MIJN Magazine - november 2021 (Editie West)

Page 1

JAARGANG 23 NOVEMBER 2021

Wonen, werken en leven in de Achte rhoek

o N

11

MAGA ZINE

t alles Je lees enement ev over dit s 18 t/m 29 op pag.’

l a i c Spe ACHTERHOEKSE ZAKENVROUWEN GAAN ERVOOR!

MIJN Superboer Talent Devin Haen ‘Geduldig wachten op de kansen die komen’ In Bed met Nel Schellekens ‘De bijzondere setting van het Keunenhuis’ R-code Sca n de Q e ct en ga dir te na a r de si

MIJN Verhaal Cor de Koning Zingen op de IC

helemaalachterhoek.nl IE IT ST D E E>01O W O


TADAA... !

DE SMAAK VAN ITALIË... Geniet van de originele Itaaliaanse gerechten op onze nieuwe kaart! Geïnspireerd op de traditionele Toscaanse boerenkeuken.

Check de nieuwe me nukaart op toscana achterhoek .nl

Proef nu de mooiste gerechten op onze

NIEUWE BITES- & A LA CARTE KAART. Kijk op: locolieveld e.nl

HERINGSAWEG 18, LIEVELDE (LICHTENVOORDE) T. 0544 - 762972 - TOSCANAACHTERHOEK.NL

LIEVELDERWEG 118 LIEVELDE TEL: 0544 - 371287 - LOCOLIEVELDE.NL

OP ZOEK NAAR EEN AFWISSELENDE ADMINISTRATIEVE JOB? We zijn voor onze media- en horecabedrijven op zoek naar een ervaren

FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER m/v - 24 uur Met kennis, ervaring en een boekhoudkundige achtergrond. Je draagt zorg voor de complete financiële administratie vanaan elkaar gelieerde horeca- en mediabedrijven. Hierdoor ben je verzekerd van een afwisselende, dynamische baan met een uitdagende toekomst. Je maakt deel uit van een gezellig en gedreven team en wordt deskundig en zorgvuldig ingewerkt. Heb je ervaring in deze tak van sport en zin in een veelzijdige baan, mail dan even je cv met pasfoto en motivatie naar Tim Peters. timpeters@locolievelde.nl

>02

LIEVELDERWEG 118, LIEVELDE

BELTRUMSESTRAAT 6, GROENLO


| VOORWOORD

COLOFON

Lekker vertrouwd

UITGEVERIJ Romeo Delta MultiMedia Mijn Magazine BV Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl info@mijnmagazine.nl

Afgelopen maand hebben we met de nodige tamtam onze nieuwe website HelemaalAchterhoek.nl gelanceerd. Zowel in het ok tobernummer, als op social media was er volop aandacht voor de lancering. En met succes mogen we wel stellen. Er werd massaal geklik t en gekeken op onze site, waar voor dank. Blijf dit gerust doen, want we plaatsen er dagelijks leuke items!

Redactie Richard Stegers, Harry Weerts, Sharon Lederer

Op één van onze socials werd er verontrustend gereageerd. “ En toch vind ik ‘ MIJN ’ in de handen f ijner lezen”. A gnes (zo heet deze dame) vond direc t bijval van Ber tus “ben ik het direc t mee eens”, Petra “dat vind ik ook , gewoon veel overzichtelijker ” en Carolien “ vind ik ook , lekker op de bank bladeren”. Net zoals ik hen op Facebook kon geruststellen, doe ik dat nu ook ; “ MIJN Magazine is een maandblad en blijf t gewoon f ysiek bestaan, dus blijf lekker ver trouwd lezen en bladeren” !

Fotografie Jurgen Pillen, Robin Sommers Redactie-adres Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl Coördinatie René Doppen, Daniël Schmitz

Ik vind het (h)eerlijk die interac tie. Mensen die hun mening niet onder stoelen of banken steken. Onze nieuwe site is er vooral voor uitdieping van ar tikelen uit de f ysieke uit gave. We kunnen er véél meer foto’s en zelfs video publiceren. Dat vinden veel mensen f ijn, getuige ook de QR- codes die bij ar tikelen staan en direc t toegang geven tot deze ex tra content. Ze werden in grote getalen gescand. De website is er ook voor lief hebbers en fans die

Vormgeving Mariska Leerink Druk Moderna Verspreiding AVO Verspreiding Verschijning begin van elke maand Sluitingsdatum decembernummer: 15 november 2021

graag willen lezen over wonen, werken en leven in de Achterhoek , maar ons f ysieke magazine niet lezen. Het zij omdat ze simpelweg amper meer printmedia lezen of omdat ze de f ysieke uit gave ‘gemist ’ hebben. De ene huisgenoot heef t het gelezen en daarna weg gedaan, waardoor de ander MIJN Magazine niet eens onder ogen krijg t. Voor díe mensen is HelemaalAchterhoek.nl een ideaal online alternatief. Door de overzichtelijke menu ’s en rubricering kan men heel simpel eigen interesses aanklikken en ar tikelen lezen. En zo blijf t de f ysieke editie van MIJN Magazine ook voor elk wat wils! We verschijnen maandelijks gratis bij jou op de mat, met rubrieken en Achterhoekse ar tikelen die informeren, inspireren, prikkelen en soms (iets té?) spraakmakend zijn. Lees wat je lezen wilt, er volg t altijd een bladzijde die in de smaak valt. Veel leesplezier toegewenst!

Daniël MIJN groeten, Daniël Schmitz daniel@mijnmagazine.nl

s e rhoeke r t h c A Va n rhoeke rs vo´o´r Achte

ADVERTEREN?

Angela Schokkin, Jacquelien ten Have, Bernie Veldhuis, Edwin Schepper T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl

www.mijnmagazine.nl

JAARGANG 23 NOVEMBER 2021

No

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

11

inhoud 05 | in bed met

06 | mijn page 6

09 | mijn superboer

13 | mijn auto

15 | mijn verhaal

18 | talententuin

46 | mijn column

47 | mijn puzzel

@MIJNmagazine @mijn _ magazine linkedin.com/company/ mijn -magazine

Borculo Ruurlo Hengelo

Wehl

Zelhem

11 | mijn metamorfose

Groenlo Lichtenvoorde

Varsseveld Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

WEST

Eibergen

Winterswijk

OOST

30 | mijn droomhuis

ZAKEN vrouw 32 | mijn special

>03


Ben jij klaar voor de feestdagen? Nog even geduld en dan is het weer genieten, maar dan wel lekker in je vel! Voel je weer thuis in je eigen lichaam! Dat is het motto van eigenaresse Lida van der Tas.

Nieuwe (sier) bestrating nodig?

Dali-Wellness: specialist in afslanken en anti-aging

Bezoek onze nieuwe showtuin van maar liefst 1.400 m2 aan de fabriekstraat in Doetinchem Er valt ontzettend veel te zien. Komt gerust langs en doe volop inspiratie op! Of kijk alvast op onze website.

Dít NAJAAR een combinatie van 3 verschillende behandelingen volgens de nieuwste methodes met DIRECT resultaat! KLANTENREVIEWS

»“Ook voor mannen geschikte behandelingen. Ik was sceptisch maar het resultaat mocht er zijn dus ik ben helemaal om. Lida een vakvrouw!” »“Goed! Eerlijk advies en behandeling” »“Als je echt wilt afvallen, Lida helpt!”

www.a18sierbestrating.nl

DALI-WELLNESS AFSLANKEN & ANTI-AGING

Fabriekstraat 49, 7005 AP Doetinchem T: 0314-343 230 E: info@a18sierbestrating.nl

Voor uitgebreide informatie bel: 0314 - 64 07 43 ‘s-Heerenbergseweg 40, Zeddam www.dali-wellness.nl

t s f r r e e d h s c hi l

Je voelt je net een BUITENV

VAN SIKKEN

S

2,5 liter Ru bbol SB lichte kl euren

ERF:

€ 82

1 LITER €

35,-

€ 99

ALPHA REZISTO

VAN SIKKENS 10 liter wit

Voor 90 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft.

Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee.

€ 49

SUPER KNALLERS

BL Rezisto Satin

€ 35

watergedragen VAN SIKKENS

€ 55

ERF: BUITENV ENS

VAN SIKK

nol 2,5 liter O grondverf n re 25,lichte kleu 1 LITER €

>04

1 liter binnenverf

VAN SIKKENS Binnenverf: 10 liter alphadur wit

Handwerk Kreativität

Voor 60 m2 in één keer dekkend

Bahnhofstraße 11 Vreden (Dld) Tel. 0049-256432311 | www.handwerk-und-kreativitaet.de Openingstijden: ma t/m vr 8.00-12.30 uur / 14.15-18.30 uur, za: 8.00-16.00 uur >> Vanaf 1 januari 2022 zitten wij in een NIEUW PAND aan de Oldenkotter Strasse 4 Vreden (voor navigatie is het adres: Zwilbrocker Strasse 4 Vreden)


IN BED MET…

| IN BED MET

In Bed met… is een rubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met Nel Schellekens.

‘De bijzondere setting van het Keunenhuis versterkt mijn verhaal’

Al een hele lange tijd werkt Nel Schellekens aan haar missie om mensen te inspireren om tot doordachte keuzes te komen omtrent voeding. De volgende stap was het Keunenhuis. Een prachtig landgoed in Winterswijk waar voor Nel alles samenkomt.

Meer foto’s zien? Scan de QR-code

Tekst Sharon Lederer en foto’s Jurgen Pillen

V

eel mensen kennen Nel Schellekens van het succes volle restaurant de Gulle Waard. Toen Nel en haar man, Henk den Herder, in 2016 hiermee stopten, waren vaste gasten bang dat Nel helemaal zou stoppen, maar niets is minder waar. Corona had wat dingen ver traagd, maar inmiddels gaat Nel vol gas door en ont vang t ze mensen in het bijzondere Keunenhuis. ‘ Waar ik in de Gulle Waard in de keuken achter muren bezig was met koken, krijg je het hier als gast helemaal mee”, ver telt Nel in haar badkuip. “ De bijzondere set ting van het huis laat mensen zien hoe het vroeger was. Wat super belangrijk is, want zonder verleden kan je niet naar de toekomst ”.

“Het lijkt wel alsof het Keukenhuis op mij heeft staan wachten”. Toen Nel voor het eerst binnenk wam bij het Keunenhuis voelde het echt als thuiskomen. Het beton was helemaal rot en brak af, maar Nel zei meteen: “ Dit is het! Het klink t misschien gek , maar het lijk t wel of het huis op mij heef t staan wachten”. Het Keunenhuis heef t heel lang leeg gestaan en geen invulling gehad, maar Nel zag meteen wat het kan gaan worden. “Over 10 0 jaar is het Keunenhuis er nog steeds. Maar dan ook als broedplaats, waar gewoon dingen gebeuren”.

maal geen zin in hebben en soms de gekste dingen maken, zoals salades van acht kilo en pepersaus van rijstpap, maar ver volgens met nieuwe inzichten naar huis gaan. “ Zo leren ze dat koken eigenlijk heel erg leuk is, maar ook dat je produc ten die over datum zijn nog prima kan gebruiken”, benadruk t Nel. Tip om te besparen Natuurlijk moesten wij Nel ook nog vragen of ze een nut tige tip heef t voor de lezers van MIJN Magazine. “ Eigenlijk is het heel erg simpel ” begint Nel. “Als consument ben je ook producent. Namelijk van af val. Maar als jij je er bewust van bent wat er voor gedaan is om een produc t in je koelkast te krijgen en als jij je daarin wat meer gaat verdiepen, dan kom je tot andere inzichten. En vanuit dat ga je anders afnemen en krijg je andere werk wijzen”. Mocht je trouwens niet weten hoe je daarmee kan beginnen, dan nodig t Nel je uit om eens langs te komen in het Keunenhuis. m

Koken met groep 5, 6, 7 & 8 Op de website van het Keunenhuis zie je op welke manieren je het Keunenhuis allemaal kan beleven. Zo ont vang t Nel in het weekend gasten die komen eten, maar staat ze ook regelmatig met basisschoolleerlingen in de keuken. Die er eerst hele -

>05


Page el mod

| PAGE 6 MODEL

Iedere maand selec teren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beur t aan Djess y & Tycko uit Varsseveld.

Naam: Tycko & Djessy Kouwenhoven Leef tijd: 20 Woonplaats: Varsseveld

Foto’s: Robin Sommers

Tycko (links) en Djessy

DAGELIJKS LEVEN + JE HOBBY’S: In het dagelijk s leven zijn wij veel aan het werk. Momenteel werken wij beide samen met onze vader bij Dijkema “ramen en deuren”. Wij hebben een tussenjaar genomen om geld te sparen voor de opleiding die wij volgend jaar willen gaan doen. In onze vrije tijd houden wij ons veel bezig met vrienden, spor ten en uit gaan. HOE VER ZOU JE GAAN VOOR DE CAMERA: We zouden niet tot het uiterste willen gaan voor een camera, misschien wel wat gewaagd, maar niet naak t... Dat vinden we net iets te veel van het goede! HET MEEST SEXY AAN JEZELF: Over het algemeen zijn we erg tevreden over ons uiterlijk , maar als we wat zouden moeten kiezen, kiezen we wel voor: lichaamsbouw, ogen, wenkbrauwen en stralende lach .

��

JE GROOTSTE FANTASIE (WAT STAAT ER OP JE BUCKTLIST): DJESS Y: Wat er zeker op mijn bucketlist staat is dat ik met mijn vrienden ga bungeejumpen of parachute springen. T YCKO: Wat ik graag nog eens zou willen doen, is een camper kopen en samen met mijn broer rond reizen voor een jaar. DE TOEKOMST: DJESS Y: Ik hoop dat ik dan een leuke baan heb als audicien. Ik sta voor nu in de wachtrij voor een werkplek bij Beter Horen.

Ook zie ik mij graag nog leuke dingen doen met onze vrienden en familie. T YCKO : Ik ben afgelopen jaar afgestudeerd als onder wijs-assistent, maar ik zou graag later als meester op een basisschool willen werken. Dat wil ik volgend jaar gaan oppakken... WAAR GA JE GRAAG UIT: De meest bezochte plek waar wij uit zijn gegaan is “ De Radstake” in Heelweg. Wij gaan daar graag heen met onze vrienden... Maar wij houden er ook van om Festivals te bezoeken! Nu alles weer een beetje open gaat, komt dat heus wel goed! HET BELANGRIJKST AAN JE PARTNER: T YCKO: Ik vind spontaniteit erg belangrijk! Gezelligheid en ver trouwen vind ik ook belangrijk in een relatie... maar voor nu ben ik vrijgezel. HET MEEST-EXTREME DAT JE HEBT GEDAAN: Meedoen met Kinderkamp Vennebulten!!! NOG WILLEN ONTMOETEN: DJESS Y: Ik zou graag een leuke vriendin willen ontmoeten die bij me past . T YCKO: Ik zou graag de ar ties ten van de band Foo Fighters willen ontmoeten! De muziek wat zij maken vind ik heel gaaf !

��

HET MOOISTE AAN MIJN MAGAZINE: Wij vinden dit een mooie kans om onze koppen te laten zien! Wij staan open voor modellenwerk , mocht daar vraag naar zijn! m

Oproep mannen, vrouwen, koppels

Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.

>06


RUIME VOORRAAD Vele artikelen op de website hebben wij op voorraad. MOOIE MEUBELCOLLECTIE

die DÈ WOONWINKEL Designmeubelen je niet iedere dag ziet, voor ieder wat wils. MET DE PRIJZEN GROOTSTE LAGE Standaard lage prijzen daar bovenop van tijd COLLECTIE met tot tijd flinke kortingen.

VERKOOP DIRECT JE MOTOR

Kom voor d e beste prijs-k waliteit naar Divan i Outlet

Ruime keuze in verschillende modellen. Op maat en kleur gemaakt

FORMULIER INVULLEN

ONLINE AFWIKKELEN

Vul op de website het taxatieformulier in en geef aan op welke manier wij contact met u kunnen opnemen.

OPHALEN/BRENGEN

Afhankelijk van wat u heeft aangegeven in het formulier zullen wij telefonisch per WhatsApp of per mail contact met u opnemen voor een passend bod.

Als het bod akkoord is spreken wij met u af of wij de motorfiets komen ophalen of u hem komt brengen. In beide gevallen regelen wij de vrijwaring ter plekke.

Even voorstellen Ik ben Ronny Roelofs uit Halle (gemeente Bronckhorst) en houdt mij al jaren bezig met de in- en verkoop van motoren. Via mijn website kunnen mensen hun motor verkopen om welke reden dan ook.

Hoogwaardige

kwaliteit

Een motor is vaak meer dan een vervoersmiddel geweest en dan zit er vaak een bepaald gevoel bij. Dan is het fijn dat de verkoop soepel verloopt zonder allerlei

RELAX FAUTEUILS

VOOR DE BESTE PRIJS!

