Page 1

bruis van creativiteit cursusaanbod 2018-2019 THEATER > BEELDENDE KUNST > DANS > MUZIEK > schrijven www.scholenindekunst.nl


bruis van creativiteit

Wil je in je vrije tijd aan de slag met dans, muziek, theater of beeldende kunst? Dan is Scholen in de Kunst de juiste plek. Welke leeftijd je ook hebt, uit welke gezin je ook komt, welk budget je ook te besteden hebt: je kunt altijd bij ons terecht. Scholen in de Kunst is er namelijk voor iedereen. Daarom hebben we o.a. een kortingsregeling voor gezinnen en een eigen fonds voor mensen met een krapper budget. Achter in deze brochure lees je er meer over. Wist je trouwens dat je ons ook tegenkomt in je eigen wijk, op scholen, bij bedrijven, zorginstellingen, festivals en evenementen? Op cursuslocaties in Amersfoort, Leusden en Soest vind je een ruim aanbod aan cursussen en workshops. Er zit ongetwijfeld iets voor je bij! Bekijk ons volledige aanbod op www.scholenindekunst.nl. Missie Wij geloven dat cultuureducatie een onmisbare rol vervult in de persoonlijke ontwikkeling van jong en oud, gevoed door de waarde die kunst op zichzelf heeft. Vanuit deze overtuiging maken we actieve cultuurparticipatie voor iedereen mogelijk en delen we onze kennis en expertise. Hierdoor dragen wij bij aan een inspirerende en verbonden samenleving in de regio Amersfoort.

kies je route Scholen in de Kunst wil iedereen de kans geven om dans, theater, muziek en beeldende kunst te beleven. Je kunt als peuter starten en tot op hoge leeftijd deelnemen aan een cursus. De route(s) die je bij ons kunt afleggen, vind je in deze brochure. Je ontdekt, ontwikkelt en presenteert je talent op de weg die jij kiest. Veel plezier hieraan beleven staat voorop! De medewerkers van de cursusadministratie helpen je graag bij het kiezen van een cursus of het inschrijven. Welke route kies jij? Onze docenten zijn professionals Bij Scholen in de Kunst werken ruim honderd vakkundige en enthousiaste docenten. Zij zijn naast docent vaak zelf ook professioneel, uitvoerend kunstenaar of musicus. Hierdoor kan Scholen in de Kunst inspirerende cursussen op hoog niveau aanbieden. Scholen in de Kunst staat landelijk goed bekend. Niet voor niets dat onze klanten zo positief oordelen over de kwaliteit van onze docenten.

MASTERCLASSWEEKEND In de maanden maart en november nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande kunstenaars uit. Deze ‘masters’ zijn specialisten in hun vakgebied en enorm inspirerend. De masterclasses zijn een aanvulling én verdieping op het normale aanbod. Scholen in de Kunst biedt met deze weekenden een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Inmiddels kunnen we terugkijken op zes geslaagde edities. Houd de site in de gaten voor het volgende weekend! Kom, kijk en doe mee! Wil je een cursus volgen, maar heb je (nog) geen keuze gemaakt? Kom dan kennismaken met ons aanbod. Dat kan o.a. tijdens onze Open Huizen en de Open Deurenweken, van 10 t/m 22 september 2018, waarin je volop proeflessen kunt volgen. Bovendien zetten wij op 8 en 9 september 2018 de deuren open tijdens de Dag van de Amateurkunst en Rondje van de Stad. Data en tijden vind je op de website. Een proefles is trouwens voor alle lessen mogelijk.

3


(advertentie)

Jeugdfonds Cultuur Utrecht en Hanneke Delis Fonds Het Jeugdfonds Cultuur is voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van Scholen in de Kunst. Het fonds draagt financieel bij aan het cursusgeld. Meer informatie vind je op: www. jeugdfondssportencultuur.nl. Aanvragen kan via onze intermediair: susanaopanski@scholenindekunst.nl. Scholen in de Kunst kent ook een eigen studiefonds, het Hanneke Delis Fonds. Zie www.scholenindekunst.nl Vier je feestje Als kind je verjaardag vieren bij Scholen in de Kunst wordt een echt feest! Ook voor andere gelegenheden kun je gebruik maken van onze creativiteit. We bieden creatieve feestjes met activiteiten als schilderen, dansen, muziek maken of bouwwerken timmeren. Onze docenten kunnen het thema aanpassen aan de leeftijd en voorkeuren. Meer informatie staat op onze website.

4

Kunstbrouwerij Kunstbrouwerij, onderdeel van Scholen in de Kunst, organiseert in de meeste schoolvakanties workshops voor kinderen en jongeren. Bovendien zorgt Kunstbrouwerij ervoor dat er iedere maand een kunstmiddag in het Eemhuis plaatsvindt. Tijdens deze (thema)middag zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Per keer zetten we op onze website wat het thema is en wat er die middag te doen is. Gezinnen, vriendenclubjes, vriendinnen en individuele bezoekers: iedereen kan meedoen. Online kaartverkoop vindt plaats via de website van Kunstbrouwerij. Kunstbrouwerij gaat graag samenwerking aan met lokale, culturele partners, maar ook particuliere, creatieve ideeën worden omarmd. Dus heb je een briljant idee voor een bijzonder optreden, workshop, concert of event... neem contact op met Kunstbrouwerij! www.kunstbrouwerij.nl

3+

12+

7+

8+

4+

zo 7 oktober A je to!

zo 14 oktober Naar Mel Wallis de Vries

vr 2 november Naar Thea Beckman

zo 16 december Theater Terra

vr 4 januari Homemade Productions

BUURMAN & BUURMAN

SCHULD (PREMIÈRE)

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK

KIKKER EN DE VALLENDE STER

DE BRIEF VOOR DE KONING, DE MUSICAL

2+

zo 10 februari Vier magische verhalen van Eric Carle

RUPSJE NOOITGENOEG

4+

6+

ma 25 februari za 23 maart Sita Vermeulen, Michael van Theater Terra Hoorne, Esther van Santen e.a. ALADDIN

DE KLEINE ZEEMEERMIN, DE MUSICAL

2+

zo 31 maart

MASHA EN DE BEER LIVE!

Kaarten voor deze en nog meer leuke

Hier vind je ook ons volledige nieuwe

familievoorstellingen bestel je op www.flint.nl.

programma voor seizoen 18-19.

3+

zo 19 mei Op de Piratenboot

HET ZANDKASTEEL

www.flint.nl Theaterhart Amersfoort


bruis van theater!

Bij Scholen in de Kunst maak je kennis met de veelzijdigheid van theater en musical. Eigenheid, spelplezier, kwaliteit, technische vaardigheden en het creatieve proces staan centraal. We werken graag multidisciplinair en begeleiden je in het creatieve proces zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen binnen theater of musical. Natuurlijk sluit je het jaar af met een voorstelling of presentatie op vaak een professioneel podium, zodat jij echt kunt stralen! School voor Talent Theater Heb jij de ambitie om verder te gaan met theater en droom je misschien van een professionele theatercarrière? Dan is de School voor Talent misschien iets voor jou. Scholen in de Kunst wil graag kunst voor iedereen toegankelijk en beschikbaar maken, op ieder niveau. Speciaal voor jonge mensen met talent heeft Scholen in de Kunst een aparte leerlijn opgezet in de vorm van talentklassen. Bij de School voor Talent ontwikkel je vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om je talent te delen. Naast plezier en uitdaging zijn experiment en onderzoek elementen uit het leerplan van de School voor Talent. Er wordt gewerkt vanuit een piramidemodel: er is een brede instroommogelijkheid en je kunt uiteindelijk doorgroeien naar het niveau van een voor-

opleiding van het hoger kunstvakonderwijs of naar een kunstopleiding op MBO-niveau. Theaterfestival Aan het einde van het cursusseizoen presenteren alle theatercursisten zich tijdens het Theaterfestival. In De Lieve Vrouw, in ICOONtheater of op een verrassende locatie. En dat levert ieder jaar weer bijzondere voorstellingen op! Van improvisatietheater tot musical, van humor tot drama. Ben jij er volgende keer ook bij? Theaterkampen In het najaar gaan we voor het eerst ook op theaterkamp met volwassen theatercursisten. Dat wordt een creatief en inspirerend weekend, met volop ruimte om heerlijk te spelen!

In het voorjaar is er weer het theaterkamp Kits! Kinderen die bij Scholen in de Kunst toneel- of musicalles volgen, kunnen hier – tegen een vriendelijke prijs - aan deelnemen. Een onvergetelijk, spannend én gezellig weekend samen met medeleerlingen. ICOONtheater Wist je dat je ICOONtheater kunt huren? Onze zaal in Amersfoort-Noord leent zich uitstekend voor concerten, voorstellingen, presentaties, congressen etc. Voor bedrijven, maar zeker ook voor particulieren en amateurkunstverenigingen. In alle opzichten een ideale plek: centraal gelegen naast de snelweg, openbaar vervoer op loopafstand en gratis parkeren naast het theater. Nieuwsgierig naar de prijzen en mogelijkheden? Bel 033 496 82 20.

7


theater

• School voor Talent

kies je route

• Toneel • Musical • Toneel • Musical

4-5 jaar

10-12 12-15 jaar

Oriëntatie Kennismaken / niveau 1 Leren / niveau 2 Verdiepen / niveau 3

EEN PROEFLES IS VOOR ALLE LESSEN MOGELIJK!

8-9

• Ik ben een kunstenaar

• School voor Talent • Theatermaken • Musicalproductie • Theaterproductie

jaar

6-7 jaar

• Ik ben een kunstenaar

• Theater • Improvisatietheater • Theater in de overgang

jaar

volwassenen • Theatermaken • Theaterproductie • 033 De vloer op!

