Page 1

S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA G I N A 2

Schaapskooi Oplage 28.250 exemplaren 28e jaargang nr. 48, 23 juli 2 0 13

NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD

Heerde •

Wa p e n v e l d •

Ve e s s e n

Vo r c h t e n •

Hattem •

Epe •

Emst •

Oene •

Va a s s e n •

Vanaf heden ook BATAVUS dealer!

60 jaar getrouwd

HATTEM- “Volgens de gegevens”, zoals mevrouw Schoonhoven lachend vertelt, zijn zij en haar man dinsdag 23 juli 60 jaar getrouwd. En in die jaren hebben ze voor een behoorlijk nageslacht gezorgd: met maar liefst 7 kinderen zijn er inmiddels 22 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen geboren. “En er zijn zelfs nog 3 achterkleinkinderen in de maak”, laat meneer Schoonhoven trots weten. Met zo’n huis vol kinderen heeft Anna Schoonhoven zich nooit verveeld. Veel van de kleren die hun vier zoons en drie dochters droegen, maakte en breide ze zelf:

“Van top tot teen in zelfgemaakte kleren, alleen de schoenen en het ondergoed kwamen van de winkel.” Ook nu de kinderen uit huis zijn en zelf voor nageslacht hebben gezorgd, is Anna nog druk. “Ze komt tijd te kort!”, lacht haar man. Behalve de zorg van beiden voor behoeftige familieleden of ouderen, maakt mevrouw Schoonhoven hele ladingen “omajam”, voor familie of voor de verkoop voor een goed doel bijvoorbeeld. Het stel, dat in mei 83 jaar werd, heeft zich altijd veel ingezet voor anderen: Henk zat 24 jaar lang in het bestuur van de Bongerd en

We l s u m

maakte een aantal jaar deel uit van de diakonie in de kerk. Ook de kinderen in de kerk kregen de nodige aandacht van ze: jarenlang hielpen ze mee met de organisatie van de kampweken, waar Anna kookte en Henk zijn steentje bijdroeg na afloop van zijn werk; eerst als timmerman, en later als uitvoerder, onder andere bij het Academisch Ziekenhuis in Groningen en de Broerenkerk in Zwolle. “Ik trok dan gauw mijn korte broek aan en hielp waar ik kon.” De kerk is ook de plek waar ze elkaar jaren geleden ontmoetten. “Drie jaar voordat we iets kregen, ontdekte hij me voor de eerste keer in de kerk in Wezep”, vertelt de “in de uiterwaarden geboren” mevrouw Schoonhoven. Ze was toen met een vriendin en helaas al bezet. Twee jaar later troffen ze elkaar weer en was het raak: “En dit is het resultaat”, lachen ze. Het geheim van zo’n lang en gelukkig huwelijk is volgens Anna “geven en nemen.” Henk vult haar aan: “Geen gekke dingen doen en elkaar trouw zijn.” Het stel heeft de afgelopen jaren heel wat meegemaakt wat hun gezondheid betreft. In 1987 onderging Anna een hersenoperatie en een aantal jaren daarvoor kreeg haar man een hartinfarct. Later werd bij hem prostaatkanker geconstateerd en onderging hij verschillende chemokuren. Nu ze dit alles overwonnen hebben kunnen ze tevreden stellen: “Als je goed en gezond bent, ben je rijk en gelukkig.” Afgelopen vrijdag werd het stel gefeliciteerd door de burgemeester van Hattem met een grote bos bloemen. Het heuglijke feit wordt eind augustus groots gevierd met vrienden en familie. “Elk jubileum vierden we eind augustus, begin september, en we hebben altijd goed weer gehad. Daar hopen we nu ook op!”

FIETSONDERHOUD GRATIS HAAL- EN * BRENGSERVICE *vraag naar de voorwaarden

Dorpsstraat 24a, 8167 NL Oene T 0578 - 64 11 48

www.derijwielhoek.nl

VAKANTIE: De slagerij is gesloten van maandag 29 juli t/m zaterdag 10 augustus. Maandag 12 augustus is de winkel weer geopend. Vriendelijke groet, team topslagerij Nooteboom. Zuppeldseweg 8, Heerde. Tel. 0578-691853.

www.topslager-nooteboom.nl

Administratie- en Belastingadviseurs

www.van-erkelens.nl Schorsweg 13E, Vaassen Telefoon 0578 - 57 48 08 info@van-erkelens.nl

Eerste Jazz Comes to Town

Plaquette onthuld

VAASSEN- Donderdag onthulden wethouder Joop van Nuijs en Patrick Heering de herstelde plaquette van het kunstwerk De Slingers op het Ireneveld in Vaassen. Het kunstwerk bestaat uit slingers van 1100 segmenten van gietijzer én 12 bomen. Het kunstobject is er gekomen naar aanleiding van de manifestatie Vaassen 1100. Dit object moet de relatie met de sprengenbeken verbeelden. De

plaquette was inmiddels verroest en was geplaatst op een onopvallende plek op de grond. Jan van de Velde van de Bekenstichting benaderde Patrick Heering van het gelijknamige familiebedrijf en hij heeft ervoor gezorgd dat de plaquette is gerenoveerd en een prominente plaats heeft gekregen. “We zijn er trots op en ik hoop dat het bijdraagt aan meer waardering voor onze kunstwerken”, al-

dus de wethouder. Het kunstwerk verwijst naar de sprengen en de beken in Vaassen. “Die beken en sprengen zijn de aanleiding voor de industrie in Vaassen. Intussen horen ze bij ons erfgoed en zien we erin hoe het gebied hier is ontstaan. Het is belangrijk voor de identiteit.” Door deze plaquette te herplaatsen wordt de aandacht weer op het kunstwerk gericht.

EPE- Susanne Alt wist samen met haar band de 18e editie van het Jazz Comes to Town festival in Epe sfeervol te openen in de stralende zon. Met haar saxofoon blies ze de sterren van de hemel en de band zorgde voor een stevige en swingende basis. Tijdens haar optreden speelde ze diverse nummers van haar nieuwe album “How to kiss”. De veelzijdige saxofoniste uit Amsterdam is onder andere bekend van haar optredens in De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Ze won onder andere de International Siemens Award For Young Jazz Talent in 1996. Dat talent kwam tijdens het Jazzfestival in Epe goed tot zijn recht: het toegestroomde publiek genoot zichtbaar van haar kunsten op de saxofoon. Afgelopen zaterdag was de eerste Jazz Comes to Town in een reeks van vijf zaterdagen. De organisatie sprak

haar dank uit naar alle donateurs en sponsoren. Op zaterdag 27 juli spelen Boogie & Blues Band Martijn Schok en Walking the Trigger.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA G I N A 2

Gemeentehuis

Nieuwe huisvesting

Bezoekadres Marktstraat 1, 8181 JE Heerde Postadres Postbus 175, 8180 AD Heerde

2e Nationale Cittaslow ondernemersdag 7 november 2013

Telefoonnummer (0578) 699 494 Faxnummer (0578) 695 288 E-mailadres gemeente@heerde.nl Internetsite www.heerde.nl

Openingstijden ‘s morgens 08.30 - 12.30 uur ‘s middags alleen op afspraak telefonisch bereikbaar ma. t/m do. 08.30 - 17.00 uur vrijdag 08.30 - 16.00 uur Burgerzaken en Belasting ook iedere maandag van 16.30 tot 19.30 uur geopend. Inzien stukken Voor het inzien van stukken of voor uitgebreide vragen is het altijd verstandig een afspraak te maken, zodat u zeker weet dat u op dat moment wordt geholpen.

Afvalinzameling Klantenservice ROVA: (038) 4273777 klantenservice@rova.nl

Opvang zwerfdieren Dierenbescherming `Edo Hammers`, Kampen Tel. 038-3319013 E-mail: info@dierenbeschermingkampen.nl Stichting Amividi Tel: 088-0064654 of 038-4445075 Email: zwolle@amivedi.com

Voor meer informatie Ga naar www.heerde.nl.

Beste inwoners, De gemeente Heerde gaat verhuizen. De gemeentelijke organisatie zal ergens in het komende jaar vertrekken uit het gebouw aan de Marktstraat en zich vestigen aan de Eperweg 5, het huidige pand van de Rabobank. De gemeenteraad heeft op 15 juli definitief besloten om dit pand te kopen. Ik begrijp dat in de huidige economische situatie dit een erg hoge uitgave lijkt. En natuurlijk is een aankoop van zo’n gebouw een flinke investering. Maar daar staat tegenover dat handhaven van het huidige pand nog duurder zal uitpakken. Dit pand is in zo’n slechte staat dat het niet meer te verantwoorden is. Eind jaren ’70 is het neergezet als tijdelijk pand voor de duur van 15 jaar. De situatie voldoet niet meer aan allerlei Arbo-eisen, ’s zomers is het er veel te heet en ’s winters te koud, enzovoorts. Het gebouw opknappen en aan de eisen des tijds te laten voldoen is zo kostbaar, dat het goedkoper is om naar de Eperweg te verhuizen, wat een goed pand is. Bovendien is er veel minder onderhoud nodig en is er een lager energieverbruik. De verhuizing zal hierdoor zelfs minder zwaar op onze gemeentebegroting drukken dan wanneer we in het huidige pand zouden blijven.

Het Nederlandse Cittaslow-netwerk organiseert op donderdag 7 november 2013 de tweede Cittaslow Ondernemersdag. Na het grote succes van de eerste ondernemersdag in Borger-Odoorn is de organisatie van deze ondernemersdag in handen van de gemeente Alphen-Chaam, in samenwerking met de ondernemersvereniging Ondernemers Contact Taxandria. Deze dag voor ondernemers is een gezamenlijk initiatief van de wethouders van de Cittaslow-gemeenten in Nederland en heeft als doel de onderlinge contacten te bevorderen en persoonlijke ervaringen en kennis uit te wisselen. Alphen-Chaam staat klaar om alle ondernemers uit eigen en de andere vier Nederlandse Cittaslow gemeenten Midden-Delfland, Borger-Odoorn, Vaals en Heerde welkom te heten. Aanmelden Wilt u mee op 7 november of heeft u nog vragen? Meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan of stel uw vraag aan Desiree Aretz,, via d.aretz@vaals.nl. Het programma is nu nog niet bekend maar zal zijn tussen 10.00 uur en 20.00 uur. We weten wel dat het een interactief programma wordt waarbij voldoende ruimte wordt gegeven om te kunnen netwerken met andere ondernemers.

Kopen van het pand van de Rabobank is ook goedkoper dan huren. Dat scheelt ruim een ton op jaarbasis. Ook voor de samenwerking met Hattem en Oldebroek heeft het geen effect, omdat we sowieso nog een burgerbalie in Heerde zouden houden.

Sport en spel in Heerde tijdens de zomervakantie

Door de verhuizing hebben we als organisatie ook de kans om het gebouw aan te passen aan ‘Het Nieuwe Werken’, wat in het huidige gebouw niet of nauwelijks mogelijk is. Dit kan meewerken aan efficiënter werken en mogelijk ook een betere dienstverlening. Ook kunnen we u beter ontvangen, omdat het gebouw veel efficiënter is ingedeeld en alle balies bij elkaar zullen liggen.

Hou jij ook niet van stil zitten en verveel je je soms in de vakantie? In de gemeente Heerde is van alles te doen. In de eerste week van de vakantie kun je bijvoorbeeld op woensdag 24 en donderdag 25 juni meedoen aan een aantal leuke sportieve activiteiten verzorgd door de combinatiefunctionaris onderwijs en sport. Tijdens de laatste 2 weken van de vakantie zijn er ook weer een aantal van leuke activiteiten.

Overigens gaat het alleen om de verhuizing van de ambtenaren. Het college van burgemeester en wethouders, de raadzaal, de trouwzaal, dat zal allemaal in de huidige ‘Villa Nova’ blijven zitten. Maar voor uw paspoorten, bouwaanvragen en andere zaken die u met de gemeentelijke organisatie regelt, moet u ergens in de loop van het komende jaar naar het kantoor aan de Eperweg. Ik hoop dat u tegen die tijd snel de weg naar het nieuwe pand weet te vinden, u bent van harte welkom! Inez Pijnenburg–Adriaenssen Burgemeester

Daarnaast zijn op dinsdagavond 20 en 27 augustus de kunstgrasvelden van SEH open van 19.00–21.00 uur voor de jeugd van 11 jaar en ouder. Kom lekker een potje voetballen of doe mee aan een van de andere activiteiten. Overdag zijn er leuke activiteiten voor de jeugd van de basisschool vanaf 7 jaar (groep 3 t/m 8). Iedereen uit de gemeente Heerde en omgeving is van harte welkom, neem je vriendjes en vriendinnetjes mee! Voor een actueel overzicht van alle activiteiten kijk op facebook.com/jeugdinbeweging en twitter.com/jeugdinbeweging.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGIINNAA 32

Evenementenkalender Wilt u niet-commerciële, voor publiek toegankelijke culturele evenementen aankondigen? Mail het naar het Platform Kunst en Cultuur: evenementen@heerde.nl. Evenementen moeten voldoen aan wet en regelgeving. 23 juli Pauzemoment tijdens de Hessendagen in Johanneskerk in Heerde. Tussen 16.00–16.30 uur onder leiding van Gert Timmer, organist Herman Dalhuisen. 23 juli t/m 20 augustus Elke dinsdagmiddag mogelijkheid op tijdens openstelling van de Hervormde Johanneskerk de toren te beklimmen. 25 juli Hooifeest in Wapenveld. 27 juli Heerder centrum in het teken van Engeland. Een Engelse markt, een High Tea, een Engelse Pub, een presentatie van 3 speciale klassieke Mini’s en een meeting met Engelse auto’s en motoren. 12.00-17.00 uur. 3 augustus Solozang in de Hervormde Johanneskerk, verzorgd door Joke en Henri Visch uit Nunspeet onder begeleiding van de bekende organist Thom Hesseling. t/mt 15 augustus Wandeling met de Schaapskudde op de donderdagmiddagen in juli/augustus. Voor deelname bellen naar 06-54664625. 17 augustus Ringsteken in het centrum van Heerde. Voor meer informatie zie www.wapenveldsgerij.nl t/m 31 augustus Zomeropenstelling van de Hervormde Johanneskerk in het centrum van Heerde. Op dinsdag en zaterdag is de kerk opengesteld 13.30-16.00 uur. Op www.hervormd-heerde.nl meer informatie. 31 augustus Bloemencorso in Wapenveld en Heerde. Voor meer informatie zie www.wapenveldsgerij.nl t/m 4 september De dialectgroep Heerde en fotoclub ‘AFV de Sprengen’ exposeren gezamenlijk met gedichten en foto’s in de Wendhorst. t/m 14 september Expositie carbid lampen van de Heerder Historische Vereniging in Villa Jacoba te Heerde. Meer info www.heerderhistorischevereniging.nl. t/m eind september Zomerexpositie van Bulgaarse kunstenaars bij Galerie en Beeldentuin De Queeste aan de Koerbergseweg 6 in Heerde. Voor openingstijden zie website www.galeriedequeeste.nl t/m 5 oktober Zomertentoonstelling ‘De beschuutfabriek’ van de van de Heerder Historische Vereniging in Villa Jacoba te Heerde. Meer info www.heerderhistorischevereniging.nl

Leidraad invordering gemeente Heerde Het college van Heerde heeft in de vergadering van 9 juli 2013 de Leidraad Invordering gemeente Heerde vastgesteld. In de Leidraad invordering gemeente Heerde is het invorderingsbeleid opgenomen voor de invordering van de gemeentelijke belastingen. Het invorderingsbeleid treedt in werking met terugwerkende kracht op 1 januari 2013. Informatie over de Leidraad invordering gemeente Heerde kunt u verkrijgen bij het Publiekscentrum in het gemeentehuis. U kunt de leidraad ook digitaal inzien via www.heerde.nl (beleidsbibliotheek).

Afsluiting wegen In verband met de organisatie van Het Hooifeest te Wapenveld zijn op 25 juli de volgende wegen van 09.30-22.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer: • •

Klapperdijk, vanaf de V.d. Pollstraat tot De Loswal/De Kade. Stationsweg (gedeelte tussen de H.G.D. Cramerstraat tot Klapperdijk).

In verband met de organisatie van de Engelse dag zijn in het centrum van Heerde op 27 juli van 11.00–20.00 uur de parkeerplaatsen rondom van Setten/van Loenen afgesloten.

Bestemmingsplannen Ontwerpbestemmingsplan Wapenveld-Dorp, Kanaaldijk 46-47 Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Wapenveld-Dorp, Kanaaldijk 46-47 met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van 24 juli 2013 ter inzage ligt. Doel van het plan Het ontwerpbestemmingsplan Wapenveld-Dorp, Kanaaldijk 46-47 voorziet in het omzetten van een bedrijfsbestemming in een woonbestemming voor zowel de bestaande vrijstaande bedrijfswoning als van het achterliggende rijksmonumentale bedrijfsgedeelte op het perceel aan de Kanaaldijk 46-47 te Wapenveld. Inzagetermijn De betreffende stukken liggen met ingang van 24 juli 2013 gedurende zes weken op werkdagen tussen 08:30 en 12:30 uur voor een ieder analoog ter inzage op het gemeentehuis te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. Het ontwerpbestemmingsplan met het identificatienummer NL. IMRO.0246.205WPVH3KAND46en47ON01 is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl. De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder “index” Heerde. Zienswijze Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde. Dit kan schriftelijk (Postbus 175, 8180 AD Heerde), digitaal (www.heerde.nl - Digitaal loket - Direct aanvragen - Zienswijze bestemmingsplan) en mondeling. Als u van deze laatst genoemde mogelijkheid gebruik wilt maken dient u een afspraak te maken met Riëtte Bijsterbosch-van ‘t Einde van het team Ontwikkeling, telefoon 0578-699494.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA G I N A 42

Bekendmakingen ∇ Tegen deze besluiten kunt u een zienswijze indienen. ♦ Tegen deze besluiten kunt u een bezwaar indienen. ∗ Tegen deze besluiten kunt u een beroep indienen.

Inzage Voor het inzien van de betreffende stukken kunt u een afspraak maken via het Publiekscentrum, telefoonnummer (0578) 699494 of per e-mail: gemeente@heerde.nl. Op afspraak bent u welkom tussen 9.00 uur en 16.00 uur. U bent er dan zeker van dat de juiste persoon u te woord staat.

∇ Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning In de periode van 8 juli 2013 tot 16 juli 2013: • Het kappen van twee fijnsparren en zes grove dennen op het perceel Elburgerweg 25 in Heerde. • Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het perceel Dorpsstraat 44 in Heerde. • Het kappen van een berk op het perceel Sophialaan 14 in Heerde. • Het tijdelijk bewonen van een bestaand bijgebouw op het perceel Singelweg 2a in Heerde. • Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het perceel Stationsstraat 4 in Heerde. • Het plaatsen van een dakraam in een monument op het perceel Vosbergerweg 34 in Heerde. • Het kappen van negen douglasbomen op het perceel Noorderkampweg 3 in Wapenveld.

Sloopmelding In de periode van 9 juli 2013 tot 16 juli 2013: • Het slopen van een schuur op het perceel Wilhelminalaan 63 in Heerde. Deze melding ligt niet ter inzage. Voor meer informatie belt u 0578-699494.

♦ Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure) •

Het plaatsen van drie vlaggenmasten op het perceel Stationsstraat ongenummerd (tegenover Dorpsstraat 53) in Heerde. • Het plaatsen van drie vlaggenmasten op het perceel Klapperdijk ongenummerd (nabij W.H. van de Pollplein) in Wapenveld. Verzonden: 11 juli 2013. • Het kappen van 76 bomen op het perceel Berkenlaan 27 in Heerde. Verzonden: 12 juli 2013.

∇ Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Voornemen tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het tijdelijk in gebruik nemen van een derde woning (gedurende 5 jaren) op het perceel Vorchter Enkweg 1 in Vorchten.

Toestemming sloopmeldingen • Het slopen van diverse bijgebouwen op het perceel Brekenseweg 4 in Heerde. • Het slopen van een stal op het perceel De Stege 14 in Veessen. Verzonden: 10 juli 2013.

Openbare welstandsvergadering Op donderdag 25 juli 2013 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda bijlagen ligt vanaf dinsdag 23 juli 2013 ter inzage, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. De agenda wordt ook op www.heerde.nl gepubliceerd. De welstandsvergadering is openbaar. Als u aanwezig wilt zijn dan kunt u dit telefonisch doorgeven via telefoonnummer 0578-699494. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Zienswijze ∇ Een ontwerpbesluit wordt één dag na publicatie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegd. Een ieder kan binnen deze termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze over het besluit kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde, telefoonnummer: 0578-699494.

Bezwaar ♦ en beroep ∗ Wanneer een besluit over een vergunning of ontheffing u rechtstreeks in uw belang treft, kunt u binnen zes weken na dagtekening van het besluit hiertegen een bezwaar- of beroepsschrift indienen, afhankelijk van het type besluit. Wanneer u bezwaar wilt maken tegen een besluit, doet u dit bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Een beroep moet u sturen naar de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Een bezwaar- of beroepschrift moet duidelijk uw naam, adres en datum vermelden. Daarnaast moet u het besluit omschrijven waar u op reageert en waarom u daartegen bezwaar of beroep aantekent. Bij het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen.

Voorlopige Voorziening Een bezwaar- of beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit doet u bij de Voorzieningenrecht van de Rechtbank Zutphen, Sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Ook hiervoor moet u griffierecht betalen.

Besluiten raadsvergadering 15 juli 2013 In deze vergadering heeft besluitvorming plaatsgevonden over zes raadsvoorstellen, enkele amendementen (wijzigingsvoorstellen) en een motie vreemd aan de agenda. Vier raadsvoorstellen zijn bij hamerslag vastgesteld.

Berghuizer zwem- en recreatiebad Op basis van de beraadslaging in de raad en dat duidelijk werd dat de raad het zwembad wilde open houden, moest een gewijzigd besluit voorgesteld worden op dit onderwerp. Dit werd als volgt geformuleerd: 1. om niet over te gaan tot uitvoering van de motie van 6 november 2012 om per 1 augustus het Berghuizer zwem- en recreatiebad te sluiten;

2. het voorstel van Octopus te volgen en het zwembad per 1 januari 2014 of zoveel eerder in overleg met de Stichting, over te laten gaan naar de nieuw te vormen Stichting en aan de Stichting een jaarlijkse exploitatiebijdrage van € 160.000,- en een eenmalige bijdrage wegens achterstallig onderhoud van € 163.000,- te verstrekken ten laste van het begrotingsproduct zwembad; 3. dat het college in overleg treedt met de Stichting over de wijze waarop de overdracht plaatsvindt; 4. een bedrag van € 1,0 mln beschikbaar te stellen voor de eenmalige (frictie)kosten door onttrekking van het geblokkeerde deel van de algemene reserve;


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 52

5. als dekking voor het structureel rentenadeel de OZB met max. 0,85% m.i.v. 1 januari 2014 boven trendmatig te verhogen en de OZB te verlagen als het lager uitvalt. Een subamendement van de VVD op punt 4 van bovenstaand verwoord amendement om na onderzoek van de frictiekosten de dekking te betrekken bij de begrotingsbehandeling werd verworpen met 4 stemmen voor (VVD, D66 en GL) en 13 stemmen tegen (GBP, CDA, CU-SGP en PvdA). Het gewijzigde voorstel is met de stemmen van alle fracties voor aangenomen, met de stemverklaring van VVD, D66 en GL dat zij tegen de OZB-verhoging hebben gestemd.

Aanschaf Sutuwall en gefaseerde aanpak van het Van Meurspark en de Van Meursweide Het initiatiefvoorstel van een werkgroep van de raad is met de stemmen van alle fracties voor unaniem aangenomen.

Jaarrekening 2012 en meerjarenbegroting 2014-2017 Felua-groep De raad heeft unaniem ingestemd met het voorstel van het college, waarmee het met 15 stemmen voor is aangenomen.

Beslissingen op bezwaarschriften van de Stichting Proo, de heer Digitale raad 2014 Hageman, de Medezeggenschapsraad OBS De Horsthoek en de Het voorstel is van de hamerstukken naar de bespreekstukken verplaatst. De fracties van Stichting Vrienden van de Horsthoekschool het CDA, de CU-SGP, PvdA, D66 en GL stemden in met het voorstel. De fracties van de VVD Het voorstel van het college kreeg de steun van de fracties van de VVD, PvdA, CU-SGP en CDA. De fracties van GBP, GL en D66 stemden tegen. Het voorstel is met 12 stemmen voor en 5 tegen aangenomen.

Haalbaarheidsonderzoek verhuizing gemeentekantoor Op het voorstel van het college is een tweetal mondelinge amendementen ingediend. Het amendement van de VVD om het resterende bedrag van â‚Ź 125.000,- mee te nemen bij de begroting 2014 is met 2 stemmen voor (VVD) en 15 tegen (GBP, CDA, CU-SGP, PvdA, D66 en GL) verworpen. Het amendement om het woord “eventueelâ€? bij beslispunt j.ii te laten vervallen is unaniem aangenomen. De raad heeft vervolgens unaniem besloten het college toestemming te geven over te gaan tot aankoop van het kantoorpand aan de Eperweg, in te stemmen met de verhuizing van het gemeentekantoor naar die locatie en daarvoor een aantal begrotingswijzigingen door te voeren. Het gewijzigde voorstel is hiermee unaniem aangenomen, met de stemverklaring van de VVD tegen te hebben gestemd tegen het vrij laten vallen van het resterende bedrag van â‚Ź 125.000,— naar een stelpost “verwachte meerkosten iDienst H2O/Upgrade ICT infrastructuur.

TE KOOP Koningin Wilhelminalaan 2a-33 Vraagprijs: 132.000,- k.k. Op grond van de Huisv. Verord. 1994 van de gemeente Hattem komt de woning uitsluitend in aanmerking voor maatsch. en/of economisch aan Hattem gebonden personen. Een eventueel bod dient schriftelijk bij de verkopend makelaar te worden ingediend. Een kopie van de bieding moet worden overlegd aan het hoofd sector R.O.B. van de gemeente Hattem. PostHuis makelaardij Tel: 038 – 444 32 33 ROMMELMARKT Schuurverkoop zaterdag 27 juli van 9.00 tot 16.00 uur. Cannenburgerweg 12 in Vaassen. TE KOOP Koningin Wilhelminalaan 2a-37 Vraagprijs: 125.000,- k.k. Op grond van de Huisv. Verord. 1994 van de gemeente Hattem komt de woning uitsluitend in aanmerking voor maatsch. en/of economisch aan Hattem gebonden personen. Een eventueel bod dient schriftelijk bij de verkopend makelaar te worden ingediend. Een kopie van de bieding moet worden overlegd aan het hoofd sector R.O.B. van de gemeente Hattem. PostHuis makelaardij Tel: 038 – 444 32 33

en GBP stemden tegen. Het voorstel is met 10 stemmen voor en 5 tegen aangenomen. De volgende voorstellen zijn bij hamerslag aangenomen: - Vaststelling gebiedsvisie zoekzone landschappelijke versterking Hoornerveen - Vaststelling gebiedsvisie voor het bekenlandschap - Basistarieven hulp bij het huishouden - Jaarverslag 2012 van de H2O commissies bezwaarschriften

Motie vreemd aan de agenda: Motie 2013-08, huurcontract Hummelhuis MFA-Oost, ingediend door D66 en GL De indieners verzochten het college in overleg te treden met het Hummelhuis over de actuele situatie ten aanzien van de ruimtebehoefte, de aangegane huurintentieovereenkomst te ontbinden en een aangepaste overeenkomst aan te gaan, voorafgaand aan het definitief vastleggen van het bestek voor de MFA. De motie werd niet door de andere fracties ondersteund. Met 2 stemmen voor (GL en D66) en 13 tegen (VVD, GBP, CDA, CU-SGP en PvdA) is de motie verworpen. De beslissingenlijst van deze raadsvergadering vindt u op www.heerde.nl onder de knop vergaderstukken. Het volledige verslag van deze raadsvergadering leest u op de website nadat deze in een volgende raadsvergadering is vastgesteld.

:RRQWX]HOIVWDQGLJPDDUZLOWXKHWZDWJHPDNNHOLMNHUKHEEHQ":RQHQXZNLQGHUHQZDWYHUGHUZHJHQ ZLOWXWRFKZDWRQWODVWZRUGHQ"+HHIWXKHWSULPDQDDUXZ]LQPDDU]RXXZHOJUDDJZDWOHYHQGLJKHLGHQ FRQWDFWHQZLOOHQ"+HHIWXWLMGHOLMN]RUJQRGLJRPGDWXELMYRRUEHHOGHHQRSHUDWLHPRHWRQGHUJDDQ"

+DQ]HKHHUGRQW]RUJWRRN7KXLV :DQQHHUXQRJ]HOIVWDQGLJZRRQWNDQKHWWRFK]LMQGDWXDI

VWHXQLQJYDQ+DQ]HKHHUGKXQKXLVVFKRRQHQOHHIEDDUKRXGHQ

HQWRHZDWKXOSYDQDQGHUHQQRGLJKHHIW'LWNDQRRNKHW JHYDO]LMQDOVXXLWKHW]LHNHQKXLVNRPWHQWLMGHOLMNQLHWYRRU

'DDUQDDVW]LMQHUWDOOR]HDQGHUHSOXVGLHQVWHQELQQHQ+DQ]HKHHUG

X]HOINXQW]RUJHQ

ZDDUXJHEUXLNYDQNXQWPDNHQ]RDOVKHWYHUHQLJLQJVOHYHQ NOHGLQJKHUVWHOHQVWULMNVHUYLFHPDDOWLMGYRRU]LHQLQJKHWUHVWDX

'HYDNNXQGLJHHQEHWURXZEDUHPHGHZHUNHUVYDQ+DQ]HKHHUG

UDQWGHNDSVDORQSHGLFXUHHQHHQVFKRRQKHLGVVSHFLDOLVWH

NXQQHQXKHOSHQELMKHWRSVWDDQHQQDDUEHGJDDQDDQHQ XLWNOHGHQZDVVHQGRXFKHQHQELMKHWDDQWUHNNHQYDQXZHODVWLVFKH

+DQ]HKHHUGVWDDWYRRUJDVWYULMKHLGEHWURXZEDDUKHLGHQNZDOLWHLW

NRXVHQ7HYHQVNXQWXRSRQVUHNHQHQYRRU]RUJ]RDOV]ZDFKWHOHQ

1LHWYRRUQLNVKHHIW+DQ]HKHHUG=RUJ7KXLVLQKHWNHXUPHUN

ZRQGYHU]RUJLQJPHGLFDWLHHQ]+DQ]HKHHUGZHUNWPHWNOHLQVFKDOLJH

35(=2JRXGEHKDDOG

WKXLV]RUJWHDPVLQGHZLMN+LHUGRRU]LHWXUHJHOPDWLJGH]HOIGH JH]LFKWHQZDWHHQSUHWWLJHQYHUWURXZGJHYRHOJHHIW

$OVXHHQEHURHSZLOWGRHQRSGH]RUJHQGLHQVWYHUOHQLQJYDQ +DQ]HKHHUGRIDOVXPHHULQIRUPDWLHZLOWNXQWXFRQWDFWRSQHPHQ

,Q+DWWHPNXQWXRRNYRRUKXOSELMKHWKXLVKRXGHQWHUHFKWELM

PHW

+DQ]HKHHUG:DQWHHQH[WUDKDQGMHYRRUKHWKXLVKRXGHQGHZDV

+DQ]HKHHUG'H%RQJHUG7

GRHQRIKHWVWULMNHQZDQQHHUXGLW]HOIQLHWPHHUOXNWLVVRPV]HHU

+DQ]HKHHUG%ULQNKRYHQ7

ZHONRP,QPLGGHOV]LMQHUDOYHHOWHYUHGHQFOLsQWHQGLHPHWRQGHU

2IYLDPDLOKDQ]HKHHUG#KDQ]HKHHUGQO

ZZZKDQ]HKHHUGQO


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 23 JULI 2013 - PAGINA 6

Achtste editie Veluwse fietsdag bij VVV Epe

Waarom de dorpskerk Johanneskerk heet Omdat Johannes de apostel van de liefde is. Ook zondag is dat de drijfveer van de vieringen. Om 9.30 uur met ds. W.H. van Boeijen uit ter Aar en om 19.00 uur met de Heerder predikant ds. G.J. Röben.

