Rondom Valkenswaard uitgave 49 juni 2019

Page 1

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL EN SCHAFT

NR

|49

WIN een

ZOMER HITTE

Cocktails, smikkelen en lezen

Pizzafeest!

TROTS OP je huisdier

1


COLOFON Een uitgave van: WOW! Reclame- en mediabureau J.F. Kennedylaan 14 5555 XD Valkenswaard +31(0)6 107 359 55 +31(0)40 820 02 20 Redactie en verkoop Kirsten Dortmans-Cuijten info@rondomvalkenswaard.nl www.wowreclame.nl Opmaak Patricia Hanssen-de Laat design@rondomvalkenswaard.nl Eindredactie Chris Elbers info@escrito.nl Fotografie Jurgen van Hoof Aangeleverde foto’s Teksten Chris Elbers Karin van Berkel Annick Zegers Lex Janssen Aangeleverde teksten

INHOUD 4

Goede doel: Doc-Zuid

34

Diekirch-Valkenswaard

6

Express-040.nl

35

Rondom wonen

9

Davidson Betonlook & Design

36

Winactie Europa-Park/

10

Rondom de Statie

14

Findament Accountants en Adviseurs

37

Ladyline Valkenswaard

16

TyreService Valkenswaard

38

SV Valkenswaard gepromoveerd

17

Scholengemeenschap Were Di

39

Rondom cijfers

19

Eethuis De Berg

40

Rondom wonen

20

Restaurant Lugar

41

Valkenhof

22

Rondom huisdieren

42

Gespot

25

Rondom beauty

45

Rondom food

26

Recept zomerse vruchtentaart

46

Mooi bij Haar

27

Veldsink-Verberkmoes

48

Mocktails

28

Win een Pizzafeest!

50

Harry en Lieke van Gent

29

Rondom health

52

Stichting Valkenswaard Marketing

32

Restaurant De Leemer Hoef

33

Rondom zorg

Niels van Doormalen

en VVV Valkenswaard 54

Keurslagerij Gossens

Totale oplage 14.500 stuks Verspreidingsgebied Valkenswaard Dommelen Borkel en Schaft (binnen de bebouwde kom) Adverteren? Ook voor uw bedrijf of onderneming biedt Rondom Valkenswaard effectieve mogelijkheden. Wij bieden voor iedereen een passende promotie.

19 20

|49

y out)

AL MEER DAN 10 JAAR HET MAGAZINE VAN EN VOOR VALKENSWAARD, DOMMELEN EN BORKEL EN SCHAFT

SEIZOEN

NR

DE LIEFDE BEGRAVEN

AL

VR 13 DEC

TONEEL

ALI B KOORTS (try out) ZA 14 DEC

WO 29 JAN

RS

CHRISTEL DE LAAT

ZIEK

CABARET

HAAL HET DOEK MAAR OP Mariska van Kolck, Tony Neef e.a. MUSICAL

Zijn daar nog vragen over? (reprise) DO 12 MRT

CABARET

Nar.Nl

UITGAVE 49 JUNI 2019

(4+)

NEEL

Juni 2019 28 t/m 30 juni 29 juni 30 juni

WIN een ZOMER HITTE

Cocktails, smikkelen en lezen

Pizzafeest!

TROTS OP je huisdier

6 juli t/m 18 augustus 12 t/m 14 juli 19 t/m 24 juli 15 t/m 17 juli 29 juli

© Copyright WOW Reclame- en mediabureau Alle rechten voorbehouden. Niets van het ontwerp of vormgeving, foto’s, teksten, ideëen, concepten of andere inhoud van dit magazine mag worden verveelvoudigd, gekopieerd of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van WOW Reclame- en Mediabureau.

13 t/m 17 augustus 24 t/m 28 augustus 17 augustus 31 augustus

instagram.com/ rondomvalkenswaard

Doe-Week Dommelen Kermis Dommelen Tribute Fest outdoor Diekirch-Valkenswaard

September 2019

Facebook.com/ rondomvalkenswaard Twitter.com/ @rondomVswaard

Zomervakantie (onderwijs) Statie Beachvolleybal Kermis Valkenswaard Tops International Arena Gerstenat! Bierfestival

Augustus 2019

Neem gerust contact met ons op. info@wowreclame.nl

2

Hockeytoernooi PietJanKnor B-inspired Fest Valkenswaard Volkoren

Juli 2019

Jeroen Spitzenbergen en Hanne Arendzen (9+)

AGENDA

8 september 17 september

Bloemencorso Prinsjesdag


KIRSTEN #Nummer 49 #Zomervertier #Variatie #Lekker lezen Voor je ligt alweer nummer 49 van Rondom Valkenswaard. Dat wil zeggen dat in september onze 50e editie verschijnt! Een (voorlopige) mijlpaal waar we erg trots op zijn en die we op een gepaste wijze met onze lezers gaan vieren. In de vorm van aantrekkelijke acties, leuke artikelen en de nodige extraatjes. Houd onze jubileumuitgave dus goed in de gaten en doe er je voordeel mee! Terug naar nu. Terwijl iedereen nog schor is van het geweldige event AmeeZing Valkenswaard, zijn de volgende (muzikale) spektakelstukken alweer in aantocht. Zo staat op 30 juni Valkenswaard Volkoren weer op het programma, de muzikale terrassentoernee in ons bruisende dorpscentrum. Of wat dacht je van Gerstenat, hét bierfestival van Valkenswaard op de Markt? Drinken we daar samen een (speciaal)biertje? Ga je liever voor spectaculaire attracties of ben je graag zelf actief, dan kun je je prima uitleven op de kermis in Dommelen en Valkenswaard of tijdens het beachvolleybaltoernooi op de Statie! En de kids? Ook zij hoeven zich deze zomer met de inmiddels vertrouwde Doe-Week allerminst te vervelen...

!

PAGINA 28

EE M E O D IN EN W s ne l

Pizzafeest

De variatie die zo kenmerkend is voor Valkenswaard zie je ook terug in deze editie. Zoals gewoonlijk komen verschillende Valkenswaardse ondernemers weer uitgebreid aan het woord en verrassen we je met leuke uitgaanstips, kortingsacties, recepten en winacties. Opgeteld bij de diverse informatieve rubrieken en de verschillende boeiende interviews maakt dat alles ook déze zomers getinte Rondom weer helemaal de moeite waard. Veel lees-, kijk- én doe-plezier!

PAGINA 4-5

Dierenopvang Doc-Zuid

k i jk g i n a 28 op p a

3


Will de Krom

“HET MOOISTE ZOU ZIJN: ZO MIN MOGELIJK DIEREN IN DE OPVANG”

WILL EN MARIËTTE DE KROM ZIJN BEVLOGEN DIERENLIEFHEBBERS. EN DIERENPENSIONHOUDERS. EN EXPLOITANTEN VAN HET DIERENOPVANGCENTRUM DOC-ZUID IN BORKEL EN SCHAFT. DAT LAATSTE ZIJN ZE ‘PAS’ SINDS 2012, TOEN ZE POSITIEF REAGEERDEN OP EEN INITIATIEF – OF NOEM HET EEN VERZOEK – VAN DE GEMEENTE VALKENSWAARD. ELKE GEMEENTE IS VERPLICHT EEN NOODOPVANGLOCATIE VOOR DIEREN TE HEBBEN, BINNEN OF BUITEN ZIJN EIGEN GRENZEN. VOOR VALKENSWAARD WAS DAT DESTIJDS EEN OPVANG IN EINDHOVEN, DIE WERKTE VOOR MEERDERE GEMEENTEN. DAAR KLEEFDEN ZOVEEL NADELEN AAN, DAT DE GEMEENTE EEN ‘EIGEN’ OPVANG WILDE. DE REST IS GESCHIEDENIS.

4


RONDOM

GOED DOEL Tot 2004 runde de familie De Krom in Borkel en Schaft een varkenshouderij. Op een gegeven moment namen Will en Mariëtte het besluit om het roer om te gooien. Dat mondde uit in de start van het dierenpension De Kwispelhoeve, dat nog steeds gevestigd is aan de Dorpsstraat. Toen het verzoek van de gemeente kwam om te overwegen of ze zo’n noodopvang wilden runnen, hebben ze niet meteen ‘ja’ gezegd. Ze moesten er serieus over nadenken, want het beslag dat zo’n opvang legt op je privé- en gezinsleven is groot. Ga maar na: contractueel zijn ze verplicht om van 7.00 tot 22.00 uur bereikbaar te zijn. Vijftien uur per dag. En daar komt nog bij dat lang niet iedere beller die tijden in acht neemt.

Gunstig De omstandigheden waren echter zo gunstig, dat ze een positief besluit namen: dierenopvangcentrum Doc-Zuid ging van start, tegenover hun woonhuis en het dierenpension. Eén van die gunstige omstandigheden was dat de stal er al stond. Daar hadden de varkens gehuisd. Bovendien: er was nog tijd. Het dierenpension liep (en loopt) prima, maar er kon nog wel wat bij – zeker een doel als dit, voor dierenliefhebbers als zij. Verwaarloosde of weggelopen dieren, dieren die worden gedumpt, bijvoorbeeld bij een kinderboerderij – dat gaat hen aan het hart. Vandaar: “Het mooiste zou zijn als er zo min mogelijk dieren in de opvang zitten.” Want dierenleed is moeilijk te verteren en het liefst bieden ze de dieren onmiddellijk nieuw permanent onderdak. Meestal gaat het om katten en honden, maar ook konijnen, kippen, schildpadden en een enkele leguaan hebben al opvang genoten bij Doc-Zuid. Uitstekend en onmisbaar werk, kortom.

Ambulance en Dierenlot Doc-Zuid rijdt ook een dierenambulance, beschikbaar gesteld door de Stichting Dierenlot. Ten bate van de Stichting Dierenlot staat aan de Dorpsstraat 18 een kledingcontainer. Mensen kunnen daar hun overtollige kleding deponeren. De opbrengst gaat naar Dierenlot en Doc-Zuid krijgt daar dan weer een deel van. Het goede werk van Doc-Zuid verdient aandacht en hulp. Zie ook de website en de Facebook-pagina. Mariëtte daarover: “De Facebook-pagina loopt echt als een tierelier. Via die pagina kunnen we heel veel informatie inwinnen en uitwisselen en gemakkelijk contacten onderhouden.”

OPROEP Will en Mariëtte willen de lezers nog wat meegeven. “Als mensen overwegen om een dier aan te schaffen, laat ze dan eerst contact met ons opnemen, zodat we kunnen kijken of ze een dier kunnen adopteren uit de noodopvang. En ten slotte: laat je kat steriliseren en je kater castreren. Dat scheelt een heleboel kittens en dus ook een heleboel gedúmpte kittens, met alle dierenleed van dien.” En zo is dat.

Mariëtte de Krom

Dierenopvangcentrum Doc-Zuid Dorpsstraat 18, 5556 VL Borkel en Schaft T. 06 - 83 52 63 42 info@doczuid.nl www.doczuid.nl

Facebook.com/doczuid

5


SNELTRANSPORT OP MAAT? EXPRESS-040.NL REGELT HET! WANNEER JE ALS ONDERNEMER IETS WILT LATEN VERVOEREN, GA JE NIET ALLEEN VOOR SNELHEID EN EEN SCHERPE PRIJS. HET IS OOK ZAAK TE KIEZEN VOOR EEN ERVAREN, FLEXIBELE EN SERVICEGERICHTE PARTNER. DIE ALLE ZORGEN UIT HANDEN NEEMT EN DE ZEKERHEID GEEFT DAT JE ZENDING NETJES, EFFICIËNT EN VEILIG OP DE PLAATS VAN BESTEMMING ARRIVEERT. HET IN VALKENSWAARD GEVESTIGDE EXPRESS-040.NL ÍS ZO’N PARTNER. HET DOOR OEDS POSTHUMUS GELEIDE BEDRIJF STAAT AL SINDS 2004 VOOR SNELTRANSPORT OP MAAT VAN DE MEEST UITEENLOPENDE PRODUCTEN, MATERIALEN EN COMPONENTEN. BINNEN DE REGIO, MAAR OOK DAARBUITEN EN ZELFS OVER DE LANDSGRENZEN HEEN. COMPLEET MET EEN VERGAANDE SERVICE EN EEN EERLIJK, DESKUNDIG ADVIES.

Professioneel, representatief, betrouwbaar. De dienstverlening van Express-040.nl heeft verschillende dimensies. En je vracht, groot of klein, is altijd in goed handen van de aan de J.F. Kennedylaan gevestigde onderneming. “Wanneer het gaat om sneltransport zijn we in elke situatie feitelijk het verlengstuk van de opdrachtgever”, zegt Oeds. “We hebben voor elk transportvraagstuk een oplossing paraat en hanteren uiterst korte lijnen. Dat schakelt niet alleen lekker snel, het verzekert de klant ook van het voordeel van één centraal aanspreekpunt. Die zekerheid bieden we altijd. Ongeacht de aard of omvang van het transport.”

Divers Op het gebied van sneltransport is Express-040.nl van vele markten thuis. En het karakter van de te vervoeren goederen is méér dan divers. Van kwetsbaar reclamemateriaal, rollen exclusieve stoffen, lange en zware bundels metaal tot roldecks voor zwembaden, bokken met deuren en kozijnen en onderdelen voor grondverzetmachines: het team van Express-040.nl tekent voor een tiptop en zorgvuldig uitgevoerd transport. Tegelijk is de sneltransportspecialist de ideale

6

partner wanneer rondom een productieproces sprake is van vast terugkerende ritten. Zelfs het opslaan, overslaan en op afroep uitleveren van goederen behoort tot de mogelijkheden. Daartoe biedt het uitstekend beveiligde en 300 vierkante meter grote magazijn alle ruimte.

Bonte vloot Het maatwerk van Express-040.nl, in het bezit van het vakdiploma nationaal en internationaal goederenvervoer, wordt onderstreept door een goed onderhouden, milieuvriendelijke en divers samengestelde voertuigenvloot. Die bestaat uit kleine bestelwagens, grote verhoogde en verlengde bussen en een bakwagen met schuifzeil en laadklep. “Daarnaast hebben we de beschikking over vier aanhangers, waarvan de langste maar liefst 6 meter lang is”, aldus Oeds. “Handig voor bijvoorbeeld het transport van lantarenpalen, rioolbuizen, beursbenodigdheden en grote plaatwerken. Verder zijn alle voertuigen uitgerust met track & trace, zodat onze planning altijd kan zien waar de zending zich bevindt. Een service waarmee we ons dienstenpakket van een mooi en welkom extraatje voorzien.”


|

E X P R E S S - 0 4 0 . N L

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

WIJ ZIJN PER DIRECT OP ZOEK NAAR EEN GEMOTIVEERDE

CHAUFFEUR M/V Wil jij vol enthousiasme ons team komen versterken? Stuur dan je CV met motivatie naar info@express-040.nl

Uit voorraad leverbaar! Binnen het verwarmde en van rookmelders, bewegingsalarm en cameratoezicht voorziene bedrijfspand van Express-040.nl zijn uw producten altijd in goede handen. Bovendien biedt het 300 vierkante meter tellende onderkomen alle ruimte voor de opslag van uw goederen. Voor korte tot lange tijd. Daarnaast is het mogelijk om de voorraad van uw webshop bij Express-040.nl onder te brengen en bestellingen vanuit het pand verzendklaar te maken. Kortom, ook voor stock control en fulfilment is de J.F. Kennedylaan 19b in Valkenswaard hĂŠt adres!

