MIJN Magazine - december 2021 (Editie Oost)

Page 1

JAARGANG 23 DECEMBER 2021

Wonen, werken en leven in de Achte rhoek

o N

12

MAGA ZINE

MIJN Metamorfose Sacha uit Doetinchem gaat voor feestelijk

MIJN Verhaal Anneke Beerten Wereldkampioen mountainbike MIJN Superboer Richard Roelofsen voelt zich thuis

l a i c e Sp

GELD& FINANCIËN

In Bed met Marco van Lochem van AFM Hulp Week R-code Sca n de Q e ct en ga dir te na a r de si

helemaalachterhoek.nl IE IT ST D E>01O O


– A DV E RTO R I A L –

VERNIEUWDE SHOWROOM BIJ MEEK’S MEUBELEN RUURLO – De showroom van Meek’s Meubelen in Ruurlo is compleet vernieuwd. Na een grondige verbouwing krijgt de woonwinkel voor modern design één van de grootste en meest actuele XOOON afdelingen van Nederland. “En wij zijn super trots op het resultaat!” vertelt Robert Meek eigenaar van Meek’s Meubelen.

Betaalbaar design

een creatieve ruimte waar je je kunt laten inspireren aan

B

de hand van stofstalen, materiaalmonsters en kleuren

ij Meek’s Meubelen vind je een grote collectie modern woondesign verdeeld over verschillende afdelingen. De nieuwe XOOON afdeling is

1000 m2 groot en daarmee één van de grootste van Nederland.

“Uitgesproken

designmeubelen

geven

professionele adviseurs ga je aan de slag om je nieuwe meubelen volledig af te stemmen op jouw woonwensen.”

karakter aan je interieur. Met XOOON haal je dat unieke

3D interieurontwerp

product in huis. De collectie van XOOON is geïnspireerd

Wil je graag zien zijn hoe de meubelen in je nieuwe

vormen, kleuren, texturen en materialen uit de natuur,

interieur zullen staan? Dan kun je in de Design studio met

samengebracht in ontwerpen van Nederlandse bodem.

de nieuwe XOOON 3D interieurontwerper aan de slag.

Of je nu op zoekt bent naar heerlijke loungesofa of een

Het eindresultaat: een levensecht 3D interieurontwerp

stijlvolle eettafel met trendy stoelen, bij XOOON vind

volledig afgestemd op jouw persoonlijkheid en levensstijl.

je altijd iets naar je smaak. Bovendien zijn de meubels naast trendy, comfortabel en praktisch, ook nog eens verrassend betaalbaar!” aldus Robert Meek.

Design studio Veel van XOOON meubels zijn uit voorraad leverbaar. Hierdoor is de levertijd beperkt en heb je jouw nieuwe meubelen snel in huis. “Maar je kunt de meubels in veel gevallen ook helemaal naar wens samenstellen” zegt Meek. “Jij bepaalt zelf hoe jouw ideale meubels eruit zien. Nieuw in de XOOON showroom in Ruurlo is de Design studio:

>02

uit de XOOON collectie. Samen met een van onze

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de volledig vernieuwde XOOON showroom bij Meek’s Meubelen en laat je verrassen!

IEDERE ZONDAG OPEN

ADRES Domineesteeg 14 7261 AS Ruurlo TELEFOON 0573 - 45 33 49 WEBSITE www.meeksmeubelen.nl

OPENINGSTIJDEN maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

13:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18:00 09:00 - 18.00 10:00 - 17:00 11:00 - 17:00


| VOORWOORD

COLOFON

Niet ziek, wel doodziek

UITGEVERIJ Romeo Delta MultiMedia Mijn Magazine BV Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl info@mijnmagazine.nl

Deze tekst zal door sommigen als repeterend worden er varen, maar helaas blijf t het thema ac tueel. Ten tijde van het schrijven zit ten we opnieuw in een ( gedeeltelijke) lockdown. Een term, die we tot vorig jaar nog niet eens kenden. Er blijk t dus dagelijks sprake te zijn van tienduizenden mensen, die besmet zijn. Gelukkig zijn de meesten hier van niet ziek. Helaas zijn er ook veel, die er wel ziek van zijn, soms zelfs met een trieste af loop. En dan nog zijn er velen, die zicht niet laten inenten. Tuurlijk moeten we als recht geaarde Nederlanders respecteren, dat iedereen baas is over zijn eigen lichaam, maar: niet van andere lichamen. Van degenen die dat wel denken, daar worden veel andere mensen nou weer doodziek van………

Redactie Richard Stegers, Caroline Vermeulen, Christine Linneweever, Sharon Lederer Fotografie Jurgen Pillen, Robin Sommers Redactie-adres Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl Coördinatie René Doppen, Daniël Schmitz

U heef t weer een nieuwe MIJN Magazine voor u lig gen. Ook deze uit gave staat weer bol met leuke onder werpen, die vaak leuk lezend zijn, soms spraakmakend en sporadisch niet interessant om te lezen. Toch is dit alles puur Achterhoeks en dat is toch wat u als lezer wilt. Infotainment bieden is dan ook onze enige doelstelling!

Vormgeving Mariska Leerink Druk Moderna Printing Verspreiding AVO Verspreiding

Wat gelukkig al velen weten, maar nog niet iedereen; dit is ook allemaal online te zien. Op w w w. helemaalachterhoek.nl kunt u alles nalezen, inclusief vaak ex tra fotorepor tages en video’s. Ook kan er dan van een boeiend thema terug gekeken worden naar de eerdere plaatsingen. Probeer het eens, het zal zeker bevallen. Er staan ook altijd ac tuele thema’s op, vaak op gebied van spor t en/of cultuur. En nogmaals; allemaal puur Achterhoeks! We gaan alweer richting 2022. De tijd vlieg t, waarschijnlijk ook doordat we nu eenmaal een nogal onzekere tijd beleven. Tuurlijk hopen we dat het zo snel mogelijk weer ‘normaal ’ wordt. Misschien is dat wel een goed en eenvoudig uit te voeren voornemen; maak het elkaar ‘gewoon’ om lekker te kunnen leven !

René

MIJN groeten, René Doppen rene@mijnmagazine.nl

Verschijning begin van elke maand Sluitingsdatum januarinummer: 20 december 2021

s e rhoeke r t h c A Va n rhoeke rs vo´o´r Achte

ADVERTEREN?

Angela Schokkin, Jacquelien ten Have, Bernie Veldhuis, Edwin Schepper T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl

www.mijnmagazine.nl

JAARGANG 23 DECEMBER 2021

No

12

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

inhoud 05 | in bed met

06 | mijn page 6

09 | mijn superboer

13 | mijn auto

16 | mijn verhaal

19 | achterhoek werkt

38 | mijn column

39 | mijn puzzel

@MIJNmagazine @mijn _ magazine linkedin.com/company/ mijn -magazine

Borculo Ruurlo Hengelo

Wehl

Zelhem

11 | mijn metamorfose

Groenlo Lichtenvoorde

Varsseveld Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

WEST

Eibergen

Winterswijk

GELD&

Fina nciën

OOST

20 | mijn droomhuis

24 | mijn special

>03


Geld in de woning gestoken? Leg afspraken vast.

Ben jij klaar voor de feestdagen?

Man (M) en vrouw (V) hebben in 2005

Dali-Wellness: specialist in afslanken en anti-aging

samen een woning gekocht. In 2019 is hun relatie geëindigd.

Dít NAJAAR een combinatie van 3 verschillende behandelingen volgens de nieuwste methodes met DIRECT resultaat!

In 2021 is de woning verkocht. Tussen M en V is onenigheid ontstaan over de vraag hoe de verkoopopbrengst moet worden verdeeld. Waar draait het om? V heef t € 26.50 0 uit haar privévermogen gebruik t voor de aankoop van de woning. Daarnaast heef t V € 89.182,86 betaald aan materialen en verbouwingskosten. V wil het door haar geïnvesteerde bedrag terug. De man vindt dat V geen recht heef t op vergoeding van die bedragen, omdat zij nooit afspraken met elkaar hebben gemaak t over de f inanciële gang van zaken; zij hebben juist geleefd als ware er sprake van één vermogen. Wat zegt de Rechtbank? M en V woonden samen op basis van een af fec tieve relatie. Dit betekent dat de regels die voor hun gelden in beginsel worden bepaald door het algemene verbintenissenrecht; de regels voor echt genoten en geregistreerde par tners zijn niet van overeenkomstige toepassing. Wel kan tussen M en V, ook zonder dat dit schrif telijk is vastgelegd, een overeenkomst tot stand zijn gekomen die (ook) de vermogensrechtelijke aspec ten van hun samenleving regelt. Daarnaast is het mogelijk dat V om andere redenen aanspraak heef t op terug gave of vergoeding van bepaalde uit gaven. Krijgt V haar geld terug? Wat betref t het bedrag van € 26.50 0 zeg t de Rechtbank dat uit de wet volg t dat de gezamenlijke eigenaren in beginsel ieder een gelijk aandeel in de woning hebben. Bij verdeling van de woning hebben M en V in beginsel ook recht op vergoeding van het bedrag dat ieder van hen uit het eigen vermogen ten behoeve van de verkrijging van die woning heef t besteed. Voor het bedrag van € 26.50 0 bestaat dus een vergoedingsrecht. En het bedrag van € 89.182,86 dan? Dat bedrag komt ook uit het privévermogen van V, maar het is niet besteed ten behoeve van de verkrijging van de woning. Het is besteed aan de verbouwing van de woning. Niet is gebleken dat par tijen onderlinge afspraken hadden gemaak t over de kosten van de huishouding en de kosten voor de verbouwing en dergelijke. De Rechtbank is van oordeel dat er geen rechtsgrond is op basis waar van V een vordering heef t op M vanwege de verbouwing. Zij heef t daar voor dus geen recht op een vergoeding van dat bedrag. Wil jij wel jouw geld terug en afspraken goed vastleg gen? Bel ons gerust.

k Edwin Roerdin

Edwin Roerdink Notaris in Groenlo en bewaarder akten en dossiers oud-notarissen in Neede

>04

Notariskantoor Roerdink & Stevelink Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo T 0544-46 19 25 E info@rsnotarissen.nl I www.rsnotarissen.nl

Nog even geduld en dan is het weer genieten, maar dan wel lekker in je vel! Voel je weer thuis in je eigen lichaam! Dat is het motto van eigenaresse Lida van der Tas.

KLANTENREVIEWS

»“Ook voor mannen geschikte behandelingen. Ik was sceptisch maar het resultaat mocht er zijn dus ik ben helemaal om. Lida een vakvrouw!” »“Goed! Eerlijk advies en behandeling” »“Als je echt wilt afvallen, Lida helpt!”

DALI-WELLNESS AFSLANKEN & ANTI-AGING Voor uitgebreide informatie bel: 0314 - 64 07 43 ‘s-Heerenbergseweg 40, Zeddam www.dali-wellness.nl

RUIME VOORRAAD Vele artikelen op de website hebben wij op voorraad. MOOIE MEUBELCOLLECTIE

die DÈ WOONWINKEL Designmeubelen je niet iedere dag ziet, voor ieder wat wils. MET DE PRIJZEN GROOTSTE LAGE Standaard lage prijzen daar bovenop van tijd COLLECTIE met tot tijd flinke kortingen.

Ruime keuze in verschillende modellen. Op maat en kleur gemaakt

Hoogwaardige

kwaliteit

Kom voor d e beste prijs-k waliteit naar Divan i Outlet

RELAX FAUTEUILS

VOOR DE BESTE PRIJS! Divani Outlet Spoors traat 15 Varsseveld M: 0 6 11 13 8 4 51 E: info@divanioutlet.nl

DIVANIOUTLET.NL


IN BED MET…

| IN BED MET

In Bed met… is een ­ r ubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met… Marco van Lochem

‘Het draait niet alleen om geld, vooral ook om de acties’ Marco van Lochem van AFM Hulp Week

Op vrijdag 17 december om 12.00 uur start de zesde editie van de AFM Hulp Week, die door de lokale omroep Aladna FM jaarlijks wordt georganiseerd voor de bewoners van de gemeente Aalten. Dit jaar staat ‘naoberschap’ als thema van de week centraal. Initiatiefnemer Marco van Lochem legt uit waarom.

‘De verhalen die de Hulp Week oplevert zijn zo mooi, die zetten je echt met je beide poten op de grond’

Tekst: Christine Linneweever Foto’s: Jurgen Pillen

M

arco van Lochem wilde al lang iets voor een goed doel doen. “ In 2015 liep Serious Request minder goed dan de jaren daar voor en toen dacht ik: Dit is het moment om met AFM iets op te zet ten. We hebben toen de Hulp Week opgestar t. We hielden onze gewone programmering aan, want waar je goed in bent dat moet je blijven doen, maar daarnaast deden we in de programma’s allerlei ac ties om mensen en bedrijven uit de regio zover te krijgen dat ze onze ac tie steunden.” In 2016 en 2017 werd gekozen voor het steunen van het Nationaalfonds Kinderhulp en zamelde AFM tijdens de ‘ Kinder Hulp Week ’ geld en goederen voor hen in. “ Het eerste jaar was al een succes, maar het jaar daarna was het succes nog veel gro ter. Dat was natuurlijk mooi, maar Kinderhulp is wel een landelijk doel en wij wilden eigenlijk liever een regionaal doel steunen. Daarover hebben we toen gebrainstormd met de direc teur van GUV.” Het GUV Goede doelen fonds werd opgericht en de naam van de week gewijzigd in AFM Hulp Week. Verder bleef de opzet het zelfde. Elke avond live muziek , een veiling , de radiobingo. “ Het fonds zorg t er voor dat het ingezamelde geld terecht komt op de plaatsen in de gemeente waar ze het goed kunnen gebruiken. Bij ouderen, zieken of mensen met een verstandelijke beperking.”

ren doen, maar daarbij niet zelf op de voorgrond hoeven staan. We kiezen ook een ‘ Naober Van Ut Joar ’.” Marco kijk t ook uit naar de ac tiviteiten die tijdens de Hulp week plaats vinden. “ We bezoeken ook dit jaar een verzorgingstehuis met plantjes voor de bewoners en we nemen zanger Denys mee voor een optreden. We geven elke dag een eindejaarslot weg , die luisteraars via een speur tocht moeten zoeken. En met het Meedoenpac t geven we mensen die in armoede leven bijvoorbeeld samen met de supermark ten in de gemeente Aalten vlak voor de kerst een boodschappenpakket. Dat is heel dankbaar, mensen zijn met alle hulp blij. De verhalen die de Hulp Week oplever t zijn al zo mooi, die zet ten je echt met je beide poten op de grond en daar doen we het voor.” m

Naoberschap Vorig jaar, het jubileumjaar, was door corona een slecht jaar. Ze richt ten zich toen op mensen en bedrijven die vanwege corona in de problemen waren gekomen en boden waar mogelijk hulp. “ Dit jaar kozen we voor naoberschap, omdat dat hier hoog in het vaandel staat. We willen deze keer mensen in het zonnetje zet ten, die veel voor ande-

>05


Page el mod

| PAGE 6 MODEL

Iedere maand selec teren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beur t aan Ramona uit Dinxperlo

Meer foto’s of én ma kingvideo zien? Sca n de  QR-code

Foto’s: Robin Sommers

Naam: Ramona Leef tijd: 33 Woonplaats: Dinxperlo

DAGELIJKS LEVEN + JE HOBBY’S: Ik ben moeder van 2 dochters en werk als persoonlijk begeleider in een gesloten behandelcentrum voor cliënten met een licht verstandelijke beperking met een forensisch kader. Doordat de diensten wisselend zijn, ik ook een studie volg en ook als moeder tijd met de kinderen door wil brengen, is er weinig tijd voor hobby ’s. Maar zodra er wel tijd voor is, stap ik graag even op een paard en neem een lesje om mijn hoofd leeg te kunnen rijden. HOE VER ZOU JE GAAN VOOR DE CAMERA: Ik vond de foto’s maken voor MIJN Magazine al best spannend. Ik zou niet graag in de kijker willen staan met te veel bloot. Het mag van mij wel stijlvol blijven. HET MEEST SEXY AAN JEZELF: Lastige vraag , waar ik wel het meest trots op ben, is dat ik een jaar of 6 terug echt wel dik was. De knop ging om en ik ben hard gaan werken aan mijzelf. Ik heb mijn hele voedingspatroon omgegooid en ben gaan spor ten. Zodoende ben ik in 1½ jaar tijd bijna 35 k g afgevallen. WAT STAAT ER OP JE BUCKETLIST: Het lijk t mij ont zet tend gaaf om een roadtrip ‘ the Deep South Amerika reis’ te maken.

