MIJN Magazine - juni 2022 (Editie West)

Page 1

JAARGANG 24 JUNI 2022

Wonen, werken en leven in de Achte rhoek

o N

06

MAGA ZINE

Theaterprogrammeur De Feestfabriek Remko Keizer ‘Zoveel zin in’

MIJN Auto Chevrolet Chevy Van ‘Niet bang om in de file te staan’

MIJN Verhaal Talicia Angenent finaliste Miss Curve

l a i c e Sp

WERKEN

in de Achterhoek

R-code Sca n de Q e ct en ga dir e na a r de sit

HelemaalAchterhoek.nl IE IT ST D E E>01 W


Hét adres voor: Garens door DROPS Design Servies van Cornishware Werfzeep Annie Sloan Chalk Paint

MUZIKAAL TOPTALENT OP BIJZONDERE LOCATIES

Hartje Winterswijk | Ratumsestraat 24 | 7101MV Winterswijk OPENINGSTIJDEN: dinsdag - zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

ÓÓK IN DE RE ACHT K E O H

WWW.MUZIEKZOMER.NL

29 JULI – 14 AUGUSTUS

jwelling.nl

Passie voor auto’s Jonge en sportieve occasions Autobedrijf J. Welling Houtmolenstraat 14a, 7008 AR Doetinchem 06 23 71 79 94 | jwelling.nl

Siza Expertisecentrum NAH Achterhoek INFORMATIEBIJEENKOMST

Het Siza Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) organiseert een informatiebijeenkomst in Terborg. Behandelaren en een oud-deelnemer vertellen over het behandelprogramma Hersenz en staan klaar voor vragen. Deze behandeling wordt aangeboden van de Liemers tot in de Achterhoek en richt zich op mensen die thuis wonen, maar tegen de chronische gevolgen van NAH aan lopen. NAH kan het leven ingrijpend veranderen. Per jaar lopen zo’n 140.000 mensen in Nederland een vorm van NAH op, bijvoorbeeld door een beroerte of een ongeluk. Na de eerste revalidatie komen mensen vaak weer thuis, waar ze erachter komen dat ze tegen dingen aan blijven lopen. Bijvoorbeeld vermoeidheid, fysieke problemen, concentratieproblemen, overprikkeling en plannings- en geheugenproblemen. Er is vaak ook een gevoel van verlies; er is een leven ‘voor’ en een leven ‘na’. Hoe ga je om met al die veranderingen in het dagelijks leven? Behandeling bij Siza Hersenz kan hierbij ondersteunen!

Mary heeft het behandelprogramma van Siza Hersenz doorlopen. Ook haar man heeft veel gehad aan de partnermodule. Mary: “hij realiseerde zich schoksgewijs dat dit voor altijd is, dat hij opeens met een heel andere vrouw leeft. Hij heeft heel veel taken in de huishouding erbij gekregen. Ik kan niet meer autorijden, niet meer werken. Het kost tijd dat te verwerken. We hebben samen geleerd om om te gaan met deze veranderingen.’’ De Herzenz behandeling: een ervaring En daar lig je dan, met een bloeding in de rechterhersenhelft. Hierdoor kon Mary Kemper in eerste instantie helemaal niks. Links was ze helemaal verlamd. Haar linkerwang voelt nog steeds verdoofd aan. Lopen en het gebruik van haar arm en hand gaan steeds beter. Mary is een doorzetter, maar ook als doorzetter moet je door het hele rouwproces na een hersenbloeding. Al die eerste keren geconfronteerd worden met wat je niet meer kunt. Niet meer op de fiets naar de winkel, het eerste etentje, het eerste feestje. Mary was zelf altijd heel actief, nu is ze vaak kapot van vermoeidheid.

De informatiebijeenkomst Kom naar de informatiebijeenkomst in het Azora Verpleeg- en revalidatiecentrum op zaterdag 18 juni. U bent welkom tussen 10 en 12 uur. Adres: Azora - Antonia industrieweg 115, Terborg. Wij ontvangen u bij de hoofdingang! Aanmelden Aanmelden kan via een bericht naar cognitief trainer Laura Tiemessen: laura.tiemessen@ siza.nl of bel 06-83 01 82 32. Mocht u liever op een andere dag of manier met ons in gesprek willen gaan, dan kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Meer informatie over het behandelprogramma Hersenz: WWW.HERSENZ.NL | WWW.SIZA.NL/NAH

>02


| VOORWOORD

COLOFON

Het leven leven !

UITGEVERIJ Romeo Delta MultiMedia Mijn Magazine BV Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent T 0544-35 22 35 www.mijnmagazine.nl info@mijnmagazine.nl

2022, wat leven we toch in een bizarre tijd. Eerst de coronapandemie, meteen erna de Oekraïne- oorlog , mede hierdoor een gebrek aan grondstof fen en daardoor dus belachelijk hoge inkoopprijzen, tussendoor de aanhoudende klimaat- crisis en tenslot te naast wereldwijd diverse ‘kleinere’ oorlogen ook dichterbij huis nog eens een personeelstekor t in eigenlijk alle sec toren. Het wordt hiermee allemaal zorgelijker en onheilspellender, maar sowieso duurder en in ieder geval minder-leuk.

Redactie Caroline Vermeulen, Christine Linneweever, Richard Stegers, Sander Damen, Sharon Lederer

Staat door het bovenstaande de wereld anno 2022 in brand? Ja, absoluut! Maar je glas blijf t toch echt half vol en je gras is groener dan bij de buurman, want er zijn nou eenmaal zo enorm veel leuke dingen. Al eeuwenlang heef t ieder tijdvak namelijk zijn eigen problemen gekend, maar we kunnen nu tenminste weer zonder vermomming buiten lopen, het weer wordt weer beter, de spor tievelingen onder ons strijden om prijzen, er zijn kampioenschappen, ontelbaar veel evenementen en festivals, vakanties worden weer geboek t, feestjes worden weer gegeven en ga zo maar door, door en door. Geniet er van alsjeblief t!

Fotografie Jurgen Pillen, Robin Sommers Ron Berendsen Redactie-adres Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl Coördinatie René Doppen, Daniël Schmitz Vormgeving Mariska Leerink

Ik ben echt niet naïef hoor (of ?), maar dit is allemaal echt waar. Het leven moet geleefd worden; zie het bos door de bomen. Eén ding hebben we

Druk Moderna Printing Verspreiding AVO Verspreiding

namelijk toch wel geleerd van die t wee mondkap jes-jaren; we zijn met zijn allen eigenlijke pure levensgenieters. Toen we heel veel niet meer mochten en/of konden, was het puur behelpen. Nu mag en kan alles nagenoeg wél weer, dus… Ieder nadeel heef t zijn voordeel, het bewijs lig t voor u. Het al gemelde personeelstekor t zorg t er namelijk voor, dat veel bedrijven vacatures heb ben. In deze enige veel gelezen puur Achterhoekse uit gave wordt u daarop uit gebreid at tent gemaak t. Niet door ‘plat te’ adver tenties, maar door een infotorial, waardoor u al lezend een ander beeld krijg t van het betref fende bedrijf. Verder staan er ook nu weer veel lezenswaardige Achterhoekse verhalen in, waaronder de gebruikelijke rubrieken.

Veel plezier ermee tijdens een lekker lees- of genietmoment. Het is namelijk 2022, toch !

René

MIJN groeten, René Doppen rene@mijnmagazine.nl

Verschijning begin van elke maand

s e rhoeke r t h c A Va n rhoeke rs vo´o´r Achte

Sluitingsdatum juli/augustus nummer: 27 juni 2022

ADVERTEREN?

www.mijnmagazine.nl

JAARGANG 24 JUNI 2022

Angela Schokkin, Jacquelien ten Have, Bernie Veldhuis, Edwin Schepper T 0544-35 22 35 www.mijnmagazine.nl

No

06

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

inhoud 05 | in bed met

06 | mijn page 6

09 | mijn superboer

15 | mijn cave

17 | mijn verhaal

19 | mijn vrijgezel

37 | achterhoek werkt

39 | mijn puzzel

@MIJNmagazine @mijn _ magazine linkedin.com/company/ mijn -magazine

Borculo Ruurlo Hengelo

Wehl

Zelhem

Groenlo Lichtenvoorde

Varsseveld Doetinchem Terborg

Aalten

Ulft Dinxperlo s’Heerenberg Gendringen

WEST

13 | mijn auto Eibergen

Winterswijk

WERKEN in de k

OOST

20 | mijn droomhuis

Achte rhoe 22 | mijn special

>03


NU

oor speciaal v ZINE A MIJN MAGrs leze G! 5% KORTIN

HA ARDEN & K ACHELS – SCHOORSTEENTECHNIEK – SCHOORSTEENVEGEN – SERVICEDIENST – ONDERHOUD

Langer genieten B ij D e Heide Smid pr es en ter en w e e en veelzijdige keuze in kachels en haarden. Maar me t mo oie lange a v onden in he t verschiet willen we genieten van ons terras en de warmte van een terrashaard of kachel. Laten we daar nu net een prachtige collectie van in huis hebben. Kom ze bekijken in onze showrooms in Halle en Duiven. Meer inspiratie op www.heidesmid.nl

Vestiging Halle: Halle-Heideweg 16, T 0314-631741 Vestiging Duiven: Nieuwgraaf 1 (naast IKEA), T 026-3192090

>04


IN BED MET…

| IN BED MET

In Bed met… is een ­ r ubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met Remko Keizer.

Remko Keizer is op het podium een ander mens

Wie Remko Keizer heeft zien optreden als voorman, zanger en leadgitarist van Høken met de Heinoos, kan zich nauwelijks voorstellen dat hij in het dagelijks leven een nuchtere vader en echtgenoot is en hij drie dagen in de week werkzaam is als theaterprogrammeur bij evenementenorganisatie De Feestfabriek. “Op het podium ben ik een ander mens”, lacht Keizer.

‘Ik doe wat ik leuk vind’

Tekst: Christine Linneweever Foto’s: Jurgen Pillen

H

et begon voor Remko Keizer allemaal met het oprichten van ‘ Veur Disse Kear ’, een band die eenmalig zou optreden voor Normaal-fans die met het oog op een nieuwjaarsrecep tie een aantal muzikanten bij elkaar zochten om samen Normaal-nummers te spelen. Het optreden werd een succes en dus besloten de bandleden met elkaar verder te gaan. Tussen 1995 en 20 0 0 traden ze op in feest tenten en stonden ze in het voorprogramma bij onder andere Jovink en de Voederbietels en Normaal. Ze werden regionale bekendheden en hadden goede contac ten met de Jovinks. Keizer: “ Elkaars wegen zijn zich sindsdien altijd blijven kruisen.”

Heinoos Keizer richt te in 20 0 0 een nieuwe band op, de Heinoos. Ze speelden jarenlang covers. Dit ging van Jacques Herb tot The Police. Feest der herkenning. In 2017 ging het roer voor de Heinoos om en veranderde de naam in Høken met de Heinoos. Ze stap ten helemaal over op streek taal en zingen naast covers van Normaal ook veel eigen werk. “ Begin juni komt ons t weede album uit met eigen werk en dat breiden we steeds verder uit.” De band treedt op tijdens festivals en in theaters en stond zelfs al eens op het hoofdpodium van de Zwar te Cross. “ De Achterhoek is voor ons een warm bad. Bij Café de Tol in Zelhem doen we sinds 2018 jaarlijks de af trap van onze tour. Eerst deden we dat in het café, maar tegenwoordig doen we dit in een grote tent en het zit altijd afgeladen vol. Super cool! ”

Feestfabriek “ In 2010 hebben we de boekhouding van de Heinoos ondergebracht bij De Feest fabriek. Daar op kantoor hoorde ik op een keer dat ze een vrachtwagenchauf feur zochten voor het naar het terrein brengen van materiaal voor de Zwar te Cross. Ik heb die papieren en sinds 2012 ben ik betrokken bij de opbouw.” Remko bleef daarnaast werk zaam in de woninginrichting , tot er bij De Feest fabriek een vacature vrijk wam voor een theaterprogrammeur. Hij solliciteerde en werd aangenomen. Sinds mei 2015 is hij of f icieel in dienst bij de afdeling Pro gramma en Sfeer, waar hij zorg t voor het samenstellen van het theaterprogramma en meedenk t over het muziekprogramma en de aankleding van het festivalterrein.

Als het busje weer voor komt rijden, is het net alsof we op schoolreisje gaan. Zoveel zin in! Remko kijk t na corona uit naar de komende editie van de Zwar te Cross en ook om weer het land in te gaan om op te treden. “ Ik doe wat ik leuk vind. Als het busje weer voor komt rijden, is het net alsof we op schoolreisje gaan. Zoveel zin in! Ik kan zo nog wel t wintig jaar door.” m

>05


Page el mod

| PAGE 6 MODEL

Iedere maand selec teren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beur t aan Loes uit ‘s-Heerenberg.

Foto’s: Robin Sommers

Naam: Loes Knippers Leeftijd: 17 jaar Woonplaats: ‘s-Heerenberg

DAGELIJKS LEVEN + JE HOBBY’S? Mijn dagelijks leven bestaat vooral uit school. Ik doe V WO op het Ulenhof en dat neemt de meeste tijd van mijn dag wel in beslag. Buiten school ben ik het liefst met mijn vriend, vind het leuk nieuwe kleren uit te zoeken en zo nu en dan uitgaan met vriendinnen zeg ik ook geen nee tegen. Op vakantie wil ik ook nog wel eens een goed boek gaan lezen. HOE VER ZOU JE GAAN VOOR DE CAMERA? Ik zal nooit bloot voor de camera gaan staan, lingerie is ook niet meteen het eerste waar ik aan mee zou doen moet ik zeg gen, maar als het niet heel erotisch is maar gewoon een mooi setje zou ik het nog wel prima vinden. Over het algemeen zijn fashion en beaut y foto’s wat ik graag doe. HET MEEST SPREKEND AAN JEZELF? Ik denk dat ik dan voor mijn lach ga, het maak t andere mensen vrolijk. Wat ik vaak terug hoor is dat mijn spontane maar vooral natuurlijke uitstraling erg aanspreek t. WAT STAAT ER OP JE BUCKETLIST? Reizen staat bovenaan op mijn bucketlist. Ik wil heel graag de Bahama’s en de Malediven zien. Het liefst zou ik ook nog eens met zeeschildpadden en dolf ijnen z wemmen. Een week helpen ergens in een olifantenopvang of bij koala’s ofzo lijk t me ook geweldig om te doen. Het is ook al heel lang een droom om eens in een f ilm mee te spelen. DE TOEKOMST? Mijn toekomst is voor mij nog niet helemaal duidelijk. Ik heb nog geen idee wat ik wil worden. Misschien in de richting van dierenar ts, ik zou namelijk graag iets met dieren

doen. Daarentegen zou ik een eigen bedrijf hebben ook best gaaf vinden. WAAR GA JE GRAAG UIT? Meestal ga ik in Doetinchem uit, 22:24 bijvoorbeeld. Festivals vind ik ook super leuk! HET BELANGRIJKSTE AAN JE PARTNER? Ver trouwen en mijn vriend stopt niet te laten zien hoeveel hij van mij houdt. Dat geef t een goed gevoel. Hij maak t me erg vrolijk en ik heb een f ijn gevoel als ik bij hem ben. Dat vind ik ook wel must. Wanneer hij mij ophyped en zelf ver trouwen geef t wordt ook alles automatisch beter. Je best doen voor elkaar, het beste in elkaar naar boven halen en elkaar helpen wanneer je kan. Vind ik ook heel belangrijk. En natuurlijk niet andere mensen het gevoel geven dat je single bent. HET MEEST-EXTREME DAT JE HEBT GEDAAN? In coronatijd van Havo 3 naar V WO 4 gaan, haha. Snorkelen (ongepland) in een gebied waar elke cm een zee- egel zat. En een volledige omwenteling met een kano maken, dus op de kop met je hoofd onder water in je kano hangen en ver volgens weer erboven komen, dat liep niet helemaal goed af . NOG WILLEN ONTMOETEN? Ik heb niet echt een persoon wie ik heel graag in mijn leven zou willen ontmoeten. Maar als ik iemand zou moeten kiezen zal dat waarschijnlijk Emma Watson zijn. HET MOOISTE AAN MIJN MAGAZINE? Page 6, het geef t verschillende mensen vaak een leuke kans om zijn of haar gezicht te laten zien. m

Oproep mannen, vrouwen, koppels

😅

Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.

