Ontdek en beleef Hardenberg 2021 #1

Page 1

Ontdek &Beleef

Hardenberg

GRATIS STADSMAGAZINE / 7e jaargang

nr. 1 – juli 2021

Winkelen Horeca Agenda

12 pa�.

EX TRA!

www.winkelstadhardenberg.nl

Vakantiekrant Regio Hardenberg


Ontdek &Beleef

Hardenberg

COLOFON

44 40

Ontdek en Beleef Hardenberg Jaargang 7 Nr. 1 - juli 2021 UITGEVER Stichting Centrummanagement Stad Hardenberg Postbus 143 7770 AC Hardenberg www.winkelstadhardenberg.nl REDACTIE Jorinde Schrijft Bert Nonkes Leone Wiersma Loes Waninge Carla HambergPullen

50

35

FOTOGRAFIE Dianne de Goeijen Simone van Eerde Jasper van der Zwan VORMGEVING Jan Ontwerpt DRUKKERIJ Eco Print Center, Lokeren OPLAGE 65.000

12

16

Vermenigvuldiging en/ of openbaarmaking van (gedeelten) van dit blad zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is verboden. Alhoewel de redactie van dit blad met uiterste zorgvuldigheid is geschied, is de uitgever niet aansprakelijk voor eventuele (zet)fouten en/of de schade die daarvan direct of indirect het gevolg zouden kunnen zijn. Ontdek en Beleef is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel.

5

Winkelen 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 44 47 56 58

Martin Menswear Street One – Cecil & Mayday De Blauwe Shop Nunc Kamst Mode Spot Preloved Fashion & More Okay Fashion & Jeans Prins Sport Intertoys DA Santé Lingerie Meijer Greving & Greving Travelbags Bruna Blokker EP:Back Rademaker’s Poeliersbedrijf Slagerij Veurink Albert Heijn Slagerij Hoff Gall&Gall Footprints Jumbo Specsavers Livera Het Linnenhuys Tof! Wonen Toscana IJssalon HEMA Amiri ‘t Gilde Smulstraatje

33


GRATIS STADSMAGAZINE / 7e jaargang

nr. 1 – juli 2021

Horeca

Agenda

En verder…

45 Brasserie de Markt 46 Subway

4 5

28 42 57 60 61

47 48 49 50 51 52 53 54 55

De Lange Muur Stadsherberg Ons Huis De Koffiepot Blij! Dos Pimientos Cucina39 Bakker Bart Grand Café Den Herdenbergher De Rheezerbelten De Gloepe Grand Café De Troubadour Brasserie De Belten

6 7 8 9 10 11 12 13

Straattheater Mohawks Straattheater Colors & Puppets Straattheater Struzzi & Time Traveler Nickelodeon Playtrailer Koopzondag Straattheater Blue Birds Klauterbaan & Tokkelbaan Straattheater Straattheater Per-Q Koopzondag Straattheater Le Ballerine Meet & Greet Zandkasteel Springkussenfestival Standwerkersconcours Restantendagen

Hallo Hardenberg Dit is de Markt Het Cleanteam Theater De Voorveghter Vakantiekrant Regio Hardenberg

Vakantiekrant 2021

ENBERG I N D E R E GI O H A R D

voorwoord

Met de Vecht heeft Hardenberg goud in handen! Daar kunnen en moeten we nog meer van genieten! Gelukkig doen we dat steeds meer. Waar vroeger nog met de rug naar de Vecht toe werd gebouwd, keren we met allerlei nieuwe projecten en initiatieven het gezicht weer naar de Vecht. Met de haven heeft de stad er een trekpleister bij en ontvangen we vaarrecre-

anten gastvrij. We zetten al mooie stappen met elkaar. Er liggen nog veel uitdagende kansen in het verschiet om de verbinding tussen de Vecht en de stad te versterken. Om dit ‘beleefgebied’ nieuw elan te geven. Toch zit het hem niet alleen in bouwprojecten of het aanpakken van de openbare ruimte. Het zijn de mensen die zorgen voor gastvrijheid. Die zorgen dat een stad gaat leven en gaat bruisen! Ook dat zie ik in Hardenberg gebeuren. Ondernemers zetten samen de schouders eronder. Met activiteiten die zorgen voor extra gezelligheid in de stad. Gelukkig is er ook weer ruimte voor evenementen. Onze samenleving kent veel creativiteit. Daarom daag ik iedereen graag uit om met ons en de ondernemers mee te denken over hoe we Hardenberg nog mooier kunnen maken. Hoe

zorgen we voor nóg meer sfeer en beleving? We zoeken naar de wauw-factor als je de stad binnenkomt. Het centrum langs die mooie Vecht dat een place-to-be is. Zodat we onze gastvrijheid aan nog meer bezoekers kunnen laten zien. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Want we hebben echt wat te bieden. Dus kijk eens op een andere manier naar Hardenberg, bijvoorbeeld door de ogen van een bezoeker. Wat valt je dan op en welke ideeën komen er in je op? Ik ben heel benieuwd wat dat oplevert. Het kan alleen maar nóg mooier worden!

Maarten Offinga Burgemeester

!

ht- en Reestdal

s over het Vec Boordevol tip

www.visithardenberg.nl

Dit is mijn eerste zomer als burgemeester van Hardenberg. En wat ben ik blij dat Nederland grotendeels van het slot is en we corona steeds meer achter ons kunnen laten. Bijna alle deuren gaan weer open, heerlijk! Ook het centrum van Hardenberg leeft weer. Dat voel je als je door Hardenberg wandelt. Want zoals u misschien weet wandel ik graag. Een van mijn favoriete plekken voor een wandeling in de stad is toch wel het gebied langs de Vecht.

61

Vakantie!


We mogen weer! Een rondrit in een draaimolen maken kan elke maandag. Ook de allerkleinsten hebben pret in het centrum van Hardenberg!

Winkelstad Hardenberg heeft deze zomer weer een mooi coronaproof evenementenprogramma. Door de gekke tijd waarin we leven, kan het zijn dat de evenementen in de agenda zijn gewijzigd ivm de geldende maatregelen. Dus houd voordat je op pad gaat de socials en website in de gaten, want daar kun je nog even checken of alles nog steeds doorgaat en kom je niet voor verrassingen te staan. Bedankt voor je begrip!

www.winkelstadhardenberg.nl Elke maandagochtend tot 13.00 uur de Hardenbergse weekmarkt

zat.

10

JULI 10-17u.

STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS 13.30-17.00 uur

10.00-17.00 uur

Mohawks door de straten Een onstuimig peloton zwarte karakters beweegt zich synchroon door de straten van Hardenberg op zaterdag 10 juli 2021. De percussionisten op stelten uiten zich in een merkwaardige combinatie van strenge discipline en uitzinnig gedrag. Fluisterende drums of harde beats: ze bespelen hun drums hartstochtelijk terwijl de klanken hoog in de lucht balanceren. Voor de kids zijn er ook springkussens in de stad!

#ontdekenbeleefhardenberg

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.


don.

15

STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS

12-21u.

Artiesten, gehuld in prachtige kostuums met de meest uitbundige kleuren, vormen de act Colors. Als deze vrouwelijke schepsels gaan bewegen, dansen hun gewaden mee. Een zee van kleur draait en golft spectaculair langs de toeschouwers heen en lijkt één organisch geheel te worden

JULI

13.30-17 uur + 19-20 uur

Colors

12.00-19.00 uur

Koopavond tot 21.00 uur!

zat.

17

JULI 10-17u.

STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS 13.30-17.00 uur

10.00-17.00 uur

Puppets - Eyes look at you Onderzoekers van deze planeet, ontdekkingsreizigers van onze tijd. Op een ander niveau aangestuurd: een collectief brein? Ze zijn op zoek naar iets... en vinden jou! Vreemd, grappig of angstaanjagend? Als verkenners van deze tijd.

• juli 2021

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.


STRAATTHEATER & NICKELODEON PLAYTRAILER

13.30-17 uur + 19-20 uur

don.

22 JULI

Struzzi

13.00-18.00 uur

Om deze prachtige struisvogelachtigen kun je moeilijk heen. Ze mogen dan ook best trots zijn op hun mooie verenkleed. De Struzzi stappen parmantig voort en met een onbevangen blik kijken ze de wereld in. Misschien zijn ze een tikkeltje brutaal af en toe maar dat zult u ze zeker vergeven. Hun berijders lijken wel vergroeid met deze sterke, elegante loopvogels, maar wie is nu de baas over wie?.

Koopavond tot 21.00 uur!

13.0021.00 u. Nickelodeon Play Trailer Een combinatie van springen, spelen en klauteren in de herkenbare omgeving van de meest populaire TV Karakters ter wereld. In Hardenberg springen tussen de helden van Top Wing, spelen in de wereld van Shimmer & Shine en glijden van de enige echte PAW Patrol uitkijktoren, het kan allemaal!

GRATIS!

STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS

zat.

24 JULI 10-17u.

13.30-16.30 uur

10.00-17.00 uur

Time Traveler & Heks

Wereldwijd mobiel straattheater met een 4,5 meter hoge “luchtballon” . Mary is het even kwijt. Welk jaar is het? Waar zijn we? Waar is de tijdpoort? Hoe komen we daar? Samen met haar pratende papegaai Coco is ze al enkele eeuwen op zoek naar een schat. Er zijn aanwijzingen, kaarten, geheimzinnige voorwerpen... Misschien wil je haar even helpen? Er is plaats voor passagiers! Kom dichterbij om deze beesten te bekijken

De Heks

Op haar bezemsteel vliegt zij razendsnel tussen de mensen door en vraagt of ze misschien een lekker appeltje lusten…?

#ontdekenbeleefhardenberg

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.


STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS 13.30-17.00 uur

13.00-17.00 uur

Saurus - Reuze beesten Er wordt aangenomen dat ze uitgestorven zijn, maar de grootste beesten die ooit op aarde rondliepen, keren terug naar de eenentwintigste eeuw. Met een oorverdovend gebrul stormen deze Saurussen door de straten van Hardenberg, op zoek naar voedsel om hun honger te stillen. Mensen springen snel uit de weg en hebben nog nooit zulke gigantische beesten gezien. Er is een wijdverbreide zucht van verlichting als de Saurussen planten beginnen te eten.

Kom dichterbij om deze beesten te bekijken

zon.

25 JULI 13-17u.

• juli 2021

Nu lopen mensen het risico dichterbij te komen om deze prehistorische beesten beter te kunnen zien; de Saurussen zijn speels en spontaan, happen naar handen en zwaaien met hun staart. Na een tijdje gaan ze verder, netjes opgesteld, hun hoofden op een gemakkelijke ritmische manier dobberend, achter hen staat een verbijsterd publiek en kijkt vol verbazing toe hoe de beesten langzaam verdwijnen. Voor de kids zijn er ook springkussens in de stad!

KOOPZONDAG


zat.

31

STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS 13.30-17.00 uur

10.00-17.00 uur

Blue Birds Marcheren in de JULI menigte 10.0017.00 u.

Net als in een trance dwalen deze enorme maten BLAUWE VOGELS rond. Van hoog kijken deze lange nekken naar je neer. Je zult ze zeker niet missen als ze de menigte in marcheren. Hun aanpak is vriendelijk en verstandig, maar ze zijn zeker nieuwsgierig. Hun lange, lange vingers zijn kriebelig en hun lange hoofden blijven knikken. Plots bevriezen ze tot stilstand en volgen ze hun leider oproepen in een verbluffende slow motion. Voor de kids zijn er ook springkussens in de stad!

#ontdekenbeleefhardenberg

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.


don.

29 JU LI 13.0021.00 u.

GRATIS!

KLAUTERBAAN 13.00-18.00 uur

Rope-Mobile STRAATTHEATER Danseressen 14.00-20.30 uur

Deze spectaculaire attractie bestaat uit 8 verschillende parcours waarbij de deelnemers zo snel mogelijk de overkant moeten bereiken.

Chique danseressen in stijlvolle kostuums wandelen door de straten!

Koopavond tot 21.00 uur!

Braziliaans Carnaval en Fille les Fleurs

GRATIS!

don.

5

AU G 13.0021.00 u. • juli 2021

TOKKELBAAN 13.00-18.00 uur

Death ride Twin

De Death-Ride Twin is een kindvriendelijke tokkelbaan attractie. Durf jij het aan?

Koopavond tot 21.00 uur! Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.

STRAATTHEATER 14.00-20.30 uur

2 acts

De straattheaters-acts met een kleinschalig Braziliaans Carnaval op stelten en Fille les Fleurs, brengen de zomerse vrolijkheid mee in Winkelstad Hardenberg!


zat.

7

STRAATTHEATER & SPRINGKUSSENS 13.30-17.00 uur

AUG Per-Q 10.0017.00 u.

10.00-17.00 uur

Het vreemde peloton Nieuwsgierige soldaten marcheren naar het onbekende. Deze 19e-eeuwse fanfare is in een vreemde bevredigende bui. Ze creëren een vreemde stoet zonder duidelijk doel. Het wisselt regelmatig tussen humoristisch en melancholisch, tussen hilarisch en somber. Het voelt een beetje ongemakkelijk, maar alles verandert onmiddellijk wanneer de soldaten op hun trommels beginnen te slaan! Voor de kids zijn er ook springkussens in de stad!

#ontdekenbeleefhardenberg

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.


Giraffe Er kraakt een tak, boombladeren ritselen, de struiken buigen opzij ... plotseling sta je oog in oog met levensgrote giraffen! Statig en onverstoorbaar schrijden ze voort, hier en daar hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen – of een bezoeker te begroeten. Giraffen zijn vriendelijk en vredelievend, maar pas op! Het blijven wilde dieren...

zon.

8

AUG 13.0017.00 u.

KOOPZONDAG STRAATTHEATER & PICKNICKEN 13.30-17.00 uur

13.00-17.00 uur

NIEUW IN HARDENBERG!

Picknicktuin op de markt in Hardenberg In Hardenberg kan je deze zomer next-level picknicken! Picknicken is nog nooit zó leuk geweest! Zie jij het al voor je? Onderuit op je kleedje of gezellig aan een picknickbank op een heerlijk plekje midden op de markt in Hardenberg met een goedgevulde picknickmand? Op de achtergrond fijne zomerse beats die worden ondersteund door een saxofonist die lekker ronddwaalt over het terrein. Heerlijk toch?! Kijk op www.depicknicktuin.com/hardenberg voor meer informatie en het reserveren van een picknickmand.

• juli 2021

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.


don.

12

AUG 13.3021.00 u.

GRATIS!

STRAATTHEATER & ZANDKASTEEL 13.30-17 uur + 19-20 uur

13.30-17.00 uur

Le Ballerine

Uit welke wonderlijke balletvoorstelling zijn deze danseressen weggelopen? Wanneer Le Ballerine hun pirouettes gaan draaien, bewegen de fantastisch gekleurde rokken op spectaculaire wijze mee. Wolken van tule golven en wervelen synchroon of juist tegen elkaar in, op de klanken van de muziek. Het valt niet mee om op spitzen te balanceren, maar met behulp van de aanwijzingen van de balletjuffrouw komt die ingewikkelde choreografie volledig tot zijn recht, toch? De Ballerina’s dragen rokken waarin, in elk, niet minder dan 250 meter tule is verwerkt. Zij worden begeleid door een “Ballet Juffrouw”. Onder haar rokken verbergt zij een geluidsinstallatie waaruit muziek klinkt. De loopact wordt door minimaal 3 en maximaal 8 artiesten vormgegeven.

Koopavond tot 21.00 uur! #ontdekenbeleefhardenberg

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud ivm de geldende coronamaatregelen. Check van te voren de website www.winkelstadhardenberg.nl en/of de socials.

Meet & greet Zandkasteel


zat.

14 AUG

12.0017.00 u. SPRINGKUSSENS 12.00-17.00 uur

GRATIS!

Springkussenfestival Voor veel kinderen is het jaarlijks speelfestijn in Hardenberg het favoriete uitje van de zomervakantie. Het centrum van Hardenberg wordt dan weer omgetoverd tot één groot speelparadijs. Dit jaar waarschijnlijk iets minder springkussens dan gebruikelijk. Maar er staan genoeg kleurrijke springkussens, luchtkastelen en ander speelplezier voor kids! Het speelfestijn is gratis toegankelijk. Bij elke attractie is begeleiding aanwezig.

don.

STANDWERKERSCONCOURS

18.00-21.00 uur

19

Albert Hofstede wisseltrofee

AUG

Op donderdagavond 19 augustus staat Hardenberg weer in het teken van de strijd om de felbegeerde Albert Hofstede wisseltroffee. Diverse standwerkers uit het gehele land promoten hun waar op geheel eigen wijze en proberen met de winst naar huis te gaan.

18.00 21.00 u. Koopavond tot 21.00 uur!

zat.

21

AUG 10.0017.00 u. • juli 2021

RESTANTENDAG

10.00-17.00 uur

Restantendag Diverse winkeliers hebben op zaterdag 21 augustus een kraam voor hun winkel staan met o.a laatste salesitems. Je kunt heerlijk langs de kramen struinen en je slag staan!


SNEAKERS

MODE

Wie er sportief en toch modieus uit wil zien deze zomer kiest voor schoenen van Floris van Bommel of Giorgio 1958. Zo kies je voor stijl en kwaliteit. De trendy sneakers zijn er in vele soorten en kleuren.

MARTIN MENSWEAR

Voor elk zomers moment Is het tijd voor wat nieuws? Kom winkelen bij Martin Menswear. In deze eigentijdse multibrand store voelt elke man zich snel thuis. De ervaren verkoopadviseurs zorgen dat je je welkom voelt, dat je nieuwe outfit als gegoten zit en dat je uiteindelijk dik tevreden de winkel uitloopt. Met een ruim aanbod aan chino’s, poloshirts en overhemden en een grote collectie jeans slaag je bij Martin Menswear voor elke gelegenheid.

Zwemshorts

Als je de collectie van Shiwi ziet, krijg je gelijk zin in een warme zomer. De zwembroeken zijn duurzaam, comfortabel en gemaakt van soepele en kwalitatief hoogwaardige stoffen. De hippe zwemshorts zijn verkrijgbaar in veel frisse kleuren en prints.

Bekijk de collectie alvast online op www.martinmenswear.nl en volg ons op Facebook of Instagram.

Martin Menswear heeft o.a. de volgende merken: TOMMY HILFIGER, HUGO BOSS, CAST IRON, VANGUARD, CAVALLARO, JOSH,

Martin Menswear Oosteinde 11 (0 523) 272 70 6

THOMAS MAINE, JOHN MILLER, MASON’S, FLORIS

Espadrilles

Speciaal voor de warme zomerdag heeft TOMS de perfecte schoen. Het merk komt elke zomer weer met prachtige instappers en espadrilles. Deze trendy schoenen zijn lekker licht en ook nog eens soepel.