DE TOEKOMST: Afgestudeerd zijn en dan verder specialiseren, maar waarin weet ik nog niet. WAAR GA JE GRAAG UIT: In het verleden was ik elk weekend in de Achterhoek Arena te vinden. Op dit moment heb ik niet echt een favoriete plek om uit te gaan. Maar met de juiste mensen en de juiste muziek om mij heen kan ik het overal wel leuk hebben. HET MEEST-EXTREME DAT JE HEBT GEDAAN: Ik denk dat het dan toch die kilo’s k wijtraken is geweest. Het was een hele omschakeling om je voeding en leefstijl te veranderen en dat ook nog vast te kunnen houden. Ik heb gelukkig tot nu toe geen jojo - ef fec t gehad. NOG WILLEN ONTMOETEN: Tina Turner is toch wel een van mijn favorieten. Ik heb diep respec t voor haar, hoe zij haar leven heef t opgepak t. HET MOOISTE AAN MIJN MAGAZINE: Het is een leuk magazine, dat makkelijk wegleest. Zo nu en dan zie je bekenden uit de Achterhoek erin staan en dat wek t al mijn interesse om het dan te gaan lezen. m

Oproep mannen, vrouwen, koppels

Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.

>06


Vloerverwarming voor elke vloer Specialist in vloerverwarming over houten vloeren

Nieuw in Ruurlo !!!

 Licht in gewicht, energiebesparend  In bijzonder toepasbaar bij renovaties  Geschikt voor alle soorten vloerbedekking Ook leverbaar als DOE-HET-ZELF pakket Bezoek onze showroom voor nadere informatie

Begin december openen wij onze winkel in Ruurlo HD – hout en design. Wij zijn gespecialiseerd in graveer en snij techniek doormiddel van een laser machine.

Ketelhuis 15a 0314 378 299 Doetinchem info@heatnet.nl

Graveren kunnen wij in veel materialen zoals:

Hét adres voor: Garens door DROPS Design Servies van Cornishware Werfzeep Annie Sloan Chalk Paint

Hout | Leer | Glas | Kurk | Ect. Zoekt u originele cadeaus met een persoonlijke tint dan bent bij ons aan het juiste adres. Op onze facebook pagina houden wij u op de hoogte van onze opening. Tot ziens in Ruurlo

HD-houtendesign HD – hout en design | De Smidse 3 Ruurlo | 06-51 24 52 01

Hartje Winterswijk | Ratumsestraat 24 | 7101MV Winterswijk OPENINGSTIJDEN: dinsdag - zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Namens het gehele Hatebo Team wensen wij u

Prettige Feestdagen en een fantastisch en vooral gezond

2 22

, Passie voor auto’s t hart voor de klan

Hatebo is ook het juiste adres voor: 3 APK Keuring 3 reparatie 3 leasing

3 onderhoud 3 schadeherstel 3 financiering

Onze werkplaats is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.30 uur

Zie voor actuele voorraad www.hatebo.nl Bredevoortsestraatweg 129 • 7121 MJ Aalten • T: 0543-47 79 38 • info@hatebo.nl

>07


r e t r n e i d w s c hi l

Je voelt je net een BUITENV

VAN SIKKEN

S

2,5 liter Ru bbol SB lichte kl euren

ERF:

€ 82

1 LITER €

35,-

€ 99

ALPHA REZISTO

VAN SIKKENS 10 liter wit

Voor 90 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft.

Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee.

€ 49

SUPER KNALLERS

VAN SIKKENS Binnenverf: 10 liter alphadur wit

BL Rezisto Satin

€ 35

watergedragen VAN SIKKENS

€ 55

ERF: BUITENV ENS

VAN SIKK

nol 2,5 liter O grondverf n re lichte kleu

1 LITER €

25,-

1 liter binnenverf

Handwerk Kreativität

Voor 60 m2 in één keer dekkend

Bahnhofstraße 11 Vreden (Dld) Tel. 0049-256432311 | www.handwerk-und-kreativitaet.de Openingstijden: ma t/m vr 8.00-12.30 uur / 14.15-18.30 uur, za: 8.00-16.00 uur >> Vanaf 1 januari 2022 zitten wij in een NIEUW PAND aan de Oldenkotter Strasse 4 Vreden (voor navigatie is het adres: Zwilbrocker Strasse 4 Vreden)

mm12-ow-handwerk-kreativitat 1-2 ligg.indd 1

10-11-2021 09:04:12

HA ARDEN & K ACHELS – SCHOORSTEENTECHNIEK – SERVICEDIENST – TUINMACHINES - ONDERHOUD

Sfeervol afronden Bijzondere wensen, wij maken ze mogelijk Bij de keuze voor een haard of kachel zijn de mogelijkheden ontelbaar. Ga je voor een hout-, gas-, of pelletkachel of kies je voor de schoorsteenloze alternatieven zoals elektrisch of Bio-ethanol? Wat het ook wordt, een vakkundig advies is onontbeerlijk. Wij van De Heide Smid helpen graag om je droom te verwezenlijken. Dan ga je altijd op zeker. Kijk maar op:

www.heidesmid.nl

Vestiging Halle: Halle-Heideweg 16, T 0314-631741 Vestiging Duiven: Nieuwgraaf 1 (naast IKEA), T 026-3192090

>08


SUPERBOER VEUR ALTIED

| SUPERBOER

De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel s ympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De suppor ters noemen zichzelf Superboeren, de term is uit gegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer assistent-trainer en oud-speler Richard Roelofsen.

Tekst: Richard Stegers

Richard Roelofsen voelt zich thuis

Foto’s: De Graafschap Media, Richard Stegers

Richard Roelofsen heeft inmiddels een blauw-wit hart. De 52-jarige inwoner van Doetinchem behoort al jarenlang in verschillende functies tot de staf van de club. “Ik voel me op mijn plaats bij De Graafschap en de loyaliteit komt van twee kanten.” De oud-speler fungeert momenteel als assistent-­ trainer en spitsentrainer.

R

‘De loyaliteit komt van twee kanten’

ichard Roelofsen speelde 18 jaar betaald voetbal. Een lange carrière, een weg die voerde langs 7 clubs. Bij De Graafschap stond de spits t wee periodes onder contrac t. Van 1998 tot 20 0 0 en van 20 0 4 tot 20 06. Hij werd gehaald door Frits Korbach die het seizoen er voor 7e werd in de eredivisie. Dat is nog steeds de beste klassering van De Graafschap ooit. “ Dat seizoen liep het niet zo goed, Frits stapte op en daarna volgde een hele roerige periode. Het samenwerkings verband met het Italiaanse Udinese zorgde voor een invasie van spelers van die club. De situatie zorgde voor veel onrust.” Roelofsen ver trok uiteindelijk op huurbasis naar Heracles en maak te daarna de overstap naar FC Zwolle en wederom Heracles om ver volgens zijn carrière af te sluiten bij De Graafschap. “ Ik ben na mijn eerste periode altijd in Doetinchem blijven wonen, ik voelde me daar direc t thuis. Onder Ger t Kruys degradeerden we uit de eredivisie en het jaar erop eindigden we als 5e in de eerste divisie.” Roelofsen bleef na zijn afscheid als speler de club trouw. Hij haalde alle trainerspapieren en kon aan de slag als oefenmeester van o.a. jeugdelf tallen. De voormalige aanvaller zou gezien zijn papieren hoofdcoach in het betaalde voetbal kunnen worden maar die ambitie heef t hij niet. “ In mijn huidige func tie kom ik beter tot mijn recht. Ik wil spelers graag beter maken en er voor zorgen dat zij zich optimaal kunnen ont wikkelen. Als je hoofdtrainer bent, heb je te maken met veel verschillende belangen en moet je juist meer kijken naar het totale plaatje.” Hij ver wacht een spannende competitie waarin De Graafschap meedoet voor promotie. “ Met een nieuwe trainer en een nieuw s ysteem gaat het nog beter dan ver wacht. Toch is er nog zeker progressie mogelijk. Ik heb er een goed gevoel over.”

Wat is volgens jou een Superboer? “ Dat is iemand die keihard werk t en niet naast zijn schoenen loopt. En die als je er alles hebt gegeven, bij winst

maar ook bij verlies na af loop van de wedstrijd kan genieten van een bier tje drinken met vrienden.” Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “ Dan komt het eerste gesprek met Frits Korbach naar boven, de trainer uit mijn eerste periode bij de club. Een markante man die me enthousiast maak te voor De Graafschap en me ver trouwen gaf.” Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “ Dat zijn toch de kampioenschappen en promotiefeesten. In 2015 werden we onder Jan Vreman 7e in de competitie en wonnen we de laatste wedstrijd van de nacompetitie tegen FC Volendam.” Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “Allereerst zou promotie welkom zijn. Dan krijg je f inancieel meer vlees op de bot ten en kun je een volgende stap zet ten. De aanwas van de eigen jeugd is in mijn ogen ook een belangrijke toegevoegde waarde.” Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “ Zonder t wijfel Eric Viscaal. Maar ik was ook onder de indruk van Hazem Emam.” Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap? “ Het zou mooi zijn als de faciliteiten uit gebreid kunnen worden, bijvoorbeeld de kleedkamers en ex tra kantoren/bespreekruimtes.” Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? “ Ik kom graag in de binnenstad van Doetinchem. Even lekker ontspannen bij een horecagelegenheid.” Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn? “ Jan Vreman is voor mij Mister De Graafschap, een protot ype Achterhoeker die altijd hard werk t en positief is over de club.” m

>09


Kinderfysiotherapie als specialisatie Onze praktijk beheerst veel disciplines en beschikt over verschillende masterspecialisaties, waaronder kinderfysio­ therapie. De kinderfysiotherapeut werkt met kinderen van 0 tot 18 jaar en beschikt over gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot de motorische ontwikkeling van deze doelgroep. Van zuigeling tot pubers Kinderen kunnen terecht bij de kinder f ysiotherapeut voor verschillende redenen. Bij iedere leef tijdscategorie kunnen er specif ieke ( groei)gerelateerde klachten optreden. Hierbij valt te denken aan een voorkeurshouding bij baby ’s, schrijfproblemen bij het schoolgaande kind, spor tblessures, groeiklachten of houdingsproblemen bij pubers. De kinder f ysiotherapeut helpt u, en uw kinderen, graag verder. Doel van de behandeling is dat kinderen zo goed mogelijk func tioneren binnen hun f ysieke en sociale omgeving. Voorkeurshouding Ongeveer acht op de tien baby ’s ont wikkelt een voorkeurshouding: een houding waarbij een baby meer dan 75 procent van de tijd met zijn hoofd dezelfde kant op lig t. Als een baby te lang en te vaak in een voorkeurshouding lig t, kan er een afgeplat schedeltje ontstaan. Dit kan van invloed zijn op de motorische ont wikkeling. Wanneer u of het consultatiebureau een voorkeurshouding signaleer t, wordt de kinder f ysiotherapeut ingeschakeld om dit te verbeteren. Dit kan zowel in de prak tijk als bij u thuis. Schrijfproblemen In groep 3 leren kinderen lezen en schrijven. Is er sprake van pijn in de hand bij het schrijven, of een onleesbaar handschrif t, dan kan dit wijzen op schrijfproblemen. Door testen en behandeling kan dit vroeg tijdig opgespoord worden om zo de achterstand op de basisschool te beperken. Contact Heef t u een vraag aan onze kinder f ysiotherapeut? Stel deze dan gerust aan Emma Hijink van Fysiotherapie Sjaak Jansen. Emma is werk zaam in Zieuwent en in Ruurlo en is te bereiken via 05 4 4 -352423.

Sjaak

Zegendijk 3B 7136 LS Zieuwent T 0544 352423

Mercuriusstraat 22a 7006 RL Doetinchem T 0314 642951

De Venterkamp 5 7261 AH Ruurlo T 0573 792000

w w w.f ysiotherapie - sjaakjansen.nl

>010


| METAMORFOSE

Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding­ style onderhanden genomen.

Wil je de making-of van deze metamorfose zien? Scan de  QR-code

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Sacha gaat voor feestelijk!

Ons model van de maand december heeft van nature krullen en is grijs van kleur. Sacha droeg het haar altijd glad en strak achterover.

Naam: Sacha Woonplaats: Doetinchem Werk: Medisch secretaresse Hobby ’s: Lezen, creatief bezig zijn en wandelen Reden waarom ik heb meegedaan: Omdat ik altijd het zelfde kapsel heb en niet goed wist wat ik met mijn krullenbos en haarkleur aan moest

D

aar heef t Sandra van Hairemotion wat op bedacht: de contouren heef t ze knipt en geschoren en het haar bovenop is langer gelaten. Daarna is het in as ymmetrische lijn geknipt. “ Doordat Sacha al vrij jong grijs is geworden, hebben we daar door een deelkleuring toe te passen met folies iets meer diepte in haar coupe weten te creëren” leg t Sandra uit. Krullend haar heef t ex tra verzorging nodig. De verzorgingsproduc ten van het merk KMS bevat veel vocht, zodat het krullende haar (dat vaak vrij droog is) nu soepel en veerkrachtig aanvoelt. Daardoor is het kapsel minder pluizig. Na de metamor fose volgde een gave fotoshoot om het plaatje compleet te maken. De kleding is af komstig van de Dames van 0314. Sacha draag t een volledige set van het merk Studio Anneloes.

Tel. 0314 - 36 30 66

Foto’s: Jurgen Pillen

De Marilyn Trousers (€ 119,95) wordt gecombineerd met een blazer van Jody Midi (€ 139,95). Om de set af te maken draag t ze onder de blazer een kanten top in dezelfde kleur (€ 79,95). Een prachtige en elegante set, dat per fec t bij deze tijd van het jaar past. De schoenen, af komstig van Schuurman Schoenen, zijn van het merk Claudia Ghizzani (€ 49,99). Deze pump is in meerdere kleuren verkrijgbaar. In deze feestmaand zijn pumps een leuke aanvulling om onder dit soor t kleding te dragen.

Reactie Sacha

“Ik ben blij met mijn haar en kleding. Heel  anders dan wat ik normaal zelf doe. Ik behandel mijn haar nu volgens het advies van Hairemotion. De coupe zit per fec t! ­A llemaal bedank t voor deze leuke er varing ”

o.a. in Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde, Ulft, Doetinchem

www.0314mode.nl

www.schuurman-schoenen.nl

Hamburgerstraat 61 Doetinchem

Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.

>011


Wij wensen U fijne feestdagen JE VOELT JE FIJN BIJ AVONTURIJN AVONTURIJN, HET BESTE VOOR JE KIND Avonturijn biedt: ● ● ● ●

Kinderdagopvang 0-4 jaar Buitenschoolse opvang 4-13 jaar Speelleergroep 2-4 jaar Gastouderopvang 0-13 jaar

AVONTURIJN: HET BESTE VOOR JE KIND KINDERDAGOPVANG: SAMEN ONTDEKKEN! BUITENSCHOOLSE OPVANG: ZÓ LEUK KAN HET ZIJN!

www.spannevogel.nl

SPEELLEERGROEP: SPELEN IS ONTWIKKELEN GASTOUDEROPVANG: KINDGERICHT EN FLEXIBEL!

