Scan Client Publishing – Alt om e-bøger

Page 1

Alt om e-bøger


2  |  Scan Client Publishing E-Book

VORES MISSION ER AT DESIGNE DEN BEDSTE E-BOG TIL DIG


Scan Client Publishing E-Book  |  3

Indhold INTRODUKTION

04

TI TING EN E-BOG KAN GØRE FOR DIG OG DIN

06

VIRKSOMHED

HVAD ER EN E-BOG EGENTLIGT?

09

PORTFOLIO

10

HVORDAN FÅR VI LAVET DEN BEDSTE E-BOG?

12

MØD VORES TEAM

14


4  |  Scan Client Publishing E-Book

“JEG HAR ALTID VÆRET GLAD FOR DEN MERE DIREKTE KONTAKT, SOM ”DET JEG HOLDER MEST AF VED DE MIT JOB, TELEFONEN GIVER; ER CHANCENBEDSTE FOR ATSAMARBEJDER SNAKKE MED EN MASSE SPÆNENDE MENNESKER, KOMME IND TIL ER ALTID KOMMET FRA KERNEN AF DERES VIRKSOMHED, OG FINDE DE LÆNGSTE SAMTALER.” FREM TIL DEN BEDSTE LØSNING FOR DEM,” FORKLARER EMMA OG TILFØJER.


Scan Client Publishing E-Book  |  5

Hej! Kære læser, I denne lille e-bog vil vi præsentere det emne, vi hos Scan Client Publishing er mest passionerede omkring, nemlig e-bøger og -blade. Så hvis du nogensinde har studset over, hvad en e-bog egentligt er, hvad den kan bruges til, og om den kunne gavne din virksomhed, er du det rigtige sted. For vi vil heri vise, hvordan en e-bog gennem fængende indholdsbaseret markedsføringsmateriale kan styrke forholdet til nuværende og fremtidige kunder. Det vil sige, hvordan du med en e-bog kan fange læsernes interesse via et emne, du har ekspertise i, samtidigt med at du giver dem en gennemtænkt introduktion til din virksomhed, dens historie, visioner, mennesker og produkter. Det er nemlig præcis det en e-bog kan; sammenflette alt det, der tilsammen får din virksomheds styrke og appeal til at fremstå klart for potentielle kunder og samarbejdspartnere. Det er også det vi, teamet bag Scan Client Publishing, har brugt lidt over et årti på at hjælpe Skandinaviske virksomheder med. God læselyst!

Emma Fabritius Nørregaard Salgs- og projektleder

Virksomhedsdetaljer: Scan Client Publishing www.scanclientpublishing.com Part of Scan Group www.scangroup.co.uk

Head office: News Building 3 London Bridge Street London SE1 9SG United Kingdom

Kontaktdetaljer: Salgs- og projektleder Emma Fabritius Nørregaard E: Emma@scanclientpublishing.com M: +44 7733 409666


6  |  Scan Client Publishing E-Book

Ti ting en e-bog kan gøre for dig og din virksomhed EN PROFESSIONELT PRODUCERET E-BOG KAN PÅ EN OG SAMME TID FUNGERE SOM EN ANDERLEDES GAVE TIL DINE KUNDER OG EN DYBDEGÅENDE PRÆSENTATION AF DIN VIRKSOMHED. FORDI DEN FREMSTÅR SOM ET INDBYDENDE STRUKTURERET PRODUKT, FJERNER E-BOGEN DESUDEN DE TILFÆLDIGHEDER, DER STYRER ET HJEMMESIDEBESØG. DEN KAN LÆSES ONLINE, OFFLINE, PRINTES OG DELES BÅDE I DET VIRKELIG LIV OG VIA SOCIALE MEDIER – DEN GIVER DIG MED ANDRE ORD DET BEDSTE AF BÅDE TRYKTE OG ONLINE MEDIER.

1

2

STYRKE FORHOLDET TIL (POTENTIELLE) KUNDER

SKAFFE FLERE KUNDEKONTAKTER

En e-bog kan spille en helt essentiel rolle i din virksomheds indholdsbaserede markedsføring på online medier. E-bogen kan nemlig formidle din ekspertise om et emne, som fanger interessen hos netop dine kunder. De vil altså få viden, som de direkte kan drage nytte af – helt gratis - mens information om din virksomhed og jeres produkt flettes ind i bogens overordnede tema. Man vil altså f.eks. kunne åbne en e-bog for at få indretningstips, råd til en succesfuld forretningsmiddag eller en guide til oplevelserne i et specifikt område. Men samtidig med at læseren får en øjeblikkelig tilfredsstillelse fra e-bogens indhold, styrkes deres forhold og kendskab til din virksomhed, hvad enten det er et arkitektfirma, en restaurant eller et hotel.

