MIJN Magazine - april 2024 (Editie Oost)

Page 1

Wonen, werken en leven in de Achterhoek

No 04

In Bed Met…

Otwin van Dijk ‘Blijf architect van eigen leven’

MIJN Droomhuis

Woning van stro, leem en eiken gebinten

MIJN Auto Wim Jolink heeft 2 bijzondere Unimogs

BUITEN LEVEN Special

JAARGANG 26 APRIL 2024
HelemaalAchterhoek.nl OOSTEDITIE MAGAZINE
>02
Scan de QR-code voor meer informatie Peter en Kristel heten u van harte welkom

UITGEVERIJ

Romeo Delta MultiMedia

Mijn Magazine BV

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent

T 0544-35 22 35 www.HelemaalAchterhoek.nl info@mijnmagazine.nl

Redactie

Richard Stegers, Christine Linneweever

Fotografie

Jurgen Pillen, Robin Strikkeling

Redactie-adres

Werenfriedstraat 1 7136 LZ Zieuwent redactie@mijnmagazine.nl

Coördinatie

René Doppen

Daniël Schmitz

Vormgeving

Mariska Leerink

Druk Moderna Printing Verspreiding AVO Verspreiding

Verschijning

begin van elke maand

Sluitingsdatum

meinummer:

15 april 2024

’n Echte keerl

De zon heeft er al een aantal keer doorheen geprikt. Door dat grijze en grauwe dekbed in de lucht waar we al maanden tegenaan kijken. En wat voelt dat heerlijk, die eerste Vitamine D! Die zonnestralen halen mij uit mijn winterslaap en wakkeren de klusser in mij aan. De klusser met twee linkerhanden, zo eerlijk ben ik ook.

Ieder jaar grijp ik mijn mobiel erbij en zoek uit voorzorg toch weer even op hoe je een appelboom moet snoeien. Welke takken moesten er eigenlijk weg, waar in de tak zet je precies de snoeischaar? De pluimhortensia, ook een hoofdbreker. Alleen de bruine trossen (ook wel schapenkoppen genoemd) eruit of toch alles flink terugsnoeien? Vervolgens sta ik een paar zaterdagen als een pro de groencontainer te vullen met takken en struiken, om mij vervolgens op het gras te storten met verticuteermachine en bladhark. Sierlijk sta ik daarna graszaad te verdelen en potgrond te strooien. De hogedrukreiniger lacht mij al toe, om

ADVERTEREN?

Angela Schokkin

Edwin Schepper

Jacquelien ten Have

T 0544-35 22 35 www.HelemaalAchterhoek.nl

De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade uit fouten en/of onvolledigheden van dit blad. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Van Achterhoekers

samen het laatste klusje nog te klaren en het terras lekker te ontgroenen. Zwarte klauwen van de aarde, blaren van het snoeien (mijn tere kantoorhandjes zijn niet bestand tegen ongewend werk) en een natte rug. Ik voel mij op zo’n zaterdag ’n echte keerl, ’n noeste arbeider. Trots aanschouw ik het eindresultaat en neem dankbaar de complimenten van het thuisfront in ontvangst. “Dat heb je weer mooi gedaan en ziet er goed uit.”

Klusser met twee linkerhanden

In Huize Schmitz is de tuin dus voorjaar klaar en kan het buitenleven beginnen. Over buitenleven gesproken; u leest het aprilnummer van MIJN Magazine, waarin buitenleven ook als thema centraal staat. Vitamine D oppikken en de winter van ons afschudden. Ik hoop dat u van zowel het buitenleven als van deze aprileditie kunt genieten. Deze keerl in elk geval wel!

Daniël

MIJN groet, Daniël Schmitz daniel@mijnmagazine.nl

>03 26 | mijn special 27 | achterhoek werkt 20 | mijn verhaal 09 | mijn auto www.HelemaalAchterhoek.nl No 04 JAARGANG 26 APRIL 2024 05 | in bed met 13 | mijn superboer 11 | mijn metamorfose 16 | mijn droomhuis 38 | mijn puzzel 25 | mijn droombaan 06 | mijn page 6 inhoud @MIJNmagazine @mijn_magazine linkedin.com/company/ mijn-magazine | VOORWOORD COLOF ON Borculo Ruurlo Groenlo Lichtenvoorde Aalten Hengelo Zelhem Wehl Doetinchem Varsseveld Terborg Ulft Gendringen s’Heerenberg Winterswijk Eibergen OOST WEST Dinxperlo BUITEN leven
´ ´ voor
Achterhoekers

Laat je inspireren in onze showroom in Terborg en haal een inspiratieboek op of vraag het GRATIS inspiratieboek aan op keukendepot.nl

Compleet vernieuwd.

Keukendepot Terborg

Veel keukens zijn razend snel leverbaar

Een kw a li t ei ts keuken v oor weini g g eld, wie wil d at nou nie t? D aar v oor ben je bij he t c om plee t ve r nieuwde Keukendep ot in Terb or g aa n he t jui st e adre s. Keukendep ot i s een keuken s peci aa l zaa k met een helde r e f orm ule . Veel v a n onz e keuken op st ellin g en z ijn n am elijk nie t duu r de r d a n € 4 000,- !

Keukendepot, De s limste keuze!

Je vraagt je wellicht af hoe het kan dat Keukendepot zo goedkoop keukens kan aanbieden. Doordat wij slim inkopen bij de grootste keukenfabrieken in Duitsland, kunnen wij complete kwaliteitskeukens voor depot prijzen verkopen. Dit werkt natuurlijk in jouw voordeel! In onze showroom zijn alle keukens netjes voorzien van een duidelijke prijs. Onze offertes zijn altijd volledig en transparant. Zo kom je achteraf nooit voor verassingen te staan en is heel duidelijk hoe de prijs van jou droomkeuken is opgebouwd.

Snel en eenvoudig in huis

Heb je je keuken snel nodig, dan is dat bij Keukendepot geen enkel probleem! Veel keukens zijn snel leverbaar. Daarnaast kun je de keukens van Keukendepot gemakkelijk zelf monteren. Onze keukenmeubelen worden namelijk standaard voorgemonteerd geleverd. Je hoeft de keukenkasten dus niet zelf te

monteren, maar je kunt direct aan de slag met het plaatsen van jouw keuken middels overzichtelijke montage-instructies.

Natuurlijk kunnen wij je hierin ook volledig ontzorgen, door jouw nieuwe keuken te laten monteren door één van onze (vaste) montagepartners.

Jouw droomkeuken

Ondanks de goedkope keukenprijzen krijg je altijd deskundig advies en staan wij garant voor uitstekende service. Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, zal onze keukenadviseur samen met jou geheel gratis en vrijblijvend jouw droomkeuken ontwerpen in 3D. Zo krijg je een goed beeld van hoe jouw op maat gemaakte keuken eruit komt te zien.

Je vindt Keukendepot samen onder één dak met Superkeukens en Pronto Wonen bij Maron Meubels en Keukens in Terborg!

Keukendep ot Terb org | Stationsweg 18, 7061 CT Terb org
U w ve rk oo pa dvi s eu rs Fe rro n en Lisa J E VI ND T HET BIJ
Kwaliteitskeukens voor weinig geld

In Bed met… is een rubriek waarin een inspirerende ondernemer of inwoner uit de Achterhoek op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer praten we in bed met… de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Slingeland Ziekenhuis, Otwin van Dijk.

Otwin van Dijk:

Otwin van Dijk was jarenlang lokaal en landelijk actief in de politiek en ook bezig met zorgkwesties.

In 2016 werd hij burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek en daar lag jarenlang zijn hart. Sinds 1 maart houdt hij zich echter als voorzitter van de raad van bestuur van het Slingeland Ziekenhuis bezig met het andere onderwerp dat hem na aan het hart ligt: de zorg.

Tekst: Christine Linneweever

Foto’s: Jurgen Pillen

‘Blijf altijd de architect van je eigen leven’

Van Dijk studeerde Nederlands recht met een specialisatie in staats- en bestuursrecht. Hij had functies bij verschillende gemeentes en in 2012 werd hij voor de PvdA gekozen als lid van de Tweede kamer. Een mooie loopbaan, maar eenvoudig was het niet altijd. Van Dijk is namelijk rolstoelgebonden, doordat hij op achttienjarige leeftijd tijdens een vakantie in een bergmeertje met zijn hoofd de bodem raakte en daarbij een dwarslaesie opliep.

Daarna stond hem een lang traject in de zorg te wachten. “Onze gezondheidszorg is echt state of the art, maar soms wel ingericht vanuit bepaalde protocollen. Je blijft altijd de architect van je eigen leven, maar dat vereist soms een andere interactie tussen patiënt en arts. Tijdens mijn revalidatie heb ik artsen daarover aan het denken gezet. Het is in de zorg belangrijk om gebruik te maken van ervaringsdeskundigheid en de kracht van de mensen zelf.”

Mouwen opstropen

Na zijn revalidatie bleek het lastiger om gebruik te maken van bijvoorbeeld het openbaar vervoer. “Toen ik studeerde kreeg ik een gratis OV-jaarkaart, maar daar heb je als rolstoeler niks aan. Toen ik vroeg of ik die kaart mocht inruilen tegen een andere manier om bij de universiteit te komen, werd dat afgewezen. Reden: Mensen zoals ik kregen later een uitkering, dus waarom zou ik gaan studeren?”

Die woorden wekten de woede van Van Dijk. “Ik heb brieven geschreven naar de Tweede kamer en er werden kamervragen gesteld. De regels zijn toen aangepast. Het werd als volgt geformuleerd: Scholing brengt altijd een arbeidsgeschiktheidsbevorderend effect met zich mee en dien ten gevolgen dienen voorzieningen voor gehandicapte studenten vergoed te worden. En dat is zo waar! Ik leerde daarvan dat je altijd je mouwen op moet stropen en dat doe ik letterlijk en figuurlijk nog altijd.”

Inclusiviteit

Van Dijk is een groot voorstander van inclusiviteit. “In Nederland neigen we mensen die op wat voor manier dan ook anders zijn gemakkelijk aan de kant te duwen en dat is eigenlijk raar, want onze samenleving is juist zo mooi, omdat die zo divers is. Iedereen telt mee en daar heb ik me in de gemeente ook altijd hard voor gemaakt.”

Maar nu doet hij dus voor het eerst iets helemaal buiten de politiek. “Ik heb altijd gezegd: Als ik later groot ben dan zou ik graag ziekenhuisbestuurder worden. En toen kwam deze vacature voorbij en die kans kon ik niet laten liggen. Toen ik de baan kreeg vonden veel mensen in de gemeente het jammer dat ik wegging, maar de reacties tijdens de momenten dat ik afscheid nam waren hartverwarmend. Ze gunden me de overstap echt.” m

>05
| IN BED MET IN BED MET…

Page

model

Iedere maand selecteren wij een vrouw, man of koppel die zich voor de rubriek Page 6 Model voor de camera van de allermooiste kant laat zien. Dit keer is het de beurt aan Beau en Mike uit Doetinchem.

Foto’s: Robin Strikkeling

Instagram: @robinshot_

Dagelijks leven + je hobby’s:

Naam: Mike Berntsen & Beau Berntsen-Prein

Leeftijd: 28 & 27

Woonplaats: Doetinchem

Beau: Ik ben sinds 3 maanden mama van onze kleine man Jayce, waar ik zwanger van was tijdens het maken van deze foto’s. Verder werk ik 4 dagen bij ons eigen bedrijf Het Land van Jan Klaassen. Als hobby werk ik naast mijn baan nog thuis in mijn eigen Beautysalon.

Mike: Ik werk bij Arendsen Steel in Ulft. Als hobby ben ik in het weekend te vinden op de crossbaan om te motorcrossen.

Hoe ver zou je gaan voor de camera:

Beau: Ik ben onzeker geweest over mijn lichaam, daardoor heb ik mijzelf altijd uitgedaagd om daar overheen te komen. Een paar jaar geleden heb ik nog een prachtige lingerie-shoot gedaan en dit zou ik zo nog eens doen.

Mike: Ik ben niet iemand van de fotoshoots, een Newborn shoot met de kleine was leuk om te doen. Wie weet een keer de kalender van de motorcross ;)

Het meest sexy aan jezelf:

Beau: Het meest sexy aan mezelf vind ik altijd al mijn ogen, ondertussen kan ik wel met trots zeggen dat ik alles aan mezelf sexy ben gaan vinden.

Mike: Het meeste sexy aan mezelf vind ik mijn persoonlijkheid.

Je grootste fantasie (wat staat er op je bucketlist):

Beau: Het bouwen van ons eigen huis, lekker buitenaf.

Mike: Dit jaar meerijden op de Zwarte Cross met de Motorcross klasse.

De toekomst:

Beau: Genieten met ons nu al kleine gezinnetje en zien wat de toekomst ons mag brengen.

Mike: Het bouwen van ons eigen droomhuis.

Waar ga je graag uit:

Beau: Uitgaan heb ik al heel lang niet meer gedaan. Wellicht nu liever een drankje in de stad of uiteten bij ons favo restaurant Amadeus in Silvolde.

Mike: Net als Beau ga ik niet meer uit. Een terrasje met vrienden vind ik veel gezelliger!

Het belangrijkst aan je partner:

Beau: Dat hij lekker zichzelf is en zichzelf blijft.

Mike: Dat we een goed team zijn in wat we doen.

Het meest-extreme dat je hebt gedaan:

Beau: Ik ben niet zo van het extreme, ik ben meer een zekere die alles tot in de puntjes uitzoekt.

Mike: Tot nu toe heb ik nog niet iets extreems gedaan, maar parachutespringen en bungeejumpen staat hoog op mijn bucketlist.

Nog willen ontmoeten:

Beau: Nienke Plas zou ik nog wel willen ontmoeten, haar humor en hoe zij is vind ik geweldig.

Mike: De personen die ik had willen ontmoeten zijn helaas allemaal al heengegaan.

Het mooiste aan MIJN Magazine:

Beide: De Page 6 Model pagina natuurlijk!

Oproep mannen, vrouwen, koppels Wil jij het volgende Page 6 Model zijn? Geef je dan op door een korte mail met foto te sturen naar: redactie@mijnmagazine.nl en misschien sta jij een volgende keer in de schijnwerpers.
| PAGE 6 MODEL
>06
>07

tte

vrije tijd aan kwijt zijn? Stuur ons dan

over de caravan. Vaak kunnen wij iets betreft het inkopen of het in bemiddeling

uw caravan..! anbod caravans op onze website.