>06


Vloerverwarming voor elke vloer

Broeken Binkie

Herkent u deze situatie?

Spinbaan 9 7005 AD Doetinchem info@broekenbinkie.com T 0314-34 18 88

@Broeken Binkie Doetinchem

www.broekenbinkie.com

» U hebt beneden vloerverwarming op de CV-ketel: boven worden de radiatoren niet meer warm

» U hebt een open haard, hout- of gaskachel: als er gestookt wordt is het boven niet te verwarmen

HEATNET heeft de oplossing! www.benedenwarm-bovenkoud.nl Ketelhuis 15a Doetinchem 0314-378 299 info@heatnet.nl

Veel Plezier voor de heele familie

11.JUNI st ee VANAF 11.00 UUr f n e v a H EMMERICH

S‘AVONDS: MEGA-LICHTSHOW

Fackeldeystraße 15 · D-46446 Emmerich

www.schutemarina.de

Im Yachthafen

Aandacht, goed advies en een showroom van 1300 m2

Samen met Baderie in één pand aan de Fabriekstraat 30 Doetinchem

GEZOCHT!

installateurs & tegelzetters

BK Doetinchem BV T: 0314–37 04 50 www.bkkeukens.nl

>07


Twee jaar lang kregen de Achterhoekse toernooien een noodgedwongen pauze opgelegd door het Coronavirus, dat de hele wereld zo goed als lam legde. Nu bijna alle maatregelen afgeschaald zijn, zijn de organisaties in Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen weer met volle kracht aan de slag geweest om daar verder te gaan waar ze in 2019 geëindigd zijn: het organiseren van een fantastisch jeugdtoernooi. Zo ook het Internatio­ naal Marveldtoernooi in Groenlo.

M

Wij mogen weer weer!!! !!!

arco Frank , voorzit ter van het Marveldtoernooi: „Na t wee jaren geen toernooi te hebben kunnen houden, is het nu dan eindelijk weer zo ver: in het weekend van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni vindt de 32e editie van het Internationaal Mar veldtoernooi plaats, voorafgegaan op donderdag 9 juni door de traditionele sponsoravond samen met Grol. Iedereen is er weer aan toe, de spelers, de trainers, de suppor ters, de vrijwilligers, de sponsoren, eigenlijk iedereen die een lief hebber is van jeugdvoetbal. De interesse was groot, maar het was zeker niet gemakkelijk om het toernooi te realiseren. De impac t van de Covid periode en de nog steeds geldende maatregelen waren duidelijk merkbaar. Desondanks is het ons geluk t om weer een prachtig toernooi neer te zet ten, met een zeer sterk en gevarieerd deelnemers veld. De allerbeste onder15 teams uit diverse landen komen naar Groenlo om hun talenten te tonen, maar vooral om te strijden voor een plek in de f inale, en de opvolger te worden van FC Barcelona, de winnaar in 2019.

Dat het Mar veldtoernooi garant staat voor talent bleek wel in de afgelopen t wee jaren, waarin weer zeer veel spelers die in Groenlo gespeeld heb ben hun debuut gemaak t hebben in het eerste team. Voorbeelden zijn: Liam van Gelderen, Youri Regeer, Amourricho van A xel Dongen en Solomon Bonnah bij Ajax, Mimeirhel Benita, Toshio Lake, Antoni Milambo en Lennard Har tjes bij Feyenoord, Ernest Poku bij A Z, Fodé Fofona bij PS V, Cr ysencio Summer ville bij Leeds United, Xavi Simons bij Paris Saint- Germain, Illias Akhomach en Pablo Gaviro bij FC Barcelona, Jayden Braaf bij Udinese, Daan Rots bij FC Twente en Sophie te Brake bij FC Twente Vrouwen. Ook dit jaar zullen er dus talenten rondlopen en het zal een genot zijn om ze weer tegen elkaar te zien strijden. Ze verblijven allemaal op het prachtige bungalowpark Mar veld Recreatie, en de maaltijden

worden genut tigd in de tot ont vangsthal omgeto verde spor thal. En dat allemaal op loopafstand, een unieke combinatie en dat er voor zorg t dat de spelers zich volledig kunnen concentreren op de wedstrijden. Deze zullen wederom onder leiding staan van talent volle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters, uit binnen- en buitenland.

‘Een genot om de voetbal­ talenten weer tegen elkaar te zien strijden!’ Voor het publiek is er genoeg te zien en voor de jongste jeugd is er daarnaast voldoende ver tier op het Jumbo -Pindakaas Kidsplein. Tussen de wedstrijden door en na af loop is er in spor tcafé Den Elshof volop gelegenheid om onder het genot van een drankje de voetbalac ties na te bespreken. Kor tom, we ver wachten weer een ouder wets Marveldtoernooi-weekend en zijn blij als toernooi- organisaties dat de Achterhoek weer van mooie internationale jeugdvoetbaltoernooien kan genieten.“ TOERNOOIKALENDER 2022 Terborg toernooi Terborg 27 / 28 / 29 mei 2022 Karel Stegeman toernooi Ruurlo 4 / 5 / 6 juni 2022 Seesing Tournament Zieuwent 4 / 5 juni 2022 Marveld Tournament Groenlo 10 / 11 / 12 juni 2022 SallandElectronics Tournament Zutphen 19 / 20 / 21 aug. 2022

Voor meer informatie: www.marveldtournament.com

>08


SUPERBOER VEUR ALTIED

| SUPERBOER

De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel s ympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De suppor ters noemen zichzelf Superboeren, de term is uit gegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer Camiel Neghli.

‘Kijken waar mijn plafond ligt’

Tekst: Richard Stegers Foto’s: De Graafschap Media

Camiel Neghli wil vaste waarde worden

Het was tot halverwege maart een vervelend seizoen voor Camiel Neghli. Onder Reinier Robbemond kwam hij amper aan spelen toe, maar het kan verkeren. Na de trainerswissel gloorde er ineens weer licht aan de horizon. “Ik kreeg eindelijk de kans me te laten zien.”

D

ynamisch en creatief. Van Camiel Neghli (20) wordt veel ver wacht. Hij debuteerde in december 2020 onder Mike Snoei, die hem een maand eerder bij de selec tie had gehaald. Groeidiamant Camiel Neghli tekende een profcontrac t en ging een mooie toekomst tegemoet. Toch stagneerde zijn ont wikkeling dit seizoen. Hij verpieterde op de bank en dat laat geen speler onbekommerd. Ook Camiel ging met minder plezier naar de trainingen. Hij deed zijn stinkende best, speelde verdienstelijk bij O21 maar had onder de vorige trainer weinig perspec tief op veel speeltijd in de hoofdmacht. En dat ter wijl het elf tal steeds minder draaide. “ Natuurlijk baalde ik daar van. Het was een lastige periode. Je hoopt dat er een beroep op je wordt gedaan om het team te helpen.

Bij De Graafschap heb ik de kans gekregen me te ontwikkelen Maar dat gebeurde niet. Dan word je ongeduldig.” Het was een kansloze missie. De ontevreden Neghli sprak daarover met Robbemond. Als uitleg kreeg hij te horen dat hij niet in het s ysteem zou passen. “ De trainer vond mij minder geschik t voor taak gebonden opdrachten. Ik heb vrijheid nodig , dan kan ik iets creeren.” Na het ontslag van Rob bemond ontstond een heel andere situatie. Jan Vreman koos gelijk voor de aanvallende middenvelder in de basis, hij werd een zekerheidje op het wedstrijdformulier. Voor Camiel betekende dat een bevrijding. “ De trainerswissel heef t voor mij heel gunstig uit gepak t. Natuurlijk is het f ijn dat je direc t het ver trouwen krijg t. Dat wil je niet beschamen en ik heb, denk ik , mijn kans wel gepak t.” En zo ziet de toekomst er opeens heel anders uit. Met de blik op volgend seizoen. Daar wil hij zelf graag uit groeien tot een vaste waarde. “ Het hoogste nastreven en kijken waar mijn plafond lig t. Bij De Graafschap heb ik de kans gekregen me te ont wikkelen, daar ben ik de club erg dankbaar voor.”

Wat is volgens jou een Superboer? “ Een speler die alles geef t en niet vies is van vuil werk. D’ran, vol gas geven, dat kenmerk t een Superboer.” Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “ Dat was mijn stage bij De Graafschap. Ik was 12 jaar, speelde daar voor bij FC Twente. Ik zocht een andere club en het voelde gelijk goed in Doetinchem. Er was een klik met trainer Thomas Ruesink.” Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “ Dat ik vorig seizoen bij de selec tie werd gehaald. Mijn eerste doelpunt uit bij FC Volendam zal ik ook niet snel vergeten en natuurlijk het tekenen van mijn eerste profcontrac t.” Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “ Dat is niet zo makkelijk. Daar voor zal allereerst de begroting omhoog moeten. Een sterke selec tie is uiteraard ook een belangrijke voor waarde. Er moet een goede balans zijn tussen er varen spelers en jeugdspelers.” Welke oud - De Graafschapper zou perfect in het huidige elftal passen? “ Branco van den Boomen, een middenvelder die indruk op me maak te toen hij voor De Graafschap speelde. Hij doet het nu goed bij FC Toulouse.” Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap? “ De velden van het trainingscomplex lig gen er niet zo goed bij, dat mag wel beter.” Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? “ Ik woon nog bij mijn ouders in Ede, dus kom buiten het voetbal om niet zo vaak in de Achterhoek. De Vijverberg is dan toch mijn favoriete plek hier. Suppor ters zorgen er voor een geweldige sfeer.” Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn? “Guus Hiddink. Een man met een grote staat van dienst en een groot net werk.” m

>09


| COLUMN NEPPERDS Van de zomer gaan wij kamperen in Frankrijk. Niet met de vouw wagen of caravan. Deze zijn beide door verkocht aan andere vakantiegangers, die ook wel weer wat anders wilden. Na elkaar hoor. Heerlijk dit doorschuif s ysteem via Mark tplaats. De koper is blij met zijn nieuwe kampeermiddel en wij met het geld. Met dit geld kochten we al snel een grote opblaasbare tent. Oppompen en klaar! Geen worsteling met stokken, waar van 1 van de stokken met kapot te veer toch echt dreigde te winnen van ons. Geen knalrode, bez wete hoofden. Alleen maar vriendelijk glimlachen naar elkaar en niet eens tijd krijgen voor irritaties. De tent was tijdens 1 vakantie gebruik t, zo stond het in de adver tentie op Mark tplaats omschreven. Bij overname werd dit bevestigd door vader en zoon. ‘ Wij vonden het allemaal heel leuk , behalve mama, zij wil nooit meer kamperen! ’ Wel lief dat ze de tent dan door verkopen en niet zonder mama weg gaan. Al weet ik niet of papa en mama überhaupt nog bij elkaar zijn na deze vakantie. Stiekem best benieuwd waarom ze het verschrikkelijk vond. Door buren die zichzelf hadden uit genodigd, of misschien door een geplet te naak tslak in de tent, of door schreeuwende kinderen van anderen en daarna die van haarzelf ? Kamperen blijf t kamperen, je houdt er wel of niet van. Maar voordat je daar achter bent, zou ik toch eerst een keer tje proefdraaien. En niet direc t iets nieuws kopen met alles erop en eraan. Ik had dit ook allemaal kunnen vragen, maar fantaseren heef t ook wel iets. Inmiddels hebben wij ook een meer dan complete kampeerinboedel. Van kachel tot oven, van koelkast tot windscherm. We waren dan ook drukker met inrichten, dan met het opblazen van de tent. Binnen een k war tier stond ie en daarna begon het inricht feest. Mijn broer en schoonzus lachten ons al uit, tijdens een gezamenlijk kampeer weekend. Zij zaten al snel aan een wijntje, ter wijl wij bleven sjouwen en kastjes in elkaar knutselden. Zij zijn echte kampeerders en trekken het liefst rond met een minimale hoeveelheid aan spullen en alles is klein en compac t. Wij zijn honk vaste kampeerders en genieten er juist van om op een plek te blijven met alles erop en eraan. Groot verschil; minimalistisch versus maximalistisch. Genieten doen we gelukkig allemaal! Schoonzus zet te fantastische kof f ie met de percolator en wij zorgden dan weer voor vers afgebakken broodjes. Zo vulden wij elkaar goed aan. Maar waar denk je dat we ’s avonds, toen het behoorlijk koud was, zaten? Uiteraard! Bij ons in de ruime tent waar plek is voor wel 9 stoelen. Gevulde koelkast erbij, kacheltje aan, prut telend kof f iezetapparaat, lamp op standje sfeer vol en spelletjes spelen maar!!! Best jaloers en ont zag voor de echte kampeerders, maar wat ben ik inmiddels blij met al onze luxe. Ook ik lachte voorheen Tom uit vanwege zijn kampeer voorkeuren, inmiddels ben ik om door Tom. We blijven hoe dan ook kampeerders, maar zijn wel een beetje nep.

Cindy

Cindy’s invalshoek

>010


| METAMORFOSE

Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achter­ hoekse vrouw of man een me­ tamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding­ style onderhanden genomen.