Sætter du din e-bog op således, at kunder får den leveret per e-mail eller skal indtaste deres e-mailadresse for at downloade bogen, vil den også give et effektivt redskab til at skaffe relevante kontaktdetaljer til målrettet markedsføring. Du vil altså kunne bruge e-bogen til fortsat at opbygge og styrke kunderelationer, noget som alle virksomhedsledere vil vide er helt essentielt for at øge og bibeholde vækst. Helt konkret vil det betyde, at du får en direkte kommunikationslinje til mennesker, som du ved, er interesserede i dit produkt.


Scan Client Publishing E-Book  |  7

3

4

CEMENTERE DIN EKSPERTISE

DEFINERE DIN VIRKSOMHEDS ESSENS

En professionelt opsat e-bog vil sende et utvetydigt signal til dens læsere om at afsenderen, din virksomhed, er en autoritet inden for det relevante område. Ved at tilbyde potentielle kunder en kvalitetspublikation med velskrevne brugbare artikler vil du desuden give dem noget, de ikke får hos dine konkurrenter. Du kan således opbygge en underbevidst rangering, der gør, at din virksomheds navn automatisk popper op hos bogens læsere, når de tænker på et bestemt emne. At det kan være netop den underbevidste association, der afgør valget, når en kunde med et enkelt klik får adgang til hundredvis af serviceydere og produkter, vil alle virksomhedsledere vide.

En e-bog kan give dig en ny platform, som kan få dybdegående og detaljeret information ud til dine kunder på en måde, som en hjemmeside ikke alene kan. For i modsætning til en hjemmeside, hvor læsere hurtigt mister interessen og klikker videre, åbner en lækkert opsat e-bog op for muligheden for at skabe en længere fængende vinklet introduktion til din virksomhed. Med artikler og præsentationer, der ikke skal forkortes og forsimples til online format, kan du således skærpe dine kunders forståelser af jeres styrker, kompetencer og værdier. Det er altså, kort sagt, en chance for at definere og præsentere din virksomheds essens.

5 OPTIMERE MÅLRETTET MARKEDSFØRING PÅ EKSISTERENDE KOMMUNIKATIONSPLATFORME Med de mange eksisterende kommunikationsplatforme, kan en mere måske virke uoverskueligt. Men ud over at fungere som en selvstændig platform kan en e-bog også nemt integreres og benyttes til at skabe aktivitet og interaktivitet på eksisterende platforme. E-bogen kan nemlig distribueres via en lang række platforme inklusivt hjemmesider, e-mails, Facebook, LinkedIn etc., og kombineret med målrettet elektronisk markedsføring, er den sikker på at nå og engagere den helt rigtige læsergruppe, nemlig jeres potentielle kunder.


8  |  Scan Client Publishing E-Book

6

7

FORVANDLE DINE KUNDER FRA INFORMATIONSSØGERE TIL INFORMATIONSNYDERE

SKABE ET GENNEMTÆNKT FØRSTEHÅNDSINDTRYK, HURTIGT

En e-bog kan også give dig et medie til at præsentere din virksomheds ekspertise i form af f.eks. en portfolio af projekter eller produkter og medarbejderprofiler. Og i modsætning til en hjemmeside, hvor læseren intuitivt indtager den aktive rolle som informationssøger, signalerer e-bogen automatisk, at læseren kan læne sig tilbage og nyde en allerede perfekt sammensat præsentation af din virksomhed. De kan altså afslappet bladre gennem bogen uden, som med webindhold, konstant at tage holdning til, hvorvidt de vil læse videre, eller hvor de finder det relevante materiale.

En omstruktureret eller ny hjemmeside kan være et stort og overskueligt projekt. Desuden er det svært, selv for de dygtigste webdesignere, at forudse, hvordan brugere interagerer med forskellige online elementer. Men med en e-bog, kan du give dine kunder et færdigt udformet førstehåndsindtryk, struktureret til at repræsentere din virksomhed bedst muligt. En e-bog kan tilpasses din virksomheds behov i længde og indhold, og kan skabes uden en lang og kompliceret proces; med en erfaren publiceringsvirksomheds hjælp, kan en e-bog (afhængigt af længde) færdiggøres på blot en måned.