Varsseveld voor inkoop en verkoop van uw

>08 wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland wishlichtenvoorde.nl SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. Holland Holland wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN ACHTERHOEK. Wiggers Industrie Spuiterij Holland Wiggers Industrie Spuiterij Holland JAAR Wiggers Industrie Spuiterij Holland wishlichtenvoorde.nl wishlichtenvoorde.nl SCHADE? DE BEDRIJFSAUTO SPUITERIJ VAN DE ACHTERHOEK. 12,5 JAAR T: 0544-84 37 39 GEZOCHT! Ervarenvoorbewerkerspuiter/ Voor vragen neem contact op met dhr. H. Wiggers CARAVANS GEZOCHT!
caravans
of n nette
van
verkopen van
vanaf 1990 voor inkoop
caravan en wilt u deze verkopen?
uw
informatie
info@westerveldcaravans.nl WWW.WESTERVEWCARAVANS.NL WWW.WESTERVELDCARAVANS.NL M. Westerveld E: info@westerveldcaravans.nl T: 06-13 61 76 55
akantiehuisje op wielen!

Meer foto’s én een gave video zien? Scan de QR-code

Wim Jolink heeft twee bijzondere exemplaren Unimog, alleskunner

en bezienswaardigheid

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers.

Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de Unimogs van Wim Jolink.

‘Voertuig met allerlei praktische functies’

Tekst: Richard Stegers

Foto’s: Jurgen Pillen

‘Ik ben er verknocht aan geraakt. Op de eerste plaats komen mijn vrouw en dochter, daarna volgen de Unimogs, haha.” Het eerste prototype liep eind 1946 van de productieband. Unimog staat vooral bekend als een landbouwvoertuig dat niet harder mag rijden dan 40 kilometer per uur. Ze worden ook door het leger en gemeentes gebruikt. Er zijn in de loop der jaren verschillende modellen verschenen met veel verschillende specificaties. “Het is een echte alleskunner”, weet Jolink. “Hij is heel geschikt om spullen mee te vervoeren, maar je kunt er ook prima mee op het land werken of rondom huis. Maaien, hooien, ploegen, zagen, graven. Er zijn verschillende toepassingen te koppelen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken.”

Uitdaging

De 69-jarige inwoner van Varsseveld heeft inmiddels twee exemplaren van Unimog in eigendom. Het gaat om een groene Unimog 403/U54 uit 1967 en een oranje 403/U800 uit 1984. De oud-medewerker van Kaak in Terborg is technisch goed onderlegd, hij doet dan ook veel zelf. “Met deze vrachtwagens ben je nooit klaar. Er is altijd wel wat. Maar dat is niet erg, ik vind het sleutelen prachtig om te doen. Het is vaak de uitdaging is om een oplossing te zoeken, als iets niet werkt. Dat is soms net een puzzel, heel leuk. Zeker als het lukt!”

De groene Unimog kocht Wim in 2001. “Ik werkte destijds bij Kaak en kreeg vanwege mijn 25-jarig dienstverband een bonus. Dat geld wilde ik besteden aan een kleine vrachtwagen. Handig voor allerlei klussen rond het huis, we wonen in het buitengebied.” Hij kwam uit bij Unimog, een in zijn ogen technisch hoogwaardig voertuig. “Ik had er toen nog nooit van gehoord, maar inmiddels mag je me wel een specialist noemen.” Wim gaat er met zijn vrouw inmiddels zelfs mee op vakantie. Hij kocht een contai ner die achter de cabine kan worden bevestigd. De kiepbak maakt dan plaats. De container, ook wel koffer genoemd, dient als leefruimte met keuken en slaapplek.

“Het is echt slow travelling, heel basic. De gratis stroom komt van de zonnepanelen op het dak. In Duitsland is deze vorm van kamperen heel gewoon. In Nederland niet. Als we ergens overnachten, trekt dat veel bekijks. Dan is de Unimog een echte bezienswaardigheid.” m

>09 Oproep Heeft u een bijzondere klassieker of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.
| AUTO

JE VINDT

KEUKENDEPOT IN TERBORG BIJ

>010

Voor deze rubriek ondergaat iedere maand een Achterhoekse vrouw of man een metamorfose. Naast een frisse coupe wordt ook de kleding style onderhanden genomen.

Wil je de making-of van deze metamorfose zien?

Scan de QR-code

Zelfgemaakte foto van voor de behandeling

Voor de aprileditie

werd de 47-jarige Carina uit Doetinchem uitgekozen voor de metamorfose. In haar vrije tijd pakt ze graag een terrasje met vriendinnen, lekker op vakantie of een serie kijken. Voor haar coupe was ze toe aan iets anders!

Naam: Carina Hendriksen

Leeftijd: 47 jaar

Woonplaats: Doetinchem

In het dagelijks leven: Werkzaam bij Azora in Ulft Waarom doe je mee aan een metamorfose: Ik wilde graag eens een kort kapsel met langer bovenhaar

Foto’s: Jurgen Pillen

ECarina gaat voor stoer én modern

lise van Team Hairemotion stond te trappelen om deze maand de metamorfose te mogen doen. “We hebben de contouren met de tondeuse geschoren op de korte stand en het boven haar gestyled en geknipt met de 3D-schaar! In de lange lengtes bovenop is later een folie coupe soleil gezet in een koele blond tint.” Dit is thuis super goed bij te houden met een Goldwell shampoo voor blond haar en één keer per week een Softcolor 10V. Deze even laten inwerken en weer uitspoelen. Daarna een versteviger en föhnen maar. Iets Superego voor de afwerking en natuurlijk een vleugje haarlak. Laat het voorjaar maar komen!

Nog voor de shoot volgde een bezoek aan kledingzaak LEF Store in Hengelo. Onder het genot van een kopje koffie besprak Carina wat haar stijl is. Ze stond ook open voor nieuwe items en daar

worden ze bij LEF altijd erg enthousiast van. “We hebben de paskamer goed vol gehangen en de passessie kon beginnen! De eerste set vonden we allemaal wat ‘gewoon’ maar wel een toffe kleur. Toen ze eenmaal met een GROTE glimlach de paskamer uitkwam met het tweede setje wisten we gelijk dit wordt DE outfit! Even leuk afgestyled met een riempje, tasje en schoenen en ze was ready to go!” De merken die ze draagt zijn Harper and Yve & Elvira. De blazer kost € 40,- en het T-shirt € 49,99. Carina’s jeans komt op € 89,99.

Reactie

Nog nooit zo’n gemakkelijk kapsel gehad, ook qua onderhoud. Ook voor wat betreft de kleding is dit waar ik mij happy bij voel. Bedankt allemaal!

LEF

>011
| METAMORFOSE Oproep Wilt u een metamorfose ondergaan of weet u iemand die u hiermee wilt verrassen? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en wie weet staat u de volgende keer in de spotlight.
Tel. 0314 - 36 30 66 Bleekstraat 1 | Hengelo Gld. HelemaalAchterhoek.nl www.lef-store.nl MAGAZI NE Dames & heren mode LEF Lifestyle&Fashion
“Durea heeft voor iedereen een leuke schoen!”

Lindhe -26 jaar

Op zoek naar comfortabele schoenen voor brede voeten kwam ik al snel bij durea terecht. Zij hebben de passende schoen in de juiste breedtemaat! ♥

Benieuwd naar nog meer verhalen van blije voeten?

Wij zijn trots op onze werkplaats!

Onze werkplaats is uitgerust met de modernste apparatuur en voldoet aan alle milieu- en kwaliteitseisen.

Onze monteurs zijn goed opgeleid en worden regelma�g bijgeschoold om alle vakkennis op peil te houden. Tijdens hun werkzaamheden werken zij uitsluitend met kwaliteitsproducten en maken gebruik van hoogwaardig afstel-, meet- en testapparatuur.

Zo kunnen zij het onderhoud aan uw auto snel en efficiënt uitvoeren, waardoor u uw auto nooit langer kwijt bent dan nodig.

Bij ons krijgt u alle �jd om de auto te brengen of op te halen.

Al werkt u zelf tot 18.00 uur, geen probleem, we zijn er ‘s avonds voor u tot 18.30 uur!

U kunt bij ons terecht voor:

• Onderhouds- en repara�ewerkzaamheden aan alle merken (bedrijfs-) auto’s

• Algemene Periodieke Keuring (APK)

• Schadetaxa�e en repara�e

• Diagnose werkzaamheden

• Car cleaning

• Airco service

• Inbouw alarm-, audio- en naviga�eapparatuur

• Ruitrepara�e en vervanging Uiteraard is gra�s vervangend vervoer �jdens het onderhoud / schadeherstel aan uw auto (excl. brandstof) bij ons vanzelfsprekend.

Voor informatie over vloerverwarming of zoneregeling, scan onze QR-code

Heatnet BV

Ketelhuis 15a

7005 CA Doetinchem 0314-37 82 99 info@heatnet.nl

hart voor de klant

Onze werkplaats is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.30 uur

>012
Bredevoortsestraatweg 129 • 7121 MJ Aalten • T: 0543 - 477938 info@hatebo.nl • www.hatebo.nl
Europark 1, Winterswijk Tel: 0543 - 520781 • www.elsinghorst-tegels.nl ZATERDAG 20 APRIL met diverse demonstraties Elsinghorst OPEN HUIS
voorPassieauto’s,

SUPERBOER VEUR ALTIED

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. Maandelijks gaan we in gesprek met een Superboer, met deze keer Simon Colyn.

Tekst: Richard Stegers

Foto’s: De Graafschap Media

Globetrotter Simon Colyn op zijn plek

‘Het begint allemaal met hard werken’

Vuile meters maken. Strijden voor een resultaat. Blijven gaan. Het karakter van Simon Colyn (22) past bij De Graafschap. “Het begint allemaal met hard werken, dat moet altijd de basis zijn”, zegt de aanvallende middenvelder. Die instelling in combinatie met zijn veelzijdigheid kan hem ver brengen.

Via De Graafschap hoopt de Canadees een stap hogerop te maken.

Het duurde deze zomer even voordat Simon Colyn tekende bij de Superboeren. De leiding van De Graafschap was erg gecharmeerd van het talent die zelf nog wel even twijfelde. Het liefst had hij zijn carrière bij een eredivisionist vervolgd. Guus Hiddink speelde een rol om Colyn toch over te halen. Uiteindelijk tekende hij voor twee jaar in Doetinchem. “Het was achteraf de juiste beslissing. Ik ben zeer goed ontvangen, voel me hier op mijn plek. De Graafschap is een club naar mijn hart. En er zit potentie in deze selectie. We hebben een fris en evenwichtig elftal dat hongerig is naar succes. We maken echt kans op promotie, dat besef is er.”

Ontwikkeling

Simon Colyn is een rustige jongen. Hij spreekt een paar woorden Nederlands, maar kan het wel goed verstaan. “Ik krijg les en wil het Nederlands zo snel mogelijk onder de knie hebben.” De speler is een voetbalglobetrotter ondanks zijn jonge leeftijd. Hij groeide op in zijn geboorteland Canada. Zijn moeder is Nederlands en zijn vader Canadees, ze hebben een bloemenzaak. Zijn grote passie werd voetbal en geen ijshockey. “Mijn oudere broers speelden soccer, dat wilde ik ook.” Hij bleek talentvol want Vancouver Whitecaps (club op het hoogste niveau, de MLS) wilde graag met hem in zee. “Ik doorliep er de jeugdopleiding en tekende er mijn eerste profcontract toen ik 15 was.” In 2020 werd Colyn verhuurd aan het Italiaanse SPAL. Daarna verkaste hij naar Jong PSV. Daarmee speelde hij de afgelopen twee seizoenen in de KKD. “Ik koos deze zomer uiteindelijk voor De Graafschap. Dat is beter voor mijn ontwikkeling. Hier staat iedere week de druk erop, ik wil bepalend zijn. Slagen als prof, daar heb ik alles voor over. Mijn eerste doel is de eredivisie, het liefst volgend seizoen al.”

Wat is volgens jou een Superboer? “Iedereen die een onderdeel is van De Graafschap. Ik merk dat velen zeer betrokken zijn met de club. En de supporters zijn erg close to the players.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap? “De wedstrijd met Jong PSV tegen De Graafschap, twee jaar geleden. Ik scoorde en het was ook nog eens mijn eerste officiële goal op Nederlandse bodem.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap? “Het duel thuis tegen FC Eindhoven eerder dit seizoen. Brigata Tifosi vierde het 20-jarig bestaan met een prachtige sfeeractie met o.a. de Joker. Dat maakte enorm veel indruk op me. En ik scoorde de 2-1 de winnende treffer, hele mooie avond.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden? “Het zal minder wisselvallig moeten. Er zitten nog matige wedstrijden tussen. Dat heeft ook wel met de jonge ploeg te maken. Daarnaast moeten we nog meer zelfvertrouwen hebben.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen? “Voor meer goals zou Klaas-Jan Huntelaar een prima optie zijn.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen? “Ik woon in het centrum van Zevenaar. Daar kom ik wel eens in de stad. Maar over het algemeen is het voetballen, trainen, Nederlandse les en thuis zelf koken. Waar ik van houd? Vla en stroopwafels vind ik erg lekker.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap? “Dan noem ik Jan Vreman. Hij speelde hier zelf vele jaren en is ook als trainer al lang aan de club verbonden. Ik leer veel van hem. Voor mij is Vreman de Superboer bij uitstek.” m

>013
| SUPERBOER

ECHTE WARMTE

Wanneer gaan we, hoe lang blijven we, wat wordt onze bestemming, wat mag absoluut niet ontbreken daar, met wie gaan we, waarin verblijven we, hoe komen we daar en hoeveel geld kunnen en willen wij besteden aan deze vakantie? So, wat een vragen. En dan de verschillende ideeën van alle gezinsleden meenemen. Of eerst maar eens, Tom en ik, de basis. Reisbureau raadplegen? Nooit gedaan. Lijkt me wel super handig en leuk.

Vorig jaar; met ons vijven 7 dagen in een huisje in Nederland in de stromende regen verbleven. Wat hebben we veel spelletjes gespeeld. Soms deden wij net of het warm was en sprongen we het meertje in. Blauw uitgeslagen sprongen we vervolgens snel onder een warme douche, heerlijke echte warmte. We gingen ook wel op pad, naar iets overdekts. Maar vakantie is voor mij vooral; buiten zijn! De vrijheid, rust, mooie omgeving, niets moeten en de zon lichtjes voelen branden is voor mij ultiem genot. Op pad in een auto om daarna binnen wat te bezichtigen, nee. Word ik niet warm van. De overige gezinsleden gelukkig ook niet. Eerder oververhit.

