MIJN Magazine - oktober 2021 (Editie Oost)

Page 1

JAARGANG 23 OKTOBER 2021

Wonen, werken en leven in de Achte rhoek

o N

10

MAGA ZINE

NU ONLINE!

HelemaalAchterhoek.nl Probeer  het nu.  Scan de  QR-code

MIJN Superboer trainer Reinier Robbemond wil herkenbaar voetbal MIJN Droomhuis Vernieuwde woonboerderij uit Doetinchem

In Bed met webcamgirl Elise Siswet ‘Het is oefenen en nog eens oefenen’

l a i c Spe

OKTOBER WOONMAAND HelemaalAchterhoek.nl IE IT ST D E>01O O| VOORWOORD

COLOFON

MIJN Magazine vernieuwt!

UITGEVERIJ Romeo Delta MultiMedia Mijn Magazine BV Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl info@mijnmagazine.nl

‘ Stilstand is Achteruitgang ’, een gevleugelde uitspraak, die actueel blijf t. Wij geloven er in, want er zijn enkele interessante ont wikkelingen: We gaan ons toch redelijk populaire maandelijks magazine ook online lanceren. Dit gebeur t onder de naam HelemaalAchterhoek.nl. Alle redactionele ar tikelen zijn op de nieuwe site te vinden en terug te lezen. Dit betekent, dat er uitgebreid gekeken kan worden naar álle oldtimers die op de MIJN Auto-pagina’s stonden. Dat er kennis gemaakt kan worden met álle dames en heren die op de P ­ age6 -pagina’s stonden. Dat u kunt kijken naar álle fraaie Achterhoekse woningen die op de MIJN Droomhuis­pagina’s stonden. Zo kan het hele MIJNrijtje natuurlijk gemeld worden, maar u snap de strekking! ­V erderop in deze uitgave staat hierover meer.

Redactie Richard Stegers, Caroline Vermeulen, Eric Schuurman Fotografie Jurgen Pillen, Robin Sommers Redactie-adres Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl

Daar blijf t het niet bij. Er zal dus ook actuele Achterhoekse informatie op staan. We gaan unieke content verzorgen door wekelijks ‘ vlogs’ te plaatsen over regionale thema’s, zoals het Achterhoekse voetbal, Achterhoeks culinair koken en Achterhoekse cultuur. Zo zijn er nog enkele plannen, die we aan het uitbroeden zijn, waar van we één tipje van de sluier oplichten; er komt een online datingprogramma, waarin de Achterhoekse vrijgezel een par tner zoekt!!!

Coördinatie René Doppen, Daniël Schmitz Vormgeving Mariska Leerink Druk Moderna Verspreiding AVO Verspreiding Verschijning begin van elke maand

Zo zijn er veel ideeën, waar van wij denken, dat dit lekker wegleest en hopelijk ook informatief is. Het

Sluitingsdatum novembernummer: 11 oktober 2021

is echter zo, dat de lezer bepaalt. Laat dus maar weten wat interessant is! Dit kan zijn op het gebied van spor t, cultuur, hobby ’s, wetenschap of wat dan ook. Het liefst spraakmakend, maar graag met een Achterhoeks sausje! En stiekem hopen we op onzin­i deeën, die voor Achterhoekers leuk zijn. Een ander nieuw tje is de uitstraling van de uitgave die voor u lig t. Iedere pagina is op glanzend papier, dat zorg t voor een glossy uitstraling. Het wordt gedrukt op FSC-gecer tificeerd papier, of tewel milieutechnisch verant woord! Tenslot te staan in deze uitgave meerdere QR-codes, waarmee extra foto’s of video’s over het onder werp te bekijken zijn. Ik meldde al, dat wij erin geloven, want samen­ gevat: MIJN Magazine gaat viraal. De naam van het f ysieke magazine blijf t, maar wereldwijd wordt het dus: w w w.helemaalachterhoek.nl. Vroeger ging de stads-omroeper dan rond om zo iets kenbaar te maken, maar anno 2021 is het: mail het door, chat het door, deel het, like het, volg het, tag het, maar vooral… ga het zelf bekijken!

René MIJN groeten, René Doppen rene@mijnmagazine.nl

s e rhoeke r t h c A Va n ´ ´ Achte rhoeke rs voor

ADVERTEREN?

Angela Schokkin, Jacquelien ten Have, Bernie Veldhuis, Edwin Schepper T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl

www.mijnmagazine.nl

JAARGANG 23 OKTOBER 2021

No

10

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

inhoud 05 | in bed met

06 | mijn page 6

09 | mijn superboer

@MIJNmagazine @mijn _ magazine

De Achterhoek leeft!

linkedin.com/company/ mijn -magazine

Borculo Ruurlo Hengelo

Wehl

Zelhem

11 | mijn metamorfose

13 | mijn auto

15 | mijn cave

16 | helemaal achterhoek

Groenlo Lichtenvoorde

Varsseveld Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

WEST

Eibergen

Winterswijk

OOST

19 | achterhoek werkt

20 | mijn verhaal

24 | mijn droomhuis

WONEN 26 | mijn thema

>03


‘We keep your business alive and kicking’ Met de ambitie en drive om bedrijven en instellingen online te laten groeien, startten Mark Peters en Pim Westervoorde in 2019 met Media Doctors. Met afgeronde universitaire studies, wetenschappelijke benadering van online marketing en creativiteit biedt Media

Media Doctors 2.0

Doctors de oplossing voor veel problemen en vraagstukken op online gebied. Zeker op het gebied van strategische positionering, leadgeneratie en omzetverhoging is er een voelbare meerwaarde door online kansen slim in te zetten en te benutten.

Van digitale allrounder naar online specialist

M

ark: ‘ Na t wee jaar mooie projec ten in de breedste zin van het woord, heb ben we besloten om ons compleet te richten op online marketing. We geloven in specialisatie. Bij volledige focus word je specif ieker en beter. In ons geval is dat strategische online marketing waarbij we er voor zorgen dat je online het maximale eruit haalt. Om te groeien moet je keuzes maken en knopen doorhakken. Voor onze klanten weten we dat exac t te doen. Voor onszelf hebben we het zelfde gedaan. We hebben inmiddels ex terne specialisten om ons heen op het gebied van web development en vormgeving zodat we dit kunnen blijven faciliteren en onder tussen ons eigen spe cialisme kunnen maximaliseren. ‘ Een stimulerende omgeving waar je geprikkeld wordt om jezelf uit te dagen en de regie te pakken vinden we belangrijk. Dit vind je terug op kantoor en in ons mooie team van f ijne vakbek wame collega’s. We houden oog voor de lange termijn met ont wikkeling en groei als ver trekpunt en familiegevoel als basis. Het blijf t immers mensenwerk. Reden genoeg om te doen waar we het allerbeste in zijn en zo nog meer te betekenen voor onze klanten’.

stellingen van je bedrijf gaan halen. Niet alleen omdat we het zo leuk vinden, maar juist omdat we er goed in zijn. Online wordt steeds meer een belangrijk onderdeel van de jaarlijk se groei en doelstellingen. Daar willen we graag onderdeel van zijn. De online wereld is continu in beweging , de ver wachtingen zijn hoog en de updates vlie gen je om de oren. Daarom is het zo ont zet tend belangrijk om up -to - date te zijn, mee te bewegen en net iets sneller te zijn dan de rest. Zo blijf je altijd voorlopen. Er is focus, kennis en ambitie nodig om specialist te zijn en aan die voor waarden voldoen we ruim’, besluit Pim.

‘Onze passie en expertise ligt bij het vergroten van de online zichtbaarheid en het rendement van onze klanten’ We stellen ons daarom graag opnieuw aan je voor als Media Doc tors Online Marketing & Strategie. We helpen je met het bereiken van jouw online doelen. Door ijzersterke strategieën, online campagnes, waardevolle content en het slim inzet ten van data gaan wij samen voor maximaal resultaat.

Pim ver volg t: ‘Onze passie en exper tise lig t bij het vergroten van de online zichtbaarheid en rendement van onze klanten. We denken en werken met je mee over hoe we, via online marketing , de doel-

Media Doctors, online marketing & strategie Beltrumsestraat 6 | Groenlo | T: 0544–76 90 07 | mediadoctors.nl

>04


IN BED MET…

| IN BED MET

In Bed met… is een ­ r ubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met Elise.

‘Het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen’

Meer foto’s zien? Scan de  QR-code

De 26-jarige Elise zit vanaf haar 18-e in de sexbusiness. Ze noemt zichzelf ‘anal-performer’. Vanuit haar studio middenin de Achterhoek, verwent ze haar duizenden volgers dagelijks met nieuwe filmpjes, waarbij ze zo groot mogelijke voorwerpen van achteren tot zich neemt. Een opmerkelijk beroep. Maar dat deert Elise niet. Ze is apetrots op zichzelf en verdient in deze tak van sport naar eigen zeggen inmiddels zo’n 40.000 euro per maand.

‘Mijn stip op de horizon? Een eigen huisje in Spanje. Ik hou zo van dat land’ Tekst: Eric Schuurman Foto’s: Jurgen Pillen

E

Achterhoekse Elise is apetrots op zichzelf

lise bewoont met haar t wee hondjes sinds kor t een prachtig en ruim buitenhuis, gelegen ergens op het Achterhoekse plat teland. Eraan vast zit een ruime f ilmlocatie, vanwaar ze haar dagelijkse liveshows streamt. Ze werk t helemaal alleen. Zonder technische ondersteuning. “ Ik doe alles zelf. Ook de techniek.” Om privac y-redenen werk t ze onder haar ar tiestennaam ‘ Elise Siswet ’. Haar woonplaats maken we op haar verzoek niet bekend. “Anders staan er zo een paar wappies voor de deur.” Het begon allemaal op haar 18 e . “ Ik werk te elke zaterdag bij een bakker. Voor vijf euro per uur. Dat zag ik al snel niet zit ten. Een vriendin van mij zat al in de business. Ze vroeg of ik ook zin had om als webcam-model aan de slag te gaan. Dat leek me wel wat. Ik was al vroeg met seks bezig. Noem mij maar exhibioniste. Ik schaam me nergens voor. Nou. We zijn nu acht jaar verder. En het wordt alleen maar leuker.” Elise praat enorm openhar tig over haar werk en kent geen enkel taboe. “ Ter wijl ik vroeger echt een muurbloempje was. Bij het verlegene af. Op de middelbare school werd dat langzaam anders. Op m’n acht tiende woonde ik in een woongroep. Als enige had ik daar internet op m’n kamer. Zogenaamd voor school. Nou. Daar ging ik.”

“ Ik ben echt trots op mezelf. Vanaf m’n 18 e heb ik dagelijks gewerk t. Van acht uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds. Elke dag. Zeven dagen in de week. Ik ging nooit uit. Omdat ik er altijd was voor m’n fans en volgers, groeide m’n fanbase maar door. En dat in snel tempo. Ik was er gewoon elke dag.” “ Tegenwoordig verkoop ik via de website Only Fans aan mijn volgers abonnementen waarmee ze me altijd kunnen volgen. Dat kost vijf dollar. En dan heb je een maand lang onbeperk t toegang tot al m’n foto’s en video’s. En kunnen bezoekers live met me chat ten.” Performer “ Ik ben geen pornoster. Doe het niet met mannen. Vrijwel altijd solowerk. Hoogstens met een vrouw erbij. En altijd ex treem anaal. Ik noem mezelf liever ‘per former ’. Ik geef voorstellingen. Ik ben gewoon mezelf. Volledig onaf hankelijk. Met porno -producenten heb ik niets te maken.” “ Wat ik doe en aankan is vooral een k westie van veel oefenen en trainen. Zoals Epke Zonderland traint voor zijn trucs, doe ik dat voor de mijne. Ik heb m’n Goliath (Een dildo met de omvang van een jonge eik – red.), daar kom ik inmiddels vrijwel helemaal overheen. Daar heb ik een jaar of vier over gedaan. Dat mag je bijna topspor t noemen! ” m

Trots Met zichtbaar plezier en een aanstekelijke lach vervolg t Elise haar verhaal. “Op zeker moment moest ik het m’n ouders natuurlijk ook ver tellen. Ik zou het genant vinden wanneer ze het via-via zouden horen. Op een dag ben ik naar hen toegegaan en heb ik opgebiecht hoe ik m’n geld verdiende. Voor de zekerheid noemde ik het bedrag er ook maar bij. Pa en ma zagen hoe trots ik op mezelf was. En ben. Eigenlijk was het voor m’n ouders nooit een probleem.”

>05


Page el mod

| PAGE 6

Iedere maand selec teren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beur t aan Jordy Holkenborg uit Aalten.

Foto’s: Robin Sommers

Naam: Jordy Holkenborg Leef tijd: 22 jaar Woonplaats: Aalten

DAGELIJKS LEVEN + HOBBY’S: Ik ben werk zaam in de transpor tsec tor en verder breng ik veel tijd door met mijn kinderen Dylano (4) en Jaylynn (1). HOE VER ZOU JE GAAN VOOR DE CAMERA: Voor mij was dit de allereerste keer voor de camera. Zo in het middelpunt staan vond ik al spannend genoeg! HET MEEST SEXY AAN JEZELF: Nou, als je ziet hoeveel ik aan spor t doe (nik s!), samen met mijn vrij ongezonde eetpatroon, dan prijs ik mij al gelukkig dat mijn lichaam er nog zo uit ziet. Het had erger gekund! WAT STAAT ER OP JE BUCKETLIST: Ik heb geen direc te dingen die ik graag wil doen of op een bucketlist heb staan. DE TOEKOMST: Ik kom let terlijk vanuit een situatie met nik s. Geen huis, geen geld, geen auto. Daar ben ik nu al een paar jaar uit. Het doel is om een succes volle toekomst te creëren samen met mijn gezin. Mijn verleden is dus mijn drive! WAAR GA JE GRAAG UIT: Ik ga nooit uit, voorheen ook niet. Ik ben hooguit 3x eens uit geweest, maar dat is totaal niet mijn ding.

HET BELANGRIJKST AAN JE PARTNER: Mijn par tner heef t mij leren kennen in de donkerste periode in mijn leven; het moment dat mijn vader k wam te overlijden. De staat waarin ik verkeerde was erg slecht. Over vermoeid, aan de drugs en geen werk. Het mooiste aan haar (naast hoe ze eruit ziet natuurlijk) is dat zij overal doorheen prik te en zag degene die ik écht was, in plaats van het geen dat voor haar stond. Alle trucjes om me beter voor te doen dan hoe ik was op dat moment, werk ten bij haar niet. Ze heef t me overal mee geholpen, op zo’n grote schaal (vooral emotioneel) dat kan ik haar op geen enkele manier ooit terugbetalen. NOG WILLEN ONTMOETEN: Ik heb niet iemand die ik ooit nog graag wil ontmoeten. Mijn idool/ voorbeeld heb ik al ontmoet en die heb ik 3 december 2018 moeten laten gaan. Niemand zal mijn vader over tref fen in mijn ogen. HET MOOISTE AAN MIJN MAGAZINE: Het mooiste aan MIJN Mmagazine dat er weinig , z ware onder werpen behandeld worden. Alles lekker luchtig , zoals het gaat in de Achterhoek. m

Oproep mannen, vrouwen, koppels

Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.

>06


HET

BESTEL JE TICKETS OP WWW.AMPHION.NL

>07


Alle grote modemerken in Varsseveld onder één dak

Berden maakt shoppen leuker

Bij Berden Mode in Varsseveld shop je de nieuwste collecties van verschillende topmerken. Nukus, YAYA, POM Amsterdam, OPUS, Loavies, ONLY, Levi’s, PME Legend,

‘O

nze kinderafdeling is echt har tstikke leuk. Zowel voor jongens als meiden hebben we stoere en stijlvolle merken. Malelions, BALLIN, Calvin Klein, Black Bananas. Een feest voor alle kids! ” Bedrijfsleider Mireille Boschker is zichtbaar enthousiast wanneer ze het over de winkel heef t. Berden Mode is een ruime en s feer vol inge -

Joop, Strellson, Vanguard, CHASIN’ & meer. Jong en oud vindt hier inspiratie voor een nieuwe collectie, passend bij het seizoen. Niets moet, alles mag. adviseren je desgevraagd aankoop. Berden Mode: een begrip in de hele regio.

Openingstijden Ma - do 10:0 0 - 18:0 0 uur Vrijdag 10:0 0 - 21:0 0 uur Zaterdag 10.0 0 - 17:30 uur Zondag 12:0 0 - 17:0 0 uur Gratis parkeren voor de deur.

