MIJN Magazine - september 2021 (Editie Oost)

Page 1

JAARGANG 23 SEPTEMBER 2021

Wonen, werken en leven in de Achte rhoek

o N

09

MAGA ZINE

In bed met Pascal Kamperman ‘Bekend worden nooit een doel geweest’

MIJN Superboer Peter Hofstede Technisch manager

l a i c Spe

ZORG&WELZIJN Gezondheid ed een groot go

Helemaal Achterhoek!

MIJN Auto Mercedes Benz W126 MIJN Droomhuis Stijlvolle villa met de wow-factor IE IT ST D E>01O O


S E E R T E L T U O MEGA de grens bij Dinxperlo Eén

UTLET

ootste O r g e d n a v

nét over

derrijn,

n de Ne store’s va

TOP MERKEN VOOR HET HELE GEZIN o.a.          

Scotch Soda Zoe Karssen Calvin Klein Tommy Hilfiger Cars Jeans New Star Adidas Blend Nike Puma

 NU OOK GROTE

MATEN van BLEND vanaf 3XL tot 6XL

 NIEUWE COLLECTIE winterjassen voor het hele gezin van Cars Jeans met korting

 DAMES JEANS

ACTIE New Star 2 jeans voor 70 euro.

 Nederlands sprekend personeel

 Meer dan 1200 m2  Iedere week nieuwe voorraad

OPENINGSTIJDEN

ma – vr: zaterdag:

9.00 – 18.00u. 9.30 – 17.00u.

Wearhouse Fashion GmbH Empeler strasse 134 DE - 46459 Rees T: +49 2851 589 99 75 wearhouse.fashion.rees

>02


| VOORWOORD

COLOFON

Gelukkig nieuwjaarsmaand!

UITGEVERIJ Romeo Delta MultiMedia Mijn Magazine BV Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl info@mijnmagazine.nl

Tweemaal met mijn ogen geknipperd en dat was ‘m dan. De zomer vakantie zit er al weer op. Sterker nog , over 2 maanden komt de Goedheiligman alweer in het land! Ik wil er nog even niet aan denken en kijk liever wat dichterbij. September; de nieuwjaarsmaand.

Redactie Richard Stegers, Karin Stronks, Caroline Vermeulen, Eric Schuurman

De scholen zijn inmiddels weer aan een nieuw schooljaar begonnen. Hopelijk een jaar waarbij de kinderen elkaar dagelijks live kunnen zien en spreken, zonder online lessen te hoeven volgen. Maar ook voor veel verenigingen is het nieuwe seizoen begonnen. Vooral veel spor t verenigingen beginnen in september met hun nieuwe competitie. Ik kan persoonlijk mijn laatste of f iciële voetbalwedstrijd amper herinneren! Sterker nog… sinds de oprichting in 2019 van de fusieclub waar ik speel (FC Bergh) hebben we nog nooit een seizoen volledig kunnen afronden. Hoe mooi zou het zijn als eind van dit seizoen de plat te wagen tig elf tallen door de straten van ’s-Heerenberg kan rijden? Ik ga mij nu ook alvast voorbereiden op het nieuwe carnavalsseizoen dat in november begint. Van verzamelde ideeën en grappen een nieuwe buut /ac t schrijven. Weer mogen optreden voor publiek , ik krijg er spontaan al weke knieën van als ik er aan denk.

Fotografie Jurgen Pillen, Robin Sommers Redactie-adres Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl Coördinatie René Doppen, Daniël Schmitz Vormgeving Mariska Leerink Druk Pre-Vision Verspreiding AVO Verspreiding Verschijning begin van elke maand Sluitingsdatum oktobernummer: 13 september 2021

Voor mij is september daardoor altijd al meer nieuwjaarsmaand geweest dan januari. Na de zomer stor ten we ons met onze opgeladen accu ’s als stuiterballen op de vele nieuwe seizoenen. Dat zal in deze tijden misschien met nóg meer overgave zijn dan anders, aangezien best veel heef t stilgelegen. MIJN Magazine heef t tussentijds nooit stilgelegen! Integendeel zelfs. We werken achter de schermen niet alleen keihard om maandelijks een gave editie op de mat te krijgen, maar ook aan een heel nieuw plat form. Een website dat nog meer Achterhoekse verhalen gaat verbinden en combineren. Maar daarover informeren we jou graag de komende periode. Volg ons dus ook op social media! Tot die tijd veel leesplezier en een gelukkig nieuwjaar 😉.

Daniël MIJN groeten, Daniël Schmitz daniel@mijnmagazine.nl

oeke rs h r e t h c Va n A hoeke rs r e t h c ´ ´ A r o vo

ADVERTEREN?

Angela Schokkin, Jacquelien ten Have, Bernie Veldhuis, Edwin Schepper T 0544 352235 www.mijnmagazine.nl

www.mijnmagazine.nl

JAARGANG 23 SEPTEMBER 2021

No

09

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

inhoud 05 | in bed met

06 | mijn page 6

09 | mijn superboer

13 | mijn auto

17 | mijn muziek

20 | mijn verhaal

50 | mijn cartoon

51 | mijn puzzel

@MIJNmagazine @mijn _ magazine linkedin.com/company/ mijn -magazine

Borculo Ruurlo Hengelo

Wehl

Zelhem

11 | mijn metamorfose

Groenlo Lichtenvoorde

Varsseveld Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

WEST

Eibergen

ZORG & we lzijn

Winterswijk

OOST

22 | mijn droomhuis

24 | mijn special

>03


DE SMAAK VAN ITALIË Geniet van èchte Italiaanse gerechten bij Trattoria Toscana Dat is meer dan alleen heerlijk eten, het is een complete ervaring!

HERINGSAWEG 18, LIEVELDE (LICHTENVOORDE) T. 0544 - 762972 - TOSCANAACHTERHOEK.NL

Loco Bites Elk weekend genieten van;

Onbeperkt à la carte eten met Hollandse- Italiaanse- en Spaanse Tapas. .50

31

p.p

LIEVELDERWEG 118 LIEVELDE (tussen Groenlo en Lichtenvoorde) - TEL: 0544 - 371287 - LOCOLIEVELDE.NL

>04


IN BED MET…

| IN BED MET

In bed met… is de rubriek waarin een bevlogen of inspirerende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Dit keer praten we in bed met spor tverslag gever Pascal Kamperman uit Doetinchem.

Bescheidenheid siert voetbalfreak Pascal Kamperman

Zijn voorliefde voor voetbal zorgde ervoor dat de loopbaan van Pascal begin deze eeuw snel en vlot op gang kwam. Na Radio en TV Gelderland kwam de verslaggever via ‘Langs de Lijn’, FOX-sport en nog wat tussenstappen, terecht bij zijn huidige werkgever, ­sportzender ESPN. TV-bekendheid vergaarde hij vooral toen hij zich tijdens het EK Voetbal in Polen en Oekraïne – 2012 - in beeld dagelijks moeiteloos staande hield tussen de heren Genee, Van der Gijp en Derksen.

Tekst: Eric Schuurman Foto’s: Jurgen Pillen

‘I

‘Bekend worden nooit een doel geweest”

k ben alweer een tijdje vrijgezel ”, ant woordt de spor t-presentator uit Doetinchem openhar tig op de openings vraag. Maar het vrijgezellenbestaan is voor hem niet bepaald een bewuste keus. “ Mijn laatste relatie liep, om het zacht uit te drukken, een beetje ongelukkig af. Daar ben ik wel even mee bezig geweest, om dat te ver werken. Dit keer zag ik het echt zit ten. Maar dat pak te onver wacht anders uit. Gelukkig gaat het nu weer goed met me. En bovendien niet wanhopig op zoek.” De kop is eraf. Het inter view met deze bekende Achterhoeker loopt vanaf de eerste vraag gesmeerd. Zo kent uw verslag gever Kamperman ook. Als leergierige stagiarie liep Pascal zo’n t wintig jaar geleden spontaan binnen bij de toenmalige Achterhoek-redac tie van Radio Gelderland in Doetinchem. Wat direc t opviel was zijn grote journalistieke talent, in combinatie met zijn uiterst vriendelijke en bescheiden verschijning. Nu, zoveel jaar later, blijk t daar niets aan veranderd.

TV-bekendheid “ Een insteek om via de beeldbuis bekendheid te vergaren, is er nooit geweest. Ik rolde erin. Het gebeurde gewoon. Een rol achter of voor de schermen: allemaal even leuk. Eigenlijk vind ik radio -verslag geving nog steeds het allerleukste om te doen.” Alweer jaren geleden verruilde Pascal zijn woonplaats Doetinchem voor Amsterdam. “ Mij kun je overal neerzet ten. Voel me overal snel thuis.” Is het om carrière te maken noodzakelijk om de Achterhoek in te ruilen voor de Randstad? “ Nou…” (aarzelt) “ Noodzaak is het niet. Maar handig is het wel. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de dagelijkse f iles die ik nu vermijd.” “ Wat mijn ambities nog zijn…? ” Je ziet de 50 -jarige Achterhoeker denken.

Wat ik nu doe bij ESPN vind ik echt superleuk. Gewoon. Lekker langs het veld staan. Spelers en trainers inter viewen. Op vrijdagavond in de studio, samen met Hans Kraay jr. Dus eigenlijk voel ik me helemaal prima in dit vak. Ik heb niet echt stipje aan de horizon, van ik wil nog persé dit of zonodig dat. Tuurlijk , je wilt natuurlijk altijd bij de grootste toernooien zijn. Maar goed. Dat is natuurlijk ook weer allemaal af hankelijk van de beeldrechten die m’n werk gever wel of niet in bezit krijg t. Dus in die zin ben ik wel af hankelijk.” Van Gaal Als voetbalverslag gever voor de internationale betaalzender ESPN, verheug t de geboren Doetinchemmer zich op de hernieuwde journalistieke samenwerking met bondscoach Louis van Gaal. “ Louis is Louis. Een man met een geheel eigen, vaak af wijkende mening. Daarom een leuke trainer om te inter viewen. Een vraag gesprek met Van Gaal kan altijd alle kanten op, is nooit voorspelbaar en daardoor vaak verrassend. Echt een boeiende man. En in elk geval nooit saai.” Tot slot komt de presentator nog even terug op zijn ambitie. Je vroeg me net naar mijn ambities. Eigenlijk is mijn grootste ambitie om te blijven werken aan m’n vakbek waamheid. Ik wil blijven schaven aan m’n eigen vakmanschap.” Wat kan er beter dan, Pascal? “ Soms mag het wel wat steviger. Ik ben van mezelf een blij, optimistisch mens. Ik zie graag en vaak de zonnige kant van de zaak. Maar in de journalistiek is dat niet persé een voordeel. Soms zou ik wat meer de bot te bijl mogen hanteren. Hoewel. Soms ver warren mensen de bot te bijl met kritisch zijn. Ik mag nog wel wat kritischer worden. Maar dan graag op een net te manier.” m

>05


Page el mod

| PAGE 6 MODEL

Iedere maand selec teren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beur t aan Demi uit Doetinchem.

Naam: Demi van der Maas Leef tijd: 18 jaar Woonplaats: Doetinchem

Foto’s: Robin Sommers

DAGELIJKS LEVEN + JE HOBBY’S: Ik ben echt een autofanaat en ben veel bezig met auto’s. Bijvoorbeeld sleutelen of rondrijden met vrienden. Ook ben ik veel bezig met mijn paarden en zit ik nog op school. Daarna wil ik graag een vaste baan zoeken. Ik ben weer veel aan het spor ten. Dat is voor mij een uitlaatklep! HOE VER ZOU JE GAAN VOOR DE CAMERA: Ik zou zelf best wel een keer een lingerie- of bikinishoot willen doen, alleen wel pas als ik verder ben. Dat vind ik voor nu nog iets te vroeg. HET MEEST SEXY AAN JEZELF: Ik vind de tat toos die ik heb het meest sex y, ook mijn lichaam vind ik zelf erg mooi. WAT STAAT ER OP JE BUCKETLIST: Om groot te worden in de modellenwereld met het lichaam dat ik nu heb. Ik zou er niet voor willen af vallen of aankomen. Als dit niet zou lukken zou ik graag iets in de autocross of motorcross willen doen en hoop ik dat ik daar heel ver in kom! DE TOEKOMST: Als ik denk aan de toekomst, dan wil ik een mooi huis samen met iemand. Ook zou ik zou graag willen trouwen en kinderen krijgen. Verder wil ik een leuke vaste baan waar ik veel plezier in heb.

WAAR GA JE GRAAG UIT: Ik ga graag bij Bubbels uit. Het is altijd gezellig en het is er nooit, maar dan ook echt nooit saai! Daarnaast hou ik heel erg veel van festivals! HET BELANGRIJKST AAN JE PARTNER: Eerlijkheid en ver trouwen vind ik het allerbelangrijkste aan iemand. Ook is het f ijn als diegene het zelfde denk t als ik over de toekomst en vind ik dat je goed met elkaar moet kunnen praten HET MEEST EXTREME DAT JE HEBT GEDAAN: Ik heb afgelopen winter de sneeuw- challenge gedaan. Hierbij heb ik in mijn bikini in de sneeuw gelegen. Voor de rest kan ik er niet zo op komen, maar zou ik zeker meer ex treme dingen willen doen. NOG WILLEN ONTMOETEN: Ik zou heel graag veel mensen willen ontmoeten, maar vooral Max Verstappen. Puur omdat hij zoveel passie in Formule 1 laat zien en het lijk t me heel gaaf als ik met hem zou kunnen praten. HET MOOISTE AAN MIJN MAGAZINE: Ik vond vanaf het begin de Page 6 Model super leuk. Ook dacht ik altijd dat ik het heel graag zelf wilde zijn zodat ik misschien ontdek t zou worden en groter zou kunnen worden. m

Oproep mannen, vrouwen, koppels

Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.

>06


Subsidie 2021 kozijnen

Bij nieuwe kozijnen voorzien van 3-voudig HR+++ glas kunt u tot € 100,-m² subsidie ontvangen van de overheid. Lees meer op onze website.

Kunststof en aluminium kozijnen

Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen, deuren of schuifpui? Met onze kozijnen bent u voor lange tijd voorzien van mooie, duurzame en veilige ramen en deuren. Onderhoud is nauwelijks nodig en uw woning is veel beter geïsoleerd. Pollaan 43, 7202 BV ZUTPHEN Telefoon 085 877 14 88 www.kozijnenbouwnederland.nl

WIJ

HELPEN

U

Vloerverwarming voor elke vloer Specialist in vloerverwarming over houten vloeren

 Licht in gewicht, energiebesparend  In bijzonder toepasbaar bij renovaties  Geschikt voor alle soorten vloerbedekking Ook leverbaar als DOE-HET-ZELF pakket Bezoek onze showroom voor nadere informatie Ketelhuis 15a 0314 378 299 Doetinchem info@heatnet.nl

W n b t

Op zoek naar uw droomhuis? Plannen om uw eigen huis te verkopen?

GRAAG!

Voo

t s f r r e e d h s c hi l

DEHAANSCHIPPERS.NL

Je voelt je net een

S

2,5 liter Ru bbol SB lichte kl euren

ERF:

€ 82

1 LITER €

35,-

kom

Er z

De locatie vooral uw feestjes

kan

t Romienendal • Aladnaweg 3 • 7122 RN • Aalten ALPHA REZISTO Tel 0543-476093 • Mail : beheerder@romienendal .nl VAN SIKKENS 10 liter wit

€ 99

Voor 90 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft.

Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee.

zijn

t Romienendal

van 20 t /m 250 personen.dit is al mogelijk vanaf € 18,50 p.p. Maak vrijblijvend een afspraak en zie wat er allemaal kan in t Romienendal. Tevens de salade’s voor de kunt u bij ons bestellen vanaf € 6,75 per persoon

BUITENV

VAN SIKKEN

Bel

een

ver

erfe

gez

-zu

Wa

erfg

get

heb

gaa

bep

In d -

€ 49

SUPER KNALLERS -

BL Rezisto Satin

€ 35

watergedragen VAN SIKKENS

B

ENS

VAN SIKK

€ 55

RF: UITENVE

nol 2,5 liter O grondverf n re lichte kleu

,-

25 1 LITER €

1 liter binnenverf

VAN SIKKENS Binnenverf: 10 liter alphadur wit

Handwerk Kreativität

Voor 60 m2 in één keer dekkend

-

Bahnhofstraße 11 Vreden (Dld) Tel. 0049-256432311 | www.handwerk-und-kreativitaet.de Openingstijden: ma t/m vr 8.00-12.30 uur / 14.15-18.30 uur, za: 8.00-16.00 uur >> Vanaf 1 januari 2022 zitten wij in een NIEUW PAND aan de Oldenkotter Strasse 2 Vreden (voor navigatie is het adres: Zwilbrocker Strasse 2 Vreden)

-

>07

Wij


Traditioneel en vooruitstrevend familiebedrijf kan personeel gebruiken

Groei mee met Industrial parts te Booy BV Industrial parts te Booy BV is een traditioneel en tegelijkertijd vooruitstrevend familiebedrijf met een rijke historie. De betrouwbare onderneming in ’s-Heerenberg produceert, bewerkt en/of assembleert een groot scala aan metalen of kunststof producten. Dat gebeurt voor zeer uiteenlopende markten, bedrijven en industrieën, zowel nationaal als internationaal. De range producten varieert van klein en eenvoudig tot zeer complex en hoogwaardig. Industrial parts te Booy BV werd 66 jaar geleden opgericht door Antoon te Booij. Zoon Hans en echtgenote Francina te Booij hebben momenteel de leiding in handen, terwijl de derde generatie ook actief is binnen het familiebedrijf. Het gaat om Toby, Bob en Roos te Booij. Zij zijn vastbesloten kwaliteit en vakmanschap te continueren.

Volop mogelijkheden Industrial parts te Booy BV is op zoek naar gemotiveerde en technische mensen om hun team te versterken. Nieuwe medewerkers krijgen de kans mee te groeien met het gemoedelijke bedrijf met een professioneel karakter. Je werkt met hoogwaardige machines en je krijgt volop leer- en doorgroeimogelijkheden. Er is sprake van een schone, moderne en goed geconditioneerde productieomgeving. Er wordt niet in ploegendienst gewerkt, de focus ligt op een onbemande productie. “We hebben mensen nodig die op een hoog niveau machines kunnen programmeren”, vertelt Hans te Booij. “Het gaat erom processen te bewaken en te optimaliseren.” Er wordt gewerkt met fijne collega’s in een goede werksfeer. De bedrijfscultuur is informeel, open en innovatief met ruimte

V.l.n.r.: Bob te Booij, Roos te Booij, Toby te Booij, Francina te Booij-Massop en Hans te Booij.

voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een sterke binding met het personeel, dat resulteert in lange dienstverbanden.

Voor meer informatie en de vacatures kijk op www.tebooy.nl

Industrial parts te Booy BV | Goorsestraat 16 | 7041 GA ’s-Heerenberg T: 0314 661514 | E: info@tebooy.nl | I: www.tebooy.nl

Het culturele seizoen is gestart!

Contact Amphion Cultuurbedrijf:

>08

Een avond naar het theater of genieten van een film? Lekker (samen) dansen, muziek of theater maken, schilderen, beeldhouwen of op een andere manier creatief bezig zijn? Amphion Cultuurbedrijf heeft álles in huis om cultuur te beleven, te leren en te delen.

Amphion Cultuurbedrijf De drie cultuurinstellingen Schouwburg Amphion, Muziekschool Oost-Gelderland en Cultuurcentrum Gruitpoort zijn per 1 januari 2021 samen verdergegaan als Amphion Cultuurbedrijf. Met deze veelzijdige organisatie bieden we een rijker cultuuraanbod voor Doetinchem en omgeving dan ooit!

Aanbod & theaterprogramma Het complete aanbod van seizoen 2021-2022 vind je op amphion.nl én in ons splinternieuwe magazine. Deze is huis-aan-huis verspreid in Doetinchem. Magazine gemist of woon je buiten Doetinchem? Haal de goed gevulde uitgave vol interviews, achtergronden en aanbod op bij één van de locaties van Amphion of neem ‘m mee vanaf een ophaallocatie in de regio (zie amphion.nl).

Locaties & contact De activiteiten van Amphion vinden plaats op meerdere locaties in en buiten Doetinchem. De hoofdlocaties vind je op: Bizetlaan 1, Hofstraat 2 en Hofstraat 159 in Doetinchem. De servicebalie op Hofstraat 159 is op werkdagen van 9:00 tot 20:30 uur en in het weekend van 13:00 tot 20:30 Ontdek alle uur geopend.

0314 37 60 00

|

info@amphion.nl

|

mogelijkheden op amphion.nl

www.amphion.nl


SUPERBOER VEUR ALTIED

| SUPERBOER

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel s ympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De suppor ters noemen zichzelf Superboeren, de term is uit gegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer Peter Hofstede, technisch manager voetbalzaken.

Tekst: Richard Stegers Foto’s: De Graafschap Media

Technisch manager Peter Hofstede noemt De Graafschap unieke cultclub Wie aan Peter Hofstede denkt, denkt aan het seizoen ‘90-‘91. De Graafschap werd onder trainer Simon ­Kistemaker ongeslagen kampioen van de eerste divisie en Hofstede werd clubtopscorer met maar liefst 31 doelpunten. De voormalige spits denkt met veel plezier terug aan die periode. “Dat seizoen vormde de basis van mijn carrière.”

P

‘Vol energie doorgaan’

eter Hofstede maak te laat zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 23 -jarige leef tijd k wam hij over van amateurclub OVC ’ 85 uit Oosterbeek. Na het kampioenschap en de promotie ging het mis in het seizoen erna. De Graafschap degradeerde en Hofstede ver trok naar Roda JC. Later speelde hij nog voor FC Utrecht, Helmond Spor t, Emmen en ADO Den Haag. “ Ik heb ondanks een late star t een aardige carrière gehad, speelde zeven seizoenen in de eredivisie.” Hofstede, inmiddels 5 4 jaar, is momenteel technisch manager voetbalzaken bij De Graafschap. Hij gaat in die func tie zijn zevende seizoen in. Graag had hij deze zomer een team samengesteld voor het hoogste niveau, de eredivisie. Zover k wam het helaas niet. “ We waren er zo dichtbij. Met nog t wee duels te gaan en vier punten voorsprong op de nummer 3 leek het niet meer mis te kunnen gaan.” Dat gebeurde toch. Iedereen die De Graafschap een warm har t toedraag t, bleef z waar teleurgesteld achter. “ Het was een mokerslag ”, zeg t Hofstede. “ Het heef t nog lang nagedreund, het voelde als een degradatie. We waren er klaar voor om een volgende stap te zet ten.” In plaats van een begroting van zo’n tien miljoen blijf t het nu bij 6,5 miljoen euro. Alleen qua t v-gelden al scheelt het t wee miljoen. “ Je bent als club minder aantrekkelijk voor spelers en je hebt minder middelen ter beschikking.” Toch heef t de technisch manager goede hoop op een succes vol seizoen. “ We gaan vol energie door en blijven ambitieus. Meespelen om de prijzen, dat is het doel. Het beloof t een mooie competitie met sterke clubs te worden. Een z ware strijd wacht.” Hij ziet graag dat er at trac tiever wordt gespeeld. “ We willen het publiek weer gaan vermaken, dat verdienen de geweldige suppor ters van deze unieke en warme cultclub waar ik me helemaal thuis voel. Ik ben er trots op hier gespeeld te hebben en er te mogen werken.”

