MIJN Magazine - mei 2024 (Editie West)

Page 1

Page 6 Model

Ruby uit Dinxperlo

MIJN Droomhuis

Boerderij De Wieber heeft meerdere gezichten

No 05 JAARGANG 26 MEI 2024
Wonen, werken en leven in de Achterhoek Special
In Bed met... Nico Wissing Landschapsontwerper HelemaalAchterhoek.nl MAGAZINE Vertier & Plezier in de ACHTERHOEK WESTEDITIE

Scan de QR-code voor meer informatie

>02 NU speciaal voor MIJN MAGAZINE lezers 5% KORTING!
Peter en Kristel heten u van harte welkom

UITGEVERIJ

Romeo Delta MultiMedia

Mijn Magazine BV

Werenfriedstraat 1

7136 LZ Zieuwent

T 0544-35 22 35

www.HelemaalAchterhoek.nl info@mijnmagazine.nl

Redactie

Richard Stegers, Christine Linneweever

Fotografie

Jurgen Pillen, Robin Strikkeling

Redactie-adres

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl

Coördinatie

René Doppen

Daniël Schmitz

Vormgeving

Mariska Leerink

Druk Moderna

Verspreiding AVO

Verspreiding

Verschijning

begin van elke maand

Sluitingsdatum

Juni nummer 13 mei 2024

Groeten uit / in de Achterhoek

Al 32 jaar probeer ik mezelf onder andere fit te houden door 2x per week te gaan hardlopen in onze Achterhoek. Iedere keer doe ik dit met een frisse portie tegenzin, waardoor het ondertussen meer op snelwandelen lijkt. Toch valt me dan op, dat zelfs in ons kleine pittoreske Zieuwent niet iedereen, die ik tegen kom en begroet me teruggroet. Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar het is frappant dat mijn dorpsgenoten dan wel een hand opsteken of met hun hoofd knikken en dat de ‘nieuwe’ Zieuwentenaren dit grotendeels niet doen. Dit lijkt verwijtend, maar is niet zo bedoeld. Het zal voor hen waarschijnlijk niet gebruikelijk zijn. In ons fraaie stukje Nederland doen we dat wel, want dat toont je betrokkenheid. Zo is het ook met voetbalsupporters, die bij een groep willen horen voor het saamhorigheidsgevoel. Helaas gaat dit vaak te ver en ontaardt dit in gewelddadig gedrag, maar toch. Als rechtgeaard Feyenoorder geniet ik nu bijvoorbeeld al jarenlang van het voetbal én de successen

ADVERTEREN?

Angela Schokkin

Edwin Schepper

Joyce Kuster

Jacquelien ten Have

T 0544-35 22 35

www.HelemaalAchterhoek.nl

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

van mijn cluppie. Deze suprematie wordt dan alleen maar vergroot, doordat álle Ajax-supporters (die andere groep) hierbij alleen maar blijven wijzen op het verleden. Prachtig toch ?

Een Achterhoeker ben je en dat zit in je bloed. We weten allemaal dat ‘alles voorbij Arnhem’ daar iets anders over denkt ; wij zijn boeren die alle woorden inslikken. We hebben natuurlijk geen moderniteiten en gaan lopend naar het land om piepers te rooien. Gelukkig komt de veldwachter op zijn varken langs om te zorgen, dat we geen eieren van de buurman jatten. Allemaal gekheid natuurlijk, maar dit is om aan te geven, dat we wel échte Achterhoekers en dus net als Friezen en Limburgers speciale Nederlanders zijn. En die kunnen ook lezen. En wat willen die lezen ? Die willen lezen over Achterhoekers. En wat heeft iedere lezer nu in zijn hand ? Een magazine van Achterhoekers voor Achterhoekers en vooral over Achterhoekers.

Veel leesplezier !

René

Van Achterhoekers

´ ´

voor Achterhoekers

MIJN groet, René Doppen rene@mijnmagazine.nl

>03 20 | mijn verhaal 25 | mijn droombaan 09 | mijn auto www.HelemaalAchterhoek.nl No 05 JAARGANG 26 MEI 2024 05 | in bed met 13 | mijn superboer 11 | mijn metamorfose 16 | mijn droomhuis 47 | mijn puzzel 37 | mijn vrijgezel 06 | mijn page 6 inhoud @MIJNmagazine @mijn_magazine linkedin.com/company/ mijn-magazine | VOORWOORD COLOF ON Borculo Ruurlo Groenlo Lichtenvoorde Aalten Hengelo Zelhem Wehl Doetinchem Varsseveld Terborg Ulft Gendringen s’Heerenberg Winterswijk Eibergen OOST WEST Dinxperlo 32 | mijn special ACHTERHOEK Special
vdgarde.nl Daar ben je écht blij mee. OF SHOP ONLINE OP VDGARDE. NL Meer dan 300+ tuinsets in onze showrooms! En nog 200+ andere tuinstoelen Even genieten... Jouw tuin. Jouw moment.
Tuinstoel Hartman Sophie 139,-
Julia loungeset nu 1695,- Trendy uitstraling MIX & MATCH JE TUINSET! HEMELVAARTSDAG & 2E PINKSTERDAG GEOPEND!
Tuinstoel Denver 79,- Tuinstoel 4SO Jura 439,- Tuintafel Trinxa 849,-

In Bed met… is een rubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met… landschapsontwerper Nico Wissing.

Al van jongs af aan was Nico Wissing uit Megchelen bezig met groen. Hij had passie voor alles wat groeide en bloeide. Vaak was hij bij zijn vader in de moestuin bezig met zijn eigen tuintje of bij zijn buren op de boomkwekerij. Wissing:

“De liefde voor het groen heeft er voor gezorgd dat het vak waarin ik bezig ben, het mooiste vak van de wereld is.”

‘Het gaat om de aansluiting van de mens op het ecosysteem’

Landschapsontwerper Nico Wissing:

‘Weg van decoratie, op naar toegevoegde waarde’

Wissing groeide in de loop der jaren uit tot één van de meest innovatieve landschapsvormgevers van Nederland. “De laatste 25 jaar ben ik vooral bezig met de overgang van de artificiële tuin of landschapsinrichting naar verbinding met de natuur. Weg van decoratie, op naar toegevoegde waarde. De leefomgeving staat namelijk onder druk en om te voorkomen dat tuinen en parken heel steriel aangelegd worden, kies ik ervoor om de lokale natuur door te laten lopen in onze leefomgeving. Een stukje herontdekking van de lokale natuur en het herstellen van structuur en landschapselementen die verdwenen zijn.”

Daarmee loopt Wissing binnen de beroepsgroep voor de troepen uit. “Ik noem mezelf eigenlijk ethisch vormgever. De aanpak moet meerwaarde geven als het gaat om biodiversiteit, klimaatbestendigheid en de manier waarop de mens in balans is met de natuur. De functionaliteit is bij de aanleg van een tuin of een landschap niet het hoogste goed, maar het gaat om de aansluiting van de mens op het ecosysteem.”

NL Greenlabel

Tekst: Christine Linneweever

Foto’s: Jurgen Pillen

Samen met televisiepresentator Lodewijk Hoekstra richtte Wissing vijftien jaar geleden NL Greenlabel op. “Greenlabel wil zorgdragen voor een meetbaar duurzame leefomgeving. We scannen gebieden aan de hand van data op biodiversiteit, klimaatbestendigheid, gezondheid en materiaaltoepassing. Na de analyse maken we rapporten voor architecten, gebiedsontwikkelaars, gemeentes, bedrijven en particulieren die aansluiten op de problematiek van deze tijd. De tuin moet bovendien aansluiten

op de lokale natuur, biodiversiteit versterken en veerkrachtiger maken. Maar ook het sociale element is van belang, dus een moestuin, een pluktuin, een boom waarin kan worden geklommen. Het gaat om een tuin die op al die gebieden betekenisvol is.”

Het liefst gaat Wissing al aan de slag voordat de architect wordt gevraagd. “Het gaat mij om de biofilie van het terrein, het gebruik van de ecosystemen, dus de seizoenen, regenbuien, zon, bodem, hoogteligging, zichtlijnen. Als de natuur een hoofdrol gaat spelen, wordt het pand soms op een andere manier vormgegeven, zodat mens en leefomgeving dichterbij elkaar komen.”

Rivierduin

Wissing kiest graag voor natuurlijke elementen. Een voorbeeld daarvan is het terugbrengen van een rivierduin in een woonwijk in Silvolde. Mensen hebben geen tuin, maar wonen in een mandelig gebied en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van een eigen stukje duin. “Zelfs minister De Jonge en de Rijksbouwmeester Francesco Veenstra vonden het één van de beste gebiedsontwikkelingen van ons land.” Ontwerpen is dus wel zijn passie, maar op zaterdag gaat Wissing graag in zijn eigen gevarieerde tuin aan de slag. Daarin heeft hij onder andere een paar duizend vierkante meter bloementuin. Hij heeft wel hulp bij het onderhoud, maar geniet er ook van om zelf aan de slag te gaan. “Op zaterdagmiddag ben ik helemaal zwart van de modder en loop ik bezweet door de tuin. Daar ga ik helemaal in op. De tuin is natuurlijk ook mijn visitekaartje en opengesteld voor publiek. Ze komen van heinde en verre om te kijken naar de combinatie van het gecreëerde landschap en de natuur.” m

>05
| IN BED MET IN BED MET…

model

Iedere maand selecteren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beurt aan Ruby Nieboer uit Dinxperlo

Foto’s: Robin Strikkeling Instagram: @robinshot_

Naam: Ruby Nieboer Leeftijd: 21 Woonplaats: Dinxperlo

Dagelijks leven + je hobby’s: In het dagelijks leven ben ik bezig met een voltijd studie. Ik studeer Verpleegkunde aan de HAN in Nijmegen. Met mijn MBOru-Verpleegkundige al op zak ben ik werkzaam bij Buurtzorg naast mijn studie. Daarnaast ben ik een bezige bij wat betreft sport. Ik doe aan acrobatiek bij VGV Varsseveld, ik ga regelmatig naar de sportschool en ik doe aan hardlopen. Ik hoop binnen een jaar wellicht nog de halve marathon te rennen.

Hoe ver zou je gaan voor de camera: Eigenlijk niet zo ver. Ik vind het zelf super leuk om voor de camera te staan, maar ik zou dan wel echt bij mezelf blijven en mijn grenzen aangeven.

Het meest sexy aan jezelf: Lastige vraag om dit over jezelf te zeggen. Als ik iets moest kiezen dan worden het mijn ogen. Ik denk dat ik doormiddel van mijn ogen ook altijd mijn enthousiasme goed kan overbrengen.

Je grootste fantasie (wat staat er op je bucketlist): Toevallig heb ik echt een bucketlist! Hier staan allemaal leuke dingen op. Een die bovenaan staat is het ontwerpen van mijn eigen kleding. Op het moment maak ik samen met mijn moeder blazers met allemaal verschillende mouwen en opdrukken op de achterkant. Dit vind ik echt mega leuk om te doen samen!

De toekomst: Mijn toekomst is vooral gericht op mijn studie. Ik wil mijn HBO-V halen en vervolgens zou ik graag nog willen reizen. Ik wil nog meer focus leggen op mijn social media accounts en doorgaan met wat ik nu allemaal doe! En wat betreft mijn baan voor in de toekomst, daar staat nog een groot vraagteken achter. In de zorg vind ik echt alles leuk om te doen…. dat wordt nog een lastige keuze!

Waar ga je graag uit: Ik vind het enorm leuk om te stappen! Ik ga graag naar Doetinchem of Nijmegen en af en toe ga ik net de grens over om in Bocholt te stappen. Het meeste ben ik toch te vinden op festivals!

Het belangrijkst aan je partner: Betrokkenheid en nieuwsgierig vind ik erg belangrijke eigenschappen!

Het meest-extreme dat je hebt gedaan: Hier moest ik echt even over nadenken. Ik heb ooit in een zweefvliegtuig gezeten, super vet! Ik denk dat dat het meest extreme was dat ik heb gedaan. Deze vraag laat mij wel beseffen dat ik meer extreme dingen moet/wil gaan doen!

Nog willen ontmoeten: Harry Styles. Ik had vroeger een levensgrote kartonnen pop van Harry in mijn kamer staan!

Het mooiste aan MIJN Magazine: Het mooiste vind ik Page 6 natuurlijk! Je ziet elke keer nieuwe gezichten en altijd kom je iets leuks te weten over deze meiden!

Oproep mannen, vrouwen, koppels Wil jij het

foto te sturen naar:

Page
volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met
redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.
| PAGE 6 MODEL
>06
>07 ruurlo • domineesteeg 14 3000 m2 modern wonen vorden • ruurloseweg 8-12 7000 m2 landelijk wonen en slapen relaxfauteuil Leranto • elektrisch verstelbaar slechts 1199,hoekbank Virgio HR schuim met slede poot meeksmeubelen.nl 2149,-
vorden

Remco Roosendaal

Remco Roosendaal

Remco Roosendaal

Remco Roosendaal

Koning Lodewijkstraat 5

Koning Lodewijkstraat 5

Koning Lodewijkstraat 5

7038 AG Zeddam

7038 AG Zeddam

7038 AG Zeddam

Koning Lodewijkstraat 5 7038 AG Zeddam

Mobiel: 06-20794375

Mobiel: 06-20794375

Mobiel: 06-20794375

Mobiel: 06-20794375

Tel.: 0314-651990

Tel.: 0314-651990

Tel.: 0314-651990

Tel.: 0314-651990

Timmerwerken

Timmerwerken

Timmerwerken

Timmerwerken

• Verbouw en aanbouw

• Verbouw en aanbouw

• Verbouw en aanbouw

• Verbouw en aanbouw

• Dakramen en dakkapellen

• Dakramen en dakkapellen

• Dakramen en dakkapellen

• Dakramen en dakkapellen

• Overstekken en windveren

• Overstekken en windveren

• Overstekken en windveren

• Overstekken en windveren

• Plafonds

• Plafonds

• Plafonds

• Plafonds

www.remcoroosendaal.nl info@remcoroosendaal.nl

www.remcoroosendaal.nl info@remcoroosendaal.nl

www.remcoroosendaal.nl info@remcoroosendaal.nl

www.remcoroosendaal.nl info@remcoroosendaal.nl

• Div. dakwerkzaamheden

• Div. dakwerkzaamheden

• Div. dakwerkzaamheden

• Div. dakwerkzaamheden

• Deuren afhangen

• Deuren afhangen

• Deuren afhangen

• Deuren afhangen

• Binnen- en buitentimmerwerk

• Binnen- en buitentimmerwerk

• Binnen- en buitentimmerwerk

• Binnen- en buitentimmerwerk

• Renovatietimmerwerk

• Renovatietimmerwerk

• Renovatietimmerwerk

• Renovatietimmerwerk

>08 wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland wishlichtenvoorde.nl SCHADE? BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. Holland Holland wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland JAAR Wiggers Industrie Spuiterij Holland wishlichtenvoorde.nl wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. 12,5 JAAR T: 0544-84 37 39 GEZOCHT! Ervarenvoorbewerkerspuiter/ Voor vragen neem contact op met dhr. H. Wiggers M O D E R N A M B A C H T V A N N A T U R E D U U R Z A A M T U I N H U I Z E N - G A R A G E S - H O U T C O N S T R U C T I E S Kisvelderweg 3-13 NEEDE info@bowisse nl - 0545-261169 bezoek onze showroom op afspraak www bowisse nl SCAN brochure -> www.amgraymond.nl Wintercheck ¤ 20,Voor meer info zie www.amgraymond.nl/wintercheck Ulenpasweg 2E2 ’s-Heerenberg T: 0314-64 32 27 M: 06-13 00 61 96 Uw motor al klaar voor het nieuwe seizoen? Bij inlevering van deze voucher krijgt u 15% KORTING op een kleine of grote beurt van uw motor. 