• Toneel • Musical

• Toneel • Musical

15-20 • School voor Talent

jaar

• Theatermaken • Improvisatietheater • Spelen in het hier en nu • Muziektheater • Locatietheater • Theater in de overgang

9


bruis van theater: kun jij een keuze maken? theater kinderen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Christine, Petra, Odilia, gastdocent

34

ICOON

€ 195,00

Ik ben een kunstenaar

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

COMBINATIECURSUSSEN kinderen

theater jongeren

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Toneel

12-15 jaar

woensdag

12-09-18

18.00-20.00

Toneel

12-15 jaar

vrijdag

14-09-18

17.00-19.00

Angelique Severs

35

Eemhuis

€ 395,00

Yara van der Velde, Bas Moser

35

Eemhuis

Theatermaken

15-20 jaar

vrijdag

14-09-18

€ 395,00

17.00-19.00

Derk Oudshoorn

35

Eemhuis

Theatermaken

15-20 jaar

vrijdag

€ 395,00

14-09-18

19.00-21.00

Yara van der Velde, Bas Moser

35

Eemhuis

16+

€ 395,00

vrijdag

14-09-18

19.00-21.30

Derk Oudshoorn

35

Eemhuis

€ 450,00 € 395,00

theater

theater Toneel

6-7 jaar

maandag

10-09-18

14.45-15.30

theaterdocent

35

Eemhuis

€ 195,00

Theaterproductie

Toneel

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30

theaterdocent

35

Eemhuis

€ 195,00

musical

Toneel

8-9 jaar

maandag

10-09-18

15.30-17.00

theaterdocent

35

Eemhuis

€ 325,00

Musical

12-15 jaar

woensdag

12-09-18

18.30-20.30

Petra Creutzberg

35

ICOON

Toneel

8-9 jaar

woensdag

12-09-18

15.30-17.00

theaterdocent

35

Eemhuis

€ 325,00

Musical

12-15 jaar

donderdag

13-09-18

17.00-18.30

Marjolijn van der Bruggen

35

Eemhuis

€ 325,00

Toneel

8-9 jaar

vrijdag

14-09-18

15.30-17.00

theaterdocent

35

Hoogland

€ 325,00

Musicalproductie

15-20 jaar

donderdag

13-09-18

18.30-20.30

Marjolijn van der Bruggen e.a.

35

Eemhuis

€ 395,00

Toneel

10-12 jaar

maandag

10-09-18

16.00-17.30

theaterdocent

35

ICOON

€ 325,00

school voor talent

Leeftijd

LOCATIE

LESSEN

JAARPRIJS

Toneel

10-12 jaar

maandag

10-09-18

17.00-18.30

theaterdocent

35

Eemhuis

€ 325,00

School voor Talent Theater

10-20 jaar

zaterdag

22-09-18

11.00-14.00

20

Eemhuis

€ 300,00

Toneel

10-12 jaar

woensdag

12-09-18

15.30-17.00

theaterdocent

35

Eemhuis

€ 325,00

Talentlessen volg je in aanvulling op de reguliere lessen. Deelname na auditie.

Toneel

10-12 jaar

vrijdag

14-09-18

17.00-18.30

theaterdocent

35

Hoogland

€ 325,00

lessen

locatie

JAARPRIJS

Musical

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30

Petra Creutzberg

20

ICOON

€ 110,00

Musical

8-9 jaar

maandag

10-09-18

15.30-17.00

Niki Romijn

35

ICOON

€ 450,00

Musical

8-9 jaar

woensdag

12-09-18

15.30-17.00

Petra Creutzberg

35

ICOON

Musical

8-9 jaar

donderdag

13-09-18

15.30-17.00

Niki Romijn

35

Musical

10-12 jaar

maandag

10-09-18

17.00-18.30

Niki Romijn

Musical

10-12 jaar

woensdag

12-09-18

17.00-18.30

Petra Creutzberg

Musical

10-12 jaar

donderdag

13-09-18

15.30-17.00

Marjolijn van der Bruggen

zaterdag

22-09-18

11.00-14.00

Leeftijd

School voor Talent Theater

10-20 jaar

docent Lisette Mallee e.a.

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

€ 325,00

Theater

niveau 1

woensdag

12-09-18

20.00-22.00

Angelique Severs, Lisette Mallee

30

Eemhuis

€ 325,00

Theatermaken

niveau 2

dinsdag

11-09-18

20.00-22.00

Gastdocent

30

Eemhuis

€ 475,00

Eemhuis

€ 325,00

Theaterproductie

niveau 3

donderdag

04-10-18

20.00-22.30

Derk Oudshoorn

25

Eemhuis

€ 525,00

35

ICOON

€ 325,00

Theater in de overgang

alle niveaus

dinsdag

11-09-18

20.00-22.00

Niki Romijn

5

Eemhuis

€ 75,00

35

ICOON

€ 325,00

Improvisatietheater

niveau 1

woensdag

12-09-18

20.00-22.00

Angelique Severs, Lisette Mallee

10

Eemhuis

€ 150,00

35

Eemhuis

€ 325,00

Improvisatietheater

niveau 1

woensdag

06-03-19

20.00-22.00

Angelique Severs, Lisette Mallee

10

Eemhuis

€ 150,00

LOCATIE

LESSEN

JAARPRIJS

20

Eemhuis

€ 300,00

Talentlessen volg je in aanvulling op de reguliere lessen. Deelname na auditie.

10

Lisette Mallee e.a.

theater volwassenen

musical

school voor talent

docent

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

Improvisatietheater

niveau 2

woensdag

28-11-18

20.00-22.00

Angelique Severs, Lisette Mallee

10

Eemhuis

€ 150,00

Spelen in het hier en nu

niveau 2

maandag

10-09-18

20.00-22.00

Margreet Derks

10

Eemhuis

€ 150,00

Muziektheater

niveau 2

maandag

26-11-18

20.00-22.00

Niki Romijn

10

Eemhuis

€ 150,00

Locatietheater

niveau 2

maandag

04-03-19

20.00-22.00

Derk Oudshoorn

10

Eemhuis

€ 150,00

033 De vloer op!

niveau 3

donderdag

13-09-18

20.00-22.00

Bas Moser

35

Eemhuis

€ 425,00

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

11


bruis van beeldende kunst!

Spelen en ontdekken, dat is wat kinderen graag doen. Het creatieve proces en de unieke inbreng van iedere cursist, jong en oud, staan centraal in onze cursussen. Op gezellige jongerenmiddagen kan creatief talent tot uitbarsting komen in het beeldend atelier en bij tekenen, schilderen en street art. Beeldend werken op eigen niveau en dan een stapje verder zien te komen, dat is wat we volwassenen bieden. Tekenen en schilderen, fotografie, grafiek, beeldhouwen en boetseren, sieraden maken, textiel of emailleren, er is keuze genoeg. Wat ga jij doen? Exposities Onze cursusgroepen beeldend laten tijdens bijzondere exposities zien wat zij tijdens de lessen creëren. En zo gebeurt het dat de

12

gangen in het Eemhuis en ICOON worden omgetoverd tot kleurrijke expositieruimten. Ook het Kunstplein, Café Bruis en de centrale hal in ICOON worden gebruikt voor het etaleren van de mooiste creaties. Loop ook eens gratis binnen; je kijkt je ogen uit! Vrij werken in atelier Als volwassen jaarcursist beeldende kunst kun je gratis gebruik maken van ‘vrij werken in atelier’. Dat kan op momenten dat er geen lessen zijn. Aan het begin van het seizoen staan de vastgestelde ateliertijden op de website en worden cursisten per mail op de hoogte gesteld. MASTERCLASSWEEKEND In de maanden maart en november nodigt Scholen in de Kunst enkele vooraanstaande

kunstenaars uit. Deze ‘masters’ zijn specialisten in hun vakgebied en enorm inspirerend. De masterclasses zijn een aanvulling én verdieping op het normale aanbod. Scholen in de Kunst biedt met deze weekenden een veelzijdig programma voor kunstbeoefenaars, cultuurliefhebbers, cursisten en nieuwsgierige bezoekers. Inmiddels kunnen we terugkijken op zes geslaagde edities. Houd de site in de gaten voor het volgende weekend! Kunstmarkt Ieder jaar is er een antiek- en curiosamarkt op het Eemplein. Lekker rondsnuffelen bij de circa honderd kramen antiek, curiosa en brocante. Scholen in de Kunst sluit aan met een kunstmarkt; volwassen cursisten beeldend kunnen hier hun eigen werk verkopen. Laat jij je werk ook zien?

13


beeldend

• Knutselclub • StreetArt & graffity • Camera Kunstclub • Tekenclub • Modeclub • Techniekclub

kies je route

• Knutselclub • Zaag- en timmerclub • Tekenclub • Modeclub

• Ik ben een kunstenaar • Knutselen

• Ouder & kind knutselclub

jaar

• School voor Talent

12-15

• Beeldend atelier • Tekenen & schilderen

jaar

9-12

6-8

15-20

jaar

jaar

• Tekenen & schilderen • StreetArt & graffity • School voor Talent

4-5 jaar

• Ik ben een kunstenaar • Ouder & kind knutselclub

• Tekenen & schilderen • Atelier Textiel • Edelsmeden, sieraden en objecten maken • Beeldhouwen & boetseren • Atelier Emailleren • Aquarel • Grafiek • Atelier Keramiek • Fotografie

Oriëntatie Kennismaken / niveau 1 Leren / niveau 2 Verdiepen / niveau 3

EEN PROEFLES IS VOOR ALLE LESSEN MOGELIJK!

• Tekenen & schilderen • Portret & model • Alleen tekenen, het vervolg • Intuitïef schilderen • Beeldhouwen & boetseren • Edelsmeden, sieraden en objecten maken • Emailleren • Grafiek • Textiel • Fotografie • Aquarel

• Tekenen & schilderen, de basis • Alleen tekenen • Aquarel • Intuïtief schilderen • Grafiek • Edelsmeden, sieraden en objecten maken • Emailleren • Textiel • Ontdek • Beeldhouwen & boetseren beeldende kunst • Fotografie • Ouder & kind knutselclub

volwassenen

50+

• Senioren­ atelier

15


bruis van beeldend: kun jij een keuze maken? beeldend kinderen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

COMBINATIECURSUSSEN

tekenen & schilderen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

StreetArt & graffity

10-16 jaar

vrijdag

14-09-18

16.30-18.00

Tomas Sabatello

20

Eemhuis

€ 195,00

StreetArt & graffity

10-16 jaar

vrijdag

08-03-19

16.30-18.00

Tomas Sabatello

15

Eemhuis

€ 150,00

14.45-16.15

Theo van Delft

35

Eemhuis

€ 300,00

JAARPRIJS

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

multimedia

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Christine, Petra, Odilia, gastdocent

