Rotterdampas Magazine - Lente 2023

Page 1

Voel de liefde met Rotterdampas! Spring deze lente samen op de tandem, deel een lekkere milkshake of ontsnap met je lover naar Parijs. Romantiek ten top…

LENTE FAIR • SAMEN BORRELEN • DAGJE MAASTRICHT • CONCERTJE PAKKEN • BUIKDANSEN

JE BUIK VLINDERS IN

VIER DE LIEFDE

Ben je al jaren dol op je partner, net aan het daten, happy single óf gewoon stapelgek op onze prachtige stad? Hoe het ook bij jou zit, Rotterdampas geeft je deze lente gegarandeerd kriebels in je buik. Want wat is er nu leuker dan samen met je geliefde(n) uitgebreid te ontbijten, een tandemtocht te maken of de Lente Fair te bezoeken? Een tripje? Hebben we ook geregeld: wil je naar Brugge, Maastricht of Parijs? Met je pas kan het allemaal! Of wees lief voor jezelf, met een gezichtsbehandeling of een lekker bakkie. En lees vooral ook het verhaal van Daisy (p. 14): zij heeft een datingplatform opgericht – niet met swipen, maar met ouderwets brieven schrijven naar elkaar. Zucht… zwijmel je al weg? Mooi, dan ben je nu in precies de juiste mood om de liefde én de lente te vieren met Rotterdampas!

Pas gedaan

Special
Zwijmelen tijdens een zwangerschapsshoot, etentje of trip naar Parijs
4 10
Irene en Mario genieten van hun romantische dans
1 maart t/m 31 mei 2023 2
Maaike Hoofdredacteur

JE BUIK VLINDERS IN

Op de cover

IN
Klaar voor die zwoele liefdesrelatie? Schrijf een brief naar Daisy! ACTIE! Kriebels als je wat lekkers eet, er een dagje op uit gaat of een fijne massage pakt Kids & Co Jente en Zenna hebben een avontuurlijke middag in de speeltuin 14 23 35 3

Pas gedaan

4
Jaaractie 311 • Slowfeet Studio

Namen Irene Schouten & Mario Echeverri Bautista

Leeftijden 32 & 38

Wonen in Utrecht

Zijn theatermaakster & data scientist

Donderdagavond, dansschool

Slowfeet Studio. In de zaal klinkt langzame jazzmuziek, die een nostalgisch sfeertje oproept. Tien koppels dansen rustig door de ruimte; zij volgen hier de beginnerscursus Slow Bal.

Onder hen zijn ook Irene en Mario, die samen zo lekker dansen dat ze er niet uitzien als beginners. Dat zijn ze ook niet, bekennen ze lachend. ‘We dansen allebei al jaren; zo hebben we elkaar ook ontmoet’, vertelt Irene. ‘Maar Slow Bal is wel nieuw voor ons. Deze dans valt onder de swingdance,

net als charleston en lindyhop. Die snellere dansstijlen kennen we al, daarom vinden we het leuk om een langzamere stijl als Slow Bal te leren. Dit is een elegante, maar ook speelse dans uit de jaren ‘40. En vanwege dat lagere tempo is­ie erg toegankelijk voor beginners en alle leeftijden. Ik word er heerlijk rustig van. De eerste keer dat wij Slow Bal dansten, voelde ik al: dit is onze dans.’ Dat vindt Mario ook: ‘Slow Bal is heel relaxed en ik hou van de muziek. Wij zijn helemaal fan, daarom komen we ook speciaal uit Utrecht voor deze cursus. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar je Slow Bal kunt leren dansen, maar Slowfeet Studio is een goeie. Lerares Deidre en haar partner Joost leggen alles duidelijk uit en nemen echt de tijd voor je.’

‘Elke les leren we een nieuwe basismove, waar we steeds verder op voortborduren’, zegt Irene. ‘En dan is het oefenen, oefenen, oefenen. Dat doen we thuis en bij dansevenementen. Hier in Rotterdam kun je bijvoorbeeld vaak Slow Bal dansen in Café Dizzy en bij De Doelen. Dan wisselen we – net als in de les – ook van danspartner, want daar leer je veel van. Maar het liefst dans ik natuurlijk met Mario’, lacht ze. Verliefd zwiert het koppel weer de zaal in…

TEKST: MAAIKE FIENEE

FOTOGRAFIE: JAN DE GROEN

Kijk voor meer verhalen van Rotterdampassers op rotterdampas.nl/inspiratie.

5

# lente

Win een romantisch tripje voor 2

Even samen ertussenuit, genieten van de lente en elkaar. Zin in? Dan wil je deze prijs vast winnen: een Bongo­bon voor een overnachting inclusief ontbijt en diner in een hotel naar keuze. Beantwoord de volgende vraag en met een beetje geluk kun jij straks je grote liefde verrassen:

Met wie wil jij dit tripje maken en waarom?

Je reactie (met je pasnummer) kan vóór 1 april naar prijsvraag@rotterdampas.nl o.v.v. ‘Bongo­bon’. Als je hebt gewonnen, neemt de redactie contact met je op.

Online kaartje kopen

Bij steeds meer partners kun je online een kaartje kopen met je Rotterdampas. Dit kan op twee manieren: met een Rotterdampas kortingscode of je persoonlijke Rotterdampas pincode. Hiermee koop je op de website van de partner een kaartje, gratis of met korting. Op rotterdampas.nl/online-kaartje lees je precies hoe het werkt.

#DIERENSPOTTEN @jeandeark
6

Gratis tompouce

Hoera, op 27 april viert Wim­Lex zijn verjaardag in Rotterdam: 10 jaar Koningschap in 010! Onder het mom van ‘Wij zijn allemaal kings & queens’ gaan we er met z’n allen een mooi feestje van maken. En Rotterdampas doet mee: met je pas scoor je namelijk gratis een overheerlijke tompouce (zie p. 25)! Benieuwd wat er op Koningsdag allemaal te doen is in de stad? Check koningsdaginrotterdam.nl.

#spiegelen

@leanne_nim

Dat scheelt!

Net als afgelopen jaar reizen alle Rotterdamse kinderen van 4 tot 12 jaar in 2023 gratis met het openbaar vervoer. Met deze regeling wil de gemeente Rotterdam het openbaar vervoer nog toegankelijker maken. Zo wordt het dus eenvoudiger en nóg goedkoper om met je Rotterdampas of Jeugd Vakantiepaspoort op pad te gaan! Ga naar rotterdam.nl/ loket/gratis-ov-voor-kinderen

Liefde is...

86 jaar en 290 dagen duurde het langste huwelijk ooit

2% van alle Tinder-matches leidt tot een date

Een tortelduif wordt gemiddeld

15 jaar oud

27,9% van de inwoners van Rotterdam is getrouwd

BRONNEN: ALLECIJFERS.NL, WIKIPEDIA, NORWEGIAN UNIVERSITY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, WED & WILD

JE FAVO ACTIES

WALIBI, AVONTURENBOERDERIJ MOLENWAARD, HET DEPOT… WAT STAAT ER OP JOUW TO DO-LIJST VOOR DIT PASJAAR? WAT, NOG NIET GEMAAKT?

GA DAN HÉÉL SNEL NAAR DE ROTTERDAMPAS APP OF ROTTERDAMPAS.NL EN GEEF JOUW FAVORIETE ACTIES EEN HARTJE!

7

VLINDERS IN JE BUIK

Voel de vonken

Spaak Rotterdam 50% korting op een romantische tandemtocht Liefdevol slurpen IJssalon Capri 50% korting op milkshakes 11 12 Nóg
Skin Improvement 50% korting op beautyworkshops voor hem en haar 13 9
mooier Semia

410 Miranda van Oorschot Ontwerp & Fotografie

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt. Die groeiende liefde, het nieuwe leven, dat magische geluk. Leg het vast! Want voordat je het weet zijn de negen maanden voorbij...