Halle-Nijmanweg 9 7025 EG Halle Mobiel: 06 11178671 Email: info@ronnykooptjemotor.nl

Divani Outlet Spoors traat 15 Varsseveld M: 0 6 11 13 8 4 51 E: info@divanioutlet.nl

mensen aan de deur, proefritten enzovoort.

DIVANIOUTLET.NL Ronny koopt je motr is onderdeel van WWW.ROELOFSMOTOREN.NL

in Bereik r e een ke 0.000 3 an 0 meer d hoekers ! MAGA ZINE Achter MIJN Magazine is het grootste infotainment-magazine in de Achterhoek en wordt al ruim 23 jaar maandelijks huis-aan-huis verspreid

JAARGANG 23 FEBRUARI 2021

JAARGANG 23 JANUARI 2021

JAARGANG 23 MAART 2021

No

No

01

02

MAGA ZINE

In Bed met Linda Commandeur ‘Dingen uitproberen en kansen grijpen’ MIJN Droomhuis RIANT WONEN in een molen

ZORG&WELZIJN

MIJN Hobby Stef Hoitink ruimt zwerfafval

k... op weg Achte rhoe regio gezondste naa r de

Helemaal Achterhoek!

l

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

JAARGANG 23 SEPTEMBER 2021

No

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

JAARGANG 23 OKTOBER 2021

MAGA ZINE

MAGA ZINE

Spe

cia l

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

06

MAGA ZINE

MIJN Auto Ford Cortina Page 6 Model Megan Dankmeijer uit Doetinchem

Helemaal Achterhoek!

IE IT T ES ED >01 W

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

JAARGANG 23 NOVEMBER 2021

l

Specia BUITENLEVEN

Helemaal Achterhoek!

MAGA ZINE

MIJN Droomhuis Theater Astoria in ere hersteld

l

Specia BUSINESS

Helemaal Achterhoek!

IE IT ST ED O >01 O

Thema Business Verschijning 7 juni REGIO WEST

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

11

MIJN Verhaal John Harris Scoort miljoenen streams

IE IT ST ED O >01 O

Thema Buitenleven Verschijning 3 mei

oplage 55.000 huis-aan-huis

No

10

In Bed met Hans Keuper ‘He-j kots nog ‘edretten’?’

MIJN Auto Volkswagen Kever 1303 S

MOBILITEIT

Achterhoekers gaan voor optimaal woon-, werk-, leer- en leefklimaat

Thema Mobiliteit Verschijning 5 april

No

09

MIJN Verhaal Wieger Feddema privédetective ‘Je moet een beetje gek zijn’

IE IT ST ED O >01 O

Thema Duurzaamheid Verschijning 1 maart

No

7/8

Helemaal Achterhoek!

IE IT T ES ED >01 W

Thema Zorg & Welzijn Verschijning 1 februari

MAGA ZINE

In Bed met Christine Hermsen “Ooit hoop ik bij De Graafschap als sponsor te mogen komen!”

In Bed met Erik Plageman ‘Daar stond ik dan met het zweet onder de oksels’

Specia DUURZAAMHEID

Afscheid IE IT ST ED O >01 O

Page 6 Model Linde Tijdink uit Lichtenvoorde

MIJN Auto Weasel M29C Militair rupsvoer- en vaartuig uit 1945

In Bed met Claudia Straatmans ‘Het is een dynamische wereld’

UITVAART&

Helemaal Achterhoek!

JAARGANG 23 JUNI 2021

No

05

MAGA ZINE

MIJN Passie Piet Oudolf wil van pensioen niets weten

MIJN Auto BMW 2002 ‘Spoilers geven de wagen een sportieve look’

MIJN Auto Morgan Plus Six ‘Sympathieke wagen met een mooie uitstraling’

No

04

MAGA ZINE

MIJN Verhaal Gert-Jan Hospers ‘De Achterhoek is oerend smart’

l Specia

Thema Afscheid & Uitvaart Verschijning 11 januari JAARGANG 23 JULI/AUG. 2021

In Bed met... Jonah Falke ‘Ik heb een haat-liefde verhouding met de Achterhoek’

JAARGANG 23 MEI 2021

No

03

MAGA ZINE

MIJN Sport zwemmer Arjan Knipping ‘Ik ben ervan overtuigd dat het nog sneller kan’ MIJN Auto Chevrolet Apache 10

JAARGANG 23 APRIL 2021

No

MAGA ZINE

NU ONLINE!

Borculo

HelemaalAchterhoek.nl

Page 6 Model Charissa uit Aalten

In Bed met Fred Diks, schrijver van Koen Kampioen

MIJN Auto Plymouth Roadrunner

l Specia

ZOMER

e in ons mooi Achterhoek

MIJN Verhaal Herman Roozen Stripmaker des Vaderlands helemaalachterhoek.nl

Thema Zomer Verschijning 19 juli

IE IT ST ED O >01 O

In bed met Pascal Kamperman ‘Bekend worden nooit een doel geweest’

Probeer het nu. Scan de QR-code

l

Specia ZORG&WELZIJN Gezondheid een groot goed

Helemaal Achterhoek!

MIJN Superboer Peter Hofstede Technisch manager MIJN Auto Mercedes Benz W126 MIJN Droomhuis Stijlvolle villa met de wow-factor IE IT ST ED O >01 O

Thema Zorg & Welzijn Verschijning 6 september

MIJN Superboer trainer Reinier Robbemond wil herkenbaar voetbal MIJN Droomhuis Vernieuwde woonboerderij uit Doetinchem

Ruurlo In Bed met webcamgirl Elise Siswet ‘Het is oefenen en nog eens oefenen’

Spe

cia l

OKTOBER WOONMAAND

MIJN Superboer Talent Devin Haen ‘Geduldig wachten op de kansen die komen’

l Specia ACHTERHOEKSE ZAKENVROUWEN GAAN ERVOOR!

In Bed met Nel Schellekens ‘De bijzondere setting van het Keunenhuis’

MIJN Verhaal Cor de Koning Zingen op de IC

HelemaalAchterhoek.nl

HelemaalAchterhoek.nl

Thema Wonen Verschijning 4 oktober

alles Je leest evenement over dit 18 t/m 29 op pag.’s

IE IT ST ED O >01 O

helemaalachterhoek.nl

IE IT ST ED O >01 O

Thema Zakenvrouw Verschijning 1 november MIJN11-mijn-cover.indd 1

20-10-2021 09:14:34

l Specia

GELD & FINANCIËN Thema Geld & Financiën Verschijning 6 december

Hengelo

Wehl

Zelhem

Lichtenvoorde

Varsseveld Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

Succesvol adverteren? Wij informeren u graag: 0544-35 22 35 / info@mijnmagazine.nl

Eibergen

Groenlo

Winterswijk

REGIO OOST

oplage 55.000 huis-aan-huis

Gescheiden regio-edities voor optimaal doelgroep bereik

>07


Vloerverwarming voor elke vloer Waarom je nooit te jong  bent voor een   testament Specialist in vloerverwarming over houten vloeren

Licht in gewicht, energiebesparend In bijzonder toepasbaar bij renovaties Geschikt voor alle soorten vloerbedekking

Ook leverbaar als DOE-HET-ZELF pakket Bezoek onze showroom voor nadere informatie

Voor het opstellen van een testament ben je eigenlijk nooit te jong. Ketelhuis 15a 0314 299 Belangrijke redenen voor jongere mensen om een testament op te378 stellen Doetinchem

info@heatnet.nl

zijn dat zij gaan samenwonen, een huis kopen of omdat er een kindje op komst is.

Kiezen voor een houthaard? Waarom niet! t Romienendal

Er zijn nog meer situaties waarin het van belang kan zijn om na te denken over liever voor gas of een pelletkachel, of kies je voor Een houthaard is voor veel mensen het sumeen testament. Bijvoorbeeld als de ouders gescheiden zijn. Na de scheiding de schoorsteenloze alternatieven zoals elektrisch mum van gezelligheid. De geur, het geluid De locatie vooral uw feestjes kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn of Bio-ethanol? van een knisperend haardvuur maar ook de Want€ook in deze zijn reuzestappen verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op jouw van 20 t /m 250 personen.dit is al mogelijk vanaf 18,50 p.p.alternatieven directe warmte, brengen veel sfeer en beleving laten van een levenMaak vrijblijvend een afspraak en zie wat er gemaakt allemaalen kan in je ook genieten erfenis? Bovendien kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt een nieuw met zich mee. sechte vuurbeleving. t Romienendal. gezin zijn begonnen. Als je geen testament hebt waarin je jouw halfbroers en Tegenwoordig is een houthaard door allerlei Tevens de salade’s voor de kunt u bij ons bestellen -zussen van jouw erfenis innovaties en een efficiënte schoon Wat het ook wordt, een vakkundig advies is uitsluit, dan erven zij ook van jou. vanaf verbranding € 6,75 per persoon zodat de uitstoot beperkt blijft. Maar gaat de onontbeerlijk. De Heide Smid helpt graag om die wens uit naar een andere soort haard of kachel droom te verwezenlijken. Bezoek de showrooms Wat gebeurt er als je geen testament hebt? Dan regelt de wet wie jouw dan zijn de keuzes ontelbaar. Ga je bijvoorbeeld van De Heide Smid in Halle en Duiven.

erfgenamen zijn. In de eerste plaats zijn dat jouw partner waarmee je bent

| getrouwd info@heidesmid.nl en de kinderen. Als je nog niet bent getrouwd of nog geen kinderen t Romienendal • Aladnaweg 3 • 7122 RNwww.heidesmid.nl • Aalten Halle-Heideweg 16 7025 CL HALLE 0314-631741 | hebt, Nieuwgraaf 6921 RJ DUIVEN 026-3192090 Tel 0543-476093 • Mail : beheerder@romienendal .nl dan gaat1jouw erfenis naar jouw ouders, broers en zussen. Jouw erfenis gaat ook naar jouw halfbroers en -zussen. Door een testament te maken

Voor elk technisch vraagstuk een oplossing bepaal je zelf naar wie jouw erfenis gaat.

VTS Technical Group is geen gewone technische partner voor de industrie. We hebben alles in huis op mechanisch, elektrotechnisch en softwaregebied. Overzichtelijk en één aanspreekpunt voor technische projecten en service. Gemak, voorsprong, continuïteit én hoogwaardige dienstverlening zijn ons doel. One-stop-shop voor een oplossing die bij de industrie past. Onze kracht zit in onze medewerkers. Hiermee leveren we voorsprong, innovatie, continuïteit en hoogwaardige technische oplossingen voor klanten. De beste in techniek en een goede werkgever zijn voor onze medewerkers in een jonge, platte organisatie. Dat is wat de VTS Technical Group wil zijn.

Onze technici zijn met hun capaciteiten op diverse terreinen, in verschillende branches en voor grote en kleine projecten inzetbaar. We zijn een bedrijf dat goed voor medewerkers zorgt. Door hen te waarderen, stimuleren en laten groeien. Onze

De energie, het onder­ nemerschap en een groot oplossend vermogen van onze mensen maken VTS Technical Group succesvol

- Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet bent getrouwd en je overlijdt, dan erft jouw partner niet van jou. - Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent, is het belangrijk om een testament te maken. Anders erven jouw kinderen wel van jou, maar je partner niet. In het testament kun je ook vastleggen wie er voor jouw kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en de kinderenjonger dan 18 jaar zijn. - Je hebt een bedrijf. - Je wilt niet dat familie erft. - Je hebt huisdieren en je wilt dat zij na jou overlijden goed terechtkomen. Wij helpen je graag om jouw wensen op de juiste manier vast te leggen.

medewerkers werken met volle enthousiasme in een uitdagende werkomgeving aan diverse projecten en overtreffen verwachtingen. Zij werken met één doel: samen met klanten excelleren. De energie, het ondernemerschap en een groot oplossend vermogen van onze mensen maken VTS Technical Group succesvol. Bij VTS heb je eigen regie over je loopbaan en

>08

In deze situaties is het belangrijk om een testament te maken:

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Wij maken deel uit van het expertnetwerk van Netwerk Notarissen dat je helpt jouw juridische zaken makkelijker te maken. Meer

vind je geen hiërarchie en proce- verleggen en VTS naar een nog weten? Bel ons op 0544 46 19 25 of mail naar info@rsnotarissen.nl dures, maar collegialiteit. Tijd voor hoger niveau brengen? samen successen vieren en voor gezelligheid. Samen met andere Kijk dan voor de openstaande Edwin Roerdink gedreven technici werk je aan uit- vacatures op werkenbijvts.nl of Notaris inprojecten. Groenlo enWil bewaarder akten kom en dossiers in Neede dagende jij grenzen langs oud-notarissen voor een kop koffie!

Notariskantoor Roerdink & Stevelink VTS Technical Group BV | Fabriekstraat 17 E | 7005 AP Doetinchem | www.VTS-Group.nl | werkenbijvts.nl Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo T 0544 46 19 25


SUPERBOER VEUR ALTIED

| SUPERBOER

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel s ympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De suppor ters noemen zichzelf Superboeren, de term is uit gegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer speler Devin Haen.

Tekst: Richard Stegers Foto’s: De Graafschap Media

Talent Devin Haen (17) van supporter tot speler

‘Geduldig wachten op de kansen die komen’

Jarenlang zat hij als supporter op de tribune van De Vijverberg om zijn helden toe te juichen, nu draagt Devin Haen zelf een blauw-wit shirt. “Zo zie je de spelers in het stadion en op de televisie en zo speel je met ze in één team. Dat geeft wel een speciaal gevoel ja.”

W

at goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor Devin Haen, een groot talent uit de jeugdopleiding van De Graafschap. De 17-jarige inwoner van Zieuwent tekende deze zomer een driejarig profcontrac t en behoor t sindsdien tot de selec tie van de hoofdmacht. “ Ik ben geduldig en wacht op de kansen die komen.” Met zijn invalbeur t en goal tegen NAC aan het begin van de competitie kreeg Devin Haen veel publiciteit. De jeugdige aanvaller had er geen moeite mee en k wam ook verbaal prima voor de dag. Nadat hij ook voor Oranje onder 18 jaar zijn debuut maak te en opnieuw scoorde waren wederom de ogen gericht op Haen. “ Natuurlijk doet dat je goed. Als spits word je beoordeeld op doelpunten. Het is erg pret tig als je scoor t en belangrijk kunt zijn.” Als groot talent voelt hij wel wat druk , maar zeker niet overdreven veel. “ Ik wil altijd mijn stinkende best doen, hard werken. Dan kun je jezelf niets ver wijten”, aldus de nuchtere Achterhoeker. Vorig seizoen trainde hij al regelmatig mee met de selectie, toch was het profcontrac t een verrassing voor hem. “ Die zag ik even niet aankomen. Er spreek t veel ver trouwen uit, ik ben er in ieder geval erg blij mee.”

‘Het smaakt naar meer, maar ik heb de tijd’ Danzell Gravenberch en Joey Konings zijn de concurrenten voor de spitspositie. Een basisplaats lijk t nog niet aan de orde, al klopt hij al wel op de deur. “ Ik hoop natuurlijk op zoveel mogelijk speelminuten, dan kun je laten zien wat je kan. Dit seizoen is alle speeltijd meegenomen. Het smaak t naar meer, maar ik heb de tijd.” Haen wordt graag de diepte ingestuurd om 1 op 1 te spelen en heef t een neusje voor de goal. Hij wordt ook ingezet als aanvallende middenvelder, als een nummer tien.

“ Daar wil ik met alle liefde spelen hoor. Dan moet je meer uit zakken, maar mijn favoriete positie is toch diepste spits”, besluit de ruwe diamant. Wat is volgens jou een Superboer? “ Een Superboer is iemand die de hele wedstrijd hard werk t en alles geef t voor de club.” Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “ De dag dat ik uit school k wam en er een brief van De Graafschap op de deurmat lag met daarin de uitnodiging om er te komen spelen.” Wat is je leukste herinnering aan De Graafschap? “ Mijn debuut in het eerste en mijn eerste goal als invaller tegen NAC. Maar ook het seizoen van onder 14 waarin we op de vierde plek van Nederland eindigden.” Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg , dus niet veel veranderen. De aanvallende speelstijl in ieder geval handhaven.” Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “ Dan komt de naam van Luuk de Jong naar boven. Hij is nu zelfs speler van FC Barcelona.” Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap? “ Niet zoveel. Het is een goede zaak dat de jeugd nu een kans krijg t, maar dat gebeur t al.” Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? “ Dat is bij RK Z VC, de club in Zieuwent waar ik ben begonnen. Ik ga er regelmatig kijken bij het eerste elf tal waar mijn neven Mar t en Jens Schut ten ook spelen. Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn? “ Dan noem ik de suppor ters.” m 09 >>011


Hoofdpijn, wat is hoofdpijn? In het verleden heb ik het op deze plek al regelmatig over hoofdpijn gehad. In diverse columns is bijvoorbeeld gesproken over, wat in de Traditionele Chinese Geneeswijze ( TCG ) bloedleegte heet, maar ook bij een column over Ni-qi en/of yangxu. De verwarmende kracht van de nieren. Of bij een column over Milt-qi-xu, een niet goed verteren column. Hoofdpijn is eigenlijk een klacht die kan voorkomen bij zowel fysieke, als geestelijke klachten. In de TCG wordt het dan ook gezien als een bijverschijnsel, al kan dat al het misbruik zijn van alcohol. Blijft de vraag: Wat is hoofdpijn? Om die vraag goed te beant woorden, moet ik eerst een ant woord geven op een vraag , die eigenlijk hier voor al gesteld had moe ten worden. Wat is pijn? Volgens de TCG is pijn het niet goed stromen van… En dan kun je invullen. Van energie, wat een zeurende pijn oplever t, of het niet goed stro men van bloed, wat een stekende pijn ople ver t, of het niet goed stromen van bijvoorbeeld lymfe, wat een gez wollen, branderige pijn oplever t, of het niet goed stromen van af valstof fen, wat een kloppende pijn oplever t, enz. Zo diagnosticeren wij pijn. Op de vraag: Wat is hoofdpijn? geven wij dus als ant woord: “ Pijn in je hoofd als gevolg van het niet goed stromen van …”. En het is een bijverschijnsel van een onderlig gend probleem, zoals ik in de eerste alinea al aanhaalde: bijvoorbeeld bloed-leeg te, Mi- qi-xu, Ni- qi/ yang-xu, en meer TCG - diagnostiek. Onder andere af hankelijk van de soor t pijn, gaan wij dan kijken wat de oor zaak van de hoofdpijn is.

