Page 1

72&

'RHWLQFKHP De kappersclub van

oost Nederland 2013-2014 2013-2014

1


PROFESSIONEEL OPLEIDEN Geef jij je vakmanschap door aan een nieuwe generatie? Binnenkort in jouw regio:  Zuidwolde (regio Meppel) 28 oktober & 18 november  Molenhoek (regio Nijmegen) 4 & 25 november Tijdens de tweedaagse training Professioneel Opleiden werk je aan je eigen vaardigheden om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. Ben je nog geen erkend leerbedrijf maar wil je dat wel worden? Dan is deze cursus voor jou! Ga voor meer informatie en aanmelding naar anko.nl/academie!

HOE AMBITIEUS BEN JIJ?


Crisis in kappersland De economische cisis zal weinig mensen voorbij gaan en daarom ook in veel kapsalons voelbaar. Dit verplicht je om eens met andere ogen naar je zaak te kijken. Hoe je deze crisis oplost, is niet aan ons. Daar zijn de politici in Den Haag al druk genoeg mee. Toch zullen we iets moeten doen om de crisis te overleven. Nieuwe wegen bewandelen om je kapsalon onder de aandacht te brengen van zowel je bestaande als ook nieuwe klanten is daarom onvermijdelijk. Of dit nu via social media is of het organiseren van een workshop, een ding mogen we nooit vergeten en dat is ons vakmanschap. Kwaliteit is logisch; maar niet vanzelfsprekend. Hier moet je aan blijven werken. TOC Doetinchem is hiervoor een ideale partner. We trainen en motiveren je voor crisis bestendige resultaten in de kapsalon. We zijn klaar voor een inspirerende en motiverend seizoen.

Voorwoord 3


Wie zijn we T.O.C. Doetinchem is een kappersclub waarin vier topkappers, in samenwerking met het bestuur, de leden stimuleren en motiveren om beter te worden en verder te komen in het kappersvak. Dit seizoen gaan we dit doen met het onderwerp: Thema’s. De thema’s van dit jaar zijn o.a. : Krullen, Lang haar, Kort haar, Up-do etc. Probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden. Op deze thema-avonden worden ook alleen deze thema’s behandeld. Welke thema’s wanneer behandeld worden kunnen jullie zien op onze webpagina! Nieuw dit jaar is onze Facebook pagina. Al het nieuws, foto’s, wijzigingen e.d. worden hierop vermeld. Dus wil je alles blijven volgen ga dan naar onze Facebook pagina: TOC Doetinchem en je weet het, LIKE ons! En je krijgt al het nieuws als eerste binnen.

Marc Bolder Vincent Doppen

Wie zijn we

Bestuur T.O.C. Doetinchem

5


Alstublieft! 5 euro korting Bestel met actiecode ACTIETOC * Korting is geldig t/m 31 oktober

> Kortingen tot wel 35% op groothandelsprijzen > Voor 15.00 uur besteld, volgende dag in huis > Verzending GRATIS bij bestellingen vanaf â‚Ź 30,- (excl. BTW)

K Kapperskorting.com | Parallelweg 9, 7141 DL Groenlo | +31 (0)545 721091


TOC Award Onze clubkampioen van seizoen 20122013 is Miranda de Jong. Een geweldig resultaat. Dit is alleen niet van zelf gegaan. Hiervoor moet je gemotiveerd zijn en elke keer weer de nodige voorbereidingen treffen. Toch is al dit werk het waard, een jaar lang de grote wisselbeker in je kast is een fantastisch gevoel. Alleen daarom doe je het niet, elke training iets moois maken is al een perfect doel. Hier leer je veel van en het houd je scherp. Een mooie uitdaging in wedstrijdverband stimuleert en motiveert je voor een nog beter resultaat. Hoe werkt het? De deelnemer krijgt elke avond punten toegekend. Om mee te dingen naar de T.O.C. Award moet ze in het trainingsseizoen minimaal 3 trainingen en de laatste avond meedoen. Het T.O.C. lidmaatschap is een salonlidmaatschap, daarom kunnen er meerdere werknemers uit een salon op een lidmaatschap meedoen (geadviseerd wordt maximaal 3 werknemers per lidmaatschap).

