Page 1

Schaapskooi Oplage 28.250 exemplaren 25e jaargang nr.44, 6 juli 2010

NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD

Heerde •

Wa p e n v e l d •

Ve e s s e n •

Vo r c h t e n •

Hattem •

Epe •

50 jaar getrouwd

HEERDE- Wim en Johanna Eilander uit Heerde vierden afgelopen week hun 50-jarig huwelijk. Ze kennen elkaar al vanaf de basisschool. “Ik kwam in de derde klas bij haar in de klas van de Emmaschool”, vertelt Wim. De verkering kwam pas later. “Mijn vrouw was naar Wezep geweest op visite. Ik ging met een stelletje jongens fietsen naar Wezep. Ik zag haar op de terugweg en zei tegen de jongens; gaan jullie maar verder, ik ga met haar mee.” Zo ontstond er iets moois tussen hen. Johanna was toen 19 jaar en Wim 20 jaar. Na drie jaar verkering traden ze in het huwelijksbootje. “We hebben ons laten inschrijven bij het gemeentehuis en zijn 14 dagen later getrouwd. Ik ben niet voor haar op mijn knieÍn geweest”, grapt hij. “Dat doe je nog steeds niet”, voegt ze toe. Het eerste jaar van hun huwelijk woonden ze in het huis van de ouders van Wim. “Toen gingen we naar ’t Veen in een zomerhuisje van Van Apeldoorn vlakbij het Heerderstrand.” Na tien jaar verhuisden ze naar de Lupineweg waar ze het grootste deel van hun leven hebben gewoond; 37 jaar. Sinds anderhalf jaar wonen ze in een seniorenwoning aan de Doelbeekseweg. “Het bevalt ons prima. Alles op de begane grond.” Ze hebben twee kinderen gekregen; twee meiden. “En we hebben vijf kleinkinderen.” Wim heeft na de ambachtsschool gewerkt als huisschilder. “Van daaruit heb ik bij verschillende bazen

Emst •

Oene •

Va a s s e n •

We l s u m

MEUBELEN

S L A P E N

www.pijnappel.info Pijnappel Twello | Duistervoordseweg 54 | T 0571 - 271526 Pijnappel Heerde | Dorpsstraat 35 | T 0578 - 691612

Auto Palace

Stationsstraat 9-11, Heerde www.autopalace.peugeot.nl Tel:088-0035535 heerde@autopalace.peugeot.nl

Peugeot 3008

gewerkt.” Zo heeft hij twee jaar op het laboratorium bij Sikkens Smit gewerkt en is hij van daaruit weer de bouw ingegaan. “Daarna ben ik in Wezep in de kazerne als rijksambtenaar aan de slag gegaan met het schilderen en spuiten van tanks en jeeps. Na drie jaar ben ik daar op kantoor gekomen tot mijn 55e. Toen kon ik er na een reorganisatie vervroegd uit. Dat heb ik wel even thuis overlegd, maar mijn vrouw zei ‘dat moet je maar mooi doen’.”

Beide kinderen wonen eveneens in Heerde; het dorp waar het echtpaar mee vergroeid is. “We zijn geen vakantiemensen”. Het echtpaar is tevreden met wat ze hebben. “Van mij mag het nog wel een poosje zo blijven.” Ze zijn nog steeds erg in hun sas met elkaar. “Het gaat vanzelf, je moet geen ruzie maken”. Johanna voegt toe: “We helpen elkander.” Vrijdag gingen ze met familie en vrienden uit eten bij de Spikke vanwege het jubileum.

“een heilige koe verdient de beste verzorging� Berghorst verzorgt uw auto tot in de puntjes. Of het nu gaat om een correcte autoschade afhandeling een grondige wasbeurt of een complete schoonheidsbehandeling, uw auto is in goede handen. autoschade garantiebedrijf, wasstraat en poetscentrum

GEBR. BERGHORSTĂ’ BV ###Ă’ www.aalbertsinstallatietechniek.nl

AALBERTS Installatietechniek

Heerde, Molenweg 9, Tel: 0578-691199

Tot 80% korting ? Zie onze advertentie elders in deze krant !

Oene tel. 0578 - 641294

NIEUW E-MAILADRES SCHAAPSKOOI villamedia@online.nl

Hoornerfeest Zomerfeest VAASSEN- De Stichting Buurtraad Geerstraat hield afgelopen weekend haar traditionele Zomerfeest. Op vrijdag 2 juli werd bij tropische temperaturen het tentfeest geopend door de penningmeester Drikus Jansen. Het begon met een bingomiddag voor senioren, die helaas niet zo goed werd bezocht. Om 16.00 uur verzamelde een flink aantal mensen zich in de tent voor het grote scherm. Met oranje kleding, vlaggen en vuvuzelaÂ’s werd het Nederlandse team flink aangemoedigd in de wedstrijd tegen BraziliĂŤ. Wat een vreugde en een feest toen Nederland de wedstrijd won en zich daarmee plaatste voor de halve finale. Â’s Avonds was het iets afgekoeld en kon de zeskamp beginnen. Kracht, intelligentie en behendigheid van de

verschillende teams werd op de proef gesteld. Het team dat daar het best in slaagde was Actie com V&L. Op een tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Shanai en Pico1. Na al die strijd was er een optreden van ‘7 op de Schaal van Richter’ waarbij er menig drankje gedronken werd. De kinderen deden zaterdag hun best tijdens de spelmiddag die helemaal in het teken stond van water. Zo was de brandweer aanwezig om bij iedereen het hoofd koel te houden. En aan het eind van de middag deden de teams hun best om het volleybaltoernooi te winnen. De winnaar dit jaar is het team IJzerbos. AVL Blokkers en de Kanaries eindigden op een respectievelijk tweede en derde plek. ’s Avonds werd er vogel geschoten. De

eerste vleugel werd geschoten door Tineke Brummel, de tweede door DaniÍl Vosselman. De start werd geschoten door Leo Dijkman en de kop door Henk Bos. Uiteindelijk werd de ‘vogel’ geschoten door Ans Band en hiermee behaalde zij de titel ‘Schutterskoningin van de Geerstraat 2010’. Daarna was er livemuziek van New Leaf. Zo liet de Geerstraat weer eens zien waar een klein buurtschap groot in kan zijn. Op beide avonden werd er ook een verloting gehouden, maar helaas zijn nog niet alle prijzen opgehaald. Voor vrijdagavond zijn dit ‘rose 764’ en voor de zaterdag ‘blauw 292’ en ‘wit 612’. Bent u de gelukkige winnaar dan kunt u contact opnemen met Buurtraad Geerstraat en uw prijs alsnog ophalen.

HOORN- Degenen die meededen aan het Hoornerfeest, hadden er prachtig weer bij. Donderdag, vrijdag en zaterdag was het wederom feest op de feestweide aan de Beatrixweg in Hoorn. Het programma begon met een avond voor senioren, vrijdag waren de kinderen aan de beurt met een disco en was er Â’s avonds eveneens een zeskamp voor de buurteams. Zaterdag werd begonnen met een muzikale optocht naar de feestweide vanaf de jenaplanschool onder begeleiding van het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina. Daar was een rommelmarkt gaande, een kermis en deden de kinderen hun best bij allerlei spellen. De buurtzeskamp ging Â’s middags door na demonstraties van een hondenschool. De avond werd afgesloten met verschillende optredens van o.a. de bands Reflex en de Gebroeders Ko.


PAGINA 22 SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA

)NFORMATIEVANDEGEMEENTE Gemeentehuis Bezoekadres Marktstraat 1, 8181 JE Heerde Postadres Postbus 175, 8180 AD Heerde Telef oonnummer elefoonnummer (0578) 699 494 Faxnummer (0578) 695 288 E-mailadres gemeente@heerde.nl Internetsite www.heerde.nl

Openingstijden ‘s morgens 08.30 - 12.30 uur ‘s middags alleen op afspraak telefonisch bereikbaar 08.30 - 16.00 uur Burgerzaken ook iedere maandag •van 16.30 tot 19.30 uur geopend.

Paardenrustpunt bij kiosk Elburgerweg

Bij de kiosk aan de Elburgerweg is sinds kort een paardenrustpunt ingericht. Ruiters kunnen bij het rustpunt hun paard stallen en genieten van een consumptie bij de kiosk. Het paardenrustpunt is mede op verzoek van de ruiters zelf en in overleg met de beheerder van de kiosk geplaatst. Op dit moment is er ruimte voor drie paarden. Aan de hand van het gebruik en de reacties wordt bekeken of er behoefte is aan meer ruimte. Als dat het geval is, kan de paardenrustplaats worden uitgebreid.

Burendag 2010: Een goed idee voor de buurt

Telef oonnummers: elefoonnummers: Servicelijn (0578) 69 95 99 E-mailadres servicelijnow@heerde.nl

OV-chipkaart, ook voor u? Reist u wel eens, of geregeld, met het openbaar vervoer? Dan komt u ongetwijfeld in aanraking met de OV-chipkaart. Deze kaart vervangt in de komende tijd steeds meer de strippenkaart en het treinkaartje. Op de Veluwe blijven de ‘oude’ kaarten voorlopig nog wel geldig. Wat betekent de OV-chipkaart voor u? Moet ik een kaart aanschaffen? Op een gegeven moment zijn strippenkaarten en treinkaartjes niet meer geldig en kunt u alleen nog met de OV-chipkaart reizen. Maar als u wilt, kunt u nu ook al op de Veluwe met de OV-chipkaart reizen. U kunt dan kiezen uit drie soorten kaarten: - Persoonlijke OV-chipkaart Deze heeft u nodig als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van 65+korting. Als u nu al een NS-jaarkaart of NS-kortingskaart heeft met het roze chipkaartlogo, dient deze ook als persoonlijke OV-chipkaart. - Anonieme OV-chipkaart Hierbij staan geen persoonlijke gegevens op de kaart. Deze is door meerdere mensen te gebruiken, maar niet gelijktijdig. Ook kunt u geen gebruik maken van bijvoorbeeld de 65+-korting. - Wegwerpchipkaart Deze kaart is bedoeld voor een bepaald aantal dagen of ritten. Waar kan ik een kaart kopen? De OV-chipkaart kunt u aanschaffen via de website www.ovchipkaart.nl. U kunt echter ook een aanvraagformulier halen bij Primera in Heerde of Wapenveld, of terecht bij het servicepunt van Veolia voor de Veluwe, Stationsplein 20 in Apeldoorn. Veolia maakt in deze regio nog geen gebruik van de wegwerpchipkaart. Wanneer u een persoonlijke kaart aanschaft, heeft u een identiteitsbewijs en een pasfoto nodig. Hoe reis ik met de kaart? Eerst moet u een saldo op de kaart zetten. Dit kan in onze gemeente bij Primera in Heerde of Wapenveld. Bij een persoonlijke OV-chipkaart heeft u ook de mogelijkheid om deze automatisch op te laden. Bij het begin houdt u de kaart bij de kaartlezer, die u herkent aan het roze logo. Een groen signaal en een positief geluid geven aan dat dit goed is gegaan. Bij het uitchecken moet u de kaart ook laten aflezen. Ook dan krijgt u weer een signaal.

Loket Welzijn en Zorg: (0578) 69 95 65 afspraak buiten openingstijden mogelijk

Afvalinzameling Vragen? Heeft u nog vragen over de OV-chipkaart? Dan kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl, of telefoonnummer 0900-0980. Voor algemene informatie over de kaart, het gebruik of het aanvragen hiervan, kunt u ook terecht bij Primera in Heerde of Wapenveld.

K lan vic e ROV A: lanttenser enservic vice ROVA: (038) 4273777 info@rova.nl

Opvang zwerfdieren tussen 08.00 en 17.00 uur: (0578) 699532 (gemeentewerf ) na 17.00 uur en in het weekend: 06-20766622 (T. Vos)

Voor meer informatie Eerdere publicaties, gemeentenieuws, B&W-besluitenlijsten raadsagenda’s en - verslagen, vacatures en informatie over diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.heerde.nl.

Zaterdag 25 september wordt de jaarlijkse Burendag gehouden. Het gemeentebestuur van Heerde beveelt deze dag weer van harte bij u aan en roept buurtverenigingen op om er een mooie dag van te maken. Het organiserende Oranje Fonds wil samen met u tijdens een Buurt Brainstorm graag meedenken over goede ideeën om deze dag nog leuker te maken. Goede ideeën kunnen tot € 500,— vergoed krijgen van het Oranje Fonds. Wanneer u goede ideeën heeft voor buurtactiviteiten, kunt u die aanmelden via de website www.burendag.nl. Op de website kunt u zich ook laten inspireren door ideeën uit andere

buurten. Dit jaar organiseert de Burendag daarnaast de Buurt Brainstorm. Tijdens deze brainstorm kunt u samen met de buurt en onder deskundige begeleiding tot goede ideeën komen voor de buurt. Als u een Buurt Brainstorm wilt ontwikkelen, kunt u zich hiervoor aanmelden via www.burendag.nl. Burendag Douwe Egberts ontwikkelde in 2006 de Burendag. Vanaf 2008 deed ook het Oranje Fonds mee. Het doel is om mensen uit de buurt weer dichter bij elkaar te brengen. Vorig jaar bracht de feestdag meer dan 640.000 buren bij elkaar en meer dan 14.000 activiteiten gaven de buurt een gevoel van thuis.

Verkeershinder Eperweg De provincie Gelderland werkt momenteel aan de aanleg van het transferium Horsthoek. Hierdoor zal voor het verkeer op de Eperweg (N794) ter hoogte van de op- en afritten van de A50 tussen 5 en 17 juli enige overlast ontstaan. De eerste week wordt gewerkt aan de zuidbaan van de Eperweg en de zuidelijke op- en afrit van de A50, de tweede week aan de noordbaan van de Eperweg en de noordelijke op- en afrit van de A50. Het verkeer tussen Epe en Heerde en van de niet afgesloten op- en afrit wordt met een verkeerslicht per richting over de rijbaan geleid waarop niet wordt gewerkt. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de fietspaden. Met verkeerslichten kan dit verkeer veilig oversteken naar het fietspad aan de overzijde van de Eperweg. Uitgebreide informatie is te vinden op www.heerde.nl onder Actueel > verkeersmaatregelen.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 3 2

4WWWHEERDENL

Eikenprocessierups blijft voor overlast zorgen in Heerde

Inkijk in de gemeente

De eikenprocessierups blijft voor overlast zorgen in de gemeente Heerde. De gemeente is druk bezig met het opsporen en verwijderen van eikenprocessierupsen uit talloze bomen. Als u in contact komt met de brandharen van de rups, kunnen klachten ontstaan, zoals jeukende huiduitslag en bultjes, ogen kunnen rood en dik en/of ontstoken raken. Verder kunt u ook last krijgen van verschijnselen die lijken op een verkoudheid en algehele malaise. In een enkel geval ontstaat een shock als gevolg van een allergische reactie. De droge weersomstandigheden zorgen ervoor dat de haren van de rupsen in een straal van honderd meter rond de nesten overlast kunnen blijven veroorzaken. Ook oude nesten van vorig jaar bevatten veel brandharen, die kunnen verwaaien Hoe voorkomt u ongemakken? Om ongemakken te voorkomen is het belangrijk dat u elk contact met de rupsen en de nesten ver-

mijdt. Probeer wegen te omzeilen waar eikenbomen met veel processierupsen staan. Draag, in een gebied waar de eikenprocessierups voorkomt, kleding die hals, armen en benen bedekt en ga niet op de grond zitten.

water. Na contact met rupsen of brandharen niet krabben of wrijven. Was zo nodig alle kleren (lang programma van de wasmachine op zo hoog mogelijke temperatuur).

Heeft u klachten dan is het belangrijk om te voorkomen dat de brandharen zich verder over het lichaam verspreiden. ‘Strip’ de huid met plakband om brandharen te verwijderen (vlak na blootstelling). Was of spoel de huid en ogen goed met lauw-

Uitgebreide informatie over de eikenprocessierups is te vinden op diverse websites (www.lnv.nl en www.ggdijsselland.nl). Ook kunt u contact opnemen met het Team Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland via telefoonnummer 0900- 277 77 77 of e-mail milieuengezondheid@ggdijsselland.nl.

Baarmoederhalskankeronderzoek bij vrouwen geboren in 1960 Baarmoederhalskanker komt bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het meest bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom krijgen vrouwen uit deze leeftijdsgroep eens in de vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Deze vorm van kanker kan door een eenvoudig onderzoek, het uitstrijkje, in een vroeg stadium worden ontdekt. Bij een vroege ontdekking en goede behandeling is genezing in bijna alle gevallen mogelijk. Deelname aan het onderzoek is gratis. Bent u geboren in 1960? Alle vrouwen uit de regio Twente, IJssel- en Vechtstreek die in 1960 geboren zijn, hebben tussen 10 mei en 25 juni 2010 via Bevolkingsonderzoek Oost of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek gekregen. Valt u in deze doelgroep en heeft u geen uitnodiging gehad? Neem dan contact op met uw eigen huisarts of Bevolkingsonderzoek Oost, telefoon 053 - 4800520 (maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur). Meer informatie? Wilt u weten wanneer u een oproep kunt verwachten, wanneer u niet hoeft deel te nemen of wat u moet doen als u zwanger bent of borstvoeding geeft? Neem dan een kijkje op de website www.bevolkingsonderzoekoost.nl

Activiteiten zaterdag 10 juli - historische koetsentocht vanaf molen De Vlijt; organisatie Menvereniging Het Wapenvelds Gerij - boerderijenfietstocht; organisatie Stichting HOES - van 10.00 tot 16.00 uur: schuurverkoop aan de Veldweg 13 te Heerde - van 13.00 tot 21.00 uur: eiermarkt in centrum van Veessen; organisatie Muziekvereniging VIVO dinsdag 13 juli - van 14.00 tot 21.00 uur: 1e Hessendag in het centrum van Heerde

We willen dat het hier net zo netjes is als onze eigen voortuin De dood is voor veel mensen een onderwerp dat vermeden wordt, maar Henk van Werven en Erik van der Laan hebben er vrijwel dagelijks mee te maken. Zij hebben het beheren van begraafplaatsen zelfs als vak gekozen. Erik van der Laan is voornamelijk in Heerde te vinden en Henk van Werven in Wapenveld. Maar zij vervangen elkaar ook, want een begraafplaats moet er altijd netjes uitzien, ook in de vakantieperiode. Henk en Erik afwisselend aan het woord: “Het lijkt een eenzaam beroep, een hele dag op een begraafplaats, maar je komt veel in contact met nabestaanden van overledenen. Dat maakt het vak ook heel boeiend. Er zijn mensen die wekelijks zijn te vinden op de begraafplaats. Maar het zijn ook mensen die pas iemand hebben verloren en het verlies een vaste plek willen geven. Soms spreken ze je aan en dan vertellen ze wat over de persoon. Het lucht de mensen vaak op als ze erover kunnen praten. We krijgen dan wel eens complimenten over ons werk, omdat het graf of de begraafplaats zo goed verzorgd is. We willen dat het hier net zo netjes is als onze eigen voortuin!â€? “Onze hoofdtaak is het onderhouden van paden, beplanting en graven. Daarnaast zorgen we natuurlijk voor het delven van graven. Het onderhoud verschilt sterk per begraafplaats. Begraafplaats Engelmanskamp ligt midden in het bos en er groeit minder onkruid dan in Wapenveld, waar het veel groener is. Maar bomen kunnen ook overlast veroorzaken. We hebben wel eens een storm gehad waarbij ruim vijftig bomen waren omgewaaid. Met man en macht moesten de bomen worden verwijderd, want in de middag was er een begrafenis. Gelukkig worden we met het onderhoud ondersteund door de Felua-Groep, anders kun je niet eens vrij nemen.â€? “Er is geen begrafenis hetzelfde. Het is niet altijd droefenis, het is ook wel met een lach. Het hangt ook van de wensen van de overledene af en hoe de nabestaanden ermee omgaan. Er moet altijd ĂŠĂŠn van ons bereikbaar zijn, want je weet nooit wanneer er iemand komt te overlijden. Overdag worden we gebeld door een collega van burgerzaken, in de avond of het weekend door de uitvaartondernemer. We maken veel overuren, want een begrafenis wil je in goede banen leiden en is niet aan tijd gebonden. Maar dat maakt niet uit, want het werk geeft veel voldoening.â€? “Ook wij gaan met onze tijd mee. We hebben net een columbarium of urnenmuur in gebruik genomen waarin urnen kunnen worden geplaatst. We hadden al een urnenveld en een strooiveld voor het begraven of uitstrooien van as. Maar ook op het gebied van onderhoud wordt gemoderniseerd. Om het zware werk te verlichten hebben we een nieuw transportmiddel met kiepbak die 360 graden kan draaien. Het scheelt ook tijd. Die tijd kunnen we weer gebruiken om nog meer aandacht aan de begraafplaatsen te besteden.â€? Henk van Werven en Erik van der Laan.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA PAGINA 24

4WWWHEERDENL

Fotowedstrijd voor gemeentegids In januari 2011 komt de nieuwe gemeentegids uit. Voor de aankleding van die gemeentegids organiseert de gemeente Heerde een fotowedstrijd. Hebt u mooie of bijzondere foto’s van onze gemeente? Wij plaatsen graag een selectie in onze gemeentegids. Onze voorkeur gaat uit naar foto’s met dynamiek, waarin mensen centraal staan. De drie mooiste foto’s worden beloond met een prijs. Hoe doet u mee? Mail uw mooiste foto’s voor 1 augustus naar fotowedstrijd@heerde.nl onder vermelding van uw naam, adres en het onderwerp ‘Fotowedstrijd gemeentegids’. Meer informatie en voorwaarden Kijk ook bij Fotowedstrijd op www.heerde.nl voor meer informatie en voorwaarden Verras ons met uw mooiste foto’s!

Afsluiting wegen In verband met de eiermarkt zijn op 10 juli tussen 11.00 en 21.30 uur de volgende wegen in Veessen afgesloten voor het doorgaand verkeer: - Kerkstraat, vanaf de IJsseldijk tot de Hogeweg; - Veesser Enkweg, vanaf de Kloosterakkers tot de Kerkstraat. Dinsdag 13 juli zijn de volgende wegen in Heerde van 10.00 tot 22.00 uur afgesloten in verband met de 1e Hessendag: - Dorpsstraat (vanaf Welgelegen tot de inrit naar de gemeentewerf); - Bonenburgerlaan (vanaf de Dorpsstraat tot de Vicarielaan).

Vooraankondiging bestemmingsplan Brede School Heerde-West Het college van Heerde maakt overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereidt voor het realiseren van de Brede School Heerde-West. Het plangebied ligt tussen Rhijnsburglaan

en De Pagenberg, ten noorden van het voetpad naast De Pagenberg 10B en Rhijnsburglaan 7 en ten zuiden van De Pagenberg 12 en Rhijnsburglaan 9-15, ter plaatse van de Margrietschool, de gymzaal, basisschool De Spreng en De Pagenberg 10C en het tussenlig-

gende gedeelte van de A. Lijphartlaan. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer Ortelee van de afdeling Ruimte, tel. 0578 699457

Functieverandering bij agrarische bedrijven Het college van Heerde heeft in zijn vergadering van 1 juni 2010 een eenduidige werkwijze voor Functieverandering vastgesteld. Deze werkwijze treedt per direct in werking. De regio Noord-Veluwe wordt gekenmerkt door veel agrarische bedrijven. Veel agrarische bedrijven stoppen waarbij de leegstand van deze bedrijven zorgt voor een verrommeling in het buitengebied. De regio Noord-Veluwe, waarin de gemeente Heerde is gelegen, heeft de “Streekplanuitwerking Functieverandering� opgesteld. Doelstelling van deze streekplanuitwerking is om via hergebruik en/of functieverandering van vrijkomende agrarische bedrijven de leefbaarheid in het landelijk gebied te verhogen. In de uitwerking worden kaders gesteld per gebiedstype voor: 1. functieverandering naar wonen; 2. functieverandering naar nevenactiviteiten; 3. of functieverandering naar werken. Bij de behandeling van verzoeken blijkt dat het regionale beleid onvoldoende specifieke kaders hanteert. Hierdoor zijn verzoeken lastig te beoordelen c.q. te toetsen. Door de afgesproken werkwijze kan de gemeente verzoeken beter en gerichter behandelen waardoor de aanvrager adequater wordt geholpen. De werkwijze richt zich op functieverandering naar wonen. De regionale streekplanuitwerking is hierin opgenomen, dezelfde regels worden gehanteerd. De werkwijze stimuleert het benutten van een deskundig landschapsarchitect en de toetsing van de aanvraag door een ervenconsulent. Een verzoek om functieverandering blijft natuurlijk altijd maatwerk. Meer informatie over functieverandering vindt u op www.heerde.nl.

Inzameling oud papier Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde. Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks gelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij ĂŠĂŠn van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen. Bij de Petruskerk van de Protestantse gemeente Wapenveld kan iedere zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur oud papier worden ingeleverd op het kerkplein aan de Valkstraat. Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 7 en 16 juli oud papier in bij het clubhuis aan de Veldweg 1b. De Hervormde Gemeente Wapenveld haalt zaterdag 10 juli vanaf 08.30 uur oud papier op. Ook kan die dag tot 10.30 uur oud papier worden gebracht bij de containers achter de kerk aan de Manenbergerweg.

Ingekomen bouwaanvragen Het college van Heerde heeft in de periode van 23 juni 2010 tot 30 juni 2010 de volgende bouwaanvragen ontvangen: een aanvraag om lichte bouwvergunning voor: - het gedeeltelijk plaatsen van 2 dakkapellen op het perceel Meenseweg 2 te Heerde - het gedeeltelijk vergroten van een bijgebouw op het perceel Prof. Brummelkampstraat 3 te Wapenveld - het veranderen van een carport in een garage op het perceel Julianalaan 14 te Heerde een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor: - het geheel plaatsen van een ligboxenstal (betreft een gewijzigde aanvraag) op het perceel Plakkenweg 21 te Heerde - het gedeeltelijk vergroten van een bijgebouw met berging op het perceel Bonenburgerlaan 68 te Heerde - het plaatsen van een bijgebouw op het perceel Singelweg 4 te Heerde - het geheel plaatsen van wanden om overkapping op het perceel Bonenburgerlaan 14 te Heerde Een bezwaar- of beroepschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De bouwplannen kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimte, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 2 5

4WWWHEERDENL

Verleende kapvergunningen Het college van Heerde heeft een vergunning verleend voor het kappen van:

Indienen bezwaar- of beroepschrift Wanneer een besluit over een vergunning of ontheffing u rechtstreeks in uw belang treft, kunt u binnen zes weken na dagtekening van het besluit hiertegen een bezwaar- of beroepschrift indienen, afhankelijk van het type besluit.

-

20 elzen, 5 essen en 10 coniferen, staande op het perceel Broekstraat 1 te Heerde Verzonden: 30 juni 2010

Verleende bouwvergunningen

Wanneer u bezwaar wilt maken tegen een besluit, doet u dit bij het college van Heerde. Een beroep moet u sturen naar de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AA Zutphen. Een bezwaar- of beroepschrift moet duidelijk uw naam, adres en datum vermelden. Daarnaast moet u het besluit omschrijven waar u op reageert en waarom u daartegen bezwaar of beroep aantekent. Bij het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen.

Het college van Heerde heeft de volgende bouwvergunningen verleend: lichte bouwvergunning voor: - het gedeeltelijk vergroten van de woning/berging op het perceel Kuipersakker 1 te Heerde - het plaatsen van een dakkapel op het perceel Eperweg 41 te Heerde Verzonden: 22 juni 2010 reguliere bouwvergunning voor: - het plaatsen van een overkapping van terras op het perceel Meester Nijhoffstraat 19 te Heerde Verzonden: 22 juni 2010 - het geheel plaatsen van een schuur/berging op het perceel Dominee van Meursstraat 5 te Wapenveld - het aanbrengen van uit riet bestaande dakbedekking op de woning op het perceel Groteweg 61 te Wapenveld Verzonden: 24 juni 2010 - het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Kerkweg 24 te Vorchten - het geheel oprichten van een woning op het perceel Parkweg 9 te Wapenveld Verzonden: 25 juni 2010 - het plaatsen van een zwembad op het perceel Parkweg 17 te Wapenveld Verzonden: 28 juni 2010 Tegen deze besluiten kunt u bezwaar aantekenen.

Verleende sloopvergunningen Het college van Heerde heeft de volgende sloopvergunningen verleend: -

voor het verwijderen van de dakconstructie van de woning op het perceel Jan van Riemsdijklaan 12 te Heerde Verzonden: 22 juni 2010 - het verwijderen van dakbeschot van de woning op het perceel H.G.D. Cramerstraat 8 te Wapenveld - het geheel of gedeeltelijk slopen van 19 gebouwen op het perceel Koerbergseweg 4-1 te Heerde Verzonden: 28 juni 2010 Tegen deze besluiten kunt u bezwaar aantekenen.

Openbare welstandsvergadering

Voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit doet u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Ook hiervoor moet u griffierecht betalen.

Maandag 12 juli 2010 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 08.30 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 7 juli 2010 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke maandagochtend in de even weken plaats. Donderdag 8 juli 2010 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 6 juli 2010 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats. De stukken kunt u inzien bij de balie van de afdeling Ruimte. De agenda’s worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst. De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouwen en Milieu is op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Indienen van klachten Wanneer uw brief niet tijdig is beantwoord, u onheus bent behandeld of klachten heeft over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente, kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 6

Yoga voor 55+ers

Wielerronde van Epe

HATTEM- Per september start Stichting Welzijn Hattem met yogalessen voor 55+ers. Yoga is een populaire, ontspannende vorm van bewegen. Door middel van eenvoudige oefeningen en houdingen kunt u uw lichaam soepel en krachtig maken en houden. Eveneens wordt er veel aandacht besteed aan de ademhaling. De wekelijkse yogagroep is een moment voor uzelf waarin de balans tussen spanning en ontspanning weer hersteld kan worden. Onder prettige begeleiding van ervaren docente Inge Glimmerveen. De lessen vinden iedere dinsdagochtend plaats. Er zijn twee lestijden: van 9.30- 10.30 uur en van 10.45- 11. 45 uur. De lessen worden

verzorgd in De Doelen, Hof van Blom 5 (ook bereikbaar via Kleine Gracht, via pad langs dierenweide). Kosten: 50 euro per half jaar (15 bijeenkomsten). De inschrijving is inmiddels gestart. Heeft u ook interesse? Meldt u dan aan, via Stichting Welzijn Hattem, tel. 0384446296 of tel. 038-4432881. In verband met vakantiebezetting is de stichting tussen 9 juli en 9 augustus telefonisch slechts beperkt bereikbaar. U wordt geadviseerd zich in die periode aan te melden via info@swhattem.nl. Noteert u in de mail het bericht “aanmelding yoga” en verder naam, adres, telefoonnummer en voorkeur voor tijdstip. U ontvangt na 9 augustus bericht.

Eindmusical Jenaplanschool

EPE- Donderdagavond vond de Wielerronde van Epe plaats. Bij de mannen werd de wedstrijd over 80 km gewonnen door Mitchell Huenders uit Hoofddorp, voor Roy Eef-

ting uit Grolloo die tweede werd en Apeldoorner Peter Möhlmann die het podium completeerde. De vrouwenwedstrijd over 60 kilometer werd voor de derde maal op rij gewonnen

Activiteitenmiddag KOM-huus

door Andrea Bosman uit Ermelo. Het was een internationaal podium want de tweede plek was voor de Australische Belinda Goss. Derde werd hier Janneke Kanis uit Zwolle.

����������������

��������� �������������

������������������������� ����� ����������� ���������������������

Petanque

KOMkinderopvang.nl of bel de met de afdeling klantbeheer, tel. 0578-569960.

����������������

% %

OENE- Onlangs werd door de buitenschoolse opvang KOMhuus in Oene een activiteitenmiddag georganiseerd op het grasveld achter basisschool De Bongerd in Oene. Kinderen vanuit Oene en Welsum konden gratis deelnemen aan de activiteiten. Ongeveer 50 kinderen kwamen op de activiteitenmiddag af. Er stond o.a. een springkussen en pannakooi. De pannakooi was erg in trek, er werd fanatiek gevoetbald door de kinderen. Ook was er voor de kinderen popcorn en drinken. Het was een geslaagde middag. Voor informatie over BSO KOM-huus kijkt u op www.

HATTEM- Afgelopen dinsdag werd bij Hattem Petanque het wekelijkse avondtoernooi gehouden. Gevolgd door het Bultmantoernooi op de woensdagmiddag. Bij beide toernooien was het zaak om bij de eerste tien te eindigen wilde men in de prijzen vallen. Drie wedstrijden moesten er gespeeld worden voordat men uiteindelijk wist wie de besten van de avond en middag waren. Uitslag dinsdagavond: 1e Gerben Schtooten, 2e Henk Kinket, 3e Bennie Wassink, 4e/5e Louis Steringa/Henk van Holst. Uitslag Bultman toernooi: 1e Maaike Septer, 2e Luc Eleveld, 3e Marius van de Bend, 4e Louis Steringa, 5e Ad Visser, 6e Alie Koster, 7e Jan Bossink, 8e Wim Kinket, 9e/10e Alie Eekma/DirkJan Septer.

