Page 1

sliv bygger på vilje

mmenhold, talent og l at give alt for holdet, er pres og til at bygge små.

er at have viljen. Og fightere – både på og

Benny Schultz privatrådgiver bes@vestjyskbank.dk

Mogens Frik privatrådgiver mof@vestjyskbank.dk

Hovedsponsor:

Nyt Bike & Run Stafetten

”Energi til livet” Side 6-13

Badminton giver noget andet at snakke om Side 16-17

Side 18-25

Hvor skal vi hen, du? Side 4-5

At hjælpe andre... Side 28-29

Keld og Hilda til Ældrefestival Side 34-35

RINGKØBING OG OMEGNS FIRMAIDRÆT

DANHOSTEL RINGKØBING

Nr. 3 - November 2013


Vi støtter lok a

Ringkøbing er

lsporten!

også vores hjem

mebane ...

VI TILBYDER - Nybygning og tilbygninger

- Køkken og badeværelser

- Erhvervsbyggeri

- Trægulve og træterrasser

- Renovering af tag og facader

- Låse- og nøgleservice

- Døre, vinduer og glas

... og meget mere

RING OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Klittens Tømrer ApS - Parallelvej 324 - 6960 Hvide Sande - Telefon: 97311314 Mail: info@klittens-tomrer.dk

2


Vintersæsonen er godt i gang i ROFI. Hver dag og aften er der masser af aktivitet, motion og socialt samvær i ROFI-Centret, og i ugens løb er der en lang række små og store arrangementer. Det understreger, at vores center er Ringkøbings store forsamlingshus – til alle formål og for alle aldre. I ROFI arbejder vi til stadighed med at udvikle tilbuddene til vores over 6.000 aktivitetsmedlemmer og til nye medlemmer og brugere. Her i efteråret har vi gang i to nye ”projekter”, som har netop det formål at skabe fornyelse i vores mange tilbud: Det ene er projekt ”Energi til livet”, der startede i september og blev afsluttet i starten af november. I projektet har alle interesserede haft mulighed for gratis at prøve alle aktiviteter i ROFI på kryds og tværs og på nye og spændende måder. Målgruppen har især været dem, der ikke dyrker motion regelmæssigt. ”Energi til livet” har været en stor succes. Godt 50 har været med i aktiviteterne undervejs. Det er vi meget tilfredse med. Vi skal nu i gang med at evaluere forløbet, men allerede nu er erfaringerne så gode, at vi håber at kunne gentage det i 2014. Ud over at være et gratis tilbud til lokalbefolkningen har ”Energi til livet” også været et pilotpro-

jekt inden for Dansk Firmaidrætsforbund. Evalueringen af projektet skal vise, om det også kan bruges i firmaidrætten andre steder i Danmark. Det tror vi, at det kan. Du kan læse mere om ”Energi til livet” inde i bladet. Her kan du også stifte bekendtskab med det andet projekt, vi har sat i gang med bl.a. det formål at udvikle vores tilbud. Det drejer sig om lederudvikling. Hvad er spændende ved at være frivillig leder i ROFI? Hvordan udvikler vi arbejdet i udvalgene? Og hvordan får vi flere nye frivillige ind i udvalg og bestyrelse? Det er nogle af de spørgsmål, vi går i dybden med i et forløb, der startede i september og fortsætter i starten af 2014. Det venter vi os også meget af. Bl.a. to arrangementer her i november understreger i øvrigt, at ROFI-Centret er Ringkøbings forsamlingshus: Centret er ramme om ”valgcafé” i forbindelse med offentliggørelse af resultatet af kommunevalget i RingkøbingSkjern Kommune den 19. november. Og den 30. november er ca. 750 mennesker samlet til julefrokost med underholdning ved Jacob Haugaard!

Nye kter je pr o

ROFI-Centret / Danhostel Ringkøbing Kirkevej 26 · Ringkøbing ...........Tlf. 9732 2455 www.rofi.dk · rofi@rofi.dk Fitnesscenter ...........................Tlf. 9732 2455 motionscenteret@rofi.dk Bowling......................................Tlf. 9732 2455

Mød os på

Facebook www.facebook.com/ROFICentret www.facebook.com/DanhostelRingkobing

ROFI-NYT redaktion: Hans Herping, Per Andersen og Ragna Knudsen Annoncer: Lisbet Skovgaard Grafisk Produktion: A. Rasmussens Bogtrykkeri

www.rofi.dk3

R O F I - N Y T • N R . 2 • 2 0 11

■ formanden har ordet

Udvikling i ROFIs mange tilbud

Ragna Knudsen Formand


El-installation erhverv/privat/landbrug · Solceller · Hvidevarer · Tyverialarm · Belysning · Varmepumper · Ventillation · Data

”Skal jeg også være din el-installatør?”

2221 3500 Hvad er spændende ved at være frivillig leder i ROFI? Hvordan udvikler vi arbejdet i udvalgene? Og hvordan får vi flere nye frivillige ind i udvalg og bestyrelse? Sådan lød nogle af spørgsmålene, da 45 ledere og udvalgsmedlemmer i ROFI en aften i slutningen af september var samlet i ROFI-Centrets anneks til temamøde om lederudvikling under ledelse af to af Dansk Firmaidrætsforbunds konsulenter - Camilla Jørgensen og Bo Ravn Bertelsen. - Vi vil gerne motivere vores ledere og udvalg til f.eks. at tænke nyt, så vi til stadighed kan leve op til vores medlemmers og brugeres ønsker til aktiviteter. Vi vil gerne motivere dem til, at de fortsat synes, det er sjovt at yde en frivillig indsats. Og vi vil gerne, at vi alle bliver bedre til at motivere endnu flere til at blive ledere og udvalgsmedlemmer i ROFI, så vi får kapacitet til at styrke de nuværende aktiviteter og sætte nye i gang, siger ROFIs formand, Ragna Knudsen.

Processen fortsætter Temamødet var det første i den proces, som ROFI har sat i gang om lederudvikling. Til foråret vil

Hvor skal vi hen, du? der blive fulgt op med andre initiativer – bl.a. om, hvordan de mange ideer og forslag, der kom på bordet på mødet i september, kan realiseres.

ROFIs formand, Ragna Knudsen, sammen med konsulenterne Camilla Jørgensen og Bo Ravn Bertelsen fra Dansk Firmaidrætsforbund, da ROFI en aften i september holdt temamøde om lederudvikling.

4


Gaver pakkes smukt ind, og der er landsdækkende bytteservice indenfor 30 dage. Nygade 2 - Ringkøbing – Tlf. 97 32 01 06 - www.inspiration.dk Annonce Ringkøbing.indd 1

Drøm jer 2 år ud i fremtiden – lød opfordringen bl.a. til de mange ledere, der var samlet til temamøde om lederudvikling i ROFICentrets anneks. De skulle gruppevis komme med deres ønsker til, hvad udviklingen i ROFI har kastet af sig af om 2 år. De mange ønsker og ideer blev skrevet ned på t-shirts, som her præsenteres af seks af deltagerne i mødet. Det er fra venstre formanden for ROFIs løbeklub, Henrik Lohse, medlem af udvalget for Motion og Samvær, Jørn Østerby, medlem af udvalget for Idræt om dagen, Birgit Trabjerg, medlem af skydeudvalget Viktor Sørensen, sekretær i ROFIs bestyrelse, Irma Andersen, og køkkenleder i ROFI-Centret, Jens Stampe. …ideerne var så mange, at ryggen også måtte tages i brug.

