Page 1

I vestjyskBANK ved vi, hvor vigtigt det er at have viljen. Og derfor bakker vi op om lokalområdets fightere – både på og udenfor banen.

Nyt

Benny Schultz privatrådgiver bes@vestjyskbank.dk

Mogens Frik privatrådgiver mof@vestjyskbank.dk

Velkommen i vestjyskBANK.

Hovedsponsor:

vestjyskbank.dk/ringkoebing

NR. 1 · Maj · 2013 Erfaringen sejrer

Side 23

Far og søn til fastelavn Side 37

Gymnastikken har det godt Side 4-8

RINGKØBING OG OMEGNS FIRMAIDRÆT

DANHOSTEL RINGKØBING

Nr. 1 - Maj 2013


Vi støtter lok a

Ringkøbing er

lsporten!

også vores hjem

mebane ...

VI TILBYDER - Nybygning og tilbygninger

- Køkken og badeværelser

- Erhvervsbyggeri

- Trægulve og træterrasser

- Renovering af tag og facader

- Låse- og nøgleservice

- Døre, vinduer og glas

... og meget mere

RING OG FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Klittens Tømrer ApS - Parallelvej 324 - 6960 Hvide Sande - Telefon: 97311314 Mail: info@klittens-tomrer.dk

2


underskud

Ragna Knudsen Formand

Det er naturligvis aldrig tilfredsstillende at komme ud af et regnskabsår med røde tal på bundlinjen. Det havde ROFI i 2012. Vi kom ud af året med et underskud på godt 260.000 kr. Når jeg i min beretning på vores generalforsamling i marts alligevel betegnede årets økonomiske resultat som ”acceptabelt”, så er der følgende forklaring: Vi havde budgetteret med et underskud på 455.000 kr. Resultatet var altså 200.000 kr. bedre end forventet. Det skyldes bl.a., at der er vist stort mådehold med både renoveringer og investeringer, og at vi har hentet store besparelser ved at have ekstra fokus på energiforbruget i centret. Vi var dog i stand til at afholde en række ekstraordinære udgifter for at holde standarden i centret i top, f.eks. maling af 20 værelser i vandrerhjemmet, indkøb af nye vægte i fitness og indretning af et nyt aktivitetsrum i kælderen. På foreningen ROFIs aktiviteter havde vi en omsætning i 2012 på knap 2,6 mio. kr. Heraf tegnede fitness sig for en omsætning på knap 1,7 mio. kr. I forhold til 2011 var der i fitnessafdelingen et markant fald på ca. 1 mio. kr. i omsætningen. Det skyldes alene, at Ringkøbing-Skjern Kommune valgte at flytte sygedagpenge-projektet fra ROFI til Sundhedscentret – selv om vi gav kommunen et tilbud, der var 282.000 kr. billigere, end Sundhedscentret kunne matche. Netop denne disposition fra kommunens side – samt at vi fra januar 2012

blev beskåret med yderligere 160.000 kr. i lokaletilskud – er den direkte årsag til årets negative økonomiske resultat. Der er stadig rigtig godt gang i hjulene i ROFICentret. Det understreges bl.a. af, at vi nu har knap 4.000 medlemmer og godt 6.200 aktivitetsmedlemmer, der fordeler sig på i alt 26 forskellige aktiviteter. Der er tale om et lille fald i medlemstallet i forhold til året før. Det skyldes bl.a. den fælles registrering af medlemmer, der er indført i alle idrætsorganisationer. Nu tælles der ikke længere medlemmer i eksempelvis udendørs fodbold og indendørs fodbold, men alene for aktiviteten fodbold. Inde i bladet kan du læse meget mere om bl.a. generalforsamlingen og om nogle af de mange aktiviteter i vores forening og center. Tak til vores hovedsponsor Vestjysk Bank og vores mange andre sponsorer for stor støtte i det forløbne år. Tak til samarbejdspartnere. Tak til bestyrelses- og udvalgsmedlemmer, instruktører og hjælpere for arbejdet og engagementet i foreningen. Og en kæmpe stor tak til vores dygtige og kompetente personale i ROFI-Centret for en fantastisk arbejdsindsats.

00 r 4 . 0 mme dle e m

ROFI-Centret / Danhostel Ringkøbing Kirkevej 26 · Ringkøbing ............ Tlf. 9732 2455 www.rofi.dk · rofi@rofi.dk Fitnesscenter ........................ Tlf. 9732 2455 motionscenteret@rofi.dk Bowling .................................... Tlf. 9732 2455

Mød os på

Facebook www.facebook.com/ROFICentret www.facebook.com/DanhostelRingkobing

ROFI-NYT redaktion: Hans Herping, Per Andersen og Ragna Knudsen Annoncer: Lisbet Skovgaard Grafisk Produktion: A. Rasmussens Bogtrykkeri

www.rofi.dk3

R O F I - N Y T • N R . 2 • 2 0 11

 formanden har ordet

Et ”acceptabelt”


”Børnefræs” fra Ringkøbing Skole med Jeanette Bækdal som leder var med, da Gymnastik i Ringkøbing havde forårsopvisning i ROFI-Centret.

De mange efterskoler er en væsentlig del af forklaringen på, at gymnastikken har det så godt i Vestjylland. Her er Line (tv) og Louise fra det store gæstehold fra Vedersø Idrætsefterskole, der gav opvisning i ROFI-Centret, da Gymnastik i Ringkøbing havde forårsopvisning.

Tømrer, maskin- og bygningssnedkeri Total- og hovedentrepriser

Gert S. Andersen

Birkmosevej 17 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 1111 • Fax: 9732 5111

4


og mange på gulvet til gymnastik

i ROFI-Centret

Lørdag den 2. marts: 800 gymnaster på gulvet i ROFI-Centret til forårsopvisningen i ”Gymnastik i Ringkøbing”, som Rindum SU og Ringkøbing IF står bag. Weekenden den 16.- og 17. marts: 1.900 gymnaster på gulvet i ROFI-Centret til DGI Vestjylland Ringkøbing-Skjernegnens forårsopvisning. Tallene taler for sig selv. I en tid, hvor mange ting forandrer sig hurtigt er alt ved det gamle, når det drejer sig om tilslutningen til gymnastik i Vestjylland. Her trives denne traditionelle holdsport og har det godt. Ja, faktisk har gymnastikken ifølge direktør i DGI Vestjylland, Preben Holm, der bor i Ringkøbing, aldrig haft det bedre i vores del af landet.

En særlig kultur - Den generelle tendens i samfundet i dag er, at folk i højere og højere grad dyrker deres sport og motion individuelt. Løb, mountainbike og fitness

 forårsopvisninger i rofi-centret

Luftens helte


Christian Skovgaard Jeppesen – en af de mange unge gymnastikledere i Vestjylland. Louise fra ”RingkøbingSkjern Egnens Sprintere” under DGIs forårsopvisning i ROFI-Centret.

Direktør i DGI Vestjylland, Preben Holm, gjorde reklame for Landsstævnet i Esbjerg i juli under forårsopvisningen i ROFI-Centret.

6


Christian og ”luftens helte” En af de unge ledere ved DGI Vestjyllands forårsopvisning i ROFI-Centret var 21-årige Christian

 forårsopvisninger i rofi-centret

vinder frem på bekostning af holdsport. Men i det vestjyske lever den særlige kultur, der har været i mange generationer omkring gymnastik, i bedste velgående. Vi har aldrig haft så mange deltagere til DGI Vestjyllands forårsopvisninger her i Ringkøbing, i Skjern, i Lemvig og i Holstebro som i år, og opvisningerne har samlet i alt ca. 15.000 tilskuere, konstaterer Preben Holm. En væsentlig del af forklaringen på, at gymnastikken fortsat har så godt fat i vestjyderne, tilskriver han bl.a. de mange efterskoler i vores del af landet. - Gymnastik er højt profileret og er meget populær på mange af vores efterskoler. Her dyrkes og modnes også interessen blandt de unge for at være ledere rundt omkring i vores mange foreninger. Det betyder, at vi ikke har problemer med at rekruttere ledere og instruktører. På den måde skabes der en win-win situation, som efterhånden også afspejler sig i, at vi igen begynder at se store voksenhold i gymnastik, siger Preben Holm.


Skovgaard Jeppesen. Han arbejder som mekaniker i Snejbjerg, bor i Videbæk og har i den forløbne vinter været en af tre ledere for børneholdet ”Luftens Helte” i Ølstrup. - Jeg har dyrket gymnastik, siden jeg var elev på Husflidsefterskolen i Skjern. Det er sundt og sjovt at dyrke gymnastik, og det er en god udfordring at være leder for børnehold. Gymnastik er helt klart en fritidsinteresse, som jeg vil blive ved at dyrke, siger Christian, der ud over at være leder i Ølstrup også selv har dyrket gymnastik på ”Kaffeholdet” i Herborg i vinter.

streger, hvor stærkt gymnastikken står i vores del af landet, understregede Preben Holm, der under forårsopvisningen gjorde reklame for landsstævnet i en udstilling i ROFI-Centrets forhal. Sidste frist for at melde sig til landsstævnet var den 15. april. Det var lige efter, at ROFI-Nyt skulle i trykken. Men Preben Holms forventning var, at DGI Vestjylland nåede op på 1.600 deltagere til landsstævnet i Esbjerg inden tilmeldingsfristens udløb.

ns e t L u f lte he

Flest fra Vestjylland til landsstævne 2013 er et særligt år for DGI og ikke mindst for gymnastikken. Fra den 4. til den 7. juli holder DGI landsstævne i Esbjerg, og det blev der gjort reklame for ved forårsopvisningen i ROFI-Centret. - Der bliver ca. 25.000 deltagere i landsstævnet. Indtil nu har ca. 1.300 af vores medlemmer i DGI Vestjylland meldt sig til stævnet, heraf 900 gymnaster. Vestjylland er den landsdel i Danmark, der har flest gymnaster med til stævnet. Det under-

”Luftens Helte” fra Ølstrup deltog i DGI Vestjyllands forårsopvisning i ROFI-Centret med Christian Skovgaard Jeppesen, Line Ditlevsen (i midten i bageste række) og Betina Madsen som ledere.