Wil je de making-of van deze metamorfose zien? Scan de QR-code

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Voor de juni-editie stapte de 24-jarige Daniek de salon binnen. Een leuke en vlotte verschijning, maar wel eens toe aan iets anders dan haar lange haren. Dan ben je bij de metamorfose van MIJN Magazine aan het juiste adres!

Naam: Daniek Hissink Leef tijd: 24 jaar Woonplaats: Doetinchem In het dagelijks leven: Werk zaam in een binderij Hobby ’s: Spor ten, shoppen & gezellig uiteten Waarom doe je mee aan een metamorfose: Ik had genoeg van mijn lange haren en wilde graag eens wat anders. Een boblijn leek mij wel gaaf !

Daniek uit Doetinchem

D

aniek is een mooie jonge vrouw, waar we een boblijn hebben geknipt met een lichte laag erin zodat het iets speelser valt. “ We hebben een balayage gezet in een cool tint met daar doorheen een roze pastel! Een prachtige kleur voor het voorjaar en zomer 2022. Gebruik voor deze mooie kleuren een KMS sham­ poo voor gekleurd haar, dat er voor zorg t dat de kleur optimaal op peil blijf t ” ver telt Ingrid van Hairemotion. “ Na het modeleren kun je het haar iets voller krijgen met een volume poeder die je aanbreng t op de hoofdhuid. Dit zorg t dat het haar steviger aanvoelt. Daarna een vleug je haarlak.” Na de knip - en ver f beur t bij Hairemotion was het tijd voor een mooie fotoshoot. Daniek werd hier­ voor voorzien van gave kleding van de modezaak De Dames van 0314. Ze draag t een vrouwelijke rok van mbyM in een zomerse groene kleur (€ 69,95).

Tel. 0314 - 36 30 66

Foto’s: Jurgen Pillen

Deze wordt gecombineerd met een top van Scoth & Soda (€ 59,95) om de out f it wat stoerder te maken. Voor wat koudere dagen kun je de out f it af maken met een spijkerjasje zoals bijvoorbeeld deze van Red But ton (€ 69,99). De schoenen zijn af komstig van Schuurman Schoe­ nen. Deze coole hoge dames sneakers zien we bij menig vrouw voorbij komen. Het f ijne van deze Red Rag sneakers is dat je ze makkelijk combi­ neer t en ze lopen ook nog eens mega lekker. Voor de heren is deze prachtige sneaker van Subb 55 beschikbaar.

Reactie

Allemaal bedank t voor het over weldigende resultaat. Ik ben er heel erg blij mee. Soms is het tijd voor wat anders en kijk nou wat gaaf !

o.a. in Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde, Ulft, Doetinchem

www.0314mode.nl

www.schuurman-schoenen.nl

Hamburgerstraat 61 Doetinchem

Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.

>011


Peuteropvang in Ulft Opvang van maandag t/m vrijdag

Peuteropvang

Peuteropvang voor uw peuter als voorbereiding op de basisschool De kinderen

hebben een vast dagritme, dit biedt regelmaat en zekerheid

Nijverheidsweg 7 Ulft | www.juutenco.nl | info@juutenco.nl | 0315-23 17 75

DE NIEUWE

OPEL ASTRA PLUG-IN HYBRID SPREEKT VOOR ZICH

A new Blitz is born! Binnenkort kun jij de gloednieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid bij ons komen ervaren. De eerste compacte plug-in hybride van Opel is ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland en biedt je een volledig nieuwe rij-ervaring. Nog heel even geduld! STANDAARD MET O.A. {sla} 17” lichtmetalen velgen {sla} Parkeersensoren voor en achter {sla} Elektronische handrem {sla} Adaptive cruise control {sla} Geavanceerde 8-traps automaat

RIJKLAAR VANAF

€ 34.899

PROEFRITAFSPRAAK MAKEN? Scan dan de QR-code of ga naar broekhuis.nl/opel/astra-hybrid

PRIVATE LEASE VANAF € 486/MND

• Almelo Twentepoort West 1 • Apeldoorn Laan van Malkenschoten 85 • Arnhem Ringoven 19 • Barneveld Albert Plesmanstraat 16 • Deventer Revalstraat 10 • Doetinchem Plakhorstweg 1-3

• Doornspijk Zuiderzeestraatweg West 132* • Dronten De Ketting 1* • Ede Frankeneng 118 • Elst Nieuwe Aamsestraat 86 • Enschede Haaksbergerstraat 159 • Epe Hoofdstraat 204*

• Harderwijk Lorentzstraat 17 • Hengelo Steenzoutweg 16 • IJsselmuiden Kleiland 10* • Lelystad Artemisweg 275 • Nijkerk Ambachtsstraat 17A* • Wageningen Nude 44*

• Zeewolde Mast 19* • Zwolle Marsweg 43 *servicevestiging

www.broekhuis-opel.nl

Verkoopprijzen inclusief btw, bpm, afleveringskosten, leges en verwijderingsbijdrage. Opel Private Lease o.b.v. 60 maanden en 10.000 km per jaar. Netto bijtelling berekend op basis van 22% bijtellingscategorie en 37,35% inkomstenbelasting. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties. © 05-22

>012


| AUTO Meer foto’s én een gave video zien? Scan de QR-code

Precies twintig jaar geleden stond Marcel Brevink (53) met zijn bijzondere wagen ook al in deze rubriek. Hij heeft het blad nog bewaard en laat het gelijk zien bij binnenkomst. Het verhaal ging destijds over de witte Opel Manta B-400 model met bouwjaar 1984. Inmiddels beschikt de inwoner van Aalten over een stoere Chevrolet

H

ij zou de Opel Manta nooit meer wegdoen, zo liet Brevink in het voorjaar van 20 02 optekenen in Mijn Magazine. Het liep toch anders, want hij heef t de wagen niet meer in bezit. “ Ik ben nog steeds gek op de Manta, maar ik droomde ook van een Amerikaan. Dat was in onze situatie toch prak tischer. Vandaar dat ik de Opel heb verkocht. Met pijn in het har t, dat wel.” Hij ruilde de markante en spor tieve middenklasse coupé t waalf jaar geleden om voor een veel grotere en hogere Chevrolet Chev y Van, BMW blauw met zilver van kleur uit 1990. Het betref t een G20 High Top. “ Ik bezocht meetings met Amerikaanse auto’s om inspiratie op te doen. Toen ik de Chev y Van zag , wist ik dat die het moest worden. Robuust en old school, lekker hoekig met de scharnieren aan de buitenkant.” Daarna volgde een zoek tocht, het viel

Chevy Van. “Ik heb altijd hebben”, glundert de trotse eigenaar.

Wagen met 5.7 liter V8 motor, 1 op slurp

Foto’s: Jurgen Pillen

niet mee een geschik t exemplaar in de wacht te slepen. “ Er mankeerde altijd wel wat aan. Totdat ik deze in Noord-Brabant tegenk wam. Hij verkeerde in een redelijk goede staat met een beetje roest. Maar daar kon ik wel doorheen kijken.”

Marcel Brevink koos voor een Chevrolet Chevy Van Een opknapbeur t inclusief laswerk volgde. Kameraden hielpen. De Van werd door de vorige eigenaar gebruik t als werkbus voor een mark tkraam en was al een camper. Dat laatste beviel Marcel en zijn par tner Angelique wel. Ze maak ten er zelf een keukenblok in. “ We zijn niet bang om in de f ile te staan. Dan is soep, knak worst of kof f ie zo klaar. Als camper kunnen we de Chev y helemaal goed benutten, zeker voor kor te uitstapjes en meetings.” Toch k wam er ook nog een bijpassende caravan die werd gekocht van de broer van Tante Rikie van de Zwar te Cross. De kleuren van de unieke combinatie zijn in dezelfde lijn opgetrokken. “ Met zo’n 14 meter leng te komt er wel wat voorbij! Maar door de enorme power van de motor, een 5.7 liter V8 motor met 20 0 pk , merk je niet dat er een caravan achter hang t. Het verbruik is een ander verhaal: 1 op 3 of tewel 1 op slurp, haha.” Resteer t de vraag of deze wagen ooit verkocht wordt. “ Zeg nooit nooit, maar voorlopig zeker niet. Daar voor hebben we er teveel plezier van.” Daarbij komt dat zoon Wesley Brevink de liefde voor auto’s ook in de genen heef t zit ten. Dus de volgende generatie staat al te trap pelen vol ongeduld om de Chev y over te nemen! m

een Amerikaan willen

Tekst: Richard Stegers

‘Niet bang om in de file te staan’

Oproep

Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

>013


‘Zo kunnen we flexibel meedenken, rouwkaarten drukken in het weekend, of snel een aanpassing doen aan een kaart’

Persoonlijk contact, vierentwintig uur per dag bereikbaarheid, meedenken met de nabestaanden, flexibiliteit en transparantie. Dat zijn de kernwaarden van Nijkamp Uitvaartzorg. De uitvaartorganisatie beschikt over een eigen drukkerij met dtp-afdeling in Enter en uitvaartcentrum Salem in Eibergen waar meerdere opbaarruimtes zijn. Per 1 januari 2022 is Nijkamp Uitvaartzorg overgenomen door Rudy Agelink en Janine van Braam. Zij werken al jaren bij Nijkamp Uitvaartzorg.

Nijkamp Uitvaartzorg:

‘Goede zorg begint met echte aandacht’

‘N

ijkamp Uit vaar t zorg is een full ser vice uit vaar torganisatie, ” ver telt Janine. ,,We werken in Twente en de Achterhoek en doen alles wat we kunnen om het afscheid zo uit te voeren dat het helemaal aan de wensen van de nabestaanden voldoet. In ons nieuwe logo s ymboliseren de keien ons fundament, het water de verbinding tussen Twente en de Achterhoek. De boom staat s ymbool voor de cirkel van het leven: van geboor te tot overlijden.”

Het eerste contact Een melding van overlijden begint meestal met een telefonische melding bij de dienstdoende uit vaar tleider die vierent wintig uur per dag bereikbaar is. “ We kunnen dan meestal al binnen t wee uur na het eerste telefoongesprek bij de nabestaanden zijn om de overledene te verzorgen en de wensen door te spreken,” ver telt Rudy. De gediplomeerde uit vaar tleiders zijn in het Register Uit vaar tleiders opgenomen en dragen de titel RU. Zij onderhouden hun kennis door permanente educatie. Nijkamp Uit vaar t zorg beschik t over het Keurmerk van de Stichting Keurmerk Uit vaar t zorg. ,,Een waarborg voor k waliteit,” leg t Janine uit. Wensen vervullen In alle gesprekken na overlijden staan wensen van de overledene en nabestaanden centraal. Je in een ander kunnen verplaatsen is belang-

rijk in de uit vaar tbranche. ,,In principe is veel mogelijk ,” ver telt Janine. ,,We denken altijd mee. Een afscheidsdienst in een tent in de achter tuin, bepaalde hapjes, broodjes, livemuziek... Het kan in principe allemaal. De enige voor waarden zijn dat het respec t vol en voor ons realiseerbaar moet zijn. We geven vooraf altijd een kostenopgave, Het mag niet zo zijn dat nabestaanden onver wacht met hoge kosten geconfronteerd worden.” Uitvaartcentrum Salem Het hoofdkantoor van Nijkamp Uit vaar t zorg is gevestigd in Enter. ,,Daar worden onder meer rouwkaar ten, adver tenties, en gedachteniskaar tjes vormgegeven en gedruk t.” zeg t Rudy. ,, Zo kunnen we f lexibel meedenken, rouwkaar ten drukken in het weekend, of snel een aanpassing doen aan een kaar t.” In het centrum van Eibergen, aan de Wemerdijk 8, beschik t Nijkamp Uit vaar t zorg over Uit vaar tcentrum Salem, waar meerdere opbaarruimtes zijn waar nabestaanden vierent wintig uur per dag terecht kunnen. ,,Die ruimte is dan voor even van de nabestaanden,” zeg t Janine. ,, Ze kunnen zich daar echt thuis voelen. In het uit vaar tcentrum kunnen ook kof f ietafels en afscheidsdiensten worden gehouden.” Voor informatie is Nijkamp Uitvaartzorg telefonisch bereikbaar op 0545 471900 en natuurlijk staat er ook veel informatie op de website: www.nijkampuitvaartzorg.nl

Voor meer informatie: T: 0545-47 19 00 | I: www.nijkampuitvaartzorg.nl

>014


| COLUMN

| CAVE Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chill-ruimte uit van onze lezers.

Me er ga ve foto’s zien? Sca n de QR-code

Angela’s wereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

De ‘Middeleeuwse Ca ve’ van Lia Fierkens uit ‘s-Heerenberg

.

Trots op “ We hebben de kelder altijd leeg gehad vanwege vochtproblemen. L ater hebben we een ventilator in een raam gezet, zodat het beter geventileerd is en nu niet meer vochtig is. We gebruiken het nu als mancave: whisk y, sigaar tje en ‘s-Heerenbergse humor. De kelder is ingewijd door de buurmannen en vrienden. Ook de kinderen kunnen zich goed vermaken met hun vrienden” beschrijf t Lia. Verdere info “ De kelder is uit de 17de eeuw, net als de zijmuur van ons huis. Het ziet er het zelfde uit als kasteel Huis Bergh (zelfde tijd). In de muur zit een groot gat waar van we de betekenis niet weten. Waarschijnlijk werd daar het eten in bewaard. Alle meubels komen van Mark tplaats. De leren loungestoelen zijn uit een restaurant in Venlo. Alles heef t zo weer een t weede leven”.

Oproep Heb je een mooie plek waar je tijd doorbrengt met vrienden? Stuur je foto’s & verhaal in via redactie@mijnmagazine.nl

Het leed dat ‘opnieuw je trouwjurk passen’ heet! I SAID YES TO THE DRESS! De jurk was perfect, vanaf het eerste moment dat ik hem zag wist ik dat deze jurk en ik samen zouden schitteren op mijn eigen bruiloft. Mijn idee om in een Sissi (dè film) jurk met bijen-taille te trouwen was direct van de baan. Deze jurk was voor mij gemaakt!