Tandprothetische praktijk J. Hoogendijk De specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses Ook voor het kunstgebit op implantaten (klikprothese) Geen verwijzing nodig van een tandarts Kosten worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering Dennenweg 28 Doetinchem T 0314 - 364363 www.tandprotheticus-jhoogendijk.nl

info@loodgieterkupers.nl

|

T: 0314-66 15 49

w w w. l o o d g i e t e r k u p e r s . n l

De Wereld Gezondheid Organisatie, de WHO, heef t al in de jaren 90 van de vorige eeuw de TCG als beste pijnbestrijder benoemd. Dit komt omdat de TCG aan een oplossende manier van pijn bestrijden werk t. Dat doen we met acupunctuur en kruiden. Acupunc tuur voor de acute pijn, kruiden om te proberen de oor zaak van de pijn te behandelen en op te lossen. Doel van deze vorm van behandelen is de pijn te laten verdwijnen en te zorgen, dat het ook niet meer terugkomt. In de TCG heet dat een wor tel- en tak behandeling , oor zaak en gevolg. Kunnen wij alle hoofdpijn oplossen? Nee, ook niet altijd. Maar wel vaak. Dat doen we door eerst een intake te doen. Daarna een diagnose te stellen, onder andere aan de hand van het soor t pijn dus, en een behandelplan te maken. Dát samen geef t gewoon de meeste kans op succes. Denk t u, dit is wat voor mij? Bel dan met 05 4 4 375124 en maak een afspraak voor een intake. Mailen kan ook. mail@jan- elferink-tcm.nl Een intake duur t ongeveer één uur. Daarna gaat u weer weg met een nieuwe afspraak en ga ik proberen een diagnose te stellen en een behandelplan te maken. Dat is de volgende keer dan klaar. We bespreken het eerst, ik beantwoord eventuele vragen en ik ga u daarna behandelen. Een behandeling duur t één uur. De meeste zorg ver zekeraars vergoeden de intake en de behandelingen voor een groot deel in de aanvullende pakket ten. De prak tijk lig t aan de Dijk straat 25 in Lichtenvoorde. Tot ziens.

Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze van Jan Elferink Dijkstraat 25 Lichtenvoorde 0544-37 51 24 / 06-51 10 48 48 mail@jan-elferink-tcm.nl

>010

KEUKEN & BADKAMERSTUDIO WEHL B.V.

Nijverheidsweg 2 | 7031 BV Wehl | T: 0314-68 23 80 info@studiowehl.nl | www.studiowehl.nl

Wijngaard Kingfisher

info@wijngaardkingfisher.nl www.wijngaardkingfisher.nl


| METAMORFOSE

Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achter­ hoekse vrouw of man een me­ tamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding­ style onderhanden genomen.

S c a n de r voo QR-code o de vide e va n dez se fo or m me ta

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Deze maand stapte de jonge en mooie Fleur de salon van Hairemotion

Fleur uit Lichtenvoorde

in Doetinchem binnen. “Een mooie, pittige meid die voor veel nieuwe dingen open staat” vertelt Ingrid van Hairemotion.

Naam: Fleur Vos Leef tijd: 18 jaar Woonplaats: Lichtenvoorde In het dagelijks leven: Studente ROC RIJN IJssel in Arnhem Waarom doe je mee aan een metamorfose: Ik probeer altijd wel iets anders, dus ik heb mij hier voor opgegeven en ben uit gekozen.

“ Fleur is een jonge en pit tige meid, die houdt van uitdagingen. We hebben zodoende gekozen voor een strakke, kor te coupe met bovenop wat meer volume. We hebben het haar geknipt met onze driedubbele schaar, geheel naar de laatste haar­ mode van de her fst­winter van 2021/2022. De basiskleur hebben we donker gever fd en bij de langere par tij bovenop een robijnrode kleur inge­ bracht ” aldus Ingrid. Na een bezoek aan de salon was het de beur t om Fleur in het nieuw te steken voor een fotoshoot. Bij kledingzaak de Dames van 0314 in Doetin­ chem werd ze onder handen genomen. Ze draag t een straight leg pantalon van het merk Minimum

(€ 80,0 0), gecombineerd met een smog top van Freequent (€ 49,95). Om de set helemaal ‘ Fleur­ ­proof ’ te maken draag t ze stoere sneakers van het merk Tango (€ 119,95). Minimum is trouwens een nieuw merk bij de Dames van 0314 en staat cen­ traal om haar pakken, welke in meerdere kleuren beschikbaar zijn en altijd in de collec tie zit ten.

Reactie na de metamorfose

“Ik ben er har tstikke blij mee! Dit is een bijzonder mooie metamor fose, met de zijkanten kor t geschoren en bovenop wat langer gelaten.”

MAGA ZINE

www.dedamesvan0314.nl

Tel. 0314 - 36 30 66 Foto’s: Jurgen Pillen

mijnmagazine.nl

Hamburgerstraat 61 Doetinchem

Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.

>011


| COLUMN BEMOEIENISALLERGIE, HATSJIE! De een na laatste keer dat ik een handgeschreven brief heb mogen ont vangen, was naar aanleiding van de meest verdrietige gebeur tenis in mijn leven. Je besef t direc t dat die ander bewust ieder woord met volle aandacht heef t opgeschreven. Oude liefdesbrief jes van de basisschooltijd lig gen ook nog altijd bij mijn moeder op zolder in een schoenendoos. ‘ Leuk hè, toen ik onder jouw doorz wom? Ik ben erg verlief t op jouw! ’ Afgelopen week lag er een envelop in mijn brievenbus. ‘Aan de bewoners van…’ Ik opende deze en haalde er een handgeschreven brief uit. In een vloeiend handschrif t op prachtig briefpapier stond een hele tekst. Er stond ook keurig een afzender links in de bovenhoek. Ver volgens las ik de aanhef: ‘Geachte huisbewoner.’ Tsjak! Weg warmte, weg intimiteit. Maar mijn nieuwsgierigheid was allang gewek t. Verder lezend, gingen mijn armhaar tjes steeds wat meer overeind staan. Geen kippenvel. Maar meer het ef fec t als bij een meestal poeslieve poes, die wordt benaderd door een andere, wat meer kat tige kat. Die in zijn eigen ogen ook poeslief is, maar zich intussen veel bemoeit met poes, die zelf wel weet wat goed voor haar is. De handgeschreven woorden zorgden bij mij voor defensieve agressie. Vandaar die opstaande haar tjes op mijn arm! Ik wilde verdedigend in de aanval!!!! Waar bemoeide hij zich mee?! Hij vroeg zich af of ik mij ook wel eens af vroeg waar het met de aarde naar toe gaat. En of ik wel eens behoef te heb aan goede raad en prak tische adviezen voor mij en mijn gezin?! Hij had zelf veel ant woorden ont vangen door het volgen van een onlinebijbelcursus. En hij wilde mij aanmoedigen om deze cursus ook te gaan volgen. En daar kreeg ik dus die opgefok te kriebels van. Het werd nog erger toen ik nogmaals zijn adres bekeek: Bevrijding... Geloof jij het? Hij k wam niet bij mij aan de deur, dat niet. Maar juist door het feit dat de brief handgeschreven was, k wam hij gevoelsmatig net zo dichtbij. Was het enkel en alleen een gedruk te brief geweest met het zichtbare logo van de club, dan had ik het direc t versnipperd. Maar door deze slimme zet, deed het wel iets met mij. En na de t weede keer lezen werd ik ook al wat milder naar de afzender toe. Het had hem veel opgeleverd en daarom gunde hij mij al deze geweldige inzichten ook. Best lief. De bemoeienis en zogenaamd goed bedoelde adviezen trek ik alleen niet. En met mij zijn er zoveel anderen die de bemoeizucht van allerlei organen of individuen niet meer dulden. Een zogenaamde bemoeienisallergie. We weten inmiddels wat al die richtlijnen en adviezen rondom Covid met ons doen. Ik denk meer aan een moeder die vol is van een gezonde leefstijl door eigen positieve er varingen en dit graag wil uitdragen. Waardevol tot dus ver. Nu heef t ze haar intrede gedaan bij een spor tclub, waar ze het beleid graag wil aanpassen wat betref t voeding. Enkele gelijk gestemden zijn enthousiast. Maar de armharen van vele medebestuurders en clubleden staan recht overeind. Weerstand! Enthousiasmeren is top, beleren zorg t voor af keren/ver weren en dan ga ik juist ex tra veel pindakaas op mijn boterhammen smeren!

Cindy

Cindy’s invalshoek

>012


| AUTO Meer foto’s zien? Scan de QR-code

Opel Kadett B als grote favoriet

Aan de hand van foto’s van vóór en na de restauratie zijn de verschillen goed te zien. Jo en Mario Heuveling en Nico Stokman hebben al verschillende oldtimers onder handen genomen. Dat gebeurt uiterst gedegen. Ze zijn technisch onderlegd en hebben oog voor detail, zo blijkt. Gaat niet bestaat niet, is het credo van het drietal.

T

‘Leuke auto met een simpele techniek’

ijdens de gezamenlijke restauratiepro jec ten kiezen vader en zoon en hun kameraad niet voor de makkelijke weg , want ze streven naar per fec tie. Soms zijn onderdelen niet meer te koop en het zelf maken is zeker bij het plaatwerk regelmatig aan de orde. Dat kost denk werk en doorzet tings vermogen. “Als het even niet gaat, kun je beter één of t wee dagen stoppen en dan daarna weer met frisse moed verder gaan. Dat werk t het beste”, zeg t Mario Heuveling (52) uit Wehl, de jongste van het drietal. Zijn vader Jo ( 75) uit ’s-Heerenberg knik t bevestigend. “ Vaak komen oplossingen ’s nachts naar boven. Dan kun je haast niet wachten tot de volgende ochtend om ermee aan de slag te gaan en het in prak tijk te brengen.” Opel Kadet t B is favoriet als het om restauratieklussen gaat. Vijf exemplaren hebben de heren in bezit, waar van t wee gezamenlijk. Mario beschik t over een t weedeurs Kadet t B uit 1972 met 1.20 0 cc en 55 pk. De gouden kleur maak t hem bijzonder. “ Ik

‘Velen hebben wel een herinnering aan het model’

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

kreeg deze auto toen ik 13 jaar was op mijn verjaardag , dat weet ik nog goed ”, aldus de eigenaar. Zijn vader betaalde er destijds, bijna veer tig jaar geleden, 250 gulden voor. “ We hebben de wagen samen gerestaureerd, een mooi projec t waar ik met veel plezier op terugkijk.” Mario rijdt erin sinds hij zijn rijbewijs haalde. De Kadet t doet nog steeds dienst en verkeer t in prima staat. “ Deze auto heef t veel gevoelswaarde en gaat nooit meer weg. De oude eigenaar uit Zelhem ver telde ooit dat hij hem graag terug wilde hebben, maar dat gaat niet gebeuren.” Jo Heuveling breng t veruit de meeste uur tjes door in de garage en heef t de meeste er varing met de restauratieprojec ten. Hij heef t een crèmekleurige Opel Kadet t B uit 1973. Hij deed elf jaar over de opknapbeur t. “ Het was echt een wrak , ik kocht hem voor 25 gulden.” Foto’s tonen zijn gelijk. Er viel veel eer aan te behalen. “ Hij moest helemaal worden gestript en daarna was het weer langzaam opbouwen. Dat is altijd de uitdaging. En samen weet je meer dan alleen.” Zelfs het reviseren van de motor en de versnellingsbak kunnen de autolief hebbers zelf. Ook Nico beschik t over een gerestaureerde Kadet t B, het gaat om een babyblauwe automaat uit 1972. Gezamenlijk hebben ze nog een zeldzame showauto (een Kadet t B coupé rally uit 1969) en een professionele raceauto, een Kadet t B Spor t met 10 0 pk , eveneens uit 1972. “ Met die laatste rijden we af en toe op de circuits in Zandvoor t en Zolder. Dan maken we er een leuk uitstapje van. Hoe snel het gaat? 180 kilometer per uur is mogelijk , verder gaat de teller niet.” Resteer t de vraag: waarom hebben de heren een voorliefde voor juist de Opel Kadet t B? “ Het is gewoon een leuke auto met een simpele techniek die daardoor goed te onderhouden is. Velen hebben wel een herinnering aan het model. We krijgen dan ook vaak een duimpje of een gulle glimlach van mensen die ons zien rijden.” m

Oproep

Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers. 09 >>013


| VERHAAL

Onderzoek laat zien dat de inzet van muziek een effect heeft op het verminderen van pijn, stress en angst bij patiënten. Hoe mooi zou het dan zijn als er meer muziek wordt gemaakt in het ziekenhuis. Iemand die zijn gitaar er al regelmatig bij pakt is verpleegkundige Cor De Koning. Aan MIJN Magazine vertelt hij hoe het begon.

“Met mijn muziek probeer ik de herinnering aan de IC toch iets aangenamer te maken”

>014


Verpleegkundige Cor de Koning

C

Zingen voor patiënten op de IC

or de Koning (60) werk t al meer dan 32 jaar als IC-verpleegkundige bij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Sinds 2018 staat zijn t weede gitaar op de IC afdeling en speelt hij regelmatig een stukje voor de patiënten. Cor ver telt dat het eigenlijk per toeval is begonnen. “ Voor de corona periode werk te ik ook nog t wee maanden per jaar op de afdeling Cardiologie” ver telt Cor. “Op een vrijdagavond had ik een late dienst en raak te ik in gesprek met een patiënt. Wij hadden het over muziek en wij k wamen erachter dat wij dezelfde soor t muziek mooi vonden. De patiënt vroeg of ik de volgende dag mijn gitaar mee zou kunnen nemen”. Eerst t wijfelde Cor, maar uiteindelijk besloot hij het toch te doen. Toen hij de volgende dag op de afdeling k wam, zat de patiënt al te wachten. “ Ik heb toen ongeveer een half uur gespeeld, vooral nummers uit de jaren 70. Een aantal dagen later kreeg ik nog steeds reac ties van de patiënt, en toen dacht ik: dat moet ik op de intensive care ook doen. Als het heel druk is of als de patiënt niet stabiel is, dan kan het niet. Maar af en toe speel ik dus een of t wee nummers. Altijd in overleg met patiënt of familie”

Nare herinneringen Deze kor te interac ties met patiënten zijn niet alleen mooi en gezellig , maar hebben zeker een doel. “ Heel veel patiënten en hun familie hebben een nare herinnering aan de IC- opname. Door live muziek te maken geef je af leiding , ontspanning en

soms troost en energie. Een patiënt had op de polikliniek aan de ar ts aangegeven dat zij niets van de opname kon herinneren, behalve de verpleegkundige die muziek had gemaak t. Zo geef ik een positievere herinnering aan de intensive care- opname, die heel traumatisch kan zijn.” Corona Helaas was er door het coronavirus een hele periode geen tijd voor muziek op de IC in het Rijnstate ziekenhuis. Daar k wam ook nog eens bij dat Cor op ongeveer 1 april zelf ziek werd. Eerst k wam Cor terecht op de Corona afdeling in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, maar na enkele dagen werd hij al naar de IC gebracht en zo’n drie weken in slaap gehouden. “ Mijn familie heef t deze periode natuurlijk als verschrikkelijk er varen, maar mijn gevecht begon pas toen ik weer wakker werd ”, benadruk t Cor. “ Ik kon niet meer staan, niet meer lopen, niet meer praten, niet meer slikken en was 20 kilo afgevallen. Na drie maanden in het ziekenhuis en t wee maanden klinische revalidatie mocht ik naar huis. Nu gaat het redelijk goed met mij, maar het is nog niet helemaal in orde, de laatste procenten gaan gewoon heel langzaam.” Gitaar spelen en zingen voor patiënten op de IC doet Cor inmiddels wel weer. Soms doet hij ook wel eens een quizje met de patiënten. Hij speelt dan een paar noten en zijn publiek mag dan raden welk liedje hij speelt. m

Stichting MuzIC Nu speelt Cor alleen nog in het Rijnstate ziekenhuis, maar binnenkort kan je Cor ook weer horen zingen in andere ziekenhuizen in Nederland. Sinds 2019 is hij namelijk aangesloten bij MuziC, een stichting die muzikale ontmoetingen creëert op intensive care afdelingen in heel Nederland.