1X 50% KORTING OP EEN ZWANGERSCHAPSSHOOT ‘HAPPY BELLY’

VAN › VOOR € 170,­ > € 85,-

WAAR Vlaardingseweg 4a, 3121 JM Schiedam

RESERVEREN verplicht via mirandavanoorschot.nl of 06­20384660

LET OP! fotoshoot is buiten

412 Sweet Magnolias

Verse huisgemaakte broodjes, de lekkerste dips en spreads en een overheerlijke omelet. Hap voor hap wanen jullie je op een Grieks strand of in de Spaanse heuvels. Liefde gaat echt door de maag!

1X 50% KORTING OP EEN MEDITERRAANS ONTBIJT

VAN › VOOR € 17,50 > € 8,75

WAAR Kleiweg 96a, 3051 GV Rotterdam

RESERVEREN verplicht via 06­ 43763207

411 SnelleVliet Dagtochten

Slenteren door smalle steegjes. Macarons eten in het park. Wandelen langs de Seine. Of genieten van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren en de Pont des Amoureux. Oui, Paris. De stad van de (zelf)liefde!

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR PARIJS

VAN › VOOR € 75,­ > € 37,50

WANNEER za 11 mrt, 8 en 29 apr en 6 mei / zie rotterdampas.nl voor vertrektijden

RESERVEREN verplicht via opstapmetjepas.nl of 010­2427272

LET OP! reserveringskosten p. boeking: € 4,50

Special NIEUW 10

413 Spaak Rotterdam

Samen de stad ontdekken op trappers. Fijne gesprekken voeren met jullie gezicht in de zon. Heerlijk toch? Bij elke omwenteling laait het liefdesvuur verder op. Dat is romantiek op twee wielen!

1X 50% KORTING OP EEN ROMANTISCHE TANDEMTOCHT

VAN › VOOR € 44,­ > € 22,-

WAAR Vierhavensstraat 56, 3029 BG Rotterdam

RESERVEREN verplicht via spaakrotterdam.com/romantischrondje

414 Lodder Events & Sfeermakers

Ruik je dat? Het voorjaar komt eraan! Kom inspiratie opdoen voor een heerlijke lente. Fladder langs de kraampjes, doe mee aan een workshop of geniet van een fris drankje. Begint het al te kriebelen?

ONBEPERKT 50% KORTING OP DE ENTREE VAN DE LENTE FAIR

VAN › VOOR € 11,­ > € 5,50

WANNEER vr 3 t/m zo 5 mrt, 10 tot 17 uur

WAAR Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

INFO lodder­events.nl of 0186­782216

415 Breakfast in Rotterdam HQ

Jij hebt beretrek! Hap. Je zet je tanden in een berelekkere boterham. Z’n ogen van besjes, bananenmond en vacht van pindakaas zijn om te smullen. Net als die limonade. Dit is jouw nieuwe favoriet.

1X 50% KORTING OP EEN BERENBOTERHAM MET LIMONADE

VAN › VOOR € 4,50 (bijv.) > € 2,25

WAAR Stadhoudersweg 96d, 3039 CJ Rotterdam

INFO breakfastinrotterdam.nl of 06­58875252

11

416 Sportbedrijf Rotterdam

Op zoek naar innerlijke rust? Gespannen door nieuw leven in je buik? Of weer in contact komen met je lijf? Voél wat jij nodig hebt en breng jezelf met liefde in beweging. Zelfvertrouwen gegarandeerd!

1X € 4,- KORTING OP PIYOCHI, FIFTY-FIT EN ZWANGERSCHAPSZWEMMEN

VAN › VOOR € 7,50 > € 3,50

WAAR zie website voor locaties

INFO sportbedrijfrotterdam.nl of 010

418 Het Zesde Geluk

Die pakketjes vouwen heb je niet zomaar in de vingers. Het moet met beleid en aandacht, met gevoel! De smaken zijn authentiek en van ver. Jij stopt er vooral heel veel liefde in en dat proef je.

1X 50% KORTING OP EEN WORKSHOP AZIATISCHE DUMPLINGS MAKEN

VAN › VOOR € 80,­ > € 40,-

WAAR Oostzeedijk Beneden 99, 3061 VP Rotterdam

WANNEER mrt en apr

INFO hetzesdegeluk.com

RESERVEREN verplicht via hetzesdegeluk@outlook.com

417 IJssalon Capri

Samen genieten van een heerlijke, verfrissende verrassing. Even fijn wegdromen. Een ijskoud begin van een warme relatie! In je eentje genieten? Kan natuurlijk ook. De smaken zijn er niet minder om.

ONBEPERKT 50% KORTING OP MILKSHAKES

VAN › VOOR € 4,25 > € 2,10

WAAR Middellandplein 32a, 3021 BV Rotterdam / Karel Doormanstraat 334, 3012 GP Rotterdam

INFO capri.nl of 010­ 4126658

Special 12

419 Semia Skin Improvement

Echte liefde valt niet te maskeren. Dat zie je meteen. Laat je huid eens lekker verwennen. Dat zorgt voor innerlijke rust en ontspanning. Met als resultaat dat je samen nog stralender de deur uitgaat.

ONBEPERKT 50% KORTING OP BEAUTYWORKSHOPS VOOR HEM EN HAAR

VAN › VOOR € 29,50 (bijv.) > € 14,75

WAAR Aronskelkstraat 95, 3053 XB Rotterdam

RESERVEREN verplicht via semia.nl of 06­38384868

420 Dansschool Bellyssima

Je soepele lichaam straalt geluk en plezier uit. Al dansend toon je je liefde. Voor die ander én jezelf. Je schudt je heupen, je armen doen mee. Gooi je haar los en voel die vlinders in je buikdans!

1X 50% KORTING OP EEN PROEFLES BUIKDANSEN

VAN › VOOR € 10,­ > € 5,-

WAAR Gaffelstraat 63a, 3014 RC Rotterdam / Boomgaardsstraat 189, 3012 XC Rotterdam

RESERVEREN verplicht via dansschoolbellyssima.nl/proefles of 06­ 42844655

421 Atelier - De Pretletter

Wat dacht je van een bijzondere en persoonlijke boodschap voor je geliefde op je eigen t­shirt? Maar je kunt natuurlijk ook allerlei andere stoffen versieren met jouw vrolijke lentekriebels!

1X 50% KORTING OP EEN WORKSHOP TEXTIELDECORATIE

VAN › VOOR € 45,­ > € 22,50

WAAR Korstmos 37, 2914 XB Nieuwerkerk aan den IJssel

WANNEER elke di en do

RESERVEREN verplicht via atelierdepretletter.nl of 06­26156509

13
14

Liefde

door de brievenbus

Met brieven schrijven je ware liefde vinden. Klinkt superromantisch en dat is het ook! Daisy van Tussenbroek (36) maakt met haar

datingplatform Wooing ouderwets brieven schrijven weer helemaal hip. ‘Ik wil de romantiek terugbrengen in het daten.’ TEKST:

Interview
SCHELLIUS FOTOGRAFIE: NICO TE LAAK – PLAATWERK FOTOGRAFIE
AMY
15

Zo’n twee jaar geleden is Daisy er he­le­maal klaar mee: datingapps. ‘Het vluchtige contact, de hopeloze afspraakjes en een match die zomaar van de aardbodem verdwijnt. Het daten werd er voor mij niet leuker op.’ Als ze middenin coronatijd de zoveelste teleurstelling op Tinder krijgt, gooit de Rotterdamse alle datingapps van haar telefoon en bedenkt ze hoe ze het online daten weer terug kan krijgen naar offline. ‘Ik vroeg me echt af waar de tijd is gebleven dat je elkaar (stiekem) leuk vond en de liefde verklaarde. Bijvoorbeeld door iemand met een briefje in de schooltas mee uit te vragen of bij die leuke buurjongen een kaartje in de bus te doen. Dát was pas tof!’

En toen bedacht je Wooing?

‘Ja! Eerst heb ik onder vrijgezelle Nederlanders onderzocht of er een markt voor offline daten is. Geen apps, datingsites en social media, maar de eerste stap zetten via een brief en daarna een afspraakje inplannen. Nou, ik kan je vertellen: die wens is ontzettend groot! Het blijkt dat best wat singles iemand willen leren kennen op een rustige manier. Ze zijn klaar met het snelle swipen of het lezen van eindeloze datingprofielen.

