Page 1

sliv bygger på vilje

mmenhold, talent og l at give alt for holdet, er pres og til at bygge små.

er at have viljen. Og fightere – både på og

Benny Schultz privatrådgiver bes@vestjyskbank.dk

Mogens Frik privatrådgiver mof@vestjyskbank.dk

Hovedsponsor:

Nyt

2013-2014

Idrætsog motionstilbud

Det handler om viljen til at stå bag de frivillige

Et stærkt og godt foreningsliv bygger på vilje Lokal idræt handler om mere end sammenhold, talent og træning. Det handler om viljen: Viljen til at give alt for holdet, til at træffe den bedste beslutning under pres og til at bygge et positivt fællesskab op for store og små. I vestjyskBANK ved vi, hvor vigtigt det er at have viljen. Og derfor bakker vi op om lokalområdets fightere – både på og udenfor banen.

Benny Schultz privatrådgiver bes@vestjyskbank.dk

Mogens Frik privatrådgiver mof@vestjyskbank.dk

Velkommen i vestjyskBANK.

Hovedsponsor:

Nyt

2013-2014

Idrætsog motionstilbud ■ Fitnesscenter ■ Aerobic ■ Pulsspin ■ Golf ■ Minigolf ■ Billard ■ Squash ■ Løbeklub ■ Badminton ■ Svømning ■ Tour de Pedal ■ Voksenskydning ■ Børne- og juniorskydning ■ Petanque

vestjyskbank.dk/ringkoebing

■ Fysioterapi ■ Stavgang ■ Firmafodbold ■ Bowling ■ Idræt om dagen ■ Motion og samvær ■ Snooker ■ Dart ■ X-fit ■ TRX ■ Corebar

Ringkøbing og Omegns Firmaidræt

2013 2014

Se ROFIs idræts- og motionstilbud i 2013-14 på bagsiden...

Se ROFI-NYT på bagsiden...

Fitnesscenter Aerobic Pulsspin Golf Minigolf Billard Squash Løbeklub Badminton Svømning Tour de Pedal Voksenskydning Børne- og juniorskydning ■ Petanque ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Fysioterapi Stavgang Firmafodbold Bowling Idræt om dagen Motion og samvær Snooker Dart X-fit TRX Corebar

Nyd at løbe Side 23

Det grå guld Side 25-27

Julefrokost med Jacob Haugaard - se inde i bladet RINGKØBING OG OMEGNS FIRMAIDRÆT

DANHOSTEL RINGKØBING

Nr. 2 - August 2013

Ringkøbing og Omegns Firmaidræt

2013 2014

Se ROFIs idræts- og motionstilbud i 2013-14 på bagsiden...

Nyd at løbe

Side 23

Det grå guld Side 25-27

Julefrokost med Jacob Haugaard - se inde i bladet RINGKØBING OG OMEGNS FIRMAIDRÆT

DANHOSTEL RINGKØBING

Nr. 2 - August 2013


støtterde delokale lokale ViVistøtter fightere.Gør Gørdu? du? fightere. Få 500 kr.klubkassen. til klubkassen. måske mere til dig selv... Få 500 kr. til Og Og måske mere til dig selv... en snak lokale vestjyskBANK. være penge i. Ikke for dig. TagTag en snak medmed din din lokale vestjyskBANK. DetDet kankan der der være penge i. Ikke kunkun for dig. MenMen også for din klub. nu skyder vi nemlig i klubkassen, du skifter bank til os, også for din klub. LigeLige nu skyder vi nemlig 500500 kr. ikr. klubkassen, hvishvis du skifter bank til os, og og flytter alle dine banksager med. flytter alle dine banksager med. Velkommen i vestjyskBANK lokale bank. Velkommen i vestjyskBANK - din- din lokale bank.

vestjyskbank.dk/ringkoebing vestjyskbank.dk/ringkoebing

2


”For at få energi, skal man yde energi”. Det understreger et af medlemmerne i vores løbeklub i en artikel i dette nummer af ROFI-Nyt. Han lægger via løbeklubben masser af energi i træningen til at gennemføre maratonløbet i Berlin i september i år. Det er hans første løb på den distance. På flere måder synes jeg, at ovenstående citat er et godt billede på nye ting, vi har gang i og forbereder i ROFI for øjeblikket. Både hvad angår de fysiske rammer for motion og samvær for vores mange brugere og indholdet i nye tilbud, der kan give ny energi i livet til bl.a. nye brugere. I tidligere numre af ROFI-Nyt har vi præsenteret vores visioner om en ny multihal ved ROFICentret. Dem fremlagde vi på et møde den 1. maj, hvor vi havde inviteret en række foreninger i Ringkøbing-området og politikere i byrådet til et dialogmøde. Det var meget tilfredsstillende at konstatere, at der blandt foreningerne er bred enighed om planerne for en udvidelse af ROFI-Centret, og at politikerne erkender, at der er et stort behov for nye halfaciliteter i vores område. Det var et meget positivt møde. Vi arbejder videre og ser med forventning frem til bl.a. byrådets budgetkonference i august, hvor planerne for ROFI-Centret formentlig også kommer i spil. En ny multihal kan ikke realiseres fra den ene dag til den anden. Den er på det lidt længere sigt. Men på det korte sigt har vi inden for de

t il i g r E ne i v e t l

ROFI-Centret / Danhostel Ringkøbing Kirkevej 26 · Ringkøbing ............ Tlf. 9732 2455 www.rofi.dk · rofi@rofi.dk Fitnesscenter ........................ Tlf. 9732 2455 motionscenteret@rofi.dk Bowling .................................... Tlf. 9732 2455

seneste måneder foretaget markante investeringer i rammerne i ROFI-Centret – netop ud fra devisen, at ”for at få energi, skal man yde energi”. Eller sagt på en anden måde: For at give vores brugere de bedste muligheder for at dyrke motion, skal vi levere rammer og tilbud, der matcher nye krav og behov. Det er set i det lys, at vi har fået nye, tidssvarende maskiner i fitnesscentret, at gulvene i vores to haller er renoveret, så de nu fremstår som nye, og at vi har fået en ny og moderne profil indvendigt i vores vandrerhjem, hvor alle værelser er gennemgribende renoveret. Det kan du læse mere om inde i bladet. Her kan du også stifte bekendtskab med et helt nyt tilbud, som ROFI nu præsenterer. Meget apropos er titlen på projektet ”Energi til livet”. Det er det første af sin art inden for firmaidrætten i Danmark og er et gratis tilbud til især dem, der endnu ikke er kommet i gang med at dyrke regelmæssig motion. Og hvis du vender bladet om, får du et overblik over nogle af de mange tilbud, som ROFI i øvrigt har i efterårs- og vintersæsonen 2013-2014. Velkommen til alle!

Mød os på

Facebook www.facebook.com/ROFICentret www.facebook.com/DanhostelRingkobing

ROFI-NYT redaktion: Hans Herping, Per Andersen og Ragna Knudsen Annoncer: Lisbet Skovgaard Grafisk Produktion: A. Rasmussens Bogtrykkeri

www.rofi.dk3

R O F I - N Y T • N R . 2 • 2 0 11

 formanden har ordet

Rammer for ny energi i ROFI

Ragna Knudsen Formand


Vi støtter lok a

Ringkøbing er

lsporten!

også vores hjem

mebane ...

VI TILBYDER - Nybygning og tilbygninger

- Køkken og badeværelser

- Erhvervsbyggeri

- Trægulve og træterrasser

- Renovering af tag og facader

- Låse- og nøgleservice

- Døre, vinduer og glas

... og meget mere

RING OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Klittens Tømrer ApS - Parallelvej 324 - 6960 Hvide Sande - Telefon: 97311314 Mail: info@klittens-tomrer.dk

4


 tour de pedal 2013

Gunnar Kjer med den velholdte cykel, der har tjent ham godt i Tour de Pedal og på mange andre cykelture siden 1960-erne.