Net doen alsof het warm is, zien wij toeristen bij ons in Groenlo ook doen. Ze lijken het daadwerkelijk fijner te hebben dan ons. Veel positiever gestemd, lekker hard praten in de supermarkt, midden op straat lopen en heel veel schik hebben samen. En hun kinderen krijgen alles waar ze om zeuren, want het is vakantie! Koop maar snel, fijner voor onze oren. En daar lopen wij tussen, in lange broek met jas aan. We vallen in het niet, bij deze fleurige bezoekers. Onze toeristen hebben een korte broek aan met daarop een hemdje (zelfs mannen ja) en op het hoofd zien we een zonnebril, onder de neus een stralende lach. De zon schijnt minimaal, maar hij straalt vol op de toerist!

In principe verblijf ik ook het liefst in Nederland, gezellig in onze grote tent op een mooie plek aan het water. Dit altijd verkondigd. Maar door de vakantie van vorig jaar even genezen van doen alsof het warm is. Ik verlang nu naar echte warmte.

Met het vliegtuig, naar de zon, misschien all-inclusive, in een hotel? Best raar, ouder worden. Weg principes. Zal ik dan toch warm worden van alles hierboven, waar ik eerder echt niet warm voor liep?

Cindy

Een kind onterven, kan dat?

Wanneer het gaat over het onterven van een kind ontstaat er vaak verwarring. Want kun je wel je kind onterven?

Het antwoord is ja, in een testament kun je bepalen dat het kind geen erfgenaam is. Of een kind daadwerkelijk niks uit de erfenis krijgt, hangt van het kind zelf af. In de wet staat namelijk dat een kind recht heeft op de legitieme portie. Dit is een minimumdeel en bedraagt de helft van wat het kind normaal zou hebben geërfd, als er geen testament zou zijn gemaakt. De legitieme portie is alleen een geldbedrag en geeft geen recht op spullen (zoals sieraden of meubels). Kinderen kunnen de legitieme portie ook claimen als ze door het testament minder erven dan het minimumdeel waar ze recht op hebben.

Hoe werkt het claimen van de legitieme portie?

Binnen vijf jaar na het overlijden van de ouder moet het kind de legitieme portie claimen. Heeft het kind wel wat geërfd maar is dat minder dan het minimumdeel, dan geldt vaak een kortere termijn en moet binnen drie maanden de legitieme portie worden geclaimd.

Als een kind een beroep doet op de legitieme portie moet een berekening worden gemaakt om welk geldbedrag het precies gaat. Deze berekeningsmethode is door de wet voorgeschreven.

Wel recht op de legitieme portie, maar moeten wachten

In een aantal gevallen krijgt een kind dat de legitieme portie heeft geclaimd nog geen geld uit de erfenis. Het geld van de legitieme portie wordt dan namelijk pas uitbetaald als de echtgenoot die de overleden ouder achterliet, ook is overleden. Voor ongehuwde ouders geldt dat zij testament en een samenlevingscontract moeten maken om te voorkomen dat de langstlevende partner tijdens zijn/haar leven de legitieme portie aan een kind moet uitbetalen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Bel of kom gerust langs op onze vestigingen in Groenlo of Eibergen.

| COLUMN invalshoek Cindy’s
Roerdink Grijsen Netwerk Notarissen info@rgnotarissen.nl www.rgnotarissen.nl Mardine Grijsen Nijverheidsstraat 8-02 7151 HN Eibergen T 0545 726 199 Edwin Roerdink Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo T 0544 461 925
Edwin Roerdink Mardine Grijsen

Wist je dat we bij Mooi in Balans – Aalten al jaren gespecialiseerd zijn in bindweefselmassage?

Bindweefselmassage zet jouw huid zelf aan het werk zodat de huidconditie snel verbetert. De huid wordt voller en steviger. Minder rimpels en een frisse uitstraling door natuurlijke huidverjonging. In korte tijd een mooi resultaat.

Onze klanten zijn enthousiast!

Slingelaan 33 Aalten

Bindweefselmassage helpt o.a. bij:

• Huidveroudering – rimpels - futloze huid

• Voor/na cosmetische chirurgie - littekens

• Acne – couperose - rosacea

Zelf ervaren kan nu

BOOTCAMP BINDWEEFSELMASSAGE - 3 verkwikkende bindweefselmassages voor slechts € 189,Benieuwd of bindweefselmassage voor jouw huid geschikt is? Plan je afspraak met huidanalyse en profiteer van onze speciale actie.

Tel. 0543 - 47 68 69

Voortman

info@mooiinbalans.com

www.mooiinbalans.com

Scheiden of een conflict?

Locatie Hengelo

Demmersweg 32 HENGELO (Ov.)

Locatie Groenlo

Thorbeckestraat 115 GROENLO

T: 06 - 22 15 05 04

E: info@meekesmediation.nl

www.meekesmediation.nl

Deskundig, ervaren, onpartijdigbetrokkenen

BINDWEEFSELMASSAGEFITNESS VOOR DE HUID Dé specialist in dakbedekkingen
| Hofveen 29 Eibergen 06-13 57 15 02 | 0545-47 29 80 | voortmandakbedekking.nl  Professioneel en servicegericht  Gerenommeerd bedrijf  Ruim veertig jaar ervaring GLAD€21,95 VLIESBEHANG 25 x 0,75m (150 gr.) Zwillbrocker Str.4 Vreden (Dld) Tel. 0049-2564-32311 | mafa-malerfachhandel.de/shop | mafa-malerfachhandel.de Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:00 - 18:00 uur, zaterdag: 8:00 - 16:00 uur | Wij zijn te vinden op Je voelt je net een winterschilschilder €99,BUITENVERF VAN SIKKENS 2,5 liter Rubbol SB lichte kleuren 1 LITER € 41,BUITENVERF€75,- VAN SIKKENS 2,5 liter Onol grondverf lichte kleuren1 LITER € 29,Gesiliconeerde hooglanzende buitenverf gaat 10 jaar mee. Professioneel advies tegen de laagste prijzen Farben Großhandelshaus € 11,ALPHA REZISTO VAN SIKKENS 12,5 liter wit per liter Voor 120 m2 matte afneembare verf die ook mat blijft. € 43,BL Rezisto Satin watergedragen VAN SIKKENS 1 liter binnenverf
Dakbedekkingen

Rust, ruimte, natuur, voldoende voorzieningen en een prettige sfeer. De Achterhoek is een fijne streek om te wonen. Aan fraaie woningen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder huis. Met deze keer een woning van stroleem in Eibergen.

Meer foto’s zien?

Scan de QR-code

WONING MET STRO

leem, glas en eiken gebinten

‘Licht, ruim en heerlijk binnenklimaat’

Eddie Jensen en Ellen Tackenkamp kozen bewust voor een niet alledaags onderkomen. Hun droomhuis beschikt over een afwijkende vorm en bestaat uit stro, leem, glas en eiken gebinten. Maar het heeft meer opvallende elementen. “Een soortgelijk huis is waarschijnlijk nergens te vinden. Wij hebben het in ieder geval nog niet gezien”, zegt het stel. “Het past ons als een warme jas.”

Ze woonden en studeerden in hun jonge jaren in Amsterdam. Een bestaan in de Achterhoek was destijds totaal niet aan de orde. “Daar moesten we niet aan denken, no way. We zouden ons stierlijk vervelen, dachten we toen.” Het kan verkeren, want nu is het gezin met twee jonge kinderen in het buitengebied van Eibergen gevestigd en willen ze niet meer weg. “We hebben het hier ontzettend naar onze zin.” Dat is niet zo gek. Ze wonen in een mooi en duurzaam huis op een prachtige plek. “Het is licht, ruim en heeft een heerlijk binnenklimaat. En vergeet de omgeving eromheen niet. Het is allemaal heel geschikt om onze kinderen op te laten groeien. Het was een buitenkans om hier te kunnen bouwen.”

Natuurschoon

“Na onze studie eindigde de huurperiode en wilden we niet in het ook dure Amsterdam blijven wonen”, vertelt Eddie. “We konden tijdelijk buitenaf in Eibergen terecht”, vult Ellen aan die

>016
| DROOMHUIS

Eddie Jensen en Ellen Tackenkamp bouwen droomhuis

in de Achterhoek opgroeide. “In een woning dat leeg stond op het terrein van het pluimveebedrijf van mijn vader en oom. Zo konden we mooi een oogje in het zeil houden.” Het bedrijf werd beëindigd, de woning gesloopt. Het perceel in het waterwingebied kwam in eigendom van Vitens. “We kregen de mogelijkheid om iets verderop een woning te bouwen op een kavel van zo’n 5.000 vierkante meter met een heel mooi weids uitzicht en volop natuurschoon. Je ziet hier vanuit het huis de reeën, hazen, eekhoorns en veel verschillende soorten vogels, echt genieten.”

Ze hadden de vrije hand qua bouwstijl. Het moest stroleembouw worden in combinatie met traditioneel eiken gebintenwerk. Een bouwmethode die eeuwen geleden ook al werd toegepast. Door de constructie waren dragende binnenmuren niet nodig, het zorgde voor veel mogelijkheden qua indeelbaarheid. “Stro en leem staan garant voor ‘ademend’ huis, overtollig vocht wordt in de muren opgenomen. Zo ontstaat een prettig en gezond binnenklimaat met een goede akoestiek. Heel comfortabel.”

Er zijn 700 balen stro verwerkt in de muren, de vloer en het dak. Op één plek in de woonkamer is dat zichtbaar, daar hebben de bewoners een waarheidsvenster gemaakt. Ook de vorm van de woning is opvallend. Het heeft het ‘skelet’ van een kippenschuur, of kapschuur. “Het refereert daarmee aan de historie van het gebied en biedt veel ruimte.”

Kas met planten

De afmetingen van het langwerpige en sfeervolle pand zijn 20 bij 6 meter met daarbij flinke overkappingen. Met dat laatste wordt voorkomen dat regen de leem kan wegspoelen. Eén zijde heeft een volledige glazen pui. “Het zorgt voor veel lichtinval. Aan die kant is een overdekte strook afzonderlijk van het huis gecree erd. “Dat noemen we onze kas. Er komen planten. Het water krijgt een tweede bestemming. Het gaat langs de wortels van de planten, wordt gezuiverd en is daarna geschikt om het toilet door te spoelen. We hebben ons bij de bouw van dit huis laten inspireren door Michael Reynolds. Zijn concept spreekt ons geweldig aan.”

Dankzij een zeer hoge isolatiewaarde blijft de warmte binnen. Terwijl het tijdens hete zomers aangenaam koel blijft. Een airco is niet nodig.” Het duurzame huis wordt verwarmd door een hout-cv kachel in combinatie met een buffervat en wandverwarming, vergelijkbaar met een systeem van vloerwarming. “Een bouwvakker noemde de wandverwarming knuffelmuur. Dat vonden we wel een goede vergelijking, haha.” Een gasaansluiting ontbreekt. Binnenkort willen de bewoners 30 zonnepanelen plaatsen. Dat alles zorgt voor erg lage energiekosten. “De komende tijd gaan we in de tuin aan de slag. Ook daar zien we allerlei kansen.” m

>017
Oproep droomhuis Heeft u een bijzondere woning of een huis met een verhaal of kent u iemand? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl
Tekst: Richard Stegers Foto’s: Jurgen Pillen Ellen Tackenkamp en Eddie Jensen

Angela’swereld

Achterhoekse powervrouw en duizendpoot Angela Schokkin deelt je haar kijk op het leven.

Ik handelde uit emotie

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, maar ditmaal met een witte enveloppe in mijn hand, op kantoor bij mijn werkgever. >>wordt vervolgd<<. De laatste zin van mijn vorige column. Tsja Angela, borduur hier maar eens op verder.

Wie A zegt, moet ook B zeggen (jaja, cliché)! Ik wilde met m’n hele lijf het Oostenrijk gevoel (ik tegen de wereld) vasthouden en kocht de eerstvolgende maandag erop een powervrouwen-outfit, om zo met opgeheven hoofd het kantoor van mijn werkgever binnen te wandelen om een witte enveloppe te overhandigen.

Het moment was daar, ik haal diep adem, zeg de bemoedigende woorden van Pipi Langkous, slik een keer en zeg volmondig “ik neem ontslag”! Dit moment had ik vanaf Oostenrijk al honderd keer afgespeeld in mijn hoofd en warempel, ik zou Angela niet heten als op dat moment, uitgerekend dan, mijn schorre stem overslaat en het er zó niet powervol en ladylike eruit kwam.

Ik handelde uit emotie. Een emotie waar ik nog lekker op aan het door hobbelen was vanuit Oostenrijk. Realistisch? JA en NEE! Dat ik dit gevoel mocht voelen in Oostenrijk moet ik absoluut koesteren, maar is een emotie dat hoort bij Oostenrijk en niet past in mijn leven in de Achterhoek. Op vakantie voel je geen werkdruk, geen ‘ratrace’ gevoel, heen en weer rijden van en naar voetbaltrainingen, eigen hobby’s, sociale afspraken en ga zo maar door…..

In Oostenrijk voelde ik mij weer even Angela, niets meer en niets minder! Uit mijn hoofd, in mijn lijf! Dat gevoel had ik enorm gemist, maar is niet realistisch. Het past simpelweg niet in MIJN leven. Ik hou juist van mijn chaotische leefwijze, de adrenalinekicks en daarbij hoort ook de werkdruk! Ik zou het voor geen goud willen missen! Ik trok slechts 2 weken later mijn ontslag in en ben de bijhorende emotie meer dan ooit gaan koesteren. En werkdruk? Ik heb het vaker gedaan en kan het nu ook!

Herkenbare situatie? Ik zou het super leuk vinden te lezen, hoe jij hierin staat, redactie@mijnmagazine.nl

>018
| COLUMN xx
Angela

The Bentleys - Echoes of the 50’s & 60’s

€ 20,00 | Aanvang 20:15

Vijf muzikanten en drie zangeressen zetten een feel good-show neer met swingende muziek, dans, samenzang, kleurrijke projecties en mooie verhalen in 50’s & 60’s-sfeer. demattelier.nl

Theaterconcert

Pierre et Gerdy

€ 12,50 | aanvang 15.00

Duo Pierre et Gerdy, een vrouwenstem en een accordeon: eenvoudig, puur. Franse chansons, vol warmte, nostalgie en vooral joie de vivre.

www.theateronderdemolen.nl

Literaire ontmoeting

met Ozcan Akyol (Eus)

€ 12,50 | aanvang 20.00

Eus kun je kennen van programma’s als De geknipte gast en Vandaag inside. Ozcan bespreekt op deze informatieve avond, zijn nieuwste boek “Afslag 23”. www.cultuurfondsvorden.nl

Toneelvereniging D.I.T.O.