Express-040.nl J.F. Kennedylaan 19b 5555 XC Valkenswaard T. 040 - 207 02 05 www.express-040.nl

7


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

D A V I D S O N

S T U C W E R K E N

&

D E S I G N

|

CADEAUTJE! VERHAGEN WITGOED

GAAT VERHUIZEN WIJ ZIJN (BIJNA) KLAAR MET DE VERBOUWING!

KOM SNEL EEN KIJKJE NEMEN OP ONS NIEUWE ADRES.

per 1 juli vindt u ons definitief op de karel mollenstraat zuid!

Karel Mollenstraat Zuid 12 • 5555 CH Valkenswaard • T. 040 - 201 85 48 • info@verhagenwitgoed.nl • www.verhagenwitgoed.nl

ooop p k r e v e onllinine verko on 8

www.bierfestivalgerstenat.nl www.bierfestivalgerstenat.nl


|

D AV I D S O N

B E T O N L O O K

&

D E S I G N

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

DAVIDSON STEEKT ELK INTERIEUR IN EEN MODERN JASJE! MET ZO’N ACHTTIEN JAAR EXPERTISE IN DE BAGAGE BESLOOT DAVE WILLEMSEN IN 2017 OM VOOR ZICHZELF TE

BEGINNEN.

SINDSDIEN

HEEFT

DE

SYMPATHIEKE

VALKENSWAARDENAAR VOLOP NAAM GEMAAKT IN DE REGIO. RICHT HIJ ZICH VIA DAVIDSON STUCWERKEN & DESIGN OP HET REALISEREN VAN SUPERSTRAK EN GLAD STUCWERK, VANUIT DAVIDSON BETONLOOK & DESIGN MAAKT HIJ (SAMEN MET COMPAGNON SMEERDERS UIT BEST) MOOIE STAPPEN OP HET GEBIED VAN MODERNE, DUURZAME EN WATERVASTE BETONLOOKAFWERKINGEN. VOOR BADKAMERS, KEUKENS, VLOEREN, MEUBELS, ZWEMBADEN EN NOG VEEL MEER. IN ELKE GEWENSTE KLEUR, STRUCTUUR OF MOTIEF.

Werken met de handen is zijn lust en leven. En de missie van Dave is altijd dezelfde: het afleveren van eersteklas vakwerk. Niet raar dat zijn creatieve en professionele aanpak in de smaak valt bij een gestaag groeiende groep opdrachtgevers. Ongeacht of het nu gaat om stucwerk of de almaar populairder wordende betonlookafwerkingen. “Vanuit de markt krijgen we steeds vaker de vraag om de meest uiteenlopende interieurelementen van een modern en duurzaam jasje te voorzien. Een tak van sport waarvoor we alle benodigde kennis en kunde in huis hebben en waaraan we met een ongekend perfectionisme invulling geven. We gaan alleen voor het allerbeste.”

Altijd een oplossing Een door Davidson aangebrachte betonlookafwerking voorziet de woonomgeving van een moderne, strakke look en verzekert je tevens van onbezorgd gebruiksplezier. Jarenlang. “De producten waarmee we werken zijn op tal van ondergronden aan te brengen”, aldus Dave. “Van MDF tot cement en van bakstenen tot tegels, de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Daarnaast zijn ze ontzettend duurzaam én watervast. Dat alles maakt een betonlookafwerking uitermate geschikt om nagenoeg elke ruimte of interieuronderdeel een eigentijds gezicht te geven. Badkamers, keukens, tafels, vloeren en zelfs zwembaden en welnessruimtes: the sky is the limit. Met maar liefst 65 standaardkleuren en diverse structuren en motieven kunnen we in elke behoefte voorzien. En is de gewenste kleur niet voorhanden? Geen probleem. Dan maken we hem. We zorgen altijd voor een passende oplossing. Bovendien geven we altijd vijf jaar garantie op waterdichtheid en scheurvorming.”

Tafels met betonlook blad op maat gemaakt

Nooit meer vieze voegen! Met het betonlookconcept van Davidson Betonlook & Design kies je altijd voor een duurzame, esthetisch verantwoorde én onderhoudsvriendelijke oplossing. “Het watervaste karakter van onze producten maakt ze bij uitstek geschikt om er wanden en vloeren in de badkamer mee af te werken”, aldus Dave. “Daardoor ben je niet alleen definitief verlost van vieze voegen, je creëert tegelijk een ruimtelijke en rustige sfeer.”

Davidson Betonlook & Design/ Davidson Stucwerken & Design Groenstraat 15, 5551 AV Valkenswaard T. 06 - 83 98 49 46 info@davidsonbetonlook.nl www.davidsonbetonlook.nl

9


RONDOM DE STATIE HET GEBIED WAAR VROEGER HET STATIONNETJE STOND, IS NOG STEEDS HÉT (OVER) STAPGEBIED VAN VALKENSWAARD-CENTRUM. KON JE ER IN DE VORIGE EEUW, IN DE BUURT VAN HET PERRON, AL LEKKER ETEN, DRINKEN EN SLAPEN: TEGENWOORDIG IS DAT NIET ANDERS. IN HET BRUISENDE UITGAANSGEBIED, WAAR ALTIJD LEVEN IS, ZORGT HET AANGRENZENDE WANDELPARK AAN DE FRANS VAN BESTSTRAAT BOVENDIEN VOOR EEN AANGENAME GROENE OASE.

Do lle agd r e d n o d actie ope! de Stati

De gezamenlijke horeca is verantwoordelijk voor de geweldige sfeer op de Statie. Met de vele, ook jaarlijks terugkerende, evenementen is het er vaak zó gezellig en gemoedelijk dat het saamhorigheidsgevoel haast vanzelfsprekend is. Zo staat op zaterdag 29 juni het B-inspired-Fest op het programma, een festiviteit waarvan de opbrengst aan het goede doel wordt geschonken. Een dag later kleuren meer dan 25 koren Valkenswaard tijdens het evenement ‘Valkenswaard Volkoren’. Ga je liever voor sportief vermaak? Ook dan is de Statie deze zomer the place to be. Daarvan getuigt het inmiddels befaamde beachvolleybaltoernooi dat op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli weer op de rol staat. Kortom, de Statie pakt ook in de zomer groots, divers en verrassend uit. Kom langs en geniet!

AGENDA zaterdag 29 juni zondag 30 juni zaterdag 6 juli vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli zondag 14 juli vrijdag 19 juli maandag 22 juli zaterdag 27 juli

B-inspired-Fest. 12 bands, 3 podia (incl. buiten) voor 1 goed doel! Aanvang 16.00 uur. Valkenswaard Volkoren. Meer dan 25 koren kleuren Valkenswaard op diverse podia. Party like it’s 1978. Dj Flo draait de meest verrassende platen uit dit memorabele jaar in café De Fantast. Beachvolleybal op de Statie (bedrijventournooi). Beachvolleybal op de Statie. Meer dan 100 teams strijden om de felbegeerde titel. Beachvolleybal op de Statie. Meer dan 100 teams strijden om de felbegeerde titel. Vakantieborrels! Hanentoepen in Du Commerce. Tijdens kermismaandag is het weer zo’n feest! Vanaf 12.00 uur. 2e Tribute Fest outdoor. Diverse tribute acts op binnen- en buitenpodium.

DOLLE DONDERDAG-ACTIE!

10

De verbondenheid, die zo kenmerkend is voor de Statie, is met het succesvolle initiatief ‘Dolle donderdag’ weer verder vergroot. Door de handen ineen te slaan bieden de horecaondernemers op de Statie op deze dag een extra portie variatie en vertier, zodat je de vooravond van jouw weekend verrassend én voordelig door kunt brengen. Want naast het nodige extra vermaak staat Dolle donderdag namelijk voor diverse smakelijke en bovenal spectaculaire acties. Zoals gratis drankjes, gratis gerechten en een stevige korting op je restaurantrekening. Dus kom op Statie-bezoek en profiteer! De gezamenlijke horeca heet je van harte welkom. Op donderdag, maar natuurlijk ook op alle andere dagen van de week!


PINCHO’S

U bent hier van harte welkom om kennis te maken met typisch Spaanse lekkernijen, een ruime keuze in tapas en lekkere cocktails. Wij zijn dol op tapas en nu de lente officieel is begonnen, vonden wij het hoog tijd voor een gezellig avondje tapas eten met vrienden. Want zeg nu zelf: gezelliger kan toch bijna niet? Je bestelt bijna de hele kaart en proeft de hele avond van alles wat. Wil je liever afhalen en met een tasje vol naar huis gaan? Dat kan ook! Net zoals lekker smikkelen op ons mooie terras bij mooi weer.

T. 040-204 22 83 • www.pinchos.nl

Dolle donderdagactie: Iedere donderdag zijn alle cocktails te bestellen voor

c 4,50

Actie is geldig tot en met 26 september 2019.

Dolle donderdagactie: iedere Dolle donderdag geniet je van deze ijscoupe voor maar i.p.v. e 6,80!

c 5,00

Wij zeggen:

Jouw afzakkertje op donderdagmiddag of toetje op donderdagavond!

SMAAKVOL T. 040 - 209 20 50 • www.smaakvolvalkenswaard.nl

Dolle donderdagactie: vanaf 27 juni is het iedere donderdag actiedag! Je geniet dan van een 4-gangen verrassingsmenu voor de prijs van een 3-gangen verrassingsmenu!

Jaaaa, de zomer is weer in zicht! En dat betekent de tijd van vakantie, zwemmen, terrasjes pakken en natuurlijk… ijsjes! Daarom hebben wij speciaal voor jou een ‘Coupe Soleil’ samengesteld! Mango sorbet, Bounty en Lemon Meringue Cookie ijs zijn de basis van deze heerlijke coupe, gedecoreerd met een zonnige topping, schuimpjes en natuurlijk slagroom! Pssst… Deze coupe is een limited edition! Probeer ook eens een van onze andere 10 ijscoupes!

RESTAURANT BIJ HOS T. 040 - 202 43 62 • www.bijhos.nl

1-gang GRATIS Deze actie is geldig tot en met 19 september 2019.

Wanneer je in Valkenswaard lekker wilt tafelen, kun je écht alle klanten op. Een van de laatste aanwinsten in het ‘culinaire straatbeeld’ is Eten & Drinken Bij Hos. Aan de Karel Mollenstraat Zuid 44a zorgt Hosseen Shafi er samen met zijn team voor dat je in een ongedwongen, mediterrane sfeer gegarandeerd een prachtig en vooral lekker avondje uit beleeft. En dat allemaal tegen een prijs die eveneens in de smaak zal vallen. Een geslaagd en compleet avondje uit: het begint en eindigt Bij Hos...

11


AQUI TA TO RICO-TAPAS Y VINO T. 040 - 780 55 69 • www.aquitatorico.nl Aqui Ta To Rico - tapas y vino is dit jaar uitgeroepen tot ‘Het gezelligste restaurantje’ van Valkenswaard. Ook zijn wij benoemd tot officieel sherryhuis van Zuid-Nederland. Rico, de eigenaar, heeft hiervoor een speciale cursus gevolgd in Jerez (Zuid-Spanje) en is tevens ambassadeur van het grote sherryhuis Valdespino in Sevilla. Hierdoor trekken wij ook bezoekers van ver buiten Valkenswaard. Voortaan kun je bij ons ook een tafeltje reserveren.

Dolle donderdagactie:

om iedereen te laten kennismaken met onze authentieke Spaanse lekkernijen ontvang je

één gratis tapa naar keuze per tafel!

Dolle donderdagactie: wanneer je op Dolle donderdag bij ons komt dineren, ontvang je een heerlijke

fles wijn gratis erbij. Deze actie is elke donderdag geldig t/m 19 september. Alleen geldig per tafel.

HOTEL DE VALK EN RESTAURANT HET SWAARD

Op zoek naar een geslaagde avond uit? Geniet van de heerlijke gerechten uit ons restaurant met bar. Binnen of tijdens de zonnige dagen op ons heerlijke terras. En ben je niet meer in de gelegenheid om thuis te komen? Overnacht dan in een van onze spiksplinternieuwe kamers. Jouw avond kan niet meer stuk!

Dolle donderdagactie:

T. 040 - 201 23 69 • www.hetswaard.nl

RESTAURANT TORINO T. 040 - 302 29 40 • www.restauranttorino.nl

komt u bij ons dineren en maakt u een keuze uit een voor- en hoofdgerecht? Dan ontvangt u van ons een

tussengerecht cadeau.

Deze actie is geldig op iedere donderdag t/m 19 september (groepsreserveringen uitgezonderd).

Bij Italiaans specialiteitenrestaurant Torino kunt u in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer heerlijk dineren. Kom op een donderdag of een andere dag van de week en proef onze heerlijke pasta’s, Italiaanse vleeswaren of speciale wijnen. U beleeft een topavond bij dit restaurant. De passie van de chef en zijn team proeft en ziet u in ieder gerecht terug!

12


CAFÉ DE FANTAST Een bruin en eigenwijs muziekcafé op de Statie, dát is De Fantast. Voor de liefhebbers van live muziek een begrip in de regio, maar voor velen ook gewoon the place to be om elkaar te treffen. Door het gezellige terras, de prachtige bierkaart en verrassende activiteiten en (live) muziek is dit oergezellige café na ruim 25 jaar niet meer weg te denken uit Valkenswaard. Speciaal deze zomer een heerlijk proefplankje met drie speciaalbieren van de tap voor een speciale prijs. En op donderdag helemaal speciaal....

T. 040 - 207 58 22 • www.fantast.nl

Dolle donderdagactie: Bierplankje voor

c 6,00!

Sushi, pizza, wok, grillspecialiteiten, overheerlijke toetjes en daarvan zoveel eten als je wilt, met zoveel drankjes als je wilt. Bij restaurant Etenswaard aan de Statie in Valkenswaard kun je kiezen uit een groot aantal gerechten uit verschillende keukens, zoals Japans, Aziatisch, Europees en Chinees. Eindeloos veel keuze en voor ieder wat wils! Voor kinderen is er speelgelegenheid, zodat de ouders ongestoord kunnen eten. Lekker makkelijk!

Dolle donderdagactie:

Hamburger Plate Service: een hamburger naar keuze met frietjes en salade voor

c 10,00!

RESTAURANT ETENSWAARD T. 040 - 223 03 00 • www.etenswaard.nl

WILLEM 2 BURGERS EN BIER T. 040 - 222 22 20 • www.cafewillem2.nl

Verscholen tussen café De Fantast en café/zaal Du Commerce ligt al bijna twintig jaar Willem 2 Burgers en Bier. De beste burgers, maar natuurlijk ook andere gerechten, eet je hier. Voor de 100% rundsburgers, maar natuurlijk ook vis en vega-burgers, weten velen dit gezellige eetcafé al jaren te vinden. Ook in de avonduren is het hier goed toeven met een grote diversiteit aan speciaalbieren van fles en tap. Elke week op vrijdag een uitdagende pubquiz, een zeer geslaagd begin van het weekend. Voor groepen zijn er leuke arrangementen met eten, drinken en diverse activiteiten.

13


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

F I N D A M E N T

A C C O U N TA N T S

|

A D V I S E U R S

DE KRACHT VAN KWALITEIT IN EEN COMPACT TEAM: FINDAMENT ACCOUNTANTS EN ADVISEURS MET EEN RUIME ERVARING, OPGEDAAN IN DE TOP 20 ACCOUNTANTSKANTOREN, BESCHIKT FINDAMENT OVER DE EXPERTISE VAN EEN GROOT KANTOOR. DE HECHTE ORGANISATIE PROFESSIONALS WERKT VOOR GAVE EN TROTSE RELATIES UIT HET MKB: ONDERNEMERS DIE, NET ALS ZIJZELF, VOORUIT WILLEN.