AlgAde 10 • Ringkøbing • 9732 0408

Nybyggeri - Tilbygning - Ombygning - Reparationer -Glas

Værksted: Svinget 4 • 6950 Ringkøbing • Tlf.: 9732 0594 • Fax: 9732 3307 • Bil: 4018 3408

8


 forårsopvisninger i rofi-centret

Statsaut. ejendomsmægler, MDE

Tlf. 97 32 30 22 · www.bcvj.dk Torvegade 5e · 6950 Ringkøbing

Vores boligudstlling har åbent alle ugens dage kl. 9-21

Badevej 13 (ubemandet boligudstilling) Søndervig · 6950 Ringkøbing

EN D LI

SO K

N BA

Tlf. 9732 1166 / www.landbobanken.dk


For 8 år siden solgte nu 64-årige Steen Lauridsen siden optikervirksomhed, Steens Optik, i Ringkøbing. Siden har han haft sin faste gang og får sin daglige motion i ROFI’s fitnesscenter.

øvelser, som strækker sig over en times tid. Dem dyrker jeg hver dag, når jeg er hjemme i Ringkøbing. Det er blevet en god daglig vane, som jeg slet ikke kan undvære, understreger Steen Lauridsen.

- Arbejdet som optiker indebar, at jeg havde meget stillesiddende arbejde. Det gav mig efterhånden smerter i lænden. Da jeg solgte forretningen, fik jeg lavet et træningsprogram i fitnesscentret i ROFI. Det består af seks-syv forskellige

Lidt af en livsstil

Steen Lauridsen i gang med den daglige vane i ROFI’s fitnesscenter.

10

Meget motion i fritiden har aldrig været fremmed for Steen Lauridsen. I de yngre år spillede han fodbold i RIF, og han nåede 25-års jubilæum som fodbolddommer, før han lagde fløjten i skuffen. - Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle sælge min virksomhed i en alder af kun 56 år. Men jeg fik et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Så drejer det sig jo om at fylde andre gode ting ind i den daglige tilværelse, og da er det blevet lidt af en livsstil for mig at komme i fitnesscentret så ofte,


Også hjernegymnastik I øvrigt er det ikke kun muskler, led og kondition, han sørger for at give næsten daglig pleje. Steen er også inkarneret bridgespiller. To-tre gange om ugen spiller han bridge og underviser nybegyndere i det spil, der i den grad er god gymnastik for hjernen. Ja, og så supplerer han lige den jævnlige motion for den del af kroppen med ugentlige kryds-og-tværs opgaver, der hører til i den absolut sværeste kategori. I en tid, hvor man taler om f.eks. ”heldagsskole” - kan man så kalde eksemplet Steen Lauridsen for ”heldags-fitness”? I hvert fald har han et godt syn for, at det er væsentligt at holde sig i gang, uanset hvad dåbsattesten siger.

Honorar for ejendomshandler 6.250 kr. incl. moms når der foreligger købsaftale vedrørende parcelhuse, ejerlejligheder og sommerhuse. Uden købsaftale er prisen 10.000 kr. incl. moms. Berigtigelsen omfatter gennemgang af købsaftalen, servitutter, ejendomsoplysninger fra kommunen, tilstandsrapport, forsikringstilbud, tinglysningsmæssig ekspedition m.m. Hvis det ønskes, orienterer vi gerne kort om samejeoverenskomst, testamente m.v. For andre typer handler kan indhentes tilbud på prisen for ejendomshandler.

THORNINGER

Advokat Jens E. Pedersen - Advokat Thomas Lindschouw - Advokat Allan Sørensen Herningvej 1, 6950 Ringkøbing - Tlf.: 9732 3811 - Fax: 9732 5240 - email: advokat@thorninger.dk

 fitness i rofi-centret

For Steen er fitness blevet en daglig vane

jeg har mulighed for det. Jeg synes, at der er en god atmosfære, god service og venlig betjening. Det tæller jo også – ud over, at jeg kan holde smerterne i lænden i ave ved daglig motion, siger Steen Lauridsen.


Nogle af de nyvalgte til arbejdet i ROFI. Fra venstre: Anton Slyk (nyvalgt til petanqueudvalget), Irma Andersen (nyvalgt til bestyrelsen som sekretær), Marianne Aagaard (nyvalgt som formand for badmintonudvalget), Jens Cordius (nyvalgt til golfudvalget) og Niels Petersen (nyvalgt som formand for petanque-udvalget).

AUT. EL-INSTALLATØR

ROFI nyt 1/4 side - 150 x 48 mm

Birkmosevej 22 - Tlf. 9732 0405 E-mail: morten@c-wiese.dk - www.c-wiese.dk

Alt hvad du tænder på

12


Goddag og farvel i ROFI

 Bestyrelsen: Ellen Tang Damgaard ønskede

ikke genvalg. Hun har været med i udvalgs- og bestyrelsesarbejde i ROFI i ikke færre end 23 år. Gennem alle årene har hun været med i badmintonudvalget, heraf det seneste år som formand, og de seneste 10 år har hun været sekretær i bestyrelsen. Som ny sekretær valgtes Irma Andersen. Hun vender dermed tilbage til bestyrelsen. Irma var sekretær i 4 år, før hun blev afløst af Ellen i 2003.  Badmintonudvalget: Ud over Ellen Tang

Damgaard ønskede Benny Biltoft ikke genvalg til udvalget. Som ny formand for badminton valgtes Marianne Aagaard.  Fitnesscenter-udvalget: Claus Kvist og

Jannik Skelmose ønskede ikke genvalg. Nyvalgt blev i stedet Anita Stampe og Louise Nielsen. Jannik Skelmose fortsætter dog som formand for snooker-klubben.

PARTNER REVISION statsautoriseret revisionsselskab

Hugborgvej 18 - DK-6950 Ringkøbing - Tel.: +45 97 32 10 55 ringkoebing@partner-revision.dk - www.partner-revision.dk

 valg i rofi

Langt de fleste valg til ROFIs bestyrelse og udvalg på generalforsamlingen den 21. marts var genvalg, men der var dog enkelte udskiftninger på posterne:


De sagde på generalforsamlingen farvel til tilsammen mange års frivilligt arbejde i ROFI. Bagest fra venstre Henry Pedersen, Elvin Hansen og Svend Nielsen, alle fra bowlingudvalget, og Egon Dalby fra petanque-udvalget. Forrest fra venstre Birgit Trabjerg fra petanque-udvalget, Ellen Tang Damgaard fra bestyrelsen og badmintonudvalget og Jannik Skelmose fra fitnesscenter-udvalget. Birgit Trabjerg og Jannik Skelmose fortsætter dog på deres hidtidige poster i henholdsvis udvalget for Idræt om Dagen og snookerklubben. www.garant.nu

Garant Ringkøbing

Ribovej 2 . 6950 Ringkøbing

Tlf. Gulve 97 32 06 97 Tlf. Gardiner 97 32 17 77

Holstebrovej 79, Hee - 6950 Ringkøbing. - Tlf. 9733 5360 - www.hee-entreprise.dk

14


 valg i rofi

 Firmabowling-udvalget: Elvin Hansen, der har været formand det seneste år, Svend Nielsen, Poul Henning Madsen og Henry Pedersen ønskede ikke genvalg. De har været med i udvalget i henholdsvis 13 år, 8 år, 8 år og 4 år. Dermed er der for øjeblikket ingen udvalgsmedlemmer. ROFI arbejder på at få genbesat pladserne og tager gerne imod henvendelser fra interesserede. De afgående udvalgsmedlemmer har indvilget i at hjælpe til med at starte en ny turnering i firmabowling til efteråret.  Petanque-udvalget: Egon Dalby ønskede

ikke genvalg som formand. I stedet valgtes Niels Petersen, der hidtil har været medlem af udvalget, til ny formand. Birgit Trabjerg ønskede heller ikke genvalg. I stedet nyvalgtes Anton Slyk. Birgit Trabjerg fortsætter dog som medlem af ROFIs udvalg for ”Idræt om Dagen”.  Golfudvalget: Jens Cordius nyvalgtes som

medlem til udvalget, hvor Stig Carlsen blev genvalgt som formand.  Løbeklubben: Kasper Palnov ønskede ikke

genvalg som formand for udvalget. Nyvalgt som formand blev i stedet Henrik Lohse.  Idræt om Dagen: Birgit Riber ønskede ikke

genvalg til udvalget. Nyvalgt blev i stedet Birthe Jespersen.