Meer foto’s én een gave video zien? Scan de QR-code

‘Ik kon mijn horloge bijna vijftig jaar terugdraaien’
‘Een

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers. Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de opvallende collectie van garagehouder Raymond Jongh.

Raymond Jongh onder

indruk van Duitse degelijkheid en luxe

Mercedes-Benz 250 S is pure nostalgie’

Hij is van jongs af aan gefascineerd door de stijlvolle wagen. Bij het model vechten elegantie en degelijkheid om voorrang. Raymond Jongh (53) noemt het een iconische en tijdloze auto. Het gaat hier om de Mercedes-Benz 250 S. “Het was in de jaren en zestig en zeventig een echte directeurswagen. De klasse druipt er vanaf. Velen kennen en waarderen deze Mercedes. Ooit wil ik er ook in rijden, dacht ik lange tijd.”

De passie voor Mercedes werd hem met de paplepel ingegoten. “Mijn vader had een grote voorliefde voor het merk. Het was zeker in die tijd het paradepaardje onder de auto’s. Pa reed een 250 S, ik was als jongen van een jaar of zeven nogal onder de indruk van de wagen. Op latere leeftijd krijg je te maken met jeugdsentiment. Het zou toch wel mooi zijn om de auto als klas -

sieker aan te schaffen, was steeds mijn idee.” In 2015 werd zijn wens werkelijkheid. De garagehouder in ’s-Heerenberg kreeg via een kennis een Mercedes-Benz 250 S W108 uit 1966 aangeboden. “De eigenaar wilde de koperkleurige auto opknappen, maar kwam te overlijden. De wagen was weliswaar compleet maar moest nog helemaal in elkaar worden gezet. De familie wilde er vanaf. Ik had er wel oren naar, daarmee kon ik mijn horloge vijftig jaar terugdraaien én werd de klassieker gered van de sloop.”

Maar de grootscheepse klus moest nog wel worden geklaard. Het project duurde ongeveer drie jaar. “Ik deed het tussen het werk door en ’s avonds. Het was wel heel leuk om te doen, zeker toen de finish in zicht kwam.” Sindsdien rijdt Raymond er slechts zelden mee. “Hij staat teveel stil, het ontbreekt me aan tijd. Maar als ik er mee op pad ben, is het echt genieten. Vorstelijk rijden noem ik het altijd. Toch wil ik hem vanwege emotionele waarde en het nostalgische gevoel niet kwijt.” Het bleef niet bij de 250 S. De Achterhoeker kocht ook nog een Mercedes Benz 280 W123 coupé in chocoladebruin uit 1977, die eveneens een flinke opknapbeurt verdiende. Een wagen met slechts 84.000 kilometer op de teller. “Uitzonderlijk, het was een echte buitenkans. De 280 is al veel moderner. Het rijdt heerlijk, een stuk vloeiender dan de 250 S.” Raymond heeft tevens enkele oude motoren van vooral zijn favoriete merk Honda en een originele Zundapp brommer in bezit. “Zo’n zelfde exemplaar reed ik vroeger ook, je snapt dat ik er heel blij mee ben.”

>09 Oproep Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.
| AUTO
Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

Direct de beste prijs

Geen zin in onderhandelen?

Bij ons krijg je gewoon direct de beste prijs.

10 jaar garantie

Gratis

3D tekening

Zoek je zekerheid?

Gevonden! Bij ons krijg je 10 jaar garantie op je keuken.

A-merk apparatuur

Hoe jouw keuken er in het echt uit komt te zien? Wij geven je een gratis 3D ontwerp.

Ga je voor kwaliteit en betrouwbaarheid?

Ontdek ons uitgebreide assortiment A-merk apparatuur.

>010
Superkeukens Terborg |Stationsweg 18 Superkeukens Zutphen|Pollaan 50G WELK

Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding style onderhanden genomen.

Wil je de making-of van deze metamorfose zien? Scan de QR-code

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Voor de mei-editie werd Dave Busch uit Lichtenvoorde uitgeloot voor een metamorfose. Deze sportieve directeur van een basisschool wilde graag een hippe coupe met zijn krullen.

Dave krijgt hippe coupe voor zijn krullen

BNaam: Dave Busch

Woonplaats: Lichtenvoorde

In het dagelijks leven: directeur van een basisschool

Hobby’s: koken, wintersport en reizen

Waarom doe je mee aan een metamorfose: Ik wilde een kort voorjaarskapsel voor mijn bos met krullen

Foto’s: Jurgen Pillen

ij Dave heeft Ingrid van Hairemotion de krulkniptechniek van Brian McLean uitgevoerd en een modern krullend kapsel gecreëerd. “Hij heeft van nature krullend haar en draagt het wat voller, ook rondom de contouren. Daar hebben we verandering in gebracht. Het boven haar is in verhouding langer gelaten dan de zijpartijen. De lok is asymmetrisch geknipt en valt dus één kant op. Een leuke frisse voorjaarscoupe” licht Ingrid toe. Om de krullen mooi vol en grof te laten uitkomen, is er een Curl Control product gebruikt van Goldwell. Dit kapsel kan Dave ook zelf goed in model krijgen met weinig moeite. Dat is wat de mannen willen!

Daarna bezocht Dave de mooie zaak LEF. Het mooie weer is in aantocht, dus is er gekozen voor een luchtige vrolijke set. De Hawaii stijl blouse van Tom Tailor (€ 49,99) werd gecombineerd met de linnen broek van Mexx (€ 79,99). De heren maten bij LEF gaan van XS t/m 3XL. Ze bieden herenmode aan voor ieder mannelijk figuur. Ook hebben ze mooie en nette items in travel kwaliteit tot aan fijne casual look. De metamorfose van Dave is in elk geval helemaal geslaagd!

Reactie na de metamorfose: Erg blij mee, super bedankt allemaal!

>011
| METAMORFOSE Oproep Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.
Tel. 0314 - 36 30 66 HelemaalAchterhoek.nl MAGAZI NE
LEF Bleekstraat 1 | Hengelo Gld. www.lef-store.nl Dames & heren mode LEF Lifestyle&Fashion

Op 7, 8 en 9 juni is het voor de voetballiefhebber weer genieten op sportpark Den Elshof. De 34e editie van het Internationaal Marveldtoernooi staat dan op de kalender. Voor PSV is dit een bijzondere uitgave, want zij reizen voor de 25e keer naar Groenlo. Toernooi-voorzitter

Marco Frank blikt terug.

PSV voor 25e keer op Marveldtoernooi

“De eerste keer dat PSV deelnam in Groenlo, was in 1997. En daarmee ook de eerste keer dat de volledige traditionele top 3 van Nederland aanwezig was. PSV werd derde achter Feyenoord en Ajax. In die tijd hadden we contact met wedstrijdsecretaris Cees van Merode, die in 2019 helaas is overleden. Met Cees hebben we een zeer bijzondere band opgebouwd, en via hem was deelname altijd snel geregeld. Deze bijzondere band met PSV bestaat nog steeds en ons toernooi staat steevast in het programma van hun jeugdopleiding. Een leuke anekdote is dat we op een gegeven moment een bevestigingsbrief kregen met: Dank voor jullie uitnodiging en hierbij bevestigen we onze deelname! De uitnodigingsbrief was door ons echter nog niet verzonden.”

“PSV is een hele fijne deelnemer. Kwalitatief zijn ze altijd goed, met regelmatig talentvolle jeugdspelers die later door blijken te breken. Daarnaast zijn ze enorm prettig in de omgang en zijn er veel vaste gezichten bij de staf van PSV. Zo is Edwin de Wijs maar liefst tien keer achter elkaar als coach van PSV O15 op ons toernooi geweest. En zijn stafleden Björn de Beer, Ruud Huijbregts en Jeroen de Jong ook bijna altijd van de partij. Ook als stafleden niet ingedeeld zijn bij het O15 team, komen ze toch tijdens het toernooi naar Groenlo om te genieten van de sfeer.”

“PSV heeft maar liefst drie keer het toernooi gewonnen: in 2001, 2007 en met ons jubileumtoernooi in 2014, toen ze Real Madrid in de finale na verlenging en penalties versloegen. Ook leverden ze een aantal

maal de beste speler van het toernooi: Elvio do Rosario in 2007, Dennis Dengering in 2008 en Armando Obispo in 2014. En Gino Coutinho en Zeus de la Paz zijn tot beste keeper van het toernooi uitgeroepen in 1997 en 2010. Andere bekende spelers die op het toernooi gespeeld hebben zijn bijvoorbeeld Ibrahim Afellay, Memphis Depay, Jordan Teze, Zakaria Bakkali, Zakaria Labyad, Steven Bergwijn en Cody Gakpo.”

Van 7 t/m 9 juni 2024 zijn ze dus voor de 25e keer op het Marveldtoernooi. Worden zij de opvolger van Palmeiras die het toernooi in 2023 wonnen?

>012
Voor meer informatie: www.marveldtournament.com
Tekst: Rik Gockel
34
PSV won het toernooi drie keer, waaronder in 2014, met onder andere Cody Gakpo, Armando Obispo en Jordan Teze.

SUPERBOER

VEUR

ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Jacqueline Gerritsen.

Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

‘Iedereen wil het beste voor onze club’

Jacqueline Gerritsen, beoogd voorzitter SV Superboeren

Supportersvereniging SV Superboeren werd opgericht in 1974 en bestaat dus 50 jaar. Voorzitter Hans Boesberg draag het stokje later dit jaar over aan Jacqueline Gerritsen uit Doetinchem. Zij heeft zin in de nieuwe rol. “Ik kijk ernaar uit, maar vind het ook wel spannend. Het is een grote eer. Ik hoop een verbindende rol te kunnen spelen.”

Jacqueline Gerritsen is al nauw betrokken bij de Doetinchemse voetbalclub. Zij is momenteel secretaris en interim-voorzitter van Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap. “Daarnaast schrijf ik regelmatig in D’ran Magazine, maak ik podcasts met ereleden van de club, denk ik mee in de kantine activiteitencommissie en ben ik algemeen lid van het bestuur van SV Superboeren. Afwisselend presenteer ik de Man of the Match. Allemaal erg leuk om te doen. De liefde voor De Graafschap zit in mijn hart! De informele sfeer spreekt me aan, de organisatie en de supporters staan dicht bij elkaar

Wensenlijst

D e supportersvereniging behartigt de belangen van alle supporters. Die liggen niet altijd op dezelfde lijn. “Maar iedereen wil het beste voor onze club. We komen heel breed in actie. Richting de club of naar andere organisaties zoals de KNVB en het Supporterscollectief Nederland, maar ook onderling. Het kan gaan over het invulling geven aan ‘gastvrijheid’, facilitaire voorzieningen, de band in de Jan Vreman-kantine tot een dadergerichte aanpak of het afschaffen van verplichte buscombi’s.” Jacqueline heeft nog wel enkele wensen. “Dan denk ik al snel aan facilitaire zaken. Achter de Groenendaaltribune zie ik het graag meer aangekleed. Ook het aantal damestoiletten verdient aandacht. Zeker nu steeds meer vrouwen de wedstrijden bezoeken. Daarnaast zou ik voor jongeren tussen 12 en 18 jaar iets willen doen. Zij vallen een beetje tussen wal en schip. Verder hebben we het prima voor elkaar hoor, met het mooiste stadion van Nederland!”

romotie is belangrijk, alleen al voor de financile situatie van de club, zegt ze. “En we kunnen wel weer eens een succes gebruiken. Zelf vind ik het mooi dat een trainer uit onze eigen club komt. Spelers en trainers uit eigen geledingen door laten stromen, dat versterkt de clubcultuur. Zij groeien op met de D’ran mentaliteit en begrijpen dat de band tussen spelers en supporters een grote meerwaarde heeft.”

Wat is volgens jou een Superboer? “Elke supporter die De Graafschap een warm hart toedraagt.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “Ik woonde net in Doetinchem. Vanaf mijn balkon zag ik de lampen van het stadion en hoorde de aanmoedigingen van het publiek en natuurlijk de ontlading bij een doelpunt.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “Dan kom ik al snel bij de promotiefeesten. Maar dagdagelijks vind ik de informele band tussen club, spelers en supporters het mooiste van onze club. Daar is de afgelopen tien jaar hard aan gewerkt. Later, als ik groot ben☺, is dát de herinnering die als eerste komt bovendrijven. Daarna de mooie voetbalmomenten en de promoties.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “Is een stabiele eredivisieclub wel het summum, vraag ik me soms af. Dan missen we de euforie die hoort bij mogelijk promoveren of het verdriet bij degraderen of net niet promoveren. Blijft de beleving die we nu samen delen als we middenmoot eredivisie spelen? Het is wel zo dat het voor onze financiële gezondheid het beste is dat we vaker in de eredivisie spelen.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “Ik ben niet zo’n voorstander van het terughalen van ‘oud-spelers’. Ze presteerden op basis van de chemie die er toen was. Ik was best sceptisch toen ik las dat de Seun weer terugkwam. Maar eerlijk: het pakt goed uit!”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? “Op een zonnige avond, zittend aan een picknick-bank op het Spinnekopplein. Verder mag ik graag, niet te snel, hardlopen in de bossen van de Achterhoek.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap? “Voor mij is dat Sjoerd Weikamp. Iedereen kan zijn liefde voor de club voelen, daar hoef ik niets aan toe te voegen.”

>013
| SUPERBOER m

Angela’swereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

Deze euforie had hij plat getrapt!

Als een kind van 8 jaar, wachtend op de eerste gaatjes in de oren sta ik bij de industriespuiter! Ik wilde alleen nog maar pronken tijdens de rit met onze, vers van de spuiter, diepzwarte trailer richting de werkplaats.

Met een BIG-SMILE geef ik Corné een seintje dat ik de hele weg vóór hem blijf rijden en geef gas. Zodoende had ik alleen nog maar oog voor de trailer die ik vervolgens in volle glorie de hoek zie omdraaien. Ik was opgelucht en trots na al die dagelijkse schuuruurtjes! Elke cm hebben we 3 x gezien en dit was het prachtige resultaat! Loon na hard werken, voor velen een bekende uitspraak. Ik draai de eerste rotonde af en in mijn veronderstelling zit Corné direct achter mij, maar op dat moment word mijn euforie in één klap weggeslagen door een langdurige een loeiharde claxon van een witte Volvo met een man achter het stuur. Aan zijn wilde handgebaren te zien wilde hij mij in stukjes hakken en in zijn voortuin begraven.

In zijn ogen reed ik te langzaam. Mijn ogen verdwijnen naar de snelheidsmeter en met 81 km per uur zat ik keurig met de snelheid. Hij duikt bij de eerste afslag de B-weg op en rijdt naast mij richting de Radstake en onze blikken kruisen opnieuw als hij achter een langzaam rijdende trekker blijft kleven. Ik krijg opnieuw een middelvinger! Ik laat het los en haal mijn schouders op als ik zie dat hij opnieuw achter mij aansluit tijdens het invoegen op de N-weg. Karma is a bitch!