14

|


Thom Aerts, Jordy Stienen en Ashley Biesmans

Natuurlijk: bij Findament denken ze actief mee over organisatiestrategieën en worden de adviseurs gewaardeerd om hun deskundig oordeel, onafhankelijke blik en kennis van cijfers en innovatieve software. Maar zij doen meer. Met een ruime ervaring in het geven van bedrijfseconomische en belastingadviezen in de brede verscheidenheid van het MKB streven zij naar verjonging binnen de accountancy. Geen logge organisatie, maar meedenkend en innoverend. Zo staan de adviseurs van Findament midden in ieders belevingswereld.

Prestatiemanagement “Het is natuurlijk mooi wanneer je ziet dat offerteaanvragen en omzet groeien. En fijn ook wanneer je marktaandeel stijgt. Maar dit zegt nog niets over je productiviteit in zijn geheel, over bezetting en verspilling en of je het ook op de langere termijn goed blijft doen.” Eigenaar Jordy Stienen houdt zijn klanten steeds dít voor. Hij is gedreven én bedreven binnen zijn vakgebied en, geloof het of niet, belasting- en procesoptimalisatie kunnen een passie zijn. Jordy lacht: “Wij helpen onze relaties niet alleen met het sturen op cijfers. Met prestatiemanagement kijken we binnen een bedrijf naar het integrale stelsel van met elkaar samenhangende doelen en kritieke prestatie-indicatoren. Zo kunnen onze klanten veel effectiever hun organisatiestrategie uitvoeren. En ja, daar hebben wij echt plezier in.”

Feedback over ontwikkeling: het managementdashboard Thom Aerts is Jordy’s directe collega binnen Findament en is een echte relatiebeheerder. Hij beschikt over uitstekende IT-skills en als assistent-accountant met een gedegen ervaring binnen het vakgebied weet ook hij waar hij over praat. “Bedrijven investeren continu. Ze besteden tijd, geld en energie aan de ontwikkeling van de mensen en het beleid binnen hun organisatie. Om te weten of ze op koers liggen en waar mogelijke knelpunten zitten, bieden wij als ondersteuning het managementdashboard. Hiermee verleggen wij de focus van verleden naar heden, naar toekomst. De tool geeft

onze relaties in één oogopslag overzicht én inzicht. Vaak wordt er binnen het MKB en bij familiebedrijven gestuurd op gevoel. Deze intuïtie kan nu gecombineerd worden met feiten uit een groot aanbod van databronnen. Steeds vaker worden beslissingen zo beter onderbouwd.”

Partners Kwaliteit wint het altijd van commercie. Bij Findament weten ze waar ze goed in zijn. En dus ook wanneer zij een beroep moeten doen op samenwerkingspartners. Jordy: “In ons bedrijf werken professionals die goed op elkaar zijn ingespeeld, die een financieel fundament kunnen construeren en die elkaar qua kennis en competenties aanvullen. Voor oplossingen op het gebied van fiscale en juridische vraagstukken beschikken wij over een gerenommeerd netwerk van specialisten die over een gedegen en bewezen vakkennis beschikken. Voor kennis die we zelf niet in huis hebben, onderhouden wij samenwerkingsverbanden met kundige partners, zoals met internationaal belastingadviseur Ashley Biesmans als meedenkend strateeg achter onze organisatie. Samen komen we zo tot de beste adviezen.”

Contact Ben jij op zoek naar een moderne accountant die de jaarrekening als (niet te onderschatten) bijproduct verkoopt? Neem dan contact op met Jordy Stienen AA. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek brengt je altijd verder.

Findament Accountants | Adviseurs Kerkhofstraat 21, 5554 HG Valkenswaard T. 06 - 46 60 89 63 info@findament.nl www.findament.nl

Facebook.com/FindamentAccountants-Adviseurs-2013062818960559/ linkedin.com/company/findamentaccountants-en-adviseurs/

15


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

T Y R E S E R V I C E

RVICE ET TYRESE MAKEN M E T IS P N O N PMIDDAG ID OM KE LEGENHE DE INLOO E N G A LE A A K E E EEN ID 6.00 UUR. EEN BEZO .00 TOT 1 WAARD IS ER VAN 13 VALKENS B M E T P E G 14 S ZATERDA 0 tot 17.00 ag van 8.0 ijd vr et m 0 tot dag tot en ag van 8.0 : van maan r. Op zaterd en u u ijd 0 st g .0 in 2 2 pen 9.00 tot Reguliere o raak van 1 op locatie. r reparaties ond op afsp o av vo ke /7 el 4 r, 2 u u en 13.00 uur

VA L K E N S W A A R D

|

Ni be drij euw f het Av maakt ia co mpl plein eet!

TYRESERVICE VALKENSWAARD: SPECIALISTISCHE SERVICE VOOR BANDEN EN WIELEN MET INGANG VAN 1 JULI AANSTAANDE IS HET AVIAPLEIN AAN DE DRAGONDER IN VALKENSWAARD EEN GESPECIALISEERD BEDRIJF RIJKER. BRYAN AARTS OPENT ER DAN ZIJN TYRESERVICE VALKENSWAARD. EN DAARMEE IS, ZEGT HIJ, HET AVIAPLEIN COMPLEET. “EERDER WAS ER AL ONZE BUURMAN, EEN BEDRIJF VOOR AUTO-ONDERHOUD EN APK, EN OOK HET TANKSTATION VOOR TANKEN, WASSEN EN EEN SNELLE HAP. EN NU DUS OOK TYRESERVICE VALKENSWAARD, VOOR ALLES WAT TE MAKEN HEEFT MET BANDEN EN WIELEN. VAN PERSONENAUTO’S, BEDRIJFSWAGENS, MAAR OOK VAN CARAVANS, CAMPERS EN AANHANGWAGENS.”

TyreService Valkenswaard. Let wel: Service met de hoofdletter S. En dat is geen toeval. Bryan Aarts is heel beslist in zijn motivatie: “Ik wil een bedrijf dat écht werk maakt van serviceverlening. Waar de klant werkelijk koning is en niet alleen ‘op papier’. Zie bijvoorbeeld onze 24-uurs reparatieservice op locatie. We zijn er heel duidelijk in: wij laten u nooit staan!”

Digitale bandenscan Met de vakantieperiode in aantocht is het natuurlijk belangrijk om te weten of je met de banden onder je auto of caravan nog veilig de weg op kunt. “Want”, zegt Bryan, “wat rijdt dat slijt en wat staat dat vergaat”. Met andere woorden: banden blijven niet zomaar automatisch in topconditie. Ook als bijvoorbeeld een caravan een jaar lang van vakantie tot vakantie gestald staat, worden de banden er niet beter op.” Daarom beschikt TyreService Valkenswaard als een van de weinige over een digitale bandenscan die de conditie van de banden volledig in beeld brengt: loopvlak, profiel, conditie van het rubber – kortom, alles wat je van een band moet weten om er veilig mee de weg op te kunnen. “We doen dat niet alleen voor particulieren”, benadrukt Bryan. “Bedrijven met een eigen wagenpark kunnen contact met ons opnemen. We komen met plezier voor het hele wagenpark de digitale scan op locatie doen.”

Bandenopslag TyreService Valkenswaard is hét adres voor wie zijn auto veiliger wil maken met nieuwe banden. Maar ook wie hem mooier wil maken met nieuwe velgen kan er terecht. Bryan wijst op de ruime keuze aan banden en velgen, in diverse maten en van diverse merken. Op voorraad, natuurlijk. In het magazijn aan de Dragonder is ruimte voor de opslag van zo’n duizend zomer- of winterbanden. Het gesjouw met banden is dus verleden tijd, als het aan Bryan ligt. In de werkplaats – waar natuurlijk ook caravans gemakkelijk binnen kunnen – zijn drie ruime werkplekken ingericht. Daar wordt met groot vakmanschap gewerkt aan banden- en velgenonderhoud en aan banden- en velgenreparatie. Daar wordt specialistisch werk verricht, zoals het inlezen van TPMS-sensoren. En daar wordt de service verleend waarmee TyreService Valkenswaard zich onderscheidt.

TyreService Valkenswaard Dragonder 2b, 5554 GM Valkenswaard T. 085 - 782 80 99 info@tyreservicevalkenswaard.nl www.tyreservicevalkenswaard.nl

16


|

W E R E

|

D I

were di info DE GROETEN VAN OVERAL! From London, with love! Een wereldstad! The British Museum, Arsenal, Buckingham Palace, Zweinstein, Canterbury, The London Eye! Vijf dagen logeren de leerlingen van 4-havo en 5-vwo in een gastgezin. Ook de leerlingen van Gt3 bezoeken de stad, de leerlingen van klas 4 basis/kader gaan zelfs in één dag op en neer!

Flitsend naar Parijs! Eén lange dag zijn de leerlingen van havo-3 en vwo-3 in de lichtstad. Ze bezoeken de wereldstad met de bus, per metro en te voet om zo wat bezienswaardigheden van Parijs te zien en te fotograferen. Vermoeiend, maar je wilt het niet missen!

Groeten uit Barcelona! Wij gaan elk jaar in juni een dag of vijf op uitwisseling naar een Spaanse partnerschool. We eten bij een Spaans gezin, leren elkaars cultuur en gebruiken kennen, we spreken Engels en verkennen de wereldstad Barcelona. Groeten van klas 2 van WD3!

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

uitgave maart 2019

|

weredi.nl

Binnenkort is het vakantie en misschien gaat u wel op reis. De leerlingen van Were Di doen in hun schoolloopbaan allemaal minstens één internationale ervaring op. Belangrijk voor hun toekomst! We maakten voor u een keuze uit onze bestemmingen.

De geschiedenis ligt op Leerlingen uit Gt-3 en leerlingen uit 4-havo en straat – Berlijn! 5-vwo maken in Berlijn overal kennis met de geschiedenis. Zo bezoeken ze o.a. de Stasigevangenis, het concentratiekamp Sachsenhausen en het Olympiastadion. Ook het moderne Berlijn komt aan bod: leerlingen maken een graffitikunstwerk op de resten van de Berlijnse muur of ze gaan naar de Berliner Zoo en naar een discotheek.

Het vroegste De kunst van de Etrusken en Europa – Italië! Romeinen, de middeleeuwen, de Renaissance en de 20e en 21e eeuw: de leerlingen van 4-havo en 5-vwo zien het allemaal. In Carrara bezoeken ze de grotten met het beroemde marmer. Ze beleven Milaan. Op de terugweg bezoeken ze nog de kopie van het beroemde Laatste Avondmaal in de Abdij Tongerlo.

Hasta la vista – Almansa! 24 leerlingen uit de 3e klas vmbohavo-vwo/gymnasium hebben een uitwisseling met Spaanse leerlingen. Ze verblijven in gastgezinnen en tijdens de uitwisseling leren ze elkaars cultuur kennen, bezoeken ze musea, koken ze samen en doen aan sport en spel. Engels is de voertaal.

Italië – Rome! Basis-kader klas 2 vliegt naar de oude stad Rome en ziet Vaticaanstad, overnacht in chaletjes op de camping, heeft veel lol, is heel veel samen en leert heel veel.

Friesland! Leerlingen van 4-havo en 5-vwo leren in de activiteitenweek (april/mei) zeilen in Friesland. Daarnaast leren ze verantwoordelijkheid nemen voor elkaar. Ze zeilen elke dag met andere leerlingen op de zeilboot: samenwerking is een must. Ze koken zelf twee dagen en doen de inkopen daarvoor. Uiteraard wordt elke avond gevuld met een geweldig avondprogramma.

Scholengemeenschap voor vmbo / havo / atheneum / gymnasium

17


€12,99 -50%=

€66,75

€6

,50

Polyester doek, keuze uit 3 kleuren: grijs, taupe of ecru

Soldenprijs slechts:

€129,- -75%=

Soldenprijs per stuk slechts:

Luxe Zweefparasol Ø 3 meter

€89,- -25%=

Soldenprijs slechts:

€32,25

Trendy Sierkussens

Kom voor een uitgebreide collectie hangen sta-parasols naar onze winkel!

Keuze uit 2 modellen

Comfortabele Armchair

Aluminium frame, zitkussen leverbaar tegen meerprijs

Extra dikke tafelpoten!

€699,- -20%= €139,- -20%=

Soldenprijs per stuk slechts:

€111

,20

Luxe Armchair

Aluminium en rope, inclusief zit- en rugkussen

€89,- -40%=

Soldenprijs per stuk slechts:

€53,40

Design relaxstoel

Gecoat Metaal Leverbaar in 2 kleuren

Aluminium loungeset

Afgewerkt met Polywood op de tafel en zijtafels Inclusief tafel en alle zit- en rugkussens

Soldenprijs COMPLEET slechts:

€559,20

€399,- -30%= Soldenprijs slechts:

€279

SUMMER SALE TOPKWALITEIT IS BETAALBAAR

,30

Robuuste teakhouten tuintafel

Vervaardigd uit 100% massief teakhout B:160 x D:90 x H:76 cm

Tegen een meerprijs ook leverbaar in grotere afmetingen

€289,- -30%=

Soldenprijs slechts:

€202,30

Sunbed inclusief kussen

Aluminium frame, met verstelbare rugleuning

OP VOORRAAD & DIRECT MEE TE NEMEN! €159,- -25%=

Soldenprijs slechts:

€119,25

€1099,- -30%= Soldenprijs slechts:

€769

,30

€995,- -30%=

Soldenprijs COMPLEET slechts:

€696

Aluminium loungeset XL

,50

Inclusief hoge diningtable en alle zit- en rugkussens

Luxe Armchair

Ronde tuintafel XXL

Aluminium zwarte spinpoot met een doorleefd teakhouten blad, XXL uitvoering: Ø180 x H:78 cm

€995,- -20%=

Soldenprijs COMPLEET slechts:

€796

,00

Aluminium frame, inclusief zit- en rugkussen

Aluminium loungeset XXL

Inclusief hocker, tafel en alle zit- en rugkussens

Aluminium loungeset Deluxe

Afgewerkt met Polywood op de tafel en zijtafels Inclusief tafel en alle zit- en rugkussens

PACO MEUBELEN

EUROPALAAN 39 - 3900 (OVER)PELT - BELGIË ( SLECHTS 10 MIN. RIJDEN VANUIT VALKENSWAARD )

Klantenservice:

Openingstijden Winkel:

0031 85 76 00 390 VRIJDAG, ZATERDAG, ZONDAG & MAANDAG: 10-18 UUR D / :  

Ruime lift naar de 1e & 2e verdieping Rolstoelvriendelijk

www pacomeubelen.com algemeen@pacomeubelen.nl

€1499,- -50%=

Soldenprijs COMPLEET slechts:

€749,50

IEDERE ZONDAG GEOPEND!


|

E E T H U I S

D E

B E R G

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

EETHUIS DE BERG: SMIKKELEN

EN SMULLEN IN HARTJE DOMMELEN VOOR DE LEKKERSTE FRIET, SNACKS EN BINNENKORT OOK DIVERSE WOKSPECIALITEITEN IS DE BERGSTRAAT 19 IN DOMMELEN HÉT ADRES. HUI JUAN CHEN EN MING HONG CHEN ZETTEN HUN BESTE BEENTJE VOOR OM U TE LATEN GENIETEN VAN EEN KEUR AAN VERS BEREID LEKKERS. GESERVEERD IN EEN GASTVRIJE ENTOURAGE EN OPGEDIEND MET EEN GULLE GLIMLACH. WELKOM BIJ EETHUIS DE BERG! Luxe Armchair Sinds het moment dat ze zo’n zeven jaar geleden met hun cafetaria

Aluminium frame, vanuit Eindhoven neerstreken in Dommelen, hebben Hui en Ming hun inclusief zit- en rugkussen

naam in horecaland wel gevestigd. Tot voor kort gebeurde dat in het naastgelegen pand in de Bergstraat, een plek die ze onlangs verruilden voor het voormalige onderkomen van Restaurant Broertjes. “Nadat we onze oude stek dienden te verlaten, hebben we enkele maanden een mobiele frietkraam gerund”, zegt Hui. “Sinds Pasen is Bergstraat 19 onze nieuwe, vaste locatie.”