08-03-2011 12:21:48

■ lederudviking i rofi

Bliv inspireret til nyt til din bolig eller til en god gaveidé


Louise Grønberg Nielsen (tv), Anita Stampe (i midten) og Mette Palnov har været ROFIs tovholdere på projekt ”Energi til livet”. Louise og Anita er begge med i ROFIs fitnessudvalg og instruktører i pulsspin, og Mette er daglig leder af ROFIs fitnesscenter.

6

e n ”E


” t e v i l t il

Kommer der 2? Kommer der 100? Hvis der kommer 20-30 stykker, så har vi ikke skudt helt ved siden af med dette tilbud! Det var tanker i den retning, Mette, Anita og Louise gik med, før ROFI i starten af september tog hul på projekt ”Energi til livet”, der frem til starten af

november var et gratis tilbud til alle borgere i Ringkøbing og omegn. I projektet, der strakte sig over ni arrangementer, var der mulighed for at prøve alle aktiviteter i ROFI på kryds og tværs og på nye og spændende måder. Målgruppen for tilbuddet var især dem, der ikke dyrker motion regelmæssigt. Formålet var at inspirere til motion og socialt samvær på nye og sjove måder. TIL - SPAR I alt OP godt 50 har været med i aktiviteterne undervejs i forløbet. Så vi er ovenud tilfredse med

BIKE SALE 30%

Kun 4.5994.599,,-

www.fribikeshop.dk

Spar

BIKE

SALE SPAR OP TIL

30%

Der tages forbehold for udsolgte varer samt trykfejl. Alle priserne er inkl. moms.

i g r ne

■ energi til livet

h I F RO

t e v i g r a

KILDEMOES CITY RETRO LIMITED En praktisk retrocykel med sort rattankurv, lukket kædekasse, forbremse, antipunktérdæk og 7 indvendige gear. Inkl. lås og forlygte.

Kun 192,- pr. md. i 24 mdr. Samlet kredit- og tilbagebetalingsbeløb 4.599 kr. Samlede kreditomk. 0 kr. Fast debitorrente og ÅOP 0,00 %.

Ringkøbing Nørredige 10, 6950 Ringkøbing, Tlf.: 97323601

1.000 ,-


83-årige Catarina Vinta, der bor i Rindum, var den ældste deltager i ”Energi til livet”. Billedet er fra den første aften, hvor der blev motioneret i Hundeskoven.

Fra venstre Anne Louise Mikkelsen, Ringkøbing, Bodil Nygaard Laursen, Tim, og Rita Høyer Pedersen, Tim, i Hundeskoven, hvor den første aften i ”Energi til livet” blev afviklet.

antallet af deltagere – specielt i betragtning af, at der er tale om et helt nyt koncept, som vi gerne ville afprøve, understreger Mette Palnov, Anita Stampe og Louise Grønberg Nielsen, der har været ROFIs tovholdere på ”Energi til livet”.

Energi, godt humør og godt sammenhold Mette er til daglig leder af ROFIs fitnesscenter.

Anita og Louise er medlemmer af ROFIs fitnessudvalg og instruktører i pulsspin. Også indholdet og forløbet i projektet er de meget tilfredse med. - Der er virkelig blevet ”gået til makronerne” ved alle arrangementer. Der har været godt humør og et godt sammenhold. Deltagerne har tydeligvis haft det skægt, og de har fået en god fornemmelse af alle de aktiviteter, der er mulighed for at dyrke i ROFI. Eksempelvis fortalte en deltager, at hun tidli-

EN LI

SO D K N

BA

Tlf. 9732 1166 / www.landbobanken.dk

8


Godt humør giver også ”Energi til livet”. Her er fra venstre Bibbe Stræde, Lisbeth Serup og Kirsten Højgaard klar til at tage kegler den sjette aften i projektet, hvor programmet bl.a. stod på bowling i ROFI-Centret.

gere spillede meget bowling, men måtte opgive på grund af en dårlig skulder. Nu spiller hun petanque og har på den måde bevaret lysten til at kombinere konkurrence med godt socialt samvær, fortæller de tre tovholdere. Nu skal ROFI i gang med at evaluere forløbet, og Mette, Anita og Louise har allerede nu gjort sig overvejelser om ting, der måske skal ændres, hvis ”Energi til livet” skal gentages næste år.

- De enkelte arrangementer er startet på forskellige tidspunkter. Det har givet problemer for nogle at deltage hver gang, men på den anden side har vi været nødt til at tage hensyn til de tidspunkter, hvor de enkelte udvalgte normalt har deres ugentlige aktiviteter, og det er svært at tilgodese alle. Vi skal nok også overveje at starte forløbet lige efter skoleferien i stedet for at vente til starten af september. Dels for at der stadig er lyse aftener

AlgAde 10 • Ringkøbing • 9732 0408

■ energi til livet

– Jeg synes, at ”Energi til livet” er et virkelig godt koncept. Du får føling med en lang række sportsgrene og aktiviteter og møder andre mennesker end dem, du omgås til daglig, understreger Michael Gavlshøj Christensen, der arbejder i Statsforvaltningen i Ringkøbing. Michael var en flittig deltager i de mange aktiviteter i projektet. Her er han i gang med at bowle i ROFIs bowlingcenter.


Familie på farten. ”Energi til livet” er for alle aldre. Det understreger dette billede fra et af de mange arrangementer i projektet, som bød på stavgang i Hundeskoven syd for Ringkøbing. Familien på billedet er fra venstre Bent Kiilerich, Lærke Sørensen Bonde, Rune Sørensen Bonde og Jette Anna Sørensen.

10


Gangbart andre steder i Danmark Ud over at være et gratis tilbud til lokalbefolkningen var ”Energi til livet” også et pilotprojekt inden for Dansk Firmaidrætsforbund. ROFI var af forbundet udpeget til at afprøve projektet for at vurdere, om noget lignende er gangbart andre steder i Danmark. Det mener Mette, Louise og Anita, at det er. - Vi synes, at det er et godt koncept, som sagtens kan tilpasses lokale forhold andre steder i landet – også i de byer, som ikke har så mange forskellige aktiviteter at byde på, som ROFI har, understreger de.

* På billederne er der glimt af nogle af aktiviteterne i ”Energi til livet”. Se mange flere billeder fra projektet på www.rofi.dk Ved afslutningen på redaktionen af dette nummer af ROFI-Nyt manglede der endnu to arrangementer i projekt ”Energi til livet”. Læs mere om dem og hele projektet i næste nummer af ROFI-Nyt, der udkommer i slutningen af december.

Deltagerne i petanque-arrangementet i ”Energi til livet” fik kyndig vejledning af Erik Lauridsen, der er medlem af ROFIs petanque-udvalg. Og som det ses, var humøret i top.

Der stod petanque på banerne ved ROFI-Centret på programmet den femte aften i ”Energi til livet”. Her er alle deltagere den aften samlet, før spillet gik i gang.

■ energi til livet

til udendørs aktiviteter, dels for på den måde at kunne ”markedsføre” ROFIs aktiviteter indendørs, før vintersæsonen rigtig går i gang. Formålet med projektet er jo også at få flere faste brugere til aktiviteterne i ROFI, siger Anita, Louise og Mette.


Julefrokost med

l o

t g

Jacob Haugaard lørdag 30. november

kl. 18.30

s d

Sæt kryds i kalenderen og bestil allerede nu billetter til årets sjoveste julefrokost.

u

Nu har du/I chancen for at opleve Jacob Haugaard meget tæt på, når han giver den gas til ROFI-Centrets fælles julefrokost.

Det bliver en hylende sjov, hyggelig og anderledes julefrokost for firmaer, personaleforeninger, kortklubber, naboer, par som singler. Bestil allerede billetter nu, inden der bliver udsolgt...