Tel. (0573) 760 200 - info@avonturijn.nl - www.avonturijn.nl

La Vie Verloskunde

Rapenburgsestraat 40 Lichtenvoorde T 0544-78 24 44

verloskundigenpraktijklavie.nl

Bouwpartner Overkamp Winterswijk Meddo T 0543-56 95 61 info@overkampmeddo.nl

Van Eerden juweliergoudsmid Landstraat 8, Aalten T 0543-46 65 60 www.vaneerden-juwelier.nl

Winkel &Zo Kerkplein 7a 7051 CX Varsseveld T 06-38 50 48 13 winkelenzo

Te Brake Tuintotaal Vof Venneslatweg 8 Eibergen T 06-24 32 07 58 info@tebraketuintotaal.nl www.tebraketuintotaal.nl TE BRAKE TUINTOTAAL VOF Venneslatweg 8 7151 HD Eibergen 06 – 24320758 info@tebraketuintotaal.nl www.tebraketuintotaal.nl

AVONTURIJN, HET BESTE VOOR JE KIND

Nieuwe Weg 5-01, Ruurlo T 0573-76 02 00 info@avonturijn.nl www.avonturijn.nl Avonturijn biedt: ● ● ● ●

Kinderdagopvang 0-4 jaar Buitenschoolse opvang 4-13 jaar Speelleergroep 2-4 jaar Gastouderopvang 0-13 jaar

AVONTURIJN: HET BESTE VOOR JE KIND KINDERDAGOPVANG: SAMEN ONTDEKKEN!

De Spannevogel Ruurlo 0573-45 31 93 Hengelo Gld 0575-46 14 84 www.spannevogel.nl

GRATIS TANK- OF L T.W.V. 500 OF L GRATIS€TANKT.W.V. € 500GRATIS TA BUITENSCHOOLSE OPVANG: ZÓ LEUK KAN HET ZIJN! SPEELLEERGROEP: SPELEN IS ONTWIKKELEN

GASTOUDEROPVANG: KINDGERICHT EN FLEXIBEL!

Tel. (0573) 760 200 - info@avonturijn.nl - www.avonturijn.nl

EEN GROEN EN FLEURIG 2022 GEWENST

EEN GROEN EN FLEURIG 2022 GEWENST TE BRAKE TUINTOTAAL VOF Venneslatweg 8 7151 HD Eibergen 06 – 24320758 info@tebraketuintotaal.nl www.tebraketuintotaal.nl

JE VOELT JE FIJNKinderopvang BIJ AVONTURIJN Avonturijn

Van 4 tot en met 9 oktober is het weer The 50 Bi T.W.V. GRATIS€TA Tijdens The Big Event van Opel stap je direct€en T.W.V. Van 4 tot en met 9 oktober istothet weer Theis50 Bi Van 4 en met 9 oktober he of rijdt tot € 2.000 extra inruilwaarde, een tankTijdens The Big Event van Tijdens Opel stap je direct The Big Event van Opelen sta 4 tot en met 9 oktober is he voor een Opel uit voorraad,Van kun je direct inst ofdan rijdt tot € 2.000 extra inruilwaa Tijdens The Big Event van tankOpel sta of rijdt tot € 2.000 extra inruilwaarde, een Azora Advies- en Mooi Kappers voor een Opel uit voorraad, dan ku The Big Event van éxtra scherpe Lease ta of rijdtHoofdstraat tot Private € 2.000 13 extra inruilwaa Big Event van éxtra scherpe P voor behandelcentrum een Opel uit voorraad,The dan kun jevoorraad, direct inst voor een Opel uit dan ku Industrieweg Terborg Terborginruilwaarde alvast7061CG jouw Autotelex alvast jouw 115, Autotelex inruilwaarde. The Big Event van éxtra scherpe P The Big Event82van Private T 0315-33 60 éxtra scherpe T 0315-78 59 92 Lease ta alvast jouw Autotelex inruilwaarde Wat ook rolt? Een prop papier! S www.azora-abc.nl www.mooikappers.nl alvast jouw Autotelex inruilwaarde. Wat ook rolt? Een prop papier! Scheur deze pa

GRATIS BEZORGING Michel van Rijsewijk www.debakkeraanhuis.nl rijsewijk@debakkeraanhuis.nl T 06-40 29 95 99

Wat ook rolt? Een prop papier! S

Wat ook rolt? Een prop papier! Scheur deze pa

• Apeldo • Arnhem • Barnev • Apeldo • Devent mm10-w-broekhuis_1-2 lig.indd 1 • Arnhem • Doetinc • Barnev • Doorns • Devent • Doetinc info@dexpartyrent.nl T 0314-34 16 00 • Doorns Kijk voor meer info en verkoopvoorwaarden op opel.nl. Kijk voor meer info en verkoopvoorwaarden op opel.nl.

Kijk voor meer info en verkoopvoorwaarden op opel.nl.

Voetverzorging Rosa Inèz Westerduin Haverstraat 5 Varsseveld T 06-53 48 69 43 www.voetverzorgingrosa.nl

Studio Sier voor Hip Handwerk Hogestraat 81a Dinxperlo T 06-28 31 03 81 www.studiosier.nl

Markerinkdijk 25 7122 RT Aalten T: 0543-53 97 62 M: 06-47 69 94 06 www.timmersbarlo.nl

www.dexpartyrent.nl

mm10-w-broekhuis_1-2 lig.indd 1

www.broekhuis.nl

Kijk voor meer info en verkoopvoorwaarden op opel.nl.

Groot in het kleine

024 >012

Lageschaar - verbouw, badkamer & keukenmontage Bolwerk 4, 7141 JM Groenlo T 0544 – 468 498 lageschaarmontage.nl

Panta Rhei - Praktijk Integratieve Massage T 06-11 23 77 42 www.pvanaspert.nl

Hommelink Rioolservice Steenbraakweg, Groenlo T 0544-46 14 44 www.hommelink.nl

Copyshop Doetinchem Terborgseweg 29 Doetinchem T 0314-35 40 30 copyshopdoetinchem.nl

Sessink Bouw Teubenweg 25 7256 AH Keijenborg T 06 -51 22 63 16 www.sessinkbouw.nl

Stoffenwinkel de Kartelschaar Hoofdstraat 62, Terborg T 0315 329575 www.kartelschaar-terborg.nl

Post Tandprotheticus Winterswijk, T 0543 523991 Haaksbergen, T 053 5726936 E info@eengebitdatzit.nl www.eengebitdatzit.nl

St. kinderopvang de Speelweide Steenderenseweg 25 Hengelo Gld. www.despeelweide.com


THE BIG gezondTHE 2022 BIG EVENT EVENT

en een

| BESTE WENSEN

DÉ INRUILSENSATIE VAN EUROPA!

THE BIG THE BIG EVENT EVENT GRATIS ACCESSOIRES

DÉ INRUILSENSATIE VAN EUROPA!

Trimsalon de Janshoeve Beggelderdijk 46 Dinxperlo T 06-22 43 16 37 OpStapmetJans trimsalon.dejanshoeve

Petra Lamers Kiefteweg 84 Advocaat en Mediator 7151 NS EIBERGENDÉ INRUILSENSATIE VAN EUROPA! T 0544-22 10 22 T 0545-72 59 25 info@petralamers.nl DÉ INRUILSENSATIE VAN EUROPA! www.lefers-advocaten.nl www.petralamers.nl

LAADPAS LAADPAS

Engelse Schans 17 7137 MS Lievelde T 06–48 28 45 75 E info@primacleaning.nl

Regelink Schildersbedrijf Bronkhorsterstraat 6 7256 KE Keijenborg T 06-22 38 66 01 regelinkschildersbedrijf.nl

JAWS Technisch Intermediair Silvoldseweg 5, Terborg 0315-33 92 00 | info@jaw-s.nl www.jaw-s.nl

Hout- en Bouwmaterialen Kort VOF Zaagmolenpad 8, Doetinchem T 0314 324152 www.kort-hout.nl

T.W.V. 250 GRATIS€ACCESSOIRES T.W.V. € 250 GRATIS ACCESSOIRES

ANKOF LAADPAS ig Event. 00 T.W.V. 250 ANK- OF LAADPAS GRATIS€ACCESSOIRES zeer voordelig in een nieuwe Opel. Want 00 T.W.V. € 250je krijgt voor alles wat rolt igweer Event. et The Big Event. - of laadpas van € 500 én gratis accessoires t.w.v. € 250. En kies je zeer voordelig in een Opel. Want je alles krijgt alles wat rolt ap je direct en zeer voordelig in eennieuwe nieuwe Opel. Want je krijgt voor wat voor rolt et weer The Big Event. tappen! Meer interesse in Private Lease? je tijdens arde, een tankof laadpas van € 500 én gratis accessoires t.w.v. €Dan 250. Enprofiteer kies je je direct en zeervan voordelig in eenén nieuwe Opel. BioCosMedisch Want je krijgt voor alles wat€ rolt250. -apof laadpas € 500 gratis accessoires t.w.v. En kies je Zonwering Industrie un je direct instappen! Meer interesse in Private Lease? Dan profiteer je tijdens arieven. Bekijk het op onze website en bereken arde, een tankof laadpas van volledige € 500 én gratisaanbod accessoires t.w.v. € 250. En kies je Centre Inez Winterswijk Private Lease tarieven. Bekijk het volledigePrivate aanbod op Lease? onze website en bereken tappen! Meer interesse Dan profiteer je tijdens un je direct instappen! Meer interesse in in Private Lease? Dan je tijdens www.bibliotheekwestachterhoek.nl Misterstraat 65profiteer Winterswijk Europalaan 107 Winterswijk e. Private Lease tarieven. Bekijk het volledige aanbod op onze website en bereken arieven. Bekijk het volledige aanbod op19onze website enT 0543-52 bereken T 0543-52 87 30 00

e. Scheur deze pagina uit, maak er een prop van en lever ‘m in! www.bcminez.eu

agina uit, maak er een prop van en lever ‘m in!

www.zonweringindustrie.nl

Scheur deze pagina uit, maak er een prop van en lever ‘m in!

Auto Service • Lelystad • Dronten* agina•• Apeldoorn uit, maak van en•• Bunschoten-Spakenburg, lever ‘m Franken in!Wijnand’s Elspeet, Autobedrijf B.V. Nijkerk Arnhem • Edeer een •prop Plakhorstweg 1 - 3 *

• Wageningen* • Barneveld • Elst • Lelystad * • Apeldoorn • Dronten* • Zeewolde • Deventer • Epe 7009 AS* Doetinchem • Nijkerk* • Arnhem • Ede Zwolle • Doetinchem • Harderwijk Plakhorstweg 0314 - 341 6001 -* 3• ••Lelystad • Dronten* Wageningen* • Barneveld • Elst * *servicevestiging • Doornspijk • IJsselmuiden * •Nijkerk Zeewolde* * • Deventer • Epe 7009 AS Doetinchem verkoop.doetinchemopel@broekhuis.nl • • Ede • Zwolle • Doetinchem 0314 • Harderwijk - 341 600 * * * *servicevestiging • Doornspijk • Elst • IJsselmuiden • Wageningen

• Zutphen, Auto Hillen • Bunschoten-Spakenburg, Wijnand’s Auto Service Kom langs of • Elspeet, Autobedrijf Franken B.V. • Bunschoten-Spakenburg, Wijnand’s kijk op broekhuis.nlAuto • Zutphen, Auto Hillen

Service oorn www.broekhuis-opel.nl Kom langs of • Elspeet, Autobedrijf Franken B.V. m Plakhorstweg 1 - 3 • Zutphen, Auto Hillen kijk op broekhuis.nl www.broekhuis-opel.nl veld • Bunschoten-Spakenburg, Wijnand’s Auto Service • Lelystad * oorn • Dronten* *verkoop.doetinchemopel@broekhuis.nl • Zeewolde ter • Epe 7009 AS Doetinchem Kom langs of * • Elspeet, Autobedrijf Franken 20-9-2021 B.V. 14:02:06 • Nijkerk m • Ede • Zwolle chem 0314 • Harderwijk Plakhorstweg 1 3 * 341 600 kijk op broekhuis.nl • Zutphen, Auto Hillen • Wageningen veld * • Elst * *servicevestiging www.broekhuis-opel.nl spijk • IJsselmuiden * * • Zeewolde ter • Epe 7009 AS Doetinchem Kom langs of verkoop.doetinchemopel@broekhuis.nl Huis voor Healing Kachelhöltje’s Party Pret • Zwolle chem 0314 • Harderwijk 341 600 kijk op broekhuis.nl Piet Heinstraat 36 Aalten Molenstraat 7 *servicevestiging www.broekhuis-opel.nl spijk* • IJsselmuiden* Bart & Kees Engelbarts T 06-52 684 853 7041 AE ‘s-Heerenberg verkoop.doetinchemopel@broekhuis.nl

@HuisvoorHealing joveldhuis@hotmail.com

T 0314-66 37 05 www.partypret.nl

Genève

20-9-2021 14:02:06

025 >013


| COLUMN

| CAVE Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chill-ruimte uit van onze lezers.

Me er ga ve foto’s zien? Sca n de QR-code

Daten is een jungle

Angela’s wereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

2012: Single zat ik met mijn oudste zoontje op de bank. Vrijdagavond, het weekend voor de deur, wijntje erbij, tv aan. Op dat moment belt spontaan een goeie vriendin van mij op met de vraag “of ik alweer toe was aan een date”?! Het vrijgezel zijn beviel me goed, maar stond ook wel weer open voor een relatie.

Gelijk tijdig bleek haar vriend dezelfde vraag te stellen aan zijn single vriend, waardoor er niet veel later een WhatsApp berichtje op mijn telefoon binnenk wam. “ Hoi Angela, ken je me nog? “ Ik zal jullie alle verdere details besparen, maar na 9 jaar zijn we nog steeds samen.

De ‘womancave’ van erg Femke Weijman uit ’s-Heerenb

.

Oppervlakte: ± 35m 2 Trots op “ De cave is dusdanig groot en ruim opgezet dat het veel mogelijkheden biedt, ook voor onze zoon Diego. Chillen met vrienden, gamen, muziek luisteren. Zelfs complete slaapfeestjes zijn er mogelijk! ” Verdere info “ Het idee voor de cave is ontstaan tijdens de coronaopmars. Alles ging op slot, waardoor ik dit idee opperde en mijn man Kees instemde. Onze open overkapping was een prima basis en nadat de schuur was weg gehaald, is het één groot geheel geworden. We vieren er onze verjaardagen, maar mogen er ook zo graag zijn. Er is genoeg ruimte om te dansen, originele discolampen, gezellige muziek en je hebt direc t het gevoel dat je in een café bent. Mijn t weelingzus appt regelmatig ‘ Fem, gooi je het café vanavond open? ’ en dan beloof t het weer een gezellige avond te worden in de cave ” aldus Femke.