Nieuwe formule De recente verhuizing was voor Hui en Ming de aanleiding om de bestaande horecaformule een stevige opfrisbeurt te geven. Daarin zijn ze glansrijk geslaagd. Want stond de zaak voorheen als cafetaria te boek, inmiddels is De Berg getransformeerd tot een volwaardig eethuis waar het nóg meer dan voorheen heerlijk smikkelen is. “Natuurlijk staat onze vers geleverde en gebakken friet nog steeds op de menukaart”, aldus Ming. “Net als de ruime sortering aan overheerlijke snacks. Dat alles wordt door ons nog steeds supersnel, met veel liefde en gastvrijheid bereid.” Nieuw bij De Berg is de wokkaart die binnenkort (kijk op Facebook voor de exacte datum) wordt gelanceerd. Hierop staat een keur aan verse en volgens authentiek recept bereide specialiteiten vermeld. Lekkers dat je samen met je familie of vrienden in het eethuis kunt nuttigen, maar ook mee kunt nemen om er thuis van te genieten. “We stellen alles in het werk om het onze gasten naar de zin te maken. Of je nu kiest voor een lekker frietje met mayonaise of een overheerlijk wokgerecht, we gaan altijd voor het allerbeste. En ook onze service is top. Is er iets niet naar wens? Meld het en we doen er alles aan om het op te lossen.”

Feest! Het leveren van topkwaliteit staat bij Eethuis De Berg hoog in het vaandel. Toch klopt het echtpaar zichzelf niet graag op de borst. Ze danken liever de trouwe klanten die ze al lange tijd in hun zaak mogen ontvangen. Dat gebeurt in woord én gebaar. “Binnenkort organiseren we speciaal voor onze trouwe bezoekers een openingsfeest”, zegt Hui. “Dat vinden we wel gepast, gezien de geweldige klandizie die we hier al vele jaren mogen genieten.”

Eethuis De Berg is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.30-22.00 uur. Op maandag gesloten. Op feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

Eethuis De Berg Bergstraat 19 5551 AW Valkenswaard T. 040 - 201 76 15

19


EMIDIO OLIVEIRA VERRAST MET AUTHENTIEKE PORTUGESE KAART IN LUGAR PRIMI LIEFHEBBERS VAN DE PORTUGESE KEUKEN KUNNEN VOORTAAN GENIETEN VAN EEN UNIEK AVONDJE UIT BIJ LUGAR IN WAALRE. CHEF-KOK EMIDIO OLIVEIRA EN GASTHEER JEROEN VRIENS SERVEREN IN RESTAURANT PRIMI (OP DE 1E ETAGE VAN LUGAR) VOORTAAN HEERLIJKE PORTUGESE GERECHTEN. BIJZONDERE GERECHTEN DIE IN DE WIJDE OMTREK NIET TE VERKRIJGEN ZIJN.

20


|

R E S TA U R A N T

L U G A R

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Emidio wil de Portugese keuken in Primi een podium geven, om eer te doen aan zijn roots, maar ook omdat de vraag naar deze authentieke keuken steeds meer groeit en er nog geen vergelijkbaar aanbod is in de regio. Uiteraard kunnen de gasten in Restaurant Lugar (op de begane grond) blijven vertrouwen op de bekende service en receptuur. Zo is er bij Lugar en Primi voor ieder wat wils.

Beleven, proeven en ontmoeten De nieuwe kaart van Primi staat vol met gerechten volgens traditionele receptuur. Wat te denken van de Bacalhau de Norte? Een Portugees gerecht dat Emidio bereidt volgens het recept dat hij nog van zijn moeder leerde. Bacalhau de Norte is stokvis bereid op de traditionele wijze uit de regio Barcelos, een gerecht om je vingers bij af te likken. Ook vinden de liefhebbers op de kaart Cataplana’s: gerechten die worden geserveerd in de authentieke koperen Cataplanapan. Zo is er de Cataplana de Carne, gevuld met runderstoofvlees, kalfsribbetjes, chorizo met gekonfijte aardappel en groenten. Een andere aanrader is Arroz de Marisco: een gerecht met rijst, schaal- en schelpdieren en verse kruiden, dat niet voor niets is uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen van de Gastronomie in Portugal.

Een warm welkom Het mag duidelijk zijn: genoeg redenen om elkaar te ontmoeten bij Primi. Laat jij je terugvoeren naar de Mediterranee onder het genot van een Portugees wijntje en tongstrelende gerechten? Emidio en Jeroen nodigen je van harte uit. En met een beetje geluk kun je er ook voor kiezen om de nieuwe kaart te ervaren op het mooie terras van Lugar. Dat zorgt alvast voor een onmiskenbaar vakantiegevoel. Je bent welkom bij Lugar.

RESTAURANT LUGAR Gestelsestraat 2, 5582 HH Waalre T. 040 221 89 89 info@lugar.nl

Facebook.com/restaurantlugar/

www.lugar.nl

Linkedin.com/company/restaurant-lugar

21


RONDOMH

UISDIEREN

ZIE JE JOUW HUISDIER ER OOK TUSSEN STAAN?

Amy Arrow

Babs

Batman Bella Binky

Blaffer Boef

Buddy Dribbel

Fief

 foofur Gita

Guusje Harley

Jersey en Dex 22

Junior

Kenzo


Jullie hebben massaal jullie liefste, gekste en mooiste huisdier opgegeven via Facebook! Zie je jouw huisdier er ook tussen staan? Hoe trots kun je zijn!

Max en Noa Koda

RONDOM

HUISDIEREN

Luna helpt!

Kenzo

Phara

Nemo

Minnie Rocky Pip, Kimly en Demi

Pixie

Pien en Pomm Sil

Roefes Spike

Skip en Blue

Snowie

23


Stel het niet uit en maak snel een

AFSPRAAK!

Al ruim 9 jaar begeleiden wij mensen met AFVALLEN. Kies voor onze professionele, eerlijke en persoonlijke begeleiding.

24

T.�06-30159841 Goudenrijderhof 47 5551 VH Valkenswaard

BODY SLIM AFSLANKEN MET

PERSOONLIJKE BEGELEIDING


BEAUTY

HOE HERKEN JE

HUIDKANKER?

HET AANTAL NEDERLANDERS DAT HUIDKANKER KRIJGT, GROEIT. 1 OP DE 5 MENSEN KRIJGT WEL EEN VORM VAN HUIDKANKER. DAARMEE STAAT HUIDKANKER IN DE TOP 3 VAN DE MEEST VOORKOMENDE KANKERSOORTEN. DAT IS VOLGENS KWF KANKERBESTRIJDING VOOR EEN GROOT DEEL TE WIJTEN AAN BOVENMATIGE BLOOTSTELLING AAN UV-STRALING.

B = Begrenzing

Heeft de moedervlek een mooie ronde of een grillige rand? In dat laatste geval moet je alert zijn.

C = Colour

oftewel kleur. Let op bij moedervlekken met meerdere kleuren.

D = Diameter

Moedervlekken tot 6 mm zijn meestal onschuldig. Bij een moedervlek die groter is dan 6 mm moet je opletten. De grootte alleen is niet meteen reden om je zorgen te maken. Wees wel alert als er daarnaast ook een of meerdere van bovengenoemde kenmerken voorkomen.

E: Elevatie

Daar wordt de dikte van de moedervlek mee bedoeld. Het is geen goed teken als de vlek boven het huidoppervlak uit komt.

RONDOM

Schoonheidssalon Mooi Zo is gespecialiseerd in huid en huidverbetering. Alle pijlen binnen de salon zijn op de toekomst gericht. Zo staat er komende zomer een verbouwing op de planning om de salon nog klantvriendelijker te maken en kunnen klanten sinds kort ook genieten van het nieuwe CarboxyNeo-apparaat dat zorgt voor verjonging en versteviging van de huid.

Bezoekje aan de huisarts Herken je een of meerdere van bovenstaande signalen of constateer je dat een moedervlek onrustig is, bijvoorbeeld gaat bloeden, jeuken of pijn gaat doen, dan raad ik je echt aan om contact op te nemen met de huisarts. Hij of zij stuurt jou dan bij twijfel meteen door naar de dermatoloog.

Gratis en vrijblijvend advies Ik wil natuurlijk niemand aan het schrikken maken, maar wil wel dat mensen zich hier bewust van zijn. Feit is dat de meeste soorten huidkanker ontstaan door UV-stralen. Het is eigenlijk een optelsom van wat jouw lichaam je hele leven aan UV-stralen heeft opgevangen. Van de zon, maar ook van de zonnebank.

Herkenbare kenmerken Ik adviseer mensen dan ook om hun huid, en dan vooral de delen die veel in aanraking komen met de zon, nauwlettend in de gaten te houden. Met behulp van de ABCDE-regel kun je huidkanker behoorlijk goed herkennen: A = Asymmetrie Een moedervlek is symmetrisch als beide helften van de moedervlek elkaars spiegelbeeld zijn. Een asymmetrische moedervlek kan duiden op huidkanker. Angelique Maenen

Vind je de huisarts een te grote stap, maar wil je je huid wel een keer laten controleren, dan kun je altijd bij mij terecht voor een gratis en vrijblijvend advies. Ik ben als schoonheidsspecialiste gespecialiseerd in huidverzorging en -verbetering. Ik zie dan ook vrij snel of er iets is veranderd aan de huid van een cliĂŤnt(e) die voor een vervolgbehandeling komt. Verder heb ik, naast de opleiding tot schoonheidsspecialiste, ook meerdere cursussen dermatologie gevolgd. Ik heb dus geleerd om verdachte plekjes te herkennen.

www.mooizovalkenswaard.nl

25


|

R O N D O M

Z

VA L K E N S W A A R D

|

|

ZF IE NL D F ABMA EK NK TE NA C C O U N T A N T S

|

A D V I S E U R S

OMERSE RUCHTENTAART

V

Benodigdheden bodem (genoeg voor twee bodems, vries de helft in!)

250 g boter 200 g poedersuiker 500 g bloem mespunt zout 4 eidooiers 4 eetlepels koude melk of water

Het maken van het deeg (met de hand of keukenmachine)

Mix de boter en suiker romig en voeg dan de bloem , het zout en de eidooiers toe. Het geheel lijkt nu op grof broodkruim. Voeg dan de melk of het water toe en vorm in korte tijd een bal (niet te lang kneden, anders wordt hij taai!). Rol de bal tot een dikke worst en laat deze minstens 1 uur rusten in de koelkast. Vries de helft in; heel gemakkelijk voor een volgende keer! Nadat het deeg heeft gerust, snijd je het in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Bekleed hiermee de ingevette bakvorm (23 cm). Leg de plakken strak tegen elkaar en druk ze een beetje samen totdat de hele vorm bekleed is. Laat de vorm met inhoud weer 1 uur rusten in de koelkast. Hierna kun je gaan ‘blind’ bakken. Bekleed de vorm met bakpapier. Tip: maak een prop en houd deze eerst onder de kraan. Hierna is het papier heel plooibaar. Doe de blinde vulling erin (bijvoorbeeld gedroogde bonen) en bak nog 15-20 minuten. De bodem is dan lichtgekleurd en gaar.

Benodigdheden crème patissière (bij een ondiep vorm kun je hiermee twee taarten vullen!) 500 ml (volle) melk vanillestokje 5 eidooiers 200 g kristalsuiker 20 g bloem 20 maizena 150 ml slagroom

Bereiding

Laat de melk warm worden met een opgesneden vanillestokje. Maak ondertussen een smeuïg papje van eidooiers, suiker, bloem en maizena en een paar eetlepels melk. Als de melk kookt, verwijder dan het vanillestokje en voeg het eidooierpapje al stevig roerend toe. Laat het geheel minstens 1 minuut koken, zodat de vla goed kan garen door de bloem die erin zit. Giet dan de vla in een platte schaal en bedek deze met folie om velvormig te voorkomen en laat afkoelen. Klop de slagroom en meng deze door de afgekoelde vla (je kunt deze stap ook weglaten, hoor!). Dan heb je pure crème patissière!

Samenstellen vruchtentaart

Vul de afgekoelde bodem met de vla en laat het geheel in de koelkast minstens 1 tot 2 uur rusten en opstijven. Voeg vlak voor het serveren het fruit toe. Dit kan allerlei fruit van het seizoen zijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker of bijvoorbeeld muntblaadjes!

26

Vrolijke zomer iedereen!

|


|

V E L D S I N K - V E R B E R K M O E S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

ONTSPANNING

DANKZIJ FINANCIËLE

PLANNING WE HEBBEN BIJNA DAGELIJKS MET GELDZAKEN TE MAKEN. WE DOEN DE BELASTINGAANGIFTE, NEMEN EEN HYPOTHEEK EN VERZEKEREN ONS TEGEN ALLERLEI RISICO’S. MAAR EEN FINANCIEEL PLAN MAKEN MET HET OOG OP DE TOEKOMST IS VOOR VEEL MENSEN TOCH EEN BRUG TE VER. TERWIJL DAT NU JUIST VEEL RUST KAN GEVEN. Je actuele geldzaken heb je natuurlijk op orde. Dat heb je zelf of met een adviseur geregeld. Maar er blijven vaak genoeg vragen over. Weet je wel of je eerder kunt – en vooral: wilt – stoppen met werken? Heb je genoeg pensioen opgebouwd en zo nee, zijn er alternatieven? Wil je straks kleiner wonen, kun je dan iets doen met de overwaarde? Wat als je komt te overlijden? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Inzicht Om je toekomstplannen te kunnen maken, moet je weten hoe je er nu en straks financieel voor staat. Daarom is het handig én leuk om een persoonlijk financieel plan te maken. Daarmee heb je inzicht in de ontwikkeling van je inkomen, uitgaven en vermogen, en kun je risico’s beter beheersen. Het uitgangspunt zijn je wensen. Die zet je samen met een financieel planner op een rij. Aan de hand daarvan maak je een plan: zijn mijn wensen haalbaar en hoe ga ik ze mogelijk maken?

Geen verrassingen Een financieel plan kost wat geld, dat is waar. Maar dat geld verdien je gemakkelijk terug. Bovendien zorgt een goede planning voor ontspanning. Je hebt rust en overzicht: geen grote verrassingen. En juist het voorkomen van financiële verrassingen is precies waar een ontspannen toekomst mee begint!

Veldsink-Verberkmoes Onze Veldsink-adviseurs kunnen je op weg helpen met het maken van een financieel plan. Neem gerust contact op met Veldsink-Verberkmoes via T. 040 -207 90 00 of hypotheken@valkenswaard.veldsink.nl. Of kom voor meer informatie even langs in ons kantoor aan de Maastrichterweg 19 in Valkenswaard.