Toen ik dat doorhad, heb ik samen met een psycholoog en relatietherapeut het Wooing­concept uitgedacht. Ik startte een pilot en werkte met een wachtlijst, omdat ik eerst wilde zien of er echt

interesse was. Het bleek booming business en begin 2022 heb ik de eerste matches gemaakt.’

Wat leuk! Toch ben jij geen standaard matchmaker.

‘Ik vind dat je wel wat extra’s voor de liefde mag doen. Ook al is het vaak op papier, het is fantastisch om de liefdeskandidaten te leren kennen en ze oprecht te helpen met hun zoektocht naar de ware. Door de uitgebreide vragenlijst die ze invullen en de brief die ze schrijven, kom ik erachter wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden in hun huidige leven, maar ook wat ze een leuke eerste date lijkt. Zo kan ik de matches weloverwogen maken, in de hoop dat ze slagen.’

Hoe belangrijk is de brief in het dateavontuur?

‘Heel belangrijk! Door een brief te schrijven aan hun misschien wel toekomstige liefde, denken de deelnemers serieus na over wie ze zijn en wat ze willen. Je kunt niet aan een relatie beginnen voordat je van jezelf houdt. Met zo’n brief laat je zien dat je er klaar voor bent én het is een persoonlijke manier om over jezelf te vertellen. Daarnaast vind ik dat je je hart in een brief écht openstelt. Denk maar aan de verhalen over vrouwen die vroeger per brief complete relaties opbouwden met hun uitgezonden zeeman of militair, om pas bij terugkomst met ze te trouwen.

Z
16

Over Wooing

Het offline datingplatform Wooing is er voor iedereen vanaf 18 jaar en alle liefdesvoorkeuren. Elke liefdeskandidaat krijgt een woo­box thuisgestuurd met (groei)briefpapier, een boekje met tips & tricks en nog veel meer. Inmiddels is er ook een gift­box – voor als je een bekende ook de liefde gunt – én kun je workshops volgen om jezelf beter te leren kennen. Wooing organiseert meetcutes in de 32 grootste gemeenten van Nederland; van Groningen tot Maastricht, Haarlem en Rotterdam. Daisy heeft inmiddels ook een wachtlijst geopend voor Wooing in België.

Meer weten of zelf op liefdesavontuur? Kijk op wooing.nl

Op papier is het makkelijker om je kwetsbaar op te stellen, je durft veel meer te zeggen. En geef toe, het is natuurlijk ontzettend romantisch om in mooie woorden te verdrinken…’

Dat klinkt alsof je ervaring hebt!

‘Haha, daten per brief heb ik zelf nog nooit gedaan. Wel heb ik zo’n zeven jaar geleden naar boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw geschreven. Dat vond ik zó leuk om te doen. Ik merkte toen al dat ik schrijvend veel meer over mezelf durfde te vertellen. Helaas werd ik niet uitgekozen en mocht ik niet op date, maar de ervaring was super!’

Maarre, is het ondertussen al goed gekomen in de liefde?

‘Helaas ben ik mijn prins op het witte paard nog niet tegengekomen. Maar weet je, dat vind ik ook helemaal prima. Als ik heel eerlijk ben sta ik er nu totaal niet voor open. Ik heb het zo leuk met familie, vrienden en m’n werk. Het is wel even goed zo.’

Je gelooft toch wel in de liefde?!

‘Jazeker, ik geloof vooral in duurzame liefde, dus een relatie voor de langere termijn. Dat is mijn doel ook met Wooing; zoveel mogelijk langdurige relaties tot stand laten komen. En die leuke man voor mij komt echt nog wel! Maar op dit moment zit ik vooral op de bank te zwijmelen bij de brieven die de liefdeskandidaten naar Wooing sturen. Daarna ga ik aan de slag voor die perfecte match.’

Vertel, wat blijft je het meeste bij van al die brieven?

‘De mooie aanhef. “Hallo prins(es) op het witte paard”, “Hi mysterieuze lezer”, “Hoi lieve onbekende”, van dit soort zinnen krijg ik het helemaal warm vanbinnen. Verder zijn het persoonlijke verhalen, maar je leest altijd tussen de regels door dat ze oprecht de liefde willen vinden. Zó mooi! Het leuke is dat ik de originele brieven bewaar en altijd nog een keer

17

Ikwegzwijmel bij al die brieven

na kan lezen. Deze zijn geschreven op groeipapier (met bloemzaadjes erin). Tijdens het matchingsproces krijgen de deelnemers een kopie thuisgestuurd. Als de vonk overslaat, krijgen ze de originele brieven weer terug en kunnen ze samen de brieven “planten”. Wie weet wat er dan voor moois opbloeit.’

Wat een romantiek! Wil je zelf niet meedoen? ‘Ik kan het natuurlijk niet maken om zelf de leukste brieven uit de stapel te vissen, haha! Dat houd ik heel goed gescheiden. Maar als Wooing niet van mij zou zijn, dan zou ik zéker meedoen. Het is toch prachtig om een brief vol liefde te krijgen en daarna op verrassingsdate te gaan?!’

Verrassingsdate? Weten de koppels niet wat ze gaan doen tijdens hun eerste date?

‘Juist! Een “meet­cute” noem ik dat, vernoemd naar het moment in romantische films waar twee mensen elkaar op een leuke, grappige of schattige manier ontmoeten. Het koppel krijgt los van elkaar twee enveloppen thuisgestuurd. De eerste mogen ze meteen openen. Daarin vinden ze de dag, de locatie en het tijdstip van de date. Dit zijn twee verschillende plekken in de stad. Als ze daar op de datedag zijn, openen ze de tweede envelop en zien ze de plek waar ze elkaar daadwerkelijk gaan ontmoeten. Zo had ik laatst een stel dat allebei heel erg van katten houdt. Ik heb ze laten meeten in een kattencafé in het centrum van Rotterdam. Dat viel helemaal in goede aarde. Het ijs was meteen gebroken, want ze hadden een gezamenlijk onderwerp om over te kletsen.’

Wat grappig. Ziet jouw ideale date er ook zo uit?

‘Ondanks dat ik zelf twee katten heb, hoeft dat van mij niet, haha. Ik heb niet zoveel met daten in een café of restaurant. Laat mij maar wat doen! Samen naar het museum bijvoorbeeld, dan heb je iets te zien én kun je ook gezellig en ongedwongen kletsen. En als we het dan toch over romantiek hebben: samen door de bossen of over het strand paardrijden lijkt me ook wel wat, haha!’

Hoeveel liefdesrelaties heb je al laten ontvlammen?

‘Er zijn in een jaar tijd een aantal serieuze relaties met grootse toekomstplannen ontstaan. Daarnaast zijn er nog best wat stellen rustig aan het daten, maar wel exclusief met elkaar. Ook gaan er nu iedere maand zo’n vijf tot tien nieuwe matches op meet­cute. Ik ben er best tevreden over, want het kost tijd om te investeren in een langdurige relatie. Duurzame liefde moet je niet overhaasten!’

18

IK KAN BEST KRITISCH ZIJN, MAAR DIT IS ÉCHT SMAAKVOL!

Naam Fatiha Oumansour Leeftijd 43 Woont in Schiebroek Leert voor lifestylecoach

‘Ik probeer altijd graag nieuwe dingen. Dit keer ga ik samen met mijn vriendin Hatice Mediterraans ontbijten bij Sweet Magnolias. Eigenaresses Ebru en Isabel ontvangen ons heel gastvrij en we krijgen een tafeltje toegewezen. Wat een leuke zaak is dit! De sfeer is heel gemoedelijk en rustgevend. Na een kopje koffie krijgen we het ontbijt: Turks brood, omelet met groente, yoghurt met bessen en granola, jus d’orange, worst, jam, olijven en borek gevuld met fetakaas. Dat ziet er heerlijk uit! Alles is vers en zo veel mogelijk huisgemaakt. Hatice en ik genieten er echt van. Je proeft de liefde die erin zit. Ik heb alleen niet zo’n trek in omelet... Maar daar kom ik van terug als ik toch een hap neem: wat lékker! Ik kan best kritisch zijn, maar het ei in combinatie met die kruiden en groenten is écht smaakvol. Met mijn Marokkaanse achtergrond had ik nog nooit een Turks ontbijt op. Daardoor was ik verrast door alle smaken en lekkere gerechtjes die voor ons stonden. Hatice en ik hebben gelijk plannen gesmeed voor een volgend bezoekje aan Sweet Magnolias. Wij komen dus zeker terug!’

