Page 1

Ροταριανός Όμιλος Νέας Μάκρης Έτος Ιδρύσεως 2002

Ενημερωτικό Δελτίο

Περιοδικό ροταριανής ενημέρωσης και ποικίλης ύλης του ροταριανού ομίλου Νέας Μάκρης Τεύχος 6ο


Ο Τετραπλούς Ροταριανός Έλεγχος Η ηθική υπόσταση κάθε μέλους είναι σημαντική για το Ρόταρυ. Ένα απλό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την εφαρμογή των αρχών του Ρόταρυ στην καθημερινή μας ζωή είναι ο Τετραπλούς Ροταριανός Έλεγχος: Για όσα σκεπτόμαστε, λέμε ή πράττουμε 1. Είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ; 2. Είναι ΔΙΚΑΙΟ για όλους όσους αφορά; 3. Προάγει την ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ και τη ΦΙΛΙΑ; 4. Είναι ΩΦΕΛΙΜΟ σε όλους τους ενδιαφερόμενους;

Ροταριανή προσευχή Κύριε, ευλόγησον την συνεστίασιν ταύτην, Καταξίωσον ημάς των δωρεών της αγάπης Σου και Καθοδήγησον ημάς εις επιτέλεσιν των Εντολών Σου προς τον πλησίον.

Ενημερωτικό δελτίο Ροταριανού Ομίλου Νέας Μάκρης Ιδιοκτησία: Ρ.Ο. Νέας Μάκρης

Στοιχεία επικοινωνίας ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2012/2013 Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Φραγκόπουλος Αθανάσιος Καντζάβελος Δημήτρης

6979973404 6944514150

Β’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βουρλιώτου Έφη

6937129771

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σκιαδόπουλος Αλέξανδρος

6944477479

ΤΑΜΙΑΣ

Έξης Γιώργος

6996762169

ΚΟΣΜΗΤΩΡ

Καρανικόλα Λίλη

6937106756

ΜΕΛΟΣ

Αττικούρη Ασημίνα

6944538239

ΜΕΛΟΣ

Μεγαπάνος Βασίλης

6945808438

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2013/2014

Κυπαρίσσης Βαγγέλης

6983506747

Τόπος συνεστίασης: Ξενοδοχείο Aqua Marina Σελίδα στο facebook: Rotary Nea Makri Ηλεκτρονικό αρχείο: http://issuu.com/rotaryneamakri Ροταριανά Επίκαιρα

