Page 1

oplage: 14.600

Donderdag 17 mei 2018, 24e jaargang, nummer 20

Bram op herhaling

weersvoorspelling

Vrijdag19° Zaterdag21° Zondag 

24°

Kandidaatwethouders bekend HAAKSBERGEN – De formatie van de nieuwe gemeenteraad heeft er toe geleid dat er nu op hoofdlijnen een akkoord is bereikt over de portefeuilleverdeling in het nieuw te vormen college van de gemeente Haaksbergen. De portefeuille Samenleving en Duurzaamheid gaat naar de PvdA, de portefeuille Economie, Arbeidsmarkt en Innovatie naar de VVD en de portefeuille Ruimte en Mobiliteit gaat naar het CDA. De kandidaat-wethouders zijn Arja ten Thije (PvdA), Louis Koopman (VVD) en Jan-Herman Scholten (CDA).

Bon Boys overweegt zaterdagvoetbal HAAKSBERGEN – Bon Boys staat open voor zaterdagvoetbal. Het voetballen op zaterdag voor seniorenteams wordt steeds populairder, ook binnen de traditionele zondagclubs als Bon Boys. ,,Wij sluiten onze ogen niet voor nieuwe ontwikkelingen in de moderne tijd en daarom staan we open voor spelers die een voorkeur voor de zaterdag hebben”, laat het bestuur van de club weten. ,,Laat echter onverlet dat de zondagtak het prestatieve deel van onze vereniging blijft. Maar onze ambitie is helder. Met ingang van seizoen 2018-2019 willen we graag starten met één of meerdere seniorenteams op de zaterdag. De faciliteiten zullen uiteraard voorhanden zijn.” Eerder deed vv Haaksbergen al eens een poging het prestatievoetbal naar de zaterdag te verhuizen. Dat leverde niet het gewenste effect van ledengroei op. ADVERTENTIE

Film N18 in première

Bram Exterkate verdedigt komend Pinksterweekeinde voor eigen publiek bij DVO zijn nationale NFF titel BMX

HAAKSBERGEN - Met de vorm zit het wel goed en daarom hoopt Bram Exterkate komend Pinksterweekeinde zijn nationale BMX titel te verdedigen. Met winst in het Veluws kampioenschap afgelopen zaterdag beleefde de 18-jarige coureur van DVO een prima generale. Want volgens de BMX’er moet hij komend weekeinde op zijn eigen baan en voor eigen publiek met dezelfde concurrenten zien af te rekenen als zaterdag.

,,We zullen zien wat het wordt”, blaast hij zijn favorietenrol vooraf liever niet te hoog van de toren. Tijdens de training begin deze week stond hij echter op scherp.

En dat terwijl hij als leerling lasser in dienst van Mosman hele dagen werkt en naar school gaat. Exterkate moet het doen met twee trainingen per week op de baan aan de Geukerdijk met daarnaast krachttraining bij De Vos. Dat lijkt voldoende. ,,Het is mooi om voor eigen publiek te mogen rijden en als ik die kampioenstrui dan ook nog kan behouden is het weekeinde geslaagd.

Zaterdag zijn de voorwedstrijden, Tweede Pinksterdag zal het er om gaan. Dan worden de prijzen verdeeld”, aldus de regerend kampioen. ,,Maar zaterdag zal het spektakel minstens zo groot zijn”, verzekert Exterkate. Zowel zaterdag als zondag is de entree gratis. Aanvang 11.00 uur. Foto: Bram Exterkate gaat voor prolongatie tijdens NK BMX in eigen huis.

Vrijwilligers nodig voor fietsmidweken visueel beperkten HAAKSBERGEN – Deze zomer staan weer vier fietsmidweken voor mensen met een visuele beperking op het programma. Georganiseerd door Dick Hilarius met zijn Stichting ‘met zicht op pad’. Thuisbasis is als vanouds Erve Bruggert. Van daaruit worden kortere (50 kilometer) en stevige (100 kilometer), maar altijd gezellige fietstochten ondernomen door Twente, de Achterhoek, Salland en de Duitse grensstreek. Dat gebeurt per tandem met voorrijders voorop. Dick Hilarius kan beschikken over een vast peloton vrijwilligers. Mensen

die het ontbijt verzorgen, hobbykoks, voorrijders enzovoort. Voor het eerst sinds de negen jaar dat de fietsmidweken worden gehouden dreigt er echter een tekort aan vrijwillige medewerkers. ,,Door verschillende omstandigheden zijn er nogal wat afzeggingen”, meldt Hilarius. ,,We kunnen dus heel goed

versterking gebruiken. Het zou fantastisch zijn als we er nieuwe mensen bij kunnen krijgen die willen helpen met meefietsen op de tandem of in de keuken een maaltijd bereiden voor gemiddeld 17 personen.” Het gaat om de midweken van 2 t/m 6 juli, 6 t/m 10 augustus en 27 t/m 31

augustus. Wat gasten betreft zijn deze al volgeboekt. Wie meer informatie wenst of zich wil aanmelden als vrijwilliger kan zich bij Dick Hilarius. ,,Als vrijwillige draag je bij aan een prachtige week voor deze mensen met een visuele beperking.” (0620551589) of d.l.hilarius@ kpnmail.nl.

ADVERTENTIE

GIGANTISCHE

PINKSTER

SHOW

Elke vrijdagavond koopavond in Haaksbergen tot 21.00 uur

HAAKSBERGEN – De filmbeelden over de N18 van vijf samenwerkende videoclubs in Twente en Achterhoek hebben geleid tot een ruim 2 uur durende documentaire over het nieuwe tracé in al zijn facetten. Vrijdag is in twee plaatsen de première: voor de Twentenaren in Enschede (filmtheater Concordia) en voor de Achterhoekers in de Mattelier in Groenlo. Beide aanvang 20.00 uur. En wie niet bij die première aanwezig kan zijn, heeft de komende maanden nog de gelegenheid als de makers langs de plaatsen trekken aan de N18. Ook in de Kappen in Haaksbergen zal de film in zijn geheel worden vertoond. De Haaksbergse videoclub Havic was een van de clubs die materiaal leverde, gemaakt op onder meer Haaksbergs grondgebeid. Tijdens de presentatie vorig week in Eibergen was in een 20 minuten durend voorproefje te zien wat bezoekers van de lange versie mogen verwachten. ,,We hebben zo’n beetje alles wat gepaard ging met de aanleg in beeld proberen te brengen, vanaf het allereerste begin tot aan de opening”, meldt woordvoerder Willen Kootstra. ,,Het moest geen film worden over graafwerkzaamheden en asfalteren.” Zo doken de makers ook in de archieven van lokale- en regionale televisiezenders voor beelden van ministers die de drukte op de oude Twenteroute met eigen ogen komen aanschouwen, evenals demonstraties van tegenstanders van de aanleg en ander historisch materiaal. Ook bewoners die werden uitgekocht door Rijkswaterstraat komen aan het woord. Kaarten à 10,-- euro zijn ter plekke te koop.

Twee vrouwen beginnen Kwiek ID ST.ISIDORUSHOEVE – Hun bureau heet Kwiek ID en ze begeleiden bouwprojecten en particulieren die bouw- en verbouw plannen hebben. Door het gunstige economisch tij is er grote behoefte ontstaan aan deskundige begeleiding in zowel de zakelijke en particuliere markt in de bouw. Meer op pagina 7.

Sterpunten Haaksbergen


TOP

LEKKER Duitse

biefstuk 100 gr.

0,99

PINKSTER

BORREL

TIP

VOORDEEL

4 filetlapjes + 4 kipsaté + 4 runderhamburgers

samen:

9,95

VERS VAN HET MES

Filet Americain 100 gr.

0,99

Wij bestaan al bijna

5 jaar

Ontbijtspek of katenspek of casselerrib 100 gr.

0,99

Dit gaan we op unieke wijze met u vieren! Houd zondag 17 juni daarom vrij! Volg het laatste nieuws via onze website, facebookpagina, en Rond Haaksbergen!

bestel gemakkelijk en snel op www.slagerijbroekhuis.nl Aanbiedingen geldig van 17-05 tot 23-05 Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Te koop

uw huisdier. Voor deskundig advies, DIERENGILDE WIELENS, Veldmaterstraat 180A, tel. 0535721813.

Aangeboden

• Te koop: Nieuwe tapijttegels. Meer dan 100 versch. kleuren/motieven vanaf €0,90 p/tegel=3,60 p/m2. Cattier: 0545-472574 / 0612300129.

Gezocht • ZOLDEROPRUIMING OF VERHUIZING? Rommelmarktspullen. Ook zamelen wij kleding in. Bel 074-3575537. Vv. HoeveVooruit. Inzameling iedere laatste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur. • HKV de Keiensleppers. Elke woensdag 14.00 17.00 uur en elke zaterdag van 10-12 uur inleveren van bruikbare ROMMELMARKTARTIKELEN Industriestr. 75. Ook oude metalen en kleding. Tel. 053-5722264.

Overig • Rommelmarkt. zondag 20 mei sporthal de Els H'Bergen. 10.00 - 16.00 uur. Info/reserveren kraam moniquebalster@hotmail.com.

AFSLANK

• GEVELLUX. Rolluiken voor de allerlaagste prijs Topkwaliteit/Somfy/Heroal. Elke zaterdag open Metaalstr.22B H’bergen 053-4353340 • GEVELLUX. Aluminium overkapping Glaswanden, verandazonwering. Metaalstraat 22B H’bergen. 053-4353340 • GEVELLUX. Elke zaterdag open Maandag t/m vrijdag op afspraak tot 21.00 uur Metaalstraat 22B H’bergen. 053-4353340 • GEVELLUX. Progelit/Keralit/Gevelbekleding Ruimste keuze in onderhoudsvrij Klantwaardering 9.6. 053-4353340 • VOOR AL UW HUISDIEREN, vogels, aquaria, vijvers, hengelsportartikelen en bestrijdingsmiddelen DIERENGILDE WIELENS, Veldmaterstraat 180A, Haaksbergen, tel. 053-5721813. • VIJVERFOLIE, diverse soorten en maten op voorraad, vijverplanten, vissen, vijverpompen, filtersystemen en benodigdheden. Met deskundig advies (meer dan 35 jaar ervaring) DIERENGILDE WIELENS, Veldmaterstraat 180A, tel. 05 3-5721813. • TEKEN, VLOOIEN EN WORMPROBLEMEN bij

De laatste kans voor de zomer!

CHALLENGE WIJ ZOEKEN 15 personen die voor de zomer nog 5-10 kg willen afvallen

Kalter 1 | 7481 LR Haaksbergen | info@slagerijbroekhuis.nl | Tel: 053 57 27 271 | www.slagerijbroekhuis.nl

8 weken programma; Milonnen incl. voeding

Geen resultaat geld terug

ei START 30 muu r 19.00 - 20.00

LET OP... adverteren werkt omzet verhogend

Meldt u ook als lid t aan een bet egen aalb contrib are utie.

Nijverdal Wierden Borne Hengelo Oldenzaal Haaksbergen

Corpus m lon

clubs

www.corpusmilonclubs.nl Blankenburgerstraat 5 Of bel naar 053-4789334

UW ADRES VOOR VERKOOP EN ONDERHOUD VAN UW TUINMACHINES

Eibergsestraat 199 | 7481 HJ Haaksbergen T: 0545 221297

KORTIER TUIN- EN PARKMACHINES

• www.RondHaaksbergen.nl elke week digitale uitgave online.

Een zorg minder voor uw nabestaanden

Wist u dat....?

Wilt u uw bewijs van inschrijving ook digitaal ontvangen? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@barbarahaaksbergen.nl en u krijgt de opgevraagde gegevens z.s.m. per mail toegezonden.

Contact gegevens

Postbus 77 7480 AB Haaksbergen Tel.: 053-572 30 46 info@barbarahaaksbergen.nl www.barbarahaaksbergen.nl

Medische diensten van 19-05-2018 t/m 20-05-2018 Weekenddiensten huisartsen: Bij spoedgevallen buiten kantooruren zijn alle Haaksbergse huisartsen onder één nummer te bereiken; 088 - 555 11 88 Huisartsendienst Twente-Oost (HDT-Oost) Huisartsenpost Enschede. Apotheek: Voor recepten is elk weekend apotheek De Hofbraak geopend op: zaterdag van 10.00 13.00 uur, 17.00 - 18.00 uur en van 20.00 - 20.15 uur. Zon- en feest-dagen van 11.30 - 12.30 uur, 17.00 - 18.00 uur en van 20.00 - 20.15 uur. Voor spoedgevallen kan men van maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 8.30 uur en zaterdag en zondag tussen 23.00 en 08.30 terecht bij Centrum Apotheek Enschede (nabij huisartsenpost). Tandartsen: Waarneming tandartsen Haaksbergen, Borculo, Eibergen en Neede. Voor spoedeisende klachten door de week en in het weekend tel. 053 - 20 30 203. Weekenddienst zat. en zon. 11.30 uur. Voor informatie zie ook: www.waarneemgroepbehn.nl. DIERENARTS: DAP Haaksbergen, Tolstraat 12, voor gezelschapsdieren, huisdieren, vee en paarden zijn wij telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, gezelschapsdieren op afspraak. Tel: 053 - 572 15 00, www.daphaaksbergen.nl. Openingstijden ma. t/m vrij. 08.00 - 17.00 uur en za van 08.00 -12.00 uur. DIERENARTS: Arts4Dieren, Hengelosestr. 3, tel: 053 - 574 18 24. Maandag t/m vrijdag van 8.30 18.30. Telefonisch bereikbaar 24 uur per dag, 7 dagen per week. DIERENARTS: Dierenkliniek De Watermolen, Lansinkstr. 52, tel: 053-5721188, telefonisch 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Openingstijden: alle dagen van 8.30 - 18.00, ma en do inloopspreekuur van 17.30 - 18.30. Zaterdagochtend tussen 11.00 -11.30 behandeling op afspraak.

Mechanisatiebedrijf Kortier Haarweg 7 Bentelo 0547 - 292 267 info@kortiermechanisatie.nl www.kortiermechanisatie.nl

Openingstijden ma t/m vrij 08:00 t/m 17:30 uur zaterdag 09:00 t/m 12:30 uur

MAATSCHAPPELIJKWERK: Wiedenbroeksingel 4, tel. 053 - 572 25 52. Verwijsbrief niet nodig. Deskundige hulpverlening. Inloopspreekuur ma. t/m vr. 09.00-10.00 uur. STEUNPUNT mantelZORG: Noaberpoort, Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen, tel. 085 - 773 17 20, email: haaksbergen@siztwente.nl aanwezig op maandag en dinsdag. Overige da-

gen telefonisch bereikbaar via het hoofdkantoor van SIZ Twente op 085 -773 17 20.


Weekblad Rond Haaksbergen

Week 20 17 mei 2018

Winnende schutters S.V. De Eendracht krijgen prijs HAAKSBERGEN - Onlangs vonden de jaarlijkse prijsuitreiking van de verschillende schiettoernooien van S.V. De Eendracht plaats in het clubgebouw ‘t Hasselt aan de Hasseltweg 9. De kampioenen van het “Bedrijventoernooi” en de onlangs verschoten: “Open Kampioenschap van Haaksbergen” werden deze avond in het zonnetje gezet. De prijzen werden uitgereikt door onze voorzitter Cees Besteman met assistentie van Rudith i/d Nieuwenkamp. Nieuw dit jaar was een jeugdcompetitie dat begon in oktober 2017. Er deden 10 jeugdigen aan mee. In de eerste ronde van 5 wedstrijden werd uitgemaakt wat hun beste gemiddeld scores werd. In januari begon men met de officiële wedstrijden om uit te maken wie de beste schutter(ster) 2017-2018 werdt. De prijs verdeling is als volgt: 1 Niek i/d Nieuwenkamp, 2. Mandy Boksem, 3 Levy Mentink. Verder zijn de prijzen als volgt gevallen:

heren: 1. Maike Effink, 2. D. Boink, 3. Danny ten Thije. Klassement beste gemiddelde verenigingsschutters: 1. Ramond i/d Nieuwenkamp , 2. Dinant Bedrijventoernooi: Ere Bannink, 3. Gerrit i/d klasse Sport 2000 ter Nieuwenkamp. Avest wisselbokaal: 1. De Grolsch Boys , 2. De Open Kampioenschap Haaksbergen: Boys1, 3. R.I.P. 2, 4 Tim- van merbedrijf ten Thije, 5. Dames: 1. Mariëlle i/d De Missers, 6. Electro Nieuwenkamp, 2. ChrisBreukers 1 B klasse Voluit tien Papenborg, 3. Riny in Beweging wisselbo- Fleriksen. Heren: 1. Harry kaal 1. Techno Team, 2. Tijhuis, 2. Jeroen v/d Eng, Machinefabriek Men- 3. Henk Bos. Senioren: 1. zing, 3. ‘t Stipje, 4. De Henk Fleriksen, 2. Willy Treffers, 5. H.S.V. Drien Lafaille, 3. Freddy v/d Tiem 24, 6. De Boys 2. C Eng. Open: 1. Ramond i/d klasse Faunaland Leo Wijlens wisselbokaal: 1. R.I.P.1, 2. HAN, 3. DKdS, 4. Elctro Breukers 2, 5. De Weidevogels, 6. V.D.O. ’95, 7. Dijkstra Plastics, 8. De Knalboys. D klasse Elecktro Breukers wisselbokaal: 1. WePiHeHa, 2. W.K.S.’17, 3. Pleardopkes , 4. Wie Doot Lech Oet, 5. De Veldmaat , 6. Domdo. Klassement beste gemiddelde vrouwen: 1. Christien.Papenborg , 2. Riny Fleriksen , 3. Petra Busschers. Klassement beste gemiddelde

Nieuwenkamp, 2. Rudith i/d Nieuwenkamp, 3. Jeroen i/d Nieuwenkamp. Jeugd: 1. Anne Boksem, 2. Mike Tijhuis, 3. Mandy Boksem. Verdere uitslagen en informatie over het bedrijventoernooi zijn te vinden op onze website: www. svdeeendracht.nl. Weer inschrijven ,,De opkomst tijdens de open kampioen wedstrijden was goed dit jaar, vooral de jeugd was in grote getale aanwezig”, laat de organisatie weten. ,,Medio

Vervolg van voorpagina

DVO heeft primeur van tweede NFF-kampioenschap

september beginnen we weer met het bedrijventoernooi dat niet alleen voor bedrijven is bedoeld maar ook voor familie, buurten of kennissen. Voor dit toernooi kunnen zich nog teams (bestaande uit 4 personen) aanmelden via ons emailadres.” Dat luidt als volgt: sv-de-eendracht-haaksbergen@hotmail.com. of secretariaat s.v. de Eendracht: Hasseltweg 9 Het bestuur met van links naar rechts Herman Dijk 7481 VB Haaksbergen. (voorzitter), Patrick Brunsveld, Ivo Gesing, Anton Dijkhuis en Marc Bos. De inschrijving sluit op 21 juli 2018. HAAKSBERGEN – Voor- die titelstrijd stond de zitter Herman Dijk van naam van Anton Dijkhuis fietscross vereniging al vermeld. Dijkhuis is meldt trots dat zijn club nog steeds nauw betrokde primeur heeft van ken bij de vereniging en een tweede NK fiets- heeft al heel wat grote cross onder de vlag toernooien meegemaakt van de NFF. ,,Sinds het aan de Geukerdijk. kampioenschap in de jaren ’80 wordt verreden ,,Het Europees kampiheeft nog geen enkele oenschap in 2011 was vereniging het voor de een hoogtepunt. Maar tweede keer toegewe- ook NK’s als komend hebben zen gekregen. We vinden weekeinden het bijzonder dat ons die we altijd graag georgaeer is toebedeeld.” DVO niseerd. Het is mooie had in de jaren 80 ook reclame voor de verenihet eerste NK van deze ging en voor de BMXbond. Op de poster van sport in het algemeen.”