- og festen slutter først kl. 02.00

Stor j

ulebu

ffet

Røde o Fiske g hvide sild fil , Lune et m. remo karrysalat fr u p Hamb ikadeller m lade og cit yntet med ron æg urger e d r ø ryg m dkål Mørbr ed a Tartel dbøf m. ch grønlangk ål og ampig et br n Lun le m. høns i aspar on a la crè unede kart verpo ofler me ges stej m Ris a l’ ed ba co Kaffe amande m ed kir n og cham og te sebæ rsovs pignon Kun

kr. 37

5 pr. p

erson

Musik: Non-stop – 2 live-bands live-bands:

ALLEY CATS og LET’S DANCE BAND

Billetter bestilles hos

Centret

Kirkevej 26 . 6950 Ringkøbing . Telefon 9732 2455 eller rofi@rofi.dk

Tryk: A. Rasmussens Bogtrykkeri, Ringkøbing


■ energi til livet

”Slå til fuglen” var overskriften på den syvende aften i ”Energi til livet”. Det gav dog ikke anledning til en dyreværns-sag. Deltagerne spillede badminton. Her er de, før de slog løs på fjerboldene.

PARTNER REVISION statsautoriseret revisionsselskab

Hugborgvej 18 - DK-6950 Ringkøbing - Tel.: +45 97 32 10 55 ringkoebing@partner-revision.dk - www.partner-revision.dk


”Team Groth” og deres stærke maskiner. I midten teamleder og far Karsten. Alex (tv) sidder i en traktor, der er bygget op helt fra bunden med en motorcykelmotor, mens Rasmus sidder på en traditionel havetraktor, der er bygget om til gardenpulling.

Holstebrovej 79, Hee - 6950 Ringkøbing. - Tlf. 9733 5360 - www.hee-entreprise.dk

14


Ikke mindst i Vestjylland er traktorpulling (traktortræk) blevet en sportsgren, der samler masser af tilskuere. Sporten, hvor specialbyggede traktorer i røg og damp skal trække en slæde med mange kilo længst muligt. Men en afart af traktortræk er også begyndt at vinde frem. Den kaldes Gardenpulling. Som navnet

”Fedest” på baghjulene – Det fedeste ved gardenpulling er, når maskinerne rigtigt kommer op at køre på baghjulene, understreger de to brødre, der tidligere har dyrket speedway i Outrup og Grindsted. Der er to vægtklasser inden for gardenpulling: 350 kg klassen er for børn og unge i alderen 8-16 år, mens 500 kg klassen kan dyrkes af alle aldersgrupper fra de 12 år. - Gardenpulling er organisatorisk en del af Dansk Tractor Pulling. Denne del af sporten er meget billigere og transportmæssigt lettere at dyrke end ”rigtigt” traktortræk. Det giver mange flere – også børn og helt unge - mulighed for at dyrke sporten, siger teamleder Karsten Groth, der til daglig er chauffør i Tim Taxa. Team Groth har Ringkjøbing Landbobank som sponsor. Det var forklaringen på, at de mange deltagere i bankens jackpot-dag kunne møde Team Groth i ROFI-Centret og kigge nærmere på teamets flotte maskiner. Det var også her, at ROFINyt mødte teamet.

Østergade 17 6950 Ringkøbing Tlf.: 9732 4422 Fax: 9732 5201

■ arrangementer i rofi-centret

”Team Groth” fra Vasevej dyrker Gardenpulling

antyder, er det især ombyggede havetraktorer, der benyttes til denne del af sporten. Bortset fra, at der er stor forskel i antallet af hestekræfter, er reglerne de samme som i traktortræk. Bl.a. brødrene Alex og Rasmus Groth, der bor på Vasevej i Ringkøbing, er begyndt at dyrke gardenpulling (havetraktortræk). Under navnet ”Team Groth” med deres far, Karsten, som teamleder deltager de næste år i alle afdelinger om det danske mesterskab – med mulighed for, hvis det går rigtig godt, at kvalificere sig til europamesterskaberne. Alex, der er 13 år, kører på en maskine, der er bygget helt op fra bunden med en 150 HK motorcykelmotor. Han har allerede haft sin debut i DM-konkurrencen. I sidste afdeling i år blev han nr. 9 ud af 14 startende. Lillebror, Rasmus, der er 10 år, stiller næste år op på en ombygget traditionel havetraktor.


(Denne artikel har tidligere været bragt i Dansk Firmaidrætsforbunds blad. Den er skrevet af freelancejournalist Rikke Gundersen).

Nogen gange kan hverdagen på arbejdet godt være stressende på Vestas’ fabrik i Ringkøbing. - Men så er det dejligt, at man også kan være sammen på et afslappende plan efter arbejde, fortæller Lei Andersen, der er indkøber i Vestas. En gang om ugen springer hun i sportstøjet, tager badmintonketsjeren i hånden og gør klar til kamp mod kollegerne i ROFI-Centret. Vestas har en aftale med ROFI, så medarbejderne på særlige favorable vilkår kan spille bl.a. badminton med hinanden. - Det er sjovt og hyggeligt at være sammen med kolleger i en anden situation end i en presset hverdag på arbejdet. Det giver noget andet at snakke om end bare arbejdet, siger Lei Andersen,

Tømrer, maskin- og bygningssnedkeri Total- og hovedentrepriser

Gert S. Andersen

Birkmosevej 17 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 1111 • Fax: 9732 5111

Statsaut. ejendomsmægler, MDE

Tlf. 97 32 30 22 · www.bcvj.dk Torvegade 5e · 6950 Ringkøbing

Vores boligudstlling har åbent alle ugens dage kl. 9-21

16

Badevej 13 (ubemandet boligudstilling) Søndervig · 6950 Ringkøbing


Lei Andersen spiller badminton med arbejdskolleger i ROFI-Centret.

der også ser en økonomisk fordel ved at kunne dyrke motion gennem arbejdet. - Det giver mig mulighed for, at jeg kan gå til en anden sport også, siger den 39-årige indkøber, som uden for arbejdsregi også går til zumba en gang om ugen. Hun har sammen med kollegerne selv taget initiativ til at starte badminton gennem arbejdet. - Hvis man vil dyrke motion gennem arbejdet, kræver det, at man selv finder nogle jævnbyrdige makkere, siger hun. Ud over Vestas har ROFI aftaler med en række andre firmaer i lokalområdet om motion i ROFICentret på særlige vilkår, f.eks. Ringkøbing-Skjern Kommune og JSB Plast.

Honorar for ejendomshandler 6.250 kr. incl. moms når der foreligger købsaftale vedrørende parcelhuse, ejerlejligheder og sommerhuse. Uden købsaftale er prisen 10.000 kr. incl. moms. Berigtigelsen omfatter gennemgang af købsaftalen, servitutter, ejendomsoplysninger fra kommunen, tilstandsrapport, forsikringstilbud, tinglysningsmæssig ekspedition m.m. Hvis det ønskes, orienterer vi gerne kort om samejeoverenskomst, testamente m.v. For andre typer handler kan indhentes tilbud på prisen for ejendomshandler.

THORNINGER

Advokat Jens E. Pedersen - Advokat Thomas Lindschouw - Advokat Allan Sørensen Herningvej 1, 6950 Ringkøbing - Tlf.: 9732 3811 - Fax: 9732 5240 - email: advokat@thorninger.dk

■ firmaaftaler i rofi

Badminton giver noget andet at snakke om


Til bens o cykel i Sammen med ROFI i Ringkøbing er Fredericia Fag og Firmaidrætsforbund blandt 18 sammenslutninger på landsplan inden for Dansk Firmaidrætsforbund, der arrangerer Bike & Run. To hold med bestyrelses- og udvalgsmedlemmer fra Fredericia tog turen til Ringkøbing for at hente ideer fra ROFIs arrangement. Her ses de to hold før start.