2


Η σελίδα του προέδρου

Αγαπητοί ροταριανοί, Διανύοντας ήδη το μεγαλύτερο μέρος του ροταριανού έτους, καιρός είναι να κάνουμε έναν απολογισμό για τις δράσεις του Ομίλου μας, ανά Λεωφόρο Δράσης έτσι όπως ορίστηκαν από την αρχή της χρονιάς. Κοινοτική Δράση: Ολοκληρώθηκε η διανομή των τροφίμων σε άπορες οικογένειες του Δήμου Μαραθώνος . Ο Όμιλος μας επιδεικνύοντας το ανθρωπιστικό του πρόσωπο που βαθιά τον χαρακτηρίζει, στάθηκε αρωγός στην σίτιση των οικογενειών αυτών. Η δράση μας συνεχίζεται σε συνεργασία με τον ρ. Όμιλο Γέρακα και Πεντέλη όπου θα διαθέσουμε τα έσοδα από την πολυομιλική μας συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.4 2013 σε χορηγίες τροφίμων στο ίδρυμα Παμμακάριστος. Μέχρι τέλος της ρ. χρονιάς αναμένουμε επιπλέον προϊόντα από τις βιομηχανίες τροφίμων που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας. Έκδοση του περιοδικού. Αναφορικά με την έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Ομίλου μας, θεωρώ ότι βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της επικοινωνίας τόσο των μελών μεταξύ τους όσο και της επικοινωνίας του Ομίλου μας με άλλους Όμιλος και την Περιφέρεια. Έτσι δόθηκε βήμα στα μέλη μας να αναπτύξουν πτυχές του επαγγέλματος τους, να προβάλουν θέματα επικαιρότητας που τους απασχολούν και εν γένει αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και θετικών σχολίων. Διεθνής Δράση του Ομίλου μας, (Με τον γερμανικό Όμιλο Ammersee) Κατάφερε να βρει δουλειά σε νέους και νέες ροταριανούς ή μη, σε εταιρείες τις Γερμανίας. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της βαθύτατης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, όποια παιδιά θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα αυτά να επικοινωνήσουν μαζί μου για ενημέρωση. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από γερμανικές εταιρείες κάνοντας μια σύντομη εκπαίδευση και στην συνέχεια ροταριανοί του Ammersee θα αναλάβουν να βρουν δουλειά στα παιδιά αυτά. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην απασχόληση 5 παιδιών. Επαγγελματική δράση: Πέραν από τον μήνα επαγγελματικής δράσης δόθηκε βήμα για ομιλίες και παρουσίαση των επαγγελμάτων τους σε πολλά μέλη μας, ιδιαίτερα στα μέλη που εισήχθησαν πρόσφατα. Διοργάνωση Ryla:Στις 31 Μαρτίου έχουμε την χαρά να διοργανώνουμε το φετινό Ryla κατόπιν πρότασης της Διοικητού που αποδέχτηκε ο Όμιλος μας. Μέλη-παρουσίες: Όλες μας οι συνεστιάσεις διατήρησαν ψηλά ποσοστά παρουσιών, αποδεικνύοντας έτσι τα υψηλά επίπεδα συσπείρωσης και εν γένει θεωρώ ότι το πρόγραμμα είχε αρκετές ενδιαφέρουσες ομιλίες τόσο σε θέματα της επικαιρότητας, όσο και σε φιλοσοφικά και ιατρικά θέματα. Επίσης κλείνοντας θα ήθελα να ενθαρρύνω τα μέλη μας να μην διστάζουν να αναλάβουν αξιώματα στο μέλλον στον Όμιλο μας, γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με θέματα που καλούνται να επιλύσουν αναπτύσσοντας έτσι την εμπειρία τους και την ικανότητα τους στο διοικείν. Mε ροταριανούς χαιρετισμούς,

Θανασης Φραγκόπουλος Πρόεδρος 2012-2013 Ρ.Ο. Νέα Μάκρη Ροταριανά Επίκαιρα

3


Αγαπητοί ροταριανοί καλησπέρα σας, Η φιλία μας με τον γερμανικό Όμιλο του Αmmersee εξαπλώνεται περαιτέρω. Έχουμε άλλους τρείς Ομίλους οι οποίοι θέλουν να συμπράξουν μαζί μας. Πρόκειται για RC Wörthsee (Αυστρία), RC Meissen και RC Landsberg. Και οι τέσσερις Όμιλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την εύρεση δουλειάς των παιδιών που θα τους υποδείξουμε. Προς υπενθύμιση, αφορά παιδιά από 18 έως 30 ετών που θα εκπαιδευτούν σε εταιρείες· ροταριανών των πιο πάνω Ομίλων και θα απασχοληθούν επαγγελματικά σε αυτές μετά το τέλος της εκπαίδευσης τους. Περιμένω να μου στείλουν τις θέσεις και τις εταιρείες που θα προκύψουν, ώστε να προτείνουμε εμείς ποιοι υποψήφιοι ταιριάζουν στο προφίλ της θέσης που διατίθεται. Επίσης θα συγχρηματοδοτήσουν και τα αεροπορικά εισιτήρια των παιδιών που θα ενδιαφερθούν. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και μέχρι να βρουν δουλειά τα έξοδα τους θα είναι πληρωμένα. Ενημερώστε με παρακαλώ για τυχόν παιδιά που γνωρίζετε και θα ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος. Με ροταριανούς χαιρετισμούς, Θανάσης Φραγκόπουλος Πρόεδρος ρ.ο Νέα Μάκρη 2012-2013

Ροταριανά Επίκαιρα

4


Ευχές: Ο Πρόεδρος, το ΔΣ και οι συνάδελφοι εύχονται χρόνια πολλά για την ονομαστική τους εορτή:  στην Μίνα Αττικούρη, μέλος του ΔΣ του Ομίλου (3/2)  στον Θεόδωρο Αττικούρη, μέλους του Ομίλου (23/3)  στον Βαγγέλη Κυπαρίσση, εμψηφισμένο Πρόεδρο 2013/2014 του Ομίλου (25/3) Ο Πρόεδρος, το ΔΣ και οι συνάδελφοι εύχονται στον Γιώργο Έξη, ταμία του ρ.ο. Νέας Μάκρης χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του (18/3).