HOORN- Afgelopen week werd in de feesttent van het Hoornerfeest, die daarvoor speciaal één dag eerder is opgezet, de eindmusical van de Jenaplanschool Heerde opgevoerd. Dit jaar was het een heel bijzondere musical. Deze stond in het teken van het afscheid van het icoon van de school, namelijk de directeur meester Wim Lutgerink. Meester Wim, zoals de kinderen van de Jenaplanschool hem noemen, heeft inmiddels 40 jaar binnen een aantal basisscholen gewerkt. Van Wapenveld, waar meester Wim zelf gewoond heeft, zijn Wim en zijn Ria naar Schiermonnikoog gereisd waar Wim 3 jaar voor de klas heeft gestaan van een basisschool. Na het avontuur op het Waddeneiland trok de Noord Veluwe weer dusdanig en solliciteerde meester Wim bij de Jan Ligthartschool in Wapenveld waar hij werd aangenomen als onderwijzer. 4 jaar later bleek er een vacature te zijn op de Prinses Beatrixschool in Hoorn en die kans greep meester Wim met beide handen aan. Hij werd aangenomen en werkt tot op de dag van vandaag nog keihard aan goed onderwijs maar nog belangrijker aan een goede sfeer en een prettige leeromgeving voor alle kinderen. Afscheid nemen, daar blijkt meester Wim moeite mee te hebben. Yoen beoogd locatieleider Renske aangaf dat zij zwanger was, ontstond er een probleem en kwam de

��������� �������������

������������������������� ����� ����������� ���������������������

De Markt in Epe bruist op 16 juli

Eikenprocessierups blijft voor overlast zorgen in Heerde HEERDE- De eikenprocessierups blijft voor overlast zorgen in de gemeente Heerde. De gemeente is druk bezig met het opsporen en verwijderen van eikenprocessierupsen uit talloze bomen. Als mensen in contact komen met de brandharen van de rups, kunnen klachten ontstaan, zoals jeukende huiduitslag en bultjes, ogen kunnen rood en dik en/of ontstoken raken. Verder kunnen ook verschijnselen optreden die lijken op een verkoudheid en algehele malaise. In een enkel geval ontstaat een shock als gevolg van een allergische reactie. De droge weersomstandigheden zorgen ervoor dat de haren van de rupsen in

een straal van honderd meter rond de nesten overlast kunnen blijven veroorzaken. Ook oude nesten van vorig jaar bevatten veel brandharen, die kunnen verwaaien. Hoe voorkomt u ongemakken? Om ongemakken te voorkomen is het belangrijk dat mensen elk contact met de rupsen en de nesten vermijden. Vermijd wegen waar eikenbomen met veel processierupsen staan. Draag, in een gebied waar de eikenprocessierups voorkomt, kleding die hals, armen en benen bedekt en ga niet op de grond zitten. Heeft u klachten dan is het belangrijk om te voorkomen dat de brandharen zich verder over het lichaam

naadloze aansluiting van scheidend directeur naar locatieleider in het gedrang. Renske is inmiddels afgelopen zondag bevallen van een zoon, Mees Emmanuël, en meester Wim blijft zeker tot de kerst nog werken op de Jenaplanschool Heerde. In het geheim zijn alle kinderen van de Jenaplanschool Heerde al geruime tijd bezig geweest met de voorbereiding van de musical. Robin kwam op het idee om speciaal voor meester Wim een musical te schrijven. Samen met juffrouw Marianne, de andere juffen en bouwouders is er erg hard gewerkt om deze musical te schrijven, te voorzien van decor enz. In de schuur bij de ouders van juf Gertine is veel geoefend om dit eindresultaat te bereiken. Alles is in het werk gesteld om de musical een geheim te laten zijn. Meester Wim heeft bijna niets gemerkt van alle voorbereidingen en het harde werken. De kinderen van de Jenaplanschool Heerde hebben er afgelopen woensdag een waar spektakel van gemaakt waarbij het levensverhaal van meester Wim werd gebracht. Even leek het er tijdens de musical op dat het gebouw van de Jenaplanschool zou worden gesloopt vanwege een grote archeologische vondst maar dat kon gelukkig worden voorkomen zodat meester Wim ook zijn laatste halve jaar nog volledig in het huidige gebouw van de Jenaplanschool in Hoorn af kan maken.

verspreiden.’Strip’ de huid met plakband om brandharen te verwijderen (vlak na blootstelling). Was of spoel de huid en ogen goed met lauw water. Na contact met rupsen of brandharen niet krabben of wrijven. Was zo nodig alle kleren (lang programma van de wasmachine op zo hoog mogelijke temperatuur). Uitgebreide informatie over de eikenprocessierups is te vinden op diverse websites www.lnv.nl en www.ggdijsselland.nl. Ook kunt u contact opnemen met het Team Milieu en Gezondheid van GGD IJsselland via tel. 0900-2777777 of e-mail milieuengezondheid@ggdijsselland.nl.

EPE- Op vrijdag 16 juli strijkt Omroep Gelderland neer in Epe. Vanaf de Markt tegenover het gemeentehuis wordt de hele dag live radio en televisie gemaakt. Inwoners en bezoekers spelen een belangrijke rol in de programma’s. Er worden rondleidingen gegeven over de set en mensen kunnen mooie prijzen winnen. Iedere werkdag is de omroep te gast in een gemeente in Gelderland onder de noemer ‘Zomer in Gelderland’. Iedereen is van harte welkom om langs te komen. Op 16 juli ziet heel Gelderland wat Epe te bieden heeft met persoonlijke verhalen en diverse bekende en minder bekende lokale gasten. Inwoners en bezoekers van Epe worden van harte uitgenodigd om mee te werken aan de programma’s. Aan welke plek heeft u uw hart verloren? Dit kan uw favoriete boom zijn, het bankje met het mooiste uitzicht of gewoon uw eigen achtertuin. Laat het aan de redactie weten via de site www.zomeringelderland.nl.

U bent van harte welkom om de uitzendingen bij te wonen of voor een rondleiding over de set. U kunt ook een actieve bijdrage leveren aan het Museum van 1 dag of de muziekkeuze van het radioprogramma. U bent van harte welkom vanaf 12.00 uur. De live radio-uitzending van Eric van den Berg is van 14.00 tot 16.00 uur en de live tv-uitzending met Angelique Krüger start om 18.20 uur.

����������������

��������� �������������

������������������������� ����� ����������� ���������������������


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 72

KORTINGEN TOT WEL

50%

Nu alle z omerden ims 5

0% kortin g

b DICK.AND.CO

SALE

Dorpsstraat 21, Heerde. Tel. 0578-694705

KOZIJNEN, SERRES, VERANDA’S

leveren wij naar uw wens

OPEN DEUR DAGEN 10% KORTING OP HET GEHELE ASSORTIMENT

Kunststof & Aluminium

*

Ramen en Deuren

VRIJ 9 juli 10.00 - 17.30 ZAT 10 juli 10.00 - 17.00

Serres & Overkappingen

*vraag naar de voorwaarden

Binnen- & buitenzonwering Rolluiken Glassystemen Horsystemen

Maak van uw woonkamer een prachtige tuinkamer!

een bezoek meer dan waard! Europaweg 15 Heerde Telefoon 0578 - 69 11 69

www.inno-top.nl MA. GESLOTEN, DI T/M DO 13.15 - 17.30, VRIJ 10.00 - 17.30 ZAT 10.00 - 17.00, BUITEN ONZE OPENINGSTIJDEN OOK OP AFSPRAAK


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 8

Afsluiting jubileumjaar v.v. VEVO

Afsluiting seizoen en dirigentenwisseling

De jubilarissen van v.v. VEVO met het nieuwe logo

VEESSEN- Woensdag 30 juni, precies 60 jaar na de oprichting in 1950, sloot VEVO het 60-jarig jubileum af met een goed bezochte receptie op sportpark De Noord. 2e voorzitter Wim van Bessen schetste in zijn toespraak de historie, het heden en de toekomst van v.v. VEVO. Hij gaf aan dat de vrijwilligers onmisbaar zijn voor VEVO en dat zij het voortbestaan van VEVO waarborgen. Ook noemde hij de goede samenwerking met de overige verenigingen in Veessen, waarmee gezamenlijke activitei-

ten georganiseerd worden zoals de viering van Koninginnedag, het buurtvolleybaltoernooi en de Winterfair. Wethouder Anton Westerkamp sprak namens de gemeente Heerde en hij noemde vooral de sociale functie die VEVO in de kernen Veessen, Vorchten en Marle inneemt. Ook roemde hij de goede contacten tussen VEVO en de gemeente Heerde. Namens de KNVB afdeling Oost voerde de heer Co van den Berg het woord. Hij gaf aan dat juist in kleine kernen veel gevraagd wordt van de

Eiermarkt in Veessen VEESSEN- Het comité van Muziekvereniging VIVO uit Veessen organiseert de Eiermarkt alweer voor de 18e keer. Op het plein dat toepasselijk Eiermarkt heet, is een programma vol dans en muziek met o.a. Gert Siemens en Tapwacht 90. Verder is de straat gevuld met ‘n rommelmarkt, kraampjes en demonstraties met paarden en oude ambachten. De muziekvereniging zelf verzorgt de verkoop van koffie, oliebollen, eieren, snacks, frisdrank en bier. En bedient zelf het rad van avontuur

om de muziekvereniging draaiende te houden. Op de muziekkoepel die geheel vernieuwt is worden oude foto’s tentoongesteld van Veessen, Vorchten en Marle. Wat niet snel vermeldt wordt is dat de markt op plusminus 50 vrijwilligers van de muziekvereniging, hun partners, vrienden, oud-leden draait. Want er moet heel veel werk verzet worden anders is zo’n markt niet realiseerbaar. Namens het comité bent u van harte welkom op zaterdag 10 juli van 13.00 tot 21.00 uur.

verenigingbestuurders. Ook gaf hij aan dat het steeds moeilijker wordt om hier mensen voor te vinden. Ook prees hij de accommodatie, maar hij gaf aan dat de toekomst van een voetbalclub niet bepaald wordt door de velden en gebouwen, maar door het enthousiasme en de sportiviteit van haar leden. Als verrassing had hij nog een diploma en medailles bij zich voor het damesteam, dat afgelopen seizoen kampioen werd. Vervolgens werden alle leden, die 40 jaar en langer lid zijn van VEVO gehuldigd en kregen als herinnering een balpen met inscriptie. De 3 leden, die vanaf de oprichting lid zijn: Jan van Bessen, Marten Hogeboom en Gerrit de Weerd werden nog apart in het zonnetje gezet, evenals het oudste lid van de vereniging Riek Hogeboom. Het officiële gedeelte werd besloten met de presentatie van het nieuwe logo van de vereniging. Dit logo is ontworpen door Robbert van der Scheer en werd met vuurwerk, belangeloos beschikbaar gesteld door Wagenvoort Vuurwerk onthuld. Hierna was er een gezellig en informeel samenzijn, waar de oude voetbalverhalen opgehaald werden.

HATTEM- Afgelopen maandag gaven het A-okest, o.l.v. Alfred Willering, en de Malletband, o.l.v. Bart Zweers, van het Fanfarekorps Ons Genoegen een buurtconcert in de Speeltuin van de ABC-buurt. Met een vlot repertoire wist men de toehoorders te boeien, al moet gezegd worden dat de opkomst van de buurtbewoners niet echt groot te noemen was. Met bovengenoemd concert werd de reeks van openbare concerten, nadat men ook al concerten gegeven had in verzorgingscentra de ‘Bongerd’ en de ‘Hof van Blom’ voor de vakantie beëindigd, althans voor het A-orkest en de Malletband. Op vrijdag 9 juli verzorgt het Studieorkest met medewerking van wat aspirant-muzikantjes nog een optreden in de speeltuin aan de Waalstraat, aanvang 19.00 uur. Na een gezamenlijke barbecue bij verenigingsgebouw

de ‘Triangel’ en de laatste repetitieavond op 12 juli komt dan echt de vakantie in zicht voor de leden van het Fanfarekorps. Op 12 juli zal ook, in goed overleg, afscheid worden genomen van de huidige dirigent Alfred Willering, die de laatste 5 jaar leiding heeft gegeven aan het A-orkest van Ons Genoegen en deze muzikaal op de kaart heeft gezet. Na de vakantie zal de jonge dirigente Silva Soepboer de leiding overnemen en in ieder geval tot en met het Kerstconcert in december de leiding van het het A-orkest op zich nemen waarna van beide kanten gekeken wordt of een verdere samenwerking tot de mogelijkheden behoort. Silva is geboren in Drachten, op dit moment woonachtig in Groningen en zal binnenkort inwoner van Oldebroek zijn. Samen met haar hoopt Ons Genoegen het niveau te handhaven.

Parkschool sluit schooljaar feestelijk af

HATTEM- Dinsdag was de diploma-uitreiking van gastouders van CGOB De Herberg uit Hattem en uit Zwolle. In het bijzijn van familie en vrienden werden de diploma’s uitgereikt en daarna werd eronder het genot van een hapje en drankje nog gezellig nagepraat. Zij hebben nu het diploma MBO 2 Helpende Zorg & Welzijn wat nodig is om gastouder te zijn.

Kersen in Streekwinkel WAPENVELD- De Streekwinkel bij molen de Vlijt op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, gaat ook kersen toevoegen aan het assortiment. Dit door samenwerking met de Fruittuin Verbeek in Oldebroek. De zomerse traktatie is vanaf zaterdag 10 juli verkrijgbaar. Nieuw zijn ook twee bijzondere Veluwse stoofpotjes van hert en wild zwijn. De Streekwinkel is elke zaterdag langer open in verband met de eerste Wapen-

veldse koetsentocht die dan wordt gehouden. De jurering van de circa dertig aanspanningen vindt plaats rond molen de Vlijt. Publiek kan daar de aanspanningen dan ook perfect bekijken. Rond 17.00 uur wordt rond de molen het defilé afgenomen door burgemeester Inez Pijnenburg en de Streekwinkel is tot na het defilé geopend. Voor meer informatie: www.molendevlijtwapenveld.nl.

HEERDE- Het einde van het schooljaar wordt elk jaar bij de Parkschool feestelijk afgesloten. Iedereen die bij de Parkschool betrokken is geweest of actief is geweest is er dan. Het was die vrijdag de 25ste een drukte van belang en het schoolplein gonsde van de activiteit. Het hele team, alle betrokken vrijwilligers, ouders, opa’s, oma’s en natuurlijk ook de leerlingen waren present. Er werd door Ernest van Karsen, de locatieleider, tevreden terug-

geblikt. Een speciaal woord van dank ging uit naar diegenen die zich ook het afgelopen jaar weer geheel belangeloos hebben ingezet voor de Parkschool. Het weer was perfect en onder een stralende zon werd een spelletjescircuit door de kinderen gedaan. Natuurlijk waren de spelletjes met water veruit favoriet. De kinderen hadden daarvan vreselijke honger gekregen en er is daarom samen buiten gegeten: knakworst met patat, wat een pret. ‘s Avonds

hebben de kinderen optredens verzorgd. Ze hadden er hard voor geoefend en de voorstellingen zagen er professioneel uit. De papa’s en de mama’s moesten zelfs meedoen. Tot slot is er een verloting gehouden waarvoor door verschillende winkeliers en ondernemers uit Heerde prachtige prijzen beschikbaar zijn gesteld. De opbrengst van deze verloting wordt besteed aan de viering van het 40-jarig jubileum van de Parkschool in 2011.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 92

Steeds en steeds meer mensen...

DE HELE WEEK IN DE RECLAME

NIEUW

DI. 6-7 T/M ZA. 10-7

Maisbrood nu voor .................................................................... 2,25 Kruidkoek nu voor ..................................................................... 2,65 Witte bollen nu

. ..............................................

5 + 1 gratis9UDDJSULMV½ Vraagprijs: € 235.000,=NN k.k.

In verband met vakantie is onze winkel gesloten vanaf maandag 17 juli t/m zaterdag 31 juli.

REBEL

Stationsstraat 20, Heerde.

Tel (0578) 691674

Fax (0578) 697247

Klapperdijk 5-C, Wapenveld

- Op een leuke en gezellige locatie gelegen 2/3-deel van een dubbel woonhuis - Woonkamer 30m² met fraai balkenplafond laminaatvloer, 2 erkers en gashaard - Luxe keuken (2000) v.v. inbouw apparatuur - 1e Verd.: 3 slaapkamers en luxe badkamer met whirlpool, douchecabine en toilet - 2e Verd.: Via vaste trap naar voorzolder en 4e slaapkamer met berging - Diepe achtertuin met stenen schuur en 2 afdaken. Kom snel kijken !

MOZA, afspraak = afspraak ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA

Wapenveld - Hattem

Makelaardij & Hypotheken

Stationsweg 7 Wapenveld - Zuidwal 52 Hattem (038) 447 99 55 - (038) 444 32 33 www.moza.nl

De beste kwaliteit voor een lage prijs! 92/60$$.

=RHWH*DOLDPHORHQ VWXNVYRRU 9HJHWDULVFKHPDDOWLMGYDQGHZHHN

.DSXFLMQHUVFKRWHO JUDPYRRU

92/60$$.

+ROODQGVH6QLMERQHQĂąNLOR ([RRWYDQGH:HHN

Crocante

50 50 5 5

4 stuks 4 stuks VLEESWARENKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE

7LS,QIRUPHHUHHQVQDDURQ]HRSJHPDDNWHVFKDOHQVDODGHVHQKDSMHV

3ROGHUVDODGH JUDP

Mortadella en KIPSCHNITZELS gebraden spek 2x 100 gram 5 STUKS

=RHWH1HFWDULQD¡V YRRUPDDU 

Het Heerder Fruithuis Dorpsstraat 23, Heerde. Tel. 0578-691504

SPECIAL

Arie van den Belt

Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 08.00-18.00 uur Vrijdag van 08.00-20.00 uur Zaterdag van 08.00-16.00 uur

SPECIAL

Belle Helene

100 gram

1

50 100 gram

180

TIP VAN MARINUS DE TIP VAN TRIJN WEEKAANBIEDING

WEEKAANBIEDING

100 GRAM 100 GRAM

4 STUKS

UIENKRUIER KIPHAASJES GEHAKT BALLEN TARTAAR

50 00 13050 3425 1 5 4 STUKS

500

KEURSLAGERKOOPJE WEEKAANBIEDING

VAN DEBBQ MAAND NOOTJENOOTJE VAN DEMAAND MET

IEDERE WOENSDAG

5 STUKS

150 GRAM 225 GRAM

1 KG.

ARDENNERVINKEN JAPANSE UFO'S RUNDER OF H.O.H. KWARTETJES ORANJE MIX EENDE BORST HERTEN BIEFSTUK GEHAKT GARNALEN 100 GRAM

00 4150 175 125

UIT DE BOSCH WAT ANDERS OP DE BBQ.

Uit Bosch, keurslager Uit de de Bosch, keurslager Dorpsstraat 8181 HR HEERDE Dorpsstraat 20,20, 8181 HR HEERDE Tel.Tel.0578-691872, Fax 0578-691872 0578-691872, Fax 0578-691872 uitdebosch.keurslager.nl uitdebosch.keurslager.nl info@uitdebosch.keurslager.nl info@uitdebosch.keurslager.nl

600

Aanbiedingen zijn geldig van 05-07-2010 t/m 10-07-2010.

7LSYDQGH.2. ([RWLVFKHNLSILOHW JUDPYRRUPDDU .HUULHVRHS 3HUOLWHUYRRU

Houthakkersteaks V.I.B’s met GRATIS uibieslooksaus

Aanbiedingen zijn geldig van 21-06-2010 t/m 26-06-2010.

$YRFDGR

TOPSCORER TOPSCORER


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 10

Dubbel feest Van Heemstraschool

Duivensport HEERDE- Uitslag PV de Blauwe Doffer van de Wedvlucht Peronne: 1, 2 B.J. v.d. Wal, 3, 5, 7 H. Remmerts, 4, 6 R. Pleiter, 8, 9 L. v.d. Wulp, 10 G. Pleiter. WAPENVELD- Uitslag van PV Gevleugelde Vrienden van de Wedvlucht Peronne: 1, 7, 9 E. Bredenhoff, 2, 4 R. Wolf, 3 H. Rozendal, 5, 10 R. Kers, 6 W. Schuurman en znn, 8 B.W. Nitrauw. HEERDE- Uitslag PV Juliana van de Wedvlucht Peronne: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10 J. de Graaf, 5, 6 K. v.d. Beek, 7 E.J. Rorije.

HATTEM- Vrijdag was het dubbel feest op de Van Heemstraschool te Hattem. Meester Schoemaker en juf Scholing waren deze dag 40 jaar in het onderwijs. Met

een tractor en versierde wagen werden zij opgehaald van huis. Een hele optocht want de kinderen van groep 8 fietsten er in “het oranje” achteraan. Na een extra

Springstof in Vaassen

VAASSEN- Woensdag 7 juli verzorgt pop/rock coverband “Springstof” een avondvullend optreden op de eerste Vaassense Dorpsavond van 2010. Springstof bestaat uit Ralf Bourgonje leadzang/gitaar, Sanne Verhoef leadzang, Henry de Vries op bass, André Koelewijn op drums en Henk Braakman op gitaar. Tijdens deze eerste Dorpsavond

gaan, zoals gewoonlijk, alle registers open met de beste rockklassiekers, dampende Achterhoekrock, swingende meezingers en top 40 hits. Locatie: Marktplein Vaassen. Aanvang: 20.00 uur de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.springstof.com. Kijk voor informatie over de Dorpsavonden op www.dorpsavonden.nl.

rondje door de binnenstad kwamen zij bij school aan. Daar stonden alle leerlingen, leerkrachten en veel ouders de jubilarissen op te wachten. Het schoolplein

Restauratie landgoed Cannenburch bijna voltooid VAASSEN- Al drie jaar wordt er hard gewerkt op het terrein van kasteel Cannenburch in Vaassen. Het eind is nu echter bijna in zicht. Begin oktober moet het werk klaar zijn en nodigt Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen iedereen van harte uit te komen genieten van het prachtig gerestaureerde landgoed met een geheel nieuw erfgoedcentrum en nieuwe mogelijkheden in het museaal ingerichte kasteel. Onder de noemer ‘Cannenburch Compleet’ heeft landgoedeigenaar Geldersch Landschap voor nieuw leven gezorgd voor het park, de beken, vijvers en grachten, het kasteel en de bijgebouwen. En dat was hard nodig. Het park is bijzonder omdat het vier en een halve eeuw tuin- en parkaanleg herbergt. Helaas was het verborgen geraakt door begroeiing, vervaagd door stormschade en te gering onderhoud in het verleden. Maar na een grondige opknapbeurt staat het er weer schitterend bij. Vervuilde vijverbodems en watergangen zijn ge-

Geslaagde diploma-uitreiking Noordgouw HATTEM- Woensdagavond vond de diploma-uitreiking plaats op Christelijk College de Noordgouw in Hattem. 63 vmbo-leerlingen haalden dit jaar hun diploma in Hattem. Met slechts één gezakte kandidaat was er wel reden voor een feestje. De geslaagde vmboleerlingen kregen bij binnenkomst allemaal een fleurige verrassing, die door de leerkrachten verzorgd was. Voor de jongens was er een mooie corsage en de meiden kregen allemaal een haarband met een oranje bloem. Na een toespraak door de schoolleiding werden de geslaagden toegezongen door het voltallige team. Vervolgens gingen ze, samen met ouders en andere familieleden per klas naar een eigen lokaal. Daar kregen ze uit handen van hun mentor het diploma.

was versierd met vlaggetjes die door de kinderen zelf waren ingekleurd. Na een “lang zullen ze leven” was het tijd voor het officiële gedeelte. Na een toespraak

van Dhr. Jan Verdonk, de directeur van Stichting Cambium, de M.R. en meester Ben Kort werd dit gedeelte afgesloten door symbolisch 40 jaar “te laten vliegen”. Op het grasveld vlogen 40 witte duiven de lucht in, toegekeken door de kinderen. Vervolgens was het tijd voor de nodige felicitaties. Het feest werd verder gevierd in het bijzijn van hun eigen groepen. Groep 8 is via het pontje naar boerderij Huppe gefietst om daar klompjesgolf te spelen, en hebben daarna in het “Engelse Werk” gepicknickt. Een groepje ouders hadden heerlijke pannenkoeken gebakken en de nodige lekkere hapjes meegenomen. Met daarbij heel veel drinken, dat mocht ook wel na deze door zon overgoten dag. De dag werd afgesloten met voor elke leerling een verkoelend ijsje. Het was een zeer geslaagde dag.

saneerd en vijverranden, bruggen, stuwen, duikers en hekwerken hersteld. De contouren tekenen zich al af: slingerende paden, de jonge aanplant in combinatie met bomen die er al stonden, de weer prachtig zichtbare slingervijvers en visvijvers en nieuwe elementen zoals bruggen en bankjes. Natuurlijk moet het opgeknapte park zich verder gaan ontwikkelen, maar het begin is er. Vanwege de afronding van het project, is het park momenteel nog gesloten. Vanaf oktober kunt u er weer het hele jaar door van genieten. Het gebouw links van het kasteel, het Westelijk Bouwhuis, wordt omgetoverd tot vertrekpunt van een bezoek aan de Cannenburch. Hier koopt u uw kaartje, souvenirs en streekproducten en kunt u alvast de sfeer proeven van de vroegere bewoners en hun leven op de Cannenburch. Het gebouw wordt op duurzame wijze verwarmd door middel van een aardwarmtesysteem. Achter het westelijk bouwhuis zijn de bronnen al geboord voor de warmtepompinstallatie, deze zullen in juli worden aangesloten. Eigenaar Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen is verheugd met deze zeer duurzame wijze van verwarmen. Zo wordt jaarlijks vele kubieke meters aardgas bespaard. Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de voortoren

van het kasteel. Al het natuursteen is schoongemaakt, restauraties uit het verleden zijn nu erg goed zichtbaar. Naast de originele Baumberger steen kwamen meer kalksteensoorten aan het licht. Ook de tijdens de restauratie in de jaren ’79-’81 toegepaste Pepperino (donkergrijze steen) en basaltlava zijn duidelijk herkenbaar door hun afwijkende kleur. Bij het herstel van het natuursteenwerk in de voortoren wordt steeds de vraag gesteld: wat is slecht en wat kan blijven? Waar het technisch mogelijk is, vindt Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen dat behoud van het oorspronkelijke natuursteenwerk het uitgangspunt moet zijn. Al tijdens de restauratie van het kasteel in de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn herstelplannen voor het park van de Cannenburch voorbereid, maar er was in die tijd geen geld voor uitvoering. Gelukkig kreeg Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen enkele jaren geleden die mogelijkheid wél door o.a. bijdragen van het VSBfonds, de Provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij. In deze economische moeilijke tijden voor de stichting is uw steun zeer waardevol voor het toekomstige behoud van de Cannenburch en andere Gelderse parels. Kijk op www.mooigelderland.nl hoe u kunt steunen.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 2 11

...ontdekken dat je voor resultaat...

Wie denkt er mee met mijn

verbouwing? 

9UDDJSULMV½ Koopsom: € 535.000,= NN v.o.n.

Noorderkampweg 5 en 5A, Wapenveld

7IEDENKTERMEEMETUWVERBOUWING -ETDIEUITBOUWOFGARAGE%NWAARZIT DEVAKMANDIEHELPTMETVRAGENALS „7ATKANER „7ATKOSTHET „7ANNEERKANHETKLAARZIJN „(EBIKEENVERGUNNINGNODIG

- Tussen Hattem en Wapenveld, aan de rand van de uitgestrekte bossen, worden twee vrijstaande villa’s gerealiseerd op prachtige bospercelen van elk 740m². De Noorderkampweg kenmerkt zich door een bosrijke omgeving, rust en privacy - Deze royale villa’s worden traditioneel gebouwd met eerste klas materialen en zijn optimaal geïsoleerd. In de indeling is nog inspraak mogelijk ! - Indeling begane grond: Entree/hal met trapopgang en toilet, L-woonkamer 35m², woonkeuken 16m², bijkeuken en inpandige garage - Eerste verdieping: Overloop, slaapkamer 21m², slaapkamer 13m², slaapkamer 11m², royale badkamer 7,5m² en hobbykamer 30m²

MOZA, een duidelijke zaak ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA

Wapenveld - Hattem

Makelaardij & Hypotheken

Stationsweg 7 Wapenveld - Zuidwal 52 Hattem (038) 447 99 55 - (038) 444 32 33 www.moza.nl

7ILTUVRIJBLIJVENDSPREKENMET EENVAKMANDIEUWVRAGEN BEANTWOORDTENALLESRONDOM DEVERBOUWINGREGELT+IESVOOR KWALITEITENBELMET6AN.OREL "OUWGROEP OF KIJKOPWWWVANNORELNL

Zonwering nodig of raamdecoratie? Bel Zonwering Elburg Inl.: v. Reeuwijk 06-11432997

Van Norel bouwservice

Zeer scherpe prijzen!!

/NDERDEEL6AN.OREL"OUWGROEP

Thais-Kantonees Specialiteiten Restaurant

DIAMANT BBQ aanbieding * U krijgt 12 soorten vlees (5 stuks per pers ) peperbiefstuk, shaslick, varkenshaassate, gem. speklapje, vgb. hamburger, bbqworst, bbqkarbonade, kipfiletsate, kipburger, Toscaanse kipfilet, zalmspies, garnalenspies per soort op speciale hygiĂŤne bakken verpakt.

Heerderweg 78, 8161 BN Epe. Tel. 0578-627888. Bereikbaar vanuit Zwolle A50, afsl. Epe-Noord / Heerde-Zuid.

Nieuw bij Diamant !!! - Lekker Tafelen Kleine gerechten uit de Thaise, Kantonese en Japanse keuken. U kunt rustig aan tafel blijven zitten. De menukaart bestaat uit kleine gerechtjes waardoor u van verschillende smaken kunt genieten. Hoe werkt dit? - Maak een keuze van de menukaart en geef dit door aan de bediening - Het gerecht zal aan tafel worden geserveerd - Hierna kunt u opnieuw een keuze maken van de menukaart. U kunt dit herhalen zo vaak u wilt

Teppan Yaki Thais-Kantonees Tapas Onbeperkt eten Actiemaand juli

* 3 soorten salades: rundvlees- ,scharrelei- en kartoffelsalade opgemaakt op schalen met een mooie afwerking * 4 soorten sauzen: o.a. sate-, en knoflooksaus * Stokbroden geleverd met broodplank, -mes en -mand * Kruidenboter * Kunststof borden (2 stuks), mes en vork (1) zware kwaliteit, magnetron bestendig en herbruikbaar * Servetten bedrukt met ons logo * R.v.s.gasbbqÂ’s en /of mega pan(nen) * Gasverbruik (zit dus bij de prijs in !!) * Brengen Ă 15,- en halen Ă  15,- is in de meeste gevallen mogelijk in overleg * Het afhalen van uw BBQ bestelling kan op zondag. (Is echter alleen mogelijk in HEERDE) * Schoonmaken bbqÂ’s en pan(nen) tegen vergoeding van 15,- p/st.

U hoeft alleen nog voor het drinken te zorgen, de rest regelen wij voor u !!!

Speciale aktieprijs p.p.

10

Bij minder dan 20 pers. berekenen wij 11,98 p/p, actie geldig t/m okt. 2010

17,90 p.p. Vrijdag t/m zondag 21.00 p.p.

Maandag t/m donderdag

Wij hebben in de verhuur 3 gloednieuwe koelaanhangers !

98

,

Slagerij van Guilik Tel. 038 - 4217437

www.slagerijvanguilik.nl

info@bonislagerzwolle.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 12

Prinses van het Nederlandse lied EPE- Jaqcueline Wentzel-Riphagen doet woensdag mee aan één van de twee voorrondes van RadioNL. Zij wil daarmee de ‘Prinses van het Nederlandse lied’ worden. RadioNL heeft een oproep gedaan om het nummer “Wat kan mij het schelen”, speciaal voor deze competitie geschreven, op te nemen en het filmpje in te sturen. “Ik hoorde dat op de radio en dacht ik ga het gewoon doen. Niet geschoten is altijd mis”, aldus Jacqueline. Met haar fotocamera nam ze een filmpje op en stuurde deze in. “Dinsdag belden ze om te zeggen dat ik mee mag doen.” Als ze uiteindelijk de finale zou winnen, dan zit daar een platencontract aan vast, compleet met videoclip, management en een fotoshoot. Het zingen zit haar in het bloed. “Ik zing al heel lang. Het is me met de paplepel ingegoten want mijn zus zingt ook. Het zit in de familie. Ik ben nu 38 jaar, maar ik weet niet beter.” Als klein meisje deed ze mee aan talentenjachten. “En die won ik ook vaak. Ik heb zelf een single gemaakt met de titel ‘stop met dat geweld’.” Ze heeft vijf jaar in een band gezeten, maar is daar mee gestopt toen ze kinderen kraag. Daarna heeft ze zelf een cd uitgebracht in 1997 met als titel “Sterrenbeeld’. “Dat maakte heel veel bij de mensen los.” En ze was te zien bij Call-tv van Veronica. “En TV Gelderland is bij ons thuis geweest, toen nog in Oene, met Henk Mouwe voor mijn cd.” De voorronde wordt gehouden in Starlight in Nijkerkerveen. De entree is gratis. “Ik nodig iedereen uit om me te komen aanmoedigen.” Het filmpje van Jacqueline kunt u bekijken via Youtube onder camprinses jacqueline. Daarnaast zingt ze een nummer van zichzelf. Welke weet ze nog niet. “Maar ik heb keuze genoeg.” Ze schat

EPE- In de competitie Voorjaar 2010 Mini KNLTB zijn Jayden Hoen (6jr), Robert Schuite (6jr) en Bonno Dorsthorst (7jr) van TV Epe 1 kampioen geworden. Ze moesten strijden tegen teams uit Elburg, Heerde en Wapenveld. Na een huldiging op de tennisbaan van Tv Epe moest dit natuurlijk gevierd worden met echte kinderchampagne. (foto: fotomel).

Nieuw nummer Ampt Epe

haar kansen zelf hoog in. “Ik denk dat ik de finale wel haal. Ik ga er blanco in. Als ik maar een avond lol heb.”houden in Starlight in Nijkerkerveen. De entree is gratis. “Ik nodig iedereen uit om me te komen aanmoedigen.” Het filmpje van Jacqueline kunt u bekij-

Goud voor Sharon

WAPENVELD- Tijdens de Nederlandse Sprint Kampioenschappen zwemmen korte baan in Drachten is Sharon Gelmers Nederlands Kampioen geworden op de 50 meter rugslag, de zwemster van zwemvereniging Octopus uit Wapenveld bleef als enige onder de 30 seconden, haar tijd 29.78 was ruim voldoende voor het goud. Ook op de 100 meter wisselslag zwom Sharon in de medailles, ze wist beslag te leggen op een bronzen medaille in een tijd van 1.06.28, hiermee verbeterde ze tevens haar persoonlijk record. Verder startte ze dit weekend nog op de 50 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag, hierop werd ze

respectievelijk 5e en 12e. De heren van Octopus kwamen op zondag in actie, Roald Blok en Marcel van Essen kwamen allebei uit op de 50 meter schoolslag, beiden bleven net iets steken boven hun persoonlijk record. Roald zwom in een tijd van 30.50 naar een 5e plaats, de tijd van Marcel 32.24 was goed voor een 24e plaats. Tevens kwam er voor Octopus een estafette team aan de start, het team bestaande uit Jeffry van Zetten, Roald Blok, Marcel van Essen en Jory Willemsen zwom naar een 15e plaats op de 4x 50 meter wisselslag in een tijd van 1.57.13, hiermee eindigden ze op de 15e plaats.

ken via Youtube onder camprinses jacqueline. Daarnaast zingt ze een nummer van zichzelf. Welke weet ze nog niet. “Maar ik heb keuze genoeg.” Ze schat haar kansen zelf hoog in. “Ik denk dat ik de finale wel haal. Ik ga er blanco in. Als ik maar een avond lol heb.”