Wat is volgens jou een Superboer? “ Elke suppor ter van De Graafschap.” Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “ De onderhandelingen met Anton van Kooten, destijds voorzit ter van De Graafschap over mijn eerste contrac t.” Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “ Het ongeslagen kampioenschap van 1990 1991 en de sfeer rond die ploeg.” Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “ Eerst promoveren en dan een paar seizoenen eredivisie spelen zodat je verder kan ont wikkelen als club, f inancieel en spor tief.” Wat zijn je werkzaamheden bij de club? “ Ik ben manager voetbal, dus verant woordelijk voor alle voetbal gerelateerde zaken binnen de club.” Wat zijn speerpunten? “ De jeugdopleiding. Talenten moeten doorstromen naar de selec tie. Ze moeten goed genoeg zijn, een kans krijgen en die hopelijk ook pakken. Verder is het goed als er spelers uit de regio bij zijn. Het publiek herkent zich daarin.” Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “ Klaas Jan Huntelaar.” Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap? “ Vorig seizoen zou ik gelijk zeg gen: weer publiek in het stadion. Dat was een groot gemis.” Waar kunnen we je tegen het lijf lopen? “Als streek kan de hele Achterhoek mij wel bekoren, ik kom natuurlijk het meeste in Doetinchem.” m

>09


| COLUMN GROOT IS NIET ALTIJD BETER Ik was eerst zo blij dat de Grolse kermis alsnog door zou gaan. Maar helaas, de nieuwe coronamaatregelen zorgden voor te veel onduidelijkheid. Geen doen voor de organisatie op deze manier. Maar hé, ons vakantieverblijf was vlakbij Tilburg. En daar was de kermis in volle gang!!! De kinderen uit gelegd hoe over weldigend groot de kermis daar altijd is. Bij aankomst was ik zelf weer net zo in shock als zij. Gelukkig ga ik niet alleen op vakantie voor mijn rust, want die rust was nergens te bekennen. Onder de luifel van onze vouw wagen k wam ik ’s avonds weer rustig bij van de overprikkeling. Of de beleving van deze heerlijke dag in de buur t komt van 1 van onze eigen kermisdagen? Bij lange na niet! Bij ons, in de Achterhoek , gaat het natuurlijk ook niet om de at trac ties, maar om de tent of het café en het aangrenzende terrein, daar waar alles gebeur t! Bijkletsen met vrienden en bekenden, die trouw terugkomen met het zelfde doel als wat jij hebt. Samen alle tijd hebben, ouwehoeren, lekker wat of veel drinken, hossen en springen. Genieten van anderen die weer lol hebben met elkaar. En de volgende dag met rode oor tjes aanhoren of er nieuwe kermisliefdes zijn ontstaan of dat een relatie de kermis niet heef t overleefd. Of veel medelijden hebben met een bekende, die met zijn vriendengroep een buikschuif baan had gecreëerd, door allemaal kermistafels achter elkaar te plaatsen. Flink ingezeept met bier en daar ging hij… Blote bast, want dat gleed beter… en je raadt het al!!!! Aiaiai! Tepel afgescheurd!!! Wel goed bouwen en bewerken, maar geen kieren dichten. Volgende keer wat friet proppen in de tafelovergangen. Nu ik dit schrijf, weet ik eigenlijk niet eens of die tepel echt was afgescheurd of zo goed als of iets heef t geklemd. Ook dat gebeur t hè, door dat kleine beetje alcohol sla je gebeur tenissen nog spec taculairder op. Drink je te veel, dan vergeet je alles. Ik hoop dat het laatste gold voor die bekende, met ik hoop een volledig genezen tepel. En dan kom ik vanzelf bij de volgende kermis. Een kermis waar je echt u tegen moet zeg gen. Volksfeest Voor Beltrum! Ik ben ermee opgegroeid, omdat mijn vader in deze buur tschap is geboren, maar was er allang niet meer geweest. En dit jaar hoorde ik erbij omdat mijn vader daar koninklijk werd onderscheiden voor al zijn vrijwilligerswerk. Ik voelde mij gelukkig geen buitenstaander op dit gemoedelijke feest met zoveel gemeenschapszin, maar een welkome gast! De voorzit ter vertelde over wat voor unieks zijn volk had gerealiseerd door samen te werken. Hij heet te de geborenen van dit jaar welkom, stond even stil bij de mensen die hen ont vallen zijn. De vaandelz waaiers lieten hun kunsten zien tijdens het spelen van de harmonie en ga maar door. Het was al een warme dag , maar ik kreeg het nog warmer door de saamhorigheid van al deze nuchtere, warme mensen, waar van de meesten wat later niet zo nuchter meer waren. Veel bij gekletst met oude bekenden. Heerlijk! Hoe kleiner de gemeenschap hoe meer gezamenlijke beleving en daadkracht! Waar word je blij van is de vraag.

Cindy

>010

Cindy’s invalshoek


Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding­ style onderhanden genomen.

| METAMORFOSE

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Sylvia gaat voor kort! Voor deze editie namen de specialisten van MIJN Magazine Sylvia onder handen voor een fraaie v­ erandering!

Naam: Sylvia Hobby ’s: Fietsen en spor ten In het dagelijks leven: Administratief medewerkster

Het model van deze maand is Sylvia en stapte binnen bij de salon van Hairemotion in Doetinchem. “ Ze vroeg of ik het haar kor ter wilde knippen. Het haar van Sylvia hang t tot ver over de rug en we hebben kor te lagen ingeknipt. Het is een makkelijke coupe en is zeer handig in onderhoud ” leg t kapster Ingrid uit. Het haar is bovenop licht gesneden, zodat het wat soepeler valt. “ De kleur die Sylvia had was bruin dat al snel weer een grijze uit groei kreeg. Daar wilde ze graag vanaf.” Het haar is met een folie-techniek een aantal tinten lichter gemaak t, zodat de uit groei minder opvalt. Het staat haar super goed en... vrouwelijk! Het onderhoud thuis is eenvoudig ; was het gekleurde haar met een KMS shampoo met daarna een conditioner. Spray er een vleug je versteviging in en breng het haar in model met föhn of krulborstel.

Na deze metamor fose volgde een fotoshoot, waarvoor Sylvia ook van top tot teen gekleed werd door De Dames van 0314. Sylvia draag t een top van Someday met een graf ische print (€ 59,99). De top heef t een mooie glans aan de voorzijde en is katoen aan de achterzijde. De broek die ze draag t is van het merk Studio Anneloes (€ 119,95). Deze zit standaard in de collec tie. Leuk met bijpassend schoentje met sleehak. Ook deze is verkrijgbaar bij De Dames van 0314!

Reactie Sylvia “Ik wilde graag wat anders en dat is per fec t geluk t. Ik had het grootste ver trouwen in Hair­ emotion en ben super tevreden met deze coupe! Ik kan het zelf nu heel makkelijk in model brengen. Dat is ook erg fijn.”

Waarom doe je mee: Ik heb genoeg van mijn lange haren en de huidige kleur MAGA ZINE

www.dedamesvan0314.nl

Tel. 0314 - 36 30 66

Foto’s: Jurgen Pillen

mijnmagazine.nl

Hamburgerstraat 61 Doetinchem

Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.

>011


Voor bedrijfswagens en personenauto’s

Garagebedrijf Engelbarts BV sterk in verhuur, verkoop, onderhoud en schadeherstel Garagebedrijf Engelbarts BV in Lichtenvoorde geniet vooral bekendheid vanwege de verhuur van bedrijfswagens. Maar Engelbarts doet veel meer. Het vertrouwde en veelzijdige garagebedrijf verkoopt ook bedrijfswagens en personenauto’s, verzorgt het onderhoud ervan en doet aan schadeherstel.

De verhuur van bedrijfswagens is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. Engelbarts verhuurt bedrijfsbussen in alle soorten en maten voor de zakelijke en particuliere markt. Je moet dan denken aan personenbussen, koelbussen, bestelbussen, meubelbakken met laadklep, grote en kleine dubbelcabines, BE-combinaties en autoambulances. De personenbussen kunnen 9, 17 of 23 mensen vervoeren. Ze zijn populair onder verenigingen en worden vaak gebruikt voor feestjes. Er zijn ook bussen voor rolstoelvervoer. De bedrijfsauto’s- en busjes en verhuiswagens zijn ook beschikbaar voor particuliere klanten. Ze zijn te huur tegen dagprijzen. De bedrijfswagens worden goed onderhouden, in de eigen werkplaats. Maar ook het schadeherstel is er in prima handen. Men heeft de beschikking over een eigen spuitcabine. Op de schadeafdeling zijn twee medewerkers actief.

De verkoop van nieuwe en gebruikte bedrijfswagens en personenauto’s is misschien minder bekend maar gebeurt wel degelijk. Alle merken zijn verkrijgbaar. In de werkplaats met geavanceerde uitleesapparatuur werken vier vakkundige automonteurs, ze verzorgen ook een adequate aircoservice en verzorgen automaatbak spoelen. Voor het wisselen en het opslaan van zomer- en winterbanden en Apk-keuringen kan men ook terecht.

U bent van harte welkom!

De openingstijden ma - vr

: 08-12 uur 13-18 uur zaterdag : 08-12 uur zondag : huurauto’s ophalen op afspraak

Garagebedrijf Engelbarts BV | Dieselstraat 4 | 7131 PC Lichtenvoorde T: 0544-375755 | E: info@engelbarts.nl | I: www.engelbarts.nl

BARINK Badkamers Beter, bijzonder én betaalbaar Barink badkamers biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het bedrijf van Wouter Barink is gespecialiseerd in het leveren en installeren van complete badkamers. Samen met de klant, kijkt hij naar de wensen, mogelijkheden en het budget. Aan de hand daar van, geeft hij een eerlijk advies en offerte. De badkamers kunnen compleet worden geleverd en geplaatst inclusief wand- en vloertegels, sanitair, installatiewerk en stucwerk. Voor een indruk van de mogelijkheden, sanitair en tegels kunt u terecht in de showroom in Gaanderen. Deze is geopend op vrijdag van 14 tot 20 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 16 uur en op afspraak. U bent van harte welkom! Barink Badkamers, Rijksweg 149, 7011 DV Gaanderen T 06 536 101 35

“Wat het weer ook brengt wij zijn er voor U regen of zon het maakt niet uit. Zonwering Industrie Winterswijk

>012

|

Europalaan 107, Winterswijk

|

T 0543 523000

|

www.zonweringindustrie.nl


| AUTO

De Mercedes Benz W126 van Frank Sprenkeler

Duitse wagen met een Engels accent

Right Hand Drive (RHD) oftewel rechts gestuurd. De Mercedes Benz W126 van Frank Sprenkeler is weliswaar een Duitse auto, maar werd gemaakt voor de Engelse markt. Vandaar dat het stuur aan de ‘verkeerde’ kant zit. “Daardoor was hij betaalbaar, want voor een normale versie

D

‘De oude eigenaar vond het geweldig’

e blauwe W126 500 SEL uit 1984 heeft een verlengde wielbasis en is daardoor 14 centimeter langer dan de SE. “Het is een echte blikvanger, een flink bakbeest”, vertelt Frank Sprenkeler. Het was destijds een dure auto. Zonder extra’s moest je er 110.000 gulden voor neertellen. “Het is een S-klasse. Het rijdt met een V8 motor en 230 pk gewoon heel erg goed, als een luxe limousine. De motor draait als een zonnetje en met de Pullman bekleding is ook al helemaal niets mis.” Hij heeft de klassieker sinds 2012 in bezit. “Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om een W126 aan te schaffen. Ik had namelijk al een W123 en die beviel prima.” Maar het liep toch anders. Zijn neef attendeerde hem op een mooie W126 in Didam. Frank trok zijn stoute schoenen aan en besloot te gaan kij-

ben je veel meer kwijt”, zegt de eigenaar.

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

ken. “Ik zat al snel op de bekende roze wolk, hij zag er prachtig uit.” De Achterhoeker kocht de wagen en hoefde er niet veel aan te doen. De bodem was keihard en motorisch waren er ook geen problemen, al had hij 320.000 kilometer op de teller. De krikpunten en een stuk onder het achterraam moesten vanwege roestvorming opnieuw gelast worden. Maar dat was te overzien. In de auto vond Frank een dikke map met veel papieren en de volledige historie. “Dat zie je niet vaak, zo uitvoerig. Ik kon van alles terugvinden over de auto. Aankoopgegevens, reparaties, verzekeringen, Apk’s, noem maar op.” De W126 had slechts 1 eigenaar gehad en was geïmporteerd door het bedrijf in Didam. In het papierwerk vond hij ook de naam van de eerste eigenaar, de familie Prince uit het Engelse Cambridge. “Ik had behoefte om contact met hen te zoeken en kon via Facebook de dochter van de familie achterhalen. Het ging om Lucinda Prince. Ze bleek een Engelse actrice die onder andere meespeelde in de bekende serie Eastenders.” Hij berichtte haar, maar hoorde aanvankelijk niets terug. Pas na een jaar meldde ze zich na zich uitgebreid te verontschuldigen voor de late reactie. “Zo kwam ik ook in contact met haar vader Bill Prince, de eerste eigenaar, die al flink op leeftijd was. Ik liet hem foto’s zien na de restauratie. Hij reageerde enthousiast. Zo ontstond het idee om hem te bezoeken, uiteraard met de auto.” En zo geschiedde. Frank toog naar Cambridge met zijn twee zonen en werd er hartelijk ontvangen. De oude eigenaar meldde dat hij om gezondheidsredenen destijds de auto had moeten verkopen en was duidelijk ontroerd toen hij de blauwe Mercedes weer zag. “Hij genoot met volle teugen van een ritje in zijn oude bolide. De man vond het geweldig. Hij zei dat zijn wagen in goede handen was gekomen, bij een echte liefhebber. Een mooi compliment natuurlijk!” m

Oproep

Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

>013


Carcleaningspecialist Gaanderen laat uw auto weer stralen Carcleaningspecialist

druk gekregen. Inmiddels maken veel autodealers en vakgarages gebruik van onze diensten. Zij laten dan een aangekochte auto door ons showroom-klaar maken. Daar krijgen we veel positieve respons op.”

Gaanderen is niet zomaar de eerste de beste wasstraat. Integendeel. Een wasbeurt van uw auto

ServiceRight Carcleaningspecialist Gaanderen maakt deel uit van ServiceRight. Dat is een kwaliteitslabel voor elk bedrijf dat service en klantvriendelijk hoog in het vaandel heeft staan. “Je moet het zo zien”, lacht Wijgman: “U levert uw auto, van buiten onder de modder, en van binnen helemaal doorrookt, bij ons af. Een paar uur rijdt u voor uw gevoel in een gloednieuwe auto bij ons de deur weer uit.”

duurt gemiddeld drie en een half uur.

“Wij nemen graag de tijd om aan elke auto de aandacht te schenken die het verdient.”

In januari 2020 startte ondernemer Kenneth Wijgman zijn carcleaning bedrijf in Gaanderen. En het liep direct goed. “Dat komt omdat wij letterlijk de tijd nemen om elke auto van binnen en van buiten spik en span in orde te maken.”

“Wij reinigen de auto compleet. Wij wassen, poetsen en polijsten de auto van buiten. En stomen van binnen de bekleding. We stellen de koplampen loepzuiver af. Niet alleen voor particulieren. Maar ook voor bedrijven.” “We hebben het in korte tijd lekker

www.carcleaningspecialist.nl

De Bekledingspecialist bekleedt alles wat rijdt en vaart Zo gauw hij begint te praten over zijn bedrijf, beginnen z’n ogen te stralen. Ondernemer Jeroen Megens maakte van zijn passie zijn werk: het bekleden van auto’s. Zijn bedrijf aan de Westerbroekstraat in Gaanderen floreert al sinds 1986.

Behalve auto’s, bekleden wij campers en boten.

“Wij zijn gespecialiseerd in het bekleden van gerestaureerde, klassieke auto’s. Die her-bekleden we met het originele binnenmateriaal, of anders: naar wens van de klant. Het interieur, vloederbedekkingen, dakhemels, dashboarden, deurplaten. Alles.” “De meeste mensen kiezen voor leer. Dat doen we niet alleen voor particulieren. Maar ook voor de auto’s van bekende bedrijven als DAGO en Wensink. Bestuurders die hele dag op de weg zitten willen graag een goeie, comfortabele zitting. Dan is en blijft leer onder alle omstandigheden gewoon het fijnste materiaal. Stoelverwarming er desgewenst in: ook dat regelen wij graag. Behalve auto’s bekleden wij campers en boten. Van binnen maken wij het weer helemaal fris. Als nieuw.” De passie van Megens startte bij het bekleden van bankstellen. “Samen met een compagnon kochten we jaren geleden over de grens zoveel moge-

lijk oude bankstellen op. Vervolgens voorzagen we die van nieuwe bekleding. Die bankjes zagen er daarna uit om van te watertanden. Dat was goede handel”, lacht Megens. “Toen mijn compagnon in 2012 overleed, waren oude banken nergens meer te vinden. Toen ben ik zelfstan-

www.bekledingspecialist.nl

>014

dig verder gegaan in de autobekleding. Autobedrijf Andriessen in Terborg werd direct een vaste klant. Zo is het balletje gaan rollen. En inmiddels zijn we zover dat we ook de wereldberoemde play-seats van Fernando Smit mogen bekleden. Dus, stilzitten: nee. Da’s niks voor ons.”


| COLUMN

| CAVE Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chillruimte uit van onze lezers.

En dan gaat het mis… Weken kijk ik uit naar de dag waarop ik kan beginnen met het inpakken van de koffers. Dat moment waarop je weet dat de vakantie bijna daar is. Dan pak ik ze van de bovenste plank van Achterhoekse powervrouw en de kast, blaas het stof eraf en duizendpoot Angela Schokkin begin enthousiast met het selecdeelt je haar kijk op het leven. teren van kleding die ab-so-luut mee moet. Zoals die prachtige jurk, die ik eigenlijk nooit durf te dragen behalve op vakantie. Enthousiast begin ik met selecteren en gooi alles erin, waardoor er al snel een berg ontstaat.

Angela’s

wereld

‘De Vossenbulte’ van der Familie Ter Bogt uit Vra gen

.

Oppervlakte 4 0 m2 Trots op “Dat we zelf alles hebben gebouwd, samen met onze kameraden” Verdere info “In 2016 hebben wij oud gebindwerk gekocht. Toen stukje bij beetje en met hulp van kameraden deze mooie cave neer kunnen zetten. Zowel in de zomer als winter kun je er goed zitten. Er zit een houtkachel in, maar ook kunnen alle deuren open geschoven worden. Er wordt dan ook gezellig gebruik van gemaakt. Op vrijdagen en zaterdagen is het meer regel dan uitzondering om er gezellig na het werk ‘gemuudlijk’ een biertje te drinken. Ook wordt de cave gebruikt voor vergaderingen van Truck- en Tractorpulling Vragender en natuurlijk voor verjaardagen en feestjes van onszelf.”

Oproep Heb je een mooie ‘cave’ of plek waar je wat tijd doorbrengt met vrienden? Stuur je foto’s & verhaal in via redactie@mijnmagazine.nl

Ik maak een lijstje met alles dat we allemaal nog meer moeten meenemen. Slippers (waar lig gen die ook alweer), de duik staven die we vorig jaar hadden gekocht en de z wemf lippers (had ik die vorig jaar niet ergens in het tuinhuisje gelegd). En dan gaat het mis. Na een poging om de inhoud van een paar opbergdozen te bekijken, waarbij ik niets kan vinden behalve één slipper, haak ik af. Ach, dat komt morgen wel. Een dag later open ik nog een paar dozen, vind bergen oude slippers maar niet de exemplaren die ik nodig heb. Zo gaan de dagen voorbij. De kof fers met de bergen kleding blijven onaangeroerd lig gen, met de slipper als een soor t irritante reminder van mijn ongeordendheid. En dan is het zomaar één dag voor ver trek en baal ik dat ik het weer heb laten gebeuren. Dan ren ik als een kip zonder kop door het huis en graai her en der spullen bij elkaar. De slipper is nog steeds spoorloos en moeten er nieuwe worden gekocht, net als hondenvoer en shampoo (blijk ik ook te zijn vergeten). Om elf uur ’s avonds sta ik nog de boel in te pakken en ver vloek ik Dennis die nu pas begint met het inpakken van zijn kof fer. Terwijl ik met het z weet op mijn voorhoofd kleding vouw, staat hij voor de spiegel zijn shir ts te passen en vraag t welke kor te broek handiger is; iets waar ik zó geen geduld voor heb! De volgende dag roepen we in de auto onder weg naar Italië nog dingen die we in de haast vergeten zouden kunnen zijn. Die ene bronsstick voor die glanzende zomerse wangen die ik speciaal voor de vakantie gekocht had. Die dus nog in het tasje aan de stoel hang t bijvoorbeeld. Maar alles is al snel vergeten als we eenmaal daar zijn. Dan blijk t dat niets eigenlijk belangrijk is. Geen mug gen-stick , shampoo of bronzer. Alleen de blauwe lucht, de vrije tijd en wij samen.

xx

Angela

at d m o t e i n l i H u o r b i j i s ... h e t vo mdat o h c a l r a a M m o o i wa s! h e t zo Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat als vrouw. redac tie@mijnmagazine.nl

>015


HOE KOUD WIL JE HET HEBBEN?

Met afstandsbediening en Wifi module

Qlima mobiele airco 2,8 kW 65-90m3 P528

Qlima mobiele airco 3,2 kW 80-105m3 P534

429,-

489,-

Warmteservice Groenlo Industrieweg 17-C gewoon perfect geregeld

 Serres  Tuinkamers  Veranda’s  Dakkapellen  Aan- en verbouw  Kozijnen

>016

Warmteservice Doetinchem Transportweg 7-01

Aannemersbedrijf GZ Geveltechniek Edisonstraat 1B 7131 PB Lichtenvoorde T 0544 379415 E info@gzgeveltechniek.nl I www.gzgeveltechniek.nl


| MUZIEK

‘Zie je hersens als een schatkaart’ Rocco Ostermann, schrijver, muzikant, zanger

Hij woont in Arnhem, in de Spijkerbuurt, zijn roots liggen in Dinxperlo. Het accent is af en toe te horen. Rocco Ostermann (54) is groot, heeft lang zwart haar, is gekleed in het zwart. Een opvallende verschijning.