Αγαπητέ Γιώργο! Εκ μέρους όλων των μελών του ροταριανού Ομίλου Νέας Μάκρης τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας σου. Είμαστε στο πλευρό σου για ότι χρειαστείς. Με ροταριανούς χαιρετισμούς Θανασης Φραγκόπουλος

Ο Όμιλος κατέθεσε στην μνήμη της μητέρας του ρ. Γιώργου Μαρκέτου ποσόν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ροταριανά Επίκαιρα

5


Εκδηλώσεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 Συνεστίαση 8/1/2013 Η πρώτη συνεστίαση της νέας χρονιάς (ημερολογιακά και όχι ροταριανά) πραγματοποιήθηκε σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, καθώς είχαμε να ανταλλάξουμε νέα και εντυπώσεις από τη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα, στις 8 Ιανουαρίου 2013. Τον Όμιλο Κηφισιά- Εκάλη εκπροσώπησε ο ροταριανός Βαγγέλης Βουρλιώτης. Ομιλητής ο Προπρόεδρος Βασίλης Μεγαπάνος με θέμα «Τι είναι το Ρόταρυ». Ο συνάδελφος Βασίλης έθιξε τα παρακάτω θέματα:  σκοπός  ιστορικό  αποστολή  όραμα  αξίες  λειτουργίες  τρόπος διοίκησής του Ρόταρυ  προγράμματα του ΔΡ  ροταριανή προσευχή και  τετραπλούς έλεγχος Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ποιους στόχους έχει ο κάθε μήνας του ροταριανού έτους . Η άκρως εμπεριστατωμένη ομιλία κέντρισε το ενδιαφέρον των συναδέλφων, κυρίως των νέων μελών, οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Πρόπροεδρο, Βασίλη Μεγαπάνο.

Κοπή πίττας Στις 22 Ιανουαρίου 2013 ο Όμιλός μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα στο ξενοδοχείο Aqua Marina σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι ροταριανοί αλλά και πολλοί φίλοι του ρ.ο. Νέας Μάκρης έδωσαν το παρόν. Οι τυχεροί της βραδιάς ήταν ο Προπρόεδρος Γιώργος Λεβέντης (για τους άνδρες) και η προσκεκλημένη κυρία Μαρία Μπαλαμπέκου (για τις γυναίκες). Ευχόμαστε ότι καλύτερο σε όλους για το 2013.

Ροταριανά Επίκαιρα

6


Συνεστίαση 12/2/2013 Στις 12 Φεβρουαρίου ο ρ. Κωστής Παπαδημητρίου μίλησε για τη δίκη του Σωκράτη. Αν και ο συνάδελφος ροταριανός είναι οικονομολόγος μελετά με μεράκι την ιστορία και είναι η δεύτερη φορά που μιλά σε συνεστίαση του Ομίλου μας για ιστορικά θέματα. Ο ομιλητής φρόντισε να εισάγει το ακροατήριο στην ατμόσφαιρα της εποχής και με ζωηρά παραδείγματα απέδωσε την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν τελικά τον Σωκράτη στην καταδίκη του. Όπως είναι φυσικό η ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία αφύπνισε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και ακολούθησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των μελών. Στη συνεστίαση έδωσαν το παρόν οι ροταριανοί: Ρομποτή Χρυσάνθη, Ρομποτή Ρίτα και Κώστας Ρομποτής από τον ρ.ο. Γέρακα. Ο Βαγγέλης Βουρλιώτης από τον ρ.ο. Κηφισιά. Επίσης αρκετοί φίλοι του Ομίλου: η κ. Μαρία Μπαλαμπέκου, η κ. Ευαγγελία Αγγελοπούλου, η κ. Έφη Μεντζαφίλη, ο κ. Ζώης Καρίνος, ο κ. Σάλβο Κουρμπάο, ο κ. Γ. Κάλφας, ο κ. Γ. Γκιώνης και ο κ. Νίκος Χατζηγιάννης.