COLUMN

EPE- Voor het achtste jaar op rij vindt op dinsdag 6 augustus de Veluwse Fietsdag plaats. Bij de deelnemende VVV-vestigingen is voor 3,75 euro een route verkrijgbaar. Daarbij ontvangen de deelnemers een aantal kortingscoupons van ondernemers langs de route. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een aandenken. Zoals ieder jaar zijn voor de Veluwse Fietsdag nieuwe routes uitgezet. De routes van de Veluwse fietsdag zijn na afloop als gewone fietsroute te koop bij de Veluwse VVV-winkels. VVV Epe is deze dinsdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. De Kroondomeinroute van circa 35 kilometer gaat eerst richting de sprengen door het bos naar Theetuin ‘In de tijd’. Speciaal voor de Veluwse Fietsdag heeft de theetuin diverse heerlijkheden zoals Dundee cake,

Brownies chocotop, Appelcranberry muffins en kruidkoek. Vervolgens gaat de route door het kroondomein richting Gortel en Niersen. Daarna komt u in Vaassen bij Kasteel Cannenburch. Hier kunt u een koffiestop houden in het naastgelegen restaurant het Koetshuis. Daarna gaat de route verder richting het Kievitsveld, waar men kan kijken naar de capriolen van de waterskiërs. Tenslotte komt u langs de Koperen Ezel waar u op het terras koffie of thee kunt drinken of een ijsje kunt eten. De deelnemende VVV’s zijn: Ede, Eerbeek, Elburg, Elspeet, Epe, Ermelo, Garderen, Heerde, Hoenderloo, Nunspeet, Putten, Rheden, Twello en Vierhouten. Met vragen over de route en activiteiten kunnen de deelnemers terecht bij VVV Epe. Meer informatie is ook te vinden

Jongeren uit Hattem op stap

HATTEM- Als afsluiting van het seizoen is de groep jongeren van jongerencentrum Stichting Welzijn Hattem gezellig naar de Forellenkwekerij ’t Smallert in Emst geweest. De meiden

gingen kaarsen maken en de jongens vissen. Er werden heel wat vissen aan de haak geslagen. Ondanks de regen was het een fantastische dag en zeker leuk om nog eens te doen.

Geslaagden Wilhelmina

HEERDE- In de afgelopen maanden heeft een aantal muziekleerlingen van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina uit Heerde met succes deelgenomen aan het praktijkexamen HaFa. In een eerder stadium hadden deze leerlingen al het theorieexamen met goed gevolg afgelegd. De geslaagden zijn voor het grootste deel opgeleid door de docenten van de succesvolle eigen muziekoplei-

ding van Wilhelmina. Afgelopen donderdag zijn de geslaagden in het zonnetje gezet door bestuurslid Sandra Rosman die namens de muziekvereniging een passende attentie aan hen overhandigde. De geslaagden zijn: Danny Akse (euphonium C), Tesse Tiemens (hoorn B), Marielle Brem (altsaxofoon A), Margriet Kooistra (bugel A) en Joline van Schooten (A- bugel).

op www.vvvepe.nl of via tel. 0578612696. De activiteiten rondom de Veluwse Fietsdag hebben het doel de Veluwe als fietsbestemming te promoten.

Meedoen aan bowling HATTEM- In het voorjaar is een nieuwe groep mensen enthousiast van start gegaan met bowlen. Dit bleek een groot succes. Daarom wil Stichting Welzijn Hattem meer mensen de mogelijkheid bieden ook mee te doen aan deze gezellige activiteit. Nieuwe deelnemers zijn dus van harte welkom, want instromen kan het hele jaar door. Nog nooit aan bowling gedaan of juist al ervaring? Het niveau maakt niet uit, want ieder leert van en aan elkaar. Bowling start weer op dinsdag 3 september van 15.00 tot 16.00 uur en vindt om de week plaats in Bowling Hattem aan de Apeldoornseweg. De kosten zijn 63 euro voor een half seizoen. Uiteraard is een proefles ook mogelijk om een keer nader kennis te maken. Voor aanmeldingen en nadere informatie is Stichting Welzijn Hattem te bereiken in de Marke aan de Daendelsweg 2 op alle werkdagen via, tel. 038-4432881. Of in het Hof van Blom op dins-, woens- en donderdag via, tel. 0384446296. Mailen kan naar info@ swhattem.nl.

Sprengenfietstocht vanaf kasteel Cannenburch VAASSEN- Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 31 juli een sprengenfietstocht met de boswachter vanaf kasteel Cannenburch. De deelnemers worden ontvangen in de gewelvenkelder van kasteel Cannenburch met koffie/thee en gebak. Daarna gaat het gezelschap op zoek naar het begin van de beken ten noorden van Vaassen. Een voormalige schapenwasplaats, sporen van zeer oude bewoning en een bezoek aan de kwelgebieden van de Verloren Beek en de Smallertse Beek maken onderdeel uit van deze tocht. De tocht gaat via de Tongerense Heide en het gehucht Gortel naar de Motketel waar de belangrijkste Vaassense Beken beginnen. Start: 9.30 uur in kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen. Duur: ca. 3 uur. Kosten: 9 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen 4,50 euro p.p. op vertoon van jaarkaart. De kosten zijn inclusief koffie/thee en gebak bij ontvangst. Deelnemers dienen zelf een fiets, eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl of tel. 0578-571292. Informatie: www. glk.nl.

Warenar

PRIKKELPRAAT Zoals in de commissievergadering al was aangegeven, was de raad unaniem van mening dat het zwembad voor Heerde en vooral voor Octopus behouden moest blijven. Het gaat naar een stichting en de gemeente doet er dan subsidie bij, waardoor het minder kost dan wanneer de gemeente het zelf blijft exploiteren. Tot zover grote eensgezindheid, maar toen brak de verdeeldheid weer los. Er blijven voor de gemeente nog wat ongedekte kosten liggen en het college wil daarvoor de OZB een klein beetje, 0.85 %, verhogen. Op die manier betalen alle woningbezitters per jaar een paar euro mee voor behoud van zwemwater. De oppositie meteen witheet. Vooral Gerrit van Dijk maakt altijd meteen aanstalten om in de kroonluchter te klimmen bij het woord OZBverhoging. Op zich is die kroonluchter wel geschikt voor financiële perikelen, want die is ooit geschonken door wat toen nog gewoon Boerenleenbank heette. Gelukkig had men de zaak binnen de coalitie goed doorgesproken, dus met dat geld kwam het wel goed, maar… Er was geen voorstel om over dat geld te stemmen. Opoe was daar altijd heel helder over: “Heb je een goed plan, maak er meteen een voorstel van”. Op dat moment kwam er een curieuze oplossing: een amendement van de griffier. Bianca als ongevleugelde,maar wel reddende engel. Zo wordt in Heerde op een mooie zomeravond een noviteit aan het ongeschreven gemeentelijk bestuursrecht toegevoegd: het griffieramendement. Allemaal mooi, maar het was wel erg slordig dat niemand dit had zien aankomen. In een coalitie van drie wethouders en tien raadsleden had er toch wel eentje zo’n voorstelletje kunnen bedenken. Harro Visser is het gezeur over de Horsthoekschool helemaal zat. Meestal is hij een toonbeeld van gemoedelijke redelijkheid, maar nu haalde hij scherp en ongewoon fel uit naar de nieuwe combinatie DGL66. Die hebben bot gevangen bij GS en willen nu dat de raad een nieuw besluit neemt. De raad heeft echter in december 2011 en in maart 2013 reeds met ruime meerderheid besloten dat er een mfa komt waar de Horsthoek deel van uit maakt. Harro verweet hen het scheppen van valse verwachtingen: “er is duidelijkheid maar u wilt het niet zien.” Anton Westerkamp deed er nog een schepje bovenop: “uw rol als raad is uitgespeeld en het college voert nu de besluiten van de raad uit.” Opoe wist ook al: als je voor democratische besluiten kiest, accepteer dan dat je soms verliest. Nog acht maanden verkiezingsretoriek. Warenar

Indianenfeest op BSO De Basisbende

VAASSEN- Jaarlijks wordt er op de bso de Basisbende een zomerfeest gehouden. Dit keer wat het gelijk de afsluiting van het Indianenthema. De buitenruimte was een heus indianendorp geworden en er liepen zelfs een paar kleine indianen rond. De kinderen hadden

zelf hapjes gemaakt, van komkommercactussen en Mexicaans eten tot fruitspies en soep. Eind van de middag konden ouders en kinderen hier buiten van genieten. Het was een gezellig samenzijn tussen kinderen ouders en de pedagogisch medewerkers.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 72

Starters opgelet: Deze woningen… NIEUW

dubbellekker g onderwe

Vraagprijs: € 150.000,= k.k. Kamilleweg 67, Heerde - Nabij het centrum van Heerde staat deze leuke & royale tussenwoning met schuur - Woonkamer 25m² v.v. schouw en vaste kast - Woonkeuken 8m² met eenvoudig keukenblok - 1e Verd.: 3 slaapkamers waarvan twee met vaste kast en badkamer (bruin) met douche - 2e Verd.: via vaste trap naar grote zolder - Zonnige achtertuin op het zuidwesten met vrijstaande stenen schuur - Een zeer ruime woning op een gezellig locatie. Maak snel een afspraak!

MOZA, net dat beetje anders ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Wapenveld Makelaardij

ijke zaak ! een duidel

of thuis bij de koffie…

Kruidcake

2 stuks

Dorpsstraat 15 – Heerde – T. 0578-691562 Sternpassage 1A – Epe – T. 0578-627374 www.banketbakkerijkamphorst.nl

95

5,

geldt t/m 5 augustus 2013

&

Hypotheken

S tationsweg 7 Wapenveld, (038) 447 99 55

Grote maten voor heren T -shirts, overhemden,

www.moza.nl

poloshirts en sweaters. Maten 2maal XL tot 6maal XL

Inlichtingen: 06-27375219


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 8

Dansen op het dak

Selectie e-books voor op vakantie REGIO- De Bibliotheek geeft haar leden tijdens de aankomende vakantieperiodes een cadeautje: de vakantieBieb app waarmee ruim 50 e-books te lezen zijn. De app is te vinden in de App Store en Google Play Store en te downloaden op tablet en smartphone. De gebruiker kan kiezen uit een aantal e-books, die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is na het downloaden niet meer nodig. In de komende vakantieperiodes tot eind dit jaar wordt via de app steeds een nieuwe selectie e-books beschikbaar gesteld, die leuk zijn om te lezen. Het aanbod varieert van thrillers en kinderboeken tot streekromans en korte verhalen. Op de lijst staan boeken van o.a. Harlan Coben, Jan Wolkers, Charles den Tex, Esther Gerritsen en Siska Mulder. Het

boekenaanbod is beschikbaar, totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de ebooks lezen. De lezer moet zich eenmalig registreren en kan dan de app downloaden en de boeken binnenhalen. Tijdens de zomer zijn ruim 50 e-books acht weken beschikbaar. De leesperiodes rondom de herfstvakantie (inclusief de Kinderboekenweek) en de kerstvakantie duren beide vier weken. De beschikbaarheid rondom vakantieperiodes is dan als volgt: zomervakantie begin juli t/m 31 augustus 2013, herfstvakantie 30 september t/m 27 oktober 2013, Kerstvakantie 9 december 2013 t/m 5 januari 2014. Kijk voor meer informatie over deze dienst op www.vakantiebieb.nl of www.bibliotheek.nl/ ebooks.

Motorsport HEERDE- Een onderdeel van de muzieklessen op de CBS Het Talent, de Emmaschool en de Willem-Alexanderschool (Stichting Cambium) is bewegen op

Petanque HATTEM- Afgelopen week werden er drie toernooien georganiseerd door Hattem Petanque. Het donderdagavondtoernooi werd gesponsord door Jan Kramer die een groot aantal prijzen beschikbaar had gesteld. Uitslag dinsdagavond: 1e Gerben Schrooten, 2e Henk van Holst, 3e Marc Scholte, 4e DirkJan Septer, 5e Henk Kinket/Ad Visser. Uitslag Bultmantoernooi: 1e Gerard Zijlstra, 2e Joop de Wit, 3e Ben Kort, 4e Wil Hoogland, 5e Cees Minius, 6e Dick Jonker, 7e Coby Zijlstra, 8e Dini Lemstra, 9e Maaike Septer, 10e Gerrie Keijl. Uitslag donderdagavond: 1e Co Karssing, 2e Renze Bosgraaf, 3e Ben Kort, 4e Coby Zijlstra, 5e Jan Koster, 6e Mariska Landman, 7e Jeroen Bakker, 8e John Lemstra, 9e/10e Henk van Holst/Jeffrey Durberg.

muziek. Het prachtige zomerweer bood de gelegenheid om een aantal muzieklessen in de laatste schoolweek voor de zomervakantie buiten te geven. Het

dakterras van de Brede School De Rhijnsberg was hiervoor een mooie locatie. De kinderen vonden het heerlijk: dansen op het dak.

Zomeractiviteiten in de Marke HATTEM- In de periode van maandag 15 juli t/m zondag 18 augustus organiseert zwembad de Marke diverse activiteiten voor jong en oud. Het zwembad heeft voor de diverse doelgroepen een afwisselend programma samengesteld. Zo zijn er speciaal voor iedereen die tijdens de zomermaanden zijn conditie bij wil houden, een drietal momenten ingepland waarop trainingsschema’s worden aangeboden. De zweminstructeurs zorgen voor de schema’s en iedereen kan deze op eigen tempo uitzwemmen. De jeugd kan op eigen gelegenheid komen vrijzwemmen of deelnemen aan een van de zomeractiviteiten. Elke middag tussen 14.00 en 17.00 wordt er iets georganiseerd. Op maandag worden er snorkelclinics gegeven, op dinsdag worden er zwembadspe-

len georganiseerd en op woensdag ligt de opblaasglijbaan in het water. Op donderdag wordt deze vervangen door de loopmat en op vrijdag wordt de week afgesloten met de opblaasglijbaan en een disco. Voor de allerkleinste zwemmertjes wordt er vrijdagochtend spelmateriaal ter beschikking gesteld om de peuters en kleuters te laten genieten van een ochtendje zwemmen. Speciale aanbieding deze zomer is de weekkaart voor 10 euro. Deze kaart geeft elke middag van 14.00 tot 17.00 uur toegang tot de activiteiten en dient tevens als toegangsbewijs voor vrijzwemmen. Voor meer informatie, zie de website: www. zwembaddemarke.nl. Daar is ook een overzicht te vinden van de activiteiten en de openingstijden in de zomerperiode.

Berghuizerbad blijft open

VAASSEN- Helma Augustinus uit Vaassen is 50 jaar geworden. De vrienden wilden hier niet ongemerkt

aan voorbij gaan. Helma is al jarenlang werkzaam bij de thuiszorg hetgeen te zien is aan haar Sara.

WAPENVELD- De gemeenteraad heeft besloten akkoord te gaan met de overdracht van het Berghuizerbad aan een nieuw op te richten stichting. Daarmee is de toekomst van het bad gered. De gemeente Heerde heeft een jaarlijks bedrag van 160.000 euro toegezegd aan de stichting. Daarnaast heeft de raad ingestemd met het beschikbaar stellen van maximaal 1 miljoen euro voor onder andere het sociaal plan voor het personeel en voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. De zwemvereniging Octopus maakte zich al tijden sterk voor het openhouden van het bad. Hun doortastende optreden heeft geleid tot dit resultaat.

Sport- en spelmiddagen Bingo VAASSEN- Speeltuinvereniging de Kouwenaar organiseert in de vakantie sport en spelmiddagen. Deze vinden plaats op dinsdag

23 juli en dinsdag 6 augustus van 14.00 -16.00 uur. Iedereen is van harte welkom aan de Woestijnweg 61. De toegang is vrij.

WAPENVELD- Volleybalvereniging PSH organiseert op woensdag 24 juli een bingo in Horeca ’t Spyker aan de Puttersweg 1 Wapenveld. Aanvang 19.30 uur. Alleen geldprijzen.

HEERDE- Luca Nijenhuis van het Gebben Racing Kawasaki Team heeft tijdens de vijfde ronde om het Europees Kampioenschap MX2 in het Finse Hyvinkaa goede dingen laten zien maar kwam vanwege een niet startende motor bij de start niet tot scoren in de finale. De tijdtraining werd afgesloten met een zevende tijd en tevreden verliet Luca het circuit en begon aan de voorbereiding op de kwalificatieheat. Ook in de kwalificatieheat kwam Nijenhuis sterk voor de dag. Echter in een gevecht om de zesde plaats ging het mis met Luca. Een steen had ervoor gezorgd dat zijn achterremleiding lek was gegaan waardoor hij ineens zonder achterrem kwam te zitten. Luca had dit niet in de gaten en dit had uiteindelijk grote gevolgen. Omdat hij vlak voor een tafelberg niet bij kon remmen, sprong hij te ver. Toen hij neer kwam kreeg hij een flinke klap

en schoot vervolgens over de kombocht. Luca bezeerde hierbij zijn heup en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Omdat Luca op zaterdag niet over de finish was gekomen, mocht hij in de finale pas laat oprijden naar het starthek. Hij stond helemaal aan de buitenzijde maar achteraf maakte dit weinig uit want voor de start kreeg Luca zijn motor niet aan de praat en pas toen iedereen al meer dan een halve baan had gereden, sloeg de motor van Luca aan. Ondanks deze tegenslag ging hij fanatiek in de achtervolging en zette de ene na de andere snelle tijd op de klokken. Met tijden die goed waren voor een top tien plaats wist hij gedurende de wedstrijd toch nog verschillende rijders te passeren en kwam op een 23e plaats over de finish. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap staat Luca na vijf wedstrijden op een zesendertigste plaats.

WAPENVELD- Na 44 jaar werkzaam te zijn geweest als postbode gaat Gerrit Landman met de VUT. Op zaterdag 27 juli heeft hij zijn laatste werkdag bij de post. Zijn beroep als hoefsmid blijft hij voor-

lopig nog wel uitoefenen. Hij kan nu meer tijd vrijmaken voor zijn 8 kleinkinderen en hij hoopt dat hij nog vele jaren mag genieten van het rondtrekken met zijn camper.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 92

…zijn aantrekkelijk te financieren… NIEUW

Bestel online

Vraagprijs: € 175.000,= k.k.

VËMÖ݈ËFËН¬?wÜ?Ë VˆÖÍ?wÜ?Ë VËÍ։™?wÜ?Ë®0¯Ë Vˬ։™ VË~j”j™~aË?wÜ?

uw container!

Kievitsweg 13, Wapenveld

op www.herms.nl Epe T. 0578 - 612291 F. 0578 - 621739 E.info@herms.nl

Doetinchem T. 0314 - 326490 F. 0314 - 330001 E.info@herms.nl

Amersfoort T. 033 - 7200950 F. 033 - 7200960 E.info@herms.nl

www.herms.nl

- Starters opgelet! Leuke hoekwoning met vele extra’s : enorme achtertuin, houten schuur v.v. veranda, stenen schuur en carport! - Woonkamer 25m² met grote raampartijen en laminaat vloer. Luxe keuken v.v. inb. app. - 1e Verd.: drie slaapkamers met laminaat en badkamer met douchecabine en wastafel - 2e Verd.: Via vlizotrap naar geheel bevloerde en royale bergzolder - Fraai aangelegde tuin met o.a. diverse terrassen, vijverpartij en veranda

MOZA, voor alle duidelijkheid ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Wapenveld

çåsjppmpoutupqqjohå (24-uursservice, 7 dagen p/week)

Makelaardij

ç çåsjppmbbomfhåfoå°poefsipveå ç çådbnfsb°jotqfdujf ç çåtupfq°åfoåhfwfmsfjojhjohå ç çåhspoe°åfoåhsbbgxfslå

ijke zaak ! een duidel

&

Hypotheken

S tationsweg 7 Wapenveld, (038) 447 99 55

www.moza.nl

(minigraafmachine 70 cm breed)

ç çåtusbbuxfslå ç çåejbnboucpsjohå

x x x

Korte Veenteweg 8 • 8161 PC Epe ufmfgppoåå(0578) 61 29 17 • gbyåå(0578) 61 04 68 • fnbjm info@rsepe.nl

Ramen, deuren, kozijnen, trappen Kleine nieuw- en verbouw Sfeervolle kasten op maat ingebouwd

Hertenkampsweg 17 8171 PT Vaassen info@timmerbedrijf-hvm.nl

Alle producten uit eigen werkplaats

06 - 22 14 27 57

Reparatie van: • witgoed • inbouwapparatuur • huishoudelijke apparaten Verkoop van onderdelen U kunt uw storingen 24 uur per dag doorgeven via internet www.kerselektro.nl U kunt uw storing ook overdag telefonisch doorgeven : 0578 – 69 67 29

Sinds oktober 2010 Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf. Voor meer informatie kijk op www.uneto-vni.nl.

VOOR SNEL EFFECT BIJ EEN DEFECT!

vof Kers Elektro Reparatie Service

Bewaar deze advertentie op uw prikbord !!!

www.timmerbedrijf-hvm.nl

GELE LABEL AKTIE

50% KORTING*

OUTLETSHOP

tot 70% KORTING*

Sportlaan 6a Heerde, tel: 0578 – 696729

Alle damessjaals, riemen en kettingen

2 halen 1 betalen* *U betaalt het duurste artikel.

Sokken..........

5 paar

10,-*

* Kan niet geruild worden

S tationsstraat 16 - Heerde Tel: 0578-691471 www.modehuisbruinewoud.nl

Openingstijden: Ma.13.00 - 17.30 uur Di. 9.30 - 17.30 uur Wo. 9.30 - 17.30 uur

Do. 9.30 - 17.30 uur Vr. 9.30 - 20.00 uur Za. 9.30 - 17.00 uur


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 10

Gerardus Majella topschool

Wandelexcursie Vrieze’s Erfgoed WAPENVELD- Vanaf Vrieze’s Erfgoed wordt zaterdag 27 juli een wandelexcursie gehouden naar de locatie van het fraterhuis Hulsbergen en het Kloosterbos. De start is om 10.00 uur vanaf Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Bart van Kersbergen neemt de deelnemers mee op een circa twee uur durende wandeling. Daarbij komen

tal van historische zaken aan bod. Het gebied rond het Kloosterbos heeft een rijke historie die begon toen in 1407 fraters van de Moderne Devotie eerst het fraterhuis en daarna de eerste molen bouwden. Deelname kost 3,50 euro; dit is inclusief een kop koffie na afloop. Voor meer informatie kan men terecht op www.molendevlijtwapenveld.nl.

Op Pad in Oene viert 5-jarig jubileum

VAASSEN- Een aantal leerlingen van basisschool de Gerardus Majella in Vaassen heeft meegedaan aan het programma digitale topschool. De digitale topschool is een aanvulling op

de basisschool voor leergierige leerlingen uit de groepen 7 en 8. Er staan online extra, uitdagende opdrachten voor de leerlingen klaar die ze in hun eigen klas uitwerken. Daarbij is een leraar op

afstand beschikbaar. Woensdag 17 juli kregen deze leerlingen een certificaat voor de geleverde prestaties in 2012-2013, volgend jaar zal het programma verder worden uitgewerkt.

20e Rabo Hattemer Zomer Toertocht

HATTEM- Zaterdag 7 september organiseert de Toerclub Hattem alweer de 20e Rabo Hattemer Zomer Toertocht. De status om de twee sterrentocht, een kwalificatie voor een goed georganiseerde tocht, toegekend door de NTFU, vast te houden of te verbeteren is één van de motivaties van Toerclub Hattem. Natuurlijk probeert de club ook het aantal deelnemers te verhogen met mooie en aangepaste routes. De club concentreert

zich op twee tochten voor de geoefende toerfietser. De keuze voor de toerfietsers om een tocht van 85 of 125 km te rijden wordt ieder jaar bijzonder gewaardeerd. Dit jaar is de start van beide afstanden bij Opleidingscentrum de Gelderpoort aan de Burgemeester Moslaan 11 in Hattem, alwaar de fietsers na afloop weer ontvangen worden met versnaperingen en een goede verzorging. De tochten zijn geheel met pijlen aangegeven en

er is als extra een exacte beschrijving naar NTFU normen op papier, zodat de routes eenvoudig te volgen zijn. Voor de fietsers is er na afloop douchegelegenheid. De start van de toertochten van 85 km en 125 km is van 8.00 tot 9.30 uur. De kosten voor de 85 km bedragen 4 euro en voor de 125 km is dat 5 euro. NFTU leden krijgen op vertoon van hun pas bij de inschrijving één euro korting. Kinderen beneden de twaalf fietsen gratis mee. Voor een eventuele herinneringsmedaille betalen de deelnemers 2,50 euro. De organisatie wil benadrukken dat deelname geheel op eigen risico geschiedt en dat ze op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld kan worden voor schade opgelopen tijdens de toertocht. Verder benadrukt de organisatie dat het dragen van een valhelm van essentieel belang is voor het waarborgen van de veiligheid. Voor inlichtingen kunt u terecht bij: Geert Geerlinks, tel. 038-4443414 en Herman Stukker, tel. 038-4443121 of www.toerclubhattem.nl.

Succesvolle muzikale afsluiting doorlopen. Dit was hun muzikale afsluiting voor de zomervakantie. Vanaf 9 september gaan de deuren van de les- en cursuslocaties van Cultuurplein Noord Veluwe weer open. Het volledige culturele aanbod is te vinden op www.cultuurpleinnoordveluwe.nl.

Pitch en Putt

EPE- Cultuurplein Noord Veluwe organiseerde op woensdag 17 juli een Popavond in Kulturhus EGW in Epe. Vele muziekleerlingen van onder andere docenten Herman Wolters, Hans Cornelissen, Ciska van der Weij en Ben Gerritsen speelden hun favoriete nummers. Allerlei genres en stijlen passeerden de revue. Een speciale popband van Woldyne liet ook van zich horen. Woldyne is een instituut van

Lijn 5 dat jongeren tussen 16 en 28 jaar met een licht verstandelijke beperking traint hun leven zo zelfstandig mogelijk in te richten. Hun drummer liet met zijn lichtgevende drumsticks een knap staaltje slagwerk horen. Op hetzelfde tijdstip gaven leerlingen van pianodocente Anouk de Jong een optreden op de basisschool ’t Mozaïek in Vaassen. De leerlingen hebben het afgelopen jaar een grote ontwikkeling

HEERDE- Afgelopen woensdagavond was het competitieavond voor de leden van de Keet van Heerde Pitch en Putt competitie. Hieronder volgt de uitslag van de Stableford competitie: 1- Jaap Kleinpaste, 55 slagen, 36 stablefordpunten, 2- Max Stolz, 62 slagen, 34 stablefordpunten, 3- Eimert Fikse, 65 slagen, 34 stablefordpunten. Strokeplay competitie: 1- Melvin Slaats, 51 slagen, 2- Maarten Lubbers, 55 slagen, 3- Jaap Kleinpaste, 55 slagen. Bent u ook geïnteresseerd in het spelletje pitch en putt, kom gerust langs en vraag meer informatie of bel, tel. 0578-692034.

OENE- Het evenement ‘Op pad in Oene’ wordt dit jaar gehouden op dinsdag 30 juli en dinsdag 6 augustus. Ook dit jaar zijn er weer diverse activiteiten bij de deelnemende bedrijven. De deelnemers aan de ‘Op pad in Oene’ dagen kunt u zowel op de fiets als met de auto bezoeken. Deelnemers zijn Aardbeientuin Bronsink, Hoefsmederij Bronkhorst, J&J Glaskunst, Sari Fair Fashion, Wijngaard De Druiverij, Korenmolen Werklust, De Witte Pimpernel Creatie & Decoratie, Galerie & Atelier `t Koetshuys, De Boerderij Oene, Slagerij ter Weele & Zn, De Oener Kerk en Cafe/Restaurant Dorpszicht. Deze deelnemers zijn op beide dinsdagen open vanaf 10.00-17.00 uur. De Oener Kerk vanaf 11.00 uur. De hele dag is er wat te doen bij café/restaurant Dorpszicht, waar u ook terecht kunt voor een hapje en een drankje. Dit jaar is het voor de 5e keer dat ‘Op pad in Oene’ wordt georganiseerd en dat is natuurlijk een feestelijke gebeurtenis. Als extra wordt er dit jaar ook een slo-

ganwedstrijd georganiseerd op beide dagen. Op beide dinsdagen wordt de mooiste slogan beloond met een prijs die bestaat uit een rondvlucht voor drie personen vanaf Teuge. Bij alle deelnemers aan ‘Op pad in Oene’ liggen de sloganformulieren. Op beide dinsdagavonden is er een selectie van de beste 10 slogans en na deze selectie wordt een stemming gehouden om de winnaar te bepalen. De winnaar wordt dezelfde avond op de hoogte gesteld dat hij/zij gewonnen heeft. De Flyer ‘Op pad in Oene’ met daarin de extra informatie omtrent de deelnemers en de route kaart kan men o.a. verkrijgen bij VVV Epe, de deelnemende bedrijven zelf of downloaden via Oene-info.nl. Tevens te verkrijgen bij een aantal recreatieve bedrijven in de omgeving. Een veelzijdig evenement, voor een ieder wat wils, ook voor kinderen. Gratis toegang bij de deelnemers. Het worden in ieder geval weer twee hele gezellige dagen in en om het pittoreske dorp Oene. U bent van harte welkom.

Expo Speulbrink

VAASSEN- Van 8 juli tot 3 september exposeert Mini Koeslag haar werk in zorgcentrum “de Speulbrink” in Vaassen. Mini schildert met acrylverf en is begonnen met landschappen en dan met name de Zee. Daarna is

ze meer abstract gaan werken en verwerkt ze allerlei materialen in haar doeken. Ze heeft een heel eigen stijl ontwikkeld en laat haar schilderijen ontstaan vanuit haar gevoel. Deze expositie is dagelijks te bezichtigen.

Zomermuziekavond HATTEM- Blokfluitist Heiko ter Schegget verleent maandagavond 29 juli medewerking aan de eerste zomermuziekavond van organist Jaap Zwart in de Grote Kerk in Hattem. Hij zal vanaf 20.30 uur zowel solo als in combinatie met Zwart optreden. Heiko ter Schegget studeerde blokfluit aan het Utrechts Conservatorium bij Leo Meilink en Marion Verbruggen. Als solist concerteert hij regelmatig in Europa, Amerika, Japan en Israël. Tevens treedt hij regelmatig op met ensembles en orkesten, waaronder The Amsterdam Baroque Orchestra en de Nederlandse Bachvereniging. Ook doceert Ter Schegget blokfluit en kamermuziek aan het

Utrecht Conservatorium en bouwt hij zelf blokfluiten naar historische voorbeelden. Jaap Zwart zal deze avond het kleine zestiende eeuwse orgel in de Grote of Andreaskerk bespelen, één van de oudste orgels in Nederland. De concertreeks wordt voortgezet op maandag 5 augustus, dan met medewerking van de Franse barokhoboïst Daniël Lanthier. Op 12 augustus treedt Jaap Zwart op met een Japanse barokvioliste en de concertserie wordt op 19 augustus afgesloten door Jaap Zwart en harpist Remy van Kesteren. De toegang is vrij. Bij de ingang van de kerk worden tijdens elke concertavond programmaboekjes uitgedeeld.

Fietstocht Passage HATTEM- De fietscommissie van Passage heeft voor 30 juli een fietstocht uitgezet. Het vertrek is vanaf de Ontmoetingskerk, van Galenstraat, om 9.30 uur. De tocht gaat richting Oene en is verder nog een verrassing. Lunchpakketje dient zelf

meegenomen te worden. Gasten zijn van harte welkom. Voor verdere informatie, mevr. A. Keyl tel. 0384446687 of 0623081239, mevr. J. de Haas tel. 038-4443427, mevr. C. Borst tel. 038-4442476 of mevr. T. Mooi tel. 038-4442925.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 121

…door middel van een starterslening! NIEUW

Vraagprijs: € 195.000,= k.k. Annenkamp 49, Wapenveld - Fraai uitgebouwde en moderne tussenwoning met een diepe tuin v.v. sierbestrating - Royale z-woonkamer 39m² met laminaat - Half open moderne keuken en bijkeuken. - 1e Verd.: drie slaapkamers met laminaat en luxe badkamer met tweede toilet en douche - 2e Verd.: via vaste trap naar voorzolder met bergruimte en 4e slaapkamer met laminaat vloer. Schilderwerk buiten 2013 - Luxe, uitgebouwde woning, nieuwe keuken, nieuw sanitair. U kunt er zo in!

3

BONTE

KOOPJES

DAGEN

Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Wapenveld Makelaardij

ijke zaak ! een duidel

&

Hypotheken

S tationsweg 7 Wapenveld, (038) 447 99 55

www.moza.nl

24 uur per dag 06-53.93.5 800

Onze voornaamste werkzaamheden:

wo. do. vr.

24-25-26 JULI

laatste restanten* s! e j s j i r p f e e g g e w voo r

*GELDT OOK OP DE HERENAFDELING. EPE Hoofdstraat 65

MOZA, voor succesvol verkopen !

www.kuijt-mode.nl

O Rioolontstopping O Reparatie en aanleg riool O Camera-inspectie O Preventieve rioolreiniging O Rioolstankdetectie Twijfel? Neem dan gewoon contact met ons op.

Voor minder dringende zaken ook bereikbaar op: info@veluwserioolservice.nl www.veluwserioolservice.nl Veluwse Riool Service Zompweg 10 8181 VX Heerde


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 12

Kunstgrasveld VV Heerde overgedragen

Fit en vrij door Zumba en Fitness HATTEM- Voor wie van afwisseling houdt biedt Stichting Welzijn Hattem een actieve dansvorm, genaamd Zumba, aan. Op swingende muziek wordt het hele lichaam getraind en wordt een goede conditie onder deskundige begeleiding opgebouwd. Na de zumba wordt overgegaan naar de fitness, waarbij op diverse apparaten oefeningen kunnen worden gedaan. De combinatie van zumba en fitness vindt plaats vanaf woensdag 4 september van 16.00

tot 16.45 uur plaats in de fysiotherapie-praktijk aan de Dahliastraat. De kosten zijn 102 euro per half seizoen. Natuurlijk is een proefles mogelijk om een keer mee te doen. Voor aanmeldingen en nadere informatie is Stichting Welzijn Hattem te bereiken in de Marke aan de Daendelsweg 2 op alle werkdagen via, tel. 0384432881. Of in het Hof van Blom op dins-, woens- en donderdag via, tel. 038-4446296. Mailen kan naar info@swhattem.nl.