Tekst en foto’s: Karin Stronks

W

e stappen zijn huis binnen, staan direc t in de kamer. Stapels boeken en Cd ’s lig gen overal, een grote jukebox staat middenin de kamer. Het meubilair is uit grootmoeders tijd, hij slaapt in het souterrain. “ De Achterhoek ben ik een beetje ont groeid denk ik. Veel gebouwen, villa’s, zijn weg , het is anders, de herkenning is een stuk minder. Waar mijn knikkerkuultjes lagen weet ik nog wel alleen knikker ik niet meer…” Hij schrijf t songs, poëzie, en heef t het boek ‘ De Buitenstaander ’ op zijn naam staan. De geschiedenis kan enorm bij hem binnenkomen. “ Ik heb bijvoorbeeld over Dinxperlo geschreven, daar zijn in de Tweede Wereldoorlog 37 0 0 0 bommen gevallen. Ja ont zet tend veel… Kor t geleden is een kist met ongeopende brieven gevonden, dan denk ik , wat staat daar in, waar schreven mensen toen over? Zeer inspirerend.” In 2018 begint een idee te rijpen voor een bijzonder projec t, samen met Wout Kemkens en vijf gedetineerden vormt Rocco een band, zij geven drie concer ten. “ Het smaak te naar meer. We schreven samen met en over de er varingen van gevangenisbewoners een album, geïnspireerd op het leven ‘binnen’. Hoe kom je daar terecht, hoe is het leven daar? Waarom maken mensen bepaalde keuzes, bewust of onbewust? Als ‘ De Niemanders’ brachten we het album uit en gingen op tournee.” In het kader van 75 jaar vrijheid inter view t Rocco samen met Wout een 96 -jarige man die vanuit een werkkamp de atoombom op Nagasaki ziet vallen. “ Het werden bijzondere gesprekken, met een man die als jonge matroos jarenlang in het Jappenkamp opgesloten zat, met de dodelijke uitzichtloze sleur, en dan de bom… indruk wekkend om een oog getuige hier van te spreken. Op Bevrijdingsdag brachten we het nummer uit dat we over deze onvoorstelbare er varing hebben gemaak t, ‘ Ik had altijd voor ogen om thuis te komen’.” Als kind is Rocco de grappenmaker. Het is zijn

Oproep

manier van overleven, ‘sur vival of the funniest ’, zo noemt hij het. “ Humor f ine en amuseuren wilde ik ”, grijns hij. En ver volg t: “Om de pijn niet te voelen. Ik k wam moeilijk op gang.” School is niet aan hem besteed. “ Daar ben ik niet trots op… later ben ik veel gaan lezen. Poëzie, wereldliteratuur, ik ontdek te kunst en cultuur. En muziek , gitaarspelen, zingen en schrijven. Als ik gitaarles geef zeg ik vaak ; ‘zie je hersens als een schatkaar t, snuf fel rond en graaf de schat maar op’ ! ” “ Wat ik t ypisch Achterhoeks vind? Nou, het innemen van de ‘underdogpositie’. We zijn echt niet zo verschillend van de rest van Nederland, de één is niet beter dan de ander. Die rivaliteit bedoel ik dan. Dat zie je tussen Arnhem en Nijmegen ook. Zie het voordeel, als je in Arnhem woont is het ideaal dat Nijmegen zo dichtbij is…! ” Hij heef t verhalen geschreven voor het grote voorleesboek van Tante Rikie en er lig t een kinderboek op de plank maar dat is nog niet uit gegeven. “ ’Dirk de Scheale Hond ’ heet het. Dirk leidt een z wer vend bestaan, komt allerlei vreemde f iguren tegen zoals een haan zonder zelf ver trouwen... Het verhaal ver telt over het landschap waar Dirk doorheen z wer f t, het avontuur. De route heb ik zelf gelopen.” m

Heeft u een bijzondere hobby of kent u iemand met een uitzonderlijke passie? Laat het ons weten: redactie@mijnmagazine.nl

>017


SCHADE?SCHADE? SCHADE

SCHADE? DE EXPERTS VANDE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN WISH STAAN VOORWIWISHSWIHSTAANSSTAANH STAANVOORVOORVOO U KLAAR! SCHADE? U KLAAR! SpeciUalUiKLAAR!stKLAAR!in bedrSijfpsecSwiaplaeiscgtaeilnnSsbts!pidenrcijfbasewldirsgte

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

De leukste grote maten winkel van de Achterhoek

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de prak tijk is het wel zo dat mensen op leef tijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, ter wijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeur tenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeur tenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leef tijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contac t met een van de ouders zijn ver waterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je er fenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je half broers en -zussen. Ook zij kunnen van je er ven als je geen testament hebt of als je testament je half broers en -zussen niet van je er fenis uitsluit. Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw er fgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de par tner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je er fenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar half broers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie jouw er fenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken: - Je koopt samen met je par tner een huis. Als je niet getrouwd bent er f t je par tner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontrac t. - Je krijg t kinderen. Als je niet getrouwd bent met je par tner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders er ven jouw kinderen wel van jou maar je par tner er f t niet van jou. In je testament kun je ook vastleg gen wie er voor je kinderen zorg t als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn. - Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent. - Je wilt niet dat familie er f t. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag er ven.

Maat 44 t/m 60

Double U womenswear Ratumsestraat 36 Winterswijk Bel: 0543 - 535 919 of App 06 - 22624888 www.doubleuwomenswear.nl

SCHADE SCHADE? SCHADE SCHADE?

SCHADE? DE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN

DE EXPERTS VAN SCHADE? SCHADE? DE VAN DEEXPERTS EXPERTS VAN VAN DE EXPERTS

WISH STAAN VOO DE EXPERTS VAN DE EXPERTS VAN WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOO WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR U KLAAR! UU KLAAR! a sw f ij dr be in ist KLAAR! al ci pe S dr be VAN in t is U KLAAR! al ci UUKLAAR! SSpepelisciat inlisSbet peindrciijfbealswdragisite KLAAR!Specia

pecialis S DE EXPERTS WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR WISH STAAN VOOR s! en g U KLAAR! a sw f ij r ed b in st li ia ec p s! S en g UU KLAAR! a sw f ij r ed s! b en g in KLAAR! a st sw f li ij r ia ed ec b p S in U KLAAR! pecialist agens!

Wil je meer weten? Bel ons gerust.

k Edwin Roerdin

Edwin Roerdink Notaris in Groenlo en bewaarder akten en dossiers oud-notarissen in Neede

>018

Notariskantoor Roerdink & Stevelink Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo T 0544 46 19 25 E info@rsnotarissen.nl Industrie Spuiterij Holland I www.rsnotarissen.nl Industrie Spuiterij Holland

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Wiggers Industrie Wiggers Industrie Spuiterij Spuiterij Holland Holland Wiggers Wiggers Industrie Spuiterij Holland

T 0544 - 84 37 39

T 0544T- 84 37 390544

T3 84

T 0544 - 84T37 E info@wishlichtenvo E info@wishlichtenvoord E info@wishli E E info@wishlich www.wishlichtenvoo E www.wishlichtenvoorde

Specialist in bedrijfsw T 0544 - 84 37 39 T 0544 - 84T37

Wij zijn aangesloten bij Net werk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste k waliteitseisen voldoen. Meer weten? Bel ons op 05 4 4 46 19 25 of mail naar info@rsnotarissen.nl.

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland

www.wishlich www.wishlichte ww ww

Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland

T 0544 - 84 37 39

T 0544 -- 84 37 39 T 37 39 T 0544 0544-- 84 84 37 39 T 0544 84 37 39 TE 0544 84 37 39 info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl E info@wishlichtenvoorde.nl info@wishlichtenvoorde.nl E Ewww.wishlichtenvoorde.nl info@wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl www.wishlichtenvoorde.nl

T 0544 - 84 37 39

E infoE@wiinshlfoi@wichtesnvoorhlichd

E


| ACHTERHOEK WERKT Achterhoek Werk t, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heef t. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projec ten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘ MIJN Achterhoek Werk t.

HANDIGE TIPS OM VAN JOUW STAGE JE BAAN TE MAKEN! Het is weer begonnen: de stageperiode van het nieuwe schooljaar. Misschien ben jij wel, net als veel andere studenten, in de afgelopen weken begonnen met je stage. Maar wat kun jij tijdens jouw stage doen om de kans te vergroten dat je aan het eind van je stage een baan aangeboden krijgt? Wij geven je een aantal tips! Iris is een creatieve en spor tieve meid uit Baak. Ze zit in haar vierde jaar van de opleiding Communicatie te Eindhoven in de richting management. Daarnaast werk t ze bij Achterhoek Werk t waar ze ondersteunt bij de events en communicatie.

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

Maak een goede indruk De eerste indruk die een bedrijf van jou krijg t begint al op het moment dat je solliciteer t bij voor een stageplek. Het is dan ook belangrijk dat je C V en sollicitatiebrief in orde zijn en hier geen (spel) fouten in staan. Daarnaast speelt je eerste echte stagedag een grote rol. Wees enthousiast en laat merken dat je het f ijn vindt om hier aan de slag te gaan. Toon initiatief Een goede indruk maak je door boven de rest uit te springen en net dat beetje ex tra te doen. Een goed voorbeeld hier van is initiatief nemen. Wees nieuwsgierig en vraag of er ex tra opdrachten en/ of taken zijn waar jij mee aan de slag kunt. Het is beter om initiatief te nemen met het risico iets te doen dat niet helemaal per fec t zal zijn, dan dat je onzichtbaar blijf t door enkel de taken uit te voe ren die je toegewezen hebt gekregen. Krijg je een taak toegewezen die niet binnen jouw taakomschrijving zit? Zeg hier dan geen nee tegen, maar laat zien dat je hier ook voor open staat. Zo laat je zien dat je f lexibel inzetbaar bent op verschillende afdelingen. Dit zorg t voor een ac tieve werkhouding , wat zal opvallen bij je collega’s en werkgever.

Stel vragen Wanneer iets niet duidelijk is of wanneer je ergens tegenaan loopt, t wijfel dan niet en stel vragen. Dit kan je ook een hoop tijd en frustratie schelen. Ook is het goed om feedback te vragen op het werk dat je lever t. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent in je werk en dat je je werk graag goed wilt doen. Netwerk Stel je open op naar je collega’s, wees geïnteresseerd in hen en laat je enthousiasme zien. Toon interesse in het werk , stel vragen en praat gezellig. Let er wel op dat je niet te veel je best doet, dit kan soms niet oprecht overkomen. Ook kan je op LinkedIn met collega’s connec ten. Zo kan je na het einde van je stageperiode contac t houden. Wees duidelijk voordat je stage eindigt Soms kan het lastig zijn, maar het kan geen k waad om bij het bedrijf aan te geven dat je interesse hebt om na je stage daar aan de slag te gaan. Als het bedrijf niet weet dat jij er graag zou willen werken dan zullen ze je minder snel een baan aanbieden. Het kan voorkomen dat er op dat moment geen mogelijkheid is om je een baan binnen het bedrijf aan te bieden. Wanneer je aan het bedrijf laat weten dat je geïnteresseerd bent in een baan, is de kans groter dat er contac t met je wordt opgenomen wanneer dit wel zo is. Daarnaast heb je, tijdens de sollicitatieprocedure, al een streepje voor op buitenstaanders omdat je al eens stage hebt gelopen bij het bedrijf. Ben je nog op zoek naar een leerzame stage? Meld je dan snel aan voor de Talententuin 2021! In één dag kom je in contact met ruim 100 werkgevers voor stages en afstudeeropdrachten.

Ben jij op zoek naar een nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Kijk op www.achterhoekwerkt.nl voor een actueel aanbod van vacatures in de Achterhoek. Schrijf je in en ontdek topwerkgevers die bij jou passen.

>019


| VERHAAL

BROEDERSCHAP w & dienstbaarheid trou

Toekomst Achterhoekse schutterijen niet bepaald rooskleurig Op de vraag hoe de toekomst van de schutterijen in de Achterhoek eruit ziet, blijft het even stil. Het doorgaans vrolijke gezicht van André Bluemink betrekt. Dan geeft de 67-jarige voorzitter van Kring Achterhoek zuchtend een antwoord. “Die ziet er niet rooskleurig uit.”

De schutterij is creatief bij het zoeken naar jonge aanwas

>020

K

ring Achterhoek is het overkoepelend orgaan van vijfent wintig Achterhoekse schut terijen. ‘ Wij waken erover, zorgen voor onderlinge verbinding en steunen de schut terijen waar nodig ’, aldus de voorzit ter uit Ulf t. De schut terij-wereld is Bluemink met de paplepel ingegoten. De familie bestierde een café in Varsselder. Dat café was het thuishonk van het Onze Lieve Vrouwengilde, het plaatselijke schut tergilde. Dat werd voor Bluemink zijn eerste bestuursfunc tie binnen de schut terij-wereld. “ Heel gek , maar zelf heb ik nooit een instrument bespeeld.”

Ketters Schut terijen werden eeuwen geleden opgericht om de z wakkeren in de maatschappij te beschermen. Een schut terij zorgde in dorpen voor veiligheid en

onderlinge verbinding. ‘ Broederschap, trouw en dienstbaarheid ’ is na al die jaren nog steeds de slogan. Bij elke schut terij. Binnen deze gedachte wordt muziek gemaak t, geschoten, feest gevierd, vendel gez waaid en worden concoursen afgelegd. Het militaire karak ter is er al lang vanaf. De plaatselijke schut terij werd trouwens niet altijd met applaus ont vangen. Dat k wam omdat het schut tersfeest (de huidige kermis – red.) jaarlijks op zondag plaats vond. En dat vonden kerk gangers niet f ijn. ‘ Ket ters’ werden de schut ters wel genoemd. Langzaam maar zeker k wam het goed tussen de kerk en de schut terij. Nog steeds heef t de schut terij een func tie binnen de kerk , al wordt die rol per dorp anders ingevuld. Hoe een schut terij zich presenteer t, verschilt ook sterk per dorp. Toekomst De grote vraag die gesteld moet worden is natuurlijk: zit er anno 2021 nog leven de schut terij? Of kijken we naar een uitster vend fenomeen? Bluemink: “ De coronacrisis heef t ons natuurlijk geen goed gedaan. We konden immers niet naar buiten. Ik ken een paar verenigingen, die nu in z waar weer zit ten. De jeugd heef t namelijk totaal geen interesse om nog aan te haken bij zo’n traditioneel fenomeen. Ergens snap ik dat ook wel. Maar jammer blijf t het.” “ Het ver velende is: als Kring Achterhoek willen wij juist die z wakkere verenigingen graag helpen. Daar zijn we voor. Maar uit schaamte laten ze ons vaak niet toe.”


Springlevend Voorbeeld van een schut terij die wèl springlevend is, is St. Mar tinus Gaanderen. Ook zij zaten met de gevolgen van corona. “ Maar ”, zeg t voorzit ter Gerard Huntink , “Onze leden hebben met de contributie nooit verzaak t. Er werd steeds trouw betaald, ook toen iedereen thuis achter de gordijnen zat. Als dank voor hun trouwe dienstbaarheid, hebben we als bestuur rond de feestdagen bij elk lid een leuk presentje afgeleverd. Dat werd echt op prijs gesteld.” Juist 2021 is voor St. Mar tinus een jubeljaar: de schut terij bestaat dit jaar exac t 150 jaar. “ Het voelt alsof we jarig zijn maar de verjaardag niet kunnen vieren”, ver volg t Huntink. “Alle geplande ac tiviteiten schuiven we door naar volgend jaar.” Wel verschijnt binnenkor t een jubileumboek over 150 jaar St.Mar tinus. “ Dat boek zou 20 0 bladzijden kennen. Het zijn er 50 0 geworden”. De schut terij uit Gaanderen is creatief bij het zoeken naar jonge aanwas. Huntink: “ Volgend schooljaar gaan we bij de basisscholen in het dorp langs met workshops voor leerlingen. In de hoop zo kinderen van jongs af aan geïnteresseerd te krijgen om bij ons aan te sluiten. Vier t St. Mar tinus over een halve eeuw het 20 0 jarig bestaan? “Oei, da’s een lastige”, zeg t Huntink. “ Ik hoop het. Laat ik het daarop houden.” Kleinschalig Voorzit ter Rudy Vreemann van E.M.M. in Dinxperlo houdt de moed erin. “Ons ledenaantal is met 175 al jarenlang stabiel. Groei zit er niet in. Maar we gaan evenmin achteruit. Wel denk ik dat het hele schutterijgebeuren uiteindelijk kleinschaliger gaat worden. Kleinere gilden of zelfs fusieverenigingen.”

Oproep

Ook E.M.M. benaderde basisscholen. “Om de leerlingen enthousiast te krijgen voor bijvoorbeeld vendelz waaien. Maar ja. Ik moet eerlijk zijn: dat werk te niet.” “ En f inanciëel wordt het er allemaal niet beter op natuurlijk. Door die corona liepen ook wij grote omzet mis. Geen schut tersfeest, geen concours, geen drankomzet. Gelukkig heb ben we een trouwe achterban. Alle leden betaalden elke maand keurig contributie. Dat hield ons op de been.

Hoe een schutterij zich presenteert verschilt sterk per dorp Tot slot het woord aan kring voorzit ter Bleumink. “ De schut terij vergrijst. Zoveel is duidelijk. De jeugd gaat liever zelf naar de kermis. Daar moeten we eerlijk in zijn. Als er al aanwas is, komt dat meestal uit families met een lange schut terij-traditie. Om het leven van de schut tersgildes te verlengen, zullen onderlinge fusies onontkoombaar zijn. Ik ken meerdere pogingen. Maar erg soepel gaat dat niet.” m

Tekst: Eric Schuurman

Heeft u een bijzondere hobby of kent u iemand met een uitzonderlijke passie? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>021


| DROOMHUIS

STIJLVOLLE VILLA met de

r o t c a f wow

Eigenzinnige woning in Lochem Veel woningen lijken op elkaar. Dat geldt zeker niet voor het droomhuis van deze maand. Het betreft een stijlvolle villa met een geheel eigen gezicht. Het goed onderhouden woonhuis aan het Watermoleneiland in Lochem is fraai gesitueerd, omgeven door het water van de Veengoot en de Berkel. Het heeft beslist de wow-factor.

>022

D

e zon schijnt deze ochtend uitbundig. Op het schaduwrijke terras van de veranda is het prima toeven. Er zijn verschillende terrassen, net waar behoef te aan is. De onderhouds vriendelijke tuin voelt als een groene oase en kent verschillende niveaus. Een watergang loopt langs de woning , het zorg t voor een idyllisch plaatje. Een duik in het z wembad om te ontspannen of even af te koelen behoor t ook tot de mogelijkheden. Binnen en buiten lopen mooi in elkaar over. Gemak , comfor t en luxe, de woning heef t het allemaal. Blikvanger De architec tuur van de wijk is te omschrijven als postmodernistisch, kenmerkend voor de jaren negentig ; warme en gedur fde kleurstellingen, materialen als baksteen, zink en plaat werk , s ymmetrie gaat gepaard met schuine daken en ron-


Aan luxe geen gebrek met eigen zwembad, sauna & wellness dingen. De vormen zijn fantasievol, speels en erg eigenzinnig. Het gespleten dak is een blik vanger. Beide helf ten zijn in een lichte knik neergezet. Daaraan leent de woning haar identiteit. En aan luxe geen gebrek. Alles is hoog waardig afgewerk t en smaak vol ingericht. De ruime en karak teristieke villa beschik t over een eigen z wembad, sauna & wellness op een groot perceel met veel privac y. “ We zijn hier in 20 08 komen wonen en waren gelijk verliefd op het huis”, ver tellen Jeroen en Ellen Wilmink. De ruime onder architec tuur gebouwde woning bood veel mogelijkheden. “ Het is een huis met veel leef bare vierkante meters. Er waren verschillende voordelen zoals de rustige omgeving in een kindvriendelijke wijk aan een doodlopend weg getje met alle voorzieningen in de nabijheid. Met t wee opgroeiende kinderen was het een ideale situatie voor die levensfase. Daar hebben we volop van geprof iteerd.” De bewoners hebben zowel het huis als de tuin in de loop der jaren naar hun eigen hand gezet. Er is een duidelijke verbinding tussen alle ruimtes. Dat wordt versterk t door de tegelvloer met vloer ver warming die op de gehele benedenverdieping is doorgelegd. In de living , een halfronde uitbouw, is gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen en warme kleuren. Het zorg t voor een bijzondere ambiance. De compleet uitgeruste leef keuken met kookeiland, bar en televisie is een favoriete plek. Hier schuif je gezellig aan tijdens het koken. Maar ook het kantoor met de harmonicadeur en de speel/studeerkamer bieden toegevoegde waarde. In het kantoor kan eventueel een slaapkamer op de begane grond worden gecreëerd. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en een badkamer.

Ellen en Jeroen Wilmink.

woning in de stad. De voorkeur ging uit naar een authentiek pand in Zutphen, maar het werd toch iets heel anders. Jeroen en Ellen gaan wonen in het buitengebied tussen Lochem en Laren waar ze een voormalige molen hebben gekocht, toevallig was dat het droomhuis die in januari in MIJN Magazine stond. De woning biedt met een opper vlak te van 356 m 2 en 1.875 kuub een zee aan ruimte. De oude molen kent nog een originele detaillering met authentieke openingen en robuuste gebinten. “ We gaan voor een nieuwe uitdaging. Het is een uniek pand met historie en een landelijke lig ging. Daar gaan we nog meer het gevoel van vrijheid er varen.” Ze dragen het stokje in Lochem graag over aan een ander gezin. “ De verhuizing geef t wel een dubbel gevoel ”, geef t Ellen ruiterlijk toe. “ We laten een heel comfor tabel huis achter waar we altijd met veel plezier hebben gewoond. Hopelijk gaan de nieuwe bewoners het zelfde gevoel er varen.” m De woning (inmiddels verkocht) stond te koop bij De Haan Schippers Makelaars. Voor meer droomhuizen kijk op w w w.dehaanschippers.nl

Nieuwe uitdaging Nu de kinderen zijn uit gevlogen breek t een andere periode aan.” Het stel zocht aanvankelijk een

Tekst: Richard Stegers Foto’s: De Haan Schippers Makelaars, Richard Stegers

Oproep droomhuis

Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>023


ZORG en welzijn

ZORG& WELZIJN d i e h d n o z e G d e o g t o o r g een l a i c e Sp

Wie wil er nou niet zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven. Maar doen we daar wel genoeg voor? Het vergt immers de nodige inspanningen én discipline. Gezondheid hebben we deels zelf in de hand. Mensen voelen zich gezond als ze geen last hebben van lichamelijke of psychische klachten. Toch staat gezondheid niet alleen voor de afwezigheid van ziekte. Het heeft ook te maken met de mate van welzijn en welbevinden. Gezond & Wel, daar draait het om. Tekst: Richard Stegers

>024

H

oe blijf je gezond? Aan genen verander je niets, maar ook voeding en leefstijl hebben veel invloed. Ongezonde voe ding , roken, kor t slapen, het veelvuldig nut tigen van alcohol. Daarmee pleeg je roof bouw op lichaam en geest, zo is bewezen. Kor tom, we kunnen zelf het verschil maken. Iedere dag maken we veel keuzes. Hierbij enkele tips die kunnen helpen om je pret tig te voelen en gezond te blijven. Voldoende slaap Niets is ver velender om de hele dag uit geput en futloos door te moeten komen. Zorg voor genoeg slaap. Cellen kunnen dan herstellen en je herse nen ver werken alle informatie en emoties. In zijn algemeenheid kun je zeg gen dat je zeven tot acht uur slaap nodig hebt, al verschilt de slaapbehoef te per persoon.