Tante Bella’s Beautysalon

€ 10,00| Aan de zaal: € 12,50

do/vr: 20.00u | zo: 14.30 uur

Tante Bella is overleden. Berend en Albert krijgen een verpauperde beautysalon als erfenis. Met een likje verf is die vast goed te verkopen. Al met al problemen genoeg in deze geweldige klucht. demattelier.nl

MooiweerRegen en Meer”

€12,50 | aanvang 20.00

Deze NLtalige formatie brengt melancholische luisterliedjes met zelfspot en mensvriendelijkheid. Ontdek sfeervolle nummers, countryklanken met slide-gitaar en uptempo popsongs. www.theaterondermolen.nl

Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit - Gipsy Jazz 2.0 €15,00 | aanvang 20.00

Deze twee Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer. Hun spel is gewaagd, afwisselend en blijft spannend tot de laatste noot.

www.koppelkerk.nl

Kunstevenement

Zie De Kunst!

Gratis | 11-17 uur

ZA/ZO 20/21 APR

VR

APR

VR/ZA 03/04

MEI

Atelierroute van ruim 20 ateliers en drie verzamellocaties: DRU, Oerlegoed, Tha Zweerink in de Oude IJsselstreek. Beeldende kunst, podiumkunst, schrijvers oa. Gijs Wilbrink met een foto-expo

www.ziedekunst.nl

Kroeze & Hindriksen‘Het Zal Oons ’n Zorg Wean’

€ 15,00 | aanvang 20.15

Esther en Alwie vragen zich af of Twente nog wel Twente is en blijft de Nedersaksische taal wel bestaan? Met een knipoog naar de vele tradities die het Overijsselse platteland rijk. Humor, ontroerende en fijne leedkes. www.demattelier.nl

Tractorpulling Anholt

(net over de grens bij Dinxperlo) €8,00 vrijdag

€20,00 zaterdag

De krachtigste motorsport ter wereld in Anholt. Noteer het in je agenda en wees erbij! Liefst 2 dagen spektakel! De mooiste machines, bekend van televisie, verschijnen in Anholt aan de start! www.trecker-treck-anholt.de

Toneelvereniging Toepeen Hoger Goed

€ 25,00 | <12jr. € 12,50

za: 20.30u | zo: 14.30 + 20.30u

Over het leven van Helena Kuipers-Rietberg, beter bekend als Tante Riek, die in WOII de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers opzette. www.theaterdestorm.nl

>019 | UITAGENDA APRIL / MEI DO 07 APR VR 05 APR ZA 20 APR DO/VR/ZA 11/12/13 APR VR 19 APR ZA/ZO 11/12 MEI DI 09 APR
26

In Winterswijk is aan de Bataafseweg een heus klimbos. Bezoekers kunnen daar op verschillende hoogtes tussen bomen klimmen en klauteren met behulp van touwbruggen, ziplines en andere obstakels. Het klimparadijs is de passie van Peter en zijn dochter Anne Ubbink, die het jaar rond bezig zijn met het exploiteren en onderhouden van het klimbos.

‘Ik probeer kinderen een onvergetelijk avontuur mee te geven’
‘Ik weet wat het met je doet als je buiten actief kunt zijn’

Peter, inmiddels 57 jaar, begon 26 jaar geleden al met het opzetten van het klimbos. “Ik was fanatiek bezig met survival en deed ook mee aan wedstrijden. We hadden geen trainingsgroepje in Winterswijk en hier in de omgeving hadden ze dat overal wel. Ik dacht: Wat zij kunnen, dat kan ik ook. Zo ben ik begonnen. Ik huurde een stuk bos, maar het ging niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als het ging om het bestemmingsplan, maar gelukkig is de bestemming nu survival en klimbos.”

Peter ging bezig met het lesgeven van kinderen. “Dat deed ik eerst om de survivalsport te promoten, maar door de jaren heen is er veel veranderd. De jeugd zit vaker achter een scherm en zijn veel minder buiten actief dan 25 jaar geleden. Dat was voor mij de reden om voor jong en oud leuke en uitdagende klimroutes te bouwen in het prachtige bos en in de buitenlucht. Ik probeer ze hiermee een onvergetelijk avontuur mee te geven. Ik ben zelf ook een buitenmens en houd van het buitenleven. Ik weet wat het met je doet als je buiten actief bent. Als kinderen hier zijn geweest en ze hebben hier geklommen, dan zijn ze blij en enthousiast en zitten vol energie. Ook ouders kunnen dat waarderen.”

Individu

Inmiddels zijn er meerdere parcoursen mogelijk, er zijn klimparcoursen op hoogte, je kunt ziplinen en klimmen, maar er is ook een survival hindernisbaan. Het beginpunt is in het midden van het bos en daar vertellen Peter en Anne de groepen over het geboekte parcours en de veiligheidsinstructies. Iedereen krijgt een hesje, een helm en een klimgordel. Peter scheert niet alle deelnemers over één kam. “Elke deelnemer is een individu. Sommige hebben last van hoogteangst, zijn minder flexibel of hebben niet de drive om over een hindernis te gaan. Daarom staat teambuilding bij ons hoog in het vaandel. In elk parcours zit op een leuke en speelse manier een wedstrijdelement. Het team krijgt een hindernis te nemen en degene die daar minder goed in is, die wordt als vanzelf door hun handigere teamgenoten geholpen.”

Zelf klimt Peter ook nog altijd graag. “Ik ben nog steeds fanatiek bezig met survival, dus ik vind klimmen leuk. Dat is altijd zo gebleven.”

Veilig

Ondanks dat er soms tot grote hoogte wordt geklommen, is het nog nooit misgegaan. “Dat komt doordat we altijd alles dubbel en dwars controleren. Zo gauw er een storm is geweest, controleren we het hele parcours op manke -

menten. De veiligheidsinstructies zijn bij ons goed, daar staan we om bekend. Ook hier speelt teambuilding een rol, want als deelnemer controleer je niet alleen degene voor je, maar ook degene achter je. En we lopen onder het parcours met de groep mee. We laten bovendien altijd iedereen eerst laag een proefronde maken. Als we daarna twijfels hebben over iemand, dan laten we die achteraan klimmen, zodat diegene niet gepusht wordt om verder te gaan. Zij krijgen daarnaast van ons extra begeleiding en lukt het niet, dan kunnen we ze ter plekke naar beneden halen. Maar meestal gaat het goed.” Sinds drie jaar wordt Peter ondersteund door zijn dochter Anne (30), die het virus van haar vader heeft meegekregen en het heerlijk vindt om met kinderen te werken.

Belangstelling

De belangstelling voor het klimbos is de laatste jaren enorm toegenomen. “De toeristen die steeds meer deze kant op komen, weten ons goed te vinden. Op campings, scholen, verenigingen vinden ze ons ook, mede dankzij folders die we hebben verspreid.”

Het blijft overigens wel seizoenswerk. “In de winter wordt er nog wel wat gesurvivald op het lage gedeelte. Verder houden we ons dan bezig met het bouwen van nieuwe parcoursen en met het bijhouden van de bestaande parcoursen.

Zo hebben we dit jaar alle plateaus vernieuwd. Overigens is het seizoen dit jaar vroeg begonnen, want eind februari hadden we alweer de eerste groepen hier en we hebben ook al veel aanmeldingen.” m

Nieuwsgierig?

Bezoek de website: klimboswinterswijk.nl

Tekst: Christine Linneweever

>021
Oproep Heeft u ook een bijzondere verhaal of kent u iemand met een uitzonderlijike hobby? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl
| VERHAAL
Peter en zijn dochter Anne Ubbink

WORDEN WIE JE WILT ZIJN

Leren door en van elkaar.

IOver zorg wordt veel geschreven, over wat er aan mankeert, over dat het teveel geld kost, dat er te weinig personeel is en ga zo maar door. Deze zaken spelen echt allemaal een rol in de zorg. Daar staat tegenover dat zorgverleners en instellingen daarentegen meestal enthousiast en betrokken tot doel hebben om zorgvragers goede zorg te leveren, zodat hun patiënt/ cliënt/deelnemer kan groeien naar wie hij zelf wil zijn.

n de visie van OpWeg staat aandacht voor elkaar bovenaan. We gaan ervanuit dat wat we aandacht geven dat het ook groeit. Dan blijft het natuurlijk belangrijk het goede aandacht te geven. Dat kan met ons gevarieerde team aan coaches, met allemaal hun eigen expertise of aandachtsgebied. Vanuit de organisatie streven we in alle componenten van onze zorg naar een maatwerk benadering; passend bij jou en jouw ondersteunings- of groeivragen. Zodat jij jouw leven waardevol ervaart.

Met maatwerk naar eigen regie. Maatwerk is voor iedere persoon het belangrijkste, dat vindt OpWeg ook. We stemmen in onze intake goed af waar de hupvragen liggen en maken een zo optimaal mogelijke match met een coach, die verder gaat met wekelijkse begeleiding. Zoals OpWeg hierbij methodisch te werk gaat levert veel resultaat op t.a.v. eigen regie. We zijn van mening dat ieder mens mogelijkheden heeft t.a.v. het vergroten van zijn eigen regie. Soms blijven er belemmeringen waar hulp bij nodig blijft, die kan dan binnen de wetgeving ook veelal geboden blijven worden. Eigen regie kan in ieders leven vergroot worden mits we met elkaar kunnen kijken naar de mogelijkheden en de vaardigheden stap voor stap uitzetten. Aandacht voor de waar de hulpvrager staat en wat op het moment van zorg zijn inzet kan zijn is belangrijk om hierbij goed af te stemmen.

Leren door te groeien.

OpWeg hangt het principe aan dat je groeit door te leren, in welke vorm dan ook; door leren in de zin van et vergaderen van kennis, of leren door het krijgen van meer vaardigheden. Door in contact te komen met verschillende mensen is er wel van iedereen iets te leren. Je bepaalt zelf waar je het meeste behoefte aan hebt één op één ambulante begeleiding, groep begeleiding, training in een specifiek onderwerp, ervaringsdeskundige begeleiding van professionals of van andere hulpvragers. Hulp kan ook geboden worden door gewoon met elkaar als hulpvragers in gesprek te gaan. We zien veel resultaten bij het uitwisselen van ervaringen en zelf opgedane kennis. Ook zien we veel resultaat wanneer we actief bezig gaan met sporten (op onze locatie Winterswijk) en Het Groeihuis en daarbinnen ons Leerhuis, om de jongere generatie te leren organiseren en leren.

Vertrouwen in jezelf.

Om te groeien heb je allereerst vertrouwen in jezelf nodig. Door stapsgewijs te ontdekken wat vertrouwen voor jou betekent, helpt OpWeg je in de zoektocht hoe dit werkt voor een individu. Door sterker in je eigen schoenen te staan creëer je ook voor anderen een veilige basis, waardoor je met elkaar vol vertrouwen je eigen weg in kunt slaan. We stimuleren bij het ontwikkelen van kwaliteiten, die eigenlijk al in jou aanwezig zijn en door onze gezamenlijke aanpak tot bloei kan komen. Regie over jouw leven. Vol vertrouwen in je eigen toekomst.

Met elkaar, voor elkaar.

Vanuit de visie van OpWeg, leidinggevende Marjon Bergman, is het belangrijk er voor elkaar te zijn. Dat probeert OpWeg dan ook in de praktijk te brengen, door op geplaande en soms ongeplande momenten er te zijn. Vele verschillende vragen komen voorbij en eigenlijk is geen vraag gek genoeg; alle vragen om ondersteuning zijn aan te pakken met onze deels methodische begeleiding. We gebruiken diverse methodes, zijn thuis in autisme en adhd problematiek, kunnen ondersteunen bij hulpvragen die blijven nadat behandeling is afgelopen. Dit alles met het uitgangspunt dat wij er zijn totdat jullie tevreden zijn met het resultaat en zelf regie kunnen voeren over je leven op alle gebieden. Vol vertrouwen in je toekomst, door het maatwerk van jezelf, want jij maakt het verschil in je eigen leven. Durf te vragen, wij zijn er voor jou.

>022
OpWeg coaching | Voor vragen: 0545-47 14 04 | www.opwegcoaching.nl J.W. Hagemanstraat 48 7151 AH Eibergen | Rondweg West 5 7101BC Winterswijk

DOETINCHEM - Als Varex Imaging hebben wij ambitieuze plannen. Wij willen in de komende jaren verder blijven groeien. Productontwikkeling en het continu verbeteren van onze processen staan daarbij hoog op de agenda. Wij zijn van mening dat onze medewerkers hierbij het meest belangrijk zijn. Met dit in het achterhoofd, focussen wij ons op het menselijk kapitaal: onze collega’s. In onze ogen is dit essentieel om je ambitie als bedrijf waar te maken.

De kracht van Personal Accountability

Benieuwd naar onze openstaande vacatures, klik op de QR-code.

In 2022 zijn wij gestart met de introductie van het Accountable Leiderschapsprogramma, waarbij we de leidinggevenden in zowel Nederland als in de Filipijnen gedurende anderhalf jaar gefaseerd kennis hebben laten maken met hoe je als manager jezelf als leidinggevende en je teamleden kunt ontwikkelen. Belangrijk aspect hierbij was hoe het met je energieniveau als leidinggevende staat. Niet alleen je fysieke energie, maar ook met je emotionele, mentale en spirituele energie.

Om alle medewerkers te laten bijdragen aan het ontwikkelen en het succes van de organisatie, introduceren we in april 2024 ons volgende programma: De kracht van Personal Accountability. Dit is een training waar alle 500 medewerkers vrijwillig aan deel kunnen nemen. Hiermee wordt de inhoud van het eerder uitgerolde leiderschapsprogramma beschikbaar voor iedereen.

Tijdens deze training nemen we onze medewerkers mee in welke invloed ieder individu heeft op basis van zijn/haar gedragingen en

keuzes op diverse situaties. Dat doen we door in te gaan op de keuzes die je bewust kunt maken als je je er ook bewust van bent: je kunt wijzen naar omgevingsfactoren en neem je bijvoorbeeld geen verantwoordelijkheid om situaties om te buigen (je legt het letterlijk buiten jezelf), of je kiest ervoor om op een andere wijze naar de situatie te kijken en actief met een oplossing te komen. Je leert in deze training dat je zelf meer invloed hebt en effectiever kunt zijn dan je in eerste instantie zou verwachten door een aantal ‘automatische’ reacties te analyseren en te begrijpen.

Varex Imaging Nederland in Doetinchem ontwikkelt, produceert en levert elektromechanische componenten voor medische en industriële röntgenapparatuur. Onze producten zijn onder andere:

- Hoogspanningskabels en -connectoren voor het overbrengen van de hoogspan ning van generator naar röntgenbuis;

- Sensoren voor de automatische belich tingsregeling van een röntgenapparaat;

- Coolers voor diverse medische- en indus triële toepassingen.

>023
Meer weten over Varex? Kijk op www.werkenbijvarex.nl. WERKEN in de Achterhoek

WERKEN in de Achterhoek

Welkom bij de familie van H. Jansen Assurantie Groep, waar vertrouwen de basis vormt.