Oproep Heb je een mooie plek waar je tijd doorbrengt met vrienden? Stuur je foto’s & verhaal in via redactie@mijnmagazine.nl

>014

In mijn direc te omgeving merk ik dat daten niet eenvoudig is. Ik volg het al een tijdje en liefde vinden is tegenwoordig te vergelijken met de zoek tocht naar een sek sshop in een christelijk dorp. Daten is een jungle en lijk t complexer dan ooit. En waarom is dat? Kunnen we niet gewoon een leuke man of vrouw tegenkomen, verliefd worden en gelukkig zijn voor de rest van ons leven? Het daten zelf is niet verander t, het is hoe wij er tegen aankijken en vooral hoe we alles, misschien teveel, overdenken. Als we kijken naar de Tinder App. We s wipen ons een ongeluk. Het lijk t meer op een ordinaire vleeskeuring , waarbij we alleen maar naar het uiterlijk kijken en niet meer naar de persoon achter de foto. Kor tom, jouw keuze wordt bepaald door één foto. Of we s wipen naar link s of we s wipen naar rechts. Wat ook opvalt, is dat er keuze genoeg is. Dus er zijn genoeg vissen in de zee. Er is altijd wel iemand die knapper, rijker, slimmer of leuker is, dus waarom zou je eigenlijk settelen en stoppen met je zoek tocht? In mijn ogen is social media absoluut heel handig voor veel dingen, maar killing voor je liefdesleven. Alleen de ‘per fec te koppel plaatjes ’ worden gedeeld, waardoor er een ver tekend beeld wordt afgegeven. Zo raar is dat ook niet, aangezien het vroeger al begon door het beeld dat Disney ons gaf met de prins en prinses… en ze leefde nog lang en gelukkig. Waar is de tijd gebleven waarbij je verliefd wordt zonder dat je iemand zijn visuele visitekaar tje hebt gezien. Waarbij je open-minded kijk t naar de binnenkant van een persoon in plaats van je laten beïnvloeden door het aantal volgers of likes.

xx

Angela

L i e fd e wi ne rde el d: m o d e r nee h e m o o k I k l i kh e t e c h t in Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat als vrouw. redac tie@mijnmagazine.nl


| AUTO Meer foto’s én een gave video zien? Scan de  QR-code

Besmet met het Volkswagen virus

‘De busjes zijn tegenwoordig onbetaalbaar’

“De VW T1 Samba uit 1963 heeft een prachtige uitstraling. De bus trekt dan ook veel bekijks. Meer nog dan een Ferrari en je hebt gelijk aanspraak”, zegt de trotse eigenaar. Hij heeft duidelijk een hobby aan oldtimers. Hij houdt van de sfeer tijdens toerritten en evenementen. “Het is leuk met gelijkgezinden. Je voelt je

O

ldtimer busjes zijn schaars en razend populair. Ver voor de hype kocht Ronald Posthuma uit Aalten al t wee exemplaren die inmiddels enorm in waarde zijn gestegen. “ Ze zijn tegenwoordig onbetaalbaar. Het blijk t een goede investering , maar daar is het me niet om te doen. Ik heb er vooral veel plezier van.” Posthuma is gek op klassiekers, altijd al geweest. Hij begon met een Golf 1, Opel Commodore coupé en een Volvo Amazone. “ Daarna raak te ik besmet met het Volkswagen virus en volgde er een Kever cabrio. Die is helaas afgebrand door een benzinelek.” Twintig jaar geleden k wam hij in de gelegenheid om t wee V W busjes aan te schaf fen. “ Ze stonden ergens in een schuur, via via hoorde ik dat. Ik had een keer een T1 busje zien staan op de camping. Daardoor

er snel thuis.”

raak te ik enthousiast. Je zag ze destijds amper. De meeste zijn op de schroothoop terecht gekomen.” Ronald kreeg de kans ze voor een aantrekkelijke prijs aan te schaf fen. Het ging om een T1 Samba spijlbus uit 1963 en een T1 paneluit voering uit 1958. De Samba verkeerde in redelijke staat en restaureerde hij met zijn kameraad. Vooral het interieur werd onder handen genomen. Ook werd de wagen opnieuw gespoten. Dat gebeurde in de originele kleuren rood en donker bruin. Nu t wintig jaar later is de bus nog steeds prachtig om te zien, om door een ringetje te halen. “ De Samba is de meest luxe uit voering ”, weet Ronald. “ Hij beschik t over een schuifdak en maar liefst 23 ramen, daarom wordt hij ook wel een 23 -raams bus genoemd. Je hebt er een prima zicht. Ze werden gebruik t als luxe taxibus of als mini touringcar.” De groene T1 paneluit voering , bleef lange tijd in een hoek staan. Onlangs besloot de oldtimerlief hebber ook deze samen met zijn kameraad in orde te maken. “ Met alleen een achterraam is deze geschik t als camperbusje Die willen we gaan gebruiken voor vakanties en meerdaagse evenementen.” Daarnaast heef t Ronald ook nog een beige V W Kever Ovaal uit 1956 in bezit. Deze wagen heef t de naam ovaal meegekregen omdat de spijl in de achterruit in deze uit voering is weg gehaald. Met spijl heet het model brilletje. “ Het is soepel rijden in de Kever, je kunt goed meekomen met het verkeer. De Samba rijdt wat meer spar taans, daarin moet je harder werken.” Het sleutelen en opknappen van klassiekers vindt hij erg pret tig om te doen. Vandaar dat hij op zoek is naar een nieuw projec t. Een bril Kever is daarbij favoriet. m

VW bus T1 Samba in prachtige staat

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

Oproep

Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

>015


Anneke Beerten

Wereldkampioene hangt mountainbike in de wilgen Ze woont alweer een paar jaar in de VS, maar op dit moment is drievoudig wereld­ kampioen mountainbiken Anneke Beerten even op vakantie bij haar ouders in L ­ ichtenvoorde. Daarvan geniet ze met volle teugen. “Ik ben hier om na Covid mijn familie weer te bezoeken, maar ook om te resetten en lekker rustig op mijn racefietsje door de omgeving te touren. Dat kan gewoon in de Achterhoek en dat is heerlijk.”

A

nneke werd geboren in Halle. Fietsen is altijd belangrijk voor haar geweest. Al op vierjarige leef tijd werd ze lid van de Eikeltrappers, een f iets vereniging die gebruik maak te van een BMX-baantje in Varsseveld. “ Het is allemaal begonnen met een BMX . Mijn ouders brachten me destijds een paar keer per week naar de training en van het een k wam het ander. Ik ging eerst deelnemen aan wat lokale wedstrijden, want overal in de Achterhoek lagen destijds van die baantjes. Toen ik een jaar of zeven was maak te ik de overstap naar nationale wedstrijden en nog t wee jaar later reed ik mijn eerste internationale wedstrijden.” Anneke zet te haar talent om in resultaten. Ze werd tot t wee keer toe wereldkampioen BMX in haar leef tijdsklasse en had daarmee eigenlijk het hoogst haalbare bereik t, want BMX was destijds nog geen olympische spor t. Ze vond het op haar zestiende daarom een goed moment om over te stappen naar het mountainbiken. “ Mountainbiken is een grote spor t en het was al zo’n professionele wereld, zeker internationaal. Ik moest wel weer helemaal van onderaf beginnen en me naar boven toe opwerken, maar ik k wam gelukkig bij een team terecht dat mij sponsorde. Het was echt een prachtige nieuwe uitdaging.”

Wereldkampioen Anneke deed al snel mee in het internationale circuit en ze koos voor de ex treme takken van het mountainbiken. “ Je hebt binnen het mountainbiken

‘In 2011 werd ik voor het eerst wereld­ kampioen bij de elite dames’

Tekst: Christine Linneweever Foto’s: Anneke Beerten

>016

verschillende disciplines, net als bij het skiën. Ik deed downhill, enduro, slalom en four cross en dat zijn de ex tremere kanten van de spor t.” Het ging in het begin wel met vallen en opstaan. “ Tijdens de wereldkampioenschappen k wam ik er vaak dichtbij en behaalde ik zilver en brons, maar ik won nooit. Pas in 2011 luk te het en werd ik voor het eerst wereldkampioen bij de elite dames. In 2012 prolongeerde ik mijn titel en in 2014 won ik opnieuw.” Anneke won daarnaast wereldbeker titels en in 2019 wist ze de Crank wor x World Tour Spirit op haar naam te schrijven en daarmee de titel ‘Queen of Crank work x ’ te veroveren. “ Die laatste stond heel hoog op mijn doelenlijstje. Voor die titel moest ik meerdere wedstrijden in verschillende disciplines rijden. Heel tof dat ik die won.”


| VERHAAL

‘Op dit moment is mijn doel: vooruit gaan met wat ik nog wel kan’ Californië Anneke woonde tot 2015 nog in de Achterhoek , maar verhuisde toen naar Californië. “ De VS trok mij altijd al en toen ik de gelegenheid kreeg om de overstap te maken, besloot ik er voor te gaan.” Helaas kent haar verhaal geen happy end. “ In augustus 2020 had ik een goede seizoenstar t, met een t weede plaats in Nieuw-Zeeland en over winningen in lokale wedstrijden. Maar na een training werd ik in mijn auto aangereden door iemand die door rood reed. Gevolg: een whiplash en een hersenschudding. Door de schade aan mijn hersenen heb ik sindsdien onder andere problemen met het zicht in mijn linker oog , dat moeite heef t om alle bewegingen te volgen. Dat zorg t voor misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid.”

Inmiddels heef t Anneke een behandeling ondergaan, waardoor ze nu minder hoofdpijn en nekpijn heef t. Ze is blij dat ze vooruit gang heef t geboek t, want toen ze na het ongeluk weer probeerde te f ietsen, viel dat enorm tegen. “ Fietsen vraag t veel van je zenuwstelsel en ik heb ook last van een soor t vermoeidheid die zich lastig laat omschrijven. Op een slechte dag moet ik genoegen nemen met alleen maar op de bank zit ten en niks doen. Een paar maanden geleden heb ik daarom moeten besluiten om te stoppen met wedstrijdrijden.” Toch is Anneke vastbesloten om niet bij de pakken neer te zit ten. “ Ik heb een supermooie carrière gehad. Ik kan terugkijken op mooie resultaten, maar ik kijk ook positief vooruit. Ik kan weer wat f ietsen, coachen en kleine groepen clinics geven en dat is op dit moment mijn doel: vooruit gaan met wat ik nog wel kan en mensen te motiveren in het mountainbiken.” m

Oproep

Heeft u een bijzondere hobby of kent u iemand met een uitzonderlijke passie? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>017


Keurslagerij De Rapenburg voor een lekker en goed stukje vlees In mei openden Yvonne Pasman en Ard Papen keurslagerij De Rapenburg in Lichtenvoorde. Het afgelopen half jaar hebben ze het lekker druk gehad. Ook richting de kerstdagen steken ze graag de handen uit de mouwen en bieden ze bestellijsten en bezorgen ze thuis.

Yvonne is gediplomeerd slager en samen waren ze al een tijd op zoek naar een locatie om het vak uit te oefenen, maar het lukte niet erg. “We hadden het eigenlijk al opgegeven, tot we in november Keurslagerij Schuurman konden overnemen. Na een frisse wind door de winkel en de werkplaats was Keurslagerij De Rapenburg een feit. Vanaf de opening in mei zijn we gaan knallen. We hadden een leuke openingstas met producten en daar was veel interesse voor”, vertelt Ard.

Het draait bij De Rapenburg allemaal om ambachtelijke kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast willen Ard

Inspiratie voor de kerst nodig? Uw kerstboodschappen laten bezorgen? Neem dan contact op met Keurslagerij De Rapenburg en Yvonne graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze gaan daarom voor vlees dat niet alleen

van hoge kwaliteit is, maar ook van vertrouwde oorsprong. Ze kiezen voor rundvlees uit de omgeving en ook het varkensvlees komt uit de regio. “Met de kerst voor de deur bieden we een ruim assortiment aan heerlijke kerstproducten, mooie stukken vlees voor op de BBQ of op de Kamado , maar ook een compleet menu behoort tot de mogelijkheden. Ook kerstpakketten voor bedrijven of om als kerstcadeau te geven, informeer naar de mogelijkheden.”

Keurslagerij De Rapenburg | Rapenburgsestraat 36 | 7131 CZ Lichtenvoorde T: 0544-37 67 14 | E: info@derapenburg.keurslager.nl | I: www.derapenburg.keurslager.nl

Atag Energion Lydos Hybrid 100 liter warmtepompboiler Artikelnr: 18301100

849,-

incl. btw

Ontvan

g

500,-

ISDE subsidi e*

Warmteservice Groenlo Industrieweg 17-C gewoon perfect geregeld

Warmteservice Doetinchem Transportweg 7-01

*Lees meer over de ISDE regeling op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde

>018


| ACHTERHOEK WERKT Achterhoek Werk t, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen naar de buitenwereld overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heef t. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projec ten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projec ten en evene menten? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘ MIJN Achterhoek Werk t.

Yannick Döring (links) en Daan Hettinga (rechts)

ACHTERHOEKS MANDAAT LAAT JONGEREN SPREKEN Je bent trots. Trots op de Achterhoek. Op de kronkelwegen, de kroegen, weilanden en het noaberAdelin Lank veld is pro jec tmanager bij Achterhoek Werk t en projec tleider van de Talententuin. Zij wordt blij van de eindeloze mogelijkheden in de Achterhoek. Het is dé plek om je verder te ontwikkelen en je carrière te star ten. Of je nou op zoek bent naar een baan, wat voor de regio wil betekenen of een eigen bedrijf wil star ten.

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

schap. Maar is dat alles? Het sterke imago van de Achterhoek bestaat al jaren, maar voor jongeren

D is er meer.

at is precies waar Daan en Yannick , oprichters van Achterhoeks Mandaat, op in springen. De Achterhoek is toe aan een nieuw, fris geluid. Een geluid waar de jongeren zich in herkennen en onderdeel van uit maken. Ze houden ook van de stad, luisteren naar hiphop en chillen op straat. Achterhoekse jongeren passen niet in hokjes. “ Het is tijd dat de nieuwe generatie Achterhoekers van zich laat horen. We zijn niet meer de Achterhoek van 30 jaar geleden”, aldus Daan. Beide zijn ze geboren in de Achterhoek , maar heb ben de regio verlaten voor hun studie en nu ook hun baan. Yannick naar Nijmegen en Daan naar Amsterdam. Ze hebben één ding gemeen: de trots voor hun roots. Ze dragen dit uit en steken het niet onder stoelen of banken. De Achterhoek is hun basis. Hier komen ze nog steeds thuis, zien ze hun familie en meeten met hun vrienden. Net als Daan en Yannick zijn er nog veel meer jongeren trots op de Achterhoek. Met Achterhoeks Mandaat geven ze hen een podium. In foto’s en video’s delen ze de

verhalen van jongeren. “ Dit worden échte verhalen. Wat maak t hen trots? Waarom blijven ze hier of juist niet? En wat is de reden dat ze toch weer terug komen? Die verhalen willen we vastleg gen en ver tellen”, aldus Yannick. Achterhoekse hoodie Om het frisse geluid let terlijk en f iguurlijk uit te dragen hebben ze de Achterhoeks Mandaat hoodie ont worpen. Samen dragen ze de Achterhoek. De keuze voor een hoodie was voor Daan en Yannick simpel. Jongeren zijn er dol op. Een hoodie is voor iedereen en elke gelegenheid. Of je nou de stad in gaat, aan het werk bent of op de bank wilt chillen. Een hoodie komt altijd van pas. Het is niet zomaar een hoodie. Beide geven ze om het milieu en hun omgeving , dus ze waren het er snel over eens dat het een eerlijk produc t moest worden. Eerlijke materialen en een eerlijke pro duc tie. Zo wordt gekeken naar gezondheid en veiligheid op de werk vloer en versturen ze de Achterhoeks Mandaat hoodie in een hippe verpakking , gemaak t van hergebruik t papier.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de hoodie? Bekijk dan www.achterhoeksmandaat.nl en volg de verhalen van Achterhoekse jongeren op hun Instagram profiel achterhoeks_mandaat m

Achterhoeks Mandaat wordt ondersteund door onze partner Pak An. Heb jij ook een gaaf idee om de Achterhoek nóg mooier te maken? Neem dan contact op via anpakken.nl

>019


| DROOMHUIS

TWEEDE LEVEN e g i l a m oor

voor v psboerderij dor

Nieuwbouwhuis in een oud jasje De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Met deze keer de voormalige dorpsboerderij van Lotte en Michel Luttikhold in Lichtenvoorde.

