Page 1

ROFI

-2017

1967

September 2018

ROFI ROFIs vej gennem 50 år

Rigtige mænd

- Læs på siderne 32-37 om markante begivenheder fra nogle af årene.

Se side 6-9

Svømmeskole Se side 4-5

Morgengymnastik

på stranden Se side 12-13

GREEN SPORTS ARENA RINGKØBING OG OMEGNS FIRMAIDRÆT

DANHOSTEL RINGKØBING


På udkig efter ny bil?

Er du også en af de mange, der skal have ny bil, og vil du have en god og fleksibel bilfinansiering? Så kontakt os. Vi svarer hurtigt.

Benny Schultz Direkte: 99 75 32 71 bes@vestjyskbank.dk

Morten Juelsgaard Direkte: 99 75 32 10 mjg@vestjyskbank.dk

vestjyskbank.dk/ringkøbing

2

Inger Graversgaard Direkte: 96 63 36 43

ing@vestjyskbank.dk


Efter en bragende flot sommer står en ny efterårsog vintersæson med masser af aktiviteter for døren i ROFI, både indendørs og udendørs. I dette nummer af ROFI-Nyt kan du bl.a. se en oversigt over de mange aktiviteter, der tilbydes i vores forening og i ROFI-Centret. I firmaidrætten i Danmark og dermed også i ROFI bestræber vi os på hele tiden at skabe nye, spændende aktiviteter og festlige arrangementer, der fremmer glæden ved og samværet om at dyrke motion. Inde i bladet kan du læse om to af slagsen, som ROFI er involveret i: Den ene er Rigtige Mænd løbet, som ROFI arrangerede Grundlovsdag om aftenen i området omkring ROFI-Centret. Løbet var et stjerneløb for 3-mands hold med syv sjove og udfordrende teamopgaver på en rute på ca. 10 km. Tre mand på hvert hold fulgtes ad til opgaverne – to på cykel og en på løbeben. Med 25 deltagende hold blev det en fantastisk succes. Mange af holdene gav udtryk for, at det var et godt arrangement, og at de gerne kommer igen næste år. Hvis der er opbakning til det, arrangerer vi også Rigtige Mænd løbet i 2019. Det andet nye initiativ fra firmaidrætten og ROFI er Arbejdspladsernes Motionsdag, der afvikles fredag den 12. oktober. Alle, der har skolesøgende børn, kender til den efterhånden stærkt forankrede tradition, Skolernes Motionsdag, hvor fysisk aktivitet og fælles oplevelser er i højsædet på landets skoler. Ideen i Arbejdspladsernes Motionsdag er den samme. ROFI tilbyder virksomheder i lokalområdet besøg af en af firmaidrættens dygtige instruktører til at sætte gang i motionen på en sjov og anderledes måde. Virksomheder, der er interesserede i at

■ formanden har ordet

Nye aktiviteter og events i ROFI Ragna Knudsen Formand

deltage, er velkomne til at melde tilbage til ROFI, hvis de kan tænke sig en halv times tid den 12. oktober til at lave ryste-sammen-kollega-motion. I 2017 deltog 350 arbejdspladser landet over med i alt 21.700 medarbejdere i Arbejdspladsernes Motionsdag. Det vil være dejligt, hvis den også kan blive en tradition i vores område. Med virkning fra den 1. januar i år overtog ROFI driften af Ringkøbing Svømmehal. Det er dejligt her et halvt år efter at kunne konstatere, at vi er kommet rigtig godt fra start. Vores dygtige personale i svømmehallen mærker stor opbakning fra brugerne, foreninger og andre samarbejdspartnere. Inde i bladet kan du læse om et nyt initiativ, der blev afviklet med stor succes i svømmehallen i den forløbne sommer – to ugers svømmeskole med deltagelse af knap 50 børn. Flere nye initiativer er på vej i svømmehallen. Og så kan du i dette nummer af vores blad læse om, at ROFI-Nyt er på vej til at blive helt digitalt fra 2019. Det er et udtryk for, at ROFI også i sin kommunikation til og med omverdenen forholder sig aktivt til nye ønsker og nye behov.

SAMARBEJDSPARTNERE

AlgAde 10 • Ringkøbing • 9732 0408

Vellingvej Vellingvej 45 - 6950 6950 Ringkøbing Ringkøbing www.jensbyskov.dk - Tlf. 9732 0166 www.jensbyskov.dk

Tlf. 9732 0166

Holstebrovej 79, Hee - 6950 Ringkøbing. - Tlf. 9733 5360 - www.hee-entreprise.dk Holstebrovej 79, Hee - 6950 Ringkøbing. - Tlf. 9733 5360 - www.hee-entreprise.dk


Phillip fra Fyn og 48 andre i svømmeskole i Ringkøbing - Jeg har lært at svømme og at dykke. Det er mega sjovt. 7-årige Phillip Biondos begejstring var ikke til at tage fejl af. Han var vild med at være i svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal i uge 27. Sammen med 21 andre børn i alderen 7-12 år havde han det sjovt og lærte en masse i bassinerne i svømmehallen i den første uge af børnenes skoleferie. Phillip bor til daglig i Vissenbjerg på Fyn, men i uge 27 var han på ferie hos mormor, Norma Bonde Rasmussen i Skjern. Og det var mormor, der via et opslag på Facebook fik ideen til at melde Philipp til Ringkøbing Svømmehals tilbud om en uges svømmeskole, så han kunne lære at være fortrolig med vand. Og det var netop det vigtigste formål med svømmeskolen. Glade og trygge ved vand - Naturligvis vil vi gerne være med til at lære børnene at svømme rigtigt, men det vigtigste ved svømmeskolen er, at de bliver glade for og trygge ved at bevæge sig i vand. I løbet af ugen har børnene dag for dag flyttet og udviklet sig fra de respektive niveauer, de havde i forhold til vand, da de startede. En del af børnene har sprunget i fra 4 meter vippen, hvilket de troede var umuligt for dem, da de startede, fortalte lederen af Ringkøbing Svømmehal, Kim Grøn Hansen, den næstsidste dag i svømmeskolen. Ugens svømmeskole var hver dag mandag til og med fredag kl. 8.00-13.00. I dette tidsrum var børnene i bassinerne et par timer hver dag. Undervejs i dagens program blev de også undervist i sikkerhed og førstehjælp, men der var også rum og tid til leg på stadion ved siden af svømmehallen og til hyggeligt samvær om brød, frugt, sandwiches og saftevand i hallens kantine i løbet af dagen. - Der har været 22 deltagere i denne uge, og i næste uge er der tilmeldt 27. Med i alt ca. 50 deltagere i de to uger er vi meget tilfredse med tilslutningen til svømmeskolen, der helt sikkert vil blive gentaget næste år, understregede Kim Grøn Hansen til ROFI-Nyt.

4

Unge instruktører hjalp til Ud over Kim medvirkede Marie Breinholt Nielsen og Ida Sophie Bisgaard Jakobsen som instruktører for børnene. De to piger, der er startet i 8. klasse på Ringkøbing Skole efter sommerferien, er også til daglig instruktører i Ringkøbing Svømmehal i deres fritid. De var glade for at bruge en del af deres skoleferie på at instruere og være sammen med børnene. - Det er meget hyggeligt, og der er godt nok gang i dem i vandet, understregede Marie og Ida. Og Phillip. Ja, efter en uges svømmeskole i Ringkøbing skulle han på en uges fodboldskole i nærheden af Vissenbjerg på Fyn.


Lederen af Ringkøbing Svømmehal, Kim Grøn Hansen, sammen med sine medinstruktører i svømmeskolen i uge 27 - Marie Breinholt Nielsen (tv) og Ida Sophie Bisgaard Jakobsen - og glade børn i baggrunden.

■ svømmeskole i ringkøbing svømmehal

Phillip Biondo sammen med mormor, Norma Bonde Rasmussen, efter torsdagens svømmeskole i uge 27 i Ringkøbing Svømmehal.


To flade, en rund og mange flere Rigtige Mænd ”To flade og en rund” var det lidt spøjse navn på et af de 25 hold, der på Grundlovsdag og Fars Dag om aftenen deltog i Rigtige Mænd løbet i Ringkøbing med ROFI som arrangør. Ved nærmere eftersyn og med en uddybende forklaring gav navnet mening for holdet, der bestod af far og to sønner med efternavnet Korshøj fra Vorgod-Barde.

- Mine to sønner har givet mig deltagergebyret i Fars Dags gave. Det er en god måde at være sammen på, og vi har haft det rigtig sjovt undervejs. Og så giver det jo lige noget ekstra at konkurrere med andre hold i nye og spændende opgaver på en aften med så flot vejr, understregede Vagn Korshøj på familiens vegne over for ROFI-Nyt efter løbet.

Det nærmere eftersyn afslørede naturligt nok, at far Vagn alderen i betragtning og trods særdeles god fysisk form var ”den runde” på holdet, og at sønnerne Danny og Jannik i korpus var ”de flade”. Forklaringen på, at far og sønner var med til Rigtige Mænd løbet var enkel og ligetil.

Rigtige Mænd løbet var et stjerneløb for 3-mands hold med syv sjove og udfordrende teamopgaver på en rute på ca. 10 km med udgangspunkt fra ROFI-Centret og på lokaliteter forskellige steder i Rindum-området. De tre mand på hvert hold fulgtes ad til teamopgaverne – to på cykel og en på løbeben. Præcisionsskydning med bazooka (med golfbolde som ammunition) var en af opgaverne. Her er holdet ”Daddys Dream Team” fra Holstebro i gang på boldbanen ved ROFI-Centret.

6


• Team Fars Krop • De Blå Smølfer • Daddys Dream Team ROFI havde mange frivillige i sving til at betjene deltagerne rundt på de forskellige poster. Her er to af de frivillige - Ove Christensen (tv) og Jens Cordius. En rigtig glad tovholder Næstformand i ROFIs bestyrelse, Thomas S. Andersen, der var ROFIs tovholder på arrangementet, var en rigtig glad mand under og efter løbet. - Det har været en fantastisk succes. Vi er tilfredse med 25 deltagende hold, der kom fra hele Ringkøbing-Skjern kommune, og fra Holstebro, Aalborg og Aarhus. Hele vejen igennem var der godt humør og stor entusiasme blandt deltagerne. Det var naturligvis et ekstra plus, at vi blev tilsmilet af det flotte sommervejr. Mange af holdene har givet udtryk for, at det var et fedt arrangement, og at de gerne kommer igen næste år. Hvis der er opbakning til det, arrangerer vi Rigtige Mænd løbet igen i 2019, siger Thomas Andersen, der også har stor ros til de mange frivillige fra ROFI, der var med til at sørge for den gode afvikling af løbet.

• Team Tankvogn • Team Charlottes Vilje • Vild i varmen • Team Patchwork • Rigtige vestjyder • De helt rigtige mænd • To flade og en rund Rigtige Mænd løbet blev afviklet samtidig i 21 byer i Danmark med i alt ca. 1.900 deltagere – heraf altså 75 på 25 hold i Ringkøbing. Løbet er en del af Rigtig Mænd projektet (kendt fra DR), som Dansk Firmaidrætsforbund, DR MakeitBee Production og Syddansk Universitet står bag. Familien Korshøj med to flade og en rund. Fra venstre Danny, Vagn med dækket, der blev brugt i en af opgaverne, og Jannik. Danny arbejder til daglig som butiksassistent i Din Tøjmand i Videbæk. Vagn er faglig sagsbehandler i 3F i Ringkøbing-Skjern, og Jannik arbejder som pædagog i en børnehave i Astrup.

