MIJN Magazine - oktober 2022 (Editie West)

Page 1

EDITIEWEST No 10 JAARGANG 24 OKTOBER 2022 Wonen, werken en leven in de Achterhoek HelemaalAchterhoek.nl Scan de QR-code en ga direct naar de site MIJN Superboer Alexander Büttner moet De Graafschap verder helpen MIJN Verhaal Bergh In het Zadel voor kankerbestrijding In Bed met... Singer-Songwriter Laura van Kaam Special WONEN IN DE ACHTERHOEK MAGAZINE
>02 NU speciaal voor MIJN MAGAZINE lezers 5% KORTING! Peuteropvang KlimOp in Etten Peuteropvang voor uw peuter als voorbereiding op de basisschool St.Lidwinastraat 1 Etten | www.juutenco.nl | info@juutenco.nl | 0315-23 17 75 Peuteropvang Opvang op dinsdag- & donderdagochtend De kinderen hebben een vast dagritme, dit biedt regelmaat en zekerheid

UITGEVERIJ

Romeo Delta MultiMedia Mijn Magazine BV

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent

T 0544-35 22 35

www.HelemaalAchterhoek.nl info@mijnmagazine.nl

Redactie

Richard Stegers, Christine Linneweever, Sander Damen, Kristel te Bokkel, Beau Woerts

Fotografie

Jurgen Pillen, Robin Sommers, Ron Berendsen

Redactie-adres

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl

Coördinatie

René Doppen, Daniël Schmitz

Vormgeving Chris Nijhof

Druk Pre-Vision Verspreiding AVO Verspreiding

Verschijning begin van elke maand

Sluitingsdatum novembernummer: 17 oktober

ADVERTEREN?

Angela Schokkin, Bernie Veldhuis, Edwin Schepper, Jacquelien ten Have

T 0544-35 22 35

www.HelemaalAchterhoek.nl

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

r was een tijd, nog niet eens zo gek lang geleden, dat mijn collega René en ik met grote regelmaat tegen elkaar zeiden ‘het zijn bizarre tij den’. Alle collega’s werkten ver plicht thuis, terwijl wij samen wél naar kantoor kwamen. Geheel verantwoord overigens, want hij verschanste zich in zijn afgesloten kantoor en ik in de mijne. Alleen koffie dronken we samen in de kantine aan de grote tafel. Ieder aan een hoofdeind. Zo waren we bereikbaar voor pakketdiensten en telefoontjes.

De ‘bizarre tijden’ sloegen op de pandemie en de onzekerheid die het met zich meebracht. Gelukkig lijkt dat inmiddels alweer (of nog even) op de achtergrond te raken. Het is op kantoor weer drukker tijdens de koffiepauzes en ik raak weer gewend aan het kippenhok van kakelende collega’s om mij heen. Heer lijk. Maar de term ‘bizarre tijden’ lijkt helaas een blijvertje te zijn.

Tijdens de koffie worden gas- en energie tarieven besproken en het huidige termijn bedrag. “Als ik vroeger voor 600 euro per maand werd aangeslagen, dan zou de politie

op huiszoeking komen om een wietplantage te zoeken” werd er al gegrapt. De gefronste wenkbrauw bij de pomp, als je weer eens met speels gemak de 100 euro hebt aangetikt. En wat gaan de dagelijkse boodschappen straks doen? Bizarre tijden!

De kosten voor gas en energie die een papier leverancier nodigt heeft om papier te maken komen op het bordje van MIJN Magazine, net als de hogere kosten voor het drukken zelf. Bizarre stijgingen die passen in deze bizarre tijden.Hopelijk ligt ook deze tijd weer snel achter ons en word ik door René op de vin gers getikt tijdens een koffiegesprek; “Daniël, het zijn allang geen bizarre tijden meer. Stop daar maar weer mee”. Ik kan niet wachten!

Voor nu wens ik u wel bizar veel leesplezier toe.

inhoud

MIJN groet, Daniël Schmitz daniel@mijnmagazine.nl

>03 26 | mijn special24 | mijn verhaal21| achterhoek werkt 09 | mijn auto www.HelemaalAchterhoek.nl No 10 JAARGANG 24 OKTOBER 2022 05 | in bed met 13 | mijn superboer11 | mijn metamorfose 14 | mijn droomhuis STOP ! 47 | mijn puzzel 17 | mijn vrijgezel 06 | mijn page 6
E
@MIJNmagazine @mijn_magazine linkedin.com/company/ mijn-magazine | VOORWOORD COLOF ON
Daniël Borculo Ruurlo Groenlo Lichtenvoorde Aalten Hengelo Zelhem Wehl Doetinchem Varsseveld Terborg Ulft Gendringens’Heerenberg Winterswijk Eibergen OOST WEST Dinxperlo Van Achterhoekers ´ ´ voor Achterhoekers
Kom naar onze winkel! Korte Kapoeniestraat 102 in Doetinchem T. 06 - 30242460 Buffetkast Denver 190 Vanaf 1399,Ronde tafels naturel Vanaf 369,Vanaf 429,Diverse dressoirs naturel Vanaf 449,Ovale tafels naturel Mangohouten meubels van topkwaliteit, voor een scherpe prijs

IN BED MET…

In Bed met… is een rubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op in formele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met… Laura van Kaam.

Het is alweer tien jaar geleden dat de Dinxperse, sinds kort Terborgse, Laura van Kaam The Voice Kids won. Inmiddels is ze vierentwintig en als mens en artiest volwassen geworden. Ze kent haar grenzen en heeft de omstandigheden gecreëerd om te leven van wat ze het liefst doet: muziek maken.

Singer-Songwriter Laura van Kaam

is als vrouw en artiestvolwassen geworden

Het gaat heel goed met me,” ver telt Laura, ,,Ik kan leven van wat ik het liefst doe, heb een auto tje en een fijne eigen woonplek in Terborg, dicht bij mijn ouders en dicht bij de studio in Gaanderen waar ik aan mijn muziek werk.”

Helemaal niks

L aura is niet langer ‘het meisje uit Dinxperlo dat The Voice Kids won’. Ze is een jonge vrouw die gegroeid is als mens en als artiest en zich zelf beter heeft leren kennen. ,,Ik heb altijd veel ideeën en vind veel leuk,” zegt ze. ,,Ik wil wel structuur maar soms ontschieten dingen me. Daarom ben ik ook blij met de mensen die me helpen met bookingen en het beheren van mijn agenda. Dat geeft me rust om me volledig met muziek bezig te houden. Ik neem ook regelmatig een vrije dag. Dan doe ik hélé maal níks.”

Genieten

Tekst: Sander Damen

Foto’s: Jurgen Pillen

In de coronatijd kon Laura niet optreden en startte ze met de begeleiding van jonge men sen. ,,Ik denk dat ik dat er bij blijf doen,” ver telt ze enthousiast. ,,Ik vind dat zó leuk. Ik herken veel van mezelf in hen. Ik ben zelf ook zo begonnen.”

H et is een van de dingen die haar plezier geeft. Laura geniet eveneens van liedjes schrijven en muziek maken maar vooral ook van optredens. Dat heeft ze in coronatijd erg gemist. ,,Ik heb net een tour ,‘Puur’, afgerond

met Bart Bresser, bloemist, maar ik zeg altijd kunstenaar,” vertelt ze. ,,We traden op de prachtigste locaties in de Oude IJsselstreek op. Ik heb daar echt van genoten en hoop komend jaar weer zulke leuke dingen te doen. De laatste tijd ben ik veel aan het schrijven. Ik wil eind september gaan nadenken over welke nieuwe nummers ik wil gaan opnemen en uitbrengen.”

Eigen EP

L aura’s eerste EP met eigen liedjes, ‘Who I am today’, kwam in april uit en wordt goed beluisterd, maar streams zijn niet het belang rijkste voor haar: ,,Ik kijk meer naar waar mijn hart naar is gegaan,” zegt ze. ,,Ik vind het fijn dat ik mezelf kan zijn en kan leven van doen wat ik leuk vind. Muziek is mijn leven.” m

Ik heb altijd veel ideeën en vind veel leuk
>05 ,
| IN BED MET
,

model

Iedere maand selecteren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de aller mooiste kant laat zien. Dit keer is het de beurt aan Mille Winters uit Nijmegen.

Dagelijks leven + hobby’s: Vanwege gezondheidsredenen heb ik besloten te stoppen met studeren. Nu het beter met me gaat ben ik veel aan het schilderen en tekenen en dat begint langzaam ook wat te verdienen! Ik haal hier veel energie uit. Verder wandel ik graag en ben ik bezig met mijn 2 luipaardgekkos.

Hoe ver zou je gaan voor de camera: Ik vind het geen probleem om naakt te poseren als dit voor een mooi en sprekend plaatje zorgt.

Het meest sexy aan mezelf: Mijn tattoos, groene ogen en lange benen

Grootste fantasie/bucketlist: Ik zou het super tof vinden om als ervaringsdes kundige mensen met een eetstoornis te kunnen helpen.

De toekomst: Ik had altijd een plan, tot jaren vooruit zelfs. Als ik nu denk aan de toekomst heb ik geen idee, en ben daar wel oké mee. Er zijn genoeg, soms teveel dingen die ik leuk vind, dus als ik er klaar voor ben om die aan te gaan komt alles goed. Ik ben een afgestudeerd leefstijl coach, sportmasseuse en groepslesin structrische. Deze dingen vind ik super om te doen. Maar of dat is wat ik in de toekomst weer ga doen weet ik niet, we gaan het zien!

Waar ga je graag uit: Ik heb geen vaste plek waar ik uitga, uitgaan in een standaard club is niet echt mijn ding. Festivals en wat alternatievere feestjes vind ik erg leuk. Verder bezoek ik zo vaak als mijn portemonnee toestaat metal en punk concerten.

Belangrijkste aan je partner: Als ik er een label aan zou moeten hangen, hebben mijn vriend en ik een open relatie. Ik vind vrijheid en elkaar de ruimte geven om te ontdekken heel belangrijk. Hiervoor is vertrouwen en communicatie nodig om niet over elkaars grenzen te gaan.

Meest extreme dat je hebt gedaan: Meedoen aan een missverkiezing, peron geluk... mijn vriendin wou niet alleen naar de casting dus ik ging mee, het was niet de bedoeling finalist te worden, maar het was zeker erg leuk en leerzaam om meegemaakt te hebben.

Nog willen ontmoeten: Dit klinkt heel cheesy, maar ik wil mijn ware zelf ontmoeten. Ik ben 2 jaar geleden gediag nosticeerd met autisme, en dit heeft veel veranderd, alles klopte ineens! Maar ik heb nog veel te leren over mijzelf.

Het mooiste aan mijn magazine: Samen werking met Robin Sommers ;)

Naam: Mille Winters Leeftijd: 21 jaar woonplaats: Nijmegen (studie) oorspronkelijk uit Doetinchem

Oproep mannen, vrouwen, koppels Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers. Foto’s: Robin Sommers
Page
| PAGE 6 MODEL
>06

Als angst de baas wordt over jou, dan heb je een paniekaanval!

Sneller gaan ademen (hyperventilatie)

Een opgejaagd gevoel krijgen

Een licht gevoel in je hoofd krijgt of benauwd wordt

Opeens gaat trillen of zweten

Hart steeds sneller gaat kloppen

Kortom, je weet niet meer wat je moet doen. Je wilt dan het liefst vluchten, huilen, schreeuwen of in elkaar kruipen en helder nadenken lukt niet meer goed.

Ik kan je hierbij helpen. Bij mijn manier van hypnose blijf je 100% controle over jouw lichaam houden en ben je bewust van hetgeen wat er om je heen gebeurd. Ik werk met verschillende trajecten waardoor de oorzaak van de angst er niet toe doet maar het onbewuste in jou gaat dit voor jou oplossen.

Ik ben een goedlachse therapeut die jou In 3 sessies van jouw angst af kan helpen. Jij hebt alles in je om jouw probleem aan te pakken.

Je bent welkom voor een gratis intake gesprek.

Droom je weleens over een behandeling waarmee je afvalt zonder sporten, cellulitis minder zichtbaar en de huid strakker wordt, terwijl je lekker ligt te ontspannen?

Als jouw antwoord “JA” is dan is de Bioslimming Active Wrap jouw droom behandeling! De resultaten zijn zichtbaar, voelbaar en blijvend. Bioslimming is de enige wetenschappelijk bewezen wrap en heeft awards gewonnen voor beste anti-cellulite behandeling, beste countouring behandeling en beste thuis programma voor het hele lichaam.

Hypnopraktijk Remi biedt een oplossing bij angsten of paniekaanvallen.
>07
BIJ DALI WELLNESS Benieuwd? Bel voor meer info: 0314-64 07 43 ‘s-Heerenbergseweg 40, Zeddam www.dali-wellness.nl DALI-WELLNESS AFSLANKEN & ANTI-AGING NIEUW Monseigneur Nolensstraat 10 7064GT Silvolde | Info@hypnopraktijkremi.nl | M: 0612150347
Komt dit je bekend voor?
Uitstekend 31 reviews
>08 Ulenpasweg 2E2 ’s-Heerenberg T: 0314-64 32 27 M: 06-13 00 61 96 www.dsrfood.nl UW cateringbedrijf in de Achterhoek Telefonisch tussen 08:30 - 18:30u: 06-51 39 73 86 doetinchem@dsrfood.nl www.caravanservice.nl CARAVAN SERVICE OOST NEDERLAND Specialist in onderhoud en schadereparatie voor caravans en campers (Wehl) De specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses Ook voor het kunstgebit op implantaten (klikprothese) Geen verwijzing nodig van een tandarts Kosten worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering Tandprothetische praktijk J. Hoogendijk Dennenweg 28 Doetinchem T 0314 - 36 43 63 www.tandprotheticus-jhoogendijk.nl ҆҆ ҆҆ www.tpcdoetinchem.nl Zoek je een stageplek, werkplek of activeringsplek in de techniek? Zit je in de bijstand of bewind en zoek je een goede baan of opleiding? Zoek je een opleiding of baan in de techniek?

Honda Civic is een fenomeen. Het populaire model werd in 1972 gelanceerd en inmiddels is het merk toe aan de tiende generatie, een unicum. Uiteraard onderging de auto flink wat wijzi gingen door de jaren heen. Kenny Hoftijzer is eigenaar van een wel erg fraaie uitvoering. Het gaat om de Civic coupé EJ6 uit 1996. Eervolle uitnodiging

voor World of Cars

Tekst: Richard Stegers

Honda, the power of dreams

Het bouwjaar van zijn bijzon dere wagen is hetzelfde als zijn geboortejaar. “Een leuke bijkom stigheid, maar toeval”, zegt de 26-jarige Aaltenaar. De youngti mer verkeert werkelijk in excel lente staat. De eigenaar is er maar wat zuinig op. “Normaal gesproken staat hij altijd binnen. Alleen bij mooi weer maak ik een ritje. Een tijdje geleden moest ik rijden voor een gala en regende het. Dan baal je, maar ik kon het op het laatste moment natuurlijk niet afzeggen.”

H onda is het favoriete merk van Kenny. Zijn vader Eddie is daarvoor medeverantwoorde lijk. De liefde voor de Japanse autofabrikant werd hem met de paplepel ingegoten. “Ze hebben kwaliteit, zijn betrouwbaar en onder houdsvriendelijk”, zijn de heren het eens. In 2007 raakte de Honda MB van Eddie total loss. Hij werd aangereden op de kruising bij Rou maat in Groenlo waar hij werkte. “Ik moest wat anders en vond de Civic EJ6 bij een dea ler. Ik was op slag verliefd. Het was de kleur, het model en hij verkeerde in goede conditie.”