Maastrichterweg 19

Facebook.com/veldsinkverberkmoes/

5554 GE Valkenswaard

linkedin.com/company/verberkmoesassuranti-n-b-v-

T. 040 - 207 90 00 www.veldsink.nl

27


RONDOM RONDOMA

CTIE!

WIN EEN PIZZAFEEST VOOR 20 PERSONEN!!!

BEN JIJ DOL OP PIZZA? DOE DAN MEE MET DEZE VERRUKKELIJKE WINACTIE VAN RESTAURANT TORINO EN RONDOM VALKENSWAARD! WIJ KOMEN NAAR JE TOE MET VERSE PIZZABODEMS EN DE LEKKERSTE INGREDIËNTEN! WE NEMEN OOK EEN PIZZAOVEN MEE EN OF DAT NOG NIET GENOEG IS, WORDEN DE PIZZA’S OOK NOG EENS BEREID DOOR EEN ECHTE PIZZABAKKER! EN HOE GEWELDIG IS HET ALS DIT ALLES IN JE EIGEN TUIN PLAATSVINDT MET JOUW VRIENDEN EN FAMILIE! Wij snappen dat je mee wilt doen en deze lekkere prijs wilt winnen! Deelnemen? Haal jouw wedstrijdformulier bij Restaurant Torino of Rondom Valkenswaard. Lever dit in vóór 25 augustus bij één van hen. Uit alle inzendingen trekken wij vervolgens een winnaar. Deze maken wij bekend via Facebook. Houd het dus goed in de gaten ;)-

28

De prijs kan worden verzilverd in de maand september. Het pizzafeest vindt plaats op een nog nader te bepalen locatie. Dus heb je zin in een spetterend pizzafeest voor 20 personen? Doe dan mee! Wij zorgen voor de pizza’s, jullie regelen de drankjes ;-)!


WEINIG TIJD OF MOTIVATIE?

RONDOM

HEALTH

Bij Health & Sports Club Valkencourt in Valkenswaard draait alles om het verbeteren en in stand houden van de gezondheid van de mens. U krijgt er de juiste begeleiding en persoonlijke aandacht die nodig is om uw doelstellingen te behalen. Zeker wanneer u gebruik maakt van het Biocircuit, waar Health & Sports Club Valkencourt deze maand mee is gestart.

BIOCIRCUIT IS DÉ OPLOSSING

WEER IN DE ZOMERKLEDING PASSEN, FIT DIE TRAP OP KUNNEN LOPEN, GEZOND OUD WORDEN. ALLEMAAL REDENEN OM TE GAAN SPORTEN. TOCH HEEFT NIET IEDEREEN TIJD OF ZIN OM UREN IN DE SPORTSCHOOL DOOR TE BRENGEN. U BEGINT MET SPORTEN MET EEN BEPAALD DOEL, MAAR HAAKT DAN VERVOLGENS WEER AF, OMDAT U GEEN TIJD HEEFT OF OMDAT HET SPORTEN NIET HET GEWENSTE RESULTAAT OPLEVERT. ALS U DIT HERKENT, DAN IS HET BIOCIRCUIT DE OPLOSSING. Fitness coördinator en fitness coach Tom van Duin: “Sporten is gezond, dat weet iedereen. Daarom willen wij als sportschool het onze leden zo makkelijk mogelijk maken en ze motiveren om te komen en vooral te blijven sporten. Het Biocircuit sluit goed aan bij deze missie. Het Biocircuit is een trainingscircuit dat bestaat uit negen fitnessapparaten, waarmee u alle belangrijke spieren in uw lichaam traint. Die apparaten kunnen zó worden ingesteld dat ze zich automatisch aanpassen aan uw lichaam. Zo haalt u het maximale uit de workout zonder risico op blessures. Het circuit is eenvoudig in gebruik en ideaal voor sporters die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met slechts twee keer in de week 22 minuten sporten, kunt u gegarandeerd resultaat behalen.”

Geschikt voor iedereen De vijf verschillende programma’s van Biocircuit bieden voor elk type sporter een afgestemd programma: - Start Moving: voor de beginnende sporter - Lose Weight: Hoge calorieverbranding met gratis intake bij de diëtist - Stay Young: voor senioren die vitaal en mobiel willen blijven - Boost Your Performance: voor het verbeteren van (explosieve) spierkracht en sportprestaties - Tone Your Body: voor een strak lichaam en een mooi figuur

Het Biocircuit

Professionele Biocircuit coaching Het Biocircuit is onder professionele begeleiding van een gecertificeerde trainer. Hij of zij houdt een oogje in het zeil en controleert of alles goed gaat. Na zeven sessies vindt er een evaluatie plaats en wordt gekeken of het programma moet worden aangepast.

Hoe gaat u van start? Tom van Duin: “Voordat u aan de slag gaat, doen we eerst een health check. Op basis daarvan vinden wij de intrinsieke motivatie en kunnen we een programma op maat opstellen dat past bij uw doelstellingen. Daarna doorloopt u samen met een gecertificeerde trainer alle toestellen binnen het circuit en bepaalt hij of zij per toestel perfect de zithoogte, afstanden en uiteraard de weerstand. Iedere instelling wordt opgeslagen op uw persoonlijke digitale sleutel. De volgende keer dat u komt, hoeft u alleen maar met uw sleutel in te loggen in het circuit. De apparaten passen zich dan automatisch aan uw instellingen aan. Makkelijk en handig. Zo kunt u op een veilige, effectieve manier trainen!”

Tom van Duin, fitness coördinator en fitness coach

2931


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

R E S TA U R A N T

D E

L E E M E R

H O E F

|

BIJ RESTAURANT DE LEEMER HOEF IS HET ALTIJD GOED TOEVEN!

Restaurant De Leemer Hoef, gevestigd in een schitterende monumentale boerderij aan de Gestelsestraat in Aalst, is niet alleen rijk aan historie. Ook qua diversiteit heeft het door Chiel de Bok en Francis van de Molengraft gerunde etablissement alles onder de pannen. Lunchen, dineren, borrelen, feesten en zelfs trouwen: bij De Leemer Hoef kan het allemaal. Wat de gelegenheid ook is, de uitmuntende kwaliteit, de prima service en de gemoedelijke, gastvrije ambiance vormen altijd de basisingrediënten voor een uiterst aangenaam verblijf. In het sfeervolle restaurant, de ruim bemeten feestzaal of op het door groen omgeven buitenterras.

Restaurant De Leemer Hoef Gestelsestraat 102 • 5582 HK Waalre • T. 040 - 221 54 06 www.leemerhoef.nl

MR. J.L.G.M. MERTENS, MR. C.F.J.M. VAN LOON-GROENEN, P.J.J. VAN DEN DUNGEN, MR. P.B. RESSEL LEENDERWEG 1 - 5554 CK VALKENSWAARD - POSTBUS 54 - 5550 AB VALKENSWAARD - T 040-2012848 - F 040-2012017 INFO@POTTERSNOTARISSEN.NL - WWW.POTTERSNOTARISSEN.NL

32

OPENINGSTIJDEN EN TOEGANKELIJKHEID : HET KANTOOR IS GEOPEND VAN MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 08.30 -17.00 UUR. ER IS VOLDOENDE PARKEERGELEGENHEID OP EIGEN TERREIN. VOOR MINDER-VALIDEN IS HET KANTOOR UITERAARD TOEGANKELIJK.


Tandtechnisch Laboratorium Overweg in Valkenswaard viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Het familiebedrijf is befaamd om haar kennis van alle type gebitsprotheses, kroon- en brugwerk, metaalvrije kronen, reparatie en reiniging.

HET 60-JARIG BESTAAN VAN TANDTECHNISCH LABORATORIUM OVERWEG WORDT IN 2019 GEVIERD MET VELE ACTIES

TANDTECHNISCH LABORATORIUM OVERWEG:

RONDOM

ZORG

TANDTECHNISCH LABORATORIUM OVERWEG

STERK IN PROTHESES ELKE OVERWEG, INMIDDELS DE DERDE GENERATIE VAN HET FAMILIEBEDRIJF, EN HAAR PARTNER ROB VAN HOOF ZIJN EXPERT OP HET GEBIED VAN HET VERVAARDIGEN VAN NIEUWE PROTHESES. EEN GOEDE COMBINATIE TUSSEN ESTHETIEK EN FUNCTIONALITEIT VOEREN ZIJ HOOG IN HET VAANDEL. EN UITERAARD BIEDEN ZIJ EEN PERFECTE SERVICE, NEMEN ZE RUIM VOLDOENDE TIJD VOOR U EN GEVEN ZE GOED ADVIES. ELKE IS ALS KLINISCH PROTHESETECHNIEKER DE VERLENGDE ARM VAN DE TANDARTS. SAMEN MET U BESPREEKT ZIJ HOE UW BEHANDELING ERUIT ZIET.

Natuurlijk behoudt u het liefste uw eigen tanden en kiezen, maar soms ontkomt u er niet aan: een gebitsprothese. Een uitneembare prothese wordt op maat aangemeten door middel van een afdruk. Elke legt uit: “Bij een nieuwe prothese plannen we twee tot vijf afspraken in. Bij elke stap leggen we goed uit wat we doen en waarom we dit doen. Vervolgens stellen we een behandelplan op.”

Controle “We geven altijd het advies, wanneer de prothese klaar is, om minstens één keer per twee jaar naar de behandelaar te gaan voor controle. Ook als u geen klachten heeft. Het slinken van de kaak gaat heel ongemerkt en ook een gebitsprothese is aan slijtage onderhevig. De prothese zit dan niet lekker meer en het kauwen van eten gaat minder goed. Wij kunnen uw prothese weer passend maken of adviseren soms een nieuwe. Dit jaar, in het kader van ons 60-jarig bestaan, kunt u het gehele jaar zonder afspraak vrijblijvend binnenlopen voor deze controle. Ook wanneer u nog geen prothese heeft, maar deze binnenkort wel nodig denkt te hebben.

Verwijzing Bij een boven- en/of onderkaak, waarvan het kaakbot sterk geslonken is, is het mogelijk dat we u doorverwijzen naar een implantoloog voor een prothese op implantaten (klikgebit). De prothese blijft door de implantaten stabiel in de mond liggen. In veel gevallen wordt deze behandeling door uw zorgverzekering vergoed.

Zestig jaar tandtechniek Ook in de afgelopen zestig jaar heeft TTL Overweg al voor vele tandartsen in de regio de tandtechniek verzorgd. Een goede samenwerking met tandarts, tandtechnicus en patiënt ís en blíjft het uitgangspunt. Dit leidt dan altijd tot een perfect eindproduct, zo is de overtuiging van Rob en Elke. Wanneer de patiënt daarna tevreden de deur uitstapt, zijn zij dat ook.

33


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

D I E K I R C H - VA L K E N S W A A R D

|

DE 41E EDITIE VAN

DIEKIRCH-VALKENSWAARD OP 31 AUGUSTUS WORDT VOOR DE 41E KEER DIEKIRCH-VALKENSWAARD (D-V) VERREDEN. DE 260 KILOMETER LANGE TOCHT GAAT VOOR DE DERDE MAAL MET ONGEVEER 200 KILOMETER DOOR DUITSLAND. HET MOOISTE PUNT ALDAAR IS DE EERSTE CONTROLEPOST (OP 718 METER HOOGTE) BIJ BLOCKHAUS ‘ZUM SCHWARZEN MANN’, EEN FANTASTISCH SKI- EN WANDELOORD. De massastart in Diekirch is altijd om 7.00 uur ’s morgens; de eerste renners worden rond 14.45 uur in Valkenswaard verwacht, de laatste uiterlijk om 20.15 uur. De tocht gaat door vier landen: Luxemburg, Duitsland, Nederland, België en weer Nederland (Valkenswaard). Dit jaar is er ook - voor het eerst - de verkorte editie van Lammersdorf (bij Monschau) naar Valkenswaard over 140 kilometer. De massastart in Lammersdorf is om 8.00 uur ’s morgens. De eerste deelnemers aan deze koers worden al om 12.00 uur in Valkenswaard verwacht. De deelnemers aan deze ‘korte’ variant moeten voor 14.45 uur in Valkenswaard zijn, voordat de eerste deelnemers uit Diekirch aankomen. SWWK maakt gebruik van een renner-volgsysteem (via Simac in Veldhoven); de organisatie (via de Central Post) weet waar de renners ‘(niet meer) zitten’ via zes respectievelijk vier scans onderweg.

Groot aantal sponsoren Het aantal deelnemers dit jaar wordt geschat op 800 (vanuit Diekirch) en 300 (vanuit Lammersdorf). Maar..., zeker weten doen we dit nooit! Vanwege de lange geschiedenis van D-V (41 jaar) kent

34

men de tocht al vele jaren, maar instappers kunnen ons vinden via de website www.diekirch-valkenswaard.nl, Facebook, de berichtgeving in de regionale bladen, via flyers in het Duits en Nederlands, maar zeker ook via de NTFU (www.ntfu.nl), het magazine Fietssport en de internationale cyclokalender (www.cyclokalender.nl). Diekirch-Valkenswaard wordt gesteund door vele sponsoren (60) met als hoofdsponsor RegioBank Bastian & Visser. Daarnaast steunen ruim 100 trouwe vrijwilligers D-V met raad en daad. Het aantal ‘kijkende’ bezoekers van de website ligt jaarlijks (2017 en 2018) op ruim 12.000 unieke personen.

Tip! Tot slot nog een tip voor de bezoekers op de Markt in Valkenswaard. Tussen 12.00 en 20.15 uur komen de deelnemers binnen; de terrassen zijn geopend, het podium staat klaar. En voor de deelnemers zijn er ‘via de kroeg’ bij Café de Bel (binnen) weer medailles en certificaten in ontvangst te nemen. Vergeet de datum zaterdag 31 augustus 2019 én de locatie (de Markt in Valkenswaard) niet dik in je agenda te zetten!

Fotografie: uit archief van Rondom Valkenswaard


KEUKENAMBIANCE

WONEN

HET KEUKENBLAD: EEN INTENSIEF GEBRUIKTE BLIKVANGER

RONDOM

KeukenAmbiance staat sinds de oprichting voor topkwaliteit in keukens. Van landelijk tot modern, standaard of op maat gemaakt: aan De Run 5411 in Veldhoven vindt u altijd een oplossing die past bij uw smaak én budget. KeukenAmbiance ontzorgt, van oriëntatie tot en met realisatie. Kundig, servicegericht en flexibel. De garantie voor jarenlang gebruiksplezier

HET AANRECHT IS MISSCHIEN WEL HET BELANGRIJKSTE ONDERDEEL VAN EEN KEUKEN. SIMPELWEG OMDAT JE ER ZOWAT DAGELIJKS AAN WERKT. HET IS DAN OOK ZAAK TE KIEZEN VOOR EEN KEUKENBLAD DAT TEGEN EEN STOOTJE KAN, COMFORTABEL TE GEBRUIKEN IS EN GEMAKKELIJK KAN WORDEN ONDERHOUDEN. TEGELIJK ZAL DÉ BLIKVANGER BINNEN JE KEUKEN MOETEN PASSEN BIJ JE PERSOONLIJKE SMAAK, INTERIEUR ÉN PORTEMONNEE...