■ rigtige mænd i rofi

God værkstedshumor Navnene på de deltagende hold i Ringkøbing denne skønne juniaften afslørede, at Rigtige Mænd løbet bl.a. handler om god motion, godt socialt samvær og ikke mindst god værkstedshumor og godt humør. Her er nogle af navnene på holdene:


8

En af opgaverne i løbet hed ”Edderkoppen”. Den drejede sig om at komme godt igennem et edderkoppespind med bind for øjnene og sand i hænderne. Her er Johan fra holdet ”Charlottes Vilje” fra Skjern på vej igennem forhindringen, der var placeret ved Ringkøbing Gymnasium og VUC.

Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing havde tre hold med elever og lærere med til Rigtige Mænd løbet. Ud over at have det sjovt gjaldt det vist nok også den efterfølgende håneret mellem elever og lærere om, hvem der kom hurtigst igennem opgaverne.

Næstformand i ROFIs bestyrelse, Thomas S. Andersen, der var tovholder på planlægningen og gennemførelsen af løbet, var en rigtig glad mand. - Det har været en kæmpe succes, understregede han efter løbet.

Familieholdet Team BL lige før starten på Rigtige Mænd løbet. Holdet bestod af fra venstre Bjarne Birkmose, Steffan Birkmose og Jesper Larsen.


■ rigtige mænd i rofi

Der var også juridisk bistand i Rigtige Mænd løbet. Advokatfirmaet Thorninger deltog med et hold, der bestod af advokaterne Jens Erik Pedersen (tv) og Allan Sørensen (i midten), der begge er indehavere af firmaet, og advokatfuldmægtig Kåre Thomey.

Humøret var højt blandt deltagerne både under og efter løbet, og alle fik en medalje for indsatsen. Her ses fra venstre Bimme Andersen, Jan Amby og Erland Nørgaard, der sammen udgjorde holdet ”Smørklatten”. Navnet hentyder til, at de alle bor på Smørblomsten i Rindum.

Ringkøbing Brandmandsklub, der består af deltidsansatte brandfolk ved Falck, deltog med to hold i løbet. Brandmændene gennemførte trods sommervarmen løbet hele vejen igennem i fuld udrustning. Det vakte stor respekt hos de øvrige hold og understregede, at rigtige brandmænd altid er klar til at rykke ud. De havde i øvrigt medbragt brandbilen, så de var klar til hurtig udrykning.

Det vigtigste var ikke at vinde. Men når rigtige mænd er på banen, går der naturligvis også lidt konkurrence i det, og holdet ”Team Power” var hurtigst på ruten med de syv opgaver. De gennemførte ruten på imponerende 1 time og 19 minutter. Teamet repræsenterede firmaet Leggodt A/S, der er et grossistfirma i legetøj med tilholdssted i de tidligere Velfac-bygninger i Ringkøbing, og bestod af fra venstre Eilif Lytje, Kristian Bjerregaard og Peter Buch. – Det er et fantastisk spændende arrangement. Vi bakker op om gode lokale initiativer og deltager gerne igen næste år. Vi vil forsvare guldet, sagde de til ROFI-Nyt.


Enghavevej 18 Nybolig Nybolig Enghavevej 18 6950 Ringkøbing 6950 Ringkøbing 6950@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 97324344 Ringkøbing 6950@nybolig.dk ·· ·nybolig.dk ·· ·Tlf: 97324344 Ringkøbing

Bendt K. Jensen A/S

Tømrer & Bygningssnedker

Svinget 4, 6950 Ringkøbing Fax 9732 3307 Mobil 4018 3408/2142 6209 E-mail: bendtkjensen@pc.dk

9732 0594

DIT LOKALE VIKAR- OG REKRUTTERINGSBUREAU Tag en snak med dit lokale JKS-team i Ringkøbing, når det drejer sig om gode jobs og dygtige medarbejdere. Vi har 20 års erfaring og et landsdækkende filialnet i ryggen.

10

Anette Aarup Skyttegaard

Birthe Tarbensen

Karen Bendtsen

Kim Stenbæk Lauvring

aas@jks.dk

bta@jks.dk

kbe@jks.dk

ksl@jks.dk

Nybyggeri Tilbygning Ombygning Reparationer Glas

JKS a|s Rødkløvervej 2 6950 Ringkøbing Tlf. 96 750 750 www.jks.dk


Julefrokost den 17. november Sussi og Leo har optrådt sammen i 45 år. Heraf har det, der nu hedder Trio Sussi og Leo, i de seneste 15 år turneret med sit fantastiske musikalske show. Mangt og meget er de blevet kaldt – men aldrig kedelige. Der er altid fest og farver, når trioen går på scenen. Ved den årlige julefrokost i ROFI-Centret lørdag den 17. november holder Trio Sussi og Leo og bandet Alley Cats godt gang i festen nonstop hele aftenen, hvor centret også serverer en stor og lækker julemenu. Se annoncen om julefrokosten på side 45 i dette nummer af ROFI-Nyt og læs mere på www.rofi.dk

Julekoncert den 7. december Fredag den 7. december lægger sangeren og entertaineren Stig Rossen for femte år i træk vejen forbi ROFI-Centret på turneen landet rundt med sine populære julekoncerter. Og denne gang er der i allerhøjeste grad et lokalt islæt i koncerten. Andrea Oehlenschlæger, der stammer fra Ringkøbing, er gæstesolist på hele julekoncertturneen, som Stig Rossen i år gennemfører for 24. år i træk. Andrea har sunget, siden hun var barn og har gennem årene optrådt ved mange koncerter. Da hun startede i Ringkøbing Big Band voksede drømmen om at få en sangkarriere, og efter gymnasiet i Ringkøbing valgte hun at flytte til København for at udleve sin drøm. Det er hun godt i gang med nu. Det er ikke første gang, at Andrea optræder sammen med Stig Rossen. Mange vil kunne huske påskelørdag i 2016, hvor over 700 tilhørere havde en god oplevelse sammen med de to i koncerten med titlen ”Drømmeduetter”. Se annoncen om julekoncerten med Stig Rossen og Andrea på bagsiden i dette nummer af ROFI-Nyt.

■ arrangementer i rofi

Det er nok lidt for tidligt på året at komme i julestemning. Men når den tid kommer om godt et par måneder, så bliver der mindst to gode muligheder for at lade op til julen i ROFI-Centret. Her spilles, synges og festes julen ind på bogstaveligt talt alle tangenter – først med bl.a. Sussi og Leo og senere med Stig og Andrea.

■ generalforsamling i rofi

Jul i ROFI-Centret med Sussi og Leo, Stig og Andrea


Fantastiske sommer 2018:

1.100 til morgengymnastik på stranden i Søndervig Ægteparret Marianne Boye og Hans Villadsen fra Espergærde har i mange år haft sommerhus i Søndervig. Her nyder de og deres familie hvert år mange sommeruger med Vesterhavet som fast nabo yderst mod vest og med det skiftende vejr, som ”du danske sommer” disker op med. I de seneste år har ægteparrets ferie i det vestjyske sommerland fået en ekstra dimension og tiltrækningskraft, der passer perfekt til deres i øvrigt aktive dagligliv med masser af motion. Hver morgen under opholdet i sommerhuset har Marianne Boye og Hans Villadsen sammen med deres datter, Sine, lavet morgengymnastik på stranden for enden af Badevej i Søndervig fra kl. 8.30 til kl. 9.30. Samarbejde mellem turistforening og ROFI-Centret Det har mange andre også i ugerne 29-32 i den fantastiske sommer 2018, hvor der hele vejen igennem var stabilt blå himmel, høj solskin og et Vesterhav, der viste sig fra den milde side. I løbet af de fire uger var der ikke færre end 1.100 deltagere

12

i den daglige morgengymnastik, der for tredje år i træk blev afviklet i et samarbejde mellem Holmsland Klit Turistforening og ROFI-Centret, der stillede instruktører til rådighed. - Det er svært at få armene ned efter disse fantastiske fire uger med flot vejr og mange delInstruktør Berit Simonsen. tagere hver morgen. Selv under stormen Johanne, der ramte os den sidste dag i uge 32, mødte folk op. Da var vi otte, der dyrkede motion i læ bag bunkers, fortæller Berit Simonsen, der sammen med Mette Palnov og Ulla Birkmose var ROFIs skiftende instruktører i den store sommersucces.


Langt de fleste af deltagerne i morgengymnastikken var danske turister og fastboende i sommerlandet.

Familien Boye Villadsen – fra venstre Sine, Marianne og Hans - på stranden i Søndervig efter dagens morgengymnastik.

- Men i år var der mange flere forskellige nationaliteter blandt deltagerne end sidste år. Det er så fantastisk hver morgen at møde folk, der glæder sig over, hvor dejligt det er at dyrke motion på stranden. Kulissen med Vesterhavet er i og for sig den samme, men selv om der gennem alle fire uger har været blå himmel og strålende solskin, så er der alligevel ikke to morgener, der naturmæssigt er ens. For os som instruktører har det også været en dejlig oplevelse, understreger Berit Simonsen. En helt særlig oplevelse ROFI-Nyt var på stranden i Søndervig den fjerde dag med morgengymnastikken. Det var her, at vi bl.a. mødte Marianne Boye og Hans Villadsen, der har fejret guldbryllup, og deres datter, Sine. En særdeles aktiv familie, der altid har dyrket meget motion - f.eks. maratonløb, cykling og fitness. Men for dem er morgengymnastikken på stranden i Søndervig en helt særlig oplevelse.

Familiesammenhold. Lotte fra Århus (tv), Hanne fra København og Inge Lise fra Fur var på ferie i Søndervig og deltog i morgengymnastikken. Lotte er datter af Inge Lise, der er søster til Hanne.

- Motion sammen med andre under åben himmel og med Vesterhavet som kulisse er bare sådan en god måde at starte dagen på. Og vores instruktører er i den grad inspirerende. Vi er faktisk begyndt at planlægge vores ferier i Søndervig efter, at der er morgengymnastik på stranden, understreger Marianne Boye, der har arbejdet som jordemoder, Hans Villadsen, der har haft en karriere som ingeniør, og Sine Boye Villadsen, der er landskabsarkitekt.

1.100 sommerglade mennesker deltog i morgengymnastikken i Søndervig i løbet af de fire uger. Der var ca. 60 den dag, da ROFI-Nyt var på besøg.

■ rofi fitness i sommerlandet

Flere nationaliteter


Freja og Karla på vej med en lille drøm om ligaen 10-årige Freja Plougsgaard og 9-årige Karla Birk Christensen elsker at spille håndbold i Rindum SU og drømmer lidt om engang at komme på Ringkøbing Håndbolds ligahold. De første spæde skridt på den vej fik yderligere næring, da de to veninder brugte nogle af de sidste dage i skoleferien til at være på tre dages håndboldskole i ROFI-Centrets Green Sport Arena. Ca. 45 børn i håndboldalderen U10 til U12 deltog i håndboldskolen den 8.-10. august, hvor de med cheftræner Mads Brandt i spidsen havde ligaspillere fra Ringkøbing Håndbold som trænere.