Συνεστίαση 16/2/2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία του ρ. Μάλλη Νίκου που έγινε στον Όμιλο μας την προηγούμενη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου. Ο ομιλητής παρουσίασε αναλυτικά τις δυνατότητες που παρουσιάζουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ. Η ομιλία εντάσσεται στα πλαίσια της επαγγελματικής Δράσης του Ομίλου μας και ευχαριστούμε θερμά τον Ομιλητή για την ενημέρωση που μας παρείχε.

Ροταριανά Επίκαιρα

7


Κοινοτική δράση Ο ρ.ο. Νέας Μάκρης διένειμε σε 18 άπορες οικογένειες αρκετά είδη πρώτης ανάγκης. Η επιλογή των οικογενειών έγινε μετά από υπόδειξη της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Μαραθώνος- Νέας Μάκρης. Τρόφιμα που μοιράσθηκαν  18 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΒΙΤΑΜ  44 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ  15 ΜΕΡΕΝΤΕΣ  66 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ  47 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΟΥΡΕ  10 ΡΟΦΗΜΑΤΑ  ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ  24 ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ  26 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ  34 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ  152 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΓΙΩΤΗΣ  78 ΚΟΥΤΙΑ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ Τα τρόφιμα είναι μια ευγενική χορηγία, με τη μεσολάβηση του Προέδρου μας Θανάση Φραγκόπουλου,των εταιριών Μέλισσα- Κίκιζας, Κάλας- Καλαμαράκης, Γιώτης, Μινερβα Ελαιουργική, ΙΟΝ, Παπαπουτσάνης και Henkel. Η επιτροπή Κοινοτικής Δράσης του Ομίλου μας με Πρόεδρο την ρ. Λίλη Καρανικόλα και μέλη τους ρ. Σίκυ Συριανού, Μάρθα Μποϊλέ και Γιώργο Έξη ανέλαβαν τη διανομή των τροφίμων.

Η επιτροπή κοινοτικής δράσης του ρ.ο. Νέας Μάκρης. Από αριστερά: ρ. Σίκυ Συριανού, ρ. Γιώργος Έξης και η Πρόεδρος της επιτροπής ρ. Λίλη Καρανικόλα.