Waterfeest bij BSO de Basishof

HEERDE- Woensdag werd op sportpark Molenbeek met het in gebruik nemen van de onderhoudstractor het kunstgrasveld officieel door Salland United overgedragen aan VV Heerde. Op de foto van links naar rechts de heren Johan

Koopman en Richard Bessembinder van Salland United, bestuurslid Harry Vinke, de heren Henk van Essen en Klaas Kommer van de vrijwillige onderhoudsploeg van VV Heerde, die beiden de tractor gaan bedienen; de heer Willy

Kruisweg van stichting Buitensport gemeente Heerde en voorzitter Jan Jansen. De laatste reikte Henk en Klaas symbolisch een captainspet aan om aan te geven dat het veld nu de verantwoordelijkheid van de vereniging is.

Four Roses Bourbon & Blues Tour

HEERDE- Henk Stijf uit Heerde is 50 jaar geworden. Hij werd door zijn vrouw en kinderen verast met

een flinke Abraham in zijn tuin. Ook werd er een barbecue verzorgd door voor de hele familie.

Oud papier Grote Kerk Epe EPE- Ook in de vakantietijd kunt u uw oud papier en karton weer kwijt. Op woensdag 31 juli staat de container tussen 14.00 en 18.00 uur weer klaar bij Dalhuisen BP Epe,

Paasvuurweg 9-16 (ingang Paasvuurweg of Lange Veenteweg), naast de wasplaats. Assistentie is aanwezig. De opbrengst is bestemd voor de Grote Kerk in Epe.

HEERDE- Roel en Ria, van Slijterij Herfkens te Heerde, geven in oktober een bijzondere whiskey proefavond i.s.m. Hans Offringa. Tijdens een gezellig avondje uit laten zij u kennismaken met bourbon whiskey en bluesmuziek. Onder het genot van een heerlijke glas whiskey, live muziek en een spannende presentatie over slavernij, drooglegging, smokkelen en het ontstaan van de blues en het distilleren van whiskey kan uw avond niet meer stuk. U krijgt zelfs na afloop een mooi Bourbon & Blues boek mee naar huis en een gegraveerd Glencairn glas, samen t.w.v. 20 euro. Niet alleen een avond voor de mannen, maar ook zeer geschikt voor de dames die het gezellig vinden om whiskey te leren drinken en kennis te maken met de gezelligheid van bluesmuziek. Voor deze avond zijn beperkt kaarten verkrijgbaar dus meld u zo snel mogelijk aan. Deze vindt plaats op dinsdag 29 oktober, Locatie ‘t Spikke, Stationsstraat 8 te Heerde, zaal open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan via de mail info@ herfkens-slijterijen.nl of via de winkel, en dit alles voor 30 euro per persoon.

Gratis vervoer naar de BSO van Koppel EPE- Koppel heeft in Epe 4 buitenschoolse opvang (BSO)locaties: Kiko, Kiddo’s, Kanjers en Kierewam. Sommige kinderen zitten dichtbij de BSO-locatie op school en worden lopend opgehaald. Andere kinderen worden met de eigen bus vervoerd naar de BSO. Vanaf 1 september gaat Koppel het busvervoer vanuit de school in het dorp Epe naar de BSO locatie gratis aanbieden. Voorheen werden hier kosten voor gerekend. Om ouders te-

gemoet te komen in deze, soms financieel moeilijke, tijden rekenen zij deze vervoerskosten niet meer door aan ouders. Koppel breidt hiermee haar service naar klanten nog verder uit. Zo kunnen ouders bij Koppel altijd gebruik maken van flexibele opvang in de BSO. Afname kan al vanaf een halve dag. Het ruilen van dagdelen in de BSO is altijd mogelijk gedurende het hele kalenderjaar. De locaties van Koppel zijn veilig en toch uitdagend voor kinde-

ren. Er wordt geluisterd naar de wensen van de kinderen. Ook is er iedere vakantie een speciaal activiteitenprogramma voor de kinderen. Zoals deze vakantie een avontuurlijk buitenprogramma bij BSO KiKo en bij Scouting Buys Ballot tussen Epe en Heerde. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij de BSO van Koppel? Neem dan contact op met Lumiek Hummel van de afdeling Planning, tel. 0578- 676767 of planning@koppelepe.nl.

VAASSEN- Tijdens het mooie weer wat het een waterfeest op de bso. De kinderen hielden een watergevecht met waterpistooltjes en waterballen.

Er was ook een waterzeepbaan gemaakt, lekker buikglijden. De kinderen vonden het helemaal super en voor herhaling vatbaar.

“Gooi geen exoten in sloot” VELUWE- De grote waternavel en de Japanse duizendknoop: prachtige exotische namen voor prachtige planten. Als medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe ze aantreffen in het water of op de dijk dan zijn ze er echter niet blij mee. “Bestrijding van dit soort woekeraars kost het waterschap jaarlijks ruim 75.000 euro en als we niet uitkijken gaat het ieder jaar meer

kosten”, zo meldt Jan Verhoef, dagelijks bestuurslid (heemraad) van het waterschap. Hij doet daarom een oproep aan tuinbezitters om geen exotische planten en dieren in onze vrije natuur te verspreiden. Meer informatie over planten en dieren die een bedreiging vormen en alternatieven hiervoor op de website van het waterschap: www. vallei-veluwe.nl/plaagsoorten.

Paardensport

Diana Boom met haar paard You and Me

VAASSEN- Zondag 7 juli heeft Christel Jansen v.d. Sligte van LR de Cannenburgh met haar paard Angel of Balaine meegedaan aan een concours te Meppel. Ze reed in de klasse M2 naar een eerste prijs met 187 punten en een tweede prijs met 180 punten. Op 13 juli werd de derde en laatste selectie outdoor verreden te Nunspeet. In de klasse L2 was er een tweede plaats met 194 punten voor Marloes van Bussel met Cosmo. Jolanda Jonker met

Armani behaalde een tweede plaats met 215 punten in de klasse Z2. De volgende amazones hebben zich geselecteerd voor de Regiokampioenschappen outdoor 2013: klasse M1 Diana Boom met You and Me, klasse M2 Lydian Stoop met Cayro, klasse Z2 Jolanda Jonker met Armani. Op 17 juli deed Linda Brak met haar paard Kasparo mee aan een dressuurwedstrijd in Vaassen. Daarbij behaalde zij een eerste prijs met 200 punten in de klasse L2.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGIINNAA 123

Laat u informeren door MOZA… NIEUW

Vraagprijs: € 198.000,= k.k. Vinkenweg 42, Wapenveld

Helpt u ook mee om Heerde kleur te geven?

Heerde Hattem Heino Raalte

Molenweg 1a Postbus 68 L.J. Costerstraat 35 Praamstraat 34

T 0578-760066 T 038-4449270 T 0572-391246 T 0572-354144

Heerde Hattem Heino Raalte w w w. s ch i l d e r w e r ke n l e n f e r i n k . n l

- Op een mooie locatie, aan een groenstrook, staat deze nette en goed onderhouden woning - Ruime woonkamer 28m² met laminaat vloer - Half open keuken (wit) 8m² en bijkeuken - 1e Verd.: drie slaapkamers met laminaat en badkamer met 2e toilet, ligbad en wastafel - 2e Verd.: via vaste trap naar voorzolder en vierde slaapkamer met kastenwand en berging achter de knieschotten - Fraaie tuin met diverse terrassen, carport, houten schuur en bostuin

MOZA, afspraak = afspraak ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Wapenveld Makelaardij

ijke zaak ! een duidel

&

Hypotheken

S tationsweg 7 Wapenveld, (038) 447 99 55

www.moza.nl

Stomerij

• Snelle afhandeling • Vriendelijke prijzen • Ook voor leer en suède

• Kwaliteit 100% gegarandeerd • Alles bespreekbaar, ook voor eigen ontwerp

Openingstijden: Maandag 13:00 – 18:00 Dinsdag t/m vrijdag 09:00 – 18:00 Zaterdag 09:00 – 16:00

Hoofdstraat 129 • 8162 AE EPE • Tel.: 0578 - 613268


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 14

Kindermiddag bij Hagedoorns Plaatse

Lotgenotencontact EPE- Stichting De Kruimelschaar houdt elke laatste maandag van de maand een ontmoetingsmiddag voor mensen die een partner hebben verloren: het lotgenotencontact. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 in Epe. In informele sfeer kan met elkaar van gedachten worden gewisseld. Daarbij zijn vrijwilligers van De Kruimelschaar aanwezig. Stichting De Kruimelschaar werkt niet vanuit een levensbeschouwelijke

of politieke overtuiging of achtergrond. De hulp die geboden wordt is voor iedereen. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 29 juli van 16.00 tot 17.30 uur. Koffie/thee staat klaar en deelname is gratis. U bent van harte welkom. Daarnaast is het mogelijk om bezoek aan huis te krijgen voor individuele hulp bij het verwerken van het verlies. Heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u bellen met Gerrie Hup-Berkhoff, tel. 0578-612393.

Geslaagden Prins Bernhard

EPE- Elke woensdagmiddag in de schoolvakantie wordt er in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse een kindermuseummiddag georganiseerd met iedere keer een ander thema. Afgelopen woensdag stond in het teken van de tentoonstelling “Het briesend paard” en in het verlengde daarvan werden activiteiten georganiseerd speciaal voor kinderen. Zo kwam er een ezel op bezoek

en werden er dierfiguren geknutseld met draad. De 8-jarige Rozan Haar staat in oud-Hollands tenue te wachten tot de ezel van de ezelboerderij komt. “Ik kom wel vaker hier, want mijn oma werkt ook in dit museum”, vertelt ze. Omdat de ezel nog even op zich laat wachten, gaat ze met begeleidster van de middag Marrie Peppelman alvast aan de slag met het knutselwerkje, wat nog moeilijker blijkt

Golden Tulip verlengt sponsorcontract met sv Epe

dan gedacht. Op de vernieuwde website www.hagedoornsplaatse. nl zijn meer foto’s te vinden van de middag en de andere activiteiten en evenementen die in het museum plaatsvinden. Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.3017.00 uur en is te vinden aan de Ledderweg 11 te Epe.

EMST- Onlangs heeft een aantal jeugdleden van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ uit Emst met succes hun examen afgelegd. Nancy Oudesluijs slaagde voor haar baritonexamen A. Benjamin de Ruiter en Gerbert Mulder behaalden hun A-di-

Uitbesteding onderhoud openbare ruimte EPE- De gemeente Epe heeft besloten om alle taken rond het beheer en onderhoud van de openbare ruimte uit te besteden aan marktpartijen vanaf 2015. Denk daarbij o.a. aan het openbaar groen, de bestrating, speelvoorzieningen en bebording langs de weg. Dat hebben de 30 medewerkers van de afdeling dinsdag te horen gekregen. “We willen een regiegemeente zijn en de gemeentelijke dienstverlening door derden laten uitvoeren”, legt wethouder Joop van Nuijs uit. Dat betekent dat de gemeente niet meer alles zelf doet, maar bijvoorbeeld marktpartijen taken

tegen betaling laat overnemen. De gemeente heeft dan niet meer alle disciplines zelf in dienst, maar stuurt, coördineert en faciliteert. Volgens de gemeente is hiermee een structureel financieel voordeel te behalen van 400.000 euro per jaar. Vanaf 2015 moeten de uitvoerende taken, inclusief personeel, zijn overgedragen aan marktpartijen. “We begrijpen dat het een ingrijpende verandering is voor de medewerkers.” Daarom wordt er samengewerkt aan een sociaal plan. “Daarvoor wordt 785.000 euro gereserveerd.” Voor een groot aantal personeelsleden betekent het

Gezamenlijke morgen voor peuters en kleuters EPE- Golden Tulip Epe heeft het bestaande contract met sv Epe opengebroken en verlengd. De samenwerking tussen het gerenommeerde Eper hotel en de voetbalvereniging is hiermee gecontinueerd. General manager Tim Vissers ondertekende namens Golden Tulip het contract, terwijl bestuurslid Ton Brands namens sv Epe een handtekening zette. Het contract voorziet in een exclusieve samenwerking: (voetbal)ploegen die in het hotel verblijven, krijgen de gelegenheid om op de velden van sv Epe te trainen. De afgelopen jaren maakten diverse gerenommeerde clubs daar gebruik van, waaronder het Nederlands Dameselftal, Feyenoord en Vitesse. Maar ook buitenlandse profclubs als Kasimpasa (Turkije) en Taragona (Spanje) trainden op de velden van sv Epe. Deze zomer komt onder andere de kersverse eredivisionist Go Ahead Eagles weer naar Epe voor een trainingsstage op de Wachtelenberg. Van 16 tot en met 20 juli neemt de club uit Deventer zijn intrek in Golden Tulip en maakt, evenals vorig jaar, gebruik van de trainingsfaciliteiten bij de blauwwitten. Mogelijk komt later

in de zomer nog een buitenlandse profclub naar de Wachtelenberg. De velden bij sv Epe liggen er begin van de zomer al perfect bij. Dat is mede te danken aan de groep vrijwilligers, die begin dit jaar vanwege de privatisering het onderhoud van de velden overnam van de gemeente Epe. Overigens is er momenteel wel enige ‘bouwoverlast’ vanwege de aanleg van twee kunstgrasvelden; een wedstrijdveld en een miniveld. Ook van deze velden kunnen bezoekende (prof)clubs, als de aanleg volgens planning verloopt, vanaf 1 augustus desgewenst gebruik maken. De samenwerking tussen Golden Tulip Epe en sv Epe dateert al vanaf begin jaren ’90 en biedt aan BVO’s de kans om een solide basis te leggen voor het nieuwe seizoen. Maar ook amateurverenigingen ontdekken de uitstekende hotelfaciliteiten van Golden Tulip in combinatie met de dito trainingsaccommodatie op de Wachtelenberg. Dankzij de samenwerking met Golden Tulip Epe en de inzet van vele vrijwilligers trainden bijvoorbeeld al AFC en Berkum bij sv Epe en is medio augustus het Friese SWZ Sneek te gast in Epe.

ploma voor trompet. Indy Rodijk, Joris Wijngaards en Casper Wijngaards wisten tenslotte met succes hun Adiploma slagwerk te behalen. Op de foto staan van links naar rechts: Indy, Joris, Nancy, Casper en Benjamin. Gerbert ontbreekt op de foto.

EMST- Evenals voorgaande jaren werken de peuters van het Muizenholletje en de kleuters van De Sprenge en School met de Bijbel aan één gezamenlijk thema. Dit jaar is gekozen voor het thema vakantie. Mede door het langere schooljaar, hebben de kinderen zo aan het einde van het jaar nog een extra uitje waar ze naar toe kunnen leven. Daarnaast maken de kinderen altijd een cadeautje voor elkaar, zodat ze een aandenken hebben aan deze gezellige morgen. Dit jaar zijn

de peuters druk in de weer geweest met het maken van een schilderij voor De Sprenge. De peuters zelf ontvingen een groot schilderij met allemaal zomerse bloemen. De kleuters van de School met de Bijbel kregen een schilderij met vrolijke vissen. Als afsluiting van het thema kwamen alle kleuters bij elkaar in de speeltuin aan de Ds. van Rhijnstraat. Hier werd naar hartenlust gespeeld. Tot slot kregen de kinderen allemaal een lekker waterijsje.

afstoten van het groenbeheer dat ze hetzelfde werk kunnen blijven doen maar dan voor een andere werkgever. Volgens Van Nuijs is momenteel al 75% van het groenbeheer uitbesteed. “Niet iedereen die je in het openbaar groen ziet, is in dienst van de gemeente.” De Ondernemingsraad heeft geen positief advies gegeven. “Dat vind ik jammer. Maar ze hebben wel gezegd: mocht het dan doorgaan dan willen we graag dat er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.” De wethouder benadrukt dat de uitbesteding moet gaan zonder aan kwaliteit in te leveren.

Een veilig gevoel door fysiotraining HATTEM- Om lichaam en geest vitaal te houden, is het van belang om regelmatig te bewegen. Daarom is Stichting Welzijn Hattem gestart met een nieuwe sport “Fysiotraining”. Deze training is bedoeld voor ouderen die hun balans, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en kracht willen verbeteren. Dit wordt gedaan door middel van loopoefeningen en spelvormen met bijvoorbeeld ballen, kegels, hoepels en matten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele lichamelijke beperkingen in de beweging. Het is gebleken dat deelnemers aan fysiotraining zich veel veiliger voelen op straat en minder bang zijn om te vallen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut vindt de training plaats vanaf vrijdag 6 september van 9.30 tot 10.30 uur in de gymzaal aan de Eijerdijk. De kosten zijn 116 euro per half seizoen (5 maanden). Natuurlijk is een proefles mogelijk om een keer mee te doen. Voor aanmeldingen en nadere informatie is Stichting Welzijn Hattem te bereiken in de Marke aan de Daendelsweg 2 op alle werkdagen via, tel. 0384432881. Of in het Hof van Blom op dins-, woens- en donderdag via, tel. 038-4446296. Mailen kan naar info@swhattem.nl.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 125

…uw deskundig financieel adviseur ! beschikbaar! s it n u le e k n E

Te huur 160m² vanaf: € 672,- p.m. ex BTW Molenweg 18-40, Heerde -Op een toplocatie, aan de drukke rondweg in Heerde, gelegen bedrijfsunits met eigen entree, toilet, pantry en nutsvoorzieningen -Units zijn vanaf 160m² te huur, eventueel te splitsen met een medehuurder -Overheaddeur 2,4 meter x 3 meter. De vrije hoogte bedraagt 2,8 meter -In overleg met de verhuurder is realisatie van eigen wensen mogelijk -Zeer lage energiekosten door modern klimaatbeheersingssysteem -Perfect gelegen aan drukke rondweg en nabij de uitvalswegen A50 en A28 -Royale parkeergelegenheid op eigen terrein -Speciale korting, vraag naar de voorwaarden. Maak snel een afspraak !

MOZA, voor succesvol verhuren ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Wapenveld

Uw glashandel voor Epe en omstreken!

Hammerstraat 24 8161 PH Epe T 0578 - 61 30 01 F 0578 - 61 33 86 M 06 - 11 34 45 75 info@vanessenglas.nl

™:c`Za\aVh ™>hdaVi^Z\aVh ™<aVh"^c"addY ™=VgY\aVh ™KZci^aVi^ZgddhiZgh ™6VckZglVciZVgi^`ZaZc ™OdclZg^c\

Makelaardij

&

Hypotheken

S tationsweg 7 Wapenveld, (038) 447 99 55

ijke zaak ! een duidel

www.moza.nl

Bart Pool Installaties Zompweg 10 8181 VX Heerde T. 06 - 514 633 67

www.vanessenglas.nl

F. 0578 - 842173 E. info@bartpoolinstallaties.nl Uw adres voor:

* Loodgieterswerk * Dakwerk

* Zinkwerk * Cv-installatie

www.bartpoolinstallaties.nl

Autobedrijf Van Huffelen - Ook voor alle schadereparaties - Onderhoud voor alle leasebedrijven - Bovag-lid - Onderhoud alle merken - APK Keurstation, ook voor roetmeting - Verkoop en onderhoud alle nieuwe Ford modellen - Airco Service Ford Fiesta 1.25i, 5-drs., Limited ....................... ‘11 Ford Ka 1.2Si, T rend ....................................... ´ 11 Ford Ka 1.3i T itanium, nieuw model .................. ‘10 Ford Ka 1.3i, T itanium .................................... ‘09 Ford Ka 1.3i Collection .................................... ´ 0 1 Ford Ka 1.3 T rend ............................................ ´03 Ford Ka 1.3i T rend .......................................... ‘ 0 1 Ford Fiesta 1.3 3-drs. Futura ........................... ‘05 Ford Fiesta 1.3 5-drs. Futura ........................... ‘04 Ford Fiesta 1.3i T rend ..................................... ‘09 Ford Fiesta 1.4i 5-drs. T rend ........................... ‘03 Ford Fiesta 1.3 Classic .................................... ‘02 Ford Fiesta 1.3i 3-drs., .................................... ´97 Ford Focus 1.4i T rend, 5-drs., ........................... ‘09 Ford Focus 1.6i Futura 3-drs ........................... ‘04 Ford Focus Futura 1.6i, 5-drs. ......................... ´05 Ford Focus 1.8i Combi T ita ............................. ´09 Ford Fusion 1.4i Futura+ ................................. ‘06 Ford Fusion Futura 1.6i extra´s ...................... ´06 Ford Mondeo 2.oi T ita Sedan .......................... ‘08 Ford Mondeo 2.5 sedan .................................. ´00 Ford Mondeo 1.8i, 5-drs., ................................ ‘03 Fiat Panda Edizione Cool ................................. ‘09 Fiat Dynamic Cool .......................................... ‘06 Fiat Panda 1.2i Dynamic ................................. ‘04 Skoda Fabia 1.4 5-drs., ................................... ‘02

Citroen C1, 5-drs., .......................................... ‘ 1 0 Daewoo Matiz, 5-drs., ....................................... ‘03 Peugeot 106 1.1 ............................................. ‘94 Peugeot 106 1.1i, 3-drs., ................................. ‘02 Renault Clio 3-drs., 1.2 TCE Rip Curl, ............. ´07 Suzuki Alto 5-drs., GLX ................................... ´04 Suzuki Alto 5-drs., GLX ................................... ´02 Suzuki Wagon 1.3i .......................................... ´04 Nissan Micra 1.2i 3-drs., ................................. ‘05 Nissan Micra automaat, 1e eig., ...................... ‘97 Toyota Aygo 1.0 VVTi, 5-drs., .......................... ‘ 1 0 Opel Zafira 1.6i Comfort ................................... `03 Peugeot Partner 1.9 diesel Combi .................. ´03 VW Polo 1.4i ComfortLine .............................. ´06 VW Fox 1.4i .................................................... ‘08 Stationwagon Ford Mondeo 1.8i Futura Combi ...................... ‘04 Ford Focus 1.6i Combi Futura ......................... ´07 Ford Focus 1.6i Combi, nieuw model ................ ´05 Ford Focus 1.6i Futura Combi .......................... 04 Ford Focus 1.6i Combi .................................... ‘02 Ford Focus 1.8 TDCI Ghia Combi .................... 03 Ford Focus 1.6i Combi ................................ 2x ‘00 VW golf 1.6i 16V Variant Ocean, ....................... ‘03

Brugstraat 4, 8181 VH Heerde. Tel. 0578-692924. E-mail: info@vanhuffelen.nl Geopend: 8.00-12.00 uur, 13.00-18.00 uur. Zaterdag: 10.00 - 17.00

Bezoek ook eens: www.vanhuffelen.nl


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 16

Zonnige zomermarkt

Duivensport WAPENVELD- Uitslagen van de P.V. Wapenveld wedvlucht E29 Bourges op 20 juli, los: 07.15 uur, deelnemers: 5, duiven:30, weer: zonnig 25 graden. 1e J.Landman, 2e Ferald van Ark, 3e Ferald van Ark, 4e Ferald van Ark, 5e Ferald van Ark, 6 Comb. Kamphuis, 7e Comb. Kamphuis, 8e A. Niesen. Uitslagen van de wedvlucht J29 Tongeren op 20 juli, los: 14.00 uur, deelnemers: 8, duiven: 136, weer: zonnig 25 graden. 1e J.Landman, 2e Comb. Kamphuis, 3e Bijsterbosch/Vorderm, 4e Bijsterbosch/ Stijf. 5e Bijsterbosch/Vorderm, 6e H. J. Sanders, 7e J. Landman, 8e Bijsterbosch/Vorderm, 9e Bijsterbosch/Vorderm, 10e K. v. ’t Zand. WAPENVELD- Uitslagen van de Gevelugelde Vrienden Wapenveld van de wedvlucht jonge duiven Tongeren: 1e Comb. v/d Vrugt, 2e & 10e W. Buter, 3e W. Schuurman en znn, 4e E. Bredenhoff, 5e J. Eikelboom, 6e & 7e E. C. M. Woustra, 8e H. B. Sanders, 9e T. ter Velde. Bourges: 1e H. Rosendal, 2e E. Timmerman, 3e B. W. Nitrauw, 4e, 6e, 7e, 9e W. Schuurman en znn., 5e E. Bredenhoff, 8e H.Kers en zn, 10e Comb. v/d Vrugt. HEERDE- Uitslagen van de Blauwe Doffer. Bourges: 1e G. J. Pleiter, 2e, 4e, 5e R. Pleiter, 3e J. Bosman, 6e, 7e H. F. Zernitz, 8e G. Rorije. Tongeren: 1e G. Rorije, 2e, 3e J. Bosman, 4e, 7e K. Rorije, 5e, 9e R. Pleiter, 8e B. J. v.d. Wal, 10e F. E. Tijssen.

HATTEM- Afgelopen vrijdag stond de binnenstad van Hattem vol kraampjes en stands. De jaarlijkse zomermarkt trok door mede door het mooie weer vele toeristen en inwoners van Hattem en omgeving. Maar liefst 12 Standwerkers uit het hele land streden om de titel ‘beste standwerker van Hattem’. Het concours is een officiële voorronde voor het Nederlands Kampioenschap. Dit jaar werd het concours gewonnen door Ger de bakker. Op hilarische en vakkundige wijze wist Ger de bakker het publiek te overtuigen

om zijn product aan te schaffen. Een deskundige jury bestaande uit John Marsman, Henk Bultman en Evert van Olst was unaniem in het oordeel om Ger de Bakker als winnaar uit te roepen. De tweede prijs ging naar Vincent Meijerink en de derde prijs was voor Francois van Hinthum. De prijzen werden beschikbaar gesteld door de Regio Bank Hattem. De laatste zomermarkt is op 2 augustus. Op 17 augustus staat de grote rommelmarkt op de Rond Uit Hattem agenda. Voor meer informatie: www.ronduithattem.nl.

Israëlreis REGIO- Van vrijdag 18 tot vrijdag 25 oktober organiseert ds. J. R. Lammers uit Nijbroek een Israëlreis. De meest bekende Bijbelse plaatsen worden bezocht tijdens de reis, die ondergebracht is bij reisorganisatie Drietour uit Driebergen. Kosten bedragen 1388 euro. Inmiddels is zeker dat de reis doorgaat, nu er twintig deelnemers zijn. Tot medio

augustus is het nog mogelijk om u op te geven. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij ds. J. R. Lammers, Dorpsplein 12, 7397 NH Nijbroek, tel. 0571-290715 of tel. 06-40327109 of via het e-mailadres: predikant@kerknijbroek.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk nadere informatie.

Zig gaat in de rogge

WAPENVELD- Het warme en droge weer zorgt er voor dat de rogge op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld snel rijp wordt. De groep boeren en vrijwilligers gaan dan ook op zaterdag 27 juli beginnen met het maaien van de rogge. Deze week zullen ze de zig gaan scherpen om zaterdag rond 10.00 uur met het

maaien te beginnen. Of de haver al gemaaid kan worden is nog de vraag. Dat gebeurt wellicht op een later tijdstip. Ook de aardappels worden gerooid en die zijn te koop in de winkel. De rogge wordt zaterdag 7 september gedorst tijdens de Wapenveldse Paddendag. Voor meer informatie, www.molendevlijtwapenveld.nl.

Water-, speel- en sportpark De Koekoek VAASSEN- Het achterterrein van de Koekoek is in de afgelopen tijd uitgebreid met diverse attracties en sportvelden. Al sinds de opening vorig jaar beschikt de Koekoek over het grootste SprayPark van Nederland. Daarnaast is er nu een pannakooi aangelegd en kan er naar hartenlust worden gesport op het zandcourt (voor beachvoetbal, - handbal en –volleybal). Ook het springkussen en de airtrampoline van 100 m2 blijken een geweldige aantrekkingskracht te hebben. Al met al een waardevolle uitbreiding van de faciliteiten waar met mooi weer gebruik van gemaakt kan worden. Vanaf het terras hebben bezoekers nu een mooi uitzicht over het compleet vernieuwde ‘water-, speel- en sportpark’ van de Koekoek.

Laatste schooldag School met de Bijbel

EMST- Onlangs heeft de School met de Bijbel uit Emst de laatste schooldag gevierd. Alle kinderen van groep 1 tot en met 7 verzamelden zich bij de midgetgolfbanen in Wissel. Genietend van de stralende zon zetten de kinderen hun beste beentje voor. De oudere kinderen hielpen de jongere met het spel. Meestal lukte

het om met weinig slagen de bal in de holes te krijgen. Nadat de meeste groepjes alle banen hadden gedaan kon iedereen genieten van een ijsje. Nadat de ouders de kinderen kwamen ophalen en er over en weer een goede vakantie werd toegewenst, kon iedereen aan een welverdiende vakantie gaan beginnen.

Tropische vogel vliegt uit VAASSEN- Het tropische weer van afgelopen zondag trok veel bezoekers naar de Veluwe, maar ook een onverwachte tropische gast: een geel-blauw ara papegaai. Het drie maanden jonge dier was meegenomen door gasten die logeerden op camping de Drieskamp aan de Elspeterweg. In een onbewaakt ogenblik vloog hij uit en in de kruinen van de eiken waande het diertje zich in een tropisch regenwoud.

Het karakteristieke gekrijs bracht heel wat verbaasde kijkers op de been. De gealarmeerde brandweer deed een poging het beestje te vangen, maar net voordat de spuitgasten konden toeslaan vloog de vogel om nog iets langer van zijn vrijheid te kunnen genieten. Na ongeveer 24 uur keerde de geel-blauwe ara, hongerig en bijna uitgedroogd, tot grote opluchting van zijn baasjes zelf terug op het hok.

Biomassa-installatie bij VV Heerde

Onderwerpen TV-Hattem HATTEM- TV-Hattem is onlangs gestart met het zomerprogramma dat duurt tot en met 23 augustus. Iedere week begint met een terugblik op 1999: toen stond Hattem in teken van haar 700-jarig bestaan. Deze week wordt de historische parade getoond. Aansluitend is er een terugblik op de tuinen van kasteel Arcen in Limburg. Uitzendtijden en onderwerpen: zie teletekst pagina 260. Iedere week zendt TV-Hattem haar Hattem-Journaal uit: van vrijdag t/m donderdag om 09.00, 15.00 , 19.00, 22.00 en 01.00 uur. ‘Uitzending TV-Hattem gemist’ en in een betere kwaliteit terugzien? Via de menuknop van uw glasvezelkastje ‘Hattem’ selecteren, daarna ‘RTV Hattem VoD’ en dan de datum van uitzending. Of, na afstemming op TV-Hattem zender, via het groene knopje op de afstandsbediening. TV-Hattem en tekst-TV zijn te vinden via het plaatselijke kabelnet van Ziggo op kanaal 7 (frequentie 189.25 MHz), via Ziggo digitaal ( kanaal 41) of via KPN glas 581, andere glasaanbieders 2045, dbv-c kanaal 43 en via het internet d.m.v. de live streaming of ‘uitzending gemist’ op www.rtvhattem.nl.

HEERDEVoetbalvereniging Heerde bespaart in het komend voetbalseizoen 2013-2014 ongeveer 60 procent op de energiekosten door gebruik te maken van biobrandstof. Dit heeft de vereniging te danken aan voorzitter Jan Jansen, die vanuit zijn bestuursfunctie bij de Ingenieur van der Zee Stichting in aanraking kwam met het gebruik van biomassa als brandstof. Als biobrandstof wordt tot houtpellets geperst houtafval gebruikt. Jan Jansen hielp de heer Gerjohn van Munster bij het verwezenlijken van zijn droom: het opzetten van een eigen bedrijf voor de levering van biomassa-installaties. Jan Jansen kon de andere bestuursleden van

VV Heerde overtuigen van de besparing. De installatie zou tevens een mooi en duurzaam cadeau zijn voor de 100 jaar jonge vereniging. Gerjohn heeft met zijn bedrijf Biomassatechniek van Munster deze installatie van Solar Focus in Oostenrijk geïmporteerd en door de firma Heva laten plaatsen in de Geel-Zwart accommodatie. Inmiddels heeft Gerjohn meerdere opdrachten in de wacht gesleept, waaronder van de gemeente Heerde, die de techniek toepast bij de duurzame uitbreiding van de Faber Sporthal, alsmede bij Kasteel Vosbergen met annexe gebouwen en een drietal omliggende woningen buiten de gracht.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 127

LET OP LET OP!!!

LET OP LET OP!!!