Glade deltagere i håndboldskolen i Green Sports Arena.

14

- Det er sjovt og hyggeligt at være med på håndboldskolen, hvor vi møder andre, der er glade for at spille håndbold, og lærer nye at kende. Vi træner meget og lærer flere nye tricks af spillere på ligaholdet, som vi ser meget op til. Jo, vi vil da gerne kunne nå så langt, at vi engang kan spille på førsteholdet i ligaen. Det ville være stort, sagde Freja og Karla til ROFI-Nyt, der var på besøg i håndboldskolen den 9. august. Rollemodeller for børnene De spillere, der allerede er på ligaholdet og stillede sig til rådighed som trænere i årets håndboldskole,


- Først og fremmest skal børnene have det sjovt og sammen opleve glæden ved at spille håndbold. Undervejs lærer vi dem nogle finurligheder og tricks, der kan være med til at udvikle deres håndboldspil. Værdien for os som trænere for børnene er bl.a., at vi på den måde kan være med til at styrke fællesskabet i klubben på tværs af alder. Vi er også helt bevidste om, at vi kan være rollemodeller for børnene, så de motiveres til at drive det videre med deres håndboldspil, understregede Natasja Clausen, Sille Thomsen, Jane Mejlvang, Nanna Hinnerfeldt, Simone Rasmussen og Jenny Carlson over for ROFI-Nyt.

Freja Plougsgaard (tv) og Karla Birk Christensen var glade for at være på håndboldskole og blive trænet af spillere fra Ringkøbing Håndbolds ligahold.

Arrangør af håndboldskolen, der er en årligt tilbagevendende begivenhed i ROFI-Centret, var Rindum SU og DGI Vestjylland.

Cheftræner i Ringkøbing Håndbold, Mads Brandt, og spillere fra ligaholdet var trænere for de mange deltagere i håndboldskolen. Ligaspillerne er fra venstre: Natasja Clausen, Sille Thomsen, Jane Mejlvang, Nanna Hinnerfeldt, Simone Rasmussen og Jenny Carlson.

■ håndboldskole i green sports arena

nød samværet med de mange unge håndboldspillere.


NYGADE 20 . 6950 RINGKØBING . TLF: 9732 0490

RANSFORMÉR JERES TILGANG TGENOVERVEJ TIL DOKUMENTHÅNDTERING 15 % af en virksomheds indtægter bliver brugt på at oprette, håndtere og distribuere dokumenter.* Har I styr på jeres dokumenthåndtering? - alle Vi samarbejder med virksomheder af størrelser for at skabe imponerende resultat forbedringer – og vi kan gøre det samme for dig. Klik ind på canon.dk/CIO og læs mere eller ring til os på tlf. 7015 5005. *The Paperless Project, 2013


Anne Marie Schack er meget til retro design i farver, hvilket tydeligt fremgår af dette billede fra Schack Classic’s stand på kunst- og antikmessen i ROFI-Centret.

Schack Classic - både live og på de sociale medier Anne Marie Schack benytter sig flittigt af både Facebook og Instagram, og hun gør det ikke for almindelig nysgerrigheds skyld. Nej, de sociale medier udgør en ganske væsentlig del af omsætningen i hendes antikvitetsforretning, Schack Classic, der har base i Aarhus, men også viste sig frem live på den årlige kunst- og antikmesse i ROFI-Centret 26.-29. juli. - Også inden for vores branche skal man være med på det hele i dag. Via de sociale medier sælger jeg antikviteter til hele verden. Unge mennesker benytter sig især af Instagram. Men når du driver forretning, er det også vigtigt, at du fysisk er ude i landet og vise, hvem du er. Det er derfor jeg hvert år har en stand på kunst- og antikmessen i Ringkøbing, fortalte Anne Marie Schack til ROFI-Nyt under messen i ROFI-Centret. Lige siden hun var ganske ung, har Anne Marie Schack interesseret sig for gamle ting og har haft det som hobby. Indtil for 21 år siden arbejdede hun som fuldmægtig i det offentlige, men besluttede så at gøre sin hobby til en levevej. Det har hun ikke fortrudt.

Glad for farver - Jeg er ikke så meget til det ”tunge” antikke, men arbejder derimod mest med det, man kalder retro design i perioden fra 1930-erne til 1980-erne. Jeg har nok en lidt skæv tilgang til mange ting og er rigtig glad for farver. Især retro design fra 1960erne og 1970-erne er der mange kunder til, ikke mindst blandt unge mennesker, fortæller Anne Marie Schack. Der har været kunst- og antikmesse i Ringkøbing hvert år i ca. 40 år - de første godt 30 år i Vesterhavshallen og siden i ROFI-Centret. Anne Marie Schack har været med på messen i alle de år, den har været i ROFI-Centret, og også de sidste år i Vesterhavshallen. - Ringkøbing er et godt sted at komme. Hvert år får jeg nye kunder, men der er også mange, som jeg har handlet med gennem flere år. Køb og salg af antikviteter er en tillidssag, siger Anne Marie Schack. Der var knap 30 stande på kunst- og antikmessen i ROFI-Centret, der arrangeres af firmaet Compass Fair. På grund af det hede sommervejr trak messen i år en del færre gæster end normalt.


Sommertradition i ROFIs løbeklub ROFIs løbeklub har gjort det til en årlig tradition at afslutte forårs- og sommersæsonens træning med at løbe på cykelstien mellem Ringkøbing og Stauning Havn og efterfølgende spise frokost i restauranten på havnen. Lørdag den 30. juni blev traditionen ført videre i 2018 med knap 20 deltagere. Udgangspunktet for arrangementet var Ringkøbing Svømmehal. Nogle af deltagerne løb en halv maraton. Andre valgte de noget kortere ruter på henholdsvis 10 km og 5 km. Blandt deltagerne var der flere nye løbere i klubben, som for første gang prøvede kræfter med ruten til Stauning Havn.

18

Nu er sommerferien slut, og en ny løbesæson er startet. Den strækker sig frem til udgangen af november. Træningstiderne i løbeklubben er tirsdage kl. 17.15 i Hundeskoven, torsdage kl. 17.15 ved ROFI-Centret og lørdage kl. 9 ved Ringkøbing Svømmehal. På billederne ses deltagerne samlet på Stauning Havn og senere til frokost i restauranten. Motion og socialt samvær er en god cocktail i ROFI.


■ rofi fitness

Lederskifte i ROFIs fitnesscenter ROFIs fitnesscenter fik ny daglig leder den 1. juni. Ulla Birkmose, der kom fra en stilling på Hotel Fjordgården i Ringkøbing, overtog lederposten efter Mette Palnov, der fra samme dato startede i nyt job som pædagog på et bosted for udviklingshæmmede, Brohuset i Ringkøbing. De vidste, hvad de gik ind til Selv om arbejdspladsen er blevet en anden, er der hverken for Mette eller Ulla tale om det helt store spring ud på dybt vand i jobkarrieren. Med deres baggrund ved de med andre ord, hvad de er gået ind til: Ulla, der i flere omgange har været ansat i alt en halv snes år på Hotel Fjordgården som bl.a. tjener, receptionist og souschef, har gået på hold i fitness i ROFI-Centret siden midten af 1990-erne. Siden 1999 har hun i sin fritid været instruktør på en lang række forskellige fitnesshold i centret og var i en årrække formand for ROFIs fitnessudvalg. Mette er uddannet som pædagog. Inden hun for 10 år siden blev ansat som leder af ROFIs fitnesscenter, var hun pædagog i SFO-en på Rindum Skole og i Klubben. Tilvalg og ikke fravalg Fælles for Mette Palnov og Ulla Birkmose er, at de i deres hidtidige jobs har været i daglig kontakt med rigtig mange gæster, brugere og kolleger. Men ved skiftet den 1. juni understregede de over for ROFI-

Den nye leder af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose (tv), og den nu tidligere leder, Mette Palnov, der stadig har sin gang som instruktør på hold i fitnesscentret.

Nyt, at deres nye karrierer ikke er et fravalg, men et tilvalg til nye udfordringer. Mette: - Gennem 10 år har jeg haft kontakt med fantastiske mennesker i ROFI-Centret – brugere af fitnesscentret, de mange frivillige i centret og kolleger i personalet. Dem vil jeg komme til at savne meget. Men jeg har også i et stykke tid ønsket at komme tilbage til mit udgangspunkt som pædagog og komme til at arbejde tæt med udviklingshæmmede. Mit nye arbejde er et 32 timers job, men i den udstrækning det kan lade sig gøre i forhold til mine vagtplaner, vil jeg i min fritid stadig gerne fortsætte som instruktør på hold i ROFIs fitnesscenter. Ulla: - Jeg kommer helt sikkert til at savne hotellivet med mange gæster og gode kolleger på arbejdspladsen. Men af og til i tilværelsen må man tage et spring og søge nye udfordringer, og jobbet som leder af ROFIs fitnesscenter er faktisk et drømmejob for mig. Nu kan jeg kombinere min interesse for fitness og som instruktør i fritiden med et fast job. Det glæder jeg mig i den grad til, og via de mange hold og brugere, jeg har instrueret gennem årene, føler jeg mig godt rustet til opgaven. Jeg har også taget en uddannelse som personlig træner og en uddannelse i kost- og livsstilscoaching. I det private er Mette Palnov gift med Kasper, der er ejendomsmægler ved EDC Hvide Sande. Ulla Birkmose er gift med Jesper Larsen, der er salgsleder for El Giganten i det nordjyske område.