ADVERTENTIE

Afgelasting IVN-wandeling van 20 mei in het Vragenderveen

Tel. 06 51170704

W W W. U I T VA A R T H E N G E L O . N L ADVERTENTIE

Omdat afscheid nemen al moeilijk genoeg is

Tel. 06 222 00 646 | 053 57 252 75 www.joopweeink.nl - ongeacht uw verzekering ADVERTENTIE

Startman Werfheegde 27 - Haaksbergen www.uitvaartcentrumstartman.nl

uitvaartzorg 053 - 5723757

Veelzijdig...door eenvoud huiskamers, zonder afspraak eigen rouwvervoer en verzorgingsteam persoonlijke sprekers huisdrukkerij, drukwerk op maat ongeacht uw verzekering

ADVERTENTIE

Vakantieouders Gezocht Voor Kansarme Kinderen ACHTERHOEK - Pax Kinderhulp zoekt in de regio Achterhoek gastgezinnen die in de periode van 14 juli t/m 3 augustus 2018 een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 5 t/m 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen. Vakantiegezin Mensen die er sociaaleconomisch slecht voorstaan, hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met armoede en weinig toekomstperspectief. Kinderen zijn hier vaak de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht

www.trimetage.nl

rige band op te bouwen. Belangstellenden Belangstellenden kunnen bellen met 06-47643848 AnneMarie Bröker of Hanny Prinzen 06-53144935, zodat een afspraak gemaakt kan worden voor een vrijblijvend informatief bezoek. Voor verdere informatie: www.paxkinderhulp.nl.

FNV Senioren organiseert fiets middagen HAAKSBERGEN - De senioren FNV Haaksbergen organiseert voor haar FNVleden en belangstellenden (55+ en WAO-ers) fietsmiddagen. Ieder rijdt op eigen risico mee, u kunt niemand aansprakelijk stellen. Mocht u met een scootmobiel mee willen, neem dan even contact op met Benny Klein Rot. De data zijn: 29 mei, 12 en 26 juni, 10 en 31 juli, 14

VRAGENDER - Omdat het Vragenderveen is afgesloten vanwege de aanwezigheid van kraanvogels, gaat de in het jaarprogramma geplande wandeling van 20 mei niet door. Of en wanneer de wandeling wel plaats kan vinden is nog niet bekend. ADVERTENTIE

waar ieder kind recht op heeft. Een vakantie kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van drie weken huiselijke gezelligheid, aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in ‘bagage voor later’. De mogelijkheid bestaat de kinderen vaker uit te nodigen en een langdu-

en 28 augustus, 11 en 25 september. Het vertrek voor deze fietstochten is om 14.00 uur vanaf het marktplein bij de Pancratiuskerk. En dan fietsen

3

we ongeveer 25 km, We houden één koffiestop. De laatste fietsmiddag sluiten wij af met een etentje. Wij hopen op grote deelname aan deze fietstochten. Neem ook eens een keer een buurman, buurvrouw of kennis mee. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Benny klein Rot, tel 053-5724699.

Gedicht Janneke Siemerink Janneke heeft een psychische beperking en schrijft gedichten over hoe je het leven moet opvatten.

De Zon die blijft stralen De Zon die schijnt mijn zorg verdwijnt met goed en slecht, is dit leven zogezegd. De Zon die straalt voor altijd, want als het schijnt door de wolken, voel ik me bevrijd. Janneke Siemerink

ADVERTENTIE

Uw glimlach, onze zorg! • Kunstgebitten • Klikgebitten • gebitsreparaties haaksbergen Twijnerstraat 24 053 572 69 36 www.eengebitdatzit.nl


DAK EN WANDBEPLATING DELDEN VERKOOP VAN: R SUPERPE SCHEJZEN PRI

1e en 2e keus SANDWICHPANELEN 1e en 2e keus DAMWAND PROFIELPLATEN 1e en 2e keus PIR ISOLATIE VEZELCEMENT GOLFPLATEN

OPENINGSTIJDEN MA T/M VR 08:00-17:00 UUR ZATERDAG 08:00-12:00 UUR SLUISSTRAAT 1 7491 GA DELDEN 06 57 62 27 65 074 376 12 50

www.dakenwandbeplatingdelden.nl

Tweede Pinksterdag geopend 12.00 tot 17. 00 uur www.groengildebuurse.nl Broekheurnerweg 35, Haaksbergen

Weekblad Rond Haaksbergen Rond Haaksbergen Textielstraat 43 7483 PC Haaksbergen

Tel. 053-5726589

Kantoor geopend: Maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur Redactie: André Scheffers Aanleveren Redactie: Martine Brinks Tel. 053-5726589 postvoor@rondhaaksbergen.nl Verkoop advertenties: Anita Oltwater Tel. 0640-770820 verkoop@rondhaaksbergen.nl René Bult Tel. 0621-800493 mail@rondhaaksbergen.nl Administratie: Janny Bult admin@rondhaaksbergen.nl Verspreiding: Boskers verspreidingen

Tel. 053-5726589

Tel. 0630-080431

Klachten over de bezorging kunt u op vrijdag tot 16.00 uur melden op bovenstaand telefoonnummer met verzoek om na-bezorging. Wilt u bezorger worden van Rond Haaksbergen bel of mail naar: mjh.boskers@ziggo.nl Verschijnt in een oplage van 14600 exemplaren iedere donderdag gratis huis aan huis in Haaksbergen en deel van het buitengebied, Buurse, Hengevelde, Rekken, Rietmolen, Boekelo St. Isidorushoeve en Usselo Tevens verkrijgbaar bij deze afhaal-adressen: Gemeentehuis Haaksbergen, Multivlaai, VVVHaaksbergen promotie, Apotheek de Waag, Autobedrijf Hartgerink, Netto Tank Westsingel, Nettotank De Hoeve, Optisport, Boek & buro, Shell Diepemaat, Plus Leussink, Grand Cafe, Albert Heijn, Ter Huurne Buurse, Hema, Theater de Kappen, Bakker Bart, Bakker Bi’j Oons, Bakkerij Yvonne Beckum, Coop Boekelo, Fysiotherapie Rietmolen Wildenborg Buurse, Apotheek de Hofbraak, Coop Hengevelde en in de zomer bij diverse campings in Haaksbergen.

Colofon Sinds 24-01-1995

Adverteren in Rond Haaksbergen kan wekelijks, informeer naar de mogelijkheden. Wij kunnen uw advertentie ook tegen een zeer gunstig tarief doorplaatsen in de regio! Rondjes/rubriekadvertenties: Particulieren: 5 Euro per 66 leestekens. Per 22 extra tekens (regel) 1,25. Uitsluitend contante betaling. Zakelijk: 8 Euro per 22 leestekens/regel ex. btw. Per 22 extra tekens (regel) 1,50 ex. btw. Bij betaling per factuur onder de 30 Euro wordt 5 Euro administratiekosten berekend. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming worden gepubliceerd en/of gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever en/of rechthebbende. Voorwaarden voor het adverteren gedeponeerd bij de K.v.K. Enschede onder nummer 074599. Wij kunnen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor welke schade van welke aard dan ook, ontstaan door het niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties of informatie in deze krant, website of social media. Klachten over de bezorging? Laat het ons weten! Dan kunnen we r er iets aan doen. r jaa e p x s r, 50 nbu

jaa ieve Al 24 in de br bij u

Folderverspreiding: Dorp Haaksbergen 9200 ex. Buitengebied 4300 ex. Dorp & buitengebied 13500 ex.

33,15 P/1000 62,44 P/1000 40,62 P/1000

Al onze prijzen zijn exclusief 21% btw

Reserveren folderverspreiding op maandag in de week van verspreiding Aanleveren folders uiterlijk op dinsdag in de week van verspreiding

PEFC Gerecycled Dit papier komt uit gerecyclede en gecontroleerde bronne n

PEFC/30-31-421

www.pefcnederland.nl

facebook.com/rondhaaksbergen.weekblad

● Auto’s ● Bedrijfwagens ● Motoren ● Industrieel spuiten ● Keukens ● Voor andere mogelijkheden informeer Textielstraat 11 ● Haaksbergen ● 053 - 57 22 033 ● www.autoschadetelintelo.nl


Weekblad Rond Haaksbergen

Week 20 17 mei 2018

HAAKSBERGEN – Rotaryclub Haaksbergen houdt donderdag 24 mei voor de vijfde keer een groot dictee in de examenzaal van Lyceum Het Assink. De opbrengst van dit dictee gaat naar een door de Haaksbergse Stichting Kiran ondersteund onderwijsproject in Nepal. Ter viering van haar 25-jarig bestaan in 2018 plantte de Rotaryclub Haaksbergen in het najaar van vorig jaar eigenhandig een grote hoeveelheid bollen van tulpen en stinzenplanten op het terrein van het vorig jaar geopende Hospice Haaksbergen. De bloemen zijn, zoals verwacht, in het jubileumjaar tot bloei gekomen en zorgen nu voor een voorjaarsgevoel op het hospice. Naast deze actie voor de plaatselijke gemeenschap wil de Rotaryclub ook wat doen voor een verder gelegen gemeenschap. Door inwoners van Haaksbergen, die door langdurig verblijf in Nepal zagen hoe arme kinderen de kans op goed onderwijs

Escalatie

misliepen, werd voor deze groep van kinderen het Kiranfonds (www. kiranfonds.nl ) opgericht. Het Kiranfonds heeft voor deze kinderen, die veelal op verafgelegen plaatsen wonen, een soort kostschool opgericht. Rotaryclub Haaksbergen heeft zich ten doel gesteld om het voor het Kiranfonds mogelijk te maken om voor deze school en vooral de leerlingen een sportveld annex speelplaats te realiseren en organiseert daartoe het groot dictee. Zowel bedrijfsteams als ook individuele deelnemers kunnen hier strijden om de titel van beste speller van Haaksbergen.

Het dictee wordt afgenomen van 19.00 tot 20.30 . Direct daarna storten de leden van de Rotaryclub zich op het nakijken van de geleverde prestaties. De deelnemers wacht een feestelijk samenzijn met als hoogtepunt een optreden van de bekende cabaretier Thijs Kemperink. Om 22.00 uur volgt de prijsuitreiking. De bedrijfsteams

www.weerstationhaaksbergen.nl

Geleidelijk meer zon en oplopende temperaturen Korte terugblik afgelopen week, Rond 00:00 uur begon Hemelvaartsdag met een temperatuur van 19.3 graden. De invloed van het hogedrukgebied nam af en wij kwamen onder invloed van storingsgebieden. Rond 7 uur in de ochtend was het met 13.7 graden al een stuk koeler met dreigende luchten uit westelijke richting. De echte buien trokken weer eens een keer om Twente heen. Een geluk voor de dauwtrappers. Voor de dorstige natuur was het wel een welkomende aanvulling geweest na de prachtige zomerse dagen met 7 dagen maximaal hoeveelheid zon en woensdag nog een maximum van 29.2 graden. Net geen tropische temperaturen. Met de regen en onweer is het hier compleet meegevallen en dat gebeurd wel vaker bij ons. Met een minimum temperatuur van 5.2 graden begon vrijdag wel heel fris. Op klomphoogte 2.8 graden dus geen nachtvorst. In de middag kwam de zon er goed bij en met een matig oosten wind liep de temperatuur op tot 19.8 graden. Het hogedrukgebied bleef boven Scandinavië hangen en zorgde ervoor dat de warme lucht terug kwam. Daar konden wij vrijdag al mooi van genieten. Zaterdag begon zonnig en het bleef zonnig met lichte bewolking waardoor de temperatuur opliep tot 24 graden. De Acacia is deze dag ook tot bloei gekomen, twee weken eerder dan vorig jaar. Het is een zeer goede drachtplant voor de bijen. Zondag (Moederdag) verliep een stuk bewolkter en de frontale storing met buien trokken in de ochtend weer eens een keer massaal om Haaksbergen heen. In de late ochtend kwam de zon er goed bij waardoor de temperatuur opliep tot voorbij de 23 graden. Aan het eind van de middag

Caro Woudstra

COLUMN

Thijs Kemperink sluit jubileumdictee Rotary af

trokken de eerste buien over Haaksbergen waardoor de temperatuur snel daalde en met 14.6 graden zaten wij weer op de ochtend temperatuur. In de avond konden wij nog 5mm neerslag uit de regenmeter tappen. Een welkome aanvulling voor de droge natuur. Op dit moment hebben wij veel schade aan het jonge fruit veroorzaakt door de rupsen van de voorjaarsuilen. Ook leven de rupsen van de wintervlinder zich goed uit in onze fruitbomen. Wij zijn niet de enige, ik krijg veel meldingen binnen dat de rupsen het dit jaar extreem goed doen. Ze zijn ook massaal te vinden in eikenbomen. Kijk maar eens om je heen. Weersverwachting komende week Ten Noorden van ons land lijkt de luchtdruk hoog te blijven waardoor de droogte blijft aanhouden met zaterdag de meeste kans op een bui. Dat zijn goede vooruitzichten voor het Pinksterweekend. Donderdag bij een noordwesten wind een maximum van rond de 14 graden maar daarna gaat de temperatuur oplopen. Doordat de wind uit de oostelijke hoek komt komen wij onder invloed van een warmere stroming. Vrijdag nog 16 – 17 graden. Zaterdag en zondag temperaturen rond of boven de 20 graden. Zaterdag meest bewolkt en kans op een bui. Eerste Pinksterdag in de middag laat de zon zich weer zien. Maandag iets warmer en overwegend zonnig. Gunstige vooruitzichten voor het Pinksterweekend. Tot volgende week, Erwin. Al wil het in mei nog wel eens vriezen, met Servatius neemt de vorst de biezen Nao zo’n gelpen bujje in mei , köj ’t gres heuren grujen

strijden voor de eer en de bokaal. De individuele deelnemers voor een weekendje uit met twee personen. De organiserende en jubilerende Rotaryclub hoopt dat veel bedrijven en individuele deelnemers zich uitgedaagd voelen om mee te doen. Natuurlijk vooral voor de kansen van de Nepalese kinderen maar ook voor eigen eer! De inschrijving gaat naar volgorde van aanmelding tot de examenzaal vol is. Per bedrijfsteam doen er drie schrijvers mee, waarbij de resultaten van de twee beste deelnemers van het team tellen voor de einduitslag. De deelnamekosten bedragen voor een bedrijfsteam € 250,- en voor een individuele deelnemer € 15,- .Bij deze prijs is inbegrepen het cabaret van Thijs Kemperink, koffie bij binnenkomst en water tijdens het dictee. Inschrijving via: www. rotary-haaksbergen.nl.

Mijn nichtje van zeven en mijn neefje van een paar maanden komen logeren. Ik maak het extra gezellig. Haal lekkere dingen in huis en bedenk wat voor leuke spelletjes we kunnen gaan doen. Ze worden gebracht door papa en mama die nog even blijven om een bakkie koffie drinken. Mijn nichtje kan niet wachten totdat ze weg zijn want dan begint de logeerpartij pas echt in haar ogen. Haar vader en moeder, mijn broer en schoonzus, hebben zich verheugd op een gezellige avond samen. Ze hebben een leuk uitje gepland en gaan het er mooi van nemen. Met plezier hoor ik hun plannen aan.

5

zichtig dat ze nog niet helemaal geacclimatiseerd zijn en of ik misschien nog iets kan doen om hem stil te krijgen. Na een schone luier, liedjes, troostende woorden, een flesje (dat bruut afgewezen wordt), zijn lievelingsspeelgoed, ben ik ten einde raad. Dan maar wat vroeger naar bed. Tot overmaat van ramp moet ik het kinderbedje (dat ik bijna nooit gebruik) nog opzetten. Geen idee hoe het ook alweer werkt en met ingezakte zijkanten staat het ding uiteindelijk. Niet alles hoeft perfect. Ik leg mijnheer erin en als hij eindelijk een beetje rustig wordt komt mijn nichtje boven met een opgedroogd huilgezicht. ‘Tante Caro, volgens mij brand er wat aan….’ Ik vlieg naar beneden. De hele kamer staat onder de rook en ik ruik aangebrande aardappels. Op tijd eten kunnen we ook wel vergeten. Boven zet mijn neefje alweer een keel op. Ondertussen probeer ik bezorgde appjes van mijn broer en schoonzus te beantwoorden. Die zijn hun eten al naar binnen aan het schrokken in hun lievelingsrestaurant voor het geval ze het kroost op moeten halen. Na elk kwartier volgt een update. Een paar uur later wordt het eindelijk rustig. Het ene kind zit met een fleecedekentje en een bakje chips ‘de voice kids’ te kijken en de andere ligt tevreden in zijn half uitgeklapte bedje te slapen. Niets is planbaar in het leven. Niets is voorspelbaar in het leven. Van tevoren weet je nooit wat er gebeurd en van het ene op het andere moment kan alles op de kop staan. Toen mijn lief ’s avonds laat thuiskwam was alles in diepe rust en na mijn laatste appje konden mijn broer en schoonzus met een gerust hart gaan slapen. Gelukkig komt altijd alles op zijn pootjes terecht.