Kies een keer voor water of thee. Alcoholvrij bier is een prima alternatief. Een smoothie, bowl of sapje kan natuurlijk ook. Eet bewust Ieder pondje gaat door het mondje, zo luidt het gezegde. Dus let op wat je eet. Laat vooral ongezonde tussendoor tjes achter wege. Toch honger? Neem noten of een stuk fruit. Regelmaat is ook een vereiste. Eet drie keer per dag een normale por tie. Dan heb je minder behoef te aan snacken. Neem ook de tijd voor een maaltijd en kauw goed. Dan ontstaat eerder een volgevoel. Obesitas wordt veroorzaak t door struc tureel een teveel aan calorieën. Wees je bewust van wat je eet en hoeveel calorieën het bevat. Een man mag gemiddeld 2.50 0 calorieën nut tigen, ter wijl de grens bij vrouwen rond de 2.0 0 0 calorieën lig t.


ZORG en welzijn

Cijfers Hoe scoor t de Achterhoek als het gaat om gezondheid? GGD -Noorden Oost- Gelderland doet regelmatig onderzoek. Hieronder enkele opvallende cijfers: Ruim driek war t van de volwassenen en ouderen ( 78%) in de Achterhoek beoordeelt hun gezondheid als (zeer) goed. Dit is iets hoger dan gemiddeld in Nederland ( 76%). In de Achterhoek rook t 19% van de volwassenen. Dat is iets minder dan het landelijk gemiddelde van 21%. 8 4% van de volwassenen in de Achterhoek nut tig t wel eens alcohol. De Gezondheidsraad adviseer t om geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. Inwo ners van de gemeenten Oost Gelre en Lochem drinken het meest, zo blijk t uit onderzoek in de regio Noord- en Oost- Gelderland. In onze streek voldoet 66% aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Ook hier doet de Achterhoek het beter dan het landelijke gemiddelde, dat is namelijk 63%. Het cijfer stijg t, kor tom we bewegen meer.

Vrouwen scoren iets beter dan mannen. Regelmatige lichamelijke ac tiviteit bevorder t de k waliteit van leven en kent diverse gezondheids voordelen. Matig intensieve lichamelijke ac tiviteit, zoals f ietsen of stevig wandelen, heef t al een gunstig ef fec t op de gezondheid als je dit regelmatig doet. Intensieve lichamelijke ac tiviteit, zoals hardlopen, voetballen en tennis, bevorder t bovendien de conditie van har t en longen. Van de volwassenen in de regio verricht 37% vrijwilligerswerk. Dit lig t hoger dan het landelijk gemiddelde (30%). Mannen geven iets vaker aan vrijwilligerswerk te doen dan vrouwen. Obesitas wordt een steeds groter probleem. Ook de Achterhoek heef t ermee te maken. 52% van de volwassenen is te z waar, dat is meer dan het landelijk gemiddelde van 49%. Ruim 35% van de bevolking in Noorden Oost- Gelderland heef t één of meerdere chronische ziek ten. Dat percentage is alleen Zuid-Limburg , Groningen en Rot terdam-Rijnmond nog hoger.

Genoeg lichaamsbeweging Bewegen heef t een positief ef fec t op je gezondheid. Dat is algemeen bekend. Toch valt het niet mee om regelmatig te spor ten. Een ijzeren discipline is immers niet voor iedereen weg gelegd. Heb je moeite om jezelf aan te sporen. Mis je de stok achter de deur? Sluit je dan aan bij een loop - of f ietsclub of natuurlijk bij een vereniging. De spor tschool biedt ook uitkomst. Daar kun je collec tief of individueel aan de slag. Iedere dag een stukje lopen in de pauze of na het werk is net zo goed als intensief spor ten. Een betere conditie werk t ook in mentaal opzicht. Je zit lekker in je vel en dat stimuleer t weer om door te gaan op de ingeslagen weg.

In de Achterhoek zijn tal van specialisten die zich met gezondheid en welzijn bezighouden. Op de volgende pagina’s stellen we er een aantal aan u voor.

Minder alcohol en frisdrank Geniet, maar drink met mate. Dat geldt ook voor frisdrank dat enorme hoeveelheden suiker bevat. Als je teveel alcoholische dranken nut tig t, is dat schadelijk voor je gezondheid. Tijdens een feestje of verjaardag een keer lekker doorzakken, kan natuurlijk geen k waad. Het is wel k walijk als teveel drinken een gewoonte wordt. Kies een keer voor water of thee. Alcoholvrij bier is eveneens een prima alternatief, het bevat weinig calorieën en de smaak wordt steeds beter. Een smoothie, bowl of sapje kan natuurlijk ook. Stop met roken Het kan niemand ont gaan zijn: roken is zeer ongezond. Toch rook t in ons land nog ruim 20% van de volwassenen. Stoppen valt niet mee, zo leer t de er varing van velen. Denk aan de grote voordelen als je van plan bent om de sigaret ten in de ban te doen. Je gaat er beter uit zien, door een betere doorbloeding van de huid. Je krijg t meer lucht, ademt makkelijker en het geef t meer energie. Je long func tie gaat er f link op vooruit. Je geheugen gaat beter func tioneren en als je voor je 50 e stopt, neemt de kans op longkanker met maar liefst 90% af. m

>025


ZORG en welzijn welzijn

Jobcoaches Zozijn helpen bij vinden Jobcoaches Zozijn helpen bij vinden Jobcoaches Zozijn helpen bij vinden werkplek of daginvulling werkplek of werkplek of daginvulling daginvulling

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vanaf nu met aankloppen bij de tot jobcoaches van Zozijnkunnen bij het Mensen een afstand de arbeidsmarkt vinden van een passende of zinvolle daginvulMensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vanaf nu aankloppen bij dewerkplek jobcoaches van Zozijn bij het ling. Ook met vragen over de Wajong, de Participatiewet vanaf nu aankloppen bij de jobcoaches van Zozijn bij het vinden van een passende werkplek of zinvolle daginvulof een procedure bij het kunnen zij bij hendaginvulte rade. vinden van een passende werkplek ofde zinvolle ling. Ook met vragen overUWV de Wajong, Participatiewet ling. Ook met vragen overUWV de Wajong, Participatiewet of een procedure bij het kunnen de zij bij hen te rade. De jobcoaches kijken samen metkunnen hun klanten wat te zij rade. goed of een procedure bij het UWV zij bij hen kunnen en wat voor soort werk bij hen past. Samen zoeken De jobcoaches kijken samen met hun klanten wat zij goed zij een bedrijf ofbij organisatie aan de Devervolgens jobcoaches kijken samen met hun watzijzijzoeken goed kunnen en watnaar voor soort werk hen klanten past. waar Samen slag willen, bijvoorbeeld een of waar zorgboerderij. kunnen en wat vooreen soort werksupermarkt hen past. Samen zij vervolgens naar bedrijf ofbij organisatie zij zoeken aan de Dat kan werkbijvoorbeeld zijn waar vergoeding tegenover staat, maar zij vervolgens naar eeneen bedrijf of organisatie zij aan de slag willen, een supermarkt of waar zorgboerderij. ook vrijwilligerswerk of dagbesteding. Elk traject is maatwerk. slag willen, bijvoorbeeld een supermarkt of zorgboerderij. Dat kan werk zijn waar een vergoeding tegenover staat, maar Dat kan werk zijn waar vergoedingElk tegenover maar ook vrijwilligerswerk ofeen dagbesteding. traject isstaat, maatwerk. Begeleiding ook vrijwilligerswerk of dagbesteding. Elk traject is maatwerk. Na het vinden van een passende werkplek helpen de jobBegeleiding coaches hen om te vinden op dehelpen nieuwedewerkBegeleiding Na het vinden vanhun eendraai passende werkplek jobplek. Zovinden vond Sonja haar plek hulpopvan jobcoach Karin Na het vanhun een passende werkplek jobcoaches hen om draai te met vinden dehelpen nieuwedewerkBoonman. “Wij helpen eigenlijk mensen die tussen en coaches hen om hunhaar draai te met vinden dejobcoach nieuwewal werkplek. Zo vond Sonja plek hulpopvan Karin schip vallen. De uitdaging op dagbesteding is voor wal hen te plek. Zo vond Sonja haar plek met hulp van Karin Boonman. “Wij helpen eigenlijk mensen diejobcoach tussen en klein, terwijl een reguliere baan net teveel van ze vraagt”, Boonman. “Wij helpen eigenlijk mensen die tussen wal en schip vallen. De uitdaging op dagbesteding is voor hen te vertelt Karin. een Datuitdaging ook deze op mensen passende schip vallen. De dagbesteding is voor hen te klein, terwijl reguliere baan neteen teveel van zewerkplek vraagt”, vinden, is volgens collega de ontzetklein, terwijl een baan netMonika teveel vanFauw zewerkplek vraagt”, vertelt Karin. Dat reguliere ook dezejobcoach mensen een passende tend belangrijk. mens heeft namelijk uitdaging nodig. vertelt Karin. Dat“Ieder ook deze mensen een passende werkplek vinden, is volgens collega jobcoach Monika de Fauw ontzetWerk dat voldoening geeft, waar je waardering krijgt van vinden, is volgens collega jobcoach Monika de Fauw ontzettend belangrijk. “Ieder mens heeft namelijk uitdaging nodig. anderen.” tend belangrijk. “Ieder geeft, mens heeft uitdaging nodig. Werk dat voldoening waar namelijk je waardering krijgt van Werk dat voldoening geeft, waar je waardering krijgt van anderen.” Bekend met wet- en regelgeving anderen.” Dat vraagt klanten als Sonja wel net even een beetje Bekend metvoor weten regelgeving extra aandacht, begeleiding en regelwerk. Daar de Bekend metvoor weten regelgeving Dat vraagt klanten als Sonja wel net even een zijn beetje jobcoaches in gespecialiseerd. Ze kennen wetenzijn regelDat vraagt voor klanten als Sonja wel netde even een beetje extra aandacht, begeleiding en regelwerk. Daar de geving en ondersteunen werkgevers metde hetwetregelen van extra aandacht, begeleiding en regelwerk. Daar de jobcoaches in gespecialiseerd. Ze kennen enzijn regelde benodigde overeenkomsten. Ook zorgen ze voor een jobcoaches in gespecialiseerd. Ze kennen de weten regelgeving en ondersteunen werkgevers met het regelen van zachte landing op de nieuwe werkplek, met coaching geving en ondersteunen werkgevers het regelen van de benodigde overeenkomsten. Ook met zorgen ze voor voor een de klant, het regelen van werkplekaanpassingen en uitleg benodigde overeenkomsten. Ook zorgen ze voor een zachte landing op de nieuwe werkplek, met coaching voor aan leidinggevenden collega’s over hoe het zachte landing op de en nieuwe werkplek, met coaching voor de klant, het regelen vannieuwe werkplekaanpassingen en zij uitleg beste met de nieuwe medewerker om kunnen gaan. de klant, het regelen van werkplekaanpassingen en uitleg aan leidinggevenden en nieuwe collega’s over hoe zij het Ook als iemand eenmaal aan de slag komen de jobcoaaan leidinggevenden en nieuwe collega’s overgaan. hoe zij het beste met de nieuwe medewerker om is, kunnen ches regelmatig langs. Zo eens in jobcoade zes besteals met de nieuwe medewerker omKarin kunnen gaan. Ook iemand eenmaal aanbezoekt de slag is, komen de weken Sonja op eenmaal haar praat ze met en Ook als iemand aanbezoekt de Dan slag Karin is, komen de jobcoaches regelmatig langs.werkplek. Zo eens in haar de zes haar leidinggevende. Die gesprekken gaan bijvoorbeeld ches regelmatig langs. Zo bezoekt Karin eens in de zes weken Sonja op haar werkplek. Dan praat ze met haar en over Sonja haarwerkplek. vel gesprekken zit, waar ze gaan tegenaan loopt of wekenhoe Sonja op inhaar Dan praat ze met haar en haar leidinggevende. Die bijvoorbeeld over nieuwe werkzaamheden. loopt het een keer haar hoe leidinggevende. bijvoorbeeld Sonja in haarDie vel gesprekken zit, En waar ze gaan tegenaan looptniet of lekker? Dan kan Karin altijd bellen extraeen langskomen. Sonja in haar veleven zit, En waar zeof tegenaan looptniet of over hoe nieuwe werkzaamheden. loopt het keer over nieuwe werkzaamheden. En loopt het een keer niet lekker? Dan kan Karin altijd even bellen of extra langskomen. lekker? Dan kan Karin altijd even bellen of extra langskomen. Zozijn biedt liefdevolle en vakkundige ondersteuning aan: Zozijn biedten liefdevolle vakkundige ondersteuning aan: • kinderen jongeren en met een ontwikkelingsprobleem Zozijn biedt liefdevolle en vakkundige ondersteuning aan:

• • • •

>026

volwassenen met een met verstandelijke beperking kinderen en jongeren een ontwikkelingsprobleem kinderen en jongeren een ontwikkelingsprobleem volwassenen, kinderen en jongeren met volwassenen met een met verstandelijke beperking volwassenen met een verstandelijke beperking niet-aangeboren hersenletsel volwassenen, kinderen en jongeren met volwassenen, kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel niet-aangeboren hersenletsel

Sonja doet onder meer het officemanagement. Foto Zozijn Sonja doet onder meer het officemanagement. Foto Zozijn Resultaat Sonja doet onder meer het officemanagement. Foto Zozijn

Met hun kennis en inzet ontzorgen de jobcoaches de werkResultaat gevers hunen klanten aan het werk Maar uiteindeResultaat Met hunwaar kennis inzet ontzorgen de gaan. jobcoaches de werklijk ze het vooral het werk - al is Metdoen hunwaar kennis inzetvoor ontzorgen de Door jobcoaches de werkgevers hunen klanten aan de hetklant. werk gaan. Maar uiteindehet maar 1 of 2 vooral dagdelen inde deklant. week - horen zewerk er bij. gevers waar hun klantenvoor aan het werk Door gaan. Maar uiteindelijk doen ze het het - alEn is zijn ze netze hun broer, zus of vrienden diehet ook een lijk doen het voor -baan alEn is het maar 1als of 2 vooral dagdelen inde deklant. week Door - horen zewerk er bij. hebben. Dat maakt een groot verschil. En op een werkplek het maar 1 of 2 dagdelen in de week horen ze er bij. En zijn ze net als hun broer, zus of vrienden die ook een baan trekken ze zich vaak op groot aan nieuwe Sonja is zijn ze net als hun broer, zus hun ofverschil. vrienden die baan hebben. Dat maakt een Encollega’s. op ook een een werkplek blij dat ze met hulp van de jobcoaches een hebben. Dat maakt verschil. En opfijne een werkplek trekken ze zich vaakeen op groot aan hun nieuwe collega’s. Sonja is heeft “Ikvan ben mijn een baan en werkplek voel trekken ze met zich hulp vaak op aan hunop nieuwe collega’s. Sonjame is blij datgevonden. ze detrots jobcoaches fijne gewoon één van de collega’s daar!” blij dat ze met hulp van de jobcoaches een fijne werkplek heeft gevonden. “Ik ben trots op mijn baan en voel me heeft gevonden. “Ikcollega’s ben trots op mijn baan en voel me gewoon één van de daar!” Wil jij één jobcoaches van Zozijn inschakelen? gewoon één van van de collega’s daar!” Omdat je een werkplek (voor eenvan klant) zoektinschakelen? of een plek Wil jij één van de jobcoaches Zozijn kunt aanbieden? Kijk voor de contactgegevens op:een plek Wil jij één van de jobcoaches van Zozijn inschakelen? Omdat je een werkplek (voor een klant) zoekt of zozijn.nl/jobcoaches Omdat je een werkplek (voor een klant) zoekt of kunt aanbieden? Kijk voor de contactgegevens op:een plek kunt aanbieden? Kijk voor de contactgegevens op: zozijn.nl/jobcoaches zozijn.nl/jobcoaches

Werkfit-traject Werkfit-traject Zozijn heeft sinds kort een raamovereenkomst met Werkfit-traject het UWV. Jobcoaches Zozijn kunnen daardoormet nu Zozijn heeft sinds kortvan een raamovereenkomst ook klanten zonderkort dagbestedingsindicatie helpen. Zozijn heeft sinds een raamovereenkomst met het UWV. Jobcoaches van Zozijn kunnen daardoor nu Dat biedt kansen voordagbestedingsindicatie bijvoorbeeld mensen met een het UWV. Jobcoaches van Zozijn kunnen daardoor nu ook klanten zonder helpen. Wajongofkansen WIA-uitkering. De jobcoaches met ook biedt klanten zonder helpen. Dat voordagbestedingsindicatie bijvoorbeeld mensengaan met een deze mensen eenvoor Werkfit-traject aan. Daarin onderDat biedt bijvoorbeeld mensen met een Wajongofkansen WIA-uitkering. De jobcoaches gaan met zoeken ze samen of het haalbaar is om (weer) te gaan Wajongof WIA-uitkering. De jobcoaches gaan met deze mensen een Werkfit-traject aan. Daarin onderwerken en samen wat een daarvoor nodig is. isaan. deze mensen Daarin teonderzoeken ze ofWerkfit-traject het haalbaar om (weer) gaan zoeken ze of het haalbaar werken en samen wat daarvoor nodig is. is om (weer) te gaan werken en wat daarvoor nodig is.

we zien elkaar we zien elkaar www.zozijn.nl we zien elkaar www.zozijn.nl www.zozijn.nl


ZORG en welzijn ‘Slachtoffers worden door mij ontzorgd zodat ze zich kunnen richten op hun herstel’ Mensen die letsel hebben opgelopen door bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval (en tal van andere soorten ongevallen) ondervinden daar vaak langdurig hinder van en herstellen kost tijd. Er komt zoveel op mensen af dat ze vaak door de bomen het bos niet meer zien. Susan du Plessis biedt soelaas. “Als je gezondheid is aangetast, maakt dat je kwetsbaar. Voor die mensen wil ik heel graag iets betekenen.”

I

Advocaat Susan du Plessis staat letselschade­ slachtoffers bij

n maar t 2016 star t te Susan met ruim 22 jaar er varing op zak haar eigen advocatenkantoor in ’s-Heerenberg. Ze wijst slachtof fers van ongevallen of medische fouten de weg in het oerwoud van regels en wet ten. Dat doet ze uiterst gedreven en op een zeer laagdrempelige, persoonlijke en betrokken manier. “ Ik sta mensen bij zoals ik zelf graag bijgestaan zou willen worden.” Susan neemt het voor touw in deze zaken. “ Ik maak me sterk om een redelijke schadevergoeding te krijgen. Ook bepaalde voorzieningen kunnen worden vergoed. Denk daarbij aan het inhuren van een huishoudelijke hulp of een tuinman. Wat veel mensen niet weten, is dat de wet bepaalt dat advocaatkosten een onderdeel zijn van de schade van het slachtof fer. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, worden de advocaatkosten vergoed door de verzekeraar. Mijn inschakeling kost het slachtof fer dus niets.”

tig zaken over van andere belangen behar tigers. Mensen stappen naar haar over omdat ze ontevre den zijn over de k waliteit en/of wijze van communiceren van de andere belangenbehar tiger. Zij verricht een second opinion en breng t de zaken dan alsnog tot een goed einde. “Aan de overstap naar mij zijn ook geen kosten verbonden”. Mochten mensen een Rechtsbijstandverzekering hebben, dan hoeven ze daar geen gebruik van te maken. Ze mogen ook naar een advocaat. Susan biedt maat werk. “ Slachtof fers zijn bij mij het absolute middelpunt en geen nummer. Ik luister naar hun verhaal en inventariseer hun behoef ten. Ze kunnen zich richten op hun herstel omdat ze door mij ont zorgd worden.” Mocht u meer willen weten, bel dan gerust. Ik sta u graag te woord.