Kenny, destijds een tiener, was ook flink onder de indruk van de wagen. Zijn vader maakte een interessante afspraak met hem. “Als hij in één keer zijn rijbewijs zou halen, mocht hij de auto hebben.” En dat lukte en zo verwisselde de auto van eigenaar. “Voorwaarde was wel dat hij er zuinig mee moest omgaan en niet teveel aan moest veranderen.” Bij Kenny, automon teur van origine, is de wagen in goede han den. Hij deed wel wat aanpassingen en zorgde voor een grondige opknapbeurt. De auto ging helemaal uit elkaar, ieder boutje had hij in zijn handen. “Het was een heel project”, zegt zijn vader. “Maar hij heeft het prima gedaan, het is zijn trots geworden.” De achterbank ging eruit, daar kwam de audio-installatie. In de kofferbak ligt de inbouw luchtvering. Bijzonder is ver der de multicolour sterrenhemel en een leder vloerkleed, zelf gemaakt en helemaal doorge stikt naar achteren. Het onderstel werd gepoe dercoat en grotere remmen deden hun intrede. Onder de motorkap is de bedrading niet zicht baar. Flakes in blanke lak zorgen voor een schit tereffect. “Verder is de motor vervangen. In plaats van 105 beschikt de wagen nu over 174 pk (afgesteld op 190 pk). De VTEC motor is ver antwoordelijk voor flink wat toeren. Het rijge drag is er duidelijk op vooruit gegaan, net als de uitstraling.”

D e unieke Civic is superstrak en heeft een opvallende kleur. Het gaat om island coral pearl, een originele lak. Daar zie je er maar weinig van rijden. De wagen is regelmatig te zien op shows, zoals in juli op het prestigieuze World of Cars in Utrecht. “Dat was echt mooi, heel eervol.” ‘ Once it was a dream’, now it’s rea lity’ en ‘Build with passion’, staat er op de auto. Daar is geen woord aan gelogen. m

Oproep Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers. Het favoriete merk van Kenny en Eddie Hoftijzer
Foto’s: Jurgen Pillen
Meer foto’s én een gavevideo zien? Scan de QR-code
>09
| AUTO
>010 H a l l o w e e n I n K e r n I e ’ s F a m I l I e p a r K 22, 23, 29 & 30 oktober H O T E L S & R E S T A U R A N T S F A M I L I E P A R K E V E N T S B U S I N E S S C E N T E R Info & tickets: www wunderlandkalkar eu elke dag geopend in de herfstvakantie! Halloween Het wordt griezelig in Kernie’s Familiepark! een " eng " leuk animatieprogramma, spookhuis, pompoen snijden en nog veel meer. Het park is geopend tot 19:00 uur. Inclusief frietjes, ijs en frisdrank! Vloerverwarming voor elke vloer HEATNET is specialist in Droogbouw vloerverwarming U hebt een houten vloer en wilt toch vloerverwarming Heatnet heeft de oplossing ! • Licht in gewicht, energie besparend • Snel reagerend op warmtevraag • Geschikt voor alle soorten vloerbedekking • Ideaal bij renovaties Maak een afspraak om deze nieuwe vorm van vloerverwarming in onze showroom te bekijken www.droogbouwverwarming.nl Ketelhuis 15a Doetinchem 0314-378 299 info@heatnet.nl ERVAAR HOE HET IS OM JE EEN ECHTE FORMULE 1 COUREUR TE VOELEN! De Pitbox | Plakhorstweg 21 | Doetinchem 7008 AP, Doetinchem | E: info@depitbox.nl | T: 06 17 66 36 61 0543 535 919 Maat 44 t/m 60. De grootste plussizewinkel van de Achterhoek!

Deze maand stapte de 16-jarige Yentl de salon binnen voor onze rubriek MIJN Metamorfose.

Een jonge meid met lang blond haar en een stevige uitgroei.

Yentl

metamorfose

Yentl gaf aan dat het totaal iets anders mag worden en daar weet Ingrid van Hairemotion wel raad mee! “Het haar is eerst geknipt met een warmte schaar. Dat is een schaar die ongeveer 130 tot 150 graden warm wordt en die ervoor zorgt dat de punten dichtgeseald worden” licht Ingrid toe. Het voordeel van deze schaar is dat er meer glans op het haar komt en het er daar door verzorgder uit ziet. “We hebben het haar in laagjes geknipt en een pony gecreëerd dat rond meeloopt naar de zijpartij. Het haar van Yentl heb ben we eerst voor-gepigmenteerd.” Dat wil zeg gen dat, voordat er wordt geverfd, er eerst een kleuring aan wordt gebracht zodat de verf daarna beter hecht aan het haar. Daarna werd het haar geverfd, met als eindresultaat een warme bruine goudtint. “Doordat het haar fijn van structuur is, is het belangrijk om een goede shampoo te gebrui ken van bijvoorbeeld Goldwell of KMS. Vervolgens spray je het haar in met een leave-in conditioner en kun je het naar wens drogen en stylen!”

N a deze metamorfose is het tijd voor een mooie fotoshoot, waarvoor Yentl eerst ook verder geres tyled werd door de Dames van 0314 en Schuur man Schoenen. Ze draagt een jurkje uit de nieuwe najaarscollectie van Scotch en Soda (€ 189,95). Het jurkje heeft een print met diverse kleuren. Daardoor is het leuk te combineren met kleurrijke accessoires! D e schoenen komen uit de najaars collectie van Schuurman Schoenen, waarvan deze laars van “Mjus” nieuw in de collectie is. Hip en stijlvol, een echte eyecatcher. Maakt iedere outfit compleet. m

Reactie

“Ik wilde graag totaal iets anders met mijn haar en dat is gelukt! Mijn haar ziet er gezonder uit. Ik ben er blij mee! Dankjewel allemaal.’’

Voor deze rubriek onder gaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding style onderhanden genomen. Oproep Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight. Foto’s: Jurgen Pillen
>011
| METAMORFOSE
Naam: Yentl Betz Leeftijd: 16 jaar Woonplaats: Emmerich In het dagelijks leven: kappersopleiding Graafschap College Zelfgemaakte foto van voor de behandeling Wil je de making-of van deze metamorfose zien? Scan de QR-code Tel. 0314 - 36 30 66 Hamburgerstraat 61 Doetinchem www.0314mode.nl www.schuurman-schoenen.nl o.a. in Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde, Ulft, Doetinchem
ondergaat

MEET THE

Sinds begin dit jaar werken Han Helmers en John Klein Gunnewiek samen onder één dak. Als allround autobedrijf Gunnewiek-Helmers, ANWB-servicepartner én met de verhuur van aanhangwagens staan ze voor iedereen klaar.

1 januari 2022 voegden garage John Klein Gunnewiek en Autoservice Helmers zich samen tot autobedrijf Gunnewiek-Helmers. Waar John nadacht over een opvolger, was Han juist op zoek naar een andere ruimte. “We kenden elkaar niet, maar raakten aan de praat tijdens de carnaval. Onze bedrijven kwamen ter sprake en onze plannen leken goed op elkaar aan te sluiten.” Van het een kwam het ander en inmiddels lijken écht alle puzzelstukjes te passen. “Het samenwerken gaat heel goed. Het team is leuk en we zijn lekker druk.”

Met een gemoedelijke ons-kent-onssfeer staan de mannen voor je klaar. “We zijn een allround bedrijf dus je kunt met alle merken en soorten auto’s bij ons terecht. Iedereen is welkom.” Ook voor het wassen van de auto of het vullen van de tank kan men terecht aan de Ruurloseweg. Aanhangwagen nodig? Ook in dat geval moet je bij het autobedrijf in Groenlo zijn. “We verhuren grote en kleine aanhangwagens. Met of zonder huif. En sinds kort hebben we ook een koelwagen te huur.”

>012
MAYOR PLUS De volgende generatie premium e-mobiliteit van ROSE - met de nieuwe MAYOR PLUS, verkrijgbaar als trekking- en SUV-model rosebikes.nl SCAN ME IF YOU CAN 10_2022_Rosebikes_Mijn_Magazine_Major Plus.indd 1 01.09.22 11:23
Ruurloseweg 70 | 7141 LG Groenlo T 0544 – 46 45 93 | M 06 18 62 61 26 | info@gunnewiekhelmers.nl

VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympa thie. De club telt een gro te schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Super boeren, de term is uitge groeid tot een geuzen naam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Alexander Büttner.

Alexander Büttner moet

De Graafschap verder helpen

Hij groeide op in de Achterhoek, maar speelde nooit eerder voor De Graafschap. Maar nu kan Alexander Büttner vanuit zijn woonplaats Doetinchem dan toch op de scooter naar zijn ‘werk’. Van Old Trafford naar De Vijverberg. Voor de ervaren linksback is het niet wezenlijk anders. “Ik geef altijd alles, waar ik ook speel en ben trots eindelijk het De Graafschap shirt te kunnen dragen.”

Op jonge leeftijd maakte hij een droomtransfer. Alexander Bütt ner verruilde in 2012 Vitesse voor het grote Manchester United. De destijds 23-jarige Achterhoeker tekende een vijfjarig miljoenen contract en speelde uiteindelijk twee jaar met internationale sterren als Ryan Giggs, Wayne Rooney, Juan Mata en Robin van Persie. Tien jaar later is de aanvallend ingestelde verdediger terug in zijn geboortestreek. Spelen in de Keuken Kam pioen Divisie ziet hij beslist niet als een degrada tie. “Nee hoor, het is een sterke competitie. Het voelt vooral als thuiskomen. Bij De Graafschap wil ik mijn carrière op een mooie manier afslui ten.” Zijn omgeving was uitermate enthousiast toen hij voor drie jaar in Doetinchem tekende. “Mijn familie en vrienden wonen hier allemaal en zijn fan van De Graafschap. Ik kreeg veel felicita ties. Natuurlijk doet dat me goed. Het is een extra motivatie dat ze ook op de tribune zitten.” Bütt ner speelde zichzelf financieel onafhankelijk. Hij kan zich veel luxe veroorloven. Dat zie je bijvoor beeld terug in zijn riante woning in Doetinchem en zijn prachtige bolides. De weelde heeft hem niet veranderd, hij is nog steeds zeer benader baar. “Een Achterhoeker is nuchter en blijft met beide voeten op de grond. Dat geldt ook voor mij. Ik besef iedere dag wel hoe bevoorrecht ik ben.” Naast voetballer en familieman is hij ook onder nemer. Büttner runt samen met zijn broer Denny en Nicky Beije het succesvolle kledingbedrijf AB Lifestyle.

Wat is volgens jou een Superboer?

“ Mensen die echt geven om de club. Ik voel me als echte Doetinchemmer ook een Superboer, zeker nu ik bij De Graafschap speel.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“ Dat ik als kind op de tribune zat. Samen met mijn vader of met vrienden ging ik wel eens naar de wedstrijden. Toen al sprak de sfeer me erg aan.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“ Het moment dat ik hier tekende. Het voelde als thuiskomen. De Graafschap is een gemoedelijke en warme club waar ik het vanaf dag 1 enorm naar mijn zin heb.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

“ We zitten op de goede weg. Met een mix aan ervaren krachten en uitzonderlijke talenten gaan we een mooi seizoen tegemoet.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“ Eric Viscaal en Klaas-Jan Huntelaar zijn grote namen die me gelijk te binnen schieten.”

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?

“ Niets. Ik ben zeer tevreden over de omstandig heden hier. Het is allemaal goed geregeld en dat waardeer ik.”

H eeft hij al een idee wat hij na zijn carrière gaat doen? “Daar heb ik nog niet over nagedacht. De focus ligt puur op het komende seizoen. Promo veren, daar draait het nu om. We hebben een prima mix van spelers met routine en uitzonder lijke talenten. Ik wil andere spelers helpen met

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen?

“ Kleintjeskamp, de wijk in Doetinchem waarin ik altijd heb gewoond. Daar voel ik me thuis, ook als ik in het buitenland speelde.” m

mijn ervaring zoals ik vroeger zelf werd geholpen door bijvoorbeeld Patrice Evra van Man United.” Tekst: Richard Stegers Foto’s: De Graafschap Media
‘Carrière op een mooie manier afsluiten’
“Van Old Trafford naar De Vijverberg”
>013
SUPERBOER
| SUPERBOER

Het valt momenteel niet mee om aan een woning te komen, zeker niet voor starters. De Achterhoek telt ruim 300.000 inwo ners in acht gemeenten: Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJssel streek, Montferland en Aalten. Aan fraaie wonin gen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder droom huis. Met deze keer de historische boerderij ’t Hiddink in Ruurlo.

SFEERVOLLE BOERDERIJ

met authentieke elementen’

’t Hiddink in Ruurlo fraai opgeknapt

De voormalige pacht boerderij ’t Hiddink in Ruurlo ademt historie. Tegelijkertijd is het voorzien van alle gemakken van deze tijd. René en Annette Swienink zijn verant woordelijk voor de grondige restauratie en wonen er sinds 2006 met veel plezier. “Hopelijk kunnen we er nog lang van genieten, al is het maar de vraag of dat ook kan”, klinkt het cryptisch.

De zon schijnt uitbundig als we het perceel oprijden. ‘The Swienink family’ staat er op een houten bordje. De auto krijgt een plek op de ruime parkeergelegenheid. De tuin met gastenverblijf ligt er goed bij. De hooiberg valt gelijk in het oog. Vroeger diende het als opslagplaats voor stro of hooi, nu doet het dienst als verblijf voor de ezel. De toon is gezet. Binnen wachten nieuwe verrassingen. René en Annette geven graag een inkijkje in hun boerderij die met zoveel vakmanschap en liefde is opgeknapt. Een fotoboek laat zien dat het bijzondere onder komen een ware metamorfose heeft onder gaan. “We kochten de vervallen boerderij in 1999. Sinds de jaren zeventig hadden er twee broers gewoond. Het waren veehandelaren die de oude deel nog in gebruik hadden en in het voorhuis woonden.” Het was nog net geen bouwval, maar er moest er wel veel aan

René en Annette Swienink
>014
| DROOMHUIS

‘Grupstal en voerbakken wilden we behouden’

gebeuren. Het schrok de nieuwe eigenaren niet af. “Mensen in onze omgeving verklaar den ons voor gek. Maar we waren als eigena ren van een recreatiepark wel wat gewend en konden er doorheen kijken. Zagen gelijk de potentie.” Eerst werd het gastenverblijf aan gepakt. Daar kon het echtpaar wonen toen de boerderij werd gerestaureerd. De klus begon met het vernieuwen van het lekke dak, zodat er ook in de winter kon worden doorgewerkt. “Uiteindelijk duurde het project zo’n twee jaar. Zoveel mogelijk authentieke elementen zijn daarbij gehandhaafd. Dat geeft namelijk sfeer en karakter aan het huis.” De voorma lige deel is een lust voor het oog. Originele onderdelen werden gehandhaafd, zoals de voerbakken, zelfdrinkers en grupstal waar de mest van het vee in terecht kwam. Het geeft een unieke ervaring. “De roosters van de grupstal zijn zichtbaar gebleven door er glazen platen overheen te plaatsen. Ieder paneel van een vierkante meter weegt 70 kilo en beschikt over 4 cm gelaagd glas.” De bal ken constructie met eeuwenoude eikengebin ten en het slieten plafonds is opvallend. De steekrij was oorspronkelijk een halve meter lager. “Door het nieuwe gebruik moest daar wat aan veranderen, want we konden er niet onderdoor lopen. Het vergde een aanpassing in de constructie. Een heel karwei, maar de vaklieden hebben dat prima opgelost.” René en Annette wilden zoveel mogelijk materialen

Meer foto’s zien? Scan de QR-code

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

hergebruiken en lieten bijvoorbeeld de ori ginele deuren en ramen met getrokken glas intact. Wel werden er duurzame maatrege len (isolatie, vloerverwarming en zonnepa nelen) getroffen zodat de boerderij nu over energielabel A beschikt. Eyecatchers zijn de potscheurtjes vloer in de hal en de brede eeuwenoude schouw met de oorspronkelijke tegeltjes in de opkamer van het voorhuis, een waar pronkstuk. René zocht stad en land af naar potscheurtjes, een restproduct van de pottenbakkerij. Totdat hij ze toevallig vond in… Ruurlo.