34

ICOON

€ 195,00

Camera Kunstclub

9-12 jaar

woensdag

12-09-18

Ik ben een kunstenaar

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

Knutselen

4-5 jaar

dinsdag

11-09-18

15.00-16.00

Dorette Giling

35

Eemhuis

€ 235,00

beeldend jongeren

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

Ouder & kind knutselclub

6-12 jaar

zaterdag

15-09-18

10.00-12.00

Annemieke van den Abbeele

5

Eemhuis

€ 70,00

StreetArt & graffity

10-16 jaar

vrijdag

14-09-18

16.30-18.00

Tomas Sabatello

20

Eemhuis

Knutselclub

6-8 jaar

dinsdag

11-09-18

16.00-17.30

Dorette Giling

35

Eemhuis

€ 300,00

StreetArt & graffity

10-16 jaar

vrijdag

08-03-19

16.30-18.00

Tomas Sabatello

15

Eemhuis

€ 150,00

Knutselclub

6-8 jaar

woensdag

12-09-18

15.00-16.30

Judith Hofstee

35

ICOON

€ 300,00

Tekenen & schilderen

12-15 jaar

vrijdag

14-09-18

16.30-18.30

Erwin van Zijl

35

Eemhuis

€ 395,00

Knutselclub

9-12 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-18.00

Judith Hofstee

35

ICOON

€ 300,00

Tekenen & schilderen

15-20 jaar

vrijdag

14-09-18

19.30-21.30

Erwin van Zijl

35

Eemhuis

€ 395,00

Knutselclub

9-12 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-18.00

Theo van Delft

35

Eemhuis

€ 300,00

beeldende kunst

Modeclub

6-8 jaar

donderdag

13-09-18

16.15-17.45

Judith Hofstee

20

ICOON

€ 195,00

Beeldend atelier

12-20 jaar

vrijdag

14-09-18

16.30-18.30

diverse docenten

35

Eemhuis

€ 395,00

Modeclub

8-12 jaar

woensdag

12-09-18

16.15-17.45

Jacobijn Erdtsieck

35

Eemhuis

€ 300,00

school voor talent

Modeclub

8-12 jaar

donderdag

07-03-19

16.15-17.45

Judith Hofstee

10

ICOON

€ 95,00

School voor Talent Beeldend

12-20 jaar

zaterdag

22-09-18

11.00-14.00

diverse docenten

20

Eemhuis

€ 300,00

Zaag- en timmerclub

6-8 jaar

donderdag

13-09-18

15.00-16.00

Jacobijn Erdtsieck

10

Eemhuis

€ 75,00

Talentlessen volg je in aanvulling op de reguliere lessen. Deelname na auditie.

Techniekclub

8-12 jaar

maandag

10-09-18

16.00-17.30

Judith Hofstee

20

ICOON

€ 195,00

Techniekclub

8-12 jaar

donderdag

13-09-18

16.15-17.45

Jacobijn Erdtsieck

20

Eemhuis

€ 195,00

Techniekclub

8-12 jaar

maandag

04-03-19

16.00-17.30

Judith Hofstee

10

ICOON

€ 95,00

Techniekclub

8-12 jaar

donderdag

07-03-19

16.30-18.00

Jacobijn Erdtsieck

10

Eemhuis

€ 95,00

tekenen & schilderen basis Ouder & kind knutselclub

alle niveaus

zaterdag

15-09-18

10.00-12.00

Annemieke van den Abbeele

Eemhuis

€ 70,00

Tekenclub

6-8 jaar

woensdag

12-09-18

15.00-16.30

Emanuelle van den Broek

35

Eemhuis

€ 300,00

Ontdek beeldende kunst

niveau 1

maandag

10-09-18

19.30-22.00

diverse docenten

28

ICOON

€ 450,00

Tekenclub

6-8 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-16.15

Annemieke van den Abbeele

35

ICOON

€ 300,00

Ontdek beeldende kunst

niveau 1

maandag

10-09-18

19.30-22.00

diverse docenten

28

Eemhuis

€ 450,00

Tekenclub

6-8 jaar

donderdag

13-09-18

14.30-16.00

Annemieke van den Abbeele

35

Hoogland

€ 300,00

Tekenen & schilderen, de basis

niveau 1

dinsdag

11-09-18

09.30-12.00

Michiel Jansen

30

Eemhuis

€ 530,00

Tekenclub

9-12 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-18.00

Emanuelle van den Broek

35

Eemhuis

€ 300,00

Tekenen & schilderen, de basis

niveau 1

dinsdag

11-09-18

19.30-22.00

Michiel Jansen

30

Eemhuis

€ 530,00

Tekenclub

9-12 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-18.00

Annemieke van den Abbeele

35

ICOON

€ 300,00

Tekenen & schilderen

niveau 1-2

dinsdag

11-09-18

19.30-22.00

Erwin van Zijl

10

ICOON

€ 175,00

Tekenclub

9-12 jaar

donderdag

13-09-18

16.00-17.30

Annemieke van den Abbeele

35

Hoogland

€ 300,00

Tekenen & schilderen

niveau 1-2

dinsdag

27-11-18

19.30-22.00

Erwin van Zijl

10

ICOON

€ 175,00

Apenstreken

8-12 jaar

woensdag

08-05-19

15.00-17.00

Marijke Schurink

8

op locatie

€ 100,00

Kennismaken met beeldende kunst

knutselen

tekenen & schilderen

16

lessen

locatie

JAARPRIJS

tekenen & schilderen

beeldend volwassenen Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

lessen

5

locatie

€ 195,00

JAARPRIJS

17


tekenen & schilderen basis

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

Tekenen & schilderen

niveau 1-2

dinsdag

05-03-19

19.30-22.00

Erwin van Zijl

10

ICOON

€ 175,00

Tekenen & schilderen

niveau 1-2

zaterdag

15-09-18

10.00-12.30

Monica Agterberg

15

Eemhuis

€ 250,00

Textiel

niveau 1-2

vrijdag

16-09-18

09.30-12.00

Marijke Schurink

10

Eemhuis

€ 175,00

Tekenen & schilderen

niveau 1-2

zaterdag

19-01-19

10.00-12.30

Monica Agterberg

15

Eemhuis

€ 250,00

Atelier Textiel

niveau 2-3

maandag

10-09-18

19.30-22.00

Marijke Schurink

35

Eemhuis

€ 275,00

Alleen tekenen

alle niveaus

dinsdag

11-09-18

13.00-15.00

Joyce Hellemans

10

Eemhuis

€ 135,00

Beeldhouwen & boetseren

alle niveaus

dinsdag

11-09-18

19.30-22.00

Erica van Seeters

30

Eemhuis

€ 530,00

Alleen tekenen, het vervolg

alle niveaus

dinsdag

22-01-19

13.00-15.00

Joyce Hellemans

10

Eemhuis

€ 135,00

Beeldhouwen & boetseren

alle niveaus

donderdag

13-09-18

09.30-12.00

Leontine Sies

30

Eemhuis

€ 530,00

Aquarel

alle niveaus

dinsdag

11-09-18

09.30-12.00

Joyce Hellemans

30

Eemhuis

€ 475,00

Beeldhouwen & boetseren

alle niveaus

donderdag

13-09-18

20.00-22.30

Leontine Sies

30

ICOON

€ 530,00

Aquarel

alle niveaus

woensdag

12-09-18

09.30-12.00

Erwin van Zijl

30

Eemhuis

€ 475,00

Beeldhouwen & boetseren

niveau 2-3

dinsdag

11-09-18

14.00-16.30

Erica van Seeters

30

Eemhuis

€ 530,00

Intuïtief schilderen

alle niveaus

donderdag

13-09-18

09.30-12.00

Gastdocent

10

Eemhuis

€ 175,00

Atelier Keramiek

niveau 2-3

donderdag

13-09-18

19.30-22.00

Gastdocent

35

Eemhuis

€ 275,00

Portret & model

niveau 2

maandag

10-09-18

09.30-12.00

Michiel Jansen

30

Eemhuis

€ 530,00

fotografie & film

Portret & model

niveau 2

donderdag

13-09-18

20.00-22.30

Michiel Jansen

30

Eemhuis

€ 530,00

Fotografie

niveau 1

dinsdag

11-09-18

19.30-22.00

Anton Havelaar

30

Eemhuis

€ 475,00

Fotografie

niveau 2

woensdag

12-09-18

19.30-22.00

Anton Havelaar

15

Eemhuis

€ 250,00

Fotografie

niveau 3

donderdag

13-09-18

19.30-22.00

Anton Havelaar

30

Eemhuis

€ 475,00

lessen

locatie

JAARPRIJS

tekenen & schilderen specialisatie

ontwerp & vormgeving

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

Atelier Emailleren

niveau 2-3

dinsdag

11-09-18

Christine van der Ree

13.30-16.00

lessen

locatie

JAARPRIJS

35

Eemhuis

€ 275,00

ruimtelijk werken

tekenen & schilderen gevorderden Schilderen

niveau 2

woensdag

12-09-18

19.30-22.00

Michiel Jansen

30

Eemhuis

€ 475,00

Tekenen & schilderen

niveau 2-3

maandag

10-09-18

09.30-12.00

Anne Marie Spijker

30

Eemhuis

€ 475,00

Tekenen & schilderen

niveau 2-3

dinsdag

11-09-18

19.30-22.00

Monica Agterberg

15

Eemhuis

€ 250,00

Tekenen & schilderen

niveau 2-3

dinsdag

15-01-19

19.30-22.00

Monica Agterberg

15

Eemhuis

€ 250,00

Tekenen & schilderen

niveau 2-3

donderdag

13-09-18

09.30-12.00

Anne Marie Spijker

30

Eemhuis

€ 475,00

Tekenen & schilderen

niveau 2-3

donderdag

13-09-18

20.00-22.30

Anne Marie Spijker

30

Eemhuis

€ 475,00

Tekenen & schilderen

niveau 2-3

vrijdag

14-09-18

09.30-12.00

Dorette Giling

30

Eemhuis

€ 475,00

Tekenen & schilderen

niveau 3

vrijdag

14-09-18

20.00-22.30

Anne Marie Spijker

30

Eemhuis

€ 475,00

Seniorenatelier

65+ niv.2-3

donderdag

13-09-18

13.00-16.30

Erwin van Zijl

35

Eemhuis

€ 275,00

alle niveaus

* Kosteloos Vrij werken

in Atelier bij deelname aan jaarcursus. Voor data en tijden kijk op onze website.

ontwerp & vormgeving Grafiek

woensdag

12-09-18

19.30-22.30

Gerhard Belgraver

30

Eemhuis

€ 530,00

Edelsmeden, sieraden en objecten maken alle niveaus

dinsdag

11-09-18

09.30-12.30

Christine van der Ree

30

Eemhuis

€ 530,00

Edelsmeden, sieraden en objecten maken alle niveaus

dinsdag

11-09-18

19.30-22.30

Karin Kortenhorst

30

Eemhuis

€ 530,00

Edelsmeden, sieraden en objecten maken alle niveaus

donderdag

13-09-18

09.30-12.30

Karin Kortenhorst

30

Eemhuis

€ 530,00

Edelsmeden, sieraden en objecten maken alle niveaus

donderdag

13-09-18

19.30-22.30

Karin Kortenhorst

30

Eemhuis

€ 530,00

Edelsmeden, sieraden en objecten maken alle niveaus

vrijdag

14-09-18

09.30-12.30

Karin Kortenhorst

15

Eemhuis

€ 295,00

Edelsmeden, sieraden en objecten maken alle niveaus

vrijdag

18-01-19

09.30-12.30

Karin Kortenhorst

15

Eemhuis

€ 295,00

Emailleren

niveau 1-2

maandag

10-09-18

19.30-22.00

Christine van der Ree

15

Eemhuis

€ 250,00

Emailleren

niveau 1-2

maandag

14-01-19

19.30-22.00

Christine van der Ree

15

Eemhuis

€ 250,00

18

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

19


(advertentie)

(advertenties) (advertentie)

Kunst lenen in het Eemhuis al vanaf â‚Ź6 per maand! U kunt langskomen tijdens onze openingstijden, maar op afspraak kan ook. Bel, mail of app ons om kunstwerken op te halen of te ruilen. Donderdag: 17:00 - 20:30 uur Zaterdag: 13:00 - 17:00 uur Overige dagen: op afspraak via 06-15941631 of kunstuitleen@bibliotheekeemland.nl

Kunstuitleen Amersfoort


bruis van dans!