7

+

7

Firmaet Grene i Skjern deltog med fire hold i Bike & Run i ROFI og havde egen bil og eget telt med til arrangementet i Ringkøbing. Her ses de, før de løb og cyklede for Grene.

)

2

4

-

' 0

/

6

-% J

8

7

-

-7 E E

E

Y

X

X

I

S

V

V

I

MW

MW

I

V

V

S

I

X

X

YE J

Ringkøbing Skjern Låseteknik

DØGNVAGT TLF. 40 33 66 42 WWW.M-MASTRUP.DK

18

nb tegnestuen aps Bjørn Christiansen Thomas Olsen Arkitekter M.A.A Vester Strandsbjerg 4 A, 6950 Ringkøbing Tlf.: 9732 2100 Fax: 9732 4744


,495 d hol

old, n pr. h . é rt 5 Hve elder på is! at m I til g, er gr gan

Kr.

■ bike & run stafetten

s og på el i ROFI Ringkøbing var en af de 17 byer i Danmark, hvor der i år blev afviklet Bike & Run Stafet inden for Dansk Firmaidrætsforbund. 24 hold deltog i stafetten i Ringkøbing søndag den 8. september med ROFI som arrangør. Det var fjerde gang, at der var Bike & Run i ROFI. I Bike & Run Stafetten består hvert hold af fem deltagere, hvoraf tre løber hver 5 km, og to cykler hver 13,6 kilometer. Deltagerne gennemfører deres tur én for én. Når den sidste kommer i mål, har de sammen klaret en tur, der svarer til et maratonløb på 42 kilometer og 195 meter. Ud over Ringkøbing blev Bike & Run i 2013 afviklet i Hillerød, Fredericia, Korsør, Holstebro, Nyborg, Aalborg, Århus, Vordingborg, Sønderborg, Odense, København, Randers, Kolding, Sæby, Roskilde og Herning. Her er glimt fra den vellykkede Bike & Run Stafet i Ringkøbing, hvor der var start og mål på banerne ved ROFI-Centret (se flere fotos på www.rofi.dk)

Renovationsselskabet ESØ i Tarm deltog med to hold i Bike & Run.

Til daglig laver firmaet VM i Tarm lastbiler, men søndag den 8. september deltog et mixed hold fra firmaet i Bike & Run i ROFI.


Mette Lauridsen cyklede på holdet fra SKAT Ringkøbing. Hendes mand, Thomas Lauridsen, og børnene Tobias og Maja fulgte med fra sidelinjen.

Peugeot i Ringkøbing stillede med et godt herrehold til Bike & Run. På billedet ses fra venstre Allan Christensen, Casper Filsø, Thomas Kristensen og Flemming Olsen. Femte mand på holdet - Jens Pedersen - var ude at løbe på ruten, da billedet blev taget. www.garant.nu

Garant Ringkøbing

Ribovej 2 . 6950 Ringkøbing

Tlf. Gulve 97 32 06 97 Tlf. Gardiner 97 32 17 77

Niels’s Gulvbelægning

Ringkøbing Flagstænger Salg og udlejning af flag og flagstænger Tlf. 9732 2388 - www.ringkobingflag.dk

20

Niels Andersen

Skådsmosevej 8 - Tlf.: 9732 5444 Mobil: 2320 6191

VESTJYSK SERVICE OG KVALITET I LANGE BANER


Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing var repræsenteret med tre hold i Bike & Run Stafetten.

Far og søn til Bike & Run. Søren Fogh Hansen og sønnen, Rasmus, var med som cyklende på et af ROFIs to hold. Til daglig arbejder Søren på Vestas i Lem, og meget af fritiden går med cykling. Han satser på at nå i alt 8.000 km på raceren i løbet af i år. Rasmus, der går i 9. klasse på Ringkøbing Skole, cykler også en del, men spiller desuden fodbold og har et fritidsjob hos Guldbageren i Ringkøbing.

Kom i form med tilløb i Matas J. A. Jensen Algade 18 Tlf.: 9732 0101

■ bike & run stafetten

Jonas Morthorst fra 1. x på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing løb sig helt ud for sit hold og fik en flot tid. Her puster han ud.


”Muldvarpene” var navnet på et af de fire hold fra firmaet Grene i Skjern, der deltog i Bike & Run Stafetten. Holdet ”jordede” de andre i herrerækken og vandt rækken i den samlede, flotte tid på 1 time, 43 minutter og 47 sekunder. Holdet var fra venstre Nicolaj Paagaard, Peter Bukalo, Gunnar Paagaard og Brian Stensig Andersen.

Et af holdene fra ROFIs løbeklub vandt mixed rækken i Bike & Run Stafetten i tiden 1 time, 55 minutter og 3 sekunder. Holdet var fra venstre Torben Kitteler, Allan Axelsen, Per Axelsen, Majbritt Kjeldgaard og Kaj Birkmose.

H. Lindquist arkitekter Nygade 26, 6950 Ringkøbing Tlf. 97320211, Fax 97325347

www.h-lindquist.dk

22


Mange frivillige i ROFI var i sving som hjælpere under Bike & Run Stafetten. Her ses nogle af dem efter et særdeles vellykket arrangement på banerne ved ROFI-Centret.

... vi er inde i sagerne

Expert - Algade 22 - Ringkøbing - 9732 2633

■ bike & run stafetten

”Team Holmene” vandt damerækken i Bike & Run Stafetten i tiden 2 timer, 18 minutter og 14 sekunder. De tre deltagere på holdet - fra venstre Pernille Sig, Katrine Bro og Diana Berg – bor alle i gaden Holmene i Ringkøbing, deraf navnet. Til højre på billedet Louise Carlsen, der var formand for det udvalg i ROFI, der var tovholder på Bike & Run Stafetten.


Ansatte i Matas foran forretningen i Algade. (Foto: Jørgen Deleuran)

Matas i Algade er stadig ”familiær” I flere generationer har forretningen på adressen Algade 18 i Ringkøbing været i familieeje. Først som købmandsforretning i rigtig mange år og i de seneste 30 år som Matasbutik. Sådan var det indtil den 1. juni år, da Else Marie og Peter Bruun-Larsen solgte forretningen til kæden Matas. Selv om der dermed er sat punktum for en familie-æra, er der belæg for at konstatere, at ”familie-traditionen” på en måde føres videre i den

Annoncører og sponsorer har afgørende betydning for, at ROFI kan drive forening og aktiviteter for lokalbefolkningen. Derfor bringer ROFI-Nyt i hvert nummer et portræt af en virksomhed eller en forretning, der har valgt at annoncere i vores blad. Til dette nummer har vi udtrukket Matas, Algade 18 i Ringkøbing.