“Al met al wilden we laten zien hoe het vroeger was en toch geen concessies doen aan com fort.” Dat is zeker gelukt. De geslaagde res tauratie maakt de eigenaren trots, en terecht.

“We wonen buitenaf en toch dichtbij het dorp, een heerlijke locatie.” Toch bedreigt een don kere wolk het toekomstige woonplezier van het stel. “De gemeente Berkelland heeft het plan geopperd om de voetbalaccommodatie van Ruurlo naar deze plek verhuizen. Om het zwembad, de tennisbaan, de sporthal en de voetbalvelden bij elkaar te situeren. In dat geval zou deze boerderij dan gesloopt moe ten worden. Uiteraard is dat een schrikbeeld. Hopelijk komt het niet zover.”

Oproep woning of een huis met een bijzonder verhaal of kent u iemand? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl
>015
droomhuis Heeft u ook een opvallende

Angela’swereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

‘Hardcore’ loslaten

Weten jullie het nog, de eerste schooldag van je kind op de basisschool? De spanning, de opwinding, het traantje dat je weg moest pinken… Je knippert een paar keer met je ogen en je kleine kroost gaat alweer naar de brugklas! Een spannende nieuwe tijd met heel veel veranderingen: nieuwe vrienden, nieuwe vakken, verschillende docenten, toetsen en meer (lees; veel meer) huiswerk.

De overgang van de basisschool (om de hoek) naar de middelbare school (let op: 12 km verderop) is voor mij ‘hardcore’ loslaten. Collin gaat de wijde wereld in en ik zie alleen maar beren op de weg. Bij het zien vraag ik mij af waar die veel te grote rugtas naartoe gaat met mijn kind ervoor, op die o zo grote fiets en denk aan al die gevaarlijke kruispunten onderweg.

De grootste stap naar de middelbare school is de sociaal emotionele stap. De bedoeling is dat de leerlingen het zelf allemaal moeten ondervinden en nee, zoiets gaat niet zonder fouten, ongelukjes, of slechte cijfers. Tijdens het oudergesprek kregen we het volgende motto voor het komende jaar mee: 'liefdevolle verwaarlozing'. Nou, mij leek dat zo moeilijk niet. 'Liefdevol': check. 'Verwaarlozing': iets minder. Ik was simpelweg nog niet zover.

Analoge schoolagenda?! Nu wordt er blind gestaard op Magister, wat in mijn ogen enigszins ook een echte uitvinding is. Al het huiswerk staat online, waardoor ouders ook een soort van back- up hebben om te controleren of alles gemaakt is. Maar op de een of andere manier lijkt het minder tastbaar en staat het verder van je af, dan wanneer je het zelf hebt opgeschreven. Zo werkt het bij mij tenminste!

Maar goed, ik ben inmiddels een maand verder en zeg je eerlijk: ik vond de start vreselijk! Mijn eigen kind laten struikelen en zelf laten opstaan, welke ouder durft het? Schouders eronder en we gaan het brugklasjaar tegemoet. Ik weet nu iets meer dan een maand geleden en daarom aan alle brugpieper-ouders onder ons; Succes, GUYS!! (Emoji’s niet voorhanden, maar je kunt hier, wat mij betreft, kiezen uit de knipoog of de huilebalk.)

Loslaten is l(i)ef hebben!

Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat, redactie@mijnmagazine.nl

>016
| COLUMN xx Angela

Onze Achterhoekse vrijgezel van de maand oktober is Daniëlle de Wilde uit Doetinchem. Deze zonnige, extraverte en goedgehumeurde Achterhoekse is 49 jaar oud. Daniëlle is geboren en getogen in Doetinchem en een écht familiemens. Zo heeft ze een zeer sterke band met haar zus en zwager, met wie ze ook haar vriendengroep deelt. Ook haar ouders en nichtjes spelen een belangrijke rol in haar leven. In het dagelijks leven is ze accountma nager bij Eisma Media Groep in Doetinchem.

Daniëlle uit Doetinchem

Daniëlle vertelt in gesprek met Angela dat ze in haar vrije tijd alles behalve een saai leven heeft. In een adem noemt ze sporten, theater (vooral caba ret), bioscoopje pakken, musi cals, sauna, carnaval, Oktoberfeesten, fes tivals zoals Zwarte Cross en Huntenpop, borrelen, uit eten, terrasje en shoppen. Netflix mag natuurlijk niet ontbreken. Bingewatchen vindt ze heerlijk! Vriendschappen zijn belang rijk voor haar en ze nodigt graag vrienden uit of gaat zelf gezellig op bezoek. Het glas is bij Daniëlle altijd halfvol. Met haar zonnige karak ter en levensinstelling weet ze van elke dag een mooie te maken. Haar favoriete vakantie omschrijft ze als zon, zee en zwembad, maar altijd gecombineerd met stuk cultuur en ont dekken wat het land te bieden heeft. Daniëlle is gek op Griekenland en is op verschillende eilanden geweest, maar het meest op Kreta.

Ze is op zoek naar een leuke en eerlijke man, want ‘alleen is leuk, maar met z’n tweeën kan het nog leuker zijn’. Daniëlle is zelf 1.83 cm lang en zou zodoende een man willen treffen die gelijk aan haar is of zelfs iets groter. Ze hoopt op een klik met een man die haar durft te zien en waarderen zoals ze is.

Wil je meer weten over Daniëlle en een indruk van haar krijgen? Bekijk het gesprek dat Angela met haar heeft gehad bij Restau rant De Beren in Doetinchem. Je kunt het interview ook bekijken op HelemaalAchterhoek.nl

Kennismaken met Daniëlle of nog meer van haar weten? Als je een mail met recente foto stuurt naar redactie@ mijnmagazine.nl brengen we jullie in contact met elkaar.

m

Voor de rubriek MIJN Vrij gezel gaat Angela Schok kin elke maand in gesprek met een leuke Achter hoekse vrijgezel, die zich zelf dan voorstelt. Naam: Daniëlle de Wilde Leeftijd: 49 jaar Woonplaats: Doetinchem Oproep Opgeven voor deze rubriek? Stuur een mail met jouw gegevens naar redactie@mijnmagazine.nl en we nemen contact op voor een nadere kennismaking. Foto’s/video: Ron Berendsen Locatie: Restaurant De Beren Doetinchem
>017
| VRIJGEZEL
Interview bekijken? Scan de enQR-codebekijk de video
>018 WERKEN in de Achterhoek

Iedere maand belicht MIJN Magazine het werken in de Achterhoek binnen één specifieke branche of sec tor. We laten iemand aan het woord met veel erva ring, maar ook een jonger persoon die aan het begin van zijn of haar carrière staat. Deze keer komt aan bod: DE BOUW

Een metselaar speelt een cruciale rol in vrijwel elke bouw en verbouwing. In deze aflevering van Mijn Droombaan komen twee metselaars het woord. De ervaren Freddie Kos en aan de nog maar net begonnen Maddy Schmitz vertellen waarom zij voor dit vak gekozen hebben.

WERKEN in de Achterhoek

| DROOMBAAN

JE MAAKT IETS MET JE HANDEN EN JE ZIET WAT JE MAAKT

Maddy Schmitz (16) zit in het tweede jaar van de BBL-op leiding bij Bouwmensen Doe tinchem en gaat nog één dag in de week naar school. Daarnaast werkt hij bij Wes sels Vakbouwers in Lichtenvoorde en wordt daar begeleid door een ervaren vakman. “Ik heb voor het metselen gekozen omdat je iets maakt wat je ook echt ziet en waar je trots op kunt zijn. Met mijn handen werken is het mooiste wat er is. Het is mooi om bijvoor beeld halfsteens te metselen of een fraaie rollaag te maken. Dat vind ik geweldig. Maar ik vind het ook bijzonder dat het voor altijd blijft staan. Mijn begeleider bij Wessels helpt me veel met de basis, bijvoorbeeld de specie op de stenen spreiden en hoe je de stenen het beste en snelste neer legt. Ik hou van de bouw en ben er trots op dat ik kan bijdragen aan het versieren van een huis.”

F reddy Kos (58) is al sinds 1987 metselaar en werkt al meer dan dertig jaar bij Bouwbedrijf Van Duren, dat later samenging en veran derde in WAM en Van Duren in Winterswijk.

“Ik deed een opleiding timmer- en metsel werk aan de LTS en koos toen voor het metse len, al timmer ik ook nog wel af en toe. Met

Maddy Schmitz (16 jaar) Metselaar bij Wessels Vakbouwers in Lichtenvoorde

Freddy Kos (58 jaar) Metselaar bij Bouwbedrijf WAM en Van Duren in Winterswijk

selaar is een mooi vak. Je maakt iets met je handen en je ziet wat je maakt. De afgelopen jaren houd ik me vooral bezig met tegelwerk. Op dit moment doen we veel tegelwerk bij defensie, keukenblokken, badkamers, toilet ten, eigenlijk van alles wel. Voor die tijd deed ik allround metselwerk, dus was ik bezig als metselaar, stukadoor, vloerensmeerder, alles waar water bij komt. Het mooiste in dit vak is de afwisseling. Dat je soms mag metselen en soms tegelen. Als je constant alleen maar muren moet metselen, dan wordt het wel wat saai, maar met deze afwisseling doe ik het met veel plezier.”

Achterhoek en de bouw

FEITEN EN CIJFERS

In Achterhoek zijn er in totaal 33.000 mensen werkzaam in een tech nisch beroep op een werkzame beroepsbe volking van 134.000 mensen. Dit betekent dat 25% van de beroepsbevolking werkzaam is in een technisch beroep.

Van die 33.000 mensen is 39% basis opgeleid (over heel Nederland is dat 26%), 23% heeft een middelbare beroepsop leiding gevolgd en 18% een hogere beroepsop leiding.

33.000

mensen werkzaam in een technisch beroep

25%

van deze mensen zijn werkzaam in een technisch beroep

van die mensen opgeleid heeft een middelbare beroepsopleiding gevolgd

In de Achterhoek werkt 18% van de mensen met een technisch beroep in de bouw en dat is hoger dan het Nederlands gemiddelde (17%).

Van de middelbaar opgeleide tech nici werkt in de Achterhoek 21% in de bouw.

van de middelbaar opgeleide technici werkt in de Achterhoek in de bouw

heeft een middelbare beroepsopleiding gevolgd

In de bouw en techniek worden op MBO4-niveau en hogere tech nische oplei dingen tekorten verwacht voor werktuigbouwkunde en elektrotechniek.

Bron cijfers: CBS maatwerk 2020, gebaseerd op de Enquête Beroepen Tekst: Christine Linneweever
>019
39%
23%
21%

Een hypotheek moet passen binnen je leven. Een ander inkomen, overlijden, scheiden of geboorte kan gevolgen hebben voor je hypotheek. ,,Ik zeg altijd gekscherend dat een hypotheek moet passen bij een kort-, lang- en rotleven,” aldus Gerbrand van Aalst van Huis & Hypotheek Doetinchem. ,,Wij zoeken uitbreiding met een hypotheekadviseur die aanvoelt wat ik daarmee bedoel.”

“We scoren al jaren tussen 9,8 en 10 op diverse vergelijkings sites”, vertelt Van Aalst. “In de reviews zijn ‘laagdrempelig’, ‘meedenkend’ en ‘behulpzaam’

de gemene deler. Ons kwaliteitsniveau is hoog en daar doen we geen concessies aan. Klanten raden ons aan, waardoor we al jaren groeien.”

Kwaliteit

Om die groei te kunnen beheer sen en het hoge kwaliteitsniveau te kunnen blijven waarborgen, zoekt Huis & Hypotheek uitbrei ding met een hypotheekadvi seur.

Extra stap

“We geven de voorkeur aan een hypotheekadviseur met enige ervaring, maar vinden het vooral belangrijk iemand te vinden die sterk gemotiveerd is om de klant optimaal te bedienen, altijd een stapje extra voor de klant wil doen en past in ons team. Het liefst fulltime, maar tweeënder tig uur is bespreekbaar.”

Zijn zij op zoek naar jou? Dan maken ze graag kennis! Stuur je sollicitatie plus motiva tie naar info@gevana.nl.

Samen D’ran

Op

naar een (nieuwe)

WehlDoetinchem Aalten Lichtenvoorde Lochem Zutphen
>020 info@seesingflex.nl | www.seesingflex.nl
zoek
baan? Check www.seesingflex.nl.
's-Heerenberg
Huis & Hypotheek | Gevana Financieel Advies | De heer Gerbrand van Aalst IJsselkade 9, 7001 AN Doetinchem | T: 0314-39 44 44 | E: info@gevana.nl Huis & Hypotheek Doetinchem groeit en zoekt hypotheekadviseur WERKEN in de Achterhoek 2 november van 17.00 tot 20.00 uur SPEEDDATEN? 27 Kijk SPEEDDATEN? 27 oktober van 17.00 tot 20.00 uur Kijk op www.werkenbijvarex.nl SPEEDDATEN?

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achter hoekers die samen zoveel mogelijk naar de buiten wereld willen overdragen wat voor een mooie wer komgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenemen ten. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’.

Michelle is een sociale verbinder en een geboren en getogen Achterhoeker. Als projectleider bij Achterhoek werkt is ze verantwoordelijk voor alle processen rondom Achterhoek Werkt en de Talententuin. Voor deze editie ging ze in gesprek met Jop over het onderwerp ondernemen.

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

in de Achterhoek

“WAAROM HANDMATIG ALS AUTOMATISCH MOGELIJK IS?”

De 22 jarige Jop woont in Hengelo en is al vanaf zijn 18e ondernemer. Jop is eigenaar van Jitso en EZ Inspect. Dit zijn twee bedrijven die zich volledig focussen op het ontwikkelen, onderhouden en uitgeven van software.

Kun je iets meer vertellen over je eigen onderneming?

Vanaf mijn 18e ben ik met Jitso begonnen. Wij focussen ons op software ontwikkeling. Dit kunnen apps, webshops of websites zijn. We merken momenteel dat de IT vraag alleen maar aan het stijgen is en dat we het daardoor druk ker krijgen. Van begin af aan zijn we gespeci aliseerd in het ontwikkelen van maatwerk software. Dat is software dat voor bedrijven specifiek wordt ontwikkeld. Met deze software kunnen bedrijven interne processen automa tiseren waarmee zij tijd en daarmee geld kun nen besparen. We willen ons de komende tijd meer gaan focussen op productontwikkeling. Dit zijn software producten die we samen met verschillende partners uit de regio ontwikke len en vervolgens met een abonnementsmo del in de markt zetten. Zo hebben wij al een inspectie app; EZ inspect en een urenregis tratie app; TimeMate, in de markt gezet. De komende tijd willen wij deze producten verder laten groeien waardoor onze recurring omzet zal stijgen.

Hoelang ben je al eigen ondernemer en waarom wilde je eigen ondernemer worden?