Gunnar og cykel er trofaste makkere på Tour

74-årige Gunnar Kjer, der bor på Tjørnevej i Ringkøbing, skifter ikke cykel i utide. Hans tohjulede er fra starten af 1960-erne, og den har troligt lagt pedaler til Gunnar i ca. 50 år. Både Gunnar Kjer og hans gamle, men stadig yderst velholdte cykel var med i år 2013-udgaven af ROFIs cykelkampagne Tour de Pedal - som de to ”makkere” har været det hvert år, siden den årlige kampagne i maj startede for ca. 35 år siden.

Med i cykelpatruljen i København Gunnar var ansat i kriminalpolitiet i Ringkøbing fra 1969, til han blev pensioneret i 1999. Hans cykel har også kørt for politiet. - Den har været brugt i politiets cykelpatrulje i København. På et tidspunkt købte min svigerfar cyklen af mig og havde den i nogle få år, hvorefter jeg købte den tilbage, fordi han alligevel ikke brugte den. Så den har prøvet lidt af hvert. Som fritidscykel har den tjent mig godt i rigtig mange år, og det bliver til omkring de 1.000 km om året. Jeg og cyklen har været med til Tour de Pedal lige siden starten for mange år siden, fortalte Gunnar


Kjer til ROFI-Nyt, da årets cykelkampagne traditionen tro blev afsluttet med mødested den sidste onsdag i maj i Sorte Bakker ved Ringkøbing Fjord. I løbet af maj var der i alt 1.122 deltagere i årets Tour de Pedal. Det var et par hundrede færre end sidste år. Ud over Ringkøbing, hvor der blev cyklet mandag og onsdag aftener, var Hee, Hover, Kloster, Tim og Stadil-Vedersø også med i kampagnen.

Godt sammenhold i Stadil-Vedersø

To gange Bodil fra No - Danielsen (tv) og Lauridsen - er hvert år trofaste deltagere i ROFIs Tour de Pedal. De har en hel del til fælles. Bl.a. har de begge været dagplejemødre, og de deler avis. Her er de ved afslutningen på Tour de Pedal i Sorte Bakker ved Ringkøbing Fjord.

6

I Stadil-Vedersø, hvor der blev cyklet hver mandag aften henholdsvis fra klubhuset i Stadil og Vedersø Sognegård med i alt godt 200 deltagere i løbet af maj, var det den lokale idrætsforening, der stod for arrangementet. - Der har været godt tilslutning fra folk i alle aldre i årets Tour de Pedal. Det er ret typisk for vores område, at der som regel altid er godt tilslutning til vores arrangementer. Det er et udtryk for det generelt gode sammenhold, vi har herude, fortalte kasserer i idrætsforeningen, Dorte Aarup, til ROFINyt, da årets Tour de Pedal i Stadil-Vedersø sluttede med grillaften ved Jens Bjerg Thormsens hytte ved Vest Stadil Fjord mandag den 27. maj.


Dorte Aarup (bagest til højre) har været tovholder på årets Tour de Pedal i StadilVedersø. Her ses hun ved afslutningen på grillpladsen ved Jens Bjerg Thormsens hytte ved Vest Stadil Fjord sammen med husbond, Michael, og børnene (fra venstre) Anders, Cathrine, Maja og Thomas.

Disse fire piger og flere andre i Stadil cykler som regel sammen hver mandag aften fra starten af april til hen i september. Det har de gjort i 17 år, fortæller de. Pigerne var naturligvis også med i årets Tour de Pedal. Det er fra venstre Gitte Aaberg, Birthe Stougaard, Jytte Kamp og Marie Kolby.

 tour de pedal 2013

Ud over god motion på cykel er Tour de Pedal også hygge for alle aldre. Her ses Anette Danielsen og Noah (til højre) og Linette Graakjær og Sia ved afslutningen på Tour de Pedal ved Sorte Bakker i Ringkøbing.


Der var mandlig opbakning ved grillen, da der var afslutning på Tour de Pedal i Stadil-Vedersø på pladsen over for Jens Bjerg Thomsens hytte ved Vest Stadil Fjord mandag aften den 27. maj. Det er fra venstre Mads Bjørn, Michael Aarup og Jens Opstrup.

AlgAde 10 • Ringkøbing • 9732 0408

EN D LI

SO K

N BA

Tlf. 9732 1166 / www.landbobanken.dk

8


 tour de pedal 2013

BIKE SALE

Der tages forbehold for udsolgte varer samt trykfejl. Alle priserne er inkl. moms.

d e v Ho nsten vi ge

Traditionen tro var der mange sponsorpræmier til deltagerne i årets Tour de Pedal. Blandt deltagerne blev der trukket lod om hovedgevinsten. Det er en cykel, der – også traditionen SPAR OPtro TIL– er sponsoreret af Fri BikeShop i Ringkøbing. Den heldige vinder blev Grethe Sand, Birkkjærvej i Hee. Her ses hun i midten sammen med Inga Risom fra ROFI’s udvalg for familiemotion (tv) og Ellen Laugaard Nielsen fra Fri BikeShop.

30%

Kun 4.5994.599,,-

www.fribikeshop.dk

Spar

BIKE

SALE SPAR OP TIL

30%

KILDEMOES CITY RETRO LIMITED En praktisk retrocykel med sort rattankurv, lukket kædekasse, forbremse, antipunktérdæk og 7 indvendige gear. Inkl. lås og forlygte.

Kun 192,- pr. md. i 24 mdr. Samlet kredit- og tilbagebetalingsbeløb 4.599 kr. Samlede kreditomk. 0 kr. Fast debitorrente og ÅOP 0,00 %.

Ringkøbing Nørredige 10, 6950 Ringkøbing, Tlf.: 97323601

1.000 ,-


J Annie Lockenwitz i sin stand på antikmessen i ROFI-Centret. Fra Ringkøbing gik turen videre til messe i Løkken.

Antik på nettet - og i ROFI-Centret Køb og salg af alskens varer og produkter foregår i stadigt stigende grad via internettet. Sådan er det også med antikviteter. Det kan bl.a. Annie Lockenwitz fra Hvidovre tale med om. Hun havde en stand på den årlige antikmesse i ROFI-Centret i slutningen af juli, men til daglig sælger hun antikt via internettet på adressen www.anniesantique.com - Jeg har et lager i Hvidovre, men det er omsætning via min hjemmeside, jeg lever af, fortalte Annie Lockenwitz til ROFI-Nyt.

10

Hun har tidligere arbejdet som chefsekretær i en edb-virksomhed, men har siden 1997 købt og solgt antikviteter.

Kontakt med kunder verden over - På grund af finanskrisen har de senere år været hårde tider for vores branche. Hvis du ingen penge har, så er de ting, vi omsætter, jo luksus, som kan undværes i det daglige. Men via min hjemmeside på internettet har jeg mulighed for at komme i kontakt med kunder over hele verden, og jeg sælger meget til især Asien og USA. Når jeg kommunikerer med folk via internettet om de antikviteter, som jeg udbyder, får jeg faktisk et meget personligt forhold til kunderne. De er f.eks. søde til at melde tilbage om det, de køber, siger Annie Lockenwitz. Annie har været med på antikmessen i Ringkøbing i mange år. Som mange af de øvrige udstillere i ROFI-Centret rykkede hun videre med sine antikviteter til Løkken, hvor der også arrangeres antikmesse hvert år. Antikmessen i ROFI-Centret arrangeres af firmaet Compass Messer, der allerede har reserveret centret til messe i Ringkøbing på samme tid i juli 2014.


 fitness i rofi-centret

Julefrokost med Jacob Haugaard lørdag 30. november

kl. 18.30

Sæt kryds i kalenderen og bestil allerede nu billetter til årets sjoveste julefrokost. Nu har du/I chancen for at opleve Jacob Haugaard meget tæt på, når han giver den gas til ROFI-Centrets fælles julefrokost.