24

markante bygning i Algade. For det første har den nu 51-årige butikschef, Kirsten From, været ansat i Matas-forretningen i alle 30 år og kan også tale med om dengang, da der var købmandsforretning på stedet. Her blev hun udlært og solgte sukker og mel, før der kom andre varer på hylderne. For det andet er personalet det samme som før ejerskiftet, bortset fra at staben er blev udvidet med to medarbejdere. Nu er de ni, der dog ikke alle er ansat på fuldtid. Kirsten From køber gerne udsagnet om, at der stadig er en familiær aura i Matas-butikken. - Vi savner Else Marie og Peters omsorg for os som personale. Men det er os meget om at gøre at føre butikken videre i deres ånd, og jeg tror ikke, at kunderne mærker den store forskel i den daglige betjening og service. Jeg har godt uddannede medarbejdere, der ved, hvad de har med at gøre. Sådan skal det naturligvis være, for vi sælger varer, der har med folks sundhed og


■ annoncører i rofi-nyt

velvære at gøre. Det er helt afgørende, at vi giver vores kunder en god viden om de varer, vi sælger til dem, og at produkterne dels harmonerer med kundernes behov, dels harmonerer indbyrdes, hvis folk bruger flere produkter samtidig, understreger Kirsten.

sidder der eksperter, der udelukkende har fokus på kvalitet. Det giver tryghed for os ude i den enkelte butik, men jeg synes, det er spændende også selv at fordybe sig i viden om de enkelte produkter, så vi kan give den videre til kunderne, siger Kirsten From.

Helseafdelingen er hendes ”kæphest”

Sundhed og engagement - også i fritiden

Hun lægger vægt på, at hun i det daglige også selv har en tæt kontakt til kunderne, så ”alt ikke går op i kontorarbejde bagved”, som hun udtrykker det. Kirsten lægger heller ikke skjul på, at helseafdelingen i butikken er hendes ”kæphest”. - Der er meget fokus på sundhed, og folk vil generelt gerne leve sundt. Der kommer til stadighed mange nye produkter på markedet, og her er det vigtigt, at vi som personale er kritiske, så vi kun sælger varer, der er af høj kvalitet og har en sundhedsmæssig effekt. I Matas-kæden

Sundhed og engagement er også et vigtigt tema for Kirsten, når hun har fri fra arbejdet i Matas. Læs blot her: Hun er holdleder for U18 pigerne i Ringkøbing Håndbold og har som sådan både sin faste gang i klubben og i ROFI-Centret. – Det er rigtig god reklame for Ringkøbing, at vi er så godt med i håndbold, understreger Kirsten, der stammer fra Tim og selv har spillet håndbold dér, men i øvrigt mest var til fodbold på Grønbjergs hold i storhedstiden i danmarksserien.


■ rofi-udvalg ■ BESTYRELSE Formand: Ragna Knudsen, Bøgevej 32, Ringkøbing .............. 9732 2315 Næstformand: Thomas Schrøder Andersen, Finlandsgade 11, Ringkøbing.................................. 9732 3530 Sekretær: Irma Andersen, Jens Kirks Vej 13, Ringkøbing....... 9732 1118 Bestyrelsesmedlemmer: Stig Carlsen, Mølhøj 16, Ringkøbing....................... 4046 1798 Hans Herping, Rugvænget 5, Ringkøbing .............. 9732 5020

■ FAMILIEMOTION (Tour de Pedal): Gitte Birch Bertelsen, Baneledet 31, Ringkøbing ... 2082 5243 Inga Risom, Brogårdsvænget 37, Ringkøbing........ 9732 2956

■ CENTERUDVALG: Formand: Ragna Knudsen - Medlemmer: Tage Carlsen og Ole Sig samt centerleder Per Andersen.

■ STAVGANG: Inger Carlsen, Grønnegade 25, Ringkøbing ........... 9732 5520

UDVALG ■ SVØMNING: Carl Christian Josephsen, Musvitvej 22, Ringkøbing ........................................ 9732 3876 Titte Lodberg, Kirkebakken 2, Ringkøbing ............. 9732 2276 Bent Lønne, Islandsgade 15, Ringkøbing ............... 2176 3579 Kirsten Nordentoft, Heboltoft 40, Ringkøbing ........ 9732 1760 Brita Husted Christiansen, Bøgevej 19, Ringkøbing........................................... 9732 3767 ■ SKYDNING: Jan Thorsted, Velling Kirkeby 69, Ringkøbing ........ 9732 3836 Knud Nohns, Kærsangervej 25, Ringkøbing........... 9732 3496 Svend Erik Andersen, Grønlandsgade 4, Ringkøbing................................. 9732 1952 Svend Bang Andersen, Østerled 1, Ringkøbing ..... 9732 3260 Jens Kristian H. Pedersen, Ørnevej 3, Ringkøbing 9732 3523 Irene Lykke Møller, Markledet 64, Ringkøbing ....... 9732 5956 Viktor Sørensen, Finlandsgade 40, Ringkøbing.......9732 1712 Jette Dahl, Valmuehaven 4, Ringkøbing ................. 2835 3696 Kristian Dahl, Valmuehaven 4, Ringkøbing ............. 2028 8606 ■ BADMINTON: Marianne Aagaard, Smørblomsten 2, Ringkøbing . 9732 3036 ■ FIRMA-BOWLING: P.t. ingen udvalgsmedlemmer ■ FITNESSCENTER: Ulla Birkmose, Rapsmarken 9, Ringkøbing ............ 2447 6066 Anita Stampe, Skolevej 3, Ringkøbing.................... 2311 8474 Louise Nielsen, Højvangen 33, Ringkøbing… ........ 2094 1037 Tove Guldhammer, Skolevej 27, Ringkøbing .......... 2328 7696 ■ IDRÆT OM DAGEN: Peter Johannsen, Heboltoft 90, Ringkøbing........... 9732 0435 Birgit Trabjerg, Stenaldervej 61, Ringkøbing .......... 3064 9899 Sonja Bank Krogsgaard, Koustrupvej 12, Ringkøbing .................................... 9732 2001 Mette Johannsen, Heboltoft 90, Ringkøbing .......... 9732 0435 Kaj Lauridsen, Trekløvervej 11, Ringkøbing............ 9733 5544 Knud Rasmussen, Tim Kirkeby 52, 6980 Tim ......... 9733 3558 Birthe Jespersen, Vellingvej 19, Ringkøbing .......... 9732 5453

26

■ MOTION & SAMVÆR: Inger Carlsen, Grønnegade 25, Ringkøbing ........... 9732 5520 Else Bruun, Alkjærhøj 18, Ringkøbing .................... 9732 1084 Mette Kristensen, Nørbyvej 48, Ringkøbing ........... 9733 7049 Grete Thomsen, Vejskillingen 4 C, Ringkøbing....... 9732 1295 Jørgen Nysted, Vellingvej 32B, Ringkøbing ............ 9732 6874 Inge Møller, Mågevej 15, Ringkøbing ...................... 9732 2196 Jørn Østerby, Strandvænget 10, Ringkøbing ......... 9732 2598 Lisbeth Lüchow, Blomstervænget 2, Ringkøbing .. 9732 0714