VAN BOMMEL, GIORGIO1958.

#ontdekenbeleefhardenberg


MODE

STREET ONE - CECIL & MAYDAY

Elke maand een nieuwe collectie

We mogen weer! Lekker winkelen en struinen door de rekken kleding. Je bent op zoek naar de perfecte zomeroutfit om te flaneren in de zon. Het zomerseizoen is aangebroken en dat wil je laten zien! In Street One, Cecil & MayDay ga je zeker slagen. De drie winkels bieden je volop keus. Slaag je niet in de ene winkel, dan vast wel in de andere twee. Hoewel de winkels onderling een eigen stijl en karakter hebben, is de kleding van de winkels prima met elkaar te combineren. Allard Brunink, eigenaar van de winkels: “Het sterke punt van de winkels is, dat wij ernaar streven elke maand een nieuwe collectie te presenteren. Dat betekent in de praktijk dat er elke dag zendingen binnenkomen en er elke week iets nieuws bij ons in de rekken hangt. Met name onze vaste klanten weten dat en wippen regelmatig langs om te zien of er iets van hun gading gearriveerd is.” In de winkels zijn ervaren verkoopsters aan het werk. Desgewenst geven zij advies en helpen je bij je eventuele aankopen. De verkoopsters stellen jou als klant centraal, daar kun je bij alle drie winkels op rekenen. Hoewel de drie winkels hoofdzakelijk zijn georiënteerd op de vrouwenmode is er in Mayday volop keuze voor de man. Allard: “In Mayday bieden wij casual mode aan voor de mannen. Ook hier is het aanbod niet statisch maar verandert het aanbod regelmatig. Bij de mannenmode zie ik een leuke trendbreuk: de mannen doen steeds vaker hun eigen aankopen.”

StreetOne Voorstraat 24 (0523) 744 011

• juli 2021

Cecil Voorstraat 26 (0523) 676 680

Mayday Voorstraat 28 (0523) 267 098


MODE

DE BLAUWE SHOP

Combineer & Creëer We kunnen weer winkelen! En met de komst van het zomerseizoen steken we ons graag in het nieuw. De Blauwe Shop opent haar deuren en verwelkomt je met de nieuwe zomermode. De collectie kenmerkt zich door veel kleur en printjes die je leuk met elkaar kunt combineren. Robert Braakman van De Blauwe Shop: “Ik ben zelf heel enthousiast over de nieuwe trend, door verschillende merken bij elkaar te dragen, creëer je een hele eigen look.” Met een mix van merken zoals Tommy Jeans, Calvin Klein, PME, Fabienne Chapot, Denham, Maison Scotch, Butcher of Blue, Loavies, Vans of Arkk is dat geen probleem. Robert: “Wij helpen je graag bij het kiezen van een outfit. Wist je dat bij ons je als klant kunt sparen voor een waardecheque?

De Blauwe Shop Oosteinde 6 (0523) 270 500

#ontdekenbeleefhardenberg

Daarmee kun je dan iets leuks uitzoeken in de winkel.” Hardenberg is een gezellige stad om te winkelen, met veel terrasjes en eetgelegenheden is het er altijd gezellig druk. Zeker tijdens de vele evenementen die er het hele jaar door georga-

niseerd worden en op de koopzondagen. De Blauwe Shop speelt hierop in door de winkel aan te passen aan het evenement. Kom gezellig langs om de zomerse collectie te bekijken. De Blauwe Shop is er helemaal klaar voor om je te helpen of te adviseren. Ondertussen kun je genieten van een lekkere kop koffie! Heb je even geen tijd om langs te komen? Bekijk dan de collectie op de webshop of via Facebook en Instagram.

See you @ De Blauwe Shop!


MODE

NUNC

Een ware beleving! Het mooie weer komt eraan en Nunc heeft er zin in! De winkel straalt één en al vrolijkheid uit met allerlei gave, zomerse linnen en wafelstoffen. Dit seizoen is er een belangrijke rol weggelegd voor jurken en rokjes, mooi afgestyled met een paar stoere cowboylaarzen. Net even anders. Oftewel, op z’n NUNC’s!

Voor persoonlijk advies kun je altijd terecht bij Liesbeth, Natascha, Thea, Suzan of Gerlinde. Shoppen bij NUNC is een ware beleving!

NUNC heeft o.a. de volgende merken: PENN&INK, 10DAYS, ER JEANS, ZIP 73, BIANCO, YAYA, VIA VAI, JANE LUSKA, MJUS.

NUNC » WINKEL MET LEF » EIGENTIJDS » STOER » DINGEN WAAR JE BLIJ VAN WORDT » GEVOEL » NO NONSENSE » MEIDEN MET PASSIE » GEZELLIG » KLEDING « SCHOENEN « NATUURLIJKE MATERIALEN « PUUR « ONGEDWONGEN « ALTIJD VERRASSEND « UNIEK « EEN WINKEL DIE JE INSPIREERT « NUNC

Volg ons op Facebook en Instagram!

NUNC Voorstraat 2A (0523) 272 575

• juli 2021


MODE

STYLING TIP

KAMST MODE

Shop de leukste zomeroutfits

Combineer met een glimlach!

Met de leukste collecties van ruim 30 verschillende merken vind je bij Kamst Mode altijd een outfit waar je écht blij van wordt.

Een greep uit het veelzijdige merkenpakket:

Kamst Mode [Naam] [Adres] Voorstraat 41 [Tel.] 267 171 (0523)

º STUDIO ANNELOES º OPUS º GEISHA º FREEQUENT º ESQUALO º &CO º NUKUS º RED BUTTON º BETTY BARCLAY º JUFFROUW JANSEN º MOSS COPENHAGEN

INSPIRATIE TIP Check onze website/webshop:

www.kamstmode.nl #ontdekenbeleefhardenberg


MODE

SPOT PRELOVED FASHION & MORE

Mix & Match en elke dag anders! Het bewustzijn rondom hergebruik van kleding lijkt steeds groter te worden. De vriendelijke prijzen zijn al lang niet meer de enige reden waarom mensen binnenlopen bij Spot Preloved fashion & more. “De groep die tweedehands kleding koopt vanuit milieuoogpunt wordt steeds groter. Wat opvalt is dat ook steeds meer jonge mensen om die reden onze winkel bezoeken. Zij een nieuwe outfit en ondertussen doen ze het milieu een plezier. Duurzaam shoppen is een win-win situatie”, vertelt eigenaresse Jolanda Janssen-Slot. Cadeautjes

Omdat winkelen steeds meer draait om beleving is kleding niet het enige dat je vindt bij Spot. Tussen de kleding spot je de leukste cadeautjes en (woon)accessoires. Leren slofjes, vrolijke draagtassen en leuke stationary van Winkeltje van Anne, Zoedt en het onlangs toegevoegde merk Zinvol. “Je merkt dat mensen het leuk vinden om elkaar weer te verrassen met echte post. Of het nou om een hart

onder de riem gaat of een felicitatie, we hebben een mooie collectie kaarten met originele teksten voor elke gelegenheid.” Naast de kaarten vind je in diezelfde stoere, hippe lijn ook een heel aantal andere producten waar je blij van wordt. Van muurcirkels en onderzetters in toffe grafische designs tot kaarsjes en stoere muurposters met eigenzinnige teksten. Stijlvolle eyecatchers voor zowel binnen als buiten!

MIX EN MATCH

Wie denkt dat tweedehands kleding niet netjes kan zijn, heeft het mis. De merkkleren die bij Spot in de rekken hangen, zijn schoon en fris en van zo’n kwaliteit dat ze nog prima een ronde mee kunnen. “Door de enorme inbreng kan ik steeds selectiever worden. Het resultaat is een winkel vol met mooie kleding.” Van een zomers jurkje tot leuke sneakers en een zwembroek tot mooie jeans; het assortiment van Spot is verrassend en gevarieerd. Jolanda: “Het is hier echt mix en match en het assortiment is elke dag anders. Niet alles is tweedehands overigens. We hebben ook regelmatig mooie outlet collecties. Splinternieuwe mode voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.”

Spot Preloved Fashion & More Voorstraat 29 (06) 128 916 36

• juli 2021


MODE

OKAY FASHION & JEANS

Voel je Okay!

De buurtsuper van de kleine steden en grote dorpen, zo kunnen de winkels van Okay Fashion & Jeans prima worden omschreven, vinden ze zelf. Met een breed scala aan merken zijn ze laagdrempelig, iedereen vindt er iets van zijn gading. Okay Fashion & Jeans Hardenberg is verhuisd en ontvangt je graag in het nieuwe pand! Wat niet nieuw is, is het personeel. Zij staan voor je klaar met dezelfde service en goede adviezen als altijd. En pas wanneer jij dat wilt, je hebt bij Okay alle tijd om jezelf te oriënteren en de adviezen zijn heel Hardenbergs: reëel en eerlijk. Deze manier van werken levert Okay een grote schare vaste fans op. Klanten die graag terugkomen en profiteren van de opbouw van een shoptegoed dat twee keer per jaar wordt uitgekeerd. Zonder tijdslimiet. Nicole ten Cate van Okay Fashion & Jeans: “Wij scoren hoog op gastvrijheid. Zonder dat we daarvoor trainingen aanbieden. We houden van oprechte aandacht en authenticiteit. Dat is een kwestie van aanvoelen. Bij onze

Okay Fashion & Jeans Voorstraat 10 (0523) 216 713

#ontdekenbeleefhardenberg

winkels in bijvoorbeeld Friesland werkt dat weer anders dan hier. In iedere plaats is de klant weer anders. Onze teams komen vaak uit de plaats zelfs en op die manier is de benadering richting de klant optimaal.” Zoals gezegd, van de ‘degelijke’ klant tot de ‘hippe’ jongere; iedereen slaagt bij Okay Fashion & Jeans. De merken zijn o.a.: VILA, ONLY, JACQUELINE DE YONG, JACK & JONES, LTB, ONLY & SONS, CARS JEANS, PETROL, VERO MODA


MODE

PRINS SPORT

Gegarandeerd scoren! Er kan er maar één de sportiefste zijn en dat is natuurlijk Prins Sport! Met twee prachtige panden in Hardenberg, een vestiging in Ommen hebben Robert en Karin Prins zich samen met hun enthousiaste en vakkundige team overduidelijk op de kaart gezet. Waar het elders in de sportzaken soms moeizaam gaat, laat Prins Sport zien dat met de juiste mensen in huis en met tijd en aandacht voor de klant, er wel degelijk gegroeid kan worden.

Overige Sporten

VOETBALWALHALLA

De winkel aan de Helfrichstraat is omgedoopt tot een waar voetbalwalhalla. Wie zichzelf als voetballer een beetje serieus neemt, heeft zijn routeplanner op dit adres ingesteld. Of het nou om een complete outfit van één van de welbekende voetbalclubs gaat of een paar nieuwe voetbalkicksen, hier vind je absoluut wat je zoekt op het gebied van voetbal. Het enige moment dat jij nu nog buitenspel staat is wanneer je deze bijzondere speciaalzaak voorbijloopt.

Prins Sport Admiraal Helfrichstraat 33 Oosteinde 17 (0523) 638 026

• juli 2021

Ligt jouw sportieve uitdaging elders, dan ben je in het pand aan het Oosteinde meer dan welkom. In dit prachtige onderkomen vind je alles op het gebied van sport met als belangrijke speerpunten de wandel-, running- en fietssport. Nieuwe hardloopschoenen nodig? Of toch een paar stevige wandelschoenen? Met een ruim assortiment zit er zeker iets voor jou bij. Maar ook voor je allereerste hockeystick, een gestroomlijnd padelracket of een coole nieuwe zwemshort staan de deuren wagenwijd voor je open. Op een draf dus naar Prins Sport!

Robert vs. Karin Wie kent ze niet, Robert en Karin Prins. Ondernemers, partners, ouders en levensgenieters! Al jaren zijn zij samen het goedlachse gezicht van Prins Sport. Maar wat is nou eigenlijk het geheim van dit succesvolle team, hoe houden zij alle balletjes hoog? En gaat het er eigenlijk altijd wel zo sportief aan toe bij deze twee? Om daar achter te komen legden wij ze een aantal sportieve vragen voor! 1 | Wie kan er het slechtst tegen zijn/haar verlies? Robert: … Ik. En dan moeten ze wel echt veel beter zijn. Karin: …. Robert. Ik kan wel tegen mijn verlies. 2 | Wie kan er het best een balletje hooghouden? Robert: ….Karin, natuurlijk! Kan uren een bal hooghouden, mits ie vast in haar hand ligt. Karin: … Robert. Ik heb vroeger nooit balsport gedaan, dus lastig!


VOL GAS MET TRAXXAS Racen, welke kleine of grote jongen droomt er niet van? Vol gas over een circuit de beste rondetijden neerzetten of offroad crossen door het bos. Met het grootste assortiment Traxxas modelsportauto’s van de regio in huis, is die droom binnen handbereik. Met auto’s die tot maar liefst 160 km/u gaan waan je jezelf een heuse coureur. Naast de tofste modellen kun je bij Intertoys ook terecht voor diverse onderdelen en onderhoud van je auto.

Hup, stap op de sup

INTERTOYS

Speelplezier voor groot en klein! Bij kinderen veruit de meest favoriete winkel en dus is Intertoys deze zomer weer the place to be! In de winkel boordevol zomerspeelgoed vind je hier de kleurigste schepjes, zeefjes, emmertjes en vormpjes om de prachtigste zandkastelen op het strandje bij de Oldemeijer te bouwen.

Intertoys Bruchterweg 19 (0523) 272064

#ontdekenbeleefhardenberg

Organiseer je een watergevecht met je vriendjes? Dan hoort daar natuurlijk een supersonisch waterpistool bij. Verfrissender kunnen ze het niet voor

De watersportliefhebber heeft er vanaf nu een hobby bij, suppen! Staand peddelen op een soort surfplank de Vecht ontdekken. Hoe gaaf is dat! Lastig mee te nemen? Welnee! De supboards van nu zitten compact opgeborgen in een handzame rugzak. Eenmaal op de plek is het alleen nog een kwestie van opblazen en je avontuur kan beginnen. Sup je mee deze zomer?

je maken. Stress in de zomer? Niet met de vele soorten en maten fidget toys, waar je je helemaal relaxed mee kunt ploppen. Ben je verzot op kleine gekleurde blokjes? Dan kun je in Hardenberg je hart ophalen, want hier vind je één van de grootste LEGO afdelingen van Nederland. LEGO-fans klaar? Bouwen maar! Was het maar altijd vakantie.


DA SANTÉ

Je herkent het vast wel, die typische luxe parfums die je direct met de zomer associeert. We hebben allemaal zo onze favorieten, maar ze zijn vaak wel een aanslag op je portemonnee.

Een luchtje tappen Tot nu! Want bij DA Santé haal je op een wel heel bijzondere manier de allerlekkerste geuren in huis. Hoe? Heel makkelijk. Met PRFM! Je start met de aanschaf van een leeg flesje. Die laat je vervolgens vullen met jouw favoriete geur. Is je fles leeg? Dan laat je hem gewoon weer vol tappen. DA Santé heeft keuze uit wel honderdvijftig verschillende dames- en herengeuren. Je lekkerste zomergeur in een hervulbare fles, dat is twee vliegen in één klap. Goed voor het milieu en je portemonnee. Dat wordt een geurige zomer!

BELLETJE DOOR JE LELLETJE

DA Santé Admiraal Helfrichstraat 142 (0523) 263 417

Steeds meer mensen dragen oorbellen of -ringetjes in het gehele oor. Als enige in Hardenberg kun je, naast de klassieke gaatjes, daarvoor ook bij DA Santé terecht. Dus wil je deze zomer een trendy statement maken? Dan stap je zeker even binnen bij Siska en haar collega’s. Een afspraak is niet nodig!

Daar is team Lingerie Meijer enorm trots op. Er is veel veranderd de afgelopen jaren, behalve de service naar onze klanten toe! Dat vonden en vinden zij nog altijd het belangrijkste. Persoonlijke aandacht, waarmee zij bewijzen dat een warm gevoel nog altijd niet online te bestellen is. Dat warme gevoel is iets wat je absoluut ervaart als je bij Lingerie Meijer binnenwandelt.

LINGERIE MEIJER

In de sfeervolle winkel vind je een prachtige collectie lingerie, nacht en badmode van vooraanstaande merken, waarbij duidelijk is dat iedere vrouw met haar eigen unieke cup- en omvangmaat prachtig is. Hul jezelf deze zomer in rijk gedecoreerde stoffen in mooie kleuren en maak je outfit compleet met een zomers jurkje, omslagrok of tuniek.

• juli 2021

MODE

Al meer dan 25 jaar in Hardenberg! Lingerie Meijer Oosteinde 24 (0523) 270 256


GREVING & GREVING

Voor de perfecte zonnebril Met de zon hoog aan de hemel is niets fijner dan een perfect passende zonnebril. Het liefst zo één die je nooit meer kwijt wilt raken. In dat geval stap je binnen bij Greving & Greving. De winkel heeft een prachtige collectie zonnebrillen van onder andere Ray-Ban, Scotch & Soda en Etnia Barcelona voor je, al dan niet op sterkte. “De trend van deze zomer is een dun en verfijnd montuur met grote glazen in vierkante of in zes- of achthoekige vormen. Ook de transparante monturen met lichtere glazen zien we in veel collecties terug”, zegt vestigingsmanager David Robijn. Samen met zijn vaste team medewerkers staat hij zes dagen in de week

Greving & Greving Europaweg 9 (0523) 270 400

#ontdekenbeleefhardenberg

klaar om je van een goed en degelijk advies te voorzien. Uiteraard begint dat met een oogmeting, waarna er samen gezocht wordt naar een passende oplossing. Of het nou een bril wordt of een paar lenzen, G reving & G reving neemt uitgebreid de tijd om alles stap voor stap met je door te nemen. Elke zomer heeft G reving & G reving een zonnebrillen-op-sterkte-actie. Loop voor de voorwaarden gerust eens even binnen.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Greving & Greving heeft de keuze uit een geweldige collectie monturen waarbij de exclusieve collectie van Lindberg direct in het oog springt. Met het kenmerkende gebruik van lichtgewicht materialen als glas en titanium zie je jezelf gesierd met prachtige, luxe frames. Naast deze collectie vind je ook monturen van onder andere Etnia Barcelona, Woody’s, Look, Dutz en RayBan en binnenkort kun je ook voor het merk Porsche Design terecht bij de opticien aan de Europaweg. Uiteraard is er dan ook nog de instapcollectie van Greving & Greving en voor de kinderogen zijn er erg leuke montuurtjes te krijgen van bijvoorbeeld Vingino en Dutz. Een bril dragen was nog nooit zo superstoer!