EPE- In het nieuwe nummer van Ampt Epe onder andere het volgende. Met een wervende tekst probeerde men de inwoners van Vaassen te enthousiasmeren voor gasgebruik. Lees het artikel van Frans Schumacher over hoe ‘het’ allemaal begon. Twee artikelen van Evert de Jonge. Het tweede deel (en slot) van de historie van de Grift, en het eerste deel van een vergeten kasteel in Epe: De Quickborn. Voor abonnees die niet op de voorjaarsexcursie aanwezig waren, doet Eef Brummel verslag van Celtic Fields en grafheuvels. Bas van Pelt (1900-1945) was vanaf zijn vroege jeugd geïnteresseerd in interieurs. Later

HVO 55+ en dames competitie VAASSEN- Onlangs werd in de Beukenhaagvijver van de Cannenburgh de jaarlijkse 55+ en damescompetitie van de hengelaarsvereniging Ontspanning Vaassen – Epe gehouden. Vijftien mannen en vrouwen hadden zich ingeschreven voor dit visspektakel. De competitie ging over twee wedstrijden. De weersomstandigheden waren prima, al was het de tweede avond wel iets te warm. De uitslag bij de dames: 1 Louise

Huisman uit Vaassen met 90 gram, 2 Ineke Braakman uit Emst met 50 gram. De uitslag bij de 55+ers: 1 Dik Modderkolk uit Apeldoorn met 1100 gram, 2 Wim Mulder uit Vaassen met 1080 gram, 3 Jan Dollenkamp uit Vaassen met 80 gram. De nummers 1 kregen een beker en alle deelnemers ontvingen uit handen van de voorzitter van HVO Jan van Werven en wedstrijdsecretaris Jan Schepers een barbecuepakket.

ontwierp hij o.a. kamers en stalen meubels, en werkte veel met natuurlijk materiaal als riet, biezen, sisaltouw, enz. Bas stierf een tragische dood in een concentratiekamp in de buurt van Hamburg. Dianne Hamer vertelt over zijn korte leven. In ‘Historisch grondgebruik in de gemeente Epe’ vervolgt Peter Stork zijn relaas over beken in Epe. En natuurlijk komen de ‘klassiekers’ ook weer aan bod: Jan de Graaf vertelt over het Spekslagershuis en zuivelfabriek De Hoop in Oene. Gerrit van Laar doet zijn zegje over de bouw van een nieuwe kerk in Emst en de verdeling van gronden in Nijbroek; verder heeft hij het over roest in de rogge. Ook Freek Bomhof is weer van de partij met een schets, ditmaal van het leven van Gerrit Hulseboom. En in de ‘Lezersrubriek’ een nieuwe ‘puzzelfoto’ uit 1894: Wie wat waar, vraagt Willem van Putten zich af. Het nieuwe Ampt Epe-nummer, dat bij de leden vorige week in de bus viel, is te koop bij vier adressen in de gemeente: in Emst bij Spar-supermarkt Van der Loo. In Epe bij Bruna Epe. In Oene bij bakkerij Kragt. In Vaassen bij Bruna Vaassen. Meer informatie over de geschiedenis van de gemeente Epe en de activiteiten van de historische vereniging vindt u op www.ampt-epe.nl.

HEERDE- Samen met een verdwaalde clown, kwamen de kleuters van de Willem Alexanderschool te Heerde woensdagochtend bij hun circus op het manegeterrein Marskamp aan. Daar troffen ze een dolgelukkige circusdirecteur die blij was de verdwaalde clown terug te hebben gevonden. Met elkaar hebben ze een grandioos circusfeest kunnen vieren met als klap op de vuurpijl een geweldig optreden voor ouders en grootouders.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 13 2

...naar dè aktieve makelaar gaat !9UDDJSULMV½ Vraagprijs: € 217.500,=NN k.k. Eessenkamp 95, Wapenveld

- Leuke hoekwoning met garage en fraai aangelegde tuin op het zuiden - Z-woonkamer v.v. sierpleister wanden - Open keuken, crème kleurig - Bijkeuken met doorgang naar garage - 1e Verd.: 3 ruime slaapkamers, badkamer - 2e Verd.: voorzolder en slaapkamer 20m² - Gelegen in kindvriendelijke wijk, beslist een bezichtiging waard!

MOZA, net dat beetje anders ! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA

Wapenveld - Hattem

Makelaardij & Hypotheken Stationsweg 7 Wapenveld - Zuidwal 52 Hattem (038) 447 99 55 - (038) 444 32 33 www.moza.nl

DEALER GUTBROD ZITMAAIERS Leverbaar in vele modellen.

Tevens reparatie en onderhoud van alle merken.

Fa. Witteveen - Emst

LAARSTRAAT 10 - (0578) 66 15 09

Eiken rustiek lamelpakket compleet gelegd

per m2

69,95

Zaterdag´s geopend van 10.00 tot 16.00 uur of op afspraak.

ĆŽČłÉ‚ČłÉ€ČˇČźČŻČˇÉ€ÎŽĆ¤ČŻČ°Č˝É€ČŻÉ‚Č˝É€ČˇÉƒČťÎŽĆ&#x;ȳȺȲȳɀȺȯȟȲ

Dat zie je!

heeft een leuke baan voor jou! VLG onderzoekt in opdracht van het Ministerie van Landbouw en private opdrachtgevers op dierziektes. Ons laboratorium is modern uitgerust met volautomatische systemen voor de diverse testen op serologisch, microbiologisch en immunologisch gebied. In een klein team worden dagelijks honderden testen uitgevoerd, waarbij jij kunt gaan helpen met de routinematige werkzaamheden. Om deze testen uit te mogen voeren, is een accreditatie nodig van de RvA. In deze accreditatie worden alle werkzaamheden volgens vaste procedures beschreven. Ben je bezig of klaar met een Havo/VWO opleiding en zoek je

Vakantiewerk , stuur dan een email met je gegevens naar info@vlg-bv.nl

WOLFF MEUBELMAKERIJ O N T W E R P

Veldkampseweg 6A, 8181LN Heerde

Q

&

Tel. 0578 691150

R E A L I S A T I E Q

www.wolffmeubelmakerij.nl

ƎƤĆ&#x;

VLG bv Kweekweg 19 Postbus 84 8160 AB Epe

Tel. 0578 76 0012 Fax. 0578 677 098 Email info@vlg-bv.nl www.vlg-bv.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 14

Feestelijke heropening JOP

WAPENVELD- Woensdag vond de feestelijke heropening plaats van de JOP (Jongeren Ontmoeting Plaats) in het Stationspark in Wapenveld. De jongeren legden hierbij de laatste hand aan de voltooiing van de JOP. Onder leiding van een ervaren graffiti artiest is de binnenkant van de JOP versierd.

De groep jongeren die geregeld gebruik maakt van de JOP, had bij de jongerenwerkers aangegeven dat deze niet meer aan hun wensen voldeed. Zo gaven zij aan dat het dak lekte, er geen beschutting is tegen wind, en er te weinig zitplaatsen zijn. De jongerenwerkers Marcel Tolhuis en Ernst Bless zijn hiermee

aan de slag gegaan en hebben ervoor gezorgd dat De Sprengen uit Wapenveld banken en een tafel heeft geplaatst. Samen met de jongeren hebben zij een graffitiworkshop gevolgd, waarbij de jongeren zelf de spuitbus ter hand hebben genomen om platen te versieren die vervolgens in de JOP zijn verwerkt.

“Voor Mekaar” HATTEM- Het bestuur van Voor Mekaar wordt regelmatig geconfronteerd met vragen uit de Hattemer samenleving. Reden om de vijf meest voorkomende vragen de revue te laten passeren en hiermee mogelijke onduidelijkheden op te heffen en een eventuele “koudwatervrees” bij mogelijke hulpaanvragen weg te nemen. Wat is Voor Mekaar voor organisatie? “Voor Mekaar is een vrijwillige hulpdienst voor alle inwoners van Hattem. Uitgangspunt is kosteloos hulp te bieden in de thuissituatie van mensen. Het gaat hierbij om activiteiten, waarbij iemand soms, om wat voor reden dan ook, een helpende hand kan gebruiken. Hulp op die gebieden, die niet bij andere instanties, zoals de Thuiszorg kan worden verkregen.” Moet men lid zijn van een kerkelijke organisatie? “Nee, zeer zeker niet. Voor Mekaar biedt hulp aan Hattemers zonder onderscheid te maken in afkomst of geloofsovertuiging. Onze vrijwilligers zijn op dit gebied ook een afspiegeling van de Hattemer samenleving. Onze vrijwilligers zijn allen gemotiveerd om u te helpen, hebben allen een cursus gevolgd om u goed van dienst te kunnen zijn, zijn tijdens hun werkzaamheden verzekerd en respecteren uw privacy en hebben geheimhoudingsplicht.” Voor wat voor soort hulp kan men bij Voor Mekaar terecht? “Gezelschap houden, zodat de part-

ner even weg kan bij een zieke of dementerende, even een wandeling maken of rolstoelrijden, gewoon thuis een praatje maken of voorlezen, iemand begeleiden naar arts of ziekenhuis, hulp bij hobby of sport, uitvoeren van kleine huishoudelijke reparaties, hulp bij het invullen van formulieren. En nog veel meer.” Is er ook een leeftijdsgrens voor het verkrijgen van hulp? “Nee, die is er zeker niet. Veelal wordt gedacht dat Voor Mekaar zich uitsluitend richt op de ouderen in onze samenleving. Al onze diensten gelden zonder beperkingen in leeftijd. In het bijzonder willen we ons meer gaan richten op jonge of één-ouder gezinnen, die vaak tegen dezelfde beperkingen oplopen als de ouderen. We willen deze groep dan ook oproepen niet te schromen ons te benaderen.” Hoe kom ik in contact met Voor Mekaar? “U belt op werkdagen van 9.00- 13.00 uur het nummer van de telefoondienst (06-220 667 54), waarna u één van onze coördinatoren aan de lijn krijgt. U vertelt wat er aan de hand is en wat voor hulp u graag zou willen. De coördinator zal u wat vragen stellen en een afspraak maken voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt gekeken of u voor deze hulp door de vrijwilligers van Voor Mekaar geholpen kunt worden, of dat u beter bij een andere organisatie terecht kunt. Onze coördinatoren kunnen u hierbij van advies dienen.”

Vakantiefotoactie op Kabelkrant

Vernieuwde website en webwinkel Vérian

REGIO- De koffers en tassen al gepakt voor de vakantie? Vergeet niet je camera mee te nemen! De Kabelkrant Noord Oost Veluwe organiseert ook dit jaar de Vakantiefotoactie in samenwerking met Dick and Co. Er worden mooie prijzen beschikbaar gesteld door Dick and Co en daarom worden er ook hoge eisen gesteld aan de inzendingen. Niet eenvoudig poseren voor de camera, nee: ga op zoek naar die ene originele foto zoals je die nog nooit hebt gemaakt! Wie een bijzondere foto maakt waarbij een tas van Dick and Co te zien is, maakt kans op een speciale prijs. Dit jaar is gekozen voor een thema: Lokale Helden. Zoek in je vakantiebestemming de lokale held op, en dat kan zijn van het kruidenvrouwtje tot de plaatselijke zanger of burgemeester, en foto-

REGIO- Na intensieve voorbereidingen is de vernieuwde website van thuiszorgorganisatie Vérian in Apeldoorn een feit. Vérian heeft haar diensten uitgebreid met een webwinkel. Een deel van het assortiment van de Vérian Zorgwinkels is nu ook online te koop. Cliënten hoeven niet meer de deur uit om de hulpmiddelen of verpleegartikelen in de Vérian Zorgwinkels te kunnen kopen. Klaas

grafeer deze op bijzondere wijze met een Dick & Co tas. Wie dit het meest origineel doet, maakt kans op een jeans van Dick and Co! Stuur je foto in voor 31 augustus naar villamedia@online.nl en vergeet niet je naam, woonplaats en telefoonnummer te vermelden. De foto moet minimaal 500KB zijn. Maximaal 1 foto per deelnemer!! Winnaars worden gebeld en worden tevens vermeld op de Kabelkrant en in de Schaapskooi.

Stoter, Raad van Bestuur van Vérian: ‘Vérian blijft voortdurend werken aan het verbeteren van het leveren van zorg. De vernieuwde website en de webwinkel zijn daar voorbeelden van. Transparante, snelle en eenvoudige toegang tot informatie voor de (potentiële) cliënten, draagt bij aan een nog betere zorgverlening.’ Het aanbod van de webwinkel is vooralsnog bescheiden. Het assortiment van

de webwinkel wordt gaandeweg dit jaar verder uitgebreid en afgestemd op de behoeften van de cliënt. Het loopt uiteen van wandelstokken, rollators, bloeddrukmeters, gipshoezen, mitella’s tot het kopen van een borstkolf en babydraagzakken. Mochten cliënten een bepaald product missen in de online Zorgwinkel, laat het de Vérian Zorgwinkel dan weten via zorgwinkel@verian.nl.

Veldhuis Adviesgroep sponsort Dorpshuis

Sprookjes illustreren

HATTEM- Het illustreren van een spannend sprookje staat centraal in deze workshop in het Anton Pieck Museum. En het bijzondere is dat de cursusmiddag geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. Dus: vaders, moeders, opa’s, oma’s, tantes, ooms, neven en nichten: geef je nu op voor donderdag 15 juli of dinsdag 27 juli en kom naar het museum voor een middagje kunst. Bekende sprookjes als Ali Baba, 1001 Nacht, Roodkapje of Sneeuwwitje kunnen het uitgangspunt zijn. Ieder kiest een sprookje uit en dan gaat o.l.v. de bekende Hattemse beeldend kunstenaars

Anneke Bagerman en Joukje Kuipers een middagje knippen, plakken, scheuren, schuiven, wikken, wegen en ontwerpen van start. De cursusmiddag begint om 13.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar onder begeleiding van minimaal één volwassene. De kosten voor deze cursus bedragen voor kinderen 10 euro p.p. en voor volwassenen 12,50 euro p.p. Dit is inclusief entree, materialen en een consumptie. U dient vooraf te reserveren via tel. 038 – 4442192 of via e-mail: nl" info@antonpieckmuseum.nl.

HEERDE- Veldhuis Adviesgroep met adviseurs op het gebied van verzekeringen voor zowel particulieren als bedrijven, hypotheken, pensioenen en financiële planning is een sponsorovereenkomst aangegaan met het Dorpshuis te Heerde. Onlangs werd hiertoe het contract getekend.

“Het Dorpshuis vervult een belangrijke rol in de Heerder gemeenschap”, legt Bob Veldhuis desgevraagd uit. “Jong en oud kunnen er terecht voor diverse activiteiten vanuit het verenigingsleven of op cultureel gebied. Wij hechten er waarde aan dat dit de komende jaren zo blijft en hebben om die re-

den besloten onze naam aan de grote zaal van het Dorpshuis te verbinden.” Hans Bakker, voorzitter van het bestuur van het Dorpshuis, is uiteraard blij met deze sponsoring. “We hopen ook het komende seizoen weer veel mensen in de ‘Veldhuis Advieszaal’ te mogen begroeten.”


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 15 2

Schaap & De Mol Makelaars biedt aan:

Zwolseweg 57, Heerde

HESSENDAG AANBIEDING

Op een prachtige locatie aan de rand van het dorp gelegen vrijstaande woning met grote houten schuur, garage en apparte kantoor ruimte. De woning is in zijn geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Bouwjaar ca. 1955. De woning is ideaal geschikt voor de liefhebber die het buitenleven ambieert in combinatie met het vrije en luxe leven nabij het gezellige dorp Heerde. De tuin is zeer fraai aangelegd met nieuwe beplanting, fruitbomen, gazon en een natuurlijke zwemvijver met prieel.Tevens biedt de tuin mogelijkheid voor het houden van een paard of pony.

Vraagprijs: â‚Ź 398.000,- k.k.

SET VAN 5 BEADS NORMAAL â‚Ź 80,=

NU â‚Ź 59,=

Zwolseweg 1B - 8181 AA - Heerde. Tel. 0578-678072 - E-mail: heerde@schaapendemol.nl

SET VAN 3 BEADS NORMAAL â‚Ź 48,=

NU â‚Ź 36,=

DE ACTIE IS GELDIG TIJDENS DE HESSENDAGEN OP 13 EN 27 JULI EN 10 AUGUSTUS 2010

Hammerstraat 38, Epe. Tel. 0578-612291

OPRUIMING

ȹJuwelierȹMeilingȹȹȹȹDorpsstraatȹ14ȹȹ ȹȹ8181ȹHRȹȹȹȹȹȹHeerdeȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹtel:ȹ0578ȏ691856ȹȹ

H

ALLES MET DE GELE LABELS

Zie onze speciale rekken!

1 artikel

30% 50-80% 40% 50% 50%

mode bruinewoud2010 24

2 artikelen

3 artikelen of meer

Damesen herenjacks

Aktie start woensdag 7 juli 2010 Er kan niet geruild worden.

EZIG AANW AIRCO

• Ruime paskamers • Gratis parkeren • Koffiehoek Stationsstraat 16 - Heerde Tel: 0578-691471 www.modehuisbruinewoud.nl

Openingstijden: Ma.13.00 - 17.30 uur Di. 9.30 - 17.30 uur Wo. 9.30 - 17.30 uur

Do. 9.30 - 17.30 uur Vr. 9.30 - 21.00 uur Za. 9.30 - 17.00 uur

Financieel Adviesgroep Heerde Maak een vrijblijvende afspraak voor:

t )ZQPUIFLFO t 'JOBODJFSJOHFO t 4DIBEFWFS[FLFSJOHFO "VUP PQTUBM JOCPFEFM SFDIUTCJKTUBOE FUD

t -FWFOTWFS[FLFSJOHFO t 6JUWBBSUWFS[FLFSJOHFO t -JKGSFOUFFO1FOTJPFOWPPS[JFOJOHFO t 7FSNPHFOTCFIFFS Financieel Adviesgroep Heerde Dorpssstraat 19a 8181 HL Heerde Tel: 0578 - 696939 Fax: 0578 - 692864 Mail: info@fahbv.nl Web: www.fahbv.nl Financieel Adviesgroep Heerde is onderdeel van Financieel Adviesgroep Apeldoorn BV


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 16

Fietsvierdaagse in Emst

Struukel blok Beste luu,

EMST- Afgelopen week vond in Emst de Fietsvierdaagse plaats. Iedere avond stapte een grote groep deelnemers van 150 à 175 deelnemers bij de Hezebrink op de pedalen om te genieten van aantrekkelijke

routes door de regio. De vierdaagse is probleemloos verlopen. ‘Mensen waren heel tevreden met de routes. Er blijken dan toch weer wegen te zijn die men niet kende”, vertelt Jan Wolse die in de organisatie zit. Hij

Ontwerpen Eek in Wereldwinkel EPE- Ter gelegenheid van haar 50e verjaardag introduceert Fair Trade Original een speciale collectie, ontworpen door Piet Hein Eek. Samen met houtbewerkers en pottenbakkers in Vietnam bedacht Piet Hein Eek opvallende producten van palmhout en ontwierp ook een serie vazen waarin traditionele schilderingen en modern vorm samengaan. Eek: “Het was een enorme ervaring. Het hele proces dat je doormaakt samen met de bedrijfjes en de vakmensen. Interessant voor mij was ook dat ik producten mocht ontwerpen die juist veel handwerk vragen.” Voor de Vietnamese houtbewerkers is palmhout een mooie en snelgroeiende

grondstof. Nadeel is dat het snel krom trekt. Met een speciaal ontwerp loste Piet Hein Eek dit probleem op. De manden en schalen zijn opgebouwd uit dunne aan elkaar geregen latjes. Deze kunnen krimpen en uitzetten wat ze willen - het product blijft intact. Voor sterke knopen en stevig draad vroegen de houtbewerkers advies aan de vissers in hun dorp. Iets heel anders zijn elastieken balletjes met FSC keurmerk. Deze balletjes bestaan uit 180 elastiekjes, die van sterke en goede kwaliteit zijn. De balletjes bevatten geen vulling en zijn volledig gemaakt van elastiekjes, die biologisch afbreekbaar zijn. Het natuurrubber wordt op een fair trade manier geproduceerd

Expositie bij KuVa

proces. Hans Bijster geeft in zijn werk beweging en communicatie weer, vooral in de gestileerde poppen, vazen en maskers. Riny Hulst uit Vaassen is haar opleiding 7 jaar geleden begonnen bij het Centrum voor Kunst en Cultuureducatie de Hank te Heerde. Vanuit passie voor schoonheid ontwerpt en vervaardigt zij sieraden in haar eigen stijl. Riny noemt haar stijl zowel sierlijk als robuust, individueel en authentiek. Eveneens uit Vaassen afkomstig is Dori Hagen. Zij schildert meestal in acrylverf met een voorkeur voor primaire kleu-

VAASSEN- Van 14 juli tot en met 14 augustus 2010 exposeert Hans Bijster met keramiek, Rieny Hulst met sieraden en Dori Hagen met schilderijen bij KuVa in Museum Vaassen Historie. De uit Apeldoorn afkomstige Hans Bijster vindt zijn inspiratie in de natuur en de prehistorie van keramiek. Bij het bakken maakt hij gebruik gemaakt van de raku en de naked raku techniek. Bij laatstgenoemde techniek zijn de glazuren slechts een hulpmiddel in het bak-

noemt de fietsvierdaagse ‘bijzonder geslaagd’. De fietsvierdaagse is georganiseerd door de Emster muziekvereniging Prins Bernhard in samenwerking met de Vrienden van Prins Bernhard. en het verpakken gebeurt in een project voor tsunami vluchtelingen in Sri Lanka. K omt u gerust eens kijken. Markt 32, Epe. Openingstijden: van 9.30 tot 17.00 uur, tijdens braderie de hele vrijdag, maandagmorgen gesloten.

Wat stund der veurege wèèke een blik in de bos. Iej holt ’t niet veur meugelek waor as de luu eur heilege koe neer dörf te zettn. Links en rechts deur de bos, op ’t fietspad, op de wandelpaedn, ’t mak niet uut waor, as ze ‘m, mâr kwiet bint. Veur vief euro kuj op de parkeerplaeste terechte van ’t Heerderstrand. Mâr ja, geld is geld en dât geef iej mâr niet zo uut. Dan kuj bèèter de oto aens neer zettn waor as ’t niet mag, een ende loopm naor ’t Heerderstrand en een bekeuring kriegn van viefm viefteg euro, of niet dan. Iej muttn der mâr niet an denkn dât der een bosbrand uutbrek. Dan blif ’t niet bie vief uutgebrande oto’s of een paer bumpers die der deur de brandweer ofejâch wordt. Siebrn Buist löp as een modârne Robin Hood der de bossn van Heerde met zien piel en baoge op de rugge en der ontgiet ‘m niks. Hie schöt op alles wat beweg en ik verdenke ‘m der van dât e ok nog weis stiekem op een hoogzit klimp. Soms schöt e raek zoals met ’t ofsluutn van de bospaedn en soms schöt e mis zoals met de gruune weie die niet meer gruun is, mâr wel weer gruun wordt en daorum eers bruun mut wèèn. In ieder geval iene die der zien beste veur dut dât de gemeentebossn ok veur de gemeente(leedn)blief. Indertied is der een hoop te doende ewes aover geluudsaoverlas op ’t Hoorndervèènde deur de sportverenigingn. Der wordn edreid met allerlei strafmaotregels en iederiene stund as kamphaenn teegnaover mekaere. In ’t leste hef iederiene mâr eteeknd en was de ruzie an de kante. En noe heur ik toch dât der weer een bonke lawaai op ’t Hoorndervèènde ewes. Iej konn ’t wied en zied heurn, de köppes rinkeln op de taofel en der waern gien sportwedstriedn. Ik heb eheurd dât der noe halfweggns de Sportlaan een spândoek kump te hangn. ’t Is nog niet bekend wat der precies op kump te staonde:“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Of:“De pot verwijt de ketel dat ze zwart ziet”. Laot ’t uule goed gaon. Struukelblok.

Drama op NWS

ren. Daaraan is in het verleden een periode van experimenteren met kleurgebruik, materiaalkeuze en stijl voorafgegaan. Mensfiguren, kinderen, landschappen en dieren zijn haar geliefde onderwerpen. Abstrakt geschilderde schilderijen vormen echter geen uitzondering binnen haar oevre. U kunt deze expositie aan de Dorpsstraat 73 in Vaassen bezoeken op: donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de expositie-agenda van KuVa: zie www.ku-va.nl.

EPE- De kinderen van de W.G. van de Hulstschool uit Epe hebben de afgelopen weken een aantal skeelerlessen gevolgd. Op donderdagmiddag 24 juni werden de lessen afgesloten op de skeelerbaan in Heerde. De kinderen hebben veel plezier gehad en veel geleerd van deskundige mensen.

EPE- Onlangs sloten de leerlingen van de Nieuwe Wisselse School hun laatste project (“Water”) groots af. Dit was het laatste project in een reeks projecten die volgens de methodiek van “Meervoudige Intelligentie” worden uitgevoerd. In dit project stond “Drama” centraal. Bij dit project had de school de deskundige begeleiding van Saskia v.d. Meulen van Mamuze uit Epe ingehuurd. De leerlingen van de groepen 1 t/m 8 hebben verschillende malen onder haar begeleiding een afsluiting ingestudeerd. Alle leerlingen van de school presenteerden zich aan de ouders, opa’s en oma’s. In een volle gemeenschapsruimte werd dat een niet alledaags, spetterend optreden.

Historie op de Veluwe herleeft EPE- “Historie op de Veluwe herleeft” editie 2010 staat te trappelen om te beginnen. Als vanouds wordt de nodige ruimte gereserveerd voor het uitstallen van de vele verschillende soorten oldtimers zodat deze door iedereen kunnen worden bewonderd. Hierbij bestaat een groot deel van de oldtimers uit agrarische voertuigen, maar daarnaast zijn ook vrachtwagens, auto’s, motoren en brommers te zien op de show. Voor iedereen die oude tijden wil laten herleven. Ook dit jaar nemen enkele oldtimerclubs de show in hun tourprogramma op, worden er diverse demonstraties gegeven en zijn enkele aparte bezienswaardigheden op de show aanwezig. Het marktgedeelte bevat een uiteenlopend aanbod aan onderdelen, gebruiksartikelen en andere hobbyzaken, zodat een ieder lekker kan rondsnuffelen. De innerlijke mens kan worden verzorgd in onder andere de consumptietent en ook voor de kinderen valt er weer genoeg te zien en te doen. Dit gezellige familie-evenement vindt plaats op 10 en 11 juli 2010 in de buurtschap Zuuk in de Gemeente Epe aan de

Korte Spiekerweg /Zuukerenkweg (e.e.a. wordt duidelijk met borden aangegeven). Openingstijden: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

VEESSEN- Onlangs is Bas Horselenberg van muziekvereniging V.I.V.O. geslaagd voor zijn Bdiploma bij de KNFM op de Bariton. Dit examen werd afgelegd in Twello en hij behaalde hierbij 41 punten. Bas is opgeleid door de eigen dirigent, Erik Kluin.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA PAGINA 17 2

Schildersbedrijf & Wandafwerking

Showroom/Werkplaats Wiekenweg 9a Heerde. Elke zaterdag geopend van 9.00—15.00 uur.

G.J. Dul

Mobiel: 06 29501562

Tegen een redelijke prijs Bongerdplein 24 - 8162 AX - Epe Telefoon 0578-629412 - GSM 06-51347820

**NIEUW** Winia kastwanden/inloopkasten op maat **NIEUW** Tuinschermen op maat

Openingsaanbieding:

*Hout en Kunststof Kozijnen en Ramen *Aanbouw en Verbouw *Timmerwerk *Levering Bouwmaterialen, tevens maatwerk

IJsseldijk 46 Veessen

GEZOCHT

*Bouwkundig Tekenwerk

www.bouwbedrijf-sellis.nl

Vakantiemedewerkers

Gezinszak patat voor 4 personen + 4 kroketten of frikandellen Nu voor

10,-

voor in de bediening en snackbar.

Tevens zijn wij op zoek naar iemand voor ons animatieteam. Ben jij die energieke, vrolijke en gemotiveerde kracht die ons team wil komen versterken, bel ons dan voor een afspraak.

IJsseldijk 46, Veessen. Tel. 0578-631254

Voor meer informatie kunt u zich alleen wenden tot: Mevr. G. de Weerd Bereikbaar onder tel. nr. 0578-631254

IJsseldijk 46, Veessen Tel. 0578- 631254

Kwekerij-Plantencentrum van Essen Beste Prijs-Kwaliteit verhouding in de omgeving!

Volop kuip-, terras- en perkplanten !!! Bakjes, manden met zomerbloeiers en vetplanten

5 zakken potgrond à 40 ltr. R.H.P. gekeurd .......................... 11,00 10 zakken tuinaarde ............................................................. 10,00 Buxusbol-pyramide van 12,50 voor. ...................................... 8,00 Vaste planten v.a. .................................................................... 0,60 Rozen, struik, klim en stam v.a. ............................................. 2,25 Super grote hortensia .............................................................. 6,50 Orchideeën 2-tak .................................................................... 5,95 Lavendel v.a. ........................................................................... 0,70 Vet- en rotsplanten v.a. ........................................................... 0,75 Groente- en bloemzaden ............................................ 30% korting Bolcatalpa v.a. ...................................................................... 25,00 Koemestkorrel 20 ltr. .............................................................. 6,00 Super grote vaste planten v.a. ................................................. 2,75

Plate varkenshaas saté of Plate schnitzel Geserveerd met friet en salade

10,-

Volop tuinkruiden, snackkomkommers, tomaten- en paprika’s, aardbeien met vruchten, grootste assortiment in de regio Bekijk ons uitgebreide assortiment: Laan-, lei- en bolbomen, coniferen, lauries, buxus, taxus, heesters, vaste planten, rozen, klimplanten, vetplanten, meststoffen, potgrond, potterie, manden, tuinhout en veel meer, ook op aanvraag. Groente-, aardbeiplanten.

Bij besteding vanaf € 12,50 een plant cadeau !! Openingstijden: ma t/m vr. 13.00-18.00, Za 9.00-17.00 Kanaaldijk 17, Heerde Tel: 06-20149917

McQueens Schoenen Wapenveld Gabor damesschoenen

IJsseldijk 46, Veessen Tel. 0578- 631254

Kopje koffie met overheelijk appelgebak

2e kop koffie gratis

20,- 30,40,- 50,Mc Queens

Tevens dames- en herenschoenen in diverse breedte- en lengtematen. Iedere woensdag inloopspreekuur van 13.30-17.30 uur, waarbij een orthopedische schoentechnicus aanwezig is. Klapperdijk 34b 8191AE Wapenveld, tel:038-4477677 mcqueens@xs4all.nl www.mcqueensschoenen.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 18

Korpsavond Brandweer Hattem HATTEM- Afgelopen vrijdag werd bij de Hattemse Brandweer het opleiding- en oefenseizoen afgesloten met het uitreiken van certificaten, diploma’s en het bevorderen van diverse leden. Voor het zover was, hielden commandant Cees van Beek en burgemeester Wiggers een toesprak. Beide spraken hun waardering uit voor de inzet van alle leden om met opleiden en oefenen de kwaliteit te blijven verbeteren. Tevens werden de partners bedankt, zonder de steun van het thuisfront is het niet mogelijk zoveel tijd en energie in het brandweerwerk te steken. Na de toespraken werden de volgende diploma’s en certificaten uitgereikt: Ton ten Have, Herman Kleyn en Marc Vrijburg alle drie diploma’s brandwacht en brandwacht 1e klas. Bert Kroese, Derk van Hoorn, Rob Wierenga, Jan Blok, Hans Blok en Rik Ten have het certificaat Oefenleider. Michel van der Grift, Jan Blok, Jan van de Berg, Maarten Borst en Bart Riezeweide het certificaat terreinrijden. Hans Blok en Michel van der Grift het certifi-

Meditatiehof nu ook rustpunt

������� ��������������������������������� ������������������������������� ���������� ����������� ���� ���������������

���������������� �������� �� ���� ����� ������������ ������������ ���������������� �������������� ������������� ���������������

����������� �����������

Wierenga tot hoofdbrandwacht en Bart Riezeweide tot onderbrandmeester. Na alle plichtplegingen werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje voor alle inspanningen.

Samen genieten van de WK in Rehoboth

������������������������

��������� �������������� ���������� ����������������������������

������������������ ������� ��������� ����� ����� ������ ������������������ ��������������������������

���������������������������������� ������������� ������ ����������� ���������������������������� ���������������������� ����� ��� ��������������������� ��� ���� ��������� ��������� ������������ ������� ��������� �������� ������������������������������� ������� ���� ���� ������������� ������ ���� �� �������� ���� ��� ������������������������������� ����� ����������� ������������ ��������������������������� ��������������������������������� ���� �� ���������� �� ������� � ���������� �� ������ �� �������� ������ �������������������� ���� ������������

HEERDE- Terwijl andere rustpunten in Heerde en omgeving al een tijdje open zijn, is nu ook de Thomas a Kempis Meditatiehof een rustpunt geworden. Onlangs werd de ‘tuinkast’, waarin bezoekers zelf  koffie en thee kunnen zetten, officieel geopend. Fietsers en  wandelaars die zich over het fietspad van Epe/Heerde bewegen, zien bij de oversteek van de Zwarteweg al een aanduiding, waar het Rustpunt is. De ingang is tussen de schuur en de ‘oude wasserij’, nu Centrum ‘s Heerenhof, aan de Zwarteweg 10.  Richting het weiland, achter het witte gebouwtje, staat de typische  Rustpunt picknick tafel, gemaakt van hout van de Veluwe. Hier staat ook het bijbehorende houten fietsenrek en het oplaadpunt voor electrische fietsen. Bezoekers zijn natuurlijk ook van harte welkom om na het kopje koffie of thee een wandeling te maken over het pelgrimspad door de Meditatiehof.

������� ����������� ������������� ���� ������������� ������������� ���� ����� ������ ����������� ����������� ���� ����������������� ����������� �� ����������� ��������������������������������� �������

WAPENVELD- Ook in zorgcentrum Rehoboth te Wapenveld wordt intensief meegeleefd met “onze jongens”in ZuidAfrika. In de recreatiezaal kan men op de beamer de wedstrij-

den volgen. Getooid met en in oranje volgt men de wedstrijden en moedigt men het Nederlands elftal aan, dit gebeurt onder het genot van een hapje met een drankje.

��������������������� ����������������� ����� ����� ������������ ��� ��� �������� ������� ������ ���������������������������� ����� ������� ��������������� �� ��� ��������������� ����� ����� ������������ ��� ��� �������� ������� ���� ���� ������������������� ����� ������� ��������������� �� ���

EPE- Zaterdag hebben bij TV Epe de clubkampioenschappen voor de Aspiranten plaatsgevonden. Op deze zonovergoten, warme dag was de sfeer uitstekend en werd er gestreden om de felbegeerde titel “clubkampioen”. Dit evenement werd georganiseerd door Margret Zwolle van de Jeugdcommissie samen met een gedeelte van het WhozNext team, te weten Lieke, Vivian,

Esmee, Daisy en Sietse. Natuurlijk had de trainer Jan Kruitbos gezorgd voor een prima indeling en hij heeft de prijsuitreiking kleur gegeven. Clubkampioen 2010 zijn geworden: mini baan jongens: Bonno Dorsthorst, mini baan meisjes: Annemieke Bloemendaal, midi baan jongens: Batist Mars, midi baan meisjes: Elle Wagenaar, hele baan jongens: Victor de Haas.