Dan rijden ze weg. Tot het eind van de straat zwaaien we ze uit en als ze om de hoek verdwijnen zie ik ineens een trillend lipje van mijn neefje. Hij krijgt een kleur en zet het op een brullen. ‘Heel normaal, niks aan de hand’ denk ik terwijl ik hem probeer te troosten. Dikke tranen rollen over zijn bolle wangetjes. Het brullen veranderd in krijsen. Mijn nichtje kijkt steeds meer beteuterd. Na tien minuten is het nog niet opgehouden en na een half uur nog steeds niet. Terwijl ik met hem op de arm zijn eten probeer klaar te maken, zet mijn nichtje het ook op een huilen. ‘Hij verpest altijd alles!’ brult ze. En tussen het snikken door: ‘Ik had me zóóó verheugd op het logeren’. Terwijl ik mijn neefje een flesje probeer te geven, brullen beide kinderen in koor en wordt het plotseling de hond ook teveel. Die begint te blaffen van zoveel kindergeweld. Het geluid van een straaljager die door de geluidsbarrière breekt is er niets bij. Ik ben alleen en probeer van alles te bedenken om het op te lossen. Mijn huis is in een uur tijd veranderd in een huil- krijs- en blaf tafereel. Gelukkig heb ik de aardappels al geschild. Dan kunnen we toch nog op tijd eten. Een geluk bij een ongeluk. Ik steek het gas aan en met een nog steeds brullend kind, app ik mijn broer en meld voor- 

Caro

Spandoek van USA Sport & Healthclub gestolen in het centrum van Haaksbergen HAAKSBERGEN - In de nacht van 13 op 14 mei is een spandoek (zie foto) van de aanhanger van USA Sport & Healthclub gestolen. Wie ons dit doek terug weet te bezorgen kan contact met ons opnemen en krijgt van ons USA 3 maanden gratis sporten c.q. eGym(en), telefoonnummer 053 - 5724268 of info@usasport.nl.


Asieldier van de week

Snuffel

BODY-WIZARD

is op zoek naar ’n nieuw baasje Snuffel is bij ons binnengekomen als afstandskat. Hij was totaal niet op zijn plek bij de vorige eigenaar en dit liet hij dan ook merken. Snuffel is een super aanhankelijke kater, een echte schootkat. Hij zoekt een rustig huis, geen kinderen, geen andere dieren. Een plek voor hem alleen waar hij ook af en toe even naar buiten kan. Snuffel is een geweldig lief beest, hij hoeft toch niet zo lang te wachten op een nieuw huis ….. ? Deze advertentie is gratis aangeboden door: Weekblad Rond Haaksbergen

Dierenasiel Brammelo, Eibergsestraat 264, Tel. 0545-221231

Dagelijks op afspraak geopend of vrijdags tussen 14.00 uur tot 21.00 uur (alleen voor asielkatten!)

5

Revolutionaire Afslankmethode, pijnloos en zonder operatie

Bevries uw vet met de Body-wizard cryolipolyse behandeling!

ZOMER-ACTIE!

NU DE EERSTE ZONE / PLAATSING VAN 175,VOOR 98,-

(Tweede plaatsing voor 125,00

euro)

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Mooi Hair & Beauty • Eibergsestraat 60 • 7481 HM Haaksbergen T 053-8200914 • info@mooi-salon.nl Advertentie Mooi Hair en Beauty.indd 1

15-05-18 12:10

Sterren Fitness-Cirkel

e G Y M

Op weg naar een gezond lichaam!

12 fitnesstoestellen + begeleiding

Behandeling & preventie van uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten.

! ROBEREN GRATIS P D N A A M 1

7,50

Bijvoorbeeld: •Nek, schouder, rug, heup, knie, enkel en voeten •Organen •Hoofdpijn • Stress, spanning n? en een burn-out. fspraak make

A 067 Bel 06-57601

and

Per ma

GEREGISTREERD BEROEPSLID Bond van Europese Reflexologen

Verbluffende resultaten binnen enkele weken! VOORWAARDEN AAN DE RECEPTIE VAN USA

Molenstraat: Het Broekenhuis Ter Avest Sport De Gouden Wiek Spoorstraat: Ring Foto Vaarhorst Oogwereld van der Werf Zuivelhoeve Boek en Buro Expert Bennink Blokker Leuqe Deals Intertoys Blankenborg: The Phonehouse Bistro de Postkoets Veldmaat: Dierengilde Wielens DA de Veldmaat Breukers Electro Lilium bloemen & kado’s Centrum: VVV Haaksbergen Multivlaai Tabakshop Haaksbergen Hubo Haaksbergen Twents Genot wijnen & dranken Rouwenhorst Installatietechniek Hans Wissink vrijetijdsmode Haaksbergen: Hulshof NettoTank Westsingel Hulshof NettoTank De Hoeve Weekblad Rond Haaksbergen

Bezoekadres: Hibbertsstraat 22 Haaksbergen

www.voetreflexhaaksbergen.nl

Heerlijk uit eten en Sterpunten sparen bij Bistro de Postkoets Gezellig dineren en genieten van heerlijk eten in een sfeervol restaurant? Bij Bistro de Postkoets bent u van harte welkom! De koks van Bistro de Postkoets bereiden de heerlijkste gerechten met veel zorg en passie voor u. Ontdek de uitgebreide menukaart en ga genieten. En heeft u speciale dieetwensen? Geen probleem, geef het even door aan Eigenaar/chefkok Sjoerd of cheffin Amy en ze houden er rekening mee. Dankzij de vele verse producten waarmee ze werken is ook glutenvrij eten bij vrijwel ieder gerecht mogelijk. Pure smaak, goede combinaties en vakkennis zijn het grote geheim van de koks van Bistro de Postkoets. En als u thuis wilt dineren kan dat ook, we kunnen dit verzorgen voor twee personen of voor een grote groep. Alles compleet verzorgd in warmhoudbakken of een barbeque-schotel desgewenst met serviesgoed en grill. Ze kunnen het bij u thuis brengen en weer ophalen en verzorgen ook de afwas! En alles voor een vooraf afgesproken prijs die u zeker zal meevallen. Want lekker eten hoeft niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld het 4-gangen verrassingsmenu voor 2 personen u betaald 17,50 per persoon! Sterpunten krijgt u ook bij Bistro de Postkoets en u kunt ze natuurlijk ook inleveren, ook als u een buffet besteld en dat is toch de moeite waard.

Sterpunten sparen en korting krijgen download de App registreer uw Sterpas op www.sterpunten.nl

Problemen met uw Sterpas? U kunt terecht bij ons servicepunt Intertoys, Spoorstraat 22

500 Sterpunten = 5 Euro waard


Weekblad Rond Haaksbergen

Week 20 17 mei 2018

Bouwen of verbouwen; Kwiek ID brengt je op ideeën SINT ISIDORUSHOEVE - We gaan een huis bouwen. Fantastisch. Maar hebben we overal aan gedacht, voordat we zaak in gang zetten? Om niets over het hoofd te zien en ideeën mee te nemen waar je zelf niet op was gekomen, laat je Kwiek ID meedenken. De oprichters Petra Winkelhuis en Nicole Groothuis kunnen dat in het groot en in het klein.

Kwiek ID zag dit voorjaar het levenslicht. Het samenvoegen van jarenlange ervaring, expertise en specifieke vakkennis vanuit hun eigen professie leidde tot een unieke match in de wereld van de bouw. Na de eerste klanten uit hun omgeving van bouwadviezen te hebben voorzien, staan Petra Winkelhuis en Nicole Groothuis nu aan de vooravond van hun eerste grote project. Waar ambitie, passie en vakkennis in korte tijd toe kan leiden. ,,Als vriendinnen hebben we al heel lang een persoonlijke match. Het lot bracht ons vervolgens ook beroepsmatig bij elkaar en daaruit is iets moois ontstaan”, vertelt Petra Winkelhuis, voorheen werkzaam in meerdere functies in het bankwezen en procesbegeleidster van Kwiek ID. Nicole Groothuis heeft als bouwkundig ingenieur een dijk aan ervaring opgedaan bij een grote Twentse bouwonderneming. Zij is de technische vrouw van de twee. De doelgroep van Kwiek ID is iedereen die gaat bouwen of plannen heeft voor verbouw. De term ‘toekomstbestendig’ is de basis van waaruit Winkelhuis en Groothuis werken. En dat willen ze graag nader toelichten. ,,Men koppelt daar vaak de doelgroep senioren aan.

Een misverstand. Jonge mensen willen geen optrekbeugels in de badkamer. Logisch. Dat hoeft ook niet. Toekomstbestendig bouwen is een veel breder begrip. Ook een slimme starter bouwt toekomstbestendig. Over 10 jaar verkoop hij z’n huis een stuk makkelijker.” Groothuis heeft in de praktijk ervaren dat achteraf na een verbouwing of nieuwbouw bepaalde ideeën en wensen niet zijn verwerkt. ,,Vaak is het dan te laat en dat willen wij voorkomen. Wij denken in alle facetten mee voor en tijdens het traject en geven de kansen, ideeën en mogelijkheden aan. Ook kunnen we de onmogelijkheden benoemen, waarmee je mensen behoed voor onaangename verrassingen.”

7

(Advertorial)

Uit elkaar gaan met een koopwoning; wat moet u regelen? Hebt u besloten uit elkaar te gaan? Dan moet u wat gaan regelen voor de woning waarvan u allebei eigenaar bent. Er zijn kort gezegd twee opties; één van u blijft in de woning wonen of u verkoopt de woning. Dat geldt voor getrouwde partners en voor ongetrouwde samenwoners. Eén blijft in de woning Als één van u in de woning wil blijven wonen, dan moet de bank toestemming geven voor de hypotheek. De bank kijkt onder meer naar het inkomen dat degene heeft die in het huis blijft wonen. Als dat niet hoog genoeg is om de aflossing en de rente van te betalen, dan geeft de bank geen toestemming. Dit betekent dat de hypotheekschuld (en de woning) van u samen blijft. Veel stellen gaan dan toch het huis verkopen. Als de bank wél toestemming geeft dan kan de woning (en de bijbehorende hypotheek) bij de notaris op één naam worden gezet. De partner die in de woning blijft wonen moet dan wel de helft van de overwaarde (het verschil tussen de waarde van de woning en de

hypotheekschuld) aan de ander betalen. Als de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van de woning, dan moeten u allebei de helft van het verschil (de restschuld) betalen. De woning verkopen De tweede optie is de woning samen verkopen. U moet het dan samen eens worden voor welke vraagprijs u de woning te koop zet en voor welk bedrag u de woning verkoopt. Het kan dat u bij de aankoop van de woning of later niet hetzelfde bedrag hebben ingelegd. Het is niet altijd zo dat dit extra bedrag bij uit elkaar gaan of bij verkoop van de woning wordt terugbetaald. Dit hangt af van de afspraken die u hierover hebben gemaakt. Als u in de tussentijd bent getrouwd in gemeenschap van goederen, dan kan het anders in elkaar steken. Hebt u vragen? Of wilt u deskundige hulp? Wij helpen u graag.

Ze hebben de afgelopen maanden keihard aan de weg getimmerd. Binnenkort hopen ze hun eerste project te kunnen presenteren. Het zou een prachtige referentie zijn voor wat Petra Winkelhuis en Nicole Groothuis in korte tijd met Kwiek ID hebben neergezet. ,,Maar onze aandacht ligt zeker ook bij de individuele klant. Het geeft enorm veel voldoening om achteraf te zien dat mensen prettig wonen en jij daar je steentje aan bij hebt mogen dragen.” (www. kwiekid.nl).

UW HUIS KLAAR VOOR DE TOEKOMST !

Wij staan de hele maand mei op de weekmarkt!

Mulderstraat 6, 7482 ND Haaksbergen 074 2051620 info@kwiekid.nl www.kwiekid.nl

10 Jaar ! in ons nieuwe pand, Vier dit met ons mee ! De mooiste Woonwinkel Van Twente 2e Pinksterdag Open !

ze Zie on der Fol actie krant e In dez

Textielstraat 28 Haaksbergen


Zondag 20 mei 2018

Bon Boys 1 – Robur et Velocitas 1 Aanvang wedstrijd 14.00 uur Sportpark De Greune, Kolenbranderweg 11 DÉ WINKEL VOOR DIERENVRIENDEN! WWW.DIERENGILDE.NL

Winkelcentrum De Veldmaat Veldmaterstraat 180a Haaksbergen 053 - 572 18 13

Veldmaterstraat 178a Haaksbergen Tel. 053-5742105

USA Sport & Healthclub Sinds 1992 in Haaksbergen 18/7 geopend / 2500 m2

Bon Boys moet winnen om kans te houden op periode Hoe snel kunnen sommige dingen gaan. Hoe lang is het nog maar geleden dat iedereen bij Bon Boys met kriebels in de buik uitkeek naar het nieuwe spannende avontuur in de tweede klasse? Zou het de club, na die ene keer lang geleden, nu wel lukken om stand te houden? Die vraag is inmiddels al lang en breed beantwoord met een krachtige ja. Komende zondag, op eerste Pinkersterdag, speelt Bon Boys al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. En het mooie is: de ploeg van Berthil ter Avest is nog altijd ongeslagen voor eigen publiek. Een prestatie die er mag zijn. Die status wil de ploeg tot het eind toe volhouden en dat moet dan ten koste gaan van Robur et Velocitas. Makkelijk zal niet worden, want de Apeldoornse traditieclub heeft de punten nog hard nodig om te ontsnappen aan de nacompetitie tegen degradatie. Bon Boys op haar beurt voelt na de nederlaag bij ATC’65 de hete adem van WSV in de nek. Als

Breukers Haaksbergen Hazenweg 7 Haaksbergen tel: 053-5721859 fax: 053-5729430

Lunches en Belegde broodjes Spoorstraat 59, Haaksbergen tel. 053-850 1234

HAAKSBERGEN

Spoorstraat 67, 053 572 3524

Stein Vrieze wordt, een seconde nadat hij Bon Boys op een 1-0 voorsprong heeft gezet tegen SDC’12, onderuit gekegeld door een verdediger van de Denekampse ploeg. Foto Bon Boys Bon Boys de nacompetitie in wil, moet het zelf derde worden en is het afhankelijk van SDC’12. Die ploeg is al zeker van de nacompetitie, maar moet voor Bon Boys nog wel ‘even’ de derde periodetitel winnen. Maar goed, je kunt met alle dingen rekening houden, een vereiste is dat Bon Boys eerst zelf de drie pun-

ten in huis moet houden. En daarvoor is een betere prestatie nodig dan afgelopen zondag bij ATC’65 in Hengelo, toen teveel spelers niet thuisgaven. Om het seizoen in stijl af te sluiten is er zondag na afloop een kleine party in de kantine. Met uiteraard muziek en hopelijk de zege in de achterzak.

ZUIVELBOERDERIJ DE SIEPE

Enschedesestraat 199 Haaksbergen

tel. 053 572 3986

Goorsestraat 219, Haaksbergen, tel. 074-357 5202

Ambachtsstraat 14, Rijssen 0548 - 519 401

Textielstraat 24, Haaksbergen 053-572 9292

AUTOFIRST-RIETMAN.NL

BIJZONDER DICHTBIJ

Adres Goorsestaat 55-57 7482 CB Haaksbergen Telefoon 053 - 57 29 479 Email info@bzrepro.nl | www.bzrepro.nl

Rietman

T E G E L W E R K E N B.V.

Alsteedseweg 32, 7481 RW Buurse, Postbus 142, 7480 AC Haaksbergen T: (053) 569 64 17, F: (053) 569 62 65, E: info@scholtentegelwerken.nl

De Kalter 1, Haaksbergen tel. 053 572 7271

Pupil van de Week Sam Oosterhuis De Pupil van de Week bij de laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2017-2018 is Sam Oosterhuis. En dat vindt hij ‘leuk’. De 10-jarige Sam Oosterhuis speelt in Bon Boys JO11-1, het vroegere E1. Zijn plaats in het team is in de spits. Zijn favoriete club in ons land is FC Twente. De beste Nederlandse voetballer is volgens hem Oussama Assaidi. De beste speler van Bon Boys vindt hij Wessel Witbreuk. De favoriete club in het buitenland is Paris Saint Germain, maar de beste

buitenlandse voetballer zoekt hij bij Real Madrid: Gareth Bale. Sam gaat naar de basisschool Paus Joannes en zit in groep 7. Het leukste vak op school vindt hij natuur, het minst-leuke taal. Een speciaal lievelingsdier heeft hij niet. De leukste film die hij ooit heeft gezien is Minions 3. Zijn favoriete leesboek is De Waanzinnige Boomhut.

Mede gesponsord door MOIRE reclame & sign / Weekblad Rond Haaksbergen

Bouwstraat 4, Haaksbergen tel. 085 773 1833

Sam Oosterhuis

www.bonboys.nl

Spoorstraat 20, Haaksbergen 053 - 574 25 38


Weekblad Rond Haaksbergen

Week 20 17 mei 2018

Noaberhulp de Veldmaat 'helpt' Veldmaat - bel met een hulpvraag Noaberhulp de Veldmaat.

Pinksteraanbieding:

De Veldmaat

www.develdmaat.nl

Alle scheersets

Geldig van vrijdag - donderdag

21% korting

Een royaal met rozijnen, hazelnoten, parelsuiker en sinaasappel snippers gevuld vruchtenbroodje 45 van +/- 450 gram €

9

OP=OP!!!

Het originele scheren

Met de kwast en heerlijk geurende zeep

3

•Goedkoper •Verrassend aangenaam

,

HAARSTUDIO Veldmaterstraat 178a Haaksbergen Tel. 053-5742105

Veldmaterstraat 180, Haaksbergen Tel. 053-5723332

*Geldig op alle winkel voorraad

www.benemonte.nl

Eropuit Zondagmiddag 27 mei

Vrijdag 25 mei

Uniek benefietconcert in de schaapskooi

Devil in the Kitchen bij Folkclub Twente

HAAKSBERGEN - In de Week van de Amateurkunst (26 mei t/m 3 juni) zit er muziek in het Horstervennehoes. Bert-Jan van der Mieden (vleugel), Niels Ottink (klassieke gitaar) en het zangduo J@M verzorgen een eenmalig benefietconcert op deze unieke locatie. De opbrengst gaat naar de schaapskudde.

