 3JS vr. 6-4-2018 20:00 RBZ Jon van Eerd

129

Jeugd/familie Theaterconcert Toneel

vr. 6-4-2018 20:30 DGZ Huub van der Lubbe Muziektheater za. 7-4-2018 20:00 RBZ Jon van Eerd Toneel za. 7-4-2018 20:30 DGZ Gerhardt en Peter Faber Muziektheater zo. 8-4-2018 14:00 RBZ Hans & Grietje (4+) Jeugd/familie di. 10-4-2018 20:00 RBZ Chippendales Show wo. 11-4-2018 20:30 DGZ René van Meurs Cabaret do. 12-4-2018 20:00 RBZ Vele Hemels boven de zevende Toneel vr. 13-4-2018 20:00 RBZ Sara Kroos Cabaret vr. 13-4-2018 20:00 DGZ 1e Nederlander op 82 Alpen Live multimedia boven 4000m? presentatie za. 14-4-2018 20:00 RBZ Oost-Gelders Klassiek concert Symfonieorkest za. 14-4-2018 20:30 DGZ Klein Theater Doetinchem Toneel zo. 15-4-2018 14:00 RBZ Het Gelders Orkest III Klassiek concert di. 17-4-2018 20:00 RBZ Omdenken (herhaling) Show wo. 18-4-2018 20:30 DGZ Bert Gabriëls Cabaret wo. 18-4-2018 20:30 GP Bellevue Producties Toneel do. 19-4-2018 20:00 RBZ Harrie Jekkers & Klein Orkest Muziektheater za. 21-4-2018 20:00 RBZ The Best of Britain Theaterconcert za. 21-4-2018 20:30 DGZ Benjamin van der Velde Cabaret zo. 22-4-2018 10:00 DGZ Het Muizenhuis (3+) Jeugd/familie zo. 22-4-2018 11:45 DGZ Het Muizenhuis (3+) Jeugd/familie zo. 22-4-2018 9:45 RBZ nijntje op de fiets (2+) Jeugd/familie zo. 22-4-2018 11:00 RBZ nijntje op de fiets (2+) Jeugd/familie di. 24-4-2018 20:00 RBZ Leo Blokhuis & Theaterconcert Roel van Velzen wo. 25-4-2018 20:00 RBZ The Full Monty Musical wo. 25-4-2018 20:30 DGZ De Blonde Jongens en Tim Cabaret za. 28-4-2018 20:00 RBZ Frans Bauer Theaterconcert zo. 29-4-2018 11:30 DGZ Kamermuziek IV Kamermuziek zo. 29-4-2018 14:00 RBZ Introdans - Jeugd/familie Familievoorstelling (6+) MEI/JUNI di. 1-5-2018 20:00 RBZ The African Mamas met Leoni Jansen Show wo. 2-5-2018 20:00 RBZ Alex Klaasen Show do. 3-5-2018 20:00 RBZ You’re the Top Muziektheater do. 3-5-2018 20:30 DGZ Stefano Keizers Cabaret zo. 6-5-2018 14:00 RBZ Het Zandkasteel (3+) Jeugd/familie zo. 6-5-2018 16:00 RBZ Het Zandkasteel (3+) Jeugd/familie wo. 9-5-2018 20:00 RBZ Mooi weer vandaag Toneel do. 10-5-2018 20:00 RBZ Claudia de Breij Cabaret vr. 11-5-2018 20:00 RBZ Claudia de Breij Cabaret za. 12-5-2018 20:00 RBZ The Story of the Troubadour Muziektheater za. 12-5-2018 20:30 DGZ Maskerade Toneel wo. 16-5-2018 20:30 GP Saman Amini Muziektheater wo. 16-5-2018 20:00 RBZ Frühjahrsfest der Volksmusik Theaterconcert do. 17-5-2018 20:00 RBZ Aquarium Toneel vr. 18-5-2018 20:00 RBZ Lebbis Cabaret za. 19-5-2018 20:00 RBZ Het Gelders Orkest IV Klassiek concert za. 19-5-2018 20:30 DGZ Le Roux & d’Anjou - Echte liefde Cabaret zo. 20-5-2018 20:00 RBZ Nick & Simon Theaterconcert ma. 21-5-2018 20:00 RBZ Nick & Simon Theaterconcert di. 22-5-2018 20:00 DGZ Amphion Open III Muziektheater wo. 23-5-2018 20:00 RBZ Frank Boeijen Theaterconcert do. 24-5-2018 20:00 RBZ Dire Straits’ Brothers in Arms Theaterconcert za. 26-5-2018 20:30 AMP The Backstage Comedy Tour Cabaret wo. 30-5-2018 20:00 RBZ Diggy Dex Muziektheater vr. 8-6-2018 20:00 RBZ Jandino Asporaat Cabaret za. 9-6-2018 20:00 RBZ Jandino Asporaat Cabaret

Afkortingen: RBZ = Rabobank Zaal DGZ = De Gelderlander Zaal GP = Gruitpoort


Plattegronden zalen Rabobank Zaal Als u slecht ter been bent en moeilijk trappen kunt lopen is het 1e en/of 2e balkon niet geschikt voor u. U kunt het beste plaatsen kiezen aan de linkerkant van de benedenzaal, dus op de

oneven stoelnummers. Dan hoeft u weinig trappen te lopen en kunt u met de lift naar boven. Rij 19 is de rolstoelrij. Stoelen op deze rij zijn alleen telefonisch te boeken. Toneelvloer Benedenzaal