Bij aankomst was ik verontwaardigd over de agressieve houding van deze medeweggebruiker. Voor het gemak noem ik hem nu even Asshole! Ik was helemaal niet meer bezig met mijn diepzwarte trailer! Deze euforie had hij plat getrapt! Als voormalig beroepschauffeur weet Corné mij te vertellen dat dit dagelijkse koek is op de weg. Bij deze een diepe buiging aan alle beroepschauffeurs die dagelijks te maken krijgen met dit agressieve gedrag! Mij niet bellen….

Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat, redactie@mijnmagazine.nl

>014
xx Angela
| COLUMN

morgen mooier wonen

Plameco: zo klinkt goede akoestiek

Terwijl restaurants, theaters en bioscopen ingericht zijn om bezoekers het beste geluid te bieden, wordt de akoestiek in woonhuizen vaak verwaarloosd. Door moderne inrichting en harde oppervlakken hebben we regelmatig last van akoestische problemen in huis. Wat kun je hier aan doen?

Akoestische oplossingen van Plameco Omgevingsgeluid is, naast een aangename kamertemperatuur en goed licht, één van de belangrijkste factoren om je prettig te voelen in huis. Plameco biedt door middel van akoestische spanplafonds en -wanden de perfecte oplossing om de akoestiek merkbaar te verbeteren.

Plameco plaatst speciaal akoestisch materiaal tussen het bestaande plafond en het nieuwe spanplafond. Hierdoor wordt de weerkaatsing van het geluid tot wel 50% verminderd. Het verschil hoor je meteen: het geluidsniveau in de ruimte daalt.

Zorgeloos een compleet nieuw plafond Een Plameco plafond wordt vaak in één dag geplaatst. Tijdens het plaatsen van het Plameco plafond kunnen de meubels gewoon in de ruimte blijven staan en er zal weinig tot geen stof vrijkomen. Het is een snelle oplossing voor een nieuw plafond én door de vele mogelijkheden van een Plameco plafond, creëren we ook een uniek plafond dat perfect bij de ruimte past!

Onderhoudsvriendelijk

Plameco plafonds zijn vocht- en warmtebestendig, schimmelwerend en kleurvast. Hierdoor zijn Plameco plafonds erg onderhoudsvriendelijk.

De voordelen

• De akoestiek in de ruimte wordt verbeterd: de weerkaatsing van het geluid wordt verminderd.

• Gesprekken zijn beter te volgen, ook met veel omgevingsgeluid.

• De kwaliteit van het geluid wordt verbeterd.

• Geluidsinstallaties zoals radio en televisie klinken beter.

Advies aan huis

Om te kunnen bepalen welk plafond het beste bij de ruimte en bij je wensen past, komt een van onze adviseurs graag langs om je hierbij te helpen. Daarnaast kan de adviseur een vrijblijvende offerte maken. Voor inspiratie in de showroom zijn we geopend volgens openingstijden, een offerte bij uw thuis of in de showroom alleen op afspraak!

Nu ook met infraroodverwarming

Openingstijden: ma 13.00u - 18.00u di, wo en do 09.00u - 18.00u vr 09.00u - 21.00u za 09.00u - 17.00u

Plameco Achterhoek

Rijksweg 20 6996 AC Drempt (showroom Slaapspecialist) 0 0313 312 101 info@eenplamecoplafond.nl plameco.nl

>015

Rust, ruimte, natuur, voldoende voorzieningen en een prettige sfeer. De Achterhoek is een fijne streek om te wonen. Aan fraaie woningen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder huis. Met deze keer het verhaal van boerderij De Wieber in Aalten.

Meer foto’s zien? Scan de QR-code

Het is echt een

FEESTJE OM HIER

TE WONEN

Boerderij De Wieber heeft meerdere gezichten

Verrassend. Zo mag je het gevelbeeld van boerderij De Wieber wel noemen. De traditionele uitstraling is geraffineerd gecombineerd met een volledig nieuw opgetrokken achterhuis in een eigentijdse stijl. Zo zie je het maar zelden. Oud en nieuw ontmoeten elkaar, het zorgt voor een fraai samenspel.

De bewoners zijn er maar wat blij mee. “Het is echt een feestje om hier te wonen”, zegt Sandra ter Horst. Zij woont er samen met haar man Jeroen Hollema en hun zonen Ide en Age.

S andra ter Horst is op De Wieber in Aalten terug op haar geboortegrond. Ze groeide er op en heeft daardoor een speciale band met de jaren 50 boerderij. “Mijn opa was klompenmaker en keuterboer en kocht de boerderij in 1930. De Wieber dateert van rond 1880, een deel van de zijgevel is nog uit die tijd. In 1956 is het voorhuis opnieuw gebouwd door mijn grootouders. In 1967 werd de stal verbouwd tot het achterhuis voor mijn ouders. Ik ben hier geboren en woonde er tot mijn 18e toen ik ging studeren.”

Ze heeft er talloze herinneringen. “Dat maakt het bijzonder om weer terug te zijn. Ik wil hier graag oud worden, ben echt verknocht aan het huis. Zeker in de huidige staat.” Want Sandra

>016
DROOMHUIS
|

Fraai samenspel oud en nieuw

en Jeroen hebben De Wieber helemaal eigen gemaakt. Dat gebeurde acht jaar geleden. “Mijn vader woonde in het voorhuis en overleed in 2014. Het achterhuis werd verhuurd. Na zijn dood moesten we beslissen wat we ermee gingen doen. We zochten rust en ruimte en besloten vanuit Gouda naar de Achterhoek te verhuizen.”

Maar er moest wel het een en ander gebeuren. De boerderij was gedateerd en moest flink onder handen worden genomen. Het stel schakelde daarbij een architect in, om de eigen ideeën uit te werken. Het achterhuis werd voorzien van een moderne uitbouw en heeft daardoor een metamorfose ondergaan. “Van het achterhuis zijn maar twee muren overeind gebleven”, vertelt Jeroen. Het nieuwe deel beschikt over twee lagen en is op een bijzondere manier verbonden aan de oude boerderij.

“Het was best een zoektocht om oud en nieuw op een mooie en functionele manier samen te laten gaan”, weet Jeroen nog goed. “De huidige oplossing zorgt voor een organisch geheel. En veel meer leefruimte, heel prettig.” Een lichtstraat tussen het oude en nieuwe gedeelte zorgt voor lichtinval. De grote glazen pui geeft zicht op de landerijen. “Vanuit de woonkamer is het prachtig wegkijken. Daar is bewust voor gekozen.” Ook het voorhuis werd aangepakt, al bleven authentieke jaren 50 elementen behouden. De nieuwe bewoners maakten ook een duurzaamheidsslag, van energielabel F naar label A+++. “We zijn van het gas af en verwarmen en koelen met een aardwarmtepomp. Dat gebeurt door middel van vloerverwarming. Het zorgt voor een constante temperatuur en een aangenaam binnenklimaat”, legt Jeroen uit. De boerderij werd uitstekend geïsoleerd, er kwa -

men voorzetwanden en het glas werd in HR++ of zelfs triple uitgevoerd. Op het dak van de schuur liggen 34 zonnepanelen. Zo werd de oude boerderij comfortabel gemoderniseerd en energieneutraal. “We wonen op een geweldige plek in een knusse boerderij met een eigen verhaal. Dit is inderdaad ons droomhuis.”

Jeroen en Sandra hebben ook de oude Zondagschool, iets verderop, in bezit. Daar hebben ze een duurzaam vakantiehuis van gemaakt. “Dat is eveneens een bijzonder project geweest. De voormalige zondagschool, een monument, is ook van het gas af, je voelt er de historie.” En er is een 8 persoons vakantiewoning in aanbouw met de naam Paviljoen Esch. “Dat wordt een stijlvolle eco vakantiewoning, biobased en circulair. Beide woningen staan op www.eco-logies.nl, ons zelf ontwikkelde platform voor duurzaam overnachten. We hebben de smaak te pakken als het om duurzaamheid gaat. Want dat is de toekomst!”

Oproep droomhuis Heeft u een bijzondere woning of een huis met een verhaal of kent u iemand? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

>017
Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen

Het camper- en caravanseizoen is weer begonnen: tijd voor onderhoud

Met de start van het voorjaar is ook het camper- en caravanseizoen weer begonnen.

Om vroegtijdige slijtage, oncomfortabel rijden, met pech langs de weg staan of zelfs gevaarlijke situaties te voorkomen, is het verstandig een camper of caravan goed te onderhouden, ook als u er niet veel kilometers mee rijdt. Bovendien heeft u

veel langer plezier van een goed onderhouden camper of caravan, bespaart goed onderhoud op termijn hogere of onverwachte kosten en heeft de camper of caravan een hogere inruilwaarde als u hem van de hand wilt doen.

Bij Autobedrijf Geert Stevering is alle kennis en kunde aanwezig voor het nakijken en onderhouden van campers en caravans.

‘In 2023 hebben we een grote verbouwing gehad, en nu is de onderhoudswerkplaats voor campers en caravans bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar,’ vertelt Niek Vredegoor, sinds 2023 volledig eigenaar van het autobedrijf. ‘Ook het personeelsbestand is uitgebreid naar tien mensen. Daarnaast zijn we voor campers nu ook een officieel BOVAG keuringsstation, zodat we voor onze klanten één adres zijn voor de keuring en het onderhoud.’

Kies ook voor veiligheid en vertrouwen onderweg, en laat uw camper of caravan goed onderhouden!

Autobedrijf Geert Stevering | De Hogenkamp 39 7071EC Ulft | Tel 0315 231660 Info@stevering.nl | www.stevering.nl

vrijdag: 18.00 uur zaterdag: 15.00 uur

>018
www.tractorpullingloerbeek.nl 24 & 25 mei ONLINE KAARTVERKOOP 2024

| UITAGENDA

Phion – Vieren en Herdenken

€20,00 | aanvang 15.30

Een programma dat uitnodigt tot terugkijken en reflecteren. Een verhaal waarin gevierd en herdacht wordt. Met muziek van onder andere Brahms en Stravinsky. kleintheaterdinxperlo.nl

09-12

De Country & Garden Fair

- Tuinen Huis Verwolde

€13,50 | aanvang 10.00

In een landelijke sfeer inspiratie op doen en shoppen: 80 exposanten met oa. planten, voorjaarsbloeiers, huis- & tuindecoraties, brocante, mode en livemuziek in de tuinen van Huis Verwolde. countrygardenfair.nl

Dekoor Close Harmony -

de stroming’

€19,50 | aanvang 20.15

Een veelgeprezen studentenkoor uit Utrecht. A capella, met pianobegeleiding, of begeleid door een jazzcombo. Een gevarieerd muzikaal programma, gebracht met intimiteit, passie en overgave. demattelier.nl

Achterhoeks Metalfest Voorverkoop €22,50 | aan de kassa €25,00 | aanvang 13.30

Het gezelligste Metalfest van Nederland is terug! Op zaterdag 18 mei staan geweldige metalbands in het prachtige amfitheater in Eibergen.

openluchttheatereibergen.nl

Back to the Classics

Gratis | poort open 19.30

Twee DJ optredens om lekker op te dansen. Eerst 2 uur lang “Classic” met DJ en MC die de fijnste R&B, Soul en Dance Classics draaien. Daarna rockmuziek van DJ duo Stoffer & Blik.

openluchttheatereibergen.nl

Huntenkunst 2024

Eigentijdse beeldende kunst

€10,00

250 kunstenaars uit 25 landen tonen hun eigentijdse werk in een eigen unit in de SSP-Hal in Ulft. Openingstijden: vr 17-21, za 10-20, zo 10-18. huntenkunst.org

Jeroen Kramer - ‘Na de Storm’

€17,50 | aanvang 15.00uur

Jeroen bezingt wat ons allemaal bezighoudt seks, geld, liefde, ouderdom, de dood en het woelige wereldtoneel, maar hij heeft daar zo zijn eigen kijk op.

theateronderdemolen.nl

Dorpsfeest Wehl Familiedag/optocht

11:00 uur | Gratis toegang

Deze dag begint met een kleurrijke optocht door de straten van Wehl. Daarna zal toporkest de Paloma’s de tent op zijn kop zetten en het attractiepark zal ook de gehele dag geopend zijn. dorpsfeestwehl.nl/zondag

Rayen Panday – Karma Voorverkoop €22 | poort open 14.00

Op zondagmiddag lekker buiten zitten en genieten van een voorstelling vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek. Rayen Panday komt met zijn show “Karma” naar het openluchttheater. openluchttheatereibergen.nl

Heleen Hendriksen en Joanne GrootenOn Our Way € 10,00 | Aanvang 20:15

De zangeressen brengen een geheel eigen muzikale voorstelling, bijgestaan door vijf geweldige muzikanten. Jazz en pop met een heerlijke soulsaus! demattelier.nl

>019
MEI
JUNI ZA
MEI ZO
MEI VR/ZA/ZO
MEI ZO 09 JUNI ZO 02 JUNI DO-ZO
MEI ZA
MEI ZO
MEI
/
11
05
24/25/26
18
26
‘In
ZA 15 JUNI VR 24 MEI

21e

verjaardag

Mitchel Roerdink:

‘Een mooiere verjaardag heb ik nooit gehad’

In de tuin bij hun huis in Varsseveld staat een groot spandoek ter ere van de 21e verjaardag van Mitchel Roerdink. Op zondag 14 april werd ter ere daarvan feest gevierd in hotel restaurant De Ploeg. Het werd een fantastische party met optredens van verschillende artiesten, want kort na de geboorte van Mitchel had niemand verwacht dat hij deze mijlpaal zou behalen.

Mitchel heeft de spierziekte Spinale Musculaire Atrofie type 1c. Bij SMA is er iets mis met de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg. Die zenuwcellen hebben uitlopers naar de spieren. Als die het niet of niet goed doen, komen er geen of gebrekkige signalen bij de spieren aan. Daardoor verslappen die spieren en ook de ademhalingsspieren kunnen verlamd raken.

Kort na zijn geboorte merkte zijn moeder Carola dat Mitchel in eerste instantie wel op zijn buik kon liggen, maar dat hij zijn hoofd niet omhoog kon houden. Een fysiotherapeut kwam tot de conclusie dat er iets niet in orde was en stuurde hen door naar het ziekenhuis in Winterswijk. “Daar konden ze zo snel niets vinden, maar ze vertrouwden het ook niet en dus stuurden ze ons door naar het Radboud in Nijmegen. We werden heel snel opgeroepen, want ook daar maakten ze zich ernstige zorgen. Toen Mitchel veertien maanden was werd vastgesteld dat hij SMA had”, vertelt Carola. Vader Tonnie en Carola kregen destijds te horen dat

| VERHAAL
>020
Hij zit vol leven. “Hij staat ’s morgens ook altijd direct aan.

met type 1c Mitchels levensverwachting twee of drie jaar was en dat hij zeker de tien jaar niet zou halen. Inmiddels heeft Mitchel dus ronduit bewezen dat die voorspelling niet uitgekomen is. Hij zit vol leven. “Hij staat ’s morgens ook altijd direct aan. Als hij uit bed komt dan is hij meteen wakker”, vertelt Tonnie. Mitchel zit in een elektrische rolstoel en is lichamelijk wel beperkt, maar heeft een snelle geest en een heel positief karakter. “Tja, mensen zeggen wel eens dat ik beperkt ben, doordat ik altijd afhankelijk ben van een ander. Maar ik weet niet beter en ik zie het eigenlijk niet eens meer.”