AlgAde 10 • Ringkøbing • 9732 0408

RINGKØBING

ER OGSÅ VORES

HJEMMEBANE

Drømmer du om forandringer i dit hjem? Lad dig inspirere af vores tidligere projekter inden for nybyggeri og renovering. Se mere på facebook/klittenstomrer

20


Gennem ROFIs nu 51-årige historie er foreningens blad, ROFI-Nyt, udkommet i over 40 år i trykte udgaver. Men nu er det snart slut. Fra 2019 overgår ROFI-Nyt helt til den elektroniske verden og bliver digitalt. Der er flere gode grunde til, at ROFI nu vælger at formidle nyheder, artikler og meddelelser fra foreningen og ROFI-Centret næsten udelukkende via digitale medier: Derfor… For det første er det en kendsgerning, at flere og flere orienterer sig på de digitale medier om, hvad der sker i verden, lokalsamfundet og foreningslivet. Folks læsevaner ændrer sig markant i disse år - fra de traditionelle trykte medier til internettet og sociale medier som f.eks. Facebook. Den virkelighed har ROFI valgt at forholde sig aktivt til. For det andet: ROFI-Nyt i den trykte udgave er i de senere år udkommet tre gange om året – forår, eftersommer og mellem jul og nytår. Tre udgivelser om året betyder naturligvis, at en del artikler i bladet ikke er særligt aktuelle i forhold til, hvad der sker fremadrettet i ROFI og ROFI-Centret, og at nogle artikler kan være ”ret gamle nyheder” i forhold til de tidspunkter, hvor bladet udgives. ROFI og ROFI-Centret vil gerne være så aktuelle og upto-date som muligt i sin kommunikation til og med omverdenen. Og en af de digitale mediers store styrker er netop muligheden for at kunne formidle nyheder og meddelelser stort set fra dag til dag, ja, fra time til time, hvis der er behov for det. For det tredje: ROFI-Nyt bliver i dag omdelt til alle husstande i postdistrikterne Ringkøbing, Tim, Lem og Hvide Sande. Hvis man siger ”Nej tak til reklamer”, får man heller ikke ROFI-Nyt i sin postkasse,

■ rofi digitalt

ROFI-Nyt bliver helt digitalt fra 2019 da bladet indeholder annoncer/reklamer. Da rigtig mange efterhånden helt eller delvist siger nej tak til reklamer, er antallet af modtagere af ROFI-Nyt faldet markant i de senere år. Gennem årene har mange virksomheder og forretninger annonceret i ROFI-Nyt. Men det siger sig selv, at det på sigt bliver mindre interessant at annoncere i bladet i takt med, at antallet af modtagere falder. Nyhedsbreve via mail Det er disse tanker og overvejelser, der ligger bag beslutningen om at stoppe udgivelsen af ROFI-Nyt i trykt form. Men det betyder på ingen måde, at det er slut med at holde sig orienteret om, hvad der sker og er sket i foreningen og centret. Via ROFIs hjemmeside får interesserede fra starten af 2019 mulighed for at tilmelde sig digitale nyhedsbreve, som vi vil udsende med hyppige mellemrum. Det vil altså sige, at man kan få nyheder fra ROFI og ROFI-Centret frisk fra fad via e-mail på sin computer, mobiltelefon og andre digitale medier. Det kan du læse mere om i den sidste trykte udgave af ROFI-Nyt i december 2018. Overgangen fra det trykte til det digitale skal også ses i lyset af, at ROFI har fået en ny og langt mere brugervenlig hjemmeside. Ja, faktisk er der tale om tre nye hjemmesider i én sammenhæng – en hjemmeside for ROFI og ROFI-Centret, en hjemmeside for Danhostel Ringkøbing, der er centrets vandrerhjem, og en hjemmeside for Ringkøbing Svømmehal, som ROFI overtog driften af fra starten på 2018. Se de nye hjemmesider på www.rofi.dk I øvrigt er det ikke fremmed for ROFI-Nyt at være digitalt. De senere års udgivelser ligger på ROFIs hjemmeside i versioner, hvor man kan bladre sig igennem.


Indehaverne af Onecollection Hans Henrik Sørensen (tv) og Ivan Hansen.

En verdenssucces med klassisk base i Ringkøbing - Vores bank og revisorer troede ikke på det. Det gjorde vores kunder bestemt heller ikke i starten. Faktisk var det kun os selv, der mente, at det her kunne blive til noget stort, spændende og bæredygtigt med base i Ringkøbing, siger Ivan Hansen, der sammen med Hans Henrik Sørensen ejer firmaet Onecollection. Det, som mange ikke rigtig troede på, var Ivans og Hans Henriks satsning på at relancere produktionen af den verdenskendte møbelkunstner Finn Juhls møbler, som de overtog rettighederne til i 2001. I dag er alle skeptikeres betænkeligheder gjort til skamme. Ringkøbing-firmaet og Finn Juhl produkterne er blevet en verdenssucces så stor, at Onecollection i sin markedsføring har valgt at brande sig internationalt og nationalt med navnet ”House of Finn Juhl”.

22

- Finn Juhl møblerne udgør ca. 80 pct. af vores årlige omsætning og er dermed et helt afgørende fundament i vores samlede virksomhed. Langt hovedparten af Finn Juhl stole og sofaer produceres i vores selskab i Japan, der er et at vores største markeder. En aftale med en japaner er ligesom en aftale med en vestjyde. Et ord er et ord, og tingene skal være i orden. Onecollection eksporterer til 35 lande, primært Finn Juhl produkter, der prismæssigt ligger i den dyre ende. Køberne til hans design i ind- og udland er f.eks. kvalitetsbevidste unge mennesker og i stigende grad store virksomheders hovedsæder, hoteller og restauranter. Vi har et forhandlernet på ca. 25 landet over. Lokalt er Slots Møbler i Lem den nærmeste, konstaterer Ivan Hansen.


Onecollection har et showroom på 400 kvadratmeter i Østergade i Ringkøbing, hvor de gerne viser et bredt udvalg af Finn Juhl møbler frem for kunder og andet godtfolk. I København, hvor også firmaets eksportafdeling har til huse, har ”House of Finn Juhl” et tilsvarende showroom. Og det har en forklaring, der er internationalt betinget. - I forhold til vores mange udenlandske kunder er det af tids- og transportmæssige hensyn nødvendigt for os også at have adresse i hovedstaden. Men vi fortæller gerne den gode historie om Ringkøbing, både når vi er ude, og når vi har held med at trække vores udenlandske kunder til et besøg her i byen. Vi synes, at Ringkøbings mange klassiske kvaliteter som købstad passer godt til vores produktion af klassiske møbler. Også derfor vil vi gerne være med til at markedsføre Ringkøbing i ind- og udland, understreger Ivan Hansen. Det indtil nu absolutte højdepunkt i Onecellections internationale karriere er FN-bygningen i New York, hvor toppolitikere fra hele verden bl.a. mødes til FNs generalforsamlinger. I 1951 stod Finn Juhl for indretningen med sine møbler i en af mødesalene i bygningen. I 2011 vandt de danske arkitekter Kasper Salto og Thomas Sigsgaard en arkitektkonkurrence om ny indretning af mødesalen med møbler, leveret af Onecollection. Dronning Margrethe overrakte vinderprisen til de to danske arkitekter i New York, og i 2013 deltog kronprinsse Mary i indvielsen af den renoverede mødesal.

Det var formentlig årsagen til, at Onecollection blev et besøgsmål for Dronning Margrethe, da hun sammen med Prins Henrik besøgte Ringkøbing i september 2014. Ny indretningen af mødesalen i FNbygningen i New York står som det synlige bevis på, at Onecollection ikke ”kun” er baseret på Finn Juhl design, men også samarbejder med nulevende møbelarkitekter i højeste internationale klasse. Derfor blev det Ringkøbing Den helt afgørende grund til, at Ringkøbing blev hjemsted for Onecollection og nu ”House of Finn Juhl” var, at Hans Henrik Sørensen og Ivan Hansen i 1995 overtog snedkerfirmaet Orla Albæk A/S og dermed fik egen møbelfabrik på Vesterled i Ringkøbing og flyttede til byen. - Vores dygtige folk i produktionen på Vesterled, der har Torben Larsen som driftsleder, har specialiseret sig i alt inden for såkaldte plademøbler, der er lavet i finér. Efterhånden bruger vi mere og mere fra Vesterled i vores egne møbler, mens vi i mindre og mindre grad er underleverandører til andre møbelfirmaer. Vores største kunde til produkter fra

Til renoveringen af mødesalen - den såkaldte Formynderskabsrådssalen - i FN-bygningen i New York i 2013 fremstillede Onecollection 260 nye eksemplarer af Finn Juhls 51-stol i samme træsort som den oprindelige model.

■ annoncør i rofi-nyt

Ringkøbing og København


FAKTA OM ONECOLLECTION * Firmaet blev oprettet i 1990 af Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen, der begge er uddannede i møbelbranchen. Deres samarbejde om møbler startede i en vaskekælder i Hans Henrik Sørensens mors hus i Odense. I 1992 fik de fødderne under eget bord i lokaler på Rudkøbing Havn på Langeland. * Oprindelig var firmanavnet Hansen & Sørensen. Firmanavnet Onecollection blev til, da Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen samarbejdede med og senere overtog et møbelfirma i Brørup. * Den grundlæggende forretningsmodel for Hansen & Sørensen var fra starten, at man ikke ville have egenproduktion af møbler. Produktionen skulle i stedet lægges ud som lønarbejde hos forskellige underleverandører. En af underleverandørerne var det velrenommerede snedkerfirma Orla Albæk A/S i Ringkøbing, der var i krise i starten af 1990-erne. Så ændrede Ivan Hansen og Hans Henrik Sørensen taktik. De købte i 1995 Orla Albæk A/S og fik dermed egen møbelfabrik.

Finn Juhls 45 stol.

* I 2001 overtog Onecollection eneretten til at producere møbler, der var designet af den verdenskendte arkitekt Finn Juhl, der blev født i 1912 i København og døde i 1989. Finn Juhl er nok mest kendt for, at det var ham, der i starten af 1950-erne designede møblerne til en af mødesalene i FN-bygningen i New York, hvor FN holder sine generalforsamlinger. * Ca. 50 pct. af den samlede omsætning i Onecollection er på eksportmarkeder i 35 lande. * Onecollection har i dag i alt ca. 35 ansatte. 25 af dem arbejder i Ringkøbing, dels i produktionen på Vesterled, dels i administrationen. De øvrige ansatte arbejder i afdelingen i København. Pelikan stolen.

finnjuhl.com / info@finnjuhl.com / +45 70 27 71 01


Vilde drenge, der er blevet ældre Ivan Hansen lægger ikke skjul på, at han og Hans Henrik Sørensen i årene siden den spæde start i deres møbelvirksomhed, der blev grundlagt i en vaskekælder i Odense, har lavet mange satsninger - og ikke alle med succes. - Udviklingen har altid overhalet os den ene eller den anden vej. Derfor har jeg svært ved at spå om, hvad fremtiden vil bringe for vores virksomhed.

Men jeg kan i hvert fald sige, at vi nu, hvor vi nærmer os de 60, ikke længere er de unge og vilde drenge, der satsede hele butikken. I forhold til den del af Onecollection, der drejer sig om Finn Juhl, har vi den fordel, at vi producerer 45 forskellige modeller med hans design, der sælger jævnt fordelt på mange forskellige internationale markeder. Det gør os som virksomhed mindre sårbar i krisesituationer. Vi har flere heste at spille på og dygtige medarbejdere i alle led. Så vi er fortrøstningsfulde, siger Ivan Hansen.

Høvdinge stolen. Annoncører og sponsorer har afgørende betydning for, at ROFI kan drive forening og aktiviteter for lokalbefolkningen. Derfor bringer ROFI-Nyt i hvert nummer et portræt af en virksomhed/forretning, der har valgt at annoncere i vores blad. Til dette nummer har vi udtrukket firmaet Onecollection, der har til huse i Østergade og på Vesterled i Ringkøbing.

■ annoncør i rofi-nyt

denne del af virksomheden er det lokale Ringkøbing-firma, Design Solutions, der bl.a. har salg af hotelinventar som speciale, fortæller Ivan Hansen.


Ivans frie liv som selvstændig - Det giver en del flere arbejdstimer at være selvstændig. Til gengæld har du friheden til selv at tilrettelægge din dag, dit arbejde og den kvalitet, du gerne vil levere, siger Ivan Kjeldgaard. Siden august 2012 har han ene mand drevet Kjeldgaards Murerforretning - de seneste par år med udgangspunkt fra adressen Amtmandens Allé 6 i Ringkøbing i den forholdsvis nye boligudstykning i nærheden af de bygninger, hvor Statsamtet og amtmanden i fordums dage havde til huse. Ivan Kjeldgaard, der er 49 år, er født i Thorsted. Selv om hans far, Eigil, var selvstændig murermester i 40 år, var det i første omgang ikke murerfaget, der blev starten på Ivans erhvervskarriere. Nej, han valgte en læreplads som automekaniker hos Spjald Motorcompagni, hvor han blev udlært i 1988. Herefter arbejdede han frem til 1999 i firmaet Sørensen Hydraulik i Ulfborg - dog afbrudt af en jordomrejse i 7 måneder sammen med samboen Anette.