De eerste avond is iedereen welkom. Op de laatste avond kan iedereen die tijdens het seizoen een keer heeft meegetraind, wederom meedoen. Traint iemand meer dan 3 avonden mee dan worden alleen de 3 beste avonden geteld. De punten Op de formulieren van de trainers moet de naam van de kapper/kapster die deze avond traint ingevuld worden (ook als je van een kapsalon als enige traint). Hiernaast ook de naam van de kapsalon, waar je werkt en de vestigingsplaats van de kapsalon. (Deze gegevens worden ook gebruikt voor de controle van het ledenbestand). Per avond kent de trainer maximaal 50 punten toe aan de deelnemer. De deelnemer wordt beoordeeld op inzet, motivatie, gebruik van nieuwe technieken, styling methoden en het uiteindelijke resultaat van het kapsel. De deelnemer die hiermee de meeste punten scoort is de winnaar van de T.O.C. Award.

TOC Award 7


CHI Keratin transformeert droog, pluizig en futloos haar in gezond, glad en glanzend haar. Een unieke formule verrijkt met: • Keratine • Jojoba olie • Argan olie • Keratrix TM

www.farouk.nl


Locatie De clubavonden worden het hele seizoen gehouden op dinsdag, om 20.00 uur bij:

Zalencentrum Luiking Van Voorstweg 1 6941 RV Didam Tel. 0316-225796

Webpage De snelste manier om up to date te blijven is internet. U kunt op onze website terecht voor de laatste updates, inschrijven en natuurlijk een link naar onze sponsor Goldwell. Ook zijn er de foto’s te vinden van de foto avonden. Het laatste nieuws en wijzigingen in de agenda zijn er het snelst te vinden. Voldoende om eens een bezoek te brengen.

www.tocdoetinchem.nl

van harte gefeliciteerd Een dik verdiende felicitatie. Bijna alle avonden was ze op de clubavonden te vinden en hoe. Elke keer een prestatie, mooie fantasierijke creaties en steeds weer iets extra’s. Fantastisch. Miranda gefeliciteerd met dit voortreffelijke resultaat. De prijswinnaars van het seizoen 2012-2013 zijn: 1e Miranda Hair Miranda

Aerdt

Kapsalon Hardy Doetinchem

3e Sabine

S.G. Haarmode

Nieuw Wehl

4e Yvonne Hairstyle Yvonne Wehl 5e Ilona

Kapsalon He-ar Zieuwent

6e Manon

Kapsalon Hardy Doetinchem

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Clubavonden op dinsdag

Informatie

2e Rianne

9


Voor meer informatie bel 055 - 5431111


Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement

• Iedereen kan lid worden, mits de persoon werkzaam is in het kappersvak. • Het lidmaatschap gaat in op de eerste of tweede club avond van het seizoen • Het lidmaatschap gaat men aan voor één seizoen en kan tussentijds niet beëindigd worden. • Het clubseizoen begint in september en eindigt in mei van het eerst opvolgende jaar. • Niet-leden mogen ter kennismaking (17 september 2013) de eerste werkavond van het seizoen vrij bezoeken. Vanaf de tweede werkavond kunnen zij besluiten lid te worden of niet. Besluiten ze geen lid te worden, dan mogen ze niet meer deelnemen aan de clubavonden. • Wordt men lid, dan kan dit door inschrijving en contante betaling van de volledige contributie of door het tekenen van een bankmachtiging (of het verzenden van het inschrijfformulier), waardoor de contributie in drie termijnen in het verenigings jaar van betreffende bankrekening wordt afgeschreven. Door het inschrijven via de website en het verzenden van het formulier gaat de aspirant lid akkoord met het huishoudelijk reglement(voorwaarden) beschreven op de website en in het Informatiebulletin. •  Per clubavond mag er met één kapper/kapster uit de kapsalon per lidmaatschap (salon lidmaatschap) getraind worden, behalve als dit anders is aangegeven in het Informatiebulletin (website). • Wanneer men om welke reden dan ook tussentijds besluit geen gebruik meer te maken van de clubavonden, is de vereniging geen resterende contributiegelden verschuldigd. Ook wanneer men de contributie betaald met een bankmachtiging blijven de resterende termijnen verplicht te betalen. • Het is niet toegestaan voor, tijdens of direct na de clubavond in de ruimte waar de clubavonden gehouden worden te roken. • Het is niet toegestaan voor, tijdens of direct na de clubavond in de ruimte waar de clubavonden gehouden worden zelf meegebrachte eet en drinkwaren te nuttigen. • Ruim zoveel mogelijk na gebruik uw werkplek op. Zet spiegels (die niet meer gebruikt worden) weer terug in de daarvoor bestemde kast. • Het bestuur is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, vernieling of beschadiging van meegebrachte materialen. De materialen en ruimte die beschikbaar gesteld worden, dienen met overleg gebruikt te worden en de schade die door het lid of model toegebracht wordt, niet voortvloeiend uit normaal gebruik, te vergoeden. • Letsel (van uzelf of model) veroorzaakt door oneigenlijk gebruik van eigen of beschikbaar gesteld materialen is voor eigen risico. • In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur.