De prachtige jurk is een geschenk van mijn moeder, maar dat nam de rolberoer te niet weg die ik kreeg bij de kassa. Ik nam de jurk mee naar huis in de hoes en af en toe deed ik de hoes heel even open om te kijken en ver volgens deed ik hem snel weer dicht. Alsof de schoonheid kon ontsnappen. Met tegenzin bel ik een kleine t wee maanden geleden de bruids winkel op voor het maken van de afspraak voor een t weede pasronde. Er was inmiddels (een lullige) 6 kilo meer Angela om van te houden en dus zag ik de bui al hangen. Met in de ene hand de hoes met mijn droomjurk en in de andere hand corrigerend ondergoed (waar je acuut claustro fobisch van wordt) stap ik de bruids winkel in. Ik spreek mijn onzekerheden uit aan de verkoopster en ze weet mij gerust te stellen. We lopen samen naar de oh zo mooie paskamer met plateau en levensgrote spiegels. Het moment is daar. Ik trek mijn corrigerende onderbroek aan, wat gelijk resulteer t in een té lage taille, dus er volg t direc t een muf f in top ( google maar eens). Daarna worden er t wee -tsja hoe zal ik het noemen- plat gedruk te zalmen met een haakje op mijn borsten geplak t dat samengebonden wordt tot een s tevig ogende volle boezem. Nu gaat het gebeuren! De jurk gaat prima over mijn billen en nu de bovenkant. En daar gaat het helemaal mis. Hij past niet! We hebben het niet over krap zit ten, neen… hij gaat een lullige 4 cm niet meer dicht. Als een verschrompelt garnaaltje sta ik met een hoge ademhaling op het plateau mijn tranen te bedwingen. JA !! Ik heb wat meer knuf felvet en het kickboksen maak t mijn rug en armen ook niet bepaald smaller, maar dit was een def initieve NO GO! Meelevend stuur t de verkoopster mij met een crashdieet de deur uit. Ik weet wat me te doen s taat en NO WAY gaat het mij gebeuren dat de jurk vermaak t moet wordt. De jurk was immers voor mij gemaak t! Wordt ver volgd…

xx

Angela

“Kon ik gmera,aromeveern in de droRIJ en nog KREUKV LEINER 2 MATEN K en!” uit te kom Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat, redac tie@mijnmagazine.nl

>015


҆​҆

Noaberschap: Elkaar verder helpen als je het even nodig hebt Afgelopen maand even binnengelopen bij TPC Doetinchem. Daar zat Wito Bongers en zijn hond Asta, Koffie ? Na een bakje pleur even gevraagd wat doen jullie eigenlijk? Och niet zo veel, wij helpen jongeren en ouderen aan een baan in de techniek. Hoe dan? Ben je een uitzendbureau? Nee, iemand die zich aanmeldt gaat hier twee dagen aan het werk met machines en materialen. Aan de hand van hoe hij of zij het doet en een persoonlijk gesprek gaan we aan de slag. Heb je hiervoor dan een studie gevolgd? Moet dat dan, ik denk dat 40 jaar ervaring in de techniek meer brengt. Als ik een site zie van een bedrijf in de techniek, dan weet ik al wat voor een persoonlijkheid ze nodig hebben, dit met de mix en indruk van de werkplaats geeft de doorslag. Zo ziet iedere (chef) vakman in de techniek binnen een dag meelopen of de voorgestelde kandidaat geschikt is. ik zoek daarbij ook altijd binnen de dichtst mogelijke straal vanaf de woonplaats, omdat niet iedereen even mobiel is. Kun je dan iedereen helpen aan een baan? Nee, echt niet. Maar dat zeg ik dan ook en stop ik er mee. Dat is eerlijk en duidelijk. Na nog een aai over de bol van Asta gaan we weer verder. Eindelijk weer eens iets anders. Dit is maatwerk.

҆​҆

Een passant.

Zoek je een stageplek, werkplek of activeringsplek in de techniek? www.tpcdoetinchem.nl

tegel-natuursteenwerk

www.dsrfood.nl

UW cateringbedrijf in de Achterhoek Telefonisch tussen 08:30 - 18:30u: 06-51 39 73 86 doetinchem@dsrfood.nl

ALLE DECO nu

Vlasakker 31 | 7078 BD Megchelen | t 06-51699344 info@ketelaartegelwerken.nl | www.ketelaartegelwerken.nl

50% KORTING WIJ ADVISEREN WIJUADVISEREN GRAAG: U GRAAG: TUINONTWERP | TERRAS

CARPORT OF GARAGE TUINONTWERP | TERRAS VIJVERS | VERLICHTING CARPORT OF GARAGE BEPLANTING VIJVERS || TERREININDELING VERLICHTING FUNCTIEVERANDERING BEPLANTING | TERREININDELING LANDSCHAPPELIJKE INVULLING FUNCTIEVERANDERING LANDSCHAPPELIJKE INVULLING

06 -13679947 DEHOFMEESTERS.NL 06 -13679947 DEHOFMEESTERS.NL

>016


| VERHAAL Talicia dankt haar exotische uitstraling aan haar Argentijnse moeder en Filipijnse vader

Talicia Angenent mag meedoen aan de finale Miss Curve Nederland Talicia Angenent (18) uit Doetichem was altijd heel onzeker. Al van jongs af aan was ze het ‘dikste’ meisje van de klas. “Ik zag er altijd een beetje anders uit dan de rest omdat ik niet ‘dun’ was. Jarenlang heb ik me alleen en ‘niet mooi genoeg’ gevoeld”, vertelt Talicia. Met dat gevoel heeft ze inmiddels afgerekend: Op 11 juni staat ze in de finale van Miss Curve Nederland.

‘Het leek me gewoon een heel leuk avontuur’

Tekst: Christine Linneweever

T

alicia, die MBO Social Work niveau vier op het Graafschap college doet, was altijd al een echt meisje-meisje. “ Ik deed altijd al graag mijn haar tjes, lak te mijn nageltjes, draag wimper tjes en dat soor t dingen. Het leek me heel leuk om een keer aan een miss verkiezing deel te nemen, maar al snel bleek dat ik niet mee kon doen aan de ‘gewone’ miss verkiezing , want daar had ik helaas het maatje niet voor.” Talicia besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar zocht naar een andere mogelijkheid en zo k wam ze terecht bij de Miss Cur ve Nederland verkiezing. “ Het leek me gewoon een heel leuk avontuur.” Mooie meiden Talicia stuurde haar naam, een foto en haar maten naar de organisatie en werd uit genodigd voor een castingdag in Emmeloord. “ Ik kreeg een nummertje en alle deelnemende meisjes werden in groep jes verdeeld. Daarna gingen we per groepje naar boven en moesten we ons één voor één voorstellen aan de jur y en even een stukje lopen.” Aan het einde van de dag kregen de deelnemende meisjes te horen of ze door waren of niet. “ Ze riepen de nummers om en toen hoorde ik mijn nummer en mijn naam. Ik dacht: Ik heb het gewoon gedaan! Dat had ik echt niet ver wacht, want er waren zoveel mooie meiden.”

Ze denk t nog wel eens terug aan de tijd dat ze minder gelukkig was met haar verschijning. “Gelukkig k wam er op een gegeven moment een omslag , maar ik heb er lang last van gehad dat ik niet in een maatje 38 paste. Dat een verkoopster mij doorstuurde naar de ‘grote maten’. Ter wijl, ik heb maatje 4 0 en dat is toch een hele normale maat? ” Finale Talicia, die dank zij haar Argentijnse moeder en Filipijnse vader een behoorlijk exotische uitstraling heef t, kijk t nu wel uit naar deelname aan de f inale. “Ook omdat ik niet had ver wacht dat ik het zou halen. Kijk , ik ben ook gewoon een meisje van acht tien dat vijf dagen in de week naar school gaat en daarnaast bij de Lidl in de bakkerij werk t. Het is niet alleen maar dit, maar ik wil er nu wel alles aan doen om tijdens de f inale op zijn best voor de dag te komen.” m

Warm bad In aanloop naar de f inale krijgen de f inalisten elke week training in Emmeloord. “ We krijgen cat walktraining , beaut y training , socialmediatraining en choreograf ie voor de openingsdans tijdens de f inale. Het is echt super leuk en we helpen elkaar. Ik ben blij dat ik in zo’n warm bad terecht ben gekomen.”

Foto’s: Zjamila Soraya (boven) Marcel van den Berg (onder)

Oproep

Heeft u een bijzondere hobby of kent u iemand met een uitzonderlijke passie? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>017


Personeel bij De Beren vormt één grote familie Zoek je een leuke (bij)baan in de horeca? Bij restaurant De Beren in Doetinchem doen ze er alles aan om het hun personeel zo goed mogelijk naar de zin te maken. Beheerder Rien Kaan: “We zijn een jong en dynamisch bedrijf en het is leuk om bij ons te werken. Daarnaast maken we ook buiten het werk regelmatig leuke uitstapjes met het personeel. We vormen één grote familie.” Restaurant De Beren in Doetinchem serveert ontbijt, lunch, borrel, diner en weer een borrel met lekkere cocktails en tapashapjes. “Wij vinden beleving heel belangrijk en wij denken dat we dat absoluut kunnen bieden”, vertelt Kaan. Bij De Beren zoeken ze daarom parttimers voor in de bediening en de keuken en je kunt er al terecht vanaf acht uur per week. Kaan: “Je hoeft geen ervaring te hebben, maar als je dat wel hebt is dat meegenomen. Wij leiden onze mensen zelf op en bieden ze ook doorgroeimogelijkheden. Ze bepalen zelf hun salaris: hoe

beter je wordt, hoe meer je gaat verdienen.” Ook studenten vanaf zeventien jaar worden opgeroepen om te solliciteren. “We vinden school heel belangrijk. Als je moet leren voor je tentamens of examen krijg je in goed overleg gewoon vrij. Je hoeft bovendien niet elk weekend te werken. Je kunt gewoon lekker blijven sporten en uitgaan met je vrienden.” De Beren heeft ook nog plek voor fulltime zelfstandig werkende koks, die het leuk vinden om achter de houtskoolgril mooie grote stukken vlees te grillen en de mooiste en lekkerste tapashapjes en lunchgerechten te maken. Kom proberen of het wat voor je is! Je heb 1 maand proeftijd en bevalt het van beiden kanten dan krijg je een contract met een starterspremie van 75 euro. Restaurant De Beren, Simonsplein 2, Doetinchem. Tel. 0314-744027 of kijk op de website: www.beren.nl

VAKANTIE Mei is altijd de maand van de bijzondere dagen. Feestdagen, veel verjaardagen (9 maanden na de vakantie in het jaar er voor), voor sommigen al een beetje vakantie en voor bijna iedereen …een vooruitblik op de zomer. Prachtig voorjaarsweer en een verlangen naar een mooie vakantietijd in de zomer, zijn de meest geliefde gespreksonder werpen bij de kof f ieautomaat of aan het begin van een zoom- overleg. Ik vraag me dan elk jaar weer af: wat is voor mij een f ijne vakantie? Wat wil ik graag doen? Wat wil ik graag zien? En het belangrijkste; hoe kan ik het beste uitrusten? Want uitrusten, daar voor is het natuurlijk bedoeld, die vakantie. Voor mij is het al vakantie, als ik de wekker niet hoef te zetten. Dat de biologische klok maak t dat ik dan toch vroeg wakker ben, maak t het genot van ver volgens niks hoeven te doen alleen maar groter. Ik hoef alleen maar kof f ie te drinken, iets lekkers bij de bakker te kopen en kan daarna lui en langdurig de krant gaan lezen! Wat wil een mens nog meer? Nou, dan wil dit mens misschien niks meer, maar er begint dan ergens van binnen een stemmetje te roepen, dat zeg t dat ik moet gaan opruimen, schoonmaken, schilderen, de tuin in en nog veel meer. Misschien moet ik toch maar weg gaan, om tot echte rust te komen. Ergens met de tent naar toe kan altijd. Dan pas is er echte rust, geen spullen om me heen, lekker primitief de dag doorbrengen met boeken en verder niks. Gek hè? Dat je blijkbaar eerst weg moet gaan om tot rust te komen. En wat volg t er dan? Vakantiestress om ergens te komen vanwege de f iles? Vakantiestress omdat je nog moet inpakken? Vakantiestress om wat voor andere reden dan ook? Het bestaat dus echt! Hoe uitgerust gaan we dan na de vakantie weer aan de slag? In ons werk met kinderen met een ont wikkelingsachterstand en/of een beperking ontmoeten we vaak ouders, die geleerd hebben om van hele klein dagelijkse dingen te genieten. Tevreden te zijn met wat je hebt. Volop te kunnen genieten van bijvoorbeeld een wandeling in de natuur. Soms zelfs te leven bij de dag en er elke dag weer een klein feestje van proberen te maken. Dat vind ik zo bewonderens waardig , dat je dat kunt. Dat is voor mij levensles nummer 1. Ik probeer me dat in te prenten, nu mijn gedachten al weer richting vakantie gezogen worden met al het gedoe daaromheen. Het valt niet mee.

Annet te Koenders, manager Zozijn Kind & Jeugd

Restaurant De Beren | Simonsplein 2 | Doetinchem T: 0314-74 40 27 | of kijk op de website: www.beren.nl

>018


Voor de rubriek MIJN Vrijgezel gaat Angela Schokkin elke maand in gesprek met een leuke Achterhoekse vrijgezel, die zichzelf dan voorstelt.

| VRIJGEZEL

Interview bekijken? Sca n de QR-code en bekijk de vide o Naam: Luc Hesselink Leef tijd: 45 jaar Woonplaats: Silvolde

Foto’s/video: Ron Berendsen Locatie: Loco Eten en Drinken in Lievelde

Onze Achterhoekse vrijgezel van de maand juni is Luc uit Silvolde. Deze stoere en nuchtere Achterhoeker is 45 jaar. Luc is geboren in Azewijn en is daar in het verenigings­leven nog altijd actief bij de schutterij en toneel. In het dagelijks leven werkt hij in Ulft bij een houthandel.

L

Luc uit Silvolde

uc ver telt in gesprek met Angela dat hij in zijn vrije tijd graag mag klussen aan zijn huis. Ook vindt hij het leuk om te koken. Van stoofpotjes tot BBQ! Uiteraard horen ook de huishoudelijke taken erbij, maar echte vrijetijdsbesteding vindt Luc in het f ietsen, winkelen, naar familie toe of naar de kroeg. Een avond voor de haard naar de T V kijken is echter ook geen straf. Zijn favoriete vakanties zien er wisselend uit. Van winterspor t en skiën in Oostenrijk tot een zomer vakantie ergens in Nederland. Water, zon en sneeuw spreken hem allemaal aan. Hij is al een tijdje alleen en staat open voor een relatie. Luc heef t het qua werk en een eigen koop woning goed voor elkaar. Zijn ideale vriendin heef t

het har t op de goede plek , is een gevoelsmens, lief en eerlijk. Hij heef t niet direc t een bepaald t ype waar hij op valt, want iedereen heef t wel iets moois. Luc hoopt op een vriendin waar hij een mooie toekomst mee kan opbouwen, het gezellig mee kan hebben en dat ze samen het geluk in elkaar weten te vinden. Meer weten over Luc en een indruk krijgen? Bekijk het gesprek dat Angela met hem heef t gehad bij Loco Eten en Drinken in Lievelde. Je kunt het interview ook bekijken op HelemaalAchterhoek.nl Wil je kennismaken met Luc of meer van hem weten? Stuur een mail naar redactie@mijnmagazine.nl, dan brengen we jullie in contac t met elkaar.