Ontzorgen Tijdens het intakegesprek dat geheel vrijblijvend en kosteloos is, kan Susan met haar jarenlange er varing vaak al goed inschat ten of de tegen par tij aansprakelijk is ja of nee. En of de rechter, als de verzekeraar daar onderuit probeer t te komen, het slachtof fer in het gelijk zal stellen. “ Ik aarzel niet om te procederen. Maar meestal is dat niet eens nodig.” Susan kan procederen omdat ze advo caat is. Alleen advocaten kunnen namelijk de stap naar de rechter zet ten. Na het afronden van haar rechten studie in 1997 doorliep ze de advocatenop leiding en specialiseerde ze zich in de behandeling van letselschadezaken. Susan neemt ook regelma-

Mr. Susan du Plessis | T: 0314 843984 | E: info@duplessis-letselschade.nl | I: www.duplessis-letselschade.nl

>027


ZORG en welzijn

‘‘We zorgen voor stabiliteit zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven’’ Ambulante Ambulante hulpverlening hulpverlening bij bij De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde

De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde biedt biedt zorg zorg en en ondersteuning ondersteuning voor voor mensen mensen met met een een (verstandelijke) (verstandelijke) beperking beperking in in de de regio regio OostOostGelderland. Eén van die vormen is ambulante hulpverlening. Dat wil zeggen dat je thuis begeleiding krijgt. Voordat Gelderland. Eén van die vormen is ambulante hulpverlening. Dat wil zeggen dat je thuis begeleiding krijgt. Voordat je je bij bij De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde ondersteuning ondersteuning krijgt, krijgt, bespreken bespreken we we samen samen welke welke ondersteuning ondersteuning je je nodig nodig hebt. hebt. ‘We ‘We zetten zetten mensen mensen in in hun hun kracht’ kracht’ Kirsten Wegman, zorgteammanager, Kirsten Wegman, zorgteammanager, werkt werkt sinds sinds een een paar paar maanden maanden bij bij De De Lichtenvoorde. Lichtenvoorde. Het Het ambulante ambulante team team isis één één van de teams dat onder haar valt. ‘Medewerkers zijn erg betrokken en denken in mogelijkheden en uitdagingen. Ze van de teams dat onder haar valt. ‘Medewerkers zijn erg betrokken en denken in mogelijkheden en uitdagingen. Ze kijken kijken samen samen met met de de persoon persoon die die ambulante ambulante begeleiding begeleiding krijgt krijgt wat wat bij bij diegene diegene past. past. We We zetten zetten mensen mensen in in hun hun kracht. kracht. We vinden het belangrijk om veiligheid te bieden, zodat je kunt groeien en zo zelfstandig mogelijk kunt leven. We vinden het belangrijk om veiligheid te bieden, zodat je kunt groeien en zo zelfstandig mogelijk kunt leven. We We dagen dagen je je uit uit actief actief mee mee te te denken.’ denken.’ Een Een grote grote glimlach glimlach Mirjam Bosveld Mirjam Bosveld werkt werkt sinds sinds twee twee jaar jaar bij bij De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde als persoonlijk begeleider ambulant. ‘Een als persoonlijk begeleider ambulant. ‘Een gesprek gesprek kan kan thuis thuis plaatsvinden, maar ook tijdens een wandeling. Aan de plaatsvinden, maar ook tijdens een wandeling. Aan de hand hand van van de de doelen doelen die die we we samen samen opstellen, opstellen, bespreken bespreken we hoe het gaat. Het is mooi om de we hoe het gaat. Het is mooi om de ontwikkelingen ontwikkelingen te te zien. Mijn werk zorgt echt voor voldoening. Hoe mooi zien. Mijn werk zorgt echt voor voldoening. Hoe mooi isis het het als als je je mensen mensen kunt kunt helpen helpen om om angst angst en en stress stress dusdanig dusdanig te verminderen en ze daardoor op vakantie durven te verminderen en ze daardoor op vakantie durven gaan, gaan, terwijl terwijl ze ze dat dat daarvoor daarvoor niet niet durfden. durfden. En En dat dat je je vervolgens vervolgens als als kers kers op op de de taart taart een een vakantiefoto vakantiefoto krijgt! krijgt! Dat Dat zorgt zorgt voor voor een grote glimlach op mijn gezicht. Een ander voorbeeld: een grote glimlach op mijn gezicht. Een ander voorbeeld: iemand iemand die die heel heel graag graag een een keer keer paard paard wilde wilde rijden, rijden, maar maar dat door allerlei omstandigheden niet kon. Samen hebben dat door allerlei omstandigheden niet kon. Samen hebben we we gezorgd gezorgd voor voor een een privéles privéles en en het het vastgelegd vastgelegd op op foto’s foto’s en en video. Om dan de vreugde te zien en wat het doet met het video. Om dan de vreugde te zien en wat het doet met het zelfvertrouwen zelfvertrouwen van van iemand… iemand… Prachtig!’ Prachtig!’

Kirsten KirstenWegman Wegman(links) (links)en enMirjam MirjamBosveld Bosveld(rechts) (rechts)

Samenwerking Samenwerking De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde werkt werkt samen samen met met allerlei allerlei verschillende verschillende organisaties organisaties om om zo zo goed goed mogelijk mogelijk hulp hulp te te kunnen kunnen bieden. bieden. Denk bijvoorbeeld aan gemeentes, GGNet en organisaties in de thuiszorg en verslavingszorg. Denk bijvoorbeeld aan gemeentes, GGNet en organisaties in de thuiszorg en verslavingszorg. Meer Meer informatie? informatie? Kijk op Kijk op de de website website www.delichtenvoorde.nl www.delichtenvoorde.nl voor voor alle alle soorten soorten ondersteuning ondersteuning die die De De Lichtenvoorde Lichtenvoorde biedt. biedt. Of Of neem neem concontact op met het zorgloket. Dit kan door een e-mail te sturen naar zorgloket@delichtenvoorde.nl of bel (0544) 37 11 tact op met het zorgloket. Dit kan door een e-mail te sturen naar zorgloket@delichtenvoorde.nl of bel (0544) 37 11 30. 30.

>028


ZORG en welzijn

Klachten worden in een breed perspectief geplaatst

Buikpijnklachten draaglijker en weer leefbaar maken, dat is de missie van de Buikpijnpoli. De poli is ervoor om mensen met (on)verklaarbare buikpijn van hun klachten af te helpen. De resultaten zijn zeer goed, zo’n zeventig procent van de patiënten ervaart na een behandeltraject geen of minder klachten. De Buikpijnpoli is actief vanuit drie locaties, één ervan is gevestigd in het pand van Fysiotherapie Sjaak Jansen in Zieuwent.

Buikpijnklachten? Buikpijnpoli biedt uitkomst Gezamenlijke aanpak werpt zijn vruchten af

S

tel, u heef t al een tijdje aanhoudende buikpijnklachten. Na een bezoek aan de huisar ts, waarbij bloed wordt geprik t of medicatie gegeven, is er weinig verande ring. Ook na een door ver wijzing naar het ziekenhuis, bezoek aan de g ynaecoloog of maag-lever- darmar ts en verschillende onder zoeken later, loopt u nog steeds met klachten rond. Waar kunt u dan nog terecht? In dat geval biedt de Buikpijnpoli uitkomst. Samenwerking In 2017 is de Buikpijnpoli opgestar t in zowel de Achterhoek ( Zieuwent) als in Twente (Haak sbergen). Inmiddels is er voor de regio Stedendrie hoek een derde vestiging in Twello bijgekomen. De initiatiefnemers zijn Sjaak Jansen en Sjoerd Sengers. De f ysiotherapeuten ont wikkelden een concept voor de Buikpijnpoli die in het leven is geroepen om ( jong) volwassenen met (on) verklaarbare buikpijn van hun klachten af te helpen. “ Samenspel is het sleutelwoord ”, zeg t Sjaak Jansen. “ Waar normaal vaak door één specialist naar het probleem wordt gekeken, worden de klachten bij ons in een veel breder perspec tief geplaatst.” Dit gebeur t in samenwerking met verschillende specialisten en vanuit een multidisciplinair paramedisch team dat zich heef t gespecialiseerd in onder andere klachten na een buikoperatie, maag- darmproblemen of klachten van de blaas. “ In het team werken meerdere disciplines samen. Het gaat om een f ysiotherapeut, een osteopaat, viscerale therapeut, een ps ycholoog , een diëtist, een oedeemtherapeut en een craniosacraaltherapeut. “ De kracht zit in de combinatie. Ieder breng t

zijn eigen kennis en kunde in”, weet Sjaak Jansen. “ Samen weet je meer en kun je meer betekenen.” Door de multidisciplinaire aanpak (kijken naar verschillende onderdelen die in verband staan met elkaar) in combinatie met een andere denkwijze is het mogelijk om voor veel onverklaarbare buikpijnklachten toch een verklaring te vinden, zo leer t de er varing. Dat draag t ver volgens bij aan het oplossen van het probleem.

Buikpijnpoli Achterhoek gevestigd in Zieuwent Doorverwijzing De Buikpijnpoli werk t op ver wijzing van een medisch specialist uit het ziekenhuis en een huisar ts. Sinds kor t kan ook de huisar ts door ver wijzen als de klachten al uit gebreid zijn onder zocht. Eén van de therapeuten zal beginnen met een onder zoek. Daarna zal de therapeut zijn bevindingen in het multidisciplinaire team neerleg gen en wordt er gezamenlijk gekeken naar een passend behandelplan. Er wordt een keuze gemaak t welke therapie nodig is om de klachten te verhelpen. Als u het eens bent met het voorstel, dan kunnen er afspraken worden gemaak t om uw behandelschema in te zet ten. Heef t u buikpijnklachten en bent u benieuwd of de Buikpijnpoli wat voor u kan betekenen? We helpen u graag. Voor meer informatie kijk op w w w.buikpijnpoli.eu of bel: 05 4 4 7930 01 (locatie Zieuwent).

Buikpijnpoli | Zegendijk 3B | 7136 LS Zieuwent T: 0544-79 30 01 | E: info@buikpijnpoliachterhoek.eu | I: www.buikpijnpoli.eu

>029


ZORG en welzijn B-zorgservice: Uw boodschappen en maaltijden zijn onze zorg Sommige mensen hebben moeite met het doen van boodschappen en/of het bereiden van een gezonde dagelijkse maaltijd. Anderen kiezen bewust voor gemak. B-zorgservice biedt hierin de helpende hand, dat gebeurt op een zeer persoonlijke manier en onze klanten waarderen die aanpak.

Vers, lekker en makkelijk

B -zorgser vice is een initiatief van Chantal en René Teerink, al vele jaren ac tief in de kleinschalige levensmiddelenhandel. “In die jaren hebben we veel buur t winkels en rijdende winkels de deuren zien sluiten. Voor veel oudere mensen kan dit een probleem zijn en de mogelijkheid om zelfstandig te wonen wordt hiermee ook een stuk lastiger, zeker als ze geen familie in de buur t hebben wonen. Daarom hebben we B -zorgser vice opgezet, een persoonlijke ser vice voor dagelijkse boodschappen

en verse maaltijden in de Achterhoek en De Liemers. Wij nemen tijd voor onze klanten en denken graag mee. Op die manier dragen we bij aan een zelfstandige oude dag. Maar natuurlijk kan iedereen bij ons bestellen.” Groot assortiment B -zorgser vice werk t voor par ticulieren, bedrijven, cliënten van zorginstellingen en leden van Kruiswerk. B -zorgser vice biedt een groot assor timent boodschap pen met zo’n 10.000 produc ten en

we maken wekelijks een nieuwe menulijst voor u met heerlijke verse gerechten die u [uniek!] zelf kunt samenstellen. Dus elke dag lekker, gevarieerd én gezond eten ook indien u een dieet heef t. Uw vaste bezorger komt altijd op een vaste dag en tijd bij u aan de deur en bezorg t indien gewenst tot in de koelkast. Ook helpt hij/zij u tevens graag met het beant woorden van vragen of met het bestellen. Bestellen op manier die U wenst! Voor het bestellen hebben we handige lijstjes ont wikkeld, zo kan er eenvoudig besteld worden per telefoon, app of mail of u geef t het lijstje aan uw vaste bezorger mee. U ont vang t altijd een gespecif iceerde fac tuur van de bestelling, alle betalingen gaan via automatische incasso, duidelijk en veilig. Voor meer informatie, gerust contac t met ons op.

B-zorgservice | Halseweg 59a | 7025 ET Halle T: 0314 62 43 93 | E: info@b-zorgservice.nl | I: www.b-zorgservice.nl

“Mensen helpen om zich goed te voelen, dat is wat mij drijft in het leven” Als begeleider bij Estinea ondersteun je mensen met een (verstandelijke) beperking. Dit doe je op een kleinschalige zorglocatie in de Achterhoek of Twente, vaak middenin een woonwijk. Samen met je collega’s heb je veel vrijheid om zelf de beste ondersteuning voor cliënten te organiseren. En zo zorg je ook voor een fijne werkomgeving, voor jezelf en je team. Pas jij bij Estinea? Dan zoeken wij jou!

KIJK OP WERKENBIJESTINEA.NL

Onbeperkt groeien >030

Samen doen wat ertoe doet

neem


ZORG en welzijn

“Ik vond dat ik het zelf moest kunnen” Daniëlle van den Broek-Pirlo kreeg in 2017 een gastric bypass en viel 60 kg af, de helft van haar oorspronkelijke gewicht. Het heeft haar leven volledig veranderd. In januari 2020 werd ze de trotse moeder van Boaz, na een voorspoedige zwangerschap. Daniëlle had haar hele leven overgewicht. Ze ging van het ene dieet naar het andere, viel kilo’s af en kwam weer aan. Iemand wees haar op de mogelijkheid van een maagverkleining, maar dat hield ze eerst af. “Ik zag het als de makkelijkste weg en vond dat ik het zelf moest kunnen.” Maar ook met een nieuw dieet lukte het niet en toen besloot ze er toch voor te gaan. Formaat van een kiwi De zes weken voor de operatie ging Daniëlle wekelijks naar de kliniek om zich voor te bereiden op het leven na de ingreep. “Je moet je leefstijl aanpassen, anders werkt het niet.” Er werd haar uitgelegd dat haar maag het formaat van een kiwi zou krijgen. “Het is moeilijk om je dat voor te stellen. We moesten bijvoorbeeld plastic etenswaren op een bord leggen, zodat je een idee krijgt hoeveel je kunt eten.” Kritisch naar jezelf zijn Daniëlle is blij dat ze de ingreep heeft ondergaan. Ze voelt zich zelfverzekerder en is actiever. “Ik ging nooit lange stukken wandelen, want dan kreeg ik last van mijn voeten en knieën. Nu loop ik met gemak tien kilometer.” Ze geeft aan dat het belangrijk is kritisch naar jezelf te zijn. “Niemand dwingt je gezond te eten en te bewegen. Dat moet je echt zelf doen.”

Kinderwens Daniëlle en haar man hadden een kinderwens. Geadviseerd werd om na de operatie 1 à 2 jaar te wachten met zwanger worden. Voor de zwangerschap werd uitgebreid bloedonderzoek gedaan en ook tijdens de zwangerschap werd iedere drie maanden bloed geprikt. Het ging zo goed dat ze onder behandeling van de verloskundige kon blijven. “Heel fijn, want dat is toch persoonlijker dan bij de gynaecoloog. Als ik met mijn oude gewicht zwanger was geworden, had ik het hele traject in het ziekenhuis moeten doen.” Ze is heel blij dat ze nu zonder problemen voor haar zoontje kan zorgen. “Vroeger was het al moeilijk om mijn veters te strikken. Het is zo fijn dat ik Boaz nu zonder problemen uit zijn bedje kan halen.”

Wilt u ook gewicht verliezen? Kijk op obesitaskliniek.nl/agenda voor onze gratis voorlichtingen. U kunt zich direct aanmelden.

President Kennedylaan 104 6883 AX Velp 026 - 361 14 74

www.obesitaskliniek.nl

>031


ZORG en welzijn

Alle ruimte om te ontdekken en ervaren op een échte boerderij!

Van nature zijn peuters, maar ook de kleinste Hummeltjes nieuwsgierig naar dingen die anders of nieuw voor ze zijn. Wij geven de kinderen dan ook de ruimte (zowel binnen als buiten) voor initiatief, bewegen en om te ontdekken en er varen. Dit er varingsgericht leren, is leren door te doen en te ontdekken en geef t een boost aan hun zelf ver trouwen en welbevinden. Een kind dat zelf mag er varen, ontdekken, beslissen en fouten mag maken, ont wikkelt zich optimaal. Wij geven ze het ver trouwen. En wat is het niet mooi om dat te kunnen op een échte boerderij!

“Opgroeien kan een kind r echt overal. Maa zelf t je het beste ui is halen, daar dig” meer voor no

Benieuwd naar onze unieke, groene visie en locatie? Agrarische kinderopvang BoerenHummeltjes T: 06 - 48 918 490 | E: info@boerenhummeltjes.nl | Volg onze avonturen op facebook BoerenHummeltjes

Als je door ziekte of chemo-kuur je haren verliest is dat behoorlijk ingrijpend Een mooie pruik of haar werk kan helpen om je weer een beetje zelf ver trouwen te geven. In een salon met veel privac y neem ik samen met u de tijd om een mooi, passende pruik te vinden. Doordat ik als gecer tif iceerd haar werker contrac ten heb bij de meeste zorg verzekeraars, zorg ik voor het declareren van het haar werk.

Bel gerust voor vragen, advies of om een afspraak te maken. Haar werk Specialist Miranda Koningslinde 24, 7131 MP Lichtenvoorde 05 4 4 - 46 37 36 / 06 -511 212 85 info@haar werkspecialist-miranda.nl

www.haarwerkspecialist-miranda.nl

AVONTURIJN: KINDEROPVANG MET EEN WARM HART! Door hun betrokkenheid en enthousiasme weten onze pedagogisch medewerkers kinderen, elke dag weer, een leuke leerzame dag te bezorgen. Want bij Avonturijn valt elke dag wat te ontdekken, maken we veel plezier, ondernemen we allerlei activiteiten op het gebied van natuur, cultuur, sport & spel en bewegen.

Avonturijn, wil ook voor jou dé partner voor kinderopvang zijn. In de regio hebben we verschillende opvang­ mogelijkheden. We zijn dikwijls gehuis­ vest in basisscholen, waar we opvang van 0­13 jaar verzorgen. Samen met het basisonderwijs werken we aan een doorgaande ontwikkellijn. Alle gemak onder één dak! Op onze kinderdagverblijven bieden we een plaats waar we kinderen liefdevol en met zorg omringen. We bieden opvang in verticale groepen, waar kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar zitten. Van jongs af aan leren kinderen

rekening te houden met elkaar, elkaar te helpen en ze leren van elkaar.

Alle gemak onder één dak! Onze peuteropvanglocaties, die bij Avonturijn ‘speelleergroepen’ heten, bieden een fijne plek om te spelen én te leren. Hier worden peuters spelenderwijs gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Vaardigheden waar de kinderen hun leven lang profijt van zullen hebben.

Na schooltijd is het tijd voor ontspanning! De buitenschoolse opvang biedt hiervoor volop moge­ lijkheden. Voor opvang na schooltijd en in de schoolvakanties kunnen kinderen in één van onze buiten­ schoolse opvanglocaties terecht voor een gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod. Avonturijn vindt een goede samen­ werking met het onderwijs erg belangrijk en is groot voorstander van het realiseren van integrale kindcentra (IKC). Tevens verzorgen wij gastouder­ opvang in ons werkgebied.

WIL JE WETEN OF WIJ NOG EEN PLEKJE HEBBEN VOOR JE KIND? Neem gerust contact met ons op. Je belangstelling kun je ook kenbaar maken via onze website. Uiteraard denken wij graag met je mee.

>032

Nieuwe Weg 5­01, Ruurlo | Tel: 0573 760200 info@avonturijn.nl | www.avonturijn.nl


ZORG en welzijn

Veilig en vertrouwd thuis blijven wonen met inwonende hulp Geachte mevrouw/meneer, Het liefst zouden we persoonlijk kennis met u maken. Helaas lukt dat niet, dus zijn we zo vrij om u op deze manier te attenderen op een nieuwe vorm van zorg thuis voor senioren. Waarmee het voor iedereen mogelijk is, ook als u meer zorg nodig heeft, om in uw eigen vertrouwde huis te blijven wonen. Dankzij de ondersteuning van een inwonende hulp krijgt u meer individuele begeleiding, persoonlijke verzorging en hulp bij licht huishoudelijke werkzaamheden. U komt in aanmerking voor een gekwalificeerde en ervaren hulp als u een indicatie heeft voor langdurige zorg én thuis wilt blijven wonen. Of als u op een wachtlijst staat en overbruggingszorg nodig heeft. Zorg in Huis kan snel hulp bieden. En, minstens zo belangrijk, is voor iedereen betaalbaar. We kennen de regio en werken altijd samen met uw eigen arts en andere lokale zorgverleners, zoals thuiszorgmedewerkers en fysiotherapeuten. Heeft u geen indicatie, maar u wilt wel inwonende hulp? We bieden ook particuliere zorg in huis. Bent u benieuwd wat Zorg in Huis voor u kan betekenen, neem dan gerust telefonisch contact met mij op. Ik help u graag! Met vriendelijke groet,

Anne

Heeft u een indicatie? Zorg in Huis biedt snel hulp

06 - 86 866 840 anne@zorginhuis.nl

www.zorginhuis.nl of bel 0800-7175 (gratis)

>033


ZORG en welzijn

Steunzolen? Er kan zo veel méér

Klimaatverandering Wat een mondiaal thema deze keer. Zo groots en veelomvattend, dat klimaat. En dan gaat het klimaat ook nog veranderen. Dat houdt vooral in dat wij, de mensen, moeten veranderen. Doordat zo’n thema dus zo groot is , kon ik slecht duiden, wat er nu echt waar is in mijn beleving en wat niet. Iedere keer, als er weer een record verbroken werd qua temperatuur en het KNMI zei er achteraan: in dat jaar hadden we een record dat net zo hoog was, dacht ik dat het misschien een beetje overdreven was, die roep om de klimaat verandering een halt toe te roepen of in ieder geval om te buigen. Natuurlijk doen wij en de meeste mensen wel aan af valscheiding en denken we dat we dus wel een steentje bijdragen. Maar de “sense of urgenc y ” voelde ik nog niet zo.

Velen van u zijn wel bekend met steunzolen of hebben ze in de kast liggen, ‘want past niet in de schoen’ en ‘te dik’. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ingeborg Hanenburg is al 22 jaar podotherapeut en hoort dit vaker. Er kan zo veel méér met zolen dan alleen “steun” en de technieken zijn dusdanig , dat de zolen veel lichter en prettiger zijn dan vroeger. Wel dient de schoen correct te passen bij uw voet en kan het zijn dat er ander schoeisel aangeschaft moet worden, omdat de schoen deel van het probleem is. Daarnaast kan ik zowel steun, maar ook correctie, compensatie, drukverdeling, proprioceptie en alles gecombineerd toepassen in de zolen, waardoor een veel breder scala aan klachten behandeld kan worden. Denk o.a aan ( langdurige) voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten. Vaak lopen mensen al jaren afwisselend bij diverse behandelaars, maar klachten blijven of komen weer terug. Mogelijk omdat er symptomatisch en niet of minder oorzakelijk wordt behandeld. Ook omdat de voeten de basis zijn van uw hele gestel. Is de basis verstoord, dan werkt dat ook hogerop. Een gedegen onderzoek is natuurlijk belangrijk en behelst veel méér dan alleen een voetscan/afdruk maken en uw schoenmaat opmeten!

Naast zolen heb ik als Podotherapeut nog allerlei andere behandelingen zoals gespecialiseerde voetbehandelingen (hardnekkige likdoorns, ontstoken en ingegroeide teennagels, wratten, voetwonden bij Diabetes of Reuma), taping, teenortheses, vilttechnieken en maak ik specifiek op maat gemaakte en op uw wensen toegepaste slippers en sandalen. Ook voor mensen met orthopedisch schoeisel zijn er mogelijkheden. Heeft u (langdurig) klachten? Blijf er niet mee rondlopen. Neem contact op of kom eens aan. Ik help u graag vérder!

Stá op de juiste basis!