- og festen slutter først kl. 02.00

Stor j

ulebu

ffet

Røde o Fiske g hvide sild fil , Lune et m. remo karrysalat fr u p Hamb ikadeller m lade og cit yntet med ron æg urger e d r ø ryg m dkål Mørbr ed a Tartel dbøf m. ch grønlangk ål og ampig et br n Lun le m. høns i aspar on a la crè unede kart verpo ofler me ges stej m Ris a l’ ed ba co Kaffe amande m ed kir n og cham og te sebæ rsovs pignon Kun

kr. 37

5 pr. p

erson

Musik: Non-stop – 2 live-bands:

ALLEY CATS og LET’S DANCE BAND

Det bliver en hylende sjov, hyggelig og anderledes julefrokost for firmaer, personaleforeninger, kortklubber, naboer, par som singler. Bestil allerede billetter nu, inden der bliver udsolgt...

Billetter bestilles hos

Centret

Kirkevej 26 . 6950 Ringkøbing . Telefon 9732 2455 eller rofi@rofi.dk

Tryk: A. Rasmussens Bogtrykkeri, Ringkøbing


Blandt de nye maskiner i fitnesscentret er en ny romaskine og et nyt løbebånd. Dem er Camilla Grimstrup i romaskinen og Elsebeth Langballe på løbebåndet glade for. Det er lederen af fitnesscentret, Mette Palnov (th), også.

Søren Jensen, der netop er startet i 3. g på Ringkøbing Gymnasium, er frivillig hjælper i ROFIs fitnesscenter og styrketræner meget. – Som jeg hører det, er brugerne i fitnesscentret meget tilfredse med, at der er kommet nye maskiner. Det var tiltrængt, og opstillingen af maskinerne er blevet mere overskuelig, siger Søren. Her er han i gang i en af de nye maskiner, der styrker brystmusklerne.

Nye maskiner til fitness

Det er blevet endnu mere attraktivt at gå til fitness i ROFIs fitnesscenter. ROFI har investeret i syv nye maskiner, der blev stillet op i juni. Det er fire nye maskiner til styrketræning og tre nye til træning af kredsløbet. - Vores brugere er rigtig glade for de nye og tidssvarende maskiner. I perioder har det været svært at komme til på f.eks. løbebåndene, fordi der kommer så mange i centret, og en del af maskinerne var efterhånden godt udtjente. Det er dejligt, at vi nu i langt højere grad kan klare efterspørgslen og leve op til brugernes ønsker, siger leder af fitnesscentret, Mette Palnov.

Det er først skridt Formanden for ROFI, Ragna Knudsen, lægger ikke skjul på, at indkøbet af de nye maskiner er en stor investering. - Der er en fantastisk stor søgning af brugere til

fitnesscentret. Vi har foretaget den store investering i nye maskiner for at tilgodese vores mange trofaste brugere og gøre det endnu mere attraktivt at gå til fitness i ROFI. Nu er fitnesscentret i den grad blevet optimeret. Det er første skridt. Som vi meldte ud på det meget positive dialogmøde, vi havde den 1. maj med repræsentanter for lokale foreninger og byrådet om bl.a. en ny multihal, arbejder vi også på en udvidelse af fitnesscentret på det lidt længere sigt, siger ROFIs formand, Ragna Knudsen.

AUT. EL-INSTALLATØR

Birkmosevej 22 - Tlf. 9732 0405 E-mail: morten@c-wiese.dk - www.c-wiese.dk

Alt hvad du tænder på

12


ď Ž fitness

PARTNER REVISION statsautoriseret revisionsselskab

Hugborgvej 18 - DK-6950 Ringkøbing - Tel.: +45 97 32 10 55 ringkoebing@partner-revision.dk - www.partner-revision.dk


ROFI giver

”Energi til livet”

- ”Energi til livet” skal give alle deltagere mulighed for og lysten til at lave spændende aktiviteter i fællesskab, uanset fysisk formåen, siger ROFIs formand, Ragna Knudsen.

Niels’s Gulvbelægning

Ringkøbing Flagstænger Salg og udlejning af flag og flagstænger Tlf. 9732 2388 - www.ringkobingflag.dk

Niels Andersen

Skådsmosevej 8 - Tlf.: 9732 5444 Mobil: 2320 6191

VESTJYSK SERVICE OG KVALITET I LANGE BANER

Holstebrovej 79, Hee - 6950 Ringkøbing. - Tlf. 9733 5360 - www.hee-entreprise.dk

14


Det er formålet med et nyt projekt, som ROFI nu sætter i gang og gennemfører i løbet af efteråret. ”Energi til livet” er titlen på projektet, der er et gratis tilbud til alle borgere i Ringkøbing og omegn. Tilbuddet er det første af sin art inden for Dansk Firmaidrætsforbund. - ”Energi til livet” skal give alle deltagere mulighed for og lysten til at lave spændende aktiviteter i fællesskab, uanset fysisk formåen. Målgruppen for tilbuddet er især dem, der ikke er vant til at motionere, siger ROFIs formand, Ragna Knudsen.

Inspirationsaften 28. august Projektet indledes med en inspirationsaften onsdag den 28. august i ROFI-Centret for alle interesserede. Derefter vil der indtil jul blive en halv snes arrangementer med en spændende palet af aktiviteter. - Vi vil bruge alle de eksisterende aktiviteter i ROFI og koble dem sammen på kryds og tværs og på nye og sjove måder for deltagerne - f.eks. løb og skydning, petanque og stavgang. Vi vil også inddrage naturen og byens rum i aktiviteterne. Fra gang til gang vil der blive improviseret, så aktiviteterne afspejler deltagernes ønsker og behov. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan forskellige aktiviteter kan kobles, så deltagerne oplever

motion og socialt samvær på nye og sjove måder, understreger Ragna Knudsen. Alle deltagere får - gratis - en skridttæller, så de bl.a. på den måde kan måle deres aktivitet. I forløbet er det også tanken, at ROFIs diætist og ROFI-Centrets køkken skal inddrages om emnet ”sund livsstil”, og til dem, der har lyst, er der et tilbud om at få målt bl.a. puls og livvidde.

Pilotprojekt i Danmark ROFI er af Dansk Firmaidrætsforbund valgt som pilotprojekt for projekt ”Energi til livet”. - Projektet er en udløber af to aftener i eftersommeren 2012, hvor vores mange udvalgsmedlemmer blev udfordret til at ”tænke skævt” og kaste nye øjne og lidt skæve vinkler på foreningens aktiviteter. ROFI er blevet udpeget til at være pilotprojekt for ”Energi til livet”, fordi vi er en stor forening med ca. 30 forskellige aktiviteter, hvor der virkelig er mulighed for at afprøve nye kombinationer af måder at motionere på – så det også taler til dem, der endnu ikke er kommet rigtig i gang. Vi håber naturligvis, at forløbet bliver så stor en succes, at endnu flere får lyst til at blive medlemmer af ROFI og deltage i vores aktiviteter. Men vi håber også, at de forhåbentligt gode resultater og erfaringer, vi høster i projektet, kan udbredes til andre foreninger i landet, siger Ragna Knudsen. * Ved afslutningen på redaktionen af dette nummer af ROFI-Nyt var programmet for inspirationsaftenen den 28. august endnu ikke lagt endeligt fast. Følg med i dagspressen.

Østergade 17 6950 Ringkøbing Tlf.: 9732 4422 Fax: 9732 5201

 energi til livet

Et lille skub og en hjælp til dem, der endnu ikke er kommet i gang med at dyrke regelmæssig motion. Mere overskud i hverdagen og mulighed for at komme til at leve lidt sundere. Det skal være sjovt at dyrke motion, og der er mange måder at gøre det på.


Indisk fitnessdans Der kommer hele tiden nye former for discipliner i fitness i Danmark, og ROFIs fitnesscenter er med på noderne. Her efter sommerferien afprøves i spejlsalen i ROFI fitness et nyt tilbud med det eksotiske navn, Masala Bhangra Workout. Masala betyder krydret på indisk, og bhangra er navnet på en gammel indisk folkedans fra den nordlige Punjab-provins. - Sætter man de to ting sammen, får man en ny type workout, der ligesom zumba foregår til eksotiske rytmer og udfordrer stive danske kroppe til at bevæge sig i helt nye mønstre. Den indiske høstdans (bhangra) består af monotone bevæ-

i ROFI- Centret

gelser. Man stamper i gulvet og laver små hop, mens hænderne hele tiden laver små bevægelser. I den moderne version er der tilføjet nye bevægelser med inspiration fra Bollywood-dans samt mere traditionelle øvelser, der sikrer, at udbyttet af træningen bliver maksimal, fortæller Angela Willrodt, der er uddannet Masala Bhangra ambassadør.