����������������� ��������������� �� ����� ������������ ���������� ����� ��� ������ ��� ���� ����� ������� ������������������������������� ����������������������������������� ����������������������������������� ������ �������� ��� ��� ������ ����� �������� ������������������������ �������� ������� �������������������� ����� ���������������� ��������������������������� ����������� ������������������

����� ����� ����� ��� ���� ������ ������������ ���������� ��� ������������ ��������� ������ ������ ���� ���������� ����� �� ����� ������ ���� ����� ����� ������� ����� �����������

����������� ��� ����� ������ ���������� ��� ������ ���� ����� ����� �� ������� ����� �������� ��������� �� �������������� ����� �� ����� �� ������������ ���� ����������� ����� �������� ��� ��������� ��� �������������������� ���������������� ��� ��� ������� ����� � ������������

������������������������������ ����� ���� �������� ��������� ����� ��� ����� �������� ����� �� ������������� ����������������������� �������� �������� �������� ��������� �� ������������������������������� ���������� ���� �������������� �������� ������� ��������� ������ ������ ���� ����� ������������ ���� ����� ����� ���� ��������� ���������������������������� ���������������������� ����� ��� ��������������������� ��� ���� ��������� ��������� ������������ ������� ���������

����������� ���������������������

Ruitersport EPE- Uitslagen HVE. Kootwijk: Sheela van Bregt 63.06% in het ZZ-Licht. Met Zwetcher 2e plaats met 71.9%. Schaijk: Sheela van Bregt 2x 1e met 235 en 236 punten. Oudleussen: Patty van ‘t Land in M-springen basis parcours 5e. Almelo: Ilona van Triest met Zayoutah woensdag 182 punten en 11e plek, donderdag; 184 punten en 188 punten en een 3e prijs, vrijdag; 189 punten en 8e plek, zaterdag; 190 punten en 7e plek. Vaassen: Kaylee van de Hukst 3e prijs met 187 pnt in B-dressuur. Naomi Rombout, M1 dressuur: 201 pnt en 1e plaats.

����������� ������

Aspiranten tv Epe

Meer informatie: www.rustpunt. nu en www.meditatiehof.nl.

����������������� ������� ����� ����� ��� ��������� ����������� ������ ����������� ������������ ���� ��������� ���� ������ � ������������ ������� ������� ���� �������������

������������������������

������������� ���� ����� ���������������� ��� ���������� ��� �������������� ��������� ��������� ��� ����� ��� ������ ���� ������ ����� ��� ������� �������� ��� ��� �������

caat onderhoud ademlucht. Bart Riezeweide het diploma onderbrandmeester. Bevorderd werden Herman Kleyn, Ton ten Have en Marc vrijburg tot brandwacht 1e klasse, Jan van de berg en Rob

������� ������ ������� ����������� ������������������������������������ �������������� ��� ��� ���� ����� ������������

������� ������������������������������� ���� ���������� ����� ������ ����� �������� ������������ ������� �������� ��������������� ���� ����� ����� ������ ������� ����� ����������� �������� ������� �������������������� ����� ���������������� ��������������������������� ����������� ������������������

������� ����������� ����� ��� ����������� ������������ ��������������������������� ����������� ������������������

�������������������������������� ������ ��� ��������� ��� ��� ���� ��������������������������������� ������ ���� ������� ����� �� ������ ����� ������������ ����������������������� ������������� ������� ��� ������ ����� ���� ��������� ������������ ����� ����������� ���������� ��� ������ ������� ���� ��� ������������ ���� ��� ������ ������� ���� ���������� ���� ���� ���� �������� ���� ������� ������� ������ ������������ ����� ��������� ������ ����� ������� ��� ��������������������������������� ������ ������������ ���������� ������� ��������� ������������ � ��� �������� ����� ������������ ������� ������� ������������ ������� �� �������� ������� ��� ����� ������� ���������������������������������� ��� ��� ������ ����� ������������


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 19 2

DE JONG OUTDOOR & KAMPEERARTIKELEN Teva Pretty Rugged Brun Gingham van E69,95

Parasol ca. 300 cm doorsnede, in

Teva Womens Olowahu

diverse kleuren. Optioneel design betonvoet 25 kg. E 29,95

E22,00

voor

E49,95

van E49,95

voor

E39,95 Cadac Easy Chef Barbeque

Cadac Entertainer 3 Dlx

Optioneel omvormer van 230 naar 12 volt van E39,95

voor

van E89,95

OP=OP

voor

E64,95

E29,95

van E419,00

voor

E249,95 Bari, degelijke aluminium stoel. Plat opvouwbaar.

Koelbox 24 liter 12 volt

Nu met GRATIS hoofdkussen en voetenbank t.w.v. E 22,95

Weber One Touch Gold 57cm Ook leverbaar One Touch Gold 67cm Van E449,95 bij ons E349,95

Orginele Lafuma Relaxstoel Clipper

van E269,95

In grijs en marine kleur Max 2 per klant.

voor

5

Elders E149,9

E179,95

bij ons

E109,95

Elders E49,95

bij ons

E39,95

60% korting

op vele berg- en

wandelschoenen

Hattem Industrieterrein De Netelhorst 1 Telefoon 038 - 444 37 77

www.dejongcaravans.nl

Alle acties gelden tot eind Juli. Prijs en of wijzigingen voorbehouden

Tot


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 20

Op ’t kleine Blad

Oefenwedstrijd AGOVV tegen Quatar EMST- Donderdag 8 juli zal het voetbalelftal van Quatar onder leiding van de 62-jarige Co Adriaanse een oefenwedstrijd spelen tegen AGOVV uit Apeldoorn op sportpark ’t Hanendarp in Emst aan de Hanendorperweg. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur. Co Adriaanse is bondscoach van Quatar geworden met als doel deelname aan de Olympische spelen in 2012 te Londen. AGOVV is afgelopen week gestart met de training en dat ging zonder hoofdtrainer. De zestien koppige selectie ging van start onder leiding van assistent-trainer en Wijhenaar Marco Heering. Op dit moment is het nog niet bekend

of Raymond Atteveld komend seizoen de trainer is van AGOVV. Heering is de cultuurbewaarder van AGOVV en kan straks de nieuwe hoofdtrainer prima wegwijs maken. Behalve de vertrouwde gezichten, zal een vijftal nieuwelingen te bewonderen zijn, zoals Soufiane Laghmouchi (Vitesse), Angelo Martha (Den Bosch), Jason Conrad (Eupen), Michiel Hemmen (Veendam) en Kahan Ozcan. De laatste speelde in de jeugd van WSV en gaat als amateur aan de slag. Iets waar ook Noe Bokila (20) op hoopt. Voor meer informatie zie: www.vvemst.nl.

Spuitvoetbal bij de brandweer

EPE -De Toerclub Veluwe organiseerde zaterdag voor de 29e keer de Van Norel toertocht Op ’t kleine Blad. De start was vanaf de Loreley in Epe. De deelnemers konden kiezen uit vier afstanden te weten de 40,

80, 110 en 150 kilometer. Het was genieten geblazen met de tocht door het mooie Veluwse landschap al moest er wel rekening worden gehouden met het warme weer. Mede daarom verschenen er maar 260 deelnemers

aan de start zo’n 200 minder dan het jaar ervoor. “Het warme weer en de start van de Tour zullen daar in mee gespeeld hebben”, aldus mevrouw Van Welsum namens de toerclub, “Volgend jaar beter”.

Rommelmarkt De Veldkamp EPE- Woensdag 28 juli bruist het op de Veldkamp, Veldkampseweg 4 in Wissel (Epe) van de activiteiten tijdens de jaarlijkse rommelmarkt. Zoals gebruikelijk bieden de gasten jong en oud hun overbodige, maar nog goed werkende spullen tegen aanzienlijke prijzen te koop aan. De naam rommelmarkt dekt niet helemaal

de lading, want op de camping is een aantal gasten zeer kunstzinnig bezig. Denk hierbij aan schilderen, fotograferen en het maken van kaarten, armbanden en andere sieraden. De speelzaal zal worden omgetoverd tot galerie, waar gasten van de camping, maar ook van elders, hun kunstzinnige resultaten aan het publiek kunnen

tonen en uiteraard ook verkopen. Om de markt plezierig te omlijsten willen zij ook aan de bespelers van muziekinstrumenten de gelegenheid bieden om hun kunsten aan het publiek te tonen. Voor inschrijven voor een verkoopplek of ander info kunt u bellen met De Veldkamp, tel. 0578-614348 of info@develdkamp.nl.

Bezit drugs

Epetanque EPE- Elke donderdagavond vanaf april tot en met oktober is er bij Jeu de Boulesclub Epétanque aan de Leenhofweg 27 te Epe een Mixtoernooi. Op deze avond kan iedereen een balletje meegooien. Aanvang: 19.15 uur, inschrijven tot 19.00 uur. Kosten 1,50 euro. Uitslag Mixavond 1 juli: 1e Coos Schuurkamp HKB’84 3 gewonnen +26 punten; 2e Gerard de Vries Epétanque 3 gewonnen +19 punten; 3e Thea Bos Epétanque 3 gewonnen +17 punten; 4e Dinie Boomsma Hattem 3 gewonnen + 15 punten; 5e Anneke ter Mate 3 gewonnen + 10 punten; 6e Gerben Schrooten Epétanque 2 gewonnen +14 punten. De wedstrijdleiding en prijsuitreiking werd verzorgd door Co Koopman.

VAASSEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 2 juli op de Dorpsstraat in Vaassen een 35-jarige man uit die plaats aangehouden wegens het in bezit hebben van een meer dan toegestane hoeveelheid drugs. Zij zagen hem lopen in de Dorpsstraat. Bij controle troffen de agenten inbrekersgereedschap en ruim 60 gram wiet in zijn tas aan. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn gereedschap en hennep is in beslag genomen.

Jong talent ZV Octopus

HATTEM- Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, er het afgelopen jaar hard geoefend is door de Hattemer brandweerlieden én omdat het afgelopen dinsdag ook nog eens erg warm was, heeft de oefenstaf gekeken naar een alter-

natieve oefening en die is gevonden. In het kader van brandweer en sport bestond de laatste oefening uit spuitvoetbal. Op een weiland aan de IJssel werd gestreden om de eer. Deze verkoelende oefening viel dan ook goed in de smaak.

Tommie Visser in Epe EPE- De Hippische vereniging Epe organiseert in samenwerking met Stal de Rietberg op zaterdag 10 juli een instructiedag. De 25-jarige Grand Prix ruiter Tommie Visser uit Vijfhuizen komt naar Epe. Tommie zal van 9.30 tot 17.00 uur 9 openbare lessen geven. De deelnemers in de lessen zijn bekend. In het dagelijks leven is Tommie fulltime werkzaam in de paarden op zijn eigen stal in Vijfhuizen en traint zelf bij Anky van Grunsven. Inmiddels heeft

hij Grand Prix gereden. Verder is Tommie ook wel bekend van het TV-programma Horse & Co samen met Anky. Er is deze dag van alles te beleven. Er zijn verschillende stands o.a. Paard & Ruitergoed en Zadelatelier waar je van alles kan zien evt. kopen. Ook is er meer informatie te verkrijgen over Pension –Trainings Stal de Rietberg en natuurlijk over de Hippische Vereniging Epe. U bent zaterdag 10 juli welkom aan de Rietberglaan 10 te Epe.

Tropische jazzdansinstuif

HEERDE- Spelletjes en wedstrijden wisselden elkaar af tijdens Splash en fun, de laatste wedstrijd van dit seizoen die gehouden werd in Winterswijk. Zo moest er bijvoorbeeld met een blikje tomatenpuree op het hoofd op de rug gezwommen worden. Als beloning voor alle inspanningen werden de zwemmers verrast met drinken en een broodje knakworst.

Voor octopus gingen er 14 zwemmers van de startblokken op 4 verschillende onderdelen. De volgende zwemmers gingen van start: Bastian Renshoff, Lisa van Rijssen, Bert Jan Bredenhoff, Lars van Hell, Stefan Eilander, Mylo van der Maten, Sem Bredenhoff, Denice Koolman, Ilse Hallie, Joran Meima, Jochem Hallie, Gino van der Maten, Manon Eilander, Da-

nielle Bijsterbosch, Robin Meima. Voor elke snelste zwemmer van de serie was er een gouden medaille te verdienen. Er werden maar liefst 15 gouden medailles binnen gehaald bij het zwemmen en een medaille bij de spelletjes. Ook werden door alle zwemmers een PR of een supersnelle tijd gezwommen. Al met al een succesvolle afsluiting van het zwemseizoen.

HATTEM- Afgelopen vrijdag organiseerde de jazzdansafdeling van P.R.O. Hattem open lessen voor de kinder- en jeugdgroepen. De zaal was oranje versierd voor de wedstrijd Nederland-Brazilië. Om 15.30 uur begon de eerste les. Dit is een nieuwe les voor kinderen van 4 en 5 jaar oud. In deze les werd lekker gedanst met tussendoor veel verschillende spelletjes en oefeningen. Volgende week is er speciaal voor dit uur nog een gratis proefles van 15.30 – 16.15 uur in gymzaal de Hunze te Hattem. In het nieuwe seizoen wordt officieel gestart met

deze les. Na de kleine kinderen was er een jazzdansinstuif voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en daarna voor 12 t/m 15 jaar. Ook hier werd lekker gedanst op verschillende muziek en tussendoor liet een aantal meiden hun dansen zien “Evacuate the dancefloor”, “Golden girls” en “Dreaming out loud”. Er was tussendoor genoeg tijd om even wat te drinken en wat lekkers te eten. In het nieuwe seizoen zal nog een instuif worden georganiseerd. Voor meer informatie over dansen bij P.R.O. kijk op de website www.prohattem.com.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 2 21

Oene

ZOMERSE KORTINGEN IN nog

6stu6ks1

ren dames/he broeken v.a.

10,-

heren t-s hirts v.a.

5,-

nog

2s0tuk4 s heren p v.a.

olo’s

50 , 7

nog

jurkjes v.a.

13stu8ks7

10,-

ers herensneak v.a.

20,-

nog

nog

8s4tuk3 s

14stu1ks1

OP = OP

D N E R E T T SPE ORDEEL PRIJSVO

Mededeling: Wij verzoeken u vriendelijk de aanwijzingen van onze parkeerwacht op te volgen. Dank u wel!

nog

damesschoenen v.a.

7st26

20,-

uks

nog

867 stuks

nog

3 15 k u st s

damesto ps v.a.

5,-

dames/here njacks v.a.

20,-

* Vraag naar de voorwaarden, afgeprijste artikelen kunnen niet geruild worden. Actie geldig van 5 t/m 10 juli. OP=OP!

ARO ALLGEAR Ooster Oenerweg 32 NL-8167 PD OENE www.aro-allgear.nl

5 10 t/m

juli


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 22

Leerlingen de Heemde bieden cheque aan

is uitgelegd.” Er hebben verschillende acties plaatsgevonden. “Er is i.s.m. Kamphorst een speculaasactie geweest, waarvoor de kinderen hebben gevent in Veessen. Daarnaast hebben ze de afgelopen week van alles gemaakt en dat is weer verkocht op ons Pleinfeest. Dit alles heeft geresulteerd in een mooi bedrag van 925 euro.” Dit werd afgelopen donderdag overhandigd aan Rik Thybaut, voorzitter van het comité Veessen. Hij was erg blij met de cheque, want het in stand houden van de molen kost veel geld. “De stoom

Logeerweekenden ontlast ouders OLST- Ook ouders hebben wel eens tijd nodig voor zichzelf. Even tijd om bij te tanken of om extra aandacht te besteden aan de eventuele andere kinderen. Zorgboerderij De Kikkerpoel in Olst heeft als doel het gezin te ontlasten van de intensieve zorg van hun kind. Ook vindt de Kikkerpoel het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn, samen kunnen spelen en een weekend er even lekker op uit zijn. De Kikkerpoel is een zorgboerderij in oprichting. “In onze toekomstige boerderij willen wij ons richten op dagbesteding voor mensen met een hulpvraag en logeerweekenden en vakantieweken organiseren voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een stoornis binnen het autistisch spectrum en ADHD. Maar ook kinderen met een andere zorgvraag

����������������

interesse? Meldt u dan aan, via Stichting Welzijn Hattem, tel. 0384446296 of tel.038-4432881. In verband met vakantiebezetting is de stichting tussen 9 juli en 9 augustus telefonisch slechts beperkt bereikbaar. U wordt geadviseerd zich in die periode aan te melden via info@swhattem.nl. Noteert u in de mail het bericht “aanmelding nordic walking” en verder naam, adres, telefoonnummer en voorkeur voor tijdstip. U ontvangt na 9 augustus bericht.

����������������

��������� �������������

������������������������� ����� ����������� ���������������������

����������������

��������� �������������

������������������������� ����� ����������� ���������������������

EPE- Het 1e team van TV Epe bestaande uit Remon Wierdsma, Maxime den Houtdijker, Roy Wierdsma, Luke Blauw, Jessica Schot en Desiree Hoppener heeft dit seizoen wisselend gepresteerd. Veel uitstekende wedstrijden werden afgewisseld met minder goede wedstrijden en dit resulteerde in een 3e plaats in de competitie. De trainingspakken werden dit jaar gesponsord door Van West Koeltechniek en maakte deel uit van het Sponsorplan van TV Epe.

Zomerfeest bij Kanjers

% %

��������� �������������

zijn van harte welkom”, laat men weten. “Omdat wij al regelmatig aanvragen/verzoeken krijgen voor logeerweekenden voor kinderen, organiseren wij nu een aantal logeerweekenden op een boerderij in Wijhe (Overijssel).” Tijdens deze weekenden zal er van alles georganiseerd worden, zoals een dagje zwemmen, buiten activiteiten of een leuk spel spelen met elkaar. Ze werken met schema’s en picto- systemen. Dus alles is gestructureerd, duidelijk en voorspelbaar. “Uiteraard zorgen wij voor goed, gezond en lekker eten tijdens het weekend.” De eerste logeerweekenden zijn gepland in het najaar: week 35: 3 t/m 5 september, week 45: 12 t/m 14 november, week 49: 10 t/m 12 december. De logeerweekenden zijn, indien anders gemeld, van vrijdag 17.00 tot zondag 19.00 uur. Voor aanmeldingen/informatie: www.zorgboerderijdekikkerpoel, info@zorgboerderijdekikkerpoel.nl of bel met Susanne, tel. 06-25550670.

moet bijvoorbeeld opnieuw gebouwd worden, de planken van de stelling moeten vervangen worden en de stelling moet geschilderd worden. Daarvoor krijgen we wel subsidie, maar je moet ook altijd zelf een deel inzamelen. Daarvoor houden we verschillende acties. Zo staan we op de Eiermarkt en doen we mee aan de Nationale Molendag en Monumentendag. En natuurlijk is het heel mooi wanneer kinderen zich op zo’n manier inzetten voor de molen!” Kortom: de cheque van de Heemde wordt zeker goed besteed.

HATTEM- Stichting Welzijn Hattem start per september met Nordic Walking voor 55+ers. Nordic Walking is een snel groeiende sport, die het makkelijkst te omschrijven is als ‘wandelen met stokken’. Het is een vorm van wandelen waarbij u uw hele lichaam traint en meer energie verbruikt dan met gewoon wandelen. Door het gebruik van stokken worden knieën, rug en nek minder belast. Ervaren Hattemse docent Theo van Nee (officieel NWA Instructeur) zal u gedurende de cursus op ontspannen wijze bedreven maken in het Nordic Walking. De lessen vinden plaats in en rond de mooie omgeving van Hattem. U wordt aanbevolen de eerste lessen de stokken te huren via de docent (1 euro). Daarna kan hij u passend advies geven voor het zelf aanschaffen van stokken. Cursisten dienen uiteraard fit genoeg te zijn om op onverharde paden te kunnen lopen. Kosten: 63,50 euro voor 12 lessen van 1,5 uur. Startdatum: 23 september wekelijks op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. De inschrijving is inmiddels gestart. Heeft u ook

% %

VEESSEN- Leerlingen van basisschool de Heemde te Veessen hebben een bedrag van 925 euro ingezameld voor de molen in Veessen. In het kader van stimuleren van maatschappelijke betrokkenheid hebben de leerlingen van de Heemde zich het afgelopen jaar ingezet voor de molen in Veessen. “Er is een ouderavond geweest waarbij de molenaar van alles heeft verteld. Wij hebben de kinderen geïnformeerd”, vertelt locatiemanager Annita Huiskamp. “Ook hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan de molen waarbij ze van alles

Nordic Walking 55+

Speksteen bewerken

������������������������� ����� ����������� ���������������������

Verkeersongeval A50

EPE/HEERDE- Donderdagavond kwam er bij de meldkamer van de hulpverleningsdiensten een melding binnen van een verkeersongeval op de A50 tussen Epe en Heerde. In de nabijheid van het viaduct Vemde bleek een kop – staart aanrijding plaats gevonden te hebben, waarbij in tegenstelling tot de melding geen gewonden gevallen zijn. Aangezien van een beknelling al helemaal geen sprake was, kon de gealarmeerde brandweer van Epe zonder in actie te komen weer terug keren naar de kazerne. Problemen voor het verkeer leverde dit ongeval niet op, aangezien geen van de rijbanen geblokkeerd raakten. Beide voertuigen zijn afgesleept.  

APELDOORN- Op zaterdagmiddag 10 juli van 13.00 16.30 uur wordt een workshop speksteen bewerken gegeven door beeldhouwster Barbara Pijnappel, die al 23 jaar beelden in brons en steen maakt in Apeldoorn. Speksteen is goed te bewerken met vijlen en in 1 middag kan al een leuk beeldje gemaakt worden. De steen kan bij Barbara uitgekozen worden en je maakt gebruik van haar gereedschap. Prijs: 35 euro per middag, incl. btw, koffie/ thee en excl. steen, contant afrekenen. Ook is het mogelijk workshops voor bedrijven te geven en/of voor groepen op andere dagen/tijden/locaties. Aanmelden + info opvragen kan per telefoon: tel. 0555212407 of mail Barbara op art-barb@planet.nl. Zie ook www.barbsgallery.com.

EPE– Alle kinderen van kindercentrum Kanjers in Epe vierden vorige week zaterdag een zomerfeest met als thema Disney. Een deel van het schoolplein, dat door de Gildeschool ter beschikking was gesteld, was omgetoverd tot een waar Disneyfestijn. Het weer was prachtig en de ongeveer 60 kinderen vermaakten zich prima, samen met hun ouders, opa’s en

oma’s. Er was van alles te doen; de kinderen versierden een toverstaf en speelden allerlei spelletjes. Zo kon Nemo uit het water gevist worden en mocht je een poging doen om ringen te gooien om de slurf van Dombo. In mooie Cars-auto’s raceten de kinderen een echt parcours rond. En de staart van Iejoor, de ezel uit Winnie de Pooh, moest

op de goede plek geprikt worden. Springen op het springkussen en de ballenbak voor de allerkleinsten, kortom er was heel veel te doen. Als afsluiting leefden de kinderen zich uit op een zestal reuzekleurplaten, waar ze als ware Picasso’s aan de slag gingen. Het was een meer dan geslaagde activiteit van Kindercentrum Kanjers van Stichting Koppel.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 23 2

2QGHUGDN SDUNHUHQLQ GHERXZYDN Triada heeft parkeerplaatsen te huur in parkeergarages in woongebouwen, ook tijdelijk. Iets voor u? Wist u dat deze parkeerplaatsen ook door anderen dan de bewoners van het woongebouw gehuurd kunnen worden? U kunt uw auto, motor of (werk)bus veilig en droog in een parkeergarage stallen, permanent of bijvoorbeeld tijdens de (bouwvak) vakantie. In de volgende parkeergarages is nu ruimte beschikbaar: Hattem: Lippenoordweg Vaassen: De Wetstraat/Steinstraat en De Vinkstraat. Wilt u meer weten over het huren van een parkeerplek, neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice, (0578) 67 66 20.

7XLQYRRUEHZRQHUV 6FKDDUSDQ

)LMQWKXLVNRPHQYDQYDNDQWLH De vakanties komen er weer aan. Straks bent u druk met alle voorbereidingen voor uw vertrek naar uw vakantiebestemming. Neem dan ook de tijd om uw huis goed vakantieklaar achter te laten. Dat is wel zo fijn thuiskomen. VAASSEN Op dinsdag 29 juni heeft Triada aan de bewoners van het appartementencomplex de Schaarpan in Vaassen de gezamenlijke tuin in gebruik gegeven. De bewoners zijn betrokken bij het tuinontwerp. De tuin is nu aangelegd en gereed voor gebruik. Triada nodigde de bewoners uit voor een kopje koffie in de nieuwe tuin en gaf de tuin aan hen in gebruik met deze gezellige ontmoeting. Uit de enthousiaste reacties van de bewoners blijkt dat de tuin een aanwinst is in de leefomgeving en dat dit een mooie plek is om elkaar, nu en in de toekomst, te ontmoeten.

5HSDUDWLH" Lekkende kraan, kapotte ruit, storende cv-ketel of een ander reparatieverzoek? Als u huurder bent van Triada en er moet iets gerepareerd worden in uw woning bel dan de reparatielijn:

(0578) 67 66 00 U krijgt een keuzemenu. Daarna wordt u meteen doorverbonden met het juiste bedrijf of met een medewerker van de reparatielijn van Triada. Dit nummer is voor spoedeisende reparatieverzoeken ook bereikbaar buiten kantooruren.

Tien tips om uw huis tijdens de vakantie zo veilig mogelijk achter te laten. 1. Sluit ramen en deuren goed af. Laat geen touwtje uit de brievenbus hangen; laat sleutels niet aan de binnenzijde in het slot zitten. 2. Sluit binnendeuren of kostbaar meubilair niet af. U voorkomt zo extra inbraakschade. 3. Berg geld, waardevolle papieren en/of sieraden op in een kluis bij de bank. 4. Sluit uw overgordijnen niet. Haal de planten niet uit de vensterbank en etaleer geen kostbaarheden. 5. Vraag familie of kennissen uw brievenbus dagelijks te legen en laat de post neerleggen op een plaats die van buitenaf niet zichtbaar is. Vertel familie of buren wanneer u op vakantie bent.

Dit is een informatiepagina van Triada, 6 juli 2010 Postbus 56, 8180 AB Heerde, telefoon (0578) 67 66 66. www.triada.nl info@triada.nl. Bezoekadres: Eperweg 61, Heerde

6. Laat niet zien dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur waarop staat voor hoe lang u weg bent. Zet ook geen vakantieboodschap op uw antwoordapparaat. 7. Zet ladders en andere dingen (vuilcontainers) die inklimming kunnen vergemakkelijken weg. 8. Zet uw fiets/bromfiets altijd op slot. Ook als die binnen staat. 9. Laat geen volle vuilniszakken bij uw huis achter. 10.Maak gebruik van timers om een aantal lampen in uw huis dagelijks aan en uit te schakelen. Wij wensen u een fijne vakantie en een goede thuiskomst!


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 224

Starters van buiten de regio met een economische binding krijgen eenmalig 24 punten extra wanneer ze meer dan 40 kilometer (enkele reis) tot de grens van de regio wonen.

Spelregels wonen op de NoordVeluwe

Totaal belastbaar gezinsinkomen per jaar Bij toewijzing wordt uitgegaan van het totale belastbare actuele inkomen van de woningzoekende, partner, medebewoners en kinderen. Dit houdt in dat er een schatting wordt gemaakt van het inkomen over 2010. Voor kinderen jonger dan 23 jaar op 1 januari 2010 (en die inkomen hebben) geldt een inkomensvrijstelling van € 4.424,00 per kind. Het inkomen moet door u worden aangetoond. Let op: Uitgegaan wordt van het belastbaar inkomen en dus niet van het netto inkomen!

onomis che binding als u, of uw partner een U heeft een ec economis onomische duurzame arbeidsrelatie heeft in of vanuit de regio. De arbeid moet gedurende tenminste 18 uur per week worden verricht. Doorstromer/starter? Doorstromers: woningzoekenden die een legale zelfstandige woning (huur- of koopwoning) in de regio Noord-Veluwe achterlaten. Starters: alle andere woningzoekenden die niet zelfstandig wonen of een zelfstandige woning buiten de regio achterlaten. Inschrijven Doorstromers hoeven zich vooraf niet in te schrijven, starters wel. Inschrijven kan vanaf 18 jaar bij iedere deelnemende verhuurder. Inschrijfbewijzen gelden voor de hele regio.

Spelregels Hieronder volgen een aantal spelregels en begrippen die van toepassing zijn op de regionale woningmarkt Noord-Veluwe. Noord-Veluwe Hieronder vallen de gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Heerde, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Binding U komt alleen in aanmerking voor een huurwoning op de Noord-Veluwe als u een binding heeft met een van de geschappelijk e binmeenten in deze regio. U heeft een maat maats chappelijke ding als u: op dit moment ten minste drie jaar onafgebroken ingezetene bent geweest van de regio, of in de afgelopen zestien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene bent geweest van de regio.

Aantal punten Doorstromers: • 2 punten per maand woonduur: als iemand in een huurwoning woont met een huur onder de huurtoeslaggrens (€ 647,53). • 1 punt per maand woonduur: als iemand in een koopwoning woont of in een huurwoning boven de huurtoeslaggrens. Woonduur: dit is de periode dat iemand in de huidige woning woont. Hierbij zijn bepalend de gegevens zoals die in de GBA in een van de gemeenten in de regio Noord-Veluwe zijn opgenomen. Starters: op moment van inschrijven worden 50 punten toegekend en hierna 1 punt per maand inschrijfduur.

Wilt u in aanmerking komen voor een woning, vul dan deze woonbon of de woonbon op www www..triada.nl volledig en goed 00 uur bij ons binnen zijn. De bon kunt u versturen naar Postbus 56, leesbaar in. De bon moet maandag a.s a.s.. vóór 12. 12.00 8180 AB HEERDE. Alle correspondentie die bij de woonbon wordt ingeleverd, nemen wij niet in behandeling.

Verklaring van gebruikte begrippen zins woning: grondgebonden woning met één of meerengezins zinsw Eenge dere verdiepingen, welke door één huishouden wordt bewoond. Etage woning z onder lift agew zonder lift:: niet grondgebonden woning vanaf de eerste etage, waarbij geen lift aanwezig is. Etage woning me agew mett lift lift:: niet grondgebonden woning vanaf de eerste etage, waarbij een lift aanwezig is. Boven woning: woning op de eerste etage met als kenmerk enw dat er geen woningen bovenop zijn. Beneden woning: grondgebonden woning met als kenmerk enedenw dat er één of meerdere woonlagen bovenop zijn. Senior en woning: woning bestemd voor senioren. enioren enw Beschikb aar chikbaar aar:: dit is de datum waarop de woning leeg is en normaal gesproken weer opnieuw verhuurd kan worden. Kale huur huur:: dit is de huur zonder de servicekosten. Servic ek osten: dit is het bedrag in de huur wat u aan de verervicek eko huurder verschuldigd bent voor verstrekte diensten. Aanbieding De woning wordt toegewezen aan de kandidaat met een goede reactie en de meeste punten. Urgentie In acute noodsituaties kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Hiervoor is de informatiebrochure “Urgenties bij woningtoewijzing” bij ons beschikbaar. Als er een positieve urgentieverklaring is, kan dit worden vermeld op de woonbon. Urgente woningzoekenden (dus met een urgentieverklaring) krijgen voorrang bij de woningtoewijzing, behalve bij hele populaire woningen. Dit zijn woningen die meer reacties opleveren dan gebruikelijk. Dit verschilt per gemeente: Putten 100 reacties Ermelo: 100 reacties Harderwijk: 110 reacties Nunspeet: 40 reacties Elburg: 35 reacties Oldebroek: 30 reacties Heerde/Hattem/Epe: 40 reacties

1e voorkeur (adres) _______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 2e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 3e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 4e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________ 5e voorkeur (adres) ______________________________________________________ (adv.nr) _______________

Registratienummer __________________________________ Ik ben starter, inschrijfdatum: __________________ (dag) ____________________ (mnd) _____________ (jr) Ik werk in ____________________________________ (plaatsnaam) Ik ben doorstromer, bewoningsdatum: ___________ dag) ___________________ (mnd) _____________ (jr) Huidige woning is een

koopwoning

huurwoning, kale huurprijs: € _____________

Urgentie

nee

ja, toekenningsdatum __ (dag) _______ (mnd) __________ (jr)

Aantal verhuizende personen ____ Totaal belastbaar gezinsinkomen per jaar: € ________________________ Naam ___________________________________________ M/V* ___________ Geboortedatum ______________

Woonbon

Adres __________________________________________________________________________________________ Postcode/woonplaats ___________________________________________________________________________ Telefoon overdag ______________________________________ E-mailadres _____________________________

Postadres: Bezoekadres:

Postbus 56, 8180 AB Heerde Eperweg 61, Heerde, telefoon (0578) 67 66 66 Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 uur

Openingstijden: Voor klanten en woningzoekenden: Tel. (0578) 67 66 20, fax (0578) 67 66 67

He egionale huurw oningaanbod Hett rregionale huurwoningaanbod vindt u in he hett Huurmagazine Noor d V eluw e. Noord Veluw eluwe Dit k un atis afhalen op kun untt u gr gratis div er se v er spr eidingspun diver ers ver erspr spreidingspun eidingspuntten.

Naam partner ___________________________________ M/V* ___________ Geboortedatum ______________

Datum ______________________________________________ Handtekening ____________________________ * Doorhalen wat niet van toepassing is.