Al meer dan een eeuw lang staat H. Jansen Assurantie Groep synoniem voor vertrouwen en toewijding in de verzekeringswereld. Onze geschiedenis begint ruim 100 jaar geleden, toen grootvader Jansen de eerste stappen zette als verzekeringsagent. Dit was het begin van een nalatenschap gebouwd op integriteit en begrip van de behoeften van onze klanten.

Gedurende de jaren hebben we onze expertise uitgebreid naar een breed scala aan financiële oplossingen. Naast onze kernactiviteit in zakelijke verzekeringen, bieden we uitgebreide diensten op het gebied van hypotheken, pensioenen en estate planning.

Onze toegewijde adviseurs staan klaar om u te begeleiden bij het plannen van uw financiële toekomst. Of het nu gaat om het beschermen van uw bedrijf, het realiseren van uw droomhuis via een hypotheek, het opbouwen van een pensioenplan of het plannen van uw nalatenschap - bij H. Jansen Assurantie Groep begrijpen we dat al deze aspecten met elkaar verbonden zijn.

Onze adviseurs werken nauw met u samen om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen dat aansluit bij uw specifieke behoeften, doelen en omstandigheden. Of u nu een ondernemer bent die op zoek is naar solide bedrijfsbescherming, een huiseigenaar die zijn financiële toekomst wil veiligstellen of een investeerder die zijn nalatenschap wil beheren - bij H. Jansen Assurantie Groep vindt u de expertise en toewijding die u verdient!

Huize “Branderbosch” - Groenloseweg 36, 7101 AJ Winterswijk

Postbus 84, 7100 AB Winterswijk (0543) 551500

VACATURE ALERT

Chauffeur / logistiek medewerker

Wie zijn wij? Rekos BV, een familiebedrijf opgericht in 1965, is al jarenlang de specialist op het gebied van motorvoertuigen en machines. Door een professionele mentaliteit te combineren met een enthousiast en gemotiveerd team heeft Rekos BV zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een prachtig bedrijf met 2 vestigingen en ruim 50 medewerkers.

Wat zoeken wij? Als chauffeur / logistiek medewerker zorg je dat de orders gepakt worden om deze vervolgens bij onze klanten af te leveren. Tussen door assisteer je bij werkzaamheden in het magazijn.

We vragen: Je werkhouding is geordend en gestructureerd. In het bezit van een rijbewijs (B). Beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week (maandag-vrijdag)

Wat bieden wij jou? Een veelzijdige en uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is, met toekomstperspectief. Je werkt binnen een enthousiast team in een ongedwongen sfeer. Je krijgt een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contact Bel of mail met Andre Stronks 0315 745678 a.stronks@rekos.nl

Locatie Varsseveld

Vacature Schade behandelaar

Wij zijn momenteel op zoek naar een gepassioneerde en professionele Schade behandelaar om ons team te versterken. Als Schade behandelaar ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van schademeldingen, het onderhouden van contacten met klanten en verzekeringsmaatschappijen, en het zorgen voor een vlotte en efficiënte schadeafhandeling.

Wij zoeken iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden, een klantgerichte houding en een proactieve benadering van het werk.

Ervaring in de verzekeringsbranche en kennis van schade-afhandelingsprocessen zijn een pluspunt.

Ben jij klaar om deel uit te maken van een dynamisch en toegewijd team dat zich inzet voor de hoogste normen van klantenservice en professionaliteit?

Stuur dan je cv en motivatiebrief naar a.bruntink@hjansen.nl en word lid van de H. Jansen Assurantie Groep familie.

>024

Iedere maand belicht MIJN Magazine het werken in de Achterhoek binnen één specifieke branche of sector. We laten iemand aan het woord met veel ervaring, maar ook een jonger persoon die aan het begin van zijn of haar carrière staat. Deze keer de FIETSEN BRANCHE

In de Achterhoek gaat werken in de fietsenbranche verder dan simpelweg het repareren van banden en het smeren van kettingen. Wie dieper in de wereld van de Achterhoekse fietsenbranche duikt, ontdekt waarom dit het perfecte podium is voor mensen die hun carrière willen verweven met de dynamiek van de tweewieler. Aan het woord komen Jasper te Mebel en Randy Peters, die beide werkzaam zijn in deze bloeiende branche.

Tekst: Christine Linneweever

| DROOMBAAN

Peddelen door een bloeiende branche

Jasper te Mebel (19) rondde zijn MBO-opleiding fietstechnicus niveau 2 en 3 af en werkt sinds vier jaar in de fietsenbranche. Ruim een jaar geleden ging hij aan de slag bij Harm Takke Tweewielers in Dinxperlo. “Ik ben zelf een enthousiast liefhebber van het mountainbiken. Dit doe ik ter ondersteuning van mijn hoofdsport, het trialrijden op de motor. Ik ben gaan mountainbiken om mijn conditie te verbeteren. Omdat ik mijn mountainbike altijd tiptop voor elkaar wil hebben, stelde mijn moeder voor om stage te gaan lopen bij een tweewielerzaak. Ik heb toen twee weken stage gelopen bij een tweewielerzaak. Dat beviel zo goed, dat ik daar als zaterdagkracht ben gebleven. Van daaruit ben ik de opleiding tot fietstechnicus gaan volgen. Het werk in de fietsenbranche bevalt heel goed en het klantcontact is erg leuk. Mountainbikes en racefietsen, het sportieve segment, hebben mijn voorkeur. Daarnaast houd ik me bezig met werkzaamheden als: grote beurten aan de fiets, tandwielen vervangen, piepende remmen verhelpen en storingen oplossen aan e-bikes. Daarnaast vind ik het leuk klanten te adviseren bij de aanschaf van nieuwe fietsen. Bij Harm Takke is het fijn werken, ik heb veel leuke collega’s waar ik goed mee overweg kan.”

Randy Peters (43) fietste als kind al graag en veel en zo groeide zijn interesse in fietsen als vanzelf. Vanaf zijn zestiende volgde hij de vierjarige opleiding fiets/bromfiets-techniek en werkte hij bij een fiets-bromfietswinkel in

Jasper te Mebel (19) Fietstechnicus/ monteur bij Harm Takke Tweewielers in Dinxperlo

Randy Peters (43) Eigenaar van Eltener Fahrradprofi in Emmerich am Rhein

Duiven. “In 2009 stapte ik bij Eltener Fahrradprofi in Emmerich am Rhein in als compagnon. Doordat ik in 2002 in Elten (D) was gaan wonen was de stap om in Duitsland te gaan werken iets makkelijker. Inmiddels woon ik weer in Nederland, is mijn compagnon ermee gestopt en heb ik het bedrijf overgenomen. Het meeste geniet ik van de verkoop. Het is leuk om een praatje te maken met onze klanten en hen te helpen bij de aankoop van nieuwe of gebruikte fiets, zodat ze tevreden zullen zwaaien als ik ze onderweg eens tegen kom. Ik heb ondanks mijn matige cijfers zelfs mijn leraar Duits een fiets kunnen verkopen. Als ik iets mag wensen, dan is het zolang mogelijk in goede gezondheid te mogen blijven werken en plezier te hebben met de mensen om me heen.”

Achterhoek en fietsenbranche

FEITEN EN CIJFERS

De vraag naar fietsreparateurs is de laatste jaren toegenomen, maar landelijk is het aantal leerlingen gedaald tot 300. In de fietsenbranche werken ongeveer 8.500 mensen en de verwachting is dat er nog meer medewerkers nodig zijn.

In de Achterhoek werken er 7,7 personen per tienduizend inwoners in fietsenwinkels en dat is hoger dan het landelijke gemiddelde (5,5).

8.500

mensen zijn werkzaam in de fietsenbranche

440 groothandelaars in fietsen in Nederland

Het aantal banen bij fietsgroothandels groeide de afgelopen jaren maar liefst met

31%

2.790 arbeidsplaatsen bij fietsengroothandelaars in Nederland

In relatieve zin nam het aantal banen de afgelopen jaren bij fietsengroothandels in Nederland nog sterker toe dan bij fietsenwinkels. Hier groeide tussen 2014 en 2019 het aantal banen met maar liefst 31%.

Momenteel zijn er landelijk in de fietsengroothandels 2.790 arbeidsplaatsen, verdeeld over 440 groothandels in fietsen. m

>025 WERKEN in de Achterhoek

Werken met de Achterhoekse gemoedelijkheid

Korte lijnen, laagdrempelig en nuchter; dat zijn de peilers waarop

Ten Brinke Metaal Aalten rust. Met een Achterhoekse gemoedelijkheid, moderne apparatuur en kennis van zaken wordt iedere klus van particuliere en zakelijke klanten opgepakt.

Bij TBMA aan de slag? Zie de

Het bedrijf van Jos ten Brinke bestaat sinds 2014 en heeft in de loop van de jaren een paar mooie groeispurten doorgemaakt, van een verhuizing tot een uitbreiding in 2024 naar twee hallen, zodat RVS- en aluminiumbewerking gescheiden blijft van staalbewerking.

Het werk van TBMA beweegt steeds verder naar specialisatie in RVS. ‘Het is de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf,’ vertelt Jos. ‘Het zijn de vaak grotere klussen die vragen om meer kennis en kunde, wat

het werk voor ons uitdagender maakt.’ ‘Dat betekent niet dat klanten niet meer bij ons kunnen komen met kleinere opdrachten. Integendeel. Wij gaan geen enkele klus, klein of groot, uit de weg. Maatwerk is bij ons de standaard. Mede daarom zijn we op zoek naar nieuwe mensen om ons team te versterken.’

‘Het bijzondere aan ons kleine bedrijf is dat alles hier wordt gemaakt in eigen beheer,’ besluit Jos. ‘En wie iets wil weten of een opdracht heeft, kan zo even binnenlopen. De koffie staat altijd klaar.’

>026 WERKEN in de Achterhoek
Ten Brinke Metaal Aalten | Vierde Broekdijk 33 7122JD Aalten | Tel 0543785249 E tbmaalten@gmail.com | www.tbmaalten.nl
vacature
magazine!
in dit

Achterhoek Werkt, dat zijn wij. Trotse Achterhoekers die samen zoveel mogelijk naar de buitenwereld willen overdragen wat voor een mooie werkomgeving de Achterhoek heeft. We zijn constant bezig met het maken van duurzame matches door middel van verschillende projecten en evenementen. Benieuwd naar deze matches, projecten en evenementen? Goed om te horen! Dit delen we graag maandelijks met jullie in ‘MIJN Achterhoek Werkt’.

Michelle is een sociale verbinder en een geboren en getogen Achterhoeker. Als Manager bij Achterhoek werkt en projectleider Talententuin is ze verantwoordelijk voor het team en alle processen rondom Achterhoek Werkt en de Talententuin.

‘Voel je vrij. Groei met Obelink’

De lente komt er weer aan! Tijd om weer meer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Daarom ga ik voor de editie ‘’Buitenleven’’ in gesprek met Nienke Breukers, werkzaam bij Obelink, specialist in kamperen en outdoor!

Kun je jezelf voorstellen? Wie ben je en hoe ben je bij Obelink terechtgekomen?

Mijn naam is Nienke Breukers, 25 jaar en kom uit Winterswijk. Na het halen van mijn VMBO-TL diploma ben ik aan de slag gegaan als weekendhulp bij Obelink als kassière. In dat jaar ben ik ook gestart met mijn MBO diploma en heb ik in 2017 mijn diploma behaald als specialist in natuur en vormgeving. Hierna ben ik fulltime gaan werken bij Obelink. Eerst als kassière, maar al snel als online productverrijker en categorie beheerder.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Obelink aan de slag te gaan? Wat maakt Obelink zo bijzonder als bedrijf?

Ik zocht in 2014 een vakantie-/ weekend bijbaan, nadat ik klaar was met mijn middelbare school. Bij Obelink zag ik de mogelijkheid om veel te werken in de weekenden en vakanties, waardoor ik als jongere goed kon sparen. De sfeer tussen collega’s, de laagdrempeligheid naar elkaar en de diverse doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf maken het werken bij Obelink niet alleen prettig, maar ook uniek.

Hoe integreert Obelink het buitenleven in de bedrijfscultuur en waarden?

Wij zijn natuurlijk een kampeerbedrijf, alles om ons heen heeft te maken met het buitenleven.

Wij willen, naast een zo breed mogelijk publiek trekken, ook collega’s het buitenleven stimuleren. Wij organiseren verschillende buitenactiviteiten, zoals een kampeer lunch, waarbij je de kleine kneepjes van het kamperen onder de knie krijgt. Daarnaast vertegenwoordigen we Obelink regelmatig op verschillende bedrijventoernooien zoals voetbal, badminton en beachvolleybal.

Super leuk dat jullie zoveel buitenactiviteiten ondernemen! Speelt Obelink ook een rol in het ondersteunen en stimuleren van mensen om meer van het buitenleven te genieten?

Wij willen graag bij een zo’n breed mogelijk publiek het kamperen aantrekkelijk maken. Voor iedere portemonnee zal bij ons iets te vinden zijn om de benodigdheden voor het kamperen te verzamelen. Van een uitgebreid assortiment aan tenten, kampeermeubelen, technische accessoires tot aan outdoor uitrusting en tuinmeubelen, bij ons is alles te vinden om het buitenleven compleet te maken.

En als laatste vraag, zijn er nog leuke ervaringen met klanten of collega’s die je zijn bijgebleven bij Obelink?

De leukste en gezelligste personeelsfeestjes en vrijmibo’s blijven mij altijd wel bij. Daarnaast merk je dat er meerdere vriendschappen ontstaan en gaan regelmatig groepen collega’s met elkaar buiten werkuren op stap! Hierin merk je ook dat je in een echt familiebedrijf werkt. m

Ben jij op zoek naar een nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Kijk op www.achterhoekwerkt.nl voor een actueel aanbod van vacatures in de Achterhoek. Schrijf je in en ontdek topwerkgevers die bij jou passen.

>027 WERKEN in de Achterhoek
Scan de QR-code om achterhoekwerkt.nl te bezoeken!

Wandelen en fietsen in de Achterhoek Special

ONTDEK DE BETOVERENDE NATUUR

De Achterhoek staat bekend om zijn weidse landschappen omzoomd met coulissen, schilderachtige dorpjes en rijke historie. Een ideale manier om de streek te verkennen is te voet of per fiets. Wandelen en fietsen in de Achterhoek biedt niet alleen een fysieke inspanning, maar ook een kans om de rustieke schoonheid van de regio te ervaren.

Wandelen

Met een uitgebreid netwerk van wandelpaden is de Achterhoek een paradijs voor wandelliefhebbers. Of je nu een ontspannen wandeling door de velden wilt maken of liever de uitdaging aangaat van een heuvelachtig terrein, de regio heeft het allemaal.