Lees het uitgebreide verhaal van Fatiha op rotterdampas.nl/ inspiratie.

Review
412 • Sweet
seizoensactie
Magnolias
19
TEKST: AMY SCHELLIUS FOTOGRAFIE: ERIC FECKEN

Altijd plezier

Jaaractie 349

SLOEPVERHUUR TUD

ONBEPERKT 25% KORTING OP DE HUUR VAN SLOEPEN

Jaaractie 33 CAFÉ SOIF

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN DRIEGANGENKEUZEMENU

Je hebt je wensenlijstje in de app ingevuld. Gooi nog een keer!

Jaaractie 353

STICHTING FLUISTERBOOT

VOORNE-PUTTEN

1X 25% KORTING OP EEN VAARTOCHT MET DE IJSVOGEL

Jaaractie 45

PANNENKOEKENBOOT

ROTTERDAM

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN RONDVAART INCL. PANNENKOEKEN

20

Jaaractie 330 SPIDO

1X EEN GRATIS ROTTERDAMSE HAVENRONDVAART

Jaaractie 336

WERELDERFGOED

Met deze acties op en aan het water beleef jij een liefdevolle lente!

Jaaractie 325 I DRAW ROTTERDAM DELFSHAVEN

1X 25% KORTING OP DE TEKENTOUR ‘ROTTERDAM DELFSHAVEN’

ILLUSTRATIES: ILSE WEISFELT
UNESCO
KINDERDIJK ONBEPERKT 25% KORTING OP DE ENTREE
21

GOED KIJKEN

Laatst ontdekte ik ‘Rotterdam Routes’. In deze app staan allerlei wandelroutes – van de haven tot de natuur – en een echte Rotterdammer vertelt je onderweg van alles over wat je op de route ziet. Zo wordt lopen te lopen echt leuk! rotterdamroutes.nl

Doen!

Rotterdampas redacteur Amy tipt haar favorieten voor de lente.

DOOR: AMY SCHELLIUS

WAKKER WORDEN

De lente is voor mij pas echt begonnen na een goeie ‘walk in the park’. Prachtig hoe alle beestjes weer wakker worden en de bomen ontwaken uit hun winterslaap. Aanrader: het Hefpark, heb je ook gelijk uitzicht op die fantastische brug! hefpark.nl

EITJE ERBIJ?

Op 9 en 10 april is het weer Pasen!

Of het nu door de schattige paashaasjes, die kuikentjes in de sloot of het gezellig eten met familie komt, van dit lenteachtige feest word ik altijd blij. Hoeveel eieren ga jij eten?

WAT EEN GEBOUW!

Rotterdam ademt tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog nog steeds wederopbouw. Ontdek hoe de mooiste parels in de jaren ‘50 werden gebouwd tijdens de Opbouwdag op donderdag 18 mei. wederopbouwrotterdam.nl

AVONDJE UIT

De Maassilo. Ik vind dit robuuste pareltje in de stad een mooie plek. Als je er nog nooit bent geweest, is het echt een aanrader om hier eens naar een toffe party of een goed concert te gaan. Veel plezier! maassilo.com

3
2
4 1 5 22

SEIZOENS ACTIES ACTIESSEIZOENS

MAKEN

422 Sir Winston Fun & Games

Yes Sir! De leukste games speel je hier. Met en tegen je vrienden. Of speel alleen. Het draait allemaal om de fun!

1X 50% KORTING OP € 20,- SPEELTEGOED

VAN › VOOR € 20,­ > € 10,-

WAAR Noorderweg 22, 3119 XX Schiedam

INFO sirwinstonfungames.nl of 010­2680905

HEEL VEEL LOL MET EEN PEDDEL OF EEN SPELLETJE

425 The Game-Inn

Zoek jij je geluk bij een potje Yahtzee? Of ga je voor de perfecte bouwstrategie bij Catan? Enne, niet valsspelen hè!

ONBEPERKT 50% KORTING OP HET SPEELTARIEF

VAN › VOOR € 4,­ > € 2,-

WAAR Dorpsstraat 20, 2912 CB Nieuwerkerk aan den IJssel

RESERVEREN verplicht via game­inn.nl of 06­ 46106872

424 Zero Latency VR Stap letterlijk en figuurlijk in een andere wereld. Ben ik hier nou echt of toch niet? Het spel verrast je keer op keer.

1X 25% KORTING OP EEN VR-EXPERIENCE

VAN › VOOR € 39,­ > € 29,25

WAAR Vierhavensstraat 66, 3029 BG Rotterdam

RESERVEREN verplicht via zerolatencyvr.nl

423 Klimpark Fun Forest

Al peddelend glij je door het water. Focus. Links, rechts, links, rechts. Zo gaat ‘ie goed! Is er al land in zicht?

ONBEPERKT 50% KORTING OP SUPPEN EN KANOËN

VAN › VOOR € 12,­ > € 6,-

WAAR Langepad 71, 3062 CJ Rotterdam

RESERVEREN verplicht via funforest.nl of 088­3697000 o.v.v. 50RPAS

LET OP! zwemdiploma verplicht

426 Kanoverhuur Rotterdam

Span je armspieren maar goed aan. Jij gaat voor een sportief én bewonderenswaardig rondje Rotterdam. Dit is leuk!

ONBEPERKT 25% KORTING OP KANO- OF KAJAKHUUR

VAN › VOOR € 25,­ (bijv.) > € 18,75

WAAR Voorhaven 210, 3024 RR Rotterdam

INFO kanoverhuurrotterdam.nl of 06­12435264

24

&

MMM... MOEILIJK KIEZEN UIT ZOVEEL LEKKERE DINGEN!

428 De Pindakaaswinkel Rotterdam

Met liefde voor de pinda... en de kaas. Teveel smaken om op te noemen. Variatie en gegarandeerd genot met nootjes.

1X € 5,25 KORTING OP HET LENTE

PINDAKAASMENU

VAN › VOOR € 17,75 > € 12,50

WAAR Beurstraverse 126, 3011 AM Rotterdam

RESERVEREN verplicht via depindakaaswinkel.nl of 06­18789463

427 Rotterdampas

Hoera voor de Koning! En voor dit heerlijke gebakje. Loopt het water je al in de mond? Eén hap en je bent in de feeststemming.

1X EEN GRATIS TOMPOUCE

VAN › VOOR € 0,-

WAAR zie rotterdampas.nl voor afhaalpunten

WANNEER do 13 t/m 27 apr

LET OP! op = op

429 Brownies&downieS Delft

Het gaat jou eigenlijk niet om het lekkers in het kopje, maar om het lekkers erbij! Bij elke hap proef je de liefde.

1X 25% KORTING OP KOFFIE OF THEE MET

EEN BROWNIE

VAN › VOOR € 6,15 > € 4,60

WAAR Voldersgracht 12, 2611 ET Delft INFO browniesanddownies.nl

430 MARLI Food

Een vers broodje. Niet te hard, niet te zacht. Met pom of bakkeljauw? In ieder geval mét sambal. Jij houdt wel van pit!

1X 50% KORTING OP EEN SURINAAMS BROODJE

VAN › VOOR € 4,50 (bijv.) > € 2,25

WAAR Aalborg 9, 2993 LP Barendrecht / Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht / Dillenburgplein 20, 2983 CC Ridderkerk

INFO marli­food.nl

431 McDonald’s Hoogstraat en Oude Binnenweg

Goudgeel, krokant korstje van buiten. Heerlijk gebakken kip van binnen. Sausjes erbij. Daar eet je je vingers bij op.

1X 25% KORTING OP KIPNUGGETS (20 ST.)