Initiatiefnemer is BertJan van der Mieden uit Apeldoorn. Hij is betrokken bij de stichting Han Bevan, de hoofdsponsor van de schaapskooi. In de vorm van een benefietconcert wil hij iets extra’s doen voor de schaapskudde. Daarbij heeft hij muzikale versterking gekregen uit Haaksbergen zelf. Het publiek krijgt een optreden van ruim een uur voorgeschoteld. Van der Mieden trapt af met klassieke improvisaties op de vleugel. Het volgende muziekblok staat Niels Ottink op het podium en laat het publiek genieten van zijn ingetogen virtuoze gitaarspel. Het concert wordt afgesloten door J@M, ofwel Joop Weeink en Marcel Zaat. Op de foto vlnr: Joop Weeink, Henk Mulders, Marcel Zaat, Toon Tankink en Jan Tweestemmig brengen ze een gevarieerd reperSlotman.

toire, van licht klassiek tot pop ten gehore in de schaapskooi. Alle ingrediënten voor een even heerlijke als bijzondere muzikale middag zijn dus voorhanden! Na afloop is er een gezellige nazit. Ook een deel van de kudde is erbij. Niet in de keurig opgepoetste kooi, maar in een naastgelegen weiland. En uiteraard zijn de herders van de partij. Het (benefiet) concert in de kooi (Schapendrift 11 te Haaksbergen) wordt gehouden op zondag 27 mei, aanvang 14:30 uur. De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn nu al te koop bij VVV Haaksbergen, Jumbo supermarkt, Schoen- & sleutelservice Van der Kuil en theater De Kappen.

Culturele middag in de H. Caeciliakerk in Rietmolen RIETMOLEN - Rietmolen is een levendig dorp met veel kunst-, muzikaal en theatertalent. Om iedereen hiervan te laten genieten wordt op 3 juni a.s. vanaf 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur) een culturele middag met kunst, muziek en theater in de H. Caeciliakerk in Rietmolen georganiseerd. prachtige koormuziek. Het repertoire van Oeps is zeer divers: van muziek uit de Renaissance tot aan de 21e eeuw. De kleine bezetting helpt om de samenhang in de muziek transparant te maken. Het koor maakte grote indruk op het klassieke podium tijdens het Het zeskoppige Tafel- laatste Baarnse Cultureel koor Oeps zingt a capella Festival. Tijdens deze middag worden optredens verzorgd door het Tafelkoor Oeps uit Baarn, Uppy en Silke ter Braak uit Rietmolen. Ook is er achterin de kerk een expositie van Rietmolense cursisten van kunstenares Anneke ten Vregelaar.

Marc Epping alias Uppy, zoals hij zichzelf presenteert, is happy als hij Uppy is en dat hoor je terug in zijn muziek. Hij bewandelt blues, klassieke en jazzy stijlen en geeft aan bekende nummers van John Mayer tot aan de Beatles en van Ramses tot aan Cassidy met zijn gitaarspel zijn eigen draai. Silke ter Braak heeft haar theateropleiding afgerond en heeft een grote passie voor theater en muziek. Zij zal de muziek met dramatische expressie omlijsten. Kunstenares Anneke ten

Vregelaar geeft vanaf 2001 teken- en schilderlessen en workshops thuis op de boerderij. Veel van haar cursisten komen uit Rietmolen en omgeving. Een aantal van hen gaat hun werken exposeren tijdens deze culturele middag. Genoeg redenen dus om even een kijkje te komen nemen. Na afloop is er gelegenheid om samen even na te borrelen en na te praten. Zoals u dat van Rietmolen kent is dat vaak erg gezellig. De entree is vrij, maar een gift wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over deze culturele middag kunt u vinden op onze facebookpagina: https:// www.facebook.com/cultuurinRietmolen/ of mail: cultuurinrietmolen@ gmail.com.

BOEKELO -Het Schots/ Nederlands/Ierse trio Devil in the Kitchen laat muziek horen die diep geworteld is in de Ierse/ Schots traditie. Het trio brengt een aanstekelijk concert vol folksongs, ballades, pub-songs en

jigs en reels die soms neigen naar rock-'n-roll. Vrijdag 25 mei om 20.30 uur. Entree: € 13,- ; donateur/student: € 10,-. Locatie: Eetcafé en Zalen "De Buren", Beckumerstraat 2, 7548 BG Boekelo

Kleurrijke voorjaarsexpositie in het Saalmerink HAAKSBERGEN - Fons Terhürne 63 jaar geleden geboren in Haaksbergen, exposeert de komende 2 maanden in het Saalmerink. Na zijn opleiding aan de Detailhandel school in Enschede is hij gaan werken als dessin-tekenaar in de toen nog bloeiende textiel industrie. Door de malaise in die branche in ons land heeft hij met enkele collega’s een teken en ontwerpstudio opgericht en de pijlen gericht op landen in het verre oosten. Uiteindelijk was daar niet meer tegen te concurreren. In 2008 is hij een omscholingscursus voor huisschilder gaan volgen aan de R.O.C. van Twente en werkt sindsdien met veel plezier bij een plaatselijk

schildersbedrijf. De collectie is divers en bestaat uit landschappen, dieren en bloemen en wordt uitgevoerd in aquarel, krijt en acrylverf. De ouders van Fons hebben hun laatste levensjaren dankzij de goede verzorging met veel plezier op het Saalmerink gewoond. Als dank daarvoor wil hij graag de helft van de verkoopopbrengst schenken aan de personeelskas van het Saalmerink. Dit gebaar is zeker een bezoek van deze mooie expositie waard.


Geen wachtlijsten: snelle diagnose en behandeling Spataderen Onze vaatchirurgen maken bij de behandeling van spataderen gebruik van de allernieuwste behandelmethodes zoals endoveneuze laserbehandeling, de VNUS en Clarivein. Heeft u last van spataderen? Bij Proktovar wordt u geholpen door de beste specialisten. Dr. B. Disselhoff Vaatchirurg

Dr. W. van Gent Vaatchirurg

Aambeien

Drs. L. Wetzels Prof. Dr. M. Cuesta Fleboloog, proctoloog Gastro intestinaal chirurg

Uit schaamte of angst voor pijn bij de behandeling, lopen mensen vaak jarenlang met anale klachten door. In verre de meeste gevallen kunnen we u snel en pijnloos van uw klachten zoals bloed- en slijmverlies, jeuk, branderigheid, pijn of incontinentie verlossen. Heeft u last van aambeien of andere anale klachten, blijf er niet mee zitten. Onze specialisten staan voor u klaar.

Tenniselleboog

Drs. P. van Loon Orthopeed

Dr. F. Houwert Radioloog

De tenniselleboog is een overbelastingsletsel als gevolg van veelvuldig herhalen van eenzelfde beweging die voor een flink ziekteverzuim zorgt. Bij Proktovar gebruiken we bij behandeling van de tennisarm innovatieve apparatuur. Onder echogeleiding wordt op de excacte locatie en juiste diepte in de pees van de onderarmstrekker geïnjecteerd. Polikliniek Proktovar Demmersweg 66 7556 BN Hengelo info@proktovar.nl 074-3764408

Polikliniek Proktovar Tamboer 4 5684 DB Best info@proktovar.nl 0499-215300

www.proktovar.nl

UITNODIGING

DESIGN DAGEN vrijdag 18 & zaterdag 19 mei

Graag nodigen wij u uit voor onze LINDBERG Design dagen op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei. De volledige collectie van deze met de hand vervaardigde brillen is dan in de winkel aanwezig. LINDBERG staat voor comfort, functie en strak design. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u dit bijzonder stijlvolle Deense merk komen passen.

Koopt u een complete LINDBERG bril tijdens de Design dagen dan ontvangt u bij een enkelvoudige bril € 50,- korting en dat kan maar liefst oplopen tot € 150,- korting op een multifocale bril!* * Vraag in de winkel naar de voorwaarden en mogelijkheden. “Every frame is a statement about aesthetics, technical innovation and impeccable craftsmanship.” - H ENRIK LINDBERG -

Spoorstraat 2, Haaksbergen T. 053 5722696 | www.oogwereld.nl


Weekblad Rond Haaksbergen

Week 20 17 mei 2018

11

Ondernemers aan het woord Techmag kan in nieuw pand laten zien wat het in huis heeft

Lindberg Designdagen Bij Oogwereld Van Der Werf

HAAKSBERGEN – Techmag Haaksbergen groothandel voor bouw en industrie (voorheen Schutten IJzerwaren) verhuisde onlangs van het centrum van Haaksbergen naar bedrijventerrein Stepelo. Met nu ook de lancering van de webshop Techmag247.nl is de technische groothandel klaar voor de toekomst met ruim 2400 vierkante meter aan opslag.

HAAKSBERGEN - Vrijdag 18 en zaterdag 19 mei organiseert Oogwereld Van der Werf Spoorstraat 2 in Haaksbergen een Lindberg event. De volledige en zeer grote collectie van deze met de hand vervaardigde brillen is dan in de winkel aanwezig. LINDBERG staat voor comfort, functie en strak design. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u dit bijzonder stijlvolle Deense merk komen passen.

Team Techmag Haaksbergen met witte blouse eigenaar Bert Jan Morsink. Aan de Textielstraat 4 heeft ondernemer Bert Jan Morsink een pand betrokken waarin het hele assortiment en alle activiteiten van Techmag volop tot uiting komen. Bovendien wordt een ritje voor klanten vanuit de richtingen Hengelo/ Beckum en Hengevelde/ Goor of vanuit Delden zeer aantrekkelijk met de vestiging van Techmag op deze locatie. ,,Dit is interessant voor bedrijven maar ook zeker voor

particulieren uit Haaksbergen en de omliggende plaatsen. Ook vanaf de N18 rij je hier zo het industrieterrein vanuit het Geldersche op.” Het assortiment is te uitgebreid om zo even op te sommen. IJzerwaren, gereedschappen, draadmaterialen, hangen sluitwerk, trappen, opbergsystemen, tal van bouwproducten; je kunt het zo gek niet bedenken of Techmag heeft het wel in huis voor de

zakelijke als de particuliere klant. Groot wil overigens niet zeggen dat Techmag niets meer in het klein doet. Morsink: ,,Je kunt hier op de ijzerwarenafdeling gewoon een paar losse schroeven kopen en dat houden we er ook in, evenals de sleutelslijpservice. Met de verhuizing hebben we vooral enorme vooruitgang geboekt op ons logistieke beheer. De afdeling aandrijftechniek is bijvoorbeeld de laatste jaren een groeiende poot geweest, net als bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Op de oude locatie aan de Blankenburgerstraat ontbrak simpelweg de ruimte om die specialiteiten een prominente plek te geven. Hier kunnen we dit soort activiteiten wel op prachtig mooie wijze presenteren. Zo komt ook het assortiment per-

soonlijke beschermingsmiddelen voor de bouw en industrie eveneens veel beter tot zijn recht.” Techmag 247.nl Op de site van de webshop krijg je een goed beeld van wat Techmag heeft te bieden. Ofschoon in deze branche de fysieke winkel belangrijk blijft, is de webshop volgens Bert Jan Morsink van grote toegevoegde waarde. Bijna alles wat op Techmag247 staat is hier in de winkel voorradig.” Het team bestaat uit vakkundig geschoolde medewerkers die met de klant meedenken. Techmag beschikt over een eigen reparatie- en keuringsafdeling en is gespecialiseerd in inbraakpreventie met politiekeurmerk. ,,De mensen moeten zelf maar eens komen kijken”, nodigt Bert Jan Morsink uit. Iedere maandag tot en met donderdag van 7.30 uur tot 18.00 uur open. Vrijdag tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Lindberg een brillenmerk met award winnende designs LINDBERG is een hoogwaardig Scandinavisch brillenmerk met award winnende designs. Dit Deense optiekbedrijf waarborgt de hoogste kwaliteit door het hele productieproces in eigen hand en eigen land te houden, van de eerste ontwerpschetsen tot de uiteindelijke productie. De monturen van Lindberg onderscheiden zich door luxe, eenvoud en comfort. Klassieke elegantie, maatwerk en kwaliteit maken de monturen uniek, tijdloos en

Koopt u een complete LINDBERG bril tijdens de Designdagen dan ontvangt u bij een enkelvoudige bril € 50,- korting en dat kan maar liefst oplopen tot € 150,- korting op een multifocale bril! Mocht u tijdens de LINDBERG Designdagen verhinderd zijn, dan is dat geen probleem. Deze aanbieding is tot 30 mei geldig.

Oogwereld Van der Werf Spoorstraat 2 Haaksbergen T. 053 5722696 www.oogwereld.nl.

Voorheen: Schutten Haaksbergen

€ 32,

98

€ 26,50

Techmag nr.: 6570241

€ 32,10 Incl.

Standaard meegeleverd: - Draadspoel - Handleiding

Ryobi Grastrimmer RLT-3525

De Ryobi grastrimmer 350W is de ideale grastrimmer om wildgroei en natuurlijke grasperken te onderhouden. Het is een krachtig toestel dat makkelijk te gebruiken is en heeft een prima hoogte.

€ 16,35

€ 9,95

€ 12,05 Incl.

4Tecx Waterpas 300mm lang

Aluminium waterpas kokermodel (Rood gelakte uitvoering).

Techmag nr.: 2396844

Techmag nr.: 2176520

4TECX Klauwhamer

Stalen klauwhamer met een stalen verchroomde ovalen steel. De steel is voorzien van een rubber handgreep.

Kom langs voor nog meer OpeningsAanbiedingen! € 33,25

€ 14, Incl.

BIT/DOPPENSET 26 DELIG

Bitset ratelsleutelset verpakt in handige kunststof cassette

€ 57,50

€ 38,

90

- 35 liter opvangzak (kunststof deksel) - Op 5 posities instelbare handgrepen - EasyEdge™ bumpers ter bescherming bij maaien langs kanten - Centrale instelling van maaihoogte - Inclusief Mulchingplug

Techmag nr.: 6570386

Ryobi RLM13E33S Grasmaaier

Krachtige 1300 Watt motor met 33 cm maaibreedte Op 5 standen instelbare handgrepen voor de ideale werkpositie.

+30

Schuurv

ellen

€ 47,10 Incl.

Standaard meegeleverd:

€ 46,50 € 56, Incl. 27

Standaard meegeleverd: Techmag nr.: 6570319

- Handgreep - Beschermkap - Spansleutel - Spanflens Techmag nr.: 13992

€ 57,70

- Deltaschuurvellen (10x) - Vlakschuurvellen (10x) - Lamellenschuurvellen (10x) - Stofbox & Transporttas

€ 12,05 Incl.

€ 50,20 Incl.

€ 101, Incl. 05

Inhoud: · Phillips maat 1,2,3 · Pozidriv maat 1,2,3 · Gleuf maat 4,5, 5 en 6,5 · Torx maat 10,15,20,25,30 · Inbus (zeskant) maat 3,4,5,6 · Ratelsleutel 1/4” · Adapter 1/4” · Doppen 1/4”DR, 6, 7, 8, 10 en 13 mm

€ 9,95

€ 41,50

€ 83,50

95

€ 17,10

€ 55,00

€ 103,22

€ 12,35 Techmag nr.: 5107062

elegant. De ontwerpers van Lindberg hebben het minimalisme tot in de perfectie doorgevoerd en zien kans om iedere keer weer verrassende nieuwe modellen, in hun zeer herkenbare eigen stijl, te ontwerpen. U bent van harte welkom bij Oogwereld Van der Werf om de unieke Lindberg collectie voor zowel mannen, vrouwen als kinderen te komen bekijken. Er is volop keuze.

- Snelle berekening van afmetingen. - Eenvoudige bediening - Lengte-, oppervlakteberekening - Divers instelbare meeteenheden - Display met verlichting - Stofbestendige behuizing - USB-aansluiting om op te laden. - Geintegreerde oplaadbare accu.

Techmag nr.: 13965

Flex ADM 30 Afstandsmeter

Flex-tools ADM 30 Laser Afstandsmeter met een maximaal arbeidsbereik van 30 meter met een nauwkeurigheid van +/- 3mm.

€ 195,00

€ 109,00 € 131,90 Incl.

Standaard meegeleverd: - 2 Accu’s 2,5 Ah - 1 Reservebit-houder - 1 Laadapparaat - 1 Transporttas - 1 Gordelclip

Techmag nr.: 14210

Flex L810 Haakseslijper

Ryobi Schuurmachine RMS-180

Flex DD 2G 10.8-LD Accuboormachine

Flex haakse slijper geschikt voor slijpschijven met een diameter van maximaal Ø 125 mm. Motor en aandrijving zijn voorzien van extra stofbescherming.

Multifunctionele machine met 3 unieke schuurzolen (delta-vlakschuurvinger). Unieke geintregeerde vinger voor nauwkeurig schuren op moeilijk bereikbare plaatsen.

FLEX accuboormachine met 2 snelheden voor het krachtig boren en schroeven in diverse materialen. Deze FLEX DD2G accuboormachine is zeer compact en licht in gewicht!

OpeningsAanbiedingen!

Techmag Haaksbergen Tel: 053-5723224

Textielstraat 4 7483 PB Haaksbergen

Afbeeldingen kunnen afwijken van origineel product. Druk- en zetfouten voorbehouden. Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn exclusief BTW, tenzij anders vermeld. en OP=OP.


3 Etages vol met woonideeën

TW PINKS EEDE TER GEOPE DAG ND van 11

OPEN DAG

- 17 u

ur

HELMINK EIBERGEN

ZONDAG 27 MEI A.S. 14.00-16.00 uur

Elke ZONDAG GEOPEN D 13 -17 uur

HARMONIEGEBOUW Uiterhoevestraat 7 Haaksbergen)

www.stichtingmoh.nl

VERBAZEND COMPLEET EN VEELZIJDIG IN WONEN J.W. Hagemanstraat 3, Eibergen I 0545 47 41 90

www.helminkwoneneibergen.nl

HELMINK MA AK T HET MOOIER BIJ U THUIS

Productiemedewerkers (m/v) Wij zijn op zoek naar enthousiaste en fitte productiemedewerkers. Vanwege uitbreiding van ons bedrijf zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s voor de productie van steenstrips. De steenstrips worden in teamverband aan productielijnen geproduceerd. Aan deze lijnen wordt op een ambachtelijke wijze de steenstrip vervaardigd. De geproduceerde steenstrips worden gedroogd in droogkamers. Na het drogen worden de steenstrips gecontroleerd en in de juiste verhouding ingepakt. Het product wordt volledig intern geproduceerd en internationaal aangeboden in de doe-het-zelf en de professionele markt. De steenstrip wordt veelvuldig toegepast als eindafwerking van buitengevelisolatiesystemen en prefab gevelelementen. Naast de steenstrip produceren wij prefab stucvormen, dit is een exclusief gevelafwerkingsproduct. Hiermee bieden wij architecten en designers de mogelijkheid om voor elk project een exclusieve gevelafwerking te ontwerpen. Werken bij Elastolith betekent werken in een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch familiebedrijf met circa 50 medewerkers. De kracht van ons bedrijf is het op projectspecificatie produceren en leveren van gevelproducten. Flexibiliteit, korte doorlooptijden en hoge kwaliteit zijn daarom voor ons essentiële zaken. De onderneming is gebaseerd op een flexibele en platte organisatiestructuur. Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je CV op naar t.wielens@elastolith.nl t.a.v. Tom Wielens en wij nemen contact met je op.