Een populaire wandelroute is het Pieterpad , het langste wandelpad van Nederland. In de Achterhoek loopt het Pieterpad onder andere langs plaatsen als Braamt, Zelhem, Doetinchem, Vorden, en Laren. De route voert wandelaars door een gevarieerd landschap, waaronder bossen, landerijen, en pittoreske dorpen. Tijdens het wandelen door de Achterhoek op het Pieterpad kunnen wandelaars ook genieten van de rustieke schoonheid en het karakteristieke platteland.

Een andere betoverende wandellocatie is het Nationaal Landschap Winterswijk . Dit gebied staat bekend om zijn unieke natuurlijke kenmerken, waaronder uitgestrekte bossen, heidevelden, veengebieden en schilderachtige beekjes. Het Nationaal Landschap Winterswijk

is rijk aan biodiversiteit en biedt een thuis aan veel zeldzame planten en dieren. Het is een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers die de rust en schoonheid van het Nederlandse platteland willen ervaren. Bovendien kom je langs historische boerderijen en landhuizen die de rijke geschiedenis van de streek weerspiegelen.

Fietsen

Naast wandelen is fietsen een uitstekende manier om de charme van onze regio te ontdekken. De Achterhoek staat bekend om zijn uitgebreide fietsknooppuntennetwerk . Dit netwerk maakt het mogelijk voor fietsers om hun eigen routes te plannen door verschillende knooppunten met elkaar te verbinden. Over het algemeen zijn er honderden kilometers aan fietspaden en -routes in de Achterhoek, waardoor het een populaire bestemming is voor fietsliefhebbers. Fietsend over kronkelende landweggetjes kom je bovendien langs allerlei historische molens, eeuwenoude kerken en gezellige terrasjes.

>028
BUITENleven

Een aanrader is de Achtkastelenroute , een fietsroute die je langs acht prachtige kastelen voert. Elk kasteel heeft zijn eigen verhaal en architectonische pracht. Je fietst door groene bossen en open velden, waarbij je de mogelijkheid hebt om even af te stappen en de kastelen van dichtbij te bewonderen en te genieten van de serene omgeving. De Achtkastelenroute is een perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en fietsplezier, waardoor het een onvergetelijke ontdekkingsreis is. Deze route biedt niet alleen een sportieve uitdaging, maar is dus ook een culturele ervaring.

Culinair Genieten

Tijdens je wandel- of fietstocht in de regio kun je genieten van de lokale gastronomie. De streek staat bekend om zijn ambachtelijke producten en traditionele gerechten. Maak een tussenstop in een van de vele gezellige eetgelegenheden om te proeven van lokale kazen, versgebakken brood en heerlijke streekproducten.

Mooie Achterhoekse fietsroutes

ACHTKASTELENROUTE

Zoals eerder genoemd, de Achtkastelenroute voert je langs acht indrukwekkende kastelen in de regio.

BERKELROUTE

Volg de kronkelende loop van de rivier de Berkel. Deze route neemt je mee langs schilderachtige dorpjes, landerijen en mooie waterpartijen.

GRENSWEG-FIETSROUTE

Fiets langs de Duitse grens en ontdek het grensgebied van de Achterhoek. Deze route biedt een mix van natuur, cultuur en historie.

FIETSEN LANGS WIJNGAARDEN

De rondgaande routes gaan door verschillende delen van de Achterhoek en varie ren in lengte. Elke route passeert verschillende wijngaarden.

VENNBAHNROUTE

Voor wie van wat langere afstanden houdt, kan de Vennbahnroute overwegen. Deze internationale route loopt van Aken in Duitsland naar Troisvierges in Luxemburg, en gaat door de oostelijke delen van de Achterhoek.

DOETINCHEMSE FIETSROUTE

Quote

Ontdek de stad Doetinchem en de omliggende natuur. Deze route biedt een combinatie van stedelijke en landelijke sferen.

BUITENleven

Een absolute aanrader is om de lokale wijnen te proeven. De Achterhoek heeft een opkomende wijnindustrie, met wijngaarden die gebruik maken van het gunstige microklimaat. In 2021 zijn er zes geheel nieuwe fietsroutes uitgezet, die langs de wijngaarden leiden. De rondgaande routes gaan door verschillende delen van de Achterhoek en variëren in lengte. Elke route passeert verschillende wijngaarden. Een glas lokale wijn op een idyllisch terras, omringd door groene velden behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Foto’s: Pexels, Achterhoek Toerisme

Wandelen en fietsen in Oost-Nederland biedt een unieke manier om de natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en gastvrijheid van de regio te ervaren. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door een Nationaal Landschap of een uitdagende fietstocht, de regio verrast met zijn diversiteit en charme. Dus trek je wandelschoenen aan, smeer de ketting van je fiets en ontdek zelf de betoverende wereld die de Achterhoek te bieden heeft. m

>029

 Serres

 Tuinkamers

 Veranda’s

 Dakkapellen

 Aan- en verbouw

 Kozijnen

Het Kubota compact programma bestaat o.a. uit:

Tuin & park machines | Tractoren | RTV

Werktuigen voor onderhoud, grondbewerking en zaaitechniek

Aannemersbedrijf

GZ Geveltechniek

Edisonstraat 1B

7131 PB Lichtenvoorde

T 0544 379415

E info@gzgeveltechniek.nl

I www.gzgeveltechniek.nl

Ruime keuze in elk seizoen

Gelderland

www.kubota-gelderland.nl

Voor meer informa�e: T. 0316 - 52 34 72

Oude Steeg 12, 6903 PB Zevenaar

SPIEKER HOVENIERS EN UW TUIN...

SPIEKER HOVENIERS EN UW TUIN...

SPIEKER HOVENIERS EN UW TUIN...

SPIEKER HOVENIERS EN UW TUIN...

SPIEKER HOVENIERS

SPIEKER HOVENIERS

EN UW TUIN...

Wonen in uw (nieuwe) huis is ook genieten van een tuin die volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Uw tuinideeën vertalen we op creatieve wijze in een fraai ontwerp en dito aanleg. Daarbij gaan we de discussie niet uit de weg. We halen alles uit de kast om van uw tuin een adembenemend mooi totaalplaatje te maken. Of het nu speels, strak, romantisch of onderhoudsvrieindelijk moet zijn, het wordt altijd iets bijzonders. En ons bedrijf is natuurlijk TuinKeur gecertificeerd!

EN UW TUIN...

Wonen in uw (nieuwe) huis is ook genieten van een tuin die volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Uw tuinideeën vertalen we op creatieve wijze in een fraai ontwerp en dito aanleg. Daarbij gaan we de discussie niet uit de weg. We halen alles uit de kast om van uw tuin een adembenemend mooi totaalplaatje te maken. Of het nu speels, strak, romantisch of onderhoudsvrieindelijk moet zijn, het wordt altijd iets bijzonders. En ons bedrijf is natuurlijk TuinKeur gecertificeerd!

Wonen in uw (nieuwe) huis is ook genieten van een tuin die volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Uw tuinideeën vertalen we op creatieve wijze in een fraai ontwerp en dito aanleg. Daarbij gaan we de discussie niet uit de weg. We halen alles uit de kast om van uw tuin een adembenemend mooi totaalplaatje te maken. Of het nu speels, strak, romantisch of onderhoudsvrieindelijk moet zijn, het wordt altijd iets bijzonders. En ons bedrijf is natuurlijk TuinKeur gecertificeerd!

Wonen in uw (nieuwe) huis is ook genieten van een tuin die volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen. Uw tuinideeën vertalen we op creatieve wijze in een fraai ontwerp en dito aanleg. Daarbij gaan we de discussie niet uit de weg. We halen alles uit de kast om van uw tuin een adembenemend mooi totaalplaatje te maken. Of het nu speels, strak, romantisch of onderhoudsvrieindelijk moet zijn, het wordt altijd iets bijzonders. En ons bedrijf is natuurlijk TuinKeur gecertificeerd!

>030
BUITENleven

Geen bouwwerk is standaard; ieder tuinhuisje, tuinkantoor en schuurtje, iedere veranda, carport en prieel is uniek. Bij 1001Tuinhuisjes in Silvolde wordt alles in de eigen werkplaats helemaal op maat en naar wens van de klant ontworpen en gemaakt.

Houtbouw is de kern van het bedrijf. ‘Wij verkopen tuinhuisjes, van een fietsenberging tot een schuur van dertig meter,’ vat Dennis Matse zijn bedrijf samen. ‘In principe kunnen we aan iedere vraag van de klant voldoen, mits het constructief mogelijk is. Gaat het om iets dat we niet kennen of nog niet eerder uitgevoerd hebben, dan zorgen we er voor dat de kennis voorhanden komt, zodat we aan de wens van de klant tegemoet kunnen komen.’

De klant heeft bij 1001Tuinhuisjes dus veel ruimte voor eigen keuzes. Dennis: ‘De klant kan zelf bepalen wat de maatvoering wordt, van welk hout het bouwwerk gemaakt wordt, welke kleur het krijgt en wat voor dak er op komt. Ook een ‘standaard’ tuinhuisje is dus nooit echt standaard, het is altijd een klant specifiek en uniek bouwwerk.’

dak materiaal dan wanneer je een tuinhuisje samenstelt via internet.’ Dat laatste kan bij 1001Tuinhuisjes overigens ook. ‘Maar het liefst zien we de klant een keer hier, zodat we de wensen tot in de puntjes kunnen bespreken. Ook kunnen klanten in de werkplaats het resultaat alvast bekijken als het bouwwerk af is, zodat alles echt helemaal naar wens is voordat we het plaatsen. Op locatie hoeft het dan alleen nog in elkaar gezet te worden. ‘

‘Zowel het gesprek als de offerte zijn vrijblijvend,’ benadrukt Dennis. ‘Het kan het best een grote stap zijn, de keuze voor een tuinhuisje, chalet of terrasoverkapping. We geven de klant altijd de ruimte om er goed over na te denken.’

‘Onze klanten kunnen het tuinhuisje zelf in elkaar zetten

‘We maken alles in onze eigen timmerwerkplaats. Wij nodigen onze klanten ook altijd van harte uit hier een kijkje te komen nemen. Als je iets in het echt ziet, heb je toch een beter beeld van bijvoorbeeld de houtsoort en het

‘Onze klanten kunnen het tuinhuisje zelf in elkaar zetten, of ons ervaren montageteam gaat er mee aan de slag, ook als het bouwwerk op een moeilijk bereikbare plek moet komen. We maken de wanden deelbaar, zodat ze ook door een smalle deur, volle garage of zelfs in de lift kunnen. Wij zijn letterlijk en figuurlijk heel flexibel.’

>031 BUITENleven
Berkenlaan 47 | 7064 HN Silvolde | T: 0315-78 52 84 | info@1001tuinhuisjes.nl | 1001tuinhuisjes.nl Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

BU IT ENleven

D u u r z a m e D a k ( g o o t ) re n ov a t i e e n m e e r

D u u r z a m e D a k ( g o o t ) re n ov a t i e e n m e e r

D u u r z a m e D a k ( g o o t ) re n ov a t i e e n m e e r

Gewoonuut de Achterhoek

Gewoonuut de Achterhoek

D u u r z a m e D a k ( g o o t ) re n ov a t i e e n m e e r

Gewoonuut de Achterhoek

Gewoonuut

de Achterhoek

"Almeerdan15jaar déspecialistin EPDMdakbedekking"
"Almeerdan15jaar déspecialistin EPDMdakbedekking"
"Almeerdan15jaar déspecialistin EPDMdakbedekking"
"Almeerdan15jaar déspecialistin EPDMdakbedekking"

BijGootlek.nl, gevestigdinhetgroenehartvande Achterhoek,staanzemetbeidevoetenopdegrond,met hunblikvastberadengerichtopduurzameoplossingenvoordak endakgoot.

BijGootlek.nl, gevestigdinhetgroenehartvande Achterhoek,staanzemetbeidevoetenopdegrond,met hunblikvastberadengerichtopduurzameoplossingenvoordak endakgoot.

BijGootlek.nl, gevestigdinhetgroenehartvande Achterhoek,staanzemetbeidevoetenopdegrond,met hunblikvastberadengerichtopduurzameoplossingenvoordak endakgoot.

BijGootlek.nl, gevestigdinhetgroenehartvande Achterhoek,staanzemetbeidevoetenopdegrond,met hunblikvastberadengerichtopduurzameoplossingenvoordak endakgoot.

Opgerichtin2009doorBramMijnenentegenwoordigvakkundig geleiddoorMarkMijnen,zetGootlek.nlzichinvoorhetbieden vanbetrouwbareenduurzameoplossingenvoordak-en dakgootrenovaties,meteenspecialefocusopEPDMdakbedekking.Almeerdan15jaarmaakthunprofessionele teamhetverschilmetexpertiseentoewijdingaankwaliteit.

Opgerichtin2009doorBramMijnenentegenwoordigvakkundig geleiddoorMarkMijnen,zetGootlek.nlzichinvoorhetbieden vanbetrouwbareenduurzameoplossingenvoordak-en dakgootrenovaties,meteenspecialefocusopEPDMdakbedekking.Almeerdan15jaarmaakthunprofessionele teamhetverschilmetexpertiseentoewijdingaankwaliteit.

Opgerichtin2009doorBramMijnenentegenwoordigvakkundig geleiddoorMarkMijnen,zetGootlek.nlzichinvoorhetbieden vanbetrouwbareenduurzameoplossingenvoordak-en dakgootrenovaties,meteenspecialefocusopEPDMdakbedekking.Almeerdan15jaarmaakthunprofessionele teamhetverschilmetexpertiseentoewijdingaankwaliteit.

Opgerichtin2009doorBramMijnenentegenwoordigvakkundig geleiddoorMarkMijnen,zetGootlek.nlzichinvoorhetbieden vanbetrouwbareenduurzameoplossingenvoordak-en dakgootrenovaties,meteenspecialefocusopEPDMdakbedekking.Almeerdan15jaarmaakthunprofessionele teamhetverschilmetexpertiseentoewijdingaankwaliteit.