8 INDTJENE SIN EGEN OMKOSTNING Vælger du at skabe en e-bog, der dækker flere forskellige aspekter af et emne, f.eks. en indretningsguide til alle rum i hjemmet, kan du evt. vælge at sælge e-bogen frem for at give den væk. Gør du dette, vil det også yderligere cementere køberens interesse i dit produkt. Desuden kan den direkte indkomst fra en e-bog, selvom den ikke nødvendigvis bliver enorm, fungere som grundlag for et større e-bogsbudget og dermed et mere ambitiøst projekt. Samtidigt kan salgselementet være med til at styrke din kunders opfattelse af dig og din virksomheds ekspertise, som noget, der er værd at betale for.

9 GIVE DIG DET BEDSTE AF ONLINE OG TRYKTE MEDIER Nå en læser åbner en e-bog, forholder han/ hun sig typisk på lignende vis, som man forholder sig til trykte medier. Det vil sige, at det skrevne ord ubevidst tillægges mere vægt, og præsentationen anses som et færdigt produkt, ikke som et udvalg af information, der skal sammensættes, udvælges og bedømmes af læseren. Desuden kan du selvfølgelig også vælge at få trykt din e-bog eller dit e-blad, der i denne form kan medbringes på messer, konferencer og andre events med kunder og samarbejdspartnere. Samtidigt kan en e-bog løbende ændres, opdateres og videreudvikles, eller opfølges af yderligere e-bøger. Det vil sige, at du med en e-bog får flere af fordelene fra både de trykte og de online medier.


Scan Client Publishing E-Book  |  9

10 SIKRE AT DINE KUNDER LÆSER DIN OG IKKE KONKURRENTENS E-BOG.

Den overordnede betegnelse ”e-bog”, som den bruges her, betyder ikke nødvendigvis en e-publikation i traditionel boglængde eller -format. Publikationen kan være alt fra otte sider og opefter og kan også fremstå som et e-blad.

En e-bog kan desuden indeholde stort set ALT: brugermanualer, whitepapers, portfolio præsentationer, indholdsbaseret markedstingsmateriale og meget mere.

For virksomheder kan en e-bog være en anderledes måde at nå ud til potentielle kunder med indholdsbaseret marketingsmateriale.

Helt kort sagt er en e-bog en elektronisk bog, dvs. en virtuel publikation du kan bladre igennem på samme vis som et trykt medie.

En elektronisk e-bog kan læses online eller downloades og læses offline på alt fra computere til smartphones og e-bogsenheder som Kindle.

En e-bog med indholdsbaseret marketing kan omhandle alt fra nordjyske arkitekturtrends til effekten af forskellige spabehandlinger og meget mere.

Hvad er en e-bog egentligt?

E-bøger bliver stadigt mere populære; mange danskere har en dedikeret e-bogsenhed, og endnu flere læser e-bøger på deres telefoner, computere og tablets. Det vil sige, at de fleste af din virksomheds kunder højst sandsynligt er bekendte med e-bogskonceptet og måske endda søger en e-bog omkring netop det emne, som du og din virksomhed er eksperter inden for. Det betyder, at det kan være din virksomhed eller jeres konkurrent, der publicerer den e-bog, din kunder ender med at læse.


10  |  Scan Client Publishing E-Book

Portfolio Med en elegant 215-siders e-bog giver det anerkendte østrigske arkitektfirma Ernst Giselbrecht en gennemtænkt og sofistikeret præsentation af virksomhedens projekter og værdier.

Ernst Giselbrecht + Partner

Læs Ernst Giselbrecht e-bog

VERNETZTE ARCHITEKTUR CONNECTED ARCHITECTURE Projekte 2007-2017 Works 2007-2017

Einleitung / Introduction

Christian Kühn

Projekttexte / Project descriptions

Martin Grabner

Neugestaltung und Erweiterung des Headquarters eines Energieversorgers mit optimierter vorgehängter Fassade mit Photovoltaik-Elementen | of the headquarters of an energy supplier with optimised mounted façade with photovoltaic elements

- 62 -

Redesign and extension

- 63 -


Scan Client Publishing E-Book  |  11

Customer

BAUER

CONTACT

LANDSCHAFTSARCHITEKTEN

THE MAGAZINE FOR 3C ONLINE

DIPL.-ING. WILLI HILDEBRANDT

MAGAZINE

3c-online.co.uk | Issue 1 | Autumn 2015

magazine

bauer-landschaftsarchitekten.de | 2016

Med en blanding af artikler, interviews og servicebeskrivelser giver 3C Onlines e-blad en dynamisk præsentation af ikke kun virksomheden, men også af tankerne og værdierne bag den.