Ροταριανά Επίκαιρα

8


Το Rotary και η γνώση γραφής και ανάγνωσης

Το 1985, το Rotary ανακοίνωσε πως η γνώση γραφής και ανάγνωσης αποτελεί προϋπόθεση για την εξάπλωση της ειρήνης. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, παραπάνω από τους μισούς ροταριανούς ομίλους παγκοσμίως, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον αναλφαβητισμό σε όλες τις ηλικίες. Πολλοί ροταριανοί όμιλοι προωθούν ταχύρρυθμα προγράμματα (Lighthouse literacy projects) για την εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης. Αυτά τα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί για να εφαρμοσθούν σε σχολεία, σε παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών που δεν πηγαίνουν σχολείο, σε λειτουργικά αναλφάβητους ενήλικες (κυρίως γυναίκες), σε ειδικές ομάδες και σε εκπαίδευση δασκάλων. Ο σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν και να στηρίξουν τις τοπικές αρχές στην αντιμετώπιση του μαζικού αναλφαβητισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Λόγου χάρη, στην Ταϊλάνδη το πρόγραμμα είναι τόσο επιτυχημένο που υιοθετήθηκε από την τοπική κυβέρνηση. Παρόμοια προγράμματα εφαρμόζονται στην Αυστραλία, στο Μπαγκλαντές, στη Βραζιλία και στη Νότια Αφρική. Παρακάτω περιγράφονται κάποια προγράμματα. Εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης σε παιδιά. Η εκπαίδευση των παιδιών είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα πορεία τους. Ροταριανοί έρχονται σε επαφή με παιδιά, γονείς και δασκάλους για να τους πείσουν να τους μάθουν ανάγνωση σε παιδική ηλικία. Το 2004, κάποιοι ροταριανοί όμιλοι στην Βραζιλία ίδρυσαν το Educafe, το οποίο είναι ένα δημοτικό σχολείο για τα παιδιά των καφεπαραγωγών και βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο σημείο της περιοχής Bahia. Το σχολείο προσφέρει εκπαίδευση, γεύματα, στολές, βιβλία, προληπτική ιατρική και τη μεταφορά των περίπου 80 μαθητών. Εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης για ενήλικες. Πολλοί ενήλικες στις ανεπτυγμένες αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα να κρατήσουν μια δουλειά ή να επιτελέσουν βασικές καθημερινές λειτουργίες. Στην Τουρκία, σχεδόν 10.000 ενήλικες-το 95% αυτών είναι γυναίκες κουρδικής καταγωγής- συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Rotary, όπου μπόρεσαν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις γραφής και ανάγνωσης. Παρόμοιο πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης σε 5.000 μαθητές πραγματοποίησε ροταριανός όμιλος στην Αίγυπτο . Εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης σε γυναίκες. Επειδή σε πολλά μέρη του κόσμου οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση, το ποσοστό αναλφαβητισμού είναι μεγαλύτερο από εκείνο των ανδρών. Μελέτες δείχνουν ότι σε φτωχές χώρες το ποσοστό αναλφαβητισμού μεταξύ των φύλων έχει διαφορά 20%. Το 2008, ιδρύθηκε το New Zambuli Education Center, το οποίο είναι ένα δωρεάν σχολείο, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα έξω από την Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Το σχολείο αυτό ιδρύθηκε για τα κορίτσια που δεν μορφώνονταν και χρηματοδοτήθηκε από τον ροταριανό όμιλο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο σχολείο γράφτηκαν 200 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών και ενήλικες. Το Rotary έχει κάνει αρκετά έργα για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. Τα προαναφερθέντα είναι απλά ένα μικρό δείγμα.

Πηγή: Rotary and Literacy

Ροταριανά Επίκαιρα

9


Τι σημαίνουν οι μήνες αυτοί για το Ρόταρυ...

Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ καθιερώθηκε ως ο Μήνας της Παγκόσμιας Κατανόησης. Ο μήνας αυτός επελέγει γιατί μέσα σ' αυτόν βρίσκεται η ημέρα γενεθλίων του Διεθνούς Ρόταρυ στις 23 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, οι Ροταριανοί Όμιλοι προτρέπονται να παρουσιάζουν προγράμματα που προάγουν την Διεθνή Κατανόηση και την Καλή Θέληση, καθώς και προγράμματα για δυναμικό ξεκίνημα Έργων Διεθνούς Δράσης σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ καθιερώθηκε ως ο Μήνας Καταπολέμησης του Αναλφαβητισμού. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο οι Περιφέρειες και οι Όμιλοι προτρέπονται από το Διεθνές Ρόταρυ προκειμένου να συμμετέχουν σε προγράμματα και δράσεις οι οποίες προωθούν την παγκόσμια παιδεία και παρέχουν εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλα τα μέλη της Κοινότητας. Επίσης, η Παγκόσμια Εβδομάδα του Ρόταρακτ είναι η εβδομάδα στην οποία περιλαμβάνεται η 13η Μαρτίου. Είναι η χρονική εκείνη περίοδος κατά την οποία οι Ροταριανοί Όμιλοι και οι Περιφέρειες προβάλλουν το Ρόταρακτ, συμμετέχοντας σε προγράμματα με τους Ροταράκτ Ομίλους .

Ροταριανά Επίκαιρα

10


Εκδηλώσεις Μαρτίου

Ο ρ.ο. Νέας Μάκρης σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις:

Μάρτιος 2013 Κυρ

Δευ

Τρι

Τετ

Πεμ

Παρ 1

Σαβ 2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

12/3 : Συνεστίαση μεταξύ μας. Το νέο μέλος του ρ.ο. Νέας Μάκρης Χαρά Ιωαννίδου θα παρουσιάσει το επάγγελμά της.