DAMESSCHOENEN

2 paar HALEN 1 paar BETALEN* * HET GOEDKOOPSTE PAAR GRATIS

Hardenbrink 46 Epe. Tel: 0578-612392

HEETKAMP SCHOENEN d

Wapenvel

30% 50% korting op diverse schoenen

LET OP: In verban d met de vakantie inloopspreekuu r op woensdagmidd vervalt het ag 24 en 31 juli en 5 augustus. Winkelsluiting: Donderdag 25 en vrijdag 26 juli en donderdag 1 en vr ijdag 2 augustus.

Tevens dames- en herenschoenen in diverse breedte- en lengtematen. Iedere woensdag adviesspreekuur van 13.00-17.00 uur, waarbij een orthopedische schoentechnicus aanwezig is.

HEETKAMP ORTHOPEDISCHE SCHOENTECHNIEKEN

 

Glasheldere een service voor ! ijs redelijke pr

Wij leveren, plaatsen en repareren o.a. : · · · · · · · · · · ·

Isolatieglas HR++ Hardglas Gelaagd glas Brandwerend glas Spiegels Glas in Lood Voorzetramen Aanverwanten Slijpen en glasbewerking Diverse soorten vlak– en figuurglas

Bel voor vrijblijvend advies/offerte.

HBGLAS Glasservice Epe Tel/Fax : 0578-627053 Mobiel : 06-53533353 Website : www.hbglas.nl E-mail : info@hbglas.nl

Klapperdijk 34b 8191AE Wapenveld tel: winkel 038-4477677 tel: orthopedie 038-4470997


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 18

Vrijwilligers Graag Gedaan bedankt

Avondconcours Schaapskooiruiters WAPENVELD- PV en PC de Schaapskooiruiters hebben afgelopen dinsdag-, woensdag- en donderdagavond een avondconcours georganiseerd. Ook de eigen leden haalden een behoorlijk aantal prijzen weg. Zo wist bij de paarden een zestal amazones hun prijzengeld te innen. In de klasse Z1 wist Steanne Dijkslag met Why Me Zelma beslag te leggen op een eerste en tweede plaats met 215 en 212 punten. Carolien Schoenman behaalde in de klasse M2 met Vegas een eerste prijs met 194 punten. Bij de klasse M1 wist Lucette Tellegen met Donner-Wetter een tweede plaats te bemachtigen met 186 punten. Suzanne Visscher haalde met Dr. Dolittle in de L1 klasse twee keer een derde plaats

met 196 en 188 punten. Aukje Scholten liet haar naam weer klinken bij de prijsuitreiking in de klasse B met haar paard Estherette een eerste plaats met 207 punten. Daarnaast was ook Manouska Oosterboer niet voor niets aanwezig en haalde in dezelfde klasse met Dorina een derde plaats met 189 punten. Ook de pony’s hadden dit jaar een avondconcours. Almira Tessemaker ging tevreden naar huis met twee eerste plaatsen in de klasse L2 met 207 en 216 punten. Yanouk van Buul presteerde met haar pony Carien hetzelfde in de klasse M1 Cat C met 173 en 182 punten. Marjelle van Selm bleef niet achter en behaalde twee eerste plaatsen in de klasse M1 cat DE met 179 en 204 punten.

Zomerprogramma SWO/E HEERDE- Ook dit schooljaar hebben de vrijwilligers van Graag Gedaan zich weer vaak ingezet voor anderen. Ze hebben o.a. boodschappen gedaan, blad geharkt, sneeuw geruimd, Sinterklaas geholpen, als zwarte piet koffie rondgebracht in de zorgcentra,

kerstbroden naar de mantelzorgers gebracht, pannenkoeken en poffertjes gebakken voor mantelzorgers en in een zorgcentrum enz. Voor het eerst dit schooljaar hebben kinderen van alle basisscholen uit de gemeente Heerde zich aangemeld. Volgend schooljaar gaat Graag Ge-

Computercursussen in Kulturhus EWG

EPE- Dit voorjaar is met succes een computercursus Windows 7/8 gegeven. Daarom start op donderdagavond 12 september en vrijdagmorgen 13 september opnieuw een basiscursus Windows 7/8. Daarnaast is er een cursus e-mail/internet en eventueel een vervolgcursus. De cursus bestaat uit 7 wekelijkse lessen van 2 uur. U leert in een rustig tempo o.a. Windows technieken met ‘Wordpad’, selecteren, documenten beheren en opslaan, kopiëren, knippen en plakken, mappen maken en programma’s en documenten verwijderen. De

kosten voor de basiscursus bedragen 70 euro excl. lesmateriaal. De lessen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 8 personen door ervaren docenten met speciaal ontwikkeld lesmateriaal en met gebruik van een beamer. Ook geven ze vrijblijvend advies voor de aanschaf van een computer. Vandaag de dag kiezen veel mensen voor een computercursus in groepsverband. Het is snel, efficiënt, plezierig, voordelig en effectief. Maar privéles kan natuurlijk ook. Opgave en inlichtingen bij Joop Kremers, tel. 038-4443105.

daan zeker door voor de groepen 7 en 8. Als bedankje hebben de vrijwilligers de mogelijkheid gekregen om een stoere foto te laten maken door Hannie Engelsma van HEFotografie. Voor informatie over Graag Gedaan kunt u contact opnemen met De Plu, tel. 0578-699500.

Kid Kievit Natuurmiddag in Welsum WELSUM- Natuurcontact in Welsum heeft in augustus extra natuurmiddagen in petto voor kids van de basisschool. Dus, als jij je verveelt in de vakantie of gewoon zin hebt in een natuuravontuur, meld je dan snel aan. Er zijn zes middagen vol natuurverkenning op de volgende data: woensdag 7 augustus: Veldstruiner: natuurontdektocht in de velden, vrijdag 9 augustus: Houtsnijden: maak je eigen StruinStok, woensdag 14 augustus: Rivierjutter: natuurontdektocht langs de IJssel, vrijdag 16 augustus: een middag over spinnen, woensdag 21 augustus: Natuurverkenner: natuurontdektocht langs de Wetering en vrijdag 23 augustus: Zelf eten maken uit de natuur & kampvuur. Voor wie? Natuurliefhebbende kids van 4-12 jaar. De middagen zijn snel volgeboekt, dus aanmelden is nodig. Dat kan met een e-mail naar info@natuurcontact.nl. De middagen worden gehouden in de Natuurschuur van Natuurcontact, Erveweg 11 in Welsum. Kosten: 5 euro per middag (incl. drinken). Begeleiders of (groot)ouders kunnen naar wens blijven en meehelpen. Meer info op: www.natuurcontact.nl.

EPE- In de maanden juni, juli en augustus organiseert SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe verschillende activiteiten voor senioren in de leeftijd vanaf 55 jaar. Gedurende twee dagen per week kan men met de SWO/E uit. Een programmaboekje is verkrijgbaar bij het kantoor van SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe. Op dinsdag 6 augustus is er een rondleiding over vliegveld Teuge. Na thee en appelgebak krijgen de deelnemers een rondleiding. Vanaf het terras, direct aan de start-

baan, kan men vervolgens kijken naar de vliegtuigen. Vertrek vanaf het Kulturhus EGW om 13.30 uur. De eigen bijdrage is 17,50 euro; dit is inclusief koffie/thee. Belangstellenden kunnen zich tot 23 juli aanmelden bij de SWO/E. Voor meer informatie of aanmelding: SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe, Stationsstraat 25 in Epe. Dagelijks telefonisch te bereiken tussen 8.30 en 12.30 uur op tel. 0578-620988. Kijk voor meer informatie ook op www. swo-epe.nl.

TVW Gemengd-tennisteam

WAPENVELD- Evenals het Meisjesteam is ook het Gemengd-tennisteam (jeugd t/m 12 jaar) van Tennis Vereniging Wapenveld (TVW) winnaar geworden van hun B-poule in de regionale KNLTB-voorjaarscompetitie. Op de laatste wedstrijddag werd met 4-1 gewonnen van het team uit Heerde; daarmee behaalde het Wapenveld-

se team net genoeg wedstrijdpunten om een andere ploeg uit Apeldoorn voor te blijven. Op de foto van onder naar boven, en van links naar rechts: spelers Channah Dijk, Lisa Bastiani, Ilse Buter, Mark van den Berg, Niels Veluwenkamp, Sam van Doorn en kledingsponsor Bert van den Berg van Delta Advies.

Peuters showen verkeersvaardigheden

Streekgerechtenfestival “Proef de Culturen” EPE- Het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 in Epe neemt de bezoeker mee naar verschillende culturen. Naast onze Nederlandse cultuur zijn er nog vele andere culturen die in ons land te vinden zijn. Op zaterdag 31 augustus van 10.00- 17.00 uur is een aantal van de verschillende culturen vertegenwoordigd op het Streekgerechtenfestival. Weet u het nog: de geur van uitgebakken kaantjes, de smaak van broodpudding? Geur en smaak zijn zo verweven in ons geheugen dat ze direct herinneringen aan vroeger teweeg brengen. “Oh, ja , vroeger bij oma...” Herinneringen aan die goede oude tijd, rust, ruimte en tijd voor elkaar. Deze reacties waren veelvuldig te horen bij de bezoekers van de Terug naar Toen

themamiddag op het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Niet alleen de oud Hollandse gerechten zijn te proeven ook andere landen zijn vertegenwoordigd; Duitsland, Suriname, Italië, Letland, Rwanda, Indonesië, Marokko, Griekenland, Gelderland en Hongarije. Naast buitenlandse gerechten zijn ook aanbieders van specialiteiten op Hagedoorns Plaatse aanwezig. Bijzondere soorten bier, lekkere wijnen, ijsspecialiteiten, vers gerookte forel, kaassoorten en nog vele andere producten zijn te proeven. De organisatoren zijn nog op zoek naar kookliefhebbers die het leuk vinden gerechten uit hun thuisland of streek te maken en de bezoekers te laten proeven. Koken kan ter plekke of men kan kant en klare gerechten meenemen. Ook mu-

zikanten die volksmuziek ten gehore willen brengen zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen met Elke Tetterode-Ravenstein, tel. 0578-661529 of met Els Kemperink, tel. 055-5334721 contact opnemen. Het Streekgerechtenfestival vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 10.00-17.00 uur bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 te Epe. Het entreegeld is 5 euro incl. 7 proefmunten. Het museumbezoek en het parkeren zijn gratis. Proefmunten à 0,50 euro zijn extra aan te schaffen. Tegen betaling van 1 of 2 munten kan de bezoeker de gerechten of producten uit de verschillende landen of streken proeven. Nadere informatie is te vinden op de website www.hagedoornsplaatse.nl.

EPE- De peuters van peuterspeelzaal/peuteropvang Kabouter Spillebeen zijn de laatste weken druk in de weer geweest met verkeerslichten, zebrapaden en vragen als ‘aan welke kant rijden de auto’s?’ en ‘waar horen de fietsers?’. Het thema ‘Verkeer’ stond op het programma. Als besluit van het thema

zijn de opa’s, oma’s en andere belangstellenden uitgenodigd om te komen kijken. Wilt u meer informatie over peuterspeelzaal/peuteropvang Kabouter Spillebeen in Oene, neem dan contact op met de afdeling Planning van Koppel, tel. 0578-676767 of planning@koppelepe.nl.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 129

KIJK OP ACTION.NL VOOR DE FOLDER!

HOME ESSENTIALS

KINDER

ASSORTI KLEUR

0,5 liter 18 Watt waterkoker: 1 liter 750 Watt

140x200 cm

80 blz.

4.99

DAMES

STRAPLESS TOP diverse kleuren en prints maten S-XL

trendy DAMES SJAAL diverse dessins

1.99

1.49

PROLINE

TUIN SLANG incl. spuit en koppelstukken lengte 20 meter

DEKBED OVERTREKSET diverse prints

UNIVERSEEL

KLUS TAPE geschikt voor

6.99

alle toepassingen waterbestendig 50 mm x 25 meter schilder AFPLAK TAPE acryl belijming 38 mm x 50 meter

0.89

SCHOLIEREN

neon REKEN MACHINE 12x6,5 cm

1.09

speciaal samengesteld voor het voortgezet onderwijs

SUN

VAATWAS TABLETTEN classic

2.09

TEXTIELACTIE!

Shine GLANS SPOELMIDDEL 1 liter

0.89

TRENDY

ZONNE BRIL of bril met snor

katoen velours STRAND LAKEN 100x180 cm

7.95

Elders 3.50 4.95

OLD LOOK HOUT

CAMILLE

KLEIN

19x19x4 cm

of ginseng creme 250 ml

old look hout DIENBLAD diverse kleuren 25x25x5 cm

1.49

SLAKKEN SLIJMGEL of dode zeezout creme

BRUIKEN OOK TE GE PL ATE AU! AL S K A AR S

0.87

1.59

6.99

UITZOE K E N

!

0.79

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 7.95 8.99

DIEN BLAD diverse kleuren

0.29

1.79

105 stuks!

WOORDEN BOEK versie 2013-2014

4.95

A4 SCHRIFT lijn of ruit

SPEEL GOED UITZOE K E N

!

0.59

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 21-07-2013 t/m za. 27-07-2013 in Nederlandse filialen.

CITRUSPERS of WATERKOKER citruspers:


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 20 2

gemeenten in de regio Noord-Veluwe zijn opgenomen.

Spelregels wonen op de NoordVeluwe

Starters: op moment van inschrijven worden 50 punten toegekend en hierna 1 punt per maand inschrijfduur. Starters van buiten de regio met een economische binding krijgen eenmalig 24 punten extra wanneer ze meer dan 40 kilometer (enkele reis) tot de grens van de regio wonen.

tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene bent geweest van de regio. onomis che binding als u, of uw partner een U heeft een ec economis onomische duurzame arbeidsrelatie heeft in of vanuit de regio. De arbeid moet gedurende tenminste 18 uur per week worden verricht. Doorstromer/starter? Doorstromers: woningzoekenden die een legale zelfstandige woning (huurof koopwoning) in de regio Noord-Veluwe achterlaten. Starters: alle andere woningzoekenden die niet zelfstandig wonen of een zelfstandige woning buiten de regio achterlaten.

Spelregels Hieronder volgen een aantal spelregels en begrippen die van toepassing zijn op de regionale woningmarkt Noord-Veluwe. Noord-Veluwe Hieronder vallen de gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Heerde, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Binding U komt alleen in aanmerking voor een huurwoning op de Noord-Veluwe als u een binding heeft met een van de geschappelijk e binmeenten in deze regio. U heeft een maat maats chappelijke ding als u: op dit moment ten minste drie jaar onafgebroken ingezetene bent geweest van de regio, of in de afgelopen zes-

Inschrijven Doorstromers hoeven zich vooraf niet in te schrijven, starters wel. Inschrijven kan vanaf 18 jaar bij iedere deelnemende verhuurder. Inschrijfbewijzen gelden voor de hele regio. Aantal punten Doorstromers: • 2 punten per maand woonduur: als iemand in een huurwoning woont met een huur onder de huurtoeslaggrens (€681,02). • 1 punt per maand woonduur: als iemand in een koopwoning woont of in een huurwoning boven de huurtoeslaggrens. Woonduur: dit is de periode dat iemand in de huidige woning woont. Hierbij zijn bepalend de gegevens zoals die in de GBA in een van de

Wilt u in aanmerking komen voor een woning, vul dan deze woonbon volledig en goed leesbaar in en verstuur deze naar Postbus 56, 8180 AB Heerde. Alle correspondentie die bij de woonbon wordt ingeleverd, nemen wij niet in behandeling. 00 uur bij ons binnen zijn. Reageren via www.triada.nl (ik zoek een woning De bon moet maandag a.s a.s.. vóór 12. 12.00 Actueel woningaanbod) is ook mogelijk. U kunt dan de hele maandag nog reageren tot 24.00 uur ‘s nachts.

1e voorkeur (adres) _______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 2e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 3e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 4e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________

Totaal v er zamelink omen per jaar ver erz amelinkomen Dit is het totaal verzamelinkomen over 2013 van de woningzoekende en de partner die medebewoner wordt van de woning. Een schatting kan gemaakt worden op basis van de 3 meest recente loonstroken/uitkeringsspecificaties. Bij een woningtoewijzing dient u ook een kopie van de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2011 bij ons in te leveren. Heeft u of uw eventuele medebewoner geen aangifte gedaan dan dient u een inkomensverklaring 2011 (IB60-formulier) in te leveren. Dit IB60formulier kunt u kosteloos opvragen bij de belastingdienst (telefoon 0800-0543). Verklaring van gebruikte begrippen zins woning: grondgebonden woning met één of meerengezins zinsw Eenge dere verdiepingen, welke door één huishouden wordt bewoond. Etage woning z onder lift agew zonder lift:: niet grondgebonden woning vanaf de eerste etage, waarbij geen lift aanwezig is. woning me Etage agew mett lift lift:: niet grondgebonden woning vanaf de eerste etage, waarbij een lift aanwezig is. Boven woning: woning op de eerste etage met als kenmerk enw dat er geen woningen bovenop zijn. Beneden woning: grondgebonden woning met als kenmerk enedenw dat er één of meerdere woonlagen bovenop zijn. en woning: woning bestemd voor senioren. Senior enioren enw Beschikb chikbaar aar:: dit is de datum waarop de woning leeg is en aar normaal gesproken weer opnieuw verhuurd kan worden. Kale huur huur:: dit is de huur zonder de servicekosten. Servic ek osten: dit is het bedrag in de huur wat u aan de verervicek eko huurder verschuldigd bent voor verstrekte diensten. Aanbieding De woning wordt toegewezen aan de kandidaat met een goede reactie en de meeste punten. Urgentie In acute noodsituaties kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Hiervoor is de informatiebrochure “Urgenties bij woningtoewijzing” bij ons beschikbaar. Als er een positieve urgentieverklaring is, kan dit worden vermeld op de woonbon. Urgente woningzoekenden (dus met een urgentieverklaring) krijgen voorrang bij de woningtoewijzing, behalve bij hele populaire woningen. Dit zijn woningen die meer reacties opleveren dan gebruikelijk. Dit verschilt per gemeente: Putten 60 reacties Ermelo: 100 reacties Harderwijk: 150 reacties Nunspeet: 40 reacties Elburg: 35 reacties Oldebroek: 30 reacties Heerde/Hattem/Epe: 40 reacties

5e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________ Ik heb belangstelling voor de koopwoning aan: Prof. Brummelkampstraat 16C Wapenveld Begoniastraat 32 Hattem Zwartelandstraat 18 Epe Maatkampstraat 7 Epe

Steinstraat 12 Vaassen Jan Hamerstraat 34 Vaassen Jan Hamerstraat 46 Vaassen T. van Lohuizenstraat 13 Vaassen

Registratienummer __________________________________ Ik ben starter, inschrijfdatum: __________________ (dag) ____________________ (mnd) _____________ (jr) Ik werk in ____________________________________ (plaatsnaam) Ik ben doorstromer, bewoningsdatum: ___________ dag) ___________________ (mnd) _____________ (jr) Huidige woning is een

koopwoning

huurwoning, kale huurprijs: € _____________

Urgentie

nee

ja, toekenningsdatum __ (dag) _______ (mnd) __________ (jr)

Aantal verhuizende personen ____ Totaal verzamelinkomen per jaar: € _______________ Naam ___________________________________________ M/V* ___________ Geboortedatum ______________

Woonbon

Postadres: Bezoekadres:

Postbus 56, 8180 AB Heerde Eperweg 61, Heerde, telefoon (0578) 67 66 66 Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 uur

Openingstijden: Voor klanten en woningzoekenden: Tel. (0578) 67 66 66, fax (0578) 67 66 67

Woningaanbod rregio egio

Adres __________________________________________________________________________________________

Postcode/woonplaats ___________________________________________________________________________ Telefoon overdag ______________________________________ E-mailadres _____________________________

www.hurennoordveluwe.nl

Naam partner ___________________________________ M/V* ___________ Geboortedatum ______________

Datum ______________________________________________ Handtekening ____________________________ * Doorhalen wat niet van toepassing is.

WK 30

www www..triada.nl


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 22 1

Actueel woningaanbod van Triada HA TTEM, Rie tk amp 13 amp HATTEM, Rietk tkamp 13,, Hogenk Hogenkamp Adv er tienr .: dver ertten entienr tienr.: Type w oning: woning: Bes chikb aar chikbaar aar:: Kale huur huur:: Servic ek o sten: ervicek eko Woonk amer oonkamer amer:: Slaapk amer s: Slaapkamer amers: Tuin: Bouwjaar ouwjaar:: Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal:

Ink omens eis: Inkomens omenseis: Bijz onderheden: ijzonderheden: eindwoning; alle voorzieningen gelijkvloers; oppervlakte slaapkamers 13 en 13 m²; één van de slaapkamers bevindt zich op de verdieping; dichte keuken; aangebouwde berging; de woning wordt gerenoveerd

B

WAPENVELD eiger sweg 3 1, Nach eg APENVELD,, R Reiger eigers 31, Nachttegaalw egaalweg A dv er t en tienr .: dver ert entienr tienr.: 613308 Noor d Noord

613301 eengezinswoning omstreeks 13 september 2013 € 602,23 € 4,70 18,00 m² 2 ZuidOost 1973 1 of meer personen; 55 jaar en ouder; verkoopurgenten hebben voorrang maximaal € 34.229 per jaar

Type w oning: woning: Beschikb aar chikbaar aar:: Kale huur huur:: Servic ek os ten: ervicek eko amer Woonk oonkamer amer:: Slaapk amer s: Slaapkamer amers: Tuin: Bouwjaar ouwjaar:: Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal:

Ink omens eis: Inkomens omenseis: Bijz onderheden: ijzonderheden: tussenwoning; gelegen in rustige wijk; oppervlakte slaapkamers 12, 11 en 8 m²; zolder (21 m²) bereikbaar met vaste trap; de woning heeft een buitenberging van 8 m²

B

VAA SSEN, Gr o tenk amp stede 3 6, Oo sterho AAS Gro enkamp amps 36, Oos erhoff

VAA SSEN, Hor tr aat 9 enk AAS Horttensias ensiastr traat 9,, Hegger Heggerenk Adv er tienr .: dver ertten entienr tienr.: oning: woning: Type w Beschikb aar chikbaar aar:: Kale huur huur:: Servic ek o sten: ervicek eko Woonk amer oonkamer amer:: Slaapk amer s: Slaapkamer amers: Tuin: Bouwjaar ouwjaar:: Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal:

eengezinswoning omstreeks 28 augustus 2013 € 640,89 € 4,70 27,00 m² 3 Oost 1996 1 of meer personen; verkoopurgenten hebben voorrang maximaal € 34.229 per jaar

613302 eengezinswoning omstreeks 13 september 2013 € 553,26 € 4,70 20,00 m² 2 Noord 1972 1 of meer personen; 55 jaar en ouder; verkoopurgenten hebben voorrang maximaal € 34.229 per jaar

er tienr .: Adv dver ertten entienr tienr.: oning: woning: Type w Beschikb aar chikbaar aar:: Kale huur huur:: ek os ten: Servic eko ervicek Woonk amer amer:: oonkamer Slaapk amer s: Slaapkamer amers: Tuin: Bouwjaar ouwjaar:: Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal:

Ink omens eis: Inkomens omenseis: Bijz onderheden: ijzonderheden: tussenwoning; gelegen nabij het centrum; alle voorzieningen gelijkvloers; oppervlakte slaapkamers 11 en 10 m²; één van de slaapkamers bevindt zich op de eerste verdieping

613303 eengezinswoning omstreeks 5 september 2013 € 660,56 € 4,70 29,00 m² 3 NoordOost 1988 1 of meer personen; verkoopurgenten hebben voorrang maximaal € 34.229 per jaar

Ink omens eis: Inkomens omenseis: onderheden: ijzonderheden: Bijz tussenwoning; gelegen in mooie woonwijk aan de rand van Vaassen; oppervlakte slaapkamers 13, 12 en 7 m²; zolder (12 m²) bereikbaar met vaste trap

B

B

VAA SSEN, Iepenho 0, B erk enoor d2 AAS Iepenhoff 2 20 Berk erkenoor enoord

VAA SSEN, W oe stijn weg 2 9, V ogelbuur AAS Woe oes tijnw 29 Vogelbuur ogelbuurtt Adv er tienr .: dver ertten entienr tienr.: 613304 Type w oning: woning: eengezinswoning Beschikb aar chikbaar aar:: omstreeks 30 augustus 2013 Kale huur huur:: € 496,75 Servic ek os ten: ervicek eko € 4,70 Woonk amer 20,00 m² oonkamer amer:: Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 Tuin: Zuid Bouwjaar ouwjaar:: 1953 oep Doelgr oep//aan aanttal: 1 of meer personen Doelgroep Ink omens eis: Inkomens omenseis: maximaal € 34.229 per jaar Bijz onderheden: ijzonderheden: hoekwoning; gelegen op loopafstand van scholen en sportvoorzieningen, oppervlakte slaapkamers 11, 7 en 7 m², de woning beschikt over een grote achtertuin

Adv er tienr .: dver ertten entienr tienr.: Type w oning: woning: Beschikb aar chikbaar aar:: Kale huur huur:: Servic ek os ten: ervicek eko Woonk amer oonkamer amer:: amer s: Slaapk Slaapkamer amers: Tuin: Bouwjaar ouwjaar:: Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal:

613305 eengezinswoning omstreeks 6 september 2013 €603,35 € 4,70 28,00 m² 6 Oost 1976 1 of meer personen; verkoopurgenten hebben voorrang maximaal € 34.229 per jaar

Ink omens eis: Inkomens omenseis: Bijz onderheden: ijzonderheden: ruime hoekwoning; gelegen op loopafstand van scholen en sportvelden; oppervlakte slaapkamers 12, 10, 10 ,10, 9 en 9 m²; twee slaapkamers bevinden zich op de zolder

E

E

VAA SSEN, S uik erbrink 3 9, Kruger str aat Noor d AAS Suik uikerbrink 39 Krugers traat Noord

VAA SSEN, Kie vit str aat 4 2, V ogelbuur AAS Kievit vits traat 42, Vogelbuur ogelbuurtt

Adv er tienr .: dver ertten entienr tienr.: 613307 Type w oning: woning: etagewoning zonder lift Beschikb aar omstreeks 16 augustus 2013 chikbaar aar:: Kale huur huur:: € 369,69 Servic ek os ten: ervicek eko €20,03 Woonk amer oonkamer amer:: 16,00 m² Slaapk amer s: 2 Slaapkamer amers: Tuin: Geen tuin Bouwjaar ouwjaar:: 1961 Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal: 1 of meer personen Ink omens eis: Inkomens omenseis: maximaal € 34.229 per jaar Bijz onderheden: ijzonderheden: hoekwoning op de 1e etage; gelegen op loopafstand van dorpscentrum; oppervlakte slaapkamers 10 en 9 m²; individuele berging (11 m²) aanwezig; balkon op het westen

Adv er tienr .: 613306 dver ertten entienr tienr.: Type w oning: woning: eengezinswoning Beschikb aar chikbaar aar:: omstreeks 23 juli 2013 Kale huur huur:: € 570,26 Servic ek os ten: ervicek eko € 4,70 Woonk amer oonkamer amer:: 27,00 m² Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 Tuin: Zuid Bouwjaar ouwjaar:: 1971 Doelgr oep Doelgroep oep//aan aanttal: 1 of meer personen Ink omens eis: Inkomens omenseis: maximaal € 34.229 per jaar Bijz onderheden: ijzonderheden: mooie tussenwoning; gelegen op loopafstand van sportvoorziening; oppervlakte slaapkamers 14, 11 en 7 m²;

G

C

Toege wezen w oningen: oegew woningen: Plaat s Plaats

Adr es dre

Woningt ype oningtype

Adv er dver ertt.Nr .Nr..

Aan anttal reactie s acties

Aan anttal Puntten Pun

voor ons

HATTEM

Waalstraat 17

eengezinswoning

bijzondere toewijzing

HEERDE

De Zeis 3

benedenwoning

613266

12

verkoopurgentie

eengezinswoning

613252

25

140

VAASSEN Smutsstraat 11

Zie de volgende pagina

overige woningaanbod.

Sneller en gemakk elijk er ?V ul uw w oonbon in op www gemakkelijk elijker er? Vul woonbon www..triada.nl N.b. Aan de gegevens in de advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGIINNAA 22 2

Actueel woningaanbod van Triada WAPENVELD of. Brummelk amp str aat 16c APENVELD,, Pr Pro Brummelkamp amps traat

HA TTEM, B egonias tr aat 3 2 HATTEM, Begonias egoniastr traat 32

Te koop

Te koop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop Mooie hoekwoning, in een rustige buurt met soortgelijke huur- en koopwoningen. De diepe achtertuin is op het zuidwesten gelegen. Stenen berging aan de achterzijde van de woning. De woning is gebouwd in 1963 en deels gerenoveerd in 1999. De woning is vrijwel geheel voorzien van dubbele beglazing. Verwarming door middel van CV, Vaillant Combi, bouwjaar 1999. Totale perceelsgrootte ca. 320 m². Begane gr ond grond Entree / hal met trapopgang; gedeeltelijk betegeld toilet; trap/meterkast; dichte keuken (7 m²) met vaste kasten; woonkamer (24 m²) met schouw t.b.v. een gashaard en een loopdeur naar de achtertuin. er dieping 1e v ver erdieping Overloop met vaste kast; 3 slaapkamers (12, 10 en 5 m²), waarvan 2 voorzien van inbouwkasten; badkamer (3 m²) met douche en wastafel. er dieping 2e v ver erdieping Zolder (10 m²) bereikbaar met vaste trap, opstelling c.v.-ketel

VR AA G PRIJS: VRA AG

€ 163 163..000 k.k.

Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

Zeer nette tussenwoning, gelegen in een rustige buurt op loopafstand van het centrum van Hattem. Beschutte tuin op het westen gelegen. Vrijstaande houten berging. De woning is gebouwd in 1961 en gedeeltelijk gerenoveerd. De woning is deels voorzien van nieuwe kozijnen en geheel voorzien van dubbele beglazing. Verwarming door middel van CV, Vaillant, bouwjaar 2002. Totale perceelsgrootte ca. 143 m². Begane gr ond grond Hal / entree met trapopgang; geheel betegeld toilet met fonteintje; trapkast en meterkast; open keuken (7 m²) met keukenblok in lichte kleurstelling en rvs wasemkap; de keuken en de hal zijn voorzien van een tegelvloer; woonkamer (24 m²) voorzien van massief houten vloer en openslaande deuren naar de achtertuin. er dieping 1e v ver erdieping Overloop met vaste kast voorzien van aansluiting voor wasmachine en droger; 3 slaapkamers (12, 9 en 7 m²) waarvan twee met vaste kast; volledig betegelde badkamer (3 m²) met douche en wastafel. 2e v er dieping ver erdieping Bereikbaar via vaste trap; bergruimte met cv-opstelling.

VR AA G PRIJS: VRA AG Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

EPE, Maatk amp str aat 7 Maatkamp amps traat

EPE, Z war tr aat 18 Zw arttelands elandstr traat

Te koop

Te koop

Nieuw in verkoop

Nieuw in verkoop Tussenwoning met vrij uitzicht over een groenstrook. Stenen berging. De besloten en bijna volledig bestrate achtertuin is op het oosten gelegen. Het bouwjaar van de woning is 1957. De woning is vrijwel geheel voorzien van dubbelglas. Verwarming en warmwatervoorziening door middel van combiketel, type Nefit HRC 23 VT, bouwjaar 2001. Totale perceelgrootte ca. 188 m². Begane gr ond grond Hal / entree; meterkast; gedeeltelijk betegeld toilet; dichte keuken (8 m²) met aansluiting voor een vaatwasser;trapkast; woonkamer (26 m²) met schouw en mogelijkheid voor een gashaard. dieping 1 e ver erdieping Overloop met vaste kast; 3 slaapkamers (11, 10 en 6 m²) met vaste kasten; de slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot een balkon; volledig betegelde badkamer (5 m²) met douche, wastafel, 2e toilet en wasmachineaansluiting. er dieping 2e v ver erdieping Zolder (12 m²) bereikbaar via vlizotrap; voorzien van cv-installatie

2 .500 k.k. € 16 162

VR AA G PRIJS: VRA AG

2 .500 k.k. € 15 152

Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

Mooi gelegen tussenwoning met uitzicht over een groenstrook. Stenen berging. De achtertuin is op het noorden gelegen en is omheind door een schutting. Het bouwjaar van de woning is 1957. De woning is vrijwel geheel voorzien van dubbelglas. De keuken, badkamer en het toilet zijn in 2005 vernieuwd. Verwarming en warmwatervoorziening door middel van combiketel, type Nefit HRC, bouwjaar 2002. Totale perceelgrootte ca. 157 m². Begane gr ond grond Hal / entree; meterkast; gedeeltelijk betegeld toilet; trapkast; open keuken (7 m²) met net keukenblok in lichte kleurstelling; woonkamer (26 m²). De gehele begane grond is voorzien van een laminaatvloer. dieping 1 e ver erdieping Overloop; 3 slaapkamers (12, 11 en 7 m²); de slaapkamer aan de voorzijde heeft toegang tot het balkon; volledig betegelde badkamer (3 m²) met douche, wastafel, 2e toilet en wasmachineaansluiting. er dieping 2e v ver erdieping Zolder bereikbaar via een vlizotrap; voorzien van cv-installatie en mechanische ventilatie box.