WWWaa

o

Wdoe

aa r o m doe n ze wa tze doe n ? Om d a t ze al s g een ande r beg r ij pe n ho e esse nt i ee l e e n veili g e n bet r o uwb aa r da k b ove n j e hoofd i s E e n le k kend e da k g o ot o f e e n ve r oude r d da k b r en g t ni e t all ee n het woon c omfo r t i n g e v aa r, maa r oo k d e veilighei d va n j e t hui s o f be d r i j f. B i j da k g o o t r en o vat i e k i e z e n zi j voo r EP D M -r u bbe r folie , e e n aan p a k di e g esc hi t i s voo r v r i jwe l e lk e da k g o o t e n d e ze wee r d e c enn ialang nie u w l e ve n in b laa st , z ónde r z o r g e n o ve r le k ka g e s o f sli j t a ge. Maa r hu n exp e r t i s e rei k t ve rde r da n all e e n g ote n Oo k dak e n kr i j g e n e en duu r z am e be handelin g me t EP D M r ub be r da kbede kk in g , wa t e e n z o r g el o ze t oe kom s t van minimaa l 4 0 jaa r ga r and e e r t.

n ? Om d a t ze al g een ande r beg r ij pe n ho e esse nt i ee l e e n veili g e n bet r o uwb aa r da k b ove n j e hoofd i s E e n le k kend e da k g o ot o f e e n ve r oude r d da k b r en g t ni e t all ee n het woon c omfo r t i n g e v aa r, maa r oo k d e veilighei d va n j e t hui s o f be d r i j f.

aa r o m doe n ze wa tze doe n ? Om d a t ze al s g een ande r beg r ij pe n ho e esse nt i ee l e e n veili g e n bet r o uwb aa r da k b ove n j e hoofd i s E e n le k kend e da k g o ot o f e e n ve r oude r d da k b r en g t ni e t all ee n het woon c omfo r t i n g e v aa r, maa r oo k d e veilighei d va n j e t hui s o f be d r i j f.

da k g o ot o f e e n ve r oude r d da k b r en g t ni e t all ee n het woon c omfo r t i n g e v aa r, maa r oo k d e veilighei d va n j e t hui s o f be d r i j f.

B i j da k g o o t r en o vat i e k i e z e n zi j voo r EP D M -r u bbe r folie , e e n aan p a k di e g esc hi k t i s voo r v r i jwe l e lk e da k g o t e n d e ze wee r d e c enn ialang nie u w l e ve n in b laa st , z ónde r z o r g e n o ve r le k ka g e s o f sli j t a ge. Maa r hu n exp e r t i s e rei k t ve rde r da n all e e n g ote n Oo k dak e n kr i j g e n e en duu r z am e be handelin g me t EP D M r ub be r da kbede kk in g , wa t e e n z o r g el o ze t oe kom s t van minimaa l 4 0 jaa r ga r and e e r t.

B i j da k g o o t r en o vat i e k i e z e n zi j voo r EP D M -r u bbe r folie , e e n aan p a k di e g esc hi k t i s voo r v r i jwe l e lk e da k g o o t e n d e ze wee r d e c enn ialang nie u w l e ve n in b laa st , z ónde r z o r g e n o ve r le k ka g e s o f sli j t a ge. Maa r hu n exp e r t i s e rei k t ve rde r da n all e e n g ote n Oo k dak e n kr i j g e n e en duu r z am e be handelin g me t EP D M r ub be r da kbede kk in g , wa t e e n z o r g el o ze t oe kom s t van minimaa l 4 0 jaa r ga r and e e r t.

B i j da k g o o t r en o vat i e k i e z e n zi j voo r EP D M -r u bbe r folie , e e n aan p a k di e g esc hi k t i s voo r v r i jwe l e lk e da k g o o t e n d e ze wee r d e c enn ialang nie u w l e ve n in b laa st , z ónde r z o r g e n o ve r le k ka g e s o f sli j t a ge. Maa r hu n exp e r t i s e rei k t ve rde r da n all e e n g ote n Oo k dak e n kr i j g e n e en duu r z am e be handelin g me t EP D M r ub be r da kbede kk in g , wa t e e n z o r g el o ze t oe kom s t van minimaa l 4 0 jaa r ga r and e e r t.

Duurzame dak(goot) renovatie metEPDM rubberfolie
Duurzame dak(goot) renovatie metEPDM rubberfolie
Duurzame dak(goot) renovatie metEPDM rubberfolie
Duurzame dak(goot) renovatie metEPDM rubberfolie

Hu n aan p a k i s e envoudi g maa r e f f e c t i e f : ze lui s tere n naa r j e wense n , beoo rdele n j e s it u at ie , e n biede n ee n oplo s sin g o p ma a t di e p a st bi j i e de r e uniek e s it u at ie O f he t n u ga a t om ee n p a r t iculie r e wonin g o f ee n g r o o t sc halig p r oj e c t , e l k p r oj e c t kr i j g t hu n voll e di ge aa nd ach t e n e xp e r t i s e . B i j Go o t le k .n l st aa n ze voo r t e v r e de n k la n te n e we r k d a t g oe d en de g elij k i s g e daa n.

Hu n aan p a k i s e envoudi g maa r e f f e c t i e f : ze lui s tere n naa r j e wense , beoo rdele n j e s it u at ie , e n biede n ee n oplo s sin g o p ma a t di e p a st bi j i e de r e uniek e s it u at ie O f he t n u ga a t om ee n p a r t iculie r e wonin g o f ee n g r o o t sc halig p r oj e c t , e l k p r oj e c t kr i j g t hu n voll e di ge aa nd ach t e n e xp e r t i s e . B i j Go o t le k .n l st aa n ze voo r t e v r e de n k la n te n e n we r k d a t g oe d en de g elij k i s g e daa n.

Hu n aan p a k i s e envoudi g maa r e f f e c t i e f : lui s tere n naa r j e wense n , beoo rdele n j e s it u t ie , e n biede n ee n oplo s sin g o p ma a t di e p bi j i e de r e uniek e s it u at ie O f he t n u ga a t om ee n p a r t iculie r e wonin g o f ee n g r o o t sc halig p r oj e c t , e l k p r oj e c t kr i j g t hu n voll e di ge aa d ach t e n e xp e r t i s e . B i j Go o t le k .n l st aa n voo r t e v r e de n k la n te n e n we r k d a t g oe d de g elij k i s g e daa n.

Klantenservice

Klantenservice

Klantenservice

Hu n aan p a k i s e envoudi g maa r e f f e c t i e f : ze lui s tere n naa r j e wense n , beoo rdele n j e s it u at ie , e n biede n ee n oplo s sin g o p ma a t di e p a st bi j i e de r e uniek e s it u at ie . O f he t n u ga a t om ee n p a r t iculie r e wonin g o f ee n g r o o t sc halig p r oj e c t , e l k p r oj e c t kr i j g t hu n voll e di ge aa nd ach t e n e xp e r t i s e B i j Go o t le k .n l st aa n ze voo r t e v r e de n k la n te n e n we r k d a t g oe d en de g elij k i s g e daa n.

E e n o f fe r t e aan vr a g e n ga a t e envoudi g v ia ww w g o o t le k .nl B ean t woo

Klantenservice

E e n o f fe r t e aan vr a g e n ga a t e envoudi g v ia ww w g o o t le k .nl B ean t woo r d enkel e vr a g en e n j e on t van g t e e n o p ma a t g emaa k t e o f fe r te, ne t j e s r po s t ve r z onden . V oo r vr a g e n o f hulp bi j he t aan vr a g e n , st a a t hu n k la n ten se r v i ce a lt ij d voo r j e k laa r v i a t elefoo n ( 0 3 15 -7 64 02 7 ).

E e n o f fe r t e aan vr a g e n ga a t e envoudi g v ia ww w g o o t le k .nl B ean t woo r d enkel e vr a g en e n j e on t van g t e e n o p ma a t g emaa k t e o f fe r te, ne t j e s pe r po s t ve r z onden V oo r vr a g e n o f hulp bi j he t aan vr a g e n , st a a t hu n k la n ten se r v i ce a lt ij d voo r j e k laa r v i a t

E e n o f fe r t e aan vr a g e n ga a t e envoudi g ww w g o o t le k .nl B ean t woo r d enkel e vr a g e n j e on t van g t e e n o p ma a t g emaa k t e o f fe r ne t j e s pe r po s t ve r z onden . V oo r vr a g e n o f hulp bi j he t aan vr a g e n , st a a t hu n k la n ten se r v a lt ij d voo r j e k laa r v i a t elefoo n ( 0 3 15 -7 64 02

>032
64 02 7 ).
elefoo n ( 0 3 15 -7
aa
g
n
e hoofd
n le k kend e
r o m doe n ze wa tze doe n ? Om d a t ze al s
een ande r beg r ij pe n ho e esse nt i ee l e e n veili g e n bet r o uwb aa r da k b ove
j
i s E e
BU IT ENleven
BU IT ENleven
r d enkel e vr a g en e n j e on t van g t e e n o p ma a t g emaa k t e o f fe r te, ne t j e s pe r po s t ve r z onden . V oo r vr a g e n o f hulp bi j he t aan vr a g e n , st a a t hu n k la n ten se r v i ce a lt ij d voo r j e k laa r v i a t elefoo n ( 0 3 15 -7 64 02 7 ).
r
m
n ze wa tze doe
BU IT ENleven
BUITENleven

Gootlekk.nl?

Gootlek.nl?

Gootlekk.nl?

DUURZAAMHEID& BETROUWBAARHEID

DUURZAAMHEID& BETROUWBAARHEID

EP D M r ub be r foli e ga r and ee rt ee n levensduu r va n 4 0 - 5 0 jaar voo r j e da k o f da k g o o t, z onde r v ee l onde r houd.

EP D M r ub be r foli e ga r and ee rt ee n levensduu r va n 4 0 - 5 0 jaar voo r j e da k o f da k g o o t, z onde r v ee l onde r houd.

EP D M r ub be r foli e ga r and ee rt ee levensduu r va n 4 0 - 5 0 jaar voo r da k g o o t, z onde r v ee l onde r houd.

OPLOSSINGENOPMAAT

EP D M r ub be r foli e ga r and ee rt ee n levensduu r va n 4 0 - 5 0 jaar voo r j e da k o f da k g o o t, z onde r v ee l onde r houd.

OPLOSSINGENOPMAAT EENVOUDIGE OFFERTEPROCEDURE

Gootlek.nlbiedteenpersoonlijk afgestemdeoplossingdiepastbijjouw uniekesituatieenbehoefte.

Gootlek.nlbiedteenpersoonlijk afgestemdeoplossingdiepastbijjouw uniekesituatieenbehoefte.

Gootlek.nlbiedteenpersoonlijk afgestemdeoplossingdiepastbijjouw uniekesituatieenbehoefte.

Gootlek.nlbiedteenpersoonlijk afgestemdeoplossingdiepastbijjouw uniekesituatieenbehoefte.

Offerteaanvragenissimpelensnelvia dewebsite,metpersonlijke ondersteuningslechtseentelefoontje verwijderd.

Offerteaanvragenissimpelensnelvia dewebsite,metpersonlijke ondersteuningslechtseentelefoontje verwijderd.

Offerteaanvragenissimpelensnelvia dewebsite,metpersonlijke ondersteuningslechtseentelefoontje verwijderd.

Offerteaanvragenissimpelensnelvia dewebsite,metpersonlijke ondersteuningslechtseentelefoontje verwijderd.

B i j Go o t le k .n k i e s j e voo r e e n n o - nonsense

B i j Go o t le k .n l k i s j e voo r e e n n o - nonsense

aan p a k , waa r bi j k wal i te i t , duu r z aamhei d en

k la n t t e v r e denhei d vooro p st aa n . Z e zij n t ro ts

o p hu n oplo s sin g e n di e e ch t e e n ve r sc hil make n , voo r n u e n i n d e t oe kom s t.

Ericaweg

Isjoudak(goot)ooktoeaanvernieuwing?

B i j Go o t le k .n l k i e s j e voo r e e n n o - nonsense

aan p a k , waa r bi j k wal i te i t , duu r z aamhei d en

aan p a k , waa r bi j k wal i te i t , duu r z aamhei d en k la n t t e v r e denhei d vooro p st aa n . Z e zij n t ro ts o p hu n oplo s sin g e n di e e ch t e e n ve r sc hil make n , voo r n u e n i n d e t oe kom s t.

B i j Go o t le k .n l k i e s j e voo r e e n n o - nonsense aan p a k , waa r bi j k wal i te i t , duu r z aamhei d en k la n t t e v r e denhei d vooro p st aa n . Z e zij n t ro ts o p hu n oplo s sin g e n di e e ch t e e n ve r sc hil make n , voo r n u e n i n d e t oe kom s t.

k la n t t e v r e denhei d vooro p st aa n . Z e zij n t ro ts o p hu n oplo s sin g e n di e e ch t e e n ve r sc hil make n , voo r n u e n i n d e t oe kom s t.

W i l j e oo k z o r g eloo s g eniete n va n e e n duu rz aa m da k o f da k g o o t ? Nee m da n d e st a p en nee m c on t a c t o p voo r j e da k p r oj e c t.

W i l j e oo k z o r g eloo s g eniete n va n e e n duu rz aa m da k o f da k g o o t ? Nee m da n d e st a p en nee m c on t a c t o p voo r j e da k p r oj e c t.

W i l j e oo k z o r g eloo s g eniete n va n e e n duu rz aa m da k o f da k g o o t ? Nee m da n d e st a p en nee m c on t a c t o p voo r j e da k p r oj e c t.

W i l j e oo k z o r g eloo s g eniete n va n e e n duu rz aa m da k o f da k g o o t ? Nee m da n d e st a p en nee m c on t a c t o p voo r j e da k p r oj e c t.

| T: 0315-76 40 27

Vraageenvoudigeenofferteaanop www.gootlek.nl

>033
BU
leven
IT EN
DUURZAAMHEID& BETROUWBAARHEID
Isjoudak(goot)ooktoeaanvernieuwing? Vraageenvoudigeenofferteaanop www.gootlek.nl Ericaweg 2 | 7021 PB ZELHEM | T:
40 27
OPLOSSINGENOPMAAT EENVOUDIGE OFFERTEPROCEDURE
0315-76
BU IT ENleven ze u aa st om halig aa nze en v ia g en te, hulp i ce 7 ). DUURZAAMHEID& BETROUWBAARHEID
EENVOUDIGE OFFERTEPROCEDURE
ZELHEM
Gootlek.nl? OPLOSSINGENOPMAAT
Isjoudak(goot)ooktoeaanvernieuwing? Vraageenvoudigeenofferteaanop www.gootlek.nl Ericaweg 2 | 7021 PB
| T: 0315-76 40
BU IT ENleven
OFFERTEPROCEDURE Isjoudak(goot)ooktoeaanvernieuwing? Vraageenvoudigeenofferteaanop
Ericaweg 2
7021 PB ZELHEM
EENVOUDIGE
www.gootlek.nl
|
BU IT ENleven
2
|
BUITENleven
7021
PB ZELHEM | T: 0315-76 40 27
>034 BUITENleven Galileïstraat 5 LICHTENVOORDE | 06-43 90 35 80 | E: Info@eekro-metaal.nl Eekro Metaal | Eekro Metaal | www.eekro-metaal.nl Hét metaalbewerkingsbedrijf in Lichtenvoorde: WIJ KUNNEN ALLES MET METAAL! Ook zo’n heerlijke beleeftuin? Wij adviseren, ontwerpen en realiseren bijzondere tuinen. Groenloseweg 38, 7151 HG Eibergen T +31 (0)545 472331 www.debeekgroencreatief.nl

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

Slim gazononderhoud wordt nog slimmer

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

We zijn trots op het feit dat we u kunnen helpen om uw tuin zo efficiënt mogelijk te verbeteren en bieden u daarbij een zorgeloze ervaring. Automower® maakt gebruik van de recentste technologie en combineert die met de uitstekende betrouwbaarheid van Zweedse engineering.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Onze EPOS™-technologie biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor u en uw tuin, waaronder een draadloze installatie en instelbare zones, tot op de centimeter nauwkeurig. Met Automower® NERA stappen we in een nieuw tijdperk van gazononderhoud.