11


Uw partner in beroepsopleidingen op maat

Graafschap College, Opleidingen Haarverzorging Maria Montessoristraat 3, 7008 CA Doetinchem Tel. 0314 353 900, website: www.graafschapcollege.nl


Agenda 2013-201 2013-2014 Dit seizoen presenteren we speciale thema-avonden. Op deze avonden is het belangrijk ook een model mee te nemen, passend bij het thema van deze avond. Op onze webpagina en op Facebook worden deze thema-avonden door middel van omschrijvingen en foto’s nader uitgelegd. Het is belangrijk dat hier goed naar gekeken wordt en een model meegenomen wordt waarop dit thema kan worden uitgevoerd. Let op, onze clubavonden zijn allemaal op dinsdag (behalve de demo van Goldwell, deze is op maandag in Apeldoorn) Dinsdag 17 september de 1e werkavond beginnen we met een vrije training en worden de thema’s uitgelegd. Deze avond is tevens de inschrijfavond. De inschrijfformulieren dienen volledig ingevuld bij het bestuur te worden ingeleverd. Inschrijven via de website is ook mogelijk. De agenda is ook op onze website te vinden. Eventuele wijzigingen in de agenda zijn hier het snelst te vinden. Kijk dus regelmatig op: www.tocdoetinchem.nl. Voor de demo van onze sponsor en de demo van de trainers is geen model nodig. Op de demo van de trainers is iedereen uit de kapsalon uitgenodigd. Voor de reguliere trainingsavonden is het belangrijk dat je een model meeneemt met gewassen haar. Dinsdag 17 september Vrij trainen en inschrijven  Uitleg en presentatie van het nieuwe seizoen Maandag 30 september  Goldwell “Mixid up” (in de Goldwell studio in Apeldoorn) Dinsdag 22 oktober Kleuren en knippen in de Goldwell studio in Apeldoorn Thema – Krullen*

Dinsdag 7 januari

Thema – Men*

Dinsdag 28 januari

Thema - UP DO met fotoshoot

Dinsdag 11 februari

Demo trainers

Dinsdag 4 maart

Thema “Pony”

Dinsdag 25 maart

Thema “Bob”

Dinsdag 15 april

Finale “Avantgarde” Uitreiking beker clubkampioenschap.

*Uitleg en voorbeeld foto’s van de thema’s op onze internetpagina.

Agenda

Dinsdag 26 november

13


TOUCH-UP YOUR HAIR

LAAT DE ARTIEST IN JE LOS Styling is all about fashion. Een look is pas compleet wanneer het kapsel goed in model zit. Met de nieuwe L’Avoly producten is elk kapsel binnen handbereik. Creëer zelf een hippe coupe, glanzende lokken of verbluffende opsteek creaties met de stylingproducten van L’Avoly. Het assortiment biedt producten van professionele kwaliteit, met een aangenaam parfum, in een trendy verpakking voor elke salon. Dit unieke salonconcept bevat 15 stylingproducten, die eenvoudig wordt verdeelt in 4 categorieën elk met hun eigen kwaliteit. VOLUMIZE – DEFINE – FINISH- TREAT.