VR AA G PRIJS: VRA AG

€ 154 154..500 k.k.

Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

Sneller en gemakk elijk er ?V ul uw w oonbon in op www gemakkelijk elijker er? Vul woonbon www..triada.nl N.b. Aan de gegevens in de advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 23 2

Actueel woningaanbod van Triada VAA SSEN, S tr aat 12 AAS Stteins einstr traat

VAA SSEN, Jan Hamer str aat 34 AAS Hamers traat

Te koop

Nieuw in verkoop Twee-onder-één-kapwoning met twee bergingen. De woning is aan de buitenzijde recent geschilderd. Aan de binnenzijde is de woning flink opgeknapt, en zijn o.a. de plafonds op de verdieping vervangen, is er centrale verwarming aangebracht en is er een nieuwe plek voor de badkamer gerealiseerd. De achtertuin is op het westen gelegen. De woning is gebouwd in 1950. De woning is vrijwel geheel voorzien van dubbele beglazing. Verwarming en warmwatervoorziening door middel van combiketel, type Intergas Kompakt HRE, bouwjaar 2012. Totale perceelgrootte ca. 280 m². Begane gr ond grond Hal / entree; toilet (niet betegeld); kelder met meterkast; dichte keuken (8m²) met keukenblok in lichte kleurstelling, de keuken is niet betegeld; aanbouw naar berging; woonkamer (24 m²) met schouw en mogelijkheid voor gashaard. er dieping 1e v ver erdieping Overloop met vaste kast en opstelling c.v.-ketel; 2 slaapkamers (9 en 9 m²); badkamer (4 m²) casco opgeleverd. er dieping 2e v ver erdieping Luik naar vliering.

Te koop

Nieuw in verkoop VR AA G PRIJS: VRA AG

9.000 k.k. € 13 139

Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

Prachtig gelegen hoekwoning, in een rustige buurt met soortgelijke huur- en koopwoningen. De achtertuin is op het zuiden gelegen. Stenen berging aan de achterzijde van de woning. Vrijstaande houten garage, voorzien van betonvloer, kanteldeur en vliering. De woning is gebouwd in 1956 en gerenoveerd in 2006. De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing. Verwarming door middel van CV, Nefit, bouwjaar 2006. Totale perceelsgrootte ca. 421 m². Begane gr ond grond Hal / entree (5 m²); meterkast en trapkast; gerenoveerd gedeeltelijk betegeld toilet met fonteintje; dichte keuken (9 m²) met keukenblok in lichte kleurstelling en inbouw gaskooktoestel; bijkeuken (4 m²) met twee vaste kasten ten behoeve van CV opstelling en wasmachine aansluiting; woonkamer (17 m²) aan de achterzijde van de woning. er dieping 1e v ver erdieping Overloop (5 m²); 4 slaapkamers (10, 8, 7 en 7 m²), waarvan 1 voorzien van vaste kast; gerenoveerde geheel betegelde badkamer (4 m²) met douche, wastafel en 2e toilet. 2e v er dieping ver erdieping Luik naar vliering.

VR AA G PRIJS: VRA AG Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

VAA SSEN, T an L ohuiz ens tr aat 13 AAS T.. v van Lohuiz ohuizens enstr traat

VAA SSEN, Jan Hamer str aat 46 AAS Hamers traat

Te koop

Te koop

Nieuw in verkoop Zeer nette hoekwoning, gelegen in een rustige buurt met soortgelijke huur- en koopwoningen. De achtertuin is op het zuiden gelegen. Stenen berging aan de achterzijde van de woning. De woning is gebouwd in 1957 en gerenoveerd in 2005. De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing. Verwarming door middel van CV, Vaillant, bouwjaar 2004. Totale perceelsgrootte ca. 360 m². Begane gr ond grond Hal / entree (5 m²); meterkast en trapkast; gerenoveerd gedeeltelijk betegeld toilet met fonteintje; half open keuken (6 m²) met keukenblok in lichte kleurstelling en aansluitmogelijkheid voor vaatwasser en wasmachine; vaste kast met CV opstelling; zeer ruime woonkamer (26 m²) aan de achterzijde van de woning. er dieping 1e v ver erdieping Overloop (5 m²); 4 slaapkamers (10, 8, 7 en 7 m²); gerenoveerde geheel betegelde badkamer (4 m²) met douche, wastafel en 2e toilet. 2e v er dieping ver erdieping Luik naar vliering.

3.000 k.k. € 17 173

Nieuw in verkoop VR AA G PRIJS: VRA AG

7.000 k.k. € 16 167

Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat schappelijk o moett een binding ((maat maats off ec onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

Zeer nette tussenwoning gelegen nabij dorpscentrum. Kleine tuin aan de voorzijde van de woning en de achtertuin is op het noorden gelegen. Vrijstaande stenen berging (7 m²). De woning is gebouwd in 1956 en is geheel voorzien van dubbelglas. Cv en warmwatervoorziening door middel van Nefit HRC 23 VT combiketel (bouwjaar 1999). Totale perceelgrootte ca. 163 m². Begane gr ond grond Entree/hal met trapopgang; gedeeltelijk betegeld toilet met fonteintje; meterkast; trapkast; dichte keuken (12 m²) met eenvoudig keukenblok; inpandige berging (4 m²) met opstelling c.v.-ketel en wasmachineaansluiting; woonkamer (16 m²). De begane grond is vrijwel geheel voorzien van laminaat. er dieping 1e v ver erdieping Overloop; 3 slaapkamers (10, 9 en 7 m²); gerenoveerde geheel betegelde badkamer (6 m²) met douche en wastafel. 2e v er dieping ver erdieping Luik naar vliering.

VR AA G PRIJS: VRA AG

7.000 k.k. € 15 157

Aan vaar ding: in o verleg anv aarding: ov

Met binding Triada biedt deze woning te koop aan. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u dit aangeven op de woonbon. Deze moet verder volledig ingevuld worden waarbij u ook moet vermelden of u een doorstromer of starter bent op de woningmarkt. U moe maat s chappelijk o moett een binding ((maat maats off onomis ch economis onomisch ch)) hebben me mett de gemeen gemeentte ec waarin de w oning is gelegen. Kandidaten uit woning de plaats waar de woning is gelegen, hebben voorrang bij de verkoop. Hierbij komen huurders van Triada die een huurwoning vrijmaken als eerste in aanmerking.

Sneller en gemakk elijk er ?V ul uw w oonbon in op www gemakkelijk elijker er? Vul woonbon www..triada.nl N.b. Aan de gegevens in de advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 24

Prijswinnares DA drogisterij

HATTEM- Onlangs werd bij DA drogisterij In de Gaper in Hattem een flitsende fiets uitgereikt. Mevr. A. Fiechter was erg verrast toen ze hoorde dat zij de geluk-

kige winnares was van Biohorma’s Dr. A Vogel voorjaarsactie. Zij nam de fiets met veel plezier in ontvangst van bedrijfsleidster Christel van Loo.

Vijftiende plaats Luca Nijenhuis HEERDE- Luca Nijenhuis van het Gebben Racing Kawasaki Team heeft tijdens de vierde ronde om de ADAC Youngster Cup in Tensfeld geen loon naar werken gehad. In de eerste manche kwam hij in de tweede bocht ten val en in de tweede ronde sloeg zijn motor af omdat hij uit moest wijken voor een gevallen rijder. Dit kostte veel tijd maar toch kwam de rijder uit Heerde vanuit de achterhoede nog terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche reed hij op een tweede plaats totdat zijn achterwiel vast sloeg vanwege het vele zand waardoor hij uiteindelijk tiende werd. In het dagklassement eindigde Luca op een dertiende plaats. Aankomend weekend staat voor de rijder uit Heerde de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op het programma.

Voordelige rijbewijskeuring EPE- Wie een rijbewijskeuring moet ondergaan, kan op 30 augustus terecht bij Regelzorg in Woon- zorgcentrum De Klaarbeek, Scheperstraat 145, Epe. Dit kan alleen door een afspraak te maken via het landelijk afspra-

kenbureau, tel. 088-23 23300. Zelf een datum plannen kan via de website www.regelzorg.nl. Tarief: 35 euro voor de B/E keuring en 52,50 euro voor chauffeurs jonger dan 70 jaar met grootrijbewijs.

Project Participatiespringplank EPE- Het college van Epe heeft besloten voor een periode van drie jaar met Koppel in zee te gaan betreffende het project participatiespringplank. Met het project worden mensen met een uitkering ingezet voor het buurt- en wijkgericht werken. “Het is de vraag hoe je mensen met een uitkering kunt betrekken bij de samenleving. In de komende drie jaar stellen we hiervoor 100.000 euro beschikbaar als gemeente”, legt wethouder René de Vries uit. Werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het doen van boodschappen of was- en strijkwerk, vertelt de Vries. “Dat is werk dat vaak wordt gedaan bij mensen

die gebruik maken van de WMO en het zelf niet meer kunnen. Als zij het WMO-geld daar niet meer voor hoeven gebruiken door deze vrijwilligers, kun je dat geld beter ergens anders voor inzetten.” Het gaat om een groep van maximaal 30 mensen. “Koppel krijgt 1000 per persoon per jaar.” Jan de Graaf gaat aan de slag als projectleider. De werkzoekenden worden gescreend om te kijken of ze in aanmerking komen. Er zijn consequenties verbonden aan het weigeren mee te werken. “Dan kan er een sanctie of boetebeleid ontstaan. De mensen moeten iets terug doen voor de samenleving. We willen niet stigmatiseren maar stimuleren.”

WK-start voor Pepijn Bijsterbosch

Zomerprogramma SWO/E EPE- In de maanden juni, juli en augustus organiseert SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe verschillende activiteiten voor senioren in de leeftijd vanaf 55 jaar. Gedurende twee dagen per week kan men met de SWO/E uit. Een programmaboekje is verkrijgbaar bij het kantoor van SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe. Op dinsdag 13 augustus gaat men shoppen in Hoofddorp en zonnen in Zandvoort. Vertrek vanaf restaurant De Middenstip om 8.30 uur.

In Eemnes wordt een kopje koffie of thee met een gebakje genuttigd. Rond 11.00 uur komt men aan in het centrum van Hoofddorp waar u in een modecentrum twee uurtjes, op eigen gelegenheid, lekker kunt shoppen. Daarna gaat u naar Zandvoort alwaar u de hele middag naar eigen voorkeur kan invullen. Een terrasje pakken, lunchen of een strandwandeling maken zijn wat voorbeelden hiervan. Om 17.00 uur gaat de reis terug naar Epe alwaar

Bijen- en honingmarkt EPE- Woensdagochtend 7 augustus vindt 7.00 uur tot circa 13.00 uur de 61e Eper bijen- en honingmarkt plaats. Deze traditionele markt wordt georganiseerd door de Eper bijenvereniging De Imme, die dit jaar precies 100 jaar bestaat. De markt wordt gehouden in het centrum, in het Dr. Loeffpark (achter de parkeerplaats bij Albert Heijn). De toegang is gratis. De markt start om zeven uur ’s ochtends met de traditionele bijenmarkt. Rond deze tijd van het jaar hebben sommige imkers te veel volken, andere juist te weinig. Vooral imkers die in het najaar de bijen naar de heide bren-

gen zijn nu geïnteresseerd in extra volken. Er zal ongetwijfeld weer een levendige en ‘zoemende’ handel ontstaan. Wees gerust, de bijen zitten in hun kasten. Om acht uur begint de honingmarkt. Er zal een groot aanbod zijn van verschillende soorten honing en honing-gerelateerde producten van de imkers uit Epe en omgeving. De Eper imkers zullen belangstellenden graag meer vertellen over de verschillende soorten honing, de smaakkenmerken en advies geven. Ook als men meer wil weten over imkeren is dit een uitgelezen kans om eens te praten met mensen uit de praktijk. Er zijn te-

Zomerfeest

EPE- Kinderdagverblijf de Kleine Kom vierde het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar is er voor het thema cowboys en indianen gekozen. Het is een heel spektakel geworden met allerlei spelletjes, een groot springkussen en een heuse ezel voor een ritje op het buitenterrein. De meeste kinderen kwamen verkleed als cowboy of indiaan naar het feest. De weken voorafgaand aan het feest hebben de kinderen al allerlei leuke werkjes gemaakt die met

de deelnemers om 19.00 uur worden verwacht. De eigen bijdrage is 22 euro inclusief koffie met gebak. Belangstellenden kunnen zich tot 1 augustus aanmelden bij de SWO/E. Voor meer informatie of aanmelding: SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe, Stationsstraat 25 in Epe. Dagelijks telefonisch te bereiken tussen 8.30 en 12.30 uur, tel. 0578-620988. Kijk voor meer informatie ook op www.swo-epe.nl.

vens kramen van natuurorganisaties en kramen waarin het beoefenen van oude beroepen wordt getoond, zoals het maken van de traditionele midwinterhoorn. Bezoekers kunnen het gewicht van een ‘volle’ bijenkorf schatten. Voor de jeugd is er weer de “bijenkwizzz”, waarvoor de antwoorden gevonden kunnen worden op grote foto’s, opgehangen bij of aan de kramen. Voor de (meest) juiste antwoorden van korf en kwizzz zijn leuke prijzen te winnen. Meer informatie: mevr. Hennie van Niersen-Tiemens, tel. 0578621764 en mevr. Britt Calje, tel. 0578-610786.

Sprengenwandeling bij kasteel Cannenburch

het thema te maken hebben, zo zijn er indianen tooien geknutseld, een totempaal geverfd en zijn de kinderen geschminkt als een indiaan. De opkomst was groot en het was gezellig druk: een leuke afsluiting voor de vakantie. Wilt u meer informatie over opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar kijkt u dan op www.KOMkinderopvang. nl of neem contact op met de afdeling klantbeheer, tel. 0578-569960.

VAASSEN- De boswachter organiseert op woensdag 7 augustus een wandeling langs beken, vijvers en sprengen bij kasteel Cannenburch. De deelnemers worden ontvangen in de gewelvenkelder van kasteel Cannenburch met koffie/thee en gebak. Daarna start de wandeling met een bezoek aan het park rond kasteel Cannenburch met zijn beken, vijvers en watermolen. Daarna gaat de tocht naar het sprengengebied de Motketel waar de oorsprong ligt van het Vaassense bekenstelsel. Op de route liggen verschillende voormalige (water)molenplaatsen. Start: 9.30 uur in kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen. Duur: ongeveer 3 uur. Kosten: 9 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen 4,50 euro p.p. op vertoon van jaarkaart. De kosten zijn inclusief koffie/thee en gebak bij ontvangst. Deelnemers dienen zelf eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen of tel. 0578-571292. Informatie: www.glk.nl.

WAPENVELDTijdens de WSBK-ronde op de Nürburgring krijgt Michael van der Mark gezelschap van een landgenoot. Pepijn Bijsterbosch heeft namelijk een ‘one event’ wildcard gekregen voor deelname aan de WK Supersportrace op 1 september. De 23-jarige Wapenvelder van Racingteam Bijsterbosch is voor het derde jaar actief in het IDM Supersport. Door een beenbreuk viel het seizoen 2012 in duigen. Dit jaar laat Bijsterbosch van zich horen in dit pres-

tigieuze kampioenschap, getuige een aantal top 10-finishes, onder andere in Oschersleben en Zolder en de tweede plaats op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Voor het team voldoende reden om bij de WSBKorganisatie een wildcard aan te vragen. Afgelopen week kwam via bondscoach Barry Veneman groen licht uit Italië; de WK-start op de Nürburgring is akkoord. Een nieuwe stap in zijn racecarrière na de twee TT-wildcards in de GP125 cc.

Midnight-Doublette Toernooi

EPE-36 spelers waren vrijdagavond op het Jeu de Boulespark aan de Leenhofweg aanwezig om deel te nemen aan het jaarlijkse Midnight-Doubletten Toernooi van JBC Epétanque. Er moesten 3 partijen worden gespeeld met elk een maximum duur van 45 minu-

ten. De wisseltrofee ging dit jaar naar Wijmie Doornhof en Giel van de Vaart. Op de 2e plaats zijn geëindigd Luc Eleveld en Tini van Lohuizen; 3e plaats Albert Bos en Gerda van Tongeren. De wedstrijdleiding was deze avond in handen van Wim Kanselaar.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 25 2

Welkom in het pittoreske Oene In ons meer dan 100 jaar oude pand bieden wij u tal van mogelijkheden. In een gezellige huiskamer sfeer serveren wij u de lekkerste biefstuk van Nederland, aldus de Telegraaf:

Plank & Vloer Epe

P a r k e t v l o e re n

- Houten vloerdelen - Lamelparket - Onderhoudsmiddelen

- Laminaat - Multiplanken - Vinylparket

www.plankenvloerepe.nl Tevens schuren/onderhoud bestaande vloeren.

maar wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor het vieren van uw bruiloft of verjaardag al dan niet in combinatie met een heerlijk buffet of diner Dorpsstraat 10, 8167 NL Oene T 0578 - 641213

Kijk voor info en menu op: www.dorpszichtoene.nl

Showroom Hoofdstraat 11 8162 AA Epe T 0578 - 63 16 00 M 06 - 534 412 07 M 06 - 532 357 79 Geopend vrijdags 13.00 - 17.00 u. en 19.00 - 21.00 u. zaterdags 10.00 - 16.00 u. (doordeweeks op afspraak)

VACATURE Junior verkoper binnen- en buitendienst Full-time jslijkhuis.nl agri- en dierbenodigdheden bedrijfskleding en beschermingsmiddelen Vereisten: Commercieel ingesteld, minimale taal- en rekenvaardigheden, rijbewijs B. Voorkeuren: Agrarische achtergrond, commercieel diploma, rijbewijs C. Uitgebreide vacature op aanvraag, reacties uitsluitend via e-mail: info@jslijkhuis.nl www.jslijkhuis.nl

Tuinderij Doorn Kerkdijk 3 te Heerde

Komkommers, tomaten, aubergine en paprika uit eigen kas. Milieubewust geteeld Nieuwe aardappelen Frieslander, Opperdoes, Parel en Bildtstar

Deze week Tuinbonen 1,25 per kg Winkeltje open op:

www.rienpool.nl

ma t/m do 8.30 - 12.30 vrijdag 8.30 - 18.00 zaterdag 8.30 - 13.00

Nu ook in de groent-o-maat: Kersen

A U TO B E D R I J F VA N H E U S D E N 10.000 km beurten en reparaties alle merken.

APK keuringstation

Schildersbedrijf & W andafwerking Wandafwerking

G.J.. Dul G.J Gegarandeerd vakwerk, redelijke prijs Bongerdplein 24 - 8162 AX - Epe Telefoon 0578-629412 of 06-51347820

TEVENS ROETMETING

Dorperhofweg 4, Epe, tel. 0578-627061

Kwekerij-Plantencentrum van Essen Beste Prijs-Kwaliteit verhouding in de omgeving!

Volop grote vaste planten en Hortensiaâ&#x20AC;&#x2122;s Hibiscusstruikje ........................................... v.a. 2,50

Fixet Van Olst Kamperzijweg 6 - Heerde Tel: (0578) 69 19 10 www.fixet.nl

Geopend: ma - vrij 9.00 - 20.00 zat 9.00 - 17.00

Bouwmarkt Bouwmarkt, Sierbestrating Sierbestrating, Tegels Diervoeders, Kachels Tegels, Kachels

Rozen, struik klim en stam .......................... v.a. 1,95 5 Lavendel .......................................................... 5,00 Bessen-, bramen- en druivenstruiken ................................................ 4 HALEN 3 BETALEN Vaste planten ................................................ v.a. 0,75

9,95 Zonnebloemen bos ............................................. 2,40 Hortensia ..................................................... v.a. 3,95 Clematis .............................................................. 3,95 Decoratie en diverse tuinplanten .... 50% korting Tuinaarde 10 zakken .........................................

Volop winterandijvie, prei en boerenkoolplanten Groente en bloemzaden, groente planten enz. Meststoffen en diervoeding. Openingstijden: ma t/m vr. 13.00-18.00 uur, Za. 9.00-17.00 uur Kanaaldijk 17, Heerde Tel: 06-20149917

* Laminaatmerken Meister en Steirer. * Tradionele parketvloeren in de meest uiteenlopende patronen en houtsoorten zoals visgraat, vlechtpatroon of hongaarse punt. * Meeste vloeren geschikt voor vloerverwarming. * Schuur-, reparatie- en aanhelingswerk Vlijtweg 1e bestaande vloeren Openingstijden: donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak

faberparket.nl

8191 JR WAPENVELD T. 038 - 444 2810 F. 038 - 444 2867 E.info@faberparket.nl


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 26

Robert Scholten kandidaatwethouder Nieuwe Lijn VAASSEN- Fractievoorzitter Robert Scholten is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 de nieuwe wethouderskandidaat van Nieuwe Lijn. Hij volgt dan wethouder René de Vries op, die op zijn beurt fractievoorzitter wordt. Scholten is tevens door het bestuur van Nieuwe Lijn aangewezen als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Bestuursvoorzitter Gerjan Post is blij dat beide bestuurders beschikbaar blijven voor de lokale partij en politiek en allebei in een andere rol hun werkzaamheden willen voortzetten: “Vanaf de oprichting in 1970 is Nieuwe Lijn continu in het college vertegenwoordigd, nu al 43 jaar. We hechten erg aan continuïteit. Daarom hebben we sinds 2012 met elkaar nagedacht over de invulling van verschillende functies. Zowel Robert Scholten als René de Vries hebben immers al heel veel jaren Nieuwe Lijn en het gemeentebestuur gediend. Door de keuze voor Robert Scholten zijn we verzekerd van een optimale voortzetting van de wethoudersfunctie, want onze wethouders staan er om bekend dat ze hun taken intensief en langdurig invullen. Zo is René de Vries straks maar liefst 16 jaar wethouder geweest. We zijn blij dat hij de leiding van de raadsfractie op zich wil nemen.” Robert Scholten heeft veel zin in de nieuwe politieke invulling die hem te wachten staat: “De functie van wethouder verschilt wezenlijk van die van raadslid. Het lijkt mij een uitdaging om samen met de collega ’s van B. en W. het beleid goed voor te bereiden en uit te voeren. Ik zie uit naar een nog intensiever contact met de samenleving in deze onrustige tijden. We zijn in onze gemeente goed op koers, maar ook de komende jaren vragen nog alle hens aan dek van iedereen”. Hij (49 jaar) is sinds 1996 actief voor Nieuwe Lijn in diverse functies, eerst als bestuurslid. Hij is raadslid vanaf 1998 en vanaf 2002 tevens fractievoorzitter. In de 15 jaar dat hij in de gemeenteraad zit was hij ook ondermeer voorzitter van de vertrouwenscommissie bij

WAPENVELD- Op zaterdagochtend 3 augustus wordt de maandelijkse kledinginzameling voor Roemenië gehouden. Vanuit Wapenveld wordt al lange tijd hulp geboden in Roemenië. Veel gezinnen zijn geholpen met voedsel, kleding en andere middelen. Om deze hulp ook dit jaar voort te zetten is er iedere eerste zaterdag van de maand een kledinginzameling. Heeft u nog schone kleding, dan kunt u die zaterdag 3 augustus afgeven tussen

09.30 en 11.00 uur aan de Kanaaldijk 57 (bij de oude school) in Wapenveld. De kleding wordt door de werkgroep gesorteerd. Wat overblijft wordt voor transport klaargemaakt en gekocht en opgehaald door een bedrijf dat hulptransporten verzorgt, waarna het een goede bestemming krijgt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karel Kroese, tel. 0387507167 of email: karelkroese@hotmail.com.

Opbrengst collecte EMST- De onlangs gehouden huis-aan-huiscollecte voor de Stichting Woord en Daad heeft in Emst 1189,98 en in Oene

518,16 euro opgebracht. De totale opbrengst van 1708,14 euro is bestemd voor onderwijs in Haïti.

Zomerfeest kinderdagverblijf Duimelot

de burgemeestersbenoeming. Op dit moment is hij ook voorzitter van het Presidium van de gemeenteraad. Robert Scholten is thans werkzaam in het internationale bedrijfsleven als Country Distribution Manager van Ecolab, de wereldmarktleider in Hygiëneconcepten, waterbehandeling en energyservices. In zijn vrije tijd korfbalt hij bij het Vaassense Regio ’72, alwaar hij op dit moment tevens interim-voorzitter is. Ook is hij al vele jaren bestuurslid van het Apeldoornse evenement Jazz in the Woods. De Vries (binnenkort 55 jaar) is vanaf 1982 betrokken bij Nieuwe Lijn, eerst als bestuurslid en vanaf 1986 als raadslid, fractievoorzitter en wethouder en zegt: “In goed overleg en met mijn volledige instemming draag ik het stokje over aan Robert. Met hem krijgt Nieuwe Lijn en de gemeenschap een ervaren en energieke wethouder

die op eigen wijze invulling geeft aan zijn taak.” De Vries was in het verleden werkzaam in het basisonderwijs in Vaassen. Daarin keert hij na zijn afscheid niet terug, hij wil een bestuurlijk vervolg aan zijn carrière geven: “Zelf heb ik 18 jaar met heel veel plezier voor de klas gestaan, maar ik zie me dat de komende 12 jaar van mijn werkzame leven niet opnieuw doen. Dit voorjaar heb ik daarom een intensieve opleiding gevolgd en afgerond voor toezichthoudende functies. Begin dit jaar ben ik al benoemd in de Raad van Commissarissen van een Apeldoornse zorginstelling. Het is mijn bedoeling met nog te verkrijgen werkzaamheden bij overheid en/of bedrijfsleven ook een aantal van dit soort bestuurlijke functies te combineren met het fractievoorzitterschap van Nieuwe Lijn en met mijn vrijwilligerswerk bij de Tabernakelkerk in Vaassen.”

Rommelmarkt

EPE- Onlangs is Harrie van de Worp uit Epe 50 jaar geworden. Hij had maar liefst 3 abrahams in de tuin staan, die waren neergezet door de

Kledinginzameling voor Roemenië

buurtjes en de kinderen. Vrijdag werd er een gezellig feestje gevierd bij Party Boerderij de Vossenberg, samen met familie, vrienden en buren.

HEERDE- Op zaterdag 27 juli houdt Stichting Heerde Helpt Polen van 9.00-12.00 uur de maandelijkse rommelmarkt in haar vestiging aan de Zwarteweg in Heerde. Deze rommelmarkt vindt iedere laatste zaterdag van de maand plaats. Tevens kunnen er dan spullen worden ingebracht zoals kleding en andere gebruiksgoederen. Ook kunnen elke dinsdagmorgen van 8.30-11.30 uur spullen ingebracht worden. Dan is er tevens een rommelmarkt.

VAASSEN- Dit jaar werd het zomerfeest van KOM Kinderopvang locatie Duimelot in het Cannenburgherbos gehouden. Kinderen en ouders waren uitgenodigd voor een zomerse wandeling. In het bos gingen de kinderen op zoek naar zonnetjes om de juiste route te kunnen lopen. Bij een grote zon was het tijd voor een spelletje. Zo mochten de kinderen onder andere blikgooien en blaadjes en takjes

zoeken en met een waterspuit proberen een zonnetje te raken. Als afsluiting kwam de ijscokar van de ijssalon Roozeboom op het Ireneveld om iedereen te laten genieten van een zomers ijsje. Kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal Duimelot is gelegen aan De Vuurdoornstraat 276 in Vaassen. Kijk voor opvangmogelijkheden op www.KOMkinderopvang.nl bel naar tel. 0578569960.

Kerkopenstelling tijdens Engelse dag HEERDE- De Johanneskerk in het centrum van Heerde zal tijdens de Engelse dag, op zaterdagmiddag 27 juli, opnieuw voor belangstellenden worden opengesteld. Bezoekers van de Engelse dag kunnen dan ook dit kerkgebouw met enkele mooie muurschilderingen bezichtigen. Door middel van een open kerkdeur wordt iedereen van harte uitgenodigd om eens binnen te komen. Bezoekers kunnen vrij rondkijken in de kerk, maar mogen ook plaatsnemen in de banken om naar orgelmuziek te luisteren. Op deze dag wordt tussen 14.30-15.15 uur door organist

Jan Tuinman een kortdurend orgelconcert ten gehore gebracht, waarbij enkele Engelse muziekstukken door de kerk zullen klinken. Tijdens dit orgelspel is de orgelruimte voor bezichtiging bereikbaar. Deze middag wordt ook de kerktoren voor beklimming opengesteld. Vanaf de 30 meter hoge omloop heeft men een prachtig uitzicht over de verre omgeving. Tijdens de openstelling kunt u met vragen terecht bij enkele enthousiaste vrijwilligers die u graag van de nodige informatie voorzien. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Verhuizing Kwick

Actualisatie gemeentelijk grondgebruik EPE- Onlangs is een inventarisatie gedaan naar het gebruik van gemeentelijke eigendommen. Hieruit blijkt dat veelvuldig gebruik wordt gemaakt van gemeentegrond zonder dat daarvoor toestemming is verleend. “Het gaat in totaal om zo’n 1 hectare grond”, aldus wethouder Joop van Nuijs. Sommige van deze situaties zijn al langere tijd geleden ontstaan. In deze gevallen bestaat onduidelijkheid over het eigendom van de grond. Inwoners die op dit moment nog zonder overeenkomst gebruik maken van gemeentegrond krijgen, waar mogelijk, eenmalig de kans om de grond te kopen. Als de grond niet verkocht kan worden, wordt

de grond terug in beheer genomen door de gemeente. In uitzonderlijke situaties wordt gekeken naar andere oplossingen om het gebruik van de grond voort te zetten. “Zij kunnen wellicht het stuk groen adopteren.” Ook als het gebruik van de grond in de ogen van de gemeente onwenselijk is, bijvoorbeeld door de aantasting van de groenstructuur of de verkeersveiligheid, dan zal het gebruik beëindigd worden. Niet alleen wil de gemeente door dit beleid duidelijkheid creëren, ook wil zij een gelijke behandeling voor haar inwoners garanderen. Het gegeven dat de ene inwoner moet betalen voor het gebruik van gemeentegrond, terwijl de andere

inwoner de grond zonder toestemming gebruikt, is niet langer te rechtvaardigen. De gemeente heeft ervoor gekozen om bij het actualiseren van het grondgebruik een wijkgerichte aanpak te hanteren. Dit houdt in dat inwoners die gebruik maken van gemeentegrond wijk voor wijk worden aangeschreven. De gemeente verwacht in september de eerste brieven aan inwoners te versturen. In deze brief staat over welk stuk grond het gaat en of het te koop is. De volgorde van deze wijken en alle overige relevante informatie over het project actualisering grondgebruik kunt u binnenkort terugvinden op www. epe.nl.

EPE- Er is hard gewerkt door de kinderen, pedagogisch medewerkers en vele anderen op Kindercentrum Kwick in Epe. Vanaf maandag startten de kinderen en pedagogisch medewerkers in hun nieuwe groep op Kindercentrum Kierewam. Daarom moesten alle spulletjes en meubels verhuisd worden. Iedereen hielp mee. En zo in de laatste dagen kwamen er veel ouders langs om nog even een

kop koffie te drinken op Kwick. Een soort van ‘afscheid’ voordat er deze week feestelijk begonnen kon worden in de nieuwe groep. De kinderen en pedagogisch medewerkers hebben er zin in. Wilt u meer informatie over de (kinderdag)opvang bij Koppel? Neem dan contact op met de afdeling Planning van Koppel, tel. 0578-676767 of planning@koppelepe.nl.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 27 2

Programma ORANJEFEEST OENE: 5, 6 en 7 september. Donderdag 5 september:

Vrijdagavond 6 september:

REVUE!

TIENERDISCO met echte DJ van 19.00 tot 20.30 uur Voor kinderen v.a. 10 jaar.

19.30 uur inloop met koffie en cake 19.45 uur Opening Oranjefeest 2013 20.00 uur start van de Revue De Raddreijers – ´Glashelder’ De Raddreijers ! De Raddreijers bestaan al meer dan veertig jaar en slagen er telkens weer in om een revue in elkaar te zetten, geheel in het achterhoeks dialect, die een gezellige avond garandeert. De liedjes en sketches, met humor en soms een beetje weemoed, gaan over in herkenbare onderwerpen waarbij soms de actualiteit even om de hoek komt kijken. Vol trots en met nieuw elan presenteren ze nu dit programma, waarmee ze u een plezierige avond willen bezorgen.

FEESTAVOND MET REGIONALE TOP DJ EN 3 GROTE LIVE ARTIESTEN vanaf 20.30 uur Zaterdag 7 september:

OPTOCHT EN KERMIS 12:00 uur Opstellen optocht, dit jaar ook met versierde skelters. 13:00 uur Optocht door Oene De zaterdagmiddag begint met de optocht door het dorp. Nieuw dit jaar: Deelname versierde skelters voor de jeugd. De optocht start vanuit de Groeneweg en zal na de rit door het dorp eindigen bij het feest terrein.

Vrijdag 6 september:

KERMIS EN KINDERMIDDAG 13:30 uur kindermiddag met Ari Safari Ari is een week geleden gearriveerd van zijn fantastische Safari-reis. Hij heeft dan ook van alles voor zijn publiek meegebracht. Een programma geschikt voor jong en oud, geweldige goocheltrucs en een Dieren-imitatiewedstrijd. Natuurlijk kan de schattige Chimpansee met zijn buikspreek-streken niet ontbreken!