VAN › VOOR € 8,95 (bijv.) > € 6,70

WAAR Oude Binnenweg 99, 3012 JA Rotterdam / Hoogstraat 194, 3011 PV Rotterdam

INFO mcdonalds.nl of 010­ 4147032

sausjes

NIEUW GRATIS
LET OP! incl.
25
3

432

Klaar met slenteren? Zoek een fijn plekje en geniet van hemelse koffie met een schuimlaag waarin je wil verdwijnen.

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN CAPPUCCINO DOPPIO

VAN › VOOR € 4,10 > € 3,05

WAAR Stationsplein 303, 2611 BV Delft INFO annemax.nl

435 Motel Mozaïque

Ontdek de schoonheid van het onbekende. Leer nieuwe mensen kennen, en doe iets wat je nooit eerder deed. Dát is MOMO.

1X 25% KORTING OP DE ENTREE

VAN › VOOR € 89,50 (bijv.) > € 67,10

WAAR zie website voor locaties

WANNEER do 13 t/m za 15 apr

INFO motelmozaique.nl

434 Miniworld Rotterdam

Zo hé! Jij hebt in een korte tijd de héle haven van Rotterdam gezien. Dus nu even maximaal genieten in een miniwereld.

1X 25% KORTING OP EEN UITSMIJTER

NATUREL, HAM OF KAAS

VAN › VOOR € 8,50 (bijv.) > € 6,35

WAAR Weena 745, 3013 AL Rotterdam

INFO miniworldrotterdam.com of 010­2400501

LET OP! jaaractie: 1x gratis entree of 1x 50% korting op een jaarabonnement

433 Holy Ravioli

Heerlijke zachte pastakussentjes. Niet op gaan liggen! Opeten! Daar lik je je vingers bij af. Zelfs als je met bestek eet.

1X 25% KORTING OP EEN NORMALE PORTIE RAVIOLI

VAN › VOOR € 12,50 > € 9,35

WAAR Zwaanshals 430, 3035 KT Rotterdam

INFO holyravioli.nl of 06­87286120 NIEUW

SPORTEN

436 Musashi Kyokushin Karate

Discipline. Doorzettingsvermogen. Respect. Zelfvertrouwen. Weerbaarheid. Karate haalt het allerbeste in je naar boven.

1X 50% KORTING OP DE KARATE JAARCONTRIBUTIE

VAN › VOOR € 240,­ > € 120,-

WAAR Catullusweg 29, 3076 KB Rotterdam / Riederhagen 2, 2993 XE Barendrecht / Van Koetsveldlaan 19, 3273 AL Westmaas

INFO musashi.nl of 06­19434897

ZWETEN TIJDENS KARATE OF EEN STEVIGE LOOPSESSIE

Anne&Max Delft
NIEUW NIEUW
26

DE VERHALEN KOMEN IN MIJN HOOFD ÉCHT

TOT

LEVEN

Naam Barry Okunick

Leeftijd 48 Woont in Delfshaven Is consulent bij FNV

‘Zo’n tien jaar geleden ben ik in Rotterdam komen wonen en het lukt me nog steeds om verborgen pareltjes in de stad te ontdekken. Vandaag ga ik samen met mijn vriend Paul naar Verhalenhuis Belvédère om de wandeltour ‘Kapie maken’ te doen. Eigenlijk ben ik nooit verder dan het Deliplein gekomen; deze actie is dus super om Katendrecht wat beter te leren kennen! Onder het genot van een kop koffie vertelt gids Anja dat we een leuke, maar vooral heel leerzame wandeling gaan maken. Ook legt ze uit dat de uitdrukking “Kapie maken” een rondje over Katendrecht lopen betekent. Grappig!

We gaan op pad en maken tijdens de tour een aantal stops. Hier vertelt een familielid of kennis steeds over zijn voorouders, de gebouwen waar ze in woonden of werkten en de bijzondere gebeurtenissen die ze in Rotterdam hebben meegemaakt. Paul en ik leren van alles over Kaapverdiaanse zeemannen, Chinese gastarbeiders en Surinaamse jazzmuzikanten. Het valt me op dat iedereen met ontzettend veel passie en warmte over hun voorouders vertelt. Hierdoor gaan de verhalen voor mij écht leven. Bij iedere tussenstop krijgen we ook nog iets lekkers uit die cultuur; Chinese dumplings bijvoorbeeld of een Kaapverdiaans likeurtje. Heerlijk!’

Review
jaaractie 341 • Verhalenhuis Belvédère
Lees het uitgebreide verhaal van Barry op rotterdampas.nl/inspiratie.
27
TEKST: AMY SCHELLIUS FOTOGRAFIE: ERIC FECKEN

438 Boks! Gouda

Je handen in de juiste houding. Je voeten stevig op de grond. Je bent er klaar voor. Nu niet te snel knock­out gaan...

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN PREMIUM

ABONNEMENT

VAN › VOOR € 48,­ > € 36,-

WAAR Groningenweg 2, 2803 PV Gouda INFO boksgouda.nl of 06­38119268

437 40days.nl

Fanatiek zet jij je ene been voor het andere. Lekker doorstappen, net als tijdens de training. Op naar de Via Gladiola!

1X 50% KORTING OP TRAINEN VOOR DE NIJMEEGSE VIERDAAGSE

VAN › VOOR € 225,­ > € 112,50

WAAR Jan Sluijtersstraat 48, 3059 VC Rotterdam

WANNEER elke di om 10 uur

RESERVEREN verplicht via 40days.nl of 06­37176948

439 LouZen

Billen als een perzik of lenig als een kat? Met een beetje rekken, schudden en strekken kom je een heel eind. Houd vol!

1X 25% KORTING OP POWER YOGA EN PEACHY BUM

VAN › VOOR € 12,50 (bijv.) > € 9,35

WAAR Van der Meydestraat 13b, 3039 TE Rotterdam

WANNEER elke ma 18.30 uur (Peachy Bum), di 19 uur (Power Yoga)

INFO louzen.nl of 06­ 42676964

440 Kyokushin Ronin

Kyokushinkai is de hardste vorm van karate. Maar binnen de ‘familie’ hebben we wel respect voor elkaar. Ervaar het zelf!

ONBEPERKT 25% KORTING OP DE CONTRIBUTIE

VAN › VOOR € 25,­ > € 18,75

WAAR Brahmslaan 44, 2625 BW Delft

INFO kyokushinronin.nl of 06­ 43587684

441 Balkan Fusion Dance

De opzwepende Balkan beats laten je heupen draaien. De rest van je lichaam volgt. Stilstaan is onmogelijk. Shake it!

1X 50% KORTING OP EEN PROEFLES

VAN › VOOR € 10,­ > € 5,-

WAAR Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam

INFO 06­16826250

RESERVEREN verplicht via balkanfusiondance.nl

442 Outside Defense Regels? Die zijn er niet. Het draait allemaal om techniek en zelfbescherming. Daar kun je veilig mee thuiskomen.

1X 50% KORTING OP KRAV MAGALESSEN

VAN › VOOR € 34,­ (bijv.) > € 17,-

WAAR Walhallalaan 114, 3072 EX Rotterdam / Teun de Jagerdreef 1, 3561 JK Utrecht / Homeruslaan 40, 3581 MJ Utrecht

RESERVEREN verplicht via outsidedefense.nl of 06­14997785

NIEUW
28
NIEUW

443

Jij staat stevig op de pedalen. Slippend die scherpe bocht door, dan een pittige klim –en hup – door de diepe plas.

1X 25% KORTING OP EEN 3-DAAGSE MOUNTAINBIKECLINIC

VAN › VOOR € 50,­ > € 37,50

WAAR Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek / Watersportweg 1, 3138 HD Vlaardingen

WANNEER za 15, 22 en 29 apr

INFO 06­22124364

RESERVEREN verplicht via opdiefiets.nu

RE LAXEN

445 TPS-Tennis

Even een balletje opgooien... en dan?

Een ace! 15­0! Ook als je van slag bent kun je hier lekker slaan. Leuk en gezond.