Tekst: Richard Stegers

>020

‘E

en nieuwbouwhuis in een oud jasje.” Zo noemen Lot te en Michel Lut tikhold hun woning aan de rand van Lichtenvoorde. De voormalige dorpsboerderij dateer t van 1920, maar is na een grootscheepse verbouwing sfeer vol ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. “ Het is precies geworden zoals we het in ons hoofd hadden.” Der tigers Lot te en Michel wonen nu vier jaar in hun droomhuis met karak ter en historie. Dat doen ze samen met hun t wee kinderen en honden. Het stel kocht het huis in 2015. “ We waren op zoek naar iets anders omdat onze woning niet meer beviel.” Ze hadden de dorpsboerderij op het oog , maar daar moest veel aan gebeuren. Vandaar dat ze nog even verder zochten. Uiteindelijk zijn ze toch gaan kijken met Maurice Coersen, een bevriende timmerman van Coersen Bouw. “ Die was erg enthousiast


‘Het is geworden zoals we het in ons hoofd hadden’ en heef t ons enthousiasme daarmee aangewakkerd. Je moest er wel even doorheen kijken, want het huis moest bijna helemaal worden gestript.” Michel toont foto’s van de oude situatie. Het schetst een gedateerd beeld met kleurrijk behang uit de jaren vijf tig en oude gaskachels aan de muur. Aan Maurice de schone taak om er iets moois van te maken. Ook de nieuwe eigenaren (zonder enige bouwachtergrond) hielpen mee bijvoorbeeld met het klaarzet ten van de stenen, isoleren, schilderen en aan het eind van de dag opruimen. “ Tijdens de werk zaamheden woonden we tijdelijk op een zolderkamer bij mijn ouders”, ver telt Michel. “ Toen waren er nog geen kinderen, dus dat was goed te doen.” De woning ging helemaal op de schop. Alleen de buitenmuren en één binnenmuur bleven staan. Daarna begon de opbouw waarbij de construc tie werd verbeterd met eiken gebinten. Tijdens het proces gingen de eigenaren niet over één nacht ijs. “ We hebben de tijd genomen. Zo’n projec t doe je normaal gesproken maar één keer, dan wil je het ook goed doen.” Ook over de details werd nagedacht, het heef t gezorgd voor een knus en fraai afgewerk t huis in een landelijke stijl. Wat betref t de inrichting is vooral de hand van Lot te zichtbaar. “ Ik kijk graag naar woonprogramma’s en spit de woonbladen door. Een landelijke uitstraling past bij deze woning. Dat moest het worden.” Je ziet het bijvoorbeeld terug in de estrikken vloer die in groot en klein formaat op de gehele begane grond is doorgelegd. De tegels – 120 jaar oud en af komstig uit Frankrijk - zijn er op de ouder wetse manier ingeklopt. Ook de IJsselsteentjes bij de schouw van de openhaard zijn hergebruik t. “ Het hergebruiken van spullen en materialen heef t iets ex tra’s. Waar het kon, is het toegepast. Dat geldt

Lotte en Michel Luttikhold

n? oto’s zie Meer f n de  Sca e QR-cod

ook voor de meubels.” Zo kreeg een voormalige salontafel een t weede leven als televisiemeubel, op maat gemaak t door Vik tor ( Vik tor Techniek) de broer van Lot te. Oude planken uit de boerderij hebben een plek gekregen aan de wand van de tuinkamer, ter wijl ook de schuifdeur in de slaap kamer er van is gemaak t. De woning heef t hoge plafonds en beschik t over een woonkamer, leefkeuken, tuinkamer en apar te kinderkamer. Boven zijn de slaapkamers en de badkamer gesitueerd. De schommel in de woonkamer is een eyecatcher maar wordt ook echt gebruik t. De schuifdeuren en suite zijn noemenswaardig , net als de met beton ciré afgewerk te wanden in de rustieke badkamer. De landelijke sfeer is mooi doorgevoerd in de woning. Dat is niet onopgemerk t gebleven. Het bedrijf iLocations is een locatiebureau dat bemiddelt in de verhuur van unieke huizen voor par tijen die op zoek zijn naar een locatie voor fotograf ie- of f ilmproduc ties. “ Het is leuk om daarbij te zijn ingeschreven. We zien het ook als een stuk waardering

Droomhuis met karakter en historie voor de tijd en energie die we er in hebben gesto ken.” Al met al zijn Lot te en Michel dik tevreden. Ze willen in de nabije toekomst aan de buitenkant aan de slag door de stenen te voegen en luiken aan te brengen. “ Maar het is nu al ons droomhuis. We hebben het helemaal naar onze eigen hand kunnen zet ten. Het is sfeer vol en comfor tabel wonen dichtbij de dorpskern én de natuur. De woning is ruim en licht, helemaal in onze stijl en het beschik t over een f ijne leef keuken. En we kunnen hier ook oud worden, want de tuinkamer kan omgetoverd worden in een slaapkamer. Wat wil je nog meer.” m

Oproep droomhuis

Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>021


‘‘We zorgen voor stabiliteit zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven’’ Ambulante Ambulante hulpverlening hulpverlening bij bij De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde

De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde biedt biedt zorg zorg en en ondersteuning ondersteuning voor voor mensen mensen met met een een (verstandelijke) (verstandelijke) beperking beperking in in de de regio regio OostOostGelderland. Eén van die vormen is ambulante hulpverlening. Dat wil zeggen dat je thuis begeleiding krijgt. Voordat Gelderland. Eén van die vormen is ambulante hulpverlening. Dat wil zeggen dat je thuis begeleiding krijgt. Voordat je je bij bij De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde ondersteuning ondersteuning krijgt, krijgt, bespreken bespreken we we samen samen welke welke ondersteuning ondersteuning je je nodig nodig hebt. hebt. ‘We ‘We zetten zetten mensen mensen in in hun hun kracht’ kracht’ Kirsten Wegman, zorgteammanager, Kirsten Wegman, zorgteammanager, werkt werkt sinds sinds een een paar paar maanden maanden bij bij De De Lichtenvoorde. Lichtenvoorde. Het Het ambulante ambulante team team isis één één van van de de teams teams dat dat onder onder haar haar valt. valt. ‘Medewerkers ‘Medewerkers zijn zijn erg erg betrokken betrokken en en denken denken in in mogelijkheden mogelijkheden en en uitdagingen. uitdagingen. Ze Ze kijken kijken samen samen met met de de persoon persoon die die ambulante ambulante begeleiding begeleiding krijgt krijgt wat wat bij bij diegene diegene past. past. We We zetten zetten mensen mensen in in hun hun kracht. kracht. We vinden het belangrijk om veiligheid te bieden, zodat je kunt groeien en zo zelfstandig mogelijk kunt leven. We We vinden het belangrijk om veiligheid te bieden, zodat je kunt groeien en zo zelfstandig mogelijk kunt leven. We dagen dagen je je uit uit actief actief mee mee te te denken.’ denken.’ Een Een grote grote glimlach glimlach Mirjam Bosveld Mirjam Bosveld werkt werkt sinds sinds twee twee jaar jaar bij bij De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde als persoonlijk begeleider ambulant. ‘Een gesprek als persoonlijk begeleider ambulant. ‘Een gesprek kan kan thuis thuis plaatsvinden, plaatsvinden, maar maar ook ook tijdens tijdens een een wandeling. wandeling. Aan Aan de de hand hand van van de de doelen doelen die die we we samen samen opstellen, opstellen, bespreken bespreken we hoe het gaat. Het is mooi om de ontwikkelingen we hoe het gaat. Het is mooi om de ontwikkelingen te te zien. zien. Mijn Mijn werk werk zorgt zorgt echt echt voor voor voldoening. voldoening. Hoe Hoe mooi mooi isis het het als als je je mensen mensen kunt kunt helpen helpen om om angst angst en en stress stress dusdanig dusdanig te verminderen en ze daardoor op vakantie durven te verminderen en ze daardoor op vakantie durven gaan, gaan, terwijl terwijl ze ze dat dat daarvoor daarvoor niet niet durfden. durfden. En En dat dat je je vervolgens vervolgens als als kers kers op op de de taart taart een een vakantiefoto vakantiefoto krijgt! krijgt! Dat Dat zorgt zorgt voor voor een grote glimlach op mijn gezicht. Een ander voorbeeld: een grote glimlach op mijn gezicht. Een ander voorbeeld: iemand iemand die die heel heel graag graag een een keer keer paard paard wilde wilde rijden, rijden, maar maar dat door allerlei omstandigheden niet kon. Samen dat door allerlei omstandigheden niet kon. Samen hebben hebben we we gezorgd gezorgd voor voor een een privéles privéles en en het het vastgelegd vastgelegd op op foto’s foto’s en en video. Om dan de vreugde te zien en wat het doet met het video. Om dan de vreugde te zien en wat het doet met het zelfvertrouwen zelfvertrouwen van van iemand… iemand… Prachtig!’ Prachtig!’

Kirsten KirstenWegman Wegman(links) (links)en enMirjam MirjamBosveld Bosveld(rechts) (rechts)

Samenwerking Samenwerking De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde werkt werkt samen samen met met allerlei allerlei verschillende verschillende organisaties organisaties om om zo zo goed goed mogelijk mogelijk hulp hulp te te kunnen kunnen bieden. bieden. Denk bijvoorbeeld aan gemeentes, GGNet en organisaties in de thuiszorg en verslavingszorg. Denk bijvoorbeeld aan gemeentes, GGNet en organisaties in de thuiszorg en verslavingszorg. Meer Meer informatie? informatie? Kijk op Kijk op de de website website www.delichtenvoorde.nl www.delichtenvoorde.nl voor voor alle alle soorten soorten ondersteuning ondersteuning die die De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde biedt. biedt. Of Of neem neem concontact op met het zorgloket. Dit kan door een e-mail te sturen naar zorgloket@delichtenvoorde.nl of bel (0544) 37 11 tact op met het zorgloket. Dit kan door een e-mail te sturen naar zorgloket@delichtenvoorde.nl of bel (0544) 37 11 30. 30.

>022


| COLUMN RED BUTTON / CIRCLE LOGO.

www.broekenbinkie.com Een foto- en of filmproductie is vakwerk; een perfecte locatie komt iLocations ten goede aan de verkoop van uw product, film of event. iLocations is een locatiebureau met een breed scala aan top locaties in verschillende stijlen, waarvan een groot aantal in onze regio. Via een login krijgt u toegang tot ons locatiebestand. font: Walkway Bold-regular - bewerkt

PHOTO-FILM-EVENT

font: Quicksand book

iLocations is altijd op zoek naar unieke locaties zoals, particuliere woonhuizen en outdoor hot spots maar ook fotogenieke horecagelegenheden. Informatie, huren of aanmelden? Wees welkom op ilocations.nl

De ♥verwarmende, leerzame methode om op iedere leeftijd met een goed figuur gezond, fit en opgewekt te zijn! Met plezier over de levensladder

1033 Bewegen als

levensfilosofie 223x223

Henny Heuff

Met plezier over de levensladder

Auteur: Henny Heuff

Illustraties: Kirsten Lucie Gerritsen Editor: Carine Engelen – Fraikin Vormgeving: Inline Design

omslag.indd Alle pagina's

In dit doe-boek leer je er spelenderwijs alles over.

Op één paard wedden kan best goed uitpakken, maar ik wilde graag nóg een paard in de bek kijken. Wel een stukje rijden voor deze grote, wat agressieve hengst. We mochten eerst even rondlopen in hun paradijs, gaf de receptioniste vriendelijk aan. De opstellingen waren allemaal genummerd, dus konden we de mooiste alvast noteren. Handig! Net als bij een bruidsshow, waar ik altijd mee mag met vriendinnen die trouwplannen hebben. Het lijf je van nummer 168 in combinatie met de onderkant van 33 zou haar geweldig staan! Maar nu ging het om onszelf. Een keuken komt toch aardig dicht in de buur t van een trouwjurk. Frontje van nummer 33 in combinatie met de oven van nummer 86. En ik keek vooral of een keuken mij goed stond. Met klassieke pianomuziek op de achtergrond bewonderden we al het moois langs de route. De route was zo lang en de pianomuziek wat dramatisch, dat we er wat onrustig en lacherig van werden. Wat later zagen we tot onze verbazing dat er een chic aangeklede pianist voor deze onrust zorgde. Niet ons ding. Na onze ronde haalde een van de 30 verkopers ons op en namen we plaats aan een tafel tussen de keukens. En hoorden we nu echt vogels f luiten? Niet live gelukkig. Onze verkoper was niet enthousiast, wel stijf vriendelijk. Hij gebruik te het volgende stopzinnetje: Als jullie dat echt mooi vinden, dan doen we dat toch!? ? ? Er was over het geheel gezien weinig afstemming met ons. Hij liep weg en zou heel wat later terugkomen met zijn voorstel. Dus maar weer een rondje lopen. Pling , plong , plang , fuut, fuut, fuut. Daar k wam hij weer aan. Niet enthousiaster dan daar voor. Hij had de totaalprijs op een blaadje geschreven. Wij moesten raden, maar we waren niet in de stemming voor een spelletje. We schrokken van het bedrag. Langzaam schoof hij het afdekblaadje naar beneden. Kor ting hier, kor ting daar en hij wilde zeg gen: KOPEN MA AR!!! Wel vandaag beslissen, want anders zouden we kor tingen gaan missen. Weg wezen! Lokaal een keuken aanschaf fen voelt toch veel beter. Terug naar de Achterhoek met alle prachtige vogelgeluiden, live wel te verstaan!

Henny Heuff

9 789492 108357

Bewegen als levensf ilosofie

fie

Geef het jezelf of e d een gelief! cadeau

Bewegen als leve nsfi loso

Bewegen als lev ensfi losofie

Ismakogie: een leidraad om dagelijk te bewegen. Je kunt s voortreffelijk gewoonte van maken.er met veel plezier een geweld ige Dit is een werkbo een opeenvolging ek met daarin geschreven zijn van bewegingen die niet alleen om te lezen, maar vooral om te doen.

VOGELS IN DE KEUKEN? Samen verder, dan ook samen een keuken uit zoeken! Het liefst willen we alles in dit huis aanpakken, zodat een ieder zich ook echt thuis gaat voelen. Nu zijn ‘de nieuwkomers’ nog iets van gasten en speel ik iets van gast vrouw, maar na de verbouwing zal hopelijk alles eigen gaan voelen. Dat is ons uit gangspunt. Doei gast vrouw en toedeledoki gasten! Welkom samengestelde gezinsleden! De eerste afspraak was bij een keukenboer in de buur t. Een vriendelijke medewerkster begeleidde ons door de prachtige showroom naar een tafel. Een jonge architec t schoof gezellig bij ons aan. Heel ontspannen vroeg hij naar onze plannen en probeerde daarbij aan te sluiten met zijn eigen, mooie, verrassende ideeën. Ver volgens liepen we samen langs alle opge stelde keukens om alles nog beter op elkaar af te stemmen. Opgewek t en voldaan liepen we wat later naar buiten met een ver volgafspraak.

21-09-21 12:19

PRIJS: € 24,00 incl. verzending

in Nederland | € 20,00 bij afhalen

Cindy

VERKRIJGBAAR VIA: www.uitgeverijhermans.nl

www.hennyheuff.nl | boekhandel AUTEUR: Henny Heuff

|

ILLUSTRATOR: Kirsten Lucie-Gerritsen

|

UITGEVER: Willy Hermans

Huidverzorging & Ismakogie Henny Heuff Burg. Tenkinkstraat 22 7001 EV Doetinchem T: 0314 – 36 04 44 | E: info@hennyheuff.nl

Cindy’s invalshoek

>023


G€LD &

financiën

ecia l

Sp

Eieren voor je geld kiezen, met gelijke munt betalen, het slijk der aarde; allemaal spreekwoorden die over geld gaan. Als het geld je op de rug groeit, heb je meer dan genoeg middelen om in je levensonderhoud te voorzien. Dan kun je het geld laten rollen. Maar er zijn ook mensen die niet in het geld zwemmen. Juist dán wil je wel waar voor je geld. Tekst: Richard Stegers Bronnen: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en RaboResearch

>024

DE ACHTERHOEK o i g e r e d n e lvar een we

H

et thema deze maand is Geld & Financiën. Onze streek lig t weliswaar op forse afstand van het economische har t van het land, toch is de Achterhoek een welvarende regio. De bevolkings- en werk gelegenheidsdichtheid zijn laag , dat geldt ook voor het tempo van economische en demograf ische groei. Mede daardoor is de gemiddelde waarde van het vast goed relatief laag. Al zijn de huizenprijzen ook hier f linke gestegen. Het gemiddelde besteedbaar inkomen is lager dan gemiddeld in Nederland. Qua sociale cohesie en leef baarheid scoor t de Achterhoek juist erg goed. Er zijn veel vrijwilligers en mantelzorgers en de criminaliteit is bijzonder laag. De afstand tot voorzieningen is over het algemeen kleiner dan gemiddeld in Nederland. Het eigenwoningbezit is groot en de woningen zijn nog redelijk betaalbaar, ook in vergelijking met het gemiddelde huishoudinkomen. Hoe zit het eigenlijk met de inkomens? Het doorsnee bruto jaarinkomen van werkenden in Nederland bedraag t 35.20 0 euro. In de Achterhoek lig t dat bedrag gemiddeld iets lager.