Wil je graag extra advies krijgen bij het winkelen? “ Dan kun je gebruik maken van de personal shop ping ser vice. Met persoonlijke aandacht en één- op - één advies helpen we je bij het vinden van een stralende out f it. Je kunt via onze website een afspraak maken.” Heb je de Berden-app al gedownload? “ Je kunt dan Berden Privilege member worden. Als member spaar je bij elke aankoop punten. Ver zilver ze voor persoonlijke cadeaus uit de cadeaushop of voor ex tra kor ting op een nieuw item.”

Vakkundige medewerkers tijdens de eventuele

we hebben broe ken voor iedere stijl. Vraag naar de ac tievoor waarden in de winkel.”

richte winkel met over zichtelijke afdelingen voor dames, heren en kids. Bij Berden word je van top tot teen gekleed. Sinds ok tober is ook Van Dalen een onderdeel van de winkel. Van Dalen biedt een schoenencollec tie voor dames en heren. “ Bij ons kun je nog dat echte familiegevoel beleven. Van jong tot oud. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die hier komt, zich welkom voelt, geïnspireerd en verras t wordt. Met een goed gevoel de winkel verlaten, daar doen we het met z ’n allen voor.’ ’ Broeken 10-daagse “ Tot en met zondag 10 ok tober hebben wij onze fantastische bekende Broeken 10 - daagse! Bij de dames-, heren- en kidsbroeken geldt de 2 e broek voor de halve prijs. Dit mag je niet missen, want

www.berden-fashion.nl

Graag tot ziens bij Berden! Boterstraat 1 | 7051 DA Varsseveld | T: 0315-24 20 41 | www.berden-fashion.nl Nukus • Street One • PME Legend • State of Art • Vanguard • YAYA • Levi’s • Vero Moda •

>08

meer


SUPERBOER VEUR ALTIED

| SUPERBOER

De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel s ympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De suppor ters noemen zichzelf Superboeren, de term is uit gegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer trainer Reinier Robbemond.

Tekst: Richard Stegers Foto’s: De Graafschap Media

Trainer Reinier Robbemond wil herkenbaar voetbal

De Graafschap waagt dit seizoen een nieuwe poging om promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Dat gebeurt onder leiding van trainer Reinier Robbemond. Robbemond is een oude bekende in Doetinchem, hij speelde van 2004 tot 2009 voor de Superboeren.

R

‘De Graafschap is een bijzonder mooie club’

einier Robbemond (49) speelde lange tijd betaald voetbal. Van 1990 tot en met 20 09 om precies te zijn. Hij maak te zijn debuut voor Dordrecht 90, k wam daarna uit voor FC Utrecht en A Z om ver volgens bij De Graafschap neer te strijken. Na zijn carrière koos Robbemond er voor om trainer te worden. Hij was jeugdtrainer van A Z, assistent-trainer van Willem II, PS V en Maccabi Tel Aviv en hoofdtrainer van FC Oss. De oefenmeester is blij met zijn terugkeer op De Vijverberg waar hij een t weejarig contrac t heef t. “ Ik kon bij Maccabi verlengen, maar heb een keuze gemaak t op basis van ambitie. De Graafschap is een bijzonder mooie club met een goed imago en betrokken suppor ters en sponsors. Het is goed om terug te zijn, er is weinig veranderd. Ik heb me als speler altijd gewaardeerd gevoeld. Voel me hier op mijn gemak. Normaal doen en hard werken, daar gaat het om. Het is mijn doel om er een succes volle periode van te maken.” Twee jaar achter elkaar luk te het niet om promotie af te dwingen. Dat het het afgelopen seizoen nog misging , zorgde voor een enorme dreun. “ Ze waren er zo dichtbij, dat was natuurlijk een drama”, zeg t Robbemond. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met een nieuwe trainer die zijn ambities niet onder stoelen of banken steek t. “ De eredivisie is het streven, daar loop ik niet voor weg. Ook al heef t het bestuur dat niet zo uit gesproken. Maar het is een pit tige competitie met veel concurrentie. Clubs als V V V, ADO Den Haag , FC Emmen, Volendam, NAC en Almere Cit y willen allemaal een niveau hoger spelen. We kunnen aan de bak , het is een mooie uitdaging.” Naast goede resultaten wil Robbemond zijn ploeg ook aantrekkelijk laten spelen. “ Het publiek moet vermaak t worden.” Hij wil herkenbaar dominant voetbal met strijd en passie. “ Ik sta voor aanvallend en verzorgd voetbal met spelers die er veel energie insteken. Maar winnen

blijf t het belangrijkste. Dus als het even niet luk t, dan mag het ook oppor tunistisch. Hopelijk wordt het met de steun van het publiek als t waalfde man een mooi seizoen.” Wat is volgens jou een Superboer? “ Iedereen die achter De Graafschap staat en de club onvoor waardelijk steunt. Zelf ben ik weliswaar geen Superboer maar ik kan me er wel mee identif iceren.” Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “Als tegenstander was ik altijd onder de indruk van de fanatieke aanhang. En als speler van De Graafschap kan ik me nog de trainingen op de Veldhoek goed voor de geest halen.” Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “ Het kampioenschap in de eerste divisie in 20 07 na de thuisover winning op FC Emmen en het feest op het plein.” Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “ De club moet zich dooront wikkelen en beleid blijven voeren. Dat dient te gebeuren met de juiste mensen op de juiste plek. Stabiliteit is belangrijk voor een volksclub zoals De Graafschap. ” Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “ Zonder t wijfel, Eric Viscaal. Een geweldige speler.” Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap? “ Het zou pret tig zijn als de trainingslocatie bij het stadion zou zijn, dan hoef je niet steeds te reizen.” Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn? “Guus Hiddink.” m

>09


Einde samenwoon­relatie en weg privégeld…?! Hoe een samenlevingsovereenkomst dit had kunnen voorkomen. Woont u ongehuwd samen: maak afspraken! Voor ongehuwd samenwoners is het om diverse redenen van groot belang om onderling goede afspraken te maken over onder meer de gemeenschappelijke bezit tingen. Het advies is om deze afspraken bij voorkeur vast te leg gen in een notarieel samenlevingscontrac t. Een notarieel samenlevingscontrac t kan namelijk voordelen meebrengen in verband met de er f belasting en het pensioen. Maar er zijn meer redenen voor een samenle vingscontrac t, zo blijk t uit de hierna te bespreken uitspraak van Hof Arnhem-Leeuwarden. Met name wanneer ongehuwd samenwoners gemeenschappe lijk een woning aankopen waar van zij beiden ieder voor de helf t eigenaar worden en één van de par tners met privévermogen een deel van de aankoopsom betaalt, is het van belang dat over deze zogenoemde ‘meerinbreng ’ onderling afspraken worden gemaak t.

Nieuw e collect ie is binn en!

Duidelijke afspraken voorkomen ellende Met duidelijke afspraken had een hoop ellende bespaard kunnen blijven voor de ongehuwde samenwoners M en V, die voor de rechter hun geschil uit vochten. Op 15 februari 20 08 kochten zij samen een woning , waar van zij ieder voor de helf t eigenaar werden. M betaalde uit zijn privévermogen ruim € 6.50 0 meer dan zijn helf t. Op het moment van de betaling van de koopprijs van de woning kreeg M daarom – op grond van de wet – een recht op vergoeding van dat bedrag (een zogenoemd ‘ vorderingsrecht ’ ) door V. Bij het beëindigen van hun relatie wil M zijn geld van V terug. V stelt echter dat het vorderingsrecht van M is verjaard en zij het bedrag van ruim € 6.50 0 niet aan M hoef t terug te betalen. Op grond van de wet verjaar t een vorderingsrecht namelijk door verloop van vijf jaren na de dag waarop de koopprijs was betaald. Recht om geld terug te krijgen was verjaard Het Hof geef t V gelijk. Het vorderingsrecht van M is verjaard op 16 februari 2013. Hierbij gaat het Hof voorbij aan de stelling van M dat de redelijkheid en billijkheid zich er tegen verzet ten dat hij zijn ‘meerinbreng ’ direc t na betaling van de koopsom zou opeisen, nog voor het eindigen van hun relatie. M had immers, aldus het Hof, met V afspraken kunnen maken over het moment en de wijze waarop hij jegens V aanspraak zou kunnen maken op zijn ‘meerinbreng ’. Dat M er niet voor heef t gezorgd dat afspraken over de terugbetaling van zijn inbreng zijn gemaak t, komt voor zijn risico. Je ziet de rechter denken: had dan maar een samenlevingscontrac t gemaak t waarin dit goed is geregeld. Wil je meer weten of afspraken goed vastleg gen? Bel ons gerust.

k Edwin Roerdin Edwin Roerdink Notaris in Groenlo en bewaarder akten en dossiers oud-notarissen in Neede

>010

Notariskantoor Roerdink & Stevelink Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo T 0544 46 19 25 E info@rsnotarissen.nl I www.rsnotarissen.nl

Beatrixpark 24 7101 BN Winterswijk Varsseveldseweg 36 7131 BJ Lichtenvoorde Tel: (0544) 37 14 06

www.gelria.com


Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding­ style onderhanden genomen.

| METAMORFOSE

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Een moderne coupe voor Sander uit Hummelo Deze maand stapte er een spontane, energieke jongeman de salon van Hairemotion Doetinchem binnen. “Sander wilde graag meer advies over verschillende mogelijkheden voor zijn haren” vertelt Ingrid van Hairemotion. Naam: Sander Leef tijd: 24 jaar Woonplaats: Hummelo In het dagelijks leven: Hovenier en personal trainer Waarom doe je mee: Ik heb meegedaan omdat ik graag meer advies wilde over mijn kapsel. Hairemotion staat hierin hoog aangeschreven en natuurlijk die Zundapp oldtimer! Dat is toch gaaf ! Foto’s Jurgen Pillen

METAMORFOSE “ Sanders haar heef t een stevige struc tuur. We heb ben het geknipt en gesneden in een langere coupe. De mode van 2021 voor mannen is wat voller en langer haar, zodat je meerdere mogelijkheden hebt qua st yling.” Tijdens de metamor fose raak te Sander niet uit gepraat over de oldtimer Zundapp van de salon! KLEDING Na een bezoek aan de salon was het de beur t om Sander in een nieuw jasje te steken voor de fotoshoot. Hier voor konden we uiteraard terecht bij de Heren van 0314 in Doetinchem. Hij draag t een overhemd van Pure (€ 99,95) met een kleine

ruitprint. Deze bestaat qua materiaal uit een ‘ Travel Qualit y ’, waardoor het niet gestreken hoef t te worden en een ultiem draagcomfor t heef t. Verder draag t hij een skinny jeans van G -Star (€ 119,95). Om deze out f it af te maken draag t Sander sneakers van Tommy Hilf iger (€ 119,95). De schoen loopt erg comfor tabel en is gemaak t van 10 0% leer. De fotoshoot met de oldtimer Zundapp maak t het hele plaatje compleet! m

Reactie Sander

Te gek!! Leuk om mee te maken. Ik ben erg tevreden over alle vakmensen.

MAGA ZINE

www.deherenvan0314.nl

Tel. 0314 - 36 30 66

mijnmagazine.nl

Hamburgerstraat 50 Doetinchem

Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.

>011


De gevolgen van eten. Gezond of ongezond! Een van mijn docenten noemde onze darmen al eens de wortels van de plant mens. Als je niet gezond eet, kun je niet gezond zijn. Een gezonde voeding en een goede vertering, zijn de basis voor een gezond leven! Ongezonde voeding en/ of slecht verteren zorgen voor, wat we in de TCG bloed-leegte, noemen. De Duitser zeg t: Mann ist was man isst. Je bent wat je eet. Als je de verkeerde brandstof in je auto tank t, stopt die auto zelfs met rijden. Slecht ver teren kan ook zijn, wat wij interne koude noemen. Regelmatig kom ik in de prak tijk mensen tegen met Nier-yang-xu. Te weinig warmte in het lijf om dat wat je eet goed te kunnen ver teren. Als u dit gegeven nou toepast op de oorzaak van hoofdpijn, migraine of menstruatieklachten, dan kunt u natuurlijk ook wel bedenken waarom voeding de oorzaak kan zijn van nog heel veel meer klachten. Ook op prikkelbaar darms yndroom, maar ook op coeliakie, diarree, buikpijn, misselijkheid, duizeligheid, opboeren, zuurbrand, onrustige benen, prikkelbaarheid, slecht concentreren, slecht inslapen, enz. Kenmerk: ze hebben dezelfde wor tel. Nou gaan niet alle buikklachten weg door plotseling alleen nog maar gezond te eten. Hier zal toch ingegrepen moeten worden. De TCG kent hier een heel scala aan mogelijkheden. Acupunc tuur en kruiden kunnen hier veel bereiken. De Chinezen hebben 5.0 0 0 jaar geleden al het belang van goede en gezonde voeding ontdek t. De allereerste materia medica (medisch kruiden boek) is geschreven in China. Denk t u dat de TCG ook wel wat voor u kan betekenen, neem dan contac t op voor een intake: 05 4 4 -37 51 24 of mail@jan- elferink-tcm.nl De prak tijk zit in Lichtenvoorde aan de Dijkstraat 25. Doel van de intake is om te achterhalen wat de oorzaak van de klacht van de patiënt is. Ik werk dat uit tot een diagnose. Die diagnose lever t een behandelplan op. In dat behandelplan schrijf ik op welke behandeling ik iemand wil geven, maar ook welke kruiden ik iemand wil aanraden. Vóór we gaan behandelen bespreken we de diagnose en het behandelplan en worden vragen beant woord. Gevolg van de juiste behandeling en kruiden, is dat vooral de ver tering wordt verbeterd, waardoor het lichaam zich kan herstellen, de klachten verdwijnen en de patiënt gezond verder gaat. Immers: Man ist was man isst. De behandelingen worden door de meeste zorg verzekeraars voor een deel vergoed in het aanvullende pakket. De kruiden niet.

U bent van harte welkom in de Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze van Jan Elferink

Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze van Jan Elferink Dijkstraat 25 Lichtenvoorde 0544-37 51 24 / 06-51 10 48 48 mail@jan-elferink-tcm.nl

>012


| AUTO

‘Deze auto is heel geschikt voor wensritten’

‘Je wordt bijna niet ingehaald’

Een imposante auto. De Ford Crown Victoria Police Interceptor uit 2008 maakt met zijn uitstraling en afmetingen gelijk indruk. De wagen is eigendom van Remco Meijer, technisch specialist van Harrie Arendsen in Doetinchem. Hij maakt er regelmatig een tochtje mee, maar gebruikt de politieauto ook voor wensritten voor ernstig of chronisch zieke kinderen.

Imposante Ford Crown Victoria Police Interceptor

R

emco Meijer (27) uit Zelhem heef t een passie voor auto’s en liefde voor vrijwilligerswerk. Met de politiewagen kan hij dit mooi combineren. “ Mijn moeder zag dat de stichting Dutch American Police Depar tment vrijwillige automonteurs zocht. Dat was niet aan dovemans oren gericht. Waarom niet, dacht ik. Ik had nog wel wat vrije tijd over.” Remco nam contac t op en het was snel rond. Een andere vrijwilliger beschik te over een Ford Crown en had net een t weede exemplaar geimpor teerd. “ Hij wilde hem wel verkopen en ik had belangstelling. Zo was ik in een mum van tijd vrijwilliger en had ik ook een politieauto.” Achtervolging De Achterhoeker bezit de Police Interceptor ruim anderhalf jaar. Het opvallende voer tuig met veel power beschik t over een 4.6 liter V8 motor met 250 pk en weeg t een slordige 2.0 0 0 kilo. “ Ik ben gek op auto’s die anders zijn dan anderen. Eerder reed ik

Meer foto’s zien? Scan de  QR-code

Imposante Ford Crown Victoria Police Interceptor

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Robin Sommers

een Volvo S60R en verder heb ik nog een GMC pick up en een Mini Cooper. Maar de Ford is natuurlijk helemaal speciaal.” De in prima staat verkerende wagen werd gebruik t door de California Highway Patrol en is z waarder uit gevoerd om klappen op te kunnen vangen tijdens het achter volgingswerk. Het heef t een versterk t onderstel, aangepaste banden en een ex tra oliekoeler. De originele Pushbar op de neus ontbreek t niet. “ De wagen heef t weinig geleden en is keihard. Dat komt door het klimaat in Californie. Voor roest hoef je dan niet bang te zijn.” Remco knapte de auto zelf op. Het ging om kleine dingen, zoals het opnieuw trekken van de bekabeling. De automaat liet hij reviseren. Er zijn elf antennes op het dak gemonteerd voor de communicatieapparatuur en het volgs ysteem om gestolen auto’s mee terug te vinden. De inwoner van Zelhem beleef t veel plezier aan zijn bijzondere voer tuig. “ Hij rijdt fantastisch. Al moet je de bochten niet te hard aansnijden, dan gaat hij overhellen.” De trotse eigenaar waag t zich niet aan de maximale snelheid van 220 kilometer per uur. “ Nee hoor, ik houd me aan de regels. Wat wel opvalt is dat bijna niemand me inhaalt en dat smar tphones snel worden weg gedaan als ik voorbij kom, haha.” Hij heef t via e-mail en internet de geschiedenis weten te achterhalen, kent de complete onderhoudshistorie en weet welke agent ermee heef t gereden. Inmiddels beschik t Remco ook over t wee of f iciele politie-uniformen van de Highway Patrol. “ Dat hoor t er wel bij. Ik rijd met de Crown Vic voor meerdere stichtingen wensrit ten. Dat is om kinderen die ernstig of chronisch ziek zijn als speciale of zelfs laatste wens een onvergetelijke dag te bezorgen. Ze beleven daar veel plezier aan. De lach op hun gezicht, daar doe je het voor. Het is echt heel dankbaar werk.” m

Oproep

Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

>013


Praktijk Oost voor Chinese Geneeskunde en Acupunctuur Praktijk Oost is mijn praktijk voor Chinese Geneeskunde waar ik, Carla Oostveen, vol passie en liefde behandelingen Acupunctuur geef. Deze kunnen aangevuld worden met kruiden, de traditionele Chinese medicijnen.