Ik heb op mijn 18e Jitso ingeschreven, maar ik ben nu ongeveer 1,5 jaar echt fulltime aan het ondernemen. Ik zie het op dit moment gewoon niet voor me om voor een baas te werken. Als je ondernemer bent heb je heel veel vrijheid in bepaalde dingen. Zo kan ik zelf mijn werktijden indelen en bouw ik aan iets wat echt van mijzelf is. Dat vind ik heel gaaf. Desalniettemin wil dat niet zeggen dat ondernemen alleen maar voor delen heeft, want als je in loondienst zit heb je natuurlijk veel meer zekerheid. Als (jonge) ondernemer moet je ook kunnen open staan voor risico’s.

Wat vind jij het grootste pluspunt van eigen ondernemer zijn?

Grootste pluspunt is de vrijheid die ik heb. Ik kan zelf bepalen wanneer of waar ik werk. Dit heeft overigens niet alleen met het ondernemen te maken, maar de branche waar ik in zit stimuleert dat ook heel erg. Ik ben niet locatie gebonden.

Heb je nog tips voor jongeren die twijfelen om een eigen onderneming op te zetten of die momenteel proberen een onderneming op te zetten?

Zorg ervoor dat je genoeg mensen om je heen hebt die ook ondernemen. Inmiddels heb ik een mooi netwerk opgebouwd en kan ik altijd iemand bepaalde vragen stellen. Vooral in het begin heb ik veel moeite gehad met het opzet ten en onderhouden van een netwerk. Ik ging vaak bij netwerkclubs langs, maar zag ook daar dat er niet veel leeftijdsgenoten aanwezig waren. Vervolgens ging ik kijken of er niet een netwerkclub was met alleen maar jonge onder nemers, helaas was dit er nog niet in de regio. Dit bracht mij op het idee om samen met een aantal andere jonge ondernemers Stichting JOCON op te zetten.

JOCON is een jonge ondernemers club met alleen maar jonge ondernemers (18jr. -25jr.). We doen met deze club 1x in de maand leuke evenementen waardoor we elkaar verder kun nen helpen/inspireren binnen het ondernemer schap. Door JOCON genereer ik automatisch een waardevol netwerk, een netwerk is gewoon echt belangrijk als je ondernemer bent.

Heb je verder nog dromen?/Hoe ziet je toekomst eruit?

Met Jitso gaan we ons nu meer focussen op het doorontwikkelen en het verder vermarkten van onze bestaande producten. Het zou mooi zijn als we straks per product een x bedrag in de maand aan abonnementen kunnen genereren, dat is wel echt mijn doel voor de toekomst. m

Ben jij op zoek naar een nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Kijk op www.achterhoekwerkt.nl voor een actueel aanbod van vacatures in de Achterhoek. Schrijf je in en ontdek topwerkgevers die bij jou passen.

Jop
>021
| ACHTERHOEK WERKT WERKEN

Vacature overzicht bij HENDRIKSEN

TIMMERMAN/VROUW OF LEERLING DAKELEMENTEN:

Wie zijn wij: Hendriksen Prefab is een houtskeletbouwer gespecialiseerd in het fabriceren van daken en toebehoren als dakkapellen en goten. Hendriksen prefab is een onderdeel van de Hendriksen Groep waaronder ook

valt van

en kunststof kozijnen.

TIMMERMAN/VROUW OF LEERLING DAKKAPELLEN,

>022 WERKEN in de Achterhoek
PREFAB b.v.
de fabricage
houten
Intresse in een andere func�e vraag naar de mogelijkheden!! Hee� u belangstelling in bovenstaande func�e neem dan contact op met dhr. S. Hendriksen via E-mail: info@hendriksen prefab.nl of bel het onderstaande nummer. Kijk ook op onze website voor een mooie indruk www.hendriksen-prefab.nl Voor uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar collega’s voor de volgende functies: Wij vragen voor elke fun�e: • Posi�eve werkhouding. • Flexibiliteit in het verwerken van de orders. Wij bieden: • Een full�me baan. • Werken in teamverband • Een pre�ge werksfeer. • Een goed salaris passend bij de func�e. • Opleidingsmogelijkheden. • Bij aanvang minimaal een jaarcontract.
Func�e-inhoud: • Produceren van dakelementen van tekening. • Frames maken en deze voorzien van folies en platen. • Frames voorzien van isola�e, folie, en divers la�en • Elementen transport gereed maken
GOOTFRAMES: Func�e-inhoud: • Produceren van dakkapellen en gootelementen. • Tekening lezen. • Zelfstandig werken. • Producten transport gereed maken. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een… Wij zijn een erkend leerbedrijf en Tuinkeur gecertificeerd. HOVENIER (20 tot 40 uur per week) STAGIAIR en BBL-LEERLING HOVENIER of soortgelijke groene opleiding Wij bieden je een… - Afwisselende baan omtrent aanleg, onderhoud van par�culiere en zakelijke tuinen - Veelzijdig baan met veel vrijheid en eigen inbreng - Doorgroei en studie mogelijkheden - Goede financiële beloning en arbeidsvoorwaarden - Vaste werk�jden - Modern machinepark info@kerstenhoveniersbedrijf.nl Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Stuur dan een e-mail met CV, of bel 06 51310913. Hoveniersbedrijf Kersten, t.a.v. Dhr. S. Kersten Beuksveld 30, 7104 BD in Winterswijk-Meddo M e d e w e r k e r h u i s h o u d e l i j k e o n d e r s t e u n i n g Schoonmaakwerkzaamheden binnenshuis; Wassen/strijken; Verzorgen/voorbereiden van maaltijden (incidenteel) Deze ondersteuning houdt in dat je deze gezinnen wekelijks helpt met: Stuur je cv naar info@helpgewoon nl Voor meer informatie, bezoek www helpgewoon nl Het zorgen voor alleenwonende individuen, echtparen en gezinnen, die permanent en tijdelijk ondersteuning in de huishouding nodig hebben vanwege beperkingen, een ziekte of een geplande operatie Daarnaast het organiseren van het huishouden voor mensen die dit niet meer zelf kunnen Kom jij ons team versterken? WERKEN in de Achterhoek

Bij De Beren willen ze de gasten graag vermaken. Zo krijgen gasten gasten in oktober en november 10% korting op het diner en organiseren ze op de zaterdagavond een avondvullend programma. “In oktober hebben we een avond met het thema sixties and eighties. In november doen we met het oog op het WK voetbal een ‘Ik houd van Oranje’-avond en in december staat er een gezellige avond met de kerst als thema op het programma. Vanaf januari organiseren we

elke donderdagavond een pubquiz”, vertelt restaurant beheerder Rien Kaan.

O ok nieuw is dat het binnenkort mogelijk is om op zondagavond een dinershow te bezoeken. “Zangeres Femke Hengelveld komt dan zingen of er is een troubadour. Het lijkt ons leuk om tijdens het diner live muziek te laten horen”, aldus Rien Kaan.

Lorem ipsum

Nieuwsgierig geworden? Reserveer dan bij Restaurant De Beren Simonsplein 2 | Doetinchem | T: 0314-74 40 27

T E GE N I N LEVERI N G VA N DEZ E B O N

KORTING

op een diner!op een diner!

REN NL

>023 B E R E N .N L 10% Iedereen weet dat je bij restaurant De Beren aan het Simonsplein in Doetinchem heerlijk kunt dineren, lunchen en borrelen, maar nieuw is dat vanaf oktober gasten op zaterdagavond ook kunnen deelnemen aan een gezellige thema-avond met een hapje en een drankje en er op zondagavond een dinershow met live muziek wordt gehouden. Vanaf januari volgend jaar wordt er bovendien wekelijks een pubquiz georganiseerd.

Op vertoon van deze advertentie krijg je 10% korting op een diner van maandag t/m donderdag, geldig tot eind november • Niet geldig i.c.m. andere acties Alleen geldig bij Restaurant De Beren Doetinchem • Niet in te wisselen tegen contanten • 1 coupon per gezelschap tot maximaal 8 personen
Avondvullend programma bij Restaurant De Beren B E R E N .N L 10% KORTING Op vertoon van deze advertentie krijg je 10% korting op een lunchgerecht van maandag t/m donderdag, geldig tot eind november • Niet geldig i c.m. andere acties Alleen geldig bij Restaurant De Beren Doetinchem • Niet in te wisselen tegen contanten • 1 coupon per gezelschap tot maximaal 8 personen T E GE N I N LEVERI N G VA N DEZ E B O N RESERVEER DIRECT BVIA EREN.NL op een diner!op een diner! Dus... Knip uit die bon en kom ermee van ma. t/m do. bij rest. De Beren Doetinchem

Onderzoek naar alvleesklierkanker, gefinancierd door Stichting BERGH IN HET ZADEL VOOR

Tijd is kostbaar. Dat besef je pas echt als jij of een van je naasten kanker krijgt. De tijd die je hebt is opeens niet meer vanzelfsprekend. Meer onderzoek is enorm belangrijk. Stichting Bergh in het Zadel voor de Kanker bestrijding is de verzamelnaam voor alle initiatieven die worden ondernomen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, de stichting heeft een ANBI-status en is een van de grootste particuliere fondsenwervers voor het KWF.

De opbrengsten van deze initia tieven gaan rechtstreeks naar wetenschappelijke onderzoeken naar kanker in de Nederlandse (academische) ziekenhuizen.

Nieuwe doorbraken in kankeronderzoek geeft mensen met kanker meer tijd. Tijd om te leven.

Be rgh in het Zadel werkt onder andere nauw samen met het Radboud Oncologiefonds in Nijmegen en sinds enige jaren ondersteunt de stichting daar onderzoek naar alvleesklier kanker. Een van de twee door Bergh in het Zadel gefinancierde onderzoeken is een pro ject dat sinds 2017 wordt uitgevoerd door de Achterhoekse Esther Markus-Smeets. Esther studeerde medische biologie, maar is ook goed thuis in het schrijven van beeldanalyse software en dat is een combinatie die niet vaak voorkomt. “Meestal zijn collega’s goed thuis op het biologische vlak maar hebben ze moeite om computeralgoritmes te maken en ik kan allebei.” Dat zorgde ervoor dat Esther gevraagd werd om dit onderzoek op zich te nemen.

Sl echte prognose

“E en patiënt met alvleesklierkanker heeft een slechte prognose, Slechts vijf procent leeft

nog na vijf jaar en goede behandelopties zijn er niet. Het wordt vaak pas laat ontdekt en dan zijn er meestal al uitzaaiingen. Daarnaast is de tumor moeilijk te opereren. Tijdens het eerste project wilden we onderzoeken of we op basis van een PET-scan verschillen in agressiviteit van de alvleesklier zouden kun nen identificeren, zodat je voor een operatie al iets zou kunnen zeggen over de prognose”, legt Esther uit.

De patiënten kregen daarvoor radioactieve glucose (suiker). “Tumoren nemen dat op en lichten daardoor op de PET-scans op. Op het oog zagen we dat er verschillen waren in de opnamen van de glucose. Om de biologische verschillen van die tumoren vast te leggen, sneden we de tumor in dunne plakjes en we kleurden het weefsel met een marker die aan geeft hoe zuur de tumor is. Na de beelden te analyseren met de algoritmes, bleek dat er twee groepen patiënten zijn, een groep met een tumor in een zuurder en een groep met een iets minder zuur milieu. De groep pati e nten met een zuurder milieu bleken meer glucose op te nemen en de prognose was slechter.” Tot op heden werd veelal visuele scoring gebruikt om dit soort beelden te ana lyseren, met gebruik van de zelfgeschreven algoritmes zijn ze tot dit resultaat weten te komen.

>024

VOOR DE KANKERBESTRIJDING

Br eek de barrière

Ti jdens het tweede onderzoek werd de alvleesklierkanker opnieuw onder de loep genomen.

“D ie tumorcellen zitten er niet alleen. Ze zit ten in een kapsel met andere cellen die niet kwaadaardig zijn. Daaronder bevinden zich ook immuuncellen die de tumor zouden kun nen opruimen. We kijken hoeveel immuuncel len er zitten en of ze beter of slechter tegen het zure milieu kunnen. We kijken ook of er meer of minder van dat kapsel om de tumor zit. Dit kapsel zorgt er namelijk voor dat de behandelingen, zoals chemotherapie, vaak slecht werkt. Het kapsel werkt als een soort barrière en we wilden kijken of we die barri ère zouden kunnen breken.”

Om dat voor elkaar te krijgen, werd een anti lichaam aan een schadelijke stof gekoppeld en dat werd vervolgens toegediend aan proef dieren met een tumor. “Dat antilichaam bleek goed in de tumoren te binden en om dat mole cuul te activeren, moeten we tijdens een ope ratie met een bepaald licht op de tumor schij nen. Dan pas werkt dat stofje en veroorzaakt het schade aan cellen in de directe omgeving. Zo dringen we het kapsel terug. Daarna moeten we gaan kijken wat het doet met de alvleesklier kanker-cellen, hoeveel immuuncellen eropaf

Tekst: Christine Linneweever Foto’s: Martie Seesing

komen en of chemotherapie dan gemakkelijker iets kan uitrichten. Dit zijn vervolgstappen die nog moeten worden gemaakt.”

Be rgh in het Zadel voor de Kankerbestrijding

Al ruim dertig jaar heeft Bergh in het Zadel veel kleine en grote onderzoeksprojecten naar kanker gefinancierd die voor mooie resultaten en nieuwe behandelopties heb ben gezorgd.Sinds 2010 zijn de Ambassa deurs een van de financiële pijlers van Bergh in het Zadel, bedrijven of particulieren die jaarlijks een bedrag van (minimaal) tweedui zend euro sponsoren. In 2012 waren er 55 Ambassadeurs en nu gaat de teller richting de 180. Zo zorgen zij voor een continuïteit aan inkomsten en voor vergroting van de naams bekendheid van Bergh in het Zadel in deze regio en daarbuiten. Maar vooral is het een echte én hechte groep sponsoren met een groot netwerk. Jaarlijks is er onder andere een Ambassadeurstref, tevens het moment voor de presentatie van een nieuw Ambassa deursmagazine.

Op www.berghinhetzadel.nl is alle informatie over de stichting te vinden. Op www.berghin hetzadel.nl is alle informatie over de stich ting te vinden. m

Bergh in het Zadel werkt onder andere nauw samen met het Radboud Oncologie fonds in Nijmegen
Oproep Heeft u ook een bijzondere verhaal of kent u iemand met een uitzonderlijike hobby? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl
| VERHAAL
>025

Special AANTAL INWONERS IN DE

Dat het mooi wonen is in de Achterhoek weten wij natuurlijk al lang en ook steeds meer mensen in de rest van Nederland vinden onze streek aantrekkelijk. De huizenprijzen zijn hier gunstig en er is nog volop ruimte en groen. Het is duidelijk dat er daardoor sprake is van een grote inhaalslag op de woningmarkt. Het merendeel van de zeven gemeenten van de Achterhoek verwelkomde vorig jaar meer nieuwkomers dan voorheen.

Tekst: Christine Linneweever

De bevolkingsomvang van de Ach terhoek ontwikkelt zich positief. Na een jarenlange periode van bevolkingsafname, is er sinds 2015 een langzame kentering gaande en trekt het aantal inwo ners voorzichtig aan. Over het jaar 2021 steeg het aantal inwoners in de Achterhoek met 450 tot 500 mensen. Dat komt vooral doordat zich meer mensen van buiten de regio in de Achterhoek gevestigd hebben en er minder mensen zijn vertrokken. Het aantal geboor ten blijft wel achter in de Achterhoek. H et was met name de groep mensen tussen de 35 en 60 jaar die zich hier vestigde. Dit is deels ingegeven door de coronacrisis. Opval lend is ook dat steeds meer jonge mensen onze regio als thuisbasis zien. Het gaat dan

om jonge mensen onder de 35 jaar die hier heen verhuizen én dat er meer jongeren blij ven.