De afløser igen hinanden. Ellen Tang Damgaard (tv) og Irma Andersen har rigtig mange års erfaring i bestyrelses- og udvalgsarbejde i ROFI. Ellen har været med i uafbrudt 23 år i badmintonudvalget og desuden de seneste 10 år som sekretær i ROFIs bestyrelse. Irma, der til daglig arbejder i advokatfirmaet Thorninger i Ringkøbing, startede i badmintonudvalget i 1992, var senere i mange år med i fitnesscenter-udvalget og sekretær i bestyrelsen i 4 år, før Ellen overtog posten. Nu afløser de igen hinanden, da Irma er den nye sekretær i bestyrelsen.

Niels’s Gulvbelægning

Ringkøbing Flagstænger Salg og udlejning af flag og flagstænger Tlf. 9732 2388 - www.ringkobingflag.dk

Niels Andersen

Skådsmosevej 8 - Tlf.: 9732 5444 Mobil: 2320 6191 VESTJYSK SERVICE OG KVALITET I LANGE BANER

Østergade 17 6950 Ringkøbing Tlf.: 9732 4422 Fax: 9732 5201


De tre ejere i KlittensTømrer Aps. Fra venstre Martin Ahle, Jan Abildgaard og Lars Timmer.

Der er kun få hundrede meter mod vest til Vesterhavet. Og der er ikke mange stenkast mod øst til Ringkøbing Fjord. Lige her mellem havet og fjorden på adressen Parallelvej 324, 6960 Hvide Sande, er der udsyn til alle verdenshjørner og en særlig god udsigt over fjorden til Ringkøbing. Det er her, at virksomheden ”Klittens Tømrer” har sin base. Firmanavnet kunne måske antyde, at ”Klittens Tømrer” er en virksomhed, der kun har én ejer og én ansat. Det er langt fra tilfældet. Virksomheden dér på Holmsland Klit har tre ejere i et anpartsselskab og godt 20 ansatte. Den har sine kunder og opgaver i et område, der strækker sig mod syd og mod nord på hele Holmslands Klit, mod vest helt til havkanten og mod øst et godt stykke ind i Ringkøbing-Skjern Kommune. Trekløveret bag den store tømrervirksomhed på Klitten er Lars Timmer, 43 år, Jan Abildgaard, 48 år, og Martin Ahle, 34 år. Den blev startet i 1996 af Jan og Lars, der på daværende tidspunkt begge havde deres eget én-mandsbetjente firma. I år 2000 blev Martin ansat som lærling i Klittens Tømrer, og i 2010 blev han medejer.

De ”koger” ikke på kontoret De tre ejere har delt ansvaret for de daglige opgaver imellem sig efter stort set følgende skema: Jan er hovedsagelig tovholder ude på byggepladserne på de større projekter. Lars har ansvaret for

16

Klittens har opgaver og udsyn til alle verdenshjørner


 annoncører i rofi-nyt

Tømrer de mindre service- og vedligeholdelsesarbejder hos ”hr. og fru Jensen”, og Martin tager sig mest af alt fra nybyggerier på boligområdet til erhvervsprojekter sammen med konstruktør Søren Kjærgaard, som firmaet ansatte for et par år siden. - Men der er ingen af os, der sidder hele dagen og ”koger” inde på kontoret. Vi er alle ude af døren for at styre, følge og kvalitetssikre de opgaver, som vi hver for sig har ansvaret for, helt til dørs sammen med vores dygtige folk, understreger Jan, Lars og Martin.

”Mest af alt og gerne noget nyt” De tre lægger vægt på, at der ikke er opgaver, der er for små til, at Klittens Tømrer vil beskæftige sig med dem. Tilsvarende går firmaet gerne i kast med

opgaver, der kræver stort pondus og rigtig mange mandtimer De udtrykker det på den måde for at understrege spændvidden i de opgaver, de tager ind: ”Vi gør ikke noget mest. Vi gør mest af alt. Og vi er ikke bange for at prøve noget nyt”. I flæng er her nogle af de større byggeprojekter, som Klittens Tømrer har været eller er involveret i: Det nye butikscenter på Badevej i Søndervig. Den nye børnehave i Hvide Sande. Badehuset Lis B i Søndervig. Expert-bygningen i Ringkøbing. Stenhuggergården i Ringkøbing. Verdens første indendørs lakseopdræt på 3.000 kvadratmeter i Hvide Sande. Huse i det nye Søndervig Feriepark. Sundhedscentret i Ringkøbing. Det er alle sammen byggeprojekter, som er meget synlige i land-

r e g ta r .. . vi et pa re e lig er me t im


skab og bybillede. Men Lars, Jan og Martin lægger lige så meget vægt på, at deres virksomhed også er synlig, når opgaven f.eks. lyder på et vindue, der skal skiftes i et parcelhus eller et sommerhus. - Hvis du ikke gider at skifte et vindue eller renovere et tag, så får du nok ikke opgaven, hvis der på et tidspunkt skal laves en større udbygning. Heller ikke i de tider, hvor der er medvind i byggebranchen, og hvor alt går stærkt, siger vi nej til de små serviceopgaver hos vores kunder. Vi

Der er en fantastisk udsigt fra Klittens Tømrer’s base på Parallelvej i Hvide Sande ud over Ringkøbing Fjord. De tre ejere af firmaet har fra den plads kik på nye byggeopgaver – ikke kun på Klitten, men også inde i landet.

Amby El ApS

SKORINGEN Algade 12 6950 Ringkøbing Tlf.: 6226 5555 Mobil: 4024 7996

18

v/Jan Amby Mejsevej 6b Ringkøbing

Ryevad & henRiksen vvs & blik

a/ s

Herningvej 76 . 6950 Ringkøbing Tlf. 9732 0985 arne Ryevad 2325 9295 arne@rhvvs.dk Gert henriksen 2022 1661 gert@rhvvs.dk

Tlf. 9732 3400 Mobil 5150 0180 jan@amby-el.dk . www.amby-el.dk


 annoncører i rofi-nyt

Annoncører og sponsorer har afgørende betydning for, at ROFI kan drive forening og aktiviteter for lokalbefolkningen. Derfor bringer ROFI-Nyt i hvert nummer et portræt af en virksomhed eller en forretning, der har valgt at annoncere i vores blad. Til dette nummer har vi udtrukket firmaet Klittens Tømrer Aps, der har til huse på Parallelvej i Hvide Sande.

bilder os selv ind, at det især er derfor, vi fortsat f.eks. byggeherre rådgivning i dag, og bedre kan har haft meget at lave i den periode, hvor der har byde ind på de store byggeopgaver. Desuden VIopgaver, TILBYDER været finanskrise. Det er summen af der opgraderede vi vores IT, så vi har et langt bedre Køkken betyder noget i sidste ende, understreger de. og tilbygninger overblik over-alle deleog afbadeværelser driften af virksomheden. - Nybygning Som et led i denne udvikling er alle vores folk nu Trægulve og træterrasser Opgradering i krisetider - Erhvervsbyggeri udstyret med iPads, når de er ude på byggeplad- Låseog nøgleservice - Renovering af tag ogserne, facaderfortæller Martin, Lars og Jan. Klittens Tømrer har hele vejen igennem finanskrisen stort kunnet fastholde antallet af ... og meget mere - Døre, vinduer og glas ”I stedet for at hyle…” medarbejdere. Det tilskriver de for det første Alle tre lægger rigtig mange timer i deres fælles opmærksomheden på altid at have fokus på selv virksomhed. Som de udtrykker det: ”I stedet for de mindste byggeopgaver fra den faste kreds af arbejder vi lige TILBUD et par timer mere, hvis det fastboende. For det andet den kendsgerning, RINGatOG FÅ at EThyle, UFORPLIGTENDE strammer til”. virksomheden ligger lige midt i et område med Så er det jo nærliggende at spørge, om tre ca. 6.000 sommerhuse med de byggeopgaver af forskellig art, som det kaster af sig. ejere, der alle er meget engagerede i deres fælles projekt, altid er enige om mål og Og for det tredje: midler, og hvordan dagligdagen skal - Vi er ikke blege for at prøve noget tackles. nyt. Da krisen rigtig satte ind, havde vi - Nej. Men så siger vi hver for sig valget imellem ”at grave os ned” eller tingene, som vi ser dem. Får ryddet at opgradere. Vi valgte det sidste, og op, så vi ikke bærer nag. Og så drejer det har indtil videre vist sig at være Hvide Telefon: 97311314 sigSande bare -om at komme videre, lyder den rigtige vej. F. eks. ansatte viKlittens Tømrer ApS - Parallelvej 324 - 6960det svaret prompte og enstemmigt, fra Lars, Søren Kjærgaard som konstruktør i Mail: info@klittens-tomrer.dk firmaet, så vi er bedre i stand til at imødeMartin og Jan. komme de større og større krav, der er til

7

+

7

V i st me . . . r gø a l t af

)

2

4

-

' 0

/

6

-% J

8

7

-

-7 E E

E

Y

X

X

I

S

V

V

I

MW

MW

I

V

V

S

I

X

X

YE J

Ringkøbing Skjern Låseteknik

DØGNVAGT TLF. 40 33 66 42 WWW.M-MASTRUP.DK

nb tegnestuen aps Bjørn Christiansen Thomas Olsen Arkitekter M.A.A Vester Strandsbjerg 4 A, 6950 Ringkøbing Tlf.: 9732 2100 Fax: 9732 4744


Idrætsansvarlig for håndbold i Dansk Firmaidrætsforbund, Egon Møller Olesen, var glad for, at ROFI-Centret blev vært for det sidste officielle DM-stævne i håndbold. Her ses han til venstre sammen med leder af ROFI-Centret, Per Andersen, og idrætsansvarlig for volleyball i Dansk Firmaidrætsforbund, Jørgen Larsen, fra Mors. Det var planen, at ROFI-Centret også skulle være vært for det sidste DM-stævne i volleyball i samme weekend som håndbolden, men der var for få tilmeldte hold. Medlemmer i ROFIs veteranklub tog en frivillig tørn ved tidtagerbordene under DMstævnet. Her er det Søren Juul Mikkelsen (tv), der i 41 år var formand for ROFIs nu tidligere håndboldudvalg, og Poul Henning Madsen.