Vlogs

Mitchel is heel actief en maakt tegenwoordig graag vlogs. “Dat doe ik samen met mijn maat Xander, die ik ken van het logeerhuis. Daar ga ik om de week naar toe om mijn ouders tijd voor zichzelf te geven. Samen hebben Xander en ik een YouTube kanaal opgestart (@xandermitchel red.) en daarvoor maken we allerlei filmpjes. Bijvoorbeeld hoe het is om in een rolstoel te zitten en waar we tegenaan lopen. En we hebben ook een vlog gemaakt van toen we samen met onze rolstoelen door de Macdrive gingen”, lacht Mitchel. Sinds enige tijd heeft Mitchel ook een baan. Hij werkt vier dagen in de week bij Estinea. “Ik gaf daar samen met Henk Dissel een interview en zo ging het balletje aan het rollen. Ze vroegen of ik niet bij hen stage wilde lopen. Dat heb ik gedaan en had het zo naar mijn zin, dat ik het liefst wilde blijven. Dat kon. Op maandag help ik nu op de redactie met het bedenken van vragen voor mensen die later die week worden geïnterviewd en drie dagen in de week doe ik allerlei productiewerk. Ik heb het enorm naar mijn zin.”

Henk Dissel

Mitchel mag ook graag gamen op de playstation en doet dat online met allerlei mensen. Ook met volkszanger Henk Dissel die een goede vriend is van Mitchel. Ze kennen elkaar al vijftien jaar en Mitchel was misschien wel één van Henks eerste fans. Mitchel: “We bellen af en toe en we sturen elkaar regelmatig appjes. Hij komt elk jaar op mijn verjaardag en ik ga vaak naar zijn concerten. Niet alleen als ik thuis ben, maar ook met de mensen van mijn logeerhuis. Zij zijn met mij voor een concert van Henk naar Amsterdam gegaan.”

Mitchel houdt enorm van het Nederlandstalige lied en zingt zelf ook graag. Tonnie: “Toen Mitchel tien jaar was trad hij samen met Henk op bij de Radstake tijdens een benefietconcert van Spieren voor Spieren.”

Ook daarna zongen ze nog regelmatig samen. “Met Mitchels achttiende verjaardag was er corona, dus geen gelegenheid om een groot feest te geven. Destijds was er buiten een tent neergezet en daar zaten alleen Henk en Mitchel in, om samen te kunnen zingen. De rest van de mensen stond buiten van de muziek te genieten”, vertelt Tonnie.

Dit jaar besloten Carola en Tonnie dat het grote feest dat ze destijds in gedachten hadden dan nu maar voor zijn 21e verjaardag moest plaatsvinden. Mitchel wist niet meer dan dat hij zijn vrienden en collega’s moest uitnodigen. Tonnie: “Wij hebben het feest georganiseerd en allerlei artiesten uitgenodigd om te komen zingen. Uiteraard Henk Dissel, maar ook Harm Sprang, Belinda Kinnaer, Hein Migchelbrink van The Spitfires en Manuela Nzenge die zelf ook een beperking heeft en fantastisch kan zingen. De presentatie werd gedaan door Willy Oosterhuis en het geluid werd verzorgd door Gerald Pekel. Het was een heel geregel, maar er kwam wel honderd man en het resultaat was fantastisch! Een topfeest, echt kippenvel.”

Mitchel is het er helemaal mee eens. “Het was echt geweldig. Een mooiere verjaardag heb ik nooit gehad.”

Tekst: Christine Linneweever Foto’s: Anouk Hemmink

>021
Oproep Heeft u ook een bijzondere verhaal of kent u iemand met een uitzonderlijike hobby? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

MARISKA OOLHORST alias MIMAKKER FLEURIE

Ik ben miMakker Fleurie. miMakker betekent “mijn Maatje”. Ik ben het maatje voor de bewoner met dementie en/of verstandelijke beperking. Bij wie taal (vaak) niet meer beschikbaar is.

Als miMakker maak ik contact met mensen door middel van afstemming. Hierdoor een gelijkwaardige benadering en heeft de bewoner de regie. Fleurie hoeft niet alleen een glimlach, alle emoties mogen er zijn. Boos, bang, bedroefd en blij. Door deze manier van contact maken, van hart tot hart ontstaan de mooiste contactmomenten. Deze beschrijf ik in mijn blogs. Ik ben op meerdere locaties in de Achterhoek werkzaam. Fleurie komt graag bij je aan!

06 42 55 87 18

mariskaoolhorst@gmail.com

LinkedIn: Mariska Oolhorst

de Dames van de

HENRIËTTE van KAPSALON WUESTENENK

“Mijn naam is Henriëtte Wuestenenk, 59 jaar en woonachtig in Hengelo (Gld). Ik was 17 jaar toen ik begon aan de kappersopleiding. Tijdens mijn opleiding heb ik in verschillende salons gewerkt om ervaring op te doen. Ik kom uit een kappersfamilie en heb een lange historie met onze salon, waar ik zelf nu al jaren werkzaam ben. - Ik behoor tot de 4e generatie en zelfs de 5e generatie is al werkzaam in onze salon. In mijn werk ben ik gedreven, het stilzitten heb ik niet uitgevonden! Mijn werk is belangrijk, maar ik geniet ook zeker van mijn vrijheid.”

Spalstraat 2 7255 AC Hengelo Gld. 0575 46 12 87 www.kapsalonwuestenenk.nl

ALMA REITSMA van de SAMENGROEI

Van Rotterdam naar de Achterhoek. Als westerling kwam ik in 2016 door een verhuizing naar Zelhem in aanraking met de Achterhoekse mentaliteit, waar omzien naar elkaar nog steeds hoog in het vaandel staat. Dit heb ik me snel eigen gemaakt en is nog steeds de basis van onze ondernemingen die ik samen met mijn partner Erik Gussinklo run. Met onze kringloopwinkel hebben we niet alleen een plek gecree erd waarin spullen een tweede leven krijgen maar ook een plek waar onze cliënten een zinvolle dagbesteding kunnen geven. Voor ons geldt dat iedereen en alles een nieuwe kans verdient. Precies waar onze kringloop voor staat.

Wassenaarweg 14 7021 PA Zelhem 06 48 59 29 76 www.desamengroei.nl (consultancy) www.desamengroeizorg.nl (zorg en begeleiding)

>022

MARIEKE en JOKE van DE SPEELWEIDE

Kinderopvang de Speelweide is inmiddels al ruim 18 jaar een begrip in Hengelo, Keijenborg en omstreken. Wij, moeder en dochter, zijn ronduit trots als al die vrolijke snoetjes lekker aan het spelen zijn. Kinderen mogen gewoon kind zijn, lekker spelen en vies worden horen daarbij, ook openheid, vertrouwen en respect zijn daarbij erg belangrijk, niet alleen voor het kind maar ook voor onszelf en het team. De grote buitenruimte, korte lijnen en persoonlijke betrokkenheid is wat wij belangrijk vinden en waar wij voor staan.

Steenderenseweg 25 7255 KC Hengelo 0575 46 53 51 www.despeelweide.com

leukste Zaken

ANGELIQUE van HARTJE WINTERSWIJK

Sinds november 2022 ben ik eigenaar van het unieke Hartje Winterswijk. Voor mij een droom die uitkomt. Hartje Winterswijk mag zichzelf Drops Super Store noemen omdat het alle garens en accessoires van Drops verkoopt. Menig handwerkliefhebber kent dit merk van internet maar te weinig mensen weten dat dit mooie betaalbare garen te zien, te voelen en te koop is bij Hartje Winterswijk. Het leuke van mijn werk vind ik het adviseren en helpen van klanten. Kom je niet uit het patroon dan help ik je er met alle plezier mee!

Hartje Winterswijk Ratumsestraat 24 7101 MV Winterswijk 0543 45 09 27 www.hartje-winterswijk.nl

Na 10 jaar werken in de Accountancy bij twee grote kantoren, was het tijd om een oude droom in vervulling te laten gaan:

Inmiddels heb ik een eigen werkwijze ontwikkeld waarbij de aandacht voor én band met de klant centraal staat, alles in

15 april mocht Beverloo Cijfers al weer 11 kaarsjes uitblazen. Wat een reis. Van de start in mijn uppie naar ‘Team Beverloo Cijfers’, samen met mijn collega’s vanuit ons tuinkantoor in Lengel (met groen uitzicht) werken voor een grote groep ontzettend leuke en verschillende klanten, zowel zakelijk als

Beverloo Cijfers te Lengel www.beverloocijfers.nl

>023
06 18 11 72 63 DEWY KRIJGSMAN-BEVERLOO van BEVERLOO CIJFERS

Unieke marketinguitdaging voor niet één, maar twee bijzondere bedrijven tegelijk!

Wanders Metaalproducten BV bestaat uit twee zeer verschillende bedrijven die één fabriek delen. Wanders Fires & Stoves ontwerpt en produceert houten gaskachels voor de particuliere markt. Staalbouw Velp is actief op het gebied van magazijninrichting.

Beide bedrijven produceren in dezelfde fabriek, beide hebben een hele unieke uitdaging op het gebied van marketing. We zoeken hiervoor iemand die het durft om met ons mee te groeien en niet bang is om zijn of haar tanden te zetten in gevarieerde werkzaamheden. Wat houden deze werkzaamheden in?

W anders Fires & Stoves hecht er veel waarde aan om haar vele (internationale) dealers zo goed mogelijk van informatie te voorzien en wil hierin een grote stap maken. Zo gaan wij een kachelonderdelen webshop opzetten en willen we alle fysieke en online uitingen naar een hoger niveau brengen.

S taalbouw Velp daarentegen gaat een grote transitie tege-

moet: we gaan van het exclusief leveren aan dealers naar het proactief betreden van de markt om het hele traject van verkoop tot realisatie van een ingericht magazijn in eigen beheer te doen. Hiervoor wordt op dit moment een nieuw merk ontwikkeld. We willen dé partij zijn die ingeschakeld wordt bij alles wat te maken heeft met magazijninrichting.

We zoeken die persoon die even ambitieus is als wijzelf. Iemand die de schouders eronder wil zetten. We hebben veel kennis in huis van de producten die we leveren en kennen de markt goed. Je wordt bij ons zeker niet voor de leeuwen gegooid, maar we zoeken wel de (online) marketeer met vakkennis die een goede vertaalslag kan maken vanuit onze technische kennis.

Bij ons kun je jezelf ontwikkelen op het gebied van content, UX, CRO, Social Media en meer. We zoeken iemand die de mindset heeft om mee te willen groeien en niet bang is om zijn of haar kennis te verbreden. Wij bieden jou een uitdagende functie!

Durf jij het aan en denk je dat je het in je hebt om met ons op hoog tempo mee te ontwikkelen?

Dan willen we graag met je in gesprek.

Neem contact met ons op via niek.ter.steeg@wanders.nl of door te bellen met 0315-386414, Amtweg 4 - 7077 AL Netterden.

>024
(Online) Marketeer 32 tot 40 uur per week
(links) Niek ter Steeg en Robin van Eerden

Iedere maand belicht MIJN Magazine het werken in de Achterhoek binnen één specifieke branche of sector. We laten iemand aan het woord met veel ervaring, maar ook een jonger persoon die aan het begin van zijn of haar carrière staat. Deze keer de STAGEMARKT

Bijna elk Achterhoeks bedrijf biedt met het oog op kennisoverdracht regelmatig plaats aan stagiaires. Bedrijven doen dat niet alleen om hen te voorzien van hulp en ondersteuning, maar ook met het oog op werving en talentontwikkeling. Daarvoor moeten stagiaires tijdens een stageperiode goed begeleid worden en daarvoor is een stagebegeleider verantwoordelijk. Deze keer komen daarom stagiair Joris Gersen en stagebegeleider Wilco Zegers, beide werkzaam bij Hosokawa Micron BV, aan het woord.

‘Stage ook om uit te vinden wat je leuk vindt’

Joris Gersen (18) volgt een studie Technicus Engineering aan het Graafschap College en is bijna aan het eind van zijn stageperiode. “Ik heb voor aanvang van de stage onderzocht wat ik leuk vond om te doen. De conclusie was dat ik het liefst bij een installatiebedrijf of een machinebouwbedrijf wilde stagelopen. Daarna ben ik gaan kijken naar hoe leuk, hoe groot en hoe interessant een bedrijf is. Hosokawa leek eigenlijk meteen bij mij te passen, ook om wat ze er allemaal maken. Zo ben ik hier terecht gekomen. Eerst ben ik hier gaan kijken wat ik nou eigenlijk wilde. Ik kreeg de kans om op meerdere afdelingen mee te kijken, om een beeld te krijgen van wat ze hier doen. Aan het eind van dit jaar moet ik een leerroute kiezen en inmiddels weet ik dat ik mechatronica interessant vind, dus meer leren over elektriciteit in combinatie met mechaniek. Het mooie is dat je je in die richting niet richt op een ding, maar dat je van alles wat mee krijgt.”

Wilco Zegers (54) is al jaren werkzaam bij Hosokawa en begeleidt samen met collega Engineers daarnaast de stagiaires, zowel van het mbo als het hbo. Ze hebben de afgelopen jaren leerlingen van onder andere het Graafschap College heel leuke stages kunnen bieden. “We proberen de jeugd de gelegenheid te geven om uit te vinden wat ze leuk vinden. Niet alleen om te beslissen of je na je mbo aan het werk wil, maar het biedt ook de mogelijkheid te onderzoeken of je door wilt studeren aan het hbo.

Joris Gersen (18 jaar) Stagiair engineering bij Hosokawa Micron BV in Doetinchem

Wilco Zegers (54 jaar)

Manager Order Engineering & Standardisatie en stagebegeleider bij Hosokawa Micron BV in Doetinchem

Stage zorgt ervoor dat mensen merken wat het betekent om te werken in de techniek, maar we kijken ook naar het persoonlijke vlak, wat drijft mensen, wat vinden ze leuk. We bieden mbo-studenten ook de mogelijkheid om een eventuele achterstand die ze hebben opgelopen bij ons weer in te lopen. De afgelopen jaren is er op dat gebied heel veel veranderd. We proberen echt zo breed mogelijk in te zetten en daardoor hebben we afgelopen jaren veel stages gehad waar mensen heel enthousiast over waren.”

Achterhoek en openstaande stages

FEITEN EN CIJFERS

In de Achterhoek bieden 651 leerbedrijven stages aan en zijn er op dit moment bij hen 560

In Gelderland volgen 114.597 leerlingen een opleiding aan het voortgezet onderwijs en daar van studeren er 15.704 in de Achterhoek.

651 15.704 52%

In de Achterhoek studeren

Achterhoekse leerbedrijven

studenten

volgt een MBO opleiding

Op de website Achterhoekwerkt.nl is een speciale stagespagina. Daarop staan stages (op dit moment 73 vacatures) in de Achterhoek, ingedeeld op functie, locatie en sector. Hier staan ook de innovatiehubs, https://www.innovatiehub.com/ innovatiehub-doetinchem/. Daarop kunnen stagezoekers direct solliciteren.