Jong geleerd, oud gedaan: dat geldt zeker voor het dansprogramma. Vanaf twee jaar raken kinderen spelenderwijs vertrouwd met bewegen op muziek, samen met hun (groot)ouders. Kinderen kunnen vervolgens kiezen voor een vervolgcursus klassiek ballet of moderne dans. Er zijn ook cursussen waarin eigen improvisaties of hippe, nieuwe dansstijlen aan bod komen. Bij alle cursussen staat dansplezier voorop! En dat geldt zeker ook voor de volwassen danscursussen. Van modern tot klassiek, van ontspanning tot conditietraining. Dans je ook mee? School voor Talent Dans Speciaal voor jonge dansers met talent is er de School voor Talent. Heb jij de ambitie en de inzet om je talent te ontwikkelen? Geef je dan op voor de audities. Scholen in de Kunst heeft voor getalenteerde jonge cursisten een aparte leerlijn opgezet in de vorm van speciale talentklassen. Doelstelling van deze talentklassen is om getalenteerde cursisten, die de ambitie en de inzet hebben om dat

talent te ontwikkelen, een plek te geven. Dat creëert voor die cursisten nieuwe kansen en mogelijkheden. De School voor Talent is nadrukkelijk geen vooropleiding, zoals de vooropleiding van een dansvakopleiding, maar wel een mogelijke voorbereiding daarop. Het is een plek voor de ontwikkeling van diverse danstechnieken, voor het ontdekken en verdiepen, voor toewijding en discipline en bovenal voor het vergroten van je vermogen om je talent en plezier met anderen te delen. Bovendien werk je met verschillende gastchoreografen/docenten. Meer informatie vind je op www.scholenindekunst.nl en in de speciale brochure. Tweejaarlijkse dansvoorstellingen Iedere twee jaar presenteren alle cursisten dans zich tijdens een grootse danspresentatie. Met een wervelende show komen alle leeftijden en dansstijlen aan bod. Een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers, een kleurrijke traktatie voor het aanwezige publiek!

Danskleding Dansen kan altijd en overal. Op gympen of op hakken. Maar wanneer je lessen volgt, weet je dat een goede dansuitrusting onmisbaar is. Bovendien mag je geen ‘gewone’ schoenen in onze danslokalen dragen. Benieuwd welke outfit en schoenen met jouw dansles matchen? Vraag de dansdocenten om advies. In deze brochure vind je ook advertenties van twee danswinkels in Amersfoort. Jongerenkorting bij Flint Nergens anders vind je zulke mooie theateren dansvoorstellingen als in het theater. In Flint krijgen jongeren op iedere voorstelling € 2,00 korting met hun CJP. Bovendien krijg je flinke korting met je CJP, cultuurkaart of studentenkaart als je je een half uur voor aanvang van de voorstelling meldt: maar liefst 50% lastminute korting (niet bij uitverkochte voorstellingen en vanaf € 10,00 per kaartje). Bovendien biedt Flint cursisten van Scholen in de Kunst regelmatig leuke actiekortingen. Deze vind je in onze nieuwsbrief of op onze facebookpagina.

23


dans

• Leren dansen

kies je route

• Ik ben een kunstenaar

4-5 0-4

• Moderne dans & choreografie • School voor Talent

• Dansimprovisatie

jaar

jaar

jaar

jaar

EEN PROEFLES IS VOOR ALLE LESSEN MOGELIJK!

• Ik ben een kunstenaar

• Ontdek dans

jaar

6-7

• Dansen met je peuter

Oriëntatie Kennismaken / niveau 1 Leren / niveau 2 Verdiepen / niveau 3

volwassenen

• Klassiek ballet • Moderne dans • Hiphop

10-12

• Ik ben een kunstenaar

• 1,2,3 dans!

50+

• Klassiek ballet & modern • Dansen voor jongens • Klassiek ballet • Moderne dans

5-6

• Klassiek ballet • Moderne dans • Dansconditietraining • Flamenco • Afromix • Hiphop

12-15 jaar

8-9 jaar

• Verder leren dansen • Dansen voor jongens

• Klassiek ballet • Jazz • Modern-jazz • Moderne dans • Dansconditietraining • Flamenco • Afromix

• Klassiek ballet & modern • Klassiek ballet • Moderne dans • Hiphop • Hiphop voor jongens

15-20 jaar

• Klassiek ballet • Hiphop • Moderne dans & choreografie • School voor Talent

• Ladies Class 50+

• Klassiek ballet • Modern-jazz • Moderne dans • Dansconditietraining • Flamenco • Afromix • Hiphop

25


bruis van dans: kun jij een keuze maken? dans kinderen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

COMBINATIECURSUSSEN

kinderdans

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Leren dansen

5-6 jaar

dinsdag

11-09-18

15.45-16.45

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 235,00

Leren dansen

5-6 jaar

woensdag

12-09-18

15.30-16.30

Anouk van Deursen

35

Eemhuis

€ 235,00

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

Leren dansen

5-6 jaar

donderdag

12-09-18

15.45-16.45

Odilia Meekes

35

Eemhuis

€ 235,00

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Christine, Petra, Odilia, gastdocent

34

ICOON

€ 195,00

Verder leren dansen

6-7 jaar

maandag

10-09-18

16.00-17.00

Nina van Driel

35

Eemhuis

€ 235,00

Ik ben een kunstenaar

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

Verder leren dansen

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.45

Nelse van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Verder leren dansen

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-17.30

Anouk van Deursen

35

Eemhuis

€ 235,00

peuterdans Dansen met je peuter

2 jaar

maandag

10-09-18

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Dansen voor jongens

6-7 jaar

dinsdag

11-09-18

14.45-15.30

Nelse van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

2 jaar

donderdag

13-09-18

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Dansen voor jongens

8-9 jaar

dinsdag

11-09-18

15.30-16.30

Nelse van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

2 jaar

vrijdag

14-09-18

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

ICOON

€ 95,00

klassiek ballet

Dansen met je peuter

2 jaar

maandag

10-12-18

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Klassiek ballet & modern

8-9 jaar

maandag

10-09-18

17.00-18.00

Nina van Driel

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

2 jaar

donderdag

13-12-18

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Klassiek ballet & modern

10-12 jaar

maandag

10-09-18

18.00-19.00

Nina van Driel

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

2 jaar

vrijdag

14-12-18

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

ICOON

€ 95,00

Klassiek ballet

8-9 jaar

woensdag

12-09-18

16.45-17.45

Nelse van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

2 jaar

maandag

25-03-19

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Klassiek ballet

10-12 jaar

dinsdag

11-09-18

16.45-17.45

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

2 jaar

donderdag

28-03-19

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

moderne dans

Dansen met je peuter

2 jaar

vrijdag

29-03-19

09.45-10.30

Odilia Meekes

12

ICOON

€ 95,00

Dansimprovisatie

8-9 jaar

dinsdag

11-09-18

17.30-18.30

Nelse van Heurck

15

Eemhuis

€ 125,00

Dansen met je peuter

3 jaar

maandag

10-09-18

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Moderne dans

8-9 jaar

woensdag

12-09-18

15.45-16.45

Nelse van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

3 jaar

donderdag

13-09-18

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Moderne dans

10-12 jaar

dinsdag

11-09-18

16.30-17.30

Nelse van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

3 jaar

vrijdag

14-09-18

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

ICOON

€ 95,00

urban dance

Dansen met je peuter

3 jaar

maandag

10-12-18

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Hiphop

10-12 jaar

zaterdag

15-09-18

13.30-14.30

Jerry Altenstad

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

3 jaar

donderdag

13-12-18

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Hiphop voor jongens

10-12 jaar

zaterdag

15-09-18

14.30-15.30

Jerry Altenstad

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansen met je peuter

3 jaar

vrijdag

14-12-18

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

ICOON

€ 95,00

Dansen met je peuter

3 jaar

maandag

25-03-19

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Dansen met je peuter

3 jaar

donderdag

28-03-19

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

Eemhuis

€ 95,00

Dansen met je peuter

3 jaar

vrijdag

29-03-19

10.30-11.15

Odilia Meekes

12

ICOON

€ 95,00

1,2,3 dans!

4-5 jaar

maandag

10-09-18

15.00-15.45

Nina van Driel

35

Eemhuis

€ 195,00

1,2,3 dans!