Kom i form med tilløb i Matas J. A. Jensen Algade 18 Tlf.: 9732 0101

Tømrer, maskin- og bygningssnedkeri Total- og hovedentrepriser

Gert S. Andersen

Birkmosevej 17 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 1111 • Fax: 9732 5111

Statsaut. ejendomsmægler, MDE

Tlf. 97 32 30 22 · www.bcvj.dk Torvegade 5e · 6950 Ringkøbing

Vores boligudstlling har åbent alle ugens dage kl. 9-21

16

Badevej 13 (ubemandet boligudstilling) Søndervig · 6950 Ringkøbing


Power og energi i bevægelser og musik I over 3 år har Angela været instruktør på mange zumba-hold i ROFIs fitnesscenter. - Da zumba var på sit højeste, havde vi seks hold om ugen i ROFI. Nu har vi to-tre hold om ugen. Det understreger, at tiden nok er inde til lidt fornyelse. Vi fortsætter med zumba, men vil afprøve, om Masala Bhangra Workout slår an. For mig er Masala Bhangra unik. Alle kan være med og bliver udfordret lige dér, hvor de er. Det er en dejlig træning, der giver en helt fantastisk atmosfære med dejlig musik, høj forbrænding og grundig toning af hele kroppen, siger Angela Willrodt. Hun oplyser, at ROFI fitness i løbet af efteråret også vil afprøve endnu en ny fitnessform. Det er piloxing, der er en kombination af pilates, boksning og en smule dans.

www.garant.nu

Garant Ringkøbing

Ribovej 2 . 6950 Ringkøbing

Tlf. Gulve 97 32 06 97 Tlf. Gardiner 97 32 17 77

Honorar for ejendomshandler 6.250 kr. incl. moms når der foreligger købsaftale vedrørende parcelhuse, ejerlejligheder og sommerhuse. Uden købsaftale er prisen 10.000 kr. incl. moms. Berigtigelsen omfatter gennemgang af købsaftalen, servitutter, ejendomsoplysninger fra kommunen, tilstandsrapport, forsikringstilbud, tinglysningsmæssig ekspedition m.m. Hvis det ønskes, orienterer vi gerne kort om samejeoverenskomst, testamente m.v. For andre typer handler kan indhentes tilbud på prisen for ejendomshandler.

THORNINGER

Advokat Jens E. Pedersen - Advokat Thomas Lindschouw - Advokat Allan Sørensen Herningvej 1, 6950 Ringkøbing - Tlf.: 9732 3811 - Fax: 9732 5240 - email: advokat@thorninger.dk

 nyt i fitness

Zumba-instruktør i ROFIs fitnesscenter, Angela Willrodt, er også instruktør på det nye tilbud, Masala Bhangra Workout.


Firmaidræt Open får debut i Kolding i september ROFI har gennem årene været vært for mange DM-stævner inden for Dansk Firmaidrætsforbund. Men det er slut nu. I weekenden 20.-22. september får afløseren for DM-stævnerne, Firmaidræt Open, sin debut i Kolding. Og dér kan du også være med. Firmaidræt Open byder på over 15 forskellige idræts- og motionsaktiviteter. Det er både de klassiske idrætsgrene som f.eks. fodbold, skydning og petanque, som normalt har været på programmet for stævner inden for firmaidrætten, men også

18

motionsaktiviteter som f.eks. dansefitness, motionsløb og Firma Multi Motion. Og lørdag aften under Firmaidræt Open er der fest for alle deltagere med mad, live-musik og underholdning. Kolding Firma Idræt er værtsforening for det første Firmaidræt Open arrangement, og foreningerne i Fredericia, Haderslev, Vamdrup, Horsens og Aabenraa er medarrangør og står for nogle af aktiviteterne. Firmaidræt Open er både for medlemmer af firmaidrætten, og for de arbejdspladser og deres medarbejdere, der (endnu) ikke er medlemmer. Tag dine kolleger med til efterårets idræts- og motionsweekend i Kolding og få en sjov oplevelse med idræt, motion, fest og fællesskab med folk fra hele landet. Sidste frist for tilmelding er den 28. august. Læs mere på www.firmaidraet.dk/open

Firmaidræt Open afløser de traditionelle DMstævner inden for Dansk Firmaidrætsforbund. Den 20.-22. september får Firmaidræt Open debut i Kolding.


7 +

7 )

2

4

-

' 0

/

6

-% J

8

7

-

-7 E E

E

Y

X

X

I

S

V

V

I

MW

MW

I

V

V

S

I

X

X

YE J

Ringkøbing Skjern Låseteknik

DØGNVAGT TLF. 40 33 66 42 WWW.M-MASTRUP.DK

nb tegnestuen aps Bjørn Christiansen Thomas Olsen Arkitekter M.A.A Vester Strandsbjerg 4 A, 6950 Ringkøbing Tlf.: 9732 2100 Fax: 9732 4744

H. Lindquist arkitekter Nygade 26, 6950 Ringkøbing Tlf. 97320211, Fax 97325347

www.h-lindquist.dk

 rofi-nyt kort

■ Ny køkkenleder. I 4 år har Jens Stampe, der er 46 år, været ansat som kok i køkkenet i ROFICentret. Nu er han også køkkenleder. På den post afløser han Alice Lange, der er gået på pension. Jens har køkkenassistent Conny Randeris som medhjælper i den daglige drift af centrets køkken.

■ Og nu kommer Jacob. Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard er et fantastisk makkerpar på scenen, men de kan i den grad også underholde hver for sig. Det oplevede ca. 750 deltagere, da ROFI i november sidste år holdt julefrokost for alle interesserede i ROFICentret med bl.a. Finn Nørbygaard som underholder. Det blev en stor succes. Den vil ROFI følge op lørdag den 30. november i år. Da kommer Jacob Haugaard. (Se annoncen om julefrokosten den 30. november i ROFI-Centret side 11 i dette nummer af ROFINyt og læs mere på www.rofi.dk)


Alene mod målet - på ski i Sverige og som el-installatør i Hee

I marts 2013 deltog Jan Amby for første gang i det store svenske langrends-skiløb, Vasaløbet, der strækker sig over 90 km. Ikke, fordi han er den store ski-entusiast, men på grund af et væddemål med et par af vennerne. Det drejede sig om at gennemføre løbet inden for tidsfristen på 12 timer. Jan nåede det akkurat. Han kom i mål i tiden 11 timer og 57 minutter. Billedligt talt kan man måske godt sammenligne Jans deltagelse i Vasaløbet med det daglige arbejde som el-installatør med base på Østbanevej 7 B i Hee. På langrendsski i

Annoncører og sponsorer har afgørende betydning for, at ROFI kan drive forening og aktiviteter for lokalbefolkningen. Derfor bringer ROFI-Nyt i hvert nummer et portræt af en virksomhed eller en forretning, der har valgt at annoncere i vores blad. Til dette nummer har vi udtrukket firmaet Amby El Aps v/Jan Amby, der har til huse på Østbanevej 7 B i Hee.

20

Sverige er den enkelte løber alene om at arbejde sig frem mod målet, og det tager mange timer. I firmaet Amby El Aps er Jan ene mand om opgaverne, og arbejdsdagen strækker sig som regel noget ud over almindelig fyraften. Men han kan li’ det, og han når det, han har sat sig for. Hvis ikke Jans forældre, Vivi og Ejgil Amby, for knap 40 år siden valgte at flytte fra Slagelse til Ringkøbing, havde Jan måske været sjællænder i dag. Men han blev vestjyde som 4-årig, boede på Heboltoft, gik i underskole i Velling og i overbygningen på Ringkøbing Skole, inden han efter et ophold på Skyum Idrætsefterskole kom i lære som elektriker hos firmaet Wiese i Nørregade.