In 2012 deed 62,6% van de studenten in de Achterhoek een opleiding aan het mbo, 33% aan het hbo en 4,5% aan het wo. In 2022 zakte het aantal leerlingen dat een studie deed aan het mbo naar 52,7%. Het aantal leerlingen dat aan het hbo en het wo studeerde steeg naar resp. 38,0% en 9,3%.

Het aandeel van de beroepsbevolking met een laag onderwijsniveau (Gelderland 20% en Achterhoek 22,8%) en middelbaar onderwijsniveau (Gelderland 40,1% en Achterhoek 44,9%) bevinden zich in de Achterhoek boven het gemiddelde van Gelderland in 2022. Het aandeel van de beroepsbevolking met een hoger onderwijsniveau ligt onder het gemiddelde van Gelderland (Gelderland 39,9% en Achterhoek 32,3%).

>025
Tekst: Christine Linneweever
WERKEN in de Achterhoek
‘Zet jouw talent in voor een duurzame toekomst’

Hosokawa Micron in Doetinchem ontwerpt en vervaardigt machines en complete systemen voor de poederverwerkende industrie. Het bedrijf is wereldwijd actief met klanten in onder meer de chemische, farmaceutische, mineraal-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie.

Hosokawa Micron B.V. is een zelfstandig

Achterhoeks bedrijf binnen de Japanse

Hosokawa Micron Group, wereldleider in poederprocestechnologie.

‘Wij maken pr ocessystemen voor poederverwerkende industrieën”, begint Bart Derksen, Manager HR. “Met andere woorden: wij helpen onze klanten met het vinden van de optimale procesoplossing voor hun product.” Derksen komt met een concrete voorbeelden: waspoeder, chocoladepoeder dat oplost in melk, kruidenmengsels, poeders om medicijnen mee te maken en de tonerpoeders voor in printers.”

Heel actueel zijn duurzame toepassingen, zoals bijvoorbeeld: grondstoffen voor accu’s, eiwitten – van insecten of plantaardig – om de groeiende wereldbevolking te voeden en hergebruik van reststromen. “Onze procestechnologieën spelen waarschijnlijk een grotere rol in je dagelijks leven dan je had gedacht”.

Echter is dat niet enige waar het Achterhoekse bedrijf zich mee bezighoudt. “We hebben een uitgebreid testcentrum en loonproductiefaciliteiten om zo klanten te helpen bij het vinden van een optimale oplossing”, legt Derksen uit. “Deze dienstverlening wordt ondersteund door specialisten op het gebied van proces-, mechanische, elektrische en projectengineering. Wij helpen onze klanten ook bij de installatie, inbedrijfstelling, inspectie ter plaatse, reparatie en onderhoud.”

Werken & leren bij Hosokawa

Naast duurzaamheid, hecht Hosokawa Micron een grote waarde aan de zelfstandigheid en flexibiliteit van het personeel. “Bovendien vinden wij het belangrijk dat je als werknemer alle vrijheid krijgt om jezelf in het werk te kunnen ontplooien”, vertelt Derksen. “Hieruit ontstaan hele mooie dingen.”

Als je als organisatie voorop wil blijven lopen is innoveren belangrijk. Bij Hosokawa bieden wij onze medewerkers uitgebreide mogelijkheden om zich te specialiseren in hun vakgebied. Bovendien ondersteunen wij onze medewerkers actief bij hun professionele ontwikkeling, met mogelijkheden om door te groeien naar andere functies. Een frisse vernieuwde blik is daarbij van groot belang en daarom werken wij graag met enthousiaste studenten. Bijvoorbeeld via de Innovatiehub Doetinchem, welke stage- en afstudeeropdrachten aanbiedt op zowel mbo-, hbo- als wo-niveau. We verwelkomen ook graag studenten van techniekopleidingen voor hun bbl- of bol-traject.

Scan de qr-code en kijk onze video’s waarin enkele collega’s je meer vertellen of lees het verhaal van Joris Gersen, stagiair bij Hosokawa Micron voor de mbo opleiding technicus engineering via het Graafschap College, verderop in Mijn Magazine.

Nieuwsgierig naar wat Hosokawa Micron B.V. voor jou kan betekenen? Kijk dan eens op: www.werkenbijhosokawa.nl

>026
Gildenstraat 26 | 7005 BL Doetinchem | T: +31 314 373 333 | I: www.hosokawa-micron-bv.nl
Oogschaduw poeder
WERKEN in de Achterhoek

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’.

Michelle is een sociale verbinder en een geboren en getogen Achterhoeker. Als Manager bij Achterhoek werkt en projectleider Talententuin is ze verantwoordelijk voor het team en alle processen rondom Achterhoek Werkt en de Talententuin.

‘Samen kun je meer’

Plezier en Vertier! Dat is het thema van deze maand, de mooie maanden komen er eindelijk weer aan en wat is er leuker om met je vrienden, familie of collega’s weer buiten activiteiten te ondernemen? Deze maand mocht ik in gesprek met Lukas de Graaf, hij is werkzaam bij Markant Outdoorcentrum en vertelt ons iets meer over zichzelf en het werken bij Markant.

Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen welke functie je uitoefent bij Markant?

Mijn naam is Lukas de Graaf, 28 jaar en geboren en getogen in Doetinchem. Ik heb de opleiding Sport Gezondheid en Management, nu ook wel Sportkunde genoemd afgerond. Ik ben nu 2,5 jaar klaar met mijn opleiding en werk nu ruim 2 jaar bij Markant. Officieel heb ik de functie Sales- en Eventmanager, maar de taken die ik uitvoer zijn heel uiteenlopend. Het werk is heel divers, dit komt ook doordat we veel verschillende groepen ontvangen en activiteiten organiseren. Geen dag bij Markant is hetzelfde, dit maakt het werken hier erg leuk!

Hoe omschrijf jij de (werk)sfeer bij Markant? Op de werkvloer heerst een hele warme sfeer, wat je doet denken aan een familiebedrijf. Er heerst geen hiërarchie en iedereen doet het echt samen in ons team. In een compact team organiseren we de activiteiten en helpen elkaar

als de ander hulp nodig heeft. Samen met het team organiseren we van begin tot het einde de projecten. Als bezoekers aan het einde van een geslaagd evenement of activiteit plezier hebben gehad en lachend weg gaan, dan haal ik daar zelf ook veel plezier uit, dit geeft mij een voldaan gevoel.

Zijn er evenementen of activiteiten die je het meest bijgebleven zijn?

Ons Summercamp concept is iets wat mij ieder jaar goed bij blijft. We organiseren iedere zomer verschillende kampen hier op het terrein voor jongeren tussen de 8 en 16 jaar oud. Het zijn verschillende zomerkampen met allemaal een eigen thema, denk hierbij bijvoorbeeld aan dieren, freerun of fun & pretpark. Meer dan 1000 kinderen deden afgelopen zomer mee.

Op zondag sta je hier en ontvang je alle kinderen die afgezet worden door hun ouders, allemaal toch wel een beetje zenuwachtig, maar wel vol met plezier. Het is geweldig om de dynamiek in de groep te zien veranderen gedurende de week en hoe energiek de kinderen weer naar huis gaan na afloop van het kamp. Dit is wel een activiteit die mij goed is bijgebleven en wat ontzettend leuk was om samen met ons team te organiseren. m

Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

Ben jij op zoek naar een nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Kijk op www.achterhoekwerkt.nl voor een actueel aanbod van vacatures in de Achterhoek. Schrijf je in en ontdek topwerkgevers die bij jou passen.

>027 WERKEN in de Achterhoek
| ACHTERHOEK WERKT

Bel Iris voor informatie!

Werken bij het administratiekantoor van de toekomst?

Wij helpen ondernemers met optimaliseren en automatiseren van hun financiële administratie en belastingen

Advies Anno Nu

Advies Anno Nu | Industriestraat 32 | 7005AN Doetinchem | Tel 0314 642 643 | www.adviesannonu.nl

 Professioneel en servicegericht  Gerenommeerd bedrijf  Ruim veertig jaar ervaring

Voortman Dakbedekkingen | Hofveen 29 Eibergen 06-13 57 15 02 | 0545-47 29 80 | voortmandakbedekking.nl

Ben jij

KLAAR VOOR EEN NIEUWE

SCAN DE QR-CODE OF GA NAAR WN.NL/WERKENBIJ

Hencon verwelkomt graag een proactieve:

Elektro monteur

Voor onze vestiging in Ulft (Gelderland)

Leren, ontwikkelen en verbeteren. Als Elektro Monteur wil jij vooruit.

Bij Hencon begrijpen wij dat. Daarom investeren wij in jouw loopbaanontwikkeling. Dit doen we door intensieve begeleiding en op maat gemaakte opleidingen, wat passend is bij jou. Jezelf ontwikkelen als elektro monteur bij een grote machinebouwer in de Achterhoek. Krijg jij energie van dat idee? Join Hencon en help onze klanten vooruit, samen met een werkgever die trots op jou is!

>028
Fulltime 40 uur = 30 uur x Salaris tussen € 2.500 en € 4.000 Dé specialist in dakbedekkingen
STAP?
Hencon | De Stenenmaat 15 | 7071 ED Ulft T: 0315 68 39 41 | info@hencon.com | www.hencon.com
Scan de QR-code voor meer info en solliciteer direct. WERKEN in de Achterhoek
Ga ervoor !

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND, WIE…

Kleedgeld, loon, opgespaarde fashioncheques, en een toch nog klein beetje extra sponsorende moeder. Dat zijn toch al gauw 4 geldbronnen voor dochterlief. Op naar Bataviastad, Fashion-outlet! Q-Music op de achtergrond. Voor even helaas, mijn bijrijder gaat radio-hoppen. Ze vindt commercials irritant en heeft een andere muziekvoorkeur. Ik vind het springen van de ene naar de andere zender juist vervelend. Zing ik net uit volle borst mee, hoor ik plots alleen mijzelf nog. Samen met de zanger klink ik lekkerder.

Aangekomen bij Bataviastad kan het shopfeest beginnen. Het is hier heerlijk overzichtelijk. Er zijn in totaal 3 in-uitgangen. Zo fijn voor mij, deze begrenzing. Verdwalen is onmogelijk. Maar vol overtuiging de winkel uitlopen en naar rechts gaan, terwijl we van die kant kwamen, doe ik overal. Ook hier.

Tegen elkaar gezegd; ‘Alles wat we zien en kopen is mooi meegenomen, vinden we niets, dan ook goed. Dan mooi geld over. En op tijd even gezellig gaan zitten, anders zijn we snel overprikkeld en moe, vervolgens chagrijnig.’ We hebben ervaring.

En het werkt voor ons! Arm in arm, lopen we lachend zowat alle winkels in, een aantal slaan we over of lopen we direct weer uit. En we pauzeren best vaak. Dochterlief slaagt volop, ik ietsje minder. Geld over, nou wat ben ik blij. Was natuurlijk niet echt mijn bedoeling. De eerste blik in de spiegel kan nog wel, maar dan de tweede, derde, vierde blik. Ik dood mijzelf haast in de spiegel met mijn eigen ogen. En daar word ik dan ook weer niet mooier van. Tegelijkertijd in gedachten zeggend; Cindy, Cindy, hoe heb je het zover laten komen? Het antwoord houd ik voor mijzelf. Lekker de betweter uit hangen jij Cindy. Ze weet het zelf ook wel. Ik kom thuis met zomerlaarsjes en een ketting, ook leuk!

Niet achterom kijken, maar vooruit. Ik heb net een smartwatch besteld en een weegschaal, die alles in kaart brengt. Ook dat wat je liever niet wil weten. Een hoepel, springtouw, kettlebell en muziek box had ik al. Inmiddels ben ik 3 weken lekker bezig. Zonder resultaat op mijn oude weegschaal. Daarom die nieuwe gekocht, de oude is vast op. Deze gaat volgende week mee naar de rommelmarkt. Bij een ander zal hij zeker het juiste, mooie gewicht aangeven, maar niet meer bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vet in spieren is omgezet, denk je ook niet? De nieuwe wordt vast mijn minnaar. Wekelijks erop en eraf. Wat een pret! En goed voor mijn beenspieren.

Bekijk

deze voor- en na-foto’s. Is dit

niet bijzonder?

Vaak ontdekken mensen die met een enkele angst naar mij toe komen, dat ze veel meer kunnen overwinnen dan ze hadden durven dromen.

Alweer een poosje geleden kwam deze dame bij mij met hoogtevrees en vliegangst, wat in de kern veel onrust onderliggend in haar leven veroorzaakte. Al in haar eerste sessie liet ze ballast los, die haar niet meer diende. Tijdens de tweede sessie vond ze nieuwe manieren die haar leven verrijkten, wat zichtbaar werd door een diepere ontspanning in haar uitstraling. Na drie sessies hadden we alles aangepakt waarvoor zij bij mij in de stoel was komen zitten en haar transformatie vonden wij beiden opmerkelijk.

Hypnotherapie kan echt een keerpunt in je leven zijn. Kijk naar de foto’s en zie de transformatie zelf. Ben jij klaar om je angst en paniekaanvallen te overwinnen? Dat kan in mijn praktijk.

Hypnose is lifechanging!

Ik help je graag!

uitstekend

Voor haar ervaring met hypnose of kijk op www. hypnopraktijkremi.nl/ reviews

Heb je vragen? Ik verwijs je graag door naar het contactformulier op mijn website voor een GRATIS intakegesprek of volg me via de socials.

>029
www. hypnopraktijkremi.nl Monseigneur Nolensstraat 10 | Silvolde | T: 0612150347
Remi
SCAN de QR-code
| COLUMN invalshoek Cindy’s
Cindy

ters. Projectleider biej Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) en onder meer veurzitter van de Dialect kring Achterhook en Liemers. Geboren en getogen in Wenters, boerin, dochter, moeder en oma.

Herinneringen maken

Een mense herinnert zich an ’t ende van zien laeven vake de mooie, kleine dinge dee-t e hef met-emaakt. Dat laes ik regelmaoteg in interviews, onder andere met leu dee 100 jaor bunt ewodden of zorgverleners in een hospice.

Bi-j ’t terugge kieken geet ’t nooit zozeer ovver o’j oew wark altied wal good edaone hebt of dat oewe ramen wal op tied ezeemd waan, maor meer ovver den arm um oewe scholder too’j dat zo neudeg hadden of dat ene bi-jzundere feest wao’j zo van genoten hebt.

Ok BN-ers hebt ’t d’r regelmaoteg aover dat mooie herinneringen maken belangrieker is as succes en glamour. Meestal dan wal in combinatie met ’t plan umme völle en wied weg te gaon reizen, of regelmaoteg lange weekenden naor London of Paries. I-j könt dus van ’n trend spraeken, en in dit geval neet helemaol ne verkeerden vin ik. Al he’w in unzen mooien Achterhook misschien wat minder behoefte umme heel vake wied op reize te gaon.

Vakanties waan veur uns met de boerderieje sowieso neet zo vanzelfspraekend. ’t Was altied völle geregel umme d’r ne waeke tussen uut te gaon. D’r mos bedrijfshulp kommen um ’t vee te verzorgen en te melken, en ok ’s nachts mos d’r altied iemand waezen veur ’t geval d’r ne koo melk wodden of zo. Veurda’w weg konnen makene wi-j dus ’n heel draejbook met anwiezingen en veur de nachteleke oppas wo’j ok ’t hoes wal an kant hebben. En dan ha’w ’t nog neet aover ’t koffers pakken en veur de kindere niks vergaeten. Eerlek gezegd he’k wal ‘s edach bi-j mi-jzelf “wat hale wi-j uns op ’n hals, kö’w neet baeter gewoon thoes blieven?”. Maor achteraf blek ’t altied de möjte weerd en bun’k bliej da’w dee kostbaore tied met unze kindere enommen hebt.