Ivan i en afslappet stund på terrassen ved det rummelige hus på Amtmandens Allé i Ringkøbing.

26

Jordomrejse med rygsæk - Dengang var der en ordning med, at man kunne få sabbatorlov, hvis man kunne finde en afløser, der havde været arbejdsløs i mindst 1 år. Det benyttede vi os af og tog på rygsæk-rejse i bl.a. Thailand, Malaysia, Singapore, Australien, New Zealand og Fiji-øerne. Det var en oplevelse for livet. At rejse på den måde i en lang, sammenhængende periode kan absolut anbefales, siger Ivan Kjeldgaard. Tilbage i Vestjylland købte Ivan og Anette hus i Tim. I et par år var Ivan fortsat ansat i Sørensen Hydraulik i Ulfborg. I en periode arbejdede han på Vestas i Ringkøbing, inden han i 2005 kom i voksenlære som murer i firmaet Bjarne Ørts i Vemb. - Jeg var træt af at arbejde på fabrik i de samme omgivelser hver eneste dag og trængte til at komme ud og få lidt luft under vingerne i et afvekslende job. At det blev murerfaget, jeg valgte, hænger jo nok sammen med, at jeg kendte det fra min far,


Renoveringer fylder mest Han udfører alle former for murerarbejde, men renoveringer og mindre udbygninger er det, der passer bedst til hans enkeltmands drevne virksomhed. Hvis Ivan byder på og giver sig i kast med større byggerier, samarbejder han med Torben Vendelbo fra Vemb, der driver en tilsvarende murerforretning. - Renoveringer og flisearbejde fylder mest i min ordrebog. Jeg har gennem årene især lavet rigtig mange badeværelser. For mig er der en stor udfordring i at få noget gammelt og nedslidt til at se godt ud og fungere på en ny og tidssvarende måde. Min kundekreds er mest i lokalområdet, og der er da også en del af min fars gamle kunder, der ringer, fortæller Ivan. Han har ingen planer om at ændre i den måde, hvorpå han driver Kjeldgaards Murerforretning i dag.

- Jeg har det godt med at passe mig selv. Og når det står med vand ned i stænger på en dag, hvor der var planer om at lave murerarbejde udendørs, så er det kun mig selv, jeg skal ”betale” for at sidde hjemme og arbejde på kontoret, siger Ivan med et smil. Fysisk kan det kræve sin mand at være håndværker, men Ivan holder sig i god form med spinning og vægttræning i ROFI-Centret, løb på lokale veje og badminton i Tim-Hallen sammen med gamle makkere. - Jeg har altid dyrket motion og idræt. I min alder er det fortsat en god hjælp til at kunne holde sig i form til det fysiske arbejde i jobbet. For mig er det også en god måde at koble af fra hverdagen på og nyde socialt samvær, siger Ivan, der har en stabil ”kampvægt” på 61,5 kg. I huset på Amtmandens Allé, som Ivan naturligvis selv har bygget, bor han sammen med Anette og tre sønner – Niclas, der er 20 år og læser til IT-supporter, Marcus, der er 18 år og er på vej mod en tømreruddannelse, og Sebastian på 14, der går i 8. klasse på Tim Skole. Med i familien hører også hunden Kato.

Ivan ved firmabilen, der fragter ham rundt til især mange renoveringsarbejder i lokalområdet.

Annoncører og sponsorer har afgørende betydning for, at ROFI kan drive forening aktiviteter lokalbefolkningen. Annoncører ogog sponsorer harforafgørende betydning Derfor for, at bringer ROFI kan drive forening og aktiviteter for ROFI-Nyt i hvert nummer et portræt af en i virksomhed/forretning, lokalbefolkningen. Derfor bringer ROFI-Nyt hvert nummer et portræt af en virksomhed/forretning, der der har valgt at annoncere i vores Til dette nummer harudtrukket vi ud- Kjeldgaards Murerforretning, der har valgt at annoncere i vores blad.blad. Til dette nummer har vi trukket Murerforretning, der drives Ivan Kjeldgaard drives afKjeldgaards Ivan Kjeldgaard med udgangspunkt fra af Amtmandens Allé i Ringkøbing. med udgangspunkt fra Amtmandens Allé i Ringkøbing.

■ annoncør i rofi-nyt

som jeg af og til var oppasser for i mine helt unge år. I 4 år arbejdede jeg som svend hos Bjarne Ørts, inden mine planer om at være selvstændig blev ført ud i livet i 2012. Det valg har jeg bestemt ikke fortrudt, understreger Ivan.


Holstebrovej 79, Hee - 6950 Ringkøbing. - Tlf. 9733 5360 - www.hee-entreprise.dk

Tømrer, maskin- og bygningssnedkeri Total- og hovedentrepriser

Gert S. Andersen

Birkmosevej 17 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 1111 • Fax: 9732 5111

Markskellet 1

6950 Ringkøbing

EN DEL AF ARKITEKTFIRMAET FROST LARSEN A/S

28


ROFI var repræsenteret med fire skytter - en på riffel og tre på pistol - da Dansk Firmaidrætsforbund afviklede Firmaidræt Open 2018 i Århus den 1.-3. juni. Stævnet samlede godt 1.200 deltagere fra hele landet, heraf 50 skytter, og folkene fra ROFI placerede sig flot. Irene Møller skød sig ind på en førsteplads på pistol i ræk-

ken P2A. Jan Thorsted tog også førstepladsen på pistol i rækken PC. Ole Astrup Madsen blev nr. 2 i klassen ÅBP. Tilsammen dannede Jan Thorsted, Irene Møller og Ole Astrup Madsen et hold i HPC-rækken, som de vandt. Bent Kiilerich skød sig til en fjerdeplads på riffel.

Klubmester i petanque

Jørn Rasmussen løb med sejren, da ROFI Petanque den 19. juni afviklede sin årlige lokale pokalturnering, der også tæller som klubmesterskabet. Jørn hentede tre sejre og en pointscore på plus 24. Tæt efter på andenpladsen fulgte Alfred Korsholm med tre sejre og en pointscore på plus 23. Erik Lauridsen blev nr. 3 med tre sejre

og en pointscore på plus 16. Med sejren vandt Jørn Rasmussen (i midten på billedet) en aktie i den vandrepokal, som Ringkjøbing Landbobank har skænket til turneringen. På billedet ses nr. 2, Alfred Korsholm, til venstre og nr. 3, Erik Lauridsen, til højre. 32 af ROFI Petanques 62 medlemmer deltog i turneringen.

■ rofi kort nyt

Flotte placeringer til ROFI-skytter


Vestjyske kokkerier med nordsjællandsk accent Det er tydeligt at høre, at nu 37-årige Zenia Nielsen ikke er født vestjyde. Hun stammer fra Nordsjælland, men flyttede til Vester Tim sammen med sine forældre som 15-årig. I dag bor hun sammen med sin kæreste, fire heste og en hund på en landejendom i No. Til gengæld er der ægte vestjysk islæt i Zenias karriere som kok. Hun blev uddannet som sådan på Hotel Fjordgården i Ringkøbing. I de seneste 14 år har hun været kok i Beach Bowl i Søndervig, og siden den 1. august i år har hun sammen med Jens Jacob Stampe stået for madlavningen i og styringen af ROFI-Centrets køkken. - Jeg er ikke den, der løber af pladsen i utide. Men efter mange år i Beach Bowl, hvor jeg har været glad for at være, trængte jeg til at prøve noget nyt. Det blev så ROFI-Centrets køkken, hvor jeg allerede føler mig godt hjemme, siger Zenia Nielsen.

Glad for nye udfordringer Ifølge eget udsagn er Zenia i sit arbejde som kok til alle former for god mad, og hun er ikke bange for nye udfordringer og at prøve noget nyt. - Når jeg får ideer til nye retter, prøver jeg dem gerne af hjemme i mit eget køkken på ejendommen i No, før jeg præsenterer dem på min arbejdsplads. Det hele skal være i orden, før retterne serveres for et bredt publikum. I særlig grad føler jeg mig udfordret af at lave special salater. Sund mad, der smager af noget, er det, jeg vil tilberede. Jeg tror også, at det er vejen frem, og det, som folk i alle aldre vil efterspørge mere og mere. Og så er det jo med mad som i alle andre af livets forhold, at alt er godt med måde. I stedet for at gå på kur i tide og utide er det bedre at tænke over i det daglige, hvad man spiser og hvor meget, understreger Zenia.

BUFFET 1 

BUFFET 2 

BUFFET 3 

• Kold dampet laks m. rejer

• Vandbakkelser med laksemousse

• Risnudelsalat m. tigerrejer

• Pandekager med rejefyld

• Tarteletter m. spinatstuvning og lakserosette

• Tortilla wraps m. kylling • Helstegt kalve let m. bagt kartoffel • Lammekølle m. ødekartoffel • Stort salatbord • Hjemmebagt brød og smør • Kaffe / te og æblekage

• Carpaccio med rucola, pinjekerner og oliven • Farseret kalkunbryst med stegte rodfrugter • Helstegt oksemørbrad med krydderstegte karto er

• Bruschetta m. ørredtatar

• Carpaccio med rucola, pinjekerner og oliven • Farseret kalkunbryst m. stegte hvidløgsbønner

• Stort salatbord

• Helstegt oksemørbrad med kartoffelpate

• Hjemmebagt brød og smør

• Stort salatbord

• Kaffe / te m. kransekage

• Hjemmebagt brød og smør • Kaffe / te m. kransekage

Tre forskellige buffeter fra ROFI-Centrets køkken er blandt kundernes foretrukne ved fester i centret. Læs mere om centrets retter og menuer på www.rofi.dk under ”Kursus & Fest”.

30


behov. Det indretter centrets køkken sig naturligvis også efter.

- Det er kun, når jeg bliver rigtig sur, at min nordsjællandske accent slår fuldstændig igennem - siger min familie og mine venner. Og indtil videre har der ikke været behov for at nå de højder i ROFIs køkken, siger Zenia med et smil.

Det er med mad, som det er med så meget andet. Moden skifter, og smagsløgene kan ændre sig med tiden. Her er Jens Jacob Stampes og Zenia Nielsens bud på, hvad der f.eks. præger efterspørgslen på det, som ROFI-Centrets køkken kan præstere:

Traditioner og nytænkning i ROFI-Centrets køkken

Ifølge Jens Jacob Stampe og Zenia Nielsen, der er kokke i ROFI-Centrets køkken, er det den gennemgående opskrift på, hvad centret kan servere for de mange gæster, der vælger centret som ramme for en bred vifte af arrangementer.