Oproep Opgeven voor deze rubriek? Stuur een mail met jouw gegevens naar redactie@mijnmagazine.nl en we nemen contact op voor een nadere kennismaking.

>019


| DROOMHUIS

AUTHENTIEKE WOONBOERDERIJ odern jasje in m

Het valt momenteel niet mee om aan een woning te komen, zeker niet voor starters. De Achterhoek telt ruim 300.000 inwoners in 8 gemeenten: Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten. Aan fraaie woningen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder droomhuis. Deze keer de woonboerderij van Gideon en Aniek.

>020

D

e zon schijnt uitbundig op deze mooie voorjaarsdag. Gideon en Aniek van der Molen genieten van een kopje kof f ie op het terras, in de zon uit de wind. Het uit zicht over de landerijen is prachtig. “ Er is altijd wel een plekje waar we in de zon kunnen zit ten. Dat is het voordeel van een groot perceel.” Het stuk grond bedraag t 2.90 0 vierkante meter. Toch hoeven ze er relatief weinig aan te doen, het is onderhouds vriendelijk ingericht. Daarnaast biedt de zitmaaier uitkomst. “ Die heb je wel nodig , haha.” Gideon en Aniek wonen met hun dochters Fleur en Lot te nu 7 jaar in de boerderij in Megchelen. Ze kochten het huis in 2015 in de tijd van de econo mische crisis toen de woningmark t er heel anders uit zag dan nu. “ De prijs was destijds erg aantrekkelijk , maar we moesten onze eigen woning met verlies verkopen. Het verhaal kent t wee kanten”,


Sfeervol buitenverblijf heeft veel te bieden ver telt Gideon. Toch t wijfelden ze geen moment. “ We kenden de plek en waren op slag verliefd op zowel de locatie als de boerderij. Na de eerste bezichtiging was het gelijk raak ”, vult Aniek aan. Ze wilden graag buitenaf wonen, maar niet in de middle of nowhere. Die wens k wam aan de Uilenweg in ver vulling. “ We hebben buren, veel vrijheid en een mooi uit zicht. Je kunt hier reeën, ooievaars en uilen spot ten. Wat wil je nog meer.” De stijlvolle hallenboerderij met een wolfdak kent een harmonische architec tuur. Het is van de t weede helf t van de 19e eeuw en draag t de naam ‘de Luyers’. In de ver weerde gevelsteen boven de oude voordeur is Madonna met kind afgebeeld. Binnen ziet het er fraai uit. “ De woning was al volledig verbouwd toen wij hierin trokken. Dat hadden de vorige bewoners al gedaan. We zijn geen klussers, dus dat k wam goed uit.” De combinatie van authentieke en moderne elementen is geslaagd te noemen. De oude eiken gebinten zie je overal terug. Het geef t het huis karak ter. Verder bepalen stalen binnendeuren, een giet vloer in de keuken, een houten vloer met brede planken, open haarden en wit stuc werk het beeld. “ We wonen in een oude boerderij met het comfor t van de huidige tijd. Dat is wel zo pret tig.” Een goed voorbeeld van het comfor t is de vloer ver warming en de airco’s die het huis kunnen koelen en ver warmen. De ouderslaapkamer is beneden gesitueerd met een aangrenzende badkamer, luxe uit gevoerd met bad en televisie. De dochters slapen boven met een eigen badkamer. Buiten is het ook sfeer vol. De garage met opbergzolder en f itnessruimte is in dezelfde stijl als de boerderij opgetrokken. Daarnaast hebben Gideon en Aniek een fraai buitenverblijf voorzien van zonnepanelen. Het gebouw

Gideon en Aniek van der Molen in hun buitenverblijf.

beschik t over een overkapping , een houtkachel en keukenblok. Het is er heerlijk toeven. De ruimte is afgewerk t met douglas rabatdelen beschik t over industriële schuifdeuren die volledig open of dicht kunnen worden gedaan. “ Het buitenverblijf is onze t weede woonkamer, we zit ten er graag. Het is tevens een prima plek voor een feestje.” De bewo ners genieten met volle teugen van het buitenleven. Toch hebben ze de boerderij te koop gezet. “ We gaan 80 0 meter verderop een nieuwe woning bouwen; een moderne boerderij in een landelijke stijl wederom met een buitenverblijf. Het is een uitdaging om daar ons nieuwe droomhuis te realiseren. We willen graag van een negen een tien maken.” m

n? oto’s zie Meer f n de Sca e QR-cod

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Hengevelt Makelaardij en Richard Stegers

‘Het voelt als onze tweede woonkamer’

Oproep droomhuis

Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>021


WERKEN in

de Achte rhoek

VEEL WERKl a i c e p MOGELIJKHEDEN S k e o h de Achter in

Met de werkgelegenheid in de Achterhoek gaat het goed. De werkloosheid is laag en bij veel verschillende bedrijven staan er vacatures open. Keuze genoeg voor werkzoekenden zou je kunnen zeggen, toch? Maar wat betekent dit voor werknemers én bedrijven in de Achterhoek?

Nergens anders in Gelderland groeit het aantal banen zo hard als in de Achterhoek!

Tekst: Sharon Lederer Bron: Regio in Beeld - Achterhoek

>022

D

e economische groei k wam in 2020 tijdelijk tot stilstand door de coronapandemie, maar inmiddels kunnen wij zeggen dat de economie bezig is met een comeback. Bovendien groeit nergens anders in Gelderland het aantal banen zo hard als in de Achterhoek. De werkloosheid in de Achterhoek is zelfs lager dan voor Corona, ter wijl veel bedrijven dus vacatures hebben openstaan. Om de kans op sollicitanten te vergroten, laten veel van deze bedrijven vacatures langer op de website staan, maar ook op andere manieren proberen ze aan personeel te komen. Bijvoorbeeld door het inzet ten van wer ving- en selec tiebureaus of originele ac ties, zoals vacature f ilmpjes of een eigen talentenmark t.

De vraag naar personeel groeit Deze hoge vraag naar personeel geldt eigenlijk wel voor alle beroepsklassen. De vraag naar personeel voor de technische beroepen en IC T-beroepen is het hoogst, maar ook bijvoorbeeld in de zorg of de transpor t & logistiek zoeken ze veel mens. Voor werk zoekenden breng t dit goede kansen met zich mee, maar bedrijven hebben last van een groot personeelstekor t. Daar komt nog bij dat het tekor t aan personeel de komende jaren alleen maar gro -

ter zal worden. Er wordt namelijk ver wacht dat de potentiële beroepsbevolking tussen 2020 en 2030 met 5,9 procent zal afnemen. Huidig personeel zal lekker met pensioen gaan, maar het vinden van geschik te ver vangers is voor bedrijven nog niet zo eenvoudig.

Kansrijke beroepen in de Achterhoek Enkele beroepen die voldoende tot goede baankansen hebben: � Elektriciens � Werkplaatstimmermannen � Monteurs industriële machines en i­nstallaties � Algemeen verpleegkundigen � Ict-servicedeskmedewerkers � Medewerkers klantcontact / klantenservice � Hoveniers

Een toekomstbestendige Achterhoekse ­arbeidsmarkt Mensen aannemen uit andere sec toren, personeel wer ven uit andere regio’s, personeel selec teren op basis van vaardigheden en motivatie (i.p.v. opleiding) en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om het personeelstekor t in de Achterhoek aan te pakken. Zo kan werk in de toekomst ook anders worden ingericht, door bijvoorbeeld anders te kijken naar taken en func ties of door meer uren werken mogelijk te maken. Volgens gegevens van het CBS zouden zo’n 90 0 0 Achterhoekers namelijk wel meer uren willen werken. Daarnaast wordt er ook ingezet op sterke regionale samenwerkingen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties, onder wijs en overheid. Allemaal met het doel om een toekomstbestendige arbeidsmark t mogelijk te maken. m


WERKEN in

VERHUUR rhoek de Achte

Ontdek de zorg bij Sius! Zorgorganisatie Sius (voorheen De Lichtenvoorde) bestaat uit een team van professionals dat met passie en trots werkt aan een zo zelfstandig en gelukkig mogelijk leven van mensen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Een organisatie voor mensen, door mensen. Wij gaan voor geluk, iedere dag een glimlach. Werken in de zorg Karin werkte al 15 jaar als verzorgende in de ouderenzorg toen ze wat anders wilde. Ze solliciteerde bij locatie Anke Marjolein in Lochem. Daar kreeg ze de mogelijkheid de BBL-opleiding Verpleegkundige te volgen. Die greep ze met beide handen aan en sinds februari 2022 werkt ze hier als gediplomeerd verpleegkundige. Verpleegkundige taken en begeleiding bieden Karin: “Mijn werk is een combinatie van verpleegkundige taken en begeleiding. Dat maakt het werk voor mij des te interessanter. Een deel van de bewoners heeft niet-aangeboren hersenletsel. Moet je je voorstellen, dat je de ene dag alles zelf kunt en dat je, bijvoorbeeld na een auto-ongeluk, opeens afhankelijk bent. Het verwerkingsproces is een belangrijk onderdeel waar ik mij mee bezighoud. Het is prachtig om te zien hoe een cliënt weer helemaal in zijn eigen kracht komt te staan.” Kwaliteit van leven “Het mooie van deze locatie is dat we veel domotica, technologische (hulp)middelen, inzetten. We hebben onder andere tilliften, turnaids, automatische deuren naar de badkamers en gangen en spraakcomputers. Deze middelen zorgen ervoor dat cliënten meer gemak, privacy en zelfstandigheid ervaren. Het is zo mooi om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van de cliënten. Daar word ik nou gelukkig van!’’ Plek voor nieuw zorgtalent Sius is op zoek naar nieuw zorgtalent. Bekijk onze website werkenbij.sius.nl voor alle openstaande vacatures. Of kom eens langs voor een kop koffie. We leren je graag kennen. Wie ben je, waar word jij blij van?

werkenbij.sius.nl

>023


WERKEN in

de Achte rhoek

Mabo Techniek realiseert leuke projecten in de installatietechniek

Mabo Techniek is een veelzijdig en dynamisch installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in diverse projecten van utiliteit tot woningbouw. Ze bieden werkzaamheden en diensten aan die zich richten op de elektrotechniek, cameraen inbraakbeveiliging, domotica, airco’s en warmtepompen. Niet alleen voor het adviseren, ontwerpen en aanleggen daarvan, maar ook voor inspectie en onderhoud.

Eigenaar Mark Bokkers heeft al twintig jaar ervaring in de installatietechniek en vier jaar geleden besloot hij in Lichtenvoorde voor zichzelf te beginnen. Hij richtte Mabo Techniek op en verhuisde vorig jaar naar Doetinchem. Inmiddels heeft het bedrijf een flinke klantenkring. Voor een deel particulieren, maar vooral ook klanten uit de zakelijke markt. De afgelopen jaren heeft Mabo Techniek leuke projecten gerealiseerd. Ze deden bij bijvoorbeeld het Amphion theater, het SKB- en het Slingeland Ziekenhuis diverse interne verbouwingen op installatietechnisch vlak. Bokkers: “In het Amphion theater hebben we bijvoorbeeld op verschillende plaatsen in het pand touchscreens aangebracht, waarmee ze de verlichting kunnen bedienen. Maar we doen niet alleen de standaard

installatiewerkzaamheden, maar gaan met de ontwikkelingen mee en plaatsen ook palen voor het opladen van elektrische auto’s.” Mabo Techniek is in veel opzichten gecertificeerd: Het BRL100/F-gassen certificaat is verplicht als monteurs zich bezighouden met de koeltech-

niek en daarmee zijn ze ook erkend installateur. InstallQ is voor de erkenning als installateur elektrotechnisch. “We vinden het belangrijk om dat allemaal goed voor elkaar te hebben”, legt Bokkers uit, die met het oog op de groei van zijn bedrijf altijd op zoek is naar passend personeel.

Mabo Techniek | Transportweg 7-09 | 7007 CL Doetinchem T: 0314-23 50 44 | E: info@mabotechniek.nl | I: www.mabotechniek.nl

 Aaltenseweg 87b, 7131 NC Lichtenvoorde  0544 - 700 209  info@mabotechniek.nl  www.mabotechniek.nl

Berry Promens maakt hoogwaardige kunststof producten Berry Promens uit Zevenaar is een kunststofverwerkend spuitgietbedrijf en één van de grootste werkgevers in de buurt. Het maakt onderdeel uit van de Berry Global Group, maar draagt wel zijn eigen identiteit.

‘B

erry is een wereldwijde organisatie van bedrijven die zich bezighoudt met kunststof verpakkingen en daarbinnen zijn wij wel een iets vreemde eend in de bijt. Wij produceren en ontwikkelen namelijk voornamelijk hoogwaardige producten voor de automotive industrie en de land- en tuinbouw”, vertelt HR Adviseur Joyce Starmans. De grote vrachtwagenfabrikanten zoals Volvo, Scania en Daimler zijn klant bij Berry Promens. “We produceren eigenlijk alles wat je kunt

verzinnen van kunststof voor in en op een vrachtwagen. Van het haakje voor je jas in de cabine tot de wielkleppen. We maken met ongeveer 450 medewerkers 24/7 zo’n 1.250 verschillende producten, met machines met 40 tot 3200 ton sluitkracht. Het machinepark is echt indrukwekkend en wat we hier doen is op technisch vlak een hoogstandje.” Berry Promens is altijd op zoek naar passende werknemers. “We hebben een heel dynamisch team dat bestaat uit zowel oudere werknemers met veel kennis als enthousiaste jonge werknemers die we kansen bieden

om van die kennis te profiteren. De automotive is een branche die altijd in beweging is. Desondanks weten wij precies hoe wij moeten meebewegen. Dit komt grotendeels voort uit het feit dat de sfeer binnen het team voelt alsof het een familiebedrijf is. We moeten soms ons best doen om de doelen te behalen, maar dat lukt ons toch altijd dankzij de geweldige teamspirit en daar zijn we heel trots op.” Kijk op werkenbijberrypromens.nl voor de vacatures. Of neem contact op met Berry Promens, Einsteinstraat 22 Zevenaar, tel. 0316-586100.

Nieuwsgierig geworden? Berry Promens | Einsteinstraat 22 | 6902 PB Zevenaar | T: 0316-58 61 00 | I: www.werkenbijberrypromens.nl

>024


WERKEN in

VERHUUR rhoek de Achte Ter uitbreiding zoekt Tuwi op dit moment

� � � �

Junior monteur Senior monteur Software specialist Junior accountmanager

Nieuwsgierig geworden? Op donderdag 23 juni houdt TUWI van 18:0 0 21:0 0u. een open avond. Kom niet alleen langs, maar loop binnen! Adres: Technopark 2, 7102 JM Winterswijk Tel. 05 43 -5 495 49. Of bezoek de website w w w.werkenbijtuwi.nl

Achterhoeks bedrijf TUWI

De grootste van Nederland in metaalbewerkingsmachines Weinig mensen in de Achterhoek weten dat TUWI al ruim veertig jaar een grote speler is in de verkoop van machines voor het bewerken van metaal. “Met name in lasersnijmachines en kantbanken zijn wij in Nederland marktleider, maar ook voor bijvoorbeeld platenwalsen en geautomatiseerde boorcentra weten steeds meer metaalbedrijven ons te vinden”, vertelt directeur Jeroen Tadema.