M et name Doetinchem (293) en Montferland (272) groeiden vorig jaar flink. Ook het inwo nersaantal in Oude IJsselstreek, Oost Gelre (67) en Winterswijk (66) steeg, terwijl er een lichte krimp te zien is in Aalten (-30), Berkel land (-25) en Bronckhorst (-25).

De woningvoorraad

Waar woningbouwplannen door eerdere krimpprognoses in de ijskast belandden, zijn de Achterhoekse gemeenten momenteel juist bezig met een bouwoffensief. Doetin chem heeft ambities om tot 2036 te groeien naar een totaal van 70.000 inwoners. Op dit moment wonen er ruim 58.000 mensen in de

>026
WONEN in de Achterhoek

WONEN in de Achterhoek

ACHTERHOEK NEEMT TOE

qua inwonersaantal grootste gemeente van de Achterhoek.

D e woningvoorraad in de Achterhoek bestaat voor ruim dertig procent uit huurwoningen en voor bijna zeventig procent uit koopwo ningen. Doetinchem heeft procentueel de meeste huurwoningen en Oost Gelre de min ste. De meeste koopwoningen staan (relatief gezien) in Oost Gelre, Berkelland en Aalten. Er werden in 2017 2.034 woningen opnieuw verhuurd door de woningcorporaties en de vraag naar sociale huurwoningen in de Ach terhoek loopt op. Er is geen structurele leeg stand in de sociale huursector. De actieve inschrijfduur is langer geworden.

Koopwoningen

D e krapte op de woningmarkt nam de afgelo pen jaren verder toe en de transactieprijzen zijn gestegen, ook in de Achterhoek. In 2017 waren er 3.445 transacties. Dit is het hoog ste aantal sinds 2005. Het aantal te koop staande woningen neemt af. De vraag is relatief groot en daardoor daalde de gemid delde theoretische verkooptijd. Alleen in de gemeenten Aalten, Bronckhorst en Oost Gelre is nog sprake van een kopersmarkt, terwijl de andere gemeenten getypeerd kun nen worden als verkopersmarkt: de vraag is groter dan het aanbod, de verkopers bepa len de prijs.

De vraag naar sociale huurwoningen in de Achterhoek loopt op

Feiten en cijfers:

• De Achterhoek heeft een hoge brede welvaart, waarmee het op de vierde positie staat in de ranglijst van 40 Nederlandse regio’s.

• Tussen 2018 en 2019 nam de werkgele genheid in de Achterhoek met 3,4 pro cent toe, landelijk was de toename 2,5 procent.

• De Achterhoek is met recht een gebied van rust en ruimte. Waar Nederland gemiddeld 517 inwoners per vierkante kilometer kent, telt de Achterhoek 236 inwoners per vierkante kilometer.

• Met name de buitenlandse immigratie zorgt er vanaf 2007 voor dat het inwo nertal in de Achterhoek niet verder daalt. Sinds 2017 draagt ook de bin nenlandse migratie daaraan bij.

• De verwachting is dat de Achterhoek in 2040 5,5 procent minder inwoners telt dan in 2020.

>027
>028 WERKEN in de Achterhoek De glaszetter van de Achterhoek zowel zakelijk als particulier Gespecialiseerd in het zetten van alle soorten glas  Isolatieglas  Veiligheidsglas  Spiegels  Slijpwerk  Hardglazen deuren  Glazen tafelbladen Glasisolatie specialist voor uw woning Ons advies is altijd zo helder als... Tel. 0314 - 344550 • www.benschopglas.nl 24-uurs spoedservice voor glasherstel WONEN in de Achterhoek Infraroodverwarming – laadpalen – uitbreiden groepenkasten WWW.SWELEQ.NL A+ LA++ A G Gasloos verwarmen? Vraag je Nefit Bosch installateur om advies! Kies voor vertrouwde kwaliteit Gasloos verwarmen?Duurzaam verwarmen, koelen en warm water Nefit EnviLine warmtepompen Verwarmen met energie uit de buitenlucht en fors besparen op uw energierekening! » All electric of combinatie met cv ketel » Geen grondbron nodig » Geen aparte airco nodig » Compleet duurzaam met Nefit zonne-energie Nefit. Zo easy kan het zijn.

Een unieke eerste indruk creëer je samen met Tachup Deco Projecten. “Het is ons doel om ervoor te zorgen dat beeld en kleur een communicatiemiddel is voor jouw bedrijf. Wil je indruk maken op je klanten of gasten? Profi teer dan van de mogelijkheden van visualisaties in je interieur”, vertelt eigenaar Martin Groenewege.

“Dankzij ons kleine team, maar veelzijdige netwerk, zijn wij flexibel inzetbaar.

in

Tachup Deco Projecten

“Als partner voor o.a. projectinrichters, architecten en stylisten, adviseren, ontwerpen en realiseren wij verrassende interieurprojecten van begin tot eind”, begint Groenewege. “Door het gebruiken van kleurrijk fotobehang en duurzame prints kun je duidelijk maken waar jouw onderneming voor staat. Waardoor de klant of gast meteen een binding met het bedrijf voelt.”

Voor de wanddecoraties kan je kiezen uit verschillende materialen: Aluminium dibond, populieren hout, textiel, canvas, acrylaat en/of HPL panelen. “Kies hierbij je eigen foto, maak gebruik van een afbeelding uit ons databestand of kies een foto gemaakt door een van onze fotografen. Hetzelfde geldt voor ons fotobehang.”

Tachup Deco Projecten is gespecialiseerd in wanddecoraties en fotobehang, maar er is ook ruimte voor unieke projecten. “Een voorbeeld hiervan zijn de tafelbladen geprint met oude meester schilderijen voor Paleis Het Loo.”

“Wij zijn zelf een klein bedrijf, maar hebben grote klanten”, zegt Groenewege. Het Doetinchemse bedrijf is te vinden in elf landen binnen Europa. Een selectie van Nederlandse klanten zijn: Landal GreenParks, Hotel Haarhuis en Palestra Beauty en Sauna. Het is een bewuste

keuze van Groenewege om het team klein te houden. “Dankzij ons kleine team, maar veelzijdige netwerk, zijn wij flexibel inzetbaar. Wanneer je werkt met een grote organisatie, ben je niet flexibel en zit je vast aan een concept. Wij kunnen nu nog alle kanten op en persoonlijk contact behouden met elke klant.” Daarnaast is het bedrijf al jaren shirtsponsor van Vrouwen 1 VIOD en sponsor van De Graafschap.

zorgt voor een unieke eerste indruk van jouw bedrijf
>029 WERKEN in de AchterhoekWONEN
de Achterhoek
Benieuwd naar wat Tachup Deco Projecten voor jouw bedrijf kan betekenen? | T: 0348 - 47 80 12 I: www.tachup.nl | E: info@tachup .nl

in de Achterhoek

De kracht van een Duurzaam “Maatwerk” Plus Advies

Duurzaam Plus Advies levert onafhankelijke energie- en verduurza mingsadviezen. Bennie Huiskamp is gediplomeerd NTA 8800 EP adviseur voor het opstellen van energielabels en energie adviezen voor woningen (EP/W) en utiliteits gebouwen (EP/U) en nieuwbouw in de detail methodiek. Energielabels worden geregistreerd via een gecertificeerde organisatie conform BRL 9500.

Duurzaam Plus Advies in de per soon van duurzaamheidsadviseur Bennie Huiskamp heeft veel exper tise in huis en beschikt over jaren lange ervaring in het opstellen van duurzaamheidsadviezen. Hij weet precies waar u op moet letten.

Maatwerkadvies voor uw woning Duurzaam Plus Advies stelt maat werkadviezen op van uw woning of kantoor belangrijk om:

• te besparen op energiekosten

• het energielabel van je woning of kantoor te verbeteren

• te voldoen aan subsidievoor waarden

• je woning of kantoor duurzaam te maken gericht op de toe komst

Duurzaam Plus Advies stelt een maatwerkadvies op met de inves teringskosten afgezet tegen bespa ringen en terugverdientijden. Ook bereken we het actuele en het

mogelijke verbeterde energielabel. Via ‘Mijn Duurzaam Plus Gebouw’ heb je te allen tijde toegang tot jouw specifieke gebouwinforma tie op objectniveau- en op de sta tus m.b.t. voortgang. Zo kun je je woning of kantoor weloverwogen duurzaam verbeteren.

Subsidies

Voor Inwoners in Oost Gelre is een maatwerkadvies noodzakelijk voor het verkrijgen van de “Subsi die verduurzamen woningen”. Het maatwerkadvies kan alleen wor

den opgesteld door een erkend en gecertificeerde adviseur zoals Duurzaam Plus Advies dat is. Meer informatie is ook te vinden op de website van Agem en de gemeente Oost Gelre. Maar ook al woont u niet de gemeente Oost Gelre, een professioneel maatwerkadvies is de eerste stap in het verduurza men van uw woning of kantoor.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende eerste afspraak.

>030 Maak een afspraak voor uw hypotheek Firimass B.V. Hofstraat 14, 7001 CD DOETINCHEM Prinses Irenestraat 3a, 7021 CG ZELHEM T 0314-326478 DOETINCHEM T 0314-326478 ZELHEM I www.firimass.nl Leuk huis op het oog? Waarom kopen bij Sta op met Gemak?  eerlijke, transparante, vriendelijke werkwijze  ruime keuze in kleur, materiaal & breedte  gratis bezorging in Duiven e.o.  vakkundige en snelle service  door vaste kosten (huisvesting, transport, personeelsbezetting) laag te houden en scherpe inkoop kunnen we onze stoelen voor een lage prijs aanbieden De winkel is slechts ge opend na het maken van een telefonische afspraak. Sta op met Gemak in Duiven: Al jaren een begrip in de regio Betaalbare en goed onderhouden tweedehands sta-op-stoelen met garantie Graag tot ziens bij STA OP MET GEMAK (op industriegebied ‘t Holland vlakbij Centraal Station Duiven) www.staopmetgemak.nl info@staopmetgemak.nl T: 06-518 21 098 WONEN
Duurzaam Plus Advies | De Aalscholver 2 | 7132 DV Lichtenvoorde T 06-53 66 26 36 | E info@duurzaamplusadvies.nl | I www.duurzaamplusadvies.nl

WONEN in de Achterhoek

Totaalconcept

BK Keukens in Doetinchem biedt een totaalconcept als het gaat om keukens en badkamers. Wij zijn beschikbaar voor zowel nieuwbouw, verbouw als renovatie van uw keuken, toilet en badkamer.

U kunt bij ons terecht voor hoogwaardige producten van topmerken en complete service.

Toe aan een nieuwe keuken?

Bezoek de showroom van BK Keukens!

,,Onze showroom is onlangs vernieuwd,” vertelt Wouter Barink van BK Keukens. ,,Het is een heel open showroom met veel ruimte en showkeukens in diverse stijlen en prijsklassen. Onze adviseurs zijn allemaal vakmensen met veel ervaring en een technische achtergrond. Ze nemen ruim de tijd voor een gedegen advies. Meestal zijn er drie tot vier gesprekken nodig om een passend eindplaatje te kunnen maken. Wie zeker wil zijn van een vrijblijvend eerste gesprek, kan het best een afspraak maken.”

Kwaliteitskeukens

BK Keukens vertegenwoordigt twee merken: Sachsen en Artego. ,,Sachsen is een merk van hoge kwaliteit en heeft veel opties,” vertelt Barink. ,,Een voordeel van Sachsen is dat het ook maatwerkmeubelen voor de woonkamer heeft. Dat is vooral mooi bij een open keuken.” Artego is een kwaliteitsmerk in de budget prijsklasse. ,,Het verschil tussen Artego en Sachsen zit hem vooral in het aantal opties,” licht Barink toe. ,,De kwaliteit van Artego is prima en er is veel keuze in uitvoeringen. Al met al hebben wij voor iedere smaak en ieder budget mogelijkheden, ook qua werkbladen.”

Bouwkundige ervaring

Een groot voordeel van BK Keukens is dat Barink (B) en zijn zakenpartner Arjan Kiers (K) ruime ervaring in de bouw hebben. Barink is

aannemer en Kiers al vijfentwintig jaar tegel zetter.

,,Door onze ervaring in de bouw kunnen wij de het hele installatietraject op en top verzorgen,” aldus Barink. ,,Als het nodig is, kan ik ook oplossingen bedenken voor bijvoor beeld een afwijkende draagconstructie of andere bouwtechnische zaken die we in het werk tegenkomen. Naast keukens kunnen we ook badkamers en verbouwingen verzorgen.”

Apparatuur

Ook qua aparatuur heeft BK Keukens veel te bieden: Neff, Bosch, Siemens, Etna, AEG, ATAG, Pelgrim en Beko. De plaatsing van de apparatuur gebeurt ook door BK Keukens zelf. ,,Wij bieden echt een all in aanbod,” licht Barink toe. ,,Van eerste gesprek tot na de oplevering.” Toe aan een nieuwe keuken? Neem dan contact op met BK Keukens voor een vrijblijvend gesprek of bezoek de showroom.

>031
BK Keukens | Fabriekstraat 30 | 7005 AR Doetinchem | 0314-370450 | info@bkkeukens.nl | www.bkkeukens.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur Onze adviseurs zijn allemaal vakmensen

Betaalbare en duurzame meubels van Mangohoutonline

Bij Mangohou tonline, gevestigd in Doetinchem, worden duurzame en betaalbare mango houten meubels van topkwaliteit verkocht. Het nog jonge bedrijf ziet ook dat alles duurder wordt, maar weet de eigen prijzen laag te houden.

‘‘De prijzen stijgen de afgelopen maanden in hoog tempo. Naast de boodschappen en energie rekening, zijn nu ook andere producten zoals meubels aan de beurt. ‘Even’ je interieur omgooien zit er voor veel men sen niet meer in. Toch blijven bij ons de bestellingen binnenko

men, vertelt Petra de Vries eige naresse bij Mangohoutonline.

Hoe dat komt? De meubels in de webshop en showroom worden rechtstreeks van de fabrikant in India naar de klant geïmpor teerd. Er komt dus geen tussen persoon aan te pas.

Met het oog op de toekomst wil het bedrijf niet alleen zo betaal baar mogelijk blijven, maar wordt er ook aan duurzaamheid gedacht. ‘‘Mangohout is een restproduct en daardoor enorm duurzaam. De bomen worden in eerste instantie geplant voor de fruitteelt en niet voor de meubelindustrie. Wanneer een boom oud is en niet genoeg mango’s meer produceert wordt hij gekapt, omdat hij voor de boer economisch gezien niet meer interessant is. Door er ver volgens meubels van te maken, krijgt de boom als het ware een tweede leven.’’

Al uw tegelwerk is in goede handen bij KETELAAR tegelwerken. Wij leveren tegelwerk van badkamer tot keuken en van kamervloer tot bedrijfsvloeren. Door onze kennis van materialen, meegaan met vernieuwingen en hechte band met onze klanten, leveranciers en partners, zijn we in staat voor zowel particulieren als bedrijven hoogwaardig tegelwerk te leveren.

Oog voor kwaliteit, persoonlijk contact en het plezier in ons werk maakt ons uniek. Wilt u meer informatie of gewoon eens kennismaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met u uw ideeën en al onze mogelijkheden.