TOUCH UP YOUR HAIR WITH L’AVOLY !

FINISH • VOLUMIZE • TREAT • DEFINE

W W W. L AV O LY. C O M

www.pro-duo.com I www.floral.nl I info@floral.nl


Checklist Model (gewassen haar) Kapmantel Handdoek Halskragen Waterspuit Föhn Krultang Stijltang Spijkerborstel Ronde borstel Clips Klemmen Grote schaar Kleine schaar Slice schaar Coupe schaar Effileer schaar Nekkwast Modellen boek Grote Kam Kleine kam Grove kam Punt kam

De contributie De contributie voor het seizoen 2013-2014 is vastgesteld op: Salon of individueel lidmaatschap: Є 265,= De contributie is op twee manieren te voldoen: 1. Contant op 17 september 2013. 2. Via een machtiging in 3 keer nl. In: *November 2013 *December 2013 *Februari 2014 Inschrijven kan op onze website of op de normale manier met een inschrijf/ machtigingsformulier of een inschrijf formulier voor contante betaling, deze zitten achter in dit informatiebulletin. Extra informatiebulletins liggen bij aanvang van het seizoen aan de inschrijftafel op de 1e en 2e clubavond. Per avond mag er met één persoon per lidmaatschap getraind worden, behalve de laatste avond, dan mag er met iedereen uit de kapsalon getraind worden.

Nek mes Slice mes Tondeuse Mousse Gel Lak

Contributie

Wax

15


6 Stappen naar een succesvolle samenwerking met


1 EXCLUSIEF VOOR DE KAPPER Alles wat we doen en weten stellen we in dienst van de kapper. Want, ons succes is uw succes. En andersom. Bovendien is er geen betere ambassadeur voor onze producten dan de kapper: dé expert als het gaat om haar en kleur. Wij zijn er daarom exclusief voor u. Zo was het en zo zal het altijd blijven.

2 EEN COMPLEET ASSORTIMENT GOLDWELL biedt alles wat u nodig hebt voor hoogwaardige salonbehandelingen. Van kleur- tot omvormingsproducten en van verzorging tot styling. En bij al onze producten staan kwaliteit, duurzaamheid en gemak voorop. Daarnaast ondersteunen wij u onder andere met de GOLDWELL Service Cycle; een unieke vijf-stappen methode waarmee u perfecte salonbehandelingen én tevreden klanten creëert.

3 INSPIRATIE OVER EN WEER Wij willen u continu inspireren en uw creativiteit stimuleren. Met nieuwe producten, technieken, educatie en shows. Ook met Color Zoom, onze jaarlijks trendcollectie, waarbij we de nieuwste trends voor u interpreteren en vertalen naar uw salonpraktijk. En tegelijkertijd inspireert u ons, door de nauwe samenwerking houden wij zo contact met de werkvloer.

4 CONTINUE INNOVATIE VAN PRODUCTEN EN SERVICES Wij ontwikkelen onze producten en diensten op basis van alles wat we horen en zien in de markt. Onze trendwatchers signaleren de nieuwste trends, onze researchers ontwikkelen nieuwe technologieën en recepturen. We hebben daarbij een duidelijk doel voor ogen: u ondersteunen om uw klanten te verrassen en aan hun wensen te kunnen voldoen.

GOLDWELL 17


True innovation by

Rijke voedende haarkleuring Perfect dekkend resultaat zelfs op grijs haar zonder te mengen met een natuur tint 28 modieuze tinten 3 pure color kleuren voor intenser resultaat Ammonia vrij -­� PPD vrij

100% italian hair fashion with a green mind

Rutjes is exclusief distributeur voor Nederland www.multihair.nl | info@multihair.nl | www.helenseward.nl


5 SAMEN ONDERNEMEN U bent kapper, maar ook ondernemer. Omzet is een belangrijke succesfactor. Als partner denken wij graag met u mee en ondersteunen wij u waar mogelijk. Bijvoorbeeld bij het uitbreiden of verbeteren van uw services, het stimuleren van uw productverkoop, het versterken van de loyaliteit van uw klanten en het werven van nieuwe. We kijken samen met u waar uw kansen liggen en hoe u deze het beste kunt benutten.