Chinese Geneeskunde De Chinese Geneeskunde gaat uit van het feit dat alles wat leeft voortdurend in beweging is. Dit geldt ook voor processen in het menselijk lichaam. Wanneer er klachten zijn of een bepaald ziektebeeld bestaat, is er een ziekmakende beweging aan de gang. Wanneer deze niet wordt gestopt, gaat deze beweging in een neerwaartse spiraal verder. Eerst zijn er nog maar een paar kleine klachten maar langzamerhand worden het er meer of ernstiger. Behandeling Voordat ik kan behandelen is er een uitgebreide intake nodig zodat ik relaties kan leggen tussen verschillende klachten. Het ziekmakende proces te achterhalen volgens de Chinees geneeskundige leer. Dan weet ik wat de onderliggende oorzaak is, de Chinese diagnose, en kan ik behandelen. Deze behandeling is niet alleen op de symptomen gericht maar vooral ook op de oorzaak.

Andere blik Het blijkt iedere keer weer de moeite waard om klachten ook eens via de bril van de Chinese Geneeskunde te bekijken, naast die van de reguliere gezondheidszorg. Welke klachten Eerst had ik mij volledig gericht op vrouwen: PMS, Endometriose. PCOS, overgangsklachten, Infertiliteit, trajecten zoals IVF en IUI en alles rondom zwangerschap en geboorte. Maar inmiddels heb ik vele bijscholingen gedaan waarin ik me breder ben gaan oriënteren. Ook alle pijnklachten, longproblematieken, allergieën, vermoeidheidsklachten, Burnout, huidproblemen, neuropathie en maag– en darmklachten behandel ik. Waar U bent van harte welkom om te horen wat ik voor u kan betekenen. Tot eind oktober is de intake gratis. Ik heb mijn praktijk in Doetinchem en Lichtenvoorde.

contact@praktijkoost.com T: 06-40 67 45 85 DOETINCHEM: Wildenborch 95 LICHTENVOORDE: Dijkstraat 25

www.praktijkoost.com

Zwart

de o m e d t i u t i o o gaat n

Warmteservice Groenlo Industrieweg 17-C gewoon perfect geregeld

>014

Warmteservice Doetinchem Transportweg 7-01


| COLUMN

| CAVE Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chill-ruimte uit van onze lezers.

Meer foto’s zien? Scan de  QR-code

Vluchtgedrag

Angela’s

wereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

Kritiek kan een hele waardevolle vorm van feedback zijn. Het helpt je te begrijpen hoe jij functioneert in de maatschappij. Het kan je helpen je leven mooier te maken, omdat het vaak handvatten geeft voor persoonlijke groei. Kritiek ontvangen is goed. En dan heb je mij…..

‘Theet’s keldertje’ van erg Theo Krijgsman uit ’s-Heerenb

.

Oppervlakte: 25m 2 Trots op “ Bij de aankoop van het huis in 1974 ben ik als eerste met de ­k elder aan de slag gegaan. Alles dat je hier ziet heb ik zelf aangepak t en vernieuwd. Het huis dateer t uit 1887, dus het vergde nogal wat aanpassen. Alleen vanwege de kelder al zou ik het huis nooit willen verkopen.” Verdere info “ Ik heb de kelder zo’n 50 cm dieper moeten uit graven om fatsoenlijk te kunnen staan. De ­s tuclaag van de wand ver wijderd, zodat de oude originele klooster­m oppen weer zichtbaar werden. De kelder was eerder klaar dan het huis, hahaha! We maken vooral gebruik van dit kroeg je tijdens verjaardagen en carnaval. De aankleding en at tributen heb ik door de jaren heen ver zameld. Er zit ten 10 0 jaar oude porseleinen kruiken bij, pullen en antieke reclame borden” ver telt Theo. “ Ik woon al jaren niet meer thuis, maar mag hier nog graag komen” vult aangeschoven zoon Rob aan.

Oproep Heb je een mooie ‘cave’ of plek waar je wat tijd doorbrengt met vrienden? Stuur je foto’s & verhaal in via redactie@mijnmagazine.nl

Na mijn zomer vakantie krijg ik op mijn werk te maken met kritiek. Iets waar ik heel slecht mee om kan gaan en mij direc t persoonlijk aantrek. Hoe voor zichtig de persoon mij het ook ver telt, werk t kritiek bij mij direc t hef tige emotionele gevoelens op en wil ik als een peuter in een drif tbui, wild om mij heen slaan en dan wegrennen, hard wegrennen, verhuizen en het allerliefst naar de andere kant van de wereld. Kor tom; Vlucht gedrag! Helemaal weg van deze plek om ergens opnieuw te beginnen. Dan wil ik alles achter mij laten, zie ik het niet meer zit ten en wil ik losbreken van het dagelijk se leven. Het leven wat diep in mij verankerd zit. Op deze betref fende dag , op kantoor was een momentopname maar ik denk er ook vaker over na dus heef t het ook diepere redenen. Dan vraag ik me af; ‘ ’ Dit ben ik geworden, maar wie zou ik nog meer kunnen zijn, als ik maar zou dur ven’ ’ De mensen uit de t v-programma’s ; ik ver trek , helemaal het einde, het roer om……. Dur ven het wel. De onvermoeibare optimisten en de door zet ters. Camping beginnen in Tsjechië zonder dat je Tsjechisch spreek t, of zelfs maar Engels? Gaat helemaal goed komen. Huis gekocht in Frankrijk dat aangevreten blijk t te zijn door een z werm termieten? Gewoon blijven lachen. Er vallen bomen door het dak , funderingen spoelen weg , ze worden altijd opgelicht door de plaatselijke aannemer en de vergunningen zijn nooit op orde, maar ze ploegen moedig voor t. Ik kijk deze programma’s graag , want ik heb bewondering voor dit soor t avonturiers. Wat me wel opvalt is dat ze het vaak over de sleur hebben die ze in Nederland achter zich laten. Maar laten we eerlijk zijn, jij bent toch diegene die de sleur toelaat? Als jij je leven saai vindt, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te verhuizen om dat op te lossen. Je neemt jezelf tenslot te mee. En waarom naar een plek zover weg. Wat je buiten zoek t, kun je vaak ook binnen vinden. Kritiek kent immers ook geen landgrenzen.

xx

Angela

Je gaat shejet het pas zien,haelbt. door Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat als vrouw. redac tie@mijnmagazine.nl

>015


MIJN Magazine presenteert

HelemaalAchterhoek.nl Met trots presenteert MIJN Magazine haar nieuwe website HelemaalAchterhoek.nl. Alhoewel, we noemen het liever platform. Op HelemaalAchterhoek.nl brengen we verhalen van Achterhoekers voor Achterhoekers samen. Hier lees je boeiende, inspirerende, maar ook spraakmakende verhalen die betrekking hebben op wonen, werken én leven in de Achterhoek.

Wat is HelemaalAchterhoek.nl? “ Toen we 2 jaar geleden de nieuwe eigenaren werden van MIJN Magazine wilden we eerst de f ysieke uit gave onder handen nemen” aldus f inancieel direc teur René Doppen. “ Samen met onze accountmanagers, redac teuren, fotografen, maar zeker ook met adverteerders en lezers zijn we gaan onderzoeken wat er leef t in de Achterhoek. Welke onder werpen en rubrieken vindt men leuk om te lezen? Ook hebben we gekeken naar de vormgeving en de wijze waarop we de ar tikelen aanbieden.” Inmiddels was het de hoogste tijd voor de volgende fase, namelijk het aanpakken en uitbouwen van alle online kanalen. “Als we kijken naar de ar tikelen en content, dan past de slogan Helemaal Achterhoek (dat we al jaren voeren) perfec t bij ons. We hebben er bewust voor gekozen om deze slogan nu in te zet ten als naam van het plat form. Het dek t online de lading beter dan MIJN Magazine, dat direc t geassocieerd wordt met het f ysieke maandblad.” “ De oude website was verouderd qua techniek , maar bood ook weinig mogelijkheden om de content te rubriceren” licht Daniël Schmit z toe. “ We staan met al onze verhalen voor wonen, werken en leven in de Achterhoek. Op deze manier willen we de ar tikelen ook aanbieden en verder uitdiepen. Uiteraard is het plat form zoveel meer dan alleen MIJN Magazine. Er staat ook content op van par tners en er is ruimte voor non- commerciële berichten van derden. Het is een verzameling van lekker luchtige Achterhoekse items, zonder direc te nieuwswaarde. Je kunt er heerlijk rondstruinen en tig leuke verhalen lezen.” Het plat form zal op zeer kor te termijn ook diverse eigen video -repor tages gaan opstar ten, die ook weer betrekking hebben op wonen, werken en leven.

>016

Crossmediaal De koppeling met MIJN Magazine zal duidelijk aanwezig blijven. Sterker nog , er staan ar tikelen in de f ysieke uit gave van MIJN Magazine die ver volgens online verder gaan op HelemaalAchterhoek.nl. Daniël leg t uit; “ Stel je leest een mooi ar tikel in de rubriek MIJN Auto. Daar kunnen we in de f ysieke editie maar een paar foto’s k wijt op een pagina. Door nu met een QR- code een link te koppelen, kan de lezer direc t verder gaan en nog veel meer foto’s bekijken. Of nóg mooier, een gave video of repor tage bekijken van deze auto.” De QR- code is niet nieuw in de mediawereld, al heef t het afgelopen jaar veel terrein gewonnen omdat mensen er door de CoronaCheck App zelf ook mee in aanraking k wamen.

“Achterhoekers hebben een sterke binding met de regio en vinden het leuk erover te lezen” Interesses Anneke van Har xen, Online Marketeer bij MIJN Magazine, is nauw betrokken bij de hele ont wikkeling en realisatie. “ De Achterhoek leef t! Mensen hebben een sterke binding met de regio en vinden het leuk om erover te lezen of te zien. Nieuwsgierigheid of naoberschap, het is net hoe je het bekijk t ” zeg t ze lachend. “ MIJN Magazine heef t zoveel mooie content, waar van er maar een klein deel naar buiten k wam en dat ook nog maar eens per maand. Met HelemaalAchterhoek.nl kunnen we dagelijks content aanbieden. Samen met de Social Media kanalen van MIJN Magazine – Helemaal Achterhoek is het bereik in de regio nóg groter.”


| HELEMAALACHTERHOEK.NL

De Achterhoek leeft!

We rken

Le ven

n Wone

WONEN

WERKEN

LEVEN

» Huizen

» Vacatures

» Gezondheid

» Financiën

» Succes verhalen

» Beaut y & Fashion

» ( Ver)bouwen

» Bedrijfsrepor tages

» Erop uit

» Alles voor in huis

» Mobiliteit

» Alles voor buiten

» Spor t

eke rs o h r e cht eke rs o A h r e n t Va Ach vo´o´r

het huis

» Bekende Achterhoekers » Bijzondere verhalen

Sc a n d e Q R -c o d e o m h el em a a la ch te rh o ek .n l te b ez o ek en

Ideeën en/of suggesties voor HelemaalAchterhoek.nl? Stuur een bericht naar redactie@mijnmagazine.nl

>017


Van links naar rechts: Klaas Kist, Michel Beugel en Huub Klaassen. Op de foto ontbreekt Henny Kok.

Specialist in technische kwaliteits­ onderdelen

TLG Ruurlo geldt als dé specialist in technische kwaliteitsonderdelen. De onderneming beschikt over een uitgebreid assortiment en heeft veel kennis en ervaring in huis. TLG Ruurlo staat dan ook bekend als sterke partner in service en keuze. Het biedt kwaliteitsonderdelen voor voornamelijk transport-, loonwerk- en grondverzetbedrijven.

T

Sterke partner in service en keuze

LG Ruurlo ging in 1991 van star t en maak te de afgelopen der tig jaar een mooie groei door. Het bedrijf van Klaas Kist en Huub Klaassen begon aan de Barchemseweg in Ruurlo en verkaste in 1997 naar het huidige onderkomen aan de Spoorstraat. Daar werd in 20 03 een nieuwe hal in gebruik genomen. Die was nodig om een uitbreiding van het assor timent en een grotere voorraad mogelijk te maken. Ook heef t men op de locatie de beschikking over een eigen werkplaats. De werkplaats is geschik t voor montage en assemblage. Er worden bijvoorbeeld hydrauliek slangen op maat en/of volgens specif icatie gemaak t. Dat geldt ook voor hijs- en hefket tingen die met cer tif icaat worden afgegeven. Persoonlijk contact TLG Ruurlo is ac tief in Oost- Gelderland (Achterhoek en Liemers) en een deel van Twente. De succes volle aanpak zorg t voor een zeer trouwe klantenkring. Zo is er veel produc tkennis, hecht het bedrijf grote waarde aan persoonlijk contac t en hanteer t het kor te lijnen ook richting leve ranciers. Niets kan bij de aanschaf van de juiste onderdelen meer verhelderend werken dan een persoonlijk advies op maat. TLG Ruurlo helpt u aan de informatie te komen om tot aanschaf van het door u gewenste produc t over te gaan en heef t tevens een adviserende rol of er een goedkoper alternatief mogelijk is. Ook voor zeer spe cif ieke en gecompliceerde vraagstukken bent u er aan het juiste adres. Dit wordt als een uitdaging gezien waarbij naar een passende oplossing wordt gezocht.

Eigen bezorgdienst TLG Ruurlo heef t een grote voorraad k waliteitsproduc ten van uitsluitend A-merken die snel leverbaar zijn. Een hoge uitleveringsgraad wordt gegarandeerd. Met een eigen bezorgdienst met drie bussen vormt de levering geen enkel pro bleem. Bedrijven kunnen hun voorraadbeheer overigens ook aan TLG Ruurlo uitbesteden. In dat geval wordt de voorraad van het magazijn nauwkeurig bijgehouden.

Het assortiment bestaat onder andere uit

• • • • • • • •

f ilters voor vracht wagens, grondver zetmachines en industriele machines gereedschappen accu ’s hydrauliek slangen voor allerlei toepassingen hijs- en hef ket tingen reinigingsmiddelen slijp - en lasmiddelen bevestigingsdelen in de ruimste zin van het woord

Voor hydraulische delen maak t het bedrijf gebruik van een aantal weder verkopers, en op locatie de juiste slangen kunnen maken en monteren.

TLG Ruurlo is zelf weder verkoper van Granit Qualit y Par ts en HD Par ts van Inter truck.

TLG Ruurlo B.V. | Spoorstraat 60 | 7261 AG Ruurlo T: 0573 451077 | E: info@tlg-ruurlo.nl | I: www.tlg-ruurlo.nl

>018


| ACHTERHOEK WERKT Achterhoek Werk t, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heef t. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projec ten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘ MIJN Achterhoek Werk t.

WONEN OM TE BLIJVEN WERKEN De Achterhoek loopt voorop als het gaat om carrièremogelijkheden voor jongeren. Zo barst het van de stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties en bieden we samen de jongeren Adelin Lank veld is projec tmanager bij Achterhoek Werk t en projec tleider van de Talententuin. Zij is al sinds de eerste editie betrokken bij het evenement en heef t het in de afgelopen 8 edities hard zien groeien. Op 26 november staat de negende editie op het programma.