Gennem årene har ROFI været vært for mange DM-stævner inden for Dansk Firmaidrætsforbund. For andet år i træk var ROFI-Centret således i weekenden 6.-7. april rammen om DM i håndbold. Det var til gengæld sidste gang, at et stævne under den form inden for firmaidrætten holdes i Ringkøbing. Det skyldes ikke, at Dansk Firmaidrætsforbund er utilfreds med de rammer og faciliteter, som ROFICentret kan stille til rådighed. Tværtimod. Nej, årsagen skal findes i en beslutning i forbundet om at ændre strukturen for DM-stævnerne, der hidtil har været afviklet enkeltvis med forskellige arrangører rundt omkring i landet. Fremover afløses de af et nyt landsdækkende idræts- og motionsarrangement – Firmaidræt Open.

Første gang i Kolding Ved Firmaidræt Open samles en lang række idrætsaktiviteter i ét arrangement, der finder sted to gange om året – en weekend i marts med primært indendørs aktiviteter og en weekend i september med primært udendørs aktiviteter. Det første Firmaidræt Open foregår i Kolding den

20

Det sidste DM-stævne i ROFI


 dm i håndbold

20.-22. september, hvor man kan vælge mellem 15 forskellige idræts- og motionsaktiviteter. Det næste er den 8.-9. marts 2014 i Fredericia, og Firmaidræt Open i september 2014 bliver i Aalborg. 20 hold fra hele landet - fordelt med 10 hold i mix rækken, fem hold i old boys rækken og fem hold i old girls rækken - deltog i det sidste DM-stævne i håndbold i ROFI-Centret.

Holdet fra Bierholm Allstar i Aalborg deltog i mix rækken ved DM i håndbold i ROFI-Centret. Bierholm er et revisionsfirma, og spillerne nød specielt, at de besejrede et andet revisionsfirma, KPMG fra Aarhus, i en af puljekampene.

Det perfekte sted at slutte af Idrætsansvarlig for håndbold i Dansk Firmaidræts-

Vi er leveringsdygtig i alle former for tryksager og web Onsdag 20. marts Torsdag 21. marts Fredag 22. marts Lørdag 23. marts Slår vi dørene til et stort forårssalg med gode tilbud fra hele butikken.

i vores Se flere tilbud avis. omdelte Profil t Har du ikke modtage en den er du velkomm til at hente et . eksemplar i butikken

Wrangler jeans Frit valg

400,-

Nørregade 9 · Ringkøbing Tlf. 9732 1100 www.arastryk.dk

Få et medicin-eftersyn på Apoteket

dsavis nyhe fra apoteket

Side 3

Nr. 1 · 2. årgang

ktions KonfensVerde afdelingen premiSpar ere

20%

Skjorter

Side 8-9

Spar

20%

Videbæk Apotek

på alle jakker og habitter.

På apotekerne af du ekspederes personale. veluddannet på alt Vi er opdaterede og indenfor ”Sundhed velvære”. Der er let adgang og for barnevogne e. gangbesværed

t Hvide Sande

Apoteksudsalge

01.02.2013

Døgnvagt Husk at du i Ringkøbing kan kontakte os via døgnvagten

09:32:55

- året rundt: Tlf.

4011-7611 Se mere side 12

dd 1 DK_FlashFS13_Celebration4.in

ringkøbing

løve apotek 05 11 g • tlf. 97 32 vest.dk 5 • ringkøbin torvegade • e-mail: info@apo www.apovest.dk

01.02.2013

ration4.indd

1

Jørns Deleurans billedbog om Ringkøbing-Skjerns fantastiske natur. Kr. 148,-

A. Rasmussens Bogtrykkeri

op

Hans Ruby r præsentere n forårsmode 2013

DK_FlashFS13_Celeb

Laubjergs Rosenhave - En anderledes bog om roser. Kr. 149,-

09:32:55

Bøgerne købes på

www.forlagetaras.dk


forbund, Egon Møller Olesen fra Aalborg, var glad for valget af ROFI som sidste vært for DM. - Vi har efterhånden været her mange gange. Når det nu skal være slut med den form for stævner, så synes vi og også de deltagende hold og spillere, at ROFI-Centret er det helt rigtige sted at slutte. Her er nogle perfekte rammer og faciliteter, god service og dygtige dommere, understregede Egon Møller Olesen over for ROFI-Nyt. Han er spændt på, hvordan Dansk Firmaidrætsforbunds forsøg med Firmaidræt Open som afløser for de traditionelle DM-stævner arter sig. - Generelt har der i en årrække været dalende tilslutning til holdsport, både inden for firmaidrætten og i andre organisationer. Men 20 deltagende hold til DM-stævnet i håndbold er faktisk den største tilslutning, vi har haft i de seneste 5 år. Det bliver spændende at se, hvordan opbakningen bliver til

BTK 70, København, var navnet på et af holdene i old boys rækken ved DM-stævnet. Det er spillere, der til daglig arbejder i Københavns Lufthavn. De har været med til DM-stævner hvert år i den sidste halve snes år. – Vi spiller for at vinde, men derudover er det skide hyggeligt at være med, ikke mindst her i Ringkøbing, lød det fra holdet, der tog turen fra hovedstaden til Vestjylland i egen lufthavnsbus.

Firmaidræt Open, hvor håndbold også er en af aktiviteterne, siger Egon Møller Olesen. Vindere af de sidste DM i håndbold i ROFICentret blev KPMG All Star København i mix rækken, ”Landsholdet” Tønder i old boys rækken og Odense Sygehus i old girls rækken.

Kom i form med tilløb i Matas J. A. Jensen Algade 18 Tlf.: 9732 0101

22


Gennemsnitsalderen er knap 78 år på de fire voksne herrer, der under holdnavnet ”ROFI 3” vandt mesterrækken i ROFIs turnering i firmabowling. Det er fra venstre Henning Østergaard, Ringkøbing, Ib Pøhl, Ringkøbing, Svend Kirk, Lem, og Karl Vilhelm Smith,Muldbjerg.

Det var fjerde gang, at holdet med Henning Østergaard, 77 år, Ib Pøhl, 76 år, Svend Kirk, 79 år, og Karl Vilhelm Smith, 79 år, vandt turneringens bedste række og dermed sikrede sig endnu en aktie i vandrepokalen. I forrige sæson var det revisionsfirmaet KPMG, der vandt mesterrækken, men i år var ”ROFI 3” tilbage på tronen og henviste KPMG til andenpladsen. De fire veteraner på ”ROFI 3” har gennem efterhånden en del år spillet bowling sammen to formiddage om ugen i ROFI-Centret. Så deres topresultater kan både tilskrives erfaring og træningsflid. - Grunden til, at vi spiller under navnet ”ROFI 3”, er egentlig, at vi for nogle år siden kom med i turneringen på grund af afbud fra et af de andre

 firmabowling

Erfaringen slog til igen

Det var i høj grad – og igen - erfaringen, der slog igennem i ROFIs firmaturnering i bowling i den forløbne vintersæson. Holdet med navnet ”ROFI 3” og en gennemsnitsalder på 78 år for de fire spillere vandt suverænt mesterrækken.


tilmeldte hold. Siden har vi holdt ved, og vi regner da også med at være med i turneringen i næste sæson, understreger de fire garvede spillere, der altså nu kan kalde sig ROFI-mestre for fjerde gang.

24 hold i fem rækker

JSB Plast vandt A2 rækken i ROFIs turnering i firmabowling. På billedet ses fra venstre Kaj Larsen, Thomas Lauridsen og Lars Kolby. Med på holdet i turneringen var også John Christoffersen, som ikke var til stede ved fotograferingen.

24 hold deltog i turneringen, hvor der blev spillet i fem rækker med følgende placeringer: Mesterrækken: 1. ROFI 3, 2. KPMG, 3. ROFI 1, 4. Just 4 Fun, 5. Vestas No. 1, 6. The Balls. A1 rækken: 1. Landia, 2. Lind Jensens Maskinfabrik, 3. Bredan 1, 4. Bredan 2. A2 rækken: 1. JSB Plast, 2. Henriks Produkt 1, 3.