Jeroen Tadema

B

ij metaalbedrijven gaat het takenpakket van medewerkers er de komende jaren heel anders uit zien. Tadema: “ We zien bij onze klanten in de plaatbewerking dat de huidige eisen van nauwkeurigheid en snelheid met eenvoudige machines niet meer in te vullen zijn. Er is dus geen andere keus voor pro duc tiebedrijven dan verder investeren in moderne machines en kennis van automatisering bij medewerkers om concurrerend te blijven.”

ROC-leraren worden door ons getraind, zodat zij de kennis kunnen doorgeven aan de leerlingen Samenwerking met ROC’s Dat heef t veel invloed op de vaardigheden van de toekomstige medewerkers bij produc tiebedrijven. “ Voor het opleiden van produc tiemedewerkers werken we samen met diverse ROC’s. Kor t geleden hebben we bij het ROC Make Center in Nieuwegein een hele hal ingericht met de nieuwste machines en worden de leraren nu door ons getraind, zodat zij de kennis weer kunnen doorgeven aan hun leerlingen.” Als leverancier heef t TUWI een belangrijke rol in het dooront wikkelen van de gehele branche. “ Door de snelle ont wikkelingen bij de produc tiebedrijven moeten ook onze eigen medewerkers up -to - date blijven. Ze worden daarom regelmatig bij onze buitenlandse leveranciers getraind en ook intern wordt er veel technische kennis gedeeld, waardoor wij voor iedere uitdaging een goede oplossing weten te vinden”, ver telt Tadema.

Bij de klant De medewerkers van TUWI zijn graag geziene gasten bij klanten om een nieuwe techniek te adviseren, of als monteur een machine bij een klant te installeren en pas weg te gaan al de klant zelfstandig de machine kan bedienen. Tadema: “ Behalve dat klanten blij worden van het werken met de nieuwste technologie, is het prachtig om na een paar maanden terug te komen en samen met de klant terug te kijken hoe de produc tie is verbeterd en wat dat heef t opgeleverd.”

www.werkenbijtuwi.nl TUWI is een vooruitstrevend bedrijf met f ijne klanten en mooie produc ten, waarbij passie voor machinetechniek gecombineerd wordt met een goede sfeer en werkplezier. TUWI biedt medewerkers een superleuke baan bij één van de meest dynamische, innovatieve en gezellige bedrijven van de Achterhoek waar je zeker eens binnen moet lopen. De deur staat altijd open.

TUWI | Technopark 2 | 7102 JM Winterswijk T: 0543-549 549 | I: www.werkenbijtuwi.nl

>025


WERKEN in

de Achte rhoek Samen D’ran Samen Samen D’ran D’ran

Lochem Lochem Lochem

Zutphen Zutphen Zutphen

Wehl Wehl Wehl

Lichtenvoorde Lichtenvoorde Lichtenvoorde

Doetinchem Doetinchem Doetinchem

Aalten Aalten Aalten 's-Heerenberg 's-Heerenberg 's-Heerenberg Wil je alles weten over bijvoorbeeld de werktijden, locatie, het Wil weten de werktijden, locatie, het Wil je je alles alles weten over over bijvoorbeeld bijvoorbeeld werktijden, locatie, het salaris en toekomstperspectief voorde één of meer van bovenstaansalaris en toekomstperspectief voor één of meer van bovenstaansalaris en toekomstperspectief voor één meer vanjouw bovenstaande functies? Neem dan nu contact met onsofop! Want werkde functies? Neem dan nu contact met ons op! Want jouw werkde functies? Neem dan nu contact met ons op!om Want werkgeluk ligt voor het oprapen: dit is hét moment de jouw stap te zetten geluk ligt voor het oprapen: dit is hét moment om de stap te geluk ligt voor het oprapen: dit is hét moment om de stap te zetten zetten

naar een (andere) baan. Bedrijven zijn meer dan ooit genegen naar een (andere) baan. Bedrijven zijn dan ooit genegen naarniet eensec (andere) baan. zijn meer meer dan ooit genegen om naar het CV Bedrijven te kijken maar vooral naar jouw talenten, om niet sec naar het CV te kijken maar vooral naar jouw talenten, om niet sec naar CV teLaat kijken maar naar jouwwerkgeluk talenten, competenties en het wensen. dus jouwvooral kans op meer competenties en Laat dus jouw kans op meer werkgeluk competenties en wensen. wensen. niet liggen: samen d’ran! Laat dus jouw kans op meer werkgeluk niet niet liggen: liggen: samen samen d’ran! d’ran!

Transport

Logistiek

Techniek

Industrie

Bouw

Financieel

Commercieel

Zorg

Overheid

Groen

Transport Transport

Logistiek Logistiek

Techniek Techniek

Industrie Industrie

Bouw Bouw

Financieel Financieel

Commercieel Commercieel

Zorg Zorg

Overheid Overheid

Groen Groen

info@seesingflex.nl info@seesingflex.nl info@seesingflex.nl

| ||

www.seesingflex.nl www.seesingflex.nl www.seesingflex.nl


WERKEN in

Overleg van Jurgen van Loon (r) en Marcel Wolsink (l) bij de geautomatiseerde assemblage en verpakken van samengestelde delen.

Stanstechniek Gaanderen groeit al jaren hard. De toeleverancier van metalen onderdelen en eindproducten voor onder meer de zonnepanelenindustrie, overheaddeuren en magazijninrichtingen onderscheidt zich van de concurrentie door een intensieve samenwerking met de klant en door automatisering van het productieproces.

Wie groeit er mee met Stanstechniek Gaanderen?

‘D

e klant leg t een vraag neer, wij bedenken de oplossing , doen de werk voorbereiding , maken de gereedschappen én leveren het eindproduc t,” ver telt direc teur Jurgen van Loon. “ Wij zijn betrokken bij het hele produc tieproces.” Automatisering Een ander onderscheidend kenmerk van het Gaanderens bedrijf is dat bijna alle produc tieprocessen geautomatiseerd verlopen en het constant streef t naar ef f icienc y. ,,Wij werken er constant aan verstoringen te voorkomen en produc tieprocessen ef f iciënter te maken,” licht Van Loon toe. ,,We doen dat niet alleen met automatisering , maar ook door naar andere fac toren te kijken, zoals bijvoorbeeld produc ten lichter maken. Door intensief met de klant samen te werken, kunnen we beter plannen. Door al deze fac toren zijn we in staat tegen lagere kosten te produceren.” Veertig procent groei De aanpak van Stanstechniek Gaanderen is erg succes vol. ,,De laatste jaren is onze omzet gemiddeld der tig tot veer tig procent per jaar gegroeid,” ver telt Van Loon. ,,Wij werken niet alleen samen met Nederlandse klanten maar met klanten in heel Europa en zelfs ver daarbuiten zoals Singapore, Japan, het Midden- Oosten en de Verenigde Staten. Zeventig procent van onze klanten is ac tief op het gebied van duurzaamheid. Die mark t en daarmee onze omzet groeit enorm.”

Clemens Kok (r) en Pim Jansen (l) geven uitleg over gereedschapsbouw, een hulpmiddel t.b.v. massaproductie.

VERHUUR rhoek de Achte

Nieuwe collega’s Om die groei op te kunnen vangen is Stanstechniek Gaanderen op zoek naar nieuwe medewerkers. ,,In alle geledingen van het bedrijf zoeken we nieuwe collega’s,” ver telt Van Loon die er ook als het gaat om personeelsbeleid een eigen visie op na houdt.

,We kijken vooral of iemand bij ons bedrijf past,” zeg t hij. ,,Of hij of zij wel of niet honderd procent gek walif iceerd is, vind ik van minder belang , gemo tiveerde sollicitanten geven we graag een kans. We streven naar ‘happy people’. Als iemand gelukkig is, wordt de onderlinge sfeer beter, de produc tie hoger en daalt het ziek teverzuim.”

De medio vorig jaar opgeleverde plaatwerkfabriek. Vanuit een geautomatiseerd magazijn worden aan de achterzijde plaatmateriaal gesneden en geponst. De gesneden plaatwerkproducten worden vervolgens opgeslagen in hetzelfde magazijn, om vervolgens aan de voorzijde te worden gekant. Vacatures Stanstechniek Gaanderen heef t vacatures op zowel kantoor als in de produc tiehal. ,,Om de groei door te kunnen zet ten, hebben we nieuwe mensen nodig op alle niveaus en afdelingen,”, zeg t Van Loon. ,, Je kan bij ons ook werken en leren of stage lopen. Vaak blijven stagiaires na af loop van de stage bij ons.” Wie deel uit wil maken van een groeiend mooi bedrijf kijk t voor meer informatie en contac tinformatie op w w w.stanstechniek.com/ nl/vacatures. Nieuwsgierig? Op vrijdagavond 23 september opent Stanstechniek haar deuren, iedereen is dan van har te welkom.

Voor meer informatie: www.stanstechniek.com/nl/vacatures

>027


WERKEN in

de Achte rhoek

EEN WERKGEVER DIE OM JE VEILIGHEID EN FITHEID GEEFT >> “ We stimuleren onze medewerkers graag om fit te blijven,” vertelt Grashof. “Iedere medewerker die bij een vereniging of spor tschool aan zijn conditie werkt, kan elk jaar € 100,- als tegemoetkoming in de kosten declareren. Voor wie liever individueel gaat fietsen of hardlopen is er Alferink hardloop- of fietskleding. Zit je bij een vereniging dan ondersteunen we die op verzoek ook graag door kledingsponsoring of een reclamebord of zo. Ons werk is tenslot te vaak f ysiek werk. Een lijf in goede conditie is dan erg pret tig. Daar moet je zuinig op zijn.” Ook aan veiligheid besteedt Alferink aandacht: “ Veiligheid is belangrijk voor onze mensen, iedereen moet ’s avonds weer gezond thuis komen. Daarom staan er toolboxen in de persoonlijke cloudomgeving van onze medewerkers en stellen we persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.”

Alferink Installatietechniek:

een professioneel en maatschappelijk verantwoord werkgever Alferink installatietechniek werkt vanuit het steeds duurzamer wordende kantoor in Groenlo voor haar klanten in de regio. “ Wij zijn gespecialiseerd in vier vakgebieden,” zeg t directeur Laurens Grashof. “Zorg en wonen, bedrijfshuisvesting, spor t, cultuur & recreatie en onder wijs. We doen naast nieuwbouw ook renovatie en houden graag een goede relatie met onze klanten voor 24/7 ser vice en onderhoud. Wij zijn een middelgrote onderneming die zich qua professionaliteit dur f t te meten met grote ondernemingen.” Die professionaliteit blijkt uit de cer tificaten en erkenningen die Alferink behaald heef t, de processen die beschreven zijn en de cloudomgevingen voor zowel werknemers als klanten. Werknemers vinden daar niet alleen alle informatie, werkprocessen, richtlijnen, procedures, werkbriefjes en declaratieformulieren, maar ook een webshop waar ze werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen bestellen. Ook zijn er toolboxen waarin bijvoorbeeld staat hoe je moet tillen, wat je moet doen bij pech onder weg en veiligheidsinstructies. Klanten hebben er de beschikking over een digitaal gebouwdossier, het complete overzicht van alle installaties, alle werkbriefjes en inspectierappor ten.

WERKEN, LEREN EN STAGES >> Opleiden is een belangrijk thema bij Alferink. “Een goede installateur heef t zélf alle kennis in huis en geef t mensen ruimte om zich te ont wikkelen, daarom vinden we opleiden erg belangrijk,” ver telt Grashof. “Elke tien weken kijken we hoe het staat met de opleidingen van medewerkers en of er binnen het bedrijf behoef te is aan kennis in de diepte of in de breedte. Medewerkers kunnen ook zelf aangeven wanneer ze zich in een bepaalde richting willen ont wikkelen. De een doet graag storingen, de ander wil op termijn leiding geven. Wij zorgen voor de juiste opleidingen en begeleiding. Aangezien Alferink een erkend leerbedrijf is, kan je ook je werken en leren opleiding bij ons volgen of stage lopen.”

04 >028

www.alferink.nl


WERKEN in

VACATURES >>

EEN KOPLOPER IN DUURZAAMHEID >> “ Tien jaar geleden hebben wij een plan opgesteld om onze CO2 uitstoot te verminderen,” ver telt Grashof. “25% van onze autokilometers wordt nu volledig elektrisch gereden op zonnestroom die we zelf opwekken. Hiermee besparen we € 16.000 per jaar in vergelijking met dieselauto’s. Ons gebouw is geïsoleerd en dit jaar gaan alle gasgestookte ketels weg, waardoor we met het pand geen CO2 meer uitstuiten. Nu zijn we al CO2 negatief. Er is eigenlijk geen reden níet te verduurzamen. Onlangs adviseerden we nog een klant over duurzaamheidsmaatregelen. Die bespaar t nu € 80.000 op basis van ons voorstel.”

VERHUUR rhoek de Achte

s va ca ture Kijk voor lfe rink.nl op www.a

Wij hebben ruimte voor enthousiaste mensen met passie voor techniek. Van leerlingen uit het praktijkonderwijs tot aan regeltechnici en projectleiders. Werken bij Alferink Als je bij ons komt werken, weet je je verzekerd van mooi werk waar je ruimte krijg t om jezelf te zijn en te doen waar je goed in bent, zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoor waarden. Je wordt onderdeel van team Alferink met kor te lijntjes, leuke collega’s en een informele sfeer, zoals het in een familiebedrijf hoor t te zijn. Binnen ons team wordt hard gewerkt maar is er ook tijd voor ontspanning op vrijmibo’s, BBQ’s en stamppotbuf fet ten die regelmatig georganiseerd worden. “Gezelligheid met collega’s die elkaar niet dagelijks zien, is van groot belang, niet voor niets hebben we daar voor geen kantine maar een werkcafé,” ver telt Grashof. “Bij Alferink werken we hard en professioneel, maar we vinden het sociale en maatschappelijke ook belangrijk. Spreekt je dit aan, kijk dan op w w w.alferink.nl of volg onze social media kanalen.”