26/3 : Ομιλία του Προέδρου του Ροταράκτ Κηφισιάς, Αθανασίας Σιακλέκη.

Ροταριανά Επίκαιρα

11


Εκδηλώσεις Απριλίου

Ο ρ.ο. Νέας Μάκρης σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις:

Απρίλιος 2013

Κυρ

Δευ 1

Τρι 2

Τετ 3

Πεμ 4

Παρ 5

Σαβ 6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Θεματική ομιλία κοινής συνεστίασης ρ.ο. Νέας Μάκρης- Γέρακα-Πεντέλης στις 11/4

Αγαπητοί Ροταριανοί Συνάδελφοι, Θα χαρώ πολύ να συνδιοργανώσουμε την ανωτέρω συνεστίαση του εξαιρετικού ομιλητή Ηλία Τριανταφύλλου (σύζυγος Μαγιόρκας Τριανταφύλλου) την Πέμπτη 11.04.2013 στο πετρόκτιστο εστιατόριο ΑΜΑΔΡΥΑΔΕΣ στο 21ο χλμ Λ.Μαραθώνος -Πικέρμι. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο ίδρυμα για το παιδί ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Θα χαρώ πολύ για μία σύντομη θετική σας απάντηση ώστε να στείλουμε τις προσκλήσεις. Φιλικά, Ντίνος Παραδείσης Γραμματέας ΡΟ Γέρακα 

Στις 23/4 θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση μεταξύ μας.

Ροταριανά Επίκαιρα

12


8 Μαρτίου- Διεθνής Ημέρα Γυναικών Έφη Βουρλιώτου Νομικός Β´ Αντιπρόεδρος Ομίλου

Ροταριανά Επίκαιρα

13


Σύμβολα του Ρόταρυ Η στήλη αυτή στοχεύει στην Ροταριανή ενημέρωση . Αυτόν το μήνα θα φιλοξενήσει τα σύμβολα των τεσσάρων λεωφόρων δράσης του ΔΡ.

Το σύμβολο της διεθνούς δράσης. Μέσω της Λεωφόρου Διεθνούς Δράσης, το Ρόταρυ ανακαλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο και προωθεί την παγκόσμια κατανόηση και ειρήνη.

Το σύμβολο της κοινοτικής δράσης. Μέσω της Λεωφόρου Κοινοτικής Δράσης, το Ρόταρυ ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες και συνεργάζεται με την κοινότητά μας για να επιτύχει μια διαρκή βελτίωση.

Το σύμβολο της επαγγελματικής δράσης. Μέσω της Λεωφόρου Επαγγελματικής Δράσης, το Ρόταρυ προσφέρει εθελοντικά τις επαγγελματικές δεξιότητες στην υπηρεσία άλλων και προάγει την ακεραιότητα.

Το σύμβολο της εσωτερικής δράσης. Μέσω της Λεωφόρου Εσωτερικής Δράσης, στο Ρόταρυ περνάμε καλά, χτίζουμε φιλίες και βεβαιωνόμαστε ότι ο Όμιλός μας λειτουργεί εύρυθμα.

Ροταριανά Επίκαιρα

14


Θετικά σχόλια για το δελτίο του Ομίλου

Θετικά σχόλια από την Μαρία Μάστορα, γραμματέα του ρ.ο. Κορωπί Αγαπητοί Ροταριανοί φίλοι, διαβάζω το περιοδικό σας κάθε φορά που μου το στέλνετε. Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο σας αυτό , που κάθε φορά είναι και πιο βελτιωμένο από το προηγούμενο. Μπράβο σε όλη την ομάδα σας και πάλι και εύχομαι να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας μία καλή εποικοδομητική χρονιά με υγεία. Με φιλικούς ροταριανούς χαιρετισμούς ΜΑΡΙΑ Γραμ. ΡΟ ΚΟΡΩΠΙ 2012-13