■ PETANQUE: Niels Petersen, Birkevej 6, Ringkøbing ................... 9732 1954 Elly Green Andersen, Vestergade 23, Ringkøbing.. 9732 0181 Ragna Pøhl, Blomstervænget 14, Ringkøbing ....... 9732 3672 Erik Lauridsen, Snebærvej 3, Ringkøbing............... 9732 2753 Anton Slyk, Snebærvej 10, Ringkøbing .................. 9732 0494 ■ VETERANKLUB: Finn Hansen, Bregnevej 14, Ringkøbing................. 9732 2563 Kirsten Rasmussen, Bogfinkevej 50, Ringkøbing .. 9732 6270 Jakob Skovgaard, Markskellet 6, Ringkøbing ........ 9732 2448 Jørn Østerby, Strandvænget 10, Ringkøbing ......... 9732 2598 Gunnar Sandberg, Markskellet 44, Ringkøbing...... 9732 0311 Karin Madsen, Heboltoft 42, Ringkøbing................ 9732 2836 ■ GOLF: Stig Carlsen, Mølhøj 16, Ringkøbing....................... 4046 1798 Jens Cordius-Hansen, V. Strandsbjerg 48, Ringkøbing ............................... 9732 2259 ■ LØBEKLUB: Henrik Lohse, Fjordvang 1B, Ringkøbing ............... 2422 0100 Ryan Junkuhn, Blæsenborg Allé 27, Ringkøbing ... 5054 4577 Liselotte Fuglsig, Stenaldervej 29, Ringkøbing ...... 2464 7220 ■ SNOOKERKLUB: Jannick Skelmose, Bogfinkevej 29, Ringkøbing .... 5126 8739 Jacob Brogaard Pedersen, Bogfinkevej 27, Ringkøbing..................................... 2855 2659 ■ FODBOLD: P.t. ingen udvalgsmedlemmer ROFI-Centret - Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing Telefon: ............9732 2455 Fitnesscenterleder: Telefax: ............9732 4959 Mette Kyndi Palnov E-mail: ...........rofi@rofi.dk E-mail .............mp@rofi.dk Website:.........www.rofi.dk Køkkenleder: Centerleder: Jens Stampe, Per Andersen E-mail: .... kokken@rofi.dk E-mail .............. pa@rofi.dk Souschef: Birger Gade Kristensen E-mail ........ birger@rofi.dk


■ annoncører i rofi-nyt

Butikschef Kirsten From i helseafdelingen, som hun betegner som sin ”kæphest”.

Hun spiller golf i Søndervig. – Det er sundt at få renset hjernen i frisk luft, lyder begrundelsen. Hun er med i ”Soroptimisterne”. Det er en verdensomspændende organisation, der har en lokalafdeling med ca. 30 medlemmer i Ringkøbing. – Vi samler ind til kvinder og børn i Danmark og i udlandet og er bl.a. gået ind i arbejdet med at støtte julehjælpen i lokalområdet. Ud over den gode gerning har vi et godt socialt samvær i klubben, siger Kirsten.

Sport, sundhed og engagement er heller ikke ukendte i Kirstens kernefamilie. Hendes mand, Henrik, er konsulent i DGI Vestjylland. Deres to yngste børn – Mona på 20, der læser til fysioterapeut i Holstebro, og Helene på 17, der går på Ringkøbing Gymnasium, spiller begge håndbold. Deres ældste, Bjarke på 25 år, læser til pædagog.

”J. A. Jensen” Når man kigger op på skiltet over hovedindgangen til Matas-butikken i Algade, står der under logoet ”J. A. Jensen”. Det står for Jens Andreas Jensen og er familienavnet på forretningen langt tilbage i tiden. – Det er vores særlige kendetegn. På den måde føres bygningens og familiens historie videre, og sådan skal det blive ved at være, understreger Kirsten From.

Nybyggeri - Tilbygning - Ombygning - Reparationer -Glas

Værksted: Svinget 4 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 0594 • Fax: 9732 3307 • Bil: 4018 3408


- Det, der får mig til igen og igen at sige ja til at gøre en frivillig indsats, er, at jeg selv får gode oplevelser ved det. Og det har altid tændt mig at kunne være med til at hjælpe andre til også at få gode oplevelser. Understreger 47-årige Marianne Aagaard, der det seneste halve år har været formand for ROFIs badmintonudvalg. Formandsposten er blot en af de mange frivillige tørn, hun har taget i foreningslivet i lokalsamfundet, lige siden hun var helt ung. Ud over at Marianne gennem årene selv har dyrket badminton, tennis og håndbold på motionsplan, har hun været både badmintontræner og håndboldtræner i Rindum SU, hvor hun i en årrække også var kasserer.

Den personlige indstilling - Jeg har aldrig selv været blandt de bedste til sport. Måske især derfor har jeg i mine jobs som træner og leder altid lagt vægt på arbejdet med den personlige indstilling hos de medlemmer, som jeg har haft med at gøre. Man kan godt få gode oplevelser i sin sport og forening, selv om man ikke er på førsteholdet. Det er ikke godt for selvværdet, hvis det altid handler om, hvem der er bedst, siger Marianne Aagaard. Hun stammer fra Videbæk, hvor hendes far var købmand. Marianne var meget til tal i skolen, så en karriere som revisor eller i en bank var oplagte muligheder. I første omgang blev det bankvejen. 20 år blev det til i Ringkøbing Bank – de sidste 6 år i IT-afdelingen. Derefter var hun i 3 år ansat i bankernes EDB-Central i Herning, og siden marts i år har Marianne været it-konsulent i revisionsfirmaet, RSM Plus i Holstebro. Hun indrømmer gerne, at hun er lidt af en it-nørd, dog uden på nogen måde at være fanatisk. -It er i min verden så dejligt firkantet, at hvis du gør tingene på den og den måde, så bliver det sådan. Mange synes, at det er svært. Sådan har jeg det ikke, men netop derfor har jeg altid betragtet det som en god udfordring at være med til få den daglige brug af it ned på et plan, så alle dem, jeg er sat til at servicere, kan bruge det helt naturligt i deres arbejde og fritid. At være bindeled mellem dem, der har det store tekniske kendskab, og dem, der skal bruge it i dagligdagen – det har jeg det godt med, siger Marianne Aagaard.

”En udlandsrejse” i Finderup It-vejen har dog ikke hele vejen igennem været ubrudt for Marianne. Inden hun startede i sit nuværende job i Holstebro, var hun i 4 år lærer på specialskolen Finderup Efterskole – et job, som

28

hun betegner som ”en udlandsrejse med store oplevelser”. - Vi var ude og søge efter en efterskole til et af vores børn, og kom på den måde til Finderup Efterskole. Det var og er et fantastisk sted at komme. Vi følte os i den grad velkomne. Da skolen søgte en lærer, der skulle undervise i matematik, være it-ansvarlig og stå for erhvervsvejledning, søgte jeg og fik stillingen. Gennem årene på skolen havde jeg også kreative fag som syning og strikning, fortæller Marianne Aagaard. Sideløbende læste hun i 2 år specialpædagogik og matematik som fjernundervisning på Nr. Nissum Seminarium. - I de år fik jeg på alle måder udvidet min horisont. Men at være lærer på en efterskole er en livsstil. Du er ”på” hele tiden, og efterhånden fandt jeg ud af, at hvis it fortsat skulle være en levevej for mig, så måtte jeg koncentrere mig om den, da udviklingen i den branche går så fantastisk hurtigt. Så da jeg blev ansat i min nuværende stilling i Holstebro, var det som at komme hjem igen efter en udlandsrejse med store oplevelser, siger Marianne.

Lægeeksamineret massør I øvrigt afsluttede hun i foråret 2013 også en uddannelse som lægeeksamineret fysiurgisk massør. I et halvt år kørte hun hver tirsdag eftermiddag til Århus efter arbejdstid for at følge undervisningen. Hun forestiller sig ikke, at hun på et tidspunkt skal være fuldtids praktiserende massør, men stiller sig gerne til rådighed om aftener og i weekends for dem, der ønsker en behandling. - Jeg er vist nok skruet sådan sammen, at når jeg går ind i noget, gør jeg det helhjertet. Jeg vil gerne gøre tingene så nær 100 pct. som muligt, konstaterer Marianne.

På tværs i badminton Ca. 150 spiller badminton i ROFI mandage og onsdage i vintersæsonen. Et antal, som Marianne betegner som ”nogenlunde tilfredsstillende”. Men der er plads til flere. Og hun barsler med nye initiativer i badmintonafdelingen. - Jeg kunne godt tænke mig, at der blev lidt mere ”på tværs” blandt dem, der spiller badminton. F. eks., at man et par gange i løbet af sæsonen har mulighed for at møde andre end dem, man spiller med til daglig. Det vil jeg foreslå medlemmerne. Det kan også være med til at styrke det sociale samvær, siger Marianne. Hun bor på Smørblomsten i Rindum sammen med ægtefællen Gert, der er ansat i Vestjysk Bank. De har tre børn – Jonas, der læser til ingeniør i Århus, Lotte, der går i 3. g på Ringkøbing Gymnasium, og Signe, der går på Bøgevangskolen i Vejle.