TRAVELBAGS

Ga toch weg! Bij Travelbags vind je alles wat je nodig hebt voor je reis. Van een verre trip naar het buitenland, tot een citytrip met vrienden. Een weekje naar de zon of gewoon een nachtje weg. Je reis start bij Travelbags. Wij hebben de juiste koffer of tas ongeacht de bestemming en helpen je graag met het maken van de juiste productkeuze zodat jij écht kunt genieten van de dingen die er toe doen. Naast onze online webshop zijn wij ook aanwezig in Almelo, Hardenberg en Zwolle. In onze winkels is een ruim assortiment beschikbaar, daarnaast is het ook mogelijk om alle producten van de webshop naar

Travelbags Fortuinstraat 7 (0523) 270 356

• juli 2021

de winkel te laten komen. Ben je op zoek naar een specifiek artikel? Neem dan contact op met de winkel of kom langs! Zien we jou snel aan de Fortuinstraat in Hardenberg?


BRUNA

Een winkel vol met de nieuwste en leukste boeken van dit moment, het grootste assortiment tijdschriften van de omgeving en enorme stapels vakantieboeken voor de jeugd: Bruna Hardenberg is helemaal klaar voor de zomer.

Begin je zomer bij Bruna Hardenberg Bruna heeft er zin in en het personeel helpt je graag bij het uitzoeken van jouw ultieme vakantieleesvoer. Maar er is natuurlijk niet alleen aan de lezers gedacht. Voor de creatievelingen zijn er bullet journals in verschillende printjes, mooie stiften en pennen, kleurboeken, voor zowel volwassenen als kinderen. En heb je juist een cartridge, planner of andere kantoorartikelen nodig? Geen probleem! Het Vechtdal is bij uitstek geschikt om lopend of op de fiets te verkennen. Daarom heeft Bruna een groot assortiment fiets- en wandelkaarten. En ga je naar het buitenland? Kijk dan eens bij de reisboeken en wie weet zit jouw vakantiebestemming er wel tussen!

Bruna Voorstraat 12 (0523) 261 631

Bruna heeft een PostNL-agentschap én een Geldmaat in de winkel. Hulp nodig met de post? Vragen staat vrij: Bruna staat voor je klaar!

Blokker is een begrip in Nederland. Het is dé huishoudwinkel, met een ruim assortiment aan goede en betaalbare artikelen voor het huishouden, speelgoed en tuinmeubelen.

BLOKKER HARDENBERG

Altijd iets bijzonders Blokker Hardenberg voegt iets aan deze formule toe: naast het standaardassortiment verkoopt Blokker Hardenberg woonaccessoires, cadeauartikelen en kleine meubelen. Richard Borneman: “Op deze manier willen we onze klanten iets extra’s bieden. Omdat het aanbod bijna wekelijks aangevuld wordt, heeft het winkelend publiek steeds weer iets nieuws te bekijken in onze winkel.” Richard vindt het leuk om groothandels en beurzen te bezoeken en zo zijn klanten met iets bijzonders én betaalbaars te verrassen. Als je de winkel aan het Oosteinde binnenloopt, hoef je niet lang te zoeken naar de woonaccessoires. Meteen rechts staan de artikelen fraai uitgestald. Veelal in natuurlijke materialen of met een industriële uitstraling. “De mensen waarderen de toevoeging. We zien het aan de klanten die regelmatig terugkomen. We kunnen wel zeggen: Blokker Hardenberg, altijd iets bijzonders!”

#ontdekenbeleefhardenberg

Blokker Oosteinde 7 (0523) 272 407


EP BACK

Genieten zonder zorgen Heb je zojuist een mooie tv gekocht, dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk thuis geïnstalleerd en aangesloten hebben. EP: Back regelt dit voor je. Soms schrikken de vele mogelijkheden van het apparaat en het aantal knoppen op de afstandsbediening af. EP Back heeft een complete bezorgservice. Van het aansluiten en eventueel ophangen van je tv of het inbouwen van je keukenapparatuur tot kleine aanpassingen zoals wateraanvoer en -afvoer verleggen of kleine zaagaanpassingen, EP: Back regelt het allemaal. Zie je op tegen alle snoeren, kabels, afvoeren? De monteurs van EP Back sluiten alles piekfijn aan, nemen de rommel en je oude apparaat mee en zorgen voor een keurige afwikkeling daarvan. EP Back Oosteinde 14 (0523) 263 991

• juli 2021

Ben, bezorger en installateur: “Kijk, wij proberen de klant te ontzorgen. Als wij weggaan, is alles gebruiksklaar en alles opgeruimd en netjes. We komen bij jong en oud; bij de ouderen nemen we vaak wat meer tijd voor een duidelijke uitleg en waar nodig komen we nog een keer terug. Dat wordt gewaardeerd. De waardering zien we terug in een grote groep vaste klanten.” De bezorgservice geldt alleen voor de producten die je in de winkel van EP Back aanschaft, voor de webshop gelden andere regels. Check hiervoor de website www.epback.nl.


SE

IN

PR

ACTUELE ONTWIKKELINGEN IN HET CENTRUM VAN HARDENBERG M

SA

Een schets van de herinrichting van het Badhuisplein.

UG

BR

IA

AL

Theater De Voorveghter

Nieuwe groene inrichting voor Badhuisplein Het Badhuisplein krijgt een nieuwe groene inrichting. Ook wordt het plein verkeersveiliger gemaakt voor de voetgangers, fietsers en automobilisten die elkaar op het plein tegenkomen.

#ontdekenbeleefhardenberg

Het Badhuisplein ligt op een belangrijke plek in het centrum. Naast het theater en het winkelgebied. Het plein zoals het er nu uitziet past niet meer goed in de omgeving. Daarom is een plan gemaakt om het plein opnieuw in te richten.

voorde en de J.H. Prengerlaan wordt een groen verblijfsgebied. Bestaande bomen blijven staan of worden verplaatst. Ook de kenmerkende leilindes houden hun plek op het plein. Het kunstwerk ‘Landbouwbeeld’ krijgt een mooie plek op de hoek van het plein: bij de entree van het theater langs de fietsroute.

Het plein gaat van gevel tot gevel op de schop. Ook de fietsroute vanaf de Amaliabrug langs het theater en de stoep voor het appartementencomplex De Burgh worden aangepakt. Het hele plein krijgt een nieuwe bestrating.

Parkeren blijft mogelijk. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Ook blijven de bestaande routes langs het plein bestaan. Voetgangers, fietsers en auto’s blijven elkaar dus tegenkomen op het plein. Door te kiezen voor verschillende soorten bestrating wordt duidelijk hoe de routes lopen. Door het pleingevoel gaan mensen vanzelf langzamer rijden. Drempels ter hoogte van de kruisingen helpen daarbij.

Er komt straks veel groen op het plein. Het gebied tussen de Vecht-

De werkzaamheden starten waarschijnlijk eind 2021.


Een impressie van De Spinde, vanaf het gemeentehuis gezien.

Vier nieuwe gebouwen op De Spinde De Spinde verandert binnen afzienbare tijd in een aantrekkelijk plein met meerdere functies. De gemeente maakte het plan samen met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel. Met het plan voor De Spinde wordt het centrumgebied compacter gemaakt. De meeste winkels zijn al verhuisd naar een andere plek in het centrum. Het voormalige Rabobankgebouw en de leegstaande winkelpanden worden gesloopt. De Spinde wordt vooral een gebied om te wonen en te werken. Het plan is om vier gebouwen neer te zetten. Daarin komt met name veel ruimte om te wonen. Met zo’n 60 appartementen levert het plan een belangrijke bijdrage aan de vraag naar woningen in Hardenberg. Maar ook is er plek voor commerciële activiteiten. Tegelijk wordt het nieuwe plein een mooi aanloopgebied richting het centrum. Ook aan het veranderende klimaat is gedacht. Op het plein én de daken van de gebouwen komt veel ruimte voor groen. Hiermee wordt ‘hittestress’ tijdens warme periodes voorkomen. Het plein aan De Spinde is straks een aantrekkelijke toegang vanuit de parkeergarage tot het winkelgebied. Aan het plein komt ook een nieuwe ingang richting de parkeergarage.

• juli 2021

Op de plek van het voormalige Rabobankgebouw, tussen De Spinde en de Bruchterweg, komt een stadsvilla met twaalf ruime appartementen. Het tweede gebouw komt op de hoek van de Bruchterweg en de Sallandsestraat. Dit gebouw krijgt net als de andere twee gebouwen meer kenmerken van de stadse bebouwing en bestaat eveneens uit appartementen. Hier is op de begane grond ook ruimte voor commerciële en/of maatschappelijke activiteiten. Vlakbij de

Mulderij en de Spindeflat komt het derde gebouw. In dit blok is ruimte voor twintig appartementen, met op de begane grond ook commerciële en/of maatschappelijke ruimte. Het vierde blok komt op de plek waar nu nog de Scapino gevestigd is. Ook hier is het de bedoeling dat er appartementen verschijnen, maar de invulling is nog niet concreet. Ook willen de partijen het huurcontract met Scapino respecteren. Het ontwerp-bestemmingsplan voor De Spinde ligt deze zomer ter inzage.


ACTUELE ONTWIKKELINGEN IN HET CENTRUM VAN HARDENBERG

Nieuwe skyline voor Hardenberg Onmiskenbaar krijgt Hardenberg een nieuw gezicht. Op verschillende plekken in de stad is de afgelopen jaren hard gewerkt aan nieuwe woningen en appartementen. Het gebied langs de Vecht krijgt de komende tijd nog meer vorm als de nieuwe skyline van Hardenberg. Als een glinsterend lint slingert rivier de Vecht zich rond een groot deel van het centrum van de stad. Daar werd tot een jaar of tien geleden maar weinig mee gedaan. Dat kon en moest anders, daar was iedereen het wel over eens. Met tal van initiatieven, projecten en ontwikkelingen keert Hardenberg het gezicht de laatste jaren steeds meer richting de Vecht. Het meest sprekende voorbeeld daarvan is het Vechtpark. Er valt het hele jaar door van alles

#ontdekenbeleefhardenberg

te genieten en te beleven. Met allerlei mooie en bijzondere vogels, voorbijvarende bootjes en verschillende recreatiemogelijkheden is het rondom het centrum van Hardenberg nooit saai. De uitgelezen plek om de unieke locatie langs de rivier te benutten voor wonen, is het gebied langs de Vecht aan de noordwestelijke kant van het centrum. Dit gebied groeit uit tot het herkenbare gezicht van Hardenberg langs de Vecht. Voor jong en oud is hier plek.

Er wordt gebouwd voor mensen met uiteenlopende financiële mogelijkheden. In diverse projecten waren of zijn er woningen en appartementen beschikbaar voor huurders en kopers in verschillende segmenten. De wijk Marsch-Kruserbrink wordt opnieuw ingericht met nieuwe woningen en appartementen voor zowel huurders als kopers. Vlakbij de plek van het voormalige zwembad De Marsch verscheen al het gelijknamige appartementencomplex. Ook werden de afgelopen jaren de woontorens Mooivechte I en II gebouwd, die beeldbepalend zijn voor het aangezicht van Hardenberg. Daar blijft het echter niet bij, want de gebouwen krijgen gezelschap van nog twee appartementencomplexen. De woontorens Vechthorst I en II krijgen ook een prominente plek in de skyline van Hardenberg. De toekomstige bewoners hebben uitzicht op zowel de stad als het omliggende land. De eerste toren is al in aanbouw. Voor de tweede toren is de verkoop momenteel gaande.


Slotgraven

Slotgraven nadert afronding Aan de rand van het centrum van Hardenberg is de nieuwe, groene woonwijk Slotgraven al voor een groot deel klaar. Inmiddels zijn ook de laatste woningen in de verkoop. De bouw van het complex De Slotwachter werd vorig jaar al afgerond. De bewoners van de negentien

appartementen kregen in de eerste helft van dit jaar hun sleutel. Iets verderop, aan de andere kant van de Karel Doormanlaan ging het voormalige waterschapsgebouw tegen de vlakte. Daar verschenen nog eens tien woningen, verdeeld over een rij van zes en vier twee-onder-één-kap woningen. De verkoop verliep voorspoedig en de bouw

Lees meer in de nieuwe editie van Hallo Hardenberg! In juli verschijnt weer een nieuwe Hallo Hardenberg. In dit magazine lees je over wat er allemaal in het centrum van Hardenberg gebeurt om het centrum nog mooier en sterker te maken. Met aandacht voor de nieuwe inrichting

• juli 2021

is inmiddels in een vergevorderd stadium. Deze zomer nemen de bewoners hun intrek. Ook in het gebied rond De Slotwachter komen twintig woningen. Daarvan staan de eerste tien inmiddels in de verkoop. Mogelijk start de bouw nog dit jaar. Daarmee gaat het groene project langzaam richting de afronding.

van de haven, de plannen voor De Spinde en het Badhuisplein. Je leest ook over nieuwbouw in gebied Slotgraven en het nieuwe parkeerbeleid dat vanaf het najaar in het centrum van Hardenberg geldt. En over de ideeën die er zijn voor nog meer sfeer en beleving op de Markt. Hallo Hardenberg! wordt huis-aan-huis bezorgd in Hardenberg. Je kunt het magazine ook online lezen of ophalen in het centrum. Hoe en waar lees je zodra het magazine uit is op www.hardenberg.nl of op de gemeentepagina Kijk op Hardenberg in De Toren.


VOOR DE

BBQ

BBQ

Rademaker is niet alleen kip- en grillspecialist, maar ook barbecuespecialist. Je vindt er diverse gekruide kipfilets voor op de grill, maar ook de houthakkerssteaks, eigengemaakt barbecueworstjes en spiesen zijn een aanrader. Heb je een bbq-feestje? Bij Rademaker vind je alles voor een complete barbecue, inclusief salades, stokbrood, bestek en een grote gasbarbecue.

Kant-en-klare maaltijden

De kant-en-klare maaltijden van Rademaker doen het ‘s zomers erg goed. De zelfbereide nasi, bami en aardappelschotels zijn vers, lekker en erg makkelijk. Met één van de zelfgemaakte sausen erbij maak je de maaltijd helemaal af. Ook ideaal voor op de camping!

RADEMAKER’S POELIERSBEDRIJF

Voor de snelle zomerse maaltijd Rademaker’s Poeliersbedrijf Admiraal Helfrichstraat 1b (0523) 264 987

Heb je ‘s zomers geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel wat lekkers op tafel? De kipspecialisten van Rademaker’s poeliersbedrijf hebben genoeg ideeën voor een gemakkelijke, maar smaakvolle maaltijd.

Slagerij Veurink wordt niet voor niets De Zaak vol Smaak genoemd. Het assortiment puur ambachtelijke producten is uitgebreid en bijzonder smaakvol. Natuurlijk, vlees en vleeswaren van topkwaliteit staan bovenaan de lijst. Maar daarnaast biedt Veurink nog een hele reeks andere specialiteiten zoals gourmetproducten, maaltijden, grillspecialiteiten, saladeschotels, hapjesschalen, soepen, snacks en…. vlees in blik!

SLAGERIJ VEURINK

De zaak vol Smaak Slagerij Veurink is namelijk één van de weinige slagerijen in Nederland die nog vlees in blik kan leveren en in de regio zelfs de enige. Bij Veurink noemen ze dit bijzondere product met een knipoog ‘VVV’. Vertrouwd, Veilig en Vlug. Het vlees dat wordt ingeblikt komt uiteraard uit eigen productie. Het assortiment ingeblikt vlees bestaat dan ook uit meer dan tien soorten vlees. Vlees in blik is enorm handig op vakantie en op de camping. Mis je wel eens de inspiratie om te bedenken wat je vandaag op tafel gaat zetten, of krijg je eters die je echt iets bijzonders voor wilt zetten? Dan kun je op de Slagerij Veurink website van Veurink jouw hart ophalen Europaweg 25 op de receptenpagina. Dus kook je zelf of (0523) 262 274 haal je liever een kant-en-klaar product op, bij Veurink vind je het allemaal.

#ontdekenbeleefhardenberg

Kip van ‘t spit

Je ruikt het al van ver en het ziet er zo lekker uit… Die kip van het spit kun je bijna niet voorbij lopen. Je haalt de kip warm op, serveert er een aardappeltje bij en een frisse salade; gemakkelijker kan het niet! De poelier, die tegenwoordig naast de Jumbo aan de Admiraal Helfrichstraat te vinden is, heeft dagelijks ook andere gegrilde producten klaar zoals kipkluifjes en spareribs.


VOOR DE

BBQ

ALBERT HEIJN

Wat eten we vanavond? BBQ natuurlijk! Met zomerse temperaturen eten we het liefst buiten. Kolen op de BBQ en genieten maar! Dat barbecueën tegenwoordig veel meer is dan alleen een groot stuk vlees, weten ze bij Albert Heijn als geen ander. Zij hebben dan ook alles in huis voor een geslaagde BBQ. Naast het ruime assortiment vlees, kip en vis wordt ook de vegetarische levensgenieter niet vergeten. Verse groentes, vegetarisch vlees, heerlijke salades en ovenverse stokbroden met lekkere smeersels zorgen ervoor dat iedereen meegeniet. Natuurlijk is je BBQ pas compleet met een koel drankje in de hand.

Albert Heijn Van Wevelinckhovenplein 60 (0523) 260 315

• juli 2021

Ideeën opdoen? Bert, Jesse en Luca laten je graag zien hoe je van jouw BBQ een succes maakt. Eet smakelijk!


VOOR DE

BBQ

SLAGERIJ HOFF

Gegarandeerde kwaliteit Wie denkt aan zomer, denkt aan barbecueën. Heerlijk het vuurtje opstoken en gezellig met vrienden genieten van een smakelijk stukje vlees. Slagerij Hoff levert dat lekkere stukje vlees. Gerard Hoff: “Sinds wij onze eigen slachterij hebben, hebben wij zicht en grip op het hele productieproces. Wij garanderen dan ook dat het vlees dat op je bord terecht komt van de allerbeste kwaliteit is.” Probeer eens een bavette of een brisket van de Blonde d’Aquitaine, het favoriete koeienras van Slager Hoff, en laat je verrassen. Natuurlijk zijn er ook de meer gangbare stukken vlees te verkrijgen. Voor elke prijsklasse wat wils. Wist je dat je voor een volledig verzorgde barbecue bij Slagerij Hoff terecht kunt? Stokbrood, salades, wat je maar wilt. Hoff: “Alleen het drinken, daarvoor moet de klant toch echt bij een andere winkel zijn.”

een eigen app. Daarop zijn alle producten van Slagerij Hoff vanuit je luie stoel te bestellen. Het mooie van de app: je ziet wat je bestelt! “Voor ons ook handig. De bestelling belandt rechtstreeks in ons nieuwe systeem. Dat scheelt ons een paar stappen in het bestelproces waardoor we nog sneller kunnen leveren”, vertelt de slager enthousiast. De app is gratis te downloaden in de Playstore of AppStore.