Na de optocht, vanaf 14.30 uur, zijn er gezellige spelen op de feestweide, wat bijvoorbeeld te denken van bierkrat stapelen en vogelschieten. Volop kermis, botsauto’s, draaimolen, ijs, patat en ga zo maar door. Er zijn aparte prijzen voor de skelteroptocht en de gewone optocht met de versierde wagens.

Zaterdagavond 7 september:

FEESTAVOND vanaf 20:30 uur Deze avond wordt verzorgd door REFLEX !


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 28

Nieuw in Vaassen: ZUS lunches

Rabo Heerde Veluwe Toertocht HEERDE- De Toerclub Heerde organiseert dit jaar al weer voor de 32e keer de Rabo-Heerde-Veluwe Toertocht. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 3 augustus. De tocht geniet landelijke bekendheid en trekt jaarlijks zo’n 1.000 fietsers naar Heerde. De organisatie is er ook in geslaagd om fraaie routes uit te zetten over de Noordoost Veluwe. Een belangrijk aspect bij deze tocht is de veiligheid van de deelnemers. Een groot aantal medewerkers zullen er voor zorgen, dat de gevaarlijke kruispunten beveiligd zijn en dat men tevens onderweg van een drankje/hapje wordt voorzien. De tocht wordt verreden onder auspiciën van de landelijke fiets unie NTFU. Volgens het door haar ge-

hanteerde kwalificatiesysteem behoort de Rabo-Heerde-Veluwe Toertocht tot de best georganiseerde. De afstanden waaruit men kan kiezen zijn 25, 50, 75, 100 en 150 km. De routes voeren de deelnemers weer over de mooiste delen van de schitterende Veluwe, door bos, heidevelden en door de IJsselvallei. Sommige delen van de route zijn alleen voor fietsers toegankelijk. De organisatie van dit evenement is in handen van een commissie, die tijdens de afgelopen maanden de nodige activiteiten heeft ondernomen om de routes waar mogelijk nog te verfraaien. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij de toercommissie, tel. 0578- 695126, 0578- 695920, 038- 4479391 en 0638128043.

Rommelmarkt

VAASSEN- Magrietha Vosselman uit Vaassen is sinds kort ZUS lunches begonnen: de nét even anders ontbijten lunchbezorgservice. Magrietha biedt met deze service voor elke gelegenheid een Hollands arrangement voor particulieren en voor bedrijven: lunches voor een familie-uitje of tuinfeest, maar ook een luxe lunch, vergaderlunch of lunches voor een teambuildingsdag. Alles onder het mom: verrassend Hollands tafelen, maar ook: actief tafelen, lekker gezellig en Bourgondisch. Ze legt uit: “De ‘doe-factor’ is voor mij belangrijk. Je krijgt dus niet allerlei losse broodjes of kant-en-klare broodjes, maar een heel brood die je zelf kunt afsnijden en vervolgens beleggen. Boerenmelk, fruitsappen en vers fruit horen hier ook bij.” Via de site www. zuslunches.nl kunt u kiezen uit diverse complete arrangementen zoals

een ontbijtservice, een picknick, een theekransje, een kinderfeestje, een vergaderlunch of avondmaaltijd voor het bedrijfsleven, maar ook een lunch waarbij producten gekozen kunnen worden vanaf een lunchkaart. Alle producten waarmee ze werkt zijn biologisch en afkomstig uit de regio; eerlijke producten die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Zo komt de groente van een zorgboerderij en de vleeswaren van een ambachtelijke slager. “Puur, eerlijk, vers en uit eigen streek”. Hoe is Magrietha aan de bedrijfsnaam gekomen? “Het was de bedoeling dat ik het bedrijf met mijn zus zou starten, maar dat ging wegens omstandigheden niet door. Echter, in maart ben ik bevallen van onze tweede dochter, dus onze oudste is nu grote zus geworden”, vertelt Magrietha. Ze heeft een werkplek aan de Oude Apeldoornseweg waar

Wandkleed Vrouwen van Nu in Grote Kerk

EPE- Afgelopen winter hebben 29 leden van Vrouwen van Nu afdeling Epe gezamenlijk een wandkleed gemaakt met als onderwerp Epe. Iedere deelneemster borduurde een afbeelding die karakteristiek is voor het dorp Epe en omgeving, op een stukje borduurstof van 20 bij 20 centimeter. Zo is o.a. de Grote Kerk, het gemeentehuis en het Kulturhus EGW geborduurd en zijn er afbeeldingen van flora en fauna uit de buurt. Alle lapjes werden vervolgens samengevoegd tot één geheel. Het kleed hangt van 16 juli t/m 30 augustus in de geheel gerestaureerde Grote Kerk te Epe. De kerk is geopend op dinsdag t/m vrijdag van

13.00 tot 16.00 uur en op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

ze de lunches voorbereidt. Een officiële start heeft ze niet gehad. “In maart ben ik bevallen, in mei heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en daarna zijn de bestellingen vanzelf gekomen. Toen heb ik via Facebook maar kenbaar gemaakt dat ik officieel geopend ben”, aldus Magrietha die via dit sociale medium ook allerlei kennismakingsacties bekend maakt. ZUS lunches is volgens Magrietha: “geen standaard broodjesservice; het is de bedoeling dat je actief gaat tafelen, genieten en de tijd neemt voor elkaar”. Magrietha bezorgt de lunches op locatie en ze haalt de spullen ook weer op. Nieuwsgierig geworden naar deze nét even anders ontbijt- en lunchservice? Kijk dan op www.zuslunches. nl. Bellen of mailen mag ook via tel. 06-46820348 of via info@zuslunches.nl.

EPE- Woensdag 31 juli bruist het weer van de activiteiten tijdens de rommelmarkt op Recreatiepark de Veldkamp in Epe. Op deze dag is er de mogelijkheid om uw overbodige spullen te koop aan te bieden aan de belangstellenden. Veel van de trouwe deelnemers hebben al te kennen gegeven om op deze dag aanwezig te zijn. Er is voor een beperkt aantal mensen van buiten de camping nog een mogelijkheid om hun waren aan te prijzen aan het altijd in grote getale aanwezige pu-

bliek. Tijdens de rommelmarkt is er zoals vanouds ook nog de goede doelen kraam waar een ieder zijn overbodige spullen mag inleveren. De opbrengst van deze kraam en van andere activiteiten zullen dit jaar worden geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds. Voor inleveren van uw overbodige nog goede spullen kunt u bellen met Recreatiepark De Veldkamp, Veldkampweg 2, 8162 PV Epe, tel. 0578-614348 of info@develdkamp.nl.

Zomerfeest op BSO De Basisenk

50 Plus beurs in Utrecht HATTEM- Op veler verzoek heeft de ANBO de mogelijkheid onderzocht om ook in Hattem weer op te kunnen stappen in een bus die naar de 50 plus beurs in Utrecht gaat. Deze keer vertrekt de bus op woensdag 18 september om 9.00 uur van de Bleek naar de beurs in Utrecht. Daar kan op eigen gelegenheid de beurs worden bezocht en om 17.00 uur vertrekt de bus dan weer uit Utrecht om de deelnemers ca. 18.30 uur op de Bleek in Hattem af te zetten. De totale kosten voor vervoer en entree zijn laag gehouden en wel 14 euro. Vanwege de huidige vakantietijd is aanmelding per mail wellicht een aanrader. Aanmelding bij E. Meijerink, tel. 038-4441594 of per mail: anbo-hattem@planet. nl en bij A. Japenga, tel. 0384441072. Betaling bij voorkeur op de rekening van de ANBO bij de ABN-AMRO banknr. 417847556 onder vermelding van 50 plus beurs.

VAASSEN- Op BSO De Basisenk in Vaassen is er altijd ruimte voor een feestje. Het leek de kinderen weer een leuk idee om vlak voor de zomervakantie een afsluitend feestje te organiseren voor hun ouders en natuurlijk voor henzelf. De blokjes kaas, cocktailworst-

jes, chips en borrelnootjes werden keurig uitgeserveerd en alles kon weggespoeld worden met drinken. Zowel de kinderen als de medewerkers kijken terug op een geslaagde middag waarbij vooral de kinderen zich de hapjes veelvuldig lieten smaken.

De Heemde sluit feestelijk af

Creatieve Zomercursus HEERDE- Er is nog plek om mee te doen met de Creatieve Zomercursus, die van 5 tot 9 augustus plaats gaat vinden op en rondom Centrum ’s Heerenhof aan de Zwarteweg 10 in Heerde. Het thema is: Kleur bekennen. Ieder mens is uniek gekleurd, welke kleuren floreren al in uw leven en welke kleuren zouden nog wat meer naar de oppervlakte moeten komen?

Eerst input vanuit de Bijbel door een spreker en dan op verschillende creatieve manieren dit uitwerken. Het programma is vooral tijdens de ochtenden, ’s middags is er tijd voor andere dingen, maar kan gebruikt worden om door te gaan met bv. schilderen. Voor vragen en aanmelding: huisvangebed@ywam.nl of tel. 0578696975.

VEESSEN- Ook dit jaar organiseerde de ouderraad van De Heemde een feestelijke afsluiting van het schooljaar. Om 18.00 uur werden de ouders en kinderen verwacht om samen gezellig te barbecueën. Deze avond konden de kinderen zich vermaken op het springkussen en de ouders mochten een gokje wagen met het Rad van Fortuin. Hiervoor

had de OR leuke prijzen beschikbaar gesteld. De kinderen lieten tussendoor nog het dansje Bewegen is gezond zien, die u ook op de website www.obsdeheemde.nl kunt bekijken. Ter afsluiting van de avond vond er een voetbalwedstrijd plaats tussen de ouders/leerkrachten en de kinderen die door beide partijen met veel plezier werd gespeeld.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 29 2

Installatiebedrijf Gasservice

G.v.d. Maten Meidoornlaan 3, 8181 GW Heerde. Tel. 0578-693930 Fax 0578-696466

Installatiebedrijf

Gasservice

Vernieuwen van goten, dakkapellen en platte daken.

Abonnementen, huurgeysers, CV-ketels te huur, vervangen CV-ketels. Levering en aansluiten van alle gaskachels. Aanleg van complete CV-installatie. Levering aan doe-het-zelvers.

Aanleg van gas- en waterinstallatie. Levering en installeren van sanitair. Voor al uw nieuwbouw en verbouwingen.

Erkend gas- en watertechnisch installateur. Eerste hulp bij daklekkage Jarenlang ervaring in dak en koper/zink werk. Altijd de scherpste prijs voor uw werkzaamheden. Bel voor deskundig en vrijblijvend advies/prijsopgave.

• Bitumineuze dakbedekking

• Koperen goten

• Single daken

• Zinken goten

• Koperen roef en fels daken

• Gevelbekleding zink/koper

• Zinken roef en fels daken

• Loodwerkzaamheden

10 jaar garantie

M. Tessemaker | Lange Veenteweg 13 | 8161 PA Epe Mobiel. 06 51 51 51 62 | Fax. 0578 614 627 m.tessemaker@chello.nl | www.tessedaken.nl


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 30

EHBO diploma

HATTEMOnlangs namen EHBO’ers die nog niet op vakantie waren tijdens een feestelijke bijeenkomst hun behaalde EHBO-diploma in ontvangst. Vicevoorzitter Henderikus Cazemier benadrukte het belang dat de

gemeenschap en het Rode Kruis Hattem-Wapenveld hecht aan zoveel mogelijk inwoners die weten wat ze moeten doen bij ongevallen en ongelukken. Veel cursisten zijn enthousiast geworden tijdens de cursus en zullen vervolgoplei-

Rijvaardigheidsritten voor 50 plussers

dingen volgen en actief worden bij het Rode Kruis Hattem-Wapenveld. In het najaar starten de volgende cursussen. Opgeven en informatie kan via een mail naar rodekruishattemwapenveld@ gmail.com.

Quilters gevraagd voor jubileumactie Sari OENE- Sari Fair Fashion startte in 1989 vanuit wereldwinkel Epe. Dit betekent dat ze komend voorjaar 25 jaar bestaan. En dat gaan ze vieren. Een eerste activiteit willen ze nu al melden omdat dat enige voorbereidingstijd vraagt; tijd van u als lezer welteverstaan. In de eerste jaren werd er geen kleding geïmporteerd door Sari, maar kwamen er alleen stoffen binnen. Daarvan werd kleding genaaid. De stukjes stof die overbleven, leverden klanten op die van de restjes quilts maakten. Sari wil daarop voortborduren in de vorm van Dromenquilts. Sari wil

samen met enthousiaste klanten een bijdrage leveren aan ‘Jopie’s dromenquilts’, een organisatie die quilts uitgeeft aan ernstig zieke kinderen. Iedereen die (een beetje) handig is met naald en draad kan een deel van een quilt maken. Om een mooi geheel te krijgen moet in ieder blok van 30 bij 30 cm stof verwerkt zijn die door Sari wordt aangereikt. Er zijn voorbeelden en patronen en naast het individueel werken aan een blok nodigt Sari quiltgroepen uit om deel te nemen. Er wordt overwogen om in de winter bijeenkomsten in de winkel te organiseren om rond de tafel hier

Wereldwinkel naar nieuw pand

VAASSEN- De Wereldwinkel in Vaassen gaat verhuizen van de Deventerstraat 12 naar de Jan Mulderstraat 14b. Voor u die bekend is in Vaassen: het pand naast kapper De Rooij. Met heel veel plezier hebben de vijfentwintig medewerkers van de wereldwinkel 16 jaar gewerkt aan de Deventerstraat 12, en met enige weemoed verlaten ze dan ook hun oude plek. Wel zijn ze heel enthousiast over het nieuwe

pand: het biedt meer ruimte en het ligt nog dichter bij de Dorpsstraat. Doordat de winkelruimte groter wordt, kan het assortiment worden aangepast: gevarieerder en uitgebreider, dus voor de klant meer keuzemogelijkheden. Het pand is heel goed bereikbaar vanuit de Dorpsstraat, maar ook vanaf de parkeerplaats bij Albert Heijn. Op dinsdag 23 juli gaat de nieuwe winkel open.

samen aan te werken. Voor dit project wordt samengewerkt met atelier de Witte Pimpernel in Oene. Als u zich aanmeldt, krijgt u in september meer informatie over hoe u aan deze speciale actie mee kunt doen. Voor de deelnemers staan op de najaarsmodeshows de pakketjes stof klaar in de winkel, u kunt ze meenemen en de winter gebruiken om aan de slag te gaan. Opgave graag voor 15 september bij Sari Fair Fashion, Keizerstraat 5 8167 NE in Oene, tel. 0578641692. Open van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. ’s Middags op afspraak.

Zomeravondzang HEERDE- Op zondag 28 juli wordt om 19.00 uur de vierde zomeravondzang gehouden in een serie van 8 rondom het thema reizen. De Vrije Evangelische Gemeente nodigt u van harte uit voor dit uur waarin reisangst centraal staat. Dit thema wordt belicht door middel van een bijbelverhaal, samenzang en een reisverhaal. De muzikale bijdragen worden deze keer verzorgd door Bert van der Worp. Vakantiegangers en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Kinderen kunnen tijdens de dienst een kleurplaat inkleuren. Deze avond staat onder leiding van Els Kasperink en Petra Rorije. Na afloop kunt u napraten op het voorplein, onder het genot van een kopje koffie, thee of iets fris. U vindt de Kruiskerk aan de B. van Dijklaan 3 in Heerde. Meer informatie is te vinden op www.vegkruiskerkheerde.nl.

EPE- Veilig Verkeer Nederland afdeling Epe organiseert in samenwerking met SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe rijvaardigheidsritten voor 50 plussers. Bij voldoende deelname worden op woensdag 25 september rijvaardigheidsritten georganiseerd in Vaassen bij de Rank aan de Torenstraat en op donderdag 26 september in Epe bij De Keet van Heerde aan de Eperweg 55 in Heerde. Deelname is in principe alleen mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn. Het programma bestaat uit een theorieles welke ’s morgens wordt gegeven. Na de lunch gaat u met een ervaren instructeur, in uw eigen auto de weg op. Na de rit bestaat nog de mogelijkheid om uw ogen en oren te laten testen door een opticien en een audi-

cien. Dit geheel op vrijwillige basis. Het is beslist geen examen en heeft geen consequenties voor al of niet verlengen van uw rijbewijs. Na inschrijving ontvangt u nadere informatie m.b.t. deze rijvaardigheidsritten Deelname aan deze rijvaardigheidsritten kost 15 euro per persoon. Indien u gebruik wilt maken van de lunch dan komt er nog een bedrag van 10 euro per persoon bij. Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze rijvaardigheidsritten dan kunt u zich voor 5 augustus aanmelden bij SWO/E Welzijn en Ondersteuning Epe. Dagelijks telefonisch te bereiken van 8.30 tot 12.30 uur op, tel. 0578-620988. U kunt ook tijdens genoemde tijden binnenlopen op het kantoor van de SWO/E Welzijn en Ondersteuning aan de Stationsstraat 25 in Epe.

Bootcamp St. Bernardsschool

EPE- De leerlingen van groep 5 t/m 8 van de St. Bernardusschool hebben een bootcamp les gekregen van Marjolein Kroese. Alle kinderen begonnen met een warmingup en daarna hebben ze in twee groepen een estafette loop gedaan. Marjolein had een aantal obstakels

neergelegd, zodat het niet te makkelijk voor ze was. Daarbij was het samenwerken met je wedstrijdpartner erg belangrijk. Dit bleek voor sommige leerlingen nog best lastig. De kinderen hebben van de les genoten en zijn voldaan het weekend in gegaan.

Demonstratie Stijldansen VAASSEN- Op donderdag 25 juli organiseert het wijksteunpunt Bloemfontein een demonstratie Stijldansen. De demonstratie vindt plaats in de gemeenschappelijke ruimte van Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen. Iedereen is van harte welkom om vanaf 14.00 uur naar het stijldansen te komen kijken. De stijldansgroep, onder leiding van Gerrit ten Hoven, bestaat uit bijna dertig personen, maar deze zullen niet allemaal aanwezig zijn tijdens

de demonstratie. De groep danst onder andere de cha cha cha, de tango, de quickstep en meer. De toegang is gratis, u betaalt alleen voor uw consumptie. Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij: Wijksteunpunt Bloemfontein, Linda Seinstra, telefonisch bereikbaar van 8.3012.30 uur via tel. 0578-620988 of iedere werkdag van 9.00-10.00 uur via tel. 0578-617118. Voor meer informatie kijk op www. swo-epe.nl.

HEERDE- Juf Marianne van Dijk, van groep 7a, basisschool “Het Talent” is met haar Gerjan getrouwd. De kinderen hadden mooie harten gemaakt om de kerk te versieren. Tijdens de kerkdienst hebben ze het lied “Elke stap” gezongen. Buiten bij de kerk stonden de kinderen met zelfgemaakte bogen waar het kers-

verse echtpaar onder door mocht lopen. Daarna hebben ze de juf en haar man vergezeld naar “de Spikke” waar een speciale kinderreceptie was. Tijdens de receptie hebben de kinderen een ABC op rijm voorgedragen en zijn er nog verschillende optredens gegeven. Het was een hele geslaagde middag voor de kinderen.

Hooifeest WAPENVELD- De organisatie van het jaarlijkse Hooifeest in Wapenveld is druk doende om deze happening ook in 2013 tot een succes te maken. Het Hooifeest vindt plaats op donderdag 25 juli van 13.00 tot 21.00 uur in het centrum van Wapenveld. De organisatie, bestaande uit Diana Fredriks, Jan van Rijssen, Judith Sonnega en Bert van Rijssen, doet ook dit jaar weer haar best om er een spektakel van te maken. Dit jaar werkt de organisatie samen met Streek Eve-

nementen uit Heerde. Streek Evenementen zorgt voor deelnemers en de indeling van de markt. “En dat is een goede keuze geweest, zo hebben we gemerkt uit het aantal inschrijvingen”, vertelt Bert van Rijssen. “We hebben een forse groei in het aantal standhouders en de meeste van hen hebben ook positief gereageerd op deze nieuwe samenwerking”. Door de samenwerking met Streek Evenementen heeft de Hooifeestcommissie voor het eerst sinds jaren de handen vrij

om meer met de aankleding van de markt te kunnen doen. Bezoekers gaan het Hooifeest ook daadwerkelijk als Hooifeest ervaren dit jaar. Zo komt er een hooirijke fotostudio en komt er een heus boeren dartspel op het plein. Daarnaast is een bezoek aan het Hooifeest ook interessant en leerzaam vanwege de oude ambachten die verspreid op de markt staan. Op het W.H. van de Pollplein komt een groot terras met live muziek verzorgd door Tapperij Teun.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 32 1

VAKANTIEBEZORGERS

GEVRAAGD

voor bezorging kranten en folders Vul dit in als je serieus een zakcentje wilt verdienen NAAM: ........................................................................... ADRES: ......................................................................... POSTCODE: ........... WOONPLAATS:.............................. TEL: ................................. LEEFTIJD:.............................. BESCHIKBAAR VAN ............... T/M.................................. EN VAN ..................................... T/M..................................

OPSTUREN NAAR:

VAN DE KAMP VERSPREIDING Wattstraat 12-14, 3771 AG Barneveld Telefoon: 0342-471884 Internet: www.vdkampverspreiding.nl


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 32

Aanstelling dorpscontactpersoon

Tijdelijke verplaatsing weekmarkt EPE- De weekmarkt in Epe gaat vanaf woensdag 21 augustus plaats vinden in de Brinklaan en een deel van de parkeerplaatsen aan het Ratelplein in Epe. De markt moet voor een duur van ruim twee jaar verhuizen naar een nieuwe locatie in verband met de herontwikkeling van de Marktwand. Wel moeten er enkele jonge bomen voor verwijderd worden. “Maar die worden nadat het project is afgerond weer terug gepoot”, aldus wethouder

René de Vries. “Het leidt wel tot minder parkeerplaatsen op het Ratelplein op woensdag, al staat er tegenover dat het braakliggend terrein aan de Brinklaan verhard wordt en plaats gaat bieden aan zo’n 15 parkeerplaatsen.” De markt wordt zo opgesteld dat particuliere woningen geen last hebben van kramen of marktwagens voor hun deur. Wel is er een krediet van ruim 15.000 euro nodig voor de aanleg van krachtstroom op die plaats.

Ritmische gymnastiek bij BSO de Basishof

WAPENVELD- Het bestuur van de Dorpsraad Wapenveld heeft besloten om de 54-jarige Maarten Heesen aan te stellen als dorpscontactpersoon. Maarten Heesen gaat twee jaar aan de slag om een structureel samenwerkingsverband in Wapenveld op te zetten, waardoor de sociale cohesie en de leefbaarheid in Wapenveld verbeterd wordt. De aanstelling is mogelijk geworden dankzij een bijdrage van 18.547,00 euro van de provincie Gelderland in het kader van de regeling ‘Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen’. Met een eigen bijdrage van de Dorpsraad die mogelijk is dankzij de gemeentelijke steun aan de Dorpsraad in het kader van

wijkgericht werken, is totaal 20.000 euro voor dit project beschikbaar. Maarten Heesen is afkomstig uit de Achterhoek en studeerde aan de Hogere Landbouwschool in Deventer. Vervolgens was hij werkzaam voor verschillende ministeries en als zelfstandig ondernemer. Zijn vrouw is afkomstig uit Wapenveld en het echtpaar woont sinds twee jaar in het dorp. Heesen werd gekozen uit totaal zes sollicitanten voor deze functie. “Wij denken in hem de persoon gevonden te hebben die vanuit kennis en ervaring het netwerk op kan zetten dat nodig is voor het samenbrengen van organisaties in Wapenveld om zo een bijdrage te leveren aan het ver-

Woldag op Hagedoorns Plaatse

hogen van de leefbaarheid in Wapenveld”, aldus voorzitter Roel Docter van de Dorpsraad. Docter wijst er op dat naast het realiseren van een gemeenschapsvoorziening in steen, het net zo belangrijk is om partijen bij elkaar te brengen en samen te werken. De voorzitter van de Dorpsraad heeft de indruk dat Maarten Heesen door zijn open en toegankelijke opstelling in staat zal zijn om makkelijk en snel contacten te leggen in de Wapenveldse gemeenschap. Het is de bedoeling dat Maarten Heesen de komende tijd een projectplan gaat schrijven en vervolgens per 1 september aan de slag gaat als dorpscontactpersoon.

VAASSEN- Tijdens het knutselen van lintstokjes kwamen de kinderen tot de ontdekking dat de pedagogisch medewerker van de bso aan ritmische gymnastiek had gedaan. Dit is op muziek een uitvoering geven met lint, bal, hoepel, knots en touw. De meiden en de jongens waren nieuwsgierig naar wat voor pakjes en spullen je daar voor nodig had.

Met de spullen die de medewerker thuis nog had zijn de kinderen aan de slag gegaan. Ze zagen er schitterend uit en de stukjes kwamen spontaan ten tonele. Dat ze het leuk vinden blijkt wel want de kinderen zijn er nu al een paar weken mee in de weer en weten nog niet van ophouden. Zo ontstaan er soms spontaan de leukste dingen op de bso.

Voor elk uitje heeft Syntus een passend buskaartje VELUWE- Wilt u er zo nu en dan eens op uit, samen met een vriend(in), uw partner, gezin, kleinkinderen of familie? Dan kan dat op een bijzonder relaxte én voordelige manier: per bus… Syntus Gelderland biedt u hiervoor verschillende, aantrekkelijk geprijsde tickets en dagkaarten om een dagje heerlijk te genieten met het reisgezelschap van uw keuze. Zo kunt u zonder ‘parkeergedoe’ én zonder parkeerkosten lekker ontspannen met elkaar uit winkelen, naar attracties, musea, concer-

ten, voorstellingen en evenementen - en last but not least op ontdekkingsreis door het mooiste natuurgebied van Nederland, de Veluwe. Waar u ook naartoe wilt, er valt van alles te beleven en te doen met vrienden en familie. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoekje aan een van de volgende attracties: het Dolfinarium in Harderwijk, Familiepretpark Koningin Julianatoren in Apeldoorn, Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn of Het Museonder in Otterlo. Of maak er weer eens een gezellig dagje win-

kelen van met uw liefste(n). U kunt op elk moment voordelig op weg: u heeft geen OV-chipkaart nodig om gebruik te kunnen maken van de (groeps)voordeelkaartjes, bovendien zijn deze, met uitzondering van de VeluweCard, gewoon verkrijgbaar bij de buschauffeur. Overigens biedt Syntus Gelderland u ook regelmatig tijdelijke voordeelacties met de diverse vervoersbewijzen. Kijk hiervoor op www.ervaarhetov.nl en profiteer nog eens van extra aantrekkelijke ‘probeerkortingen’.

Infomix en Jazz Comes to Town op Radio 794

EPE- In de zomervakantie gaan enthousiaste vrijwilligers met de gasten van het Veluws Museum even ‘terug naar toen’. Elke donderdagmiddag wordt een bepaald thema behandeld en toegelicht. Maar de gasten mogen ook actief deelnemen aan de diverse activiteiten. Donderdag 25 juli staat de “Terug naar Toen-dag” in het teken van wol en de verwerking van wol. Er zijn weefdemonstraties en bezoekers, kinderen maar ook volwassenen, kunnen zelf weven. Er werd vroeger veel gesponnen op een spinnenwiel. Sokken en borstrokken werden veelal van zelf gesponnen wol vervaardigd. Spinnen is niet alleen iets van vroeger, maar ook anno 2013 wordt er weer volop gesponnen. Wolspinnen is een moderne hobby geworden en heeft een grote vlucht genomen met de komst van internet. Dat spinnen nog niet zo eenvoudig is,

kan men zelf ervaren. Er zijn een paar spinnenwielen opgesteld waarop een ieder mag proberen een draad te trekken uit ruwe wol. Ook wordt er een demonstratie wolverven gegeven. Er wordt op die donderdag met verschillende materialen gekleurd: boerenwormkruid, levert een groene kleur op, met uienschillen krijg je een gele kleur en meekrap maakt de wol oranjerood. De “Terug naar Toen”-wolmiddag heeft plaats op donderdag 25 juli van 13.30 tot 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro p.p., voor kinderen van 4 tot 12 jaar 3 euro. Houders van een Museumkaart en vrienden van het Veluws Streekmuseum mogen op vertoon van hun kaart voor 1 euro naar binnen. Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is te vinden aan de Ledderweg 11 te Epe/Zuuk, tel. 0578-627162. Info: www.hagedoornsplaatse.nl.

REGIO- Op dinsdagavond 23 juli kunt u vanaf 19.00 uur luisteren naar Infomix op Radio 794. Deze week is er aandacht voor het evenement Op pad in Oene, dat dit jaar haar eerste lustrum viert, de Engelse dag in Heerde op 27 juli, het 10-jarig bestaan van Galerie De Aventurijn in Epe, de wedstrijd Be Cool van de Emmaschool in Heerde en Dick ter Hark praat u bij over de Pasar Malam, de tropische markt in de Wieken in Vaassen. René de Vries keert na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar niet terug als wethouder. De huidige fractievoorzitter van Nieuwe Lijn, Robert Scholten, stelt zich kandidaat voor de post die René de Vries vele jaren heeft ingevuld. Met René de Vries wordt terug, maar ook vooruit gekeken in dit programma. Tenslotte ontbreekt Anita van den Berg met haar column niet. Infomix wordt herhaald op woensdag vanaf 14.00 uur en donderdag vanaf 9.00 uur. Op zaterdag 27 juli aanstaande is Radio 794 aanwezig bij Jazz Comes To Town. Van 15.00 tot 18.00 uur presenteert Jan-Egbert Kies-

The Blues Federation kamp live vanaf het kerkplein in Epe The Music Box - Jazz Edition. Behalve aandacht voor de optredende artiesten, gesprekken met organisatie, muzikanten en het publiek, ontvangt hij ook elke week een muzikale gast die zijn of haar favoriete muziek meeneemt. Zaterdag 27 juli ontvangt Jan-Egbert blueszangeres Mariella Tirotto. De half-Italiaanse zangeres is het gezicht van The Blues Federation. Hun debuut-cd ‘Somewhere down the road’ verscheen in 2008 en in 2011 verscheen ‘Dare to stand out’.

Op 3 augustus is Cindy Oudshoorn (Kayak) te gast bij The Music Box - Jazz Edition. De week daarna, op 10 augustus bassiste en zangeres Phaedra Kwant. Tijdens de laatste uitzending van dit seizoen op 17 augustus, ontvangt Kieskamp trompettiste Saskia Laroo. Via www. radio794.nl kunt u de programma’s beluisteren op een tijdstip dat het u het beste uitkomt. Radio 794 106,5 FM & 107,8 FM ether, 93,1 FM kabel. Glasvezelabonnees van KPN kunnen luisteren via digitaal kanaal 970 of via www.radio794.nl.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 33 2

Broekhuis ongedierte bestrijding ratten-muizen-vliegen-vlooien-wespen-mieren

Wij zijn gespecialiseerd in houtworm en boktor B el 06-53782605 of www.broekhuisgroen.nl Heeft u nog heggen of struiken te knippen? Al staan ze nog zo raar, wij maken het netjes voor u klaar. Tel. 0578-641293 / 06-23741822

ZAALRUIMTE Voor uw feest al bij Zaal Zwanikken geweest? Mogelijkheden vanaf kale huur van de zaal tot en met volledige verzorging van uw activiteit. Eperweg 63 te Oene; 0578-641076; www.thuisbijzwanikken.nl

Kerkdijk 17, Heerde

HET VOSJE zit nu aan de Beeklandseweg 13 in Heerde. Openingstijden: dinsdag 13.00 - 17.00 uur. Woensdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur. Altijd al goed en betaalbaar drumles willen hebben? Kijk op www.makeshiftmusic.nl of bel Dirk-Jan Riphagen: 06-24328973 gratis proefles.

WINKEL RUIMTE TE HUUR Op A1 locatie in het centrum van wapenveld 114 m². Aanvaarding op korte termijn mogelijk. Ook voor enkele maanden te huur. Tel nr: 06 17316998

Al 15 jaar gastouderbureau in Hattem en omstreken. · Flexibele, professionele kinderopvang thuis · Belang van het kind staat centraal

· Door GGD als professioneel bureau beoordeeld

Gebr. Boeve

Bel 038-4448735 of kijk op www.go4kids.nl

EEUWLANDSEWEG 3 - HEERDE. Tel. 0578 - 692398. aan de oude weg Zwolle-Apeldoorn.

APK keuring + alle reparaties Eethoek, 4 jr. oud massiek houten tafel, 1.80 x 90 cm + 4 eetfauteuils op parketwielen. Salontafel 120 x 70. TV meubel 90 x 50 met 2 laden. Alles als nieuw. T.e.a.b. Tel. tussen 16.00 en 18.00 uur: 0578-692143. www.aftimmerbedrijfwienen.nl KAMER TE HUUR Voor 1 persoon in Epe. Tel: 06-26019693. Nog vakantieopvang voor hond beschikbaar bij particulier in periode 3-8 t/m 24-8-2013. Tel: 0644438958 of 0578-616909.