Rietmolenweg 6, 7482 NX Haaksbergen T: 0743575473 E: info@elastolith.nl www.elastolith.nl


donderdag 17 mei 2018 pagina 1

GemeenteNieuws

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Haaksbergen

Deze week: Waar haalt Haaksbergen de energie vandaan? - De wijk-GGD’ers aan het woord - Fietslessen voor volwassenen

Wethouder Nijhuis over buslijnen in Haaksbergen

“We maken ons absoluut sterk voor de reizigers” d,

De afgelopen weken is er ophef ontstaan in de reguliere en in de social media over de plannen rond de buslijnen in Haaksbergen. Sommige inwoners zijn bang dat die plannen ten koste gaan van de Haaksbergse reizigers. Wethouder Annette Nijhuis begrijpt die onrust en laat weten er richting provincie en vervoerders alles aan te doen.

Foto: Betty Morsinkhof

Om tijdwinst te creëren voor reizigers van de Achterhoek naar Enschede en omgekeerd, hebben de vervoerders en de provincie Gelderland ervoor gekozen de lijnen 73 en 74 niet meer door Haaksbergen te laten rijden, maar over de nieuwe N18. In plaats daarvan zou er een overstappunt komen buiten Haaksbergen voor reizigers uit Haaksbergen die naar Enschede willen of naar de Achterhoek. Een en ander zou eind 2018 moeten ingaan. Sterk maken Wethouder Annette Nijhuis begrijpt de onrust onder reizigers, maar wijst ook op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden. “De gemeente gaat niet over het openbaar vervoer. Dat is aan de provincie, die dit samen met de vervoersmaatschappijen regelt. Zij kijken bijvoorbeeld ook naar de tijdwinst die de nieuwe N18 op kan leveren voor het grote gros van de reizigers. Maar ik wil me als wethouder richting provincie en vervoerders wél sterk maken voor de belangen van de Haaksbergse reizigers.”

sen in Haaksbergen zou kunnen betekenen dat er voortaan geen zes maar nog twee buslijnen per uur gaan. “Dat zorgt natuurlijk ook voor meer ruimte op het busstation voor de buurtbussen en voor minder druk busverkeer door de Eibergsestraat en over de centrumring”, weet Nijhuis. “Maar ik begrijp dat reizigers dat minder interessant vinden. We zijn nog in gesprek met de provincie en met de vervoerders hoe we dit kunnen opvangen. Misschien kunnen we andere lijnen In gesprek De mogelijke keuze voor minder bus- vaker laten rijden.”

Zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni

Doen wat we kunnen We gaan er dan wel niet over, inwoners De gemeente gaat dus niet over het kunnen erop rekenen dat wij doen wat openbaar vervoer? “Nee”, schudt Nij- we kunnen.” huis haar hoofd. “Wij stellen alleen onze wegen beschikbaar en zorgen voor de bushaltes. Maar college en gemeenteraad gaan niet over het openbaar vervoer. Het is begrijpelijk dat er nu partijen zijn in Haaksbergen die zich er druk over maken. Dat moeten ze ook blijven doen. Dat doen wij ook. Sinds de Het college van B&W komt elke plannen bij ons bekend werden afgeloweek bijeen voor besluitvorpen najaar zijn we hierover in gesprek. ming over uiteenlopende onderwerpen. Hieronder de punten waarover het college vorige week besloten heeft:

Mooi programma Week van de Amateurkunst Haaksbergen De Week van de Amateurkunst (WAK) begint dit jaar op zaterdag 26 mei. Ook in Haaksbergen wordt dit jaarlijks terugkerende culturele festival georganiseerd door de vertegenwoordigers van de lokale amateurkunst. Cultuurwethouder Edith van Spiegel constateert tevreden dat er alweer voor de derde keer een mooi programma ligt.

middels is de WAK, met ondersteuning van de gemeente en de cultuurmakelaar, uitgegroeid tot iets dat écht van de culturele gemeenschap zelf is. Met een grote diversiteit aan verschillende kunstvormen waar andere Haaksbergenaren mee kunnen kennismaken. Dát is de kracht van de Week van de je vingers bij af te likken, weet ook wet- Amateurkunst.” houder Edith van Spiegel. Uit handen van werkgroepleden René van der Kuil Kijk voor het volledige programma en Egbert Leppink kreeg zij onlangs het van de Week van de Amateurkunst op eerste exemplaar van het programma www.kulturhushaaksbergen.nl/wak en overhandigd. “Mooie optredens, fraaie volg WAK Haaksbergen op Facebook. tentoonstellingen en geweldige evenementen voor een breed publiek”, aldus Van Spiegel. “Ik heb bewondering voor al die vrijwilligers die er elk jaar weer voor zorgen dat de Week van de Amateurkunst een succes wordt.”

Deze derde Haaksbergse Week van de Amateurkunst heeft dit jaar als motto Haaksbergen treedt op! Een toepasselijk motto, want tijdens deze WAK presenteert de Haaksbergse amateurkunst zich aan het publiek uit Haaksbergen en ommelanden. Op de eerste dag, zaterdag 26 mei, opent de WAK met de Fotobiënnale van Fotogroep Haaksbergen. Op de laatste dag, zondag 3 juni, wordt er nog even flink geknald met het Scholtenhagenfestival en is er voor de jongste inwoners het Klein Duimpje Concert in Uitgegroeid Theater De Kappen. Van Spiegel vindt het geweldig dat de WAK in Haaksbergen nog ieder jaar Voor een breed publiek Ook op de tussenliggende dagen is het groeit. “De Week van de Amateurkunst uitgebreide programma van de WAK om is drie jaar geleden klein begonnen. In-

GemeenteNieuws

Besluiten B&W

• Regionale samenwerking voor toezicht op de kwaliteit van de Wmo 2015 • Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Hofweg 1, Maatweg ong., Kinkelerweg 15, Leemdijk 6 en Vrevelinkweg 1’ • Beleidsregels Wet Bibob • Jaarverslag en jaarrekening 2017 Hameland en eindrapportage Transitie Hameland • Uitbetaling derde termijn budgetsubsidie 2018 Stichting Kulturhus Haaksbergen • Jaarverslag 2017 integriteitmeldingen en klachten ongewenste omgangsvormen • Vaststellen nieuwe werktijdenregeling • Aanstelling en ontslag van huwelijksambtenaren en toekennen vaste onkostenvergoeding aan de huwelijksambtenaren • Verzekering van het Anw-hiaat • Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur van de heer DG Alle collegebesluiten zijn na te lezen op www.haaksbergen.nl.


donderdag 17 mei 2018 pagina 2

Inspiratieavond op woensdag 6 juni

Waar haalt Haaksbergen de energie vandaan? Als het gaat om de kansen en mogelijkheden op het gebied van energie, dan hebben de gemeente Haaksbergen, de provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel de handen ineengeslagen. Op woensdag 6 juni organiseren zij samen de inspiratieavond ‘Waar haalt Haaksbergen de energie vandaan’, van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis. Elk idee is welkom Op deze avond geven verschillende ondersteunende partijen tijdens interactieve sessies toelichting op hoe je samen met de buren aan de slag kunt gaan, wat een postcoderoos inhoudt en waar je op moet letten bij een zonnepanelenveld. Grote en kleine dromen, eenmalige acties of projecten voor de lange termijn. Elk idee is welkom op deze avond. Haaksbergen gaat ervoor om in 2050 energieneutraal te zijn! Doet u mee?

Foto: Shutterstock

Tijdens de informatieavond - die eerder al in Buurse en Sint Isidorushoeve werd georganiseerd - worden de kansen en mogelijkheden voor energie in Haaksbergen bekeken. Welke projecten zijn er mogelijk? Kan het gezamenlijk opgepakt worden? Iedereen die ideeën heeft en die ideeën ook wil delen met anderen uit de buurt is van harte welkom. Zonnepanelen, pelletkachels, optimale woningisolatie? De gemeente daagt inwoners uit om samen te kijken wat er op energiegebied nog meer nodig is om zelfvoorzienend te worden en hoe dat samen opgepakt kan worden.

Noaberpoort De wijk-GGD’ers aan het woord

“Als mensen maar een stapje verder komen…” In november 2017 is in Haaksbergen het project ‘Wijk-GGD’er’ van start gegaan. Vooralsnog een proef, waarin de Noaberpoort en de GGD Twente samenwerken. Het gaat om een breed pakket aan zorg en hulpverlening voor mensen die (tijdelijk) moeite hebben hun leven op orde te houden. Mensen over wie hun omgeving zich zorgen maakt. Twee ervaren sociaal verpleegkundigen geven invulling aan deze nieuwe functie. Annet Kaspers en Atie Meijvogel vertellen wat de wijk-GGD’er zoal doet.

Wilt u advies of ondersteuning bij opvoeding, mantelzorg, vrijwilligerswerk, echtscheiding, werkloosheid, schulden of eenzaamheid? In de Noaberpoort werken medewerkers van meerdere organisaties onder één dak samen. Professionals die u graag verder helpen. Kijk eens op www.noaberpoort.nl.

trouwen op te bouwen”, schetst Annet Kaspers. “Zodra deze mensen zelf inzien dat ze er voordeel bij hebben als ze worden geholpen kun je iets bereiken.” Niets is standaard “De kracht van de wijk-GGD’er is de laagdrempeligheid. En de manier waarop wij onze bemoeienis uitvoeren in de praktijk”, vindt Atie Meijvogel. “Heel zorgvuldig proberen we uit te zoeken waaraan iemand behoefte heeft en welke aanpak het beste aansluit. Niets is standaard”, vult Annet Kaspers aan. Haar collega knikt instemmend: “We zijn getraind in het meebewegen met de cliënt en diens omstandigheden. We hebben de tijd voor mensen en investeren in de opbouw van vertrouwen.” Als sterk punt specifiek voor Haaksbergen noemt het tweetal de korte lijnen binnen de Noaberpoort met onder meer andere hulpverleners, de woningcorporatie en de politie. “Collega’s kunnen we direct bevragen.”

Vertrouwen De wijk-GGD’ers doen vooronderzoek, gaan op huisbezoek of zoeken mensen op in het dorp. Atie Meijvogel: “Door onze achtergrond als sociaal verpleegkundige hebben we oog voor zowel de lichamelijke als psychische kant van het verhaal. Om een goed beeld te krijgen van wat er aan de hand is en welke hulp het beste bij iemand past, kijken we naar het hele plaatje, naar alle leefgebieden.” Komt er een melding binnen, dan probeert het tweetal met diegene in contact Schroom niet te komen. “Dat doen we met heel veel Het afgelopen halfjaar hebben de wijktact en geduld. Het is belangrijk om ver- GGD’ers in de meeste gevallen iets kun-

Foto: Betty Morsinkhof

“Wij worden geroepen als er zorgen zijn om iemand. Dan gaat het meestal om iemand bij wie het besef ontbreekt dat hij hulp nodig heeft”, vertelt Annet Kaspers. Het kan een buurtbewoner zijn die melding doet, een naaste, maar ook de politie, de woningcorporatie of een medewerker van de Noaberpoort. “Bij de Noaberpoort is de hulpverlening goed geregeld. Voor nagenoeg elke hulpvraag kunnen zij een passende oplossing bieden. Waar dat niet lukt, zeg maar bij ‘de rest’, daarvoor zijn wij.”

De Noaberpoort helpt Haaksbergenaren maatschappelijk actief te blijven. Iedereen met vragen over welzijn, zorg, werk en inkomen kan er vrijblijvend binnenlopen of een afspraak maken.

De wijk-GGD’ers voor Haaksbergen: Atie Meijvogel (links) en Annet Kaspers. nen doen na een melding. “We denken niet in enorme resultaten. Als mensen maar een stapje verder komen, dan zijn wij tevreden. Soms is iemand met iets kleins al geholpen.” Schroom dus niet als je jezelf zorgen maakt over iemand in je omgeving, willen Atie Meijvogel en Annet Kaspers maar zeggen. “Meld dit bij ons! Hoe eerder we erbij zijn, des te sneller kunnen we actie ondernemen.

Om zo te voorkomen dat iemand verder afglijdt.” Contact De wijk-GGD’er is bereikbaar tijdens kantooruren via de mail: wijkggd@ noaberpoort.nl. Meldingen worden snel opgepakt, vaak nog dezelfde dag of direct de volgende dag.

Vanaf 7 juni elke donderdagmiddag

Fietslessen voor volwassenen Nederland is een echt fietsland. Het is makkelijk om even op de fiets boodschappen te doen, de kinderen naar school te brengen of bij iemand op bezoek te gaan. Maar fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert het Taalhuis Haaksbergen vanaf donderdag 7 juni fietslessen voor volwassenen.

verkeersregels en aan welke eisen een fiets moet voldoen. Deelnemen aan de fietslessen kost 10 euro en is inclusief het gebruik van de lesfietsen.

den op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur gegeven op het parkeerterrein bij sporthal De Els in Haaksbergen. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.noaberpoort.nl/fietslessen. Geef u op voor de fietslessen! Hier kunt u ook het inschrijfformulier Wilt u met behulp van onze fietsdocen- vinden. ten leren fietsen? Of heeft u wel leren De fietslessen zijn simpel én veilig. In nemers hoe ze op en af moeten stap- fietsen, maar durft u niet meer? Geef u 10 tot 15 lessen van één uur leren deel- pen, moeten remmen, de belangrijkste dan op voor de fietslessen. Deze wor-

GemeenteNieuws


donderdag 17 mei 2018 pagina 3

Openbare Bekendmakingen AFVAL OUD PAPIER BRENGEN Dagelijks kunt u oud papier wegbrengen naar Basisschool Honesch, Hasseltweg 10. Voor informatie kunt u bellen met de afdeling Beheer Openbare Ruimte, via telefoonnummer (053) 573 45 67. OUD PAPIER OPHALEN Op zaterdag 19 mei halen school De Kameleon en de Dr. Ariënsschool oud papier op in de inzamelgebieden 2 en 6. Het oud papier kunt u ’s morgens voor 8.30 uur in dozen of gebundeld neerzetten bij de containerverzamelplaats.

en

oo

aat erstr

4

rst raa

t

Twijn

at estra ergs

Eib at

estra

rgs Eibe

hu

iss

7

tra

t se

de

ing

el

e Oud

g ewe

des

che

Ens

at

at

Sp

Buursers

Molenstra

Westsingel

Mr .E

or

o Sp

Zoomweg

uy

C A.

6

ks

2

an

a pl

1

br oe

sw eg

he

g

als

H F.

int en

bo

en

a str

3

Gr

5

W ied

kwe

kbrin

at

g

st ra a

htwe

Sp oo r

6 Raaweg

sin Wis

at

Veldz ic

sc

tra

En

es

straat

ors

Hengelose

Go

traat

weg

d Ron

ALGEMEEN HOORZITTING EERSTE BESTUURSRAPPORTAGE 2018/KADERNOTA 2019 OP MAANDAG 28 MEI Op woensdag 13 juni behandelt de gemeenteraad de Eerste Bestuursrapportage 2018 en Kadernota 2019. Op maandagavond 28 mei houdt de gemeenteraad een openbare hoorzitting over de Eerste Bestuursrapportage 2018 en Kadernota 2019. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Inwoners en vertegenwoordigers van Haaksbergse instellingen of organisaties kunnen dan hun mening geven over de Eerste Bestuursrapportage 2018 en Kadernota 2019. Wie van deze mogelijkheid gebruik wil maken, kan tot maandag 28 mei uiterlijk 12.00 uur contact opnemen met raadsgriffier Gerrit Raaben. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (053) 573 45 67 of per mail via g.raaben@haaksbergen.nl.

Boys, bekendgemaakt 8 mei 2018 lijk om een bezwaarschrift per e-mail of per fax in te • Mennen, springen en dressuur De Sterruiters (26-27 dienen. mei, 8-10 juni, 21-23 september 2018), Z/18/006338, Onlandsweg 2, bekendgemaakt 9 mei 2018 Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van de vergunning niet geschorst. Daarvoor • Rommelmarkt 2018 (20 mei, 10 juni, 22 juli, 12 augustus en 9 september 2018), Z/18/007099, grasdient naast het indienen van een bezwaarschrift een veld bij sporthal De Els, bekendgemaakt 8 mei verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) te 2018 worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, • Scholtenhagenfestival 2018 (3 juni 2018), Z/18/006541, park Groot Scholtenhagen, bekend8000 GB Zwolle. gemaakt 8 mei 2018 Beroep instellen Door het instellen van beroep wordt de werking van Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebde vergunning en de ontheffing niet geschorst. Daar- benden binnen zes weken na bekendmaking van het voor dient naast het indienen van een beroepschrift besluit een bezwaarschrift indienen. Kijk voor de moeen verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) gelijkheden hiertoe onder de kop Algemeen. te worden ingediend bij de voorzieningenrechter. Zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige BESTEMMINGSPLANNEN voorziening (in tweevoud) moeten worden ingediend bij de Rechtbank Overijssel, Bestuursrecht Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Wij wijzen u er op dat slechts BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden Het college van burgemeester en wethouders heeft in ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen zijn vergadering van 8 mei 2018 besloten het ontwerp de ontwerpbeschikking. bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Hofweg 1, Maatweg ong. en Kinkelerweg INGEDIENDE AANVRAGEN 15, Leemdijk 6 en Vrevelinkweg 1’ ter inzage te leggen. OMGEVINGSVERGUNNING(EN) Het plangebied bevindt zich op verschillende locaties • Geukerdijk 102, Z/18/007841, het bouwen van een in het buitengebied van Haaksbergen. Het betreffen luchtwasser, aspect bouw, ingediend 9 april 2018 meerdere rood-voor-roodprojecten waar in totaal mi• Molenstraat 1, Z/18/007829, het realiseren van nimaal 2800 m2 aan gebouwen wordt gesloopt. Het erf veertien appartementen en horeca, aspect bouw, aan de Leemdijk 6 krijgt een recreatieve functie. Teingediend 12 mei 2018 vens wordt er geïnvesteerd in de ruimtelijke kwaliteit. • Oude Kampweg 7, Z/18/007828, het realiseren van Het identificatienummer van het bestemmingsplan is een aanbouw, aspect handelen in strijd met regels NL.IMRO.0158.BP1158-0001. ruimtelijke ordening, ingediend 9 mei 2018 • Spoorstraat 31-33, Z/18/007827, het realiseren van Ter inzage een wanddoorbraak, aspect bouw, ingediend 9 mei Het ontwerp ‘Bestemmingsplan Buitengebied Haaks2018 bergen, partiële herziening herziening Hofweg 1, Maatweg ong. en Kinkelerweg 15, Leemdijk 6 en VreDeze aanvragen kunnen worden ingezien. Kijk voor de velinkweg 1’ (inclusief bijbehorende bijlagen) ligt met mogelijkheden hiertoe onder de kop Algemeen. ingang van 18 mei tot en met 28 juni 2018 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING(EN) receptie van het gemeentehuis. Het plan met de bijREGULIERE PROCEDURE behorende stukken is tevens in digitale vorm te raad• Goorsestraat 249a, Z/18/006655, het uitbreiden plegen via onze website www.haaksbergen.nl > Bevan de woning, aspect bouw en handelen in strijd stemmingsplannen inzien > Buitengebied > Ontwerp. met regels ruimtelijke ordening Hier vindt u tevens een rechtstreekse link naar ruim• Gruttostraat 8, Z/18/006872, het bouwen van een telijkeplannen.nl (landelijke voorziening). Tijdens de woning, aspect bouw terinzagetermijn kan eenieder reageren. Uw zienswij• Hanebulterweg 11, Z/18/007774, het kappen ze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, van één twee-stammige Amerikaanse eik, aspect 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkkappen heid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u • Kemerij 28a, Z/18/007763, het realiseren van een contact opnemen met behandelend ambtenaar Ruud aanbouw, aspect handelen in strijd met regels ruim- Oude Moleman, via telefoonnummer (053) 573 45 67. telijke ordening • Oude Rietmolenweg 23, Z/18/007040, het bouwen van een werktuigenberging, aspect bouw