4-5 jaar

donderdag

13-09-18

15.00-15.45

Odilia Meekes

15

Eemhuis

€ 95,00

kleuterdans

26

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

Alle kinder- en jongerencursisten kunnen gratis deelnemen aan koren

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

27


dans jongeren

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

klassiek ballet

Moderne dans

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

Moderne dans

niveau 1

maandag

10-09-18

19.30-20.45

Sara Lisa Verbrugge

35

ICOON

€ 350,00

Moderne dans

niveau 1

maandag

10-09-18

19.30-20.45

Hazel Ofner

35

Eemhuis

€ 350,00

JAARPRIJS

Klassiek ballet

12-20 jaar

dinsdag

11-09-18

17.45-19.00

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 275,00

Moderne dans

niveau 2

maandag

10-09-18

20.45-22.00

Hazel Ofner

35

Eemhuis

€ 350,00

Klassiek ballet

12-20 jaar

woensdag

12-09-18

19.15-20.30

Nelse Van Heurck

35

Eemhuis

€ 275,00

Moderne dans

niveau 2

donderdag

13-09-18

18.45-20.00

Sara Lisa Verbrugge

35

Eemhuis

€ 350,00

Klassiek ballet

12-20 jaar

donderdag

13-09-18

17.30-18.45

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 275,00

Moderne dans

niveau 3

donderdag

13-09-18

20.00-21.30

Sara Lisa Verbrugge

35

Eemhuis

€ 375,00

Klassiek ballet

17+

dinsdag

11-09-18

19.00-20.15

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 275,00

Moderne dans

niveau 3

vrijdag

14-09-18

19.45-21.00

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 350,00

moderne dans

Dansconditie

Moderne dans

12-15 jaar

woensdag

12-09-18

18.15-19.15

Nelse Van Heurck

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansconditietraining

alle niveaus

maandag

10-09-18

19.30-20.30

Nina van Driel

30

Eemhuis

€ 280,00

Moderne dans & choreografie

12-15 jaar

donderdag

13-09-18

17.00-18.15

Sara Lisa Verbrugge

35

Eemhuis

€ 275,00

Dansconditietraining

alle niveaus

maandag

10-09-18

20.30-21.30

Nina van Driel

30

Eemhuis

€ 280,00

Moderne dans & choreografie

15-20 jaar

maandag

10-09-18

18.00-19.30

Sara Lisa Verbrugge

35

ICOON

€ 325,00

Dansconditietraining

alle niveaus

maandag

10-09-18

19.30-20.30

Nina van Driel

15

Eemhuis

€ 150,00

Dansconditietraining

alle niveaus

maandag

10-09-18

20.30-21.30

Nina van Driel

15

Eemhuis

€ 150,00

urban dance Hiphop

12-15 jaar

zaterdag

15-09-18

12.30-13.30

Jerry Altenstad

35

Eemhuis

€ 235,00

Dansconditietraining

alle niveaus

maandag

14-01-19

19.30-20.30

Nina van Driel

15

Eemhuis

€ 150,00

Hiphop

15-20 jaar

zaterdag

15-09-18

11.00-12.30

Jerry Altenstad

35

Eemhuis

€ 325,00

Dansconditietraining

alle niveaus

maandag

14-01-19

20.30-21.30

Nina van Driel

15

Eemhuis

€ 150,00

school voor talent

Leeftijd

docent

LOCATIE

LESSEN

JAARPRIJS

School voor Talent Dans

12-20 jaar

diverse docenten

25

Eemhuis

€ 300,00

zaterdag

22-09-18

10.00-13.15

Talentlessen volg je in aanvulling op de reguliere lessen. Deelname na auditie.

dans volwassenen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

kennismaken met dans

Specialisatie Afromix

alle niveaus

vrijdag

14-09-18

09.30-10.30

Gastdocent

10

Eemhuis

€ 95,00

Flamenco

niveau 1-2

vrijdag

14-09-18

19.30-20.30

Maria Jesus Adame Sanchez

20

Eemhuis

€ 225,00

Flamenco

niveau 2-3

vrijdag

14-09-18

20.30-21.30

Maria Jesus Adame Sanchez

20

Eemhuis

€ 225,00

Flamenco

niveau 2

vrijdag

08-03-19

19.30-20.30

Maria Jesus Adame Sanchez

15

Eemhuis

€ 175,00

Flamenco

niveau 3

vrijdag

08-03-19

20.30-21.30

Maria Jesus Adame Sanchez

15

Eemhuis

€ 175,00

19.15-20.15

Urban dance

Ontdek dans

niveau 1

maandag

10-09-18

19.30-20.30

Odilia Meekes

10

ICOON

€ 95,00

Hiphop

alle niveaus

dinsdag

11-09-18

Jerry Altenstad

35

Eemhuis

€ 280,00

Ontdek dans

niveau 1

maandag

14-01-19

19.30-20.30

Odilia Meekes

10

ICOON

€ 95,00

OOK BIJ ONS

leeftijd

dag

startdatum tijd

docent

lessen

locatie

jaarprijs

Bewegingen en ontspannen

50+

dinsdag

11-09-18

09.00-10.00

Marja Slinkert

35

Eemhuis

€ 215,00

Klassiek ballet

niveau 1

vrijdag

14-09-18

17.30-18.30

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 280,00

Bewegingen en ontspannen

50+

dinsdag

11-09-18

10.15-11.15

Marja Slinkert

35

Eemhuis

€ 215,00

Klassiek ballet

niveau 2

donderdag

13-09-18

18.45-20.00

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 350,00

Klassiek ballet

niveau 3

vrijdag

14-09-18

18.30-19.45

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 350,00

Klassiek ballet, Ladies Class

50+

donderdag

13-09-18

20.00-21.15

Pascale de la Fuente

35

Eemhuis

€ 350,00 € 350,00

Klassiek ballet

Jazz Modern Jazz

niveau 2

woensdag

12-09-18

19.00-20.15

Odilia Meekes

35

Eemhuis

Modern Jazz

niveau 3

woensdag

12-09-18

20.15-21.30

Odilia Meekes

35

Eemhuis

€ 350,00

Jazz

niveau 3

dinsdag

11-09-18

20.15-21.15

Coleta Lustenhouwer

35

Eemhuis

€ 280,00

28

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

29


(advertenties)

bouw van nieuwe violen en celli reparatie & restauratie verkoop & verhuur www.contradamusica.nl Jurriaan van Roon P.J. Troelstralaan 29 A 3818 KP Amersfoort Telefoon 033 461 81 74 Lid N.G.V.

(advertentie)

Buitenschoolse opvang bij Ska

Attt ttttttt mtttttt tttttttitt tttttYtgttStttt

Langegracht 14, Amersfoort Een aantrekkelijk activiteitenaanbod waaronder zwemles en muziekles onder bso-tijd In Amersfoort, Nijkerk en Leusden

www.ska.nl

ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt tttttttttttttttttttttttttttt tttttttttttttttttttttttt ttttttttttttt


bruis van muziek! Kom op muzikale ontdekkingsreis bij Scholen in de Kunst! Laat je inspireren door onze docenten, ontdek wat je kunt leren en ontwikkel je talent. Behalve zingen of het leren bespelen van een muziekinstrument, kun je bij Scholen in de Kunst nog veel meer: meespelen in één van onze orkesten, popbandjes, ensembles en koren. Alles bij elkaar de ideale plek voor iedereen die meer plezier aan muziek wil beleven. Scholen in de Kunst staat landelijk goed bekend, dankzij het persoonlijke contact met docenten, de uitgebreide samenspelmogelijkheden, bijzondere activiteiten en masterclasses waaruit je kunt kiezen. Waar wacht je nog op?

School voor Talent Muziek Speciaal voor (jonge) talenten is er een breed talentenprogramma opgezet in de vorm van de School voor Talent. Doelstelling is om getalenteerde cursisten, die de ambitie en de inzet hebben om dat talent te ontwikkelen, een plek te geven. Dat creëert voor die cursisten nieuwe kansen en mogelijkheden. Bij de School voor Talent ontwikkelen cursisten vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om hun talent te delen. Er wordt samengewerkt met vakopleidingen en professionele muziekgezelschappen. Naast plezier, uitdaging en samenspel, zijn experiment en onderzoek elementen uit het leerplan van de School voor Talent. Leerlingen vanaf het tweede lesjaar tot maximaal 21 jaar kunnen deelnemen, na auditie. Voorwaarden staan op: www.scholenindekunst. nl en in de speciale brochure.

Leskaart muziek Ook dit seizoen is het mogelijk een leskaart instrumentale les te kopen. Naast de vaste les kun je 175 minuten bijkopen voor wekelijks vijf minuten extra lestijd of af en toe een hele extra les. Dat laatste spreek je met je docent af. HaFa Voor leden van harmonie- en fanfareorkesten verzorgt de afdeling Muziek de landelijke erkende HaFa-opleiding. In deze instrumentale lessen kun je toewerken naar een HaFa-diploma. Leden van accordeonverenigingen kunnen een door de NOVAM erkende accordeonopleiding volgen en de bijbehorende examens afleggen. Voor deze lessen kun je je alleen aanmelden via de muziekvereniging. Bovendien gelden er goedkopere tarieven voor leden van korpsen en verenigingen. Kijk op www.scholenindekunst.nl

33


(advertentie)

Orkesten en samenspel Muziek maken doe je vooral samen met anderen. Dit kan in een orkest, ensemble, band of koor. Naast de muziek ontmoet je ook andere leerlingen en hun instrumenten. Afhankelijke van je niveau kun je je inschrijven bij het Jeugdorkest of het Symfonieorkest. Voor instrumentalisten van het hoogste niveau is er het kamerorkest Flehite Sinfonietta. Dit orkest geeft regelmatig concerten. Daarnaast zijn er ensembles voor saxofoon, gitaar, fluit, trompet en accordeon. Scholen in de Kunst organiseert allerlei projecten op het gebied van wereld- en kamermuziek, b.v. het Tristan Keuris Kamermuziek Concours. Je kunt dan in verschillende verbanden en bezettingen werken aan afwisselend repertoire. Welk niveau je ook hebt, er is altijd iets voor jou bij. En dat geldt ook voor onze koren: alle leerlingen van

34

Scholen in de Kunst kunnen gratis deelnemen aan een kinder- of jongerenkoor. Huurinstrumenten Stichting Instrumentenfonds verhuurt aan beginnende muziekleerlingen de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, altsaxofoon, hobo, viool, altviool, contrabas, accordeon, hoorn, trompet en trombone. De instrumenten worden alleen voor het eerste lesjaar verhuurd. Strijkinstrumenten kunnen worden gehuurd totdat de leerling toe is aan een volwassen instrument.


muziek kies je route

• Muziekfabriek

• Ontdek piano v.a. 5 jaar • Ontdek slagwerk v.a. 5 jaar

• Muziek met je peuter

10-12 8-10

jaar

2-3 jaar

• Alle instrumenten en zang • Basispakket saz • Afrikaanse trommels

• Ontdek muziek • Ik ben een kunstenaar

Oriëntatie Kennismaken / niveau 1 Leren / niveau 2 Verdiepen / niveau 3

EEN PROEFLES IS VOOR ALLE LESSEN MOGELIJK!

jaar

• Ontdek de elektrische gitaar

volwassenen

jaar

• Alle instrumenten en zang

• Ontdek slagwerk, het vervolg

• Ontdek de harp voor ouders • Ontdek slagwerk voor ouders • Guitarra Parenta • Ontdek de ukelele • Zingen doe je samen • Zin in zingen

• School voor Talent

• Ontdek gitaar v.a. 7 jaar • Ontdek accordeon • Op weg naar een instrument

4-6

• Klassieke muziek voor Dummies

• Alle instrumenten en zang • Muziekproductieles • Basispakket saz • Popband kinderen • Afrikaanse trommels