Rijkdom Inwoners van plat telandsgemeenten zijn gemiddeld genomen rijker dan stedelingen. Het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens bedroeg in 2019 (volgens de meest ac tuele gegevens) gemiddeld bijna 50.0 0 0 euro duizend (inclusief waarde woning minus hypotheekschuld). De vermogens zijn de afgelopen jaren f link toegeno men door de gestegen huizenprijzen. Hoe hoog het doorsnee vermogen van huishoudens in de Achterhoekse gemeenten lig t, zie je hieronder: BRONCKHOR S T: OOS T GELRE: BERKELL AND: A ALTEN: MONTFERL AND: OUDE IJSSELS TREEK : WINTER S WIJK : DOE TINCHEM:

€ € € € € € € €

165.9 0 0 109.60 0 106.60 0 9 0. 20 0 77.4 0 0 74.4 0 0 65.0 0 0 4 4. 20 0

Bloemendaal is de rijkste gemeente van Nederland, met een doorsnee vermogen van 381.0 0 0 euro. Daar kunnen ze het geld echt over de balk smijten… m


G€LD &

financiën

Carmen kon vanaf het begin van haar volwassen leven haar financiën niet overzien

“Van huis uit nooit mee gekregen hoe mijn financiën op orde te krijgen” Carmen (29) uit Winterswijk kon vanaf het begin van haar volwassen leven haar financiën niet overzien. Het begon met een ongezonde thuissituatie. Daardoor woonde ze al vroeg op haarzelf en is ze meerdere keren weggelopen van huis.

“Vanaf mijn 18e ben ik gaan overnachten bij vriendinnen en opvanghuizen”

‘V

anaf mijn 18e ben ik gaan overnachten bij vriendinnen en opvanghuizen.” Uiteindelijk is ze via begeleiding aan een kamer gekomen die ze kon huren. Carmen had wisselend bijbaantjes en uitkeringen, stabiliteit was ver te zoeken. Door de wisselende inkomsten en woonadressen waren de f inanciën van Carmen al snel een puinhoop. “ Ik had ook nooit van huis uit mee gekregen hoe ik mijn f inanciële zaken op orde kon krijgen.” Het gevolg: een snel groeiende chaos en een schuldenlast. “Ik werd volwassen en zag in dat er echt iets MOEST veranderen” Carmen schaamde zich voor haar schulden en probeerde ze eerst zelf op te lossen. Haar schulden werden alleen maar hoger en daarom klopte ze op haar 20ste aan bij Stadsbank Oost Nederland. De uitkomst: beschermingsbewind. Er werd een plan op maat gemaak t om haar uit de schulden te helpen. De eerste 5 jaar dat Carmen onder bewind stond bleef haar situatie onstabiel. Ze wisselde veel van baan en k wam niet opdagen bij belangrijke afspraken zoals het aanvragen van uitkeringen. “ Ik werd volwassen en zag in dat er echt iets MOES T veranderen”. Ze zocht samen met een begeleider naar passend werk en k wam op tijd op afspraken. Sindsdien werd haar f inanciële situatie stabiel. Haar schulden werden opge lost en op haar 27ste was Carmen schuldenvrij! Vanaf dat moment had Carmen zelf het beheer over haar rekening en moest ze zelf inschat ten of zij voldoende geld had voor bijvoorbeeld de feestdagen. Natuurlijk hield haar bewindvoerder

nog wel een oog je in het zeil. Sinds kor t kan ze weer volledig haar f inanciën zelf beheren zonder bewindvoerder. Ze heef t een klein spaarpotje opgebouwd en heef t recent contrac t verlenging gekregen. “ Ik wil graag in de toekomst een huis kopen” zeg t ze trots. Paniek! Het gaat har tstikke goed met Carmen en ze heef t haar leven en f inanciën goed onder controle. Toch moes t ze weer aankloppen bij de Stadsbank. “ Maar deze keer niet voor een schuldregeling ”, zeg t ze lachend. Een paar maand terug raak te ze even in paniek. Haar wasmachine en koelkast gingen tegelijker tijd kapot. Hoe moest ze dit gaan betalen?! Bij een commerciële bank kon ze niet terecht. Gelukkig kon ze bij de Stadsbank terecht voor een persoonlijke lening , omdat ze niet meer dan 130% van het minimumloon verdient. Ze kan nu weer wasjes draaien en etens waren koelen.

Stadsbank Oost Nederland | Spelbergsweg 35 7512 DX Enschede T: 088-766 36 66 | I: www.stadsbankoostnederland.nl

>025


G€LD &

financiën

RegioBank op zoek naar initiatieven

Compleet, persoonlijk en onafhankelijk. Het is de kracht van de dienstverlening van Hypotheek Advies Centrum. Het laagdrempelige kantoor in Winterswijk heeft mét een vestiging van RegioBank alles onder één dak: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, betalen en sparen. Kennis van zaken en een sterke service worden gewaardeerd met een hoog klanttevredenheidscijfer van maar liefst een 9,9.

Hypotheek Advies Centrum:

Compleet, persoonlijk en onafhankelijk Betaalbare hypotheek Aan een koopwoning zit ten aantrekkelijke kanten. Zo kunt u uw eigen woning aan uw persoonlijke smaak en wensen aanpassen. En het is een investering , waarmee u vermogen opbouw t. Tegelijkertijd is het kopen van een huis een grote f inanciële beslissing die u niet elke dag doet. Belangrijk is in ieder geval dat u niet zomaar een woning koopt, zeker als u die moet f inancieren met een hypo theek. Een hypotheek afsluiten is een f inanciële handeling die belangrijke gevolgen heef t voor uw uit gavenpatroon. Hypotheeklasten nemen name lijk een f link deel van uw beschikbare inkomen in beslag. Dat geldt niet alleen op het moment dat u de hypotheek afsluit, maar ook voor een f link aantal jaren daarna. Het is daarom van belang dat u zich hier goed over laat informeren en/of adviseren. Hypotheek Advies Centrum staat u graag met raad en daad ter zijde. De betrokken adviseurs brengen woonwensen en f inanciële moge lijkheden optimaal samen. Het advies zal altijd gebaseerd zijn op uw persoonlijke situatie en uw specif ieke wensen. Verzekeringen Met de hulp van onze adviseurs maak t u de juiste keuze voor ver zekeringen die bij uw situatie passen. U kunt rekenen op een pret tig persoonlijk contac t en een onaf hankelijk advies. Als zelfstan-

dig intermediair bieden wij ver zekeringen van verschillende maatschappijen aan. Het is maar net welke reële risico’s je wilt afdekken. RegioBank de buurtzame bank RegioBank is al ruim 10 0 jaar de bank in de buur t. Met zelfstandig adviseurs is het ac tief in heel veel buur ten, in dorpen en kleine steden waaronder dus Winters wijk. Wij kennen onze klanten. Op ons kantoor kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek. RegioBank , ook wel de buur t zame bank genoemd, ondersteunt maatschappelijke en sociale initiatieven die bijdragen aan een f ijne buur t en aan de vitaliteit. Daar voor werk t het samen met het Voor de buur t Fonds van het Oranje Fonds en stichting Voor je Buur t. Heef t u ook een lokaal projec t waarmee u uw buur t een stukje mooier maak t? En dat bijdraag t aan duur zame contac ten tussen mensen uit de buur t? En waar voor u geld, vrijwilligers en/of materialen goed kunt gebruiken? We komen graag in contac t met initiatiefne mers en helpen u op weg. Heef t u een goed idee waarmee u bijdraag t aan de leef baarheid van uw buur t? Dan bent u van har te welkom. U kunt bij ons zo binnenlopen, maar u kunt ook bellen voor een afspraak.

Hypotheek Advies Centrum en RegioBank | Stationsstraat 1 | 7101 GH Winterswijk T: 0543 -53 36 04 | E: info@eddywenneker.nl | I: www.eddywenneker.nl

>026


G€LD &

financiën

Hét moment voor persoonlijk beleggingsadvies Nu sparen al tijden niets oplevert, spreek ik veel mensen die op zoek zijn naar rendement op hun vermogen. Soms heeft men doelen als pensioenopbouw of zorg voor later. Maar meestal willen ze hun vermogen gewoon op peil houden of laten groeien.

Risico Bij beleggen denkt men vaak aan risico, maar dat hoeft hele­ maal niet. Bij HIP Capital zijn wij niet bezig met risico opzoe­ ken, maar juist risico afdekken. Namelijk het risico, of eerder gezegd de zekerheid, van ver­ mogensverlies als je geld op een spaarrekening hebt staan. Want negatieve rente op spaargeld is inmiddels aan de orde van de dag. Als je ook nog belasting moet betalen en de inflatie mee­ rekent wordt je vermogen ieder jaar minder waard als je niets doet. Een goed gespreide beleg­ gingsportefeuille is de manier om hier iets aan te doen.

ijf sa ut o’s De specia list inDbee dr spuitewe ci a rkli st sp l iee str en in du in bed

Spreiden Het belangrijkste bij beleg­ gen en risicobeheersing is het spreiden van je vermogen. En je moet de tijd nemen. Zo is nergens in de afgelopen 200 jaar een periode van 10 jaar of langer te vinden waarin een goed gespreide beleg­ gingsportefeuille een negatief rendement laat zien.

ri jf s a ut o’ s e n in d u st ri e e l sa uto’s ed rij f b n i t s li ia c e p s Desp u it we De rk inrkbedrijf sa ut o’s list ia ec sp e w it u p s l e ie st r

Voor vragen neem contact op met Dhr. H. Wiggers

n dsau ut o’sen in du striee l sp uit we rk ndriijf w.wishlichtenvoorde.nl De specia list inT.bee0544-843739 jfs auto’ s drirk ieelistl spinuitbewe strcia en inDeduspe erk

Mathijs Wubbels

Instapmoment Moet ik nú instappen op de beurs is een veel gehoorde vraag. Veel mensen zitten in dubio. Instappen, mijn porte­ feuille uitbreiden of niks doen? Bouw een portefeuille goed gespreid, verantwoord en veer­ krachtig op, stuur bij als het nodig is en laat de tijd het werk doen. Als je je aan deze basis­ regels houdt, hoef je niet bezig te zijn met de vraag of dit het juiste instapmoment is. Advies Spreiden dus, de tijd nemen en je goed laten adviseren. Het beste advies komt van een advi­ seur die onafhankelijk is en aan­ dacht heeft voor je vermogen en persoonlijke doelen. HIP Capital geeft beleggings­ advies vanaf € 100.000. Tekst: Mathijs Wubbels

en ind ust rie el spu itw Voor vragen neem

r. H. Wiggers contact op met Dh Voor vragen neem contact op met Dhr. H. Wiggers

0544-843739 T. l .n e rd o o v n chte T. 0544-843739 www.wishliwww.wishlichtenvoorde.nl

Voor vragen neem op met Dhr.opH.met Wiggers Voorcontact vragen neem contact Dhr. H. Wiggers

www.wishlichtenvoorde.nl T. 0544-843739 www.wishlichtenvoorde.nl T. 0544-843739

HIP Capital | gevestigd in Doetinchem | www.hipcapital.nl T: 0314–23 50 24 (kantoor) I T: 06-17 38 02 94 (Mathijs)

>027


G€LD &

financiën

Ebbers Salarisadvies over

Thuiswerkvergoeding, fiets van de zaak, aanvullend geboorteverlof en werkkostenregeling De fiscale wereld is een dynamische sector. Regelmatig zijn er nieuwe ontwikkelingen of veranderen er regelingen. Het team van Ebbers Salarisadvies in Doetinchem houdt het allemaal goed in de gaten om cliënten van de juiste adviezen te voorzien. Deze keer informeert Sandra Ebbers over de thuiswerkvergoeding, elektrische auto’s, de fiets van de zaak, het aanvullend geboorteverlof en de werkkostenregeling. Doe er je voordeel mee.

Ebbers Salarisadvies ontzorgt en denkt met de cliënt mee

Thuiswerkvergoeding Door de coronapandemie zijn we veel vaker gaan thuiswerken. Om daar op in te haken is de thuiswerk vergoeding ontstaan die ingaat op 1 januari 2022. Het is een onbelaste vergoeding van 2 euro per dag die werk gevers aan hun werknemers kunnen betalen. Als dat gebeur t kunnen er geen reiskosten worden gedeclareerd. Je hebt recht op één vergoeding per dag. Gaat een werknemer ’s ochtends naar kantoor en hij werk t ’s middags thuis, dan mag de werk gever er voor kiezen om òf de reiskosten te vergoeden òf een thuiswerk vergoeding te geven. De reiskostenvergoeding zal in bijna alle situaties een hogere vergoeding opleveren. Elektrische auto Het was door de lage bijtelling de afgelopen jaren interessant om een elek trische auto als auto van de zaak te rijden. Dat wordt nu minder aantrekkelijk aangezien de bijtelling per 1 januari 2022 omhoog gaat naar 16 procent over de eerste € 35.0 0 0 cataloguswaarde. Het verschil met een gewone auto van de zaak (met een bijtelling van 22 procent) is niet zo groot meer. Het is nu af wegen of het nog wel loont. Een OV-business kaar t kan uitkomst bieden, mits de verbindingen goed zijn. Fiets van de zaak De vernieuwde f iets van de zaak regeling ging op 1 januari 2020 in, maar is vooralsnog geen groot succes. De belangstelling valt tegen omdat de werknemer er niet veel voordeel van heef t. Dat komt door de bijtelling van zeven procent, het feit dat de f iets eigendom blijf t van de werk gever en je niet meer in aanmerking komt voor een reiskostenvergoeding. Er is een beter alternatief: de personeelslening voor de f iets. De werk gever verstrek t een

lening aan de werknemer; de werknemer koopt hier van een f iets en lost de lening af in bijvoorbeeld drie jaar. Er hoef t geen rente berekend te worden. Je kunt afspreken dat er wel gewoon reiskosten worden vergoed. Als werk gever stimuleer je het bewegen en draag je bij aan de gezondheid van werknemers. Aanvullend geboorteverlof Het aanvullend geboor teverlof mag zich in een grote belangstelling verheugen. Par tners kunnen naast één week standaard geboor teverlof nog eens maximaal vijf weken ex tra verlof krijgen tegen 70 procent van het salaris. Deze periode mag worden gespreid binnen zes maanden na de geboor te van het kind. Aandachtspunt is dat de werk gever dit binnen zes maanden aanvraag t bij het UW V anders volg t er geen vergoeding. Werkkostenregeling De vrije ruimte van de werkkostenregeling wordt weer 1,7 procent over de eerste € 4 0 0.0 0 0 loonsom. De vrije ruimte was in verband met corona in 2020 en 2021 tijdelijk verhoogd naar 3 procent (over de eerste € 4 0 0.0 0 0 loonsom). Dit was o.a. bedoeld om ex tra ruimte te geven voor thuiswerk voorzieningen. De ex tra vrije ruimte kan nog tot en met december van dit jaar benut worden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een kerstpakket of een (ex tra) kerstbonus. Ebbers Salarisadvies informeer t u graag verder over deze of andere zaken. Het kantoor maak t met kennis van zaken, sterke betrokkenheid en aantrekkelijke tarieven het verschil. Het verzorg t complete salarisadministraties of deeltaken en adviseer t over f iscale zaken.