Ved hjælp af Scan Client Publishings erfarne copywritere og designere fik Bauers produceret et lækkert tosprogede brand magasin, der fremviser arkitektvirksomhedens historie og arbejde.

I det stilfulde tosprogede magasin for det tyske arkitektfirma SEHW fortælles historien om deres brand gennem fængende artikler og projektpræsentationer.

Læs 3C Onlines e-blad

Læs Bauers e-bog

Læs SEHW e-bog

Die 10 Geheimnisse Erfolgreicher Führungskräfte - Ein Scan Client Publishing Buch

Andreas Klement: > Was die Wirtschaft vom

Profisport lernen muss

> Strategien für den

Erfolg & mehr

TIPPS AUS DE R WE LT DE S PR O FI- SPO RT S – A N D R EA S KLEMEN T ER KLÄ RT WAS E RF OL GRE ICH ES MA N A G EN H EU T E B EN Ö T IG T

Den anerkendte forfatter, foredragsholder, atlet og virksomhedskonsulent Andreas Klement brugte Scan Client Publishing til at producere et anderledes og spændende magasin med bl.a. råd og vejledning til et succesfuldt lederskab.

Læs Andreas Klement e-bog

A Weekend in Barcelona kombinerer et lækkert grafisk design og skarpe fortællinger i en guide, der vil stille alle læsere positive overfor tanken om en tur til Barcelona. Udgivet i samarbejde med Barcelona Turistboard

Læs A Weekend in Barcelona e-bog ALL YOU NEED TO KNOW FOR A GREAT WEEKEND OF TAPAS, MODERNISM AND MEDITERRANEAN VIBES


12  |  Scan Client Publishing E-Book

Hvordan får vi lavet HAR MAN EVNERNE, TIDEN OG REDSKABERNE, ER DET IKKE UMULIGT AT PRODUCERE SIN EGEN E-BOG. MEN UDEN ERFARING ER DER INGEN GARANTI FOR, AT RESULTATET FÅR DEN ØNSKEDE EFFEKT. EFTER ET ÅRTIS ARBEJDE MED INDHOLDSBASERET MARKEDSFØRING OG MEDIEPUBLIKATION, KAN SCAN CLIENT PUBLISHING HJÆLPE MED AT SIKRE NETOP DET.

Er det muligt at producere sin egen e-bog? Bestemt. Men skal du have det bedste produkt, kræver det, at din virksomhed har ekspertise inden for journalistik, indholdsbaseret marketing og mediedesign. Ud over det skal du også kunne trække de mange timers arbejde, en velproduceret e-bog kræver, ud af den almindelige arbejdsuge. Det er der kun få, der kan, og det er en af grundene til, at mange tager imod tilbuddet om at lade Scan Client Publishings lille erfarne team tage sig af skrive- og designprocessen. ”Det, vi kan, er for det første at lave et gennemarbejdet kvalitetsprodukt til en billig pris i forhold til større bureauer, der laver marketingsindhold,” forklarer Scan Client Publishings salgs- og projektleder Emma Fabritius Nørregaard. ”For det andet giver vores samarbejdsmodel vores klienter

100 procent indflydelse på, hvad de vil inkludere i deres e-bog, og sidst, men ikke mindst, får de bogen til revision og har mulighed for at tilføje ændringer, inden den færdiggøres.” Scan Client Publishing er en del af Scan Group, der gennem ti år har skabt indholdsbaseret markedsføringsmateriale for et væld af Skandinaviske virksomheder. Firmaet har derfor et fleksibelt team af dedikerede journalister, copywritere og designere tilknyttet, alle med erfaring med at skabe fængende, informativt og stilrent marketingsmateriale for Skandinaviske virksomheder på dansk og engelsk. Desuden inkluderer Scan Groups team også eksperter inden for elektronisk markedsføring, der kan hjælpe med at sikre, at din nye e-bog kommer ud til det helt rigtige publikum.