1X 50% KORTING OP 10 TENNISLESSEN

VAN › VOOR € 200,­ > € 100,WAAR Daltonlaan 35, 3041 JB Rotterdam / Enk 140, 3075 VC Rotterdam

RESERVEREN verplicht via tps­tennis.nl of 06­30731804

LET OP! alleen voor nieuwe deelnemers / incl. huurracket

EEN GLAD

GEZICHT EN EEN ONTSPANNEN LIJF

447 Yoganesa

Rekken, strekken en rustig ademhalen. Aandacht voor jezelf. Jouw flow. En de spierpijn? Dat merk je morgen wel. Namasté!

1X 25% KORTING OP EEN 5-LESSENKAART

VAN › VOOR € 80,­ > € 60,WAAR Dr. Zamenhofstraat 71, 3061 SG Rotterdam

RESERVEREN verplicht via yoganesa.nl of 06­ 45228162

444 Bear Studios

Bewegen werkt. Maar wel op jouw manier. Hoofd leeg, lichaam aan en een sporty feestje vieren. Ben jij even lekker bezig!

1X 25% KORTING OP EEN 10-STRIPPENKAART

GROEPSLES

VAN › VOOR € 120,­ > € 90,-

WAAR Dynamostraat 28, 3083 AK Rotterdam

RESERVEREN verplicht via bearstudios.nl of 06­21306816

446 Vintage Beauty

Geniet van de smeersels op je gezicht. Fris, gezond en met al het fijne uit de natuur. Hier is je huid in goede handen.

1X 25% KORTING OP EEN BASIS

GEZICHTSBEHANDELING

VAN › VOOR € 110,­ > € 82,50

WAAR Freericksplaats 5, 3054 GJ Rotterdam

RESERVEREN verplicht via vintagebeautyrotterdam.nl of 010­8407005

Opdiefiets
29

448 Craelinghe Skin & Body

Warme was, een spatel en een strip. Rats! Hallo gladde huid! De eerste keer is even wennen, maar wie mooi wil zijn...

1X 25% KORTING OP HARSEN

VAN › VOOR € 25,­ > € 18,75

WAAR Kralingseweg 224, 3062 CG Rotterdam

RESERVEREN verplicht via craelinghe.nl of 010­2722014

L R E N E

449 Gezond met yoga

Rol je matje uit, ga lekker zitten en sluit je ogen. Inademen en uitademen. Inspannen en ontspannen. Wat is dit fijn!

1X 25% KORTING OP EEN PROEFLES YOGA

VAN › VOOR € 12,­ > € 9,WAAR Schiedamse Vest 188, 3011 BH Rotterdam

RESERVEREN verplicht via gezondmetyoga.nl of 06­52697252

WIL JIJ MUZIEK MAKEN OF EEN BEAUTY WORKSHOP?

450 Skintastics

Een pen die duizenden gaatjes in je huid prikt? Dat wil je wel, want na afloop heb jij weer een strak en fris gezicht.

1X 25% KORTING OP EEN DERMAPEN4 BEHANDELING (60 MIN.)

VAN › VOOR € 159,­ (bijv.) > € 119,25

WAAR Oostplein 146, 3011 KZ Rotterdam

INFO skintastics.nl

RESERVEREN verplicht via 010­8186290

452 Kaouther Belly Dance

Vind je innerlijke Shakira. Je heupen draaien, je buik schudt en je hebt een lach op je gezicht. Wat een soepele moves!

1X 25% KORTING OP EEN PRIVÉLES

VAN › VOOR € 50,­ > € 37,50

WAAR Dorpsstraat 90, 2831 AT Gouderak

RESERVEREN verplicht via kaouther.nl of 06­ 48823054

451 Mirjam van der Beek

47 snaren op de harp, 88 pianotoetsen en twee paar stembanden. Daar zit muziek in! Laat maar eens horen wat je kunt.

ONBEPERKT 25% KORTING OP ZANG-, HARP- EN PIANOLESSEN

VAN › VOOR € 48,40 (bijv.) > € 36,30

WAAR Anjertuin 12, 2662 DE Bergschenhoek RESERVEREN verplicht via mirjamvanderbeek.nl

30

Glas dat fonkelt als een diamant. Een warme gloed. Die kleuren! Ga aan de slag en waan je in het sprookje van 1001 nacht.

ONBEPERKT 25% KORTING OP DE WORKSHOP

GLASMOZAÏEK LAMP

VAN › VOOR € 45,­ > € 33,75

WAAR IJzerwerkerkade 22, 3077MB Rotterdam

RESERVEREN verplicht via mosaicartstudio.nl of 06­84470635

453 Rotterdamse Kring van Volksdansgroepen

Een Albanese move? Een Bulgaarse dans? Of de Griekse sirtaki? Voetjes van de vloer! Kom, dans jezelf de wereld rond.

1X EEN GRATIS WERELD- EN VOLKSDANSLES

VAN › VOOR € 15,­ > € 0,-

WAAR Noordsingel 88, 3032 BH Rotterdam / Fresiastraat 18, 3053 VH Rotterdam

INFO rkvdanst.nl of 06­16077131 T O E R E N

Wat wordt die vormeloze homp klei? Een vaas, bloempot of bakje? Geef er maar een gezellige draai aan en verras jezelf.

1X 50% KORTING OP EEN PROEFLES POTTENBAKKERSSCHIJF DRAAIEN

VAN › VOOR € 20,­ > € 10,-

WAAR Graswinckelstraat 15, 3043 SC Rotterdam

RESERVEREN verplicht via artdenicole.com of 06­53974928

456

Spiegeltje, spiegeltje in de hand... Leer jezelf nog mooier opmaken. Met tips en adviezen afgestemd op jouw gelaat.

1X 25% KORTING OP EEN MAKE-UP WORKSHOP

VAN › VOOR € 90,­ (bijv.) > € 67,50

WAAR Vlietlaan 46b/c, 3061 DZ Rotterdam

RESERVEREN verplicht via flavourvisagie.nl of 06­51596196

457 I draw Schiedam

Torenhoge molens, romantische grachten en karakteristieke pakhuizen. Je potlood blijft gaan in de Jeneverhoofdstad.

1X 25% KORTING OP DE TEKENTOUR

VAN › VOOR € 35,­ > € 26,25

WAAR Hoogstraat 112, 3111 HL Schiedam

RESERVEREN verplicht via idraw.eu of 06­51882626

SAMEN FIJN NAAR BRUGGE, MIDDELBURG OF SCHIEDAM
454 Mosaic Art Studio Netherlands 455 Art de Nicole Flavour Visagie
31
GRATIS

Jij houdt zóveel van jezelf, dat verdient een dag vol liefdevolle leuke dingen doen!

N DJE… ZELFL I EFDE RO N JD E LFLEZ I EDFE

1 Jaaractie 211

Cinerama Filmtheater

Lekker rustig wakker worden met een bak koffie en een toffe, inspirerende film. Dat doet je goed!

2 Jaaractie 202

Beauty Styling Leg jezelf eens in de watten met een nieuwe coupe. Waarom niet? Hup, zet die schaar er maar in.

3 Jaaractie 31

Razzle Zuidplein Het lef voor een nieuwe haarstijl wordt goed beloond met een Razzle! Welke topping kies jij?

4 Jaaractie 317

Laat het los in het bos Na alle indrukken op het Zuidplein struin je heerlijk door het Rotterdamse groen.

5 Jaaractie 329

Olala Chocola Mmm... chocola! Maak zelf bonbons in hartjesvorm. En daarna lekker smullen.

Rondje… Zelfliefde
1 2 3 4 5 32
OR

459 Brabant Expres Reizen

Jullie genieten van de prachtige historie en bezienswaardigheden. En tot slot? Een Belgisch biertje natuurlijk! Proost!

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR BRUGGE

VAN › VOOR € 35,­ > € 17,50

WANNEER vr 31 mrt, za 22 en wo 26 apr, za 13 en wo 31 mei / zie rotterdampas.nl voor vertrektijden

RESERVEREN verplicht via brabantexpres.nl/ rotterdampas of 088­5060310

LET OP! reserveringskosten p. boeking: online € 2,50 / tel. € 5,­

458 Travel Mama

Prachtige stranden en eilanden. Watervallen. Historie. De mooiste herinneringen. In dit land vind je het allemaal.