- Generelt tænker folk sundere end tidligere i forhold til deres valg af de menuer og retter, de vælger ved arrangementer hos os. Men det er også en tendens, at den ”gammeldags” mormor-mad er ved at vende tilbage i folks bevidsthed. Vi ser det f.eks. ved konfirmationer her i huset. Ni ud af 10 vælger tarteletter som en del af menuen, og det er vel at mærke ikke forældrenes valg. I dag er det i langt de fleste tilfælde børnene/konfirmanderne, der vælger, hvad der skal serveres ved festen, siger Jens og Zenia.

Fødselsdage, bryllupper, konfirmationer, begravelser, træningsophold, møder, messer, stævner, morgenmad til gæster på vandrerhjemmet, mad ud af huset, madpakker til arbejdspladser m.m. afspejler, at ROFI-Centret året rundt er ramme for en bred vifte af kunder med meget forskellige ønsker og

ROFI-Centrets køkken kan klare menuerne til både små og store selskaber. De rammer og lokaler, der tilbydes til arrangementerne, er centrets anneks, to store lokaler på første sal i centret, centrets multisal og – hvis det drejer sig om rigtig mange gæster - de to idrætshaller.

- God, traditionel mad, der hele tiden garneres med portioner af nytænkning.

Zenia Nielsen, der er nyansat i ROFI-Centrets køkken, og Jens Jacob Stampe, der har en halv snes år på bagen i centret, i gang med at tilberede den sunde mad.

Sundere, men også ”mor-mor-mad”

■ rofi-centrets køkken

Zenias nordsjællandske accent har ingen indflydelse på hendes madlavning i ROFI-Centrets køkken, for god mad overskrider både sproglige og geografiske grænser.


-2017

1967

ROFI

ROFIs vej gennem 50 år

I de tre numre af ROFI-Nyt i 2017 og det første nummer i 2018 bragte vi i anledning af foreningens 50-års jubilæum et udpluk af de mange ting, begivenheder og beslutninger, der år for år har præget ROFI, siden foreningen blev stiftet i 1967. (Læs på www.rofi.dk de nævnte numre af ROFI-Nyt). Nu er ROFI i gang med sit 51. år, og vi fortsætter serien fra 2008 og frem til og med 2013. I et senere nummer af ROFI-Nyt afslutter vi serien, der bygger på, hvad der er skrevet i ROFI-Nyt.

■ Elektronisk registrering ROFI indførte elektronisk registrering i motionscentret. Det betød, at kunderne via kort kunne melde deres ankomst, melde sig til de mange tilbud i aerobic og spinning og ikke skulle stå i kø for at komme i gang med at motionere.

2008 ■ Afdansningsbal I 15 år havde Radio Ringkøbings Lytterforening og ROFI arrangeret nytårsbal i ROFI-Centret den første lørdag efter nytår. De gjorde de også den første lørdag i 2008, men det blev et afdansningsbal. De to arrangører besluttede, at det nu skulle være slut på grund af et markant fald i antallet af deltagere. De første år var der omkring 1.000 deltagere til ballet. Det sidste år kun 300.

32

Der blev indført elektronisk registrering i ROFIs motionscenter.


■ Flere baner til petanque

I 2008 var det 136 år siden, at Ringkøbing Bank blev oprettet. Tirsdag den 2. december 2008 var godt 600 af bankens aktionærer samlet til ekstraordinær generalforsamling i ROFI-Centret. Her blev det bekræftet, at Ringkøbing Bank fusionerede med Vestjysk Bank, der har hovedsæde i Lemvig. Bankens navn var herefter Vestjysk Bank. ■ 10.000 på vandrerhjem 2008 blev et fantastisk år for ROFI-Centrets vandrerhjem med et overnatningstal på over 10.000. Det var rekord siden 1996.

Petanque havde udviklet sig til at blive en stor aktivitet i ROFI. Så stor, at der i august blev indviet seks nye baner ved ROFI-Centret, så der nu var 16 baner. ■ Puls på storskærm Et nyt pulssystem blev taget i brug i spinning i ROFIs fitnesscenter. Deltagerne fik et bælte på maven, der målte deres puls og viste den på storskærm. Formålet med den nye teknologi var, at deltagerne kunne få den bedste mulige træning af konditionen og den størst mulige forbrænding af fedt.

2009 ■ Ligestilling til tronen Vælgerne i Rindum havde ROFI-Centret som afstemningssted ved valget til EU-parlamentet søndag den 7. juni. Samtidig var der folkeafstemning om Tronfølgeloven. 85 pct. af de vælgere, der mødte op i ROFI-Centret, stemte for, at der skulle være ligestilling mellem kvinder og mænd i arvefølgen til den danske trone. ■ Medlem nr. 1.000 Det var 20 år siden, at ”Motion og Samvær” startede som et tilbud i ROFI til alle over 60 år. Og ved starten på jubilæums-sæsonen rundede tilbuddet sit medlem nr. 1000. Det blev Mie Nørgaard, Ringkøbing.

Mie Nørgaard (tv) blev medlem nr. 1.000 i ”Motion og Samvær”. Her ses hun sammen med formanden for denne aktivitet, Inger Carlsen.

Lederen af ROFIs fitnesscenter, Mette Palnov, præsenter det nye pulssystem.

■ rofis vej gennem 50 år

■ Et historisk øjeblik


-2017

1967

ROFI 2010 ■ Fælles opvisning For første gang holdt Rindum SU og RIF fælles forårsopvisning i gymnastik i ROFI-Centret. Det var kulminationen på et begyndende, tæt samarbejde mellem de to foreninger om gymnastik.

■ Løbeklub i ROFI ROFI startede en løbeklub, hvor deltagerne bl.a. får vejledning i, hvordan man får mest muligt ud af sin løbetræning, og hvor man fremfor alt bliver motiveret til at dyrke løb som motion under afslappede former og i godt samvær. ■ Storhedstid for zumba Zumba var på den tid den absolut mest populære aktivitet i fitnessverdenen. Det blev kraftigt understreget, da ROFIs fitnessudvalg holdt zumbaevent i ROFI-Centret. 334 kvinder og en enkelt mand deltog i arrangementet.

Formanden for Rindum SUs gymnastikudvalg, Gitte Kolby (tv), og Elsebeth Hansen fra RIFs gymnastikudvalg ved de to foreningers første fælles forårsopvisning.

■ Skytter lagt sammen Ringkøbing Skytteforening, der blev startet i 1863, blev lagt ind under ROFI. Det betød, at medlemmer og våben i Ringkøbing Skytteforening flyttede over i ROFIs skydeafdeling. ■ Lederskifte i ROFI-Centret Efter 6 år som leder af ROFI-Centret takkede John Clausen af og vendte tilbage til bankverdenen, hvor han kom fra, da han blev centerleder. Ny leder af ROFI-Centret blev Per Andersen, der kom fra en stilling som halinspektør i Forum Horsens.

34

335 var samlet til en stor zumba-event i ROFICentret.


130 motionsglade mennesker på 26 hold tog godt imod et nyt tilbud fra Dansk Firmaidrætsforbund og ROFI – Bike & Run stafetten, der blev afviklet omkring ROFI-Centret i oktober. Hvert hold bestod af fem deltagere, hvoraf de tre skulle løbe hver 5 km, og to skulle cykle hver 13,6 km.

2011 ■ Slut med håndbold I ca. 40 år blev der spillet firmahåndbold i ROFI. Men efter nogle år, hvor det ikke lykkedes at stable en firmaturnering på benene, besluttede bestyrelsen af nedlægge håndboldafdelingen. ■ Gang i skoleskydning ROFIs skydeudvalg fik gang i skoleskydning, der er en landsdækkende turnering for skolernes 5. klasser. 57 unge fordelt på to klasser fra Ringkøbing Skole var med i skoleskydningens første år.

Lærere fra Ringkøbing Handelsskole var blandt deltagerne i Bike & Run. Fra venstre: Marianne Møller, Inger Hald, Erika B. Østergaard og Sonja Plougsgaard.

■ ”Klar til job” i ROFI-Centret ”Klar til job” var titlen på et nyt erhvervsrettet tilbud til modtagere af sygedagpenge i RingkøbingSkjern Kommune. I projektet tilbød ROFI-Centret og Tarm Idrætscenter fysisk aktivitet og personlig udvikling i 10 timer om ugen. I løbet af 2010 var ca. 75 modtagere af sygedagpenge henvist til tilbuddet i ROFI-Centret.

Elever på to af de tre hold fra 5. klasse på Ringkøbing Skole, der var med i skoleskydningens landsdelsfinale.

■ Golf på programmet Golf blev også en aktivitet i ROFI. 12 to-mands hold deltog i den første turnering om ROFI-mesterskaberne i firmagolf. VLTJ (Vemb-Lemvig-Thyborøn Jernbane) vandt i finalen, der blev afviklet i Dejbjerg Golfklub, over holdet fra Team Sloth. ■ Første klubmester ROFIs petanqueudvalg afviklede for første gang klubmesterskaber på banerne ved ROFI-Centret. Klubmester blev Niels Petersen, der dermed fik den første aktie i en vandrepokal, skænket af Ringkjøbing Landbobank.

■ rofis vej gennem 50 år

■ Bike & Run stafet


-2017

1967

ROFI 2012 ■ X-fit i fitnesscentret Gennem årene er der med jævne mellemrum kommet nye discipliner og træningsformer til i ROFIs fitnesscenter. I 2012 blev ”X-fit” en ny og meget populær aktivitet. I denne form for styrketræning indgår bl.a. forhammere og gamle lastvognsdæk.

Forhammer og lastvognsdæk indgår i X-fit.

■ Fotoklubben i ROFI-Centret Den nystartede Ringkøbing Fotoklub fik base i et nyindrettet lokale i kælderen under den gamle hal i ROFI-Centret. Medlemmerne af klubben bruger lokalet til fotoatelier. Den nye fotoklub kom flyvende fra start med ca. 100 medlemmer.

36

■ Caféstemning i kælderen Med ét slag blev der syv nye aktiviteter i ROFICentret. Kælderen under vandrerhjemmet blev shinet op til caféstemning og indrettet med faciliteter, så der kunne spilles snooker, pool, billard, elektronisk dart, air hockey, bordfodbold og bordtennis.

Snooker var en af de nye aktiviteter, der blev mulighed for at spille i kælderen under ROFIs vandrerhjem. Her spiller Jacob Brogaard (tv) og Jannik Skelmose.

■ Jubilæum hos bloddonorerne I september holdt Ringkøbing Bloddonorkorps 60-års jubilæumsfest i ROFI-Centret. 260 donorer ud af et samlet korps på ca. 1.200 medlemmer deltog i festen.


■ rofis vej gennem 50 år

2013 ■ Sidste DM-stævne Gennem årene har ROFI været vært for mange DM-stævner inden for Dansk Firmaidrætsforbund. I april 2013 var ROFI vært for DM i håndbold. Det var sidste gang, at et stævne under den form blev holdt i Ringkøbing. Det skyldtes en beslutning i forbundet om at ændre strukturen for DMstævner, der hidtil havde været afviklet enkeltvis med forskellige arrangører rundt omkring i landet. Fremover skulle de afløses af et nyt landsdækkende idræts- og motionsarrangement – Firmaidræt Open. ■ Markant fald i varmeforbruget I løbet af de to seneste år faldt ROFIs udgifter til varme 33 pct. Det skyldtes ikke, at prisen på varme var faldet. Forklaringen var derimod, at centrets personale i den grad satte ekstra fokus på energiforbruget. ■ Nye maskiner til fitness Det blev endnu mere attraktivt at gå til fitness i ROFI. Der blev investeret i syv nye maskiner – fire til styrketræning og tre til træning af kredsløbet. ■ ”Energi til livet” ROFI gennemførte fra september til november et nyt projekt med titlen ”Energi for livet”. I projektet, der strakte sig over ni arrangementer, var der mulighed for gratis at prøve alle aktiviteter i ROFI på kryds og tværs og på nye og spændende måder. Det var især et tilbud til dem, der ikke dyrker motion regelmæssigt. Formålet var at inspirere til motion og socialt samvær. Godt 50 deltog i projektet.