1

2 1 6 4 10 8 9 11 13 2 15 17 19 21 20 18 16 14 12 4 2 8 6 9 10 3 3 11 13 15 12 1 3 2 17 19 21 23 25 26 24 22 20 18 16 14 5 7 6 4 8 9 11 10 13 15 17 14 12 4 1 4 19 21 23 25 27 28 26 24 22 20 18 16 3 5 4 2 6 7 9 8 11 13 12 10 5 1 15 17 19 16 14 2 5 4 3 5 21 23 25 27 28 26 24 22 20 18 7 9 8 6 11 13 12 10 6 1 6 15 17 19 16 14 4 2 3 5 21 23 25 27 29 28 26 24 22 20 18 7 9 8 6 7 7 11 13 12 10 14 1 3 15 17 19 16 4 2 21 23 25 27 29 30 28 26 24 22 20 18 5 7 6 10 8 9 11 8 1 8 14 12 13 15 17 19 21 23 4 2 3 5 20 18 16 22 24 6 25 26 27 29 31 30 28 7 9 8 11 13 12 10 9 1 2 9 15 17 19 16 14 4 3 5 21 23 25 27 29 31 32 30 28 26 24 22 20 18 7 9 8 6 11 13 12 10 15 17 19 16 14 22 20 18 21 23 25 27 29 10 1 2 10 31 33 32 30 28 26 24 3 5 6 4 7 9 10 8 11 13 14 12 11 11 15 17 19 1 3 2 20 18 16 22 21 23 25 27 4 24 26 5 7 T T T T T T T 8 6 9 11 12 10 12 1 13 15 17 16 14 2 12 18 20 19 21 23 25 4 3 5 T T T T T T T T 24 22 7 9 8 6 11 13 12 10 13 1 13 15 17 19 16 14 4 2 3 5 22 20 18 21 23 25 27 29 31 33 34 32 30 28 26 24 8 6 7 9 11 13 12 10 14 15 17 19 14 1 2 14 20 18 16 22 21 23 25 27 29 24 4 3 5 26 31 33 35 34 32 30 28 8 6 7 9 11 13 12 10 15 17 19 16 14 15 1 15 22 20 18 21 23 25 27 29 31 4 2 3 5 33 34 32 30 28 26 24 7 9 8 6 11 13 15 12 10 14 16 18 17 19 21 23 16 1 2 16 25 27 29 31 33 32 30 28 26 24 22 20 4 3 5 8 6 7 9 11 13 15 12 10 18 16 14 17 19 21 23 25 27 29 31 32 30 28 26 24 22 20 2

Zijloge links

1e Zijbalkon links

27 25

2e Zijbalkon links

23 21 19 17 15 13

23

11

21

9 7

19 17

5

15 13

1

5 3

11

23

3

7

9 7

21 19

3

7

15

1

5

13

3

11 9 7

3 5

1 1

1

23

3

1 1

1

37

39

31

7

5

33 1 3 5

7

41 1 3 5 42 1 3

5

43 1 3 5

Iets beperkt zicht (25% korting) Beperkt zicht (50% korting)

28 26 22 20 18 16 14

6

4

24

12

22

10 8

20 18

6 4 20

2 17

2e Zijbalkon rechts

24

2

22

16

8

14

6 2

4

12

24

10 8

22 20

6 2

18

4

19 34

8

2

36

2 31 6 4 10 8 9 11 13 15 17 19 16 14 12 32 21 23 25 27 29 31 33 32 30 28 26 24 22 20 18 4 2 8 6 10 9 11 13 15 17 14 12 20 18 16 19 21 23 25 27 2 33 29 31 33 34 32 30 28 26 24 22 6 4 8 10 9 11 13 15 17 14 12 20 18 16 19 21 23 25 27 29 31 33 35 34 32 30 28 26 24 22

16

6

38

14

4

2 2

12 10 8

4 6 4 44

2

46

4

2

48

2

4

2e Balkon

2 41 6 4 10 8 9 11 13 15 17 14 12 20 18 16 19 21 23 25 27 29 2 42 31 33 32 30 28 26 24 22 6 4 8 10 9 11 13 15 17 14 12 43 20 18 16 19 21 23 25 27 4 2 29 31 33 34 32 30 28 26 24 22 6 10 8 9 11 13 15 17 14 12 20 18 16 19 21 23 25 27 29 31 33 35 34 32 30 28 26 24 22 7

7 7

1e Zijbalkon rechts

7

7

49

Rang 1

Zijloge rechts

1e Balkon

1 3 5

32 1 3

47

7

10 8 9 11 13 15 17 14 12 20 18 16 19 21 23 25 27 29 31 33 32 30 28 26 24 22 Rolstoelpl tsen aatsen lstoelplaa Ro 18 1 3 5 7 9 11 12 10 8 6 4 2 18 4 6 5 8 7 10 9 12 11 13 15 17 19 21 23 24 22 20 18 16 14

3

35

45

5

Loge

17 1 3 5

19

3

1 3 5 7

3

21

5

17

3

1

1

De Gelderlander Zaal Als u slecht ter been bent zijn de stoelen op rij 7 en 8 het meest geschikt voor u. Op rij 8 zijn de rolstoelplaatsen. Deze stoelen zijn alleen telefonisch te boeken.

De plattegronden van beide zalen zijn ook te downloaden op:

www.amphion.nl 130

Zijtribune Links

Zijtribune Rechts

Handig...

speelvloer

Fronttribune

Amphion Seizoenmagazine 2017-2018  
Amphion Seizoenmagazine 2017-2018