Bel uw vakman. Tel: 06-53933177 KLUSSENBEDRIJF THEO STALENHOEF - timmmerwerk - (her)bestrating - kunststof dakgoten - schutting plaatsen - en meer € 25,00 per uur excl. BTW. 06-23741469

Slenderen...

Slender You Salon ‘Het Vosje’ Vosbergerweg 46 8181 JJ Heerde Telefoon 0578 - 69 69 68

Zoekt u een Chr. partner? www.samen-verder.nl sinds 1986 met consulenten werkzaam door het hele land. Gratis brochure. Tel: 088-1303400 (lokaal tarief).

· Deskundigheidbevordering voor de gastouder

· Kleinschalig en persoonlijk

Uw kozijnen aan vervanging toe?

... bewegen, ontspannen en afslanken ... dus méér dan bewegen! ... helpt bij diverse medische klachten

NIEUWE TRAMPOLINE?? G e D o T rading, Hagestraat 6, 8 1 8 1 E B , H e e r d e . Tel: 0578695063 www.gedotrading.nl

GEZOCHT Afsluitbare opslagruimte of garagebox voor ca. 1 jaar (ivm verhuizing) Voorkeur Heerde Zuid, anders Wapenveld of Epe. creatiefmetkaarten@kpnmail.nl

Riquard Vreekamp Mail: info@apacomputers.nl www.apacomputers.nl Bel: 06-12 055 125

TATTOO + PIERCING “RA-DA” Voor info of afspraak: 06-50213164 b.g.g 0578-616999 Goedgekeurd GGD. Schieten ook neus- + oorknopjes. Cadeau-bonnen ook verkrijgbaar. www.tattoorada.nl

MAGNETRON STUK? KERS: 0578-696729 Z I E A D V E RT E N T I E E L D E R S

Heerderweg 32-34 8161 BM EPE tel. 0578-612925

R.S.E RIOOL SERVICE EPE Ontstopping, aanleg en onderhoud van allerlei rioleringen. Tel: 0578-612917

Computerhulp en Reparaties Apa Computer Service Epe

SPRINGKUSSEN HUREN?? G e D o T rading, Hagestraat 6, 8 1 8 1 E B , H e e r d e . Tel: 0578695063 www.gedotrading.nl

Veilinggebouw Apeldoorn sinds 1960 vraagt alles op antiek gebied. Verzorgt taxaties v. verz. en succ.verd. Info: F. v.d. Veen, beëd, makelaar/taxateur antiek/kunst, telefoon 055-5216957.

TUINMAN B.V.

TE KOOP Molenweg 4 te Heerde: koopsom €175.000,= k.k. Degenen met een maatschappelijke en/of economische binding hebben de voorkeur. Tel: 0384479955. NIEUWE SKELTER?? GeDo Trading, Hagestraat 6, 8181 EB, Heerde. Tel: 0578-695063 www.gedotrading.nl

DROGER STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

WONINGINRICHTING

Snor scooters tegen aantrekelijke prijzen. Ga goedkoop naar het werk met een scooter van HBS Epe met 3 jaar motor garantie. Tevens elektrische fietsen en autobanden tegen spotprijzen www.hbstweewielers.nl Langeveenteweg 33, Epe tel.: 0578614510

Elke zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur.

Rustpunt Oldenbelt

Prima nieuwe aardappelen (Parel en Frieslander) van de Dijkhuizerenk. Henk van ’t Hof, Dijkhuizerzandweg 13, Epe tel. 0578-620180 GEVRAAGD Oud ijzer, koper, wasm. en fietsen. W ordt opgehaald. T el: 0578575524 u wordt altijd terug gebeld.

Brocante en Koffie-Theeschenkerij weer geopend !

VOOR AL UW PARTIJTJES ZOALS: VERJAARSFEESTJE RECEPTIE BUFFETTEN KOFFIETAFEL DINERS ENZ. ZAALTJES VANAF 20 TOT CA.70 PERS. www.restaurantgerrits.nl

KAMER TE HUUR Voor 1 persoon in Epe. Tel: 06-26019693. BIEDT ZICH AAN Ervaren hulp in de huishouding, uren in overleg. Hattem/Wapenveld/Heerde. Tel: 038-8440086 of 06-10192012.

Meubelen Vloerbedekking Overgordijnen Vitrage Zonwering Rolluiken enz., enz.

J. Franken Dakkapellen

DROGER STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

* specialist in dakkapellen * plaatsing in één dag * schriftelijke garantie op constructie Noorderbreedte 9, 8081 PX Elburg Tel: 0525-662204 www.franken-dakkapellen.nl

Computer Service Spek www.uwcomputerhulp.com

Uw computerhulp aan huis. Voor al uw pc problemen maar ook voor levering van nieuwe pc’s, 2e handse pc’s, adsl aansluitingen, webdesign enz. alles tegen normale prijzen. Bel naar 0578-694026, 0621250218 of kijk op www.uwcomputerhulp.com

VAATWASSER STUK? KERS: 0578-696729 Z I E A D V E RT E N T I E E L D E R S

Nieuwe en gebruikte planken, balken. HOUT EN PLAATHANDEL

VAN DE MARS

Website vernieuwd www.heerdeonline.nl Evert Jager Schilderwerken Het zonnetje voor uw huis. Voor al uw schilder,-saus of behangwerk. Tel. 0578-576772 Mobiel: 06-51280087 Professionele KLOKKENMAKER Rep. oud + ant. klokken. Cees van Lunteren. Gelriaweg 8-1 Epe (tegenover de VMI) Tel: 0578-614038. Volgens afspraak.

KOELKAST STUK? KERS: 0578-696729 Z I E A D V E RT E N T I E E L D E R S

Klarensweg 3 Epe Tel: 0578-641410.

Massief houten vloeren v.a. 7,00 p.m² - Hardhouten balken en planken. - Alle soorten golfplaten. - Dakpanplaten in 4 kleuren. - T respa.

Sauna´s, Infraroodsauna´s Whirlpools, Zwembaden Fitness, Zonnebanken 3000m2 showroom

Heerde, te huur woonruimte chalet 2 persoons, ongemeubileerd. Geen huisdieren. Voor info: 06-10297121. Heerde, te huur kleine woonruimte voor 1 persoon (bakhuisje). Geen huisdieren. Voor info: 0578-691814.

Zuiderzeestraatweg 241 Oldebroek. 0525-631618

www.rhodos.nl

Vrijstaande woning te huur Per direct te huur: vrijstaande woning buiten Epe, bestaande uit: woonkamer met open keuken, bijkeuken, 2 slaapkamers, douche, apart toilet, schuurtje en grote tuin met terras. Inclusief gebruik vaatwasser, diepvriezer en grasmaaier. Kosten € 650,- per maand (excl. gas/water/elektra). Tel. 06-53595911 TE KOOP Molenweg 4 te Heerde: koopsom €175.000,= k.k. Degenen met een maatschappelijke en/of economische binding hebben de voorkeur. Tel: 0384479955.

WASMACHINE STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

Van Essen Ongediertebestrijding Voor professionele ongediertebestrijding in en om uw woning of bedrijf bij overlast door: Freek van Essen

Bel 0578-628300 of 055-3561645 of bezoek onze website: www.freekvanessen.nl

- houtworm en boktor - ratten en muizen - wespen - mieren, zilvervisjes en bedwants - gevogelte, vliegen en vlooien - zwammen en schimmels


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 34

Project Vakantietasjes van start

Superbingo HEERDE- Op maandag 29 juli houdt de supportersvereniging van VV

Heerde een Superbingo in de Keet van Heerde. Aanvang: 19.30 uur.

Ruitersport EPE- Op zaterdag 13 juli nam Frederieke Nooteboom- Jager deel aan het concours in Liederholthuis/ Heino. Ze reed met haar

paard Zivago een 5e en 6e prijs in de B dressuur, met 186 en 192 punten. De combinatie is lid van de O.V.J.

Expositie in Eper Kulturhus EPE- Momenteel is het Kulturhus in Epe rijkelijk voorzien van schilderijen gemaakt door Ab Tuinman uit Epe. Zijn olieverfschilderijen stralen een zekere blijmoedigheid uit door het gebruik van heldere

kleuren. Naast de vele bloemen heeft hij ook diverse andere onderwerpen op het doek gezet. De expositie is tot 26 september op alle werkdagen tijdens de kantooruren te bezichtigen.

Avontuurlijk Intermezzo WAPENVELD- CBS De Goede Herder in Wapenveld is in samenwerking met de bibliotheek, gestart met een nieuw project genaamd ‘Vakantietasjes’. Sommige kinderen beleven tijdens de zomervakantie een terugval in leesniveau. Juf Janneke Kleijer, de taal-leescoördinator van CBS De Goede Herder, heeft daarom contact gezocht met de bibliotheek in Wapenveld, met

de vraag of zij hierin iets voor de school konden betekenen. De medewerkers van de bibliotheek waren meteen enthousiast. Nadat de kinderen een vragenlijstje hadden ingevuld met onder andere hun interesses, heeft de bibliotheek voor iedere leerling een boekenpakket op maat samengesteld. De school heeft een tas gevuld met die boeken, een leeslogboek en andere handige

en leuke hebbedingetjes. De bedoeling is dat de leerlingen de boeken in de zomervakantie gaan lezen. Zo hopen beide partijen het lezen te stimuleren. Na de vakantie leveren de kinderen hun tasje weer in en wordt gevierd dat ze de boeken hebben gelezen. Ook zullen CBS De Goede Herder en de bibliotheek het project gaan evalueren. Ze hopen dit project jaarlijks gezamenlijk uit te voeren.

Mogelijk botulisme in Apeldoorns Kanaal bij Heerde HEERDE- In het Apeldoorns Kanaal in Heerde (tussen de Bonenburgersluis en de uitmonding van de Grift) zijn vijf dode eenden aangetroffen die mogelijk door botulisme zijn omgekomen. Medewerkers van het waterschap hebben de dode dieren opgeruimd. Botulisme kan alleen aangetoond worden bij eenden die de ziekteverschijnselen vertonen of die net zijn overleden. De gevonden eenden waren al te lang geleden overleden en van hen kan de doodsoorzaak niet achterhaald worden. Om geen onnodige risico’s te nemen worden waarschuwingsborden geplaatst. De borden wijzen op de gevaren van botulisme. Gemeente

en waterschap raden af om met dode dieren of het water waarin dode dieren liggen in aanraking te komen. Ook huisdieren kunnen ziek worden of dood gaan van het gif dat door de botulismebacterie wordt geproduceerd. Iedere zomer komen er gevallen van botulisme voor, een vergiftiging die dodelijk kan zijn voor watervogels, maar ook voor andere dieren. Botulisme doet zich bij warm weer vooral voor in ondiepe watergangen. De temperatuur van het water loopt dan al snel op tot boven de 20° Celsius, waarbij de botulismebacterie actief wordt. Het gif van deze bacterie werkt verlammend op de spieren van vissen en wa-

Fado in Oene

tervogels. Kadavers van deze dieren zijn vervolgens weer een bron van besmetting. Daarom moeten dode dieren zo snel mogelijk worden opgeruimd. Doe dat niet zelf, maar bel de gemeente (tel. 0578699494) of het waterschap (tel. 055–5272272). Raak de kadavers niet aan, geef ze niet mee aan het vuilnis en begraaf ze ook niet. Medewerkers van de gemeente of het waterschap zorgen voor een snelle verwijdering van zieke en dode vissen en watervogels. Meer informatie over botulisme is te vinden op de website van Waterschap Vallei en Veluwe, www. vallei-veluwe.nl.

EPE- Als je jarig bent trakteer je. En dat gaat Galerie De Aventurijn ook doen. Op 24 juli is het precies 10 jaar geleden dat ‘De Aventurijn kunstbemiddeling’ de deuren opende. Margriet Pleiter van Galerie De Aventurijn is dan ook trots dat zij in die 10 jaar het publiek heeft leren kijken naar glaskunst. Daarnaast heeft ze hen de verschillende technieken van glasvervaardigen mogen bijbrengen en heeft ze hen geleerd respect te hebben voor het vakmanschap van de kunstenaars. Om het publiek te bedanken voor hun interesse in de glaskunst, zal een ieder die in de periode t/m 24 augustus Galerie De Aventurijn binnen stapt, verrast worden. “Kom binnen en vier onze verjaardag met ons mee”, aldus de uitnodigende woorden Margriet. Er is glaskunst te zien van een groot aantal kunstenaars en ook miniatuur porseleinen sculptuurtjes van de Russische kunstenares Anna Volkova hebben een plaats ingenomen in de galerie. Na dit kleine Intermezzo bereidt De Aventurijn zich voor op de volgende grote jubileumtentoonstelling: een samenspel met 25 kunstenaars in het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Tussen de Veluwse

schatten zullen ruim 75 kunstwerken geplaatst worden. Galerie De Aventurijn aan de Polweg 2 te Epe, is geopend van donderdag t/m zaterdag en de 2e zondag van de maand van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, tel. 0578610535 of kijk op www.aventurijnglasgalerie.nl.

Carinova genomineerd VELUWE- Met een score van 7,8 is Carinova genomineerd als één van de beste 50 werkgevers van Nederland. De algemene tevredenheid van Carinova medewerkers steeg van een 7,4 in 2012 naar een 7,8. In de peiling scoort Carinova ruim boven het landelijk gemiddelde van alle bedrijfstak-

ken (7,5) en het landelijk gemiddelde voor zorgorganisaties (7,3). Carinova haalt over de hele linie hoge cijfers maar blinkt in vergelijking met andere organisaties vooral uit in rolduidelijkheid (8,2 t.o.v.landelijk 6,8), efficiency (7,3 t.o.v. landelijk 6,3), klantgerichtheid (7,9 t.o.v. landelijk 7,2) en

de duidelijkheid van het takenpakket (8,4 t.o.v. landelijk 7,6). Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer door Effectory en Intermediair uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen.

Workshops Anton Pieck Museum

Foto: Johan Huizing. OENE- Het tweede zomeravondconcert in de serie van Stichting Cultureel Platform Epe wordt op donderdag 25 juli gehouden in de Aardbeientuin in Oene. Fado-zangeres Maria de Fátima staat garant voor een avond met hartstochtelijke Portugese ‘blues’ in haar concertprogramma ‘O Vento Mudou’ (de wind is gedraaid). De locatie van dit concert is de Aardbeientuin, Rozenkampweg 18, 8167 LP Oene en het concert begint om 20.00 uur, de entree is 14 euro, jongeren 7,50 euro. Reserveren en meer informatie: www.cultureelplatformepe.nl. Kaartverkoop ook via VVV Epe. Maria de Fátima werd in 1961 geboren in Lissabon. Op haar 12e nam ze haar eerste fado-album op. Al op haar 14e wint zij de ‘Grand Noite de Fado’, de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado wereldwijd. In Portugal deelt Maria de Fátima het podium met de grootste

fado-artiesten, waaronder Amália Rodrigues, Jorge Fernando en Camané. Met Mariza behoort ze tot de hedendaagse top. Tegenwoordig heeft Maria de Fátima haar basis in Amsterdam. In 2010 won zij de Top 2000 cover award met haar versie van Andre Hazes' 'Zij gelooft in mij'. In 'O Vento Mudou' brengt ze de essentie van de Portugese ‘blues’, de bedwelming met schrijnende liederen die verlies en verlangen oproepen. Het is tot nu toe haar meest persoonlijke programma, met veel eigen teksten en jeugdfavorieten, waaronder de cover van Brel's 'Chansons des vieux amants'. Haar ensemble (bestaande uit Daniël Raposo (Portugal) - Portugese gitaar, Hans van Gelderen (Nederland) - Klassieke gitaar en Felix Hildenbrand (Duitsland) – contrabas) versterkt het onderliggende gevoel van heimwee, de saudade, hèt kenmerk van de Fado.

HATTEM- In de zomervakantie organiseert het Anton Pieck Museum weer verschillende workshops. Op donderdagmiddag 25 juli een workshop Schilderreis en op zaterdag 3 augustus een workshop Etsen. De workshop Schilderreis is geschikt voor beginners en gevorderden en duurt van 13.30 tot ongeveer 16.30 uur en staat onder deskundige leiding van Jeroen Bijl. In overleg met de cursusleider worden één of twee mooie locaties in Hattem of directe omgeving gekozen waar men in groepsverband een schets gaat maken. Daarna wordt van deze schets in het museum een aquarelschilderij gemaakt. Er wordt uitsluitend gewerkt met conté potlood en aquarelverf op papier dat geschikt is voor gemengde technieken. Het museum stelt hiervoor tekenplankjes beschikbaar. Bij slecht weer wordt alleen in het museum gewerkt aan de hand van foto's. De kosten bedragen 25 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal, entree museum en een consumptie. De workshop Etsen vindt plaats van 10.30 tot 16.00 uur in het Anton Pieck Museum en staat onder deskundige leiding van Marja Harmeijer. Aan de hand van voorbeelden wordt getoond welke resultaten de techniek van het etsen in de loop van de tijd

heeft voorgebracht. Daarna neemt u zelf de etsnaald ter hand waarmee een tekening op een etsplaatje wordt aangebracht. Na deze met inkt ingesmeerd te hebben, drukt u uw etsplaat op de originele etspers van Anton Pieck af. De afdruk kunt u in een passe-partout mee naar huis nemen. De kosten voor deze dagworkshop zijn 45 euro per persoon. Dit is inclusief entree, materiaal zoals inkt, papier en een etsplaatje, evenals koffie/ thee en

een lunch. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan deze workshop. Voor meer informatie: www. antonpieckmuseum.nl. Voor opgave voor beide workshops kunt u contact opnemen met het Anton Pieck Museum, Achterstraat 46-48, 8051 GC te Hattem. U dient vooraf te reserveren via tel. 038-4442192 of via info@ antonpieckmuseum.nl. De Museumjaarkaart is op deze workshops niet van toepassing.


SCHAAPSKOOI - dinsdag 23 juli 2013 - PAGINA 35

Spetterende jaarafsluiting OBS Bongerd

Univé Stad en Land Hanendârptoernooi EMST- Op Sportpark ’t Hanendârp in Emst vindt op dinsdag 13 en zaterdag 17 augustus de 3e editie van het Univé Stad en Land Hanendârptoernooi plaats. De eerste elftallen van VV Emst, EZC’84, V en L en SV Terwolde spelen in dit toernooi opnieuw voor de eigen jeugd. Dit omdat het prijzengeld ten goede komt aan de jeugdafdeling van de vereniging. Het 3e Univé Stad en Land Hanendârptoernooi wordt gespeeld volgens

het ‘Amsterdam Tournament’ principe: drie punten bij winst, één punt bij een gelijkspel en één punt per gescoord doelpunt. Het wedstrijdprogramma is als volgt: dinsdag 13 augustus: 19.30 uur V en L - EZC’84; 19.30 uur VV Emst- SV Terwolde. Zaterdag 17 augustus: 14.00 uur EZC’84 - VV Emst, 14.00 uur SV Terwolde- V en L. Kijk op www.vvemst.nl voor meer informatie over het Univé Stad en Land Hanendârptoernooi.

Waterschap Vallei en Veluwe stelt onttrekkingsverbod in

OENE- Woensdag 17 juli sloot Openbare Dalton School De Bongerd het jaar spetterend af. De middag begon met een gezamenlijk afscheid van groep 8. Juf Attie had voor ieder kind een bijzonder cadeautje dat iets zei over de rol van het kind in de klas, zoals de ‘handjes’ voor de helpende handjes uit de klas of een boekenlegger met gaten voor de jongens die daarmee een spiekmethode hadden bedacht. De kinderen van

groep 8 hadden voor de ouders en de leerkrachten ook iets voorbereid; iedereen kreeg de tijd en ruimte om een presentatie te geven over iets waar hij of zij goed in is. Dit varieerde van een presentatie van een tijdschrift over de domesticatie van de wolf tot hond, een muzikale act met koffiebekertjes, een gymdemonstratie en een ware goocheltruc tot een demonstratie van het downloaden en bewerken van muziek. Toen de achtstegroe-

pers voor de laatste keer de school uitliepen werden ze toegezongen door alle kinderen van de school. Daarna kon de jaarlijkse barbecue van start. Deze jaarlijkse barbecue wordt door de ouderraad georganiseerd. Iedereen die betrokken is bij de school is uitgenodigd: leerlingen, ouders, broers en zusjes, leerkrachten, de locatieleider, de meerscholendirecteur en zelfs de mannen van het oud-papier waren present.

Programma SWO/E

WAPENVELD- Onlangs is op het W.H. van de Pollplein het Open Wapenvelds Kampioenschap Balletje Hooghouden 2013 gehouden. Onder goede weersomstandigheden kwamen helaas

maar een paar deelnemers opdraven. Desondanks was de strijd hevig en na een verbeten strijd mochten de broers Youri en Sven Liefers de bekers in ontvangst nemen.

Klassiekertoertocht Hattem HATTEM- Op zaterdag 24 augustus wordt er wederom een dag georganiseerd voor Oldtimers, Klassieke en Youngtimers auto’s onder de noemer Klassiekertoertocht in Hattem. Het werd steeds moeilijker om de mensen, sponsoren en tijd te vinden om de dag voort te zetten op de al 25 jaar oude manier. De familie Pölk en andere vrijwilligers hebben vele jaren inzet getoond en dragen nu het stokje over aan een nieuwe generatie. In iets afgeslankte vorm zonder brommers, motoren en tractoren, en met een andere startplek gaan de nieuwe

organisatoren, Patrick Rosmolen en Kees Bongers, een nieuwe traditie beginnen. Een toertocht met behendigheidsspelletjes onderweg die als bestuurder en bijrijder samen uitgevoerd kunnen worden. Tijd voor picknick of lunch is er ook: op diverse plekken kunt u stoppen om wat te eten of rond te kijken en te kletsen met andere deelnemers. De start is dit jaar voor het eerst vanaf het parkeerterrein bij de Haven in Hattem. Vanaf 9.30 uur kunt u zich inschrijven bij Plaza de Haven, Geldersedijk 20, 8051 ER Hattem. De start is tus-

EPE- In de maanden juni, juli en augustus organiseert SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe verschillende activiteiten voor senioren in de leeftijd vanaf 55 jaar. Gedurende twee dagen per week kan men met de SWO/E uit. Een programmaboekje is verkrijgbaar bij het kantoor van SWO/E aan de Stationsstraat 25 in Epe. Op donderdag 15 augustus kunt u kennis maken met Transcendente Meditatie. Transcendent betekent letterlijk vertaald “uitstijgend boven zekere grens” en meditatie is overwegen. Transcendente meditatie is bij diepere lagen van je bewustzijn komen, waardoor je in balans komt. De heer Ben ten Hoopen uit Apeldoorn (TM-leraar) is bereid gevonden duidelijkheid te geven over TM. Aanvang: 10.00 uur in het Kulturhus EGW. De eigen bijdrage 5,50 euro; dit is inclusief koffie of thee. Belangstellenden kunnen zich tot 8 augustus aanmelden bij de SWO/E. Voor meer informatie of aanmelding: SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe, Stationsstraat 25 in Epe. Dagelijks telefonisch te bereiken tussen 8.30 en 12.30 uur via tel. 0578-620988. Kijk voor meer informatie ook op www. swo-epe.nl. sen 10.00 en 11.00 uur. Kosten zijn 6 euro per equipe. Na binnenkomst zullen de opdrachten nagekeken worden. Er zijn prijzen voor de winnaars. U kunt zich aanmelden tot donderdag 22 augustus via klassiekertoertochthattem@gmail.com.

EPE- Drie leden van de Koninklijke Muziekvereniging Harmonie Epe hebben het Hafabra examen succesvol afgelegd. Renate Menkveld heeft op dwarsfluit haar Bexamen behaald. Louisa Oldenhof en Amke Boeve hebben beiden het A-examen dwarsfluit behaald. Alle drie dames hadden een gemiddelde van 7,5 en hoger. Van links naar rechts op de foto, Renate Menkveld, Louisa Oldenhof en Amke Boeve.

REGIO- Het is al langere tijd droog en de vooruitzichten zijn dat de droogte ook de komende tijd nog aanhoudt. Daarom stelt Waterschap Vallei en Veluwe een onttrekkingsverbod in. Het verbod geldt voor acht weken en houdt in dat er geen oppervlaktewater mag worden gebruikt om akkers en weilanden te beregenen. Het verbod geldt voor het hele gebied met uitzondering van onderstaande gebieden/wateren waar nog water kan worden ingelaten zijn o.a. Polder Hattem en het Apeldoorns Kanaal. Het waterschap informeert de houders van onttrekkingsvergunningen over de genomen maatregel. Van geconstateerde illegale

onttrekkingen kan door het waterschap proces verbaal worden opgemaakt. Het waterschap kondigt het verbod af om te voorkomen dat er te weinig water in de beken en sloten overblijft. Het waterschap regelt met stuwen en gemalen dat het water in het gebied zoveel mogelijk verdeeld en vastgehouden wordt. Voor de gebieden waar wel water kan worden ingelaten, blijven onttrekkingen boven 20 kubieke meter per uur vergunningsplichtig. Voor onttrekkingen tussen 10 en 20 kubieke meter per uur geldt een meldingsplicht. Voor grondwater geldt geen onttrekkingsverbod. Voor het gehele beheergebied geldt om zuinig te zijn met water.

Ringweg Epe verkeersveiliger

EPE -De Vaassenseweg en Emsterweg zijn de afgelopen maanden verkeersveiliger gemaakt. Op korte termijn wil de gemeente Epe ook de ringweg in Epe veiliger maken. Met name voor fietsers. Vorig jaar stemde het collega al in met verbeteren van enkele kruispunten, zoals de Hoofdstraat/Korte Kuipersweg. Nu heeft het college besloten aanvullende maatregelen te treffen (knelpunten 4, 8 en 9). Op de overzichtskaart zijn te zien welke knelpunten worden aangepakt en welke niet. De uitvoering start in september dit jaar.

Tien knelpunten

Inwoners van Epe, verkeersdeelnemers, de Fietsersbond en het gemeentebestuur zijn bezorgd over de kwetsbare positie van fietsers op de ringweg. Het tegen de rijrichting in fietsen, zeker door groepen scholieren, is ongewenst en onveilig. Daarom is er een verkeersonderzoek uitgevoerd. Tien locaties zijn vervolgens aangemerkt als knelpunt. Specifieke problemen zijn o.a. dat gemotoriseerd verkeer vanuit zijwegen onvoldoende rekening houdt met fietsers, het bochtige tracé maakt dat fietsers in de knel komen en oversteken op de ring is vaak onveilig. Hieronder een overzicht van de knelpunten op kaart. De ‘groene’ worden in september uitgevoerd.

Met de ‘rode’ gebeurt (voorlopig) niets. Het ‘blauwe’ knelpunt is een voorkeursvariant, die mogelijk in 2014 wordt uitgevoerd. Het kruispunt Stationsstraat/Hardenbrink is niet in dit plan nog niet meegenomen. Dit kruispunt maakt namelijk onderdeel uit van de maatregelen in het centrum (realisatie marktwand, markthal en parkeergarage) en wordt in 2015 gereconstrueerd. Met name het realiseren van een vrijliggend fietspad in tegengestelde rijrichting, tussen kruispunt 2 en de Albert Schweitzerlaan, is een enorme verbetering voor de veiligheid van (schoolgaande) fietsers. Zij kunnen nu vanaf de Van Zelmstraat tot de Albert Schweitzerlaan over een lengte van ca. 400 meter buiten de rijbaan fietsen. Zij komen op deze bochtige weg dan geen tegemoetkomende (vracht)auto’s of lijnbussen meer tegen en kunnen bij het oversteken veilig buiten de rijbaan voorsorteren. Deze maatregel maakt het ook mogelijk om de fietsstrook in de meegaande rijrichting te verbreden, zodat fietsers ook daar meer ruimte krijgen. Door deze aanpassingen ontstaat er dus een veiligere en aantrekkelijkere route voor fietsers van het centrum naar scholengemeenschap RSG, de woonwijken Enkweg, Hogeland en Burgerenk en omgekeerd.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 36 2

´2Q]H5LQXV¾ ,QWHQVJHOHHIG 3ORWVHOLQJEHsLQGLJG 

Rinus de Wilde 24 mei 1948

19 juli 2013

Inge de Wilde-Bagchus Remy Ivo en Hannie, FabiĂŤnne A. Lijphartlaan 1 8181 XP Heerde Er is gelegenheid om afscheid van Rinus te nemen op donderdag 25 juli van 15.00 tot 15.20 uur in de aula van het crematorium Kranenburg, Kranenburgweg 9 te Zwolle. Aansluitend zal daar om 15.30 uur de plechtigheid voorafgaand aan de crematie worden gehouden. Na de plechtigheid is er gelegenheid om ons te condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

U itvaartbegeleiding & Verzorging Uitvaartbegeleiding

Uw uitvaart , onze zorg

Zeer plotseling is onze buurman

Rinus de Wilde

Uitvaartverzorgster Epe, Vaassen en Heerde

Sandra Dijkstra Dijkstra-de Boer Dorpsstraat 8 8171BP Vaassen

overleden. Wij wensen Inge en kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit verlies. Namens Buurtvereniging Lyphartlaan Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen Van het overlijden van onze buurman

Alphega verzorgt begrafenissen en crematieâ&#x20AC;&#x2122;s al vanaf â&#x201A;Ź. 1.471,00 met zorg, respect en stijl. Ongeacht waar u verzekerd en / of lid bent. Centraal meldings meldings-- en informatienummer voor Epe, Vaassen en Heerde e.o.:

((0578) 0578) 76 00 86

Internet: http://www.alphega-uitvaart.nl

Rinus de Wilde Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Inge, kinderen en kleinkind.

6JUWBBSUWFSFOJHJOH

mevr. Bomhof fam. van Westerveld fam. Nieuwenhuis fam. Nieboer fam. Haverkamp fam. Bruins fam. van Ommen fam. Blok

$BSQFEJFN

°°&FOIFMQFOEFIBOEJONPFJMJKLFUJKEFO¹¹ VVSQFSEBHQFSTPPOMJKLCFSFJLCBBS

Uitvaartzorg met alle ruimte voor persoonlijke wensen. In een sfeer van rust en ruimte informeer, adviseer en ondersteun ik u bij de invulling van het laatste afscheid. U bent vrij om te kiezen voor de uitvaartondernemer die bij u past. Herma van Zalk Telefoon (038) 376 41 23 | www.addiouitvaartzorg.nl

5FM 6JUWBBSUWFS[PSHJOHWPPSMFEFOFOOJFUMFEFO POHFBDIUXBBSVWFS[FLFSECFOU .FNFOUP.PSJCFTDIJLUPWFSFFOFJHFOVJUWBBSUDFOUSVN NFUEFNPHFMJKLIFJEUPUPQCBSFONFUTMFVUFMTZTUFFN 0PLWPPSJOGPSNBUJFPWFSFFOMJENBBUTDIBQ LVOUVWSJKCMJKWFOEDPOUBDUNFUPOTPQOFNFO

#SJOLMBBOB &")FFSEF JOGP!VWNFNFOUPNPSJOMXXXVWNFNFOUPNPSJOM


EN

S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 37 2

COMPANJ RIPHAG makelaars

HET RESULTAAT TELT

Heerde Molenkampweg 15

al meer dan 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van

Heerde De Haere 16

Heerde Bornkamp 54

HUIZ

EN WON EN PROJECT EN

EN VERKOCHT

EN VERKOCHT

Dorpsstraat 16, 8181 HR Heerde t 0578 - 69 25 32 t 0578 - 61 41 05

EN VERKOCHT www.companjenriphagen.nl

Automobielbedrijf

Uitvaartzorg voor Heerde en omgeving.

Zorg die verder reikt dan het leven. Tel: 0578 69 43 02

Mob: 06 23 888 208

E-mail: driesje.uitvaartverzorging@gmail.com

AANBIEDING 5 zakken potgrond á 40L € 10,00 10 buxes planten ............. € 4,00 10 vaste planten .............. € 7,50 10 heide planten .............. € 4,50 Verder groot assortiment bloeiende tuinplanten, meststoffen, gewas en onkruid bescherming enz. enz. Alles zeer scherp geprijsd Ook aanleg en Onderhoud van T uinen Tuincentrum Hoveniersbedrijf J. Liefers Kommerseweg 5 8181 LX Heerde Tel 0578 - 693809

www.heerdeonline.nl

Kweekweg 4 8161 PG Epe Tel: 0578 - 613167

Fiat

SMALBRAAK

Specialist in Lancia Alfa Romeo

Seat

- Verkoop nieuw en gebruikt - Reparaties - Onderhoud - APK Keuring - Schade afhandeling - Ruitreparaties - Onderhoud airco Voor alle merken


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 23 JULI 2013 - PAGINA 38

Zendingsfamilie bezoekt Kruiskerk HEERDE- Op zondag 28 juli zal de familie Smits uit Tanzania tijdens de ochtenddienst in de Kruiskerk vertellen over hun werkzaamheden. De familie Smits is één van de zendingsfamilies die door de Vrije Evangelische Gemeente in Heerde financieel ondersteund wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld door collecten of zoals enkele jaren geleden door middel van een rommelmarkt. Jan Smits is piloot voor M.A.F. en vliegt in een Cesna Caravan. Dat is een vliegtuig waarin hij twaalf personen kan vervoeren.