Tekst: Sharon Lederer Openingsfoto: Te Brake Fotografie

Oproep

Heeft u een bijzondere hobby of kent u iemand met een uitzonderlijke passie? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>015


Echt verder met hersenletsel INFORMATIEBIJEENKOMST

Niet Aangeboren Hersenletsel kan het leven ingrijpend veranderen. Per jaar lopen zo’n 140.000 mensen niet aangeboren hersenletsel (NAH) op in Nederland als gevolg van onder andere beroertes en ongelukken. Er kan sprake zijn van vermoeidheid, fysieke problemen, concentratieproblemen, overprikkeling en plannings- en geheugenuitdagingen. Er kan een gevoel van verlies zijn. Hoe ga je om met al die veranderingen in het dagelijks leven? Behandeling kan u en uw naasten hierin ondersteunen. Herzenz behandeling Patroy kreeg vlak voor zijn twintigste verjaardag een ernstig auto-ongeluk. Hij ontwikkelde daarna klachten als hoofdpijn, geheugen- en concentratieproblemen. In zijn omgeving was onbegrip omdat je aan de buitenkant niets aan Patroy ziet, maar het leven was niet meer vanzelfsprekend. In Groenlo volgde Patroy een behandeling van Hersenz. ‘Ik durf hulp te vragen, dingen

Informatiebijeenkomst Het Regionaal Expertise Centrum Achterhoek organiseert een informatiebijeenkomst in Terborg. Behandelaren en een oud-deelnemer vertellen over het behandelprogramma van Hersenz en staan klaar voor vragen. De behandeling wordt aangeboden van de Liemers tot in de Achterhoek.

uit handen te geven. Ik snap nu hoe ik mijn energie moet verdelen. Weten waarvan je moe wordt en wat daarvan de gevolgen zijn. ’ Patroy heeft een minder kort lontje en bovenal leert hij zo goed mogelijk met zijn zoontje om te gaan en kan steeds beter praten met zijn vrouw. ‘Ik ben een betere vader, man en zoon nu. Ik vond mezelf altijd falen, nu sta ik ervoor open mezelf maar ook anderen te helpen. Het taboe op NAH moet ervan af. Daar ga ik voor.’

Kom naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 27 november 2021 tussen 10:00 en 12:00 uur locatie: Azora - Antonia industrieweg 115, Terborg. Aanmelden kan via een mailbericht naar behandelaar Jorick Westerveld: jorick.westerveld@siza.nl of bel 06-51117288. Mocht u liever op een andere dag of manier met ons in gesprek willen gaan, dan kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Meer informatie over het behandelprogramma Hersenz: WWW.HERSENZ.NL | WWW.SIZA.NL/NAH

>016


| COLUMN

| CAVE Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chill-ruimte uit van onze lezers.

Lieve Jan,

Angela’s wereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

Ken je deze foto nog? Deze foto zegt meer dan 1000 woorden! De warme zomerse wind in onze O zo blonde haren, het schatergelach als pa net iets te hard richting de bocht ging? Een perfecte zomerse zorgeloze dag, wat ook hoorde bij onze leeftijd. Met ons drieën bij pa op de crossmotor! Wat een plezier. Stond toen de tijd maar stil….

November staat in het teken van mijn broer tje Jan. Jan is niet meer onder ons want hij is op 24 november 20 08 om 21.03 uur overleden. Jan was toen 24 jaar oud.

De mancave van em Pa ul ten Ha gen uit Doetinch

.

Oppervlakte 35m 2 Trots op “ In de voormalige garage zat een grote smeerput, deze in verlicht en ingericht met oude muziekinstrumenten en voorzien van loopglas. Veel mensen dur ven er niet over heen te lopen, maar je kunt er zelfs op dansen! “ Verdere info “ Ik heb deze cave sinds 1980. Het is begonnen met een soor t showroom voor mijn onderne ming vinyl retrofabriek. Aangezien mensen het heel leuk vonden, werd het al snel een ontmoetingsplek. Voetbal kijken, plaatje draaien, bier tje drinken, ouwehoeren, enz. Ik vind het f ijn om deze ruimte te hebben, om mij even terug te trekken en de beslommeringen van de dag te ont wijken tussen de spullen waar ik gelukkig van wordt. Ook f ijn voor mijn vriendin, want die wil al die mannendingen niet thuis hebben! “

Oproep Heb je een mooie ‘cave’ of plek waar je wat tijd doorbrengt met vrienden? Stuur je foto’s & verhaal in via redactie@mijnmagazine.nl

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Net na de Kerstdagen in 20 05 ging Jan naar de huisar ts voor een knobbeltje. Direc t kreeg Jan overal voorrang op onder zoeken en kor t daarna volgde de meest ondenkbare diagnose; Kanker! 20 08; In de nacht van 23 op 24 november werd ik gebeld door mijn vader en toen we hoorden dat het niet goed ging met Jan zijn we direc t in de auto gesprongen en niet veel later stonden we aan zijn ziekenhuisbed. Op 24 november om 21.03 uur heef t Jan het leven los moeten laten in het bijzijn van zijn familie. Met geen woorden kan ik beschrijven wat er toen door mij, door ons heen ging. Ik herinner mij nog dat ik mij dagen na zijn overlijden niet gewassen heb. Ik wilde niet schoon worden, Jan leefde immers nog toen ik zo was. Zo gek wat je allemaal denk t, ik was boos op alles! Zoals nu zijn de bomen kaal, grillig en is het guur buiten. Na een tijdje merk je toch dat de bomen weer blaadjes krijgen en dat de vogels weer van zich laten horen. Dan realiseer je dat het leven doorgaat, onverbiddelijk! Ik wilde daar niet aan maar ik moest. Iedereen gaat een keer dood, ook ik maar dit was de omgekeerde wereld. Ik ben de grote zus en ik hoor eerder te gaan. Stiekem voer ik nog hele gesprekken met Jan in mijn hoofd, ook al is het misschien nep! Toch geef t mij dat een f ijn gevoel en ben ik er van over tuigd dat wij elkaar weer gaan omhelzen. Ergens. Ooit! Maar ik weet ook dat ik het ook hier f ijn moet hebben, met elkaar en daarom lieve lezers, vandaag is de enige zekerheid die je hebt! Maak elke dag onvergetelijk <3

xx

Angela

I N N O M I N ES X PI V I N CA SEMPER Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat als vrouw. redac tie@mijnmagazine.nl

>017


MIJN Talententuin Powered by:

Volg ons:

2021 26 november Meer dan 100 Achterhoekse werkgevers

26 november 2021

Masterclasses van topsprekers

Middagprogramma 14.00 uur tot 17.00 uur Avondprogramma 18.00 uur 20.00 uur

Carrièregerichte workshops Gratis met de bus vanuit jouw studentenstad Het carrière evenement van de Achterhoek >018

SSP-hal DRU-laan 2 7071 BV Ulft Meer info:


MIJN Talententuin

Mijn Achterhoek Werkt Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van ons platform en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’.

W

at hebben we het gemist, de f ysieke ontmoetingen. Je krijg t het beste beeld van de Achterhoekse werk gevers als je hun medewerkers spreek t. Hoe is de bedrijfscultuur? Werken er veel jongeren? Hoe staan de werk gevers tegenover duurzaamheid en de toekomst? Welke kansen zijn er voor mij? Er zijn veel vragen die in je opkomen als je op zoek gaat naar een (afstudeer)stage of baan. Dan is een online Talententuin of een zoomafspraak een mooie oplossing om achter de antwoorden te komen, maar je wilt het liefst je toekomstige collega’s persoonlijk ontmoeten.

Wij zijn als organisatie van De Talententuin dan ook ex tra blij dat na een online jaar we het evenement weer f ysiek mogen organiseren op vrijdag 26 november. Achterhoekse werk ge vers zijn op zoek naar stagiairs, starters en young professionals, dus ook zij staan weer te popelen om hun organisatie te presenteren op de Talententuin. We horen al geluiden over de gaafste stands waarin beleving belangrijker is dan ooit. Werk gevers laten aan jou écht zien wat ze doen. Zet 26 november vast in je agenda, want het beloofd een mooie negende editie van de Talententuin te worden!

Adelin Lankveld Organisator de Talententuin

>019


MIJN Talententuin

Bezoek de Talententuin 26 november!

De voordelen voor jou op een rijtje 100 werkgevers Op vrijdag 26 november ontmoet je 10 0 Achterhoekse topwerk gevers op de Talententuin. Zij pre senteren hun organisatie met de gaafste stands en pakken groots uit. Zo nemen zij produc ten, robots, games, innovaties en meer mee! Alles om jou een beeld te geven van het bedrijfsleven en het grote aantal carrièrekansen.

Masterclasses en workshops Op de Talententuin vind je inspirerende masterclasses en workshops. Alles om jou voor te bereiden op de volgende stap in je carrière. Volg workshops en webinars met thema’s als LinkedIn, Personal Branding , Creative design thinking , Zorg technolo gie, Blockchain technologie & Cr ypto en veel meer! Luisteren naar een inspirerende spreker? Bezoek dan de masterclass van Niels Willems, de oprichter van Brekr. Hij neemt je mee in zijn ondernemersverhaal over de ont wikkeling en het succes van deze Achterhoekse elek trische brommer!

Professionele (LinkedIn)profielfoto Heb je nog een professionele prof ielfoto nodig voor bijvoorbeeld een sollicitatie of je LinkedIn prof iel? Laat deze dan op de Talententuin maken.

Experience centers Bij jij helemaal thuis in gaming? Neem het dan nu op tegen andere jongeren in één van de experience centers van de Talententuin. Stap in de wereld van FIFA en Formule 1 en ga de strijd aan!

Middag- én avondprogramma De Talententuin kent sinds dit jaar zowel een middag- als een avondprogramma. Ben jij overdag niet in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het evenement? Niet getreurd! Je kan het evenement nu ook van 18.0 0 uur tot 20.0 0 uur bezoeken! Het middagprogramma vindt plaats van 14.0 0 uur tot 17.0 0 uur.

>020

Masterclasses van Koen Weijland en Ewout Genemans Koen Weijland is wereldkampioen FIFA en verko zen bondscoach van E- oranje. Ewout Genemans is talent vol televisiemaker en bekend van spraakmakende programma’s.

Nieuw programma voor young professionals Heb jij al een baan en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Bezoek dan de Talententuin! In het avondprogramma zijn mooie programmaonderdelen toegevoegd speciaal voor young professionals. Laat je inspireren door sprekers en ontmoet jouw volgende werk gever! Kijk voor het volledige programma op www.talententuinachterhoek.nl


MIJN Talententuin

Meer dan 100 Achterhoekse werkgevers

26 november 2021

Masterclasses van topsprekers

Middagprogramma 14.00 uur tot 17.00 uur Avondprogramma 18.00 uur 20.00 uur

Carrièregerichte workshops Gratis met de bus vanuit jouw studentenstad Het carrière evenement van de Achterhoek

SSP-hal DRU-laan 2 7071 BV Ulft Meer info:

Hoofdpartners Talententuin

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de INTERREG-partners.

Vrienden van de Talententuin

MAGA ZINE

>021


MIJN Talententuin

ASSOCIATE DEGREE

“WIL JIJ NET ALS IK WERK EN STUDIE COMBINEREN?” #TALENTENTUIN

BEZOEK ONZE STAND EN VIND DE STUDIE DIE BIJ JOU PAST!

Elektrotechniek Industriële automatisering ICT

Beveiliging Elektrotechniek Duurzame energie Industriële automatisering Technisch beheer

ICT

Beveiliging Duurzame energie Technisch beheer

Technische Passie? Zet jouw talent in bij Kremer! Kom op 26 november naar de Talententuin in het DRU Industriepark in Ulft. We leren je graag kennen om jouw passie te ontdekken! info@kremer.nl | 0314-662445 | kremer.nl >022


MIJN Talententuin

Klanten hebben ­specifieke­wensen.­ De­waterkoel­ machines verschillen­sterk­in­ vorm,­grootte­en­ werking,­waardoor­ geen­dag­op­ de­werkvloer­ hetzelfde­is.­

Dutch­Thermal­Engineering

Niet alleen letterlijk COOL

We zijn een cool bedrijf. Dat is de boodschap die Dutch Thermal Engineering (DTE) dinsdag 26 november uitdraagt tijdens de talententuin in Ulft.

Tekst: Harry Weerts

C

ool in de f iguurlijke én let terlijke zin. De f irma in Gaanderen produceer t immers waterkoelmachines. Die lever t DTE aan machinebouwers. Ze zorgen bij tal van bedrijven voor de broodnodige verkoeling. „Denk aan de zoet warenindustrie, maar ook bijvoorbeeld of fshore boorplat forms en de graf ische sec tor ”, somt direc teur Frank Geerdink op. Defensie, ook al een grote afnemer. „Kijk , deze machines worden straks door het Noorse leger gebruik t. Ze komen in mobiele units te zit ten.” Geen door DTE geproduceerde machine is hetzelfde, benadruk t Geerdink. „Klanten hebben voor elke machine specif ieke wensen, waar wij aan voldoen.” De waterkoelmachines kunnen sterk verschillen in vorm, groot te en werking. „En daardoor is geen dag op de werk vloer het zelfde. Je raak t hier niet in een sleur.” Het levende bewijs daar van is een pensioengerechtigde werknemer, die nog altijd drie dagen in de week bij DTE werk t. „Een pensionado die dus op deze manier van zijn oude dag geniet.” Geen saaie dagen dus. Dat is dus wat Geerdink jonge Achterhoekers duidelijk wil maken tijdens de Talententuin. DTE is een van de zeventig deelnemende bedrijven aan de banenbeurs in de SSP-hal op het DRU-industriepark. „Sowieso gaan we een machine meenemen”, licht de direc teur een tipje van de sluier. Jongeren warm maken voor technische beroepen, het valt tegenwoordig niet mee. „Het Graafschap College had dit jaar slechts veer tien aanmeldingen voor technische richtingen. Een veeg teken.” Slecht betaald, vies en z waar werk. Het zijn hardnekkige vooroordelen over technische beroepen. Geerdink wil daar kor te met ten mee maken. Ondanks de beperk te belangstelling voor technische beroepen, heef t DTE momenteel meerdere medewerkers via de beroepsbegeleidende leer weg in dienst. Ook telt het bedrijf diverse stagiaires via de beroepsopleidende leer weg.

Hij leidt Mijn Magazine rond door de bedrijfshal. Daar blijk t al snel dat het werk allesbehalve vies en repetitief is. Dat ook de produc tiewerkers zorg vuldig de instrumenten bestuderen, verraadt dat het maken van een waterkoelmachine veel denk werk vraag t. Geerdink: „Ook omdat iedere machine anders is. Hoe steek ik die leiding er precies in? Ze moeten hun bovenkamer steeds weer aan het werk zet ten.” En zo lever t DTE jaarlijks 1.10 0 koelmachines. „In de coronacrisis bleven wij op volle capaciteit pro duc tie draaien, maar was de afzet wat minder. Bedrijven dur fden even niet te investeren. Maar de vraag trek t weer volop aan.” Dutch Thermal Engineering zag in 198 4 het levenslicht als handelsonderneming in luchtkanalen. Al snel k wam de vraag of het bedrijf ook industriële koeling kon leveren. Het aanbod aan waterkoelmachines groeide als kool. DTE ont wikkelt en produceer t koel-, ver warming- en tempereerinstallaties van 1 tot 2000kW. Voor alle mogelijke toepassingen. Dutch Thermal Engineering telt 5 4 werknemers in de Achterhoek en nog eens vijf tien in Indonesië. Ex tra handjes zijn hard nodig , volgens Geerdink. „We hebben minstens vijf ex tra werknemers op de produc tieafdeling nodig. Het gaat daarbij om functies voor MBO niveau t wee tot en met vier.”

Dutch Thermal Engineering n.v. | Westerbroekstraat 18 | 7011 EX Gaanderen T: 0315 – 32 83 11 | I: www.dte.eu

>023


MIJN Talententuin

EEN BAAN IN DE TECHNIEK IETS VOOR JOU? Onze expertise in projectmanagement, engineering en productie zorgen voor een succesvolle realisatie van machines, proceslijnen en complete installaties.