13 år ved Forsyningen Efter udstået læretid stod Jan bl.a. kongevagt for Dronning Margrethe på Amalienborg under soldatertjenesten ved Livgarden. Tilbage i Ringkøbing var Jan en kort tid ansat hos Meinertz Olesen på værftet, inden han startede på og blev uddannet som el-installatør og stærkstrømstekniker i Esbjerg. Det førte i første omgang til jobbet som driftsassistent og senere driftsmester ved den daværende el- og vandforsyning i Ringkøbing Kommune. - I 13 år var det for mig en fantastisk god arbejdsplads, som også gav mig ballast til at starte som selvstændig el-installatør i 2006, fortæller Jan Amby, der i dag er 43 år. Privat bor han på Smørblomsten i Rindum, er gift med Angelique fra Lem, der er skolesekretær på Ringkøbing Skole. Deres børn Christina, Louise og Anders er henholdsvis 15 år, 13 år og 9 år.

”Flere heste at spille på” El-installationer. Data-installationer. Alarm. Varmepumper. Hvidevarer. Ventilation. Solcelleanlæg. Står der på bagruden af Jans firmabil. Det understreger, at han har en alsidig virksomhed, selv om han kun er sig selv. - Det er vigtigt at have ”flere heste at spille på”, tage udfordringerne op og hele tiden være på


- Det fungerer godt. Når man har en lille virksomhed, hvor man kun er sig selv, er det rart at udveksle erfaringer og ideer og have andre i samme situation som sparringspartnere. Vi har det faktisk skide hyggeligt sammen, understreger Jan. Selv om arbejdet i en enmands-virksomhed kræver sin mand, så er Jan stadig aktiv idrætsmand. I mange år dyrkede han gymnastik – både som udøver og træner i Rindum SU. Nu cykler han mountainbike, dyrker funktionel gymnastiktræning for mænd på Ringkøbing Gymnasium om vinteren og på Ringkøbing Skole om sommeren – og løber på rulleski. - Rulleski giver god træning, for jeg regner med at deltage i Vasaløbet igen næste år og forbedre min tid fra i år. Efter 90 km på langrendsski kan man virkelig ”mærke sig selv” bagefter, understreger Jan.

Et godt kontorfællesskab Helt alene er han ikke i lokalerne på Østbanevej i Hee. Amby El har kontorfællesskab med firmaet Byens VVS og Blikkenslager, der har Lars Birkegaard og Carsten Stampe som indehavere.

El-installatør Jan Amby sammen med sønnen Anders ved firmabilen, der på bagruden gør opmærksom på, at der kan udføres mange opgaver, selv om kunderne betjenes af én mand.

 annoncører i rofi-nyt

forkant med, hvad trenden er. Jeg er i en spændende branche, hvor det hele tiden er nødvendigt at forny sig. Det passer godt til mit temperament. Jeg er glad for at være selvstændig. Det primære er at være glad for sit arbejde. Så gør det ikke så meget, at der ind imellem går rigtig mange timer med det. Tit og ofte er der jo kontorarbejde og tilbudsgivning, der skal ordnes efter normal fyraften, siger Jan Amby. Selv om der har været krisetider i bl.a. byggebranchen, har Jan nok at se til, og han ser rimeligt optimistisk på fremtiden. - Inden for min branche er der mange virksomheder i Ringkøbing-området, men jeg har et godt netværk og en stor berøringsflade. Hvis din faste kundekreds er tilfreds med den service, du giver, så kan mund-til-mund metoden være med til at bevare et godt ry – håber jeg da – og et rimeligt eksistensgrundlag, understreger Jan Amby.


... vi er inde i sagerne

Expert - Algade 22 - Ringkøbing - 9732 2633

Den 29. september afvikles Europas største maratonløb, Berlin Marathon, for 40. gang. Blandt de omkring 40.000 deltagere er 45-årige Bjarne Søndergaard fra Rindum. Det er første gang, han løber maratondistancen på de 42 km og 195 meter. For blot 4 år siden havde Bjarne næppe troet, at han en dag kunne løbe et maratonløb og være med i et af verdens største af slagsen. - Dengang havde jeg aldrig dyrket sport, men under et sundhedstjek blandt de ansatte på min daværende arbejdsplads, Vestas, fik vi at vide, at det var sundt at få pulsen op tre gange 20 minutter i hver uge. Så gik jeg i gang med at løbe, og jeg begyndte selv at træne mig op til en halvmaraton,

Bjarne træner til sin første maraton i Berlin

fortæller Bjarne Søndergaard, der i dag arbejder på havnen i Esbjerg.

Nu er det en livsstil Efter 6-7 måneders træning for sig selv deltog han i en halv maraton i Mejdal-løbet ved Holstebro. Efter omkring et halvt års pause startede han i ROFIs løbeklub i marts sidste år, og her har han trænet siden. - Nu er det blevet en livsstil for mig at løbe, så jeg bliver ved. For at få energi, skal man yde energi, og jeg har det godt med det. Fordelen ved at være med i en løbeklub er for mig, at man får en masse feedback fra trænerne, og man yder mere, når man løber sammen med andre, siger Bjarne Søndergaard. Siden januar i år har han løbet ca. 10 halvmaraton distancer i træningen frem mod Berlin Marathon i slutningen af september. - Det bliver helt sikker en stor oplevelse at være med i Berlin. Mit næste mål derefter er at deltage i en eller anden form for en ironman, siger Bjarne Søndergaard.

Bjarne Søndergaard på trappen til Ringkøbing Bibliotek, efter at han på løbeklubbens sidste træningsdag før sommerferien havde løbet en halv maraton distance. Den 29. september løber han sin første hele maraton i Berlin.

22


 rofis løbeklub

”Det vigtigste er at nyde at løbe” - Det vigtigste er at få vores medlemmer til at nyde at løbe. Understreger formanden for ROFIs aktive løbeklub, Henrik Lohse. Klubben har for øjeblikket 39 medlemmer, men vil gerne have flere. Målet er at nå op på 50 løbere i denne sæson. - Vi har alle ”typer” af medlemmer - lige fra dem, der aldrig har løbet før, til dem, der er så stærke, at de kan måle sig med de bedste. De fleste kommer naturligvis for at løbe, men også for at hygge sig med andre, siger Henrik Lohse.

Stor bredde i ambitioner Bredden i ambitioner og formåen blandt klubbens medlemmer understreges bl.a. af, at fem af dem stiller op i Berlin Marathon den 29. september i år, og at 11 nye medlemmer, som aldrig har løbet før,

Medlemmer af ROFIs Løbeklub på trappen ved Ringkøbing Bibliotek efter den sidste lørdags-løbetur ved fjorden før sommerferien.

lige før sommerferien fik diplomer for at gennemføre henholdsvis 5 km, 7 km og 10 km. - Vi træner tirsdag og torsdag aftener og lørdag formiddag. Vi er syv trænere i klubben, og vi har altid to trænere på hvert hold – en til at tage sig af nybegynderne og en til de øvede. Ud over at få vores medlemmer til at nyde at løbe lærer vi dem f.eks. åndedrætsteknik, løbeteknik og giver gode råd om godt fodtøj, fortæller Henrik Lohse. Læs i aktivitetsfolderen 2013-2014 i dette nummer af ROFI-Nyt og på www.rofi.dk mere om løbeklubben.


RINGKØBING 2013 Søndag den 8. september kl. 11.00 ROFI-Centret, Kirkevej 26, Rindum Tag kolleger og venner med til Danmarks sjoveste motions-stafet for både løbere og cyklister. 3 løbere + 2 cyklister = 1 stafethold 3 løbere x 5 km 2 cyklister x 13,6 km = 42,2 km for hele holdet

5,9 4 Kr. hold pr. . hold,

én rt 5 Hve elder på is! t a m I til g, er gr n a g

www.bikeandrun.nu Se video om stafetten...

Arrangør

Ringkøbing og Omegns Firmaidræt www.rofi.dk

Sponsorer

SuperBest Søndervig Badevej 1 - Søndervig - 9733 9600

24


Niels Petersen har aldrig været særlig sportsinteresseret, og det er først i en meget moden alder, at han er begyndt at dyrke sport. Nu gør han det til gengæld to gange om ugen i den del af året, hvor vejret er til udendørs aktiviteter. Niels, der er 75 år, spiller petanque, og han har i de seneste to år været formand for ROFIs petanqueudvalg. - Golf skal man først begynde at spille, når man keder sig - har jeg hørt. Jeg keder mig aldrig, så jeg holder mig til petanque, siger Niels Petersen, der bor på Birkevej i Ringkøbing sammen med hustruen, Inga.