WK 27

www www..triada.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 25 2

Actueel woningaanbod van Triada HA TTEM, Holle wand 18, Plan Noor d HATTEM, Hollew Noord

HEERDE, Kla verw eg 17 amp Klav erweg 17,, Molenk Molenkamp

Ad v e r t e n tienr ve tienr.. : 610275 Type w oning: woning: eengezinswoning Bes chikb aar chikbaar aar:: omstreeks 29 juli 2010 Kale huur : huur: € 464,11 s t en: Servic ek o ervicek eko € 5,30 Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 : Bouwjaar ouwjaar: 1966 Doelgr oep / aan t al: Doelgroep oep/ 1 of meer personen Inkomenseisen: geen Bijzonderheden: tussenwoning; gunstige ligging nabij centrum; oppervlakte woonkamer 22 m²; oppervlakte slaapkamers 12, 11 en 5 m²; zolder (8 m²) bereikbaar met vlizotrap; tuin op het zuiden; deze woning maakt deel uit van toekomstig herstructureringsgebied

D

Ad v e r t e n tienr ve tienr.. : 610273 Type w oning: woning: eengezinswoning Beschikb aar chikbaar aar:: omstreeks 3 augustus 2010 Kale huur huur:: € 489,24 ek o sten: Servic ervicek eko € 5,30 Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 Bouwjaar ouwjaar:: 1959 Doelgr oep Doelgroep oep//aan aantt al: 1 of meer personen Inkomenseisen: geen Bijzonderheden: tussenwoning; gelegen in ruim opgezette wijk; nabij het centrum; scholen en speeltuin in de buurt; oppervlakte woonkamer 24 m²; oppervlakte slaapkamers 13, 11 en 5 m²; zolder bereikbaar met vaste trap; tuin op het zuidoosten

D

HEERDE, R ooboer sk amp 50 o sber gen Rooboer ooboersk skamp 50,, V Vo sbergen

VEE S SEN, Klapr oo s akk er 4 ee s s en VEES Klaproo oos akker 4,, V Vee ees

Ad v e r t e n tienr ve tienr.. : 610274 Type w oning: woning: eengezinswoning Bes chikb aar chikbaar aar:: omstreeks 6 september 2010 Kale huur huur:: € 553,85 ek os ten: Servic ervicek eko € 5,30 Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 Bouwjaar ouwjaar:: 1975 Doelgr oep Doelgroep oep//aan t al: 1 of meer personen Inkomenseisen: eenpersoonshuishouden tot 65 jaar: minimaal € 21.450 per jaar eenpersoonshuishouden vanaf 65 jaar: minimaal € 20.200 per jaar meerpersoonshuishouden tot 65 jaar: minimaal € 29.125 per jaar meerpersoonshuishouden vanaf 65 jaar: minimaal € 27.575 per jaar Bijzonderheden: eindwoning; gunstige ligging nabij scholen; oppervlakte woonkamer 31 m²; oppervlakte slaapkamers 12, 9 en 9 m²; tuin op het noordoosten

F

VAA SSEN, Kruger s tr aat 2 08, Kruger s tr aat Z uid AAS Krugers traat 208, Krugers traat Zuid Adv e r te n tienr ve ntienr tienr.. : 610271 Type w oning: woning: eengezinswoning Bes chikb aar chikbaar aar:: omstreeks 24 september 2010 Kale huur : huur: € 570,50 o s t en: Servic ek ervicek eko € 5,30 Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 Bouwjaar : ouwjaar: 1968 Doelgr oep / aan t al: Doelgroep oep/ 1 of meer personen Inkomenseisen: eenpersoonshuishouden tot 65 jaar: minimaal € 21.450 per jaar eenpersoonshuishouden vanaf 65 jaar: minimaal € 20.200 per jaar meerpersoonshuishouden tot 65 jaar: minimaal € 29.125 per jaar meerpersoonshuishouden vanaf 65 jaar: minimaal € 27.575 per jaar Bijzonderheden: leuke tussenwoning; keuken, badkamer en toilet worden gerenoveerd; kleurkeuze mogelijk; de woning is voorzien van energiebesparende zonneboiler; oppervlakte woonkamer 24 m²; oppervlakte slaapkamers 11, 10 en 7 m²; tuin op het westen

E

VRIJE VESTIGING A n.v.t. Adv e r te n tienr ve ntienr tienr.. : seniorenwoning Type w oning: woning: omstreeks 30 juli 2010 Beschikb aar chikbaar aar:: € 666,41 Kale huur huur:: € 5,30 o sten: Servic ek ervicek eko 2 Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 2005 Bouwjaar ouwjaar:: Doelgr oep Doelgroep oep//aan aantt al: 1 of meer personen, 35 jaar en ouder geen Inkomenseisen: Bijzonderheden: tussenwoning; gelegen in een mooi dorpje aan de IJssel; vrij uitzicht aan de voorzijde; oppervlakte woon-

kamer 22 m²; ruime, half open keuken (11 m²); slaapkamer ( 13 m²) en badkamer op de begane grond; grote slaapkamer (33 m²) op de verdieping; tuin op het zuidoosten; Gezien de hoogte van de huur is GEEN HUURTOESLAG MOGELIJK. Er vindt een toetsing plaats op financiële draagkracht. Voor deze woning geldt VRIJE VESTIGING. U hebt dus geen binding (maatschappelijk of economisch) met de regio nodig. Iedereen kan dus op deze woning reageren.

Indien u belangstelling heeft voor deze woning, neem dan telefonisch contact met ons op, telefoonnummer (0578) 67 66 20. Reacties behandelen wij op volgorde van binnenkomst.

VAA SSEN, C ederho erk enoor d 2 AAS Cederho ederhoff 12, B Berk erkenoor enoord Adv e r te n tienr ve ntienr tienr.. : 610272 oning: woning: Type w eengezinswoning Bes chikb aar chikbaar aar:: omstreeks 24 september 2010 Kale huur huur:: € 584,46 Servic ek os ten: ervicek eko € 5,30 Slaapk amer s: Slaapkamer amers: 3 Bouwjaar ouwjaar:: 1983 Doelgr oep Doelgroep oep//aan t al: 1 of meer personen Inkomenseisen: eenpersoonshuishouden tot 65 jaar: minimaal € 21.450 per jaar eenpersoonshuishouden vanaf 65 jaar: minimaal € 20.200 per jaar meerpersoonshuishouden tot 65 jaar: minimaal € 29.125 per jaar meerpersoonshuishouden vanaf 65 jaar: minimaal € 27.575 per jaar Bijzonderheden: tussenwoning; scholen en sportvelden op loopafstand; de woning wordt gerenoveerd; oppervlakte woonkamer 28 m²; oppervlakte slaapkamers 12, 12 en 7 m²; tuin op het oosten

Woningaanbieding tijdens v ak an tie vak akan antie Gaat u op vakantie en heeft u onlangs gereageerd op een woning? Zorg er dan voor dat iemand voor uw post zorgt. Als wij u namelijk een woning aanbieden, moet u voor een bepaalde datum reageren of u de woning wilt. Reageert u niet voor die datum dan gaan wij ervan uit dat u geen interesse heeft en krijgt de volgende op de selectielijst de woning aangeboden.

C

Toege w e z en w oningen: oegew woningen:

Verk oop w oning k an nadelige ge v olgen hebben! erkoop woning kan gev Als iemand in een zelfstandige huur- of koopwoning in de regio Noord-Veluwe woont, is deze doorstromer op de woningmarkt. Een doorstromer krijgt punten op basis van de woonduur in de huidige woning. Als dit een huurwoning is, met een huur onder de huurtoeslaggrens, 2 punten per maand. Alle andere doorstromers krijgen 1 punt per maand. Als de woonduur wordt beëindigd of onderbroken, gaat de puntentelling weer opnieuw in. Dit is dus ook het geval bij verkoop van een woning! Een en ander kan zeer nadelige gevolgen voor de puntentelling hebben.

Plaats

Adres

Woningtype

Adv e r t . N rr.. ve

Aantal Aantal reacties Punten

Hattem Hattem Hattem Hattem Wapenveld Wapenveld Heerde Epe Epe Emst Vaassen Vaassen

Wetering 6 Allershoeve 27 De Meenthe 39 Korte Kerkstraat 20 Ds van Meursstraat 18 Veldzijderkamp 24 Lupineweg 8 Hoge Hagt 9 G. Borgesiusstraat 21 Ds van Rhijnstraat 19 T. van Lohuizenstraat 70 Jasmijnstraat 116

eengezinswoning etagewoning met lift eengezinswoning benedenwoning eengezinswoning eengezinswoning eengezinswoning benedenwoning bovenwoning eengezinswoning eengezinswoning etagewoning met lift

urgent 10-6-2010 6102311 610248 urgent 29-05-2010 610245 610247 610246 610243 610244 610242 610231 610241

10 11 13 27 36 9 11 22 16 4 14 22

Sneller en gemakk elijk er ? V ul uw w oonbon in op www gemakkelijk elijker er? Vul woonbon www..triada.nl N.b. Aan de gegevens in de advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

45 147 170 78 103 81 94 123 67 171


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 26

Met Belgerinkel naar de Winkel

Damesdag T.C. Vaassen VAASSEN- Bij de tennisclub Vaassen was het onlangs verboden terrein voor de heren. Sinds vele jaren stond er een damesdag op het programma. 25 dames stonden om 10 uur op de baan voor de warming up, waarna de wedstrijden konden beginnen. Er werden 6 rondes tennis van een half uur gespeeld waarbij de dames telkens met een andere partner speelden. Er werd geïnteresseerd geluisterd naar tennisster Reina van Mourik die vertelde over haar werk

bij de Stichting Present. Hierna kon geborreld worden en tot slot was er een chinees buffet voor alle dames. Erg leuk was dat na 13 jaar de wisseltrofee, bestaande uit een verzilverde handstoffer en blik, weer kon worden uitgereikt. Deze wisseltrofee is in de begin jaren ´80 aangeboden door de heer Tinus Timmer, van bouwbedrijf Timmer als symbool voor het toenmalig ‘huisvrouwentennis’. Eibertine Holubek mag zich een jaar lang verblijden met deze trofee.

Gelders Kampioen

HATTEM- Woensdag is de hoofdprijs uitgereikt aan de grote winnaar van de actie Met Belgerinkel naar de Winkel, mevrouw Van Oene. Dit jaar werd de hoofdprijs beschikbaar gesteld door Veltkamp Tweewieliers en de gemeente Hat-

tem. De prijs werd uitgereikt door wethouder Luuc Teuben. Op zaterdag 24 april startte voor het tweede jaar de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ in Hattem. Samen met winkeliers stimuleert de gemeente inwoners om met de fiets

boodschappen te doen. Het is goed voor de gezondheid en - minstens zo belangrijk – het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Ook dit jaar deden er weer veel mensen mee aan de actie. Wie weet komt er volgend jaar weer een vervolg.

Hessendagconcert Johanneskerk

WAPENVELD– Onlangs vonden de Gelderse Kampioenschappen plaats op het tennispark van TV Keltenwoud in Bennekom. In de categorie meisjes t/m 17 jaar werd het team van tennisvereniging Wapenveld, bestaande uit Maaike Bosman, Anne Gratama, Kim Koers en Nienke Palm, Gelders Kampioen. De wedstrijd tegen de meisjes van De Helster werd na eerst 2 moeizame driesetters in de enkel toch uiteindelijk met 6-0 gewonnen. Eerder had TV Wapenveld in de kwartfinale met 6-0 gewonnen van LTVL uit Lelystad gewonnen en de

halve finale met 5-1 van De Edese TC. In totaal hebben de meisje in totaal 1 partij verloren in de competitie en het vervolgschema van de Gelderse kampioenschappen. Bij de prijsuitreiking werden de meisjes gehuldigd met bekers en bloemen. Met de Gelderse titel van het meisjesteam t/m 17 jaar, 3 kampioenen bij de woensdag- en zaterdagcompetitie en 4 kampioenen in de mini- en driekwartcompetitie kan tennisvereniging Wapenveld zeer tevreden terugkijken op de afgelopen competitieperiode bij haar jeugd.

Kamp voor de F-jes

HEERDE– Tijdens het inloopconcert in de Johanneskerk op dinsdagmiddag 27 juli (tijdens

de tweede Hessendag) werkt de jonge zangeres Alice Botter mee. Henk van der Maten, een

JE BENT ALTIJD WELKOM OOK ZONDER AFSPRAAK

Jo Je Ja Ilo L Ke H M Ma Lo ey lly ri e ane mie na ele G M M a arie lou rain lâ L Ke n Jo t Je Ja Ilse en ertin G M M a rl ri s ke M e ian rsti s an m In H e a b M e e la o k M an Lo n n ie n e illa ge ele G y Elz M ir ri e n e s a M ari dy nn e L Ke Jo tte Ja Im n ert Ga e N uje a n M ie M a ella M ek ie sh s Jea n ke He y bry Fem N ata ne d a e M a a rl rj o M an e L ke ia Jo nin Jan In len Go k P ore sc ss M rl e th o n le ari on ore Lie Kim s e e e ek a H nn Ge e R a leun en ha a M ir a M e il d M in M elle Ma e ke K Jo Jeff Jan e In en y G ert Re h s i Pre No Na urië n d rl in e M a rl o a rj M nou n Lo Lie imb s é Jorey ita grid k He ül ruid a l a e s e Ro iny n silla lle tasj Myr M M e li t M o rik k M ri L Lil erl y Jen Jan In nri Gula a Ry os Rem R a m Pri Patt a N na a re e ry s a n a rl M a rj e M ara ott ian ey K ce Junife nek gratt et H yse R Sa nan osa ke o n cilla y P ata Nad il le a m d e o u o n arijk Ma e Ly Lily irb d r Je e Ja Ira enri R P a e rce nse a y K it h nn nie h ett Se mir ka R lie R ena R a risc tricia lie ja lla y Lilli itty K y Je n Iris e m a re ss ke Irm a Sie ren a Sa ya ow te R o n ella L n yn L Kri n ic Ja a a n n a a Sta ta S Sh de ne n R hsa a M n M ind sta K a a Jill nn arc a a K re Ji ie it a r R o Su ns S a S ng Sa uth we n M ia M aik Lin riste n K tsk zi te il la nd S n e a M Th e S fan ke Sh ra ab a M ri n are aa dsa l Kri a ri y ylv ie Sil an Sa in M arl a n ik y st n Vikrza T an Ste ke na nn e Sa M a e M Ma e Lin ie a ia a S fh Sil Sh e b M e rly en a ri rg M d n M ic li s M M n k o M ade sey W sh V na ylv anie van ari San rina R en iv Th ia R R P P Nat N a ir h s a ars arl a a lo a n n d ie ij Ta Ste S a e Sa o y ia a ri atr h d ia e ll M h ie M rg n W y W n V s Tim ma lla imo Sha ke S cha R o n R n d y scil ick alie y N m M e e loa M s M a ri riet ou ie in ra Ste ne rm ask S z ian R la Pa Na a n o M ie d art arl o n te s W ce Tin Ta p S ain ia ad a n n a q Pu uli zm c y nie k y M ij rX h n e u rd ne ije N k e M a n n e n h o Y v avieilja Wt Vo Tin ja Ta anie lma e Sh Sask na e R Riët e l R y R Pe N a o Mo M e re ry S e t ra il nn eke tia Su z S aro ia am o z Ric e b ac gg elle m i niq il o l Y v Ya liam e W Va na sa on n Se an e m he e c hel y Pe tte N a u u o n el Y W ah ne Tess nne ja Sh len th a lle c a Ra tra Nin ri e e n e en ille ee ssa a Su Sora aro a S a S ri jn Ric R e ch Pim ke tl Y k da V Th sy y na e am R k m ell m e W W ero ea Su a S Sh jla e u Rin c o e ke il an niq Th za o ir Se nd b y a m d u e n ra le ra a a a e ssa ne ye y

Ast An An Am Ala n ie Be rid nem k A ber ah tu B n A A Ca l B aba iek iek mil lem ro ia ra A e C h le nc Ba nne An Am Ale is y m C a b Clae ri d aro Bjo ett mie a A Am ne a li rn e k n ra sh Cy udy C h en C B Bab e A ita A An A n C e a o s n n d li Da th ia hri ry l roli Bon Ban net jo A re A da nin D sty C h na ny afs An nk n Ali D e a C ia C B h n e dre ce e n D a ij ra ay re a ett A a A ra n Ba e nn A lie Din is e an n D nth Ch da rb A e A ng ne iq a ia aja Bri ara nn nn ela A Dy ja D D e ue gm o io s D a Ce git Be ie A ek An lina Ell nn n ir e e aph r le te nja no e A ge A en e Dio n ste B n u n A li Esr Ell Elain nn D e we Ch uki ice k A nel ng ne A e a e an Ca Beja nte An elik liss Fe Esms Ell e Eli Djo i ta rin n A ne a a lin e y a n l ic li A Ja Iv H Gu Ge da raldElly s Eli ie D D D D C C Ch Ca e B rlin es ng Alm Jo ntin ank erm lay ertje Fio a E Ely ne oe esl arin a il e o li in d arell rina en e A Ann eliq a A an e a a H G n st se Eli sj y ka e n y e C te rj e u m Ka ne Jaq Iza nn an erb a F he Em sa ka D D esi De n D d a C C h Ch arl Be an loe e A an rin Jo ue Ja a H ne en oa r E m Elisa o e a D a is o ri s ari a C lem Ash s A ng da La K an lin cq il lo G d F ug a E b min D e y ri n ta ssa arl ir le nn eli ia b D e C ri a n e u d re erd o è m e ij B y e n Lis ssa rlijn eke Jaly elie a H H ien lkje ne E y E th iqu na bie a n C o la u Cha n C ert Kimma a e E ri a ri il rl a h D D ie ri v a L Jo sa n M Lis auraKaro dy Ja Ja de nne Gere Fra elie ka E lise Do ian ebb ll e n n d ia ene rm ine be e e B rl n n rn E ri e a a sm c H k D e C M ggy n Lis Lay lina Joli ij que üm e H lbe G k a F Ev a E lk E en D Diey De a n C o la u Cha n Ca ertiny ari M e la K en n lin e e e re ely rw lle u n b ië rr d rlo ro e ch aif tte L ay Jo Jaso e yra id rtie ke ne in ke co ke ora ll e ie in tt la ea le h n Ja i e e el a e Liz nne Ka n Jo Jaspde y la M zy L Leo leig nd er aik oe nie h a M e M s L L Ka a ri a ois esl yli y e a la

HEERDE DORPSSTRAAT 13 T 0578-200200

JAAR

VAASSEN DORPSTRAAT 37C T 0578-574420 EPE STERNPASSAGE 13 T 0578-610026

van de organisten van de Johanneskerk, bespeelt deze middag het orgel en de piano. U kunt luisteren naar een afwisselend programma, bestaande uit religieuze, licht-klassieke en populaire muziek. Alice Botter won twee jaar geleden het Cambium Songfestival, zingt momenteel bij tienerkoor Promise uit Heerde, volgt lessen piano en zang bij Herman Riphagen en treedt ook regelmatig solistisch op. Zij zal twee keer zingen in het koor van de kerk, met pianobegeleiding van Henk van der Maten. Het middeleeuwse koor van de kerk, met haar fraaie akoestiek, mooie gewelfschilderingen en intieme sfeer, vormt een ideale ambiance voor dit optreden. Het programma ziet er deze middag als volgt uit: 14.00 -14.30 uur solozang Alice in het koor van de kerk, 14.30 - 15.30 uur orgelspel door Henk van der Maten op het grote Reil/Holtgräveorgel in het middenschip, 15.30 -16.00 uur nogmaals solozang Alice in het koor van de kerk. De toegang voor dit inloopconcert is vrij.

VAASSEN- Dit jaar hebben de F1 t/m F6 kamp gehad bij Vios in Vaassen. De middag begon met een vossenjacht door het dorp, patat eten, spelletjes, voetballen en een heel groot luchtkussen. ‘s Avonds hadden ze in de kantine disco en zumba-les, alle jongens en meiden hebben meegedaan met de moeilijke pasjes van de zumba-instructrice. Er werd (wei-

nig) geslapen in de kleedkamers, na het ontbijt de volgende ochtend vertrokken de 50 kinderen naar ‘t Smallert. Eerst een rondleiding met film, en ze mochten proberen met blote handen een forel te vangen, daarna lekker spelen in het water. Van de “vrienden van Vios” kregen ze allemaal een t-shirt. Het weer was fantastisch en iedereen heeft enorm genoten.

TV Hattem HATTEM- Onderwerpen voor de nieuwe uitzending van TV-Hattem vanaf 9 juli: De eerste uitzending van de zomer programmering. TV Hattem begint met een rondreis door de provincie Gelderland. Uitzendtijden en onderwerpen: zie teletekst pagina 260. Iedere week zendt TV-Hattem haar Hat-

tem-Journaal uit: van vrijdag t/m donderdag om: 15.00, 19.00 en 22.00 uur. TV-Hattem en tekst-TV zijn te vinden via het plaatselijke kabelnet van Ziggo op kanaal 7 (frequentie 189.25 MHz) en via het internet d.m.v. de live streaming of ‘uitzending gemist’ op www.rtvhattem.nl.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 27 2

70% 50% KORTING KORTING KORTING De De gehele gehele zomercollectie zomercollectie

Bonenburgerlaan 10, Heerde. Tel. 0578-693824

Bonenburgerlaan 10, Heerde. Tel. 0578-693824


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 28

Berkhoff neemt Koppelrapport in ontvangst

EPE – De Eper stichting Koppel in opvang, welzijn en educatie organiseert al jaren diverse vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een beperking. De overkoepelende naam van al die activiteiten is AanZet. Na tien jaar financiële ondersteuning van de gemeente Epe wil de stichting dit nog eens extra in het zonnetje zetten. Daarom gaf Koppel onlangs een mooi boekwerk uit. Afgelopen maandag is deze blijk van erkentelijkheid officieel in ontvangst genomen door wethouder Jan Berkhoff. “De vrijwilligers en medewerkers zetten zich volop in om AanZet tot een succes te

maken”, aldus Koppeldirecteur Christiaan Kruijff. “We vonden het dus erg belangrijk om met dit rapport nog eens te laten zien dat hun plezier en toewijding er toe doen. Het gaat om mensen die veel eenzaamheid doormaken. AanZet stimuleert deelname. Het blijkt dat zij soms mee kunnen doen als vrijwilliger. Logischerwijs wilden we het eerste exemplaar graag ook formeel aanbieden aan de wethouder.” Uit het rapport blijkt dat Koppel ‘actief aan de slag is om haar kennis en expertise op het gebied van vrijetijdsbesteding breed in te zetten’. Een aantal concrete doelen? Bin-

nen nu en twee jaar moeten de AanZet-activiteiten bestemd zijn voor gemiddeld vijftig personen per maand. Nu zijn dat er nog dertig. Daarbij wordt het aantal van de verschillende activiteiten ook verhoogd. Nu zijn dat er nog vijf, over een paar jaar moeten dat er zeven zijn. Kruijff: “Maar Koppel heeft voor de toekomst meer nieuwe plannen en ideeën. We kunnen nu al spreken over samenwerkingsinitiatieven met partners in de regio. Dat gaat verder. Op die manier kunnen steeds meer mensen met een beperking gebruikmaken van onze AanZetactiviteiten in deze regio.”

Strafbalcompetitie HATTEM- In Beuningen werd voorafgaand aan de interland van de Nederlandse dames tegen China, die in een 5-1 zege voor Nederland eindigde, de SHELL nationale strafbalcompetitie gehouden. Aan het einde van deze, qua spanning en concentratie, slopende competitie bleek de winnaar de talentvolle Hattem speler Ard Vogelzang te zijn. De 52e strafbal van Ard bracht de beslissing, nadat de laatst overgebleven tegenstander had gemist. Een mooi succes voor Ard, die een beker

en een geldprijs in ontvangst mocht nemen. Zijn club Hattem krijgt bovendien een clinic aangeboden door SHELL en de KNHB. Deze clinic zal door één van de internationals worden verzorgd. Bestuur, technische commissie, zijn trainers en medespelers in jongens B en Heren 1 en 2 zijn trots op Ard, die zich sinds zijn komst naar Hattem, 3 jaar geleden, zeer snel en positief heeft ontwikkeld en die afgelopen seizoen al zijn debuut maakte in het eerste herenteam.

WAPENVELD- Het Chr. gemengd koor “Lofstem” uit Wapenveld heeft haar laatste kooravond afgesloten met een gezellige avond. Hierin werd een sketch gedaan van een “bootreis”

wat leidde tot veel hilariteit. Wilt u dit ook een keer meemaken, kom dan bij het koor. Zij repeteren weer op dinsdag 7 september. Hierbij bent u van harte uitgenodigd.

Astronautendiploma

Veenstade en Koekoek tekenen contract VAASSEN- Dinsdagavond is het huurcontract tussen Veenstade en De Koekoek feestelijk ondertekend. Onder het toeziend oog van medewerkers en bestuurders bezegelden de fysiotherapeuten van Veenstade en Jan Goudbeek, voorzitter van Stichting De Koekoek niet alleen het huurcontract, maar ook het begin van de samenwerking. Veenstade gaat in de nieuwe Koekoek een ruimte huren van zo’n 600 vierkante meter. Daarin komt naast een grote ruimte voor fitness ook nog een ruimte voor fysiotherapie. Daarnaast wordt nauw samengewerkt om diensten aan te bieden die fysiotherapie, fitness, sport en de aanwezigheid van het zwembad en de sporthal met elkaar combineren. De aanwezigen vierden deze belangrijke stap op weg naar de nieuwe Koekoek met een toost en een gezamenlijke maaltijd. Jan Goudbeek, voorzitter van Stichting De Koekoek: “Het idee voor een vestiging van een gezondheidsconcept in De Koekoek ontstond tijdens de analyse die we maakten voor het toekomstig gebruik van de nieuwbouw. Naast de sport- en zwemactiviteiten is het goed voor een sportcentrum als De Koekoek ook faciliteiten aan te kunnen bieden voor therapie, fitness en allerlei andere diensten op het grensgebied van sport en therapie. Veenstade verklaarde dit concept verder te willen ontwikkelen, samen met de Koekoek. Daaruit is nu dit gezamenlijke concept voortgekomen, waarmee we de klanten van zowel De Koekoek als Veenstade veel extra waarde kunnen bieden. Bijkomend voordeel is dat De Koekoek twee vliegen in één klap

vangt: op jaarbasis trekt Veenstade 40.000 bezoeken voor fysiobehandelingen en fitness extra naar het sportcentrum en daarnaast is De Koekoek door de huurinkomsten verzekerd van een vaste kostendrager in de exploitatie. Hiermee kan tevens een stukje van de nieuwe sporthal worden gefinancierd”, zegt Jan Goudbeek. Willy van Essen namens Veenstade: “Vanaf het begin heeft De Koekoek ons de kans gegeven ons ideale fysio/fitnesscentrum te realiseren binnen de financiële en organisatorische randvoorwaarden van beide partijen. Nu het huurcontract is ondertekend, zullen we ons de komende tijd richten op allerlei diensten die gebruik maken van de uitstekende faciliteiten die de nieuwe Koekoek onze klanten te bieden heeft. Niet alleen het gebruik van het zwem-

bad voor therapieën, maar ook een uitgebreid fitnessconcept en sportfysiotherapie kunnen we aan onze klanten in De Koekoek aanbieden. We verheugen ons bijzonder op de opening van het nieuwe zwembad, sporthal en fitnesscentrum. Naast de praktijk aan de Veenweg hebben we dan de beschikking over een schitterende accommodatie begin 2012.” In de komende jaren wordt het centrum geheel nieuwgebouwd op de huidige locatie in Vaassen. Gefaseerd zullen een nieuw zwembad, een sportgezondheidscentrum, een sporthal en een horecavoorziening worden gebouwd. De Koekoek wordt beheerd door het bestuur van Stichting de Koekoek, in opdracht van de Gemeente Epe. Bij de Koekoek werken een kleine 20 medewerkers.

HATTEM- De kleuters van basisschool De Zaaier te Hattem zijn in de ruimte geweest. Na een aantal weken gewerkt te hebben over het thema ‘De Ruimte’, waren de kleuters klaar om hun Astronautendiploma te halen. Dit gebeurde in de Leemcule, waar een echte raket al klaar stond. Na veel spelletjes gedaan te hebben, waar ze een ster konden verdienen, was ie-

dereen geslaagd en ontvingen alle kleuters het welverdiende diploma “Astronaut’. Ook waren er 2 Marsmannetjes met hun ruimteschip in de Leemcule gecrasht, zij mochten ook proberen een diploma te halen, maar dat viel nog niet mee. Nadat zij wel 10 keer met een waterraket geoefend hadden, mochten ze aan het einde van de ochtend, met de onze raket weer terug naar Mars.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 29 2

BONHOF RENOVATIE WERKEN VOOR HET RENOVEREN EN RESTYLEN VAN KEUKENS

TE KOOP

Ik sta voor veelzijdigheid van diensten en service

UW KEUKEN WEER ALS NIEUW

Oudere keukens hebben meestal twee problemen. Het grootste probleem is het onderhoud, omdat de onderdelen niet meer leverbaar zijn. Het tweede probleem is dat je ook wel eens iets anders wilt, iets moderner, iets luxer, gewoon iets anders…… Vaak wordt er dan een nieuwe keuken gekocht, terwijl er dan voor kapitalen aan goede materialen wordt weggegooid. Jammer dat kan ook anders. Bonhof Renovatie Werken is gespecialiseerd in het renoveren en aanpassen van alle merken keukens. De collectie bevat o.a.: werkbladen, kasten standaard en op maat, fronten ( in alle kleuren) en grepen, kranen, spoelbakken, afvalsystemen en inbouwapparatuur van gerenommeerde merken. Ook het spuiten van deuren in alle kleuren. De samenwerking met DE KEUKEN RESTYLER geeft nog meer mogelijkheden op gebied van keuzes, prijzen en tot 5 jaar garantie op apparatuur en keukenonderdelen. Voor meer info www.dekeukenrestyler.nl VOOR GRATIS ADVIES BIJ U THUIS BEL (0578)-610443 DE RENOVATIE SPECIALIST IN UW OMGEVING

TOPIJZEN! PR

Rik Bonhof

Nu ook in Nederland: REBAU KOZIJNSYSTEMEN

REBAU levert kunststof kozijnen die voldoen aan de zwaarste Duitse kwaliteitsnormen.

VRIJSTAAND WONEN! Eperweg 26, Oene Vrijstaand Woonhuis met garage.

Voordelen: • Zeer gunstige prijzen • Direct vanuit Duitse fabrikant • Beste kwaliteit • Goede isolatie • Geen onderhoud • Eigen montage • Snelle levering • Vriendelijke service • Ruim 10 jaar ervaring

Fraai gelegen op een royaal perceel van 470 m² aan de rand van het dorp Oene. De woning is v.v. een vrijstaande houten garage (ca. 4 x 6 m), houten berging en een fraai aangelegde tuin met o.a. bestrating en een bloemenkas. Indeling: hal/entree - ruime woonkamer (kamer en suite) - nette keuken (2006) v.v. inbouwapp kelder - douche en toilet - achterkamer/berging met c.v.-opstelling (HR combiketel) - overdekte achterentree. Boven: overloop - 3 slaapkamers (ca. 3.20 x 3.80 - 2.25 x 2 en 3 x 3 m.) - klein kamertje (ca. 1.75 x 2 m). Zolderkamer/berging met een dakraam bereikbaar middels een vlizotrap. Vraagprijs: € 295.000,--

De vele mogelijkheden binnen ons programma in vorm en kleur, biedt u de vrijheid uw voorstellingen tot in detail te verwerkelijken.

ƒ KOZIJNEN ƒ DEUREN ƒ ROLLUIKEN ƒ

35,176+23 9$1'(50267

Eperweg 69, Heerde Vrijstaand woonhuis met garage en ruime berging. Deze keurig onderhouden woning is vrij gelegen op een royaal perceel van 721 m². Bij de woning behoren een vrijstaande stenen garage met aangebouwde berging. Tussen de berging en de achterentree van de woning is een ruime overkapping. Indeling: hal/entree - meterkast kelder – studeerkamer - woonkamer (ca. 8.00 x 3.80 m) - nette keuken in lichte kleurstelling (ca. 2.60 x 2.50 m) v.v. inbouwapp. - toilet - doucheruimte - achterentree. Verdieping: overloop met ingebouwde kast - slaapkamer (ca. 2.75 x 3.50) slaapkamer (ca. 3.50 x 3 m). Vraagprijs: € 369.000,-- k.k.

Wisselseweg 36, Epe Royaal Vrijstaand Woonhuis Op fraaie locatie gelegen riant woonhuis op een perceel van 520 m². Om de woning ligt een fraai aangelegde tuin. Aan de woning is een garage gebouwd (ca. 7.00 x 3.50 m) met een aangebouwde houten berging (ca. 3.50 x 5.00 m), een opslag (ca. 2.25 x 3.00 m) en er is een vrijstaande houten berging (ca. 2.50 x 2.50 m). Indeling: hal/entree - toilet - L-vormige woonkamer (ca. 34 m²) v.v. plavuizen en rookkanaal - woonkeuken v.v. inbouwapp. - bijkeuken. 1ste Verd.: overloop -3 slaapkamers - moderne badkamer v.v. douche, toilet en wastafelmeubel; 2de Verd.: overloop - 2 slaapkamers. Vraagprijs: € 399.500,-- k.k.

Werlerweg 8, Epe Vrijstaande woonboerderij, type semi-bungalow.

NU SUBSIDIE OP ISOLATIEGLAS! De subsidie is

€ 35,-

per m²

minimaal 5 m²

Vraag naar de voorwaarden.

Deze keurig onderhouden woning is gelegen op een perceel van 2027 m² en heeft een prachtig aangelegde tuin. In de loop van de jaren is de woning geheel gemoderniseerd. Aan de woning is een riante berging/ schuur gebouwd van ca. 6 x 9 m. Indeling: hal/ entree - toilet - royale Lwoonkamer v.v. aansluiting voor een gashaard, potkachel en houten vloer - keuken (ca. 2.50 x 4.50 m) v.v. inbouwapp. - slaapkamer - badkamer met hoekbad, douche, badmeubel en vloerverwarming - tuinkamer (ca. 4.50 x 4.25 m) v.v. schuifpui en toegang naar schuur; 1ste Verdieping: overloop - 3 slaapkamers - badkamer v.v. douche en toilet. Zolder/vliering. Vraagprijs: € 465.000,-- k.k.

Stationsstraat 9, 8161 CP Epe telefoon 0578 - 612552 fax 0578 - 621865 E-mail: buitenkamp@wxs.nl www.makelaardijbuitenkamp.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 30

1e deelnamebewijs Boerderijenfietstocht

Beregeningsverbod ingesteld REGIO- Waterschap Veluwe heeft met ingang van woensdag 30 juni een beregeningsverbod in. Dit verbod geldt voor beregening vanuit oppervlaktewater voor de gebieden waar geen water ingelaten kan worden. Deze maatregel geldt ook voor degenen die over een vergunning beschikken om oppervlaktewater te onttrekken. Deze vergunningshouders zijn persoonlijk benaderd. Relatief hoogwaardige toepassingen in de categorieën industrie, fruitteelt en boomkwekerijen kunnen op verzoek toestemming krijgen voor ontheffing als de plaatselijke oppervlaktewaterstand nog voldoende is. In de volgende gebieden kan nog wel water ingelaten worden en geldt het beregeningsverbod niet: Inlaatgebied Terwolde; stroomgebied van de Terwoldse-, Nijbroekse- en Grote wetering; De Hoenwaard; Polder Hattem; Polder Oosterwolde en Oldebroek; Polder ’t Goor Elburg. Ook voor het Apeldoorns Kanaal,

HEERDE- Burgemeester Pijnenburg heeft het 1e deelnamebewijs aan de Boerderijenfietstocht in ontvangst genomen. Deze recreatieve tocht wordt al weer voor de 17e keer vanuit Heerde georganiseerd. Dit jaar vindt de tocht plaats op zaterdag 10 juli en heeft een lengte van bijna 40 km. De tocht voert de deelnemers eerst via Oene door de IJsselvallei

naar Nijbroek en vervolgens naar Oene om via de prachtige Veluwse bossen weer terug te keren naar het startpunt. Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan een hertenboerderij en aan een imkerij. Na een gratis kopje koffie kan gestart worden tussen 10.00 en 12.00 uur. Inschrijving en start is bij Partycentrum De Keet, Eperweg 55 te Heerde. De deelname-

de bovenloop van de Grote Wetering (vanaf A1 ten oosten van Apeldoorn tot Toevoerkanaal) en de Voorsterklei geldt het beregeningsverbod niet. Vanwege de hoge temperaturen en de daardoor ontstane droogte wordt er zuinig met water omgesprongen. Met behulp van het nog aanwezige water worden de peilen van het oppervlaktewater gehandhaafd. Handhaving van het waterpeil is belangrijk om landbouw en natuur van dienst te zijn. Met het beregeningsverbod wordt geprobeerd het water zo lang mogelijk in het gebied vast te houden. Voor grondwater geldt het beregeningsverbod niet. Voor beregening uit grondwater van meer dan 35 m3 per uur geldt een meldingsplicht. Onttrekkingen van meer dan 60 m3 per uur zijn vergunningsplichtig. Voor meer informatie over het beregeningsverbod kunt u bellen met Waterschap Veluwe via tel. 055-5272911.

kosten bedragen 4 euro voor volwassenen en 1 euro voor de jeugd t/m 15 jaar. Voorinschrijving (tot en met 8 juli, voor volwassenen 1 euro korting) is mogelijk bij het kantoor van de Rabobank Noordoost-Veluwe aan de Eperweg te Heerde. Inlichtingen: Jaap Post, tel. 0578-693638, Herman Stijf, tel. 0578-691194, Henk Chaigneau, tel. 0578-694985.