• Muziek voor speciale kinderen • Muziekfabriek • Muziekfabriek, het vervolg

6-8 jaar

• Pianoplusklas v.a. 7 jaar • Blazersplusklas v.a. 7 jaar

• School voor Talent • Productieklas Holland Opera • Afrikaanse trommels, het vervolg

• School voor Talent • Productieklas Holland Opera • Afrikaanse trommels, het vervolg

12-20 jaar

• Alle instrumenten en zang • Muziekproductieles • Basispakket saz • Popband jongeren

• Canto di gente classico • Pop Theaterkoor

• Alle instrumenten en zang • Muziekproductieles • Basispakket saz • Guitarra parenta 2.0 • Ukelele • Volwassenenband • Afrikaanse percussie • Overdagkoor Eemhuis • Zingen doe je samen • Zin in zingen! koor • Zin in zingen! • Basiskoor • Eemhuiskoor 37


bruis van muziek: kun jij een keuze maken? muziek kinderen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

COMBINATIECURSUSSEN

kennismaken met muziek

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Ontdek de piano

5-6 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30

Machteld Nijeholt

5

Eemhuis

€ 45,00

Ontdek de piano

5-6 jaar

woensdag

30-01-19

14.45-15.30

Machteld Nijeholt

5

Eemhuis

€ 45,00 € 45,00

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

Ontdek de accordeon

6-7 jaar

donderdag

13-09-18

15.30-16.15

Petra van Drieënhuizen

5

Eemhuis

Ik ben een kunstenaar

4-5 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Christine, Petra, Odilia, gastdocent

34

ICOON

€ 195,00

Ontdek de gitaar

7-8 jaar

woensdag

10-09-18

16.05-16.35

Len Cassee

15

Eemhuis

€ 150,00

Ik ben een kunstenaar

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

14.45-15.30/15.45

Jacobijn, Emmelie, Anneke, Anouk

34

Eemhuis

€ 195,00

Ontdek de elektrische gitaar

7-20 jaar

dinsdag

02-10-18

19.35-20.00

Jeroen Becx

10

Eemhuis

€ 95,00

Ontdek de elektrische gitaar

7-20 jaar

vrijdag

18-01-19

16.45-17.15

Jeroen Becx

10

Eemhuis

€ 95,00

Muziek met je peuter

2 jaar

woensdag

12-09-18

09.15-10.00

Patricia Kooijman

10

Eemhuis

€ 85,00

Muziek voor speciale kinderen

8-12 jaar

zaterdag

15-09-18

11.00-11.45

Patricia Kooijman

15

Eemhuis

€ 150,00

Muziek met je peuter

2 jaar

woensdag

16-01-19

09.15-10.00

Patricia Kooijman

10

ICOON

€ 85,00

samen muziek maken

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Muziek met je peuter

2 jaar

woensdag

03-04-19

09.15-10.00

Patricia Kooijman

10

Eemhuis

€ 85,00

klassieke muziek

Muziek met je peuter

3 jaar

woensdag

12-09-18

10.00-10.45

Patricia Kooijman

10

Eemhuis

€ 85,00

Juniorenorkest

8-12 jaar

donderdag

13-09-18

Stieneke Nagel, Josien van Mens,

35

Eemhuis

€ 195,00

Muziek met je peuter

3 jaar

woensdag

16-01-19

10.00-10.45

Patricia Kooijman

10

ICOON

€ 85,00

Muziek met je peuter

3 jaar

woensdag

03-04-19

10.00-10.45

Patricia Kooijman

10

Eemhuis

€ 85,00

peutermuziek

kleutermuziek Ontdek Muziek

4-5 jaar

vrijdag

14-09-18

14.45-15.30

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 185,00

kennismaken met muziek

16.15-17.30

Tom Tulen Jeugdorkest

10-14 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-17.45

Tom Tulen, Jan Schoonenberg

35

Eemhuis

€ 195,00

Keistedelijk Opleidingsorkest

8-12 jaar

vrijdag

14-09-18

18.45-19.30

Liesbeth Vernout

35

Eemhuis

€ 195,00

Ensemble Op weg

8-12 jaar

woensdag

12-09-18

17.15-18.00

Anneke Langeraar

30

Eemhuis

€ 175,00

Piano Orkest Klavier

8-12 jaar

woensdag

31-10-18

14.45-15.30

Machteld Nijeholt

10

Eemhuis

€ 85,00

Muziekfabriek

6-7 jaar

dinsdag

11-09-18

15.30-16.15

Christine Vermeulen

35

Eemhuis

€ 195,00

Gitaarorkest Caramba!

8-14 jaar

vrijdag

21-09-18

16.30-17.20

Brenda Klein

30

Eemhuis

€ 175,00

Muziekfabriek

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

16.20-17.05

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 195,00

Gitaarcamerata Eemland

10-16 jaar

zaterdag

29-09-18

10.00-11.00

Susana Opanski

15

Eemhuis

€ 100,00

Muziekfabriek

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

15.30-16.15

Christine Vermeulen

35

ICOON

€ 195,00

Ensemble coaching

10-12 jaar

zaterdag

03-11-18

10.30-11.15

diverse docenten

5

Eemhuis

€ 50,00

Muziekfabriek

6-7 jaar

donderdag

13-09-18

16.00-16.45

Anneke Langeraar

35

Hoogland

€ 195,00

Bach Jeugd Orkest

8-20 jaar

vrijdag

14-09-18

17.15-18.15

Irma Vos

35

Soest

€ 195,00

Muziekfabriek

6-7 jaar

vrijdag

14-09-18

15.30-16.15

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 195,00

lichte muziek

Muziekfabriek

7-8 jaar

dinsdag

11-09-18

16.15-17.00

Christine Vermeulen

35

Eemhuis

€ 195,00

Flexband

10-20 jaar

woensdag

31-10-18

18.45-19.45

Ruud van de Laar

20

Eemhuis

€ 50,00

Muziekfabriek

7-8 jaar

woensdag

12-09-18

16.15-17.00

Christine Vermeulen

35

ICOON

€ 195,00

Popmuziek

Muziekfabriek

7-8 jaar

donderdag

13-09-18

16.45-17.30

Anneke Langeraar

35

Hoogland

€ 195,00

Popband kinderen

10-12 jaar

vrijdag

02-11-18

17.20-18.20

Jeroen Becx

10

Eemhuis

€ 135,00

Muziekfabriek

7-8 jaar

vrijdag

14-09-18

16.15-17.00

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 195,00

Popband kinderen

10-12 jaar

vrijdag

25-01-19

17.20-18.20

Jeroen Becx

10

Eemhuis

€ 135,00

Muziekfabriek, het vervolg

8-9 jaar

vrijdag

14-09-18

17.00-17.45

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 195,00

Percussie

Op weg naar een instrument

6-7 jaar

dinsdag

11-09-18

17.00-17.50

Christine Vermeulen e.a.

35

Eemhuis

€ 350,00

Afrikaanse trommels

8-12 jaar

vrijdag

14-09-18

17.45-18.30

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 150,00

Op weg naar een instrument

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

15.30-16.20

Anneke Langeraar e.a.

35

Eemhuis

€ 350,00

Afrikaanse trommels, het vervolg

8-12 jaar

vrijdag

14-09-18

18.30-19.15

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 150,00

Op weg naar een instrument

6-7 jaar

woensdag

12-09-18

17.00-17.50

Christine Vermeulen e.a.

35

ICOON

€ 350,00

Afrikaanse trommels

8-12 jaar

vrijdag

18-01-19

17.45-18.30

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 150,00

Ontdek slagwerk

5-6 jaar

maandag

10-09-18

15.50-16.35

Rombout Stoffers

15

Eemhuis

€ 150,00

Afrikaanse trommels, het vervolg

8-12 jaar

vrijdag

18-01-19

18.30-19.15

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 150,00

Ontdek slagwerk, het vervolg

5-6 jaar

maandag

14-01-19

15.50-16.35

Rombout Stoffers

15

Eemhuis

€ 150,00

38

39


Zang

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Kinderkoor Bubbels

6-9 jaar

donderdag

13-09-18

Anneke Langeraar

35

Hoogland

€ 135,00

17.30-18.15

muziek jongeren

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Kinderkoor Bubbels

6-9 jaar

vrijdag

14-09-18

18.30-19.15

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 135,00

Kinderkoor Bubbels

9-12 jaar

dinsdag

11-09-18

15.45-16.30

Reinier Bavinck

35

ICOON

€ 135,00

Ontdek de elektrische gitaar

7-20 jaar

dinsdag

02-10-18

19.35-20.00

Jeroen Becx

10

Eemhuis

€ 95,00

Kinderkoor Bubbels

9-12 jaar

vrijdag

14-09-18

19.15-20.00

Anneke Langeraar

35

Eemhuis

€ 135,00

Ontdek de elektrische gitaar

7-20 jaar

vrijdag

18-01-19

16.45-17.15

Jeroen Becx

10

Eemhuis

€ 95,00

samen muziek maken

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

15

Eemhuis

€ 150,00

klassieke muziek Jeugdorkest

10-14 jaar

woensdag

12-09-18

16.30-17.45

Tom Tulen, Jan Schoonenberg

35

Eemhuis

€ 195,00

Symfonieorkest

12-20 jaar

woensdag

12-09-18

18.00-19.45

Tom Tulen, Jan Schoonenberg

35

Eemhuis

€ 195,00

Specialisatie Productieklas Holland Opera

8-12 jaar

(deelname na auditie)

school voor talent

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

School voor Talent Muziek

7-20 jaar

zaterdag

22-09-18

diverse docenten

16

Eemhuis

€ 300,00

10.00-12.10

(> 2e jrs 10 min.extra les en zat.klas) School voor Talent Muziek

7-20 jaar

zaterdag

22-09-18

12.00-14.10

diverse docenten

16

Eemhuis

€ 300,00

(> 2e jrs 10 min. extra les en zat.klas)

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

Basispakket

6-12 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

35

Pluspakket

6-12 jaar

in overleg

10-09-18

30 minuten

diverse docenten

35

locatie

Keistedelijk Opleidingsorkest

12-20 jaar

vrijdag

14-09-18

18.45-19.30

Liesbeth Vernout

35

Eemhuis

€ 195,00

Fluitgroep

12-20 jaar

woensdag

31-10-18

20.00-21.00

Tom Tulen

30

Eemhuis

€ 175,00

Ensemble coaching

12-20 jaar

zaterdag

03-11-18

10.30-11.15

diverse docenten

5

Eemhuis

€ 50,00

Gitaarorkest Caramba!