Søskendeflok på 13 Niels Petersen stammer fra Kjellerup, hvor hans far var landsbysmed. Da Niels var 7 år, døde faderen, og hans mor stod tilbage med 13 børn, hvoraf de fem var hjemmeboende. - Det siger selv, at der ikke var meget at rutte med. Dengang kunne man ikke få hjælp fra kommunen, så min mor startede et brødudsalg for at tjene til dagen og vejen. Som 7-8 årig gik jeg med Venstrebladet, og senere blev jeg bud for det lokale vaskeri. Lønnen afleverede jeg til min mor, men tjansen gav så gode drikkepenge, at jeg havde råd til at se alle film i biografen i Kjellerup, fortæller Niels Petersen. Efter konfirmationen kom Niels efter få måneder som tjenestedreng på landet i lære på Hinge Mejeri. Som 19-årig kunne han kalde sig mejerist, og efter soldatertjeneste i Vorup kom han i 1959 til Ringkøbing-egnen, hvor han har boet siden. Først var han i 6 år ansat på Trekløver Mejeri, siden i 12

Formanden for ROFIs petanque-udvalg, Niels Petersen, klar til at spille ud på en af de 16 baner ved ROFI-Centret.

De bedste arbejdsår på Soda Stream - Årene på Soda Stream var de absolut bedste og mest berigende i mit arbejdsliv. Jeg blev driftsleder, havde mange ”kasketter” på i virksomheden og fik i den grad styrket min personlige udvikling - som det vist nok hedder i dag. Det var virkelig spændende. Da det gik bedst, var vi ca. 20 ansatte, men i 1992 blev jeg fyret, fordi det efterhånden var begyndt at blive dårlige tider for virksomheden. Det var noget af et chok, men der er jo mange, der i dag oplever det samme, understreger Niels Petersen. Han var 55 år, da han forlod Soda Stream. Derefter blev Niels ansat som mejerist i et af ”tårnene” på Arinco i Videbæk, hvor der blev produceret babyfood. Som godt 67-årig sagde Niels farvel til arbejdslivet.

Speedway og petanque Danmarks gennem tiderne mest berømte speedwaykører, Ole Olsen, var sponsor for Soda Stream. Og han var stort set den eneste, der kunne tænde Niels Petersens interesse for sport. Mest, fordi det var en festaften for de ansatte på Soda Stream, når de blev inviteret til speedway

 profilen

Niels er blevet sportsmand på ”sine ældre dage”

år på Ringkøbing Mejeri, inden han blev ansat på Soda Stream med Poul Erik Bæk som chef.


på Ole Olsens hjemmebane i Vojens. Men hvem tændte så Niels’ interesse for petanque? - Det gjorde min storebror. Han spillede petanque i Kjellerup. Det tændte mig, og jeg har været med i ROFIs petanque-udvalg siden starten for en halv snes år siden. Det er jo med petanque som med al mulig anden sport, at det bl.a. gælder om at vinde, men derudover drejer det sig for mig først og fremmest om det sociale samvær om en sjov sport. Her har jeg lært en masse mennesker at kende, som jeg ikke kendte før, siger Niels Petersen. For øjeblikket er der 45 medlemmer i petanque i ROFI. De spiller hver tirsdag og torsdag eftermiddag i sæsonen på banerne ved ROFI-Centret. Den første tirsdag og den tredje torsdag i hver måned spiller de en intern turnering. Sæsonen byder også på en pokalturnering. Desuden er fire hold (med hver fire spillere) med i en turnering i DGI, og ROFI Petanque samarbejder også med Ældre Sagen.

er ingen af de nuværende medlemmer på arbejdsmarkedet. Vi prioriterer det sociale samvær højst. Det er også set i det lys, at alle deltagere, inden spillet går i gang, trækker et nummer. Det betyder, at vi hen ad vejen kommer til at spille sammen med mange forskellige. Så undgår vi klikedannelser, siger Niels Petersen. Der er 16 petanque-baner ved ROFI-Centret og en hytte med borde og bænke, hvor medlemmerne kan hygge sig. - Vi er ret stolte af vores faciliteter, understreger Niels. Når man har hus, stor have, sommerhus i hjertet af Søndervig, to sønner, der bor i henholdsvis Odense og København, en datter i København – og spiler petanque i ROFI. Så er tilværelsen fyldt godt ud og ikke kedelig!

”Det grå guld” - Jo, vi må jo indrømme, at medlemmerne alle hører til ”det grå guld”. Vi vil rigtig gerne have yngre med, og de er meget velkomne, men faktisk

Vi er leveringsdygtig i alle former for tryksager og web Onsdag 20. marts Torsdag 21. marts Fredag 22. marts Lørdag 23. marts Slår vi dørene til et stort forårssalg med gode tilbud fra hele butikken.

i vores Se flere tilbud avis. omdelte Profil t Har du ikke modtage en den er du velkomm til at hente et . eksemplar i butikken

Wrangler jeans Frit valg

Jørns Deleurans billedbog om Ringkøbing-Skjerns fantastiske natur. Kr. 148,-

Nørregade 9 · Ringkøbing Tlf. 9732 1100 www.arastryk.dk

Få et medicin-eftersyn på Apoteket

dsavis nyhe fra apoteket

Side 3

Nr. 1 · 2. årgang

ktions KonfensVerde afdelingen premiSpar ere

20%

Skjorter

Side 8-9

Spar

400,-

20%

Videbæk Apotek

på alle jakker og habitter.

På apotekerne af du ekspederes personale. veluddannet på alt Vi er opdaterede og indenfor ”Sundhed velvære”. Der er let adgang og for barnevogne e. gangbesværed

t Hvide Sande

Apoteksudsalge

01.02.2013

Døgnvagt Husk at du i Ringkøbing kan kontakte os via døgnvagten

09:32:55

- året rundt: Tlf.

4011-7611 Se mere side 12

dd 1 DK_FlashFS13_Celebration4.in

ringkøbing

løve apotek 05 11 g • tlf. 97 32 vest.dk 5 • ringkøbin torvegade • e-mail: info@apo www.apovest.dk

01.02.2013

09:32:55

1

DK_FlashFS13_Celeb

Busser fra 14-81 personer til Udflugter Selskaber Specialopgaver E kskursioner Rejser og meget mere HØJMARK TURISTFART info@hojmark-turistfart.dk www.hojmark-turistfart.dk Tlf.: 9734 1419

26

Laubjergs Rosenhave - En anderledes bog om roser. Kr. 149,-

A. Rasmussens Bogtrykkeri

op

Hans Ruby r præsentere n forårsmode 2013

ration4.indd

Knap 20 af klubbens 45 medlemmer var mødt op til spillet torsdag den 4. juli, da ROFI-Nyt var på besøg.

Bøgerne købes på

www.forlagetaras.dk


 profilen El-installation erhverv/privat/landbrug · Solceller · Hvidevarer · Tyverialarm · Belysning · Varmepumper · Ventillation · Data

”Skal jeg også være din el-installatør?”