... vi er inde i sagerne

24

Expert - Algade 22 - Ringkøbing - 9732 2633


 firmabowling

Betalingscentret, 4. Vestas HI, 5. Henriks Produkt 2. B1 rækken: 1, Søren Knudsen 1, 2. Søren Knudsen 2, 3. Holmegaard 1, 4. Holmegaard 2. B2 rækken: 1. Vestas Upgrade, 2. Ringkøbing Forsyning, 3. JSB Plast, 4. Gert Andersen, 5. Carl Aages Tømmerforretning. Den 5. april deltog ca. 60 spillere i en hyggelig afslutningsfest, der ud over bowling bød på spisning og overrækkelse af præmier. En ny turnering starter i september i år.

Disse fire fra entreprenørfirmaet Søren Knudsen, der har til huse i Gjellerup ved Herning, vandt B1 rækken i ROFIs turnering i firmabowling. Fra venstre er det Jan Aanum, Staby, Jens Erik Rasmussen, Holstebro, Frank Jensen, Ringkøbing, og Bent Kiilerich, Ringkøbing.

d me s t e r Vi en i næn... ige sæso H. Lindquist arkitekter Nygade 26, 6950 Ringkøbing Tlf. 97320211, Fax 97325347

www.h-lindquist.dk


31-årige Jacob Brogaard, der til daglig arbejder som værkfører i firmaet JSB Plast, kan nu kalde sig Ringkøbings første mester i snooker. Han vandt i starten af marts finalen over hans 25-årige arbejdskollega, Michael Andersen, i en turnering i ROFI, der blev afviklet med 16 deltagere i løbet af vinteren. Snooker er en variant af billard, og det kan spilles i kælderen under ROFI-Centret. Ud over snooker blev kælderen for et års tid siden indrettet til seks andre aktiviteter - pool, billard, elektronisk dart, airhockey, bordfodbold og bordtennis. Snooker er en særlig populær sportsgren i Storbritannien, Irland og Fjernøsten, men efterhånden er der også en del klubber i Danmark. Både Jacob Brogaard og hans finalemodstander, Michael Andersen, er nybegyndere i spillet. De har kun spillet det i ROFI, men de har for længst konstateret, hvilke udfordringer snooker byder på. - Det er sværere end alle andre varianter af billard. Hullerne er mindre. Ballerne er mindre. Bordet er større, og så er det noget mere taktisk præget end billard. Det er et virkelig spændende spil, som vi i den grad kan anbefale til andre, fortæller Jacob Brogaard og Michael Andersen. De to gav hinanden kamp til stregen i finalen, der blev spillet bedst af fem såkaldte ”frames” (runder). Jacob vandt 3-0, men især de to første frames blev afgjort på de små marginaler.

”Håneretten” som præmie Især i Storbritannien spiller professionelle snookerspillere om meget store pengepræmier, og på de kanter er det også en populær TV-sport. Jacob og Michael kunne spille deres finale uden overvågning af TV, og vinderpræmien indskrænkede sig til, at det var Jacob, der havde ”håneretten ” over Michael på deres fælles arbejdsplads, JSB Plast,

Busser fra 14-81 personer til Udflugter Selskaber Specialopgaver E kskursioner Rejser og meget mere HØJMARK TURISTFART info@hojmark-turistfart.dk www.hojmark-turistfart.dk Tlf.: 9734 1419

26

Jacob Brogaard (tv) og Michael Andersen ved snooker-bordet i kælderen under ROFI-Centret, før finalen gik i gang. Den blev vundet af Jacob.

Jacob er den første mester mandagen efter finalen. Og den ret kan også være guld værd! Jannik Skelmose er formand for det udvalg, der har ansvaret for bl.a. snooker. Han er godt tilfreds med den stigende interesse, der er for aktiviteterne i kælderen under ROFI-Centret. - De bliver brugt af både grupper og enkeltpersoner. ”Idræt om dagen” hver tirsdag og ”Motion og Samvær” hver onsdag gør også brug af kælderen. Med 16 deltagere kom vi godt i gang med en snooker-turnering. Senere på året gentager vi turneringen og håber at komme op på 32 spillere, siger Jannik Skelmose.


 snooker i rofi

Bliv inspireret til nyt til din bolig eller til en god gaveidé

Gaver pakkes smukt ind, og der er landsdækkende bytteservice indenfor 30 dage. Nygade 2 - Ringkøbing – Tlf. 97 32 01 06 - www.inspiration.dk Annonce Ringkøbing.indd 1

08-03-2011 12:21:48


Mikkel Løcke blev nr. 2 ved klubmesterskaberne og i pokalskydningen i rækken BK4.

Ida Pedersen blev både klubmester og vinder af vinterens pokalskydning i rækken BK3.

Magnus Madsen blev klubmester og vinder af pokalskydningen i rækken BK2.

e t øj ng d o i Et g kydn s t il

Theis Stilling, Jacob Nielsen og Kasper Mogensen vandt påskeæg ved den afsluttende festskydning.

Børne- og juniorskytter samlet i ROFIs skydekælder efter den festskydning, der afsluttede en god sæson.

Alfred Scotwin blev både klubmester og vinder af vinterens pokalskydning i rækken BK4.

28

Stine Bloch blev både klubmester og vinder af pokalskydningen i juniorrækken.


god skydesæson Selv om der var plads til flere, betegner ROFIs skydeudvalg medlemstallet i den forløbne sæson i børne- og juniorskydningen som ret tilfredsstillende. Der var 28 børne- og juniorskytter i sæsonen. Skytter fra ROFI var i sæsonens løb bl.a. med til stævner i Højmark og Skjern, og internt i ROFIs skydekælder blev der afviklet både klubmesterskaber og en pokalskydning, der strakte sig over 12 skydninger i vinterens løb.

Klubmesterskaber Den 13. marts blev der skudt om klubmesterskaberne, der gav følgende vindere: BK4: 1. Alfred Scotwin, 2. Mikkel Løcke. BK3: 1. Ida Pedersen, 2. Amalie Scotwin, 3. Gustav Andersen, 4. Matilde Andersen, 5. Anders Jensen. BK2: 1. Magnus Madsen, 2. Tobias Nielsen. Junior: 1. Stine Bloch.

Pokalskydning Den 20. marts sluttede vintersæsonen med skydning til festskiver, og der blev overrakt pokaler til vinderne af vinterens pokalskydning. Skytterne med de bedste gennemsnit i 12 skydninger blev: BK4: 1. Alfred Scotwin, 2. Mikkel Løcke. BK3: 1. Ida Pedersen, 2. Amalie Scotwin, 3. Matilde Andersen, 4. Gustav Andersen, 5. Anders Jensen. BK2: 1. Magnus Madsen. Junior: Stine Bloch.

 børne- og juniorskydning i rofi

Unge i


Birk

er godt kørende Når han er på arbejde i ROFI-Centret, er en af de tilbagevendende opgaver at vaske gulv i centrets to haller. Her kører Birk rundt på en vaskemaskine. I fritiden er der helt andre, større og flottere hestekræfter i spil. Da står den på BMW. Mens interessen for BMW-biler har stået på i mange år, er Birks dagligdag i arbejdet i ROFICentret af nyere dato. Her har han siden december sidste år haft et midlertidigt job som pedelmedhjælper, og det trives han gevaldigt med.

Birk og Bak På dåbsattesten står der Niels Kristian Birkmose. Men det er måske de færreste, der kender ham under det navn. For til daglig hedder han kun ”Birk”, og det har Birk følgende forklaring på: - Da jeg gik i 8.-9. klasse, havde jeg en skolekammerat, der hed Hans Kr. Bak. Efterhånden blev vi kun kaldt Bak og Birk, og det har hængt ved siden, fortæller Birk, der er 59 år. Birk er født i No, men har boet i Rindum, siden han var 18 år - i dag med adresse på Smørblomsten. Han blev udlært som teknisk assistent på Teknisk Skole i Herning og hos arkitekt Nicolai Andersen i Ringkøbing. Da der ikke var arbejde at

få som teknisk assistent efter udstået læretid, blev det, der startede som et sommerferiejob, til 24 års fast ansættelse ved Postvæsenet. Herfra fortsatte Birks karriere på arbejdsmarkedet med 5 år som tekniker på Hotel Fjordgården og 11 år hos Vestas i Lem. - For godt 2 år siden røg jeg ud fra Vestas i forbindelse med en stor fyringsrunde. Det var hårdt ved mig at få en fyreseddel, må jeg indrømme. Sådan tror jeg, det er for langt de fleste. Det er ikke kun arbejdet, man savner. Det er også samværet med gode kolleger. Nu har jeg begge dele i ROFICentret, og her trives jeg godt, understreger Birk.

”Mere at komme omkring end de fleste tror” Han sætter bl.a. pris på den alsidighed, der er i det daglige arbejde i centret. Arbejdet kan for ham f.eks. variere fra at være med til at gøre klar til store arrangementer i centret og til at lave mindre renoveringspgaver i vandrerhjemmet. Som Birk udtrykker det: ”Der er lidt mere at komme omkring i så stort et center, end de fleste nok forestiller sig, og der er ikke to dage, der er ens i mit arbejde”. - Vi er tre pedeller, der går godt i spand sammen. Vi får lov til at arbejde meget selvstændigt og har

El-installation erhverv/privat/landbrug · Solceller · Hvidevarer · Tyverialarm · Belysning · Varmepumper · Ventillation · Data

”Skal jeg også være din el-installatør?”