Keramiek

Keukenbladen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. En elk materiaal heeft zijn specifieke kenmerken en karaktereigenschappen. Dat blijkt wanneer we het assortiment keukenbladen van KeukenAm-

Een keukenblad van keramiek staat voor zorgeloos plezier, elke dag weer. Het materiaal is namelijk duurzaam, volkomen onderhoudsvrij en bestand tegen hitte, vlekken en krassen. “Verder zorgt keramiek voor een kleurige, superstrakke en stijlvolle uitstraling van je keuken”, zegt Kim. “Een gegeven dat vooral de moderne consument erg zal aanspreken.”

biance bewonderen. Hout, toplaminaat, composietsteen, keramiek, glas, TopCore en graniet: het is er allemaal. Kim van Aken neemt

Graniet

namens de Veldhovense keukenspecialist de populairste materialen onder de loep en helpt je op weg naar de voor jou beste oplossing.

je kookwalhalla met een fraai stuk puur natuur. Dat tijdloos en stijlvol is, maar ook kras- en hittebestendig. “In een granieten keukenblad

Toplaminaat

kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt”, meent Kim. “Daarnaast past de tint van het materiaal zich telkens weer aan de

Toplaminaat is al jaren het meest verkochte keukenblad. En dat is niet voor niets. “Toplaminaat is zeer praktisch qua onderhoud”, zegt Kim. “Verder is dankzij de grote afmetingen van de platen bijna ieder gewenst ontwerp mogelijk. Daar komt nog bij dat dit functionele materiaal in zoveel kleuren verkrijgbaar is, dat je altijd wel een werkblad vindt dat past bij je smaak en budget.”

Onverwoestbaar, expressief en hartstikke uniek: met graniet verrijk je

lichtval en de inrichting van de keuken aan.”

Composietsteen Een uit composietsteen vervaardigd keukenblad heeft niet alleen een stoere en natuurlijke uitstraling. Het staat ook voor kwaliteit, eenvoud en gezelligheid, de belangrijkste ingrediënten voor een gezellig avondje tafelen met vrienden. “Door de vele kleuren en structuren past een composietstenen keukenblad in vrijwel iedere keuken”, aldus Kim. “Bovendien is het materiaal krasvast en hittebestendig.”

35


EN DE WINNAAR IS… IN DE VORIGE EDITIE VAN RONDOM KON JE MEEDOEN AAN DE SPECTACULAIRE ACTIE VAN EUROPA-PARK, HET GROOTSTE ATTRACTIEPARK VAN DUITSLAND. DE PRIJS WAS NIET MIS: EEN GEHEEL VERZORGD ARRANGEMENT VOOR VIER PERSONEN (INCLUSIEF TWEE OVERNACHTINGEN IN EEN VIERSTERRENHOTEL EN DRIE DAGEN TOEGANG TOT EUROPA-PARK)! Niet raar dus dat we ontzettend veel inzendingen hebben ontvangen. Maar zoals altijd kan er maar één de winnaar zijn. En dat is...Wendy Heijmans. Jij hebt deze geweldige prijs gewonnen en mag met het hele gezin naar Europa-Park toe! Wij wensen je heel veel plezier toe! En vergeet niet ons een foto te sturen!

Niet gewonnen? Kijk dan op www.europapark.de/nl Hier vind je impressies en kun je een boeking maken voor een echte belevenis. Tot ziens in Europa-Park!

EERSTE NEDERLANDER NAAR PRESTIGIEUZE MUSICALOPLEIDING IN LONDEN

Helpt u mee, zodat ik de master ‘Producing for Musical Theatre’ aan Goldsmiths, University of London kan volgen? Mijn naam is Niels van Doormalen, ik ben 20 jaar en aangenomen voor een bijzondere Masteropleiding ‘Producing for Musical Theatre’ aan Goldsmiths, University of London. Een unieke kans voor mij, maar op termijn hopelijk ook voor de Nederlandse theater- en musicalsector. Ik sta voor een nieuwe generatie musicalmakers, met nieuwe verhalen en met een gezonde financiering. De opleiding, die mij deze vaardigheden gaat aanreiken is kostbaar en dat brengt een behoorlijke financiële uitdaging met zich mee. Met beurzen van drie fondsen en mijn eigen bijdrage zou het financieel mogelijk zijn te kunnen gaan. Het VSB Fonds en de Van den Ende Foundation dank ik voor hun bijdrage van 19.000 euro! Er blijft, na mijn eigen bijdrage, nog een bedrag over dat ik met behulp van ‘the crowd’ ga financieren. De totale kosten (inclusief huisvesting, studiemateriaal en levensonderhoud) bedragen meer dan 33.000 euro. Het crowdfundingsbedrag komt direct ten goede aan het schoolgeld van 8.600 euro in Londen. Zonder jullie hulp gaat het niet lukken, en het is nu of nooit. Bij een no-deal Brexit wordt het schoolgeld mogelijk verdriedubbeld! Er zijn leuke tegenprestaties te verkrijgen, waaronder toegangskaarten voor #1.EENNIEUWEMUSICAL. Om mijn droom te kunnen realiseren heb ik hulp nodig en elke bijdrage helpt enorm!

36

www.nielsvandoormalen.nl Foto: Noortje van Gestel (DeLaMar) en Charlotte Grips.


|

L A D Y L I N E

|

V A L K E N S W AV AA RL D K

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

IEDERE VROUW IS MOOI

en verdient het om te stralen!

BEN JIJ AL EEN TIJDJE NIET MEER ZO TEVREDEN MET JE FIGUUR EN JOUW GEWICHT? ZOU JE WEER GELUKKIG WILLEN ZIJN MET WIE JE BENT EN TEVREDEN KUNNEN ZIJN WANNEER JE IN DE SPIEGEL KIJKT? JE NIET PRETTIG VOELEN BIJ JE FIGUUR EN GEWICHT IS NERGENS VOOR NODIG. ER ZIJN NAMELIJK EFFECTIEVE BEHANDELINGEN MOGELIJK, ALLE PIJNLOOS, VEILIG EN VAAK OOK NOG EENS HEEL ONTSPANNEND. BEHANDELINGEN VOOR GLADDERE BENEN, DEFINITIEVE VERWIJDERING VAN HINDERLIJKE VETROLLETJES EN ANTI-CELLULITEBEHANDELINGEN. VOOR ELKE

Gratis intakegesprek De Ladyline-methode helpt vrouwen van alle leeftijden om weer de regie te hebben over hun gewicht en hun figuur. Energiek, slank, stralend en trots. Wanneer jij dit ook wilt, kom gerust eens langs. Een intake is vrijblijvend. We luisteren naar jouw wensen en stellen op basis van een uitgebreide meting en analyse een persoonlijk plan op. Weet dat de coaches bij Ladyline er echt voor jou zijn. Tot snel?

‘PROBLEEMZONE’, OF DAT NU BUIK, BENEN OF BILLEN IS, ZIJN ER MOGELIJKHEDEN. WANT IEDERE VROUW VERDIENT HET OM TE STRALEN. EN DAAR HELPEN WIJ JOU BIJ!

Veel vrouwen ervaren in de loop van de tijd dat hun figuur – bijvoorbeeld wanneer ze in de overgang komen – ineens verandert. Dat gebeurt bijna ongemerkt. Het is dan niet meer zo gemakkelijk om je figuur en gewicht te handhaven. Je wilt blijven genieten van de mooie én lekkere dingen van het leven. Maar als dat betekent dat je gewicht toeneemt en wat je tot nu toe deed om op gewicht te blijven niet meer werkt, dan kan dit je onzeker maken. En ongelukkig. Dan is het fijn te weten dat ervaren coaches jou weer kunnen helpen ‘in controle’ te komen.

Vele vrouwen gingen je al voor Zoals Louise. Zij wilde voor haar bruiloft 20 kilo afvallen. Ze was namelijk na haar zwangerschap heel wat aangekomen. Dit is gelukt! “Omdat dit zo goed voor mij werkt, ben ik bij Ladyline in onderhoud gebleven. Het is voor mij dé stok achter de deur.” Esther koopt nu andere kleren dan voorheen. “Ik ben weer blij met wat ik zie in de spiegel. Mijn bikini zit nu iets mooier. Ik zit lekker in mijn lijf. Er is geen irritatie meer. Mijn lijf past bij wie ik ben op 47-jarige leeftijd. Ik ben nu ook in vorm om de overgang aan te kunnen!”

Ladyline Valkenswaard Eindhovenseweg 128 5552 AE Valkenswaard T. 040 - 204 92 53 www.ladyline.nl

Facebook.com/ LadylineValkenswaard/

37


38


JOVIJN & HERSBACH ADVIES & ADMINISTRATIE

CIJFERS

RONDOM

Een succesvol ondernemersavontuur begint met de financiële begeleiding van Jovijn & Hersbach. Het Valkenswaardse kantoor tekent in de volle breedte voor een solide administratieve ondersteuning en advies. Bijvoorbeeld rondom het opstellen van de jaarrekening en het verzorgen van belastingaangiftes. Specialismen die gepaard gaan met een welgemeende betrokkenheid en een optimale behartiging van je belangen.

VOOR JEZELF BEGINNEN…

OF TOCH NIET?

OOIT VOOR JEZELF BEGINNEN: VOOR VELEN IS HET EEN INTENS GEKOESTERDE DROOM. MAAR OM MET SUCCES EIGEN BAAS TE KUNNEN SPELEN, DIEN JE JE ZAAKJES GOED VOOR ELKAAR TE HEBBEN. ZÉKER OP FINANCIEEL, ADMINISTRATIEF EN FISCAAL GEBIED. SAKE KINGMA, MEDE-EIGENAAR VAN JOVIJN & HERSBACH GEEFT ANTWOORD OP EEN AANTAL VRAGEN DIE HEM EN ZIJN TEAM OMTRENT HET EIGEN ONDERNEMERSCHAP VAAK WORDEN GESTELD.

Ik werk nu voor een werkgever. Zal ik minder gaan werken om zo geleidelijk voor mezelf te starten?

• •

“Vaak is dit de meest logische stap”, zegt Sake. “Als je bijvoorbeeld veertig uur voor een werkgever werkt, zou je eerst een dag minder kunnen gaan werken, vervolgens twee dagen, om zo uiteindelijk fulltime voor jezelf bezig te zijn. Een belangrijk onderwerp hierbij is het ondernemerschap. Als de Belastingdienst je niet aanmerkt als ondernemer worden de resultaten die je in je eigen onderneming behaalt opgeteld bij je inkomen dat je hebt bij de werkgever. Omdat over het resultaat in je eigen onderneming nog geen belasting is ingehouden, kun je daar nog een forse aanslag over verwachten.”

Wanneer word ik door de Belastingdienst als ondernemer aangemerkt? De Belastingdienst hanteert een aantal criteria waaraan je moet voldoen om als ondernemer te worden aangemerkt. De belangrijkste zijn de volgende: • Er moet (in de meeste gevallen) jaarlijks minimaal 1.225 uur aan de onderneming worden gewerkt. • De omvang van de omzet moet zodanig zijn dat er sprake is van een onderneming.

Er moet ondernemersrisico worden gelopen. Er moet sprake zijn van ‘duurzaamheid’, zowel qua activiteiten als de organisatie. Er moet gestreefd worden naar het hebben van meerdere opdrachtgevers.

Wat is het voordeel om door de Belastingdienst als ondernemer te worden aangemerkt? Als je voldoet aan de bovenstaande criteria, en dus door de Belastingdienst als ondernemer wordt aangemerkt, heb je recht op ondernemersaftrek. Deze bestaat uit de zelfstandigenaftrek (7.280 euro) en de startersaftrek (2.123 euro). “De startersaftrek mag je in de eerste vijf jaar drie keer toepassen”, legt Sake uit. “Door deze bedragen van je winst af te trekken, betaal je dus fors minder belasting.” Wanneer het gaat om (het starten van) een eigen zaak luidt de conclusie dat er vanuit fiscaal oogpunt uitzicht moet zijn op ‘ondernemerschap’. “Pas als er ondernemersaftrek kan worden geclaimd, kunnen de financiële voordelen meestal pas opwegen tegen de voordelen van werken voor een werkgever”, aldus Sake. “Wil je hier meer over weten of heb je een andere vraag over de gevolgen van zelfstandig ondernemen? Neem dan contact met ons op!”

39


RONDOMW

ONEN

MARVELSTONE Een uitgebreid assortiment natuursteenproducten en keramische tegels dat uitblinkt in prijs én kwaliteit. Geleverd en gelegd in een kleur die perfect aansluit bij je persoonlijke wensen. Inclusief een deskundig advies en een geweldige aftersales. Met Marvelstone, gevestigd aan de J.F. Kennedylaan 71 in Valkenswaard, maak je altijd de beste deal.

NATUURSTEEN HELEMAAL HIP IN 2019! NATUURSTEEN GEEFT ELK INTERIEUR EXTRA STIJL EN KLASSE. OOK DAT VAN JOU! OF JE NU KIEST VOOR MARMER, TRAVERTIN, GRANIET OF HARDSTEEN, JE LIFT IN IEDER GEVAL MEE MET DÉ INTERIEURTREND VAN 2019.

Hardsteen Hardsteen werd door de oude Egyptenaren al gebruikt voor de bouw van de piramides. Daarnaast werd het materiaal honderden jaren geleden al in tegelvorm toegepast bij de bouw van kerken en herenhuizen. Tegenwoordig beschouwen huiseigenaren de hardstenen tegel als één van de meest aantrekkelijke steensoorten. Vanwege zijn duurzaamheid én de kenmerkende nature look.

Travertin Travertin kent de nodige voordelen. Het is duurzaam, tijdloos en gemakkelijk te onderhouden. Dat maakt dit materiaal uitermate geschikt voor vloeren. Authenticiteit, een natuurlijke uitstraling en een prachtige structuur: travertin heeft het allemaal.

Terrazzo

Natuursteen is in! En de toepassingsmogelijkheden zijn zowat onbegrensd. Badkamer, keuken, toilet, woon- of slaapkamer: natuursteen voorziet elk vertrek in je huis van extra cachet.

Marmer Waar je marmer in vroeger tijden vaak aantrof in chique paleizen of herenhuizen, is het tegenwoordig een vaak gekozen stijlelement in het moderne wooninterieur. Zwart, wit of gekleurd, met marmer kies je voor ultieme elegantie. Bovendien is het verkrijgbaar in diverse maten en afwerkingen.

Graniet Het extreem harde graniet is prima geschikt om op verschillende manieren bewerkt en toegepast te worden. Zo zorgt een granieten aanrechtblad voor een schitterend, luxe effect in de keuken. Maar ook in de badkamer of als vensterbank komt graniet uitstekend tot zijn recht.

Rotsmuur en kiezels Ben je uitgekeken op die steriel ogende tegeltjes in je badkamer of toilet? Ga dan voor ruig en kies een rotsmuur. Gaat je dat iets te ver? Dan zijn kiezels een mooi alternatief.