Ontwerp uw gazon –Zone per zone

Met Automower® Zone Control kunt u verschillende gebieden in uw gazon definiëren en verschillende maaischema’s en -hoogtes instellen voor elk gebied, rechtstreeks vanuit de Automower® Connect-app. U kunt ook verboden zones creëren waar de maaier niet mag maaien tenzij u de instellingen wijzigt.

Automower® Connect

Automower® Connect

Automower® Connect

Automower® Connect

Met de Automower® Connect-app zijn onze robotmaaiers met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

Het

Met de Automower® Connect-app zijn onze robotmaaiers met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

mag maaien tenzij u de instellingen wijzigt.

Gps-navigatie

Gps-navigatie

Gps-navigatie

Gps-navigatie

Gps-navigatie

Gps-navigatie

plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past zijn maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past zijn maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past zijn maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past zijn maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Automower® Connect

Automower® Connect

Met de Automower® Connect-app zijn onze robotmaaiers met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

Met de Automower® Connect-app zijn onze robotmaaiers met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

Met de Automower® Connect-app zijn onze robotmaaiers met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

Met de Automower® Connect-app zijn onze robotmaaiers met mobiele dataverbinding klaar om in uw smart home-infrastructuur te worden opgenomen. U kunt uw maaier via Amazon Alexa of Google Home met uw stem bedienen en u kunt hem ook in IFTTT-applets gebruiken. Of misschien wilt u de robotmaaier parkeren op het moment dat uw kinderen na school terug thuis zijn of zijn werking perfect op het weer afstemmen?

NIEUW

EdgeCut

EdgeCut

EdgeCut

EdgeCut

EdgeCut

EdgeCut

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Vermindert de noodzaak om de kanten van uw gazon te trimmen, waardoor u tijd en moeite bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.

Weertimer

Weertimer

Weertimer

Weertimer

Weertimer

Weertimer

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past zijn maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Het ingebouwde gps-systeem maakt een plattegrond van uw tuin en houdt daarbij ook rekening met de plaatsen waar de begrenzings- en de geleidingsdraden geïnstalleerd zijn. Automower® onthoudt dan welke delen van het gazon hij al heeft gemaaid en past zijn maaipatroon aan. Hierdoor kunt u over het volledige oppervlak van uw gazon op een uitstekend maairesultaat rekenen.

Alle Automower®-modellen zijn uitgerust met een weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

Alle Automower®-modellen zijn uitgerust met een weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

Alle Automower®-modellen zijn uitgerust met een weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

Alle Automower®-modellen zijn uitgerust met een weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

Alle Automower®-modellen zijn uitgerust met een weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

Alle Automower®-modellen zijn uitgerust met een weertimer die automatisch de werktijd van de maaier aanpast. De Automower® zal daardoor vaker aan het werk worden gezet in periodes dat het gras stevig groeit en minder vaak bij droog en zonnig weer.

Automatische werking met doorgangen

Automatische werking met doorgangen

Automatische werking met doorgangen

Automatische werking met doorgangen

Automatische werking met doorgangen -modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

Automatische werking met doorgangen

Alle Automower®-modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

Alle Automower®-modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

Automatische werking met doorgangen

Automatische werking met doorgangen

Alle Automower®-modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

Alle Automower®-modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

Alle Automower®-modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

Alle Automower®-modellen kunnen in doorgangen tot 60 cm smal blijven werken. Door de automatische doorgangsfunctie kan het systeem gemakkelijker worden geïnstalleerd en worden bandensporen tot een minimum beperkt.

>035 BUITENleven
Waliënseweg 44 • 7105 CD Winterswijk • Tel. 0543 56 23 55 info@ebbersmechanisatie.nl • www.ebbersmechanisatie.nl
Husqvarna automower folder
NIEUW
Waliënseweg 44 • 7105 CD Winterswijk • Tel. 0543 56 23 55 info@ebbersmechanisatie.nl • www.ebbersmechanisatie.nl
ingebouwde gps-systeem maakt een
bespaart. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale EdgeCutschijf aan de achterkant die zo dicht bij de randen kan maaien dat maar heel weinig gras ongemaaid blijft.
Husqvarna automower folder

ZWEMBAD OF ZWEMVIJVER AANLEGGEN?

Vaak moet er een beslissing genomen worden: of een zwembad, of een vijver. Een zwemvijver is dan een ideale tussenoplossing. Houd hierbij wel rekening dat in een zwemvijver of biologische vijver waterdiertjes en kikkers kunnen zitten. In een klassiek zwembad zitten ook diertjes, maar ze overleven dit niet door het gehalte chloorderivaten. Het zwemmen in een natuurvijver is te vergelijken met het zwemmen in de zee of in een meer.

WETENSCHAPPELIJK AANVAARD

Het filteren van de zwemvijver gebeurt op een biologische manier. Om het water gezond en zuiver te houden, delen we de vijver in, in een zwemgedeelte en een beplant gedeelte. Moerasplanten en een

zone van biologische filtratie garanderen een gezond en zuiver water.

U kunt kiezen voor een UV-straler om het water nog meer kristalhelder te maken, maar ook ervoor te zorgen dat de ziekte verwekkende bacterieen zoals legionella gedood worden waardoor het water ook veilig is. Biologisch filteren betekent reinigen met behulp van bacteriën. Deze bacteriën zetten afvalstoffen om in door planten opneembare moleculen.

Mocht u geïnteresseerd in een mooie zwemvijver voor uw kinderen en of kleinkinderen dan is Valleverzasca bv uw partner om dit gezamenlijk op te pakken.

Valle Verzasca B.V. - Bronkhorsterstraat 9, 7255 KL Hengelo (Gld.)

Tel.: 0575 46 11 95 |www.valleverzasca.nl | info@valleverzasca.nl

Hoveniers

Hoveniers

>036 Goorhor
Ontwerpburo Groenvoorziening Sierbestrating Kunstgras Vijvers Kerkloolaan 6 - Eibergen - 06-40 61 99 29 www.hovenier-goorhorst.nl Goorhorst Hoveniers
Ontwerpburo Groenvoorziening Sierbestrating Kunstgras Kerkloolaan 6 - Eibe www.hovenier-goorhorst.nl Wij hebben gedroogd hout, zakjes hout, aanmaakhout. Dit alles kan afgehaald of bezorgd worden. Neem hiervoor contact met ons. info@hovenier-goorhorst.nl onderhoud advies ontwerp aanleg www.tebraketuintotaal.nl Uw hovenier voor: Geeft elke tuin meer sfeer! te Brake Tuintotaal Venneslatweg 8 7151 HD EIBERGEN 06-24 32 07 58
BUITENleven

www.boeijinkbuitenverblijven.nl • Info@boeijinkbuitenverblijven.nl • Borculo • M: 06-21587752

OPEN DAG BIJ ANKERSMIT TUINMACHINES SINDEREN

Als specialist in tuin- en parkmachines kun je bij ons terecht voor advies, verkoop en reparatie. Met meer dan 50 jaar kennis en ervaring én een zeer ruim assortiment nieuwe en gebruikte machines ben je bij ons aan het juiste adres.

Tijdens de nationale Stihl testdag op zaterdag 13 april openen wij onze deuren van 9.00 tot 16.00 uur. Wees welkom op onze open dag en kom een kijkje nemen in onze moderne werkplaats en showroom.

16.00

0315-617542 info@ankersmit-tuinmachines.nl Aaltenseweg 10, Sinderen | www.ankersmit-tuinmachines.nl

VAN WONING TOT K AP SCHUUR OF OVER K APPING MET HOUTCONSTRUCTIES V OORZIEN V AN AMBACHTELIJKE V ERBINDI NGEN

Wopereis Bouwkundig Tekenbureau

Varsseveldseweg 22a Lichtenvoorde 06 51 04 28 72 | info@mwopereis.nl

Royal Pas Reform gelooft in de kracht van diversiteit!

Op 8 maart vierden wij Internationale Vrouwendag. Niet alleen voor onze vrouwelijke collega’s, maar ook voor de mannen. Voor jong en oud, energieke talenten en ervaren rotten, theoretisch opgeleid of praktisch geschoold...

Waarom?

Omdat wij geloven in de kracht van diversiteit. In veelzijdige overtui-

gingen, ervaringen, zienswijzen en invalshoeken. Een uitgebalanceerd team neemt betere beslissingen, is creatiever en werkt beter samen.

Interesse?

Wij zijn altijd op zoek naar mannen én vrouwen die onze teams kunnen versterken. Kijk regelmatig op www.pasreform.com voor nieuwe vacatures of stageplaatsen óf stuur een open sollicitatie naar hr@pasreform.com

>037 BOEIJINK BUITENVERBLIJVEN VOOR UW OVERKAPPING, KAPSCHUUR OF CARPORT
tekenbureau
uw wensen
BUITENVERBLIJVEN Wopereis Bouwkundig
Ontwerpt en maakt alles op maat naar
|
11 | 7038 CH Zeddam | T: 0314-65 91 11 info@pasreform.com | www.pasreform.com BUITENleven
Royal Pas Reform
Bovendorpsstraat

Mijn Escape Room

Zet je hersenen aan het werk. Zoek in MIJN Magazine en vind stap voor stap jouw code.

Verdeeld over het hele magazine zoek je woorden aan de hand van de hints die hiernaast staan. Vul de juiste woorden in en kraak de code voor MIJN Escape Room. De ingevulde woorden vormen verticaal een nieuw woord en dat is jouw code. Naast de Woordzoeker lees je hoe je kunt insturen.

1. Voornaam MIJN Superboer

2. Voornaam MIJN Verhaal

3. Voornaam In Bed met

4. Voornaam MIJN Metamorfose

5. Branche MIJN Droombaan

6. Plaats MIJN Droomhuis

7. Achternaam MIJN Auto

DE OPLOSSINGEN VAN DE WOORDZOEKER ÉN ESCAPE ROOM GEVONDEN?

Je kunt de oplossingen van de puzzels inleveren vóór 24 april 2024 via de speciale puzzelbutton op de contactpagina van HelemaalAchterhoek.nl Het is ook mogelijk om een briefkaart in te sturen; MIJN Magazine, t.a.v. de puzzelredactie, Werenfriedstraat 1, 7136 LZ Zieuwent. De winnaars krijgen per mail bericht en ontvangen hun prijs per post.

Achterhoekse

Direct oplossingen insturen?

MIJN PUZZELPRIJS

film voor 4 personen t.w.v. € 50,- Skopein www.skopein.nl

2x Dagentree kaarten voor de Bronsbergen www.debronsbergen.nl

Waardebon van Bianca di Lollo www.biancadilollo.nl

Scan de QR-code

12-03-2024 08:07

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Ze kunnen elkaar ook overlappen. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

AGENDA

APRIL

AGENDA

APRIL

BURGEMEESTER

2x Dagentree kaarten voor Sauna Palestra www.palestra.nl

1x fungolf voor 5 personen Pitch & Putt Golf Doetinchem www.pitch-putt-doetinchem.nl

3-gangenmenu voor 2 personen bij Eetcafé De Groes www.degroes.nl

BURGEMEESTER

EIBERGEN

EIBERGEN

FIETSEN

GRAAFSCHAP

FIETSEN

KLIMBOS

GRAAFSCHAP

LENTE

KLIMBOS

NATUUR

LENTE

OTWIN

NATUUR

PLEZIER

OTWIN

SIMON

STRO

PLEZIER

SUPERBOER

TUINIEREN

UNIMOG

VARSSEVELD

VERTIER

VOORJAAR

WANDELEN

WINTERSWIJK

ZIEKENHUIS

SIMON

STRO SUPERBOER

TUINIEREN

Oplossingen en winnaars van vorige puzzels op HelemaalAchterhoek.nl

UNIMOG

VARSSEVELD VERTIER

VOORJAAR WANDELEN

Xtra Puzzel

WINTERSWIJK ZIEKENHUIS

>038 | PUZZEL
2 7 4 8 5 6 9 8 9 1 9 7 3 4 6 2 1 5 7 6 1 3 5
S U P K IJ W S R E T N I W N O N L V O O R J A A R V A E B I E E N E S T E I F T R G M M Z S T R O S V P U T I R I O I S N S I A A U C U W E L G E E U U R H R T E A R B K E R P H S C R E N N E A I M E E N S S O S L D I G L E I R E E F T I I E T E E G N B K V A W M R L R N N R I O E E A I O P E E D T U U E I L R N N A N V A E B T R Z D G
Print de woordzoeker
april 2024
Puzzel mee en win!
1 2 3 4 5 6 7
>039 Warmteservice Groenlo Industrieweg 17 C 0544 - 767 111 Warmteservice Doetinchem Transportweg 7-01 0314 - 377 666

WIJ HEBBEN DE GEHELE MAAND APRIL VOLOP MOOIE ACTIES!

Het is voorjaar en bij Scheffer Keukens hebben we onze showroom flink opgefrist. We inspireren je graag met de modernste trends zoals bijvoorbeeld inductiefornuizen met werkbladafzuiging in volledig zwart, wijnklimaatkasten - al vanaf 30 cm breed, stijlvol geïntegreerde koffienisjes, de nieuwste trendkleuren en levensechte houtdecors of volledig zwarte apparatuur. Begin het voorjaar dus lekker, kom naar Scheffer Keukens en ga samen met ons op zoek naar jouw droomkeuken!

>040 Scheffer, een frisse kijk op keukens OPENINGSTIJDEN ma-do: 09.00 - 17.30 uur vr: 09.00 - 21.00 uur za: 09.00 - 16.00 uur GILDENWEG 1 ZELHEM T. 0314 - 623658 info@schefferkeukens.nl WWW.SCHEFFERKEUKENS.NL
KEUKENS
SCHEFFER
viert het voorjaar
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.