2221 3500 30


 profilen

Birk i gang med at vaske gulvet i ROFI-Centrets hal 1 før Ringkøbing Håndbolds første kamp den 27. marts mod Sønderjydske om oprykning til håndboldligaen… .. men privat er han endnu bedre kørende. Her har Birk fotograferet BMW’en ved Sorte Bakker. Billedet optræder i øvrigt i BMW Club Danmarks årskalender 2013.

en god og fri omgangstone, der ind imellem også kan udvikle sig til godmodigt mobberi. Og så er det spændende at omgås alle de mennesker – både unge og ældre - der bruger centret til hverdag og til fest. Jo, det er en dejlig arbejdsplads, siger Birk.

BMW-entusiast I fritiden dyrker Birk sin store interesse for biler. Den foregår ikke kun lokalt i Rindum, men også nationalt og ud over landets grænser. Lokalt har han gennem årene været ejer af 35 biler af mærket BMW. Den nuværende er en flot og hvid 525i årgang 2009. Nationalt er Birk med i bestyrelsen for og arrangementskoordinator i BMW Club

Danmark, der har ca. 900 ejere af både gamle og nye modeller af mærket som medlemmer. - Jeg er bl.a. med til at arrangere ture for medlemmerne til BMW-fabrikkerne i Tyskland en gang om året. Den 1. juni i år skal vi til Leipzig, og i september er vi en flok på 20, der skal til USA i 10 dage for at se en BMW-fabrik dér. Hvorfor det lige blev BMW, jeg faldt for? Det ved jeg såmænd ikke, men det er jo en god bil, og i klubben har jeg fået mange gode venner og mange store oplevelser rundt i hele Danmark og i udlandet, understreger Birk. Og han tilføjer: - Jo, jeg synes, det kører rigtig godt. Både på mit arbejde i ROFI-Centret og i fritiden med BMW!


254.000 kr. var ROFIs varmeudgifter i 2012, viser pedel Henrik Hedegaard Jensen her på skærmen i forbindelse med ROFIs generalforsamling i marts. Det er 33 pct. mindre end i 2010.

Mere sund fornuft I 2010 betalte ROFI 387.000 kr. for varme i ROFI-Centret og Vandrerhjemmet. I 2011 lød varmeregningen på 290.000 kr. Og sidste år faldt den til 254.000 kr. I løbet af blot 2 år er ROFIs udgifter til varme reduceret med 33 pct. Det skyldes ikke, at prisen på varme er faldet. Forklaringen er derimod, at centrets personale i den grad har sat ekstra fokus på energiforbruget. - De mange brugere af centret skal naturligvis ikke fryse, men der er altså mange penge at spare på varmen i så stort et hus ved at bruge den

sunde fornuft og udvise rettidigt omhu. Det er vi blevet langt bedre til. Vi slukker f.eks. for varmen i sommerperioden på steder, hvor vi ikke slukkede før, og vi sørger for at få skruet ned de steder, hvor det er forsvarligt i forhold til brugerne. Det gennemsyrer hele huset, at vi skal have en øje på hver finger for på den måde at være med til at reducere driftsudgifterne, siger pedel i ROFI-Centret, Henrik Hedegaard Jensen.

Ekstra fokus på el Det har ikke krævet store investeringer at opnå de store besparelser på varmeudgifterne i centret.

Er du klædt på til tidens vilkår?

96 750 750 • JKS.DK

En snak med JKS kan altid betale sig, uanset om du søger nyt arbejde eller nye medarbejdere til din virksomhed. Vi beskæftiger medarbejdere til alle opgaver - fx på lageret, i produktionen, på byggepladsen og i administrationen.

Vi har kontor i Ringkøbing og Skjern - samt i resten af Danmark

Se hvad der sker i Rofi på www.rofi.dk 32


 energi i rofi-centret

- Vi er blevet bedre til at bruge den sunde fornuft, siger pedel Henrik Hedegaard Jensen, der her ses ved en del af det store varmeanlæg i kælderen under centret.

sparer markant på varmeregningen Henrik har været på varmestyringskursus på AMUCentret i Hoverdal, og der er brugt lidt småpenge hist og her på varme- og vandbesparende ting. - Nu er vi i gang med at sætte ekstra fokus på vores el-forbrug. Her forventer vi også at kunne

reducere udgifterne væsentligt, men det vil kræve noget større investeringer, end vi har brugt på at reducere varmeregningen, siger Henrik Hedegaard Jensen.


 rofi-nyt kort

 115 års kommunal erfaring. Det er ikke til at se det, men de fem herrer på billedet har i alt 115 års erfaring bag sig i kommunal tjeneste i Ringkøbing Kommune og senere i RingkøbingSkjern Kommune. Men hver onsdag aften kl. 18-19 i vintersæsonen er det badminton i ROFI, det drejer sig om for de fem, der alle har været eller stadig er ansat ved kommunen. Bagest fra venstre: Ole Sig, der er finanskoordinator og har været ansat ved kommunen siden 2003, Jens Malte Nielsen, der var informationsmedarbejder ved kommunen fra 2005 til 2007 og i dag underviser på VUC i Holstebro, og Peter Ern Andersen, der har været ansat som arkitekt ved kommunen siden 1985. Forreste række fra venstre Knud Hage, der i dag er pensionist efter 42 års ansættelse ved kommunen, og leder af IT-afdelingen, Bent Grimstrup, der efter 43 års ansættelse ved kommunen går på pension til sommer. Med på holdet er også direktør i Vestjysk Landboforening, Jens Møller Nielsen, der var fraværende denne torsdag aften på grund af en meniskoperation. I den forløbne sæson har ROFIs badmintonafdeling formået at fastholde antallet af solgte baner og medlemmer, selv om f.eks. Vestas og Velfac ikke deltager i samme omfang som tidligere. Der kom en del nye spillere til i løbet af sæsonen.  Igen stort navn til julefrokost. Det var en kæmpe succes, da ROFI hyrede entertaineren Finn Nørbygaard, til at underholde ved årets julefrokost i ROFI-Centret i 2012. – Fra nær og fjern kom der masser af roser til arrangementet, både hvad angår bespisning, underholdning og afvikling af festen, sagde ROFIs formand, Ragna Knudsen, på generalforsamlingen. Her lovede hun, at der til julefrokosten i år igen kommer ”et stort navn”.

34

 Bike & Run. Der var tilslutning fra pænt mange hold, da ROFI i september sidste år for tredje gang afviklede Bike & Run, hvor tre løbere og to cyklister udgør et stafethold, der løber og cykler i alt 42,2 km. Den 8. september i år afvikles Bike & Run for fjerde gang. Se annoncen til højre.  Langt færre overnatninger. Antallet af overnatninger i ROFIs vandrerhjem faldt markant i 2012. I løbet af året var der kun 4.688 overnatninger. Det skyldtes især, at Vestas ikke har brugt vandrerhjemmet i nær samme udstrækning som tidligere. Til gengæld har turister været flinke til at bruge de gode faciliteter. - Trods faldet i antallet af overnatninger er vandrerhjemmet stadig et kæmpe aktiv for ROFI-Centret, understregede formanden, Ragna Knudsen, på ROFIs generalforsamling. Værelserne i vandrerhjemmet er shinet gevaldigt op i de senere måneder, og i de første måneder af 2013 har antallet af overnatninger været markant bedre end de tilsvarende måneder sidste år.  God sæson i Motion og Samvær. Motion og Samvær, der er for alle over 60 år hver onsdag eftermiddag i vintersæsonen i ROFI-Centret, har haft en god sæson. Der har været mellem 70 og 80 deltagere pr. gang - blandt dem mange nye medlemmer.  Lidt flere til ”Idræt om dagen”. Idræt om Dagen, der er for alle interesserede hver tirsdag eftermiddag i ROFI-Centret, har haft lidt flere medlemmer i den forløbne vintersæson end i forrige sæson. Dette tilbud har haft 73 medlemmer i 2012-2013 sæsonen.

 Ny i køkkenet. Efter godt 24 år i Laugesens Have i Videbæk er Conny Randeris, der er 50 år, flyttet til køkkenet i ROFI-Centret. Her har hun været ansat som køkkenassistent siden den 1. januar i år. Conny bor i Spjald og er gift med Jens, der er lastbilchauffør.


 rofi-nyt kort

RINGKØBING 2013 Søndag den 8. september kl. 11.00 ROFI-Centret, Kirkevej 26, Rindum Tag kolleger og venner med til Danmarks sjoveste motions-stafet for både løbere og cyklister. 3 løbere + 2 cyklister = 1 stafethold 3 løbere x 5 km 2 cyklister x 13,6 km = 42,2 km for hele holdet

5,9 4 Kr. hold pr. . hold,

én rt 5 Hve elder på is! t a m I til g, er gr gan

www.bikeandrun.nu Se video om stafetten...

Arrangør

Ringkøbing og Omegns Firmaidræt www.rofi.dk

Sponsorer

SuperBest Søndervig Badevej 1 - Søndervig - 9733 9600


 rofi-nyt kort

 Pølser på række. Blandt de mange forretninger og virksomheder, der havde stande ved Bolig- og Livsstilsmessen i ROFI-Centret i weekenden 2.-3. februar, var slagter Aggerholm fra Hvide Sande. Her ses slagtermester Morten Aggerholm mellem pølser på række.