40

Terrazzo, de creatieve combi van gebroken graniet, marmerkorrels en cement geeft je alle vrijheid om je interieur van een nieuw, flitsend jasje te voorzien. In elk gewenste kleur. Combineren en creëren: dat doe je met terrazzo.


|

VA L K E N H O F

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

VRIJWILLIG ZORGEN VOOR HET WELZIJN VAN BEWONERS OP VALKENHOF-LOCATIE TAXANDRIA KLETSEN MET KLAARTJE OF WANDELEN MET WIM? SINDS SEPTEMBER 2018 IS DANIËLLE VAN GERVEN GASTVROUW OP AFDELING DE WILDVANG VAN ZORGCENTRUM TAXANDRIA. DE VRIJWILLIGSTER MAAKT GRAAG TIJD VOOR KLAARTJE, VOOR WIM EN VOOR AL ‘HAAR’ ANDERE BEWONERS. DANIËLLE IS ZEER MET HEN BEGAAN EN BRENGT OP DE AFDELING MENIG UURTJE MÉÉR MET HEN DOOR DAN WAARVOOR ZE STAAT INGEROOSTERD. De voormalig medewerkster van slagerij Jan Gossens aan de Eindhovenseweg koos na de geboorte van haar kinderen voor een andere carrière. “Eerst was ik vooral de constante factor die voor ons gezin zorgde en later, toen de kinderen naar school gingen, pakte ik het vrijwilligerswerk op. Zo dronk ik jarenlang iedere week een keer koffie bij een meneer die uiteindelijk op Archipel Gagelbosch is gaan wonen. Nadat hij was overleden, vroegen ze daar of ik wilde blijven om vrijwilligerswerk te doen. Maar dan fietste ik zóveel andere zorginstellingen voorbij. Nu ben ik al een tijdje gastvrouw bij mensen met een zichtbeperking én koos ik ervoor om iets te betekenen voor de oudere, dementerende mensen bij Taxandria. Dat is ook lekker bij mij in de buurt.”

Dankbaar De bewoners hebben graag met Daniëlle van doen en noemen haar ‘zuster’, net zoals ze de beroepskrachten op de afdeling noemen. En deze, op hun beurt, betrekken Daniëlle bij het wel en wee van De Wildvang. De gastvrouw voelt zich op De Wildvang helemaal thuis. “Alleen al door hun hand af en toe vast te houden, ze een aai te geven en te luisteren naar wat ze vertellen, kun je zoveel betekenen. Onze bewoners hebben niet veel nodig om tevreden te zijn en ik hoor vaak ‘dankjewel, zuster’.” Daniëlle speelt spelletjes, ook aan de activerende Tovertafel, loopt mee naar buiten door de beleeftuin en helpt mee met de avondmaaltijd. Dikwijls blijft ze tot de bewoners in de pyjama zitten. “Ik doe het allemaal vrijwillig, maar ik weet dat het niet vrijblijvend is. De mensen hier rekenen op mij en ik wil ze niet teleurstellen. Nee, ik hoef niet zo nodig naar een andere afdeling. Ik hecht me aan de mensen. Als ik zou weten dat we als vrijwilligers zouden rouleren is dat anders, maar je bouwt samen ook iets op, hè?”

Bevlogen De kinderen van Daniëlle hebben hun bijverdiensten ook in de zorg gezocht en daar kan de Valkenswaardse wel om lachen. “Als ze thuiskomen met hun verhalen is het soms net of ik mezelf hoor praten.” Het werken op Taxandria is een vast en belangrijk onderdeel van Daniëlles leven geworden. “Ik geniet en heb hier altijd plezier. Ja hoor, dit wil ik tot mijn ‘pensioen’ wel blijven doen.”

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Valkenhof:

VrijwilligersPunt Valkenhof Antwerpsebaan 3 5554 JV Valkenswaard T. 040 - 201 40 35 vrijwilligers@valkenhof.org www.valkenhof.nl

Facebook.com/valkenhof

41


RONDOMG

|

42

ESPOT R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

AMEEZING

|

X

|


|

X X X

R O N D O M

| GESPOT

VA L K E N S W A A R D

CONCERT IN HET PARK

RONDOM

Een biertje in de hand, muziek uit de speakers en dan…uit volle borst meezingen! AmeeZing Valkenswaard en Concert in het Park waren dít jaar geweldige happenings! Het weer was perfect en de sfeer zat er goed in. En dat zie je volop terug op deze Gespot-pagina’s. Onze huisfotograaf Jurgen wist de allerleukste momenten van beide evenementen vast te leggen. Zien we jou volgend jaar (weer)?

|

43


RONDOMD

E COVER

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN Gewaagd om in bikini of zwembroek de cover te sieren van deze zomereditie van Rondom Valkenswaard? Niet voor deze bekende Valkenswaardenaren! V.l.n.r.: Robin Groos en Herman Cooijmans van Restaurant Eden, Angelique Maenen van Schoonheidssalon Mooi Zo en Eva Hattu van Health & Sports Club Valkencourt.

Speciale dank gaat uit naar de heren van Auto Totaal Leenderweg en Healths & Sports Club Valkencourt.

44


Robin Groos en Herman Cooijmans zijn sinds dit jaar de trotse eigenaars van Restaurant Eden. Het verhaal gaat dat het jonge bedrijf haar gasten nu al - en steeds opnieuw - smaakvol weet te verrassen. De doelgroep? Iedereen die van lekker eten houdt!

EDEN:

FOOD

RONDOM

RESTAURANT EDEN

SPELEN MET SMAAK HOE VAAK JE OOK BUITEN DE DEUR DINEERT, ELK ETENTJE MOET SPECIAAL BLIJVEN. VOLGENS KENNERS IS RESTAURANT EDEN IN VALKENSWAARD INMIDDELS DE STANDAARD VOOR LEKKER INNOVATIEF ETEN. TELKENS WEER ONTDEK JE ER IETS NIEUWS.

Ruiken, proeven en experimenteren. Daar draait het om volgens Herman Cooijmans. Tijdens het koken gebruikt de cuisinier al zijn zintuigen. “Er zijn net zoveel interessante smaken als verschillende bereidingswijzen. Wij willen dat onze gerechten er appetijtelijk uitzien, maar ze moeten ook onderscheidend zijn.” Over zintuigen gesproken: uniek vindt compagnon Robin Goos het dat de kok zelfs het krokantje van het hoendergerecht wil horen knisperen. “Pas dan vindt hij het goed.” Herman is een perfectionist en ‘gewoon’ lekker bestaat voor hem niet. Steeds denkt hij na over de samenstelling van gerechten en wat de toevoeging van de ene component met het andere doet. “Zo blijven onze gerechten zich ontwikkelen tot we de juiste balans hebben gevonden. Maar echt áf is het nooit: ik blíjf alles proeven, want we werken natuurlijk wel met natuurproducten.” Zo is dat ook met de Poulet de Bresse gegaan, het populaire hoendergerechtje dat deze zomer op de kaart pronkt. Het is door en door getest en verbeterd en nu is er dan het eindresultaat, waar Herman en zijn keukenteam voor honderd procent achter staan.

Poulet de Bresse, mooie rashoen uit de Bourgogne Herman: “Deze Poulet de Bresse, een raskip, kopen wij in zijn geheel in. Al het hoendervlees wordt gebruikt. Zo gaan de pootjes in de stoof en worden ze gekonfijt, het borstje heeft een mooie structuur en is sappig maar stevig en wordt geserveerd met een heerlijke farce met krokante mais.” Robin: “De gerechten van onze à-la-cartekaart worden klassiek bereid. Wij vinden het leuk om met uitgesproken smaken en gewaagde smaakcombinaties te werken in ons menu, maar daarnaast willen we voor iedereen toegankelijk zijn. De focus ligt daarbij altijd op kwaliteit. En als we onze gasten dan zo zien genieten, dan doen wij dat ook.”

Brainstorm “Wij halen veel voldoening uit het creëren van gerechten”, zegt Herman. “Daarom introduceren wij ‘Brainstorm’. Dit spannende menu serveren wij op woensdag en donderdag en - de naam zegt het al - hierbij laten wij onze inspiratie de vrije loop. Twee gangen voor 30 euro. Kom jij ons inspireren?”

45


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

M O O I

B I J

H A A R

|

DE EIGENTIJDSE EN EIGENZINNIGE SALON VAN BREGJE WILLEMS IS GEVESTIGD OP EEN MOOIE LOCATIE AAN DE NOORDKANT VAN VALKENSWAARD. ‘MOOI BIJ HAAR’ VERHUISDE BEGIN DIT JAAR VANUIT DOMMELEN NAAR DE SPARRENLAAN EN DAT HEEFT BREGJE GEEN WINDEIEREN GELEGD. OF HET NU GAAT OM HET TOEPASSEN VAN TRENDS OF OM HET CREËREN OF BEHOUDEN VAN JOUW PERSOONLIJKE STIJL, ‘MOOI BIJ HAAR’ HAALT BIJ IEDEREEN HET BESTE BOVEN.

GEVOELIGE HOOFDHUID, ALLERGIE OF STRALENDE LOKKEN?

MOOI BIJ HAAR

WEET OVERAL RAAD MEE! Eén van de mooiste technieken van de laatste tijd vindt Bregje Curlsys. “Wanneer je last hebt van een weerbarstige krullenbol, dan moet je deze knipmethode echt leren kennen”, vindt de ervaren kapster. Door deze specifieke werkwijze krijg je een dubbele hoeveelheid krullen en veel meer volume. Bregje: “Ook komen onzichtbare natuurlijke krullen weer tevoorschijn en wanneer je lekker met je handen door je haren woelt, voelt dat heel luchtig aan.” Maar door de verschillende kniprichtingen en scharen kan er ook volume áf. Tijdens de behandeling worden jouw krullen met behulp van een speciaal haarmasker, hoe dan ook, heerlijk in de watten gelegd. “Houd er bij het maken van de afspraak rekening mee dat deze methode meer tijd in beslag neemt dan een reguliere knipbeurt”, tipt Bregje.

Verzorgd haar kun je kopen met keratine Wat veel producten beloven, maar zelden waar weten te maken: glanzend zijdezacht haar. Bij beschadigde, droge of pluizige lokken kan keratine, een lichaamseigen bouwstof, wél voor dat geweldige resultaat zorgen. Al geruime tijd is Bregje gespecialiseerd in het geven van deze versterkende haarbehandelingen met proteïne. “Daarbij is geduld een schone zaak”, zegt de kapster met een lach, “want mijn klant en ik zijn zo’n drie uur zoet. Maar dat is het meer dan waard, want het resultaat is steeds verbluffend.” Voor een langdurig resultaat is het aan te bevelen om thuis, na de voedende keratinebehandeling, de juiste producten te gebruiken. Kies daarom voor goede, hoogwaardige verzorging. “Laat je bij ons uitgebreid informeren, want we nemen er echt de tijd voor en denken graag met je mee.”

Detox je haren Blondines, ook de donkerblonde types, die hun haren geregeld van een andere tint voorzien, verkeerde shampoos gebruiken en/of wassen met ‘hard’ water, merken dat hun gekleurde coupe na verloop van tijd een beetje ‘brassy’ wordt. Om dit saaie, wat groenige zwembadeffect tegen te gaan, hebben de professionals van Schwarzkopf iets moois bedacht. Natuurlijk heeft ‘Mooi bij Haar’ het in het assortiment. Laat je haren nu, door middel van een detoxkuur, lekker opfrissen en ga stralend de zomer tegemoet.

True Beautiful Honest “True Beautiful Honest is de eerste permanente kleuring die authentieke kleurresultaten geeft. Het zijn prachtige, poederachtige tonen en door de 92% natuurlijke ingrediënten zeer geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Ben je geïnteresseerd? Neem dan zeker contact met ons op, want met een gevoeligheidsproef kunnen we eerst testen op allergische reacties. Eén ding is zeker: wij zijn er verliefd op.” VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM EN NEEM EENS EEN KIJKJE OP ONZE VERNIEUWDE WEBSITE.

ACTIE DETOXBEHANDELING + BRUSHING

e 49,95

Nu met GRATIS shampoo (250 ml) en conditioner ( 50 ml) ter waarde van e 24,95

ACTIE KERATINEBEHANDELING

e 169,00

Normaal e 199,00 Nu met GRATIS shampoo óf conditioner ter waarde van e 29,90

46


xxxx Bart heeft echt hart voor zijn vak. Hij is als fysiotherapeut namelijk sponsor van ‘zijn’ Vets. Elke dinsdagavond heeft hij een open spreekuur voor de leden. Ze krijgen dan wat meer duidelijkheid over hun klacht(en). Dat kan leiden tot het advies om het even wat rustiger aan te doen, een doorverwijzing naar huisarts of ziekenhuis of een indicatie voor fysiotherapie. “Als ze daarvoor naar mij willen komen, heel graag, maar bij een collega is ook prima. Het gaat er per slot van rekening om dat ik hen verder help.” “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Ik doe nu iets wat ik altijd al heb willen doen. Op de Sportacademie dacht ik dat ik niet het juiste vakkenpakket had om fysiotherapeut te worden en kijk mij nu eens. Juist door mijn diversiteit en ervaring kan ik veel verschillende mensen met hele diverse klachten helpen!”

Mooi bij Haar Sparrenlaan 21, 5553 DA Valkenswaard T. 040 - 751 60 40 mail@mooibijhaar.nl

Facebook.com/ Mooi-Bij-Haar-197198337851506

www.mooibijhaar.nl

Instagram.com/mooi_bij_haar

47


DE ZOMER IS DÉ TIJD OM TE GENIETEN VAN EEN HEERLIJK KOELE COCKTAIL. OF JE ZE NU VOOR EEN FEESTJE MAAKT OF JEZELF TRAKTEERT, HET DRINKEN VAN EEN COCKTAIL OF MOCKTAIL (ZONDER ALCOHOL) IS EEN MOMENT VAN INTENS ZOMERGENOT. GA JE VOOR ALCOHOLVRIJ? CHECK DAN DE SUPERMAKKELIJKE RECEPTEN DIE WE SPECIAAL VOOR JOU HIERONDER OP EEN RIJTJE HEBBEN GEZET. WE WETEN ZEKER DAT ER TEN MINSTE ÉÉN RECEPT BIJ ZIT DAT JIJ LEKKER GAAT VINDEN. HEERLIJK VERFRISSEND! EN...HET LEVERT JE GEEN KATER OP!

G

s l i a t k c o c e s r e m o z # l o h o c l a r e d n o z # r e t a k n e #ge

INGER -BASILICUM-GRAPEFRUIT-MOCKTAIL

Ingrediënten: • • • •

Crushed ice Sap van een roze grapefruit 100 ml bruiswater 50 ml basilicum-gembersiroop

• Basilicumblaadjes • Partje roze grapefruit

Bereiding: Vul een champagneflûte voor de helft met crushed ice. Pers een roze grapefruit uit en giet het sap in het glas. Vul aan met 100 ml bruiswater en 50 ml basilicum-gembersiroop. Garneer met wat blaadjes basilicum en een partje roze grapefruit. De basilicum-gembersiroop maak je gemakkelijk zelf door 100 gram suiker in 100 ml water te koken. Als de suiker is opgelost, doe je het gas uit en laat je er circa 20 minuten een handvol basilicumblaadjes en wat plakjes verse gember in weken. Afgieten en laten afkoelen. Je kunt ook kant-en-klare basilicumsiroop en gembersiroop mixen (neem dan circa 15 ml van elk).

48


|

M O C K TA I L S

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

C

OSMO

Ingrediënten: • • • • • •

3 cl appel- of kersensap 3 cl cranberrysap 1 cl grenadine 1 cl limoensap 1 citroen- of limoenschil IJsblokjes

Bereiding: Doe alle ingrediënten (behalve het limoenschijfje) in een shaker en schud kort en krachtig. Giet het mengsel door een zeef in een laag glas. Werk af met een schijfje limoen of een krul limoenschil. Liever tóch met alcohol? Vervang dan het appel- of kersensap door wodka.

C

OCONUT DREAM

Ingrediënten: • • • • •

IJsblokjes 1 eetlepel kokosmelk 3 cl passievruchtsap Soda (7up of Sprite) Schijfje sinaasappel

Bereiding: Doe enkele ijsblokjes samen met de kokosmelk, het passievruchtsap en het sinaasappelsap in een shaker. Schud het geheel goed en zeef het in de lege cocosnoot met ijsblokjes. Vul aan met soda en garneer met een schijfje sinaasappel.