8-14 jaar

vrijdag

21-09-18

16.30-17.20

Brenda Klein

30

Eemhuis

€ 175,00

Gitaarcamerata Eemland

10-16 jaar

zaterdag

29-09-18

13.30-14.30

Susana Opanski

15

Eemhuis

€ 125,00

Gitaarensemble Torres

12-20 jaar

vrijdag

21-09-18

18.50-19.40

Brenda Klein

30

Eemhuis

€ 175,00

€ 695,00

Bach Jeugd Orkest

8-20 jaar

vrijdag

14-09-18

17.15-18.15

Irma Vos

35

Soest

€ 195,00

€ 875,00

Lichte muziek

Talentlessen volg je in aanvulling op de reguliere lessen. Deelname na auditie.

muziekinstrumenten & zang

kennismaken met muziek

JAARPRIJS

Basispakket Strijkers

5-12 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten + groepsles

diverse docenten

35

€ 850,00

Flexband

10-20 jaar

woensdag

31-10-18

18.45-19.45

Ruud van de Laar

20

Eemhuis

€ 150,00

Basispakket Strijkers > 2e jrs

6-12 jaar

in overleg

10-09-18

30 minuten

diverse docenten

35

€ 875,00

Saxoholics

12-20 jaar

maandag

10-09-18

20.15-21.30

Daphne Balvers

30

Eemhuis

€ 175,00

Popmuziek

Pluspakket Strijkers > 2e jrs

6-12 jaar

in overleg

10-09-18

35 minuten

diverse docenten

35

€ 995,00

Pianoplusklas 1e jrs

7-9 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten + groepsles

diverse docenten

35

€ 850,00

Popband

12-20 jaar

maandag

24-09-18

17.45-19.00

Sander Hop

15

Eemhuis

€ 225,00

Leskaart

6-12 jaar

in overleg

10-09-18

175 minuten

diverse docenten

7

€ 175,00

Popband

12-20 jaar

maandag

24-09-18

19.00-20-15

Sander Hop

15

Eemhuis

€ 225,00

Tarief voor leden korpsen

6-12 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

35

Sazlez

8-12 jaar

in overleg

10-09-18

20 minuten

Suat Aydemir

35

* Alle muziekleerlingen

kunnen gratis deelnemen aan orkesten en ensembles

40

Hoogland

€ 440,00

Popband

12-20 jaar

vrijdag

14-09-18

19.30-20.45

Jeroen Becx

15

Eemhuis

€ 225,00

€ 440,00

Popband

12-20 jaar

maandag

04-02-19

17.45-19.00

Sander Hop

15

Eemhuis

€ 225,00

Popband

12-20 jaar

maandag

04-02-19

19.00-20.15

Sander Hop

15

Eemhuis

€ 225,00

Popband

12-20 jaar

vrijdag

01-02-19

19.30-20.45

Jeroen Becx

15

Eemhuis

€ 225,00

Zang

**Alle kinder- en jongerencursisten kunnen gratis deelnemen aan koren

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

Jongerenkoor Bruis

12-20 jaar

woensdag

12-09-18

17.00-18.00

Reinier Bavinck

35

Eemhuis

€ 195,00

Pop theaterkoor

12-20 jaar

maandag

10-09-18

20.15-21.45

Reinier Bavinck

35

Eemhuis

€ 195,00

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

41


school voor talent

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

samen muziek maken

School voor Talent Muziek

7-20 jaar

zaterdag

22-09-18

10.00-12.10

diverse docenten

16

Eemhuis

€ 300,00

Klassieke muziek Keistedelijk Opleidingsorkest

niveau 1-2

vrijdag

14-09-18

18.45-19.30

Liesbeth Vernout

7-20 jaar

zaterdag

22-09-18

12.00-14.10

diverse docenten

16

Eemhuis

€ 300,00

Clarinet Choir

niveau 2-3

dinsdag

11-09-18

20.15-21.15

Kees Vos

Fluitgroep

niveau 2-3

woensdag

31-10-18

20.00-21.00

Tom Tulen

30

(> 2e jrs 10 min. extra les en zat.klas) School voor Talent Muziek (> 2e jrs 10 min. extra les en zat.klas) Talentlessen volg je in aanvulling op de reguliere lessen. Deelname na auditie.

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

35

Eemhuis

€ 195,00

35

Eemhuis

€195,00

Eemhuis

€ 175,00

Gitaarensemble Torres

niveau 2-3

vrijdag

21-09-18

18.50-19.40

Brenda Klein

30

Eemhuis

€ 175,00

Cello ensemble

alle niveaus

woensdag

12-09-18

in overleg

Arjen Uittenbogaard

15

Eemhuis

€ 150,00

MUZIEKINSTRUMENTEN & ZANG

leeftijd

dag

startdatum tijd

docent

lessen

Basispakket

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

35

€ 695,00

Ensemble coaching

niveau 2-3

zaterdag

03-11-18

10.30-11.15

diverse docenten

5

Eemhuis

€ 50,00

Pluspakket

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

30 minuten

diverse docenten

35

€ 875,00

Bach Volwassenen Orkest

alle niveaus

vrijdag

14-09-18

18.30-20.00

Irma Vos

35

Soest

€ 195,00

niveau 2-3

maandag

10-09-18

20.15-21.30

Daphne Balvers

30

Eemhuis

€ 175,00

locatie

jaarprijs

Basispakket Strijkers

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

30 minuten

diverse docenten

35

€ 875,00

Lichte muziek

Pluspakket Strijkers

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

35 minuten

diverse docenten

35

€ 995,00

Saxoholics

Om de week les

16-20 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

18

€ 450,00

Popmuziek

Leskaart

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

175 minuten

diverse docenten

7

€ 175,00

Volwassenband

alle niveaus

vrijdag

14-09-18

20.45-22.00

Jeroen Becx

15

Eemhuis

€ 250,00

Tarief voor leden korpsen

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

35

€ 440,00

Volwassenband

alle niveaus

maandag

24-09-18

20.15-21.30

Sander Hop

15

Eemhuis

€ 250,00

Sazles

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

20 minuten

Suat Aydemir

35

Hoogland

€ 440,00

Volwassenband

alle niveaus

vrijdag

02-02-19

20.45-22.00

Jeroen Becx

15

Eemhuis

€ 250,00

Muziekproductieles

12-20 jaar

in overleg

10-09-18

25 minuten

Gastdocent

35

Eemhuis

€ 695,00

Volwassenband

alle niveaus

maandag

04-02-19

20.15-21.30

Sander Hop

15

Eemhuis

€ 250,00

muziek volwassenen

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

niveau 1

maandag

10-09-18

Rombout Stoffers

10

Eemhuis

Percussie JAARPRIJS

Kennismaken met muziek Klassieke muziek voor Dummies

20.30-22.00

€ 150,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

maandag

10-09-18

19.45-20.45

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 175,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

vrijdag

14-09-18

20.00-21.00

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 175,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

maandag

14-01-19

19.45-20.45

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 175,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

vrijdag

18-01-19

20.00-21.00

Abu Swaleh

15

Eemhuis

€ 175,00

Ontdek slagwerk voor ouders

niveau 1

maandag

26-11-18

21.00-22.00

Rombout Stoffers

10

Eemhuis

€ 150,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

maandag

10-09-18

19.45-20.45

Abu Swaleh

30

Eemhuis

€ 300,00

Ontdek de harp voor ouders

niveau 1

maandag

29-10-18

19.15-20.00

Annemieke IJzerman

5

Eemhuis

€ 50,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

maandag

10-09-18

20.45-21.45

Abu Swaleh

30

Eemhuis

€ 300,00

Afrikaanse percussie

alle niveaus

vrijdag

14-09-18

20.00-21.00

Abu Swaleh

30

Eemhuis

€ 300,00

Guitarra Parenta!

niveau 1

woensdag

31-10-18

20.30-21.45

Daan van der Vliet

5

Eemhuis

€ 75,00

Guitarra Parenta! 2.0

niveau 2

woensdag

12-12-18

20.30-21.45

Daan van der Vliet

15

Eemhuis

€ 225,00

Ontdek de ukelele

niveau 1

maandag

10-09-18

19.30-20.15

Christine Vermeulen

5

Eemhuis

€ 50,00

Ontdek de ukelele

niveau 1

maandag

14-01-19

20.15-21.00

Christine Vermeulen

5

Eemhuis

€ 50,00

Ukelele

niveau 2

maandag

10-09-18

20.15-21.00

Christine Vermeulen

5

Eemhuis

€ 50,00

Ukelele

niveau 2

maandag

29-10-18

19.30-20.15

Christine Vermeulen

5

Eemhuis

€ 50,00

Ukelele

niveau 3

maandag

29-10-18

20.15-21.00

Christine Vermeulen

5

Eemhuis

€ 50,00

Ukelele

niveau 3

maandag

14-01-19

19.30-20.15

Christine Vermeulen

5

Eemhuis

€ 50,00

42

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

* Alle muziekleerlingen kunnen gratis deelnemen aan orkesten en ensembles

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL

43


(advertentie) Zang Overdagkoor Eemhuis

alle niveaus

maandag

10-09-18

10.30-11.45

Hilde van Kuijeren

35

Eemhuis

Zingen doe je samen

alle niveaus

maandag

10-09-18

19.00-20.15

Reinier Bavinck

10

Eemhuis

€ 225,00 € 95,00

Zingen doe je samen

alle niveaus

maandag

26-11-18

19.00-20.15

Reinier Bavinck

10

Eemhuis

€ 95,00 € 95,00

Zingen doe je samen

alle niveaus

maandag

04-03-19

19.00-20.15

Reinier Bavinck

10

Eemhuis

Zin in zingen! Koor

alle niveaus

donderdag

13-09-18

19.30-20.30

Hilde van Kuijeren

35

Eemhuis

€ 195,00

Zang

leeftijd

dag

startdatum tijd

docent

lessen

locatie

jaarprijs

Zin in zingen!

alle niveaus

donderdag

13-09-18

19.30-20.30

Marjan Tolboom

15

Eemhuis

€ 215,00

Zin in zingen!