Bestel via de app

Wil je liever persoonlijk contact? De medewerkers van slagerij Hoff staan in de winkel uiteraard gewoon voor je klaar! Tot ziens!

Dat bestellen gaat tegenwoordig nog handiger, want Slagerij Hoff heeft

“Ons lekkere barbecue vlees bestel je heel gemakkelijk via de Slagerij Hoff app!”

Slagerij Hoff Adm. Helfrichstraat 121 (0523) 265 700

#ontdekenbeleefhardenberg


VOOR DE

BBQ

GALL&GALL

Een goede barbecue begint met een welkomstdrankje Het barbecueseizoen is weer begonnen. Je hebt met zorg je ingredienten voor op en naast het vuur geselecteerd. Vergeet niet aandacht te schenken aan wat je je gasten te drinken voorzet. Voor iets bijzonders én goed advies ga je naar Gall & Gall. “Drinken doen we niet alleen om de dorst te lessen, een goed gekozen wijn kan de smaak van vlees, vis of salade laten excelleren”, zegt Dennis. “Bij de barbecue is bijvoorbeeld de Mucho Más erg lekker. Deze wijn heeft de smaak van zwarte kersen, bramen, specerijen, zijdezachte tannines en een lange afdronk. Nu ook verkrijgbaar in handige bag in box. Na opening drie maanden houdbaar!” Een rosé is natuurlijk onmisbaar bij de barbecue. Hoe lichter, hoe smakelijker. Een ‘vette’, witte wijn is heer-

Gall&Gall Van Wevelinckhovenplein 56 (0523) 261 724

• juli 2021

lijk bij de vis en een Sauvignon Blanc bij de salade. Voor de broodnodige afwisseling heeft Gall & Gall een ruim assortiment speciaalbieren. Vooral het IPA-bier is populair. Toen de Engelsen naar India voeren, stopten ze meer hop in het bier dat ze meenamen. Zo bleef het langer houdbaar. Geen trek in alcohol? Er is steeds meer keuze en kwaliteit in de alcoholvrije drankjes. Voor het beste advies ga je naar Gall & Gall!

SEX ON THE BEACH Doe ‘es gek en probeer eens wat anders. Een sex on the beach cocktail! Dit zijn de benodigdheden voor één cocktail. Kies je favoriete wodka en mixen maar! 30 ml wodka 15 ml peachtree likeur 60 ml sinaasappelsap 45 ml cranberrysap


FOOTPRINTS

Footprints verkoopt mobiliteit Footprints is meer dan een gewone schoenenwinkel. Ja, er worden goede schoenen verkocht, maar in de zaak is ook een schat aan kennis aanwezig als het gaat om onze voeten! Sinds september 2020 is Harry Klunder eigenaar van Footprints. Hij heeft jarenlange ervaring als schoenmaker/ schoenhersteller, weet daarnaast het nodige van orthopedische aanpassingen en is podoloog. Kortom, een deskundige op het gebied van voeten en schoenen. Harry: ”Mijn visie is dat bewegen bijdraagt aan de gezondheid van de mens. Lopen is daarbij een essentieel onderdeel. Ik wil mijn steentje daarin bijdragen met alle kennis en kunde die ik heb.” Als je de gezellige winkel binnenkomt, valt het niet zo op, maar achter in de winkel is de praktijkruimte waar Harry in de hoedanigheid van

Footprints Oosteinde 26 (0523) 265 231

#ontdekenbeleefhardenberg

podoloog aanvullend onderzoek van de voet doet. Dit onderzoek is op afspraak. Het is ook de praktijk van de pedicure. Daarnaast heeft Harry een werkplaats waar de orthopedische aanpassingen van de schoenen uitgevoerd worden. Harry wil met Footprints een open karakter uitdragen: “De zaak ziet er nu uit zoals ik dat jarenlang voor ogen heb gezien. Ik zou graag willen dat naast de gewone winkelactiviteiten, mensen bij ons binnen komen lopen. Ik kan dan met een groep mensen gaan wandelen en hen helpen met adviezen over houding en techniek. Dat maakt het plaatje compleet.”


JUMBO

Ontdek het gemak van thuisbezorgen Hoe krijg je meer tijd voor je welverdiende vakantie? Nou, door je boodschappen te laten bezorgen door Jumbo. Verblijf je tijdelijk op één van de mooie campings of vakantieparken in Hardenberg? Geen enkel probleem, want ook daar worden de boodschappen bezorgd.

Jumbo Admiraal Helfrichstraat 1 (0523) 258 160

• juli 2021

De bezorgers van Jumbo staan voor je klaar! Of je dus je boodschappen bestelt vanaf een luxe stoel of een tentkruk, Jumbo staat altijd voor je klaar met het grootste assortiment voor een lage prijs. Jumbo verwelkomt jou van harte om op www.jumbo.com je boodschappen te bestellen. Vervolgens kies je om de boodschappen op een Pick Up Point af te halen of om ze thuis te laten bezorgen. Je kiest zelf het moment dat jou het beste uitkomt en dan brengt Jumbo alle producten tot aan de deur. Dat scheelt je een hoop gesjouw! Te veel besteld of iets vergeten? Tot een dag voor levering kan de bestelling worden gewijzigd.


SPECSAVERS

Iedereen een zonnebril Zonnebrillen zijn natuurlijk geweldige modeaccessoires, maar nog belangrijker: zonnebrillen zijn uitermate belangrijk als het gaat om het welzijn van het oog. Jeroen Koopmans van Specsavers Hardenberg: ”Zonnebrillen houden de ultraviolete stralen van de zon tegen. Deze stralen zijn schadelijk voor je oog. Een zonnebril beschermt de ogen ook tegen pijnlijke zonnebrand. De zonnebril beschermt niet alleen de ogen tegen de zon, maar ook de huid rond de ogen.

Ruime variatie brilglazen

Specsavers Oosteinde 14A (0523) 273 848

#ontdekenbeleefhardenberg

Zoveel mensen, zoveel smaken. Naast een grote keus aan monturen is er ook een ruime variatie glazen. Er zijn brillen met meekleurende glazen, er zijn getinte glazen en glazen die al donker zijn van zichzelf. Ook is er gepolariseerd glas. Dat haalt bijvoor-

beeld de schittering weg van water en sneeuw. Het creërt een prachtig rustig beeld voor de ogen. “Een Uv-filter is ook verkrijgbaar voor de gewone bril. Makkelijk voor iedereen, maar ideaal voor kinderen met een gewone bril. Zij spelen het meest buiten”, zegt Jeroen.

BRILLENTRENDS 2021 Specsavers beschikt over een uitgebreide collectie. Voor elk wat wils. Of wat wilds. De brillentrends van 2021 weerspiegelen de populairste monturen door de jaren heen. Je ziet veel invloeden uit de jaren ‘70, ‘80, ‘90 en ‘00. De brillenmode van vroeger is in een nieuw jasje gestoken. Van pastelkleurige monturen tot metalen materialen. En van sportieve brillen tot aan grote, cat-eye monturen voor een opvallende look. See you…


LIVERA

Niet alleen de zon, maar ook Livera verwelkomt jou deze zomer van harte. Ja jou, prachtige vrouw die je bent. Samen met ambassadeur Miljuschka Witzenhausen laat Livera met hun Reveal Beauty strategie zien dat vrouwen zichzelf mogen zijn, ongeacht hoe ze eruit zien en zonder zich te laten leiden door de perfecte plaatjes. Een eerlijk beeld scheppen van de Nederlandse vrouw.

Hallo heerlijke zomer! Of je nu een bikini, een stijlvol badpak of prachtige tankini zoekt, bij Livera straal je deze zomer in de leukste beachwear. Superleuk zijn de mix-en-match bikini’s, want tenslotte bepaal jij zelf hoe je eruit ziet toch? Je kiest zelf welk soort broekje en topje je wilt dragen. Liever een comfortabele lingerieset, fijne nachtmode of loungewear? Je vindt al jouw zomerfavorieten bij Livera.

Livera Peddemors Voorstraat 20 (0523) 261 835

Ergens binnenstappen en je meteen thuis voelen. Dat is wat je ervaart als je bij Karin & Jan Oussoren over de drempel stapt. Omringd door comfortabele matrassen, zachte dekbedden en dito kussens verlang je bijna direct naar die o-zo belangrijke nachtrust…

HET LINNENHUYS

Slaap lekker… Houd je hoofd koel

Hoe dol we ook zijn op warme zomers en zwoele nachten, lekker slapen kan met die hoge temperaturen een uitdaging zijn. “Veel mensen denken bij die klamme zomernachten vooral aan een ventilator of airco. Terwijl je met het juiste dekbed en hoofdkussen, gemaakt van natuurlijke materialen, ook een heel stuk koeler de nacht doorkomt,” weet Karin.

Relaxmodus

Lekker relaxed slapen geldt niet alleen voor de slaapkamer thuis overigens. “Wat dacht je van de vakantie, dan wil je toch optimaal uitrusten? Daarom voorzien we jouw caravan of camper ook graag van een perfect op maat én op jou afgestemde matras of topper.” Karin en Jan willen niets liever dan het beste uit ieders nachtrust halen en daarvoor komen ze dan ook graag bij je thuis. Samen zoeken naar oplossingen, zodat je zeker weet dat waar jij ’s nachts op ligt, perfect bij jou past. Slaap lekker!

• juli 2021

Het Linnenhuys Fortuinstraat 6 (0523) 852 600


TOF! WONEN

Maak je huis weer Tof! Tof! Is een sfeervolle woon- en interieurwinkel met een ruime keus aan meubels, interieuraccessoires, planten en potten, mooie hebbedingen en leuke cadeaus. Hier kun je terecht om je huis er weer tof uit te laten zien. De winkel straalt gezelligheid en karakter uit, die je terugziet in de uitgebreide woon & designcollecties zoals die van PTMD, Dutz en Silk-ka.

TOF! Wonen Europaweg 21 (0523) 271 400

#ontdekenbeleefhardenberg

Regelmatig wordt de winkel veranderd en komen er nieuwe items binnen. Een reden om regelmatig even binnen te lopen. Ook kun je bij Tof! terecht voor deskundig advies op het gebied van wonen, interieur en planten. Wil je graag advies thuis? Dat kan, de experts van Tof! komen graag naar je toe. Ook als het gaat om je bedrijf, je winkel of kantoor. Zij creëren graag een prettige sfeer binnen en buitenshuis, die zorgt voor de juiste ontspanning.

Tof! neemt je graag mee in de wereld van groen, wonen, buitenleven en (stads)tuinieren…


TOSCANA

Dé ijssalon en chocolaterie van Hardenberg! Een bezoekje aan ijssalon Toscana is niet alleen lekker, maar ook gewoon gezellig. Binnen lachen zestig kleuren en smaken je toe, de ijssalon heeft namelijk de ruimste keuze schepijs in de regio. Toscana heeft meer zomerse lekkernijen. Zo kun je van elke smaak schepijs een milkshakevariant bestellen. Ken jij een plek waar je zoveel soorten milkshakes kunt bestellen? Voor de liefhebber is er softijs met verschillende garneringen en sauzen én er zijn lekkere ijskoffies. Samen genieten? Ga dan voor een ijstaart in jouw favoriete smaak.

Chocola

Zoveel keuze er is in ijs, is er ook in chocolade. ‘s Zomers heb je bij Toscana keuze uit vijftig tot zestig soorten heerlijke bonbons. In de herfst en winter zijn er wel meer dan honderd! Ook vind je er allerlei leuke cadeautjes van chocola. Kun je niet kiezen? Met een cadeaupas zit je altijd goed.

IJs en chocola voor iedereen!

Toscana IJssalon Hardenberg Bruchterweg 9 (0523) 261 373

• juli 2021

“Heb je een allergie of intolerantie waardoor genieten van een ijsje of bonbon niet vanzelfsprekend is? Wij hebben verschillende soorten lactose- en glutenvrij ijs én hoorntjes. Ook hebben we hazelnoot, yoghurt, aardbei en citroenijs voor diabetici. Liever chocola? Bij Toscana vind je ook gluten-, lactose- en suikervrije bonbons!”

OP HET TERRAS Of je nu een schepijsje neemt of even de tijd neemt voor een latte of cappuccino; op het ruime terras van Toscana zit je altijd goed. Hier kun je genieten van een smakelijke ijscoupe, koffie met een heerlijke donut, die in vijftien varianten verkrijgbaar is, of van een lekkere ijskoffie.

Bestel online op www.toscanahardenberg.nl en haal je bestelling af op jouw gewenste tijdstip!


Dit is de

TUUNTE

De Markt

Trendy, cool en zeker eigentijds! Even snuffelen in de etalage bij Tuunte verveelt nooit, want om de haverklap wordt deze volledig aangepast. Ook de tafel bij binnenkomst ziet er elke keer weer anders uit. Tuunte heeft hippe kleding voor jong en oud, en voor een betaalbare prijs!

Etalage slenteren De overzichtelijk markt in Hardenberg is al jaren de plek voor je verse boodschappen, gezellige terrasjes en om langs diverse etalages te slenteren. Wip ook gerust even binnen voor de nieuwste mode, een goed boek of de leukste woonaccessoires. Benieuwd geworden? We geven je alvast een inkijkje in de etalages van de markt van Hardenberg.

SNS BANK Eind vorig jaar verhuisde SNS naar de mooie plek op de Markt. SNS vindt dat bankieren anders kan. Makkelijker, persoonlijker en altijd in jouw belang. Ze willen ervoor zorgen dat iedereen zich financieel onbezorgder voelt. In de winkels en online helpen ze je graag.

TAKKO FASHION Nu het eindelijk écht zomer is in Nederland kan je kledingkast vast een boost aan zomerkleding gebruiken. Takko Fashion heeft kleding voor de hele familie. Modieus-geraffineerd, basic-chique of sportief casual. Stap gerust eens naar binnen en laat je verrassen.

ACTION Kleine prijzen, grote glimlach

Op de nieuwe plek aan de markt is het budgetwarenhuis Action gevestigd, met betaalbare, alledaagse en verrassende producten.

XENOS De zomer is begonnen, en hoe! Bij Xenos shop je heel veel spullen om je hoofd koel te houden. TIP: Met de leukste inflatables van Xenos ben je helemaal klaar voor een dagje uit. De keuze is reuze in het aanbod kleurrijke opblaasfiguren in gekke vormen en thema’s.

FRIETHUYS Ambachtelijke friet met passie bereid

Bij het Friethuys Hardenberg staat alles is het teken van ambacht. Een top gebakken frietje met een goed gesneden aardappel, authentieke uitstraling én vol smaak. Ook de kroket en frikandel zijn zelfgemaakt. Je proeft het verschil!

G&W GEZONDHEIDSWINKEL

SHOEBY

Bij Gezondheidswinkel Bio Kruid kun je terecht voor homeopathische producten, vatamines, natuurlijk cosmetica, natuurlijke haarverf, kruiden, glutenvrije voeding, glutenvrije diepvriesproducten, biologische voeding en drogisterijartikelen.

Shoeby doet er alles aan om je meer dan 100% tevreden te stellen. Bij Shoeby staat er altijd een personal shopper voor je klaar. In Hardenberg is er voor de kleintjes zelfs een leuke kinderhoek! Heb je de tijd? Dan krijg je ook nog een goede kop koffie of thee.

#ontdekenbeleefhardenberg


BOEKHANDEL HEIJINK Deze zomer lekker met een boek in de tuin of op vakantie, lekker in de zon. Iedereen houdt wel van zo’n momentje voor jezelf. Het liefst buiten, als het even kan. Heijink is al een begrip in Hardenberg sinds 1965. Of het nou gaat om streekboeken, romans, literatuur of thrillers, voor elk wat wils!

Lekker op het terras Weekmarkt - lekker vers De terrasjes op de markt zijn gezellig! Je kunt er heerlijk ongegeneerd mensen kijken en er is altijd wel dynamiek op de markt!

Iedere maandagochtend kun je op de weekmarkt van Hardenberg terecht voor al je verse boodschappen en andere inkopen. Van verse groente en fruit tot stoffen, fournituren en kleding. Geniet van de relaxte sfeer en samenlijke producten. De markt is er van 08.00 - 13.00 uur.

WIBRA Altijd raak! Je kunt bij Wibra lekker en ongedwongen rondneuzen en kiezen uit een verrassend en uitgebreid assortiment. Ze hebben onder meer dames, heren en kindermode, de Dasty schoonmaaklijn, babykleding en vast goodies, zoals basic stretch T-shirts, ondergoed en textiel.

AMI KAPPERS Zeewater, zon, chloor...je haar heeft het in de zomer niet makkelijk. Ami weet er wel raad mee! Al bijna 50 jaar staat Ami Kappers voor goed en inspirerend haaradvies. De vakvrouwen en mannen luisteren naar je en samen bepalen jullie de coupe die echt bij je past!

• juli 2021

Lekker dichtbij parkeren In Hardenberg parkeer je altijd dichtbij. Wanneer je je auto parkeert op de Gedempte Haven of het Van Wevelinckhovenplein zijn de winkels aan de Markt binnen handbereik.


HORECA

IJskoud de lekkerste Zeg je koffie, dan zeg je HEMA. Zeg je ijskoffie, dan zeg je zéker HEMA. Naast de standaard en speciale ijskoffies hebben ze bij HEMA nu twee klassiekers gecombineerd tot een wel heel bijzondere ijskoffie. IJskoffie en tompouce. Tompouce-ijskoffie. Of Tompijskoffie. Hoe je het ook wilt noemen, het wordt ijskoud genieten bij HEMA Hardenberg deze zomer!

HEMA

Kopje koffie in de zon, echt HEMA Je kunt er niet omheen, het ruime terras midden in het centrum van Hardenberg. Het enige echte HEMA terras. Dit is de perfecte plek om je dag lekker te beginnen of om even op adem te komen tijdens het shoppen. Kies je voor een plekje in de zon of liever in de schaduw onder de talrijke bomen, waar je ook zit: op dit gezellige terras is het zien en gezien worden. Voor je neerstrijkt loop je natuurlijk eerst naar binnen naar de HEMA horeca, waar de vitrine boordevol lekkers je al toe lacht. Kopje koffie met een overheerlijke HEMA tompouce? Lekker lunchen met een vers gemaakt broodje? Of genieten van een verfrissende ijscoupe? De medewerkers van HEMA Hardenberg zorgen ervoor dat je niets tekort komt.