”Det tænder mig at hjælpe andre til gode oplevelser”

■ profilen

Ud over at være formand for ROFIs badmintonudvalg får Marianne Aagaard også tid til selv at spille i ROFI-Centret. Hun er sammen med fire andre om en bane. De to af dem er i øvrigt – som Marianne – også fra Videbæk.


Dem, der tror, at undulater er dyr, man kun har bragt til huse for børnenes skyld, og fordi de er søde at se på, kan godt revidere deres opfattelse. Undulater er også for voksne – især for voksne mænd – og en sport, der dyrkes med lidenskab af både amatører og på det mere professionelle plan. ROFI nyt Det konstaterede ROFI-Nyt i weekenden 28.-29. 1/4Klub side - 150 x 48 september, da Dansk Undulat holdt udstilling i ROFI-Centret. Ca. 40 udstillere fra hele landet deltog med ca. 550 fugle i udstillingen, hvor der

30

var hæder, ære og pokaler til landets flotteste undulater og deres ejere.

Perfekte rammer Dansk Undulat Klub afvikler den årlige landsudstilling skiftevis i Jylland og på Sjælland. I år var der fjerde gang, at klubben havde valgt ROFI-Centret som den jyske ramme om udstillingen. Og det mm har formanden for Dansk Undulat Klubs midtjyske kreds, Christian Moesgaard, Kibæk, en god forklaring på.


Undulater er også for voksne mænd - Vi er meget begejstrede for at komme her. Rammerne er helt perfekte. Der er god plads til udstillingen i den ene af centrets haller, og vi kan overnatte, spise og dyrke vores sociale samvær – alt sammen under ét tag. Vi møder ikke bedre forhold andre steder i landet, understreger Christian Moesgaard. En af udstillerne var 65-årige Niels Erik Rindom, der bor på Grævlingevej i Hee. Han har haft udstillings-undulater i de seneste syv-otte år og har for øjeblikket ca. 50 af slagsen.

Med tandbørste og babyshampoo Man kan opdrage en hund. Men kan man også opdrage en undulat? Ja, lyder det fra Niels Erik Rindom og Christian Moesgaard. - Op til en udstilling går der en måneds tid med træning, så undulaterne vænner sig til bl.a. burene. Det er en sport i sig selv at gøre dem klar til udstilling, og vi tager både tandbørste og babyshampoo i brug for at få fjerpragten til at tage sig bedst muligt ud, fortæller de. Udstillinger er én væsentlig del af deres hobby. Men den største del af arbejdet med udstillingsundulater er avlsarbejdet. - Det drejer sig jo bl.a. om at finde gode fugle at avle videre på, så medlemmerne handler meget med hinanden. Jeg sætter ikke overliggeren højere, end at jeg kan være med, så når jeg køber nye fugle, er prisniveauet på 150-200 kr. pr. fugl. Men de rigtig professionelle kan være oppe i priser på flere tusinde kroner, siger Niels Erik Rindom. Dansk Undulat Klub har på landsplan knap 200 medlemmer. De ca. 550 undulater, der var med til udstillingen i ROFI-Centret, blev bedømt af tre dommere – to hollændere og en dansker. Så der var også internationalt snit over den nationale udstilling af Danmarks bedste undulater.

Amby El ApS

SKORINGEN Algade 12 6950 Ringkøbing Tlf.: 6226 5555 Mobil: 4024 7996

v/Jan Amby Mejsevej 6b Ringkøbing

Ryevad & henRiksen a/s vvs & blik Herningvej 76 . 6950 Ringkøbing Tlf. 9732 0985 arne Ryevad 2325 9295 arne@rhvvs.dk Gert henriksen 2022 1661 gert@rhvvs.dk

Tlf. 9732 3400 Mobil 5150 0180 jan@amby-el.dk . www.amby-el.dk

■ arrangementer i rofi-centret

Niels Erik Rindom fra Hee (th) og formand for den midtjyske kreds i Dansk Undulat Klub, Christian Moesgaard, Kibæk, med en af de flotte undulater på udstillingen i ROFI-Centret.

- Jeg har altid været glad for at arbejde med dyr. Det med fuglene startede for alvor, da vi fik lavet en overdækket terrasse derhjemme. I starten var min kone ikke meget for det, men jeg fik lov til at indrette en voliere i et hjørne af udestuen. Jeg startede med udstillings-undulater for på sigt at have en god hobby at gå op i, når jeg blev pensionist, og det er jeg nu. I gennemsnit bruger jeg en time til halvanden om dagen på fuglene, fortæller Niels Erik Rindom, der ud over Dansk Undulat Klub også er medlem af Ringkøbing og Omegns Fugleforening.


Vi er leveringsdygtig i alle former for tryksager og web Onsdag 20. marts Torsdag 21. marts Fredag 22. marts Lørdag 23. marts

Laubjergs Rosenhave - En anderledes bog om roser. Kr. 149,-

Jørns Deleurans billedbog om Ringkøbing-Skjerns fantastiske natur. Kr. 148,-

A. Rasmussens Bogtrykkeri

op Slår vi dørene til et stort forårssalg med gode tilbud fra hele n. butikke

Se flere tilbud avis. omdelte Profil t Har du ikke modtage en den er du velkomm til at hente et . eksemplar i butikken

Wrangler jeans Frit valg

dsavis nyhe fra apoteket

Side 3

Nr. 1 · 2. årgang

ktions KonfensVerde afdelingen premiere

20% Spar

Skjorter

Side 8-9

Spar

400,-

Nørregade 9 · Ringkøbing Tlf. 9732 1100 www.arastryk.dk

Få et medicin-eftersyn på Apoteket

Hans Ruby r præsentere n forårsmode 2013 i vores

20%

Videbæk Apotek

på alle jakker og habitter.

På apotekerne af du ekspederes personale. veluddannet på alt Vi er opdaterede og indenfor ”Sundhed velvære”. Der er let adgang og for barnevogne e. gangbesværed

t Hvide Sande

Apoteksudsalge

01.02.2013

Døgnvagt Husk at du i Ringkøbing kan kontakte os via døgnvagten - året rundt: Tlf. 4011-7611 Se mere side 12

09:32:55

dd 1 DK_FlashFS13_Celebration4.in

ringkøbing

løve apotek

Bøgerne købes på

www.forlagetaras.dk

05 11 g • tlf. 97 32 vest.dk 5 • ringkøbin torvegade • e-mail: info@apo www.apovest.dk

01.02.2013

ration4.indd

09:32:55

1

DK_FlashFS13_Celeb

kampe. Erik Lauridsen, der også er medlem af ROFIs petanqueudvalg, vandt foran sidste års klubmester, Hans Erik Juncker. På billedet ses Erik med vandrepokalen sammen med Elly Green Andersen fra petanque-udvalget. Pokalen er skænket af Ringkjøbing Landbobank, og den skal vindes af den samme person tre gange for at blive ejendom. Med klubmesterskabet 2013 fik Erik Lauridsen sin første aktie i vandrepokalen.