Veel medailles voor ZVV

Zomerdamtoernooi

VAASSEN- De Zwemmers van ZVV hebben bij de Gelderse Talenten wedstrijden uitstekend gepresteerd. Uit 20 startplekken werden maar liefst 12 medailles gehaald: 3 gouden, 4 zilveren en 5 bronzen. De talenten wedstrijden werden gehouden in zwembad de Grote koppel in Arnhem. Verdeeld over twee dagen kwamen er 10 zwemmers van ZVV in actie. De eerste dag was er goud voor Daniël Claasen op de 50 meter vlinderslag. De tweede gouden medaille deze dag was voor Amber Huiskamp. Zilver was er de eerste dag voor Mandy Hulleman op de 100meter schoolslag en voor Elmi Roelofsen op de 50meter rugslag. Marc Douwma behaalde twee bronzen medailles; 1 op de 100 meter schoolslag en 1 op de 100 meter vrije slag. De estafettedames Elmi Roelofsen, Amber Huiskamp, Lia Witteveen en Marjan Rikken haalden tot slot een bronzen medaille op de 4 x 100meter vrije slag. Op de tweede dag werd op de 1ste afstand de 50 meter schoolslag voor dames gezwommen. Elmi Roelofsen werd hier tweede op en Mandy Hulleman werd 3de. Ook was er zilver voor Daniël Claasen op de 100meter rugslag. Amber Huiskamp verbeterde haar persoonlijk record op de 100meter rugslag en hiermee werd ze derde. Het hoogte punt van de tweede dag was de 4 x 100 meter wisselslag estafette voor dames. Elmi Roelofsen, Mandy Hulleman, Lia Witteveen en Amber Huiskamp werden op deze afstand overtuigend 1ste.

WAPENVELD- Op de slotavond van het Wapenveldse zomerdamtoernooi werd in de diverse klassen alleen nog om de tweede plaatsen gestreden. Koploper Rienk van Marle had tot dan toe slechts twee remises af hoeven staan, maar moest op deze avond twee nederlagen incasseren. Eerst tegen Harrie Beekman en vervolgens tegen Michel Stempher. Omdat Stempher ook zijn beide overige partijen won wist hij zijn 100% score te handhaven, maar door twee gemiste speelavonden kwam hij niet verder dan het zilver en mag hij zich misschien wel de morele winnaar voelen. In de 1e klasse was Jantine Timmerman al zeker van de overwinning. Op de slotavond voegde ze

HEERDE- Tijdens de afsluitdag van VV Heerde, waar de jeugd dit jaar in tenten is blijven slapen, heeft supermarkt Jumbo het avondeten en ontbijt verzorgd. Mede door deze goede verzorging is het weekend een groot succes geworden. Als dank daarvoor heeft dhr. Tutert uit handen van 2 VV Heerde spelertjes een bos bloemen en een geel/zwarte paraplu van de vereniging gekregen. nog eens 5 punten aan haar totaal toe. Daarmee werd ook de prestigestrijd om als beste vrouw in het klassement te eindigen, door de aspirante uit Wezep in haar voordeel beslecht. In de 2e klasse was Vincent Houtjes al zeker van de eindoverwinning, maar dat hij, met 3 punten op de slotavond, een plaats bij de eerste 10 in het algemeen klassement

wist te veroveren, mag toch wel opmerkelijk genoemd worden. Met een eindsprint van eveneens 3 punten verzekerde Zwier Zevenhuizen zich in deze klasse van de 2e plaats. De eindstand wordt bepaald door van iedere deelnemer de slechtste avond te laten vervallen. Stand: 1 Rienk van Marle, 2 Michel Stempher, 3 Harry Beekman.

Zomerfeest bij Kwebbels

HEERDE- Het 2e damesteam van de Heerder Lawn Tennis Vereniging (bestaande uit Yvonne Kruisweg, Melinda Dul, Wilma Limburg, Wilma Vos en Ira Muntinga) is kampioen geworden in de zomeravondcompetitie. Na eerder gespeeld te hebben tegen Vaassen en Putten, werden afgelopen woensdag onder aanmoediging van de sponsors (Gebr. Berghorst autoschade garantiebedrijf, H.Limburg metsel-tegelwerk en Montagebedrijf Gerrit Dul) de laatste benodigde punten binnengehaald in Apeldoorn.

EPE- De peuters met hun papa’s en mama’s van peuteropvang Kwebbels hebben het speelzaalseizoen afgesloten met een spetterend zomerfeest. De zon scheen uitbundig en dus genoten peuters volop van het zwembadje, de watertafel en de vele waterspelletjes. De papa’s, mama’s en de juf waren een gewild doelwit om nat te spatten en met de bad-bodypaint brachten de peuters de mooiste kleuren bij elkaar aan. Het waterfeestje werd afgesloten met een lekker patatje en ijsje op het gras.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 31 2

Voor Wapenveld zoeken wij: VASTE- EN VAKANTIEMEDEWERKERS M/V

Ben je geïnteresseerd, neem dan snel contact op! Werk en werktijden: • Vakantiemedewerkers voor juli en augustus • Vaste medewerkers vanaf 16 augustus. • Variabele werktijden. • Goede verdiensten vanaf 16 jaar € 6,50 per uur • Vanaf 17 jaar € 7,50 per uur Contact: Ditshuizen Schoonmaakdiensten Tel: 0316 – 523608 / Jacqueline tel.: 06-54758764 info@ditshuizen.nl / www.ditshuizen.nl

Ramen en Deuren Gevels en Serres Zonwering en Rolluiken www.boertjes.com

Dorpsstraat 35, Heerde tel. 0578-691612

Netelhorst 12, Hattem, Tel. 038-444 57 24

* Laminaatmerken Meister en Steirer. * Tradionele parketvloeren in de meest uiteenlopende patronen en houtsoorten zoals visgraat, vlechtpatroon of hongaarse punt. * Meeste vloeren geschikt voor vloerverwarming. * Schuur-, reparatie- en aanhelingswerk bestaande vloeren Openingstijden: donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur ‘s avonds op afspraak

faberparket.nl

MAATSCHAP HUISARTSEN HEERDE

Vlijtweg 1e 8191 JR WAPENVELD T. 038 - 444 2810 F. 038 - 444 2867 E.info@faberparket.nl

www.heerdeonline.nl

Brinklaan 11, 8181 EA Heerde Tel. 0578-698180

VAKANTIES HUISARTSEN

Dr. E.J. van Apeldoorn: 16 augustus t/m 3 september Dr. J.E. Brouwer: 26 juli t/m 13 augustus Dr. M.F. Luiting: 12 juli t/m 23 juli Dr. P.M. Roseboom 30 juli t/m 13 augustus Dr. A.J.F.A. de Ruiter 2 juli t/m 23 juli Voor overleg en waarneming: tel. 0578-698180 Spoedlijn: tel. 0578-698181 Herhaalreceptenlijn: tel. 0578-698188 In de avond, nacht en in het weekend: tel. 0900-3336333

MAATSCHAP HUISARTSEN HEERDE Brinklaan 11, 8181 EA Heerde Tel. 0578-698180

BINNENKORT OP REIS?

Wie op reis gaat naar het buitenland wil zo goed mogelijk beschermd zijn tegen daar eventueel op te lopen (infectie)ziekten. Tevens is het raadzaam voor de reis goed geïnformeerd te zijn over eventuele andere gezondheidsrisico’s ter plaatse.

www.rienpool.nl

Tuinderij Doorn

Komkommers, aubergine,

Kerkdijk 3 te Heerde pepers, trostomaten uit eigen kas, milieubewust geteeld.

Nieuwe openingstijden ma t/m do 8.30 - 12.30 uur vr. 8.30 - 12.30 en 13.00 - 18.00 uur za. 8.30 - 13.00 uur

Diverse soorten sla

NU ..................0,60

per krop

WIST U DAT?

U ook op het strand van Griekenland al in aanraking kunt komen met hepatitis A? Het aaien van honden en katten in het buitenland een potentieel gevaar oplevert voor rabiës (hondsdolheid). Maak dus voordat u op reis gaat een afspraak voor reizigersadvies* en vaccinatie bij uw huisarts. * Reizigersadvies valt niet onder de reguliere huisartsenzorg. Afhankelijk van hoe u verzekerd bent, kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar.

Openingstijden:

Woensdag t/m vrijdag 13.30 - 17.30 uur. Zaterdag 10.00 - 16.00 uur. Of op afspraak. www.henkdegraafklokken.nl

AUTOBEDRIJF VAN HEUSDEN 10.000 km beurten en reparaties alle merken.

APK keuringstation

TEVENS ROETMETING

Dorperhofweg 4, Epe, tel. 0578-627061


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 32

Daverend afscheid Van der Reijdenschool

Controles op Heerderstrand HEERDE- De politie voert extra controles uit op het Heerderstrand in Heerde. Vooral het parkeren op plaatsen waardoor de hulpverleningsvoertuigen eventueel belemmerd worden in hun doorgang, baart de politie zorgen. Het mooie weer lokt toeristen en dagjesmensen naar stranden en recreatieplassen. Niet iedere bestuurder houdt zich aan de regels wanneer hij zijn auto parkeert om van zon en water te gaan genieten. Zo ook bij het Heerderstrand aan de Kamperweg. De politie heeft al zo’n 75 bekeuringen uitgeschreven

voor het parkeren op groenstroken, ruiterpaden en voor de slagbomen. Daarnaast negeert men veelal de parkeerverboden. Dit alles terwijl de parkeervakken nog niet vol zijn. Vooral het parkeren op plaatsen die vrij moeten blijven voor hulpverleningsvoertuigen baart de politie zorgen. Ook binnen het gesloten gebied van de Palenweg stonden auto’s geparkeerd. Medewerkers van Staatsbosbeheer houden ook toezicht. De politie houdt vaker controles op en nabij het Heerderstrand en verzoekt bezoekers op de juiste plaatsen te parkeren.

Buurtfeest Ossenkamp

EPE- Maandag hebben de leerlingen van de Van der Reijdenschool in Epe hun ouders verrast met een heus diner. Overdag zijn door de leerlingen de voorbereidingen getroffen en hebben zij het diner gekookt en klaargemaakt. Samen met Ron van Pieterson van ‘De Vliegende Indo’ uit We-

zep hebben zij de sterren van de hemel gekookt. ‘s Avonds ontvingen zij hun ouders en voorzagen hen van een drankje en van hun eigengemaakte diner. Tussen de gangen door verzorgden de kinderen diverse optredens, die ze hadden ingestudeerd in de afgelopen tijd. Dit varieerde van Justin

Bieber, K3 en van een toneelstuk tot vuvuzelageluid, waarbij de hele zaal zo kort na de zege van het Nederlands elftal natuurlijk volop genoot. Aan het einde van de avond ontvingen de leerlingen hun rapport, een certificaat én een cadeautje van de school. Het was een zeer geslaagde avond.

Heerder Hessendagen HEERDE- Dit jaar vinden de Heerder Hessendagen plaats op de dinsdagen 13 juli, 27 juli en 10 augustus. De braderie wordt dit jaar verzorgd door Apeldoorn 2000. Er zijn weer veel koopjes te halen in het Heerder centrum. De kinderen kunnen op elke Hessendag handel drijven op de kinderbraderie op de parkeerplaats halverwege de Bonenburgerlaan en zo een leuk zakcentje voor de vakantie bijverdienen. De kinderen kunnen dit jaar bij de VVV voor 2 euro een plekje reserveren, er zijn maximaal 65 plekken, dus vol is

vol. Tevens zijn er enkele attracties voor de kinderen. Het publiek kan goed vertoeven op de gezellige terrassen in het centrum. Op de eerste Hessendag is er `s avonds een optreden van de Country Dansers uit Wezep en een standwerkersconcours. Op de tweede Hessendag is er een optreden van Ben the Banjoman van 17.00 tot 21.00 uur en van een Braziliaanse Dansgroep. De dans-vechtsport Capoeira komt voort uit de slavernij en is een lichaamstechniek met een mengeling van zang en muziek, vechtsport, acrobatiek en

25-jarig jubileum

VEESSEN- Riette Dokter vierde onlangs op de Zaaier in Veessen haar 25-jarig jubileum als leerkracht en als leerkracht op de Zaaier. Zij werd in 1985 benoemd als kleuterjuf. De eerste twee jaar zat zij in het voormalig kleuterschool gebouwtje “Klein

Duimpje”, omdat de Zaaier nog geen kleuterklas had. In 1987 kwam dat lokaal er wel en kregen daar de kleuters nu les. Later ging juf Riette over naar de bovenbouw; groep 6,78. Daaraan geeft zij nog steeds twee dagen per week les.

dans. Het is exclusief in Brazilië ontwikkeld en wordt momenteel in nog 48 andere landen beoefend. Optredens zijn om 15.00, 17.00 en 19.00 uur. Dit optreden wordt mogelijk gemaakt door Vemde Travel uit Heerde. Voor de derde Hessendag is Clown Carlo uitgenodigd, hij zal aanwezig zijn van 16.00 tot 20.00 uur. De braderie vindt plaats in het centrum van 14.00 tot 21.00 uur. De Hessendagen worden georganiseerd door de Ondernemersvereniging Heerde in samenwerking met Apeldoorn 2000 en de VVV Heerde.

Open Jeugdtoernooi VAASSEN- Van maandag 23 t/m zondag 29 augustus organiseert de tennisclub Vaassen het Rabo open jeugdtoernooi. Open wil zeggen dat iedereen t/m 17 jaar die lid is van de KNLTB mee kan doen aan dit toernooi. Het toernooi wordt gespeeld in poules, zodat de deelnemers altijd verzekerd zijn van 2 wedstrijden. Er kan worden ingeschreven in de categorie enkel, dubbel en ook in de gemengd dubbel. Dit geldt natuurlijk voor jongens én meisjes in de leeftijdgroep t/m 10, 12, 14 en 17 jaar. Behalve tennissen zijn er bij het toernooi ook andere activiteiten (o.m. tafeltennis, tafelvoetbal en hardserveren) waarmee ook leuke prijsjes te winnen zijn. Inschrijven via de website www. toernooi.nl. Schrijf je in vóór 10 augustus. De tennis banen (gravel en french court) van de Tennisclub Vaassen bevinden zich achter het sportcentrum de Koekoek aan de Industrieweg in Vaassen.

Luisterboek bij bibliotheekabonnement

Two Friends Fashion

REGIO- Vanaf 1 juli krijgt elk nieuw lid van 18 jaar of ouder van de Novetheek er een speciaal luisterboek bij cadeau. De titel van dit luisterboek is “Groeten uit Column” en het gaat over vakantie en reizen. De populaire columnisten Herman Koch, Aaf Brandt Corstius, Youp van ‘t Hek, Henk Hofland, Herman Pleij, Machtend van Gelder, Paulien Cornelisse, Kees van Kooten en Frits Abrahams schreven samen 12 columns over va-

WAPENVELD- Vanaf heden is Two Friends Fashion innamepunt van Textielservice Moderna te Wapenveld. Kleding die op dinsdagochtend gebracht wordt, kunt u op donderdagmiddag weer ophalen. Kleding die op donderdagochtend gebracht wordt, kunt u op dinsdagmiddag weer ophalen. Elke maand is er een andere stoomgoedactie, zie het stoepbord bij de winkel aan de Klapperdijk 19.

kantie of reizen. Zij gingen met hun verhalen de studio in en lezen die zelf voor op de cd. Het resultaat is een gevarieerd en vermakelijk uur luisterplezier voor in de auto, voor thuisblijvers of voor op het vakantieadres. Wie aarzelde om lid te worden van de Novetheek, of wie dit toch al lang van plan was, wordt aangeraden om zich nu snel aan te melden, want de voorraad van “Groeten uit Column” is niet onbeperkt.

WAPENVELD- Het eerste buurtfeest van Wijkvereniging de Ossenkamp heeft onlangs plaatsgevonden in de speeltuin in de wijk en was volgens de deelnemers een groot succes. “Wat ons betreft volgend jaar weer!”, was een veel gehoorde reactie. De organisatie van het eerste sociale wapenfeit van de Wijkvereniging kan tevreden zijn. Een halve dag stond de speeltuin in de wijk in het teken van ballonnen, cakejes, barbecueën en WK-Quiz. Daarvoor waren in de speeltuin enkele tenten met banken en tafels neergezet, was er muziek aanwezig en voor de kinderen was er zelfs een springkussen. De laatste werd ter beschikking gesteld door de plaatselijke C1000, die ook de dranken heeft geleverd. Na de WK-wedstrijd van Nederland tegen Japan konden de kinderen een ballon oplaten met een naamkaartje. Degene wiens kaartje het verst komt (en teruggestuurd wordt), krijgt een prijs. Vervolgens konden de kinderen cakejes maken met versiering van Bakkerij Docter. De volwassenen en

oudere kinderen konden deelnemen aan een WK-Quiz, geïnspireerd op het tv-spel Petje op, petje af van een bekend sportprogramma. De twee winnaars kregen een boodschappentas van de C1000 respectievelijk een bon van Hogeboom Sport in Hattem. Een buurtfeest kan uiteraard niet zonder barbecue, dus waren er vleespakketen, salades en BBQ’s geregeld bij de locale slager Henry Bredenhoff. Rond een uur of acht was iedereen wel uitgegeten en kon men weer naar huis om de volgende WK-wedstrijd te kijken. De hoeveelheid positieve reacties van de buurtbewoners maken dat de Buurtfeestcommissie verplicht is volgend jaar er weer een feest van te maken. Voorzitter Kuipers geeft ook aan dat je niet altijd serieus bezig kan zijn. “We zijn als bestuur van de wijkvereniging druk met de ontwikkelingen in de wijk, zoals het uitbreidingsplan De Kolk, en de verkeerssituatie van de Ossenkampweg/ Hulsbergen, maar de sociale activiteiten moeten ook een speerpunt van een wijkvereniging blijven.”


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 33 2

d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig SPORT

ALLE SOORTEN

ZOEK UIT

katoen/elasthan maten S-XL

shampoo of conditioner 250 ml

maak je eigen windmolen, 5 grote potten speelklei, Spy Gear verrekijker of houten beachballset

SINGLET of HEAD & SPEEL T-SHIRT SHOULDERS GOED

4.95

2.79

Elders 2.79 3.49

1.29 0.99 Elders 1.98 2.49

HOME EDITION

HENZO JUMBO

TERRA COTTA

uni of dessin zware kwaliteit 150x200 cm

100 blz. met pergamijn tussenbladen

incl. thermometer ø 30 cm

FLEECE PLAID

Elders 4.95 5.95

3.29

FOTO ALBUM

Elders 4.49 6.95

2.79

TUIN KLOK

2.49

Elders 3.95 5.95

EENMALIG GEBRUIK

HEREN-DAMES

TIENER-DAMES

400 ISO 24+3 opnamen met flits

kat./pol./elast. maten 36-46

viscose/elasthan maten 128-176, S-XL

FOTO CAMERA

Elders 2.79 3.95

FIETS

HAREM BROEK

3 PA A R

1.59

SCHOUDER TAS waterafstotend PVC 30x40 cm

Elders 8.95 9.95

SPORT SOKKEN

BUS

2.99

IMPREGNEER SPRAY 300 ml

5.95

APELDOORN I • Maasstraat 14-16 APELDOORN II • Hofstraat 15 DALFSEN • Wilhelminastraat 25

Elders 4.95 5.95

Elders 2.95 3.95

DEVENTER • Broederenplein 4-6 EPE • Hoofdstraat 59 HEERDE • Soerelseweg 17

0.79

HEINO • Marktstraat 22 NUNSPEET • Stationslaan 25 RAALTE • De Waag 3

Elders 5.95 7.95

JONGENS

ZWEM SHORT

3.95

Two-tone maten 116-164

heren ZWEM SHORT maten S-XXL

0.98

0.75

ZWOLLE I • Vechtstraat 18-20 ZWOLLE II • Assendorperstraat 64-76 Kijk ook op: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van ma. 05-07 t/m za. 10-07

idem SPORT BROEK maten S-XL


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA PAGINA 234

VAN ESSEN ONGEDIERTEBESTRIJDING Ongediertedeskundige Freek van Essen Haverkampsweg 22 8161 VN Epe Tel. 0578-628300 Apeldoorn: 055-3561645

Gespecialiseerd in boktor en houtworm

Autoruit stuk ?

0578-691199

- Wespen - Muizen en ratten - Mieren en vlooien - Vogelwering -Etc. Etc.

Opruiming Opruiming Opruiming

KOOKPLAAT/OVENSTUK?

KERS: 0578-696729

ZIE ADVERTENTIE ELDERS

Voor het omzetten van al uw dierbare herinneringen op cd of dvd.

J. Franken Dakkapellen

* specialist in dakkapellen * plaatsing in één dag * schriftelijke garantie op constructie Rode Landsweg 12, 8085 SM Doornspijk Telefoon 0525-662204

www.franken-dakkapellen.nl

• GRATIS “Smart” leenauto • GRATIS ruitreparatie vanaf WA+ dekking • Maximaal €68,- eigen risico bij vervanging nieuwe ruit • Volledige afwikkeling met uw verzekering • GRATIS wasbeurt bij vervanging ruit of ruitreparatie

16 mm, 8 mm, dia’s, video8, Hi-8, betamax, vcc, video 2000, lp’s, singeltjes, cassettebandjes etc. Nieuw: overzetten naar Blu-Ray CD-DVD-OK

Burgemeester Schorerlaan 9 8181 XL Heerde, tel: 0578-691865 Email: info@cd-dvd-ok.nl www.cd-dvd-ok.nl KvK Zwolle: 05081370

autoschade eurogarantbedrijf, wasstraat en poetscentrum

BERGHORST Molenweg 9 (industrieterrein) Heerde - Tel: 0578 - 691199

Dorpsstraat27, Heerde. 0578-691666

ONGEDIERTEBESTRIJDING Freriks bv Voor al uw ongedierte ook voor d.h.z.! Bijv.: ratten/muizen, wespen, houtworm/boktor etc. Bel voor info: 0578-695442. www.freriks-koudijs.nl

Jouw auto in de hoofdrol!

BALLONVAREN

Als je zelf foto's maakt, of je laat ze maken op een beurs, bijeenkomst of meeting, heb je altijd een storende omgeving met bomen, gras, tegels, personen, reflecties van andere auto's, kramen, vlaggen in de achtergrond etc. In onze grote studio maken wij een perfecte serie foto's van je auto zoals ze ook in een fabrieksbrochure staan. Waar het omgaat is de auto! Die komt er in zijn geheel op, maar ook in detail, velgen, emblemen, etc. Bel 038-4479734 voor een afspraak met Vakfoto van der Beek, Wapenveld, er zijn heel veel mogelijkheden. En om de prijs hoef je het niet te laten. kijk op www.fotovanmijnauto.nl of mail met info@fotovanderbeek.nl

Exclusief depositaire Babor

Huidverzorging Elektrisch epileren Heerderweg 25 | Epe

(Hoek Dennenheuvelweg / Heerderweg)

Tel. 06 41459993 info@salonjetskejonk.nl

Voor alle kunststof dichte vloeren en alle coatings, siergrind, chipsvloeren en troffelvloeren. B. Koopman, Patrijsweg 8, 8161 VJ Epe. Tel: 06-40358581.

STRIJK REFILL INK Kortenbroekweg7, 8171 RM Vaassen

Ook voor nieuwe cartridges. Inkt of toner cartridge leeg?? Hervullen is besparen!!!

Inleverpunten EMST: De Weerd Elektronica EPE: Foto Pol Copy & Printcentrum ReproMar Smartprint HEERDE: Heerde Music Inn VAASSEN: BP station Klink WAPENVELD: Klazien’s Kreatie WEZEP: Foto Kalf

Klaar terwijl u wacht!! In Vaassen bij Strijk Refill van maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 u. en op zaterdag van 13.00 - 15.00 uur.

Eenvoudig en goekoop bestelt u nieuwe cartridges en fotocadeau´s via:

ZIE ADVERTENTIE ELDERS

WASMACHINE STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

B. Koopman KUNSTSTOFVLOEREN

CADEAUTIP

VAATWASSER STUK? KERS: 0578-696729

3000m2 showroom

Een geweldig avontuur, durft u de uitdaging aan? www.silverstar-ballooning.nl Boekingen: 0578 - 574378. E-mail: silverstar@planet.nl Sebe Kruijer.

Uw foto op een mok, muismat, T-shirt, slabbertje of ander artikel? Bij ons kan het !

SCHOONHEIDSSALON

Sauna´s, Infraroodsauna´s Whirlpools, Zwembaden Fitness, Zonnebanken

WWW.CARTRIDGEDEVELUWE.NL Internet gemak en de zekerheid van persoonlijk contact! Kies zelf uw inleverpunt en betaal pas bij afhalen. Ook versturen wij cartridges.

Voor info: E-mail: info@cartridgedeveluwe.nl

vragen te koop: WijWij vragen te koop:

LERENBANKSTELLEN BANKSTELLEN LEREN (ook eiken-mahonie-noten-teak-barok meubelen) (ook eiken-mahonie-noten-teak-barok meubelen) Hele of gedeeltelijke inboedels Hele of gedeeltelijke inboedels

Goede prijzen. Contante betaling. inkoper. 0653-167508 Goede prijzen. Contante betaling. DeDe inkoper. Tel:Tel: 0653-167508 P.s. Ook het adres voor totale woningontruiming. P.s. Ook het adres voor totale woningontruiming.

Wordt uw tuin te vol, of wilt u meer licht ?

PROFKAP

* vellen/snoeien van bomen en heesters * heggen knippen * versnipperen van takken Vrijblijvend prijsopgaaf

PROFKAP

Wapenveld - 038-4479762

WONINGINRICHTING

TUINMAN B.V. Heerderweg 32-34 8161 BM EPE tel. 0578-612925

Meubelen Vloerbedekking Overgordijnen Vitrage Zonwering Rolluiken enz., enz.,

Computer Service Spek

www.uwcomputerhulp.com

Uw computerhulp aan huis. Voor al uw pc problemen maar ook voor levering van nieuwe pc’s, 2e handse pc’s, adsl aansluitingen, webdesign enz. alles tegen normale prijzen. Bel naar 0578-694026, 0621250218 of kijk op www.uwcomputerhulp.com

DAK OF GOOT LEK! Installatiebedrijf Gert lammers Stationsstraat 18 Heerde. Tel: 0578-694595 info@gertlammers.nl Evert Jager Schilderwerken Het zonnetje voor uw huis. Voor al uw schilder,-saus of behangwerk. Tel. 0578-576772 Mobiel: 06-51280087 * Orthomoleculairevoedingstherapie * Fytotherapie * Homeopathie * Reiki therapie * Dorntherapie * Bachbloesemtherapie * e.a.v. volgens Voll. Natuurgeneeskundig-V.B.A.G. therapeut.

Wilma van Schoonhoven- Bruin Tel. 0578-621333

MAGNETRON STUK? KERS: 0578-696729 ZIE ADVERTENTIE ELDERS

LIJSTEN Wij lijsten alles in ! Goed(-koop) Vakfoto Henri v.d. Beek, Klapperdijk 13, Wapenveld, tel.0384479734 GEZOCHT KITTENS. knip deze advertententie uit en ontvang gratis een KITTEN pakket twv 10 euro ! Dier all-in, stationsstraat 7 Epe

Te Koop

SKELTERS BERGTOYS GEDO TRADING HAGESTRAAT 6, 8181EB HEERDE 0578-695063 WWW.GEDOTRADING.NL

GEVRAAGD Oud ijzer, koper, zink, aluminium. Wordt opgehaald. Tel: 0578-575524. Geen beunhazerij, wel voordelig: Tuinonderhoud voor 32,50 p/u. Bel 06-36167425 of mail IIIjnprs@gmail.com

DROGER STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

Zuiderzeestraatweg 241 Oldebroek. 0525-631618

www.rhodos.nl KOELKAST STUK? KERS: 0578-696729

ZIE ADVERTENTIE ELDERS

PIANO STEMMEN Wilt u uw piano goedkoop en vakkundig laten stemmen? Bel Jos van der Wulp. 038-4661058 of 0642825216. Veilinggebouw Apeldoorn sinds 1960 vraagt alles op antiek gebied. Verzorgt taxaties v. verz. en succ.verd. Info: F. v.d. Veen, beëd, makelaar/taxateur antiek/kunst, telefoon 055-5216957.

BINGO

Dinsdag Harmonie Donderdag EZC 84 in de Middenstip, Hoofdstraat 46 te Epe. Aanvang 19.30 uur. Professionele KLOKKENMAKER Rep. oud + ant. klokken. Cees van Lunteren. Gelriaweg 8-1 Epe (tegenover de VMI) Tel: 0578-614038. Volgens afspraak.

Nieuwe en gebruikte planken, balken. HOUT EN PLAATHANDEL

VAN DE MARS

Klarensweg 3 Epe Tel: 0578-641410.

Massief houten vloeren v.a. € 7,00 p.m² - Hardhouten balken en planken. - Alle soorten golfplaten. - Dakpanplaten in 4 kleuren. - Trespa.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 35 2

Lohuis

Montage- en Timmerbedrijf

Voor al uw montage- en timmerwerk - Montage kozijnen (kunststof/hout) - Montage keukens - Montage dakkapellen en dakramen - Afbouw stuc- en pleisterwerk V - Montage/levering complete badkamers vrijb raag lijvend - Montage/levering tegelwerk een offert e - Kleine verbouwingen in en om uw huis a an.

Voor onze maandelijkse aanbieding: www.lohuismontage.nl Tel. 038-4440803 of 06-51354624 info@lohuismontage.nl Internet: www.lohuismontage.nl

Transportbedrijf

F. EILAND b.v. 8181 LM HEERDE Tel: 0578-691427 of 696269

Voor diverse soorten:

Eeuwlandseweg 4 Fax 0578-694322

- Zand - grind - tuinaarde - Grondwerkzaamheden - Afvoeren van bouw- en sloopafval - Puin en tuinafval

Voor uw gemak ook zand en grind in een 1 m³ zak

BOSCH BV Ontstopping & Dienstverlening

0578-661693 06-51575954

EMST

• RIOOL ONTSTOPPEN (24-uurs service 7 dgn. p.w.) • RIOOL AANLEG EN REPARATIE • STOEP-, EN GEVELREINIGING • VETAFSCHEIDERS LEGEN EN SCHONEN • CAMERA-INSPECTIE • RIOOL- EN STANKDETECTIE


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 15 juni 2010 - PAGINA 36

Geslaagden CMH en Ons Genoegen

HATTEM- In de afgelopen periode is een aantal jonge leerlingen geslaagd voor hun HaFaBraexamen. Van links naar rechts op de foto zijn dit: Maarten Rouwenhorst, hij heeft examen gedaan op bugel en zijn B-di-

ploma gehaald, hij krijgt les bij de Muzerie, Marijn Schuurman (trombone A-diploma, hij  krijgt les bij de Stichting Muziekschool CMH en is lid  van zustervereniging Ons Genoegen),  Debbie Spannenberg (hoorn B-diploma,

Uitslagen Zuukerfeest 2010 EPE- Uitslagen Zuukerfeest. Donderdag, dartavond: Winnaarsronde 1. A. Pelgrom, 2. J. Willemsen. Verliezersronde 1. R. Stegeman, 2. W. Welgraaf. Vrijdag, volleybal, Prestatie: 1. Jump 3, 2. Zuuk, 3. Jump 1. Recreatie: 1. de Vosselhoeve, 2. Friends for life, 3. Stegeman en ’t Hoekje. Skeltertrek, 7-, 8- en 9-jarigen: 1. Luuk Langevoort, 2. Maikel Teunissen, 3. Tjerry Bibo. 10-, 11- en 12-jarigen: 1. Yoël Bibo, 2. Inge Wagenaar, 3. Robin de Wilde. Pannatoernooi, groep 3/4: 1. Thomas Pannekoek, 2. Levy van de Brink, 3. Amke Steenbergen. Groep 5/6: 1. Luuk Berkhoff, 2. Celien Tiemens, 3. Serena Boeve. Groep 7/8: 1. Damian de Wilde, 2. Robin Stijf, 3. Tom Schaveling. 12-14 jaar: 1. Jelle Tijdink, 2. Tim Oosterbroek, 3. Patrick Stijf. Zaterdag, optocht, wa-

gens: 1. Rozenkamp/Kanaalweg, 2. Wippenbeld/Ledderweg, 3. Koepad. Bedrijven: 1. Garage Bonhof, 2. Langevoort/ Overdijk. Fietsen: 1. Elise Foks, 2. Robin de Wilde, 3. Esmee Stofbergen. De publieksprijs ging naar de Ledderweg/Wippenbeldweg. De Mystery Guest was Hans Jonker en dit is geraden door diverse mensen. Uit de goede inzendingen heeft Hans zelf J. Nitert door loting bepaald en de prijs uitgedeeld. Schieten, vaste Baan: 1. D. de Wilde, 2. R. Vosselman, 3. G.J. de Wilde. Vrije Baan: 1. A. Dokter, 2. R. Slijkhuis, 3. H. Dijkgraaf. Jeugd t/m 14 jaar: 1. Robin Stijf, 2. Patrick Stijf, 3. Wessel Verhoef. Sjoelen, volwassenen: 1. G. van Deelen, 2. W. Dokter, 3. J. Stofbergen. Kinderen: 1. Chantal van Deelen, 2. Mercha Stofbergen, 3. Esmee Stofbergen.