>032 WONEN in de Achterhoek
| www.ketelaartegelwerken.nl T: 06-51 69 93 44 | KETELAAR TEGELWERKEN tegel-natuursteenwerk Vlasakker 31 | 7078 BD Megchelen 06-51699344 info@ketelaartegelwerken.nl| www.ketelaartegelwerken.nl ADVIES | PLANNING | 3D-MEETSYSTEEM | COMPLETE MONTAGE | COMFORTABEL WIR SUCHEN SIE! KÜCHEN-Fachberater (m/w/d) in Voll- oder Teilzeit! Haben Sie Lust auf ein vielfältiges und umfangreiches Produktportfolio in der Gestaltung von Küchenplanungen und Raumkonzepten? Können Sie sich und andere begeistern und haben Sie Spaß am Planen und am Umgang mit Menschen? Wenn Sie darüber hinaus schon Erfah rung im Küchenverkauf gesammelt haben, passen Sie perfekt zu uns, aber auch über Bewerbungen als Quereinsteiger aus der Innenarchitektur oder dem Möbel- und Bad-Verkauf würden wir uns freuen! Eine spannende Aufgabe, ein nettes und hochmotiviertes Team und eine angemessene Bezahlung erwarten Sie! Wir freuen uns auf Ihre schriftliche Bewerbung: bewerbung@fachwerk-kuechen.de Fachwerk GmbH & Co. KG Buschkamp 5 · 46414 Rhede Tel.: 0049 28 72 - 94 90 - 0 E-mail: info@fachwerk-kuechen.de Openingstijden: ma.-vr. 9.30 – 18.30 uur za. 9.30 – 17.30 uur www.fachwerk-küchen.de www.münsterland-küchenland.de In slechts 14 dagen een droomkeuken FACHWERKsystems© Een keuken op maat zonder levertijd* *gegarandeerde montage 14 dagen na bestelling Het nieuwe merk van Fachwerk-Münsterlandküchen0%* *Promotieperiode tot 30.9.2022 voor nieuwe aankopen vanaf een orderwaarde van € 3.000,- en een contractduur van maximaal 24 maanden financiering GROTE KEUZE | GOEDKOOP | INBOUWAPPARATUUR OP VOORRAAD! DE KRAAN DIE ALLES KAN! 10 % korting* (*geldig tot 30.9.22) op WIR SUCHEN KÜCHEN-Fachberater Haben Sie Lust auf ein vielfältiges Fachwerk GmbH & Co. KG Buschkamp 5 · 46414 Rhede Tel.: 0049 28 72 - 94 90 - 0 In slechts 14 dagen een droomkeuken FACHWERKsystems Een keuken op maat zonder0%* financiering GROTE KEUZE | GOEDKOOP | INBOUWAPPARATUUR 10 % korting* (*geldig tot 30.9.22) op
T: 0229 745249 (kies 2 voor de showroom) | E: service@mangohoutonline.nl | www.mangohoutonline.nl

Al bijna 20 jaar is Heatnet BV in Doetinchem

Een begrip in de Achterhoek als het om vloerverwarming gaat

Naast de traditionele vormen van vloerverwarming, zoals het frezen in de dekvloer of het aanbrengen van vloerverwarming op een ruwe betonvloer, heeft Heatnet zich de laatste jaren gespecialiseerd in droogbouw vloerverwarming.

Deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van vloerverwarming kan onder meer gelegd worden over houten vloeren, waarna men praktisch alle vormen van vloerafwerking, zoals houten vloeren, laminaat, tegels, PVC etc. kan toepassen.

In het bijzonder bij renovatie van oudere woningen, maar ook bij moderne houtskeletbouw wordt deze droogbouw techniek veelvuldig toegepast.

Voordeel van dit lichtgewicht systeem, wat al leverbaar is met een opbouwhoogte vanaf 1,5 cm, is dat bij het monteren geen dekvloer meer nodig is. Daarom is het bij uitstek geschikt voor houten ondervloeren waarbij de draagkracht een probleem kan vormen.

Tevens kan deze droogbouw vloerverwarming gebruikt worden in appartementen, waarbij geluiddemping een grote rol speelt. Het is geschikt voor aansluiting op een cv-ketel, warmtepomp of stadsverwarming.

Een nadeel van traditionele vloerverwarming: de traagheid van reageren, is bij deze droog-

bouw vloerverwarming totaal verdwenen. Een droogbouw systeem reageert snel op de warmtevraag, hetgeen uiteindelijk resulteert in een aanzienlijke energie besparing.

Overweegt u de aanschaf van een warmtepomp, dan kunt u eigenlijk niet om vloerverwarming heen: alleen dan behaalt u een optimaal rendement. Daarnaast is droogbouw vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp, ook geschikt om te koelen.

Heilbron Doetinchem: ook voor hypotheken

Heilbron Doetinchem, de bekende dienstverlener op het gebied van verzeke ringen hypotheken, pensi oenen, makelaardij en bankzaken heeft onlangs de ervaren Frits Keuper aangetrokken om de afdeling hypotheekadvies te versterken.

Frits heeft meer dan twin tig jaar ervaring in de regio. Regelmatig krijgt hij de vraag of het een goed moment is om een huis te kopen of de hypo theek te verhogen. ,,De markt is moeilijk te voorspellen,” zegt hij. ,,Ik kijk meer naar de winst die mensen op niet-financieel terrein halen: wil je samenwo nen? Meer ruimte? Dan is het

een goed moment. Ik ben daar eerlijk in: als er betere moge lijkheden zijn, dan zeg ik dat.”

Van meerwaarde Door zijn ervaring kan Frits, vooral als hij vroeg in het proces betrokken wordt, van meerwaarde zijn: ,,Ik heb veel woningen gefinancierd en kan met bijna alle verstrekkers

samenwerken. Ik kan kopers precies vertellen wat ze te besteden hebben en welke gevolgen dat heeft voor hun maandlasten. Ook help ik bij (over) bieden en geef ik pas send advies over duurzaam heidsmaatregelen. Gelukkig doe ik dat niet alleen maar met een goed team van adviseurs en binnendienst collega’s. Wil je meer weten, neem vrijblij vend contact op.”

Zie voor meer informatie: www.droogbouw-vloerverwarming.nl Heatnet BV, Ketelhuis 15A, 7005 CA Doetinchem, tel: 0314 378299, info@heatnet.nl
>033 WERKEN in de AchterhoekWONEN in de Achterhoek
Heilbron | Beatrixplein 1 | 7031 AJ Wehl t 0314 – 68 08 40 |e hypothekenteamoost@heilbron.nl | www.heilbron.nl

Warmte en sfeer, wij maken het mogelijk

Bij de keuze voor een haard of kachel zijn de mogelijkheden ontelbaar. Ga je voor hout, gas of één van de alternatieve brandstoffen zoals pellets, elektrisch of toch voor het schoorsteenloze Bio-ethanol? Wat het ook wordt, een vakkundig advies is onontbeerlijk. Wij van De Heide Smid helpen graag om je droom te verwezenlijken zodat je altijd op zeker gaat.

Meer inspiratie op www.heidesmid.nl

Vestiging Halle: Halle-Heideweg 16, T 0314-631741

Vestiging Duiven: Nieuwgraaf 1 (naast IKEA), T 026-3192090

deuren en trappen op maat

>034 DGD metaal Stalen
DGD Metaal Dico Gebbink Vragenderweg 64 7134 NA Vragender Tel: 0614060582 Email: info@dg-d.nl www.dgdmetaal.nl WERKEN in de AchterhoekWONEN in de Achterhoek HAARDEN & KACHELS – SCHOORSTEENTECHNIEK – SCHOORSTEENVEGEN – SERVICEDIENST – ONDERHOUD
Bezoek ons OPEN HUIS 7, 8 en 9 oktober a.s. Vuur, het ultieme genieten DHS-ADV-MIJN-oktober_2022.indd 1 12-09-2022 10:15

HBT Chaletbouw heeft chalets op voorraad

Bij HBT Chaletbouw in Winterswijk bouwen ze al vele jaren prachtige mobiele chalets en bungalows, maar nieuw is dat ze sinds een aantal maanden ook uit Engeland geïmpor teerde chalets op voorraad hebben.

Ga naar de website voor het actuele aanbod: hbtchaletbouw.nl

‘A

ls het gaat om de door onszelf gebouwde chalets, die op maat bij ons besteld kun nen worden, hebben we momenteel een wat langere levertijd. De uit Engeland geïm porteerde chalets staan echter kant en klaar op voorraad op ons terrein aan de Buys Ballotstraat 13E en kunnen direct door ons

geleverd worden”, vertelt Han Boterman van HBT Chaletbouw. Bij HBT Chaletbouw zijn ze blij met de kant en klare chalets. “Het is op dit moment enorm druk. Het maatwerk duurt door de hoge vraag bij ons op dit moment lan ger dan gebruikelijk. We willen ook graag iets wat snel leverbaar is en met het oog daarop zijn de Engelse chalets door ons aangekocht.”

Naast de snelle levering is ook de prijs van het chalet een voordeel.

De Engelse chalets zijn al te koop vanaf 38.000 euro. De chalets zijn helemaal compleet, dus inclusief, slaapkamers, badkamer en keu ken met inbouwapparatuur en de kwaliteit is goed, want we hebben erop gelet dat ze aan onze eigen kwaliteitseisen voldoen.”

Architekturbüro Roebrock uit Bocholt hanteert een geheel eigen benadering bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten. Of dit nu om een woonhuis gaat, of om een school, overheids- of kan toorgebouw: Kai Roebrock en zijn team zijn van A tot Z bij het proces betrokken.

Bij het architectenbureau wer ken zes mensen: architecten, een bouwtekenaar en een administra tieve kracht. Roebrock heeft zelf al zo‘n 25 jaar ervaring en benadrukt het grote belang van teamarbeid en voortdurende samenspraak met de opdrachtgevers van het te realiseren pand. „Als architecten zijn wij zeer nauw betrokken, niet

alleen bij het ontwerp, maar ook bij de uitvoering tot en met de oplevering,“ vertelt Roebrock. „Dit is een intensief proces, waarbij wij met de opdrachtgevers regelmatig overleggen.“

Architekturbüro Roebrock ont werpt niet alleen het huis zelf, maar besteedt ook aandacht aan zaken als een open haard, trappen, over loop en zelfs het belichtingsplan. Zo blijft alles onder één dak en is de opleverdatum gegarandeerd. Benaderbaar„Wij willen goede, ver antwoorde en individuele architec tuur leveren,“ zegt Roebrock. Maar minstens net zo belangrijk zijn de gedegen, deskundige adviezen en vooral de vereiste vertrouwensba

sis. „Je werkt tenslotte wel een jaar of langer samen aan een project. Dan is vertrouwen en een goede verstandhouding van het grootste belang.’’

HBT Chaletbouw BV | Buys Ballotstraat 13e | 7102 EA Winterswijk 22 45 | info@hbtchaletbouw.nl | www.hbtchaletbouw.nl
>035 WERKEN in de AchterhoekWONEN in de Achterhoek
T: 06-26 46
Architekturbüro Roebrock | De-Gasperi-Strasse 28 a | 46399 Bocholt (Duitsland) t 00 49 2871 349 03-0 | i www.roebrock.de | e info@roebrock.de Zo blijft alles onder één dak en is de opleverdatum gegarandeerd. De veelzijdige ontwerpen van Architekturbüro Roebrock variëren van klassiek tot modern
>036 Wij zijn te vinden opopeningstijden: ma.-vr. 7:00 - 18:00 u. za. 8:00 - 16:00 u. Zwillbrocker Str. 4 48691 Vreden T: 0049-2564-32311 Onze actie voor de verbouwers Professioneel advies tegen de laagste prijzen Farben Großhandelshaus U vindt een grote selectie kant-enklare gordijnen in onze gordijnstudio of het nu gaat om rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën of sier gordijnen, wij adviseren u graag persoonlijk en maken een offerte volgens uw wensen. Onze binnenhuisarchitecten staan tot uw beschikking voor een vrijblijvend advies. 10 liter voorstrijkmiddel, 6 rollen gladvliesbehang 25 x 0,75 m (150 gr.), 2 x 15 kg behangplaksel, 3 x 12,5 liter witte muurverf (ook op kleur) Pakketprijs van € 419,- voor € 333,WERKEN in de AchterhoekWONEN in de Achterhoek

CAVE

maand lichten we een gave cave of verbouwde chillruimte uit van onze lezers.

Meer gavefoto’s zien? Scan de QR-code

De keet van Tim Holkenborg uit Lichtenvoorde

.

Oppervlakte

Trots op

“ Mijn vader en ik hebben alles zelf gebouwd in de tijd dat corona uitbrak. We zijn begonnen met een hele eenvoudige schets en zijn eigenlijk gewoon begonnen met bouwen. We krijgen nog elke keer complimenten erover” zegt Tim.

Verdere info “We hebben de keet destijds vooral heel veel gebruikt, omdat wij toen nergens heen konden met uitgaan. Ik denk dat we hier gemiddeld wel 2 tot 3 keer per week zaten. Sindsdien zijn er de nodige biertjes weggetikt en veel drankflessen. Tegenwoordig zitten we er ook nog regelmatig. Met een ingebouwde televisie, die met een lift omhoog en omlaag kan, hebben we alles bij de hand voor een gezellige avond” licht Tim toe.

Oproep Heb je een mooie plek waar je tijd doorbrengt met vrienden? Stuur je foto’s & verhaal: redactie@mijnmagazine.nl

BACK TO HE FUTURE IV

In iedere woning staat een dekenkist. Met daarin voor ieder gezinslid een deken. De dekens kunnen ook aan elkaar worden bevestigd. Met z’n allen knus onder één deken. Lichaamswarmte is de fijnste warmte. In de kist is nog genoeg ruimte over voor zelfgebreide sloffen, voor ieder gezinslid een paar. Dan ligt er naast de kist een hond, niet alleen voor de gezelligheid en lichaamsbeweging, maar hij fungeert eveneens als levende kruik. De hond wordt vooral ingezet voor de uitstekende voeten van de wat langere gezinsleden. De tv is uitgeschakeld. Enkel en alleen op zaterdagmiddag en heel misschien op zondag wordt er een uurtje naar gekeken. Naast de hondenmand staat een grote kast vol met spelletjes, met daarnaast een flink gevulde boekenkast. En op de grond naast de bank staat een mand met brei- en haakwerk. Een spinnenwiel staat op de logeerkamer. Hier wordt wol gesponnen van de vacht van alpaca’s, die in de wei staan. Daar zie ik ook wat kippen scharrelen, de eieren zijn al geraapt. Eens per week moet een kip het ontgelden. Iedere dag vlees was al achterhaald, nu nog meer. De melkkoe loeit.

Voor de wei zie ik een moestuin met groenten, waaronder de vergeten groenten, die allang niet meer worden vergeten. Twee fruitbomen sieren de wei en zorgen tegelijkertijd voor wat schaduw. Er is een dompelbad ingegraven. Hier mag je zo vaak in als je maar wilt. Douchen kan ook, maar deze is zo ingesteld, dat ie alleen nog koud water geeft. Op zaterdagmiddag kan er maar liefst een uur warm water uit de kraan stromen. Het bad wordt op dit tijdstip gevuld, dus om de beurt in hetzelfde badwater. De meest vieze, moet als laatst, wel zo fris voor zijn voorgangers. De vraag is of hij zelf nog schoon wordt. Daarna gaan de alpaca-jumpsuits aan. En dan lekker breien of lezen bij kaarslicht, spelletjes doen bij hetzelfde kaarslicht, afwassen met koud water in de gootsteen, wandelen met de hond, groenten wassen, kippetje slachten, samen uitgebreid tafelen en praten, praten, praten en goed luisteren. Samen liedjes zingen en stoeien. Daarna op tijd het bed in. Daar waar partners nog energie over hebben voor elkaar. Ze weten weer goed, naast wie ze eigenlijk liggen. De alpaca-jumpsuits zijn inmiddels uit. De liefde bloeit op, nakomelingen volgen al snel. Ze leven nog lang en gelukkig!