Ebbers Salarisadvies | Zuivelweg 85 | 7003 CD Doetinchem T: 0314 360947 | E: ebbers@salarisadvies.com | I: www.salarisadvies.com

>028


G€LD &

financiën

Ben je ook zuinig op je personeel? Dit is de eerste column in een serie van STYB Bedrijfsondersteuning. Je kunt de komende maanden dus meer nuttige en interessante informatie van ons verwachten in dit magazine. Laat ik ter introduc tie eerst uitleg gen waar ST YB voor staat. Het betekent vrij ver taald: Stick To Your Business. Of tewel houd je bezig met je bedrijf en concentreer je op kernzaken. Want op een plezierige en ef f iciënte manier ondernemen geef t energie, dan is er ruimte voor inspiratie en nieuwe ideeën. We kijken op een ver frissende en vernieuwende manier naar de administratieve dienst verlening. Dan de kop van deze column: ben je ook zuinig op je personeel? Wij

zeg gen altijd: tevreden medewerkers x tevreden klanten = tevreden winst. Goede medewerkers zijn schaars, dat geldt inmiddels voor veel sec toren. Als er rust heerst binnen een organisatie, kan het personeel prima gedijen. Zo bind je mensen en houd je ze gemotiveerd.

De rust om ontspannen te ondernemen En daar komt ons bedrijf om de hoek kijken. Met ons eigen merk Loonium worden klanten ontzorgd op het gebied van salarisadministratie en HR diensten. Op die manier kunnen medewerkers zich bezighouden met de zaken die leuk en belangrijk zijn.

Roy Emsbroek is bij ons verantwoordelijk voor Loonium waarmee we kunnen zorgdragen voor de volledige salarisadministratie. Het wordt van A tot Z geregeld. Daarnaast is het mogelijk een aanvullend HR-abonnement af te sluiten. Dan word je compleet ont zorgd op het gebied van arbeidsovereenkomsten. Wij beheren de contrac ten en houden je op de hoog te van alle weten regelgeving. Ook wanneer er wijzigingen zijn vanuit de cao, dan zul je van ons een bericht ont vangen. Kor tom, met Loonium van ST YB heb je het goed geregeld en ontstaat de rust om ontspannen te ondernemen.

Ramon van Uden Direc teur ST YB Bedrijfsondersteuning

STYB Bedrijfsondersteuning & Loonium | Spoorstraat 2-4, 7271 CB Borculo T: 0545–200 200 | info@styb.nl | www.styb.nl

De rol van een INCASSOBURO blijft cruciaal in de huidige maatschappij Soer Incasso en Juridisch Advies in Groenlo bestaat al meer dan 23 jaar en is een betrouwbare partner als het gaat om snel en effectief incasseren van vorderingen zowel in binnen- en buitenland.

als gerechtsdeur waarder Achterhoek en Twente.

De klanten van mijn kantoor zijn zeer tevreden vanwege mijn kennis en er varing in deze branche, temeer ik 19 jaar werk zaam was

Sociaal incasseren is het huidige credo in deze tijd. Hoewel ik begrip heb voor tal van situaties, een f inanciële oplossing komt er

Buitenschans 43A

|

in

de

Mijn kantoor is snel en slagvaardig en de lijntjes zijn kort.

7141 EK Groenlo

|

rob@soerincasso.nl

|

altijd. Soms met geduld, soms met de nodige druk. Communiceren is dan het sleutelwoord. Wij zijn op vele manieren bereikbaar. Uiteraard staat het u vrij om contac t op te nemen met ons kantoor indien u nadere uitleg of informatie wenst. Op werkdagen bereikbaar van: 9.0 0 - 12 .0 0 uur / 14.0 0 - 17.0 0 uur.

T: 0544-46 55 77

|

M: 06-53 11 54 69

Welkom bij Rouwmaat-Combi Schoenmakerij en Sleutelservice Rouwmaat-Combi is een vakkundige en bekwame Schoenmakerij en Sleutelservice. Onze mooie inloopshop voldoet aan de eisen van deze tijd. Hier vindt u een keur aan onderhoudsmiddelen, leren riemen, sleutels en auto sleutels met start onderbreker, en we zijn nu ook M&C dealer, bij ons kunt u alle soorten M&C sleutels op vertoon van uw certificaat nabestellen en we hebben een ruime keuze aan Cilinder sloten wie antikerntrek beveiligt zijn met certivicaat sleutels.

Daarnaast kunt u via onze site zelf fraaie naamborden en huisnummerplaten ontwerpen en bestellen (www.rouwmaat-combi.nl). Wij leveren deze zowel aan particulieren als aan bedrijven. Om onze klanten snel en vakkundig van dienst te zijn maken wij gebruik van de nieuwste machines op ons vakgebied. Zo beschikken wij o.a. over reparatie en stikmachines van het merk Powermaster II. Medewerkers van Rouwmaat- Combi zijn allen vakbekwaam en gediplomeerd.

Ons team staat gedurende de openingstijden van onze winkel voor u klaar. Wij streven korte reparatietijden, Nieuwe hakken of andere kleine reparaties maken we klaar terwijl u een boodschap doet in Winterswijk. Uw schoenen zijn in onze schoenmakerij in goede handen, Zo zijn wij gecertificeerd lid van het schoenmakers Gilde en repareren wij de schoenen van Van Bommel , van lier en greve op de originele manier met de de originele materialen.

Rouwmaat-Combi Misterstraat 2B Winterswijk T: 0543-52 04 20

>029


Verhagen Mondzorg

Het einde van 2021 is in zicht en wat was het weer een raar en bewogen jaar. Voor iedereen; jong en oud. Het grootste gedeelte van de mensen kan niet wachten tot de start van 2022. Iedereen vraagt zich natuurlijk ook af, wat brengt 2022 ons? Verhagen Mondzorg hoopt voor iedereen veel goeds. Laat al je dromen uitkomen, natuurlijk ook op tandheelkundig gebied.

E

Laagdrempelige tandheelkunde

lke leef tijd vraag t om specif ieke zorg en begeleiding en daarom ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende disciplines waardoor wij je in elk trajec t van A tot Z kunnen begeleiden en je helpen aan het beste resultaat voor jouw mond. Of dit nu gaat om een wor telkanaalbehandeling, een beugel, een brug of implantaat. Bij ons krijg je de juiste zorg onder één dak aangeboden, wij kijken samen met jou naar je totale mondgezondheid; mooi en func tioneel. En voor deze zorg hoef je nergens anders naar toe, dan naar één van onze prak tijken. Voor zowel jong als oud is een goede mondgezondheid erg belangrijk! Het begint al in de wieg; advies over duimen of speengebruik en daarna bij het doorbreken van het eerste tandje. Maar ook op latere leef tijd is het erg belangrijk om het juiste advies voor jouw mondgezondheid te krijgen en jouw mond goed te verzorgen. Dit allemaal met als doel om zo lang mogelijk je eigen tanden te behouden.

Wist je dat jij je ook aanvullend kunt verzekeren voor tandheelkundige zorg? Je kunt tot 1 januari 2022 overstappen naar de voor jou beste zorg verzekering. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat je aan moet met jouw zorg verzekering? Doe dan de test op de website van de Consumentenbond.

Heb jij een aanvullende tandartsverzekering voor 2021? Ben jij lang niet meer geweest? Wacht dan niet langer en maak dan nog voor dit jaar een afspraak voor een tandar tscontrole en een gebitsreiniging! Misschien kun je nog aanspraak maken op het laatste deel van jouw zorg vergoeding.

Het kost Ben jij benieuwd wat wij voor maximaal jouw gebit kunnen betekenen? 5 minuten Of stoor jij je al tijden aan je gebit van je tijd waardoor je niet meer dur f t te lachen? Wacht dan niet langer en doe vandaag nog een online gratis vir tual consult op onze website!

Vraag een gratis en vrijblijvend online consult aan: www.volledigmondzorg. nl/ pagina-s/virtual-check

Het enige wat jij hoef t te doen is het uploaden van foto’s van jouw gebit en aan te geven waar je niet tevreden over bent. Daarna ont vang je per e-mail, een gratis en geheel vrijblijvend tandheelkundig advies van één van onze tandar tsen. Zorgverzekering Op 12 november jl. zijn de premies en de inhoud van alle zorg verzekeringen van 2022 bekend gemaak t. Vanaf dat moment kun je overstappen naar een nieuwe zorg verzekering die het beste past bij jouw wensen en budget.

Gaat jouw kind in de toekomst starten met een beugelbehandeling? Dan is het verstandig om je vast te verdiepen in een aanvullende verzekering voor de beugel. Bij de meeste zorg verzekeraars dien je deze aanvullende verzekering één jaar voordat je zoon of dochter in de beugel gaat afgesloten te hebben.

Groenlo Lichtenvoorde

Aalten

Winterswijk

Altijd bij jou in de buur t!

Verhagen Mondzorg | LICHTENVOORDE: Eschpark 9 | GROENLO: Buitenschans 47 | AALTEN: Polstraat 36 | WINTERSWIJK: Beatrixpark 8 T: 0544-371260 | WhatsApp: 06-89971209 | E: balie@verhagenmondzorg.nl | I: www.volledigmondzorg.nl

>030


WAT DOEN WE MET KERST?

Of het nu sfeervol dineren in ons sfeervolle restaurant wordt of thuis genieten van onze Italiaanse specialiteiten, wij zorgen voor een perfecte culinaire Kerst!

Houd onze website en socials in de gaten voor het

KERST KEUZE THUISMENU www.toscanaachterhoek.nl @ToscanaAchterhoek

Ge à l a ze l l i g c i n a r te re s o n s tau ra n t

@ToscanaAchterhoek H E RI N GSAW EG 18 , L IEVEL D E ( L IC HTENVO O RDE) T. 054 4 - 762 972 - TOSCANA ACHTERH OEK .NL

>031


SCAN ME IF YOU CAN

ROSE HERFST- & WINTERCOLLECTIE

GET THE GRAVEL LOOK Vrijheid en lifestyle – dat is wat je ervaart met de nieuwe ROSE UNPAVED collectie >032

12_2021_Rosebikes_Mijn_Magazine_Apparel.indd 1

16.11.21 10:16


OEDING in beeld

Kom langs in onze winkel en bewonder de nieuwe collectie! Kom langs in onze winkel en bewonder de nieuwe collectie!

info@juwelier-nienhaus.de Maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur, Zaterdag van 9.00 - 13.00 uur info@juwelier-nienhaus.de Maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur, snelle service in eigen werkplaats en eigen parkeerplaatsen Zaterdag van 9.00 - 13.00 uur

snelle service in eigen werkplaats

en eigen parkeerplaatsen

Pelletkachels – Houtkachels – Zonnepanelen – Rookkanalen Pelletkachels Pelletkachels Pelletkachels ––Houtkachels Houtkachels Houtkachels ––Zonnepanelen Zonnepanelen Zonnepanelen ––Rookkanalen Rookkanalen Rookkanalen Pelletkachels ––Houtkachels ––Zonnepanelen ––Rookkanalen

EELTTTELLTEETT TOLLTUU OEUTU O OGTO OFEN- & KAMINHAUS RG RTREETOOEOTOTEU GGRGRO

2 2 22 85 m presenteren Op OpOp 85 85 Op m m285 85 presenteren presenteren m presenteren presenteren wij wijwijwij wij Op m u een groot assortiment uueen een ugroot een groot assortiment assortiment assortiment !jz !nee!nn!! ugroot een groot assortiment ejz erinrinejz jzjz ripp riri pie pct ie ie ie ct am atct aapkachels, tct ettem eatie ect m mem Sinds 16 jaar zijnbekende wij de specialist voor haarden, haarden van bekende <en haarden haarden haarden van van bekende bekende van bekende <nse <enizo haarden van en en en<< izo izo izo izo nse nse nse ite nse ite ite ite bu ite bu bu bu bu het hetrvoo het rvoo rhet voo voo voor rhet den den den den den aar aar aar aar aar nh nh nh Tui Tui Tui >nh >>Tui >en Tui >nh zonne-energie, CV’s. Betrouwbaar, fabrikanten. fabrikanten. fabrikanten. fabrikanten. schoorstenen fabrikanten.

vakkundig en uitstekende service alsmede een goede prijs-/ kwaliteitverhouding zijn voor ons vanzelfsprekend. www.kaminhaus-oeding.de www.kaminhaus-oeding.de www.kaminhaus-oeding.de www.kaminhaus-oeding.de www.kaminhaus-oeding.de Op 85 m2 presenteren wij u een groot assortiment van bekende fabrikanten.

Jakobistraβe –31 46354 Südlohn-Oeding – Di.-vr. 9.00-18.00 –uur Za. Jakobistraβe Jakobistraβe Jakobistraβe 31 31––31 46354 46354 31–Südlohn-Oeding –Südlohn-Oeding 46354 Südlohn-Oeding ––Di.-vr. Di.-vr. 9.00-18.00 –Di.-vr. Di.-vr. 9.00-18.00 uur uur–uur –Za. Za. 9.00-13.00 uur 9.00-13.00 Za.9.00-13.00 9.00-13.00 uur uuruur uur uur Jakobistraβe 46354 Südlohn-Oeding –9.00-18.00 9.00-18.00 ––9.00-13.00 Za. op telefonische afspraak: 0049 2862/415554 Ook OokOok op optelefonische telefonische Ook optelefonische telefonische afspraak: afspraak: afspraak: 0049 0049 2862/415554 2862/415554 0049 2862/415554 Ook op afspraak: 0049 2862/415554

U bent van harte welkom!

Ofen- & Kaminhaus | Jakobistrasse 31 | Südlohn-Oeding T + 49-2862-41 55 54 | www.kaminhaus-oeding.de OPENINGSTIJDEN: woensdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur,

zaterdag: 10.00-13.00 uur. Maandag t/m dinsdag telefonisch op afspraak

1e / 2 e ke rs td ag van 11.0 0 - 22 .0 0 31 d ecemb er van 11.0 0 - 22 .0 0 Reser veer op tijd !

Winterswijker Strasse 62, 46354 Oeding T: 0049-2862-5019 www.elpaso-oeding.de • elpaso-oeding@web.de Openingstijden: maandag t/m zondag 11.30 - 14.30 en 17.00 - 22.00, vrijdag, zaterdag en zondag tot 24.00

05 >>033


Goede Voornemens

Dat het volhouden van goede voornemens lastig is, hoeven wij je vast niet te vertellen. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Scranton blijkt dat maar 8% van de mensen een goed voornemen succesvol weet vol te houden. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je in februari je voornemens alweer bent vergeten, maar hoe fijn zou het zijn als je in 2022 toch bij die 8% hoort?

n Mij KE U L E oro v ens nem

B

Begin 2022 met leuke voornemens!

ij MIJN Magazine pleiten wij daarom voor ‘leuke’ voornemens i.p.v. ‘goede’ voorne mens. Uiteraard hebben wij een aantal handige gezonde voornemens ter inspiratie.

Wil je in het nieuwe jaar gezonder eten? Maak het jezelf makkelijker door één keer per maand een nieuw gezond recept te proberen. Grote kans dat je dit recept vaker gaat koken (mits het natuurlijk lekker was). Aan het einde van het jaar ken je niet alleen meer lekkere én gezonde recepten, maar heb je dus ook vaker gezond gege ten.

Ontdek welke sport je écht leuk vindt Hoe leuker je het vindt om te gaan spor ten, des te makkelijker het wordt om het spor ten vol te houden. Is f itnessen of hardlopen bijvoorbeeld niet jouw ding , dan zijn er nog genoeg andere dingen je kan proberen. Een teamspor t, boxen, personal training , CrossFit of misschien vind je het wel ontzet tend leuk om je in het z weet te werken tijdens een groepsles. Op de volgende pagina vind je een aantal spor tscholen in de buur t met een divers aanbod waar je gerust eens een kijkje kan nemen. Ze adviseren en helpen jou graag bij het realise ren van jouw persoonlijke doelen!

Probeer elke maand een nieuw, gezond recept Wil je niet tot 1 januari wachten met je “leuke” voornemen? Je kan natuurlijk ook vandaag al beginnen.

Bonus tip! Heb je al jaren dezelfde goede voornemens op je lijs tje staan en wil het maar niet lukken om deze vol te houden? Probeer eens een nieuw goed voornemen!

Doe elke week een actieve activiteit met je partner Wil je meer bewegen, maar vind je het lastig om jezelf te motiveren? Maak het dan ex tra leuk door het samen te doen met je par tner, een vriend(in) of een familielid. Jullie kunnen samen naar de spor tschool gaan, een f ietstocht maken, een wandeling maken of een potje golfen. Plan een vaste dag in, zodat je wekelijk s ex tra beweeg t.

