Issuu on Google+

ENVS10004 DESIGNING ENVIRONMENTS - MAJOR DESIGN PROJECT

Exploration Lane - Finalised Intervention - Davidsons Place

INTERVENTION - DAVIDSONS PLACE

2900

1850

600

3500

1200

Rendered 3D Representation of Invervention R7

OUTLINE

5

190

R1750

Example of Selected Artist’s Work Projected onto Wall

160

Plan Drawing of Intervention (Scale 1:50)

The complete intervention for Davidons Place consists of a sheltering roof which mimics the design language of the period style lighting elements which already exist in the environment. This coupled with the interactive media presentation which is presented using a classic vending machine aesthetic and a digital projection of the artist’s work on one of the Western walls of the laneway. The Western wall was selected to ensure adequate shade to project the image from the late afternoon to the early evening. The media presentation is to consist of an interview with the artists which enables them to connect with with their audience. In this instance the artist ‘Reka’ was selected as his bold art style works well with the weathered exposed brick which exists in the laneway.

Niels Unger - 527241


12 - Major Design - Finalised Intervention - Davidsons Place