Met dit vliegtuig vliegt hij hulpverleners en hulpgoederen, evangelisten en patiënten. Zijn basis is het vliegveld van Dar es Salaam. De familie is korte tijd in Nederland en maakt van de gelegenheid gebruik om goederen uit Tanzania te verkopen. De opbrengst daarvan is bestemd voor de opleiding van kinderen van een predikant. U bent allen van harte uitgenodigd in de dienst om te horen over het zendingswerk. Na afloop is er koffie. De dienst begint om 10.00 uur in de Kruiskerk, B. van Dijklaan 3 in Heerde.

Jeugdtennis EPE- Eind juni werd het TV EPE C1000 van Andel Open Jeugdtoernooi 2013 gehouden. Na een sportieve week van vier wedstrijden bleven Pascalle Smit (Heerde) en Annemiek Bloemendaal (Epe) over in de finale van Meisjes Enkel t/m 12 jaar. Uiteindelijk heeft

na anderhalf uur Pascalle de wedstrijd gewonnen met 6-1, 6-3. De toeschouwers en supporters werden de gehele week gastvrij onthaald door de crew van TV Epe. Menige verse hapjes, zoals aardbeien, mango en toastjes werden uitgedeeld.

Heuvelruiters In de afgelopen week werd de 97e Nijmeegse Vierdaagse gehouden. Verschillende Heerdenaren mochten na 4 dagen zonneschijn samen met 39.396 wandelaars hun welverdiende beloning in ontvangst nemen. Voor Trudy Berends en Cor Kamphuis was het de vierde keer. Ria Melenhorst liep voor de derde keer en

Sini Koopman uit Epe en Theo Roelofs liepen voor de eerste keer mee. Wilt u uw foto ook terugzien in de Schaapskooi? Of het nu om natuurfoto’s gaat, een foto van een verjaardag of gewoon een grappig plaatje: stuur uw foto in en dan kiest de redactie de mooiste/grappigste/leukste foto uit. Deze wordt dan in de

Schaapskooi geplaatst. Spelregels: per deelnemer kan 1 digitale foto worden ingestuurd van minimaal 1 MB. Deze kan gemaild worden naar villamedia@online.nl tot uiterlijk maandag 9.00 uur. Vertel in maximaal 30 woorden uw verhaal achter de foto. Vergeet niet uw naam en woonplaats te vermelden.

HEERDE- Noa van Beek, wonende in Heerde maar uitkomend voor de Heuvelruiters uit Wezep, heeft in Nunspeet haar ticket behaald voor de regionale kampioenschappen in Ruurlo op 9 augustus met haar paard Alert in de klasse L1. Afge-

lopen weekend heeft ze meegedaan met haar paard Alert in Heerde in de klasse L1. Hier werd ze eerste met 207 en tweede met 216 punten. Vrijdag reed ze met haar pony Feline mee in de klasse L2. Ze werd tweede met 193 punten.

VAASSEN- Willem de Nijs uit Vaassen is 50 jaar geworden. De

familie kon dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Plus heeft de Beste Wijnafdeling van Nederland

HEERDE- Plus heeft de Beste Wijnafdeling van Nederland. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat recent is uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Nielsen. Plus werd twee jaar achtereen al door GfK uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt. Ook de Wijnalmanak was

zes maal eerder deze mening toegedaan. In het door Nielsen uitgevoerde onderzoek onder 1.500 kopers van wijn in de supermarkt, krijgt de wijnafdeling van Plus het hoogste rapportcijfer. De wijnafdelingen van de grootste tien supermarktketens zijn door hun klanten beoordeeld op twaalf ver-

Proatstoel REGIO- Op zaterdag 27 juli is de Praotstoel794 bij het honderdjarige Hotel Dennenheuvel in Epe. Daar ontvangen Linda Seinstra en Cor Rorije wethouder van Nuijs. Het aanpassen van de Heerderweg en de wildrasters zijn het gespreksonderwerp. Ook is Bert van de Stoep van het dertigjarige VADESTO de gast van het Praotstoelduo. Hij is ook betrokken bij de Waterrijke Veluwe naast Rob en Miranda van Uden. De uitgaanstips in de EvenementenAgenda worden als anker van het programma om 11.40 uur door Hetty Kolkman bekend gemaakt. Techniek en presentatie in de studio door Gert Roelofsen tussen 10.00 en 12.00 uur. Voor de

schillende aspecten. Zo gaven de respondenten cijfers voor onder andere het assortiment, de kwaliteit van de wijn, maar ook voor deskundigheid van het personeel, informatievoorziening en de indeling van de wijnafdeling. In de totaalbeoordeling van de wijnafdelingen, zijn de respondenten over het algemeen goed te spreken over de kwaliteit, prijs en beschikbaarheid van de wijnen. Uit de cijfers blijkt dat er één retailer is die op elf van de twaalf onderzochte aspecten de hoogste rapportcijfers krijgt, namelijk Plus. Over het algemeen zijn kopers van wijn minder positief over deskundigheid van het personeel in supermarkten. Het kiezen van een wijn is voor veel consumenten lastig. Plus speelt hier wél goed op in, want als het gaat om informatie over wijn en de deskundigheid van het personeel, scoort de retailer bovengemiddeld. De wijnafdeling van Plus scoort daarnaast het hoogst op onder andere kwaliteit van de wijnen, maar ook op zoekgemak, inrichting en overzichtelijkheid.

Winnares reis

Horsthoekruiters laatste wijzigingen, kunt u altijd kijken op www.radio794.nl. Maer tussn neegnde en tiene is Gert Roelofs heer en meester in de kelder van Villa Jacoba als hie de streektaalmuziek uit heel Nederland löt heurn. De Speuldeuze (9.00-10.00 uur) en De Praotstoel (10.00-12.00 uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen) in de Ether. De ontvangers van KPNglasvezel: kanaal 970. Op zondag vanaf 17.00 uur en maandag vanaf 10.00 uur kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren. Ook op de website www. radio794.nl op de voor u geschikte tijd via 794 gemist. Op twitter te volgen via PraotstoelR794.

HEERDE- De uitslagen van de outdoorwedstrijden van LR & PC de Horsthoekruiters Horsthoekruiters te Heerde luiden als volgt: Paarden B-dressuur: 5e prijs Gera Boeve met Piruette 184 pnt, 6e prijs Mirjam v.d. Vosse met Damaika 191 pnt. M1dressuur: 1e en 2e prijs Henrike Koetzier met Bartoli 196/196 pnt, 4e en 5e prijs Laura Koopman met Ulja L 193/184 pnt. Bspringen: 3e prijs Annelies Bakker met Cavalli Z. L-springen: 3e prijs Annelies Bakker met Cavalli Z. Pony’s B-dressuur cat. C: 2e prijs Liset Dezijn met Kayra 180 pnt.

WAPENVELD- Na afloop van het tennistoernooi van TV Wapenveld, waar meer dan 150 partijen werden gespeeld, werd door Gert Visser van Vitax Personenvervoer uit Heerde de eerste prijs, een zes-daagse reis naar Tjechië, aangeboden. De trotse winnares is Ilona Millekamp uit Wezep, ze was hier erg blij mee en haar zus heeft zich spontaan ook opgegeven voor deze reis. Op dinsdag 22 oktober vertrekt deze reis naar het voormalige Oostblok voor de 20ste keer. Het gezelschap, er zijn

nog enkele plekken beschikbaar, vertrekt uit Wapenveld, Heerde en Epe. De reis gaat op de eerste dag naar Jablonec, er worden enkele excursies georganiseerd naar o.a. een glasblazerij, Skoda-museum, de watervallen van Harrachov in Polen en een bezoek aan Praag met Nederlandse gids. Op 27 oktober is de terugreis. Als dank voor het beschikbaar stellen van de reis kreeg de heer Visser een fles wijn van T.V. Wapenveld uitgereikt. Voor informatie en boekingen: Gert Visser, tel. 06-51282151.


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAGGI INNAA 39 2

WEEKENDDIENSTEN

ALGEMENE GEGEVENS

HEERDE ar Huisar artts: Dienstdoend huisarts voor spoedgevallen beHuis 78-6 9818 reikbaar via de Centrale Doktersdienst: Tel. 05 057 8-69 1811 of 090033363 33. 0900-3 633

Vérian ((thuis thuis zor g) thuisz org) Vérian biedt huishoudelijke verzorging, verpleging, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voedings- en dieetadvies in Hattem, Epe, Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten, Epe, Oene, Vaassen en Emst. Voor vragen over de zorg is de Zorglijn van Vérian 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via: 0900-9255.

Apo theek Heer de: Brinklaan 7, 8181 EA Heerde, tel. Apotheek Heerde: 692790. Geopend maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. Zaterdag van 11.00-13.00 uur. Voor spoedmedicatie buiten deze openingstijden bel de Apotheekpost Zwolle: 038-4556227. Tandar O.Veluw e: Bel voor inlichtingen uw eigen andarttsen N. N.O .-V eluwe: tandarts: P. Blankesteijn (692567), K. Haasdijk (695855), C. Kuiters-Puylaert (690300), M.L. v.d. Ven-Visser (691848). Verlo sk undigenpr ak tijk erlosk skundigenpr undigenprak aktijk tijk:: Mami, 038-3761674 Dier enar Dierenar enarttsen: Dierenartsenpraktijk Heerde-Epe, tel. 691368. Spreekuur gezelschapsdieren ma. t/m vr. volgens afspraak. WAPENVELD Huis ar Huisar artts: Dienstdoend huisarts voor spoedgevallen be3 8reikbaar via de Centrale Doktersdienst: Tel. 0 03 44 79595, 05 78-6 9818 33363 33. 447 057 8-69 1811 o off 09000900-3 633 Apo theek Apotheek theek:: Zie apotheek Heerde Verlo sk undigenpr ak tijk tijk:: Mami, 038-3761674 erlosk skundigenpr undigenprak aktijk Tandar andartt s: Info via eigen tandarts: B.L.W. Linthorst (4470050). Dier enar Dierenar enarttsen: Dierenartsenpraktijk Hattem, tel. 0384442512. Dierenartsenpraktijk Heerde-Epe, tel. 691368. Spreekuur gezelschapsdieren ma. t/m vr. volgens afspraak. EPE EN OENE ar Huisar artts: Bel voor inlichtingen tijdens kantooruren uw eiHuis gen huisarts: R. Besijn en M. Feijen-Bleeker (612472), D.M.S. Boon en E.A.de Ruiter (612385); E.J.H. Hut (614830); R. Versteeg (612900). R. en J. van Overstraten (641207). C.R Andeweg (612469).’s Avonds, ’s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen kunt u bellen met de Huisartsenpost, tel. 0900-600 9000). NV Apo theek Epe: Ma.-vr.: 8.00 - 17.30 uur, zat.: 10.00Apotheek 13.00 uur. Apo theek Epe - Willem Tellstraat 17, 8162 ET, Epe. Tel. Apotheek 0578 627199. Openingstijden ma t/m vr 8.00 - 18.00 uur en za van 10.00 - 13.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij Dienstapotheek Apeldoorn tel. 055 578 76 57 Tandar andarttsen: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: Centrum Mondzorg Epe (612397), Tandartsenpraktijk Epe (613870), S.S. Scheffer (612296), M.F.G. Smits (613260), M. v.d. Valk (616242), Tandartspraktijk De Tandhoek (620457), H. Wolters (620067). Verlo sk undigenpr ak tijk La V it a: Silvia de Haan, Elizaerlosk skundigenpr undigenprak aktijk Vit ita beth Olthuis, Liesbeth Post, Adelina van Gurp, tel. 0578575093, b.g.g. oproep via amb.dienst 055-3600189.

KERKDIENSTEN HEERDE Herv.. Gem.: 9.30 uur ds. W.N. van Boeijen, 19.00 uur ds. Herv G.J. Röben. Ger e f. K erk (Ontmoetingskerk): 9.30 uur ds. H. MenkGere Kerk veld, 19.00 uur dhr. A. Kort. Chr e f. K erk Chr.. Ger Gere Kerk erk:: 9.30 en 16.30 uur stud. J.H. Bonhof. Ned. Ger e f. K erk (De Noordgouw): 9.30 uur R.C. VerGere Kerk voorn, 19.00 uur (gez. dienst in GKV) ds. L.W. de Graaff. Ger ef. K erk V rijg.: 9.30 uur stud. R. van den Berg, 19.00 Gere Kerk Vrijg.: uur (gez. dienst met NGK) ds. L.W. de Graaff. Vrije E vang. Gem. (Kruiskerk): 10.00 uur ZendingsEv dienst, 19.00 uur 4e Zomeravondzangdienst. Evang. Gem. Immanuël (‘s-Heerenhof): 10.00 uur dhr. Ruud Tummler. Chris on Heer de (Dorpshuis): 10.00 uur Christtengem. Hebr Hebron Heerde dhr. Woud Bouwman. Evang. Gem. de S chaap spoor Schaap chaapspoor spoortt (De Keet van Heerde): 10.30 uur dhr. Jamo van Dijk. Ned. Pr o t. B ond: 10.15 uur dienst in Hattem. Pro Bond: Wendhor st : 10.45 uur dhr. J. Mondria. endhors L o kkale ale Omr oep Heer de: 9.30 uur Ned. Geref. Kerk Omroep Heerde: Wapenveld, ds. J. Schelhaas. VEE S SEN VEES Herv Herv.. Gem.: 9.30 uur ds. M. Zoeteweij. VO R CHTEN RCHTEN Herv Herv.. Gem.: 9.30 uur ds. G. van der Top. WAPENVELD Herv Herv.. Gem.: 9.30 uur ds. H. Veldhuizen, 19.00 uur ds. L.C. Talsma. H e rrs s te l d H e r v eg. W apen v e l d --W Wez e p v.. Gem. R Re Wa nv p,, (Azaleastraat 4, Wezep): 9.30 en 14.30 uur ds. N.P.J. Kleiberg. Pr o t. Gem. (Petruskerk): 9.30 uur ds. J.P. van Ark, 19.00 Pro uur Vesperdienst, ds. T. Palma. Ned. Ger e f. K erk Gere Kerk erk:: 9.30 uur ds. J. Schelhaas, 16.30 uur ds. J. Horsman. Ger e f. K erk V rijg.: 9.30 uur (in NGK) ds. J. Schelhaas, Vrijg.: Gere Kerk 16.30 uur (in NGK) ds. J. Horsman. Filadelf ia Gem.: 9.30 uur dhr. J. de Geest. Filadelfia EPE Gr o te K erk Gro Kerk erk:: 9.30 uur drs. B. Jansen. Goede Her derk erk Herderk derkerk erk:: 9.30 uur ds. E.S. Klein Kranenburg. Sionsk erk Sionskerk erk:: 9.30 uur dr. T.E. van Spanje, 18.30 uur dr. J. Broekhuis. Her steld Herv Hers Herv.. Gem. Ems Emstt-Epe e e..o. (Kerkzaal: Lange Veenteweg 4a, Epe): 9.30 uur ds. J. Kamerbeek, 18.30 uur ds. N.P.J. Kleiberg. Ger e f. R egenboogk erk Gere Regenboogk egenboogkerk erk:: 9.30 uur ds. A.M. van de Wetering.

Dier enar Dierenar enarttsen: Dierenartsenpraktijk Heerde-Epe, tel. 612273. Spreekuur ma. t/m vr. volgens afspraak. Inloopspreekuur ma. t/m van 17.00-18.00 uur. Dierenkliniek Epe-Centrum, Emmastraat 5. Tel. 0578613121 Dier enbe scherming Epe aas sen: Tel. Dierenbe enbes Epe,, Ems Emstt, Oene en V Vaas aass 613528. Hoofdweg 18, 8166 AC Emst. VAA SSEN EN EMS T AAS EMST Huis ar Huisar artts: Bel voor inlichtingen tijdens kantooruren uw eigen huisarts: R.P. de Groot en N.M. de Groot-Weis (571230); H. Duthler, D. de Reus en H.W. de Reus-de Lugt (571325/ 571330); T.P. Smink (571515); M.H.E. Smale (572800); G.H. Wiechers (661215). ’s Avonds, ’s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen kunt u bellen met de Huisartsenpost, tel. 0900-600 9000). Apo theek S Apotheek Sttellendam: H.J.A. Claessen, apotheker, Dorpsstraat 86, 8171 BT Vaassen, tel. 574848. Geopend ma. t/ m vr. van 8.00-18.00 uur; za. van 10.00-13.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij de dienstdoende apotheek: zie mededelingenbord in de apotheek. Na 24.00 tot 8.00 uur in de ochtend kunt u contact opnemen met 055-3605157. Tandar andartts: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: Tandartsenpraktijk Vaadent 576485. Verlo sk undigenpr ak tijk La V it a: Silvia de Haan, Elizaerlosk skundigenpr undigenprak aktijk Vit ita beth Olthuis, Liesbeth Post, Adelina van Gurp, tel. 0578575093, b.g.g. oproep via amb.dienst 055-3600189. Dier enar ak tijk V aas sen Dierenar enarttsenpr enprak aktijk Vaas aass Praktijk voor landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en paarden. Spreekuren: Maandag t/m vrijdagochtend inloopspreekuur van 8.30 -9.30 uur. Maandag t/m vrijdag afspraken van 13.30-16.00 uur en van 17.00-18.30 uur (uitgezonderd woensdag). Op woensdag is de praktijk vanaf 17.00 uur gesloten. Adres: Laan van Fasna 18, 8172 KH Vaassen, tel: 0578-574427, fax:571243 Dier enar ak tijk v an Duinen Dierenar enarttspr sprak aktijk van Stationsstraat 68, 8171 BZ Vaassen, 0578 571 133

HA TTEM HATTEM Huis ar Huisar artts: Op werkdagen tussen ’s middags 17.00 en ’s morgens 08.00 uur, tijdens de weekeinden (vrijdagmiddag 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur) en tijdens feestdagen kunt u het speciale huisartsennummer bellen: 090033363 33. 0900-3 633 Apo theek Hat Apotheek Hatttem: Vechtstraat 3, Hattem. Openingstijden zaterdag 10.00-12.00 uur. Buiten deze openingstijden dient men voor spoed telefonisch contact op te nemen met Dienstapotheek Zwolle, tel. 038-4556227. Tandar andartts: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: G.J.A. Jacobs (4443931), P.J. de Loor (4443931), E.M. Muller (4441313), F.P.C. van Steenbergen (4441562). Verlo sk undigenpr ak tijk erlosk skundigenpr undigenprak aktijk tijk:: Mami, 038-3761674 Dier enar Dierenar enartts: Dierenkliniek Hattem, tel. 4442512.

Zondag 2 8 juli 2 013 28 2013

H. Mar tinus P ar ochie: zo. 10.00 uur Woord- en ComMartinus Par arochie: munieviering. EMS T EMST Herv Herv.. Gem.: 9.30 uur kand. J. Geerts, 19.00 uur kand. E. v.d. Noort. Her s teld Herv Hers Herv.. Gem. Ems Emstt-Epe e e..o. (zie onder Epe). OENE Herv.. Gem.: 9.30 uur ds. J. van Doorn, 19.00 uur kand. Herv G.M. van Meieren. Her s teld Herv Hers Herv.. Gem. Ems Emstt-Epe e e..o. (zie onder Epe). VA A S SEN AS Herv Herv.. Gem.: 9.30 uur (Tabernakel) ds. C.E. Lavooij, 17.00 uur (buitendienst bij de dorpskerk) ds. C.E. Lavooij. Herv vang.: 9.30 en 18.30 uur ds. J.D. Heikamp. Herv.. E Ev ef. K erk Ger Kerk erk:: 9.30 uur ds. C.E. Lavooij, 17.00 uur (buiGere tendienst bij de dorpskerk) ds. C.E. Lavooij. VGV: Geen viering. Volle E vang. Gem. W oor d en Daad: 10.00 uur dhr. Co Ev Woor oord Kempeniers. RK P ar ochie: zo. 10.00 uur Woord- en CommunieviePar arochie: ring, past. Brylak. TER WOLDE - DE VE CHT VECHT TERW Ger e f. Gem.: 9.30 en 14.30 uur ds. K. Boeder. Gere WELSUM Herv Herv.. Gem.: 10.00 uur dhr. G. Timmer. HA TTEM ATTEM w. : (Andreaskerk): 8.30 uur ds. Th. o t . Gem. i. i.w P rro Palma,10.00 uur ds. J.A.H. Jongkind, 19.00 uur ds. W.H. van Boeijen. G e rre e f. K erk V rijg.: (Open Poort): 9.30 uur ds. M. Kerk Vrijg.: Oosterhuis, 14.30 uur ds. L.W. de Graaff; (Gasthuiskerk): 9.30 uur ds. M. Oosterhuis, 14.30 uur ds. L.W. de Graaff. Chr ef. K erk Chr.. Ger Gere Kerk erk:: 9.30 uur (in Ontmoetingskerk), 19.00 uur drs. C.J. v.d. Bogert. Ned. Ger e f. K erk Gere Kerk erk:: 9.30 uur dienst, 19.00 uur (in CGK) drs. C.J. v.d. Bogert. Vrije B ap e thel: 10.00 en 19.00 uur br. S. van Ba ptt. Gem. B Be der Maas. Ned. Pr ot . B ond: 10.15 uur ds. F. Dijk. Pro Bond: K apel P as aal C en trum De He zenber g: 10.00 uur Pas asttor oraal Cen entrum Hez enberg: mw. D. Lips. ed Chris tian Chur ch: 10.00 uur dhr. RanChris en Christian Church: ered Christt C Cen entter dy de Geus. Pa rrochie ochie O .L. V. tten en Hemelopneming, Hat O.L. .L.V Hattt emer emer-br oek broek oek:: za. 19.90 uur Eucharistieviering. L eemk ule: 9.00 uur Kerktentdienst. eemkule:

Maat schappelijk w erk Maats werk Vérian biedt in de gemeenten Heerde, Hattem en Epe maatschappelijk werk aan. Op kantoordagen kunt u voor vragen over het maatschappelijk werk bellen naar het telefonische spreekuur van 9.00-10.00 uur. Dit spreekuur is bereikbaar via telefoonnummer: 0900-9255. Uitleen hulpmiddelen Voor het lenen van krukken, bedklossen en andere hulpmiddelen kunt u terecht bij diverse uitleenpunten. Hattem: De Waag 6 ma.t/m vrij. 12.30-14.00 uur en ma./do. avond 18.00-18.30 uur. Heerde: Stationstraat 21 ma. t/m vrij. 12.30-14.00 uur en ma./do. 16.30-17.00 uur Epe: Korte Veenteweg 9a ma.t/m vrij. 12.30-14.00 uur en ma./do. 17.00-17.30 uur.. Let op: V Voor hett lenen v van oor he an een artik tikel hett kkunnen van ar tik el is he unnen ttonen onen v an een legitimatiebenoodzak akelijk. wijs noodz ak elijk.Voor het lenen van hulpmiddelen in spoedgevallen op zon- en feestdagen kunt u bellen naar de Zorglijn: 0900-9255. gwink el Zor orgwink gwinkel De Zorgwinkel van Vérian is gevestigd aan de Hofstraat 15b in Apeldoorn. U kunt hier terecht van ma.t/m vrij. van 9.30-17.30 uur. Op donderdag is er koopavond en op zaterdag is de winkel geopend van 10.00-16.00 uur. Bin inttwerk Bintwerk, onderdeel van de welzijnsorganisatie Wisselwerk in Apeldoorn richt zich op het welzijn van alle bewoners van de gemeente Heerde door middel van het organiseren en uitvoeren van jeugd en jongerenwerk, ouderenwerk en buurtwerk. Onder Bintwerk vallen de volgende locaties: ’t Honk in Heerde, “de Stikke” in Veessen, het Senioren Inloopcentrum in Wapenveld, Jongerencentrum Heerde en Jongerencentrum Odyssee in Wapenveld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Bintwerk, tel. 0578-694626 of binnenlopen bij buurthuis ’t Honk, Zwolseweg 29 in Heerde, waar de receptie zich bevindt. Iedere werkdag is men geopend van 9:00 uur tot 16:30 uur.Bezoek ook de website voor informatie over de verschillende welzijnsdiensten van Bintwerk: www.bintwerk.nl Zor gS aam orgS gSaam Rijbewijskeuring: Iedere dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag in Apeldoorn, Regentesselaan 2 en iedere woensdag in Epe, Beekstraat 15-17. Steunkouzenspreekuur: iedere 1e en 3e woensdag van de maand in Apeldoorn Regentesselaan 2; iedere 2e dinsdag en 4e donderdag van de maand in Epe, Beekstraat 15-17. Hoortest: iedere dinsdag en donderdag in Apeldoorn Regentesselaan 2.Info en aanmelden: tel. 055-5889858 op werkdagen van 9.00 - 15.00 uur. Uitleen hulpmiddelen ZorgSaam, Regentesselaan 2, Apeldoorn: maandag t/m vrijdag van 9.30 - 17.30 uur, op zaterdag 9.30 - 17.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u op werkdagen van 17.30 - 20.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur - 16.00 uur terecht bij de Heemhof, Beatrijsgaarde 5 in Apeldoorn. Zorgwinkel De ZorgSaam shop aan de Regentesselaan 2, Apeldoorn is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.30 - 17.00 uur. U kunt gratis parkeren aan de achterzijde (ingang via Regentesselaan). Plat ap de Platfform Gehandic Gehandicap apttenbeleid Heer Heerde is belangenbehartiger voor mensen met een handicap en/ of chronische ziekte in de gemeente Heerde. Info: info@pgheerde.nl en via website: www.pgheerde.nl Vrijwilliger scen tr ale InZe t rijwilligers entr trale In-Z Vrijwilligerscentrale In-Zet bemiddelt bij vraag & aanbod van vacatures tussen organisaties en vrijwilligers,geeft informatie & advies en speelt in op maatschappelijke ontwikkelingen. Inl.: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Stationsstraat 25, Epe. Tel.: 0578 – 67 67 67. E-mail: info@in-zet.nl Cen tr aal Meldpun rijwilliger s Hulp entr traal Meldpuntt V Vrijwilliger rijwilligers de apen veld, V ee ssen, V or ch Heerde de,, W Wapen apenv Vee ees Vor orch chtten. Heer Meer dan twintig vrijwilligers-organisaties werken samen om ook u zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoals met: - maaltijd-verzorging; -oppassen -hand- en spandiensten; -autovervoer; -terminale zorg; -gezelschap houden; -boodschappen doen; -belangen behartiging; Voor hulp of informatie (ook bij twijfel) kunt u bellen met: ENTR AAL MELDPUNT v oor vrijwilliger shulp el. CENTR ENTRAAL voor vrijwilligershulp shulp,, ttel. (05 78) 6 92525. Open op werkdagen van 8.30-11.30 uur. (057 69 S W O/E - W s t euning - S Welzijn Onders Stt eunpun eunpuntt elzijn & Onder Ouder en / S or g, Informatie, Advies Ouderen Stteunpun eunpuntt Man Manttelz elzor org, en Ondersteuning Ouderen en Mantelzorgers, Preventief Huisbezoek 75+, Sociaal Culturele Activiteiten, Voorlichtings-bijeenkomsten, Ontmoetingsochtenden en respijt-arrangementen mantelzorgers, Voor Elkaar in de Buurt (Gezond Ouder Worden), Hulp bij Thuisadministratie, Formulierenteam (voor alle burgers), Maaltijdservice aan huis, Multi Disciplinair Team 55+ Bezoek adr es: Stationsstraat 25, 8161 CP Epe. Postadr es : oekadr adre adre Postbus 282, 8160 AG Epe. Tele eleffoon oon: 0578 – 620988 (08.30 - 12.30 uur) Tele eleffa x x: 0578 – 628395. E-mail info@swoepe.nl sit e : www.swo-epe.nl, Directeur: Sjaak Bijl E-mail: Web ebsit site sjaak.bijl@swoepe.nl, Ouderenadviseur: Fenny Borger Email: fenny.borger@swoepe.nl, Consulent Mantelzorg: G. Elskamp, gerrita.elskamp@swoepe.nl Sociaal Cultureel Werker: Linda Seinstra: E-mail: linda.seinstra@swoepe.nl

winkel el Epe Wetswink SWO/E i.s.m. Koppel in Opvang en Welzijn, spreekuur in Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 Epe. Maandag; 19.30 – 20.30 uur verpleging en kr Thuis org aamzor kraamz huisv g or aamz Deventer, telefoon 0570-685899. Voor informatie: www.vte-thuiszorg.nl g or aamz LANCELO org aamzor kraamz OT kr LANCEL Nieuwe Deventerweg 94a, 8014 AK, Zwolle. Tel. algemeen: 088 – 0660252 (tijdens kantooruren), Bevallingslijn: 06 – 300 63 275 (alleen voor bevallingsmeldingen, 24-uur per dag) UITV AAR TVER O MORI UITVAAR AARTVER TVER.. MEMENT MEMENTO Brinklaan 4a, Heerde, tel. 0578-691846 UITV AAR T VER TSTE EER” UITVAAR AART VER.. “DE LAA LAAT Merelweg 24, Wapenveld, tel. 038-4470470 St. vrijwillige hulpdiens de Kruimels chaar Epe ". hulpdienstt ""de Kruimelschaar Epe". Voor maatschappelijke hulpverlening in Epe, Emst en Oene daar waar professionele krachten, familie, kennissen of buren - door welke oorzaak dan ook - niet in staat zijn om hulp te bieden. Tel.: 0578 - 615136 of mobiel 06-101359 80. Voor intensieve en terminale zorg: 06-23795462. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Vrijwillge hulpdiens oor Mek aar Hat hulpdienstt V Voor Mekaar Hatttem 06-22066754, tijdens werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur Slach dWest V eluw e Slachttofferhulp Noor Noordd-W Veluw eluwe Tel. 0341-426402, Burgstraat 2a, 3841 ED Harderwijk. Stich ting Nat uurlijk W elzijn tichting Natuurlijk Welzijn Schakel tussen reguliere en alternatieve (aanvullende) gezondheidszorg. Op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen tel. bereikbaar via 0578-615569. Postbus 31, 8160 AA Epe. Maat sch. Diens Ge zondheids zor g Maats Diensttverlening/ erlening/Ge Gez ondheidsz org Elke vrijdagmorgen vanaf 9.00 uur in de Wieken gesprekstherapie voor mensen met psychische en somatische klachten, fobieën, depressies e.d. Ontspanninsoefeningen voor mensen met stress e.d. (geen yoga) aan huis, Wilgenhof 31, Vaassen, tel. 06-16991121 / 0578-842813 Stich ting W elzijn Hat tichting Welzijn Hatttem Daendelsweg 2, 8051 DX Hattem. Telefoon 038-4432881, info@swhattem.nl Stich ting K orr elatie tichting Korr orrelatie Voor (anonieme) hulp, informatie en advies bij psychische en psychosociale problemen. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 – 18:00. 0900 – 1450 (15 ct/ pm)Mailen kan 24 uur per dag naar vraag@korrelatie.nl Chatten kan op werkdagen van 09:00- 17:30 via www.korrelatie.nl Philadelphia Z or g Gelderland Noor d Zor org Noord Onderdeel landelijke St. Philadelphia Zorg Wij verlenen ondersteuning, zorg en begeleiding aan mensen met een handicap. De zorg variërt van intensieve zorg, gedurende 24 uur per dag, van meervoudig gehandicapten of ouderen tot enkele uren begeleiding per week voor (bijna) zelf zelfstandig wonenden. Ook kunt u bij ons terecht voor o.a. advies (bijv. over persoongebonden budget, thuiszorg, logeermogelijkheden en vakantieopvang. Wilt u meer info: 055-3680440, postbus 10110, 3701 GC Apeldoorn Klach o Ge Klachtten en In Infformatiebur ormatieburo Gez ondheidsz org zondheids zor g de Epe/Heer /Heerde Stedendriehoek Epe /Heer Tel. 055-5414618 van 10.00-14.00 uur. Spreekuren: dinsdag 12.00 - 14.00 uur, vrijdag 10.00 - 12.00 uur. Dier enbe scherming Dierenbe enbes De dierenambulance Zwolle rijdt voor gewonde en zieke dieren ook voor Hattem. In voorkomende gevallen kunt u bellen: 06-25120505. Voor klachten kunt u de dierenbescherming Hattem bellen, tel. 038-4445746. Voor vermiste/gevonden dieren is het tel.nr. 038-4445075 .

COLOFON Redactie/ Corinda v.d Worp- Striker Aquisitie Miriam ten Broeke Chantal Sahanaja Ronald Kloekke Irma Vos Bezoekadres Molenweg 24a Postadres Postbus 90 8180 AB Heerde Telefoon 0578-691911 E-mail villamedia@online.nl Druk Hoekstra Krantendruk Oplage 28.250 ex. Bezorging 0342-471884


S C H A A P S K O O I - D I N S D A G 23 J U L I 2 0 1 3 - PA PAG GIIN NAA 40 2

Schaapskooi week 30 2013  
Schaapskooi week 30 2013  
Advertisement