Hema Hardenberg Voorstraat 9-11 (0523) 262 513

#ontdekenbeleefhardenberg


HORECA

BRASSERIE DE MARKT

Alles wat het leven leuk maakt Een verfrissend drankje op het terras, een lichte lunch of een uitgebreid diner. Alles even vers en smakelijk. Tel daar de gezellige ambiance, gemoedelijke sfeer en de vriendelijke bediening bij op en je weet dat je goed zit bij De Markt. Gastheerschap, kennis, ervaring en liefde voor het vak, dat is waar Brasserie de Markt voor staat. Of je nu komt om wat te vieren, bij te praten of gewoon om elkaar te ontmoeten; als je terugkijkt op jouw bezoek aan de Markt wil je gewoon zeggen: ‘Ik heb écht heerlijk gezeten!’

Brasserie De Markt Markt 15 (0523) 261 974

• juli 2021


HORECA

Je kent het wel, ben je lekker aan het winkelen, krijg je opeens trek. Fijn, dat er dan een Subway in de buurt is. Daar bestel je je favoriete broodje. Altijd lekker want je stelt het namelijk samen zoals jij dat wilt. Of neem eens iets heel anders, verras jezelf en verbreed je smaak. Ingrediënten voeg je zelf toe of laat je weg.

SUBWAY

Het personeel van Subway doet graag een stapje extra voor jou. Ken je het concept van Subway nog niet, dan leggen ze het graag nog een keer aan je uit: bouw je eigen sandwich met je favoriete broodje, beleg, salade en saus. Natuurlijk zijn er ook standaardbroodjes.

Bouw je eigen broodje!

Subway verkoopt daarnaast wraps, salades en gebakjes zoals koeken, donuts en nog vele andere varianten. Zin in een broodje, maar geen zin om van de bank af te komen? Dan bestel je je broodjes toch gewoon online! (Let op, dit geldt niet voor elke postcode in Hardenberg.) Binnen drie kwartier staan de bezorgers van de Subway voor je deur. Eet smakelijk!

Subway Voorstraat 18A (0523) 745 000

DE LANGE MUUR

HORECA

“Gastvrijheid zit in onze genen” Chinees Indisch restaurant De Lange Muur is sinds 2000 een begrip in Hardenberg. Niet alleen kun je in het restaurant genieten van de Oosterse keuken, er is ook een afhaalservice. Populair is het buffet, waar je voor een vaste prijs kunt kennismaken met het totale aanbod en de kookkunst van de kok. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Jiahui Liu: “Als gastheer of gastvrouw zullen wij alles in het werk stellen om de gasten het naar de zin te maken. Diezelfde houding vind je terug in China. Als daar iemand een feest geeft, nodigt hij iedereen uit, betaalt alles en zorgt ervoor dat iedereen het naar de zin heeft.” Omdat het buffet zo populair is, heeft het een centrale plek in het restaurant gekregen. Jiahui Liu: “Daarvoor moest er een verbouwing in het restaurant plaatsvinden. We zijn trots op het resultaat! We hopen dat de mensen binnenkort komen kijken hoe het geworden is. En lekker komen eten!”

#ontdekenbeleefhardenberg

Chin. Ind. Rest. Restaurant De Lange Muur Oosteinde 4 (0523) 262 907


STADSHERBERG ONS HUIS

Stadsherberg Ons Huis is een gemoedelijk familierestaurant waar iedereen welkom is. Bij Ons Huis kun je genieten van een lekkere kop koffie, een uitgebreide lunch of een smaakvol diner. Dit alles wordt geserveerd door één van de uitzonderlijke teamleden. Ons Huis is naast restaurant ook een leer/werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Juist dit bijzondere team laat je zien dat elk mens van waarde is en zijn talenten heeft. Het restaurant middenin de binnenstad is een prettige plek voor een culinaire stop, maar ook het terras in de prachtige stadstuin aan de achterzijde van de stadsherberg is de moeite waard!

AMIRI

HORECA

Een plek waar iedereen welkom is

Aanschuifmaaltijd

Voor mensen die sociale contacten hebben gemist, is Stadsherberg Ons Huis weer gestart met de wekelijkse aanschuifmaaltijd. Elke woensdagavond staat in het teken van ontmoeten. Belangstellenden kunnen met elkaar een maaltijd nuttigen, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de anderhalve meter regel. Een aanschuifmaaltijd kost 7,50 euro en wordt geserveerd om half zes. Graag tijdig reserveren!

Stadsherberg Ons Huis Fortuinstraat 5 (0523) 260 813

Hè lekker, vakantie! Alle tijd om op je mobiel door te brengen. Appen, social media checken… en ineens ligt hij op de grond. Beeldscherm naar beneden natuurlijk. Wat nu?

Eerste Hulp Bij Telefoon Gevallen Met twee reparateurs en een grote hoeveelheid onderdelen in huis, repareert Amiri vrijwel direct je mobiel of tablet. Een nieuw beeldscherm bijvoorbeeld, die zit met een uurtje weer op je mobiel. Dat uurtje zonder overleef je nog net! Je ontvangt altijd 6 maanden garantie en achteraf ontvang je de factuur. Blijkt de reparatie vergoed te worden door de verzekeraar? Dan helpt Amiri je hier graag mee.

• juli 2021

Groene telefoon

Geld besparen en het milieu een beetje ontzien? Dan kies je voor de refurbished iPhone toestellen van Amiri Telecom. Deze iPhones zijn bij Amiri altijd van 2 jaar garantie voorzien. Refurbishment is een relatief nieuw concept dat snel aan populariteit wint. Wat het is? Het zijn producten, in dit geval iPhones en iPads, die eerder zijn gebruikt en die dankzij een grondige opknapbeurt van de experts van Amiri weer als nieuw zijn. Je kan de refurbished iPhones in de winkel of online bestellen op reparatiecenter.nl

Amiri Lage Doelen 1b (0523) 260 016


HORECA

Lunch

De Koffiepot staat bekend om zijn heerlijke lunchspecials, luxe tosti’s en de goed gevulde sandwiches, waarbij het winnende broodje Feel de Veal nog altijd het meest verkochte broodje is. Er is zoveel keuze dat je het niet bij één bezoek kunt laten. Daar heeft De Koffiepot iets op gevonden. Kun je geen keuze maken? Bestel Broodje Keuzestress en je krijgt drie broodjes van de kaart in een kleine variant. Slim toch?

DE KOFFIEPOT

Tijd voor iets lekkers! De Koffiepot, wie kent het niet? De sfeervolle lunchroom middenin het centrum van Hardenberg kun je niet missen wanneer je een bezoek brengt aan de stad. Het grote terras nodigt uit tot een culinaire stop, want vanachter je kopje koffie heb je altijd wat te kijken. Heaters zorgen ervoor dat je ook op mindere dagen nog lekker buiten kunt zitten. Als je eenmaal zit, word je verleid door een kaart vol met lekkers. Ga jij voor een gezonde ontbijtsmoothie, een romig softijsje of kiezen jullie een sharing platter met zomers biertje? Waar je ook zin in hebt, het is altijd tijd voor De Koffiepot!

Ontbijt

De Koffiepot Oosteinde 8 (0523) 261 080

#ontdekenbeleefhardenberg

Begin je dag goed met een lekker ontbijt buiten de deur. Van negen tot half elf kun je bij de Koffiepot komen ontbijten. Wat je krijgt? Koffie of thee en daarnaast de keuze uit verse jus d’orange, melk of karnemelk. Een gekookt ei, divers beleg, krentenbol, croissant en desembroodje. Ga je voor luxe? Tegen een meerprijs kun je het ontbijt uitbreiden met heerlijke verwennerijen als een wentelteefje, roerei, gerookte zalm of een schaaltje boerenyoghurt.

“In de maanden juli en augustus zijn wij langer open!”

High tea

De Koffiepot staat bekend om de high-tea en die is elk seizoen weer anders. Deze zomer start je jullie high-tea met een frisse salade. Niet lang daarna zal jullie etagère vol zoete en hartige lekkernijen worden gebracht. Wat een heerlijke verrassing! Je drinkt onbeperkt thee in allerlei zomerse smaken, met als extratje verse ice-tea om de dorst te lessen. High-tea is mogelijk tot 12.00 uur en vanaf 14.00 uur. Graag reserveren.


HORECA

BLIJ

Voor een blije ervaring! Nog even en dan bestaat Blij alweer vijf jaar! In 2017 is de lunchroom aan de Markt geopend. Blij groeide vanuit het idee om Hardenberg een nieuwe en trendy koffiezaak te bieden. Een plek waar goede koffie, lekkere broodjes en originele flammkuchen samenkomen. Elke maandag tot en met zaterdag heet het personeel van Blij je welkom in het moderne en ruime restaurant. Bij mooi weer kun je natuurlijk ook terecht op het grote en sfeervolle terras. Met een goede sfeer en mooie producten wil het personeel elke gast een blije ervaring bieden!

Donderdagavond maaltijden

Flammkuchen

Heb je iets te vieren? Bij Blij kun je ook terecht voor feestjes, partijen of arrangementen.

BLIJ! Markt 1 (0523) 225 311

• juli 2021

GIN TONICS

“Gin tonic is de meest populaire cocktail aller tijden. Je kan eindeloos variëren. Wij hebben vijf favorieten uitgekozen, die jij bij ons kan komen proeven!”

Blij begon met vier, maar het aantal is inmiddels verdrievoudigd. Je kunt bij Blij kiezen uit maar liefst 14 verschillende flammkuchen. Flammkuchen worden gebakken in een hete steenoven. Dit maakt de flinterdunne bodem bijzonder krokant en lekker. Ideaal als lunch, maar ook heerlijk bij de borrel!

Elke week heeft Blij op donderdagavond vanaf 17.00 uur twee maaltijden. Deze kun je afhalen of gezellig bij Blij aan de markt opeten. Nieuwsgierig wat er op het menu staat? Kijk op Facebook voor het maandmenu.

Huisgemaakte appeltaart

De huisgemaakte appeltaart is de klassieker van Blij en favoriet bij veel gasten. Ruik jij de geur van verse appeltaart al?


DOS PIMIENTOS

HORECA

Ontdek de Mexicaanse keuken! TIP Ontdek onze specialiteit: Krokante kip met salsa macha. Een saus gemaakt op basis van pepers en pinda.

Temperamentvol met een flinke scheut gastvrijheid, dat is Dos Pimientos. Het stijlvolle Mexicaanse restaurant neemt je mee in de wereld van tortilla’s, nacho’s en cocktails. Geniet van de heerlijke authentieke Mexicaanse gerechten in het sfeervolle restaurant of op het terras. Hasta pronto! Op zaterdag en zondag kun je vanaf 12 uur terecht bij Dos Pimientos voor een verrassende Mexicaanse lunch. Proef bijvoorbeeld de quesadilla, de Mexicaanse tosti. Ook de salades zijn het proberen waard! Wil je liever thuis genieten van een heerlijke Mexicaanse maaltijd? Ook dat kan, door gebruik te maken van onze take away!

CUCINA39

HORECA

Italiaans voor jong en oud Cucina39 serveert authentieke Italiaanse gerechten in een modern en sfeervol restaurant. Je kunt genieten van heerlijke vleesen visgerechten, pasta, pizza en vegetarische gerechten. Uiteraard worden er lekkere Italiaanse wijnen geschonken. Cucina39 houdt van sfeer, gezelligheid en vriendelijkheid en is een fijne plek voor jong en oud. Voor de kinderen is er een speciale kinderspeelhoek en een kindermenu.

Cucina39 Voorstraat 39 (0523) 680 650

#ontdekenbeleefhardenberg

Dos Pimientos Oosteinde 20 (0523) 225 333


HORECA

BAKKER BART

Altijd lekker vers! Aan de Markt vind je Bakker Bart, de bakker met net dat beetje extra. Terwijl ’s ochtends de heerlijk geurende broden al klaar liggen om voor jou te worden gesneden, worden in de oven de lekkerste snacks en broodjes gebakken. Warm of koud, hartig of zoet; het assortiment is ruim en altijd lekker vers!

Ontbijtdeal Broodje kaas, croissant jam, verse jus en koffie/thee.

Op het zonnige terras is het goed uit te houden. Bestel een kop koffie of belegd broodje en geniet van de gezellige drukte op de Markt. Vergeet niet dat je je thee- of koffiekopje gratis een keer kunt laten bijvullen!

Koffiedeal

Wil je voordelig genieten? Kies uit één van de drie deals.

Lunchdeal Een broodje, beleg en een drankje naar keuze.

Bakker Bart Markt 51 (0523) 216 116

• juli 2021

Kopje koffie met gebak naar keuze.


HORECA

Bier van de tap en meer “Of je nu kiest voor een vers getapt biertje of een speciale variant van de bierkaart met bijna 100 verschillende biertjes, wij zorgen voor een heerlijke setting en ontvangen je graag. Dus kies en proeven maar!”

GRAND CAFÉ DEN HERDENBERGHER

Een heerlijke zomer!

Het team van Den Herdenbergher is erg blij dat zij weer gasten mag ontvangen in het gezellige grand café en op het ruime gerestylde terras. Dat wordt weer heerlijk koffiedrinken met wat lekkers erbij. Of laat je verrassen door de uitgebreide lunchkaart met het ‘Mix & Match’ concept! De keukenbrigade heeft een nieuwe dinerkaart gemaakt. Je kunt genieten van mooie, zomerse gerechten met een speciale twist. Stuk voor stuk specialiteiten die een plekje veroverd hebben op de nieuwe zomerkaart. Want wat dacht je van de huisgerookte eend met een frisse salade van groene asperges en een zoete frambozendressing? De keukenbrigade heeft een eigen rookoven waar dagelijks de

lekkerste creaties uit worden getoverd. En kun je niet kiezen uit al die lekkere gerechten op de kaart? Kies dan voor een speciale proeverij van verschillende structuren en smaken. Om je vingers bij af te likken! Uiteraard denkt Den Herdenbergher aan de kleinste gasten en is er ook wat lekkers voor hen verkrijgbaar. Schuif gezellig aan en geniet dagelijks van een heerlijk diner op het terras of binnen in het sfeervolle grand café!

Bekijk alvast de hele zomerkaart op www.denherdenbergher.nl Grand Café Den Herdenbergher Oosteinde 32 0523 - 261 604

#ontdekenbeleefhardenberg

ALLES IN HUIS Den Herdenbergher is de plek waar mensen zich verzamelen om te genieten van eten, lekkere drankjes en goede muziek. Bij Den Herdenbergher ben je altijd thuis en altijd welkom. Op naar een heerlijke zomer! Voor zomerse ingrediënten en een enthousiast team wordt gezorgd. Zorg jij voor een leuk gezelschap? Hopelijk tot snel!

Zomeractiviteiten

“Naast al die gezelligheid op het terras en in het café en restaurant zijn er allerlei leuke plannen voor de zomer. Volg ons op Facebook en Instagram en zie als eerste wat er georganiseerd wordt. Zit jij al op het puntje van jouw stoel? We beloven dat het weer een muzikale zomer wordt…”


Verscholen tussen het groen en eeuwenoude bomen wacht je een warm welkom als je over de drempel van de Rheezerbelten stapt.

DE RHEEZERBELTEN

HORECA

Genieten in Rheeze Geniet van een kopje koffie op het ruime terras, smul van een ambachtelijk gebakken pannenkoek of laat je culinair verwennen in de Rheezer Bistro door chefkok Nick van Swaal en zijn brigade. Anders dan de naam doet vermoeden, geniet je van meer dan alleen een pannenkoek in het pannenkoekenrestaurant. Je vindt hier ook een uitgebreide plate- en lunchkaart en verschillende menu’s. Voor de jongste gasten is er natuurlijk ook volop keuze en kunnen ze naar hartenlust spelen in de leuke speeltuin.

TIP De Rheezerbelten en De Gloepe zijn startpunten van Kinderfietsroute Joggem (15 km). Tijdens de leuke fietsroute rondom RheezeDiffelen houden de quizvragen je scherp. Heb je alle vragen goed? Dan kraak je de code en er wacht daar een kleine attentie.

DE GLOEPE

De Rheezer Bistro, met zijn geheel eigen stijl, heeft een frisse metamorfose ondergaan zodat de met liefde bereide gerechten nóg beter tot hun recht komen. Op het sfeervolle, door groen omgeven loungeterras proef je de zomer volop. Voor leuke activiteiten zoals midgetgolf, fietstocht Joggem, wandeltocht Knof de Pad en prachtige wandel- en fietstochten is De Rheezerbelten het perfecte startpunt, tussenstop of eindbestemming. Voel je welkom en laat je verrassen door al het goeds wat De Rheezerbelten je te bieden heeft.

Restaurant De Rheezerbelten Grote Beltenweg 1b (0523) 270 012

ggem

www.visithardenberg.nl/jo

In het prachtige Diffelen staat Hotel Restaurant De Gloepe. Een perfecte plek om een stop te maken tijdens je fietstocht of om jezelf eens lekker culinair te verwennen.

De hele week welkom!

Hotel Restaurant De Gloepe Rheezerweg 84a (0523) 251 231

• juli 2021

HORECA

“Je zult bij ons nooit voor een dichte deur komen te staan”, zegt eigenaar Wilbert. “De Gloepe is zeven dagen per week geopend van negen uur ’s ochtends tot ’s avonds laat.” Van koffie met gebak, een uitgebreide lunch, een high tea of wine tot een volledig verzorgd diner: de keuze is aan jou. Geniet van de gezellige binnenplaats of eet in het authentieke boerderijgedeelte. De sfeer is er fantastisch. Voor de kinderen zijn er de beroemde pannenkoeken van de Gloepe. Vind je het lastig om daarop te wachten? Dan ga je toch lekker op het springkussen! Allemaal verzadigd? Rij er dan maar weer wat calorieën af op de fiets-kinder-route. Start en finish bij het restaurant en vol verrassingen!