De Eerste Bestuursrapportage 2018 en Kadernota 2019 ligt voor belangstellenden ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Ook is de Eerste Bestuursrapportage 2018 en Kadernota 2019 te raadplegen via www. Deze vergunningen zijn bekendgemaakt op 16 mei haaksbergen.nl. 2018. Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking VERGUNNINGEN EN MELDINGEN van het besluit een bezwaarschrift indienen. Kijk voor de mogelijkheden hiertoe onder de kop Algemeen. ALGEMEEN MELDINGEN AANLEG GESLOTEN BODEMENERGIESYSTEEM BUITEN INRICHTINGEN Inzien/afspraak maken Wilt u een van de aanvragen, besluiten, vergunningen • Smitterijhof 5, Z/18/007791 of meldingen inzien? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch via (053) 573 45 67. Voor meer in- Tegen deze melding staat geen bezwaar en/of beroep formatie verwijzen wij u naar onze website onder het open. kopje ‘Bouw- of milieudossiers inzien’. INGEDIENDE AANVRAGEN EVENEMENTENVERGUNNING Zienswijzen indienen Als er zienswijzen kunnen worden ingediend, dan kunt • Bedrijfsfeest (17 juni 2018) Z/18/007809, Kalter 1, ingediend 8 mei 2018 u dat mondeling of schriftelijk doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij het college van burgemees- • Burbach Woon Event (24 juni 2018), Z/18/007806, partycentrum Het Hagen, ingediend 8 mei 2018 ter en wethouders. Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak • Tentfeest (2 juni 2018), Z/18/007808, Hassinkbrinkweg 17, ingediend 8 mei 2018 maken via bovenstaand telefoonnummer. Bezwaren indienen Een bezwaarschrift moet schriftelijk gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. U wordt verzocht bij correspondentie het beschikkingsnummer te vermelden dat achter het adres staat. Het is niet moge-

Deze aanvragen kunnen worden ingezien. Kijk voor de mogelijkheden hiertoe onder de kop Algemeen.

Colofon

Vragen Heeft u vragen of opmerkingen over de inhoud van GemeenteNieuws? Stuur dan een mail naar gemeentenieuws@haaksbergen.nl of bel met (053) 573 45 67. Bezorging Heeft u klachten over de bezorging van GemeenteNieuws? Bel dan met Boskers Verspreidingen via telefoonnummer 06 - 3008 0431. Meer informatie Wilt u meer weten over contactgegevens, openingstijden of waar u terecht kunt met opmerkingen over de openbare ruimte? Kijk dan op onze website www.haaksbergen.nl. Social media De gemeente Haaksbergen is ook te vinden op social media. Kijk op de Facebook-pagina van de gemeente Haaksbergen of volg ons op Twitter via @gemhaaksbergen.

VERLEENDE EVENEMENTENVERGUNNING • Grashandbaltoernooi 2018 (2 en 3 juni 2018), Z/18/007148, grasvelden voetbalvereniging Bon

GemeenteNieuws

Lezing over gierzwaluwen HAAKSBERGEN – Er is donderdag 24 mei een lezing bij IVN Haaksbergen over een bijzondere zwaluwensoort. Jochem Kühnen vertelt een en ander over de gierzwaluwen. Kühnen bestudeert deze zwaluw al vele jaren. Hij zet zich als stadsvogeladviseur in voor Vogelbescher-

ming Nederland. “Al veertien jaar ben ik zeer actief bezig met gierzwaluwen. Het begon in het centrum van Nijmegen, waar ik ze zag. Ik was onder de indruk van de vliegkunsten. Ze kunnen met enorme snelheid vliegen”, aldus Kühnen. Hij ging ze bestuderen. Kühnen las

veel informatie over gierzwaluwen, lokte ze naar zijn huis met geluiden en observeerde ze met mini-camera’s. Ook zorgde hij voor tientallen nestvoorzieningen. Kühnen wil de gierzwaluw een handje helpen. “Ik heb daardoor nog veel meer geleerd over deze vogel. Het is een

bijzondere zwaluwsoort. Dat leg ik uit tijdens excursies en in lezingen”, aldus Kühnen. De lezing op 24 mei is in het IVN-gebouw aan de Dievelaarslaan 2 in Haaksbergen. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 2,50 euro. Kinderen en IVN-leden betalen een euro bij binnenkomst.


Onmeunig völ te doen in Haaksbergen

Elke Dag (niet op vrijdag) Met de Wakelexpress door Buurserzand - Vertrek: 14.00 uur, vanaf infocentrum De Wakel, Stendermolenweg 9. Prijs: € 5 leden/€ 7,50 niet leden. Aanmelden: Haaksbergen Promotie, T053-5722811, info@haaksbergennatuurlijk.nl. Elke Donderdag

PREVIEW THEATERSEIZOEN ‘18-19! KAARTVERKOOP VANAF VRIJDAG 20 APRIL

Taalcafé Tijd: 13- 15.00 uur in theatercafé De Kappen, Sterrebosstraat 2.

Elke Zaterdag Openstelling Oostendorper watermolen en windmolen de Korenbloem - Tijd: 14-17 uur. Watermolenweg 2 en Fazantstraat 39. Rondleiding is mogelijk. T053-5722811. Vaar mee met de Buurserpot - Zie elke zondag voor info.

Elke Zondag Rit met de Stoomtrein - Tijd: 10-17 uur. Prijs: perronkaartje € 3 (v.a. 4 jaar), retour volw. € 9,50, 4 t/m 11 jr. € 6,50. Museum Buurtspoorweg, Stationsstraat 3. www.museumbuurtspoorweg.nl. Jeu de Boules - Tijd: 10.30 uur. Gratis. Saalmerink, Klaashuisstraat 9. Vaar mee met de Buurserpot - 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Per vaart max. 10 passagiers. Aanmelden: Haaksbergen Promotie, T053-5722811, info@haaksbergennatuurlijk.nl.

Zaterdag 19 mei

LOEK PETERS ”MA”(NAAR HET BOEK VAN HUGO BORST)

20.00

UUR

20.00

UUR

20.30

UUR

20.00

UUR

20.00

UUR

2 OKTOBER 2018

NASHVILLE NIGHT ”THE ROAD TO BLUEBIRD CAFÉE” 27 OKTOBER 2018

Markt in het Bos Tijd: 10-17.00 uur. Parkeerplaats Resort Bad Boekelo, Boekelo.

Zondag 20 mei Euregio Grens(z)markt Tijd: 9-17.00 uur. Ter Huurne Hollandmarkt, Buurse. Aspergediner Reserveren via T053-5741155 of www.blanckenborgh.nl.

NATHALIE BAARTMAN

Maandag 21 mei

”BREEK”

Euregio Grens(z)markt Tijd: 9-17.00 uur. Ter Huurne Hollandmarkt, Buurse. Rit met de Stoomtrein Zie elke zondag voor info. Open CampinaBoerderijdag Kom kijken en beleef waar de melk vandaan komt. Tijd: 10-16.00 uur. Fam. Aalpol-Pasman, Haaksbergerstraat 1006, Usselo.

-

Dinsdag 22 mei Koffieochtend voor senioren 10-11.30 uur. Foyer Theater de Kappen, Sterrebosstraat 2. Taalcafé Tijd: 10- 12.00 uur in theatercafé De Kappen, Sterrebosstraat 2. Met de Wakelexpress door Buurserzand Vertrek: 13.00. Extra lange rit via Schaapskooi en Haaksbergerveen! Zie elke dag voor overige info. Open Zomeravond Bridgedrive Tijd: 19.45. Aanmelden: familie Heitkamp. T 0650504292 of mail j.heitkamp@kpnmail.nl. De Oude Molen, Fazantstraat 35.

Woensdag 23 mei Weekmarkt Het gezelligste openlucht-warenhuis. Tijd: 8-13.00. markthaaksbergen.nl Verbindingswandeling Start 9.30. Inschrijven via alwinenijkamp@live.nl of 06-21291394. Openstelling Oostendorper watermolen en windmolen de Korenbloem zie elke zaterdag. Vaar mee met de Buurserpot Zie elke zondag voor info. WoeMi Club: We houden pannenkoekenfeest (koken). Tijd: 14.30-16.00 uur. Leeftijd vanaf 6 jaar. Aanmelden via: info@kulturhushaaksbergen.nl. Theater De Kappen. Openstelling Oostendorper watermolen en windmolen de Korenbloem Zie elke zaterdag.

Donderdag 24 mei Wandeling door natuurgebied richting Assinkbos en Lankheeterbos. Start 't Gängelhuuske, Molenstraat 56. Tijd: 8.30 uur. Voorjaarskermis vanaf 18.00 uur 'Eurokermis'. Lezing: Gierzwaluw Door Jochem Kühnen. Tijd: 19.30. Prijs € 1 leden/ € 2,50 niet-leden. IVN Haaksbergen, Dievelaarslaan 2.

Vrijdag 25 mei Voorjaarskermis start vanaf 16.00 uur. Culinaire Stoomtrein Tijd: 17.30 uur. www.museumbuurtspoorweg.nl.

Zaterdag 26 mei Kofferbakmarkt vanaf 9-17.00 uur. Ter Huurne Hollandmarkt, Buurse. Fotobiënnale en WAK Feestelijke opening Tijd: 13.00 op De Kalter. Voorjaarskermis 12.00 uur, op en rondom Markt. Culinaire Stoomtrein Extra rit! Tijd: 17.30 uur. www.museumbuurtspoorweg.nl. WAK: Korenkwartet Tijd: 19.00. Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2.

Zondag 27 mei Meimarkt & Koopzondag start 10.00 uur. Vanaf 12.00 winkels open en start de kermis. Kinderrommelmarkt Tijd: 12-17.00 uur. 'Made in Haaksbergen'plein Tijd: 10-17.00 uur. Wismar Railbus Start 11.00 en 13.15 uur. Reserveren via T 053-5721516 of info@museumbuurtspoorweg.nl. WAK: Play Inn & Open dag Muziekonderwijs 14-16.00. Harmonie, Uitterhoeverstraat 7. WAK: Muziek in de Kooi diverse artiesten spelen van klassiek tot pop. Tijd: 14.30. Prijs: € 10. Schaapskudde, Horstervennehoes, Schapendrift 11. schaapskuddehaaksbergen.nl

Haaksbergen Promotie | VVV | Blankenburgerstraat 40 | 053 5722811 info@haaksbergennatuurlijk.nl | www.haaksbergennatuurlijk.nl

22 NOVEMBER 2018

ROCK4 “THE BEATLES: ABBEY ROAD” 15 DECEMBER 2018

HELLIGEN HENDRIK ”OALD ZEER” 2 FEBRUARI 2019

ARIJAN VAN BAVEL E.A. ”MEDISCH CENTRUM BEST” -

20.00

UUR

1 MAART 2019

NIJNTJE OP DE FIETS ”PRENTENBOEKJESFESTVAL”

09.30

UUR

20.30

UUR

3 MAART 2019

JAVIER GUZMAN ”GUZMAN” 4 APRIL 2019

BESTEL KAARTEN: WWW.DEKAPPEN.NL T 053 573 02 50


Weekblad Rond Haaksbergen

Week 20 17 mei 2018

17

Sport Haackey Dames 2 ongeslagen kampioen HAAKSBERGEN - Met nog 4 wedstrijden voor de boeg is het Damesteam 2 van de hockeyvereniging Haackey nu al ongeslagen kampioen in de reserve tweede klasse. Afgelopen zondag moesten de dames winnen van hun Almelose rivalen MHC dames 4. Ondanks de 4-2 voorsprong in de rust moest er voor elk doelpunt gestreden worden, want de Almelose keepster hield veel ballen uit haar

doel. Uiteindelijk is de wedstrijd beslist met 7-2 in het voordeel van de Haackey dames en kon de champagnefles open. Deze hechte groep meiden wist aan het begin van het seizoen het roer om te draaien met extra speelsters, vier nieuwe sponsoren en een sterke trainer met als doel: het kampioenschap. Door het spelinzicht, de drilltrainingen en het strategische hockeyspel van de nieuwe trainer

HSC’21 knokt voor wat het waard is HAAKSBERGEN - HSC’21 gaf de aanstaande kampioen prima weerstand, maar moest toch toezien dat een goede wedstrijd opnieuw geen punten opleverde. Jong Vitesse ging net iets beter met de kansen om en kan volgende week definitief kampioen worden. Voor HSC’21 komt de rode streep steeds dichter bij, de ploeg hunkert naar een overwinning.

Hans Beijer, erelid van Haackey, ontwikkelden de meiden zich tot echte kampioenen. Via de facebookpagina @dameshaackey2 informeren zij vriend en vijand over alle overwinningen en gezelligheden. Dames 2 is erg gesteld op hun trainer en hopen dat hij zijn bezigheden zal voortzetten in het volgende seizoen. Volgend jaar zullen de meiden zich voortzet- Dat het lastig zou worten in de reserve eerste den was bij voorbaat bekend. In de allereerste klasse. speeldag van het seizoen rolden de jonge Vitessenaren HSC’21 op met 5-0 en de ploeg toonde zich over het hele seizoen de sterkste ploeg. Toch had er beslist meer in gezeten voor HSC’21 zondag. De groenwitten speelden prima mee en kregen goede

kansen. De beste was in de eerste helft voor Stef Ottink, maar hij stuitte in vrije positie op doelman Brummel. Ook Vitesse kreeg kansen. Zo raakten de Arnhemmers zowel voor als na rust op het aluminium. Na een goed uur spelen kondigde het onheil zich

af toen Anil Mercan van dichtbij de 0-1 in kon schieten. HSC’21 bleef knokken en kreeg in de laatste minuut nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar het was juist Vitesse dat in de daaropvolgende tegenstoot de wedstrijd besliste.

Opstelling: Brammer, Veensma, Grondman, Derksen, Engberink (82. Tom Veldhuis), Screever, Nieuwboer, Martijn Veldhuis, Ottink, Postma (31. Tom ter Hogt), Visschedijk (67. Spanjaard).  Man of the Match:  Jeffrey Brammer.  Toeschouwers: 415.

Skeelercursus IJSCH 2018 voor kinderen en volwassenen HAAKSBERGEN - Op dinsdag 22 mei start IJSCH weer met een skeelercursus op de baan in het Park Groot Scholtenhagen, Scholtenhagenweg 40c in Haaksbergen. De uitbundig juichende kampioensploeg van Haackey. Dames sleepte de titel voortijdig in de wacht. De minimumleeftijd is nen, zodat elke cursist zes jaar, zowel beginners voldoende persoonlijke als gevorderden kunnen aandacht krijgt van 1 of gediplomeerde meedoen. De cursus meer bestaat uit zes lessen van trainers(sters). een uur. Aandacht wordt HAAKSBERGEN - Bon Boys verliest met 3-2 nen: 1-1. Omdat ATC een besteed aan de juiste De cursuslessen starten van ATC’65, maar behoudt derde plaats. numerieke meerderheid houding, een effectieve om 18:30 uur en duren Bon Boys is nog altijd bezig aan een prima op het middenveld had, afzet, remmen en boch- tot 19:30 uur. Voor een volgde in de rust ook ten maken. goede organisatie dieseizoen. een kleine omzetting In de laatste les op 3 nen de deelnemers om ATC heeft een jong, rust aannemen. Dat brak bij de bezoekers. Die zet juli kunt u uw vorde- 18.15 uur aanwezig te talentvol elftal met veel de ploeg ook op bij de leek goed uit te pakken, ringen testen bij het zijn. Tijdens de lessen zijn de drive, en wie daar niet 1-0, toen ATC van achter- want in het begin van “diplomaskeeleren”. hetzelfde tegenover zet, uit een aanval kon opzet- de tweede helft greep Dinsdag 5 juni vervalt volgende beschermingskrijgt het lastig. Normaal ten, zonder dat iemand Bon Boys de regie. Maar ivm avondvierdaagse in middelen verplicht: skeeler- of fietshelm, gesproken is een van de van Bon Boys ingreep dat duurde niet lang. Haaksbergen. elleboogen wapens het goede druk terwijl er spelers genoeg Na slecht uitverdedigen Elke groep bestaat uit knie-, zetten, maar nu werd er in de buurt waren. Na 35 kreeg een speler van ongeveer tien perso- polsbeschermers. niet of slecht door gedekt minuten kopte Tayfun ATC de bal zomaar in en mochten  teveel spe- Hazir een hoekschop de voeten gespeeld, en lers van ATC de bal in alle van Milan Bultman bin- een station later lag de 2-1 in het net. ATC was in de omschakeling een stuk directer en scoorde 3-1. Bon Boys probeerde het daarna wel, maar het geloof en de vastberaST. ISIDORUSHOEVE - Voor Hoeve Vooruit denheid van een week geleden  was er niet. Dat stond op zaterdag 12 mei de wedstrijd tegevoel kwam op het gen Haaksbergen op het programma. De eind nog wel naar boven heenwedstrijd werd onlangs met 2-0 verna de 3-2 (een eigen loren. Hoeve Vooruit was er op gebrand goal). In die spannende om dit recht te zetten. slotfase had ook nog de 3-3 kunnen vallen, maar ondanks een paar hecHoeve Vooruit en In de 20e minuut wist tische momenten voor Haaksbergen schotel- Hoeve Vooruit hiervan de goal van ATC hield de den het publiek geen te profiteren. thuisploeg stand. En dat geweldige wedstrijd was ook verdiend. Bon voor. Desondanks was Rick Velthuis scoorde Boys is nog altijd bezig Hoeve Vooruit na een een geweldige goal aan een prima seizoen moeizame openings- door vanaf 25 meter de als debutant en we staan fase duidelijk de betere bal in de rechter bovennog altijd op plek drie. in de eerste helft. hoek te schieten, 1-0. Zondag, op eerste PinHaaksbergen gaf grote In de 30e minuut wist kersterdag, komt Robur ruimtes weg achterin. het de score te verdubet Velocitas naar De Greune.