Podotherapie Hanenburg | www.podotherapiehanenburg.nl LICHTENVOORDE: Patronaatsstraat 14 | 0544-37 25 20 AALTEN: Nassaustraat 5-2 | 0543-47 60 51

>034

Tot gisteren. De enorme kolkende watermassa in Limburg , België en Duitsland. In één keer dring t het echt door, wat er gaande is. Het is heel erg. Ik krijg een beeld op mijn net vlies, dat we in de Achterhoek mooi een eind boven NAP zit ten en dat heel Nederland dichtbij komt wonen, o.a. samen in de torenf lats in Beltrum! We moeten met vereende krachten het tij (hoe toepasselijk) zien te keren. Het blijf t onder mijn hersenpan niet meer hangen in de buitenste schil, maar dring t diep door. En vast ook wel bij heel veel medemensen. Ik wordt nu echt ongerust. Een beetje consuminderen en af val scheiden is niet voldoende. Zo gaat het met echt veranderen zo vaak. In de zorg voor kinderen met ont wikkelingsachterstanden hebben we de afgelo pen jaren ook zo vaak geroepen dat het veel teveel geld kost en het echt anders moet, maar hoe dan? We zien ook dat er veel nodig is, maar zien we dat dan wel goed? Onze westerse waarden en normen over opvoeden en wanneer dit goed genoeg is voor een kind, staan wel f link onder druk. Ook hierin staan we voor een grote opgave en hebben we vanuit Zozijn Kind en Jeugd een “sense of urgenc y ”. Samen met alle goede zorgcollega’s en medewerkers van de gemeenten komen we hier echt wel uit, daar heb ik ver trouwen in. Want het moet echt! En dit allemaal in die ingewikkelde maat­ schappij waarbij er ook nog sprake is van klimaatverandering en duizend andere dingen binnenkomen in de hersenpan van vaders en moeders, van ons allemaal.

Annet te Koenders, manager Zozijn Kind & Jeugdhulp


ZORG en welzijn

Een leven lang een gezonde en mooie lach: dat is waar wij bij Verhagen Mondzorg voor staan en daar zijn wij meesters in.

Vanaf jongs af aan begeleiden we je en hierbij kent elke leeftijd zijn unieke uitdaging. Het begint natuurlijk met het aanleren van wat er zoal nodig is voor een goede mondgezondheid en hoe

Tijd en aandacht voor jezelf

A

ls je zelf ouder wordt en eventueel de kinderen de deur uit zijn, heb je mogelijk weer meer tijd en aandacht voor jezelf. Als je in de spiegel kijk t is je mond situatie of je lach misschien wel confronterend. Je ziet dat er iets niet klopt, maar weet niet goed wat het is. Dan staan wij voor je klaar! Wij hebben de Achterhoek se specialisten die je kunnen helpen om die BIG SMILE let terlijk en f iguurlijk te realiseren.

je dit kunt behouden. Maar hoe mooi je tanden

Ben je geen patiënt in onze praktijk maar wil je wel graag een behandeling bij ons opstarten? Dit is geen probleem, wij werken dan samen met jouw tandar ts om het gewenste eindresultaat te behalen. Wij lichten voor, jij beslist; van niets doen, faseren of “ The total package”. Alles is mogelijk! Durf je de uitdaging aan en wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Doe vrijblijvend een gratis consult via onze web site; w w w.volledigmondzorg.nl.

uiteindelijk zijn of hoe ze in je mond staan, heb je zelf helaas niet altijd in de hand. Gelukkig kunnen we, hoe oud of jong je ook bent, jou daar altijd bij

Groenlo

helpen.

Wist je dat... niet alleen patiënten ons weten te vinden maar ook collega tandar tsen en or tho dontisten? Ze laten zich bij ons nascholen op het gebied van or thodontie.

Lichtenvoorde

Moeten de tanden eerst netjes naast elkaar gezet worden, dan zit je niet meer te wachten op een slotjesbeugel. Wij zijn de specialist in Spark aligner behandelingen, voor alle toepassingen de mooiste onzichtbare beugel. Het maak t daarbij echt niet uit hoe oud je bent. Wij denken met je mee in de beste oplossing voor jouw gebit. Wij kunnen jou een totaal pakket van gezond tandvlees, bleken, mooie facings, kronen, bruggen of Straumann implantaten (met een levenslange garantie) aanbieden. Dus veel meer dan een beugel alleen.

Aalten

Winterswijk

Altijd bij jou in de buur t!

Ben je benieuwd geworden naar onze praktijk en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contac t op met ons Verhagen Mondzorg-team.

Verhagen Mondzorg | LICHTENVOORDE: Eschpark 9 | GROENLO: Buitenschans 47 | AALTEN: Polstraat 36 | WINTERSWIJK: Beatrixpark 8 T: 0544-371260 | WhatsApp: 06-89971209 | E: balie@verhagenmondzorg.nl | I: www.volledigmondzorg.nl

>035


ZORG en welzijn

Kies óók voor de énige definitieve oplossing! AG

2 oktob · Yin Yoga e · Hatha Yoga 11-15 uu r r · Stoel Yoga · Pilates · Zwangerschaps Yoga · Mindfulness (8-weekse MBSR-training start 21-9) · Mindful Walk (clinics & 5-weekse training) · Wellness (massage / zonnebank / sauna) Dijkstraat 44 | 7121 EV Aalten 06-42011611 | info@yogaenzoaalten.nl | www.yogaenzoaalten.nl

Nieuw in Borculo eerste g h be andelin

50%

KORTING

• veilig, pijnloos en effectief • gediplomeerde lasertherapeutes • vergoeding door zorgverzekeraars • al meer dan 10.000 tevreden klanten • zowel voor mannen als voor vrouwen • LightSheer Diodelaser = definitief ontharen i.t.t. bijvoorbeeld IPL

ves ti

7

en

OPEN D

ging

Gegarandeerd van uw ongewenste beharing af! In maximaal 3 tot 6 behandelingen! Rapenburgsestraat 40, 7131 CZ Lichtenvoorde

0544-782444 06-53860487 www.verloskundigenpraktijklavie.nl

Bel voor een GRATIS intake-gesprek: 06-830 08 291 Spoorstraat 16A, 7271CB Borculo. Tel.: 06-830 08 291 Meer info: www.laserontharingskliniek.nl

Met IPL duurder uit en nooit klaar

‘Laserontharingskliniek biedt permanente oplossing’ Mensen die last hebben van ongewenste haargroei in hun gezicht of op hun lichaam kunnen kiezen uit verschillende manieren van behandelen. Laserontharing heeft zich bewezen als de meest effectieve methode. IPL of lichtflitstherapie vormt een alternatief, maar biedt geen definitieve oplossing.

B

ij IPL of ontharing via licht­ flits­a pparatuur­ zijn­ veel­ behandelingen­ nodig­ en­ deze­ methode­ werkt­ op­ termijn­ niet­ afdoende.­ De­ Laser­o ntharings­k liniek­ met­ vesti­ gingen­in­o.a.­Borculo­en­Doetinchem­ ziet­ steeds­ vaker­ klanten­ die­ niet­ tevreden­ zijn­ over­ IPL.­ “Een­ laser­ is­ tien­ tot­ vijftien­ keer­ zo­ duur­ als­ een­ IPL­ apparaat.­ Dat­ is­ niet­ voor­ niets”,­ benadrukt­ Hans­ Vervoort­ eigenaar­ van­ de­ Laser­o ntharings­k liniek.­ “Met een laser kun je een garantie afgeven voor definitieve ontharing. Daarvoor zijn drie tot maximaal zes behandelingen nodig.­Bij­IPL­praat­je­ over­ twintig­ tot­ dertig­ behandelingen­ en­ blijft­ het­ een­ tijdelijk­ resultaat.­ Binnen­ zes­ maanden­ tot­ een­ jaar­ is­ er­ weer­ sprake­ van­ ongewenste­ haargroei.­ Je­ bent­ dus­ nooit­ klaar­ en­ uiteindelijk­veel­duurder­uit.” De­ Laserontharingskliniek­ heeft­ in­

15­ jaar­ een­ uitstekende­ naam­ opge­ bouwd­ en­ telt­ inmiddels­ zeven­ ves­ tigingen.­ Er wordt gewerkt met de Light Sheer Diode laser, de Rolls Royce onder de ontharingslasers. Het is de meest moderne en veiligste manier voor permanent ontharen. Bij­ de­ Laser­o ntharings­k liniek­ bent­ u­ van­ harte­ welkom­ voor­ een­ gratis­ in­ take­van­ongeveer­45­minuten.­Daarin­ wordt­ uitgebreid­ tekst­ en­ uitleg­ ge­

geven­ hoe­ er­ wordt­ gewerkt­ en­ wat­ de­ kosten­ zijn.­ Laserontharing­ in­ het­ gelaat­wordt­vergoed­door­uw­ziekte­ kostenverzekering.­ Naast het gratis intake gesprek ontvangt u 50% korting op de 1ste behandeling. U­bent­op­afspraak­van­harte­welkom.­ De­ openingstijden­ zijn­ van­ maandag­ tot­en­met­vrijdag­van­9­tot­21­uur­en­ op­zaterdag­van­9­tot­17­uur.

Laserontharingskliniek­in­By­M­Beaut ybar,­Spoorstraat­16A ,­7271­CB­Borculo,­T­06­830­08­291 w w w.laserontharingskliniek.nl.­De­andere­vestigingen­van­de­Laserontharingskliniek­bevinden­zich­in: Doetinchem,­Zutphen,­Apeldoorn,­Arnhem,­Meppel,­Steenwijk­en­Almere.

>036


Kwaliteit, ervaring en patiëntgericht ZORG en welzijn welzijn Kwaliteit, ervaring en patiëntgericht Kwaliteit, ervaring en patiëntgericht

Oogcentrum Eibergen Oogcentrum Eibergen Oogcentrum Eibergen Goed bekeken! Goed Goed bekeken! bekeken!

Oogcentrum Eibergen is al meerdere jaren, door hoogwaardige oogheelkundige zorg en patiëntgerichOogcentrum meerdereenjaren, door te service, eenEibergen begrip in is de al Achterhoek omstreken. Oogcentrum Eibergen is al meerdere jaren, door hoogwaardige oogheelkundige zorg en patiëntgerichOogcentrum werkt samen metpatiëntgerichveel oogarthoogwaardigeEibergen oogheelkundige zorg en te een Achterhoek en omstreken. sen in de regio, zowel in in de Nederland als in te service, service, een begrip begrip in de Achterhoek enDuitsland. omstreken. Oogcentrum Eibergen werkt samen met veel Oogcentrum Eibergen werkt samen met veel oogartoogartsen de in als Duitsland. Als zelfstandig behandelcentrum sen in in de regio, regio, zowel zowel in Nederland Nederlandbiedt als in in Oogcentrum Duitsland. Eibergen patiënten de voordelen van een privékliAls behandelcentrum biedt niek, zoals: korte wachttijden, persoonlijke aandacht, Als zelfstandig zelfstandig behandelcentrum biedt Oogcentrum Oogcentrum Eibergen patiënten de voordelen van een transparantie en uitgebreide begeleiding bij operaties. Eibergen patiënten de voordelen van een privékliprivékliniek, zoals: korte wachttijden, De moderne praktijk beschiktpersoonlijke over ruimeaandacht, en goed transparantie uitgebreide begeleiding operaties. geoutilleerde en onderzoekkamers en kanbijvrijwel alle De moderne praktijk beschikt over ruime en goed behandelingen aanbieden. De locatie is gemakkelijk geoutilleerde onderzoekkamers en kan vrijwel alle bereikbaar en beschikt over voldoende gratis parkeerbehandelingen aanbieden. De locatie is gemakkelijk plaatsen. bereikbaar en beschikt over voldoende gratis parkeerplaatsen. Eind 2020 is de bouw begonnen van een modern operatiecomplex in Vreden, genaamd Euregio Vision, een Eind is van modern Eind 2020 is de de bouw bouw begonnen begonnen van van een een moderninopeopenieuw2020 samenwerkingsverband oogartsen de ratiecomplex in Vreden, genaamd Euregio een ratiecomplex Vreden, genaamd Euregio Vision, Vision, een grensregio. Ininmaart 2021 is het complex in gebruik nieuw samenwerkingsverband van in nieuw samenwerkingsverband van oogartsen oogartsen in de de genomen en vinden hier de oogheelkundige operaties grensregio. In maart 2021 is het complex in gebruik grensregio. In maart 2021zoals is hetcataractcomplex en in gebruik en behandelingen plaats ooglidgenomen en vinden operaties genomen vinden hier hier de de oogheelkundige oogheelkundige operaties chirurgie, en laserbehandelingen en intravitreale injecen behandelingen plaats zoals cataracten oogliden behandelingen plaats zoals cataracten ooglidties. Het complex is makkelijk bereikbaar met volchirurgie, laserbehandelingen en intravitreale injecchirurgie, laserbehandelingen intravitreale injecdoende parkeerplaatsen in deen omgeving. Door het ties. Het complex is makkelijk bereikbaar met volties. Het complex is makkelijk bereikbaar met volconcentreren van deze specialistische behandelingen, doende parkeerplaatsen in de omgeving. Door het doende parkeerplaatsen in de omgeving. Door het beschikt Oogcentrum over behandelingen, hoogwaardige, concentreren van deze Eibergen specialistische concentreren van deze specialistische behandelingen, moderne apparatuur en behandelmethoden. beschikt Oogcentrum Eibergen over hoogwaardige, beschikt OogcentrumenEibergen over hoogwaardige, moderne apparatuur behandelmethoden. moderne apparatuur Oogcentrum Eibergenenisbehandelmethoden. aangesloten bij de door het ministerie van VWS erkende organisatie ZelfstandiOogcentrum Eibergen is aangesloten bij de door het Oogcentrum Eibergen is aangesloten bij de door het ge Klinieken Nederland (ZKN). Het ons toegekende ministerie van VWS erkende organisatie Zelfstandiministerie van VWS erkende organisatie ZelfstandiZKN-keurmerk staat garant voorHet eenons gewaarborgde ge Klinieken Nederland (ZKN). toegekende ge Klinieken Nederland (ZKN). Het ons toegekende kwaliteit van oogheelkundige zorg. ZKN-keurmerk staat garant voor een gewaarborgde ZKN-keurmerk staat garant voor kwaliteit van oogheelkundige zorg.een gewaarborgde kwaliteit van oogheelkundige zorg.

O O G C E N T RU M O O G C EEN UM E IBERG NTT R O O G C E N RU M EIBERGEN E IBERG N Oogcentrum Eibergen,ENijverheidsstraat 8-4 Oogcentrum Eibergen, Nijverheidsstraat 8 80 -4 7151 HN Eibergen, Telefoon 0545 - 47 80 7151 HN Eibergen, Telefoon 0545 47 80 80 info@oogcentrum-eibergen.nl Oogcentrum Eibergen, Nijverheidsstraat 8 - 4 info@oogcentrum-eibergen.nl www.oogcentrum-eibergen.nl 7151 HN Eibergen, Telefoon 0545 - 47 80 80 www.oogcentrum-eibergen.nl info@oogcentrum-eibergen.nl

Oogcentrum Eibergen heeft met alle grotere zorgverzekeraars zorgcontracten voor uiteenlopende behanOogcentrum Eibergen heeft met alle grotere zorgverdelingen afgesloten. Oogcentrum Eibergen heeft met alle grotere zorgverzekeraars zorgcontracten zekeraars zorgcontracten voor voor uiteenlopende uiteenlopende behanbehandelingen delingen afgesloten. afgesloten.

Operatieteam Euregio Vision - Vreden Een eventueleEuregio behandeling wordt pas uitgevoerd na Operatieteam Operatieteam Euregio Vision Vision -- Vreden Vreden een gedegen, volledig oogheelkundig onderzoek. De Een eventuele behandeling wordt pas na Een eventuele wordtworden pas uitgevoerd uitgevoerd na diagnose en hetbehandeling plan van aanpak met de patieen gedegen, volledig oogheelkundig onderzoek. De een gedegen, volledig oogheelkundig onderzoek. De ent besproken. Veel aandacht wordt besteed aan patidiagnose en het plan van aanpak worden met de patidiagnose en het plan vanmondeling, aanpak worden met deals patientenvoorlichting, zowel schriftelijk op ent besproken. Veel aandacht wordt besteed aan patient besproken. Veel aandacht wordt besteed aan patide website. Wij nodigen u van harte uit een kijkje te entenvoorlichting, zowel mondeling, schriftelijk als op entenvoorlichting, zowel mondeling, schriftelijk als op nemen op onze de website. Wij website: nodigen u van harte uit een kijkje te de website. Wij website: nodigen u van harte uit een kijkje te www.oogcentrum-eibergen.nl. nemen op onze nemen op onze website: www.oogcentrum-eibergen.nl. www.oogcentrum-eibergen.nl. Voor een eerste afspraak is een verwijsbrief van de huisarts een rijbewijs/CBR-keuring kuntde u Voor eennodig. eersteVoor afspraak is een verwijsbrief van Voor een eerste afspraak is een verwijsbrief van de ook zonder verwijsbrief terecht. huisarts nodig. Voor een rijbewijs/CBR-keuring kunt u huisarts nodig. Voor eenterecht. rijbewijs/CBR-keuring kunt u ook zonder verwijsbrief ook zonder verwijsbrief terecht. Als er bij u aanleiding is voor verwijzing naar een oogarts, er goede redenen om tenaar kiezen voor Als er dan bij uzijn aanleiding is voor verwijzing een oogAls er dan bij uzijn aanleiding is voor verwijzing een oogOogcentrum Eibergen. arts, er goede redenen om tenaar kiezen voor arts, dan zijnEibergen. er goede redenen om te kiezen voor Oogcentrum Oogcentrum Eibergen.

>037


ZORG en welzijn

Praktijk met vestigingen in Winterswijk en Haaksbergen

Post Tandprotheticus: Een gebit dat zit!

Een nieuw kunstgebit nodig of denk u aan implantaten? Voor consumenten is het lastig kiezen waar ze het beste terecht kunnen. Bij een gekwalificeerde tandprotheticus kunt u vertrouwen op deskundige zorg, passende oplossingen en duidelijke garanties. Deze professionele en ervaren vakmensen hebben een gedegen opleiding genoten en maken het verschil.

Kies voor de beste oplossing, zekerheid en garantie

P

ost Tandprotheticus met vestigingen in Winter wijk en Haaksbergen geldt als een ware specialist. Een mooie, gezonde mond is het visitekaar tje van uw gezicht. Een gezonde mond is bovendien van invloed op uw algehele gezondheid. Met gezonde tanden bent u minder vatbaar voor infec ties en voorkomt u tandpijn. Misschien speelt u met de gedachte om uw huidige kunst gebit te verbeteren of te vernieuwen. Wellicht heef t u last van uw tanden en is het noodzakelijk dat u een prothese gaat dragen. Of u wilt er gewoon mooi uit zien. In al deze gevallen geldt dat u zich rechtstreeks bij de tandprotheticus kan melden en daarmee ook het beste af bent. Post Tandprotheticus zorg t er voor dat uw gebit er weer verzorgd en stralend uit ziet. Maar ook voor reparatie of aanpassingen aan uw huidige gebit kunt u terecht. Post Tandprotheticus, voor een gebit dat zit! Post Tandprotheticus is gevestigd in Winterswijk en Haaksbergen. Fokke Post werk t al 25 jaar in de mondzorg. Eerst tien jaar als tandtechnicus en sinds 1993 als erkend tandprotheticus. Hij heef t zich vanaf die tijd uitsluitend gericht op de tandprothetiek , waardoor hij zich heef t ont wikkeld als een echte specialist. Een paar geleden volgde hij een cursus aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Ps ychologie. “ Dat leek me goed voor mezelf, maar vooral ook voor de manier waarop ik omga met patiënten. Dienstbaarheid, goede voorlichting en k waliteit staan centraal in onze prak tijk. Alles draait om een goed en pret tig contac t met de klant en een optimale behandeling.”

Fokke Post wordt ondersteund door vier tandtechnici en zijn zoon Pieter Post. Pieter is nu volledig gediplomeerd als tandprotheticus en inmiddels volledig werk zaam binnen de prak tijk. Met zijn inbreng is de continuïteit voor de langere termijn gegarandeerd. Hij zal zich tevens bezighouden met nieuwe technieken. Daarnaast wordt er intensief samengewerk t met kaakchirurgen, tandar tsen en implantologen uit de regio bijvoorbeeld van het SKB in Winterswijk. Of het nu gaat om een kunstgebit, klik gebit of implantaat, een plaatje of een gedeeltelijke prothese: de erkende tandprotheticus zorg t dat het een kunst werk wordt dat ook nog eens comfor tabel zit. De tandprotheticus geef t ook voorlichting , advies, nazorg en garantie. Een door ver wijzing van een tandar ts is niet noodzakelijk. U kunt direc t terecht. De kosten voor protheses en implantaten worden vergoed vanuit de basis verzekering. De prak tijk is aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT ) en is HK Z gecer tif iceerd, een garantie voor de allerbeste k waliteit.

Vredensestraat 19 WINTERSWIJK T: 0543-52 39 91 | Twijnerstraat 24 HAAKSBERGEN T: 053-572 69 36 info@eengebitdatzit.nl | www.eengebitdatzit.nl

>038


ZORG en welzijn

De Totale lichaamsbehandeling een APK voor je lijf Terugkerende lichamelijke klachten, vermoeid, stijver in het lichaam, minder goed naar de wc kunnen, slechter slapen... allemaal tekenen van een verminderd herstelvermogen van je lichaam. Een vaak geziene oorzaak is stress. Je bent minder goed in staat om diep te ontspannen en dat zorgt vervolgens voor klachten. Je kunt namelijk pas in rust lichamelijk herstellen.

Je bent vaker vermoeid en kunt slechter slapen Een lichaam in balans wisselt regelmatig af tussen een staat van actie en rust.Bij veel mensen werkt je rust systeem niet optimaal. Dat kun je bijvoorbeeld merken aan dat je sneller een opgejaagd gevoel hebt, je niet goed kunt slapen en je verteringsstelsel minder soepel werkt. Je hebt bijvoorbeeld buikpijn of naar de wc gaan is lastiger. Je hebt lichamelijke klachten die telkens terugkeren of langere tijd duren en bent vaker vermoeid. Dit zijn allemaal tekenen van een opgejaagd zenuwstelsel. Via de totale lichaamsbehandeling volledig tot rust komen De Totale Lichaamsbehandeling is een methode waardoor je weer rust in je lichaam kunt ervaren. Via gerichte testen wordt het hele lichaam nagekeken en via massagetechnieken behandeld precies daar waar het vast zit. Door deze blik op het hele lijf wordt er uitgezoomd van de klacht en gekeken waar de echte oorzaak zit. De behandeling

Via de QR code kun je de Totale Lichaamsbehandeling bekijken!

is dan ook gericht op het hele lichaam. Het zorgt ervoor dat je weer diep kunt ontspannen en je lijfkan herstellen. Soepeler, beter naar de wc en meer energie Veel gehoorde opmerkingen na een behandeling zijn: ik voel me ontspannen, sta steviger op mijn benen, mijn lichaam voelt soepeler , ik kan beter

naar de wc, kan dieper slapen en heb meer energie. De investering voor de eerste behandeling is €88 en duurt 75 minuten. Vervolgbehandelingen zijn €78 en duren 60 minuten. Er is vaak (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraars mogelijk, als je alternatieve geneeswijzen in je pakket hebt. Voor meer info kun je contact opnemen met Nicole Harbers.