Vind jij het lastig om je goede voornemens langer vol te houden dan de eerste t wee weken van januari? Begin het jaar dan eens met leuke(re) voornemens.

>034


Goede Voornemens Uitdagende groepsactiviteit met hoog fungehalte?

Trotseer zwaartekracht met Bungee Super Fly Met bungee koorden vast aan de

Ook in abonnementsvorm

speciale gordel, ben je in staat om

ClubFit8 is ingericht met de

‘Mission Impossible’ manoeuvres

meest moderne apparatuur en

uit te halen. Leuk voor een

programma’s zoals eGym, Fle-xx,

vrijgezellenfeest, vriendendag,

MX4, XCORE, Bungee Super Fly,

personeelsuitje of als kinderfeestje.

Personal training en Body Support. Samen gaan we voor het maximale resultaat.

www.clubfit8.nl

Mercatorstraat 8 | 7131 PX Lichtenvoorde | 0544 – 200 308 | info@clubfit8.nl

K E I - F I T | ‘A LT I J D I N B E W E G I N G ! ’ START HET NI E U WE JA A R ME T E E N G E ZO N D E L E E FSTI J L . KO M I N BEWEGING , S CA N DE Q R CO DE E N M A A K E E N AFS PR A A K VO O R EEN VRIJBLIJ VE N DE PR O E F T R A I N I N G .

GRATIS PROEFLES

G E ZO N D H E I D I S H E T G R O OTSTE G E S C H E N K

WWW.KEI-FIT.NL

>036

>035


SPELEN Nog een paar nachtjes slapen, en dan is hij er weer, Sinterklaas. We maken verlanglijstjes; wat een mooi woord is dat eigenlijk. Verlangen naar iets, je weet niet of je het krijg t, maar je zou het o zo graag willen. Maar je moet wel wachten, geduldig zijn en tijdens dat wachten wordt je verlangen alleen maar groter. De grote mensen onder ons weten het vaak nog precies, dat zalige gevoel van vroeger. En dan……….Spelen! Met het moois en nieuws waar je zo lang naar had uit gekeken, naar had verlangd. Het ultieme genot en geluk. Spelen doen kinderen meestal vanzelf. Maar in ons werk , de zorg voor kinderen met een probleem of beperking , hebben ze daar soms wel een helpende hand bij nodig. Maar het geef t altijd zoveel plezier, al kost het even zoeken wat het meest leuk en passend is. Spelender wijs (ook weer zo’n mooi woord, spelend wijzer worden) komt elk klein mensje tot ont wikkeling en leer t de echte grote mensenwereld kennen. Sinds ik het grote privilege heb om oma te zijn van een klein 1-jarig ventje, ben ik weer helemaal op de speeltoer. En niet alleen met speelgoed. Het kleine manneke valt bij een wandeling van de ene ver wondering in de andere. De lucht, de huizen, de auto’s, de treinen. Overal wordt een klein liedje op gemaak t en fantaseren we samen over wat we zien. Ik voel me 20 jaar jonger. Nou, eigenlijk weer een beetje kind en al wandelend komen er vanzelf ook weer mooie herinneringen boven. In deze tijd vooral over de bijzondere tijd van Sinterklaas. Tradities en gewoonten maken deze herinneringen kostbaar, al kunnen sommige tradities rondom dit feest best ingeruild worden voor wat meer eigentijdsere. Dat er verlangen was, of je dat mooie speelding kreeg wat je zo graag wilde, dat die spanning zo’n heerlijk bijzonder gevoel met zich meebracht…….Wat is dat gevoel dan? Hoe zou je dat als volwassene omschrijven? Ik noem het geluk! Ik zou wel willen afspreken, dat we spelen wat meer toelaten in ons grote-mensen-met-grote-problemen-leven. Veel z ware k westies kun je best wat speelser benaderen en met een portie fantasie erbij, komt er geheid wat lichtheid in je naar boven en kun je er gemakkelijker mee over weg. Je hoef t misschien alleen maar even terug te denken aan dat heerlijke spelen van vroeger, vooral als Sinterklaas geweest was.

Wijngaard Kingfisher

info@wijngaardkingfisher.nl www.wijngaardkingfisher.nl

Betaalbare en goed onderhouden tweedehands sta-op-stoelen met garantie

€ 525,-

€ 750,-

Annet te Koenders, manager Zozijn Kind & Jeugdhulp

en Gratis bezorging rvice haal- en brengse rondom Duiven

Sta op met gemak in Duiven

€ 550,-

Remco Kluck

‘t Holland 51a, 6921 GX Duiven 06-518 21 098 info@staopmetgemak.nl www.staopmetgemak.nl kvk 65745

De winkel is slechts geopend na het maken van een telefonische afspraak.

>036


Autobedrijf Victor Rensen:

Uitbreiding merk­ specialismen met Volvo

Professioneel en gemoedelijk. Auto­ bedrijf Victor Rensen in Groenlo is een moderne dorpsgarage waar kwaliteit, service en een persoonlijke aanpak centraal staan. En dat al ruim vijftig jaar lang. De onderneming is al langere tijd aangesloten bij PCA, een vereniging van merkspecialisten van Peugeot en Citroën. Daar is onlangs het merk Volvo als specialisme bijgekomen.

A

utobedrijf Vic tor Rensen richt zich ambitieus op de toekomst. Het is per 1 augustus Top Merk specialist in Volvo. “ We zullen onze Franse roots met Peugeot en Citroën zeker niet verloochenen, maar voor taan kunnen ook Volvo -klanten prima bij ons terecht ”, ver telt eigenaar Vic tor Rensen. Hij spring t in het gat dat dealerbedrijven achterlaten door inkrimping. Een dichtbij Groenlo gelegen Volvo - dealer sloot zijn deuren. “ Klanten moeten nu voor hun onderhoudsbeur t veel verder rijden en gingen op zoek naar een alternatief. Als Top Merk specialist in Volvo kunnen wij deze klanten adequaat helpen. Ze kunnen dus nog steeds dichtbij terecht.” En dat tegen gunstige voor waarden.

Werkplaats hart van onderneming “ We leveren dezelfde k waliteit en ser vice en dat tegen een veel aantrekkelijker uur tarief.” Rensen merk t dat de uitbreiding van de dienst verlening wordt gewaardeerd. Hij is al door meerdere Volvo -klanten benaderd. “ Sommige kennen me nog. Ik heb zelf 15 jaar bij een Volvo - dealer gewerk t.” Autobedrijf Vic tor Rensen beschik t daarmee in totaal over 45 jaar Volvo - er varing , want per 1 januari komt een gedreven Volvo -monteur het team versterken. Hij breng t der tig jaar er varing mee. “ We weten dus waar we over spreken.” Ook Autobedrijf Victor Rensen heef t het bedrijf de beschikking over diagnoseDé en bij de Peugeot Citroën A ssociation (PC A). Samen specialist in Peugeot en Citroën uitleesapparatuur voor Volvo. sterk vormt het uit gangspunt. Kwaliteit en serAutobedrijf Vic tor Rensen heef t zijn zaakjes goed vice van het onderhoud zijn er in goede handen. voor elkaar met een moderne werkplaats, vakkunDat blijk t wel uit het hoge klant tevredenheidscijdige medewerkers enDé een fraaie showroom. Het Autobedrijf Vic tor Rensen scoor t maar liefst specialist in Peugeot enfer. Citroën heef t zich jaren geleden met succes aangesloten een 9.5 over de afgelopen t waalf maanden.

Autobedrijf Victor Rensen

Autobedrijf Victor Rensen

Dé specialist in Peugeot en Citroën Autobedrijf Victor Rensen

Dé Dé specialist specialist in in Peugeot Peugeot en en Citroën Citroën

Autobedrijf Victor Rensen

Universeel autobedrijf in Groenlo bestaat ruim 50 jaar

Al jaren aangesloten bij Peugeot Citroën Associatie (PCA)

De voordelen van merkspecialist AUTOBEDRIJF | VICTOR RENSEN Autobedrijf Victor Rensen Thorbeckestraat 117 0544 - 462344 Dé specialist in Peugeot en Citroën 7141 TZ Groenlo www.autobedrijfvictorrensen.nl Gespecialiseerd in Peugeot,  Citroën en Volvo  Persoonlijke benadering Eerlijke ser vice tegen een Kom gerust eens kennismaken met het team van  betaalbare prijs Vic tor Rensen. De kof f ie staat klaar. Ver zekerd van vakkundig advies  Geen onver wachte kosten Openingstijden | VICTOR RENSEN AUTOBEDRIJF  Thorbeckestraat 117 0544 - 462344 Gecer tif iceerde monteurs De openingstijden van Autobedrijf Vic tor Rensen  7141 TZ Groenlo AUTOBEDRIJF www.autobedrijfvictorrensen.nl| VICTOR RENSEN APK-keuringsinstantie zijn van maandag tot vrijdag van 8.0 0 tot 17. 30  Thorbeckestraat 117 0544 - 462344 Schadeaf handeling van A tot Z uur en op zaterdag van 8.0 0 tot 12.0 0 uur. Buiten 7141 TZ Groenlo www.autobedrijfvictorrensen.nl  Top occasions de openingstijden kunt u ook op afspraak bij het  garagebedrijf terecht.

AUTOBEDRIJF AUTOBEDRIJF || VICTOR VICTOR RENSEN RENSEN AUTOBEDRIJF | VICTOR RENSEN

Thorbeckestraat Thorbeckestraat 117 117 0544 0544 -- 462344 462344 7141 TZ www.autobedrijfvictorrensen.nl Thorbeckestraat 0544 - 462344 7141 TZ Groenlo Groenlo 117 www.autobedrijfvictorrensen.nl 7141 TZ Groenlo

www.autobedrijfvictorrensen.nl

Graag tot ziens bij: Autobedrijf Vic tor Rensen

Autobedrijf Victor Rensen | Thorbeckestraat 117 | 7141 TZ Groenlo T: 0544­46 23 44 | E: info@autobedrijfvictorrensen.nl | I: www.autobedrijfvictorrensen.nl

>037


Ferdi Joly is columnist van MIJN Magazine. Velen ­z ullen hem kennen uit de muziek­ wereld. In zijn columns schrijft hij over onze fraaie Achterhoek. Dit kan over van alles gaan. Lees en geniet.

| COLUMN

Raamvertelling Toen zijn ouders ontdek ten dat hij steeds veel meer geld uit de kassa haalde dan was afgespro ken, hadden ze een gesprek met hem, waarin ze hem lieten beloven dat nooit meer te doen. Hij hield zich echter niet aan de afspraak en ging op oude voet verder. De kassa ging uiteindelijk op slot, maar daar liet Tjerrie het niet bij zit ten. En al helemaal niet op zaterdagavond, uit gaansavond. Wij stonden buiten op hem te wachten, hoorden het geruzie in het huis, probeerden ons goed te houden..

Tjerrie had altijd meer dan genoeg zakgeld. Dat kwam door een afspraak met zijn aardige ouders, hij mocht zelf zijn zakgeld uit de kassa van de winkel pakken. En daar ging het mis.

>038

Er werd aan een stuk door gescholden en geschreeuwd door Tjerrie en in de zeldzame stiltes hoorde je zijn moeder op sussende toon. Toen Tjerrie merk te dat hij zo niet verder k wam, rende hij woedend naar buiten, het schuur tje in, de trap op naar boven en hij ging in het openstaande raam staan, dat hoog in de buitengevel zat. Hij hield zich met één hand vast, onder tussen huilend en schreeuwend naar zijn moeder. Hij moest onmiddellijk geld hebben en de kassa moest weer van het slot... en anders... sprong hij naar beneden...

Het raam was minstens een meter of zes boven de grond, misschien hoger. De spanning was te snijden, hij was er toe in staat, dat wisten we. Vrijwel meteen k wam zijn moeder, met het gevraagde geld en de kassa zou ook weer van het slot gaan.

“Toe maar, ik ben er klaar voor” Iets vergelijkbaars gebeurde t wintig jaar later. Ook dit keer iemand in een raam, bereid om zich, voor het winnen van een menings verschil, naar beneden te stor ten. Een vriend van me riep naar boven: “ Heb je een moment...! ”, rende naar binnen, k wam even later naar buiten met een f ilmcamera. Toen zei hij: “ Toe maar, ik ben er klaar voor,” en richt te de camera. En er gebeurde niks... Beide verhalen zijn echt gebeurd. Het eerste verhaal doet me denken aan de problemen waar ons land de laatste tijd mee worstelt en de “aanpak ” daar van, het t weede verhaal aan de dur f die daar voor soms echt nodig is.


| PUZZEL

MIJN Escape Room 1

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

2 3

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hieronder staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen ver ticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Bij de prijspuzzel lees je hoe je kunt insturen.

4 1 Naam MIJN Metamorfose 2 Plaats MIJN Droomhuis 3 Actie In Bed Met 4 Sport MIJN Verhaal 5 Favoriet MIJN Auto 6 Eigenaresse MIJN Cave 7 Naam Page 6 model

5 6 7

PRIJS ESCAPEROOM • 1x Waardebon van € 50,- • 1x Waardebon van € 25,- • 1x 3 -gangenmenu voor 2 personen

Juwelier optiek Volman Vishandel Bomers Eetcafe De Groes

www.juwelieroptiekvolman.nl www.vishandelbomers.nl www.degroes.nl

Mijn Prijspuzzel PRIJZEN MIJN PRIJSPUZ ZEL www.claudinehaarcreaties.nl • 1x Knipbehandeling incl. st ylingproduc t t w v € 65,- Claudine Haarcreaties Pitch & Put t Doetinchem www.pitch-putt-doetinchem.nl • 5 -personen Fungolf Glow Nights t w v € 50,- Vishandel Bomers www.vishandelbomers.nl • 1x Waardebon van € 25,-

Direct oplossingen insturen? Scan  de QR-code

De woorden zit ten horizontaal, ver ticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende let ters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

GR I A TV OE PN RB UO K I KS KE LN TL

RJ ZI O H NC KT AA NA TO LR DK PN RL

JA EC HV A O VP AR CI OL EI PE AB TA

P A E D O T LI FA BL NI A U TT B D O N B G

B R H N K T T V EL K T H L R T TI S N T E TZ

N E OI D E A E R R E O M V O ZI TL EL ET

O M KN SA FI A G KE KB ER U O O K RE N N

AA PD NE FB FI I M OV RO RO ED HO UO

CL AA BN AT RE ER TF IA EN RT AE DN

PB PU SL UC XN AE TD AN VE EI MR IV

RR EU KG NB OY JT AL TA AN EE FP SE

NN EV IA AK AK LU PN ID NI IG SE TR

BEELD FLOEP GELOOF GELUID JEHOVA KLONT L ANTERFANTEN MEE TBA AR NOBEL

ONAFGEBROKEN PANEL PENALT Y POTIG PRUIK R ADIO R ADON RUGBY TAPIOC A

DE OPLOSSING VAN DE PUZZELS GEVONDEN? Je kunt de oplossing van de puzzel(s) inleveren vóór 22 december 2021 via de speciale puzzel­ button op de contactpagina van www.mijnmagazine.nl. Het is ook moge­ lijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post. WINNAAR EN OPLOSSING De oplossingen en winnaars van de vorige puzzels kun je terug vinden op onze website HelemaalAchterhoek.nl.

ULTIEM VAKKUNDIG VERVOER VOODOO VRIENDENCLUB ZEEHOND ZENIT ZOMER ZONK ANT

7 1 2

2 3

8 6 4 2

8 4 9 6 7

7

4 8 5

3 1 2

5 8

Mijn Sudoku >039


Smaken verschillen

Beslissingen neem je samen, ook al verschil je nog zoveel van elkaar. Uiteindelijk kom je er meestal wel uit. Maar de hulp van een deskundige adviseur kan een groot verschil uitmaken. Dat samen met de keuze uit een veelzijdige keukencollectie geeft dan de doorslag. Het resultaat, een keuken waarin ook zij zich gelukkig voelen.

042 >040