Inmiddels mö’w genieten van kleinkindere en dee vult de veurraod met mooie herinneringen steureg an. “Opa, dat is ’t vriendje van oma” is ne opmarking dee’w koestert en wi-j hopt dat d’r nog heel völle komt. Mooie herinneringen, neet persé groots, maor zo weerdevol. Ik gön ze iederene, alle dage.

LT-panelen 300, 600 of 700 Watt vanuit voorraad leverbaar! Ook besparen op uw gasverbruik maar er toch lekker warm bijzitten?

Voor advies, een vrijblijvende prijsopgave of een afspraak in onze showroom, scan onze QR-code.

BV Ketelhuis 15a 7005 CA Doetinchem 0314-37 82 99 info@heatnet.nl

Als angst de baas wordt over jou, dan heb je een paniekaanval!

Hypnopraktijk Remi biedt een oplossing bij angsten of paniekaanvallen.

Sneller gaan ademen (hyperventilatie)

Een opgejaagd gevoel krijgen

Een licht gevoel in je hoofd krijgt of benauwd wordt

Opeens gaat trillen of zweten Hart steeds sneller gaat kloppen

Komt dit je bekend voor? Ik verwijs je graag door naar het contactformulier op mijn website voor een GRATIS intakegesprek.

>030  Rijles vanaf 16,5 jaar  GRATIS Proefles  Géén wachtlijst Klaar
Begin nú met
06-23 33 07 08 info@rijschool-huls.nl www.rijschool-huls.nl Mgr. Nolensstraat 10 | Silvolde | www.hypnopraktijkremi.nl | M: 06-12 15 03 47
om gas te geven?
je rijlessen!
uitstekend 5,0
Heatnet
Geïnteresseerd in onze streektaal? Bezoek de website van Dialectkring Achterhook en Liemers: www.dialectkring.nl
mien | COLUMN Diana

Op 5 april vierde de Winterswijkse vestiging van Pentair haar 120-jarig jubileum.

Een mijlpaal die werd gevierd met de onthulling van een speciale jubileumpomp en een feest voor alle medewerkers.

Directeur Gerard Scholten: “We hebben ons ontwikkeld van lokaal familiebedrijf tot beursgenoteerd, internationaal bedrijf.

Maar wat ik het mooiste vind is dat onze kern hetzelfde is gebleven. Die zit namelijk in onze mensen: de passie voor techniek.”

Pentair: al 120 jaar specialist op gebied van watermanagement

zaterdag

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1904, toen G.J Nijhuis een kleine machinefabriek voor de textielindustrie oprichtte. Vanaf de jaren ’30 werd begonnen met het seriematig produceren van pompen. “In eerste instantie richtte het bedrijf zich op pompen voor de scheepvaart, de zuivelindustrie en slachthuisapparatuur. In 1986 werd het bedrijf in drie delen gesplitst en gingen wij verder onder de naam Nijhuis Pompen. We hebben onze diensten toen verder uitgebreid met een Service afdeling en een afdeling voor brandbluspompen. Vanaf dat moment nam de groei van ons bedrijf een vlucht. Inmiddels zorgen onze pompen wereldwijd voor schoon drinkwater, het voorkomen van overstromingen en voldoende bluswater,” aldus Scholten.

28 september: Open Dag

O m het jubileumjaar ook voor de buitenwereld een gezicht te geven heeft één van de beurspompen een feestelijke make-over gekregen. Scholten: “Na de Mondriaan-pomp en de Achterhoek-pomp hebben we nu een Jubileum-pomp gepresenteerd. Deze is uitgevoerd in de kleuren van de Nederlandse vlag. Wereldwijd wordt Nederland gezien als koplo-

per op het gebied van watermanagement. Wij zijn trots dat ook wij daar een steentje aan bij mogen dragen. De pomp is op 5 april feestelijk onthuld en aansluitend hebben we alle medewerkers getrakteerd op een feestelijke dag uit met diverse activiteiten en een gezellige feestavond. In het kader van ons jubileumjaar organiseren we op zaterdag 28 september een open dag. Iedereen die graag een keer een kijkje achter de schermen van ons bedrijf wil komen nemen is dan van harte welkom.” onzepompenmakenwijsamen.nl/jubileum

De Jubileumpomp met aan de linkerzijde Gerard Scholten, Ron Groot Wassink, Ron Sieben (gezamenlijke directie) en rechts de onthullers: Bert Kreeftenberg, Beau Kobus en Gerrit Weijenberg.

>031
Pentair | Parallelweg 4 | 7102 DE Winterswijk | T: 0543-54 74 74 onzepompenmakenwijsamen.nl
Op
28 september organiseert Pentair Winterswijk een open dag.
onzepompenmakenwijsamen.nl

DE GASTVRIJEACHTERHOEK

een thuis voor iedereen Special en plezier

Als Achterhoekers delen we niet alleen ons prachtige landschap en rijke erfgoed, maar ook een gevoel van gemeenschap. We zijn een divers gezelschap, van boeren tot kunstenaars, en dat maakt de Achterhoek tot een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. De Achterhoek is niet alleen een regio, maar ook een thuis voor iedereen.

In de Achterhoekse samenleving komt de geschiedenis niet alleen tot uiting in stenen en monumenten, maar ook in levendige tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Van de unieke bloemencorso’s in onder andere Lichtenvoorde, Groenlo en Winterswijk tot de levendige paasvuren in bijna elke Achterhoekse gemeente. Deze festiviteiten weerspiegelen eeuwenoude tradities. Ook het jaarlijkse volksfeest en de koningsfeesten in de buurtschappen brengt mensen samen met feestelijke en historische optochten.

Ambachtelijke markten tonen de trots van de Achterhoekers op hun erfgoed. Deze evenementen zijn niet alleen vieringen van het verleden, maar ook een bruisende uitdrukking van onze identiteit, waar generaties samenkomen om de unieke spirit van de Achterhoek te ervaren en te delen. Ze verbinden ons met onze roots en samen vieren we onze geschiedenis en houden we onze tradities springlevend.

Levend schilderij

In de Achterhoek is natuurschoon ook een dagelijkse zegen. Het is als een levend schilderij, met uitgestrekte landschappen die variëren van glooiende heuvels tot schilderachtige bossen en kabbelende beekjes. Ze bieden adem -

benemende panorama’s, terwijl de kronkelende paden langs de rivieren uitnodigen tot ontspannen wandelingen. In de lente brengen bloeiende velden kleur in het landschap, terwijl de herfst een warm kleurenpalet schildert. De diversiteit aan flora en fauna, van zeldzame plantensoorten tot levendige vogelsoorten, maakt de Achterhoek een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is een constant veranderende symfonie van rust en pracht, waar de natuur de ware meester is. Ook daarvan kan volop worden genoten.

Keuken

Ook de Achterhoekse keuken is meer dan alleen voedsel; het is een uitnodiging om samen te komen en te genieten. Lokale gerechten, bereid met passie en verse ingrediënten, brengen mensen samen aan tafel. Het is een heerlijke ontdekkingstocht vol smaak en traditie. Gevuld met lokale lekkernijen, zoals de beroemde krentenwegge, potdeurmekare en heufkeze, biedt deze keuken een rijkdom aan ambachtelijke gerechten.

Proef de Achterhoekse karnemelkse saus, theebeschuit, gevelkeukskes of droge worst en geniet van de verfijnde smaken van het Achterhoekse bier en de Achterhoekse koffie. De regio staat bekend om haar gebruik van verse,

>032 VERTIER
Tekst: Christine Linneweever

seizoensgebonden ingrediënten, wat resulteert in hartige stoofschotels, heerlijke aspergegerechten en verrukkelijke desserts. Of je nu smult van een lokale boerenmarkt of aanschuift in een gezellig eetcafé, de Achterhoekse keuken is een culinair avontuur dat de lokale trots op ambacht en smaak weerspiegelt. De vele gezellige eetgelegenheden zijn niet alleen plekken om te eten, maar ook ontmoetingsplekken waar we verhalen delen en de banden binnen de gemeenschap versterken.

Actief samenzijn

Achterhoekers zijn niet alleen echte bourgondie rs, maar ook avonturiers in hart en nieren. Of we nu een gezamenlijke fietstocht organiseren of een sportief evenement bijwonen, actief plezier maken doen we samen. Deze gezamenlijke avonturen versterken niet alleen de banden maar laten ons ook de diversiteit van de streek in volle glorie ervaren.

De Achterhoekse kalender staat bol van gemeenschappelijke vieringen. Van carnavalsoptochten tot gezellige kerstmarkten, we delen deze bijzondere momenten met elkaar. Het zijn deze evenementen die de gemeenschap verbinden en de Achterhoek tot een bruisende plek maken.

TOEKOMST

De Achterhoek is niet slechts een plek op de kaart; het is een gedeelde ervaring, een manier van leven. Samen genieten we van onze gastvrije gemeenschap, levendige cultuur, smakelijke keuken, prachtige natuur en bruisende evenementen. Laten we samen bouwen aan de toekomst van onze Achterhoek, waarin we trots onze rijke geschiedenis voortzetten en nieuwe herinneringen creëren. Samen maken we de Achterhoek niet alleen een regio, maar een warm thuis voor ons allen.

Onze accommodaties zijn niet alleen voor bezoekers; het zijn plekken waar we onze gastvrijheid delen met vrienden en familie. Of het nu gaat om een gezellige bed & breakfast, een sfeervol hotel en camping of een authentiek vakantiehuis, we nodigen elkaar uit om te genieten van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft.

>033
en plezier
VERTIER

Reserveer

Vanuit Hamburg met Hurtigruten naar de Noordkaap!

Vertrek op vaste data in de maanden mei t/m september 2024, ervaar de Middernachtzon en ontdek de ruige en fascinerende Noorse fjordenkust. Boek deze reis naar de Middernachtzon voor 1 juni en ontvang maar liefst 45% korting per persoon!

Voertaal aan boord is uitsluitend Duits! 15-Daagse reis met het comfortabele schip: MS Sverdrup 11 Vertrekdata in de periode van 10/05 t/m 27/09 2024

Vanaf € 2.990,- p.p. o.b.v. binnenhut inclusief korting

Reis verder

Scan de qr-code of kijk op onze website: www.norske.nl/aanbieding-otto-sverdrup

>034 WANNEER KOM JIJ SKIËN IN BOTTROP? Prosperstraße 299-301 | 46238 Bottrop (D) | www.alpincenter.com ALL IN tickets vanaf € 44 p.p. T: 0316-54 05 54 | Europakade 3b | Tolkamer www.rederijwitjes.nl Partyschip Unieke beleving!
Party-
Lunchcruise of boottocht met huwelijks- of personeelsfeest op één van onze partyschepen. WIJ BIEDEN ALL-IN ARRANGEMENTEN VOOR BESLOTEN GROEPEN AAN. Norske Noorwegen Reizen • www.norske.nl • info@norske.nl • T +31(0)23-528 98 56
nu uw River
of
VERTIER en plezier www.caravanservice.nl CARAVAN
NEDERLAND
in
schadereparatie
en campers (Wehl)
SERVICE OOST
Specialist
onderhoud en
voor caravans

Passie, professionaliteit en persoonlijke aandacht

Dat zijn de drie pijlers waarop Salon New Image in Varsseveld rust. In de salon heerst een huiselijke, warme sfeer, compleet met open haard en houten vloer. Hier hebben klanten een moment van ontspanning terwijl hun haar gedaan wordt.

‘Bij ons zijn de mogelijkheden heel divers,’ vertelt Marian te Kamp.

‘Van een goed geknipte coupe tot een levendige haarkleur. Wat u ook kiest: wij gaan voor haar op maat. Gezond haar staat daarbij altijd voorop.’

Salon New Image heeft verschillende specialismen. ‘We zijn gespecialiseerd in Curlsys, een gepatenteerde kniptechniek voor krullend haar. Ook beheersen we alle kleurtechnieken, van ‘normale’ kleuren tot werken met plantaardige varianten. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het behandelen van hoofdhuid- en haarproblematiek, zoals psoriasis en alopecia.’

‘Voor ons deskundige advies nemen we de tijd, overleggen we en kijken wat bij de wensen, de

persoonlijke stijl en het budget past. We werken met verschillende merken haarproducten die passen binnen ieder budget, en waar wij als salon ook achter staan.’

‘Onze klanten met mooi haar en een glimlach de deur uit laten gaan, dat is ons ultieme doel. Pas dan zijn we echt tevreden,’ besluit Marian.

MOEDER DAG TIP

Wij hebben een fantastische actie. Een momentje om samen te ontspannen, vertroeteld te worden en weer als nieuw de deur uit te lopen.

Bij een boeking van jezelf en je moeder (of vriendin of buurvrouw) ontvang je nu 25% KORTING op jullie behandeling.

Wat moet je doen?

Boek telefonisch een afspraak bij ons en noem MIJNKORTING bij het boeken van de afspraak. Thats It!

*Korting is geldig t/m 30 juni. *Korting is geldig voor het aanbrengen van een nieuwe klant.

>035 www.dorpsfeestwehl.nl S E R V C E & ADVIES V R K OELEN & V E W A R M E N RK AIRCOSERVICE WEHL Met o.a.
Info@salon-new-image.nl | www.salon-new-image.nl | 0315 24 21 21
Salon New Image | Schoolstraat 12 7051DC Varsseveld
VERTIER en plezier

Kinderpretpark Het Land van Jan Klaassen onthuld met trots haar nieuwe aanwinst: een reusachtig speeltoestel, centraal in de buitenspeeltuin.

Het royale speeltoestel heeft een omvang van 9 bij 14 meter en een maximamale hoogte van 6,5 meter. Drie torens, gemaakt van duurzaam Robinia hout, komen tot hun recht in de bosrijke omgeving van het park.

Een speeltoestel met aandacht voor de kleintjes. Zo is de begane grond ingericht met spel- en leerelementen, zodat ook de allerkleinsten kunnen genieten. Voor de stoere bikkels is er gekeken naar grotere hoogte met meerder uitdagingen.

€3,50 Korting

>036 Poppentheater VIP-VOUCHER Maximaal 4 personen per bon. Geldig t/m: 31 juli 2024 Actievoorwaarden zie: www.janklaassen.nl Lever de VIP-VOUCHER in bij de kassa en betaal geen € 13,50 maar € 9,99 Buitenpretpark Binnenspeeltuin
Een reis vol fantasie
Nieuw speeltoestel VERTIER en plezier

Voor de rubriek MIJN Vrijgezel gaat Angela Schokkin elke maand in gesprek met een leuke Achterhoekse vrijgezel, die zichzelf dan voorstelt.

Interview bekijken?