Nogle af deltagerne i ”Energi for livet” samlet i Pulsparken ved Vesterhavshallen og Ringkøbing Svømmehal.

■ Ringkøbing Håndbold i ligaen For første gang kom Ringkøbing Håndbolds damer op i landets bedste række. Lige før sæsonstarten det år måtte ligaholdet fra Ålborg trække sig. Det gav plads til Ringkøbing Håndbold med hjemmebane i ROFI-Centret.

Ringkøbing Håndbold i ligaen med hjemmebane i ROFI-Centret.


Alt indenfor Elinstallationer hos Private, Erhverv, Industri & Landbrug Birkmosevej 18, 6950 Ringkøbing 97 32 04 05 | www.c-wiese.dk

Hvidevarer – Belysning Varmepumper – Alarmer

garant ringkøbing gulve & gardiner Skaadsmosevej 8 . 6950 ringkøbing Tlf. gulve 97 32 54 44 Tlf. gardiner 97 32 17 77 www.garant.nu Åbningstider: Mandag - Fredag: 9.00 - 17.30 . Lørdag: 9.30 - 13.00

Hos Partner Revision er din virksomhed altid i centrum. Derfor har vi taget et bevidst valg om at være store regionalt – og små lokalt. Så er vi altid tæt på dig og din forretning med en bred vifte af kompetencer.

Store nok til at have alle kompetencerne. Små nok til at have lokal forståelse. Ringkøbing 97 32 10 55 partner-revision.dk En del af RevisorGruppen Danmark

38


Efteråret og vinteren står for døren. I ROFI og ROFI-Centret er der tilbud om motion og samvær til alle - udendørs og indendørs og hele året rundt. Læs her, hvad du kan deltage i, og få flere oplysninger på ROFIs hjemmeside www.rofi.dk eller ved henvendelse til ROFI-Centret tlf. 9732 2455.

■ rofis vej gennem 50 år

Skydning

Skydning i ROFI kan dyrkes af både voksne, juniorer og børn i ROFI-Centrets skydekælder. Start: Skydning med pistol og riffel for voksne tirsdag 25. september og med riffel for børn og juniorer onsdag den 26. september. Skydetider i sæsonen: For voksne tirsdage kl. 19.00-21.30 og onsdage kl. 20.00-21.30 og for børn og juniorer onsdage kl. 18.00-20.00.

Aktive seniorer Aktive Seniorer er for alle i alderen 60+. I ROFI-Centret tilbydes de hver onsdag formiddag bl.a. følgende aktiviteter: Opvarmning, kaffe og samvær, bowls, badminton, billard, bordtennis, dart, gymnastik, afspænding, fitnesscenter, yoga, cirkeltræning, spinning, squash, skydning og minigolf. Start: Onsdag den 19. september kl. 9.30. Tider: Hver onsdag kl. 9.30-12.00.

Badminton Badminton i ROFI spilles i ROFI-Centrets to haller. Start: Mandag den 3. september. Spilletider i sæsonen: Hal 1 mandage kl. 18.00-22.00. Hal 2 onsdage kl. 18.00-22.00.

Gangsport Gangsport i ROFI er et tilbud til alle aldre, hvor motion og samvær vægtes lige højt. Start: Onsdag den 12. september kl. 18.30 fra ROFI-Centret. Tider: Hver onsdag kl. 18.30 fra ROFI-Centret.

■ aktiviteter i rofi

Aktiviteter for alle i ROFI - til din opslagstavle


Aktiviteter for alle i ROFI - til din opslagstavle Efteråret og vinteren står for døren. I ROFI og ROFI-Centret er der tilbud om motion og samvær til alle - udendørs og indendørs og hele året rundt. Læs her, hvad du kan deltage i, og få flere oplysninger på ROFIs hjemmeside www.rofi.dk eller ved henvendelse til ROFI-Centret tlf. 9732 2455.

Petanque

Petanque er for alle aldre og spilles på banerne ved ROFI-Centret. Det sociale samvær er det vigtigste, men der er også mulighed for at deltage i turneringer. Tider: Hver tirsdag og torsdag fra kl. 14 – fra november til marts dog fra kl. 13.

Fitness

Løbeklub ROFIs løbeklub er for alle, der ønsker at løbe – nybegyndere, øvede og dem, der ønsker at indgå i et socialt løbefællesskab.

Tider: Tirsdage kl. 17.15 i Hundeskoven, torsdage kl. 17.15 ved ROFI-Centret og lørdage kl. 9.00 ved Ringkøbing Svømmehal.

40

Ud over individuel træning er der tilbud om træning på en lang række forskellige hold i ROFIs fitnesscenter. Der er uddannede instruktører til alle aktiviteter og hold, f.eks.: • Bodyflow • Cirkelpower • Bodytoning • Polefitness • FormiddagsFit • TRX • Full Body Attack • X-fit • Spin og Styrke • Pilates • Spin og Cirkel • Myyoga • Spinning • Foamroller • Dancefit Læs på ROFI’s hjemmeside www.rofi.dk om alle de hold, som ROFI Fitness tilbyder, og hvordan du kan tilmelde dig holdene.


ROFI-Centret har to squashbaner. De kan bookes online på www.rofi.dk Spilletider: Mandag-fredag kl. 8.00-21.00. Lørdage, søndage og helligdage kl. 9.00-18.45.

Stavgang

Hele året rundt kan du gå stavgang i Hundeskoven ved Ringkøbing hver mandag formiddag. Alle er velkomne. Tid: Hver mandag formiddag kl. 10 i Hundeskoven.

Aktiviteter i kælderen I kælderen under ROFI-Centrets vandrerhjem er der faciliteter til: • Dart • Snooker • Pool • Billard • Air hockey • Bordtennis • Bordfodbold * Hver enkelt aktivitet kan lejes på timebasis, og grupper af interesserede kan leje alle aktiviteter samlet i et nærmere aftalt tidsrum.

■ aktiviteter i rofi

■ rofis vej gennem 50 år

Squash


Ringkøbing Flagstænger Salg og udlejning af flag og flagstænger

Sommerhuse søges til udlejning Stabil og god lejeindtægt. Få en uforpligtende udlejningsvurdering. Mail eller ring til gert.jensen@dancenter.com tlf. 9133 9143

Tlf. 4062 2388 • www.ringkobingflag.dk

We empower performance. Frejasvej 7 Ringkøbing www.jsbglobal.com

G. Bech-Hansen A/S Peugeot Ringkøbing

We empower performance. Frejasvej 7 Ringkøbing www.jsbglobal.com

Søndervig

— -

VVS & KLOAK SØREN JESPERSEN

Tlf. 97 32 00 32 42


Engagement og kvalitet…

Grafisk service

BEMÆRK - VED GODKENDELSE HÆFTER DU FOR:

Rigtig stavemåde, rigtig størrelse, rigtig tekst og rigtig farvekombination.

Plesnerhus · Østergade 9 · 6950 Ringkøbing grafisk@rastryk.dk · www.rastryk.dk

Vi støtter den lokale r sport og kultu

www.thorninger.dk - 97 32 38 11


Ringkøbing Enghavevej 13-17, 6950 Ringkøbing Tlf.nr. 9732 1000

www.10-4.dk . rin@10-4.dk

TA N D L Æ G E SOMMER & BIRKELUND

HUSET

Sundhedshuset Nørreport 16, indgang B, 6950 Ringkøbing

9732 0017

www.sommerogbirkelund.dk · E-mail: tand43@mail.tele.dk

b Kobbo b o K + + e+nKob + K Expert - Algade 22 - Ringkøbing - 9732 2633

d n n Kobborg rKobborg K s e Kobbor Kobbo n n Kobborg ge rb on b KK g rso bb+oo+K +++e+++Kobborg ++ ... vi er inde i sagerne

n n B Kobborg Kobborg ro d e r s e n Ko b b + + + en + Kobborg g r o b b oK + n

NL LI G I GE E D Ø Ø IJ T JE EBB P LL E I en K I en R K +S+Kobborg O N L I G E Ø Jro Ed B Broders Broders Kobborg B N L I G E Ø J E B L I en K K IsL BdE JB Ø E G I L N Broders Kobborg g r o b b o K n e r e o r + + D IDT I TP E P R E S R O S N O L N ILGI E G EØ JØEJ B E L B ILKI K D I T D I T

P E R S O N L I G E

Ø J E B L I K

K I L B E J Ø

E G I L N O S R E P

T I D

www.brodersenkobborg.dk kd.grobboknesredorb.www www.brodersenkobborg.dk www.brodersenkobborg.dk

L I II G GG E EØ JS E B IIN K L BL E JII IØ G I L LL Ø JO JLK E E B B G K EEE IP GE E ER ØK JØI E L B B L EL IL JKØK G I

S G GE O E N Ø ØL JJ E E I B G BL L EI I K K

I GBEE JØØJ EEBGL

N G G E E L IØ ØGJJ E E E MENNESKER I FOKUS

Vi søger

Flere sommerhuse til udlejning på Holmsland Klit

Du søger

Lokalt bureau med et højt serviceniveau Mere end 20 års erfaring indenfor sommerhusudlejning Loyale og servicemindede medarbejdere Professionel dialog mellem udlejer og ejer Ingen skjulte omkostninger og optimal udlejning Markedsføring i flere kataloger og på vores hjemmeside Kontorer i Årgab og hjertet af Søndervig

• • • • • •

Klik ind på www.danwest.dk for yderligere information. Kontakt os for en uforpligtende snak om udlejning!

DanWest Feriehusudlejning A/S Årgab: Sønder Klitvej 20

44

6960 Hvide Sande

post@danwest.dk •

Tlf: 9732 4695

www.danwest.dk

Søndervig: Badevej 1

6950 Ringkøbing

Tlf: 9733 5955


■ julefrokost i rofi-centret

i og s s u S o i Tr

Leo

ts

Alley-Ca

Non-stop musik med 2 live bands

Stor julebuffet Serveres ved bordene: Røde og hvide sild, karrysalat pyntet med æg Fiskefilet med remoulade og citron Tartelet med høns i asparges

Buffet: Dampet laks med rejer og fennikelcreme Sylte med rødbeder og sennep Hjemmelavede frikadeller med rødkål Glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler Mørbradbøf m. svampesauce Hjemmelavet hønsesalat Andebryst med appelsinsalat Rugbrød, hjemmebagt møllehjul og smør

Serveres ved bordene: Risalamande med kirsebærsauce Kaffe/te m. chokolade

jule

frokost

Lørdag 17. november kl. 18.30

Dørene åbner kl. 18.00

son ns ,- pr. pering Kun 375 og da nu, underholdn

… inkl. entre, me bliver udsolgt nu inden der Bestil allerede

GREEN SPORTS ARENA

Centret

Kirkevej 26 . 6950 Ringkøbing . Telefon 9732 2455

Yderligere info på www.rofi.dk


7 +

7 )

2

4

-

' 0

/

6

-% J

8

7

-

-7 E J

ROFI ROFIs vej gennem 50 år

Rigtige mænd

- Læs på siderne 32-37 om markante begivenheder fra nogle af årene.