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

inhoudelijk ook écht mooie plekken. Zo krijgen jongeren bij veel bedrijven de kans om deel te nemen aan mooie traineeships en zijn er diverse jongeren netwerken waar je bij kan aansluiten. Wat doe je dan als je jouw droomwerk gever hebt gevonden, maar geen plek vindt om te kunnen wonen? Net als in de rest van Nederland is het voor jongeren moeilijk om een geschik te woning te vinden. Er is weinig aanbod en vaak valt dit buiten het budget van studenten en star ters. Voor altijd bij je ouders blijven wonen is ook geen optie, dus wat doe je dan? Achterban voor jongeren In 2019 is de Achterban opgericht door 20 enthousiaste jongeren. Zij hebben ieder har t voor de Achterhoek en werken aan de toekomst voor jongeren. Het is belangrijk dat jongeren, ondernemers en beleidsmakers continu met elkaar in gesprek blijven om ideeën, dromen en plannen te delen. De Achterban breng t deze groepen bij elkaar en geef t via haar plat form de jongeren een stem in toekomstplannen voor de Achterhoek. Eén van de onder werpen waar zij over meepraten is wonen. Zo is er in april een online woonavond georganiseerd met diverse gastsprekers en een groot aantal kijkers. Dit laat wel zien hoe belangrijk het onder werp wonen op dit moment is voor jongeren.

Dit heef t de Achterban doen besluiten om samen met par tners en gemeenten een doorstar t te maken met Jong Wonen Achterhoek , hét plat form voor meer informatie over wonen voor jongeren in de Achterhoek. Jong Wonen Achterhoek Binnen de Achterhoek zijn er diverse projec ten gaande als het gaat om woningaanbod. Zo wordt er volop gebouwd en kunnen jongeren bijvoorbeeld aansluiten bij CPO projec ten door heel de Achterhoek. Binnen zo’n construc tie hebben toekomstige bewoners meer invloed op de ont wikkeling van hun eigen woning. Zo zijn er in de Achterhoek al meerdere CPO projec ten succes vol afgerond. Waar vind je dan een overzicht van dit soor t pro jec ten én hoe kom je met de juiste personen in contac t? Dit zijn vragen waar het plat form Jong Wonen Achterhoek op in gaat spelen. Op het online platform vind je vanaf 2022 allerlei informatie over het kopen en huren van woningen voor jongeren. Zo wordt ingegaan op het aanbod, f inanciering , toekomstige projec ten en meer. Houd de socials en website van de Achterban goed in de gaten! Laat je mening horen! Heb jij een goed idee voor het woningaanbod in de Achterhoek? De Achterban hoor t graag de meningen en ideeën van zoveel mogelijk jongeren in de Achterhoek. Samen kan je de regio nóg aantrekkelijker maken. Neem voor ideeën of vragen contac t op via de website w w w.deachterban.com Wil je ac tiever bijdragen? Ook dat is mogelijk met de verschillende werk groepen en bijeenkomsten. m

Ben jij op zoek naar een nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Kijk op www.achterhoekwerkt.nl voor een actueel aanbod van vacatures in de Achterhoek. Schrijf je in en ontdek topwerkgevers die bij jou passen.

>019


| VERHAAL

Benefietconcert voor ­ ensambulance Oost-Nederland w Kaz Lux sluit loopbaan af in Kulturhus Dinxperlo “We maken de mooiste dingen mee. Serieus. Laatst nog, met een doodzieke jonge man uit de buurt. Die wilde vlak voor z’n overlijden nog een keertje naar zee. Nou. Wij met de wensambulance naar de kust. Hij zat in een rolstoel, wat te doen? Nou. Wij trokken hem dwars door het mulle zand het strand over, stroopten z’n broekspijpen op en zetten hem met rolstoel en al tot kniehoogte in zee. Hij vond het prachtig!”

www.concertfordreams.nl www.wensambulance.nl

>020

C

hauf feurs Jan Punt en Geer t Eberhard van Wensambulance Oost-Nederland zit ten vol met even hilarische als ontroerende anecdotes. Het fenomeen wensambulance ontstond in Rot terdam. Niet veel later volgden andere regio’s. Sinds 2018 bestaat de service ook in Achterhoek en Twente. Zoals de naam al doet vermoeden, realiseer t de wensambulance de laatste wens voor een doodzieke gast. Dat gebeur t geheel op vrijwillige basis. Wensambulance Oost-Nederland beschik t inmiddels over drie, vaak afgeschreven, ziekenwagens. Die ambulances worden keurig heringericht met een hypermoderne brancard, en ex tra zitplaatsen voor eventuele begeleiders van de hoofdpersoon. Elke chauf feur gaat elke dag gratis mee, evenals een gediplo meerd verpleegkundige. “ Wij zijn compleet af hankelijk van gif ten en legaten. Natuurlijk krijgen wel eens wat toegeschoven van dankbare familie of vrienden. Maar we krijgen geen cent subsidie. De wensambulance is hierdoor voor iedereen toegankelijk ”, benadruk t chauf feur Geer t (67) uit Weerselo.

Dankbaarheid “ Wij doen het voor de dankbaarheid. Dat is het mooiste dat er is”, vult collega Jan ( 74, eveneens uit Weerselo) aan. “Als je na een intensieve dag de gast thuis af lever t, en de mensen vragen of we voor een laatste drankje nog even mee naar binnen komen. De lach op het gezicht van de gast is dan altijd onvergetelijk.” “Als ik ’s avonds dan lachend thuiskom, vraag t mijn vrouw: ‘ Wat heb je nou weer te lachen? ’. En dan ant woord ik: ‘ Weet je wel wat voor mooie dag ik heb gehad? ’. De wensambulance is een schit terende invulling van onze vrije tijd ”, aldus Geer t. Jan: “Alle verzoeken worden heel intensief begeleid en vooraf minutieus doorgesproken. Iemand belt of mailt met een verzoek. Als dat verzoek haalbaar is, dan worden vooraf alle details zorg vuldig doorgenomen. Moet de gast onder weg medicatie hebben? Een infuus, wellicht? Dat soor t zaken zijn van het grootste belang. We mogen op z ’n feestdag niet voor ver velende verrassingen komen te staan”, weet Jan. “Alle wensen zijn in principe bespreekbaar ”, vervolg t hij. “ Nee komt in onze vocabulaire niet voor. We zijn al op Texel geweest, in Ant werpen en in Frank fur t. Frank fur t was trouwens ook weer een heel bijzondere. Die jongen wilde daar persé naar toe, omdat ze in het ziekenhuis daar de oplossing zouden hebben voor zijn dodelijke ziek te. Maar helaas. Het mocht niet baten.”

Concert for dreams Blueslief hebber Gerard Kolenbrander (62) uit Dinxperlo k wam t wee jaar geleden zelf met de wensambulance in aanraking. “ Ik kende het eerst helemaal niet. Mijn broer lag op ster ven. Hij was enorm gek op paarden. Maar in een manege was hij nog nooit geweest. Dat heef t mijn vrouw toen via de wensambulance voor hem geregeld. Mijn broer glunderde de hele dag van oor tot oor.” Zo ontstond bij Kolenbrander het idee om voor de Wensambulance Oost-Nederland een benef ietconcer t te organiseren. Zijn ‘Concer t for Dreams’ had eigenlijk vorig jaar al plaats moeten vinden. Maar om de bekende reden ging dat toen niet door. Inmiddels staat het concer t al stevig in de steigers. “ We hebben inmiddels meer dan zeventig muzikanten, inclusief een compleet koor ”, vertelt de enthousiaste organisator. “ En alles wordt gratis beschikbaar gesteld. Licht, geluid, podium. Alles. Er worden professionele beeld- en geluidsopnamen gemaak t en daar van worden 60 0 CD’s gedruk t. Ook de inkomsten uit die verkoop gaan 1 op 1 naar de wensambulance. Er komt een veiling bij, met door ar tiesten zelfgemaak te werken. Zo heef t Frank Kraaijeveld van de Bintangs al een zelfgemaak t beeldje beschikbaar gesteld. Heel bijzonder allemaal.” Kaz Lux Tijdens Concer t for Dreams worden optredens verzorgd door ondermeer Boogie Dogs, Kissterious en Firehouse Mama. Hoog tepunt van de avond moet de afsluiting worden, verzorgd door een heuse Allstar Band. Kolenbrander: “ Tientallen muzikanten uit diverse muzikale hoeken zullen hier dan op het podium verschijnen. Ik heb een setlist gemaak t van ruim vijf tig nummers. Die heb ik aan iedereen toegestuurd. Ze mogen dan zelf bepalen met welke nummers ze die avond meespelen. De muzikanten


Concert for Dreams Het benef ietconcer t wordt gehouden op vrijdagavond 5 november, in het Kulturhuus in Dinxperlo. Entrée: €15,- p.p. Alle inkomsten van de avond gaan linea-rec ta naar de Wensambulance Oost-Nederland.

treden die avond veelal volkomen uit hun comfor tzone, en dat wordt enorm verrassend. Dat is ook de kracht van dit concept.”

Oproep

Eén van de meest in het oog springende ar tiesten tijdens Concer t for Dreams is de bekende zangergitarist van de legendarisch Nederlandse bluesband Brainbox, Kaz Lux. “ Zoals bekend heef t Lux al lang last van gehoorschade. Hij hoor t niet best meer. En treedt om die nog maar zelden op. Echter. Voor de wensambulance maak t hij graag een uitzondering. Hij heef t toegezegd om in Dinxperlo te komen spelen. Het zal één van zijn laatste live- op tredens worden. Misschien wel zijn allerlaatste. Hij doet vier nummers. Akoestisch. Ik verheug me daar zeer op”, aldus de trotse organisator.m

Tekst: Eric Schuurman

Heeft u een bijzondere hobby of kent u iemand met een uitzonderlijke passie? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>021


DE?SCHADE? SCHADE?

SCHADE? S VANDE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN VOORWIWISHSWIHSTAANSSTAANH STAANVOORVOORVOOR ! s n e g U KLAAR! a w s f j i r d e b ! ! s s n i n ! s n DE? e t g e s U KLAAR! a i g g l U KLAAR! w a a w f j i s f w j c r e s r d p f e j d i b S b r n n i d i e t t s s b i l l a a i n c c e e i p p eSp cialist S S HUIDADVIES BIJ HUIDVEROUDERING 22 OKTOBER A.S.

Hebt u rimpels, een verslapte huid of hamsterwangen? Dit is uw kans op huidverjonging! Meld u aan voor orthomoleculair huid­ advies op vrijdag 22 oktober a.s. bij Mooi in Balans in Aalten.

Deze dag is uitermate geschikt wanneer u verbetering wilt bij: • Rimpels, kraaienpootjes • Hamsterwangen, plooien • Zonschade, pigmentvlekken • Futloze doffe huid

Onder het genot van een gezonde smoothie krijgt u op deze dag in 45 minuten een deskundig huidadvies t.w.v. € 75,­ GRATIS! We meten nauwkeurig de kwaliteit van uw bindweefsel m.b.v. de Collagenoson® huidscan om te bepalen welk voedingssupplement u nodig heeft om uw huid van binnenuit stevigheid en veerkracht terug te geven. Daarnaast hebben we aantrekkelijke kortingen op producten en behandelingen die uw huid nóg verder verjongen. Slingelaan 33

7122 AW Aalten

Aanmelden? info@mooiinbalans.com of via tel. 0543-476869

T 0543 476869

ACTIE MA AND maar

info@mooiinbalans.com

BODYSCULPTOR

geen 12 lingen de 15 behan !!! GR ATIS =

3

de beste afslankmethode terwijl u slaapt  Na een kuur verliest u zeker 1 kledingmaat

 Het pakt alle zones op hetzelfde moment aan, of kan worden ingezet om lokaal de probleemzones te behandelen

 Bodysculptor is dé ideale huidversteviging

DALI-WELLNESS

AFSLANKEN & ANTI-AGING

www.mooiinbalans.com

 Een kuur met de Bodysculptor verbetert de elasticiteit en zorgt voor een strakkere huid

 Dé afslanktechniek voor taille, heupen, dijen, kuiten, knieën, armen, kin en gelaat

Benieuwd? Bel voor meer info: 0314-64 07 43 ‘s-Heerenbergseweg 40, Zeddam www.dali-wellness.nl

W n b t

SCHADE? SCHADE? SCHADE? SCHADE?

DE? S VAN S VAN S VAN

DE EXPERTS VAN SCHADE? SCHADE? DE VAN DEEXPERTS EXPERTS VAN VAN DE EXPERTS

WISH STAAN VOOR DE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR U KLAAR! s! en UU KLAAR! ag sw f ij dr be s! in en ist KLAAR! ag al ci sw f pe ij S dr be VAN in s! t en is U KLAAR! s! ag al en ci sw f UUKLAAR! ag pe ij sw S f dr ij be dr be in in t t is lis s! al en ci pe KLAAR!Specia ag S sw f ij dr be in t lis Specia

S VOOR VOOR VOOR VOOR Specialist in

Specialist in bedrijfswagens!

s! en g a sw f ij r ed b en g SSSppepeecciciiaaalililiststst inininbbbedededrrijijrffswswijfswaaggaenens!s! s!

T 0544 - 84 37 39

T 0544T- 84 37 390544

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland

T T 0544 -- 84 37 39 T 37 39 T 0544 0544-- 84 84 37 39 T 0544 84 37 39 TE 0544 84 37 39 info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl info@wishlichtenvoorde.nl E Ewww.wishlichtenvoorde.nl info@wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl

T 0544 - 84 37 39

zijn

kom www.rederijwitjes.nl

t Romienendal

T 370544 84 39 - 84 37 39

T 0544 - 84 37 39

www.wishlichtenvoorde.nl van 20 t /m 250 personen.dit is al mogelijk vanaf € 18,50 p.p. www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland

>022

Bel

- 84 37 39 T 0544 - 84T37 0544 39 E info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl Partyschip E info@wishlichtenvoorde.nl De locatie vooral uw feestjes E info@wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl Unieke beleving!

T 0544 84 37 39 0544 - 84 37 39 T 0544 - 84 37 39

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland

Voo

Reserveerennuzie uwwat River www.wishlichtenvoorde.nl Maak vrijblijvend een afspraak er Partyallemaal kan in of Lunchcruise of boottocht met t Romienendal. huwelijksof personeelsfeest op Tevens de salade’s één voorvan de onze kunt partyschepen. u bij ons bestellen vanaf € 6,75 per persoon

E infoE@wiinshlfoi@wichtesnvoorhlichtde.envoor nl de.nl

WIJ BIEDEN ALL-IN ARRANGEMENTEN VOOR BESLOTEN GROEPEN AAN.

E info@wishlichtenvoorde.nl

T: 0316-54t 05 54 | Europakade 3b | Tolkamer 3 • 7122 RN • Aalten Romienendal • Aladnaweg

Tel 0543-476093 • Mail : beheerder@romienendal .nl

Er z

een

kan

ver

erfe

gez

-zu

Wa

erfg

get

heb

gaa


| COLUMN RUBBERS ZIJN IDEAAL! Grootse plannen! Wij willen verbouwen/uitbouwen en daarna gaan samenwonen. Een grote stap, want we hebben allebei zo ons verleden en zijn inmiddels gewend geraak t aan het leven binnen een eenoudergezin.

Shockwavetherapie effectief bij hielspoor In een gemiddelde fysiotherapiepraktijk krijg je iedere dag te maken met veel verschillende klachten. Van meniscusklachten tot een gekneusde enkel en van een nieuwe heup tot aan een zweepslag. Een opvallende toename de laatste jaren is het aantal perso nen dat binnenkomt met een hielspoor. Een hielspoor is een irritatie aan de aanhechting van de voet zoolpees. Deze veroorzaak t pijn bij het staan en lopen, vooral bij het opstaan, en is veelal het gevolg van overbelasting. Bij ons in de prak tijk worden deze klachten behandeld met shock wavetherapie. Wij beschikken in al onze drie vestigingen over zo’n geavanceerd apparaat. Shock wave werk t met zogenaamde druk golven, waardoor lokaal kor te trillingen worden afgegeven op de pijnlijke plek. Deze impulsen verbeteren de bloedsomloop en stof wisseling in het pijngebied, wat een opruimingsreac tie uitlok t. De behandeling stimuleer t het lichaam om de blessure zelf te genezen. Door enkele behandelingen kunnen de pijnklachten en zelfs kleine verkalkingen def initief verdwijnen. Niet alleen hielspoorklachten kunnen verbeteren door shock wave. Deze ef fec tieve methode biedt uitkomst aan mensen met chronische klachten als peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, schouderklachten en tennisellebogen. Internationaal onderzoek toont aan dat deze therapie zeer goed werk t. Dat komt overeen met de ruime er varing die reeds is opgedaan in onze f ysiotherapieprak tijken. Vaak zijn patiënten met chro nische klachten al met medicatie of andere vormen van therapie behandeld of hebben ze injec ties gehad, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shock wavetherapie verhoog t de genezingskans tot maar liefst 85 procent! Loopt u rond met een hielspoor of andere peesklachten? Denk dan eens aan een shock wavebehandeling bij uw f ysiotherapeut. Met elf geregistreerde f ysiotherapeuten in dienst en prak tijken in Zieuwent, Doetinchem en Ruurlo kan Fysiotherapie Sjaak Jansen zeker wat voor u betekenen. Een ver wijzing van uw huisar ts is niet nodig , een afspraak maken wel. Dit kan via ons centrale telefoonnummer 05 4 4 -352423.