Terug in de tijd, of een sprong in de toekomst?

Tim
| COLUMN invalshoekCindy’s Cindy Iedere
± 32 M 2
|

Bahia in Bocholt is bij veel Achterhoekers bekend als zwemparadijs. En terecht, want de waterwereld van Bahia heeft met onder meer haar waterglijbanen, buitenbad en kinderbad veel te bieden. In deze tijd van het jaar heeft een mens ook behoefte aan warmte en ontspanning. Dat vind je in de uitgebreide saunawereld van Bahia. Gun jezelf, je partner en misschien je vriend(innen) een relaxte dag vol warmte. Bezoek de saunawereld van Bahia.

Behoefte aan warmte en ontspanning?

Kom naar Bahia’s saunawereld!

Er zijn al veel Achterhoekers die de saunawereld van Bahia goed kennen, maar wie voor het eerst gaat, zal versteld zijn van het aanbod. Dat begint al bij de fraaie en ruime kleedruimten. In de sauna wereld zijn binnen en buiten in totaal tien sauna’s met verschillende temperaturen en eigenschappen te vinden, waaronder een boomhutsauna, waar ook klankschaalsessies plaatsvinden, en een zoutsauna.

Faciliteiten

Behalve sauna’s is er een stoombad, een hammam, koude dompelbaden, warme baden, voetenbaden, een whirlpool, een zoutwaterbad en meerdere rustruimtes waar stilte de norm is.

Zin gekregen in een dagje Bahia?

Bahia staat bekend om haar geweldige opgietingen. Die zijn er om het half uur. Wat ook handig kan zijn, is dat je tussendoor de waterwereld kunt bezoeken. Wat eten of drinken?

Bahia beschikt over een gezellig restaurant waar je je culinair kan laten verwennen.

Massage

De medewerkers van Bahia, waarvan er een groot aantal Nederlands spreekt, staan klaar om je dagje uit compleet te maken. Wil je helemaal ontspannen, dan is een feelgoodmassage een heel goed idee. De ervaren masseurs zorgen er voor dat je je optimaal

geniet. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er als extraatje de ‘Oriëntalische peeling’. Hoe je je dagje saunawereld bij Bahia ook indeelt, het is altijd een belevenis met als trefwoorden: ontspannen, ontspannen en ontspannen.

Voorpret op de site

Zin gekregen in een dagje Bahia? De vernieuwde Nederlandstalige website geeft je veel voorpret. Hier vind je alle informatie over openingstijden, tarieven, opgietingen en het saunaritueel. Onder ‘events’ lees je wanneer er speciale evenementen zoals de kinderdagen, waar ouders hun kinderen kennis met de saunacultuur kunnen laten maken en de befaamde saunanachten zijn. Tijdens de saunanacht is er muziek en vertier en kan ook de waterwereld zonder badkleding bezocht worden. Nog meer belevenis, dus! De eerstvolgende saunanacht is trouwens op 29 oktober. Wanneer je ook komt: bij Bahia’s saunawereld heten ze je warm welkom!

>038
Ontdek alle aanbiedingen en highlights op de nieuwe Bahia-website www.bahia.de/nl/ Sauna- en waterwerelden Bahia | Hemdener Weg 169 | 46399 Bocholt | T: (00 49) 2871 272 660 | I: www.bahia.de/nl/ | E: info@bahi a.de

Welkoop Eibergen aan de Beltrumseweg is niet meer. De locatie die bij menig Eibergenaar in het geheugen gegrift staat was jarenlang de plaats waar men terecht kon voor alles rondom tuin en dier. Ook bedrijfsleider Patrick Ebbers weet niet beter. “Ik weet eigenlijk niet anders dan dat de Welkoop op deze locatie zat. 42 jaar geleden nam mijn vader het over van de For Farmers Coöpe ratie, in 2008 nam ik het over.” Het werd tijd voor iets nieuws. 23 september opende de nieuwe winkel aan de Nijverheidsstraat.

Nieuwe locatie voor Welkoop Eibergen

Een groter assortiment en nog meer service

Heeft u een huisdier en/of een tuin dan bent u vast eens in een Welkoop geweest. Het is bij uitstek de winkel met een ruim assortiment op dit gebied. Alles voor het onderhouden of verbouwen van de tuin en het hebben van huisdieren is te vinden in deze winkels. Welkoop Eibergen verhuisde afgelopen maand naar een nieuwe locatie. In het pand dat anderhalf keer zo groot is als het vorige pand, kan Ebbers met zijn team de klant nog beter voorzien van zowel producten als services. Ook de uitstraling van de winkel is totaal vernieuwd. “We zijn een van de eerste in de regio met deze nieuwe uitstraling. Het is moderner en frisser. Er zijn ruimere paden en ook een groter assortiment.”

Zo heeft bijvoorbeeld de kledingafdeling een grote ruimte gekregen. “We hebben een ruimer aanbod kleding. Niet alleen werkkleding, maar ook vrijetijds kleding is voldoende aanwezig.” Niet alleen heeft de klant meer keuze, ook zorgen Ebbers en zijn team ervoor dat de klant direct aan het werk kan. “Wanneer je iets op internet bestelt, krijg je een doos geleverd en moet je het product zelf in elkaar zetten. Als je gereedschap of een andere machine bij ons koopt, zorgen we ervoor dat je deze start klaar mee naar huis krijgt. Kun je meteen aan de slag!” Niet alleen op het gebied van producten biedt Welkoop Eibergen extra services.

De winkel aan de Nijverheidsstraat is voorzien van een dogwash en een behandelkamer. “De dogwash hadden we natuurlijk al. Daarin kan men zelf, in twintig minuten, de hond komen wassen. “Maar we hebben nu ook een behan delkamer en twee paraveterinairen in huis. Bij hen kun je terecht voor alle vragen en kleine zaken rondom huisdieren. We zijn geen dierenarts, maar we hebben wel veel kennis in huis. Kleine behandelingen als het knippen van nagels, een vachtcontrole en een vakan tiecheck kun je bij hen laten doen.”

In de aankomende tijd staan nog meer veran deringen op de planning. “Aan de lange zijde van de nieuwe winkel wordt nog een kas gebouwd.

Zodat ook de planten een mooie ruimte hebben. Met daarin natuurlijk een aangenaam klimaat voor plant en klant.”

Benieuwd winkel? Welkoop Eibergens is vinden aan Eibergen
“De kledingafdeling heeft een grote ruimte gekregen.”
Patrick met Soraya, één van de twee paraveterinaire medewerkers. overzicht van de winkel, tijdens de inrichting
>039
naar de nieuwe
te
Nijverheidsstraat 10, 7151HN

Door beweging inzicht krijgen in eigen gedrag

Bravo PMT Achterhoek in Lichtenvoorde maakt deel uit van het Gezondheidscentrum Oost Gelre en biedt PMT aan. PMT staat voor Psychomotorische Therapie en het is een ervaringsgerichte therapie waarbij bewegen en spelvormen als middel worden gebruikt om kinderen en jongeren inzicht te geven in hun eigen gedrag. Dit alles onder het motto: Passie voor bewegen!

De PMT wordt, door Bravo PMT, in de Achterhoek vooral aangeboden aan kinderen tussen de vijf en zeventien jaar, die verschillende problemen in hun dagelijks leven ervaren. Kinderen komen bij Bravo PMT met hulpvragen als het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaar worden, grenzen leren aangeven, emotieregulatie, omgaan met boosheid, leren hulp vragen. “Tijdens de PMT zetten we beweging en spelvormen in waardoor het kind inzicht kan krijgen in het eigen gedrag en kan oefenen met nieuw gedrag toepassen”, legt teamleider Anne van de Kracht uit.

Bravo PMT vindt dat iedereen die het nodig heeft, de best mogelijke zorg verdient en die moet laagdrempelig en toegankelijk zijn. “Dat doen wij in samenwerking met de Coöperatie Boer en Zorg, die zorgcontracten heeft afgesloten met de gemeenten in de Achterhoek. Binnen deze samenwerking groeien we door naar een stabiele organisatie met een HKZ-certificering.”

Gymbox

De therapeuten hebben voor de PMT onder andere in de gemeente Oost Gelre een fantastische Gymbox tot hun beschikking. De Gymbox is een heel stoere, geborgen plek, die uitnodigt om in beweging te komen. Anne: “Bij een hulpvraag gericht op boosheid, kan

een actieve (voetbal)wedstrijd het middel zijn om frustratie te kunnen ervaren. Ik speel dan bewust een keer vals. Doordat we iets gaan doen en ik als therapeut interventies inzet, wordt het gedrag zichtbaar en bespreekbaar. Samen bespreken we of het kind de boosheid op voelde komen en waar dit werd gevoeld in het lijf. Vervolgens wordt samen bedacht hoe het kind er een volgende keer anders mee om kan gaan. Dit alles met als doel dat het kind de boosheid zelfstandig leert te reguleren.” Het levert bij de kinderen inzicht én opluchting op omdat ze merken dat ze dit ook anders kunnen oplossen.

Bravo ! Anne: “Het woord Bravo in onze naam staat voor onze kernwaarden: Bewegen, Regulatie, Autonomie, Vaardigheden en Ontwikkeling, maar ook voor een positieve stimulatie. Plezier is echt de basis om te leren en ontwikkelen en zorgt er ook voor dat je een band kunt opbouwen. Het gaat om vertrouwen en veiligheid.”

Duidelijk is dat kinderen PMT als positief ervaren. Anne: “Ik krijg soms van ouders een dag later een appje dat het kind enthousiast was en het heel fijn heeft gevonden. Daar doe je het echt voor.”

Bravo PMT:
>040
Herken je een hulpvraag bij je eigen kind of heb je vragen over de PMT? Neem dan gerust contact met ons op via mailadres: info.bravo@ghc-oostgelre.nl of bezoek onze website: bravopmtachterhoek.nl

De Laserontharings kliniek telt zeven vestigingen, bestaat meer dan 15 jaar en heeft in die tijd een uitstekende naam opgebouwd. Laser ontharing biedt uitkomst voor mensen die last hebben van ongewenste haargroei in hun gezicht of op hun lichaam. Bij IPL of ontharing via lichtflits-­apparatuur zijn veel meer behandelingen nodig en deze methode werkt op termijn niet afdoende.

De Laserontharingskli niek met vestigingen in o.a. Doetinchem en Borculo ziet steeds vaker klanten die niet tevreden zijn over IPL. “Een laser is tien tot vijftien keer zo duur als een IPL-apparaat. Dat is niet voor niets”, benadrukt Hans Vervoort eigenaar van de Laserontharings kliniek. “Met een laser kun je een garantie afgeven voor definitieve

Kies

Kies

oplossing!

de énige definitieve oplossing!

Kies óók voor de énige definitieve oplossing!

Kies óók voor de énige definitieve oplossing!

Nieuw

Nieuw

Nieuw

eerste behandeling 50%

• veilig, pijnloos en effectief

eerste behandeling 50% KORTING

eerste behandeling 50% KORTING

eerste behandeling 50% KORTING

KORTING

• veilig, pijnloos en effectief

gediplomeerde laser therapeutes

• gediplomeerde laser therapeutes

• gediplomeerde laser therapeutes

vergoeding door zorgverzekeraars

• veilig, pijnloos en effectief

• vergoeding door zorgverzekeraars

al meer dan 10 000 tevreden klanten

• gediplomeerde lasertherapeutes

Bel

• al meer dan 10.000 tevreden klanten

• vergoeding door zorgverzekeraars

zowel voor mannen als voor vrouwen

• al meer dan 10 000 tevreden klanten

veilig, pijnloos en effectief gediplomeerde laser therapeutes vergoeding door zorgverzekeraars

• zowel voor mannen als voor vrouwen

• vergoeding door zorgverzekeraars

• al meer dan 10.000 tevreden klanten

• zowel voor mannen als voor vrouwen

• al meer dan 10.000 tevreden klanten

LightSheer Diodelaser = definitief ontharen i.t.t. bijvoorbeeld IPL

• zowel voor mannen als voor vrouwen

• LightSheer Diodelaser = definitief ontharen i t t bijvoorbeeld IPL

• LightSheer Diodelaser = definitief ontharen i t

• zowel voor mannen als voor vrouwen

• LightSheer Diodelaser = definitief ontharen

bijvoorbeeld IPL

bijvoorbeeld IPL

• LightSheer Diodelaser = definitief ontharen i.t.t. bijvoorbeeld IPL

In maximaal 3 tot 6 behandelingen!

Bel voor een GRATIS intake gesprek: 06 830 08 291

Gegarandeerd van uw ongewenste beharing af! In maximaal 3 tot 6 behandelingen!

Spoorstraat 16A, 7271CB Borculo Tel : 06 830 08 291

Bel voor een GRATIS intake-gesprek: 06-830 08 291

Bel voor een GRATIS intake gesprek: 06 830 08 291 Spoorstraat 16A, 7271CB Borculo Tel : 06 830 08 291

Meer info:

laserontharingskliniek nl

Mercuriusstraat 22 ( Fitland ) Doetinchem. Tel.: 06-830 08 291

Meer info: www laserontharingskliniek nl

Meer info: www.laserontharingskliniek.nl

ontharing. Bij IPL praat je over tientallen behandelingen en blijft het een tijdelijk resultaat. Bin nen zes maanden tot een jaar is er weer sprake van ongewenste haargroei. Je bent dus nooit klaar en uiteindelijk veel duurder uit.”

Laserontharing met de LightS heer Diodelaser de perfecte oplossing. Het is de Rolls Royce onder de ontharingslasers, de

meest moderne en veiligste manier voor permanent ontha ren. De laser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal die de haarwortel vernietigt zonder schade aan de huid aan te bren gen. Ongewenste haargroei is op die plaats vervolgens niet meer mogelijk. Met name de dikke en donkere haren worden met de laser definitief verwijderd. De methode is pijnloos. Voor een optimaal resultaat zijn gemid deld 3 tot 6 behandelingen nodig. Ze vinden plaats met tussenpo zen van 4 tot 8 weken.

Naast het gratis intakegesprek ontvangt u 50% korting op de 1ste behandeling. U bent op afspraak van harte welkom. De openingstijden zijn van maan dag tot en met vrijdag van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

>041 WERKEN in de Achterhoek 2005

Laserontharingskliniek in sportschool Fitland | Mercuriusstraat 22 | 7006 RL Doetinchem T: 06-830 08 291 | www.laserontharingskliniek.nl | De andere vestigingen van de Laserontharingskliniek bevinden zich in: Borculo, Zutphen, Apeldoorn, Arnhem, Meppel, Steenwijk en Almere. ‘Laserontharingskliniek biedt permanente oplossing in maximaal 3-6 behandelingen’ Kies óók voor de énige definitieve oplossing! •
ste behandeling 50% KORTING Spoorstraat 16A, 7271CB Borculo Tel : 06 830 08 291 Meer info: www.laserontharingskliniek.nl
óók voor de énige definitieve
voor een GRATIS intake gesprek: 06 830 08 291 Spoorstraat 16A, 7271CB Borculo Tel : 06 830 08 291 Meer info: www laserontharingskliniek nl
óók voor
t
www
i t t
sinds
v estigi7ngen

Winterbanden

Na de afgelopen hete zomer zou je het bijna vergeten en had je misschien al een cabrio in gedachten.

Maar nee de “R” zit weer in de maand. Blad op de weg, meer neerslag en wie weet (zeg nooit, nooit) komt er nog een Elfstedentocht.

Waarom Winterbanden?