Scan Client Publishing E-Book  |  13

den bedste e-bog? SÅDAN FÅR DU EN PROFESSIONELT PRODUCERET E-BOG

1 2 3 4

5

Sammen med Scan Client Publishings salgs- og projektleder etableres, hvilken type e-bog (længde, indhold, sprog etc.), der bedst opfylder din virksomheds ønsker og behov.

Kontaktperson og forventet deadline aftales.

6 7

Vores journalist tager kontakt, og efter den indledende samtale sammensættes en foreløbig struktur for e-bogen.

8

Journalisten sammensætter og redigerer indhold baseret på interviews, kundeudsagn, webindhold, tekstinput etc. Ved mindre andet aftales, er I ansvarlige for at levere illustrationer til e-bogen.

9

Journalisten sender jer løbende det skrevne materiale til bogen. I har mulighed for at komme med ændringsforslag løbende, og alt tekst ”godkendes” inden næste trin.

10

Vores designer transformerer billeder og tekst til en indbydende og stilfuld e-bog. I sendes resultatet til endelig godkendelse.

Eventuelle ændringsforslag til layoutet implementeres, og når det endelig produkt er godkendt, sendes I jeres færdige e-bog.

Hvis I ønsker det, hjælper vores team med at markedsføre jeres nye e-bog elektronisk, så den kommer ud til det helt rigtige publikum.

I får en række henvendelser fra kunder og samarbejdspartnere, der efter at have læst jeres e-bog er blevet nysgerrige omkring jeres virksomhed og jeres produkt/service.

Når/hvis elementer af e-bogen bliver uddateret, kontakter I Scan Client Publishing, der hjælper med at opdatere jeres eksisterende e-bog eller producere den næste.


14  |  Scan Client Publishing E-Book

Mød vores team EMMA FABRITIUS NØRREGAARD SALGS- OG PROJEKTLEDER

Når du indleder et samarbejde med Scan Client Publishing, vil din første kontakt typisk være vores salgs- og projektleder Emma Fabritius Nørregaard. Efter 10 år hos Scan Group har Emma arbejdet med tæt på tusind skandinaviske virksomheder og organisationer fra vidt forskellige brancher. Arkitekt-, rejse- og uddannelsesbranchen er blot nogle af de sektorer, hun har hjulpet med indholdsbaseret markedsføringsprodukter. Gennem hundredvis af samtaler med klienter har Emma således fået en unik indsigt i, hvordan forskellige typer virksomheders behov bedst dækkes i forhold til medie og materiale. ”Det jeg holder mest af ved mit job, er chancen for at snakke med en masse spænende mennesker, komme ind til kernen af deres virksomhed, og finde frem til den bedste løsning for dem,” forklarer Emma og tilføjer: ”Mange i min rolle kommunikerer hovedsageligt per e-mail, men jeg har altid været glad for den mere direkte kontakt, som telefonen giver; de bedste samarbejder er altid kommet fra de længste samtaler.” Emma, der er opvokset i Aalborg, har de sidste 11 år boet i London, hvorfra hun på Scan Groups hovedkontor har assisteret Skandinaviske virksomheder med indholdsbaseret markedsføringsmateriale på dansk og engelsk.

MERCEDES MOULIA GRAFISK DESIGNER

Gennem snart fem år har Mercedes været ansvarlig for det stilrene udtryk, der underliggende har været med til at brande Scan Group, vores medier og klienter som klassiske skandinaviske produkter og virksomheder.


Scan Client Publishing E-Book  |  15

SIGNE BENN HANSEN JOURNALIST OG COPYWRITER

Med en bachelor i filosofi, en M.A. i journalistik og godt ti års erfaring som copywriter har Signe både det teoretiske og praktiske værktøjssæt til at definere og præsentere ikke blot fakta, men også de underliggende værdier og historier.

THOMAS WINTHER FORLAGSDIREKTØR

Som forlagsdirektør og medstifter af Scan Group har Thomas Winther mere end 11 års erfaring indenfor indholdsbaseret markedsføring, mediepublikation og virksomhedsudvikling.

MADS PETERSEN GRAFISK DIREKTØR

Mads Petersen, medstifter af Scan Group, har gennem over 20 år arbejdet med grafisk design og virksomhedsledelse.


Scan Client Publishing www.scanclientpublishing.com Part of Scan Group www.scangroup.co.uk

News Building 3 London Bridge Street London SE1 9SG United Kingdom


Articles from Scan Client Publishing – Alt om e-bøger