Zonnig Jeugdkamp Pegasus

HEERDE- De leden van GV Pegasus hebben het seizoen met een jeugdkamp afgesloten. Circa 25 deelnemers en een aantal leidinggevenden hebben vorig weekend in het tentenkamp in Beekbergen doorgebracht. Onder de zonnige omstandigheden konden alle geplande buitenactiviteiten plaatsvinden. Er zijn diverse spelen in het bos gedaan, waarbij de Loenense waterval

wat verkoeling bracht. Uiteraard is er geturnd in de Turnhal van de KNGU. Na de bonte avond, waarbij ieder iets leuks liet zien, moesten er in het bos spoken gezocht worden, wat voor de nodige hilariteit zorgde. De volgende ochtend werden er wedstrijden met divers spelmateriaal gedaan. De kinderen waren erg moe, maar gingen vol verhalen naar huis.

Muzerie), Maud van Hattum (altsaxofoon A-diploma, Stichting Muziekschool CMH) en  Remco Heideveld (trombone A-diploma, Stichting Muziekschool CMH). Niet op de foto: Jurriën Beimers (trompet C-diploma, Muzerie).

‘Wandelzusjes’ voorop in strijd tegen borstkanker HEERDE– Ze noemen zichzelf de wandelzusjes: Ria van den Berg en Mieke Voerman uit Heerde. Echte zussen zijn ze niet maar zo voelt het wel. Samen wandelen ze er wat af en maakten diepe dalen mee. Zo overleefde Ria borstkanker en moet Mieke haar moeder missen omdat zij de strijd tegen borstkanker heeft verloren. Om samen een vuist te maken tegen deze vorm van kanker besloten de meiden onder de naam wandelzusjes zich in te schrijven voor ´A Sister´s Hope Walk 60k´ en op die manier te helpen aan de genezing van borstkanker. Op 9 en 10 oktober is het zover. Op beide dagen leggen Ria en Mieke zo´n 30 kilometer wandelend af. Dat doen ze niet alleen maar met vele andere dames en een enkele heer. Behalve het inschrijfgeld van 50 euro moeten ze ook per persoon minimaal 1500 euro aan sponsorgeld meebrengen. De opbrengst gaat via A Sisters’ Hope naar Pink Ribbon en komt zo ten goede aan de strijd tegen borstkanker. Mieke speelt al langer met het idee om rond de sterfdag van haar moeder iets te doen tegen borstkanker. ´Maar wat?´, vroeg ze zich af. Mieke ging zoeken op het internet. ´En toen stuitte ik op ´A Sister´s Hope Walk´, een initiatief van een Nederlandse die woont in de VS en mensen graag in beweging wil krijgen. Ria was meteen enthousiast en we besloten ons in te schrijven´, vertelt Mieke. Ria werd enige jaren geleden getroffen door borstkanker

maar wist de strijd te winnen. ´Dan komt het ineens heel dichtbij. Mieke en ik zijn al jaren vriendinnen en zij was in die periode voor mij echt een enorme steun. Dus toen ze met dit idee aan kwam, hoefde ik niet lang na te denken´, zegt Ria. ´Ik praat nu eigenlijk veel meer over borstkanker dan toen het mij trof. Maar we willen zoveel mogelijk geld inzamelen zodat we ook daadwerkelijk kunnen starten in oktober´. Er is al wat geld gedoneerd. Zo hebben Gera en Corry van Roos Fashion, de winst van een kledingparty beschikbaar gesteld. ´We hebben er een heuse modeshow voor georganiseerd en de opbrengst was geweldig. Ontzettend lief ook van Gera en Corry dat ze op deze manier willen bijdragen´, vertelt Ria enthousiast. Nog zo´n fantastisch gebaar vindt Ria het feit dat banketbakkerij Kamphorst in de maand oktober, de maand waarin borstkanker centraal staat, de chipolatapunten gaat voorzien van het Pink Ribbon- logo. Dat bekende roze strikje. Van elke verkochte punt gaat een deel van de opbrengst naar de dames. ´Echt heel geweldig! Het is bijzonder lief dat de familie Velthuizen van banketbakkerij Kamphorst dit voor ons doet´. Wie Ria en Mieke ook financieel wil steunen kan geld overmaken naar stichting ´A Sister´s Hope´, Postbank 2947137, ovv deelnemersnummer 3920. Voor meer informatie kun je kijken op www.wandelzusjes.nl.

Jeugd Toernooi Heerde afgerond

HEERDE- Bij tennisvereniging HLTC is het Digital Dynamics Jeugd Toernooi gespeeld. Er hadden zich 116 deelnemers aangemeld, een record. Alle dagen waren er actiefoto’s op het grote scherm te zien. Deze zijn tevens te bewonderen op de website de tennisvereniging www.hltc.eu. De winnaars, Jongens dubbel t/m 10 jaar: 1e Stijn Rorije + Fer de Ruijter, 2e Sjoerd Brouwer + Wessel van der Most. Meisjes enkel t/m 10 jaar: 1e Danique de Goeijen, 2e Brechtje Schipper. Jongens enkel t/m 10 jaar: 1e Quinten Kleiboer, 2e Sjoerd Idzerda. Gemengd dubbel t/m 12 jaar: 1e Sven van der Veen + Sara Kale. Meisjes dubbel t/m 12 jaar: 1e Milou Sengers + Puck Sengers. Jongens dubbel t/m 12 jaar: 1e Lucas Velner + Hidde Westers, 2e Ivan Roelofs + Max Wassink. Meisjes enkel t/m 12 jaar: 1e Milou Sengers, 2e Femke Fontaine. Jongens enkel t/m 12 jaar: 1e Maurits Bos, 2e Hidde Westers. Jongens dubbel t/m 14 jaar: 1e Antoine de Haas + Guus Massen. Meisjes enkel t/m 14 jaar: 1e Kimberley Kleiboer, 2e Amber Mulder. Jongens enkel t/m 14 jaar: 1e Jeroen Palm, 2e Mathijs Bos. Meisjes dubbel t/m 17 jaar: 1e Amber Mulder + Annewiet Vermeulen. Jongens dubbel t/m 17 jaar: 1e Arnout Blaauw + Hans Veldhuis. Meisjes enkel t/m 17

jaar: 1e Leonore van Kranen, 2e Sophie van der Scheer. Jongens enkel t/m 17 jaar: 1e Arnout

EMST- Vrijdag was er een tentenkamp bij de speeltuin in Emst. 80 kinderen kwamen aan het eind van middag hun tent opzetten. Na een uur kregen ze een broodje knakworst en drinken. Daarna stond een vossen/ puzzeltocht op het programma. Na deze lange tocht konden ze broodjes bakken in de speeltuin om daarna met een goed gevulde buik ook nog eens een eind-

Blaauw, 2e Hans Veldhuis. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Pascalle Smit.

finalespel te spelen. Eerste werd de groep Japan, Italië behaalde de tweede prijs, en Griekenland wist de derde prijs binnen te halen. Rond 23.00 uur waren ze weer bij de tenten om de “slapen”. ‘s Morgens na het ontbijt konden de kinderen nog genieten van het rad van fortuin. Om 10.30 uur kwamen de meeste ouders om hun kind weer te helpen met de tent afbreken.


ZOMER lekker wegdromen SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 37 2

OPRUIMING

10-70% K

ORTING

Top kwaliteit voor lage prijzen BOXSPRINGS, SLAAPKAMERS, TIENERBEDDEN, BODEMS, MATRASSEN, OVERTREKKEN, DEKBEDDEN... Rondweg 72 Wezep

Tel: 038 376 12 12

www.koopsbedden.nl

Direct aan de

A28

Rondweg 72 Wezep

Tel: 038 376 12 12

www.koopsbedden.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 38

Kinderen sieren trouwerij op

Waterschappen betreuren non-besluit provincies REGIO- Waterschap Veluwe (Apeldoorn) en Waterschap Vallei en Eem (Leusden) betreuren dat de colleges van Gedeputeerde Staten van de Provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel geen besluit willen nemen over de door beide waterschappen gewenste fusie. De beoogde fusie levert een besparing op van 11 miljoen euro op jaarbasis en sluit aan bij het kabinetsbesluit om waterschappen efficiënter te laten werken. De beoogde fusie tussen de twee waterschappen zou per 1 januari 2013 moeten ingaan. Waterschap Veluwe en Waterschap Vallei en Eem hebben bij de provincies om een fusie verzocht om efficiënter te kunnen werken en minder kwetsbaar te zijn. De 11 miljoen euro die de fusie op jaarbasis oplevert, zorgt ervoor dat stijging van waterschapslasten wordt tegengegaan. In december 2009 heeft het Kabinet ingestemd met

HEERDE- Op vrijdag 25 juni is Rinske Nijhof getrouwd met haar Anne Jan. Rinske is werkzaam als pedagogisch medewerkster en orthopedagoge bij Kinderopvang ’t

Hummelhuis te Heerde. Een heleboel kinderen, groot en klein, stonden het bruidspaar bij het gemeentehuis in Heerde op te wachten met mooi versierde bogen en ballonnen.

Beginners sluiten seizoen af

EPE- Vlak voor de "grote vakantie", na een druk programma, sloten de beginners van S.V. Wissel het seizoen af. Afgelopen woensdag gingen de kinderen spelen op IJsboerderij "de Horst". Dit werd een warme, maar gezellige middag. Het

springkussen werd enthousiast gebruikt en er werd verstoppertje gespeeld. Per slot van rekening kun je je op de IJsboerderij heel goed verstoppen. De middag werd afgesloten met een bezoekje aan Cafetaria 't Olde Nest. Hier konden de jongens al-

lemaal genieten van een patatje met iets lekkers erbij. Dit werd ze aangeboden door Cafetaria 't Olde Nest. Al met al een geslaagde middag, nu op naar de grote vakantie en dan gaat het volgend seizoen "echt" beginnen in de F-competitie.

Nieuwe jazzdansleidster PRO

voorstellen van alle waterschappen in Nederland om efficiënter te gaan werken en jaarlijks 100 miljoen euro te besparen. De beoogde fusie van Waterschap Veluwe en Waterschap Vallei en Eem past in deze door de waterschappen zelf gestelde ambitie in het kader van hun ‘Actie Storm’ die door het kabinet is omarmd. Waterschap Veluwe en Waterschap Vallei en Eem doen er alles aan met de provinciebesturen in gesprek te blijven en op basis van argumenten hen te overtuigen van nut en noodzaak van de fusie. Ondertussen wordt een ambtelijke fusie met ingang van 1 januari 2012 voorbereid waarin de beide werkorganisaties worden samengevoegd in afwachting van de bestuurlijke fusie van de twee waterschappen waarmee de provincies formeel moeten instemmen.

Stadsmuurtoernooi HATTEM- 30 teams uit verschillende delen van het land kwamen zaterdag achter de muren van Hattem een toernooi spelen om uit te maken wie de beste pétanquespelers van deze dag zijn. Het was zonnig en heet en er moest regelmatig verkoeling worden gezocht in de schaduw van de bomen op de prachtige locatie. Na de 3 voorronden kwamen de toppers boven-

EPE- Zaterdag ging Martin Haddeman de lucht in. Dit werd hem cadeau gegeven door zijn kin-

drijven en die mochten verder in de hoofdpoule, terwijl de anderen genoegen moesten nemen met de B-poule. Uitslagen A-poule: 1 Henk Hoefakker/Janny v. Aggelen, Leusden, 2 Pier Boomstra/Willem Jongerius, Mix, 3 Gerard Zijlstra/ Jeroen Bakker, Hattem Pétanque, 4 Ben Kort/Henk v. Holst, Hattem Pétanque. Volledige uitslagen en foto’s: www.hattempetanque.nl.

deren i.v.m. pensioen. Martin is meer dan 25 jaar conciërge geweest op de RSG.

Zomeravondzang HEERDE- Onder het motto “Bij de Hand” organiseert de Vrije Evangelische Gemeente Heerde een serie van zeven zangdiensten op de zondagavonden in de vakantieperiode. Zondag 11 juli is de tweede samenkomst met veel samenzang, een korte meditatie en muzikale medewerking door diverse solisten. De muzikale medewerking op deze avond wordt verzorgd door Gert Pannekoek. Het thema van deze avond is “Handen te kort”. De dienst staat onder leiding van ds. J.M. Weststrate. De dienst

begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Kruiskerk, B. van Dijklaan 3 in Heerde. Na afloop is er onder het genot van een kopje koffie/thee of een glas frisdrank ruimte voor gesprek en ontmoeting. Wilt u weten hoe en wat er gezongen wordt? Kom naar de Zomeravondzang in de Kruiskerk. Mensen die op vakantie zijn in Heerde en omstreken worden ook van harte uitgenodigd. Voor meer info kunt u terecht op www.vegkruiskerkheerde.nl.

A diploma in een halfjaar HATTEM- Naomi Kniest heeft haar examen behaald voor de opleiding jazzdans leidster niveau 3, de voormalige C- licentie. Naomi is al lang actief lid bij de sportvereniging PRO-Hattem. Van hieruit heeft ze verschillende opleidingen gevolgd via de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie om les te mogen geven in jazzdans. Na te zijn geslaagd voor haar Basis Intro-

ductie Lesgeven en Basis Jazzdans heeft ze nu de volledige jazzdansopleiding 3 afgerond. Het examen bestond uit een planningsinterview vooraf aan de te geven les. Het interview werd afgenomen door twee examinatoren van de KNGU. Hierna gaf Naomi enthousiast en kundig les aan de selectie 16+ van P.R.O. De les bestond uit een warming-up, spieroefeningen met het

aanleren van een jazzdanstechniek gevolgd door een danscombinatie. Na de les volgde een gesprek met de examinatoren, en Naomi was geslaagd. Dit betekent dat nu alle jazzleidsters bij P.R.O een licentie hebben. Naomi zal binnenkort starten met een nieuw jazzdans uur op de vrijdag bij P.R.O. voor 4- 5 jarigen. Zie hiervoor de site: www. prohattem.com.

VAASSEN- Direct na de zomervakantie biedt Zwem- en Sportcentrum de Koekoek de mogelijkheid uw kind binnen een half jaar zijn/ haar zwemdiploma A te laten halen. U kunt een keuze maken voor de maandag,dinsdag of donderdagmiddag. De lessen vinden wekelijks plaats op maandagmiddag van 15.45 -17.45 uur. Tussendoor is er een kleine pauze waarin de kinderen drinken en een gezonde snack krijgen. Er wordt gelest in een kleine groep van max. 10 kinderen,

die tot aan het diploma dezelfde zweminstructeur(-trice) houden. Er wordt gestart op: maandag 23 augustus, dinsdag 24 augustus, donderdag 26 augustus (bij voldoende deelname, minimaal 8 kinderen). Het diplomazwemmen staat eind februari gepland. Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij de receptie van Zwem- en Sportcentrum de Koekoek, tel. 0578-576122 of kijk op www.dekoekoek.nl.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 39 2

Is uw badkamer ook aan vervanging toe? VOOR

NA

Ook in deze dure tijd bent u bij ons niet teveel geld kwijt ! Bel vrijblijvend voor een prijsopgave.

Kantoor/Werkplaats Stationsstraat 18 8181 CX Heerde Telefoon (0578) 694595 info@gertlammers.nl www.gertlammers.nl

Vakantie sluiting: maandag 12 juli t/m maandag 26 juli

Dinsdag 27 juli zijn we weer open! B R I L L E N - OOGM E T I N G - CON T A CT L E N Z E N

Stationsweg 27, 8191 AG Wapenveld Tel: 038 - 4478997

Heeft u schade aan uw auto ? Wij herstellen het voor u !

ZE D DE A N A M

Voor alle verzekeringsmaatschappijen, met kortingen voor u en met 4 JAAR GARANTIE.

Garage Spuiterij v.d. Wal Veessen: 0578-631453.

bij aanschaf van een Nissan Pixo in de Acenta uitvoering met airco * een GRATIS set licht metalen velgen t.w.v. 559,* een GRATIS set winterbanden - Uit voorraad leverbaar - In diverse kleuren - Zeer zuinig in verbruik - Wegenbelasting vrij - Heel verantwoordt voor het mileu

RORIJE

autobedrijf Groteweg 20 WAPENVELD 038-4478514 www.autobedrijfrorije.nl


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 juli 2010 - PAGINA 40

De Passerel danst af

EPE- Vorige week was het feest in Dans Domein Drenth. De afsluiting van het dansseizoen van de Passerel. Voor de dansers was het een spannende avond. Zij moesten deze avond aan de jury, mevrouw Drenth, laten zien welke dansen ze hadden bijgeleerd en welke passen ze hadden geoefend in de Engelse Wals, Tango en Cha-cha. Extra spannend was het ook om-

TV Hattem

dat er veel publiek was. Ouders, woonbegeleiders en huisgenoten waren meegekomen om de prestaties te bekijken en na iedere dans was er dan ook groot applaus voor alle dansers. De jury beloonde alle dansen met een prachtig cijfer en iedereen behaalde zijn en haar diploma. Wil je de Passereldansers zelf zien, dan kun je ze zaterdag 11 september op de Pleinmarkt in Epe

HATTEM- Onderwerpen voor de nieuwe uitzending van TV-Hattem vanaf 9 juli: De eerste uitzending van de zomer programmering. TV Hattem begint met een rondreis door de provincie Gelderland. Uitzendtijden en onderwerpen: zie teletekst pagina 260. Iedere week zendt

TV-Hattem haar Hattem-Journaal uit: van vrijdag t/m donderdag om: 15.00, 19.00 en 22.00 uur. TV-Hattem en tekst-TV zijn te vinden via het plaatselijke kabelnet van Ziggo op kanaal 7 (frequentie 189.25 MHz) en via het internet d.m.v. de live streaming of ‘uitzending gemist’ op www.rtvhattem.nl.

WAPENVELDHet eerste mix team van tennisvereniging Wapenveld heeft onlangs de Nederlandse kampioenschappen gespeeld. Ze hadden zich er voor geplaatst via de Eredivisie zaterdag. Het team werd uitgeschakeld in de

kwartfinale. Het team bestaat uit Dennis Stijf, Christiaan de Haan, Maarten van Beek, Marianne Verweij en Johanne Fiks-IJzerman. Ze worden gesponsord door autorijschool Buter te Heerde en IJzerman Antiek te Wapenveld.


Transformatie in Kunsthuis Kek

bewonderen. Op deze cultuurmarkt presenteren de verenigingen en groepen zich voor de start van het nieuwe seizoen. Op de foto zie je de dansers met hun diploma: Sabine, Monique, Steven, Bas, Jan Willem, Henrieke, Hedwig, Femke en Paulien, met dansleraar Jan Drenth, vrijwilligers Mark en Diny. Helaas konden Miranda, Herma en Wilco er deze avond niet bij zijn.

EPE- Na ‘Missing’ van Koos van der Meer in het kunsthuis in Epe, staat opnieuw een project op stapel waarbij er veel activiteit te verwachten is: 15x15 transformeert. De leden van het kollektief maakten vorig jaar elke dag een tekeningetje van 10 minuten. Zo werden er in de zomer van 2009 meer dan 1200 werkjes geëxposeerd. Deze tekeningen zullen de komende zes weken de aanleiding

vormen voor nieuw werk. Het publiek is daarbij van harte welkom om te reageren op de totstandkoming hiervan en desgewenst zelf aan de slag te gaan. Kunsthuis Kek aan de Beekstraat 5 in Epe staat tot 15 augustus in het teken van 15x15 transformeert, openingstijden: vrijdag en zondag: 14.0017.00 uur, zaterdag 11.00-17.00 uur. Op de verdieping is een winkeltje met werk vanaf 10 euro.

Pitch en Putt competitie

Overleden na ongeval

HEERDE- Uitslag De Keet van Heerde Pitch en Putt Competitie. Stableford: met twee 2de plaatsen. 1e plaats Klaas van Dijk, 56 slagen, 43 stablefordpunten, 10 competitiepunten. 2e plaats Melvin Slaats, 47 slagen, 40 stablefordpunten, 9 competitiepunten. 2e plaats Ruud van Beveren, 57 slagen, 40 stablefordpunten, 9 competitiepunten. Tussenstand Stableford: 1e plaats Melvin Slaats, 75 competitiepunten. 2e plaats Klaas van Dijk, 70 competitiepunten. 3e plaats Martijn Timmerman, 66 competitiepunten. Voor de volledige uitslag kunt u gaan naar www.nppb.nl en ga daar naar het kopje uitslagen. Bent u ook geïnteresseerd in het spelletje Pitch en Putt, kom gerust langs en vraag meer informatie. Bellen kan natuurlijk ook, tel. 0578-692034.

Voorspeelmiddag slagwerk

HEERDE- Onlangs hielden de slagwerkleerlingen (afdeling malletband) van Soli Deo Gloria voor het eerst een voorspeelmiddag. Zo mochten zij voor het eerst solo spelen en konden voor familie en vrienden laten horen wat ze allemaal al hebben geleerd. Hier maakte ze dan ook al-

lemaal gretig gebruik van. 11 leerlingen van Gerko van Olst kwamen aan bod. Ze hadden zelf hun stukken en instrumenten uitgekozen en zo ontstond er een gevarieerd programma met solo’s en duetten. De leerlingen speelden zo’n 2 à 3 werken op verschillende instrumenten zoals drums,

Nederlandse Junioren Kampioenschappen

HEERDE- Onlangs heeft ComfortWorld-TEMU warmtetechniek een sponsorovereenkomst afgesloten met Atletiekvereniging De Gemzen. De overeenkomst werd door de heren G. van Munster en de heer R. van Vliet bij het clubgebouw van de atletiekvereniging op sport-

park Molenbeek ondertekend. Met een bosje bloemen werd de gebeurtenis feestelijk onderstreept. Op de foto in het midden de heer G.van Munster geflankeerd door de heren R. van Vliet (rechts) en E. Delger, beiden lid van de sponsorcommissie van De Gemzen.

WAPENVELD- Op dinsdag 29 juni is een 72-jarige man uit Apeldoorn overleden. De man raakte onwel en kreeg een ongeval op de kruising van de Groteweg met de Klapperdijk in Wapenveld. Het ongeval vond omstreeks 17.00 uur plaats. De man zat achter het stuur van een personenauto met naast zich zijn vrouw. Zij reden over de Groteweg in de richting van Heerde. Vlak voor de rotonde waar de Groteweg met de Klapperdijk kruist, werd de man onwel waardoor de auto rechtdoor de rotonde op reed. De auto kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. De man raakte hierop buiten bewustzijn. Ambulancepersoneel heeft de man met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De man is die avond in het ziekenhuis overleden.

WAPENVELD- Onlangs zijn in Amsterdam de Nederlandse Junioren Kampioenschappen gezwommen. Ook op dit hoogste niveau voor junioren waren zwemmers van ZV Octopus uit Wapenveld vertegenwoordigd. Voor de jongens junioren kwamen uit: Jory Willemsen 50 vrij met een tijd van 27.34. Sjors Boverhoff op 3 persoonlijke afstanden. De 100 vrij in 58.97, de 200 vrij 16e plek met een pr van 2.08.97 en de 200 wissel. Marcel van Essen op 3 persoonlijke afstanden. Een 22e plek op de 200 wissel in 2.30.62. Een 9e plek 100 school in 1.12.38. Op de 200 school zwom hij net naast het podium met een 4e plek. Zijn tijd 2.37.33. Jeffrey van Zetten mocht persoonlijk op 5 afstanden zwemmen. Hij werd 36e op de 100 vrij 1.00.58. 22e op de 200 vrij met een pr van 2.10.82. 10e op de 400 vrij met een pr van 4.33.12. 17e op de 200

rug in 2.28.55. 34e op de 200 wissel in 2.33.94. Casper Muselaers mocht uitkomen op de 100 vrij en zwom een pr van 1.01.34. Stan Ruessink mocht uitkomen op de 100 school en werd 13e met een tijd van 1.26.10. Verder waren er nog 3 estafette groepen. 4 x 100 wissel met Jeffrey, Marcel, Sjors en Casper. 12e tijd 4.30.70. De 4 x 100 vrij met Casper, Jeffrey, Marcel en Sjors. Een 16e tijd 4.00.68. En de 4 x 200 vrij met Sjors, Christian Renshoff, Marcel en Jeffrey met een tijd van 8.57.49. Carmen ter Weele mocht bij de meisjes junioren 1 uitkomen op 4 afstanden. Zij zwom de 200 vrij in een pr van 2.32.20, de 100 school in 1.32.25. Beide goed voor een 25e plek. De 200 wissel in 2.49.73 met een 15e tijd. En de 200 school in een 11e tijd van 3.08.23. Al met al kan Octopus terugkijken op een sportief en gezellig weekend in Amsterdam.

snare drum en marimba. Aan het eind van de middag kreeg iedereen uit handen van hun leraar een rapport mee naar huis. Mocht jij ook zin hebben om een slagwerkinstrument te komen bespelen, dan kun je voor meer informatie kijken op www. sdgheerde.nl.

Fietstocht de Zonnebloem EPE– Voor dinsdag 13 juli heeft de Zonnebloem afdeling EpeEmst-Oene een ongeveer 37 km lange fietstocht uitgezet in de mooie en bosrijke omgeving van Epe en Vierhouten. Vanaf 9.00 tot 13.00 uur kan er op twee plaatsen gestart worden, te weten vanaf de VVV Epe, Pastoor Somstraat 6 te Epe (8162 AK) en vanaf recreatiecentrum De Jagerstee, Officiersweg 86 te Epe (8162 NR). De startpunten zijn tevens de stempelposten en sluiten om 17.00 uur. Met de opbrengsten worden voor de doelgroepen allerlei activiteiten bekostigd. Voor informatie kunt u bellen naar tel. 0578-620098.


Reparatie van: ● witgoed ● inbouwapparatuur ● huishoudelijke apparaten Verkoop van onderdelen

Bewaar deze advertentie op uw prikbord!!!

Kers Elektro Reparatie Service

SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 41 2

U kunt uw storingen 24 uur per dag doorgeven via internet

www.kerselektro.nl U kunt uw storing ook overdag telefonisch doorgeven: 0578 - 69 67 29

Voor een snel effect bij een defect! vof Kers Elektro Reparatie Service

Beatrixweg 5 Heerde / Hoorn Tel.: 0578 - 696729

Weet u waar dit is?

OP ALLE DAMESMODE MET EEN GEEL, GROEN OF ROOD LABEL EN OP ALLE REEDS AFGEPRIJSDE DAMESMODE!

TOT

KORTING

Ontdek onze landgoederen! Ja, ik steun Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen

DIVERSE SERIES HERENMODE NU ZEER STERK AFGEPRIJSD!

Ik doneer: eenmalig jaarlijks*

€ 10 € 23,50

€ 25

€ 50

*Als begunstiger ontvang ik vele voordelen, zie www.mooigelderland.nl.

Stuur deze bon naar: Antwoordnummer 57 6800 WC Arnhem

naam: straat: pc en plaats: (post)bankrekening*1:

voorletters: M/V

9054

datum: handtekening: *1 Hierbij machtig ik de stichting om bovenstaand bedrag eenmalig of jaarlijks af te schrijven van mijn rekening.

Dit is landgoed Cannenburch van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Meer info: www.mooigelderland.nl.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 15 juni 2010 - PAGINA 42

WK Acrotrio naar Polen Stuur uw foto naar: villamedia@online.nl

VAASSEN- Op dinsdag 6 juli is het dan zover. Mieke Tangelder, Eline Rotscheid en Lori van den Bosch, stappen dan om 13.55 uur in het vliegtuig om vanaf Dortmund samen met de Nederlandse delegatie van de KNGU te vertrekken naar het WK Acrogym in Polen. Het was de laatste week afzien, maar onder subtropische weersomstandigheden trainden de meiden door. Een ventilator bracht enige verkoeling in een sidderende en hete zaal. De temperatuur was ondoenlijk, maar met maar één doel voor ogen bikkelden de meiden door. De radio stond aan, want ook de verrichtingen van Nederlands elftal wilden ze niet missen. Tussen de oefeningen door was er even tijd om mee te juichen op het moment dat Nederland de winnende goal scoorde. “Het Oranje gevoel ligt zo dicht bij elkaar, elk met dezelfde missie... meedoen aan het WK. Bondscoach van Marwijk heeft de missie Wereldkampioenschap voor Oranje voor ogen. Trainster Siemelink heeft de missie om met dit trio ook de fi-

nale van het WK te halen. Dat zou een geweldige prestatie zijn”, laat men weten. Met 27 trio’s uit verschillende landen, moeten de meiden een topprestatie neerzetten. Rusland, België, China, Engeland zijn de landen die om de Wereldtitel zullen strijden, al komen er wel steeds meer landen in opmars. De beste 8 landen gaan door naar de finale. De eerste dagen zullen de meiden trainen en op zaterdag 10 juli ’s morgens vroeg om 8.43 uur vindt de eerste wedstrijd plaats en moet het trio hun tempo-oefening laten zien, zondag 11 juli om 10.31 uur hun 2e oefening balans. Hopelijk is er dan ’s avonds één groot feest: met de voorspelling dat Nederlands elftal de wereldtitel binnenhaalt en Trio Mieke, Eline en Lori de finale bereikt in Polen. Afgelopen week is het trio succesvol opzoek geweest naar sponsors om hun reis en verblijf te kunnen bekostigen. Het dankbare trio wordt dus zo ook ondersteund door ondernemers en particulieren die geloven in een mooie prestatie van het Agios-trio.

HEERDE- Het eerste team van tafeltennisvereniging Vined is er in geslaagd eerste te worden van de poule in de 2e klasse. René Obdeijn, Eric van Leeuwen en Andre Smit zijn er in geslaagd na een aantal seizoenen als team in de tweede klasse te hebben gespeeld weer terug te keren naar dit niveau. Het bleef tot het laatste moment spannend, om-

dat ook Swift ’64 (Swifterbant) een grote kans had om te winnen in de poule. Met een score van 93 punten uit 14 wedstrijden en daarmee 4 punten verschil met Swift’64, was het uiteindelijk Vined die eerste werd en nu gaat promoveren. Afgelopen week werden ze in de speelzaal in het Honk in Heerde gehuldigd voor dit resultaat.

“Dit verdwaalde vliegend hert troffen wij aan in onze achtertuin bij de vijver” - fam E.J. Hamer, Vaassen Wilt u uw foto ook terugzien in de Schaapskooi? Of het nu om natuurfoto’s gaat, een foto van een verjaardag of gewoon een grappig plaatje: stuur uw foto in en dan kiest de redactie de mooiste/grappigste/leuk-

Infomix EPE/HEERDE- Dinsdagavond 6 juli in Infomix op Radio 794 o.a. aandacht voor: De Passerel en de stand van zaken omtrent het verbouwde pand van de voormalige ijzerhandel Horst in Epe. Daarnaast aandacht voor Vios Vaassen–Vitesse, Glas…

ste foto uit. Deze wordt dan in de Schaapskooi geplaatst. Een selectie van de foto’s is de komende week te bewonderen op de Kabelkrant. Spelregels: per deelnemer kan 1 digitale foto worden ingestuurd van

minimaal 1 MB. Deze kan gemaild worden naar villamedia@online.nl tot uiterlijk maandag 9.00 uur. Vertel in maximaal 30 woorden uw verhaal achter de foto. Vergeet niet uw naam en woonplaats te vermelden.

natuurlijk in de Cannenburch, Landelijke Open Imkerijdag ook in Vaassen en Gortel en ook nemen de makers van de website Vaassen.nu plaats achter de microfoon. Tenslotte verneemt u van de Nederlandse Woonbond alles over de afrekening van de servicekosten over 2009 die huurders hebben ontvangen. U hoort dit allemaal op dinsdag-

avond 6 juli vanaf 19.00 uur en mocht u die avond nu niet kunnen luisteren Infomix zit in de herhaling op woensdag vanaf 14.00 uur en donderdag vanaf 9.00 uur. En via www.radio794.nl zelfs op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Radio 794 - 106,5  FM in de ether 93,1 FM op de kabel – of via www.radio794.nl.

Feest bij Logopediepraktijk Hattem HATTEM- 10 jaar geleden kregen Geke den Otter en Marga Franken de gelegenheid om Logopediepraktijk Hattem over te nemen. Die gelegenheid hebben zij met veel plezier en enthousiasme genomen. De start was aan de Achterstraat in Hattem. In oktober 2000 verhuisde Logopediepraktijk Hattem naar de huidige locatie aan de Burchtstraat in Hattem. Tijd voor een feestje dus. In de afgelopen week heeft logopediepraktijk Hattem dit feestje op bescheiden wijze met de cliënten (kinderen en volwassenen) gevierd. Logopedie is veel meer dan stotteren en slissen. Door de jaren heen is de logopedie veranderd en gegroeid. Geke en Marga zijn veranderd en gegroeid. Zij hebben zich verdiept in diverse gebieden van de logopedie door het volgen van vele cursussen. Geke is gespecialiseerd in de dysfatische ontwikkeling van kinderen, stem en de neurologische stoornissen. Marga heeft haar specialisme in de stem en het versterken van de zangstem. In 2011 hopen zij beide de cursus eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen van 0 tot 2 jaar afgerond te hebben waardoor er een nieuw specialisme bij komt. “Wij proberen zoveel mogelijk zorg op maat te leveren. Ook kunnen wij workshops op het gebied van adem en stem verzorgen.” Wilt u meer weten over onze werkwijze en wie wij zijn. Of wilt u meer informatie. Kijk dan op www.logopediepraktijkhattem.nl of bel tel.038-4446905.

Plaatsen waterrad VAASSEN- Op vrijdagmorgen 9 juli wordt het nieuwe waterrad op haar plek gehesen bij de Cannenburghermolen in Vaassen. Het waterrad vormt een onderdeel van de restauratie van de molen. De molengoot is nagenoeg gerestaureerd evenals de turbine. Na de zomer zal, ter afronding van de werkzaamheden, gewerkt worden aan een ‘bezoekersplatform’ met

bankjes en een informatiepaneel. Op 9 juli is publiek vanaf 10.00 uur welkom om de werkzaamheden rondom het plaatsen van het waterrad te zien. De werkzaamheden zullen een half uur tot een uur in beslag nemen. Alleen het naastgelegen weiland is daarvoor opengesteld (ingang Dorpstraat). Kijk voor meer informatie op www.cannenburghermolen.nl.  

