Page 1

Området fylder så meget i vores bevidsthed, at man kan tale om ”Hellerupfruer”, en særlig ”Hellerupdialekt” og en hel masse, der er ”typisk Hellerup.”

Og frem for alt går bogen bag om den evige kliché om, at en plads i reservatet nødvendigvis må have en høj, menneskelig pris. Velkommen til Hellerup! Pernille Stensgaard og Markus Bernsen er begge journalister på Weekendavisen. Tine Harden – vinder af blandt andet World Press Photo og kåret som Årets Pressefotograf – har taget billederne.

Pernille Stensgaard & Markus Bernsen

Denne bog tegner et nyt mentalt kort over Hellerup. Den går bag om stedets klasser, koder og solbagte særegenhed. Bag om ”gamle familier”, der går op i efternavne og korrekt udtale. Bag om tilflyttere, som forsøger at ramme strandvejsbyens særlige stil og tone, men aldrig helt lykkes med det. Bag om unge ambitiøse familier, som har brug for at forklare og undskylde, at de har bosat sig lige netop her. Bag om kønsroller, børneopdragelse og nabokrige.

historier fra Hellerup reservatet

I den nordlige udkant af København ligger en klump land på to gange to kilometer, som alle danskere tror, de kender. Her bor dem med det rigtige job, den rigtige ægtefælle, de rigtige børn og de rigtige venner. Her ligger landets dyreste ejendomme. Her findes de private badebroer, snorlige rosenhaver og sortglaserede tegltage, som efterlignes i andre forstæder.

Pernille Stensgaard og Markus Bernsen

Hellerup historier fra reservatet Foto Tine Harden

Hellerup_Omslag_205x225_Ryg26-5_OK_NY.indd 1

28/07/11 23.57


Hellerup  

I Hellerup tager journalisterne Pernille Stensgaard og Markus Bernsen fra Weekendavisen os med bag om postnummeret og alle dets hemmelige ko...

Hellerup  

I Hellerup tager journalisterne Pernille Stensgaard og Markus Bernsen fra Weekendavisen os med bag om postnummeret og alle dets hemmelige ko...

Advertisement