Sjaak

Voor we elkaar leerden kennen hadden we het beide inmiddels weer goed voor elkaar. De zon scheen volop! Regenwolken dreven ook weleens over, maar die stonden s ymbool voor gemis en het verdriet dat daarbij hoorde en soms wat gedoe. Maar niets mis met af en toe een f linke regenbui. Ook alle kinderen k wamen en komen niks tekor t. En bovendien raak jezelf gewend aan een bepaalde vrijheid, die je hebt als alleenstaande ouder. Ik over tuigde mijzelf er van dat wanneer ik weer iemand zou tegenkomen, ik alleen nog zou gaan lat ten. Genieten van de lusten en zeker niet de lasten. Mijn gezin, vrijheid en ruimte op 1 en de eventuele nieuwe liefde als fantastische aanvulling! Mijn vriend stond er net zo in, toen wij elkaar nog niet hadden ontdek t. Maar op een zekere carnavalsnacht stond hij daar bij mij op de stoep. Of beter gezegd, ik begeleidde hem persoonlijk tot aan mijn voordeur. Verder niet. Geen vonk iig , maar wat wil je ook… verkleed als piraat en dan ook nog een met wat liefdesverdriet. En ik bestond uit onnoemelijk veel laag jes, daar was geen doorkomen aan. Ik zag hem toen zeker niet als; ‘de ware’. Nee, de reusachtige vonk sloeg pas over in de lente, mooi hè? En best suf, maar vooral heel bijzonder, we wonen bij elkaar om de hoek! En zijn op dezelfde dag jarig , en… de rest gaat jullie niets aan. Het voelt vooral goed, daarom zou ik nog veel meer willen ver tellen. Maar juist die nabijheid over tuigde ons er steeds meer van dat we het op deze manier per fec t voor elkaar hadden. Met een f linke hink-stap -sprong waren we immers zo weer samen. We koppelden het woordje ooit aan het woord samenwonen. Misschien ooooooit in de verre toekomst. En toen ineens… k wam het besef dat samenwonen ont zet tend leuk zou kunnen zijn! Puur op gevoel in eerste instantie. En daar begint het natuurlijk mee. Dat af wegen, over wegen en nadenken over alles komt daarna pas. De woorden; gezelligheid en samenzijn voeren de boventoon. Twijfelmomenten zullen uiteraard zo af en toe de kop opsteken. Maar als ik maandelijks even t wijfel en niet wekelijks of zelfs dagelijks, dan teken ik er voor. En ook dit geldt natuurlijk voor alle huisgenoten. We nemen allemaal onszelf mee. Samen duidelijke afspraken maken en regels bedenken, dat zal zeker nodig zijn en voorkomt een hoop gedoe. En dat een van ons af en toe wil vluchten, of keihard tegen een muur oploopt, of smijt met de deur in die muur, dat kan niet anders. We maken een vluchtroute en leg gen een helm klaar. We zullen 1 deur voorzien van wat rubbers, dat wordt onze enige smijtdeur, dan komt alles goed. Ik heb er zin in!

Cindy

www.fysiotherapie-sjaakjansen.nl Zegendijk 3B 7136 LS Zieuwent T 0544 352423

Mercuriusstraat 22a 7006 RL Doetinchem T 0314 642951

De Venterkamp 5 7261 AH Ruurlo T 0573 792000

w w w.f ysiotherapie - sjaakjansen.nl

Cindy’s invalshoek

>023


| DROOMHUIS

VERNIEUWDE k j i WOONBOERDERIJ l e d n a met l r e t k a r ka

‘Eerst ploeteren daarna verkopen’ ’t Zendje (komt van zandgrond) is de naam van het ouderlijk huis van Martin Hagelstein. De woonboerderij in Doetinchem werd de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd zonder het karakter aan te tasten. Nu alles klaar is, willen de bewoners vertrekken. “Mensen vonden het wel wonderlijk, eerst ploeteren en daarna verkopen.”

>024

M

ar tin en Petra Hagelstein en hun drie kinderen ( Yaël, Indra en Yrsa) hebben altijd met veel plezier in de riante boerderij gewoond. “ Het is een ideale plek , dichtbij de snelweg en het centrum”, ver telt Petra. “ Je woont hier niet achteraf en toch vrij en de laatste jaren, na de verbouwing , met de luxe die wij niet gewend waren.” Maar waarom is er dan toch een ver trek wens? “ We willen graag onze paarden weer bij huis hebben, die staan nu elders. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw droomhuis, een vrijstaande woning met ongeveer een halve tot hele hec tare grond. Het liefst in Doetinchem, want we zijn alle voorzieningen van de stad gewend.” De boerderij van omstreeks 190 0 werd drie generaties bewoond door de familie Hagelstein. Toch heef t Mar tin, die er werd geboren en er bijna zijn hele leven


Waterput fungeert als wateropvang van hemelwater woonde, er geen moeite mee om elders te gaan wonen. “ Het is prima zo, ik heb er vrede mee. Het is niet meer zoals vroeger. Het vrije gevoel is, door de komst van huizen rondom, wat naar de achtergrond verdwenen.” Oprijlaan Aan ruimte geen gebrek in de woonboerderij in de Doetinchemse wijk Wijnbergen. De werkelijke gebruiksopper vlak te wonen bedraag t maar liefst zo’n 425 vierkante meter. Het perceel is bijna 2.70 0 vierkante meter groot, je bereik t het huis door middel van een lange oprijlaan. De woonboerderij werd geheel opnieuw opgebouwd. De authentieke uitstraling bleef in stand. “ In eerste instantie was het de bedoeling om t wee tuindeuren te maken. Het liep wat anders, haha. Van het één k wam het ander, uiteindelijk bleek het de aanzet om het hele huis te vernieuwen.” De jarenlange verbouwing werd grondig aangepak t, kosten nog moeite werden daarbij gespaard. Dat zie je terug in zowel het interieur als het ex terieur. Aan luxe en comfor t geen gebrek. Een goed voorbeeld daar van is de ruime eigentijdse leef keuken met een schiereiland en alle benodigde apparatuur. “ De keuken is echt een favoriete plek. Daar zit ten we graag , ook met familie of vrienden. En niet alleen om te eten.” De bijzondere Castle-Stone vloer spring t er in het oog. Geen tegel is er het zelfde. De vloer zorg t samen met de massieve houten balken aan het plafond en het halfronde zijraam voor een knusse sfeer. De woonkamer is voorzien van een massief houten vloer, fraaie gashaard en openslaande deuren naar het zijterras. Verder zijn er meerdere ver trekken zoals de tuinkamer, een grote bijkeuken, f ietsenberging en de garage.

Nog meer foto’s zien? Scan de QR-code

Multifunctioneel De zijvleugel van 120 vierkante meter is een verhaal apar t. Het kan dienst doen als opslagruimte, maar is multifunc tioneel te gebruiken. Bijvoorbeeld als ex tra woning voor inwonende ouders of kinderen of als kantoor of Bed & Break fast. “ Het huis heef t t wee woonbestemmingen, dat zorg t voor tal van mogelijkheden.” Via de zijentree staat deze ruimte in direc te verbinding met de woning. Op de verdieping en de zolder zijn in totaal vier slaapkamers, een moderne badkamer en een grote vrije ruimte gesitueerd. Op verschillende plekken komen oude elementen van de boerderij terug , zoals muurankers en stalraampjes. In de tuinkamer zit ten nog de oude stenen van de boerderij. “ Deze zijn helemaal afgebik t en opnieuw ingemetseld.” De oude waterput in de voor tuin is in ere hersteld, deze fungeer t als wateropvang van hemelwater. De tuin is onder architec tuur aangelegd en beschik t onder andere over oude perenbomen. “ Het huis en de tuin hebben veel te bieden. Het is hier heerlijk wonen.” m

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Thoma Van Dijk Siebelink Makelaars

Oproep droomhuis

Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>025


WONEN in de Achterhoek

OKTOBER WOONMAAND Wonen in de Oktober is de woonmaand bij uitstek. Juist nu, na een lekker buitenseizoen, is de blik weer meer naar binnen gericht. Daar moet het prettig en comfortabel zijn. Een keer een nieuw interieur? Of een nieuwe keuken of badkamer? Volstaat een schilderbeurt of gaat u voor een complete verbouwing? Het verduurzamen van de woning is momenteel een hot item. Het kan uw maandelijkse energielasten flink laten dalen.

>026

I

k e o h r e t h c A

n deze uit gave van MIJN Magazine komen veel aspec ten van wonen en woongenot aan bod. Er zijn in ons verspreidingsgebied veel mooie bedrijven die u kunnen helpen met produc ten of adviezen die met wonen te maken hebben. Zij presenteren zich en geven graag een inkijkje in de mogelijkheden, want die zijn talrijk. Kies voor een bedrijf in de regio en u kunt ver trouwen op prima diensten en produc ten, een persoonlijke aanpak en

Stoere materialen en warme kleuren zorgen voor karak ter. Een wandrek of roomdivider mag in de woonkamer niet ontbreken. Ook goudkleurige accenten, gekleurd glas in combinatie met geborsteld staal, keramiek , marmer, messing en velours stof fen passen bij een eigentijds interieur met een duurzaam karak ter. Duurzaamheid en ambachtelijke k waliteit staan voorop. Consumenten willen authenticiteit en iets unieks. Dat zie je terug in maat werk. Daarnaast zijn warme, diepe kleuren in trek. De Achterhoek een geliefde streek Je hoor t het steeds vaker; mensen uit het westen trekken naar de Achterhoek en dan niet alleen voor een vakantie. Ze willen er ook wonen omdat het in hun eigen regio te druk is. Waarom kiezen mensen uit gerekend voor de Achterhoek: - Woningen zijn relatief goedkoop. Voor het geld van een tussenwoning in de Randstad heb je in de Achterhoek een half vrijstaand of vrijstaand huis. Dat is zeer aantrekkelijk verhuizen. - Het karak ter van de streek of tewel: rust, ruimte, natuur, gemoedelijk karak ter en groene uitstraling.


WONEN in de Achterhoek

DE WOONTRENDS •

Spelen met natuurlijke elementen blijf t belangrijk. Ze passen zeker in het interieur van de komende maanden. Het gaat dan vooral om het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, riet, leer en linnen worden gecombineerd met planten. Niet alleen in de meubels, maar ook in de accessoires en de wand- en vloerbekleding.

Met een persoonlijke touch krijg t interieur een eigen stempel. U kunt combineren met stijlen, of juist helemaal los gaan op één eigen stijl.

Durf. Juist met accessoires kunt u het verschil maken. Ruwe materialen en duidelijke accenten in hout, steen of leer maken een groot verschil. Ook opvallende wandrekken met eigen spullen zijn helemaal hot.

Een bont geheel is echt hip! Visueel mag het overdadig , want verschillende stijlen en culturen gaan hand in hand.

Je creëer t het ‘groene’ gevoel in huis door gebruik te maken van bloemen en planten. Vooral hangplanten maken indruk. Ze kunnen worden toegepast in open kasten en aan het plafond bijvoorbeeld boven de eet tafel.

l a i c e Sp

• Stoere materialen en warme kleuren zor-

gen voor karak ter. Een wandrek of roomdivider mag in de woonkamer niet ontbreken. Ook goudkleurige accenten, gekleurd glas in combinatie met geborsteld staal, keramiek , marmer, messing en velours stof fen passen bij een eigentijds interieur met een duurzaam karak ter.

Duurzaamheid en ambachtelijke kwaliteit staan voorop. Consumenten willen authenticiteit en iets unieks. Dat zie je terug in maat werk. Daarnaast zijn warme, diepe kleuren in trek.

Nieuw interieur of een complete verbouwing

Tekst: Richard Stegers

- Mensen zijn vriendelijk , groeten elkaar op straat en kijken naar elkaar om. Dit staat ook wel bekend als noaberschap. - Er is voldoende werk en de rijtijden naar andere delen van het land of Duitsland zijn te doen. - De Achterhoek is een innovatieve streek met parels van bedrijven. Het gaat om ondernemingen die vaak landelijk aan de weg timmeren en zit ten zelfs talrijke wereldspelers bij. Geen krimp De Rust, ruimte en volop natuurschoon. Daar staat de Achterhoek om bekend. Het is een streek waar je prima kunt wonen én werken. De Achterhoek is met ongeveer 260.0 0 0 inwoners vrij dunbevolk t. Het gaat dan om de bestuurlijke Regio Achterhoek met de gemeenten Doetinchem, Winterswijk , Oost Gelre, Aalten, Berkelland, Bronckhorst en Oude IJsselstreek. Het aantal woningen bedraag t 115.60 0. Dat betekent een woningbezet ting van 2,27. Van een krimp waar al een tijd over wordt gesproken vanwege de vergrijzing , is nog geen sprake. Dat komt vooral doordat mensen vanuit andere delen van het land naar de Achterhoek verhuizen. De coronacrisis heef t die tendens zelfs versterk t. m

>027


WONEN in de Achterhoek

Nieuwe (sier) bestrating nodig? Bezoek onze nieuwe showtuin van maar liefst 1.400 m2 aan de fabriekstraat in Doetinchem Er valt ontzettend veel te zien. Komt gerust langs en doe volop inspiratie op! Of kijk alvast op onze website.

www.a18sierbestrating.nl

Fabriekstraat 49, 7005 AP Doetinchem T: 0314-343 230 E: info@a18sierbestrating.nl

Houtbouw is dé duurzame manier van bouwen. Met als resultaat een woning of bijgebouw met een natuurlijke en warme uitstraling. Ik kan voor u de volgende onderdelen verzorgen: • advies • ontwerp • bouwkundige berekeningen • omgevingsvergunning • tekenwerk • realisatie Met ruim 20 jaar ervaring een vertrouwde keuze.

Rijksweg 161 • 7011 DV Gaanderen • 06-45548384 info@woodandstyle.nl • www.woodandstyle.nl

HA ARDEN & K ACHELS – SCHOORSTEENTECHNIEK – SERVICEDIENST – TUINMACHINES - ONDERHOUD

Vuur, het ultieme genieten Warmte en sfeer, wij maken het mogelijk Bij de keuze voor een haard of kachel zijn de mogelijkheden ontelbaar. Ga je voor hout, gas of één van de alternatieve brandstoffen zoals pellets, elektrisch of toch voor het schoorsteenloze Bioethanol? Wat het ook wordt, een vakkundig advies is onontbeerlijk. Wij van De Heide Smid helpen graag om je droom te verwezenlijken zodat je altijd op zeker gaat.

www.heidesmid.nl

n Duiven e e ll a H in is u H n e p Bezoek ons O en zondag 10 oktober a.s. 9 vrijdag 8, zaterdag >028

Vestiging Halle: Halle-Heideweg 16, T 0314-631741 Vestiging Duiven: Nieuwgraaf 1 (naast IKEA), T 026-3192090


WONEN in de Achterhoek

>029


WONEN in de Achterhoek

Wie de vergaderruimte van Bouw21 binnenloopt, kan een prominent visitekaartje niet missen. Aan de muur prijkt een levensgrote foto van Het Platform in Utrecht: een gebouw met 201 appartementen en commerciële bedrijven gebouwd op het station van de Uithoflijn.