Se side 6-9

E

E

September 2018

Y

X

X

I

S

V

V

I

MW

MW

I

V

V

S

I

X

X

Y

ROFI

-2017

1967E

Koksusgaard · Kongshøjvej 32 Ringkøbing · Telefon 4013 3266 E-mail: preben@koksusgaard.dk www.koksusgaard.dk

Ringkøbing Skjern Låseteknik

DØGNVAGT TLF. 40 33 66 42 WWW.M-MASTRUP.DK

Busser fra 14-81 personer til Udflugter Selskaber Specialopgaver E kskursioner Rejser og meget mere HØJMARK TURISTFART

Svømmeskole Se side 4-5

Morgengymnastik

på stranden Se side 12-13

info@hojmark-turistfart.dk www.hojmark-turistfart.dk Tlf.: 9734 1419

GREEN SPORTS ARENA RINGKØBING OG OMEGNS FIRMAIDRÆT

DANHOSTEL RINGKØBING

Mød os på

Facebook

www.facebook.com/ROFICentret www.facebook.com/DanhostelRingkobing

ROFI-Centret / Danhostel Ringkøbing Kirkevej 26 · Ringkøbing Tlf. 9732 2455 www.rofi.dk · rofi@rofi.dk Fitnesscenter Tlf. 9732 2455 fitness@rofi.dk ROFI-NYT redaktion: Hans Herping, Per Andersen og Ragna Knudsen Annoncer: Lisbet Skovgaard Grafisk Produktion: Rasmussens Bogtrykkeri

SKORINGEN Algade 12 6950 Ringkøbing Tlf.: 6226 5555 Mobil: 4024 7996

RYEVAD & HENRIKSEN A/S VVS, BLIK & VENTILATION Herningvej 76 · 6950 Ringkøbing · Tlf. 9732 0985 www.ryevad-henriksen.dk


❚ rofi-udvalg

■ BESTYRELSE Formand: Ragna Knudsen, Bøgevej 32, 6950 Ringkøbing........ 9732 2315 Næstformand: Thomas Schrøder Andersen, Finlandsgade 11, 6950 Ringkøbing........................... 9732 3530 Sekretær: Irma Andersen, Jens Kirks Vej 13, 6950 Ringkøbing.9732 1118 Bestyrelsesmedlemmer: Karin Heide Jensen, Møllevej 5F, 6880 Tarm............. 9737 2416 Jan Thorsted, Velling Kirkeby 69, 6950 Ringkøbing..... 9732 5829 ■ CENTERUDVALG Formand: Ragna Knudsen - Medlemmer: Tage Carlsen og Ole Sig samt centerleder Per Andersen. ■ SVØMMEHALSUDVALG (RINGKØBING) Henrik Stenhøj Hansen, Finlandsgade 17, 6950 Ringkøbing………................ 2097 9019 Mette Lange Andersen, Smørblomsten 17, 6950 Ringkøbing……….............. 2254 1007 Lone Dalsgaard, Hvedemarken 11, 6950 Ringkøbing.6126 8879 Kim Grøn Hansen, Ringkøbing Svømmehal.............. 9732 2676 UDVALG ■ SKYDNING Jan Thorsted, Velling Kirkeby 69, 6950 Ringkøbing.. 9732 3836 Knud Nohns, Kærsangervej 25, 6950 Ringkøbing.... 2552 3518 Svend Erik Andersen, Grønlandsgade 4, 6950 Ringkøbing........................................................ 9732 1952 Svend Bang Andersen, Østerled 1, 6950 Ringkøbing.. 9732 3260 Jens Kristian H. Pedersen, Ørnevej 3, 6950 Ringkøbing........................................................ 3069 5767 Irene Lykke Møller, Markledet 64, 6950 Ringkøbing.. 9732 5956 Bent Kiileerich, Holstebrovej 52, 6950 Ringkøbing….2945 2781 Karin Heide Jensen, Møllevej 5F, 6880 Tarm............. 9737 2416 Hans H. K. Jensen, Svinget 19, 6880 Tarm............... 2392 5764 Søren Højvang, Tinghedevej 4, 6893 Hemmet.......... 7525 0515 Brian Hansen, Poppelvej 9, 6880 Tarm..................... 9737 3178 Poul Erik Kloster, Østerbyvej 44, 6880 Tarm.............. 9737 4297 Frede G. Sørensen, Vestergade 4, 6893 Hemmet..... 4111 5869 Morten Stig Kloster, Tarmvej 82, Lønborg, 6880 Tarm.. 3059 1705 Malene Hansen, Poppelvej 9, 6880 Tarm.................. 2985 1190 ■ BADMINTON Irma Andersen, Jens Kirks Vej 13, 6950 Ringkøbing.9732 1118 Ove Hykkelbjerg Christensen, Kærbyvej 14, 6950 Ringkøbing……......................................................... 9732 0021 Harriet Knudsen, Skovvej 18, 6880 Tarm.................. 6031 3525 John Knudsen, Skovvej 18, 6880 Tarm..................... 2649 4394 ■ FITNESSCENTER Berit Simonsen, Kirkevej 3, 6950 Ringkøbing........... 2173 0321 Ulla Birkmose, Rapsmarken 9, 6950 Ringkøbing...... 2447 6066 Anita Stampe, Skolevej 3, 6950 Ringkøbing............. 2311 8474 Louise Nielsen, Falkevej 7, 6950 Ringkøbing………...2094 1037 Camilla Christensen, Vesttarpvej 20, 6950 Ringkøbing....2892 7773 ■ STAVGANG Inger Carlsen, Grønnegade 25, Ringkøbing.............. 9732 5520 ■ PETANQUE Erik Lauridsen, Snebærvej 3, 6950 Ringkøbing......... 9732 2753 Elly Green Andersen, Vestergade 23, 6950 Ringkøbing........................................................ 9732 0181

Svend Nees, Nordmarken 35, 6950 Ringkøbing....... 9732 5829 Poul Overholm, Mellemvej 3, 6980 Tim..................... 9733 3401 Lis Dalby, Bildtsvej 16, 6950 Ringkøbing.................. 4034 8670 Tommy Kallestrup, Parkallé 49, 6880 Tarm............... 9737 3741 Bente Kallestrup, Irisvej 113, 6880 Tarm................... 9737 2221 John Knudsen, Skovvej 18, 6880 Tarm..................... 2649 4394 Harriet Knudsen, Skovvej 18, 6880 Tarm.................. 6031 3525

■ LØBEKLUB Berit Jensen, Mejlvang 65, Kloster, 6950 Ringkøbing......2272 3489 Henrik Lohse, Fjordvang 1B, 6950 Ringkøbing................2422 0100 Ryan Junkuhn, Blæsenborg Allé 27, 6950 Ringkøbing....5054 4577 Liselotte Fuglsig, Stenaldervej 29, Ringkøbing................2464 7220 Kim Hove Olsen, Godthaabsvej 6B, 6950 Ringkøbing.....5151 3786 ■ GANGSPORT Carl Chr. Josephsen, Musvitvej 22, Ringkøbing........ 9732 3876 Agnes Marie Josephsen, Musvitvej 22, Ringkøbing.. 2331 2878 Jens Ole Bakbo Pedersen, Bryggen 5, st. th., Ringkøbing……............................ 7534 1969 ■ SNOOKERKLUB Jannik Skelmose, Bogfinkevej 29, Ringkøbing.......... 5126 8739 Jacob Brogaard Pedersen, Bogfinkevej 27, Ringkøbing....................................... 2855 2659 ■ FODBOLD Thomas Schrøder Andersen, Finlandsgade 11, Ringkøbing.................................... 6163 0771 Jens Cordius-Hansen, V. Strandsbjerg 48, Ringkøbing................................. 9732 2259 ■ VETERANKLUB Finn Hansen, Bregnevej 14, Ringkøbing................... 9732 2563 Jakob Skovgaard, Markskellet 6, Ringkøbing........... 9732 2448 Jørn Østerby, Strandvænget 10, Ringkøbing............ 9732 2598 Gunnar Sandberg, Beddingen 5,1 th, Ringkøbing..... 9732 0311 Karin Madsen, Heboltoft 42, Ringkøbing.................. 2117 2836 Inge Hammer, Blomstervænget 2, 6950 Ringkøbing………………….............................. 2174 7001 ■ FAMILIESVØMNING (TARM) Jonna Jensen, Sandgårdsvej 38, 6880 Tarm............. 9737 2436 Marianne Kvist Johst, Fresiavej 26, 6900 Skjern....... 2372 6933 Tove Davidsen, Syrenvej 40, 6880 Tarm.................... 3026 2961 Ellen M. Sørensen, Vejlevej 32, 6880 Tarm................ 2217 0790 Inger Stenbæk Hansen, Mejsevej 2, 6900 Skjern...... 2538 2861 Helle Lykke Flinker, Vardevej 37A, 6900 Skjern......... 4160 3550 ■ BOWLING Tommy Kallestrup, Parkallé 49, 6880 Tarm............... 9737 3741 Vagn Jørgensen, Drosselvej 34, 6880 Tarm............... 4096 3101 ROFI-Centret - Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing Telefon: .............9732 2455 Telefax: ..............9732 4959 E-mail: ..............rofi@rofi.dk Website:...........www.rofi.dk Centerleder: Fitnesscenterleder: Per Andersen Mette Kyndi Palnov E-mail.................pa@rofi.dk E-mail............... mp@rofi.dk Souschef: Køkken: Birger Gade Kristensen E-mail: ....... kokken@rofi.dk E-mail........... birger@rofi.dk


FREDAG 7. DECEMBER 2018 KL. 20.00 o

o

o

AArets rets A rets

JJJ ulekoncert ulekoncert uleko SStig tig S tig Rossen Rossen Rossen ed M oed rkester o &kor kor & kor MnderedMledelse oledelse rkester &rkester nder nder af Tledelse homas J aque af T homas J aque af T homas J aque U U U G æstesolist G æstesolist A ndrea O ehlenschlæger A ndrea G æstesolist A ndrea L ykkeL ykke O ehlenschlæger

L ykke O ehlenschlæger

BIL kr. 29 LETPRIS 5,- ex . geb

yr

Kl. julek 18.00: once rtme pr. pe kr. 225 nu rson ,e

Stor

x. ge

by

GREEN SPORTS ARENA

Centret

Kirkevej 26 . 6950 Ringkøbing . Telefon 9732 2455 eller rofi@rofi.dk

r B eller ILLETSAL yderli G gere w in www ww.rofi.d fo på .tick etma k, eller ster.d ved a ROFI- t kontakt k e Centr et.

JULEKONCERT.dK JULEKONCERT.dK

ROFI-Nyt nr. 2/2018  
ROFI-Nyt nr. 2/2018  
Advertisement