2221 3500

Bliv inspireret til nyt til din bolig eller til en god gaveidé

Gaver pakkes smukt ind, og der er landsdækkende bytteservice indenfor 30 dage. Nygade 2 - Ringkøbing – Tlf. 97 32 01 06 - www.inspiration.dk Annonce Ringkøbing.indd 1

08-03-2011 12:21:48


 rofi-udvalg ■ BESTYRELSE Formand: Ragna Knudsen, Bøgevej 32, 6950 Ringkøbing ....... 9732 2315 Næstformand: Thomas Schrøder Andersen, Finlandsgade 11, 6950 Ringkøbing .......................... 9732 3530 Sekretær: Irma Andersen, Jens Kirks Vej 13, 6950 Ringkøbing 9732 1118 Bestyrelsesmedlemmer: Stig Carlsen, Mølhøj 16, 6950 Ringkøbing ................ 4046 1798 Hans Herping, Rugvænget 5, 6950 Ringkøbing ....... 9732 5020 ■ CENTERUDVALG: Formand: Ragna Knudsen - Medlemmer: Tage Carlsen og Ole Sig samt centerleder Per Andersen. UDVALG ■ SVØMNING: Carl Christian Josephsen, Musvitvej 22, 6950 Ringkøbing ................................. 9732 3876 Titte Lodberg, Kirkebakken 2, 6950 Ringkøbing ....... 9732 2276 Bent Lønne, Islandsgade 15, 6950 Ringkøbing ........ 9732 2605 Kirsten Nordentoft, Heboltoft 40, 6950 Ringkøbing... 9732 1760 Brita Husted Christiansen, Bøgevej 19, 6950 Ringkøbing ................................... 9732 3767 ■ SKYDNING: Jan Thorsted, Velling Kirkeby 69, 6950 Ringkøbing .. 9732 3836 Knud Nohns, Kærsangervej 25, 6950 Ringkøbing .... 9732 3496 Svend Erik Andersen, Grønlandsgade 4, 6950 Ringkøbing ......................... 9732 1952 Svend Bang Andersen, Østerled 1, 6950 Ringkøbing .................................... 9732 3260 Jens Kristian H. Pedersen, Ørnevej 3, 6950 Ringkøbing ..................................... 9732 3523 Irene Lykke Møller, Markledet 64, 6950 Ringkøbing ................................ 9732 5956 Viktor Sørensen, Finlandsgade 40, 6950 Ringkøbing........................... 9732 1712 Jette Dahl, Valmuehaven 4, 6950 Ringkøbing .......... 2835 3696 Kristian Dahl, Valmuehaven 4, 6950 Ringkøbing ...... 2028 8606 ■ BADMINTON: Marianne Aagaard, Smørblomsten 2, 6950 Ringkøbing ........................... 9732 3036 ■ FIRMA-BOWLING: P.t. ingen udvalgsmedlemmer ■ FITNESSCENTER: Ulla Birkmose, Rapsmarken 9, 6950 Ringkøbing ..... 2447 6066 Anita Stampe, Skolevej 3, 6950 Ringkøbing ............. 2311 8474 Louise Nielsen, Højvangen 33, 6950 Ringkøbing… .. 2094 1037 Tove Guldhammer, Skolevej 27, 6950 Ringkøbing.... 2328 7696 ■ IDRÆT OM DAGEN: Peter Johannsen, Heboltoft 90, 6950 Ringkøbing..... 9732 0435 Birgit Trabjerg, Stenaldervej 61, 6950 Ringkøbing .... 3064 9899 Sonja Bank Krogsgaard, Koustrupvej 12, 6950 Ringkøbing ............................. 9732 2001 Mette Johannsen, Heboltoft 90, 6950 Ringkøbing .... 9732 0435 Kaj Lauridsen, Trekløvervej 11, 6950 Ringkøbing ..... 9733 5544 Knud Rasmussen, Tim Kirkeby 52, 6980 Tim ........... 9733 3558 Birthe Jespersen, Vellingvej 19, 6950 Ringkøbing .... 9732 5453

28

■ FAMILIEMOTION (Tour de Pedal): Gitte Birch Bertelsen, Baneledet 31, 6950 Ringkøbing ................................ 2082 5243 Inga Risom, Brogårdsvænget 37, 6950 Ringkøbing . 9732 2956 ■ MOTION & SAMVÆR: Inger Carlsen, Grønnegade 25, 6950 Ringkøbing .... 9732 5520 Else Bruun, Alkjærhøj 18, 6950 Ringkøbing ............. 9732 1084 Mette Kristensen, Nørbyvej 48, 6950 Ringkøbing ..... 9733 7049 Grete Thomsen, Vejskillingen 4 C, 6950 Ringkøbing 9732 1295 Jørgen Nysted, Vellingvej 32B, 6950 Ringkøbing...... 9732 6874 Inge Møller, Mågevej 15, 6950 Ringkøbing ............... 9732 2196 Jørn Østerby, Strandvænget 10, 6950 Ringkøbing ... 9732 2598 Lisbeth Lüchow, Blomstervænget 2, 6950 Ringkøbing ........................ 9732 0714 ■ STAVGANG: Inger Carlsen, Grønnegade 25, 6950 Ringkøbing .... 9732 5520 ■ PETANQUE: Niels Petersen, Birkevej 6, 6950 Ringkøbing ............ 9732 1954 Elly Green Andersen, Vestergade 23, 6950 Ringkøbing .............................. 9732 0181 Ragna Pøhl, Blomstervænget 14, 6950 Ringkøbing . 9732 3672 Erik Lauridsen, Snebærvej 3, 6950 Ringkøbing ....... 9732 2753 Anton Slyk, Snebærvej 10, 6950 Ringkøbing ........... 9732 0494 ■ VETERANKLUB: Finn Hansen, Bregnevej 14, 6950 Ringkøbing.......... 9732 2563 Kirsten Rasmussen, Bogfinkevej 50, 6950 Ringkøbing.............................. 9732 6270 Jakob Skovgaard, Markskellet 6, Ringkøbing ........... 9732 2448 Jørn Østerby, Strandvænget 10, 6950 Ringkøbing ... 9732 2598 Gunnar Sandberg, Markskellet 44, 6950 Ringkøbing 9732 0311 Karin Madsen, Heboltoft 42, 6950 Ringkøbing ......... 9732 2836 ■ GOLF: Stig Carlsen, Mølhøj 16, 6950 Ringkøbing ................ 4046 1798 Jens Cordius-Hansen, V. Strandsbjerg 48, 6950 Ringkøbing ........................ 9732 2259 ■ LØBEKLUB: Henrik Lohse, Fjordvang 1B, 6950 Ringkøbing......... 2422 0100 Ryan Junkuhn, Blæsenborg Allé 27, 6950 Ringkøbing...................... 5054 4577 Liselotte Fuglsig, Stenaldervej 29, Ringkøbing ......... 2464 7220 ■ SNOOKERKLUB: Jannick Skelmose, Bogfinkevej 29, 6950 Ringkøbing.............................. 5126 8739 Jacob Brogaard Pedersen, Bogfinkevej 27, 6950 Ringkøbing.............................. 2855 2659 ■ FODBOLD: P.t. ingen udvalgsmedlemmer ROFI-Centret - Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing Fitnesscenterleder: Telefon: .............9732 2455 Mette Kyndi Palnov Telefax: .............9732 4959 E-mail .............. mp@rofi.dk E-mail: ............ rofi@rofi.dk Website: .......... www.rofi.dk Køkkenleder: Jens Stampe, Centerleder: E-mail: ......kokken@rofi.dk Per Andersen E-mail ............... pa@rofi.dk Souschef: Birger Gade Kristensen E-mail ..........birger@rofi.dk


ď Ž rofi-nyt kort

â– Klar til Bike & Run. Søndag 8. september afvikler ROFI for fjerde gang Bike & Run, hvor tre løbere og to cyklister udgør et stafethold, der løber og cykler i alt 42,2 km. Louise Carlsen og formanden for ROFIs veteranklub, Finn Hansen, er sammen med Gert Ă˜stergaard og Niels Kristian Birkmose (Birk) med i det udvalg, der stĂĽr for den praktiske tilrettelĂŚggelse af det store stĂŚvne, hvor der igen i ĂĽr ventes mange deltagende hold. Se annoncen om Bike & Run pĂĽ side 24 i dette nummer af ROFI-Nyt.

Mikkel til fi

■Gulve shinet op. Det er ikke �kun� faciliteterne i fitnesscentret og vandrerhjemmet, der har füet en markant ansigtsløftning inden for de seneste müneder. Gulvene i ROFI-Centrets to haller fremstür nu ogsü som helt nye. De er blevet slebet, lakeret, og stregerne er malet op. Arbejdet er udført af Hee Gulvservice. Her kan I se, viser centerleder Per Andersen pü billedet, der er taget i centrets Ìldste hal. Begge Mikkel er med nye vÌgte i ROFIs haller dermed fit for fight tilfitnesscenter. en aktiv efterürs- og vintersÌson.