Onze bouwkosten zijn circa 10% lager dan bij de grotere bouw­ ondernemingen

04 >030

B

Bouw21 staat voor cultuur

ouw21 was als bedrijf nauw betrokken bij de totstandkoming van deze ‘microcit y ’ in har tje Utrecht. En daar mag direc teur Jan Hillen trots op zijn. Na een lange carrière bij grotere bouwondernemingen wilde de Lichtenvoordenaar thuiskomen. Terug naar de Achterhoek dus. Sinds januari 2018 zetelt in een statig pand aan de Doetinchemse Plantsoenstraat het door hem opgerichte Bouw21. Champions League van de bouw Bouw21 ont wikkelt en realiseer t bouwprojec ten op veelal ingewikkelde binnenstedelijke locaties. ,,Wat dat betref t spelen we in de Champions League van de woning- en utiliteitsbouw.” Het zijn allemaal opgaven met een hoog ambitieniveau op alle aspec ten. Dit vraag t om specif ieke exper tise en kennis van alle projec tpar tners, maar vooral ook om transparantie en samenwerking. En daar gaat het vaak mis. Hillen zag daarbij in zijn lange loopbaan maar wat vaak een cultuur van wantrouwen in de bouw. ,,Er is daarbij te veel focus op de prijs met daarbij tegengestelde f inanciële belangen. Dit resulteer t in spanningen tussen opdrachtgevers enerzijds en bouwers anderzijds, resulterend in dikke juridische contrac ten waarbij vaak risico’s zoveel mogelijk verschoven worden naar de andere par tij. Ter wijl het oplossen daar van juist in het samenwerken lig t.’ ’ Veel energie en kosten welke het uiteindelijke overall projec tresultaat niet ten goede komt. Dát moet en kan anders, besloot Hillen. ,,Ik werk met de por temonnee van de opdracht gevers. Er wordt gewerk t binnen zíjn f inanciële kaders.’ ’ Bouw21 wordt met zijn realisatiekennis daarom al in de initiatief fase van een bouwprojec t ingeschakeld. De exper ts van Bouw21 beoordelen, in

samenspraak met co -makers, het projec t op haalbaarheid en rekenen de daarbij behorende kosten zorg vuldig uit. ,,De opdracht gever heef t daardoor veel eerder zekerheid in de realisatiekosten van een projec t. Transparantie is essentieel, in het hele proces, van de initiatief fase tot na de oplevering.’ ’ Inmiddels prijken er grote, complexe bouwprojecten op de website van Bouw21. Naast het eerder genoemde Plat form staan, onder andere Podium 26 in Arnhem, Lorent z fase 2 in Leiden en Kavel 5 in Gouda op het lijstje. Allemaal binnenstedelijke projec ten die, bijvoorbeeld voormalig industrieen spoorlocaties omtoveren tot aantrekkelijke plekken om te wonen en werken. Zo hebben ook de e-spor t giganten van Team Liquid zich gehuis vest in Het Plat form. Naast een duidelijke visie en strategie over het inrichten van het ont wikkel- en bouwproces is er varing en het net werk een kracht binnen Bouw21. Organiseren Een kei in het organiseren, zo kun je Hillen noemen. ,,Organiseren en de juiste par tijen bij elkaar brengen is mijn kracht.’ ’ De Achterhoekse f irma heef t een groot net werk van par tners. Vaste zakenrelaties waar Bouw21 vanuit haar net werkorganisatie mee samenwerk t. Hier van komen er diverse uit het oosten van het land. Metron uit Hummelo en VDNDP uit Enschede zijn hier enige voorbeelden van. Specialisten, ieder in zijn eigen vakgebied dus, met Bouw21 als de spin in het web. Het brein dat alles aanstuur t en organiseer t. De f irma heef t vier personen in vaste dienst. Hillen: ,,We houden dit bewust beperk t. Omdat we daarmee de kosten laag


WONEN in de Achterhoek

omslag bouwsector kunnen houden, hoeven wij ons niet te stor ten in de ‘rat race’. We zien ons niet gedwongen om links en rechts om projec ten te bedelen, om te concurreren op prijs.’ ’ Kwaliteit in plaats van k wantiteit. Bouw21 gaat uitdagingen aan die het tot een goed einde kan brengen. Ingewikkelde projec ten waarvoor het de kennis en kunde in huis heef t. Omdat Bouw21 projec tgericht te werk gaat, par tners

mensen met wellicht een meer traditionele specialisatie, maar die dit breed in het ont wikkel- en bouwproces willen inzet ten.’ ’ Werken voor Bouw21 staat gelijk aan eigen verantwoordelijkheid. ,,Flexibel zijn, waarbij werk tijden en werkplek niet vaststaan. Het gaat erom dat de projec ten worden gedraaid. Wil je een uur tje later beginnen, is dat prima. Op kantoor werken mag , maar thuis is ook goed. Zolang je maar communiceer t.’ ’ Plezier op de werk vloer staat voor Hillen hoog in het vaandel. ,,Hier heb ik zelfs bij de keuze van het onderkomen van Bouw21 op gelet.’ ’ Dat onderko men bevindt zich in een historisch pand in har tje Doetinchem. Een gemeentemonument. ,,Een plek die goed bereikbaar is en waarbij je zo de binnenstad van Doetinchem in loopt. Dat is natuurlijk veel meer uitnodigend dan een kil kantoor tje ergens op een industrieterrein.’ ’ Het kantoor van Bouw21 is ook vooral een ontmoetingsplaats.

en co -makers inschakelt op het moment dat het projec tmatig vereist is, kan de overhead beperk t blijven. ,,Geen groot kantoor met vele afdelingen, maar kennis op het juiste toevoegen.” Hillen: ,,Onze bouwkosten zijn dan circa tien procent lager dan bij grotere de bouwondernemingen.’ ’ Werken met eigen verantwoordelijkheid Bouw21 staat altijd open voor nieuwe mensen die deze manier van werken aanspreek t. ,,In de ideale situatie hebben wij in de toekomst zes tot acht mensen in vaste dienst ’ ’, zo schetst Hillen. ,,Vooral

Transparantie is essentieel, in het hele proces, van de i­­nitiatief­ase­tot­ na de oplevering

Hillen weet maar al te goed dat de Achterhoek de heimat is van heel wat kundige mensen in de ont wikkel- en bouwsec tor. ,,En die zijn van har te welkom om bij ons eens aan te kloppen.’ ’ Ga je bij Bouw21 aan de slag , dan kom je in een warm bad. Hillen hoopt dat meer vak genoten zijn voorbeeld volgen. ,,Het plezier in de bouwsec tor moet terug.’ ’

Bouw21 | Plantsoenstraat 89 | 7001 AB Doetinchem T: 085-023 94 77 | www.bouw21.nu | E: info@bouw21.nu 05 >>031


WONEN in de Achterhoek

Vloerverwarming voor elke vloer

tegel-natuursteenwerk

Specialist in vloerverwarming over houten vloeren

 Licht in gewicht, energiebesparend  In bijzonder toepasbaar bij renovaties  Geschikt voor alle soorten vloerbedekking Ook leverbaar als DOE-HET-ZELF pakket Bezoek onze showroom voor nadere informatie Vlasakker 31 | 7078 BD Megchelen | t 06-51699344 | info@ketelaartegelwerken.nl| www.ketelaartegelwerken.nl

Ketelhuis 15a 0314 378 299 Doetinchem info@heatnet.nl

Kunststof en aluminium kozijnen

SUBSIDIE 2021 kozijnen

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen voor vaste ramen, draairamen, draaikiepramen, achterdeuren, openslaande deuren, tuindeuren, balkondeuren of zoekt u een schuifpui?

Bij nieuwe kozijnen voorzien van 3-voudig HR+++ glas kunt u tot € 100,-m² subsidie ontvangen van de overheid. Lees meer op onze website.

Met onze kunststof of aluminium kozijnen bent u voor lange tijd voorzien van mooie, duurzame en veilige ramen en deuren. Onderhoud is nauwelijks nodig en uw woning is veel beter geïsoleerd, waardoor u bespaart op uw energierekening.

Pollaan 43, 7202 BV ZUTPHEN Telefoon 085 877 14 88 www.kozijnenbouwnederland.nl

t s f r r e e d h s c hi l

Je voelt je net een BUITENV

VAN SIKKEN

S

2,5 liter Ru bbol SB lichte kl euren

ERF:

€ 82

1 LITER €

35,-

€ 99

ALPHA REZISTO

VAN SIKKENS 10 liter wit

Voor 90 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft.

Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee.

€ 49

SUPER KNALLERS

BL Rezisto Satin

€ 35

watergedragen VAN SIKKENS

€ 55

ERF: BUITENV ENS

VAN SIKK

nol 2,5 liter O grondverf n re 25,lichte kleu 1 LITER €

>032

1 liter binnenverf

VAN SIKKENS Binnenverf: 10 liter alphadur wit

Handwerk Kreativität

Voor 60 m2 in één keer dekkend

Bahnhofstraße 11 Vreden (Dld) Tel. 0049-256432311 | www.handwerk-und-kreativitaet.de Openingstijden: ma t/m vr 8.00-12.30 uur / 14.15-18.30 uur, za: 8.00-16.00 uur >> Vanaf 1 januari 2022 zitten wij in een NIEUW PAND aan de Oldenkotter Strasse 2 Vreden (voor navigatie is het adres: Zwilbrocker Strasse 2 Vreden)


WONEN in de Achterhoek

DGM ontzorgt de opdrachtgever Gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen

Een typisch Achterhoeks no nonsense bedrijf. Dak & Gevel Montage (DGM) in Lichtenvoorde heeft een goede naam opgebouwd. De onderneming is gespecialiseerd in metalen dak- en gevelsystemen, beschikt over jarenlange ervaring en ontzorgt de opdrachtgever.

G

erritjan Bloemers en Hans Wevers zijn de eigenaren van DGM. Het bedrijf ging op 1 april 20 01 van star t en is dus ruim t wintig jaar ac tief. Destijds werk ten er vier mensen. Het maak te daarna een mooie groei door. De economische crisis zorgde voor een lastige periode, maar Dak & Gevel Montage bleef op kleinere schaal overeind. Inmiddels is de weg terug ingezet en ziet de toekomst er goed uit. Er staan momenteel weer 11 mensen op de loonlijst. “ We kunnen verder groeien, die ambitie is er. Uitbreiding van het aantal werknemers is gewenst om alle klussen te kunnen klaren”, vertelt Gerritjan Bloemers. “ Maar het valt niet mee om mensen te vinden, het is vissen in een kleine vijver.” DGM is dus op zoek naar jonge aanwas in de vorm van montagemedewerkers. Daar voor kan het aanpakkers goed gebruiken. “ Voor dit werk is geen opleiding. Mensen die handig zijn met gereedschap en geen 8 tot 5 mentaliteit heb ben, mogen zich melden.” Nieuwe medewerkers komen in een leuk team met een informele s feer en kunnen zich verder dooront wikkelen. “ Ze hoe ven, zeker in het begin, nog niet alles te kunnen. Ze worden verder intern geschoold, zodat ze de werk zaamheden goed onder de knie krijgen”, weet Bloemers die als eigenaar zelf net zo hard meewerk t. “ Het is erg leuk maar toch ook wel enigszins ondergewaardeerd werk. Ik ga iedere dag met plezier aan de slag.”

architec ten en eindgebruikers hoge eisen aan gesteld. Dan moet er wel vak werk worden gele verd. Dat gebeur t in eigen beheer met hoog waardige materialen. Bij woningbouw moet je denken aan het bekleden van windveren en boeiboorden met metalen zet werk. Het is ook toepasbaar bij schuur tjes en f ietsenhokken. Dat scheelt onderhoudsgevoelig schilder werk en het kan in alle gewenste kleuren.

Nieuwe bedrijfshal resultaat hard werken van het hele team DGM beschik t zelfs sinds kor t over een nieuwe bedrijfshal met kantoren van ongeveer 60 0 vierkante meter. “ Dat is handig voor de opslag van materialen en we kunnen er prima mensen ontvangen. Een heel verschil met de boerenschuur waar we ooit zijn begonnen. De nieuwe hal is het resultaat van hard werken van het hele team.” Voor meer informatie of een geheel vrijblijvende of fer te neem gerust contac t met ons op.

DGM is vooral ac tief in de utiliteitsbouw, het gaat dan voornamelijk om nieuwbouw en reno vatie van bedrijfshallen soms met een groot te van wel 50.0 0 0 vierkante meter. Er worden door

Dak & Gevel Montage (DGM) | Lievelderweg 73 | 7131 MB Lichtenvoorde | T: 0612995996

>033


WONEN in de Achterhoek

20% KORTING OP GORDIJNEN & BEHANG Vraag naar de voorwaarden.

Bruggink is een regionaal werkend familiebedrijf met een totaalconcept voor bouw, keukens en badkamers. De werkzaamheden bestaan onder andere uit Nieuwbouw, Verbouw & Aanbouw, Renovaties & Onderhoud, Keukens, Badkamers & Tegels. Wij hebben veel aandacht voor de wensen van de klant. Samen met ons team van 70 medewerkers en onderaannemers, waarmee langdurige relaties bestaan, zijn we een hecht op elkaar ingespeeld team. Om dit team te versterken zoeken wij per direct een

actie is alleen geldig op 18 oktober 2021! Weurden 16 7101 NJ Winterswijk Telefoon (0543) 53 29 00 E-mail gigantischwonen@colorsathome.nl | www.colorsathome-winterswijk.nl

ADVISEUR / VERKOPER KEUKENS Word jij blij van het adviseren van klanten en ben jij het commerciële talent dat toe is aan meer zelfstandigheid binnen een professionele showroom? Weet jij als geen ander een optimale klantbeleving te creëren? Dan is deze functie wellicht iets voor jou! Als adviseur / verkoper luister je goed naar de wensen van de klant. Je helpt hen met het uitzoeken van een nieuwe keuken en apparatuur. Verwerkt dit in een mooi digitaal ontwerp om het vervolgens om te zetten in een aanbieding die binnen het budget van de klant past. Wij vragen: - Minimaal een afgeronde MBO opleiding of daaraan gelijkwaardig. - Ervaring in verkoop en uitwerken van keukens. - Creatief in het ontwerpen. - Klantgerichte instelling. - Goede contactuele en commerciële eigenschappen. - Een zelfstandige en nauwkeurige werkhouding. - Werken op commerciële tijden (dus ook in de weekeinden).

DE DRIE ZUILEN

Aan- en verkoop van oude en antieke meubelen Bij Antiek de Drie Zuilen bent u aan het juiste adres voor de aan- en verkoop van oude en antieke meubelen. Bij ons vindt u enkel unieke stukken antiek en geen repro. Antiek de Drie Zuilen wordt geleid door de gebroeders Ormel. Met het hart voor antiek en met oog voor prachtige objecten vindt u veel verschillende soorten antiek in Gaanderen. Van banken tot aan deuren, van hekken tot aan klokken. Komt u eens langs en laat u inspireren door de prachtige antieke objecten.

Rijksweg 156, 7011 ED Gaanderen E: hw@dedriezuilen.com T: +31 (0)315 329123 www.antiekdedriezuilen.com

>034

Wij bieden: - Werken in een gemotiveerd team waar niet alleen je gevraagde, maar ook ongevraagde mening wordt gewaardeerd. - Training, leveranciers-en beursbezoeken om je kennis up-to-date te houden. - Een fulltime baan voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid. - Een passend salaris op basis van ervaring en leeftijd. Heb je belangstelling?

Stuur een mail naar info@bruggink-bv.nl of bel 0315-242929

www.brugginkgroep.nl Molenweg 11, 7055AW Heelweg Tel: 0315-24 29 29


WONEN IN DE ACHTERHOEK in de Achterhoek WONEN

‘Oversluiten hypotheek nu erg interessant’

Hemmy Toebes Hypotheekadvies weet de weg

Hypotheken en verzekeringen, het is een kolfje naar de hand van Hemmy Toebes. Hij zit al zijn hele werkbare leven in het vak. Klanten profiteren van een persoonlijk en passend advies op maat. Hemmy Toebes is Erkend Financieel Adviseur en Planner. Daardoor kun je vertrouwen op een betrouwbaar financieel product.

H

emmy Toebes Hypotheekadvies heef t echt tijd en aandacht voor de klanten. Het gemoedelijke kantoor in Zieuwent heef t kennis van zaken, jarenlange er varing en is objec tief. Gesprekken vinden plaats in een huiselijke sfeer. Het biedt de mogelijkheid om je hypotheek en verzekeringen goed en dichtbij te regelen: alles onder 1 dak. Er vaar zelf hoe laagdrempelig en informeel f inancieel advies kan zijn! Hemmy Toebes Hypotheekadvies is aangesloten bij DAK Verzekeringen en heef t daardoor toegang tot alle verzekeringsmaatschappijen, banken en hypo theek verstrekkers. Het geef t zekerheid aan klanten als het gaat om een onaf hankelijk advies.

Oversluiten “ Het oversluiten van een hypotheek is momenteel erg interessant ”, ver telt Hemmy Toebes. “ De rente is historisch laag en kan technisch amper lager. Door je huidige hypotheek over te sluiten, kun je mogelijk geld besparen.” Dat kan om een f link f inancieel voordeel gaan. Een voorbeeld laat dat zien. Als je hypotheek ongeveer acht jaar geleden hebt afgesloten tegen 4 procent rente, kan dat nu tussen de 1 en 2 procent. Oversluiten lever t in dat geval een aanzienlijke besparing op de maandlasten. Was je bij het afsluiten van de hypotheek 60 0 euro per maand k wijt, dan kan het zijn dat je na het omzet ten nog maar 210 euro per maand betaalt. “ Het oversluiten van een hypotheek kan echt heel gunstig zijn”, weet Hemmy Toebes. “ Maar is dat niet in alle gevallen. Dan moet je niet veranderen. Daar ben ik heel eerlijk in.”