■ Ny klubmester i petanque. I mange år scorede Erik Lauridsen et hav af mål som frontangriber på RIFs førstehold i fodbold. Men i en lidt ældre udgave fra dengang kan han også andet med en rund kugle. Det beviste han bl.a., da han blev klubmester 2013 i ROFI petanque. 24 medlemmer deltog i klubmesterskaberne, der blev præget af højt humør og gode

Busser fra 14-81 personer til Udflugter Selskaber Specialopgaver E kskursioner Rejser og meget mere HØJMARK TURISTFART info@hojmark-turistfart.dk www.hojmark-turistfart.dk Tlf.: 9734 1419

32

■ Valgcafé i ROFI-Centret. Tirsdag den 19. november er der valg til kommunalbestyrelserne i landets 98 kommuner, og ROFICentret kommer til at spille en væsentlig rolle i valget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ikke alene er ROFI-Centret et af afstemningsstederne på valgdagen. Kommunen har også valgt centret som ramme om festen i forbindelse med offentliggørelse af valgresultatet, efter at afstemningsstederne er lukket kl. 20. Alle interesserede er velkomne til at møde op i ”valgcafeen” og få de første meldinger om, hvem der kommer til at sidde i det nye Ringkøbing-Skjern Byråd. Også ved valget for 4 år siden var der valgcafé i ROFICentret.


Mikkel til fi

Birkmosevej 22 - Tlf. 9732 0405

E-mail: morten@c-wiese.dk - www.c-wiese.dk

Alt hvad du tĂŚnder pĂĽ

■Jackpot i ROFI-Centret. Godt 400 børn og unge deltog i Ringkjøbing Landbobanks ürlige jackpot-dag i efterürsferien. De kunne i løbet af dagen boltre sig i op mod en snes forskellige aktiviteter rundt i hele centret. Her er søskendeparret John og Marianne Nielsen fra Lem Mikkel vÌgte i ROFIs fitnesscenter. i gangmed mednye et spil skak.■ROFI-Centret i ligaen. Mange fra hele landet stifter mellem ür og dag bekendtskab med ROFI-Centret. Nu gør Danmarks bedste hündboldpiger det ogsü. Lige før sÌsonstarten i ür mütte ligaholdet fra Ålborg trÌkke sig, og det gav plads til Ringkøbing Hündbold, der har hjemmebane i ROFI-Centret. Det er første gang, at Ringkøbing Hündbold spiller i landets bedste rÌkke.

 6RPPHUKXVHHIWHUO\VHV

 9LV¥JHU ž )OHUHVRPPHUKXVHWLOXGOHMQLQJSn+ROPVODQG.OLW  'XV¥JHU ž (WORNDOWEXUHDXEHOLJJHQGHPLGWLVRPPHUKXVRPUnGHW PHGHWK¥MWVHUYLFHQLYHDX ž 0HUHHQGnUVHUIDULQJLQGHQIRUVRPPHUKXVXGOHMQLQJ ž /R\DOHRJVHUYLFHPLQGHGHPHGDUEHMGHUH ž 3URIHVVLRQHOGLDORJPHOOHPXGOHMHURJHMHU ž ,QJHQVNMXOWHRPNRVWQLQJHURJRSWLPDOXGOHMQLQJ ž 0DUNHGVI¥ULQJLIOHUHNDWDORJHURJSnYRUHVKMHPPHVLGH  6XUILQGSnYRUHVKMHPPHVLGHIRU\GHUOLJHUHLQIRUPDWLRQ  .RQWDNWRVIRUHQXIRUSOLJWHQGHVQDNRPXGOHMQLQJ  'DQ:HVW)HULHKXVXGOHMQLQJ$6 6¥QGHU.OLWYHMcUJDE +YLGH6DQGH 

7HOHIRQ)D[SRVW#GDQZHVWGN

18

â– rofi-nyt kort

AUT. EL-INSTALLATĂ˜R

ZZZGDQZHVWGN  


”The same procedure as last year, miss Sophie? The same procedure as every year, James!” Vi husker alle dette kendte ordspil fra ”90-års fødselsdagen”, der sendes i fjernsynet år efter år nytårsaften - den sidste dag i året. Festen skal være, som den plejer at være – år efter år. Uden sammenligning i øvrigt er det på samme måde med den årlige Ældrefestival i Ringkøbing. Den SKAL foregå den første fredag i oktober. Den SKAL være i ROFI-Centret. Programmet SKAL være det samme år efter år. Og kendte danske popnavne SKAL underholde. Det er nærmest et ”folkekrav” fra de udviklingshæmmede, der er deltagere i Ældrefestivalen. Og den styregruppe, der står bag festivalen, leverer sammen med personalet i ROFI-Centret det ønskede hvert år. Også den første fredag i oktober 2013, hvor godt 280 udviklingshæmmede fra institutioner og centre i det midt- og vestjyske område var samlet til festival i ROFI-Centret. Dansktop-navnene på scenen ved festivalen i år var Keld og Hilda. Ægteparret Heick har år efter år turneret rundt i Danmark til alle former for arrangementer, og stemningen i ROFI-Centret denne fredag antydede til fulde, at Keld og Hilda stadig leverer varen - den gode stemning, hjertevarme til publikum og de kendte popnumre. Menuen under festivalen, der startede kl. 10 og sluttede ved 15-tiden, var den samme som ”last year og every year” – kaffe og

Keld og Hilda ti rundstykker først, frokost med smørrebrød og kaffe og lagkage med flødeskum til afslutning.

Perfekte rammer - Vores brugere glæder sig helt vildt til festivalen hvert år, og det er vigtigt for dem, at de ved, at programmet og indholdet stort set er det samme år for år. Vi har et fantastisk samarbejde med centrets personale. De ved helt nøjagtigt, hvad vi ønsker, og hvad der skal gøres Det gør os trygge. Og rammerne i ROFI-Centret er helt perfekte. Der er god plads til f.eks. kørestole, og vi kan benytte vandrerhjemmets værelser til de ældre, der har behov for et lille hvil i løbet af festivalen, fortæller Alice Stensgård, der er ansat på MSM i Ringkøbing og er med i styregruppen bag festivalen. Den årlige ældrefestival er for udviklingshæmmede, der er fyldt 50 år.

Er du klædt på til tidens vilkår?

96 750 750 • JKS.DK

En snak med JKS kan altid betale sig, uanset om du søger nyt arbejde eller nye medarbejdere til din virksomhed. Vi beskæftiger medarbejdere til alle opgaver - fx på lageret, i produktionen, på byggepladsen og i administrationen.

Vi har kontor i Ringkøbing og Skjern - samt i resten af Danmark

Se hvad der sker i Rofi på www.rofi.dk 34


Bandet Blue Hawaii fra Skive er efterhånden blevet ”husorkester” ved den årlige Ældrefestival i ROFI-Centret. Deltagerne i festivalen er ganske enkelt vilde med bandet, der her ses sammen med Alice Stensgård, der er ansat på MSM i Ringkøbing og med i styregruppen bag festivalen.

Keld og Hilda tager stadig i den grad kegler hos publikum over hele Danmark – også blandt de mange deltagere i årets Ældrefestival i ROFI-Centret.

■ ældrefestival i rofi-centret

a til


Vi støtter de lokale fightere. Gør du? Få 500 kr. til klubkassen. Og måske mere til dig selv... Tag en snak med din lokale vestjyskBANK. Det kan der være penge i. Ikke kun for dig. Men også for din klub. Lige nu skyder vi nemlig 500 kr. i klubkassen, hvis du skifter bank til os, og flytter alle dine banksager med. Velkommen i vestjyskBANK - din lokale bank.

vestjyskbank.dk/ringkoebing

ROFI-Nyt nr. 3/2013  
ROFI-Nyt nr. 3/2013  
Advertisement