• Persoonlijk, flexibel en vakkundig

• Uitstekende service • Eigen showrooms • Eigen montageteams • Maatwerk tot in detail Showrooms: Nobelstraat 7 7131 PZ Lichtenvoorde Telefoon: 0544 46 62 08 E-mail: info@maatkamp.nl

Voor actuele openingstijden zie onze website:

Fane Valley, Ierland | 60 t/u

www.ottevanger.com/werkenbij

www.maatkamp.nl

PASSIE VOOR TECHNIEK? KOM BIJ ONS WERKEN OF STAGE LOPEN. careers.bronkhorst.com

>024

Loohorst 2 7207 BM Zutphen Telefoon: 0575 74 00 00 E-mail: info@maatkamp.nl


MIJN Talententuin

Maak van jouw talent onze toekomst!

Kaak bundelt vakmanschap en talent In de afgelopen 175 jaar is het kleine lokale bedrijf uitgegroeid tot een grote multinational met op dit moment twaalf vestigingen over de hele wereld, waarvan vijf productielocaties.

K

als wereldspeler in de bakkerijsector

aak engineer t en produceer t machines voor de bakkerijindustrie. Dat kunnen losse modules zijn zoals ovens, koelto rens, buf ferkasten of transpor ts ystemen. Steeds vaker zijn het daarnaast grote geïntegreerde bakkerijlijnen met leng tes van een aantal voetbalvelden achter elkaar. Bakkerijlijnen waar per uur met gemak 10.0 0 0 broden worden geproduceerd om even later vers op de plank bij Lidl, Jumbo of AH te lig gen. 70% van het brood in de supermark ten is gemaak t met een Kaak machine, zowel verse als half gebakken of ongebakken varianten. Het vakmanschap is echter op meer dan brood gericht. Bolletje beschuit, Deventer koek , Dr. Oetker of Wagner pizza’s, Starbuck s taar ten hebben allemaal één overeenkomst: ze zijn gemaak t met machines van Kaak. Om zo’n grote diversiteit aan produc ten te kunnen maken, is er brede technische kennis en kunde nodig. Met een eigen Research & Develop ment afdeling en aandacht voor produc t manage ment zet Kaak voor tdurend in op ont wikkelingen in de mark t. Het met een gezonde dosis nieuwsgierigheid kijken naar wat mogelijkheid is óf kan worden gemaak t, heef t het bedrijf in al die jaren veel gebracht. Het bieden van ruimte aan talent maak t daar deel van uit. In Terborg , waar nog steeds het moederbedrijf van de organisatie is gevestigd, vinden veel integratieprocessen plaats die nodig zijn om de diverse modules samen te kunnen voegen. Vanuit onder andere de afdelingen verkoop, engineering , projec tmanagement, produc tie en ser vice wordt samen gewerk t aan de realisatie van complete lijnconcepten voor bakke rijen. Met elek tronische besturingen en vernieuwende IT oplossingen als onmisbare elementen. Zo is in de afgelopen tijd ingezet op het van afstand installeren en in bedrijf nemen, waardoor

bijvoorbeeld een bakkerijlijn in Kenia onlangs volledig via een online set ting is geïnstalleerd. Dergelijke technische en organisatorische uitdagingen vragen om een houding die is gericht op het denken in kansen, op het bieden van mogelijkheden en op het waarderen van talent. Stagiairs en star ters wacht een warm welkom bij Kaak. Er is vrijwel continu wel ergens in de organisatie een plek beschikbaar voor nieuwe collega’s in allerlei vak gebieden, van techniek en commercie tot marketing , IT en ser vice. Interesse of gevraagd opleidingsniveau varieer t daarbij van MBO tot HBO of WO. Binnen Kaak zijn er veel mogelijkheden én is veel mogelijk.

De toekomst gerichte blik van de organisatie omvat tevens een beleid dat is gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Daaruit zijn zes doelstellingen in de visie opgenomen, waaronder verant woord onderne men en goede gezondheid / veiligheid. Concrete voorbeelden daar van in beleid zijn onder andere de ont wikkeling van een volledig elek trische oven en de vlot te inzet van een thuis werkmonitor tijdens de lockdownperiode. Met deelname aan de Talententuin, traineeships, doorgroeiperspec tief, studie - en leer/werk-trajec ten wordt uiting gegeven aan het Kaak mot to: Maak van jouw talent onze toekomst!

Voor meer informatie: werkenbijkaak.nl

>025


MIJN Talententuin

EN K E O Z WIJ NISCH TECH TALENT!

“Mooie dingen blijven maken en de wereld beter maken”

KIJK VOOR ACTUELE VACATURES OP: WWW.SINGA-BV.NL

Zoek je in de Achterhoek een bedrijf waar grensverleggende innovaties worden gedaan? Waar je continu met je collega’s de grens opzoekt van wat mogelijk is? Dan moet je bij SINGA zijn.

Wil je werken bij een gaaf bedrijf dat zeker in de Achterhoek uniek is in zijn soort?

SINGA zoekt talentvolle Achterhoekse engineers

V

eel succes volle technische bedrijven zijn ooit begonnen op de zolderkamer. Zo ook SING A . Het ingenieursbureau uit Varsseveld dat grens verleg gende inno vaties doet met exper tises in machine vision, ar tif icial intelligence, robotics en cloud computing. In de volksmond ook wel de Willy Wortel fabriek genoemd. Een echt Achterhoeks bedrijf dat ook verder dur f t te kijken. Sinds de oprichting in 1998 door Raymond Wentink en Rene Flamma houdt het bedrijf zich bezig met innovaties die grens verleg gend zijn én een impac t op de wereld hebben. People - planet - profit Bij SING A vinden ze het namelijk belangrijk om aan projec ten te werken die de mens, maar ook de natuur verder helpen. Denk aan het ont wikkelen van een onkruidbestrijding s ysteem, zodat onkruid met heet water kan worden bestreden. Of k waliteitscontroles ystemen die produc ten zonder de tussenkomst van mensen kunnen controleren en zo af val en produc tiefouten kunnen verminderen. Uitdagende projec ten die ook echt iets betekenen en de wereld beter maken. Werken bij SINGA Wil je werken bij een gaaf bedrijf dat zeker in de Achterhoek uniek is in zijn soor t? Bij SING A zijn ze altijd wel op zoek naar talent volle engineers die het team kunnen versterken. Een dag van een SING A engineer ziet er nooit het zelfde uit. Je

begint je dag standaard wel met een stand-up met je team, maar ver volgens ga je aan de slag achter de computer om de code te programmeren, bouw je samen met je team de machine of voer je innovatie gesprekken met de opdracht gever. Daarnaast werken ze bij SING A ook met een talentont wikkelingsprogramma, wat inhoudt dat je zelf bepaalt wat je leerdoelen en ont wikkelingsstap pen zijn en wat je nodig hebt om dit te behalen. Enige verant woordelijkheid is wel een vereiste voor de vrijheid die je bij SING A krijg t. Heb je daarnaast een passie voor innovatie, een HBO+ opleiding afgerond en een goede dosis enthousiasme? Kijk dan zeker eens of er een passende vacature is.

BEZOEK SINGA OP DE TALENTENTUIN Wil je als net afgestudeerde, talent volle engineer nog meer weten over dit gave bureau? SING A staat 26 november ook op de talententuin om je meer te ver tellen over hun projec ten. Ze nemen o.a. hun deep learning vision s ysteem mee én een verrassing die je niet wil missen. Huidige vacatures Sof t ware engineer met deep learning af f initeit

»

» Vision & motion engineer » Front- en/of backend developer

Solliciteren kan via de website van SINGA!

SINGA Industrial Game Changers Guldenweg 11 | Varsseveld | T: +31 (0) 315 651 515 | singa-bv.nl

>026


MIJN Talententuin

Werving & Selectiebureau slaat brug voor

VAST. Werk in de Achterhoek

Eén van de grootste voordelen van de Talententuin is dat je in aanraking komt met bijna 50 topwerkgevers uit de Achterhoek. Maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Het zijn er namelijk veel meer. Bij VAST., hét werving & selectiebureau in de regio, werven ze voor honderden Achterhoekse bedrijven. Zij leggen hun zoektocht naar Achterhoeks talent vaak in handen bij VAST., die vervolgens de brug slaat tussen de beschikbare talenten en de prachtige vaste baankansen die onze regio rijk is.

Op zoek naar een vaste baan in de Achterhoek? Ben je dus (bijna) afgestudeerd en op zoek naar je star ters func tie in vaste dienst? Of heb je er varing in een bepaald vak gebied, maar ben je toe aan een nieuwe, permanente uitdaging? Dan maken de branchespecialisten van VA S T., die volledig thuis zijn in jouw sec tor, graag persoonlijk kennis met jou! Zij zullen je uitnodigen voor een persoonlijk gesprek waarin ze achterhalen: Wie ben jij echt? Wat drijf t jou? Waar lig gen jouw interesses? Waar heb jij echt passie voor? En in welke werkomgeving func tioneer jij op je best? Kor tom; ze vragen jou het naadje van de kous. Niet omdat ze zo nieuwsgierig zijn, maar vooral om jou te leren kennen en daardoor de bes te match te kunnen maken met jouw toekomstige werk gever.

Hoe kom ik in contact? Wil je weten wat de Achterhoek jou te bieden heef t op het gebied van wer ving & selec tie vacatures of kandidaten in de sec toren f inancieel, commercieel, IC T, HRM, logistiek , techniek en bouw? Neem dan vooral contac t op met de VA S T. branchespecialisten Timon, Tess of Hilde.

Op zoek naar Achterhoeks talent om jullie vaste team uit te breiden? Ben je ander zijds als werk gever op zoek naar Achterhoek s talent, maar kun je ze niet vinden? Of heb je prachtige kansen op een vaste baan voor gedreven werknemers, maar niet de mankracht of kennis om de juis te kandidaten naar jouw bedrijf toe te trekken? Dan benut ten de branchespecialisten hun net werk ook met alle plezier voor jouw organisatie. Zij spreken namelijk dagelijk s top kandidaten die dromen van een mooie baan in de regio. Om ook voor jouw bedrijf die passende werknemer te kunnen selec teren, is ook hier een persoonlijke kennismaking van wezenlijk belang. Want alleen als ze jullie organisatie, mensen en cultuur kunnen horen, zien en beleven, zijn ze in staat de juiste match te maken. VAST. Werk in de Achterhoek | Kryptonstraat 10 | 7031 GG Wehl T 0314 - 21 60 38 | E info@vast.nu | I www.vast.nu

>027


MIJN Talententuin

Nieuwsgierigheid en Nederlandse nuchterheid blijken de juiste ingrediënten voor een succesformule

Nieuwsgierig naar innovaties?

Innovatie is bij Giesen Coffee Roasters uit Ulft niet alleen een woord, maar een doel op zich dat ze bedrijfsbreed dragen. Met heel veel enthousiasme produceren ze de beste koffiebranders van de hoogste kwaliteit voor winkels, koffiebranderijen en industriële doeleinden. Hun focus ligt behalve op de productie van koffiebranders van de hoogste kwaliteit, ook op de tevredenheid van de klant. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Om die tevredenheid te bereiken, werken ze samen met een enthousiast support team.

Foto Ethica Coffee Roasters

Kom werken bij Giesen Coffee Roasters!

D

oor het hoge k waliteitsniveau en de uitstekende ser vice van het suppor tteam is Giesen Cof fee Roasters één van de topmerken in kof f iebranders. Zelfs met der tig jaar er varing blijf t het familie bedrijf focussen op nieuwe ont wikke lingen in de mark t en het toepassen van de nieuwste tech nieken. Nieuwsgierigheid naar de nieuwste innovaties in combinatie met Nederlandse nuchter heid blijken de juiste ingrediënten voor een succes formule. Inmiddels worden de branders van Giesen Cof fee Roasters gebruik t door barista’s en kof f iebrandkampioenen over de hele wereld. “ Daar zijn ze super trots op. Door nieuwe technieken toe te passen, produceren we kof f iebranders waarmee je met meer controle kof f ie kunt branden dan met elke andere kof f iebrander in de mark t ”, ver telt een medewerker. Als fabrikant van professionele kof f iebranders die uitblinken in k waliteit, uitstraling en func tionaliteit, staat het bedrijf voor het hoge k waliteitsniveau en de uitstekende ser vice van het suppor t team. Ook al is Giesen Cof fee Roasters een welbekend merk , de sfeer binnen het bedrijf blijf t gemoedelijk en ze behouden hun no -nonsense aanpak. Stroomlijnen Bij het maken van een kof f iebrander komt veel kijken. Denk aan produc tie, sales en het transpor t. Voordat er protot ypen of kof f iebranders gebouwd kunnen worden, zorgen de medewerkers op kantoor er voor dat alle voorbereidende taken zijn volbracht. Van hieruit wordt hard gewerk t om alle processen te stroomlijnen. “ Bij ons komen alle ideeën samen; van het bestellen tot het uit voeren. Hier horen veel verschillende

werk zaamheden bij, zoals het ver talen van teke ningen naar ar tikelen, contac t met leveranciers en de planning. Alle aspec ten bij elkaar zorgen voor een f linke uitdaging ”, ver telt een mede werker. Daar voor is wilskracht, inzet tings vermogen en creativiteit nodig. “ Door ‘out of the box ’ te denken, kom je vaker tot goede oplossingen. Ook is een f linke dosis humor belangrijk.”

Versterken team Op dit moment is Giesen Cof fee Roasters voor het versterken van het team op zoek naar verschillende nieuwe medewerkers: > een php-developer > een project coördinator > een service planner > een constructief tekenaar machinebouw Wil jij ook deel uitmaken van dit team? Solliciteer! Ook star ters en schoolverlaters worden uit genodigd om te solliciteren.

Wil je meer weten over Giesen Coffee Roasters? Bezoek dan: giesen.eu Kijk voor meer informatie over de vacatures op werkenbijgiesen.nl of bel +31 (0) 315 74 50 20.

>028


MIJN Talententuin

Mainfreight is een dynamisch bedrijf in een dynamische sector. Daar past ook een bepaalde slagkracht bij

‘Special people, Special company’ is een uitdrukking die de unieke cultuur van de logistieke dienstverlener, Mainfreight, karakteriseert. In ’s-Heerenberg is het bedrijf momenteel op zoek naar nieuwe talenten om hun openstaande vacatures in te vullen. Mainfreight biedt ruime doorgroeimogelijkheden en moedigt innovatieve en doorslaggevende ideeën aan. Drie team members vertellen hun verhaal.

Mainfreight ’s-Heerenberg zoekt nieuw talent

S

tefan Bongers ging in 2015 bij Mainfreight aan de slag als Freight Coördinator, al wist hij eigenlijk niets van logistiek. Gelukkig kreeg hij de kans om te leren binnen het bedrijf: “ Bij Mainfreight ver wachten ze dat je daarin zelf de regie neemt. Dat paste pre cies bij mij.” In januari 2017 promoveerde hij tot Teamleider. Nu is Stefan verant woordelijk voor het transpor t naar het noordelijke en oostelijke deel van Europa, en dat bevalt hem uitstekend. “ Het is verstandiger om niet om het podium heen te draaien, maar om er boven op te gaan staan. Een keus maken, die achteraf misschien niet de juiste blijk t te zijn, is beter dan helemaal geen keus maken. Mainfreight is een dynamisch bedrijf in een dynamische sec tor en daar ver wacht men ook een bepaalde slagkracht bij. Als je dat laat zien, dan kom je een heel eind.”

business is logistiek , maar je kunt van je func tie maken wat je wilt. Er is ruimte en vrijheid om je te ont wikkelen in het geen je je wilt ontplooien, waar je je lekker bij voelt, en waar je goed in bent.” Andy van Zolingen is muzikant, maar door de coronamaatregelen werd alles vermoeilijk t. Hij ging elders aan de slag en k wam in contac t met Mainfreight. ‘ Ik had een vracht wagenrijbewijs behaald in militaire dienst, maar om goederen te mogen ver voeren moet je via een cursus code 95 behalen. Dat is via Mainfreight geluk t en nu werk ik bij hen als vracht wagenchauf feur.” Met het versoepelen van de coronamaatregelen begint zijn muzikantenbloed wel weer sneller te stromen. ‘ In de muziek wereld is het druk van april tot september. Om die reden heb ik met Mainfreight goede afspraken kunnen maken zodat ik mijn leven als muzikant en chauf feur kan combineren.”

Lisanne Kruiniger studeerde arbeids- en organisatieps ychologie en heef t dus ook geen achtergrond in de logistiek. In een tussenjaar tijdens haar studie ging ze aan de slag bij Mainfreight. Ze laadde en loste vracht wagens, beheerde de voorraad en leerde daar over het algemeen ontzet tend veel. Daarna behaalde Lisanne haar master. “ Toen ik moest beslissen wat ik wilde doen, bedacht ik me dat ik het super naar mijn zin had gehad bij Mainfreight. Daar kon ik gelukkig zo weer aan de slag.” Inmiddels is ze Operations Manager. Ze zorg t voor een ef fec tieve en ef f iciënte uit voering van de operationele, commerciële en f inanciële af wikkeling van klantoperaties. Omdat Lisanne het enorm naar haar zin heef t, wil ze dat graag uitdragen. “ We hebben geen func tieprof ielen. Core Ook enthousiast geworden van deze verhalen? Neem dan een kijkje op onze website www.werkenbijmainfreight.nl of bel 0314-678361

>029


| DROOMHUIS

EEN HUIS n al e e t e m a ve rh

Ronny Roelofs knapte zijn ouders huis op De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Met deze keer de woning van Ronny Roelofs in Halle-Nijman.