De rente is historisch laag. Door je huidige hypotheek over te sluiten, kun je mogelijk geld besparen. Starters Star ters hebben het moeilijk op de woningmark t. Het aanbod is beperk t en de huizenprijzen zijn torenhoog. Het is belangrijk goed te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Zo kan een Star terslening uitkomst bieden. Er komt sowieso veel op je af als je eerste huis wilt kopen. Hoeveel kan ik lenen, welke hypotheek vorm past bij mij en hoe zit ik er over een paar jaar f inancieel bij? Hemmy Toebes helpt je graag op weg. Doorstromers Als je gaat verhuizen naar een andere koopwoning betaal je geen boete bij het oversluiten van de hypotheek. Dit kan erg aantrekkelijk zijn. Voor een

duurder huis heb je dan veelal te maken met lagere lasten. Vanwege de krapte op de woningmark t luk t het niet altijd door te stromen. In dat geval kan een verbouwing een optie zijn. “ Daar voor kun je een t weede hypotheek nemen.”

Kennis en ervaring in de financiele dienstverlening Verzekeringen Hemmy Toebes Hypotheekadvies werk t samen met prak tisch alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland. “ Hierdoor kunnen wij voor u de beste keuzes maken, waarbij wij niet alleen naar de premie kijken. Goede voor waarden zijn zeker zo belangrijk. Want heef t u een keer een schade dan wilt u er ook vanop aan kunnen dat de schade betaald wordt.” Daarnaast kan het herzien van verzekeringspolissen zeker de moeite waard zijn.

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak. U bent van har te welkom voor een gratis en vrijblijvend orienterend gesprek. Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 9.0 0 tot 17. 30 uur en ’s avonds op afspraak.

Hemmy Toebes Hypotheekadvies | Kennedystraat 9 | 7136 LX Zieuwent T 0544 842038 / 06 11731349 | E info@hemmytoebeshypotheekadvies.nl | I www.hemmytoebeshypotheekadvies.nl

>035


WONEN in de Achterhoek

systems systems systems FACHWERK FACHWERK FACHWERK FACHWERK systems FACHWERK

InnuIrnnurnIunr nur © n © ©© I n u e n g e a g © In n r14Ta n n a T e e g g T a 4 14zur141zuT zur zur r üeche ech neue Marke Fachwerk-Münsterlandküchen eDie Die neue Marke von Fachwerk-Münsterlandküchen neue neue Marke Marke vonvon von Fachwerk-Münsterlandküchen Fachwerk-Münsterlandküchen kcuhkmückhüDieDie ramukmüam zur

14 Tagen u rT aüurche TrTaT k Traum

Die neue Marke von Fachwerk-Münsterlandküchen * * ** individuelle Küchen ohne Lieferzeit individuelle Küchen ohne Lieferzeit individuelle individuelle Küchen Küchen ohne ohne Lieferzeit Lieferzeit

...GÜNSTIG Montagetermin nach Bestellung) ...GÜNSTIG (*garantierter (*garantierter Montagetermin 14 Tage nach Bestellung) ...GÜNSTIG (*garantierter Montagetermin Montagetermin 14 Tage 14 nach 14Tage Tage Bestellung) nach Bestellung) Fachwerk GmbH &GmbH Co. KG&KG Fachwerk Co. KG ...GÜNSTIG (*garantierter Fachwerk Fachwerk GmbH GmbH & Co. KG & Co. Buschkamp 5 · 46414 Rhede individuelle Küchen ohne Buschkamp 5 · Rhede 46414 Rhede GUTE KÜCHEN Buschkamp Buschkamp 5 · 46414 Rhede 5 · 46414 GUTE KÜCHEN Wir suchen SIE! Wir suchen SIE! GUTE GUTE KÜCHEN KÜCHEN Wir suchen Wir SIE! suchen SIE! Tel.: 28 7228 - 94 0 - -94 Tel.: Tel.: 0 28 0 72 Tel.: - 94 0 90 72 - 0090 -28 94-72 90 0 90 - 0 Küchenmonteur (m/w/d) ...GÜNSTIG Küchenmonteur (m/w/d) (*garantierter Montagetermin 14 Tage nach Bestellung) Fax: 28 72Fax: - 94 90 199 Küchenmonteur Küchenmonteur (m/w/d) (m/w/d) - -94 Fax: 0 28 0 72 Fax: - 94 0 28 90 72 - 0199 -28 94-72 90 19990 - 199 KAUFEN! KAUFEN! KAUFEN! KAUFEN! Fachwerk GmbH Co. KG info@fachwerk-kuechen.de Mail: & info@fachwerk-kuechen.de Mail:Mail: info@fachwerk-kuechen.de Mail: info@fachwerk-kuechen.de

GUTE KÜCHEN Ihre Küche Ihre neue Küche Ihre Ihre neueneue neue Küche Küche als als Herzstück! alsKAUFEN! Herzstück! alsHerzstück! Herzstück!

Buschkamp 5 · 46414 Rhede Öffnungszeiten: Öffnungszeiten: Öffnungszeiten: Öffnungszeiten: 10.00 Uhr –Uhr 19.00 Uhr Tel.: 0 28 72Mo-Fr. -10.00 94Mo-Fr. 90 - Mo-Fr. 0– 19.00 Mo-Fr. – 19.00 10.00 Uhr–10.00 19.00 Sa. 10.00 – 18.00 Uhr–Uhr 18.00 Uhr Sa.72 10.00 –Sa. 18.00 10.00 Uhr –10.00 18.00 Fax: 0 28 - 94 90 -Sa. 199 www.fachwerk-küchen.de www.fachwerk-küchen.de www.fachwerk-küchen.de www.fachwerk-küchen.de Mail: info@fachwerk-kuechen.de www.münsterland-küchenland.de www.münsterland-küchenland.de www.münsterland-küchenland.de www.münsterland-küchenland.de Öffnungszeiten: Mo-Fr. 10.00 – 19.00 Uhr Sa. 10.00 – 18.00 Uhr www.fachwerk-küchen.de www.münsterland-küchenland.de

Lieferzeit*

Ihre bitte Ihre Bewerbung bitte an: Ihre Bewerbung IhreBewerbung Bewerbung bitte an: bitte an: an: Bewerbungfachwerkkuechen.de Bewerbungfachwerkkuechen.de Bewerbungfachwerkkuechen.de Bewerbungfachwerkkuechen.de Wir suchen SIE! Mehr Infos:Mehr MehrInfos: Infos: Mehr Infos:

Küchenmonteur (m/w/d) Ihre Bewerbung bitte an:

| PLANUNG | |3D-AUFMAßSYSTEM | KOMPLETTEINBAU | PLANUNG | Bewerbungfachwerkkuechen.de | KOMPLETTEINBAU | WOHLFÜHLEN | PLANUNG | PLANUNG | 3D-AUFMAßSYSTEM | KOMPLETTEINBAU | WOHLFÜHLEN ||WOHLFÜHLEN BERATUNG WOHLFÜHLEN BERATUNG 3D-AUFMAßSYSTEM BERATUNG BERATUNG 3D-AUFMAßSYSTEM KOMPLETTEINBAU Mehr Infos:

Ihre neue Küche als Herzstück! BERATUNG | PLANUNG | 3D-AUFMAßSYSTEM | KOMPLETTEINBAU | WOHLFÜHLEN Wopereis Bouwkundig tekenbureau Ontwerpt en maakt alles op maat naar uw wensen

VAN WONING TOT K AP SCHUUR OF OVER K APPING ME T HOUT­ CONSTRUC TIES VOOR ZIEN VAN AMBACHTELIJKE VERBINDINGEN ZODAT DE LE VENSDUUR VAN DE CONSTRUC TIE VERLENGD WORDT. Wopereis Bouwkundig Tekenbureau Varsseveldseweg 22a Lichtenvoorde 06 51 0 4 28 72 | info@mwopereis.nl

 Serres  Tuinkamers  Veranda’s  Dakkapellen  Aan- en verbouw  Kozijnen

>036

Aannemersbedrijf GZ Geveltechniek Edisonstraat 1B 7131 PB Lichtenvoorde T 0544 379415 E info@gzgeveltechniek.nl I www.gzgeveltechniek.nl


WONEN in de Achterhoek

LEKKER WERKEN DOE JE BIJ

MARBOMA Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Bekijk onze vacatures op marboma.nl/vacatures.

ADVISEUR/VERKOPER KEUKENS TEGELZETTER GEÏNTERESSEERD? Stuur je motivatie naar info@marboma.nl en wie weet kom jij binnenkort ons team versterken!

KEUKENMONTEUR LEERLING EN ERVAREN MONTEUR

Jonkerspad 13 - 15 7271 LC, Borculo T 0544 - 481680 E info@marboma.nl

WWW.MARBOMA.NL >037


WONEN in de Achterhoek

Woninginrichting en maatwerk

Je complete woning inrichten. Het kan met Hubo & Decorette Groenlo. De zaak heeft alles onder één dak. Daardoor profiteren klanten van een totaalaanpak en juist daarmee wordt het verschil gemaakt. Doe volop inspiratie op en laat je goed voorlichten door personeel met vakkennis.

04 >038

H

Klanten kunnen volle

ubo & Decoret te Groenlo heef t met een uit gebreid assor timent k waliteitspro duc ten, een sterk advies (tevens aan huis) en volop voordeel veel te bieden. De kracht zit in het ont zorgen van de klant van begin tot het eind voor een compleet woonplan. Dat gebeur t met de hoog waardige produc ten, deskundigheid en een eigen montagedienst. Maat werk is daarmee gegarandeerd en dat is precies wat de huidige consument wens t. 50 jaar Hubo & Decoret te Groenlo droeg voorheen de naam Multimate Groenlo. In maar t 2020 werd de bouwmark t omgebouwd naar een Hubo. Deze formule bes taat binnenkor t vijf tig jaar en is de oudste doe -het-zelf zaak van Nederland. Je kunt er terecht voor ijzer waren, hang- en sluit werk , gereedschappen, ver f en benodigdheden, elektra, verlichting , tuinar tikelen, sanitair en hout en plaatmateriaal. Dat laatste wordt op maat gezaagd en je hoef t geen volle platen te kopen, alle maten zijn mogelijk. De afdeling maat werk heef t een ruim assor timent binnen- en buitendeuren, kasten op maat, buitenzonwering , horren op maat en hang- en sluit werk van exclusieve merken. De situatie wordt thuis bekeken en je kunt de produc ten laten plaatsen door de eigen montagedienst.

Decorette Naast de gerenommeerde bouwmark t is er een shop -in-shop concept met de naam Decoret te. Het is een s feer volle winkel in de zaak met een


WONEN in de Achterhoek

Advies aan huis en eigen montagedienst

met Hubo & Decorette Groenlo

dig worden ontzorgd Ervaring Hubo & Decoret te Groenlo staat al ruim zeven jaar onder leiding van Gerrit Snellenberg. De eigenaar heef t al bijna 35 jaar er varing in de bedrijfstak. Ooit begonnen met een eigen doe -het-zelf zaak in Eefde runt hij nu al langere tijd t wee bouwmarkten: Hubo & Decoret te Groenlo en Hubo & Deco ret te Holten.

Aantrekkelijke acties en kortingen klant gerichte ser vice. Het veelzijdige aanbod voor woninginrichting bestaat uit gordijnen, binnenzonwering , vloerbedekking , pvc- en laminaatvloeren en shut ters. Er is een ruime keuze van bekende merken waaronder Luxaf lex. Advies aan huis en opmeten zijn ingebrepen. Ook hier kan de eigen montagedienst worden ingeschakeld. Dianne vormt het gezicht van de afdeling , zij zorg t voor een deskundig advies, zowel qua woninginrichting als kleur.

Contact Er zijn regelmatig leuke ac ties en aantrekkelijke aanbiedingen. U bent van har te welkom. Het is mogelijk een afspraak te maken, maar u kunt ook zo binnenlopen. Openingstijden Maandag tot en met vrijdag van 8. 30 tot 20.0 0 uur en op zaterdag van 8. 30 tot 18.0 0 uur. Zondag gesloten.

Hubo & Decorette Groenlo | Parallelweg 3 | 7141 DL Groenlo | T 0544-46 74 72 E groenlo@hubo.nl | E decorette.groenlo@hubo.nl | I www.hubo.nl | I www.decorette.nl 05 >>039


WONEN in de Achterhoek RUIME VOORRAAD Vele artikelen op de website hebben wij op voorraad. MOOIE MEUBELCOLLECTIE

die DÈ WOONWINKEL Designmeubelen je niet iedere dag ziet, voor ieder wat wils. MET DE PRIJZEN GROOTSTE LAGE Standaard lage prijzen daar bovenop van tijd COLLECTIE met tot tijd flinke kortingen. TAFEL

DRAAISTOEL

leverbaar in verschillende vormen en 14 kleuren

BANK

€ 125,in 4 kleuren

Alles voor uw complete woninginrichting in iedere gewenste kle ur en afmeting.

in 3 kleuren op voorraad in linker- en rechterhoek

BETAALBARE

www.achterhoekhypotheken.nl

Thuiswerken ? Behaaglijkverwarmen.nl

KWALITEITSMEUBELEN Divani Outlet Spoors traat 15 Varsseveld M: 0 6 11 13 8 4 51 E: info@divanioutlet.nl

DIVANIOUTLET.NL

Richard Snoek Ormelstraat 1, 7121 DB Aalten T. 0543 - 72 35 25

Mijn Thuis Woon- en Badkamerspecial 2021 Binnenkort in uw brievenbus!

OVERKAMP MEDDO HOUT & TUINMATERIALEN WWW.OVERKAMPMEDDO.NL

>040

VESTIGING MEDDO: GELDERESCHWEG 108 7104 AL WINTERSWIJK-MEDDO TEL: 0543 56 95 61 VESTIGING HOUTHAL: PARALLELWEG 2 7102 DE WINTERSWIJK TEL: 0543 74 00 07


WONEN in de Achterhoek

ELISE : terug naar de essentie.

ELISE staat voor rust, luxe en schoonheid. Wij zijn gepassioneerde bouwers, gedreven door het maken van het perfecte meubel voor mensen die zichzelf iets unieks gunnen. Onze klanten waarderen de combinatie van tijdloos design, kwaliteit en maatwerk. Zij ervaren onze Achterhoekse mentaliteit en royale service. Naast unieke badmeubelen produceren wij in eigen huis en geheel naar uw eigen wensen ook kwalitatief hoogwaardige (inloop)kasten en keukens.

meubelen ELISE : terug naar de essentie. Lorentzstraat 15 7102 JH Winterswijk Telefoon +31 (0)543-533285 info@elisemeubelen.nl www.elisemeubelen.nl

>041


WONEN in de Achterhoek

Kies kleur

Kies arm

Kies maat

Relaxfauteuil Seduto √ Incl. relaxsysteem

Zoals getoond 799,-

Stel je fauteuil samen >042

Kies poot

Kies gemak


Relaxfauteuil Seduto √ Incl. 2-motorig relaxsysteem √ Incl. sta-op systeem √ Incl. elektrisch verstelbare hoofdsteun √ Incl. extra zithoogte √ Incl. extra hoge rugleuning √ Incl. bedieningspaneel met USB Zoals getoond 1764,Excl. luxe opties vanaf 949,-

Relaxfauteuil Seduto √ Incl. 2-motorig relaxsysteem + accu √ Incl. extra zithoogte √ Incl. bedieningspaneel Zoals getoond 1519,Excl. luxe opties vanaf 999,-

WONEN in de Achterhoek

Relaxfauteuil Seduto √ Incl. relaxsysteem √ Incl. extra zitdiepte en hoge rugleuning

Zoals getoond 1069,Excl. luxe opties vanaf 949,-

Deskundig advies & mooie kwaliteit Relaxfauteuil Seduto √ Incl. 2-motorig relaxsysteem + accu √ Incl. elektrisch verstelbare hoofdsteun √ Incl. extra zitdiepte en -hoogte √ Incl. extra hoge rugleuning √ Incl. bedieningspaneel met USB Zoals getoond 1799,Excl. luxe opties vanaf 999,-

Relaxfauteuil Seduto √ Incl. relaxsysteem √ Incl. pocketvering en HR-schuim

Zoals getoond 959,Excl. luxe opties vanaf 849,-

>043


WONEN in de Achterhoek

De Spannevogel: Compleet in wooninspiratie

Maak van je huis je droomhuis! De Spannevogel helpt je daarbij. Je doet er volop wooninspiratie op. De vertrouwde onderneming is met een historie van zo’n 75 jaar een begrip in de regio en heeft alles

De Spannevogel is een echt Achterhoeks bedrijf dat met de tijd meegaat. Het heeft vestigingen in Hengelo (G) en Ruurlo. Spannevogel bete kent vlinder in het Achterhoeks dialect, je ziet het terug in de huisstijl. De zaak gaat voor kwaliteit en service, garantie is er vanzelfsprekend. Je krijgt er een gratis persoonlijk interieuradvies, het inmeten is geheel vrijblijvend en er wordt gewerkt met eigen stoffeerders.

voor huis, kantoor en bedrijf.