Bon Boys legt het af tegen ATC’65

7482HS Haaksbergen of het aanmeldformulier invullen en via de email te sturen naar ledenadmin@ijsch.nl. Voor kosten zie website www. Aanmelding kan op 2 ijsch.nl. manieren: door het aanmeldformulier te (laten) Het aanmeldformulier is bezorgen bij Veronique te downloaden van de Lansink, Warfriet 14, website : www.ijsch.nl. Meldt u op tijd aan, want bij grote inschrijving zijn we misschien genoodzaakt om de inschrijving te sluiten.

Hoeve Vooruit boekt een ruime zege op Haaksbergen belen. Uit een afgeslagen vrije trap van Mart Velthuis schot Dyon ten Vregelaar de bal via een Haaksbergen speler in het doel, 2-0. Dit was tevens de ruststand. Haaksbergen oogde scherp in het begin van de 2e helft. Hoeve Vooruit had hier moeite mee. Er ontstonden een aantal hachelijke situaties voor het doel van Hoeve Vooruit. Toch was het Hoeve Vooruit dat scoorde. Rick Velthuis en Dyon ten Vre-

gelaar bewezen scherp te zijn in de counter. De laatstgenoemde scoorde oog-in-oog met de doelman, 3-0. Het verzet van Haaksbergen was daarmee gebroken. Hoeve Vooruit kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen. In de 80e minuut werd het overwicht benut. Mart Velthuis zette Lars Buschers vrij voor de doelman. Lars Buschers faalde niet door de bal laag in het doel te schieten, 4-0.


E TWEED AG TERD PINKS ND GEOPE

BEZOEK ONZE SHOWPARTY OP 17, 18, 19 MEI EN TWEEDE PINKSTERDAG * vraag naar de voorwaarden

GRATIS DEMO RIJDEN*

BRANDSTOFPAS T.W.V. €250

MY OPEL PAS T.W.V. €1000*

S H O W LO C AT I E

Hartgerink Hengevelde

Slotsweg 7 7496 PW Hengevelde

FOOD & DRINKS

t 0547 33 39 44 www.hartgerink.nl

nieuw in haaksBergen! voorraadhoudende technische groothandel Aandrijftechniek

Elektro

Lichttechniek

Hydrauliek

Transportbanden

Lagertechniek

Pneumatiek

PBM

Gereedschap Schipper Technisch Handelsburo

dagelijkse levering • grote voorraad • vakkundige medewerkers • 37 jaar ervaring 5 vestigingen met magazijn in Twente • 24/7 bereikbaar • snelle service • maatwerk

Tolstraat 17b 7482 DC Haaksbergen

dealer en partner van de grote merken • onderdeel van Schipper Techniek

053-3033040

www.schippertechniek.nl


MEDIKAMENTE PARFUMERIE

DIE GRENZE Droogshampoo volume 180 ml

Hazelnoot, Tendre au lait of gepofte rijst

-51%

9 2 , 0 €

€ 0,99 elders

Dettol

Dettol

€ 2,49

Babydoekjes new baby sensitive 50 stuks

elders

Autodrop

€ 4,49

0 0 , 1 € elders

300 gram

-75%

9 6 , 0 €

€95,34 € 2,9 eldeerslders

elders

9 5 , 0 €

€ 1,85

elders

M&M's & friends surprise box 179 gram

-41%

0 0 , 1 € € 1,69

Dinxperlo Enschede (4x) Doetinchem Enter Emmen Glanerbrug

€ 3,99

Haribo Jo-jo's zoete drop

-63%

0 0 , 1 € Twix 5-pack

-75%

Curry gewürz ketchup 400 ml extra hot/scherp

r o o v 6

€ 2,99

normal/sensitive

Hela

-82%

www.diegrenze.nl

Veet Ontharingscreme 50 gram

elders

0 0 , 4 €

€ 2,79

Almelo (2x) Borne Denekamp

Axe Deospray anarchy for her

€ 3,99

r o o v 3

Sour beetles, sour cadillacs of pittige patsers 70 - 75 gram per stuk € 0,19

DIE GRENZE

0 0 , 1 €

-67%

0 0 , 1 €

€ 2,29

-53%

of marine 150 ml per stuk € 1,99

-65%

250 gram

elders

0 0 , 1 € elders

Pampers

9 4 , 0 € Deo bodyspray pure game 200 ml

-75%

9 6 , 0 €

-79%

Adidas

No-touch Refill hand wash grapefruit 250 ml

-73%

elders

€ 4,95

elders

Hygiëne doekjes citrus power & fresh 20 stuks

elders

Toiletblok citrus 40 gram

-95%

9 4 , 0 €

elders

Harpic

Wella

Milka Chocoladereep 100 gram Au lait, Oreo,

€ 2,35

Maoam

Bloxx 1,1 kg

-54%

-71%

0 5 , 1 €

9 9 , 1 €

9

5 4,9 €3,2 eresrs € eld eld

Losser Goor Haaksbergen Oldenzaal (2x) Ootmarsum Hengelo

€ 6,75

€ 2,99 s r e ld e elders

Overdinkel Raalte Tubbergen

Ulft Winterswijk (2x)

Druk- en zetfouten voorbehouden, op=op. De aanbiedingen zijn geldig van 14 t/m 28 mei 2018.


n e g a d r e t s k n i p e n j fi WensT u GRATIS BEZORGING & MONTAGE IN DE REGIO, TEVENS RETOUR VAN HET OUDE GOED

UW VOORDELEN

Hoofdbord 23cm pocketveren onderbakken 7 zone pocketveren Amber matras Amber HR 35 koudschuim topper Voetbord met TV-lift

ACTIE BOXSPRING

GRATIS BEZORGING & MONTAGE 90 DAGEN NIET GOED GELD TERUG

GRATIS t.w.v.

699,-

NEDERLANDS FABRICAAT

140 / 160 / 180 x 200 cm

SLECHTS 2 WEKEN LEVERTIJD

2599,-

MATRASSEN VOOR BOOT & CARAVAN LAAGSTE PRIJS GARANTIE DESKUNDIG ADVIES

GARANTIE

BOXSPRING, MATRASSEN EN TOPPERS OOK TE BESTELLEN IN LENGTEMATEN 210 (PLUS 10%) 220 (PLUS 20%)

BOXSPRING TIM

BOXSPRING JOHN

Hoofdbord 20cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

140 / 160 / 180 x 200 cm

Bewerkt hoofdbord 20cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

140 / 160 / 180 x 200 cm

1599,-

199,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

129,-

349,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

1

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm NASA traagschuim

SAFFIER KUSSEN

Vulling Vezelbolletjes Tijk 100% Percal Katoen

Druk- en zetfouten voorbehouden. 090518-1

299,-

Topper | 6 cm dikte HR 80 Compose

N I T R 499,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

249,-

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

799,-

GARANTIE

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm Natuur latex

999,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

399,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm HR 80 Compose

SUPPORT KUSSEN

Vulling 100% Donsvezel Tijk 100% Percal Katoen

39,95

140 / 160 /180 x 200 cm

GARANTIE

599,-

189,-

ROBIJN KUSSEN

349,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

AMBER HR 80 COMPOSE

Topper | 6 cm dikte 100% Natuur latex

140 / 160 /180 x 200 cm

O K % 0

379,-

GARANTIE

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

AMBER LATEX

199,-

140 / 160 /180 x 200 cm

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm HR 35 koudschuim

GARANTIE

Topper | 6 cm dikte NASA traagschuim

199,-

GARANTIE

1799,-

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

AMBER TRAAGSCHUIM 140 / 160 /180 x 200 cm

Bewerkt hoofdbord 23cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

140 / 160 / 180 x 200 cm

GARANTIE

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

Topper | 6 cm dikte HR 35 koudschuim

140 / 160 /180 x 200 cm

Bewerkt hoofdbord 20cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

1699,-

GARANTIE

AMBER HR 35

BOXSPRING PUCK

140 / 160 / 180 x 200 cm

1699,-

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

24,95

BOXSPRING OSKAR

DAUNY SOFT PLUS

Vulling Comforel Tijk 60% Bamboo en 40% Katoen

89,95

Vulling buitenkant 100% Ganzendons Vulling binnenkant 100% Ganzenveertjes Tijk 100% Katoen Nomite

169,-

BIJ AANSCHAF VAN EEN COMPLETE BOXSPRING, MET UITZONDERING VAN EEN ACTIE BOXSPRING

LANGENHORSTERWEG 16

7495 RD AMBT DELDEN

499,-

INFO@BOXSPRINGSLAAPCOMFORT.NL

BOXSPRINGSLAAPCOMFORT.NL

074 - 357 92 52

BOXSPRINGSLAAPCOMFORT


1e PINKSTERDAG 2e PINKSTERDAG GESLOTEN

WEKEN

LEVERTIJD

GEOPEND

12:00 - 18:00 GRATIS BEZORGING & MONTAGE IN DE REGIO, TEVENS RETOUR VAN HET OUDE GOED

Leverbaar in 140, 160 of 180 x 200 cm Hoofdbord Stevige onderbakken Pocket geveerde matrassen Potenset

BOXSPRING ROBERT

GRATIS RETOUR VAN OUDE GOED Bijpassende topper voor

OP MAAT GEMAAKTE BOXSPRING

150,-

LENGTEMATEN 210 & 220 CM

ACTIE

ALLE BREEDTEMATEN LEVERBAAR

299,-

1000M2 SHOWROOM IN AMBT DELDEN

Prijs is exclusief topper

GEEN AANBETALING OF ANNULERINGSKOSTEN 5 JAAR GARANTIE M.U.V. ACTIE BOXSPRING

AL ONZE BOXSPRINGS ZIJN TE BESTELLEN IN MEER DAN 500 KLEUREN

BOXSPRING THOMAS

BOXSPRING SOPHIE

Hoofdbord en voetbord 20cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

BOXSPRING LUC

Bewerkt hoofdbord 20cm pocketveren elektro onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim splittopper

Bewerkt hoofdbord en voetbord 20cm pocketveren elektro onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim splittopper

Draadloos

A P O GARANTIE

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

CLAIRE HR 45

G N 140 / 160 /180 x 200 cm

499,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

249,-

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm HR 45 koudschuim

GARANTIE

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

599,-

Topper | 7 cm dikte Visco Pearl traagschuim

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

299,-

140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

499,-

ROBIJN DEKBED

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm Visco Pearl traagschuim

vanaf

2999,-

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

599,-

599,-

SAFFIER DEKBED Vulling 100% Donsvezel Tijk 100% Percal Katoen

vanaf

89,95

CLAIRE HR 80 COMPOSE

Topper | 7 cm dikte 100% Natuur latex

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

699,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

1199,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm 100% Natuur latex

Topper | 7 cm dikte HR 80 Compose

349,-

299,-

GARANTIE

GARANTIE

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

CLAIRE LATEX

1199,-

Vulling 100% Gesiliconiseerde holle vezel Tijk 100% Percal Katoen

59,95

2799,-

140 / 160 /180 x 200 cm

999,-

Gratis

140 / 160 / 180 x 200 cm

Alle lengtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

CLAIRE VISCO PEARL

Topper | 7 cm dikte HR 45 koudschuim

S E L L 140 / 160 / 180 x 200 cm

2399,-

Draadloos

Gratis

140 / 160 / 180 x 200 cm

1899,-

Hoofdbord 10cm pocketveren elektro onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Claire minipocket HR 35 splittopper

Draadloos

Gratis

140 / 160 / 180 x 200 cm

BOXSPRING DEMI

599,-

90% DONS DEKBED

1399,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm HR 80 Compose

DAUNY GENEVA

Vulling 90% Ganzendons en 10% ganzenveertjes Tijk 100% Percal Katoen

vanaf

199,95

699,-

Dauny Geneva Superlight Vulling 100% Zuiver ganzendons Tijk 100% Katoen Zwitserse batist

vanaf

459,-

10% KORTING OP ALLES, MET UITZONDERING VAN DE ACTIE BOXSPRING

Openingstijden Ma 12:00 - 18:00 Di 10:00 - 18:00

Wo 10:00 - 18:00 Do 10:00 - 20:00 Vrij 10:00 - 20:00

Za 10:00 - 17:00 Zo 12:00 - 17:00

ELKE ZONDAG OPEN


Kerkberichten parochie St. Franciscus van Assisië Haaksbergen, Boekelo en Buurse HOOGFEEST VAN PINKSTEREN – NEDERDALING VAN DE HEILIGE GEEST

ST. PANCRATIUS ZONDAG 20 MEI, EERSTE PINKSTERDAG, OM 09.30 UUR: PLECHTIGE HOOGMIS VAN PINKSTEREN, M.M.V. HET PANCRATIUS DAMES- EN HERENKOOR EN SOLISTE MARGO DETERD OUDE WEME. Het koor zingt tijdens de Hoogmis o.a. aloude Gregoriaanse gezangen en de vaste gezangen uit de ‘Missa Brevis’ van de Oostenrijkse componist Michaël Haydn (1737 – 1806). Na het voorlezen van de Evangelielezing volgens Johannes (15, 26-27; 16, 12-15) wordt de Paaskaars gedoofd. Voorganger: pastor H. Zegger. Lectrice: mevrouw A. Snijders. Acoliet: Sjors Ordelmans. Koster: de heer S. te Bogt. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken in de Pancratiuszaal. JAARGEDACHTENIS: Herman Damveld; Dinant Schutten. GEBEDSINTENTIES: Dine ten Have – Weernink; Lies Dijkhuis – Op den Akker, Dinant Dijkhuis en hun overleden kinderen; Truus Noordink; Antoon Hannink; Truus Weusink – Brummelhuis; Marie Ordelmans – Wissink; Sienie Eijsink – van der Kuil; Marijke Baakman – Hammer; overleden familie Hammer; Tonnie Deursen – Markink en familie; Gerda Brummelhuis – te Koppele; pater Johan Brummelhuis; zuster Paulien Brummelhuis; overleden familie Lansink – Horck.

Voorgangers: leden van de Werkgroep Kleuterkerk. Koster: de heer F. Deeterink. Het verhaal van Pinksteren wordt verteld. Er wordt bekeken wat er in de vertelkoffer zit en al zittende op het grote groene kleed, kunnen de kinderen fijn mee doen. Na afloop van de viering is er koffie en limonade in de kerk en de kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. Meer informatie is te vinden op www.kleuterkerkvieringhaaksbergen.nl MAANDAG 21 MEI, TWEEDE PINKSTERDAG, OM 09.30 UUR: EUCHARISTIEVIERING M.M.V. DE PANCRATIUS KOORGROEP. Voorganger: pastor W. Rekveld. Lectrice: mevrouw E. Veltkamp. Acoliet: de heer J. Hofhuis. Koster: de heer J. Wetzelaer. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken in de Pancratiuszaal. WOENSDAG 23 MEI OM 19.00 UUR: ROZENKRANSGEBED. Koster: de heer J. Wetzelaer. Voor de vierde keer tijdens de meimaand – Mariamaand – kunt u samen met anderen een rozenhoedje bidden in de Mariakapel. Als de St. Pancratiuskerk in verband met een avondwake of een afscheidsviering bezet is, zal het rozenhoedje in de Pancratiuszaal, tegenover de kerk, worden gebeden.

ZONDAG 20 MEI, EERSTE PINKSTERDAG, OM 11.30 UUR: KLEUTERKERKVIERING MEDEDELINGEN: ■ Op 2 mei is Christa (Christina Herma Agnes) HAAKSBERGEN.

Landbouwplastic inzamelen 2018 HAAKSBERGEN - L.T.O. Noord Twente Zuid omgeving Haaksbergen gaat ook in 2018 Landbouwplastic inzamelen. Evenals voorgaande jaren gaat LTO Noord Twente Zuid ook dit jaar weer landbouwplastic inzamelen op dinsdag 29 mei vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. De inzameling vindt plaats op de Gemeentewerf Electrostraat 3 op bedrijventerrein Stepelo in Haaksbergen (achter Teha). Landbouwplastic afkomstig van gras en maiskuilen kan ook dit jaar schoon, droog, en handzaam aangeleverd worden. Wikkel-

folie van grote balen kuilvoer kan bij voorkeur in plastic zakken of in goed gebundelde pakjes schoon en droog gebonden aangeleverd worden, gescheiden van ander plastic. De inzamelingsactie die in heel Twente plaats vindt wordt gestart in Haaksbergen. Voor niet leden wordt een bijdrage gevraagd van 35 euro. Deze bijdrage van 35 euro kan worden voldaan bij de gemeentewerf. De volle containers worden verwerkt tot hernieuwde gerecyclede producten.