6 H  AAL MEER UIT UZELF EN UIT UW SALON Het kappersvak staat nooit stil. Wij helpen u daarom om u continu te blijven ontwikkelen: creatief, vaktechnisch en ook zakelijk. Het GOLDWELL Education Portfolio biedt een uitgebreid spectrum aan educatieve activiteiten. Van inspirerende presentaties tot bedrijfsgerichte trainingen, van basisseminars tot een compleet Mastercolorist programma; een groei- en ontwikkelingsprogramma voor toekomstige kleurexperts waarbij wij u persoonlijk begeleiden op uw weg naar succes.

GOLDWELL 19


Bestuur Voorzitter Vincent Doppen Dorpsstraat 77 7136 LJ Zieuwent Tel: 0544-351982 e-mail: info@tocdoetinchem.nl Penningmeester en Secretariaat Marc Bolder Venkelveld 2 7006 TL Doetinchem Tel: 0314-325862 e-mail: marcbolder@upcmail.nl

Colofon T.O.C. Doetinchem 2013-2014 Jaargang 20 Oplage 1050 Dit Informatiebulletin is een uitgave van de Technische Ontwikkelings Club Doetinchem Correspondentie adres: T.O.C. Doetinchem Venkelveld 2 7006 TL Doetinchem Redactie Vincent Doppen

Webpage De snelste manier om up to date te blijven is internet. U kunt op onze website terecht voor de laatste updates, inschrijven en natuurlijk een link naar onze sponsor Goldwell. Ook zijn er de foto’s te vinden van de foto-avonden en demo’s. Het laatste nieuws en wijzigingen in de agenda zijn er het snelst te vinden. Voldoende om eens een bezoek te brengen.

www.tocdoetinchem.nl

Layout Chris Nijhof Advertising Romeo Delta Zieuwent Tel: 0544-352235

Foto’s: Goldwell. T.O.C. Doetinchem.

Colofon

Projectmanager: Ivonne Tutert, Hajo Schmitz

21


winkels 24/7 online 2 shops 1 groothandel meer dan 15.000 artikelen direct uit voorraad leverbaar meer dan 25 jaar ervaring altijd deskundige mensen aanwezig alle top merken gegarandeerd lage prijzen zeer interessante prijzen voor salons

shop 24/7 op www.multihair.nl

mh doetinchem | korte heezenstraat 18 | 7001 bn doetinchem | 0314 363761 mh zevenaar | muldershof 3 | 6901 gw zevenaar | 0316 342202 rutjes kappersgroothandel | sintjansgildestraat | 7037 az beek | 0316 531501


Pro-color Pro-curls Pro-clean and finish style and finish shamPoo care

openings

tijden winkel 08.00 - 17.00

maandag t/m donderdag

18.00 - 20.00

donderdag avond

08.00 - 16.00

vrijdag

gesloten

zaterdag

Van Rijn

Groothandel Is dÊ leverancier voor kapsalons en nagelstudio’s! Naast ons uitgebreide assortiment professionele producten kunt u bij ons terecht voor uiteenlopende trainingen en workshops. Komt u er zelf niet uit? Wij staan u graag bij met vakkundig advies. Tot ziens in onze Cash & Carry groothandel! bezoekadRes Fa. Van Rijn, Amarilstraat 5, 7554 TV Hengelo t +31 (0) 74 291 85 46 f +31 (0) 74 242 21 48 e info@kappersgroothandel.nl

kappeRsgRoothandel.nl

23


TINTA COLOR ULTIMATE BLONDE SUPREME CONDITIONING through Silk Protein

Including: Ultra Ash Blonde lifts up to 6 levels with a cool effect TELL US WHAT YOU THINK

℡ 035 - 6016161 / KEUNE.NL


Inschrijfformulier machtiging Ondergetekende (Graag duidelijk invullen met blokletters) Naam kapsalon: Naam rekeninghouder: Adres: Postcode + woonplaats: E-mail* Bank/giro IBAN rekeningnummer: Aantal lidmaatschappen:  1

(let op hier het IBAN nummer)

2

3

(= het aantal personen waarmee u per clubavond wilt komen)

4

5

anders nl.