HORECA

GRAND CAFÉ DE TROUBADOUR

Klaar voor de toekomst Gelukkig weten de gasten de Troubadour weer te vinden na een rampzalig jaar voor de horeca en draait het restaurant aan de Vecht weer als vanouds. Mensen waarderen de locatie, het eten en drinken, het mooie hedendaagse interieur en het vriendelijke personeel. De telefoon stond vanaf de heropening dan ook weer roodgloeiend! “Corona heeft ook bij de Troubadour gezorgd voor een reset. Bij de herstart na de lockdowns hebben we daarom besloten nóg meer te gaan zitten op kwaliteit, zowel in onze producten als in onze service”, zegt eigenaar Herman Potgieter. “Dat betekent concreet voor het restaurant iets minder stoelen en hierdoor meer aandacht voor onze gasten. Kwaliteit wint

altijd, zeker als je lange termijn durft te denken.”

Diner & lunch

Goede kwaliteit begint met goede mensen. Het team van de Troubadour is vanwege corona kleiner geworden, maar hechter. Twee vrije dagen (het bedrijf is op maandag en dinsdagen gesloten) zorgt voor minder druk en

“Check voor laatste nieuwtjes onze berichten op Facebook & Instagram!”

Grand Café de Troubadour Voorstraat 52 (0523) 273 838

dus meer werkplezier en geeft meer tijd voor mooie producten en aandacht voor de gasten. Van woensdag tot en met zondag kunnen gasten terecht voor een heerlijk lunch of diner. Gewoon even langskomen voor een heerlijke koffie, wijntje of speciaalbiertje van de tap kan natuurlijk ook! “Reserveer een tafeltje in ons restaurant of mooie terras en geniet van de (betaalbare) luxe!” op openingsdagen (behalve op zaterdagen) is de eerste etage beschikbaar voor het houden van familiefeestjes, groepsdiners en borrels. Meer weten? Het team van de Troubadour vertelt je er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

LOUNGE Op zaterdagavond presenteert de Troubadour vanaf 22.00 uur Het Nieuwe Uitgaan: de ultieme combinatie van lekker eten, drinken en muziek. Heerlijk genieten van luxe cocktails, goede wijntjes, speciaalbieren van de tap en luxe tapasgerechten, die verkrijgbaar zijn tot in de kleine uurtjes! Top dj’s verzorgen ondertussen fijne loungebeats, waardoor je het uitgaansgevoel krijgt zonder het harde volume van een discotheek of dansclub! De minimumleeftijd in de Lounge is 21 jaar.


Geheel kidsproof:

HORECA

de kinderen vermaken zich in de Klautertuin terwijl de ouders relaxen en toekijken vanaf het terras.

BRASSERIE DE BELTEN

Eet, speel en relax! Op deze heerlijke plek in het prachtige Rheeze ben je even helemaal weg. Of je nu wilt lunchen, borrelen of dineren; het kan allemaal. Geniet van de zon en van elkaar op het fijne loungeterras. Het team van Brasserie De Belten staat voor je klaar. Met persoonlijke aandacht en met de lekkerste gerechten en drankjes. Met zicht op de Klautertuin en de bossen betekent een bezoekje aan de Brasserie eten, spelen en relaxen voor de hele familie! Brasserie De Belten Grote Beltenweg 11 (0523) 262 264

• juli 2021

“Volg ons op de socials en reserveer eenvoudig je tafeltje online!“


‘T GILDE

Winkel vol unieke cadeaus Weet jij waar ’t Gilde zit? De unieke cadeauwinkel van de Baalderborg Groep heeft eind vorig jaar een nieuwe plek gekregen. Ooit begonnen aan de Voorstraat, maar tegenwoordig vind je de winkel met kaarsenmakerij aan de andere kant van de winkelstraat. Vanaf deze mooie plek aan het Oosteinde hoopt het team van ‘t Gilde deze zomer veel inwoners en toeristen te verwelkomen. De bijzondere winkel is in de basis bedoeld als dagbesteding. “Kaarsen maken, werkzaamheden verrichten in de winkel, met klanten omgaan… Onderdeel zijn van de maatschappij, daar draait het hier om”, zegt teamleider Giny Hurink.

Winkel van heel Baalderborg

Een nieuwe plek, een nieuwe visie. “De ingekochte producten waarmee we ons assortiment aanvulden zijn verleden tijd. ’t Gilde is nu een winkel van heel Baalderborg geworden. Dat betekent dat alles wat we verkopen gemaakt is door cliënten op één van de dagbestedingen van de Baalderborg Groep.” ‘t Gilde Oosteinde 34a 06-25149006

#ontdekenbeleefhardenberg

En dat is nogal wat. De winkel is gevuld met prachtige woonaccessoires en cadeauartikelen. Zo vind je er kleine meubeltjes en houten wandborden, schalen en tuinstekers van de keramiekgroep, schilderijen en kunst van de artistieke groep, mooie handgemaakte ansichtkaarten en souvenirtjes uit de streek en nog veel meer! Kom gewoon eens langs en je vindt er altijd iets bijzonders!

Openingstijden

Omdat ’t Gilde een zorginstelling is en geen commerciële winkel wijken de tijden af van de reguliere openingstijden in Winkelstad Hardenberg. De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur.

Vrolijke fakkels In de kaarsenmakerij worden het hele jaar prachtige kaarsen gemaakt. Nu het volop zomer is, zijn ook de tuinfakkels erg in trek. De fakkels zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. Doordat ze handgemaakt zijn is elk exemplaar uniek. Een mooie eyecatcher in je tuin, maar ook erg leuk voor op de camping!


CL EANTEAM

Het Cleanteam bestaat uit circa twintig mensen die samen verantwoordelijk zijn voor het opruimen van het zwerfafval en het legen van de prullenbakken in de gemeente Hardenberg. Het Cleanteam heeft ook een hondenpoepmachine, waarmee de uitlaatstroken worden schoongemaakt. En een kleine veegwagen, het voertuig waar Cleanteamer Ferdinand vaak mee op pad gaat. Waar de grote veegwagen niet kan komen, komt hij wel. Zo kan hij alle parkeervakken en hoekjes weer netjes krijgen. “In de drukke zomerperiode, waarin ook een groot aantal toeristen naar Hardenberg komt, is het hard werken om de boel schoon te houden.”, vertelt Jan Hofstede. “Maar we zetten graag een tandje bij om onze mooie gemeente goed en netjes te presenteren!”

De gemeente heeft naast het Cleanteam ook andere teams waar je aan de slag kan. Heb je interesse om lekker buiten aan het werk te gaan? Bel dan met Peter Reumer: 0523-289 358.

• juli 2021

Wie houdt de stad schoon? Het lijkt zo vanzelfsprekend, een schone binnenstad zonder rondslingerende blikjes en uitpuilende prullenbakken. Maar daar moet wel wat voor gebeuren. Het Cleanteam van de gemeente Hardenberg zorgt ervoor dat de stad, de toegangswegen en de overige kernen netjes zijn. Elke morgen verzamelen de “het Cleanteam bestaat voor mannen van het Cleanteam het grootste deel uit mensen zich op de gemeentewerf in met een afstand tot de Hardenberg waarna ieder arbeidsmarkt, waarvan een een andere kant uitgaat. Erik aantal ook weer doorstroomt en Antonie rijden eerst naar naar andere werkgevers.” het centrum van HardenGewaardeerd werk berg, waar ze hun best doen de winkelstraten voor negen Wie denkt dat dat een makkie is heeft het mis. “Om het uur schoon te krijgen. “Klaszwerfvuil op te ruimen kom se A gebied, dus prioriteit, je zo aan duizenden stappen. omdat hier de meeste menJe bent veel in beweging, sen komen”, legt uitvoerder auto in en uit. Onze kiloJan Hofstede uit. meterteller loopt mee, we lopen wel 10 tot 15 kilometer Vechtpark, fietsroutes, toeop een dag”, vertelt Erik. gangswegen, buitengebied; de hele gemeente wordt Naast het vaste rondje door het Cleanteam gezijn er ook meldingen die checkt op rommel. Via een binnenkomen. Dumpafval vaste route houden de Cleis een probleem dat ze daanteamers hun eigen gebied gelijks tegenkomen. “Autoschoon en toonbaar. Blikbanden, luiers, hondenpoep, vangers en prullenbakken worden geleegd en zwerfvuil kadavers, drugsafval. Je moet een sterke maag hebben”, verzameld. “Of we het hele zegt Antonie. buitengebied kunnen doen, Het werk is nooit klaar, is vooral afhankelijk van maar dat maakt Erik, Antode bezetting”, geeft Jan aan,

nie en Ferdinand niet uit. Zij zijn blij met hun baan. “Elke dag is anders en je bent lekker buiten de hele dag”, zegt het drietal. “We hebben best veel contact met mensen. Ze spreken je aan en zeggen dat je goed werk doet. Dat is leuk. Ons werk wordt wel gewaardeerd.”

Hulp van prikkers

Steeds vaker krijgen de mensen van het Cleanteam hulp van inwoners. “Sinds corona zien we een nieuwe trend: Mensen die tijdens hun lunch met prikstok en vuilniszak een rondje doen. Ook zien we veel meer acties in buurten en straten waar mensen een dag zwerfvuil gaan opruimen in hun eigen leefomgeving”, vertelt Jan Hofstede. “Bij Rova kunnen mensen een prikstok reserveren. Deze komen wij dan bij de mensen brengen. Wij vinden het een mooie trend dat inwoners zich meer bewust zijn van al het rondslingerende afval in hun buurt.”


Smulstraatje Met stip op één de lekkerste straat van Hardenberg, dat is de Smederijstraat. Met alleen maar de fijnste delicatessenzaakjes. Zeg nou zelf: die zwoele zomeravond is toch pas compleet met een toastje gerookte zalm van Theun, een lekker stukje belegen kaas van Jan, de heerlijkste bonbons van Dianne en een perfect gekoelde wijn van Eric. Vers en kwaliteit is wat hen bindt. Samen maken zij de Smulstraat. Leuker kunnen ze het niet maken, wél lekkerder.

Visgilde Theun de Jong Smederijstraat 1 (0523) 820 222

VISGILDE THEUN DE JONG

Vis op de kolen

Wie nog denkt dat er alleen vlees op de barbecue hoort, is vast nog nooit bij Visgilde Theun de Jong geweest. Want bij Theun vind je de lekkerste verse vis. En ja, zeker ook voor op de barbecue! Wie nog denkt dat er alleen vlees op de barbecue hoort, is vast nog nooit bij Visgilde Theun de Jong geweest. Want bij Theun vind je de lekkerste verse vis. En ja, zeker ook voor op de barbecue! Wat dacht je bijvoorbeeld van een in knoflook gemarineerde garnalenspies of een gekruide tilapiaspies? Een heerlijk op de huid gegrilde zalmmoot? Of, als heerlijk bijgerecht, een smakelijke vissalade met makreel of tonijn? De mogelijkheden zijn eindeloos. Fan van kleine hapjes? Denk dan ook eens aan sushi. Naast de BBQ of afzonderlijk, altijd vers en puur ambachtelijk gemaakt. Theun helpt je graag op weg en geeft je natuurlijk desgewenst advies over hoe het fijnste stukje vis te bereiden! Wil je buiten de deur genieten, dan ben je van harte welkom aan één van de vele tafeltjes in het restaurantgedeelte van deze gezellige viszaak.

HET KAASKELDERTJE

Zomerse borrelplank Met die heerlijke zwoele zomeravonden heb je helemaal geen reden nodig om iets te vieren. Tot laat buiten zitten met familie en vrienden, dat is al een feestje op zich. Op avonden als deze geniet je extra als je even bij het Kaaskeldertje binnen bent gestapt. Terwijl je op je gemak even rondkijkt, neemt Jan ondertussen de tijd om je te laten proeven van zijn (h)eerlijke producten. Wedden dat je met een goedgevulde tas thuiskomt?

Het Kaaskeldertje Smederijstraat 2 (0523) 266 657

#ontdekenbeleefhardenberg

Want zeg nou zelf: dat speciaalbiertje smaakt nóg lekkerder als hij vergezeld wordt door een stokbroodje met de lekkerste soorten tapenades, een schaaltje zachte knoflookolijfjes en een handvol vers gebrande nootjes. Een pittig gevuld pepertje en een stukje romige brie ernaast en je geniet gegarandeerd van een heerlijke borrelavond. Lang leve de zomer!


OLIVIER WIJNHANDEL & SLIIJTERIJ

Olivier Wijnhandel & Slijterij Marktstraat 3a (0523) 745 366

Het leven is een feestje Met meer dan driehonderd soorten speciaalbier op de plank mag Eric de Graaff van Olivier Wijnhandel zich met recht speciaalbier-specialist noemen. Dat is dan ook precies waar Eric voor staat, zichzelf onderscheiden van anderen. Iedereen kan een biertje verkopen, maar als het om speciaalbier gaat, weet hij waar hij het over heeft. Zoveel mensen, zoveel voorkeuren dus van blond en IPA tot stout, al dan niet van lokale brouwerijen, Olivier heeft het in huis. Vier het leven, verwen jezelf of een ander dus eens met een mix van diverse biersoorten. Het zevende flesje in deze mix krijg je van Olivier cadeau!

Wijnen, wijnen, wijnen

Ondernemer Eric houdt van gezelligheid en goede wijn, waarbij hij je graag verwent met al het lekkers wat zijn slijterij biedt. Naast die smakelijke speciaalbieren adviseert hij je ook graag over de mooiste wijnen van gerenommeerde wijnhuizen als Aaldering of Muga. Of je nu voor een klassieke Franse of een Nieuw Wereldse Chileense wijn kiest , het is allemaal genieten. Prachtige rode, witte of roséwijnen, welke door het gebruik van de wijnklimaatkast altijd op perfecte temperatuur zijn. We zeiden het al; het leven is een feestje. Zeker als het aan Olivier Wijnhandel ligt!

DE SMAKERIJ

Zoete verleiding Op de hoek van de Smederijstraat vind je het zoetste winkeltje van Hardenberg; Limburgia/De Smakerij. Eenmaal over de drempel loopt bij het zien van al dat lekkers je het water al in de mond. De lekkerste vlaaien in alle soorten en maten, de mooiste bonbons en het smakelijkste ijs lachen je verleidelijk toe. Zie dat maar eens te weerstaan. Al dat lekkers zet je in stijl op tafel, want onder dat stukje vlaai of bonbonnetje hoort natuurlijk een kleurig BLOND bord of schaaltje. Fans kunnen bij De Smakerij hun hart ophalen, er is doorlopend een flinke collectie BLOND servies voorradig. Daarnaast geniet je deze zomer natuurlijk ook binnen en buiten weer van de lekkerste koffie’s en de gezelligste high tea’s.

Thuisbakkers klaar… De Smakerij Smederijstraat 4 (0523) 260 982

• juli 2021

Bakken maar! De Smakerij is een walhalla voor de bakliefhebbers. Van bakmixen en kleurstof tot glitters en de kaarsjes op de taart, je vindt hier alles wat je nodig hebt voor het maken en decoreren van je eigen baksels. Wie is er het eerst jarig?Vakantiekrant 2021

Vakantie! I N D E R E GI O H A R D E N B E R G

eestdal!

echt- en R Boordevol tips over het V

www.visithardenberg.nl


Wandelen

62

Fietsen

Ontdek de regio per fiets! Wandel je ook mee? De gemeente Hardenberg biedt volop ruimte om te wandelen! Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek het Vechtdal en Reestdal te voet. Hardenberg heeft een groot netwerk aan wandelroutes. Wandelen met kids

Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met Bas de Das op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan. ‘Bas de Das’ is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen. Spelenderwijs komen kinderen in aanraking met de natuur door het circa 1 kilometer lange pad te bewandelen. Onderweg staan allerlei speelelementen zoals een specht en uitkijktoren, een heel groot vogelhuis, een speelheuvel en nog veel meer om te ontdekken. Ook is er langs het hele pad veel sprokkelhout te vinden zodat kinderen zelf hutten kunnen bouwen… De route start bij Natuurinformatiecentrum De Wheem, Oud Avereest 22, Balkbrug.

Grenzeloos wandelen

Iedereen die met een paar stevige wandelschoenen aan eens lekker wil uitwaaien, actief bezig wil zijn of gewoon in alle rust wil genieten van de mooie en afwisselende natuur, is in Hardenberg aan het juiste adres. Wandelen met behulp van het wandelnetwerk is heel simpel. Op diverse locaties zijn startpunten met informatiepanelen geplaatst. Op het informatiepaneel kan een route gekozen worden van 3 tot 10 kilometer. Wanneer de route gekozen is, hoef je alleen de gekleurde pijlen op de routepalen van de gekozen route te volgen. Je route kun je halverwege uitbreiden door bij de genummerde routepalen over te stappen op een andere kleur. Zelfs de gemeentegrens is geen belemmering, je wandelt zo door naar de gemeenten Ommen en Dalfsen. Het wandelnetwerk loopt namelijk naadloos in elkaar over. De wandelkaart Hardenberg is te koop bij het Informatiepunt Hardenberg, Gedempte Haven 6, Hardenberg.

Vakantiekrant 2021

Wandelen rondom Rheeze

Wandel 13,3 kilometer langs de Campingboulevard, door Boswachterij Hardenberg, langs de Haarplas (ook wel het Zwanenmeer genoemd) en speelvijver De Oldemeijer. Je komt langs de Overijsselse Vecht, het brinkdorp Rheeze en zandverstuiving De Rheezerbelten. Startpunt bij restaurant De Rheezerbelten, Grote Beltenweg 3 in Rheeze. Vanaf hier volg je de geel-roze pijlen.

Willem Wolthuispad (Gramsbergen – Laar)

Het Willem Wolthuispad start bij het station van Gramsbergen en loopt via de uiterwaarden en over de dijken van de Vecht tot Laar in Duitsland. Evenals de Vecht zelf, vormt het pad een verbinding tussen Nederland en Duitsland. Het bijzondere van de route is dat er heel veel zicht is op de Vecht en de kunstwerken die her en der langs het water staan. Gedurende de tocht ziet de wandelaar het landschap langzaam veranderen, van de overgecultiveerde Nederlandse akkers tot de wat ruigere en natuurlijker aandoende weiden in Duitsland. De wandelnetwerkkaart is te koop bij de Anjerpunten of bij het Informatiepunt Hardenberg.

Voedsel aan de Vecht

Langs de oevers van de Vecht strekt zich een prachtig landschap uit. Beleef het Vechtpark en ontdek eetbare planten in bermen en langs de waterkant. Rolstoelgebruikers kunnen op sommige delen de alternatieve (oranje) route volgen. Er is dan wel enige spierkracht vereist in verband met hellingen. De wandeling start bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg.

Hoog tijd om eens lekker uit te waaien in het schitterende Vechtdalen Reestdallandschap. Een gebied dat zich kenmerkt door ruimte en rust. Een prachtig natuurgebied dat je als fietser veel mogelijkheden biedt. In het Vecht- en Reestdal heb je alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. De mooie natuur, de cultuurhistorie en de recreatieve voorzieningen bieden je de kans er in het Vechtdal eens lekker op uit te trekken. Dus check de banden en stap op de fiets!