‘Mona Lisa hangt weer op dezelfde plek’

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen en Ronny Roelofs

016 >030

E

en huis met een verhaal. Dat geldt zeker voor de woning van Ronny Roelofs in Halle-Nijman. Hij woont er met zijn vrouw Sabine, hun kinderen Tygo en Sophie en hond Maxi. “ Ik heb een emotionele band met deze woning ”, zeg t Ronny. Het is namelijk zijn ouderlijk huis. Hij knapte het ruim vier jaar geleden op. Foto’s van vóór en na de verbouwing laten het grote verschil zien. Het oude woonhuis onderging een ware metamor fose. Ronny deed veel zelf en kreeg daarbij hulp van timmerman Ber tus. Het huis werd gebouwd in 1932. De eerste steen in de gevel is daar het bewijs van. “ De steen vond ik wel een bijzonder element. Die hebben we uit geslepen en later weer ingemetseld, als blijvende herinnering.” De eerste bewoners waren namelijk Jan en Sophie Roelofs, de opa en oma van Ronny. Jan was smid, de smederij stond op de huidige parkeerplaats. Er was ook een winkel bij, daar is nu de woonkamer gesitueerd. “ In de winkel verkocht mijn oma onder andere pannen, teilen en f ietsen. Toen mijn ouders trouwden k wamen ze bij opa en oma in wonen en dat ter wijl nog niet eens alle kinderen uit huis waren. Dat kun je je nu haast niet meer voorstellen. Zoveel mensen in één huis. En dan k wamen er soms ook nog pensiongasten voor ex tra inkomsten en moesten mijn


‘Ik heb een emotionele band met deze woning’ heel ander beeld van de oude roze steen. Het huis werd uitstekend vanaf de buitenzijde geïsoleerd met platen van 12 centimeter dik te. “ Het is nu een comfor tabele en energiezuinige woning met triple glas en kunststof kozijnen. Verder werd de veranda vergroot. Een oude balk (nog af komstig uit de oude smidse van Opa) met de tekst smede rij en enkele hoef ijzers kreeg een plek tussen de woonkamer en keuken en fungeer t als construc tiebalk. “ Een geweldig moment toen we de balk erin takelden, ik kreeg overal kippenvel. Het kantoor met werkplaats, waar het bedrijf Roelofs Motoren (voor inkoop en verkoop van moto ren) is gevestigd, werd tegelijker tijd in dezelfde stijl als het woonhuis opgeknapt. Het oude Mona Lisa schilderij uit de garage van zijn vader heef t er opnieuw een plek gekregen. Op het dak lig gen zonnepanelen. Inpandig is tevens de oefenruimte van de band Just 4 en een heuse mancave. “ De combinatie wonen werken maak t het ex tra aantrekkelijk.” Ronny is tevreden met hoe de cirkel nu rond is. “ Ik heb toch een speciale band met deze plek en ben blij dat ik de kans heb gekregen het zo aan te pakken. Ik zeg nooit nooit, maar ik zie ons hier niet zo snel meer ver trekken.” m

ouders op de overloop slapen.” De woning werd later gesplitst toen de ouders van Ronny kinderen kregen. Het waren Wilma (die op jonge leef tijd overleed), Jan, Wilf y , Ronny en Harald. “ Ik weet nog goed dat we iedere avond voordat we naar bed gingen welterusten gingen zeg gen bij opa en oma.” De smederij werd in 1979 afgebroken. “ Mijn vader ging in de werkplaats naast het huis f ietsen en later auto’s verkopen en verzorgde het onderhoud.” Broer Jan begon in een deel een autoschadebedrijf, dat later verhuisde naar Zelhem. Ronny verliet het ouderlijk in 1994 en sticht te zelf een gezin. Hij houdt zich sinds 20 01 bezig met de in- en verkoop van motoren en verhuur t zich als zzp’er aan autoschadebedrijven. Nadat zijn ouders waren overleden, kreeg Ronny de kans zijn ouderlijk huis te kopen. “ Mijn moeder was al eerder overleden. Met mijn vader was ik al een tijd in gesprek over de verkoop. Hij gunde het me wel, maar kon er uiteindelijk geen afstand van doen.” Met zijn broers en zus k wam het wel tot een afspraak en zo kon hij met zijn gezin terugkeren in het huis waarin hij opgroeide. “ Ik kende geen t wijfels, ik moest het doen. Mensen in mijn omgeving verklaarden me voor gek. Je kunt beter een nieuw huis bouwen, zeiden ze. Maar ik wilde laten zien er iets van te maken viel. Mijn ouders hadden daar de middelen en de energie niet voor.” Ronny was super gemotiveerd en in een jaar was de klus geklaard. “ Dat hebben we toch maar mooi gef lik t, dacht ik aan het eind van de rit. Timmerman Ber tus heef t me van het begin tot het eind geholpen, daar had ik een goede klik mee.” De woning werd compleet gemoderniseerd en verduurzaamd. Het kreeg tevens een geheel andere uitstraling. De gevels werden in de hedendaagse kleuren z war t en wit opgetrokken. Dat geef t een

Ronny Roelofs met zijn vrouw Sabine, hun kinderen Tygo en Sophie en hond Maxi

‘De huidige woonkamer was ooit de winkel’

Oproep droomhuis

Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>017


ZAKEN

vrouwen

ACHTERHOEKSE ZAKENVROUWEN GAAN ERVOOR! Ondernemen is niet makkelijk. Het gaat allemaal niet vanzelf. Integendeel. Een bedrijf bouw je vaak op met bloed, zweet en tranen. Maar het is het waard, krijg je te horen als je met ondernemers spreekt. Een mooie en succesvolle onderneming mogen runnen, geeft veel voldoening. Dan ben je ook bereid er (veel) meer dan veertig uur per week in te steken, want dat is natuurlijk wel de praktijk. 014 >032

H

et aantal vrouwelijke ondernemers is de afgelopen vijf jaar met bijna 30 procent gestegen. Dat blijk t uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK ). Ook in de Achterhoek is dat het geval. Bijna veer tig procent van de ondernemers in onze streek is vrouw. Kansen zien, risico’s nemen en een mooi bedrijf opbouwen. Steeds meer Achterhoekse vrouwen gaan er voor! Deze zakenvrouwen zijn vooral ac tief

in de detailhandel, gezondheid, persoonlijke en zakelijke dienst verlening. Het aandeel vrouwelijke ondernemers in de gezondheid en persoonlijke dienst verlening lig t in de Achterhoek hoger dan het landelijk gemiddelde. Wat eveneens opvalt is dat er in deze regio meer vrouwen een horecabedrijf runnen dan elders in Nederland. Ze zijn ook goed ver tegenwoordigd in de logistiek , industrie en bouw. Vrouwelijke ondernemers waren na de economische crisis tussen 20 08 en 2015 bezig aan een inhaalslag. De ver wachting is dat het zelfde ef fec t na de coronacrisis zal laten zien. Vrouwen zijn bij economische tegenwind wat voorzichtiger, dat zal tijdelijk tot minder star ters leiden. Als er een goed ondernemersklimaat heerst, star ten meer vrouwen dan mannen een eigen bedrijf. Wist u dat… ...vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen. De loonkloof bedraag t 19 procent. Als een man 1 euro verdient, ont vang t een vrouw 81 eurocent. Dat geldt bij het zelfde opleidingsniveau, werker varing en aantal werkuren.


ZAKEN

VERHUUR wen vrou

Kansen zien en risico’s nemen om een mooi bedrijf op te zetten

Eigen bedrijf starten Bent u van plan een eigen bedrijf te star ten. Denk daarbij aan de volgende stappen:

Onderzoek uw mogelijkheden en test uw k waliteiten

Verken de mark t en bepaal uw strategie

Maak een f inancieel plan en kijk of u f inanciering nodig heef t

Bedenk een unieke bedrijfsnaam

Kies een rechts vorm

Zorg dat uw administratie voldoet aan de eisen

Regel algemene voor waarden en verzekeringen

Voldoe aan alle wet telijke eisen

Schrijf uw onderneming in bij de Kamer van Koophandel

Ga op zoek naar klanten

l a i c e Sp Inhaalslag tijdelijk getemperd door coronacrisis

Tekst: Richard Stegers

...vrouwelijke ondernemers relatief vaak een web winkel, een management- en organisatieadviesbureau of een bedrijf in haar- en schoonheids verzorging beginnen. Daarnaast gaan ze relatief vaak als freelancer aan de slag. ...het Borski Fonds vrouwelijke ondernemers met groeiambities f inancieel kan ondersteunen. Vrouwen even vaak internationaal ondernemen dan mannen. ...er steeds meer net werkclubs alleen voor vrouwen worden opgestar t. ...veel vrouwen een eigen bedrijf beginnen omdat ze door hun vorige werk gever onvoldoende gewaardeerd werden en er sprake was van een gebrek aan carrièreperspec tief. ...vrouwen succes vol zijn vanwege hun doorzettings vermogen, creativiteit, geduld, zelfref lec tie, vrouwelijke intuïtie en de wil om hard te werken. Op de volgende pagina’s por tret teren we enkele Achterhoekse zakenvrouwen. Ter informatie, ter inspiratie en om er iets van te leren. Veel leesple zier! m

>033


ZAKEN

vrouwen

Wijnbar Lichtenvoorde, een nieuw begrip in de Achterhoek Wijnbar Lichtenvoorde is ruim een jaar open met natuurlijk veel coronahobbels, gastvrouw Miranda Rietberg heeft in die tijd zeker niet stilgezeten, van een wijnopslagplaats van voormalige eigenaar Manus van Ooijen omgetoverd naar een gezellige wijnbar. Al jaren een begrip in de Randstad en grote steden maar nu ook in de Achterhoek! Midden in het uitgaansgeweld in Lichtenvoorde bevindt zich naast Tapperij van Ooijen deze unieke locatie. Natuurlijk is niet alleen wijn te verkrijgen maar alle denkbare drankjes. Om een avondje wijnbar compleet te maken serveren Miranda en haar jonge team ook heerlijke hapjes uit eigen keuken.

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken Ook kan de wijnbar worden afgehuurd voor feestjes tot maximaal 100 personen, het terras aan de voorkant kan hiervoor een extra

4&5 november J WIJNPROE VERI en ijn sw ar ja na

ruimte bieden voor rokers. Binnen bevindt zich fijne zitjes en een mega discobal voor een avondje dansen. Met de slogan, het leven is te kort om slechte wijn te drinken…, proosten we op een hopelijk snelle ontmoeting. Met klinkende groet, Miranda Rietberg

WIJNPROEVERIJ

Miranda organiseert, samen met partner Maurice, op 4 en 5 november een wijnproeverij voor najaarswijnen. Speciale wijnexperts worden ‘ingevlogen’ om iedereen van informatie te voorzien. Dit najaar wordt speciale nadruk gelegd op traditionele wijnlanden Italië en Frankrijk.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@tapperijvanooijen.com

Wijnbar Lichtenvoorde | Molendijk 2 7131 CV Lichtenvoorde | T: 06-20 21 06 85

Vrouwen houden zich staande in mannenwereld

Iedere dag anders voor Kitty en Carmen van Garagebedrijf Engelbarts BV Ze zien zichzelf niet als zakenvrouwen. Toch hebben Kitty Kolkman en Carmen Staring de dagelijkse leiding over Garagebedrijf Engelbarts BV in Lichtenvoorde. De zussen houden zich al ruim dertig jaar prima staande in een typische mannenwereld. “Het voelt niet bijzonder, we zijn het zo gewend”, klinkt het nuchter.

Garagebedrijf Engelbarts verhuurt bedrijfswagens, verkoopt bedrijfswagens en personenauto’s, verzorgt het onderhoud ervan en doet aan schadeherstel. De autobranche is vooral een mannenwereld. Niet bij Garagebedrijf Engelbarts. Kitty Kolkman en Carmen Staring vormen samen met vader Benny Engelbarts de directie. Vrouwen aan de top van een autobedrijf, dat zie je niet vaak. De dochters van de oprichter weten niet beter. Ze gaan er bescheiden mee om en werken hard mee. De onderneming is immers zeven dagen in de week geopend. Kitty en Carmen lopen al ruim dertig jaar mee en zijn vooral actief op het kantoor. Ze verzorgen de administratie en nemen de beslissingen. “Erg afwisselend werk met veel klantcontact. Iedere dag is anders. We voelen ons geen directeur, zeker niet. We doen alles samen met het team, met onze collega’s.” De toe-

komst van het bedrijf ziet er goed uit. “We willen bij de tijd blijven, dat betekent zo nu en dan vernieuwen. Binnen en buiten hebben we het op orde en met de moderne vloot wagens kunnen we een tijd vooruit.” Met maandacties op Instagram en Facebook blijven ze ook via social media in beeld.

U bent van harte welkom! De openingstijden ma - vr : 08-12 uur 13-18 uur zaterdag : 08-12 uur zondag : huurauto’s ophalen op afspraak

Garagebedrijf Engelbarts BV | Dieselstraat 4 | 7131 PC Lichtenvoorde T: 0544-375755 | E: info@engelbarts.nl | I: www.engelbarts.nl

>034

mm11-ow-engelbarts_1-2lig.indd 1

15-10-2021 12:09:34


ZAKEN

VERHUUR wen vrou

Professionele, kwaliteitgerichte en multi­ disciplinaire zorg op maat

Vroegere pand Kijkshop nu

Thuis van logopedisten en diëtisten

De carrières van logopedisten Youtha ten Velden en Liona Mast en diëtisten Judith van Duin en Joyce Westhoff lijken soms onlosmakelijk met elkaar verbonden. “We komen elkaar overal tegen.”

O

ok nu weer, vrijwel dagelijk s. Logope die Winters wijk - Eibergen - Groenlo, de prak tijk die Youtha samen met Liona runt, nam afgelopen maand intrek in het voormalige pand van de Kijk shop aan de Goudvinkenstraat in Winterswijk. Diëtistenprak tijk JUCE, gerund door Judith en Joyce verhuisde mee. Hier voor zaten beide prak tijken aan de Vredenseweg in Winters wijk , maar kenden elkaar al door de samenwerking op dezelfde locatie aan de Nieuwstraat 4 - 6 in Eibergen. Het voelde dan ook als een logische keuze om samen te verhuizen naar de Goudvinkenstraat. Waar de logopedieprak tijk gaat, volgen de diëtisten ook. Een kruisbestuiving die volgens Youtha en Judith veel voordelen oplever t. Zo delen beide zorg verlenende prak tijken een prak tijkondersteuner. Maar daar blijf t de samenvlechting niet bij. Youtha: “ We kunnen op veel vlakken samenwerken. Bijvoorbeeld bij het helpen van Parkinson-patiënten, wat een van mijn specialisaties is evenals die van Joyce. Of cliënten met slikproblemen.”

‘We hebben nu zes behan­ delruimtes in plaats van drie. Een verdub­ beling dus’

Ook zien de logopedisten veel kinderen, wat ook een belangrijk aandachtsgebied voor JUCE is. Sommige problemen kunnen dan ook beter in een vroeg tijdig stadium, dus op jonge leef tijd, worden opgemerk t. Logopedie Winters wijk - Eibergen - Groenlo heef t daarom onder andere dependances op verschillende scholen. Maar ook vanwege de kor te lijntjes en de samenwerking met de leerkrachten. Het geen, samen met de ouders, zorg t voor de meest optimale zorg voor een kind. Ook JUCE houdt graag een vinger aan de pols bij scholen, kinderar tsen en jeugdverpleegkundigen. “ Naast de samenwerking met de school en ar tsen

is par ticipatie van ouders natuurlijk erg belangrijk ”, weet Judith. “Gelukkig merken we dat ouders veelal erg betrokken zijn en goed doorpakken. Zij dringen aan op door ver wijzing wanneer dat nodig is.” Jonge en oudere cliënten kunnen bij beide prak tijken op de best mogelijke zorg rekenen.