Verleent hierbij tot het einde van het seizoen 2013-2014 machtiging aan: T.O.C. Doetinchem p/a Venkelveld 2 7006 TL Doetinchem

De verschuldigde contributie zal in drie termijnen worden afgeschreven en wel in oktober, december en februari van het verenigingsjaar. Eventuele wijzigingen van de contributie voorbehouden. Door het ondertekenen van dit inschrijfformulier gaat u akkoord met het huishoudelijk reglement, zoals is beschreven in het Informatiebulletin van dit seizoen. Ondergetekende verklaart zich akkoord met de regeling hierboven vermeld. Datum

-

2013 Handtekening:

U kunt zich ook inschrijven via onze website: http://www.tocdoetinchem.nl bij “lid worden”. * Uw e-mail adres vragen we om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van wijzigingen in het programma enz. Dit is niet verplicht.

Inschrijfformulier machtiging

Om van zijn/haar bovengenoemde rekening de verschuldigde contributie berekend volgens de door TOC Doetinchem gehanteerde methode af te schrijven naar rekening NL33 ABNA 0449 9509 56 ten name van T.O.C. Doetinchem.

25


Inschrijfformulier contant Wilt u lid worden van de T.O.C. Doetinchem voor het seizoen 2013-2014 en u wilt de contributie contant betalen, dan kunt u onderstaand strookje invullen en meenemen naar de clubavond op 17 september 2013. Indien u deze avond verhinderd bent, kunt u deze ook nog op 30 september 2013 inleveren. Door het ondertekenen van dit inschrijfformulier gaat u akkoord met het huishoudelijk reglement zoals is beschreven in het Informatiebulletin van dit seizoen en op de webpagina. U kunt zich ook inschrijven via onze website: www.tocdoetinchem.nl bij ‘lid worden’. De contributie voor het seizoen 2013-2014 is vastgesteld op: Salon of individueel lidmaatschap: € 265,= Naam kapsalon: Naam rekeninghouder: Adres:

Inschrijfformulier contant 26

Postcode + woonplaats: E-mail* Aantal lidmaatschappen:  1

2

3

4

5

anders nl.

(= het aantal personen waarmee u per clubavond wilt komen)

Datum

-

2013 Handtekening:

* Uw e-mail adres vragen we om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van wijzigingen in het programma enz. Dit is niet verplicht.


BENIEUWD NAAR DE NIEUWSTE INTERNATIONALE HAARTRENDS?

KOM GRATIS

*

NAAR ONZE REGIONALE CLUB IN LAREN (GLD.)! BEL MET 023-54 99 202 VOOR INFORMATIE OF AANMELDEN.

* Presentaties zowel overdag als ‘s avonds op meerdere data en locaties. Bel met Matrix voor meer informatie. Aanbieding uitsluitend geldig voor salons die nog niet met Matrix werken.

WWW.MATRIXNEDERLAND.NL

27


DĂŠ online groothandel in kappersproducten! > Kortingen tot wel 35% op groothandelsprijzen > Snelle levering > Ruim 7000 artikelen op voorraad > Keuze uit meer dan 50 merken > Geen lidmaatschap of instapkosten > Nu ook beautyproducten > Bestel eenvoudig en snel online

Lezersvoordeel: www.kapperskorting.com/toc Kapperskorting.com | Parallelweg 9, 7141 DL Groenlo | +31 (0)545 721091

K

T.O.C. Kapperopleiding 2013/2014  

Ook dit jaar wordt het alom bekende “Kappersboekje” van T.O.C. Doetinchem weer uitgebracht. Deze uitgave wordt geadresseerd verstuurd aan al...