Verhalenpad Gramsbergen

Deze route gaat door het mooie Vechtdal daar waar de Vecht ons land binnenkomt en een deel door Duitsland. Het verhalenpad heeft een korte (14km) en een langere versie (23km). Onderweg kun je de verhalen lezen over de smokkelaar en de punten waar je langs komt. De langere route gaat naar de molen in het Duitse Laar en je steekt de Vecht over met een pontje. Na afloop kun je in het Vechtdal Informatiecentrum in Gramsbergen de vermoeide benen strekken onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast kun je genieten van de film over de Vecht ‘Van bron tot monding’ of van het klankbeeld ‘Struinen naar de bronnen van de Vecht’ en je verbazen over de enorme collectie die in het museum te zien is. De verhalenroute is verkrijgbaar bij Vechtdal Informatiecentrum, Meiboomplein 4, Gramsbergen.

Al fietsend je route samenstellen

De gemeente Hardenberg is bij uitstek geschikt om te fietsen. Met het afwisselende landschap en de pittoreske kernen is er tijdens het fietsen voldoende te zien. Er zijn diverse fietsroutes, waaronder de Leontien van Moorsel fietsroute. Al fietsend kun je zelf je route samenstellen met behulp van het fietsroutenetwerk, dit netwerk bestaat uit honderden kilometers bewegwijzerde routes. In het netwerk kun je zelf eindeloos veel fietsroutes samenstellen met behulp van ‘knooppunten’.


www.visithardenberg.nl/kunst Er zijn meerdere routes gratis te downloaden via www.visithardenberg.nl/fietsen

Ontdek de voormalige gemeente Avereest

Met een terugblik op het verleden laat de Historische Vereniging Avereest je de ‘smaak’ van de 19e eeuw beleven tijdens een 43 kilometer lange tocht. De uitgave van de HVA werd in 2010 in een nieuw jasje gestoken: Hedendaags genieten van het unieke en eeuwenoude beeklandschap Het Reestdal. Ontdek ook de oorsprong van de Reest. Parkeer de auto naast school De Zeven Linden, Langewijk 166, Dedemsvaart.

Mountainbike route

In de bosrijke omgeving van Hardenberg is een prachtige mountainbike route van 23 kilometer aangelegd. Je fietst over brede zanderige boswegen, afgewisseld met lange stukken deels verharde singletrack. Start is bij de parkeerplaats recreatieplas de Oldemeijer in Rheeze.

Verhalenpunt Vechtdal

Op 30 plekken in het Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een paar keer trappen op een pedaal en een druk op de knop. Luister naar de verhalen over het klooster in Sibculo, de veldslag bij Ane en Napoleon bij de Loozensche Linie. In de gemeente Hardenberg vind je de verhalenpunten bij Gramsbergen, Slagharen, Sibculo, de Loozensche Linie, Diffelen, De Krim en Ane. Ook is er een verhaalpunt op de grensovergang tussen Gramsbergen en Laar.

Cultuur snuiven in Hardenberg Laat je verrassen door het bijzondere culturele karakter van de regio. Van moderne kunsttentoonstellingen van FUNDATIEfusions in het gemeentehuis en HardenbergArt in het LOC tot de historie en bezienswaardigheden in idyllische dorpen. De idyllische dorpen zijn vaak monumenten op zich! Op www.visithardenberg.nl vind je meer informatie bij het kopje kunst en cultuur.

Openlucht theaters

Hopelijk kunnen we snel weer genieten van theater in de buitenlucht. Want ook dat kan in de regio Hardenberg. In Gramsbergen vind je het Bostheater en in Balkbrug het Openluchttheater Avereest.

Theaters 1) The Fellowship of Acoustics Theater Dina in het voormalige ge-

meentehuis in Dedemsvaart. Theater Dina is een klein en gezellig theater met bijzondere artiesten. Moerheimstraat 144, Dedemsvaart. www.tfoa.eu

Fiets mee met Joggem

De eerste kinderfietsroute vertelt het verhaal van de Slag bij Ane, vanuit Joggem. De fietsroute rondom Ane kan gefietst worden door ouders met kinderen en draagt bij aan het op een speelse manier in beweging zetten van kinderen. Het routeboekje is voor € 1,50 te koop bij het museum in Gramsbergen. De tweede kinderfietsroute heet ‘Joggem en het ontstaan van de Vecht’. In de fietsroute rondom Rheeze-Diffelen gaat Joggem op pad met z’n oma. Samen zoeken ze naar de geschiedenis en het ontstaan van de Vecht en Oma To haalt herinneringen op uit haar jeugd. De fietsroute is zo’n 15 kilometer lang. In beide fietsroutes kun je onderweg vragen beantwoorden. De tweede fietstocht is te koop bij twee startpunten, restaurant De Rheezerbelten en restaurant De Gloepe. De kosten voor een boekje zijn € 1,50 per stuk.

Toeristisch Opstap Punt (TOP)

Er zijn in de gemeente Hardenberg maar liefst 3 TOP’s te vinden, bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg, bij natuurinformatiecentrum De Wheem in Oud Avereest en bij het NS-Station in Gramsbergen. Parkeer hier de auto en geniet van een kopje koffie, voordat je vanaf hier al wandelend, fietsend of skeelerend de wijde omgeving intrekt.

Cultuur

63

2) In Theater de Voorveghter kun je genieten van dans, toneel, muziek en cabaret. Met nationale én internationale sterren, mooie foyers, een grote en een kleine zaal en een sfeervolle ambiance is dit hét theater voor een heerlijk en gezellig avondje uit. Badhuisplein 3, Hardenberg. www.voorveghter.nl 3) De Gashouder Tegen het einde

van de vorige eeuw nam een klein aantal Dedemsvaarters zich voor om de oude gashouder in ere te herstellen. In het rijksmonument vind je nu een theaterzaal, die je nergens anders vindt in Nederland! Oude Zuidwolderstraat 13, Dedemsvaart. www.gashouderdedemsvaart.nl

Bioscoop Movieskoop Cinemas

In de bioscoop draaien alle populaire films van dit moment - ook de kinderfilms. In 2 zalen kun je zelfs nog kiezen voor VIP of VIP DeLuxe stoelen. Je bepaalt zelf hoe luxe je wil zitten. Badhuisplein 3, Hardenberg. www.bioshardenberg.nl

Kunstroute centrum Hardenberg

Benieuwd naar alle kunst in Hardenberg? Loop eens mee met de kunstroute, daar kom je alle kunst tegen! De route is af te halen bij het Informatiepunt Regio Hardenberg of te downloaden via www.visithardenberg.nl/kunstroute

Banden opgepompt en picknickmand gevuld? Vakantiekrant 2021


Kinderen

64

6

Plezier voor klein en groot

1

Zandverstuiving de Rheezerbelten is een heerlijke plek voor een middagje plezier. Het hoge stuifduin is perfect om heerlijk vanaf te rennen of rollen. Neem schepjes mee en een grote picknickmand. De kans is groot dat de kinderen aan het einde van de dag niet meer mee naar huis willen…

Op vakantie met de kinderen? De regio Hardenberg kent tal van leuke uitjes voor gezinnen met kleine en grote kinderen. Of je nou op zoek bent naar een originele speeltuin, een bioscoop, zwemstrand, natuuractiviteitencentrum of pretpark; gemeente Hardenberg heeft het!

2

Kerkenveld N34

COEVORDEN

De Krim Schuinesloot Linde

2

N337

SLAGHAREN

48

6

N337

DEDEMSVAART

N34

Lutten

5

GRAMSBERGEN

Sluis7 N343

Collendoorn

Loozen

7

8

HARDENBERG Rheezerveen N34

N36

Rheeze

N36

Beerze

9

Diffelen1 4

3Hoogenweg

Bruchterveld Bergentheim

N343

MARIËNBERG

47

Kloosterhaar N341

Zandverstuiving de Rheezerbelten Sibculo

1

Hoeve Bosman

2

Natuuractiviteitencentrum De Koppel

3

Grote Beltenweg 2, Rheeze

Posthoornweg 38, De Krim

Vechtstraat 8, Hardenberg

Total Outdoor Vechtdal

4

Vogel en pluimveepark De Lorkeershoeve

5

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

6

Expedition Outdoor

7

Vakantiepark ’t Hooge Holt

8

Monkey Town Hardenberg

9

Grote Beltenweg 17, Rheeze

De Kerkdijk 26, Lutten

Zwartedijk 37, Slagharen

Hardenbergerweg 27, Loozen

Boslaan 1, Gramsbergen

Grote Beltenweg 1, Hardenberg

Vakantiekrant 2021

Wordt opperstalmeester

Weet jij wat er allemaal moet gebeuren op een boerderij? Wat eten de koeien en de paarden en hoe wordt ijs gemaakt? Het antwoord op al deze vragen kun je ontdekken tijdens de rondleiding over de boerderij. En als je de vragen en opdrachten goed uitvoert, kun je het diploma 'opperstalmeester' en een eigengemaakt ijsje verdienen. Hoe dit ijsje gemaakt wordt, kun je tijdens de rondleiding op de dvd zien.

3

Raderwijk N343

48

Zandverstuiving

Blotevoetenpad

Met een verrekijker de vlinders van dichtbij bekijken of met een schepnetje waterbeestjes vangen. Voor iedereen die zin heeft in een leuk dagje in de natuur is een bezoek aan Natuuractiviteitencentrum De Koppel een echte aanrader. Er zijn wisselende exposities te zien, je kunt door de struintuin lopen en in het zonnetje zitten op het natuurterras. Een feestje voor kinderen is het blotevoetenpad en de waterspeelplaats in de Koppeltuin.

4

Stoere outdoor activiteiten

Kan het jullie niet stoer en spannend genoeg? Bij Total Outdoor Vechtdal kun je terecht voor avontuurlijke outdoor activiteiten zoals paintball, quad rijden, mountainbiken, vlotten bouwen en klimmen.

5

Vogelpark

Begroet worden door Tommy de witkuifkaketoe? Dat kan in Vogel en pluimveepark Lorkeershoeve in Lutten, het grootste en mooiste Vogelpark van Noordoost Overijssel. Hier vind je vele soorten vogels en kun je genieten van de aangelegde tuin met beelden terwijl de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin.

Spannende attracties!

Kinderen hebben de dag van hun leven in Attractiepark Slagharen. Dit jaar uitgebreid met een adventure trail, genaamd Black Hill Ranger Path. Een plek alleen voor echte avonturiers. Beleef het avontuur in Wild West Adventure, ga over de kop in de nieuwe Gold Rush of zoek de hoogte op in de Sky Tower. Doe je het liever wat rustiger aan? De olifantjes doen het altijd goed, net als de Monorail. In de weekenden, op feestdagen en in de vakanties beleef je veel plezier bij de wervelende theatershows en het unieke straattheater.

7

Van kanoën tot abseilen

Voor het huren van kano’s, kajakken en sloepjes kun je terecht bij Expedition Outdoor. Maar dat is echt niet het enige dat je er kunt doen. Tokkelen, Highland games, arrowbattle of een Wie is de molspel, eendentour of Save the city; voor een gezellige groepsactiviteit ben je hier aan het goede adres. Expedition Outdoor is gevestigd bij het prachtige terrein van Landhoeve De Zwiese.

8

Mad Monkey Jungle Gramsbergen

Een overdekte speeltuin doet het altijd goed bij kinderen. Kom klimmen en klauteren in de Mad Monkey Jungle op vakantiepark ’t Hooge Holt in Gramsbergen. Terwijl de Mad Monkeys aan het apenkooien zijn, kunnen ouders genieten van een kop koffie, een lunch of diner. Kijk voor je bezoek op de website voor eventuele reserveringen of openingstijden.

9

Monkey Town Hardenberg

Het gloednieuwe indoor speelparadijs. Kom spelen, klimmen en klauteren bij Monkey Town Hardenberg! Kinderen kunnen in het overdekte speelparadijs klimmen en klauteren, glijden van glijbanen, kruipen door tunnels en springen op de trampolines. Of spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen of basketballen in de extra grote voetbalkooi. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een grote peuterhoek, die speciaal voor de ouders extra overzichtelijk is ingericht. Kijk voor je bezoek op de website voor eventuele reserveringen of openingstijden.


Onderwerp Zwemmen

65

Zwemmen in en rondom Hardenberg Wil je een verfrissende duik nemen? Dan is de regio Hardenberg de aangewezen plaats. Zowel in de stad Hardenberg als in de omgeving kun je uitstekend terecht voor een dagje waterpret. Dit valt natuurlijk gegarandeerd bij jong en oud in de smaak!

Openluchtzwembaden

Met heerlijke temperaturen, lekker afkoelen in een openluchtzwembad. Op warme dagen is een dagje zwemmen in een van de openluchtzwembaden in de regio zeker aan te bevelen. De zwembaden liggen in de prachtige natuur van Overijssel. Het is een paradijs voor elke zwemliefhebber. De verschillende zwembaden beschikken over een zonneweide en diverse zonneterrassen. Regelmatig worden er in de zwembaden activiteiten georganiseerd, zoals een spelletjesmiddag of een disco avond. Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug is meer dan terecht twee keer verkozen tot het mooiste openluchtbad van Nederland. Het zwembad ligt midden in het Heuveltjesbos aan de rand van het prachtige Reestdal. Het bad heeft drie verwarmde baden met duikplanken, glijbanen en verschillende speeltoestellen. Ook in De Krim en Kloosterhaar is het mogelijk om een duik te nemen in mooie, goed onderhouden zwembaden. Zwembad Hattemat in Gramsbergen is dit jaar uitgebreid met een nieuw spraypark. Dit park bestaat uit diverse sproeiers en speelmogelijkheden voor kinderen. De interactieve waterspeelplaats is het verlengde

van het peuterbad en stimuleert kinderen om op een actieve manier met water te spelen.

Zwemplassen

Waar je ook kijkt, je ziet water, zandvlaktes en bossen om je heen. Dat is nog eens heerlijk zwemmen: in een meertje midden in de natuur! In de regio Hardenberg hoef je niet ver te zoeken om zo’n mooie zwemplas te vinden. Ben je gek op water en kun je het niet laten een duik te nemen in een zwemplas? In Dedemsvaart ligt de Kotermeerstal, in Hardenberg de Oldemeijer en in Sibculo de Spartelvijver. Actuele zwemwaterkwaliteit van buitenwateren vind je op de website www.zwemwater.nl.

Binnenbaden

Is het een koudere dag maar wil je toch lekker zwemmen? Bezoek dan een overdekt zwembad. Het overdekte zwembad De Slag, aan de Sportboulevard Hardenberg is een modern zwembad met een wedstrijdbad. Ook is dit zwembad met een apart peuterkleuterbad zeer kindvriendelijk. Op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur, op vrijdagavond van 20.30 tot 22.00 uur en zondag van 11.00 tot 13.00 uur drijven er

speelobjecten in het water. Het overdekte zwembadDe Kiefer in Dedemsvaart is een wedstrijdbad waar gelegenheid is tot recreatief zwemmen, zwemlessen en zwemmen voor doelgroepen.

Zwembaden bij campings

In de omgeving zijn er tientallen campings met een zwembad waar je heerlijk

Badkleding? Check! Handdoeken? Check! Veel (zwem)plezier! kunt vertoeven. Bij bijvoorbeeld camping het Stoetenslagh is zelfs een geheel binnenstrand te vinden om een tropische sfeer te proeven. Het is goed om in de zomer eerst te kijken op de website van de camping of je kan zwemmen op de camping als je geen campinggast bent.

Ontdek waterpark Aqua Mexicana

Houd je van water, slingerende glijbanen, bubbels en het strand? Kom dan naar Attractie- & Vakantiepark Slagharen en ontdek het subtropische waterpark Aqua Mexicana.

Vakantiekrant 2021


Streekproducten

66

1

Kom proeven! Terwijl de meeste mensen nog heerlijk in hun bed liggen, zijn de boeren in Hardenberg en omgeving al volop aan het werk. Met respect voor omgeving en milieu produceren zij de lekkerste streekproducten. Proef de streek en geniet van de ambachtelijke lekkernijen die dagelijks met liefde worden gemaakt. Misschien nog wel leuker: Kom eens langs en maak kennis met de mensen en het verhaalKerkenveld achter het product! N34

COEVORDEN

De Krim

5

Schuinesloot Linde

N48

N337

6 7

SLAGHAREN

8

4

N34

Lutten

N337

DEDEMSVAART

GRAMSBERGEN

Sluis7 N343

Collendoorn

9 10

Loozen

1

Raderwijk N343

N48

Hoogenweg

N34

N36

Rheeze

N36

3

2 Bruchterveld Bergentheim

Diffelen Beerze

MARIËNBERG Bierbrouwerij De Mommeriete N343

N347

De Oostermaat 66, Gramsbergen

1

De Bessentuin

2

Aspergeboerderij Het Nijenhuis

3

Bruchterbeekweg 26, Brucht

Rheezerweg 127, Diffelen

Wijngaard De Lutter Esch

4

Hoeve Bosman

5

De Reestlandhoeve

6

Kiezelweg 4, Lutten

Posthoornweg 38, De Krim

Hoofdweg 21, Balkbrug

Shiitake Kwekerij Haveman Luttenoever 2a, Balkbrug

7

Brouwerij Avereest

8

Zuivelboerderij De Waard

9

Heemser Zuivelboerderij

10

Langewijk 240 b, Dedemsvaart

Hoofdweg 22, Balkbrug

Sijsamaweg 3, Heemserveen

Vakantiekrant 2021

Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen is een prachtige plek voor een lokaal biertje. De brouwerij is gevestigd in een eeuwenoud huiskamercafé. Het authentieke café met terras aan het water is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Je kunt er terecht voor rondleidingen, bierproeverijen en workshops bierbrouwen en natuurlijk voor een lekker drankje op het terras!

2

De Bessentuin

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? In de bessentuin van de familie Lubben kun je in de oogsttijd de bessen, frambozen en bramen zelf plukken. Blauw, rood of zwart, de bessen zijn stuk voor stuk heerlijk. Na het plukken kun je lekker het terras op voor een kop koffie met een lekkernij van blauwe bessen. Bij De Bessentuin vind je ook een boerderijwinkel. De Bessentuin is geopend van juni tot en met september.

3

HARDENBERG

Rheezerveen

Bierbrouwerij Mommeriete

Aspergeboerderij Het Nijenhuis

6

Wijn van De Reestlandhoeve, daar zit muziek in! Tijdens het groeiseizoen hoor je klassieke muziek in de wijngaard. Muziek die een gunstig effect heeft op de gezondheid van de wijnstokken. De druiven worden biologisch geteeld en vormen de basis van de Reestlander wijn.