Scan de enQR-codebekijk de video

Foto’s/video: Ron Berendsen

Nicole uit Doetinchem

Onze Achterhoekse vrijgezel van de maand Mei is Nicole Heersink uit Doetinchem

DNaam: Nicole Heersink Leeftijd: 38 jaar Woonplaats: Doetinchem

e in Doetinchem geboren en getogen Nicole is 38 jaar oud, moeder van 2 jongens en geniet van het leven. Na een tijdje van haar vrijgezellenbestaan te hebben genoten is ze nu klaar voor een nieuwe relatie. Na verschillende dates gooit de 38 jarige Doetinchemse het over een andere boeg en kiest ze voor MIJN Vrijgezel. Nicole is een trouwe werkneemster en werkt al menig jaar in de food-branche in Winterswijk. Daarnaast is ze in Doetinchem geen onbekend gezicht. Ze is regelmatig werkzaam op de markt in Doetinchem waar ze geniet van het mensencontact en de dienstverlenende functie. Nicole is een echt mensen-mens.

Nicole vertelt in het gesprek met Angela dat zij in haar vrije tijd graag met vriendinnen onderweg is om lekker te winkelen en hapje te eten. Daarnaast bezoekt ze regelmatig een pretpark met haar jongens en wandelt ze ook graag! Verder is ze een groot muziekliefhebber, waarbij ze graag festivals bezoekt. Nicole is reislustig en heeft al veel van de wereld gezien. Ieder jaar gaat ze met haar kinderen lekker op vakantie en kan ze daarnaast goed skiën en zoekt ze in de winter de bergen op.

Ze is op zoek naar lieve en zelfstandige man met humor. Verzorging staat bij haar hoog in het vaandel. Nicole staat zelf met beide benen op de grond en zoekt in een partner

Oproep Opgeven

redactie@mijnmagazine.nl

een aanvulling en geen invulling. Voor haar is het belangrijk dat haar partner tegengas durft te geven. Het leuke aan deze rubriek van MIJN Magazine is dat het niet om een vleeskeuring gaat maar een stapje verder. Spannend vind ze het wel, maar schamen doet ze zich absoluut niet. Ik ben wie ik ben!

Wil je meer weten over Nicole en een indruk van haar krijgen? Bekijk het gesprek dat Angela met haar heeft gehad bij Paddy’s Food & Drinks in Doetinchem. Je kunt het interview bekijken door de QR-code te scannen of te kijken op HelemaalAchterhoek.nl

Kennismaken met Nicole? Als je een mail stuurt naar redactie@mijnmagazine.nl brengen we jullie in contact met elkaar.

>037 | VRIJGEZEL
voor deze rubriek? Stuur een mail met jouw gegevens naar
en we nemen contact op voor een nadere kennismaking.
Locatie: Paddy’s Food & Drinks in Doetinchem.
GLAD€21,95 VLIESBEHANG 25 x 0,75m (150 gr.) Zwillbrocker Str.4 Vreden (Dld) Tel. 0049-2564-32311 | mafa-malerfachhandel.de/shop | mafa-malerfachhandel.de Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:00 - 18:00 uur, zaterdag: 8:00 - 16:00 uur | Wij zijn te vinden op Je voelt je net een voorjaars schil schilder €99,BUITENVERF VAN SIKKENS 2,5 liter Rubbol SB lichte kleuren 1 LITER € 41,BUITENVERF€75,- VAN SIKKENS 2,5 liter Onol grondverf lichte kleuren1 LITER € 29,Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee. Professioneel advies tegen de laagste prijzen Farben Großhandelshaus € 11,ALPHA REZISTO VAN SIKKENS 12,5 liter wit per liter Voor 120 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft. € 43,BL Rezisto Satin watergedragen VAN SIKKENS 1 liter binnenverf Samen met Baderie in één pand aan de Fabriekstraat 30 Doetinchem T: 0314–37 04 50 | www.bkkeukens.nl 1300 m2 wooninspiratie Voor een kwaliteitskeuken ga je naar… DISCLAIMER: Wees gewaarschuwd voor ijzersterk advies!

Achterhoekse

Terras T!PS

Het is voorjaar! Met enige regelmaat hebben we al van een heerlijk zonnetje mogen genieten en de echte liefhebbers onder ons hebben wellicht ook al even op een terras gezeten. De Achterhoek is heel wat terrassen rijk!

Van stijlvolle aankleding in een binnenstad tot lekker landelijk zitten in een buitengebied. We kennen heel wat van zulke bijzondere plekken in de regio. MIJN Magazine zet enkele fraaie terrassen in de regio voor jou op een rij.

‘t Peeske

Uitspanning

‘t Peeske heeft veel te bieden.

Geniet van een kop koffi e of een wijntje op één van onze terrassen. Ook uitgebreid lunchen of culinair dineren is mogelijk. Onze koks presenteren elk kwartaal een nieuwe kaart.

Peeskesweg 12 - 7037 CH BEEK - 0316 - 53 28 04 www.peeske.nl

De Gouden karper

Ontdek het prachtige terras van ‘t Klaphek in Stokkum met een adembenemend uitzicht langs fiets- en wandelroutes. Geniet van heerlijke gerechten of een drankje. Ook geschikt voor ruiters en mountainbikers.

Geniet van het uitzicht op de pittoreske dorpskerk van Hummelo op het terras onder de eeuwenoude kastanjebomen of onder onze sfeervolle overdekte veranda! Wij ontvangen u graag!

’s-Heerenbergseweg 2 - 7039 CP Stokkum - 0314 - 66 12 28 www.klaphek.com

De Groes

Al sinds jaar en dag is Eetcafé de Groes het bruisende middelpunt van Zelhem. Met onze gevarieerde menukaart en bekwaam personeel zorgen wij er voor, dat elke gast van een optimale beleving van gastvrijheid kan genieten.

Dorpsstraat 9 - 6999 AA Hummelo - 0314 - 38 12 14 www.degoudenkarperhummelo.nl

De Vos

Halseweg 2 - Westendorp - 0315 - 29 84 10

De Vos eten & drinken in het hart van Westendorp. Kom aankomende zomer genieten van een heerlijk verblijf op ons zonnig en sfeervol terras. Diner, lunch of een toff e borrel met vrienden.

In onze pub leggen we de focus op goede ingrediënten en uitgesproken smaken. Kom langs voor heerlijk pub food en culinaire maaltijden in combinatie met bieren van de Bronckhorster Brewing Company stationsstraat 2 - 7021 CK Zelhem - 0314 - 62 20 44 www.degroes.nl

Proeflokaal - J.F. Oltmanstraat 5 - 7221 NA Steenderen 0575 - 84 92 29 - www.bronckhorster-proeflokaal.beer

>039
't Klaphek
Bronckhorster
Bronckhorster

Beleef elektronica bij Obbink!

Obbink bestaat dit jaar negentig jaar. De Achterhoekse ster in elektronica begon in 1934 met een winkel in Winterswijk, waar zelf gebouwde radio’s werden verkocht en huizen werden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Inmiddels heeft Obbink negen winkels, inclusief het Obbink Service Center in Lichtenvoorde, van waaruit tientallen eigen monteurs en een technische dienst klanten persoonlijk en snel kunnen helpen bij installatie, onderhoud en reparatie.

‘Verkoop in de winkel is één

ding, service daarbuiten is een tweede,’ zegt Jelle Obbink. ‘Negentig jaar geleden was dat heel normaal, de klant volledig ontzorgen. En tegenwoordig is dat voor Obbink nog steeds vanzelfsprekend. Gemak, service, zekerheid, inspiratie en een unieke beleving van elektronica; daarin ligt de kracht van Obbink.’

Kom stagelopen bij

Royal Pas Reform

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei houdt Obbink het Belevingsweekend in het pand in Doetinchem. ‘Winkelen is beleven,’ zegt Jelle. ‘Het is horen hoe het geluid klinkt, proeven hoe de koffi e smaakt, zien hoe het beeld is. We hebben onze winkels zo ingericht, dat klanten producten ervaren. Tijdens het Belevingsweekend leggen we daar extra nadruk op door middel van verschillende demonstraties en uitleg van innovatieve producten.

Ons negentigjarig bestaan is een mooie aanleiding om de Achterhoek welkom te heten in onze grootste winkel in Doetinchem!’

Belevingsweekend

Vrijdag 24 mei van 16:00 tot 21:00. Zaterdag 25 mei van 11:00 tot 16:00.

DAGELIJKS VERSGEKOOKTE MAALTIJDEN EN CATERING AAN HUIS BEZORGD.

De specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses

Ook voor het kunstgebit op implantaten (klikprothese)

Geen verwijzing nodig van een tandarts

Kosten worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering

>040
0544 394878
Obbink | Dokter Bardetplaats 2 | 7001 DV Doetinchem | www.obbink.nl
|
KLIK OP DE QR-CODE
Tandprothetische praktijk J. Hoogendijk Dennenweg 28 Doetinchem T 0314 - 36 43 63 www.tandprotheticus-jhoogendijk.nl

Bedwantsen kunnen voor veel overlast zorgen. In hotels maar ook in vrachtwagens zijn de kleine insecten een ware plaaggeest. Ze zorgen voor rode bulten, jeuk, allergische reacties en een vervelende geur. Drooghout Gendringen heeft de oplossing in eigen huis: Heat Treatment. Onder andere de transportsector en het hotelwezen zijn erbij gebaat en tonen interesse.

Drooghout Gendringen ook gespecialiseerd in bestrijding bedwantsen en insecten

Drooghout Gendringen beschikt over een geavanceerde houtdrogerij met 37 droogkamers. Er wordt op een vakkundige manier hout gedroogd naar ieder gewenst vochtgehalte. Maar het bedrijf kan meer, het is gespecialiseerd in Heat Treatment. Deze techniek maakt korte metten met bedwantsen en andere insecten, maar ook schimmels en bacteriën. Snel, 100% effectief en milieuvriendelijk.

De droogkamers van Drooghout Gendringen worden dus ook op een andere manier ingezet. Ze zijn uitermate geschikt voor Heattreatment. Het gaat om een innovatieve oplossing voor de bestrijding van bedwantsen en andere insecten.

“Onze droogkamers kunnen en zullen veelzijdiger benut worden”, vertellen Chantal ten Have en Miguel de Boer van Drooghout Gendringen. “

Doordat er meer in het land van herkomst gedroogd wordt hebben wij nu ook capaciteit voor andere activiteiten.”

Daarom reageerde het bedrijf zes jaar geleden positief op een vraag van een groot transportbedrijf. Op de zitting of op het matras in de cabine werden soms bedwantsen aangetroffen. “De chauffeurs hadden er last van. Ze kregen gezondheidsklachten.

Later hoorden we dat het veel vaker voorkomt. Het betreft een vrij onbekend probleem en waarover door schaamte niet graag over gepraat wordt.” Het transportbedrijf maakt sindsdien structureel gebruik van de diensten van Drooghout Gendringen. “De truck gaat zonder oplegger in één van de droogkamers. Er volgt een hittebehandeling. “Dat is 100% effectief. De temperatuur wordt op vijf verschillende plekken gemeten, het gebeurt dus heel gedegen. De insecten en de eitjes gaan dood en het probleem is verholpen. De chauffeurs hebben weer een prettige en veilige werkomgeving.” De cabines kunnen daarna ook gelijk gereinigd worden. “We kunnen ons voorstellen dat meer transportbedrijven hier gebruik van willen maken. Ze zijn van harte welkom. Dat geldt ook voor hotels, zij kunnen de matrassen laten behandelen. En wellicht zijn er meer partijen die last hebben van bedwantsen of andere insecten, schimmels of bacteriën. Containers en pallets met goederen kunnen ook behandeld worden.”

Drooghout Gendringen is ook bedreven in het drogen van andere materialen zoals rotan manden, het verwarmen van blikjes of het drogen na waterschade. Heeft u belangstelling? Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

>041
Voor meer informatie: Drooghout Gendringen | Wiekenseweg 30-32 | 7081 HS Gendringen T 0315 - 69 51 55 | E info@drooghoutgendringen.nl | I www.drooghoutgendringen.nl
Snel, 100% effectief en milieuvriendelijk

BIJZONDERE ADRESJES Varsseveld

WEEK VAN DE STENEN WINKEL WELKOM

Varsseveld is een gemoedelijk dorp met ca. 6.000 inwoners. Varsseveld ligt aan de A18, heeft een treinstation en veel industriële werkgelegenheid. Het heeft goede voorzieningen, zoals de bibliotheek en de de Van Pallandthal, een moderne sporthal (incl. turnhal) met binnenbad. In het centrum worden veel activiteiten georganiseerd en kent Varsseveld mooie bezienswaardigheden.

SPRAAKTAALCENTRUM

WE KANSEN CREËREN

Mijn naam is Karin Gelinck, logopediste van het Spraaktaalcentrum. Mijn doelen zijn gericht op het ondersteunen van mensen in hun zelfontwikkeling en integratie in de maatschappij. Ik bied hulp bij diverse uitdagingen, zoals dyslexie, leerprocessen op school, Parkinson en sensomotorische integratie. Mijn praktijk aan het Kerkplein in Varsseveld staat open voor samenwerking en gedeeld leerplezier. Ik ben ervan overtuigd dat het essentieel is om individuele behoeften te erkennen en maatwerk te bieden. Laten we kansen creëren zodat iedereen kan communiceren en volwaardig kan participeren in de maatschappij. Wie helpt mij dit waarmaken?

SPRAAKTAALCENTRUM KARIN GELINCK | KERKPLEIN 13

7051 CZ VARSSEVELD | T. 06 10 19 36 13

E: KARIN@LOGOPEDIEPRAKTIJKVARSSEVELD.NL

I: WWW.LOGOPEDIEPRAKTIJKVARSSEVELD.NL

BEAUTYSALON ALFA

LAAT JE HUID STRALEN

Eigen parkeerplaatsen

Mijn naam is Alfa en mijn salon is gespecialiseerd in huidverbetering behandelingen, bindweefselmassage, Cupping en Microneedling. Mijn doel is je te laten ontspannen, je persoonlijk en eerlijk advies te geven en je te begeleiden naar een mooie, gezonde stralende huid. Iedereen is van harte welkom voor een passende gezichtsbehandeling. Heb je vragen of advies nodig, voel je vrij om met mij contact op te nemen.

Maar liefst 31 lokale ondernemers uit Varsseveld doen mee. De lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om als Varsseveld aan iedereen te laten zien dat we een fantastisch winkelbestand hebben met overal voldoende gratis parkeergelegenheid ”, vertelt Menno namens de organisatie.

WELKOM BIJ DE HEER IN VARSSEVELD

AL MEER DAN 50 JAAR EEN BEGRIP

Broodjes, salades, patat , snacks, menu’s en heel veel verschillende soorten schepijs. Veel producten worden ambachtelijk gemaakt, zoals onder andere de salade, diverse sauzen en het ijs assortiment. In ons zaaltje kunt u een kleine verjaardag of vergadering houden( ongeveer 40 personen) Wij verwelkomen u graag bij ons in de zaak of buiten op ons ruime terras.

KERKPLEIN 5 | 7051 CX VARSSEVELD | 0315 241 215

AIRCO GELDERLAND

ZOEK JIJ NOG IEMAND OM JOUW AIRCO TE PLAATSEN EN TE ONDERHOUDEN?

Airco Gelderland is dé expert als het gaat om het installeren en plaatsen van aircosystemen.

Onze kundige monteurs, met BRL-certificering, zorgen voor een vlekkeloze installatie van jouw systeem. Wij regelen alles voor jou van A tot Z. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken, wel zo fijn.