■ValgcafÊ i ROFI-Centret. Tirsdag den 19. november 2013 er der valg til kommunalbestyrelserne i landets 98 kommuner, og ROFI-Centret kommer til at spille en vÌsentlig rolle i forbindelse med valget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Ikke alene er ROFICentret et af afstemningsstederne pü valgdagen. Kommunen har ogsü valgt centret som ramme om festen i forbindelse med offentliggørelse af valgresultatet, efter at afstemningsstederne er lukket kl. 20. Alle interesserede er velkomne til at møde op i �valgcafeen� og fü de allerførste meldinger om, hvem der kommer til at sidde i det nye Ringkøbing-Skjern Byrüd. Ogsü ved valget for 4 ür siden var der valgcafÊ i ROFI-Centret. 6RPPHUKXVHHIWHUO\VHV

 9LV¥JHU ž )OHUHVRPPHUKXVHWLOXGOHMQLQJSn+ROPVODQG.OLW  'XV¥JHU ž (WORNDOWEXUHDXEHOLJJHQGHPLGWLVRPPHUKXVRPUnGHW PHGHWK¥MWVHUYLFHQLYHDX ž 0HUHHQGnUVHUIDULQJLQGHQIRUVRPPHUKXVXGOHMQLQJ ž /R\DOHRJVHUYLFHPLQGHGHPHGDUEHMGHUH ž 3URIHVVLRQHOGLDORJPHOOHPXGOHMHURJHMHU ž ,QJHQVNMXOWHRPNRVWQLQJHURJRSWLPDOXGOHMQLQJ ž 0DUNHGVI¥ULQJLIOHUHNDWDORJHURJSnYRUHVKMHPPHVLGH  6XUILQGSnYRUHVKMHPPHVLGHIRU\GHUOLJHUHLQIRUPDWLRQ  .RQWDNWRVIRUHQXIRUSOLJWHQGHVQDNRPXGOHMQLQJ  'DQ:HVW)HULHKXVXGOHMQLQJ$6 6¥QGHU.OLWYHMcUJDE +YLGH6DQGH 

7HOHIRQ)D[SRVW#GDQZHVWGN

18

ZZZGDQZHVWGN  


Markant ansigtsløftning til Danhostel Ringkøbing

Køjesenge, som man traditionelt kender dem fra vandrerhjem, er yt. Nu sover gæsterne på gode boksmadrasser. Sådan er det i hvert fald i vandrerhjemmet ved ROFI-Centret, hvor de 20 værelser, der har eget bad, toilet og TV, har fået en markant ansigtsløftning. Værelserne har fået nye senge, ny gardiner og er malet, og et af hjemmets fælleskøkkener er renoveret, så der nu er to supermoderne køkkener. - Desuden er der hængt fotos fra forskellige bymiljøer i Ringkøbing op på væggene i alle værelser og i gangarealerne, så vi også på den måde er med til at ”sælge” Ringkøbings mange kvaliteter til vandrerhjemmets gæster, siger centerleder i ROFI-Centret, Per Andersen. Vandrerhjemmet i Ringkøbing er med i Danhostel kæden, der tæller i alt ca. 95 vandrerhjem i Danmark. - Danhostel er et kendt brand. Når vi er med i kæden, bliver vi godt markedsført landet over. Vi har mange fordele ved at være i et netværk, hvor vi kan udveksle ideer og erfaringer og hente meget know-how, som vi kan bruge i den bedst mulige servicering af vores gæster, siger Per Andersen.

Flere overnatninger

ROFI nyt side - 150tox 48 Centerleder Per Andersen i et af1/4 vandrerhjemmets moderne fælleskøkkener.

30

2012 var, hvad angår antallet af overnatninger, bestemt ikke et prangende år for de fleste vandrerhjem i Danmark og heller ikke for Danhostel Ringkøbing. Men 2013 tegner til at blive markant bedre. I de første fem måneder af året steg antallet af overnatninger med 28 pct. på vandrerhjemmet ved ROFI-Centret i forhold til tilsvarende periode sidste år. * Læs side 32-33 i dette nummer af ROFI-Nyt mm historien bag de fotos af bymiljøer i Ringkøbing, som nu pryder vandrerhjemmets vægge.


 danhostel

Vandrerhjemmet ved ROFI-Centret er med i Danhostel kæden. Det betyder, at mulighederne for overnatning på vandrerhjem i Ringkøbing bliver markedsført bredt i hele landet.

Nybyggeri - Tilbygning - Ombygning - Reparationer -Glas

Værksted: Svinget 4 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 0594 • Fax: 9732 3307 • Bil: 4018 3408

Amby El ApS

SKORINGEN Algade 12 6950 Ringkøbing Tlf.: 6226 5555 Mobil: 4024 7996

v/Jan Amby Mejsevej 6b Ringkøbing

Ryevad & henRiksen a/s vvs & blik Herningvej 76 . 6950 Ringkøbing Tlf. 9732 0985 arne Ryevad 2325 9295 arne@rhvvs.dk Gert henriksen 2022 1661 gert@rhvvs.dk

Tlf. 9732 3400 Mobil 5150 0180 jan@amby-el.dk . www.amby-el.dk


Sidsel Krarup kalder sig selv ”en glad amatør”, men der er professionelt snit over de fotos, som hun knipser af by-, havne- og fjordmiljøer i Ringkøbing. Mange af dem pryder nu værelser og gangarealer i ROFI-Centrets vandrerhjem. De er hængt op her i forbindelse med en omfattende renovering af værelserne og gør på den måde vandrerhjemmets gæster opmærksomme på nogle af de mange kvaliteter i Ringkøbing. Sidsel har altid fotograferet meget. Nu udlever hun bl.a. sin hobby og status som ”glad amatør” ud i fotokunsten som medlem af Ringkøbing Fotoklub

Sidsels fornemmelser for stemninger i Ringkøbing

Er du klædt på til tidens vilkår?

96 750 750 • JKS.DK

En snak med JKS kan altid betale sig, uanset om du søger nyt arbejde eller nye medarbejdere til din virksomhed. Vi beskæftiger medarbejdere til alle opgaver - fx på lageret, i produktionen, på byggepladsen og i administrationen.

Vi har kontor i Ringkøbing og Skjern - samt i resten af Danmark

Se hvad der sker i Rofi på www.rofi.dk 32


 danhostel

Sidsel Krarup ved nogle af de flotte stemningsbilleder fra Ringkøbing, som nu hænger på værelser og i gangarealer i ROFI-Centrets vandrerhjem.

og som redaktør for Rindum Sogne- og Ungdomsforenings blad. Hovedparten af de fotos, der er i foreningens blad og på Rindum SUs hjemmeside, kommer fra Sidsels kamera. - Jeg er tilflytter fra Faaborg ved Varde og har altid syntes, at Ringkøbing er en utroligt flot og stemningsfuld by med f.eks. de gamle og historiske huse, toppede brosten, og smukke gade-, fjord- og havnemiljøer. Dem, der har boet i området i mange år, lægger måske ikke så meget mærke til det i det daglige, men det gør turisterne, understreger Sidsel Krarup.

Fornemmelse for detaljerne Når hun går rundt med sit kamera, ser hun på mange måder byen med turisternes øjne og naturligvis også sine egne. - Jeg får mere og mere øje for detaljerne, f.eks. en port, der står åben, eller lyset, der falder specielt ind i en smøge. Ofte tager jeg mig selv i at se det hele i billeder. Er det dér ikke lige et motiv, der er et billede værd? Men jeg er altså stadig kun en glad amatør, der er vild med at fotografere, og det er spændende at se sine egne motiver og billeder forstørret op til væggene i vandrerhjemmet, siger Sidsel Krarup.

Profile for Lisbet Skovgaard

2130369 rofi nr 2 2013  

ROFI-Nyt nr. 2/2013

2130369 rofi nr 2 2013  

ROFI-Nyt nr. 2/2013

Profile for rofi
Advertisement