7

8

4

9

Bezoek wijngaard De Lutter Esch en laat je rondleiden door de wijngaard met wel honderden wijnstokken. De blauwe en witte druiventrossen lachen je toe. De Lutter Esch verzorgt niet alleen rondleidingen, maar ook proeverijen en workshops.

5

Hoeve Bosman

Bij Hoeve Bosman wordt echt boerenijs gemaakt. Op de boerderij kunnen kinderen het boerenleven ontdekken via het Klompenpad. Geniet daarna op het terras van een kop koffie of thee of proef het heerlijke, ambachtelijke ijs. In de boerderijwinkel vind je allerlei lekkere streekproducten.

Shiitake Kwekerij Haveman

De shiitake is een paddenstoel van Japanse afkomst en een echte lekkernij. Vooral als het op de biologische manier is geteeld zoals Shiitake kwekerij Haveman dat doet. Wil je meer weten over de teelt van deze bijzondere paddenstoelen? Haveman geeft avontuurlijke groepsrondleidingen in het bijzondere kwekersbos, met een smaakvol kopje shiitake soep als afsluiter.

Voor verse asperges of aardbeien en andere streekproducten rechtstreeks van het land, ga je naar Het Nijenhuis. Tijdens de Tour d’asperges leer je hoe de asperge gestoken, gesorteerd en verwerkt wordt. De boerderij in Diffelen heeft een kookstudio, boerderijwinkel en zonnig terras. Nieuw! Proef eens een aspergebiertje. En vanaf nog meer nieuws: vanaf deze zomer kun je namelijk ook overnachten in de B&B bij de Aspergeboerderij.

Wijngaard De Lutter Esch

De Reestlandhoeve

Brouwerij Avereest

Brouwerij Avereest is een jonge brouwerij met de ambitie om verschillende brouwers, met ieder hun eigen stijl, te laten samenwerken. Boven in de brouwerij is een gezellig proeflokaal waar de bieren geproefd kunnen worden. In Dedemsvaart wordt van begin tot het eind op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Kom jij een keer proeven?

Zuivelboerderij De Waard

Bij het melkveebedrijf in het mooie Reestdal grazen de koeien lekker buiten om de lekkerste melk te maken. Een deel van die melk wordt verwerkt tot heerlijke zuivel. Dit begon als hobby in de keuken maar is uitgegroeid tot een professionele ruimte. Naast karnemelk en yoghurt, wordt er boter, kwark, hangop en vla gemaakt.

10

Heemser Zuivelboerderij

Sinds enkele jaren is de regio nog een zuivelboerderij rijker. Zij produceren zuivelproducten van hun eigen koeienmelk en bieden een gezond, eerlijk en dagvers product. Dat proef je! Ze maken zelfs softijs van eigen koeienmelk, mmm..


Varen

67

Varen over de Vecht Wil je de regio Hardenberg eens van een andere kant bekijken? Vaar dan over de Vecht en bewonder de mooie natuur, leg je bootje aan bij een gezellig terrasje of vaar naar Duitsland en ontdek Laar! Er zijn vele mogelijkheden, ontdek ze hier! Kano varen op de Vecht

Op zoek naar een leuk uitje op het water in Hardenberg? Huur een kano of boek een afzaktocht vanaf de haven in het centrum van Hardenberg. Kanovaren in het mooie Overijssel is één van de vele activiteiten die je in de regio kunt doen. Na een korte instructie over de vaar- en stuurtechnieken kun je genieten van een mooie tocht over de Vecht; tijdens het kanovaren ontdekt je de prachtige natuur van Hardenberg en omstreken in Overijssel. Een bootje of kano huren kan via Expedition Outdoor en Total Outdoor vanaf de haven in het centrum van Hardenberg.

De Vechtezomp

Verwonder je over de verhalen over de geschiedenis van de Vechetzomp. Met de zomp kom je op allerlei stille plekken die je te voet of met diepere boten niet bereikt. De Vechtezomp wordt elektrisch aangedreven en is fluisterstil, zo kun je bijna geruisloos van de mooie natuur van de rivier de Vecht genieten. De accu’s van de zomp worden geladen met door zonnepanelen opgewekte stroom. Stap aan boord en vaar over de grens naar het Duitse Laar of Coevorden in Drenthe. Er is onderweg genoeg te zien! In deze coronatijd vaart de Vechtezomp 2 keer op een dag naar het Duitse Laar. Maar je moet wel van te voren reserveren, er kunnen maar een beperkt aantal passagiers mee. Reserveren doe je via www.vechtezomp.nl of bel 06 102 586 30. De opstapplaats is bij Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. Wanneer je klaar ben met varen kun je in het Schipperscafé genieten van een lekker biertje of wat anders!

Le Bateau de Napoleon

Boottochten over de Overijsselse Vecht. Het vaargebied bevindt zich tussen De Haandrik en Hardenberg (natuurcentrum De Koppel). Op de Overijsselse Vecht kun je genieten van de uiterwaarden met zijn prachtige veldbloemen en grazige weiden van het Vechtdal. Oog in oog met een koe, paard, weide- of watervogel. Er is zoveel moois aan de oevers van de Vecht. De boot biedt plaats aan ruim 35 personen en is uitgerust met een electrische schaarlift, toegankelijk voor o.a. rolstoelen, tevens is er een makkelijke instap voor gasten die moeilijk ter been zijn en voor de kleintjes zijn er zwemvesten. Alle informatie over Le Bateau de Napoleon (locatie, een afspraak maken) vindt u op de website: www.denapoleon.nl.

Sloepje huren

Vanuit de haven in het centrum van Hardenberg kun je ook een sloepje huren. Je kan hiervoor terecht bij Expedition Outdoor. Met de sloepen is het mogelijk om een prachtige tocht te maken over de Vecht. Omdat er wordt gevaren met 4 pk buitenboordmotoren is een vaarbewijs niet nodig. Iedereen mag er dus mee varen. De opstapplek voor de sloepen en de kano’s is in de haven in Hardenberg. Adres: Gedempte Haven 4 in Hardenberg

Vakantiekrant 2021


68

Haven

Moderne haven zorgt voor meer waterbeleving in Hardenberg De haven in Hardenberg heeft een metamorfose ondergaan. Met nieuwe steigers, meer ruimte voor bootjes en een havengebouw met diverse voorzieningen is Hardenberg klaar voor meer waterbeleving op de Vecht. De terrassen rondom en een boeiend aanbod activiteiten maken de haven een aantrekkelijk verblijfsgebied voor watersportliefhebber en toerist.

D

at het water in trek is bij veel mensen bleek al snel toen de nieuwe haven in Hardenberg moest worden ingericht. Watersportvereniging Hardenberg, die de haven in beheer heeft, was de vijftig vaste ligplaatsen zo kwijt. “Niet zo gek”, zegt voorzitter Everhard Brunink, “want met de Vecht heb je goud in handen. Het Vechtdal ziet er echt totaal anders uit vanaf het water. Je ziet eilandjes en strandjes en de mooiste stukken natuur.”

gaan. Expedition Outdoor verhuurt sloepjes en motorboten, die je vooraf kunt reserveren via de website (www. expeditionoutdoor.nl). Een vaarbewijs is niet nodig.

Naast de vaste ligplekken zijn er plekken voor passanten, die vanuit de haven een prachtige uitvalsbasis hebben om het Vechtpark en het centrum van Hardenberg te ontdekken. Ook meert rondvaartboot Le Bateau de Napoleon regelmatig aan in de haven. (zie pagina 63)

Vanaf de kade

Het water op

Wil je het Vechtdal eens vanaf het water beleven? Vanuit de haven in Hardenberg zijn er verschillende mogelijkheden om het water op te

De haven van Hardenberg is vernieuwd. De haven heeft onder meer vernieuwde drijvende steigers gekregen. De brede steigers zijn voorzien van zogenaamde vingersteigers, die ervoor zorgen dat de meeste boten in een eigen box liggen. De dubbele hoofdsteiger en de steigers aan de promenade zijn bedoeld voor vaste ligplaatsen. Ook is er plek voor de verhuur van boten. De nieuwe steigers zijn voorzien van watertappunten, elektrische oplaadpunten en kunnen ’s nachts worden afgesloten. Gebouw Docks wordt de uitvalsbasis van de vrijwillige havenmeesters van Watersportvereniging Hardenberg. Het havengebouw krijgt voorzieningen voor passanten en lichte horeca. Daarover zijn de gesprekken momenteel gaande. Er wordt gesproken over een mogelijke tweede fase. Betrokken partijen willen kijken of het mogelijk is om de parkeervoorziening Gedempte Haven weer in te richten als haven en zo dit stukje Hardenberg in ere te herstellen.

Vakantiekrant 2021

Ben je liever in beweging? Huur dan een supboard of een Canadese kano. Wie wat meer van de omgeving wil zien en voldoende spierkracht heeft, kan kiezen voor een afzaktocht. Er zijn drie varianten, waarbij de laatste je zelfs tot Ommen brengt.

Houd je je voeten liever droog? Ook vanaf de kant is het havengebied een bezoekje waard. De haven is ook het startpunt van de nieuwe game Save the City. Een leuke puzzeltocht voor het hele gezin die jullie op een leuke manier kennis laat maken met Hardenberg en haar historie. Halverwege de zomer is ook de horecavoorziening in het havengebouw gereed, zodat je dan vanaf twee unieke plekken kunt genieten van een hapje en drankje aan het water.


Natuur & Geschiedenis

Geniet van natuur en geschiedenis In de mooie regio Hardenberg is genoeg te zien en te beleven, musea, tuinen en wandel eens de panelenroute in Gramsbergen!

MUSEA Oale Meestershuus Streekhistorisch museum

Hier kun je zien hoe de mensen vroeger leefden in Slagharen en omgeving. Ook zijn er wisselende exposities. Herenstraat 24, Slagharen, tel. 0523684111, www.museumslagharen.nl

Streekmuseum de Kalkhovens Bekijk een echt turfschip

Op het kalkoventerrein vind je drie gerestaureerde kalkovens, een leshuis, een gashouder, een turfschuur en ook nog een authentiek turfschip. Hier kom je alles te weten over de schelpkalkproductie. Het museum is vanaf 16 juni 2021 weer open. Openingstijden: woensdag-, donderdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Kalkovenwieke 1 in Dedemsvaart, tel. 0523-615810, www.hvavereest.nl.

Landbouwmuseum Avereerst Unieke collectie landbouwmachines, gereedschappen en huisraad

In een eigentijds, gerestaureerd industrieel gebouw wordt je meegenomen in het boerenleven tot halverwege de twintigste eeuw. Dit is het tijdperk dat paarden het land bewerkten, er met de hand gemolken werd en het hele gezin werd ingezet om brood op de plank te krijgen. Voorlopig alleen nog open op afspraak. Langewijk 240b in Dedemsvaart, www.landbouwmuseumdedemsvaart.nl

Museum ‘t Stadhuus Hardenberg Archeologische vondsten en historische gebruiksvoorwerpen

In historisch museum ‘t Stadhuus kun

je terecht voor een thema expositie over onderwijs, archeologische vondsten, historische gebruiksvoorwerpen en Saksische klederdracht. Toegang is gratis. Groepen op afspraak. Voorstraat 34 in Hardenberg, tel. 0523-265624, www.hardenberg.mijnstadmijndorp.nl

woensdag open van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen op afspraak. Kinderen kunnen het SpeurNeuzenPad volgen. Den Oosterhuis 10 in Balkbrug, tel. 0523-656049, www.kruidenhoeve.nl

TUINEN

Bij de Anermolen kom je alles over de molen te weten tijdens een excursie of rondleiding. Anerveenseweg 26 in Ane, tel. 0523268009. Kijk voor openingstijden op www.anermolen.nl

De vijvertuinen van Ada Hofman 30 modeltuinen met 50 vijvers Ada Hofman is er in geslaagd om één van de grootste verzamelingen planten, struiken en bomen van ons land bijeen te brengen. In de vijvers en ook in de tuin zijn veel dieren uitgezet, o.a. ringslangen, kikkers, hazelwormen, diverse vissoorten, salamanders en hagedissen. Uniek is ook de daktuin met vijver. Vanaf de daktuin geniet je van een schitterend overzicht over de vijvertuin. Westeindigerdijk 3 in Loozen, www.devijvertuinenvanadahofman.nl

Tuinen van Mien Ruys

In Dedemsvaart ligt een groen monument van 25.000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken. De bijzondere tuinen Mien Ruys zijn bekend tot ver in het buitenland en zijn ware kunstwerken. Moerheimstraat 84, Dedemsvaart, tel. 0523-614774, www.tuinenmienruys.nl

Vloeivelden De Krim

In de gemeente Hardenberg ligt ten zuidoosten van De Krim een bijzonder interessant vogelgebied: de Vloeivelden De Krim. Het gebied is van oorsprong een spoelwaterbassin van aardappelmeelfabriek AVEBE. Nadat de fabriek in 1990 stopte werd het gebied steeds aantrekkelijker voor heel veel vogelsoorten. Verkavelingsweg, De Krim

De Kruidenhoeve

De Kruidenhoeve heeft natuurvriendelijke sier-en kruidentuinen rond een oude rietgedekte Saksische boerderij in het idyllische Reestdal. De tuin is meer dan 4000 m2 groot. In juni/juli/augustus elke dinsdag en

69

OP BEZOEK BIJ DE MOLENAAR De Anermolen

De Oelemölle

De achtkantige stellingkorenmolen De Oelemölle, uit 1533, staat op de Rijksmonumentenlijst. Bij voldoende wind kun je op donderdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur de draaiende wieken zien. Molenplein in Hardenberg, tel. 0523-260094.

Korenmolen De Star

Bij Korenmolen De Star kun je ambachtelijk gemalen meel kopen voor ambachtelijk brood of pannenkoeken. Tevens het startpunt van twee molenpaden door de Ommerschans en het Reestdal. Kom ook een kijkje nemen in De Broodmolen, de nieuwe open bakkerij bij de molen, waar de hele dag door eigen verbouwde spelt en tarwe worden verwerkt tot heerlijk brood en andere producten. De Omloop 16 in Balkbrug, tel. 0523657071. Kijk voor openingstijden op www.molendestar.nl.

Korenmolen Windlust

Deze molen is sinds de start in 1877 volop in bedrijf. Kijk voor de actuele openingstijden op: www.korenmolenwindlust.nl

D O EN ! Wandeling in eeuwenoud gebied

De Groote Scheere is een prachtig natuurgebied van ongeveer 800 ha. Het is een oud cultuurlandschap met een eeuwenoude es (de Holthoneres) en karakteristieke boerderijen. Je kunt er een wandeling maken. De wandeling start bij de Ganzenhoeve, de gerestaureerde boerderij waarin een restaurant gevestigd is. De Ganzenhoeve, Holthonerweg 9 in Holthone.

Vakantiekrant 2021


70

Walk of Fame

Vechtpark In Hardenberg is de Vecht altijd dichtbij. Er zijn veel manieren om de unieke omgeving van de rivier De Vecht te beleven. Vanaf het water ervaar je de rust en vrijheid, maar loop je ook overal zo de stad in om te kijken wat Hardenberg allemaal te bieden heeft op winkel- en horecagebied.

Wandelpromenade

6

De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. Elke tegel staat voor een topprestatie van een topsporter. Jaarlijks komen er tegels bij die door de sporters zelf worden gelegd. De tegels liggen in het voetpad van de Gedempte Haven naar de Amaliabrug, langs de rivier de Vecht in het centrum van Hardenberg.

5

De wandelpromenade langs de Vecht sluit aan op het Park Kruserbrink en het gebied Monding Oude Radewijkerbeek. Langs de promenade zijn verschillende zitplaatsen gecreëerd, waar je kunt gaan zitten en genieten van het uitzicht. De wandelpromenade verbindt de stad met de rivier.

Overlaat Leuke terrasjes om even bij te komen Langs de oevers van de Vecht kun je ook culinair genieten. Het groene en stijlvolle terras van Amused ligt direct aan het water en nodigt uit tot een avondje zomers tafelen. Geniet van het prachtige uitzicht op de haven en de Vecht en van de heerlijke gerechten die worden geserveerd. Ook het terras van De Troubadour ligt direct aan de Vecht en is een perfecte plek voor een borrel of diner aan het water.

Vakantiekrant 2021

Deze waterbouwkundige constructie is opgebouwd uit 2500 blokken beton en zorgt ervoor dat bij hoog water de Vecht gecontroleerd kan overstromen in het achtergelegen park. De Overlaat is in meerdere opzichten ook functioneel. Hij wordt ook gebruikt als publiekstribune bij een evenement.

4


7

Vechtpark

8

Park Kruserbrink Het Park Kruserbrink is mooi ingericht met goede wandelpaden, sierlijke beplanting, speelvoorzieningen en een heuse skatebaan. Ook is er een sortimentstuin waar je een kijkje kunt nemen.

71

Vertoeven op het water Op de Vecht is het ook heerlijk vertoeven. Zwemmen, kanoën, kajakken, sloepvaren, een bootje huren of een mooie rondvaart. Er zijn meerdere aanbieders rondom het haventje.

1

De Koppel Langs de Vecht is De Koppel te vinden. Dit natuuractiviteitencentrum is zeker een bezoekje waard! Bij De Koppel is van alles te zien en beleven over water, natuur en duurzaamheid in de regio Hardenberg. Exposities, de natuurontdekhoek met onder meer uilenballen pluizen en het zintuigenspel, doe-activiteiten en speurtochten. Neem ook een kijkje in de Koppeltuin. De Koppel is vrij te bezoeken.

Unieke natuurlijke wildwaterkanobaan In het gebied rond de monding van de Molengoot in het Vechtpark Hardenberg ligt een unieke wildwaterkanobaan. Het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. De baan is alleen geschikt voor de geoefende kanovaarder.

3 Koeien in het Vechtpark

2

Vlakbij het centrum ligt het Vechtpark. Een prachtige natuurgebied waar je zelfs koeien los ziet lopen. Wees gerust. Deze koeien horen hier. Zij zijn eigenlijk de echte beheerders van het Vechtpark. Ze voorkomen dat het Vechtpark binnen de kortste keren dichtgroeit en tegelijk zorgen ze voor een fraai Hollands plaatje. Het Vechtpark is vrij te bezoeken.

Vakantiekrant 2021


6 dagen in de week geopend donderdag koopavond koopzondag: 25 juli & 8 augustus

“Tot ziens in winkelstad Hardenberg!”

Bekijk de volledige agenda op

www.winkelstadhardenberg.nl