EEN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDE ONDERNEMING >> “Natuurlijk zijn we een commercieel bedrijf,” zeg t Grashof. “Maar in het leven draait het om meer dan alleen centen. Wij ondersteunen daarom ook initiatieven van maatschappelijke organisaties, zoals bijvoorbeeld De Nijestichting, Duchenne heroes en het Nationaal Park de Hoge Veluwe.”

PROJECTEN >> Wie bij Alferink werkt, werkt aan mooie projecten in de regio. Zoals bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten Museum Arnhem, Wila in Lochem, het Citadelcollege in Lent en Het Woolde in Hengelo. En renovatieprojecten zoals bij het Graafschap College in Doetinchem. De gemeenschappelijke factor: het zijn aansprekende en uitdagende projecten met mooie installaties voor betrouwbare opdrachtgevers. “Onze ser viceafdeling pakt de nazorg, het onderhoud en het beheer daarna op, waarbij het vooral gaat om goed in te spelen op de wensen van de opdrachtgever,” licht Grashof toe.

Industrieweg 15

|

7141 DD Groenlo

|

T 0544 476 200

Mireille en Laurens Grashof in het werkcafé

|

E info@alferink.nl

>029


MOVE THE WORLD. MOVE YOUR FUTURE. Driton I.:

Loodsmedewerker en belangrijke speler voor de wereldwijde logistieke sector.

SOLLICITEER DIRECT Samen zetten we de wereld in beweging: dachser.nl/carriere DACHSER Netherlands B.V. • Zevenaar Logistics Center Mega 3 • 6902 KL Zevenaar • Tel.: +31 316 52 1111 • hr.zevenaar@dachser.com

>030


WERKEN in

VERHUUR rhoek de Achte

i 16 jurnkt van

Ruim anderhalf jaar

ma b a n e n t 19 u u r 16 t o

geleden studeerde Sander Roodink nog Systems & Control aan de Universiteit Twente. Direct na zijn afstuderen startte hij in de functie van Product Development Engineer Automated Solutions op de afdeling R&D bij SafanDarley. Hij houdt zich bezig met Robotisering, een nieuwe sterk groeiende productgroep. Sander voelt zich in deze functie als een vis in het water.

‘Plaatsstaal vervormt onder druk, daar moet de robot mee om kunnen gaan’

S

SafanDarley maakt naam met robotisering

afanDarley staat bekend als innovatieve organisatie en werk t al sinds de jaren 80 aan robotisering , maar de laatste jaren neemt het een vlucht, ver telt Sander. ,,Ik ben hoofdzakelijk bezig met het constant vernieuwen van de produc tlijn. We zit ten nu in een fase dat we vooral de sof t ware aan het optimaliseren zijn. De kinderziek tes zijn er wel uit en het gaat nu vooral om f inetunen.”

Plezier Dat robotisering een vlucht neemt, komt mede door een toenemend gebrek aan goed opgeleide operators. ,,Bovendien kan een robot zonder verstoring vierent wintig uur per dag produceren,” zeg t Sander. Hij ver telt met zichtbaar plezier over zijn gevarieerde werk zaamheden die onder meer projec tleiding , het onderhouden van contac ten met andere producenten, het bezoeken van beurzen, het bedenken van maat werkoplossingen voor klanten en het programmeren van de sof t ware voor de robots die kanten en knippen omvat ten. ,,Ik vind het vooral leuk om de wensen van klanten om te zet ten in passende oplossingen,” zeg t Sander. ,,Sof t ware is de grootste uitdaging op het moment. Vroeger hoefden robots eigenlijk alleen simpele handelingen uit te voeren. Bij plaatstaal is dat anders. Plaatsstaal ver vormt onder druk , daar moet de robot mee om kunnen gaan.”

kan niet overal. Ik ben heel gelukkig met het werk dat ik nu doe en zie overal om me heen dat collega’s kansen krijgen. Op dit moment heb ik geen heldere ambities, maar tegen de tijd dat ik wat anders wil doen, is er vast wel iets nieuws binnen SafanDarley. Daar maak ik me nu niet druk om.”

‘Ik vind het vooral leuk om de wensen van klanten om te zetten in passende oplossingen’ Vacatures Sanders afdeling , R&D, kan uitbreiding gebruiken, ver telt Sander: ,,Vooral aan sof t ware- engineers in de richting van HMI hebben we behoef te.” Maar er zijn meer vacatures bij dit innovatieve en groeiende bedrijf. SafanDarley is ook op zoek naar mechanisch en elek trotechnische monteurs op mbo niveau 3 en hoger. Kijk op w w w.safandarley. com/nl/vacatures voor meer informatie.

Boerennuchterheid Het werken bij SafanDarley bevalt Sander duidelijk erg goed. ,,De boerennuchterheid van SafanDarley spreek t mij erg aan” ver telt hij enthousiast. ,,Ik vind het fantastisch dat ik hier de hal in kan lopen en dan met collega’s een protot ype kan maken. Dat Voor meer informatie: safandarley.com/nl/vacatures

>031


WERKEN in

de Achte rhoek

Kab Accountants & Belastingadviseurs al 50 jaar een dynamische werkgever Het begon vijftig jaar geleden met de overname van een kantoor in Doesburg. In de jaren erna groeide Kab flink, met vestigingen in Doetinchem, Terborg, Ulft, Giesbeek, Warnsveld en Didam. Inmiddels telt Kab ruim 60 mede­ werkers en is het kantoor een vertrouwd gezicht in de regio. “We zijn trots op wat we als team hebben bereikt”, vertelt Arnoud Thuss, één van de vijf partners van Kab. “Daarom hebben we een speciale jubileumwebsite gelanceerd: kabaccountants.nl/kab50jaarinbeweging. Op deze site lees je meer over de historie van Kab, blikken we terug op de eerste decennia met de oud­partners en vertellen we meer over

Wat beweegt jou in je werk? Deze vraag stellen wij graag als eerste! Omdat we willen weten wat je drijft. We zijn benieuwd welke dromen en doelen je najaagt. Wij zijn zelf continu in beweging en bieden ruimte voor ontwikkeling. Kom je hier werken, dan ontwikkel je je als persoon en als vakspecialist. Bovendien krijg je de mogelijkheid om mee te bouwen aan onze organisatie. Kijk op werkenbijkab.nl of scan de QR­code voor de meest actuele vacatures!

onze toekomstplannen. Ook leer je een aantal medewerkers via een persoonlijk portret wat beter kennen. En omdat we niet zo ver zouden zijn gekomen zonder onze trouwe klanten, zetten we er een aantal van in het zonnetje.”

CARAVAN SERVICE OOST NEDERLAND Specialist in onderhoud en schadereparatie voor caravans en campers

VOOR MEER INFORMATIE GA NAAR: WWW.CARAVANSERVICE.NL OF BEL: 0314-682437 (Wehl)

Medewerker huishoudelijke ondersteuning

Uw motor al klaar voor het nieuwe seizoen? Bij inlevering van deze voucher krijgt u 15% KORTING op een kleine of grote beurt van uw motor.

U l e np as we g 2E2 T : 03 0 3 14 -6 4 32 27

>032

’s-Heer enb erg M M:: 06-1 3 0 0 6 1 9 6

Het zorgen voor alleenwonende individuen, echtparen en gezinnen, die permanent en tijdelijk ondersteuning in de huishouding nodig hebben vanwege beperkingen, een ziekte of een geplande operatie. Daarnaast het organiseren van het huishouden voor mensen die dit niet meer zelf kunnen. Deze ondersteuning houdt in dat je deze gezinnen wekelijks helpt met: Schoonmaakwerkzaamheden binnenshuis; Wassen/strijken; Verzorgen/voorbereiden van maaltijden (incidenteel). Stuur je cv naar info@helpgewoon.nl Voor meer informatie, bezoek www.helpgewoon.nl

Kom jij ons team versterken?


WERKEN in

VERHUUR rhoek de Achte

Van kleine speler tot gevestigde naam

Een gevoel van thuiskomen in een bedrijf dat wereldwijd indrukwekkende projecten uitvoert. Het is die combinatie waardoor veel collega’s al geruime tijd bij NEDCON werken, na hun stage blijven plakken of zelfs terugkeren wanneer ze een tijdje elders hebben gewerkt. Bij NEDCON krijg je alle ruimte om jezelf te ontplooien en je ambities na te jagen.

A

Verbreed je horizon bij NEDCON!

l vanaf de oprichting in 1969 hebben wij een passie voor een ef f iciënte inrichting van magazijnen. In de beginjaren waren dit vooral stellingen die manueel te bedienen zijn (zoals palletstellingen en legbordstellingen), maar al een geruime tijd leveren wij samen met par tners volledig automatische s ystemen die meerdere voetbalvelden groot zijn en soms wel 30 meter hoog. Achter deze projec ten gaat veel kennis en ont wikkeling schuil die gedragen wordt door een uit gebalanceerd team van zowel collega’s met jarenlange er varing als jonge teamleden die ons voorzien van nieuwe kennis en inzichten. Collega Michael goes USA Onze Duitse collega Michael Schmit z, die net over de grens woont in Bocholt, is een aantal jaren geleden op ons kantoor in Doetinchem gestar t in de func tie van Sales Engineer. Maar zijn ambities reik ten nog veel verder, daarom heef t hij onlangs aangegeven te willen star ten in een positie op ons kantoor in Harrison ( Verenigde Staten). In sep tember zal hij verhuizen en zich de komende jaren op die locatie verder ont wikkelen. Dit is een mooi voorbeeld van de vele mogelijkheden die er zijn binnen NEDCON en de kans die wij geven om deze ook te pakken.

Scan de QR-code en bekijk de video die we onlangs met Michael hebben gemaakt om hem beter te leren kennen!

Alles in-house Het optimaliseren van onze produc ten heef t altijd onze onverminderde aandacht. Op het hoofdkantoor werken alle disciplines samen aan het in de

mark t zet ten van de meest hoog waardige producten. Ons eigen Test Depar tment biedt daarnaast de mogelijkheid dagelijks testen uit te voeren waarmee wij zowel onszelf als klanten voorzien van interessante resultaten. Hiermee kunnen componenten en s ystemen blijvend worden verbeterd. In ons Test Depar tment voeren wij onder andere grote bez wijkingstesten uit (welke gewicht kan een stelling maximaal dragen?) en vermoeiingstesten (welke dik te moet een shut tlerail hebben zonder dat er na een tijd scheur tjes in het staal te zien zijn?) zodat de projec ten die worden geïnstalleerd een lange levensduur hebben. Want dat onze klanten erop kunnen ver trouwen een lange tijd plezier te beleven aan het geleverde s ysteem, is een doel dat wij als team nastreven. Waar liggen jouw ambities? Heb je een passie voor statisch ont werpen, word jij warm van posities binnen de verkoop of glipt jou niks door de vingers en is een rol van (technisch) projec tmanager jouw op het lijf geschreven? Scan de QR-code om alle openstaande vacatures te bekijken. Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen in ons bedrijf en alle kansen te bieden die we hebben liggen! Verbreed je met ons je horizon?

Voor meer informatie: www.nedcon.com

>033


WERKEN in

>034

de Achte rhoek


| ACHTERHOEK WERKT Achterhoek Werk t, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen welke mooie car­ rièrekansen de Achterhoek heef t. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van het plat form Achterhoek Werk t.nl én gave evenementen als De Talententuin. Ben jij be­ nieuwd naar deze carrière mogelijkheden? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘ MIJN Achterhoek Werk t ’.

???

ONTWIKKEL JE TALENT

door letterlijk over grenzen heen te gaan

Tom is ondernemer en oprichter van Achterhoek­W erk t. Al ruim 10 jaar zet hij zich in om jonge talenten te verbinden met inno ­ vatieve Achter­h oekse werk gevers. Hij is er van over tuigd dat de Achter­ hoek dé regio is waar je alle ruimte krijg t om mooie carrièrestappen te zet ten en laat dit graag als ambassadeur van de regio zien. Hij ging voor dit ar tikel in gesprek met Simon Boeing-Messing , matchmaker van het Internationaal Net werk­ bureau.

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

Stel… je groeit op in Bocholt, studeert in Utrecht en drumt jarenlang in de indiepopband Causes. Tijdens deze rollercoaster leer je snel de Nederlandse taal. En veel belangrijker nog, je krijgt Fingerspitzengefühl bij de culturele overeenkomsten en verschillen tussen Duitsland en Nederland. Dit gebeurde Simon Boeing-Messing, die nu na zijn muzikale carrière zijn talent en ervaring inzet als matchmaker in het gebied van de euregio. Simon werk t dagelijks aan grensoverstijgende samenwerkingen tussen Nederlandse en Duitse bedrijven om innovatie te stimuleren en talen­ ten met deze bedrijven te verbinden. Door over de grenzen heen te kijken er vaar je dat er steeds minder grenzen zijn. ,,Het is een mindset die je je kan aanleren en waar je energie van krijg t als je de mensen zelf centraal zet ’ ’. Samen met Ach­ terhoek Werk t heef t Simon de afgelopen jaren het online speeddate event Talent Match Event en De Talententuin georganiseerd. Vanuit het internationaal net werkbureau verkent hij waar de behoef tes in de regio lig gen en al net werkend verbindt hij geïnteresseerde par tijen met elkaar. Simon ziet interessante verschillen in de euregio. De Talententuin, het grootste carrière evenement van de regio, wordt door Duitse bedrijven vooral gezien als informeel. Dat past niet zo bij hoe in Duitsland personeel gewor ven wordt. Maar bedrij­ ven uit Duitsland doen wel mee want ze vinden het

toch ook wel spannend en het heef t ef fec t. ,,Het is vooral inspirerend én uitdagend om de ver wachtin­ gen goed te managen en de Nederlandse explora­ tie kunst en Duitse Stringenz samen te brengen’ ’, aldus Simon. Onbekend maak t onbemind, je zult dus energie en tijd moeten investeren in de relatie om langdurig samen succes vol te zijn. Dat is dan ook een hele belangrijke opbrengst van het Leonardo Da Vinci Innovation projec t dat 3 jaar gedraaid heef t in de euregio. Allerlei projec ten op het gebied van techniek en talentont wikkeling hebben gezorgd voor mooie persoonlijke relaties. Voor werk gevers is het juist belangrijk om ook via grensoverstijgende samenwerking te werken aan diversiteit in je organisatie. Het verrijk t de werk­ omgeving en maak t jezelf als werk gever interes­ santer voor werk zoekenden. De inspanningen van Simon als matchmaker in de euregio werpen zijn vruchten af. ,,Meerdere studenten en young pro ­ fessionals hebben inmiddels over de grens een uit­ dagende stage of baan gevonden.’ ’ Wil je als young professional een stap zet ten in jouw carriere en bij een Duitse werk gever werken? Of wil je als werk gever de mogelijkheid bieden aan duitstalige young professionals om bij je te komen werken, dan is het f ijn te weten dat Achterhoek Werk t en Simon klaarstaan om je te helpen. m

In de Achterhoek vind je die uitdagingen bij mooie werkgevers. Ben jij nieuwsgierig welke Achterhoekse organisaties uitdagende stages en banen aanbieden? Kijk eens op www.achterhoekwerkt.nl

>035


Op de foto ontbreken vijf personen.