Praktijk Livencare | Dijkstraat 25, Lichtenvoorde | T: 06-30296501 | E: info@livencare.nl | W: www.livencare.nl

Zelfstandig wonen met de juiste zorg aan huis Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar merkt u dat sommige alledaagse bezigheden niet vanzelf gaan? Gelukkig kunt u mét zorg en ondersteuning van Careaz vaak gewoon in uw eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen. Zo kunt u Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar merkt u dat sommige alledaagse blijven genieten watgaan? het leven de moeite maakt, de zorg die nodig is. bezigheden niet van vanzelf Gelukkig kunt waard u mét zorg en mét ondersteuning van Careaz vaak gewoon in uw eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen. Thuiszorg van Careaz. Bel met 0544het 745leven 555,de moeite waard maakt, Zo kunt u blijven genieten van wat mail naar info@careaz.nl mét de zorg die nodig is. of kijk op www.careaz.nl

>039


ZORG en welzijn SCAN ME IF YOU CAN

TIMELESS. FUNCTIONAL. FASHIONABLE. ROSE Dropbar Cycling Fashion rosebikes.nl

Kennismakingsaanbieding inging biedbied saan king isma de met saan raak king afsp isma een kKenn Kenn MaaKen ding nbie gsaa akin nism de de met raak afsp een een krape Maa met aak afspr r een voo ute othekMaak podMaa de met raak afsp een een voor te apeu thertherapeute voor een podopodo k re esp eg ak int een s ute grati rape othe esp egvoor prek ak gesrek s30int ake ati int grpod gra . uten min van tis ten.esp rek eg

09_2021_Rosebikes_Mijn_Magazine_Apparel.indd 2

minu 30 ak 30 minuten. van gratisvanint

er 2021 oktob 31 t/m geldig er 2021 r 2021 aanbieding ten. 31 31 oktobe minu t/m t/moktob 30geldig vangeldig ding ding aanbieaanbie

Fysiovars.nlaanbieding geldig t/m 31 oktober 2021

Tijd vooruw uw Tijd voor Tijd voor Tijd voor uw Podotherapeute Podotherapeute Podotherapeute Podotherapeute

03.08.21 15:16

Fysiot herap Manu ie ele th Al meer dan 10 jaar passie voor gezond Ons voetverzorgingsteam: e r Ons voetverzorgingsteam: Ons voetverzorgingsteam: a pie Dry n bewegen! eedlin K g Ons voetverzorgingsteam: Mw. A.T.J.G. Slotboom-Rozeboom Mw. A. Slotboom-Zlatoudi i n Mw. A.T.J.G. A.T.J.G.deSlotboom-Rozeboom A. Slotboom-Zlatoudi Mw. rorth Slotboom-Rozeboom Mw.Mw. A. Slotboom-Zlatoudi opedi • Medisch pedicure • Podotherapeute R e e v • Medisch pedicure • Podotherapeute alidSlotboom-Rozeboom Mw. A.T.J.G. Mw. A. Slotboom-Zlatoudi• Medisch pedicure • Podotherapeute a titherapeute ioe ex• Orthomoleculair praktiserend) • Orthomoleculair • Basisarts coron Fystherapeute • Basisarts (niet(niet praktiserend) t herap therapeute (niet praktiserend) • Orthomoleculair • Basisarts •info@bcminez.nl MedischMapedicure • Podotherapeute apnautiee podo@bcminez.nl n ttehn ie info@bcminez.nl podo@bcminez.nl l Al meer dan 10 jaar passie voor gezond e P erapi il • Orthomoleculair therapeute • Basisarts (niet praktiserend) a t e info@bcminez.nl podo@bcminez.nl s leD ouder ssr e ey n en eET ne| e0543 - 521 987 | www.bcminez.eu ngyWinterswijk bewegen! Misterstraat 65 | 7101 m d in (m l i kleine | 0543 n axinfo@bcminez.nl podo@bcminez.nl K g . 6ET Misterstraat 65 | 7101 521 987 | www.bcminez.eu i n perWinterswijk s.) o.b derogrroepen .v. fysio t|ho Misterstraat 65 | 7101 ET Winterswijk 0543 521 987 | www.bcminez.eu p t e h e rapeu die Reval t

Fysiovars.nl

idatie Misterstraat 65 | 7101 ET Winterswijk | 0543 - 521 987 | www.bcminez.eu

Fysiovars.nl

Al meer dan

Borchgraven 2-2 Varsseveld

exenten

apati

Pilates lessen ouder gezond 10 jaar passie voor en engym in klein (max. 6 pers e groepe .) o.b.v bewegen! n . fysio therap eut

Al meer dan 10 jaar passie voor gezond Borchgraven 2-2 0315-242482 bewegen! Varsseveld info@fysiovars.nl

Fysiot herap Manu ie ele th e rapie Dry n eedlin Kinde g rorth o p edie Reval i

datie exapati enten

coron

0315-242482 info@fysiovars.nl

Fysiovars.nl >040

coron

Gratis inloopspreekuur Maandag 17.30u-18.30u Fysi

other apie ele th Borchgraven 2-2 VARSSEVELD e rapie Dry n 0315-24 24 82 | info@fysiovars.nl eedlin Kinde g rorth o p e die Reinloopspreekuur vali Gratis Manu

c

datie

e

Pilates lessen ouder en engym in klein (max. 6 pers e groepe .) o.b.v n . fysio therap eut


ZORG en welzijn

‘Kwaliteit aan leven toevoegen is dankbaar werk’ Anke Giesen is senior verpleegkundige binnen de thuiszorg van Careaz. Ze maakt deel uit van het team VTH (Verpleegkundig Technisch Handelen) en is gespecialiseerd in oncologie en palliatieve zorg.

A

nke werkt binnen het hele werkgebied van Careaz en wordt vooral ingezet bij complexere vragen. “Ik onderhoud contacten met de specialist, huisarts en andere disciplines over de situatie van de cliënt. Wij worden

Werken in de thuiszorg ingeschakeld door specialisten van het ziekenhuis, huisartsen of wijkverpleegkundigen. Iemand mag bijvoorbeeld naar huis maar heeft nog wel een complexe wond of een infuus of sondevoeding nodig. Ook leren wij het team hoe te handelen en maken hen bekwaam. Dit doen we bij zowel de thuiszorgteams als op woonzorglocaties.” Oog voor welzijn Behalve de verpleegkundige kant probeert Anke altijd een bijdrage te leveren aan het welzijn van een cliënt. “De meeste voldoening

in mijn werk krijg ik als ik iets voor een ander kan betekenen. Een voorbeeld waar ik met een dankbaar gevoel aan terug denk, is een terminale mevrouw die beneden moest slapen. Zij en haar man waren zo verdrietig. Ze sliepen al 60 jaar bij elkaar en in hun laatste paar weken samen werden ze ’s nachts van elkaar gescheiden. Toen ik zag dat meneer op een stretcher naast haar lag, dacht ik: ‘Dat kan toch niet zo zijn’.” Anke ging op zoek

Anke Giesen op weg naar een thuiszorgcliënt naar een koppelbed. Dat is een bed dat op gelijke hoogte aan een hoog-laagbed vast gemaakt kan worden om een tweepersoonsbed te creëren. “Na mijn telefoontje is dat bed bij deze mensen gebracht. Ze waren zo blij en dankbaar: ze konden nu tot het einde naast elkaar slapen en elkaars hand vast houden. Dat is kwaliteit van leven. In dit geval voor hen beiden.”

Meer weten over werken in de thuiszorg? Kijk op werkenbijcareaz.nl

Weer goed in uw vel met reiki en elementenmethode Van reiki heeft u vast weleens gehoord. Minder bekend is de westerse tegenhanger van reiki, de elementenmethode, die ontwikkeld werd in Groot-Brittannië. Reikimaster Jolande Demkes-Veldhuis van Huis voor Healing werkt met beide methodes en legt uit wat deze inhouden: “Reiki betekent universele energie. Het is een Japanse methode om energie te laten doorstromen. Reiki helpt bijvoorbeeld helen bij fysieke, mentale of emotionele problemen”. De elementenmethode is gebaseerd op de elementen water, vuur, aarde en lucht. Hieruit bestaat de mens, samen met het vijfde element: de bezieling. Is er van één element te veel of te weinig, dan ontstaat er onbalans, wat zich kan uiten in lichamelijke en mentale klachten. Jolande kan helpen door het teveel van zo’n element te verminderen waardoor lichaam en geest weer in balans komen. De beide methoden vullen elkaar heel goed aan in een sessie.

Klachten zoals hoofd- en gewrichtspijn, depressieve gevoelens en slaapproblemen kunnen uiteraard ook een lichamelijke oorzaak hebben. Daarom is het goed om te weten dat een reiki- of elementenbehandeling parallel kan lopen aan een regulier medisch traject en deze zelfs juist kan ondersteunen. Afspraken bij Huis voor Healing duren ongeveer drie kwartier. Tijdens de behandeling ligt u comfortabel en heerlijk toegedekt op een behandeltafel – wat ook nog eens heel onstpannend werkt. Jolande kan ook een behandeling op afstand geven, of bij u aan huis komen. “Ik kan mij voorstellen dat deze methodes wat zweverig kunnen klinken,” zegt Jolande, “maar dat is het totaal niet. De resultaten zijn heel concreet. Zo had ik een klant die na slechts één behandeling zei: ik kan weer lekker slapen”. Ook iemand met enkelblessures die er aanvankelijk heel sceptisch tegenover stond, had al na één behandeling geen last meer van zijn enkel!

Huis voor Healing | Piet Heinstraat 36 | 7122 VP Aalten T: 06-52 684 853 | @HuisvoorHealing | E: joveldhuis@hotmail.com

>041


ZORG en welzijn

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre verhuisd naar nieuw pand! Het pand aan de Varsseveldseweg 55 in Lichtenvoorde heeft sinds juni een nieuwe bestemming gekregen. De droom van Petra (33) en Sabine (32) is hiermee in vervulling gegaan. ‘’Dit hebben wij altijd gewild! Een eigen pand op een perfecte locatie, met een huiselijke sfeer’’. Acht jaar na oprichting van onze praktijk bereiken we nu een bijzondere mijlpaal, vertellen de jonge onderneemsters enthousiast. Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens beschikken zij ook over een vestiging in Terborg (Industrieweg 142).

‘’Met maar liefst 340 vierkante meter, verdeeld over zeven behandelkamers, twee wachtruimtes en nog veel meer is het plaatje compleet’’, vertelt Sabine. Er is voldoende plek om verder te groeien en samen te werken, vult Petra aan. Er zijn ook andere disciplines gevestigd. Janneke Skincare & Beauty en Podotherapie Voetencentrum Wender. Er zijn nog andere disciplines in aantocht. Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre biedt een breed scala aan professionele behandelingen aan. Of het nou gaat om acné, overbeharing, het aanmeten van steunkousen of het bieden van de juiste zorg rond – of na- een (borst)kankerbehandeling; de therapeuten van Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre kunnen het allemaal. Oedeemtherapie is een verzamelwoord voor zwachtelen, manuele lymfedrainage, aanmeten van therapeutische elastische kousen en lymfetaping. Per patiënt wordt bekeken welke vorm van

oedeemtherapie passend is. Als aanvulling zetten wij geregeld de Lymfapress in, vertelt collega Shirley. Dit apparaat geeft een masserend effect d.m.v. drukgolven, zodat het (lymfe)vocht uit een arm of been wordt gemasseerd. Tevens behandelen wij ook vaatafwijkingen, pigmentafwijkingen, littekens, wonden en huidtransplantaten. Er wordt gewerkt met de geavanceerde Lightsheer Diode laser, de meest effectieve laser op het

gebied van ontharing. Vanaf november wordt onze laserapparatuur uitgebreid met de M22 laser waarmee verschillende huidaandoeningen verholpen kunnen worden. Denk hierbij aan tatoeages verwijderen (blauwe/ zwarte tatoeages), tatoeagepuntjes na bestraling, been vaatjes, vaat- en pigmentafwijkingen, striae, huidverbetering en littekens. Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen, of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre | Varsseveldseweg 55 | 7131 JA Lichtenvoorde T: 0544 725825 | E: info@huidtherapieoostgelre.nl | I: www.huidtherapieoostgelre.nl

> Ben je veel aan het piekeren? > Heb je last van stress gerelateerde klachten?

Mindfulness Training en Mindful Yoga zijn bewezen ef fec tief bij het verminderen van spanningsklachten. Lessen worden gegeven op een mooie locatie in het groen door Judith van der Leij, catego rie 1 mindfulness trainer.

De 8 wekelijkse Mindfulness Training (MBSR) en Mindful Yoga lessen star ten weer in september in Winterswijk. Daarnaast ook meerdaagse meditatietrainingen en individuele trainingen.

Gedeeltelijke vergoeding zorg verzekeraar mogelijk. Wees welkom voor een vrijblijvend intakegesprek: 06-30401673 | Meer informatie: www.ruimtevoorverbinding.nu

Snel & veilig afslanken? Bevries uw vet met de cryolipolyse behandeling! Met de cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie, geen hersteltijd!

DALI-WELLNESS AFSLANKEN & ANTI-AGING

>042

TIE! C A R E M ZO € 175,één zone

es n o z 2 U N 0,0 1 € r o o v

HET VET BLIJF T WEG!

Voor uitgebreide informatie bel: 0314 - 640743 ‘s-Heerenbergseweg 40, Zeddam www.dali-wellness.nl


Advies voor verlichting, een lichtplan of montage

Rensing Light Design

30 Jaar geleden begon Marieke Rensing met haar verlichtings­ speciaalzaak Rensing Light Design. Sindsdien is Rensing een begrip, niet alleen in Lichten­ voorde, maar in de hele regio. En dat is niet het enige heuglijke feit: in februari 2020 kwam dochter Chantal in de zaak. Moeder en dochter zijn nu gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de zaak – en vormen samen met trouwe medewerkster Karin het enthousiaste team.

V

al 30 jaar een begrip in de regio

an vloerlamp tot inbouwspot en van hanglamp tot plafondlamp: u vindt hier werkelijk alle soor ten verlichting. Of u nu kiest voor klassiek of ultrastrak , uw verlichting zit er zeker bij. Trendy zijn momenteel de zogenaamde f ilamentlampen en ook z war te lampen zijn in. Verder wordt er veel gebruik gemaak t van natuurlijke materialen zoals hout en rotan. De winkel is verder ingericht met diverse woonaccessoires zoals schilderijen, klokken en 3D -wanddecoratie.

te gaan voor een loopbaan in de verlichting , en volgde de hbo - opleiding Lichtont werp. Ver volgens werd ze ingewerk t in de verlichtingszaak , en is er inmiddels helemaal ingegroeid. “ Wat dit werk zo leuk maak t, is dat je direc t resultaat ziet,” ver telt Chantal enthousiast. “ Bij een lichtplan, maar ook bijvoorbeeld bij een enkele lamp, krijgen wij vaak foto’s van het resultaat bij de mensen thuis. Dat is enorm inspirerend! De foto’s maar ook hele projec ten zet ten we vaak op Facebook en Ins tagram.”

Lichtontwerp Uiteraard krijg t u bij Rensing Light Design een vakkundig , persoonlijk advies bij het kiezen van uw verlichting , maar er kan ook een lichtont werp op maat gemaak t worden. Zo worden de lichtpunten in uw woning of bedrijfsruimte optimaal benut, en ontstaat de s feer die u wenst. “ Wij komen bij de klant thuis, maar vaak nemen mensen ook een bouw tekening van de (nieuwbouw) woning mee,” ver telt Marieke. “ Zo kan het lichtplan meteen worden meegenomen in het ont werp van het huis.”

Feestweek Het der tig jarig jubileum zal niet onopgemerk t voorbijgaan. Van 1 tot en met 9 ok tober is er een feest week met diverse leuke ac ties. Hou de social media en de website dus in de gaten, of kom gewoon gezellig langs. Dat is uiteraard vrijblijvend, en onder het genot van een kopje kof f ie en wat lekkers. De hele collec tie in de winkel is uit voorraad leverbaar, maar uiteraard kunnen er ook ar tike len besteld worden. Doordat Marieke en Chantal zelf de inkoop doen – bijvoorbeeld door beur zen te bezoeken – bij een aantal vas te leveranciers, kan de verlichtingsspeciaalzaak beschikken over een heel breed assor timent. Ook blijven ze zo op de hoog te van de nieuwste trends op verlichtingsgebied en doen ze inspiratie op. “ Wij doen het echt samen,” benadrukken zowel Marieke als Chantal. “ Diverse klussen doen we heel eerlijk samen met het hele team.” Het is wel duidelijk dat het voor zowel voor moeder als voor dochter draait om het persoonlijk contac t met de klant. “ Klanten die tevreden en met precies het juiste verlichtingsproduc t de winkel verlaat – daar doen wij het voor.”

Direct resultaat Dat Chantal mee zou gaan doen in de zaak , was niet vanzelfsprekend. Welis waar groeiden de drie zusjes Rensing op met de verlichtingszaak , maar hielpen niet mee. Marieke: “ Ze k wamen vaak na school even aanwaaien - puur voor de gezelligheid.” Chantal deed een commerciële opleiding , ging werken en woonde daarna bijna drie jaar in Hongkong voor het werk van haar par tner Koen. Dat zij daar een van de groots te verlichtingsbeur zen ter wereld bezocht, was veelzeg gend. De terugkeer in Nederland vormde een soor t natuurlijk keuzemoment. Chantal besloot

Rensing Light Design | Korte Rapenburgsestraat 10 | 7131 DE Lichtenvoorde | T: 0544­377 687 info@rensinglightdesign.nl | rensing_lightdesign rensing licht design | www.rensinglightdesign.nl

>043


Ruim assortiment in diverse kledingmerken, persoonlijke aandacht en gemoedelijke sfeer

We love jeans Gezellig familiebedrijf bestaat al 35 jaar

Klanten komen van heinde en verre naar Broeken Binkie, dé spijkerbroeken specialist uit de Achterhoek. Het gezellige familiebedrijf bestaat deze maand 35 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een begrip in de wijde regio. Je vindt er een complete en mooie collectie dames- en herenmode van de beste merken en de nieuwste trends.

Broeken Binkie, dé spijkerbroeken­ specialist uit de Achterhoek

02 >044

‘W

e love jeans’, staat er in grote letters geschreven. Dat is gelijk duidelijk als je winkel binnenkomt. Wat een keuze aan spijkerbroeken! Ze zijn er in alle soor ten en maten. Hier slaag je altijd en voor een scherpe prijs. Je wordt gast vrij ont vangen door de familie Van Dijk. Het is een opvallend grote zaak aan de Spinbaan 9 in Doetinchem. “ We hebben een winkeloppervlak te van zo’n 60 0 vierkante meter. Dat is inderdaad lekker ruim”, ver telt Rob van Dijk. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Yvonne. Dochter Chriss y, zoon Mike en diens vrouw Petula werken er ook. Door de groei werd onlangs een ex tra kracht aangenomen ter versterking. Want het gaat goed met Broeken Binkie. Het ruime aanbod en de uitstekende prijs-k waliteit verhouding werken daar zeker aan mee. Maar er is meer waarmee de spijkerbroeken specialist aan klantenbinding doet. “ We besteden echt aandacht aan onze klanten, dat zie je terug aan een ongedwongen advies en een gezellige sfeer ”, merk t Yvonne van Dijk op. Er wordt een praatje gemaak t en een kopje kof f ie of thee ontbreek t niet. Naast de winkelverkoop heef t de webshop de afgelopen periode een vlucht geno men. “ Het aantal bestellingen via internet stijg t sterk ”, weet Mike van Dijk. “ Daarmee bedienen we niet alleen de regio. Er wordt landelijk , maar zelfs ook wereldwijd gebruik van gemaak t. Dat laatste is wel heel bijzonder, dat verbaast ons ook wel een beetje.” Ook zijn ze ac tief op social media via o.a. Facebook en Instagram. Hier worden de volgers op de hoog te gehouden van de nieuwste collec tie,

leukste blogs en verdere info. “ Een leuke bijkomstigheid van ons volgen is dat wij regelmatig een leuke win/weg geef ac tie houden”, zeg t Chriss y.

RED BUTTON / CIRCLE LOGO.

Historie Broeken Binkie ging op 29 september 1986 van star t in Zutphen. De ouders van Rob waren echte horecamensen. Het was dus niet zo vreemd dat Rob zijn horeca diploma haalde. Hij wilde een broodjeszaak beginnen in een pand waar een kledingzaak in gevestigd was. “ Ik wilde mijn eigen baan voorlopig behouden, dus zou Yvonne de meeste uren gaan maken. Zij zag het niet zo in de broodjes zit ten en had meer ver trouwen in kleding. Daarom zijn we een kledingzaak begonnen.” Het groeide uit tot vijf f ilialen, naast Zutphen werden er zaken geopend in Doetinchem, Winterswijk , Dinxperlo, Neede en Kampen. Voor een aantal jaren terug is alles teruggebracht naar 1 grote winkel in Doetinchem. Hier zijn ze gaan uitbreiden in online verkoop en op social media. Nu is men alweer een tijdje terug bij


Jubileumweekend Op 29 september bestaat Broeken Binkie precies 35 jaar. Bij deze feestelijke mijlpaal wordt stilgestaan op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober met een hapje en een drankje. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen of kun je eigen kor ting draaien met het Rad van For tijn en Spijkerbroek hangen. “ We nodigen iedereen uit om langs te komen. We maken er een gezellig feestje van en het loont de moeite.”

één winkel in Doetinchem en met de mogelijkheden van de webshop blijf t het daar waarschijnlijk ook bij. Het is de bedoeling dat Mike en Chriss y de zaak op termijn overnemen, daarmee is de continuïteit gegarandeerd. Aantrekkelijke acties Van oudsher ging het bij Broeken Binkie om partijhandel, maar al snel werd de collec tie uit gebreid en modieuzer. “ Klanten verbazen zich over de enorme collec tie en de leuke merken die wij verkopen”, benadruk t Chriss y van Dijk. “Onze

kracht is het assor timent in combinatie met de prijsstelling. We verkopen vaak t wee broeken voor een bepaalde ac tieprijs. Dat is heel aantrekkelijk en slaat echt aan.” Het gaat om de volgende top merken voor betaalbare prijzen: voor de dames Red But ton jeans, Elvira, Enjoy womenswear, Cup of Joe, Brams Paris en New star. Voor heren Cars Jeans, Blend, Brams Paris en New Star. Qua maat voering is Broeken Binkie gespecialiseerd in leng te en breedte maten. De leng tematen gaan van 28 tot en met 38. En de breedtematen gaan van 27 inch tot en met 58 inch. “ Dus van kor t tot lang en van smal tot breed kun je bij ons terecht.” Ook vind je een ruime collec tie werkbroeken o.a. Stratemakers, Timmermans Broeken etc. Naast de broeken is er ook een leuke en hippe collec tie tops en shir ts en ondergoed van Bamboo Basics (dames en heren). Verder hebben ze een ruime collec tie riemen van echt leder vanaf € 14,90. Ze gaan zelfs tot en met riem leng te 145 centimeter. Bretels zijn er van het bekende merk Hendrik en horloges. Contact U bent van har te welkom bij Broeken Binkie. De openingstijden zijn maandag van 13 tot 18 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9. 30 tot 18 uur en op zaterdag van 9. 30 tot 17 uur.