1X 25% KORTING OP EEN 8-DAAGSE VLIEGREIS NAAR KROATIË

VAN › VOOR € 473,35 (bijv.) > € 355,WANNEER do 20, zo 23, do 27 en zo 30 apr RESERVEREN verplicht via travelmama.nl of 06­23701924

LET OP! incl. vliegreis, transfer, verblijf en 3 excursies

460 SnelleVliet Dagtochten

Tulpen, hyacinten en narcissen waar je maar kijkt. Die geuren en kleuren, dit mag je niet missen. Hallo lentegevoel!

ONBEPERKT € 17,- KORTING OP EEN

DAGTOCHT NAAR KEUKENHOF

VAN › VOOR € 44,50 > € 27,50

WANNEER za 25 mrt, vr 28 apr en zo 7 mei / zie rotterdampas.nl voor vertrektijden

RESERVEREN verplicht via opstapmetjepas.nl of 010­2427272

LET OP! reserveringskosten p. boeking: € 4,50

461

Misschien loop je André Rieu wel tegen het lijf. Maar deze fraaie stad heeft nog veel meer te bieden. Ontdek het zelf.

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR MAASTRICHT

VAN › VOOR € 35,­ > € 17,50

WANNEER vr 24 mrt, za 1 en wo 19 apr, wo 24 en za 27 mei / zie rotterdampas.nl voor vertrektijden

RESERVEREN verplicht via brabantexpres.nl/ rotterdampas of 088­5060310

LET OP! reserveringskosten p. boeking: online € 2,50 / tel. € 5,­

462 Reederij Oosterschelde

Trossen los en hijs de zeilen! Varen maakt hongerig. Maar wat komt je daar tegemoet? Heerlijke geuren vanuit de kombuis.

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN LUNCHOF BORRELTOCHT

VAN › VOOR € 59,50 (bijv.) > € 44,60

WAAR Leuvehaven 75, 3011 EA Rotterdam

WANNEER zie website voor data en vertrektijden

RESERVEREN verplicht via oosterschelde.nl of 010­ 4364258

463 SnelleVliet Dagtochten Zie je die prachtige pakhuizen? De machtige abdij en het statige stadhuis? In de Zeeuwse hoofdstad kom je ogen tekort!

ONBEPERKT 50% KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR MIDDELBURG

VAN › VOOR € 28,50 > € 14,25

WANNEER wo 22 mrt, za 22 apr en 20 mei / zie rotterdampas.nl voor vertrektijden

RESERVEREN verplicht via opstapmetjepas.nl of 010­2427272

LET OP! reserveringskosten p. boeking: € 4,50 / incl. stop bij strand Vrouwenpolder

Brabant Expres Reizen
33

GRATIS

464 FutureLand

Niet lullen, maar rondrijden! Door een bijzonder havengebied. Zo ontdek je de nieuwste innovaties, schepen en terminals.

1X 25% KORTING OP EEN RONDRIT MET DE FUTURELAND EXPRESS

VAN › VOOR € 9,50 (bijv.) > € 7,10

WAAR Europaweg 902, 3199 LC Rotterdam

RESERVEREN verplicht via futureland.nl of 010­2522520 o.v.v. RPLEN23

DEZE LENTE GA JIJ KLOOIEN, SPELEN EN KOKEN

465 Brabant Expres Reizen

Magische attracties. Spectaculaire shows. Avonturen voor jong en oud. Durf jij in de Dwervelwind of in de Booster Bike?

ONBEPERKT € 27,50 KORTING OP EEN DAGTOCHT NAAR TOVERLAND

VAN › VOOR € 70,­ (bijv.) > € 42,50

WANNEER za 15 apr, wo 3 en vr 5 mei / zie rotterdampas.nl voor vertrektijden

RESERVEREN verplicht via brabantexpres.nl/ rotterdampas of 088­5060310

LET OP! reserveringskosten p. boeking: online € 2,50 / tel. € 5,­

467 Ver van Hier

Een smiley met spekjesogen en een slagroommond. Of een clown met haar van chocoladehagel. Superlekker! Wat maak jij?

ONBEPERKT 50% KORTING OP

PANNENKOEKJES VERSIEREN

VAN › VOOR € 5,­ > € 2,50

WAAR Kleiweg 69, 3051 GJ Rotterdam

INFO vervanhierrotterdam.nl of 010­8451336

466 Stichting Natuurstad Rotterdam

Het konijntje wil iets eten. En hoor je de mekkerende geit? Die lust ook wel wat! Het is voedertijd en jij hebt lekkers.

1X EEN GRATIS ZAKJE BROKJES VOOR DE DIEREN

VAN › VOOR € 0,50 > € 0,WAAR zie rotterdampas.nl voor locaties INFO natuurstad.nl/kinderboerderijen

468 Juffrouw van Zanten

Met je bestie genieten van een ‘mojito’. Natuurlijk met lekkere hapjes erbij. Gezellig kletsen, lachen en kleuren. Top!

ONBEPERKT 50% KORTING OP KIDSBORRELS

VAN › VOOR € 7,­ > € 3,50

WAAR 2e Middellandstraat 27, 3021 BL Rotterdam / Freericksplaats 27, 3054 GK Rotterdam / Lusthofstraat 27a, 3062 WB Rotterdam

INFO juffrouwvanzanten.com of 010­7371913
34

Jaaractie 373 • Speeltuinvereniging Binnenste Buiten

Naam Vera van Holstein Leeftijd 41

Woont in Blijdorp Is eigenaar van een kinderkledingmerk

‘Wat is deze speeltuin ontzettend gezellig: veel groen en leuke hoekjes om in te spelen. Het is daardoor niet zo’n grote vlakte en voelt heel gemoedelijk aan. Zodra we het grote hek door zijn, hoef ik niet meer naar de kids om te kijken. Ze vermaken zich drie uur lang in alle klimrekken, speeltoestellen en met het crossen op fietsjes. In de Torteltuin zijn ook veel leuke zitjes, waar je als ouder op je gemak een boek kunt lezen of bij kunt kletsen. En je kunt op het terrein wat te drinken of iets lekkers halen. Wij kiezen – om de geslaagde dag mee af te sluiten – voor een ijsje.’

Naam Zenna & Jent de Vroome

Leeftijd allebei 6 jaar Wonen in Blijdorp Zitten in groep 3 & 2

Zenna: ‘Samen met m’n tweelingbroer Jent en kleine zusje Louèn (3) ga ik spelen in de speeltuin. Daar gaan we wel vaker naartoe, maar deze is echt leuk! Er is zoveel te doen: schommelen, fietsen, in de zandbak spelen, van de glijbaan gaan. Dat laatste vind ik het allerleukste. Om de glijbaan zit een web van touwen waar ik samen met m’n zusje in speel. Echt gaaf!’

Jent: ‘Ik vind het heel cool om in de touwen en klimrekken te hangen en rond te sjezen op de fietsen die in de speeltuin liggen. Ook de grote draaischijf waar ik met Zenna en Louèn op sta, is grappig. We moeten heel hard lachen. Er is hier zoveel te doen, dat je soms niet weet wat je moet kiezen, haha!’

Review
TEKST: AMY SCHELLIUS FOTOGRAFIE: SANDER VAN BAALEN
35

Lachen met een bakkie!

TEKST: MIRANDA BIJL

Mirjam (49) geniet samen met haar vriend Erik (51), zoon Daniël (12) en broer Rob (52) van het voorjaar!

4X 50% KORTING OP KOFFIE OF THEE bij BOERDERIJ HET LANSINGERLAND

4X ONBEPERKT GRATIS ENTREE bij VERMEER CENTRUM DELFT

Mirjam: ‘Daniël zit op het conservatorium in Den Haag. Hij is hartstikke druk, maar nu gaan we even wat leuks doen: het is familietijd! Eerst drinken we gezellig een kop koffie bij Boerderij het Lansingerland. Daarna rijden we door naar Delft, waar we een bezoek brengen aan het Vermeer Centrum. We zijn alle vier onder de indruk van de prachtige schilderijen. En wat valt er nog een hoop te leren over deze inspirerende schilder!’