Het landbouw­ mechanisatiebedrijf Hoftijzer, gevestigd aan de Klokkemakersweg 19 in IJzerlo (gemeente Aalten), verkoopt, onderhoudt en repareert landbouw­ machines. De veelzijdig­ heid van Hoftijzer zorgt ervoor dat de klant uitstekend kan worden bediend. “We doen dat niet alleen voor de agrarische sector maar ook voor grondverzet­ bedrijven, hoveniers, de bouwsector en overheidsinstanties zoals gemeentes en het water­ schap, eigenlijk van alles wat.

Het is heel veelzijdig en alles draait om techniek”, vertelt directeur Wilco Hoftijzer

‘Alles draait om techniek’ Klant is koning Dat we hier te maken hebben met een sterk en hecht familiebedrijf wordt al snel duidelijk. De ont vangst is warm, het personeel is vriendelijk en in de goed uit geruste werkplaats staan tal van trac toren en machines die door het vakkundige personeel voor onderhoud en/of reparatie aan een kritische inspec tie worden onder worpen. Hof tijzer staat samen met zijn werknemers garant voor hoog waardige produc ten en een goede service. Het team bestaat momenteel uit 21 uiterst gedreven en vakbek wame medewerkers die allemaal een grote binding met het bedrijf hebben. Er is dan ook weinig verloop onder het personeel. Ze zet ten graag een stapje meer om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn. Een goede relatie met de klant is het voornaamste speerpunt van Hof tijzer. “ Bij ons moet men zich direc t thuis voelen en weten dat ze in goede handen zijn. Sommige klanten komen al meer dan veer tig jaar bij ons over de vloer. Daar hechten wij bijzonder veel waarde aan”, ver telt Wilco. Trend Hof tijzer verzorg t al sinds de jaren ‘ 70 de verkoop, reparatie en onderhoud van diverse merken hoog waardige landbouwmachines. Het werk is in de loop der jaren wel veranderd, waarbij de vraag naar specif ieke kennis in de werkplaats enorm is toegenomen. “ Het is altijd al werk met veel variatie, want het heef t mechanische, elek tronische, pneumatische en hydraulische facet ten. Het wordt steeds complexer. Ook is IC T kennis hierbij van belang , want bij het uitlezen van storingen wordt steeds vaker een laptop gebruik t. Vroeger werd een monteur opgeleid met een brede kennis van alle zaken, daarnaast hebben de monteurs tegenwoordig zo ook elk hun eigen specialistische kennis.”

Het bedrijf is gecer tif iceerd en ingericht om SKL keuringen aan gewasbeschermingsmachines uit te voeren. Daarnaast beschik t Hof tijzer over een APK 3 erkenning voor APK-keuringen aan trac toren. Ook ser vice op afstand is een belangrijke speerpunt, waarbij de goed uit geruste ser vicewagens een belangrijke rol spelen om de klant van dienst te zijn. Opvolging Wilco heef t vier kinderen, waar van drie zonen die allemaal binnen het bedrijf meewerken. Hij heef t hen nooit de techniek opgedrongen, maar ze zijn duidelijk genetisch belast. Ze hebben alle drie meerdere technische en bedrijfskundige opleidingen gedaan en vullen elkaar prima aan. “Gijs doet een gedeelte van de administratie, Wessel heef t een gedeelde baan in de verkoop en werkplaats, Harm doet een gedeelte van de planning in de werkplaats en een paar specialistische taken.”

Wessel, Harm, Wilco en Gijs Hoftijzer (v.l.n.r.).

Hoftijzer BV landbouwmechanisatie | Klokkemakersweg 19 | 7122 KB Aalten T: 0543­46 63 63 | E: mail@hoftijzerlmb.nl | I: www.hoftijzerlmb.nl

>036


Golfclub ’t Lohr

Entree 1863 Restaurant

Rust – natuur – uitzicht, dat vind je bij ’t Lohr. Heerlijk terras om even te relaxen. ’t Lohr staat bekend om zijn lekkere kof fie met gebak of een coupe sof tijs. Maar ook voor borrel met bit tergarnituur of een lunch kunt u prima bij ons terecht. Voor de kids is er een kleine speeltuin. Het is helemaal leuk om uw terras bezoek te combineren met een leuk potje (voet)golf op onze pitch & put t baan. Golfclub ’t Lohr | Lohrpad 2 | 7083AX Voorst T: 0315-63 16 97 | E: info@hetlohr.nl

Wijngaard Hesselink

Op ons sfeervol terras kunt u genieten van kof f ie, thee en appelgebak of frisdrank , bier en wijn natuurlijk! Elke donderdag een rondleiding met wijnproeverij om 15.0 0 uur. Rond leiding beschreven kan dagelijks. Tevens kunt u vanaf mei t /m september dagelijks wijnproeven keuze uit 22 wijnen wit, rood, rosé, champenoise en desser t wijn, van droog tot zoet. Er zit altijd wel een wijn tussen die u lekker vindt. Vredenseweg 168, Winterswijk T: 06-41370287 wijngaardhesselink.nl

Entree 1863 bevindt zich in het monumentale Tieckenhuis aan de ‘entree’ van de Grutstraat, dé culinaire hoofdstraat van har tje Doetinchem, met als verborgen schat een prachtig overdekt terras. Wij bieden dé ingrediënten voor een heerlijke avond ongedwongen tafelen. Laat u zich verrassen door seizoensgebonden producten en bijpassende wijnen en laat de passie van ons gedreven team voor zich spreken. Kom genieten van de laatste avondzon in de Grutstraat! Grutstraat 44, Doetinchem | T: 0314-84 49 99 | www.entree1863.nl

•SPECI A L•

De zonnigste plekjes VAN DE ACHTERHOEK Ontspannen genieten, met een heerlijk drankje, van de wereld om je heen.

25 jaar Farm & Country Fair!

Pareltje in Sinderen

Kom op 24, 25 en 26 juni voor de stands, dieren, muziek , oldtimers, lekker eten of voor de gezelligheid. Het museum met vele honderden grappige en bizarre Engelse theepot ten is speciaal ingericht voor de 25ste Farm & Countr y Fair. Sommige zijn heel bijzonder, zoals Bill Clinton of de Engelse koningin. De Farm & Countr y Fair in Aalten is een belevenis voor elke leef tijd. Westendorpweg 2, 7122 JT Aalten T: 0543-46 62 94 info@countryfair.nl www.countryfair.nl

Heerlijk genieten op terras Het Er f in Sinderen. Het bloemrijke terras met gezellige zitjes, de geur van versgebakken taar t en dat allemaal midden in de natuur. Grazyna verzorg t met een grote glimlach de lekkerste kof fie, thee of een borrel. En met liefde maakt zij gerechten, hapjes en lekkernijen waar we heel blij van worden. Het is heerlijk toeven hier. Wees welkom. Lunch / High tea / BBQ / Buf fet Iets te vieren? Grazyna’s Catering staat voor u klaar. Grazyna’s Catering T: 06-40 25 92 24 Kasselderstraat 12, Sinderen

Enzovoort - Gastvrij Genieten

Laat u verrassen door ons prachtige terras, gelegen in har tje Varsseveld. Een beetje verstopt achter het restaurant, waardoor het misschien even zoeken kan zijn. Maar eenmaal gevonden is het de ideale plek om optimaal te genieten van een kopje kof fie, koud drankje, goedgevulde borrelplank of een heerlijk diner. Ook voor een feestje, vriendendag of teamuitje hebben we tal van mogelijkheden. Kom gerust eens aan en er vaar het gast vrije genieten van Enzovoor t! Schoolstraat 8 Varsseveld | T: 0315-84 09 97 | www.gastvrijgenieten.nl | Geopend van donderdag t/m zondag

>037


| COLUMN

Annemarie Damveld kump van oorsprong oet Deep‛ n, maor woont al meer as 25 jaor in de Achterhook. Zee is secretaris bi-j de dia­ lec tkring Achterhook en Liemers, waor zee zich in­ zet veur de streek taal.

Alles begint wier te bleuien en greuien in de natuur. De bloomn staot der mooi bi-j, de boomn hebt wier blaar en de struken doot ok volop met. Jao helaas ok ’t roet begint te greuien en bleuien. Dan mo‛j de tuin in um de boel glad te maken en daor blief i-j dan met gangs tötdat de winter begint.

A

Etten oet de natuur

l dat onkroed i-j krieg t der ’n punt­ heufd van. He‛ j ut der net allemaole oet- etrokken, ne wekke later steet ut der wier. Waor kump dat roet toch van­ dan? Weurumme greuit ut zo hard? At de greunte neet wil greuien, ut onk­ roed schöt, zonder meuite, de loch in. Aoveral staot de brandnet tels, muur, zeuvenblad en ander grei, waor as ik de naam gineens van wet te. Alle dage bun‛ k der drok met. Wal ne veurdeel dat miene kippen dat grei arg lekker vindt. Zee krieg t dan ok altied ut roet in de kipperenne en neet völle later is dat ongewenste spul verdwenen.

Ut smaken bes, ik dach dat gao‛ k vaker doon. Zo he‛ k ok nen mooi recept evonn veur hondepol (de peerdeblome). Wis i-j da‛ j den helemaol könt et ten, van de blome töt de wor tel? Zo he‛ k van de bloomn ne soor t jam emaak t, vrog ger neumen ze dizze jam “armeleu‛ s honning ”. De blaar van de peerdeblome gebruuk ik in miene salades. Van de wor tel ku‛ j thee zet ten, maor dat he‛ k nog nooit edaon. Dat lik mi-j neet lekker. Eigenlijk besteet der helemaol gin onkroed. Roet bunt gewoon plantjes dee‛ t de leu neet in de tuin wilt hebben. Dee‛ t ze neet zelf eplant of ezaeit hebt. Zo steet der alle jaoren in ut veurjaor de greunte “ winterpostelein”. Das har tstikke lekker. In de supermark t ku‛ j dizze greunte neet kriegen en bi-j de greunteboer is ut neet te betaaln. Jao, ut steet gewoon in de gemeenteplansoentjes, gratis en veur niks. I-j hoof t ut allene maor te plukken. Dan alle greunte dee‛ t tusken de stoeptegels staot. A‛ j daor aover nao gaot denken, hoo‛ j jao gaar neet meer noar de winkel hen, want de greunte greuit gewoon onder oen neus.

Noe dach ik: al dat onkroed, messchien kan ik daor is nen maoltied met maken. Ik wet da‛ j bijvoor­ beeld brandnet tels könt et ten, maor hoo maak i-j dat dan klaor? Ik ut internet op, recepten zeuken veur miene onderneming. Daor von ik ne mooi recept veur brandnet telsoep met zuring , zeuven­ blad en nog ander roet. Noh ja, dizze leu op inter­ net neumen ut “ wildegroentensoep”, bliekbaor is al dat roet, wilde greunte en ik wus gaar neet da‛ j zeuvenblad konn et ten. Ik de tuin in en al dat roet epluk t en in de soep edaon, want : “ If you can‛ t beat it, eat it! ”

Annemarie

AIRCONDITIONING

SPECIALIST Groen is onze visie, comfort is onze missie RE-Techniek BV T: 0314 - 66 24 19 Chamavenstraat 6 7044 AM Lengel

>038

 06-53 59 66 58

info@re-techniek.com www.re-techniek.com www.aircolengel.nl


| PUZZEL

MIJN Escape Room Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code. Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hieronder staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen ver ticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Bij de prijspuzzel lees je hoe je kunt insturen.

1 2 3 4 5 6 7

1 2 3 4

Achternaam Page 6-model Voornaam ‘In Bed Met’ Voornaam MIJN Superboer Merknaam MIJN Auto Voornaam MIJN Verhaal Plaats MIJN Droomhuis Achternaam MIJN Vrijgezel

5 6 7

PRIJS ESCAPEROOM • 3 -gangenmenu voor 2 pers. • Waardebon € 25,-

Eetcafe De Groes Mams Ruurlo

w w w.degroes.nl w w w.mamsruurlo.nl

Mijn Prijspuzzel • • •

Combipakket t.w.v. € 50,Cadeaupakket t.w.v. € 4 0,Waardebon € 25,-

Wilma’s groente en fruit Kaas & Meer Mams Ruurlo

w w w.wilmasgroenteenfruit.nl w w w.facebook.com/KaasenMeerLichtenvoorde w w w.mamsruurlo.nl

Direct oplossingen insturen? Scan  de QR-code

De woorden zit ten horizontaal, ver ticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende let ters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

KR PA PV EE DN B I OO NK AS RE AN PL

RJ OI RH RC DT AI EA O H NR EK PN OL

NA EC HV NA AP TR RI BL DE NE BI KA

O A H D D T SI A E AL AI A C AT B R O R B E

T R A N A T T N E A K R H G R T T E S K T A T R

O E OI G E A N E R W O E V E EI T W E U EF

MI KE SE TI AE KE KX EP U C OI RS N G

AR PV NT FO FK II O O RR RN EA HS UO

CE AH BC AI RF EN TE I E EL RF AR DE

PK PL SE UI XN AB TE AH VU EI MS ID

RB EG KA NL OE JI AS TC AH EI FP SE

NV EE IR AB AA LL PI IS NA IN ST TR

BARE T C ARRE EC ARD EENDER ERFGOED ERFLEEN E VENA AR FICHE FIXEER

G ALEISCHIP HEIEN KLEINBEHUISD NOTOIR OPENHEID PAR ANOIDE PEREN POEHA POKER

DE OPLOSSING VAN DE PUZZELS GEVONDEN? Je kunt de oplossing van de puzzel(s) inleveren vóór maandag 27 juni 2022 via de speciale puzzel­ button op de contactpagina van www.HelemaalAchterhoek.nl. Het is ook moge­lijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post. WINNAAR EN OPLOSSING De oplossingen en winnaars van de vorige puzzels kun je terug vinden op onze website HelemaalAchterhoek.nl.

PR A AG R AKE TGR ANA AT RUINE SCHERP TARWE TENGER TOKIO VERBALISANT WA SHOK

6 7

9

1 6

3 4 5 8 1 2

5 3 1 5 7

4 3

8 1 5 4

2 7 1

Mijn Sudoku >039


Pittig contrast

Iedere keuken kan wel wat kleur of contrast gebruiken. Niet alles hoeft eentonig te worden uitgevoerd. Doorbreek de eenheid en ga voor meer contrast en tegengestelde kleuren. Diapositief noemen we dat. Zo komen creatievelingen zoals zij ook aan hun trekken. Voor ieder wat wils is ons motto.

042 >040