Parkeren Broeken Binkie bevindt zich aan de rand van het centrum van Doetinchem. Er is ruime parkeergelegenheid bij de deur. Voor € 2,50 kun je er zelfs de hele dag parkeren, dat is veel goedkoper dan elders in het centrum. Bij een minimale besteding van 10 euro in de winkel kun je gratis de hele dag parkeren.

Mooie prijzen tijdens feestelijk jubileum­ weekend

Broeken Binkie | Spinbaan 9 | 7005 AD Doetinchem | T 0314 341888 E info@broekenbinkie.com | I www.broekenbinkie.com | Broeken Binkie Doetinchem

>045


BIJZONDERE ADRESJES

IN BOCHOLT EN OMGEVING

LICHTDESIGN DAUM KG Lichtdesign Daum KG in Bocholt plant en realiseer t uw verlichtings wensen in uw bedrijf of privé bij u thuis. In onze winkel bieden wij u hoogwaardige lampen in de beste k waliteit om droomverlichting met s feer te creëren. Inspireer jezelf in onze conceptstore en geniet van de unieke s feer in harmonie met ruimte, licht, muziek en video afgerond met de f ijnste Smar tHometechnologie. We kijken uit naar je bezoek. Lichtdesign Daum KG | Dinxperloerstraße 315 | 4 6399 Bocholt 0 0 49 -2871-220701 | info@daumlicht.de | w w w.daumlicht.de

ARKADEN BOCHOLT

KLEURRIJKE WINKELWERELD MET MEER DAN 40 WINKELS EN RESTAURANTS

Bezoek de kleurrijke winkelwereld van de Arkaden Bocholt. Slenter door het lichtovergoten winkelcentrum, geniet van het heerlijke eten en drinken in de restaurants en wandel door de vele winkels met een groot aanbod aan merken. Met meer dan 4 0 winkels en restaurants in het har t van de winkelstad Bocholt en meer dan 850 ruime parkeerplaatsen, bieden de arcades u de per fec te winkelwereld - geopend van maandag tot zaterdag van 9. 30 tot 20.0 0 uur. Shoping Arkaden | Berliner Plat z 2 | Bocholt | arkaden-bocholt.de

DAS WEINHAUS IN BOCHOLT We zijn verhuisd, op 50m van de oude lokatie vindt u onze nieuwe winkel! Op meer dan 30 0m 

een groot assor timent malt-whisk ys, jenevers, gin, (Nederlandse) likeuren en wijnen uit alle landen. Vakbek wame, competente en vriendelijke bediening. 2

Leuke, bijzondere en vooral 

originele cadeautjes in alle prijssegmenten. Goede prijs/k waliteit door laag belasting tarief. Gratis parkeren achter de winkel Gratis levering aan huis.

   04 >046

Das Weinhaus Bocholt Bismarck straße 7 Bocholt weinhaus-bocholt.de info@weinhaus-bocholt.de T: +49 (0)2871 29 45 07


BIJZONDERE ADRESJES

IN BOCHOLT EN OMGEVING BETT, BAD & CO

COOK DOCH MAL... BIJ HUNGERKAMP

ALLES VOOR DE KEUKEN EN EEN MOOI GEDEKTE TAFEL

Sinds vele jaren is deze prachtige zaak in de binnenstad van Bocholt gevestigd. Veel Nederlandse klanten komen hier regelmatig voor het prachtige bad- en beddengoed en de bijzondere accessoires. Beddengoed G ANT- ES TELL A Handdoeken C AWÖ – MÖVE Luxe zeepjes & geur tjes KL AR - COLLINES de PROVENCE Bijzondere accessoires ZONE DENMARK Spor tieve homewear SUNDAY IN BED Badjassen

Sinds 1922 is Hungerkamp in Bocholt en de wijde omgeving een begrip. Veel Nederlanders komen hier regelmatig voor de uit gebreide collec ties mooi glas werk , ser vicen, bestek , pannen, accessoires en nog veel meer. Alessi, Leonardo, Rosenthal, Riedel, Nachtmann, WMF, Fissler, Thomas, L aura A shley en nog veel meer zijn hier verkrijgbaar

Openingstijden: ma – za 10:0 0 – 18:0 0 uur

 

Hungerkamp Westend 2 Bocholt info@hungerkamp -bocholt.de w w w.hungerkamp -bocholt.de +49 2871 4141

Bet t, bad & co | Geopend: ma t /m za 10.0 0 - 18.0 0 uur Nobelstrasse 7 Bocholt | +49 2871 1898686 | w w w.bet t-bad- co.de

in Bereik r e een ke 0.000 an 30 meer d hoekers ! MAGA ZINE Achter MIJN Magazine is het grootste infotainment-magazine in de Achterhoek en wordt al ruim 23 jaar maandelijks huis-aan-huis verspreid

JAARGANG 23 FEBRUARI 2021

JAARGANG 23 JANUARI 2021

JAARGANG 23 MAART 2021

No

No

01

MAGA ZINE

ZORG&WELZIJN

MIJN Hobby Stef Hoitink ruimt zwerfafval

In Bed met Linda Commandeur ‘Dingen uitproberen en kansen grijpen’

k... op weg Achte rhoe regio gezondste naa r de

In Bed met Claudia Straatmans ‘Het is een dynamische wereld’

Afscheid Helemaal Achterhoek!

IE IT ST ED O >01 O

Thema Afscheid & Uitvaart Verschijning 11 januari Wonen, werken en leven in de Achterhoek

JAARGANG 23 SEPTEMBER 2021

No

IE IT T ES ED >01 W

Thema Zorg & Welzijn Verschijning 1 februari

No

04

MAGA ZINE

JAARGANG 23 JUNI 2021

MAGA ZINE

Page 6 Model Linde Tijdink uit Lichtenvoorde

MIJN Auto Weasel M29C Militair rupsvoer- en vaartuig uit 1945

l

Specia DUURZAAMHEID Helemaal Achterhoek!

Thema Duurzaamheid Verschijning 1 maart

IE IT ST ED O >01 O

In Bed met Christine Hermsen “Ooit hoop ik bij De Graafschap als sponsor te mogen komen!”

In Bed met Erik Plageman ‘Daar stond ik dan met het zweet onder de oksels’

MIJN Verhaal Wieger Feddema privédetective ‘Je moet een beetje gek zijn’

Specia

l

MAGA ZINE

MIJN Auto Ford Cortina Page 6 Model Megan Dankmeijer uit Doetinchem

Helemaal Achterhoek!

IE IT T ES ED >01 W

Thema Mobiliteit Verschijning 5 april

l

Specia BUITENLEVEN

Helemaal Achterhoek!

Page 6 Model Charissa uit Aalten

In Bed met Fred Diks, schrijver van Koen Kampioen

l

Specia ZOMER

MIJN Auto Plymouth Roadrunner

e in ons mooi Achterhoek

MIJN Verhaal Herman Roozen Stripmaker des Vaderlands helemaalachterhoek.nl

Thema Zomer Verschijning 19 juli

IE IT ST ED O >01 O

MAGA ZINE

In Bed met Hans Keuper ‘He-j kots nog ‘edretten’?’ MIJN Verhaal John Harris Scoort miljoenen streams

MIJN Droomhuis Theater Astoria in ere hersteld

IE IT ST ED O >01 O

Thema Business Verschijning 7 juni REGIO WEST

oplage 55.000 huis-aan-huis

MAGA ZINE

Borculo

In bed met Pascal Kamperman ‘Bekend worden nooit een doel geweest’

Eibergen

Ruurlo

l Specia

MIJN Superboer Peter Hofstede Technisch manager

ZORG& WELZIJN l

Specia ZORG&WELZIJN Gezondheid een groot goed

Helemaal Achterhoek!

MIJN Auto Mercedes Benz W126

MIJN Droomhuis Stijlvolle villa met de wow-factor IE IT ST ED O >01 O

Thema Zorg & Welzijn Verschijning 6 september

l Specia

l Specia

l Specia

WONEN

ZAKEN VROUW

GELD & FINANCIËN

Thema Wonen Verschijning 4 oktober

Thema Zakenvrouw Verschijning 1 november

Thema Geld & Financiën Verschijning 6 december

Groenlo

Hengelo

Wehl

Lichtenvoorde

Zelhem

Varsseveld

Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

Succesvol adverteren? Wij informeren u graag: 0544-35 22 35 / info@mijnmagazine.nl

09mm-ow-mijn-magazine.indd 1

l

Specia BUSINESS

Helemaal Achterhoek!

IE IT ST ED O >01 O

Thema Buitenleven Verschijning 3 mei

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

09

06

MIJN Auto Volkswagen Kever 1303 S

MOBILITEIT

Achterhoekers gaan voor optimaal woon-, werk-, leer- en leefklimaat

No

7/8

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

No

05 MIJN Passie Piet Oudolf wil van pensioen niets weten

MIJN Auto BMW 2002 ‘Spoilers geven de wagen een sportieve look’

MIJN Auto Morgan Plus Six ‘Sympathieke wagen met een mooie uitstraling’

UITVAART&

Helemaal Achterhoek!

MAGA ZINE

MIJN Verhaal Gert-Jan Hospers ‘De Achterhoek is oerend smart’

l Specia

MIJN Droomhuis RIANT WONEN in een molen

JAARGANG 23 JULI/AUG. 2021

In Bed met... Jonah Falke ‘Ik heb een haat-liefde verhouding met de Achterhoek’

JAARGANG 23 MEI 2021

No

03

MAGA ZINE

MIJN Sport zwemmer Arjan Knipping ‘Ik ben ervan overtuigd dat het nog sneller kan’ MIJN Auto Chevrolet Apache 10

JAARGANG 23 APRIL 2021

No

02

Winterswijk

REGIO OOST

oplage 55.000 huis-aan-huis

Gescheiden regio-edities voor optimaal doelgroep bereik

30-8-2021 11:24:11

05 >>047


Wie is de Heide Smid? Nog regelmatig horen wij in onze showrooms van Halle en Duiven dat klanten geen idee hebben dat De Heide Smid zo groot is, of dat ze wel eens een busje hebben zien rijden in hun eigen straat. ‘Zijn dat niet die kachelboeren uit Halle?’ is dan al snel de gedachte. Nou, kijk maar eens op kachelboer.nl!

Want trots, dat zijn we zeker. Dit jaar vieren we het 85 -jarige bestaan van dit derde generatie familiebedrijf en is het tevens 12,5 jaar geleden dat we onze vestiging in Duiven hebben geopend. Met zo’n 50 medewerkers leveren wij haarden & kachels door heel Nederland. Hierbij staat vakmanschap, k waliteit en betrouwbaarheid bovenaan. Dit is een van de

redenen dat het gehele trajec t, van ont werp tot montage & service, bij ons in eigen beheer is. Mocht je benieuwd zijn geraak t naar ons aanbod en onze diensten, dan zien we je graag een keer in een van onze showrooms. Daar gaan we samen onder het genot van een kopje kof f ie en een gemoedelijke s feer op zoek naar jouw per fec te tuinmachine of droomhaard!

www.heidesmid.nl | Halle-Heideweg 16 7025 CL HALLE 0314-631741 |

RESERVEER TIJDIG VOOR UW HERFSTEN KERSTVAKANTIE RESERVEER NU VAKANTIE OPVANG VOOR UW HOND

info@heidesmid.nl Nieuwgraaf 1 6921 RJ DUIVEN 026-319 20 90

Hesterhoeve is een riant gelegen hondenpension in het buitengebied van Varsselder. Dankzij onze vrije ligging kunnen wij uw hond een rustige, ruime omgeving bieden. Ook beschikken wij over een TRIMSALON en hebben wij ruime keuze in HONDENVOER.

Hesterweg 5a, 7076 AW VARSSELDER Tel. +31 (0) 315 686240 E-mail: info@hesterhoeve.nl

WWW.HESTERHOEVE.NL

! CARAVANS GEZOCHT !

Specialistin invloerverwarming vloerverwarming www.kleingunnewiekmontage.nl www.kleingunnewiekmontage.nl Specialist

Wij zijn altijd op zoek naar nette caravans vanaf 1990 voor inkoop of verkoopbemiddeling! Heeft u een nette caravan en wilt u deze verkopen? Maar wilt u er zelf niet teveel van uw vrije tijd aan kwijt zijn? Stuur ons dan een email of bel ons met informatie over de caravan. Vaak kunnen wij iets voor u betekenen voor wat betreft het inkopen of het in bemiddeling verkopen van uw caravan..!

Specialist in vloerverwarming

Kijk voor ons actuele aanbod caravans op onze website.

Voor al uw vloerverwarming infrezen www.kleingunnewiekmontage.nl in zandcementvloeren, tegel en beton vloeren

Westerveld Caravans in Doetinchem voor inkoop en verkoop van uw vakantiehuisje op wielen!

Waalderweg 32D T: 06-527 99 247 7263 RW Marienvelde Info@kleingunnewiekmontage.nl Voor al uw vloerverwarming infrezen

Contactpersoon: M. Westerveld Email: info@westerveldcaravans.nl Telefoon: 06 - 136 176 55

in zandcementvloeren, tegel en beton vloeren

Waalderweg 32D 7263 RW Marienvelde T: 06 - 527 99 247 info@kleingunnewiekmontage.nl

>048

Oerseweg 17 Ulft 0315-32 54 36 info@ecobamboo.nl www.ecobamboo.nl


ALLES ONDER ÉÉN DAK BIJ ESVE SPECIAL TRAILERS AFD. REPARATIE & SPUITERIJ

REPARATIE

GETROKKEN- EN TREKKENDE VOERTUIGEN

APK EN LPK REPARATIE

TRANSPORT (INTERN) MIDDELEN EN MACHINES

HYDRAULIEK EN PNEUMATIEK BANDEN SERVICE - 24/7 TRANSPORT EN LANDBOUW MACHINES

ZEILREPARATIE OP LOCATIE OOK LEVERING NIEUWE ZEILEN

LASWERK EN RICHTWERK D.M.V. INDUCTIE EN RICHTRAMEN

MAGAZIJN

MET UITGEBREID ASSORTIMENT

ALLROUND SPUITWERK SCHADEHERSTEL BEDRIJFSWAGENS STRALEN & SCHOOPEREN Een unieke combinatie doordat we samen met Esve Special Trailers, Eeftink Rensing Staalbouw en ESVE Spuiterij behoren tot de Eeftink Rensing Groep. Esve Special Trailers is al sinds 1920 vertrouwd met trailerbouw en voertuigen. ESVE Spuiterij is specialist in allround spuitwerk, stralen en schooperen. Eeftink Rensing Staalbouw is specialist in vervaardiging en montage van staalconstructies, bedrijfsdeuren, dak- en wandtechniek. Onze drie bedrijven liggen aaneengesloten op één locatie. Daardoor kunnen we waar mogelijk intensief samenwerken.

ESVE Special Trailers B.V. Albert Schweitzerstraat 5 7131 PG Lichtenvoorde

Tel. 0544 39 24 50 info@esve.nl www.esve.nl

ESVE Spuiterij B.V. Galileïstraat 11 7131 PE Lichtenvoorde

Tel. 0544 37 25 28 info@esvespuiterij.nl www.esvespuiterij.nl

Contactpersoon Ralf Eeftink

>049


Ferdi Joly is columnist van MIJN Magazine. Velen ­z ullen hem kennen uit de muziek­ wereld. In zijn columns schrijft hij over onze fraaie Achterhoek. Dit kan over van alles gaan. Lees en geniet.

| COLUMN

Hel of u dzjob! Ik zat toen in die bubbel van meer, meer, meer, maar in mijn achterhoofd voelde ik het wel en wist ik ook dat het zo niet door kon gaan. De race, “ the race to the bot tom” is een doodlopende weg. Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen en we staan ook veels te veel tegenover mekaar. En begrijp me goed, Farmers Defence Force dat gaat me ook te ver maar de dierenpar tij maak t er ook een potje van....

“Eén miljoen liter!... Maar ja, dan moest ik ook weer investeren en mijn vrouw, die verder niks met het bedrijf heeft zei ook: dat gaan we niet meer doen, voorlopig meer dan genoeg geld weggesmeten!

>050

Maar goed, toen het ook wat moelijker werd met mijn knie, die wilde niet meer, daar moest ik aan geopereerd worden, toen dacht ik ook: zestig , zeuventig uur per week werken en dan? En ik heb niemand die de tent over neemt, the kids hebben der ook geen zin in, studeren allebei.. Dus ik moest uit die bubbel zien te komen van meer, meer, meer. En dat was een hell of a job. En als je dan de beslissing neemt om te veranderen dan moet je het natuurlijk wel zo doen dat je der achter kunt staan. Dat er een redelijk verdienmo del inzit. En ik wilde ook wat aan het landschap doen, wat goeds voor de natuur, beetje terughalen

wat verdwenen is. Kijk hier heb ik een kaar tje, ku ’j zien wat voor soor ten vogels hier zeuventig jaren geleden nog rondf ladderden. Ja daar zijn der niet veel van over... En waar staan we nu? Nou... we zijn de singels en stijlranden aan het opknappen, aan het herplanten en ik heb brede patrijslinten geplant. En we spuiten helemaal niet meer. De kaar t die je hier ziet is een hoog tekaar t, zodat we nog beter weten wat we doen. Vroeger was dat hier allemaal glooiend, weet ik nog , als kind vond ik dat prachtig...maar ja, dat hebben we toen allemaal vlak geschoven. Ik heb een gedeelte, t wee derde van mijn grond, verpacht aan wat bevriende boeren die der ongeveer net zo instaan als ik , ook zulke ideeën hebben, de rest ga ik op een natuur inclusieve manier beheren en exploïteren. De eerste jaren zien we wel. Maar dat het daarna goed komt weet ik zeker, der zijn collega’s die me raar aankijken, maar uiteindelijk zullen we allemaal die kant op moeten en dat is een hell of a job! ”


MIJN Escape Room

| PUZZEL

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

1 2 3

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hieronder staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen ver ticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Bij de prijspuzzel lees je hoe je kunt insturen.

1 Achternaam MIJN Superboer 2 Voornaam Page 6 Model 3 Kandidaat MIJN Metamorfose 4 Beroep Rocco Ostermann 5 Geboorteplaats Pascal Kamperman 6 Merk MIJN Auto 7 Bewoner MIJN Droomhuis

4 5 6 7

PRIJS ESCAPEROOM • 4x entreekaar tjes t.w.v. € 14 0,- • 1x Cadeaupakket t.w.v. € 60,- • 1x BBQ pakket t.w.v. € 25,-

w w w.wunderlandkalkar.eu/nl w w w.bakkerijscholten.nl w w w.beertenvlees.nl

Wunderland Kalkar Bakkerij Scholten Slagerij Beer ten

Mijn Prijspuzzel PRIJS WOORDZOEKER • 1x Verzorgde dag uit t.w.v. € 70,- • 1x Waardebon t.w.v. € 50,- • 1x Pakket t.w.v. € 50,-

Hof van Eckberge Warme Bakker Nales Drogisterij Te Boekhorst

w w w.hof vaneckberge.nl w w w.michelnales.nl w w w.drogisterijteboekhorst .n

De woorden zit ten horizontaal, ver ticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende let ters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

R AH VR ER NE BT O E K M SV ED NK LC

JE CI HK CE TL AN AE O R RE KN N O LP

AT CE VA A M PT RE TI L M EK E O BP AE

AL DP TP I M AR LT BI AV TR BV O P B O

RI N O TA TU EP KS H U R O TI SA TE T

EF TI EP AN EU RI O VR NI TN EL ES

M R KU SP XI AS KS KN EA U G O E RI NA

AU PA NA FT FT NI OZ R G RI ES H N UE

CE AT BD AE R M E O TE DI E G RS A G D H

PL PI SR UI XR AC TE AK VR EA M A I G

RK EZ KA N G O E J N AI TV A EL FS ST

N R EU KI A AL LI PU LI NL KI SU T

AL ARM AUTOPECH C AMPINGG A S T EG A AL GRUT TER INCONSIS TENT KELNER KL A SSENAVOND KLEURFILTER

KOPPELING KR A AG KRING LEIDEN LUIL AK ME TER NA ZORG NOBEL NUMMER

PAPPA PONEREN PUREE ROOS TER SL AVIN S TOEP TA XUS VUIS TDIK Z AGEN

DE OPLOSSING VAN DE PRIJSPUZZEL EN/OF ESCAPE ROOM GEVONDEN? Je kunt de oplossing van de puzzel(s) inleveren vóór maandag 20 september via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van www. mijnmagazine.nl. Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine,t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post. WINNAAR EN OPLOSSING VORIGE PUZZEL (JULI/AUGUSTUS) Oplossing vorige puzzel ( juli/augustus): WISSELSPELER • BBQ pakket van Slager Rex winkel in Borculo: Dhr Fokkers uit Borculo • Cadeaukaar t van Escaperoom Winterswijk: Mw Lian ten Have uit Groenlo • 2 bioscoopkaar tjes van Skopein Winterswijk: Dhr J.B. de Vrught uit Winterswijk • Cadeaukaar t van Galler y Tapas en Wijnen in Winterswijk: Mw M. Lewiszoong uit Winterswijk. Oplossing vorige MIJN Escaperoom ( juli/aug): BADMUTS • Oogbehandeling t w v € 299,- van Instituut Francine in Lichtenvoorde: Mw Ria Oolthuis uit Lichtenvoorde • Waardebon t w v € 50,van Mooi Kappers in Terborg: Mw Stinissen uit Terborg.

>051


Moment voor jezelf

Een keuken samenstellen en kopen bij Scheffer Keukens is al een genot. Heerlijk ongedwongen, open, eerlijk en een deskundig advies. Als het resultaat in jouw huis staat, kan het echte genieten beginnen. Wanneer je het huis heel even alleen voor jezelf hebt dan is het wegdromen bij een lekker kopje koffie en alles van je af laten vallen. Want Scheffer Keukens heeft z’n beloftes meer dan waargemaakt.

>052


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.