VEESSEN- Tijdens de Pinksterfair te Veessen konden de bezoekers bij de stand van Ilse Kerkmeijer een gratis interieur- of tuinstyling advies winnen. Ilse Kerkmeijer is onlangs haar bedrijf ‘Into Style’ gestart en wilde zo het publiek de kans geven met haar bedrijf kennis te maken. Eén van de gelukkigen was Tineke Brugman uit

Wapenveld. Ilse’s adviezen werden enthousiast door Tineke ontvangen. Binnenkort gaat zij er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Heeft u belangstelling voor een tuin- of interieurstyling advies, neem dan contact op met Ilse Kerkmeijer, Into Style, tel. 06-57324238 of kijk op www. intostyle.nl.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 43 2

OPRUIMING , n e l l e t s k n a B s, r i o s s e r d , n e eethoek . c t e s r e m a k p slaa

Dorpsstraat 35, tel. 0578-691612

Heerde Bart Pool Installaties

Gedenktekens om bij stil te staan

Zompweg 10 8181 VX Heerde T. 06 - 514 633 67 F. 0578 - 842173 E. info@bartpoolinstallaties.nl Uw adres voor:

* Loodgieterswerk * Dakwerk betrokken • persoonlijk • vertrouwd

* Zinkwerk * Cv-installatie

www.bartpoolinstallaties.nl

kleinschalige

3e Industrieweg 3 • 8051 CL Hattem • T 038-4442992

Nieuwe kinderen welkom!

www.magmanet.nl

KINDEROPVANG in Heerde Het Uiltje staat voor gedegen opvang • Bewust klein, gezellig en vertrouwd • 1 verticale groep van 0 tot 4 jaar • Vast team van betrokken leidsters • Gezellig houten interieur Met grote inbreng van ouders • Thuissituatie is uitgangspunt • Zelf de tijden en dagen bepalen • Met zekerheid van plaatsing • Alleen betalen bij aanwezigheid

Eerste hulp bij daklekkage Jarenlang ervaring in dak en koper/zink werk. Altijd de scherpste prijs voor uw werkzaamheden. Bel voor deskundig en vrijblijvend advies/prijsopgave.

Omdat een kinderwereld niet in hokjes past

• Bitumineuze dakbedekking

• Koperen goten

• Single daken

• Zinken goten

• Koperen roef en fels daken

• Gevelbekleding zink/koper

• Zinken roef en fels daken

• Loodwerkzaamheden

Kom kennismaken! Adres: Emmalaan 10, 8181 AP Heerde, telefoon 0578 69 48 28 Meer info: www.flexibelekinderopvang.nl

Een vestiging van

Flexibele Kinderopvang Nederland

● ● ● ●

Sierhekwerk Inrijpoorten Gaasafrastering Vrijdragende schuifpoorten ● Spijlenhekwerk ● Automatische bedieningen, intercom

10 jaar garantie

M. Tessemaker | Lange Veenteweg 13 | 8161 PA Epe Mobiel. 06 51 51 51 62 | Fax. 0578 614 627 m.tessemaker@chello.nl | www.tessedaken.nl

anwezig ! Showroom a Wij zijn hier zaterdags van 10:00 – 13:00 uur. Wilt u een afspraak maken buiten deze tijden, dan graag bellen voor een afspraak.

Altijd de scherpste prijzen !

Mussenkampseweg 11-I, 8181 PJ Heerde tel. 0578-616055. www.galvahekwerk.nl info@galvahekwerk.nl

Medewerkers bloedafname m/v 2 - 10 uur per week De functie Voor onze buitenpolikliniek in EPE zoeken wij: Medewerkers bloedafname voor 2 tot 10 uur per week. De werktijden zijn van 8.00 uur tot 10.00 uur of van 9.00 uur tot 11.00 uur. U ontvangt patiënten op het prikpunt en u neemt veneus bloed af.

Uw profiel U beschikt over een opleiding op MLO-niveau en/of een diploma doktersassistent en u heeft ervaring met het doen van venapuncties. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Wij bieden een salaris van maximaal € 2261,- bruto per maand (functiegroep 30) op basis van een volledige werkweek.

Geïnteresseerd Voor meer informatie kun je vragen naar mevrouw R. Nuesink, teamleider frontoffice, telefoon 055-5811816. Uw brief voorzien van cv kunt u onder vermelding van vacaturenummer A10-095 vóór 15 juli 2010 bij voorkeur mailen aan personeelszaken@gelre.nl, ter attentie van dhr. W.van Nieuwenhoven, postbus 9014, 7300 DS Apeldoorn Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

24-uur service

06-53319854

De Ploeg 4, Heerde. Tel. (0578) 697862 www.rowil.nl

- Centrale verwarming - Gas, water en sanitair - Loodgieterwerk - Dak- en zinkwerk - Elektra - Service en onderhoud

Ook uw adres voor onderho ud en storingen aan uw verwarmingsk etel.

Uw Totale Installateur !


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 2 44

Door de nacht, hoe zwart hoe dicht, voert Hij mij in ’t eeuwig licht. Gezang 445:3 regel 7 en 8

Met dit vertrouwen in zijn Hemelse Vader, is vandaag van ons heengegaan mijn man en mijn vader

Gerrit Horst

op de leeftijd van 84 jaar.

Heerde: G. Horst - Horst Hanny Heerde, 4 juli 2010 Burg. Schorerlaan 6 8181 XK Heerde Gelegenheid tot afscheid nemen en tekenen van het condoleanceregister op woensdag 7 juli van 19.00 tot 19.30 uur in het uitvaartcentrum aan de Stationsstraat 29 te Epe. De begrafenis zal in besloten familiekring plaatsvinden te Heerde.

Van Bank tot Bank afgelast Helaas, helaas moesten we donderdagavond het besluit nemen om de Van Bank tot Bank 2010 af te gelasten. De weersvoorspellingen voor zaterdag waren dusdanig dat het niet verantwoord zou zijn geweest de loop door te laten gaan. Met name de verwachte hoge luchtvochtigheid zou vele lopers parten gaan spelen, dat was de verwachting van medici en weerkundigen. En dan moet je als organisatie een heel vervelend besluit nemen. Maar gelukkig hebben we heel veel reacties gekregen van lopers die het een erg verstandig besluit vonden. We willen graag alle sponsoren bedanken die ons in de aanloop naar de Van Bank tot Bank gesteund hebben en hopen voor 2011 op een extra mooie editie. Organisatie Van Bank tot Bank

Hoofdsponsor: Rabobank Noordoost Veluwe Sub-sponsoren Asics Aquarius Sportdrank Auto Van Bennekom Bouwbedrijf Salverda De Schaapskooi Dolco verhuur Drukkerij Bredewold Elektroworld Rozendal Koninklijke Euroma Golden Tulip Epe Hallo Reclame Hilmar Industries Jaager Creatieve Communicatie Meeuwsen ten Hoopen Metaalmorfose Plus Supermarkt Redon bouwbedrijf Runnersworld Apeldoorn Scholengem. De Noordgouw Sport 2000 Hagen Sportscenter Bijsterbosch Stredek rolsteigerverhuur Topslagerij Nooteboom Transportbedrijf Houtman Triada woondiensten Unifact BV Van den Beld Personenvervoer

Wij zijn verdrietig om het heengaan van onze lieve zwager en oom

Gerrit Horst Wij wensen Gerry en Hanny veel sterkte in deze moeilijke tijd. A. van Duren-Horst H.J. van Duren René Heerde, 4 juni 2010

G.J. Horst

is op zoek naar

Zoveel mensen Zoveel kaarten en brieven Zoveel belangstelling, warmte en vriendschap na het overlijden van;

Adrianus Bakels hebben ons zeer getroffen. Wij zijn dankbaar voor de steun en troost die ons dit heeft gegeven.

Roeli Bakels-Bijsterbosch Sjoerd en Yvonne Jan en Marleen Angela, Viktor en Jacqueline

Hattem, juli 2010. Bij de v.v. Heerde willen wij natuurlijk nog vele spelertjes begroeten, daarom kan een ieder die interesse heeft vrijblijvend eens langs komen. Nieuwe leden hoeven de eerste 3 maanden geen contributie te betalen.

Op D.V. 15 juli zijn wij 40 jaar getrouwd. Dankbaar hopen wij deze dag te vieren met onze kinderen, kleinkinderen en familie, Brasserie “De Konijnenberg” Dutch Golf Center Konijnenbergerweg 3, Hattem Wilt u ons hiermee feliciteren dan bent u van harte welkom op de receptie van 17.00 tot 18.30 uur.

DRIESJE EN JOHANNES DE WILDE Machteldskamp 13, 8181 ZN Heerde

De spelertjes worden tijdens trainingen en wedstrijden door gediplomeerde trainers begeleid. Ook is er op elke woensdagmiddag de voetbalschool onder leiding van voormalig betaald voetbalspelers.

Degene die verdere informatie wil hebben, kan telefonisch contact opnemen met de jeugdcoördinator Dick Gerrits, tel. 06-22862967

De v.v. Heerde, opgericht in 1912, kan terugzien op een bewogen voetbalhistorie en op een belangrijke rol in de Heerder samenleving, die de club overigens nog altijd heeft. We zijn vergroeid met Heerde als een wezenlijk onderdeel van het dorp. De v.v. Heerde is een bindende factor die je niet buiten de samenleving moet plaatsen.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 45 2

5HVWDXUDQW

T K E O Z H SE

ERS L L A B T E O V G-

SEH is op zoek naar spelers die in het nieuwe G-team van SEH willen gaan voetballen!

3HQVLRQ

Âľ'H%UXJÂś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

.DQDDOGLMN +HHUGH 7HO 

Hoe wordt G voetbal gespeeld? Het G voetbal hanteert veelal dezelfde regels als bij het veldvoetbal. Er wordt gespeeld met acht spelers, waarvan ĂŠĂŠn keeper. Een wedstrijd duurt twee maal 30 minuten, met tussentijds 10 minuten rust. Hoe kun je ermee kennis maken? In het begin zal er alleen getraind worden om kennis te maken met voetbal. Wanneer hierbij genoeg animo en plezier is, zullen er ook wedstrijden gespeeld gaan worden. Waar en wanneer? De trainingen zullen vanaf medio augustus worden gehouden bij S.E.H. op sportpark de Eeuwlanden aan de Veldkampseweg 2 te Heerde. De trainingen worden wekelijks gehouden op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Contact Lijkt het jou leuk om kennis te maken met G-voetbal of ken jij iemand die dit erg leuk zal vinden, neem dan contact op met Koen Lamberink. Telefonisch bereikbaar op 06-51099386 of via de e-mail op k.lamberink@hotmail.com

TE KOOP AANGEBODEN: GELRIAWEG 4 TE EPE NIEUWBOUWLOCATIE VOOR 2 VRIJSTAANDE WONINGEN Op een prachtige locatie in de gemeente Epe wordt deze voormalige agrarische bedrijfslocatie te koop aangeboden. Na sloop van de bedrijfsgebouwen en de bestaande woning is het mogelijk om hier twee vrijstaande woningen te realiseren. Ook is het mogelijk de bestaande woning te handhaven.

Vraagprijs: op aanvraag Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer ing. W. Haaksema, tel: 055-3579114 of een email sturen naar: info.noordanuspartners@gmail.com.

U KUNT BIJ ONS TERECHT VOOR: aanvraag bouwvergunningen aanvraag milieuvergunningen bouwkundig tekenwerk, adviezen, enz. BOUWKUNDIG TEKENBURO GERRIT SCHOLTEN Veldkampseweg 6-b 8181 LN Heerde. Tel. 0578-631701

TE KOOP

De Veldkamp 19,Vaassen

Gemoderniseerde hoekwoning met vrijstaande garage, ruim perceel 306m². Het huis is helemaal af, u kunt er zo in!

Vraagprijs €269500,-k.k Info:0651733580. Website: www.zuka.nl E-mail: develdkamp19@hotmail.com

Autobedrijf vanHuffelen Huffelen Autobedrijf van Bezoek ook ookeens: eens:www.vanhuffelen.nl www.vanhuffelen.nl Bezoek

Wat is G-voetbal? G-voetbal is bestemd voor spelers/speelsters met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij deze vorm van voetbal staan het sociale en sportieve aspect centraal, waarbij het ook van groot belang is dat de sporters plezier hebben.

Ford Titanium, ........................................... extra´s .............................. ´09 Ford Ka Ka 1.2i 1.2i Titanium, ‘10 Ford .............................................. Ford Ka Ka 1.3i 1.2i extra’s Titanium, extra´s .............................. ‘06 ´09 Ford .................................... ‘04 Ford Ka Ka1.3 1.3iBriels, extra’sextra’s .............................................. ‘06 Ford ............................................ Ford Ka Ka1.3i 1.3 Century Briels, extra’s ................................... ‘00 ‘04 Ford stuurbekr., ....................................... ‘98 Ford Ka Ka 1.3i, 1.3i Century ............................................ ‘00 Ford .............................................. Ford Ka Ka 1.3i 1.3i,extra´s stuurbekr., .......................................´01 ‘98 Ford 1.4i extra’s ......................................... ‘01 Ford Puma Ka 1.3i extra´s ............................................. ´01 Ford Fiesta Puma 1.8 1.4iDiesel, extra’s .......................................... ‘01 Ford 5-drs., .............................. ´99 Ford Fiesta Fiesta 1.4i 1.8 5-drs., Diesel,Futura 5-drs., XL .............................. ´99 Ford ........................ ‘08 Ford Fiesta Fiesta 1.4i 1.4i5-drs., 5-drs.,FE, FE,extra´s extra´s..................... ..................... ´02 ´02 Ford Ford Fiesta Fiesta1.3 1.3Classic, Classic,5-drs. 5-drs.............................. ............................. ‘01 ‘01 Ford Ford Fiesta Fiesta 1.3i 1.3i First ..................................................... ‘96 Ford Ed., extra’s ......................... ‘00 Ford Fusion Fiesta 1.3i Ed., extra’s ......................... .........................´06 ‘00 Ford 1.6i First Futura + extra´s Ford Focus Fusion1.6i 1.6isedan FuturaTitanium + extra´s ........................ ´06 Ford BNS ................. ‘08 Ford Focus Focus 1.6i 1.6i Titanium, sedan Titanium .................. ´08 ‘08 Ford 5-drs.,BNS ......................... Ford Focus Focus 1.6i 1.6i Futura Titanium, 5-drs., .........................´04 ´08 Ford ......................................... Ford Focus Focus1.6i 1.6iCE, Futura, 5-drs. ............................. ‘06 Ford 5-drs., ............................. 3x ´03 Ford Focus 1.6i Futura ......................................... ´04 Ford Focus 1.6i 5-drs., Collection ........................ ‘01 Ford Focus 1.6i CE, 5-drs., ............................. 3x ´03 Ford 1.8i Futura ............................. Ford Focus FocusC-Max 1.6i 5-drs., Collection ........................ ‘04 ‘01 Ford Ford Focus Focus1.4i 1.4iTrend, Trend,5-drs., 5-drs.,.............................. .............................´00 ´00 Audi A3 1.6i 3-drs., automaat, extra’s .................. ‘04 Ford Mondeo 1.8i, 5-drs., ..................................... ‘06 Opel 1.2i, Sport.................................. .............................. ´00 Ford Corsa Mondeo 1.8i3-drs., automaat ‘00 Ford 1.8i Platium ..................................... Audi Mondeo A3 1.6i 3-drs., automaat, extra’s ................. 06 ‘04 Opel NJOY, 5-drs., ....................... ´03 Opel Corsa Corsa 1.2 1.2i,16V 3-drs., Sport .............................. ´00 Opel .......................................... OpelAstra Corsa1.6i, 1.2 5-drs. 16V NJOY, 5-drs., ...................... ‘98 ´03 Fiat OpelPanda Astra 1.2i 1.6i,..................................................... 5-drs. .......................................... ‘07 ‘98 Peugeot 206 1.4...................................................... 16V XS, extra´s ......................... ´05 Fiat Panda 1.2i ‘07 Rover 45 206 1.6i sedan Peugeot 1.4 16V............................................. XS, extra´s ........................´05 ´05 Rover 25 5-drs., ........................................... ´03 Suzuki Alto1.4i, 5-drs., automaat ................................ ´03 Suzuki Alto automaat ................................ ‘99 ´03 Peugeot 2065-drs., 1.1i XN 3-drs., ................................. PeugeotTwingo 206 1.1i 3-drs., ................................. ‘99 Renault 1.2XN ..................................... 2x ‘02´01 Renault Megane Twingo 1.2 ..................................... 2x ‘02´01 Renault Coupe ........................................ ´96 Renault Coupe ........................................ ‘07 ´96 VW Fox Megane 1.2, extra’s .............................................. VW Polo Fox 1.4i 1.2, 3-drs., extra’s ............................................ ............................................. ‘02 ‘07 VW VW Polo 1.4i 3-drs., ............................................ ‘02 Stationwagon Stationwagon Ford Mondeo 2.0i Titanium Combi ....................... ‘08 Ford Focus Mondeo 2.0i Titanium ......................... ‘08 Ford 1.6i Futura BNSCombi Combi ..................... ´07 Ford Focus 1.6i Futura BNS Combi ...................... ´07 Ford Focus 1.6i Futura Combi ............................ ‘05 Ford Focus 1.6i Futura Combi ............................. ‘05 Ford Focus 1.6i Trend Combi .............................. ´02 Ford Focus 1.6i Trend Combi .......................... 2x ´02 Ford Ford Focus Focus 1.6i 1.6i Combi, Combi, Trend Trend............................ ............................ ‘01 ‘01 Ford Combi ................................. ................................ ‘01 Ford Focus Focus 1.6i 1.6i Col. Col. Combi ‘01 Ford Ford Transit TransitConnect Connect1.8 1.8TDCi, TDCi, lwb, lwb,................... ...................´05 ´05 Peugeot .............................................. ´99 Peugeot 306 306 Combi Combi ............................................... ´99 Ford Ford Transit TransitConnect Connectlwbm, lwbm,4000 4000 km km .................. .................. ‘08 ‘08

Autobedrijf Autobedrijf van van Huffelen Huffelen

--Ook alle schade schadereparaties reparaties Ook voor voor alle --Onderhoud voor alle alleleasebedrijven leasebedrijven Onderhoud voor --Bovag-lid Bovag-lid --Onderhoud allemerken merken Onderhoud alle --APK ook voor voorroetmeting roetmeting APK Keurstation, Keurstation, ook --Verkoop en onderhoud onderhoudalle allenieuwe nieuweFord Fordmodellen modellen Verkoop en --Airco AircoService Service Brugstraat 0578-692924. Fax. Fax.696677 696677 Brugstraat4,4,8181 8181VH VHHeerde. Heerde.Tel. Tel. 0578-692924. E-mail: E-mail:info@vanhuffelen.nl info@vanhuffelen.nl

Geopend:8.00-12.00 8.00-12.00 uur, uur, 13.00-18.00 Geopend: 13.00-18.00 uur. uur.Zaterdag: Zaterdag:10.00 10.00- 17.00 - 17.00


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA PAGINA 46 2

INFOPAGINA WEEKENDDIENSTEN HEERDE Huisarts: Dienstdoend huisarts voor spoedgevallen bereikbaar via de Centrale Doktersdienst: Tel. 0578-698181 of 0900-3336333. Apotheek Heerde: Brinklaan 7, 8181 EA Heerde, tel. 692790. Geopend maandag t/m vrijdag van 08.00-12.30 uur en van 13.30-18.00 uur. Zaterdag van 11.00-13.00 uur. Voor spoedmedicatie buiten deze openingstijden bel de Apotheekpost Zwolle: 038-4556227. Tandartsen N.O.-Veluwe: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: P. Blankesteijn (692567), K. Haasdijk (695855), C. Kuiters-Puylaert (690300), R. van Schaik (693192), M.L. v.d. Ven-Visser (691848). Verloskundigenpraktijk: Mami, 038-3761674 Dierenartsen: Dierenartsenpraktijk Heerde-Epe, tel. 691368. Spreekuur gezelschapsdieren ma. t/m vr. volgens afspraak. WAPENVELD Huisarts: Dienstdoend huisarts voor spoedgevallen bereikbaar via de Centrale Doktersdienst: Tel. 038-4479595, 0578-698181 of 0900-3336333. Apotheek: Zie apotheek Heerde Verloskundigenpraktijk: Mami, 038-3761674 Tandarts: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: B.L.W. Linthorst (4470050). Dierenartsen: Dierenartsenpraktijk Hattem, tel. 0384442512. Dierenartsenpraktijk Heerde-Epe, tel. 691368. Spreekuur gezelschapsdieren ma. t/m vr. volgens afspraak. EPE EN OENE Huisarts: Bel voor inlichtingen tijdens kantooruren uw eigen huisarts: R. Besijn en M. Feijen-Bleeker (612472), D.M.S. Boon en E.A.de Ruiter (612385); E.J.H. Hut (614830); R. Versteeg (612900). R. en J. van Overstraten (641207). C.R Andeweg (612469).’s Avonds, ’s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen kunt u bellen met de Huisartsenpost, tel. 0900-600 9000). NV Apotheek Epe: Ma.-vr.: 8.00 - 18.00 uur, zat.: 10.0013.00 uur. Apotheek Epe - Willem Tellstraat 17, 8162 ET, Epe. Tel. 0578 627199. Openingstijden ma t/m vr 8.00 - 18.00 uur en za van 10.00 - 13.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij Dienstapotheek Apeldoorn tel. 055 - 578 76 57 Tandartsen: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: Centrum Mondzorg Epe (612397), Tandartsenpraktijk Epe (613870), S.S. Scheffer (612296), M.F.G. Smits (613260), M. v.d. Valk (616242), Tandartspraktijk De Tandhoek (620457), H. Wolters (620067). Verloskundigenpraktijk: S. de Haan, E. Visch, L. Post, tel. 0578-575093, b.g.g. oproep via amb.dienst 055-3600189. Trombosedienst: Kruisgebouw, St. Antonieweg 4, tel.

VEESSEN Herv. Gem.: 9.30 uur drs. J. Tiggelaar. VORCHTEN Herv. Gem.: 9.30 uur ds. G. Heinen. WAPENVELD Herv. Gem.: 9.30 uur ds. L.C. Talsma, 19.00 uur ds. J. van Doorn. Hersteld Herv. Gem. Reg. Wapenveld-Wezep, (Azaleastraat 4, Wezep): 9.30 uur ds. J. van de Ketterij, 18.00 uur ds. A.J. Britstra. Prot. Gem. (in kantine van Berghuizer Papierfabriek, poort geopend van 9.10-9.25 en 18.40-18.55 uur): 9.30 uur ds. J.B. Diermanse, 19.00 uur (themadienst) ds. J. Mak. Ned. Geref. Kerk: 9.30 uur ds. W. Molenaar, 16.30 uur leesdienst. Geref. Kerk Vrijg.: 9.30 uur leesdienst, 14.30 uur ds. Tj. Boersma. Filadelfia Gem.: 9.30 uur dhr. J.H. de Geest. EPE Grote Kerk: 10.00 uur ds. S. Zitman. Goede Herderkerk: 9.30 uur dr. H. Vreekamp, 19.00 uur (in Regenboogkerk) ds. E.S. Klein Kranenburg. Sionskerk: 9.30 uur ds. J.J.W. Mouthaan, 18.30 uur uur ds. J. Brouwer. Hersteld Herv. Gem. Emst-Epe e.o. (Kerkzaal: Lange Veenteweg 4a, Epe): Geen opgave ontvangen. Geref. Regenboogkerk: 9.30 uur ds. A.M. van de Wetering, 19.00 uur ds. E.S. Klein Kranenburg. H. Martinus Parochie: wo. 18.30 uur Eucharistie, past. Rekveld; za. 19.00 uur Eucharistie, past. Peeters.

AANBIEDING:

612558. Dierenartsen: Dierenartsenpraktijk Heerde-Epe, tel. 612273. Spreekuur ma. t/m vr. volgens afspraak. Inloopspreekuur ma. t/m van 17.00-18.00 uur. Dierenbescherming Epe, Emst, Oene en Vaassen: Tel. 613528. Hoofdweg 18, 8166 AC Emst. VAASSEN EN EMST Huisarts: Bel voor inlichtingen tijdens kantooruren uw eigen huisarts: R.P. de Groot en N.M. de Groot-Weis (571230); H. Duthler, D. de Reus en H.W. de Reus-de Lugt (571325/571330); T.P. Smink (571515); M.H.E. Smale (572800); G.H. Wiechers (661215). ’s Avonds, ’s nachts, in het weekeinde of tijdens feestdagen kunt u bellen met de Huisartsenpost, tel. 0900-600 9000). Apotheek Stellendam: H.J.A. Claessen, apotheker, Dorpsstraat 86, 8171 BT Vaassen, tel. 574848. Geopend ma. t/m vr. van 8.00-18.00 uur; za. van 10.00-13.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij de dienstdoende apotheek: zie mededelingenbord in de apotheek. Na 24.00 tot 8.00 uur in de ochtend kunt u contact opnemen met 055-3605157. Apotheek Vaassen - Jan Mulderstraat 37, 8171 CC, Vaassen. Tel. 0578-569900. Openingstijden ma t/m vr 8.00 18.00 uur en za 10.00 - 13.00 uur Buiten deze openingstijden: Dienstapotheek Apeldoorn tel. 055 - 578 76 57 Tandarts: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: Tandartsenpraktijk Vaadent 576485. Verloskundigen: S. de Haan, E. Visch, L. Post, tel. 0578575093, b.g.g. oproep via amb.dienst 055-3600189. Dierenartsenpraktijk Vaassen Praktijk voor landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en paarden. Spreekuren: Maandag t/m vrijdagochtend inloopspreekuur van 8.30 -9.30 uur. Maandag t/m vrijdag afspraken van 13.30-16.00 uur en van 17.00-18.30 uur (uitgezonderd woensdag). Op woensdag is de praktijk vanaf 17.00 uur gesloten. Adres: Laan van Fasna 18, 8172 KH Vaassen, tel: 0578-574427, fax:571243

Limburgia Epe is gevestigd in winkelcentrum de Marktwand. Ook voor een lekker kopje koffie met een puntje vlaai.

HATTEM Huisarts: Op werkdagen tussen ’s middags 17.00 en ’s morgens 08.00 uur, tijdens de weekeinden (vrijdagmiddag 17.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur) en tijdens feestdagen kunt u het speciale huisartsennummer bellen: 09003336333. Apotheek Hattem: Vechtstraat 3, Hattem. Openingstijden zaterdag 10.00-12.00 uur. Buiten deze openingstijden dient men voor spoed telefonisch contact op te nemen met Dienstapotheek Zwolle, tel. 038-4556227. Tandarts: Bel voor inlichtingen uw eigen tandarts: G.J.A. Jacobs (4443931), P.J. de Loor (4443931), E.M. Muller (4441313), F.P.C. van Steenbergen (4441562). Verloskundigenpraktijk: Mami, 038-3761674 Dierenarts: Dierenkliniek Hattem, tel. 4442512.

KERKDIENSTEN HEERDE Herv. Gem.: 9.30 uur drs. J. Eertink, 19.00 uur ds. M. Zoeteweij. Geref. Ontmoetingskerk: 9.30 uur ds. G.T. Wijnstok, 19.00 uur dhr. M. de Bloois. Chr. Geref. Kerk: 9.30 en 16.30 uur ds. D. Visser. Ned. Geref. Kerk (De Noordgouw): 9.30 en 19.00 uur ds. P.J.H. Krol. Geref. Kerk Vrijg.: 9.30 uur ds. J. Haveman, 16.30 uur ds. P.H. van Harten. Vrije Evang. Gem. (Kruiskerk): 10.00 en 19.00 uur (2e zomeravondzangdienst) ds. J.M. Weststrate. Vrije Evang. Gem. N.O.Veluwe (geb. ‘s-Heerenhof): 10.00 uur geen opgave ontvangen. Christengem. Hebron Heerde (Dorpshuis, ingang Griftstraat): 10.00 uur dienst. Ned. Prot. Bond: 10.15 uur dienst in Hattem. Wendhorst: 10.45 uur ds. P.J.H. Krol.

SUPER

Voor 12 uur besteld, de volgende dag in huis!

Zondag 11 juli 2010

EMST Herv. Gem.: 9.30 en 18.30 uur dienst. OENE Herv. Gem.: 9.30 en 19.00 uur ds. E. Mijnheer. VAASSEN Herv. Gem.: 9.30 uur ds. B. van ‘t Veld, 19.00 uur (gez. zomerzangdienst in de Tabernaker) ds. H. van Wingerden. Herst. Herv. Evang.: 9.30 en 19.00 uur dienst. Geref. Kerk: 9.30 uur ds. B. Heslinga, 19.00 uur (zomerzangdienst) ds. H. van Wingerden. VGV: Geen dienst. Volle Evang. Gem. Woord en Daad, (Deventerstraat 85): 10.00 uur dhr. Andreas Leha. Groot Nieuws Gem., (Sparrenoord 32): 10.30 uur br. George Pattipeilohij. Elke maandag 20.00 uur Versterkingsdienst; elke woensdag 20.00 uur G12celgroepen. Nw. Apost. Kerk, (Ruyterstraat 7, Apeldoorn): Zondag 10.00 uur; woensdag 20.00 uur dienst. Gem. De Schaapskooi: Elke zondag 13.30 uur liefdemaal. Donderdagavond 19.30 uur Bijbelstudie. RK Parochie: zo. 10.00 uur Woord- en Communieviering, past. Vroom. TERWOLDE - DE VECHT Geref. Gem.: 9.30 en 14.30 uur ds. K. Boeder. WELSUM Herv. Gem.: 10.00 uur ds. M.A. Noorloos. HATTEM Herv. Gem.: 8.30 uur ds. A. Tromp, 10.00 uur (Heilige Doop) ds. E.R. Veen, 19.00 uur ds. H. Veldhuizen. Chr. Geref. Kerk: 9.30 uur (in NGK) drs. R. Jansen 19.00 uur ds. H. van de Velde. Geref. Kerk Vrijg.: (Open Poort): 9.30 uur ds. R. Knigge, 14.30 uur ds. J. Haveman. Ned. Geref. Kerk: 9.30 uur drs. R. Jansen, 19.00 uur dienst. Geref. Emmaüskerk: 9.30 uur mw. T. Verheul. Vrije Bapt. Gem. Bethel: 10.00 uur br. C. Brussel, 19.00 uur br. S. van der Maas. Ned. Prot. Bond: 10.15 uur ds. F. Dijk. Christ Centered Christian Church (in de Marke): 10.00 uur dhr. Berend te Voortwis. Kapel Pastoraal Centrum De Hezenberg: 10.00 uur dienst. Vakantiepark De Leemcule: 9.00 uur Kerktentdienst Parochie O.L.V. ten Hemelopneming, Hattemerbroek: Geen opgave ontvangen.

Installatiebedrijf Gasservice

G.v.d. Maten Meidoornlaan 3, 8181 GW Heerde. Tel. 0578-693930 Fax 0578-696466

Gasservice

Installatiebedrijf

Abonnementen, huurgeysers, CV-ketels te huur, vervangen CV-ketels. Levering en aansluiten van alle gaskachels. Aanleg van complete CV-installatie. Levering aan doe-het-zelvers.

Vernieuwen van goten, dakkapellen en platte daken. Aanleg van gas- en waterinstallatie. Levering en installeren van sanitair. Voor al uw nieuwbouw en verbouwingen.

Erkend gas- en watertechnisch installateur.

COLOFON Redactie/ Acquisitie

Corinda v.d Worp- Striker Miriam ten Broeke Yvonne Kloekke Ronald Kloekke Irma Vos

Bezoekadres

Dorpsstraat 55

Postadres

Postbus 90 8180 AB Heerde

Telefoon

0578-691911

Fax

0578-695770

E-mail

villamedia@online.nl

Druk

Hoekstra Boom

Oplage

28.250 ex.

Bezorging

0342-471884

Niets uit deze krant mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook.


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA PAGINA 47 2

www.c1000.nl

A-kwaliteit voor een C1000 prijs

Deze week krijgt u 25% korting op onderstaande huismerk producten

3 PA0KgKraEmN à 25

4.

Douwe Egberts koffie

aroma rood, décafé, half cafeïne en mildcafé alle varianten

6. 6. 27

50

C1000 frisse fruitdrank

C1000 huiswijn en prosecco

alle varianten pak of set

alle varianten fles en bag in box 2 stuks naar keuze

Bijvoorbeeld; pak appel-perzik 1,5 liter

0.65

0.48

liter 0.32

Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij de kassa krijgt u 25% korting op de totaalprijs.

C1000 soep in zak

kilo 6.00

alle varianten zak 570 ml

69

1.

04 1.39 liter 1.82

Becel

voor op brood en bakken en braden alle varianten 2 stuks naar keuze m.u.v. pro-activ

Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij de kassa krijgt u 25% korting op de totaalprijs.

H bbq-vlees van uw C1000 slager is Het elke werkdag van 20:00 tot 20:30 uur e tte zien bij RTL 4 in het programma ‘‘Ik Kom Bij Je Eten’.

Voor deze prijs, elke dag gehaktdag

C1000 babyvoeding alle varianten set 2 potjes

Bijvoorbeeld; set 2 potjes fruithapje met biscuit à 200 gram

1.

11 1.49kilo 2.78

2.

99

C1000 varkensfiletlappen

KILO

2. 4.

28

4.49

kilo 5.98

C1000 Bibaboerderij diksap alle varianten fles 500 ml

88

C1000 rundergehakt

Week 27 2010

500 gram

R BAK 500 G

C1000 kersen

AM

1.49

2.

89

kilo 2.98

C1000 drink- en vruchtenyoghurt 0% vet alle varianten pak 1 liter

Bijvoorbeeld; pak 1 liter magere vruchtenyoghurt perzik

hier de adresgegevens voorkeur in the sans bold) Wapenveld C1000 Van Plaats Andel Epe / (bijC1000 Hardeman

Aanbiedingen zijn geldig van maandag 5 t/m zaterdag 10 juli 2010. Acties gelden uitsluitend voor de in de winkel aanwezige varianten. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers. Op de aanbiedingen waarbij OP=OP staat vermeld, is onze actiegarantie niet van toepassing. Deze zijn uitsluitend geldig zolang de voorraad strekt. Voor alle producten in deze advertentie geldt maximaal 4 dezelfde aanbiedingen per klant. Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. Schuitema b.v., Databankweg 26, 3821 AL Amersfoort.

Kijk voor onze aanbiedingen ook op: www.c1000.nl

2.

56 3.42 liter 5.12

Slim bezig.

1.37

1.02


SCHAAPSKOOI - DINSDAG 6 JULI 2010 - PAGINA 48 2

Geldig van donderdag 8 t/m zaterdag 10 juli

_ 2.69 _

1.

69

Pitloze druivenmix Bak 500 gram

8.74

5.99

Gemarineerde rundersteaks Diverse smaken

Per 500 gram

ConfĂŠrence handperen Per kilo

2.99 _ _ Hollandse trostomaten Per kilo

1.49 _ _

0.

99

0.

99

2.99 _ _

1.

99

Vers gesneden fruit Sunlite aardappelen Zak 2 kilo

Diverse smaken

2.99-3.49 Bak 400 gram

2.

49

Geldig van maandag 5 t/m zaterdag 10 juli Verschillende combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Almhof Gehele assortiment 2 stuks naar keuze

Douwe Egberts Senseo pads Alle smaken

Zak 36 stuks

2e

PER ZAK

3.14

2.

HALVE PRIJS

49

Page Toiletpapier

Kussenzacht, aloĂŤ vera of decor Bijv. Kussenzacht

OP=OP Pak 16 rollen

7.95

5.99 27/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? www.plus.nl Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Spaar nu voor het gratis PLUS Huismerkpakket.

schaapskooi 27 2010  
schaapskooi 27 2010  

schaapskooi 27 2010

Advertisement