Een kruisbestuiving die veel voordelen oplevert Ondank s de vele ondernemende stappen op prak tijkniveau staat het belang van de cliënt centraal, zeg gen de dames in koor. Daar hoor t uiteraard een comfor tabel pand bij. “ We hebben nu zes behandelruimtes in plaats van drie. Een verdubbeling dus ”, toont Youtha zich in haar nop jes. “ Zo hebben we ook meer uit wijkmogelijkhe den en kunnen f lexibeler zijn richting de cliënt.” Zeker de afgelopen tijd wordt het belang van een goede gezondheid duidelijk. Achterhoekers en Twentenaren die een helpende hand kunnen gebruiken bij het kiezen van een gezond voedingspatroon en leefstijl, kunnen in de verschillende vestigingen van JUCE terecht. Recent opende JUCE haar 9e locatie in Haak sbergen. Binnen de prak tijken is er volop aandacht voor de mens: professionele, k waliteit gerichte en multidisciplinaire zorg op maat. Het geef t veel voldoening om cliënten dat gene te geven wat nodig is om tot een passend en realistisch resultaat te komen. Wanneer iemand voldaan de prak tijk uitloopt omdat hij zijn doel heef t behaalt, denk je: “ yes, hier doen we het allemaal voor ”, aldus de prak tijkeigenaren.

www.logopedie-winterswijk.nl | www.jucevoedingenleefstijl.nl

>035


ZAKEN

vrouwen

‘Bij 2NDTIME komen 3 generaties samen shoppen. Kleindochter, moeder én oma. En die slagen alle drie’

Net buiten het centrum van Doetinchem vind je vintage boutique 2NDTIME. Misschien is het je favoriete winkel, misschien ben je er nog nooit geweest. Maar na 5,5 jaar weet menig vintage liefhebber de boutique van Priscilla Sevink wel te vinden.

Openingstijden Dinsdag t /m zaterdag van 11 u - 17 u (of buiten openingstijden op afspraak)

Laat je verrassen bij vintage boutique 2NDTIME

V

intage shoppen is hip en trendy. En dat is niet voor niets. De items in vintage winkels zijn vaak origineel en tijdloos en vintage shoppen is ook nog eens duurzamer én leuker voor je por temonnee. Grote ketens zoals Zalando en de Bijenkor f heb ben de trend inmiddels ook opgepak t, maar ook in Doetinchem kan je terecht voor de meest bijzondere vintage merk items. Unieke en kwalitatieve items van gerenommeerde merken Priscilla Sevink nodig t je namelijk graag uit om eens te komen er varen of vintage shoppen iets voor jou is. Dank zij haar brede net werk (waar toe ook BN ’ers behoren) komen de kledingstukken vanuit heel Nederland naar 2NDTIME, wat zorg t voor een exclusief en divers aanbod. Alle items in haar boutique zijn zo goed als nieuw én worden zorg vuldig geselec teerd. Truien van Michael Kors en Alix the Label, jasjes in allerlei kleuren van POM, prachtige schoenen van Louboutin en designer tassen van Gucci. Elke vrouw kan komen winkelen bij 2NDTIME en vaak genoeg komen zelfs 3 generaties samen shoppen. Priscilla vindt dat belangrijk. ‘ Fashion is voor iedereen, dus iedereen is welkom om dit concept te beleven’. Bij 2NDTIME vind je daarom alle stijlen, verschillende maten en items voor alle leef tijden. Alles hang t mooi op kleur gesor teerd en het aanbod wisselt continu.

naar een specif iek item of stijl. Wil je persoonlijke aandacht dan kan je voor of na de openingstijden op afspraak langskomen. Priscilla maak t dan van te voren al een selec tie of nodig t een st yliste uit om samen eens goed naar je persoonlijke stijl te kijken. Wil je ook meer weten over de laatste trends of hoe je kleding het beste kan combineren voor een originele look? Dan zijn er ook nog de ladies nights. Eens in de zoveel tijd kan je in een klein gezelschap genieten van een leuke avond met andere vrouwen, die net als jou van vintage houden. Benieuwd wanneer deze ladies nights worden georganiseerd of welke collec tie zoal in de boutique hang t? Volg 2NDTIME op Instagram of Facebook (2ndtimeboutique).

Van een afspraak op maat tot gezellige ladies nights Bij 2NDTIME kan je rustig op je eigen tempo rondkijken wat er op dat moment in de boutique hang t, maar Priscilla helpt je ook graag als je op zoek bent Vintage boutique 2NDTIME Dominee van Dijkweg 19 | Doetinchem | T: 0314-64 58 62 | I: 2ndtime.nl

>036


vrouwen

VERHUUR MIJN Z AKENVROUW ZAKEN

Praktijk voor Spreken en Zingen in Lichtenvoorde Voor logopedie, stemtherapie en zang

Het is uiterst hinderlijk als je kampt met stemen of spraakproblemen. Het kan een grote impact hebben op je leven en daarmee je welzijn en welbevinden. Maar er is zeker wat aan te doen. Een professional kan de klachten verhelpen. Zo boekt de praktijk Spreken en Zingen voor ‘logopedie en meer’ al jarenlang prima resultaten. Cliënten zijn erg enthousiast over de aanpak van Henrike Jansen.

• • • • • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

Klachten die worden behandeld Hese, schorre, zachte, schelle en krakerige stem Keelpijn bij veel praten of na zingen Keelspanning bij veel praten Spraakproblemen Onduidelijk praten Stotteren Slikklachten Brok in de keel, Globus gevoel Veel hoesten en kuchen Slijm en keelschrapen Chronische vage keelklachten Mond ademen Communicatie bij personen met niet aangeboren hersen­ letsel Bij kinderen werkt de praktijk aan Pre­verbale logopedie Niet of nauwelijks spreken Klanken verkeerd uitspreken Letters op de verkeerde plek in een woord uitspreken Stotteren Door de neus spreken Onduidelijk of binnensmonds praten Bijgeluiden maken tijdens het praten Communicatie bij autisme

‘J

e stem is de spiegel van je ziel ”, zeg t Hen­ rike Jansen. “ Het is je identiteit, een voor­ naam onderdeel van je persoonlijkheid. Als je stem niet meer doet, wat voorheen altijd wel luk te, kan dat grote invloed heb ­ ben op het dagelijk s leven.” Henrike Jansen heef t een indruk wekkende achtergrond. Ze rondde in 1993 de opleiding logopedie/akoepedie af en vier jaar later de opleiding verpleegkundige niveau 4.

Henrike Jansen helpt en begeleidt kinderen en volwassenen Ze heef t dus ook medische kennis als bagage. Henrike volgde de opleiding tot stemac teur en voice ­ over en verschillende opleidingen en cur­ sussen op haar vak gebied. Ze werk t sinds 1998 als logopedist en heef t ruim 20 jaar er varing in het werken met kinderen en volwassenen met stem­ en of spraakproblemen. Het kan gaan om motorische en medische klachten. Henrike is uit­ stekend geschoold en kan mensen optimaal bege ­ leiden. Daarbij maak t ze gebruik van logopedie, of tewel de therapie voor het verbeteren van de communicatie. Want onverstaanbaar zijn, geen woord over de lippen kunnen krijgen of vreemde geluiden maken, kan voor schaamte en daarmee een sociaal isolement zorgen. En het valt bijna altijd te verhelpen. De prak tijk Spreken en Zingen biedt ook uitkomst als je accenten wil aanleren, accentloos wil spre ­ ken, iemand wil over tuigen met je stem, krachtig

Cliënten zijn erg positief over de praktijk: “ Ik had niet gedacht dat die keelpijn zo snel minder zou worden en die hese stem zo snel weer helderder zou worden. Je hebt me zo goed geholpen.” “ Ik liep al maanden met een soor t ‘brok ’ in mijn keel. Hoeveel ik ook hoest te, kuchte of schraapte, het ging maar niet weg. Door die massage van de keel en de oefeningen was ik er binnen drie weken van af. Zo fijn.”

wil presenteren en betrouwbaar en s ympathiek wil klinken. Verder ver­ zorg t Henrike Jansen zanglessen en work shops voor koren. De accent­ training gebeur t in de prak tijk , maar is ook online mogelijk met videobellen. Henrike is ook geschoold in de begelei­ ding van trans­gender per­ sonen. Contact Logopedie en stemthera­ pie worden op ver wijzing van een ar ts door de zorg ver­ zekeraar vergoed. Voor kin­ deren tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Bent u moeilijk te been of jonger dan 1 jaar, dan komt Henrike Jansen bij je thuis. Voor meer informa­ tie: 06 ­ 12 10 12 14

Spreken en Zingen, Henrike Jansen | Aaltenseweg 51 7131 NB Lichtenvoorde T 06 -12 10 12 14 | E sprekenenzingen@gmail.com | I w w w.sprekenenzingen.nl

>037


De Stadskamer sociale ontmoetingsplek De Stadskamer verbindt mensen en ideeën en fungeert als sociale ontmoetingsplek. De innovatieve voorziening voorziet in een behoefte door mensen in kwetsbare situaties houvast en perspectief te bieden. Iedereen kan er zomaar binnenlopen voor een kop koffie, een luisterend oor, een goed gesprek, praktische adviezen of een idee waar ze mee aan de slag willen.

De samenleving verandert. Meedoen is het motto. Mensen zijn op zoek naar structuur, een zinvolle bezigheid en het onderhouden of verwerven van sociale contacten. De Stadskamer is laagdrempelig en verleidt, faciliteert en verbindt mensen die het lastig hebben om met wisselende activiteiten ondernemend te blijven en zich verder te ontwikkelen. Meedoen is het motto van de Stadskamer. Het loont, zo is de ervaring.

Vestigingen in de hele Achterhoek Meedoen kan in de vorm van een zinvolle dagbesteding, waar geen indicatie voor nodig is. Het is mogelijk aan de slag te gaan met allerlei activiteiten, zoals bingo, bloemschikken, high tea of het maken van een wandeling. Dat gebeurt aan de hand van vragen van bezoekers. De kracht van de Stadskamer zit in

mogen zijn, ontmoeten, meedoen, groeien, ontwikkelen, blauwe plekken oplopen, eigenheid, samen ondernemen, eigenaarschap, eigen tempo, gewoon burger zijn, herstellen, ervaringsdeskundigheid en nog veel meer. De Stadskamer heeft op verschillende plekken in de Achterhoek

vestigingen: in Doetinchem (op drie locaties), Neede, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, ’s-Heerenberg en Didam. Je kunt er zo binnenlopen. Er is altijd een beroepskracht aanwezig voor vragen en ondersteuning.

Kijk voor de openingstijden en voor meer informatie op: www.stadskamer.com

De Zorgkamer biedt een aanpak op maat De Zorgkamer biedt meer specialistische dagbesteding voor mensen met een indicatie. Het gaat dan voornamelijk om de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Je moet dan denken aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, beginnende dementie en/of een lichamelijke beperking.

Eigen regie, ontwikkeling en sfeer spelen bij De Zorgkamer een centrale rol. Deelnemers ontmoeten mensen buiten hun eigen sociale omgeving, ontwikkelen zich, genieten van de gezelligheid en krijgen de ondersteuning die ze nodig hebben. Kortom, ze doen gewoon mee! De Zorgkamer is gevestigd in Doetinchem, maar mensen uit omliggende gemeenten zijn ook van harte welkom.

Eigen regie, ontwikkeling en sfeer spelen centrale rol De Zorgkamer maakt het mogelijk dat deelnemers langer thuis kunnen blijven wonen. Mantelzorgers worden ontlast. Tijdens het bezoek worden allerlei activiteiten aangeboden. Dat kan zijn op het gebied van beweging, creativiteit, koken en computervaardigheid. Mensen worden ondersteund daar waar het zelf “nog/niet” lukt op verschillende

gebieden, bijvoorbeeld toiletgang/ eten) Er is gelegenheid om te rusten in een rustruimte. De Zorgkamer is een veilige omgeving om je te kunnen ontplooien. De activiteiten zijn waar mogelijk gericht op ontwikkeling en behoud van levenskwaliteit. Deelnemers worden intensief begeleid door vaste gediplomeerde medewerkers. Een aanpak op maat, daar gaat het om. Het motto is: je mag zijn wie je bent, ontdekken wat je wil en her-

Voor meer informatie kijk gerust op www.zorgkamer.com

>038

ontdekken wat je nog kan. Meedoen mag op je eigen manier en in een tempo dat bij jou past. De Zorgkamer trekt samen op met de Stadskamer. Dat biedt extra mogelijkheden voor dagbesteding midden in de samenleving met volop interactie.


In de Achterhoek maak je het met hout Een vensterbank of het interieur van luxe jachten waar the rich and famous mee pronken in Monaco. Het zijn twee totaal verschillende producten met een gemene deler: het basismateriaal is hout. En dat verbindt Wiggers en Heesen Interiors, net als hun locatie: Winterswijk. Beide bedrijven slaan de handen ineen voor een Inloopavond op woensdag 17 november (17-21 uur).

Maak jij het met hout? Wie zijn of haar carrièrekansen wil ontdekken als houtbewerker, moet zeker de Inloopavond bezoeken die Heesen Interiors en Wiggers in Winterswijk organiseren. Op woensdagavond 17 november van 17.0 0 uur tot 21.0 0 uur openen beide bedrijven hun deuren, medewerkers leiden je rond en ver tellen je graag alles over de carrièremogelijkheden. Inschrijven kan op JEMA AK THE TME THOUT.NL

V

er hoeven de bezoekers van de Inloopavond niet te reizen tussen de bedrijfspanden in Winterswijk. Heesen bouw t zijn exclusieve jachtinterieurs aan de Tinbergenstraat, ter wijl onder andere de gef ineerde wandbekledingen en kamer verdelers van Wig gers aan de Venemansweg van de lopende band rollen. Slechts honderden meters scheiden beide f irma’s, ideaal dus om in een kor te tijd te zien wat voor brede toepassingen er voor hout zijn; en dat allemaal hier in de Achterhoek. “ Het doel is om jonge mensen enthousiast te maken voor de houtsec tor ”, leg gen direc teuren Henr y Schreur (Heesen) en Gerrit Har tman ( Wiggers) uit. “ Er is een grote behoef te aan gemotiveerde jongeren in de produc tie.”

‘De interieurs worden volledig op maat en naar de wens van de klant gecreëerd’ Flabbergasted De stelenfabriek , zo stond Wig gers vroeger bekend in Winterswijk en omstreken. De f irma is inmiddels in heel Europa de toeleverancier voor onder meer diverse industrieën, de interieurbouw, de bouw en hoe kan het ook anders, de nautische sec tor. “ We maken heel mooie produc ten met een constante k waliteit ”, toont Har tman zich trots. “ Mensen hebben vaak het vooroordeel van simpel lopende band werk , maar wie hier komt is meestal helemaal f labbergasted.”

eurs worden volledig op maat en naar de wens van de klant gecreëerd ”, licht Schreur toe. “ Standaard bestaat niet bij ons.” Dit betekent dat de meubelmakers, spuiters en houtbewerkers bij Heesen veel variatie in hun werk hebben, en de tijd krijgen om k waliteit te leveren. Ze werken met de meest exclusieve materialen, zoals bijzondere f ineer- en leersoor ten. Door het succes van de scheepswer f is er voor de medewerkers van Heesen Interiors bovendien een stabiele, zekere toekomst. Erkende leerbedrijven Zowel Heesen als Wig gers besef fen dat hun medewerkers het kapitaal van hun organisatie zijn. Har tman: “Als erkend leerbedrijf steken wij veel tijd in het intern opleiden van medewerkers. We leren hen werken volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste machines. Ook met weinig er varing word je bij ons een echte vakman! ” Schreur: “ Net als Wig gers is Heesen Interiors een erkend leerbedrijf waar jongeren de kans krijgen om het vak te leren. We investeren in nieuwe medewerkers en werken nauw samen met vakop leidingen in de omgeving voor BBL-trajec ten voor werken en leren.” Enthousiast geworden? Schrijf je dan zeker in voor de Inloopavond.

Tijd voor kwaliteit Bij Heesen Interiors worden met veel toewijding , precisie en vakmanschap de meest exclusieve interieurs gemaak t voor de superjachten van Heesen, met een leng te van 50 tot wel 80 meter. “ De interi-

Voor meer informatie: JEMAAKTHETMETHOUT.NL

>039


IS UW OPEL WINTERKLAAR? BROEKHUIS OPEL WINTERTESTWEKEN

ALLEEN OP AFSPRAAK

MAANDAG 1 T/M DINSDAG 30 NOVEMBER

GRATIS WINTERCHECK! *

WINTERPLAN CERTIFICAAT

Alleen bij Broekhuis slechts € 25,-.*

€ 250,- korting bij

aankoop van een occasion gedurende de wintertestweken**

Aanbieding is enkel geldig van maandag 1 t/m dinsdag 30 november 2021. **Niet in combinatie met andere acties / aanbiedingen.