C

OCO CHOCO

Ingrediënten:

Bereiding:

• • • • •

Schud alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad mengsel hebt. Giet het mengel door een zeef in het glas. Versier de mocktail met kokos, cacaopoeder of chocoladesnippers.

150 ml melk 60 ml chocoladesaus 30 ml room 30 ml kokosroom Kokos, cacaopoeder of chocoladesnippers

49


KUNST EN ENTERTAINMENT EN ENTERTAINMENT EN KUNST

HET VULT ELKAAR PRACHTIG AAN. OF LIEVER: ZIJ VULLEN ELKAAR PRACHTIG AAN. DE WISSELWERKING TUSSEN HARRY EN LIEKE VAN GENT IS OPVALLEND EN MOOI OM TE ZIEN. HARRY IS DE ENTERTAINMENTSPECIALIST. WAT IS DAT? EEN SOORT ‘DJ 2.0’. LIEKE IS DE KUNSTENARES EN NOG VEEL MEER. ZE ZETTEN HUN SPECIALISMEN VAAK IN COMBINATIE IN, EN DAT WERKT UITSTEKEND. MAAR NATUURLIJK WERKEN ZE OOK AFZONDERLIJK EN OOK DAT LOOPT PRIMA. EEN KENNISMAKING MET EEN DYNAMISCH, CREATIEF KOPPEL.

50

Het is een prettige drukte bij Lieke en Harry. Hun drie jonge kinderen Bibi, Olivier en Emma-Bo spelen naar hartenlust. We zijn dus niet in hun zakenpand aan de Hutakker, maar bij hen thuis. Een fijne sfeer - leven in de brouwerij, speelgoed in de tuin en vrolijk rondhuppelend kroost. En koffie.

Love The Art Met Love The Art presenteert Lieke zich als kunstenares. Ze maakt vooral portretten, in verschillende technieken. Olieverf, acryl, bladgoud en wat al niet. Geen portretten in de traditionele zin, als ‘stilstaande hoofden’, maar met veel zeggingskracht, vaart en dynamiek. Een beetje ‘pop-arty’, heel aansprekend. Lieke is autodidact. Niet beroepsmatig als kunstenaar opgeleid dus, maar haar talent is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Haar moeder was kunstenaar en haar opa ook. Kort geleden waren schilderijen van haar hand te zien bij restaurant Eden, waar overigens op zondag 30 juni (aanvang 14.00 uur) haar werk opnieuw centraal staat in een ‘kunst & culinair event’. Haar portretten worden gepresenteerd, er worden gratis borrelhapjes geserveerd en daarnaast is er (niet gratis) live cooking, waarbij de gasten direct persoonlijk bij de keuken hun gerechten kunnen bestellen.


|

H A R R Y

E N

L I E K E

VA N

G E N T

|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

Het kan geen verbazing wekken dat Harry bij dat event zorgt voor de muziek. Hij doet dat, en dat is wel weer heel bijzonder, met een mobiele dj-booth. Daarmee kan hij zich vrij tussen het publiek bewegen, wat natuurlijk zorgt voor een heel persoonlijk contact en veel interactie. Alleen op die manier kan hij bereiken wat hij wil: de optimale sfeer.

Hoog segment We zeiden het al even: Harry is als entertainmentspecialist in feite een soort ‘dj 2.0’. Hij laat het ‘draaien’ dat hij doet vergezeld gaan van live muziek – met name zang, percussie en saxofoon. “Wij tillen feesten naar een hoger niveau”, zegt hij daarover. “We organiseren feesten die mensen bijblijven. En dan veelal in het hogere segment. We werken met meerdere dj’s en we werken ook bijna altijd met live artiesten.” Gevraagd naar zijn doelgroep zegt hij: “Mensen die voor kwaliteit gaan.” Dat betekent dus ook dat het soort feesten dat hij opluistert heel verschillend kan zijn. Alle mogelijke soorten ‘events’, manifestaties en feesten behoren tot zijn ‘repertoire’. Bijvoorbeeld: bruiloften, huwelijksjubilea, gala’s. Gelegenheden die vragen om iets extra’s, waarvoor mensen nét wat meer moeite willen doen. Bijzondere aandacht voor hun uiterlijk en presentatie, om maar eens wat te noemen. En wie zorgt daar dan voor? Inderdaad: Lieke. Want dat is haar tweede specialisme: haarstyling (met haarverlenging als unieke kwaliteit) en visagie. Zo blijkt hoe ze elkaar aanvullen en hoe vervlochten ze zijn. Ze werken met passie, zowel samen als afzonderlijk, en ondersteunen elkaar waar mogelijk. Een echtpaar en een echt paar, privé en zakelijk.

Harry en Lieke van Gent De Hutakker 3, 5552 CJ Valkenswaard www.lovetheart.nl / info@lovetheart.nl www.deentertainmentspecialist.nl / info@deentertainmentspecialist.nl www.deschoonheidspecialist.nl / info@deschoonheidspecialist.nl

51


|

R O N D O M

VA L K E N S W A A R D

|

|

SX T I C H T I N G

VA L K E N S W A A R D

M A R K E T I N G

Inge Reijnders en Cor Driessen

Website www.visitvalkenswaard.nl onlangs gelanceerd. De digitale deur naar het goede en leuke van Valkenswaard BINNEN STICHTING VALKENSWAARD MARKETING (SVM) BRUIST HET VOLOP. ZETTE DE ORGANISATIE DE GEMEENTE RECENT NÓG STEVIGER OP DE PROMOTIONELE KAART MET TWEE OPVALLENDE SEIZOENSTHEMA’S, MET DE ZOMER IN AANTOCHT WORDT DIE LIJN OOK OP DE DIGITALE SNELWEG ACTIEF EN MET VEEL ENTHOUSIASME DOORGETROKKEN. VIA HET ONLANGS GELANCEERDE PORTAAL WWW.VISITVALKENSWAARD.NL BRENGT SVM AL HET GOEDE EN LEUKE VAN VALKENSWAARD ONDER DE AANDACHT VAN ZOWEL DE INWONERS ALS BEZOEKERS VAN HET DORP. QUA ETEN EN DRINKEN, EVENEMENTEN, KUNST EN CULTUUR EN MÉÉR. DAT ALLES GEBEURT IN HECHTE SAMENWERKING MET DE LOKALE VVV, STICHTING CENTRUMMANAGEMENT VALKENSWAARD EN DE AFDELING EVENEMENTENCOÖRDINATIE VAN DE GEMEENTE. Samenwerken loont, vergroot de slagkracht en is de opmaat tot succes. Dat blijkt nog maar eens uit de woorden van Cor Driessen en Inge Reijnders, de drijvende krachten achter SVM en de VVV Valkenswaard. “Binnen ons streven om Valkenswaard richting zowel bezoekers als inwoners intensief en eenduidig te promoten, is de lokale VVV een zeer belangrijke partner van SVM”, aldus Cor. “En dat geldt ook voor Stichting Centrummanagement Valkenswaard en de mensen die namens de gemeente de evenementen binnen ons

52

dorp coördineren. Via de thema’s Valkenswaard O’Nice en Valkenswaard Springlevend hebben we een prima start gemaakt om samen de kernwaarden van Valkenswaard - groen, actief en gezellig - in de volle breedte onder de aandacht te brengen. Met de lancering van www.visitvalkenswaard.nl maken we een nieuwe stap om de unieke kwaliteiten van ons dorp uit te dragen. En dat gebeurt wederom door de krachten te bundelen. Simpelweg omdat je dan véél meer kunt bereiken.”

|


VVV VALKENSWAARD

STICHTING VALKENSWAARD MARKETING

De VVV is dé plek om je te laten inspireren en informeren

Met als doel ‘Groot Valkenswaard’ te promoten bij bewo-

over wat er te zien, te doen en te beleven is. Van dorp tot

ners, bezoekers en bedrijven staat Stichting Valkenswaard

stad, in streek en regio. De VVV ademt de lokale sfeer uit

Marketing (SVM) voor een integrale aanpak van uiteen-

en vertelt jou het verhaal over de eigen plaats. Vandaar

lopende activiteiten en evenementen binnen de gemeente.

dat iedere VVV er weer anders uit ziet. Ook die in Valkens-

De drie kernwaarden van Valkenswaard - groen, actief en

waard. Ga eens langs en laat je verrassen!

gezellig - zijn daarbij de leidende kernwaarden.

Compleet overzicht Voortaan is de website www.visitvalkenswaard.nl voor bezoekers en inwoners hét portaal om te weten te komen wat er voor moois binnen de gemeentegrenzen allemaal georganiseerd wordt en te halen valt “Naast een compleet evenementenoverzicht vind je er alle initiatieven op het gebied van kunst en cultuur”, vervolgt Inge, die als enige betaalde kracht het gedreven vrijwilligersteam van VVV Valkenswaard aanvoert. “Tevens is het mogelijk om op de site een evenement of festiviteit aan te melden. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een goed adres voor een hapje, drankje of overnachting heeft dit digitale loket alles te bieden. Zelfs alle winkels in Valkenswaard komen er op te staan. Waar je ook naar zoekt, alles wat Valkenswaard en omgeving zo leuk en uniek maakt, wordt in woord en beeld stijlvol en overzichtelijk gepresenteerd. We steken in op actief beleven en laten zien dat onze gemeente ontzettend veel te bieden heeft. Vooral in het centrum en het prachtige groene buitengebied. Dat gegeven zie je in volle glorie terug op de site. Een mooi staaltje van samenwerking, waarvan heel Valkenswaard profijt kan trekken.”

VVV Valkenswaard Markt 19 5554 CA Valkenswaard T. 040 - 201 51 15 www.visitvalkenswaard.nl

53


Beste BBQ-liefhebber, Het seizoen is weer aangebroken, we gaan weer lekker buiten eten. En wat is er nu lekkerder dan met een goed gezelschap te genieten van heerlijk vlees op de BBQ? Ook dit jaar adviseren wij je graag. Ga je dit jaar voor de traditionele hamburger, klassieke spies of ben je een échte BBQ-expert en worden er, low en slow, mooie stukken groot vlees op de barbecue gegaard. Wij hopen je weer volop te inspireren! Vraag ons gerust naar alle BBQ mogelijkheden. Hartelijke groet, Joost de Ruijter, Keurslager Gossens

Tip van Joost 3 soorten rubs

Rundvlees • Varkensvlees • Kip Deze rubs zijn gemaakt volgens recept van de wereldkampioen barbecueën! Prijswijzigingen en druk- en zetfouten voorbehouden.

De smoker In zomerse sferen samen genieten van de lekkerste, authentiek bereide barbecuespecialiteiten. Tijdens een privéfeestje, zakelijke bijeenkomst, clubmeeting of buurtevenement. Met de Smoker, de opvallende en indrukwekkende Amerikaanse barbecue, geeft Keurslagerij Gossens smullen in groepsverband een nieuwe dimensie. De imposante Smoker, gebouwd op een aanhangwagen van liefst 5,5 meter lang, staat voor een ultieme en ongekende barbecuebeleving. Dankzij zijn grootte en veelzijdigheid is deze sluitbare Amerikaanse krachtpatser uitermate geschikt voor grote gezelschappen. Tot wel 200 personen! Grote en kleine vleesdelen, groenten en brood: met de Smoker tovert u voor uw gasten in een mum van tijd de lekkerste barbecuespecialiteiten op tafel! Hoe werkt het? De kracht van de Smoker zit hem in de speciale vuurbox, waarin met gedroogd hout of houtskool een vuur wordt gestookt. De indirecte hitte en de rook van het hout of de houtskool zorgen er vervolgens voor dat de gerechten een heerlijke, aromatische smaak krijgen. Doordat het vuur is gescheiden van de etenswaren wordt aanbranden bovendien voorkomen.

54

Naast het barbecuegedeelte is de Smoker tevens voorzien van een apart compartiment, de perfecte plek om reeds gegrilde lekkernijen warm te houden of producten te bereiden die een langzame garing behoeven. Compleet verzorgd Om goed en veilig met de Smoker te kunnen werken, zijn speciale vaardigheden en een ruime standplaats vereist. Keurslagerij Gossens geeft u hierover dan ook vooraf heldere instructies. Afhankelijk van onder meer de groepsgrootte bieden wij zelfs een complete personele ondersteuning op locatie. Daarmee nemen wij u alle zorgen rondom de organisatie van uw barbecue uit handen. Van het begin tot het eind. Voorwaarden De Smoker is in combinatie met de productlevering door Keurslagerij Gossens per dag te huur voor groepen van 25 personen of meer. Afhankelijk van de groepsgrootte is een staffelkorting mogelijk. Wij informeren u graag over de ruime mogelijkheden en doen u altijd een passend voorstel om uw party tot een succes te maken. Daarnaast stellen wij in overleg met u graag een barbecuearrangement op maat samen.


Pakket Populair • • • •

2x kipsaté Gemarineerde speklap Hamburger BBQ worst

BBQ pakket ALL-IN

5

99

Per persoon

BBQ pakket Deluxe • • • • •

Gemarineerde steak Chipolata worst Gemarineerde karbonade Kipspies gegaard Saté van de haas XXL Per persoon

1099

BBQ pakket Kids • Hamburger • Kipspies gegaard • BBQ worst

4

99

Per persoon

BBQ pakket “FF” anders • • • •

Vegetarische hamburger Vegetarische groente balletjes Spies van verse Groenten Gepofte aardappel Per persoon

899

BBQ pakket Vis • • • •

• Gemarineerde speklap • 2 x kipsaté • Runderhamburger • Gemarineerde karbonade • Kruidenboter • Stokbrood Diverse soorten salade ± 300 gram pp Verschillende sauzen ± 100 gram Per persoon

1299

Buurtpakket • • • • •

Satéstokje Minuut lapje Runderhamburger Kipfilet gemarineerd BBQ worst Per persoon

BBQ compleet maken • • • • • • •

2 soorten salade (aardappel en huzaren) 2 soorten rauwkost Fruitsalade 3 soorten saus naar keuze Stokbrood Kruidenboter Luxe borden en bestekpochette Per persoon

Garnalenspies Zalmbrochette Pangasiusspies Tonijnspies Per persoon

6

99

799

1199

Keurslagerij Gossens -Joost de RuijterEindhovenseweg 42, Valkenswaard, Tel. 040-2018551 www.gossens.keurslager.nl

Be stel eenvoudig in onze webshop! 55


SEIZOEN

19 20

VR 29 NOV PEPIJN GUNNEWEG The Great Wonder (try out)

BRUGKLAS DE MUSICAL (try out)

DE LIEFDE BEGRAVEN

Niek Roozen, May Hollerman e.a.

Jeroen Spitzenbergen en Hanne Arendzen

ZA 5 OKT

VR 13 DEC

JEUGDTHEATER (9+)

DOORNROOSJE DE MUSICAL

ALI B

Van Hoorne Entertainment

KOORTS (try out)

DI 15 OKT

ZA 14 DEC

JEUGDTHEATER (4+)

CABARET

HUUB STAPEL

HAAL HET DOEK MAAR OP

Het Huwelijk (try out)

Mariska van Kolck, Tony Neef e.a.

VR 8 NOV

TONEEL

GERARD VAN MAASAKKERS Ik Loop ZA 7 DEC

56

TONEEL

WO 29 JAN

MUSICAL

CHRISTEL DE LAAT Zijn daar nog vragen over? (reprise)

MUZIEK

HofNar.Nl

DO 12 MRT

CABARET