alle niveaus

donderdag

24-01-19

19.30-20.30

Marit van der Lei

15

Eemhuis

€ 215,00

Basiskoor

niveau 1-2

woensdag

12-09-18

19.00-20.30

Reinier Bavinck

35

Eemhuis

€ 250,00

Pop theaterkoor

niveau 2-3

maandag

10-09-18

20.15-21.45

Reinier Bavinck

35

Eemhuis

€ 250,00

Eemhuis koor

niveau 2-3

woensdag

12-09-18

20.30-22.00

Reinier Bavinck

35

Eemhuis

€ 250,00

Canto di gente classico

niveau 3

donderdag

13-09-18

20.30-22.00

Hilde van Kuijeren

35

Eemhuis

€ 250,00

muziekinstrumenten & zang

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

Basispakket

alle niveaus

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

35

€ 825,00

Pluspakket

alle niveaus

in overleg

10-09-18

30 minuten

diverse docenten

35

€ 995,00

Om de week les

alle niveaus

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

18

€ 550,00

Leskaart

alle niveaus

in overleg

10-09-18

175 minuten

diverse docenten

7

€ 195,00

Ontdek een instrument

alle niveaus

in overleg

10-09-18

3 x 25 minuten

diverse docenten

3

€ 85,00

Tarief voor leden korpsen

alle niveaus

in overleg

10-09-18

25 minuten

diverse docenten

35

Sazles

alle niveaus

in overleg

10-09-18

20 minuten

Suat Aydemir

35

25 minuten

€ 550,00 Hoogland

€ 485,00

Muziekproductieles

alle niveaus

in overleg

10-09-18

gastdocent

35

Eemhuis

€ 825,00

ook bij ons

Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

JAARPRIJS

maandag

10-09-18

Ali Groen

38

Eemhuis

€ 215,00

Flehite Sinfonietta

44

19.30-22.00

INSCHRIJVEN VIA WWW.SCHOLENINDEKUNST.NL


samenspel kies je route

• Juniorenorkest • Ensemble op weg • Gitaarorkest Caramba • Piano-orkest Klavier • Bach Jeugdorkest • Kinderkoor Bubbels • KSO

10-12

6-8 jaar

• Jeugdorkest • Flexband • Gitaarorkest Caramba • Ensemblecoaching • Bach Jeugdorkest • Kinderkoor Bubbels • Gitaarcamerata Eemland • KSO

jaar

8-10 jaar

• Kinderkoor Bubbels

46

kortlopende projecten

Kamermuziekdag / Tristan Keuris Kamermuziek Concours / gitaardag / harpdag / accordeondag / houtkamp / masterclasses / samenspelweken pop

12-20 jaar

• Symfonieorkest • Gitaarcamerata Eemland • Gitaarorkest Torres • Gitaarorkest Caramba • Ensemble-coaching • Bach Jeugdorkest • Jongerenkoor Bruis • Fluitgroep • Saxoholics • Flexband • KSO

• Flehite Sinfonietta (te gast) • Bach Volwassenenorkest • Clarinet Choir • Fluitgroep • Cello-ensemble • Gitaarensemble Torres • Ensemble-coaching • Saxoholics • KSO

volwassenen

Er zijn veel soorten van samenspel bij Scholen in de Kunst. Het samenspel in dit schema is gratis toegankelijk voor cursisten van Scholen in de Kunst, met uitzondering van Flehite Sinfonietta. Ben je geen cursist bij Scholen in de Kunst? Dan ben je ook van harte welkom en vragen we een vergoeding. Zowel je leeftijd als niveau bepaalt welk samenspel het beste bij jou past en de indeling gaat altijd in overleg met de begeleidende docent.

47


bruis van schrijven!

(advertenties)

Boekpresentaties | Lezingen door (bekende) schrijvers | Schrijfcafés | Werkplekken | Leeskringen | Taalcafés | Taalhuis | Basiscursus Nederlands | Voorleesfeestjes | Voorstellingen | Computer- en tabletcursus | e-books | Verhalenpodia | (Klassieke) muziek | Gratis WiFi | Boek van de maand-gesprek | Educatief programma | de Bibliotheek op school | Klik &Tik | Digisterker | Medialab | Databanken | Digitaal Hulpplein en nog veel meer!

Een spannend verhaal, een pakkende column, een gevoelig gedicht, een persoonlijke biografie. Je leert het bij een schrijfcursus in het Eemhuis. Cursisten gaan in kleine groepjes met concrete opdrachten aan de slag. Er is altijd wel iets voor je bij. Ontdek jij ook de schrijver in jezelf?

Bedrijfsfeest, borrel, teamdag?

Zou het niet leuk zijn om dat eens totaal anders aan te pakken? Zodat mensen niet altijd bij hetzelfde clubje staan? In Het Sociale Paradijs gaat het allemaal om samenwerken, kennismaken en verbinden. Bekijk alle modules op www.hetsocialeparadijs.nl

bruis van schrijven: kun jij een keuze maken? Leeftijd

dag

STARTDATUM TIJD

docent

lessen

locatie

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekeemland.nl

Haal het optimale dansplezier uit je les! Dé danswinkel voor deskundig advies, service en kwaliteit.

JAARPRIJS

Familie- en levensverhalen schrijven

niveau 1

vrijdag

14-09-18

09.30-12.00

Annette Verspoor

8

Eemhuis

€ 185,00

Columns schrijven

niveau 1

woensdag

19-09-18

19.15-21.45

Annette Verspoor

8

Eemhuis

€ 185,00

Creatief schrijven

niveau 1

woensdag

19-09-18

19.30-22.00

Esther Bevers

8

ICOON

€ 185,00

Koestraat 22 3811 HK Amersfoort 033 432 89 89 www.just4dance.nl

Kleding Schoeisel Accessoires Voor alle stijlen

Leerlingen van Scholen in de Kunst krijgen altijd 10% korting op hun aankoop

48

Winkel | Webshop

schrijven volwassenen

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid!

De Bibliotheek heeft u meer te bieden dan u denkt!


(advertentie)

(advertenties)

Elke schoolvakantie workshops op het gebied van media en 21st century skills.

van der knaap vioolbouw

Nieuwbouw Reparatie Verhuur van strijkinstrumenten

ZWANENMEER SPROOKJE IN DE KERSTVAKANTIE

VEERENSMEDERIJ | AMERSFOORT

schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.bibliotheekeemland.nl/medialab Beukenlaan 20a 3741 BP Baarn

Tel 035 5424183 www.vanderknaapvioolbouw.nl


voordelen lidmaatschap Als je een jaarcursus bij Scholen in de Kunst volgt, ben je automatisch lid. Je hebt dan de volgende voordelen:

Geen inschrijfgeld

Gratis proefles

Goed uitgeruste lokalen Professionele docenten

Kortingsacties theater en concerten bij collega-instellingen

Financiële bijdrage uit eigen studiefonds mogelijk

Vijf kunstdisciplines onder één dak

Veel mogelijkheden voor exposities/ optredens/ activiteiten

Gezinskorting Na een jaar per maand opzeggen 52

Vijf locaties, altijd dichtbij en goed bereikbaar

Gecertificeerde organisatie

Hele jaar instroom mogelijk

Gratis kinder- en jongerenkoren

Huurinstrumenten beschikbaar Deelname aan klantenpanel mogelijk

Gratis deelname aan orkesten en ensembles

Gezinskorting Scholen in de Kunst biedt een gezinskorting en korting bij afname van meerdere jaarcursussen. Deze regeling geldt als meerdere gezinsleden uit één gezin een betaalde jaarcursus volgen, of als één persoon meer dan één betaalde jaarcursus volgt. De regeling is van toepassing op het hele cursusaanbod van dans, theater, muziek en beeldende kunst. Lees de voorwaarden op www.scholenindekunst.nl

INSCHRIJVEN & INFORMATIE Op www.scholenindekunst.nl kun je je online inschrijven. Heb je geen internet? Bij de balie in het Eemhuis is een papieren inschrijfformulier verkrijgbaar. Heb je advies nodig? De medewerkers van de cursistenadministratie geven je graag extra informatie en kunnen je helpen bij het kiezen van een cursus of het inschrijven. De cursistenadministratie is bereikbaar per e-mail: cursistenadministratie@scholenindekunst.nl en op werkdagen op telefoonnummer 033 467 34 73. Langslopen op de vierde verdieping in het Eemhuis kan natuurlijk ook.

53


VAKANTIES EN VRIJE DAGEN Tijdens de volgende periodes zijn er geen

wees welkom!

zomervakantie 2018 maandag 18 juli t/m zondag 9 september 2018 herfstvakantie maandag 22 t/m zondag 28 oktober 2018 Sinterklaas woensdag 5 december 2018, vanaf 13.00 uur kerstvakantie maandag 24 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 voorjaarsvakantie maandag 25 februari t/m zondag 3 maart 2019

Open Huis Eemhuis zaterdag 26 mei 2018 Open Huis ICOON zaterdag 9 juni 2018 Dag van de Amateurkunst zaterdag 8 september 2018 Rondje van de Stad/Open Huis Eemhuis zondag 9 september 2018 Open Deurenweken maandag 10 september t/m zaterdag 22 september 2018

reguliere cursussen en lessen:

Pasen zondag 21 en maandag 22 april 2019 Koningsdag zaterdag 27 april 2019 meivakantie zondag 21 april t/m zondag 5 mei 2019 Hemelvaartsdag donderdag 30 mei 2019 Pinksteren vrijdag 7 juni t/m maandag 10 juni 2019 zomervakantie 2019 maandag 22 juli t/m zondag 1 september 2019

contact postadres Scholen in de Kunst Postbus 1138, 3800 BC Amersfoort centraal telefoonnummer 033 467 34 73 (bereikbaar van 09.00 tot 20.00 uur) website www.scholenindekunst.nl

54

colofon vestigingen Scholen in de Kunst Amersfoort/Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort Scholen in de Kunst Amersfoort/ICOON, Leeghwater 1-3, Amersfoort Scholen in de Kunst Hoogland, Sportlaan 28, Hoogland Scholen in de Kunst Leusden, Eikenlaan 1, Leusden Scholen in de Kunst Soest, Kerkplein 1, Soest

cursistenadministratie Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort cursistenadministratie@scholenindekunst.nl

Uitgave

Fotografie

Scholen in de Kunst, mei 2018

Anton Havelaar, Henry Krul en Rombout Stegink

Teksten

digitale nieuwsbrief Wil je op de hoogte blijven van nieuw aanbod, extra activiteiten en interessante ontwikkelingen? Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief op www.scholenindekunst.nl. Nieuws vind je ook op onze website en onze Facebookpagina.

VOOR uitgebreide INFORMATiE ga naar www.scholenINDEkunst.nl

Scholen in de Kunst

Druk Drukwerkdeal

Redactie Christel Ploeger, Nanda de Geus

Deze uitgave is samengesteld met de grootste zorgvuldigheid. De uitgever draagt geen verantwoordelijkheid voor eventuele foutieve vermeldingen, programma-

ontwerp/Vormgeving

wijzigingen of onjuistheden. Tekstovername met bronvermelding is toegestaan.

Pascale Companjen, Nijmegen

Op de foto’s en de vormgeving rust copyright.

55


www.scholenindekunst.nl

Cursusaanbod Scholen in de Kunst 2018-2019  
Cursusaanbod Scholen in de Kunst 2018-2019  
Advertisement