Θετικά σχόλια από την πΔ Μάρη Δεληβοριά Θανάση μου ευχαριστώ πολύ για το δελτίο σας και πάλι συγχαρητήρια γι αυτό. Πολλές ευχές σε όλους σας και τις οικογένειές σας για τη νέα χρονιά και ειδικά σε σένα χρόνια πολλά και καλά για τη γιορτή σου. Με αγάπη Μάρη Δεληβοριά Διοικητής 2008-09

Θετικά σχόλια από την ε. Διοικητή Μαριάννα Καλοειδά Αγαπητέ Πρόεδρε Θανάση, σε ευχαριστώ πολύ για το δελτίο , συγχαρητήρια πολύ αξιόλογη έκδοση. Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και πάντα επιτυχίες στο έργο σας. Χρόνια Πολλά και για την Ονομαστική σου Εορτή ,προσωπική και οικογενειακή ευτυχία . Μ.Φ Ρ Χ. Μαριάννα Καλοειδά Υ.Δ 2470.Π.Δ.Ρ.

Ροταριανά Επίκαιρα

15


Πώς να πουλήσετε μια τέλεια ιδέα: 5 βήματα Μπορεί να είναι τέλεια, αλλά δεν μπορεί να πουλήσει τον εαυτό της. Χρησιμοποιείστε αυτήν την απλή στρατηγική για να παρουσιάσετε την ιδέα σας σε επενδυτές, πελάτες και συναδέλφους. Του Geoffrey James Πηγή:http://www.inc.com/geoffrey-james/how-to-sell-a-great-idea-5-steps.html?nav=next Σε έναν κόσμο που τον οδηγεί η καινοτομία, οι νέες ιδέες είναι παντοδύναμα εργαλεία για το χτίσιμο της καριέρας σας και του τραπεζικού σας λογαριασμού. Μια που είπαμε αυτό, οι ιδέες ακόμη και οι πιο καλές είναι πολύ σπάνιες. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία δεν είναι εάν έχεις μια ιδέα, άλλα κατά πόσο μπορείς να πουλήσεις αυτήν την ιδέα σε επενδυτές, πελάτες και συναδέλφους. Χρησιμοποιείστε αυτό το απλό σχέδιο των 5 βημάτων για να παρουσιάσετε και να πουλήσετε την ιδέα σας.  Να είστε αξιόπιστος εξαρχής. Όταν αποφασίζουν κατά πόσο μια ιδέα έχει νόημα, οι επενδυτές ενδιαφέρονται για το άτομο που την εισάγει, παρά για την ίδια την ιδέα. Εάν έχετε κάποιο ιστορικό είναι πιθανό να μην γίνετε δεκτός για ακρόαση. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχετε μια εταιρεία για πείσετε κάποιον να επενδύσει σε αυτή. Αλλά η ιδέα σας είναι πιο πιθανό να εισακουσθεί όταν είστε μάνατζερ κάποιου τμήματος παρά εάν έχετε μια χαμηλότερη θέση. Οι αγοραστές αναρωτιούνται τα παρακάτω, λέει ο Neil Rackman συγγραφέας του βιβλίου Spin Spelling: «Είναι αυτό το άτομο ανταγωνιστικό, βασιζόμενοι σε παλιά απόδοση;» και «Μιλάει αυτό το άτομο με ευθύτητα;»  Διαφημίστε το ως το «next big thing». Η αγορά είναι πάντα συναισθηματική πράξη, ειδικά όταν μια ιδέα πωλείται έτσι. Οι άνθρωποι ενθουσιάζονται όταν μια ιδέα είναι πρωτότυπη και απευθύνεται στο συναίσθημά τους. Αυτό δεν γίνεται όμως όταν μια ιδέα φαίνεται εντελώς παράτολμη. «Όταν προσπαθείς να πουλήσεις σε κάποιον την ιδέα σου, πρέπει να τον πείσεις ότι η ιδέα αυτή επιβεβαιώνει τις δικές του απόψεις, παρά ότι τις διαψεύδει.», λέει ο Seth Godin, συγγραφέας του Permission Marketing. Ιδανικά, η ιδέα πρέπει να κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι κάνουν κάτι θετικό και δυνατό, εάν τελικά αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτή. Υπάρχει λόγος για τον οποίο το «θα αλλάξουμε τον κόσμο» είναι ένα μότο των επιχειρήσεων.  