>042
LATEN
BEAUTYSALON ALFA | SPOORSTRAAT 40 | VARSSEVELD T: 06-57 62 33 58 | BEAUTYSALONALFA.NL AIRCO GELDERLAND | CHARLOTTE DE BOURBONSTRAAT 18 T: 06-83 54 85 99 | AIROCGELDERLAND.NL

BIJZONDERE ADRESJES

CAFETARIA DE ROTONDE PATAT | SNACKS | HAMBURGERS | MENU’S

Nieuw in ons assortiment

LOADED FRIES

Nieuw bij ons een heerlijke loaded fries met Portugese kip. Dit is een heerlijke bak patat met daarover een huisgemaakte chili mayonaise, fijn gesneden wittekool, daarover heerlijke Portugees gekruide kipreepjes, dan weer de huisgemaakte chili mayonaise afgetopt met een lekker bosuitje. Wist u ook dat we trouwens 13 smaken handgemaakte milkshakes hebben!!!

TEAM ROTONDE | DOETINCHEMSEWEG 48-A

VARSSEVELD | 0315 244 341

MENNO’S DIERENWERELD

WIJ (BE)ZORGEN VOOR JOUW DIEREN!

Al bijna 10 jaar helpen we iedereen met vragen over de gezondheid van jouw huis- en hobbydieren. Door onze kennis en ervaring, zorgen we samen voor uw dier(en). Informeel, eerlijk, persoonlijk, meedenkend en servicegericht. Zowel in de winkel, online als tijdens onze vaste bezorgroutes! Ons assortiment is zeer groot. Bij ons ga je altijd met passend advies, een glimlach én alles wat jij nodig hebt naar huis!

BURGEMEESTER VAN DER ZANDESTRAAT 9

7051CS VARSSEVELD | 0315-84 26 04

WWW.MENNOSDIERENWERELD.NL

DIVANI MEUBELEN

Wij, Sander en Devenda van Divani Meubelen , streven ernaar u de beste prijs/ kwaliteit verhouding te geven. Dit controleren wij dage-lijks. Zelf gaan wij in Europa de beurzen af om op de hoogte te blij-ven van de nieuwste collectie. De beste prijzen kunnen wij u geven doordat wij lage pandkosten hebben en geen personeel in dienst hebben. Wij doen alles zelf. Van de inkoop tot aan de bezorging van uw product.

NIEUW IN VARSSEVELD; FLOATING ACHTERHOEK

ONTSNAP EVEN AAN DE WERELD EN VIND WARE ONTSPANNING.

Floaten is het gewichtloos drijven in warm water met Magnesium zout. Het kan je helpen om écht tot rust te komen en je mentale gezondheid te versterken, wat bijdraagt aan je algehele welzijn. Voordelen ; het werkt als een natuurlijke pijnstiller zoals bij reuma en fibromyalgie. Verlicht angst en stress en versnelt het herstel voor sporters en de revalidatie van blessures.

AALTENSEWEG 72 | VARSSEVELD | 06 12 19 37 25 WWW.FLOATINGACHTERHOEK.NL

HET BORCHUUS

Als Achterhoeks Kulturhus werken wij aan een gastvrije en gemoedelijke uitstraling. Elke week ontvangen wij 600 tot 700 verschillende bezoekers en het worden er steeds meer: verenigingen, koren, muzikanten en bedrijven die hun vergaderingen, scholingen en andere bijeenkomsten in het Borchuus organiseren. Voor het leveren van een passende ondersteuning is alles aanwezig: van audiovisuele apparatuur tot en met een professionele keuken.

Graag tot ziens in het Borchuus!

www.borchuus.nl

KERKPLEIN 3 | VARSSEVELD | 0315–24 14 21

Wij hebben heel veel op voorraad en kunt u direct meenemen of laten bezorgen. De meeste model-len heeft onze leverancier zelfs in meerdere kleuren en opstellingen op voorraad en kunt u dezelfde week nog in huis hebben. Vraag ons naar de mogelijkheden.

>043
Varsseveld
DÉ ONTMOETINGSPLEK
VAN VARSSEVELD!
DIVANI MEUBELEN | SPOORSTRAAT 15 | VARSSEVELD | 06 11 13 84 51 | WWW.DIVANIMEUBELEN.NL

Regionale cosy crime detectives

Het achterhoekse antwoord op Midsomer Murders

Nu als roman, e-book of verkrijgbaarluisterboek in alle (online) luisterplatformsboekwinkels, en bibliotheken.

Beter in je vel en bewuster van je lijf met Integratieve Massage bij: Panta Rhei, Pieternel van Aspert

Deze moderne detectiveserie speelt zich af in locaties zoals ’s-Heerenberg ,

De half-IJslandse Laufey Gísladóttir en haar collega Niels runnen het kleine Achterhoekse beveiligings bedrijf Islasec. Tijdens hun opdrachten worden ze geconfronteerd met misdaden zoals horlogediefstallen, computerhacks en zelfs moord! Lukt het hen om de dader op tijd te vinden?

Lochem , Gaanderen en Laag-Keppel . Naast de paperbacks en e-books zijn alle delen door uitgeverij SAGA Egmont ook als luisterboeken gepubliceerd, die door Birgit Schuurman zijn ingesproken.

Voor meer informatie kijk op www.islasecdetectives.nl

Gedurende 75 minuten word je d.m.v. verschillende technieken uitgenodigd om je lichaam en geest als een totaliteit te ervaren.

verkopen van uw caravan..!

tte caravans vanaf 1990 voor inkoop of een nette caravan en wilt u deze verkopen? van uw vrije tijd aan kwijt zijn? Stuur ons dan informatie over de caravan. Vaak kunnen wij iets betreft het inkopen of het in bemiddeling

CARAVANS GEZOCHT!

anbod caravans op onze website.

Varsseveld voor inkoop en verkoop van uw akantiehuisje op wielen!

Beleef een weldadige ontspanning

Spanningen kunnen los gelaten worden om ruimte te maken voor een nieuwe balans in ontspanning. Er is ruimte voor een rustige start en afronding met een gesprekje en thee na afloop. Door je regelmatig op deze wijze te laten masseren draag je bij aan je eigen gezondheid en welzijn en kun je daarmee klachten voorkomen.

Interesse? www.pvanaspert.nl |

Interesse? www.pvanaspert.nl ~~ Aandacht zonder woorden

Begin jouw reis naar het RIJBEWIJS met Rijschool Ellen Poelman.

>044
06-11 23 77 42 Aandacht met- en zonder woorden Rijschool
Doetinchem T: 06-13 89 11 64 | ellen@rijschoolellenpoelman.nl ‘Hallo VRIJHEID, dag bus en trein!’
T:
Ellen Poelman | Ruimzichtlaan 147
info@westerveldcaravans.nl WWW.WESTERVEWCARAVANS.NL WWW.WESTERVELDCARAVANS.NL M. Westerveld E: info@westerveldcaravans.nl T: 06-13 61 76 55

De Sterkste mannen van de wereld komen naar de Achterhoek!

Sinds 2003 organiseert ‘Stichting de Sterkste Mannen ter Wereld’ in samenwerking met de Strongman Champions League de ‘Strongman Champions League Holland’ in de regio Achterhoek en Liemers. In mei en juni vinden er zowaar 2 wedstrijden plaats, namelijk in Ulft en Groenlo!

Elk jaar weer wint de Strongman aan populariteit, blijkend uit het groeiend aantal viewers. Waar een paar jaar terug 200 miljoen mensen dit spektakel aanschouwden, zit dit aantal nu op ruim 1 miljard mensen! Met name in de Aziatische landen groeit de Strongman Champions League. China, Maleisië en Borneo zijn bijvoorbeeld voor het eerst het decor geweest voor één van deze wedstrijden. Des te meer is het uniek te noemen dat tussen al die grote wereldsteden jaarlijks één wedstrijd georganiseerd wordt in de Achterhoek!

Organisatie

18 mei

DRU Industriepark Ulft om 12.00 uur, 1/2 Finale voor Sterkste man van Nederland 2024

22 juni

Markt in Groenlo om 13.00 uur, Strongman Champions League Holland 2024

“Jaarlijks worden er vijftien Champions League wedstrijden georganiseerd over de gehele wereld. Per wedstrijd kunnen atleten punten verdienen en aan het einde van de competitie wint de atleet met de meeste punten het overall klassement en mag diegene zich een jaar lang de Strongman Champion noemen! Het woord ‘Champions’ geeft aan dat alleen de absolute wereldtop mag deelnemen aan deze wedstrijden inclusief 2 of 3 extra atleten vanuit het organiserende land” licht voorzitter Paul Rabelink toe. Rabelink is voorzitter van de ‘Stichting Sterkste Man ter Wereld’ en tevens eigenaar van Sport- en gezondheidscentrum Physique in Terborg. Samen met Marcel Mostert van de ‘Strongman Champions League’ organi -

den over de gehele wereld.

Achterhoek

Op zaterdag 18 mei vindt allereerst de halve finale plaats voor het NK. Vanaf 12 uur strijden de deelnemers bij het DRU Industriepark in Ulft over 5 verschillende onderdelen voor de felbegeerde finaleplaatsen.

Zaterdag 22 juni wordt er in Groenlo uit een ander vaatje getapt. Dan komen de deelnemers van over de hele wereld naar de Markt van de vestingstad voor het Strongman Champions League. Om 13 uur barst het geweld los en gaan de atleten met elkaar de strijd aan. Ook RTL 7 is hierbij aanwezig voor opnames van hun TV-uitzending. De welbekende ‘truckpull’ zal plaatsvinden bij Marveld Recreatie en de exacte starttijd hiervan zal nog worden gepubliceerd op www.strongmancl.com.

Gratis entree

“Onze stichting heeft geen winstoogmerk en streeft het doel na om een mooie wedstrijd neer te zetten die je met het hele gezin niet mag missen! De Sterkste Man is vooral spectaculair om te zien en de atleten maken er elk jaar weer een mooie en sfeervolle wedstrijd van. Om het evenement gratis toegankelijk te houden voor het publiek is voor ons de financiering, dat voortkomt uit sponsorinkomsten en subsidies, van essentieel belang” aldus Paul.

>045
seert Paul Rabelink daarnaast ook deze wedstrij -
Meer info op nksterksteman.nl en strongmancl.com

GENIET U STRAKS OOK VAN ZACHT WATER?

NIEUW!

Een ideale waterontharder

voor beperkte ruimtes, zoals de meterkast.

Doordat het zoutvat en de harscilinder los van elkaar geplaatst kunnen worden kan er zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte worden omgegaan.

Aquaslim Duo Compact waterontharder

Inclusief 125 kg zout, condensreduceerhoes en aansluitpakket

Vanaf

895,-incl. btw

>046 DI 3 #agendatitel #plattetekst #agendavoetregel

NOV #DATUM

Mijn Escape Room

#agendatitel

#plattetekst

#agendavoetregel

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

1. Voornaam MIJN Metamorfose

LANDSCHAP

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hiernaast staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen verticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Naast de Woordzoeker lees je hoe je kunt insturen.

DE OPLOSSINGEN VAN DE WOORDZOEKER ÉN ESCAPE ROOM GEVONDEN?

Je kunt de oplossingen van de puzzels inleveren vóór 23 mei 2024 via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van HelemaalAchterhoek.nl Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post.

Achterhoekse

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

2Oplossing 4-04-2024 08:52

mei 2024

2. Voornaam MIJN Superboer

3. Achternaam MIJN Verhaal

4. Onderwerp MIJN Droombaan

5. Voornaam MIJN Vrijgezel

LICHTENVOORDE MAGAZINE

6. Thema/Special

7. Voornaam In Bed Met

8. Merk MIJN Auto

MEGCHELEN MEI METAMORFOSE

film voor 4 personen t.w.v. € 50,- Skopein www.skopein.nl

ONTWERPER

PLEZIER

2x Dagentree kaarten voor de Bronsbergen www.debronsbergen.nl

SUPERBOER

Direct oplossingen insturen?

Scan de QR-code

Puzzel mee en win!

woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

AALTEN

AALTEN

DINXPERLO

DINXPERLO

DOETINCHEM

DOETINCHEM

DROOMHUIS

DROOMHUIS

GRAAFSCHAP

GRAAFSCHAP

KRULLEN

KRULLEN

LANDSCHAP

LANDSCHAP

LICHTENVOORDE

LICHTENVOORDE

MAGAZINE

MAGAZINE

MEGCHELEN

MEGCHELEN

MEI

MEI

METAMORFOSE

METAMORFOSE ONTWERPER

ONTWERPER

PLEZIER

PLEZIER

SUPERBOER

SUPERBOER

VERJAARDAG

VERJAARDAG

VERTIER

VERTIER

VRIJGEZEL

VRIJGEZEL

WIEBER

WIEBER

WISSING

WISSING

VERJAARDAG VERTIER

Waardebon van Bianca di Lollo www.biancadilollo.nl

VRIJGEZEL WIEBER WISSING

1x 9 holes footgolf 5 pers. Pich & Putt Doetinchem www.pitch-putt-doetinchem.nl

3-gangenmenu voor 2 personen bij Eetcafé De Groes www.degroes.nl

Waardebon t.w.v. € 50,Punte Juwelier of Optiek www.optiekjuwelier.nl

Oplossingen en winnaars van vorige puzzels op HelemaalAchterhoek.nl

| AGENDA | PUZZEL
4 8 5 6 7 9 1 6 8 2 8 5 8 4 2 1 2 4 7 9 7 9 7 2 8 Xtra Puzzel
MIJN PUZZELPRIJS M E O N E D V E R T I E R E D R R E I Z E L P I N D A R K R U L L E N G E I D G O V R IJ G E Z E L M Z I R O D R O O M H U I S A N A V W I E B E R C K A G X A N I N E T L A A G D A P F E
M P L O V E R J A A R D A G AALTEN DINXPERLO DOETINCHEM DROOMHUIS
S O F R O M A T E M E S T S U P E R B O E R M R C H I P A H C S D N A L L H C N O N T W E R P E R O A I G D O E T I N C H E
GRAAFSCHAP KRULLEN
Print de woordzoeker
M E O N E D V E R T I E R E D R R E I Z E L P I N D A R K R U L L E N G E I D G O V R IJ G E Z E L M Z I R O D R O O M H U I S A N A V W I E B E R C K A G X A N I N E T L A A G D A P F E S O F R O M A T E M E S T S U P E R B O E R M R C H I P A H C S D N A L L H C N O N T W E R P E R O A I G D O E T I N C H E M P L O V E R J A A R D A G
Oplossing
1 2 3 4 5 6 7 8 >047

Samen met Scheffer Keukens op zoek naar jouw stijl

Om optimaal van een keuken te kunnen genieten moet een keuken passen bij jouw stijl en wensen. Zowel qua gebruik als qua uitstraling. Je brengt er immers heel wat tijd in door. Bij Scheffer inspireren we je graag met met een enom aanbod opstellingen en de nieuwste trends op keukengebied. Samen gaan we op zoek naar een keuken die is afgestemd op jouw behoeften. En met de meest moderne apparatuur en hoogwaardige materialen zorgen we ervoor dat je weer jaren vooruit kunt. passen

Check ook onze Socials!

Scheffer, een frisse kijk op keukens

GILDENWEG 1 ZELHEM

T. 0314 - 623658

info@schefferkeukens.nl

WWW.SCHEFFERKEUKENS.NL

OPENINGSTIJDEN

ma-do: 09.00 - 17.30 uur

vr: 09.00 - 21.00 uur

za: 09.00 - 16.00 uur

>048

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.