Prachtig, zo’n Vermeer

TOTAAL BESPAARD
VAN › VOOR € 9,20 › € 4,60 € 42,- › € 0,€ 51,20 › € 4,60
€ 46,60
Weg voor weinig
36

470 Nieuwe Instituut

Hé, jij daar. Ben jij een heuse ontwerper of kunstenaar? Zit maken in je bloed? Dan mag je deze toffe dag niet missen.

ONBEPERKT GRATIS NAAR HET FAMILIEFEST

VAN › VOOR € 2,­ > € 0,-

WAAR Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam

WANNEER wo 1 mrt en 3 mei

INFO hetnieuweinstituut.nl of 010­ 4401200

469 Kinderkeuken Rotterdam

Wil je een handig geheimpje weten?

Wat je zelf maakt, is extra lekker. Dus schort voor, koksmuts op en aan de slag!

ONBEPERKT 25% KORTING OP EEN KOOKLES

VAN › VOOR € 13,­ > € 9,75

WAAR Tsjaikofskilaan 25, 3055 KP Rotterdam

WANNEER za 18 mrt en 15 apr, van 11.30 tot 12.30 uur of van 13.15 tot 14.15 uur

INFO 06­28537918

RESERVEREN verplicht via kinderkeukenrotterdam.nl (min. 2 dgn. van tevoren)

473 Klooiatelier Wouw

Samen met je oom, oma of ouders ga jij lekker klooien aan de meest kunstzinnige uitvindingen. Ontdek en ontwerp!

ONBEPERKT 25% KORTING OP HET FAMILIELAB

VAN › VOOR € 10,­ (bijv.) > € 7,50

WAAR Insulindestraat 74, 3038 JB Rotterdam

RESERVEREN verplicht via klooiatelierwouw.nl

472 Zanshin Kyokushin Karate

Een vechtsport zonder strijd? Hai! Op deze mat ontdek je je eigen kracht. Probeer het maar en voel hoe sterk je bent.

1X 25% KORTING OP EEN JUNIOR KARATELES

VAN › VOOR € 25,­ > € 18,75

WAAR Lampreistraat 163, 3192 EG Rotterdam

INFO zanshindojo.nl of 06­34164292

LET OP! 9­12 jr.

471 Zangschool Rotterdam

Zing en dans jij altijd voor de spiegel? Vind je acteren tof? Tijd om op het toneel te klimmen. Licht uit, spot aan!

1X 25% KORTING OP EEN KENNISMAKINGSLES MUSICALKLAS

VAN › VOOR € 25,­ (bijv.) > € 18,75

WAAR Molenwaterweg 50, 3033 CD Rotterdam

RESERVEREN verplicht via zangschoolrotterdam.nl of 010­3046020

LET OP! 6­8 jr.

474 Zeekadetkorps Rotterdam

Zit het in de knoop? Geeft niet. Oefening baart kunst. Als zeekadet leer jij alles wat met de grote vaart te maken heeft.

1X GRATIS MEEDOEN MET ZEILEN, SCHIEMANNEN EN OEFENEN MET TROSSEN

VAN › VOOR € 8,­ > € 0,-

WAAR Directiekade 32, 3089 JA Rotterdam

RESERVEREN verplicht via zkkrotterdam.nl

LET OP! v.a. 8 jr. / zwemdiploma verplicht

GRATIS
GRATIS
NIEUW 37

KIJKEN & LUIST EREN

COLOFON

ZÓ FIJN OM TE STRUINEN DOOR AL DIE MUSEA

ROTTERDAMPAS MAGAZINE

Postbus 1024

3000 BA Rotterdam

BEZOEKADRES

Rotterdampaswinkel

Centrale Bibliotheek

Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Open

ma 13 tot 17 uur

di t/m vr 10 tot 17 uur

za 10 tot 16 uur (t/m 27 mei)

ROTTERDAMPAS Anneke Born (hoofd)

TEAM MARKETING & COMMUNICATIE

475 Matrix Rotterdam

Muziek uit alle delen van de wereld. Ritmisch, kleurrijk, creatief. Dit unieke podium biedt ruimte aan divers talent.

ONBEPERKT 25% KORTING OP CONCERTEN

VAN › VOOR € 15,­ (bijv.) > € 11,25

WAAR Mauritsstraat 16, 3012 CJ Rotterdam

INFO matrixrotterdam.nl of 010­ 4123514

269 Het Dordts Patriciërshuis

Een bloemetje op tafel is leuk, maar wat dacht je van hele grote bloemen aan de muur? Kijk eens; wat een details!

ONBEPERKT GRATIS ENTREE

VAN › VOOR € 12,50 > € 0,-

WAAR Wolwevershaven 9, 3311 AV Dordrecht

WANNEER t/m zo 26 mrt

INFO dordtspatriciershuis.nl of 078­8438746

LET OP! jaaractie: onbeperkt gratis entree

262 Museum Prinsenhof Delft

Vermeer schilderde niet alleen mooie meisjes, hij legde Delft ook heel indrukwekkend vast! Die schilderijen zijn net foto’s…

ONBEPERKT GRATIS ENTREE

VAN › VOOR € 13,50 (bijv.) > € 0,-

WAAR Sint Agathaplein 1, 2611 HR Delft

INFO prinsenhof­delft.nl of 015­2602358

LET OP! jaaractie: onbeperkt gratis entree

Miriam Nefkens (hoofd), Ingeborg Ekkelenkamp, Maciel Toorenvliet­Stoker (campagne & pr), Linda Arkenbout­Schrijver, Lydia de Geus, Mandy do Nascimento Monteiro, Richard Rep, Miranda de Ruiter (partners & projecten), Maaike Fienee, Amy Schellius (tekst & redactie)

TEAM KLANTCONTACT

Sylvia Boer (coördinator), Titia Arlaud, Cheryll Londt, Ria Roeleven, Erica Sirre­Schobben, Norma Sijnhoek, Gerard Snijder, Sarah­Jane Kromodimedjo, Tamara Vesseur en Nanda Verissimo

REDACTIE

Tekstschrijvers.nl, Miranda Bijl

ILLUSTRATIES

Ilse Weisfelt

FOTOGRAFIE

Jan de Groen, Eric Fecken, Nico ter LaakPlaatwerk Fotografie, iStock, Beeldbank Gemeente Rotterdam, Rotterdam Branding Toolkit

ONTWERP

Endore Creative Agency

DRUKWERK

Veenman+, Rotterdam

ROTTERDAMPAS MAGAZINE

LENTE 2023, NR. 107

OPLAGE 115.000

LET OP! Acties zijn geldig van 1 maart t/m 31 mei 2023. Niet i.c.m. andere acties. Aan de inhoud van dit magazine kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze uitgave wordt gedrukt met biologisch afbreekbare inkt.

HIER ZIJN WE OOK! rotterdampas.nl info@rotterdampas.nl /rotterdampas /rotterdampas

GRATIS 38
GRATIS

Jaaractie

29 Anne&Max Delft

Bij een rondje wandelen door de stad hoort natuurlijk een tussenstop met wat lekkers. Bakkie vers gezette koffie of thee? Ja!

Jaaractie 334

TU Delft Hortus Botanicus

Hoe fijn is het om een frisse neus te halen tussen het groen. Dat je er ook nog wat van opsteekt, is helemaal mooi meegenomen.

Jaaractie

322 Schilderen in Delft

Creatief ben je zeker, maar is tekenen of schilderen wel echt iets voor jou? Daar kom je maar op één manier achter…

Jaaractie 260

Het Verborgen Huis

In dit futuristische sprookje dwaal je door het huis van Madame Berry. Goed luisteren en om je heen kijken, want wat je ziet is prachtig.

Jaaractie 192

Sportfondsenbad Delft

Zou een bommetje hier anders voelen dan in Rotterdams zwembadwater? Of trek je je baantjes nóg sneller? Eén ding is zeker: heel veel waterpret!

Met deze greep uit de jaaracties beleef jij superveel

leuks in Delft!

De grens over
39
BEAUTY VOOR HEM EN HAAR • PANNENKOEKEN VERSIEREN • TANDEMTOCHT • LENTE
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.