Προσαρμόστε την ομιλία σας στον ακροατή. Εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις βλέπουν αναπόφευκτα τις ιδέες από τη δική τους οπτική γωνία, όποτε η ιδέα σας πρέπει να εκφραστεί με όρους, οι οποίοι αποδίδουν τις εργασιακές ανησυχίες του επίδοξου αγοραστή. Στο business plan θα καλύψετε όλες τις παραμέτρους, αλλά όταν είστε πρόσωπο με πρόσωπο ή μιλάτε στο τηλέφωνο προσαρμόστε τις παρατηρήσεις σας ανάλογα. Εάν μιλάτε σε έναν προγραμματιστή, μιλήστε μέσα από την τεχνολογία. Εάν μιλάτε με έναν λογιστή μιλήστε μέσα από τον δείκτη return on investments. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι επενδυτικές αποφάσεις απαιτούν μια ομάδα ατόμων, το καθένα με διαφορετική ειδικότητα», λέει ο Edward R. Weiss, ο οποίος ως γενικός σύμβουλος της Group One Software επέβλεψε την εξαγορά 15 επιχειρήσεων.  Κάντε την αγορά λιγότερο επικίνδυνη. Όταν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει, το μυαλό του ψάχνει αυτόματα λόγους για να κάνει το αντίθετο. Λοιπόν, μην περιμένετε τις άμυνες: αντίθετα να περιμένετε τα προβλήματα και τις αντιρρήσεις και να είστε έτοιμος με μια πειστική απάντηση. Για παράδειγμα, εάν η αντίρρηση είναι «το κάναμε και πριν και δεν απέδωσε», να είστε έτοιμος να επαναδιατυπώσετε την άποψή σας. Σημειώστε ποιοι παράγοντες μπορούν να το κάνουν να πετύχει. «Εάν είναι καλή ιδέα, όλοι θα πουν ότι πρόκειται για βλακεία, τουλάχιστον στην αρχή, και έτσι μπορείτε να προχωρήσετε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα», λέει ο Ken Gidge, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, ανακάλυψε και πούλησε τις πλαστικές «strip doors», οι οποίες χρησιμοποιούνται σε γκαράζ.  Δημιουργείστε ορμή. Ζητείστε ανατροφοδότηση αρκετά συχνά μέσα στο διάλογο. Το καλύτερο κομμάτι σε αυτό είναι εάν συνεχίσετε να ζητάτε συμφωνία, ο αγοραστής μπορεί να κλείσει τη συμφωνία λέγοντας: «Πότε ξεκινάμε;» Εάν ο αγοραστής δεν το κάνει αυτό, θα πρέπει να ρωτήσετε για το επόμενο βήμα, σύμφωνα με την Linda Richardson, συγγραφέα του βιβλίου Perfect Selling. Κάντε περίληψη της ιδέας σας και ρωτήστε κάποιες τελικές ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι αρέσει η ιδέα σας στον αγοραστή. Για παράδειγμα: «Πως σας φαίνεται αυτό;» Εάν κλείσει η συμφωνία έχετε το πράσινο φως για να προχωρήσετε μπροστά. Η επόμενη ερώτηση είναι: «Πότε μπορούμε να το κοινοποιήσουμε;» Ροταριανά Επίκαιρα

16


Αγαπητέ Ροταριανέ,

Η παρουσία όλων των μελών του Ομίλου στις συνεστιάσεις είναι απαραίτητη.

Κάθε Ροταριανός οφείλει να είναι ταμειακά εντάξει. Εσύ είσαι;

Μίλησε στους φίλους σου για το Ρόταρυ. Τα νέα μέλη φέρνουν ανανέωση στον Όμιλο

Υπεύθυνοι περιοδικού: Προεδρείο Ροταριανού Ομίλου Νέας Μάκρης Υπεύθυνη σύνταξης: Μάρθα Μποϊλέ

Ροταριανά Επίκαιρα

17


Ροταριανά Επίκαιρα

18

Τεύχος φεβρουαρίου μαρτίου  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you