 Kulturpris til Søren Knudsen. Det er en tradition, at Ringkøbing-Skjern Kommunes årlige kulturpris uddeles i forbindelse med nytårskoncerten i ROFI-Centret. Ved nytårskoncerten den 12. januar 2013 var det primus motor bag det rytmiske spillested Generator i Ringkøbing og formand for foreningen MedSpil, Søren Knudsen, der modtog prisen. Her takker Søren Knudsen for prisen, som han fik overrakt af formanden for kultur- og fritidsudvalget, Kr. Ahle.

 Nabo til nytårskoncert. Det var ikke udelukkende folk fra Ringkøbing-Skjern Kommune, der var til nytårskoncert i ROFI-Centret den 12. januar. Blandt de godt 1.000 tilhørere var f.eks. også borgmesteren i nabokommunen Holstebro, H. C. Østerby. Her ses han sammen med sin kæreste, Lene Nørlund, der er medlem af Ringkøbing-Skjern Byråd. Nytårskoncerten blev traditionen tro arrangeret af Rindum SU og Musikskolen Ringkøbing-Skjern. ”Slyngelorkestret” stod for musikken, og Ilia Swainson var den velsyngende solist.

36

 Fremstød for feriepark. I januar var der første spadestik til de første boliger i Søndervig Feriepark. Ved Bolig- og Livsstilsmessen, der med firmaet CompassFairs som arrangør samlede ca. 5.000 i ROFI-Centret i weekenden 2.-3. februar, havde Nybolig Ringkøbing & Søndervig en stand for at motivere interessen for at købe boliger i parken, der på sigt skal indeholde 300 feriehuse og 60 hotellejligheder. Første etape bliver på 64 boliger, og de første skal stå færdig til pinse i år. På billedet fra messen i ROFI-Centret er det projektkoordinator i Søndervig Feriepark, Michael Neumann (tv), og statsautoriseret ejendomsmægler i Nybolig, Brian Andersen. Læs mere om ferieparken på www.sondervig-feriepark.dk  32 til ROFI Golf. 2012 var den anden sæson, hvor ROFI afviklede en turnering for etablerede golfspillere, og den er helt sikkert kommet for at blive. 32 spillere fra fem golfklubber deltog i turneringen. Før sommerferien blev der spillet indledende runder, og efter ferien var der cup-kampe, indtil finaleparrene var fundet. Finalen, der blev spillet på Holmsland Klit Golfklubs baner, blev vundet af ”Team Fore” fra Åskov Golfklub ved Tomas Holm og Birger A. Madsen over Jesper Pedersen og Jesper Mulbjerg fra ”Kom så de hviie”, der har hjemme i Holmsland Klit Golfklub.


 Charlotte og energien. ”1 krone sparet er 2 kroner tjent”. Det var budskabet i den stand på messen, som Husetsenergi.dk stod bag. Opfordringen var at få lavet energitjek af huset for at se, om der er mulighed for at spare penge. Husetsenergi.dk, der samarbejder med RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning, Ringkøbing Fjernvarmeværk, Ringkøbing-Skjern Kommune og Energi 2020 Ringkøbing- Skjern, har fokus på at nedsætte forbruget af energi i private boliger. Visionen i Ringkøbing-Skjern Kommune er, at energiforsyningen i 2020 er 100 pct. baseret på vedvarende energikilder. På billedet betjener Charlotte Poulsen gæsterne i energi-standen på messen.  Far og søn til fastelavnsfest. Nicklas var forklædt som cowboy, da han sammen med mange hundrede andre børn og deres forældre den 10. februar deltog i Ringkjøbing Landbobanks årlige fastelavnsfest i ROFICentret. I mangel af en hest til lejligheden har Nicklas her skaffet sig overblik på ryggen af far Svend.

 Verdensklasse i ROFI-Centret. Hvert år ses Flying Superkids fra Århus live af ca. 100.000 mennesker rundt omkring i verden og mange millioner i TV i ind- og udland. Fredag den 15. februar var der også fuldt hus, da Flying Superkids optrådte med deres show i verdensklasse i ROFI-Centret. Det startede i 1967 under navnet” De flyvende Århus gymnaster”, men siden har de flyvende børn udviklet sig til et internationalt anerkendt showensemble, der gennem årene har besøgt over 35 lande. De begejstrede også i den grad tilskuerne under showet i Ringkøbing.

Riffel I den interne turnering blev der med riffel skudt i klasse AB. Her vandt Jette Dahl med et gennemsnit på 195,9 p., skarpt forfulgt af hendes mand, Kristian Dahl, med et gennemsnit på 193,7 p. På tredjepladsen fulgte Morten Kloster Stage med et gennemsnit på 189,4 p. Pistol På pistol blev der konkurreret i fem klasser med følgende resultater: Klasse P2A: 1. Sven Nørgård Knudsen med et gennemsnit på 182,9 p. Klasse P2B: 1. Bent Kiilerich med et gennemsnit på 174,7 p. Klasse P2C: 1. Svend Erik Andersen med et gennemsnit på 159,6 p. Klasse PB: 1. Poul Nielsen med et gennem snit på 170,9 p., 2. Viktor Sørensen med et gennemsnit på 167,0 p. Klasse PC: 1. Jens Kr. Holm Pedersen med et gennemsnit på 155,0 p., 2. Jan Thorsted med et gennemsnit på 147,8 p.  Stor aktivitet i løbeklubben. Halvmaraton i Holstebro, løb i Silkeborg og Funder og strandløb i Hvide Sande. Det var nogle af de løb og begivenheder, der var med til at præge et aktivt 2012 i ROFIs løbeklub. Der var godt 20 medlemmer og seks løbetrænere i klubben sidste år. I år er godt en halv snes nye løbere kommet til, så der her i april 2013 er knap 40 løbere, incl. trænere. På billedet nogle af løberne før en aftentur den 21. marts med afgang fra ROFI-Centret. Yderst til venstre ses træner, Henrik Lohse, der også er formand for løbeklubben, og yderst til højre en anden af klubbens seks trænere, Anni Faurholdt.

 rofi-nyt kort

 Vindere i seniorskydning. ROFIs skydeafdeling har i den forløbne sæson haft 24 seniorskytter, fordelt på ni riffelskytter og 15 pistolskytter.


 rofi-udvalg ■ BESTYRELSE Formand: Ragna Knudsen, Bøgevej 32, 6950 Ringkøbing ....... 9732 2315 Næstformand: Thomas Schrøder Andersen, Finlandsgade 11, 6950 Ringkøbing .......................... 9732 3530 Sekretær: Irma Andersen, Jens Kirks Vej 13, 6950 Ringkøbing 9732 1118 Bestyrelsesmedlemmer: Stig Carlsen, Mølhøj 16, 6950 Ringkøbing ................ 4046 1798 Hans Herping, Rugvænget 5, 6950 Ringkøbing ....... 9732 5020 ■ CENTERUDVALG: Formand: Ragna Knudsen - Medlemmer: Tage Carlsen og Ole Sig samt centerleder Per Andersen. UDVALG ■ SVØMNING: Carl Christian Josephsen, Musvitvej 22, 6950 Ringkøbing ................................. 9732 3876 Titte Lodberg, Kirkebakken 2, 6950 Ringkøbing ....... 9732 2276 Bent Lønne, Islandsgade 15, 6950 Ringkøbing ........ 9732 2605 Kirsten Nordentoft, Heboltoft 40, 6950 Ringkøbing... 9732 1760 Brita Husted Christiansen, Bøgevej 19, 6950 Ringkøbing ................................... 9732 3767 ■ SKYDNING: Jan Thorsted, Velling Kirkeby 69, 6950 Ringkøbing .. 9732 3836 Knud Nohns, Kærsangervej 25, 6950 Ringkøbing .... 9732 3496 Svend Erik Andersen, Grønlandsgade 4, 6950 Ringkøbing ......................... 9732 1952 Svend Bang Andersen, Østerled 1, 6950 Ringkøbing9732 3260 Jens Kristian H. Pedersen, Ørnevej 3, 6950 Ringkøbing ..................................... 9732 3523 Irene Lykke Møller, Markledet 64, 6950 Ringkøbing . 9732 5956 Viktor Sørensen, Finlandsgade 40, 6950 Ringkøbing........................... 9732 1712 Jette Dahl, Valmuehaven 4, 6950 Ringkøbing .......... 2835 3696 Kristian Dahl, Valmuehaven 4, 6950 Ringkøbing ...... 2028 8606 ■ BADMINTON: Marianne Aagaard, Smørblomsten 2, 6950 Ringkøbing ........................... 9732 3036 ■ FIRMA-BOWLING: P.t. ingen udvalgsmedlemmer ■ FITNESSCENTER: Ulla Birkmose, Rapsmarken 9, 6950 Ringkøbing ..... 2447 6066 Anita Stampe, Skolevej 3, 6950 Ringkøbing ............. 2311 8474 Louise Nielsen, Højvangen 33, 6950 Ringkøbing… .. 2094 1037 Tove Guldhammer, Skolevej 27, 6950 Ringkøbing.... 2328 7696 ■ IDRÆT OM DAGEN: Peter Johannsen, Heboltoft 90, 6950 Ringkøbing..... 9732 0435 Birgit Trabjerg, Stenaldervej 61, 6950 Ringkøbing .... 3064 9899 Sonja Bank Krogsgaard, Koustrupvej 12, 6950 Ringkøbing ............................. 9732 2001 Mette Johannsen, Heboltoft 90, 6950 Ringkøbing .... 9732 0435 Kaj Lauridsen, Trekløvervej 11, 6950 Ringkøbing ..... 9733 5544 Knud Rasmussen, Tim Kirkeby 52, 6980 Tim ........... 9733 3558 Birthe Jespersen, Vellingvej 19, 6950 Ringkøbing .... 9732 5453