Rubber van een winterband is zachter dan rubber van een zomerband. Zachter rubber zorgt bij temperaturen onder de 7 graden voor meer flexibiliteit en grip. In het profi el van een winterband zitten daarnaast ook zogeheten lamellen. Dit zijn kleine inkepingen die werken als een soort ‘grijpers’ op de weg.

Raak je in Duitsland betrokken bij een ongeval in winterse omstandigheden terwijl je op zomerbanden rijdt?

Dan vinden Duitse rechters en verzekeraars dat een bestuurder nalatig is, omdat zijn of haar auto geen winteruitrusting heeft. Eventuele schade wordt dan voor een kleiner deel vergoed. Ook als het niet de schuld is van de automobilist. Had door het gebruik van winterbanden de schade voorkomen kunnen worden of was de schade daardoor minder geweest? Dan is de automobilist voor een deel schuldig.

Vierseizoenenband De vierseizoenenband is een zomer- en winterband in één. Daarmee is het een compromis maar een goed alternatief.

“Door zoover opgenomen op plek 6 in de lijst van de meest populaire hotels van Nederland”
>042
Venneslatweg 2 7151 HD EIBERGEN 0545-47 41 66 Eibergen@profi le.nl Tuunterstraat 50 7102 EZ WINTERSWIJK 0543-51 43 00 winterswijk@profi le.nl www.vermeulen.nl

BIJZONDERE ADRESJES in Aalten

YOGA BOERDERIJ BULLENS

Welkom bij

WELKOM BIJ AUTOSCHADE AALTEN

ij zijn een erkend Focwa autoschadeherstelbedrijf en gespecialiseerd in kleine en grote autoschades.

Of het nu gaat om een kras of deuk, wij zorgen dat uw auto er weer stralend

Wij zijn een erkend Focwa autoschadeherstelbedrijf

MET RECHT EEN BIJZONDER ADRESJE IN AALTEN Midden in de natuur, aan een idyllisch zandweggetje, ligt Yoga Boerderij Bullens. Een plek die rust en ontspanning uitademt en uitnodigt om even aan de hectiek van alledag te ontsnappen.

een gedegen vakopleiding en

een ruime, goed

Autoschade Aalten

De plek voor ontspannende yogalessen, zowel in de tuin als op de sfeervolle yogazolder. Heerlijk verwarmd met infraroodpanelen. Ook verzorgen wij dagretreats, personeelsuitjes, inspirerende workshops en speciale yogasessies met live muziek.

0543-47

water gedragen lakken.

praktijkervaring, beschik ken wij

Wij zijn een erkend Focwa autoschadeherstelbedrijf en gespecialiseerd in kleine en grote autoschades. Of het nu gaat om een kras of deuk, wij zorgen dat uw auto er weer stralend bij komt te staan. Wij nemen uw zorg uit handen zodat u er geen omkijken naar heeft. Naast een gedegen vakopleiding en jarenlange praktijkervaring, beschikken wij over een ruime, goed ingerichte werkplaats die voorzien is van alle benodigde professionele apparatuur. Voor onze spuitwerkzaamheden gebruiken wij de allernieuwste water gedragen lakken.

Autoschade Aalten

Yoga Boerderij Bullens | Bullenssteeg 8 | 7021 7122 RE Aalten Www.yogaboerderijbullens.nl | Info@yogaboerderijbullens.nl

Wij zijn gespecialiseerd in bloemen ����

We hebben de mooiste boeketten in alle prijsklassen klaar staan,

We maken de mooiste pluk boeketten

We hebben een zeer groot assortiment bloemen

Kom eens gezellig sfeer proeven in Aalten

bloemen

Varsseveldsestraatweg

Aalten

0543-47

>043
|
92 7122 NM
| T:
30 13 E: info@autoschade-aalten.nl | I: autoschade-aalten.nl
W
bij komt te staan. Wij nemen uw zorg uit handen zodat u er geen omkijken naar heeft. Naast een gedegen vakopleiding en jarenlange praktijkervaring, beschik ken wij over een ruime, goed ingerichte werkplaats die voorzien is van alle beno digde professionele apparatuur. Voor onze spuitwerkzaamheden gebruiken wij de allernieuwste
| Varsseveldsestraatweg 92 T:
30 13 | E: info@autoschade-aalten.nl
Autoschade Aalten Altijd
|Haartsestraat 20 | 7121 CX Aalten 0543 472031 | info@altijdbloemenaalten.nl
en gespecialiseerd in kleine en grote autoschades. Of het nu gaat om een kras of deuk, wij zorgen dat uw auto er weer stralend bij komt te staan. Wij nemen uw zorg uit handen zodat u er geen omkijken naar heeft. Naast
jarenlange
over
ingerichte werkplaats die voorzien is van alle beno digde professionele apparatuur. Voor onze spuitwerkzaamheden gebruiken wij de allernieuwste water gedragen lakken. Autoschade Aalten | Varsseveldsestraatweg 92 | 7122 NM Aalten T: 0543-47 30 13 | E: info@autoschade-aalten.nl | I: autoschade-aalten.nl Welkom bij Autoschade Aalten SERVICE – VAKMANSCHAP – GASTVRIJHEID ZIJN ONZE KENMERKEN ALTIJD BLOEMEN, DE BLOEMENSPECIALIST MET VERRASSENDE CADEAUS OKTOBER ACTIE ontvang een vaas bij besteding van een boeket bloemen vanaf �15,00 een vaas t.w.v. � 8.95 nu voor � 2,50 vanaf � 20,00 een vaas t.w.v. �15,00 nu voor � 5,00

Laat uw woonwensen werkelijkheid worden bij T2 door échte Achterhoekse menta liteit, gecombineerd met een verrassend Westelijke professi onele aanpak door onze medewerkers.

T2, het beste van beide werelden

De Kennismaking

Bij T2 zullen we er alles aan doen om u vanaf het eerste contact al welkom te laten voe len. Zullen we gewoon “je” zeggen, dat haalt het formele karakter er een “bietjen” vanaf. Heb je zin in een kopje koffie of thee? In onze moderne karaktervolle kantooromge ving hebben we aan de voorzijde een gevoel van een huiskamer gecreëerd, zodat we daar onder het genot van een drankje eens nader kunnen kennis maken.

Graag horen we in dit gesprek wat je wen sen zijn, en proberen we er direct achter te komen waar ook de grenzen van het idee lig gen. Zowel voor jou als opdrachtgever, als ook vanuit de gemeente. Omdat je in onze optiek naar T2 komt voor iets bijzonders, zullen we ook al samen met jou op zoek gaan naar die ene droom, die misschien nu wel werkelijk heid kan worden.

De offerte

Natuurlijk wordt er over geld gepraat, en de vergoeding die we denken nodig te hebben om ons idee voor jouw droom werkelijkheid te laten worden. Maar ook hier maken we een feestje van, zodat we daarna daadwer kelijk met onze ideeën-fabriek aan de slag kunnen.

Het ontwerpproces

Uit het eerste gesprek maken wij een zoge noemd Programma van Eisen. En zonder heel technisch te worden, willen we gewoon zeker weten dat alle wensen die we hebben bespro ken zo goed mogelijk worden verwerkt in ons eerste ontwerp. Dit proces begint altijd met schetsen, omdat tekenen met de hand de snelste weg van hersenen naar papier is. Zodoende kunnen we al denkend een eerste idee laten ontstaan op papier en laten we ons eigenlijk inspireren door onze eigen gedach ten. Al snel volgen 3D tekenprogramma’s waar onze tekenkamer mee werkt en waar de ideeën worden uitgewerkt. Hou je vast, want dit is ook het moment dat je door ons wordt uitgenodigd om in onze vergaderruimte de eerste kennismaking te hebben met de beel den uit je dromen, SPANNEND!!

>044
T2 | Wijnbergseweg 105a | 7007 AA Doetinchem | T 0314 212169 E info@t2groep.nl | I www.t2groep.nl T2 TEKENT VOOR BOUWRESULTAAT

En dan?

We hopen natuurlijk dat we je omverblazen met onze fantastische 3D impressies en wie weet zelfs wel een animatie, maar het kan natuurlijk dat er zaken aangepast moeten worden naar aanleiding van de eerste ont werpen. Daar is bij ons altijd volop ruimte voor en daar nemen we dan ook écht de tijd voor. Nu is namelijk het moment van boet seren, later in het proces wordt dit steeds lastiger.

Als we op een gegeven moment allebei tevre den zijn over het resultaat, is het definitieve ontwerp geboren en kunnen we verder!

Kan ik dan nu gaan bouwen?

Helaas moeten er nog wel wat stappen gezet worden voordat we kunnen beginnen met metselen, maar wees niet bang, we helpen je “all the way”. We gaan de vergunning aanvraag regelen, de prijsvorming en zelfs de werkvoorbereiding en uitvoering van je nieuwe droomwoning kun je gewoon bij ons onderbrengen onder het motto; niets moet, alles mag. Lekker Achterhoeks toch?!

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan eens op onze website www.t2groep. nl , daar hebben we de laatste projecten die we hebben gedaan opgezet en kun je nog meer lezen over wat we zoal doen en voor wie. Kennis maken? Dat kan, door even een berichtje op de website achter te laten, even te bellen naar ons vaste nummer of gewoon door eens bij ons naar binnen te lopen. De deur staat ook bij ons gewoon altijd open!

Heb je zin in een kopje koffie of thee?

| AUTO
T2 | Wijnbergseweg 105a | 7007 AA Doetinchem | T 0314 212169 E info@t2groep.nl | I www.t2groep.nl
>045

Annemarie Damveld kump van oorsprong oet Deep‛n, maor woont al meer as 25 jaor in de Achterhook. Zee is secretaris bi-j de dia lectkring Achterhook en Liemers, waor zee zich in zet veur de streektaal.

Endeluks was ut zowiet. Ut was prachtig weer, de zunne scheen, de raegen was vot. Mien va en mo kwamen um kwart aover zes bi-j ons en miene zönne oet ut westen was ’s middags al ekommen.

Ruum oen pröttel op

Nen zetjen eleden was ut 22 april en dan is ut “de dag van de aerde”. Op den dag mo‛j oen pröttel oprumen en alle rotzooi wat in de natuur esmetten is. Ik vin dat wal ’n mooi gebaor, maor mo‛j neet altied oen pröttel oprumen?

Gewoon de rotzooi wier metnemmen noar hoes hen, at der boeten gin prullebak steet?

V aak zee‛j dat de leu dat neet doot: de pröt tel wier metnemmen naor hoes. Ze goat hen fietsen of kuieren, nemt vuur onderweg etten en drinken met in blikjes en platstik buul kes. Dan gaot ze argens zitten met mekare, geniet van de omgeving. Et en drinkt hun grei op, kiekt roond: goh gin prullebak en smiet dan de pröttel vot. Gewoon op de grond, in de baarm, of in de böskes, in de natuur. Gin meanske deet dat zöt. Dan kump de wind en blös alles wier de straote op, andere leu zeet de rotzooi liggen en smiet ok hun grei derbi-j.

Zo wordt ut enen groten bende in de natuur. Boeren hebt der last van at der blikjes in ut voer komt, want dan wordt de beeste zeek en gaot deran dood. Vöggelkes probeert ut ok te etten en wordt ok zeek.

M ien oma vertellen vrogger an mi-j, dat ik is onmeundig hellig bun eworden. Ik was toen dree jaor old en wi-j lepen op straote in Amster dam. Veur ons leep ne vrouwe met nen kinder wagen. Zee was patat an ’t etten oet nen plastik bäksken. Toen zee de patat op had, smet zee ut bäksken zo van zik of. Ik zag ut gebeuren en wor den toch hellig. Ik begon te bleren dat zee gin pröttel op de grond moch gooien, dat zee dat in de prullebak mos doon. Nog ginnen meter wie terop, ston de vulnisemmer. De vrouwe draeien zik umme, zee mos der wal um lachen en zei dat ik geliek had. Zee hef heur pröttel van de grond op-eraapt en netjes in de container egooit. Jao, dree was ik en ik wus toen al hoo of ut mos.

I k begriep gewoon neet, weurumme sommige leu de pröttel neet wier metnemt naor huus hen. Zee hebt ut tenslotte ok met enommen op eur fietst- of wandeltocht. Ze könt makkelijk de rotzooi, terugstoppen in eur fietstassen of rug zakken at der gin prullebak steet? Dan gooi i-j ut vot in de vulnisemmer a‛j wier thoes bunt.

Zo moeilijk is dat toch neet? Ut is nen klaene meuite en nen groot plezaer veur de natuur.

Bi-j mi-j is ut alle dage “de dag van de aerde”, ik hop bi-j uleu ok.

Annemarie

>046
| COLUMN

Mijn Woordzoeker

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtin gen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

ABDIS ACTIE BARET DISTEL

DUIKPLANK EIKEN FEEST FICHE FIXEREN FRESCO GASKRAAN GODEN GROOT IVOOR JETLAG KELNER MESJE NASSAU PEKEL

PUBLIEK SALDO SCHEUT

SERVEERWAGEN VERVREEMDEN VLEESFABRIEK VOEDSEL WEGLATEN

DE OPLOSSINGEN VAN DE WOORDZOEKER ÉN ESCAPE ROOM GEVONDEN? Je kunt de oplossingen van de puzzels inleveren vóór woensdag 19 oktober 2022 via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van He lemaalAchterhoek.nl. Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfried straat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post.

WINNAAR EN OPLOSSING De oplossingen en winnaars van de vorige puzzels kun je terugvinden op onze website HelemaalAchterhoek.nl

MIJN Escape Room

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hier onder staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen verticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Naast de Woordzoeker lees je hoe je kunt insturen.

| PUZZEL
F R K N A L P K I U D U G V E R V R E E M D E N O A I R O O V I K I T T D B L M C D V R K E A N E D B T S O L B R E L A N I U W E G L A T E N A R S P D R J B F S T E R E T S C F F S S U G R K N E G A W R E E V R E S L L H F I C H E M O X A E I E I T C A L S O I G K U A S S A N V N T F E 9 2 1 5 1 2 3 4 9 1 8 7 4 5 8 3 1 2 8 6 7 7 5 3 Sudoku Direct oplossingen insturen? Scan de QR-code • 3-gangenmenu voor 2 personen Eetcafe De Groes www.degroes.nl • 1x hightea voor 2 personen Kasteel Café Heeren Dubbel www.heerendubbel.nl • 1x 2 mokken van 0,28 liter van Emma Bridgewater De Theepotwinkel www.HotTeapots.com PUZZELPRIJZEN 1 Voornaam 1 MIJN Droombaan 2 Achternaam MIJN Superboer 3 Voornaam Page 6-model 4 Plaats MIJN Droomhuis 5 Voornaam MIJN Metamorfose 6 Woonplaats MIJN Vrijgezel 7 Merk MIJN Auto >047 1 2 3 4 5 6 7 Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code. F R K N A L P K I U D U G V E R V R E E M D E N O A I R O O V I K I T T D B L M C D V R K E A N E D B T S O L B R E L A N I U W E G L A T E N A R S P D R J B F S T E R E T S C F F S S U G R K N E G A W R E E V R E S L L H F I C H E M O X A E I E I T C A L S O I G K U A S S A N V N T F E

Geslaagd eindresultaat

Hij geniet als geen ander van de kleine dingen in het leven. Liefde voor zijn gezin, werk en hobby’s maken het leven de moeite waard. Leef, dat is het kernwoord voor hem en zijn familie. Daar kies je uiteraard een passende keuken bij. Een ontmoetingsplaats voor iedereen waar eigen ideeën en verwachtingen vorm krijgen en hebben gekregen. Dan komen dingen samen en is het eindresultaat meer dan geslaagd.