Voor de openingstijden neem een kijkje op de vernieuwde website: www.spannevogel.nl

Het ruime assortiment bestaat uit meubels, bedden, vloeren (waaronder pvc-vloeren), raamdecoratie en shutters, gordijnen, buitenzonwering, projectstoffering en kasten op maat. In de grote showroom van de vestiging in Hengelo (G) zijn meubels en slaapsystemen ruimschoots vertegenwoordigd. Je moet dan

denken aan o.a. eetkamerstoelen, tafels, banken, kasten en relax fauteuils. De slaapsystemen bestaan uit boxsprings, deelbare bedden en zorgbedden (op maat verstelbaar in hoog en laag). Je kunt er verschillende matrassen testen.

Met vestigingen in Hengelo (G) en Ruurlo De Spannevogel heeft oog voor duurzaamheid. Dat zie je terug in sommige producten. Zo zijn er gordijnen verkrijgbaar die zijn gemaakt van PET-flessen en tapijten van visnetten. De Spannevogel is aangesloten bij De Woonspecialist en draagt het CBW-keurmerk.

www.spannevogel.nl

Gezondheid, Zorg & Welzijn

Ruurloseweg 2 | 7255 DH HENGELO (G) | T 0575-46 14 84 | E hengelo@spannevogel.nl Dorpsstraat 27 | 7261 AV RUURLO | T 0573-45 31 93 | E ruurlo@spannevogel.nl

Al meer dan 55 jaar ambachtelijke traditie en kwaliteit Estrik Parket Kurk: inspirerende veelzijdigheid Tapijten Vloerbedekking Laminaatvloeren Design Vinyl

“Alles onder één dak” van estrik tot en met individuele vloerbedekking Openingstijden: Ma.- vr. 09.00 - 12.30 uur en 13.30 - 18.00 uur Za. 09.00 - 13.00 uur Het tapijtparadijs in het Münsterland 48691 Vreden · Master Esch 74 · Telefoon + 49 2564 - 93 20-0

>044

SKIN EVENT

Be You skincare op 16 oktober

K

waliteit, persoonlijke aandacht, een flinke dosis passie, kunde en ervaring, resultaatgerichtheid en ontspanning zijn al 12 jaar de kenmerken van Be You skincare. Dit resulteert in optimale, passende oplossingen voor klanten met veel direct resultaat. De innovatieve specialist in huidverbetering en -behandeling, permanente make-up, definitief ontharen, acne, littekens en huidverstrakking is inmiddels één jaar gevestigd op de prachtige locatie aan de Nieuwmarkt 59a in Lichtenvoorde. Een mooie gelegenheid om een SKIN EVENT te organiseren! De uitstraling van de praktijk past bij waar Be You skincare voor staat: kwaliteit met een sfeervolle touch, voor man, vrouw, jong en oud. Kom het zelf ervaren op 16 oktober! SKIN EVENT Wil je kennismaken met de laatste trends op het gebied van huidverbe-

tering? Kom dan op zaterdag 16 oktober naar het SKIN EVENT. Het team van Be You skincare verwelkomt je graag tussen 10.00 en 16.00 uur. Wie zijn er aanwezig? - Het team van huid- en permanente make-up specialisten en huidtherapeute - Specialist van alle huidverbeterende merken in het assortiment van Be You skincare - Tixel-specialist voor huidverstrakking - Eqology-deskundige, een betere huid van binnenuit! (Be You skincare volgt de richtlijnen van RIVM)

Be You skincare | Nieuwmarkt 59a | Lichtenvoorde T: 0544-842755 | Facebook | Instagram | www.beyouskincare.nl


BIJZONDERE ADRESJES in Eibergen e.o. ESTHER NIJBROEK

BEGELEIDING BIJ VERLIES EN ROUW Voel je je alleen omdat een geliefde is overleden? Voel je je angstig, onzeker, gestrest of heb je last van depressieve gevoelens? Dit vraag t om aanpassen, mee bewegen, geduldig zijn, loslaten en kijken naar wat er (nog) wél is. Als dat een uitdaging is, sta ik graag naast je! voor kinderen én volwassenen  soms ( gedeeltelijke) vergoe ding 

door (meeste) zorg ver zeke raars

soms vergoeding vanuit Wmo/Jeugdwet  laagdrempelige individuele bege  lei ding en lot genotengroepen

Hasselt 14, 7152 K V Eibergen | w w w.EstherNijbroek.nl info@EstherNijbroek.nl | NijbroekEsther | T: 06 -23 49 72 65

BADTOTAAL

ALLES VOOR DE MOOISTE BADKAMERS Alles voor de mooiste badkamers vindt u bij Badtotaal Eibergen, tegen aantrekkelijke prijzen. Wij bieden een grote keuze in sanitair van gerenommeerde merken. Ook onze tegelcollecties, geschik t voor badkamer, keuken of woonkamer, zullen u aangenaam verrassen. Deskundig advies, creatieve en doelmatige ont werpen, persoonlijke aandacht en uitstekende service vinden wij vanzelfsprekend. Kom vrijblijvend langs in onze showroom. U bent van har te welkom! Venneslat weg 5 | 7151 HD Eibergen | T: 05 45 -224 4 49 info@badtotaal- eibergen.nl | w w w.badtotaal- eibergen.nl

info@tebraketuintotaal.nl 06-24320758 www.tebraketuintotaal.nl info@tebraketuintotaal.nl 06-24320758 www.tebraketuintotaal.nl

DI-METAAL DESIGN

TRAPPEN, DEUREN EN WANDEN VAN STAAL Bent u op zoek naar een stalen trap, taatsdeur, wand, schuifdeur of bijvoorbeeld een stalen deur voor in een bestaand kozijn? Met bijna 15 jaar er varing , maken wij al onze produc ten voor u op maat. Iedere situatie is anders en uniek , daarom komen wij altijd vrijblijvend bij u langs om alles nauwkeurig in te meten en met u door te nemen. We bekijken de situatie en bespreken de technische aspec ten. Naast de prak tische zaken nemen we ook alle details zoals; kleur, coating , prof ielafmetingen en soor ten handvat ten met u door. Zo ko men we altijd tot een passend ont werp dat volledig aansluit bij uw wensen en interrieur. Van de produc tie in de Achterhoek tot plaatsing bij u thuis; w w w.di-metaaldesign.nl

|

we doen het allemaal zelf. Dat heef t als voordeel dat we de k waliteit die we beloven, ook echt waarborgen. Neem gerust eens contac t met ons op om de mogelijkheden te bespreken. S TALEN TR APPEN  S TALEN WANDEN  TA ATSDEUREN  S TALEN (SCHUIF )DEUREN  DIVER SE - kleuren  -

coatings profielafmetingen handvat ten leuningen

info@di-metaaldesign.nl

TE BRAKE TUINTOTAAL VOF, 06 -1050 4 608 (Dion Lubbers) | 06 -12971072 (Rober t Lubbers) een eigentijds Hoveniersbedrijf dat zich veelal richt op de invulling van particuliere tuinen en TE BRAKE TUINTOTAAL VOF, TE BRAKE TUINTOTAAL bedrijfsmatige buitenruimten. Het bedrijf VOF heeft een eigentijds Hoveniersbedrijf dat zich veelal inEen de afgelopen jaren diverse projecten Koninklijke richt opeigentijds de invullingHoveniersbe van particuliere tuinen en Branchevereniging mogen realiseren in zowel aanleg als en tevens gecer tif iceerd drijf dat zich veelal richt op de VHG bedrijfsmatige buitenruimten. Het bedrijf heeft onderhoud, waarbij de uitvoering voorheen invulling van par ticuliere tuials erkend leerbedrijf. Van ontin de afgelopen jaren diverse projecten voornamelijk in handen was van eigenaar nen en bedrijfsmatige buitenmogen realiseren in zowel aanleg werp als en aanleg met prak tisch Henk-Jan te Brake. ruimten. Het bedrijf heef t in de en meedenkend advies, ontAanplanten onderhoud, waarbij de uitvoering voorheen Sinds oktober 2020 heeftprojecook zoonzorgd Peter, afgelopen jaren diverse het u ook bij de complete voornamelijk in handen was van eigenaar ten verbonden mogen realiseren zowel Samen onderhoud zich aan hetinbedrijf. delen van snoei tot groei. Henk-Jan te Brake. Aanplanten als onderhoud, waarbij zeaanleg de passie en vakbekwaamheid voor dit Sinds oktober 2020 heeft ook zoon Peter, de uit vak. voering voorheen voorGeïnteresseerd? groene zich verbonden aan het bedrijf. Samen delen namelijk in handeniswas van Maak dan een afspraak. Het Hoveniersbedrijf gevestigd in Eibergen, zeeigenaar de passie en vakbekwaamheid voor dit Henk te Brake. aangesloten bij deJan Koninklijke groene vak. Sinds ok tober 2020 heefen t ook Branchevereniging VHG tevens Het Hoveniersbedrijf is gevestigd in Eibergen, zoon Peter, als zich verbonden gecertificeerd erkend leerbedrijf. aangesloten bij deSamen Koninklijke aanontwerp het bedrijf. delen Te Brake Van en aanleg met praktisch en Tuintotaal VOF Branchevereniging VHG waamen tevensVenneslat weg 8 Eibergen ze de passie en vakbek meedenkend advies, ontzorgd het u ook bij gecertificeerd erkend leerbedrijf. voor ditals groene vak. 06 -24 32 07 58 deheid complete onderhoud vanHet snoeiT:tot groei. Van ontwerp en aanleg met praktisch en Hoveniersbedrijf is gevestigd info@tebraketuintotaal.nl Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak. meedenkend advies, ontzorgd bij in Eibergen, aangesloten bij de hetwuwook w.tebraketuintotaal.nl de complete onderhoud van snoei tot groei. voortuinen Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak. >045


Ferdi Joly is columnist van MIJN Magazine. Velen ­z ullen hem kennen uit de muziek­ wereld. In zijn columns schrijft hij over onze fraaie Achterhoek. Dit kan over van alles gaan. Lees en geniet.

| COLUMN

Met behulp van God. Klimaatopwarming , dus het stikstofprobleem. De branden overal, de recordzomers, inmiddels valt het niet meer te ontkennen dat er iets aan de hand is, dat er echt wat moet gebeuren en snel. En dan komt de corona pandemie daar nog bij. Maar de ontkenners. Ze zijn er. Meer dan je voor mogelijk houdt. Ze gaan en masse de straat op, om te strijden tegen de feiten, om te protesteren tegen de werkelijkheid. En eigenlijk pleiten ze, zonder het te weten, voor het recht op zelfdestructie. Alsof ze protesteren tegen regenbuien, tegen dag en nacht, tegen de jaar wisseling en tegen het ouder worden.

Je kunt wel zeggen dat er het een en ander gebeurt. Het is geen saaie tijd. Met een groot wereldomvattend probleem.

>046

Als het zou helpen liep ik voorop. En ontkenning is een ding , maar het betekent ook doorgaan op de oude voet, alsof er niks aan de hand is.... Het is moeilijk om mensen van hun ongelijk te over tuigen als hun inkomen of bestaansrecht op dat ongelijk gebaseerd is.

Maar het geloof in eigen gelijk kan desastreus zijn. Er is een verhaal over een gelovige bisschop met een eigen leger, die er heilig van over tuigd was dat God hem door dik en dun zou beschermen. Niks, niks, niks kon hem gebeuren, de vijand werd met behulp van God vermorzeld. Zelfs zonder wapens, zolang je maar heilig geloofde. God stond dan immers aan jouw kant. Om zijn weifelende manschapen hier van te over tuigen reed hij ongewapend, in spier wit te kleding , luid prekend en zingend voor zijn leger uit, richting de overmachtige vijandelijk linies. Zijn manschappen volgden aarzelend op veilige afstand, vol bewondering , vol eerbied. Toen de bisschop de vijandelijk linies bereik te werd het stil in de gelederen. Men wacht te vol spanning hoe de confrontatie van de bisschop ( geholpen door God!) met de vijand zou uitpakken....Minuten leken een eeuwigheid.... In de vijandelijk linies ontstond wat tumult. Het tumult bleek een steeds luider wordend gejuich en gelach. Even later zagen ze het hoofd van de bisschop door de lucht vliegen. De vijand voetbalde met het hoofd van de bisschop....


| PUZZEL

MIJN Escape Room 1 2 1 Naam ‘In Bed met’ 2 Naam nieuwe website MIJN 3 Bewoner ‘MIJN Droomhuis’ 4 Woonplaats ‘Page 6-model’ 5 Merk ‘MIJN Auto’ 6 Organisatienaam ‘MIJN Verhaal’ 7 Achternaam ‘MIJN Superboer’

3 4

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

5

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hieronder staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen ver ticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Bij de prijspuzzel lees je hoe je kunt insturen.

6 7

PRIJS ESCAPEROOM • Boeket inclusief vaas t.w.v. € 35,- • Winterpakket t.w.v. € 30,- • Gesigneerd boek van Corina Har tman

Bloemenboetiek Helleborus Keurslager De Rapenburg Meneer Kees

www.bloemenboetiek.helleborus.nl www.derapenburg.keurslager.nl www.meneerkeeslichtenvoorde.nl

Mijn Prijspuzzel PRIJS WOORDZOEKER • Waardebon t.w.v. € 10 0,- • Basic Fotoshoot t.w.v. € 45,- • Behandeling knippen/kleuren t.w.v. € 59,-

EP Groot Zever t Studio Sommers Per fec t Kappers

www.epgrootzevert.nl www.studiosommers.nl

De woorden zit ten horizontaal, ver ticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende let ters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

R N AP V O ER NT BA O A KL SR E N G LE

JE EI H M CZ TE A G A G O E RA KI N O LR

AT CI VP A PN RV ZI L G EN EN BL AV

AH D R T M AI AH LE UI AU TD BD OI B O

R C N O T TG E G K O HS RE TG SE TA TU

EA TI E O AJ E M RI O N VT EI TE ET E W

M W KS SC EI AV K KT EI U M O R R H NE

AP PA NT FT FB EI O R N RE EB HK U N

C O AP BA A RS EF TA CI E RT AE D G

PR PK SA UF XR AL TH AL VN E G M V EI

R O ER KF N O A JT AJ TE AT ED FE SL

NT E O BI AR A LT PE NI NE UI SR TN

A AGJE BREED EINDE ENGEL FACE T G APEN GOLIATHKE VER K AT VIS MAHONIE

NATJE NEGENTIG OC TA AF OFFSE T ONDENKBA AR OPWACHTEN PA S TORIE PORTA AL R ANDGEMEENTE

Direct oplossingen insturen? Scan  de QR-code RE VUE S TART TANG A TARBOT TENEUR TEUGEL UTRECHT VOUWEN ZEGGE

DE OPLOSSING VAN DE PRIJSPUZZEL EN/OF ESCAPE ROOM GEVONDEN? Je kunt de oplossing van de puzzel(s) inleveren vóór 14 oktober via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van www.mijnmagazine.nl. Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post. WINNAAR EN OPLOSSING Oplossing vorige puzzel (september): RUIMTE VLUCHT • Verzorgde dag uit Hof van Eckberge: Mw Elise klein Gebbinck uit ­V ragender • Waardebon € 50,- Warme Bakker Nales: Mw Anny Albers uit Aalten • 1x Pakket € 50,- Drogisterij Te Boekhorst: Dhr Herman Nijland uit ­D inxperlo

Oplossing vorige MIJN Escaperoom (september): SEIZOEN • 4 entreekaar tjes Wunderland Kalkar: Mw Anita Wijnhoven uit Et ten • 1x Cadeaupakket € 60,- Bakkerij Scholten: Dhr Ever t Tankink uit Halle • 1x BBQ pakket Slagerij Beer ten: Mw Clara Grotenhuis uit Marienvelde

>047


Eigen keuzes maken

Een eigen smaak siert de mens en een eigenzinnige keuze geeft meestal de mooiste resultaten. Een keuken samenstellen en kopen bij Scheffer Keukens geeft heel veel ruimte voor eigen inzichten. Veel inspiratie in de showroom, open, eerlijk en een deskundig advies. Het resultaat, een sfeervolle en praktische keuken die past bij jouw wensen. Want ook in design maakt Scheffer Keukens z’n reputatie meer dan waar.

>048


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.