38

■ FAMILIEMOTION (Tour de Pedal): Gitte Birch Bertelsen, Baneledet 31, 6950 Ringkøbing ................................ 2082 5243 Inga Risom, Brogårdsvænget 37, 6950 Ringkøbing . 9732 2956 ■ MOTION & SAMVÆR: Inger Carlsen, Grønnegade 25, 6950 Ringkøbing .... 9732 5520 Else Bruun, Alkjærhøj 18, 6950 Ringkøbing ............. 9732 1084 Mette Kristensen, Nørbyvej 48, 6950 Ringkøbing ..... 9733 7049 Grete Thomsen, Vejskillingen 4 C, 6950 Ringkøbing 9732 1295 Jørgen Nysted, Vellingvej 32B, 6950 Ringkøbing...... 9732 6874 Inge Møller, Mågevej 15, 6950 Ringkøbing ............... 9732 2196 Jørn Østerby, Strandvænget 10, 6950 Ringkøbing ... 9732 2598 Lisbeth Lüchow, Blomstervænget 2, 6950 Ringkøbing ........................ 9732 0714 ■ STAVGANG: Inger Carlsen, Grønnegade 25, 6950 Ringkøbing .... 9732 5520 ■ PETANQUE: Niels Petersen, Birkevej 6, 6950 Ringkøbing ............ 9732 1954 Elly Green Andersen, Vestergade 23, 6950 Ringkøbing .............................. 9732 0181 Ragna Pøhl, Blomstervænget 14, 6950 Ringkøbing . 9732 3672 Erik Lauridsen, Snebærvej 3, 6950 Ringkøbing ....... 9732 2753 Anton Slyk, Snebærvej 10, 6950 Ringkøbing ........... 9732 0494 ■ VETERANKLUB: Finn Hansen, Bregnevej 14, 6950 Ringkøbing.......... 9732 2563 Kirsten Rasmussen, Bogfinkevej 50, 6950 Ringkøbing.............................. 9732 6270 Jakob Skovgaard, Markskellet 6, Ringkøbing ........... 9732 2448 Jørn Østerby, Strandvænget 10, 6950 Ringkøbing ... 9732 2598 Gunnar Sandberg, Markskellet 44, 6950 Ringkøbing 9732 0311 Karin Madsen, Heboltoft 42, 6950 Ringkøbing ......... 9732 2836 ■ LØBEKLUB: Henrik Lohse, Fjordvang 1B, 6950 Ringkøbing......... 2422 0100 Ryan Junkuhn, Blæsenborg Allé 27, 6950 Ringkøbing...................... 5054 4577 Liselotte Fuglsig, Stenaldervej 29, Ringkøbing ......... 2464 7220 ■ GOLF: Stig Carlsen, Mølhøj 16, 6950 Ringkøbing ................ 4046 1798 Jens Cordius-Hansen, V. Strandsbjerg 48, 6950 Ringkøbing ........................ 9732 2259 ■ SNOOKERKLUB: Jannick Skelmose, Bogfinkevej 29, 6950 Ringkøbing5126 8739 Jacob Brogaard Pedersen, Bogfinkevej 27, 6950 Ringkøbing.............................. 2855 2659 ■ FODBOLD: P.t. ingen udvalgsmedlemmer ROFI-Centret - Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing Telefon: .............9732 2455 Telefax: .............9732 4959 E-mail: ............ rofi@rofi.dk Website: .......... www.rofi.dk Centerleder: Per Andersen ....3056 0630 Mail .................. pa@rofi.dk

Souschef: Birger Gade Kristensen .........4037 2242 Mail .............birger@rofi.dk Fitnesscenterleder: Mette Kyndi Palnov .....9732 2455 Mail ................. mp@rofi.dk


ď Ž rofi-nyt kort ď Ž Mange til Sjov Lørdag. Der har vĂŚret op til 350 deltagere fra 3.-8. klasse til Sjov Lørdag i ROFI-Centret i den forløbne vintersĂŚson. Arrangører af de sjove lørdage, hvor deltagerne har hele ROFI-Centret til rĂĽdighed til en masse aktiviteter, er Ringkøbing UngdomsgĂĽrd, Rindum SU og ROFI. Sjov Lørdag har et kriminalprĂŚventivt sigte. ď Ž Invitation til dialog om multihal. ROFIs visioner og planer for en udbygning af ROFI-Centret med en multihal fik en god modtagelse af de ca. 50 deltagere i foreningens generalforsamling i marts. Her var der fuld opbakning til at arbejde videre med planerne. Og arbejdet videre – det bliver der. ROFIs bestyrelse har inviteret en rĂŚkke foreninger i Ringkøbing-omrĂĽdet og politikere i byrĂĽdet til et dialogmøde den 1. maj. – Vi ønsker en god dialog om, hvordan vi sammen omsĂŚtter ønsker og visioner til handling, sĂĽ vi fĂĽr bedre idrĂŚtsfaciliteter i vores omrĂĽde af Mikkel med nye vĂŚgte i ROFIsROFIs fitnesscenter. kommunen, understregede formand, Ragna Knudsen, pĂĽ generalforsamlingen.

ď Ž Forsøger igen med fodbold. Der har ikke vĂŚret tilslutning nok til en indendørs fodboldturnering for firmahold i ROFI i den forløbne vintersĂŚson. Som noget nyt blev det besluttet at flytte firmafodbold fra mandag aften til fredag aften, men fredagsbold havde ikke den store interesse. Kun tre hold meldte sig. Derfor blev der ikke en turnering. Men ROFI forsøger igen nĂŚste vintersĂŚson med fodbold bĂĽde fredag og mandag.

Mikkel til

ď Ž 64 medlemmer i svømning. Svømning i ROFI nĂĽede op pĂĽ 64 medlemmer i den forløbne sĂŚson, der var den første i den nyrenoverede Ringkøbing Svømmehal. Det er dobbelt sĂĽ mange medlemmer som sidste ĂĽr, hvor svømningen foregik i Søndervig Badeland. ROFIs svømmeudvalg havde dog hĂĽbet pĂĽ flere nye medlemmer i de nye faciliteter. Der skal en del flere medlemmer til i nĂŚste sĂŚson, for at denne aktivitet kan køre rundt økonomisk, og svømmeudvalget tager gerne imod nye ideer til, hvordan der kan blive øget opbakning til svømning i ROFI. ď Ž 50 i veteranklubben. Der er 50 medlemmer i ROFIs veteranklub, der ud over godt samvĂŚr hjĂŚlper til ved store arrangementer i ROFI-Centret – f.eks. borddĂŚkning til Landbobankens generalforsamling, ROFIs julefrokost og Vestas’ julefrokost. 6RPPHUKXVHHIWHUO\VHV

 9LV¥JHU ž )OHUHVRPPHUKXVHWLOXGOHMQLQJSn+ROPVODQG.OLW  'XV¥JHU ž (WORNDOWEXUHDXEHOLJJHQGHPLGWLVRPPHUKXVRPUnGHW PHGHWK¥MWVHUYLFHQLYHDX ž 0HUHHQGnUVHUIDULQJLQGHQIRUVRPPHUKXVXGOHMQLQJ ž /R\DOHRJVHUYLFHPLQGHGHPHGDUEHMGHUH ž 3URIHVVLRQHOGLDORJPHOOHPXGOHMHURJHMHU ž ,QJHQVNMXOWHRPNRVWQLQJHURJRSWLPDOXGOHMQLQJ ž 0DUNHGVI¥ULQJLIOHUHNDWDORJHURJSnYRUHVKMHPPHVLGH  6XUILQGSnYRUHVKMHPPHVLGHIRU\GHUOLJHUHLQIRUPDWLRQ  .RQWDNWRVIRUHQXIRUSOLJWHQGHVQDNRPXGOHMQLQJ  'DQ:HVW)HULHKXVXGOHMQLQJ$6 6¥QGHU.OLWYHMcUJDE +YLGH6DQGH 

7HOHIRQ)D[SRVW#GDQZHVWGN

18

ZZZGDQZHVWGN  


Det handler om viljen til at stå bag de frivillige

Et stærkt og godt foreningsliv bygger på vilje Lokal idræt handler om mere end sammenhold, talent og træning. Det handler om viljen: Viljen til at give alt for holdet, til at træffe den bedste beslutning under pres og til at bygge et positivt fællesskab op for store og små. I vestjyskBANK ved vi, hvor vigtigt det er at have viljen. Og derfor bakker vi op om lokalområdets fightere – både på og udenfor banen. Velkommen i vestjyskBANK.

vestjyskbank.dk/ringkoebing

Benny Schultz privatrådgiver bes@vestjyskbank.dk

Mogens Frik privatrådgiver mof@vestjyskbank.dk

Profile for Lisbet Skovgaard

2130183 rofi nr 1 2013  

ROFI-Nyt nr. 1/2013

2130183 rofi nr 1 2013  

ROFI-Nyt nr. 1/2013

Profile for rofi
Advertisement