Kerkberichten Heilige Geest-parochie Geloofsgemeenschap St.Isidorushoeve Weekend: Pinksteren, Feest van de H. Isidorus Zondag 20 mei 9.30 uur: Voorganger"

Woord en Communieviering, mmv Dames en Herenkoor Pastor H.Ogink

Tweede Pinksterdag is er géén viering in onze kerk, maar wel om 9.30 uur in de kerk te Delden. Intenties weekend: Bernard Ottink: Mine Hartgerink: Ouders Bunte-Mulder: Uit dankbaarheid: Overl.fam. Lammersen-ter Huurne: Overl.ouders en fam. Hag-Koebrugge: Maarten Goselink: Uit dankbaarheid: Ouders Barink-ten Thije: Toon Brouwers: Ouders Barink-Laarveld: Trudeke Webbink: Marietje ten Broeke-Ribbers: Gerard ter Avest: Jan Ellenbroek: Overl.ouders ten Tije-Volkerink: Gerhard Ottenschot: Overl.fam. Somhorst-Scharenborg en overl.fam. Karnebeck-Overbeeke: Ben Karnebeck. Jaargedachtenis gedenken we voor: Johannes Doornhegge. Vieringen in de week: Dinsdagmorgen 22 mei géén viering. Mededeling; Aan de kerkdeur wordt met Pinksteren gecollecteerd voor de Nederlandse missionaris. Onze parochie heeft een website: www.heiligegeestparochie.nl. Hierop kunt u informatie vinden over onze parochie. Bereikbaarheid pastorale team: Het pastorale team is bereikbaar onder telefoonnummer 074-3492212. E-mail: contact@pastoraalteam.nl Pastorale zorg: Indien de pastores niet bereikbaar zijn en pastorale zorg gewenst is: 06-23254488. Dit nummer is niet voor het melden van uitvaarten. Uitvaarttelefoon: In geval van overlijden kunt u onze uitvaarttelefoon bellen: 06-50514051.

voor meer informatie over deze collectes. Zuidinga in de leeftijd van 55 jaar overleden. Zij woonde aan de Eikstraat 35 in ■ De eerstvolgende kinderdoopvieringen in de St. Pancratiuskerk zijn op de zondagen Enschede. Dinsdag 8 mei heeft in de St. 3 juni, 1 juli, 7 oktober, 4 november en 2 Pancratiuskerk de uitvaartviering plaatsdecember. gevonden en in aansluiting daarop werd De mogelijkheid om houdbare artikede crematieplechtigheid in besloten kring ■  len voor de cliënten van de Voedselbank gehouden in Crematorium Enschede. Enschede – Haaksbergen op de bank in de ■ Tijdens de Eucharistievieringen in het Pinktoreningang óf op de bank in de Mariakasterweekend zal een extra kerkcollecte pel van de St. Pancratiuskerk te leggen, is er worden gehouden waarvan de opbrengst nog steeds! bestemd is voor de Actieweek Nederlandse Missionaris. Zie elders in deze ‘Op Weg’

HH. BONIFATIUS EN GEZELLEN PINKSTERZATERDAG 19 MEI OM 18.30 UUR: PLECHTIG GEZONGEN HOOGMIS M.M.V. HET PABLOKOOR. Voorganger pastor Willy Rekveld. Lector: mevrouw Marian Nieuwenhuis. Processiekruisdrager: Reinier Heemink. Acolieten: Anneloes ten Hagen en Marije Gerdes. Processiekruisdrager: Edwin Noordink. Wierook: de heer Jos Westendorp. Kosters: de heren J. Kroeze en J. Westendorp. JAARGEDACHTENIS: Bernard en Marie Borggreve – Borghuis. GEBEDSINTENTIES: Diny ter Doest; Jan Borggreve; vader en zoon Nico Rutte; Jan Meijerink; Nolly Terhürne – Berendsen; Mariet Somhorst; Iet Lunter; Johan Broekhuis; Anja Loop – Driessen; koster Herman Waanders en Annie Waanders – Veldhuis; Truus Laarhuis – Bake; Herman Barink; Greta Bok – Winters; Marietje Hollink – ten Thije; Hendrik Keizers; overleden familie Keizer Molenkamp; Jan en Marie Westendorp – Hollink; Graddy Hendriks – Hannink; overleden familie Weegerink, Hendriks, van Bolderen; Johan ten Voorde; Jan Winters; Tony Velthuis; Dine Witbreuk; overleden familie Boink – Wielens; Hendrik Lankheet; Riek van Rooijen – Waanders; Bertha Waanders – Spanjaard; Riek Rupert – Keizer; Tini Bult – Scheffer; Herman Leferink; Geert Grashof; Gerrit Haasewinkel (i.v.m. geboortedag 20 mei) Wilhelmina Hilhorst – Slieker; Aloys Menkehorst; Dini Rohof – Borkes; Trudy Webbink; Tonnie Lubberink; ouders Lubberink; ouders Hummelink. DONDERDAG 24 MEI OM 09.00 UUR: LAUDEN, THEMA MEIMAAND – MARIAMAAND. GEBEDSINTENTIES: zie zaterdagavond Voorganger: mevrouw Maria Jansen. Koster: de heer C. Vaanhold. MEDEDELINGEN: ■ Op maandag 8 mei is tijdens een herinneringsviering (geen kerkelijke uitvaart) vanuit onze kerk afscheid genomen van Jan Slot. Wij wensen de nabestaanden van de overledenen veel sterkte toe bij het verwer-

kapel het saalmerink ZATERDAG 19 MEI OM 17.30 UUR: OECUMENISCHE VIERING I.V.M. PINKSTEREN; M.M.V. HET OUDERENKOOR. Voorgangers: dominee G. Elzenga en mevrouw B. Broekhuis.

ken van het verlies van hun dierbare. ■ Op zondag 7 mei is overleden in de leeftijd van 67 jaar Berendina Johanna Geertruida – Diny – ter Doest. Zij was echtgenote van Theo ten Heggeler. Ze woonde aan de Hengelosestraat 41. De gezongen afscheidsviering heeft woensdag 9 mei plaatsgevonden. De crematieplechtigheid was op vrijdag 11 mei te Usselo. . Wij wensen de nabestaanden van de overledenen veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van hun dierbare. ■ De eerstvolgende doopviering is op zaterdag 2 juni. Aanmeldingen voor doop via de webpagina van de parochie: www. pvhaaksbergen.nl, doorklikken naar Sacramenten en dan naar Doop. ■ In het torenportaal staan manden waarin u houdbare voedselwaren kunt deponeren voor de Voedselbank Enschede - Haaksbergen. Openingstijden 09.00 uur tot 18.00 uur. ■ Wenst u bezoek van de parochie i.v.m. ziekte laat dat dan weten. Dit kan bij één van de kosters. Zij geven het dan door aan de Ziekenbezoekersgroep. ■ Voor vragen over de Kerkradio kunt u terecht bij de heer Hans te Lintelo, Poetengraadshof 16, tel.: 57 232 07 hans_telintelo@kpnmail.nl. ■ Voor vragen over het parochiekerkhof kunt u terecht bij mevrouw De Mönnink. Zij is woensdagochtend in het Alfons Ariënshuis te bereiken op tel.: 053 - 57 439 29, email: begraafplaatsbonifatius@franciscusparochie.nl. ■ Tijdens de Pinksterdagen zal de kerk geopend zijn i.v.m. de bezichtiging van de prachtige gebrandschilderde ramen, waaronder het Pinksterraam. ■ In verband met een aantal privéomstandigheden van onze kosters zijn we dringend op zoek naar versterking. Heeft u belangstelling, neemt u contact op met heer Hans te Lintelo, Poetengraadshof 16, tel.: 57 232 07 hans_telintelo@kpnmail.nl.

kapel het wiedenbroek ZATERDAG 19 MEI OM 18.30 UUR: OECUMENISCHE VIERING I.V.M. PINKSTEREN. Voorgangers: dominee J. Bouwmeester en de heer F. Asbroek.

o.l.v. van lourdes (zaal) WOENSDAG 23 MEI OM 09.00 UUR: COMMUNIEVIERING. Voorganger: pastoraal werker M. Dijkman.

MARIA PRAESENTATIE BUURSE MAANDAG 21 MEI, TWEEDE PINKSTER- MEDEDELINGEN: ■ Elke dinsdag is de Pastorie open van 18.30 DAG, OM 10.00 UUR: OECUMENISCHE tot 19.00 uur voor het opgeven van intenties. VIERING M.M.V. HET SANIBONAKOOR. U kunt intenties ook opgeven via marwbg@ Voorganger: dominee O. Haasnoot. outlook.com, of via tel.: 06 12773335.

H. MARCELLINUS BOEKELO ZONDAG 20 MEI, EERSTE PINKSTERDAG, MEDEDELINGEN: Parochiesecretariaat: H. Marcellinus: BecOM 10.00 UUR: GEBEDSDIENST M.M.V. HET ■  kumerstraat 169, Boekelo. Spreekuur: elke DAMES- EN HERENKOOR. maand na de viering of op afspraak: Tel.: Voorgangers: mevrouw Tineke van der Pol en 4282694 / 4281472. mevrouw Katrien de Bock. Na deze dienst is er koffiedrinken, waarvoor ■ Tijdens de gebedsdienst kunt u achter in de kerk producten neerleggen voor De Voediedereen van harte is uitgenodigd. selbank Enschede - Haaksbergen. ■ De opbrengst van de collecte op 6 mei was € 145,50.


R.K. Parochie St. Franciscus van Assisië Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen Parochiesecretariaat: Alphons Ariënshuis (053) 574 39 29 email: alphonsarienshuis@introweb.nl website: www.franciscusparochie.nl bank: 11.80.98.802

Pinksteren:

OP WEG

sen in te zetten voor een missionaire kerk. Dat wij de moed niet opgeven, maar de oogst van Pasen in ons leven rijke vrucht laten dragen. Veni Creator Spiritus. Kom Schepper Geest, daal tot ons neer. En van zijn leven en zijn maak ons nieuw. Dat het Zondag 20 mei 2018 vindt opstanding uit de dood, zo mag zijn. om 11.30 uur in de Panis zijn missie voltooid. Nu is het aan ons.

Foto Vaarhorst

Pastoor André Monninkhof Ook ons Pinksterfeest is in zekere zin een oogstfeest. De ontmoeting met de Verrezen Heer heeft ons met Pasen op weg gezet. Voorbij lijden en sterven zijn wij de weg gegaan van het nieuwe leven. Het Emmausverhaal toont ons, dat deze weg in het begin nog onwennig is; maar gaandeweg heeft de betekenis van het Paasverhaal zich voor ons verdiept: zin en bestemming van onze tocht is het eeuwig leven bij God. Met Hemelvaart stonden we stil bij de terugkeer van Jezus naar Zijn Vader. Met de gave

17.30 uur Het Saalmerink Oecumenische viering G. Elzenga en B. Broekhuis Ouderenkoor 18.30 uur Bonifatius Plechtige Hoogmis W. Rekveld Pablokoor 18.30 uur Het Wiedenbroek Oecumenische viering J. Bouwmeester en F. Asbroek

De Week Nederlandse Missionaris (WNM) zet zich in voor het welzijn van Nederlandse missionarissen en missionair werkers. Waar deze zendelingen te werk gaan, gebeurt iets bijzonders. Ze gaan op zoek naar die ander, die kwetsbare mens die wordt uitgesloten. Ze geloven in de ander en die ander gelooft ook in hen. Er is ontmoeting, verhalen worden gedeeld en is er oog voor mensen die aan de rafelranden van de samenleving leven. Alleen al de aanwezigheid en interesse van de ander, maken dat de armen hoop krijgen op een menswaardige toekomst.

nen doen is ons geloof in hun werk, in Gods werk, concreet maken. Geef uw financiële steun aan de Pinksteractie van de Week Nederlandse Missionaris. Missie klinkt wat ouderwets, maar is van alle tijden en een tijdloos begrip. Het minste wat wij kun- Tijdens de Pinksterweekstrijden tegen onrecht en armoede. Bij hun inzet hebben zij ook onze steun nodig! De steun vanuit Nederland is voor veel missionarissen en missionair werkers ook een teken van verbondenheid en solidariteit.

Dit kan door persoonlijk gebed, door oprechte bezorgdheid voor elkaar. Maar we mogen ook ingaan op de roepstem van de Heer, als Hij ons roept tot taken van dienstbaarheid in onze geloofsgemeenschap. We hoeven niet bang te zijn, dat we dit niet zouden kunnen, Want de Heilige Geest, de Helper, Op de foto het PinksterHij zal ons alles geven wat nodig hebben om Deze uitgezondenen raam dat is te vinden in ons als toegewijde men- leven samen met hen en de linkerzijbeuk van de HH. Bonifatius en Gezellenkerk (gezien vanaf de entree!). 11.30 uur Onderstaande iconograPancratius fie is geschreven door Kleuterkerkviering 20 mei de maker van het raam Leden Werkgroep Diego Semprun Nicolas 09.30 uur uit Tubbergen, telg uit Pancratius het bekende geslacht Plechtige Hoogmis van glazeniers. Het raam H.Zegger 21 mei is in 2004 geplaatst. Pancratius Dames- en Bovenaan in het raam in Herenkoor 09.30 uur de zogenoemde vlieger, m.m.v. Margo Deterd Pancratius zie je de duif, de heilige Oude Weme Eucharistieviering Geest daalt neer. Links W. Rekveld achter, het lege open 10.00 uur Pancratius Koorgroep graf van Christus. Daar Marcellinus komt de zon op. Gebedsdienst 10.00 uur “Hij zal verrijzen en, als T. van der Pol en Maria Praesentatie de zon, een baan door K. de Bock Oecumenische viering de hemel trekken”. Het Dames- en Herenkoor O. Haasnoot aureool van Christus op Sanibonakoor de troon, in de Hemel, is waar de baan van de zon eindigt. Christus zit op

Contact & bezoek Secretariaat St. Franciscusparochie: Alphons Arienshuis, Sonderenstraat55 7481 HB Haaksbergen, telefoon: 053-574 39 29 e: secretariaat@franciscusparochie.nl open: ma, di, wo en do 09.00 - 12.00 uur, buiten openingstijden kunt u luisteren naar een antwoordband. banknummer: NL 87 RABO 011 80 98 802 www.franciscusparochie.nl facebook: Franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen twitter: @parfranciscus.nl Youtube: Franciscus Parochie Instagram: De jonge Franciscusparochie parochiële caritas instelling: e: pci-hbb@live.nl

cratiuskerk aan de Markt te Haaksbergen de Kleuterkerkviering plaats. Iedereen is welkom! Dit jaar is er voor het eerst Kleuterkerk met Pinksteren, zodat we het verhaal van Pinksteren kunnen vertellen. De kinderen nemen plaats voorin de kerk op het grote groene kleed, zodat ze goed

kunnen zien wat in de vertelkoffer zit en fijn mee kunnen doen met de viering. Ook zetten we, zoals gewoonlijk, de jarigen van de maand in het zonnetje. We houden geen collecte, maar vragen alle kinderen een houdbaar product mee te nemen voor onze boodschappenmand

voor De Voedselbank. Na afloop is er, zoals altijd bij de Kleuterkerk, koffie en limonade in de kerk. De kleuters kunnen kleuren of iets knutselen. De viering duurt ongeveer een half uur. Hartelijke groet vanuit de Werkgroep Kleuterkerk!

Geloven in de ander - ieder mens telt mee endvieringen (19 t/m 21 mei) zal in alle locaties van de St. Franciscusparochie een extra kerkcollecte worden gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Week Nederlandse Missionaris. Mede dankzij uw financiële steun kan de WNM honderden missionaris-

sen en missiewerkers wereldwijd, een welverdiende steun in de rug geven. Niet alleen door bij te springen als de ziektekostenvergoeding niet voldoende is, maar ook door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan een welverdiend verlof naar Nederland.

Pinksterraam

Zaterdag Zondag 19 mei

Inleveren kopij voor donderdag 12.00 uur voor plaatsing donderdag de week er op. redactieopweg@franciscusparochie.nl

Kleuterkerkviering Eerste Pinksterdag

In de Joodse traditie is de periode na Pasen (Pesach) de oogsttijd. Het klimaat in het Midden-Oosten is zodanig, dat dan de gewassen volop bloeien. Na zeven weken worden de eerstelingen van de oogst aan God aangeboden. Dit noemt men ook wel het Wekenfeest.parochiepagina St. Franciscus  van Assisië

Zondag 20 mei:

Oogst van Pasen

Juist in deze tijd worden wij ons ervan bewust, hoe hard wij de Heilige Geest – de Helper die de Heer ons beloofde – nodig hebben. Niets kan meer op de ‘automatische piloot’, een nieuw elan is gevraagd. Wij worden uitgenodigd om werk te maken van ons geloof. Onze uitstraling mag even aanstekelijk werken als die van de eerste christenen.

Week 20 17 mei 2018

Maandag

Foto's Franciscusparochie: www.franciscusparochie.nl/ beeldmateriaal Boekelo, H. Marcellinus Beckummerstraat 169, 7548 BD, secretariaat: tel: 053-428 26 94 b.g.g. 053-428 14 72, e: marcellinus@franciscusparochie.nl Buurse, H. Maria Praesentatie Broekheurnerweg 46, 7481 PZ, secretariaat: tel: 053-569 62 03, e: buurse@franciscusparochie.nl open: dinsdag 18.30 - 19.00 uur

de troon op de top van de berg. Dit symboliseert “Jezus in de Hemel”. Vanaf Zijn handen gaan stralen naar beneden, naar alle volkeren. Omdat we allen Gods kinderen zijn en we in een multiculturele samenleving leven, is “het verspreiden over de volkeren” uitgebeeld met mensen uit etnische groepen, zoals een Balinese vrouw, een Vietnamees, een Sri-Lankaanse priester enz. Het raam verbeeldt eigenlijk zowel de “Hemelvaart van de Heer”, alsook de “Nederdaling van de Heilige Geest”, oftewel Pinksteren. Visueel is de berg en de rest van de compositie dusdanig ingedeeld, dat het duidelijk verwant is aan het “Verrijzenisraam”. De lucht is zo afgebeeld dat het door-

Haaksbergen, H.H. Bonifatius en Gezellen Veldmaterstraat 61-63, 7481 AB, secretariaat: tel: 053-572 14 19 e: bonifatius@franciscusparochie.nl open: donderdag 09.30 - 10.00 uur Haaksbergen, St. Pancratius , Eucharistisch centrum, Markt 20, 7481 HT, secretariaat: tel: 053-572 13 53 e: pancratius@franciscusparochie.nl open: di t/m do 09.00 - 10.00 uur

loopt van het ene raam andere kant van de kerk). Jos Westendorp naar het andere. (zie daarvoor ook het Verrijzenisraam, aan de  Foto: Gerard Vaanhold

Haaksbergen, O. L. vrouw van Lourdeszaal Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen, Kapel Het Saalmerink Klaashuisstraat 9, 7481 EN Haaksbergen, Kapel Het Wiedenbroek Wiedenbroeksingel 4, 7481 BT

Pastoraal team • Pastoor André Monninkhof t: 06-227 861 51 e: a.monninkhof@ rkzuidoosttwente.nl

• Pastor Willy Rekveld t: 06-208 748 66 e: w.rekveld@rkzuidoosttwente.nl • Pastoraal werker Frank de Heus t: 06-300 988 33 e: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl • Pastoraal werker Carla Berbée t: 06-412 525 58 e: c.berbee@rkzuidoosttwente.nl • Pastoraal werker Margot Dijkman, t: 06-38903999, e: m.dijkman@rkzuidoosttwente.nl • secretariaat@rkzuidoosttwente.nl


Roha2018 wk20  
Roha2018 wk20  
Advertisement