NU

oor speciaal v ZINE A G MIJN MA rs leze G! 5% KORTIN

>040


Dry needling werkt snel en effectief Eén van de specialisaties in onze praktijk is dry needling. Het is een snelle en effectieve behandelmethode waarbij stijve of verkrampte spieren worden aangeprikt en hierdoor langdurig ontspannen. Bij deze techniek worden ‘droge’ acupunctuurnaalden gebruikt, er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten. Spierknopen Bij overbelasting door bijvoorbeeld een verkeerde houding of overmatig gebruik kunnen spierknopen ac tief en geïrriteerd raken. Er ontstaat een lokale verstijving in de spier. Dat zorg t voor verzuring , een slechte bloeddoorstroming en een gebrekkige af voer van af valstof fen. Als deze situatie langer duur t, kan dit lokale pijn, stijf heid en zelfs krachts verlies in de spier tot gevolg hebben. Soms geef t het ook uitstraling naar andere gebieden. Behandelwijze We gaan eerst met u in gesprek en onderzoeken gericht uw klachten. Tijdens onze behandelingen wordt in eerste instantie bekeken of de pijn daadwerkelijk wordt veroorzaak t door een ac tieve spierknoop, zo’n spier verharding wordt ook wel triggerpoint genoemd. Is dit het geval dan wordt de knoop behandeld met een naaldje. Het inbrengen er van voelt u bijna niet. Daarna wordt met de naald de knoop opgezocht, dit kan kor tdurend een drukkend of knijpend gevoel geven. Als de naald de knoop raak t, ontstaat er in de meeste gevallen een ‘ t witch’, een spontane aanspanning van de spier. Dat zorg t er voor dat de knoop kan ontladen en aanwezige af valstof fen eruit kunnen. Dit geef t vrijwel direc t meer ontspanning en minder pijn. Na de behandeling kan de spier stijf en beurs aanvoelen. Dit is een normale reac tie en wordt meestal snel minder. Het kan zijn dat een aantal behandelingen nodig is om de knoop kleiner en minder ac tief te maken. Met de juiste adviezen en rekoefeningen kan worden voorkomen dat deze spierknopen terugkeren. Contact Voor meer informatie over dr y needling neem gerust contac t op met Fysiotherapie Sjaak Jansen via telefoonnummer 05 4 4 352423. We helpen u graag!

Sjaak Beatrixpark 24 7101 BN Winterswijk Varsseveldseweg 36 7131 BJ Lichtenvoorde Tel: (0544) 37 14 06

www.gelria.com

Zegendijk 3B 7136 LS Zieuwent T 0544 352423

Mercuriusstraat 22a 7006 RL Doetinchem T 0314 642951

De Venterkamp 5 7261 AH Ruurlo T 0573 792000

w w w.f ysiotherapie - sjaakjansen.nl

>041


KIJK OP ONZE VERNIEUWDE WEBSHOP!

SWEERSWITGOED.NL Wasmachines Wasdrogers Vaatwassers Afzuigkappen Kookplaten Koelkasten

vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf

€ 349,€ 329,€ 399,€ 089,€ 299,€ 199,-

Sint Jorisstraat 15 Braamt | Voor vragen bel of app naar Marco Sweers 06-38637583 of mail naar marco@sweerswitgoed.nl.

>042


Aandacht, goed advies en een showroom van 1300 m2

Terug van weggeweest in Doetinchem: Baderie. Op de plek (Fabriekstraat 30) waar Joop Helmink tot een klein decennium geleden Baderie Helmink bestierde, opende onder de noemer Baderie Doetinchem onlangs de nieuwe showroom van

We maken jouw keuken en badkamer persoonlijk

D

e franchiseformule Baderie (landelijk 4 4 vestigingen) is nu dus ook weer in Doe tinchem te vinden. Achterhoekers die óók nog eens hun keuken een ex treme make - over willen geven, zijn er aan ‘ t juiste adres. In het zelfde pand bevindt zich BK Keukens. Een gloednieuwe showroom met een groot aanbod. Van Scandinavische stijl tot industriële look , voor ieder wat wils. Het assor timent telt keuken- en apparatuurmerken als Siemens en AEG.

franchisenemers Wouter

Arjan op pad bij klanten. We verkopen niet alleen keukens en badkamers, we kunnen desgewens t de hele verbouwing , of aanbouw van A tot Z realiseren. Zelfs een PVC vloer verkopen we en leg gen we in eigen beheer. Alles is bespreekbaar.

‘Het hoeft niet altijd snel te gaan, als het maar goed is’ Aandacht en goed advies zijn de tover woorden. “ Het hoef t niet altijd snel te gaan, als het maar goed is ”, zeg gen Wouter en Arjan in koor. “ Het is immers vaak maat werk.” In een gecombineerde showroom van 130 0 vierkante meter kunnen klanten hun har t ophalen.

Barink en Arjan Kiers.

De keukenshowroom is een nieuw avontuur van Wouter Barink en Arjan Kiers. Wouter die als eige naar van Barink Gaanderen al veel er varing heef t met de bad- en bouwsec tor. Compaan Arjan is als eigenaar van Kiers Tegelwerken een echte man van de prak tijk. “ Zowel Arjan als ik hebben een ruime prak tijker varing ”, volgens Wouter. Ik vroeg Arjan eens of hij voor een klant een badkamer wilde betegelen. Dat deed hij zo goed. We bleven sindsdien altijd samenwerken. De taak verdeling is helder: Wouter is als verkoper in de showroom,

BK Doetinchem BV | Fabriekstraat 30 | 7005 AR Doetinchem | T: 0314–37 04 50 E: info@baderiedoetinchem.nl | E: info@bkdoetinchem.nl | W: www.baderiedoetinchem.nl | W: www.bkkeukens.nl

>043


De Spannevogel: Compleet in wooninspiratie Maak van je huis je droomhuis! De Spannevogel helpt je daarbij. Je doet er volop wooninspiratie op. De vertrouwde onderneming is met een historie van zo’n 75 jaar een begrip in de regio en heeft alles

De Spannevogel is een echt Achterhoeks bedrijf dat met de tijd meegaat. Het heeft vestigingen in Hengelo (G) en Ruurlo. Spannevogel bete kent vlinder in het Achterhoeks dialect, je ziet het terug in de huisstijl. De zaak gaat voor kwaliteit en service, garantie is er vanzelfsprekend. Je krijgt er een gratis persoonlijk interieuradvies, het inmeten is geheel vrijblijvend en er wordt gewerkt met eigen stoffeerders.

voor huis, kantoor en bedrijf.

Voor de openingstijden neem een kijkje op de vernieuwde website: www.spannevogel.nl

Het ruime assortiment bestaat uit meubels, bedden, vloeren (waaronder pvc-vloeren), raamdecoratie en shutters, gordijnen, buitenzonwering, projectstoffering en kasten op maat. In de grote showroom van de vestiging in Hengelo (G) zijn meubels en slaapsystemen ruimschoots vertegenwoordigd. Je moet dan

denken aan o.a. eetkamerstoelen, tafels, banken, kasten en relax fauteuils. De slaapsystemen bestaan uit boxsprings, deelbare bedden en zorgbedden (op maat verstelbaar in hoog en laag). Je kunt er verschillende matrassen testen.

Met vestigingen in Hengelo (G) en Ruurlo De Spannevogel heeft oog voor duurzaamheid. Dat zie je terug in sommige producten. Zo zijn er gordijnen verkrijgbaar die zijn gemaakt van PET-flessen en tapijten van visnetten. De Spannevogel is aangesloten bij De Woonspecialist en draagt het CBW-keurmerk.

www.spannevogel.nl

Ruurloseweg 2 | 7255 DH HENGELO (G) | T 0575-46 14 84 | E hengelo@spannevogel.nl Dorpsstraat 27 | 7261 AV RUURLO | T 0573-45 31 93 | E ruurlo@spannevogel.nl

Y A D I R F K C BLA S L A E D L IN W IN K E * ZO W E L P O H EN W EB S

26 28 novem

RED BUTTON / CIRCLE LOGO.

Broeken Binkie | Spinbaan 9 | 7005 AD Doetinchem | T 0314-34 18 88 E info@broekenbinkie.com | I www.broekenbinkie.com | Broeken Binkie Doetinchem

>044

t/m

ber


Van links naar rechts: Klaas Kist, Michel Beugel en Huub Klaassen. Op de foto ontbreekt Henny Kok.

Specialist in technische kwaliteits­ onderdelen

TLG Ruurlo geldt als dé specialist in technische kwaliteitsonderdelen. De onderneming beschikt over een uitgebreid assortiment en heeft veel kennis en ervaring in huis. TLG Ruurlo staat dan ook bekend als sterke partner in service en keuze. Het biedt kwaliteitsonderdelen voor voornamelijk transport-, loonwerk- en grondverzetbedrijven.

T

Sterke partner in service en keuze

LG Ruurlo ging in 1991 van star t en maak te de afgelopen der tig jaar een mooie groei door. Het bedrijf van Klaas Kist en Huub Klaassen begon aan de Barchemseweg in Ruurlo en verkaste in 1997 naar het huidige onderkomen aan de Spoorstraat. Daar werd in 20 03 een nieuwe hal in gebruik genomen. Die was nodig om een uitbreiding van het assor timent en een grotere voorraad mogelijk te maken. Ook heef t men op de locatie de beschikking over een eigen werkplaats. De werkplaats is geschik t voor montage en assemblage. Er worden bijvoorbeeld hydrauliek slangen op maat en/of volgens specif icatie gemaak t. Dat geldt ook voor hijs- en hefket tingen die met cer tif icaat worden afgegeven. Persoonlijk contact TLG Ruurlo is ac tief in Oost- Gelderland (Achterhoek en Liemers) en een deel van Twente. De succes volle aanpak zorg t voor een zeer trouwe klantenkring. Zo is er veel produc tkennis, hecht het bedrijf grote waarde aan persoonlijk contac t en hanteer t het kor te lijnen ook richting leve ranciers. Niets kan bij de aanschaf van de juiste onderdelen meer verhelderend werken dan een persoonlijk advies op maat. TLG Ruurlo helpt u aan de informatie te komen om tot aanschaf van het door u gewenste produc t over te gaan en heef t tevens een adviserende rol of er een goedkoper alternatief mogelijk is. Ook voor zeer spe cif ieke en gecompliceerde vraagstukken bent u er aan het juiste adres. Dit wordt als een uitdaging gezien waarbij naar een passende oplossing wordt gezocht.

Eigen bezorgdienst TLG Ruurlo heef t een grote voorraad k waliteitsproduc ten van uitsluitend A-merken die snel leverbaar zijn. Een hoge uitleveringsgraad wordt gegarandeerd. Met een eigen bezorgdienst met drie bussen vormt de levering geen enkel pro bleem. Bedrijven kunnen hun voorraadbeheer overigens ook aan TLG Ruurlo uitbesteden. In dat geval wordt de voorraad van het magazijn nauwkeurig bijgehouden.

Het assortiment bestaat onder andere uit

• • • • • • • •

f ilters voor vracht wagens, grondver zetmachines en industriele machines gereedschappen accu ’s hydrauliek slangen voor allerlei toepassingen hijs- en hef ket tingen reinigingsmiddelen slijp - en lasmiddelen bevestigingsdelen in de ruims te zin van het woord

Voor hydraulische delen maak t het bedrijf gebruik van een aantal weder verkopers, en op locatie de juiste slangen kunnen maken en monteren.

TLG Ruurlo is zelf weder verkoper van Granit Qualit y Par ts en HD Par ts van Inter truck.

TLG Ruurlo B.V. | Spoorstraat 60 | 7261 AG Ruurlo T: 0573 451077 | E: info@tlg-ruurlo.nl | I: www.tlg-ruurlo.nl

>045


Ferdi Joly is columnist van MIJN Magazine. Velen zullen hem kennen uit de muziekwereld. In zijn columns schrijft hij over onze fraaie Achterhoek. Dit kan over van alles gaan. Lees en geniet.

We gingen zitten. Op een verlaten terras, voor een fel oranje geschilderd horecabedrijf, in een klein dorpje.

>046

| COLUMN

N

Oranje

et toen we verder wilden gaan, want de bediening leek niet te komen, dook de eigenaar op. “ Zo jij lijk t me een brutale”, naar mij wijzend. Tegen mijn vrouw: “met jou kan ik praten”, en tegen onze kleinzoon Boudewijn (11 jaar): “zo mocht jij ook mee? ” Hierna begon hij ons te ver tellen hoe de zaken er voor stonden. Dat was niet best en of hij de winter zou doorkomen was nog maar de vraag. Hij eindigde met een wanhopig: “ wat moet ik doen? ” We waren nogal over vallen, dus een ant woord hadden we niet een-t wee- drie. Hij ver telde dat hij ook een zaal had. “Ga maar kijken... ja dat meen ik... toe maar ”, drong hij met kracht aan. Uit goede wil stond mijn vrouw op, met Boudewijn in haar kielzog om het zaaltje te bekijken. Ik wist niet wat te zeg gen en dacht alleen: hoezo brutaal.... Dus zaten we daar, te z wijgen. Gelukkig k wamen Boudewijn en mijn vrouw snel terug.

De eigenaar ging verder: “dit jaar is het echt erg... en dan komt die corona er nog overheen...” Boudewijn probeerde de aandacht van de eigenaar te trekken om iets te zeg gen en uiteindelijk maak te hij gebruik van een stilte die er viel... Hij opperde de mogelijkheid om iets in het zaaltje te organiseren, bijvoorbeeld een feestje. De eigenaar reageerde er niet op maar vroeg ons wat we wilden bestellen. Ter wijl we de bestelling opgaven zei Boudewijn nog eens, dat een leuk feest misschien toch een goed idee was, dat is gezellig en krijg je vanzelf klanten. Ook daar reageerde hij niet op. Wat later bracht hij onze bestellingen en ging weer naar binnen. Ineens klonk er muziek vanuit het café, dat wil zeggen, een drumsolo. Ik ging naar binnen om af te rekenen. De eigenaar zat in de hoek van het café achter een drumstel. Het duurde wel even voordat de solo was afgelopen. Toen we op onze f ietsen stapten zei Boudewijn:, “hij zou misschien ook beter personeel kunnen nemen? ” We f ietsten weg en vanuit de ver te zagen we het straatje, met in het midden een oranje café, in de bocht verdwijnen


| PUZZEL

MIJN Escape Room 1

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

1. Woonplaats ‘Superboer’ 2. Voornaam ‘MIJN Verhaal’ 3. Merk auto in ‘MIJN Auto’ 4. Woonplaats ‘Page 6-model’ 5. Voornaam ‘In Bed met’ 6. Achternaam ‘MIJN Droomhuis’ 7. Voornaam organisator Talententuin

2 3

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hieronder staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen ver ticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Bij de prijspuzzel lees je hoe je kunt insturen.

4 5 6 7

PRIJS ESCAPEROOM • 1x Waardebon van € 25,• 1x Dinerbon voor 2 pers t.w.v. € 57,-

www.vishandelbomers.nl www.locolievelde.nl

Vishandel Bomers Loco Bites

Mijn Prijspuzzel PRIJZEN MIJN PRIJSPUZ ZEL • 1x Cadeaubon t.w.v. € 50,• 1x Waardebon van € 25,• 1x Dinerbon voor 2 pers t.w.v. € 57,-

Van Eerden Juwelier Vishandel Bomers Loco Bites

www.vaneerden-juwelier.nl www.vishandelbomers.nl www.locolievelde.nl

De woorden zit ten horizontaal, ver ticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende let ters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

RT A VZ EI N B BI O T KS SE E D N E LP

J K CI HL C G TV A U A D O N R D KI N R L R

A R C U V O AE PN RP I O LE EI E B R AI

A D U TR EI AR LI ZI AR TE BR O E B O

R M NT TS TP E G KE H R R U TH SE TD TR

EI I ED A O EI RK O K VE YI TN EL EL

M E KR SE LI AR KL KA EH US O D R O N O

A O PA NE FL FR EI O A R C RP E O HF UV

C R AN B W AE RA ER TR SI EI RK AD DE

P G P O ST U N XN AK T AV VT ET M D NI

R N E KS NT O A JA AL TP AR E FV S O

NL EU I C AH AT LK P O KI NE I R SR TD

ACUUT DIERENDOK TER DOSERING FOLDER GROEIMARK T HEIDE IBIZ A IDEEEL K A ART

KEREL KLERK LUCHTKOKER NARRIG OVERPL A ATSEN PIL A S TER POEIER POLLEN PRIOR

DE OPLOSSING VAN DE PUZZELS GEVONDEN? Je kunt de oplossing van de puzzel(s) inleveren vóór 17 november 2021 via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van www.mijnmagazine.nl. Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post. WINNAAR EN OPLOSSING De oplossingen en winnaars van de vorige puzzels kun je terug vinden op onze website HelemaalAchterhoek.nl.

7

Direct oplossingen insturen? Scan de QR-code REEDS SCHEUREN S TA AL TIPS Y TIR AN TUNESIE T WEED VIOOL ZEILEN

6 1 4 3 1 4 5

8

2 6 3 5

9 5 8 7 2 8 7 5 7 1 3 4

Mijn Sudoku >047


Mijn keuze

Een keuken kies je niet zo maar. Alles moet samenkomen en helemaal bij jou passen. Dan wil je een open, eerlijk en deskundig advies. We hadden nog al wat wensen en dus was het passen en meten. Maar met hulp van een ervaren adviseur en een showroom vol prachtige keukens konden we veel inspiratie opdoen. Het resultaat is meer dan geslaagd en we genieten nu van een keuken waar we ons dagelijks heerlijk kunnen uitleven.

048 >042


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.